- Диагноза с Георги Ифандиев - https://diagnosa.net -

3 ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПО-КЪСНО: 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА И СЛЕД ТОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до „The Times”, списанията „Time” и „Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. „The New York Times”, „The Wall Street Journal”, „The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А „The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

За да разберете механизма за подпомагане на тази медия по традиционните начини – пощенски или телеграфни записи, и по банков път, както и чрез PayPal, погледнете вдясно на основната, водещата страница.

Там се намира бутонът „ДАРЕНИЯ“, а под него надпис: „Натиснете тук“.

Когато щракнете върху „Натиснете тук“, ще видите адреса за изпращане на пощенски и телеграфни записи, данните на банковите сметки и профила в PayPal, който е: Svetla Haytova-Ifandieva, e-mail: n.ifandieva@gmail.com 

Толкова за вашата евентуална помощ.

 

 

 

 

 

Англичаните казват: “You cant keep a good man down.

 

Изразът няма точен превод. Значението му се разбира. А то е, че всеки човек със силна воля и убеждения е в състояние да преодолее всички пречки, препятствия, отрицателни обстоятелства и предизвикателства. И да продължи да следва своя път с увереност, която произлиза от неговия характер и вяра в правотата на схващанията му. Мижитурките, мушмороците запълват краткото „и други“ в списъка с актьори след края на филма на живота.

Създателите и разпространителите на конспиративни теории, нямащи нищо общо с този главен филм, не понесоха истината, съдържаща се във всяко от предаванията със заглавието „ДИАГНОВА с Георги Ифандиев“. Но нещата са като крушката – имат опашка.

 

Няма да се спирам на времената преди 10 ноември. Моите страдалчески приключения и тегоби тогава са нищо в сравнение с мъките на политическите затворници.

 

Ала сетне, следпромените“, през 1991 година първо пукналият скоро след това пияница Николай Генчевмилиционер, действащ под прикритието на професор по история във виделия какви ли не издевателства Софийски университет, ме уволни от вестник „Вести“. И ме завлече с не малка парична сума, изкарана честно с публикациите ми.

 

Месеци по-късно „светлияболшевишки пример последва Костадин Тренчев. Казват – патоанатом. Сигурно е, че е най-близкият жив роднина на Георги Димитров и родственик на комунистическия терористически заговорник и съветски агент Никола Вапцаров. Уволни ме от второто по ранг ръководно място във всекидневника „Подкрепа“. Откога не сте чували за този вестник? А за онзи, който го закри? Именуван в криминалната милиция и в Шесто управление на Държавна сигурностПавлов“…

 

После, през 1993 година, същото стори в алчно синия , всъщност скрито червения всекидневник „Експрес“, и другарят Иво Инджев или SSЕсЕс Ивайло“. ЕсЕс – иде от СС. Съкращение, прието от Държавна сигурност на БКП, което означава „секретен сътрудник“.

 

През октомври 2006 година потомственият комунист, назначен, за да патриотарства, товарищ Валери Симеонов Балевски, спря предаването ми „Между редовете“ в поверената му от ЦК на БКП кабелна телевизия СКАТ. Но остави всички сеячи на измамата и злото, излюпени в инкубаторите на комунистическата милиция и служби за партийна сигурност.

 

След него дойде ред на масона Георги Гергов. В двата ни разговора ме порази неговият цинизъм. Той го използваше с такава лекота, без ни най-малък белег на свян, че на мен – слушателя, ми ставаше неудобноГочетосвинарят на БКП – казах му го в очите – бе финансирал и СДС, и самия товарищ Костов, Иван Йордановичсъветски възпитаник. Чието алчно червено фашистко коляно е далеч по-високопоставено в аналите на БКП. Надявам се – и до ануса на партията-майка, та по-скоро да изтече в канализацията.

 

Последваха две спирания на предаването ми в кабелната телевизия „Евроком“. И пак останах кредитор на провинциалните комсомолчета, гудени за собственици на медията, които са овладели чудесно методите за ограбване. Мога да го твърдя с увереност, тъй като не съм единственият ощетен от тях.

 

Не малко тукашници вярват в някакъв по-честен и справедлив Запад. И ето, сега, за пореден път, тамошното Министерство на истината видя сметката на предаването „ДИАГНОВА с Георги Ифандиев“. Чрез монополната корпорация “Google”, която притежава също почти монополната платформа YouTube. Не само изтриха поредното издание на предаването. Забраниха ми да използвам каквото и да е в тяхната фирма. Всъщност – милиционерски участък на полицията на мисълта. За тези слуги на интернационалното Братство моя скромност е истински престъпникголям при това.

 

Явно, примитивите от YouTube, готови на всичко за охолен живот, не са чували поговорката “You cant keep a good man down.

 

Бях подготвен. Който желае, вече може да гледа предаването разделено на две части, или като мине през сайта „ДИАГНОВА с Георги Ифандиев“, или като влезе в профила ми в платформата “Vimeo”: “georgi ifandiev”.

 

Сигурен съм, че зрителите ще намалеят значително. Тукашниците не са свикнали да дирят истината. Тя не е сред приоритетите на тяхното жалко живуркане. Нито са готови да отстояват своите права. Камо ли – да защитават онези личности, които дръзват да се изправят срещу глобалната машина на комунистическото зло. А тя завладява все по-големи територии и става все по-тоталитарна.

 

Да уточня: Нямаше как да бъда уволнен от изброените телевизии. Отказах да подпиша договори с тях. Я има шепа от вас, които ме разбират и биха постъпили по същия начин, я няма. Мнозинството ще ми лепнат поредния етикетглупак“. Никой няма да изпрати протест на споменатите медии, включително на YouTube. Тази територия е място, населено от мушмороци. Повечето от тях се смятат за мъже. А уви – не са.

 

Завършвам с това, че с репресиите не се свиква. Но човек може да ги преодолее и да продължи да бъде такъв, какъвто е. Нито се оплаквам, нито търся признание или – не дай Божесъчувствие. Само пояснявам.

 

А разделянето на предаванията на части е наложено от информационния обем, който съм купил от “Vimeo”. Той възлиза на 5 гигабайта седмично. Не мога да си позволя повече.

 

И това не е малко. Само преди 30 години стоях уволнен и самотен вкъщи. Влачех се болен без установена диагноза. И навсякъде ми отказваха каквато и да е работа. Толкова „хубав“, „щедър“ и „държащ на равенствотобеше социализмът на другарите комунистически милиционери.

 

За тях жалете. И за вашия преживянрайпод техния ботуш и камшик.

 

Аз мога и без предаване, и без анализи и коментари. Та кой съм – в края на краищата, за да претендирам за повече?

 

Приятно гледане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за щедростта чрез PayPal на Алекс и Цветелин от Швеция, Дечо Ц. Т. от Русе, Иван Р. М. от Монтана.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи е:

 

1463 София, ул. „Адриана Будевска“ № 2,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.