- Диагноза с Георги Ифандиев - https://diagnosa.net -

МАЗОХИЗЪМ: ЖИВОТЪТ СРЕД ПРОПАГАНДАТА НА „ДЕМОКРАЦИЯТА“ Е КАТО СОПАТА НА ТОТАЛИТАРИЗМА, НО ДОПАДА НА МНОЗИНА – Част 5

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Кои са най-богатите спортисти във Великобритания за 2015 година?[1]

 

Товазавладяващозаглавиеизгря“ в края на април върху челната страница не на жълт“, клюкарски, а насериозенлондонски всекидневник.

 

Не друг, а „това е въпросът“, както е рекъл сънародникът им Шекспир, който вълнува британците седмици преди общите избори на Албиона. Като гледам „героите“, класирани не според техните дела в полза на страната, а въз основа на размера на имуществото им, си мисля, че бардът от Стратфорд он Ейвън едва ли щеше да се съгласи с мен. Не вярвам, че би приел да е „сънародник“ с тези.

 

Върхът на класацията е окупиран от един „истинскиангличанинЛуис Хамилтън, двукратен световен шампион по автомобилизъм във Формула 1. Уейн Рууни е най-високо парично оцененият футболист. А Жозе Моуриньо – слугата на съветския кагебистки олигарх Роман Абрамович, е чучнат като най-скъпо платения треньор.[2]

 

Обаче португалецът излиза на олигарха-лесовъд по-евтино от… поредната му яхта. Колко струва човешкият живот днес? Стриктно спазващият указанията на равините Роман живее ту в Лондон, ту в Ню Йорк. Изобщо… – по света. Което въобще не му пречи да изпълнява задълженията си на губернатор на руската област Чукотка. На неговия лорд-протектор или водещ офицер, както желаете, Володя Путинтоже.

 

 

 

Бих преживял целия си живот в нехайство и безгрижие[3]

 

 

 

Но например Стивън Хоукинг, който от години споменава за „алтернативна вселена“ и за „множество вселени“,[4] отсъства от списъка. Никога не е бил в него. Той е само… учен! Или – просто учен. Според недоучилите и простаците това „простоприляга чудесно на личностите, които теглят човечеството нагоре по пътя към напредъка. Още от Смирненски и Вапцаров насам – „прогреса“. На комунетата им звучи по-така. Както „ф-ф-фатално“ – на Бай Ганьо, и „мултиплициране“ – на Бай Тошо. Или „тотална приватизация“ на Костовците и Божковците, „евроатлантически ценности“ на Паситата, Бе-Бетата и ирландските пастирки.

 

Още в началото на шестнадесетото столетие италианският дипломат и писател Балдасаре Кастильоне в своята “Il Libro del Cortegiano” – „Книга на придворния“ ни е предоставил описание на идеалния ренесансов кавалер, благородник – всички онези качества, които са били необходими, та някой да заслужи нарицателното джентълмен. Преди всичко да бъде всеотдаен рицар, който заслужава уважението към своята личност посредством мъжеството и безстрашието си на бойното поле.

 

Уви, това отдавна не е така. Донякъдеслава Богу. И все пак…

 

Отлично помня, как през 1965 г. доста британски ветерани от двете световни войни върнаха на Бъкингам своите Ордени за граждански заслуги. Тъй като кралицата удостои четиримата ливърпулски рокаджии от “The Beatles” с тях. Аргументът на бившите бойци беше: Смятахме, че, за да заслужите това отличие, трябва да сте влизали с горящ танк в битка

 

Според Кастильоне, за да бъдете завършен джентълмен, „трябва да прилагате определено безгрижие във всичко. Това ще прикрие намеренията ви. И ще покаже, че онова, което е извършено и изречено, е сторено без усилия и даже без размишление.[5]

 

Погледнете горното подзаглавие. Огдън Наш е завършил своето стихотворение от едно изречение, озаглавено “Introspective Reflection” – „Отражение на самовглъбението“, с уговорката:

 

Ако не трябваше да се трудя, за да живея, което е твърде неприятно.“[6]

 

За кой ли път насочвам вниманието ви към остойностяването на човешките качества, усилия, вложен труд и плодовете от всичко това. Как да преуспяват общества, в които цената на забавлението е по-висока от онова, което ни съхранява живи? Дава ни духовна енергия и физическа сила, за да бъдем деца Божичовеци.

 

Можете ли да сравнявате Шекспировата омразакъм Шейлок – „венецианския търговец“, с тази на почитания и дори обичания Иля Еренбург към германците и на Валери Петров, всъщност Вениамин Нисим Меворах, спрямо некомунистите?

 

Текстовете на Елиаху Еренбург преливат от злоба и ненавист. Изпълнени са с призиви за изнасилване на жени, за изтезания гавра с деца, изтезаване на старци, за убиванеза смърт![7] (Вижте илюстрацията.)

 

Другарят МеворахПетров пък писал:

 

Какво ще отсъди съдникът твърд?

 

Всички обвинители (в хор, могъщо, придружени от барабанен гръм) отговарят:

 

Смърт! Смърт! Смърт![8]

 

Ето най-силните антиеврейски слова във „Венецианския търговец“ на Уилям Шекспир:

 

Шейлок: Кой влиза тук?

 

Влиза Антонио.

 

Басано: Това е сеньор Антонио.

 

Шейлок: Как на раболепен кръчмар прилича той! Мразя го, понеже е християнин, но повече затова, задето с простодушието на низшия отпуска пари gratis и намалява сроковете за издължаване тук във Венеция. Веднъж да успея да го хвана за хълбока, ще заситя обилно древната си злоба към него, която нося. Той ненавижда нашата свещена нация и пречи даже там, където търговците най-вече се събират. Заради мен, моите пазарлъци и спестеното от мене честно, което той нарича лихваинтерес. Проклето да е племето ми, ако му простя.[9]

 

Сравнете сами силата на словото. Пиесата на Шекспир е забранена за поставяне в САЩ и в други страни. Понеже е оценена като… „антисемитска“?! Докато Иля Еренбург и Валерий ПетровМеворах са чествани катонационални икони“ в Съветска Русия, Чалгария и другаде. От кого?

 

Кой прославя човеконенавистниците и техните геноцидни, даже демоцидни творби? Кой е виновен за нашето изчезване – „американският империализъм“, „СССР“, някой друг, или ние самите? Не усещате ли, че мозъците нанародните масиса протрити от дългото шлайфане до пълно изхабяване? Май не.

 

За прототип на Шекспировия Шейлок послужил дон Йозеф Наси, известен също като Жоао Микеш или Жоао Мигаш Мендеш (1524, Португалия – 1579, Истанбул). Той бил евреин от заможно лихварско семейство. Заминал за Фламандия, където обаче не можел да практикува лихварствотобанкерството. Затова се преселил в Истанбул. Там бързо се уредил на служба при султан Сюлейман І, а сетне и на неговия наследник Селим ІІ.

 

Дипломат, висш отомански администратор, той се издигнал до „най-близкия съветник на султана“.[10] Даже станал съдия във Върховния съд на империята. Йозеф Наси направил доста за добруването на своите единоверциевреите. На гърба на християните, с омразата към които се славел. През 1561 г. отоманското правителство дало благословията си на Йосеф Наси за основаването на еврейско селище край град Тиберия, в Галилея, Палестина. Но планът се провалил.

 

Влиянието на Наси върху Високата порта било толкова значително, че по негово искане Отоманската империя отправила заплашително писмо до римския папа с нетърпящо отказ настояване да освободи задържани еврейски престъпници. Папата пуснал само онези, които били поданици на султана. В отговор Йосеф организирал икономически бойкот на Анкона – града, в който станали тези събития. Подкрепил го друг Йосиф – живеещият в нашия Никопол виден талмудист Йосеф Каро – съставителят на зловещия трактат „Шулхан Арух“ – сборник с еврейски закони.[11]

 

Никой да не ми казва:

 

Telle est la vie!” – „Такъв е животът!

 

Той е, какъвто сами си го направим. Като с достойнство отстояваме своята вяра (ако имаме), схващания и чест. Когато комунистическите палачи се мъчели с тежко насилие да пречупят духа на мой приятел, известен политически затворник, той им отговорил нещо в смисъл, че могат да го смажат, да съсипят съдбата му, но не и да го победят.

 

Когато без да влагате много знания и разбиране, плямпате за някакъв „холокост“ или „геноцид“ – все еврейски терминологични творения,[12] защо пропускате демоцида[13] на толкова много народи? Сред тях – и на българския. Той, демоцидът, унищожението на българите, беше осъществен от режима на комунистическата партия, обявен със закон за престъпен.

 

Според изследванията на автора на термина демоцид, между 1944 и 1987 г. БКП е унищожила най-малко 172 000, средно 222 000 и най-много 322 000 души! (Вижте илюстрацията.) Което се равнява на повече от 3 на сто от средното население на България през този период! Струва ви се малко?

 

Обаче същият режим унищожи най-малко пет пъти повече умни, трудолюбиви и родолюбиви българи. Като прибавите към тях провалените материално съдби на две трети от нашенците, ликвидацията на свободния дух, на вярата в Бога и доброто, и замяната им с комунистическияморал“, включващ омразата, алчността, завистта, подлостта, доносничеството т.н., ще установите: Около 1955 година България беше приключена. Остана население от бездушни покойници, които, подобно на роботи, имат способността да изпълняват движения. Нищо повече.

 

Рудолф Джоузеф Рамъл коментира:

 

Вече малцина ще отрекат, че комунизмътмарксъзмът-ленинизмът и неговите варианти – на практика означаваха кървав тероризъм, смъртоносни прочиствания, фатални концентрационни лагери и принудителен труд, депортации с летален изход, умишлено предизвикани от комунистите масови гладувания, безправни, извън съдебни екзекуции и показни процеси, и геноцид. Освен това е широко известно, че в резултат на всичко това милиони невинни хора бяха хладнокръвно избити. Само че очевидно не съществува никаква обобщена статистическа разработка за това, на колко жертви възлиза цялата работа.[14]

 

Ако се запознаете с всичките 6 алинеи на Член 2 от Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен,[15] ще се уверите, че констатациите са не само идентични. Законът-декларация е даже по-подробен. Но…

 

От него не последва нищо. Текстът му е нещо като политически рап

 

Изследователят на демоцида, професор Рудолф Джоузеф Рамъл, напусна този свят. Комунистите превзеха планетата. Те безчинстват от Вашингтон, през Лондон, Париж, Берлин, София, Москва, Пхенян, до Пекин.

 

Преди няколко дни проведох дълъг разговор с моя чудесен познат Благой Алексиев, който живее в Калифорния. Там се казва Брайън Алекс. Той е бил отровен с уран от украински агенти на съветското КГБ и тов САЩ. Гостувал ми е в телевизионното предаване. Както сам се шегува, макар да е ходеща бомба, хората не му вярват. Хората ли? Идиотите! Ако не бяха такива, щяха да знаят народната мъдрост „питай патило“. Освен това казва:

 

Александър Литвиненко умря за един месец. При същото отравяне аз живея повече от 10 години. Благодарение на нашите с жена ми, и на други български методи на лечение.

 

Отново ще разговарям с Благо в ефир, ако е живот и здраве. Но той ми предаде каква е обстановката в едно от луксозните места близо до Лос Анджелис. Там всичките му съседи и познати са парализирани от страх. И се чудят, откъде намира сили да се бори с превзетото от комунистите и съветските агенти правителство на USSAСоциалистическите съединени американски щати.

 

Д-р Рудолф Джоузеф Рамъл споменава за „показните процеси“, на които комунистите са майстори. Когато разксъсаха информационната завеса, излезе, че те са били монтирани навсякъдев САЩ, Великобритания, Франция – къде ли не.

 

Днес за пореден път ставаме свидетели как искат да заглушат един от гласовете, изричащи истината.

 

 

 

Оти ги ручахме жабетата?

 

 

 

Владимир Буковски, дисидентът ветеран от съветската ера, е бил обвинен, че е правил и притежава непристойни снимки на деца, обяви CPS.[16]

 

На 72 години, живеещ във Великобритания от седемдесетте, той е изправен пред пет обвинения за заснемане на неприлични фотографии, пет за притежаване на такива цинични снимки и едно за собственост на забранени фотоси

 

Джени Хопкинс, главна прокурорка в Кралската прокуратура за Източна Англия, заяви:

 

„След разследване на полицията на Кембридж заключихме, че има достатъчно доказателства и е от обществен интерес да преследваме съдебно Владимир Буковски във връзка с твърденията, че е правил и притежава неприлични фотографии на деца.“

 

Г-н Буковски прекара 12 години в съветските затвори и трудови лагери,[17] преди да бъде освободен като част от размяна на затворници през 1976 г.

 

Той беше принудително заточен и се премести във Великобритания, където завърши биология в Университета на Кембридж.

 

Беше прям критик на Кремъл и на руския премиер Владимир Путин.

 

Обвини Кремъл за това, че е заповядал убийството на бившия шпионин Александър Литвиненко, който беше отровен от радиоактивен плутоний-210, сипан му в чая в хотел в [лондонския квартал] Мейфеър.

 

През 2013 г., по време на изслушването на Марина, вдовицата на г-н Литвиненко, той заяви: „Щом като руските власти се измъкнаха от това убийство, те ще продължат да практикуват същото. Те [британските власти] насърчават съветския режим да продължи да убива хора. То е все едно да им предоставите разрешително за убиване, нещо като обявяване на началото на ловния сезон.“

 

През 2004 г. той беше един от основателите на Комитет 2008, чиято цел е да осигури свободни и честни избори в Русия.[18]

 

Санким тези във Великобритания са такива! Или във Франция, Германия, да не отварям дума за незаличимия позор в САЩ през 2000 г., но и четири години след него!

 

Да не обсъждам качествата на „висшатабританска журналистика. Например това, че обявява Владимир Буковски запрям критик на руския премиер Владимир Путин“. Като че ли, когато Путин е чучнал в президенското кресло, не смее да коментира политиката му?

 

Длъжен съм да призная: На Запад наказват досущ, както на Изток. Да река – малко по-перфидно, но и по-злепоставящо, обидно. И то, понеже сте „дръзнали“, да критикуватевеликия вожд и учител на цялото прогресивно човечествоВладимир Владимирович Путин. Или сте имали „наглостта“, макар и аргументирано, да обявите Европейския съюз за новия СССР. Също така, защото сте допуснали да намекнете, при това твърде открито, явно, недвусмислено, че британските и руските съветски власти представляват общност, част от интернационално, наднационално цяло!

 

Как така? Как е възможно? Как си позволявате?

 

Ние воюваме с Путин и Русия, но привидно. Това е предназначено за васгоите, раята, безславните низши 99 процента, повечето от които вече не са ни необходими. Истината е съвсем друга, различна. Но тя не е за всекиго. Само за избранитеза единия процент. Онези, които присъстват по страниците на китайското списаниеForbes”. В тях, естествено, не показват най-висшите, които измислят всички тези паралелни истини за и от живота.

 

Излиза, че вдемократичнотоОбединено кралство могат да ви инсценират съдебен процес, който да е в пъти по-долен, срамен и унизяващ личността, от онези, които правеха и все така организират непокътнатите комунисти у нас и в целия уж бивш съветски лагер. (Дали да не се въздържам с използването на „концлагер“, че току вижте – отстреляли и мен? Нали се оказва еврейска запазена марка…)

 

Веднага след 9 септември 1944 г., когато започват т. нар. безотчетни дни, и под комунистическия ятаган падат главите на най-малко 30 000 българи – по-значителната част от националния елит, начева монтирането на съдебни процеси. Те достигат до небивал цинизъм. Например „узаконяватликвидирането на отдавна избити хора!

 

В началото на петдесетте процесът засилва ход, сякаш задвижван с електрическа тяга. В такова изфабрикувано дело за малко да изчезне родният чичо на съпругата ми.

 

Първо го натикват в подземията на Дирекцията на милицията. Там цели два месеца и половина го държат в ледена вода до гърдите. Сетне го хвърлят в концлагера Белене (престраших се!). Но там всеки, който е изчезнал зад телените му огради без присъда, е зарязан на милосттана другарите милиционери. Да сеизпариот този свят, не е било никакъв проблем. На принципа „има човек, има проблем; няма човек, няма проблем“. Знаете, че той е бил въведен от товарищ Сталин. Но сега го прилагат демократичнитеcomrades, camarades, Kameraden

 

По един или друг начин чичото на жена ми успява да седокопа до съдебен процес. Целта е, да е известно, че е жив. Присъдата е гаранция за това. Осъждат го зашпионаж в полза на Холандия?!

 

Четиридесет лета по-късно той ми сподели, че макар и висшист, не е знаел точно къде се намира Холандия. Не бил в състояние да я посочи на географската карта на Европа!

 

Тогава – чичо Христо, натопен от Петко-Бочаровци и сие. Сетне Николай Галев, Петър Гогов, Янко Янков – мои приятели, накиснати от кого ли неот все настоящиантикомунисти“ и „антисъветчици“, челници в строителството на милиционер-капитализЪма. Вчераизраелецът Мордехай Вануну и американският редник Брадли Манинг. ДнесВладимир Буковски. А утре?

 

Ако перифразираме думите на германския лутерански пастор Мартин Ниймьолер, неговото антинацистко предупреждение ще прозвучи така:

 

Първо дойдоха за изброените и аз не казах нищо, нямах нищо общо с тях. После дойдоха за демократите и аз не казах нищо, защото не вярвах в демокрацията. Сетне дойдоха за изповядващите свободата и аз не казах нищо, защото нямах никакви политически пристрастия. Накрая дойдоха за мен, но вече не беше останал никой, който да се застъпи за мен.

 

Докога? Остана ли поне зрънце съвест на човечеството?

 

Известиха, че:

 

Франция разследва твърдения, че в Централноафриканската република нейни войници са насилвали сексуално гладуващи и бездомни млади момчета, някои от които били сирачета, заявиха прокурорите в сряда [29 април 2015 г.]

 

Поверителният доклад уточнява твърденията, че френски войници са изнасилвали и злоупотребявали с момченца на възраст между девет и 13 годиниРодителите на някои от тях били убити в хаотичните племенни битки.

 

Деветгодишно дете сподели, че то и друго момче са били насилвани от двама френски войници в лагер за депортирани хора вътре в страната, когато отишли до пропускателен пункт в търсене на някаква храна. Други също разказаха, че са били изнасилвани и малтретирани в замяна на пари и храна.

 

Френските власти заявиха, че войниците ще бъдат строго наказани, ако твърденията бъдат доказани. В декларация на Министерството на отбраната се изтъква, че предполагаемите насилия санедопустимо нарушениена военната етика.

 

Близо 1600 френски войници са разположени в Централноафриканската република като част от интернационалните мироналагащи усилия.[19]

 

Организацията на обединените нации е виновна за безразсъдното пренебрежение към сериозни обвинения за злосторничестваи за отношението си към обществениците, биещи тревога, които разкриха подробности за насилията над деца, извършени от френски сили за поддържане на мира в Африка, според бивш служител на институцията.

 

Джеймс Уасърстром, ветеран на американската дипломация, който беше уволнен и арестуван от полицията на ООН, когато извади на светло подозренията за корупция от висши официални лица в Косово, заяви, че случаят с Андерс Компас е разкрил, как организацията се е превърнала по-скоро в информационна, вместо да се оправи с престъпленията, които той е обявил.[20]

 

Престъпленията на френскитемиротворцистанаха известни, благодарение на разкритията на Андерс Компас.

 

Той е шведски служител от екипите на ООН за оказване на помощ, който – според слуховете – е връчил доклада на френските власти. Понеже се е почувствал засегнат и безпомощен от бездействието на ООН. След инцидента Компас е бил отстранен от своя пост като директор на операциитена терен“ към Службата на главния комисар по човешките права (OHCHR), заради нарушаване на правилата на поверителността, и може да бъде уволнен.[21]

 

Е, уволниха го. Така възнаграждават почтеността в днешния „свободен“ и „демократиченсвят!

 

Ето кое е главното: Що щат тезиблизо 1600 френски войницив центъра на Африка? Що за медии са тези, които не настояват съответното министерство да обяви, точно колко униформени разбойници е изпратило да убиват и плячкосват?

 

Защо „милите миротворцине дойдоха тук и в останалите „страни с народна демокрация“, когато Съветите премазваха народите в тях с танкове и автомати? С какво садистично удоволствие наблюдаваха, как невинни хора бяха подлагани на нечовешко насилие, за да бъдат превърнати в дрипави подобия на човешки същества!

 

 

 

За едни войните и природните катаклизми са трагедии,

за други – работа и производство на… „богоизбрани“, на израелци

 

 

 

Всяка война е форма на терор. Да сравнявате тези професионални убийци с Владимир Буковски е кощунство! Кои стават войници? Да разберем от биографията на британския стрелец Пол Джейкъбс.

 

Неговите заслуги в извършването на масови убийства са толкова значителни, че получи награда лично от кралицата, военнопрестъпница, която не заслужава друго, освен доживотна каторга при утежнен режим. (Вижте илюстрацията.) Обаче гойското стадо, което живее все по-зле благодарение и на нейните усилия, крещиДа живей!“. И скоро ще започне да умира от глад. Хак му е.

 

Въпросният касапин е едва на 26 години, но е изпълнил дълъг списък с многобройни убийства далеч от бреговете на родния му Албион. Понеже има Господ, през 2009 година в Афганистан е бил взривен от самоделно направена бомба. Но оживял. И го… наградили за неговата „лична смелост и изумителна решителност“. Даже го включили в редиците на представителните войскови части, които марширували по време на тържествата на Възпоминателната неделя – ден,[22] в който британците отдават почит „на военнослужещите и жените, участвали в двете световни войни и в следващите въоръжени конфликти“.

 

Това е постижение, с което той специално се гордее. Тъй като е напуснал училище на 16-годишна възраст, след като се провалил на изпитите от матурата. Като младеж в Южен Лондон постоянно влизал и излизал от поправителен дом – бил голяма беля. В юношеството си бил арестуваноколо пет пъти“.

 

„Беше осъдително. Кражба. Ето какво правите, когато сте глупав и заобиколен от тъпаци. Нямах никакви пари, а виждах пари.“ Една нощ бил преследван с полицейски кучета и хеликоптер над главата му в [парка] Клапъм Комън“. Всичко завършило в съда.

 

„Съдията каза: „Ще ти дам тази възможност. Няма да те осъдя за нищо. Но те принуждавам да направиш нещо със своя живот. Влез в армията, предприеми нещо – не искам да те виждам отново в моята съдебна зала.“

 

Скоро след това, казва той, си седял под Колоната на Нелсън на площад „Тръфѐлгар“. И завързал разговор с някакъв непознат, който му разказал за сравнително скромния произход на адмирала, който бил син на свещеник от графство Норфолк. „Тъкмо това ме накара да се замисля: „Ако той го може, защо и аз да не мога?“

 

Няколко дни по-късно се намирал в наборната служба, а след шест месеца – в Северна Ирландия в пълно бойно снаряжение. Тогава, през 2008 г., неговият полк, Втори батальон – „Стрелците“, се подготвял за заминаване за Афганистан.

 

„Всички пишеха своите завещания и гледаха да са валидни“ – споделя той. – „Бяхме се наточили като бръсначи, да идем там и да се докажем. Беше много вълнуващо. Имаше адреналин, страх, задоволството, че вършите вашата работа.[23]

 

Работа? Що заработае да убивате хора, които живеят на хиляди километри разстояние от родината ви, и не са ви сторили нищо? „Герои“?! Ето какви надяват униформатастават военни или милиционери. Сбъркани твари, с увредена ценностна система, ако изобщо притежават някаква.

 

Такива са убийците от КГБ – днес ФСБ. Както и тукашните милиционери – да, до ден днешенофицери, старшини. В казармата срещнах и обикновени селски момчета с промито съзнание, устремени към нашивката. На всяка ценачрез подлост, с лакти и нокти, но да я постигнат! Не съжалявам да призная: За мен нормален човек не може да работи униформен. Без значение какви знаци носи на петлиците и от цвета на шинела, който е надянал. Това са несвободни същества, способни да застрелят всекиго по заповед.

 

Аз съм от онези, които никога не са има своямилиция, нито войска. И нито веднъж не е пожелавал те да го пазят“. Все пак въпросът е по-сложен.

 

Споделеното важи за ЦРУ, секретните служби, полициите и армиите на всички страни, които с Тартюфско лицемерие се правят на… „миротворци“. Тукашната – също. Още от онази позорна война, в която комунягите натикаха България, и по съветски образец я нарекоха „отечествена“. В нея, напълно безсмислено, загинаха между 60 и 70 хиляди българи – повечето млади мъже!

 

Тате, Бог да го прости, избягваше да споменава за своето участие в кръвопролитието. Разбира се – насилствено, чрез мобилизация. Едва когато комунистите отказаха да издадат ОФ-бележка на сестра ми, за да кандидатства във висше учебно заведение, той взе да кореспондира с Военния архив, разположен във Велико Търново. След няколко години му издадоха удостоверения, че е награден с два медалатукашен и съветскиза храброст“. Спасил ротния си командир в сражение, под свистящите куршуми. Смяташе това за естествена човешка реакция.[24]

 

Тате извърши това, понеже допускаше, че то може да ни помогне, ако го впишем в биографиите си. Май не свърши работа… Просто системата поотпусна челичната си ръка, стисната в як юмрук.

 

Тези сатанисти нямат нищо общо с Владимир Буковски. Те са способни да изкарат дявола бял и сияещ като ангел

 

Лицемерите ще съдят Буковски за… „заснемане и притежаване на неприлични снимки на момчета“. А в същото време Те – властниците, стимулират разврата. Изразих се неточно – налагат го като нещо задължително. В „демократичнаФранция, „люлката на свободата“ и революциите, не допускат в класните стаи ученичките мюсюлманки, защото носятдълги поли?![25]

 

Изглежда държат всички момичета да приличат на магистралните каки“ или на телевизионни журналистки от местните медийни публични домове, собственост на ЦК на БКП. Както каза един селянин по време на единствената ми и то съвсем съкратена студентска бригада, да ме прощават читателките с по-изискана чувствителност:

 

Дядовците ни ходеха с потури, но имаха мадури. Сега ходим с дънки, ама имаме трънки.

 

Не съм против свободата, а обратното. Но с какво пречат тези деца? Помня края на шейсетте и началото на седемдесетте, когато първо на Запад, а после и у нас, навлезе модата на забрадките и дългите поли. Тя смени предната – на минижупите или minijupesкъси поли, miniskirts, казано на рокаджийски жаргон. Заради тях даскали и милиционери гонеха моите връстнички. Сетне роклите и полите се издължиха. И те взеха „да метат тротоарите с дрехите си. Спомнете си игралните филми от онези времена. Сега не може! (Вижте горната илюстрация.)

 

Какво е възможно? Например, когато стане силно земетресение в Хималаите, телевизиите по целия свят да показват, как първи израелците се притичат на помощ. Като в кадрите силно се набляга на флага със светлосинята шестолъчка. Впрочем – във вид на леко изменена и стилизирана снежинка в същата тоналност заменила червения кръст от линейките!

 

Каква е голата и нелицеприятна истина? Израелски хомосексуалисти, горещо желаещи да се сдобият с деца, използват сиромашията на непалките, за да ги превръщат в сурогатни майки. Притеснени от природното бедствие – сакън, да не пострада тяхното еврейче – дали по-скоро не е непалчепедерастите се втурнали към съсипаната страна подпокрива на света“. Не ви се вярва?

 

Земният трус порази Непал на 25 април 2015 г. Кореспонденцията, откъс от която ви предлагам, е публикувана на 27-и. Но разказва за събития от предните два дни. Тоест, за станалото часове след трагедията. На часа чифутите са се юрнали към планините, за да изпреварят всички. Понеже чааветата им сабогоизбрании не са като децата на другите народи гоите.

 

Израел започна да репатрира своите граждани от поразения в понеделнишкото земетресение Непал, включително две групи от бебета, родени от сурогатни майки в Катманду, чиито бащи са хомосексуални израелци, заяви официален представител.

 

Три от новородените пристигнаха сутринта [на 26 април] с военен самолет, а пет други кацнаха по обяд с аероплан, изпратен от Маген Давид Адом, израелската служба за извънредни ситуации, който в неделя беше закарал медикаменти.

 

„Хубаво е да сте тук, у дома. Гордея се, че съм гражданин на Израел“ – каза на групата от бащи, държащи бебета, и от малчугани, вътрешният министър Гилад Ердан, след пристигането им.

 

Бебетата ще преминат ДНК-тестове, за да бъде потвърдено, че са от тези родители, и след това да получат израелско гражданство.

 

Съгласно израелския закон, само хетеросексуални двойки могат легално да имат деца чрез сурогатни майки. Което означава, че хомосексуални двойки и ергени често дирят помощ зад граница.

 

Непал се е превърнал в желана крайна цел за хора, които търсят начин, да се сдобият с деца посредством сурогатни майки. Макар тази практика да е спорна, тъй като нейните критици твърдят, че тя експлоатира бедността на жените.

 

Външното министерство заявява, че напоследък в Катманду са родени 25 бебета четири от тях преждевременно – от сурогатни майки от Индия. И то ще направи всичко възможно, за да върне останалите 17 бебета и техните израелски родители обратно в Израел.[26]

 

 

 

Dann, die mehr als alles andere ist über alles,

über alles in der Welt?[27]

 

 

 

Впечатли ли ви узаконеният расизъм?

 

Бебетата ще преминат ДНК-тестове, за да бъде потвърдено, че са от тези родители, и след това да получат израелско гражданство“!

 

Ако не са, случи ли се, да са от неизраелски родители, те престават да бъдат възприемани като човешки същества. Това го няма никъде другаде по света. Единствено в Израел. Кой тогава е над всички на този свят?

 

Offensichtlich Israel ist über alles in der Welt![28]

 

Да уточня, че като всяко друго отклонение от нормалността, хомосексуализмът се среща сред евреите далеч по-често в сравнение с останалите народи. Въпрос на изолация, наложена от религията. В резултат на което са кръвосмешенията и естественият резултат от тяхдегенерацията.

 

Да се върнем към формулировката на смятания на Запад за „най-знаменитруски, а не съветски, философ Николай Бердяев:[29]

 

Той през цялото време говори за съюз на сатаната и антихриста, в резултат на който ще настъпи царството на княза на този свят. Според Библията, князът на този святтова е дяволът. Виждате ли – и той [Бердяев] знае това, но не го изговаря до край.

 

А на практика антихристъттова е евреинът. А сатанататой е онова явление, което ние в нашите лекции наричаме дегенерация, т.е. израждане, психически болести и полови извращения. Ако мога да се изразя така, дегенератите са изродени туземци, напуснали обкръжаващата ги [естествено, по рождение] среда.

 

Та ето, Бердяев-Бердичевски[30] твърди, че онзи, който е роден от такъв съюз, ще управлява света. Но, виждате ли, самият Бердяев е бил женен за еврейка.[31]

 

Преди време чрез видеозапис показах дегенерацията на Ротшилдови. Една от техните британски биографки декларира, че от 18 брака в тази фамилия през деветнадесетото столетие, 16 са били вътре в семейството, между негови издънки.

 

Например най-малкият син на Майер Амшел Бауерберг или Бауер, основателя на финансово-промишлената династия Ротшилд, Яков, който променил името си на Джеймс Майер, и създал френския банков клон, се оженил засвоята родна племенница Бети, дъщеря на неговия по-голям брат, учредителя на виенското коляно Золомон Майер фон Ротшилд. На свой ред Анселм Золомон фон Ротшилд, първородният син на този Соломон от австроунгарската столица,[32] си взел за жена своята първа братовчедка Шарлот Ротшилд, дъщеря на чичо му Нейтън.[33] Който, на свой ред, оформил не само лондонския бизнес-филиал, но и бил основният паяк в изплитането на интернационалната мрежав името на Израел“, по думите на равина Давид Драш.[34]

 

Няма да откриете биолог, медик или криминалист, който да не потвърди: Подобни кръвосмешения неминуемо водят до дегенерация. А тъкмо дегенератите от франкфуртската уличка “Judenstrasse” превзели Ордена на илюминатите, който се явявал пряк наследник и продължител на няколко явни и тайни философско-обществени течения: Енциклопедизма и Просвещението, от една страна, и тамплиерството, приело вид на паяжина от секретни общества – най-масовото от които било  т. нар. свободно зидарство с неговите невидими ложи.

 

По същия начин едва ли ще намерите сериозен изследовател на религиите, който да отрече, че корените на социализма са заровени в древното фарисейство. През годините неговите идеи и практики били пренесени от равините. Уважаваният като капацитет в юдаизма, американският равин Луис Финкълстейн пояснява:

 

Фарисейството стана талмудизъм. Талмудизмът се превърна в средновековно равинство. А средновековното равинство стана съвременното равинство.[35]

 

Това фарисейство зарази целия свят с комунистическите си идеи, изразяващи интересите на една изключително тясна прослойканоменклатурна класа. Какво друго, освен диктатура на номенклатурата, представляваха комунистическите режими в т. нар. социалистически страни? Без никакво съмнение те бяха форма на държавен капитализъм. В случая национализация е съвършено неправилно понятие. Използват го или умишлено, за да отклонят вниманието от истината, или поради невежество.

 

Под властта на комуниститеСъветитене беше извършена никаква национализация. Ако това бе вярно, нацията сиреч народътщеше да има полза, а не нищожната като дял от населението номенклатурна класа.

 

Комунистическите номенклатурчици конфискуваха собственостекспроприираха, според Лениновата терминология, частната собственост на хора, които я бяха постигнали с ум, труд и воля. Често – даже с лишения. Особено в селското стопанство. Ако е имало имущество, придобито с престъпления, е било задължително това да бъде доказано в съд.

 

Алчно червената фашистка номенклатура винаги е страняла от труда. Тя е продукт на юдаизма, който проповядва омраза към работата. Според юдейската религияТанаха – т. нар. Стар завет, както и в сетнешните тълкувания – Талмуд, с труда еврейският бог наказва мъжа. Като истински баща“ – „отец“, Яхве-Йехова или както го наричат, „добронамерено“, съвсем „милостиво“ осъдил творбата си „Адам“, която моделирал от кал:

 

Проклета да е земята заради теб; с мъка ще се храниш от нея през всички дни на живота си; тръни и бодили ще ти ражда тя; и ще се храниш с полска трева; с пот на лицето си ще ядеш хляба си, докато се върнеш в земята, от която си взет...[36]

 

Някой съмнява ли се още, че комунизмът е религия, пряко произлязла от юдаизма. Затова, на пръв поглед шеговито посочва АдашътГеорги КонстантиновАнархията“:

 

Бог и Троцки имат еднакво мнение за труда изобщо първият го смята за наказание, а вторият счита, че само с принуда и наказания човешките същества могат да се съгласят да вкарат шиите си в хомота[37]

 

Ако трябва да проговорим с езика на поповете, Тодор Живков е нашето наказание. Наказани сме за вековната ни гражданска недостатъчности социално бездействие. За това, че никой не се осмели да каже на този народ цялата истина, сега се плаща цялата сметка.[38]

 

Българинът, дали понеже християнството му е било наложено с жестокост, или поради дългата си история, белязала гените му с множество богове, е бил доста трудолюбив. Затова даже, когато руските богатири – доскорошни крепостни селяни, продавани от господарите си на пазара като кучета, напълно „лишени от имота, останали смаяни от има̀нето на нашенци, което заварили тук след агресията си през 1877 г.

 

Добре, ама комунистите експроприираха собствеността на нашенци. И им отнеха основния мотив за работа – алчността. Защото за̀лудо работи, за̀лудо не стой“, е просто поговорка. Да не помислите, че комунистите са оперирани от този недостатък, даже грях? Напротив, те са най-алчната пасмина, която човечеството е познавало през многолетната си история.

 

Отнасяйки се към труда по начина, по който са ги учили Библията и Троцки, те експлоатираха париите презрени“. Правеха го толкова цинично, докато пееха с тях „напред, о, роби на труда“! Зад гърба на пролетариата мезеха до пресищане. Нагъваха, та ушите им пращяха, както се казва по народному. И то буквално! Скоро прочетох, че по време на манифестациите сервирали на балоните обилна трапеза току до ковчега с мумията на вожда им. Което изобщо не ги смущавало! Хора ли са това според вас?

 

Та другарите разполагаха с национализираната – всъщност с конфискуваната частна собственост, като със своя. Понеже не им стигаше, постоянно вдигаха народа на борба за трудови подвизи“. И като теглеха кредити от западните капиталистически банки (има ли други), изградиха две Българии“. Дали?

 

Но зад гърба си имаха „демократичния“ и не по-малко алчен Запад.

 

Още една причина западните демокрации да искат стабилност на диктаторските режими в нашите страни (и не само в тях) са огромните задължения (65 милиарда долара), които в случай на една победоносна революция на Изток ще бъдат изтрити със сюнгера и западните банкери и капиталисти ще трябва да пият по една студена вода. Западът знае, че само болшевишките правителства могат да бъдат най-добрият гарант на неговите кредитори и заемодавци![39]

 

От доста години пиша и говоря почти същото: Няма по-добри платци от диктаторите. Особено в тоталитарните режими от съветски тип. Никой не разумява.

 

Обаче „двете Българии“ на Живков и компания, построени с кредити от Запада и с робския труд – съвсем според еврейския бог и Троцки – на стотици хиляди концлагеристи, затворници, бригадири от образователната и останалите сфери, даже на войници, на бачкатори, получаващи нищожно заплащане и пр., не проработиха.

 

Както установил Петър Младенов, наследникът на Тодор Живков на върха на компартийната пирамида:

 

Картината в икономиката е тежка, много тежка. Много проблеми са се натрупали, ужасно много. При това те не са свързани само с това, което даваме сега като производство. Те са свързани с възможностите ни да се развиваме по-нататък. Има втора страна – самата икономика. Така я развивахме и така я развихме, нали говорехме, че ето ние сме в състояние примерно да изхранваме две Българии в последните години и дали произвеждаме толкова много, и къде са тези продукти един бог знае! Аз мисля, че ги изнасят. Извиках другарите Луканов и Христо Христов.[40] Рекох: „Престанете да изнасяте селскостопанска продукция!“. Нищо подобно. Няма натури

 

Картината е потресаваща!… А знаете ли каква е картината?

 

Ако вземем за база 1983, следващите години ние не само, че нямаме никакви проценти прираст на националния доход, ако изключим тези чужди кредити, които получаваме от Запада, т. е. нашите задължения, които се увеличават, ако ги махнем тях, ние имаме непрекъснато намаляване. 1984 е по-лоша от 1983, 1985 е по-лоша от 1984, 1986 е по-лоша от 1985 и т. н. до края, до последната 1988. В областта на нашите задължения ние сме стигнали критичната точка. Понякога говорим колко са зле югославяните, колко са зле унгарците. Аз трябва да ви кажа, че нашето положение не е по-добро, тъй като ние имаме малки възможности за експорт. С големи усилия стигнахме до плана за догодина…

 

Ето това е картината.[41]

 

Защо стана така? Върнете се към мотивацията за труда. Няма как да отречем – не е малка работа да я отнемете от цял един народ! Шапка да им свалите.

 

 

 

България е устояла на хилядолетията,

но на комунистическата агресия, терор и безчестие не успя

 

 

 

Неведнъж съм писал, че след като с терор прибраха собствеността от хората, България приключи своето съществуване като независима държава, пък и като държава въобще. Утрепаха я барабар с чудесния, трудолюбив и сърдечен български народ. С т. нар. национализация другарите лишиха най-свободната прослойка от пространната средна класаселяните, от средства за производство и препитание. По същия начин постъпиха и с хората в градовете, на които лепнаха етикета „буржоазия“.

 

Кой друг, ако не главният комунистически идеолог, „великият вожд на пролетариатаВладимир Илич Ленин, беше постановил, че:

 

Основният враг на социализма е дребнобуржоазната стихияДребните буржоа имат паричен запас от по няколко хиляди, натрупани къде „честно“, но най-вече „нечестно“… Парите са зрелостно свидетелство за получаването на общественото богатство, а многомилионният слой от дребни собственици здраво стиска това свидетелство, крие го от държавата, не вярва в никакъв социализъм и комунизъм. Криещият хилядарчици дребен собственик е враги тези хилядарчици той би искал да използва само за себе си

 

И работата тук не беше само в парите, макар че безспорно те трябваше да бъдат прибрани най-напред. Та нали дребните собственици (включително и земеделците) са работоспособното население на огромната страна. Работоспособно, и затова самостоятелно. А далечната задача на вожда на „световния пролетариат“ беше не само да ги ограби, но и напълно да ги лиши от самостоятелност, да ги превърне в роби, в послушен механизъм за изпълнение на волята му…

 

Пшеничният монопол, купоните за хляб, всеобщата трудова повинност в ръцете на пролетарската държава, в ръцете на пълновластните съвети представляват най-могъщото средство за отчет и контролТози начин за контрол и принудата към труд са по-силни от законите на конвента и от неговата гилотина.[42]

 

На 9 септември 1944 г. 72 процента от които били самоосигуряващи се. Сиреч – предприемачи, труженици, работещи за себе си и за своите семейства. А от там – и за обществото. Да – както в града, така и на село.

 

Комунистите обявиха всички тези икономически независими, работещи българи, за… „бивши хора“!

 

Опитайте се да разтълкувате това словосъчетание. Нима то не означава едно единствено нещо – покойници. Когато имате страна, в която около 72 на сто от населението не представлява нищо друго, освен бивши хорапокойници, е приключена. Няма значение, че за да има свободна държава, нейното население следва да бъде свободно. Каква държава? Отдавна няма страна!

 

Нашенецът беше изтръгнат от корените си, отчужден от земята, традициите, рода. Зорлем го превърнаха в полуработник. Принудително забравил земеделието и скотовъдството, той стана и полуселянин. Останал без интелектуален елит, той се сдоби с полуинтелигенция, наричана „народна“. Ето как, полека-лека, този нашенец, „отучил се да мисли и да работи“, по-добре вече да мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[43]

 

Двете Българиибълваха негодна продукциябрак. Който никоя друга страна, освен СССР, не желаеше да купува. Чрез Съвета за икономическа взаимопомощСИВ, принуждаваха соцстраните да си разменят стоки, които не им бяха необходими. Така изопачаването на истината достигна гигантски размери.

 

Не се заблуждавайте, лъжата можеше да продължава още дълго. Какво друго представлява настоящата икономика?

 

На всичко отгоре, тукашни московци, наети на пълна кремълска ясла, тиражират измамата за някакъв безплатен обяд. Видите ли, Съветският съюз ни бил разглезил. Приемал боклуците ни и ни давал безвъзмездно нефт. Затова сме се отучили да се трудим?!

 

Хайде де! Няма такова нещо. Никога и никъде не е имало.

 

Но ако не вярвате, че съществуват наглеци, които разпространяват фалшификации от този сорт, се убедете сами.

 

 

 

 

 

Не ви ли досрамя? Излезе, че сами „сме се смятали за най-предания съюзник на Москва“! Не отричам – за мнозина беше така. Но тях не смятам за човеци, камо ли за българи. Не бива да има оправдание и прошка за такъв вид предателства. А не малко от тези московски пятиколонники бяха назначени за… „русофоби“, „антисъветчици“ и дори задемократични антикомунисти“. Какво означава това, виждаме по хала си.

 

Всички те, включително двамата, които зърнахте, са доверени лица и на Запада. Нима Андрей Райчев и Кънчо Стойчев не правеха „социологически изследвания“ с марката “Gallup”? Съветската телевизия в петъчните вечери беше заменена от CNN. И кой се оказа удостоен с доверието на американската медия? Красимир Гергов от село Правецтрето поколение комунист, второофицер от Държавна сигурност, внук на кмет на селото, близък до другаря Тодор Живков?! Досега, без прекъсване, той е отлично приет от западния белким елитполитически и стопански. А вие?

 

Кой народ би могъл да понесе такива метаморфози и да остане нормален?

 

 

 

Плячкосване во веки веков!

 

 

 

Същите тези идиоти от екрана се мъчат всячески да изкарат, че при милиционер-социализЪма на бащите им и на самите тях тук са текли реки от мед и масло. Масовият тъпанар, вече пето поколение, се връзва и вярва. Нима не забелязвате все по-надигащата се вълна на носталгия към едно невероятно зло, каквото беше съществуването при социализма? То представляваше безкрайна игра на въже на ръба на оцеляването. Да не приказвам на ангро̀. Нека предложа сравнение и то направено от истински комунист, отричащ всякаква власт:

 

Една бегла представа за нещата все пак даваше покупателната способност на дванадесетхилядната ни надница.[44] С нея можех да си купя една каса с 24 бутилки вермут Чинцано, която у нас струваше 120 лева по това време, или за осем часа хамаллък аз получавах най-ниската месечна заплата на живковите строители на социализЪма, които с бай Тошовата петолевка вземаха тогава по 85 лева чисти. Тоест, за един месец, при осем часов работен ден, без съботите и неделите, аз щях да получа сума, за която моите програмисти със средно образование, като Стефчо или Дамянка, трябваше да блъскат цели две години.[45]

 

И не мислете, че французите не са ходели на море. Във всички случаи – не на бунгала или занемарени, олющени станции. В които, за да демонстрират реалното отношението на номенклатурата към париите презрени“, редовно хранеха с домати с ориз Докато тиранинът и дружината му обикаляха многобройните резиденции. Кой ги построи? Те ли? Или всички ние – ограбените. Забравихте ли, и защо?

 

Ха сега, де! Никой да не ме пита, защо критикувам Запада? Преди всичко, задето той преживява регрес и се движи назад към нашето дередже. Като взимам под внимание и цялата бездуховност и свиване на свободите, които съпътстват процеса. Затова.

 

Да се върнем у нас. Когато отпадна почти единственият пазар на комунистическата Номенклатурия – СССР, свърши и самата тя. За да възкръсне, преобразувана в посткомунистическа. Невиждан процес, при който онези, дето „национализираха“ – сиреч – конфискуваха чуждата частна собственост, или техните наследници, започнаха да я… приватизират. Тоест – да я преобразяват отново в частна.

 

Ако някой отвън прочете тези редове, ще си рече: Чудесно! Какво по-хубаво? Въпреки всичко комунистите са имали съвест и смелост да възстановят справедливостта.

 

Вятър и мъгла! Нищо подобно. Комунист и съвест?!

 

Комунистите не върнаха конфискуваното имущество на истинските му собственици, от които го бяха отнели. Приписаха го на себе си. На всички езици това се нарича кражба, грабеж. У нас „юристи“ го бяха формулирали с евфемизма „отнемане на собственост“. Другарчетата откраднаха не само онова, което завариха през септември 1944 г., но и почти всичко, което поробените българи градиха през онези 45 години на болшевишкия гнет.

 

Западът наблюдаваше безчинствата така, сякаш не го засягаха. Обратното. Той беше и идейният вдъхновител, и главният драматург, и „добрият“ меценат – спонсорът на всички социално-политически и икономически катаклизми и катастрофи през последните 200 години. Кой въдвори във властта на страните от Изтока каймака на обществената помия? Западните „демократи“, кой друг! Онези, които сътвориха целия план за единната световна държава, чиято реализация днес е в далеч по-напреднал етап.

 

Когато през 1981 година Войчех Ярузелски – дребният шляхтич, станал комунистически генерал, de facto извърши военен преврат в Полша, без съмнение – със санкцията и не без помощта на Москва, но и със съгласието на Запада, Адашът е записал в своя имигрантски, парижки дневник:

 

Така беше и сполските събития“, както неясно обозначават, това което от две години и много пъти преди това ставаше в Полша и вълнуваше толкова умове. Събития, които дълги години, подобно „унгарските“ от 1956 г., поглъщаха почти изцяло времето ми за информиране, размисъл, разговори и дискусии. След като всички сили на Изтока и на Запада (внашияпрестарял, но нежелаещ да слезе сам в гроба си свят) заедно с марксическата и религиозна реакция и опортюнистите в Солидарност“ намериха подходящото оръдие в лицето на генерал Войчех Ярузелски и подпомогнаха, по-скоро тайно, отколкото явно, неговият Сoup dEtat[46] от 13 декември 1981 г., беше интересно да се наблюдават различните реакции на всички активни и пасивни съучастници. Не бях свидетел, но не можех да забравя мръсната роля наСвободния святвъв всички класови сражения на Изток (ГДР, Унгария, Полша), нито „Доктрината Зоненфелдза американската политика спрямо съветскатаимперия или изпитващото задоволство от такъв финал световно филистерство,[47] което по никакъв начин, не искаше разни полскихулигани“ и „чапкънида развалят спокойствието му в тозинай-добър от всички възможни светове“. Дори се появиха клоуни-„теоретици“, които твърдяха, че Ярузелски е патриот, който със своята решимост е спасил Полша от съдбата на Чехословакия от 1968 г. или, още по-зле, от тази на Унгария отпреди други 12 години.

 

Имаше и такива, които бяха „изпаднали в шок“ и се питаха как е възможно това, тоест „военното положение“ и почти безкръвното обезглавяване на Солидарност“?[48]

 

Вярно. С уговорката, че религиозните поляци не допуснаха – с малки изключения – тяхната милиция да убива стачкуващи миньори и работници. Вместо това, тайната интернационална власт командирова ченгета от соцлагера, които владееха езика. Ето ви едно от „достойните дела“, с които тукашните офицери и агенти на Държавна сигурност се гордеят! Правели го… за България, моля ви се. Де, гьостерица, де…

 

В рамките на последното ми се струва, че е полезно да уточня, как ни пробутваха фалшиви борци против комунизма. Които впоследствие все излизаха бивши комунисти, поднасящи подходящата молитва пред Техния бог Мамон. Анализирайки Александър Солженицин, Адашът справедливо констатира:

 

Разликите между първите християни и „последния“ представител на „религиозния ренесанс“ на Изток?

 

Както някога робството на Рим роди първите християни, така днес кървавата диктатура на болшевизма възкреси последния християнин. Разликата между първите и последния е огромна. Първите загиваха по арените и върху кръстовете, и трябваше да минат векове, преди папите и поповете на официалните църкви да осребрят – без тях и против тях – страданията им. Последният християнин има доста по-меркантилен дух. Той прибра „обезщетението“ не само за собственото си страдание чрез хонорарите от „Новый мир“[49] и „Ленинската награда“, но иска да осребри смъртта и кървавата мъка на милиони, продавайки ги в американския Сенат, на банкета, даден от „синдикалиста“ г-н Мини, чрез вълните на Би Би Си, или от екрана на франкистката телевизия.[50]

 

Да допълня, че Солженицин беше член на КПСС и на казионния Съюз на съветските писатели. Тоест, той беше истински дисидент – другояче мислещ комунист. Ние нямахме и това. Неговите имитатори наспориха от края на 1988 година насетне. И то по заповед. Като никой от тях не успя да извади дори една стотна от онова, което съветският писател беше създал.

 

Солженицин беше оценен с имение в Швейцария. Къде ли се намират хасиендите на туземните ни „дисиденти“ от величината на Живковия любимец Любомир Левчев, който бил готов да целуне тиранина и по-надолу, ако се наложи? Или на Стефан Цанев, московският възпитаник, който не криел възхищението си от „хладния ум“ на Дзержински и чекистите. Техните, а не нашите деца, заминаха на Запад с благословията и със стипендиите на „демократите“ от целия политически спектър, който изобщо не съществува.

 

През това време същите, които експроприираха, повторно деряха кожите ни. Ако някой е получил нещичко от т. нар. реституция, или е бил или сред продалите душите си на камарадите, или върнатото е нищожно в сравнение на действително отнетото. За пропуснатите ползи през всичките повече от 45 лазарника, за прекършения живот и разнебитените съдби никой така и не отвори дума!

 

Малко ли съм казвал и писал: Ако въпреки всичко другарите бяха използвали откраднатото национално богатство, за да развият икономиката, и в опит да изкупят греховете си, да ощастливят българите с благоденствие, може би щяхме да замълчим, макар и със свити сърца. Уви, винаги съм излизал победител в споровете за „предимствата“ на социализма и комунистите. Без нито едно отклонение и извъртане съм отстоявал позицията, че от комунист не може да излезе предприемач – капиталист. Комунистът е немислещ готованец. Неспособен е да взима правилни решения и да върши положителни неща. Роден от злото, той му се отдава изцяло, до пълен екстаз.

 

По такъв начин една прекомерна, мегаломанска за нашите териториални и човешки мащаби индустриална база, както и донякъде осъществените свръхамбициозни селскостопански проекти, бяха отмъкнати и похарчени за къщи, апартаменти, вили, скъпи автомобили, луксозен живот според представите на самите мизерници, за яхти, самолети и имоти в странство. Но не и за работеща икономика, която да предлага свястна работа с прилично, заслужено възнаграждение.

 

Когато заговоря за това, че комунягите са положили клетва неотклонно да служат на Политбюро, все се намират Тома-неверници. Сега чуйте един, който е тежко обременен с комунистически престъпления. Сам признава, че е бил сред специално подготвените за криминалния преход. Едва през 2007 година „прозрял“, че трябва „да напусне БКП, която преименувахме на БСП“.

 

Но тукашните идиоти приемат, че няма значение кой, какъв е бил. Противно на Божията повеля, смятат, че всеки има право да се променя. Сигурно вярват, че е възможно вълкът да стане овца?!

 

Досущ като мнозинството „герои“ на „демократурата“, пуснаха тогоз сред професионалните протестиращи – онези на заплата. И не щете ли, „обществото“ го хареса дотолкова, че го прие да оглави правителство, пък било то и временно.

 

Та населението беше изтърпяло Тодор Живков – „жалко нищожество и уродливо посмешище, но несмущаваното му и сякаш вечно присъствие в най-новата БГ-история свидетелстваше най-добре за състоянието на „народностния дух“ през тази епоха…

 

Живков бе получил карт бланш и абсолютна власт [от кого] за безнаказаното изнасилване, гавра и ограбване на поверените му поданици, които в замяна с умиление го наричаха… „Тато“. Той живееше разточително и развратно, а от „законно установения ред“ се облажиха цялото му семселе[51] с Малеевите роднини[52] и „обкръжението“, за което „светът беше най-добрия от всички възможни“. Но когато се разбра, че краят на вечния празник е близък, Тодор изрече неблагодарно: „социализЪма е недоносче“.[53]

 

Пък и за втори път стадото от местната порода „въобразяваща си, че е народ“ не просто понася, а изпитва искрено възхищение от телохранителката на „Тато“. Нея нарича „Бат“! „Како“ по̀ би й прилягало, ама това да са ни кахърите…

 

Негодникът Георги Близнашки, когото ви предлагам да видите и чуете, „професор д-р“ при това, само преди 35 месеца произнесе надгробна апология на един от свръхмръсниците – терориста от разбойническата банда „Чавдар“ Йордан Йотов – член на Политбюро на ЦК на БКП и главен редактор на „Работническо дело“.[54] Наскоро наследникът на касапи на хора от покритото с трагична слава село Скравена, дало названието на зловещия комунистически концентрационен лагер, призна:

 

 

 

 

 

Едно от най-непростимите престъпления на комунистите е, че не допуснаха хора с предприемачески заложби да опитат да изправят икономиката на крак. Българинът беше съхранил в гена си духа на стопанска активност, енергията, усърдието и ревността към новото и успеха, на своите предци. Но всяка ръка, посегнала към сергията с икономическите възможности, макар и не безвъзмездно, биваше посичана.

 

Икономиката беше terra servetur – територия, запазена само за комунисти. Най-вече от Луканово-Дойновия списък – непреобразената номенклатура. За останалите тя беше vetitum terra – забранена земя. Което доведе до всеобщата леност и отчаяние. Няма нищо по-унищожително за една нация от безразличието.

 

 

 

В кабарето на глобализацията държавата е стриптизьорка,

разсъбличаща се пред определена клиентела

 

 

 

От рождението ми до своята 40-годишнина живях в големия затвор, наречен Народна република България. В него имаше задължителни часове по политпросвета.[55] В тях нискочели пропагандисти ни разясняваха, що е интернационализъм. Обикновено към съществителното добавяхапролетарски“, за да звучи по-така, пък и да сме наясно с положението си напарии презрени“.

 

В страната, в която господстващата идеология беше комунистическият интернационализъм, почти всяко нещо беше съпровождано от определението народен“, „народна“, „народно“, „народни“.

 

Властта бешенародна“, въпреки че никой не беше питал народа, дали я желае. Изборите представляваха кушия с един кон или по-точно – магаре. Даже катър, на какъвто напомняше мутрата на диктатора.

 

И републиката се наричаше „народна“. Нищо, че нито беше република,[56] нито в нея някой зачиташе мнението и потребностите на народа.

 

Интелигенцията също беше такава – народна. Даже най-високо ценените „учени“, артисти, художници, музиканти и прочие Kulturträgersносители на културата, назовавани още „културни дейци“ (сякаш всички останали се явяваха некултурни), бяха „народни“.

 

През това време Западът поне привидно изглеждаше свободен. Сега, когато знам доста, донякъде съм наясно със заблудите си. Но ще изкривя душата си, ако не призная: Тамошната степен на свобода мереше ръст с Еверест в сравнение с тукашното й тоталното отсъствие. Местната Марианска падина на свободата я имаше само в още четири-пет държавиСССР, Албания, Румъния, Китай и Северна Корея. Ние не бяхме свободни и равни даже в смъртта!

 

Имаше гробища за по-равните от номенклатурата и за простолюдието. Лично го изпитах преди точно 44 лета. „Народнатавласт не позволяваше на народа да изпрати своите покойници според съответната вяра. Споделял съм, че през февруари 1989 г. не допуснаха поп да опее родната ми леля, Бог да я прости. Та се наложи да нося пръст от пресния й гроб в черквата

 

Затова се учудвам на лекотата, с която хората отвъд сръбско-австрийската граница са готови да се откажат от свободите си, придобити с дълги и дори с кървави борби. И да прегърнат днешния глобализъм. Та нали глобализмът е другото наименование на интернационализма. Каквито и прилагателни да му добавяте – пазарен, търговски, стопански, финансов, религиозен, джихадистки и т.н, той си остава интернационализъм.

 

Глобализмът не е нищо друго, освен форма на интернационална интеграция, предвидена от Ротшилдови, и регистрирана всветите писанияна марксизма. Просто сега онзипризраке пуснат на свобода и необезпокояван бродине само из Европа, а и по цялата планета.

 

Световната война,[57] от която се очакваше да сложи край на войните, само подготви почвата за още повече ужасни войни“ – констатира през 1939 г. един от главните идеолози на ционизма, американският равин Хари Уетън. – „Руската революция, от която се очакваше да донесе на трудовите маси свобода, избавление и комунизъм, им докара само деспотична диктатура, още по-интензивна експлоатация и държавен капитализъм

 

Отначало социализмът може да съществува в една страна. Но като обществена система социализмът може да вирее единствено на интернационална основа. Когато повечето от напредналите държави са установили социализъм.

 

Юдаизмът е марксизъм, комунизъм, интернационализъм, демокрация, равенството между расите, нациите и народите. Той се бори да установи универсалното братство на човека и освобождението на работническата класа.[58]

 

Повтарям – годината била 1939-а. Авторът не просто предвидил Втората световна война. Той описал следвоенния световен ред. В него се очаквало господството на една религияюдаизмът, който, както разбирате, е „марксизъм, комунизъм, интернационализъм, демокрация“! А интернационализмът е синоним наглобализма. Още тогава са ни изпекли.

 

Видяхме, че юдаизмът е християнство, марксизъм, комунизъм, интернационализъм, демокрация, равенството между расите, нациите и народите, универсалното братство на човека и избавление на работническата класа“ – продължава равинът Уетън. – „Юдаизмът вече има на своя страна повече от половината от човешката раса. А в обозримо бъдеще ще спечели на своя страна цялата човешка раса.

 

Юдаизмът ще спечели човешката раса не с могъществото на меча, а с истината и духа. Като обявиха война на евреите, нацистите и фашистите [Мусолини не ги е преследвал] започнаха война срещу човешката раса. Това е причината Хитлер и нацистите да имат ужасни предчувствия за това, че борбата им ще бъде напразно. Не евреите се страхуват от нацистите, а нацистите се плашат от евреите. След като евреите са господарите на положението, те могат да си позволят да изследват нацистката философия по един рационален начин.[59]

 

Какво да добави човек? Всичко е казано и то отдавна. Alea jacta fuitжребият е хвърлен. Изборът между добротоизлотобил предварително направен. Затова свиквайте: Глобализмът е интернационализъм, което ще рече марксизъм, комунизъм, господство на юдаизма. Равинът Хари Уетън е прав и когато твърди, че между юдаизма и официалното, каноничното, църковнотохристиянство“, има знак на равенство. Не Бог го е създал, а юдеят фарисей Шаул от Тарс, предрешил се като Павел и „апостол“ при това. Не ви ли напомня съвременните комунистическитеантикомунисти“?

 

Изчел съм много дефиниции, които само осветяват една или друга от характеристиките на съвременния интернационализъмглобализма.

 

Например, че „глобализацията представлява триумф на световна капиталистическа икономика, неразделно свързана с глобалното разделение на труда“.[60]

 

Има някои, които предполагат, че всички хора по планетата са поданици на тъпанаря Тодор Живков. И се мъчат, увъртайки понятията, да ни извозят. Например Питър Дикън, доцент в Университета на Манчестър, се старае да ни излъже, че:

 

Глобализацията екачествено различнаот интернационализацията… Тя представлява „по-напреднала и комплексна форма на интернационализация, която съдържа известна степен на функционална интеграция между интернационално разпръснати икономически дейности.[61]

 

Алабализми и усуквания, целящи да подведат неразсъдливите.

 

Характеристиките на глобализационната тенденция включват интернационализирането на производството, новото интернационално разделение на труда, новите миграционни придвижвания от Юга към Севера, новата конкурентна среда, която ускорява тези процеси, и интернационализацията на държавите, която ги превръща в агенции на глобализирания свят.[62]

 

Вероятно без да иска, роденият в Япония 72-годишен американец Кеничи Омае, теоретик на методите за организация на производството, консултант и декан на Факултета по обществени проблеми Лъскин“ на Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис, потвърждава:

 

Глобализация означава началото на света без граници.[63]

 

Мога да цитирам още доста определения, но няма смисъл. Свържете последните две. Неминуемо ще проумеете, че ни водят към реализацията на Марксовата единна държава. В нея националните „държави ще се превърнат в агенции на глобализирания свят“. Кой ще притежава този свят? А който е собственик, нарежда какво да се прави.

 

Когато държави с размерите, положението и претенциите на САЩ, Великобритания, Франция, Испания дължат неизплатими суми на частни банкери, кой е техният истински собственик? Народът ли?

 

Съжалявам, но затова наблюдавате гърченето на блудници, повечето външно наподобяващи мъже, гудени за политици – нещо повече – за държавници, чието поведение е проститутско. Не само тук, навсякъде. Сутрин рекат едно, на обяд се извиняват за думите си

 

Това са стриптизьорки, които се събличат по поръчка в глобалното кабаре, притежание на финансовия Интернационал. За тях нямане искам“, нямане мога“… Изуват гащите и толкова. За компенсация броят банкнотите, които глобалните мераклии с тлъстите портфейли са напъхали в жартиерите им. Но нали тези уруспии представляват държавите?

 

Боже опази!

 

Къде сме ние и има ли надежда?

 

Навремето прожектираха филм, чието заглавие в превод изглеждаше така: „Уморените коне ги убиват, нали?“ Моето мнение е, че е по-добре да ликвидират умствено загубените овце. Тези дни прочетох писмо до редакторите на лондонски вестник. След учтивото обръщение, следваше словесна помада, воняща на онези нужници, каквито се срещат в изостаналите села и в най-мизерните предградия. Тъкмо техните обитатели най-лесно се връзват.

 

Има толкова много хора в тази страна“ – осведомяваше дописникът, – „които биха желали да приветстват една голяма коалиция между консерваторите и лейбъристите. Такъв подход се оказа успешен в Германия при Ангела Меркел между ХДС и СДП.

 

Отдавна беше заявено, че политиките на нашите две основни партии са сходни, и това би донесло известна стабилност, каквато тази страна заслужава.“

 

Стивън Хич, Ърмингтън, графство Девън.[64]

 

Тъкмо на езика ми се лепнаха встъпителните обвинителни слова от Паисиевата история, когато дойде известието за ставащото в Балтимор. Голям град, разположен в съседния на Вашингтон щат Мериленд. Надявам се да помните събитията от миналото лято във Фъргюсън, щата Мисури, и в недалечния по-голям град Сейнт Луис. Отделих им достатъчно внимание, както в тази медия, така и в телевизионното предаване. И прогнозирах, че на хоризонта се задава гражданска война.

 

 

 

САЩ – националната сигурност,

заедно с военно-промишления и затворническо-индустриалния комплекс,

равно на комунистическа плутокрация

 

 

 

Основания ми даваха ред неща, които изложих. Първо, цинизмът на властите, за които животът на чернокожите няма стойност. Начинът, по който разстреляха от упор невъоръжен младеж, го доказа.

 

На второ място, съотношението между етносите в САЩ. Съгласно прогнозите, след 2025 г. европеидните ще бъдат малцинство. От началото на 2012 г. броят на новородените бели деца е далеч по-малък от тези на смятаните за цветнокожи, включително т. нар. Hispanicsлатиноамериканци.[65]

 

На трето, тези хора са първите жертви на кризите. Те най-бързо остават без работа и не им остава нищо друго, освен да увиснат на врата на държавата. Независимо дали на щатските или на федералния бюджет.

 

Не бива да се забравя, че тъкмо все още смятаните за малцинства са канавата на дребната престъпност. Ако нямате представа, да ви открехна. Ще рече, че за това трябва дупе. Смели са, понеже не са глезени и няма какво да губят.

 

На пето, но не на последно място, допреди тридесетина години американците, в това число и цветнокожите, растяха и живееха в условия на свобода, непозната на тукашните след деветосептемврийски поколения. Искам да припомня, че те преминаха през десетилетни битки за равни права. Когато стигнаха до кулминациятаедин от техните в Белия дом, а все така ги сполетява едно и също, гневът няма как да не намери отдушник.

 

В Балтимор арестуваха 26-годишния афроамериканец Фреди Грей. Направиха го след проверка, която преди Джордж Буш-младши и пробутания му от истинския президент Дик Чейни[66] Патриотичен закон, би била невъзможна. Сега е нещо рутинно. Законът, ограничаващ свободите на американците, постепенно ги превръща в бъзливо овче стадо. Познато, нали? Същевременно окрили полицаите и направи от тях подобия на тукашните мильовцивсичко им е позволено! И никога не са виновни, когато убиват дори.

 

Намериха у Грей автоматичен нож. Нищо повече – в джоба му. И го арестуваха. Какво са правили с него, едва ли ще узнаем. Но младежът беше откаран по спешност в травматология. По пътя издъхна съсстрошен гръбнак!

 

Балтимор пламна. В сряда градоначалникътшефът на полицията, а не кметът, както полуграмотните журналя в тукашните комунистически медии смятат, обяви извънредно положение със задължителен вечерен час в 22. Още през първата нощ арестуваха десет души и ги малтретираха. В четвъртък, 30 април, започнаха демонстрации в доста други градове. Най-масовата беше във Филаделфиястолицата на американския конституционализъм.

 

Оставете нашенските медии, които не показаха почти нищо. Разбирам ги – верноподаници. Пардон – курви. По-рано вирваха крачета пред московците, понастоящем – пред вашингтонците. Така се прехранват, сиромах.

 

Ама тези в САЩ също рядко предаваха известия и картина от бойното поле, в каквото се беше превърнал Балтимор. Да ви покажа ли?

 

 

 

 

 

Най-хубавото, което ме обнадеждава, е, че в Балтимор и особено във Филаделфия, редом до чернокожите застанаха и множество бели американци. Винаги съм твърдял: Ако има промени, те няма откъде другаде да започнат. Страшното е, че медиите си вършат работата професионално. И разголвайки себе си в банален strip tease, промиват мозъците на милиони хора.

 

Докато протестите се разгаряха, а Балтимор заприлича на обсаден град, Линда Чаверс обясни защо застава зад протестиращите. През 2013 г. тя е защитила докторат по афроамерикански изследвания. Преподава английски език в АкадемиятаДжон и Елизъбет Филипс“ в Ексетър, щата Ню Хемпшир.

 

Темата на дисертацията й е „Насилствено разделение: Расовите представи на Уилям Фокнър и Ричард Райт“. В нея обсъжда злоупотребата с езика при междурасовите отношения, особено в сексуалните връзки и насилието. Досещате се – в американската литература. Но нима сюжетите в нея не са почерпени от живота?

 

Ето не най-втрещяващият, но със сигурност най-нашумелият.

 

Балтимор, ще ти кажа какво стана, какво се случва сега и какво предстои да става“ – разказва младата преподавателка.

 

В един американски град, който в продължение на десетилетия беше финансово опустошен и политически корумпиран, черен мъж беше отведен в полицейски участък. Това се случва достатъчно често и не го смятат за новина, която си струва. Обаче при ареста на Фреди Грей беше употребена толкова сила, че неговият гръбначен мозък беше прекъснат и за една седмица той почина.

 

Грей е гледал в очите офицера, който го е арестувал: не е бил законно задържан, никакво обвинение не му е било предявено. Той бил сграбчен с агресия, арестуван и претърсен. Това също се случва доволно често и не представлява интересна новина. Докато бил с белезници, едно коляно се стоварило отзад върху врата му. Според доклада, той бил усукан като възел. Но подобна агресия спрямо нас изобщо не е нищо ново, нито заслужава да стане новина. Телевизионните камери ги няма въобще, когато ни напъхват в колите без никаква причина.

 

В нашия век на смартфони и социални медии действията на полицията биват регистрирани и бързо тиражирани в интернет. Тъй че, когато през седмицата след насилственото му арестуване Грей беше в болницата, неговият случай беше добавен в списъка с други скорошни действия на полицейска бруталност и беше тиражиран от онези, които са загрижени.

 

Но все още нищо в него не заслужаваше поставянето му в новините. Не още. Не за CNN.

 

Тогава Фреди продължи нататък и умря, и всичко се промени.

 

Докато зовът на протеста се разпростираше навсякъде, семейство Грей призоваваха за спокойствие.

 

Хората се вслушаха. Нищо в новините.

 

Имаше множество протести непосредствено след погребението на Грей. Сега те станаха известни като „мирните протести“ в Балтимор.

 

Обърнете страницата, и ето къде нещата започват да придобиват вид на новини, които си струват показването. Това е мястото, където започвате да обръщате внимание.

 

Защото това става тогава, когато някой автомобил бъде запален.

 

След неделя [25 април] започнахме да разбираме изразите „мирен протест“ и „размирици“ Взехме да забелязваме думата „гангстери“. Чернокожа майка вижда сина си да протестира, сграбчва го и го удря. Възхваляват я за нейната майчинска проява. Но това е бележка под линия. Понеже, ако изтрием „безредици“ и „мирни протести“, ако премахнем „гангстери“ и „престъпници“, тази чернокожа жена, посегнала на детето си, би била наречена животно

 

Бяха погубени човешки животи, но повечето хора са гневни заради повредената собственост. Колко интересно, колко любопитно: Да се фокусирате върху опечалените, а не върху личността, която оплакват.

 

Не бива да обръщаме внимание, когато съсипват имущество. Не бива да обръщаме внимание, когато някой е застрелян и убит, или е арестуван и убит, или е поразен не от куршум и убит или е изчезнал. Трябва да обръщате внимание, защото на първо място, това не биваше да става. Но когато го сторихте, беше твърде късно.

 

Насилвайте хората достатъчно дълго и неочаквано дивашкото у тях ще експлодира“, пише Салман Рушди. А сега Балтимор се взривява. А аз заставам до унизените.[67]

 

 

 

Бесове

 

 

 

Когато репортерите на CNN се появиха на екран от мястото на събитията, наистина беше късно. Споменавал съм, че тази медийна хидра има много глави. В САЩ не показват онова, което ни пробутват тук. Там вестите са доста по-стерилни. А единствено родените тъпи и готови да угодничат отроци на комунисти – със сутрешното си кафе „преглътнах“ една такава изблондинена филибетлийска мутреса от TV7 в болшевишката кочина bTV[68]приемат въпросната телевизия като стандарт“. „Стандартза какво? За майсторска измама и манипулиране на хората?

 

Помислих, че ако остържете дебелия един пръст слой грим и всякакви други мазила от мутрата на напомаденото перхидролено чудо, под него истината ще лъсне, като новина извън обичайния поток на любимата му Cable News Network. Впрочем, същата телевизия се оказа легнала на алчно червеното пиринчено сърце на другаря Дудук.

 

Та въпросното блондинесто нещо заяви, че не било отишло в TV7 заради Бареков или – подмамено от парите. А за да се усъвършенства в споменатия „стандартCNN. Евала!

 

То призова от екрана на най-почтената“, „най-независимата“, „най-красо-георгиеватаефирка, онзи, който е работил в телевизия, и не е правил компромиси, да му се обади. „Бедното“, наистина е убедено, че всички журналя са от шантажа. Поздравявам го. Така е. Обаче винаги, когато курва си позволи да учи хората на морал, нещо ме кара да сверявам часовника си. И отново се оказах прав. За това – ей сега.

 

Няма как да участвам вконкурсабез премия. Понеже никога не съм бил на работа в телевизия. През 1993 г. за последен път имах трудов договор с медия. От 2001–а съм волен като птиците Божии, както рекъл Сам Исус Христос. Миналата година ми се обадиха от ефирка и им отказах, без да им дам шанс да ме увещават. През 2006-а – от телевизията Любо-Павловата и Диляно-Гроздановата – със същия успех за тях. Тук масово всеки съди по себе си. Казано с езика на древните:

 

Aliter de aliis ac de nobis judicamus” – „само за другите съдим различно, но не и за себе си“.

 

Ама не нам!

 

Понеже не бях допускал обидното унижение да чуя или видя споменатото изрусено чудо на интелигентността“ и „ерудицията“, се допитах до интернет. И се осведомих, че то се е пласирало добре. Омъжило се за дядо си – някой си Пламен, който пък бил собственик на култовресторант с конско название. Но не издържало на нагона и години наред му изневерявало снеговия най-близък приятел![69] На свой ред този чичка сменил  неблаговерната си с… Хилда Казасян.[70] Което ме накара да се прекръстя – за всеки случай.

 

Освен това:

 

Дойде време някой да каже истината за тези колеги от ТВ7, които сега не спират да показват настървеността си към Николай Бареков. С възмущение искам да кажа за тези, които бяха храненици, когато Бареков беше шеф в телевизията. Тези, които бяха привлечени от него и Жени Павлова, а именно Валя Войкова и Юлия Манолова. Валя със заплата от 7 хиляди лева, а Юлия беше тази, която дойде от БНТ за три пъти повече пари3 500 лв., а после знаем, че е взимала дори 4 500 лв. Жени Павлова доведе всички от БТВ, които бяха ненужни и те си повярваха, че са голямата работа.

 

Тези две колежки, точно те – Валя и Юлия, не спираха и да пишат смсна лична основа именно на Бареков, а и са си просили уроци по бокс. Това го знаем не един и двама колеги. Тези двете сега се обръщат много странно, очевидно насъскани от някой, който има зъб на Бареков и си е правил сметка, че го държи на къса верижка, а сега да опере пешкира за всичко, което се случи с нас през изминалите дни. Същите бяха пратени на обучение в Атланта, а тогава се пускаха да пишат смсна Бареков и коя от коя гледаше да е по-атрактивна. И кака Лара, която беше извадена отгроба“, тя също може да се похвали с отлична заплата, за която в БНТ само можеше да мечтае… Как така стана това двуличие? Много интересно?[71]

 

Да ме прощавате, ама курвата си е курва. Отказвам всякакви извинения.

 

Да изразя съжаленията си за това отклонение, е друга работа. Правя го. Обратно в САЩ, едва в сряда срещу четвъртък CNN, но International, за останалите разновидности не зная, взе да реагира по-адекватно. Така чак в петък, на шестия ден от протестите, прокуратурата в Балтимор повдигна обвинения за убийството на Фреди Грей срещу шестима местни полицаи.[72]

 

Незабавно последва реакцията на техния синдикат. На екрана се появи неговият юрист и заяви нещо в стила на онзи комунистически партиен секретар, дето рекъл: „Ние нема да позволимо!“ Нашенският низш номенклатурчик се заканвал със свито юмруче намърсните американци, които искат да турат спица у коллото на историята. Синдикалният адвокат изрече нещо в същия смисъл, размахвайки пръст към балтиморската прокуратура.

 

Да сте чули и видели гарван гарвану око да вади? Как ще осъдят офицери от Тяхната преторианска гвардия. Допуснат ли такъв прецедент, утре няма да има кой да пази шатрите им. А в наши дни иде реч за огромни корпорации, имения, самолети, яхти.  Какво говоря? За света!

 

Отгоре на това някой разтвори архивите на полицейското управление. И от там се показа вестта, че преди три лета оръжието на милиционера, който пръв се е нахвърлил върху нещастния чернокож Фреди, било отнето. Имал проблеми с психичното здраве.

 

Лейтенант Брайън Райс, който пръв започнал да преследва Грей по улица на Балтимор, преди три години декларирал, че не може да продължава така

 

През април 2012 г. най-високопоставеният офицер от балтиморската полиция, който участвал в ареста, довел до смъртта на Фреди Грей, бил приет в болница заради психични проблеми. Престоял там неизвестно колко дълго, а пистолетът му бил конфискуван от местните заместник-шерифи…

 

Лейтенант Брайън Райсзаплашвал, че ще извърши непозволено деяние. Но това било цензурирано в публичната версия на рапорта, с който се сдоби Асошиейтид прес чрез шерифската служба на окръг Каръл, щата Мериленд.

 

Райс живеел в окръга, отстоящ на около 45 километра северозападно от Балтимор. По онова време заместник-шерифите отговорили на молба за проверка на неговите доходи и имущество, отправена от негова колежка от балтиморската полиция, която е майка на сина на Райс.[73]

 

Тоест, накиснала го бившата му жена. Навярно е укривал доходи, и не е плащал достатъчно алименти

 

Луди ни управляват, съвсем шантави ниохраняват“! Бог да ни е на помощ!

 

Всичко това става в САЩ – „най-свободната и най-демократичната държава на света. В която

 

По-добре да дам думата другиму. Малко ли писах и говорих за това, че тази страна е комунистическа и се превръща в огромен затвор. Нека ви запозная с мнението на един здраво хванат във вълчи капаннегодник, който ще е верен до гроб на Интернационала. Той е сред водещите на тъй обичаната от туземните ни мижитурки – на практика проститутки, действащи под журналистическо прикритие – телевизия CNN.

 

Той е от индийски произход и е масон. Казва се Фарийд Зекария и освен, че е водещ в телевизия CNN, е сред редакторите на списание “Time” и има собствена рубрика в “The Washington Post”. В началото на август 2012 г. го уволниха отвсякъде, заради плагиатство.[74] Беше откраднал почти цяла статия отThe New Yorker”. Скоро след инцидента го върнаха отново както в списанието, така и в телевизията.

 

Как става това? Цената е еднобезрезервно“ извинение, в което признава, че е извършил ужасна грешка“. Това се оказа достатъчно за шефовете на “Time” и CNN, „за да му простят“ и да го върнат на работа.[75] Сещате ли се в чия полза действа и то напълно безпрекословно от тук нататък? Тези неща са „дребни камъчета“, които временно обръщат нечия каруца. След което нейният собственик впряга конете й в каруцата на световното правителство. И с още по-голямо усърдие започва да върти камшика над добичетата, които я теглят.

 

В последния ден на април точно този Фарийд публикува поредната си статия, озаглавена „Какво стана с правата на обвинените в Америка?“. В нея разкрива следното:

 

Четейки за краткия, тревожен живот на Фреди Грей – който в детството си пострадал от отравяне с олово, бил е арестуван за злоупотреба с наркотици повече от десет пъти, и умря в полицейския арест в Балтимор преди близо две седмици – си спомних едно описание на света на младите, главно на черните, приклещени от американската правосъдна система. То беше написано от архиконсерватор, който по онова време беше затворник в пандиз във Флорида.

 

Мнозина са жертви на правосъдната и социалната несправедливост, прилагана незадоволително от системата на общественото подпомагане, като биват обвинявани в прекомерни действия и осъждани за отмъщение“, писа той. „Провалите на американското образование, социално обслужване и правосъдие са недопустими, както и отвратителни. С десетки милиони подценявани човешки животаСъединените щати плащат тежка цена за нравите, налагани чрез фалшиво опитомяване, с прахосване и официално незачитане на човека.“

 

Авторът на тези слова е Конрад Блек, някога един от най-могъщите медийни барони на света, който прекара повече от три години в затвора по обвинение в измама. Каквото и да мисли някой за казуса на този човек, който е сложен и по който той натрупа огромни защитни доказателства, след като беше сгащен от американската правораздавателна система, роденият в Канада (сега британец) Блек интензивно я изучаваше. И написа книга, както и няколко статии за нея. Струва си да приемете насериозно неговите уроци. Понеже те идват от приятел на Съединените щати – наистина, от твърдоглав тори.[76]

 

Добре известно е, че с близо 5 на сто от световното население, Съединените щати имат близо 25 процента от всички затворници по света. А Блек допълва – и 50 на сто от юристите. На глава от населението, затворническата система на САЩ е многократно по-голяма от тази във всяка друга развита демокрация, като например Канада, Великобритания, Франция и Япония.[77]

 

Прокурорите печелят 95 на сто от своите дела, 90 процента от тях – даже без да стигат до съдебен процес, твърди Блек. Като отбелязва, че общото равнище на успех на обвиненията в Канада е 60 на сто, а около 50 процентавъв Великобритания. Дали американските прокурори са много по-добри? Не, настоява Блек. Това се дължи на пледоарните уговоркисистема на тормоз и заплахи от страна на правителствените защитници [прокурорите – в САЩ са адвокати на обвинението или на защитата], заради което тебиха били лишени от адвокатски права в повечето други сериозни страни. А тъкмо това позволява на прокурорите да заплашват всички заподозрени с обвинение, ако по чудо не си припомнят“, под наставлението на правителството, някое уличаващо доказателство.“

 

В статия в The New York Review of Books[78] американският окръжен съдия Джед Ракоф писа, че заради пледоарните пазарлъци „днес системата на криминалното правораздаване в Съединените щати притежава малко общо с онова, което бащите-основатели са имали предвид. Нещата, които филмите и телевизията изобразяват, или онова, в което вярва средностатистическият американец.“ Среща се, по-често, отколкото обратното, да има дни безникакъв достъп до съдебни заседания“, без процес, без каквито и да са права на обвинените. Прокурорът почти винаги постига онова, което иска. Когато бях съдебен заседател, бързо разбрах, че това е клеймото на обвинението. То е обратно на първоначалните намерения.[79]

 

Блек пише също, че американските затвори са специализирани в наказанията с преобладаваща отмъстителност“. Което със сигурност също допринася за това, щом бъдат освободени, затворниците да са съвършено неподготвени за реинтеграция в обществотокоето очевидно гарантира, че отново ще се завърнат в затвора. Европейски страни като Норвегия, където наблягат тъкмо на обратнотоизцяло са съсредоточени в изкуплението и реинтеграциятаимат драматично ниски равнища на рецидивизъм

 

Вълната на престъпност от седемдесетте стресна Съединените щати. А когато са уплашени, американците често реагират прекомерно и приемат лоши закони. Онова, което последва, беше изобилие от закони, свързани с наркотици и престъпления, които предоставиха на полицията и на прокурорите далеч по-голяма власт. А на обвиненитетолкова незначителни възможности за защита и доста малко достойнство. Стремежът да заключват хора увеличи до гигантски размери затворническо-промишления комплекс“, който агресивно лобира за своите собствени интереси. Което, разбира се, означава повече затворници иследователнозатвори.[80]

 

Е, къде са новоподстриганите комунистическиантикомунистчета“, внезапно заменили наследствената си привързаност към СССР с някаква добре платена русофобия“ и „американофилия“? Тези „евроатлантици“, които до вчера бяха „московци“ и „донски казаци“. Да ги видя, пак ли ще ме обвиняват и обиждат? Или няма значение, каква е истината. Те затова са на заплатацелево. Каквото им заповядат и когото им посочат. Утре отново може да възхваляват Ленин, комунизма, нацизма, ченгесарството

 

 

 

Не бих могъл да се закълна в закона

или в американската правна система[81]

 

 

 

Зекария припомня, как навремето английският юрист Уилям Блекстоун заявил:

 

По-добре 10 виновни лица да се измъкнат, отколкото един невинен да пострада.“ Ние останахме твърде далече от това основополагащо убеждение в днешните Съединени щати.[82]

 

Напълно се съгласявам със споделеното. И изобщо не ми минава през ума, да сравнявам нещататам и тук. Разликите са от земята до небето. Няма как да отсъдя, къде е по-добре. От всичко, което тъй дълго трупам като познание, съм убеден в едно: Сега все така сме далеч по-сиромаси от постоянно обедняващите американци. Но поне сме доста по-свободни от тях. Засега. Защото тази свръх ценност следва да се отстоява непрестанно, без почивна минута.

 

Тъкмо написах това, и съобщиха, че вечерта в неделя, 3 май, полицията в Гарланд, щата Тексас, е застреляла двама души близо до зала, в която били изложени карикатури на пророка Мохамед, „след като те открили огън“.

 

Според властите, двамата нападатели простреляли охранител,  и на свой ред, били застреляни и убити от полицейски офицер.

 

Официалните представители не назоваха имената на стрелците, нито констатираха причината за нападението. Говорителка на ФБР в Далас заяви, че агенцията провежда разследване, а експерти по бомбите помагат на полицията в Гарланд

 

… Изложбата беше организирана от Американска инициатива за защита на свободатаантиислямистка организация със седалище в Ню Йорк.[83]

 

Тя сама се обявява за организация, отстояваща човешките права,… но също така е вписана като екстремистка групировка

 

Освен това ЦЗПБЮ[84] представя президентката на Американска инициатива за защита на свободата Памела Гелър като „най-изтъкнатата и пламенна ръководителка на движението“.

 

„Кой допусна АИЗС да бъде приемана законна организация? Те са радикална левичарска групировка, чиято цел са патриотите, ветераните от войните и даже президентските кандидати на Републиканската партия“, заявиха от организацията пред CNN.

 

АИЗС има програма, наречена „Спрете ислямизацията на Америка“.

 

Гелър е президентка и на двете. Нейният website предлага отличие от клубове на републиканците, както и награда от Съзидателната ционистка коалиция за еврейски героизъм.

 

Ето някои от принципите на „Спрете ислямизацията на Америка“: СИА призовава за незабавно спиране на имиграцията на мюсюлмани в нации, сред чието население понастоящем няма мюсюлманско мнозинство.“

 

Тя също така настоява за „наблюдение и редовно инспектиране на джамии в САЩ и в други немюсюлмански държави, за да се търсят материали, подстрекаващи към насилие“.[85]

 

Не, не търсете жената, а чифутите. Знам, че обобщенията са опасна пързалка. Но само непредупреденият за нейното съществуване и непредпазливият може да се хлъзне по нея.

 

В САЩ вече се води необявена, но съвсем явна гражданска война. Впрочем такава започна и в Израел.

 

Онова, което става в Балтимор, се случва и в Тел Авив.

 

Това заяви кореспондент на CCN в Израел в 1 часа в неделя срещу понеделник, когато у нас вече беше 4 май 2015 г.

 

Ако е така и вярваме на „световнитемедии, значи ционисткиятрайе нападнат от Ислямска държава. А младите етиопски евреи саджихадисти?! Поне така излиза. Защото изкараха, че изложбата с карикатури на Мохамед в град Гарланд, щата Тексас, е била атакувана от двама бойци или от един фанатик от ИДИС, наричана и ИДИЛ.[86] Според противоречивите известия във „водещите“ и „най-демократичнисредства за масово объркване, първоначално нападателите бяха двама, после – един, сетне отново двама

 

Сещам се, как мой състудент, който беше войник в школата за запасни офицери във Враца, ми разказваше за страха на другарите. Който правеше очите им не големи, а гигантски. Една нощ ги вдигнали под тревога, тъй като началникът ималдостовернаинформация за нападение на гръцки танкове. Спешно събудил шефовете в София. Истината била прозаична.

 

В местен ресторант забелязали автомобила на гръцкия посланик пред заведението. Келнерите го показали на редовните посетители. След като се нахранил, човекът извадил велосипед от багажника и тръгнал  да разглежда града. Слуховете поели след него. И от колело стигнали дотанкове.

 

Нещо подобно, но предварително обмислено, става и в Тексас. Щатът, който пръв пожела да напусне Съюза… Съобразявайте.

 

Предния ден, на 3 май, улиците на израелската столица се превърнаха в пълноводни реки от чернокожиевреи. Граждани на ционистката държава от етиопски произход протестираха срещу расизма и беззаконието спрямо тях от страна на тамошните власти. Като повод послужи инцидент отпреди седмица. Тогава охранителна камера запечатала, какбез никаква видима причинаофицер от полицията на град Холон, нещо като предградие на Тел Авив, здраво напердашил униформен етиопски войник от армията на Израел.

 

Това не е изолиран случай, а постоянно явление. Преди пет лета, по време на сватбено тържество, 30-годишният Ури Муалем излязъл да се поразтъпче.

 

Тогава започнали срещите му с полицията.

 

Тъничък и нисък, г-н Муалем от телавивското предградие Ришон Лецион, сподели, как трима широкоплещи офицери напръскали очите му със спрей с лют пипер и го закопчали с белезници. След това той прекарал три дни в затвор и бил осъден на четири месеца обществено полезна работаза нападение над полицейски служител“, каза той.

 

Ели Маласа, на 33, от пустинния град Невигот в Южен Израел, си припомни, че когато преди около 15 години отбивал своята задължително военна служба, полицейски офицер го обвинил задето билоткрадналуниформата, която носел, и го пребил.

 

И двамата мъже са дошли в Израел през 1991 г. от Етиопия заедно с техните семейства чрез секретен въздушен мост, известен като „Операция Соломон“. Посредством тайното транспортиране със самолети само за 36 часа 14 000 етиопски евреи бяха откарани в Израел. И по онова време това се превърна в повод за изблик на национални тържества.

 

В неделя [3 май 2015 г.] г-н Муалем и г-н Маласа се присъединиха към хилядите млади етиопски израелци и симпатизантите им в демонстрация, която блокира главните булеварди на Тел Авив и парализира за часове сърцето на града. В неделя вечерта демонстрацията придоби насилнически характер. Протестиращите хвърляха камъни и се сблъскаха с полицията на площадРабин“. Според полицията, офицерите отговорили с гранати със задушлив газ и с водни оръдия.

 

Подобна демонстрация в Йерусалим в четвъртък [30 април] приключи по същия начин, след като протестиращите замеряха с камъни и бутилки полицаите. Някои определят вика на тези млади, гневни поколения от етиопски израелци, като „израелския Балтимор или Фъргюсън, Мисури“. Като ги сравняват с безредиците, които избухнаха в двата града срещу подценяването на търканията между афроамериканците и полицията.[87]

 

Да не забравяме другите далеч по-сериозни проблеми, пред които е изправен военнопрестъпникът Бенямин Нетаняху. Той все още не може да състави правителство. А палестинската автономия, която желае на всяка цена осъществяването на резолюцията на ООН от 1947 г. за независима държава, е пред вратата на кабинета. По-скоро – Израел е вътре в Палестина. Окупирал е значителни територии от бъдещата държава.

 

В понеделник, 4 май 2015 г., войници, участвали в миналогодишната война на Ивицата Газа, признаха, чепо време на конфликта са загубили своето чувство за морал“. Те потвърдиха разпространяваните слухове, че началниците им са ги съветвали:

 

Ако застреляте някого в Газа, няма значение, не е голяма работа.“

 

Може би по време на кървавия конфликт в Газа през миналото лято израелските въоръжени сили са извършили тежки нарушенияна международните закони за водене на война, според разказите на войниците, които се сражаваха в него.

 

Комплект от сърцераздирателни свидетелства, публикувани в понеделник от „Да нарушим мълчанието“, неправителствена организация, ръководена от бивши израелски войници, описва твърде разхайтените правила на поведение, които са позволили на войските широка свобода на действие. Например да откриват огън в жилищни квартали. Което довело до масови жертви сред цивилното население и унищожителни разрушения на домове и върху гражданската инфраструктура.[88]

 

Как реагира държавният глава на Израел? Ами Ройвен Ривлиндари принцеса Шарлот…, за да отбележи раждането на кралското бебе“!

 

Даровете включват рокля, върху която е извезано посвещението „От Израел с любов“, и хасма – ръчно изработен еврейски символ на благословията.[89]

 

Ако Владимир Путин постъпи така и се направи на влъхва, всичко ще си дойде на мястото. Понеже на подаръците ще трябва да пише: “From Russia with love” – „От Русия с любов“.[90] И ще остане само Джеймс Бонд да оживее и да напусне страниците на евтините Иън-Флемингови четива и екранните продукции по тях, предназначени за идиоти.

 

В рамките на светските жълтини се питам: Дали ще обрежат мъничката Шарлот Елизъбет Даяна, както постъпиха с братчето й Джордж? Неговото краекожие беше резнато от същия равин, който през 1948 година обрязал дядо му Чарлз, да ме прощава Господпринц?! Бащата Уилям и чичото Хари се разминаха с тази „странностна кралското семейство. Майка им не позволи и плати с живота си.[91] Все пак кралицата е глава наАнгликанската църква, Божем – „християнска“!

 

Спирам със събитията в Израел, за да спестя черната хроника на еврейското варварство и безнаказаност. Но с ясното съзнание, че това води до неминуемо нравствено разложение сред самите израелци.

 

Вътре в израелското общество стоят неразрешими и антагонистични противоречия между ортодоксални и светски евреи, между религиозната и политическата власт, между жените, лишени от множество права, и правителството, което лъже, че в страната има свобода, равенство и демокрация. Между евреи и мюсюлмани, както и между евреи и християнинай-потисканото малцинство

 

През това време комунистическият режим във Вашингтон води ужасна война в Близкия изток, която със същото лицемерие не обявява. При последните бомбардировки, извършени от drones безпилотни самолети, загинаха 52 невинни сирийски граждани![92] Но какво от това? Да не се намирали там! Какво тук значат някакви сирийци? Щом не са евреи, или поне бели западноевропейци

 

Подобно на нас, хората в арабския свят недознайваха и бяха измамени. Очакваха демокрация, а получиха Ислямска държава и нови диктатори, като този в Кайро. Cui bono? – В чия полза? Там оптимизмът угасна. Пламъчетата му бяха потушени с кръвта на невинните, сред които десетки хиляди деца. Тукс бягство от мизерията, висока смъртност и ниска раждаемост.

 

У нас положението е безнадеждно. Докато измъченото и разпръснато население на онзи регион започна поредното „велико преселение на народите“. Насам, към Стария континент. За да гоподмлади. Не се сърдете на имигрантите. Никой не зарязва хубавото… Нали след промените през есента на 1989 г. повече от два милиона нашенци напуснаха Чалгария, именно в търсене на по-сносен живот.

 

Още ли не проумявате, че финансовата диктатура, наложена на човечеството, представлява реална форма на комунизъм? Тя започва да прилича на онази негова разновидност, позната от лениново-сталиновия Съветски съюз и от нашето недалечно миналовоенен комунизъм, включващ система от концентрационни лагериГУЛаг. Не ви ли смути термина „затворническо-промишлен комплекс“? Той не е нов. Фарийд Зекария само го използва.

 

Надявах се, че поколенията след моето, ще се пребори за свободата и правата на всички. Как с помощта на шепата вдяващи от нас, по-възрастните (не е самохвалство), ще разбере, че на този свят нищо не идва даром. И онова, което не може да бъде постигнато с добра воля, следва да бъде постигнато с принуда.

 

Нас ни съсипаха с насилие, включващо промиване на съзнанието посредством индоктринации. Тяхпо подобен начин, но с по-перфидните методи наизящнатапропаганда, налагащи злините като ценности“. Чрез кино, телевизия, интернет, печатни медии вменяват пороци като нещо добро и положителнонаркотици, порнография, помпане на мускули, татуиране, пластични операции, гълтане на всевъзможни химически субстанции във вид на храни, напитки, лекарства… Но най-вече – изтриха от мозъците им и малкото свястно възпитание, което беше оцеляло по чудо в част от по-възрастните поколения.

 

Всяко полезно нещо може да бъде обърнато наопаки и да се превърне в зло. Компютърнатареволюция“, световната мрежа и т. нар. социални медии доведоха до небивало отчуждение. Доведеното до последен дъх образование произвежда неуки същества, които не знаят нищо от миналото на България, какво остава за света. Нямат представа от върховите човешки достижения в изкуствата. Аполитични са и мислят, че нищо от ставащото наоколо не ги засяга. Много жалко. Наистина.

 

 

 

Не чакайте мартенските иди, а Ванга умря;

затова „вярвайте“ на Нейт

 

 

 

Приказките „да не ставаме като тях“, тоест – като комунистическите палачи, доведоха до това, което понастящем представляваме. Когато някои не знаят мира, следва да получат секира, се е произнесъл народът. Макар от античността да не е прибягвал до реализацията на това правило. Пък и с него са злоупотребявали онези, които са имали претенции за „единствени вождове“.

 

Масовата безработица и всеобщото униние, обхванало младото поколение навсякъде по планетата, беше изпреварено от туземния ни конформизъм. Онези, които израснаха при т. нар. социализъм, при мама и тате или с тяхна помощ – да не забравяме „мазните влакове и лични автомобили“, пълни с меса, домашни колбаси и всякаква друга селскостопанска продукциясе влюбиха в мързела, характерен за епохата и строя. „Тате носи, мама меси“, беше един от неогласяваните, но преобладаващи постулати, действащи в „социалистическото общество“. Тези хора са отчуждени от мисленето, точно както те и предците им бяха отучени да се трудят. Кой обича наказанията?…

 

Но утопиите от песните – „ний творци сме на благата, да живей, живей трудът“ – останаха в миналото. Днес само кръгъл идиот може да изживява някакъв подобен идеализъм. Той е доказано неосъществим поради човешката природа. И преди не съществуваше. Не познавам комунист, който, колкото и да се биеше в гърдите с идеализмаси, да е отказал използването на привилегии. Все се уреждаха. Сетне – и децата си

 

За вярващите в другата религияюдео-християнството на Шаул-Павловата църква – ще река: Щом приемате, че сте сътворени по образ и подобие божие“, първо се погледнете. Вижте и „ближните си“. Пък после кройте капа на вашия богЯхве, Йехова, Валаам, Мамон или както го наричате. Нали сте негово копие? Харесвате ли се? Защо се оплаквате? Длъжни сте да търпите! Вашият бог и упованието ви в него повеляват това.

 

Сляпата безразсъдна вяра представлява индоктринация. Безразсъдното и безпрекословно възприемане на всякакви норми, отказът от свободна воля и използването на собствения ви мозък, доброволното отричане на способността на човека да мисли, анализира, разсъждаваето го пътят към самопоробването.

 

Когато толкова дълго са ви втълпявали невъзможните догми на комунизма или на официалното, неосмисленото, а не на Христовото, на истинското християнство (познавам вярващи, които не са разгръщали Евангелие), лесно ставате плячка на фалшивите идеологеми за всеобщото равенство, братство и т.н.

 

Втълпяват, че това е социализЪмътидеал, който уж може да бъде постигнат. Ама еврейският бог явно не е бил с всичкия си, щом е създал човека толкова неидеален, с неизброими недостатъци. Как неидеални същества да се обединят в идеално общество? Накрая утопичните мечти обикновено завършват или с бунтове и революции, умело подклаждани, предвождани и употребявани от скритите зад кулисите финансови диктатори, или с извращения от сорта на социалистическия строй, без значение дали ще му лепнете етикет „болшевизъм“, „комунизъм“, „нацизъм“, „либерализъм“, „демокрация“…

 

В края на краищата неизбежно ще стигнете до общите им родители, скрити зад пердето на юдаизма. А театрални постановки за незрели възрастни, като тези в местната т. нар. православна църква, едновременно да бъдат славени цар и президент, е форма на шизофрения. Но какво друго можете да очаквате от старшините с агентурни псевдоними, сгушени в скритото охолство на този милиционерски участък? Противно на Божията заповед, те винаги са служили на двама господари. Нима не е видно, кого са възлюбили повече? Според вас, дали Бога или мамона?[93]

 

На финала винаги се появявагорският“. Дали в лицето на Ленин, Троцки Сталин, Хитлер, Рузвелт, Тито, Гомулка, Чаушеску, Димитров и Коларов, или на Никсън, Рейгън, Тачър, Горбачов, Митеран, Елцин и Путин, но и „Тато“, Б.Б.,  има известно значение. Но то не е чак толкова съществено. И всичко започва отначалоот първо действие

 

За някои може и да не съм прав. Но животът ги опровергава. В резултат на онова, което те изповядват, битуваме в тази обстановка. При нея повече от „53 на сто от домакинствата в страната (около 3 млн. 800 хил. лица)“, нашенци, са бедни. И то – според официалните данни за броя на населението и за равнището на мизерията.[94] Те са толкова изпаднали, че е невъзможно да попаднат в каквито и да е класации, съставяни в онзи свят, който папагалски свикнахме да смятаме за „нормален“.

 

Колко несъстоятелни са числата, изнесени от синдикатителегално одобрените престъпни организации – личи от измамата в количеството на хората, обитаващи нашата територия. Простото пресмятане на посочените от тях данни показва, че тук съществуват 7 169 811 души. Което е силно преувеличено. Но кой, както желае…

 

Едно от прозвищата, с което нарекоха двадесетото столетие, е „векът на измамата“. Тя, измамата, продължава и в настоящия. Единственият познат ми лакмус, с който можете да я установявате, е знанието.

 

По-рано комунистите виняха за всичко „злия Запад“. Наскоро ми разказаха, че на път за нашумялото по едно време родопско село Ковачевица се виждал калкан на селскостопанска сграда, върху който с огромни, разбира се – червени букви, все още се мъдри лозунгът:

 

За всичко е виновно международното положение!

 

В днешните САЩ и Европапърво Ал Кайда, а от скороИслямска държава! Un seul et mêmeедно и също. Комунизъм и неизменно съпъстващата го пропаганда, изграждаща образа на врага.

 

По същия начин непрестанното хвърляне на вината само върху Путин, оправдаването на всички неблагополучия на все по-комунистическия Запад с настоящия наемател на Кремъл, прилича на тукашната уж едновремешна пропаганда. Не че „западният империализъмне съществуваше. Ала СССР беше не по-малко могъща, амбициозна и безмилостна империя.

 

Нещо повече. Западните лидери и младият севернокорейски комунистически сатрап Ким Чен Ун реагират напълно еднакво спрямо Русия. По примера на Барак Хюсеинович, Дейвид Уилям-Доналдович, ирландската пастирка Роска Асеновна и останалите червенидемократиот напълно несвободния свят, председателят Ким отказа даудостоиМосква с присъствието си на честванията на 70-годишнината от края на Втората световна война.

 

Не е ли крайно време някой да изрече истината: „Царят е гол!“ Да обясни, как това най-мащабно и ужасно кръвопролитие беше предизвикано от интернационалния финансов елит. И когато му дойде времето, беше приключено пак от него. Само десетките милиони жертви и небивалите разрушения останаха за сметка на народите. Пачкитеза банкерите със старозаветни имена. Освен това Тяхната идеология – комунизмът, чиято душа е юдаизмът, не пропълзя, а триумфално завладя повече от половината святот западните брегове на Северна Америка, през Атлантика, та чак отвъд Урал!

 

Сега методите на Лениновата пропаганда, в която медиите трябва да служат и за превъзпитание“, са възприети по целия свят, „май“, както се изразяваше милиционер-комунистическият тандем Блъсков-Найденов“ през неговия ранендемократиченпериод. Ако проследите предизборната кампания във Великобритания например, ще установите, че и там нещата са същите, както тук. А „джентълмените“ и „лейдитата“ по нищо не отстъпват на прочутия Алеков герой, когото като мазохисти смятаме за олицетворение единствено на нашия национален характер.

 

Но у нас е мъртвило. Което е огледало на бездушието и примирениетоосновни белези за физическото изчезване на една нация. Духовното стана отдавна. Докато на Албиона все още хората искат неща, каквито са необходими и тук, но са невъзможни и на двете места. Например – инвестиции. Но преди това – добре е политиците да престанат да укриват истинския размер на държавния дълг и на останалите отрицателни показатели с техните действителни параметри.

 

Ако се доверим съвсем малко на западните медии, тамошните гласоподавателиелекторатът, „иска политиците да престанат да крият фактите за дълга“. Както и за останалите си неблагополучия.[95] И се вълнуват от изборите. Най-скорошните – на 7 май във Великобритания.

 

Върнете се към горното подзаглавие. Мартенските иди?[96] Тук малко се чете. Пък и по света е така. Още по времето на Уилям Шекспир е било същото.

 

Мартенските иди идват от древния РимскиЮлиански, календар. На 15 март бил убит Гай Юлий Цезар. Събитието се оказало повратна точка в историята на държавата – и на империята, и на републиката.

 

Но „ида“ означава „шаран“. Ще рече „мартенски шарани“. Ето откъде идва изразът „хванаха ни за шарани“. Тъй като с мартенските иди били свързани редица религиозни обичаи и обреди. Но днешния му смисъл на гадаене, прогнозиране, дължим на Уилям Шекспир. Още в началото на трагедията си „Животът и смъртта на Юлий Цезар“ той е разиграл сцена с императора, Брут и гадател. Ето кратък откъс:

 

Гадател: Пази се от мартенските иди.

 

Цезар: Що за човек е той?

 

Брут: Гадателят те приканва, да се пазиш от мартенските иди.

 

Цезар: Изправете го пред мен; нека зърна лицето му.[97]

 

Каква драма! Подобно на съвременниците ни, според фантазията на писателя, великият завоевател нямал представа, какво означава „мартенски иди“. Още по-трагично – когато изричал последната реплика, гледал в лицето бъдещия си убиец Брут, когото бил осиновил!

 

Вангелия ни е известна. Но кой е този Нейт? Млад американец, пронумерован и прошнурован катоthe worlds most respected pollster” – „най-уважавания анкетьор на света“![98] Стандартите за определяне на това, които следва да включват съответните критерии и имената на членовете на журито барабар с принципите на техния избор, не биват представяни. Приемате го и толкова. Кого? Ама как така? Нейт Силвър! Да преведа – Натанчо Сребрев. Да, от „сребро“, което ще рече – от боята.

 

Разбира се – еврейче, или „полуеврейче“, както сам се представя.[99] Иначе не може и не бива. Все пак е глобализация, нали? А тя е… Няма да ви изпитвам. Вижте по-горе.

 

Нейт Силвър е американски статистик“ – отваря ни очите уж консервативният “The Daily Telegraph”, – „който си спечели слава след точното прогнозиране на изхода от последните два президентски избора в САЩ, заяви, че нито една партия няма да притежава мнозинство във Великобритания след гласуването на 7 май.[100]

 

Нещо толкова „сложноза догаждане, като например, да познаете от три пъти, кое е малкото име на Христо Стоичков!

 

 

 

Лъжата – начин на употреба, или какъв е истинският свят

 

 

 

Някога и сега човек можеше да се съмнява във Ванга. На Запад явно нямат това право относно прогнозите на другаря Нейт – пардон – Силвър. Те са нещо като закон  божи. Имам предвид Яхвев или Ротшилдов.

 

Ето какъв изход от изборите предвиди Нейт Силвър миналата седмица:

 

Консерваторите – 283 места; лейбъристите – 270; ШНП[101] – 48; либерал-демократите – 24; демократичните юнионисти – 8; свободните националисти – 1; други – 16.[102]

 

Свободните националисти са от Партията на свободата на Великобритания, оглавявана от одиозния Найджъл Фераж. Напоследък този бивш консерватор и евентуален утрешен ляв радикал, се покри. Или го скриха. Обаче масово взеха да тиражиратпрогнозитена Нейт – „майския шаран“. (Вижте илюстрацията.) Те почти едно към едно повтарят пророчестватана Нейтчо. Някои, както в показаната публикация, са по-ларж спрямо Найджъловата UKIP.[103]

 

Да не забравяме, че Der Führer – извинете – The Leader, гостува у нас по покана на циганскиябаронЦецоПандизчиятаКънчев. За да демонстрира своята любов към малцинствата, срещу чието имигриране в родината му не е спрял пледира?!

 

Та тъй се взима акълът на хората и се правидемокрация“. Западните демократори има да се учат от нашия Бай Ганьо. „Един народец ако не метнат, кого ще метнат?“ Те са сал простифукари“. Елизабет ІІ не може му обърна чехлите на Ганьо Балкански! Па най-после само англичаните ли имат Бети? Ние нямаме ли си Симеонча?… „И онези простаци намерили с кого да се борят. Тежко им![104]

 

А Чичо Сам как прави избори само!… Най-лесно се лъжат празноглавите американци. То е отделна тема. Която тези дни намери потвърждение, когато Джон Бас, вашингтонският посланик в Турция, опита да се шегува. Но подобно на своя началник Джон Кери, изпадна в пълна умствена несъстоятелност.

 

Случката започна с изказване на кмета на Анкара, в което той определи „говорителката на Държавния департамент на САЩ като глупава блондинка“. Което е самата истина, известна не само в Съветските американски щати, но благодарение на YouTube – и по цялата земя. Иде реч за същата прословута, световно известна червенокоска Джен Псаки, която смята, че Русия получава петрол от Западна Европа, а американски кораби плуват към Белорусия. Страна, която за нейно голямо съжаление,… няма излаз на море!

 

И какво смятате, че отговорил американският посланик? Ето какво показват вестникарските заглавия:

 

Американски дипломати: Ние всички сме блондини.[105]

 

Въпросният глупак даже си вапцал косичката в червено. (Погледнете илюстрацията.) Да бях Мик Джегър, щях да му препоръчам:

 

Paint it black!” – „Боядисай я черна![106]

 

По съвпадение, в текста на песента героят „вижда червена врата и иска да я боядиса черна“!…

 

Помните ли, какво беше заявил Джон Форбс КериКан[107] при посещение в Германия? Че „в Америка всеки има право да бъде глупав“![108]

 

Господи, каквасвобода“! Ашколсун! И такива ръководят някаква международна политика? Вярно, че няма по-тъпи хора от представителите на големите нации – например американци, руснаци и т.н.

 

Недостатък на медии като тази е, че не винаги могат да сколасат с времето. Ходът на събитията често ги изпреварва. Когато четете това, бъдете снизходителни. Ще можете да сверявате резултатите. Пък сетне помислете…

 

Онова, което най-много вълнува хората, когато се зададат избори, е икономиката, възможностите за предприемачество, работните места, доходитеЗащо ми се струва, че инвестициите, както във Великобритания, така и в Европа въобще, самисия невъзможна“? Понеже осъществяваният глобален план е съвсем различен. Преди около девет месеца обясних:

 

Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, тя нямаше намерение да храни.[109]

 

Това хората на Запад, където ботушът на болшевизма не е минал, няма как да разберат. Някои от нас го осъзнаха, но за съжаление – прекалено късно. Когато изтрезняхме от пиянството на дареното ни избавление от оковите на комунистическото робство, зърнахме грозната реалност. Тя е отблъскваща: Свободният пазар е престанал да съществува преди повече от век. А никога не е имало такова нещо като свободен свят. Всичко е било илюзия, натрапвана от медиите.

 

Още малко като продължение на горната констатация:

 

Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[110]

 

За жалост, народите в Западна Европа също не са нужни никому. Те започват да усещат симптомите. Обаче им липсват ерудиция и опит. Затова няма как да осмислят целия план, та да вземат мерки и да го прекратят. Уви.

 

Съвсем наскоро телевизия “Deutsche Welle”, представи доста почтен документален филм. Може би ще положа усилия, за да ви покажа най-важното в него. Фабулата му се развива около съдбата на тежко пострадало невинно десетина-годишно момиченце, с невероятни огромни и изразителни очи. Но главната му цел е, да бъде изложена на показ тоталната безнравственост на капитала. Който е такъв, само, ако ражда малки. Тоест, парите стават капитал, единствено, когато служат за придобиването на още пари. Основно свойство на капитала е да намира най-прекия път към най-голямата изгода. В Европа отсъстват условия, които да привлекат капиталите тъкмо за реализиране на това тяхно качество.

 

Нещо повече. Крупните интернационални корпорации вече са спирачка пред регионалното развитие. И то на такива индустриални центрове, какъвто е континентът Европалюлката на промишленото развитие. Пример за това ни представиха с разкритите документи от архива на „мидата“ – компанията “Shell” с пълно название “Royal Dutch Shell plc”. Съкращението накрая идва от Public limited company. Което ще рече, че е публична, но… с ограничена отговорност. С други думи, при фалит или друга беля, ще отговаря единствено с основния си капитал, с който е регистрирана. Което не пречи да е сред световните акули в петролния бранш.

 

И в чии ръце е? През декември миналата година за пореден път излезе на бял свят следното:

 

Ако САЩ някога пожелаят да избягат от цикъла на постоянната война и да придобият енергийна независимост, ние трябва да национализираме Четирите кавалериста, контролирани от Рокфелер/Ротшилд (Exxon Mobil, Chevron Texaco, Royal Dutch/Shell & BP Amoco). И да наложим Енергийната компания на САЩ да замени Министерството на енергетиката. Ако веднъж сторим това, печалбите от петрола и природния газ ще могат да бъдат насочени към изследвания и разработване на източници на чиста енергия.[111]

 

Авторът не е някакъв ненормалник. Има пет издадени книги, най-новата от които е озаглавена „Големият петрол и Техните банкери в Персийския залив: Четири кавалеристи, осем семейства и Тяхното глобално влияние, наркотици и терористична мрежа“.[112]

 

Подкавалеристи“ (преводът е мой) авторът има предвид четиримата ездачи, описани в „Откровението на Йоан“ – последната канонична книга на Новия завет. Те яздят, съответно, бял, риж, вран и сив кон. И задачите на първите трима, пак съответно, били победа над човечеството, отнемане на мира на земята, ликвидиране на земеделската реколта. А името на последния сивия, било „смърт“![113]

 

В друга публикация се натъкваме на идентична „конспиративна теория“. Как корпорациите на РотшилдShellи BP са оформили гигантските петролни картели заедно със семейство Рокфелер. Последните са „половината от Четиримата кавалеристиExxon Mobil и Chevron Texaco. Този съюз изисквашеспециални взаимоотношениямежду Великобритания и САЩ, които съществуват все още и днес.

 

Сега Ротшилд и други богати европейски акционери биха могли да употребяват военната машина на Съединените щати като обсебена[114] наемна сила, разгърната, за да защитава петролните интереси и да бъде издържана от американските данъкоплатци.

 

И Израел ще служи на същата цел заради по-близкото си кръвно родство с петролните полета. Израелската Моссад е по-малко национална разузнавателна агенция, отколкото е служба за сигурност на семействата Ротшилд-Рокфелер.[115]

 

Такъв е реалният свят.

 

 

 

Чий е полуостров Крим?

 

 

 

Обаче все още не вярвате? Държите на „по-сериозниизточници? Заповядайте. В изследването „Наградата: Епическото приключение в диренето на петрол, пари и власт“ на американския учен, журналист и политически деец Дениъл Хауърд Йъргин, носител на премията „Пулицър“, председател на Сдружението на енергийните проучватели в Кембридж, и енергиен консултант, четем, как на границата между ХІХ и ХХ век:

 

Застрашена навсякъде от Royal Dutch in the East & Standard Oil, Shell се нуждаеше от свое собствено поле за добив и от сонди, за да защити своите пазари и инвестиции. В допълнение, договорът на Shell с Ротшилдовата руска петролна компания щеше да изтече през октомври 1900 г. Така че [назначеният от Тях директор] Семюъл изпрати племенника им Марк Ейбръхамз в Кутей на източното крайбрежие на Борнео, за да развие петролната концесия.

 

За да подпомогне възстановяването на преговорите с Ротшилдови за договора, Маркъс Семюълз направи всичко да изглежда така, сякаш щеше да намери алтернативен източник и значителни доставки на петрол в Борнео. Хитростта свърши работа. И Ротшилдови подновиха договора и то при условия, изгодни за Shell. В края на краищата Семюъл имаше възможност да придобие правата над концесията в Борнео. Маркъс Семюъл и неговият братовчед Марк Ейбръхамз[116] бяха пълната противоположност на Джон Д. Рокфелер. Те ценяха организацията на бизнеса и планирането. Обаче корабите им пристигнаха в Борнео в неподходящо време, като пренесоха погрешно оборудване. Което приключи зарязването му в крайбрежния пясък и треви и даже без товарът да бъде обявен.

 

Около 1901 г. компаниите Shellи Royal Dutch [по онова време все още отделни фирми] контролираха повече от половината от износа на петрол от Русия и от далечния Изток[117]

 

Е, това сравнително ново изследване е продукт на най-голямото книгоиздателство в света. Което трябва да ви говори много за неговата достоверност. Нито е времето, нито това е темата ми, но тогавана границата между двата века, Ротшилдови окончателно си стиснали ръцете с Рокфелерови. Като ги подпомогнали и финансово. Не един и двама автори са отстоявали факт, който беше потвърден преди три години: Рокфелерови са агенти на Ротшилдови.[118] Двете семейства винаги действат или съвместно, или в синхрон, оставащ незабележим за неосветените.[119]

 

А сега предстои нещо, което ще ви прозвучи не като „конспиративна теория“, а като сензация. Оти някои ги ручаха жабетата покрайруската анексия на Крим“ – това съвременно „варварство“? Някой от вас запитвал ли се е, след като настоявам, че Владимир Путин е марионетка на Ротшилдови, чий е полуостровът, който преди 61 години Никита Хрушчов предостави на тогавашната Съветска Украйна? Да подирим отговора.

 

Точно преди 95 годинивождът и учителят на световния пролетариатВладимир Илич Ленин, този Харун Рашид на болшевизма, подарил Аляска на американците. И заложил Крим срещу солиден банков заем от 50 милиона тогавашни долара. Според експерти, днес той би се равнявал на повече от100 милиарда!

 

Колко е откраднал? Знаем нещичко от литературата. Когато посегнали, за да му ги отнемат, получил удар и се парализирал. Цялата му наследствена обремененост се изписала върху и без друго отблъскващата му мутра. (Вижте илюстрацията.)

 

Лумпен-пролетариатът все още вярва в такива алчни водачи, които неизменно остават слепи и глухи за неговите страдания.

 

Няма смисъл да ви цитирам източниците, които съм събрал. По-добре е да ви покажа видеосвидетелство, което ще представя и в телевизионното предаване. Вие имате предимство.

 

По време на външно комичната, но трагична за руснаците епоха на Борис-Елциновото царуване, Михаил Никифорович Полторанин беше заместник-председател на Министерския съвет на Руската федерация. Тъкмо в това си качество оглавил Държавната комисия по разсекретяването на архива на КПСС. Работил с документите, когато и Владимир Буковски бил допуснат до част от тях. И онемял, смаян от онова, което са вършили комунистическите босове.

 

Ето какво разказва Полторанин:

 

 

 

 

 

Как се връзва всичко това с официално изразяваното от Ленин отношение към САЩ?

 

През 1906 г. прославеният писател Максим Горки (приятел и единомишленик на Ленин) посетил Америка. В своите статии „Градът на жълтия дявол“ (което означава Ню Йорк), „Царството на скуката“ и „Моб[120] той представил злобна карикатура на американския живот и на американския народ.

 

В редица речи и статии (особено през 19181919 г.) творецът на марксизма многократно изразявал своята озлобено-непримирима ненавист към САЩ – като главната опора накапиталистическиясвят, който Ленин би искал да завоюва и да разруши. Ето няколко цитата от 23тома със съчинения на Ленин.

 

Из писмата му до американските работници (август 1918 г.):

 

Америка стана една от първите страни по дълбочина на пропастта между шепата нагли, бързо затъващи в нечистоплътност и разкош милиардери, от една страна, и милионите трудещи се, които вечно живеят на ръба на нищетата, от друга. Американският народ се оказа под капиталистическото наемно робство на развратените милиардери, оказа се изпълнител на ролята на наемен палач, който през 1898 г., в угода на богатите мерзавци, задуши Филипините под предлога, че гиосвобождава“. А през 1918 г. задушава руската социалистическа революция под предлога „защитаот германците.“

 

В Американагло господствашепа милиардери, а целият народ е под робство и неволя. Редом с демократичната република виждаме крепостното робство на милиони трудещи се и безпросветна нищета.“

 

„На практика идеализираната демократична република на [Уудроу] Уилсън се оказа най-побеснял империализъм, най-безсрамното подтисничество и задушаване на малките народи.“

 

Републиканско-демократичният строй на Америкапо никакъв начин не пречи на това, империализмът там да действа тъй зверски, че не само линчуват интернационалистите, ами тълпата даже ги избутва на улицата, залива ги със смола и ги подпалва“.

 

Англо-американските империалистисе навикаха, че водят освободителна война“ (против германския империализъм); а в действителност – според мнението на Ленин – „англо-американските империалисти са съвсем същите зверове, по отношение на които справедливостта може да се състои само в това, да ги удушите“.

 

С такава люта ненавист към Америка, като Лениновата, и толкова горещо желание да удуши американския империализъм“, бил преизпълнен и най-близкият сподвижник на Ленин през революционните години Л. Троцки (вж. неговата брошура „Европа и Америка“[121]).[122]

 

На мен ми стига. Докато през цялото време грубо ругаели в пресата и в трудоветеси американските капиталисти, задкулисно Ленин, Троцки, Сталин и останалите въртели яка далавера с тях. (Владимир Илич не признавал друг автомобил, освен “Rolls Royce”.) Обратното също било валидно. Така е до ден днешен. Някои вярват. То е като в хазарта. Някои печелят. Те наброяват частица от процента. Останалите играчи плащат

 

Очарователният живот на интернационалната номенклатура продължава. Нито за миг не е спирал. Не са му пречели световни войни, обсади, преврати

 

Докато на земята се избиватмюсюлмани стрелят срещу мюсюлмани, християнисрещу християни, мюсюлмани против християни и обратно, но никога срещу евреите, освен ако синедрионът не заповяда, както става през Втората световна войнакосмическата идилия продължава. Братството завладява нови светове.

 

В края на март, както вече писах, в съветската космическа станция постъпи „първият астронавт, който ще прекара една година“.[123] И кой контролира мисията? Ами руснаците, дето са толкова лоши, че милият Запад им налага санкция след санкция! Простете, но възприемането на тези измами издава тежки психически увреждания.

 

В нещо като „спомен от бъдещетолондонскиятдесен“ вестник “The Telegraph” взе да описва „някои изумителни развития и напредвания, които Северна Корея преживява“.[124] Намеци за затопляне на отношенията? Не го ли загатнах в предни публикация от тази поредица?[125]

 

Някой има ли представа за това, кой, по какви закони и с какви сили осъществява юрисдикцията на земята и в извънземното пространство?

 

Déjà vu. И на това сме се нагледали. Някои…

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

БЕЛЕЖКА: В публикацията се срещат дефекти в ошрифтяването. Те не се дължат на автора. Могат да бъдат отстранени дума по дума и отделно препинателните знаци. Но нямам нито физически, а още по- малко психически сили за това. Всичко върша сам. Тази медия е бедна. Помагат й едва трийсетина души. А както знаете, „за пет пари петел, за пет пари пее“. Благодарен съм на всички, които все пак я посещават. Освен това тормозът е постоянен. Никой от вас не е длъжен да се интересува от това. То е мой проблем. Затова поднасям извиненията си. И разчитам, че ще проявите разбиране.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път, специално за изключителата щедрост на Владимир Б. от Пловдив и на Апостол Звезданов от Железница, Софийско.

 

Бог да въздаде на тях и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

  1. Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

  1. Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

  1. Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

  1. Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

  1. Иван Занев, WEB-дизайнър
  2. Единствено за отстраняване на технически проблеми:
  3. support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Britain’s richest sportsmen 2015, including Lewis Hamilton, Wayne Rooney and Andy Murray” by Telegraph Staff, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 25 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/sport/picturegalleries/11561664/Britains-richest-sportsmen-2015-including-Lewis-Hamilton-Wayne-Rooney-and-Andy-Murray.html

[2] Пак там.

[3] Огдън Наш, американски поет. (Ogden Nash – “Poems”, PoemHunter.com – The World’s Poetry Archive, Paris, France, 2004 г., стр. 32.; същото в: Craig Garner – “Keeper of the Flame”, Xlibris Corporation, Self-publishing, Bloomington, IN, 2011 г., стр. 33.)

[4] Вж. напр. “Stephen Hawking tells fans Zayn Malik could still be in a parallel One Direction” by Monica Tan, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 27 April 2015 г., online: http://www.theguardian.com/culture/2015/apr/27/stephen-hawking-tells-fans-zayn-malik-could-still-be-in-a-parallel-one-direction

[5] Conte Baldassarre Castiglione – “The Book of the Courtier”, Charles Scribner’s Sons, New York City, 1903 г., стр. 35.

[6] Ogden Nash – “Poems”, вече цит. съч. Огдън Наш е известен с това, че е създавал нови думи. Например последна, която е използвал в цитираното стихотворение, е nouciance. Не успях да я срещна в речник. Но намерих нейното тълкувание. Навлизане или намеса в правата на други хора или в техните интереси; да бъдете неприятни, досадни, опасни, недодялани или нехигиенични. Избрах „неприятно“.

[7] Вж. Илья Эренбург – „Убей!“, газета „Красная звезда“, № 172 (5236), Москва, 24 июля 1942 года. в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 14“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 август 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2-14#_ednref89

[8] Валери Петров – „Народен съд“, Хорова агитка, нарисува Марко Бехар, Младежка библиотека № 5, Издателство на Българската работническа партия (комунисти), София, 1944 г., стр. 41-42. Книгата е в библиотеката на автора.

[9] William Shakespeare – “The Merchant of Venice”, 1596-1598 г., shakespeare.mit.edu, Act I, Scene III. Venice. A public place, цялата пиеса от online: http://shakespeare.mit.edu/merchant/full.html  Официалният превод на български е: „Я гледай го ти мазния митар! Веднъж го мразя като християнин, но дваж, задето от вродена глупост пари отпуска в заем безвъзмезден и смъква с туй приетия в тоз град размер на ползата! Да можех само за глезена един път да го пипна, наситил бих ненавистта, която набрал съм не от вчера срещу него! Той мрази нашия избран народ и тъкмо сред търговското гъмжило обсипва с хули мене, моите сделки и честните ми доходи, които нарича „лихви“! Ако му простя, проклето да е племето ми!“

[10] Вж. напр. “Notable Personalities & Developments” by Yosef Eisen, Chabad.org, a division of the Chabad-Lubavitch Media Center, chabad.org, New York, NY, “Donna Gracia Mendes and Don Joseph Nasi”, online: http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/2435041/jewish/Notable-Personalities-Developments.htm

[11] Вж. Yosef Eisen – “Miraculous Journey: A Complete History of the Jewish People from Creation to the Present”, Targum Press, 2004 г.

[12] За „холокост“ съм писал и говорил толкова много, че не намирам смисъл да го правя повече. Който разбрал, разбрал. А геноцид е измислица на евреина Рафаел Лемкин. (Raphael Lemkin – “Axis Rule in Occupied Europe: Laws of Occupation, Analysis of Government, Proposals for Redress”, Carnegie Endowment for International Peace, Department of international law, Washington, D.C., 1944 г., стр. 81 и сл.) Думата произлиза от гръцката “γένος” – раса, и латинската “cīdere” – да убия. Словосъчетанието „геноцид“ означава избиване на расова или етническа група. Без да се уточнява извършителят.

[13] Демоцид ще рече убиването на всяка личност или народ от тяхното правителство, включително извършване на геноцид, политицид – убиване по политически причини, и масови убийства. Терминът беше въведен от политолога Рудолф Джоузеф Рамъл, който беше преподавател в Университета на Хавай, и се помина на 2 март миналата 2014 г.

[14] “How Many Did Communist Regimes Murder?” by R.J. Rummel, Unpublished essay, November 1993 г., “Freedom, Democracy, Peace;  Power,  Democide, and War”, www. Hawaii.edu, Hawaii, USA, Table 1: Communist Democide 1900-1987, online: http://www.hawaii.edu/powerkills/COM.TAB1.GIF

[15] Обнародван в „Държавен вестник“, брой 37, София, 5 май 2000 г.

[16] Съкращение от Crown Prosecution Service – Кралска прокуратура.

[17] Явно „концентрационни“ е запазено за нацистите, евреите и техния „холокост“ – единствена и неповторима „шоа“ – „катастрофа“, „трагедия“, на каквато само те – чифутите, са били способни да устоят.

[18] “Russian dissident Vladimir Bukovsky charged over child sex images” by Martin Evans, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 27 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11565993/Russian-dissident-Vladimir-Bukovsky-charged-over-child-sex-images.html

[19] “French soldiers ‘abused boys in the Central African Republic’” by David Chazan, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 29 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11572316/French-soldiers-abused-boys-in-the-Central-African-Republic.html

[20] “UN accused of ‘reckless disregard’ for allegations of peacekeeper child abuse” by Sandra Laville in London and Angelique Chrisafis in Paris, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 30 April 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/apr/30/un-accused-of-reckless-disregard-for-allegations-of-peacekeeper-child-abuse

[21] “Leaked Report Alleges French Troops Raped Starving Children in the Central African Republic as They Sought Food” by Etienne Rouillon, “Vive News”, an international news organization, news.vice.com, New York City, Wednesday, April 29, 2015 г., online: https://news.vice.com/article/leaked-report-alleges-french-troops-raped-starving-children-in-the-central-african-republic-as-they-sought-food

[22] Всяка година в неделята, която е най-близо до 11 ноември. Заради 11 ноември 1918 г. – края на Първата световна война.

[23] “’Afghanistan broke a lot of men and a lot of good soldiers. It was carnage.” by Matthew Stadlen, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 24 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/afghanistan/11557809/Afghanistan-broke-a-lot-of-men-and-a-lot-of-good-soldiers.-It-was-carnage..html

[24] През ранното ми детство, всяка година ротният командир на баща ми – майор от войската на Царство България, отбелязваше датата на избавлението си с посещение у нас. Беше окуцял от раняването по време на въпросната битка. Тихичко разговаряха с тате. Някъде в края на петдесетте почина. Помня, че чух нашите да казват: „Съсипаха го.“ Години по-късно разбрах, че е бил изселван, не му давали работа… Изобщо – пълна програма, както се изразяват днешните младежи. Но… комунистическа!

[25] Вж. “Muslim schoolgirl sent home for wearing long skirt: Row over French Muslim schoolgirl sent home for wearing long skirts because it was ‘ostentatious sign of religion’” by David Chazan, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 24 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11571270/Muslim-schoolgirl-sent-home-for-wearing-long-skirt.html

[26] “Babies from Nepal born to surrogates arrive in Israel: Israel repatriates babies born to surrogate mothers in Kathmandu whose fathers are homosexual Israelis ” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 27 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11566620/Babies-from-Nepal-born-to-surrogates-arrive-in-Israel.html

[27] Кой тогава е над всички на този свят?, нем.

[28] Очевидно Израел е над всички на света, нем.

[29] Потомствен аристократ, по някакъв начин успял да избяга от болшевишкия режим и да се установи в Париж. Разбира се, не с древни, а с по-близки – средновековни български корени. Роден на 6 март 1874 г. в Киев, Украйна. Починал на 23 март 1948 г. в Париж, Франция.

[30] Както го нарича Климов.

[31] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 17, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/

[32] Третият по реда на появата си на този свят от петимата първоначални братя Ротшилд.

[33] Вж. 002 – Video – Rothschilds Unity в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 19“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, понеделник, 1 октомври 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%88%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d0%bb%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be-19 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=U7XKKRi7QII

[34] Още в средата на ХІХ век покръстилият се бивш равин на Париж цитирал признанието на друг виден евреин на име Морел: „Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?“ (David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79.)

[35] Louis Finkelstein – “The Pharisees: The Sociological Background of Their Faith”, Volume I, The Jewish Publication Society of America, Piladelphia, PA, 1938 г., стр. хxi.

[36] Библия, „Първа книга на Мойсей“, гл. 3, ст. 17-19.

[37] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 1, Издателство „Шрапнел“, София, 2011 г., стр. 371.

[38] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 2, Издателство „Шрапнел“, София, 2011 г., стр. 142.

[39] Пак там, стр. 188.

[40] Христо Христов – член на ЦК на БКП и дългогодишен министър на външната търговия с прякор Илича. Мълви се, че това е псевдонимът му на агент на КГБ. До ден днешен Христов, таен участник в митичния кръг „Монтерей“, надзирава цялата търговия с горива у нас.

[41] Стенограма от срещата на генералния секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет Петър Младенов с Колегиума на МВР, София, 25 ноември 1989 г., online: http://www.decommunization.org/Articles/Hristov7.htm Фотокопие в архива на автора.

[42] Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 19.

[43] Пак там, стр. 350.

[44] На твърде подценен и зле платен физически работник във Франция през 1975-1976 г.

[45] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 1, вече цит. съч., стр. 159.

[46] Държавен преврат, фр.

[47] Филистер – човек, вглъбен в материалните неща. Не изпитващ необходимост от духовни занимания. Който има ограничен, еснафски мироглед, спазва известна етикеция и обноски, но е изконно лицемерен. Този вид хора не ценят изкуствата. Кръгозорът им се закръглен в рамките на кесията, трапезата и кревата.

[48] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982-1986), Издателство „Шрапнел“, София, 2013 г., стр. 8-9.

[49] Съветско месечно списание, издание на официоза „Известия“, започнало да излиза през 1925 г. Анатолий Луначарски бил първият му главен редактор!

[50] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 2, вече цит. съч., стр. 113-114.

[51] Род, коляно, поколение, тур.

[52] Семселето, родата на съпругата му Мара Малеева, начело с нейния брат, дългогодишния гаулайтер на социалистическата медицина Атанас Малеев – д-р и „академик“!

[53] Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982 – 1986), вече цит. съч., стр. 4.

[54] Вж. Проф. д-р Георги Близнашки – „IN MEMORIAM: Посмъртно слово за другаря – „Чичо Дачо, борбата продължава!“, в. „Дума“, брой 145, duma.bg, София, 25 юни 2012 г., online: http://www.duma.bg/node/34399

[55] Не „политическа просвета“, а „политпросвета“ – така я изписваха и изговаряха, за да съвпада със съветския образец на всевъзможни съкращения. Впоследствие установих, че той е и американски маниер. Но навремето безумият стигаха наприме до СГКБУМКП – Софийски градски комбинат за битови услуги и комунална промишленост. И до СГКМПБУ – Софийски градски комбинат за местна промишленост и битови услуги.

[56] В републиката се провеждат избори, в които получилите народното доверие лица представляват основата на обществото. А съставеното от тях правителство стриктно спазва изискванията на закона и по никакъв начин не превишава правата си, регламентирани от законодателството. Основният принцип на законите е свободата на личността.

[57] Става дума за Първата световна война – 1914-1918 г.

[58] Harry Waton – “A Program for the Jews. An Answer to All Anti-Semites. A Program for Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, Astoria Press, N. Y. C., New York, NY, 1939 г., стр. 4, 33, 64. Книга е в архива на автора.

[59] Пак там, стр. 64.

[60] Вж. Immanuel Wallerstein – “The Modern World System: Capitalist Agriculture and the Origins of the European World-Economy in the Sixteenth Century”, Academic Press, New York, NY, 1974 г., в: R. J. Holton – “Globalization and the Nation-State”, Macmillan Press, London, 1998 г., стp. 11.

[61] Peter Dicken – “Global Shift: The Internationalization of Economic Activity”, Guilford Press, London, 1992 г., стp. 1, 87.

[62] “Multilateralism and the Democratization of World Order” by Robert Cox, paper for the International Symposium on Sources of Innovation in Multilateralism, Lausanne, May 26-28, 1994 г. в: J. A. Scholte – “The Globalization of World Politics”, в: J. Baylis and S. Smith, Eds. – “The Globalization of World Politics, An Introduction to International Relations”, Oxford University Press, New York, NY, 1999 г.

[63] Kenichi Ohmae – “The Borderless World: Power and Strategy in the Global Marketplace”, HarperCollins, London, 1992 г., стр. 33.

[64] Stephen Hitch, Ermington, Devon в: “Letters: A grand Conservative-Labour coalition could save the economy and the Union”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 25 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/letters/11561258/Letters-A-grand-Conservative-Labour-coalition-could-save-the-economy-and-the-Union.html

[65] Вж. напр. “Nonwhite U.S. Births Become the Majority for First Time” by Frank Bass, Bloomberg, bloomberg.com, May 18, 2012 г., online: http://www.bloomberg.com/news/2012-05-17/non-white-u-s-births-become-the-majority-for-first-time.html; “Census: Minority babies are now majority in United States” by Carol Morello and Ted Mellnik, “The Washington Post”, Washington, DC, May 17, 2012 г., online: http://articles.washingtonpost.com/2012-05-17/local/35458407_1_minority-babies-census-bureau-demographers-whites; “Non-Hispanic US white births now the minority in US” by William Frey, Brookings Institution, BBC, London, 17 May 2012 г., online: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-18100457

[66] Тези дни и Барак Обама потвърди това.

[67]  “’Humiliate people for long enough and a wildness bursts out’: Why I stand by Baltimore’s rioters” by Linda Chavers, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 30 April г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/humiliate-people-for-long-enough-and-a-wildness-bursts-out-why-i-stand-by-baltimores-rioters-10215210.html

[68] Почти не гледам телевизия, особено тукашна. Но от години нямам съмнение, че Бог ме кара да включвам приемника. Почти винаги, с невероятно редки изключения, се окозва, че има защо.

[69] Вж. напр. „Валя Войкова съгрешила с приятел на мъжа си“, „Сензация, здраве и красота“, senzacia.net, София, 13 август 2014 г., online: http://senzacia.net/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B8/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%8A-50249

[70] Вж. напр. „Вижте Хилда с бившия мъж на Валя Войкова и дъщеря и“, „Мироглед“, mirogled.com, София, 27 декември 2014 г., online: http://mirogled.com/2014/12/27/%D1%85%D0%B8%D0%BB%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D1%81-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%BD/

[71] „Служител на ТВ7 разкри двуличието на „звездите“ Войкова и Манолова: Репортерки засипвали Николай Бареков със смс-и!“, BPost, bpost.bg, София, събота, 2 май 2015 г., online: http://www.bpost.bg/article/35676

[72] Вж. “Six Baltimore police officers charged over Freddie Gray’s death” by Raf Sanchez, and David Lawler in Washington, video source APTN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11577496/Freddie-Gray-killing-by-Baltimore-police-was-homicide-says-attorney.html

[73] “Policeman who arrested Freddie Gray had guns confiscated over mental health” by AP, video source APTN, “The Telegraph” telegraph.co.uk, London, Friday, 1 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11578603/Policeman-who-arrested-Freddie-Gray-had-guns-confiscated-over-mental-health.html

[74] Вж. напр. “Fareed Zakaria sure looks like he stole from The New Yorker” by Dan Amira, “The New York Magazine”, nymag.com, New York, NY, August 10, 2012 г., online: http://nymag.com/daily/intel/2012/08/fareed-zakaria-plagiarism-time-new-yorker.html; “Time, CNN suspend Fareed Zakaria for plagiarism” by Michael Winter, USA Today, “USA Today”, usatoday.com, New York, NY, 10 August 2012 г., online: http://content.usatoday.com/communities/ondeadline/post/2012/08/time-cnn-suspend-fareed-zakaria-for-plagiarism/1#.UC-3293ib8k

[75] Вж. “Statement from Fareed”, CNN World, CNN, Atlanta, GE, August 10, 2012 г., online: http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com/2012/08/10/a-statement-from-fareed/; “Fareed Zakaria reinstated at CNN and Time”, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, August 16, 2012 г., online: http://www.washingtonpost.com/lifestyle/style/fareed-zakaria-reinstated-at-cnn-time-after-suspension/2012/08/16/50ba9844-e80b-11e1-a3d2-2a05679928ef_story.html

[76] В британия – член на Консервативната партия. Станало нарицателно за консерватор.

[77] Показвал съм откъс от документален филм, в който бивш юрист от Сената твърди – и от Русия, Китай и т.н.

[78] „Нюйоркско обзор на книгите“ – минаващо за сериозно издание.

[79] Записани в Конституцията, в нейната Първа поправка, и в Хартата за правата.

[80] “What happened to the rights of the accused in America?” by Fareed Zakaria, Opinion writer, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, Thursday, April 30, 2015 г., online: http://www.washingtonpost.com/opinions/what-happened-to-the-rights-of-the-accused/2015/04/30/8b4cf4ca-ef74-11e4-8abc-d6aa3bad79dd_story.html

[81] Фелис Пикано – американски писател. (“A Problem With Jury Duty” by Felice Picano, “Huffingtonpost”,huffingtonpost.com, San Francisco, CA, 16 February 2012 г., online: http://www.huffingtonpost.com/felice-picano/a-problem-with-jury-duty_b_1258590.html)

[82] “What happened to the rights of the accused in America?” by Fareed Zakaria, Opinion writer, “The Washington Post”, вече цит. съч.

[83] “Police in Texas Kill Gunmen at Exhibit Defying Islam” by Liam Stackmay, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Sunday, 3 May 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/05/04/us/gunmen-killed-after-firing-on-anti-islam-groups-event.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=photo-spot-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

[84] Център за законова помощ на бедните от Юга (ЦЗПБЮ) – Southern Poverty Law Center (SPLC), е американска неправителствена организация за правна защита, специализирана в човешките права и обществените съдебни процеси.

[85] “Garland shooting: What is the American Freedom Defense Initiative?” by Holly Yan, CNN, cnn.com, Atlanta, GE, Monday, May 4, 2015 г., online: http://edition.cnn.com/2015/05/04/us/what-is-american-freedom-defense-initiative/

[86] Вж. “Texas shooting: Islamic State claims responsibility for first US attack as gunmen named: A series of tweets by Islamic State fighters claim that the two gunmen who attacked an event in Garland, Texas, were doing so in the name of Isil” by Nick Allen, Harriet Alexander, and Laura Dixon in Garland, Texas, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 4 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11581345/Islamic-State-supporters-claim-responsibility-for-Texas-attack.html

[87] “Ethiopian-Israelis Protest in Tel Aviv Over Police Treatment” by Isabel Kershnermay, “The New York Times”, New York, NY, Sunday, 3 May 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/05/04/world/middleeast/ethiopian-israelis-protest-in-tel-aviv-over-police-treatment.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

[88] “Israeli soldiers describe ‘losing their sense of morality’ during the Gaza conflict: Soldiers who took part in last year’s Gaza conflict tell Breaking the Silence, an NGO run by former Israeli soldiers, that they were told „If you shoot someone in Gaza, it’s cool, no big deal” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph, telegraph.co.uk, London, Monday, 4 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/gaza/11580539/Israeli-soldiers-describe-losing-their-sense-of-morality-during-the-Gaza-conflict.html

[89] Вж. “Israeli president gives Princess Charlotte a dress and brooch to mark the royal baby’s birth” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 5 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/princess-charlotte/11582082/Israeli-president-gives-Princess-Charlotte-a-dress-and-brooch-to-mark-the-royal-babys-birth.html

[90] Заглавие на роман и едноименен филм.

[91] Вж. напр. “’Circumcision is one of the oddities of the Royal Family’: For many years my dinner-party claim to fame was that I was circumcised by the same rabbi who performed the procedure on Prince Charles” by Michael Cole, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, July 25 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/10201882/Circumcision-is-one-of-the-oddities-of-the-Royal-Family.html По майчина линия родилката е родственица на Ротшилдови. (Вж. напр. “Letters to the Editor: Royal ancestry” by Michael Cole, “The Times”, thetimes.co.uk, London, June 15 2013 г., online: http://www.thetimes.co.uk/tto/opinion/letters/article3791636.ece) Сам авторът Майкъл Коул е евреин и по онова време беше репортер на BBC, отговарящ за кралския двор.) Кейт, херцогинята на Кеймбридж, роди сина си в еврейска болница.

[92] “More than 50 civilians killed in US-led strikes in Syria” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 3 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11579787/More-than-50-civilians-killed-in-US-led-strikes-in-Syria.html

[93] Вж. „Свето Евангелие от Матей“, гл. 6, ст. 24.

[94] Вж. напр. „3 милиона българи са под прага на бедност: Това показват разчетите на КНСБ“, „Новините“, novanews.novatv.bg, Нова телевизия, София, четвъртък, 30 април 2015 г., online: http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/04/30/109703/3-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/

[95] Вж. напр. “Letters: Voters want politicians to stop hiding the facts about debt”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 25 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/letters/11562117/Letters-Voters-want-politicians-to-stop-hiding-the-facts-about-debt.html

[96] Idus Martii, лат.; а на английски – The Ides of March.

[97] William Shakespear – “The Life and Death of Julius Caesar”, 1599 г., Act I, Scene II. A public place.

[98] Вж. “Nate Silver’s General Election prediction: Labour faces wipeout at hands of SNP and Ukip will have just one MP” by Steven Swinford, Deputy Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 28 April 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ed-miliband/11566965/Labour-faces-wipeout-at-hands-of-SNP-and-Ukip-will-have-just-one-MP-pollster-Nate-Silver-says.html

[99] Вж. напр. “Answer This: Nate Silver” by Patrick Gavin, “Politico”, politico.com, Arlington, VA, 5 October 2012 г., online: http://www.politico.com/news/stories/1012/82071.html

[100] “Nate Silver’s General Election prediction: Labour faces wipeout at hands of SNP and Ukip will have just one MP” by Steven Swinford, Deputy Political Editor, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[101] Шотландска народна партия – келтски националисти със силно социалистически уклон.

[102] Пак там.

[103] Вж. “Revealed: the secret documents which show the SNP’s plan to hold Labour to ransom”, by Peter Dominiczak, Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 2 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ed-miliband/11578193/snp-labour-coalition-government-deal.html

[104] Алеко Константинов – „Бай Ганьо прави избори“.

[105] “US envoy to Ankara mayor: ‘We’re all blonde’: US ambassador to Turkey responds to sexist remarks by Ankara’s mayor by posting a picture of himself with blonde hair” by Louisa Loveluck in Cairo and agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/turkey/11578426/US-envoy-to-Ankara-mayor-Were-all-blonde.html

[106] “Paint It Black” by The Rolling Stones, Music and lyrics by Jagger-Richards, Decca, London, 1966 г. На сръбски звучеше приятно смешно: „Обои я црно“.

[107] Майка му е еврейката Роузмари Изабел Форбс. А истинското фамилно име на неговия баща – Kohn. Същото, каквото е на криптоевреина Хелмут Кол.

[108] Вж. 002 – Video – John Kerry Says Americans have a Right to be Stupid в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 24“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-24 или в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=80jm-Oo-dPU

[109] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 350.

[110] Пак там.

[111] Nationalize The Four Horsemen, “Left Hook by Dean Henderson”, A Weekly Whack at the Global Oligarchy, hendersonlefthook.wordpress.com, Missouri, USA, 10 December 2014 г., online: https://hendersonlefthook.wordpress.com/2014/10/12/nationalize-the-four-horsemen/

[112] Вж. Dean Henderson – “Big Oil & Their Bankers In The Persian Gulf: Four Horsemen, Eight Families & Their Global Intelligence, Narcotics & Terror Network”, CreateSpace, Seattle, WA, 2010 г.

[113] Вж. „Откровение на Йоан“, гл. 6, ст. 2-8.

[114] В оригинала е използвана думата Hessianized, която има единствено значение – проповядване на твърдия металически стил – “heavy-metal” в рока. Смята се, че веднъж привлечени от него, почитателите му биват обсебени до живот.

[115] “Archive for Royal Dutch/Shell: Illuminati, Nazis and the Illegal State of Israel” by Apollo, “The Arrows of Truth”, thearrowsoftruth.com, USA, Friday, November 2nd, 2012 г., online: http://thearrowsoftruth.com/tag/royal-dutchshell/

[116] Племенник на Ротшилдови; значи Семюълз също е бил в родствена връзка с Тях. Още едно потвърждение, че заветът на Майер Амшел Ротшилд – целият бизнес да се върти единствено в семейството, все още бил спазван.

[117] Daniel Yergin – “The Prize: The Epic Quest for Oil, Money & Power”, Simon and Schuster, New York, NY, 2012 г.”Chapter 6, “The Oil Wars: The Rise of Royal Dutch, the Fall of Imperial Russia”, цялата книга е достъпна за четене от online: https://books.google.bg/books?id=C6pGQvVqNAoC&pg=PT178&lpg=PT178&dq=The+Oil+Wars:+The+Rise+of+Royal+Dutch,+the+Fall+of+Imperial+Russia&source=bl&ots=ClLg3MYKUu&sig=_DNz_nQrdF8TuknfPTia0FcXTdY&hl=en&sa=X&ei=oAg-VfSPE8L9UNCpgOAB&ved=0CCsQ6AEwAg#v=snippet&q=run%20out%20in%20October%201900&f=false

[118] Вж. напр. “Rockefellers and Rothschilds unite” by Daniel Schäfer in London, “The Financial Times”, www.ft.com, London, May 29, 2012 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/efe93494-a9a3-11e1-a6a7-00144feabdc0.html#axzz1yPSm7MPh

[119]  “RIT Capital Partners”, Chaired by Lord Rothschild, and Rockefeller & Co. Announce Strategic Partnership”, “RIT Capital Partners plc” and “Rockefeller Financial Services, Inc.”, Media information, online: http://www.rockefellerfinancial.com/LinkClick.aspx?fileticket=lZDQu0Tv4xY%3D&tabid=39

[120] Тълпа, англ.

[121] Лев Троцкий – „Европа и Америка“, Госиздат, 1926г. – Бел. на проф. С. Г. П.

[122] Проф. С.Г. Пушкарев – „6. Ленин и США“ в: Сергей Германович Пушкарев – „Ленин и Россия“, Сборник статей профессора С.Г. Пушкарева (1888 – 1982), Narod.ru, седалище и дата не са посочени, online: http://lenin-rus.narod.ru/06.htm

[123] Вж. “First astronauts to spend a year on International Space Station blast off” by Josie Ensor, US correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 27 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11500810/First-astronauts-to-spend-a-year-on-International-Space-Station-blast-off.html

[124] Вж. “Inside North Korea: fashion, booze and house prices” by Daniel Tudor, and James Pearson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 27 March 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/11498284/Inside-North-Korea-fashion-booze-and-house-prices.html

[125] Вж. Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, събота, 21 март 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-5 За спестяване на време, можете да търсите от изречението: „Хората не са забравили, че корейският диктатор Ким Чен Ун е завършил висше образование не в Москва, а в Швейцария – Меката на финансовия интернационал.“