- Диагноза с Георги Ифандиев - https://diagnosa.net -

УЧАСТВАМЕ В ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА, НО МНОЗИНСТВОТО ОТ ХОРАТА СА НЕПОДГОТВЕНИ: НЕ СА РЕПЕТИРАЛИ, НЕ ЗНАЯТ РЕПЛИКИТЕ СИ, И ДАЖЕ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПИЕСАТА…

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Единственият континент, който има по-слаб икономически растеж от Европа, е Антарктика.[1]

 

Изумително точната констатация принадлежи на Борис Джонсън руско-турския християн-мюсюлмански албинос, който доскоро беше кмет на Лондон. Всеки автор с акъл и чувство за хумор би следвало мъничко да му завидиостроумна формулировка! И вярна при това.

 

 

 

Социализмът и комунизмът губят тегло…

Обществената медицина никога не губи тегло,

защото вкарвате хората в списъци и те умират,

докато чакат да получат лечение и грижа[2]

 

 

 

Същия ден още едно заглавие направо грабна вниманието ми:

 

Както и да гласуваме, елитът ще спечели референдума за Евросъюза.[3]

 

Този извод-прогноза звучи като максима. Толкова е истинско, колкото Сталиновата реплика, чене е важно кой и как гласува, а кой брои бюлетините.“ Или прочутото заключение отпреди повече от 90 години на еврейската есерка Ема Голдмън, изпреварила Висарионович:

 

Ако гласуването променяше нещо, щяха да го направят незаконно.[4]

 

То е толкова актуално, че преди трийсетина години изключеният наскоро от Лейбъристката партия също бивш лондонски кмет Кен Ливингстън безцеремонно си го присвои във вид на заглавие на книга: „Ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят.“

 

 

 

 

 

Сготвят ви. С нови, противоконституционни избирателни правила, налагащи гласуването като задължение. С референдуми, планирани като оперативни мероприятия срещу свободата, в милиционерските лаборатории на БКП. И налагани посредством долнокачествени телевизионни предавания на чалга безкултурието.

 

А велосипедист почина, понеже три линейки не успяха да намерят мястото, където му прилошало. Можете ли да познаете от три опита къде е станала трагедията?

 

В Чакърафличковци? Невъзможно. Окичените с шестолъчни светлосини снежинкивместо с червени кръстове линейки на службата за Бърза помощ в столицата трудно достигат навреме до местата на инцидентите. Как цели трив някакво забутано (даже несъществуващо) село?

 

Може би в някой от забележителните поне с названията си град като Димитровград, Първомай, Велинград, Димово? Не, няма как.

 

Или друг подобен, вече университетски център – Благоевград? Може би Варна, Пловдив, Бургас?

 

Не, случката е от Лондон, който, подобно на цяла Британия, Западна Европа и САЩ все повече заприличва на тукашните социалистически обиталища.

 

60-годишен велосипедист загина, след като три линейки не успяха да намерят Олимпийския колодрум, тъй като техните сателитни навигатори не били актуализирани.

 

Човекът припадна в съблекалнята на съоръжението на 18 август миналата година, след като приключил тренировката си в закрития колодрум, смятан за най-бърз в света. Точно на него британският отбор спечели седем златни медали [всички „без допинг“] на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

 

Обаждането на спешния телефон999било направено в 17:19 часа, когато съобщили, че колоездачът е получил болки в гърдите.

 

Вестник “The Evening Standard” разказа, че служители на колодрум са му оказали първа помощ и се опитали да възстановят неговата сърдечна дейност, в очакване на фелдшерите.

 

Но, докато първите фелдшери от Лондонската служба за бърза помощ  довтасали 27 минути по-късно, сърцето на велосипедиста спряло. Откарали го в близката болница, където формално бил обявен за мъртъв.[5]

 

Първата реакция на човек е да запита: А неформално?

 

Да зарежем черния хумор, защото две неща са важни. Първото е, че Британия изпада до нашенското равнище, вместо да е обратното. Второто, твърде важно особено за младите: Как е възможно да се доверявате изцяло на машинки, пък били те и най-съвременни? Искам да кажа, че няма по-съвършен механизъм от човека, който е Божие творение. Темата продължава и нататък в друг аспект.

 

Доказано, всяка година напоследък Лондонската бърза помощ регистрира общо 41 случая на такива закъснения с фатален край.[6] Как ще ги стигнем ли? Те да ни гонят. Тук такива неща са изпитана практика.

 

Неотдавна травматолог от поликлиника, посещавал моя твърде възрастна най-близка роднина, отказа да дойде отново. Работното му място (сега май не ги наричат така, но не ползвам официалната медицина и не знам) отстои на50 метра от дома на жената. Обаче, видите ли, докторът – шепа медици с дипломи са лекари – вече станал началник на заведението. Да, правилно – заведение, като пивница, но не и лечебница. И затова, освен че щяло да ни струва 40 лева (не оспорваме), трябвало да доведем пациентката. Тя е напълно неподвижна. Бях готов да я нося. Но семейният съвет реши да теглим запартата на доктора, както и на цялото идентично съсловие.

 

Тук, по твърденията на чичо на съпругата ми, официалната медицина е приключила през 1949 година. Тогава, казваше човекът, все още бил млад лекар. Една сутрин на визитация разпоредил нещо на главната сестра. Като едновременно с това я запитал, защо не носи касинка.

 

Тя му отговорила, че е партийна секретарка на сестрите. Което я правело началничка и на негобезпартийния. През следващите години партията прогонила и старите буржоазнипреподаватели по медицина. А милосърдните сестри станалимедицински. Ето откога тук няма лекари, а само доктори.

 

Да уточня не заради роднинството ни, а заради истината: По признания на пациенти и на негови по-млади колеги, на които по време на следването година-две е водил упражнения като асистент, чичото беше невероятен специалист по заразни болести и хепатити. Обаче комунистическият режим не му позволи да се хабилитира и да расте в кариерата в добрия смисъл. Ала не се свенеше да го ползва като консултант и да го събужда посред нощ, за да го отвежда със самолет на майната си. Та да излекува някого от другарчетата.

 

Такъв е днешният свят. Не случайно добрите западни доктори бягат в САЩ, където професията им все още е материално високо оценена. Признавам, че нито разбирам това, още по-малко съм съгласен с него. Но това е друга тема.

 

На Запад като доктори и медицински сестри бачкат индийци, пакистанци, араби и източноевропейци. Който вярва на тези медици и разчита на тях, да му мисли. Не съм от тях… Думата ми беше за сравненията. За огромно мое съжаление – в отрицателна посока.

 

Сега се запознайте с мнението за Европейския съюз на преуспяваща италианска писателка, чието истинско име остава неизвестно. Тя или той пише под псевдонима Елена Феранте. За да се убедите, колко прав е бил Шекспир, когато вложил в устата на героя си принц Хамлет думите:

 

Frailty, thy name is woman!” – „… Неустойчивост, твоето име е жена![7]

 

Нека читателките не се обиждат. Поетът е имал предвид онази изменчивост на характера, която забелязал не само у майка си (репликата е от диалог с нея), но и на своя чичо. Искам да кажа, че тазинеустойчивосте типична черта на всички амбициозни людепредприемачи, политици, културни дейци, спортисти

 

Ето как се обърна към британците пишещото същество Елена Феранте:

 

Скъпа Британия, не изпитвам достатъчно симпатия към настоящия Европейски съюз. Неговите по-горни етажи са шикозно обзаведени, с просторни зали за купони и банкети; има магазини богати на стоки и специални доставки, помещения с панорамни гледки, където обсъждат и пишат законите, предназначени за спазване от онези, които обитават по-ниските етажи, служби за сигурност, които проектират алармени системи и яки врати, за да държат навън онези, които искат да установят лагер във входното фоайе или поне в мазето. Това е уродлива Европаточно тази.

 

Зад своите фасади тя брани интересите на онези страни, които са най-силни, както икономически, така и военно. Но въпреки това, независимо от правилата и регулациите, тя никога не престана да мисли – когато няма нищо друго за постигане – че е най-добре да изхвърли единството и да се оправя по старите, добре изпробвани начини на гордите едновремешни нации.

 

Това убеждение е най-погрешното от всички. Отделните късчета от Европа отдавна са загубили своята автономия и централизация. Големите икономически кризи не могат да бъдат посрещнати със затваряне в своя собствен сос. Миграциите не могат да бъдат контролирани със светофари или бодлива тел. Глобалният тероризъм не е видео-игра, която играете у дома, в дневната си. Световният климат не може да бъде оправен с отваряне на чадър. Шепата щастливи вече не са достатъчни, даже сами за себе си. Защото трябва да се изправят срещу нещастното мнозинство.

 

И така, докато има обединение, което е съединило малко или нищо, е необходимо, по мое мнение, да останем заедно на всяка цена. Онова, от което сега имаме нужда, не са множество малки държави, а континент. Независимо от конфликтите и противопоставянията, от непознаването и непризнаването на фактите, трябва да се движим напред към общество, което вместо да съставя списъци с несъгласия, да става политически активно и да постави край на безкрайните непоносими неравенства.

 

Затворени в раклите на нейните независими държави, Европа притежава много разнообразни видове отрови, но и прекрасни бижута. Време е да изхвърлим бившето и да изтеглим най-новото в подготовката за нашето пламенно тържество на общото мислене и действие.

 

Сега нямаме необходимост от покриви: те изготвят планове за нас, чудесни, да, но насочени към земята. А в наши дни всичко е по-подвижно от всякога, бързо променящо се от една форма в следваща. Една широка, истинска идентичност следва да се отвори към всички идентичности и да възприеме най-доброто от тях. Нямаме време. Множество видове болести и мизерия се разпространяват, улиците все повече се насищат с кръв, най-лошите намерения подхранват най-отвратителните видове политика. Да останем заедно повече не е възможност, а задължение и неотложна необходимост. Британски жени и мъже, моля ви, нека останем заедно и съвместно да променим Европа.[8]

 

Младите може и да не ме разберат, но ми липсва само едно: „Другари, дайте да дадете! Да вървим, да се захващате за работа!

 

 

 

Комунизмът не е любов. Комунизмът е чук,

който използваме, за да смажем врага[9]

 

 

 

Днешна Европа е тази на единия процент богати. И това не е комунизъм, а наопаки – антикомунизъм. Да, антикомунизъм, глупако!

 

Това е континент, разделен от високи стени, зад които населението на едната част, за което Някои решиха, че ще преуспява, не искаше да чуе трагичните вопли на човеците от другата, подложени на унищожение и мъчения. Няма как жертвите да се прегърнат с палачите. То е все едно агнето да седне на една маса с вълка. Неестествено е. Против природата – сиреч – срещу Бога и Неговия промисъл. Не разбирате ли? Господ Исус Христос не прие пасхалната вечеря с книжниците и фарисеите, а с онези, които смяташе за свои.

 

Техният поет го е удостоверил на хартия:

 

Ние сплетохме здраво ръце, с тебе се счепкахме здраво. Кръв капе от мойто сърце, грохнал си ти. Тогава? – Един ще бъде повален, един ще бъде победени победеният си ти.[10]

 

Кой е ти? Ти, ти, азВсички ниечовеците. Комунистите триумфират. Защото изпълниха дяволския план за разделяне на хората, за тяхното изолиране един от друг чрез насилие и доносничествонедоверие, или посредством насаждане на егоизъм и алчност. Така европейците се затвориха в себе си. Престанаха да се гледат в очите, да споделят радости и скърби. Но и да се множат. Зер, всяка следваща рожба е допълнителна тегоба и задължение!

 

Затова пристигат племена, готови да намерят смъртта в морето. Обаче онези, които достигнат заветния бряг, да завладеят Ел Дорадо. Те не тръгнаха по собствено желание. Принудиха ги. Същите, съставляващи споменатия един проценткомунистите.

 

Преди половин век Гари Алън прозрял:

 

Повечето от нас смятат, че социализмът е онова, в което социалистите искат да повярвамепрограма за разпределение на богатството. Такава е теорията. Но дали тя действа така

 

 Нека изследваме единствените социалистически страни, съществуващи днес на света, съгласно социалистическата дефиниция на думата. Това са комунистическите страни. Самите комунисти ги назовават социалистически държави, както е в наименованието на Съюза на съветските социалистически републики.

 

 В него, в реалния социализъм на върха имате една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население. Но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто. Със сигурност Брежнев не живее като някой от бедните селяни от руските степи. Но според социалистическата теория се предполага той да прави точно това.

 

Едва когато човек проумее, че социализмът не е програма за подялба на общественото богатство, а в действителност е метод за обединяване, укрепване и контрол над богатството, изглеждащият на пръв поглед парадокссвръхбогатите да пропагандират социализма – се оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Тъкмо обратното, всичко започва да се подрежда логично. Дори то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците – онези, които дирят власт на всяка цена.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на угнетените маси, а на икономическия елит. В такъв случай планът на най-посветените заговорници не е да комунизират Съединените щати, а да ги социализират[11]

 

Точно така – не политическият, а икономическият елит ръководи живота на човечеството. Нали не сте забравили, как преди две столетия Майер Амшел Бауер, основателят на прочутата фамилия Ротшилд, най-богата на планетата, определил основното правило на това световно господство:

Дайте ми контрола над националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.[12]

 

Тихото оръжие“, в което Майер Амшел Бауер превърнал хартиените париthe Fiat money, както ги наричат на английскине е нищо по-различно от обещанията, давани на циганските сватби. Ще го изпълните някога, неопределено кога. Обикновеноникога.

 

Ако мургавите младоженци се забавляват, обещанията на лихварите гъделичкат човешката алчност и предизвикват надежди сред наивниците, каквито са най-малко 90 на сто от жителите на земното кълбо. А Те – глобалиститесе възползват. Използват слабостите на хорския характер и трупат несметни богатства. Дълговете на държавите не са дошли отникъде. Те са натрупани. Но откъде са се взели?

 

Тези непосилни задължения на все повече страниСАЩ, Испания, Франция, Италия, Португалия, даже нещастната ни номенклатурна Чалгария, съставляват значителен дял от богатствата на интернационалните банкериистинските комунисти. Длъжник, който не е в състояние да обслужва кредитите си, тоест – да връща навреме и с договорената лихва парите, които е взел назаем, неизбежно стига до съдия-изпълнител. Мислите че с държавите е различно? Как така? Ако беше, никой нямаше да работи.

 

Който притежава дълга на едно правителство, държи в ръцете си и самото него. И е в правото си да поиска материализирането на дължимите суми. Както става в Гърция от няколко години насам. Когато, абдикирайки, бившият Симеон ІІ, сега просто Борисов Сакскобургготски, а за мен Болшевишки, се изтъпани като кандидат-депутат, а от там – и министър-председател, беше прав в едно: Държава се управлява точно така, както и фирма. Разликата е в размерите, мащабите. Не го разбраха.

 

Днес повечето от наднационалните корпорации са далеч по-огромни и могъщи от държавите. А светът отдавна е бизнес

 

Няма никакви нации. Няма никакви народи. Няма руснаци. Няма араби. Няма никакъв Трети свят. Няма никакъв Запад. Има само една холистична[13] система на системите! Една огромна и необятна, самоизградила се, взаимодействаща вътре в себе си, многовариантна, наднационална власт на доларите! Петродолари, електродолари, много и всякакви долари. Райхсмарки, рубли, лири-стерлинги и шекели! Това е интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета. Това е природният ред на нещата днес. Това е атомната и податомната, и галактичната структура на нещата днес

 

Няма никаква Америка! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят.

Обърнахте ли внимание на думичката „тотално“? „Интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета“! Тотално, тоталитарно?…

 

Да се върнем към Майер Амшел и обещанията на хартия, които раздавал във вид на хартиени пари Fiat money. Fiat произлиза от латинския глагол “fiat”, който означава „да направя“, „да стане“, „да се случи“. Думата не уточнява дали и кога

 

Амшел Майер проникнал в човешката душа и открил там неизчерпаеми залежи на алчност. С опита си на лихварчиновник в банка – прозрял, че може да предложи на някого да му довери парите си. В замяна тойРотшилд, ще му обещае да ги върне с горницалихва. На английски interest. Съблазнително.

 

Не виждате нищо лошо? Онова, което основателят на Ротшилдовото фамилно богатство осъзнал, било, че вложителите, поверили му парите си с ненаситната надежда да получат още повече пари, без да се интересуват откъде ще се появят тези пари в повече, никога няма да си поискат златото и среброто обратно по едно и също време. За да се подсигури, въвел срокове. Така, срещу връчените му златни и сребърни пари предавал на вложителите обещание на хартия.

 

Иначе казано, той се сдобивал с истински пари, а в замяна подхвърлялнищо. Законодателството, което чрез подкупните законодатели постепенно било превзето от него и синовете му чрез семейното богатство, сторило тъй, че специални гаранции защитавали лихварите в случай на фалит – тоест, на неизпълнено обещание или неспазени срокове.

 

Крайната цел на Майер Амшел Ротшилд билаконтрола над националната валута“. От там – на правителствата, което ще рече – на държавите. Той не усетил, а твърдо разбрал, че по такъв начин ще може да управлява съдбите самите на народите. Да предизвиква кризи и хаос сред тях, да ги противопоставя едни на други. Да им осигурява пошли забавления, засилващи примитивизма, вместо извисяването на духа.

 

Спомнете си фразата, изтървана от Гутле Шнапер, съпругата на Амшел Бауер и майка на петимата братя Ротшилд:

 

Ако синовете ми поискат, повече няма да има войни.

 

Което накарало високопоставения масон, комунист и съветски дипломат Кристиян Раковски, ръководител на сътворената от Ленин Украинска СССР, да възкликне:

 

Това означава, че те бяха арбитрите, господарите на мира и войната, но не бяха императори. В състояние ли сте да си представите факт от такова космическо значение? Нима войната не е вече революционно действие? Войнакомуната. От тогава насам всяка война бе гигантска крачка към комунизма. Сякаш някаква тайнствена сила задоволяваше нетърпеливите желания на Ленин, които той бе изразил пред Горки. Спомнете си: 1905-1914 г. Признайте, че поне два от трите лоста на властта, които доведоха до комунизма, не са и не могат да бъдат контролирани от пролетариата.[14]

 

Дали ви допада или не, историята потвърдивсичко е точно така. Вярно е.

 

 

 

Патриотизмът, а не комунизмът, ме вдъхновиха[15]

 

 

 

Ето какво представлява практическият механизъм за социализирането на САЩ например, приложен в живота.

 

 

 

 

 

 

 

Не само САЩ са полицейска държава с тоталитарно еднопартийно ръководство, криещо се под двата животински символаслонския и магарешкия. Първият, вапцан в червено, се води на „дяснотокрило на комунистическата партияРепубликанското. Вторият – боядисан в синьо, е на „лявото“ – Демократическото. На практика и двете, както и останалите шепа партийки“, съществуващи формално, на книга, за да служат като витрина на някаква демократична многопартийна система“, са изцяло подчинени на таен, невидим център. Така е в Западна, Централна (вече нашата) и Източна Европа, в Азия, на американския континент

 

Светът стана такъв. След неистово изнасилване го преправиха по този терк.

 

Великобритания била втората страна, изцяло завладяна от семейство Ротшилд. Първа под техния могъщ златен меч паднала Франция – ту монархия, ту републикабез значение. Във всички случаи – с неогласени императориРотшилдови. С Първата световна война Те превърнали Русия в същотов СССР, не само с централна банка в нея, но и с официално наложена комунистическа идеология. Едновременно с нея разтурили още три мотаещи се в краката Им империиАвстро-Унгария, Отоманската и Германия. И сътворили чудовището Югославия – първоначално и за кратко – Кралство на сърби, хървати и словенци. За да не може да има мир и спокойствие на Балканите, както посочил цар Борис ІІІ пред интервюиращия го за поредната си книга бивш кореспондент на лондонскияThe TimesДъглас Рийд. Монархът се усмихнал тъжно:

 

Не, господин Рийд, на света има сили, които не желаят мир и ред на Балканите, където ще се решава бъдещето на Европа, но в никоя страна не можете да ги подведете под обвинение. Те са интернационални групи, по-скоро свръхнационални.[16]

 

Годината била 1940-а. Сетне, с Втората световна война, сториха същото, но окончателно, с Германия и Япония, но и с Полша, Румъния, Унгария, Чехословакия, България, Албания. Както и с огромните Китай, КореяРазпарчатосаха Индия – първо на две, после – на три части: Пакистан и Бангладеш

 

Основаваха държави в Близкия изток. По-късно ги разтуряха. Предизвикваха войни навсякъдев Азия (Индокитай, Афганистан, Индия и Пакистан), на Арабския полуостров, в Палестина и Месопотамия, в Африка (никога не са спирали – от СевераАлжир и Либия, през източните (Етиопия и Еритрея, Сомалия), западните (Либерия, Чад, Мали), централните части (Конго), чак до Юга (бившата Родезия, Нигерия, Уганда, ЮАР и т.н.)

 

Въоръжените конфликти, преврати и революции в Латинска Америка не са били прекратявани (Мексико, Куба, Никарагуа, Панама, Гватемала, Чили, Гранада, Хаити, Доминиканската република, Венецуела, Колумбия…).

 

Кристиян или Кръстьо Раковски, чието рождено име било Хаим Раковер, продължил с разясненията:

 

Войните нито бяха разпалени, нито бяха направлявани от Третия интернационал или от СССР, който по онова време дори не съществуваше. По същия начин те не биха могли да бъдат провокирани, а още по-малко пък контролирани от онези малки групи от болшевики, които се шляеха в имиграция, макар те също да искаха война. Това е съвсем очевидно. Интернационалът и СССР имат още по-малко възможности за такова огромно натрупване на капитал и за предизвикване на национален или интернационален хаос в капиталистическото производство.

 

Такова безредие, което е способно да принуди хората да изгарят огромни количества от хранителните продукти, вместо да ги дадат на гладуващите, и е в състояние според разкритието на Ратенау[17] в един негов израз: „Да направи така, че половината свят да произвежда тор, а другата половина да го използва.“

 

И в края на краищата може ли пролетариатът да повярва, че той причинява тази инфлация, която нараства в геометрична прогресия, девалвацията, постоянното придобиване на добавена стойност и натрупването на финансов капитал; а не лихварският капитал? И в резултат на това, че той не може да предотврати постоянното намаление на покупателната способност, идва пролетаризирането на средните класи, които са истинските противници на революцията. Пролетариатът не контролира икономическите лостове, нито тези, които предизвикват войните. Но самият той е третият лостединственият видим, който може да бъде показан. Който нанася окончателния удар върху властта на капиталистическата държава и я превзема. Да, те я завладяват, ако под Те разбираме[18]

 

За какво им беше необходим Европейският съюз? За да спрат враждите между държавите на континента? Глупости!

 

Той е новият СССР. Формираха го заради победата на комунизма. Което ще рече – унищожаване на свободното предприемачествона гражданите, средната класа. И узурпирането на властта в него от върхушка, неизбирана от никой друг, освен от свръх елитаинтернационалните банкери.

 

Европейския съюз емашина за ликвидиране на работни места“, ръководена отцинични саркастични елити“, заяви в петък [3 юни т.г.] Майкъл Гоув, описвайки „нещастието“, на което е бил свидетел, когато неговият баща е изгубил работата си заради Брюксел.

 

Министърът на правосъдието се появи за първи път в телевизионен дебат по време на кампанията за референдума и говори разпалено за това, как е наблюдавал първата търговска дейност на баща сида бъде изправена до стенатазаради Евросъюза, когото обвини за съсипването наобщините из цяла Британия.

 

Постоянно влизайки в сблъсък с [пакистанския] водещ на [Рупърт-Мърдоковата еврейска] Sky News Файсал Ислам,[19] за когото г-н Гоув рече, че е на страната на елитите“, той заяви: „Не омаловажавайте страданията, причинени от машината за унищожаване на работни места на Европейския съюз.“

 

Освен това г-н Гоув насочи своята най-силна атака срещу Дейвид Камерън, като обвини неговата кампания За оставане“, задето третира британските гласоподаватели сякаш сапрекалено незначителни, твърде бедни и доста глупави“, за да са справят сами извън Евросъюза.

 

В коментари, които разгневиха Downing Street, г-н Гоув разкритикува потискащата кампания на министър-председателя, проектиранада плашибританския народ.

 

Той намекна, че настоящата имиграционна система е расистка“, понеже дискриминира хората извън Евросъюза. Г-н Гоув рече, че ако Британия напусне Европейския съюз, ще може сама да държиконтроланад своята имиграционна система. И обрисува кампанията „За напускане“ като „Проект Надежда“. Настоявайки, че само неговата кампания ена страната на хората“…

 

Той добави: „Това е такъв вид подигравателно снизхождение спрямо хората, които вярват в демокрацията, дискредитиращо другите, дето са на странатаЗа оставане“.“

 

Господин Гоув предприе лична атака спрямо г-н Камерън само ден, след като министър-председателят се изправи пред някои неприятни въпроси и обвинения в насаждане на страхв тона на неговата кампанияЗа оставане“.

 

„Онова, което видяхме снощи, беше депресиращо. И това беше опит да ви изплашат“ – заяви г-н Гоув. Той продължи: „Много от онези, които настояват, че трябва Да останем“, се мъчат да ви уплашат, като твърдят, че ще бъде невъзможно Британия да успее сама. Те говорят, че Британия е прекалено малка, доста бедна, а ние сме прекалено глупави, за да бъдем способни да успеем извън Евросъюза. Изцяло отхвърлям това.“…

 

По време на целия дебат Борис Джонсън откликваше в Tweeter с послания в подкрепа на г-н Гоув. По едно време той написа: „Продължавай да ги пердашиш Гоувър“.[20] И каза, че той еутрепал рибата“.[21][22]

 

Иде реч за действащ министър, който е член на ръководството на дяснатаКонсервативна партия. Ала както година по-рано Дейвид Камерън декларира, че неговата партия е на трудовите хора“,[23] така сега Майкъл Гоув обяви:

 

Вие взимате страна, Файсал, на страната на елитите сте. Аз съм на страната на трудовите хора.[24]

 

Ляво“, „дясно“… – оправяте ли се? За мен съществува една единствена партиякомунистическата. Тази на парите, на свръхбогатия и овластен елит, който се стреми към световно господство. Когато не му изнася, квалифицира това с баналния изразконспиративна теория“. Тъпо, елементарно, нехващащо декиш. Естествено, имам предвид сред умните и мислещите, образованите и ерудираните хора. Негоите. Те са добичетанека ги мачкат!

 

Днес действа технологията на т. нар. тихо оръжиеинтернационалната финансово-кредитна система. Тя е изградена изцяло върху човешката алчност. Това е пространна тема, която не е обект на настоящето изследване, но обуславя неговата фактология. Европейците падат, покосени от това невидимо оръжие, чийто звук е шумът на паритехартийки без покритие.

 

Средиземно море спокойно може да бъде наречено море на смъртта. Само през май тази година в него загинаха повече от 1200 души! Кой от нас с вас притежава такава жертвоготовност в името на живота на други?

 

 

 

Всекидневно животните, растенията, минералите,

всякакви хора, биват разглобявани и монтирани наново,

за да опазят малцината от елита, които най-гръмко теоретизират

над свободата, но са най-малко свободни от всички[25]

 

 

 

Това представлява днешнатаобединенаЕвропа. Когато чуя гласовете на нейните защитници, които подобно на оплаквачки на погребение квичат за някаква демокрация“, която щяла да загине, ако Британия напусне Евросъюза, неусетно се сещам за другарката Нина Андреева. Точно така тази московска весталка на сталинизма, звучаща сякаш докарана Бог знае от кои колхозни краища, виеше за СССР, когато пукнатините по неговите яки челичнистени бяха видими с невъоръжено око. А рухването му беше толкова неизбежно, че даже стражите пред Мавзолея на Ленин поглеждаха часовниците си

 

Не знаете коя е Нина Андреева или не я помните? Всеки свободомислещ човек, поне за миг вживял се в перестройката като надежда за скъсване на прангите, надянати ни от комунистите, познава нейната прословута статия „Не могу поступаться принципами“. Тя се появи през 1988 година, сякаш, за да охлади страстите у някои от нас – шепа наивници. И да ни припомни, че „здравите силив компартиите няма да отстъпят от своя безсъдържателен, но валиден и подкрепен с оръжия лозунг: „С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем.“

 

Нарекоха изявата на товарищ Нина АлександроваМанифест на антиперестроечните сили“. Статията се е появила на 13 март 1988 година във вестник „Советская Россия“. Тук я прочетохме в препечатките в различни съветскипо-демократичнииздания от кулминацията на ерата Горбачовпоредната велика измама. По същото време Роналд Рейгън посети Москва и КГБ му представил своя все още водещ се млад, 36-годишен офицер Владимир Путин, катослучаен минувач“, разхождащ сина си на Червения площад“. Ако екипът на актьор, не успял да добури до членство в Компартията на САЩ (включително специалните служби), не е знаел, кой е тозимладеж“, значи САЩ вече са били в залез. Да уточня, че при геронтокрацията всички под 55-60-годишна възраст минаваха едва ли не за юноши. Със своите 54 лазарника, когато го качиха на кремълския трон, Горбачовсъщо. Даже на Запад го смятаха за „новия млад лидер на КПСС и СССР“.[26] В случай, че са имали представа, както лично аз смятам, заговорът лъсва.

 

Истината е, че Нина Андреева не беше колхозница. Родена в Ленинград, постъпила в КПСС, завършила химическо инженерство, тя станала преподавателка в катедрата по физико-химия на Ленинградския технологически институт. Изключена от партията по донос на ръководството, тя незабавно била уволнена. Подирила справедливост, което при социализЪма беше чудо. И през 1981 година я възстановили на двете места. Изглежда е послужила като образец – нещо като обратен вариант на Павлик Морозов.

 

Цялата работа се оказа пошла драматургия. Главният редактор на „Советская Россия“ признал, че предварително добре проучил, коя е авторката. Отвсякъде се получили отлични характеристики за нея.[27] Така постъпваха при милиционер-социализЪма.

 

По същия начинднес на Запад. Затова там не допускат нито едно антикомунистическо мнение от никого. За капак „иконата на антисъветизма Александър Солженицин беше изолиран и накрая се върна в родината си. Даже го изкарахаантисемит“ – него, полуевреина?! А в свободна“ и „демократична Британия репресират Владимир Буковски и в този миг. Нито веднъж не допуснаха нашия Илия Миневсветла личност, доказала своята честност и преданост на истината и България с две десетилетия в комунистическите зандани, с подписки, побоища и изолация.

 

В замяна, винаги, и сега, предоставят трибуна на наследниците на Никита Хрушчов, на члена на ЦК на ВЛКМС и на КПСС Гари Каспаров, всъщност Вайнщан, или на туземното ни комунѐ Иван Кръстевсинчето на заместник-завеждащия отдел на ЦК на БКП Йото Кръстев.

 

Тогава, през 1988 година, крайните болшевишки изблици на другарката Нина Андреева послужиха за повод три седмици по-късно, на 5 април, партийният официоз, вестник „Правда“, да излезе с редакционна статия, озаглавенаПринципы перестройки: революционность мышления и действия“ – „Принципите на престрояването: революционност на мисленето и действията“.

 

Така че, когато сега някой комунист или ченге изпъчи пред вас гърди, разкъсвайки червената си рубашка с викове, че се е променил, не вярвайте. Тези момчета и момичета преминаха специална подготовка пореволюционност на мисленето и действията“. А революция означава рязка, скокообразна, радикална промяна, нали?

 

Те са родени подлеци. Изпедепсали са ги като завършени мерзавци. Разчитате ли на тях, непременно – обзалагам се на живота си – ще ви преметнат.

 

Колко дълго трябва да го правят, за да проумеете същността им? Досега – 28 лета от онази 1988 година на съкрушените надежди. Толкова ли сте тъпи и задръстени? Или сте едни от тях?

 

Да допускате, че комунист може да се излекува от заразата на марксизма-ленинизма, на илюминатството, е все едно да повярвате, че мога да ходя по вода или да възкреся някой съвременен Лазар. А онези от вас, които не спадат към горната категория, никога не бива да забравят, че комунистите сами са избрали, предпочели са, да бъдат предмети в един само материален свят. Те са сключили договор със сатаната. А на него му харесва да се представя под различни изкусителни, фалшиви прикрития – като социалист, комунист, фашист, нацист, либерал

 

Още в Библията е дадена хубавата формула, че сатаната често обича да приема образа на ангела на света, на либерал. Тоест – онова, което сега вършат всички либералстващи хуманисти“, които привидно се грижат за обществото. Но в действителност те правят всичко, което е по силите им, за да разтурят същото това общество

 

Само можем да окайваме либералите. Те представляват жертва на системата на висшето образование, която още навремето е била контролирана напълно от юдейския елемент[28]

 

Работата е в това, че всички тези революционеритова по правило са всякакви психопати, психотици и невротици, които са задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила.[29]

 

Комплексът за властта, вождисткият комплекс, това е хомосексуалният комплекс на другаря Ленин. За това говореше и главният психиатър на главната психиатрия във Вашингтон доктор Карпман.[30]

 

Процесите се осъществяваха в СССР и неговите сателити. Но както самият Болшевишки метеж през 1917 година не беше замислен и подготвен в Русия, така и проектът за перестройката не беше изработен в Москва, а в западните think-tanksмозъчни центрове за заговори, подривни действия, подбуждане на хаос, бунтове и революции.

 

Поразсъждавате ли, ако се върнете в миналото през последните два века, та дори само двадесет и шест-седем лета назад, няма как да не признаете: всичко е така, съвпада. Не само тук.

 

А Нина Андреева? На такива като нея винаги им намират удобни и доходоносни местенца. Година след публикуването на нейната статия тя оглави Всесъюзното дружествоЕдинство за ленинизъм и коммунистическите идеали“. А всяка партия се учредява, за да се бори за власт. Не и тази на другарката Андреева. В интервю тя призна:

 

Никога не съм поставяла пред себе си целта да дойда на власт.[31]

 

Тогава целият стремеж към партийност – част от цялото – изграждане на партии, губи смисъл, не мислите ли? Не, не се превръща в имитация на провалилото се декадентско движениеlart pour lart” – „изкуство за самото изкуство“. Всички политически напъни на Нина Андреева и подобните й навсякъде по света, постоянните участници в дисциплината партиен многобой, са елементи от проекта на новия световен ред единната комунистическа държава.

 

Нека припомня пример, който съм представял. С евреина Бернар Кушнер, един от лидерите на студентските протести във френската столица през 1988 година. Започнал от младежките комунистически движения, преминал през комунистическата и социалистическата партия, той се озова като външен министър в смятаното задясноправителство на наследника на евреи от Гърция и Унгария Никола Саркозихраненик на убития либийски диктатор Муамар Кадафи и на авторитарния московски комунистически управник Владимир Путин.

 

 

 

 

 

Комунистът Кушнер, предрешен като либерал, причини избиването на хиляди малийци. Но нито един демократичен парламент в свободна Европа не прие декларация, която да окачестви тези масови убийства като геноцид.

 

 

 

Народи и правителства никога не са научавали нищо от историята[32]

 

 

 

Тук не иде реч за някаква напълно лишена от смисъл моя защита на Отоманската империя. Става дума за морал, за лицемерие, за прилагане на двойни стандарти. Те неизбежно довеждат до все по-голяма ненавист към Запада, който изглежда непоносимо двуличен в очите на все повече десетки милиони земни жители. Което, заедно със собствения му отказ да се възпроизвежда, с разрастващия се мързел и с поколенията, отучени да се трудят, го води към гибел.

 

Не си ли задавате логичния въпрос: Поради каква причина някои от най-напредналите в икономическо и политическо отношение държави, като например джуджетата Монако, Андора, Лихтенщайн, Сан Марино, или по-значимите и богатиШвейцария, Норвегия, Исландия, не желаят да се присъединят към Европейския съюз?

 

Седмиците, които прекарах, одобрявайки Оставането“, имаха възходи и падения“ – признава Саймън Дженкинс, консерватор, прокуден при лейбъристите – „свобода“ и „демокрация. – „Намразихпроекта страхна Министерството на финансите. Казваха ни, че неговата стратегия се основава на постигнатия успех в шотландския референдум от 2014 г., за който може да се каже с еднаква достоверност, че беше почти загубен. Народите, призовани да гласуват за своето самоуправление, рядко поставят портфейлите си най-отпредсвидетелствата са Ирландия, Словакия, Словения, може би Каталуния. Те гласуват за племето

 

Седмиците ми с кампанията Brexit са обратното. Оставям настрани мерцедесите и нейния повърхностен контрол на лоялността. Махам и харлей-дейвидсъните, оглавили шествията по шосетата. Презирампроекта страхи се надсмивам в лицата на корпоративните драгуни,[33] докато те маршируват, за да бият барабана на Джордж Осборн. Нека се подиграват на Швейцария, Норвегия, Канада, казвам си. Трудно ще ги нарекат бедни страни“…

 

Brexit отвръща на „проекта страхспроекта свобода“. Самоуправлението надцаква икономиката. Всеки келипираджия е заинтересуван от търговията, която ще продължи да се върти между Британия и Европейския съюз, каквото и да стане. Всеки го знае. На някои дипломати ще им се наложи да работят малко повече. Това няма да им навреди, а напротив.

 

Напускането на Евросъюза съдържа очевиден риск. Но рискът е смазката на капитализма, както националната демокрация е гарант за общественото благоденствие. Може да е дълга и досадна дума, но независимостта си струва. Борис Джонсън го обясни, като припомни миналото, пагубните опити за налагане на паневропейско управление – въпреки, че наруши закона на Дженкинс [самоирония], че който спомене Хитлер, губи аргументация.[34]

 

Не е така. Да забраним Абар-Кам или останалите императори на древните български държави? Или Атиле, основателя на цялата съвременна Европа? Като завоеватели, всички те няма как да не са вършили злини.

 

Но в такъв случай, защо ги изтръгнаха от нашата история и си ги присвоиха? Откраднаха ни дори Алемските състезания, масово познати на световните идиоти катоОлимпийски игри“. Те са изконно български. За първи път били организирани през 1880 г. пр.Р.Хр. по повод на погребението на Алемсин на Гекджан, българския император на Илат (ХХ-ХІХ век пр.Р.Хр.). Заради траурната клада спрели всички вражди и военни сблъсъци.

 

Алембил женен за Айкъз, дъщеря на българския пророк Абар-Кам. [Той] властвал на границата между ХХ и ХІХ век пр.Р.Хр. В негова чест била наречена планината Алем (Олимп)…[35]

 

Де ги псевдопатриотите, да заскърцат със зъби, вместо да се държат за пешовете на мутрите от ХІХ век, които наричат „апостоли на свободата“. А както показва истинската документация от онова време1876 година, всички тези мекерета били отомански агенти:

 

Защо турските власти се преструваха,“ – писали Драган Цанков и Марко Балабанов през лятото на 1876 г., – „че не знаят уж нищо за действията, повече от явни, на някои пратеници или апостоли, които кръстосваха свободно страната в началото на пролетта? Защото тия апостоли, облечени в костюм на български патриоти, действаха със знанието често на самите тия власти, желаещи да предизвикат по тоя начин едно изкуствено движение, от което да вземат повод, за да турят в действие скроения си план да изтребят българите и да опустошат България.[36]

 

Това било необходимо на Едмонд дьо Ротшилд и император Александър ІІ, за да предизвикат почти уговорена война, която да вразуми султана. И да го принуди с крайна сила да им предостави достъп до най-краткия път от Баку и добивания там нефт, до Батумидо 1878 година в рамките на Отоманската империя, а след това – град в Руската, през Черно море до Варна, откъдето с барон-Хиршовата железница до Русе, и по Дунав до Европата. Разправили се и с шведските братя Нобел, които били пионерите в съвременното разработване на каспийския нефт

 

Априлското въстание билотакъв грандиозен катаклизъм“, че никой в световния печат не му обърнал внимание. Даже назначените официозни историци – повечето съвършено тъпи парчета и незнайковципризнават този факт. Потвърждават, че пресата на Запад отразила изключително убийството на дипломатите в Солун и терористичния актпревземането на австро-унгарския кораб Радецки“, от групировката на Ботйов, по нещастно за него стечение на обстоятелствата наложен за войвода.

 

Вижте и чуйте. Като не пропускате от вниманието си, че всички участници са свързани с БКП и ДС:

 

 

 

 

 

Ако някой е в състояние, нека обясни, как еднопоробено населениеуспява да координирасвое въстание със сърбите? С какви пари преживяват неговите апостоли“? Кой и защо ги е финансирал? А „успехите във военното дело“ и „политическата победакънтят единствено в кухите чутури на милиционер-историците от сорта на дъртата Живкова проститутка Кирил Косев, академик по история на прането.

 

Вижте и чуйте още едночудо“:

 

 

 

 

 

Карлово и Сопоттурски градове“? Ами по онова време те са били села и то български. Лично Любен Каравелов ги описва така през 1859 година. Само кръгъл невежа може да твърди обратното.

 

В тях кметовете били нашенци. И забранявали даже на заптиетата да яздят по калдъръма без да са увили копитата на конете си с парцали. Косев, празна болшевишка кратуно, поне Иван Хаджийски да беше прочел. Бил ви е съпартиецкомунѐ!

 

 

 

В Съветския съюз капитализмът триумфира над капитализма.

В тази страна[37] капитализмът триумфира над демокрацията[38]

 

 

 

Целият ХІХ век е епоха на истинско възраждане за карловчани. Там учителства Райно Попович. В селото се е родил Ботйо Петков – навярно най-високоплатеният даскал по нашите земи, учителствал в Калофер. Негов син е Христо Ботйов Петков. В средата на века Анастасия Райнова и Аница Пулева основавали женско дружество, второто по тези земи. Това е родното място на Иван Богоров, автор на първата българска граматика, издател на първия вестник на нашия език – „Български орел“. Той съставил и първия сборник с български народни песни. Тук за първи път са проплакали братята Евлогий и Христо Георгиеви.

 

Въпреки принадлежността им на масонството и връзките с руските шпионски служби, те са оставили неизмеримо по-значимо наследство духовно и материално отиконитеБотйов и Кунчев. Обаче са недолюбвани, понеже са показали техните истински ликовена алчни и мързеливи мутри, свързани с илюминатите, с комунистическите идеи и цели. Прочее, Ботйовият род бил родствено свързан с руския консул и шпионин Найден Геров. А „русофобътВасил Кунчев най-малко двукратно бил спасен от него.

 

Село Карлово се славело със занаятите. Калофертоже. Защо, според вас, го нарекли „Алтън Калофер“ – „Златния Калофер“? „Страшно робство“ – няма що!

 

Цели 75 на сто от публикациите били посветени на отвличането на корабаРадецки“. Второто по количество вестникарски материали отразявали убийството на западните консули в Солун. Е, какво остава за самото въстание?

 

Добре е пишман националистите, всъщност комунистически интернационалистически притворковци, да изгледат и пресния честен документален филм, посветен на 140-годишнината от гибелта на Христо Ботйов. За да се убедят, че всичко, което съм написал и изрекъл, е вярно, че и оттатък. „Икони“!…

 

Ей, комунистически поплювкавци, страхливци, поради що се срамите да си признаете, че сте болшевишки държанки, платени наложници на Москва и панславизма? Курвенска хомосексуална пасмина, постоянно минаваща под дъгатату в направление Вашингтон, туМосква, ту Брюксел, после пак Москва… Да, да, вас имам предвидбезполовите гювендии, силни само в глутница. И то толкова, че петима студенти от ВИТИЗ ви накараха да се опуснете в гащите си насред столицата. А фюрерчето ви се самоотрече и то не три пъти, а цели пет. И още може!

 

Вие, повлеканите, влачещи се след пезевензите – „храбрияВолен Кобзон, Красимир Каракачановсъветския агент „Иван“, Валерката Симеонов, „демократично“ и „смелокриещ истинското си черкезко фамилно име Балевски. От споменатия филм ще разберете, как именно черкезите, докарани на мястото на забраните от руските войски българи от Северозапада (четете „иконата“ си Георги Раковски, разхайтени метреси на милиционер-социализЪма), са преследвали и обезглавявали четниците, назовавани „Ботйови“.

 

Вашите предци потурчваха и помакедончваха. Изтрепаха синовете на Райна Поп Георгиева – „княгинятана Април 1876 година. Никой никога не допуснал тази жена да разкаже истината за бунтовническия терор, наложен от Хлътев-Бенковски и джелатите му на турска служба. Същите, които не отказвали да приберат и по някоя екатерининка от Петербург

 

Сега сте с кагебиста Путин, по-рано с комуниста Барозу и пияницата Юнкер; залюбвате се с Б.Б. – телячката на Тато Правешки, анално й удряте златен пръст“, за да полети с ракетна скорост към корупцията, та и вие да намажете, сетне разваляте дослука и си искате парцалките. Евтини брантиичучарки.

 

Уруспии, в сравнение с вас Вазовият герой Киряк Стефчов е истински родолюбец! Както скимтите срещу Евросъюза и размахвате меките си пионерско-комсомолски китчици по посока на Страсбург, утре, като малки разгонени вълчици ще започнете да извивате брюкселски напеви, долни парясници на милиционерщината.

 

Добре е на Запад да се намери някой, който да отвори очите на тамошната безпросветна тълпа. Споменаването на Адолф Алойзавич Хитлер е смятано за проява на лошо възпитание, даже за престъпление, и го преследват. По същия начин трябва всяко напомняне на още по-големите военнопрестъпници Йосиф Висарионович Джугашвили – „Коба“ или Сталин, Уинстън Рандолфович Чърчил, Франклин Деланович Рузвелт, председателя Мао, Йосип Броз Тито, Хо Ши Мин, но също така всички останали държавни ръководители в Европа, Япония и САЩ до ден днешен, да бъде инкриминирано.

 

 

 

 

 

 

 

Да се осъжда националсоциализмът и да се ругаят Хитлер и неговото политбюро е задължително за добрите маниерина комунистическитедемократи“. Да се посяга на комунизма, на неговите касапи като Сталин и компания, както и на наследството им, е престъпление.

 

Висарионович едобриятмасов убиец, издънка на Ротшилдови. Алойзович – наопаки, „изконното злона същата фамилия. Победителите диктуват историята. На Запад масите имат смътни спомени за хитлеризма и никакви за сталинизма. Но искат ние да забравим и даже да простим.

 

Откъде накъде?

 

САЩ, СССР, Япония, КНР, КНДР, Европейският съюз, бяха и са експерименти за унифицирането на грамадни маси от населението. Предстои превръщането на земните жители в покорно овче стадо. В роби, в биологични единици, белязани чрез микрочипове. Малоумните, които не вярват в тезиконспиративни теории“, ще се окажат сред първите закарани в кланиците на глобалистите. Помнете ми думата. Да съм ви подвел досега?

 

Някои платиха с живота си, заради изваждането на ужасната истина. Например Еърън Русо – богат, преуспял евреин, но човек.

 

 

 

 

 

 

 

Посочете ми нещо, което не е реализирано, не става, или предстои. Може би пак имаме работа с „конспиративни теории“? Огледайте се, без да стискате здраво очи. И се опомнете!

 

Какво рече Тони Блеър? „Глобализацията вече е факт![39]

 

Непрестанно всяват страх. Използват го, за да въвеждат закони, нарушаващи вашите свободи и права, гарантирани от Конституцията. Навсякъде е така. Запитайте се: Защо? Кой има полза? Кое ни кара да търпим?

 

 

 

Европейците – остаряващи, обедняващи, изчезващи[40]

 

 

 

Проблемите наразвитиясвят са много. Ще изредя само няколко. Мнозина навярно предвкусват, че ще поставя имиграционните вълни оттретиясвят начело. Грешат. Този катаклизъм е вторичен и предизвикан изкуствено – пак отразвититестрани. Вече, може би, бивши държави. Пък и нали в речта, с която миналата година сам издигна кандидатурата си за президент, Доналд Тръмп постави родните си САЩ в третия свят? Добре е да ви припомня извадки от нея:

 

 

 

 

 

Тръмп изрече поредица от истини, които не се харесват на големците. Но не това ме занимава сега.

 

За мен първият и най-важен проблем специално на Европа е остаряващото население. Както сполучливо го определи английски коментатор:

 

Истинската бомба с часовников механизъмнаселениене е имиграциятатя е застаряването.[41]

 

Илюстрацията, с която е онагледен коментарът, е красноречива. Погледнете я. Не, пред тези хора не саблеснали житата, окъпани от топъл дъжд или от „слънчев лъч“, както е по-подходящо. И ако тевървят, вървят нататък“, наистинаняма край на шир и длъж“. Понеже са се упътили към вечността. А от нея никой не се е завърнал. ЕдинственИсус Христос. Ала той не е умрял, понеже е Бог, не знаете ли?

 

Авторът се спира на доста от последиците, свързани с остаряването на британското население. Това означава намаляване на броя на работещите. И понеже там, както почти навсякъде по земята, пенсионната система не е превърната в предприятие, а е приходно-разходна, бъдещето пред възрастните хора на Албиона се очертава по-скоро мъгляво и мрачно, близко до тукашното, нежели все по-богато и щастливо.

 

Към това следва да добавите и социалистическата здравна система, която буквално изсмуква държавния бюджет. Нещо, за което Владимир Буковски предупреди още през 2011 година, но никой не го чу. И защо? Хората обичат да ги лъжат. И не харесват вестителите, които носят лоши новини. Независимо, че тъкмо те говорят истината

 

В края на май т. г. Централата на Националната здравно-осигурителна система на Обединеното кралство представи доклад. В него е определена нейната цел в дългосрочен период: да се пригоди към услугите, които ще се очакват от нея. Прогнозата е, „че през следващите десет години до 2024населението на Англия ще нарасне с повече от четири милиона души. Лондон ще удари 10-милионната граница. А някои райони в английския Юг ще преживеят увеличение на броя на населението си с около 25 на сто.

 

Докладът беше последван от публикуването на далеч по-хващащи окото данни за имиграцията година по година. Те показват, както мнозина предвиждат, че миграцията остава повече от три пъти по-висока отдесетките хиляди“, за които Дейвид Камерън говореше през 2010 г.[42]

 

Но не това е най-страшното. Други числа тревожат автора и с право. Той пише:

 

Това е прах в очите за съперничещите си кампании за оставане или напускане на Евросъюза на референдума от 23 юни. Така и трябва. Но реалният живот, истинският политически живот, преминава отвъд кампанията за референдума. А така наречената „демографска бомба с часовников механизъм“, от която е заплашена по-голямата част от Европа, ще порази и нас. И е необходимо да сме запознати и информирани.

 

В Англия като цяло, според Националната статистическа служба, населението на възраст от 0 до 15 години ще бъде с 8,7 на сто повече. Броят на онези на възраст между 15 и 64 лазарника ще нарасне с прекалено скромните 3,6 процента.

 

А пенсионерите? Хората, надхвърлили 65-годишна възраст, ще се увеличат с 20,4 на сто.

 

Данните са относителни, очевидно не са абсолютни… В действителност, преди да посегнете към клаксона на апокалипсиса, е добре да разпространите една добра новина. Да, живеем по-дълго, наистина. Което означава натиск върху Националната здравна система и другите сходни служби.[43]

 

Не ще ви занимавам с разсъжденията по темата. С методите, с които заблуждават хората, че е хубаво да зависят по-дълго от здравната система. Кой обича да боледува и страда?… Онова, за което Буковски предупреди в споменатото изявление, направено в Грузия, е страшно: Ако нещата вървят така, около 2029-2030 година британската Национална здравна система ще има нужда от приходи, равняващи се на целия бюджет на правителството. И за какво? За да може да поддържа това социалистическо равнище на обслужване, от което никой не е доволен нито пациентите, нито медиците.

 

Съвсем същите грижи са налегнали останалите европейски държави. Ако има изключение, моля, подскажете ми. Може би новитеизточноевропейци“ от Азербайджан, Армения, Грузия, или по-отколешните от Израел?

 

Точно това очаква Китай и Япония.[44] Там не от вчера се сещат, че промените са наложителни и спешни. Пекинските комунисти отмениха закона за едно дете в семейство. Което не ще предотврати превръщането на най-многолюдната държава и внай-пенсионерската.

 

Да ви припомня ли как преди повече от три лета Таро Асо, заместник–министър председател и министър на финансите на най-източната „демокрация“ – Япония, препоръча на възрастните си сънародници нито повече, нито по-малко от товада побързат и да умрат“! За да може страната да излезе от икономическата криза! Катоумрат по-бързо“, теще намалят натиска върху държавата, която плаща за тяхното медицинско обслужване“.[45] (Вижте илюстрацията.)

 

Който се надява, че увеличаването на пенсионната възраст, например до навършване на 70 годинище ликвидира проблема, се заблуждава дълбоко. В резултат можем да видим всякакъв вид трудови злополуки и даже индустриални катастрофи.

 

Повече от половин век европейците и белите американци не раждаха достатъчно, за да се възпроизвеждат. От началото на 2012 г. броят на новородените бели деца в САЩ е далеч по-малък от тези на смятаните за цветнокожи, включително т. нар. Hispanicsлатиноамериканци.[46] Днес Мохамед е най-популярното мъжко име в Англия. По официални данни допреди седем години това важеше само за Лондон и още три английски региона. Сега то е най-често избираното име от родителите на новородени момчета.[47]

 

ЦРУ очаква, че през 2022 година бялото население на Съединените щати ще се изравни по брой с цветнокожите. Тенденцията към намаляването му е необратима без изкуствен, механичен прирастимиграция. Нищо по-различно не се наблюдава в Русия.[48]

 

Когато миналото лято покани имигрантите от Близкия изток, Ангела Меркел просто стана изразител на една неотложна необходимостбърз приток на млада кръв във Федералната република. Германската нация остарява със същите темпове, които са характерни средно за Европа. Най-бързи сме ние, естонците, италианцитеНа люксембургците, англичаните, холандците и французите им предстои да стават все по-мургави. Гонят ги скандинавците. Неизбежно е.

 

Джоел Коткин е професор по градско развитие в УниверситетаЧапмън“, в Ориндж, щата Калифорния. Той се занимава и с всякакви демографски проучвания, преди всичко на Съединените щати. Преди няколко лета Коткин направо бръкна в раната и посочи заплахата:

 

Нито една нация не е прокопсала, когато раждаемостта в нея пада под равнището на възпроизводството и остава тамточно това е състоянието, в което сега се намират Съединените щати. Примерите от миналото се простират от късната Римска империя до Венеция и от Холандия през последното хилядолетие.[49]

 

Преди шест години Джоел Коткин издаде книга с любопитното заглавиeСледващите сто милиона: Америка през 2050 г.“.[50] В рамките на подготовката за нея авторът е кръстосал САЩ надлъж и нашир, обиколил големи и малки градове, надникнал е в много предградия. За да установи ролята на огромните имигрантски потоци, които се настаняват в бедните крайни квартали и обричат Америка на очарователен упадък“.[51]

 

Както е видно от заглавието, прогнозата на Коткин е, че през 2050 година в Съединените щати ще живеят 400 милиона души. За жалост, мнозинството от тях в бедност. Това показва, че не всяко нарастване е положително. В случая с броя на жителите на Америка този показател има по-скоро негативни качества. Понеже в САЩ протичат процеси на бърз механичен прираст за сметка на ниска раждаемост. Истинско заболяване, характерно за целия развитсвят.

 

 

 

Зарежете, че бедността е блаженство, тя е свинщина,

една от най-лошите форми на насилие

 

 

 

Миналата година Европа беше заразена от същата болест. Обаче няма как да отречем, че вирусът беше сътворен в лабораториите на военно-промишлените комплексина САЩ, Европейския съюз, Русия, Саудитска Арабия, Катар, Китай и да не пропуснем – Израел. Тези привидно напреднали общества все по-често ще се сблъскват с изостаналите народи на земята, която, според Коткин, в средата на този век ще има9 милиарда жители. Даже да не стане така, населението на онзи – изостаналия свят, ще се увеличава 10 пъти по-бързо в сравнение с Америка.[52]

 

Успоредно с тези процеси тече още единтрудно забележим. Внимавайте, защото той засяга и нас. В големите градове се наблюдава сериозно разделение по етнически (верски) и имуществен принцип. В техните покрайнини се обособява специфично бедняшко етническо малцинство, което остава невидимо от държавата, но и то не е подвластно на нея. Става дума за ядра, които започват да разрушават самите държавни устои. Те стават недосегаеми за правоохранителните органи. Обаче не чрез корупция, а по чисто естествен, нека го наречем – роднинско-махленски хайдутски начин.

 

Пиша за тези неща от поне две десетилетия, че и малко повече. Особено усърдно бих камбаната на тревогата след преброяването на населението през 2011 г.[53] Свалиха телевизионното ми предаване уж заради тези мои анализи. Ще ви припомня откъс от друга моя телевизионна поредица.

 

Ето как започнах предаването, носещо името на тази медия, на 26 март 2014 година:

 

 

 

 

 

Какво ми даде основания да твърдя, че данните от преброяването на населението, проведено в началото на 2011 година са изкривени и не отговарят на действителността? Фактът, че то беше възможно да се извърши и по интернет, при това, без значение къде е постоянното местожителство нареспондента“ – преброявания. Казано на нормален език, доста нашенци, които живеят извън пределите на страната, се изкараха, че са си тук. Познавам и знам за такива в САЩ, Западна Европа, Турция

 

Освен това не малка част от едно малцинство не притежава документи за самоличност. Друг дял от него – предимно в крайдунавските краища – има румънски паспорти, но не и тукашни.

 

Един от разрезите, направени от Националния статистически институт тогава, именно по народностна принадлежност, май показа голата истина: тогава са установени 6 680 980 души. (Вижте илюстрацията.) Кои не са отговорили на въпроса за своя етнически произход, моля ви се? По данни на ЦРУ към юли 2013 г. населението на България е възлизало на 6 981 642 души.[54] По мои – около 6,7 милиона. В двата случая бройката е по-достоверна от тази, представяна от Националния статистически институт в София (НСС):

 

Към 31 декември 2012 г. населението на България е 7 282 041 души.[55]

 

Всеки да броисам. Не моите роднини колят и обират по села и градчета, даже в столичните квартали…

 

Ако сте чели романите на Джейн Остин, или поне сте гледали някои от техните екранизации, е вероятно да сте схванали и какво означава комфорт. Възможно е да се приеме като удобство, но думата означава успокоение, облекчение… Казано на турски, истинското, буквалното значение, е: рахатспокоен, безметежен, блажен живот.

 

Героите на английската писателка са представители на две класина средната и на аристокрацията. И те, по някакъв на пръв поглед приказен начин, съжителстват в комфорт. Самата авторка не крие, че се гордее с героините си – основно момичета от средната класа. Те притежават качества, които умножават и усъвършенстват. Затова съвсем не инцидентно успяват да си осигурят живот в комфорт сред по-висшите.

 

Това е естественият, еволюционният път за развитие на човешките общества. Той напредвал. „Народният крал“, както нарекли френския монарх Луи ХVІ, бил образец за приемане на съвременното, напредничавото. По-късно руският император Николай ІІ – също. И единият, и другият били покосени от революционерите. Знаете кои били те.

 

Двамата владетели поели по пътя на модернизацията не само на обществените отношения, но и на бита. Например, в страните им масово навлизали водоснабдяването, канализацията. Съвременните тоалетни с водно почистване[56] престанали да бъдатчудо“, поне в градовете.

 

Вместо разширяване на средната класа, както е било у нас през първата половина на миналото столетие и на Запад между 1970 и 2000 година, сега сме свидетели на нейното свиване. Говори се, че са я обрекли. Кои? Сетете се сами. Възможно е някой ден за нея да се говори като за екзотика

 

Ето кой е вторият гигантски проблем, който засяга Европа, САЩ, Япония. Той е свиването на производството, намаляващите доходи при нарастващи цени, стопяването на средната класа и с това – разширяването на територията на бедността.

 

Преди да изложа някои факти, нека чуем какво мисли министърката на външните работи на Мексико Клаудия Руиз Масио. В сряда, 8 юни 2016 г., тя даде интервю за другарката Кристиян Аманпуредна от главните медийни държанки на Интернационала, понастоящем въртяща публичния дом на телевизия CNN в Лондон.[57] А след това и оценката за американската икономика през последните две десетилетия на професор Питър Дейл Скот, учен, дипломат и университетски преподавател. То е предшествано от прочутото предупреждение на президента на Съединените щати Дуайт Дейвид Айзенхауер, отправено към американския народ в неговата прощална реч от Белия дом, на 17 януари 1961 г.

 

 

 

 

 

От години не аз, а известни и доказани икономисти от самите САЩ и други западни страни твърдят, че Съединените американски щати са фалирала държава. Още преди 52 месеца се позовах на уважавания американски финансист и икономически коментатор, евреина Питър Шиф. Подобно на детенцето в Андерсеновата приказка „Новите дрехи на краля“, той изрече истината: „Императорът е гол!“ Срамотиите на Съветските американски щати няма как да бъдат прикрити. В своя книга, излязла на пазара през май 2012 г., Шиф заключи:

 

Америка повече не е в състояние да плаща сметките си.[58]

 

И постанови присъдата, от която няма мърдане:

 

Когато отделен човек потъне в дългове, които не е в състояние да изплати, обявява фалит. И тогава формулира възможния най-вероятен, изстискващ последните му жизнени сили план за издължаване спрямо своите кредитори. Но всички те го стрижат до голо.

 

Време е Съединените американски щати да обявят банкрут.[59] (Вижте илюстрацията.)

 

Всеизвестно е, че дългът на Съветските американски щати е неизплатим. В началото на този месец юни 2016 година, той възлизаше на 19 230 634 229 070 долара.[60] Повече от 19 трилиона!

 

В такъв случай, кои са онези, които „ги стрижат до голо“?

 

Данните са от надпартийната организацияКоалиция на победата“ – “Concord Coalition”. Тя е основана от Уорън Лъдман и Пол Тсонгас, действащи сенатори в Сената на САЩ, и бившия министър на търговията Питър Джордж Питърсън. Тримата и техните съмишленици отстояват схващането, че Съединените щати трябва да престанат да трупат дефицит. Тоест – да живеят на кредит. Кои са онези, които им отпускат кредитите?

 

Ето го отговорът на току-що зададения въпрос.

 

Основателите на фондацията, хиляди икономисти, финансисти, дребни предприемачи искат страната да се завърне към производство и икономически растеж. Но с това е свършено. Те не приемат и не разбират световната революция и нейните цели. Махат с ръка – „конспиративни теории“. А животът ги опровергава

 

 

 

Да си бедняк е тежко, но да бъдете беден народ

в земята на доларите, е самото дъно на страданията[61]

 

 

 

Колкото и да се напрягат, няма как да върнат капиталите, които изтекоха от Съединените щати. В Северна Америка Канада и Мексико са по-надеждните и привлекателни участници в НАФТА.[62] А това, че Доналд Тръмп се заканва да изключи САЩ от договора не е нищо друго, освен екзотика в предизборната риторика.

 

От началото на тази година най-голямата търговска верига на планетата, американскатаWalmart затваря 269 магазина и уволнява хиляди служители. Действието засяга повече от 16 000 наети, в това число 10 000 в САЩ.

 

Закриването включва 154 обекта в Съединените щати102 от които са най-малките магазини на компанията, наречена Walmart Express. Тя беше пилотната в съкращенията още от 2011 г.

 

Walmart затваря магазини, за да прехвърли ресурси към суперцентровете на Walmartи към малките магазини на местните пазари. Освен това фирмата закрива 23 квартални магазина, 12 супермаркета, седем магазина в Пуерто Рико, 6 центъра за пазаруване с намаления и четири обекта на Sams Clubs. Всички магазини ще бъдат закрити до края на месеца [януари 2016 г.].[63]

 

Един факт, на пръв поглед нямащ нищо общо с горното. Медията, на която току-що се позовах, се намира в Ню Йорк. Но е собственост на огромния издателски концернAxel Springer” SE. Той е най-големият в Европа. Стартира още преди разделението на Германия след Втората световна война. Негов основател е евреинът Аксел Шпрингер.[64] Ала днес неговото творение представлява конгломерат от печатни медии, далеч надхвърлящи границите на държавите. Както виждате – и океаните

 

Глобализация. Толкова по-зле за вас, ако не усещате заплахата. Но и за хората със здрав разум, за съжаление.

 

Причината за закриванията на магазини от веригата “Walmart” изобщо не е в нейното преструктуриране. И да е така, то не се предприема заради разрастването й, а обратното. Тя се свива поради силно намалялото потребление. Американците нямат достатъчно пари за харчене. По-нататък ще стане дума за това. То се отнася и до европейците, японците, руснаците

 

Но какво еWalmartв сравнение с цяла държава? На 1 май того Пуерто Рико подаде документи за обявяване на фалит във Върховния съд на САЩ.[65] Собственикът на медията, чиято публикация използвам, е един от т. нар. ultimate Washington insider turned iconoclast. Което ще рече: най-високопоставен вътрешен човек във Вашингтон, превърнал се в иконоборецпротивник на Системата и на самия себе си, на онова, което е вършил.

 

Две думи за Пуерто Рико. Островната държавица, чието название означава „Богато пристанище“, не е щат на САЩ, но е нещо като щат, изобщо като нищо на света. Когато е полезно за американския елит, я третират все едно е 51щат. Но нейните жители не са граждани на метрополията и нямат право да гласуват и/или да бъдат издигани като кандидати за изборни постове в Нея. Да, с главна буква, понеже донеотдавна Тя – Съединените щатибеше техният бог. Нищо, че повечето пуерториканци са католици. САЩ бяхаамериканската мечтана всеки мургавелко от богатия бряг. Така казваха.

 

Независимо, че не ползват куп други права, уж гарантирани от Конституцията на САЩ и от съответната Харта. Иначе казано – полуриба, полуракхем американци, ама не чак до там, както би рекъл героят на нашия Алеко Константинов.

 

Та да се върнем към “David Stockmans Contra Corner” – „Ъгълчето против на Дейвид Стокмън“. Нейният притежател е навлязъл в дебрите на политиката и финансите още през 1970 година. Бил е близък с всички администрации до младия Джордж Буш. При президента Роналд Рейгън го издигат до директор на Службата за управление и бюджет. На практика това е министерство в министерствата на финансите и промишлеността. И тук настъпва обратът.

 

Стокмън, чиито здрави германски корени все пак го придържат към реалността, схваща: Рейгъномиката е план за социализъм на американска почва. Сред нейните създатели е познатият ви Пол Крейг Робъртс. Но и той е залитнал повече към Кейнс, отколкото към Хайек. Освен това усеща, че има намеса в проекта, разработван от неговия екип във финансовото министерство. Двамата със Стокман чувстват, забелязват, как традиционният капитализъм се плъзга към корпоративна власт. А не това е била целта на онова, което нарекоха рейгъномика.

 

Планът, представен под това название, не представлява нищо друго, освен управление на съвсем ограничен на брой свръхбогат елит, съставен от интернационалните финансисти, много от които са и истинските собственици на промишлените и търговските предприятия. Те допускат подбрана пасмина от управителимениджъри. И така съставят новата класаглобалната номенклатура.

 

Тъкмо това е било поставено на юриста Луис Пауъл като задача за разработване чрез практически мерки за приложение в живота. Кога? През 1971 година. Тогава са започнали и действията по т. нар. détenteразмразяване. Нещо като глобална Хрушчова оттепель – пролетно разтопяване на ледовете.

 

Последваха посещенията на двама американски президентиНиксън и Фордв Китай. Размяна на срещи между тях и съветските ръководители. За да се стигне до 1975 година и Съвещанието за сигурност и сътрудничество в Европа, чийто домакин беше финландският президент Урхо Кеконен, агент на КГБ![66]

 

За да настъпи ерата на конвергенцията. Не на сливането на двете системи, а на болшевиките и меншевиките, мили другарки и другари. Системата винаги е била една, но с варианти, както казват математиците, или с вариации, според музикантите.

 

Понеже Западът не е преживявал ленинизма, сталинизма и целия ужас на съветската власт, си въобразява, че го водят към фашизъм. А има ли значение какъв глуповат и безсъдържателен термин ще употребите? Иде реч за етап от световната революция. В нея отново пропадат цели държави. Този път – Пуерто Рико. Поне официално, ако разбирате какво искам да кажа.

 

Когато през 1986 година, докато треторазредният холивудски актьор и неуспял комунист е в Белия дом, излиза книгата на Дейвид СтокмънТриумфът на политиката: Защо Рейгъновата революция се провали“.[67] Оттогава той действа против системата на корпоратокрацията. Хора като него обикновено или биват държани в изолация, или чрез медиите ги превръщат в посмешище. В краен случай импомагатда заминат за небитието

 

Чудно е, как още е жив Джон Пъркинс – някога служител на Световната банка. Той разкри по нетърпящ опровержения начин – чрез документи и запискикак чрез кредитната система елитът поробва и унищожава държави.

 

Днес повечето от мрачните предвиждания на Стокмън, Шиф, Карабел… са факт. Карабел ли написах? Точно така, преди три лета той заключи:

 

Онова, което оставихме с настоящето, е нарастващо неравенствов заплащането и във възможностите

 

Накратко, като ударим чертата, ще видим, че това, което характеризираше американския икономически успех до средата на ХХ век, не беше фактът, че ако работехте здраво, щяхте да постигнете стабилен материален живот. Истината беше, че ако се трудехте яко, можехте да създадете такъв живот. Разликата не е семантична;[68] тя е фундаментална. А за Обама и много много други тя се оказа нещо мъгляво.[69]

 

Това са горчивите, но съвсем верни констатации на виден американски икономист, собственик на финансова къща, търсен и високо ценен коментатор. Той беше един от двамата специалисти, доказали, че САЩ и Китай вече са една страна и я нарече Кимерика – от Китай и Америка.[70] (Вижте илюстрацията.) Другият продаде душата си на Джейкъб Ротшилд. В замяна го удостоиха с кариера отвъд Океана.

 

Преди дни в САЩ обявиха, че безработицата е намаляла до4,7 на сто! (Вижте илюстрацията.) И призоваха Банката на Федералния резерв да повиши основния лихвен процент. Повтарям: Този важен показател за финансово-икономическия живот зависи от група частни банкери!

 

Часове по-късно шефката на централната банка реагира така:

 

Председателката[71] на Федералния резерв Джанет Йелън потвърди в понеделник [6 юни 2016 г.], че в близко бъдеще централната банка няма да повиши лихвените проценти, докато съществува несигурност около икономическото положение и неговото оправяне. Нейните коментари, изнесени пред Съвета за световни дела във Филаделфия, бяха отклик на констатациите, които инвеститорите направиха в петък, след оповестяването на данните за пазара на труда.[72]

 

Преведено на езика на всекидневието, това означава: правителствените служби лъжат. Което за нормално човешко същество би звучало като силен шамар. През това време Барак Обама играеше голф… Мандатът му приключва след седем месеца. Вече си избра къща, където ще настани семейството си. Както се полага на Нобелов лауреат за мир, удостоен в аванс…

 

На Албиона закриват магазини от масовата верига супермаркети BHSBritish Home Stores,[73] затваря 52 супермаркета.[74] (Вижте илюстрацията.) Съобщиха го през март, но приключването на кварталните магазини тече в момента. Доста хора отиват на трудовата борсана помощи за безработни. Пазаруването в предградията ще бъде по-трудно. И това ли еот добро и за добро“?

 

 

 

Brexit or Bremain? Да напуснем или да останем?

 

 

 

Днес все повече американци нямат къде да се трудят. Също – и европейци – от Запада и от Изтока.

 

Например, след като в продължение на 35-45 години произведените във Великобритания автомобили с маркатаFordбяха най-продаваните на Албиона,[75] преди 35 месеца автомобилният гигант закри своя завод във Великобритания и го премести вТурция.[76]

 

Какво стана с въгледобива и черната металургия в Британия? Защо вече месец Франция е почти парализирана от стачки? Откога предупреждавам, че това се задава? Подиграваха ми се, и не престават да се присмиват. Кои? Платените ченгенца от долни комунистически семейства, поради пълната си некадърност пропаднали до позорната роля на медийни тролове.

 

Къде отиде средната класа вразвитиясвят? Тук преди близо седемдесет и кусур години комунистите я утрепаха не без помощта на Запада. Но там, в цивилизованитестрани, как надменните западняци допуснаха това? Защо се оставят да замразяват доходите им, а цените се покачват?

 

Каква беше причината у нас предприятия в промишлеността и селското стопанство да бъдат закрити и разграбени по хайдушки начин, след като можеха да намерят подходящи собственици? Днес живеем на кредит. А се раждат все по-малко деца, които да изплащат заемите на комунистическите управници, начело с Б.Б. – Брижит Бардо от село Банкя, и нейните господари, скрити зад свинските й бутове.

 

Не ви ли вълнува всичко това? Защо дремете? Хора ли сте?

 

Според прясно допитване до населението на Британия, извършено от известната фирма “YouGov”, 31 на сто от онези, които са смятани за средна класа, се борят със зъби и нокти да издължат непредвидени сметки до 500 лири стерлинги, без да им се наложи да взимат пари назаем.

 

Което е твърде необикновено, когато се замислите, че спестяването за черни дни беше крайъгълен камък на традиционното домашно благоразумие на средните поколения в Англия.[77]

 

Авторката, представителка на такава генерация, признава: двамата със съпруга й нямат банкови депозити. Преди време споделила с вече покойната си майка, че не може да ремонтира своя автомобил, защото не й стигат парите. Смаяната жена поклатила глава, отишла в съседна стая, и се върнала с необходимата сума. Но я дала на дъщеря си назаем[78]

 

И правилно. Тази нашенска ангажираност с децата едва ли не до гроб е напълно порочна. Така бях възпитан. По същия начин се отнасям с детето си.

 

Главният въпросът, който занимава британската журналистка, е все по-нарастващата невъзможност младите да печелят достатъчно, не за да си купят, а да наемат жилище. „Взимате си стая под наем заедно, пък някои ще спят на канапето“, такава се оказва днешната философия на елита, според статията!

 

 

Установих, че ако събера синовете си заедно и загубя своя статут на средна класа, изискващ децата да имат отделни стаи, ще освободя нашия таван, за да го давам под наем на туристи от типичната средната класа, които вече не могат да си позволят хотел. Ще бъдем притеснени, ще бъдем раздразнени, ще загубим значителна част от своя комфорт. Но ще можем да стенем заедно с нашите гости за трагичния упадък на стандарта на живот. А както знаят британците, споделената грижа, е половин грижа. И така всички отново, странно, ще се почувстваме комфортно.[79]

 

Тукашните „бизнесмени“ в туризма са обречени да посрещат само руски таварашутки. Фактически те са съветски. Поради всеобщото обедняване единствено средните комунистически номенклатурчици и ченгетата от КГБ могат да си позволят луксада летуват на местните съсипани курорти. Някои – и да си купуват апартаменти сред бетонната гора.

 

Ура! За тях, за израелците и китайците – главните „инвеститорив туземните ни летовища.

 

Даже поляците не идвали, ме известиха. Трябва да бачкат. Понеже медиите ни убеждават, колко напредва Полша, и как добре живеят хората там, те не престанаха да имигрират, за да печелят като човеци, а не по социалистически. Сега, когато си извоюваха лоша слава в Англия, Ирландия и Норвегия, са се запътили към Германия. Меркел и сие могат да тържествуват. Все пак по-добре руси поляци, които знаят какво означава WC, отколкото кюрди, иракчани, сирийци и афганистанци от нечуй глас…

 

Прав е Борис Джонсън:

 

Единственият континент с по-слаб икономически растеж от Европа е Антарктика.[80]

 

Също, когато обяснява на сънародниците си, че е по-добре тези 350 милиона лири, които всяка седмица превеждат в Брюксел, да останат на Острова. Вместо с тях да бъдат изплащани дотации за борбите с бикове в Испания и за строителството на бързо развалящи се пътища в България.

 

И аз съм сигурен, че можем да се оправим само, ако се избавим от комунистите и техните наследници. Също, че е по̀ на сметка да използваме седемстотинте милиона евро, които внасяме в Евросъюза, както и парите, дето даваме на НАТО, за самите нас. Но мен няма кой да ме чуе. Докато Борис може да стане и министър-председател

 

Какво друго може да се очаква от население, което отколе е превърнато в стадо от егоистични представители на вида Lupus comministicus?[81]

 

Английският език позволява огромна свобода за изобретяването на остроумни словосъчетания, които се усвояват лесно и се превръщат в част от речта. Докато четете тези редове, повечето жители на Албиона са заели позата на Огюст-Роденовия мислител, и са се въплътили в ролята на датския принц от прочутата едноименна Шекспирова трагедия. Всеки от тях търси отговора на въпроса от горното вътрешно подзаглавие: Brexit or Bremain? То е получено чрез подходящо сливане на части от думи: Britain и exit (изход, излизане, напускане) – за първото, и Britain и remain (оставане, оставам) – за второто.

 

Мнозинството от британците са безсилни.

 

Как се стигна до тук? От години се мъча да представя истината. Почти не успявам. На тази територия никой не обърна внимание на правдив, макар звучащ левичарски, американски документален филм, озаглавен „Кражба: Кой отмъкна американската мечта“.[82] Единствен, преди по-малко от петилетка, показах няколко епизода.

 

Кинохрониката сваля маските на тайния елит, замислил настоящата плачевна ситуация на света още в кризисните 1968-1971 година. Филмът вади на светло част от плана и механизмите за неговото реализиране. Всичко започва със секретно разпространявана програма, която била разработена във вид на Докладна записка от Луис Франклин Пауъл-младши (1907–1998). По молба и изрични указания на своя приятел Юджийн Сиднор, един от шефовете на Търговската камара на САЩ, използвайки само мрачния спектър на палитрата при изобразяването на обществената действителност, юристът Луис Пауъл, описва ситуацията в родината си по следния начин:

 

Винаги е имало някой, който да се противопоставя на американската система и да предпочита социализма или някаква друга форма на държавна намеса. Американската демократична политическа система под властта на закона е подложена на атака, често – от същите индивиди и организации, които търсят начин за подкопаване на предприемаческата система (комунизъм или фашизъм).[83] Освен това винаги е имало критици, чиито критики са били твърде общи и конструктивни, тъй като тяхната цел по-скоро е била да подобрят, отколкото да подрият или унищожат.[84]

 

Какво толкова друго съдържа Паметната записка на Луис Пауъл от 1971 г., та й отделям толкова голямо внимание? Войни са избухвали от незначителни на пръв поглед неща. Нататък авторът „разкриваналичието на широкомащабен заговорна врагове на американската система на свободното предприемачество. Той още на първата страница е уточнил, че някои я наричат капитализъмилисистема за печелене“.

 

Тази конспирация се е зародила в комунистическите кръгове, сред т. нар. нова левица и сред либералите преди всичко вуниверситетите. Но е прескочила техните огради и е нахлула в медиите, включително книгоиздаването и кинопроизводството. Цялото съчинение е изпъстрено с цитати от печата и по-рядко от книги. Често се позовава на своя съмишленик Милтън Фрийдман, преподавател по икономика в Чикагския университет. Например:

 

Кристално ясно е, че самите основи на нашето свободно общество са подложени на мащабна, всеобща и мощна атака не от комунисти или някаква друга конспирация, а от заблудени индивиди, които като папагали повтарят изреченото от един или друг от тях, и неосъзнато обслужват крайни цели, които никога не са преследвали съзнателно.[85]

 

Или:

 

Навярно най-ефективният противник на американския бизнес е Ралф Нейдър, койтоблагодарение на медиитеоще приживе стана легенда и идол на милиони американци. Неотдавнашна статия в [списание] “Fortuneразказва за Нейдър следното: „Страстта, която го направлява – а той е пламенен човек – е напълно насочена към целта на неговата омразакорпоративната власт. Той смята и съвсем без заобикалки изрича, че огромен брой изпълнителни директори на корпорации заслужават затворзадето са измамили потребителите с калпава продукция, отровили са храните с химически добавки и умишлено произвеждат опасни продукти, чиято цел е да убиват купувачитеНейдър подчертава, че не говори просто за краткотрайни амбулантни мошеници, а за върховете в управлението на големи и доходни предприятия.[86]

 

Не съм се занимавал задълбочено с Ралф Нейдър. Но ако действително е посочвал тези заплахи за човечеството, значи е изпреварил времето. Нима днес не берем плодовете от пренебрежението и пасивността, с които сме се отнесли към предупрежденията на хора като Нейдър? Но дължа няколко думи за него.

 

Ралф Нейдър е на 82 години. Той е потомък на източноправославни християни, избягали от Ливан в резултат на масовото еврейско нахлуване и терор в родината им. Постъпва в Принстънския университет, където, заради неговия висок успех, му предлагат пълна стипендия. Обаче баща му –работник в предачна фабрика[87] – отказва с аргумента, че тя трябва да бъде предоставена на младеж, чиито родители не са в състояние да го издържат.[88] (Вижте илюстрацията.) Което говори не само за високия християнски морал на Нахра Нейдър – всъщност Надер, но и за възхода на американската икономика след Втората световна война. Тогава възниква масовата средна класа.

 

Ралф завършва бакалавърска степен във Факултета за обществени и международни делаУудроу Уилсън“, а след това – втора, в Юридическия факултет на Харвардския университет.

 

Първоначално работи като адвокат, а сетне става асистент по история в Университета на Хартфорд, щата Кънектикът. От там преминава в правителството на САЩ, където е заместник-министър на труда, а също така съветник на Комисията за безопасността на автомобилите към Сената на САЩ. Оттогава е и увлечението му по защитата на потребителите,[89] която тъй яростно критикува Луис Пауъл.[90]

 

Ралф Нейдър, дългогодишен университетски преподавател, юрист, политически и обществен деец, изглежда винаги е отстоявал принципите на свободата и независимостта, правата на гражданите, опазването на околната среда. Когато по време на своята предизборна кампания за президент Джон Форбс Кери се постара да го привлече на своя страна, след срещата си с него Нейдър го обяви за… „безразсъден човек“![91]

 

Многократно навиван да се кандидатира за президент, сочен с пръст отлявоиотдясно“, миналата година Нейдър излезе с предложение, което поне за мен издава, че вече дава фира. Той отправи призив къмскромни и просветени богаташи да се кандидатират за президент през 2016-а. Настояваше, че „само много богати, скромни и образовани люде, биха имали шанса да прекратят този цикъл на вътрешно самовъзпроизводство на политическа олигархия, който като цяло бива утвърждаван от неинтелигентни богаташи. Те налагат свои собствени правила, произвеждат свои закони, назначават свои съдии и дори всеки четири години нахално принуждават данъкоплатците да финансират техните политически споразумения.[92]

 

Тази позиция издава или пълно неразбиране на причините за процесите и явленията в икономическия и политическия живот на планетата и за силите, които ги предизвикват, или е свидетелство за деменциястарческо оглупяване.

 

 

 

Успех означава колко високо отскачате, когато ударите дъното[93]

 

 

 

Силата е в хората. Трябва да отваряме техните очи. Да опитаме да им обясним, че добрият живот е възможен само в общества, където преобладава средната класадребното и средното частно предприемачество, добре заплатеният интелектуален труд, свободните професии, неголямата като количество безпартийна професионална администрацияНяма богаташ, който да е извън Системата. А както е добре известно, гарван гарвану око не вади!

 

Но кой е авторът на въпросната Докладна записка от 1971 година, допринесла толкова много за прекрояването на обществено-политическите схващания и практики? Изглежда Луис Пауъл е бил добре подготвен юрист. Съчетавал е своите професионални качества с опортюнизъм. Веднъж съгласил се да обслужва елита, сам бил издигнат в подножието на американския юридически Олимп. В резултат на Докладната записка, която изготвил, го издигнали до съдия във Върховния съд на Съединените щати.

 

Луис Пауъл сам уточнява, че неговата публикация в списание “Fortune” от май 1971 г. била свързана с плановете на Нейдър да се кандидатира за президент. Обаче Ралф Нейдър изобщо не е комунист в общоприетия смисъл. Да, клони към либерализма, по-близък е до Демократическата партия.

 

Но нима тукашнитедесни“ в лицето на СДСПетър Стоянов, Иван Костов, Стефан Софиянски, не се прегръщаха прекалено силно с Бил Клинтън, върха на този тип левица? Вече сте наясно, че „Били Лъжеца“, както го наричат, е възпитан като комунист. Да припомням ли миналото му с посещенията в ЧССР, СССР и навярно във Виетнам по време на войната, която родината му водеше в Индокитай? А той дезертирал от военна служба в Англия! За да станеглавнокомандващ след това?! Вместо да застане на страната на разбунтувалите се народи на Чехия, Словакия и Моравия, той бил приет в най-високия ешалон на комунистическата партия. Странно, нали?

 

За мен всички те са крайно леви, истински комуняги, но по друга причина и от съвършено различен ракурс. Малцина ще ме разберат, повечетохич. Нейдър е от техния тип. Но явно е доста по-почтен. А какъв беше Никсън, на когото авторът на Докладната записка Пауъл дължеше кариерата си на съдия във Върховния съд?

 

Когато Луис Пауъл изготвял своята Паметна или Докладна записка, все едно, Никсън беше стопанин на Белия дом. Двамата били приятели. Единадесет години след документа, поръчан от Търговската камара на бъдещия върховен съдия Пауъл, вече бившият президент Никсън инкогнито посещава България. И моли придружаващия го тогава все още полковник от Държавна сигурност Любен Гоцев за следното:

 

Моля Ви, предайте на г-н Тодор Живков, още веднъж, че аз съм много удовлетворен от разговора, който имах с него. Благодаря му още веднъж и за обяда. И като Президент[94] и като частно лице съм пътувал много. Познавам много държавни глави и политически лидери. Възхитен съм от г-н Живков, като човек и политик, от личността му. Той е Президент с бърза мисъл и остра политическа реакция и усет… Той е приятен събеседник, който дълбоко познава международните проблеми, изслушва с внимание и събеседника си. Горното предайте на г-н Живков от мое име.[95]

 

Дипломатическо лицемерие? Проява на превъзходно възпитание, на куртоазия и добър тон, налагащи такова отношение на гост към домакин? Пияницата Никсън, който редовно пердашел своята съпруга, едва ли би могъл да мине за образец на bon ton. Горните слова даже Александър Геров и Любомир Левчев в тандем трудно биха изрекли.

 

Обаче сигурно цитатът съдържа по малко от всичко. Онова, което, ако не познаваме документацията, духа на времето и следствията от него, нямаше да разберем е: Срещата Никсън-Живкове резултат от Докладната записка на Луис Пауъл от 1971 г.

 

Припомням, че преводачката на онзи разговор, поискана лично от бившия американски президент, днес изпълнява безкрайно проточил се втори мандат като посланичка на България във Вашингтон, където е най-радушно приета. (Виж илюстрацията.) Независимо, че е членувала в БКП, после в БСП, била е депутатка отчервенатапартия и е носила пагони на офицерка от репресивните секретни служби на комунистическия режим. Дали и Луис не е лицемерил? Не изпитвам ни най-малко съмнение, че това е така. Единственото, което имало значение, било всичко, изложено от него, да изглежда достатъчно достоверно и убедително

 

Явно следвайки съответните дадени му указания, в своята Докладна записка от 1971 г. Пауъл обвинява американските делови кръгове в апатия и незаинтересуваност“.[96] Спира се на „отговорността на бизнеса“ и на неговите „ръководители“, както и на „Търговската камара“. Но най-важното се съдържа в мерките, които предлага.

 

Първата е – оформянето на „лагер“, който да брани интересите на корпорациитена собствениците и на управителните им тела.[97] Няма да се спирам подробно, но ще посоча, че иска сформирането на кръг от подготвени говорители, от учени, издаването на специални учебници

 

Точно както в тезиси на Тодор Живков или на заобикалящия го кръг от ЦК на БКП държи още от ученическия чин да бъдат подбирани и подготвяни студентибъдещи доверени лица на големия бизнес. Успоредно с това да започне силно и масирано облъчване на обществото. На първо място от телевизиите и киното. Сетне – от другите медии, специално от научните издания, книгите – особено тези с меки корици (масовите джобните брошури), цялата реклама и т.н. Всичко трябва да бъде впрегнато в името на каузата на корпорациите.

 

И идва редът на политиката, така пренебрегвана от бизнеса. Също – правосъдието, научната и образователната сфера. Пауъл обръща особено внимание на „толерантността, достатъчно характерна за средните изпълнителни ръководители в бизнеса – най-малкото пред обществото – особено по отношение на онези, които нападат техните корпорации и системата. Твърде малко бизнесмени или корпоративни организации отговарят по подобаващ начинБизнесът избягва политиката на конфронтация.[98]

 

Явно, че нататък не бива да бъде така. Това се очаква от такъв документ. Но предложенията надхвърлят фантазията. Авторът говори зацената“, която трябва да се плати. Поставя въпроса за контрола като главно средство за постигане на целта. Споменавасвободатаи настоява за нейното ограничаване. Заключава:

 

В някои аспекти на държавния социализъм ние в Америка наистина вече отидохме прекалено далеч.[99]

 

Затова призовава за „чистки“ на „леви“, на „либерали“, на онези, които не изповядват философията на корпоративното управление и власт!

 

Пауъл настоява да бъдат прогонени всички другояче мислещидисидентите, от училищата, университетите, медиите, културатаотвсякъде. Ако бъдем честни, до голяма степен имал право. Цялата образователна система на САЩ била инфилтрирана от агенти на интернационалния комунизъм. На първо място – съветски.

 

Още Анатолий Голицин разкрил това, но по сталински маниер се направили, че няма такъв човек. Следователно – и проблемът не съществува!

 

Десетилетие след Луис Пауъл друг офицер от КГБ, избрал свободата на ЗападЮрий Безменов, предупредил, че остава малко време преди комунистите да завладеят Америка и света. КГБ повсеместно инфилтрирал свои агенти в САЩ, заявил шпионинът. Особено силно и отдавнашно било проникването в научните, университетските, културните и политическите среди.[100] Белият дом и специалните служби си боцнали тревожните сигнали на капите, както се казва.

 

Бедните. Явно нито съветските другари разузнавачи, нито Пауъл, били наясно, че болшевикитекомунистите, социалиститенацистите, фашиститекорпоратократите, либералите и техните бастиони САЩ и СССР имат общи създатели

 

Както демонстрира опитът на социалистическите и тоталитарните държави, свиването и отричането на икономическата свобода неминуемо бива последвано от държавни ограничения на други грижливо пазени права. Това известие, съдържащо се в настоящата записка, следва да бъде отнесено до всеки дом, до американския народ.[101]

 

Онова, което Луис Пауъл или не е знаел, или не са му продиктували, или не е бивало да впише, е, че всички социалистическите държави бяха тоталитарни. Те възникнаха по волята на господарите му. Горчивият опит от този ужасен експеримент беше пренесен не само в неговата родина, но и в Западна Европа.

 

Както многократно показвах, преди време Тяхното списание “Newsweek”, спряло отпечатването си на хартия, излезе с основна тема и корица, озаглавени: “Сега всички сме социалисти“![102] (Вижте илюстрацията.)

 

Вкратце, ще изредя хронология на събитията. Онова, което последва Докладната записка, с която Луис Пауъл заслужил поста си на върховен съдия.

 

Две поредни посещения в Китай на Хенри Кисинджър съветника по въпросите на националната сигурност, а по-късно и държавен секретар. Да припомням ли, че като войник в американската армия в Полша през 1945 година Хайнц Алфред Кисингер бил вербуван от съветското разузнаване. И станал негов агент с псевдоним „Бор“?

 

Кисинджър подготви визитата в Китай на президента Ричард Никсън, излъчен от „дяснатаРепубликанска партия. След него там отиде свръхмилиардерът, банкер и петролен магнат Дейвид Рокфелер. Всички те се срещнаха, както с председателя Мао Дзедун, така и с президента Джоу Енлай. Завърнал се от Пекин, Рокфелер публикува в най-демократичния“ вестник “The New York Timesстатия, възхваляваща китайската комунистическа сатрапия и системата на тотален контрол и безправие!

 

После дойде въвеждането на т. нар. кредитна икономика и резкия възход на западните страни. Лесният достъп до кредити, нереално високите заплати, както и втълпяването на нехуманни ценности чрез медиите и произведенията на масовата култура, доведоха до егоизъм, алчност и отчуждение между хората.

 

След това дадоха ход на постепенното въвеждане на неосталиниски режими. Първо – в Британия с влизането на Маргарет Тачър на 10Doiwning Streetв Лондон, а след това – и в САЩ с назначаването на Роналд Рейгън за наемател на Белия дом, доведе до пълно изкривяване на политическия пейзаж в света. Дъщерята на бакалин, която като министърка на образованието се оказа възторжена поклонничка на социалистическата система, и неуспелият комунист, доносник и треторазреден холивудски актьор, изпълниха ролята на главни глобалисти.

 

Първо, „консервативната“ другарка Тачър натика Обединеното кралство в Европейската икономическа общност – новоизграждания СССР. Второ, и двамата приеха съветския болшевик с тежка раница от престъпления срещу човечеството на гърба си като равен, даже – приятел.

 

Оттогава, от дружбата им с комунистическия касапин, убеден интернационалист и западен агент Михаил Горбачов, „здравите силина Запад стартираха разработването и насаждането на теорията за вредния национализъм“. Определят го като „популизъм“, макар това понятие да е носител на изцяло положителни характеристики. Какво по-добро от мисъл и действия в полза на хората, на народаpopuli, както е на латински?

 

 

 

Опитът винаги да изкарвате другите виновни,

няма нищо общо с истинския национализъм

 

 

 

Хората от моето и по-възрастните поколения няма как да не помнят доберманското усърдие, с което комунистите преследваха национализма. Всички младежки патриотични движения от трийсетте и четиридесетте години бяха разгромени. Не ги оценявам. Много от тях са били огледален образ на комунистическите. Първитес националистически привкус, вторитес интернационален. В това се състояли и единствените разликите между болшевизма (сталинизма) и националсоциализма (хитлеризма). На днешен език някогашните ремсисти и комунистите, биха били определяни като глобалисти.

 

Документите на тукашните репресивни секретни служби на комунистическата диктатура, както и тези на КГБ, до които имаме достъп, ясно показват, че ако във външнополитически план САЩ  са били „главният враг“, то във вътрешен това е бил национализмът, патриотизмът. Отначало предприетите мерки били невероятно противоречиви.

 

По заповед от Москва, в Сталиновите напъни за решаване на етническия въпросна Балканите, стар мерак на Комунистическия интернационал, първите акции на доминираната от БРП (к) отечественофронтовска власт били насочени към вменяване на националистически антибългарски настроения. И недопускане на български патриотизъм. Оглавявано от видни комунисти, повечето шумкари, започнало насилственото потурчване на българските мюсюлмани в Родопите и на християните в Югозападна България. На първите било наложено задължително да вписват в графата „народност“ на своите нови паспорти, че са… „турци“, а на вторите – „македонци“.

 

Този позорен епизод умишлено е подложен на историческа забрава. Учебниците изобщо не го споменават. Медиите го отбягват. Няколкото издадени книги достигат до съвсем ограничен читателски контингент. Пък и не малко от наследниците на пострадалите от народната властпод ударите на присъдите за „великобългарски шовинизъм“, се оказаха купени.

 

Когато в края на четиридесетте пролетарският интернационализъм е наложен като основна политическа доктрина, а болшевишкият сатрап Трайчо Костов и неговатабандаса осъдени и като български шовинисти, национализмът се оказал погнат с всички сили.

 

Сега наблюдаваме смяна на местата. Подобно на състезание между боксьори Западът постоянно се стреми да натика националистическите партии в ъгъла, прокламиран като срамен – „популистки“. Обявява ги за „крайно десни“, което по силата на логиката доказва, че Теуправляващите средиса крайно леви. Някога Ленин обявиллевичарствотозадетска болест на комунизма“. Неговата зараза порази изцяло Запада, превръщайки го в неокомунистически, направо сталинистки.

 

Днес наложеният от еврейското лоби мултикултурализъм победи навсякъде. В началото на тукашните промени „демократите“ – до един комунисти и/или агенти на службите за партийна сигурност на режима, клеймяха национализма катопоследно убежище на комунизма“. Един от главните глашатаи беше тогавашният репортер, а после главен редактор на вестникДемокрацияВолен Сидеров.

 

След като се пребоядиса многократно – слугуваше на червените Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, на Сашо Дончев, Илия Павлов и Венцислав Йосифов в рамките на Овергаз“ – дъщерна фирма на „Мултигруп“, на Петьо Блъсков, кандидатства за столичен кмет с подкрепата на одиозния Яне Янев, накрая, подкокоросан от кума си Валери Симеонов Балевскипотомствен комунист, обикалял света с търговския флот,[103]Железният“, „новият Левскисе провъзгласи за главен националист“. Също така пет пъти прояви достойнство и храброст“, признавайки се за виновен в хулигански прояви. Засега.

 

След разрива и разрояването на пронацистките комунистически партийки и организации, по команда от „Позитано20 или по-точно от Бояна или Правец, агент „Иван“, Валерката и Волен забравиха обидите, които си отправяха. И са на път да се прегърнат. А „умната, мъдра и почтена“ т. нар. патриотична общественост ги аплодира.

 

Ако има някой, който е прогнозирал тази прегръдка, това на първо място е моя скромност. Но мога да докажа, как през септември 2011 година Георги Жеков го предвиди в телевизионното предаванеДиагноза с Георги Ифандиев“.

 

 

 

 

 

 

 

Иначе, само завършените идиоти не забелязват цялата фалшификация, наречена международна политика. С редки изключения, политиците и шпионските служби в Изтока и Запада винаги са действали съвместно и в полза на общото комунистическо бъдеще на планетата. Достатъчно е да припомня откъса от мемоарите на полковник Филип Корсоамерикански военен разузнавач, чиято кариера преминала от Втората световна война в Германия, Войната в Корея, екипа по национална сигурност на президента Дуайт Айзенхауер и Пентагона.

 

Той разказва как през 1962 г. кандидатурата на неговия началник генерал Трюдо – издигната като основна за поста командващ на въоръжените сили на САЩ във Виетнам, била отхвърлена. Кадровият военен, „завършил „Уест Пойнт“, беше част от едно поколение от американски военни, което не изпитваше абсолютно никакви съмнения кое е правилно и коене. Беше преминал през две войни и бе заемал редица командни длъжности, включително и началник на Военното разузнаване на САЩ. През цялото време беше служил със съзнанието, че е на добрата, на правилната страна

 

Той никога не бе показал, че го е страх. Беше безпощаден спрямо онези, които не изпълняваха неговите заповеди, неотстъпчив спрямо опонентите си и никога не избягна битка.

 

Това бяха изключителни качества за един военновременен командир. Обаче както двамата с генерал Трюдо установихме, те можеха да се окажат онова нещо, което да те направи уязвим в армията от политици по време на една Студена война. Става дума за онази войска от жадни за власт люде, които водеха битка срещу враг, когото не можеха да видят и чието присъствие се усещаше само индиректно.

 

– Вече няма Порк Чоп Хилз,[104] Фил – каза ми генерал Трюдо, след като узна, че с подкрепата на ръководството на армията генерал Максуел Тейлър е надделял над него по пътя към длъжността на командващ в Южен Виетнам. Което означаваше, че това е неговият последен пост на командир и ще се пенсионира като генерал-лейтенант. – И се опасявам, че това е война, която армията ще води със средствата на политиката вместо на бойното поле.

 

Бихме могли да победим, ако ние бяхме там, генерале – рекох аз, като усещах как гневът се надига в гърдите ми. – Вие и аз знаем какво научихме в Корея.

 

Може би генералът бе в състояние да забележи как лицето ми почервенява, защото каза:

 

Не, навярно щяха да ни изправят пред военен трибунал заради онова, което научихме в Корея. Само помисли как щяха да се разправят с нас, ако бяхме спечелили тогавашната война. – След това се засмя и ми разказа как дирил начин да се пенсионира. – Щяхме да направим така, че комунистите да изглеждат лоши и да им причиним зло. Добре знаеш Фил, че нямаме право да го сторим.[105]

 

Нямали право да направят така, че комунистите да изглеждат лоши! Нито да спечелят онази война! Колко войни изгубиха САЩ? И в колко още предстои да се окажат провалени?

 

Докато Корсо слушал думите на своя шеф, „друг съветски траулер навлизаше в пристанището на Хавана. Той чакаше инструкции за разтоварване на своя товар. През това време един от нашите самолети за наблюдение кръжеше високо над него и правеше снимки на импрегнираните брезенти, покриващи като навес средната палуба, под които се подаваха междуконтинентални балистични ракети. Тогава още не знаех, но последвалите събития разкриха нещо, което щеше да ме въвлече в едно от най-големите противоречия в моя живот. Просто смразяващата истина за тогава все още продължаващите опити нашата планета да бъде колонизирана, а хората и животните да бъдат пожънати, лъснаха съвсем ясно. Картите бяха на масата, настъпваше открит конфликт. Той вече се задаваше на хоризонта.

 

Никой не можеше да го види, но неколцина от нас бяхме наясно, че нещо мътеше водата под иначе гладката повърхност.[106]

 

От години политиците водели т. нар. Студена война със „средствата на политиката вместо на бойното поле“. Днес осведомените, търсещите истината хора, се усмихват, колчем някой като полковник Корсо споменеКарибската кризаили намекне за нея. Картите изобщо не били на масата. Също така не е „настъпвал открит конфликт“. Кубинска ракетна криза никога не е съществувала. Осъзнато или не, в спомените си Филип Корсо намеква за това. Не повече.

 

 

 

Красотата е в пъстротата и многообразието,

но комунистите – интернационални, национални и псевдо-либерални

не понасят различието

 

 

 

Докато в своите обширни и доста подробни мемоари го обяснява единият от двамата главни герои, тогавашният съветски ръководител Никита Хрушчов. Не случайно цялата му фамилия се премести отвъд океана, където просперира.

 

Питам се още нещо. Колко време е необходимо на някого, за да проумее, че „ключовите аспекти на американската външна политика са диктувани от Кремъл“? Светът е бизнес. Нещо по-различно ли е постановил Карл Маркс под диктовката на Ротшилд? И обратното. Кой не го е знаел?

 

Според недостатъчно информираният Игор Бунич, например Рудолф Хес – заместник-фюрера на Германската работническа националсоциалистическа партия, не можел да се примири, че Райхът води война с любимата му Англия. Самият фюрер, който известно време живял при своя първи братовчед в Ливърпул, също многократно предлагал мир на Лондон.

 

Рузвелт ме нарича подпалвач на война“ – наскоро и с негодувание е възкликнал Хитлер в една реч, – „а аз вече на два пъти предлагам мир на Чърчил, за да получа в отговор бомбардировки и оскърбления. Президентът на Америка ме нарича подпалвач на война, а аз прекарах четири години в окопите, докато той, потънал в разкош, дори не може да си представи какво значи война. Попитайте всеки ветеран като мен иска ли да воюва, и ще разберете дали съм подпалвач на войни!…

 

Според Хитлер схемата е следната: зад Чърчил е Рузвелт, което не е съобразил през 1939 г., а зад Рузвелт са евреите. Това значи, че всеки миг срещу него могат да се изправят Съединените щати, като той е наясно, че няма никакъв шанс за победа във войната срещу съюзените Англия и САЩ

 

Хитлер разбира, че евреите от Англия и Америка няма да се усмирят, докато не го превърнат в труп. Не политически, а физически

 

Не би могло да се твърди, че Хитлер ненавижда Рузвелт. Той никога не си позволява по адрес на американския президент изказванията, с каквито награждава зад гърба му Сталин: „еврейски лакей“, „кремълски касапин“ и т.н….[107]

 

Дали Рудолф Хес е схващал всичко това? След толкова много четене, за себе си съм уверен – отлично.  Но за други автори, например цитирания Бунич, той не можел да се примири с враждата между Англия и Германия.

 

Без притеснения той нарича тази „братоубийствена война между два германски северни народабезумие, подготвено съвършено ясно от евреите, и заявява, че той, Хес, не разбира как фюрерът може да се поддаде на подобна провокация. Ако войските на Райха нападнат Англия, това ще означава край на цивилизацията на германските народи и пълно тържество на световното еврейство. Всъщност приятелят Рудолф не разбира, че Англия и нейната огромна империя са продукт на световното еврейство още от времето, когато кралица Елизабет, девственицата, разрешава във владенията й да се строят синагоги. Като по този простичък начин съкрушава Испания и основава задокеанска колония. Колонията, наречена в нейна чест Вирджиния (Девственица[108]), е зародишът на по-сетнешните Съединени щати, където през 1588 г. заедно с първата пуританска църква е построена и каменна синагога[109]

 

Четири десетилетия след последните взривове на Втората световна война, в самия край на осемдесетте години и първата на деветдесетте на миналия век, американецконсерватор, което означава – и патриотправи отчет на съвремието на фона на силите, основали Съединените щати, и на методите, с които постигнали целта си:

 

Това са твърде сериозни и опасни времена. Средният наивен американец няма абсолютно никаква идея какво предстои да се стовари върху него. СЪБУДИ СЕ, АМЕРИКА! Това е много сериозно и опасно движение, което още от Френската революция действа политически и социално за разрушаването на света. Първов Европа по време на Френската революция, а от там – в Русия. Джордж Вашингтон, макар да беше масонски измамник, въпреки всичко беше предан американец. И беше съвсем наясно с тази интернационална революционна сила, която още по негово време искаше да унищожи всички правителства и религии в заговор на Илюминатите.

 

Преди колониите да бъдат обединени, преди приемането на Конституция и установяването на нашата република, били формирани петнадесет ложи на Ордена на илюминатите в тринадесет от колониите. Колумбовата ложа на Ордена на илюминатите била основана в центъра на Ню Йорк през 1785 г. Списъкът на нейните членове включваше губернатора ДеУит и покойния Клинтън Рузвелт,[110] Чарлз Дейна и Хоръс Грийли. През следващата година нова ложа била установена във Вирджиния. С нея се идентифицирал Томас Джеферсън. Точно, когато сатанинските планове на Вайсхаупт били извадени на показ от баварското правителство.

 

Джеферсън усърдно го защитавал [основателя на Ордена Адам Вайсхаупт] като възторжен филантроп. Били издадени множество твърди предупреждения относно действията на Илюминатите в Америка. На 19 юли 1798 г. Дейвид Папен, президент на Харвардския университет, обнародвал убедително предупреждение към завършващия випуск. И чел лекции пред абсолвентите за влиянието, което илюминатството придобива на американската почва.

 

Тимъти Дуайт, президентът на Йейлския университет, издал подобно предупреждение. Джордж Вашингтон изпратил писмо до Г. У. Снайдър, в което заявил: „Нямам намерение да оспорвам, че доктрината на Илюминатите и принципите на якобинството нямат никакво разпространение в Съединените щати. Тъкмо обратното, никой не е по-удовлетворен от този факт, отколкото съм аз. Смисълът на идеята изискваше да изразя, че вярвам, как, като общности, масонските ложи в тази страна полагаха старание да разпространяват дяволски принципи и догми.[111]

 

Така се пръкнали Съединените американски щатикато важна брънка от световната комунистическа революция. Днес, за втори път след Рузвелтовия нов ред или курс, ако така желаете, те представляват неосталинистки режим. Той е сравним единствено с оригинала.

 

Както знаете, сега в САЩ има повече от 2,5 милиона затворници – около четвърт от всички в света. Те са роби в частни каторгиконцентрационни лагери, изградени и притежавани от корпорации. Само срещу три затворнически блюда дневно тези нещастници, получили несъразмерно високи присъди за нищожни престъпления или административни нарушения, бачкат за корпорациите.

 

За сравнение: в началото на 1940 година в съветската империя ГУЛаг имало 2 560 856 затворници. В нейния край те вече били 2 985 405 души.[112]

 

Какво може да бъде по-красноречиво от сухия и лаконичен език на числата?

 

Още два многозначителни факта. Часовникът на кремълската Спаска кула отмерва началото на Новата 1941 година. Но:

 

СССР продължава да снабдява Германия със стратегически суровини, Германия в отговор поставя[113] най-ново оборудване в заводите и образци от най-новото си въоръжение.[114]

 

Всичко за икономическите взаимоотношения между нацистка Германия, Сталиновия Съветски съюз и комунистическите режими във Великобритания и САЩ е достатъчно документирано и изяснено. На практика – обединено в проект, наречен Втора световна война. След този катастрофален конфликт Британската империя окончателно престава да съществува. Германия е съкрушена и няма изгледи да се възстанови. Икономически е предназначена да издържа други европейски народи. Разпадналият се Съветски съюз възкръсва от пепелищата. Световната империя Съединени американски щати загива в руините си като съветска. Световната революция продължава с твърди крачки. Превзема далечния Изток, гледано от западните столици.

 

През настоящата година се очаква икономическият растеж на Индия да удари 10 на сто, а на Китай 8 процента. Германскиятнай-високият в Евросъюза – е прогнозиран около 0,8 до 1 на сто. Единствено британците се заканват да постигнат ръст от 1,8 процента. Но не ми се вярва.

 

През януари 1940 година било създадено „Общество за дружба между НКВД и СС“. Вероятно много от вас ще се изненадат и няма да повярват, но то не престанало да действа през цялата Втора световна войнаи след това. Всички връзки се прекъсват окончателно едва след разстрела на Берия и близките му сътрудници.[115] На мен ми се струва, че дейността на това сдружение продължава и в наши дни. Неговите основни видими дейци са Ангела Меркел и Владимир Путин. Изпитвам сериозни съмнения, че двамата са се познавали още от времената на ГДР

 

Кой кого ръководи? В самото навечерие на ерата Горбачов, когато става ясно кой ще е следващият генсек на КПСС, старомодният началник на съветското въшнополитическо разузнаване „Крючков повтаря традиционната формула: „Главните усилия трябва да се насочат към вербуването на ценни агенти.“ Той продължава да призовава резидентурите да проучват нови възможности за вербуване на агентиособено измежду млади хора с изгледи за проникване в обекти, които представляват интерес за нас“. Няма признаци Крючков да е изменил становището си, откакто е председател на КГБ от 1988 г.[116]

 

Незабавно в съзнанието ми изплуват образите на Далия Грибаускайте – президентка на Литва, до неотдавна вице-председателка на Европейската комисия и комисарска в нея, на Йенс Столтенберг – генерален секретар на НАТО, на Дейвид Камерън – министър-председател на Британия, СталинкаКристалинаГеоргиева – втори мандат еврокомисарка, членка на БКП, дъщеря на активен борец, за която казват, че репресивните комунистически служби за партийна сигурност крият принадлежността й към тях, на Ирина Бокова – генерална директорка на ЮНЕСКО

 

Избягалият в Англия висш анализатор от КГБ Олег Гордиевски изнася данни, че „по традиция пътят към ПГУ[117] минава през редица престижни московски институти и по-специално през МГИМО (Московски държавен институт за международни отношения)…[118]

 

Бокова се е дипломирала именно в него.[119] Когато начело на Британия е агент на КГБ, почти сигурно – на Германиясъщо, главната военна организациятоже, както и тази за образование и култура на ООН, без съмнение и много други, кой ли командва? Путин или западните лидери? Друга, изключително важна тема е, кои са командирите на самия Владимир Владимирович.

 

 

 

Деветнадесет от двадесет и двете цивилизации, които са се появили в историята, са се сгромолясали, когато са достигнали моралното състояние, в което сега се намират Съединените щати[120]

 

 

 

Малко хора разбират същността на нещата, ставащи около нас. Умният, образованият, ерудираният човек би следвало да притежава нравственост. Може и да не е вярващ, но моралът е свързан с етиката, произтичаща от изброените качества. Което ще рече, че за истински съвременния човек да приема възможността да се окаже на страната на единния комунистически елит, управляващ света, би трябвало да е проява на лош вкус. Иначе казано – за обидно.

 

Трудно, да не река невъзможно е, да откриете непредубеден човек. Даже най-тъпите и необразованите са си изработили някакви тези за живота и света. Всички гледаме новините през цветните очила на собствените си предразсъдъци. Това е естествено и говори много за нравствения облик на отделния човек. Което е добре, тъй като разумният може да предприеме мерки срещу евентуална опасност от недружелюбност или – не дай Божеагресия. С такива е възможно да се справите.

 

Рискът е от онези, които се променят. Тяхното коварство е трудно разгадаемо. Направите ли си труда да проследите позициите им през някакъв отрязък от време, ще ви впечатли колко лесно преправят своите схващания. Щом установите тяхната неискреност, ще се учудите, как е възможно едно лице да съдържа толкова много и разнообразни предразсъдъци в себе си.

 

Подобно упражнение понякога може да ви натъжи, но също така – и да ви развесели. Наблюдавайте политиците – например Дейвид Камерън днес. И го сравнете с онзи отпреди 14 месеца. Разгледайте поведението и изявленията на всички демократизирали секомунета, които с целия гьонсуратлък на който са способни ви убеждават, че всеки има право да се променя. Ако Божият промисъл беше такъв, то днес можехте да бъдете тигър, утречовек, а вдругиденкамък

 

Затова Исус Христос е постановил и всеки вярващ, ако е искрен, а не Тартюф, е длъжен да го спазва:

 

Всяко добро дърво ражда добри плодове; но едно лошо дърво дава лоши плодове. Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.

 

Така по плодовете им ще ги познаете.“[121]

 

Как е възможно да вярвате на вечно трансформиращи се величини? Това не е електрически ток, чиито параметри са предварително известни. Затова сте придобили умения за неговото безопасно използване. Докато не е възможно да знаете накъде ще свърне един такъв, който твърди, че „има право да се променя безброй много пъти“, щом чорбаджията му нареди. Тези екземпляри са постоянни дьонмета, което ще рече нескончаемо обръщащи вярата си. Какво мислите, когато гледате резултатите от разните „социологически изследвания“ и отизборите“?

 

Млад британец, практически индиец, съвсем закономерно запита:

 

Защо гласоподавателите се доверяват на политиците за Евросъюза? По-рано те ги лъгаха

 

След фалшивите обещания за Ирак и икономически взрив има тотално разединение и разделение между политическата класа и обикновените хора.

 

Макар журналистите често да ни напомнят, че това е първото гласуване, което британците са имали за Европа в продължение на 40 години, те рядко се спират на онова, което стана през това време. А факелът с огъня на историята показва точно колко от нещата са се променили. Докато настоящите допитвания разкриват, че тези, които са за оставане, и другитеза напускане, са рамо до рамо, референдумът от 1975 г. за това, дали Британия да продължи да бъде в Европейската икономическа общност, беше тъй добре организиран, че беше спечелен преди още да бъде обявен. Тогавашният министър-председател Харолд Уилсън водеше коалицията на елита – всички три партии, профсъюзите, лобито на бизнеса, медиитеи излезе от него с мнозинството от 2:1 в полза на оставането.

 

Евроеуфория“ беше начинът, по който “The Guardian” обяви резултата. Уводната статия на вестника започваше така: „От все сърце, от цяло сърце, и с весело сърце: няма никакво съмнение относно това Да“.“ Представете си нещо по-близко до този резултат да е било изречено две седмици преди това – след месеци на мрачна, начумерена и кисела кампания; на колеги, толкова близки едни с други, които се наричат лъжци“, на политици – „развратници, отдали се на разкош“, и „Пинокио“.

 

Уилсън никога не би задал въпрос, за чийто отговор не би бил напълно сигурен“ – казва историкът Ейдриън Уилиъмсън. За разлика от Дейвид Камерън, който веднъж заяви, че иска да бъде министър-председател, тъй катоби бил доста добър в това“. А сега напомня сприхав класен ръководител, който се бори, за да контролира собствения си клас.

 

Паникьосан от страха от Найджъл Фараж и крайните в своята партия, лидерът на торите организира референдум, към който обществото проявява незначителен апетит, и на всичко отгоре той може да го загуби.[122]

 

Обърнахте ли внимание на най-важното свидетелство, според мен: „Харолд Уилсън водеше коалицията на елита – всички три партии, профсъюзите, лобито на бизнеса, медиитеТой никога не би задал въпрос, за чийто отговор не би бил напълно сигурен.

 

Сценарият се повтаря. Изречено на чист „български“ език, свидетели сме на remake римейк, на нова версия. Тоест – на същото, този път в навечерието на предстоящия референдум на Албиона. Ръководствата на Консервативната, Лейбъристката и Либералната партия се обединиха в пропагандирането на оставането в Евросъюза. Пригласят им синдикатите, колкото и жалки да са от три десетилетия насам. Старата песен на нов глас…

 

Даже забравеният, одъртял и изглеждащ като запусната ливада лейбъристко-профсъюзен лидер Нийл Кинък отново се сдоби с 15 минути слава. И дръпна реч в стила на добрите стари временазамЪрсните империалисти и как нЕма да позволимо те да турнат спица у коллото на историята“, както се изразяваха текезесарските партийни секретари тук. Впрочем, стилът им се завръща.

 

Допускате, че за четвърт век нещо се е изменило? Нима не прочетохте, че пропастта междуполитическата класа и обикновените хорасе е разширила и е станала по-дълбока? Преди шест години американски документален филм разкри скритата договорка между щабовете на демократите Хитлери Клинтън и Барак Обама в края на предизборната кампания. Съвсем нагло партийно-политическата трагикомедия била разиграна почти пред очите на журналята.

 

 

 

 

 

Тогава обявиха този епизод от историята за… „конспиративна теория“. Днес, осем лета по-късно, той е част от историята. А измамниците, които тогава лъгаха журналитурките,[123] а чрез тях – и обществото, или са се издигнали и са недосегаеми, или са забравени.

 

Не по-малко цинично от онова време, тези дни другарката Хитлери Клинтън, определена за бъдеща наемателка на Белия дом, призна това:

 

 

 

 

 

Така се играят тези привидно враждебни политически игри.

 

В Съединените щати не всичко, с изключение на пощите, е частно. Това е илюзия, тиражирана от пропагандата. Част от „американската мечта“. Бяхме свидетели как здравеопазването попадна в ръцете на държавата. Федералното правителство намира вратички да финансира различни дейности, особено в образователната и духовната сфера.

 

 

 

Приятелски огън

 

 

 

За Джон Фронмайър чух от мой близък художник, който понякога преподаваше отвъд Океана. „Десният“ президент Джордж Буш-баща, бивш началник на ЦРУ, назначил въпросния възпитаник на Станфордския, Чикагския и Орегонския университет с дипломи по право и по християнска етика, за шеф на Националната фондация за изкустватаNational Endowment for the Arts. Това е програма на федералното правителство.

 

Сега не ме занимава как действа. Сигурно е, че е една от онези machines à laver qui lave plus blancперални, които изпират до най-бяло, според заглавие на книга на швейцарски юрист и политик.[124] Любопитното в случая е, че в това му качество срещу него било заведено дело за корупция. Сред основните обвинители били негови близки. Например Пат Бюкенънрепубликанец, директор по комуникациите на Белия дом при президента Роналд Рейгън, досега минаващ за краен християн-консерватор и американски патриотФронмайър бил принуден да подаде оставка.

 

И това не е важно, а друго. В своите мемоари той пише:

 

По време на моята работа начело на Фондацията често установявах, че онези, които ни нанасят най-много щети, го правят с оправданието, че ни помагат, катопредотвратяват нещо по-лошо“. В армията това щеше да бъде нареченоприятелски огън“. Обаче човек завършва точно като мъртвец.[125]

 

 

Колко близки приятели са семействата Клинтън и Тръмп? (Вижте илюстрацията.) Може ли някой от екипа на комунистката Хитлери и на нейното алчно червено мъжле с истинско фамилно име Рокфелер, да съобщи на каква сума възлизат даренията на деснияДоналд за миналите кампании на левитеКлинтънови – и за двамата?

 

Ако не знаете, „КозътДоналд е във фалит. Преди дни продаде поредния си нюйоркски хотел. Преди това – хотел с казино в банкрутиралата столица на хазарта на Източното крайбрежие Атлантик Сити. Предстоят разпродажби на негови сгради във ФлоридаТой не влезе в политиката, защотосърце не трай да гледа как някакви демократи беснеят пред бащино му огнище“. Извиха му ръцете и го пратиха да играе себе си идиот.

 

Сега неговите приятели Хилъри и Бил искат да му попречат. Подобно на турнирите на ФИФА и УЕФА или на туземното ни ритнитопковско първенство, резултатът е отдавна известен на участващите отбори. Само зрителите не го знаят. Не от друго, а поради глупост. Редовните посетители на тази медия – още от миналото лято

 

Вие ми приказвайте, че американцитемислели и действали позитивно“! То бива индоктринация, но чак толкова не бива.

 

Щом като тогавашната постъпка на comrade Клинтън е била правилна, както твърди днес, защо навремето я скриха? Нещо повече – обявиха всички, споделили с публиката тайнственото събитие и заблудата на медиите, законспиративна теория“? Защо обществото не се сеща за тези неща и не иска сметка за тях? Как? С презрението си, вместо с доверие с бюлетин в ръка пред избирателните урни. Защото – веднъж лъжец, завинаги такъв.

 

Защо действат с такива прийоми? Много просто. Със същата сигурност, с която съветският агент Харолд Уилсънникога не би задал въпрос, за чийто отговор не би бил напълно сигурен“, организаторите знаели, че медийните шантонерки не ще издадат и звук, няма да напишат и буква, извън контролиращия поглед и одобрението на шефовете си. А те от своя страна са подчинени на

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Помните ли?

 

Практически всички световни вождове имат ярко изразен вроден комплекс на властта. По правило той представлява резултат от потиснат садизъм, който, на свой ред, е свързан с латентен хомосексуализъм.[126]

 

По времето, когато филмът беше заснет, още не бяха внедрили масово Skype, Facebook, Tweeter и останалите шпионски програми. Не се ли учудвате, че те са свободно достъпни, безплатни?  Как така? Интересува ли ви за какъв дявол, или не?

 

 

 

Ум царува, ум робува, ум патки пасе…

 

 

 

Цивилизоваността няма нищо общо с папагалското умение да щракате с клавишите на електронни устройства. Това се превръща в нещо като моторен рефлекс. Както смяната на скоростите на автомобила, когато шофирате. Реагирате, без да мислитерефлекторно. Затова необразовани циганета могат да управляват кола и да си служат сумни телефони“…

 

Интелигентността стимулира човека да събира информация, да се вслушва в мнението на по-умните и патилите. Да подлага всичко на анализ, и да взима решения, без сляпо да следва модите.

 

Разумните хора не си служат с прибори, с които правителства, специални служби, корпорации и обикновени сръчни престъпници могат да стигнат до всички техни данни, простодушно смятани залични“. Писал съм за историята на всичко това, която започна и от тук. С два проекта, разработени в американски университети, но предоставени за ползване от Моссад и други израелски шпионски служби. Техните офицери не притежават подвижни телефони със специална защита. Изобщо не ползват програми, наричанисоциални медии“. Не им е забранено, а… препоръчано.

 

Да смятате, че няма да ви застигне, е да сте изумително и неосъзнато доверчиви, да го нарека по възможно най-мекия начин. Да не знаете или да забравяте предупреждението на германския протестантски пастор Мартин Ниймьолер, което толкова пъти съм цитирал, е израз на нехайство не толкова към другите, а към самите вас.

 

Преди две седмици, в касата на фирмата, доставяща ми интернет, младок ме попита за телефонния ми номер. Когато разбра, че нямам, зяпна. Все едно беше зърнал пред себе си чудовището от езерото Лох Нес.

 

Щом му обясних, че нямам профил във Facebook, анай-сложнатапрограма с възможност за достъп до данни, която ползвам, е електронната поща, момчето спонтанно извика:

 

Как ще живеете през ХХІ век?

 

Действително изкрещя. Горкото, не беше забелязало, че 15 процента от столетието са изминали… Тези щракащи – простете – кликващисъщества, дори не знаят, че предното столетие приключи с края на 2000 година

 

И ето ме, мъртво роден, но доста по-жив от повечето млади. И постоянно съпротивляващ се на Системата. (За което си плащам и не се оплаквам пред никого.) А не наливаща се с бира мърда, кльофнала до маса в евтино кафене, която се наслаждава на поредното виене на умряло я на чалгаджия, я на някойГрафилилейди“, че иГага“ при това. Твар, чиято енергия или се е изпарила, или никога не е била дарена с такава. По-мъртвец от мен и близките ми. Със силикон, имплантиран в черепа, за да е винаги готов да загуби и малкото си свободи и права, които Партията му е отпуснала. Същество, съгласно на мястото на мозъка да му имплантират и екскременти.

 

Нима забравихте, или не сте чували за „доброволните отреди на трудещите се“? Сега ги възраждат. Пак – „доброволно“. А „войната срещу тероризма“ – който няма веществено, материално проявление, продължава с пълна сила. Да, тя излиза скъпо на народите. Но те са готови да плащат високата цена заради спокойствието си. Докато собствените им правителства ги превръщат в бедняци, използвайки стилаКашпировски“ – „Едно, виеДве, сега ще

 

Нищо от представеното не ви засяга? Достатъчно е да ви предупредя, че по всяко време, във всеки даден момент някой, който ви има зъб за нещо, и разполага с връзки с управляващите, може да напише анонимен донос и да ви изкаратерористи“. И се започва… Първо за шест месеца, после за още толкова. Накрая може да последва и арест.

 

Или опитни измамници и крадци научават с какво имущество и пари разполагате. Фасулска работа! И ви обират

 

Кой да мисли? Всеки си плюе в пазвата и си казва: „Каквото за всички, това и за гол Хасан.“

 

Тази житейска философия е пагубна в буквалния смисъл. А Едуард Сноудън действително е герой. Самият аз съм жертва на Систематав момента. Но не ви занимавам с проблемите си, защото сам избрах как да живея. Поисках да знам истината, за да бъда свободен. А вие?

 

Америка няма по-добър проект от Европа“, заяви Барак Обама в Берлин през 2008 година. Империята, чийто невидим център е на Стария континент, основала комунистическите чудовища САЩ, СССР и комунистически Китай, сама отвърна на собствения си удар и създаде Европейския съюз. Само ненормален религиозен фанатик може да се самобичува едва ли не до смърт.

 

Братството, което владее глобалната империя, не е наред психически, но в друга насока. Неговите дейци са си въобразили, че са земни богове, „арбитрите, господарите на мира и войната“, както ги определил Хаим РаковерКристиян Раковски. Всички сме потърпевши в Тяхната схватка с истинския Творец на вселената. Не, климатичните промени са човешко дело, обаче не са предизвикани по начина, който пропагандата ви внушава. Погледнете наводненията, свлачищата, стопяването на ледовете на полюсите, изчезването на Големия коралов риф край Австралия… А какво ще кажете за генномодифицираните храни, за хибридните и клонираните живи организми, за химическата фармация, за войните? Те Божие дело ли са, или на умопобъркани мегаломани, взели се насериозно като господари на земята?

 

Тед Търнър, назначен за основател на Кабелната телевизионна мрежа – съкратено CNN[127]твърди, че сме много. Но не посяга на живота си, за да даде пример за това, как да намалим броя на земните жители. Пледира за максимум две деца на семейство, а сам имапет! В името на каузата на евгениката, която изповядва, би ли посегнал на живота на три от тях?

 

Неотдавна 77-годишният бивш съпруг на актрисата Джейн Фонда, а през осемдесеттесъздател на Игрите на добра воля, потвърди в интервю, че отстоява схващанията си и е верен на интернационалния елит. В интерес на истината, Търнър изглежда като стогодишен старец

 

Какъвто и да е изходът от гласуването на 23 юни [в британския референдум „за“ и „против“ Евросъюза], твърде дълго през идните години обществото ще продължи да връща вота на недоверие обратно в Уестминстър.[128][129]

 

Какво следва от това? Всеки да си отговори. Седенето и чакането не водят до нищо.

 

Все по това време обявиха неузаконената победа на Хитлери Клинтън в предварителните избори вътре в Демократическата партия, за… „историческа“.[130] (Вижте илюстрацията.) Така беше по времето на социализЪма. Всичко, което изричаха и вършеха вождовете – по правило съвършено прости фигурибиваше провъзгласявано заисторическо“. Някои помним още годините на Тодор Правешки и Вълко Червенков. Още по-възрастните – Васил Коларов и даже ГошоТарабатаДимитров

 

Намериха се коментатори с незаличена памет, които припомниха, че доста отдавна този историческифакт бешеприсвоенот Маргарет Тачър. Тя оглави британското правителство през 1979 година, та чак до 1990-а. Последва я и Сиримаво Бандаранайке – министър председателка на Шри Ланка, бивш Цейлон, от 1994 до 2000 година.

 

Но защо общата амнезия пропуска Индира Гандипървата жена практически застанала начело на държава. И то на смятаната занай-голяма демокрацияИндия! Това стана през вече далечната 1966 година. При това е съвсем вярно, понеже президентският пост в Индия е само представителен.

 

През осемдесетте дъщерята на първия индийски президент Джавахарлал Неру отново предвождаше правителството. Къде остава Ангела Меркел? От години комсомолската активистка, свързана с Щази и КГБ, е оценявана от списание “Forbes” като „най-влиятелната жена в света“.

 

Ако става дума само и конкретно за държавни глави, съвсем доскоро жени бяха президентки на АржентинаКристина Елисабет Фернандес де Киршнер, и БразилияДилма Русеф, нали? В момента начело на Чили Вероника Мичел Башеле Ксерия. Тя за втори път заема поста. Първият беше между 2006 и 2010. Вероятно пропускам и други жени, водили страните си в ролите на държавни и правителствени ръководителки. С важната уговорка, че не слагаме в сметката кралиците, които са властвали още през древността.

 

Ако все още непотвърденият на предстоящия партиен конгрес на демократите успех на comrade Клинтън е исторически“, той е такъв само в рамките на историята на САЩСъветските американски щати.

 

Освен това никой не припомня многобройните метаморфози на Клинтънови и по-специално на самата Хилъри. Отначало тя била активистка в левичарските студентски движения. Вече споделих разказа на журналистката Кейра Лесън, състудентката на Хитлери Родъм. Тя твърди, че „Хилари Родъм през 1978 г…. беше искрена феминистка и активистка, но прагматична… очаквам скоро тя най-сетне да проговори за лятото, през което работеше в Оуклънд във фирма, чийто водещ съдружник беше бивш комунист, женен за Джесика Митфорд.[131] (Вижте илюстрацията.)

 

Покойната Джесика Люси Фрийман-Митфорд (1917–1996) беше известна американска журналистка, родена в Англия. Докато нейният баща се смятал зароден фашист“, а сестрите й били върли почитателки на Адолф Хитлер, тя станала последователна комунистка. Даже я наричали „червената овца на семейството“.[132]

 

През петдесетте години Джесика, наричана от близките си Дека, била изпълнителна секретарка на Конгреса за граждански права. Вече членувала в Комунистическата партия на САЩ. В мемоарите си е записала, как през 1958 година, като сталинисти, разочаровани от развитието на нещата в СССР при Хрушчов, двамата с нейният съпруг Робърт Тройхафт – бъдещият работодател на Хитлери Клинтън, напуснали комунистическата партия.[133]

 

В нетоталитарните общества, имащи претенции да са „свободни“ и „демократични“, всеки може да избира къде и за кого да работи. В тоталитарните е съвсем различно. В тях действа системата на задължителното разпределение и връзките. Друг въпрос е, че второто се оказа валидно и за онзи свят, за който си фантазирахме, че е съвсем различен.

 

Искам да кажа, че Хилари Клинтън е предпочела да работи в кантората на семейство комунисти, американски другари. През това време бъдещото й мъжле другарувало с най-отявлени комунистически номенклатурчици в Чехословакия. Вместо да заеме позицията на разбунтувалите се хора, на т. нар. Пражка пролет. Как да преглътнем тези позорни факти? Да ги извиним с познатотоимат право да се променятли?

 

Обратното, другарката Клинтън преглътна изневярата на своя съпругБили Лъжеца“. На него му предстои да влезе в Белия дом, но този път като… „първи джентълмен“. По дефиниция джентълмените не лъжат. А президентът на Съединените щати Уилям Джеферсън Клинтън излъга пред Комисията на конгреса, която беше натоварена да реши дали да бъде отстранен от длъжностимпийчнат, казано на чист български“ – зарадислучая Люински“. Колкоджентълменскипостъпи той и спрямо възедричкото еврейско момиче?

 

Съвсем преднамерено Джералд Селентеконсервативен нюйоркски икономист, прогнозист, коментатор, издател и телевизионен водещ,  промени малкото име на comrade Клинтън на Хитлери. Тя се представя като лява либералка“, членуваща в съответната партия Демократическата. А се изявява като ястреб“, както навсякъде по света наричат крайно десните, военолюбците, свързани с военно-промишлените комплекси.

 

Когато беше сенаторка, тя гласува за Войната в Ирак. Като държавна секретарка тласна САЩ към интервенция в Либия. Каква я свърши, както казва народът, да обясняват роднините на загиналия американски консул в Бенгази през 2012 година. Пак като шефка на дипломацията подкокоросваше президента Барак Обама да предприеме военни действия срещу Сирия. Беше равнодушна към преговорите с Иран. Оказа се противничка на споразумението за ядрената програма на тази суверенна държава.

 

Едно нещо не може да й се отрече: Тя е винаги вярна на Израел и на ционистката кауза. Както всички останали кандидати за президенти, повечето сенатори и конгресмени, губернаторите на отделните щати и т.н. През март се яви на прослушване – тук го наричат кастингпред препълнената с руско-съветски чифути зала на събранието на Американо-израелския комитет за обществени работиAmerican Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

 

Заклевайки се да защитава интересите на еврейството и ционистката държава, тя забрави за съществуването на палестинския народ и то под израелска окупация. Което й беше припомнено от нейния съперник Бърни Сандърссин на евреи, по време на техния дебат в Бруклин.

 

 

 

Миналото е мъртво, а бъдещето – немислимо[134]

 

 

 

В САЩ Хитлери Клинтън коленичеше пред знамето на еврейската държава. А от началото на годината израелският министър-председател Бенямин Нетаняху три пъти посети Москва, за да се среща с Владимир Путин в Кремъл. Този път, освен преговорите за военно сътрудничество, руски фирми получиха покана да разработват находищата на природен газ, някои от които Израел заграби от Ливан и Сирия. Онези от вас, които са наясно със световната парадигма, вече могат да залагат, ако има и такъв вид политически хазарт.

 

На пресконференцията в съветската – извинете – руската столица, проведена на 7 юни т.г., преводач на Бибибешеминистър в израелския кабинет?! По едно време журналист зададе въпрос на иврит. Преводачът-министър или министърът-преводач отказа да предаде въпроса и отговорите на руски. Понеже питането засягало вътрешнополитически проблем на ционистката власт.

 

В конфузията се намеси премиерът и даде знак за превод. С царственжест Путин го прекъсна. И знаете ли какво изрече? Следното:

 

Няма нужда. Когато онези един и половина милиона наши се завърнат тук, ще ни разкажат.

 

Последвалото гробно мълчание беше по-красноречиво от всякакъв коментар. Мога да докажа всичко чрез видеозапис от събитието. Владимир Владимирович имаше предвид само онези руснаци, които са станали евреи“ след имиграцията си в Израел. Предстои им труден път назад. Както и на останалитеоколо 5 милиона наследници на хазари от бившия СССР, без ортодоксите. Крайните навярно ще останат в Палестина.

 

Да се върнем към европейските проблеми. В рамките на Евросъюза Британия се оказа неколкократно измамена. Коя ли държава не е била? Това е номенклатурна кочина, но разположена не в Москва, а в Брюксел. В нея прасетата са насядали около една маса с човеците. Останалите животни вълци ги яли.

 

Споменатият индийско-британски коментатор споделя своя неотдавнашен разговор с лейбърист на име Нийл:

 

Нийл беше станал цял на петна – от панталоните до очилата си. И беше дошъл до с нищо незабележимия магазин направо от работа. Когато го запитах, коя страна би заел на референдума за Евросъюза, той заприказва, сякаш се намира на събрание. Искаше всички да знаят, че ще е проклет, ако отиде да гласува.

 

Илюзия е, че можем да имаме глас в това. Не живеем в демокрация. Денят, в който обикновеният трудов човек стоеше с нас тук или в Европа, свърши.“

 

Бяхме в Плимут, Южен Уелс. Като момче от долината („мириша на овце“), Нийл е бил възпитан като лейбърист. Но сегавсичко е лъжи, не е ли?“ Сетне идват грехопаденията: Блеър – „голям лъжец“; политическата класа, която е в джобчетата на банкерите.[135]

 

Чакраборти се е наслушал на същото навсякъде, където са го командировали, за да отразява настроенията преди референдума. Хората са загубили илюзиите си и са обезверенив Уелс и Ирландия, в английския Север и в Шотландия

 

Преди 41 години, по време на идентичния референдум, тогавашният министър-председател не допускаше изненади. И сега няма да има. Сайбиите, коитоброят гласовете“, са решили изхода предварително. Даже може да са се обзаложили

 

Пореден „експерт“ изпробва перото си – „Америка е уморена да бъде защитник на света“, писа той.[136]

 

Плюх в пазвата си и си рекох: Да пази Господ от такива бранители“ и „покровители“ – съветски или руски, американски, британски, германски, френскиЧовечеството пропищя от тях. Всички те са минали величия. И слава на Бога.

 

Те ви хипнотизираха, промиваха мозъците ви и ви държаха в невежество чрез вашите филми, телевизии и радиа.[137] Затова ги изключете и си създайте ваша собствена музика.

 

В състояние да открием в подсъзнанието си програми, толкова назад, чак доОтнесени от вихъра“, а може би още по-дълбоко в миналото. Те са програмирали публиката да върви в крак с всяка следваща промяна в обществото, която действително искат да постигнат, стигайки до вашите избрани ръководители.

 

В края на четиридесетте, може би някои от вас, които са достатъчно възрастни, помнят големия комунистически заговор, който беше разкрит в Холивуд. Там ФБР и Комисията за антиамериканска дейност при Камарата на представителите на Конгреса извадиха на показ повече от 300 най-популярни звездина сцената и екрана като комунисти, имащи партийни билети от тази партия.

 

Майрън К. Фейгън беше сценарист, продуцент и режисьор в Холивуд и на Бродуей. През 1945 г., по упоритото настояване на Джон Флин, авторът на „Митът за Рузвелт: Докато ние спяхмеи наИстинската история на Пърл Харбър“,[138] Фейгън присъства на събрание във Вашингтон, Федерален окръг Колумбия, където му бяха показани комплект от микрофилми и магнетофонни записи от тайна среща в Ялта, с участието на Франклин Рузвелт, Алджър Хис, Хари Хоцкинс, Сталин, Молотов и Вишински. На нея те скроили план за предаването на Балканите, Източна Европа и Берлин на Сталин. В резултат на срещата през 1945 г.[139] Майрън Фейгън открито заяви всичко това и обяви война на илюминатско-комунистическо-социалистическата конспирация. И сформира антикомунистическо сдружение, наречено „Гилдия за кинообразование“.[140]

 

През 1947 г., като следствие от експонирането на комунистическата пропаганда в Холивуд, в радиото и телевизията, имаше изслушвания в Конгреса, проведени във Вашингтон. Те свалиха маските от лицата на някои от най-прочутитезвездив Холивуд, като организирани комунисти с партийни членски книжки.

 

Може да се учудвате, защо на тези така наречени звезди беше позволено с присъствието си да оказват влияние от киноекрана? Отговорът на това е, че те работят за групировки за наблюдение и надзор, които контролират банките и медиите. Същите групи от хора контролират и телевизионните мрежи NBC и CBS,[141] както и множеството от многотиражните вестници и списания, издателските компании. Съвременният Орден на илюминатите все още е под господството на дългата, достигаща навсякъде ръка на Луциферовия бунт, започнал преди векове.

 

Тези методи за влияние върху подсъзнанието са били използвани също и в Холивуд от специални заинтересувани групировки, феминистки движения, групи за граждански права, конгресмени, сенатори и даже президенти, за да деградират и разделят народа на Съединените щати на различни фракции. Както постъпиха по време на Френската революция, унищожавайки правителства и свободната воля на хората.[142]

 

Комунистическият заговор е проникнал навсякъде.

 

Преди дни, във връзка с погребението на световния шампион по бокс Мохамед Али, бивш Касиус Клей, някои от най-могъщите световни телевизииCNN, NCBC, Sky News, BBC – два дни предоставяха думата напреподобнияДжеси Джексън, който от 1991 до 1997 година беше сенатор от Федералния окръг Колумбия. И тук, и в последното телевизионно предаване „Диагноза“, представих документ на ЦК на КПСС, за който съм благодарен на Владимир Буковски. Той разкрива не само истинския лик на сенатора Джеси Джексън, но и на световната политика.

 

Сега ви представям общо трите документаписмото от Комунистическата партия на САЩ, адресирано до Кремъл, неговия превод на руски и въпросното решение на ЦК на КПССи трите строго секретни. (Вижте илюстрацията.)

 

В писмото от американската комунистическа партия, подписано от генералния секретар на нейния Национален комитет Гъс Хол, чието име за благозвучие тук произнасяха Гюс, се моли на Джеймс Джексън да бъде присъдена титлата „доктор на науките“ от някой от научните институти на СССР. Не е друг – същият е.[143] Аргументите?

 

Както знаете, другарят Джексън е член на Националния комитет на КП на САЩ и е един от видните марксистко-ленински теоретици на нашата партия. Той внесе своя теоретичен принос в разработването на проблемите за борбите за освобождение на негрите.

 

За някои другари почетните степени имат голямо значение за работата им и за авторитета им в сферата на тяхната дейност. Днес това се отнася особено до негърската интелигенция във връзка с тази борба, която тя води. Когато на другаря Джексън му оставаха само няколко дни до присъждането на докторска степен в един от университетите на САЩ, получи от партията указание да премине в нелегалност.

 

Ние се надяваме, че за вас ще бъде възможно да удовлетворите нашата молба да помогнете за присъждането на почетна степен на другаря Джексън. Това би имало голямо значение не само за него, но и за засилването на влиянието и авторитета на нашата партия сред негърските маси.

 

Следва решението на ЦК на КПСС:

 

Генералният секретар на НК на КП на САЩ, др. Гъс Хол, се обърна с молба за присъждане на почетната степен доктор на историческите науки на Московския държавен университет Ломоносов“. [Това не е съвсем така.]

 

Другарят Д. Джексън е известен негърски деец, член на НК на КП на САЩ, един от видните марксистки теоретици на партията. Той е автор на редица разработки на негърските проблеми, а също по въпросите на международното комунистическо и работническо движение: „Негърският проблем в САЩ“, „Призивът на Юга към нацията“, „Общата криза на капитализма се задълбочава“, „По въпроса за философията на комунизма“, „Поглед към днешния свят“ и др. Статиите на др. Джексън често се публикуват[144] в съветския печат.

 

Др. Хол смята, че присъждането на др. Джексън на почетната степен доктор на историческите науки на МДУ ще помогне за издигането на неговия авторитет сред демократичните кръгове от негърското население и ще му предостави възможност да получи назначение като преподавател в Нюйоркския университет, където в последно време партията провежда активна работа.

 

Следва препоръка присъждането на почетната степен да стане факт, подкрепени от съответните подписи на шефове в Международния отдел на ЦК на КПСС.

 

Онова, което става ясно от документа, е, че Нюйоркският университет явно е бил на подчинение на ЦК на КПСС, както и Московският! Решенията за назначенията в него са били взимани и в Кремъл!

 

Джеси Джексън беше близък на д-р Мартин Лутър Кинг. Той също беше крипто комунист. Навярно малцина знаят, че подобно на всички такива, Кинг е бил изтъкан от комплекси. Няма да ви диря доказателствата, които отдавна са публични. Но преди да бъде убит, той е прекарал нощта с няколко проститутки в леглото си. ФБР пусна звукозаписите и стенограмата от тях. Защото Кинг е бил проследяван от вездесъщия Едгар Хуувър… Казват, че вдовицата на Мартин Лутър Кинг не била особено натъжена от неговата смърт!

 

Неведоми са пътищата на световната революция и на нейните дейци

 

 

 

Документи доказват, че съществува конспирация за превръщането

на Европейският съюз в социалистическа организация[145]

 

 

 

Не отричам – харесвам анализите и коментарите на Саймън Дженингс. Той е консерватор, но без прояви на фанатизъм. Не е преживял реален социализъм от съветски тип с тоталитарна терористична власт. Но по някакъв начин усеща, че това е зло. Все пак – не съвсем. В недостатъчна степен според моите убеждения и вкусове. Но конкретният повод да го похваля, е, че намери сили три седмици преди британския референдум за оставане или напускане на Европейския съюз да заяви:

 

Евросъюзът се превърна в самодоволна, нефункционална, икономически безмилостна картелизирана олигархия. Той не се основава на никаква демокрация. Крепят го платени подлизурковци и корупцията.[146]

 

Ако имам упрек към бившия главен редактор на „деснияеврейскиSunday Times”, днес намерил трибуна в „левияеврейскиGuardian”, то е за закъснението. Защо мълча, когато преди точно десетилетие Владимир Буковски буквално изкрещя в мутрите на евродепутатите:

 

Европейският съюз е чудовище, което трябва да бъде унищожено. Колкото по-рано, толкова по-добре…[147]

 

Тогава читател беше поместил признанието:

 

Самият аз съм бивш съветски гражданин и също разпознавам множеството прилики между ЕС и СССР, даже и в тяхната пропаганда.

 

Друг го допълни:

 

Европа създава нова религия. За СССР тя беше комунизмът, за Европа е европеанизмът, както каза Клаус.[148] Никакви други вярващи не се допускат.[149]

 

Пропагандата. Хората на Запад винаги са били зависими от нея. Може би не чак толкова, колкото ниев поробения от Съветите Изток. Може би затова не са си изградили навика, моторния рефлекс, да умеят да различават истината от подвеждащата полуистина, да четат между редовете, да мислят, докато гледат и слушат. В това отношение някои от насизточните европейцисме ги изпреварили със светлинни години. Което не ме изпълва с никаква гордост. Но съм наясно, че вината за нашата катастрофа е и тяхна. И не ги съжалявам задето днес тезападните европейци и американците, са подложени на далеч по-силно пропагандно влияние в сравнение с нас.

 

Имам усещането, че елититеБратствотое в състояние да им внуши, каквото пожелае. Навремето отвъд Океана наложили за президент сакат комунист и то в продължение на противоконституционните четири мандата. Както гласи реплика от приятен романтичен филм, наситен с политика:

 

Ако през трийсетте години предците ни са имали телевизия, дали щяха да изберат Франклин Д. Рузвелт?

 

Рузвелтовият нов редамериканският сталинизъм, който „учените“ ясно защо не наричат с истинското му имесоциализъм под властта на комунистите, освен че предизвика смъртта на повече от 10 милиона редови жители на САЩ, лиши от свобода и имущество всички от японски произход. Той доведе до непознато по-рано явление – работещи бедни. В момента цунами от VerizonВерайзън, заплашва да порази американския трудов пазар. Това означава, че разкриват работни места при изоставащо равнище на заплащане. Тоест – надига се поредна вълна от работещи бедни.[150]

 

Най-често явлението е временно, сезонно. И се наблюдава в строителството, туризма и услугите. Съвсем същото наблюдаваме и у нас. Извънредно цинично прозвуча становището на един от онези престъпници, които имат огромни заслуги за настоящото ни дередже, направено в телевизионно студио, а сетне и в семкаджийски вестник:

 

Създаването на впечатление, че в България обедняваме, е съвършено невярно, каза финансистът Емил Хърсев по Нова тв по повод на изнесените от синдикатите данни, че 2,5 милиона българи живеят в лишения, а 600 хиляди са работещите бедни в страната ни. Ние сме в топ 1 на Европа по най-бързо нарастване на доходите от труд, работна заплата. 9 на сто е то миналата година при 3 процента ръст на БВП, каза Хърсев.

 

Разбира се, 3-те процента не са верниимаме 14 на сто ръст на приходите от ДДС, 20 процента ръст от данъците върху печалбите на фирмите. Имаме при това увеличаващ се износ, продължи Хърсев.

 

Реалната заплата е много над брутната. Приказката за работещите бедни е едно клише, много модерно в ЕС. В България не мисля, че този феномен трябва да се надценява. В България има дефицит на работна ръка, подчерта още Хърсев.[151]

 

Друг такъв, „Красен Станчев от Института за пазарна икономика попита: Ако хората обедняват, защо харчат повече, защо имат повече и по-нови автомобили, пътуват с тях толкова, че има задръствания по улиците и пътищата, как с по-малко пари си пращат децата на екскурзии и училище в чужбина, вземат заеми за телевизори, умни телефони, нови жилища и ремонт на старите?[152]

 

Да имах власт, щях да ликвидирам тозидефицит на работна ръка“, съществуващ единствено в болшевишките чутури на Хърсевци и Красен-Станчевци. Комунистически престъпници, забогатели от грабежи и убийства.

 

Бащата на Хърсев беше голям шеф в Живковото Министерство на вътрешната търговия. На Станчевзавеждащ отдел на ЦК на БКП. Женен за издънка на рода от комунистически убийци Жулеви от Пазарджишко, Красен Станчев и другарката му Гергана са завършили в Москва. Той не е учил икономика, а философия. Кой и по какви причини постави него, без съмнение агент на КГБ, начело на финансирания от Запада Институт за пазарна икономика? Забелязали ли сте, че и двамата са изроди. Толкова са грозни, че по разкази на очевидци, когато ги зърнели, собствените им майки закривали очите си и повръщали! Приличат на канибали. Може и да похапват човешко, нали са комуняги и наследници на людоеди?

 

Но на т. нар. народ подобно отношение му допада. По телевизията масонът Хърсев заяви, че „българите са дисциплинирани данъкоплатци“. Не, те са дресирани поданици, изполичари, ратаи, роби. Духовно ограбени, нравствено кухи, съставляващи тълпа от страхливци и абдали, лишени от всякакво достойнство. Когато и да ги затриете, все ще е късно.

 

Моралният облик, в който е отгледан другарят Хърсев, Емил Манолович, когото съм виждал на една маса с Цвятко Цветков и други висши тайни милиционери, личи от факта, че беше назначил водещата му са за майка като детегледачка на надница. Такива нищо друго не ги оправя, освен каторга в стила на най-добрите сталински и рузвелтови времена. Или затваряне в клетки в грамадна зоологическа градина, в която хвърлянето на храна на животните няма да е забранено. Пък колкото изкарат

 

Не съди, за да не бъдеш съден“, е мъдрост на страхливците, ненадарени с ум.

 

Западът потъва не само дълговофинансово-икономически. Той се дави във все по-мощните вълни на лишаването от права и загубата на свободи – на първо място – на словото.

 

Ако бъдем честни, тя никога не е била чак толкова голяма, колкото си мислехме. Няма място за сравнение с тукашния комунистически гнет. Престъпният режим на БКП-БЗНС ни държеше в тотално безправие. Но ето истината днес през погледа на хора, родени на Запад, или живели и работили там. При това единиятДимитър Бочев от РадиоСвободна Европа“, е наследник на активни борци против фашизма и капитализма. За другия, изглеждащия ужасно, плашещо, другар Бончев, ченгето Красимир Райдовски нееднократно е намеквало, че видите лито е билотяхно момиче“, както се изразяват кадесарите.

 

 

 

 

 

Тъкмо взели да се отърсваме от летаргията на социалистическото безправие, опитвайки се да говорим онова, което мислим, без да шепнем и да се оглеждаме, и ето – натресоха ни нов тоталитаризъм. Западът отдавна беше назначил комунистическата върхушка както за свой приятел, така и за партньор. Затова, твърде бързо ни натикаха в комунистическите организации Европейски съюз и НАТО, чиито ръководители са отявлени червени фашисти.

 

 

 

Кой кой е, и наистина ли всеки има право да се променя?

 

 

 

Да започнем с одиозния Херман ван Ромпойпървия президент на Европейския съвет. Длъжност, смятана за президент на Евросъюза. Запален почитател на Елвис Пресли, той бил въведен в масонството и това отворило портите за неговата политическа кариера. Мнозина от вас отлично знаят, че съвременното масонство представлява интернационално комунистическо движение.

 

Когато Орденът на илюминатите на баварския еврейски йезуит Адам Вайсхаупт – „Спартаксе съюзил с европейската финансова върхушка, оглавявана от Майер Амшел Ротшилд, съвместно превзели масонските ложи. В резултат на което се пръкнало комунистическото движение, понякога наричано социалистическо. От него произлезли революциите, болшевиките, фашиститеКрайната цел на всички тях е единна световна държава.

 

Както посочва съветският дисидент и антикомунист Владимир Буковски, оцелял десетилетни мъчения в затворите и психиатрите на СССР, „теорията за конвергенцията[153] се появи твърде отдавна, през ХХ век. Както ви е известно от историята, в началото на ХХ век социалистическото движение се разделило на онова, което наричаме болшевики и меншевики. Разликата между двете не беше особено забележима. Тъй като меншевиките искаха да постигнат същите цели, но само че с по-бавни средства – по-скоро реформистки, отколкото революционни. Но остава фактът, че докато болшевиките победиха на Изток, меншевиките спечелиха на Запад.

 

Това е нещо, което повечето хора в бившите формално социалистически страни не проумяват. Аз също не го разбирах, докато не отидох на Запад. И с изненада открих, че там има повече социализъм, отколкото имахме ние в Съветския съюз. Просто, защото социалистите бяха победили тук.[154]

 

Такива са резултатите от нахлуването на масоните в живота на човечеството. Веднъж превзели финансите, после – производството, търговията и услугите, те завладяха и политиката. Както знаете, масоните не признават националното. В това отношение за тях е валидна максиматаubi bene, ibi patria” – „където е добре, там е родината“.

 

Но нали още Маркс и Енгелс бяха писали, че:

 

Работниците нямат отечество. Не може да им се отнеме това, което нямат

 

Националните обособявания и противоположностите между народите изчезват все повече с развитието на буржоазията, със свободата на търговията, със световния пазар, с еднаквата форма на индустриално производство и съответстващите му условия на живот.

 

Господството на пролетариата още повече ще ускори тяхното изчезване.[155]

 

На свой ред Ленин твърдял, че комунистите нямат отечество.

 

Болшевиките напълно искрено не желаели възстановяването на империята. В тяхното съзнание онази държава, която те създавали и си представяли, не била приемница на старата държава. Това било началото на нещо принципно ново

 

Именно това и им позволило да запазят имперското руско пространство. Интернационализмът на болшевиките разоръжавал всички национализми. Болшевиките били готови да приемат и претворят в живота всички националистически програми, които изобщо възникнали на територията на Руската империя. При едно условие. В онова време на националистите това условия може и да не се сторило най-важното. Сега то ни се струва най-важното, а тогава може да е било другояче. Но то е господството на комунистическата партия на болшевиките.

 

За някакъв азербайджански националист, чиято основна идея се изчерпвала с това, по някакъв начин да превърне една аморфна маса в нация, като създаде азербайджански език, научи всички да говорят на него, внуши на всички национално самосъзнание – в края на краищата не е толкова важно, ако болшевиките сторят същото под своите лозунги. Пък и лозунгите им не били толкова лоши.[156]

 

Такова е схващането на ортодоксален комунист – покойния болшевик отнов типДмитрий Ефимович Фурман. Той не бил кой да е. От 1971 до 1979 година е заемал длъжността старши-научен сътрудник в Института за международното работническо движение при Академията на науките на СССР. След това, чак до 1991 година, е бил водещ научен сътрудник в Института за САЩ и Канада. Специализирал и изнасял лекции отвъд Океана. Сещате се какво имам предвид…

 

Навярно това било необходимо условие, за да може от началото на промените „да обърне резбатаи да го провъзгласят за… „демократ“. „Типично, класика“, както казват във филмите. Обявили го за водещ експерт поосмислянето на култа към Сталин“. Оглавил Център за еволюционни процеси в пост-съветското пространство.

 

Ромпой е типичен марксист-ленинец. Той също с лекота променя своите разбирания. Твърд интернационалист, фламандският Херман с готовност развяваше лозунги. За някои те, подобно на болшевишките, може дане са толкова лоши.

 

ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите. Съвсем пресен пример за тази агресивна политика, унищожаваща Европа е изказването на председателя на Европейския съветХерман Ван Ромпой.

 

Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като „народ“ и „родина“, трябва да отидат на бунището на историята.

 

Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и такастаромоднатародина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъдеуниверсален дом за всички“.

 

Всеки, борещ се за запазване на националните идентичности в Европа, бе обвинен в популизъм от Ван Ромпой.

 

Всичко това е популизъмизточник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върна времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време“ обяви Ромпой.

 

Друго безумие, предложено от фанатизирания глобалист, е да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.

 

Той пожела и скоро в Европа да се осъществяткардинални промени“, които изцяло да променят облика й.[157]

 

Ето какво представляват масоните и евроатлантиците. Такъв е техният мироглед.

 

Подобно на всички политици, Ромпой е известен с непостоянството на позициите си. Тоест – с това, че не отстоява никакви. Говори и прави онова, което му продиктуват и заповядат. Ще дам пример с отношението му към Турция.

 

Като депутат в белгийския парламент и министър в правителството, той беше заявил, че „разширението на Евросъюза с Турция по никакъв начин не може да се сравнява с предходните разширения. Турция не е Европа и никога няма да бъде Европа… Но е неоспорим факт, че универсалните ценности, които са в сила в Европа, а също така са и фундаментални ценности на християнството, ще загубят сила с влизането на голяма ислямска страна като Турция.[158]

 

Няколко месеца по-късно беше сменил мнението си. На 23 декември 2010 година президентът на Европейския съвет – сиреч на Евросъюза Херман Ван Ромпой, заявил:

 

Усилията на Турция за реформиране отхвърлиха противопоставянето на турското членство в ЕвросъюзаТурция играе все по-активна роля в делата на нейните съседи. Освен това Турция е пълноправен член на Г-20, както пет страни от Европейския съюз и самият ЕС. Според мен, даже преди края на преговорите Европейският съюз би трябвало да развива близко партньорство с Турската република.[159]

 

Ако ползвате английски, можете да прочетете повече в речта на Ван Ромпой, изнесена през май 2013 г. пред турски предприемачи в Анкара.[160]

 

 

 

Комунистите под лупа

 

 

 

Да се вгледаме и в „незабравиматафигура на доскорошния председател на Европейската комисия, camarada Жозе Мануел Барозу. Той е убеден маоист, членувал в Португалската комунистическа партия. Борил се е против… „буржоазната образователна система“. А оглавиЕвропейския съюз, бившия „буржоазно-капиталистическиспоред него, Общ пазар. Навремето изнасял речи и сказки против него, както се изразяват другарите му до днес.

 

Вижте какво са представлявали и как изглеждат някои от днешните брюкселски политически търтеи, паразитиращи на гърба на европейските народи:

 

 

 

 

 

Нека продължим още малко. За да лъснат още по-нови серсеми на Интернационала.

 

Например – активистът на създадения от Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego на комунистическия режим полски профсъюз Солидарност“ towarzysz Доналд Туск е сътрудник на въпросната секретна служба. Ето кой замести интернационалиста Ромпой. Днес от просторните си брюкселски селения Туск размахва пръст към опита за истински антикомунистически кабинет във Варшава. За жалост усещам, как оцелелият Качински взе да се огъва. Навярно не му е лесно.

 

Настоящият генерален секретар на НАТО, норвежкият комунист Йенс Столтенберг, е започнал активната си антихуманна болшевишка дейност още в крехка възраст – на 14 години. Освен член на комунистически младежки организации и на съответната партия, като пацифист той е бил организатор на демонстрации срещуНАТО. Принадлежността му на зловещото съветско КГБ е установена и доказана в родината му. Неговото подчинение на Кремълс не по-малка убедителност. Ние ли знаем по-добре кой е Столтенберг или норвежците, които не го смятат за свой сънародник.[161]

 

Според бившите офицери от КГБ Михаил Бутков и Олег Гордиевски, новоназначеният норвежки генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг е работил за КГБосновната руска шпионска агенция, под агентурния псевдоним „Стеклов“.

 

В началото на деветдесетте министър-председателят Йенс Столтенберг е имал контакти с офицер от КГБ, който е създал кадрово дело [досие] с лична и политическа информация за Столтенберг, и му е дал агентурния псевдоним „Стеклов“, писа вестник Norway Post”.

 

Столтенберг беше министър-председател на Норвегия през 2000-2001 и 2005-2013 година. Той беше назначен за нов шеф на НАТО през март 2014-а. Оттогава свидетелства за неговата дейност за КГБ започнаха да изплуват в печата.

 

Преди около 14 години NRK 1, държавна норвежка телевизия, представи документален филм, озаглавен „Последното настъпление на КГБ“, за дейността на КГБ в Норвегия.[162] Филмът анализира факти и доказателства, осигурени от Михаил Бутков, беглец от КГБ, който в края на осемдесетте беше изпратен в Норвегия под прикритие, преструващ се на журналист. През май 1991 г. той избяга на Запад. По-рано Бутков е посетил централата на КГБ в Москва и успял да получи достъп до делото Стеклов“. През януари 1990 г., по време на среща с ръководители на норвежката тайна полиция, Михаил Бутков разкри, чеСтеклов“ в действителност е Йенс Столтенберг.

 

Столтенберг, който тогава работеше като член на Комисията по отбраната, беше ревностен болшевик от управляващата Трудова партия. Той е имал тайни контакти с руския шпионин Борис Кирилов – дипломат, press-attaché в руското посолство в Осло. Кирилов е изпращал в московския център на КГБ информация, свързана с военните и със службите за сигурност, която е получавал от Столтенберг.

 

Кирилов вербуваше за доносници норвежки болшевики, високопоставени правителствени служители. През лятото на 1990 г. норвежкото правителство обяви Борис Кирилов за persona non grata.

 

Според изявление на Путин от 2010 година, няма никакви бивши агенти на КГБ. Всички те са винаги в готовност да служат и работят за Русия.

 

Междувременно в Норвегия борецът против руския неокомунизъм Кристофер Йон Бйеркнес съобщава:

 

Путин от КГБ [е] възхитен, че НАТО, предвождан от агента на КГБ Йенс Столтенберг, с агентурен псевдонимСтеклов“, е смъртна заплаха за норвежките комунисти.“[163]

 

Малцина споменават опасността от настоящата реколта на болшевиките във властта в целия Запад.

 

Норвежките комунисти разрушават страната. Двама от тези комунистически подривни дейци, които са служили на най-високите правителствени постове, са известните агенти на КГБ Йенс Столтенберг (с агентурен псевдоним „Стеклов“) и Торбьорн Ягланд (с псевдоним Юрий“).

 

През 2012 година д-р Стивън Парис Уорд[164] писа за Столтенберг:

 

„Настоящият норвежки министър-председател Йенс Столтенберг преди това беше национален президент на Младежката работническа лига. Освен това той бе разпознат като бивш агент на КГБ (кодово название „Стеклов“).[165]

 

В статия на агенция Ройтерс, озаглавена „Путин от КГБ е развълнуван, че НАТО предпочете агентът на КГБСтекловда стане началник на военния съюз“, четем:

 

Руският президент Владимир Путин приветства избора на бившия норвежки министър-председател Йенс Столтенберг за нов шеф на НАТО, заявявайки, че двамата иматмного добри отношения“. Но че от Запада зависи, дали връзките ще бъдат подобрени.

 

Имаме много добри отношения, включително лични контакти. Това е една много отговорна личност“, сподели Путин, според преведена стенограма, предоставена на новинарските медии. „Но нека видим, как ще се развият отношенията ни в неговото ново качество“, добави той в интервю със Сергей Брильов за руското телевизионно предаване „Вести“ в събота [19 април 2014 г.].[166]

 

Длъжен съм да уточня, че според издадени книги за КГБ, Олег Гордиевски и Михаил Бутков, заедно с Олег Калугин, са смятани за най-добрите анализатори на службата през осемдесетте години. Документи от архива на съветското разузнаване, изнесени от Гордиевски, доказват, че дългогодишният президент на Финландия, „миротворецътУрхо Кеконен е бил агент на КГБ. Редом с него изплува и името на един от най-близките му – Ахти Карялайнен, министър-председател и министър на външните работи.[167] Неговата дъщеря беше омъжена за родения в Стара Загора възпитаник на Ловешката немска гимназия[168] Атанас Тилев.

 

Бащата на тукашния зет – Жеко Тилев, е бил член на ръководството на БЗНС и дългогодишен главен прокурор на Старозагорски окръг. Потърпевши са споделяли не един и два разказа за това, как старият Тилев без да му трепне окото изпращал на разстрел невинни люде заради техните политически убеждения.

 

Атанас Тилев, съученик и близък приятел на БригадирБригоАспарухов, се оказа – съвсем естествено – агент на Държавна сигурност с псевдоним „Румянцев“. Както Георги Петрушев – агент „Жорж“, той е бил оженен сполучливо за щерка на високопоставен чужденец. След промените БКП и нейната служба за партийна сигурност го призоваха с назначение за шеф на фалиралите през 1996 година Българска земеделска банка и Добруджанска банка. Обявиха го и за кредитен милионер. И какво от това?

 

През 2000 г., в хода на частно дело за клевета, което Тилев води срещу бившия премиер и лидер на БСП Жан Виденов, става ясно, че банкерът е имал досие в бившето Първо главно управление (ПГУ, разузнаването) на ДС от 5 тома под псевдонима „Румянцев”, но то е било незаконно унищожено през 1993 г. от тогавашния директор на Националната разузнавателна служба (НРС), правоприемник на ПГУ от 1990 г. ген. Бриго Аспарухов.

 

Миналата седмица Комисията по досиетата обяви официално принадлежността към Държавна сигурност на напусналия след банковите фалити през 1996 г. България Тилев.[169]

 

По заповед и под ръководството на службата за сигурност на ЦК н БКП през 1984 г. Атанас Тилев регистрира във Виена фирматаDARU Handelsgesellschaft” mbH – „Търговска компания Дару“ ООД.

 

Собственик на 97 на сто от дяловете е самият той, а 3 процента държи регистрираното в Цуг, Швейцария [там бяха регистрирани много фирми на ДС, начело с „Мултигруп“], акционерно дружество „Tampella Trading” AG. Фирмата, търгуваща в сферата на металургията, има офиси в Москва и София, и на територията на Австрия. Извършва основно реекспортни операции, внасяйки от Канада, САЩ, Англия и Германия, и изнасяйки за Русия и България.

 

След като през 2000 г. се разбира, че досието „Румянцев“ на Атанас Тилев е унищожено от директора на НРС Бриго Аспарухов, бившият кадрови служител на ПГУ Красимир Райдовски заявява в едно свое интервю:

 

„Именно Тилев прави предложение до шефовете на Тампелада назначат Симеон Сакскобургготски като консултант във фирмата. Според мен по този начин се легендира една възможност да бъде осигурен финансово. Това е мое лично мнение и не ангажирам службата с него. Нямам документи, но знам технологията. Така че това е за мен основният мотив да бъде унищожено делото, защото Тилев е изписал страници за отношенията си със Симеон и е давал информация за него.[170]

 

И аз не се съмнявам. Но Райдовски подценява връзките на Симо с влиятелни кръгове по света. Та на сватбата му е присъствал самият Хялмар Шахт, наричан „банкера на Хитлер“! Той се измъква невредим от големия процес на Нюрнбергския военен трибунал. Мадридският дом на Кобургготски е подарък от каудильоеврейския диктатор Франциско Франко.

 

 

 

Развитието на комунистическия заговор у нас продължава

 

 

 

Самият Тилев или „Румянцев“, си спомня:

 

През 1981 г. в Швейцария имах удоволствието да се запозная с Негово величество Цар Симеон Втори. Многото срещи и разговори, които сме имали, превърнаха първоначалното ми сърдечно отношение към този изключително фин и интелигентен човек в дълбоко уважение. България пропусна голям шанс, защото не намери начин да използва влиянието и престижа на Царя, особено през невероятно тежкия период непосредствено след падането на комунизма през 1989 г.

 

Не се съмнявам, че всички щяхме да спечелим, ако управленията на страната бяха проявили повече добра воля и въображение за използването на международните му връзки. Неговият престиж и достойнство можеха да имат неоценимо значение за установяването на нови стандарти на публичния живот в България и биха помогнали да се усмири дивият балкански темперамент, както и да се обуздае т. нар. „политически елит.

 

 Имах интересни срещи с Негово величество през 1984 и 1985 г., когато го поканихме да посети концернаТампела и го посрещнахме на най-високо държавно и корпоративно равнище. Президентът на „Тампела помоли Царя да окаже помощ на нашите дъщерни компании и на партньорите ни в различни страни. Той прие и мога да твърдя с гордост, че и до днес мнозина от бившите ми колеги си спомнят мъдрите съвети на Негово величество.

 

 Царят беше мой близък приятел и винаги бе готов да подкрепи бизнеса.

 

… Именно тази смесица на фигурата на Царя с прагматичното поведение на бизнесмен прави Цар Симеон изключително способен днес да води България за излизане от икономическата безпътица и към едно светло бъдеще.[171]

 

Няма що – цъфтим! Иначе, Симо действително преуспя. От служител средна ръка във фирми, свързани с КГБ, се превърна в крупен собственик. Прибра и онова, което не му принадлежеше. Като типичен комуниствсе в името на народното добруване, нос пълнене на неговия собствен джоб.

 

В създадената през 1993 г. „Дару инвест тази виенска фирма на ТилевDARU Handelsgesellschaft” mbH има най-голям процент от акциите. „Дару инвест от своя страна купува от Агенцията за приватизация 80 на сто от капитала на пивоварната Астика за 5 млн. долара, сделка финансирана от Банката за земеделски кредит, която Тилев контролира.

 

Атанас Тилев участва и в борда на директорите на Банката за земеделски кредит, във фирмата издател на в. „Континент – „Мегапрес [главен редактор на всекидневника беше Владимир Костов, син на активни борци, член на БКП, майор от ДС, настанен в РадиоСвободна Европа“ и провъзгласен за… „дисидент“ – даже за „антикомунист“?!] и в застрахователното дружество Витоша.

 

В имуществената си декларация за 2003 г. Симеон Сакскобургготски, като премиер, обявява пред Сметната палата, че със съпругата си са придобили и 5 на сто дял от застрахователна компанияВитоша на стойност 180 000 лева. Основни акционери в дружеството саДару финанс ЕООД, която се свързва с банкера Атанас Тилев, и Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища. Член на борда на директорите и наВитоша, и наДару финанс е бил Бриго Аспарухов.

 

Година по-рано управлението на Сакскобургготски участва във втория по големина опит за замитането на престъпленията на комунистическия режим след унищожаването на част от досиетата през 1990 г. от БКП/БСП, а именно отмяната на първия закон за досиета, приет през 1997 г. и променен през 2001 г., който макар и твърде несъвършен е бил трън в очите на невидимата мрежа на кликата на ДС и нейната невидима агентурна мрежа в политиката, бизнеса, медиите и всички останали сфери на българското общество. Голямо, макар и за кратко облекчение за такива хора като специален агент „Румянцев, чието минало от времето на тоталитарния комунистически период на България днес Комисията по досиетата осветява благодарение на закона за досиетата, приет през 2006 г.[172]

 

Кой беше на власт през същата 2006 година? Да, тройната коалиция с премиер Сергей Станишев – роден в Съветска Украйна, притежавал двойно гражданство – тамошно и тукашно. Син на главния външнополитически касиер на ЦК на БКП, който още през шейсетте и седемдесетте години е напазарувал зад щанда много от днешните западни политици. Например Герхард Шрьодер – един от водачите на делегацията на ФРГ за Фестивала на младежта и студентите в София през 1968 г.[173]

 

Тук е моментът и мястото да напомня за онова признание на БригадирБригоАспарухов, че лично е предложил Б.Б. на Симеон.

 

Всички знаем за Бойко Борисов много неща. Той е популярна личност. На публичната сцена е от доста отдавна, от шест години [вече петнадесет]. Имам заслуга за неговото развитие. Той имаше голямо желание да се върне в системата на МВР и това стана. Предложих го най-приятелски пред Симеон Сакскобургготски за главен секретар на МВР.[174]

 

За да прогледнете за още детайли от Тяхната мрежа, нека допълня картината.

 

Покойният брат на Аспарухов също беше офицер от Държавна сигурност. Неговата съпруга Еленаснахата на Бриго“, беше заместник-генерална директорка на ВТО „Техника“. Начело на външнотърговската организация здраво стоеше Емил Дойновбрат на члена на Политбюро, храненика на Тодор Живков и Робърт Максуел, близкия с Андрей Луканови Георги Пирински, другаря Огнян Дойнов. Краят на социализЪма завари Елена Аспарухова в съдружие с Валентин Матов – посланик на НРБ в Люксембург. Двамата плюс директора на ВТО „Инфоспортизнесоха от тук стотици милиони долари и ги вложиха всвоифирми в Бенелюкс.

 

Не знаете кой е Матов? Незаконен син на Тодор Живков от дългогодишната му секретарка и любовница Ангелина Горинова. Нейният втори мъж, генерал Иван Матов, ръководел лаборатория за отрови на Държавна сигурност.

 

It is. C’est. Това е.

 

Да вярвате или не във връзките на мадридския Симо Болшевишки със съветските секретни служби е право на всеки от вас. Друг въпрос е, какво ви дава това доверие в такъв дребен мошеник не материално, а духовно? Не разбирате ли, че той е слаба фигура в световната шахматна партия, разигравана от Братствотокомунистите глобалисти?

 

Всяка следваща вълна от алчно червени задграничниюпита“, подобна на онази, с която той ни заля, ни обрича на окончателно затриване. А те се напъват да гласуват, но и да се кандидатират за различни постове.

 

Къде е умът на населението, погрешно имащо се за народ?

 

Ала кой сега оглавява Европейския парламент? Германецът или по-скоро интернационалистът Мартин Шулц е от меншевиките, за които говори Владимир Буковски. Той е умерен комунист, каквото и да означава това, дясно рамо на Сергей Станишев – лидера на Партията на европейските социалисти. Тези негодници, поплювковци, си играят на демокрация. Ще опитам да ви представя мнението за тяхната политика на друг признатгермански театровед, също комунист.

 

 

 

 

 

Бъркотията в главите на западните интелигенти – да не употребя по-лоша дума – интелектуалцие пълна. Понеже този е комунисттотална. Почти всички представители на тази най-продажна прослойка са левичари. Още от деветнадесетото столетия, та до днес.

 

 

 

Кой – кого? Те – нас.

Отново за „чаровната“ продажност на интелигенцията

 

 

 

През трийсетте Сталин ги купувал. Канел техни видни представители и ги заливал с водка, грузинско вино, скъпи меса и риби, черен и червен хайвер, и ги затрупвал схубавички млади агентки на НКВД. Така беше предизвикан възторгът от СССР на Ромен Ролан, Лион Фойхтвангер, Анри Барбюс и Емил Лудвиг, да речем. А Хърбърт Джордж Уелс даже описал сатрапа каторъководния мозък на Кремъл“ и „искрен, мил и честен“![175]

 

 

 

 

 

По съвсем идентичен начин днешният Европейски съюз, новият СССР, еземен райза брюкселските бюрократи. Най-малко половината от тяхи в Европарламента, и в Европейската комисия и в Европейския съвет са били организирани комунисти-социалисти. И о, чудо! Сред тях се мъдри една твърде мъжествена на вид… Сталинка!

 

Както навремето никой нямаше право и възможност да контролира ръководните органи на управляващите комунистически партии в Съветския съюз и неговите сателити, така не съществува орган, който да има най-малък шанс поне да зърне какво става зад стените на Еврокомисията. Тя не се отчита пред никого.

 

Досущ като съветското и останалите политбюра при милиционер-социализЪма, нейните членове биват назначавани, а неизбирани. Същото важи и за ръководителите на Европейския съвет начело с неговия президент. Практически – държавен глава на необявената официално, но до голяма степен оформена федерална държава, даже действаща като такава.

 

Главната задача на тези нехранимайковци е да опазват интересите на своите господари от скрития елит. Като съчетават тази своя най-важна с особена грижа за собственото си обогатяване и за благоденствието на наследниците си. Например двама от синовете на Херман Ван Ромпой са в политиката. Единият – в белгийската, а другият – в европейската!

 

Сред основните цели, които изпълняват, е постепенното отнемане на свободите и правата на гражданите. Тези дни тук приеха закон, който води към това. А варненско леке, чийто баща е служел за ляв тестис на Тодор Стойчев – секретар на Областния комитет на ДСНМ във Варна, първи секретар на ОК на БКП в Балчик, и на ОК на БКП във Варна, член на ЦК на БКП до 1986 година, ни убеждавало:

 

Необходимо е да ограничим демократичните свободи, за да се преборим с тероризма. За съжаление, трябва да свикнем с тази мисъл. Това обяви бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров в сутрешния блок на Нова телевизия по повод подготвяното ново извънредно законодателство за борба с тероризма

 

Запитан дали няма да има злоупотреба с власт, Гяуров коментира, че бил доста приятно изненадан от текстовете на законопроекта, които според него предвиждали противодействие на евентуални опити за злоупотреба от страна на властта и службите. В тази връзка се разчитало на Специализирания съд, който щял да контролира целия процес и да дава разрешението за прилагане на мерките по антитерористичното законодателство.

 

По думите му, проектозаконът предвиждал, че ако някой е заподозрян в терористична дейност, щял да бъде уведомяван от властите, но не и преди те да поставят под наблюдение съответния заподозрян, като в такъв режим той можел да бъде до 6 месеца.

 

Според ексшефа на Националната разузнавателна служба обаче имало и два-три опасни текста по отношение на подслушването, като се давало възможност на ДАНС да подслушва, без да оставят документална следа, което го имало и преди, когато се подслушваха журналисти и бизнесмени, припомни Гяуров.[176]

 

Опонент на комунистическата отрепка Димо бил другарят Христо Смоляновагент на Държавна сигурност. Вместо зад решеткитепред телевизионните камери! Такава е предпочитаната тук форма на справедливостидемокрация“!

 

Самият проектозакон за борба с нищото представлява форма на държавен тероризъм, легитимиран от Парламента. От началото на ХХ век досега тук е съществувал единствено комунистически тероризъм, подклаждан и финансиран отвън – Москва, Вашингтон и Лондон. През 1984 година бяха извършени последните терористични актове засега. Те бяха планирани и подготвени от Държавна сигурност и осъществени от агенти на тази репресивна служба.

 

Как Гяуров и Смолянов – „синове на алчно червения фашистки полк, да помнят това? Вменено им е да го забравят.

 

Комсомолски деец от Варна, за камуфлаж другарят Димо беше внедрен като депутат не от БКП-БСП, а от БКПСДС. После Симо от НДСВ му подписа пътния лист в дипломацията, назначавайки го за посланик в Будапеща. Мислите, че е знаел унгарски? Не ме разсмивайте…

 

Димо Гяуровбеше любовник на Антонина Стоянова, после беше посланик в Унгария. Него Петър Стоянов го издигна за шеф на националната разузнавателна служба и той направи кариера.[177]

 

Така е – с любов всичко се постига. От редник, произведоха креватния заместител на Фернандел в генералски чин. А вие слухтете едни за други и донасяте. За да съсипвате душите си и да ги правите богаташи.

 

Никоя друга медия няма да направи достояние за вас на речта, произнесена на 10 юни 2016 г. от американския равин Майкъл Лърнър в Луизвил по време на погребалната церемония на Мохамед Алиолимпийски и трикратен световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория.

 

Наблюдавайте реакцията и изражението на мутрата на комуниста Уилям Джеферсън Клинтън – известен като „Били Лъжеца“, незаконен син на Дейвид Рокфелер, колчем стане дума за Израел и палестинците.

 

 

 

 

 

Убедихте се, как лъсна моятантисемитизъм“, нали?

 

Това на финала, за финансирането на кампаниите, дойде часове, след като Доналд Тръмп обяви, как семейство Клинтън е изградило печеливш бизнес от своите публични лъжи. Те са станали метод за печелене на стотици милиони долари: Чрез скъпо платени лекции, участия във фондации, в пропагандни кампании, в маменето на американците.

 

Тръмп заяви: „Клинтънови превърнаха политиката на лично забогатяване във форма на изкуство за самите тях. Те натрупаха стотици милиони долари чрез продажба на достъп до информация,[178] продажба на услуги, продажба на договори с правителството,[179] и аз имам предвид стотици милиони долари. Държавната секретарка Клинтън даже вършеше цялата своя работа чрез напълно незаконен частен сървър. Никой не може да разбере по какъв начин тя се измъква, хора. Тя е проектирала всички свои корупционни далавери така, че да останат невидими за обществото, изправяйки пред риск сигурността на цялата страна. А президентът в една корумпирана система я защитава тотално! Не е правилно… Хилари Клинтън превърна Държавния департамент в свой частен привилегирован инвестиционен фонд. Руснаците, китайците, саудитците – всички даваха пари на Бил и Хилари. А в замяна получаваха благосклонно отношение.[180]

 

Горчиви, но верни факти, отнасящи се до една банкрутирала държава, до нейната разядена от корупция политическа и правораздавателна система, до империя на злото в упадък и залез. Дали да благодарим на Бога, или на интернационалното Братство за това?

 

Няма връщане назад. Колкото и да се дере по митинги и събрания също фалиралият товарищ Доналд Тръмп, чеотново ще направи Америка велика“, това е невъзможно.

 

La commedia è finita!

 

Забележително е, че след края на речта на равина Майкъл Лърнър нито една влиятелна медия – телевизия или вестник, не му обърна внимание. Единствен сайтътHuffington Postотдели заглавие, съдържащо ирония. В кореспонденцията бяха пропуснати ключовите моменти от речта. Освен това – и лондонскиятThe Guardian”, който просто спомена, че се е изявил и такъв оратор.

 

Свобода на словото ли? В някакъв „свободен свят“? САЩ, Западна Европа, цялата евроатлантическа и евроазиатска част от земята са потънали в комунизъм. Изцяло, до горе, до самите върхове. Но не казвам – безвъзвратно. Ние, хората, имаме думата. Ако не ни я дават, сме длъжни сами да си я вземем.

 

Неподчинение и в краен случай бунтоветова е нашият изход от глобалното комунистическо робство, което шепата свръхбогаташи, въобразили си, че като богове могат да вършат с нас, каквото поискат, ни налагат. Те са един процент. Да приемем, че още 10 на сто ги обслужват. Ние сме повече от три четвърти от човечеството, хора!

 

Събудете се! Да се вземем в ръце и да отвоюваме свободата си. В името на бъдещето на човешкия род.

 

И това не е социализъм, както маса заблудени твари, родени и или отгледани идиоти, различни комунета и ченгета, може би ще си въобразят. Или даже ще озвучат пред мнозина своята тъпота и невежество.

 

Това е антикомунизъмистински и неподправен. Битка срещу сатанизма, против луцеферианството, илюминатството, фашизма… Както и да ги наричате, става дума за едно и също – робство на хората по земята.

 

Този антикомунизъм представлява представа за човека като личност, която притежава собственост. Безпрепятствено реализира своите качества и способности, цени и уважава ближните си. Не им пречи, и те на него, и така живеят в разбирателство и мир.

 

Ето коя е основата, върху която може да бъде изграден справедлив и привлекателен, приветлив живот за всички хора по планетата. Битие, в което липсват по-равни. Вместо това, всички отговорят с еднаква сила пред законите, приети с мнозинство, а не наложени от малцинаизбраниот сатаната.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път специално за щедростта на Венка И. М. от Добринище, Методи А. А. и Злати И. И. от София, Лиляна П. Р. от Раковски, Дечо Ц. Т. от Русе, Стоянка Г., Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения, независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на адресатката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “The only continent with weaker economic growth than Europe is Antarctica” by Boris Johnson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, May 29, 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/29/the-only-continent-with-weaker-economic-growth-than-europe-is-an/

[2] Луис Бълър „Луи“ Гомърт-младши – член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия. Заключението се отнася до т. нар. Obamacare – социалната здравна система, въведена и в САЩ, която е хранителна среда за корупция, обогатява чиновниците и докторите. И източва парите от държавния бюджет. (“Louie Gohmert Says Obamacare Will Leave ‘People On Lists’ To Die” by Shadee Ashtari, “Huffingtonpost”,  huffingtonpost.com, New York, NY, 30 April 2014 г., online: http://www.huffingtonpost.com/2014/04/30/louie-gohmert-obamacare-lists_n_5242623.html)

[3] “The only continent with weaker economic growth than Europe is Antarctica  ” by Andrew Sparrow Political correspondent, “The Guardian”, theguardian.co, London, Monday 30, May 2016 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/may/30/eu-referendum-neoliberal-irvine-welsh

[4] “’If Voting Changed Anything, They’d Make It Illegal’: Emma Goldman for President” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, March 20-22, 2004 г., online: http://www.counterpunch.org/2004/03/20/emma-goldman-for-president/

[5] “Cyclist died after three ambulances could not find Olympic velodrome” by Nadia Khomami, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 2 June 2016 г., online: http://www.theguardian.com/uk-news/2016/jun/02/cyclist-died-after-three-ambulances-could-not-find-olympic-velodrome?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H+categories&utm_term=175405&subid=7673289&CMP=EMCNEWEML6619I2

[6] Пак там.

[7] William Shakespeare – “The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark”, Act I, SCENE II. A room of state in the castle.

[8] Elena Ferrante, Italy, Translated by Daniela Petracco, в: “Dear Britain: Elena Ferrante, Slavoj Žižek and other European writers on Brexit” by Elena Ferrante, Javier Marías, Timur Vermes, Anne Enright, Yanis Varoufakis, Jonas Jonasson, Kapka Kassabova, Slavoj Žižek, Riad Sattouf, Cees Nooteboom, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 4 June 2016 г., online: https://www.theguardian.com/books/2016/jun/04/dear-britain-letters-from-europe-referendum?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H+categories&utm_term=175648&subid=7673289&CMP=EMCNEWEML6619I2

[9] Мао Дзедун, китайски комунистически доктатор, масов убиец, американски възпитаник, масон, хомосексуалист и агент на Службата за стратегически услеги на САЩ, предшествала ЦРУ. (Stalin And Mao”, “The History Connection”, hehistoryconnection.com, Los Angeles, CA, дата не е посочена, online: http://www.thehistoryconnection.com/Stalin-And-Mao.html)

[10] Никола Вапцаров – „Двубой“, в: Никола Йонков – Моторни пѣсни“, София, 1940 г.

[11] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32-33. Книгата е в архива на автора.

[12] Curtis B. Dall – “F.D.R. – My Exploited Father-in-Law”, Revised Edition, Christian Crusade Publications, Tulsa, OK, 1968 г., стр. 172. Книгата е в архива на автора.

[13] Единна, съставена от взаимосвързани, взаимодействащи помежду си части.

[14] Dr. J. Landowsky – “Red Symphony”, translated by George Knupffer, The Plain-Speaker Publishing Company, London, 1968 г., стр. 26; на български език: Д-р Йожи Ландовски – „Червена симфония: Протоколите от разпитите на Кристиян (Кръстьо) Раковски по време на следствието в НКВД – януари 1938 г.“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 77. Книгата е преведена от автора и се намира в библиотеката му.

[15] Хо Шимин, виетнамски комунистически доктатор, масов убиец, американски възпитаник, масон, и агент на Службата за стратегически услеги на САЩ, предшествала ЦРУ. (“Ho Chi Minh: He married nationalism to communism and perfected the deadly art of guerrilla warfare” by Stanley Karnow, “Time”, time.com, New York, NY, Monday, April 13, 1998 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,988162,00.html)

[16] Douglas Reed – “From Smoke to Smother”, Jonathan Cape, London, 1948 г., electronic edition, стр. 11. Книгата е в архива на автора.

[17] Валтер Ратенау (1867-1922) – немски индустриалец, писател и либерален политик от еврейски произход. Министър на външните работи на Германия по време на Ваймарската република. Ратенау е убит от трима студенти, членове на дясната екстремистка организация „Консул“. Истинският убиец, стрелецът, също бил евреин. Причина за този терористичен акт е подписаният от Ратенау международен договор със Съветска Русия – Договорът от Рапало от 1922 г., с който de jure Германия признава болшевишкия режим в Русия. Благодарение на този документ лишената от армия и военна промишленост Германия прехвърля всички тези неща на територията на създадения година по-късно СССР. Така, на съветска територия, с помощта на съветските суровинни доставки и специалисти – военни и граждански – Германия се подготвя за Втората световна война. През пролетта на 1941 година Сталиновият Съветски съюз продължава да доставя ключови суровини, материали и храни на нацисткия режим! През всичкото това време, както през самата война, Великобритания, САЩ, окупирана Франция не прекратяват своите делови, търговско-финансови отношения с Третия райх, оглавяван от фюрера Адолф Хитлер.

[18] Dr. J. Landowsky – “Red Symphony”, translated by George Knupffer, The Plain-Speaker Publishing Company, вече цит съч., стр. 26; на български език: Д-р Йожи Ландовски – „Червена симфония: Протоколите от разпитите на Кристиян (Кръстьо) Раковски по време на следствието в НКВД – януари 1938 г.“, ИК „Огледало“, вече цит съч., стр. 77-78.

[19] Роден в Манчестър. Колко го „харесват“ колегите му, личи от факта, че през последните два месеца аз, който не гледам редовно тази телевизия, го зървам, показан в студиото да води предаване по… анцуг надолу под сакото. Нещо напълно непрофесионално и непозволено. То издава неприязън от страна на режисьори и оператори.

[20] Игра на думи. Фамилното име на министъра е Gove, а като глагол думата gover – означава ръководя; като съществително – ръководител.

[21] На английски: “Hit it out of the park”.

[22] “EU debate: Michael Gove condemns ‘job-destroying’ elites and ‘racist’ immigration rules as he appeals to Britons to back ‘Project Hope’” by Ben Riley-Smith, Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk. London, Saturday, 4 June 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/03/eu-debate-michael-gove-faces-biggest-test-of-campaign-as-he-take1/

[23] Вж. 002 – Video – David Cameron Pledges – ‘Our Manifesto is a Manfesto for the Working People, в: Георги Ифандиев – „Светът е сцена. Ала какво става, когато драматурзите, режисьорите и актьорите са злонамерени и калпави, а публиката е безразлична?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 май 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d1%81%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=9yoY5KV6oIM

[24] EU debate: Michael Gove condemns ‘job-destroying’ elites and ‘racist’ immigration rules as he appeals to Britons to back ‘Project Hope’” by Ben Riley-Smith, Political Correspondent, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[25] Томас Пинчън, американски писател. (Thomas Pynchon – “Gravity’s Rainbow”, Penguin Books, London, 1973 г., стр. 233.)

[26] “Before he reached the post, he had occasionally been mentioned in Western newspapers as a likely next leader and a man of the younger generation at the top level” – „Преди да достигне до поста [генсек на КПСС], от време навреме в западния печат го споменаваха като вероятен следващ лидер и човек от по-младото поколение на върха.“ (“Mikhail Gorbachev”, from Wikipedia, the free encyclopedia, Wikipedia, en.wikipedia.org, Wikimedia Foundation, Inc., San Francisco, CA, last modified on 3 June 2016 г., online: https://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Gorbachev)

[27] Вж. напр. „Стоп, перестройка!: Главный редактор „Советской России“ Валентин Чикин о лидерах СССР, цензуре и ГКЧП“, беседовал Алексей Сочнев, Lenta.ru, lenta.ru, Москва, , 26 августа 2015 г., online: https://lenta.ru/articles/2015/08/26/chikin/

[28] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография Советская Кубань, Издательство Пересвет, Краснодар, 1999 г., Полная электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 34, 107, 328. Книгата е в архива на автора.

[29] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189. Книгата е в библиотеката на автора.

[30] Григорий Климов – „Имя мое легион“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1994 г., стр. 34. Книгата е в библиотеката на автора.

[31] Ирина Саттарова – „Женщина, приостановившая Перестройку. Интервью с Ниной Андреевой“, „Аргументы и факты“, aif.ru, Москва, 12/03/2013 г., online: http://www.aif.ru/politics/russia/41401

[32] Георг Фридрих Хегел – германски философ, създател на теорията за диалектиката, учител на материалистите начело с Маркс и Енгелс. (Georg Wilhelm Friedrich Hegel – “Lectures on the History of History”, In Three Volumes, Vol. I, Translated from the German by E. S. Haldane, Kegan Paul, Trench, Trübner & Co., Ltd, London, 1892 г., стp. 6.)

[33] Конни воини, обикновено с по-висш произход.

[34] “Leave or remain – Britain’s fortunes hinge on a Europe in need of repair” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 3 June 2016 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jun/03/leave-remain-britain-fortunes-europe-repair

[35] Кубан Боян – „Чулман Толгау”, с предговор и коментари от Фаргат Габдул-Хамитович Нурутдинов, превод, редакция и допълнителни бележки и разяснения на Пламен Анакиев, ИК „Огледало”, София, 2009 г., стр. 573-574. Книгата е в библиотеката на автора.

[36] „България“, брошура от двамата й делегати Димитър Цанков и Марко Балабанов, Лондон, 1876 г., издадена на английски и френски, в: Марко Д. Балабанов – „Страници от политическото ни възраждане“, Издателство „Стефан Добрев“, София, 2013 г., стр. 467. Книгата е в библиотеката на автора.

[37] САЩ, станали Съветски американски щати.

[38] Франсиз Ан „Фран“ Лебоуитз, доста популярна американска писателка, сатиричка, критичка на политиката и обществения живот. Разбира се – еврейка с корени от Руската империя – Лебовиц, твърде мъжествена при това. (“Fran Lebowitz: Capitalism Triumphed Over Both Communism and Democracy” by Mark Karlin, , billmoyers.com, Bill Moyers & Company, Public Square Media, Inc., New York, NY, March 10, 2015 г., online: http://billmoyers.com/2015/03/10/fran-lebowitz-capitalism-triumphed-communism-democracy/)

[39] 003 – Video – Communist Tony Blair Says That Globalism Is a Fact, в: Георги Ифандиев – „Пари, пропаганда, „морал“ и още… нищо“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 14 май 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bb-%d0%b8-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=h27XeE2cPT8

[40] Франсиз Ан „Фран“ Лебоуитз, доста популярна американска писателка, сатиричка, критичка на политиката и обществения живот. Разбира се – еврейка с корени от Руската империя – Лебовиц, твърде мъжествена при това. (“Fran Lebowitz: Capitalism Triumphed Over Both Communism and Democracy” by Mark Karlin, , billmoyers.com, Bill Moyers & Company, Public Square Media, Inc., New York, NY, March 10, 2015 г., online: http://billmoyers.com/2015/03/10/fran-lebowitz-capitalism-triumphed-communism-democracy/)

[41] “The real population time bomb isn’t immigration – it’s old age” by Tom Harris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 26 May 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/26/the-real-population-time-bomb-isnt-immigration–its-old-age/

[42] Пак там.

[43] Пак там.

[44] “Mapped: how a demographic time bomb will transform the global economy” by Szu Ping Chan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 2 January 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/12068068/Mapped-how-a-demographic-time-bomb-will-transform-the-global-economy.html

[45] Вж. “Let elderly people ‘hurry up and die’, says Japanese minister” by Justin McCurry in Tokyo, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Tuesday, 22 January 2013 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/22/elderly-hurry-up-die-japanese

[46]  Вж. напр. “Nonwhite U.S. Births Become the Majority for First Time” by Frank Bass, Bloomberg, bloomberg.com, May 18, 2012 г., online: http://www.bloomberg.com/news/2012-05-17/non-white-u-s-births-become-the-majority-for-first-time.html; “Census: Minority babies are now majority in United States” by Carol Morello and Ted Mellnik, “The Washington Post”, Washington, DC, May 17, 2012 г., online: http://articles.washingtonpost.com/2012-05-17/local/35458407_1_minority-babies-census-bureau-demographers-whites; “Non-Hispanic US white births now the minority in US” by William Frey, Brookings Institution, BBC, London, 17 May 2012 г., online: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-18100457

[47] Вж. “Mohammed, the nation’s (secret) favourite name” by Tim Ross, Social Affairs Editor, “The Telegraph”, Telegraph.co.uk, London, October 28, 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/8091798/Mohammed-the-nations-secret-favourite-name.html; “Mohammed is most popular name for baby boys in London” by Rebecca Lefort and Ben Leapman, “The Telegraph”, Telegraph.co.uk, London, September 15, 2009 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6194354/Mohammed-is-most-popular-name-for-baby-boys-in-London.html

[48] Вж. напр. “The last days of a white world” by Anthony Browne, “The Observer”, theguardian.com, London, Sunday, 3 September 2000 г., online: https://www.theguardian.com/uk/2000/sep/03/race.world

[49] “Demography as destiny: The vital American family” by Joel Kotkin, Reuters, New York, NY, Monday, December 31, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2012/12/31/demography-as-destiny-the-vital-american-family/

[50] Вж. Joel Kotkin – “The Next Hundred Million: America in 2050”, Penguin Press, New York, NY, 2010 г.

[51] Вж. “The Next Hundred Million: America in 2050” by G. Pascal Zachary, Special to The Chronicle, “San Francisco Chronicle”, sfgate.com, San Francisco, CA, Sunday, February 28, 2010 г., online: http://www.sfgate.com/books/article/The-Next-Hundred-Million-America-in-2050-3271555.php

[52] Пак там.

[53] Вж. напр. Георги Ифандиев – „Истината е все така неудобна“, Част І: Опит за портрет на една умираща нация – У нас не само няма общество, не се забелязват и кълнове на зараждането му • Самозваният „българин“ отлага решаването на проблемите или негласно го поверява другиму • Малоумието и необразоваността раждат масова всезнайковщина и суета, „ФорумЪт“, forumat-bg.com, София, вторник, 12 април 2011 г., online: http://forumat-bg.com/politika/1196-istinata-e-vse-taka-neudobna

[54] Вж. “People and Society”, Europe: Bulgaria, “The World Factbook”, Central Intelligence Agency, Office of Public Affairs, Washington, D.C., 2013 г., online: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bu.html

[55] „Брой и структури на населението“, „Демографски процеси през 2012 година“, Национален статистически институт, nsi.bg, София, 2013 г., стр. 1. Целият документ е достъпен в pdf от online: www.nsi.bg/EPDOCS/Population2012_IZXIDOM.pdf

[56] Днес обозначавани с английското съкращение WC – от water closet.

[57] Тя е като доста тукашни медийни курви. Когато напусне една голяма телевизионна мрежа, незабавно започва да проституира в друга. Преди две-три години стана така, че издаде четата. Едновременно работеше на договор в DBC и CNN. Което е докозателство, че не само у нас медиите са притежание на ЦК на БКП. Навсякъде по света е така. И това оръжие за масово поразяване на съзнанието е едно от най-страшните. Не забравяйте, че тези лесно продажни безполови същества най-често биват свързани с евреи. Другарката Кристиян Аманпур е иранка, родена в Англия. Но е омъжена или оженена – как да узнаем – за евреина Джеймс Рубин, бивш помощник-държавен секретар в правителството на отявления комунист Бил Клинтън. Сетне го направиха говорител на Държавния департамент – външното министерство. Това е своеобразна тайна оценка на пълната некадърност за друго на назначените на този пост. Беше съветник на държавната секретарка Хитлери Клинтън. Вече предчувства предстоящото си издигане, когато лезбийката влезе в Белия дом като наемателка – може би – последната. По-малкият брат на другарката Аманпур от друг брак на баща й – Косроу, е женен за иранската принцеса Шаназ Пахлави. Кристиян е племенница на генерал Надер Яханбани, който по време на монархията 20 години е оглавявал иранските ВВС. Свален е по време на революцията на аятоласите през 1979 г. Еврейското в рода личи по кръвосмешенията. Чичото на Кристиян Аманпур – капитан Насрола Аманпур, е бил женен за по-малката сестра на нейния полубрат Косроу и на братовчед си Надер Яхабани.

[58] Peter Schiff – “The Real Crash: America’s Coming Bankruptcy – How to Save Yourself and Your Country”, St. Martin’s Press, New York, NY, 2012 г., стр. 274.

[59] Пак там, стр. 274-275.

[60] Вж. “National Debt”, The Concord Coalition, concordcoalition.org, Уьягсхжшдхр АЪр June 2016 г., от online: http://www.concordcoalition.org/issue-page/national-debt?gclid=CjwKEAjwp-S6BRDj4Z7z2IWUhG8SJAAbqbF3UjvRmezH4OXFWBmVjt7B6t2d3ec1mBbdZEaoq7ouBRoC5EDw_wcB

[61] Уилям Едуърд Бъргхарт „У. Е. Ф.“ Ду Бойз (1868–1963), американски историк, социолог, деец на движението за граждански права, публицист и издател. (“The “Veil” of Self-Consciousness” by W. E. B. DuBois, August 1897, “The Atlantic”, Volume 80, Number 478, theatlantic.com, The Atlantic Monthly Group, Washington, DC, 2016 г., online: http://www.theatlantic.com/ideastour/civil-rights/dubois-full.html)

[62] Североамериканско споразумение за свободна търговия – North American Free Trade Agreement или съкратено NAFTA. Нещо като Европейската икономическа общност преди да я превърнат в Европейския съюз, в нов СССР на Стария континент.

[63] “Walmart is closing hundreds of stores and laying off thousands of employees” by Hayley Peterson, “Business Insider”, businessinsider.com, New York City, January 15, 2016 г., online: http://www.businessinsider.com/walmart-closes-hundreds-of-stores-2016-1

[64] Шпрингер беше типичен еврейски дегенерат. Когато сатаната го прибра при себе си, той остави своето огромно наследство на… петата си съпруга – Фрида, която беше по-млада от него с… 30 години. Тя била бавачка на синовете му… Един от т. нар. Пет социално-политически принципа на Аксел Шпрингер беше „Съдействието за помирение между евреи и германци и подкрепа за жизнените права на държавата Израел.“ (“Our Corporate Principles”, Axel Springer SE, axelspringer.com, Berlin, 2014 г., online: http://sustainability.axelspringer.com/en/principles/corporate-principles.html)

[65] Вж. напр. “Five Reasons Why Puerto Rico Is Bankrupt” by Andrew Moran at Economic Collapse News, Economic Collapse News, “David Stockman’s Contra Corner”, davidstockmanscontracorner.com, Washington, DC, May 3, 2016 г., online: http://davidstockmanscontracorner.com/five-reasons-why-puerto-rico-is-bankrupt/

[66] Вж. Кристофър Андрю, Олег Гордиевски – „КГБ: Поглед отвътре или тайната история на неговите чуждестранни операции от Ленин до Горбачов“ Втора книга, Издателство „Факел“, Издателска компания “K&M”, София, 1992 г., стр. 580-581. Книгата е в библиотеката на автора.

[67] Вж. David A. Stockman – “The Triumph of Politics: Why the Reagan Revolution Failed”, Harper & Row, New York, NY, 1986 г.

[68] В значението на думите.

[69] “A new American dream for a new American century” by Zachary Karabell, Reuters, reuters.com, New York, NY, Saturday, July 26, 2013 г., online: http://blogs.reuters.com/edgy-optimist/2013/07/26/a-new-american-dream-for-a-new-american-century/

[70] Вж. Zachary Karabell – “Superfusion: How China and America Became One Economy and Why the World’s Prosperity Depends on It”, Reprint edition, Simon & Schuster, New York, NY, 2010 г.

[71] В оригинала: Chairwoman. Защо в език, в който родовете и съгласуването на речта по този признак не е съществено, може да има дума за жена-председател – председателка, а Владко-Мурдаровците – комунисти и агенти на Държавна сигурност, изродиха българския и сега, когато жена заема такава длъжнаст, я наричат „председател“. Вместо колежката еди коя си, казват „колегата еди коя си“?!

[72] “Yellen: No Rate Rise Until Economic Outlook Clears. Fed chief doesn’t say when a hike could come, after stating in May a move ‘in the coming months’ appeared likely” by Kate Davidson and Jon Hilsenrath, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, Tuesday, June 7, 2016 г., online: http://www.wsj.com/articles/yellen-says-latest-jobs-report-raises-questions-about-economic-outlook-1465230636

[73] Буквално – Британски магазини за дома или домашни магазини. Целта е да се подчертае близостта със семейството, с хората, с квартала.

[74] Вж. “BHS owners consider closing 52 struggling stores: Retail Acquistions, the new owners of department store chain, draw up list of BHS stores that could be closed” by Graham Ruddick, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 17 March 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/11478252/BHS-owners-consider-closing-52-struggling-stores.html

[75] Вж. “Ford remains strong in Europe despite challenging market conditions in 2010” by Ford Media, Ford Motor Company, Europe,  January 13, 2011 г., online: http://www.fordinsidenews.com/forums/showthread.php?7007-Ford-remains-strong-in-Europe-despite-challenging-market-conditions-in-2010

[76] Вж. напр. “Ford shuts down UK plants, switches operations to Turkey”, ”Today’s Zaman”, todayszaman.com, Istanbul, 18 July 2013 г., online: http://www.todayszaman.com/news-321230-ford-shuts-down-uk-plants-switches-operations-to-turkey.html; „Ford закрива производства във Великобритания“, KIWInews.bg, София , петък, 26 юли, online: http://www.kiwinews.bg/kivi-na-denya/ford-zakriva-proizvodstva-vav-velikobritaniya

[77] “I’m middle-class and poor: it wasn’t supposed to be this way” by Rowan Pelling, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 7 June 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/07/im-middle-class-and-poor-it-wasnt-supposed-to-be-this-way/

[78] Пак там.

[79] Пак там.

[80] “The only continent with weaker economic growth than Europe is Antarctica” by Boris Johnson, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[81] Комунистически вълк, лат.

[82] Вж. “Heist: Who Stole the American Dream”, writen by Frances Causey,  Hollis Rich, directed by Donald Goldmacher,  Frances Causey, narrated by Thom Hartmann, starring Bernie Sanders, Donna Edwards, Robert Crandall, David Brock, Van Jones, David Cay Johnston, distributed by Connecting the Dots, Woodstock, VT, New York, NY, 2011 г. Филмът е в архива на автора.

[83] Признание, че представляват едно и също.

[84] 51/167 4cc 8/23/71, Confidential Memorandum – “Attack on American Free Enterprise System”, To: Mr. Eugene B. Sydnor, Jr., Chairman Education Committee U.S. Chamber of Commerce, From: Lewis F. Powell, Jr.,August 23, 1971 г., стр. 1-2. Целият документ е в архива на автора.

[85] Dr. Milton Friedman, Profеsor of Economics, U. of Chicago, writing a Foreword to Dr. Arthur A. Shenfield1s Rockford College lectures entitled “The Ideological War Against Western Society”, copyripted 1970 by Rockford College в: Confidential Memorandum – “Attack on American Free Enterprise System”, From: Lewis F. Powell, вече цит. съч., стр. 5-6.

[86] “Fortune”, May 1971, стp. 145 в: Confidential Memorandum – “Attack on American Free Enterprise System”, From: Lewis F. Powell, вече цит. съч., стр. 6.

[87] Фабрика или цех за преработка на вълната във влакна – прежда.

[88] Вж. Nancy Bowen – “Ralph Nader: Man with a Mission”, Twenty-First Century Books, a Division of the Millbrook Press, Inc., Brookfield, Connecticut, 2002 г., стр. 25.

[89] Вж. напр. “The Green Party gets serious: Intent on becoming a viable third party, the Greens are supplementing their grassroots efforts with a dose of political savvy” by Seth Gitell, “The Providence Phoenix”, Phoenix, AZ, June 29, 2000 г., online: http://www.providencephoenix.com/archive/features/00/06/29/GREEN.html

[90] Вж. напр. “The Green Party gets serious: Intent on becoming a viable third party, the Greens are supplementing their grassroots efforts with a dose of political savvy” by Seth Gitell, “The Providence Phoenix”, Phoenix, AZ, June 29, 2000 г., online: http://www.providencephoenix.com/archive/features/00/06/29/GREEN.html

[91] Вж. “An Unreasonable Man”, a documentary film, directed by Henriette Mantel, Steve Skrovan, starring Ralph Nader, Pat Buchanan, Phil Donahue, William Greider, Eric Alterman, James Ridgeway, IFC Films, New York City, 2006 г.

[92] “Sometimes the Internet is like a car without airbags”, The Nader Page, blog.nader.org, Washington, DC, 2015 г., online: https://blog.nader.org/02/24/twenty-billionaires-megabillionaires-run-president-united-states-2016-break-two-party-duopoly-primary-election-day/

[93] Генерал Джордж С. Патън (1885–1945), американски военен, пълководец и спортист, участник в отбора на САЩ по модерен петобой на Олимпиадата в Стокхолм през 1912 г., сражавал се в Първата световна война, един от най-изтъкнатите пълководци в армията на Съединените щати през Втората световна война. След като разбрал кой и защо е предизвикал кръвопролитието, видял разрухата и зверствата на ционистите в Германия и Европа, направил справедливи изавления и дал оценки, заради които го обявили за … „антисемит“. (Porter B. Williamson – “I Remember General Patton’s Principles”, Management and Systems Consultants, Tucson, AZ, 1979 г., стр. 9.)

[94] Правописът е запазен, както е в оригинала.

[95] До другаря Петър Младенов, министър на външните работи, Докладна записка от Любен Гоцев – земистник-министър на външните работи, София, дата не е посочена, но е известно – началото на юли 1982 г., стр. 2, фотокопие в архива на автора.

[96] Confidential Memorandum – “Attack on American Free Enterprise System”, From: Lewis F. Powell, вече цит. съч., стр. 7, 8 и сл.

[97] Пак там, стр. 13 и сл.

[98] Пак там, стр. 29 и сл.

[99] Пак там, стр. 32.

[100] Вж. 005 – Video – A KGB Defector Warns That Soviet Russia Rules US, в: Георги Ифандиев – „Да кажем „Майната ви“ на дегенератите“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, 27 септември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=SiiE0TcQZzI

[101] Confidential Memorandum – “Attack on American Free Enterprise System”, From: Lewis F. Powell, вече цит. съч., стр. 33.

[102] “We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, New York, NY, February 6, 2009 г., online: http://europe.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577?rm=eu

[103] Разбирате какво искам да кажа.

[104] Стратегическо възвишение, което по време на Корейската война американците неколкократно превземали. Накрая под командването и с личния пример на генерал Трюдо го завзели окончателно, за което става дума в първия том на тази книга. Буквално названието Pork Chop Hill означава Хълма на свинската кайма.

[105] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том ІІ, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 175-176.

[106] Пак там, стр. 176.

[107] Игор Бунич – „Капанът на Сталин“, Документална хроника, Издателство „Прозорец“, София, 1994 г., стр. 12, 13,12.

[108] Правилното произношение на английски е Върджиния – от virgin – върджин, което ще рече девствена.

[109] Пак там, стр. 10.

[110] В средата на ХІХ век един от главните идеолози и дейци на новия световен ред Мордехай Леви или, ако предпочитате, Карл Маркс, откраднал от германския политик Карл Шапер девиза „Пролетарии от всички страни, съединявайте се!“ По същия начин безцеремонно си присвоил теорията на френския революционер Луи Огюст Бланки за някаква диктатура на пролетариата. След като двамата с Енгелс преработили издадената през 1841 г. брошура на еврейския илюминат Клинтън Рузвелт „Изкуството на управлението, основано на естествените закони“,  забъркали всички споменати тези в една обща каша. И с парите и медийната мощ на Ротшилд я провъзгласили за… научен комунизъм – теорията на новия световен ред, единната комунистическа държава на планетата. И докато се наслаждавали на буржоазния лукс и удобства, учели пролетариата да се бори против експлоатацията. А всъщност изграждали всемирен холдинг под ръководството на „царя от Давидовото коляно“, както завещал в Протоколите си един от тях – върховният жрец от Лондон Лайънъл Ротшилд.

[111] Alex  Christopher – “Pandora’s Box: The Ultimate ‘Unseen Hand’ Behind the New World Order”, Pandora’s Box Publishers, 1993 г., стр. 163-164. Книгата е в архива на автора.

[112] Игор Бунич – „Капанът на Сталин“, Документална хроника, Издателство „Прозорец“, вече цит. съч., стр. 30.

[113] Лош превод. За да избегне тавтологията, преводачката е оставила руския глагол „поставя“, който на български означава „доставя“. Възможностите за синоними не са малко, но такова е вече равнището на познаване на езика ни не само от масите…

[114] Пак там, стр. 45.

[115] Пак там, стр. 39.

[116] Кристофър Андрю, Олег Гордиевски – „КГБ: Поглед отвътре или тайната история на неговите чуждестранни операции от Ленин до Горбачов“ Втора книга, Издателство „Факел“, Издателска компания “K&M”, София, 1992 г., стр. 629. Книгата е в библиотеката на автора.

[117] Първо главно управление на КГБ – външнополитическото разузнаване на СССР.

[118] Пак там, стр. 621.

[119] Предлагам публично достъпен списък на доказани и  известни поне на мен тукашни фигури, завършили МГИМО, което е сигурно доказателства за принадлежността им към КГБ: Петър Младенов – генерален секретар на ЦК на БКП, председател/президент, външен министър, Андрей Луканов и Жан Виденов – министър-председатели, Любен Гоцев, Бойко Димитров (осиновен от Георги Димитров), Станислав Даскалов – министри на външните работи, Христо Христов – „Илича“ – министър на външната търговия, Румен Сербезов и Атанас Папаризов – министри на търговията, Бойко Ноев – министър на отбраната, Ирина Бокова, Любомир Кючуков, Тодор Чуров – заместник-министри на външните работи, тя – генсек на ЮНЕСКО, Георги Кадиев – заместник-министър на финансите, Филип Боков, Таско Ерменков – дипломати, Валентин Златев – генерален директор на „ЛУКойл България“, Стоян Желев – представител на „Пежо“ в София, Иво Инджев – журналист в Радио „Свободна Европа“, Спартак Жаров – директор в „Мултигруп“, Момчил Андреев – изпълнителен директор на „Райфайзен банк“ – България, Владимир Жеглов – съученик на Виденов, бивш собственик на компютърния портал Dir.bg, Пламен Стоянов – изпълнителен директор на “SOS Детски селища“, Мартин Ганев – главен изпълнителен директор на Инвестиционен фонд СSIF, Емилиян Абаджиев – регионален директор на „Метро“ за Югоизточна Европа и много други.

[120] Арнолд Дж. Тойнби (1889–1975), британски историк, изследовател и професор по история в прочутия масонски Лондонски икономически факултет – London School of Economics, и в Лондонския университет. През периода 1918–1950 година е смятан за водещ специалист по история на международно-правните отношения. Най-известен е със своето 12-томно „Проучване на историята“, чието издаване се проточило от 1934 до 1961 година. Книгите му са преведени на много езици. Неговите статии се изучават и сега от студентите в историко-философските факултети. Сред учените по света – без тези в съветския блок, които са комунистически пропагандисти с милиционерски дипломи – Арнолд Тойнби е признат за най-оспорвания, но и най-четения и цитирания автор в областта на историята, философията, политическите теории, през ХХ век. (“Loss of Supernatural is Causing the Decline of Civilization” by Fr. Richard M. Heilman, RomanCatholicMan.com, Madison, Wisconsin, June 8, 2016 г., online: https://www.romancatholicman.com/loss-supernatural-causing-decline-civilization/)

[121] „Евангелие от Матей“, гл. 7, 15-20.

[122] “Why would voters trust politicians on the EU? They’ve lied before” by Aditya Chakrabortty, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 6 June 2016 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jun/06/politicians-eu-referendum?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H+categories&utm_term=176003&subid=7673289&CMP=EMCNEWEML6619I2

[123] От „журналисти“ и „мижитурки“.

[124] Имам предвид Жан Зиглер и неговата книга „Швейцария пере до най-бяло“, която е в библиотеката ми. (Вж. Jean Ziegler – “La Suisse lave plus blanc”, Édition du Seuil, Paris, 1990 г.). Зиглер беше преподавател по право в Университета на Женева и в Сорбоната. Понастоящем е член на Консултативния съвет при Съвета за правата на човека на ООН в Женева. Когато написа и издаде въпросната книга, беше член на Федералното събрание на Конфедерация Швейцария. В споменатото изследване се разкриват механизмите за пране на пари, особено от търговия с наркотици и оръжие. В една от главите се разглежда и дейността на тукашната Държавна сигурност, чиито контрабандни канали са били използвани от най-големите мафиоти. Разбира се, тези престъпници са имали закрилата на правителствата навсякъде по света. Е, от време на време, за да измият очи, властите жертвали някого. Това продължава и в наши дни…

[125] John Frohnmayer – “Leaving Town Alive: Confessions of an Arts Warrior”, Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company, Boston, MA, 1993 г., стр. 229-230.

[126] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., Глава 6. Бунт академика Шафаревича, стр. 3, 108-109, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/ Книгата е в архива на автора.

[127] Съкращение от Cable News Network. Именно той все още се водеше собственик, когато през 1990 г. членът на БКП, офицер от Държавна сигурност Красимир Гергов получи правата за разпространението на програмата на телевизия CNN у нас. Преди това Джеймс Бейкър, държавният секретар на САЩ, беше определил за официален приятел, „антикомунистически“ партньор и доверено лице на американската администрация Андрей Луканов – роден в Москва, трето поколение член на компартията, агент на тукашните и съветските секретни служби. Гергов, син на офицер от Държавна сигурност, внук на правешки кмет, чийто вуйчо също е бил в ДС, замени петъчните вечери със съветска телевизия с програмите на Тед-Търнъровата. Скоро след това му надянаха короната и на „крал на рекламата“. Той разпределяше порциите с този вид материална подкрепа за медиите, според израза на Ахмед Доган. Нито една непослушна – сиреч – неподвласна на ЦК на БКП, не получаваше минута или квадратен сантиметър платена реклама. По рекламите ще ги познаете…

[128] Централен лондонски квартал, където са съсредоточени сградите на Парламента и правителството. Символ на властта в Британия.

[129] Пак там.

[130] Вж. напр. “Hillary makes history: Clinton declares victory as the first woman to become the Democratic nominee and pressures defiant Bernie to let her take on ‘unfit, bully’ Trump in the race for the presidency” by Francesca Chambers, White House Correspondent For Dailymail.com In Brooklyn, Ny and Nikki Schwab, U.s. Political Reporter For Dailymail.com In Los Angeles, Ca, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Wednesday, 8 June 2016 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3630386/One-five-Clinton-picks-win-night-New-Jersey-putting-track-win-Democratic-popular-vote.html

[131] “’Hillary, can you excite us?: The trouble with Clinton and young women” by Jill Abramson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 24 January г., online: http://www.theguardian.com/us-news/commentisfree/2016/jan/24/hillary-clinton-young-women-voters-jill-abramson?

[132] Вж. “Red Sheep: How Jessica Mitford found her voice” by Thomas Mallon, “New Yorker”, newyorker.com, New York, NY, 1 October 2007 г., online: http://www.newyorker.com/magazine/2006/10/16/red-sheep

[133] Вж. Jessica Mitford – “A Fine Old Conflict”, Vintage Books, New York City, 1978 г., стр. 279.

[134] Перифраза от мисъл в началото на романа на Джордж Оруел „1984“.

[135] “Why would voters trust politicians on the EU? They’ve lied before” by Aditya Chakrabortty, “The Guardian”, вече цит. съч.

[136] Вж. “America is tired of being the world’s protector. We have been warned” by Nell Frizzell, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 2 June 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/02/america-is-tired-of-being-the-worlds-protector-we-have-been-warn/

[137] „Вашите“, защото авторът иска да каже, че имайки предпочитания и дори пристрастявания към медите, вие съдействате за вашето унищожение като мислещи същества и физически. Самоубивате се бавно.

[138] Вж. John Flynn – “The Roosevelt Myth, While We Slept”; “The True Story of Pearl Harbor”.

[139] Трудно ще срещнете в официалните истории да се споменава тази тайна среща в рамките на тристранната съюзническа в Ялта през януари 1945 г. Тя е дълбоко засекретена, но отдавна се говори за нея. Тъй като в обществено обявения дневен ред липсвала точка, която да налага обсъждане на разпределение на територии като сфери на влияние между Съюзниците. Чърчил бил изолиран от тази сбирка. Малко по-рано, на 14 октомври 1944 година, на двустранна среща в Москва, двамата със Сталин вече били разделили Източна и Централна Европа. Точно тези две събития се явяват кулминацията на върховното предателство спрямо народите, хвърлени под веригите на съветските танкове. Най-фрапираща е измяната спрямо Полша, на която още през септември 1939 година британци и французи се заклели: Върнат ли й свободата, ще възстановят демокрацията в нея.

[140] “Cinema Educational Guild”.

[141] По онова време ABC и CNN още не са съществували.

[142] Alex  Christopher – “Pandora’s Box: The Ultimate ‘Unseen Hand’ Behind the New World Order”, Pandora’s Box Publishers, вече цит. съч., стр. 169.

[143] За да не бъде разпознаван, промени името си на Джеси Луис Джексън-старши. Ако отворите печатни медии от шейсетте, ще видите, че беше… „младши“. Джаксън другаруваше с Фидел Кастро, но и със Саддам Хюсеин след Първата война в Персийския залив – 1991 г. Беше противник на палестинската кауза. После му наредиха да подкрепя палестинците! Когато си позволи да нарече Ню Йорк “Hymietown” – „Чифутград“, и евреите “Hymies” – „чифути“, го притиснаха яко. (Вж. напр. Jesse Jacksons Hymietown Remark – 1984” by Larry J. Sabato, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, July 21, 1998 г., online: http://www.washingtonpost.com/wp-srv/politics/special/clinton/frenzy/jackson.htm) Принудиха го да се извини. Оттогава са го хванали здраво за топките и не го пускат. Стискат здраво, а той играе по Тяхната свирка. Преправиха и биографията му. Но му се отплатиха и го назначиха за сенатор… Завършен лъжец, през 1968 година беше изкарал, че д-р Мартин Лутър Кинг-младши „умрял в ръцете му“. Нещо, което беше опровергано от свидетелите, от най-близките на Кинг, и от медиите. (Вж. напр. “Jesse Jackson Aims for the Mainstream” by Joyce Purnick and Michael Oreskes, “The New York Times”,  nytimes.com, New York, NY, November 29, 1987 г., online: http://www.nytimes.com/1987/11/29/magazine/jesse-jackson-aims-for-the-mainstream.html?pagewanted=all&src=pm) По това време – 1968 година, Джаксън оглавява Похода на бедните хора до Вашингтон, организиран от Християнската конференция на южняшките лидери. (“Jesse Jackson Aims for the Mainstream” by Joyce Purnick and Michael Oreskes, “The New York Times”,  вече цит. съч.) Някои виждат в негово лице заместника на Мартин Лутър Кинг. Навярно отдавна е бил вербуван от Съветите.

[144] Как, сами ли? Правилно е: биват публикувани.

[145] Владимир Буковски, биолог, съветски дисидент, преживял десет години в затвори и психиатрии. Разменен със съветски шпионин на Запад, той преподаваше в Оксфорд., докато преди две лета не го обвиниха в… песофилия. Сега съди Британия. (“Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865)

[146] “Leave or remain – Britain’s fortunes hinge on a Europe in need of repair” by Simon Jenkins, “The Guardian”, вече цит. съч.

[147]  “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865

[148] Вацлав Клаус – тогава президент на Чехословакия, агент на комунистическите секретни служби, изпратен да учи на Запад, обявен за… „десен“.

[149] McMad on Wed, 2006-03-01 17:24 и Nicolas Raemdonck on Tue, 2006-02-28 23:50, пак там.

[150] Вж. “U.S. job gains in May likely dented by Verizon strike” by Lucia Mutikani in Washington, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, Jun 3, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-usa-economy-idUSKCN0YO1I8; “3 things to know about Friday’s jobs report” by Patrick Gillespie, CNNMoney, CNN, , Atlanta, Ge, Friday, June 3, 2016 г., online: http://money.cnn.com/2016/06/03/news/economy/us-economy-may-jobs-report/

[151] Емил Хърсев – „Не е вярно, че обедняваме“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, петък, 3 юни 2016 г., online: https://www.24chasa.bg/region/article/5550666

[152] Пак там.

[153] Сливането на двете обществено-политически системи.

[154] 0012 – Video – Russia Is in Crisis and the Bolshevics Call the Menshevics in the West for Help, в: Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 май 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d1%81%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=8plZU9wGZ1I

[155] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 53. Книгата е в библиотеката на автора.

[156] Полная стенограмма лекции главного научного сотрудника Института Европы РАН, доктора исторических наук, профессора Дмитрия Фурмана, прочитанная 29 сентября 2005 года в рамках проекта „Публичные лекции „Полит.ру“, цит. по http://www.nmnby.org/pub/141105/furman.html, в: Дмитрий Лысков – „Краткий курс истории Русской революции: Победа „советского“ над „русским“ – гибель или созидание?“, , Глава 28. Имеет ли пролетариат отечество, или об интернационализме и „пораженчестве“ большевиков, online: http://users.livejournal.com/_lord_/1350370.html

[157] „Херман Ван Ромпой: понятията „народ“ и „родина“ трябва да отидат на бунището на историята: „У коммунистов нет отечество“ това е напътствие на вожда на комунистическия преврат в Русия – Владимир Ленин“, „Буднаера“, budnaera.com, 6 декември 2013 г., online: http://www.budnaera.com/2013-04/2013-12-05_04.html

[158] Manu Tassier – “Pers boos om ‘anti-Turkse benoeming’”, “De Standaard”, standaard.be, Groot-Bijgaarden, 21 november 2009 г., online: http://www.standaard.be/cnt/6o2il32s?kanaalid=854

[159] “Van Rompuy urges EU for closer partnership with Turkey”, “Today’s Zaman”, Istanbul, 23 December 2010 г., online: http://www.topix.com/forum/world/cyprus/TDAF6IQCBALJIVL3S

[160] Вж. “Turkey and the European Union today”, Speech by President of the European Council Herman Van Rompuy at the Turkish business association TOBB, Ankara, 23 May 2013 г., European Council, consilium.europa.eu, The President, EUCO 120/13, Presse 208, PR PCE 104, Brussels, May 2013 г., online: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/137241.pdf

[161] Вж. напр. “NATO Chief Jens Stoltenberg And His Top-Secret KGB Past”, “Sputnik”, sputniknews.com, Moscow, 11.10.2014 г., online: http://sputniknews.com/analysis/20141011/193962457/KGB-Past-Still-Haunts-NATO-Chief-Jens-Stoltenberg-Former.html; Григорий Юрченко – “Новый генсек НАТО Й.Столтенберг: агент КГБ, пацифист, педофил или наркоман?!”, „Военно-политическое обозрение“, belvpo.com, Москва, 1.10.2014 г., online: http://www.belvpo.com/ru/43316.html

[162][162] Вж. “KGB’s last offensive”.

[163] Вж. “KGB Putin Delighted that NATO Led by KGB Agent Jens Stoltenberg, KGB Codename “Steklov”: The Deadly Peril of Norwegian Communists” by Christopher Jon Bjerknes. Разполагам с две книги на Кристофер Йон Бйеркнес, внук на един от най-известните норвежки математици, който е от еврейски произход. Едното изследване е за геноцида над арменците в Отоманската империя, дело на евреи и юдео-масони. А второто – за фалшивия образ на Алберт Айнщайн, изобличаващ го като крадец на чужди теоретични разработки.

[164] Британец, доктор по философия, политически коментатор, поет, с консервативни убеждения.

[165] “NATO Chief Jens Stoltenberg turned out to be a KGB agent with code name Steklov” by  J. Micha-el Thomas Hays, “The Otium Post”, Seattle, WA, 12 October 2014 г., online: http://sinbad990.blogspot.bg/2015/03/nato-chief-jens-stoltenberg-turned-out.html

[166] “Putin welcomes new NATO head, says better ties with West possible”, Reporting by Conor Humphries; Editing by Anthony Barker, Reuters, reuters.com, London, Saturday, April 19, 2014 г., online: http://in.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-putin-idINKBN0D501N20140419

[167] Вж. Кристофър Андрю, Олег Гордиевски – „КГБ: Поглед отвътре или тайната история на неговите чуждестранни операции от Ленин до Горбачов“ Втора книга, Издателство „Факел“, Издателска компания “K&M”, София, вече цит. съч., стр. 580-581.

[168] Училището беше специална школа на Държавна сигурност. Една от ковачниците на кадри за нейната дейност. Освен Бригадир „Бриго“ Аспарухов и Атанас Тилев, същото школо е завършил и т. нар. писател Владо Даверов. Неговото истинско име е Владилен. Дадено му е от неговия баща – ортодоксален комунист и полковник. Но въпросният Владимир Илич Даверов все така бива възприеман като „антикомунист“, „демократ“ и даже „талант“! Винаги е бил на хранилка. Без да е завършил висше образование го направиха програмен директор на държавната телевизия. Беше известен с това, че не изтрезнява. Виждал съм го веднъж през януари 1992 г. по време на сбирка в кабинета на главния редактор на вестник „Демокрация“. Беше съвършено нетрезвен, да река тъй. Часът бе около 14. Начело на вестника беше Волен Сидеров, понастоящем Кобзон. Впечатли ме, че беше послушен като девойка от девическо училище. Подчиняваше се безпрекословно на довтасалия от Ню Йорк съветник на Филип Димитров Косьо Мишев. В един миг, когато реши да се обади, Енчо Мутафов, който сетне го смени като главен редактор, му изкрещя: „Трай и си записвай!“ Повече не чухме и „гък“ от „днешния Левски“.

[169] Христо Христов – „Доказано: Близкият до царя банкер Атанас Тилев е контролиран от КГБ спецагент „РУМЯНЦЕВ“, Държавна сигурност.com, desebg.com, София, 5 август 2015 г., online: http://desebg.com/kreditni-milioneri/2393-2015-08-05-17-14-19 Текстът е коригиран от мен.

[170] Пак там.

[171] Пак там.

[172] Пак там.

[173] От канцлер на ФРГ премина на работа като шеф на изграждането на газовия проект „Северен поток“, назначен от Путин. Винаги защитава руската позиция. (Вж. напр. “Ex-Chancellor Schroeder criticizes Merkel’s Russia policy”, RT, rt.com, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, Moscow, 28 March, 2015 г., online: https://www.rt.com/news/244909-germany-schroeder-russia-policy/; “Altkanzler Schröder zur Flüchtlingspolitik: “Merkel hatte keinen Plan”, “Der Bild”, bild.de, Berlin, 14.01.2016 г., online: http://www.bild.de/politik/inland/gerhard-schroeder/interview-merkels-fehler-in-der-fluechtlingspolitik-44155974.bild.html; „Шрьодер: НАТО провокира Русия“, News.bg, София, неделя, 12 юни 2016 г., online: https://news.bg/world/shryoder-nato-provokira-rusiya.html; “Gerhard Schroeder has called NATO’s plans to strengthen the Baltic mistake for Germany”, CypLIVE, cyplive.com, Nicosia, Sunday, 12 June 2016 г., online: http://en.cyplive.com/ru/news/gerhard-shreder-nazval-plany-nato-po-ukrepleniyu-baltii-oshibkoy-dlya-germanii.html)

[174] „Борисов дължи кариерата си на мен“, в. „Стандарт News“, Брой 5264, София, вторник, 4 септември 2007 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=202374; пълна стенограма от интервюто с Бригадир (Бриго) Аспарухов, кадрови офицер от ДС и бивш шеф на НРС, в предаването „Денят започва” на БНТ в: „Бриго: Приятелски казах на царя да направи Бойко главен секретар“, mediapool.bg, , София, понеделник, 3 септември 2007 г., online: http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80-news131652.html

[175] Вж. Ludmila Stern – “Western Intellectuals and the Soviet Union, 1920-40: From Red Square to the Left Bank”, Routledge, New York, NY, 2007 г., Chapter: Introduction – Hiding the Bad News.

[176] „Свиквайте с ограниченията на свободите, за да преборим тероризма, призова Димо Гяуров“, News.bg, София, понеделник, 6 юни 2016 г., online: https://news.bg/politics/svikvayte-s-ogranicheniyata-na-svobodite-za-da-preborim-terorizma-prizova-dimo-gyaurov.html

[177] Александрина Роканова – „Николай Колев-Босия: Димо Гяуров беше любовник на Антонина Стоянова“, Информационна агенция БЛИЦ, София, 25 септември 2008 г., online: http://www.blitz.bg/article/7021; Валери Ценков, Таня Джоева – „Секс и политика“, сп. „Тема“, София, дата не е посочена, online: http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=536&aid=12974; „Николай Колев-Босия: Антонина Стоянова водела доста разпуснат сексуален живот“, Obshtestvo.net, София, октомври 2007 г., свалено от интернет, препечатано в „Клюки.нет“, София, сряда, 10 октомври 2007 г., свалено от интернет, в архива на автора.

[178] Има предвид преди всичко дейността на Хитлери Клинтън като държавна секретарка и „изтеклите“ нейни писма, изпращани по личната й електронна поща, съдържащи държавни тайни.

[179] Достатъчно е да припомним блидкото приятелство на Бил Клинтън като президент с еврейския интеранционален мошеник, вече покойния Марк Рич, който въртеше далавера с комунистическите лидери и техните организации, като тукашната варненска групировка ТИМ, нарушавайки всякакви международно-правни норми, забрани и санкции, наложени от ООН. Рич внасяше иракски петрол по време на ембаргото. Също – пшеница. Имаше работа все с комунисти и ченгета, като споменатите „бизнесмени“ и разни ръководни дейци на БКП-БСП, търговци, произлезли от Държавна сигурност. В последния ден от своя мандат в Белия дом Бил Клинтън амнистира осъдения Марк Рич.

[180] “Donald Trump Humiliates Himself With Pathetic Teleprompter Attack Speech On Clinton” by Jason Easley, PoliticusUSA.com, Washigton, DC, Tuesday, June 7th, 2016 г., online: http://www.politicususa.com/2016/06/07/donald-trump-2.html