Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

СВЕТЪТ ВЕЧЕ ПЪЛЗИ ПО РЪБА НА ПРОПАСТТА КЪМ КОМУНИЗМА

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Пробуждане.

 

Замилата“ авторка Наталѝ Нугайрѐд, озвучила името си подобно надамата с камелиите“ – като обществена брантия, удостоена със званието „ударничка“, се съмна. И като женска разновидност на Тарзан, за когото всичко в съвременния свят извън джунглата е новост, на връх тукашния и севернокорейския комунистически празник тя възкликна:

 

Глобалната власт се премества към Азияи Европа трябва да се пригоди към това. От Китай до Северна Корея този регион е във възход.[1]

 

Bonjour, mon cher Natalie. Добро утро. Il y a un matin depuis longtemps, mon petit socialiste Nougayrède. Si vous ne laimez pas le Brexit, retourner à Paris la capitale de la débauche. Londres ne vous convient pas.

 

Отдавна съмна, моя малка социалистке Нугайрѐд. Ако Бризходът не ти харесва, върни се в Париж – „столицата на разврата (selon Hristo Botyov – un poète communiste[2]). Лондон не ти понася.

 

 

 

Кой, спомняйки си тези политики,[3]

които са изискванията на Манифеста,[4]

може да се усъмни в нашето вдъхновение?[5]

 

 

 

Това авторът-редактор на тази медия обясняваше повече от две десетилетия. Но вие, комунистите, подвизаващи се и като „социалисти“ – меншевикине искахте да чуете. Сега явно са ви спуснали заповед по фронта и започвате да плямпате банални неща, невидими само от глупците и неразбрани единствено от тях. Няма как да отрека: корабът на човечеството е пълен именно с такива. А глупостта е непреходна

 

Два дни по-рано местна електронна медия отбеляза годишнината от рождението на Тато или от убийството на неговия храненик и късен критик Георги Марков – писател, еднакво любими на туземните ни прогресивните либерални комунисти, така:

 

Според ново проучване белите християни са станали малцинство в Съединените щати, съобщи Асошиейтед прес. Общественият институт за религиозни проучвания казва, че само 43 процента от американците се самоопределят едновременно като бели и като християни. Преди четири десетилетия делът им е бил 80 процента, но това се е променило заради имиграцията и заради все по-големия брой хора, които не са част от „организирана религия“. Тази тенденция се наблюдава в целия християнски спектър, включително сред евангелистите, които до неотдавна се смяташе, че няма как да западнат като общност. Ако преди десетилетие една четвърт от американците са се определяли за бели евангелисти, то сега делът им е спаднал до 17 процента.[6]

 

Защо наричам комуниститепрогресивни“? Понеже винаги са ги представяли така. Още преди 9 септември 1944 година на сказки сред ученици оратори, финансирани от компартията, а тя, на свой ред –  от Москва, която пък – от Вашингтон, тровели умовете на младежите, говорейки за комунизма и комунистите като за „прогрес“ и „прогресивни“. Да пази Господ! Опитахме го.

 

Но не само. Ден по-рано статия в смятания за консервативен всекидневник “The Washington Times”, посветена на този проблем, започваше по следния начин:

 

Прогресивните твърдят: допитване показва как белите християни, вече като малцинство, са доказателство, че електоралната основа на президента Тръмп се стопява. Обаче ветераните защитници на религиозните права настояват, че слуховете за смъртта на движението са силно преувеличени.[7]

 

Забелязахте ли, че има известна разлика? Не е съвсем като в материала на тукашното комунѐ Сашко еди-кой си. Нататък в публикацията на американския вестник се уточнява, че от 81 на сто жители на САЩ, които през 1976 година са се изживявали катобели и християни“, сега 43 процента се смятат за такива.

 

Робърт П. Джоунс, главен изпълнителен директор на Обществения институт за религиозни проучвания, и автор на книгата „Краят на бялата християнска Америка“,[8] смята, че данните загатват, как „неочакваната победа на г-н Тръмп е разбирана по-добре като тропот на смъртта на бялата християнска Америка“, отколкото като нейно възкресение.

 

Има нищожен шанс след двадесет години 2016да бъде чествана като съживяване на бяла християнска Америка, без значение дали през следващите четири години лидерите на защитниците на християнските права ще бъдат поставени на властови постове“, написа г-н Джоунс в статия в списание The Atlantic няколко дни преди проучването да бъде обнародвано. „Обратното, тези избори по-скоро ще бъдат запомнени като проява, в която белите евангелисти се отказаха от своето единство и влияние, за да съживят миналото си.

 

Тенденцията към намаляване засегна белите хора от всяка от големите християнски деноминации, включително протестантите евангелисти, чийто общ дял сред населението падна от 16 на 11 процента от 2006 година насам. През същия период основните бели протестанти спаднаха от 18 на 13 на сто, а белите католици от 16 на 11 процента.[9]

 

Ще е грехота, ако някой отрече, че не съм обсъждал тези проблеми доста отдавна.[10] Неминуемо, в средата на века белите хора ще съставляват не повече от една четвърт от гражданите на Съветските американски щати – една стремглаво западаща еврейска държава. За сметка на чернокожите и латиносите, които – рано или късно – ще поскат да вземат нещата в ръцете си. А управляващият ционистки елит ще им осигури това, поднасяйки го на тепсия, както стори през периода 2008-2016 година. Тъкмо тази съвсем малка на брой, но неимоверно богата и свръх властна прослойка, по-скоро групировка, назначи за президент Барак Хюсеин Обама, агент на КГБ.[11]

 

Тези факти не биват изнасяни. За тях не се говори, премълчават ги. Ако някой се осмели да ги извади на светло, медиите – тези слугинчета, но не на обществото, а на споменатия властващ елит, гасят прожекторите и обявяват говорителите на истината за ненормални, за неудачници, завистници, мразещи… С лекота могат да накарат масите да повярват, че истината представлявафалшиви новини“. По-рано назоваваха това с термина дезинформация. Никога не засягат темата за комунизма и за победния поход на неговата световна революция.

 

Темата е табу. А комунистите, даже най-масовите убийци, изклали десетки милиони, минават за свестни момчета. Ако все пак се налага да се направи изключение, го споменават мимоходом и го оставят да обрасне с бурените на забравата. Човешката памет е къса и отхвърля лошото.

 

Прибавете към това калпавото домашно възпитание, дължащо се на многогодишната индоктринация, ежесекундната пропаганда, вродената ленивост на ума и наследения отказ от мисленепартията го прави, а нейният главен мислител е „титанът на мъдросттаТодор Живков – и ще стигнете до резултата. Той може да бъде формулиран най-общо и точно с максимата, която води идиотите от народните масите: Всеки има право да се променя.

 

Никой не пита: Как биха реагирали, ако някой безпричинно арестува техните деца? Изнасили и обезобрази дъщеря им и утрепе по възможно най-жесток и мъчителен начин сина им? Щяха ли товарищите идиоти все така да повтарят папагалски, че всеки има право да се променя? Или по-скоро щяха да запеят съвсем друга песен и да зоват за мъст

 

Ако успеете да осмислите, че всъщност вашите собствени роднини и близки са били убийците; или че с членството си в БКП те са се съгласили да приемат тези най-тежки престъпления за допустими и даже нормални, та са станали съучастници; стигне ли до съзнанието ви, че имотите, които сте наследили, са плод на най-тежки зверства и грабежи; тогава може и да проумеете моята позиция – не, няма как да се обединя с касапите, унищожителите на моя род, на приятелите ми и техните семейства, с ликвидаторите на България и на всичко традиционно положително от нашенското.

 

Защо винаги ние, жертвите на комунизма, потърпевшата страна, все трябва да се свиваме и примиряваме? А виекомунистите и наследниците на болшевишки сатрапи и разбойници да просперирате? Без да ви трепне клепачът!

 

 

 

 

 

Нямам ни най-малка представа как Георги Саръиванов е възпитал децата си. Не вярвам в легендата за бягството му през границата. Ако е имало успешни преминавания отвъд нея, навярно се броят на пръстите на едната ми ръка.

 

Знам, че Димитър Саръиванов, депутат от СДС, беше огласен като нещатен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним „Асенчо“. „Събирал е сведения за настроенията и поведението на български граждани“.[12] А той, „милият“, беше брат на покойния ви бай Георги Саръиванов

 

Чудя се как все още се намират толкова тъпи, глупави, неосведомени и заблудени твари, които делят света наамериканскиизападен“ – добър, от една страна, и „рускииизточен“ – лош, от друга. Та нали световната комунистическа революция получи своя най-голям тласък именно от САЩ – на първо място, и от Германия? Кой и откъде я направляваше?

 

 

 

      Революцията е психоза,

тоест – свързана е с психически заболявания[13]

 

 

 

Кои сили създадоха, финансираха, въоръжиха, подготвиха, съюзиха, а след това противопоставиха грамадните армии на националсоциализма и фашизма, и на комунизма? Да не осъзнавате всичко това е признак на слабоумие и липса на всякакви познания. Няма как да говоря за ерудиция.

 

Сам Йосиф Сталин признал това пред ХІХ конгрес на КПСС, проведен месеци, преди същите скрити сили да възложат неговото летално отстраняване на Лаврентий Берия. Като най-вероятният изпълнител на мократа поръчка бил готвачът, служител на КГБ, дядото на Владимир Путин.

 

 

 

 

 

Да, с леко сърце и с весело настроение комунистите изпращаха милиони невинни хора на обектите на тяхната каторжническа система от концентрационни лагери. Така себореха“. Срещу кого? Против народа, когото не чувстваха като свой, но демагогски твърдяха, че е такъв. Маса идиоти – даже съвсем млади – още им вярват?! Заразата е излечима единствено чрез хирургическа намеса.

 

Пред погледите на Съюзниците от Британия, САЩ и неизвестно защо победена Франция, сътрудничила на нацистите, Сталин и неговите палачи наложиха изграждането на мрежи от концентрационни лагери и в останалите страни, оставени под тяхната власт. У нас общо 112, с различен режим и структура. Сред които – неколцина от типа, който ционистките евреи наричат лагери на смъртта“ – Белене, Богданов дол, Скравена, „Росица“, „Слънчев бряг“ край Ловеч

 

Подобно на съветските господари на тукашните комунисти, сред местните сатрапи личаха имената на много еврейски комунистически садисти. Например Пепо Менахем Коенкомендант на лагера на смърттаРосица“, баща на свързаната с ДС членка на БКП и „демократичнадипломат-писателка и българомразка Леа Коен. Такива червени фашистиубийци, грабители – скрити зад интернационалния ционистки щит, подложиха българския народ на Холокост Демоцид.

 

Ето как се е появила т. нар. световна социалистическа системановите ударни бригади от Китай и Корея до Чехословакия и Унгария“. Привидно – дело единствено на ударната бригада на световното революционно работническо движение“. Тя беше резултат от Втората световна война. В нея победили съюзените комунисти от Британия, САЩ и СССР. На пръв поглед германците загубили. Но по-значителната част от победената страна, оформена като ФРГ – обявена за „врагна много свои майки и бащи, братя и сестри от Изтока, процъфтяваше. Уж главните победители във войната – народите на Съветския съюзпродължиха да живеят в робовладелската империя на комунизма, сполучливо наречена Номенклатурия.

 

Да се забравят такива жалонни, основополагащи факти от миналото, маркиращи и определящи настоящето, тогавашното бъдеще, е равносилно на самоубийство. Защото издава готовност за повтарянето на същите престъпления и за тяхното безкритично приемане без съпротива. Не случайно днес се движим все по-бързо къмсвят без граници, но само за свръх богатите“. Което лондонски коментатор определи като „достигане на върха на несправедливостта“.[14] Неговите Яхин и Воаз[15] бяха положени преди четвърт хилядолетие. Със сигурност. Може би още преди около 2000 лазарника.

 

На 23 август 1939 година комунистическият СССР и националсоциалистическият Трети германски райх сключили Договор за ненападение. Той включвал и взаимопомощ. Пръв Адолф Хитлер предложил подкрепа на своя брат диктатор Йосиф Сталин по време на съветската агресия срещу малка Финландия, наречена Зимна война. Която Червената армия не просто загубила. Била принудена да отстъпи с подвита опашка… „Бащата на народите“ отказал.

 

Ала Британия и Франция се нацупилиопозиционно“. А САЩ заели неутрална позиция и прекратили приемането на еврейски бежанци.

 

Когато на 1 септември 1939 година с нахлуването на германската армия в Полша било поставено началото на Втората световна война в Европа, Лондон и Париж хвърлили ръкавица на нацисткия райх. И обещали след победата си да възстановят демокрацията в Полша. Което не смутило Сталин. И не му попречило да настъпи и завладее Полша от изток. За да организира заедно със съюзника си Хитлер съвместни паради на общата победа на нацисти и комунисти. А Хайнрих Химлер, der Reichsführer des Schutzstaffel,[16] уж инспектирал съветската концлагерна империя ГУЛаг. А всъщност се учел отсветлияопит на еврейските комунистически комисари в принуждаването на невинни хора да полагат свръх тежък труд. И даже на методиките за избиване, които никога не приложил.

 

Кой и къде реши, че нацистите нямат право да се променят, а комунистите ползват тази привилегия? Понеже победителите не ги съдят ли, Сталин и неговите касапи не бяха на подсъдимата скамейка по време на представлението, наречено „интернационален военен трибуналв Нюрнберг?

 

Поради смърт отсъстваше и Франклин Д. Рузвелт. Но липсваха също така масовият убиец на японци с атомна бомба Хари Саломън Трумън, британските военнопрестъпници Уинстън Чърчил и главен маршал Артър Харис, командващ на Британските военновъздушни сили. Нямаше ги и всички онези зверове, които разпалиха най-жестокия военен конфликт в човешката история – членовете на интернационалното финансово-промишлено Братство.

 

 

 

      В Съединените щати има повече болшевики,

отколкото в Русия[17]

 

 

 

Да припомня признанието на американския равин Хари Уетън:

 

Юдаизмът е комунизъм, интернационализъм, универсалното братство на човекаЕто, с тези духовни оръжия евреите ще завладеят света и човешката раса

 

Какво е нацизмът? Нацизмът е имитация на юдаизма; нацизмът прие принципите и идеите на юдаизма

 

 Нека ви разкрия една тайна: Нацизмът не е нищо друго, освен имитация и извращение на марксизма; в нацизма не съществува нищо, което да не е заимствано от марксизма. Изследвайте Хитлеровата антимарксистка библия – “Mein Kampf”, прочетете я внимателно и какво ще откриете? Ще откриете, че Хитлер е възприел принципите, идеите, политиката и методите на марксизма. Хитлеровата Националсоциалистическа партия беше създадена по образец на Комунистическата партия на Съветска Русия, а двете бяха сформирани съгласно идеите на марксизма

 

Но като наблюдаваме положението по света в неговия икономико-политически аспект, виждаме, че държавният капитализъм и фашизмът ще заемат мястото на частнособственическия капитализъм и демокрацията по целия свят. Ето пред каква световна ситуация са изправени евреите

 

Държавният капитализъм и фашизмът са новият обществен ред, който ще се разпростре по целия свят. И този социален ред ще просъществува векове. Никаква новосъздадена сила и власт не могат да спрат тази трансформация. В борбата си срещу държавния капитализъм и фашизма хората се сражават с историята. А онзи, който се бие с историята, бива унищожен от нея. Държавният капитализъм може да бъде победен само с държавен капитализъм; а само още фашизъм е в състояние да надделее над фашизма.

 

В битката си против държавния капитализъм и фашизма демократичните страни ще бъдат принудени да станат фашистки и да установят държавен капитализъм. Следователно въпросът е: Способни ли са евреите да се сражават срещу държавния капитализъм и фашизма? Могат ли евреите да разчитат на съществуващите демократични държави?

 

Видяхме, как за няколко месеца демократични страни се превърнаха във фашистки. Станахме свидетели на това, как крепители на демокрацията, които бяга готови да загинат за нея, за една нощ станаха фашисти и се обърнаха срещу тяхната собствена демокрация. Евреите не могат да разчитат на никого, даже на своите най-добри приятели. Както в миналото, така сега и в бъдеще, евреите ще трябва да се борят съвсем сами за своето съществуване. Могат ли евреите да се сражават срещу ситуацията в света, в която загиват могъщи нации и сили?

 

Като истински революционен марксист, Хитлер наблегна на трудовите масиКои бяха теоретиците на нацизма? Не бяха ли социалистите, комунистите, и мъжете и жените, които получиха образованието си от марксизма? Откъде Хитлер и неговите последователи взеха идеята за интернационалния капитал, за експлоатацията, от една страна, и социализма и националното планиране, от друга? Не взеха ли всичко това от марксизма? Но онова, което е най-важно, е следното: Ако не беше великото дело, извършено от марксистите, ако не беше Руската революция, ако не съществуваше почвата, подготвена от социалистите и комунистите, Хитлер, нацистите и Националсоциалистическата партия никога нямаше да съществуват[18]

 

В изпълнение на програмата на световната революция основните западни държави се съюзили с комунистите. Дали някой се е замислял, че така просто свалили маската от лицето си? Едва ли. И днес 99,99 на сто от земните жители не разбират тази истина. Тя е прекалено сложна за техните парализирани малки мозъчета, вече споени със силикон. Както още век по-рано писал Бенджамин Дизраели:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, които не са зад кулисите, си представят.[19] (Вижте илюстрацията.)

 

На свой ред в статия за виенския вестник Neue Freie Presse“ от 24 декември 1912 г.Валтер Ратенау, еврейският банкер зад кайзера“,[20] който бил министър на външните работи на Германия по време на Ваймарската република, хвърлил малко светлина върху същата скрита власт. Определил я като „олигархия“. И посочил:

 

Триста души, всеки от които познава другите, направляват икономическата съдба на европейския континент и избират своите приемници[21] [единствено] от собствената си среда.[22] (Вижте илюстрацията.)

 

Потвърждение на изявлението на Ратенау дойде двадесет години по-късно, през 1931 г., когато Жан Изуле, известен член на еврейския Alliance Israelite Universelle, написа в своята [брошура]Париж: Религиозна столица или мисията на Израел“:[23]

 

 „Смисълът на историята през последния век е, че днес 300 еврейски финансисти, всички майстори на [масонски] ложи, управляват света.“

 

Лондонският The Jewish Chronicle[24] от 4 април 1919 година декларира:

 

„Във факта на самия болшевизъм, във факта, че толкова много евреи са болшевики, във факта, че идеите на болшевизма в много пунктове съответстват и са в съзвучие с най-изящните идеи на юдаизма, означава доста повече.“

 

А на 15 март 1923 г. The Jewish World[25] настоя:

 

Поначало, по принцип, в основата си юдаизмът е антихристиянски.[26]

 

Виждате.

 

Така, след като главните западни сили станали съюзници на комунистите в СССР начело с най-ужасния масов убиец в историята, Втората световна война се развила по различен начин.

 

Даже тук, в Царство България, въоръжената съпротива срещу законната официална власт, която обявила война на Британия и САЩ само на хартия, но поддържала дипломатически отношения със Сталиновия СССР, и се държала дружелюбно с първата комунистическа държава с действителна еднопартийна власт, получавала огромни суми и оръжия от Запада. Нелегалната Българска работническа партия (комунисти) оглавявала това терористично противодействие.

 

Според специалистка, участвала в телевизионното предаване „История БГ“ на БНТ през тази година, чийто епизод отказвам да издирвам, шумкарите, предвождани от шепата комунисти, получили от СССР 2,5 милиарда долара парична помощ! Убеден съм, че жената сгреши. Навярно е искала да каже 2,5 милиона долара, но тогавашни. Днес, навярно, най-малко около двайсетина пъти повече.

 

На всеки човек, притежаващ разум, е ясно: Съветите нямало откъде да разполагат с толкова свободни пари. Доларите идвали от Съединените щати. Москва изпълнявала ролята на банка, която разпределяла средствата. Колко милиони били откраднати от съветските и тукашните комунисти, едва ли ще узнаем. Тук се говори за 1,5 милиона долара, в чието отмъкване били замесени Александър Междуречки, Никола Вапцаров, Асен Йордановбащата на все още щастливо сънуващия 9 септември стихоплетец Недялко Йорданов

 

Ето съвсем накратко и набързо какво станало след прелома във Втората световна война:

 

 

 

 

 

Що се отнася до Гърция, всичко е било предвидено, прегледано, проверено и натъкмено. Затова, когато след края на войната Сталин можел да помогне на комунистите в Гърция, не го сторил. Било против приетите правила. Нямало никакво значение, че комунистите били в основата на въоръжената борба срещу нацистите в южната ни съседка. Такова било решението на кукловодите, които определяли поведението и  направлявали действията на видимите големци authority фасадните фигури, олицетворяващи официалната власт.

 

 

 

Няма нищо чудно, че навремето

и нашият товарищ Сталин също е ограбвал банки[27]

 

 

 

Сталин бързо изпълни своя дял от пазарлъка. През декември 1944 година той стоеше настрана, докато британските войски брутално потушиха въстанието на левицата в Гърция, където комунистите, които оглавяваха нелегалната съпротива против нацистите, водеха борба срещу силите на реакцията, искащи да възстановят монархията. Сталин отказа да подкрепи левицата, независимо от факта, че тя имаше поддръжката на по-голямата част от гръцкото население. Обществото в САЩ беше шокирано от поведението на Британия.[28]

 

Във връзка със спазеното обещание Чърчил нарекъл Сталинчовек на думата, на когото може да се има доверие“![29] А светът излиза олевял от войната. И се прави, че не забелязва какво става зад високите телени огради на Сталиновия Съветски съюз – една гигантска робовладелска империя, в която робите били принудени да пеят, как в нея „так вольно дышит человек“.[30]

 

Методите, с помощта на които другарят Сталин изграждаше своята държава върху пепелището на унищожената Русия, са общоизвестни. Сякаш няма престъпление, на което не е бил способенвождът на всички народи“. Милиони и милиони са разстреляните и превърнатите на лагерна прах. Педантично и последователно изпълнение на всички Ленинови завети. Достатъчен е един поглед върху списъка на обречените, за да стане пределно ясно доколко Йосиф Висарионович е бил верен ученик на Ленин. Той не само стриктно спазва духа и буквата на заветите на своя учител, но и не си позволява никакви импровизации или своеволни допълнения. Сталин беше слаб в теорията на социализма и съзнаваше това. Така че, ако в началото на 40-те години някой от посочените в списъка категории население все още е бил жив, той е можел да се намира само зад бодливата тел.[31]

 

Нима Западът не знаел това? По-точно е да се каже западният елит. Имам предвид онзи, истинския, невидим с просто око и незабележим за неподготвения ум. Не малко от витринните управляващи даже не са подозирали кой и какво ги кара да вършат. Ако са знаели, не са можели да откажат на отправените им предложения. Както е в прочутия роман и филмова сага за американската мафияКръстникът“.

 

Това е истината. След като сте наясно, че Ротшилдови открили и финансирали Карл Маркс и цялото социалистическо и комунистическо движение, трудно ще бъдете заблудени от болшевишкитеслънчогледи“. В момента те са се извъртяли къмзападнотослънце. До вчера славеха СССР, днесСАЩ. Утре, щом се наложи, ще бъдат с Китай. А вдругиден, пристигнат ли извънземни, ще ги посрещат с байрачета, с юмручета, показващи заешки ушичкимасонския знак V”, и с антенки на главите. Въпрос на мироглед и на навици. А както знаете, навиците са втора природа

 

Винаги съм твърдял, че съветската система не рухна поради вътрешните си недъзи, създаващи напрежения в иначе непоклатимо здравата и силна тоталитарна държава. Армията и военизираните правоналагащи органи милиция, Държавна сигурност и т.н. бяха в състояние да я крепят още десетилетия чрез страх, налаган с оръжие. Още повече, че властницитеразумнои изпреварващо периодично повишаваха доходите на униформените. И то в далеч по-големи размери в сравнение с привидно вдигащите се заплати на останалите, които обедняваха в резултат накорекциите на цените“.

 

В тази държава съществуването на истинско общество беше невъзможно. Хората бяха доведени до животинско състояние. И макар външно да не личеше, защото се стремяха да не го показват, те се бяха превърнали в зверове. Повечето – да речем около половината, донасяха за другите. Но не за останалата половина, тъй като никой не знаеше със сигурност кой кой е. Доносниците се клеветяха помежду си. Така, както един мастит писател, уж репресиран, пък издигнат до маяк на соцлитературата и назначен за депутат от БСП, беше писал, че „сто души в България пишат книги помежду си“.

 

Затова нямаше литература, изкуства, култураизобщо. Всичко беше подчинено на партията, която бе превърнала талантливите хора в свои роби. Подчинени, но радващи се на охолство. А те приемаха това като блаженство. Продали душите, останали без дарбата си, няколко хиляди пишман творци ни замеряха с нищо не казващата и незначещата си продукция. Същевременно помежду си водеха олимпийски надпревари за хонорари, апартаменти, вили

 

Същата беше картината в медицината, и особено в псевдонауката. Такава не съществуваше. Нито сносно и полезно образование. Натрупването на обща култура зависеше от отделния индивид, от неговите лични духовни потребности. Моите шест студентски години – пет плюс една тумбене – не ми донесоха нищо повече от тъмно червена, грозно оформена и зле изработена диплома. Специалността, вписана в нея, не означаваше нищо. Вместо да се занимавам с машиностроително производство, ме изпратиха да организирам пласментав Държавното търговско предприятие „Филателия“.

 

Винаги ще бъда благодарен на партията за две неща. Първо, задето ме остави жив. И второ – за това, че уважи желанието ми да бъда разпределен в ДТП „Филателия“. Оказах се единственият с такова искане. Защото това отвори пред мен други възможности, за които имах интуитивно усещане, но не подозирах реално.

 

Моята работа е като в стария съветски виц за разпределенията на студентите. Когато обявили на редови абсолвент без връзки подобно на моя милост, че го изпращат в Сибир, за да изрази своята фалшива признателност, той заявил пред комисията:

 

Благодаря на царското правителство, задето продаде Аляска

 

Иначе, системата превърна хората в онова, което някой древноримски мислител е вложил в максимата:

 

Homo homini lupus est” – „човек за човека е вълк“.

 

Наистина ни овълчиха. Ала да вярвате, че комунистическата партия е възможно да пусне кокала без да види зор, е все едно да смятате друга максима за осъществима. Тя гласи:

 

Ovem lupo committis” – „да повериш овцата на вълка“.

 

Не веднъж съм твърдял, че ако не им беше заповядано отвън, живковците от БКП и БЗНС още можеха да ни яхат. А по гърбовете ни щеше да плющи камшикът на явните и тайни милиционери. Гък нямаше да кажем. Най-много да попитаме дали да си носим въженцата, както в прословутия виц от онова безвремие. Да си въобразявате друго, означава, че обитавате ваш илюзорен свят. И е добре да подирите психиатрична помощ.

 

Понеже у нас овълчването беше съпроводено с лишаване от имунна система и оглупяване, не малко „интелектуалци“, в това число и мои добри познати, продължават да смятат, че икономическият провал на комунистите довел до разпадането на социалистическата система. Може би са осъзнати или латентни фаталисти. Най-малкото, ако това беше вярно, нямаше да стане в рамките на месец и нещо. На всичко отгоре, би било невъзможно още преди 1984 година загърбеният от Запада съветскипредател Анаталий Голицин, майор от КГБ, да предвиди тези събития с точност от около 90 процента.[32]

 

Също така, ако това беше истина, комунистическата номенклатура нямаше да запази властта си навсякъде. Най-малкото, едва ли американският държавен секретар Джеймс Бейкър щеше да избере родения в Москва комунист трето поколение Андрей Луканов заантикомунистически партньор на САЩ“ у нас!

 

Случайно попаднах на интервю с Александър Зиновиев от 1999 г. Когато той вече окончателно бил изтрезнял от западната пропагандна омая. Друга тема е, че оценките му за някои фигури не само са погрешни, но и заслужават нагайка… Обаче онова, което той е споделил пред парижкия всекидневник “Le Figaro”, заслужава внимание. Ето пространен откъс от него:

 

Въпрос: Излиза, че ролята на Горбачов не беше положителна?

 

Отговор: Разглеждам нещата от малко по-различен ъгъл. Противно на общото убеждение, съветският комунизъм не се сгромоляса поради вътрешни причини. Със сигурност неговото разпадане е най-голямата победа в историята на Запада. Нечувана победа, която, нека кажа отново, може да установи и наложи единен властови монопол с планетарни измерения. Освен това краят на комунизма отбеляза края на демокрацията. Съвременната епоха не е само посткомунистическа. Тя е и постдемократична! Днес сме свидетели на изграждането и установяването на демократичен тоталитаризъм. Или, ако желаете, на тоталитарна демокрация.

 

В: Не звучи ли малко абсурдно?

 

О.: Изобщо не. Демокрацията изисква плурализъм, а плурализмът предполага наличието на най-малко две повече или по-малко равностойни сили, които се противопоставят една на друга, и същевременно оказват влияние една на друга. По време на Студената война съществуваше световна демокрация, глобален плурализъм, с две противопоставящи се системи: капиталистическа и комунистическа, плюс други страни с аморфни системи, които не принадлежаха на нито една от предните. Съветският тоталитаризъм беше чувствителен спрямо западните критики. В замяна, Съветският съюз влияеше върху Запада, по-специално чрез неговите собствени комунистически партии. Днес живеем в свят, доминиран от една единствена сила, една идеология и една проглобалистка партия. Всичко това заедно започна да придобива форма през Студената война, когато надстройките малко по малко взеха да се появяват под различни форми: търговски, банкови, политически и медийни организации. Независимо от различните сфери на дейността им, онова, което беше общо между тях, беше тяхното намерение за промяна. Със сгромолясването на комунизма те започнаха да ръководят света. Така западните страни постигнаха господстваща позиция, но по същото време сега те са в подчинено положение, тъй като все повече губят своята независимост пред онова, което наричам свръх общество.[33] Свръх общество, разпростряло се върху планетата, се състои от търговски и нетърговски организации, чието влияние се разширява далеч отвъд отделните държави. Както останалите страни, западните държави са подчинени на тези свръх национални структури.[34] Това е така независимо от факта, че независимите държави са също неразделна част от плурализма и следователно – от демокрацията в глобален мащаб. Днешната управляваща свръх власт потиска суверенните държави. Европейската интеграция, развиваща се пред самите ни очи, също води до изчезването на плурализма в този нов конгломерат в полза на свръх националната власт.

 

В.: Но не мислите ли, че Франция и Германия остават демокрации?

 

О.: Западните страни трябва да са познавали истинската демокрация през Студената война.[35] Политическите партии имаха автентични идеологически различия и несходни политически програми. Медиите също се различаваха една от друга.[36] Всичко това оказваше въздействие върху живота на обикновените хора, като допринасяше за икономическия растеж и благосъстоянието. Сега това приключи. В много случаи един демократичен и благоденстващ капитализъм със социално организирани закони и сигурен труд беше такъв, благодарение на страха от комунизма. След падането на комунизма в Източна Европа на Запад беше предприета масирана атака срещу социалните права на гражданите. Днес социалистите, които са на власт в повечето европейски страни [1999 г.] следват политика на демонтиране на системата за социално осигуряване, разрушаване на всичко, което беше социалистическо в капиталистическите държави. На Запад повече не съществува политическа сила, способна да защитава редовите граждани. Съществуването на политически партии е просто формалност. Колкото повече напредваме във времето, толкова по-малко те ще се различават една от друга.[37] Войната на Балканите беше всичко друго, но не и демократична. Въпреки това, войната беше предприета от социалистите, които исторически са били против такива рисковани начинания. Природозащитниците, които са на власт в някои страни, приветстваха катастрофата на околната среда, причинена от бомбардировките на НАТО. Те даже дръзнаха да твърдят, че бомбите, съдържащи обеднен уран, не са опасни за природата. Макар войниците, които ги зареждаха, да носеха специално защитно облекло. Така демокрацията все повече изчезва от общественото устройство на Запада. Тоталитаризмът се разпространява навсякъде, защото свръх националната структура налага своите закони в отделните държави. Тази недемократична свръх структура издава заповеди, налага санкции, организира ембарго, хвърля бомби, причинява глад. Даже Клинтън й се подчинява. Финансовият тоталитаризъм е поробил политическата власт. Емоциите и състраданието са чужди на студения финансов тоталитаризъм. Сравнена с финансовата, политическата диктатура е хуманна.[38] Съпротивата беше възможна и в най-бруталната диктатура. Бунтът против банките е невъзможен.

 

 

 

Презирам онези, които доброволно падат на колене…

Това е продукт и резултат на нашата революция[39]

 

 

 

В.: Какво става с революцията?

 

О.: Демократичният тоталитаризъм и финансовата диктатура изключват възможността за социална революция.[40]

 

В.: Защо?

 

О.: Защото те съчетават всемогъща военна мощ с финансово задушаване. Всички революции получаваха подкрепа отвън. Отсега нататък това е невъзможно, понеже няма никакви независими държави, нито ще има такива. Нещо повече, най-ниската прослойка на работническата класа беше подменено с класата на безработните. Какво иска безработният? Работни места. Следователно, те са в по-неизгодно положение в сравнение с работническата класа от миналото.

 

В.: Всички тоталитарни системи имат своя собствена идеология. Каква е идеологията на новото общество, което наричате постдемократично?

 

О.: Най-влиятелните западни мислители и политици вярват, че сме навлезли в следидеологическа епоха. Това е така, защото подидеология“ те имат предвид комунизъм, фашизъм, нацизъм и т.н. В действителност, идеологията, суперидеологията на западния свят, разработена и развита през последните петдесет години, е по-силна от комунизма или националсоциализма. Един западен жител е бил подложен на по-голямо промиване на мозъка от един съветски гражданин изобщо някога през епохата на комунистическата пропаганда. Главното в идеологията не са идеите, а по-скоро механизмите за тяхното разпространение. Могъществото на западните медии, например, е несравнимо по-голямо от пропагандните механизми на Ватикана, когато той беше в зенита на своята власт. И не са само киното, литературата, философията – всичките лостове за влияние и механизми, използвани за разпространението на културата в нейния най-общ смисъл – работят в тази посока. При най-малкия импулс всички, които работят в тази област, отговарят с такава последователност, та е трудно да не помислите, че всички заповеди идват от един единствен източник на власт. Достатъчно е да решите да заклеймите генерал Караджич или президента Милошевич, или някой друг, и цялата планетарна пропагандна машина да започне да действа срещу тях. В резултат, вместо да осъди политици и натовски генерали за нарушаването на съществуващите закони, огромното мнозинство от западните граждани е убедено, че войната срещу Сърбия беше необходима и справедлива. Западната идеология обединява и смесва идеи в зависимост от своите нужди. Една от тези идеи е, че западните ценности и начин на живот са най-добрите на света! Макар че за повечето хора на планетата тези ценности имат ужасни последици. Опитайте да убедите американците, че тези ценности ще разрушат Русия. Няма да успеете. Те ще продължат да отстояват тезите на универсализма на западните ценности. Следователно, ще следват един от фундаменталните принципи на идеологическия догматизъм. Западните теоретици, политици и медии са абсолютно уверени, че тяхната система е най-добрата. Затова я налагат по целия свят, без нито едно съмнение и с чиста съвест. Следователно, като носител на тези най-висши ценности, западният човек е един нов супермен. Сам по себе си терминът е табу. Но всичко се свежда до това. Този феномен би следвало да бъде научно изследван. Но смея да кажа, че стана крайно трудно да организирате научно изследване в някои области на социологията и историята. Ученият, който иска да изследва механизмите на демократичния тоталитаризъм, ще се сблъска с екстремни трудности. Ще бъде превърнат в изгнаник. От друга страна, онези, чието изследване обслужва господстващата идеология, биват заливани от субсидии,[41] докато издателства и медии се борят за правото да работят с такива автори. Лично съм го изпитал, когато преподавах и работех като изследовател в чуждестранни университети.[42]

 

В средата на септември т.г. „демократичнотоиспанско правителство арестува всички кметове в Каталуния, които подкрепиха референдума за независимост на областта. Потърпевшите обявиха тази и останалите крайни репресии зафашистки“.[43] Това беше така и преди предния опит през 2005-а.[44]

 

Сякаш за да потвърдят подозренията ни относно кой задава тона на тези мантри, западните медии заповтаряха в агитка песнопенията за някакъв „фашизъм“, идващи от Москва.[45] Разчитайки на невежеството и на късата памет на хората, незнаещи или забравили, че Сталин и Хитлер са били съюзници, нахлули съвместно от две посоки в Полша. За да превърнат планетата в касапница.

 

Ако не са били две обстоятелствацялостният план за новия световен ред (на първо място) и Сталиновата мегаломания (в по-малка степен) – отдавна човечеството щеше да чества 1 майрождения ден на Ордена на илюминатите, като Празник на… „освобождението“ си.

 

Да, като всяка нецивилизована страна, Испания и нейният комунистически режим потъпкват свободата и нарушават изконни човешки права на каталунците. Едно от тях е правото на самоопределение. Друго – на свободно изразяване на мнения. Третона сдружение и т.н. Обаче „фашизъм“?!…

 

Прилаганите от властите в Мадрид насилствени методи бяха типични за болшевизма, за сталинизма, за комунизма и социализма. Нещо, което е забранено да се споменава от медиите на Запад.

 

Както никой не обсъжда нецивилизоваността на същия Запад, претендиращ да е „Прометей на свободата, правата и демокрацията. Цивилизованост не в смисъл на култура, а на цялостно хуманно поведение и отношение към хората. Западът водеше политика на геноцид и демоцид. Той роди комунизма и болшевиките, които превърнаха изтреблението в своя идеология и основен, главен метод за узурпиране, налагане и запазване на властта. Днес Западът показва рогата си вече у дома.

 

Това е комунизъм. Прилаган като норма на живот на цели народи, въведен във всекидневието, в бита на хората, той е доведен до онази баналност, която не впечатлява никого. И това е ужасно!

 

Карел Чапек написал:

 

Най-удивителното и най-безчовечното в комунизма – това е с нищо несравнимата му мрачност. Климатът на комунизма е неприветлив и безчовечен[46]

 

Овълчвайки ни, интернационалните комунисти ни превърнаха в затворени интровертни, неприветливи и мрачни твари. Ако не го забелязвате, значи сте лишени от сетива. А вместо мозъци вече са ви имплантирали силиконови чипове

 

Колко от вас ще повярват на Зиновиев и на мен? Тъпотата и невежеството са се ширнали сред жителите на планетата земя. Няма как да пропусна и да не се позова на „класическия щурец“:

 

Мнозинството е посредствено в цял свят, не само в България, казвам го съвсем твърдо – аз съм на мнение, че мнозинството от хората са посредствени[47]

 

Затова мнозинството не се впечатлява от уруспийското непостоянство на политическите блудници. Например – на банкянската пожарникар-пачавра Б.Б. или на неофита в измисления, лъжовен, изкуствен антикомунизъм Доналд Тръмп. В рамките на денонощие те сменят мнението си толкова пъти, колкото мургавите магистрални кавалджийки задоволяват плътските потребности на своите сбъркани похотливи клиенти.

 

Представих шмекерската имитация на антикомунизъм на Доналд Тръмп при посещението му във Варшава. Припомнял съм как преди месеци той размахваше пръст към НАТО и с тон, нетърпящ възражение, искаше спешното му реформиране, понеже е „остаряла организация“, както се изразяваше.[48] Съвсем същото приказваше по адрес на ООН. С влизането си в Белия домТръмп беше нарекъл ООН организация, в която някакви хора само дърдорят и си прекарват добре“…

 

На 1 януари 2017 г. Антонио Гутереш започна своя петгодишен мандат като генерален секретар на Организацията на обединените нации; 19 дни по-късно Доналд Тръмп постави началото на своите пълномощия като президент на Съединените щати.

 

Гутереш пристъпи към спокоен  плавен старт – професионален и сдържан, почти незабележим в медиите. Началото на мандата на Тръмп беше белязано от скандал, поместван всекидневно на първа страница във всеки вестник.[49]

 

Понякога словата на сегашния наемател на вашингтонската Бяла къща съдържаха искрици и нюанси на неискрен и неестественантикомунистическипатос. Докато никой не е виждал Гутереш разпален.

 

Накъде бия? Към това, че „забравилсвоя подправен, явно превзет псевдоантикомунизъм, американският президент се изтъпани в сградата на ООН, без да проявява никаква морална и политическа хигиена. С типичната за подобните му престорена амнезия за своите оценки на световната организация, Тръмп се държеше с Гутереш и останалите комунисти така, сякаш са най-големите свободолюбци и поддръжници на истинското пазарно стопанство и реалната демокрация.[50]

 

По заповед, главниятопозиционенамерикански вестник, „най-демократичната и най-многотиражната“ газета “The New York Times”, не пропусна да забележи и отрази поредната Тръмпова метаморфоза.

 

Излъсканите и погълнати от протокола дипломати от Организацията на обединените нации едва ли знаеха какво да очакват, когато в понеделник [18 септември т.г.] президентът Тръмп за първи път, откакто е на поста, пристигна в тяхната крепост край Ийст Ривър. Но не се случи очакваното.

 

Вместо тигър получиха котенце. Г-н Тръмп, апостолът наАмерика на първо място“, който притежава кама̀ра от презрение и насмешки спрямо глобалните институции, разкъсваше на парчета интернационални споразумения и се скара с всички съюзници, предложи тихо и до голяма степен приятелско представление в деня на откриването на неговото встъпително посещение в ООН.

 

Той приветства генералния секретар Антонио Гутереш, задето се е заел с лошото управление и бюрокрацията. Похвали Организацията на обединените нациии самия себе сикато се самоизтъкна, че е взел правилното решение да изгради висока кула[51] срещу нейната централа. Даже чуруликането му в Twitter беше по-скоро в съзвучие с онзи вид написани сценарии, които неговите предшественици биха използвали: „предстои страхотна седмица“, „очаквам срещите“, „продуктивен първи ден“. Той дойде, видя, прикачи се е и се ухили.[52]

 

Сетне дойде ред „котенцетоТръмп да покаже ноктенцата си при произнасянето на своето заплашително ядрено обръщение, но вече във вид на разгневения американскиПатокДоналд.

 

 

 

Ако войниците от комунистическите страни дойдат в Западна Европа,

тук едва ли ще остане нещо от западния начин на живот:

за сравнение и за нравоучителни изводи[53]

 

 

 

Неотлъчно до шефа си беше преданата индийка Нимрата Хейли, с моминско фамилно име Рандава – другарката Тщеславие“. Точно така – представят ви злобарката като Ники Хейли, но тя е отроче на индийски родители. Няма да ви занимавам с нейна прекомерна амбициозност. „Малката“, както на индийски се превежда „Ники“, е нещо като нарицателно за целеустременост и апетит за издигане.

 

Родителите й, имигрирали в САЩ, взели да я пробутват на различни състезания, когато била едва на пет годинки. Оттогава датира нейното заразяване с кариеризъм и славолюбие. Зад гърба й цял Израел, чиятоглупава пропагандна линия в ООН тя следва“ стриктно.[54] А името Хейли е на мъжлето й – офицер и явен дегенерат, както личи от фотографиите.

 

Самият генсек Антонио Гутереш е тих, но екстремен комунист. Предвождаше меншевиките в родната си Португалия, за да оглави правителството. Близък с ЦК на БКП и по-специално със секретаря по международните отношения Димитър Яков Станишев, той е приятел на БКП-БСП. Но и на всички видни интернационални комуняги. (Вижте илюстрацията.)

 

Кой от днешните лидери не е? Да напомня, че претендентките за поста му, пръкнали се у нас, бяха настоящата генерална секретарка на ЮНЕСКО и свръх високопоставена комунистка, свързаната с КГБ съветска възпитаничка Ирина Бокова (наясно сме кой е баща й и какво е вършил, а също и нейния брат Филип), и товарищ СталинкаКриСталинаГеоргиева, дъщеря на шумкар активен борец, близка на Емил Кюлев, служила в „неговатаТСБанк

 

Акълиите, които не заравят главите си в пясъка като щрауси, знаят за членството в комунистически партии на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер и на комисарката по външните работи Федерика Могерини, на Йенс Столтенберг – генералния секретар на НАТО, на твърде „антируски настроената“ напоследък литовска президентка Далия Грибаускайте, членка на ЦК на Литовската КПСС и агентка на КГБ, на тукашните президент, премиерка и прочие „лидериРумен Радев, Б.Б. и т.н. Както и за агентурното минало на европейския президент ТускполскияПатокДоналд, сътрудник на Stasi-КГБ с псевдоним „Оскар“, и на Kamaradin Ангела Меркел. Двамата – по всяка вероятност вербувани лично от Владимир Владимирович Путин.

 

Изобщо не споменавам американските президенти и правителствени дейци, свързани с Москва, НКВД, КГБ

 

Sic transit Mundus hodie.[55]

 

Друга тема са фашизмът и нацизмът. Разчитайки на всеобщото невежество по нея и връзката на двете споменати идеологии и практики с комунизма и бащата на всички тях юдаизма, Братството използва всяка възможност, за да разгаря някакви „антифашисткистрасти. Да поддържа тлеещо пламъчето на националсоциализма, за да го използва, когато се наложи.

 

Сигурно някъде водят тайна статистика, но съм сигурен: на най-малко 10 000 споменавания на Хитлер ще срещнете едно на Сталин. В САЩ действа ДружествотоСталин в Северна Америка“. (Вижте илюстрацията.) За носенето на свастика – древен български слънчев символ, арестуват и вкарват в затвора. Да не дава Господ да помислите за показване на портрет или фланелка с лика на Адолф Алойзович. С мутрите на най-масовите и садистични убийци Ленин, Висарионович, Мао, Тито, Тато, „Че“ – може

 

Фамилното име Хитлер се е превърнало в обида или нарицателно на жестокостта и злото. Докато Сталинка кичеше Европейската комисия, а сега – Световната банка. Наспорили сме и на Лениновци. А преди време кметският наместник на село Светля, община Ковачевци, Радомирско, се наричаше… Сталин Стоев.[56] Комунистите даваха на своите рожби имената на дегенерати и така ги обричаха на сатаната.

 

Тъй като добре познавал и Сталин, и Хитлер, Лев Троцки твърдял, че Сталин е страхливец.

 

Съюзът с Хитлер беше продиктуван от страха – пред Хитлер и пред народа.

 

Хитлер създаде своя собствена програма. Какво място заемат „идеитена Хитлер в историята на човечеството, това е друг въпрос. Пътят на Сталин е друг. Идеите на Ленин създадоха комунистическата партия. Тази партия завоюва властта. Апаратът на тази партия съсредоточи властта в свои ръце.

 

Гледам фотографска снимка, на която Сталин и Рибентроп си стискат ръцете. На лицето на Рибентроп има повече увереност. Зад усмивката на лицето на Сталин се крие неувереност и объркване на провинциалист, който не знае чужди езици и се губи при стълкновение с хора, на които не може да заповядва, които не се боят от него.[57]

 

Ала Бронщейн, рожба на Ротшилдови, който откраднал фамилното име на руския дворянин Троцки, съзирал още паралели и зависимости между двамата диктатори. Във всички случаи везните на оценката му се накланяли в полза на фюрера, който, както и Сталин, билРотшилд:

 

Несъмнено е, че мисълта за чистката в болшевишката партия се появи в главата на Сталин във връзка с чистката, извършена от Хитлер през 1934 г. И въобще, Сталин е лишен от творческо въображение, от изобретателност, заобиколен е от крайно сиви люде. По този начин явно подражава на Хитлер, който му допада със своята изобретателност и смелост.[58]

 

Когато сравнявате с Хитлер някого от посредствениците, които задкулисните кукловоди от Политбюро на ЦК на БКП поставят на троновете, за да правят гимнастически упражнения в официалната, фасадната власт, си спомняйте за цитираната съпоставка на Лейба Бронщейн. И не си затваряйте очите пред броя на жертвите на двамата.

 

Във всички случаи, колкото и да са ми неприятни всички престъпници от този сорт, Адолф Хитлер би изглеждал по-симпатичен на фона на Йосиф Висарионович

 

Както не пропускайте да си спомните, че тези от Политбюро, които разполагат с истинската власт – power, са доверениците на Братството.

 

Затова „демократичнитеСАЩ в лицето на тогавашния държавен секретар Джеймс Бейкър избраха за свой главен антикомунистическипартньор Андрей Лукановтрето поколение комунист!

 

Свидетелства Янко Янков, осъден заради антикомунистическа и правозащитна дейност, прекарал шест години в затворите на Живковата народна република:

 

 

 

 

 

Да допуснете, че Партията ще предаде властта, без да усети дулото на оръжието, опряно в нейното слепоочие, наистина е наивно, съвсем меко казано. Достатъчно е за пореден път да припомня онова признание на тогавашния заместник-министър на вътрешните работи генерал Любен Гоцев, направено на 10 януари 1990 г.:

 

На 15 януари влиза чл. 1, ние вече не сме управляваща партия, запомнете го това!… [Но] ние [пак] ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдия[та]. Дайте си ясна оценка.[59] (Вижте илюстрацията.)

 

 

 

Можех да видя, че Израел отслабва отвътре,

а прекомерната расистка практика беше

една от основните причини за ерозия на израелската мощ[60]

 

 

 

И служат. Тъй като са дисциплинирани и знаят защо. Води ги горният върховен постулат, който определя поведението на всички комунисти и на техните потомци. Той е формулиран от ЦК на БКП и те фашистите, червените кхмериго следват безпрекословно, по военному. Нима БКП не е милитаристична структура, в която действа единоначалието и тоталното йерархично подчинение? Не само БСП е БКП. Всички партии, стигнали по някакъв начин до избори, са военизирани подразделения на комунистическата.

 

Някои от заблудените редови членове е възможно да не го съзнават. Ала това не отменя правилото, превърнато в закон на политиката не само тук. Всяко партийно ръководство е длъжно да спазва повелята и да не допуска отклонения. Кривналите биват изритвани като черни овцичужди тела.

 

Тези посредници на Интернационала ползват властта, но не я притежават. Тя винаги е в ръцете на самоизживяващите се като богове интернационалисти от Братствоторожбите на княза на този свят.

 

Най-пресният пример е британският външен министър Борис Джонсън, направил забежка със статия, поместена в “The Daily Telegraph”. На часа сметнаха изявата му за нарушение на партийната дисциплина и съпартийците му консерватори го обсипаха с порой от упреци и призиви за оставка. От лейбъристката „опозиция“ го нарекоха „обида за нацията“.[61] (Вижте илюстрацията.) Добре, че не го заклеймиха като „враг на народа“ или „фашист, нацист“, какъвто е обичаят им.

 

И той, „милиятнаследник на турски мюсюлмани по бащина линия, и на православни руски християни по майчина, подви опашка. Сви знамената на безспорно прекомерно голямото си его и реши да запази своя пост. Затова декларира своята преданост на партийната линия на консерваторите и лоялността си спрямо министър-председателката Териза Мей. (Вижте илюстрацията.)

 

Просто действат законите на синагогата. Отлъчат ли ви от нея – от общността – все едно сте покойници

 

Предлагам съвсем бегло осветление на проблема. То принадлежи на професор Израел Шахак, който преподаваше в Университета на Тел Авив. И оспорвашеантисемитизма“ във вида, в който евреите го поднасят и използват. Макар да беше прекарал детството си в нацистки концлагер.

 

Нека започна с официалната израелска дефиниция на термина „еврейски“ – повежда читателите Шахак, – „която илюстрира съществената разлика между Израел като еврейска държаваи повечето от останалите държави. Чрез тази официална дефиниция Израелпринадлежина индивидите, които са определени от израелските власти катоеврейски“, независимо от това къде живеят, и само на тях. От друга страна Израел непринадлежина своите нееврейски граждани, чието положение дори официално се определя като низше.

 

На практика това означава, че ако членовете на едно перуанско племе приемат юдаизма и по този начин вече ги възприемат като евреи, те начаса имат правото да станат израелски граждани и да се облагодетелстват от 70 на сто от земята на Западния бряг[62] (и от 92 процента от тази в същински Израел), официално обозначена за ползване единствено от евреи. На всички неевреи (не само на палестинците[63]) е забранено да извличат полза от тази земя

 

Според израелското законодателство един човек е възприеман като евреин“, ако поне неговата майка, баба, прабаба и прапрабаба са еврейки по религия; или ако човек е приел юдаизма по начин, удовлетворяващ израелските власти и в случай, че човекът не е обръщал вярата си в юдаизма в никоя друга религия. В случай като последния Израел престава да го приема като „евреин“…

 

Нееврейските граждани на Израел нямат правото на равнопоставеност пред закона. Тази дискриминация е намерила изражение в много израелски закони, в които, вероятно за да бъде избегнато неудобното положение, термините „евреининеевреин“ обикновено не са изрично заявени, както са записани в съдбоносния Закон за завръщането [галут]. Съгласно този закон само лица, официално признати за евреи“, автоматично придобиват правото да влязат в Израел и да се заселят там. Също така те автоматично получаватимиграционно удостоверение“, което още с тяхното пристигане им осигурявагражданство по силата на това, че са се завърнали в еврейското си отечество“ и им предоставя множество финансови облаги, които варират в зависимост от страната, от която са имигрирали.

 

Евреите, които имигрират от републиките на бившия Съветски съюз, получават приемно дарение в размер на повече от 10 000 щатски долара на семейство. Според този закон всички евреи, които имигрират в Израел, незабавно придобиват правото да гласуват на избори и да бъдат избирани в Кнесетадори да не могат да обелят и дума на иврит

 

В Израел съществуват толкова много закони, дискриминиращи в полза на хората, определени от държавата като онези, „които могат да имигрират в съответствие със Закона за завръщането“, че темата изисква отделна разработка. Тук можем да разгледаме един пример, който изглежда тривиален в сравнение с ограниченията за жителство, но въпреки това е важен, тъй като разкрива истинските намерения на израелския законодател. Израелски граждани, които са напуснали страната за известно време, но са дефинирани като онези, „които могат да имигрират в съответствие със Закона за завръщането“, при тяхното обратно пристигане биват удостоявани с щедри митнически облаги. Имат правото да получават субсидии за обучението на децата им в средните училища и да вземат или дарение, или кредит при облекчени условия, за да се сдобият с апартамент, както и да ползват други облаги.

 

Граждани, които не могат да бъдат дефинирани по този начин, с други думи – нееврейските граждани на Израел, не получават нито една от тези благини. Очевидната цел на тези дискриминационни мерки е да намали броя на нееврейските граждани на Израел, за да превърне тази страна в още „по-еврейскадържава.[64]

 

Това ако не е комунизъм, национален и шовинистичен, расистки при това, тоталитаризъм от най-висш тип, здраве му кажете. Спокойно можете да го класифицирате и като модел на нацизъм. Обаче никой от „демократичните“ лидери на планетата никога не е обявил Израел, който вече и по конституция е еврейска държава“, за хитлеро-фашистка диктатура, нали?

 

В същото време сочат с пръст страни, които наистина нямат нищо общо с онова, което разбираме като пълна свобода и демокрация. Но са далеч по-свободни и демократични от ционисткиярай“.

 

Например, в речта си пред Общото събрание на ООН, произнесена във вторник, 19 септември 2017 година, Доналд Тръмп, фюрерът на комунистическия режим в САЩ, посочи и осъди неколцина държави, сочейки ги по своя специфичен начин с добре поддържаното си пръстче. Като ги обяви за изконно зло.

 

 

 

 

 

В залата се чуха оскъдни ръкопляскания. Лицата на някои дипломати изразяваха смайване, на други дори ужас.

 

Президентът Доналд Тръмп заплашида унищожи напълноСеверна Корея. И определяйки страната като „мошеническа“, нарече нейния лидер rocket man[65] в реч пред Общото събрание на ООН във вторник сутринта, което накара началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели буквално да скрие лицето си в шепи.[66]  (Вижте илюстрацията.)

 

Ако не сте забравили, Джон Кели е генерал от запаса, когото Тръмп назначи за началник-щаб на Белия дом. При встъпването си в длъжност военният заяви, че целта му еда дисциплинира администрацията“. Но провалът му с нейния шеф е очеваден и пълен

 

По време на речта шведската външна министърка Маргот Валстрьом скръсти ръце.

 

„Това беше погрешна реч, в погрешно време, пред погрешна аудитория“, заяви по-късно Валстрьом пред Би Би Си

 

В Германия канцлерката Ангела Меркел заяви, че би направила всичко в нейната власт, за да осигури дипломатическо решение. „Всичко друго би довело до катастрофа“, каза тя.[67]

 

Във вторник [19 септември т.г.], в интервю специално за CNN френският президент Еманюел Макрон отхвърли каквото и да е военно решение на кризата със Северна Корея и се обяви против прекратяването на ядреното споразумение с Иран. Макрон предупреди за риска без споразумението Иран да се превърне в мрачна ядрена държава, каквато е Северна Корея.[68]

 

Онова, което всички крият, е необходимостта от образа на врага. За да могат комунистическите сатрапи от интернационалния военнопромишлен комплекс да продават своята продукция, сееща смърт. И да се обогатяват все повече, докато постигнат пълно господство над човешкия род. Затова, а не за друго, военният бюджет на САЩ за следващата финансова година отново ще надхвърли 700 милиарда долара! Това е повече от сбора на военните разходи на следващите десет страни в класацията за обем на средствата за отбрана и военщина.

 

Тук не става дума за защита на режимите в Северна Корея или Иран, да речем. Иде реч за поредния провал на американски държавен глава по две линии. Първо, ясно е, че ДоналдКозътняма как да натисне ядреното копче. Няма кой да допусне това. Даже военните не ще позволят. Невъзможно е „да унищожи напълно Северна Кроея“, без да засегне съседната Република Корея на юг, но и цяла Азия, включително Китай, Япония

 

 

 

Доналд Тръмп е по-лош от всяка ужасна история,

която съм написал[69]

 

 

 

Искам да кажа, че Тръмп пак заприлича на съветския гамен Вова от задния двор, който се държал арогантно и постоянно заплашвал, надувайки мускули. Ала щом видел дебелия край, търтел да бяга с викове: „Отец, помоги![70] Тоест – САЩ отново ще изглеждат нищожни в очите на човечеството.

 

Второ, ДоналдКозът излъга за пореден път в опита си да прецака Северна Корея. Не, тази самоизолирала се страна не представлява никаква заплаха за Европа. Може би маменето е наследствена черта на фамилията Тръмп. Все по-често в американски медии се срещат слухове за нейните хазарски корени

 

Още повече, като вземем под внимание как в разгара на словесния дуел между американския graduate Доналд и швейцарския diplômé Ким, „Китай предупреди, че кризата на Корейския полуостров става по-сериозна с всеки изминат ден, а в четвъртък [21 септември т.г.] Южна Корея одобри план за изпращане на помощ за Северна Корея в размер на 8 милиона долара“?![71] (Вижте илюстрацията.)

 

За капак, пред тазгодишната сесия на Общото събрание на ООНюжнокорейският президент Мун Дже-Инзасегна загрижеността за сигурността [на игрите], предизвикана от настоящата напрегната политическа ситуация със Северна Корея.

 

Не е необходимо да се опасявате за сигурността по време на Олимпиадата“,[72] заяви той… „В действителност Корея е една от най-сигурните страни на света.[73]

 

Ха сега, де! Всичко е игра, която става все по-прозрачно нагла.

 

Трето, не се говори по този начин от трибуната на тази организация. Ако трябва да се използва твърд език и тон, е редно да се вадят аргументи, а не да бъдат подхвърляни улични обиди и неосъществими закани. Отново автогол за Съединените щати, които все повече олекват на международната политическа сцена.

 

Това пролича незабавно.

 

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф изписука в Tweeter смразяващ отговор: „Пренебрежителната реч на омразата на Тръмп принадлежи на средновековните времена, не на ООН през ХХІ век, и не заслужава отговор. Фалшивото съчувствие към иранците не може да заблуди никого.[74]

 

Накрая парченцето горчив шоколад върху сладоледа наПатокаДоналд, известен също и катоКо̀за“, поставиха съветниците на Ким Чен Ун. Разбира се, Корейската централна информационна агенция приписа думите на самия лидер. Даже да е бил отличник по английски език в скъпия частен швейцарски колеж, който е завършил, внукът на Ким Ир Сен едва ли е знаел английската думаdotard”. Използвайки я в своята кратка квалификация на американския държавен глава, корейският диктатор хвърли в смут английските граматици и милиони любопитни зрители и читатели.

 

Ким Чен Ун остави много от говорещите английски да почесват главите си – и да посягат към своите речници – когато цапардоса Доналд Тръмп, наричайки го „психично болен сенилен старец[75].

 

В отговор на войнствената реч на Тръмп пред Общото събрание на ООН, в която президентът окарикатури Ким сRocket Man насамоубийствена мисияи обещада унищожи напълноСеверна Корея, ако тя продължи да заплашва Съединените щати и техните съюзници, върховният лидер възкреси архаичния термин от средно английския, който означавасенилен старец“.

 

В заявление от 500 думи, разпространено в петък [22 септември т.г.] от Централната корейска информационна агенция, написано от първо лице единствено число и преливащо от гняв и негодувание, Ким беше избрал малко думи по адрес на своя американски дубликат, коготоокачествикатоизмамник и гангстер, който обича да играе с огън“. Сравни го сизплашено псе“ и предположи, че той е неспособенда изпълнява задълженията на главнокомандващ на страната“.[76]

 

Впрочем, първа заяви това Хитлери Клинтън по време на един от миналогодишните й предизборни телевизионни дебати с ДоналдКоза“.

 

Унизително е за американците, много от които с познато и тук заблуждение смятат, че страната им е все така силна и дори велика. А тя отдавна не е. Нейната икономика е почти парализирана. От голям износител на земеделска продукция навремето, сега САЩ дори не са в състояние да се изхранят. Пак са голям, но… вносител.

 

В суматохата, явно мъчещ се да преодолее самозаблудите си около консерватизма на Доналд Тръмп, смятаният за „баща на рейгъномиката“ д-р Пол Крейг Робъртс изпадна в печал:

 

Речта на Тръмп в ООН дава ясно да се разбере, че неговото президентство в смисъла на обещанията му от предизборната кампания – да извади Вашингтон от ролята на световен полицай“, да напусне Близкия изток и да възстанови увредените отношения с Русия, е приключено. ЦРУ и военноохранителният комплекс[77] напълно контролират правителството на САЩ. Тръмп се примири със своето заробване и с предначертаната му роля на човек, който да налага хегемонията на Вашингтон на всяка друга страна. Washington uber alles е единствената външна политика, която Вашингтон следва.

 

В ООН Тръмп заплаши да изтрие Северна Корея от лицето на земята. Към това сплашване добави закана към Венецуела и Иран. Демонизира тези страни като „мошенически държави“. Но тъкмо Вашингтон изпълнява тази роля. Като цяло, в началото на ХХІ век Вашингтон разруши цели държави, а в същите свои планове е включил още 3 до 5.[78]

 

Единственият въпрос е: Защо аудиторията в ООН не крещеше, за да изхвърли Тръмп – човек, застанал пред тях и изричащ лъжи? Отговорът, разбира се, е пари. Американските данъкоплатци заплащат приблизително една четвърт от годишния бюджет на ООН, като оставят на другите повече от 130 страни леко бреме. На Вашингтон му се удава да тласка света към Армагедон, защото световните лидери предпочитат парите пред истината, справедливостта и оцеляването. В своето сътрудничество с Вашингтон дипломатите от ООН съзират възможността да печелят пари, като споделят експлоатацията на своите собствени страни със Запада.

 

Погълнат от своите усилия да разруши Сирия, Вашингтон остави на своите марионетки в Саудитска Арабия да съсипят Йемен. Саудитското самодържавие, главен спонсор на тероризма заедно със САЩ, свърши добра работа, благодарение на доставките на оръжия и на американското снабдяване на саудитските нападателни самолети с гориво. Тази напълно безпричинна и неоснователна война помогна да бъдат максимизирани печалбите на американския военноохранителен комплекссъбор на злото, какъвто никога по-рано не е съществувал върху повърхността на земята. УНИЦЕФ съобщи, че един милион йеменски деца ще станат жертви наамериканското състрадание“, за което Тръмп се похвали в написаната му от ЦРУ реч пред ООН.

 

Човек се чуди, дали руснаците и китайците са толкова погълнати от стремежа да забогатеят, както американския един процент, та не забелязват, че и те са в списъка на страните, които да бъдат елиминирани, защото не приемат вашингтонската хегемония? Наистина, къде беше руското правителство, когато Вашингтон свали украинската власт? То беше на спортно събитие. И наричам американците равнодушни. Но къде беше руското правителство? Как беше възможно то да не знае?

 

Нека бъда прям. Работата е тази. Щом като Русия и Китай не могат да отстранят САЩ, САЩ ще отстранят Русия и Китай. Единственият въпрос е кой ще нападне пръв. Единственият начин да бъде избегнато това, е Русия и Китай да се предадат и да приемат хегемонията на Вашингтон. Това е твърдо неотменимият начин, по който неоконсерваторите, ЦРУ и военноохранителният комплекс устроиха Съединените щати. Цялата работа със Северна Корея е американски ядрени ракети на китайската граница. Цялата работа с Иран е американски ядрени ракети на руската граница.

 

Доколкото мога да констатирам, едва ли някой осъзнава, че Армагедон е зад ъгъла. Няма никакъв протест от страна на западните преститутки – сбирщина от курви. В САЩ единствените протести са срещу статуите от Гражданската война, които невежата тълпа твърди, че са символи на робството на чернокожите. Не съществува никакво движение за мир и изобщо няма походи за мир. В Лондон транссексуалните и радикалните феминистки протестират едни срещу други и влизат в юмручни боеве помежду си в Хайд парк.[79] Изглежда никой не проявява ни най-малка загриженост. (Вижте илюстрацията.)

 

 

 

Америка на Тръмп е брутална, извратена,

движеща се назад, изолирана и уплашена;

в нея няма никаква надежда, няма никаква светлина[80]

 

 

 

В САЩ пропагандата в сайтове в световната мрежа интернет като „Американци за ограничено управление[81]финансирани от кого? служещи кому? – одобряват и подкрепят дестабилизиращата реч на Тръмп пред ООН като незаплашваща с нищо световния мир:

 

„Президентът Тръмп представи пред света убедителна и вдъхновяваща защита на Америка и на американската конституционна система на управление не като задължение, а като пример, който да бъде следван. Като същевременно уважава независимостта на другите страни. Обаче президентът също така разясни на тези нации, че ако заплашват човечеството с ядрено унищожение (което Вашингтон стори спрямо Северна Корея и Иран), Съединените щати не ще станат заложници, а ще продължат настоящия си път, гарантирайки тяхното изтребление. Докато мнозина се фокусират върху заплахата на Тръмп спрямо Северна Корея и Иран, истинският фокус на неговата реч е, че тя е призив към всички народи да се възползват от собствения си суверенитет, без да застрашават световния мир.“

 

В дългия си живот никога не съм чел такова изопачение на някоя реч. Съединените щати напълно се превърнаха в пропагандна държава. Истината никога не изплува.

 

Никое друго правителство, само това на САЩ, което не е правителство на народа, не е заплашвало друга страна с пълно унищожение, както постъпи Тръмп спрямо Северна Корея в своята реч пред ООН, написана от ЦРУ.

 

Тя е първа. И е триумф на Адолф Хитлер. САЩ станаха в Четвъртия райх. Съмнително е, че светът ще преживее външната политика на Съединените американски щати.[82]

 

Не, Тръмп не е Хитлер, но може да стане Мусолини, когото се мъчи да имитира. Той не е нацист, даже не е американски патриот. Прави се на такъв. ДоналдКозъте глобалист интернационалист, и елементарен интересчия. Неговите бизнес начинания интереси – най-малко 500 на брой, са пръснати от Мексико до Адриатика и от Южна Америка до Китай и Сингапур.[83] (Вижте илюстрацията.) И не ги връща обратно в родината си. Което не му пречи да призовава другите да го правят. Прочее, някой помни ли заканите му от предизборната кампания в тази насока?…

 

Друга тема е как се справя. Защото интелектуалното му равнище се изчерпва с чуруликанев Tweeter. Както на Б.Б. – с Винету… Това е нивото. Лидери

 

И още нещо. Не по-малко погрешна е диагнозата на Тръмп, поставена неотдавна от Робърт Фиск – кореспондент на лондонскияThe Independentв Бейрут, смятан от мен за един от най-читавите западни коментатори. По повод на произраелската политика на побеснелия тандем Доналд ТръмпНимратаНикиХейли, той писа:

 

Но настоящият проблем е, че президентът на САЩ е луд.[84]

 

Не съвсем. По-шантави са онези, които не разбират кои са силите, дето го гудиха на поста и го манипулират. Тръмп е толкова луд“, че за 8 месеца в Белия дом направи имението си във Флорида четирикратно по-скъпо, уволни почти всички, назначени от него в правителството и Белия дом, бизнесът му по света процъфтява и прекара незабравими ваканции, придружени с игри на голф, за сметка на данъкоплатците. Амнезията по отношение наоткриването на нови работни местаиздава лудостта не на онзи, който ги обещаваше, а наневежата тълпа“.

 

Не беше толкова отдавна – едва през юли 2015 година, когато в речта, с която самоиздигна кандидатурата си за президент, Доналд Тръмп прикани аудиторията да не вярва на правителствените данни за безработицата. Осъди огромните разходи, направени от САЩ във войните в Афганистан и Ирак, отрече какво ли не? Понеже съм единственият, показал в телевизионно предаване и в тази медия Тръмповите цигански сватбени подаръци, предназначени тъкмо за „невежата тълпа“, най-добре да припомня съответния откъс:

 

 

 

 

 

Ами самата „невежа тълпа“? Толкова слаба ли е паметта й? Ако е така, откъде накъде елитът, онзи един процент свръх богати, трябва да се тревожи за нея? И да се ангажира с подобряване на нейното положение? Тя не го желае.

 

Тръмп обяви, че официалните данни за безработицата през юли 2015 година били 5,6 на сто. А реалнитемежду 18 и 25 процента. Да видим какво е състоянието на нещата сега.

 

Днес е Денят на труда,[85] труден ден за честване сега, когато американското работничество е изтласкано настрани, а работните места са прехвърлени от САЩ в офшорни зони и са предоставени на чужденци. Твърди се, че заетите на оцелелите работни места ще бъдат заменени от роботи.

 

Петъчният доклад за заплащането на труда [от 1 септември т.г.] е пълен с лоши новини. Броят на напълно заетите е спаднал със 166 000. Оскъдните 156 000 нови работни места, за които се твърди, в действителност, нетно, след ревизията от предходния месец, са 115 000. А тези 115 000 работни места представляват т. нар. статистическа нищожност.[86] С други думи, не съществува никаква сигурност, че тези места наистина ги има.

 

Работната сила в САЩ продължава да развива комплекса на ниско заплатения временен труд със заетостта в услугите, типичен за Третия свят. Все така закриват американската мечта.

 

Същевременно правителството ни казва, че сме в състояние на пълна заетост с равнище на безработицата от 4,4 на сто.[87]

 

Върнете се към Тръмп от лятото на 2015 година. Ако повярвате и на тогавашния Доналд, и на сегашните данни на неговата администрация, непременно следва да вземете мерки за подобряване на вашето психическо състояние. И да се замислите над възможностите на мозъка и съзнанието си.

 

 

 

Познавам китайците; спечелих много пари с китайците;

разбирам китайския начин на мислене[88]

 

 

 

За да е постигнал този изумителен, небивал, рекорден успех, „КозътТръмп трябва да е магьосник. Но не съм забелязал да размахва вълшебна пръчка, а само нежните си пръстчета в жестове, наподобяващи мекия местен Яне Янев, който щеше да уволнява Б.Б., а после й станасъветница – евфемизъм за метреса, държанка. И доволна, тичаше по пчелините, да й събира мед

 

Не само че не е, но доведе и без друго „невежата американска тълпа“ до там, че да се срамува от страната си. Обратното на онова, което върши наемателят на Кремъл. Руснаците все повече обедняват, но Владимир Владимирович гихранис някаква „национална гордост“. Какъв е вкусът й? Няма как да узнаем. Поне не ние. Важното е, че засища бившите крепостни

 

Има продължение.

 

Два от най-населените американски щата Тексас и Флоридаса в руини вследствие на ураган, а Вашингтон подклажда още войни.

 

Сега националният дълг на САЩ е повече от 20 трилиона долара, а Вашингтон разпалва още войни.

 

Останалият свят помага на Вашингтон да предизвиква войни – включително самите две страни мишениРусия и Китай. И двете помагат на Вашингтон да подклажда още войни. Вярвате ли или не, и двете – Русия и Китай гласуваха с Вашингтон за това Съветът за сигурност на ООН да наложи повече и по-тежки санкции на Северна Корея. Страна, която не е виновна за нищо, освен за желанието си да притежава средства за самозащита от САЩ, та да не стане поредната жертва на Вашингтон, както Афганистан, Ирак, Либия, Сомалия, Йемен, Сирия, Сърбия и Украйна, повалена от преврат на САЩ и сега доведена до мизерия.

 

Някога мислех, че Русия и Китай са спирачки за вашингтонската едностранчивост. Но очевидно не е така. Двете правителства бяха поставени под натиска на Вашингтон, и двете гласуваха да бъде наказана Северна Корея заради усилията й да бъде достатъчно въоръжена, за да защитава своята независимост от Вашингтон.

 

Защо Русия и Китай повториха същата своя грешка, която направиха, когато подкрепиха вашингтонската резолюция на ООН за зона забранена за полети в Либия? Резолюция, заради която Вашингтон и НАТО направиха челна стойка, когато осъществяваха своите въздушни нападения, помогнали на ЦРУ да организираджихадисткотосваляне на прогресивното либийско правителство и да убие Кадафи.

 

Русия знае, че е обкръжена от ядрени и военни бази на САЩ. Също – и Китай. Въпросът е: Дали Русия и Китай капитулираха от страх? Или пък тяхното сътрудничество с Вашингтон е уловка, докато те подготвят свой удар срещу Вашингтон? Или пък двете заблудени правителства се опитват да сътрудничат с Вашингтон a la sanctions,[89] та да избягнат необходимостта от противопоставяне на евентуално военно нападение на САЩ срещу Северна Корея?

 

Противопоставянето на злото изисква по-голям материален потенциал и вещина. И е възможно Вашингтон да притежава повече зло, отколкото Русия и Китай разполагат с материален потенциал и вещина. Две страни, до такава степен заинтересувани да бъдат богати, че това може да им струва тяхната собствена независимост и съществуване.

 

Когато виждате такива могъщи страни като Русия и Китай да се сгромолясват в Съвета за сигурност на ООН под натиска на Вашингтон, нещо ви кара да се чудите дали различните анализи за множеството слабости на Вашингтон са реални. Ами ако са реални, ако Русия и Китай са наясно с тях.

 

Как някой може да излезе и да обясни, защо две държави, чийто суверенитет е на пътя на вашингтонската световна хегемония, помагат на своя добре известен им враг да тормози още една малка страна, още повече, че тя е в тяхната орбита на интереси? Как може Русия да се оплаква от санкции срещу Русия, основани върху нищо освен вашингтонска пропаганда, щом Русия подкрепя санкции срещу Северна Корея, основани върху вашингтонска пропаганда?

 

Русия и Китай няма за какво да се плашат от ядрените оръжия на Северна Корея. В действителност, никой не се страхува, с изключение на една страна, която атакува Северна Корея. Какво е обяснението за строяването на Русия и Китай редом с външната политика на Вашингтон против Северна Корея, когато Русия и Китай знаят, че вашингтонската външна политика е враждебна на Русия и Китай?

 

Тъкмо онзи ден Вашингтон обяви, че увеличава своето военноморско присъствие в Южнокитайско море, за да се увери, че Китай не смята Южнокитайско море за китайски, вместо за американски териториални води. Точно онзи ден бяха отправени още обвинения към Русия за намеса в изборите. Този път Facebook се оказа механизмът, с който Русия е отмъкнала президентските избори в САЩ.

 

Тези позиции, възприети от Вашингтон, са абсурдни. Но вече са станали реалност. Плашещото развитие на нещата е, че целият свят, целите Организация на обединените нации и Съвет за сигурност сега са пленени от Вашингтон в Матрицата. Изглежда даже Русия и Китай повече не могат да схванат какъв е техният национален интерес.

 

Русия и Китай работят ръка за ръка с Вашингтон към своята собствена смърт.

 

Нещата стават библейски. Вашингтон, антихристът, подкопава всичко добро на земята.

 

Зърнах избледняващ кон, а неговите ездачи са във Вашингтон.[90]

 

Цитатът, използван от автора, е от Откровение на Йоан“, което погрешно бива смятано като кастастрофично пророкуване, обозначено с гръцката дума „апокалипсис“, означаваща „откровение“. Обаче стиховете съдържат прогноза за появата и характера на комунизма:

 

И погледнах, и зърнах кон, който изчезваше, сякаш се стопява; а името на онзи, който го яздеше, беше Смърт. И на него му бе дадена власт над четвъртата част от земята, за да убива с меч, с глад и със смърт, и с най-дивия звяр на земята.[91]

 

Не аз, когото на бърза ръка и анонимно, затова безнаказано, можете да оклеветите по всякакъв начин, съм автор на гореизложените констатации. Това са размислите на американски икономист, доктор на науките и заместник-министър на финансите в кабинета на тъй уважавания от тукашната „невежа тълпа“ като „десен“ и „победител на съветската системакомунистически агент Роналд Рейгън.

 

 

 

Европейските ашкеназки евреи започнаха да имигрират в Палестина…

Повечето бяха с комунистическо-социалистическа ориентация,

някои – радикални болшевишки комунисти,

чиято цел е световно господство[92]

 

 

 

Едва ли, извън Франклин Д. Рузвелт, ще намерите по-предани и ефикасни ратаи на комунистите от него и Маргарет Тачър. Най-страшното при тях двамата, пък и при други, беше майсторското завоалиране на действията им – всъщност престъпления против свободата, независимостта, правата и истинската пазарна икономика. Нещата с провала на западната система не започнаха с тях. Но по време на управлението им бяха проведени мащабни реформи, които доведоха до световната финансово-икономическа криза, обявена през септември 2008 година, и до настоящето ново, фалшиво, противопоставяне между региони, а не просто между държави.

 

Омраза, невежество, изконно недовериетова е физическият свят на комунизма“ – изброил Карел Чапек. – „Една медицинска диагноза би казала, че той е патологичен негативизъм. Когато хора се превърнат в маса, отделният човек може би става по-податлив на тази зараза; но в личния живот тя не е достатъчна.

 

Застанете за миг до просяка на ъгъла и опитайте да забележите кои от гражданите е най-вероятно да бръкнат в своите джобове и да извадят петаче. В седем от десет случая това са хора, които сами живеят на границата на бедността. Останалите три случая са жени. Възможно най-вероятно, един комунист би заключил от този факт, че буржоазията е със закоравяло сърце. Но моят извод показва нещо по-красиво. А именно, че пролетарият притежава меко сърце и поначало е склонен към нежност, любов и самоотверженост

 

Със своята класова омраза и негодувание комунизмът иска да превърне личностите в тълпа; бедният не заслужава такова унижение.[93]

 

Знам ли?

 

Иначе, елитите и техните прислужници от политиката, тайните служби, културата, медиите, се чувстват отлично. Те винаги са действали съвместно, макар, може би, невинагиединно. Като прибавим секретността, чието було спускат преститутките, става ясно защо действията на Тачър и Рейгън, на Буш и останалите в полза на световната комунистическа революция остават незабележими и неразбираеми за масите – „невежа тълпа“.

 

На този свят всичко се плаща. Пиша това, докато узнавам за почти фаталните здравословни проблеми на Наим Сюлейманоглу. Така пожела съдбата, че бях вторият човек, научил за неговото бягство в Австралия,[94] когато още беше Наим Шаламанов. И първият, известил федерацията по вдигане на тежести и БТА. Тъпанарството над копанята при социализЪма не бе по-малко

 

Наим беше жертва на издевателство над един милион българи, много от които комунисти и милиционери, но повечетопочтени и трудолюбиви хора. БКП, Държавна сигурност, милицията, пожарната, пощите, телеграфите и телефоните, отечественофронтовците и членовете на т. нар. доброволни отряди изобщо не платиха за престъплението, което ни раздели и продължава да ни изолира едни от други. Но да не се отклонявам.

 

Нима още не сте проумели, че цялата дандания беше наложена отвън, преди всичко от Вашингтон? Имате ли представа, че това момче – дали ще е живо, докато публикувам текста – наистина е, или беше жертва. Съвсем типична за интернационалната комунистическа система. Първо го бяха направили комсомолски секретар. После имамите в семейството мунеговите баща и брат бяха принудени да си сменят имената и бяха избрали Ставри и Маври (каква подигравка!) – го подкукоросали да избяга. Това беше правилен ход. А някои са имали представа, че на живковизма му остават по-малко от три лета

 

Ала компартията, тук и в Турция, беше превърнала Наимчо в Майкъл Джексън на щангите. Това дете – на вид е като съвсем малко момченце, на ръст и като изражение на лицето – не е имало детство. Вместо това – непосилна работа и много допингбиохимическатагениалностна неграмотен и прост селяндур като „Старшията“. Прочее, като голям комунистическипатриот“, станал треньор на турския национален отбор. А децата му живеят зад граница… „Само, знайте, за парата“, писал любимия ви поет.[95]

 

Сетне славата се стовари върху иначе яките му на вид, но крехки като характер плещи на Наимчо. Пари, имоти, нощни приключения, пиянство, безкрайни празници сред отровен дим от цигари и наркотици… Ето го резултатът.

 

Това е само илюстрация, че се плаща – всичко от всички. И на мен ми се случва да се запитам: Къде беше Бог? Но бързо отхвърлям предателската мисъл от главата си. Защото Господ не е длъжен да оправя нашите човешки работи. Затова ни е дарил със свободна воля и – белким – с ум и разум. Не го ли възприемем до последната си мозъчна клетка, ще изчезнем в пропастта на комунизма. Което ще рече – в ада.

 

Да продължим към света и най-забележителното в приключилата преди дни редовна годишна Национална конференция на Лейбъристката партия на Британия. Защото тя премина под знака на борба срещу антисемитизма“.

 

Членовете на Лейбъристката партия, които правят „отвратителниантисемитски коментари, би трябвало да бъдат изритани от партията, обяви министър от кабинета в сянка.[96]

 

Министърът на здравеопазването в сянка Джонатън Ашуърт заяви пред Sky News, че партията има отношение нанулева толерантност“ по темата, след като лейбъристите отново се оказаха въвлечени в твърдения за антисемитизъм“ насред тяхната годишна конференция в Брайтън.

 

Г-н Ашфорд каза пред Sky News: „Ако хора са антисемити, ако хора отричат холокоста, това е отвратително, то е гнусно, те би трябвало да бъдат изключени от Лейбъристката партия, ако са нейни членове.

 

Нашето отношение към антисемитизма е на нулева толерантност. И днес конференцията ще гласува предложение, внесено от Еврейското лейбъристко движение, което да направи ясна нашата позиция, че антисемитизмът е отвратителен. Той е неприемлив и ние не го толерираме в нашата Лейбъристка партия.“

 

Източници от лейбъристите заявиха, че партията не е виновна за поредицата от съпътстващи събития, организирани от групи, които нямат никаква връзка с партията. [Тогава какво ги смущава и принуждава да приемат мерки?!]

 

Говорител сподели: „Лейбъристите осъждат антисемитизма по възможно най-силния начин. А миналата седмица нашият Национален изпълнителен комитет [ЦК] единодушно прие нови правила за промяна. Всички групировки в партията би трябвало да се отнасят с уважение една към друга. Няма да толерираме антисемитизма или отричането на холокоста.

 

Напрежението беше възпламенено отново в понеделник [25 септември т.г.], когато израелският писател Мико Пелед заяви на съпътстващо събитие: „Става дума за свободата на словото, за свободата на критиката и на обсъждането на всяка тема и проблем, независимо дали това е холокостът: да или не, Палестина, освобождението, целия спектър. Не бива да има никакви ограничения на дискусиите.“

 

The Daily Mail съобщи, че той е казал: „Става дума за границите на толерантност: Ние не каним нацисти и не им предоставяме един час, за да обяснят, че са прави. Не каним расисти от Южна Африка, отстояващи апартейда, за да обяснят, че апартейдът беше нещо добро за чернокожите. И по същия начин не каним ционисти това са едни и същи неща.“

 

Противоречието не е първото, в което партията е въвлечена в антисемитски твърдения. По-рано тази година членството в партията на бившия кмет на Лондон Кен Ливингстън беше замразено – но той не беше изключен от нея – след като твърдеше, че през трийсетте години Адолф Хитлер подкрепял ционизма. [Документално доказана истина; единствен обърнах внимание на събитието в тази медия.]

 

През 2016 г. замразиха членството на депутатката в парламента от Западен Брадфорд Наз Шах след като излязоха наяве нейни антисемитски постове в социална медия. А г-ца Шах се извини в Камарата на общините.[97]

 

По-късно “Sky Newsдаде думата на друг виден лейбърист, който поиска забрана за всяка критика на държавата Израел. Отнесе такива мнения към проявите на „антисемитизъм“…

 

 

 

Поначало евреите, а не италианците, създадоха онова,

което по-късно бе наречено Мафия[98]

 

 

 

Към агитката, сякаш обслужваща политическия дом на покойниците, се включиха и „десни“. Една „умница“ писа:

 

Джереми Корбин е сътворил свободно и защитено пространство за процъфтяване на антисемитизъм, предубеждения и неприязън.[99]

 

Туй то. Като в прочутата ария на Фигаро:

 

Антисемитизъм тук, антисемитизъм там; антисемитизъм горе, антисемитизъм долу[100]

 

Западните комуняги съзират някакъв „антисемитизъмнавсякъде! Пълно видиотяване!

 

Не е ли по-разумно да се вгледат в синагогата и в ционистките расистки организации, институции и центрове, които са инкубатори на националкомунизъм и омраза към всички неевреи? Уви, не ще го сторят, тъй като който плаща, поръчва музиката. И интернационалните тарикатчета, слугинчетата на хазаро-чифутския елит, се дерат с цяло гърло пеейки арията на клеветата. На смени, за да няма прекъсване. По 25 часа в денонощие, 8 дни в седмицата

 

За мен всеки, който приема юдаизма и евреите, комунистите, социалистите, фашистите, нацистите, либералите, нормално, поглъща лъжите за холокоста, търпи чифутите и комунетата да го яздат, не е човешко същество. Въпрос на ценности. Моите са човешки, а не дяволски, старозаветни, еврейски.

 

Има ли значение? При партиите да. Тъй като те са машите, с които интернационалното еврейско Братство къдри съдбите ни. В началото на тази година, благодарение на разследване на лондонския вестник “The Daily Mail”, и моя скромност показа как лейбъристите служат на Израел. Правят го за пари. Видеозаписи със скрита камера демонстрираха как представител на израелското посолство ги пазарува, сякаш са картофи[101] Колкото тук някой високопоставен партиен бандит е бил наказан, толкова и на Албиона.

 

Тези дни италиански магистрат, занимавал се с борба против мафията, призна, че тя владее цялата политическа и административна система на Апенините. Държавата може да се справи с нея, но не желае. Корупцията е проникнала дълбоко сред политиците, чиновниците, милиционерите[102] Мафиотите ги купуват.

 

Обединение. Европейски съюз. Комунизъм.

 

А на конференцията на лейбъристите в Брайтън се стигна до там, че поискаха главата на партийния шеф, марксиста троцкист и кейнсианец Джереми Корбин:

 

Джереми Корбин беше обвинен от един от собствените си депутати в парламента за това, че има щраусова стратегияспрямо антисемитизма, след като Израел беше сравнен с нацистка Германия на съпътстваща среща по време на партийната конференция.

 

Уес Стрийтинг, лейбъристкият член на парламента от Илфорд Север, направи коментарите, след като лейбъристки активисти обсъждаха изхвърлянето на еврейските групи от партията в нещо, описано от парламентариста катопризив за прочистване на Лейбъристката партия от евреи, прикрит с тънък воал“.[103]

 

Вие да видите – колко страшно! Може би заплашващо националната сигурност на Британия? Без ирония – точно така е. Помислете: Кой владее и управлява Обединеното кралство?

 

Но бурята в чашата с еврейска урина в британската Лейбъристка партия се разрази в деня, когато световните медии разпространихаужаснатановина за убийството на трима израелски стражари от палестинец. И къде е станало това? Може би в Израел?

 

Не, драги мои, на Западния бряг на река Йордан, който, съгласно резолюциите на ООН е изконна палестинска територия. Но е окупиран от Израел и на нея строят селища за еврейски заселници, най-вече идващи от бившия СССР – същинската Хазария.[104] А човечеството нехае за палестинските страдания. Вече повече от осемдесет години

 

Какво му е свободното на Запада? И по каква причина евреите са прави винаги, даже когато извършват най-тежките възможни престъплениядемоцид, унищожаване на цели народи? Нали тъкмо това направиха комунистите, повечето от които евреи – особено в СССР, Полша, Чехословакия, Румъния и Унгария. Пък и у нас.

 

Нищо ли не достига до мозъчетата на тъпанарите? Да обясня ли, особено на онези – проруските и прозападнитеантибългарските и античовешките: Товарищи, то е все едно френски маки, югославски, нека да е Титов партизанин, холандски или белгийски нелегален да е застрелял трима германски войници по време на Втората световна война. Тогава териториите на споменатите държавици са били окупирани от нацистите. С много малки изключения, лидерите на Германската работническа националсоциалистическа партия и на Третия райх са били евреи.

 

Сега палестинските земи пак са под нацистка еврейска окупация, този път от марксистката расистка държава Израелтворението на Сталин и Хитлер по заръка на Ротшилд. Ако ви се стори „конспиративна теория“, бЕгайте да учите, долни михлюзи. Утре палачинката ще се обърне и ликът на днешния палестински убиец ще краси някоя училищна стая сред редицата от портрети на героите за национално освобождениеПознато, нали?

 

Чувствам се длъжен да отворя очите на онези от британските лейбъристи, които са запазили поне малко разум и съвест в себе си: Другари, comrades, вашата партия е комунистическаменшенвишка, ако щете – социалистическа. Тя е рожба на масонските ложи, плод е на еврейското политическо завладяване и творчество в родината ви.

 

За да не се гневите толкова, нека ви успокоя с откровението на евреин, оцелял в онова, което наричате „холокост“. И то – като запазена еврейска марка. Никоя друга народност няма право да я използва. Не е възможно да речетеарменски холокост“, без да ви шамаросат и ощавят. И то – здраво.

 

Та този човек, израелец, служил в армията на ционисткиярай“ – една официално наложена и приета терористична организация, щит и меч на марксисткия, расистки режим, припомни:

 

През 1944 година, по време на истинската битка срещу Хитлер, Британската лейбъристка партия одобри план за експулсирането на палестинците от Палестина. Този план беше съвсем същият, като ранните планове на Хитлер по отношение на евреите (до 1941 г.). Планът бе утвърден под натиска на еврейските членове на партийното ръководство, много от които демонстрираха по-силни взаимоотношения от типа роднини и познати[шуробаджанащина] спрямо всяка израелска политика, отколкото консервативните поддръжници на Иън Смит[105] от същия тип „роднини и познатинякога са вършили нещо подобно. Ала във Великобритания сталинистките табута вляво са по-силни от тези вдясно. И щом Лейбъристката партия подкрепя правителството на Бегин, фактически не възникват никакви дискусии. Същата ситуация съществува в САЩ и отново американските либерали се оказват най-лошите.[106]

 

Ето какво представляват „прогресивните сили“ и то навсякъде. Що се отнася до „Бегин“, хазар, роден в Брест, Руската империя, в семейството на Зеев Дов и Хася Биегун, той се срамуваше от родното си име.

 

Бегин е членувал в Иргунтерористична организация, която през Втората световна война се сражавала срещу британците в Палестина. Бил близък до прословутата Банда на Щерннелегален еврейски боен отряд, който през 1941 година предложил на Мусолини и Хитлер да формират ционистка войска, която да оглавят в сражения срещу СъюзницитеБритания, САЩ и СССР. Смятал фашиста ВладимирЗеевЖаботински, приятел на дучето, за свой ментор.

 

Именно Менахем Дов бил ръководителят на Иргун, който заповядал взривяването на щаба на британската военна администрация, разположен в сградата на хотелЦар Давидв Йерусалим. Загинали 91 души британци, араби, руснаци и дори евреи

 

През 1948 година Менахем Дов, вече приел изопачена версия на моминската фамилия на майка си и станал Бегин, излязал от нелегалност и формирал нацистката еврейска партия Херут Свобода. Същата година отишъл в Съединените щати, където Алберт Айнщайн, Хана Аренд и други известни американски учени и културни дейци с еврейски корени, както и неколцина равини, подписали писмо, в което обрисували партията на Бегин като „терористична, крайно дясна шовинистична организация в Палестина“.[107]

 

Не били само те. Почти навсякъде смятали Бегин и партията му за фашистка, нацистка, отстояваща „расовото превъзходство на евреите“, „въвела режим на терор сред палестинската еврейска общност“.[108]

 

 

 

В Руската революция имаше еврейски пропагандисти,

еврейски организатори, еврейски терористи…[109]

 

 

 

Нищо не попречи на Менахем Бегин, на други еврейски нацисти като Ицхак Шамир, Ариел Шаронпърви братовчед на ЕрнестоЧеГевара, на Шимон Перес и Бенямин Нетаняху, да се превърнат в знакови политици, посрещани с широко отворени обятия отпрогресивните сили“ – „леви“, „центристки“, „десни“ – по целия свят.

 

Докато нещастните палестинци, които за разлика от самозваните „евреи“ имат известна кръвна връзка с юдеите от античността, още нямат държава. Независимо от решенията на ООН. Не минава ден без израелци да убият палестински – „арабски“ – мирни граждани. Но световните медии не обелват и дума. Загине ли чифут, ревът е до небесата.

 

Няма и седмица назад, откакто лейбъристкиятThe Guardian” помести репортаж от Биробиджанпървата еврейска държава в историята. Тя е основана през 1934 година от Йосиф Сталин. Цели 14 години преди официалното обявяване на Израел. Пълното й наименование било Автономна еврейска съветска република Биробиджан. Тоест, Йосиф Висарионович е създал две еврейски държави.

 

Днес там посрещат посетителите с надписи на руски и иврит. Паметник на еврейския сатрап Йосиф Сталинукрасявацентралната градска част. Край него чифутизирани хазари одумват еврейски фестивал, „организиран от австрийски дипломат и с участието на руски, американски и израелски артисти“.

 

Сенаторът в горната камара на руската Дума от Еврейската автономна област, представител на фракцията на Путиновата партия „Единна Русия“, товарищ Ростислав Голдщейн,[110] признал, че Израел използва територията, „заради близостта й с Китай, което предоставя предимства на израелския бизнес, искащ да пробие на китайския пазар“. Тъй като Биробиджан е разположен в Източен Сибир, в съседство с Китай.

 

Той сподели, че желае да създаде версия на алията – название, дадено на процеса на привличане на евреи от разселението в Израел. „Ние имаме едно голямо предимство пред Израел. И то е, че тук няма никакви стрелящи араби“, заяви той.[111]

 

За последните думи, но изречени по адрес на евреи или израелци някъде в Европа, в Канада и даже в САЩ, ще ви съдят без да им мигне окото. В Австрия и Германия пребиваването зад решетките, придружено от солидна глоба, не ви мърда. На евреите е разрешено всичко.

 

Няма кой да спре червената фашистко-еврейска чума и нейния победен марш по планетата.

 

Iudaeis rectores orbis terrarum. The Jews rule the world. Les Juifs gouvernent le monde. Der Juden regieren die Welt. Los Judíos gobiernan el mundo. La Ebrei reggono il mondo. Јевреји владају светом. Евреи руководят мира.[112]

 

Любопитното за мен е, че по-горе срещнах един променен Пол Крейг Робъртс. Не само, задето не брани американскияПатокДоналд, а главно, понеже най-сетне започва да показва по-широк мироглед и повече разум. Въпреки че не достига до ясното съзнание за наличието на проект за единно световно управление революция и комунистическа държава в истинския смисъл. Най-сетне справедливо, критикувайки Русия и Китай, икономистът показва наченки на отворено съзнание. Нищо, че още не е проумял цялостната картина. Но проглежда. Може и да се прави – за всеки случай.

 

Пол Крейг Робъртс живее впенсионерския щатФлорида. Докато вилнеел ураганът Ирма, на английски Ърма, останал без всякакви комуникации, прочел дописка на някакъв френски автор в интернет-изданието “Unz Review”. Той припомнял пророческата книга на Жан Респей от 1973 г., озаглавена „Лагерът на светците“, която споменах в предна публикация.[113]

 

Повече или по-малко, това става днес не само във Франция, ами в целия западен свят. Може би белите го заслужават. Може би то ще бъде усъвършенстване. Но фактът е, че никому не е позволено да каже каквото и да е за това. Марин Льо Пен заявява, че Франция е за французите, не за Африка и за Близкия изток. А казват, че тя и нейната политическа партия са расисти, фашисти, нацисти, понеже тя настоява, че Франция е за французите. [Ако питате мен, тя е просто комунистка, изгаряна от амбиции, та ликвидира баща си – политически; дали не е Едипов комплекс.]

 

Това е тъкмо онуй, което Жан Респай почти преди половин век предвиди, че ще се случи. Белите ще бъдат психологически неспособни да се защитават, въпреки тяхното съкрушително превъзходство във военната и икономическата мощ

 

Нека обсъдим масовата небяла имиграция на Запад. Германският бизнес поиска турската работна сила. Американският агробизнес, кланици и строителната индустрия пожелаха мексиканци като работна сила. Канада искаше население. Британските и европейските колониални власти оправдаваха своя колониализъм като предоставяха статут на граждани на своите колонии. С други думи, империята доведе до обратно нахлуване. През ХХІ век Западът преживява масова имиграция от хора, преместени от безкрайните войни на Вашингтон и от западното икономическо плячкосване. Ние ги избиваме там, затуй те идват тук.

 

Съберете заедно високата небяла имиграция с политиката на идентичност, която е създание на еврейските културни марксисти, и вече се превърна в официалната идеология на западната либерално-прогресивна левица, и резултатът е вероятен холокост на белите хора. [България ще бъде първа, както е писал любимият на масите поет; харесва ли ви?]

 

Останалият свят гледа на евреите, които се смятат като различни от белите гои, като на бели и то на най-лошите възможни. Самите изобретатели на политиката на идентичност ще бъдат жертви на своята собствена доктрина. [Да Боже, ама надали.]

 

Действително, политиката на идентичност предотвратява възможността белите хора да се припознават като такива. А ако малцина го правят, от протести срещу тяхната съдба на потенциални жертви на една политическа доктрина, способна да забърка холокост.

 

Западът е шизофренен. От една страна, продължаващото клане на тъмнокожи хора от страна на Вашингтон, подкрепян от Канада, Европа, Австралия и Британия, служат като доказателство, че Западният свят е виновен за избиването и ограбването на небели народи.

 

От друга страна, западните правителства посрещат с добре дошли и отворени обятия бежанците, които се спасяват от войните на Запада и от неговото икономическо потисничество.

 

Политиката на идентификация прави сигурно, че западните народи ще се въргалят в чувство за вина даже, докато западните правителства извършват още престъпления против небелите. Осигурявайки по този начин нарастване имигриралото население.

 

Небелите ще имат своето отмъщение. Кой ще рече, че слабоумните бели не докараха това върху себе си?[114]

 

Писах и говорих почти по идентичен начин преди доста години. Даже спираха телевизионното ми предаване заради това. И за другипрегрешения“ спрямо другарите. Какво щеше да бъде, ако не се бях родил тук и майчиният ми език беше английският, да речем?…

 

 

 

След като евреите са най-възвишения и културен народ на земята,

те имат право да подчинят на себе си останалия човешки род

и да господстват над цялата планета[115]

 

 

 

Същото. Пак щяха да ми затварят устата. Но все пак едва ли щях да се радвамна 2-3 хиляди посещения и на стотина лева признание“ месечно… Както смята и д-р Робъртс – няма нищо общо с героя от едноименната песен на “The Beatles” – съзнавате ли го или не, заслужихме си всичко: и „политиците“, и „елита“, и простаците откултурата“, и „учените“, които са учѐни, и „архитектите“, „инженернитекадри, „икономистите“, „работниците“ и „медиите“, барабар с преститутките именторите“ в тях.

 

Не се обиждайте, не е от злоба, но чалгарска Номенклатурия е затънала в тежък, лепкав, мрачен и невежествен, безпросветен провинциализъм, който я отделя от и без друго залязващия Запад. Да, навярно нейните обитатели са по-изпедепсани в щракането с разнообразни електронни дрънкулки, но като цяло са толкова неграмотни, ограничени и изостанали, загърбили всякакви интелектуални занимания и интереси, че даже настоящето равнище на развитие на роботизацията може успешно да ги замени.

 

Какво пък, както много пъти съм отбелязвал, cuique suum всекиму своето.

 

Не случайно Британия, подопечна на Лондонската квадратна миля, напуска Евросъюзановия СССР. Вашингтон вече няма значение. Никой от влиятелните вътре в семейство Ротшилдови не живее там. Затова Те поставиха бабоеба Еманюел Макрон, страдащ от Едипов комплекс, или просто незначителен, тривиален хомосексуалист, както смятат някои. Пред еврейско-иранската другарка Кристиян Аманпур той призна, че не може да има силна Франция, щом икономиката й е западнала. Не произвежда. Но щял да промени нещата

 

Те ще сблъскат неговата програма с тази на вечнатаМеркел в постепенно също залязваща Германия. В деня на тамошните общи избори телевизия Deutche Welle показа многозначителен репортаж. В него бели възрастни германки, наследничките на едновремешните бабички със сини коси, светло розови, сини и резедави маркови жилетки и свежи лица, слизащи от автобусите в Париж, Мадрид, Рим, даже София, се оплакваха от своите ниски пенсии. Едва свързвали двата края. Те са най-малко 7 милионабедни пенсионери, главно от коренните германци, заключи медията.

 

Да ги докарат тук да побитуват с нашите социални помощи, обидно представяни като „пенсии“. Да ги питам кон боб яде ли и магаре тръни сере ли! Няма да издържат и седмица и ще декларират публично своята преданост на режима на комунистката Меркел, коалираща се с други комунета

 

За всеки, изкушен от действителните политически процеси по света, неподдал се на внушенията – даже обвинениятаче е обладан от някаквиконспиративни теории“, е ясно какво мотивира поведението на Доналд Тръмп. От една страна, постигането на т. нар. американска мечта, явно превърнала се в реалност за неговото семейство, е невъзможно без подкрепата на влиятелните еврейски финансисти. Това обяснява много. Не само просперитета на Тръмпови, защото той е временен.

 

Поредицата от фалити го прави напълно зависим от еврейските банкери. Не друг, а Братството крепи американскияПатокДоналд, както в бизнеса, така и на креслото в Овалния кабинет на Белия дом. Пак същото обяснява и продажбата на неговата дъщеря Иванка от първия му брак с чехкинята Ивана на еврейско семейство катили, наречено Кършнър. Внучетата му са еврейчета. Клинтънови също продадоха щерка си Челси на богати евреи.

 

Така, както преди повече от век и половина разкри равинът на Париж Давид Драш, цитирайки някакъв тамошен евреин с фамилно име Морел:[116]

 

Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[117]

 

Няма избавление от това сатанинско зло!

 

Но една от плетките на невидимата тайна мрежа, която свързва интернационалното Братство, замислило и направляващо световната революция, лъсна с прякото си участие в онова, което наричат „руска намеса в американските избори“. Все пак нито Доналд Тръмп, нито някой от предизборния му екип, ходиха в Москва на инструктаж. За разлика от еврейскитеопозиционерина Кремъл, които периодично обикалят сградите на основните правителствени институции във Вашингтон, те са ползвали посредници. Докато „великият опозиционер на Путин“, членът на КПСС и на ЦК на Ленинския Комсомол Гари Кимович Вайнщейн или Каспаров, както е по-известен, се настани в САЩ и е на заплата в тамошни медии.

 

Какво ще кажете за британскатадемокрацияинезависимост“? Както преди години посочи един от кадърните коментатори на близкия до лейбъристите всекидневник “The Guardian”:

 

Това е мрачното сърце на Британия, мястото, където демокрацията ще умре. Извънредно могъщо и точно толкова не носещо отговорност и неподлежащо на контрол. Но се съмнявам, че един на 10 британци има някаква представа за онова, което представлява Корпорацията на Лондонското сити[118] и как действа тя.[119]

 

По същия начин само допреди две десетилетия не само американците, нищожно малко хора по земята знаеха що за творение е Системата на Федералния резерв на САЩ, тя държавна банкова структура ли е, или частна, кои са нейните притежатели и каква е ролята й във финансовия, а от там – и в политическия живот на тази страна. Колцина и днес са наясно с мрежата от т. нар. национални банки по целия свят, които са собственост на двайсетина еврейски банкерски фамилии, или са контролирани от тях.

 

Да, включително и тукашната, пък и търговските банки още от първата създадената през 1895 година в Русе от фамилията Губиделникови Българска търговска банка, сред чийто акционери личат Ротшилдови. Чак до родеещата се далечно с нея Корпоративната търговска банка, както личи от илюстрацията, изпратена ми от чудесен пловдивски симпатизант на тази медия. (Вижте илюстрацията.)

 

По нареждане на неразформирования, а само преименуван съветски Комитет за държавна сигурност КГБ, чрез Иван Костов и неговата кума Емилия Миланова, днес професорка, самата КТБ е предоставена на явно свързания с посочената секретна служба полски възпитаник Цветан Василев. Той произлиза от габровската компартийна номенклатура, но е бил член на Международния консултативен съвет на Атлантическия съвет на САЩ, където името му се е смесило с тези на световно известните евреи и масони, като финансовия илюзюнист Робърт Зелик,[120] прословутия Рупърт Мърдок, Якоб Валенберг,[121] Мартин Сорел,[122] Хозе Мария Аснар,[123] Жан-Давид Левит,[124] Алексей Молдашов,[125] и на бившия полски президент, комуниста Александър Квашневски[126].[127]

 

Няма смисъл да изброявам останалите изяви на този доскорошен галеник на алчно червената фашистка номенклатура. Но си струва да насоча вниманието ви към една дума. И тя е „мрежа“. Имам предвид невидимите паяжини, мрежовите структури на интернационалното Братство, с които то, без да усетим, е обвило и пристегнало в своята мъртва хватка планетата.

 

Предлагам кратко свидетелство за връзката на Иван Костов, на неговата кума и на Цветан Василев със съветското КГБ. Но нека осветля разказвача.

 

Днес Васил Василев Захариев е главен редактор на вестник „Телеграф“. Но започна като мен – на твърд хонорар в Международния отдел на вестник „Вечерни новини“,[128] където баща му – също Васил Захариев, завършил Deutsche Schule, но явно вербуван и станал голям комунист, беше първи заместник-главен редактор. И подлога на главния – Делчо Кръстев, който криеше фамилното си име Хаджикръстев – член на Съюза на българските национални легиони, автор на елегия по повод кончината на цар Борис ІІІ. Но също „променил се“, както смятате, че е възможно, и се преобразил в тежък и надменен комунист, член на Бюрото на Софийския градски комитет на БКП.

 

Взел за кум Владимир Бонев – по онова време председател на Градския комитет на Отечественият фронт в София. По-късно Бонев беше първи секретар на Околийския и Окръжния комитет на БКП в Кюстендил, член на ЦК на БКП и на Секретариата на ЦК на БКП, както и член на Държавния съвет. Редакционната мълва донасяше, че Делчо Кръстев, когото в шепите си иронично наричахме Хаджискръстев, понеже вечно държеше ръцете си скръстени, се хвалел как Тодор Живков бил сред гостите на сватбата му

 

И така, ето свидетелството.

 

 

 

 

 

Трудно ще откриете голяма икономико-политическа злина, причинена ни между 1989 и 2002 година от комунистите, земеделците, Държавна Сигурност под ръководството на КГБ, ЦРУ и т.н., в която Иван Йорданович Костов да не е бил замесен. Включително благополучието на такива комунистически крадци като Петър Манджуков, Георги Гергов и даже старта на кариерата на чудовищата Лиляна Павлова – министърка, внучка на шумкаря, члена на ЦК на БКП и Тодор-Живков министър Георги Павлов, и на Корнелия Нинова, издънка на селската болшевишка номенклатура в Ловешко.

 

 

 

Чалгарска Номенклатурия е територия, задръстена от червени боклуци,

техни слугинчета с разноцветни дупета

и множество идиоти с различна степен на закръгленост

 

 

 

Също така ще срещнете толкова много кръгли идиоти, които се изживяват като някакви „десни“, и мълвят с благоговение името на дупнишко-драгоманско-драгалевския циганин. Тъй като „благоприличнитеот тукашния филиал на YouTube го изтриха, специално за тях предлагам свидетелството за Костовото циганско потекло на депутата от Георги-Петрушевия[129] Българския бизнес блок Цветелин Кънчев, направено в присъствието на настоящ евродепутат от управляващите в студиото на преименувана телевизия, която беше свързана с Цветан Василев:

 

 

 

 

 

Ако не е вярно, в случай, че Дон Цеци лъже, защо Костов не го осъди за клевета? Няма нищо лошо в циганския произход. Но все пак това е страна, в която основното население все още са българите. И се предполага, че подобно на Израел, който официално е еврейска държава, нашата следва да бъде българска. А не е!

 

Нима червените боклуци, смятащи се за „десни“ и представящи се като костовисти, не знаят поне връзката на своя любимец с приватизацията наБулбанк“ – една от банките на ДС – сега превърната в най-голямата местна финансово-кредитна фирма под името “UniCredit Bulbank”. Нали голямата му дъщеря, студентствала – сещате се как – в Италия, не е свързана с тамошната “UniCredit”, дял от която беше собственост на либийския диктатор Муамар Кадафи?[130]

 

Ами Костовите връзки с днешния управител на “UniCredit BulbankЛевон Хампарцумян, проводен преди 10 ноември 1989 година в Канада, за да представлява съветска фирма, и с неговия ортак Мартин Заимов и покровителството му над двете ченгета, част от мрежата на КГБ у нас? За рода Заимови и самия Мартин съм писал достатъчно и все с доказателства.

 

Освен това, както посочва в личния си сайт самият Цветан Василев:

 

Чрез дъщерната си компания „Бромак телеком инвеств консорциум с руската инвестиционна банка VTB Capital притежава мажоритарния пакет (около 80%) от VIVACOM, бившата Българска телекомуникационна компания. Василев е Председател на Надзорния съвет и на застрахователно АД „Виктория“, част от Дженерали груп.[131]

 

Ако не сте забравили, от доста време братята Милен и Георги Велчеви, заедно с Красимир Катев, оглавяват софийския филиал на бившата външнотърговска банка на СССР под контрола на КГБ, днес наричана VTB Capital или „ВТБ Капитал“. Велчеви, произлизащи от семейство на високопоставени комунисти, родствено свързани с Борис Велчев, дойдоха от Лондон със Симеон Мадридски – уж все още цар по онова време. В британската столица те били в кръга на бившия княз Кирил и Иван Станчовпредставител на стария буржоазен елит, продал душите си на червения сатана.

 

Тъст на Георги Велчев е Стоян МарковСтенмарк“, някога най-младият комунистически заместник-министър и кандидат-член на Политбюро, първи заместник-председател на Министерския съвет, председател на Държавния комитет за изследвания и технология. Беше известен като храненик на тандема Огнян Дойнов-Робърт Максуел. В съветското Политбюро на ЦК на КПСС наричали родения в Чехословакия евреин Ян Лудвик Химан Бинямин Хох, познат като Максуел, „наш первый секретарь Лондонского обкома“ – „нашия първи секретар на Лондонския областен комитетна КПСС“.[132]

 

От години в апартамента на Огнян Дойнов в Лондон, уж подарен му от Максуел, живее Гордън Браун – лидер на Лейбъристката партия, министър-председател на Британия, преди това – финансов министър. За мрежата ми е думата…

 

Убитият от Интернационала на банкерите британски антикомунист Кристофър Стори, който беше икономически съветник на министър-председателката Маргарет Тачър, беше на мнение, че това се дължи на ленинската хитрост на Горбачов и неговото съветско Политбюро. Той беше огорчен и разочарован от премиерката, на която беше вярвал. Особено от това, че пред очите му именно тя положи усилия за издигането на Горби на международната сцена.

 

А зад Миша и Раиса личеше приведеният силует на Юрий Либерман, по майка Файнщейн, скрил кабализма си зад името Андропов. И злобната мутра на шефа на КГБ, изкривена в нещо като жлъчна, ехидната усмивка на триумф в геената. Владимирович не беше човекът на Вашингтон, а по-скоро на лондонската Квадратна миляна интернационалното Братство.

 

Стори писа:

 

Една от причините за западната слепота е пренебрежението към ЛениновияЕзопов език“.

 

Тъй че, „Езоповият езикна ленинистите изисква някакво кратко обяснение. В Предговора към руското издание на „Империализмът: Най-висшия стадий на капитализма“, (26 април 2017 г.), Ленин писал:

 

Не само бях принуден най-строго да се огранича изключително с теоретични – по-специално с икономическианализ, но и да формулирам необходимите многобройни бележки относно политиката с грамадна предпазливост, с намеци, също с Езоповс проклетия Езоповезик, към който царизмът заставяше да прибягват всички революционери, когато хващаха перото в ръцете си залегалнопроизведение[133].“[134]

 

След този пасаж Ленин добавил бележка, която гласи:

 

Езопов“ – на името на гръцкия баснописец Езоп, е термин, прилаган към иносказателен стил или за разказ със заобикалки, приети от революционерите влегалнитеиздания с цел да избягнат цензурата.“[135]

 

Това, че оттогава насам този метод винаги е бил използван от ленинистите, се вижда от езика на двусмисъла,[136] използван от Горбачов, Козирев и други съвременни ленинисти – „перестройкасе явява най-очебийният случай по темата. Съветите насърчаваха Запада да повярва, чеперестройкаозначавапреустройство“, като „икономическо преустройство“; което е така.

 

Но „перестройкаозначава и нещо напълно различно за имащите интерес“. А второто значение на думата е съвсем утвърдено: за Горбачовитеимащи интерес“ думата „перестройкаозначавапрестрояване“, все едно въввоенен строй“: тъй че това нейно скрито значение бешение се престрояваме“ с цел по-ефективно да надделеем над всички, които се противопоставят на комунизма.

 

Карл Бойс, кремълският кореспондент на изданието на Комунистическата партия на САЩ Peoples Weekly World[137] изясни факта, че случаят е такъв. Цитирайки Ленин, през май 1991 г. той писа, че „съветските ленинисти са заетис отстъпление с цел да се подготвят по-добре за ново настъпление“.[138]

 

А един от главните герои на глобалната комунистическа измама, споменатият Андрей Козирев, за когото съм писал подробно, беше министър на външните работи на Русия. Син на съветски шпионин, роден в Брюксел, където баща му бил на мисия, възпитаник на МГИМО – тоест – агент на КГБ, член на КПСС, депутат в Думата и крупен крадец, той се подвизава в Маями, Флорида. И срещу добра плата критикува Владимир Путин. Както го правят всички опозиционери на Кремълбогати комунисти. Но Западът не твърди, че подпомагайки ги щедро се намесва в руските избори

 

Западът ми е по-близък от Русия и Владимир Владимирович, но истината ми е по-скъпа.

 

 

 

Крайната цел е Лениновата:  замяната на националните държави

с колективни регионални правителства,

докато продължава изграждането

на „Новия световен обществен ред“ – световното правителство[139]

 

 

 

Нямам ни най-малка представа, дали Кристофър Стори е познавал изявленията и интервютата на Владимир Буковски. Но няма как да се въздържа и да пропусна онова, което съветският дисидент посочиЗападът беше измамен.

 

 

 

 

 

Не простиха на Кристофър Стори нито появата на тази книга, нито неговите следващи изяви – лекции, телевизионни интервюта. И го убиха. Въпреки, че произлизаше от техните среди – от богато лондонско семейство. И беше учил с Тях в колежа Ийтън и в оксфордскияChrist Church”.

 

На Владимир Буковски също не му се размина. Нищо, че и той произлиза от средите на съветската комунистическа номенклатура. Неговият баща членувал в КПСС и бил сред писателите, уважавани от компартията. Което не попречи, щом прекрачи границата, съветският КГБ да го хвърли в психиатрична клиника, а сетне и в затвора. А преди две лета британската полиция да го арестува запедофилия, когато вече беше на73 години. Смешно – болен старец, пък „мераклия“ и то за… невръстни?! Жалко не за Буковски, а за нецивилизована Британия.

 

Опитвам се да кажа, че дисиденти (защото и Владимир Буковски, и Кристофър Стори не са нищо друго, освен другояче мислещи, несъгласни със системата, от която са произлезли) могат да бъдат само такива. Онези, които нямат нищо общо със системата, биват посичани.

 

Кои бяха дисиденти у нас? Членът на БКП, активният и зъл комсомолски ръководител Желю Желев, останал си марксист? Или кръжецът около него – все от комунисти, деца на активни борци: Петко Симеонов, Георги Спасов, Румен Воденичаров, Блага Димитрова, Филип Димитров, Венцислав Димитров, Велислав Дърев, Стоян Ганев… Може би ченгетата Петър Берон, Георги Марков, Костадин Тренчев, Надка Михайлова, „да не забравяме главните редактори на демократичната преса Атанас Свиленов, Енчо Мутафов, Васил Станилов,[140] приближени социолози като проф. Георги Фотев и историци като проф. Георги Марков… И пр. И пр.[141] Или някои от политическите затворници, част от които ние с Георги Жеков популяризирахме в телевизионните си предавания, а те се оказаха от „прогресивни семейства“… Към повечето от тях поне се отнасям с разбиране.

 

Един мой близък, също дисидент с баща активен борец, обяви, че не знаел да съм имал антикомунистически прояви преди 10 ноември 1989 г. Вярно е, макар не напълно. Но да приемем, че е прав. Не отричам.

 

Тази дата ме завари безработен и тежко болен. Според някои – безнадеждно, понежедобратасоциалистическа здравна система не бе в състояние да ми постави диагноза. Беше й необходима рентгенова снимка. А през есента на 1989 година в поликлиниките нямаше плаки за да бъде направена такава. Не разполагах с връзки в болниците, макар мой съученик и нявгашен близък приятел да беше шеф вПирогов“. Още преди да навърша 30 тихо се отдръпнах от него, когато узнах, че е бил вербуван. Впоследствие го назначиха за министър

 

И така, можеше ли някой като мен да дисидентства? Само насаме (което не се смята), в кухнята с жена си или обратното, и пред близки, на които вярва. Или ако беше ненормален, загубил чувство за самосъхранение.

 

Няма да намерите някой, който да каже, че не съм бил критичен към системата. Естествено – пред близки. Трябва да призная – и пред колеги, когато това още беше опасно. Но дори те, които бяха в БКП, през осемдесетте вече проявяваха недоволство, особено от Живков. Но принадлежността на партията или на нейните служби ги охраняваше.

 

Да, нямах видими антикомунистически прояви. Нямаше кой да ме спаси от репресиите. Моите родители ме възпитаха в страх и притворностда не говоря никъде онова, което чувам у дома. Такива като мен имаше доста. Сега май са на изчезване.

 

Затова, когато стана ясно, че няма да арестуват и съдят, тоест – подариха ни свободата, се заклех: няма да се откажа от нея и от правото да изразявам онова, което мисля. Отдавна не ми пука дали ще ме смачкат. Нека. Не ще отстъпя.

 

Затова не се срамувам от миналото си и мога да гледам спокойно хората в очите. На първо място – най-близките ми. А те знаят, че не предадох никого, включително и себе си.

 

Докато въпросният ми критик, който ме познава едва от четвърт век, наистина е дисидент. Не само пред мен, на всеослушание пред телевизионните камери е разказвал, как се е срещал с Желю Желев, създавал е организации, разигравал е ченгетатаБезпроблемно се е обаждал в радиоСвободна Европа“, когато мен ме уволниха за съвсем невинни от днешна гледна точка размисли. Изобщо, системата не е била толкова страшна, както ми заяви в очите той и още двама като него на един мой имен ден.

 

Ето какво сподели политическият затворник Янко Янков по тази тема в телевизионното ми предаване:

 

 

 

 

 

Ако не са били назначени за дисиденти, въпросните люде са израснали като вътрешна част от системата. Били са сред номенклатурата. Партийните билети на техните родители са били бронята, която ги е предпазвала от унищожение. Нямаше кой или какво да защити такива като мен. Мога да говоря единствено от мое име: притежавах чувство за самосъхранение.

 

 

 

Дисиденти ли? Печалната истина е, че

който бие камбаната, не може да води шествието

 

 

 

Предлагам друг пример за точно такъв дисидент в СССР, преминал през преизподнята на съветската концлагерна империя ГУЛаг. И все пак със съвсем различна съдба от тази на домораслите ни назначени партийци, възнегодували срещу ръководителите си, които Москва и Вашингтон назначиха за… „опозиция“.

 

 

 

 

 

Дано сте схванали какво исках да разкрия.

 

Дали обърнахте внимание на веселото настроение и кокетниченето, с което младежите приемаха разказа, всъщност съдръжащ една от стотиците милиони човешки трагедии не само в СССР, а в целия източен блок? Така, от шега на шега, ни водят към забвението и ни поробват. Никой не вярва на историите за ужасите. Даже много от наследниците на жертвите забравят. Махат с ръка – това е минало. Има и такива, които се плашат. Защото старитеуроди парторзи, профорзи“, са си по местата и властват катокапиталисти“, „демократичниуправници

 

Техните деца вече не следват в Свободния университет, наричан ВИИКарл Маркс“, във ВМЕИЛенин“ или във ВИФГеорги Димитров“. Учат в Харвард и Йейл, в Оксорд и Кеймбридж, в Хайделберг, Париж, Виена… Повечето остават – „успели“, казват. Лесно е с пари на партията и Държавна сигурност. Те са клетки на съветската система, приспани на Запад. Които будилникът на световната революция рано или късно ще вдигне на крак.

 

Кристофър Стори, Владимир Буковски и коментаторите като тях или не знаят, или не са в състояние да проумеят съществуването на онова, което чудесният Дъглас Рийд[142] нарече “The Grand Design” – „Големия план“ – единната световна държава. Или ги е страх да го споменат. Менне

 

В този план СССР винаги е играл централна роля. Но нито той, нито която и да е друга страна, са изпълнявали главната. Тя е запазена за интернационалното Братство, за онези с най-големите интереси, за истинските творци на световната революция, ако ме разбирате.

 

А прословутият лондонски център, за който отворих дума, е ръководен от т. нар. Корпорация на Лондонското сити, чието официално название е Кметът и общата маса, и гражданите на Лондонското сити.[143] Както знаете, на това място е съсредоточена една от двете най-могъщи дивизии на интернационалната финансова армия под командването на семейство Ротшилд.

 

Какво е това? Привидно е еквивалент на местен общински съвет, носещ отговорност за малък лондонски район, известен като Квадратната миля. Но както се хвали неговият website, „City of London е уникален сред местните власти“. Така е, ха на бас. В Квадратната миля има 25 административни единици. В четири от тях на деветте хиляди души, които живеят в техните граници, е позволено да гласуват. В останалите 21 гласовете биват контролирани от корпорации, повечето – банки и други финансови компании. Колкото по-голям е бизнесът, толкова по-голям е вотът: компания с 10 работници получава два гласа, с повече служители 79. Не работниците решават как да бъдат подадени гласовете, а началниците, коитоназначаватработниците. Плутокрация, чиста и проста…[144]

 

Съществуват четири нива на избрани представители в Корпорацията: обикновени съветници, управители, пристави и Лорд Кметът.[145] За да се класирате на някоя от тези служби, трябва да сте свободен човек от Лондонското сити. А за да станете свободен човек, следва да бъдете одобрени от управителите. По-вероятно е да се класирате, ако членувате в търговските дружества на Ситито: средновековни гилдии, като например почитаемата компания на амбулантните търговци, на джебчиите и на касоразбивачите.

 

За да станете пристав (шериф), трябва земевладелците да ви изберат сред управителите. Как ставате част от компания на земевладелци? Даже не питайте.

 

За да станете Lord Mayor, „трябва първо да сте служили като управител и пристав. И следва да се сдобиете с подкрепата на и да получите одобрението на Съвета на управителите и на земевладелците“. Също така трябва да сте ужасно богати, тъй като се очаква Лорд Кметът дададе свое дарение от неговия/нейния частен ресурс, заплащайки разходите за една кметска година“.[146] С други думи, това е мрежата на мъдреците.

 

Помислете за всички тези тори, сплашващи и пухтящи за провала на демокрацията в профсъюзите. Сетне помислете за тяхното кънтящо мълчание относно демокрацията в The City of London.

 

Настоящият [2011 г.] Lord Mayor на Лондон Майкъл Бейр[147] се прочу в Ситито като главен изпълнителен директор на Spitalfields development group, ръководеща едно противоречиво и рисково търговско предприятие, в което Корпорацията притежава контролния пакет от акции, въпреки че то се намираше извън границите на нейната власт. Това илюстрира друга уникална характерна черта на Корпорацията. Тя притежава огромен ресурс от налични пари, които може да харчи, както желае, без демократичен надзор. Също така, като разширява грамадната си недвижима собственост, тя използва тези пари за лобиране в полза на банките.

 

Website-ът на Корпорацията ни казва, че ролята на Лорд Кмета еда отваря вратите на най-високите равнищаза бизнес. За тази цел тойподкрепя ценностите на либерализацията“. Либерализацията е онова, което банкерите наричат дерегулация: процесът, който предизвика финансовата катастрофа.[148] Корпорацията се хвали, че „внася в парламента законопроекти, които са от специален интерес за Ситито“. Такива, като банкова реформа и регулация на финансовите услуги. Тя също така организира „обширни партньорски действия с мозъчни центрове, като настойчиво пропагандира схващанията и необходимостта от финансови услуги“. Но това не е и половината от всичко.

 

Както Никълъс Шакстън обяснява в своята увлекателна книга „Острови на съкровищата“,[149] Корпорацията съществува извън множество закони и сфери на демократичен контрол, които управляват останалата част на Обединеното кралство. The City of London е просто част от Британия, над която парламентът няма никаква власт.

 

От един ракурс, Корпорацията действа като по-висша инстанция: тя налага на Камарата на общините лице, наречено remembrancer:[150] официален лобист, който седи зад креслото на Спийкъра [председателя по нашему] и обезпечава  нещата така, че каквото и да мислят нашите избрани представители, правата и привилегиите на Ситито да бъдат защитени. Властта на лондонския кмет спира пред границите на Квадратната миля. Като в роман на Чайна Миейвъл,[151] има два града, един от които трябва да се прави, че не вижда другия.

 

Няколко правителства се опитаха да демократизират Лондонското сити, но всички, заплашени от неговото финансово могъщество, се провалиха. Както изплака Клемънт Атли,[152] „отново и отново виждаме, че в тази страна съществува още една власт освен онази, която има своите места в Уестминстър“.[153] Ситито използваше това свое забележително положение, за да се установи в нещо подобно на офшорна държава, с тайно правосъдие, което контролира мрежа от таксови райски къщи в териториите, подвластни на короната, и на отвъдморските територии.

 

Тази автономна държава вътре в нашите граници е в положение да пере престъпно придобити пари на олигарси, клептократи, гангстери и наркобарони. Както посочи френската разследваща магистратка Ева Жоли, „тя никога не е предоставяла дори най-малкото късче от полезно доказателство на чужд прокурор или съдия“. Тя лишава Обединеното кралство и други нации от техните законни данъчни приходи.

 

Освен това направи почти невъзможна ефикасната регулация на глобалните финанси. Шаксън[154] показва как отсъствието на подходяща, действена регулация в Лондон позволи на американски банки да избягват правилата, наложени от тяхното собствено правителство. Разюздената търговия на AIG[155] се вършеше в САЩ, но екипът, отговорен за нея, беше инсталиран в Ситито. Lehman Brothers[156] не би могла да получи одобрение на своите съмнителни транзакции наWall Street. Затова тя използва лондонска юридическа фирма. Нищо чудно, че сега свещениците се продават, съгласно плана за прогонване на паството. Днес Англиканската църква просто работи с Мамон; тя се съешава и слива с Вавилон.

 

Ако някога сте се двоумили, дали Британия се нуждае от писмена конституция, не се колебайте повече. Представете си клаузите, които изискват да бъде запазен статутът на Корпорацията. „Лондонското сити ще остане извън властта на парламента. На местни и чуждестранни банки ще бъде разрешено да гласуват, сякаш са човешки същества. А броят на техните гласове ще надхвърля онзи, на подадените от хората. Избраните представители на Корпорацията ще бъдат предпочитани от хора, смятащи ги за приемливи от страна на група средновековни гилдии

 

Привилегиите на Корпорацията не биха могли да издържат на такъв обществен натиск. Това, може би, е една от причините, поради които една писмена конституция на Обединеното кралство остава далечна мечта. Властта на Корпорацията помага да обясним защо регулирането на банките е съвсем малко по-добро от времето преди срива. Защо няма ефикасни юзди за обуздаване на заплащането на техните ръководства и на премиите им. И защо поредица от правителства не успяха да въздействат върху данъчните райски места в териториите, подвластни на Британия.[157]

 

Изминаха повече от шест години, откакто тази публикация уж трябваше да отвори очите на британците. Нищо не е помръднало и на йота в Обединеното кралство Британия и Северна Ирландия. Само, за да удовлетвори желанието на семейство Ротшилд, чиито главни колена се намират на Албиона, организираха два референдума за членството на страната в Европейския съюз. На първия, за да изглежда по-автентично, стремящите се към независимост и запазване на лирата стерлинга, уж загубиха. Вторият приключи с нищожна победа за тях.

 

Предстои Джейкъб Ротшилд да спечели облога срещу Брюксел и облога за 200 милиона лири.[158] (Вижте илюстрацията.) За него сумата може да представлява джобни пари. Но властта, която може да упражнява, притежавайки собствена политическа структура вътре в Британия, настина има значение.

 

Не сте и подозирали за тази status in statu държава в държавата, както Достоевски нарекъл евреите в Русия.[159] И почти никой англичанин, шотландец, уелсец, ирландец не знае за нейното съществуване. Демокрация

 

 

 

Живеем в света на измамата, а в него лъжата е „истина“,

а истината – „конспиративна теория“

 

 

 

При Тръмп работата се оказа по-дебела, а онези, които поеха по следите в интернационалната еврейска мрежа, стигнаха до връзките на конспирацията чак със Сталин. Но тези неща ще разгледам в друга публикация в рамките на… „конспиративните теории“.

 

Впрочем, добре да помислите над темата, дали е възможно западните коментатори, даже най-честните и осведомените, да обхванат проблема със съдбата на човечеството в неговата цялост? За себе си съм убеден – няма как. Те страдат от доста недостатъци и дефицити.

 

Например, не познават реалния социализъм и тоталитарните управления. Липсва им опит. Не са пребивавали в тях и не са ги изпитвали на гърба си. Към това да добавя, че не знаят руски език – изключително предимство на колегите им от моето поколение на Изток. Признавам, че по-рано го отхвърлях, но сега се убеждавам, че помага. Въпреки анекдотичния случай с първия ми англо-руски речник, който съм разказвал.

 

Купих го от някогашната руска книжарница на столичния булевард „Витоша“ на ъгъла с улица „Алабин“. Струваше 2,72 лева, помня го до днес. Обемист и тежък том, съставен от Владимир Карлович Мюлергерманец, роден в Русия, прочут руско-съветски лингвист, лексикограф, шекспировед, преводач. Преподавал в Ленинградския университет. Доволен, свървам по родната ми уличка, когато ме среща един от големите, както ги наричахме, десетина години по-възрастен от мен. Хвана ме, и задавайки ми въпрос какво съм си купил, изтръгна книгата от ръцете ми.

 

Засрича. Когато прочете заглавието, почесвайки се по темето, попита сякаш себе си: „Я, че руснаците имат ли думи?

 

Нямат. Всички са от средновековния български. Целият им т. нар. език е наш, силно замърсени с чуждици. Но туземните ни тъпанари няма как да го знаят. Иначе, съмахленецът ми мечтаешеда целуне свещената германска земяи успя

 

За разлика от западняците, ние учехме техни езици. Някои от нас. Следосвобождениетовзехме да опознаваме и начина им на живот не само като туристи. Връзките ни с онзи свят – поне моите – бяха не малки, за разлика от СССР, където клоняха към кръгла нула. Поддържахме ги по всевъзможни начиниприятели, съученици, познати, по един или друг легален начин заживели отвъд желязната завеса. Най-често – чрез бракове. Освен това част от нас бяха многократно по-любознателни от ленивите западни жители.

 

Невъзможността сами да вършим неща, които ни бяха интересни, ни превръщаше в ерудити. Четяхме много. Не пропускахме малкото американски и западноевропейски филми. Посещавахме двете архивни кина в СофияБИАД[160] и „Солунна тогавашната улица „Васил Коларов“, сега „Солунска“. Ходехме на театър. Рядко пропускахме художествени изложби. Обсъждахме културните явления, спорехме, като не пропускахме и да танцуваме и да се веселим. Какви купони вдигахме! Рокът беше влязъл в кръвта ни като начин на живот. Това спаси мнозина от генерацията ми от продажбата на душите им. На някои, явно не на повечето, които също харесваха поне музиката. През 1967 годинаЩурцитесвириха на бала на единствената английска гимназия, а не на нашето училище. Макар, живеейки в центъра, неизбежно да се смесвахме с дечицата на средната и низша номенклатура

 

Поне моят живот премина в такава среда.

 

За първи път усетих разликата в разговор със спортен журналист от лондонскияThe Times”, мой връстник, който отразяваше само върховите състезания по лека атлетика. Материално не можехме да се сравняваме. Сравнен с мен, той беше заможен. Като познания го пердашех, въпреки неговите справочници и алманаси…

 

Опитвам се да обясня, че добрият и лек живот на Запад превърна хората там в нещо, подобно на онова, описано от Пол Крейг Робъртс. Отново ще се позова на него, понеже ми допада промяната му, която очаквам да продължи и да се развива. По темата законспиративните теории“. Пък и малко се лаская – все пак заместник-министър на финансите в правителство на САЩ да ме догонва. И така…

 

В Съединените щатиконспиративна теорияе названието, дадено на обяснения, които се различават от онези, дето служат на управляващата олигархия, на елита или на онези, наричайте ги, както искате, които определят и контролират дневния ред и всички планове, и обясненията, подкрепящи техните проекти.

 

Самите обяснения, налагани ни от управляващата класа, са конспиративни теории. [Колко пъти съм го заявявал?] Нещо повече, те са конспиративни теории, проектирани да укрият истинската конспирация, която нашите управници ръководят.

 

Например, официалното обяснение на 11 септември 2001 г. е конспиративна теория.[161][162]

 

Няма смисъл да продължавам. През годините ми се изтъркаха езикът и пръстите да повтарям това. Малцина ме разбраха. Отново казвам: западните коментатори не са в състояние да обемат целия пейзаж. Никога не говорят за комунизма. Как да искаме да го обсъждат?!

 

Но някакъв нацизъм, чиито тлеещи въгленчета са поддържани пак отонези, които определят и контролират дневния ред и всички планове“, постоянно бодат очите им. Посочете ми денонощие, през което във влиятелните медии на Запад да не са обнародвали материали за евреи, за холокост, заантисемитизъм“ и занеонацисти“.

 

През това време военните престъпления продължават в Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Сомалия, Йемен, МалиДотегнало ми е от изреждането им. Но не и от милионите жертви в тези конфликти. Тях ги споменават твърде рядко и с половин уста. И забравят за демокрацията. Тя е такава, единствено, когато им служи. Референдумите в Каталуня и иракски Кюрдистан са лоши. Нищо, че народите ги искат. Какво значение имат хората? Важното е да се спазва буквата на закона.

 

Кой го е съставял и в чия полза? Да не есвещен“, недосегаем и непроменим като скрижалите на литературната приказка за Моше Мойсей, които важат само за всички, но някои могат и да не ги спазват. Кютек, арести и заплахитова предложи Мадрид на Барселона. А внай-големите демокрации“ вече арестуват не заради стореното, а по съмнения и подозрения. Кой казва, че правото е наука?

 

Ето пример.

 

Четирима предполагаеми членове на забранената неонацистка група Национално действие[163] са били арестувани по подозрение за подготовка на терористичен акт.[164]

 

Демократичнатамярка е била предприета вдемократичнияБирмингам, вдемократичнотоКралство Британия и Северна Ирландия. Полицията заявила, че младежите на възраст между 22 и 32 години са били окаушенипо съмнения за терористични нарушения“.[165]

 

И тези ни учат на свободаидемокрация“?

 

Гледали сме по филмите, че така действат милиционерите и мафиотите, които сътвориха симбиозата, наречена „организирана престъпност“. Докато България е била държава септември 1944 година това явление е било непознато в нея. После…

 

Сетне другарите фабрикуваха процеси, пъхаха и подхвърляхадоказателства“ в джобове и домове, и зорлем привиквахасвидетели“, за да се разправят с българския елит, с мислещите и предприемчивите хора. Остана това, което сме… А по света?

 

Да сте чули или видели, да сте прочели някой да се е заел с комунистите? Все пак, за кой ли път изтъквам: Да приемем, че националсоциалистите – подчертавам: социалистите – т. нар. нацисти, носят вина за отнетия живот на 10, нека да са 12 милиона души. Ами комуниститетехните бивши съюзници, изтребиха повече от 100 милиона![166] Което не пречи комунистически партии да съществуват из целияцивилизовансвят във вид на легални клетки за подривна дейност и революции. Докато нацистките са преследвани навсякъде.

 

Не сте ли се запитвали защо? Каква е причината. След като е известно, че родителите и на едните, и на другите, са били ционистки евреи. Това се отнася и за останалите идеологии, объркали света през последните два века.

 

Като ударим калема, теглим чертата, излиза, че светът е комунистически. Човечеството се движи към комунизма.

 

И още нещо. Сегашният световен ред води война против християнството. Тя е отколешнаот самата му поява. Затова синедрионът е назначил убиеца на християни Шаул от Тарс, фарисей и измамник, да създавахристиянскацърква.

 

Нека духовенството върви под вашите знамена, като продължава да си въобразява, че се движи под хоругвите на Апостолската църква. Разпрострете вашата мрежа до самите олтари, оплетете нейните семинарии и манастири, обсадете апостолския престол с наши другари. Тогава в митра и одежди ще проповядвате революция, вървяща с кръст и хоругва в ръка.[167]

 

Както формулирал в надгробната си реч на погребението в пражките еврейски гробища равинът Рейнхорн:

 

Хиляда и осемстотин години продължава борбата на израелския народ за световно господство, което е било обещано на Авраам, но е измъкнато от него с кръстаНародът на Израил обаче, не е подложен на унищожение. След като е разпръснат по цялата земя, то и цялата земя трябва да му принадлежи[168]

 

И продължил със заповедта евреите да се откажат от своята традиционна ненавист към образованието и науката. И да започнат да изпращат децата си да учат най-вече в три направления: първо – медицина, за да владеят здравето на гоите. Второ – право, та да контролират и дори държат имуществото на неверниците. И трето – изкуствата – за да разполагат с духовността на неевреите.[169]

 

 

 

Евреин, който убие неверник,

е виновен само за прегрешение спрямо небесните закони,

но не подлежи на наказание от съд[170]

 

 

 

В края на август възникна скандал с опаковката на гръцко сирене, в която е използвана фотография от известната черква „Свети Анастасийсъс сините кубета в селцето Ойя на егейския остров Санторини.

 

Само че… еврейската верига от магазини за хранителни стоки “Lidlбеше настояла производителите да премахнат кръстовете, увенчаващи куполите…[171] (Вижте илюстрацията.) И „силно религиознитени комшии кандисали. Което издаде на кой бог се кланят. И в технитедушижалки, плачевни суеверия, ако изобщо ги има даже и тях“.[172] „Християнството“ им опира до „външни напластявания: и черквите – някакви средновековнитреби“,[173] сборище за суетните или за онези, които избягват другите театрални салони. Например честват Великден непременно опирайки до гуляите с прясно заклани агнета?! Все едно се тъпчат с Христовата плът.[174]

 

Самата идея черква да украсява опаковка е ако не богохулна, поне блудкава и неуважителна спрямо близо 2 милиарда земни жители, смятащи се за християни. Но защо в рамките на примитивната си представа за реклама посегнаха на кръста?

 

Кои сили водят война срещу Исус Христос и верните последователи на неговото учение? Дори – против неговия изкривен вариант, еретично определян като „християнскацърква?

 

Като вземем предвид кои са създателите на ислямаравините от градчето Ятриб или Ясриб, известно като Медина, където се пръкнал неграмотният дегенерат Мохамед, женен за еврейска вдовица с 12 години по-възрастна от него,[175] както и несекващата битка на евреите срещу всичко християнско, нещата се подреждат, както парченцата в детска мозайка – пъзел – на съвременен „български“.

 

Да попитам комунягите и техните отроципрестъпници по наследство, по ген, самообявяващите се заевроатлантици“, какъв е режимът в Пекин? Колко от вас знаят, че комунистическата Китайска народна република – държавата на диктатурата на пролетариата, гробокопач на капитализма, притежава най-малко 20 на сто от икономиката на Запада, включително САЩ? Ще изредя няколко всеизвестни корпорации.

 

Например автомобилната “Volvo”, някога шведска гордост, или свързаната с колите италианскаPirelli”. Който притежава климатик от популярната у нас китайска марка “Haier” трябва да има предвид, че това до голяма степен е продукция на проектантите от доскоро американската “General Electric” и по-точно от фабриките за домакински електроуреди. Също “Hoover US”, която направи популярни хладилниците, готварските печки и перални “Whirlpool”. Тази марка вече окичва продукти, произведени в Хонконг.

 

Китай купи американските производители на алуминий “Aleris”. След нюйоркския хотел „Waldorf Astoria“, смятан за ролс-ройс в този бранш, посрещал крале, президенти, всевъзможни „звезди“, но вече китайска собственост, както и прочутото списание за пари и богати люде “Forbes”, вече и веригата от луксозни страноприемници “Starwood Hotelsпремина в ръцете наAnbang” – пекинска държавна фирма. Също китайски са довчера американскитеSmithfield Foods” за храни, “Ingram Micro” за електронни компоненти, строителният гигант “Terex Corp.”, световно известната “Motorola Mobility”, производителите на свинско и колбаси “Smithfield Foods”, корпорациите от развлекателния бранш “AMC Entertainment Holdings” и “Legendary Entertainment Group”.

 

От доста време е китайска и компанията, произвеждаща фамозните лондонски таксита “The London Taxi Company”. Също – прочутите шивашки фирми “Cerruti” – по-рано италианска, “Gieves & Hawkes” – британска, “Weetabix” – най-голямата английска компания за производство на храни от зърнени продукти – пшеница, ръж, царевица и т.н., швейцарската корпорация за изкуствени торове, пестициди и други препарати за селското стопанство “Syngenta”, познатата и у нас (от курорта „Русалка“ някога) туристическо-ваканционна фирма “Club Méditerranée” SA, а 13 на сто от Groupe PSA – PSA “Peugeot Citroën”, са китайски. Засега толкова.

 

Гръцкото пристанище Пирея всъщност е… китайско. Само през първите 9 месеца на 2016 г. КНР придоби 24 крупни германски компании.[176] Предстои приключването на сделката, с която фирмата “China Merchants Port” – „Китайско търговско пристанище“, ще придобие второто по големина пристанище на Бразилия.[177] Зад покупката личат интересите на семейство Ротшилдосновен чужд инвеститор в комунистическата Китайска народна република.

 

Но в началото на септември т.г., срещу 9 милиарда доларачастният китайски конгломерат “CEFC China Energy” (CEFC) се сдоби с 14 процента от Роснефт“, в която акции има ивеликият опозиционерНавални… Дотогава [178]

 

Този дял от корпорацията беше собственост на регистрираната в Швейцария фирма “Glencore”, основана от покойния еврейски интернационален мошеник Марк Рич. Неотдавна, на въпрос относно помилването на някакъв областен шериф, обвинен в расизъм, президентът Доналд Тръмп даде примери за по-тежкипровиненияна свои предшественици. И започна именно с Марк Рич, когото в последния си ден като наемател на Белия дом Бил Клинтън помилва. Чифутът беше осъден за далавери и за нарушаването на ембаргото над търговията с ирански и иракски петрол.

 

У нас Марк Рич беше нашумял покрай връзките си с елита от слугинажа на БКП-БСП и варненския консорциум на столетницата, познат като ТИМ. „Тюленитеот Добри-Джуровата БНА бяха партньори на Рич при вноса на ирански и иракски петрол за преработка в тогава още държавната компания „Нефтохим“ – Бургас. Нефтената рафинерия, която и досега измамно представят като построена за да преработва единствено съветски – днес рускипетрол… Фирмата “Glencoreвнасяше у нас или изнасяше от тук – забравил съм и не ме интересува – пак през БСП и нейната ТИМ, пшеница в рамките на програмата „Петрол срещу храни“.

 

За никой осведомен не е тайна, че зад Марк Рич прозираха интересите на Ротшилдови.

 

Другият съсобственик на общия дял от 14,16 на сто от Роснефт е Катарската инвестиционна служба (QIA) – независим инвестиционен фонд на сочената с пръст от Израел, САЩ, Саудитска Арабия, Бахрейн и съседните Обединени арабски емирства богата авторитарна диктатура в Персийския залив.

 

Ако си направите труда и погледнете илюстрацията, ще ви стане ясно донякъде, къде и в какви сфери е вложил огромни парични суми комунистическият режим в Китай.

 

Игор Шчечин, главният изпълнителен директор на „Роснефт“, близък приятел на руския президент Владимир Путин, заяви пред руска държавна телевизия, че сделката е подбудена от желанието на Glencore и на QIA да намалят обременителните за тях погасявания на задълженията си. Шчечин каза, че Glencore и QIA са били съпритежатели на дял от Rosneft, който са закупили през декември 2016 г. със собствени средства, заплатени в брой. Докато са финансирали продажбата чрез кредит. След продажбата Glencore сподели, че ще продължи да притежава около 0,5 на сто отРоснефт“, при 4,7 процента остатъчна собственост на QIA

 

Шчечин обяви, че е доволен да има китайски представител в главния руски производител на петрол. И че CEFC е добре дошла, за да участва като основен партньор в проектите за добив на нефт, особено в Източен Сибир.[179]

 

Може би не знаете, но Съветска Русия още не е в състояние да произведе солидно и надеждно оборудване за добив на петрол въобще. Работи изключително с вносни съоръжения, главно от САЩ. Американците се опитват да извиват ръцете на руското правителство, което, изглежда, се е взело прекалено на сериозно и се опънало на господарите си отсветотобанкерско семейство. За разлика от Пекин, който – сигурно се надяват Шчечин и водещият го офицер Путинможе да заобиколи Ротшилдови и да се включи с доставки на средства за добив на нефт при много ниски температури.

 

За мен тъкмо този нефтодобив  е причината за т. нар. глобално затопляне. Преди повече от 20 години, по команда откъдето трябва, Съединените щати предизвикаха промяна на прецесията. (Сами търсете обяснение на понятието.) Което доведе до облекчаване на климатичните условия в Сибир с цел използване на несметните подземни богатства, лежащи недокоснати в недрата на тази обширна територия.

 

Междувременно, назначиха предшественика на Меркел на канцлерския пост в Германия Герхард Шрьодер за председател на Съвета на директорите на все още поддържащата измамата, че е държавна най-голяма руска петролна корпорация „Роснефт“…[180] (Вижте илюстрацията.)

 

Схващате ли? Да продължавам ли?

 

Да се разберем: Китайската народна република не е само най-голямата по броя на своите жители страна на земята. Тя е най-голямата официално представяща се като комунистическа държава с еднопартиен режим.

 

Неусетно пак стигнахме до „милатаНаталѝ Нугайрѐд.  И с онова, с което започнахме – кък „глобалната власт се премества към Азия“.

 

Тя си е спомнила (евала!) какпрез 2012 г. чиновник от правителството на Обама й казал колкоскучначувства Европа и колкозавладяващае Азия“.[181] Сиромах. Редовните ми читатели ще се сетят, че по онова време и даже по-рано научаваха от тази медия за конкретната промяна в направлението на американската външна политика към Тихоокеанския район.

 

Как ли би тълкувала camarade Нугайрѐд най-новия план на Еманюел Макрон за реструктуриране на Европейския съюз? Който е за разтурянето на този съвременен СССР. Според проекта на кандидата на Ротшилд“, както наричат френския президент, (вижте илюстрацията) еврозоната следва да прерасне в европейска държава. А членките, приети в трите следващи вълни – Полша, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, България и Румъния, Хърватияда вървят на майната си, казано учтиво. Берлин и Париж постоянно да се дърлят за непостижимо надмощие. Британски консерватори – комунисти меншевики – го квалифицираха като „авторитарен кошмар“.[182]

 

Дали това има нещо общо с Ротшилдови?

 

Е, къде отива антикомунизмът на Запада? Никога не е съществувал. От най-малко 200 лета този Запад крие под лъжливото понятиедемокрация“, евфемизъм за болшевишка диктатура, своя истински комунистически лик. Той е толкова комунистически, колкото и Китай. Външно – по-малко от Северна Корея. Обаче в рамките на елементарния битов материализъм, макар по-свободни, например САЩ са държава на доста по-масова бедност от привидния си антипод Северна Корея.

 

Не в допълнение, а като подробност: всеки специалист, поддържащ или обслужващ сервизно съвременни компютри, телевизори или други уреди от този вид, ще ви рече, че днес китайско означава качествено. А значителна част от продукцията с етикетиMade in China”, особено в леката индустрия – текстил, конфекция, трикотаж, обувки – се произвежда в Северна Корея.[183]

 

С други думи, като купуваме китайски стоки, подкрепяме икономиката и на Северна Корея. „Най-големият врагна Пхенян, който е отседнал временно във вашингтонския Бял дом, има фабрика за вратовръзки и мъжка конфекция в комунистически Китай. Нищо чудно новопокръстениятантикомунистТръмп с име на анимационен паток, всъщност да работи за севернокорейците. Както подири взаимната изгода с тираните в Бакустолицата на една от най-отвратителните комунистически сатрапии Азербайджан.

 

 

 

Seres et primi Iudaeorum ordinem in mundo vivit[184]

 

 

 

Цяла сага, за пореден път с комунистическа окраска и аромат на евреи, определена от някои като „най-катастрофалната далавера на Тръмп изобщо“,[185] която отлагам за по-добър случай.

 

Ангела Меркел също е в кюпа. Подробностите и по тази тема остават за друг път.

 

Междувременно, на пръв поглед като опозиция на Тръмп и на неговата неизвестно каква политика, ако изобщо съществува някаква стратегия в чекмеджето на бюрото му или в неговия оскъден по обем ум, опитват да възкресят БРИКС?

 

Я си представете какво ще стане, ако създадат и военен блок, към който се присъедини и Турция, след евентуално напускане на НАТО? Тя вече се въоръжава с американски ракети. Ердоган се състезава с Нетаняху за наградата „най-много коленичения пред Путин“. Тогава САЩ, Британия и Франция ще си играят на шикалки – пардон – на велики сили. А три от петте най-силни армии в света и три от най-големите производителки на оръжие ще се окажат в БРИКС и неговата военна организация. Как ви се струва? Невъзможно?

 

Не вярвахме, че съветската система ще се разпадне, а ето – вот вам

 

На срещата на върха на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южноафриканската република, проведена в началото на септември того в китайския град Сямън, изненадващо за марксист, домакинът Си Дзинпин – генерален секретар на КПП, обяви, че групировкататрябва да рекламира и разпространява либерализация и отворена световна икономика“.[186] Не ви ли се струва, че това звучи съвсем обратно на все още размахваните Тръмпови лозунгиАмерика на първо място“ и „Да направим Америка велика отново“?

 

Интересно е, че към лидерите на петте държави от БРИКС се присъединиха колегите им от страни-наблюдателкиМексико, Тайланд, Египет, Гвинея и Таджикистан. Те даже бяха наречени „БРИКС плюс“.[187] Мексиканският президент Енрике Пеня Нето даже остана, за да преговаря с китайския си партньор Си Дзинпин бъдещите двустранни икономико-политически връзки. Не се е правил на антикомунист. Гледа интереса на страната си, която не е била полазвана от комунистически ботуш.

 

Докато във Вашингтон ДоналдКозът“, новоизлюпенантикомунист“, като схвана, че съседите на САЩ от юг няма да платят за изграждането на стената по границата, обявиамериканците ще се бръкнат в кесиите. Банката на Федералния резерв в Ню Йорк ще печата още пари и ще ги пробутва на Белия дом срещу 17 на сто печалбаКъде е Киро на кирия, да му мисли сбирщината, наричана американски народ.

 

Девет месеца по-рано светът узна, че разрастващият се икономически Китай възнамерява да изгражда новпът на коприната“. Той ще бъде релсов и ще преминава през Китай, Казахстан, Русия, Белорусия, Полша, Германия, Белгия и Франция, преди да мине под Ламанша и да стигне до Източен Лондон“. По него ще се движи влак, съставен от 34 вагона, който ще изминава разстоянието от 11 997 километра за около 16 дни.[188] Това – първоначално. Не след дълго свръхскоростна композиция щегълтапътя за50-52 часа!

 

Източният вятър“, както ще се казва влакът, отвява части от континенти. Названието е „цитат от китайския комунистически лидер Мао Дзедун, който отлично каза: „Източният вятър ще надделее над западния.“

 

„Новата служба има твърде бързо време за промяна“, заяви изпълнителният директор Майк Уайт пред The Railway Gazette. – „Вярваме, че това ще промени начина, по който много експедитори и търговци гледат на своя внос и износ за Китай.[189]

 

Наблюдатели на процесите в икономиката са на мнение, че пред комунистически Китай почти не съществуват ограничения. Изглежда, сякаш неговата икономика може всичко. Днес пред Пекин се прекланят класическите капиталистически сили Британия, САЩ, Франция, ИталияХоливуд се моличервенитепредприемачи да не напуснат бизнеса.

 

На свой ред китайците бързат, защото Индия диша във врата им. Предстои сливането на последната от „великите“ и „независимигермански корпорации “ThyssenKrupp”, обединила двата някога световно известни фамилни металургични гиганта, с индийската семейна компания “Tata Steel”. За да формират великанска „европейска компания, която ще се нарича “Thyssenkrupp Tata Steel”. В нея двете германски семейства общо, от една страна, и индийската фамилия, от друга, ще разполагат с равни дялове50:50. Тоест, собствеността ще бъде разпределена по братски, а не по равно. Индийците ще имат колкото двете германски семейства, взети заедно. Засега. Това ще бъде втората по големина фирма производителка на черни метали на Стария континент.[190] Малкият оцелял дял от същата британска индустрия пак е в ръцете на Тата

 

Страните, през които ще минава Пътят на коприната, се очаква да процъфтяват. Останалите?

 

Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, тя нямаше намерение да храниНародът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[191]

 

Отнася се и за западняците.

 

Онова, което може и да не сте доловили, е най-същественото от гледна точка на геополитиката. Наличието на инвестициипредприятия, наричани „бизнес интереси“ – далеч от китайските граници, навсякъде по света, може да прерасне в причина за водене на завоевателни войни. Представете си американската доктрина „Монроуот 1823 година, която дава правото – откъде накъде, едностранно – на САЩда защитава своите интереси в своите съседи“, а сетне – ипо цялото Западно полукълбо“.[192] След Втората световна война тя обхвана всяка точка на земята. Как би ви изглеждало същото, прилагано от комунистическия режим в Пекин – настоящ преден отряд на световната революция? Като знаем, че Делхи чака своя час

 

А ние? Ние сме „в и други“… Хората от някои други соцстрани все пак намериха макар и незначителни сили, за да поразместят пластовете в замрялото комунистическо блато. Което не помага много. Поляците все така мечтаят да стават водопроводчици и каналджии в Англия

 

Обаче никъде не е толкова лошо, колкото тук. Ние не можем да си представим колко бедни и изостанали сме. И даже се движим встрани – не малко, а доста.

 

Но тук всичко върви към своя естествен край. Във Видинско даже циганите бягат на Запад. Чалгарската Номенклатурия на най-тъпото и неразумяващо стадо вече не е в състояние да осигури работна ръка за елементарни дейности. Например – служители в хотелските администрации, слугини – камериерки, келнери и прочие. Нейната съдебна система въобще не защитава коренните жители.

 

Къде другаде е възможно чужденец, турист, да ритне в главата неочаквано и безпричинно служителка в хотел, и да получинаказание“ да плати 4500 лева2200 евро, както стана тук с долнопробен шведски нехранимайко? Такъв михлюзин, мижитурка, че в родината му сигурно никой не го забелязва. Затова си е платил, та да покаже безчестната си мерзка и презряна душица на българска висшистка, принудена от милата комунистическа власт в чалгарска Номенклатурия да чисти свинщините на такива като този отпадък.[193]

 

Обидно жестоко е. Най-много, защото никой не забърса един шамар на шведския шушомига. Няма мъже. Включвам и себе си. Но с уговорка. Не съм като вас. Не следвам осраните гащи по провисналите задници на туземните ни комунисти. А вие го правехте и все така се влачите след тях. Може би очаквайки да паднат на коча мъдете, но не виждате, че се влачите зад мърляви кози.

 

Предложих ви да се вземем ръце и да си върнем държавата, отнета през 1944 година. Не пожелахте. Затова не съм толкова гузен.

 

Писах, приказвах, да си пазим земята и да не я продаваме. Вие слушахте проводниците на комунизма Костов, Станишко, МадридскиНямало да я изнесат. Е, принудиха децата ви да го сторят. Те избягаха и сега започват да внасят чуждиуж българчета от Украйна, Молдова, които дори не се българеят.

 

Тази идея съм я слушал от моя съдружник Пламен Анакиев, докато издавахме вестник „Огледало“. Беше изпреварил настоящите кресливи ерзац националистчета, станали такива по поръчка на водещите си офицери. Впрочем – нямате нищо и против Държавна сигурност

 

Та тогава, през изглеждащата далечна на малоумните 1993 година му рекох, че ако докарат украинци и тям подобна паплач, макар и с далечни български корени, това ще е катастрофа. Те ще са подготвени кагебисти. Не само ще напълнят съществуващата пета колона на Москва – всички комунисти и ченгета, настоящи „евроатлантици“, ами ще докарат цял полк дзержинскчета. Малко ли са ни нашенските?

 

Не, никой не ме послуша. Продаваха земята на руснаци и израелци, на турци, а вече и на китайци. Това са комунистически шпиони, които ще ни довършат.

 

Като не вярвате на мен, вижте и чуйте признанието на старо потомствено ченге. Престъпникът Николай Радулов не само е членувал в БКП и гордо е получавал грамадна заплата като офицер от Държавна сигурност. Бащата на мръсника е бил същият. Но другарят „професорне слиза от телевизионните екрани, а вие търпите и не се възмущавате. Не заливате блудкавите медийни бардаци с писма в знак на протест и не искате антикомунисти

 

 

 

Комунистическите престъпници са като ято,

готови винаги да причинят смърт, и ни затриха[194]

 

 

 

Ето какво сподели мизерното болшевишко ченге, преследвало патриоти и достойни хора:

 

 

 

 

 

Единственото, което съм длъжен да попитам другаря е: За какво разузнаване става дума? За шпионаж, който източва милиарди в полза на една антибългарска комунистическа върхушка, сраснала се с държавата Номенклатурия ли? Калъч или каторга – това заслужавате, товарищ милиционер Радулов!

 

За всичко сме предупредени своевременно. Обаче интелигентността и ерудицията, задълбоченият изследователски труд никога не са достигали по тези земи. След „великия преломна 9 септември 1944 година ги изтриха окончателно. Затова сгради и мостове се рушат, люде гинат от елементарни заболявания, икономиката е срината, целият опит за държава е в руини. А погребалните агенции и бюрокрацията са най-печелившите отрасли.

 

Разбира се, егоизмът, матирализмът и алчността са характеристики, типични за всеки комунист. Вече 73 лета те не просто съпровождат застоя на живота, а са неговата движеща сила.

 

Още през изглеждащата далечна 1901 година световноизвестният английски писател Хърбърт Джордж Уелс, виден член на Фейбиънския клуб, дето основал социалистическатаменшевишката, Лейбъристка партия на Британия, е очертал контурите на нашето настояще и на онова, което ни очаква:

 

Е, светът е свят, а не благотворителна институция. И приемам, че те [непотребните хора] ще трябва да си отидат. Целият смисъл и значение на света, както го разбирам, е, че те трябва да си отидат. Щом като не могат да се развият в нормални, разумни, енергични и отличаващи се личности за великото бъдеще на света, тяхната участ е да умрат и да изчезнат.

 

Светът има по-голяма цел от щастието; животът на всички нас е свързан с Божия промисъл. А това намерение не е прицелено в човека като крайно постижение, а действа чрез него в името на по-велики плодове.[195]

 

Кой от вас, биещите се в гърдите насред черквите, е истински християнин, разбрал горните слова? Те идват от Бога, който ни учи да не се покоряваме и да не търпим. В името на висшата целсъвършенството, да се откажем и от най-близките си, както ни учи Христос:

 

Не очаквайте, че съм дошъл да донеса мир на земята. Не съм дошъл, за да донеса мир, а меч. Защото дойдох да настроя мъжа срещу баща му, и дъщеря против нейната майка, а снаха срещу свекърва й. И членовете на собственото му семейство ще бъдат врагове на човека.

 

Който обича своя баща или майка си повече от мен, не ме заслужава; който обича син или дъщеря повече от мен, не е достоен за мен.

 

И който не вземе кръста си и не ме последва, не ме заслужава.

 

 Онзи, който е загрижен за живота си, ще го загуби; а този, който загуби своя живот заради мен, ще го намери.[196]

 

Не разбирайте тези слова погрешно, съвсем буквално. Словото е мечът. Не е необходимо да се откъсвате от близките си така, че да не ги припознавате. Но ако смятате, че сте Божи чеда, е редно да не ги поставяте преди Бога и неговата цел. Обикновеното земно благополучие – вашето и на близките ви – е тежката котва, която ни влече към дъното. В такова състояние лесно изпадаме в паника. А тя е най-лошият съветник, който обикновено приближава края.

 

Ние се отказахме от Божите ценности и тяхната подредба в строга и стройна йерархия. Което подзволи да изплуват други, съблазнителни, но вредни псевдостойностиматериализмът, егоизмът, алчността и отчуждението. Не сме църква – общност. А разделени ни посичат без никакви усилия. Те, силите на злото, комунистите, също ползват словото като меч. В състояние ли сте да различите кой е носител и защитник на доброто, любовта и единението? И кой отваря с лекота портата към геената.

 

Още навремето един от Тях, философът и дипломат Бъртран Ръсъл заключил:

 

Основната причина за бедите е, че в съвременния свят глупакът е напълно самоуверен, докато интелигентът е изпълнен със съмнения.[197]

 

Съмнявайте се.

 

Но го правете, като използвате собственото си чувство за мярка и усещането за истинност. В противен случай нашето влачене по ръба на пропастта към комунизма няма да спре. Досещате се какво ни очаква от там нататък.

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив, Дечо Ц. Т. от Русе, Анатолий Й. К. от Сливен, Методи А. А., Христо Н. М., Георги Б. Р. от София.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Global power is shifting to Asia – and Europe must adapt to that” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 9 September 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/sep/09/global-power-shifting-asia-europe-must-adapt

[2] Според Христо Ботйов – комунистически поет, фр.

[3] На високо данъчно облагане и централизация на кредита, – Бел. на Е.Д.Б.

[4] Издаден от Маркс и Енгелс през 1948 г., – Бел. на Е.Д.Б. Грешка! Издадени на немски език в Лондон от тамошния клон на семейство Ротшилд, без изобщо да е посочен някакъв автор. Това е програма на световната революция, а не просто на някаква партия. Ако е на партия, това означава, че е на комунистическата, която обединява всички партии поне икономически в що-годе развитите държави в Европа, Австралия, Азия и Америка.

[5] Цитат от брошурата „В знак на признателност на „Комунистическия манифест за Лейбъристката партия“ (“Appreciation of the Communist Manifesto for the Labour Party”), издадена в Лондон през 1948 година,чийто автор е Харолд Джоузеф Ласки (1893–1950) – евреин и ортодоксален ционист (вж. “The Jewishness and Zionism of Harold Laski” by Yosef Gorni, “Midstream”, Intellectual Zionist journal, Vol. XXIII, No. 9, The Theodor Herzl Foundation, New York, NY, 1977 г., стp. 72–77.), прочут фейбиънски социалист, марксист, теоретик на комунизма, лидер на Лейбъристката партия на Великобритания през 1945-1946 г., от 1926 до 1950 година професор в школата за кадри на световната революция, цитиран в: Eric D. Butler – “The Fabian Socialist Contribution to the Communist Advance”, An Australian League of Rights publication, Melbourne, 1964 г., титулна страница. (Книгата е в архива на автора.) Досега го смятат Ласки най-изявения интелектуалец в лявата част на лейбъристкото движение, която се възхищавала на Сталиновия Съветски съюз. London School of Economics,  from 1926 to 1950. Авторката Наталѝ Нугайрѐд, с която наченах тази публикация, е френска социалистка, която живее в Лондон и работи в близкия до лейбъристите всекидневник “The Guardian”. Разбирате какво я вдъхновява, нали?

[6] Александър Попов – „Тенденция: Белите християни в САЩ – малцинство! Делът им падна от 80 до 43 процента за 40 години“, Dnes.bg, София, четвъртък, 7 септември 2017 г., online: http://www.dnes.bg/world/2017/09/07/tendenciia-belite-hristiiani-v-sasht-malcinstvo.352580

[7] “White Christians represent minority of U.S. population, but religious right says it still has might” by Bradford Richardson, “The Washington Times”, washingtontimes.com, Washington, DC, Wednesday, September 6, 2017 г., online: http://www.washingtontimes.com/news/2017/sep/6/white-christians-are-now-minority-us-population-su/

[8] Вж. Robert P. Jones – “The End of White Christian America”, Simon & Schuster, New York, NY, 2017 г.

[9] “White Christians represent minority of U.S. population, but religious right says it still has might” by Bradford Richardson, “The Washington Times”, вече цит. съч.

[10] За изчезването ни като нация, вероятното прогонване на Номенклатурия от Евросъюза, централизацията на кредита и цялостното настъпление на световната революция, в: Георги Ифандиев – „Четиво за безстрашни хора с отворено съзнание: Кой е виновен за световната криза или сказание за двойните стандарти, Част І: Ние ли сме виновни за зимата на европейското недоволство? Как Западът набеди източноевропейците за световната икономическа криза ● Кой предизвиква рецесиите ● „Конспиративна теория” или истинската история ● България – сега накъде“, „Форумът“, forumat-bg.com, София, 5 март 2009 г., online: http://forumat-bg.com/politika/153-koi-e-vinoven-za-svetovnata-kriza-ili-skazanie-za-dvoinite-standarti; Георги Ифандиев – „Не вярвайте на данайците, дори когато принасят дарове: Путин наистина е милиардер • Ротшилд дърпа конците и на руския премиер • ГЕРБ – ръката на Москва, командвана от Вашингтон“, „Форумът“, forumat-bg.com, София, вторник, 4 януари 2011 г., online: http://forumat-bg.com/politika/1043-ne-vyarvajte-na-danajtzite-dori-kogato-prinasyat-darove-1 Относно неизбежната тенденция в САЩ белите хора да станат малцинство в: Георги Ифандиев – „Нов свят в новия век, но без нас“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 23 декември 2011 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BD%D0%B0%D1%81; Георги Ифандиев – „За делото на социализма, за собственото ни щастие, винаги готови!“ , „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 20 ноември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82 и в доста други публикации.

[11] Вж. “Need Putin Fear KGB’s Barack Obama?” by Mikhail Kryzhanovsky, henrymakow.com, Toronto, Canada, March 2, 2014 г., online: https://www.henrymakow.com/kgb_operation_barack_obama.html

[12] Доклад, съгласно  чл. 3, ал. 1 т. 3 от Закона за достъп до документите на Бившата Държавна сигурност и бившето Разузнавателно управление на Генералния щаб, изготвен въз основа на решение на комисията по чл. 4 г, ал. 1 от 17 май 2001 год. В него не са дадени данни за починали и непълнолетни лица с установена принадлежност към бившата ДС. Лица с безспорни доказателства за принадлежност към бившата ДС, Комисия за разкриване на документи и установяване на принадлежност към бившата Държавна сигурност или бившето Разузнавателно управление на Генералния щаб, Република България, София, 21 май 2001 г., online: http://www.juen.bg/klasific_informacia/dosieta.htm Вж. също: Петър Костов – „Разкриване на досиетата? Майтап бе, Андреев!“, в. „Сега“, segabg.com, София, 23 май 2001 г., online: http://www.segabg.com/article.php?issueid=1552&sectionid=5&id=00001; #1568407 „Доносници на Държавна сигурност, установени от комисията „Андреев“, Форуми, ALL.BG, forum.all.bg, София, 27 декември 2006 г., online: http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1568407/an//page//vc/1

[13] Григорий Климов, позовавайки се на професор Иван Сикорски (1842–1919) – руски психиатър и публицист, преподавател в Киевския университет „Свети Владимир“, почетен член на Киевската духовна академия, основател на списание „Въпроси на нервно-психичната медициа“, на Лечебно-педагогическия институт за умствено изостанали деца и на Института по детска психопатология. Баща на избягалия в САЩ световно известен авиоконструктор Игор Сикорски (1889–1972) – създател на първия в историята четиримоторен самолет „Русский витязь“ (1913), изобретател на хидроплана – летящата лодка “S-42 Clipper” (1934), конструирал вертолета “Vought-Sikorsky 300”, бомбардировачи, и вертолета “R-4” – „първия в света, произвеждан серийно. (Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Полная электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 97. Книгата е в архива на автора.)

[14] Вж. “We’ve hit peak injustice: a world without borders, but only for the super-rich” by Hugh Muir, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 18 September 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/sep/18/peak-injustice-world-without-borders-super-rich-buying-citizenship-migration

[15] Двете основни колони-близнаци в масонските храмове. Те са резултат от легенда за несъществувалия митичен цар Соломон. Според старозаветния мит, приет от чифутите и техните псевдохристиянски подлоги за истина, този Шломо наел за строител на планирания от него храм някакъв вавилонец или финикиец – знае ли човек – на име Хирам Абиф. Та този Хирам поставил „два медни стълба“, които по-сетне масоните нарекли с въпросните имена. (Вж. Библия – „Трета книга на царствата“, гл. 7, ст. 13-22.) Твърди се, че на иврит Яхин означава „този, който подсилва“. Иначе казано, стабилен, добросъвестен. Последното никога не е било познато на евреите. А пък Воаз или Вааз значи силен, сила, мощ, могъщество, подслон, извор на сила, сигурно място. Само че… иврит е изкуствен език, създаден в началото на ХХ век. В древността самозваните евреи – юдеи, прости пастири и земеделци, нямали собствен език и писменост. Използвали вавилонския или арамейския – асирийския. Иврит е разработка на интернационалния хазаро-еврейски елит, както т. нар. македонски, да речем.

[16] Буквално: държавен водач на Държавна сигурност, нем. На практика – генерал, командващ на войските по сигурността, известни повече със съкращението SS.

[17] Хенри Форд (1863–1947) – американски автомобилен магнат, внедрил конвейера и пръв въвел автомобила в масово производство, правейки го достъпен и за работниците. Известен с по-високото заплащане на труда във фабриките си и с грижите за персонала. (Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003 г., стр. 394. Книгата е в архива на автора.)

[18]   Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 100, 54, 81, 140, 199, 38. Книгата е в архива на автора.

[19] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182.

[20] Вж. Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Edited and Revised by The Rev. Denis Fahey, C.S.S.P., B.A., D.Ph., D.D. (Professor of Philosophy and Church History), 7th Edition, Flanders Hall Publishing Company, New Orleans, LA, 1988 г., стp. 108. Книгата е в архива на автора.

[21] Наследници също е възможен превод. Както личи от илюстрацията, текстът в оригинала е: “Dreihundert Männer, von denen jeder jeden kennt, leiten die wirtschaftliche Geschicke des Kontinents und suchen sich Nachfolger aus ihrer Umgebung.”

[22] Walther Rathenau – “Zur Kritik der Zeit”, S. Fischer Verlag, Berlin, 1922 г., стp. 207. Книгата е в архива на автора. Същото е цитирано в: Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Flanders Hall Publishing Company, вече цит. съч., стp. 108.

[23] Всъщност, издадена пет лета по-рано: вж. Jean-Bernard Izoulet – “Paris: Capitale des religions ou la mission d’Israël”, Albin Michel, Editeur, Paris, 1926 г.

[24] „Еврейският летопис“, но също така възможни преводи са „Еврейската хроника“ и „Еврейският дневник“, англ.

[25] „Еврейският свят“, англ.

[26]  Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Flanders Hall Publishing Company, вече цит. съч., стp. 108.

[27] Григорий Климов. (Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, вече цит. съч., стр. 128.)

[28] Oliver Stone, Peter Kuznick – “The Untold History of the United States”, Gallery Books, New York, London, Toronto, Sidney, New Delhi, 2013 г, стр. 92. Книгата е в архива на автора.

[29] Вж. “The Untold History of the United States” – a Documentary by Oliver Stone, Ixtlan Productions, New York, NY, 2012 г., Chapter 2: Roosevelt, Truman & Wallace. Всички епизоди на многосерийния филм са в архива на автора.

[30] Човекът диша толкова свободно, рус.

[31] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 121-122. Книгата е в библиотеката на автора.

[32] Вж. Anatolij Golizin – “New Lies for Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation”, Dodd, Mead, and Company, New York, NY, 1984 г., стр. 43. Книгата е в архива на автора.

[33] Няма да срещнете термина supra-society. Добре е да го обясня. Лесно преводимо е като горно общество, но не е достатъчно. Вярно е донякъде. Този термин обозначава не просто висше общество, а висша, управляваща номенклатура. Тя е съставена от свръх богати и овластени фигури, които се познават – съставляват общност – и са получили или заграбили пълномощията да взимат решенията за управлението на всички области на живота. Под supra-society спокойно можем да разбираме глобална свръх номенклатура, която разполага със supra-power – свръх власт, както ще се убедите след съвсем малко. Тоест – една съвсем малобройна свръх висша по положението си в света общност, притежаваща свръх власт, все повече разполага с живота и смъртта на човешкия род.

[34] В оригиналния текст – supranational structures, тоест – не само наднационални, но и наднародни, надобществени. Общности, стоящи над всичко и всички в съответните държави. Затова те са свръх националното.

[35] Съвършена заблуда. Бързам да изпреваря следващите разсъждения на Зиновиев, които са изцяло погрешни и се дължат на незадълбочените му познания по история на света, на политическите явления и на световната революция. Никога не е съществувала демокрация във вида, който той има предвид. Той също е подвластен на масовата заблуда. Демокрацията е диктатура на мнозинството. Това управляващо мнозинство може да превъзхожда малцинството само с един човек – гласоподавател. Системата на тази демокрация не отчита негласувалите и техните интереси. Тя е представителна единствено за партиите, които никога не са били повече от… една. От Американската и Френската революция насам едни и същи сили са организирали и финансирали партиите. Тези политически субекти са изпълнявали техните нареждания. Истинските господари, винаги оставащи скрити, не са глупави, че да не създават обстановка, която да имитира действителна политическа конкуренция. Иначе казано – да пише сценарии и да режисира политическия театър така, че крайната им цел непременно да бъде постигана, но да оставя у зрителите – народите, обществата – впечатлението за борба между различни идеологии и промени в политиката. За смени във властта, която de facto винаги е оставала една и съща. Това не е лесно комунистическо обяснение на трудни проблеми. То единствено изяснява лекотата, с която политическите хамелеони сменят цвета и убежденията си. От гробокопачи на капитализма стават капиталисти, да речем. А политическите програми на единствената реална партия на света са две: „Манифест на комунистическата партия“ и „Протоколи от заседанието на ционските мъдреци“. Като и двете претърпяват изменения според изискванията на съответната конкретна историческа епоха.

[36] Прегледайте Протокол № 12.

[37] Точно така стана. При Тони Блеър лейбъристите – социалистите – станаха по-големи консерватори от торите. Същото наблюдаваме навсякъде. У нас неправилно наричаният плосък данък – десетпроцентното облагане на доходите – беше въведен при управлението на тройната коалиция, чийто министър-председател беше гаулайтерът на социалистическата партия Сергей Станишев, настоящ шеф на някакви евросоциалисти. Чиста проба комунист, ако питате мен. Тъкмо през новото хилядолетие започнаха да стават възможни „широките коалиции“ между „леви“ и „десни“ – в Германия, Австрия, Холандия. Те обезсмислят всякаква политическа координатна система. За да стане ясно, че партията е една – комунистическа, преследваща целите на световната революция.

[38] Точно в същата връзка моят добър познат, унгарският българист Петер Юхас, се беше изразил така: „Не обичам диктатурата, но не виждам разлика между диктатурата на танка и диктатурата на някоя банка или идентичното с тях Отворено общество.“ („Горбачов ни видя сметката: Заговорът в Малта обрече нашите държави на мизерия, твърди унгарският проф. д.ф.н. Петер Юхас“, интервю на Йовка Николова, в. „Старозагорски новини“, бр. 90, Стара Загора, 10 май 2002 г. в: Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 82-83; „Петер Юхас награден с орден „Стара планина“, интервю на Татяна Кръстева, в. „Български вестник“, бр. 7, Будапеща, 30 септември 2001 г., в: Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 89. Книгата е в библиотеката на автора.) Публикувал съм цитата нееднократно.

[39] Александър Зиновиев (1922–2006) – съветско-руски философ, универсистетски преподавател, изследовател на комунизма и останалите съвременни идеологии. (Александр Зиновьев – „Гомо советикус“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1982 г., стр. 23. Книгата е в архива на автора.)

[40] Световната революция, която постоянно споменавам, няма нищо общо с т. нар. социална. Колкото Френската и Октомврийската революция имаха обществен, социален характер и цел. Те превърнаха шепа негодници – главатарите на метежите – в крупни богаташи. Целта на световната революция е световното господство на малцина над цялата планета и човечеството. И намаляването – редуцирането – на броя на земните жители до необходимото количество в условията на всеобща роботизация и изчезването на човешкия труд. Говори се за между 500 милиона и един милиард жители на Земята.

[41] В оригинала е „grants“. Вече го „превеждат“ като… „грантове“. И двете думи са чуждици. Но поне „субсидия“ и „субсидиране“ – финансово подпомагане, са навлезли доста по-отдавна в езика ни. И нямаме необходимост от замърсяване с още чужди слова. Това тъпият, прост, гламав нашенец, особено младият, няма как да розбере и осъзнае. Той е роден изрод – дегенерат, и закоравял идиот. Sorry, както казват на чист „български“ новите нашенци във Факултето.

[42] “Alexander Zinoviev: The End of Communism in Russia Meant the End of Democracy in the West” by Michael Kirkwood, originally published in 1999 in the French “Figaro”.  Its original title was:  “The West and Russia – A Controlled Catastrophe”, “Russia Insider“, russia-insider.com, Greenwich, CT, USA; Moscow, Russia, Monday, October 26, 2015 г., online: http://russia-insider.com/en/history/russian-thinker-1999the-end-communism-russai-signalized-end-democracy-west-alexander Интервюто е поместено и в други маргинални по влияние, но не и по интелигентност медии.

[43] Вж. напр. “The scale of repression over Catalonia is exposing the crisis of the Spanish state” by Kate Shea Baird, Barcelona, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 21 September 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/catalan-independence-referendum-self-determination-separatist-spain-government-unpopular-region-a7959286.html

[44] Вж. напр. “’There’s No Going Back’: Why Spain and Catalonia Are on Immediate Collision Course Over Independence” by Sam Edwards, “Vice News”, news.vice.com, New York City, September 11, 2015 г., online: https://news.vice.com/article/theres-no-going-back-why-spain-and-catalonia-are-on-immediate-collision-course-over-independence

[45] Вж. напр. “The scale of repression over Catalonia is exposing the crisis of the Spanish state” by Kate Shea Baird, Barcelona, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 21 September 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/catalan-independence-referendum-self-determination-separatist-spain-government-unpopular-region-a7959286.html; Вж. напр. “Catalonia To Break Free, Declare Independence From The Fascist Regime Of Spain Within 48 Hours After Secession Vote In October!”, “Novorossia Today”, Barcelona, “The Independent”, dev.nrt24.ru, Общественное движение Свободный Донбасс, Донецк, Ворошиловский район, Новороссия, July 5, 2017 г., online: http://dev.nrt24.ru/catalonia-break-free-declare-independence-fascist-regime-spain-within-48-hours-secession-vote-october/

[46] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html

[47] 004 – Video – In the Kingdom of Vulgarity and Some Truths About It, в: Георги Ифандиев „Когато светът и номенклатурна чалгария в него потъваха“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юни 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=-26QhZZzPuM

[48] Вж. напр. “Trump Was Right: NATO Is Obsolete” by Mark Galeotti, “Foreign Policy”, foreignpolicy.com, Washington, DC, July 20, 2017 г., online: http://foreignpolicy.com/2017/07/20/trump-nato-hybrid-warfare-hybrid-defense-russia-putin/

[49] Вж. напр. “Can the United Nations adapt to Donald Trump?” by Mark Galeotti, “The Conversation”, theconversation.com, London, February 15, 2017 г., online: http://theconversation.com/can-the-united-nations-adapt-to-donald-trump-72714

[50] Например такава, каквато съществува в Швейцария.

[51] Небостъргача, наречен „Кулата на Трумп“ – “Trump Tower”.

[52] “Trump Soft-Soaps the U.N. Of Course, It Was Only Day 1 . . .” by Peter Baker and Somini Sengupta, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Monday, September 18, 2017 г., online: https://www.nytimes.com/2017/09/18/world/americas/trump-united-nations.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

[53] Александър Зиновиев. (Александр Зиновьев – „Коммунизм как реальность“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1981 г., стр. 3. Книгата е в архива на автора.)

[54] Вж. “If Nikki Haley doesn’t drop her nonsensical pro-Israeli propaganda line at the UN, she could cause real problems for Lebanon” by Robert Fisk. Middle East Correspondent, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 14 September 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/nikki-haley-donald-trump-united-nations-un-lebanon-hezbollah-islamist-fighters-war-a7946226.html

[55] Така върви светът днес, лат.

[56] Вж. Елица Иванова – „Кметът Сталин търси опрощение“, в. „Стандарт News”, standartnews.com, София, Събота, 8 март 2003 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2003-03-08&article=80839 Датата на публикацията е знаменателно болшевишка.

[57] Леон Троцкий – „Сталин“ в: Ян Грей – Сталин. Личность в истории“; Лев Троцкий – „Сталин“, Издательство „ИнтерДайджест“, Москва, 1995 г., стр. 358. Книгата е в библиотеката на автора.

[58] Пак там, стр. 358-359.

[59] Стенограма от заседание на Колегиума на МВР, което се проведе на 10.01.1990 г. от 16.00 до 20.00 часа в заседателната зала на министерството, стр. 39, с молив е изписано 49. Фотокопие от целия документ в архива на автора.

[60] Джак Бърнстейн – евреин ашкеназим, тоест – хазар, роден в САЩ, имигрирал в Израел след Шестдневната война. Повлиян от ционистката пропаганда, вместо да попадне в еврейски „рай“, той се сблъсква с расистки държава, ръководена от марксистки комунисти. Оженва се за сефарадска еврейка и двамата започват да изпитват на гърба си ударите на ционисткия националкомунизъм. Бърнстейн се връща в родината си и издава две книги, свалящи маската от озлобената, жестока болшевишка мутра на израелския фашистки режим. Но го застига ръката на Моссад… (Jack Bernstein – “My Farewell to Israel Thorn in the Mideast”, Pro-American Press, Detroit Lakes, MN, 1985 г., стр. 5. Книгата е в архива на автора.)

[61] Вж. “Boris Johnson is an insult to the nation. His plotting led to this horror show” by Owen Jones, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 19 September 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/sep/19/boris-johnson-tory-scheming-chaos-brexit

[62] Все още водеща се за палестинска територия, но окупирана от израелската армия. Чрез заселването на новопристигнали самозвани „евреи“, идващи главно от бившия СССР, държавата Израел анексира все повече и повече земи от Западния бряг на река Йордан.

[63] Практически единствените съвременни хора, генетично свързани с юдеите от античността.

[64] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, София, 2008 г., стр. 30, 32, 33, 34. Книгата е преведена от автора и е в неговата библиотека.

[65] Буквално – човек ракета, англ. Тръмп, който е запален по рок-енд-рола и е почитател на “The Rolling Stones” – групата не отвръща на чувствата му, напротив – често използва цитати от рок-парчета. В случая – заглавието на прочута песен на Елтън Джон от 1972 година. В нея се разказва за пилот на космически кораб. Тъй че, този път американският „Паток“ Доналд се провали в сравнението. Севернокорейският комунистически диктатор в никакъв случай не е пилот на космически кораб, а обикновен помияр, натоварен с непоносима за свинската му физика власт, който изпълнява заповедите на Братството. По-точно – на интернационалния военнопромишлен комплекс.

[66] “For White House chief of staff John Kelly, the Trump UN speech was a literal facepalm: Trump threatened to “totally destroy” North Korea and mocked its president”, “Metro”, metro.us, Philadelphia, PA, Tuesday, 19 September 2017 г., online: https://www.metro.us/president-trump/john-kelly-facepalm-trump-un-speech

[67] “If threatened, U.S. will ‘totally destroy’ North Korea, Trump vows” by Steve Holland, Jeff Mason, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, September 19, 2017 г., online: https://www.reuters.com/article/us-un-assembly-trump/if-threatened-u-s-will-totally-destroy-north-korea-trump-vows-idUSKCN1BU0B3

[68] “Citing North Korea, Macron calls on Trump to honor Iran nuclear deal” by Christiane Amanpour, Chief International Correspondent, and Hilary Clarke, CNN, edition.cnn.com, Atlanta, GE, Tuesday, September 19, 2017 г., online: http://edition.cnn.com/2017/09/19/world/macron-north-korea-iran-amanpour-interview/index.html

[69] Стивън Кинг – световно известен писател, нашумял с романи в леките жанрове – криминално-приключенски с много действие (thriller) и на ужасите (horror). Много от романите му са екранизирани, което го превърна в един от най-богатите писатели в историята. (“Donald Trump is ‘worse than any horror story I’ve written’, says Stephen King: Author has been a consistent critic of Mr Trump” by Will Worley, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 4 May 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/stephen-king-donald-trump-president-us-worse-than-any-horror-story-ive-written-a7717506.html)

[70] Тате, помагай, рус.

[71] Вж. “South Korea approves aid to North Korea, North calls Trump ‘barking dog’” by Christine Kim, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, September 21, 2017 г., online: http://www.reuters.com/article/us-northkorea-missiles-minister/south-korea-approves-aid-to-north-korea-north-calls-trump-barking-dog-idUSKCN1BW08B

[72] Грешка! Правото да бъдат наричани само Олимпиади притежават единствено летните олимпийски игри. Зимните трябва да бъдат изписвани и изговаряни изцяло – зимни олимпийски игри.

[73] “PyeongChang Olympic Medals Unveiled Simultaneously In New York City And Seoul” by Lynn Rutherford, “Team USA”, teamusa.org, United States Olympic Committee, Colorado Springs, CO, Thursday, September 21, 2017 г., online: http://www.teamusa.org/News/2017/September/21/PyeongChang-Olympic-Medals-Unveiled-Simultaneously-In-New-York-City-And-Seoul

[74] “If threatened, U.S. will ‘totally destroy’ North Korea, Trump vows” by Steve Holland, Jeff Mason, Reuters, вече цит. съч.

[75] Dotard, което се оказа дума от т. нар. средно оанглийски, която отдавна не се използва. Тя означава „възрастен човек, страдащ от старческа глупост – сенилност“. Дали използването на архаизъм е било умишлена загадка, част от иронията на корейците? Или техният режим, останал почти единствен в своята изолация, е спрял, сякаш е във времето на стара Англия?

[76] “What is a ‘dotard’? Archaic 14th century word takes internet by storm after Kim Jong-un uses it to insult Donald Trump” by Reuters and AFP and Dailymail.com Reporter, “The DailyMail”, dailymail.co.uk, London, Friday, 22 September 2017 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4909718/Whats-dotard-Kims-insult-Trump.html

[77] Не само този автор, и други коментатори използват понятието “military/security complex”, което е развитие на въведения през януари 1961 г. от отиващия си президент Дуайт Д. Айзенхауер термин „военнопромишлен коплекс“. Моят превод не е съвсем точен. Но не намирам друго подходящо словосъчетание. Става дума за съчетание на интересите на военната промишленост и търговия, от една страна, и на секретните агенции, които се водят и служби за национална сигурност. Тоест, за тотално обсебване на властта от промишлениците, произвеждащи военна продукция и оборудване, включително облекло, храни, лекарства и т.н, търговците, които я продават, и тайните служби, които в САЩ са общо 16, ако знам всички. Най-голямата – Националната агенция за сигурност, действа, както вътре в страната, така и зад граница. Същото се отнася и за Администарцията за контрол над лекарствата, която се занимава повече с наркотици. И там си разменя капата с ЦРУ…

[78] Вж. 003 – Video – General Wesley Clark’s Iinterview about US Starting Wor on Iraq and Other Countries, 2007, в: Георги Ифандиев – „Прекрояване – от Тихия океан, в Тихия океан, до… Тихия океан – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.com, София, 6 август 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D0%B0%D0%BD-%D0%B2-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B8%D1%8F-%D0%BE-2 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=6AqDSSJMi40

[79] Вж. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4891484/Fists-fly-politically-correct-rally.htmlБел. на П.К.Р.

[80] Чарлз М. Блоу – американски журналист, чернокож, коментатор в либералстващия комунистически всекидневник “The New York Times”. (“No, Trump, Not on Our Watch” by Charles M. Blow, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, January 30, 2017 г., online: https://www.nytimes.com/2017/01/30/opinion/no-trump-not-on-our-watch.html)

[81] Americans for Limited Government.

[82] “More Thoughts on Trump’s UN Declaration of War Against Iran and North Korea” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, September 19, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/09/19/thoughts-trumps-un-declaration-war-iran-north-korea/

[83] Вж. напр. “Donald Trump’s Many, Many Business Dealings in 1 Map” by TIME Staff, “Time”, time.com, New York, NY, January 10, 2017 г., online: http://time.com/4629308/donald-trump-business-deals-world-map/

[84] “If Nikki Haley doesn’t drop her nonsensical pro-Israeli propaganda line at the UN, she could cause real problems for Lebanon” by Robert Fisk. Middle East Correspondent, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 14 September 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/nikki-haley-donald-trump-united-nations-un-lebanon-hezbollah-islamist-fighters-war-a7946226.html

[85] Точно така – Ден на труда. В САЩ го честват на всеки първи понеделник от септември. С него прославят историята на американското работническо движение, на профсъюзите и на техния принос за укрепването на икономиката, на законите, за просперитета и благополучието в страната. Това е понеделникът, с който завършва т. нар. Дълъг край на седмицата – long weekend – събота, неделя и понеделник, известен като Labor Day Weekend – Уикенда за Деня на труда. Той е официален федерален празник, подобен на някогашния Първи май при комунистическата диктатура тук. Чества се от 1887 г., но е обявен за официален празник през 1994 година. Ако не разбирате, САЩ са първата комунистическа държава в света. За да го схванете, трябва да прочетете доста от архива в тази медия. Което означава да се запознаете със съдържанието на библиотека с книги – повече от 100 на брой по темата за истинския комунизъм. Можете ли?

[86] В статистиката ги смятат за толкова незначителни, че могат да ги пренебрегнат и да не ги съобщават.

[87] “The Vanishing American Dream” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, September 4, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/09/04/vanishing-american-dream/

[88] Доналд Тръмп в своята книга „Изкуството на сделката“ – “The Art of the Deal”, издадена през 1987 г., цитиран в: “Do Trump books’ brash words about ‘enemy’ China presage a tougher approach to Beijing? We’re about to find out” by Chris Wood, “South China Morning Post”, scmp.com, Hong Kong, January 20, 2017 г., online: http://www.scmp.com/magazines/post-magazine/books/article/2063996/do-trump-books-brash-words-about-enemy-china-presage

[89] По подобие на санкциите, в стила на санкциите, като санкциите, фр.

[90] “Behold a Pale Horse, and its Rider is Death” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, September 12, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/09/12/behold-pale-horse-rider-death/

[91] „Откровение от Йоан“, гл. 6, ст. 8. Преводът е от английския, направен от покойния асириец – арамеец – Джордж Ламза, доктор по богословие.

[92] Джак Бърнстейн. (Jack Bernstein – “The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel”, Noontide Press, Torrance, CA, 1984 г., Electronic version, стр. 7. Книгата е в архива на автора.)

[93] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, вече цит. съч.

[94] В обедните новини на Канал 1 „умните“ спортни преститутки съобщиха, че Наимчо „избягал по време на олимпиадата в Сидни през декември 1986 година“?! Неизкушеният от спорта няма да забележи. Но любителят ще се усмихне снизходително. Никога не е имало Олипийски игри през декември. По онова време зимните и летните бяха в една и съща година. През 1984 година имаше Олимпиада в Лос Анджелис. След година и половина, през лятото на 1988-а, предстоеше тази в Сеул. Наим Шаламанов избяга след заключителното състезание за Световната купа, проведено през декември 1986 г. в Сидни. Месец по-рано София бе домакин на поредното Световно първенство. Тогава, давайки ми автограф, Наим се подпписа с едно „Н“, последвано от нищо не значеща опашка. Това ме впечатли на мига, ако разбирате какво искам да кажа. Не мина много време и той побягна към своето достойнство под неговото истинско име Наим Сюлейманоглу. Иначе е българче, както 99 на сто от турчеещите се бели хора у нас.

[95] Вж. Христо Ботйов – „Патриот“, в. „Будилник“, брой 2, Букурещ, 10 юни 1873 г.

[96] Отколешна традиция в британския политически живот е главната опозиционна сила в Камарата на общините на Парламента да формира правителство, отговарящо по структура и състав на действащото. За всеки случай, ако настъпят изключителни събития, то да е готово да поеме управлението на страната. Наричат го „правителство в сянка“.

[97] “‘Expel Labour members who make anti-Semitic remarks’” by Alan McGuinness, Political Reporter, “Sky News”, news.sky.com, London, Tuesday, 26 September 2017 г., online: http://news.sky.com/story/expel-labour-members-who-make-anti-semitic-remarks-11053856

[98] Нормън Кантор (1929–2004) – евреин, роден в Канада, но работил като университетски преподавател в САЩ. Специалист по Средновекиовие и по-специално – по английска история от онази епоха. (Norman Cantor – “The Jewish Experience”, HarperCollins, New York, NY, 1996 г., стр. 389.)

[99] “Jeremy Corbyn has created a safe space for anti-Semitism and misogyny to flourish” by Jane Merrick, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 27 September 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/27/jeremy-corbyn-has-created-safe-space-anti-semitism-misogyny/

[100] Перифраза на либретото от прочутата ария в превод на български. („Севилският бръснар“, опера в три действия, музика: Джеакино Росини, либрето: Чезаре Стербини по едноименната комедия на Пиер дьо Бомарше.)

[101] Вж. Георги Ифандиев – „Живеем в епоха на тотална измама, лъжа и лицемерие; нека опитаме да изясним подредбата на света – Част 1: Материята“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 17 януари 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BC-%D0%B2-%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0-%D0%B8

[102] Вж. „Алфонсо Сабела: Сега мафията не напада държавата, тя си я купува“, „Денят започва“, БНТ, bnt.bg, София, вторник, 26 септември 2017 г., online: https://www.bnt.bg/bg/a/alfonso-sabela-sega-mafiyata-ne-napada-drzhavata-tya-si-ya-kupuva

[103] “Labour activists compare Israel to Nazi Germany as Jeremy Corbyn accused of behaving like ‘ostrich’ over anti-Semitism” by Christopher Hope, Chief political correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 26 September 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/25/jeremy-corbyn-accused-having-ostrich-strategy-anti-semitism/

[104] Вж. напр. “Palestinian gunman kills three Israeli guards at West Bank settlement” by Reuters Staff, Reuters, reuters.com, London, Tuesday, September 26, 2017 г., online: http://www.reuters.com/article/us-palestinians-israel-violence/palestinian-gunman-kills-three-israeli-guards-at-west-bank-settlement-idUSKCN1C10F4

[105] Бял диктатор на бившата британска колония Южна Родезия, днес част от Зимбабве.

[106] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, вече цит. съч., стр. 69-70.

[107] Вж. напр. “This Day in Jewish History  //  1948: N.Y. Times Publishes Letter by Einstein, Other Jews Accusing Menachem Begin of Fascism” by Ruth Schuster, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, December 4, 2014 г., online: http://www.haaretz.com/jewish/features/.premium-1.629813

[108] Вж. David Hirst – “The Gun and the Olive Branch: The roots of violence in the Middle East”, Harcourt Brace, San Diego, CA, 1977 г., стр. 472-473; Robert N. Rosen – “Saving the Jews: Franklin D. Roosevelt and the Holocaust”, Thunder’s Mouth Press, New York, NY, 2006 г., стp. 318.

[109] Ленърд Шапиро (1908–1983) – евреин, роден в Глазгоу, но израсъл в Русия и ранния СССР, от 1920 година заживял в Британия. Учен, изследовател на руската политика. Дълги години преподавал политически науки като професор в прословутото London School of Economics – важна школа за агенти на интернационалното Братство, нещо като британски вариант на съветския МГИМО. Дължи кариерата си на синагогата, съответното покровителство и на книгата, послужила му като ракета носител – издадената през „Произхода на комунистическия авторитаризъм“. (Вж. Leonard Schapiro – “The Origins of the Communist Autocracy”, G. Bell and Sons for the London School of Economics and Political Science, University of London, London, 1955 г.) Един от най-уважаваните от елита британски историци. (The Role of Jews in the Russian Revolutionary Movement by Leonard Schapiro, “The Slavonic and East European Review”, Vol. 40, No. 94, University of London, London, December 1961 г., стр. 152.)

[110] Организационен работник, каквото и да означава това. Номенклатурен кадър, който през 2007 година е бил назначен за председател на Държавния съвет на добре познатата у нас Репулика Коми.

[111] “Revival of a Soviet Zion: Birobidzhan celebrates its Jewish heritage” by Shaun Walker in Birobidzhan, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 27 September 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/sep/27/revival-of-a-soviet-zion-birobidzhan-celebrates-its-jewish-heritage

[112] Eвреите управляват света, лат., англ., фр., нем., исп., сръб., рус.

[113] Вж. Jean Raspail – “Le Camp des Saints”, Éditions Robert Laffont, Paris, 1973 г., в: Георги Ифандиев – „Нека ви разкажа за комунизма – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 2 септември 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2

[114] “Is Identity Politics Brewing a Holocaust?” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, September 2, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/09/20/identity-politics-brewing-holocaust/

[115] Равинът Хари Уетън (1871–1959) – евреин, роден в Русия, имигрирал в САЩ. Философ, специализирал се в теориите на Барух Спиноза и Карл Маркс. Нему еврейският Интернационал възложил разработването на идеологическа програма за развитието на света под еврейско господство, издадена през 1939 г. (Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 99-100. Кигата е в архива на автора.) Направих опит да премахна тафтологиите в превода.

[116] Много разпространено ашкеназко фамилно име. Личният доктор на Хитлер бил стопроцентовият евреин, професор Теодор Морел. След 1990 година най-издирваният човек от полските власти, имитиращи антикомунизъм, беше Шломо (Соломон) Морел. Евреин, офицер от Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego – МВР, той бил гаулайтер – комендант, на един от следвоенните концентрационни лагери. Хладнокръвно избивал германци само, защото били такива. На съвестта му тежат най-малко 70 000 от общо 1,5 милиона етнически германци в Европа, ликвидирани след Втората световна война от върлуващите на континента еврейски банди. (Вж. John Sachs – “An Eye for an Eye: The Untold Story of Jewish Revenge Against Germans in 1945”, Basic Books, New Yoru, NY, 1993 г. Книгата е в библиотеката на автора. Джон Сакс беше евреин, американски журналист, който разследваше еврейските престъплания в следвоенна Европа и по-конкретно в Полша. След появата на неговата книга умря скоропостижно…)

[117] David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[118] The Corporation of the City of London. За нея ме подсети читател, чието малко име е Тома. Макар да са съм писал за нея, беше изхвърчала от акъла ми. И му благодаря, че ми припомни за нея. Обаче, за съжаление, не съм в състояние да му отговоря. По странен, но обясним начин, писмото му… изчезна от електронната ми пощенска кутия.

[119] “The medieval, unaccountable Corporation of London is ripe for protest” by George Monbiot, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 31 October 2011 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2011/oct/31/corporation-london-city-medieval

[120] Евреин, неоконсерватор, бивш комунист-троцкист, Бивш президент на Световната банка, където негова заместничка е комунистката и агентка на ДС товарищ Сталинка Георгиева, екс-заместник държавен секретар и директор на банката “Goldman Sachs” и т.н.

[121] Наследник на прочутата шведска еврейска банкерска фамилия Валенберг, чийто най-известен представител – Раул, се смята за „спасител на евреи“ в Унгария, но изчезнал в съветската империя от концентрационни лагери ГУЛаг.

[122] Писал съм за него – евреин, масон, един от собствениците на британската корпорация “Wire and Plastic Products”, която беше сред пионерите в производството на оптични влакна за съвременните съобщения. Освен всичко останало, той е управител на Лондонската школа за бизнес, която подготвя слугите на номенклатурата.

[123] Бивш „десен“ премиер на Испания и военнопрестъпник.

[124] Евреин, съветник и ментор на също еврейския френски президент Никола Саркози.

[125] Писал съм и за него – член на КПСС, милиардер, съветско-руски олигарх, водещ се собственик на стоманодобивния конгломерат „Северсталь“, закупил леярни в родния град на Хенри Форд – Диърборн, щата Мичиган.

[126] Член на управлявалата до ноември 1989 година ПОРП – Полска обединена работническа партия, всъщност комунистическа, който е колега със сина на съветския агент Джо Байдън – доскоро вицепрезидент на САЩ.

[127] Вж. International Advisory Board, Atlantic Council, atlanticcouncil.org, Washington, DC, Last Updated: September 5, 2017 г., online: http://www.atlanticcouncil.org/about/international-advisory-board Правещата се на „независима“ организация, за която само уличните кучета не знаят, че е свързана с американското правителство и тайни служби, е изключило Цветан Василев от редиците на своите „консултанти“.

[128] Твърде скоро „откриха“ свободна щатна бройка и той премина на заплата…

[129] Известен като Жорж Ганчев, като „Жорж“ е неговият агентурен псевдоним в Държавна сигурност. Което не пречи на собствениците на телевизия „Евроком“ да осигурят предаване на 78-годишното ченге.

[130] Вж напр. “Italian bank Unicredit’s chief expected to quit over Libyan connection: UniCredit’s chief executive, Alessandro Profumo, could be forced out amid a row over Libyan stake-building” by John Hooper in Rome, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 21 September 2010 г., online: https://www.theguardian.com/business/2010/sep/21/unicredit-boss-expected-to-quit; “Controversy over Libya’s UniCredit stake” by Reuters, “Fin24 archives”, fin24.com, Republic of South Africa, 21 September 2010 г., online: http://www.fin24.com/International/Controversy-over-Libyas-UniCredit-stake-20100921; “Gaddafi family assets worth more than €1bn seized in Italy: Late dictator, his son and intelligence chief owned property, shares in football clubs, and a Harley-Davidson motorbike” by John Hooper in Rome, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 28 March 2012 г., online: https://www.theguardian.com/world/2012/mar/28/gaddafi-assets-seized-italy

[131] „Биографични данни“, Официален личен сайт на Цветан Василев, vassilev.bg, местоположение не е посочено, 2017 г., online: http://www.vassilev.bg/bg/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F_1

[132] Юрий Козенков – „Голгофа России: Схватка за власть. Краткая хроника преступлений мирового Сионизма, Масонства и Запада против России (отСталина до Ельцина)“, Фонд национальных перспектив, Москва, 2003 г., стр. 119, online: https://profilib.com/chtenie/76668/yuriy-kozenkov-golgofa-rossii-skhvatka-za-vlast-119.php

[133] Произведение, което не би било цензурирано или забранено от царските власти като незаконно, – Бел. на ред.

[134] Преводът на откъса от Лениновата брошура е направен от мен от руския оригинал, а не от английския превод, използван от Кристофър Стори. (Владимир И. Ленин – „Империализм, как высшая стадия капитализма“, Написано в январе-июне 1916 г., впервые напечатано в середине 1917 г. в Петрограде отдельной брошюрой издательством „Парус“, оригиналното издание е: Н. Ленинъ (Вл. Ильинъ) – „Империализмъ, какъ новейший этапъ капитализма“ (Популярный очеркъ), Петроградъ, 1917 г., във: В. И. Ленин – „Полное собрание сочинений“, Издание пятое, Том 27 – Август 1915, Издательство политической литературы, Москва, 1969 г., „Предисловие“, стр. 301.)

[135] Тази бележка отсъства в посоченото от мен съветско издание от 1969 г., от което преведох откъса.

[136] Струва ми се, че терминът е на Джордж Оруел, използван в прочутата му антиутопия „1984“.

[137] „Народният свят през седмицата“, англ.

[138] Christopher Story – “European Union Collective – Enemy of Its Member States: A Study in Russian and German Strategy to Complete Lenin’s World Revolution”, Edward Harle Ltd, London, 2002,стр. XXXIX. Книгата е в архива на автора.

[139] Издателска анотация към книгата: Anatoliy Golitsyn – “The Perestroika Deception: Memoranda to the Central Intelligence Agency”, Edward Harle Limited, London and Cambridge 1998 г., Electronic version, стр. 2. Книгата е в архива на автора. Анатолий Голицин, когото съм цитирал не веднъж, е роден през 1926 година в Съветска Украйна. На 19-годишна възраст влиза в КПСС и постъпва на работа в КГБ. Завършва Висшата разузнавателна школа на комитета. Участвал е в редица шпионски операции зад граница. Бил е сред основните анализатори на дейността на НАТО. Бил е на работа под прикритие във Виена и Хелзинки. През 1961 година избягал на Запад и се установил в Британия. Награден е с Ордена на Британската империя (Honorary Commander of the British Empire (CBE), а френският президент Жорж Помпиду го удостои със званието „член на Почетния легион“. Западните тайни служби почти не се възползвали от разкритията на Голицин. Защо ли?

[140] Странно защо са пропуснати Йордан Василев, Офелия Хаджиколева, наречена на ОФ, Волен Сидеров, Иво Инджев и Невен Копанданова?

[141] Майя Любомирска – „Ченгетата от СДС“, Сдружение „ДА“, kajeteda.com, София, 12 септември 2017 г., online: http://www.kajeteda.com/archives/3333

[142] Британски журналист, започнал като вестникарче – уличен продавач на лондонския “The Times”. Стигнал до кореспондент на най-уважавания някога британски вестник за Централна и Източна Европа със седалище в Берлин. Свидетел на събитията от трийсетте години и на лъжите, тиражирани в медиите. Когато след т. нар. Кристална нощ зърнал името си под репортаж в изданието, който от първия до последния ред бил лъжа, хвърлил оставката си. Автор на 14 книги, които са задълбочени изследвания на проблема за единната световна комунистическа държава и на еврейското господство на земята. Най-известната и най-подробната, за чието издаване бе принуден да чака 20 години, се нарича „Отплата за Цион“ – “Contoversy of Zion”. Тя най-сетне излезе през 1976 година в… Южна Африка.

[143] The Mayor and Commonalty and Citizens of the City of London.

[144] Като милиционер след баня…

[145] The Lord Mayor – буквално: Главният кмет, англ. Всъщност това е длъжността кмет на Лондонското сити, на Квадратната миля, и едновременно с това – лидер на Корпорацията на Лондонското сити. Лорд Кметът не е подчинен никому в рамките на конституционната политическа система. Не малко политици и коментатори даже смятат, че съществуването му е противоконституционно. Но тъй като Британия няма конституция в общоприетата форма, а сборът на законите плюс един преамбюл, регламентиращ монархията, това е трудно доказуемо. Нито кралицата, нито парламентът или правителството имат власт над The Lord Mayor. Освен това всяка година той има правото да организира свой празник, извън всички истанали. Това е представлението на Лорд Кмета, което е твърди пищно и шарено, издържано в стила на отминали епохи. А самият The Lord Mayor е облечен в пъстри дрехи и носи различни украшения, в които са вплетени множество масонски символи.

[146] Лорд Кметът има едногодишен мандат и не може да го повтаря.

[147] Сър Майкъл Дейвид Беър, роден през 1953 година в нявгашната британска колония Кения, е 683-ият Лорд Кмет на Лондон, чиято кметска година започна на 12 ноември 2110 г. и завърши на 11 ноември 2011 г.

[148] Авторът явно има предвид тази, обявена официално през септември 2008 г.

[149] Пълното заглавие е „Острови на съкровищата: Данъчни райски места и хората, които откраднаха света“. (Вж. Nicholas Shaxson – “Treasure Islands: Tax Havens and the Men who Stole the World”, The Bodley Head, London, 2011 г.)

[150] Няма българска дума, затова обяснявам: това е представител на Съвета на Лондонското сити в парламентарните комисии. Както предстои да разберете, тази странна длъжност притежава силно влияние над депутатите и над ръководството на долната камара.

[151] Доста нашумял още млад британски писател, преподавател, създател на комикси и марксист, автор на романи в т. нар. жанр фентъзи, свързван с починалия във Франция агент на Държавна сигурност Цветан Тодоров. Той го формулира като действия във времето и пространството, които свързват настоящата поп-култура с миналото.

[152] Клемънт Ричард Атли, 1-и граф Атли (1883 –1967) – британски политик, лидер на Лейбъристката партия, министър-председател от 1945 до 1951 г. Човекът, свалил Чърчил, както се говори. Той участвал на Потсдамската конференция през юли-август 1945 г., заедно с Йосиф Сталин и Хари Труман.

[153] Нарицателно за Парламента на Британия. Така се нарича сградата, в която се помещава законодателното тяло на страната.

[154] Никълъс Шаксън – 51-годишен британски писател и разследващ журналист. Посветил се е на разкриването на начините, по които корпорациите – най-богатите плутократи – избягват данъчното облагане, както и на местата, където се върши това.

[155] Съкращение от American International Group, Inc. – многонационална застрахователна компания, регистрирана в САЩ. Тя действа в повече от 80 държави и към 1 януари 2017 година има 56 400 щатни служители.

[156] Когато на 15 септември 2008 година поиска фалит, еврейската „Лимън Брадърз“ беше четвъртата банка на света. След поредица от сливания, купувания и т.н. тя беше придобила и на практика укрила Ротшилдовата нюйоркска “Kuhn, Loeb & Co”, известна като „банката на болшевиките“.

[157] “The medieval, unaccountable Corporation of London is ripe for protest” by George Monbiot, “The Guardian”, вече цит. съч.

[158] Вж. напр. “Jacob Rothschild, John Paulson And George Soros Are All Betting That Financial Disaster Is Coming” by Holly Ellyatt, Assistant News Editor, CNBC, cnbc.com, Englewood Cliffs, NJ, Wednesday, 22 August 2012 г., online: https://truthaholics.wordpress.com/2012/08/23/scam-alert-as-bankster-lord-rothschild-bets-200-million-against-euro/

[159] Вж. Федор Михайлович Достоевский – „III. Status in statu. Сорок веков бытия“ в: „Дневник писателя“, Ежемесячное издание, 1877, Год II-й, Январь – август 1877 года, от online: http://az.lib.ru/d/dostoewskij_f_m/text_0490.shtml

[160] Съкращение от Българско инженерно-архитектурно дружество. Намираше се на улица „Раковски“ до ВИТИЗ. Сега май е чалга заведение.

[161] Имам двутомна книга по въпроса, завършена през 2003 и издадена през 2005 година. (Вж. Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?“, том 1 и 2, Издателство „Юнион-21“, София, 2005 г.)

[162]  “Conspiracy Theory” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Friday, August 25, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/08/25/conspiracy-theory/

[163] National Action.

[164] “Four alleged members of neo-Nazi group arrested on suspicion of planning acts of terror” by Danny Boyle, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 5 September 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/05/four-alleged-members-neo-nazi-group-arrested-suspicion-planning/

[165] Пак там.

[166] Вж. “The Black Book of Communism: Crimes, Terror, Repression”, Stéphane Courtois, Ed., Harvard University Press, Cambridge, MA, 1997 г.; Стефан Куртоа, Никола Верт, Жан-Луи Панне, Анджей Пачковски, Карел Барточек, Жан-Луи Марголен – „Черната книга на комунизма“, Издателство „Прозорец“, София, 1999 г. Книгата беше съставена по образеца на съветската „Чёрная Книга“, чиито редактори били еврейските кръвожадници Иля Еренбург и Василий Гросман. Тя била написана по поръчка на Еврейския антифашистки комитет на СССР през 1945 година. Но след обръщането на Сталин срещу интернационалното Братство, останала неиздадена чак до 1994 година, когато безсрамно я пусна йерусалимското еврейско издателство „Тарбут“.

[167] Александр Селянинов – „Тайная сила масонства“, Отечественная типография, Шпалерная, 26, С. Петербург, 1911 г., стр. 89.

[168] Пак там, в: Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІІІ, том 1, ИК „Огледало“, София, 2003 г., стр. 31  и  в  Александър Селянинов – „Тайната сила на масонството“, ИКС, София, 1994 г., стр. 284.

[169] Rabbi Reichorn, speaking at the funeral of Grand Rabbi Simeon Ben-Iudah, 1869 г., в: George Pitt-Rivers – “The World Significance of the Russian Revolution”, Basil Blackwell, Oxford, 1920 г., стр. 40, online: http://www.sweetliberty.org/issues/wars/russian_revolution.htm; същото в: Александър Селянинов – “Тайната сила на масонството”, ИКС, вече цит. съч.; в оригиналнот0о руско издание:  Александр Селянинов – „Тайная сила масонства”, Отечественная типография, „Шпалерная”, 26, С. Петербург, 1911 г.

[170] Израел Шахак (1933–2001) – евреин, роден във Варшава, Полша, с името Израел Химелщауб. През 1943 година нацистите изпращат семейството му в концентрационния лагер Понятова край Люблин. Избягал с майка си от лагера, десетгодишният Израел се озовал във Варшава, където отново ги арестували и хвърлили в лагера Берген-Белзен, откъдето са прословутите кадри на булдозер, ринещ трупове. Лагерът бил освободен от британците. Техният военен булдозер заривал останките от умрелите от тифната епидемия, а не убитите умишлено и то в… „газова камера“ затворници. Шахак и майка му имигрирали в Британския мандат в Палестина, който скоро станал държава, наречена Израел. Настанили ги в кибуц – комуна по марксистко-ленински образец. Израел учил, служил във войската, завършил химия, защитил два доктората – в Тел Авив и в Станфордския университет в САЩ. Отвратен от „левите“ ционисти – марксистко-ленински и сталински расисти, но също и от „десните“, оказали се същите, като професор в Еврейския университет в Тел Авив той се беше превърнал в един от главните правозащитници в страната. И до последния си дъх се стремеше да узнае истината и да я сподели с хората. (Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, София, 2008 г., стр. 134. Израел Шахак е посочил източниците: Маймонид – „Мишна Тора“ („Устен закон“), „Закон за убийците“, 2, 11: Maimonides – “Mishneh Torah”, “Law on Murderers” 2; “Talmudic Encyclopedia”, “Goi”. Книгата е в библиотеката на автора, който е неин преводач.) За да не се заблуждавате, същите религиозни закони важат и се прилагат в днешен Израел. Затова убиецът на министър-председателя Ицхак Рабин беше осъден на доживотен затвор, а онези, които убиват палестинци, получават по няколко месеца и ги освобождават предсрочно. Те просто са смятани за гои – неевреи. Което означава – нечовеци, създадени единствено, за да обслужват евреите. Няма лъжа, няма измама.

[171] Вж. напр. “Lidl airbrushing crosses from food? You can’t just excise religion from life” by Andrew Brown, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 4 September 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/sep/04/lidl-remove-religious-crosses-food-packaging-excise-religion-life; “Lidl removes crosses from Greek church on food packaging in attempt to be ‘religiously neutral’: Supermarket facing backlash from consumers for omission of Christian symbol” by Loulla-Mae Eleftheriou-Smith, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 5 September 2017 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/lidl-greek-church-cross-remove-food-packaging-design-religious-neutral-santorini-anastasis-a7929286.html

[172] Вж. Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 512. Книгата е в библиотеката на автора.

[173] Пак там.

[174] Църквата сравнява Исус с агне, което е смятано за символ на чистота и невинност. Друга тема е, че тъкмо Христос е дал знак да не се извършват никакви жертвоприношения. Залък хляб, глътка вино… Това е цялото „тържествено жертвено“ плюскане според неговия завет. А не вулгарните, дивашки чифутски вакханалии, в които колели агне, овен, овца, даже бик – според кесията. Това неофитите от БКП и ДС превърнаха в палене на големи свещи – пак според джоба.

[175] Лев Александрович Тихомиров – „Религиозно-Философские основы Истории“, Приложение к журналу „Москва“, Москва, 1997 г., стр. 291-313, книгата е достъпна в pdf от online: http://lib.eparhia-saratov.ru/books/18t/tihomirov/tihomirov2/tihomirov2.pdf; „Ислам: Пророк ислама”, online http://www.netda.ru/belka/text_mil/islam_tihomirov.htm; съвсем същото: Лев А. Тихомиров – Религиозно-Философские основы Истории, Holy Trinity Orthodox Mission, Православие и современность, Информационно-аналитический портал Саратовской епархии Русской Православной Церкви, Электронная библиотека, Москва, година на издаването не е посочена, стр. 134-148 и сл.

[176] Вж. напр. “China Hits Record High M&A Investments In Western Firms” by Wade Shepard, Contributor, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, September 10, 2016, online: https://www.forbes.com/sites/wadeshepard/2016/09/10/from-made-in-china-to-owned-by-china-chinese-enterprises-buying-up-western-companies-at-record-pace/#4df03d025d87

[177] Вж. “China Merchants Port to buy Brazil’s second largest container port for US$920 million” by Associated Press, “South China Morning Post”, scmp.com, Hong Kong, Monday, 4 September, 2017 г., online: http://www.scmp.com/business/companies/article/2109592/china-merchants-port-buy-brazils-second-largest-container-port

[178] Вж. “China’s CEFC buys 14pc of Russian oil company Rosneft for US$9 billion” by Associated Press, “South China Morning Post”, scmp.com, Hong Kong, Friday, 8 September, 2017 г., online: http://www.scmp.com/business/companies/article/2110417/chinas-cefc-buys-14pc-russian-oil-company-rosneft-us9-billion

[179] Пак там.

[180] Вж. напр. “Gerhard Schröder appointed chairman of Rosneft: The former German chancellor deepens his relationship with Russia’s energy industry” by Henry Foy in St Petersburg and Guy Chazan in Berlin, “The Financial Times”, ft.com, London, Friday, 29 September 2017 г., online: https://www.ft.com/content/100db270-a518-11e7-9e4f-7f5e6a7c98a2?mhq5j=e5

[181] Вж. “Global power is shifting to Asia – and Europe must adapt to that” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, вече цит. съч.

[182] Вж. “Emmanuel Macron’s ‘inspirational’ EU dream is actually an authoritarian nightmare” by Allister Heath, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 28 September 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/28/emmanuel-macrons-inspirational-eu-dream-actually-authoritarian/

[183] Вж. “North Korea factories humming with ‘Made in China’ clothes, traders say” by Sue-Lin Wong, Philip Wen, Reuters, reuters.com, London – New York, August 13, 2017 г., online: https://www.reuters.com/article/us-northkorea-labour-china-insight/north-korea-factories-humming-with-made-in-china-clothes-traders-say-idUSKBN1AT00Q

[184] Нов китайски и еврейски ред на света, лат.

[185] Вж. напр. “The Baku hotel disaster that may be Trump’s most disastrous deal ever: Scrapped Azerbaijan project was led by corrupt oligarchs and had links to Iran’s Revolutionary Guard” by Jennifer Smith For Dailymail.com, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 6 March 2017 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4286200/The-Baku-hotel-disaster-Trump-s-worst-deal-ever.html

[186] Вж. “China’s Xi says BRICS must promote open world economy” by Yawen Chen, Michael Martina, Reuters, reuters.comр New York, NY, Sunday, September 3, 2017 h=, online: http://www.reuters.com/article/us-china-brics/chinas-xi-says-brics-must-promote-open-world-economy-idUSKCN1BE01S

[187] Пак там.

[188] Вж. “Silk Road route back in business as China train rolls into London” by Tracy McVeigh, “The Observer”, theguardian.com, London, Saturday, 14 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/14/china-silk-road-trade-train-rolls-london

[189] Пак там.

[190] Вж. напр. “Thyssenkrupp, Tata Seal Long-Awaited European Steel Deal” by Zeke Turner, Scott Patterson, “The Wall Street Journal”р wsj.com, New York, NY, September 20, 2017 г., online: https://www.wsj.com/articles/thyssenkrupp-tata-clinch-european-steel-deal-1505891598

[191] Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 348. Книгата е в библиотеката на автора.

[192] Вж. “Monroe Doctrine (1823)”, “Our Documents”, A National Initiative on American History, Civics, and Service, ourdocuments.gov, National History Day, The National Archives and Records Administration, USA Freedom Corps., Washington, DC, 2017 г., online: https://www.ourdocuments.gov/doc.php?flash=true&doc=23

[193] Вж. Камелия Цветанова – „Цената на ритника: 4500 лева и шведът Ралф си тръгва свободен!“, Dnes.bg, София, вторник, 26 септември 2017 г., online: http://www.dnes.bg/temida/2017/09/26/cenata-na-ritnika-4500-leva-i-ralf-si-trygva-svoboden.354350

[194] Заимствано от просташката поп-фолк песен от 1972 г. „Шофьорите са като ято“, изпълнена от някога семейния дует Стефка Берова – Кирил Марчинков. Не успях да открия нейните автори.

[195] Herbert George Wells – “Anticipations of the Reaction of Mechanical and Scientific Progress Upon Human Life and Thought”, Harper & Brothers, New York City, 1901 г., стp. 342–343. Книгата е в архива на автора.

[196] „Евангелие от Матей“, гл. 10, ст. 28-29, 32-39. Всички преводи на Евангелските текстове са направени от оригинала на арамейски, дело на д-р Джордж Ламза.

[197] Bertrand Russell – “Mortals and Others: Bertrand Russell’s American Essays, 1931-1935”, Volume 2, a collection of essays by Bertrand Russell originally published in the New York American, edited, with notes, by Harry Ruja, Routlege, London, New York, 1998 г., стр. 28.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...