Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

МАЗОХИЗЪМ: ЖИВОТЪТ СРЕД ПРОПАГАНДАТА НА „ДЕМОКРАЦИЯТА“ Е КАТО СОПАТА НА ТОТАЛИТАРИЗМА, НО ДОПАДА НА МНОЗИНА – Част 3


 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Пак ще ни дишат праха – си казах, когато узнах, че принц Уилям можело да станеастронавт.[1]

 

Така наричат американските космонавти. За да се различават от съветските. (В САЩ наричат космосаspace” – „пространство“. Дали от тук идва това „астронавт“?) Нищо че космонавти и астронавти си бачкат безпроблемно заедно воткрития космос“, както наричат въртенето на изкуствени спътници в околоземна орбита.

 

Това е така още от март 1975 година, когато американският спейс-кораб Аполо“ и съветският космически корабСоюзсе скачиха в spaceкосмоса.

 

През същата 1975 година по радиото и телевизията приказваха, и във вестниците отпечатваха, че Пол Пот и компания продължавали културната революция на председателя Мао.

 

Още няколко милиона бяха хвърлени в концлагери, наричани „трудово-възпитателни общежития“. Този евфемизъм е добре известен на поколенията преди и малко след мен.

 

Днес се намират все повече „светлиумове от редиците на „умните и красивите“, които отричат същото да е ставало и по нашите земи. А го имаше. Помня го. То започнало, когато по британско предложение и с американска благосклонност Сталиновите войски гудиха туземните червени кхмери начело на властта. И онази с косата се развихри да прибира богат урожай, както наричаха реколтата на новобългарски

 

 

 

 

Симеон бе пръв!

 

 

 

Преди тази знаменателна 1975 година председателят Мао вече си бе стиснал ръцете с – хронологично: Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър, Ричърд Никсън и преди всичко с лондонските Ротшилдови. И ето ви сега – ново двайсетпринц Уилям в космоса! Или по-точно – в спейса.

 

Английски карикатурист, явно неудържим зевзек, даже изобрази как марсианец развива руло с червен килим от стълбата на въображаемия space-ship или космический корабль, по хипотетичния път на бъкингамското чедо. Как ще се нарича уредът, който ще закара втория по ред претендент за британската корона, зависи от това коя страна ще обявят за победителка в несъстоялата се война. Дали Евразия ще надделее над Океания. Или Изтазия ще победи всички…

 

Вълнуващ е въпросът: Дали, ако принцът наистина полети в спейса или космоса, това необятно пространство ще стане монархия? У нас подобен на този опит претърпя пълен провал. Царо се върна, както рекъл шопът. Ама не станахме царство, а си останахме същата народна република Номенклатурия.

 

Да можеше да ни зърне, едноокият комунистически поет-символист би възкликнал:

 

Симеон бе пръв!

 

Както нашите жени се къпят по-често от британските, напук на българомразеца Уинстън Чърчил – пораженец, така и в това ги изпреварихме. Понеже Симо и Уилям са парче родниниСакс Кобург и Готабъкингамско-уиндзърските мераци за превръщането на спейс-космоса в британска империя са обречени. Да го знаят и да не се заблуждават.

 

Това, което не разбрахме през онази пролет на 1975 година беше, защо страни като България, Полша и други колонии на съветския (конц)лагер издадоха пощенски марки за скачването на Аполо“ и Союз“? А тези от другата страна, на Запад, с изключение на САЩне. Или въпросът ми е глупав?…

 

И така, какво би станало, ако принц Уилям излети в космоса?

 

Един властващ астронавт наистина би представлявал нещо. Крал Уилям в орбита около земята би символизирал вълнуващото осъвременяване на традиционните монархически воаяжи.

 

Той би могъл да се върти около земното кълбо и да маха от люка, вместо да се перчи на площада в някой изоставен бивш търговски център.

 

Изведнъж маршрутът на кралското пътешествие се разраства и обхваща целия свят. А по някое време може да бъде заснето, как в космоса младо момиче се скача с кралската капсула и поднася букет. Специални дизайнерски скафандри, каквито са били носени от кралица Кейт, биха били последен и зашеметяващ моден писък!

 

Мога да разбера, че биха възникнали известни проблеми с протокола. Но е възможно колеги астронавти да бъдат обучени на бърза ръка да се покланят и да правят реверанси в условията на безтегловност.

 

Крайната цел, разбира се, би била мисия за посещение на лоялните на краля обекти на Марс, червено-бяло-синята планета.

 

Докато Негово величество напуска кралската капсула и слиза надолу по стълбите, застлани с килим, най-старшият марсианец вече ще е в подножието им, за да го приветства с традиционния кралски поздрав: „Дошли сте от толкова далече?“[2].“[3]

 

Червено-бяло-синята планета“?

 

Парагвай? Изключено. Холандия? Едва ли? Словения, Словакия, Хърватия?… Няма как да стигнат до там.

 

Франция? Възможно. Русия? Ами това е верният отговор! Бинго! Джакпот!

 

Не ми остава нищо друго, освен да добавя: Космонавти няма да бъдат допускани. Поне, докато не бъде обявена поредната промяна на ситуацията. А миналотопренаписано в съответствие с настоящата обстановка по света.

 

Утре нещата може да станат различни. Но сега-засега нацистите са лоши. А Путин, Владимир Владимирович, макар и комунист, е националист. Иначе казано – национал-комунист. От есента на 2013 година, когато Министерството на мира обяви война на Евразия, всичко е променено. В момента „Океания е във война с Евразия: следователно Океания винаги е била във война с Евразия. Врагът за момента винаги олицетворяваше абсолютното зло и оттук следваше, че всяко споразумение с него в миналото или в бъдещето е невъзможно.[4]

 

Долу Путин!

 

Ако Партията реши, че той пак е наш съмишленик и приятел, както преди, и предприеме съответното връщане на историческите факти, ще бъде друга работа.

 

Тези дни нацистите са лоши! Както винаги, с някои изключения. Ето че и тук ни дишат праха. Защо? Вижте и чуйте.

 

 

 

 

 

Нямате представа, кой е Хялмар Шахт? Не сте и длъжни. Обаче ей сега ще узнаете.

 

 

 

Онази шепа, които надигнаха гласове срещу тези нередности,

бяха уволнени от въоръжените сили като „комунисти“[5]

 

 

 

С баща германец и майка датска графиня с еврейска кръв, той израства в САЩ. Учи какво ли не, но не и икономика, а още по-малко – финанси и кредитно дело. Завършва философия. Когато се връща в Германия, вече е член на масонска ложа. Сам разкрива:

 

Признах, че франкмасонството – по общо мнение, не в Германия, но в други странипонякога бива използвано с политически цели. И разбрах причините за неприязънта към масонството в определени кръгове. Независимо от това, веднъж завинаги трябва да подчертая, че условията в Германия са различни. Франкмасоните от старите пруски ложи подкрепяха идеята за запазването на държавата чрез монархията.

 

От Солун нашият път водеше към Константинопол, където срещнахме повечето от лидерите на Младите турци.[6]

 

Всички ръководители на младотурците били евреи и масони, или и двете.

 

От края на трийсетте години, по заповед откъдето трябва, а може би и в резултат от зова на своята еврейска кръв, Хялмар Шахт започва да се противопоставя на нацисткия режим. Което не му спестява изправянето като обвиняем пред Интернационалния нюрнбергски военен трибуналв главния процес. Той е един от оправданите. Все пак е „Тяхно момче“…

 

По време на делото, с цел извиване на ръце, двете деца на д-р Шахт били отнети от майка им, а техният баща бил своевременно известен за стореното. Но окото му не трепнало! Явно познавал сценария

 

Нюрнбергските процеси успешно погребаха истината за отношенията в Братството“ – отбелязва британският изследовател Чарлз Хайъм. – „Шахт, който беше по-посветен от другите германски лидери във финансовите връзки, изпълни превъзходен спектакъл. Шегуваше се, издевателстваше, обуздаваше своя главен прокурор, предшественика на Бидъл  – Робърт Х. Джаксън. Обвинен в подготовка на войната, той само искал да обслужва неутралната политика на съдружниците в Братството и естествено, бе освободен. Ако беше решил, можеше да разбули подробности от конспирацията. Но само веднъж по време на неговите кръстосани разпити, когато призна трудностите в превозването на австрийското злато до Берлин, показа някаква осведоменост по тази материя. През онези дни той нито веднъж не бе попитан за Банката за международни разплащания Даже в мемоарите му няма и знак за онова, което знаеше.[7]

 

Търсите истината? Току-що я осветих.

 

Другото? То е част от онова, което ежеминутно ни заливапропаганда. Тя е залегнала в основата на масовата култура. Тази на „сборния идиот“, пред когото всичко, що е изреченопо телевизора или по радиото“, записано е в официалната Библия или Коран, е вярно. Смятате го за полезен? Грешите, мамите се.

 

Популярната култура е място, където милостта бива наричана съчувствие; казват на ласкателството любов; пропагандата е обявена за познание; напрежението – за мир; клюката е наричана новина; а коригирането на гласа при запис с програмата auto-tune минава за пеене.[8]

 

Но култура означава и цивилизация

 

Нашият „герой“ Симеон е специално „цивилизован“. Даже не е известно, дали е завършил средно образование. Висше със сигурност не е. Негови приближени са ми разказвали, че в дома на майка му ходели частни учители. Което ме подсеща за неповторимия Александър Пушкин, в чиито вени течала както българска, така и африканска кръв:

 

Судьба Евгения хранила: Сперва Madame за ним ходила, потом Monsieur ее сменил. Ребенок был резов, но мил. Monsieur l’Abbé, француз убогий, чтоб не измучилось дитя, учил его всему шутя. Не докучал моралью строгой, слегка за шалости бранил и в Летний сад гулять водил.

 

Когда же юности мятежной пришла Евгению пора, пора надежд и грусти нежной, Monsieur прогнали со двора. Вот мой Онегин на свободе; острижен по последней моде, как dandy[9] лондонский одети наконец увидел свет. Он по-французски совершенно мог изъясняться и писал; легко мазурку танцевал. И кланялся непринужденно; чего ж вам больше? Свет решил, что он умен и очень мил.[10]

 

Дали светът реши, че нашето конте е умно и мило“, не е съвсем известно. Преди да изпръхти за първи път тук през 1996 г., извън няколкото специализирани монархическо-носталгични издания на Запад, май никой не беше залагал на тозикон“. В замяна, след като се беше насладил достатъчно на „изключителните делови и политически уменияна комунистическата номенклатура, които от тоталитарния режим доведоха до тоталния обществено-икономически и държавен срив, т. нар. наш народ го прие като нещо изключително“.

 

Сякаш Пушкин е писал тъкмо за него:

 

Цял dandy в лондонски костюм сред светския суетен шум. Той можеше тъй благородно на френски да се обясни, изящно да се поклони и да танцува превъзходно.

 

Повярвайте, не виня никого за първоначалната заблуда. Не, понеже лично съм я изживял между 1967 и 1992 година. Просто не ми се иска да се изтъпаня и да река:

 

Най-малко два милиона души сгрешиха, а аз съм винаги прав. Няма да е вярно, нито редно. Когато упреквам, не обобщавам: „всички нашенци“. Пояснявам, че има изключения. Някои от тях посещават тази медия. Което, освен че е радостно, представлява най-силният импулс, вдъхващ ми сили да продължавам и на тази възраст.

 

Друг въпрос е, защо вече четвърт век не два, а почти пет милиона нашенци се препъват все в едно и също препятствие? Казано с езика на стария виц, постояннонастъпват мотиката“. Повтарят едни и същи грешки.

 

Но има още една причина. Никак не ми се ще да заприличам на другарката Нина Хрушчова. Не за първи път ще я одумам, ако мога така да се изразя. Но тя е непоправима мръсница в духовен, в нравствен, а не в буквален и в пряк морален смисъл. Нейният интимен живот, ако изобщо има такъв, съвсем не ме интересува. Не е виновна, че изглежда така.

 

Обаче товарищ Нина, „забравилакой е нейният прадядо, заела поза на християнска наставница,[11] за пореден път е размахала пръст към изтерзаното руско население:

 

… В Русия има стара поговорка, която гласи, че царят е винаги прав

 

 

Руснаците продължават да харесват путинизмахибрид от централна власт, КГБизъм, контролирана от държавата пазарна икономика, с такива свободи, като подбирани протести или публикуване на няколко независими вестника.[12]

 

Как да забравим, че по време на Голодомора в Украйна в началото на трийсетте дядото Никита Сергеевич Хрушчов имал седмична норма за убийства. Всеки седем дни трябвало да изтрие от лицето на земята по 7-8000 невинни селяни. Той преизпълнил луциферския план, спуснат му от Лазар Мойсеевич Каганович, който изобщо „не бил хазар и не изповядвал юдаизма“, нали? Хрушчов поискал увеличение на нормата до 17 000 убити седмично![13]

 

Но има още нещо. Защо високоплатената държанка на две-три американски шпионски агенции, която има зад гърба си най-висше болшевишко потекло, не се вгледа в Барак Хюсеинович. И в неговия режим, който изглежда далеч по-тоталитарен от Путиновия. Най-малкото, по улиците на днешна Съветска Русия избиват по-малко хора, отколкото в Съветските американски щати.

 

Освен това, като изключим нейната намеса в Украйна и Сирия, Москва не носи чак такава вина за милиони избити невинни хора, колкото Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Канбера… Нито за огромния брой бежанци, за чиято катастрофа, а не трагедия, очите на света са здраво стиснати.

 

Пък и е справедливо вината за станалото в бившата Малорусия, още по-старата средновековна българска държава Шамбат – нашата нявгашна Покрайнина, в днешна Украйна, да бъде поделена между Путин и западните лидери. Най-вече – от Барак Обама.

 

Освен това, САЩ отдавна не са онази цветуща странаШамбал, която беше магнит за бедните и онеправданите. Впрочем – както и за престъпниците, успели да се измъкнат от ръцете на закона. Какво произвеждат там? Японски автомобили? (Вижте илюстрацията.)

 

Ако няма войни и военна продукция, без да съсипват природата чрез избиването на шистов петрол и газ, и да отстояват долара като световна резервна валута, Съюзът на съветските социалистически американски републики ще бъде развалина.

 

Днес в т. нар. световни медии можете да прочетете жалейките на американците по шейсетте и осемдесетте. Както и бляновете им за пенсиониране на 60-годишна възраст, както е в Русия и Франция. Няма кой да им обясни, че първата винаги е обричала възрастните на мизерия. И не само тях. А втората я следва в тръс.

 

Разбирате ли, защо не желая да влизам в чепиците на тезивечно прави, когато съгрешат дори“? Също така няма как да мълча пред явните престъпления, несправедливости, измами, изопачения на истината и масата натворени глупости. Затова продължавам:

 

От друга страна, роденият в Двореца на пъпа на София като конституционен княз и престолонаследник българо-германо-италианско-еврейски испанец Симеон поддържа изключително близки отношения с редица високопоставени комунисти и сътрудници на Държавна сигурност. Като започнете с Георги Пирински, одиозния генерал Любен Гоцев, Ирина Бокова, Сергей Станишев и Атанас Тилев, минете през Ахмед Доган, Илия Павлов, Стефан Савов, Иван Куртев и Надежда Михайлова, и стигнете до екипа от комунисти, деца на болшевики и активни борци, и ченгета, с който формира правителство: Лидия Шулева, Николай Василев, Костадин Паскалев, Георги Петканов и Димитър Калчев са били членове на БКП. Те, както и почти всички останали – като например децата на номенклатурата като Милен Велчев и Соломон Паси, са зависими от ония служби.

 

Не бива да пропускаме, че фамозният Делян Пеевски също е рожба на бай ви Симо. Кариерата му се дължи на близостта между неговата „фина“ майка Ирена Кръстева и личната говорителка на КобургаГаля Дичева, дъщеря на активен борец и бивша секретарка на ИванБатетоЖивков с моминско име Славков. Тя стартира с председателството на младежкото НДСВБащата на другарката Кръстева – полковник Ангел Кръстев, е бил заместник-началник на Държавна сигурност във Враца. Назначили го „след опита за преврат на Горуня, което говори за голямо довериеот страна на диктатора Тодор Живков.

 

И всъщност в онези години е отговарял и за ДС делата във Видинско, Михайловградско и Плевенско, понеже Враца е била определена за регионален център. Още по-любопитно е чий е началникът на заместника – полк. Ангел Кръстев. Също полковник – Мургин! Съвпадението във фамилиите на полк. Мургин и г-жа Мургина изобщо не е случайно. Затова дъщерята Кръстева, макар и при отстранената, но защищавана от финансовия министър Мургина, си получи далаверката. Не трябва да се учудваме, че част от проверките на НАПА не засегнаха голяма част от олигарсите у нас. Не бива да ни учудва и това, че г-жа Мургина 4 месеца мота парламента и преди да благоволи да даде отговор за имотите на Ахмед Доган. Самият Доган е продукт на ДС! Ние наистина знаем много малко за онова, което става зад кулисите.[14]

 

Иначе, БКП и ДСне ръководяттози опит за държава, собственост на алчно червената фашистка мафия

 

Тъй че, британците да имат да взиматпак ни дишат праха.

 

Нашите нацисти са добри, както и нашите комунисти. Всички останали нацисти и комунисти са лоши.

 

Симеон бе пръв!

 

Б.Б. призна, че е взимала уроци от двама славни учителиТодор Правешки и Симеон Мадридски. Учудвате ли се, че след подобно обучение сме на това дередже?

 

Защо не викате: Ура!

 

 

 

 

Политическият език… е проектиран да направи лъжата да звучи правдиво,

а убийството – почтено[15]

 

 

 

Как да реагират нормалните хора на подобни предизвикателства? До вчера комунистическите режими на Запад другаруваха с СССР, Русия и Северна Корея. Днес отново ги проклинат като врагове“. Може би, понеже никой не обича началниците си? А е ясно: Далеч по-често Москва командва Вашингтон.

 

След 238 години псевдо република, даже абсолютният монархизъм, включващ тоталната неприкосновеност на владетелите, се завръща в САЩ. Съвсем наскоро телевизионна станция, предаваща на испански език, уволни един от своите най-популярни водещи. Тъй като си позволил да направи сравнение междукралицата“ – т. нар. първа дама Мишел Обама, и героиня от филмаПланетата на маймуните“.[16]

 

Когато главната американка бива засегната и то словом, става страшно. Щом чернокожи протестират, репресивната държавна машина се задейства. Полицията разстрелва невъоръжени чернокожи, както стана тези дни в Атланта,[17] преди две седмици в Медисън, столица на Уискънсин,[18] миналото лято във Фъргюсън, преди това в Сейнт Луис, Лос Анджелис и т.н. А съдебната система подминава униформените убийци.

 

Ще речете, че Мишел Обама не е съвсем бяла. Да, но заема номенклатурен пост, който й осигурява правото да бъде по-равна, както би казал Джордж Оруел.

 

При демократично управление, ако другарката Мишел се е почувствала засегната, би следвало да потърси справедливост в съда. Ама явно е дошло времето, когато комунистическият режим във Вашингтон вече не може да се сдържа. Миналата година скоропостижно си замина от този свят друга видна телевизионерка. Легендарната американска светска хроникьорка Джоан Ривърс, нека я наречем клюкарка, беше заявила, че президентът е хомосексуалист, а съпругата мухермафродит. И отнесе доказателствата в отвъдното[19]

 

Прав ли се оказа върховният духовен водач на Иран аятолах Хаменей, когато „обвиниотстъпническаАмерика вхитрини и измами“, докато часовникът отмерваше времето до окончателното споразумение относно ядрените амбиции на Техеран.

 

Аятолах Али Хаменей отговори саркастично на отвореното писмо от 47 републикански сенатори, предупреждаващо, че президентът на САЩ трябва да отмени всякакви ядрени договорки с Иран

 

„Разбира се, че съм разтревожен, защото другата страна е известна с неинтелигентност, непрозрачност, невъзприемчивост, лъжливост и отстъпление от дадената дума“ – заяви аятолах Хаменей в реч пред Съвета на експертите – най-висшата иранска институция. – „Всеки път, когато достигнем до фаза, в която краят на преговорите се вижда, тонът на другата страна, точно на американците, става по-рязък, по-груб и по-твърд. Такава е природата на техните хитрини и измами.“

 

Аятолах Хаменей заяви, че писмото на сенаторите показаразпада на политическата етикавъв Вашингтон.[20]

 

Да не би да е за първи път? По подобен начин измамиха и нас. Подведоха ни с някакви химери задемокрация“, а се оказаха съдружници и даже приятели на комунистическите ни палачи. Някои – особено, по-възрастните, опиталии меда, и жилотона лъжите Им, бяха наясно.

 

Днес все повече хора по света прозират, как биват манипулирани, а съзнанието им промивано. И затова, а не само за пари, са готови да се бият на живот и смърт срещу западния псевдо либерализъм и фалшива демократичност. Отдавна преживях своите огорчения и разочарования. Което ме избави от всякакъв догматизъм. Направи ме по-силен и усърден в диренето на истината.

 

Западът кого не заблуди и изигра? Кой го ръководи? Не са ли тъкмо онези, за които в английския език съществува думата Jew. Но нейното истинско значение изчезна от речниците[21] Напоследък забелязвам нейнотосрамежливозавръщане в някои тукашни неофициални речници във вид на следните синоними като съществително: “Jew лихвар, скъперник, кожодер.[22] Няма да я намерите в хартиените и електронните издания във Великобритания или САЩ.

 

Сега, когато внушавайки страх, западните медии, все повече приличащи на нявгашните Правда“ и „Работническо дело“, се мъчат да иронизират своите източни ръководители, нещата придобиват вид на истинска гротеска. А заглавия от типа „Русия и Северна Корея обявиха 2015-а за година на приятелство“,[23] вече нито стряскат, нито убеждават. Естествено, имам предвид разумната читателска аудитория.

 

Хората не са забравили, че корейският диктатор Ким Чен Ун е завършил висше образование не в Москва, а в ШвейцарияМеката на финансовия интернационал. Тогава, може би, той е бил добър бъдещ тиранин? Освен това американски и други западни представители посещават Пхенян далеч по-често от руснаците.

 

Както пише политическият затворник на комунизма Георги Константинов, анархист с доволно продължителен имигрантски стаж в столицата на разврата“:

 

Петък, 30 януари 1976 г.

 

Вече не ми прави впечатление журналистическото миротворчество и създаването на авторитети и гиганти от нищожества. Школуваните журналисти от Le Mondе”, “Le Figaro и други „меродавнивестници („институции“) едва ли го правят от невежество. Да вземем случая с Ким Ир Сен [дядото на Ким Чен Ун]. Поместват статии, в които рисуват един „загадъчно мистичен образна севернокорейския дебелак и людоед – „човекът, който не старее (по официалните портрети) и от 30 години ръководи своята страна с желязна ръка“.

 

Срещу заплащане, по цени на рекламите, той публикува възванията си в жълтите вестници (в смисъла на жълтите билети, с които властите в Третата френска република снабдявали проститутките). А колко плаща на журналистите за „агиографиите[24] им, е тайна.

 

Бекяра, който го бил видял при гостуването му в България миналата година, каза за него: „Един тупан!“…

 

Питаме се, защо някои работници и интелектуалци на Запад вярват в Изтока“, а на ИзтоквЗапада“? Защото една друга особеност на човека е, че той се поддава лесно на желанията си и търси правдоподобни измами. Веднъж като ги е приел, трябва да минат десетилетия, за да се освободи от тях[25]

 

Когато притежавате основните, най-влиятелните посредници, заели позиции между истината и измаматамедиите, сте в състояние с лекота да манипулирате съзнанието не на един или двама, а на стотици милиони и дори на милиарди хора. Тогава такива като мен могат да бъдат оставени на воля да се напъват, за да показват действителните събития и то в тяхната цялост. Чак докато жилите им се пръснат. Единственият ефект от това ще бъдат неколцина прогледнали и много печал за самите тях.

 

Мен няма как да излъжат. Но останалите? Даже хора, които са близо до събитията и се смятат за непредубедени, за обективни. Сами се мамятпостоянно, безспирноИ винаги е било така. Но по-рано, преди Партията да промени миналото, не сме го знаели.

 

Четвъртък, 27 май 1976 г.

 

… Спирам пред вестникарската будка и разглеждам изложените вестници и списания, особено последните. Сравнявайки средствата за масово оглупяване тук [в Париж] и в България, не намирам кой знае колко големи разлики. Само методите и материалите на журналистическата порнография са различни. Иначе целите са еднакви. Вместо еднообразните отчети за крупните успехи на капиталистическото съревнование“, тукашните заглавия на първа страница са плуралистични“: „Моят труден развод“ – Силви Вартан, „Момичето, което се ожени за своя баща!“

 

Трябва да се анализира влиянието на тозиплурализъм на свободната и независима пресавърху съзнанието, разбиранията и поведението на масовия човек! Да се изследват с помощта на експерименталната наука неговите реакции и стремежи. Линиите, по които се движат „сборният работник“, „сборният чиновник“, „сборният интелигент“, „сборният бакалин“ и т.н.[26]

 

Без никакви усилия мога да предвидя реакцията насборния читател“ – този сборен лумпен, който си въобразява, че има човешки права. А сред тях е и някакво „право на мнениепо всички въпросиот товакак се сади пиперо“, през футбола, медицината и политиката, та чак докосмоса и до това, що е Бог и има ли той почва сред нас! Смята, че основание за това му дававсеобщото избирателно право“, въвеждано постепенно под измамния масонски лозунг: “Liberté, égalité, fraternité”. Но не притежава умствен потенциал, за да схване, че така все повече го лишават от индивидуалност и го превръщат в Goyimдобиче от стадото.

 

Своеобразният „Еверестна това сборно, масово безумие, е меракътвсеобщото избирателно правода бъде превърнато в задължително гласуване! Тогава съвсем ще я втасаме. Пак „с основание“. Понеже „либертето, егалитето и фратернитетоприравняват хамалина от Сточна гара с професора от АОНСУ – днес Нов български университет.

 

 

 

Нито една политическа система не е в състояние да ни избави

от болката на живота, от нашия страх от смъртта[27]

 

 

 

Като се замисля, съвсем справедливо. Истинските професори бяха изклани или уволнениизпратени в трета глуха, както обичаха да се изразяват комунистите на техния специфичен език. Ако перифразираме Бунич:

 

Малцина днес си дават сметка, че „създаденатапрез септември 1944 година от Съюзниците тукашна Социалистическа държава на работниците и селяните всъщност представляваше протекторат на Интернационала. Съветите бяха благодарни на Димитров и местните му съратници за разпадането на България, както и за последвалото разрушаване на нейната икономика и общество. Затова осигуряваха на новородения режим военна и материална помощ.

 

Невидимият Обединен генерален щаб на комунистическия Интернационал отпускаше милиони субсидии за заговора на комунистите срещу наивната българска демокрация. Но подпомагането не се изчерпваше с това. Отряди съветскиспециалистиосигуряваха отбраната и сигурността на ЦК на БКП. Учеха своите комунистически подлоги как да се разправят свраговете на народа“ – несъгласните с режима.

 

Пак съветски политически гаулайтери ръководеха унищожението на българското село, на народната свяст, на българиначовека. Западът благосклонно наблюдаваше. Обаче също така следеше, дали програмата, спусната от щаба на световна революция, се изпълнява достатъчно точно, с всички предвидени старозаветни зверства и жестокости.

 

За благодарност към своите благодетели комунистите приеха позорното пълно подчинение на Кремъл, като оставиха цялата страна под съветска окупация. А в замяна получиха правото да безчинстват безнаказано върху територията, контролирана от тяхната банда.

 

Новата власт безспорно беше по-добре организирана и въоръжена банда и в никакъв случай не желаеше да губи безценно време за различни юридически обосновки на действията си. Но все пак беше необходима някаква идеологическа аргументация и тя се роди в безумно-гениалната болна глава на вожда, но с безкрайната си утопичност ужаси дори най-близките му съучастници. Всички разграбени от царската власт и експлоататорите народни богатства се изземват от комунистите с единствената цел – след това да се разпределят поравно между трудещите се, които от този момент са освободени от всички видове експлоатация.

 

Боже мой, нима е възможно да се вярва в подобно нещо?“ – страхливо възкликнал един наивник от тях.

 

Ще повярват кучите му синове“ – успокоявал го друг по-нахакан.

 

Разбойниците нямаха представа колко време им е отпуснато да плячкосват. С годините Съветите и техните съюзници от Запада постепенно започнаха да осъзнават какъв отбор юнаци са издигнали на власт в София. Даже част от тукашните комунисти с ужас наблюдаваха що за методи прилагат техните ръководители срещу попадналото под робството им население. Не успели да се нарадват на обещаното, но не стигналото ги щастие, взеха да се замислят, дали не трябва да сменят този чудовищен режим с нещо по-благоприлично.

 

В един миг Западът започна да мисли в синхрон сразличнитекомунисти. Онези, които искаха по-малко кръв по ръцете и мутрите си. И реши да извърши промени.

 

По принцип това беше много лесно: за да окупират София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, невидимите войски на Интернационала се нуждаеха от един партиен пленум, проведен в рамките на денонощие или максимум на 48 часа. Но на Запада дори и насън не му се мяркаше толкова прекрасно видение. Той започна преговори с представителите на комунистите, които в своите блянове за богатство и власт съзираха някакъв социализъм с човешко лице. Сетне – с различни политически формации от доболшевишка България, с оцелелите членове от царското семейство, с част от генералитетаПредлагаха им помощта си за свалянето на Живков и приближените му. Само че поставяха едно-единствено условие: да потвърдят клаузите от тайно сключения по-рано договор.

 

Някои от номенклатурата посрещаха подобно условие с неприязън. Новите им западни господари не отстъпваха нито крачка. Алчността погубваше едни, а други си патеха поради своето колебание! Само Луканов знаеше, че Съветите и западняците въртят зад гърба му интриги и се нервираше. Всеки ден трепереше от вероятността Техните щикове да го изхвърлят от българския трон също толкова бързо, колкото и го издигнаха.

 

Обстановката не позволяваше да се губи време и тук трябва да се отдаде дължимото на Луканов, на неговите железни нерви. Тъй като той не позволи на умиращите от страх и изпаднали в паника свои съучастници да се разбягат. Назначи ги за милионери.

 

Но преди това ги накара да подпишат нов клетвен лист. Според него, когато се наложеше, Партията можеше да си поиска обратно награбеното. Те кандисаха и положиха подписите си. Някои, предимно по-млади, излезли от спорта и милиционерските школи, с по-буйна кръв, се опитаха да нарушат клетвата. Стигна ги юмрукът на Партията. Той никога не беше премазван от пресата на новата революция. Гоцев и неговият генералитет бяха по местата си. Пред тях генерал Любен Банкянско-Монтерейски произнесе словата на новия комунистически завет:

 

Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдията

 

Дайте си ясна оценка. На 15 януари [1990 г.]… ние вече не сме управляваща партия, запомнете го това!

 

По-късно, в искрено признание, един от назначените милионери с възторг си спомняше:

 

Кой, ако не Луканов, първо ограби народа до шушка? Натрупа огромен външен дълг! След това обра живковистите. Фрасна ги по главите и винаги държеше в ръце цепеницата. Но май не успя да им отнеме всичко. Дори с нас водеше разговори едва след като всичко е решил сам. А ние мълчахме и се подчинявахме. И напук на теориите и програмите, всичко се подреждаше великолепно!

 

Някои от новобогаташите изчезнаха зад Океана или на Запад. Други подреждаха куфарите си. В джобовете им вече лежаха не фалшиви, а истински паспорти, и дрънкаха скътаните милиони долари. На целия този фон Луканов остана напълно спокоен и предсказа:

 

Положението е от гадно по-гадно. Но на нас винаги ни е вървяло и пак ще ни върви! Ако не слушате, ще раздам всекиму заслуженото.

 

Не стана, не послушаха. Ликвидираха го.

 

Онзи, с когото беше споделил всичко, замълча. Юмрукът на Партията раздаваше омерта. Помогнаха и на неговия наследник по-бързо да поеме по преждевременния път към отвъдното. Като осиновиха децата му. Сега и те са милионери

 

Сега Лукановата вдовица се чуди как да преодолее страха и да изрече поне някоя истина.

 

 

 

 

 

По време на еуфорията след вътрешно партийния преврат на 10 ноември 1989 г., когато се разкри, че в държавния трезор са останали само няколко стотици милиона долара, някакви дръзки момчета от парламентарна комисия запрашиха на Запад да издирят златото на партията. Там ги посрещнаха студено:

 

Носите ли решение на съда, от което да става ясно, че БКП е престъпна организация и си е спечелила златото по престъпен начин? Нямате? Тогава довиждане. Ние справки не даваме. Свиквайте с демокрацията, момчета. Сега не ви е 1944 година!

 

Партията ги беше изпреварила. Беше проводила „Пъпеши“ и всякакъв друг „бостан“, които да предупредят, когото трябва. Така златото на партията остана в сигурни ръце.

 

 

 

Човешкото състояние направлява това на обществото, а не обратното[28]

 

 

 

Ако искате да знаете истината, фактически никой не го потърси. И да беше го намерил, нямаше да бъде от полза. Защо ли? Ами защото световната революция, за която бяха мечтали Маркс и Ленин, но най-вече техните наставници от семейство Ротшилд, вече е факт.

 

Съветските евреи от КПСС и КГБ са в Лондон, Ню Йорк, Париж, Женева… От завист се пердашат помежду си. Имат собствени футболни клубове и цели яхтени флотилии. Пазаруват къщи и апартаменти, както соц-человекзеленчуци – в несметни количества. Знаят ли, кога отново ще им се удаде случай?…

 

Децата, зетьовете, снахите и внуците на туземната ни алчно червена фашистка номенклатура също са там. Доста от ченгетататоже. Слуховете носят, че във Флорида имало цели български селища. В Монако и Швейцарияквартали. Какво ли не се говори?…

 

Докато дръзките момчета ровичкаха из Европа, от България натам „излетяхаоще няколко тона злато. Дръзките омекнаха. Обзаведоха ги с подходящи, добре платени длъжности, с апартаменти, автомобили, вилиПостоянно ги канят в чужбина. Изнасят лекции, за които получават тлъсти хонорари

 

Вече няма съветски танкове, а банки. Доларът се колебае, но засега е все така всесилен. Всички средства са безсилни срещу неговата окупация, в това число и еврото. Няма как да го смачкате с танкове или да го тероризирате с партизански отряди. Пък и мераклии за шумкари комай няма. Сякаш замръзнаха в онези недодялани паметници от епохата на социалистическия реализъм

 

Народът, отучил се да мисли и да работи, беше превърнат в стадо. И обича пастирите си. Ала вече не е нужен и на тях.

 

Стадото не желае свобода. Оглавникът му допада. Харесва своите поробители и им вярва. Затова не спира да се заяжда с онези, които изнасят истината:

 

До кога с тази Държавна сигурност? Аман! Пак комунистите ли са ви виновни?

 

А медиите?

 

Понастоящем на Изток има повече свобода на словото, отколкото в Запада, поробен от ционистите. Факт, граничещ с цинизма, но не го променя. Така е, наистина е тъй.

 

Например, постоянно четем или слушаме за „инвазията на Русия в Украйна“. Което, особено що се отнася до Крим, е напълно вярно. И беше извършено подмолно. Но какво чудно? На какво друго са способни комунистите?

 

Сега, дни наред продължават да лъжат, че – видите ли – Путин укривал участието на съветските – пардон – руските войски в присъединяването на Крим. Разчитат на късата памет на човеците.

 

Миналата година в този сайт представих репортаж на Euronews. В него украински военни признаваха: Когато пристигнат руските части, ще се предадат. Няма за какво да се бият, да рискуват живота си за банда негодници. Онези в Киев са същите мошеници, като другите в Кремъл.

 

За мен – даже по-лоши. Както оригиналът на една картина винаги е по-добър от нейното копие. Вместо да преразказвам, по-добре да припомня:

 

 

 

 

 

Западът пропадна до равнището на Сталиново-Брежнево-Андроповите висоти“. „Свободата на словотопречи на демократичнитедругари във Вашингтон и неговите европейски сателити.

 

Европейските лидери се присъединиха към американските политици и журналисти, които призовават за по-активно противопоставяне на нарастващото влияние на руските средства за масова информация по света. В Евросъюза имат намерение да възложат на главата на евродипломацията Фредерика Могерини, да изготви план за информационна кампания при осветяването на събитията в Украйна в рамките на противодействието на руските средства за масово осведомяване.

 

Подготвена е чернова на резолюция с такова повелително съдържание. В нея се говори за необходимостта от разработването на план за действие в сферата на стратегическите комуникации вподкрепа на свободата на средствата за масова информация и на европейските ценности“.

 

Предполага се, че резолюцията ще бъде приета на срещата на Евросъюза на 19-20 март. А следващата ще се проведе през юни. Предлага се, дотогава Могерини да подготви своя план.

 

По-рано главата на европейската дипломация заяви, че се разработват стратегически комуникации за противодействие на пропагандата на руски език“.

 

Правда.Ру вече съобщи и за съвместното обръщение на министрите на външните работи на Естония, Литва, Дания и Великобритания, в което се предлага Евросъюзът да създаде европейски телевизионен канал, насочен към рускоговорящите жители на организацията.[29]

 

 

 

Ако опростите своя език,

се освобождавате от най-лошите безумия на правоверността[30]

 

 

 

Ето репортаж на една от „вражескитемедииRTRussian Television, която предава както от своите студия в Москва, така и в САЩ и Великобритания. И ползва местни журналисти. Следователно – последните ще бъдат затворени.

 

 

 

 

 

Очаквайте продължение по темата.

 

Глупаво е да се говори за „медии, спонсорирани от държавата“. Но като знаем кой го изрича, нищо чудно. Джон Кери признава, чев Америка всеки има право да бъде глупав“.[31]

 

Всъщност “RT” – “Russian Televisionе държавна, по-точно – правителствена, тоест номенклатурна медия. Има ли спор? Но какви са „американските“? Кой не знае в чии ръце са тамошните телевизии, вестници, списания, радиостанции, масово посещавани богати сайтове в интернет?

 

Е, печално е, когато чета за “Russias state-owned media”.[32] Напълно вярна констатация. Но, когато опитвам да я допълня с по-съществен факт, „свободните демократине позволяват. Два дни кореспондирах, за да допуснат истината да излезе. И то не, като се крия зад псевдоними, а с името ми под нея.

 

А тази истина е, че USA is a Israel owned stateСАЩ са държава, собственост на Израел. (Вижте илюстрацията.)

 

Ами какви са останалите, пред които Обама, Меркел и останалите коленичат? Може би Путин е различен? Припомнете си, архива на тази медия.[33]

 

Пропаганда.

 

Почти сигурно Игор Бунич би коментирал това така:

 

Икономическият диктат беше подкрепен с идеологическо-пропаганден и срещу народите веднага се развихри информационен терор в духа на добрите стари времена.[34]

 

Всичко, прогнозирано от Джордж Оруел, се сбъдва. Ангсоцът прерастна в САЩсоц и евросоц. Ще дойде денят, когато ще осъмнем в глобалсоц.

 

Признавам, че не сънувам. Но дори в най-апокалиптичните ми мисли не съм допускал вероятността за това, коетосвободниятЗапад върши сега. Представете си, как криете микроскопичните слушалки на вашите миниатюрни радиоприемници, с надежда заглушаването да премине и да чуетеГовори Москва“! Не на маймуни, на комунистически шумкари ще ни направите, „гиди, чифути с чифути“![35]

 

Ако не знаех, че всичко е огромен планетарен театър, товарищ Владимир Путин би ми се привидял като Вирджиния Улф. И щях да попитам: Кой се страхува от него?

 

Но нали изброените външни министри, както и останалите политици самозванци, са на подчинение на Лубянка“? Какво има за обсъждане?…

 

По-нататък ще представя гледна точка отвътре – от условната страна Украйна.

 

Цинично или не, действително, според много признания на що-годе почтени, а не на напазарувани журналя, политици, предприемачи и даже на туристи,[36] сега в Русия и у нас има повече медийна свобода в сравнение със Съединените американски щати и Западна Европа. Там лъжат на най-високо държавно равнище, както го правеха тукашните комунистически сатрапи. А понастоящем – техните дечица и ратаи.

 

Нещо повече. Сега на Запад арестуватпо подозрение. Например полицията щракна прангите на 18-годишен юноша от Бирмингам. Униформените устроили засада и приклещили младежа в дома му. Понеже ималоподозрение, че се подготвя да пътува за Сирия и да се включи в Ислямска държава“.[37]

 

Ако това не е едно към едно същото като при милиционер-социализЪма, здраве му кажете. Имах приятел, който през 1964 година беше задържан от тайни милиционери в Пловдив, по подозрение, че заедно с приятели ще бяга в Гърция! Когато в мазето на Държавна сигурност на улица Московска“ № 5 в столицата дебел милиционерски старшина го биел здравата с гумен маркуч, съпровождал това със следния разпит:

 

Лети ли кравата?“ – „поинтересувал се“ фатмакът.

 

Не“ – отвърнал моят приятел.

 

Последвал здрав бой. След това – същият въпрос:

 

Лети ли кравата?

 

Два-три пъти приятелят ми отговарял отрицателно. Беше умен и отличник. Съобразил, че не трябва да проявява инат. В края на краищата, нямало да предаде никого, ако отговори, чекравата лети. Така и постъпил.

 

Къде си виждал крава да лети, бе?“ – изкрещял старшията и го пребил с маркуча.

 

След седмица освободиха моя приятел. Влезе в казармата – в наказателния кашишки полк в град Марица. Насетне не му позволяваха да следва. В навечерието на Световния фестивал на младежта и студентите през 1968 година го изселиха от София. Тогава, казват, делегацията на ФРГ била оглавявана от Герхард Шрьодер – предшественика на Ангела Меркел в канцлерското кресло на обединена Германия. Сега работи като началник на строителството на тръбопроводаСеверен поток“. Неговият пряк шеф Александър Милер е… наказан от правителството в Берлин?! Изграждането на газопренасния път не е спирало, въпреки „враждата“ между Евросъюза и Германия, от една страна, и Русия, от друга. Напук на разменяните санкции

 

 

 

Когато направите някоя глупава забележка,

нейната глупост ще бъде очевидна даже за вас[38]

 

 

 

По време на Световния младежки фестивал Петър Младенов оглавяваше ДКМС, а Димитър Яков Станишевнай-младият шумкар от терористичната банда Чавдар“, борила се срещу законната власт с оръжие в ръка, доставяно предимно от Лондон и Вашингтон, беше начело на Международния отдел на ЦК на БКП. „Левитев Европа се хранеха пряко от неговата ръка.

 

Днес по-малкият му син Сергей е вожд на Партията на европейските социалисти. Понимаете, „демократическиеребята?

 

А всвободнаВеликобритания арестуват така, както тук по време на тоталитарния червен фашистки режим! Имайте предвид, че на Албиона действително има повече свобода в сравнение с Континента

 

Доста по-рано човечеството научи за зверствата на американските военни в Абу Гариб и останалите затвори в Ирак, Афганистан, Куба, Полша, Румъния… „Демократитесе оказахадостойнипродължители на делото на Владимир Илич и Йосиф Висарионович. При това не само в терора, но във всичко. Винаги се питам: Кои бяха първи? Не е ли обратното?…

 

Западните лидери лъжат без почивка и повсеместно. Сякаш са преминали през специалните школи по дезинформация на КГБ. Владимир Путин мами по рождение и образование. Обаче дори смятаният за „държавен глава“ на САЩ, главатарят на джихадистите, другарят Барак Хюсеинович Обама, безочливо не спира да плещи заруска агресия в Украйна:

 

 

 

 

 

Доколко Крим е неразделна част от Украйна“, е не по-малко спорен въпрос. Особено, ако попитате татарите, които вече се отричат от своите български корени. Те настояват за независимост. Но със същия успех и околните евреипотомците на юдаизираните хазари, имат основания да претендират за този полуостров.

 

Обаче никъде в същите американски медии няма да прочетете за американска или британска инвазия в Афганистан или Ирак, да речем. Макар нахлуването да беше факт. Нито ще срещнете за израелска агресия срещу Сирия и Ирак. Макар военни самолети, изпратени от Тел Авив, да нападат вероломно, както се изразяват самите израелци, цивилни и военни обекти в споменатите страни. Изобщо не отварям дума за Палестина. Там ционистите необезпокоявани колят поголовно от 80 лазарника!

 

Ако някой отвори уста, за да изрече даже една критика срещу Израел, душа да му е яка! Ще го затрупа лавина от най-тежки обвинения и обиди – до една – изфабрикувани небивалици.

 

Не подходите ли предубедено, ще намерите някакво оправдание за руската инвазия в съседен Крим. Но няма как да скалъпите кой знае колко успешно обяснение и защита на американските агресии в Афганистан и Ирак, отстоящи на много хиляди километри от бреговете на САЩ.

 

Подобни двойни стандарти и несправедливостта, произлизаща от тях, подбуждат видимо нормални бели младежи да се превръщат в убийци. Точно такъв беше случаят с Джейк Биларди, произлязъл от семейство на австралийци, нямащи нищо общо с исляма. Съвсем наскоро, под „nom-de-guerre[39] Абу Абдула Ал Аустралия, той загина в самоубийствено нападение, като шофирайки насочи бял микробус, натъпкан с експлозиви в цел в Рамади, провинция Анбар“.[40]

 

Що ще 18-годишен австралиец в редиците на Ислямска държава, сражавайки се в най-голямата иракска провинция? Момчето обяснява само:

 

Моят живот в работническо предградие на Мелбърн, независимо от възхода и паденията в него, беше твърде комфортен, както на всички останали. В училище превъзхождах останалите. Моите братя и сестри също постигаха това. Мечтаех да стана политически журналист. Винаги съм бленувал, как някой ден ще пътувам в страни като Ирак, Либия и Афганистан, за да отразявам положението в тези земи…

 

Едва петгодишен, по време на нападенията в Съединените щати на 11 септември 2001 г., познанието ми за операцията на практика беше нулево

 

Моите собствени разследвания както на инвазията и окупацията на Ирак, така и на Афганистан, родиха неприязънта ми към Съединените щати и техните съюзници, включително Австралия. Освен това, те поставиха началото на моето уважение към муджахидините, което щеше да се развие и да достигне до влюбване в исляма. А то незабавно да ме доведе тук, в Ислямската държава, но на това ще се спра по-късно

 

Предполагам, че провидението винаги ми е отреждало да застана тук като войник в армията на шейх Абу Мусаб ал-Заркави (дано Аллах бъде милостив към него), като се има предвид огромното ми уважение към него, което изпитвах даже преди да приема исляма. Дано Аллах го приеме сред най добрите от шухада (мъченици), и ми позволи да седна до него в най-високите редове на Джана (рая).[41]

 

Макар да не знаем достатъчно, все пак сме наясно, че същите чувства и настроения са отвеждали младежи в отредите на муджахидините, които се сражаваха срещу Съветската армия в Афганистан. По-късно – и в Чечня. Впрочем, самата комунистическа войска сътвори едни от най-жестоките главорези, които действат не само в Русия, но и на Запад, и в Близкия изток.

 

Въпросът е: Кой ги мобилизира и финансира? Кои сили осигуриха тяхното обучение и ги хвърлиха в битките? Не обсъждам, доколко това е било справедливо? Тъй като, както не веднъж съм споменавал, няма война, която да носи правда и да не е крайна форма на насилие. Войната е висша проява на тероризъм.

 

 

 

Медиите имат необходимост от конфронтации,

за да привлекат вниманието на хората[42]

 

 

 

Медиите също така постоянно укриват и изопачават истината. Или представят част от нея, което е най-опасно. Понеже по този начин вдъхват доверие към себе си сред аудиторията, „отучена да мисли“, както би казал Бунич.

 

Едва ли ще се намери свестен съвременник, който е с всичкия си, който да не знае: ЦРУ създаде Осама бин Ладен и неговата „База“ – „фамознатаАл-Кайда. В този сайт съм показвал интервю с него, в което той отрича съществуването на терористична мрежа с такова име. Признава, как е формирал своята бойна група с пари от САЩ и Саудитска Арабия и с помощта на американски шпиони и военни специалисти.

 

По същия начин Москва роди своя Франкенщайн в лицето на многобройните чеченски въоръжени групировки. Нима не съществуват техни тлеещи клетки на територията на Грузия, Азербайджан, Нагорни Карабах?…

 

Но какво друго, освен инвазия, представлява обявената на 5 септември 1944 година от Съветския съюз война на България? Защо тогава неговите западни съюзници не квалифицираха по този начин нахлуването на Червената армия у нас и не се противопоставиха? Вместо това, пасивно и дори с удоволствие наблюдаваха опустошаването на родината ни и поробването на нашия народ!

 

Имаше ли съветска инвазия в Унгария през 1956 и в Чехословакия през 1968 година? Разбира се. Втората беше като днешните, предприети от американците – едно към едно – на Варшавския договор. Сега са под егидата на НАТО. Но във Виетнам САЩ нахлуха едностранно. Подпомагаха ги австралийците. От другата страна СССР въоръжаваше и обучаваше Виетконг. Коя от двете каузи беше справедлива?

 

След като през 1975 година загубиха поредната война, американците изпаднаха в морална депресия. След афганската авантюра на Кремъл, руснацитесъщо.

 

Какво мислите – възможно ли е заканите на джихадистите за пренасяне на войните вътре в самия Запад да бъдат осъществени? Как си представяте неразкритите техни бойци, които са родени в Европа? Дали като се завърнат, няма да съставляват тъкмо онова, което наричат „спяща клетка“? Впрочем – масонски термин. Допускате ли, че такиваприспаниформирования не съществуват и то не от вчера?

 

Надявам се вече и слепите да са прогледнали: В редиците на Ислямска държава се сражават не само мюсюлмани. Има християни и даже… евреи. Тези дни швейцарските власти арестуваха Йохан Козар, роден в страната на часовниците, който е кръстен. През февруари младежът се е завърнал от Сирия, където е участвал в битки на страната на т. нар. халифат.[43]

 

Никой никога не е преследвал наемниците от френския Чуждестранен легион, да речем. На тях „цивилизованаЕвропа дължи не един и два преврата, особено в Африка. Също така – редица политически убийства, предизвикване на напрежение и размирици, и т.н.

 

Ако перифразирам Ерих Мария Ремарк, „всяка страна отглеждаше своите терористи“. Нещата са като във Вехтия завет: Москва роди еди кого си; Вашингтонеди кого си. Родителите на всички, които, без да влагат най-елементарна мисъл, обобщено определят като терористи“, са едни и същи.

 

Вторник, 27 април 1976 г.

 

Министър-председателят Жак Ширак е забранил на Леонид Плюшч всякакви антисъветски демонстрации на френска територия, които биха могли да влошат отношенията между двете приятелски страни“. Нас ни предупреждаваха тайно и без шум, на едно по-ниско нивов префектурата. След тези случаи мисля, че трябва да е ясно на всички, които считат себе си за политически имигранти, че когато говорят и пишат за Свободния свят“, извършват подлост.[44]

 

It is. Il est. Es ist. Това е.

 

Съвременни чудовища разрушават цивилизацията. Не ги търсете само на Изток. Те бяха заченати и разпространение от Запада.

 

Жак Ширак минаваше за „десен“ и за приемник на голизма. Свалиха добрия стар генерал със студентски вълнения и уличен натиск. След време Ширак стана кмет на Париж. Доскоро го съдеха за злоупотреби от онова време. Преди четвърт век надписите Jacques Chiracest est un pédéraste[45] още красяха калкани и подпартерни стени във френската столица

 

Дали това му помогна, но от 1995 до 2007 година той изкара два мандата – дълъг и кратък – в Palais de lÉlysée. Преди него беше Франсоа Митеранколаборационист, социалист, служител на Ротшилд… Как можем да забравим прословутата му закуска с дисидентстващи от номенклатурата на ЦК на БКП през февруари 1989 година?

 

През въпросната 1976Ширак беше министър-председател. А споменатият и почти неизвестен Леонид Плюшч съветски дисидент, прогонен от кремълския режим в Париж. Минал през психиатрия и затвор (1972-1974), той май беше един от шепата противници на комунизма, който не произлизаше от синагогата.

 

Там, където мина ботушът на световната революция, остави само трагедии и печал. Защото:

 

И парите, както революцията, не могат да се правят с чисти ръце.[46]

 

Стиска ли ни дупе да гледаме и да възприемаме действителността такава, каквато е, няма как да не признаем: Революциите и войните се водят за пари. За много пари!

 

А народите, хората? Те имат право да ядат отровни гъби и да пресичат улиците на червен светофар. Това е „война, обявена на всички народи“, ако използваме извода на Игор Бунич.

 

Да вземем например Косово. Понеже наскоро се навършиха седем години от изкуственото обявяване на тази сръбска провинция за независима държава. Там уж Изтокът и Западът същосе сблъскаха“. Едните, помагайки на новопоявилия се народ косовари, плод на геополитическото инженерство, а другите – на сърбите.

 

Какво е положението седем лета по-късно?

 

 

 

 

 

Подчертавам: През която държава е преминала световната революция, трева не никне. Толкова години след подялбата на Индия, днешният Пакистан например представлявакорумпирано, политически диво и материално разрушено общество“. Както посочва Робърт Фиск:

 

Пакистан преднамерено стана ислямска република и позволи на религиозния фанатизъм да съсипе неговото население.[47]

 

 

 

Правото на политическа опозиция неизбежно съпътства всеки преходен период[48]

 

 

 

Преходният период в САЩ приключи. Сега движението е право надолу към нищото на социализма с характерната за него бедност и завист, с насилието на тоталитарната власт.

 

Пиша тези редове, непосредствено след като двама полицаи бяха простреляни във Фъргюсън, щата Мисури. Дали трагедията е неочаквана, или беше въпрос на време да се случи? Помните ли, какво стана там през миналото лято?

 

Кога Русия или СССР са зачитали човешките права? Но да попитам: А САЩ, Саудитска Арабия, Франция, Германия, Катар?… До началото на есента на 2013 година Владимир Путин да не би да беше московският Махатма Ганди, Роза Паркс, Мартин Лутър Кинг, Дезмънд Туту или Йежи Попйелушко?

 

Но всички западни лидери щяха да си потрошат краката в надпревара да се прегръщат с него. Да ви върна ли към хвалебствените приветствия, които отправиха след повторното му назначение – пардон – избиране, за президент на най-обширната държава?

 

Ала общото във всички тези случаи са еднаквите причини и движещи сили: петрол, природен газ, интернационални банкери и индустриалци.

 

А Западът е окупиран от дейците на онзи ционизъм, който се разправи със самозваните евреив името на един частен политически проект, преживяващ своя заник. Както свидетелства оцелелият в холокостаевреин, (за пореден път)[49] канадският писател д-р Джоузеф Бърг:

 

Ционизмът желаеше да пожертва цялото европейско еврейство заради ционистката държава. Беше сторено всичко, за да се създаде Държавата Израел. А това беше възможно единствено чрез една световна война. Уол Стрийт и крупните еврейски банкери помагаха на военните усилия и на двете страни. Ционистите трябва да бъдат обвинени също за това, че и през 1988 г. провокират нарастваща омраза спрямо евреите.[50]

 

Не на последно място: Режимът във Вашингтон е недемократичен, расистки и нелиберален – направо комунистически. Днес повече американци разчитат на държавата, в сравнение със страните в източния блок. САЩ са най-големият затвор на планетата, в който съвременни цветнокожи Жан-Валжановци получават огромни присъди, за да бъдат превърнати в роби на корпорациите.

 

Съветските американски щати са в близки отношения с такива деспотични режими, каквито са китайският – официално комунистически, саудитският, катарският, кувейтският, виетнамският, египетският, камбоджанският, индонезийският, филипинският, много от африканските и дори сингапурският. Вашингтон изобщо не даде рамо на Швеция в нейния спор с монархическите диктатори в Риад.[51] А уж защитава „правата и свободите“. Може би – подобно на едноименната тукашна партия, която е творение на БКП и ДС, както и всички останали.

 

За ужас на  туземните ни комунисти, преквалифицирани в… „антикомунисти“, ще река: До днес България беше далеч по-свободна страна от САЩ. Явно заповядаха това де бъде променено.

 

Натрупали достатъчно финансово и политическо могъщество, солидно подкрепяни от Запада, тукашните комунисти правят стъпка към увековечаване на своята деспотична власт.

 

Министерството на правосъдието предлага спорни промени в Наказателния кодекс (НК), с които се криминализира проповядването и подбуждането към дискриминация, насилие или омраза, основани на единствено на политическата принадлежност на хората. Това гласи проект, публикуван на страницата на министерството. Първоначално обявената цел на законопроекта бе, че той ще цели само улесняване на борбата с тероризма.

 

Сега съществуващият чл. 162 ал. 1 от Наказателния кодекс гласи, че медиите нямат право да проповядват или подбуждат дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност. Наказанието е затвор от една до четири години и глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева. Министерството иска към това да се добавиполитическата принадлежност“. Това ще даде възможност на прокуратурата да разследва отделни журналисти или цели медии, ако сметне, че техни публикации дискриминират някой.[52][53]

 

Ето как ще бъдат преодолени неудобствата от онази декларация, озаглавена Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, приета преди три петилетки. И всеки, дръзнал да посочи престъпления на комунисти, ще получава заслуженото“! И не се успокоявайте, понеже уж са изтеглили законопроекта. Ще го гласуват и наложат – въпрос на време.

 

Само помислете, кой е министър на правосъдието и коя политическа силапредставлява? Христо Ивановдругар, оглавяваше министерството и в служебния кабинет на потомствения комунист Георги Близнашки, наследник на терористи и убийциактивни борци. (Скоро за тези думи ще се лежи в концлагер.)

 

Христо Иванов е магистър по право от Софийския университетСвети Климент Охридски“. Специализира във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program, Washington College of Law, във Вашингтон (САЩ) в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в САЩ.

 

От 1996 г. до 2002 г. работи като координатор на проекти в областта на законодателната и съдебната реформи в рамките на Инициатива за Върховенство на закона на Американската асоциация на юристите (American Bar Association – Rule of Law Initiative).[54]

 

Иванов беше активен по време на протестите през лятото на 2013 година, предизвикани от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Участва в гражданския проект „Харта 2013“.[55]

 

Министърът на правосъдието и вицепремиер Христо Иванов е лишен от адвокатски права и наказван многократно от адвокатската колегия заради дисциплинарни нарушения. От Министерството на правосъдието се опитаха да омаловажат скандала, като разпространиха информацията, че правата на министъра са отнети заради неплатен членски внос, което нямало отношение към работата му на министър.

 

От законова гледна точка може и да няма проблем, но от морална със сигурност има. Още повече, че новоизбраният служебен министър беше активен участник в протестите миналото лято, които формално започнаха от назначението на един човек, който морално не отговаря за поста. Протестиращите издигнаха лозунги за справедливост, честност и спазване на правила в политиката.[56]

 

Какъв морал можем да дирим в същество, родено от комунисти? Комунист и морал са несъвместими понятия, антоними.

 

Малцина знаят, че Христо Иванов е син на проф. Мария Бойкикевапървия председател на дисидентския Клуб на гласност и преустройство през 1988 година. Не са мнозина и онези, които предполагат, че е учил една година в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Мечтата му още тогава обаче била да следва право. Приет е и във втори курс вижда обява, ченякакви американци“, както сам той ги определя, търсят помощник, който да се занимава с правната реформа. Така започнал работа в Американската асоциация на юристите.[57]

 

Не пресилвам ли? Преценете сами:

 

Бойкикева е първият председател на създадения на 3 ноември 1988 г. Клуб за подкрепа на гласността и преустройството, заради което е изключена от БКП и зорко следена от Държавна сигурност

 

Родената в Москва дъщеря на политически емигранти говори бащиния си език със силен руски акцент, но това не й пречи да се чувства 100 процента българка.[58]

 

Ето ги „умните и красивите“. От това котило се пръкнаха. „Протестъри“?!

 

Три вечери поредом обикаля край парламентарните пусти двори Бойко, три вечери въртя го тъмен шемет и дълги дни подир това мъглаи пред очи и на сърце му тегна. Измамата реформаторска живота му вгорчи

 

А времето фърчи, не го е грижа кому тежи, нито кому е леко, – то неусетно челото на Бойка приведе и над тъмния му поглед дълбока сянка на тъга заметна. Не беше вече онзи Бойко той, на всички драгседенките без него, седенки що не биваха, нито хоро хорото…

 

За работа се хора заловиха, а Бойко плъзне все по стадионите. Дома намръщен и в Парламента не стъпва, такъв по цели неделии в миг налетя го на гняв и ядни думи, от тъмното мълчание по-зли[59]

 

Реформаторите и протестърите, да скочат да ме защитят. На улицата. На улицата бяха 100 души, като дръпнахме ГЕРБ от улицата след първите митинги. Останаха 100 души ей тука, отзад.[60]

 

Това е откъс от „възвишенотослово на пожарникар-премиерката, произнесено в сряда, 11 март 2015 г. в Парламента. Перифразиран, поетът се е произнесъл така:

 

Сто двадесет души те бяха на брой. И ги назначиха всички още в първия строй!… Заплати те взеха от родния край

 

Охолен живот в гори и поля прогърмя! И в бащина свидна и свята земя доволен е вече умний и красний народ! Възкръсна за нов и свободен живот!…

 

На техния възклик бе залпа ответ. Изпълниха своя свещени завет и воля и клетва изпълниха те.

 

И тъмна мълва се мълви зарад тях,… че тука извел ги млад дивен юнак. Над робска земя се дола̀р кат байрак развял. И зачул се високо гласа  на младий войвода, далеч в небесадалеч в небеса!…[61]

 

Чак във Вашингтон, Брюксел и най-вече в Тел Авив! Рапорт даден. Не знаем, дали е бил приет.

 

 

 

Те обвиняват. Те постановяват. Но кои са те?

 

 

 

 

 

Истинското равенство означава, да държите всички отговорни по един и същ начин, независимо от раса, пол, вяра, народност или от изповядваната политическа идеология. Време е демократите, които твърдят, че пропагандират равенството, да вложат и парите си в онова, което големите им усти изричат.[62]

 

Подписвам се под тези мисли. Но кои са проповедниците надемокрацията“?

 

Да надникнем още малко в потеклото на другаря Христо Иванов, министъра на правосъдието, който възнамерява да окове в пранги свободата на словото. За да сложи край на всички разговори за комунизма и комунистите. Нещо повече за неговата майка, другарката Бойкикева, с милиционерски псевдоним професор“:

 

Мария е родена в Москва в семейството на българския комунист и политически емигрант Недялко БойкикевСлед като организира изложба във Франция и Германия за белия терор в България през 1923-1925 г., пътищата му към родината са отрязани. През 20-те живее в Берлин и се жени за софиянката Светлана, която учи там медицина. Кумове им стават големите български музиканти – близнаците Панчо и Любен Владигерови [евреи от Шумен], както и оперната прима Христина Морфова. През 1929 г. Недялко планира да емигрират в САЩ, когато съветският търговски аташе им предлага да заживеят в Москва.

 

За съпруга решението ще се окаже фатално. При една от сталинските чистки в края на 30-те Недялко Бойкикев е изведен от московската квартира и семейството му повече няма да го види. По-късно научават, че се е поболял още по пътя и издъхнал, щом го стоварили край лагера ГУЛАГ на брега на Колима[63]

 

За да нямате заблуди, лесбийката Морфова е била свързана със съветските шпионски служби.

 

… Интересен момент за руската публика ще бъде гастрола[64] на Морфова в Москва, през 1935 г., тъй като тя е първата оперна певица, гостувала на съветска сцена, след възстановяване на дипломатическите отношения между Царство България и СССР през лятото на 1934 г.“.

 

Именно този гастрол на Христина Морфова, по-късно става причина за освобождаване й от Музикалната академия и край на певческата й кариера.[65]

 

Но какво последвало за двете Бойкикеви? Може би погром, както ставаше тук след злокобния 9 септември 1944 година? Ето какво:

 

В Москва майка й е военен лекар (впоследствие ще стане професор и един от водещите специалисти по физиотерапия у нас). Преживяват ужасите на Втората световна и след 9 септември 1944 г. тръгват за България заедно със семействата на други политемигранти. Дъщерята попада в абсолютно различна среда: „Това е все едно да се озовеш от ледена степ в райска градина. В Москва по време на войната сме гладували, пет пъти съм боледувала от скорбут, дойдох с каверни в дробовете. А тук гледаш цели щайги с домати, ябълки и круши поГрафаи ти иде да си откраднеш…“… Освен плодовете в София силно я впечатляват накитите и кръстовете, които носят жените.[66]

 

И другарите като Бойкикева запретнаха ръкави, за да унищожат българите селото, града, всичко. Помен да не остане. Да няма плодове и да чакаме с часове за изгнили домати. Да мечтаем за продукция, върната от износ! А децата ни да смятат, че бананите и портокалите зреят само преди Нова година! И да ги ценят като бижута

 

По време на Царството по селата свободно продавали от тези плодове. Но това е положението. Нашенци харесаха милиционер-социализЪма и обичат комуниститесвоите поробители. Това означава, че са се отказали да бъдат хора, човешки същества. Понеже:

 

Социализмът е идеология на завистта – още през 1918 година Бердяев даде това определение. Но за щастие, никой не го чу. В противен случай биха го унищожили веднага. Това е бацилът на безумието или идеологията на завистта, или и едното и другото.

 

Нека учените на бъдещето се опитат да обяснят как с толкова примитивна примамка бяха хванати в капана народите от огромната страна, които повярваха във възможността, че Божието царство може да бъде построено с потоци кръв и с разбойничество. А докато народът се обливаше в кръв и кървава пот и чакаше кога най-после новите му водачи ще започнат да разпределят награбените богатства, така че и наркомът и перачката да получат поравно, събитията се развиваха по съвсем различен сценарий.[67]

 

Днес такива като синчето на товарищ Мария Бойкикева, под американска опека докараха нещата до там, че да внасяме всичкоот месото до копъра и магданоза! На всичко отгоре, под заплаха от съд, затвор и голяма глоба, да ни забраняват да обсъждаме това.

 

Ех, свобода, майка му стара! – би възкликнал Бай Ганю.

 

Струва си да осветим още малко от миналото на Бойкикеви-Иванови. Бащата на другаря министърсъщо виден комунист, бил на работа в Прага, проводен от ония служби. Там го заварили събитията от 1968 година. Побързал да се върне. Две десетилетия по-късно същите служби посъветвали другарката Бойкикева да станедисидентка.

 

Мария Бойкикева познава всички неформали от онези времена. „Бяхме като едно братство.“ Еколозите често се събират при Александър Каракачанов на ул. „Паун Грозданов[68] (сега „Черковна“). Волен Сидеров? „Оттогава все е много сериозен, в свирепо настроение.“ А после? „После всичко се обърка в дома на Облонски. Вече не е братство.“

 

Едно от първите решения на Политбюро на БКП след 10 ноември е да възстанови партийното членство на 13 дисиденти, сред които и Бойкикева. Тя е сред неколцината, които приемат да се върнат в партията. Името й се чу отново в открито писмо на български общественици и интелектуалци преди няколко години, което не получи широка разгласа в медиите. Нарочената днес за майка наамерикански човексе подписва под обръщение до държавния секретар на САЩ г-жа Хилари Клинтън, в което се изразяват опасения, че отношенията между двете страни през последните 22 годинисе развиват на неравноправна основа и често приемат формата на открит диктат от страна на Съединените щати“. Конкретни поводи за обръщението са опасенията от въвличане на България във военна авантюра в Иран, разполагането на американски военни бази у нас и „недопустимият начин, по който компания „Шевронсе опитва да спечели концесия за добив на шистов газ“. Засегнато е и поведението на посланик Джеймс Уорлик, който „е станал за смях пред българската общественост, подривайки авторитета на американската държава и дипломация“. Сред подписалите преди името на Бойкикева се набива на очи и Димитър Баталовексдепутат във ВНС, земеделец николапетковист, първи председател на Клуба на репресираните след 9 септември 1944 г.[69]

 

Разбира се, Димитър Иванов Баталов се оказа агент на Държавна сигурност с псевдоними Младен“ и „Братовчеда“. Донасял е за мои близки и те са го подозирали

 

В нашето семейство не сме хора, които мислят в категориите или/или. А по-скоро сме и/и. Това важи и за сина ми Христо“, пестеливо споделя Мария Бойкикева. Държи да уточни, че той не членува в никоя от партиите в Реформаторския блок. Преди години спечелил стипендия за изучаване на американската правосъдна система от фондация „Фулбрайт“. После в качеството си на директор на неправителствена организация за правни инициативи търсил служебни контакти с ръководства на различни партии. Само от БСП проявили високомерие да изслушат идеите за съдебна реформа. Според майка му Христо Иванов останал с впечатление, че партията не се интересува от тази тема.[70]

 

Господи, колко мъка има по света! Най-голяма е причинената от БСП на нейното вярно чедо Христо Иванов. А някакви „гадове“, „фашаги“, недоубити врагове на народа“, клеветят неговата любима БКП и нейните филиали!

 

Как е възможно? Недопустимо! Трябва да се прекрати!

 

Как ви се струва? Нормално? Всичко е наред?

 

Аз мечтая биографии като на другарката Бойкикева и на синчето й да бъдат криминализирани. Уви, от 70 години властта е в лапите на комунистите, докарани от СССР и подкрепяни от САЩ и Запада. От първата минута на онази трагична неделя, 9 септември 1944 година, до този миг ни ръководят – разбирайте: мачкат ни като с валяцисамо комунисти и техни упълномощени, доверени лица. Никой друг!

 

Обяснете ми, какво значение има, дали ограниченията на свободата биват налагани от Москва или Вашингтон? Това прави ли ни по-малко несвободни?

 

Така е в условията на новия световен редPax Communisticus.

 

Вашингтонският диктат, заменил московския, се оказа по-перфиден, но водещ до крайно отчаяние. Фактът, че Западът се довери само на комунисти, обезсърчи българите. Постоянно срещам люде, изгубили всякаква надежда, които мечтаят завръщане на живковизма. Понеже не са в състояние да осмислят: Този тоталитарен военен строй изобщо не си е отивал. Само посмекчи силата, с която ни беше стиснал за гушите. Но напредва навсякъде по планетата и особено на Запад.

 

Фактът, че в САЩ нито един доказано корумпиран престъпник от върховете на властта, нарушил Конституцията, причинил смъртта на стотици хиляди, не е изпратен зад решетките, приравнява съвременния тукашен живковизъм с болшевишкия режим отвъд Атлантика. Тамошната бедност е още по-страшна и напълно обезкуражителна. А полицейските зверства спрямо цветнокожите, след които също няма осъдени, обричат остатъчните бели американци на жестоко бъдеще. Само почакайте едно десетилетие[71]

 

Песимистичните прогнози биват заменяни от нови – далеч по-оптимистични. Какво съдържат те?

 

Почти две столетия след основаването на Америка повече от 80 процента от нейните жители бяха бели от европейски произход. Днес неиспанските бели са намалели и са под две трети от населението. Те са на път да се превърнат в малцинство през 2044 година.[72]

 

Обърнахте ли внимание на елегантно инжектираната пропаганда? Според анонимните автори на известното издание, от където е цитатът, „Америка е основана преди около две столетия“! Дотогава не е съществувала! Внушението, което се запечатва на подсъзнателно равнище, е, че подобно на „Ерец Израел[73]Палестина, древната българска територия Бал Истан, преди възникването на САЩ континентът е билземя без народ за народ без земя“.[74]

 

 

 

Свободата не може да бъде разделяна на парчета,

за да удовлетвори политическата изгода[75]

 

 

 

Ще продължа горния цитат с уточнението: Може, но не бива.

 

Не толкова отдавна нюйоркска анализаторка установи следните параметри на повяхващата „американска мечта“ и залязващите стремежи за нейното постигане по следния начин:

 

Както основополагащите модели разкриват, американската мечта е само едно привлекателно изображение. Дълго време беше лесно да я дефинираме: Хората работеха, за да получат колежанска диплома, да намерят добра работа, да си купят къща, да имат брачен партньор и деца. Но сетне настъпи Голямата депресия и преобърна всичко. Сега нашите цели са по-скромни – като например финансова сигурност – но те все още са недостъпни за мнозина от американците, особено за онези, които наближават пенсионна възраст.

 

Почти половината44 на стоот американците заявяват, че работят по-здраво от своите родители на техните години. В петото годишно проучване на MetLife[76] относно американската мечта повече от 80 на сто от отговорилите в анкетата споделят, че постигането на американската мечта е нещо много или достатъчно важно. Но аршинът, който сме използвали за измерване на това, дали живеем в тази мечта или не, се е променил драстично.

 

Някои от измененията са поколенчески: 41 на сто от всички отговорили твърдят, че американската мечта се отнася до нейното лично постигане. Но като цяло, съществува огромна пропаст. Едва една трета от родените между 1946 и 1964 г.[77] са съгласни с това твърдение. Повече от половината от поколението на хилядолетието[78] пък го приемат.[79]

 

Това беше преди четири години. Отнасяше се за 2010-2011-а. Как е сега?

 

Новите проучвания показват следните обобщени данни:

 

Мнозинството от американците са убедени, че сега е далеч по-трудно да постигнат американската мечта, отколкото е било преди десетилетие, което се дължи преди всичко на скъпото образование и здравеопазване

 

Американците, които са предпочели да работят по-малко часове, съобщават за цялостно подобряване на качеството на живота им, като посочват, че тази промяна се е отразила на техния бит, като им е позволила повече свободно време и е намалила стреса

 

Американците усещат силно, че начинът, по който живеем, произвежда повече отпадъци. И че равнището на нашето потребление в сериозна степен допринася за глобалните проблеми на околната среда. Преобладаващото мнозинство чувства, че имаме необходимост от въвеждане на огромни промени в начина на живот, за да уравновесим този проблем.

 

Американците смятат, че в Съединените щати комерсиализацията и рекламата са излезли извън контрол, а правителството трябва да предприеме повече, за да се пребори с това. Почти три четвърти от американците са уверени, че трябва да има ограничения на рекламите за деца, включително на рекламирането на публични места и в училищата

 

Цветнокожите американци са по-заинтересувани от взаимопомощта, отколкото белите американци.[80]

 

Като изключим първата иносказателна констатация, нито един извод относно бедността, неравенството, перспективите. Което е пропаганда и нищо друго!

 

Както не веднъж вече споменавам, нещата се променят. Излагал съм своите аргументи в полза на това твърдение.

 

На първо място, днешните лидери на синагогата на сатаната не са толкова подготвени, нахъсани и дажеединни.[81] Освен това Израел е в тежък упадък, от който няма как да излезе. Подложени на постоянен тормоз от ортодоксалнитеевреи“, все със съветски корени, там даже жените организираха партия. А борбата между светски евреи и религиозни фанатици е неизбежна.

 

Всяка продължителна финансово-икономическа криза неминуемо води до разлом както на обществата, така и на елитите. Това става пред очите ни. Нищо, че онези 1 процент най-богати земни жители се облагодетелстват допълнително от разпада. Те също са все по-малко обединени.

 

Хора, направили солидни кариери благодарение на своите пречупени гръбнаци и преклонение пред мъдреците“, взеха да мърдат. Демонстрират кълнове на съвест и опитват да проявяват самостоятелност. Такъв е случаят със Стивън Уолт, когото съм представял в тази медия с участие в телевизионно предаване.

 

Той е професор по международна политика в Харвард. Преди това е преподавал в Принстънския и в Чикагския университет. Бил е консултант в Института за отбранителни анализи, в Центъра по военноморски анализи и в Националния университет по отбрана. В момента е главен редактор на списание „Проучвания на дейностите по сигурността на Корнуел“ – издание на едноименния университет.[82]

 

Преди осем лета двамата с колегата му Джон Миършаймър, преподавател по политически науки в Университета на Чикаго, написаха и издадоха относително правдивото изследване, озаглавено „Израелското лоби и външната политика на САЩ“.[83] Не веднъж съм се позовавал на нея.

 

Макар и кротки, усетиха върху главите си „благоразположението“ на онези, чиято дейност бяха изследвали. Ударите започваха с познатия етикет „антисемити“ и завършваха със заплахи за уволнение.

 

Точно преди година професор Стивън Уолт заяви следното по време на Национална среща за преоценка наспециалните отношенияСАЩИзраел, проведена във Вашингтон. Представям около три четвърти от неговото изказване.

 

 

 

 

 

Невъзможно е да искаме от Стивън Уолт да изрече всичко, което знае, или онова, с което ние сме наясно. Това би означавало, да го постигне съдбата на еврейския професор Норман Финкелщайнуволнение без право на друга работа. Такава е участта на онези, които говорят истината и всвободния свят“.

 

Разбира се, харвардският преподавател греши, когато смята, че:

 

„… Израелското лоби не контролира близкоизточната политика на САЩ. Не постига всяко нещо, което пожелае. Особено, когато онова, което иска, трябва да тласне САЩ по-близо до война.

 

 

 

Днес Израел е най-могъщата военна сила в Близкия изток[84]

 

 

 

Причината не е в лобито, нито в някакъв бунт на американските политици. Както пръв и засега май единствен съм твърдял и показвал, проектътИзраелвърви към приключване. Доскоро ционистката държава и повечето от смятащите се за юдеи по света отхвърляха доказаната историческа истина за хазарския произход на самозваните евреи“. Даже фалшифицираха генетични изследвания, за да оборят фактите.

 

Обаче документ от 2012 г., „изтекълот правителството на баш циониста Бенямин Нетаняху, потвърди: „хазарската теорияе вярна.

 

През 2102 г. израелският изследовател Еран Елхайк обнародва проучване, настояващо да потвърждава, че хазарското потекло е единственото най-голямо в генетичния басейн на ашкеназите[Шломо] Занд обяви, че е отмъстен, а прогресивни издания като Haaretz и The Forward разтръбиха резултатите.

 

Изглеждаше, че Израел най-сетне хвърли пешкира.[85] Специално подбран екип от учени от водещи изследователски институти и музеи току-що съставиха секретен доклад, предназначен за правителството, с признанието, че фактически европейските евреи са хазари. (Остава да видим, дали това ще доведе до още едно предложение за ревизия на текста на „Хатиква[86]) На пръв поглед, това изглеждаше като възможно най-лошата вест, съобщавана на министър-председателя, когато той непреклонно настоява за необходимостта палестинците да признаят Израел катоеврейска държава“.[87]

 

Да се оправят с корените и миналото си. Но на хоризонта се очертава неХазария 2“, както я е определил цитираният автор, а „Хазария 4“. Втората са САЩ, а третатакомунистическият СССР.

 

Какво да се лъжем? От края на деветнадесетото столетие САЩ и особено неговите градове – тяхната индустрия, търговия, култура, начин на животбили изградени от евреи, пришълци от Русия. Когато през 1923 г. благодарение на своята американска съпруга Айсидора Дънкан поетът Сергей Есенин отишъл в САЩ, бил впечатлен от някои наистина почти непознати факти.

 

От гледна точка на външното впечатление в Америка съществуват забележителни куриози. Така например американският полицай е облечен като руския городовой,[88] само че с други кантове.

 

Този куриоз навярно се обяснява с това, че промишлеността е съсредоточена преди всичко в ръцете на имигранти от Русия. Явно от тъга по родината нашите сънародници са издокарали полицая в позната за тях униформа.

 

Въобще за руското ухо и очи Америка, а преди всичко Ню Йорк, до известна степен са с кръвоносна система от Одеса и западните области.[89] Ню Йорк е 30 на сто еврейски град. Преди всичко евреите били прогонени в него поради принудата на скитничеството, последвало погромите. Те се настанили достатъчно солидно и притежават своя жаргонна култура,[90] която все повече се разпространява. Имат свои поети, свои театри.[91]

 

Хем „погроми“ и „прогонване“ – „скитничество“, хем „се настанили достатъчно солидно“?! Дай Боже на всеки народ подобнопреследване“!

 

Говорейки извън протокола, споменатият израелски изследовател Еран Елхайк, обяснил:

 

Отначало мислехме: Признанието, че наистина сме хазари, щеше да бъде един от пътищата да потвърдим настояванията на Абас: нито един евреин не може да остане в една палестинска държава. Може би се хващахме за сламката. Но когато той отказа да приеме това, бяхме принудени да се замислим за съзидателни решения. Украинската покана към евреите да се завърнат беше пратена от бога. Преместването на всички жители от Израел за кратко време би било трудно, по логистични и икономически причини. Със сигурност не желаем друга трагедия като прогонването на заселниците според споразумението за освобождаването на Газа.[92]

 

Обсъждайки дълбоките корени на проблема, достатъчно добре осведомен източник от разузнавателните кръгове заяви:

 

„Не говорим за това всички ашкеназки евреи да се върнат обратно в Украйна. Очевидно, то не е осъществимо. Както обикновено, медиите раздуват и търсят сензацията. Ето защо имаме нужда от военна цензура.“

 

Всички евреи, които желаят да се завърнат, ще бъдат приветствани сдобре дошли“, и без всякакви условия, направо като граждани. Още повече, ако те вземат участие в обещаната намеса на масивна израелска военна помощ, включително с войска, оборудване и изграждане на нови бази. Ако първоначалното прехвърляне проработи, освен заселниците на Западния бряг, и други израелци ще бъдат насърчени да се настанят в Украйна. След като Украйна бъде усилена чрез такава подкрепа, ще възстанови пълния си контрол над цялата своя териториянастоящата автономна Кримска република отново ще стане автономно еврейско владение. Малката по територия страна-наследничка на Хазарската империя (както навремето се казваше и полуостровът) може да бъде наречена Казерай, както е на идиш.[93]

 

Кой се занимава с тиражиране „конспиративни теории“? Отговорете си сами.

 

Да насочим погледи към Украйна. Някой допуска ли, че „съотношението на силитетам е по-различно от онова по време на Карибската криза? Когато, според оценката на маршал Родион Малиновскиубиха го в самолетна катастрофа над Югославияна частите, които биха разполагали с оръжие като американското и съветското, биха им стигнали две денонощия, за да завладеят Куба? „Нека не са две денонощия, а три или четири.

 

Колко денонощия биха били необходими на сегашната Съветска Русия, за да прегази Украйна? И преминавайки през Киев, да достигне границите с Полша – сиреч с Европейския съюз. И никой нямаше да им попречи, камо ли да ги спре.

 

Съвсем не на шега, когато обсъждал как САЩ загубили Войната в Корея, генерал Артър Трюдо, един от американските военачалници в нея, изяснил това на своя подчинен полковник Корсо:

 

Само помисли как щяха да се разправят с нас, ако бяхме спечелили тогавашната война. Щяхме да направим така, че комунистите да изглеждат лоши и да им причиним зло. Добре знаеш Фил, че нямаме право да го сторим.[94]

 

Какво се е променило? Ами ако планът за пореден път предвижда граница между нея и Германия?…

 

Татяна Монтян е сравнително млада – на 42. Искам да кажа, че не е останала сравнително назасегната от съветската пропаганда, ако това изобщо беше възможно. Родена е в Крим и навярно корените й са български. През 1994 г. е завършила право в Москва. Извън програмата изучавала ислямското законодателство, което според нея е „юридически феномен“. Правила е курсова работи върху „Зелената книга“ на Муамар Кадафи. Проучвала е теократичната държава, особено според схващанията на иранския лидер аятолах Хомейни.

 

Като стажантка в криминалната милиция се е запознала донякъде с методите на престъпниците. От този ракурс – на чистата криминалистикае в състояние да оценява действията и на политиците. Живее и работи в Киев. Съпругът й е съдия. Два пъти е повдигал обвинения против Леонид Кучма – „президента на всички евреи“.[95] Самата Татяна се занимава със защита на гражданските права.

 

Като активна участничка в т. нар. Оранжева революция е наблюдавала отблизо изборите в родината си. Била е депутатка във Върховната радаукраинския парламент. Понастоящем е общинска съветничка и правозащитничка. Водила е програмата „Альбертэйнштейн“ на телевизионния канал ТВі. Владее английски и превежда англоезична литература. Говори свободно украински и руски.

 

Онова, което не й достига, е разбирането за другите, невидимите, дълбочинните процеси в политикатасветовна и местна. Което не пречи да я видите и чуете. Но в комбинация със самия Владимир Путин (в YouTube Съветите блокираха откъса от Кремъл); с еврейката Победа Новоземская, известна не само в САЩ като заместник-държавна секретарка на име Виктория Нюланд; с истината за снайперистите, избивали хора и от двете страни на киевския Майдан“, появила се в изтекъл телефонен разговор между Урмас Пает, тогавашния външен министър на Естония и баронеса Катрин Аштън, по онова време еврокомисарка по външните работи; и с неотдавнашното признание накрайно десниябритански евродепутат Найджъл Фераж, председател на Пратията на независимостта на Великобритания.

 

Пък всеки сам да анализира и вади своите заключения.

 

 

 

 

 

САЩ са инвестирали 5 милиарда долара, за дапомогнат“?! Простете, но инвестицията не е помощ. Всяка година Съветските американски щати предоставят безвъзмездно на Израел по 3,5 милиарда долара, плюс безплатните доставки на въоръжения и амуниции. Това е помощ.

 

 

 

Демонстрантите ще упорстват и ще успеят,

или ще се изморят, ще измръзнат и ще изчезнат[96]

 

 

 

Сега ви предлагам становищата на Татяна Мунтян и Найджъл Фераж.[97]

 

 

 

 

 

Не, не се залъгвайте. Изричането на една истина не може да скрие друга. Например тази, че Путин е същият измамник. А всички те са тежки грешници, деца на лъжата.

 

Татяна Мунтянне вярва“, че някой на Западв Пентагона, е заинтересуван от родината й. Кой нормален човек би се доверил на крадец, който е син на крадец“? Тук иде реч за правителството на втората икономика в света и първата военна сила засега. Или милата правозащитничка лъже, или и акълът и ерудицията й са недостатъчни.

 

Когато слушахте другарката Новоземская или Нюланд, по мъж КагановичKagan, не ви ли засърбяха ръцете? Чухте ли как тази Kameradin, comrade или таварушутка цинично заяви: „Майната му на Европейския съюз!“ Не ви ли напомня тукашен неин единоверец, отгледан в семейство на най-приближени до тиранина Тодор Живков? Точно така, професионалният скитник, комуняга и мизерен доносник по рождение, Соломон Исак Паси, педя-чифут, гневно напсува: „Майната му на православието!

 

Това ли имат предвид, другаритедемократичникомунисти от Запад, когато пропагандират някакванезависимост“, „самоопределение“, „свобода“, „напредък“? Да, но при едно условияпод диктата на интернационалното Братство. Нима не видяхте и чухте всичко с очите и ушите си?

 

Ние преживяхме това. Вместо Бил Клинтън, Джордж Буш или Барак Обама идваха Никита Хрушчов, Леонид Брежнев и Михаил Горбачов. Преди Нюланд виждахме други пратеници на синедрионаГромико, Кириленко или ГречкоНо и преди, и сега, целите им бяха еднаквизаробване и диктат.

 

Un seul et mêmeедно и също

 

Да не се заблуждаваме. Всичко ставащо е изпълнение на добре обмислен и отдавна подготвен глобален сценарий. Той е написан по заръка и срещу заплащане от страна на истинската, невидимата властpower. А политицитевитринните властнициauthority, каквито бяха и са доскорошните, днешните и утрешните талибани Клинтън, Буш, Обама, Горбачов, Елцин, Путин, Кан или Кол, Шрьодер, Меркел, Шиндзо Абе, Тачър, Блеър, Камерън, Оланд и останалите, са марионетките, ангажирани за главните роли в напълно реалната постановка за ликвидиране на човешката цивилизация.

 

Да вземем ДейвидThe KGBКамерън. Ще ви върна към не чак толкова отколешна моя публикация.

 

Погледнете илюстрацията. Понастоящем Джордж Осборн (№ 1) е третият човек в държавата след кралицата и министър-председателя. Той е държавен секретар – нещо като вицепремиер и министър на финансите, взети заедно. Няколко поста в едно, според жаргона на рекламата. Разбира се, говорим за явна, а не за същинска власт. За authority, не за power.

 

Обаче буквално преди часове принуденият да пише в пролейбъристки вестник консерватор Саймън Дженкинс, бивш главен редактор на авторитетното „дясно“ издание “The Sunday Times” и коментатор на всекидневника “The Times”, посочи:

 

Камерън може да е министър-председател, но в действителност Осборн управлява това правителство

 

Дейвид Камерън може да е монарх на британската коалиция, но Джордж Осборн е неговият пръв министър. Той е пазител на хазната, попечител на огъня и автор на повествованието за реалността. През петте години на длъжност той понякога се колебаеше, понякога беше надут и голословен, но днес огледа бойното поле на предстоящите избори и тласна своята партия напред: крещейки лозунги, развявайки знамена – „от стягане на коланите към благоденствие“ – и взе да върши това година по-рано.

 

Излишно е да се оплакваме, че бюджетът на Осборн е наглополитизиран“. Такава е неговата работа. Както е казал Макиавели, „княз, който не може да опази и задържи властта, губи възможността да притежава силата.[98]

 

Няма да ви тормозя с повече детайли. Изводът е, че Камерън не е князът“. Такъв е Осборн!

 

Сега вижте тази илюстрация. На снимката номер 7 е Нат Ротшилд. Сред останалите личат нищо не значещи у нас имена на аристократи и милиардери, като Хари Маунт – баронет Уеъсинг, братовчед на Камерън; Крис Коулридж – син на президента на “LloydsДейвид Коулридж, с роднини в други крупни компании; германският барон Лупус фон Малцан; австралийският богаташ Питър Холмз; Джейсън Гисинг – президент на веригата от супермаркети “Ocado” и т.н.

 

Съвсем наскоро лондонски коментатор нарече кръга от конюнктурни евроскептици около Дейвид Камерънтори троцкисти“.[99] Имаше предвид, че подобно на Лейба Бронщейн, те са шумни и на пръв поглед неотстъпчиви. Но също като него са лишени от здрав разум и от сериозни идеи. Както Лев Троцки не е вярвал в онова, което проповядвал, те също следват интереса си и нищо повече.

 

За пореден път ще припомня, как точно преди шест лета тогава 37-годишният Нътениъл Филип Ротшилд, известен сред интернационалните бохемски кръгове като Нат, насмете Джордж Осборн, лорд Менделсън и самия Дейвид Камерън. А в края на октомври 2008-а, днешният държавен канцлер проплака:

 

Престанете да дразните Ротшилд, или сте свършени.[100]

 

Стана ли ясно, кой е действителният княз и то без кавички? Действителният владетел на Федералния резерв, на Центральный банк Российской Федерации, на Bank of England, надзорник на още поне 170 централни и търговски банки по света, носителят на короната, повелителят на Бъкингам, един от истинските господари – на Белия дом, Кремъл, Елисейския дворец, Резиденцията на “Rue de la Loi/Wetstraat” в Брюксел

 

На 25 юни 1863, в разгара на Гражданската война в САЩ, лондонските братя Ротшилд,[101] наследниците на Нейтън, смятания за най-умния от първите петима синове, който издигнал семейството до недостижимите планетарни финансови висини, изпратили инструкция до своите представители от “Ikleheimer, Morton and Vandergould” в Ню Йорк. Тя съдържала следното откровение:

 

Един господин – Джон Шърман, ни писа от град в Охайо, САЩ, относно печалбата, която може да бъде постигната от бизнеса с националното банкиране в рамките на сегашния закон на вашия Конгрес, копие от който придружаваше неговото писмо. Очевидно този закон е бил изготвен, съгласно плана, формулиран тук през миналото лято от Асоциацията на британските банкери. А чрез него Асоциацията препоръча на нашите американски приятели, че ако нещо залегне в закон, то трябва да докаже своята висока изгода за банковото Братство по целия свят.

 

Г-н Шърман декларира, че никога по-рано за капиталистите не е имало подобна възможност да трупат пари, както понастоящем чрез този закон. А старият план за Държавна банка е толкова непопулярен, че за разлика от него, новата схема ще бъде възприета най-благосклонно, въпреки факта, че тя предоставя на националните банки почти пълен контрол над националните финанси.

 

Малцината, които могат да разберат системата“ – пише той, „или ще бъдат толкова заинтересувани от печалбите от нея, или ще се окажат прекалено зависими от нейните изгоди, че няма никакво противопоставяне от тази класа. Докато, от друга страна, огромната маса от хора, умствено неспособни да схванат страхотните предимства, които капиталът извлича от системата, ще носят своето бреме, без да се оплакват. А навярно – даже без да заподозрат, че системата е враждебна и вредна за техните интереси.[102]

 

Това „конспиративни теории“ ли са? Защо „огромната маса от хора са умствено неспособни да схванат“ реалността? За да има „някакво противопоставяне“ от тяхна страна. Не катокласа“, а като съдружие на свободни хора.

 

Трябва да мине време, та някой от приближените на фасадните управници да отвори уста за истината. Преди дни Патрик Буисон, довчерашният éminence grise[103] на Никола Саркози, го определи като „високи токчета“, „джуджето“ и „недорасъл Наполеончо“![104]

 

Тъкмо навреме. Когато “nabot” – „мъничето“, крои планове за завръщане в политиката. По-скоро в политическата църква някой пореден, скрит от погледите éminence grise, чертае схемите за завръщането на Никола-Наполеон от Елба. Без финансовото съучастие на Муамар Кадафи. По обясними причини.

 

Работата е в това, че всички тези [политици и] революционерите по правило са всякакви психопати, психотици и невротици, задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила.[105]

 

 

 

Политическите лидери смятат, че нещата могат да бъдат уредени чрез сила,

но това няма да реши проблема с тероризма[106]

 

 

 

Когато навремето четях разказите за Априлското въстание от 1876 г., но не от учебниците, а в спомените на участници и обобщенията на изследователи – повечето купени, си зададох въпроса: Откъде се е появила тази ненавист към своите у Георги Бенковски? Защо е прилагал тактиката на изгорените мостове“? Заповядвал на своите въоръжени бандитинека ги наричаме въстаницида изгарят къщите и останалото имущество на българите, та те да няма къде да идат и да се вдигнат на бунт. Което, естествено, не станало. Вместо да грабнат оръжието, хората търсели убежище в планината! Нямали причина за бунт.

 

Затова, без да се свеня, заради преднамерено „късата“ човешка памет, както смятам, ще припомня откъс от дописка на военния кореспондент Фьодор Достоевски, изпратена от Балканския фронт до санкт-петербургските вестници през ноември 1877 г.:

 

Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем – но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

 

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълни с най-добродетелно негодувание

 

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население“.

 

Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Финския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамияи ще се бием за вярата на поробените!

 

Как смеят!“– кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…“

 

И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е, или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рrо quo.“[107]

 

Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малконо не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му

 

А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.“ А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тияограбенибогаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.[108]

 

Туй то! Значи е имало друга причина, скрита и неизяснена.

 

Много по-късно, четейки между редовете Захарий Стоянов, проумях какъв звяр всъщност е бил копривщенецът Гаврил Груев Хлътев. Израсъл в завист, станал разбойник, подлец, крадец и убиец, той истински мразел нашенци. Но откъде все пак е научил за „изгорените мостове“? Захарий Стоянов го описва като почти пълен илитератнеграмотник.[109]

 

В търсенията си стигнах до отговора: Ръководителите на т. нар. национално освободителни движения в Европа са спускали съответните указания на своите подчинени. Всички те били евреи, масони, или и двете. На свой ред европейският им главатар Джузепе Мациниевреин и масон, шеф на масона Гарибалди, получавал разпореждания от отвъдокеанския си началник, генералът-предател Албърт Пайк. Него Ротшилдови избрали, за да издайничи и предизвиква крамоли, та да съсипе Юга в Гражданската война. Победата на Севера означавала диктат и тирания на банките, както се казва в съвременен филм за събитията отпреди век и половина.

 

Та архимасонът Пайк, послушник на финансовитебогове“ от “Juden Gasse” във Франкфурт на Майн, разяснявал:

 

Луциферносителят на светлината! Странно и загадъчно име, дадено на Духа на Мрака! Луциферсинът на Утрото [на Аврора – Aurore].[110] Точно той ли носи Светлината и със своя блясък и величие заслепява посредствените, сладострастните или егоистичните души? Без съмнение![111]

 

Вече съм питал: Защо, след като Георги Раковски предупреждавал за опасността от руско поробване на българите,  бягайки от опустошението, което са предизвикали, малограмотният копривщенец Гаврил Груев Хлътев и неговият „приятелски кръжецсапоканилиРусия да дойде, а недемократскаФранция или вече обединена Германия, например? Защо масите се доверяват на Бенковски, а пренебрегват завета на Раковски? Да сте чували нещо за промиване на съзнанието?

 

Да се върнем в наши дни и към братоубийството в Украйна. Западните лидери налагат санкции на Русия. Тя им отвръща, но по-меко. Обаче двете страни нито за миг не приложиха тактиката наизгорените мостове“.

 

Adolebitque pontibus!” – „изгорете мостовете“ – това заповядал според легендата Гай Юлий Цезар, след като неговата войска прекосила река Рубикон. Което означавало – никакво отстъпление. Легионите можели да се придвижват само напред. “Alea iacta est” – „жребият бил хвърлен“. А “Rubiconem” станало нарицателно за място, от което няма връщане назад. Point of no return, както казват англичаните.

 

Грубо казано, по този начин от република Рим се превърнал в империя. Тази тактика прилагали всички революционери, включително тукашните преди 139-140 години. А народът? Той още не се билотучил се да мисли и да работи“. И никак не му се искало да мре. Затова не последвал назначените отвън лъже-апостоли.

 

За връзките на тези добре платени готованци и българомразци знаем от различни източници. Единият са Евлоги и Христо Георгиевибратята карловци, на които дължим сградата на Софийския университет и не само. В писмо на втория четем:

 

Да беше тука главният шпионин Теофан Райнов се можеше да го слъжи и нещо или да го понаучи как да се отнесе, но за зла чест го няма, тръгна за Париж както казват,[112] че какви ще ги рови и по тамо не знам, сега остава вече ако може да се научи нещо от наместника на РайновКасабов.

 

Прокламациите, що сте видели у Дякона, те се отпечатаха тука от Райнов и Касабов, и се придадоха всичките на Дякона, за да ги раздаде. Дяконът е онзи, дето прави лъжливите писма на Райнова, за да се препоръча, че е добър шпионин, какъвто Райнов, такъв е и Дяконът, и двамата за пари и баща си продават[113]

 

Очевидно Хлътев-Бенковски, „бабаитътна чужд гръб, изпитал Херостратова радост, гледайки горящото Панагюрище:

 

Моята цел е постигната вече! В сърцето на тиранина аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей; а на Русиянека тя заповяда![114]

 

Панагюрци казвали:

 

Пусто му останало и въстанието, и царството, и войводатаЗащо ни е нам вече свобода и живот? За какво ще ние да живеем, без жени, деца и майки?“[115]

 

Вслушвате ли се в гласовете на украинците днес? Те реагират досущ като панагюрците преди почти 139 лета.Фили“, „фоби“… А тези хора как да живеят?

 

Докато ви заглавичкват с „царПутин, Нетаняху доказа, че е единственият достоен наместник на боговетеРотшилд на земята. А западните лидери са обикновени посерковци, без извинение. Още по-достойни за презрение са онези, които вярват на пропагандатанезависимо откъде нахлува.

 

Седмици наред темата за изборите в Израелдържава с нищожна територия и население почти колкото тукашното, не слезе от челните страници на печатните издания, нито престана да бъде водеща в електронните медии. Три дни16, 17 и 18 март 2015 година, планетата ставаше и лягаше с нея! Това не се случва, когато има избори в Китай, Япония, даже в окупираните от ционистите Великобритания, Франция… Защо ли?

 

А мюсюлманите все така се млатят помежду си. Разрушават древни светилища и християнски храмове. Даже избиват молещи се в джамии. И не закачат синагогите. Ако понякога, макар изключително рядко, го направят, то, съгласно спуснато им правило, е далече от региона. За Израелцирея на Близкия изток, че и на планетата, даже не смеят да помислят! Какво остава – да му посегнат?…

 

Кой ръководи света? Или пак ще преповтаряте баналната мантра за някакви „конспиративни теории“?

 

Така хората с обърнато съзнание възприемат действителността. За тях лъжите, тиражирани от пропагандата, представляватистинатаединствената!

 

Западът не приложи тактиката наadolebitque pontibus”. Тамошните ръководители не изгориха мостовете към Кремъл. Кой не се извървя там през всичките месеци на кръвопролитията? Като започнете от редовната посетителка Ангела Меркел, минете през Франсоа Олан и стигнете до Матео Ренци. Правоверният комунист РосенчоИрландската пастиркаПлевнелиев, дето твърдо отказа да го направят президент, а Те го сториха, не отиде нито веднъж и не спря да ругае.

 

 

 

Безразличието спрямо политиката довежда до това,

да ви управляват нищожества

 

 

 

Горното е перифраза на Платон. Тя звучи по-различно:

 

Най-голямото наказание за отказа от участие в управлението е, че накрая ви управлява някой по-лош.[116]

 

Да илюстрирам това с нещо съвсем прясно.

 

Добре. Обаче азербайджанският президент мимоходом се отби на „Дондуков2 и петнайсетина дни по-късно подписа с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган – „тиранина от Босфора“, както го наричат „демократичните западни медии“,[117] споразумение за изграждането на нов газопроводът с дължина 1850 км. Той е известен като „Транс-Анадолски газопровод“ (TANAP).

 

Съоръжението трябва да бъде завършено през 2018 година и има за цел да осъществи връзка към съществуващата тръба „Южен Кавказ“, която свързва Турция с азербайджанските газови находища в Каспийско море

 

От 2020 г. по него трябва да бъдат транзитирани към Европа 10 милиарда кубически метра годишно азербайджански газ от втората фаза на газовото находище Шах Дениз. Това количество включва и договорения 1 милиард кубически метра на година за България.[118]

 

Само че Турция ще определя цената… Тогава „Ирландската пастиркаще добрува в многомилионните си имения в Гърция и другаде. А на народа? За него кукиш, но напълно заслужен. И изобщо не го жалете. Който харесва своите палачите и обича комунистите си

 

От почти напълно болшевизираните американски и западноевропейски медии понякога научаваме, че Барак Хюсеинович и Владимир Владимирович редовно си говорят по телефона. Genossin Меркел също се обажда на своя друг, товарищ Путин. За тях няма “points of no return”. Те са за нас, дето гризем дръвцето. А то ще става все по-твърдо

 

Всичко е „договорняк“ – „уговорка“, както твърди Татяна Монтян.

 

Никога не съм искал никакви руснаци и не съм очаквал нищо друго, освен зло, от комунистите, от сдружените земеделци и ченгетата. Не ми трябват и вашите“ американци и западняци.

 

Винаги съм мечтаел за нашето Царство, в което през 1939 година 72 на сто от населението било самоосигуряващо се. С други думи – свободни хора, които нямали чорбаджия или началник. Ахлябът бил от мъката по-черсамо за мързеливците, пияниците, пропадналите типове. Сиреч – за комунистите.

 

Дошло е време за̀яц вук да ѐбе, а он да кю̀ти“, както не съвсемприлично“ се изразяват братята сърби. Извинете ме, но не се стърпях. Така е, ще отречете ли?

 

Сега онези, които искаха съюз със СССР“, или техните наследници, са в най-предните редици на американофилите и евроатлантиците?! Когато шепата човеконенавистници от комунистическата организация се събирали, за да мечтаят, как ще експроприират собствеността на българите, тихичко тананикали:

 

Я другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек!

 

Свободатазасегнала десетки милиони нещастници, затворници на съвестта от концлагерната империя ГУЛаг, разхвърлени като работещи предмети по обектите на петилетките. Те гинели, падали като листата на дърветата през есента, под автоматичните куршумени откоси на червените комисари.

 

Ето с кого се съюзи свободниятидемократиченЗапад. Още през 1941 година. Но и в навечерието на 1989-а.

 

Как иначе, след като неговият левитски елит беше създал червената чума на комунизма и комунистите? Откогато се помня, воювам с Тяхната система. Не е необходимо, да чувате шума на битките. Нито да знаете. Не очаквам нищо. Затова търпя клеветите на Техните ратайчета и послушници. Но и не се предавам. Понякога ме повалят, но не успяха да ме победят и откажат.

 

А вие?

 

JubilateDeoRothschild![119]

 

От 150 години насам обикновено хвърлят вината за всичко върху национализма. През ХІХ век илюминатите, превзели масонските ложи, развили гъста мрежа от националистически революционни формации. Нарекоха ги със звучащото привлекателно словосъчетание „национално-освободителни движения“.

 

Когато свършиха работата на Интернационала, оглавяван от Ротшилд и още няколко банкерски фамилии със старозаветни имена, обърнаха палачинката. От 1905 година и войната между Япония и Русия, изцяло предизвикана и финансирана от ционските мъдреци, национализмът винаги е изправян на позорния стълб или на подсъдимата скамейка. Но също така той никога не е бил искрен. И е позволен единствено на евреите във вид на ционизъм.

 

Тези дни Университетът на Саутхемптън оповести нещо твърде странно. Учените възнамеряват да организират конференция, на която да обсъдят, дали Израел има право на съществуване.[120] Изненадващо и необичайно, ако нямаме предвид, че проектът Израелвърви към приключване. За тази цел преназначиха Бенямин Нетаняху, а аз не обелих и дума преди изборите в ционисткия рай. Но имам свидетели, че прогнозирах тъкмо това. „Биби“ е подходящ за ликвидатор в ранна фаза. Но това у отделна тема.

 

Освен това, веднага след „изборите“, Белият дом направи декларация. В нея се заявява, че отсега нататък като еврейска държава, отричаща правото на палестинска, Израел не може непременно да разчита на защита с американско вето в Съвета за сигурност на ООН.[121]

 

Въпреки всичко, акцията на Университетът на Саутхемптън пак ми се струва необичайна, особено на този толкова първоначален етап от развалянето на въпросния проект. След малко ще се спра на това.

 

Любопитното е, че успоредно с горната обява, се появи особена статия не от кого да е, а от бившия британски премиер Гордън Браун. Стига да не сте забравили, той беше финансов министър в кабинета на Тони Блеър. След бламирането на шефа му, го замести на “Downing Street10.

 

Защо смятам публикацията за необичайна? Преди всичко, понеже, макар да беше отдавна, някои от вас ще се сетят: Консерваторите начело с Маргарет Тачър вкараха Великобритания в Европейския съюз. Тогавашните лейбъристи – млади и наперени петлета, които минаха през продължително управление и остаряха, бяха против това присъединяване. А сега?

 

Днес сме свидетели на смяна на местата“, както гласеше заглавие на популярна американска кинокомедия. Надявам се, да не се учудвате. Консерваторите, начело с Дейвид Камерън, уж заплашват, че ще извадят Обединеното кралство от Евросъюза. Найджъл Фераж громи Брюксел още по-яростно и настоява за пълна независимост на Лондон.

 

Какво мисли баш лейбъристът Гордън Браун?

 

 

Антиевропейците бавно и с изненадващо малко обществено признание изваждат същия трик – като схематично изобразяват Европа, която може да бъде обект на следващия референдумпо един и същ начин. Какъв може да бъде изборът между две патриотични перспективи за Великобританияедната като част от Европа, а другатаизвън неявече бива свеждан до по-същество емоционално предпочитание: за Великобритания ли сте или сте за Европа?

 

Вече мога да си представя телевизионни дебати, за каквито мечтаят евроскептиците, насъскващи Жан-Клод Юнкер, обрисуван като възторжен водач на проевропейците, включително и на нашата армия, срещу Найджъл Фераж, представящ Великобритания, който олицетворява истинския патриотизъм като отрича европейско бъдеще за страната ни.

 

Още по-тревожно е, че Ukip[122] превърна икономическата несигурност в отправен пункт за еднацивилизационна война“, в която обвиняват чужденците и е насочена към имиграните. Тя подбужда манталитет на обсадените, които са застрашени от външни хора. И заявява, че Великобритания е ясно припознавана само от онези, които вярват в нея.

 

Жалко е, но ние, проевропейците, сме заплашени от вероятността да се сражаваме с погрешни оръжия: чрез кампания, основана на фактите от типа „великото и доброто“, предвождана от съществуващия лондонски корпоративно-финансов елит. Чиято привързаност към Европа е възхитителна. Но чиято известност ще бъде използвана от антиевропейците, за да оправдаят твърденията си, че Европа е за елита, който не разбира истинската Великобритания.[123]

 

Опалянка!“ – както би се изтървал герой на приятна кинокомедия, вече втръсваща от показване по тукашните телевизии.

 

Какво излезе? „Левите“, лейбъристите, ще разчитат на предизборна кампания, „превождана от съществуващия лондонски корпоративно-финансов елит“! Преведено на нормален език – финансирана от крупните столични банкери и индустриалци. Има ли други, „провинциални“? Как така защитниците на труда, каквито по дефиниция трябва да бъдат лейбъристите, се оказват в лоното на капитала? И на каква цена? Тъй като и на най-неосведомените е ясно, че няма безплатен обяд. А богатите изобщо не вярват на лозунги и обещания.

 

Работата е елементарна, ако знаете и си спомните следното:

 

Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класа.[124]

 

Или:

 

Комунизмът или по-правилносоциализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.[125]

 

Гордън Браун отправя апокалиптично предупреждение:

 

Трябва да кажем истината за 3 милиона работни места, 25 000 компании, 200 милиарда лири годишен износ и 450милиарда вътрешни инвестиции, свързани с Европа. И как алтернативите Britzerland[126] или Норвегия (даже норвежците се противопоставят на норвежката възможност) ни оставят като субекти на европейските правила, но отхвърлят гласуването при тяхното формиране. Ала трябва да говорим и за това, как възможността Хонг Конг – „да напуснем Европа, за да се присъединим към света“ – в действителност е възможността Северна Корея: Отвън на студа, без никакви приятели, без влияние, с нищожна нова търговия и дори с по-малки инвестиции.[127]

 

Другарят лейбърист не обелва и зъб за това, кой предаде Хонг Конг на Пекин? Още по-важно – по чия заповед? 

 

 

 

Пропаганда или как не само при агсоца

лъжата минава в историята и ставаше истина

 

 

 

Макар Гордън Браун да не е заявил това съвсем директно, то отекна като тръбен зов сред „опонентите“ му:

 

Напускането на Европейския съюз ще превърне Великобритания в Северна Корея на Европа![128]

 

Преди дни външният дълг на САЩ премина онова, което се смята заpoint of no return” – 18 трилиона долара! Според финансисти, такива задължения няма как да бъдат върнати. Като знаем приказката за обяда и неговото плащане, какво мислите, че предстои?

 

Ами постепенно кредиторите ще бъдат удовлетворявани чрез придобиване на дълготрайни материални активи. Сиреч – Съветските американски щати биват превръщани в сбор от частни територии. Така, както това ставаше в Гърция. И не се съмнявайте, че ще продължи. Днес – пристанище, утре – петролна рафинерия, вдруги ден – остров, сетне – район, област… Може би ще рекламират всичко като… приватизация. Ние ли не знаем, как стават тези работи? Келепир има в тяхголям при това!

 

Обикновено се започва от законодателствата. Какво ви говорят десетките частни затвори в САЩ, в които нещастници излежават многолетни присъди за джебчийство, робувайки на корпорациите?

 

Точно така възнамеряват да постъпят и сега с Европейския съюз. Няма как това да стане с едно щракване с пръсти. Почакайте. Който оцелее, ще види. Разрушавайки поредните империи на злотоСАЩ и ЕС, Братството няма да остави нищо здраво сред руините.

 

Възможно ли е евреинът Гордън Браун да е толкова неосведомен и гламав? Естествено – не. На пръв поглед сравнението между Великобритания и Северна Корея изглежда налудничаво.

 

Ако някой като моя скромност го беше „свел до вниманиетона обществеността, непременно щяха да го обявят за ненормален. Но comrade Гордън беше финансов министър и дори оглавяваше правителството на Нейно величество кралицата на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Възможно е да не говори верни неща. Но винаги се обажда, когато му бъде връчен предварително подготвен текст, отстояващ определена насока от каузата на интернационалното Братството.

 

В основната си част тази работа беше досадно рутинна. Но в нея имаше и такива сложни и заплетени задачи, в които можеше да потънеш като в математически уравненияделикатни фалшификации, в чието съставяне нямаше какво да те ръководи освен собствените ти познания за принципите на ангсоц или преценката ти какво партията иска да кажеш.[129]

 

Понякога, както е в този случай, прозренията на Оруел звучат буквално. Променям само едно фамилно име, датата и название на вестник,[130] и нещата се наместват, както са сега:

 

За това Браун го биваше. Понякога дори му поверяваха коригирането на уводни статии на The Guardian“, които се пишеха изцяло на новговор. Той разви листчето, което бе оставил настрана. То гласеше:

 

guardian 9.03.2015 съобщение гб заповед по частта двуплюс недобър отн неличности препиши изцяло предпров предвкартотекиране.

 

На старговор (или литературен английски) това може да бъде преведено така:

 

Съобщението за заповедта по частта на Големия брат в „The Guardian“ от 9 март 2015 година е изключително незадоволително и се отнася до несъществуващи личности. Да се препише изцяло и да се представи за проверка на висшестоящото началство, преди да се картотекира.[131]

 

Метаморфозата на Великобритания в Северна Корея е планирана доста отдавна. Предупреждението на социалиста фейбианец Браун не е адресирано към народните маси, а към определена, все още неосъзнаваща ситуацията, неориентирана и лутаща се прослойка от псевдо елита.

 

Така е в класовите общества, каквито са изобретените от талмудистите капитализъм и социализъм. Не и в кастовите, като например българското между двете световни войни на ХХ век. Напълно неправилно и невярно е, когато 72 на сто от населението нямат господари и началници, обществените отношения да бъдат определени другояче, освен като безкласови. Същевременно – при наличието на признато кастово разделение.

 

Заможният селянин, занаятчия, търговец, стоял като истукан пред доктора, инженера, архитекта. Нищо, че имал повече пари. Българинът притежавал достойнство и самочувствие. Отърсил се от всякакви комплекси за малоценност, той оценявал и признавал предимствата на талантливия и образования. Естествено – на онези, които творели и изграждали. И обратното – специалистите не приемали като унижение работата за по-необразованите богати хора.

 

Не ще се посвеня за пореден път да припомня възхищението на финландския професор Алберт Хамалайнен от онова, което представлявала нашата страна през 1938 година:

 

„Това, което най-силно впечатлява и събужда интереса на чужденеца в България, е абсолютната демокрация на социалната структура на нация и народ. Тази демокрация не е дело на държавата. Тя е социална. В настоящото правителство няма никакви политически партии. В страната също така няма никаква собствена или чужда висша класа[132] Тук няма едри земевладелци,[133] нито индустриална или търговска висша класа, която бе настоявала за особена позиция, сравнявайки се с останалия народ. Тук няма никакви езикови спорове, нито политически борби,… тук има здрава солидарност и абсолютно позитивно чувство за равенство… Нищо друго не можете да направите, освен да отдадете почит на тези хора, които са постигнали толкова много за един толкова кратък период от време[134]

 

Представяте ли си, къде щяхме да се намираме сега, ако Интернационалът не ни беше посякъл?

 

Ние сме национализирани предмети, които шават – нищо повече. Ето ви резултатите от онова, което сториха с нас. Какво беше то? Следното:

 

Социализмът е капитализъм, при който собствеността формално принадлежи на държавата и общините. Но е управлявана като собствена чрез тоталитарни методи на терор от ограничена прослойка овластени партийци, определяни от ръководството по списъкноменклатура. Това е „новата класа“, както я определи дългогодишният сръбски комунист Милован Джилас. Тя вече е интернационална.

 

Сега няма никакви способи, освен, разбира се, ленинските, по които да се изземе това богатство от номенклатурата. Неприкосновеността на частната собственосттова е основата на пазарната икономика. И така е било замислено. Умело използвайки своя натрупан почти от век опит, номенклатурата отново блокира продоволствените складове, а самите стоки отправя към валутните борси, които всъщност владее тя.[135]

 

Обаче вместо да се обединим и вдигнем като един, за да приложим ленинските способи“, и да се освободим от номенклатурата, отдаваме чест на умножилите се нейни нискочели представители. Почитаме някаквиспасени евреи“, вместо да изискваме те постоянно и коленопреклонно да ни благодарят. Свили сме се в черупките си, зарязали вяра, загърбили народност, оперирани от истинска историческа памет, замърсяващи езика си, лишени от възпитание и обноски, все повече отчуждаващи се едни от други

 

И Те ни подготвят за резервна Палестина. Както на 7 март 2015 година лично свидетелства израелският шпионин Шаул Камиза Раз, действащ под прикритието на посланик на ционистката държава у нас. Той не се и опита да прикрие, че за марксистки нацистки Израел България е стратегическа цел. Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Михлюзинът, на когото партията заповяда да предостави думата на военно престъпника Шаул Камиза Раз, се държа угоднически като всеки комунист и ченге – нищожество. Изуй гащи!

 

Но какви са останалите? Продават България на враговете на човечеството:

 

Посланикът на Държавата Израел, Н. Пр. Шаул Камиса Раз и представители на водещи израелски компании в областта на земеделието участваха в семинар за иновативните технологии, които се прилагат в областта на селското стопанство.[136]

 

Участвал е и „Ицхак Бен-Давид, зам.-генерален директор на Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Държавата Израел.

 

 Домакин на събитието беше Русенският университет. Семинарът „Представяне на иновативни технологии в сферата на земеделието и хидромелиорациите за повишаване ефективността на земеделските стопанства“ се провежда със съдействието на Областна администрацияРусе, под егидата на Посланика на Държавата Израел в Република България, Н. Пр. Шаул Камиса Раз.[137]

 

Богатството на почви, климатът и местоположението на картата лесно могат да бъдат превърнати от ресурс в продукт, който да направи България много богата държава. „Можете да станете „земеделски наркотик“ за страните от Западна Европа, като произвеждате и изнасяте продукция, която се търси на пазарите там“, каза дипломатът. Гостите от Израел декларираха, че искат да споделят опита си, за да помогнат на българските производители.[138]

 

Това не е от сега. Нито от вчера. Продължава доста дълго. Даже – прекалено.[139] Да перифразирам античното предупреждение:

 

Пазете се от евреите и израелците, дори когато ви предлагат помощ.

 

Преди 120 години виенчанинът ТеодорЗеевХерцел излъгал хазарите с продиктувания му от Ротшилдови ционистки призив:

 

Назад към първата родина!

 

Те ще се връщат. На път за Украйна – някогашна житница на Европа, като скакалци ще опустошат България. Някои от тях ще останат. Да бъдем резервна Палестина – такава е съдбата, която са ни отредили.

 

Ама някой не го разбира? Аз ли съм виновен?… Още по-зле.

 

 

 

В нашия век няма такова нещо, като „да страните от политиката“[140]

 

 

 

А гостуващият по тези нещастни земи директор на Американския еврейски комитет похвалил заместник-председателя на ГЕРБ, комуниста трето поколение Цветан Цветанов, за работата му като вицепремиер и вътрешен министър. Как съдебната система, подчинена на същата отдавна не криеща се световна власт, ще осъди физкултурника от Държавна сигурност? Нали зад него се е озъбила мутрата и завет му прави широкият чифутски гръб на другаря Дейвид Харис?[141]

 

Интернационалното еврейство и Израел  са заели ключови позиции в такива стратегически отрасли, свързани със сигурността на страната, каквито са селското стопанство, енергетиката, строителството… Сред основните инвеститори, които буквално нахлуват, са Ротшилдови. За което писах отдавна.[142] Но поради влиянието им в медиите те остават незабелязани. На тях, както и на останалите, слугуват мизерници, родени в България. Нали не се съмнявате, че произходът им към семейства, свързани с БКП, БЗНС, ДС и масонството, е показател с решаваща важност при подбора им.

 

Затворени жилищни квартали, предназначени само за израелци, в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико ТърновоМинистри, „предприемачи“, политици, университетски преподаватели и културтрегери от епохата на милиционер-социализЪма, какво още нямат ционистите у нас? И вернидържавни глави“ – родени мушмороци и майкопродавци.

 

Чия колония е Съюзът на съветските американски републики личи чудесно от следното признание:

 

Българо-американските отношения се развиват на високо ниво. Доказателство за това са непрекъснато развиващите се геополитически отношения между двете страни. Това каза изпълнителният директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис по време на среща с председателя на ПГ на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Двамата обсъдиха българо-израелските отношения[143]

 

Очевидно този Харис отговаря както за САЩ, така и за ЧифутландияИзраел.

 

А като зърнала kike[144] и то от „голямата земя“, дашната премиерка Б.Б. от село Банкя, Софийско, на часа изула гащите и заела подходяща поза, за да задоволи мерака на гостуващия мръсник.[145]

 

През това време българите намаляха с още няколко стотинСлед Украйна, втората резервна Палестина се опразва.

 

Ausgezeichnet! Excellent! מצוין Mükemmel! Отлично!

 

Де е България?…

 

Докато светът се обръща. Например в самата еврейска държава, макар не толкова открито, се говори за приключването на проекта Израел. Преди малко повече от година ви запознах с пророчеството на родения в Киев израелски писател Марян Давидович Беленки. Препоръчвайки на израелците де се юрнат към България, той заяви:

 

ПроектътИзраелще бъде приключен. Нямам никакви съмнения относно това. Въпросът е как да се подготвим за това. Защото аз се готвя вече десет години и практически съм подготвен…  

 

Има умни и глупави хора. Глупавите казват: „Нищо няма да стане.“…  

 

Говоря сериозно. Проектът Израел ще бъде приключенС идването на Обама това беше много ясно. Той искаше да завърши проекта веднага. Не му позволиха.[146]

 

Ала коине му позволиха“?

 

Преди дни в тазгодишното издание на традиционното президентско обръщение „За състоянието на съюзаБарак Обама декларира:

 

Американската дипломация, подкрепяна от заплахата за използване на сила, е причината сирийските химически оръжия да бъдат елиминирани. И ние ще продължим да работим с международната общност, за да предоставим на сирийския народ бъдещето, което той заслужава – бъдеще, без диктатура, терор и страх.  

 

Както казваме, американската дипломация подкрепя израелците и палестинците, които са ангажирани в трудни, но необходими преговори за слагане край на тамошния конфликт. За постигане на достойна и независима държава за палестинците и за траен мир и сигурност за държавата Израеледна еврейска държава, която знае, че Америка винаги ще бъде на нейна страна.[147]

 

Разбирате ли какво искам да кажа? Някойпозволяваилине позволявана американския президент да предприеме едно или друго! Някоипредоставят бъдещена едни или други народи. Съществуват скрити сили, които решават вместо хората. Не е ли ясно като бял ден?

 

Върнете се към онзи секретен документ, „изтекъл“ преди около година. В който се признава хазарския произход на съвременните евреи. По-страшното е, че от него узнахме: Съществува план за обратна имиграция на израелските граждани към Украйна.

 

Съвсем разбираемо, побързаха да отвлекат вниманието на хората и всичко да потъне в забрава. Туриха му пепел, така да се каже. Но продължават да подготвят Украйна и България. Поне тук намират благодатна почва. Нашенецът отдавна е чуждопоклонник. Комунистите го отказаха да мисли. Приучиха го да вярва на онова, „което кажат по телевизора“. Бедността  направо изува гащите му пред чифутите, чиято вяра в сатаната се крепи на краекожието Абарамово.

 

Ако Гордън-Брауновото обещаниеза превръщането на Великобритания в Северна Корея ви се струва преувеличено, имайте търпение. Ще бъде постигнато. Нещата в живота никога не се повтарят едно към едно. Първите белези на подобна идентичност се налице. Нима Албионът не е заприличал на библейската Вавилонска блудница? А Националната здравна каса, системата за подпомагане на безработни и бедни, цялата институционална надстройка на т. нар. welfare state – измамната държава на благоденствиетосоциализмаса реалните контури на отвратителния сатанински образ, които все по-бързо ще се избистрят, ще бъдат видими с просто око, излизайки от мъглата на икономико-политическата система.

 

Грешно е да смятате, че това ще отмине Европейския съюз. Подобно на САЩ, той е затънал в дългове. Което означава, че все повече солидни дялове от тезинови империистават притежание нановата класа“. Гърция е до нас и я разграбват пред очите ни. Тя само повлече крак

 

Масовият идиот, на когото му е вменено, че е „равен“, „има право на мнение“, и е готов да го изразява по всяко време и за всичко – за щяло и нещяло – няма как да проумее горчивата истина. Затова Господ го е създал идиот.

 

Умните, ерудираните, мислещите и устремените към истината, непременно ще се сетят за Джордж Оруел и „ангсоца“. Както и за неговите фундаменти:

 

Свещените принципи на ангсоц. Новговор, двумисъл, променливост на миналото.[148]

 

Малко ли е? Както би казал Игор Бунич:

 

И на това сме благодарни.[149]

 

Даже да стискате очи, няма как да не забележите очертанията на ангсоца. Всеки, прочел „1984“, помни Големия брат и шпиономанията. Миналата седмица Филип Хамънд, външният министър на Великобритания, заяви, че „шпионските централи се нуждаят от власт“! И обоснова претенциите си с това, чеби било възможно Русия да се окажеединствената най-голяма заплаха за нашата сигурност“.[150]

 

Няма да обсъждам граматически израза “the single greatest threat” – „единствената най-голяма заплаха“. Само ще припомня, как в последните дни на септември 2007 година от телевизионния екран известих, че краткото посещение в Москва на действащата държавна секретарка на САЩ Кондолийза Райс, придружена от бившия й колега Хенри Кисинджърагент на КГБ с псевдоним Бор“, беше наложено, за да уточнят параметрите на започващата нова Студена война с Владимир Путинтогава пак президент на Русия. Обвиниха ме, че съм избягал от психиатрия

 

Все по това време предупредих: Светът навлиза в тежка финансово-икономическа криза, започнала през новия век с ипотечните кредити в Съветските американски щати. Последваха подигравки от същия тип.

 

Но на 14 септември 2008 година, неделя, неработен ден, “Lehman Brothers[151]четвъртата по големина банка в света, обяви фалит. На следващия ден, понеделник, 15 септември 2008 г., фондовите борси по планетата се сринаха.

 

Кой се оказа лудият?

 

Сега просто предлагам да отворите страниците на Оруеловата антиутопия. Та онези, които са я чели, да си припомнят, а останалите – за пръв път да се запознаят със следното откровение, което наподобява това на Йоан Заведеев, наричан Свети Йоан Богослов:

 

Уинстън не помнеше период, когато страната му да не е воювала, но очевидно в детството му дълго време е имало мир, защото един от ранните му спомени беше за въздушно нападение, изненадало всички. Навярно е било, когато над Колчестър бе паднала атомна бомба. Не помнеше самото нападение, но помнеше как баща му го стискаше за ръката, докато тичаха надолу и все по-надолу, някъде под земята… Накрая се озоваха в някакво шумно, претъпкано място, очевидно станция на метрото.

 

Навсякъде по каменния под бяха насядали хора, притиснати един до друг на железни нарове. Уинстън, майка му и баща му си намериха място на пода, а недалеч от тях старец и старица седяха на един нар. Старецът беше с приличен тъмен костюм и черно кепе върху снежнобялата коса… Независимо че беше леко пийнал, той страдаше с неподправена и нетърпима мъка. По свой детски начин Уинстън разбра, че току-що се е случило нещо ужасно, нещо, за което няма прошка и лек. Стори му се също, че знае какво е то. Беше убит някой – вероятно малка внучка, когото старецът обичаше. На всяка минута-две старецът казваше:

 

Не трябваше да им вярваме. Нали ти казвах, майко? Така става, като им вярваме. Нали ти казвах. Не трябваше да им вярваме на мръсниците.

 

Но на кои мръсници не е трябвало да вярват, Уинстън вече не можеше да си спомни.

 

Приблизително оттогава войната продължаваше буквално без прекъсване, въпреки че, ако бъдем точни, тя не винаги бе същата война. Няколко месеца в ранното му детство в самия Лондон се водеха хаотични улични боеве, някои от които ясно помнеше. Би било абсолютно невъзможно да проследи историята през целия този период, да каже в кой момент кой срещу кого е воювал, тъй като не съществуваха документи и никога не се говореше за разположение на силите, различно от сегашното.

 

Сега например, през 1984-а (ако годината беше 1984-а), Океания в съюз с Изтазия воюваше срещу Евразия. Нито в частен разговор, нито публично се признаваше, че някога трите сили са били групирани по друг начин. Всъщност, както Уинстън много добре знаеше, само преди четири години Океания воюваше с Изтазия и беше в съюз с Евразия. Но той знаеше това тайно, само защото контролът над съзнанието му не бе пълен. Официално никога не бе имало смяна на съюзника. Океания беше във война с Евразия: следователно Океания винаги е била във война с Евразия. Врагът за момента винаги олицетворяваше абсолютното зло и оттук следваше, че всяко споразумение с него в миналото или в бъдещето е невъзможно

 

Ужасното беше, че всичко това би могло да бъде истина. Щом като партията можеше да се меси в миналото и да казва за едно или друго събитие, че то никога не се е случвалоне беше ли това много по-ужасяващо от обикновените изтезания или смъртта?

 

Партията казваше, че Океания никога не е била в съюз с Евразия. Той, Уинстън Смит, знаеше, че Океания беше в съюз с Евразия само преди четири години. Но къде съществуваше това знание? Само в собственото му съзнание, което тъй или иначе скоро щеше да бъде унищожено. А ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията, ако всички документи твърдяха същототогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина. „Който контролира миналото“ – гласеше лозунгът на партията, – „контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“

 

И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена. Беше толкова просто. Изискваше се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет, наричаха го „Контрол над действителността“, по новговор: „двумисъл“.[152]

 

Предполага се, че това е писано през 1947-1948 година. А звучи така, сякаш току-що е излязло изпод перото на автора. Ще го разберете, само ако извоювате победа над собственото ви съзнание. И като престанете да вярвате на мръсниците. А заглавия като следващото са пропагандни инсинуации в стила на доброто старо време на тоталитарния комунизъм:

 

Украинският конфликт: Владимир Путин беше готов за ядрена тревога.“[153]

 

 

 

Лъжата като истина

 

 

 

Нима всеки павиан или макак, поставен да се прави на ръководител на държава, разполагаща с ядрено оръжие, не е готов на същото? Тъй като историята се повтаря, но по-често – като фарс, да припомня: Единствен на тази територия съм показвал изявления на младия кубински лидер Фидел Кастро за това, че нито е марксист, а още по-малкокомунист.[154] И как през април 1961 г. му възложиха тази роля не в Москва, а във Вашингтон. Но и Кремъл имаше своята значителна поява на световната политическа сцена.

 

По време на изкуствено създадената Карибска криза Хришчов въобще не възнамерявал да започва война срещу САЩ. Не бил чак толкова луд. Нито разполагал с подобна свобода на действие. Ето какво разказва той за участието на СССР в съвместната продукция на киностудиите в Холивуд и Москва:

 

Когато нашите разговори станаха съвсем приятелски, разказах на Фидел, че в разгара на кризата запитах министъра на отбраната на СССР Малиновски: „Какво смятате? Като знаете количеството на въоръжените сили на Куба, ако частите, които нахлуят имат оръжия, като САЩ или нашите, колко време ще ни бъде необходимо, за да разгромим кубинската армия?“ Малиновски помисли и отговори: „Два дни.“

 

Когато казах на Фидел за това, той се разгорещи твърде много и взе да доказва, че това е неправилна оценка. И че Съветският съюз не би го допуснал. Прекъснах го: „Вие казвате това. Съгласен съм с Малиновски. Той правилно оцени съотношението на силите. Нека не са две денонощия, а три или четири. Във всеки случай, основните огнища на съпротива щяха да бъдат потушени, а вие щяхте да отидете в планината. След това партизанската война щеше да продължи.

 

Беше възможно тя да се проточи с години, но главното би било изпълнено: Щеше да бъде създадено буржоазно, контрареволюционно правителство, което щеше да се заеме с потушаване на огнищата на революцията, ако те се запазят. И щяха да преследват носителите на марксистко-ленинските идеи. Ето какво положение щеше да възникне.

 

Затова не желаехме война, а искахме мир. Та Куба да може да използва мирните условия за задълбочаване на революцията, за развитие на стопанството и неговата перестройка на социалистически основи, за наливане на основите на комунистическото строителство.[155]

 

Какво  да тълкувам или да коментирам? „Перестройка на социалистически основи!“ Пред очите ни се провежда глобална перестройка. Светът се престроява. Не го ли виждате? И не върви към друго, а се е устремил къмединний социализъм“!

 

Невероятно? Нищо подобно – само за невежите. Съветските вождове казваха: „Хорошая  или плохая, но такая была затея.[156] А Никита Сергеевич продължава:

 

Изхождахме само от тези позиции и монтирахме своите ракети не за нападение над САЩ и не за това, чрез Куба да можем да се намесваме във вътрешните работи на САЩ. Ако бъде разглеждано трезво, това е просто нереално. На онези, които до известна степен имат понятие от военните дела, е известно, че можехме да нанесем удар и той щеше да се окаже много силен. Но и САЩ, разбира се, биха нанесли ответен удар и то не по-малко силен, а може би – даже по-силен. Отлично знаехме, че по онова време САЩ ни превъзхождаха в количеството на отделните ядрени оръжия и на бомбардировъчната авиация. Те имаха още малко ракети, особено междуконтинентални. Но тогава ние също разполагахме с междуконтинентални ракети, макар и не много. Имахме достатъчно количество стратегически ракети с периметър до 2 хиляди и до 4 хиляди километра. Те бяха толкова, че, съгласно нашия оперативен план, покриваха всички вражески обекти, по които през първите дни на войната би трябвало да бъде нанесен удар. Да, имахме такава възможност. Но пак казвам, че не преследвахме като цел началото на война. А Фидел просто не разбра…

 

Американците така и не поискаха да изнесем обикновеното въоръжение. Не беше възможно да поискат това, тъй като нямаше да го сторим. Президентът на САЩ разбираше това. Смятахме, че бомбардировачите Ил-28 са обикновено оръжие и не искахме да ги изведем от там. Но сетне бяхме принудени да се съгласим с Кенеди и изнесохме и тях, за да не дразним патиците. В получената обстановка те нямаха особено значение

 

Веднага започна критика от ляво за това, че формулировките на Кенеди не са достатъчно точни. Китайската преса на часа заяви, че от наша страна това е предателство, страхливост, капитулация. А какво трябваше да направим? Да доведем играта до война? Китайците настояваха именно на това. Но ние, естествено, го смятахме за глупост. Да достигнеш до война не е нужен голям ум. Вече не веднъж съм заявявал, че и глупакът ще започне война. А ето – после на умния ще му бъде трудно да я ликвидира. Ние не я желаехме. И сега смятам, че постъпихме абсолютно правилно, като изнесохме нашите ракети от Куба. И взехме писмено да обясняваме нашата позиция на Кастро. Той силно нервничеше, ругаеше ни, ако мога така да се изразя. Китайците усилено подгряваха революционността на Кастро, неговия екстремизъм. А ние претърпяхме морални щети. Вместо това нашите акции в Куба да се повишат, те се понижиха. Кастро смяташе, че сме предали Куба, а ето, китайците ги подкрепят…[157]

 

Забелязахте ли две откровения? Първо: „Да доведем играта до война?“ Точно така, това е всичко – игра! Тъй е и днес.

 

А второто? „Революционността на Кастро“. Кавичките са изключително важни. Те са част от същата „игра“! Те ни казват доста. Имаме ли познания и сетива, за да го зърнем и проумеем?

 

А Хрушчов уверявал Фидел, че теТехните слуги, съветското ръководство, „стоят на ленински позиции, а сега китайците заемат друга позиция. Затова и искат да ни насъскат, желаят да ни сблъскат със САЩ“![158]

 

Малко преди това „демократичниятЗапад ликвидира Даг Хамаршелд,[159] шведския генерален секретар на ООН. А тамошните „свободнимедии очерниха черния по природа конгоански либерал Патрис Лумумба. Накрая белгийските секретни служби се разправиха с него с жестокост, типична за комунистическите зверове. Отдавна обясних тези измами, довели до огромни трагедии.

 

Днес вече разрешават да се повдига завесата, толкова дълго укриваща въпросните престъпления, но по малко.[160] Трябва ли да мине още половин век, та оцелелите най-сетне да проумеят: нямаляво“ и „дясно“?

 

Money make this world go round” – „парите карат този свят да се върти“.

 

Осем години след изкуствено предизвиканата Карибска криза Дейвид Рокфелер прокара пъртина между Вашингтон и Пекин. Последваха го Хенри Кисинджър – кагебисткият агент „Бор“, и Ричард Никсън. Накрая отново се появиха Ротшилдови, които инвестират в Китай още от 1838 година.[161] Сега все повече чувам да се говори, че това е Техният нов Израел[162]

 

Днешната Китайска народна република е чиста проба еднопартийна диктатура на комунистическата номенклатура. Което не пречи страната да върви по… т. нар. капиталистически път на развитие. Винаги, когато чуя някой да плямпа за някакъв провал на либерализма“, ме напушва смях. Никога в живота не е съществувало подобно нещо. То е „книжен тигър“ – учебникарска постановка, проповед, идеология, подобна на социалистическата, комунистическата. Изобщона ционисткатаПропаганда!

 

Тези неща – Студена война, Карибски, Сирийски, Украински, Либийски кризи, данъчно облагане са за нас простолюдието. Който не го прозре, ще продължи да обитава територията на конспиративните теории. И широко да затваря очите си за истината.

 

Преди да представя мнението на известна украинска политическа и обществена деятелка, несвързана с нито една от двете официално враждуващи страни, нека приключа с Хрушчовите признания. Генсекът на ЦК на КПСС разяснявал на бившия немарксист и демократ Фидел Кастро:

 

Аз, другарю Фидел, ви заявявам и потвърждавам с допълнителната уговорка, с която мога да се заклевам в човек с други политически възгледи, че вярвам на Кенеди, както на човека, така и на президента. Той ще спази думата, която ни е дал.

 

В резерв имаме най-малко две години, които му останаха да прекара в Белия дом. Разбира се, когато в САЩ дойде друг президент, той може да наруши това обещание. Но това вече е друг въпрос. Мисля, че след изтичане на първия му президентски мандат, Кенеди отново ще издигне своята кандидатура и тя ще бъде подкрепена от народа. Народът ще го избере повторно, защото от всички президенти на САЩ, които познавах, Кенеди е човекът с най-висок интелект – умник, рязко открояващ се на фона на своите предшественици.

 

Никога не съм се срещал лично с Франклин Рузвелт. Възможно е Рузвелт да го е превъзхождал. Смятам, че Кенеди ще бъде преизбран за още четири години. Тоест, ще имаме не две, а шест години гаранции за мирното съществуване и развитие на Куба в мирни условия. Шест години за нейното държавно и икономическо строителство по социалистическите методи, за ръст на стопанството, на военното и културното развитие, за утвърждаването на всички други блага. След шест години това положение ще се промени. И на следващия президент, който ще замени Кенеди, ще му бъде твърде трудно да предприеме каквото и да е на тази плоскост.

 

Нахлуването няма да бъде безнаказано. Мисля, че тогава никой няма да посмее да се заеме с това. Тогава ще се появи съвършено ново съотношение на силите в света между страните на социализма и капитализма.[163]

 

Едно е да предполагате, друго да разполагате. На Хрушчов му беше позволено и дадено само първото. Затова не позна съвсем, а донякъде. Да, нещата вървяха към преизбирането на Джон Кенеди. Народът наистина го обичаше, ако изобщо е допустимо да си служим с подобни обобщени категории. Но…

 

Убиха го. А самия Хрушчов го смениха с още по-невзрачния Леонид Брежнев. Обаче крайната прогноза на Никита Сергеевич се оказа вярна: Днес наистина имаменово съотношение на силите в света между страните на социализма и капитализма“.

 

Както не веднъж съм споменавал, то не е никак благоприятно за хората по света. Ала и те не си мърдат пръста, за да променят нещо. Без да усетят, стават част от игратафон, масовката от миманса.

 

Нали не сте забравили, че преди време авторитетното и многотиражно нюйоркско списание “Newsweek“ излезе с тема на броя, носеща забележителното заглавие-констатация:

 

Сега всички сме социалисти.“

 

Още по-впечатляващо беше подзаглавието:

 

Опасността и обещанието на новата ера на огромното правителство“![164]

 

Впрочем, то изчезна, подобно на болшевиките в Русия. Изтриха го, но само него – подзаглавието. Изглежда беше прекалено явно и открито. Хората разбираха, накъде ги водят.

 

Сега САЩ и Куба постепенно възстановяват своите приятелски отношения.

 

А идиотите, които ни ръководят? Какво очаква Европейския съюз и респективно България? Ами поголовната бездуховност и затъпяване на т. нар. среден нашенец, прикривани от шашми за „велики постижения на изключително умни и кадърни млади българчета“ – колко? И стопяването на българската народност, съпроводено от нарастваща престъпност, все по-осезаема на битово равнище, която носи етнически аромат и привкус?

 

 

Светът е променен. На неговите т. нар. лидери явно не позволяват да възприемат реалността и да изоставят враждебната риторика, която налива масло в огъня на котараците“. Повечето от народите действат по същия начин.

 

Аглобалното затопляне“, придружено от обилен снеговалеж, продължавав САЩ, мина през  Близкия изток и Иберийския полуостров, от близо месец е и у нас. Честита първа пролет, както сме свикнали да се поздравяваме.

 

Някой да е споменал за изменения в прецесията?…

 

 

Колко много още имам да разказвам, но не ми стигат времето и силите. И въпреки това ще продължа. За радост на плагиатстващите и за ужас на други, които подобно на онзи бог, дето обявил Яков за Израил, треперят от страх, да не попаднат на светло.

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път, специално за изключителата продължаваща щедрост на Владо Симеонов от Вакарел, както и на Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив, Дечо Т. от Русе, Георги Ат. Ат. от Варна, Лидия С, Георги К. К. и Методи Ас. Ан. от София.

 

Бог да въздаде на него и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Вж. “What if Prince William became an astronaut?” by Oliver Pritchett, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 9 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/goodlife/11456570/What-if-Prince-William-became-an-astronaut.html

[2] Have you come far, което има няколко значения на английски: Освен това в превода, още: „Толкова добре изглеждате.“ „Напълно отговаряте на…“ „Променили сте се осезателно.“ „Най-сетне пристигнахте.“ В конкретния случай – като въпрос.

[3] Пак там.

[4] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 2.

[5] Чарлз Хайъм за американските военни, които се сражавали по фронтовете на Втората световна война, и когато станали свидетели на начина, по който на Нюрнбергските процеси били оправдани всички бизнесмени и банкери от САЩ, дето през цялото време въртели далавара с нацисти, както и техните германски партньори, се възмутили. (Charles Higham – “Trading with the Enemy. The Nazi – American Money Plot 1933-1949”, Delacorte Press, New York, NY, 1983 г., стр. 223.) Книгата е в архива на автора.

[6] Hjalmar Schacht – “Confessions of the “Old Wizard”, Houghton Mifflin Company, Boston, MA, 1956 г., стр. 105. Книгата е в архива на автора.

[7] Charles Higham – “Trading with the Enemy. The Nazi – American Money Plot 1933-1949”, вече цит. съч., стр. 210.

[8] Criss Jami – “Kil-los-o-phy: Kiling Knowledge. Loving Wisdom”, CreateSpace Independent Publishing Platform; USA, 2015 г.

[9] Наконтен, конте, франт, англ.

[10] „Съдбата пазеше Евгений – мил палавник с очи засмени: Madame го гледа в ранни дни, а сетне я Monsieur смени. Monsieur l’Аbbe, беден французин, детето да не измори, го учеше надве-натри, морал не му четеше много и в лятната градина той бе често с питомеца свой. Когато в младостта метежна на наш Евгений време бе за блянове и мъка нежна, изпъдиха Monsieur l’Аbbe. Онегин заживя свободно. И ето го – подстриган модно, цял dandy [конте, франт] в лондонски костюм сред светския суетен шум. Той можеше тъй благородно на френски да се обясни, изящно да се поклони и да танцува превъзходно. Светът прие го, преценил, че умен е – и твърде мил.“ (Александр Сергеевич Пушкин – „Евгений Онегин“, Роман в стихах, Типография Александра Смирдина, Санкт Петербург, 1833 г., Глава первая – ІІІ, ІV, online: http://rvb.ru/pushkin/01text/04onegin/01onegin/0836.htm; Превод от руски: Димитър Хр. Петричев, 1971 г., с незначителни промени от Г.И.)

[11] Тя е полуеврейка. Нямам представа дали вярва в друго, освен в парите и в тяхното количество.

[12] “Tsar Vladimir Putin is always right” by Nina Khrushcheva, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, March 12, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/03/11/tsar-vladimir-putin-is-always-right/

[13] Вж. напр. “The Soviet Story”, a documentary, written and directed by Edvīns Šnore, sponsored by the UEN Group in the European Parliament, Latvia, 2008 г. Филмът със субтитри на български е в архива на автора. YouTube не разрешава неговото представяне. Достъпен е и в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=oVZjyyAE-78 От 0:27:00 до 0:28:30 ч.

[14] Анелия Попова – „Григор Лилов: Бащата на Ирена Кръстева беше заместник шеф на управлението на ДС!“, „Моят Видин“, news.myvidin.com, Видин, 24 април 2009 г., online: http://news.myvidin.com/about-10668.html

[15] Джордж Оруел. (George Orwell – “Politics and the English Language” в: George Orwell – “George Orwell – “Collected Essays, Journalism and Letters”, Edited by Sonia Brownell Orwell and Ian Angus, 4.Volume IV: In Front of Your Nose, 1945-1950, Harcourt Brace Jovanovich, New York, NY, 1968 г., стр. 139. Книгата е в архива на автора.)

[16] Вж. “TV star sacked for saying Michelle Obama looked like Planet of the Apes character: Rodner Figueroa apologises and asks for forgiveness after contract terminated with Spanish language channel in US” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, March 13, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/michelle-obama/11469066/TV-star-sacked-for-saying-Michelle-Obama-looked-like-Planet-of-the-Apes-character.html

[17] Вж. “Atlanta police shoot naked and unarmed black man”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Tuesday, 10 March 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-31821405

[18] Вж. “Hundreds to attend funeral for unarmed Wisconsin man shot by police” by Ben Brewer, Madison, Wisc., Reuters, , New York, NY, Saturday, March 14, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/03/14/us-usa-police-wisconsin-idUSKBN0MA0T320150314

[19] Вж. напр. “Fans Wonder If Joan Rivers Was Murdered; Doctors Gave Her Too Much Propofol: Report By  Maria Vultaggio”, “International Business Times”,ibtimes.com, New York, NY, November 10 2014 г., online: http://www.ibtimes.com/fans-wonder-if-joan-rivers-was-murdered-doctors-gave-her-too-much-propofol-report-1721639

[20] “Americans are ‘back-stabbers’ and ‘tricksters’ says Iran’s leader after Senate letter” by David Blair, and Peter Foster in Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11467997/Americans-are-back-stabbers-and-tricksters-says-Irans-leader-after-Senate-letter.html

[21] Като глагол думата означава „мамя“, „измамвам“. (Вж. „The Concise Oxford Dictionary of Current English“, Edited by H. W. Fowler and F. G. Fowler, based on „The Oxford Dictionary“, Revised by E. McIntosh, Oxford University Press, London, 1956 г., стр. 640.) Глаголът jew изчезна от речниците. Сега четем: „Глаголът jew, макар да не се използва, е преднамерена обида, и затова бива възприеман като крайно оскърбителен“ – “The verb jew, though not used as a deliberate slur, is also perceived as highly insulting.” (Jew, “The Free Dictionary”, thefreedictionary.com, Huntingdon Valley, PA, 2014 г., online: http://www.thefreedictionary.com/Jew) Среща се и: “Derogatory term for someone tight with their money or someone not very generous” – „унизителен термин за някой, привързан към парите си или за друг, който не е много щедър, великодушен“. (“Jew”, Urban Dictionery, urbandictionary.com, San Francisco, CA, 1999-2015 г., online: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=jew) Те могат да ни рачита Goiym – гои, добичета; жените ни – шикши – курви, а ние сме длъжни да ги пазим. Откъде накъде? Кой ръководи този свят? Онези, които са продали душите си на неговия княз – сатаната. Не аз, Господ е постановил това.

[22] Jew, „Английско- български речник“, „Разбери какво“, Kakvo.org, местоположение не е посочено, 2008 г., online: http://www.kakvo.org/translate_word/jew

[23] Вж. “Russia and North Korea declare 2015 a ‘year of friendship’” by Julian Ryall, Tokyo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 10 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/11463265/Russia-and-North-Korea-declare-2015-a-year-of-friendship.html

[24] Биографията на светец, гр.

[25] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 2, Издателство „Шрапнел“, София, 2011 г., стр. 49, 52.

[26] Пак там, стр. 109.

[27] Йожен Йонеско, румънски драматург, работил предимно във Франция, един от най-известните автори в т. нар. театър на абсурда. (Alan Sinfield – “Literature, Politics and Culture in Postwar Britain”, A&C Black, London, 2007 г., стр. 104-105.)

[28] Йожен Йонеско. (Alan Sinfield – “Literature, Politics and Culture in Postwar Britain”, вече цит. съч., стр. 104-105.)

[29] „Евросоюз, вслед за США, объявил войну российским СМИ“, Правда.Ру, pravda.ru, Москва, 14.03.2015 г., online: http://www.pravda.ru/news/world/europe/european/14-03-2015/1252406-evrosouz-0/

[30] Джордж Оруел. (George Orwell – “Politics and the English Language” в: George Orwell – “George Orwell – “Collected Essays, Journalism and Letters”, Edited by Sonia Brownell Orwell and Ian Angus, 4.Volume IV, вече цит. съч., стр. 139.)

[31] Вж. 002 – Video – John Kerry Says Americans have a Right to be Stupid в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 24“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-24 или в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=80jm-Oo-dPU

[32] Вж. напр. “Russia’s air corps is a powerful but fading force” by Robert Beckhusen, Reuters, reuters.com, New York, NY, Wednesday, March 18, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/03/17/russias-air-corps-is-a-powerful-but-fading-force/

[33] Вж. напр. Video – Putin Is the Best President for the Jews в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 13 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-2 или в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gFVgglM-FzY

[34] Игор Бунич – „Златото на партията”, ИК „Прозорец”, София, 1994 г., стр. 348.

[35] Вж. Алеко Константинов – „Бай Ганьо в банята“.

[36] Върнете са малко назад и си припомнете мнението на Георги Ифандиев за „школуваните журналисти“ във Франция.

[37] Вж. “Birmingham teenager arrested on suspicion of preparing to join Isil in Syria: West Midlands Police officers arrest 18-year-old at Birmingham home on suspicion of preparing to travel to Syria to join Isil” by  Tom Whitehead, Security Editor, “The Telegraph”, elegraph.co.uk, London, Monday, 16 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11474782/Birmingham-teenager-arrested-on-suspicion-of-preparing-to-join-Isil-in-Syria.html

[38] Джордж Оруел. (George Orwell – “Politics and the English Language” в: George Orwell – “George Orwell – “Collected Essays, Journalism and Letters”, Edited by Sonia Brownell Orwell and Ian Angus, 4.Volume IV, вече цит. съч., стр. 139.)

[39] Боен псевдоним, фр.

[40] Вж. “The manifesto Australian teenage Isil ‘martyr’ wrote before suicide mission in Iraq” by Josie Ensor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11466196/The-manifesto-Australian-teenage-Isil-martyr-wrote-before-suicide-mission-in-Iraq.html

[41] Пак там.

[42] Констатация-въпрос в: “Cover Story: Again” by Judy Wieder, “The Advocate”, Baton Rouge, Louisiana, 25 September 2001 г., стр. 54.

[43] Вж. напр. “Swiss citizen arrested for fighting Islamic State: Switzerland prosecutes man for forming Christian militia in Syria under law that citizens must have permission to fight in foreign armies” by Justin Huggler in Berlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/switzerland/11467962/Swiss-citizen-arrested-for-fighting-Islamic-State.htmlhttp://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/switzerland/11467962/Swiss-citizen-arrested-for-fighting-Islamic-State.html

[44] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 2, вече цит. съч., стр. 92.

[45] Жак Ширак е педераст, фр.

[46] Пак там, стр. 73.

[47] “Being coy doesn’t change the reality of modern Pakistan — a a corrupt, politically savage, and physically broken society” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 8 March 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/being-coy-doesnt-change-the-reality-of-modern-pakistan–a-a-corrupt-politically-savage-and-physically-broken-society-10094475.html

[48] Джордж Оруел. (George Orwell – “Politics and the English Language” в: George Orwell – “George Orwell – “Collected Essays, Journalism and Letters”, Edited by Sonia Brownell Orwell and Ian Angus, 4.Volume IV, вече цит. съч., стр. 138.)

[49] Не случайно майката на еврейския професор, американеца Норман Финкълстайн, която заедно с мъжа си прекарала войната в концлагер, попитала: „В края на краищата Хитлер кого уби?“ (Norman G. Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Second edition, Verso, London, 2003 г., стр. 81, Online edition, Chapter 3 – The Double Shakedown, стр. 43. Книгата е в архива на автора. Достъпна е за четене и проверка от online: http://books.google.bg/books?id=VrqK5VdO2i0C&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false)

[50] Joseph Burg в:  “The Toronto Star”, Toronto, Ontario, Canada, March 31, 1988 г., цитиран в:  Barbara Kulaszka, Ed. – “Did Six Million Really Die? Report of the Evidence in the Canadian “False News” Trial of Ernst Zündel – 1988”, L’Association des Anciens Amateurs de Récits de Guerres et d’Holocaustes (AAARGH), Chicago, IL, edition on line, 2001 г., стр. 556.

[51] Вж. “Saudi Arabia and Sweden in diplomatic row over arms and human rights: Gulf kingdom’s ambassador withdrawn as fall-out from snub to Swedish foreign minister Margot Wallström worsens” by Richard Spencer, Middle East Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk/, London, Wednesday, 11 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/11465251/Saudi-Arabia-and-Sweden-in-diplomatic-row-over-arms-and-human-rights.html

[52] Граматически правилно – някого.

[53] „Правосъдното министерство иска затвор за насаждане на „политическата омраза“, mediapool, mediapool.bg, София, сряда, 11 февруари 2015 г., online: http://www.mediapool.bg/pravosadnoto-ministerstvo-iska-zatvor-za-nasazhdane-na-politicheskata-omraza-news231504.html

[55] „Борещият се за реформи – новият вицепремиер и правосъден министър Христо Иванов“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, , online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/05/2354688_boreshtiiat_se_za_reformi_-_noviiat_vicepremier_i/

[56] Явор Дачков – „Христо Иванов веднага да подаде оставка. Заради принципите, които манифестираше миналото лято“, „Гласове“, glasove.com, София, 9 август 2014 г., online: http://glasove.com/komentari/40449-hristo-ivanov-vednaga-da-podade-ostavka-zaradi-principite-koito-manifestirashe-minaloto-lqto

[57] Стоян Нешев – „Министър Христо Иванов: Помощник на американци за правната реформа“, в. „Труд“, m.trud.bg, София, сряда, 4 март 2015 г., online: http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=4632741

[58] Румяна Стефанова – „Мария Бойкикева, майка на министъра на правосъдието: синът му христо иванов не си е сменял името“ или „Мария Бойкикева, майка на министъра на правосъдието пред ПИК и „Ретро“: Синът ми Христо Иванов ме предупреди да не говоря срещу Бойко“, в. „Ретро“, Агенция ПиК, pik.b, София, 12 ноември 2014 г., online: http://pik.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-news248730.html

[59] По: Пенчо Славейков – „Бойко“.

[60] Нели Чолашка – „Бойко: Какъв КОЙ? На улицата останаха 100 протестиращи, като дръпнахме ГЕРБ: Много некоректно изказване, коментира Радан Кънев“, OffNews, offnews.bg, София, сряда, 11 март 2015 г., online: http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%9A%D0%9E%D0%99-%D0%9D%D0%B0-%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-100-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91_474023.html и др.

[61] Пенчо П. Славейков – „Сто двадесет души“.

[62] Моника Кроули, американка, водеща на радиопрограма и на предаване в телевизия “The McLaughlin Group”. (“Double-standard dalliance” by Monica Crowley, “The Washington Times”, washingtontimes.com, Washington, DC, Wednesday, January 13, 2010 г., online: http://www.washingtontimes.com/news/2010/jan/13/double-standard-dalliance/?feat=home_columns)

[63] Калин Първанов – „Нищо не се е объркало при Бойкикева“, сп. „Тема“, брой брой 45 (674), temanews.com, София, 17-23 ноември 2014 г., online: http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=838&aid=18901

[64] Правописът на „Дарик“ е запазен.

[65] Деляна Бобева – „Представят книга за Христина Морфова в Москва“, DarikNews.bg, Стара Загора, 3 октомври 2014 г., online: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1334966

[66] Калин Първанов – „Нищо не се е объркало при Бойкикева“, сп. „Тема“, вече цит. съч.

[67] Игор Бунич – „Златото на партията“, първо издание, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 9-10.

[68] Паун Грозданов е дядо на Диляна Грозданова, съпруга на Любомир „Пъпката“ Павлов – семейство „демократи“, понастоящем подвизаващо се в Монако?!

[69] Пак там.

[70] Пак там.

[71] Вж. напр. “Starting this year, minorities will outnumber whites in US public schools” by Jeanne Kim, “Quartz”, a digitally native news outlet for the new global economy, qz.com, New York City, August 19, 2014 г., online: http://qz.com/251380/starting-this-year-minorities-will-outnumber-white-americans-in-public-schools/; “White children to be minority in US by 2023” by Jon Swaine, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 7 April 2011 г=, online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8435636/White-children-to-be-minority-in-US-by-2023.html

[72] “Latinos in the United States – How to fire up America: The rise of Latinos is a huge opportunity. The United States must not squander it”, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, March 14, 2015 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21646202-rise-latinos-huge-opportunity-united-states-must-not-squander-it-how-fire-up

[73] Земята на Израел.

[74] Ционистки лозунг, появил се в края на ХІХ век, за да оправдае домогванията към Палестина на юдаизираните хазари от Руската империя – самозваните „евреи“, предвождани от семейство Ротшилд. (Вж. напр. Anita Shapira – “Land and Power: The Zionist Resort to Force, 1881–1948”, Translated by William Templer, Stanford Studies in Jewish History and Culture, Stanford University Press, Redwood City, CA, 1999 г., стp. 42.)

[75] Корета Скот Кинг, вдовица на убития американски лидер на движението за права на чернокожите Мартин Лутър Кинг. (“What Would Dr. King Say About Amendment One?” by Omid Safi, “The Huffington Post”, huffingtonpost.com, New York, NY, 5 August 2012 г., online: http://www.huffingtonpost.com/omid-safi/what-would-dr-king-say-about-gay-rights_b_1499809.html)

[76] „MetLife”, Inc. е холдингова корпорация, чието пълно название е “Metropolitan Life Insurance Company” – „Столична компания за застраховки живот“, която включва много филиали и дъщерни компании. Тя е сред най-големите световни корпорации в бранша. Занимава се и с пенсионно осигуряване. Повече от 90 милиона души в 60 страни са нейни клиенти. (Вж. напр. Timothy Botti – “Envy of the World: A History of the U.S. Economy & Big Business”, Algora Publishing,  New York, NY, 2006 г., стp. 140.)

[77] В оригинала е “Boomers” от Baby boomers – понятие, въведено, за да обозначи рязко повишената раждаемост след края на Втората световна война.

[78] В оригинала – “Gen Y”, което е съкращение от Generation Y. Става дума за също така наречените Millennials – Millennial Generation – „поколение на новото хилядолетие“. Тъй като никой не е в състояние да определи началото и края на едно поколение, изследователите смятат за „хилядолетници“ хората, родени между началото на осемдесетте години на ХХ век и тези – в началото на двадесет и първото столетие – новото хилядолетие.

[79] “American Dream Deferred: We Now Embrace More Modest, Personal Goals” by Martha C. White, “Time”, New York, NY, December 1, 2011 г., online: http://moneyland.time.com/2011/12/01/american-dream-deferred-we-now-embrace-more-modest-personal-goals/

[80] “Infographics and Analysis: New American Dream Poll 2014”, Center for a New American Dream, newdream.org, Charlottesville, VA, 2014 г., online: http://www.newdream.org/programs/redefining-the-dream/poll2014/poll-infographic-1

[81] Вж. Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 429.

[82] “Cornell Studies in Security Affairs”.

[83] Вж. Stephen Walt, John J. Mearsheimer – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г. Книгата е в архива на автора.

[84] Джон Дж. Миършаймър, професор във Факултета по политически науки на Университета на Чикаго и Стивън М. Уолт, професор във Факултета по управление „Джон Ф. Кенеди“ на Харвардския университет. (John J. Mearsheimer, J Stephen M. Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г., стр. 83.) Книгата е в архива на автора.

[85] В бокса хвърлянето на пешкир на ринга е като развяването на бяло знаме на бойното поле. Означава „предавам се“.

[86] Националния химн на Израел.

[87] “Leaked report: Israel acknowledges Jews in fact Khazars; Secret plan for reverse migration to Ukraine” by Jim Wald, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, March 18, 2014 г., online: http://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/

[88] В края на Руската империя, от 1862 до 1917 г. това бил най-ниският чин в градската полиция.

[89] Еврейски (хазарски) центрове в рамките на Руската империя.

[90] Жаргонна култура, жаргон, жаргонисти – думата „жаргон“ и производните й са употребени тук в тогавашния обиден смисъл, приет за езика идиш – разновидност на еврейския език. – Бел. на руския редактор. Идиш е диалект, възникнал от старобългарския. От този някогашен наш език произлиза и думата „жид“ – „евреин“, която се използва и днес в Русия, Украйна, Белорус и Полша. Жид означава кучешка пишка. Когато нашите прадеди слушали техни съседи, поюдейчени хазари, да се карат и да се наричат едни-други „жид“, решили, че това е словото за тяхната вяра – евреин. Постепенно след Средновековието, с разрухата на Хазарския каганат и придвижването на сомзваните „евреи“ на запад, германската лексика взела да измества българската. За се стигне до настоящето, в което лингвистите смятат, че идиш е германски диалект, използван от евреите в Централна Европа.

[91] Сергей Александрович Есенин – „Железный Миргород (очерки об Америке)” в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5 – Проза, Издательство „Наука; Голос”, Москва, 1997 г., стр. 166 или Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Поэзия, Драматургия-Поэзия, Издательство Эксмо, 2008 г., II Бродвей, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[92] Gaza Hitnatkut или תָּכְנִית הַהִתְנַתְּקוּת, ивр.

[93] Пак там.

[94] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том ІІ, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 176.

[95] Вж. Эдуард Ходос – „Еврейский синдром: Публицистический цикл”, Издательство „Свитовыд“, Харьков, 2001 г., в интернет „Еврейский синдром – 1: 1999 – Моя борьба“,  Глава: Апрель, 1999 год. – Десять лет спустя…, online: http://grkontrol.org/jus/hodos/hodos-j-sindrom1.html Книгата е в библиотеката на автора.

[96] Боб Шафър, бивш американски конгресмен от Републиканската партия, за протестите в Украйна. (“Go Orange!”, An NRO Interview, “National Review”, nationalreview.com, New York, NY, November 30, 2004 г., online: http://www.nationalreview.com/article/213012/go-orange-interview)

[97] Признавам и уточнявам, че понякога Татяна Монтян освен разговорен идиоматичен руски език, чиято лексика не винаги може да бъде намерена в речниците, използва и украински думи и изрази, с които не винаги се справям. Моля, да го имате предвид и да ми простите евентуални неточности. Нищо преднамерено.

[98] “Cameron may be PM – but it’s Osborne who really runs this government” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, March 18, 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/mar/18/david-cameron-george-osborne-budget

[99] Вж. “These Tory Eurosceptics are Cameron’s Trotskyists – time to face them down: Instead of pandering to Ukip-leaning backbenchers in his immigration speech, the prime minister should learn from how Labour saw off Militant tendency” by Pat McFadden, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 28 November 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/28/tory-eurosceptics-cameron-trotskyists-ukip-immigration-speech

[100] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[101] Лайнъл Нейтън, Антъни Нейтън, Натаниел и Майер Амшел, плод на брака на Нейтън Амшел Ротшилд с Хана Барет-Коен. Съпругата му била дъщеря на Леви Барент Коен и на Лидия Даймънтшлайфър (Lydia Diamantschleifer – предците й били бижутери, шлифовали диаманти). Нейният чичо – брат на баща й – Соломън Барет-Коен бил женен за Сеъръ Брандес. Двамата – Золомон и Зара, както се произнасят имената им в Германия, където били техните корени, били пра-прародители на Карл Маркс. (Вж. “Barent Cohen”, c. 1710, GeneAll.net, Portal de Genealogia, 2000-2015 г., online: http://geneall.net/en/name/318477/barent-cohen/)

[102] Willis A. Overholser – “A Short Review and Analysis of the History of Money in the United States”, First Edition, Progress Publishing Concern, Libertyville, IL, 1936 г., стр. 46; Rev. Charles E. Coughlin – “Money! Questions and Answers”, The National Union for Social Justice, Royal Oak, MI, 1936 г., стр. 170-171.

[103] Сив кардинал, фр. Човек, дърпащ конците иззад кулисите, фр.

[104] “Nicolas Sarkozy’s former adviser mocked him as ‘stack heels’ and ‘the dwarf’” by Henry Samuel, Paris. “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, March 18, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/nicolas-sarkozy/11480833/Nicolas-Sarkozys-former-adviser-mocked-him-as-stack-heels-and-the-dwarf.html

[105] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189.

[106] Михаил Горбачов. (“Mikhail Gorbachev: ‘My family paid too high a price for glasnost’” by Mary Riddell, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, November 30, 2004 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/features/3636548/Mikhail-Gorbachev-My-family-paid-too-high-a-price-for-glasnost.html)

[107] Буквално: „Който за колкото“ – един вид – всекиму според заслугите, лат. В случая най-точно: „според колкото му е акълът“.

[108] Федор Михайлович Достоевский – „Ноябрь – Глава первая: II. Самый лакейский случай, какой только может быть“, във: Ф.М. Достоевский – „Собрание сочинений в 15 томах“, Том четырнадцатый – Дневник писателя. 1877, 1880, август 1881, Издательство „Наука“, Санкт-Петербург, 1995 г., стр. 347-348, online: http://www.rvb.ru/dostoevski/01text/vol14/01journal_77/314.htm

[109] Учил е до трето отделение. Лъжел, че говори седем езика, което е влязло в митологията за него. По-късно, когато Бенковски поискал знамето на бунта да бъде развято в Панагюрище, Захарий Стоянов ще възкликне: „Аз се чудех тогава, чудя се и сега повече, где тоя абаджия изучи тия тънки работи?“ (Захари Стоянов – „Записки по българските въстания“, Издателство „Български писател“, София, 1975 г., стр. 427. Книгата е в библиотеката на автора.) Ами от своите масонски началници, откъде!

[110] Това било и названието на парижкия вестнник, в който крайно левият писател Емил Зола публикувал статията си „Аз обвинявам“, защитаваща Алфред Драйфус и еврейството. Има си крушка опашка, както е казал народът ни.

[111] Albert Pike – “Morals and Dogma”, published by the Supreme Council of the Thirty Third Degree for the Southern Jurisdiction of the United States Charleston, Charleston, SC, 1871 г., стр. 322. Книгата е в архива на автора.

[112] Възможно е да е имал среща с предводителя на всички европейски революционери Джузепе Мацини, еврейския масон от Италия.

[113] „Из архивата на Найден Геров“, стр. 296-297, писмо 473, Христо Георгиев до Найден Геров, 14 юни 1869 г. в: Евгений Волков – „Христо Ботев“, Превод от руски под редакцията на Михаил Попруженко, Боян Пенев и Михаил Арнаудов, Издание на ФАБ, София, 2009 г., стр. 289; в оригиналното издание: Евгени Волковъ – „Христо Ботевъ“, Библиотека „Мисъль и дейность“ № 2, Печатница „Бр. Миладинови“ София, 1929 г., стр. 117. Книгата е в библиотеката и в архива на автора.

[114] Захари Стоянов – „Записки по българските въстания“, вече цит. съч., стр. 512. Книгата е в библиотеката на автора.

[115] Пак там, стр. 511.

[116] Plato – “Republic”, 347d, Greek Texts & Translations, Classics at Chicago, online: Plato – “Republic”, 347d, Greek Texts & Translations, Classics at Chicago.

[117] Вж. напр. „Тиранинът от Босфора“, „Дойче Веле“, dw.de, Bonn, 29 декември 2014 г., online: http://www.dw.de/%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B0/a-18155651

[118] Виктор Стефанов – „Турция и Азербайджан започват работа по газопровода ТАНАП“, Dir.bg, София, вторник, 17 март 2015 г., online: http://dnes.dir.bg/news/gazoprovod-turtzia-krajat-zhen-potok-tanap-18689279

[119] Ликувайте за „бог“ Ротшилд, лат.

[120]  Вж. “Southampton University wants to debate Israel’s right to exist. But that right is sacred” by Tim Stanley, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, March 13, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11468605/Southampton-University-wants-to-debate-Israels-right-to-exist.-But-that-right-is-sacred.html

[121] Вж. “White House: US ‘to reevaluate’ backing for Israel at UN” by Peter Foster, Washington and David Blair, Tel Aviv, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 19 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11484182/White-House-US-to-reevaluate-backing-for-Israel-at-UN.html

[122] Партията на независимостта на Великобритания, оглавявана от Найджъл Фераж.

[123] “The truly patriotic British view on Europe? We must lead from within” by Gordon Brown, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 9 March 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/mar/09/europe-gordon-brown-scotland-eu-business-britain

[124] Владимир Истархов – „Удар Русских Богов“, Издательство ЛИО „Редактор“, С.-Петербург, 2001 г., стр. 190. Книгата е в библиотеката на автора.

[125] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[126] Нарицателно за Швейцария, нещо като псевдо райска градина.

[127] “The truly patriotic British view on Europe? We must lead from within” by Gordon Brown, “The Guardian”, вече цит. съч.

[128] Вж. “Leaving EU would make UK the North Korea of Europe, warns Gordon Brown” by Nicholas Watt Chief political correspondent, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 9 March 2015 г., online: http://www.theguardian.com/politics/2015/mar/09/leaving-eu-would-make-uk-the-north-korea-of-europe-warns-gordon-brown

[129] Джордж Оруел – „1984“, вече цит. съч., Първа част – 4.

[130] В оригинала е Уинстън, 3.12.83 и „Таймс“.

[131] Пак там.

[132] Понеже във Финландия е имало. Тя била шведска.

[133] Те – т. нар. кулаци – се появиха само 10 години по-късно. В оправданията на комунистите за извършените от тях убийства без съд и присъда; в обвинителните актова не съдилищата им, кой знае защо наричани „народни“; в клеветите, които тяхната пропаганда и масови организации отправяха към работливите средни и по-заможни селяни. Днес потомците на онези, които разкулачвали, убивали и пращали най-трудолюбивите селяни в концлагери и затвори, станаха не кулаци или чокои, а латифундисти. Шепа комунистически наследници държат в ръцете си милиони декари земя! А България, която е изхранвала не само себе си, но и една трета от Европа, внася картофи, лук, чесън и дори магданоз?! Ето го резултатът от социализЪма.

[134] Цитат, поместен в: Никола Алтънков – „Нарекоха ги фашисти: Легионери, отецпаисиевци, ратници, бранници, родозащитници, кубратисти”, ТАНГРА ТанНакРа ИК, София, 2004 г., стр. 471-472.

[135] Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 346.

[137] Пак там.

[138] Ина Петрова – „Израел дава рамо на земеделието ни“, в. „Стандарт News”, standartnews.com“, София, петък, 20 март 2015 г., online: http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/izrael_dava_ramo_na_zemedelieto_ni-277558.html

[139] Вж. напр. „Българо-израелски форум за селското стопанство се проведе в БТПП“, Българска търговско-промишлена палата, bcci.bg, София, 2009 г., online: http://www.bcci.bg/bulgarian/infobusb/year2009/number44/item5.htm

[140] Джордж Оруел. (George Orwell – “Politics and the English Language” в: George Orwell – “George Orwell – “Collected Essays, Journalism and Letters”, Edited by Sonia Brownell Orwell and Ian Angus, 4.Volume IV, вече цит. съч., стр. 137.)

[141] Вж. „А гостуващият на местния клон на алчно червената фашистка мафия: Дейвид Харис благодари на Цветанов за разследването на атентата в Бургас“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, вторник, 10 март 2015 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/324122

[142] Вж. Георги Ифандиев – „Европа е устремена към своя упадък – Част 8“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 юли 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BA-%D1%87-9

[143] „Цветан Цветанов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис“, vevesti.bg, София, вторник, 10 март 2015 г., online: http://vevesti.bg/tsvetan-tsvetanov-se-sreshtna-s-izpalnitelnia-direktor-na-amerikanskia-evreyski-komitet-deyvid-haris/15305/

[144] Евреин, жарг., англ.

[145] Вж. „Борисов горд от спасяването на евреите: Това е безпрецедентен акт: Премиерът изтъкна борбата на правителството срещу расизма и ксенофобията“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, вторник, 10 март 2015 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/324111

[146] Вж. 004 – Video – The End of Israel Is Near Says Khazar Writer в: Георги Ифандиев – „Не бойте се от тях: Защото няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 декември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%82%d1%8f%d1%85-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be-%d1%81%d0%ba%d1%80; само видеото в YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=ofO4G514QEA#t=161

[147] “President Barack Obama’s State of the Union Address”, The White House, Washington, DC, January 28, 2014 г., online: http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/01/28/president-barack-obamas-state-union-address

[148] Джордж Оруел – „1984“, вече цит. съч., Първа част – 2.

[149] Игор Бунич – „Златото на партията“, вече цит. съч., стр. 350.

[150] Вж. напр. “Philip Hammond says Russia could pose ‘single greatest threat’ to UK security: Politics Live blog”, Politics live with Andrew Sparrow, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 10 March 2015 г., online: http://www.theguardian.com/politics/blog/live/2015/mar/10/philip-hammonds-speech-defending-mi5-and-mi6-politics-live-blog#block-54febc05e4b0881f4d3530c7

[151] Братята Лема̀н, но правилното произношение на английски е „Лѝмън Брадърз“.

[152] Джордж Оруел – „1984“, вече цит. съч., Първа част – 3.

[153] “Ukraine conflict: Vladimir Putin ‘was ready for nuclear alert’” by Reuters in Moscow, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 16 March 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/mar/16/putin-ukraine-conflict-ready-nuclear-alert?CMP=EMCNEWEML6619I2

[154] Вж. 003 – Video – In 1959 Fidel Castro Still Was Not a Communist в: Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 18 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-6 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=vto4bpynL48; този и още един важен видеозапис в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София,сряда, 2 юли 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=A2xW7lb6R20

[155] Никита Сергеевич Хрущев – „Время. Люди. Власть.“ (Воспоминания), Книга 2, часть 4, Информационно-издательская компания „Московские Новости“, Москва, 1999 г., Глава – Четырехсторонняя встреча в Париже,  online: http://www.2lib.ru/getbook/11996.html Книгата е в архива на автора.

[156] Добър или лош, но такъв беше замисълът, рус.

[157] Пак там.

[158] Пак там.

[159] Правилно: Дааг Хамаархьолд.

[160] Вж. “Did Western agents assassinate the UN Secretary General in 1961?: Four theories” by Philip Sherwell, New York and David Lawler in Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 17 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/11478291/Did-Western-agents-assassinate-the-UN-Secretary-General-in-1961-Four-theories.html

[161] Вж. “China, Japan and Korea”, Rothschild, Global Financial Advisory, rothschild.com, London, Paris, 2011 г., online: http://www.rothschild.com/china-japan-korea/

[162] Вж. напр. „В. Ю. Катасонов: Когда рухнет мировая финансовая система?“, программа „Парадокс“, ведущий Степан Демура, Радио „Финам FM“, Москва, Published by „Политика и Геополитика“, YouTube, youtube.com, February 16, 2015 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=yE78J5uxN8o&spfreload=10

[163] Никита Сергеевич Хрущев – „Время. Люди. Власть.“ (Воспоминания), вече цит. съч., Глава – Четырехсторонняя встреча в Париже.

[164] “We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 15 February 2009 г., online: http://www.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...