Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

МАЗОХИЗЪМ: ЖИВОТЪТ СРЕД ПРОПАГАНДАТА НА „ДЕМОКРАЦИЯТА“ Е КАТО СОПАТА НА ТОТАЛИТАРИЗМА, НО ДОПАДА НА МНОЗИНА – Част 6

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Известно е, че когато се повреди двигателят на една машина, тя престава да работи. Ако локомотивът закъса, цялата влакова композиция спира. И така нататък…

 

Вместо да се постарае всички части в нея да работят в синхрон, за да действа хармонизирано – сиреч – да е успешна, машината, наречена Европейски съюз, допусна да има мотор, локомотив. Съгласно физичните закони, щом той спре, цялата конструкция отива по дяволите.

 

Е, моторът на Евросъюза взе да запъва, да не действа, както трябва. Неотдавна прочетох заглавие, приканващо към размисъл, защото провокираше отговор:

 

Добре дошли на единственото място в Европа, където банкоматите не работят.[1]

 

И кое е това място?

 

 

 

Нищо лично, просто така се играе тази игра,

наречена „политика“

 

 

 

Не е Гърция, а Германия, където машината за автоматични касови услуги[2] въртят на празен ход.

 

В една от най-важните икономики на еврозоната има криза на пари в брой.

 

Поредицата от стачки в най-голямата икономика на Европа направиха Берлин за смях, като доведоха до стопяване на запасите в банкоматите и до размекване на транспортната мрежа.

 

Работниците в германските куриерски служби са някои от онези, които предприемат индустриални действия. Което означава, че тази седмица доста машини за теглене на пари са се борили, за да бъдат заредени.[3]

 

Сред стачкуващите са транспортните работници в най-голямата железопътна компания в странатаDeutsche Bahn, които започнаха седемдневно напускане на работаПрофсъюзите в железопътния транспорт настояват за 5-процентно увеличение на заплатите и намаление на работната седмица с два часа.

 

Стачките се появяват в момент, когато озъбената Атина, в отчаян стремеж да прекрати изтичането на пари от банковата система, е готова да наложи свръхтакса на всички тегления на пари от банкомати

 

Европейската централна банка [ЕЦБ], която по начало е отговорна за осигуряването на банките в еврозоната с пари, трябва да се произнесе за Гърция.

 

Управителното тяло на ЕЦБ ще се събере за своя редовен седмичен преглед на парите в наличност, за да реши, дали да продължи да снабдява извънредно гръцките банки, за да ги запази живи“, след като депозитите изтичат навън от страната.[4]

 

Досещате се, че босът на ЕЦБ Марио Драги – кадър на “Goldman Sachs” – тихомълком оказва натиск върху гръцкото правителство. Ден след „победата“ на „Сириза“ посочих, че на новия кабинет предстои да опознае жилото и меда на Евросъюза. Не вярвам тандемът ЦипрасВаруфакис да е вкусил от сладостта

 

В същото време Германия забуксува, както прогнозирах доста отдавна.

 

Инвеститорите бяха предупредени за опасностите да притежават правителствени ценни книжа по германския дълг, след безпрецедентното им изкупуване от страна на централната банка,[5] което сведе доходността им почти до нула.

 

Германските облигации с падеж до осем години вече се превърнаха в територия с отрицателна доходност [без никаква]. А е вероятно към тях да се присъединят и дълговите книжа на страната с 10-годишен падеж, които понастоящем се търгуват с лихва от 0,15 на сто в сравнение с 0,54 процента в началото на годината.

 

Миналия месец [март] Европейската централна банка изкупи книжа по дълга в размер на 1,1 трилиона евро, за да тласне нагоре цените на сигурните авоари, като книжата по правителствените дългове в еврозоната. Обаче този ход доведе до обратния ефект на фиксираните стойности на доходността, които паднаха.[6]

 

Има нещо гнило, но не само в Дания

 

Схващате ли размера на завоеванията на марксовия социализъм? Нали не сте забравили, че всяка страна, в която действа централна банка, е комунистическа. Ще поясня.

 

При икономиките, в които по закон господства пазара със своите механизми, основани само от търсенето и предлагането, липсва всякаква друга регулация. Тя се осъществява от самите отношения между производители и потребители. Човечеството е живяло така в течение на хилядолетия. Докато не се появили венецианските банкери със старозаветни имена. А след тях – Kamerad Майер Амшел Бауер, за да наложи онова, което наричате капитализъм.

 

Именно той проумял, че „ако произвежда парите на една държава, няма да се интересува кой прави законите“.[7]

 

От симбиозата между неговата наблюдателност и напълно безмилостен, егоистично-алчен прагматизъм, и идеите за господство над света на един неупълномощен интернационален елит, които баварският евреин Адам Вайсхаупт почерпил от Тора и Талмуда, се пръкнало това чудовище, което всеки недостатъчно образован смята за „най-висшето достижениена човешкото развитие. Без да се замисли, откъде произлизат дефектите му, бодящи очите. Нито да подири корените на злото.

 

А дали ще наречете Системата капитализъм, държавен капитализъм, социализъм, монополен или корпоративен капитализъм – сиреч фашизъм, или комунизъмдиктатура на номенклатурата, няма никакво значение за реалния живот. Този „капитализъм“ представлява тирания на парите. Другояче казано – на онези, които притежават най-многопари, производствени мощности, търговски предприятия и т.н. Всичко останало – надстройката, както се изразявал другарят Маркс, е следствие от първотоможе да се напазарува.

 

Нима при т. нар. феодализъм не било същото? Не, драги мои. Преди всичко, след като се наситили на кръв, гащниците с паритетретото съсловие, започнали да допускат повече политически свободи. Отлично съзнавайки, че те с нищо не застрашават собственото им господство. Например, отменили феодалното право, което се простирало от крепостничеството до правото на първа брачна нощ. И привидно допуснали повече волност на предприемачеството. Но не и без контрол.

 

Когато понякога недоволството взело да избухва до такава степен, та положението ставало напечено, просто го обуздали в рамките на идеологиите. Кой според вас е издържал Карл и Фридрих? Ами лондонските Ротшилдови.[8]

 

Както неведнъж съм представял с доказателства, целият ХІХ век е минал под знака на две германски фамилии. Първата – на банкерите Ротшилд, а втората – на аристократите Сакс и Кобург-Гота. С несметните си богатства едните си купили цялата истинска, но оставаща невидима власт. Чрез тласкането на Кобургите към финансова зависимост, те ги вкарали в бракове както с най-заможните еврейски семейства, така и с кралските дворове из цяла Европа. Като чрез парите ги държали на къс повод, както се казва. Така си осигурили и явнатаполитическата власт.

 

Няма да откриете нито един монархически род, който през последните 150-170 години да не е бил свързан кръвно или по сватовство със Сакс и Кобург-Гота. До 1914 година и британската кралска фамилия носела същото име. Първата световна война и сблъсъкът между Британската и Германската империя накарали крал Джордж V да го промени на Уиндзър.

 

 

 

 

 

Още през вече наистина далечната 1844 година бъдещият прочут английски държавник от еврейски произход Бенджамин Дизраели издал роман, озаглавен „Конингсби или новото поколение“… В него откровено признава:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, дето не са зад кулисите, си представят.[9]

 

Авторът незабавно бил поканен на вечеря от семейство Ротшилд. От тогава до сетния си дъх служил на Тях.

 

Световното господство не се постига лесно. Още по-малко – с мулета и безлични твари, каквито са местнитеполитици“, „икономисти“, „бизнесмени“, „учени“, „културни дейци“…

 

 

 

Няма никакъв друг свят,

само този, който вие си създавате[10]

 

 

 

Тези „куковци“, както мнозинството възприема членовете на кралското семейство – впрочем съвсем не малко на бройсъвсем не са безобидни. Нито са просто витрина на една конституционна монархия.

 

Впрочем, Конституцията на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия представлява сборник от закони и правила, които регламентират основното устройство и политика на държавата: Отношенията между личността и властта във всичките й разновидности, функционирането на законодателните органи, на изпълнителната власт и на правосъдната система. За разлика от повечето други нации, Великобритания няма един конкретен конституционен документ. Според общоприетия израз, става дума за несистематизирана или занезаписанаконституция.

 

Въпреки липсата на писмен конституционен документ, принципите, по които днес действа правителството при Конституцията на Обединеното кралство, са съвсем същите, които управляват отношенията между правителството и народа при писмена конституция.[11]

 

Това се отнася и до правата и задълженията на кралското семейство. Макар те да са силно ограничени и да се свеждат изключително до представителни функции, отделни негови представители оказват задкулисно влияние върху политиката на официален Лондон.

 

Както стана ясно покрай неколцината трудно разсекретени писма от демократичнострого класифицираната и твърде повелителна кореспонденция на принц Чарлз с британски премиери и министри.

 

Извадените на светло едва 27паметни записки“ – разбирайте безпрекословни заповеди – „показват, че принцът на Уелс поставя преки и нетърпящи възражение политически изисквания на тогавашния министър-председател Тони Блеър и на неколцина ключови фигури в неговото лейбъристко правителство.

 

Чарлз иска от Блеър всичкоот незабавни действия за подобряване на екипировката на войските, сражаващи се в Ирак, до узаконяването на билколечението[12] в Обединеното кралство – любимата кауза на принца…

 

Писмо от принца от 2005 г. лобира противобявяването за незаконно на прилагането на определени билкови екстракти“. Министър-председателят отговаря, че ще отложи приложението на закона до 2011 г.[13]

 

Представени са елементарни примери за намеса в изпълнителната власт, които Конституцията, макар и в описания вид, не допуска. Но няма как да речем – „на книга“. Нарушенията са очевадни. Ала както обикновено, когато се отнасят за недосегаеми персони, поставени над законите, нищо няма да последва от разкритията, до които вестник “The Guardian” се докопа.

 

За да замажат очите на публиката, на часа размахаха някакъвдисидентски заговор на ИРА[14] за убийство на принц Чарлз“.[15] Какво беше казал най-популярният герой на Артър Конан Дойл?…[16] Дали все още се намират наивници, които да вярват на толкова елементарни пропагандни прийоми?

 

Нямам намерение да изнасям уроци по история и по политикономия. Търсете за това Божидар-Димитровци и Иван-Костовци. Още веднъж се опитвам да изясня, какво представлява светът, в който живеем. Пък който има капацитет и желание, ще разбере…

 

Централното банкерство – сега го назовават „банкиране“ – е плод на идеите на Майер Амшел и на усилията на неговите синове с фамилия Ротшилд. То отдалечава всяка страна, в която е било възприето – по-скоро – наложено, от пазарните принципи и механизми. Парите престават да бъдат еквивалент на стойността на една стока или услуга. Превръщат се в средство, в инструмент, в оръжие, чрез което може да се управлява животът. От икономиката, през политиката, до воденето на войни – последните две са смятани за продължения на първото.

 

Когато някой загуби своята икономическа самостоятелност, престава да бъде свободна личност. Ето как, лека-полека, с еврейска омраза към другите, със змийско търпение и тевтонска упоритост финансистите неусетно поробили останалите хора. Толкова умело, че даже в наши дни повечето от нещастниците не схващат, че са безправна рая, чиято съдба зависи от банкерите.

 

Естествено, семейство Ротшилд не е в състояние само да владее целия свят. Посочих ролята на аристокрацията. Например, както посочва Едуин Нут в книгата си „Империята на Ситито” (от сити или квадратната миля – кварталът на големите банки в Лондон):

 

Съвсем незначителен дял от британската управляваща класа може да претендира, че е „чисто арийска или англо-саксонска“. Тъй като средностатистическият англичанин е смесица от всички земни раси, от всички потиснати народи и от бежанци, прекосили водите на Ламанша, за да намерят нова свободна територия. И това продължава повече от хиляда години. А огромна част от британските благородници са евреи.[17]

 

От 17 август 1808 г. Ротшилд станал финансов съветник на британското правителство. А през 1811 г. продал своя текстилен концерн в Манчестър. Ротшилдови финансирали организации, дажехристиянскигрупировки, но запазвали типичната за тях анонимност, скрити зад основатели неевреи.[18]

 

Това не е всичко. Още през време на войната Едуин Нут установил:

 

На свой ред Китай, Русия, Съединените щати и Германия са най-многолюдните независими нации на света. И следователно представляват най-динамичната и най-опасната конкуренция за Британската империя. Всички те са били жертви на повтарящи се британски репресии.[19]

 

Следва нарочен списък на агресиите, на които е бил подложен специално Китай. В своето пространно изследване – 780 страници, Дина Спинола прилага доста подробен отчет за всички войни, масови убийства, всякакви други репресии и насилия над държави и техните правителства, които елитът, управляващ света, е извършил през последните 250 години. Още от нахлуването на руската императрица, германката Екатерина ІІ, в района на река Волга през 1862 година, и стига до 26 ноември 1991 г. Когато евреинът Иън Кейдждън, директор по връзките с правителствата на талмудската масонска ложа Bnai Brith[20] в Канада, заявил, че „холокостът трябва да играе ключова роля в моралната реконструкция на Източна Европа“!

 

Сред ужасните конфликти, които този управляващ елит е предизвикал, изпъква например, „т. нар. Гражданска война“. Авторката я определя като избухнала в резултат на „съучастието на американското правителство, добре свързано с корпорациите“.

 

Революционната война на Линкълн, подкрепена от Маркс и Енгелс, причини смъртта на най-малко 662 222 души. А може би най-вероятно – на 700 000, включително около 50 000 цивилни от Конфедерацията. Войниците, които се сражаваха, загиваха и убиваха през тази война, бяха подготвени и за бъдещи войни. Ако американците бяха способни да избиват свои цивилни сънародници, те щяха да могат да използват сила срещу чужди граждани от името на правителството, за да наложат подчинение и промени[21]

 

Това беше ли ви известно? Навсякъде, където са замесени идеологиите, особено комунистическата, жертвите наброяват минимум стотици хиляди! А знаете ли следното:

 

Заради революциите (1848-1849) Русия, по необходимост, беше замесена в европейската политика, за да избегне загубата на своето влияние в Константинопол. В началото на 1850 г. Маркс и Енгелс предвидиха една Руско-турска война. Те заявиха, че „войната против Турция непременно ще бъде европейска война“.[22]

 

Засега да оставим подробностите. И да погледнем към механизмите за световно господство.

 

Какво поискал Майер Амшел Ротшилд? Да емитира парите на държавата. От близо двеста години неговите наследници и техните агенти успяват в това. Почти не останаха страни в света, които да не са въвели централното банкиране. Което обяснява невидимия за неподготвеното око комунизъм с всички последици от неговото налагане. А преди това?

 

Просто е. Преди масовото въвеждане на хартиените пари, което дължим пак на Майер Амшел, златото и среброто били парите, истинските пари. При тях няма изхабяване и обещания за повече пари. Нито възможност да не ги притежавате.

 

След въвеждането на хартиените пари, финансовото министерство или отдел към правителството отпечатвало необходимите количества от националната валута. Чрез данъците, митата, акцизите и таксите, те покривали разходите по обращениетопроизводството и доставката на парите. Банките се занимавали с онова, заради което били създадени – да отпускат заеми или да приемат влогове срещу лихва. Толкова. Но били длъжни да разполагат с цялата обявена наличност, която превъртали. Тоест, било изключено всички вложители да поискат своите спестявания, и те да не са в трезорите на конкретната банка.

 

И още нещо, което е от изключителна важност. Централните банки са лост, с който финансовият Интернационалкомунистите, оказват влияние върху паричната политика. А от тук – върху всичко останалоот т. нар. реална икономика до бита на отделния човек. Какво друго, освен социалистическа форма на регулация, е въвеждането на основен лихвен процент“?

 

Но също така и издаването на различни разрешителни и лицензи. Например – за откриване на нова банка. Това е нещо, което следва да реши пазарът и никой друг. Имате пари и познания, желаете да предлагате банкови услуги и смятате, че ще се справите. Следва да имате свободата да опитате. Никой не бива да ви пречи да започнете. Клиентите ще ви дадат оценка. Изборът им е техният дял от отговорността.

 

Освен това не бива да съществува нищо задължително. Като например заплащане само по банков път. Какво друго е това, ако не тоталитаризъм? Изключено е да бъдат допускани задължителни застраховки и тем подобни методи на принуда, които нарушават равнопоставеността на видовете собственост и човешките права. И облагодетелстват по нормативен път определена прослойкафинансовия Интернационал.

 

Нито гарантиране на влоговетеот държавата“. Тоест – от всички данъкоплатци. Никой не е длъжен да плаща за неблагоразумието, алчността и авантюризма на други.

 

Точка! Останалото е социализъм.

 

Първият Ротшилд открил, колко прекрасно е да предоставяте обещания, вместо живи пари. Поставяйки владетели и правителства под своя зависимост чрез кредитите, които им отпускал, постепенно превзел централното банкиране. Чак до там, че допреди десетина години лондонските му наследници всекидневно определяха курса на златото от името на монарха в Bank of England.

 

Също Ротшилдовиизнамериличастичното покритие. Имате банка. Задължително е да държите в наличност процент от целия паричен оборот, който сте обявили. Наричат това „задължителни минимални резерви“. Останалото са… имагинерни пари. В наши дни задължителни минимални резерви са в размер от 8 до максимум 20-22 процента от парите, с които банката борави. Затова и фалитите са лесни за предизвикване. Но не само.

 

Например в основата на Великата депресия от 1929 година е умишленият дефицит на пари в САЩ, предизвикан от Банката на Федералния резерв. Не е друга тема, но сега не й е времето.

 

Днес всички централни банки, с изключения, броящи се на пръстите на ръцете, са собственост или на подчинение на Ротшилдови и кръга около тях. Трудно е да се възприеме, но е факт. Интернационалното Братство печели от самото емитиране на парите. Както от това, че определят лихвената политика. И знаейки я предварително, неговите членове са в състояние да я използват. Което води до Тяхното привилегировано положение и в останалите отрасли. Толкова ли е сложно за разбиране?

 

Накрая, но изобщо не на последно място, комплексарите от франкфуртската уличка “Judengasse” опрели до единственото нещо, което им липсвалоаристократизма. И още в средата на деветнадесетото столетие пазарували de gros – на едро – както замъци, скъпа мебелировка, изящна посуда, произведения на изкуството, стари книги и ръкописи и т.н., така и титли. Сега всички са най-малкото барони!

 

Според някои източници замъците и дворците им са 43, а според други – повече от 50! Някои от тях са строени специално за Тях през ХІХ век. Говори се, че никой владетел в историята на света не е успял да си позволи такова разточителство и лукс, каквото банкерската фамилия.

 

Какво излиза? „Революционерите“, тези „психопати, психотици и невротици, които са задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила“,[23] помогнали на своите скрити разпоредители да реставрират феодализма и то в твърде див вид. Френската революция приключила с империята и Наполеон І. Комунистическатасъс Сталин и ГУЛаг. Американскатас най-мащабната мрежа от затвори и концентрационни лагери – тази под контрола на FEMA.[24]

 

 

 

За делото на социализма винаги готови

 

 

 

 

Във възложената му от БратствотоПрограма за евреите“, американският равин Хари Уетън е записал:

 

При монархията държавата бива управлявана в Божието име или в името на небесен помазаник; при демокрацията държавата се управлява под внушението, че това се прави в името на народа; а при държавния капитализъм държавата бива управлявана чрез заповеди в името на пролетариата. При държавния капитализъм държавата ръководи и заповядва в името на пролетариата, защото тя получава своята главна подкрепа от пролетариата.[25]

 

Разбира се, последното е толкова далеч от истината, колкото София от Токио, да речем. Но умело манипулирайки съзнанието на читателите, равинът-идеолог изрича куп верни неща, които настроеният в баналните тоналности ум не е в състояние да схване. Например още през 1939 г. той посочва, докъде се е разпрострял социализмът и какво ни очаква:

 

Виждаме този процес[26] да продължава сега в тази страна [САЩ]. Президентът Рузвелт и неговата администрация се придвижват в посока към държавен капитализъм

 

Сигурно е, че в тази страна държавният капитализъм няма да бъде толкова недодялан и брутален, какъвто е в Съветска Русия и в нацистка Германия. И този държавен капитализъм не е нищо друго, освен началото на социализма. Сталин и Хитлер направиха чудесното откритие, че социализмът може да бъде осъществен в една страна. Въпреки че всички държави все още може да са в състояние на частен капитализъм или дори на феодализъм. И така, Сталин ни казва, че в Съветска Русия те вече са реализирали социализма и сега изграждат комунизъм. По същия начин Хитлер ни заявява, че в нацистка Германия са въвели социализма. В двете страни имаме национален социализъм.

 

Добре, ако Сталин и Хитлер предпочитат да го наричат социализъм, ще приемем техните понятия и също ще го наричаме социализъм. Но названието не променя същността на нещата.

 

Ако желаете, наричайте го социализъм, но това е държавен капитализъм. Маркс го изясни напълно. Социализъм означава нищо по-малко от отменяне на системата на заплатите, на премахване на експлоатацията и на унищожаване на пролетариата. Обаче, след като в Съветска Русия и в нацистка Германия имаме системи на заплати, експлоатация и пролетариат, в тези страни имаме държавен капитализъм. А този държавен капитализъм е началото на социализма. Социализмът ще стане възможен само върху основите на държавния капитализъм.

 

Ама наивни доктринери ни казват, че Сталиновци и Хитлеровци са изопачили доктрините на марксизма. Колко наивно е това! Ако Маркс е изяснил нещо перфектно, то е следното: Един обществен ред не може да бъде въведен в живота посредством рецепти и доктринерски формули. Предположете, че тези тесногръди революционери бяха на мястото на Сталиновците и Хитлеровците. Какъв обществен ред щяха да наложат? Хора, които не биха могли да се задържат на власт, когато революцията ги е докарала във властта, такива хора не биха били способни да постигнат толкова, колкото Сталиновците и Хитлеровците.[27]

 

Стар виц гласеше, че след десетилетия усилия археолози разчели посланието, закодирано в скални рисунки на пещерните хора. И то гласяло:

 

Да живее робовладелският строй светлото бъдеще на човечеството!

 

Кой ще оспори, че комунизмът е точно това? Накъде ни водят?

 

Съвременното човечество набива крак, устремено към единната държава на планетата, към комунистическата империя, оглавявана от някой Ротшилд. Мнозинството от жителите на земята не са в състояние да прозрат, накъде ги водят. Подобно на добичетата, отглеждани за месо, се радват на неизменния зоб в хранилките

 

Est-ce pas? Cest ça.[28]

 

Сега стигаме до Германия през последните месеци. Европейската централна банка изкупила правителствени облигации за 1,1 трилиона евро! Какво означава това? Ами няма безплатен обяд. Парите ще трябва да се върнат и то с лихвите. За тях или германците ще се наложи да опъват жили повечко и без увеличение на доходите им. Или държавата ще поеме по пътя на Гърция.

 

Чакайте! Страната на Меркел, както я наричат напоследък, е далече от това. Даже доста далече. Ала едва ли някой от нас може да си представи, колко бързо и лесно интернационалните банкери са в състояние да превърнат Берлин в Атина. При това германците, макар и северняци, са по-буйни и трудни за обуздаване

 

Искам да кажа, че германският народ бачка, за да спасява частни организациизакъсали банки, производствени и търговски корпорацииКакто стана през 2009 година почти навсякъде в капиталистическиясвят. Тогава голата истина лъсна като златна монета на слънце. С парите от данъците избавиха частни организации. В САЩнавярно за повече от 2 трилиона долара. Същото – в Англия, Ирландия, Франция, Германия, навсякъде.

 

Корпорациите в автомобилната индустрия получиха bail-out moneyпари за спасение“, в размер на повече от 800  милиарда долара! Как няма да има купонна система? А в западните страни управляваха различно оцветени правителства. Не вразумявате ли за какво иде реч?

 

И какво е това, ако не социализъм? Наречете го държавен капитализъм. Но натам се е устремило човечеството, по войнишки отмерващо крак в такт с еврейски маршове и под командата на Братството, начело снаследника на Давидовото коляно[29] от семейство Ротшилд. Само идиотите могат да се усмихнат след прочетеното до тук…

 

И не щете ли, внезапно, смениха плочата. Оказа се, че:

 

Рекордният германски търговски излишък е по-голяма заплаха за еврото от Гърция. Ако европейските закони бяха правилно налагани [все насила, като при милиционер-социализЪма], Германия щеше да бъде изправена пред глоби за застрашаване на стабилността в еврозоната и за нарушаване на процедурата макроикономическото равновесие в продължение на пет години подред.[30]

 

Идете, че се оправете сред толкова многоистини“, противоречащи си една на друга. Май емнаха и Меркел, „милатаАнгела.

 

В тази обстановка и на такъв фон проведоха общите избори във Великобритания и честваха 70-годишнината от края на Втората световна война в Европа. Западът бойкотира не Русия, а Путин, моля ви се. Поредната шизофрения. Понеже, както вече година и нещо ни внушават медиите чрез „резултати от социологически изследвания“, Путин е Русия и Русия е Путин. Явно се е появил новият Ленин

 

в Москва в деня след внушителния парад. Почти никой тук не отбеляза, че по време на генералната репетиция за него новият танк-чудо блокира и спря. А фирмата-производителка – не разбрах тя частна ли е – има дългове за стотици милиони долари!

 

Да ги оставим. Да речем по едно: “Oh, those Russians”,[31] както почти заупокойно беше изпял вокалистът на “Boney M”.

 

По-любопитно и многозначително беше онова, което стана на Албиона. Дни преди отминалите общи избори във Великобритания основният спонсор на Найджъл-Феражовите националисти Робин Бърли – карикатура на човек, прикани симпатизантите на Партията на свободатаUKIP, „да гласуват за консерваторите“![32]

 

Случката ме върна близо шест години назад. Бях в селската си къща. Вечерта преди деня за размисъл в тукашните парламентарни избори от лятото на 2009 г. мина да похортуваме единственият човек, с когото поддържам връзка там. И ми разказа, как от местната структура на БСП, чието седалище е в съседното село общински център, проводили пратеници, за да посъветватчленовете на партията, да гласуват заГЕРБ.

 

Нали все ви натяквам: Déjà vu. И това сме виждали.

 

В Англия Робин Бърли,[33] собственик на “society nightclub”, което не успях да преведа по друг начин, освен като нощен клуб само за подбрани членове,[34] и „един от най-големите спомоществуватели на Найджъл Фераж, кара поддръжниците на UKIP да гласуват за консерваторите. За да им помогнат да придобият места, които партията на архиевроскептиците не може да спечели“. „През последните 12 месеца“ този „Робин Бърли… е дал на UKIP 200 000 лири стерлинги“.[35]

 

Така, за нас с майтап, ама всъщност напълно сериозно и най-важното – „честно“, започнаха тазгодишните парламентарни избори в седмата икономика на земята.[36] И завършиха по подобен начин. Прословутият Джордж Галоуей ще оспорва резултатите от изборите в Западен Брадфорд. Лидерът на Партията на уважението и някогашен лейбъристки депутат загуби от бившата си съпартийка Хаз Шах.

 

Според твърденията на Галоуей, „по време на кампанията госпожицата правелафалшиви изявления“, за да повлияе на резултата.

 

Освен това той настоява за наличието на масови нарушения“, сред които гласуване по пощата, което би трябва да е „невалидно“.[37]

 

Найджъл Фераж се присъедини към недоволните. Полицията разследва, дали твърденията му за изборни фалшификации в района, където се кандидатира – Южен Танет, графство Кент, Англияотговарят на истината.[38] Дори да се окажат верни, какво ще последва? Буря в напръстник…

 

На този фон вестта за решението на „японска зоологическа градина да нарече маймуна на принцеса Шарлот“, дойде като разведряващ полъх. Аман от „демокрация“ и „избори“! Да си играем на царе, принцове и принцеси!

 

Преди повече от век Алеко възкликнал чрез своя литературен герой:

 

На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари[39]

 

Днес значителна част от земното население може само да мечтае да е на мястото на маймунката, неполучила „кралското“ име Шарлот.

 

Японска зоологическа градина е била принудена на бърза ръка да преосмисли своя план да нарече първото маймунче, родено в нея през тази година, Шарлот, в чест на най-новопоявилата се членка на британското кралско семейство“ – облекчено уточнява „консервативниятбритански печат. – „В сряда сутринта[40] екипът на зоопарка откри родената в деня след появата на бял свят на принцеса на Кеймбридж Шарлот[41] Елизабет Даяна, маймунка от породата макак, вкопчена в майка й.

 

Природните зоологически градини Такасакияма в префектурата Ойта, в Южна Япония, покани посетителите да гласуват за име на маймунското бебе. По традиция, зоопаркът кани посетителите да наименуват първото новородено за годината.

 

Раждането на второто дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж е привлякло огромно медийно внимание в Япония. И името Шарлот излезе начело в допитването до хората с 59 от 853 подадени гласове. То изпревари Елза – героиня в популярния филм „Замръзналото кралство“ на „Уолт Дисни“.

 

Но, според вестник Kyodo News, зоологическата градина срещна „масивен огънот оплаквания по телефон и e-mail от страна на членове на обществеността, с искане името да бъде променено.

 

Обаждащите се настоявали зоопаркът да помисли за реакцията на японското общество, ако британска зоологическа градина нарече маймуна на член на японското императорско семейство.

 

Очевидно зоопаркът се е подчинил на натиска и обсъжда алтернативно име за маймунката.[42]

 

Казано в стила на Ханс Кристиян Андерсен:

 

Пазете кралете. Нищо, че са голи. Но все пак: Да живеят маймуните! Това вече май е тяхната планета – на „ирландскатапорода Шарлот.

 

 

 

Интернационалът няма никаква легитимност,

никъде по света, но го владее

 

 

 

Шарен свят. Прилича на скеч от евтини тукашни телевизионни продукции – пардон – шоута. За един – сватба, за друг – брадва.

 

През 2014 г. войни и насилие са прогонили от техните родни страни рекордния брой от 38 милиона душичисло, равно на общото население на Лондон, Ню Йорк и Пекин, взети заедно.

 

Шейсет процента са напуснали само пет страни: Ирак, Южен Судан, Сирия, Демократична република Конго и Нигерия. Всички те са били разрушени от войни или от наподобяващия метастази ефект на джихадисткото насилие.

 

Данните бяха изнесени… като извадка от нов доклад на Норвежкия съвет за бежанците. Ян Егеланд, генералният секретар на организацията, заяви, че това е най-тежкото разселение от поколение насам.

 

Глобалната дипломация, резолюциите на ООН, мирните преговори и споразуменията за спиране на огъня са загубили битката срещу безскрупулните въоръжени мъже, които биват мотивирани по-скоро от политически или религиозни интереси, отколкото от хуманни принципи“ – сподели г-н Егеланд.[43]

 

Липсва Украйна. Необявената гражданска война там прогони повече от милион души от родните си места през миналата година. Тях Барак Обама, Джон Кери и Виктория Нюланд са ги изяли, май. Все отбор социалисти! Но как реагира поредният президентски кандидат с фамилно име БушДжеб? Ето как:

 

Джеб Буш е споделил, че би разпоредил нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г.

 

Предполагаемата президентска надежда на републиканците заяви в неделя [10 май], че би заповядал инвазията, независимо от това, че е наясно с направените грешки, лъснали след свалянето на Саддам.

 

Буш, синът и братът на двама бивши президенти, посочи, че съперничката му от демократите Хилари Клинтън гласува в полза на разрешаването на използването на сила в Ирак преди нахлуването.

 

Бих заповядал инвазията. Просто да припомня на всички, че Хилъри Клинтън би сторила същото“ – каза Буш пред телевизия Fox News в интервю, което ще бъде показано късно в понеделник [11 май] – „Така би постъпил всеки, намиращ се лице в лице с разузнавателните сведения, които има.[44]

 

Няма по-кръвожадна и безмилостна твар от комуниста и особено от американския чифут. Този е с акъла на Сталин и Мао. Пред него и брат му Адолф Хитлер прилича на майка Тереза!

 

И как се топят едни-други само! Тези Бушовци и Клинтъновци са тамошните Иван-Костовци, Ирина-Боковки, Филип-Димитровци, Евгений-Бакърджиевци, Милен-Велчевци, Меглена-Куневки, Сергей Станишевци, Бойко Борисовци, Симеон-Дянковци, Росен-Плевнелиевци, Петко-Бочаровци, Иво-Инджевци, Иван-Гареловци, Кеворк-Кеворкяновци

 

Обратно в САЩ, истинските американски патриоти тъгуват за съсипания Балтимор – град, наподобяващ уютна Европа.

 

Ние сме от биологичния вид сеирджии с гумени шии“ – призна дописник на агенция Ройтерс. – „Хора винаги ще се скупчват там, където има улични битки. Ако има пътен инцидент, всеки шофьор намалява скоростта, за да види, колко тежка е катастрофата.

 

Обаче пътниците във влака на фирмата Amtrakзагърбиха любопитството, докато композицията наближаваше Балтимор на път за Вашингтон. Бърза разходка през осемте вагона на влака показаха, че никой не гледа през прозорците към града. Всеки седи унил и свит, от Ню Йорк чак до националната столица.[45]

 

Знаете ли, по принцип хората са добри и повечето все още изпитват срам. Американците не са изключение. Нито руснаците, англичаните, германците, италианците, ние… В случая срамът е от онова, което сполетя Балтимор. Но то продължава с пълна сила из цялата грамадна страна. Преди дни двама полицаи от градче в щата Мичигън застреляха поредния чернокож. А „80 на сто от градските полицаи в Парма, щата Мисури, напуснаха работа, след като беше избран първият чернокож кмет“![46]

 

Всъщност – кметица. Тази неофициална гражданска война ще се разгаря и ще засяга все повече хора. Неминуемо е. Картината на етно-религиозния състав на САЩ е променена. А белите са обречени да бъдат малцинство. Липсват средства за инвестиции, дългът е непосилен. Бедността разширява завоеванията си. Нищо, че няма нищо общо с тукашната. След години и това ще стане.

 

За да не помислите, че гледам едностранчиво и взимам страна, да се запознаем с мнението на известния ви брат Натениъл.

 

 

 

 

 

Сякаш и Бог е изоставил Америка. От година и половина Калифорния е обхваната от незапомнена суша. Водният режим обхваща все повече населени места. Цели райони от слънчевия щат са заприличали на кирлива София от времето на Янчулев. Два дни няма вода, един ден има.

 

Моят чудесен познат Брайън Алекс, когото познавате от телевизионните му участия като Благой Алексиев, ми обясни, че не е засегнат. Понеже живее в по-луксозен квартал, съвсем близо до Лос Анджелис.

 

Пак стигаме до онзи стих:

 

Theres a law for the rich and one for the poor” – „има закон за богатите и друг за бедните“.[47]

 

Няма ли да е по-точно, ако го перифразирам така:

 

Theres a law for the rich and no one for the poor” – „има закон за богатите и няма никакъв за бедните“…

 

Казано по нашенски, който има крава, пие мляко.

 

Никога не виня Бог. Когато посочиха като причина извличането на шистов нефт чрез фракинг, „умните главипобързаха да обвинятлешниците и фермерите, които ги отглеждат?! Много поливали дърветата![48]

 

Естествено, истината е съвсем различна.

 

Калифорнийските производители на нефт са използвали 214 квадратни акра-фута, равняващи се на 70 милиона галона[49] вода, в процеса на фракинг за петрол и природен газ в щата през миналата година. Това е по-малко от прогнозираното предварително, заяви представител на щата през Ройтерс.

 

Хидравличното натрошаване [fracturing] или разбиване [fracking] се получава, когато известно количество химикали биват инжектирани дълбоко под земята с високо налягане, за да разчупят скала и да освободят нефта и газа, превръщайки ги в кладенци.

 

Практикуването на технологията беше критикувано в щата, който страда от толкова сурова и неотстъпчива суша, че губернаторът Джери Браун обяви първото в историята 25-процентно намаление на водоснабдяването.

 

Хидравличното разбиване използва относително малко количество вода – равняващо се на годишното потребление на 514 семейства“ – каза Стивът Болън, щатският инспектор по петрола и газа. – „Средно се използват около 100 000 галона“ – добави той…

 

Болън заяви, че водата, използвана за фракинг, изобщо не е чиста. Част от нея е „произведенавода или вода, която излиза на повърхността по време на сондажите за нефт. Тя не е подходяща за пиене или за приложение в селското стопанство.[50]

 

Колко силно напомня алчността на туземните ни бизнесмени“, излюпени от усойниците в гнездото на партията-майка. Как с индустриализацията унищожиха природата. Сега довършват България. Изсичат гори, без да се замислят. До ума им не стигат воплите на пострадалите от наводненията. Значителна част от които са резултат от това безумие. Нали секат в гори, които не са на никого!…

 

Quo vadis, populi?[51]

 

 

 

Quo vadis, Britannia?

 

 

 

В нощта след общите избори във Великобритания – „малките“ или ранните часове у нас – досегашният proxyпълномощникна интернационалните финансисти, индустриалци и търговци, товарищ Дейвид Уилям Доналдович Камерън, агент на КГБ,[52] заяви претенциите, които му бяха спуснати, откъдето трябва. Той оповести, че „искада управлява заради всички в Обединеното кралство“, сред  нарастващите опасения за бъдещето на Съюза. След като ШНП очевидно изтри Лейбъристката партия от Шотландия.[53]

 

На което, „след като стана един от 56членове на парламента в Шотландия, Алекс Семънд отговори с предупреждението, че г-н Камерън няма да има никаква легитимност в тази страна“. Там едва четири места отидоха в други партии.[54]

 

Понеже не всеки е длъжен да знае и да помни, нека уточня: допреди месеци Алекс Елиът Андерсън Семънд беше водач на ШНПШотландската национална партия. По негово настояване на 18 септември 2014 г. в родината му произведоха референдум за отделянето й  от Великобритания. При избирателна активност от 84,59 на сто той и партията му загубиха. Резултатът показа, че 1 617 989 или 44,7 процента от шотландците искат пълна независимост, а 2 001 92655,3 на стооставане под суверенитета на британската корона. Още на следващия ден Семънд подаде оставка. Това – за поука на тукашното овче стадо.

 

За да добиете по-реална представа за политическото оцветяване на Highlandsсеверната част на остров Британия, погледнете илюстрацията. Всичко, вапцано в жълто, представлява териториите, доверили се на ШНП. И Тато можеше да се похвали със същото…

 

На мен това ми говори, че при следващо допитване до населението, единството на ВеликатаБритания се очертава твърде мъгляво и съмнително. След главоломния си „успехшотландските националисти не закъсняха и за пореден път издигнаха синьото знаме с кръста на свети Ендрю“.[55] А „Алекс Семънд декларира, че Шотландия е по-близо от когато и да било до отделянето си от Обединеното кралство“.[56]

 

В речта си след получаването на втория мандат бившият-настоящ премиер заяви:

 

Ще управляваме като партия на една нация, на едно Обединено кралство.[57]

 

Едва ли. Още повече, че усетили мириса на петрол и природен газ, дочули шепота на банкнотите от търговията с тях, шотландците не желаят повече да се подчиняват на Лондон. Както знаем, насила хубост не става. Това е възможно единствено в тукашната Чалгария.

 

Изобщо няма да се изненадам, ако Дейвид Камерън се окаже последният премиер на Обединеното кралство. Което ще рече, че Братството вече не държи чак толкова на нея. Така е още от времето, за което Иван Вазов сложил конец на известно свое стихотворение с възклицателния въпрос:

 

О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява?[58]

 

Какви, ако не жидове, са основните претенденти за властта Дейвид Камерън и Ед Милибанд?[59]

 

Както съм писал, бащата на лейбъриста Ралф Милибанд бил заклет и доста проклет марксист. Даже е погребан близо до Карл МарксМордехай Леви. Разбира се – по еврейски обичай

 

Марксизмът на Ралф беше безкомпромисен“ – писа преди година и половина лондонски всекидневник. – „Ние искаме тази партия категорично да заяви, че тя недвусмислено стои зад обществената собственост и господството върху средствата за производство, върху разпределението и стокообмена“ – декларира той пред проведената през 1955 година Конференция на Лейбъристката партия в качеството си на делегат от Хампстед. „Ние сме социалистическа партия, която се е ангажирала с една велика авантюра.[60]

 

Значи социализмът е… „авантюра“? Не просто излиза така. Заявено е в прав текст – едно към едно. Но си мисля, че не е точно. Думата „авантюра“ съдържа нещо опасно, но и привлекателно. А социализмът, в който живяхме, беше най-ужасната участ, която можеше да ни сполети. За мен далеч по-страшна от онова, което го последва преобразуването трансформирането на държавния капитализъм на комунистите в частен, пак под тяхно владичество.

 

След като преди месец Дейвид Камерън официално обяви, че „дяснатаорганизация, поверена му от Интернационала, е „партия на трудещите се(вижте илюстрацията),[61] работата на лейбъристите беше спукана. На Ед, малкия син на „безкомпромисния марксистРалф Милибанд, му се наложи да последва примера на Алекс Семънд. А на партията му, уж „работническа“, отново да поопозиционерства. Което съвсем не е лошо. Да не забравяме, че:

 

Опозиционната дейносте само вид бизнес, а именно – замяна на гласовете на избирателите или народния ентусиазъм (условно казано – енергията на площада) срещу пари. Това е всичко. Затова в опозиционните среди толкова често се срещат мошеници и крадци, колкото и в партиите на властта.[62]

 

Ако младите не знаят, а по-зрелите са забравили, управлението на лейбъристите Тони Блеър и Гордън Браун се характеризираше с далеч по-десни мерки от това на консерваторите. С огромни кражби, нарушения на свободите и на международното право. И с пълно покорство и подчинение на Вашингтон. Включително – и в добре обмислени военни премеждия за покоряване на народи, избиване на стотици хиляди хора, превръщането на милиони в бежанци, лишени от всякаква възможност за реагиране, с крайна цел трупане на несметни печалби и завладяване на нови територии от земното кълбо.

 

Едва ли ще намерите друг британски премиер, който толкова често да е бил изобразяван като кротък пудел в краката на Чичо Сам, колкото Тони Блеър. Но той слушка и… папка. Недосегаем е – подобно на Алфонс Капоун, познат у нас като Ал Капоне. С тази разлика, че все пак на съвестта на гангстера тежат хилядократно по-малко отнети човешки живота, съсипани съдби и ограбено имущество.

 

Въпреки всичко, „през 1998 г., при управлението на Тони Блеър, Великобритания въведе в своето законодателство Закона за човешките права правата, съдържащи се в Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи“. Понастоящем „новият министър на правосъдието Майкъл Гоув е на път да даде началния удар на обещания от торите манифест за избавяне от Закона за правата на човека“![63]

 

Щели да въвеждат свой, британски кодекс за правата. За да сесправят с тероризма?! Който сами предизвикват със своите действиявидими и потайни. Понеже, както добре знаем и не могат да ни излъжат, Ал-Кайда, Ислямска държава, Боко Харам и останалите подобни са продукт на Техните замисли и действия. Така беше и по-рано с „Червени бригади“, „Баадер–Майнхоф“, „Сивите вълци“… И тогава, и сега, Те и Техните секретни служби на Запад и на Изток действат съвместно и в пълен синхрон.

 

Когато тъй дълго тревожно бия камбаната, че предстои да загубим и малкото свободи, които ни подариха, пак ме изкарваха „разпространител на конспиративни теории“. Хак да ни е на всички! И най-вече на западняците и на туземните ни комунѐта и ченгета! Нищо не е в състояние да промени навиците на масите. Заприличахме на агнета и прасета, които гласуват за Гергьовден и Коледа!

 

Още един лидер слезе от сцената, но едва ли излиза в пенсия. Часове след финала на изборите, когато разбра горчивата истина, Найджъл Фераж обяви, че подава оставка като председател на Партията на независимостта на ВеликобританияUKIP. И препоръча своя заместничка.

 

Стори всичко това с усмивка и с достойнство. Благодари на онези, които са гласували за партията. И заяви, че те са го направили, не, защото ги смятат британските националистиза по-малко зло в сравнение с другите“.[64] Нещо обичайно за туземния ни електорат. Фераж заяви, че хората са повярвали в UKIP. В това, че кандидатите на тази партия са по-добри. И обясни победата на консерваторите със страха на мнозинството британци от евентуална коалиция между лейбъристите и шотландските националисти.

 

 

 

Като заваляха оставки, та цял следобед…

 

 

 

Ник Клег – лидерът на либерал-демократите също подаде оставка. Все пак на Острова все още са запазени някакви ценности, като чувство за отговорност и лично достойнство. Засега. И там нормалността и традициите са на приключване. Но…

 

Тук е Чалгария. Територия, която преди 71 години беше завладяна от чужди сили, барабар с населението. И връчена на непознаващите милост ръце на комунистивсе долни твари. Като наченете с училия до шести клас Георги ДимитровТарабата“, минете през Вълко Червенков, „висшист“ от Партийната школа при ЦК на ВКП(б)[65] в Москва, с удостоения на 32-годишна възраст с диплома за средно образование заради сътрудничеството си на полицията Тодор Живков, с мекотелия троцкист Жан Виденов, с полуграмотния съветски агент Иван Костов, изкласил в една от двете най-елементарни и най-кратки специалности в някогашния ВИИКарл Маркс“ – политическа икономия, и стигнете до д-р инж. Бойка Борисова – този уникум, „Еверестна най-просташкото и най-ретроградното в милиционер-социализЪма.

 

La situation est pire quon ne le croyait.[66]

 

Tel est le cas, MinkeТова е положението, Минке!

 

Общи избори на Албиона приключиха при избирателна активност от 66 на сто.[67] Струва ми се, че наесен може да наблюдаваме тяхното повторениеremake, казано на моденбългарскиезик. Очертаха се три основни теми, чието решение трябва да намери решение в кратко време: Шотландия, Европейският съюз и битката за гласовете на… „трудещите се“. „Крайно десниятФераж също заяви, че „UKIP е партията на трудовите хора“! Може би – още една темаза избирателната система. Там, обратно на тук, искат изцяло пропорционална.

 

Да повярвате в истинността на поредните избори някъде, издава интелектуална недостатъчност и доста солидна неосведоменост. Съжалявам, но нямам причина да се извиня някому за този извод. Не случайно в предишната публикация предложих прогнози. Те са за това, да настройват хората на струна, на която цигуларите на новия световен ред ще им засвирят поредния менует, английски валс, полка, чардаш или частушка. Подготвят ги за онова, което Братството е подготвило да им сервира.

 

Даже „най-великият прогнозистНат Силвър не позна, че ще присъдят толкова голяма служебна победа на консерваторите. Те постигнахамнозинство, достатъчно за формирането на самостоятелно правителство. Ашколсун!

 

Прочее, проследих целия процес по три-четири англоезични телевизии, но най-вече по “Sky News”. Тъй като тя навлезе най-подробно – не пиша „задълбочено“ – в темата. Още вечерта на изборния ден, когато излязоха резултатите от единственото допитване на изходаexit poll, както начист нашенски“ го наричат тукашните комунѐта, осветявани от измамния прожектор на евтината популярност, обявиха: Окончателните резултати могат да бъдат очаквани най-рано след 22 часа тамошно – 24българско време, в петък, 8 май.

 

На тази дата по обяд известиха, че кралицата ще изчака. И едва след като е напълно сигурна, ще връчи мандата на победителя“, ако приемем формалната церемония по този начин. Скоростта, с която се развиха събитията, беше доказателство за това, колко валидно е и днес прочутото заключение на еврейската есерка Ема Голдмън, направено преди 90 години:

 

Ако гласуването променяше нещо, щяха да го направят незаконно.[68]

 

В Лондон претупаха всичко. И рано-рано Дейвид Доналдович, придружен от съпругата си – цели два дни облечена като монахинявлязоха в Бъкингамския дворец. На бърза ръка го напуснаха и се завърнаха във външно неугледната резиденция на късичката уличка „Даунинг“, която върви в комплект с печелившия билет от изборната лотария. Но не завинаги…

 

Три часа по-късно капитаните на три от отборите, основни участници в политическия шампионат на Великобритания, строени в редица, издокарани в костюми с еднаква кройка и цвят, поднесоха венци пред паметника на Уинстън Чърчил. Зер, беше 8 май. А онзи от статуята, когото собственият му баща смятал за глупак по рождение, се води „главен триумфатор във Втората световна война“. И „най-велик британски политик на двадесетото столетие“ при това!

 

Сетих се, как по време на телевизионните спорове през предизборната кампания, които Камерън избягваше, партийните водачи си разменяха остри реплики и дори крошета под поясаоткровени обиди. Понякога – по-остри и силни, в сравнение с алчно червените прасета в туземната ни комунистическа кочина, многозначително наречена Народно събрание. Сега „тримата тенори“ – явно представляващи „А“-отбора на британската политика, бяха тъй кротки и действаха в такъв синхрон, сякаш бяха преминали тренировки за участие във фона на някоя от комунистическите спартакиади.

 

Камерън, Клег и Милибанд напомняха комсомолски строй. А униформите им сякаш бяха ушити и раздадени от тукашната Държавна сигурност. Спомних си за дългите черни кожени шлифери на Иван Костов, Муравей РадевЧенгетата, които разпитваха Ставри и Маврибащата и брата на Наим Сюлейманооглу след бягството му от комунистическия земен райНРБ през декември 1986 г., бяха загърнати точно в такива!

 

Венците бяха изплетени от червени цветя. А с отсъствието си крещяха останалите политически лидери. Впрочем – за двама от героите цветоносци можеше да се говори в минало време. Фалшът беше прекалено силен, та дори телевизионният екран не можеше да послужи като филтър. Отврат! Нали предците на въпросното трио са лакействали пак така, за да избухне Втората световна война. А онази с косата да прибере най-голямата реколта, откакто безчинства на този свят.

 

Преди изборите не обелих дума. Защото усетих, че с преговорите за трансатлантическо споразумение могат да удължат живота на Евросъюза. А Дейвид Камерън е най-удобният за героичнатапоза на критикуващ много, размахващ пръст по посока на Брюксел, без да казва и да върши каквото и да било. И това не е лесно, повярвайте. Пък и е необходим особен вид суратот гьон, както казват комшиите от югоизток.

 

Достатъчно е да се позова на неговите думи, изречени в следизброното обръщение към плебса, показано пряко по телевизиите в петък, 8 май 2015 г., около 15:05 и 15:015 часа българско време:

 

Our Manifesto is a Manfesto for the working people Together we can make Great Britain even greater.

 

Това ще рече:

 

Нашият манифест е обръщение към трудовите хора Заедно можем да направим Великобритания даже по-велика.

 

Еха! Услужливи политолози (няма такава наука, но я… преподават и тъпчат гуши) и медийни ратайчета характеризираха това като… „мек консерватизъм“.[69] Какъв ли е „твърдият“?

 

Лейбъристът Ед Милибанд също заяви, че партията му е натрудовите хора! Вдигнал високо тризъбец в знак на триумф, Карл Маркс, до чийто гроб са заровени останките на Ралф Милибанд, навярно дава банкет на дяволите в ада. Всички се натискат затрудовите хора“, запролетариата“! Скоро може да очакваме обединение между партиите, за да лъсне истината, че всички те са всъщност еднана парите.

 

Ако „десните“ консерватори са за „трудовите хора“, самоосигуряващи се и на наемния труд, кои други представляват лейбъристите? На английски език “labour” – лейбър – означава „труд“. Може би онези, които не се трудят? Сиреч, безработните, разчитащите на помощи от държавата и пр. Ами Найджъл Фераж? Сигурно неработещитенационалисти.

 

А другарят Камерън явно не е схванал, че от един век Британия е престанала не само да бъде велика“. Също – и империя. Но дори – изобщо фактор, с когото Интернационалът да се съобразява. Семействата на лордовете Джейкъб и Ивлин дьо Ротшилд я използват така, както и Израел – като Тяхна частна държава. А кралицата е обикновена кокона. Чучело, което придава някакво лустро в очите на заслепенитепарии презренипо земята.

 

Но тамошното „облекчение след чистата изборна победа на Дейвид Камерън е подкопано от перспективата за обезумяване на Британия при евентуален референдум за членството й в Евросъюза и от още едно гласуване в Шотландия“![70]

 

А люксембургският пияница Жан-Клод Юнкер побърза „да обещае, че ще помогне на Дейвид Камерън да спечели приемлива за Великобритания сделка с Евросъюза“?![71] На свой ред, Доналдович се отчете:

 

Вече започнах преговори с европейските партньори относно британското членство в Евросъюза.“

 

Това изплува миналата нощ [9 срещу 10 май], когато източници посочиха, че референдумът за оставане или напускане може да се състои най-рано през следващата година.[72]

 

Оставането си има цена. Част от нея ще бъде задължението островната държава да приема бежанци, нахлуващи от Африка в Европа през Средиземно море. Навярно – по квота. Което се отнася и за останалите държави-членки.[73]

 

Не разбирате ли на кого служат тези момчета и момичета? На народите от страните-членки на ЕС или на Интернационала? И все ни уговарят, да забравим миналото и да се гушнем с комунягите. Които тези „демократичнивластницивисоко платени проститутки на корпоратократоритеса приели, съгласно дефиницията на глобализма.

 

Но опре ли някой до т. нар. холокост, закачи ли най-невинно изключителни права на евреите и прочие подобни теми, които отдавна би следвало да са запокитени в най-тъмните кьошета в килера на историята, надават вик и вой. Още по-лошо – обвиняват, осъждат и даже заплашват с въоръжена агресия. Казват, че това представлява демокрацията“. Ако е до такава, ние си имахме същата. Даже, за да натъртят на нейното фалшиво, измамно значение, добавяха синоним – „народна демокрация“! Хайде, стига толкова! Надемокра̀тихме се.

 

 

 

Вечните империи на злото

 

 

 

Съвременните империи нямат време да узреят, камо ли да остареят. Великобритания угасна като световна сила още през Първата световна война. Прегледайте развитието на СССР, сетне – на САЩ. Какво бъдеще се очертава пред Китай? Най-ужасното е онова, което се задава след тази поредна империя на злотоглобалната.

 

Партиите уж действат от и в името натрудовите хора“. С други думи – напролетариата“. А както е известно от „класиката“, „пролетариатът няма родина“. Глобален е. Поне така е записано в „Манифеста на комунистическата партия“, който явно се явява програма за действие на всички партии.

 

Нациите – казва Ленинса неизбежен продукт и неизбежна форма на буржоазната епоха на общественото развитие

 

Болшевишката линия по националния въпрос, изработена от Ленин, се свежда не само до това на всички нации да се признае правото на самоопределение, включително до държавно определяне, но и до по-нататъшното сплотяване и сближение на нациите, до тяхното пълно сливане

 

Целта на социализма“ – пише Ленин, – „е не само да се унищожи раздробеността на човечеството на малки държави и всяко обособяване на нациите, не само да се сближат нациите, но и да се слеят.“…

 

Закономерният процес на създаването на единно световно социалистическо стопанство неумолимо изисква най-тясното сближение и обединение на социалистическите държави и нации, той неизбежно води до образуването на единно семейство на народите от социалистическите страни в рамките на една държавна общност.[74]

 

По-рано Техният „велик пример“ беше СССР.[75] После той беше изместен от САЩ. В момента младежите от света са се завтекли към Китай, Южна Корея, Сингапур. Скоро ще забързат към Виетнам, Мианмар, МалайзияТам е новиятКлондайк“ – „Елдорадона съвременната глобална епоха. Капиталите изтичат нататък. Мераклиите ги следват. Диалектика.

 

Преди дни прословутият борсов въжеиграч Джим Роджърс, станал известен с това, че през 1992 г., посредством компанията “Quantum Fund”, която бяха основали двамата с Джордж Сорос, за едно денонощие спечелиха 1 милиард долара, залагайки срещу британската лира.[76] Оттогава роденият в САЩ полувисшист[77] не спря да пътува до Китай и Азия. Най-сетне, през декември 2007 г. той продаде разкошната си къща в Ню Йорк за 16 милиона долара. И се премести в Сингапур, където живее и днес.

 

Ето какво сподели преди дни Джим Роджърс пред репортер на предаването „Пари“ на телевизия CNN. Само тази кратка част от разговора с него беше поместена като видеозапис в съответния website нанай-свободната“ и „най-демократичната“ телевизия в „най-демократичната държава“. Гледах цялото интервю.

 

Роджърс започна с откровения, които сетне са изрязани, заедно с признанията му за разрухата в неговата родина. Сред тях – и признания за инвестиции в Северна Корея, например. Нещо, което, ако не ви бъде обяснено предварително, няма как да схванете от репортажа нанай-честната“ и изнасяща „само истината“ медия CNN. Откъсът започва така:

 

Русия е най-угнетеният фондов пазар в света. Мразят я.[78]

 

И продължава с монтаж:

 

 

 

 

Туй то. Стана ли ви ясно, как комунистите тъй лесно бяха приети като някакви трансформирани, пречистени „демократи“?

 

Защо вместо мъчениците на тоталитарния терористичен, репресивен режимамериканците и подопечните им западняци приеха за свои антикомунистическипредставители Андрей-Лукановци, Огнян-Дойновци, Боковци, както и цялата останала болшевишка сволоч чак до кръгли опортюнистични нищожества като Велизар-Енчевци, Едвин-Сугаревци, Георги-Коритаровци, Явор-ДачковциПълчища от безпринципни приспособленнци, продажници, вербувани поради минало, дефекти, егоизъм и/или алчност. Комунѐтата са най-добрите слуги, които човечеството познава, и може да купи с малко пари.

 

Формулировката на британския журналист Саймън Дженинкс е:

 

Тези двойни стандарти са наш патент.[79]

 

И продължава:

 

Когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски кварталНайтсбриджи места в колежа Ийтън[80]

 

Беше сторено много за изграждането на икономически връзки между Запада и Изтока. Енергийни потоци, инвестиции и договори течаха напред-назад. Западни компании лудуваха съвместно с олигарси и клептократи. Парите, откраднати от руския народ, се вливаха в рискови банки в Кипър и Лондон, и се изсипваха обилно на швейцарския и британския пазар на недвижима собственост. Лондон трябва да бъде класиран като най-големия получател на откраднато имущество за всички времена[81]

 

Sub sole nihil novi estнищо ново под слънцето. Какво е било преди век, когато тъкмо заради обсебването на Русия и опустошаването на нейните богатства най-богатите западни банкери и индустриалци устроиха Октомврийския преврат, провъзгласен за „велика революция“? А преди това – през седемдесетте години на ХІХ век? Ознаменувани с прикриваното стискане на ръце между император Александър ІІ и Едмон дьо Ротшилд за разработване на каспийския нефт. Намерило израз в Руско-турската война, която тукашната московска пета колона продължава да обявява ту за „освободителна“, ту заради някакви „руски мераци за излаз на топли морета“?!

 

В тъги, в неволи, младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща идеНо млъкни, сърце![82]

 

Преглъщане му е майката, май.

 

Не разбирам с какви критерии и с какъв аршин един комунистически пропагандист и слуга на Братството, какъвто несъмнено е духовният хомосексуалист Ендрю Стивънс от юдео-болшевишкото оръдие за масова пропаганда и оглупяване CNN, измерваморала“? Ако е очаквал борсов и валутен измамник като Джим Роджърс да послужи като образец за нравственост, явно е за лудницата. В САЩ си имат достатъчно. Повече от всяка друга страна на земята. Извън съмнение е, че по репресии и злини са номер едно.

 

Но преди всичко това комунѐ Стивънс би било добре да надникне в собствената си същност. Да направи инвентаризация на самия себе си. Белким открие, че душата му, ако изобщо е бил дарен с такава, липсва. Отмъкнали са я господарите му от левитския Интернационал още, когато е сключвал договор с Тях. Което ще рече – с техния началник сатаната.

 

Защо да се сърдим на Тях Братството и главатарите им от светото банкерско семейство“? Имаме ли право да Ги виним? Кой е виновен за нашето малодушие, шубе и вкопчване в съществуване, нямащо нищо общо с човешкия живот? По-близо е до свинското.

 

 

 

Най-добрият аргумент против демокрацията е

петминутен разговор със срeдния гласоподавател

 

 

 

Приписват тази сентенция на Уинстън Чърчил. Но той никога не я е изричал или писал. Изговорил е толкова много глупости, че е трудно да им хванете… авторството. Например:

 

В дъното на цялата почит, отдавана на демокрацията, е малкият човек, отиващ към малката стаичка, с малкия молив, който прави малко кръстче върху малък къс хартиянавярно лавина от риторика или най-широка дискусия не може да отслаби съкрушителното значение на този момент.[83]

 

А през 1947 г., в Камарата на общините на Британския парламент, Чърчил изрича прочутата безсмислица:

 

Действително беше казано, че демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички други форми, които са били използвани от време на време.[84]

 

В най-прочутото си писмо г-н Батби е цитирал парадокса на Бърк, за да обясни своите ексцентричните политически трансформации: „Който не е републиканец на двадесет, кара човек да се съмнява в щедростта на неговото сърце; но онзи, който след тридесет упорства в същото, кара човек да се съмнява в здравословното състояние на мозъка му.[85]

 

Преразказан съвсем накратко, парадоксът на Кенет Бърк засъщността на човека, занимаващ се с икономика“, гласи, че „даден обект едновременно има и няма едни и същи характеристики, с които, или чрез които, може да бъде идентифициран“.[86]

 

Тукашните комунистически негодници, ченгета, партийни многобойци, ако щете – егоистични и алчни политически номади, перифразират израза по начин, който да извини тяхното непостоянство, подлост, нагаждачество, готовност да предадат всекиго. Те без ни най-малка сянка от срам заявяват:

 

Ако на младини не си комунист, значи нямаш сърце; ако на средна възраст вече не си демократ, значи нямаш ум.

 

Гадно е. Но допада на конформизма, тъй характерен за нашата народопсихология. Колко точно и същевременно изящно е формулирал всичката тази измекярщина прекрасният ни поет, философ и писател Стоян Михайловски:

 

Боец достоен е този, който с хитрост и лукавство умее кожата си да запазии евтино да си достави лаври!… Човек наивенслужи на рода си!; човек практиченслужи си с рода си![87]

 

Това представляват повечето от нашенци. След като не заложихме комунистическите престъпници и присъдружните им негодници на дузпата, получаваме онова, което сме заслужили. Изчезваме като народ. При това – в лишения и страдания. Но най-неприятното е – без достойнство.

 

Но заразата се предава. Духовната проституция се оказа тежко заболяване. Нейната епидемия на Изток, прерасна в световна пандемия. След края на електоралната суетня лондонскиполитически журналист“ си посипа главата с пепел:

 

Мислех, че изборите са толкова вързани. Казах ви, че консерваторите не биха могли да спечелят мнозинство. Сгреших за това и ето го моето извинение.[88]

 

Мислил. Вятър. Обаче поне ги възпитават да са послушни, но също така – и възпитани. Да чакате някоя от туземните ни червени проститутки в медиите да се извини? От мъртвец хабер, както се казва. Друг път. Не и тук.

 

Триумфътна британскитемекиконсерватори лесно може да бъде превърнат в лична трагедия на елита им. Така, както стана преди 8 лета с фактическия министър-председател, вече повторно назначения за първи държавен секретар, управител на хазната [министър на финансите и икономиката] и втори лорд на хазната, но също – и депутат,[89] Джордж Осборн, съученика на Нат Ротшилд. Свръх шумният скандал беше предизвикан от едно кратко отворено писмо на младия финансист, адресирано до главния редактор на „вестникарския ролс-ройс“, лондонския вестник “The Times”.

 

Ще ви спестя подробностите. Само ще посоча, че един от приятелите на Ротшилд, използван като посредник, предупредил:

 

Нат не желае да довърши Джордж [Осборн ], но сега топката е в полето на торитеако те продължават да го правят на глупак, да мамят неговия инвестиционен фонд и приятелството му с [евреина и лейбъристки еврокомисар] Питър Менделсън, той няма да се поколебае и ще действа.[90]

 

Накрая се намеси бившият партиен шеф лорд Тебит. Той размаха пръст към връстника на Ротшилд, настоящия първи държавен секретар, управител на хазната и т.н.:

 

… Човек трябва да каже: Джордж Осборн  беше длъжен да помни, че онези, които спят с кучета, ще прихванат бълхи.[91]

 

Два дни след сензационната история с писмото в “The Times”, свлякъл се на колене и напълно примирен, „Джордж Осборн  предупреди: „Престанете да се закачате с Ротшилд или сте свършени“![92] (Вижте илюстрацията, която неведнъж съм показвал.)

 

Тогавашният „премиер в сянкаднес върти финансите и цялата икономика на Острова. Естествено, в полза на оня, който го пощади. Като не забрави спомена от онази гюрултия. Тя му държи влага до днес. Следвайки интересите на Ротшилд, тъкмо Осборн предложи на поднос, като предястие, британската икономика на китайското комунистическо ръководство.

 

Ако си спомняте, през есента на 2013 г. Джордж Осбърн беше на посещение в Пекин. Тогава той обеща на своите китайски колеги, че страната муще предостави на Китай инвестиционен достъп до всички области. Ако сме отворена, свободно търгуваща нация, която не се безпокои кой какво притежава, не бива да има никакви прегради пред китайския бизнесфактически пред китайските държавни предприятияда придобива дялове в британски проекти, даже мажоритарни пакети с акции.[93]

 

Понастоящем около четвърт от британската икономика работи, понеже ев китайски ръце!

 

Когато горе-долу по същото време над официален Вашингтон надвисна заплаха от обявяване на банкрут, „насред предупрежденията за глобална кризакитайските медии призоваха света да се „деамериканизира“…[94] В самия Китай правителствената информационна агенция Синхуа заяви, че ако американските политици продължат да затъват в спорове и не излязат от задънената улица, „може би сега е подходящото време тъй обърканото човечество да започне да решава изграждането на деамериканизиран свят“.

 

Това дойде като потвърждение на повдигнатия от шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард спектър от въпроси за повторението на финансовата катастрофа от 2008 година, докато надеждите за разрешението на кризата с тавана на дълга намаляваха.[95]

 

Кое от всичко това не се сбъдна? Колко пъти и то достатъчно отдавна цитирах интернационалния стоково-финансов спекулант, милиардера Джим Роджърс, който още през 2009 година посъветва младите англичани:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[96]

 


 

Ако предлагам на вниманието ви всички тези неща, не го правя заради себе си. Аз съм наясно с тях. И дори – дано не прозвучи самохвално – с тенденциите в развитието на света. Искам и вие да знаете всичко това. За да можете, колкото и трудно да е, да планирате поне малка част от живота си. Без да продавате най-святото, с което разполагатедушите си.

 

Във Великобритания коалицията умря. Да живее мнозинството!

 

Ако някъде съществува широка коалиция, то е в тукашния Парламент. Което е толкова вярно, колкото и твърдението, че Сталин е бил най-големият човеколюбец. Като знаем, че навсякъде партиите са всъщност една, можем само да се усмихваме иронично. Някои – правейки се, че Им вярват. Всеки – според акъла и ерудицията си.

 

 

 

Are they going to have it so good as never before?[97]

 

 

 

Сещате ли се, как „десниятДейвид Камерън агитираше, обръщайки се към работническата класа. Твърдеше, че Консервативната партия защитава техните интереси?! Де се е чуло и видяло подобно чудо? Демагогията е едно от мощните оръжия на политиците.

 

Мисля, че веднъж споменах. През януари 1957 г. консерваторът Харолд Макмилън формира правителство. Преди да стане премиер, партията му проведе предизборна кампания, подобна на днешната. Досега помня подигравателните коментари на тате и неколцина наши близки по този повод.

 

Макмилън използва чисто кейнсианска риторика, обещавайки стратегически обществени инвестиции. Сиреч – обещания за социализъм. Две години по-късно, лозунгът на Консервативната партия беше:

 

You never had it so good.”[98]

 

И партията му спечели втори мандат. С чисто марксистки възгласи и внушения.[99]

 

Обаче тогавашниятманифестна консерваторите беше изваден от контекста на реч, която министър-председателят Харолд Макмилън беше произнесъл през юли 1957 г. в Бедфорд. В нея бе употребил израза „никога не ви е било по-хубаво“.[100]

 

По онова време в Англия бил разпространяван следният виц:

 

Млада жена нахълтала запъхтяна в полицейски участък и между две дълбоки вдишвания успяла да извика:

 

Някакъв тори ме изнасили!

 

– Как разбрахте, че е консерватор? – полюбопитствали униформените.

 

Well, I never had it so good[101] – обяснила „пострадалата“.

 

Оставиха Дейвид Камерън да се наслади на успеха, който мнозина приписват само на него, а не на партията. Както посочи един наблюдател, щом се отърси от унеса, премиерът ще трябва да се изправи пред не съвсем приятната действителност. На първо място – предзадаващото сезавръщане на копелетата“, евроскептичните бунтовници“ в партията му.

 

Те помогнаха за свалянето на правителството на [Джон] Мейджър в средата на деветдесетте. Министър-председателят не може повече да отбягва своя обет, да преразгледа и преработи отношенията на Великобритания с Евросъюза и да приложи резултатите от референдумвътре-вън“ – всичко това за две години. След като Камерън не иска да напусне ЕС, неговата политика на надежда а-ла Микоубър,[102] че нещо ще се обърне, за да го спаси от бедата, се очертава като безразсъдна.

 

Референумът за Евросъюза не е подкрепен от никакъв график. Липсва му всякаква стратегия и каквато и да е политическа рамка. Той идеално забърква Камерън заедно с германката Ангела Меркел, да умоляват за съчувствие и щедрост. Теоретически тя ще се споразумее. Което Камерън след това ще представи пред своята страна като поредица от победи, равняващи се на тези при Бленхайм[103] и Ватерло. Теоретически той ще произведе референдум. И пак теоретически ще го спечели. Но, ако теоретически не успее да нагоди нещата и те не минат, отмъщението на копелетата ще бъде зверско.

 

Междувременно Камерън трябва също така да се изправи срещу друг опасен съюз с Шотландия. По време на кампанията за референдума той се паникьоса и изведнъж се показа доста гъвкав и податлив на отстъпки. Шотландците надушиха кръв.

 

Макар на изборите 95 процента от шотландските места да преминаха в ШНП, това не е равно на 95 на сто желание за независимост. Буйната шотландска депутатска фракция е на път за Уестминстър с една цел в главата – пълен и солиден мандат.[104]

 

Последното силно мирише на тукашно

 

Такива сметки правят някои коментатори. Но често те са без кръчмар. Защото собствениците на пъба Великобритания не са нито в Бъкингам, нито наДаунинг Стрийт“ № 10, още по-малко сред онези в кварталите на градовете и по селата. Те са на първо място в Аскот, графство Уинг. Но също така – в Уодесдън Менър, Бъкингамшър, в Ексбъри, Хампшър и т.н.

 

Само два дни след триумфа на Камерън, изобразяван повече като личен, отново изплува одиозно име, свързано с поколения равини и дори с прочут композитор. Питър Менделсън, приятелят на Нат Ротшилд, разкритикува ръководството на Лейбъристката партия и самия досегашен лидер Ед Милибанд. Което може да означава много неща. Но преди всичко – след пет лета да очакваме завойна ляво“. Който, според онова, което знаем, може да се окажена дясно“, далеч от интересите на трудовите хора“.[105]

 

Подобна смяна на местата може да учуди единствено неосведомените. Часове след поражението на „левицата“ нейният пред- предпоследен вожд Тони Блеър написа статия в познатия поне на моето поколение стилгоре главата“ и „дайте да дадем“. В нея, досущ като Владимир Илич, посочи верния път, по който лейбъристите са длъжни да поемат. И той водинадясно към центъра!

 

Лейбъристката партия би трябвало да бъде разочарована, но не и обезсърчена“ – посочи Тони Блеър, лявата патерица на Джордж Буш, която американският президент ползваше като дясна. – „Загубихме. Но нищо друго, освен самите ние, не може да ни спре следващия път да победим. Може да изглежда странно за казване, но имаме огромна възможност. Страната фалира пред торите. Тя не ги желае. Това обяснява разликата между допитванията и резултата. Трябва да се изпълним с енергия, а не да униваме

 

Лейбъристката партия трябва да бъде амбициозна и устремена, но също – търпелива и грижовна. [Партия-майка или по-скоро квачка.]

 

Трябва да формираме роля за управление, която е стратегическа и упълномощава личности, разбиращи, че днешните хора не ще се доверят и няма да поискат държавата да върши всичко за тях. Но държат да знаят, че правителството е на тяхна страна, готово и – толкова е важно – достатъчно ефикасно, да се погрижи за тях, когато имат нужда от това. Ако не станем реформатори на общественото обслужване и на държавата на благоденствието,[106] торите ще ги унищожат.

 

Територията на центъра е колкото начин на мислене, толкова и съвкупност от политики. Това означава, че в днешния свят ние приветстваме много от решенията, които прекрачват традиционните граници на лявото и дясното. Необходимо ни е не само да се чувстваме удобно в това, но активно да търсим съюзници, да прегърнем онези извън нашата компания, както и такива сред нас. Оглавяването на дебата за това, защо Великобритания трябва да остане в Европа, предлага голям шанс да направим това.[107]

 

Другият, за Шотландия, явно вече се смята за загубен. Цял предизборен месец шотландските националисти подаваха ръка на лейбъристите. Ед Милибанд постоянно я отблъскваше. А Дейвид Камерън умело размахвашеопасността от съюз между леви и нацисти“. Това – също, за даобясниразликата между прогнозите и резултата. Ако не всички, бяха взети доста предохранителни мерки, та целият срам на сценария и режисурата, наречениизбори“, да не лъсне като тъпотата на Б.Б. пред телевизионните камери.

 

Както нашенци не схващат каква низша твар ги води от провал към провал – от съсипана нова магистрала, към поредния падащ неотдавна построен мост, така и британците бяха залъгвани дни наред.

 

Лявото и дясното в политиката са за онези, които олицетворяват горното. Например, вярват в партии и водачи. Преведено на човешки език – за малоумните и наивните. Това са понятия от динозавърската епоха, ако някога въобще са били реалност. Нали помните:

 

Светът е бизнес! Той е такъв още от мига, в който човекът изпълзял от тинята.[108]

 

След дирижиранатадемокрация“ и нейната най-нова прояваобщите избори във Великобритания, дали някой от вас предвкусва задаващите се боричкания междудържавата на Меркел“, както взеха да назовават Германия, от една страна, и Албиона, от друга? С опити за неумела намеса от страна на все по-залязващия Оланд, застанал като гротесков Наполеончо на мостика на губещата своето икономическо, политическото и културно значение Пета република.

 

Ако изтърват Гърция, как ще спасят останалите бедстващиИспания, Португалия , твари, неизвървели пътя до човешки същества, а приели формата и забързалата се след тях Италия? Ами прясно покръстената в евроатлантическите ценности Хърватия, 70 на сто от чиито граждани вече настояват за измъкване от лапите на Брюксел?[109] Идентични настроения набират сила в Словения. В Чехия, Швеция и Полша мнозинството не желае приемането на еврото.[110]

 

Но не и тук. Нито в Румъния. Колкото по-бедни, толкова по̀ проевропейски настроени. Очакващи поредния „мачо“, който „ще ни оправи“. Или, може би, у нас всичко е наред. А само аз не го забелязвам

 

Дискусиите за национализма, за неговата политическа ориентациявдяснотоилилявото“, и за реставрацията му в Европа, явно се отлага. На 1 май 2015 година станахме свидетели, какдяснатапартия Национален фронт на Франция честваше някакъв Ден на труда. По някое време на високата сцена се изтъпани бащата на лидерката МаринЖан Мари Льо Пен, разрешен в червено от главата до петите! Което неминуемо предизвиква асоциации с първомайските мнифестации на комунистите в СССР и на националсоциалистите в Третия германски райх. И на двете места – с развети червени знамена

 

Тук до неотдавна Атака биваше определяна като крайно дясна структура. От година-две я наричат крайно лява“. И това не впечатлява никого.

 

Както не забелязвам някой да се вълнува, че комичното й фюрерче Волен Сидеров прие фамилията Кобзон. И от автор на евтини популярни четива за булевардните неонацистчета, обявен заантисемит“, го издокараха като човек на главатаря на съветската комунистическо-кагебистка мафия Йосиф Кобзон и юдеофил.

 

Пак ли обърна с Матушката? – би се учудил бай Ганьо.

 

– Ама ела да се разберем, не е работата тук за Матушката, работата екакъв вятър вей… – щеше да му отговори Гочоолу-Волен.[111]

 

Тъй де, както им заповядат от Интернационала. Национализъм, бабан, ама от балкан-болшевишки тип! Нацистчета сме ний, ама все не сме дотам, би перифразирал своята мисъл Алеко. И понеже е бил възпитан, би завършил с извинението:

 

Прощавай, снизходителний читателю![112]

 

Всичко ни е така…

 

 

 

Сред измамите онова, на което лепят подигравателния етикет

„конспиративни теории“, обикновено се явява реалност

 

 

 

Не, нашенци са без сетива за общественото, политическото и значимото. Те са лишени от норамлна човешка ценностна система. Тя е заменена с изглеждаща естествена, но всъщност придобита склонност към неестествено бърза смърт. На всичко отгоре – в мизерия, но още по-лошо – в безчестие.

 

Затова отдавна моята диагноза е: Самозванитебългари“, на практика троглодити, твари, неизвървели пътя до човешки същества, а сдобили се с формата Homo communisticus, напълно заслужават спешното си изтриване от лицето на земята. Така, както повелява техният еврейски бог Яхве-Йехова. Интересно е, че все повече мислещи нашенци в писмата си до мен споделят същото.

 

Британският национализъм беше заключен и/или отложен във времето. Същото очаква и френския. Все пак, не забравяйте, че когато в утрото[113] на петък, 13 октомври 1307 г., стражата на френския крал Филип ІVХубавия, арестували Жак дьо Моле, Великия майстор на Бедните братя-воини на Христос и на Соломоновия храмфюрера на т. нар. рицари тамплиери, заедно с група от монасите с мечове, оцелелите от тях пренесли приказното богатство на ордена в Шотландия. И там, в градчето Рослин, поставили основите на най-влиятелното до 1 май 1776 г. тайно обществоСвободното зидарствофранкмасонството по Приетия шотландски обред.

 

Когато на 1 май 1776 г. евреинът Адам Вайсхаупт – „Спартак“, йезуит от Бавария, провъзгласил съществуването на Ордена на илюминатите, всъщност обявил на света за настъпването на интернационалния комунизъм. „Илюминиранитепроникнали в масонските ложи. Превзели ги отвътре. И в наши дни техните членове, които скрито от обществените погледи изпълняват сатанистките ритуали в чест на Луцифер, оглавяват всички важни сфери на живота и то навсякъде по светаот икономиката, политиката, военщината, през медицината и правото, до духовносттарелигиозните структури и културата.

 

Къде изчезна християнството? На какво заприлича ислямът, компилиран от юдаизма и Шауловата църква, за да служи като контра на Христовото учение? Ако днес има глобална религия, тя е обединена около Храма на парите. Но кои са жреците в него? Интернационалните лихвари от синагогата на сатаната.

 

Ако смятате, че разпространявам „конспиративни теории“, вслушайте се в думите на австралиеца Морис Нюман. Той е икономически съветник на Тони Абът – министър-председателя на държавата-континент.

 

В петък [8 май] главният делови съветник на австралийския министър-председател Тони Абът потвърди, че климатичните промени са подвеждаща уловка, насърчавана от Организацията на обединените нации, за да бъде създаден нов авторитарен световен ред под Техен контрол.

 

Морис Нюман, председател на Съвета на бизнесконсултантите на министър-председателя заяви, че истинският проект еконцентрирането на политическа власт. Глобалното затопляне е въдицата.“

 

В коментар за австралийски вестник, съвпаднал с посещение на Кристияна Фигуерес, началничка на ООН по климатичните проблеми, той допълни, че „в продължение на близо 50 години светът е бил подложен на разточително прахосничество от страна на климатичните катастрофици“.

 

Дълбоко пазена тайна е, но 95 на сто от климатичните образци, за които ни убеждават, че са били намерени доказателства за връзката между емисиите от въглероден двуокис от човека и катастрофалното глобално затопляне, се оказаха погрешни след близо две десетилетия температурен застой“ – каза той, без да представи свидетелство.

 

Нюман, бивш председател на Австралийската радиоразпръсквателна корпорация, е известен скептик по отношение на климатичните промени. Но в петък стигна до там, да обвини ООН, че е замесена в някакво мошеническо заиграване.

 

Фигуерес беше цитирана да заявява, че демокрацията е лоша политическа система за борба с глобалното затопляне. Комунистически Китай“ – казва тя, – „е най-добрият модел“ – писа той.

 

„Не става дума за факти или логика. Всичко е заради един нов световен ред под господството на ООН. Той е против капитализма и свободата. И превърна екологичния катастрофизъм в повсеместна домашна тема, за да постигне своите цели.[114]

 

Как е възможно? Какво си позволява този? Дастигне до там, да обвини ООН, че е замесена в някакво мошеническо заиграване“! Кой позволи това? Защо го допуснаха?

 

Такива бяха гневните възгласи на озверелите дейци на новия световен ред – все интернационални комунисти. Ако така предпочитате – глобалисти. Най-опасните врагове на Братството, устремено към единната комунистическа държава на планетата, са онези, коитотиражират конспиративни теории“. Понеже, рано или късно, тезитеориисе сбъдват. А умните хора по света се множат. За контраст – тук намаляват.

 

Чалга е сега

 

Не щете ли, ден по-късно смятаният от мнозина за най-умния жив земен жител, реши да се направи, че влиза в същите обувки, макар това да е физически невъзможно. И сигнализира:

 

Разработването на напълно изкуствен интелект би могло да означава краят на човешката раса“ – предупреждава Стивън Хоукинг. Илон Маск се страхува, че разработването на изкуствен интелект или ИИ,[115] може би представлява най-голямата екзистенциална заплаха, пред която човечеството е изправено.[116]

 

Излишно е да пояснявам, кой е професор Стивън Хоукинг, нали? Роденият в Южна Африка американо-канадски инженер, предприемач и инвеститор Илон Рийв Маск е далеч по-малко известен. Той е смятан за изобретател на X.com, PayPal и SpaceX, ако тези глобално прилагани програми за финансови услуги ви говорят нещо. В момента е главен изпълнителен директор на сиатълската корпорация за производство на електрически автомобили “Tesla Motors”, чийто съосновател е, и председател на Съвета на директорите на “SolarCity” – американска компания за производство и доставка на слънчева електроенергия.

 

Двамата тревожно известиха, че в резултат на постиженията – без да обсъждат как са постигнати – „днешните системи за по-задълбочено познание“, имитации на неутронните слоеве в човешки мозък, в които вместват гигантски количества информация, могат да се самонаучат да изпълняват някои задачи от разпознаване на образци до преводи, точно както човекът умее. В резултат на това, неща, за които някога беше необходим ум – от тълкувания на картини до използване на видеоиграта Froggerсега са по възможностите на компютърните програми. През 2014 г. DeepFace,[117] алгоритъм, показан от Facebook, е в състояние да разпознае съвсем прецизно само по снимки индивидуални човешки физиономии в 97 на сто от случаите.[118]

 

Тази тема, чиито детайли почти не разбирам, ме ужасява. Но отдавна съм убеден, че революцията на роботите предстои. И ще я ръководят същите сили, които през последните двеста и петдесет лазарника управляваха тълпи от хора, съставени от милиони. Привидночовешки същества. Фактически биороботи, които са изоставили и забравили всичко, което Творецът или природата, ако това ви уйдисва повече, са заложили в Homo sapiens.

 

Това са комунисти, уж мозъчни, но отказали се да ползват най-важния орган в организма си. Предоставили тази функция на Тях – комплексарите, въобразили си, че могат да бъдат властелини на света. Затова често призовавам:

 

Utor vestri mensизползвайте ума си.

 

Но политическото представление – простете – show, трябва да продължи. То е само игра. Но от нейния изход зависи животът на стотици милиони.

 

Като рисува портрета на своя приятел и първоначален парижкиСтранджаЦенко Барев – все още жив, но вече на 96 лазарника, Георги КонстантиновАнархията“, стига до интересни, но най-важното – верни констатации за политиката въобще:

 

До определен момент Ценко беше вярвал и залагал наястребитев американската политика. Но с годините, които станаха десетилетия, бе разбрал, че предизборните и парламентарни дуели между тях игълъбитеса част от политическия театър. Приказките им се определяха от това дали са в опозиция или на власт, а делата им бяха синхронизирани и съобразени с „националните интересинафинансовия и военно-промишлен комплекс на САЩ. Цитираше с горчивина думите на наш селянин отвъд Океана, проумялполитическа игра на елитите“:

 

„ – А бе, тия американци дето ги чакаме, с биволска кола да бяха тръгнали, отдавна щяха да са пристигнали“.

 

Ценко не се заблуждаваше и от казаното му при посещенията в Америка, в Брюксел или НАТО. Знаеше, че всчетоводствотона политическите канцеларии на САЩ или другите по-малковелики силивинаги е имало различни фигури и групи, на коитосъюзницитеса залагали според моментните нужди на външната им политика, и казваше, че гледали на емигрантските политици като на болни, които се нуждаят от мехлем за раните и капки за успокоение, но въпреки това, по инерция (или поради поети задължения към режисьорите на театъра?) откликваше редовно на поканите, които институциите му изпращаха за своите сесии, заседания и събрания…[119]

 

Адашът, който като всеки комунист притежава недостатъка да идеализира и да си създава идоли, греши сериозно по отношение на Раковски. Но е прозрял повечето от онова, което и досега остава terra incognitaнепозната земя, нещо, непостижимо за разбиране от преобладаващото мнозинство както от нашенци, така и от хората по света. Нали знаете:

 

Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“.

 

Кой им е крив на милионите, щом са се оставили други да решават съдбите им? Например милиционери, които се представяли за… „рицари тамплиери“. Нищо чудно. Имаме си ги тук. Нали някогашният телохранител на светите болшевишки мощи Тодор-Живкови, както и да го погледнете, умствено или външно, все сиромах, се оказа… баш тамплиер“?[120] А както подобава на тайни общества, туземната ни масонария бъка от тайни ченгета.

 

 

 

Смяна на понятията

 

 

 

Противно на нашата кочина, в която за прасетата милиционерското и масонското битие са престиж, в Съветските американски щати бързо се разправиха с полицаи, изпъчили се, че са рицари тамплиери.

 

Помощник на главния прокурор на Калифорния е бил арестуван, след като е заявил, че е част от измамна полицейска организация, произлязла от рицарите тамплиери.

 

Брандън Кийл, на 35, директор по комуникационните въпроси в Калифорнийското министерство на правосъдието, и още двама души, твърдели, че са част от Полицейско управление на масонско Братство.

 

Кийл, Дейвид Хенри, на 46, и Тонет Хейс56, бяха арестувани по подозрение за имитация на полицейски офицери. Те твърдяха, че тяхната организация е съществувала повече от 3000 години и правораздава в 33 американски щата и в Мексико.[121]

 

У нас циганското мешаре като паралелна правораздавателна система действа. Нито се крие, нито се плаши. За всеки случай надникнах в Конституцията. Не е регламентирано там. Може би действа и Халакаюдейското религиозно право? Или шериатътислямското?  Знае ли човек?

 

Но кое по тези земи е наред? Има ли закон, който да е хармонизиран с основния? Изобщо, съществува ли държава? Или това е територия, която Интернационалът е предоставил на ордите от червени фашистки талибани, за разграбване?

 

На Острова предизборно припомниха въведеното от дясната“ министър-председателка Маргарет Тачър чисто социалистическасхема за право на купуване“.[122] За да подчертаят връзката между Консервативната партия и „трудовите хора“.

 

Иде реч за нещо като пирамида, при която „работническата класае ползвала преференциален достъп до жилищни кредити. Практика, която три петилетки по-късно беше приложена отвъд Атлантика от не по-малко „десния“ президент, „ястребаДжордж Буш. Болшевишкият подход, подлъгал милиони хора и помогнал значително за настоящата финансово-икономическа криза, е представен по великолепен начин във филма „Вътрешна работа“. Показвал съм го. Понеже YouTube го изтри, може би е добре да повторя опита.

 

Where is the catch? – биха попитали островитяните. Къде е уловката?

 

Не е съвсем просто. Но, ако човек положи усилия и вникне в истинската природа и цел на социализма като идеология и движение на най-богатите в битката им за унищожаване на средната класа, и за поглъщането на цялата световна власт, може да разбере.

 

В САЩ настоящата криза започна в началото на новото хилядолетие с ипотечните кредити. Преди 2007 година, в навечерието на нейното официално разгласяване, измамите, които Интернационалът заповяда на Тачър и Буш да внушават, бяха добили масово разпространение. Куцо и сакато теглеше кредити и трупаше задължения. На Запад малцина го вършеха за друго, освен за придобиване на недвижимо имущество. Тук взимаха заеми даже, за да ходят на курорт?!

 

Едва ли някой от тези хора се е замислял, дали и от какъв зор Братството ще позволи прилагането на уж обективните механизми за регулиране на пазара. Тоест – на закона за търсенето и предлагането“. Народните маси се отличават с „качествотода действат, преди да мислят и анализират. Те не вярват вконспиративни теории“ и на технитеразпространители“.

 

Психологията играе важна роля в тоталната война срещу човечеството. Тя бива умело използвана от Интернационала, който за целта е създал специални „мозъчни центрове“ и „научниинститути.

 

Ето как се стигна до неимоверното увеличаване на цените на недвижимата собственост. Хората теглеха заеми, тоест трупаха дългове. И плащаха все повече.

 

Допълнителен удар, за който никой не споменава, дойде от Изток. Стада алчни комунистически избраници, номенклатурчици, посочени по списък от съответните филиали на болшевишката партия и от репресивните органи на тоталитарните режими, нахлуха като нови варвари на западните пазари на недвижимости. С тлъстите си портфейли и банкови сметки, пълни с отмъкнати от народите пачки, вдигнаха цените до небето.

 

По същото време държавите също живееха на кредит. А правителствата се правеха на човеколюбиви и се стараеха „да не забелязватнарастването на дълговете.

 

През 2007 г., преди финансовата криза да доведе до нищожни лихви, годишната стойност на несъбираемите данъци в Европа беше около 3 на сто от брутния вътрешен продукт [БВП] – или 510 милиарда долара. А в Америка – почти 5 процента – или 725 милиарда.[123]

 

Какво говори това? Че правителствата от двете страни на Атлантика харчеха повече за намаляване на стойността на дълга,[124] отколкото за отбрана, да речем. Което, за всеки що-годе разбиращ от политика човек, е многозначително, казано крайно учтиво.

 

Даже днес, при лихвени проценти близки до нула, в Америка субсидиите за дълга на федералното правителство надхвърлят 2 на сто от БВП – толкова, колкото то изразходва за всички свои политики за подпомагане на бедните.

 

Това е трудно начало за обхващане на цялата щета, която се дължи до голяма степен от насърчаването на данъчните нарушения. Хората теглят повече заеми, за да купуват имоти, отколкото биха правили иначе. По този начин отново вдигат цените на къщите и дават тласък на свръхинвестициите в недвижима собственост, вместо в активи, които създават богатство. Данъчните облекчения и изгоди биват използвани предимно от богатите, което задълбочава неравенството. Финансовите решения на корпорациите са мотивирани от максимизиране на данъчните облекчения по задълженията, вместо от необходимостта на основния им бизнес.[125]

 

Стана ли ясно поне малко от малко, как на пръв поглед левитемерки надеснитеТачър и Буш облагодетелстваха богатите? И това е истинският социализъм. При който на Запад Рубикон е достигнат. Тоест, вместо за инвестиции, бизнесмените мислят за изгоди в маменето на държавата. Докато капиталите им изтичат към азиатските икономически тигри“ – „новите пазари“. Парите не познават морал и патриотизъм.

 

Всеки предприемач би предпочел работниците във Виетнам, Малайзия, Миенмар или Бангладеш, където средната дневна надница не надхвърля 5 долара при минимум 70-часова работна седмица.  Докато във Вашингтон готвач в Конгреса на САЩ твърди, че работи пак толкова време, но „с часовата ставка от 12,30 долара не е в състояние да изхранва челядта си“![126]

 

Да го изясним чрез сравнение. В Азия получават по около 130 долара месечно, а в Съединените щати по 861 долара. Ако сте инвеститор, къде ще вложите парите си? Друг въпрос е, че със заплата като на въпросния готвач е почти невъзможно да се живее отвъд Океана. Наподобява тукашното ни дередже. То не е живот, а влачене по корем, жалко съществуване.

 

Изглежда мнозинството от земните жители не се вълнуват от всичко изложено. Водени от стремежа да заприличат на богатите, те с лекота сменят понятията. Нямат проблеми с пребоядисването и приспособяването. Аз не мога. И все така се учудвам на невъзприемчивостта на останалите. Може пък да греша?

 

Със сигурност Съединените щати спечелиха Студената война, без да се сражават със съветски войски“, начеват пространен анализ двама коментатори на нюйоркската еврейска медия “Newsweek”.[127] Тя беше седмично списание. Обаче повече от две години няма хартиен вариант, а единствено електроненв интернет. И тъй като го обновяват постоянно, е по-скоро ежечасна мултимедия с огромен екип.

 

Единият от авторите е Джеф Стайн, евреинът, който преди години нашумя с обширния си обзор на престъпното минало на банкянската пожарникар-премиерка Б.Б. в тримесечника “Congressional Quarterly”.[128]

 

Но що за война е била тази, в която не са се водили битки? Опитът за вникване в споделеното от Георги Константинов в кратката му биографична справка за все още живия земеделски лидер Ценко Барев, който е прекарал голяма част от живота си в изгнание, може да ни помогне:

 

Когато се запознахме, Ценко беше наясно, че след Унгарската революция от 1956 г., очакваното сгорещяване на Студената война е бита карта. Коварната (или нормална?) западна политика беше разсеяла надеждите за триумфално завръщане с танковете на победоносните съюзнически армии и назначаване навременно правителствокакто стана на 9-ти септември, а изхабяването от дългогодишната емиграция и собствения му опортюнизъм, го бяха превърнали в циник. В моменти на откровеност, той ме поучаваше, че за да се успее, трябвало да сеизползват недостатъците на хората

 

Собствените си другари Ценко наричаше нашата дружбашияи ако се съди по това, което се случи с тях, след завръщането ни в България, едва ли ги е ценял високо. За повечето се изказваше с абсолютно пренебрежение, особено, ако те не можеха вече да му бъдат полезни. Експлоатираше чувствата им, които сигурно са му изглеждали, като „недостатъци“…[129]

 

Последният век създаде много циници. Какво друго, ако не това, срещаме в повечето романи на Ерих Мария Ремарк?[130] С вулгарно хладнокръвие цитираният обзор в “Newsweek” отчита американските достижения през въпросното столетие:

 

Но от унизителната загуба във Виетнам Америка влезе в поредица от важни военни конфликти и излезе явен победител само в два – изтиквайки Саддам Хюсеин от Кувейт през 1991 г. и бомбардирайки Сърбия, за да я отведе до масата за преговори през 1995 г. Напоследък – макар и набързо – драматичните триумфи в Ирак и Афганистан се превърнаха в изтощителни партизански войни, чиито семена избуяха в Ислямската държава или ИДИС. Така, на 40-годишнината от падането на Сайгон, ни се струва, че е време да попитаме: Възможно ли е Америка да спечели война? И как изглежда победата в тази безкрайна на вид ера на мрачни контра-бунтове, мошенически ядрени държави, руски интриги и китайски посегателства?[131]

 

Не ми се струва редно, да приемаме Войната в Персийския залив и смазването на Сърбия като ничии победи. Нима не знаем с какви измами започна първата. Да ви припомням ли лъжите за иракски войници, които с щикове избиват кувейтски бебета в кувиози“? Колко пъти съм показвал видеозаписа, последван от „героичнотоизявление на тогавашния президент на САЩ Джордж Буш-старши. В него, заел прословутата Ленинова поза, бившият шеф на ЦРУ обяви война на великия диктатор?

 

На същия, когото допреди две години беше подкрепял, включително финансово, с оръжейни доставки и с военни експерти! А Доналд Ръмсфелд, поредният еврейски военен министър, този път на едноименния му син, осмърдял Белия дом, беше специален пратеник при Саддам. Тогава мустакатият иракчанин още не беше тиранин“, а „приятел на Америка“! Даже Ръмсфелд стана негов съветник по въпросите на въоръжаването. Разбира се – срещу обилно възнаграждение в доларово изражение.

 

Онези, които след Първата световна война заченаха, акушираха на раждането и десетилетия дундуркаха Съветската хазаро-болшевишка империя и Югославия на Йосиф Броз Тито, утрепаха рожбите си. Да напомня ли, че всъщност името на близкия до Сталин комунистически диктатор, роден в Хърватия, беше Амброз. А Тито бе комунистическия му псевдоним. Според някои автори той представлява съкращение на Тайная Интернациональная Террористическая Организация – сиреч Тайна интернационална терористична организация. Като познаваме акъла на интернационалните революционери, това изглежда съвсем вероятно.

 

Та дали унищожаването на тези империи, в които бяха назначени марионетни правителства, бешезаконно“, „морално“? А основаването им?

 

Ами пръкването на Саудитска Арабия, Пакистан, Израел, Кувейт, Йордания, Бангладеш, Косово и т.н.? Или формирането на нови националности, за които доскоро никой не беше чувал. Нито би предположил наличието на толкова развинтени фантазии, които да ги изобретят.

 

На кого да вярва човечеството, когато телевизиите му показват, как някакви маскираниджихадистиколят пленници? Обаче спестяват, че в една от двете най-приятелски държави на САЩ в Близкия изтокСаудитска Арабия, това енормална законова практика. Там осъждат на отсичане на крак, ръка и даже на отрязване на глава! Кой вдъхновява и спонсорираджихадистите“? Не са ли преди всичко режимите в Риад, Доха, Абу Даби…?

 

Кое е агресия, и кое не? Какво представляваха войните срещу Афганистан и Ирак? Форма на „мироопазванес повече от половин милион жертви, най-малко милион ранени и поне 2,5 милиона души, превърнати в бежанци! Ами „Арабската пролет“, предизвикала Войната в Сирия, ръководена от също доскоро близкия до сърцето на Вашингтон Башар ал-Ассад, понастоящем – „деспот“. Довела до пълната съсипия на Либия и до десетките хиляди бежанци от там, които рискуват живота си, само и само да се доберат до спасителния европейски бряг. Ама САЩ са далече

 

Само кръгъл и напълно заслепен от пропагандата идиот не е наясно, кой възбуди конфликта в Украйна. Ако не схващате, да ви отворя очите: Там няма как да има победител. Ако не друг, поне тази медия ви обясни, че никой, освен Русия, няма да се бие нито за киевската еврейско-нацистка хунта, нито за промосковските паравоенни милиции, чийто таен идеолог и финансист е олигархът Игор Коломойскиедин от ръководителите на еврейската община в Донецк, „столицата“ на „разбунтувалата сеИзточна Украйна – т. нар. Донбаска република.

 

За никого в опустошената бивша съветска държава не е тайна, че именно Коломойски беше лицето на разполагащата с цялата власт еврейска комунистическа номенклатура, която изтика Пьотр Алексеевич Валцман–Порошенко до президентското кресло. А съюзниците, които бяха заедно на Майдана, и уж се радваха на американска подкрепа, са завъртяни от центрофугата на политическото противопоставяне.

 

Миналия месец Австрия отказа да предаде на САЩ арестувания във Виена товарищ Дмитрий Фирташ.[132] Той е един от малцината свръхбогаташи, назначени от КПСС и КГБ, който май няма еврейски гени. По време на кризата от ноември 2013март 2014 година, Фирташ беше един от главните спонсори наопозицията[133]. Която, без съмнение, имаше юдео-болшевишки корени и талмудска закваска.[134]

 

Фирташ, който според класацията на най-богатите украинци, направена от списание „Фокус“, заема пето място със състояние от 2,7 милиарда долара,[135] беше невидимата връзката между двамата Викторовци – „демократичнияпроамерикански бивш президент Юшченко и сваления с преврат – сиреч противоконституционно, незаконнопрокремълски Янукович.

 

Както заяви в интервю Сергей Соболев, един от ръководителите на партията „Блока на Юлия Тимошенко“:

 

Без да демонизирам Фирташ, ще кажа, че в крайна сметка Юшченко лично взе решението: да приеме ли схемата на Фирташ или да отиде на преки контакти с РАОГазпром“. Но той избра пътя чрез [посредничеството] на Фирташ.[136]

 

 

 

Losing my religion,… choosing my confessions[137]

 

 

 

Опа! Отново изникнаГазпром“! И „големия демократВиктор Юшченко.  Чия е корпорацията? Ами на онези, които притежават и полуостров Крим. Който не вярва, нека види видеосвидетелствата в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ от сряда, 13 май 2015 г., както и четвъртото видео в публикацията в тази медия от вторник, 5 май 2014 г.[138] Ако за пореден път реши, че това са „конспиративни теории“, „лъжи“ и „фалшификации“, най-добре да потърси помощ от съответен специалист – за препоръчване – не в официалната, а в холистичната медицина.

 

Бившият началник на СБУ[139] Александър Якименко, който беше един от първите, уволнени от новата украинска власт, заяви преди дни [през март 2014 г.], че Фирташ е бил един от основните спонсори на Майдана.

 

„Както Порошенко, така и Фирташ и Пинчук финансираха Майдана. Те са заложници на сегашното положение, защото целият им бизнес, всички техни активи, са разположени зад граница. И изпълняваха заповедите на Запада. Не им оставаше нищо друго, освен да подкрепят Майдана. Тъй като в противен случай щяха да останат без своите активи. В конкретната ситуация те не мислеха за страната. Мислеха само за своите финанси“, заяви Якименко. По неговите думи, финанси идвали и от Запада, предава порталът 112.UA.[140]

 

Няма съмнение, че Дмитрий Фирташ беше една от финансовите фигури, стояща преди всичко зад братята Кличко. Но също така подкрепяшедесните“ – все от комунистически и кагебистки семейства. Настъпи мигът за разплата. И американските чорбаджии на тези опозиционери си искат обратно вложеното в тях, барабар с лихвите. Австрийското правителство прояви мъжество и се опъна на САЩ. Докога? Ще видим.

 

Но е извън съмнение, че не само тази страна, а всички членки на Евросъюза, губят от санкциите срещу Путин. Все пак „Русия е третият търговски партньор на Европейския съюз, а ЕС е първият търговски партньор на Русия“.[141] Докато за Съединените щати стокообменът между Москва и Вашингтон не е от особено значение.

 

През 2013 г. износът на американски стоки в Русия надхвърли 11 милиарда долара, което се равнява на 0,1 на сто от брутния вътрешен продукт на САЩ. Съединените щати внасят руски стоки на обща стойност 27 милиарда долара, което е по-малко от 0,2 процента от американския БВП.[142]

 

Данните са от 2013-2014 година и са се влошили. Но както се убеждавате, за САЩ стокообменът с Русия е капка в морето. При това търговското салдо е отрицателно за американците.

 

И така, Украйна е приключена. Там предстои консервиране на конфликта, ако разбирате какво имам предвид. Очаквайте повторението на кипърския сценарий. Изминаха четири десетилетия от разделянето на островната република. Досега почти никой не е признал нейната севернатурска част. Дажесамата Турция. Което не пречи тя да съществува. А светът, въвлечен във война след война, във все по-тежки проблеми, забрави всичко това. Както ще стане и с Украйна. Нали не се съмнявате, че всяко чудо е за три дни?

 

Ами какво представлява саудитското нападение над уж суверенен Йемен?

 

Демократ ли е Барак Хюсеинович, който преди два месеца отиде на крака, за да удари темане пред Салманкраля на Саудитска Арабия? „Младият монарх-реформатор“ – само на 80 лазарникаси позволи да пренебрегне срещата на високо равнище на ръководителите на страните от Персийския залив, организирана от самия Обама.[143]

 

Съвсем не между другото:

 

От шестте управници в Персийския залив, поканени на събитието, само лидерите на Катар и Кувейт пътуваха до Америка.[144]

 

Което, както и да го разглеждате, въпреки оправданията на саудитския външен министър, си е плесница по и без друго сбръчканата и непривлекателна мутра на САЩ. Мишките притежават отличен усет за слабостта на котката. Американската империя е в тотален упадък. И надушили това, васалите търсят друга опора. Струва ми се, че, ако Братството наеме Хитлери Клинтън за временна стопанка на Бялата къща, в края на мандата ще й се наложи да удари шалтера.

 

А Барак Хюсеиновичвъзнамеряваше да се справи със затрудненията във влошените отношения на Америка с нейните съюзници в Залива[145]

 

Опасявам се, че споразумението на САЩ с Иран относно ядрената програма на Техеран ще остане неподписано. По две причини. Първата е навлизането на допълнителни количества петрол на международните пазари. В резултат – затруднено удържане на сегашното равнище на цените, а в краткосрочна перспектива – почти невъзможното им увеличаване. А втората – засилването на политическото влияние на аятоласите, което неизбежно ще влоши положението на Саудитска Арабия.

 

Така изглежда външно. Понеже не виждамеthe hidden hand” – „скритата ръка“, както преди 90 лета руският граф Артър Череп-Спиридович нарече тайното световно правителство.[146] Впрочем, приживе, по добре познатия метод, го изкарвали луд“. Съвсем скоро след издаването на неговата книга, го заварили самоубит“ в хотелска стая в САЩ, където царският генерал намерил убежище след болшевишкия метеж. Полицията го открила с маркуч за газоснабдяване, затъкнат в устата. Обаче кранчето за газа билозатворено?! Не последвало никакво следствие!

 

Онова, което малцина проумяват, е глобалния спектакъл, който политицитеглавните актьори в него, ни представят.

 

Преди дни „левиятфренски президент с фамилно име на чужда държава, отиде на поклонение не в Мека, а в недалечната столица на същата държаваРиад. И удари чело пред саудитския крал – един „свободолюбив и хуманен“ ръководител на „демократичнадържава. След което се опита да му шѝтне корабите, които Русия беше поръчала. Но заради санкциите, макар Москва да се е издължила, плавателните съдове се оказаха „плененив доковете на фирмата-производител.

 

Ама парите не познават приятели“ и „врагове“. Искат постоянно да се размножават, без значение, кои са родителите. Как Франсоа Оланд, този „херос“, на когото нито една хубава французойка не може да устои, се добра до Елисейския дворец?

 

При всички икономически санкции, наложени на Русия, Путин нито веднъж не заповяда затварянето на газовия кран. Не ми приказвайте врели-некипели за някакво „пълнене на бюджета“. Советский человек е способен да набива само картошки, и пак да е горд?! Доказал го е.

 

Точно така Владимир Владимирович нито веднъж не отклони астронавти от страните, които санкционират него, а не Русия, да се въртят като във въртележка по околоземна орбита на съветската космическа станция.

 

А при целия бойкот на 70-годишнината от онова, което по съветска традиция руснаците празнуват като Ден на победата, часове след фойерверките Kameradin Меркел навести своя lieber Freundдорогой друг, в самата бърлога на злотоКремъл. Нищо, че го закачи за Крим. Володя има железни нерви и понася с усмивка. Не забравяйте школовката му в КГБ. А тази на Ангела в Stasi?

 

За капак, като венец на цялата пиеса, онзи ден маоистът comrade Джон Форбс Кери, по-точно Кан, на длъжност държавен секретар на „най-демократичната държава“, също влезе в червената крепост. И учтиво, с покорство, съгласно изискванията на протокола по отношение на васалите, поднесе своите почитания нацарПутин.[147]

 

Това беше одѐве, хора!

 

В една песен се пее:

 

Губя своята вяра,… на всеки буден час избирам своите изповеди,… като наранен, изгубен и заслепен глупак, глупак. О, не, казах твърде много.[148]

 

Какво друго му остава на човек в такъв лъжовен свят, в епоха на измами?

 

Все повече американци се отдръпват от организираната религия, според ново изследване на Pew.[149] Цели 22,8 на сто от населението сега се представят като атеисти, агностици или неангажирани. Проучването показва най-големия спад в броя на самоопределящите се като християни, регистринани между 2007 и 2014 г.[150]

 

Една от немаловажните причини за постепенното, но все по-бързо стопяване на християните в Съветските американски щати, е промененият етнически състав на населението. Но не е основна.

 

В какво да вярват хората, как да запазят своите религиозни чувства и привързаност към Бога, когато са заобиколени от обратното на онова, което проповядват поповете във всички църкви? Мамон е завладял света. Груб, ненаситен материализъм, стремеж към трупане на вещи, консуматорско отношение към всичко, даже към любовта, успех и напредък на негодниците и унижения за скромните, почтените, умнитеето какво виждат пред себе си. Това е примерът, който Интернационалът представя на младежта навсякъде по планетата.

 

Пазете вярата ли? Как да станепитат хората, загубили работа, лишени от покрив, страдащи, без да получат помощ. Защо винаги и във всяка беда, даже при природните катаклизми и катастрофи, жертви са бедните и никога богатите – терзаят се те. И с право. Защото, като контраст на техните мъки и унижения, наблюдават шепа завършени мръсници1 процент от земното население, да притежават половината от богатствата на света, и да се изживяват като богове на някакъв невидим Олимп. Носи траят!

 

 

 

Why did we fold the froggies[151]

 

 

 

Пазете вярата! В цитираната песен има стих:

 

Consider this” – „осмисли това“.

 

Как да го осмислятработниците в Съединените щати, които губят по 24 милиарда долара всяка година, когато не успяват да се впишат в подходящите програми на компаниите за участие в пенсионните планове“?[152]

 

Как? Не, това не е социализъм и аз не съм комунист. Социалисти и комунисти са онези, които с парите си са впрегнали човечеството, за да дърпа колата им към Тяхната крайна целблагоденствието на малцина избранив рамките на единната световна комунистическа държава. Това е социализмът, комунизмът. Каквото и да ви приказват , то е юдаизъм, талмудизъм. Както се изрази през 1971 г. американецът Гари Алън:

 

Комунизмът или по-правилносоциализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елитСоциализмът е царският път на свръхбогатите към властта.[153]

 

Ето го новият световен ред. Онзи – на семействата Ротшилд и Сакс и Кобург-Гота. Затова бившият цар забрави онези, които половин век скришом шепнеха името му с надежда. И издигна във властта все наследници на активни борци и на алчно червената номенклатура. Мнозина от тях бяха получили образование в Ротшилдовата столица – в Лондон. Някои даже се оказаха членове на БКП. Партията, сражавала се с оръжие в ръка срещу неговия баща, довела го до фаталния инфаркт, и ликвидирала чичо мунапълно невинен бонвиван!

 

Не, тези не са човешки същества. А Техният план се изпълнява успешно. А според някои източници, Бил Клинтън е незаконен син на социалиста Дейвид Рокфелер. Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Извратеняците, които ни ръководят. Какво добро да очакваме от такива издънки на сатаната? Пука ли му на някой?

 

Според разследвания на Бил-Клинтъновото минало в печата, бившият президент е сексуално повреден от своята майка. Още от ранна възраст тя го експлоатирала за любовни игри.

 

Бившата първа дама и настояща мераклийка за главния видим политически пост във втората икономика и все още първа военна сила, разказала подробности пред журналистката Лусинда Франкс. Тя е носителка на наградата „Пулицър“ и вместила Хитлеровите изповеди в своя книга.

 

Освен покойната си свекърва Върджиния Кели, евентуалната наемателка на Белия дом обвинявала за извратеността на съпруга си не друг, а… Моника Люински. Което е доста несъстоятелно, меко казано.

 

Франкс твърди, че жената на бившия президент на САЩ й споделила, че Кели наранявала своя синпо начини, за които няма да повярвате“.

 

Хилари допълни: „Той беше изнасилен. Когато майка върши това, което тя е правила, то ви засяга завинаги. Няма да навлизам в него. Но ще кажа, че когато то става в детството, оставя белези. Продължавате да търсите на всички погрешни места родителя, който ви е изнасилил.“

 

Франкс настоява, че Хилари е направила бележките по време на интервю през 1999-а – година след като аферата „Люински“ раздруса президентството на мъжа й. По онова време тя била против разкриването на цитатите.[154]

 

 

 

Perversity is the human thirst for self-torture[155]

 

 

 

Дали? Значи никога не съм бил жаден. Да река ли: Горкият аз?

 

Струва си да приключа с готовността на БилМоникаКлинтън да влезе отново в Белия дом. Този път – като първа дама. Сериозно.

 

Ако гопоканят.[156]

 

Другарят заяви в „Късното предаване“ на еврейскиясимпатягаДейвид Летерман, че „е 100 процента сигурен за връщането си в Белия дом през идущата година,… ако жена му спечели изборите и го покани“.[157]

 

Изключително „привлекателниятводещ, който след седмица-две ще се пенсионира, и ще напусне NBC на 68-годишна възраст, изобщо „не се сети“ да попита, аджеба, възможно ли е, при евентуален президентски мандат, Хитлери да не поиска мъжлето й да служи като реквизит, нареченпърва дама“? Понеже можеше да постави Уилям Джеферсънович в конфузно положение, му спестиковарното“ питане.

 

Публична тайна не само в САЩ е, че другарката му в живота е обратна. И беше влюбена в друга еврейскадевойка“ – Мадлийн Олбрайт. Същата, която от дете е израснала в Белград, но изпитваше сатанинска наслада от бомбаридорвките, на които комунистическият североатлантически алианс подложи комшийската столица.

 

Нека видим и чуем потенциалната първа дама на САЩ, след чийто престой в Бялата къща може би някой ще дръпне шалтера на Съюза:

 

 

 

 

 

Не се просълзявайте. Тези негодници са великолепни актьори. Способни са да се превъплащават във всякакви роли. Но никога в най-важната, за която хората предполагат, че са избрани“ и са длъжни да изпълняватслуженето на обществото.

 

Много е вероятно Летърман да се оттегли в Russian Television, позната като RT. Тя предава на пет езикаруски, английски, френски, испански и немски. И послъгва, особено в преводите на руски. Но повярвайтепо-малко в сравнение със западните й посестрими.

 

В нея намери тих предпогребален пристан нявгашният уличен воин на нюйоркската еврейска организирана престъпност Лоурънс Харви Зайгър, когото знаете като Лари Кинг. Оригиналът на Иван-Гареловите тиранти води две предавания в медията, финансирана от Кремъл: “Larry King Now” и “Politicking” – „Политиканстване“.

 

Хомосексуализмът и педофилията са се ширнали из свободния свят“. Както отбелязах, позовавайки са на американски източници, те вече са и в Белия дом? А защо не допускаме, че и по-рано ги е имало там?

 

Преди дни, в свой хумористичен минисериал, озаглавен „Шлом дурдом“, най-голямата израелска рускоезична телевизия показа епизода „Такая она любовь“. В него Барак Обама сменясвоя пол![158]

 

Защо ли не ми е смешно? Изобщо не ми е до смях. Но, както ще рекат повечето от вас, la vie continueживотът продължава. Така се отнасят към действителността футболиститеонези по-особениинтелектуалци“…

 

Накрая да река, че гърнето намери похлупака си в лицето на папата-йезуит. Той реши да се прави на Христос, Който нахранил тълпата спет хляба и две риби“![159] Вместо с „мамбо“, Ватиканът опита да засити гладните с духовна храна. Резервира за бездомните първите редове на благотворителен концерт.[160]

 

Какво „благородство“ и „милосърдие“!

 

У нас мъртвилото е пълно. И се опасявам – окончателно. Остава да ни спуснат решението, дали те ще раздават въженцата за обесването ни, или ще си ги носим сами. Но ми се струва, че ще дойде ден, когато на Запад ще се намерят хора, които да извикат:

 

Хляб или свинец![161]

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

ВИДЕОАРХИВЪТ НА „ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“ ПРИПОМНЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път, специално за изключителата щедрост на Владимир Б. от Пловдив.

 

Също така на Красимира Н. и Веселин Н. също от Пловдив, както и на Евгени М. М. от Русе.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

  1. Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

  1. Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

  1. Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

  1. Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не зная, дали за тази си разностранна дейност получаваше някакви хонорари, но дори да беше безплатна, тя едва ли му прави чест. Той не се гнусеше от „единофронтовството“ с гангстери и убийци, които по нищо не отстъпваха на агентите на Коминтерна, срещу които водеше борба. Ако резултатите от нея бяха незначителни, то се дължеше на цицилъка на американските „спонсори“, които по понятни причини, избягваха създаването на силни въстанически или опозиционни движения в страните, които бяха набелязали за „освобождение“. Ако се съди по резултатите от по-мащабната помощ, която САЩ бяха оказвали на Садам във войната му срещу Иран на Хомейни или на афганистанските муджахедини, американските стратези имаха право. След като техните протежета укрепнаха в една истинска война, те въстанаха и срещу създателите си, като чудовището на Франкенщайн. Поучени от този горчив опит, стратезите предпочитаха да ползват услугите на разни опитомени дисиденти и на разкаяли се болшевики, които срещу прилично заплащане и гарантиране на безнаказаност за миналите и настоящите им престъпления, бяха готови на всякакви мерзости…

 

Трънско, той беше развил политическата си култура и израстнал до ниво,

на което можеха да завиждат мнозина европейски политици. Пишейки това, не зная за кого е похвално или обидно такова сравнение и не мисля, че му правя комплимент: живеем в епоха, в която с малки изключения, върху всемирната политическа сцена се подвизават лилипути. Освен това, казват русите… „говно не тонет“: вълните или по-скоро бълбуканията във вонящото блато на политиката издигат на повърхността нищожества, скроени по ръста на епохата и отговарящи на „нуждите на времето“. За разлика от тях, Ценко потъна и властта, към която се стремеше страстно през целия си живот, го отмина. Защо? Мисля, че бъркаше епохите. Той се заблуждаваше относно ролята на селяните – социален вид, осъден на изчезване. Жертва на младенческите си спомени и надежди, свързани с времето на Стамболийски, той не разбираше, че тази история вече се беше превърнала във фарс, но най-голямата му илюзия бе свързана с надценяване на собствените си възможности – мислеше, че както манипулира с лекота следващите го емигранти, предимно земеделци, така ще успее да изиграе историята и родените от „соца“, пребоядисали се бандюги на диктатурата, които разполагаха с милиарди, с полицейска и бюрократична организация и с безброй доносници сред тези на които Ценко разчиташе при завръщането в БГ. (От който момент ни деляха по-малко от осем години…)…

 

А жалко, защото ако имаше малко повече кураж, ако не се страхуваше от мизерията и от това да не остане без покрив и без пари за личните си нужди и ако не беше толкова себичен, Ценко Барев можеше да остави името си в историята, редом с това на Раковски, а не да завърши живота си в съжителство с Маргото в така нар. ПП на несъстоялия се БЗНС (е), за който може би ще стане дума в последната част от моите спомени…[162]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Welcome to the one place in Europe where the cash machines aren’t working” by Mehreen Khan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, May 6, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11585295/Welcome-to-the-one-place-in-Europe-where-the-cash-machines-arent-working.html

[2] Понеже съм кръгъл дилетант, само веднъж съм имал банкова сметка и то само за три дни, не съм теглил заеми, нито съм притежавал и пипал кредитни, дебитни и други подобни карти, се ограмотих. И установих, че на Запад т. нар. ATM – от automated teller machine, или automated banking machine – апарати или автомати за дистанционни касиерски услуги – служат не само за теглене на ограничени суме пари в брой. Чрез тях могат да бъдат извършвани банкови преводи, без да се налага клиентите да посещават съответните гишета във финансовите институции. Нямам представа дали това е така и у нас. Във всички случаи, банките прибират такси и комисионни за услугите. Още преди близо 30 години мой много богат и доста по-възрастен от мен швейцарски приятел ме осветли, че никога не ползва карти и автомати. Той, милионерът, не желаеше да хрантути банките, както се изрази. И цъкаше, когато гледаше, как доста по-бедните от него пазаруват, като заплащат с карти. Богатството учи, как да цените парите.

[3] Гледайте качеството на журналистиката и отвъд бившата „желязна завеса“, пък кройте капа на обществата. В оригиналния текст четем: “… Many cash machines have struggled to get stocked this week.” Как „машини ще се борят“, не ми го побира умът. Но уви…

[4] Пак там.

[5] Става дума за Европейската централна банка.

[6] “How German government debt just got dangerous ” by Mehreen Khan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 13 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11532033/Germanys-benchmark-borrowing-costs-set-to-tumble-into-negative-territory.html

[7] Сред множеството източници вж. напр. Curtis B. Dall – “F.D.R. – My Exploited Father-in-Law”, Revised Edition, Christian Crusade Publications, Tulsa, OK, 1968 г., стр. 172.

[8] David Allen Rivera – “Final Warning: A History of the New World Order”, InteliBooks Publishers, Oakland, CA, 2004 г., стр. 184.

[9] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182. Бенджамин Дизраели или лорд Бийконсфийлд е сред първите, които разкриват, че през втората половина на ХІХ век светът вече се управлява от „интернационалните евреи“, както по-късно ги нарекъл полуевреинът по майчина линия Уинстън Чърчил. (Вж. “Zionism versus Bolshevism. A Struggle for the Soul of the Jewish People” by the Rt. Hon. Winston S. Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., стр. 5. Статията е достъпна от online: http://www.sovereignty.org.uk/siteinfo/newsround/zvb/zvb1.html)

[10] Млада австралийска писателка, родена в Нова Зеландия; носителка на доста литературни награди. (Jolene Stockman – “Total Blueprint for World Domination”, Kindle Edition, CreateSpace Independent Publishing Platform, North Charleston, SC, 2011 г., стр. 11. Книгата е в архива на автора.)

[11] Hilaire Barnett – “Constitutional and Administrative Law”, Routledge, New York, NY, 2005 г., стр. 8-9.

[12] В оригинала – “herbal medicines”. Което в буквален превод означава билкови медицински практики. Става дума за т. нар. фитотерапия.

[13] “Prince Charles’s ‘black spider memos’ show lobbying at highest political level” by Robert Booth and Matthew Taylor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 13 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/uk-news/2015/may/13/prince-charles-black-spider-memos-lobbying-ministers-tony-blair?CMP=EMCNEWEML6619I2

[14] Съкращение от Ирландска републиканска армия – въоръжена организация, която водеше партизанска война за независимостта на Северна Ирландия. Преди повече от десетилетие та подписа мирно споразумение с Лондон и беше разоръжена. Нейни представители бяха депутати в Британския парламент.

[15] Вж. “Six held over ‘dissident IRA plot to kill Prince Charles’: Two men arrested in Leitrim, close to where Prince Charles and Camilla are due to visit next week”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 14 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ireland/11604402/Six-held-in-Irish-terror-probe.html

[16] „Елементарно, Уотсън!“

[17] Edwin C. Knuth – “The Empire Of “The City”, Published by E.C. Knuth, Milwaukee, WI, 1944 г., стр. 88. Книгата е в архива на автора.

[18] Deanna Spingola – “The Ruling Elite: The Zionist Seizure of World Power”, Trafford Publishing, Bloomington, IN, 2012 г., стр. 7. Книгата е в архива на автора.

[19] Edwin C. Knuth – “The Empire Of “The City”, вече цит. съч., стр. 14.

[20] Наследници на завета, ивр.

[21] Deanna Spingola – “The Ruling Elite: The Zionist Seizure of World Power”, вече цит. съч., стр. x.

[22] Karl Marx and Frederick Engels in Neue Rheinische Zeitung Politische Ökonomische Revue No. 2, the Collected Works of Karl Marx and Frederick Engels: Volume 10, January-February 1850, http://www.marxists.org/archive/marx/works/1850/01/31.htm as of May 2012 г. в: Deanna Spingola – “The Ruling Elite: The Zionist Seizure of World Power”, вече цит. съч., стр. 387.

[23] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189.

[24] Съкращение от Federal Emergency Management Agency – Федерална агенция за управление при извънредни ситуации, която е пряко почнена на създаденото от Джордж Буш през ноември 2002 г. на Министерство на вътрешната сигурност. За това послужиха атентатите в Ню Йорк от 11 септември 2001 г., но и за още доста отнети свободи.

[25] Harry Waton – “A Program for the Jews. An Answer to All Anti-Semites. A Program for Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, Astoria Press, N. Y. C., New York, NY, 1939 г., стр. 26. Книга е в архива на автора.

[26] На фалшиво, лъжливо прехвърляне на властта в ръцете на пролетариата, на преминаване към държавен капитализъм, социализъм.

[27] Пак там, стр. 26, 31-32.

[28] Не е ли така? Точно така е, фр.

[29] „Протоколи на ционските мъдреци“, Протокол № 23 и № 24.

[30] “Germany’s record trade surplus is a bigger threat to euro than Greece” by Ambrose Evans-Pritchard, “The Telegraph”, http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11584031/Germanys-record-trade-surplus-is-a-bigger-threat-to-euro-than-Greece.html, London, Tuesday, 5 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11584031/Germanys-record-trade-surplus-is-a-bigger-threat-to-euro-than-Greece.html

[31] О, тези руснаци, англ.

[32] Вж. “Major Ukip donor urges party’s supporters to vote Conservative in unwinnable seats” by Christopher Hope, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, May 6, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/11587745/Major-Ukip-donor-urges-partys-supporters-to-vote-Conservative-in-unwinnable-seats.html

[33] Погледнете илюстрацията. Прилича на Гуинплейн, героя, напуснал страниците на Виктор-Юговия роман „Човекът, който се смее“.

[34] Навремето бяха доста разпространени в Англия и особено в Лондон, както съм чел и чувал. Някои приемаха членове без подбор, какъвто беше “The Scotch Club os St. James”. Място, което препоръчах на бъдещата ми съпруга да посети при нейното първо едноседмично посещение в английската столица в екскурзия на „Балкантурист“. (Пуснаха я. Не влагам това нищо задно, защото познавам рода и миналото й. Също така съм напълно сигурен, че никога, нито веднъж, даже в най-тежките моменти, не ме предаде.) Тя се върна с членска карта от клуба, за който бях научил, понеже събираше цвета на британския рок. Стойността на едномесечното членство беше… 1 лира. Сервитьорките били по монокини, разказа жена ми. Действително в бара имало дългокоси музиканти, които била виждала на снимки. Но не можеше да каже кои точно. Предполагаше, че единият бил от “Led Zeppelin”… Искам да кажа, че този вид заведения създават представа за нещо префърцунено. А всъщност са общодостъпни.

[35] Пак там.

[36] Преди три години Бразилия измести Обединеното кралство от шестото място. Вж. напр. “Brazil’s economy overtakes UK to become world’s sixth largest”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 6 March 2012 г., online: http://www.theguardian.com/business/2012/mar/06/brazil-economy-worlds-sixth-largest

[37] “George Galloway to challenge Bradford West election result”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Sunday, 10 May 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-32685844

[38] Вж. напр. “Police investigate electoral fraud allegations in constituency where Nigel Farage lost” by Harry Readhead for Metro.co.uk, “Metro”, metro.co.uk, Kensington, London, Wednesday, 13 May 2015 г., online: http://metro.co.uk/2015/05/13/police-investigate-electoral-fraud-allegations-in-constituency-where-nigel-farage-lost-5195440/

[39] Алеко Константинов – „Бай Ганьо се върна от Европа“.

[40] 6 май 2015 г. – Гергьовден и нещо като Ден на Англия.

[41] На прадядо й Чарлз.

[42] “Major Ukip donor urges party’s supporters to vote Conservative in unwinnable seats” by Julian Ryall, Tokyo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, May 7, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/japan/11588180/Japanese-zoo-sorry-for-naming-monkey-after-Princess-Charlotte.html

[43] “Record breaking numbers of people displaced because of war and violence” by Louisa Loveluck, Cairo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, May 6, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11587964/Record-breaking-numbers-of-people-displaced-because-of-war-and-violence.html

[44] “Jeb Bush: I would have invaded Iraq” by Agence France-Presse, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 11 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/us-news/2015/may/11/jeb-bush-i-would-have-invaded-iraq

[45]  “If it’s not on fire, does anyone care about Baltimore?” by Jason Fields, Reuters, reuters.com, London, Thursday, May 7, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/05/07/riding-the-rails-through-an-invisible-city/

[46] Вж. “Parma, Missouri: 80 per cent of town’s police quit after first black mayor is elected” by Payton Guion, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 21 April 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/80-per-cent-of-missouri-towns-police-quit-after-election-of-first-black-mayor-10190057.html

[47] Вж. “No One Came” в: Deep Purple – LP “Fireball”, Harvest Records (UK), Warner Bros. (US), 1971 г.

[48] Вж. “Almonds blamed in California drought: Water conservationists accuse nut farmers of sucking the parched state dry, but growers say they are being scapegoated” by Nick Allen, Los Angeles, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, , online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11547127/Almonds-blamed-in-California-drought.html

[49] 8 634 372 862 832 640 кубически метра.

[50] “Exclusive: California used 70 million gallons of water in fracking in 2014” by Rory Carroll, San Francisco, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, April 3, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/04/03/us-california-drought-fracking-exclusive-idUSKBN0MU01M20150403

[51] Накъде вървиш, човечество, лат.

[52] Вж. “Cameron: KGB tried to recruit me”, BBC News, BBC, bbc.co.uk, London, Sunday, 28 May 2006 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/5021166.stm

[53] “David Cameron: I want to govern for everyone in Britain” by  Steven Swinford, Deputy Political Editor, video source ITN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11591381/David-Cameron-I-want-to-govern-for-everyone-in-Britain.html

[54] Пак там.

[55] Кръстът на Свети Андрей, наричан Първозвани, по-голям брат на Шимон или Симон – Свети Петър, е разположоен по диагоналите на правоъгълник във вид на буквата “X”. Съгласно преданията, той е проповядвал и по днешните български земи. Римляните го разпънали на кръст във формата на “X” в град Патра. Пак според легендата, през 832 г., в навечерието на решаваща битка, светията се появил пред краля на пиктите – племенен съюз от народи, келти, които около единадесет века по-рано завладели Северната и Източната част на сегашна Шотландия. Предстояло сражение с Нортумбрия – по-правилно Нортъмбрия. В деня на битката кръстът с форма на “X” се появил на небето над полесражението. Пиктите победили. И поставили началото на обединението на Шотландия. Затова Свети апостол Ендрю е смятан за патрон на страната.

[56] Вж. “SNP’s dramatic new push for independence” by Tim Ross, and Simon Johnson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 9 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/SNP/11595243/SNPs-dramatic-new-push-for-independence.html

[57] “We will govern as the party of one nation, pledges Cameron” by Jon Stone, Independent.ie, Dublin, Ireland, Saturday, 9 May 2015 г., online: http://www.independent.ie/world-news/europe/uk-general-election/we-will-govern-as-the-party-of-one-nation-pledges-cameron-31208255.html

[58] Иван Вазов – „Дизраели“, август 1876 г.

[59] Вж. напр. “David Cameron tells Israelis about his Jewish ancestors” by Matthew Holehouse, Political Correspondent, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 12 March 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/10692563/David-Cameron-tells-Israelis-about-his-Jewish-ancestors.html; “The man who hated Britain: Red Ed’s pledge to bring back socialism is a homage to his Marxist father. So what did Miliband Snr really believe in? The answer should disturb everyone who loves this country” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Friday, 27 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2435751/GEOFFREY-LEVY-SATURDAY-ESSAY-Red-Eds-pledge-bring-socialism-homage-Marxist-father.html; “As the Labour leader reacts angrily to our critique of his Marxist father… We repeat: This man did hate Britain” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Monday, 30 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2435751/GEOFFREY-LEVY-SATURDAY-ESSAY-Red-Eds-pledge-bring-socialism-homage-Marxist-father.html

[60] “As the Labour leader reacts angrily to our critique of his Marxist father… We repeat: This man did hate Britain” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Monday, 30 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2435751/GEOFFREY-LEVY-SATURDAY-ESSAY-Red-Eds-pledge-bring-socialism-homage-Marxist-father.html

[61] Вж. напр. „David Cameron revives right to buy and says Tories are the ‘party of working people’“ by Peter Dominiczak, Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 13 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11533924/David-Cameron-revives-right-to-buy-and-says-Tories-are-the-party-of-working-people.html

[62] Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, Издателство „Сиела“, София, 2014 г., стр. 220. Книгата е в библиотеката на автора.

[63] Вж. “Allison Pearson: We must get rid of the dreadful Human Rights Act” by Allison Pearson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 13 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11602222/Allison-Pearson-We-must-get-rid-of-the-dreadful-Human-Rights-Act.html

[64] Гледах изявлението му „на живо“ по телевизия Sky News в петък, 8 май 2015 г., между 13 и 13:20 часа българско време.

[65] Всесъюзна комунистическа партия (болшевики), която от 1952 до „закриването“ й през 1991 г. се наричаше Комунистическа партия на Съветския съюз – КПСС.

[66] Ситуацията е по-лоша, отколкото предполагахме, фр.

[67] Вж. “General Election 2015: Highest turnout since 1997” by Sophie McIntyre, “The Independent”, independent.co.uk, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/generalelection/general-election-2015-highest-turnout-since-1997-10235076.html

[68] “’If Voting Changed Anything, They’d Make It Illegal’: Emma Goldman for President” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, March 20-22, 2004 г., online: http://www.counterpunch.org/2004/03/20/emma-goldman-for-president/

[69] Вж. “Cameron’s appeal to quiet conservatism has triumphed” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/11593456/Camerons-appeal-to-quiet-conservatism-has-triumphed.html

[70] Вж. “Washington frets over ‘distracted’ little Britain: Relief at a clear election victory for David Cameron is undermined by the prospect of a Britain distracted by EU membership referendum and another Scottish vote” by Peter Foster, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/11593483/Washington-frets-over-distracted-little-Britain.html

[71] Вж. “Jean-Claude Juncker pledge to help David Cameron win acceptable EU deal for Britain: European Commission president promises to work with British PM ‘to strike a fair deal for the United Kingdom’” by James Kirkup and Matthew Holehouse, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 9 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/11592457/EU-must-consider-major-reform-to-keep-Britain-in-Merkel-ally-says.html

[72] “David Cameron: I’ve already started EU negotiations” by Peter Dominiczak, Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 10 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11596186/David-Cameron-Ive-already-started-EU-negotiations.html

[73] Вж. напр. “Britain will be ‘forced’ by Brussels to accept Mediterranean migrants: The plan, driven by Jean-Claude Juncker, head of the European Commission, is “practically seen as a declaration of war”, senior EU official says” by Alice Philipson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, May 10, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/11596320/Britain-will-be-forced-by-Brussels-to-accept-Mediterranean-migrants.html; “Britain under pressure to accept African migrant quotas after Med drownings: Germany suggests that ‘specific’ quotas are needed for North African migrants after nearly 1,000 drown in the Mediterranean” by Steven Swinford, Deputy Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 20 April, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11550927/Britain-under-pressure-to-accept-African-migrant-quotas-after-Med-drownings.html

[74] Стенографски протокол на заседанието на Пленума на Централния комитет на БКП за по-нататъшно най-тясно сближение и в перспектива за сливане на Народна република България със Съветския съюз, състояло се на 4 декември 1963 г. в: „1963 – отричането от България“, Предговор и бележки от Пламен Анакиев, ИК „Огледало“, София, 1994 г., стр. 21-22.

[75] Пак там.

[76] Вж. напр. “Jim Rogers shuns sterling on UK trade deficit”, Bloomberg, “The Economic Times”, economictimes.indiatimes.com, Mumbai, India, March 20, 2010 г., online: http://articles.economictimes.indiatimes.com/2010-03-20/news/27579219_1_jim-rogers-trade-deficit-sterling

[77] Има бакълаварска степен по… история.

[78] “Jim Rogers: I would buy North Korea if I could” By Andrew Stevens, Money Invest, CNN, cnn.com, Atlanta, GE, Monday, 4 May 2015 г., online: http://money.cnn.com/2015/05/04/investing/jim-rogers-north-korea-russia-china/

[79] “To mock President Putin’s pride and test his paranoia is folly” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 25 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia

[80] Където известно време е учил и Дейвид Кеамерън.

[81] Пак там.

[82] Христо Ботйов – „Борба“, „Хаджи Димитър“.

[83] Winston Churchill – “Churchill by Himself: The Definitive Collection of Quotations”, PublicAffairs, New York, NY, 2008 г., стр. 100.

[84] Winston S. Churchill – “Churchill in His Own Words”, Ebury Press, London, 2012 г., стр. 583.

[85] Jules Claretie – “Portraits Contemporains”, Volume: 1, Librairie Illustrée, Paris, 1875 г., стр. 55.

[86] Вж. Robert Wess – “Kenneth Burke: Rhetoric, Subjectivity, Postmodernism”, Cambridge University Press, New York, NY, 1996 г., стр. 182.

[87] Стоян Михайловски – „Книга за българския народ“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2002 г., стр. 195.

[88] “Confessions of a political journalist” by James Kirkup, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 10 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/politics-blog/11593198/Confessions-of-a-political-journalist.html

[89] Последният да затвори вратата, както завършва стар анекдот.

[90] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[91] Пак там.

[92] Пак там.

[93] “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[94] На английски “de-Americanise”.

[95] “World should ‘de-Americanise’, says China following default fears” by Philip Sherwell, New York, Malcolm Moore in Beijing, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 13 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/us-politics/10376017/World-should-de-Americanise-says-China-following-default-fears.html

[96] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[97] Дали ще им бъде по-хубаво от всякога, англ.

[98] Никога не ви е било по-хубаво, англ. Но фразата съдържа двусмислие. Може да бъде възприемана и в сексуален смисъл като „никога не сте го имали по-хубаво“.

[99] Вж. Roger Middleton – “Government Versus the Market: Growth of the Public Sector, Economic Management and British Economic Performance, 1890–1979”, Edward Elgar Publishing, Cheltenham, 1997 г., стp. 422-423.

[100] Пак там, стр. 422.

[101] Ами никога не ми е било по-хубаво.

[102] Герой от романа „Дейвид Копърфийлд“ на Чарлз Дикенз, вкаран в затвора заради неплатени дългове, вечно колебаещ се и завличащ надолу своето семейство.

[103] Германско селце, където на 13 август 1704 г. в рамките на Войната за испанското наследство, обединените австро-английски войски, предвождани от принц Ойген и херцог Молбъръ, разбили френската армия

[104] “Let David Cameron have his moment of glory. The plotters await ” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/08/david-cameron-plotters-prime-minister-nick-clegg

[105] Вж. “Lord Mandelson’s interview on the Andrew Marr show” в: “Election aftermath live: Mandelson says Miliband made ‘terrible mistake’ when he ditched New Labour”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 10 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/politics/blog/live/2015/may/10/election-aftermath-live-nicola-sturgeon-and-chuka-umunna-on-the-andrew-marr-show#block-554f18eae4b0c1062322208d

[106] В оригинала, разбира се, познатият ви термин “the welfare state”.

[107] “Labour must be the party of ambition as well as compassion” by Tony Blair, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 10 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/09/tony-blair-what-labour-must-do-next-election-ed-miliband

[108] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от 1:32:09 до 1:37:45 ч.

[109] Вж. напр. “Rude awakening for Croatia after EU accession” by Sinsa Bogdanic, Sead Husic, Deutsche Welle, dw.de, Bonn, 15 Aprill 2014 г., online: http://www.dw.de/rude-awakening-for-croatia-after-eu-accession/a-17559492

[110] Вж. напр. “Europe Day: Celebrating 65 Years of Peaceful Cooperation”, “Daily News”, European Commission – Daily News, europa.eu, Brussels, Friday, 8 May 2015 г., online: http://europa.eu/rapid/midday-express.htm

[111] Алеко Константинов – „Бай Ганьо журналист“.

[112] Пак там.

[113] Aurore – Зората, фр.

[114] “Australia PM advisor says climate change is ‘UN-led ruse to establish new world order’” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 8 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/11591193/Australia-PM-advisor-says-climate-change-a-UN-led-ruse.html

[115] На английски artificial intelligence или AI.

[116] “Clever computers – The dawn of artificial intelligence: Powerful computers will reshape humanity’s future. How to ensure the promise outweighs the perils”, “The Economist”, economist, London, Saturday, May 9th 2015 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21650543-powerful-computers-will-reshape-humanitys-future-how-ensure-promise-outweighs?fsrc=nlw|hig|7-05-2015|

[117] Буквално „дълбоко лице“, но може би по-точно „задълбочено в лицето“, англ.

[118] Пак там.

[119] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982-1986), Издателство „Шрапнел“, София, 2013 г., стр. 64,65. Книгата е в библиотеката на автора.

[120] Вж. напр. Валентина Петкова – „Румен Ралчев, Велик приор на тамплиерите в България: Затваряме си очите пред заплахата от „Ислямска държава“, в. „Труд“, trud.bg, София, 1 ноември 2014 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4400391

[121] “Fake police officers who claimed Knights Templar descent arrested” by Nick Allen, Los Angeles, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, May 6, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11587958/Fake-police-officers-who-claimed-Knights-Templar-descent-arrested.html

[122] Вж. “Will right to buy win over the working classes?” by Tom Rowley and James Kirkup, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, April 14th 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/11536646/Will-right-to-buy-win-over-the-working-classes.html

[123] Вж. “Ending the debt addiction – A senseless subsidy: Most Western economies sweeten the cost of borrowing. That is a bad idea“, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, 16 May 2015 г., online: http://www.economist.com/news/briefing/21651220-most-western-economies-sweeten-cost-borrowing-bad-idea-senseless-subsidy

[124] Ефикасният процент, който една стопанска единица – семейство, компания, община, държава, плаща за своите текущи задължения. Доскоро на Запад тази стойност може да бъде измерена преди или след връщането на данъчни плащания. Което вече почти не се случва. А у нас практически не съществува, понеже ни ръководят комунисти, пременени като „капиталисти“. Обаче никой не може да установи с точност стойността на дълга. Понеже може да гадае за равнището на лихвите, което е инструмент в ръцете на централните банкери. Сиреч – на интернационалните финансисти. Този дълг е част от капиталовата структура на всяка единица. Той участва в определянето на стойността на цялото имущество (капитал).

[125] “Tax-free debt – The great distortion: Subsidies that make borrowing irresistible need to be phased out“, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, 16 May 2015 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21651213-subsidies-make-borrowing-irresistible-need-be-phased-out-great-distortion?fsrc=nlw|hig|14-05-2015|

[126] “I am a cook in the US Senate but I still need food stamps to feed my children” by Bertrand Olotara, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 22 April 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/apr/22/i-am-a-cook-in-the-us-senate-but-i-still-need-food-stamps-to-feed-my-children

[127] “Can America Win a War?” by Jeff Stein and Jonathan Broder, “Newsweek”, New York, NY, April 30, 2015 г., online: http://www.newsweek.com/2015/05/08/can-america-win-war-326812.html

[128] Вж. “Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say” by Jeff Stein, CQ National Security Editor, “Congressional Quarterly”, Washington, DC, March 2, 2007 г.; „Оригиналният текст на статията за Бойко Борисов на „Конгрешънъл куотърли“, в. „Дневник“, София, 8 март 2007 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/08/317304_originalniiat_tekst_na_statiiata_za_boiko_borisov_na/ или http://www.novinite.com/articles/77632/Bush’s+Bulgarian+Partner+in+the+Terror+War+Has+Mob+History,+Investigators+Say

[129] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982-1986), вече цит. съч., стр. 64.

[130] Навярно има читатели, които мислят, че съм пропуснал съюза „и“ между първите две имена. Да им обясня с думите на холанския философ Барух Спиноза, който, след като загърбил юдаизма и бил прогонен от синагогата (загубил е препитанието си, понеже евреин е занятие), отсъдил: „Невежеството не е аргумент.“

[131] “Can America Win a War?” by Jeff Stein and Jonathan Broder, “Newsweek”, вече цит. съч.

[132] Вж. “Austria Refuses to Extradite Ukrainian Oligarch Firtash to US”, “Sputnik”, sputniknews.com, Moscow, 30.04.2015 г., online: http://sputniknews.com/europe/20150430/1021580228.html; “World politics – Ukraine’s fugitive oligarch: Catch me if you can”, “The Economist”, economist.com, London, May 3rd 2015 г., online: http://www.economist.com/news/europe/21650382-america-wants-prosecute-dmitry-firtash-austrian-court-refuses-extradite-him-catch-me-if

[133] Вж. напр. Михаил Верный – „Арестован главный спонсор Евромайдана“, mk.ru, Москва, 13 марта 2014 г., online: http://www.mk.ru/politics/world/article/2014/03/13/998073-arestovan-glavnyiy-sponsor-evromaydana.html;

[134] Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8

[135] Вж. „Левочкин попал в рейтинг украинских богачей – „Фокус“ насчитал в Украине 13 миллиардеров“, LB.ua – избранное для всех, economics.lb.ua, Киев, 18 апреля 2014, online: http://economics.lb.ua/business/2014/04/18/263689_levochkin_popal_reyting_ukrainskih.html

[136] Лана Самохвалова – „Соболев: Бондаренко выдумала про Париж, чтобы отмыть Анну Герман“,  УНИАН, unian.net, Киев, 1.08.2011 г., online: http://www.unian.net/politics/525551-sobolev-bondarenko-vyidumala-pro-parij-chtobyi-otmyit-annu-german.html

[137] Губейки своята вяра, подбираки своите изповеди, англ. Стихове от текста на едноименната песен на американската група R.E.M. от течението, наречено „алтернативен рок“. (Вж. “Losing My Religion” by R.E.M., LP “Out of Time”, Warner Bros., Burbank, CA, 1991 г.)

[138] 004 – Video – Lenin and Stalin Put Crimea in Pawn to the US Elite в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, вторник, 5 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=eIucY7uCBvM

[139] Служба безпеки України – Службата за сигурност на Украйна.

[140] Михаил Верный – „Арестован главный спонсор Евромайдана“, mk.ru, вече цит. съч.

[141] Вж. “Russia”, Countries and regions, European Commission, ec.europa.eu, 2015 г., online: http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/countries/russia/

[142] “U.S.-Russian trade relationship? There really isn’t one”, “Fortune”, fortune.com, New York, NY, March 18, 2014 г., online: http://fortune.com/2014/03/18/u-s-russian-trade-relationship-there-really-isnt-one/

[143] Вж. напр. “Saudi Arabia says King missing summit not snub to US” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 11 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/11598414/Saudi-Arabia-says-King-missing-summit-not-snub-to-US.html

[144] “US Gulf allies fail to attend Camp David summit” by Peter Foster, Washington and David Blairr, online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11604083/US-Gulf-allies-fail-to-attend-Camp-David-summit.html

[145] Пак там.

[146] Вж. Count Cherep-Spiridovich – “The Secret World Government or the Hidden Hand”,  The Unrevealed in History, 100 Historical “Mysteries” Explained, The Anti-Bolshevist Publishing Association, New York City, 1926 г. Книгата е в архива на автора.

[147] Вж. напр. “Kerry set to meet Putin in first visit to Russia since start of Ukraine crisis: US secretary of state also meeting Russian foreign minister Sergei Lavrov in Sochi” by Shaun Walker in Moscow, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday 12 May 2015 г., online: http://www.theguardian.com/us-news/2015/may/11/john-kerry-meet-russian-foreign-minister-talks–ukraine-syria-yemen

[148] “Losing My Religion” by R.E.M., вече цит. съч.

[149] Pew Research Center – Изследователски център “Pew” – неправителствена организация със седалище във Вашингтон, основана и управлявана от евреи, за която вече съм писал.

[150] “Losing my religion” by Amy Tennery, Reuters, reuters.com, New York, NY, May 12, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/reuters-fyi/2015/05/12/losing-my-religion/

[151] Оти ги ручахме жабетата, англ.

[152] Пак там.

[153] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32, 106. Книгата е в архива на автора.

[154] “Bill Clinton ‘was addicted to sex because mum abused him as a child’” by Christopher Bucktin, “The Mirror”, mirror.co.uk, London, 24 July 2014 г., online: http://www.mirror.co.uk/news/world-news/bill-clinton-was-addicted-sex-3909380

[155] Перверзията е човешката жажда за самоизтезание, англ. Мисъл на английския писател Едгар Алън По. (Вж. напр. “Let’s Not Try to Rescue Stormy Edgar Allan Poe” by Philip Weiss, “The Observer”, observer.com, London, 26 April 1999 г., online: http://observer.com/1999/04/lets-not-try-to-rescue-stormy-edgar-allan-poe/)

[156] “Bill Clinton tells David Letterman he is ready to move back into White House… if he is asked” by video source CBS / Late Show with David Letterman, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 13 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11601400/Bill-Clinton-says-he-is-ready-to-move-back-into-White-House…-if-he-is-asked.html

[157] Пак там.

[158] Вж. „Барак Обама сделает операцию по смене пола“, Ronkino, ItonTV1, May 10, 2015 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=0EKFHnHuIps

[159] Вж. „Свето Евангелие от Матей“, гл. 14, ст. 17.

[160] Вж. “Pope Francis throws concert for the homeless: The Vatican will reserve front-row seats for the homeless at a charity concert on Thursday” by Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 13 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/11603345/Pope-Francis-throws-concert-for-the-homeless.html

[161] Христо Ботйов – „Борба“.

[162] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982-1986), вече цит. съч., стр. 64.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...