Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

РЕВАНШИЗЪМ? КАКВО ПО-ДЖЕНТЪЛМЕНСКО, КОГАТО Е СТРЕМЕЖ КЪМ СПРАВЕДЛИВОСТ? – Част 24

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

В четвъртък, 27 февруари 2014 г., „дяснатагерманска диктаторка Ангела Меркел размаха своето пионерско свито юмруче по посока на десните в Европа. От трибуната на Британския парламент източногерманската комсомолска активистка призова депутатите на Нейно величество:

 

Необходимо ни е да се изправим решително срещу екстремистите и коравосърдечните![1]

 

Това беше по повод на очертаващия се триумф на т. нар. крайна десница на предстоящите след месец и половина избори за Европейски парламент. „Крайното“ на тази десница е, че отстоява правото на държавите на самоопределение вътре в организацията. И противостои на опитите за постепенното федерализиране на преобладаващата част от Стария континент и на нейното окончателно превръщане в Европейски съветски съюз.

 

 

 

Сега всички са социалисти, комунисти[2]

 

 

Заели скромни пози, на първия ред в залата на Камарата на общините се бяха настанили управляващите – „десният“ министър-председател Дейвид Камерън и неговият заместник, „центристътНик Клег. До тях се мъдреше широко усмихнатата и леко мургава мутра на „левияЕд Милибанд – в „опозиция“. „Светата троица“ на съвременната британска политика нескрито благоговееше пред „императрицата на Европа“.

 

Но никой от тях не се умилкваше в полите й. Няма как. Май никой не е виждал желязната Ангела в рокля

 

Най-новият виц във Великобритания е, че Дейвид Камерън гледал похотливо Ангела Меркел

 

В същия ден американският държавен секретар, маоистът Джон Кери, предупреди Русия: „Стойте далече от Украйна!

 

И я пришпори да се присъедини към САЩ и техните съюзници в съгласувани действия за стабилизиране на почти банкрутиралата страна.[3]

 

Все на този ден британски журналист, чийто прадядо преди 200 лета е драснал кибрита на Белия дом и сградата на Конгреса във Вашингтон, реагира нормално и човешки. И посъветва онези киевчани, които са с акъла си, да не се надяват на повече глупости от страна на Интернационала.

 

Не очаквайте НАТО да спасява Украйна от руснаците“ – обясни им Кон Къфлин.[4]

 

Все на същия четвъртък Румен Петков, разкрачен между БСП и АБВ, заплаши, че ще се оплаче на татко Пардонпосолствата на държавите-членки на Европейския съюз и на Европейската комисия от туземната ни съдебна система. Тъй като, видите ли, тя била претъпкана от зависими люде и не допуснала иска му срещу някакъв вестник. Да видим и чуем:

 

 

 

 

 

Когато преди време същата съдебна система загуби всякаква представа за справедливост и остави недокоснат замесения в аферата с източването на банките из Северна България функционер на БСП Румен Петков, той нямаше нищо против нея. Пикаеше във фонтани, без да му трепне мигла. Знаеше, че е недосегаем от нашенската Темида.

 

Казано на популярен жаргон, „га яде кифтета ни рива, а сега ривйе“… За първи път да не му угодят! Каква трагедия! Направо за ЕврокомисиятаДругарите са свикнали да се клеветят, да донасят едни за други.

 

Логично е да запитате: На каква основа събрах тези тримата?

 

Обединяват ги три неща. Всички те са комунисти. Освен това обслужват ционистките интереси. Не на последно място са готови да се пребоядисват и да робуват на различни политически господари и идеи. Може би, защото са по-наясно от народните маси, че тези разграничения са на пръв поглед, само на книга. Отдавна на този свят всички са най-малкото социалисти.

 

 

 

Социализмът е философия на провала и верую на невежите

 

 

Победата на Джон Мейнърд Кейнс е повсеместна. Заглавието на прословутата статия в списание “Newsweek” „Сега всички сме социалисти“, недвусмислено демонстрира едно: „изглежда наистина сега всички сме кейнсианци“.[5]

 

Преведено на човешки език, това ще рече, че социализмът завладява планетата. Макар все още да смята американците за „дясно ориентирана нация“, авторът на нашумялата публикация не си затваря очите пред безспорните факти. Като например, че по време на уж дясното управление на Републиканската партия са въведени най-големите разширения на социалните придобивки в законодателството за последните повече от 30 години.[6] Което превръща мнозинството от американците в… социалисти.[7]

 

Само през 2009-а, първата година на своето управление, президентът Барак Обама изля повече от 1 трилион долара, за да спасява частни банки и промишлени корпорации?! Това вече наподобява тукашния социализъм на другарите, не мислите ли? Никой от тези финансови и индустриални гиганти не върна и цент. Обикновен комунизъмвсекиму според потребностите.

 

Оттогава никой в САЩ не реагира. Страната все повече заприличва на СССР и неговите сателити. Широк слой от бедняци и номенклатурен елит, който ги наблюдава с безразличие или най-много с ирония от върховете. Според анализа на „Еманюел Саез,[8] икономист от Университета на Калифорния[9] понастоящем „93 процента от нарастването на приходите отива у най-богатите 1 на сто от американските домакинства. Докато всички останали си поделят 7-е процента, които остават. Да го кажем по друг начин: Най-съществената характеристика на икономиката на САЩ днес е разделението между 1 на сто и 99 процента.[10]

 

Все едно става дума за епохата на Тодор ЗамфиркьовЖивков и престъпната му компания у нас.

 

Румен Петков е типична късна издънка на тази ера. Личен избраник на Кръстника на алчно червената фашистка мафия Андрей Луканов. Но останалите ни двама „герои“?

 

Като студент Джон Кери членува в крайно лява, екстремистка, маоистка фракция на Комунистическата партия на САЩ. Когато през пролетта на 1971 г., след поредното му арестуване, е призован да даде показания пред Комисията по външна политика на Сената на САЩ за организацията на антивоенните протести, той заявява:

 

Установихме, че повечето хора даже не познават разликата между комунизъм и демокрация.[11]

 

Иде реч за южновиетнамците. Те, горките, изобщо не се интересували кой ще бъде на власт. „Те само искаха да работят в оризовите полета, без да бъдат обстрелвани от хеликоптери и да ги бомбардират с напалм, от който техните села изгарятЖелаеха всичко в тази война да свърши, особено чуждестранното присъствие на Съединените американски щати. Да бъдат оставени на мира. Те са изкусни в оцеляването, като застават на страната на съответната военна сила в конкретното време. Без значение дали е Виетконг, северновиетнамската, или американската.[12]

 

През онези години Кери, който по майчина линия е от богаташкия род Форбс, се срещал с марксисткия лидер на никарагуанските партизани Даниел Ортега. Днес Джон Форбс Кери се прави налиберал. Но кого не е предал? А който го направи веднъж, непременно ще повтори, потрети

 

Показвал съм ви снимки от приятелска вечеря на него и жена му със семейството на сирийския диктатор Башар ал Ассад. Разполагам с фотографии на най-дружески беседи между него и сваления с „демократиченвоенен преврат демократично избран египетски президент Мохамед Морси. Но също – и с неговия наследник – фелдмаршал Абдел Фатах ал-Сиси. Когото, щом се наложи, също ще дари с целувката на Юда. Заснели са го с кого ли не…

 

Високоплатените прислужници на интернационалната левитска мафия като Джон Кери са по-равни от останалите. Значи разполагат с повече права. А на какви права могат да се радват американците? Нека узнаем от самия потомък на Форбс.

 

 

 

 

 

Интересно е, какво би отговорил другарят „променил семаоист, ако го бяха попитали, какво мисли за законите, налагащи тежка цензура върху свободата на словото в Германия? Понеже в тази „свободна“ и „демократична“ държава, ако само за миг се усъмните в нещо, свързано с догмите на официалната религияхолокостика“ или изречете нещо не до там хвалебствено за евреите, ционизма и Израел пред повече от четирима души, незабавно изчезвате зад решетките. Най-малко – за година и половина.

 

 

 

Комунисти, глобалисти, архонти, изобщо – ционисти

 

 

Докато в Съединените щати Джон Кери развявал плакати с портрета на председателя Мао, Ангела Меркел била комсомолска активистка в университета. После – и в Академията на науките на ГДР. Нейният бащапастор, безпрепятствено пътувал до Западен Берлин и ФРГ. И непрекъснато карал „Мерцедес“, през времето, когато поробените му сънародници се бореха за Трабант“ или „Вартбург“…

 

Писал съм достатъчно за това.

 

Тук другарят Румен Петков бил „толкова силен ученик“, че не го приели в Софийския университет. Затова завършил математика в Пловдивския. Не желая да сравнявам, понеже не разполагам с други критерии, освен с един: Нали все пак наричат столичния Alma mater? В буквален превод от латински понятието означава „богиня майка“. Приложено към образованието – „главен университет“ или „пръв сред равни“. Не съм ли прав?

 

Не намирам нищо обидно. Бях приет в две специалности на Alma mater, но родителите ми предпочетоха Свободния университет, както татко наричаше Икономическия институт. На мен ми беше все едно. Само по-бързо да изляза от казармата…

 

Искам да кажа – нищо обидно. И все пак…

 

Достатъчно с т. нар. езопов език. Другарят „Пикаещ във фонтани“ само се струва умен на някои. Това е повърхностно впечатление от едно кухо същество. Подобно на вечния му „оръженосец“ – моят съученик Емил Кало.[13]

 

Ето третия признак, който обединява комунистите Ангела Меркел, Джон Кери и Румен Петковтяхното служене на ционизма.

 

Genossin Меркел е рожба на циониста и илюмината Хелмут Кол.[14] Той минаваше за „десен“. И макар да е евреин – рожденото му име е Хенох Кон,[15] се води… християн-демократ?! Излишно е да обяснявам, как и колко самата Меркел, по баща Кеснер, е свързана с ционизма и еврейството.[16]

 

Самият Джон Кери е евреин. Неговите предци са променили имената си от Фриц Кон и Ида Льове на Фредерик и Айда Кери.[17] По майчина линия той е потомък на прочутото еврейско семейство Форбс. Като студент е приет във фамозния и вече познат на редовните читатели таен орден „Череп и кости“ в Йейлския университет.[18] Освен това е ултра ционист.[19]

 

А нашенският майстор на уринирането в шадравани? Нямам представа откога датира връзката му с Емил, сина на активните борци против фашизма и капитализма Аврам и Бети Кало. Но през 2008 година вътрешният министър в кабинета на т. нар. тройна коалиция Румен Петков назначи икономиста Емил Кало за… съветник по въпросите на сигурността?![20] Вие решете въз основа на какви качества.

 

Като правоверен комунист по наследство Емил със сигурност е смятал религията за „опиум за народите“. Когато разцъфтяха промените за болшевишката номенклатура, нямаше как да изкарате него и събратята му по партийна принадлежност от синагогата! Кало стана Gauleiter на комунистическата Организация на евреите в България Шалом“. Първоначално им се противопоставяха потомствени комунисти, които по заповед се обединиха в друга, уж „демократична“ еврейска организация „Цион“.

 

Сред нейните учредители личаха партийната секретарка Леа Коен, чийто баща Папо е бил комендант на концентрационния лагер Росица. Вътре се оказа и агентът на Държавна сигурност Илко Ескенази – самоудавен. Както и други назначени от Карлович видни „демократи“ със старозаветни имена.

 

Сега се върнете към първото видео. И ще зърнете потомствения комунист Емил Кало най-вляво на масата. През 2006 година  тогавашният израелски президент Моше Кацав, който сега изтърпява присъда в тамошен затвор, пристигна в България. Как го посрещнаха евреите? Онези, които двайсетина лета по-рано се бореха против ционизма и империализма. Ето как:

 

Президентът на Израел бе посрещнат топло и в софийската синагога, където се срещна с представителите на еврейската общност у нас.

 

Българската еврейска общност винаги е била дълбоко ционистка общност и вие сте не само сред братя и сестри, но и сред горещи привърженици на Държавата Израел, заяви в приветствието си Емил Кало, председател на организацията на евреите в България „Шалом“.[21]

 

Излиза, че докато са убивали най-добрите българи, хвърляли са ги в концлагери и затвори, ограбвали са народа ни, лишавали са хора от право на образование и какво ли не още, евреите от БКП са били и крипто ционисти!

 

Кога и по какви причини да им вярваме? Можем ли да установим кога лъжат и изобщо казват ли истината някога? Колко лица имат? А нещо относно броя на личностите в едно еврейско тяло?

 

Както узнах от медиите, понастоящем комунистът Емил Аврам Кало евицепрезидент на Световния еврейски конгрес.[22] Ето я връзката на Пикаещия във фонтани със световния ционизъм. Но не само неговата.

 

Последователно Петър Стоянов, докато беше президент, и ГеоргиГоцеПърванов също ползваха интернационалните ционистки връзки на другаря Кало. Емил се изявява в ролята на нещо като говорител на болшевишко-ченгесарския проект АБВ.

 

Нима автомобилният магнат Хенри Форд не е доказал аргументирано, че:

 

Навсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.“[23]

 

Остава ми да добавя – и антихристиянски.

 

Ако перифразирам думите на самия другар Кало, изречени по повод на спор дали преди 9 септември 1944 г. у нас е имало фашизъм, с участието на издънки от БКП и ДС, те ще прозвучат като обвинение:

 

Опитайте се да обясните този научен спор на онези, чиито близки бяха убити, на десетките хиляди българи, които тръгнаха от домовете си и никога не се върнаха в тях! Ние все още не сме си изяснили нашата си, българска история, и продължаваме да се лутаме между „в България имаше фашизъм преди 9 септември“ и „в България имаше фашизъм само след 9 септември“! Уникалното в случая не е бройката, а начина, по който е било постигнато това унищожение. Подобен акт другаде няма![24]

 

Науката доказа, че в България действително имаше фашизъм. Неговият кървав терористичен режим продължи от 9 септември 1944 година до края на 1989-а! Нещо повече – той е осъден и обявен за престъпен с действащ закон.[25] А червените фашисти като Емил Кало, Румен Петков, Георги Първанов, но преди тях семейство Тодор-Живкови, Станишеви и останалите големци от върхушката на БКП, и техните наследници, не само са на свобода. Те нямат произнесена и влязла в сила присъда за изповядването на човеконенавистна идеология, за участие или съучастие в диктатура, довела до ликвидирането на българите и българщината.[26]

 

Ето в какъв грях си струва да обвиняваме тукашната съдебна система. Тя не привлече към наказателна отговорност никого от многобройните комунистически престъпници, сред които са и негодниците, с чиито имена замърсявам тази почтена медия.

 

Ако някой ден има истински свободно от комунизъм, фашизъм, нацизъм и ционизъм управление, избрано от човеците, Емил Кало, „Пикаещият във фонтании останалите участници в престъпната комунистическа компания ще търкат затворническите нарове и за първи път в окаяния си живот ще вършат полезна работа. Или ще бъдат затворени в клетки. Защото не забравяйте:

 

Комунистът не е човек.[27]

 

Нещо, което не бива да излиза от ума ви. Както и следното:

 

При социализма най-лошото беше това, което дойде след него.[28]

 

Фактът, че комунистите са фашисти и обратно, доказаха типично нацистките по своя характер акции на футболни запалянковци, организирани от АБВ на „ГоцеПърванов, Емил Кало и Румен Петков. Поне това известиха някои медии. Даже прочетохме заглавие:

 

Румен Петков се готви да окървави 3 март“.

 

Самото начало на информацията гласи:

 

Поредния протест на ултраси стягат бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето и председателката на Сдружението на футболните фенове Елена Ваташка. По план мероприятието, чиято крайна цел е да се стигне до сблъсъци и проливане на кръв по подобие на протеста в Пловдив, ще е в София и то навръх националния празник 3 март

 

С организацията за събитието в София този път се е заел не друг, а дясната ръка на Гоце Румен Петков, през когото минава и заплащането за ултрасите. Бившият МВР шеф дълги години се изявяваше като сив кардинал в БСП. Той лъсна и като човека в червената върхушка, държащ връзките с основни играчи в подземния свят, както и с използвани от тях агиткиПетков продължавал да поддържа взаимоотношения с този кримиконтингент и именно него възнамерявал да използва за окървавяването на 3 март.

 

Според хора от АБВ Петков е изключително изнервен от факта, че лидерът на „България без цензураНиколай Бареков веднага след националния празник възнамерява да внесе законопроект за операция „Чисти ръце“. Тя ще разследва дейността на бившия вътрешен министър, както и твърденията на наркобарона Будимир Куйович, че е давал пари на ексминистъра и на бившия главен секретар на силовото ведомство ген. Валентин Петров, докато е имал бизнес в България. Навремето на въпрос каква е връзката му с Куйович, Петков типично в арогантния си стил отговори: „Писна ми от куя на Куйович“.[29]

 

Жалко, че държави с претенции, че са „свободни“ и „демократични“, а не са, подслоняват комунистически агенти като автора на цитираното интервю на Дойче Веле“. А те, на свой ред, намират достатъчен отклик сред тукашното „свинско стадо, обладано от бесове“, според определението на Исус Христос.

 

По-нататък ще разкрия още връзки между тукашните комунисти, ционисти и техните интернационални господарисветовната левитска мафия. Един от християнските представители на този глобален октопод е образец за особен вид раздаване на „куфарчета с пари“. И той се възползва от правото си „да се променя“, предоставено му от безумните туземни тълпи. И от комунист, борещ се срещу всяка вяра, различна от марксизма-ленинизма, се превърна в… „ревностенхристиянин и архонт при това!

 

Даже във фарисейското творение, наречено Българска православна църква, нямаше подобна титла. Тъй като някога тя е била предназначена за държавния глава. На гръцки άρχοντεςархонт – означава „владетел“, „управник“, „благородник“.

 

Сега ще ви покажа този комунистически „архонт“. Пък всеки сам да реши дали той отговаря на представата му за аристократ, патриций

 

 

 

 

 

Архонтите“ – „благородниците“, са трима. Двете до болка познати мутри – Славчо Пенчев БиневСлави“ и Иван КочевЧомбе“. Третата, върху която преди години е спрял погледа си Андрей Луканов, е не по-малко примитивна и прочута. Нейното име е Петър Манджуков.

 

 

 

Църковна благословия за другарите, които крадяха

и наливаха основите на комунистическия капитализъм

 

 

Ако си направите труда да разгърнете течението на печатния орган на светия синод „Църковен вестник“, няма начин да не пожелаете земята да се отвори и да ви погълне от срам. Срам не толкова заради вас, понеже сте слушали речите на червените попове, а заради самите тях. И ще се чудите как ги търпи Господ? Ето защо:

 

Постановленията и решенията на партийното ръководство винаги са били извор на светла творческа тревога, мощни заряди от творческа енергия, отправени към сърцата на тружениците от села и градове. Ние знаем: думата на БКП е закон. Тя неизменно се превръща в дела, защото представлява синтез от въжделенията, силите и мъдростта на народа

 

И сега, както във всяка битка, ще ги води БКПотрядът на най-добрите.[30]

 

Бог ли? Какъв Бог? Има БКП и генсек. Атеистите са превзели църквата. Техни „богове“ са правешкият циганин Тодор Замфиркьов, на български Живков – вожд на единия алчно червен клан. И Андрей Луканов – на другия.

 

Апостоли“ са им членовете на Политбюро на ЦК на БКП. Вярата е в мамон и кражбата. Заповедите на техни „богове“ включват:

 

Убивай, когато е необходимо!“

 

Кради повече!“

 

Пожелавай жената или мъжа на ближния си, и имота му…“

 

За да не рече някой „умник“, че завиждам на „архонтите“, ще се позова на една изумителна личност. Стефан Бочев беше син на банкер, зет и секретар на най-успешния български министър-председателГеорги Кьосеиванов, управлявал от 1935 до 1940 година.

 

Макар да не понасял земеделците и социалистите, през 1945 година зарязал съпруга и две дъщери в Швейцария и се върнал да им помага, та все пак някаква опозиция да оцелее тук. „Спечелил“ си повече от десетилетие в концлагера Белене и още три пъти повече ходене по мъките извън него.

 

Стефан Бочев е издал своята присъда над т. нар. църква. Съвсем вярно е констатирал, че за нейните архиереи и клир е имало голямолежане“, но не „по лагерите… Ако е имало „лежане“ за владици, „то беше лежане въвВолгите“ и „Чайките“. И от преяждане и препиване, а не от пребиване.[31]

 

Защо все пак уж вече освободената от комунистическите окови т. нар. Българска православна църква издига все комунисти и ченгета? Предлагам да потърсим отговора пак в „Църковен вестник“:

 

На 12 март се състоя пленум на Централния комитет на Българската комунистическа партия, на който бе обсъден и одобрен проект за Програма на ПартиятаПод ръководството на партията НРБ успява да изгражда щастливо настояще благодарение на дружбата, сътрудничеството и взаимопомощта със страните от социалистическата система, благодарение на все по-пълното, на всестранното сближаване с великия братски Съветски съюз

 

Комунизмът е обща цел на всички народи.

 

Комунизмът е прекрасното и щастливо бъдеще, към което БПЦ води българския народ.

 

Родната Църква, като духовна майка на своя народ, посреща с радост тази проектопрограма като „вдъхновяваща програма за изграждане на развито социалистическо общество“, както тя е наречена в ежедневната преса. Чрез своите служители, духовници и миряни, тя ще даде своя принос за нейното правилно разбиране и правилно прилагане в живота на народа. Идеалът на красивото комунистическо общество, към което БКП води народа, е добре познат на църковните хора още от зорите на църковната история.[32]

 

Това е позицията на светия синод. Ето го истинското лице на „пазителите на вярата“. Ето защо църквата, на която псевдохристияните принадлежат, приема и провъзгласява за „благородници“ – „архонти“, обикновени пладнешки разбойници. Така тя банализира злото.

 

Един от архонтите, другарят Петър Манджуков, е не само комунист, но и агент на Държавна сигурност.

 

Манджуков е бил секретен сътрудник на Първо главно упарвление (ПГУ, разузнаването) на ДС. Той е вербуван през 1978 г. под псевдоним Омуртаг. Неотдавна Манджуков обяви, че продава ВВТ на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Преди време той беше издател и на вестникДума“.[33]

 

Запитан кога е спечелил първия собствен милион, оръжейният бизнесмен каза, че първите по-крупни доходи са били в екипна работас негови колеги… „Моят първи милион направих през 1991 г., когато подписах договор с министерството на отбраната на Алжирвече в качеството ми на частно лице“, разкри бизнесменът.[34]

 

Най-добре да чуем самия комунистически хайдук в лично изявление.

 

 

 

 

 

Може би притеснен от нещо, другарят Манджуков не разкрива цялата истина. Преди време, когато беше по-еркек, той призна, че е започнал сделката като служител в държавно външнотърговско предприятие. По средата обявил на своите алжирски партньори, че тя ще бъде приключена от частната му фирма.

 

 

 

Епохата „Луканов“ или за метаморфозите на комунистите

 

 

Назначеният „бизнесмен“ гордо сподели, че алжирците го познавали отдавна и вярвали на него, а не на някаква държавна фирма. Така другарят Манджуков приключил далаверата. И от комунист, което ще рече гробокопач на капитализма, се преродил в крупен капиталист!

 

Не е ли чудо? Тук е мястото на църквата. Тя не разпространява вярата в Христа, а проповядва подобни червенимагии“.

 

Обаче, както във всичко, свързано с другарите, и тук се натъкваме на едно „но“. Как така служителят на държавна фирма Петър Манджуков е успял да осъществи оръжейна сделка като частник, без съответния лиценз? Ако това е вярно, не трябва ли прокуратурата и следствието да се задействат незабавно и да го изправят пред Темида?

 

Сам „пловдивчанинът трето поколение[35] си признава без бой. Понеже знае: Никой няма да му посегне.

 

Лесно ли получихте лиценз за търговия с оръжие? Говори се, че ви е подарен от Андрей Луканов.

 

– И това са глупости, първият лиценз със срок 6 месеца фирмата го получи през 1997 г. по време на правителството на Иван Костов, Стоян Михайловски беше зам.-министър, отговарящ за ресора.[36] (Вижте илюстрацията.)

 

Милите костовисти! Да ги оставим. Те, до крак, без изключение, са милиционерчетамлади и стари, също останали незасегнати. Понеже стадото не пожела декомунизация и прие посткомунизЪма с „благородници“ като бай ви Петър – „архонтМанджуков. Затова драгалевският циганин и жалката му болшевишка компания така и не изтекоха в канализацията.

 

Питам се: Горното самопризнание на оръжейния търгаш не е ли достатъчно за съдебната власт? Явно не е. Понеже е старата – комунистическата. Тя няма как да забележи, че другаряттрето поколение пловдивчанине осъществявал незаконен износ на оръжие, без необходимия съответен лиценз. В такива случаи превръзката върху очите на местната ничервенаТемида е плътно завързана, силно стегната. И не вижда…

 

Но това не е единственото престъпление Манджуково.

 

През 2004 г. името на Манджуков беше замесено в сериозен скандал, станал известен под иметоПетролгейт“. Беше създадена и парламентарна комисия, която да разгледа случая. Тогава излязоха информации, че три български дружества са въоръжавали тайно режима на Саддам Хюсеин и още толкова са търгували между 1997 и 2003 г. с петролни ваучери, като печалбата в един от случаите е била предназначена за Българската социалистическа партия. „ДЖЕФФ Корпорейшън“, „Елмет-инженеринг“ и „САРА-Мса се договаряли за оръжие и оборудване с двойна употреба, а по петрола са работилиМашиноекспорт“, „Химимпорт“ и „Аракбул ойл“.

 

Това се твърдеше в обхващащ 1200 страници доклад на специалната разследваща комисия Iraq Survey Group (ISG), създадена от САЩ за издирване на оръжия за масово унищожение или програми за разработването им. Собственик наМашиноекспорте оръжейният търговец Петър Манджуков. Името му беше замесено в първия скандал след публикуването на подобни разкрития в иракския вестникАл Мада“.[37]

 

Ето какво е необходимо, та някой да бъде произведен в милиционерски чин архонт“ от Българската православна църква, едно от действащите управления на Държавна сигурност. Но няма как да пропусна още нещо:

 

С какви пари комунистът Петър Манджуков придоби толкова предприятия и имоти, и стана крупен капиталист? Да не би да е наследил комунистическите милиони на предците си – „две поколения пловдивчани“? Нали твърдеше, че принадлежността му към БКП е естествена? Тъй като произлиза от сиромашко семейство… В телевизионно предаване „един от най-богатите българи призна,… че е имал много бедно детствоизраснал е в Сопот, в малко комунално жилище, където е живял до 18-ата си годишнина“.[38]

 

И още нещо. Както се изяснява, понякога печалбата на тезипредприемачиотива за нуждите на Българската социалистическа партияпряката наследничка на партията-майка БКП!

 

Журналистът Борислав Гърдев хвърля известна светлина върху произхода на Петър-Манджуковото богатство. Той показва близостта на нашияхеросс Андрей Луканов. Когато Илия Павлов се самозабравил и решил да се измъкне от опеката на своя създател, тъкмо другарят Петър Пловдивски бил излъчен като посредник между двата враждуващи комунистически клана.

 

Според посочения автор „на 30 септември 1996 г. при влизането в съда, където най-после е докаран като свидетел срещу глоба от 1500 лева“, Илия Павловсе изцепва: „Андрей Карлович да внимава кой ще кара влака!

 

Преди това е знаковата среща на 2 септември 1996 г. във вилата на Петър Манджуков вБоянамежду шефа на НСС Юлий Георгиев и Луканов, като последен опит на боса на групировкатаОрионРумен Спасов, който моли за съдействие Георгиев, в името на партията-майка БСП да се изгладят отношенията помежду им. Отговорът на Луканов към Юлий Георгиев е показателен: „Кажи на тези мародери, че с тях в домушлук няма да влизам.

 

Това е краят.[39]

 

Не ми е известно Петър Манджуков да е разпитван във връзка със смъртта на Карлович. Нито някой припомня неговата биография. Тя е толкова комунистическа, че е неудобно.

 

Другарят Манджуков е бил секретар на първичната партийна организация на Завода за металорежещи машини в София. Над него е разпъвал чадър лично тогавашният председател на Коларовския районен народен съвет, другарят Николай Добрев. Да, покойният „сив кардинал“ на БСП и вътрешен министър в кабинета Виденов. Същият, който е осъществил дослука с Иван Йорданович. Случайно ли тъкмо Костов предоставил лиценз на Манджуков?…

 

Само че не Добрев е открил Манджуков. Още като служител на оръжейната фирмаКинтекс“ – съкращение от „Кинкалерия и текстил“ – той е бил забелязан от Андрей Луканов и Огнян Дойнов. Двамата са го влачили със себе си, когато са посещавали воюващи африкански страни или държави в Близкия изток.

 

Любопитна подробност е, че по някое време, когато Петър Пловдивски става „честен частник“, негов служител е бил… самият Христо ХристовИлича“ – агент на ДС и КГБ, последният Живков министър на външната търговия. Допускате ли, че той е бил подчинен на Манджуков? Или по-скоро е осъществявал пряк надзор на определени дейности на филибетлията.

 

 

 

Под знака на доларовата рубла

 

 

Една от големите трагедии на нашенските червеникапиталисти“ е, че всички те са рубладжии. Произлизат от семейства, които най-често не са имали нищо и никога не са преместили и един камък. Ала не понеже трудът е бил отменен или не са имали право да работят. Наопаки – просто са били увреденипияници, дегенерати, мързеливци.

 

Преди 9 септември 1944 г. мечтата на почти всички комунисти е била да изместят тогавашните богаташи. Които, освен незначителни като брой, не били и чак толкова заможни. Подобна обърната нравственост е характерна за всички т. нар. революционери. Ето го антихристът, съчетан със сатаната.

 

Той е онова, което в нашите лекции наричаме дегенерация, т.е. израждане, психическо заболяване и полова извратеност. Това е, така да се каже, туземно израждане от заобикалящата среда. Затова Бердяев-Бердичевски твърди, че който се е родил от този съюз, ще управлява света

 

Още в Библията е дадена добра формулировка, че сатаната често обича да се превъплъщава в образа на ангела на света, на либерал.[40]

 

Да вземем за пример всеобщата „иконаХристо Ботйов.

 

Забележете как реагирали „голаците със скъсани потури“, на тъй съблазнителните разкази на завърналия се от Русия Христо Ботйов:

 

Описвал им живота на анекдотичните тогава казаци, как те живеели безгрижно, как крадели хитро и изкусно, как се канели да дойдат в България и хвърлят фереджите на всичките кадъни.

 

Тия са истински хора, които разбират от живот и от тоя свят – говорил той. – Къща, покъщнина, робуване цяла година за парче хляб, треперене над жена и деца са работи смешни и бабешки. Аз като им казах, че ще си дойда да обиколя баща си и майка си, те се хванаха за корема и умряха от смях.

 

– Ах, дявол да го вземе, как аз да се докопам до такива хора, с тях да си умра! – възразил един Ботйов комшия, който си отивал само посред нощ у тях и който биел жена си всеки ден, че нямала късмет.

 

Един кон, една пушка, която се дава от царщината, ето ти покъщнината на казака – продължил Ботйов. – Песни, веселби, рахати, какъвто у нас и чорбаджи Неделчо със своя шиник жълтици не може да види

 

Разказвал им още Ботйов, че само тука, в България, а най-много в Калофер, хората зяпали глупаво в устата чорбаджиите и се бояли от тях, а сиромасите всеки подритвал. В другите земи, гдето той ходил, светът бил съвсем наопаки. Там, напротив, сиромашта била на почит, а богатите, като кърлежи на чужда пот, всеки ги мразел и презирал

 

Е в такава земя да изпаднеш, разбирам да бъдеш като нас фукарѝя! – не можал да се стърпи, но се обадил един от слушателите…

 

Хайдутите и всички горски обитатели – говорил той [Ботйов], – са най-честните в България хора, които най-много милеят за сиромашта.

 

Ах, техният живот е живот! А ниение сме кокошкари и само теглим и да работим сме родени. Оня ми ти войвода брадат и космат, опасан с четири-пет кратуни барут, с фишеци и старо шишене на рамо, повел си момчетата като пилциотгдето премине, трева не расте вече и гората му се покланя.

 

Отиде на овчарското пладнище,[41] дръпне костурата и овчарят засуква скути да коли и върти на шиш най-хубавото шиле. Седнат момчетата около своя баща до главата на някой студен извор, изгърмят с пищовите, па тогава захващат да ядат. Цар и султан? Що е царят при един горски войвода?

 

Това казвал пламенният Ботйов[42]

 

За Ботйов и хайдуците – наричани „революционери“, макар да не били вдигнали даже един бунт, а само се наливали с алкохол, псували властта и крадели, трудовите хора били балъциглупци. Съвсем същото било отношението на шумкаритекомунистическите терористи. Не случайно, след като ограбели мандра, манастир, стадо или селско кметство, шумкарите пеели: „Земята на Ботев и Левски отново е робска земя

 

Въпреки че „поробените и изтерзанитеимали китните къщички с градинки около тях, цветя, плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия!…[43]

 

Точно както през 1877-1878 година българите не коленичели пред пишман освободителите, така презирали шумците, смятали ги за разбойници, каквито те били в действителност.

 

Все още се намират нашенци, които мислят и дори твърдят, че комунистите се явяваличистихора, изповядващи някаква вяра всветлото комунистическо бъдеще“. Един от най-големите терористи и убийци в нашата история – Добри Джуров, настоява, че шумкарите били водени отедна единствена дума:

 

ВЯРА

 

Вяра в безсмъртната правда на нашата велика партия![44]

 

Какво донесе тази „безсмъртната правда“ на тяхната „велика партия[45] продължаваме да усещаме по умовете, гърбовете и джобовете си. Болшевиките винаги са били водени единствено от егоизма, алчността и леността, отвели ги до разбойничеството. Затова първо, поголовно избиваха, безогледно вкарваха в затвори и концлагери, като конфискуваха и дори крадяха чуждото имущество. След това национализираха. Сетне се разпореждаха с одържавеното и новосъздаденото като със свое. Накрая, с откраднатите от нас пари, приватизираха. Такава е „безсмъртната правда“ на тяхната „велика партия“.

 

Другарите неизменно са действали като кърджалии, които с нашествията си ликвидираха народа и неговото имущество. Джуров разказва за „щетите, нанесени от партизаните“…[46]

 

Алчността им била толкова голяма, че заради имане били готови да умрат. Шумкарският командир ЛазарДобри Джуров, носел у себе си златни жълтици. По време на голяма гръмотевична буря в гората имало опасност като изработени от метал те да привлекат светкавиците. Един от терористите се обърнал към Джуров:

 

Лазаре, жълтиците в тебе ли са?

 

Една нова гръмотевица заглуши думите му.

 

Хвърляй ги – провикна се Колката. – Хвърляй това злато, ще загинем заради него.

 

Златото, разбира се, не хвърлих[47]

 

В книгата на Давид Овадия за командира на терористичната групировка Баташки шумкарски отряд, по-късно – „Антон Иванов“, главореза Георги Ликин с псевдоним Дед, има един забележителен епизод. В него се разказва как този платен от Кремъл убиец[48] събрал партизаните и взел да им се кара.

 

Някой опитал да му възрази, а той извадил тефтерчето си и отвърнал горе-долу следното:

 

След победата всички ще идвате за пенсии или други облаги. Тук е записано всичко за всеки от вас, за да не стават измами![49]

 

Точно така – сдобиха с пенсии, „народни“. Даже се разделиха на категории – на повече и по-малко заслужили другари… Но преобладаващото мнозинство от стадото, самовъзвеличаващо се като „народ“, смята, че имат право да се променят?! Виждал ли е някой вълк да се преобрази в овца? Ама наистина…

 

Ето ви ги техните потомци, като комунистическият капиталист Петър Манджуков. Бившият депутат от СДС, пловдивчанинът Христо Марков, е разровил агентурното досие на новобогаташа. Описва го като „по-дебело отБиблията“, от „Война и мир“, отПрестъпление и наказание“, взети заедно! И си мисля, дали преди църковното архонтство да се учреди архонтство заспециално, дългогодишно и ползотворно сътрудничество на Държавна сигурност“.  Служи в структурите на ДС като секретен сътрудник, агент и нещатен сътрудник от 1974 до 1990 г. с псевдоними „Пампоров“ и „Омуртаг“ (ченгетата го изписват като Омортаг).[50]

 

Цели деветима офицери от Държавна сигурност са водили ценния агентиз дебрите на Първо главно управление на ДС, после на Второ главно (II-IХ-V), създали са му всички възможни справки, картони, картончета, а самият Манджуков – „Пампоров“ – „Омуртаг“ – оставя хиляди страници донесения, лични и работни дела. И разбира се, доста на брой документи за получени възнаграждения!

 

Въпреки закалката си на здрав и правоверен комунист агент „Пампоров“ – „Омуртаг“ още в ония времена не е пропуснал да се възползва от достиженията на свободната пазарна икономика и да получава сериозни суми от оперативните работници. Нищо чудно сега да мине, че така е изтощавал ДС икономически. Ченгетата пък стриктно отчитат всякакви разходи, направени за агента, СС или нещатния такъв – основно сметки от почерпки в ресторанти и кафенета, подаръчета, но най-много са разходните документи за плащане на ръка, кеш, в брой, и то доста сериозни суми за времето си.[51]

 

Не е ли интересно да видим какви следи от биографията си е оставил агентът „Пампоров“ – „Омуртаг“?

 

Първият документ, който откриваме, е строго секретна справка, вероятно от 1973 г., от която научаваме, че по това време обектът е вече началник отдел в ЦНИТМАШГара Искър. И ДС проявява интерес към младия специалист от дълго време.[52]

 

Манджуковци изкарваха грамадните заплати на щатните ченгета – вербовчиците. На свой ред офицерите проправяха на своите агенти път нагоре в кариерата. Двете страни в тези секретни договорености взаимно са се обогатявали. В условията на дефицит и безправие са си оказвали услуги. Всичко това – на гърба на поробените българи. И срещу възнаграждение в рубли или дори в долари, както е било при другаря Петко Бочаров, рекордьор по агентурни псевдоними – цели шест! Но това са били кърваво червени долари с аромат на съветски рубли, на кагебистки чизми.

 

 

 

Класово-партийният подбор на кадрите – не по кадърност, а заради вярност

 

 

 

Преди да вербуват някого, ченгетата са проверявали миналото му до девето коляно.

 

Какво пишат другарите за проучването на обекта? Петър Атанасов Манджуков е роден на 2 юни 1942 г. в гр. Пловдив и произхожда от работническо семейство. Завършил е ВМЕИЛенин“ като машиностроител, все още не е женен и е член на БКП от 1970 г.

 

Разбира се, не са пропуснати родителите: бащата е леяр, не е член на партията и от 1950 г. се е преместил в гр. Сопот, където е продължил като леяр във ВМЗСопот, а майката е тютюноработничка и текстилка, също работничка във ВМЗ, но е станала член на БКП през 1952 г. и е председател на кварталната ОФорганизация. Скрупульозно са отбелязали ченгетата, че братът на Манджуков е активен деец на ДКМС и морски офицер в Бургас.

 

Самият Манджуков е типичният отличник в идеологията и работатакомсомолски активист, военна служба във Варна, стипендиант на ВМЗСопот като студент, демек – РАБФАК, после – инженер-технолог пак там, от 1971 г. – главен технолог, преди това – задължителното членство в БКП. Единственото, което са забелязали от ДС е, че „проявява високомерно държание и самонадеяност“.

 

С конкурс е назначен на Гара Искър, където достига до научен сътрудник втора степен през април 1973 г. Променя се и партийният дрескод:

 

„Др. Манджуков е повишен в началник на отдел, службите и ръководството на института са отчели, че е изградил устойчиви трудови навици и е станал самокритичен. Участва активно в партийните мероприятия и се издигнал до групов партиен отговорник.”

 

Информират се другарите, че е пътувал в ГДР, СССР, а от справката в ДС се установява, че е имал контакти с 6 гръцки граждани (две жени и четирима мъже). Писал е по две писма до ГДР и Гърция, но Първо главно установило, че тези лица не се водят на отчет в ДС.

 

По това време, поне в запазените архиви, Манджуков още не е приобщен към ДС, но тайната служба прави проучване на бъдещата му съпруга… На 12.05.1970 г. с изх. № 822 е пуснато от ДСЛовеч строго секретно проучване на лицето Рени Цанкова Джанкова,… все още неомъжена, студентка в София… „В 8-и клас става комсомолски секретар, а в 9 и 10 класчлен на Учкома и има положително отношение към мероприятията на народната властРени Джанкова няма близки, засегнати от народната власт и такива зад граница

 

След като е проучен до девето коляно, подробно разузната и бъдещата съпруга, ведно с цялата рода и семейната история, Петър Манджуков вече може да бъде вербуван и изпратен на отговорна партийна работа. На 12 юни 1974 г. старши лейтенант Милан Миланов от ДС го вербува за секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС с псевдоним „Омуртаг“. Предложението е „да се вербува с цел обслужване на колонията от български работници в гр. Гелма, Алжир, и придобиване на информация по номенклатурни въпроси. Наблюдател на вербовката е ОР Иван Божинов.“

 

По-късна секретна справка-характеристика на сътрудника от 7 декември 1977 г. дава още малко информация: „Привлечен на идейна основа. Вербовката приел с желание. Поставяни са му задачи, свързани с обслужване на българските специалисти  в Алжир. Като сътрудник е проявявал самоинициатива и старание. На срещите е редовен. Нямаме данни да е разконспириран. Умее да създава и укрепва връзките си.“

 

От юни 1974 г. до май 1977 г. Манджуков е в Алжир като секретен сътрудник на Първо главно на ДС с партизанско име „Омуртаг“. И аз лично очаквах да видя някакви големи негови успехи в разузнаването, разкриване или открадване на високи технологии, придобиване на ноу-хау и т.н. Поне така твърдят разузнавачите от този калибър.

 

Нищо подобно няма в хилядите страници донесения, драги читатели, ама нищо подобно! Да знаете, че като чуете такива небивалици, ви лъжат. Най-нагло и елементарно ви лъжат тези комунистически Джеймс Бондовци или по-точно Рихард Зоргевци. Няма никакви разузнавателни комбинации, сложни мероприятия и разни опасни заигравания с чужди централи. Просто в случая с нашия човек става дума за нюхане сред нашата диаспора за врагове на народа“, за търсене на съмишленици сред гражданите на Аржир в комунистическата идеология и не на последно място – за реклама на живота в социалистическия лагер. Това е „великатаразузнавателна дейност.

 

Доносите на Петър Манджуков са многобройни, подробни, но и доволно скучни сух и делови стил на типичен номенклатурчик, който приема, че без ДС не би могъл да достигне добре платената си деятелност и точно оценява грижата на Партията и Държавна сигурност за своя просперитет“.[53]

 

На мен ми стана отегчително, не знам как е с вас. Затова ще прескоча солиден дял от цитираните доноси. Но няма да подмина обстоятелството, че „съпругата му е служителка на МВР… Работил в Сопот и София. От 1974 до 1977 е работил по линия на „Техноимпекс“ в Алжир. В момента е на работа в „Кинтекс“. Член е на БКП

 

Като служител на КинтексМанджуков ползва контактите си от Алжир за съдействие на БКП за незаконен трансфер на оръжие и наркотици за Джамахирията, така нареченото второ направление”. Иначе зад абревиатурата на  „Кинтекс“ се крие… официалното прикритие на хиляди оръжейни сделки, както и такива с наркотици (най-вече каптагон и амфетамини), незаконен трансфер на валута и ценности, нерегламентирани помощи за страни от третия свят, заявили принадлежност или стремеж към социалистическата система. Контраразузнавачът „Омуртаг“ ползва свободно привилегията на тайните служби и най-вече предлаганите му почерпки, хонорари и трапези.

 

След дълго и старателно агентстване през 1982 г. настъпва и дълго чаканото повишение в тайната, скрита кариера на специалистамашиностроител, а фактически търговец на оръжие и наркотици. Със Заповед № 4/22.02.1982 г. е привлечен, а на 5 май 1982 г. – регистриран като ОРОН в Първо главно управление на ДС. Даден му е и нов псевдоним –  „Пампоров“.

 

Отново е в лоното на разузнаването, защото партията се нуждае от оправни търговци на невидимия фронт, защото системата вече скърцаВ ДСса имали повечко информация, че социализмът ще се сгромоляса. А след него ще трябва парите, многото пари, да останат в ръцете на верни, проверени момчета.

 

На Манджуков-Пампоров е отредена тази роля още през 1982 г. – на назначения милионер. ОРОН означава Оперативен работник на обществени начала”, т.е. нещатен сътрудник на службите. И формата на сътрудничество се е използвала най-вече за прикритие на нерегламентирани търговски сделки, участие във фирми на ДС зад граница и опериране с тайни банкови сметки на партията.

 

На покръстения агент Пампоров са залепени трима оперативни работници от разузнаването: Любомир Сандов Банков, Венелин Димитров Петров и Гьончо Гьоков. Опитният агент не отказва хонорари и почерпки, но работата му е съсредоточена предимно в чужбина, най-вече в арабския свят. И пак няма да откриете някакви изключителни постижения за родната икономика, някаква полза от деятелността на специалиста в машиностроенето Пампоров просто се въртят далавери с оръжие и стоки на Кинтекс“ – разбирай наркотици.

 

На 10 ноември 1989 г. Манджуков – „Омуртаг“ – „Пампоров е високопоставен служител на ДС, един от сериозните търговци в системата на БКП, заможен деец на партията-майка и дискретен човек от сумрака. Грижите на ДС за неговото бъдеще продължават и в уж демократични времена.[54]

 

БКП, респективно Държавна сигурност, са се погрижили важните материали от досието на секретния сътрудник „Омуртаг“ – „Пампоровда не станат достояние на обществеността. Сред тоновете заснети на микрофилми и след това изгорени архивни „материали са и тези на Петър Манджуков… Но все пак остават доста книжа – хиляди страници, разказващи за генезиса на един от назначените червени милионери, който все пак си е останал верен на партията, дето е инвестирала толкова в него.

 

Петър Манджуков се отблагодарява на БКП, за разлика от подобни олигарси. Издържа в. „Дума“, подпомага социално слаби и инвалиди, спонсорира и е сърдечно докоснат от колегата си на тайния фронт Гоце Първанов, декларира леви политически увлечения, за което е награден с най-високия държавен орден „Стара планина“ от същия „Гоце“. Става собственик на социалистически предприятия като ЗММ, „Машиноекспорт“, винарска къща и т.н.

 

Леко открехване имаше през 2004 г., когато САЩ му отнеха визата, заради избухналия скандал „Петролгейт“. Тогава излязоха информации, че три български фирми са въоръжавали тайно режима на Саддам Хюсеин и са търгували с петролни ваучери в периода 19972003 г.

 

Едната от тях бе „Машиноекспорт“ на бившия „Пампоров“ – всъщност Манджуков, както се твърдеше в доклада от 1200 страници на специалната разследваща комисия в САЩ Iraq Survey Group (ISG) за издирване на оръжия за масово унищожаване. Информацията и името на Петър Манджуков бе потвърдено и от иракския вестник „Ал Мада“. Но междувременно Саддам увисна на въжето и май нещо се пропука. Все пак САЩ обявиха бившия търговско-агентурен деятел на БКП за персона нон грата и му отнеха визата. Всъщност имаше и българска парламентарна комисия по случая. Но с идването на власт на тройната коалиция се замаза арабския оръжеен и петролен скандал.

 

 Ами това е съграждани. Да ви е честит първият пловдивски АрхонтХристо Г. Данов, Иван Гешов, д-р Вълкович, Константин Стоилов, Найден Геров,[55] Кудоглу[56] не са били достойни за „високатацърковна чест. Но Петър Манджуков – „Омуртаг“ или „Пампоров“, просто е имал „честта“ да живее във времената на владиката Николай Първи[57]

 

Да не забравяме, че въпросният Николай, и митрополит при това, е син на офицер от Шесто управление на Държавна сигурност. Нито той, нито местните „християни“ приемат Божия завет:

 

Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.[58]

 

Християни сме, ама не до там

 

Преди да поставя точката на тази разходка из дебрите на нашенския комунистическикапитализъм“, нека ви попитам: Колко от вас имаха възможност да станат външнотърговци? Но не дребни писарушки, попълващи фактури и други документи. А от пътуващите. Особено като онези, които се оплакваха, че са уморени от изръшкването на оная тежка чужбина“, която другарите обозначаваха с термина „второ направление“.

 

За миг си представете, че Манджуков е бил служител в търговската дирекция на “General Motors”. Подписал е договор. В рамките на своите задължения е преговарял с алжирска фирма за доставка на автомобили с марката на голямата американска корпорация. И на някакъв етап е прехвърлил пазарлъка и е извършил доставката от името на своя лична фирма. ДалиGeneral Motorsби допуснал това? Щеше ли да го остави на мира?

 

В коя друга страна държавен служител би могъл безнаказано да прибере документацията на започната сделка и да я довърши като частник? Има ли друго такова образувание, в което днес да държите в ръцете си познанията за стоките, пазарите и връзките за тях като представител на правителството. А утре да ги използвате за свои собствени нужди.

 

Ето ви предоставяне на „куфарче с пари“. Манджуковци са хиляди. На всичко отгоре са кръгли негодници, неспособни да работят в полза на народа.

 

 

 

Седмо: Кради повече

 

 

 

Не желая да обидя никого. Обаче Господ е въвел ред и в човешките общества. Онези, които го нарушават, са истински богоборци. Искам да кажа, че преминаването от една социална прослойка в по-горна трябва да бъде възможно. Но не и скокообразно. Нормално е синът на леяра да отвори работилница. Да се труди усърдно. И с Божията помощ и разума си да я превърне в цех, манифактура. Неговите наследници да развият производство и т.н.

 

Иначе не става. На всичко отгоре дарените или лесно спечелените пари не се ценят. Комунистическите нехранимайковци прокопсаха, но в тясно егоистичния смисъл на думата. Всички те са парвенюта. Не могат да зърнат отвъд видимите качества на парите. Да усетят тяхната способност да раждат малки. Именно тя ги превръща в капитал.

 

Другарите милионери харчат, а не инвестират. Шепа от тях развиват предприятията си. Те – комунистическите псевдо предприемачи, назначени заради своята вярност, а не поради качествата си, едновременно безумно и безмилостно съсипаха икономиката. И профукаха шансовете на българите за връщане към нормалността.

 

Когато БКП ги направи богати, първо зарязаха съпругите си. После – сиромашко невидяло, както казва народът – побързаха да се сдобият с огромни къщи. Напълниха ги с образци на западния кич. Тръгнаха по… балове. Надянаха сюртуци, но те висят по недодяланите им телеса като на зле изработени закачалки. То е все едно да облекат маймуняка Тошко Африкански във фрак. Точно така изглеждат новопроизведените готовански богаташи.

 

Някои вече имат самолети и дори пилоти. Други – яхти. По брой и марки автомобилите им надминаха гаража на ЦК на БКП, който същата партия подари на семейството на една седесарка. Всъщност – на нейния първи мъж, потомствен партиен секретар.

 

Никой да не забравя, че всички тези простаци, измъкнати от БКП и ДС от някогашната обществена утайка, нито могат да мислят, нито са научени да работят. Те са плодове на много лоши дървета. А „демократите“ бяха удостоени с „честта“ да изградят тъкмо от тези аргати на партията, респективно на Интернационала, класа от богати капиталисти.

 

Мъдрият ни народ се е произнесъл: „От всяко дърво свирка не става.

 

Можеше ли да бъде другояче? Настина ли не беше възможно превръщането на т. нар. социалистическите предприятия в успешни компании?

 

Не веднъж съм давал своя отговор. Сега ще го потърся в мнението на един от назначените богаташи. Той е членувал в БКП. Съвсем естествено за онази система е бил сътрудник на Държавна сигурност. Беше сред учредителите на смешната група от Тошко-Африкановци, наречена „Г 13“. Слугуваше на Огнян Дойнов. Даже по грешка застреляха баща му вместо него във виенската му къща, придобита с отмъкнати от нас пари.

 

Тъкмо този продукт на комунистическия режим стана един от най-близките приятели и доверени съветници на министър-председателя Иван Костов – това невероятно зло за България. Да видим и чуем другаря Красимир Стойчев, който се изживява като по-горен от събратята си по съдба.

 

 

 

 

 

За пореден път костоваците ще изпаднат в ступор. Те са неосъзнати болшевикиот най-долнопробния видбетонни чутури. Родеят се с чугунените тикви на живковистите, образец на които е Le Pompier Soleil. И едните, и другите се имат за… „десни“. Наистина е забавно.

 

 

 

Под сянката на Цион, в името на Израил

 

 

 

Бил съм свидетел на обсъждания, след които с лека ръка бяха прогонени световно известни компании, желаещи да придобият закъсали „социалистическипредприятия. По едно време взех да ги описвам, но зарязах начинанието като безсмислено. Мога да твърдя, че заради „умнициот всички политически цветове – до един деноминации на БКПуспешно прогониха чуждестранните инвеститори. Самият факт, че американскатаIdeal Standardsнапусна България, е крещящо красноречив. Покрай тази компания Севлиево наистина живна. Уви…

 

Не случайни, а солидни западни корпорации бяха готови за капиталовложения в тежката химия, военната индустрия, електрониката и оптиката, производството на автомобилни гуми, хладилната и климатичната техника, телекомуникациитеСтарата комунистическа стопанска номенклатура унижаваше техните представители. Накрая те вдигаха ръце и ни обръщаха гръб.

 

Това започна още по Луканово време. Премина през управленията на всички кабинети до Костовия включително. Да, от 1943 година, даже по-рано – от 1940-а, до ден днешен, никой от управниците ни не е бил достатъчно подготвен както в областта на политиката, така и в икономическата сфера.

 

Признание за това прозира в горчивите думи на покойния цар Борис ІІІ, изречени тъкмо през 1940 г. Те звучат като пророчество, направено пред британския писател, журналист и публицист Дъглас Рийд:

 

Не, г-н Рийд, на този свят има сили, които не желаят мира и спокойствието на Балканите, където ще се решава бъдещето на Европа. Ала няма как да ги причислите към нито една страна. Това са интернационални групировки, по-скоро наднационални[59]

 

Дали поради собственото си невежество или нарочно, но комунистът и ченгето Красимир Стойчев не съзира „някаква конспирация, Велчова завера“. Личат претенциите му да е бил по-осведомен за това, „каква е реалността в световната икономика, как това се отразява на България“.

 

Народът оценява надменността, проявявана от другаря Стойчев, по следния начин:

 

Намерило, та нашло.

 

Ако бяхме посегнали на системата, което означава, да приемем нормална Конституция и да предприемем декомунизация, включваща съд, лустрация и конфискация, днес навярно щяхме да процъфтяваме. Сега е моментът да припомня колко валидна е присъдата на комунизма и комунистите, дадена през вече далечната 1948 г. от покойния земеделски лидер д-р Георги Михов Димитров. Пред комисия на американския Конгрес, председателствана от тогава все още бъдещия президент Ричард Никсън, той постановил:

 

Законът не би бил от голяма полза в борбата срещу комунистите, тъй като те непрекъснато работят извън него. Те много добре съзнават, че могат да бъдат победени само със средствата, които използват срещу своите врагове

 

 Против тях трябва да се използват собствените им конспиративни методи. Необходимо е да се използват всички средства, които биха възпрепятствали дейността на международната конспирация, при това без никакво отлагане, защото по-късно вече няма да можете да използвате тези средства, дори да искате.[60]

 

Съвсем вярно. Никой не поиска.

 

Невъзможно е да победите комунистите по законов път, чрез избори, протести, бдения със свещи. Точно преди 66 години нашият сънародник е видял „международната конспирация“. Били са му необходими още няколко години, за да вникне в нея до самите й корени. И да съзре силите, които я направляватинтернационалният левитски елит.

 

Българската икономика беше срината не от други, а от местните комунисти, в рамките на този световен заговор. Напразно чакате някой да го признае официално. Или да узнаете истината от влиятелните медии. Идиотите я приемат като… „конспиративна теория“. Но как иначе? Нали затова са такива – слабоумни?

 

Петър Манджуков с доверената му собственост е брънка от този заговор. Повече от десетилетие тече безнаказан износ на капитали и комунистически престъпници. Подобно на Добромир Гущеров,[61] Красимир Георгиев,[62] Камен Петков,[63] ченгетата и мутрите, назначени за „банкери“ и „бизнесмени“, като Иван Миронов, Младен МихалевМаджо, Иван Китов[64] и много други, „пловдивчанинът трето поколение“ избяга от България.

 

Преди това спази парвенюшкия обичай. Заряза меверейската си съпруга Рени Цанкова Джанкова и се ожени за Иванета, която спокойно може да му бъде внучка. Тя е цели 41 години по-млада от далавераджията![65] Да не квалифицираме манталитета и „морала“ на булката. Всичко е ясно. Важно е „младитеда се обичат и да са щастливи

 

Иванета и Петър Манджукови живеят в Италия. Там сключиха и граждански брак. След като Монако отказа да ги приеме.

 

Преди три месеца и половина другарят „архонт“ „бил обран по изключително хитър начин“. „… Бандитите набързо претарашили лимузината [му] и задигнали от нея комплект стикове за голф, лаптоп, няколко други по-дребни вещи и… уникален английски чай… Почетният гражданин на Пловдив бесен – липсвал му английският чай.“[66]

 

И за това народът се е произнесъл съвсем справедливо и точно:

 

Кога стана калайджия, кога му почерня гъзът?

 

Какво станало насетне?

 

Като видял, че колата му е обрана, Манджуков моментално задействал връзките си в МВР. Полицията реагирала светкавично и за по-малко от 30 минути крадците били арестувани, а плячката, която задигналивърната на собственика й. Липсвал само уникалният чай. Милионерът се ядосал изключително много от липсата на чая и вдигнал шумен скандал на униформените, вместо да им благодари за бързите действия.[67]

 

Това са те? Ако имахме рубрика „Открийте разликите“, щях да ви попитам: Как щеше да действа милицията, ако бяха ограбили вас? Каквисеньори“ – пардон – „архонти“ – е раждала, ражда и сега БКПмайка юнашка!

 

За пет години Българската православна църква е произвела в звание милиционерско архонт 19 новобогаташи. В групата на „архонтисаните“ личи още една връзка на нашите „герои“ с ционизма. И то в неговия най-отвратителен видболшевишката еврейска мафия, простряла пипалата си от Русия, през САЩ, до Израел.

 

Архонт става и посланикът на съветския рок Ованес Мелик-Пашаев. Той е близък на Алла Пугачова и Филип Киркоров. В България пристига през 2002 година. Регистрира фирма за търговия и посредническа дейност. Милионите си Пашаев оправдава като наследство от баща му. Благодарение на тях той регистрира и семейния си холдинг „Джи Ви Ел България Холдинг“. Най-свидният продукт на Пашаев е музикално-продуцентската къща „Жокер Медия“. Руският магнат, освен че е признат от църквата ни, се включи и в политиката. В Благоевград той регистрира за участие в предстоящите избори своя партия Движение за европейска интеграция“. Формацията ще участва в битката за общински съветници.[68]

 

Разбира се, Ваник, както го наричат близките му, не е получил никакво наследство от своя арменски, а не руски родител. Друг въпрос е, че неговият чичо – Александър Шамиилевич Мелик-Пашаев с истинско фамилно име Мелик-Пашаян,[69] беше изключително тачен съветски композитор, пианист и преподавател. Естествено – член на КПСС. Повече от 30 години е стоял зад диригентския пулт на Болшой театър. От 1953 до 1962 година е бил главен диригент на неговия оркестър. Удостоен със званието „народен артист на СССР“! През 1942 и 1943 г. е носител на Сталинска премия на СССР, по-късно преименувана на… Държавна.[70]

 

Дали Ованес Мелик-Пашаев довтаса у нас случайно? Може би, понеже е „наследил милионите от баща си“? В такъв случай защо в края на деветдесетте години го простреляха във входа на московската жилищна кооперация, в която живееше? А оттогава неизменно се движи със солидна охрана!

 

Ваник Мелик-Пашаев е женен за съгражданка на група „видни“ представители на комунистическата номенклатура и на онова, което последва след краха на държавния капитализъм. Най-известни сред тях са близкият до Рем Вяхирев бивш „мултак“ и „аления газов принцСашо Дончев, неговият екс-говорител и настоящ пишман националист, партийният многобоец Волен Сидеров. Но също така Валери Симеонов Балевски и Данчо Хаджиев – съпартийци на „архонтСлавчо Бинев. Всички те, начело с Мелик-Пашаевата булка са от тъмно червения Ямбол.

 

Обаче има друга фигура, която свързва цялата тази мафиотска компания с интернационалната ционистка мафия. Нейното име е Йосиф Давидович Кобзон. Негов неофициален представител у нас е тъкмо Ованес Мелик-Пашаев.

 

Само на пръв поглед роденият в Украйна певец с къносана косичка изглежда просто артист, изявяващ се на сцената. Зад кулисите, в света на тайните, той може да се окаже началник на двамата си събеседници от снимката – Георги ПървановГоце“ и Владимир Путин, по майка Шеломов. (Вижте илюстрацията.)

 

Когато еврейският депутат от руската Дума пристигне у нас, винаги бива посрещан именно от Ованес Мелик-Пашаев. И отсяда в неговия столичен хотел с „българското“ название „Даун Таун“. Също така неминуемо гостът начаса бива представян в най-благоприятна светлина от изданието на БСП и Манджуков, вестник „Дума“.

 

Както научаваме от „официоза“, за последен път другарят Кобзон е бил тук преди две лета.

 

Последният концерт на легендата на руската музика у нас“ се е състоял „в столичната зала „България“ на 6 март от 19 ч. Йосиф Кобзон“ е „пристигнал в София по покана на Жокер медиа“, с чийто президент Ованес Мелик-Пашаев го свърза дългогодишно приятелство.[71]

 

Два месеца след бравурното представяне на товарищ Кобзон в комунистическия вестник, прочетохме следното:

 

Посолството на САЩ в Москва отказа на известния певец и депутат в Държавната дума Йосиф Кобзон входна виза за САЩ.

 

Мотивът е подозрение в престъпна дейност или връзки с лица, извършили престъпления в САЩ, съобщи американската компания организатор на американско турне на Кобзон Russian-American Consulting Corporation”, цитирана от РИА Новости и БГНЕС.

 

Съгласно американското законодателство отказ за издаване на виза може да получи не само извършител на престъпления, но и човек, който му е помагал, участвал е в заговор с него или е подстрекавал за извършване на престъпни действия

 

Припомня се, че певецът не е пускан в САЩ в продължение на 17 години. През 1995 година също му е отказана американска виза, по неофициална информация по подозрение за връзки с руската мафия.[72]

 

 

 

Сега всички престъпници по света са талмудисти

 

 

 

Доста преди това американски съд отхвърли иска на Йосиф Кобзон срещу разследващия журналист Робърт Фрийдман от популярното нюйоркско списание “Venity Fair” – „Панаир на суетата“. Товарищ Давидович от украинското градче Часов Яр в Донецка област, лъсна като Кръстник на съветската кагебистка еврейска организирана престъпност в САЩ в документална книга на Фрийдман. Тя е озаглавена „Червената мафия: Как руската разбойническа шайка нахлу в Америка“ и е преведена на български.

 

В нея е описана следната картина на глобалната ционистка криминална мрежа, която отколе е омотала представители на специалните служби на СССР и Съветска Русия със Съединените щати. Всички те, с изключение на двама – Едуард Иванков и Сергей Михалковпроизлизат от еврейски семейства. И по неписано правило са били членове на КПСС и сътрудници на КГБ. А по-рядко – на ГРУ.

 

Само въпрос на време е, руската мафия да се опита да проникне с подкупи и в американската политическа система, допринесла толкова щедро, уж неволно, за нейния възход. В Ню Йорк например мафиотите почти успяват да го постигнат

 

В навечерието на новото хилядолетие руските мафиоти не пестят средства и даряват милиони долари на политиците от Демократическата и Републиканската партия. В Ню Йорк магнатът Семьон (Сам) Кислин, който е натрупал баснословно състояние от стоки за широко потребление, и ако се вярва на слуховете, е замесен в доста далавери, е сред хората, направили най-големи дарения за предизборната кампания на кмета Руди Джулиани. Кислин, негови роднини и фирми, събират и даряват общо 64 950 долара за предизборната кампания на Джулиани през 1993 и 1997 г. Имигрант от Украйна, добре познат сред руските евреи в Южен Бруклин, Кислин е правил щедри дарения и за сенатора от Демократическата партия Чарлз Шумър, и за други политици в щата.

 

Според поверителен доклад на ФБР от 1994 г. и източници от престъпния свят Кислин е от клана на Иванков. Според същите източници фирмата за стоки за широко потребление на Кислин в Ню Йорк е замесена в изпирането на милиони долари и е платила за входната виза за САЩ на Антон Малевски, наемен убиец и главатар на един от най-кървавите мафиотски кланове в Русия

 

Макар нахлуването на руската мафия в американската политика все още да е твърде неукрепнало, то вече излага на огромна заплаха националните интереси на САЩ в чужбина. Мафията властва в Русия, сграбчила е в мечешка прегръдка Източна Европа. Малко по малко превръща Западна Европа в своя финансова сатрапия. А Карибите и Латинска Америка бързо заприличаха на нещо като детски площадки, където руските престъпни кланове спокойно сключват сделки за кока и оръжие с колумбийските наркобарони.[73]

 

САЩ не допускат Йосиф Кобзон да пресече тяхната граница. А тук той се радва на ухажването от страна на държавния главапрезидента Георги Първанов! Но и на уж „царя на РусияВладимир Путин!

 

Ще речете, че досега не е отворена дума за престъпните деяния на певеца. Правилно. Но дали наистина той е такъв, какъвто го изкарвам?

 

Не аз, а обнародваните факти разкриват: Йосиф Давидович Кобзон е сред главите на съветската и руската еврейска организирана престъпност, чиято паяжина е изплетена от секретните служби на СССР и Съветска Русия, на Съединените щати и Израел. Сред най-открояващите се мутри на тази подземна организация е Григорий Лучански, свързан с Огнян Дойнов, Андрей Луканов и Симеон Сакскобургготев.

 

Тъкмо този крупен интернационалентърговецпоставя под своя зависимост бившия съветски дисидент и израелски политик Натан Шарански. Както посочва Фрийдман, основавайки се на документи, за ШаранскиЛучански е просто източник на пари“.[74]

 

Съответните специални служби уж са предупредили Шарански да прекрати отношенията си с Лучански. Но той все намира претекста, за да откаже. Израелците го смятат за „много хитър“. Агент на ЦРУ лично му размахва пръст.

 

Обяснихме на Шарански, че Лучански е изпечен мошеник.“ (Шарански отказа всякакъв коментар.)

 

Въпреки всички предупреждения в навечерието на изборите в Израел от 1996 г. той запознава Лучански с Нетаняху. Според израелския печат Нетаняху е получил от Лучански 1,5 милиона щатски долара за предизборната си кампания. Бившият министър-председател отхвърля категорично обвинението. „Ликуд е корумпиран, Биби [Нетаняху] е отвратителен“ – споделя Уайнър.[75] – „Срещал се е с Лучански и Кобзон, престъпници, които си гледат интереса.“

 

В Израел Кобзон вероятно се ползва с още по-голямо влияние от Лучански и Могилевич. „Кобзон има дебели (политически) връзки в Израел“ – разказва Ледер.[76] Така например през януари 1996 г. е задържан веднага след като пристига на международното летище Бен Гурионв Израел, защото, както съобщава в своя препълнен с хора кабинет в Йерусалим Моше Шахал, депутат в Кнесета от Партията на труда, „е свързан с руската мафия“.

 

Шахал, който по това време е министър на сигурността, възнамерява да върне мафиота в Русия, но телефоните на ключови министерства буквално прегряват. Приятелите на Кобзон в Израел се застъпват за него пред министъра на вътрешните работи, министъра на транспорта и външния министър Шимон Перес, който накрая се разпорежда граничната полиция на летището да освободи Кобзон и да го пусне в страната. Перес обяснява на Шахал, че натиск му е оказвал и посланикът на Русия и той е отстъпил, за да предотврати шумен скандал с руското правителство. (Следващата година Кобзон отива в Израел с частния си самолет, за да вземе най-голямата дъщеря на Марат Балагура,[77] която живее в Нетания, и да я закара в Москва, на шейсетия му рожден ден.)

 

Вече двайсет години руската мафия се разраства неудържимо и вече е превърнала Израел в своя минидържава“, където върти безнаказано какви ли не тъмни сделки. В международните правоохранителни органи се налага мнението за Израел като за държава, чието бъдеще е заложено на карта, но въпреки това правителството, кой знае защо, не предприема почти нищо, за да се справи с проблема.

 

През юни 1996 г. Ледер, по онова време шеф на разузнаването към Израелската полиция, подготвя секретен доклад от три страници, в който въз основа на разузнавателни данни прави следния извод: „Руските организирани банди са се превърнали в стратегическа заплахаза съществуването на Израел. С документи той показва как руските мафиоти са проникнали в бизнеса, финансите и политическите среди в страната. Шахал запознава с доклада и министър-председателя Ицхак Рабин, Шин Бетизраелското ФБР, и Моссад и дава препоръки какво да се направи, за да се обезвреди руската мафия. Преди да се заеме с осъществяването на плана, Рабин е убит от крайно десен религиозен фанатик, извършил покушението в Тел Авив непосредствено след митинг в подкрепа на мира. Заради доклада на Ледер Шимон Перес създава междуведомствена анкетна комисия, която да разследва руската мафия, но се ограничава едва ли не само с това.

 

Колкото до Нетаняху, според Шахал той оставил доклада на Ледер да събира праха.

 

Израелците ще се видят принудени да предприемат нещо“ – смята Джеймс Мууди. – „Те могат да изгубят страната си. Мафията представлява по-голяма заплаха от арабите.“

 

Ледер е съгласен: „Знаем как да обезвреждаме терористични организации. Знаем как да се справяме със заплахи, идващи отвън. Това е заплаха за обществото. А като общество ние не знаем как да се справим с нея. Сред нас се е внедрил враг.[78]

 

 

 

И тукашни комунисти в червената мафия

 

 

 

Ако не знаете, през седемдесетте години, в епохата на „Брежневия застой“, когато гражданите на широка страна моя роднаябяха по-обезправени от робите в античността, „повече от 800 000 руски евреи се установили в Съединените щати“![79]

 

През последните дни Йосиф Кобзон изцяло подкрепя Владимир Путин по отношение на събитията в Украйна.

 

По думите на артиста „не бива да се върви на каквито и да са съглашения с бандитите, с бандеровците, с насилниците и фашистите и да им се правят отстъпки. Вие ще им подадете пръст, те ще откъснат ръката ви от рамото. Те вървят с оръжия в ръце срещу защитниците на конституцията и към тях трябва да бъдат прилагани адекватни мерки.“ Освен това Кобзон нарече погрешна неотдавнашната амнистия на активистите от Евромайдана

 

Народният артист на СССР подкрепи писмото, в което известни украинци, които сега живеят в Русия, се обърнаха към Виктор Янукович с молбада въведе редв страната и да арестува застъпниците на безредиците“. По думите на Кобзон той още не е подписал това обръщение, но е готов да го направи.

 

„Всички ваши усилия и призиви за мирни преговори и благоразумие биват пренебрегнати от онези, които грабнаха оръжието, паветата, „коктейлите на Молотов“, и се домогват до властта. Те вече не мислят за евроинтеграцията и благополучието на народа. По улиците и площадите на Украйна виждаме портрети на Бандера, фашистки свастики, чуваме антируски призиви“, се казва в писмото.[80]

 

Свържете всичко това с влиянието на Йосиф Давидович в Израел. И ще разберете кой предизвиква кризите. Добре е да не изпускате от вниманието си следното:

 

Днес десет на сто от петте милиона евреи в Израел са дошли от Русия,[81], а десет на сто от руските преселници са престъпници“, както четем в протокол от пресконференция, дадена в Манхатън, в полицейското управление на град Ню Йорк от бригадния генерал Дан Охад, шеф в израелското полицейско разузнаване.

 

Престъпните босове на руската организирана престъпност, влезли в нашето полезрение, до един притежават и израелски паспорт“ – казва Джонатан Уайнър, високопоставен служител в Държавния департамент. Той посочи числото седемдесет и пет, сред които Могилевич, Лучански, Рабинович и Кобзон.

 

Мнозина мафиоти с израелско гражданство, например Едуард Иванков и Сергей Михайлов, дори не са евреи.[82]

 

Независимо как, най-често чрез подкупи, тези болшевишки гангстери с библейски имена са проникнали в Белия дом и Кремъл. Слушали са ги президентите на САЩ Клинтън и Буш, държавният глава и министър-председателите на РусияЕлцин, Черномирдин, Примаков. Подчинили са шефовете на Евросъюза и държавните ръководители на почти всички европейски страни.[83]

 

Струва си да имате предвид, че не толкова дълго след появата на изследването „Червената мафия“, нейният автор скоропостижно почина. Робърт Фрийдман беше евреин. През 1993 година той успя да осъди ФБР, задето е пренебрегнало предоставена от него информация за мюсюлманските фундаменталисти, организирали първия взрив в Световния търговски център в Ню Йорк. Книгата му, посветена на глобалната еврейска организирана престъпност, буквално взриви ционистката върхушка.

 

Безкомпромисните репортажи на Фрийдман му докараха не малко съдебни преследвания и заплахи за разправа с фатален изход. Изглежда на 2 юли 2002 г. една от заканите беше изпълнена.[84]

 

Миналата седмица международната правозащитна организацияAmnesty International” обяви, че Израелската армия извършва военни престъпления на окупираните палестински територии.[85] В нейния доклад ционисткият режим е обявен за „trigger happy“ – „изгарящ от нетърпение да убива“.[86] Което е евфемизъм за „садист“, изпитващ радост от ликвидирането на хора. Нищо чудно скоро да сме свидетели как „свободният“ и „демократичен“ свят ще се втурне да брани Израел, ако неговото расистко и нацистко ръководство бъде изправено пред Хагския трибунал.

 

Що се отнася до Григорий Лучански, на него КПСС и КГБ поверяват прословутата корпорация Нордекс“, регистрирана в Австрия и със седалище във Виена. В книгата си „Руската мафиянай-опасният престъпен синдикат в света“, познатият и у нас германски журналист Юрген Рот описва задържането в австрийската столица на бивш заместник-председател на българския Министерски съвет. Той бил част от империята „Нордекс“ и „злоупотребил с 68 милиона лева“! Става дума за… Огнян Дойнов.[87]

 

В спомените на самия Дойнов четем, че „на 26 юни 1994 г., когато отказът за екстрадирането на Огнян Дойнов излиза в българския печат, той е в Ню Йорк заедно с президента наНордексГригорий Лучански“. На 27 юни двамата са на гости на президента на САЩ Бил Клинтън. Има няколко снимки на Дойнов от тази „президентска вечеря“ – с Клинтън, със сенатора Сам Домб, с председателя на Демократическата партия Дейвид Уилям.[88] (Вижте илюстрацията.)

 

Юрген Рот заключава: „Мафията командва Русия, КГБ командва мафията[89]

 

Бедният. Интернационалната левитска мафия е превзела почти целия свят и води човечеството към окончателно комунистическо робство. Който иска, нека не вярва. Сърпът и чукът на левитите ще го сварят неподготвен и ще се стоварят с още по голяма сила върху му.

 

А Симеон Сакскобургготев? Неговата връзка с Лучански минава през Атанас Тилев. Според приемания като „вездесъщ“ ченгесар Красимир Райдовски, „Тилев се познава със Симеон Сакскобургготски от средата на 70-те години на миналия век по линия на Първо главно управление на ДС, когато го направил съветник в своята задгранична фирма, за да има основание да му изплаща възнаграждение.[90]

 

Но Тилев е агент на Държавна сигурност с псевдонимРумянцев“. Син на старозагорски прокурор, който е изпратил на бесилото или пред взвода за разстрели не малко врагове на народаи борци против комунизма, какво общо може да има той с бившия цар?

 

Далаверата. Онова, което Райдовски споменава. Тилев, зет на бившия финландски министър-председател  д-р Ахти Карялайнен, пробива в световния high-life.

 

Българският имигрант в Швейцария Койчо Белчев, близък до средите на БСП, разказал:

През 1981 г. немският в. „Велт ам Зонтагпише за Атанас Тилев, че еживият микрофон на КГБ.“)

 

„Минаха години и в началото на прехода аз бях в България.“

 

„Разбирам, че Атанас Тилев е подарил на Царя 5 или 10 процента от акциите на застрахователно дружество „Витоша“, което притежава. И кой е директор на „Витоша“ – ген. Бриго Аспарухов. От синдичката на Банка Земеделски кредит разбирам, че Тилев е откраднал 50 млн. долара и го заплашва отмъщениеразстрел или съд и затвор. Ген. Бриго Аспарухов го спасява, като го извежда нелегално от България. А след това унищожава и агентурното му дело – (агент „Румянцев“), в което сигурно е имало и материали за Симеон. Значи Симеони той като Тилев е замесен с КГБ и ДСНяма никакво съмнение.[91]

 

Огнян Дойнов е препоръчал Атанас Тилев на Григорий Лучански. Той започнал да работи за „Нордекс“. Бившият Симеон ІІ – също.

 

Тези факти обясняват, защо след завръщането си мадридският негодник назначи за министри и всякакви други ръководители все комунисти, ченгета и деца на алчно червената номенклатура. Но да беше само той…

 

Паметта в България не е най-силната ни черта. Кой от симпатизантите на СДС или ДСБ примерно в най-сините райони в София – „Средец“ или „Лозенец“, знае, че през 1996 имаше заседание на КС на СДС и сините депутати, свикано от председателя Иван Костов, по време на което ни бе съобщена благатановина, че банкерът Атанас Тилев дарява на СДС 25 на сто от Банка за земеделски кредит срещу един лев. И СДС като дясна сила трябвало да има финансов гръб и да се възползва от тази възможност…[92]

 

 

Достатъчно за този път. Аман отархонти“!

 

По-добре се замислете над това: Кой управлява света и харесва ли ви да живеете при такава измама?

 

На менне. И затова искам реванш. Словото е единственото ми оръжие. Ако и вие разполагате с някакви, хващайте ги. Поне да не изкреем в лъжа

 

 

 

Криза ли? Каква криза?

 

 

 

В три последователни публикации ще ви предложа най-добрия документален филм по мое мнение, който в значителна степен разкрива причините за настоящата световна финансово-икономическа криза и фигурите, които я предизвикаха. Както и онези наемници, поставили се в услуга на левитската мафия, за да ни тормозят и ликвидират.

 

Започвам сега. Приятно гледане.

 

 

http://rutube.ru/video/3e3e9264af9e3091029c2e8f6216e6bd/

 

http://rutube.ru/video/f6575067c71300cf88a05bcc118f4769/

 

 

http://rutube.ru/video/e8657bfef93abaa18a043afaf9b0d7bf/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ:

 

Всяка сряда от 20 часа отново

 

„ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“

 

в програмата на телевизия „Евроком“.

 

Със сигурност можете да гледате рубриката в разпространителските мрежи на

Blizoo, Bulsatcom и Vivacom TV.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път преди всичко на: Владимир С. от Вакарел.

 

 

Бог да ви благослови! Както и всички добри хора.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “Germany’s Angela Merkel urges ‘strong’ UK in EU”, BBC News, bbc.com, BBC, London, Thursday, 27 February 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-politics-26362034

[2] Вж. We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 15 February 2009 г., online: http://www.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577

[3] Вж. “Keep out of Ukraine, America tells Russia” by Roland Oliphant in Simferopol and David Blair in Kiev, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10666557/Keep-out-of-Ukraine-America-tells-Russia.html

[4] “Don’t expect Nato to save Ukraine from the Russians” by Con Coughlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, February 27th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/concoughlin/100261457/dont-expect-nato-to-save-ukraine-from-the-russians/

[5] Вж. “How to Spend a Trillion Dollars” by Michael Grunwald, “Time”, content.time.com, New York, NY, Thursday, 15 January 2009 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,1871915,00.html

[6] Вж. We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, вече цит. съч.

[7] Вж. “We Are All Keynesians and Socialists Now”, “Believe All Things”, believeallthings.com, South Jordan, UT, February 15, 2009 г., online: http://www.believeallthings.com/2730/keynesians-socialists/#footnote_0_2730

[8] Французин.

[9] Вж. “Striking it Richer: The Evolution of Top Incomes in the United States” (Updated with 2009 and 2010 estimates) by Emmanuel Saez, Department of Economics, University of California, Berkeley, CA, March 2, 2012 г., online: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CDMQFjAB&url=http%3A%2F%2Felsa.berkeley.edu%2F~saez%2Fsaez-UStopincomes-2012.pdf&ei=_IUQU_fBJMXgygOAoYGgDw&usg=AFQjCNH3Mzgge5vqz7P9u2Cs3SdbeQ2vQw&sig2=PqwhawHW4_3Hj7lnXlN1hA‎ Брошурата е в архива на автора.

[10] “The rich are different; they get richer” by Harold Meyerson, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, March 28, 2012, online: http://www.washingtonpost.com/opinions/concentrated-wealth-is-a-long-term-threat-to-america/2012/03/27/gIQAMJt1eS_story.html

[11] Statement of Mr. John Kerry в: “Vietnam War Veteran John Kerry’s Testimony Before The Senate Foreign Relations Committee, April 22, 1971 г., Editorial Notes by Dr. Ernest Bolt, University of Richmond, “The War at Home: The Antiwar Movement” by Dr. Ernest Bolt and Amanda Garrett, Study Module for Online Course, University of Richmond, Richmond, VA, Fall 1999 г., online: https://facultystaff.richmond.edu/~ebolt/history398/johnkerrytestimony.html

[12] Пак там.

[13] Повече подробности за другаря Емил Аврам Кало в: Георги Ифандиев – „Единадесето: Да любите един другиго и не позволявайте водачи слепи да ви предвождат – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 ноември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%BE-%D0%B8-%D0%BD

[14]  За неговия еврейски произход, за пристрастията му към ционизма и за принадлежността му към илюминизма вж. напр. Texe Marrs – “Codex Magica: Secret Signs, Mysterious Symbols, and Hidden Codes of the Illuminati”, RiverCrest Publishing, Austin, TX, 2005 г., стр. 47, 313. Книгата е в архива на автора.

[15] Henoch Kohn. (Вж. напр. Вж. напр. “Esoterik: Draculas Ufo – Ein als Esoterikschrift getarntes antisemitisches Machwerk wurde ein heimlicher Bestseller. Die Justiz ermittelt wegen Volksverhetzung”, “Der Spiegel”, No 51, spiegel.de, Hamburg, 16.12.1996 г., online: http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-9133761.html; ; “Wer ist Ex – Bundeskanzler Helmut Kohl?” von beim Honigmann zu lesen, “Der Honigmann sagt…”, Der etwas andere weblog…, derhonigmannsagt.wordpress.com, Deggenhausertal, 3.04.2010 г., online: http://derhonigmannsagt.wordpress.com/2010/04/03/wer-ist-ex-bundeskanzler-helmut-kohl/)

[16] Вж. напр. “German banker in ‘Jewish gene’ controversy” by Jennifer Lipman, “The Jewish Chronicle”, The Jewish Chronicle online”, thejc.com, London, August 30, 2010 г., online: http://www.thejc.com/news/world-news/37368/german-banker-jewish-gene-controversy; “Angela Merkel honoured for opposing anti-Semitism” by Zoe Winograd, “The Jewish Chronicle”, The Jewish Chronicle online”, thejc.com, London, May 23, 2013 г., online: http://www.thejc.com/news/uk-news/107869/angela-merkel-honoured-opposing-antisemitism; “Germany Cannot Be Neutral on Israel, Angela Merkel Says: Holocaust Spurs ‘Special Relationship’ With Jewish State” by JTA, “Forward”, The Jewish Daily, forward.com, New York, NY, August 9, 2013 г., online: http://forward.com/articles/182047/germany-cannot-be-neutral-on-israel-angela-merkel/

[17] Вж. напр. “John Kerry: The Complete Biography by The Boston Globe Reporters Who Know Him Best” by Michael Kranish, Brian C. Mooney, Nina J. Easton, “The Boston Globe”, boston.com, Boston, MA, April 27, 2004 г., online:  http://www.boston.com/news/politics/president/kerry/book/excerpt/ y; “H. Bradford Westerfield, Influential Yale Professor, Is Dead at 79” by Douglas Martin, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, January 27, 2008 г., online: http://www.nytimes.com/2008/01/27/education/27westerfield.html?scp=1&sq=H.+Bradford+Westerfield&st=nyt&_r=0

[18] Вж. напр. “Skull and Bones Blueblood John Forbes Kerry Seeks Quick Destruction of Syria, Italy” by Webster G. Tarpley, Ph.D., PressTV, Tarpley.net, Website of Webster Griffin Tarpley, Washington Grove Maryland, March 4, 2013 г., online: http://tarpley.net/2013/03/04/skull-and-bones-blueblood-john-forbes-kerry-seeks-quick-destruction-of-syria-italy/

[19] Вж. напр. “John Kerry – An Ultra  Right Wing Zionist” by Sean McBride, Rense.com, Santa Barbara, CA, 19 April 2004 г., online: http://rense.com/general51/kerry.htm

[20] Вж. Надежда Христова – „Емил Кало става съветник на Румен Петков“, Dir.bg., dnes.dir.bg, София, 4 април 2008 г., online: http://dnes.dir.bg/news.php?id=2854174

[21] Вж. напр. „Президентът на Израел благодари за спасяването на българските евреи“, mediapool, mediapool.bg, София, 12 юни 2006 г., online: http://www.mediapool.bg/prezidentat-na-izrael-blagodari-za-spasyavaneto-na-balgarskite-evrei-news118179.html; същото в: „Емил Кало: Българската еврейска общност винаги е била  дълбоко ционистка общност“, Actualno.com, София, 12 юни 2006 г., online: http://www.actualno.com/news_66876.html

[22] Вж. напр. „Кафявите петна на българското минало“, Георги Папакочев разговаря с вицепрезидента на Световния еврейски конгрес Емил Кало и историчките Искра Баева и Евелина Келбечева, „Дойче Веле“, dw.de, Бон, 14 февруари 2014 г., online: http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D1%84%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE/a-17430256

[23] Хенри Форд ­ „Интернационалните евреи“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 170.

[24] „Кафявите петна на българското минало“, Георги Папакочев, вече цит. съч.

[25] Вж. Закон за обявяване комунистическия режим в България за престъпен, приет от 38-то народно събрание на 26 април 2000 г., обнародван в „Държавен вестник“, брой 37, София, 5 май 2000 г., online: http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192

[26] Член 3 и следващата от него разпоредба на Член 21. (1) на Наказателния кодекс регламентира почти равна вина между извършителите и помагачите: „Всички съучастници се наказват с наказанието, предвидено за извършеното престъпление, като се вземат предвид характерът и степента на тяхното участие.“

[27] Вж. 002 – Video – Bay Damyan – The Communist Is Not a Human Being в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-5 или от YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=1jsUZSSwUfc

[28] Петер Юхас – „Смъртта не е алиби: Анекдоти за български писатели“, ИК „Огледало“, Унгарски Културен Институт, София, 1999 г., стр. 226. Вж. също: Петер Юхас гостува на „Диагноза с Георги Ифандиев“, НКТ „Евроком“, София, петък, 15 юли 2011 г., видеозапис от online: http://www.youtube.com/watch?v=90K1WDUqpqY

[29] „Румен Петков се готви да окървави 3 март: Първанов, Бойко и Петков с последен опит да бутнат кабинета“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, събота, 1 март 2014 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/253228

[30] „Църковен вестник“, брой 8, София, 1971 г., стр. 3 в: Стоян Груйчев – „В Служба на антихриста: Из тайните на светия синод“, „Инфомакс – С.Г.“, София, 2001 г., стр. 34-35.

[31] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 680.

[32] „Църковен вестник“, брой 9, София, 1971 г., стр. 2-5 в: Стоян Груйчев, вече цит. съч, стр. 35-36.

[33] „Радосвет Радев, Красимир Гергов, Петър Манджуков – сред агентите на ДС в електронните медии“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 4 август 2009 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/08/03/765520_radosvet_radev_krasimir_gergov_petur_mandjukov_-_sred/

[34] „Петър Манджуков: Мечтаех да бъда значим“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 29 април 2012 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/137776

[35] Вж. напр. „Петър Манджуков провъзгласен за архонт на Пловдив: На рождения си ден бизнесменът дари 1 милион лева за православен храм“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 10 юни 2012 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/142262

[36] „Петър Манджуков: Някои жени плащат данък на амбициите си за кариера“, Mandjoukov SJSC, mandjoukov.bg, София, 2012 г., online: http://www.mandjoukov.bg/?p=407

[37] „Петър Манджуков стана архонт на Пловдив“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 11 юни 2012 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/11/1843813_petur_mandjukov_stana_arhont_na_plovdiv_obnovena_v/

[38] Вж. „Манджуков показа 41 години по-младата си жена: Олигархът заяви, че не го притеснява огромната „ножица“ в годините между него и Иванета“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 26 май 2011 г., online: http://www.blitz.bg/article/24967

[39] Борислав Гърдев – „15 години от убийството на Андрей Луканов“, Afera.bg, Варна, 23 март 2011 г., online: http://afera.bg/siujeti/17220.html

[40] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., стр. 18, 24. Электронная версия, Киев, 1999 г. Цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/

[41] Сенчесто място, където в ранния следобед овчарите закарват овцете на хлад.

[42] Захарий Стоянов – „Христо Ботйов: Опит за биография”, Издателство „Захарий Стоянов”, София, 2001 г., стр. 52-53.

[43] Вж. Федор Михайлович Достоевский – „Ноябрь – Глава первая: II. Самый лакейский случай, какой только может быть“, във: Ф.М. Достоевский – „Собрание сочинений в 15 томах“, Том четырнадцатый – Дневник писателя. 1877, 1880, август 1881, Издательство „Наука“, Санкт-Петербург, 1995 г., стр. 347, online: http://www.rvb.ru/dostoevski/01text/vol14/01journal_77/314.htm

[44] Добри и Елена Джуров – „Мургаш”, Четвърто издание, Военно издателство, София, 1983 г., стр. 689.

[45] При масоните всичко е „велико“ – „велика ложа“, „велик майстор“, „велик архитект на вселената“ и т.н. Затова правеха „велики революции“ – Френската, Октомврийската… БКП беше тайна организация, вид масонска ложа.

[46] Пак там, стр. 576.

[47] Пак там, стр. 679.

[48] Този безмилостен убиец е роден в с. Кръстевич, Панагюрско, и е един от подводничарите, обучени от чекистите в СССР. (Вж. напр. „Спомени за „подвизите“ на партизаните от отряд „Антон Иванов“, Спомени на Атанас Узунов и Крум Стефанов Семизов от с. Равногор, записа Надежда Любенова, сп. „Борба“, брой 2, Книжка сто седемдесеть и шеста, Чикаго и София, март 2008 г., стр. 21.)

[49] Давид Овадия – „Дед или разгромът – документален роман“, Издателство „Български писател“, София, 1990 г.

[50] Христо Марков – „Пловдивските доносници: Петър Манджуков – архонтът на Лудото Коле“, Dnes.bg, София, 17 юли 2012 г., online: http://www.dnes.bg/blogini/2012/07/17/plovdivskite-donosnici-petyr-mandjukov-arhontyt-na-ludoto-kole.164134; същото в: Христо Марков – toross – „Петър Манджуков – Архонтът на Лудото Коле“, „Да си отиде комунизма!!!“, toross.blog.bg, Пловдив, 19 юли 2012 г., online: http://toross.blog.bg/politika/2012/07/17/plovdivskite-donosnici-petyr-mandjukov-arhontyt-na-ludoto-ko.980168

[51] Пак там.

[52] Пак там.

[53] Пак там.

[54] Пак там.

[55] Дали от невежество или поради убежденията си, тук авторът греши. Найден Геров е бил руски гражданин и агент на враждебното нам шпионско ведомство на Руската империя. Причинил е много злини. Работил е съвместно и в постоянна връзка с британските си колеги. Останалото са конспиративни теории, пробутвани на наивници.

[56] Димитър Петров Кудев или Кудоглу – български търговец на тютюн, работил основно в Германия и известен със своята благотворителност. Роден е в Габрово. Но през Първата световна война открива в Пловдив 11 трапезарии. Помага на инвалиди, на старопиталища, на сиропиталища, на благотворителни, културни, просветни, юношески спортни дружества, на комисии и комитети, на църкви и манастири, на студенти и ученици, на бедни и болни. Изразходваните от него средства надхвърлят 3 милиона лева. За тези си заслуги през 1927 година Кудоглу е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

[57] Пак там.

[58] „От Матея свето Евангелие“, гл. 7, ст. 16-19.

[59] Douglas Reed – “From Smoke To Smother (1938 – 1948): A Sequel to Insanity Fair”, Jonathan Cape, London, 1948, 1949 г., this PDF prepared by www. douglasreed. co.uk, стр. 10.

[60] Проф. Чарлз Мозер – „Д-р Г.М.Димитров: Биография”, Военноиздателски комплекс „Св. Георги Победоносец”, София, 1992 г., стр. 225.

[61] В Австрия.

[62] В Швейцария.

[63] В Испания.

[64] Съответно в САЩ, Швейцария и Доминиканската република.

[65] Вж. „Манджуков показа 41 години по-младата си жена: Олигархът заяви, че не го притеснява огромната „ножица“ в годините между него и Иванета“, Информационна агенция БЛИЦ, вече цит. съч.

[66] Вж. „Обраха архонт Петър Манджуков! Полицията пипна крадците, но почетният гражданин на Пловдив бесен – липсвал му английският чай“, SNews.bg, София, 13 ноември 2013 г., online: http://www.snews.bg/bg/statiya/obraha-arhont-petar-mandzhukov:39935 Правописът е поправен.

[67] Пак там.

[68] Галина Ганева – „За пет години 19 богаташи станаха архонти“, в. „168 часа“, 168chasa.bg, София, 14 октомври 2011 г., online: http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1076325

[69] Вж. „Армянская советская энциклопедия“, Том. 7 – „ՁՈՒԼՈՒՄ-ՄՈՆՈՊԽՈՆՔ“, председатель редакционной коллегии В. А. Амбарцумян, главный редактор К. С. Худавердян, главный редактор с 1979-1988 Макич Ваганович Арзуманян, лауреат Государственной Премии Армянской ССР, Главной редакцией АСЭ, Ереван, 1981 г., стр. 394.

[70] Вж. Микалай Аляксандравич Зянькович, Николай Зенькович – „Россия: Избавление от талантов“, Издательство „ОЛМА ПРЕСС Образование“, Москва, 2003 г., стр. 496.

[71] „Куриозните отличия на Йосиф Кобзон: Легендарният изпълнител винаги е споделял своята слабост към българската публика, казвайки, че тя му е присъдила най-голямата награда – обичта си“, в. „Дума“, брой 46, duma.bg, София, 24 февруари 2012 г., online: http://duma.bg/node/27449

[72] „САЩ пак отказаха виза на Йосиф Кобзон“, в. „24 часа“, 24 часа онлайн“, 24chasa.bg, София, 26 април 2012 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1346171

[73] Robert I. Friedman – “Red Mafiya: How the Russian Mob Has Invaded America”, Little, Brown and Company, Boston, New York, London, 2000 г., стр. 267, 270-271, в българското издание: Робърт Фридман – „Червената мафия: Как руските гангстери превзеха Америка“, „Факел експрес“, София, 2000 г., стр. 236, 239-240.

[74] Пак там, съответно стр. 280 и 248.

[75] Джонатан Уайнър – по онова време високопоставен служител на Държавния департамент, външното министерство на САЩ.

[76] Бригаден генерал Хези Ледер – тогава военнно аташе на Израел във Вашингтон.

[77] Евреин, роден в Одеса, член на КПСС, син на офицер от Съветската армия. Наричали го „златен куриер“. Той бил сред онези, които изнесли милиарди долари от Русия в САЩ и Израел. Действа още преди 1989 г., когато безпрепятствено обикаля света. В Америка основал могъща кагебистка еврейска империя. В Съединените щати е лежал в затвор. Преселва се в Израел. (Вж. напр. Анна Заркова – „Големите убийства: в тази книга не се дават отговори, в тази книга се поставят въпроси ; в положението, в което се намира България днес, понякога и това е много…“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2005 г., стр. 183.)

[78] Пак там, съответно стр. 280-282 и стр. 249-250.

[79] Пак там, съответно стр. 276 и стр. 245.

[80] „Кобзон обвинил Януковича в слабости“, Дни.Ру, dni.ru, Москва, 21.02.2014 г., online: http://www.dni.ru/polit/2014/2/21/267375.html

[81] Грешка – практически всички, без фалашите и още няколко хиляди от арабския свят. В момента населението на Израел надхвърля 8 милиона души. Малко повече от 6 милиона от тях се смятат за „евреи“.

[82] Robert I. Friedman – “Red Mafiya: How the Russian Mob Has Invaded America”, Little, Brown and Company; Робърт Фридман – „Червената мафия: Как руските гангстери превзеха Америка“, „Факел експрес“, вече цит. съч, съответно стр. 277, стр. 245.

[83] Пак там, съответно стр. 265, 266, 268 и сл., стр. 234, 235, 237 и др.

[84] Вж. “Inconvenient Truth: Robert I. Friedman, Investigative Journalist” by Dan Bischoff, “The Village Voice”, villagevoice.com, New York, NY, Tuesday, Jul 9 2002 г., online: http://www.villagevoice.com/2002-07-09/news/inconvenient-truth/full/

[85] Вж. “Amnesty accuses ‘trigger-happy’ Israeli troops of war crimes” by Inna Lazareva, Tel Aviv, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 February 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10664550/Amnesty-accuses-trigger-happy-Israeli-troops-of-war-crimes.html

[86] Вж. “Israeli ambassador joins chorus of criticism of Amnesty report on Israel’s ‘trigger happy’ army” by Harriet Alexander, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 February 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10664842/Israeli-ambassador-joins-chorus-of-criticism-of-Amnesty-report-on-Israels-trigger-happy-army.html

[87] Вж. Анна Заркова – „Големите убийства: в тази книга не се дават отговори, в тази книга се поставят въпроси ; в положението, в което се намира България днес, понякога и това е много…“, вече цит. съч., стр. 177, 178.

[88] Огнян Дойнов, Зоя Димитрова – „Спомени“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 454.

[89] Анна Заркова – „Големите убийства: в тази книга не се дават отговори, в тази книга се поставят въпроси ; в положението, в което се намира България днес, понякога и това е много…“, вече цит. съч., стр. 178.

[90] Вж. „Райдовски: Тилев плащаше заплата на Симеон Сакскобургготски през 70-те г.“, в. „Гласове“, glasove.com, София, 16 февруари 2014 г., online: http://glasove.com/politika/33332-k-rajdovski-tilev-plashtashe-zaplata-na-simeon-sakskoburggotski-prez-70-te-godini

[91] „Симеон ІІ или Симеон Сакскобургготски или царят –  галеникът на съдбата!“, BG coffe, sites.google.com/site/bgcoffe, София, дата не е посочена, online: https://sites.google.com/site/bgcoffe/simeon-sakskoburggotski

[92] „Евгений Михайлов: Костов и Луканов договаряха общ кабинет през 96-та“, Интервю на Мариела Балева за греховете, болката и предателството в СДС, в. „Преса“, pressadaily.bg, София, 1 декември 2012 г., online: http://pressadaily.bg/publication/6717-%D0%95%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2:-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-96%D1%82%D0%B0/

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...