- Диагноза с Георги Ифандиев - https://diagnosa.net -

КОМУНИЗЪМ, БЕЗДАРИЕ И ПРОСТАЩИНА – ДОКОГА? ВЧЕРА, ДНЕС, УТРЕ И ЗАВИНАГИ! ТОВА Е ЧАЛГАРСКА НОМЕНКЛАТУРИЯ, А НЕ БЪЛГАРИЯ…

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до „The Times”, списанията „Time” и „Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. „The New York Times”, „The Wall Street Journal”, „The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А „The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

Подкрепете ВАШАТА медия.

 

 

Драги посетители,

 

Тази медия е сред малкото места на планетата Земя, където истината все още оцелява, продължава да съществува и бива пазена. Ако не подкрепяте истината, скоро ще се окажете заключени в Матрицата. И бързо ще се убедите, че тя е без изход. Няма излизане от нея.

Надявам се, че сте разбрали: На планетата Земя истината изчезва с по-бързи темпове от увреждането на природата, околната среда, застрашените растителни и животински видове.

Запазването на истината зависи и от вашата подкрепа за онези, които са отдадени на нейното съхраняване и изнасяне на светло пред очите на обществеността.

Може да не го осъзнавате, но в тези опасни времена съвсем мъничко информационно-коментарно зрънце, търсещо истината, като „ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“, е от съществено значение. Този нищожен оазис в глобалната мрежа Internet няма никакви акционери или други собственици, освен моя скромност.

Може би ще намерите, че си струва, да подпомогнете това мъничко ядро в атома на истината.

Запазването на истината зависи и от вашата подкрепа за онези, които са отдадени на нейното съхраняване и изнасяне на светло пред очите на обществеността.

Може да не го осъзнавате, но в тези опасни времена съвсем мъничко информационно-коментарно зрънце, търсещо истината, като „ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“, е от съществено значение. Този нищожен оазис в глобалната мрежа Internet няма никакви акционери или други собственици, освен моя скромност.

Може би ще намерите, че си струва, да подпомогнете това мъничко ядро в атома на истината.

 

Разбира се, подкрепете тази медия, ако я смятате за необходима,

полезна и желаете тя да съществува.

 

 

За да разберете механизма за подпомагане на тази медия по традиционните начини – пощенски или телеграфни записи, и по банков път, както и чрез PayPal, погледнете вдясно на основната, водещата страница.

 

Там се намира бутонът „ДАРЕНИЯ“, а под него надпис: „Натиснете тук“.

Когато щракнете върху „Натиснете тук“, ще видите адреса за изпращане на пощенски и телеграфни записи, данните на банковите сметки и профила в PayPal, който е: Svetla Haytova-Ifandieva, e-mail: n.ifandieva@gmail.com 

 

 

 

Адресът за подпомагане на медията

с пощенски или телеграфни записи е:

1463 София, ул. „Адриана Будевска“ № 2,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева.

 

 

 

 

Толкова за вашата евентуална помощ.

 

 

 

Относно размера на екранчетата, прегледайте началото на рубриката „Технически уточнения“ в края на страницата.

 

 

Малко за вашия автор, макар и не напълно изчерпателно и в някои отношения не съвсем вярно:

 

http://dictionary.sensagent.com/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%98%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2/bg-bg/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КАК ЩЯХ ДА ПОСТЪПЯ, АКО ИМАХ ВЛАСТ?

 

 

Първо, у нас антикомунизмът изобщо не се състоя. Започна зле и свърши бързо, и още по-зле. Затова най-напред ще затворя границите, за да не може никой престъпник от какъвто и да е вид и разряд да се измъкне. И ще въведа 100 безотчетни дни. През тях убиването на членове на БКП и на БЗНС няма да бъде преследвано по никакъв начин.

Едновременно с това, даже като спасителна за тях мярка, ще арестувам всички, които са членували в БКП, в разнообразните БеЗеНеСета, в БСП и сродните й социалистически организации, в СДС и партийките, които го формираха, в ДПС, в НДСВ, в разните Костово-Софиянско-Бакърджиеви измислици като ДеСеБе, Дене се, в ГЕРБ, ВМРО, в разните Да или Не България, в Има-няма такъв народ и такава държава, в разбойническите бригади НФСБ, Мутри вътре и вън, Възраждане, Упадък, ПППарвард-аскуоску-столипиново и във всички останали крилца и перца на антиБългарската комунистическа партия, и в нейните служби за партийна сигурност. Както и задържането до крак на основателите и ръководителите на всички т. нар. профсъюзи и синдикати, на финансови и застрахователни институции, на предприятия във всички отрасли, включително на търговски дружества, собственици на магазини, хотели, ресторанти и всевъзможни увеселителни заведения и пр. с повече от 10 работници и служители. Специално – всички милиционери от 1944 година до съответния момент. В това число и гангстерите собственици, ръководители и биячи отчастнитеохранителни фирми. Те ще бъдат поставени извън закона. Както и членувалите в тайни организацииилюминати, масони, ротарианци и т.н. Те ще подлежат на най-строго съдебно преследване.

Щях да отделя номенклатурата от редовите членове. Щях да съблека голи голенички всички, които са заемали ръководни постове в политиката, икономиката, финансите, следствието, прокуратурата, съдилищата, адвокатурата, журналистиката, милицията, дори да са я наричали „полиция“, и на първо място тайните служби, въоръжените бандитски банди, наричани „армия“, в културата, спорта. В София, в градовете и селата. Кой, където е вилнял и мерзавствал. Сетне, под ударите на бичовете на правнучетата на Шахо Циганина, щях да ги прекарам през централните части на населените места. От там – към каторги, където да бачкат тежък труд в строителството на пътища, язовири, напоителни канали, канавки и шахти за електроснабдяване и водопроводно-канализационни съоръжения. Пък кой, колкото издържи. Без никаква милост.

Всички членове на БКП и БЗНС, преподаватели по идеологическите дисциплини във висшите училища, ръководители на т. нар. университети, висши институти и „академии“ до този момент, както и техните деца, внуци, правнуци и пра-правнуци ще бъдат стерилизирани. Та повече да не могат да раждат грях и да разпространяват злото на комунизма.

Национализация на имуществото им и неговото обособяване в големи корпорации по отрасли. С най-малко четвърт от него ще формирам в пенсионен фонд с инвестиционни функции и широк портфейл на вложенията. Така ще бъде поставен край на скубането на работещите в момента. Приходно-разходната система за раздаване на пенсии ще бъде приключена. Онези, които са заемали изброените длъжности и са на свобода, ще получават минимални пенсии.

Налага се сключването на договори за издирване и изземване на изнесените зад граница от комунистическата номенклатура и нейните прислужници милиарди левоведолари, евра. Нещо, което през 1990 година предложих на двама от най-високопоставените дейци на СДС. А те, в един глас, сякаш бяха репетирали, възкликнаха като настъпени пришки: „Ама те ще искат да им се плати!“ „Че кой работи безплатно“, ги попитах?

Тези договори трябва да са със световно известни, доказали своята ефективност в миналото в идентични случаи в други държави. Имам предвид частни разследващи компании. Те ще издирват парите не само на Живкови и останалите от Политбюро, на Луканови, Пирински, Овчарови, Кадиеви, Б.Б., мултаците, висаджиите, сикаджиите и прочие, както и на разните келнери и продавачи на бензиностанции до Баневи и Васил Божков-Черепа. Задължително ще издирват пари, откраднати от комунистите в по-далечното минало, и изнесени зад граница от представители на така наречената стара имиграция. Такава акция може да върне десетки милиарди долари обратно у нас, в бюджета.

Отваряне на всички архиви на БКП, БЗНС и останалите партии до момента, както и на всички тайни служби от 1878 до годината на влизането на тези мерки в сила. При безпроблемен достъп на всички нормални български граждани до тях.

Накрая, но не на последно място, пълна забрана със строг закон на идеологическа литература, на филми, театрални пиеси, музикални произведения и всичко останало, свързано с идеологии: комунистическа, всякакъв вид социалистическа, в това число либерална, нацистка, ционистка, расистка и т.н. Отнемане на всички звания и награди на политици, обществени и културни дейци, спортисти и спортни деятели и т.н. Пълна забрана за споменаването на техните имена и всякакво публично показване.

Да, поне два милиона и половина ще изпищят. Но трябва да останем напълно глухи за техния рев. За да ни има нас и България. Това няма да бъде елементарен исторически реванш. То е единственият път към истината, свободата и живота. Друг няма. Не съществува. Който твърди обратното, да го докаже.

В момента в „милостивияЗапад съдят 96-годишната Ирмгард Фюрхнер. Когато била едва 18-годишна, направили мобилизираното момиче секретарка на началника на концентрационния лагер Щутхоф, край Щутово в окупираната тогава Полша. Сега й приписват вина за смъртта на11 412 души?! От кумова срама, както казвал народът ни, прибавят към самозванитеевреиполски партизани и руски военнопленници. Но не, днешната фрау Фюрхнер била виновна. И казват, че няма как да се промени.

Като утежняващо вината обстоятелство прибавят факта, че се омъжила за сержант от SS, който бил 19 лета по-възрастен от нея. Фактът, че Ротшилдовото момченце Еманюел Макрон, бракосъчетано с бившата му учителка, почти 25 години по-дъртата от него Брижит Троньо, няма значение.

Нито броят на избитите от комунистите средно 222 000 почтени, свестни българи. Чието имущество бе заграбено от другарите. А съдбата на поне 4 милиона нашенци беше напълно разрушена. Още по-малко значение има за господстващите престъпници броят на браковете и на любовниците на туземните ни управници или безбрачието на обратната крадлива Б.Б. от село Банкя или адашката йБ.Б. от Радомир, която е бисексуална. И в момента живее с генералската кобила Нона, прости Боже.

Обещават на ционистите да преследват нацистите независимо от тяхната възраст. Интересно, ционистите не са ли нацисти? Все пак в Конституцията на тяхната държава Израел е записано, че е „еврейска“. В никоя друга страна основният закон не допуска такъв расизъм, нацизъм. Забранено е. Но чифутите са по-равни

Тук честват и славят Георги Димитров. Правнучката на масовия касапин Васил Коларов, приела името Коен, прехвърлила се от партийния комитет в университета в синагогата, ви поучава от телевизионните екрани и вестникарските страници. Даже наследниците на простия като спихната гайда правешки диктатор Тодор, остават недокоснати. Всички комунисти са обявени за мафиотисъс закон.

И какво от това?

Вярно, американците, британците и Съветите докараха варварите не пред нашите порти. Напъхаха ги вътре, в прекрасната България. За да стигнем до настоящето трагично дередже.

От време навреме поглеждам т. нар. форуми. И се сблъсквам с такава липса на ум, пълна невъзможност за осмисляне на фактите, с използване на чужди глупотевини като клишета и на толкова гигантска неграмотност, че наистина ме е срам. Само като чета… Това е комунистическото наследство.

И не просто допускате – вярвате, че отроците на другарите ще ни оправят. Та те вече не са способни да сторят това и физически. Даже на задна прашка, да ме прощават малцината жени със съответното самосъзнание и възпитание.

Какво можете да очаквате?

От кого?

От Б.Б., Р.Р., Ц.Ц., М.М., от Асенчовците, Тошковците, Кикитата?…

Да пази Господ!

А К.К. – мангал от Сливен и агент „Димитърпри това – е любим „анализатор“?! Заедно с някакъв Киро и друг, преливащ от меса отпадък от Волен-Кобзоноватапатриотичнателевизийка, носеща „българското“ название “Alfa”. Пак така „патриотично“ изписано с латиница?!

Господи, каква духовна и нравствена нищета!

Няма „добриобикновени, редови комунисти, които – видите ли – само плащали членския си внос в БКП. Защо са го правили? Заради привилегиите и предимствата, които партийното членство осигуряваше. Независимо от различните равнища. Всички комунисти, безенерасти и доносници бяха по-равни от безпартийните. Така е до ден днешен. Но нямате глави, за да ви уврат, че това е истината. Нямате.

Едновременно с всичко изброено – задължително е да бъде наложена пълна забрана на юдаизма и инкриминиране на принадлежността към ционизма. Включително – съд за симпатизантите на Ротшилд, талмудистите и антисемитизма, произлизащ от различните форми на юдаизма.

Нататък – нова Конституция. Двукамарен парламент. Долната камара да работи само, когато се налага. Горната – съставена от представители на новите шест области, равни по брой, издигнати отдолу, да е постоянно действащ законодателен орган. Двете да променят изцяло законодателството. Като включат и допитването до хоратареферендумите. Цялата технология е подготвена. Като начинът за произвеждане на различните видове избори и референдуми намира място в специален раздел на Конституцията.

Нататък – всеобщо участие в разпределението на народното богатство, което номенклатурата е конфискувала от хората или е натрупала, докато незаконно е разполагала с власт.

Можем да се изхранваме сами. Изцяло. И да изнасяме храни. Уви. Напълно доброволно сдружаване и коопериране е панацеята. Кой да ме чуе? И на кого му се работи?

Всичко описано да бъде осъществено чрез временен, целеви договор с външни, частни въоръжени сили.

Сетне за коландрене от държавата да останат като монопол само цялото производство и доставка на електрическа енергия; цялото водоснабдяване; железопътният транспорт, който да поеме превоза на големите камиони, наричани ТИР-ове, през страната; всички видове съобщителни мрежи – от пощите до интернет. Цялото образование следва да бъде държавно. Като бъдат закрити всички чуждестранни агентиезикови гимназии и разни университети, подготвящи шпиони, за да работят срещу родината ни. Задължително изучаване на четири чужди езика във всички училища още от първи и втори клас, както е в Холандия, например.

Точка.

Здравето и неговото опазване са грижа на отделния индивид, а не на държавата. Не бива човек, провалил своето с пиене, наркотици и цигари, да има равни права с онези, които са живели природосъобразно. Затова, който желае, нека отваря и развива лечебници. Не и държавата. Нито общините.

Единствено бързата, неотложната помощ, ще бъде задължение на общинските власти. Както и на частните болници. Като тя бъде организирана по нов начин. Всяка болница неизбежно да е длъжна да разполага с бърза помощ и отделение за спешен прием.

Децентрализация на властта. Парите от данъците и акцизите да отиват там, където са събрани. До последното селце. Ако общините имат средства и желание, да си създават болници. Не е работа на държавата да върши това. Тя следва да се грижи за своята цялост. За своята защита от външни и по-страшнитевътрешните си врагове. Те следва да бъдат изобличавани и съдени. Натиквани в каторги и обявявани не за бивши хора, както постъпваха предците им с нашите родители. Да бъдат лишавани от всякакви права, в това число – и от гражданство. Да бъдат заличавани от живота. Все едно не съществуват. Ако има чужди държави, които да ги желаят – например ционистките Израел, САЩ, Русия, Германия, Франция, Холандия – да бъдат добри да си ги приютяват.

Накрая – министрите и останалите слуги – министър означава тъкмо това – да нямат право на автомобили, шофьори и охрана. Например холандският министър-председател, джендърът Марк Руте ходи на работа с велосипед. Дали живеете по-добре от холандците, при положение, че всеки слуга и чиновник – от т. нар. президент до селските кметовеползват скъпи държавни и общински автомобили? Кой плаща масрафа? Ние с вас. Ама не ви пука. Вие сте ларж

Може да не ви харесва. Възможно е да сте милозливи към комунягите, партийците. Без описаните набързо мерки, няма да оцелеем.

Всекиму заслуженото.

Оставете „миротворците“. Те са изправени пред свои вътрешни проблеми. Освен това разполагаме с ядрено оръжие. Едва ли ще им се прииска някой като мен да издаде заповед да ги ударим.

България не бива да има врагове. Престъпленията от миналото могат да служат като съпътстващ аргумент във всякакъв вид преговорис американци, британци, гърци, руснаци, румънци, сърби, турци… С всички, без Израел. Нямаме работа с този цирей на световната политическа карта. Трябва да се правим, че не го забелязваме, без да прекратяваме дипломатическите отношения с него. Пълен неутралитет.

Казах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път на Иван П. Ив. от Велики Преслав и Георги Б. Р. от София,

както и чрез PayPal на Николай Кр., Александър К., Цветелин Г. от Швеция, Злати И. и Владимир Б. от Пловдив.

 

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи е:

 

1463 София, ул. „Адриана Будевска“ № 2,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева.

 

 

 

 

 

Още веднъж, моля за извинение и разбиране.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ И УТОЧНЕНИЯ

 

 

 

Относно размера на екрана.

 

За онези, които не знаят, че могат да увеличават и намаляват размера на страницата си в интернет. След което да я възстановяват в изходно положение. Просто е.

Или най-горе на страницата има меню, което съдържа бутон „Изглед“ – “View”. Или вдясно горе има три хоризонтални чертички, които, ако щракнете върху тях, отварят почти същото меню. В него се съдържа бутон „Увеличение“ – “Zoom”. Щом щракнете върху него, ще се появи избор на проценти, с които можете да увеличавате или намалявате размера на страницата.

След като приключите с гледането, трябва да повторите същите действия, ако искате да върнете нейния обичаен размер.

Това е всичко.

 

Ако искате да гледате стари предавания на по-голям екран, щракнете върху текста “Diagnosa with Georgi Ifandiev…” в горната част на екранчето на страницата му в сайта. Незабавно ще се отвори мястото на Диагнозав платформата “Vimeo”. Където екранът е доста по-голям, а освен това може да бъде увеличаван.

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.