- Диагноза с Георги Ифандиев - https://diagnosa.net -

КОГАТО СВЕТЪТ СЕ РАЗВИВА ПО ПРОМИСЪЛА НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОТО БРАТСТВО, НЕИЗБЕЖНО СТИГА ДО АРМАГЕДОН – Част 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до “The Times”, списанията “Time” и “Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Извинете ме, но моля за вашето внимание.

 

До средата на септември адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи ще бъде:

 

3700 Видин, ул. „Княз Александър Батенберг“ № 4, Централна поща,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева, до поискване.

 

Моля, да ме извините и оправдаете за безпокойството.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете изображението на автора на публикацията от необявения официоз на Британската комунистическа партия. Тази престъпна марксистка организация е скрита зад камуфлажното название Британска консервативна и обединителна партия. Имам предвид лондонският вестник „Всекидневен телеграф“, излизащ под това заглавие в епохата на спътниковите съобщителни връзки и средства.

 

Въпросният червен боклук е заместник-главен редактор на изданието, отговарящ за финансово-икономическите теми. И той, а не друг, написа следното:

 

Световната икономика внезапно забави ход. Това беше предусетено месеци предварително от най-бързото влошаване в глобалното снабдяване с пари от началото на Голямата депресия насам.[1]

 

Какви месеци по-рано, какви пет лева?

 

 

 

Потъване

 

 

 

 

Прогнозирах го и предупредих още през втората половина на 2016 година. От две-три лета бия тревога, че специално Европейският съюз, защото този болшевишки колхоз би трябвало да ни интересува, не просто боксува. Той върви назад, теглен от пропадащитевеликиикономики на Италия, Франция и Британия, подпомагани от Испания и Португалия. Бедността се завърна в Гърция. И нахлува с невъобразими темпове вчелнички“ като пионерките на евроколективизма Белгия и Холандия.

 

Може би щеше  да е добре да отворя университет за висопоставени и високоплатени западни дебили?

 

Другарят Аброуз Евънс-Причард със сигурност получава годишна заплата, надхвърляща 100 000 паунда. За какво? Да лъже, да мъти главите на нещастните британци, тъпоумно изживяващи се катодесни“, и да манипулира. Тъпунгер с вид на съветски партиен секретар отпреди Втората световна война, the comrade се старае да обясниспада на британската икономика почти наполовина през първото тримесечие“ на настоящата година тъкмо сглобалните условия“. И идиотите му вярват. Тъпанарите не помнят. Те не се интересуват.

 

Даже животните запаметяват кои са враговете им, кои места са лоши и трябва да ги заобикалят. Само имитациите на човеци, особено с бял цвят на кожата, преливат от слабоумие, непрозорливост, уникална способност да възненавиждат умните и знаещите, но най-вече честните. Същевременно демонстрирайки тотална невъзприемчивост за истината. Затова следват съсипителите си и правят всичко възможно почтените и кадърните да не станат значими. С което сами подписват смъртната си присъда. Нейното изпълнение започна.

 

Радостно е, че се самоизтребват по пътищата, загиват в природни бедствия и катастрофи с влакове и самолети. Избиват ги с изкуствени вируси, разпространявани по всевъзможни начини. Все неща, за които са предупредени. Но те – тиквениците, тапирите, смятат за конспиративни теории“. И даже се подиграват на такива като мен, когато им доказват, че например официалната медицина причинява най-много смърт. А аз се измъквам от тежки заболявания, причинени по споменатите начини, без да пия антибиотици и други лекарства. Със средствата на холистичната медицина. Бързо, ефикасно, евтино.

 

Имам такива приятели и познати, световно известни учени и преподаватели в престижни западни университети. На тях всичко, което пиша или споделям в разговорите помежду ни, им се струва забавно. Приемат го с насмешка, понеже е… невероятно. Застанали в позаФ“, отмятат глави и се надсмиват: „Нема такова животно.“ Всеки на своя език. Шопът като светоглед и манталитет не битува само в Граовско, западните покрайнини и Източна Сърбия. Той е световен феномен. Само получава различни наименования.

 

Неуважаван от мен писател от Северозапада, чието родно село другарите от партията, в която членуваше, превърнаха в дъно на язовир барабар с черквата и читалището, беше писал, че всеки цял живот ходи с глупостта си. Мъкне я навсякъде като невидима раница. У един тя е колкото синапено зърно. В други с размерите на купа сено

 

А моя скромност, набеждаван в какво ли не, благодарение на чудесния ми приятел Лазар Поповски, който не е учил медицина, но е сред най-добрите хомеопати у нас, оцелява. Не допускам никой друг да ме лекува. Само той. Не позволявам белите престилки“, както Жорето Жеков нарича убийците с медицински дипломи, да ме докосват. Една такава негодница ме зарази с тежка инфекция, та се наложи Лазаровата намеса. (Изглежда в самото име и произхода му се съдържа тайнствена Божествена сила. Не казвам, че важи за всички Лазаровци. Известен ни е масовият убиец Лазар Кагановичсъветският хазарско-юдейски изтребител на малорусите, така наречените украинци. Главният разрушител на християнските храмове в Съветска Русия.)

 

Вече нямам време и необходимост да се държа възпитано, деликатно с вас. Много от младите посетители на тази медия са деца на комунисти и производните им. Те си въобразяват, че разбират. Някои са правят, че са мои почитатели, даже търсят близост с мен. Стане ли дума за техните родители или предци, нещата загрубяват. Стигне ли се до там, винаги отстъпвам. И се отдалечавам.

 

Смятам, че нямам право да карам когото и било да се разграничава от своите най-близки. Няма да постигна нищо. Като съзнавам, че с това съучаствам в продължаването на престъпленията. Но, да се оправдая с това, че не е моя работа. От години не поддържам никакви връзки с твари, членували в БКП, БЗНС, носили униформи или тайни чинове в комунистическите репресивни служби за партийна сигурност. С нито един. Всички те са действащи или латентни престъпници.

 

Елементарната приказка, че човек не избира родителите си и децата не бива да отговарят за делата на своите предци, е антихуманна и противоречи на Божия завет:

 

Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.[2]

 

Те не признават Божието слово. Мнозинството са невярващи. Или като съвременни последователи на Тартюф симулират набожност, следвайки фалшивите постулати и напътствия на сатанинската църква, създадена от убиеца на християни, фарисея Шаул, произведен в чин „апостолс агентурен псевдонимПавел“. Затова всеки опит за влияние върху съзнанието им е обречен на провал. Няма как да проумеят Божите правила и задължителни наставления, съдържащи се в проповедта:

 

Не съм дошъл, за да донеса мир, а меч. Защото дойдох да настроя мъжа срещу баща му, и дъщеря против нейната майка, а снаха срещу свекърва й. И членовете на собственото му семейство ще бъдат врагове на човека.

 

 Който обича своя баща или майка си повече от мен, не ме заслужава; който обича син или дъщеря повече от мен, не е достоен за мен.[3]

 

Няма как да се разбера с такива същества. Нито желая. Те все някак си ще избутат своите дни на тази земя. Колкото сатаната им е отредил, а не Бог. Защото Светият Дух едва ли посещава комунистите в мига на зачеването. Не мога да допусна, че е така. За изчистването на предопределената съдба кармата, са необходими четири поколения праведен живот. Опитът го е доказал.

 

Тези типове държат, че няма как да носят отговорност за лошите дела на своите предшественици. Отхвърлят наследяването на негативите. Но не и на позитивите. Не се отказват от материалните придобивки, завещани им от престъпните родственици, които смятат за нещо положително. Тоест, имаме работа с лицемерие и използване на двойни стандарти. Подходът е типичен за комунягите, комунистите, комунетата и ченгетата, независимо къде се намират на земното кълбо.

 

По същия начин те смятат, че всеки има право да се променя. Явно – безкрайно, винаги, както им е изгодно. Обратният да става нормален, мъжът жена и обратноВчера комунист, русофил и съветски агент, днес капиталист, евроатлантик и слуга на ЦРУ. Примерно. Но винаги добре платензадължително.

 

УтреИво ИнджевсатанаИвайлос ракета-носител модел БКП-ДСв ануса:

 

Истината е, че аз доброволно отидох при тях, инициативата беше моя. Имам предвид отидох при хората от Първо главно. Не се правя на жертва. Бях едва на 20 години. Току-що излязъл от казарма. А те ни промиваха мозъците още от детската градина. Пък и тогава такива ми бяха представите за живота. Всичко това изглеждаше много светло като перспектива. На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много примамливо. И вълнуващо

 

Бях държал изпити тук в Софийския университет и заминах да уча в Московския държавен университет като стипендиант на Държавна сигурност

 

Със сигурност съм подписвал някакви документи, някаква декларация там. Имал съм със сигурност и някакво агентурно название там. Това впрочем скоро ще се види. Буквално до дни смятам да видя прословутото си досие. Много съм любопитен да прочета какво пише там.[4]

 

На 40 шеф на БТА. Благодарение на БКП и доносите си за ДС.

 

На 45 – поредният комунистически главен редактор на… „антикомунистическия“ вестник „Демокрация“. Благодарение на БКП и доносите си за ДС.

 

На 50 – пръв посрещач на Бил Клинтън, който от края на шейсетте също като „Ивайлое агент на Москва.[5] Благодарение на БКП и доносите си за ДС.

 

На 60, ако се наложи, и марсианци ще станат. „Вълнуващо“!

 

Курви.

 

 

 

Светът под властта на комунистите

 

 

 

 

Злорадстват, че подложен на санкции от американскияПатокДоналд, съветският олигарх Олег Дерипаска, определян като „руски“, „е върнал три частни реактивни самолета, които е взел под наем.[6] Понеже санкциите, наложени му от САЩ миналия месец правят невъзможно да продължи да ги използва. Фирмата му е блокирана от собствениците на машините, за да продадат самолетите[7]

 

Авторите, чиито имена издават съветско-руския им произход, изтъкват, че „Дерипаска беше включен в черния списък за американските санкции на 6 април, защото, заявиха правителствени представители във Вашингтон, той и други руски олигарси са се облагодетелствали отзловредните действияна Кремъл по цялото земно кълбо.[8]

 

От обявяването на Дерипаска като включен в „черния списъксъс санкциите, наложени от Тръмповия Бял дом, до ден днешен, нито една влиятелна американска и европейска медия не е посмяла да свърже бившияалуминиев царна Русия с Нат Ротшилд. А в прословутото си интервю за своя собствен московски вестник „Ведомостисинът на сър Джейкъб Ротшилд разказва как се е запознал с Олег Дерипаска. И по какъв начин, на свой ред, го свързал с един от лидерите на Лейбъристката социалистическата партия на Британия, евреинът лорд Питър Менделсън, който по онова време бил еврокомисар по търговията. Освен това подробно обяснява състоянието на алуминиевия отрасъл в Руската федерация.

 

Накрая става ясно, че практически той е истинският собственик наUC Rusal”, „Норникел“, дотогава водеща се на Владимир Потанин, и т.н.

 

Освен това Нат Ротшилд, представен от изданието като „Натаниъл Ротшилднай-младият син на Джейкъб Ротшилд, четвърти барон на Ротшилд, потомък на основателя на английското коляно на легендарната династия от банкери Нейтън“, с готовност разказва къде, кога, как и защо се е запознал с Дерипаска.

 

Срещнах Олег през 2001 година. Двамата бяхме членове на консултативния съвет на бразилската инвестиционна банка Brazilinvest. [Нерде Ямбол, нерде Стамбул, казвали нашенци; къде комунето Дерипаска от КГБ, къде голяма бразилска банка?]  Просто седяхме един до друг, веднъж вечеряхме заедно. Поговорихме и изяснихме, че имаме много общи неща: и двамата бяхме най-малкото два пъти по-млади от останалите членове на съвета. Тяхната средна възраст беше 95 години. Тоест, излиза, че сме били даже три пъти по-млади от тях. Ето така и се запознахме.

 

Защо решихте да продължите дружбата си? С какво ви плени Дерипаска? Разказват, че специално за вас той организирал грандиозни приеми в Москва.

 

– (Смее се.) За съжаление не, бих искал животът действително да бъде такъв… Продължихме отношенията си, понеже смятам, че той е много интересна личност: притежава чар, има ум, привлекателност, а е и истински работохолик. Има интересен бизнес, много успешна кариера. Трудно е да се каже кой е по-близо до него по успех, ако го сравнявате със западните бизнесмени.“

 

Дерипаска, според версията наФорбс“, притежава 10,7 милиарда долара. Вие повече ли имате?

 

– Не обсъждам своите финанси.

 

Колко време измина преди да можете да го наречете свой приятел?

 

– Твърде бързо се сближихме. И в някакъв момент станахме бизнес-партньори: имахме достатъчно много съвместни проекти в миннодобивната промишленост. Те възникнаха дълго преди да инвестирам в “UC Rusal”.

 

Що за проекти бяха това?

 

– По начало – нищо забележително, за което да е възможно да се разказва подробно. Инвестирахме заедно в различни проекти, но не мога да разкрия подробности.

 

Инвестициите бяха ли успешни?

 

Да.[9]

 

Не е ли чудно, че, когато привързват Олег Дерипаска към Владимир Путин, „свободнитезападни преститутки се срамуват да разкрият неговото приятелство и делово партньорство с един от представителите на безспорно най-могъщата фамилия на земята – Нат Ротшилд? При това, погледнато от класов ракурс, между двамата не може да има нищо общо.

 

Натениъл е роден с лъжичка от платина в устата в най-богатото семейство на планетата. Докато Олег се е пръкнал в градче, носещо забележителното название на първия масов убиец, оглавил ЧК – в Дзержинск. И е отгледан от родителите на своята майка в селцата Железни и Октябърски на Уст-Лабинския район на Краснодарския край. Нещо, което не говори нищо на мен, дето от раждането си съм бил подложен на болшевишката съветска пропагандна канонада. Камо ли на глезения Нат Ротшилд, израсъл сред най-скъпи дантели…[10]

 

На практика Дерипаска сигурно се среща по-често с Нат Ротшилд, отколкото с Владимир Путин. През 2007 година Нат Ротшилд го използва за т. нар. яхтен скандал край остров Корфу, който му е почти семейно притежание. Както и най-красивите заливи на черногорското адриатическо крайбрежие през Средновековието български земи. В акцията, насочена срещу съученика му Джордж Осборн и останалото ръководство на тогава опозиционната Консервативна партия, Нат използва както младежа от Дзержинск, така и подопечния му Питър Менделсън от управляващата по това време Лейбъристка партия. Така си осигури тотален контрол над торите, които не след дълго сформираха правителство та чак досега…

 

Отварям скоба, защото смятам, че засягам важен проблем. Преди години, във връзка с яхтения скандалкрай имението на Ротшилд на уж гръцкия остров Корфу, бях обявил, че Джордж Осборн е евреин. А истинското му малко име е Гидеон, а не Джордж. Тогава неколцина „умни“ и „красиви“, разбирайте нищо не знаещи комунистически всезнайковци, ме… „изобличиха“. Обявиха, че лъжа и ме изкараха антисемит“. (До „фашист“ имаше една миша стъпчица…) Писаха до телевизийката, където водех собствено предаване с названието на тази медия.

 

На 11 май тази годинадесните“, „консервативните“, което ще рече комунистическите издания на Албиона, разпространихановината“:

 

Джордж Осборн, бившият държавен секретар, е разбрал, че е евреин.

 

Бившият депутат от торите открил, че неговата баба по майчина линия Кларис Локстън-Пийкок – обаятелна унгарска имигрантка – била еврейка, която дошла в Британия преди войната.

 

Г-н Осборн, на 46-годишна възраст, бил осведомен [за това] от своя по-млад брат Тио, който наченал разследване на миналото на своята баба по майчина линия, след като се влюбил в еврейка. Тио Осборн, на 33 години, инвестиционен ръководител [къде?], се захванал с продължителния процес да смени вярата си, за да може да се ожени за американската си годеница Джъстин Фишър на ортодоскална еврейска церемония.[11]

 

Даваш ли, даваш, глезльо Джорджи – пардон – Гидеънхристиянска вяра на чифут-гърла?… Колко мъка има на този свят!

 

Но как аз знаех за чифутския произход на тогавашния опозиционен консервативенмлад лъв“, а той не е имал хал хабер за това?…

 

 

 

Юдеомасоните – комунистите – преобърнаха

прекрасната България в чалгарска Номенклатурия

 

 

 

Британия, начело с аристокрацията й, била завладяна окончателно от евреите още през ХІХ век.[12] Кой да схване? Без принадлежност към чифутизма и на ционизма няма шансове за кариера. В противен случай, както сподели китаристът на “The Rolling Stones”, и на 15 години несвързаните с еврейството англичанчета нямали два еднакви на цвят чорапа. Та се срамували да седнат на публично място. Да не лъсне мизерията им.[13]

 

Кийт и останалите продадоха душите на еврейските собственици на развлекателната индустрия. От рок-група се превърнаха в процъфтяващо предприятие. И постигнаха еврейската мечта. Сега със стотиците си милиони могат да си купят всички чорапи на земята

 

Обратно при „сложния характерДоналд Тръмп, Дерипаска и Путин. Ако Олег Владимирович и респективно кремълскиятбатюшка“ също Владимирович имат реални проблеми, трябва да дирим техните корени в отношенията им съссветотобанкерско семейство. Но не ми се вярва.

 

В биографията на Олег Владимирович е записано, че в момента той е „президент на Обединената компанияРусал“, но не повече.[14] Освен това се съобщава, че е все някогашен: „бивш председател на Съвета на директорите на компанията „Русский алюминий“ (2000—2007), бивш президент на компанията „Сибирский алюминий“ (1997—2001), бивш генерален директор на Саяногорския алуминиев завод (1994—1997)“.[15]

 

Излиза, че някой друг еалуминиевият царна Русия. Вие се сетете кой точно.

 

Любопитна подробност е, че от няколко месеца лорд Грег Баркър, министърът на енергетиката в кабинета на Дейвид Камерън,[16] работи като председател на Съвета на директорите на “EN+”, една от фирмите на Олег Дерипаска. Факт, за който „критиците твърдят, че е още по-тревожно доказателство за преливанетомежду Whitehall и the City“.[17] Тоест – за връзката между видимата, фасадната изпълнителна власт в Британия, и реалнатаКорпорацията на Лондонското сити.

 

Какво са виновни кремълските комунисти за това, че лондонските са толкова продажни?

 

И още нещо. През януари 2018 г. Олег Дерипаска е бил класиран от излизащото в САЩ и смятано за меродавно китайско списание “Forbesна 640място по богатство в света със състояние от 7,1 милиарда долара.[18] А не може да си позволи да наема самолети, които сега са обявени за продан на цена от 29,95 милиона долара всеки?![19] Дали нямаме работа с поредния посредник от КПСС-КГБ, подписал документ, че при поискване от ръководните органи се задължава да върне златото на партията?…

 

В същото време четем:

 

И еврозоната е в беда. През последните поредни три месеца обемът на произведената промишлена продукция е спадал.[20]

 

А тук „звездатас неповяхващ блясък на туземната ни болшевишка постсоциалистическа политика, банкянската пожарникар-премиерка Брижит БардоБ.Б., изпълнявайки чужди, враждебни нам заповеди, прави напъни да вкара остатъчната чалгарска Номенклатурия в чакалнята на същата тази скапваща се еврозона! Тя, КраскоИванКарачанката и други заинтересувани комунисти искат да произвеждат и да купуват допотопна бойна техника. Когато водещите армии използват изумително точни ракети, подводници с портативни ядрени двигатели, разработват миниатюрни атомни бомби (САЩ), и ще атакуват с хиперзвукови изтребител-бомбардировачи?!

 

Целта е ясна – тукашните гащници от БКП, скрили се под уж различни партийни знамена, да гепят едни паримилиарди. И АЕЦБелене“ ще строят, както прогнозирах преди четири лета. Защото покрай нея само до тук са откраднали повече от 2 милиарда евро4 милиарда лева. И трябва да ги оправдаят някак. За всеки случай.

 

За да стане по-ясно, през миналата 2017 година за пенсии, включително максималните – на старата комунистическа върхушка и номенклатурата на БКП, БЗНС, милицията, ДС, армията и другите партийни секретари и политпросветници на живковизма, са били изразходвани малко повече от 9 милиарда лева. Което ще рече, че другарите комунисти от БКП, СДС-ДСБ или както се наричат, ГЕРБ, ДПС, патриотични съветски болшевики и останалите компартийни мафиоти, са гепили покрай АЕЦ „Белене“ около 44 на сто от годишните разходи за социални помощи, цинично наричанипенсии“.

 

Честит е народ с такЪви управници. Хвала им. Да живеят! Ура, другари, значи.

 

Изобщо – пълна програма на победилия комунизъм. Триумф на безмозъчния калпазанлък и болшевишкия тепегьозлък, на наглия гьонсуратлък, с който предците ни унищожиха нацията, заедно с народния дух и богатството й.

 

Що за твари могат да търпят и одобряват подобни долни типове и тяхната низост. Психолог, по чудо изпаднал в откровение, обяснява:

 

 

 

 

 

Добре чухте: боклуци като самите тяхчалгарите.

 

Комунистите са едни и същи навсякъде. Така например подгоненият личен адвокат на Доналд Тръмп, евреинът Майкъл Коен, бил член на Демократическата партия. Оженил се за… украинка. Сещате се – хазарка с далечни български родови корени, но наследила юдаизма. Тоест – за сатанистка като самия него.

 

Като го вербували за участие в предизборната кампания на американскияПатокДоналд, този Коенвнезапнозабравил партийните си пристрастия към демократите. Всячески охулвал тяхната кандидатка за наемателка на Белия дом, комунистическата агентка Хитлери Клинтън.[21] И след церемонията по заклеването на Тръмп като главатар на най-убийствения и тираничен комунистически режим в момента – този в САЩ, решил да се запише в Републиканската партия.

 

Нашенските клозетничета спокойно приемат такава хамелеонщина. За тях тя не представлява нещо долно, отрицателно. Не е израз на поквара, а просто – право на промяна.

 

 

 

Новият Сталин е в Белия дом

 

 

 

 

Който вярва, че така нещата по света могат да се оправят в полза на народите, ще дочака сетния си земен час в наивна надежда, лишена от всякакъв шанс. Тукашните нищожества остават на равнището на своя умствен багаж. Ментори са имсвръхинтелигентните“ и „образованитеТато, Б.Б., Ц.Ц., Р.Р., Валерката С. Балевски, Курнелия и Волен Кобзон. Техните медийни предпочитания са замръзнали на равнището Томов, Гарелов, Кеворкян, Блъсков, Велева, КуРвалезич, Дачков и даже… Сашко Диков, опазил Господ!

 

Опортюнист и подлец като всички комунисти, последният се отричаше от своя покровителБатето“. (Вижте илюстрацията.) Въпреки че със съпругата му Аня Пенчева, и тя болшевишко изчадие, живееха в апартамент, осигурен им лично от кървавия диктатор Тодор Живков.

 

Майката на Дикoff е била делегатка на решаващия V конгрес на БРП (к), воден от Георги Димитров. На него партията сменя името си на БКП. Баща му, също комунист, е бил милиционер в Троян.

 

Сетне Сашко плака на погребението на Иван Славков. Преди три петилетки се обяви за „най-голям фен на Бойко“. Понастоящем – за негов най-голям враг. Не просто преститутка, а проститутка. Но… героизирана от мангалските чалгарски маси. Дребен нагаждач и лъжец, слуга, но „звездаза туземните клозетници. Просто Дикoff.

 

Но Бог не забравя и рядко пропуска. Вижте как провидението застига по-известните болшевишки престъпници. Като започнете от Георгий Михайлович Димитров, минете през неговия зет Вълко Червенков и хайванчето им Тодор Живков, пребягате през през средното поколение изверги от типа Тано Цолов, Гриша Филипов и Емил Христов, и стигнете до настоящите помияри Желю Желев, Филип Боков, Росен Плевнелиев, Явор Нотев и Велизар Енчев.[22] Господ ги пердаши все чрез децата им. Но те, като всички безумци, обсебени от сатаната, не знаят почивка и продължават своята активна престъпна дейност.

 

Та, да се върна към „глобалната икономика“. Вече повече от две години светът е в поредна финансово-икономическа криза. Шепа азиатски държави, начело с Китай и Индия, успяха да я избегнат. Макар тя да засегна и тях, но като одраскване. Няма никаква надежда за слабоумните европейци и за самозванитеамериканци“. Тежкото предстои.

 

Преди дни в САЩ тиражирахавърхово постижение“ – неочаквано увеличение на производството с 2,3 на сто през първото тримесечие.[23] Ден по-късно Агенция “Reutersизлезе с публикация, звучаща като отрезвяващо опровержение:

 

Икономиката на САЩ през първото тримесечие се забавя, но нарастването на заплатите се ускорява.[24]

 

Съвсем неотдавна бивш заместник-министър на финансите в администрацията на Роналд Рейгън обясни, че второто е невъзможно и е елементарна лъжа.

 

Смешното е, че източникът и на първата информация е същата вездесъща АгенцияReuters”.

 

Не можете да отречете: не веднъж съм изтъквал, че и най-мъдрият си е малко прост. Но ако все пак е съхранил частица сиво вещество, може да се надява на умствено просветление.

 

Така става – полека-лека – с известния на редовните читатели доктор по икономика Пол Крейг Робъртс. Той е наясно със силата на пропагандата и на нейната способност да спестява истината за събитията, процесите и явленията, да я изкривява, да манипулира фактите и да я спестява. Все пак е бил коментатор и редактор наThe Wall Street Journal”. Обаче, поради наивност или някаква друга причина, заслепен от медийните прожектори, насочени към Путин, си въобразяваше, че Русия е по-различна от неговата родина – Съветските американски щати.

 

Горкият, досега жонглира с понятия като капитализъм. Смешно и жалко. Бавно изтрезнява от увлеченията си. Но все пак май мъглата пред погледа и в съзнанието му взе да се разсейва. И бавно и полека, постепенно, започва да разбира. И да задава въпроси, на които в тази медия пък и доста по-рано в други, в които е действал вашият скромен автор, отдавна сме дали отговорите.

 

Ще го цитирам. Като препоръчвам наумните“ и „хубавитедечица от комунистически семейства, опортюнистчета, нагаждачи, да не четат. Да си спестят усилието. Прекомерно е за техния умствен потенциал. И ще им влезе като греда в дупенцата.

 

Тръмп е бедствие за околната среда, за дивата природа и за човешкия живот“ – най-сетне заключи Пол Крейг Робъртс в средата на май т.г.[25]

 

Малко преди тази присъда вече бе започнал да проглежда.

 

Какво следва  сега, когато режимите на Тръмп, Мей и Макрон доказаха, че извън всякакво съмнение са незаконни и разюздани режими на военнопрестъпници?

 

Дали руските президент и външен министър ще продължат да говорят за нашите западни партньори“ и ще търсят обща почва с доказани незаконни военнопрестъпници? Каква ще бъде тази обща почва?

 

Как други правителства могат да приемат правителствата на САЩ, Британия, които преднамерено излъгаха за руското химическо нападение над Скрипалови и за сирийската химическа атака над Дума, рискувайки трета световна война, а след това сами нападайки Сирия въз основата на очевадна лъжа, неподкрепена от никакви доказателства? Как точно поддържате дипломатически отношения с военнопрестъпници?

 

Не го правите. Изправяте ги пред съд. Защо Тръмп, Мей и Макрон не са пред съда?

 

Причината е, че светът беше обучен, както кучетата на Павлов, да очаква и приема военните престъпления на Запада като банални, обичайни белези на живота. Престъпленията на Запада са защитени от прецеденти, наложени и установени през десетилетия на отказ да бъде търсена отговорност от Запада. Западът ползва незаконни права безотговорно да извършва военни престъпления.

 

Обсебен от усилието да съсипе Сирия, сега Нетаняху фокусира режима на Тръмп върху подновяването на конфликта на Вашингтон с Иран. Дали вашингтонските васали ще продължат да осигуряват прикритие за престъпленията на Вашингтон или някои от европейците започват да проумяват, че рисковете, които поемат заради Вашингтон далеч надхвърлят парите, които Вашингтон им брои?

 

Къде ще застане Русия, ако Вашингтон поднови своето покушение над Иран?

 

Независимо от въздушните нападения, извършени от САЩ, НАТО и Израел над неговия сирийски съюзник, руското правителство все още не е намерило решителността да продаде на Сирия своята противовъздушна отбранителна система S-300. При последното нападение Сирия прихвана 70 на сто от американските ракети, използвайки старомодните и отживели противовъздушни отбранителни системи от съветската епоха. S-300 би позволила на Сирия да се отбранява сама от въздушни нападения и така да намали шансовете за война, вследствие на израелските и американските атаки над нея.

 

Руската нерешителност, съчетана с търпимостта на останалия свят спрямо продължаващите военни престъпления на САЩ предполага, че ще бъдат организирани още провокации. Че ще се случат още незаконни нападения. А накрая ще бъде забъркан фатален конфликт.

 

Помислете върху това. Британците са хванати в лъжата със Скрипал. Вашингтон, британците и французите са хванати в лъжата с химическото нападение в Дума. И няма никакви последици за онези правителства, които организираха и дирижираха измамите. А сетне ги използваха, за да оправдаят своите военни престъпления.

 

Как е възможно американският народ да е необезпокоен от войните, водени вече 17 години от неговите правителства, и основани на безочливи лъжи? Как е възможно американският народ и евангелистките църкви да са равнодушни спрямо милионите невинни хора в седем страни, които бяха избити, осакатени, оставени сираци и бяха прогонени от бащините им огнища от мотивирания от печалбата военномилиционерски комплекс и от неоконсервативната идеология, поставена в служба на Израел?

 

Как е възможно медиите в САЩ да служат като ефикасно пропагандно министерство на Вашингтон, както беше германският печат за нацистите?

 

Как е възможно европейските, канадското и австралийското правителства и гражданите на тези страни да не се срамуват от своето участие в тези безконечни престъпления?

 

Къде е гласът на Индия? На Китай? На Южна Америка?

 

Защо светът е онемял пред крупните, дългосрочни, продължаващи военни престъпления?

 

Защо руското правителство мисли, че може да има партньорство с режим, извършващ военни престъпления? Защо Русия иска подобно позорно и унизително сътрудничество?

 

Къде е руският отговор на НАТО?

 

Къде е, ако изобщо я има, решителността да бъде поставен край на престъпността на Запада?

 

Защо светът е съгласен с пътя на Вашингтон към световна война?[26]

 

Отговорът е елементарен като реплика от евтин сериал с главен герой Шерлок Холмс.

 

 

 

The winner takes it all;

and the winner is… Israel;

always and in everything[27]

 

 

 

От две столетия светът се върти по орбита, чиито параметри са задавани от интернационалния еврейски елит. Той създаде специална идеология, наречена комунизъм, за да брани своите материални интереси и да завладява света под благовидна религиозна формула. Тази догма, пръкнала се в Германия, роди САЩ и ликвидира Франция. От Британия се разпространи по цялото земно кълбо. А Русия беше поразена от обединените усилия на този ционистки финансово-промишлен елит, устремен към световно господство. След нея – държавите в Източна и Централна Европа. А понастоящем по цялата планета.

 

Наистина е елементарно. Но за да бъде разбрано, са необходими ум и знания. Дефицитни неща в нашето съвремие на консумиране, преживяне.

 

 

 

 

 

От последното може да получите болка в корема от смях. Става дума за двама комунистически диктатори по време на война, която първият – Уинстън Чърчил, вече бил загубил. Хитлер можел да види сметката на островитяните за три дни. Уви… И единствената надежда на родения глупак, за какъвто лорд Спенсър Чърчил смятал бездарния си син Уинстън, била товарищ Сталинчичо Джода измие осраната му мутра.

 

Когато Яков Кедми, роден в Москва с българското фамилно име Казаков, говори за британския елит“, го обхваща понятна псевдоамнезия. Така, вместо да изнася истината, той confabulariразказва лъжливи неща, в които действителните факти или са видоизменени, според потребностите на плямпането му, или са смесица от истински и абсолютно измислени събития.[28]

 

Като възпитаник на израелско военно училище, шпионин и главатар на разузнавателната централаНативе невъзможно да не е учил или пък да не знае, че най-малко от век и половина не съществува чистбритански елит“.

 

Още през 1896 година в своята брошура “Der Judenstaat” – „Еврейската държава“, провъзгласена за „програма на ционизма“, смятаният за „баща на политическия ционизъм“, агентът на Ротшилдови Теодор Херцел,[29] разкрива основите на измисленото понятие „антисемитизъм“. Като не го свързва с религията, а с икономиката.

 

Преди всичко евреите трябваше да придобият икономическа власт, която е достатъчно могъща, за да преодолява старите обществени предразсъдъци спрямо тях. Примерът ни е осигурен от аристокрацията, сред която смесените бракове се срещат в най-голяма степен. Старите благородни фамилии се обновиха посредством еврейските пари. И в този процес еврейските семейства бяха погълнати.[30]

 

Никой не обвинява Херцел в „антисемитизъм“. Отдавна американският артилерийски офицер и изследовател на военната история Едуин С. Нут повтори същото в книгата си „Империята на Сити-то“. От „Сити“ или „квадратната миля“ – кварталът на големите банки в Лондон, където основно е разположена истинската британска власт. Тя е съсредоточена в City of London CorporationКорпорацията на Лондонското сити. Място, което даже кралицата не може да посещава, когато й хрумне. Но е длъжна веднъж годишно да удостои с визитата си, ала след съответната покана.[31]

 

Та щом американецът Едуин С. Нут повтори същото като Херцел в книгата си „Империята на Сити-то“, незабавно му лепнали това клеймо. Нут писал:

 

Съвсем незначителна част от британската управляваща класа може да претендира, че е чисто арийска англо-саксонска”. Тъй като средностатистическият англичанин е смесица от всички земни раси, от всички потиснати народи и от бежанци, прекосили водите на Ламанша, за да намерят нова свободна територия. И това продължава повече от хиляда години. А огромна част от британските благородници са евреи.[32]

 

Ето как постепенно тогавашната най-могъща империя на земята изпаднала под влиянието на равините. Не случайно, но напълно несправедливо, се заговаря за англосаксонска конспирация. А тя всъщност е еврейска. Днес е по-точно да се каже: юдеомасонска.

 

Тъй че, Яков Кедми да не се прави на ощипана булка. Нямабритански елит“. Съществува еврейско-британска висша класа върхушка. Решаващата дума в нейните обсъждания и приемания на решения имат еврейските финансови първенци като Ротшилд, Менделсън, Голдман, Голдсмит, Монтефиоре, Опенхаймър

 

Колко от вас помнят случая с британския шпионин Серегей Скрипал и дъщеря му? А изфабрикуваните причини за изразходването на остарели оръжия в Сирия, та да е възможно тоталитарните комунистически режими на Доналд ПатокаТръмп, ТеризаThe Gadabout[33] Мей и страдащият от Едипов комплекс хермафродит Еманюел Макрон да изпълнят заповедта на своите еврейски началници? И да ударят рамо на военнопромишлените комплекси.

 

Макрончо е типичен французин, предлагащ се на ДониКозаТръмп:

 

 

Voulez-vous coucher avec moi ce soir?[34]

 

Всички франсета ли са такива? Почти. Спомнете си Първата световна война и как Хитлер ги спасил при Дюнкерк през Втората. Е, има и изключения. Например Ален Делон и Жан-Пол Белмондо. Но останалите?

 

Putains française. Курви.

 

На 14 май САЩ изпълниха обещанието, дадено от чифутоугодника ДоналдПатокаТръмп. И на мястото на своето незаконно консулство в окупирания от Израел Йерусалим откриха посолство. Още от 1947 година, с решение на Общото събрание на ООН, този град е със специален статут. Според него, тоест – съгласно действащото международно право, Йерусалим е общодостъпен. Но за неговите части се грижат Палестинската автономия, Кралство Йордания и принудително, изкуствено създадената съветска хазаро-юдейска държава Израел.

 

Естествено, САЩ отвориха свое посолство в нарушение на международното право. Но кой гледа и спазва тези норми, щом те опрат до евреите? Israel ist über alles, über alles in der Welt.[35]

 

Конституциите вече не важат, а човечеството иска спазването на някакви общи правни норми, наложени чрез ООН. Нали изясних що за организация е тази наобединените нации“?…[36]

 

Преди 14 лазарника тогавашният генерален секретар на ООН, ганайският масон Кофи Анан, заяви открито, че:

 

Борбата срещу антисемитизма трябва да бъде наша борба; а евреите навсякъде трябва да чувстват, че Организацията на обединените нации е също и техен дом.[37]

 

Да напомня, че след брака си с нигерийка, през 1984 година Кофи Анан се ожени повторно за явно невиждалата мъж шведска блондинка Нане Мария Лагергрен. Тя е еврейка и принадлежи на най-богатото семейство в кралството – на банкерите, индустриалците и дипломатите Валенберг. Евреите Валенберг са основатели и основни акционери на такива световноизвестни гигантски корпорации като “Ericsson”, “Electrolux”, ABB, “SAS Group”, SKF, AIK, “Atlas Copco”и др. През 1970 година Валенбергови бяха работодатели на 40 на сто от шведската работна сила.[38] След 46 лета Ротшилдовото лондонско издание “The EconomistопределиГрупировката Валенберг“ като „Северна пирамида.“[39] (Вижте илюстрацията.)

 

Нане Анан се явява братовчедка на американския шпионин Раул Валенберг,[40] специален пратеник на Швеция в Будапеща, проводен да се погрижи тамошните евреи да не бъдат депортирани в нацистки концентрационни лагери.

 

След навлизането на военната част СМЕРШ на НКВД Валенберг бил пленен от Червената армия и откаран в СССР. Там изчезнал не в нацистките, а в комунистическите концентрационни лагери.

 

 

 

Хората, които се наричат поддръжници на Израел

в действителност подкрепят неговото морално израждане

и окончателното му унищожение[41]

 

 

 

В рамките на царящото глобално беззаконие, при което под мотото „Израел има право да се отбранява всячески“, расисткият, марксистки ционистки режим извършва безнаказани агресии срещу Ливан, Сирия, Ирак, окупира Палестина, ДониКозътпремести посолството на САЩ от Тел Авив международно определената столица на нацистката еврейска държава, в Йерусалим.

 

Няма никакво съмнение, че Израел има най-изцяло злото правителство, което някога е съществувало на земята“, отбеляза тези дни Пол Крейг Робъртс. – „Повечето израелци не притежават никакъв морал и каквато и да е съвест. Правителството на Тръмп е застанало редом с израелското, което няма никакъв морал и съвест. И е срещу евреите, и против останалото човечество, което ги има. Някой на света наистина ли вярва, че Нетаняху притежава морал и съвест?

 

Недвусмисленото отсъствие на морал в израелското правителство е причината поканата на Путин за най-големия безнравственик от всички – Нетаняху, като почетен гост на руските тържества по случай победата над Германия през Втората световна война, да нанесе такива щети върху репутацията на Путин и Русия. Русия се е сражавала срещу нацистите, провеждащи геноцид, а сега с президентска покана почита извършващия геноцид Нетаняху. Чиято политика представлява геноцид за палестинците. И за Сирия. И за Иран.[42]

 

С двамата колеги диктатори беше и третисръбският военнопрестъпник Александър Вучич, министър на пропагандата при Слободан Милошевич. Който вместо зад решетките е държавен глава?! И очаква покана за членство в Европейския съюз – новия СССР.

 

В деня на незаконното от международна правна гледна точка откриване на посолството на САЩ в Йерусалим, израелските военни, най-голямата терористична групировка на света, убиха повече от 60 мирно протестиращи палестинци и раниха стотици други! Сред жертвите на израелския садизъм имаше деца и даже… бебета![43] (Вижте илюстрацията.)

 

Светът пак преглътнаЗагине ли едно франсѐ, медиите квичат сякаш е настъпил свършекът на света.

 

Кой пръв последва чифутолюбеца Тръмп? Комунистическият режим в Чехословакия. Президент на тази уж най-напреднала бивша социалистическа страна е членът на Комунистическата партия на Чехословакия, товарищ Милош Земан. Той е тъй привързан към СССР и неговото наследство, че при последното си посещение в Москва разговаряше не само с Путин, но и с журналистите наруски език!

 

Министър-председател в оставка, но управляващ, е потомственият член на Комунистическата партия на Чехословакия товарищ Анджей Бабиш, сътрудник на тоталитарните репресивни служби за Държавна сигурностStB, и агент на КГБ. Двамата със Земан са като един получовек с две полуглави(Вижте илюстрацията.) Това са съветските Макс и Мориц от нявгашната чехословашка държава, които интернационалното Братство въдвори на власт и в съвременната.

 

Ето какво представлява чешката чалгарска Номенклатурия. Точно тези дваматадемократи“ обявиха, че също ще преместят посолството на страната си в Йерусалим. Винаги са наричали чехитеевреите на Европа“.

 

Но кои бяха следващите? Също изумителнидемократи“ – румънските социалисти, най-преките наследници на Николае-Чаушескувата Румънска комунистическа партия.

 

След като посети Израел без да информира за това президента на страната, министър-председателката на Румъния tovarășă Виорика Дънчила обявивъзможния ход да премести посолството на страната в Израел в Йерусалим“. Преди това, от 2014 г., социалистката Дънчила беше евродепутатка. Подобно на туземните ни политици тя е здраво свързана с еврейските и ционистките организации. Но никой не е в състояние да измести от челното място в това отношение банкянската милиционер-премиерка Брижит БардоБ.Б.

 

В мига, в който узна за изразените от Дънчила намерения, президентът на северната ни съседка Клаус Йоханис, от трансилванско германско потекло, поиска оставката на другарката премиерка. Тя категорично отказа да я подаде.

 

Йоханис посочи секретен меморандум, приет от правителството, с цел преместването на посолството от Тел Авив в Йерусалим. Той се противопоставя на решението и заяви, че не е бил информиран предварително.

 

„Това беше голяма грешка, защото във външната политика, ако приемаме секретни документи, президентът би трябвало да бъде консултиран“, заяви Йоханис

 

На което Дънчила отговори, че опитите да я принудят да напусне поста си изправя интернационалното положение на Румъния пред риск“…

 

Свадата заради посолството е най-новият и най-сериозният сблъсък между Йоханис, който е от център-дясното, и лявото правителство.

 

По време на двудневното си посещение в Израел и след изненадващото обявяване за посолството, Дънчила заяви, че на този етап нямаподкрепата на всички партии, както би желала“, за да осъществи промяната.

 

Израелското Министерство на външните работи отказа да коментира съобщението.[44]

 

Всички тези галимации преминаха на фона на непрестанните удари на израелската военна авиация, въоръжена с най-модерната американска бойна техника, на обекти в Сирия. Все под втръсналото на нормалните хора фалшиво мото, че „Израел има право да се отбранява всячески“. Жертвите сред цивилното сирийско население са десетки.

 

А консервативният холивудски евреин, бивш бизнесмен и настоящ политически коментатор Рон Кийва Ънз не издържа и в аналитичен обзор се обърна към гражданите на САЩ:

 

Съвсем в края на краищата, американците в униформи трябва да си зададат един съвсем базисен и вече основополагащ въпрос:

 

Искам ли да умра за Израел? Искам ли да загубя работата си заради Израел? Какво ще стане с пенсията ми? Може би ще остана само с моите акции, ако ги имам? Струва ли си рискът от голяма регионална война заради такавачудеснадържава?

 

Много зависи от това дали военните лидери на САЩ (и народът!) ще имат куража да си зададат този въпрос. И, ако го сторят, какъв ще бъде отговорът.[45]

 

Не съществува такова чудо като „народ на САЩ“. Тази огромна територия е събрала измета на света в човешки образи. Някога политическите имигранти можеха да намерят оправдание. Настоящитеикономическиникакво. Те са част от онова, което евреинът, бивш нюйоркски прокурор и настоящ разследващ журналист Грег Паласт определи по следния начин:

 

Америка е страна на губещи. Това ни е най-доброто. Ние сме плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни. Джон Кенеди каза, че ние сме „нация от имигранти“. Това е хигиенизирана фраза. В действителност ние сме нация от бегълци, които независимо от копелетата в бели чаршафи и нищознайковците в Конгреса са държали отворена Златната порта[46] към една тъмна планета. Ние не сме империалисти[47]

 

Не е вярно. Отдавна, вече повече от век, откакто станаха империалисти. И разпростряха своята нискочела простащина върху планетата.

 

За награда, декорираха нацисткия израелски режим с тазгодишния първи приз на Евровизия“. Неговата представителка, „очарователната“ другарка Нетта Барзилай, удостоена с него, е истинското лице на комунистическата ционистка държава Израел и на нейния националсоциалистически режим.

 

Пръв, с думи, възприети като обидни, я поздравил не друг, а главният червен нацист Бенямин Нетаняху. Нарекъл я „най-великият посланик на Израел“.[48] Двамата спобедителкатаса си лика приликаизроди и изверги.

 

Quo vadis, Europa?[49]

 

Докато в залата се вееха най-вече нацистките синьо-бели знамена с шестолъчката, може би към Австралия. Също участваща като… европейска държава, подобно на чифутския Израел.

 

Любопитно е, ако догодина обявят открития град Йерусалим за домакин на конкурса наЕвровизия“, колко страни ще загърбят международното право и ще изпратят своите чалгари там?

 

Мултикултурализъм е сега. Спазвайте политическата коректност и не смейте да разпространявате фалшиви новини относно Израел. Това е „най-добрата, най-свободната и най-демократичнатадържава на земята.

 

Поняли?

 

 

 

Призрак броди из Европа – призракът на комунизма[50]

 

 

 

 

За първи път в страна от уж бившия социалистически блок дойде на власт що-годе антикомунистическо правителство. И хоп – „демократичнитекомунистически мишоци в съветската столица Брюксел взеха недоволно да църкат. Даже предупредиха вече нарамилата националния си чувал на изпроводяк британска премиерка Териза Мей да не ходи на посещение във Варшава.[51] Чудно какво биха сторили на страната й, ако тя не ги беше послушала? Все пак Британия дели четвъртото и петото място на милитаристичния мегдан след САЩ, Китай и Русия, нали?…

 

Като какво ще определите политико-икономическо формирование, съставено от държави с преобладаващо социалистически обществени системи в тях: данъчно облагане върху доходите, задължително, а не доброволно пенсионно и здравно осигуряване, насилствено застраховане върху част от собствеността (например т. нар. застраховка гражданска отговорност на автомобилите), раздаването на издръжка на безработни (даже и да отказват да се трудят – например циганските и други сродни малцинства) и за отглеждане на деца (детски надбавки), на непременни минимални пенсии, на доволства за какви ли не индивидуални нетрудови нужди. В две от тези соцстрани е въведено макар и зле прилагано задължително гласуване?![52]

 

Какво политическо окачествяване (дефиниция) да използваме за обединение, в което ръководителите произлизат предимно от комунистически и социалистически (квазикомунистически) партии, както е в брюкселския СССР, иже нарицаемия Европейски съюз? Говоря за президента му Доналд Туск, за министър-председателя Жан-Клод-Юнкер, за министри като външната Федерика Могерини, но и предишни – Жозе Мануел Барозо, Далия Грибаускайте, Меглена Кунева, СталинкаКристалинаГеоргиева

 

Не вярвате, че Кристалина е била Сталинка? Тя е изрод, пръкнал се от комунистически терорист, убиец, грабител, активен борец против някакъв фашизъм и срещу капитализма. Сега тя – също комунистка, за която стари ченгета нашепват, че е била добра тяхна сътрудничка, от гробокопачка на капитализма, преминала през Емил-Кюлевата милиционерска ТСБанк, строи глобалния капитализъм като вицепрезидент (не е сигурно, че е жена) на Световната банка.

 

Но смятате, че всеки – в това число и това нещоима право да се променя. А аз съм краен? И даже лъжа, когато твърдя, че е била наречена Сталинка? Нали вече проверих и доказах?[53]

 

И Бригадир Аспарухов лъготеше, че никога не е носилславнотоназвание на насилническо комунистическо текезесарско движение. Уви – беше разкрит и разобличен като долен измамник.[54] (Вижте илюстрацията.)

 

Изтече доста вода, откакто Европейският парламент излезе с решение, че християни не могат да заемат ръководни постове в ръководните органи на европейския СССР. Комунизмът винаги се е борил против християнството. Той е юдейско, фарисейско, крайно антихристиянско творение.

 

В скромна медия, представяща се като „блог на американски и европейски юристи, практикуващи и учени, специалисти по международно право, теория и политика, сравнително конституционно право, европейско право и политическо право и философия“, прочетохме заявление по адрес на решенията на Европейския парламент:

 

Една от най-провокативните бележки беше: Католици не могат да бъдат членове на Европейската комисия, докато бивши комунисти могат.

 

Има ли бивши комунисти в комисията? Тук ще се съсредоточим само върху най-известните членове на комисията. Първо имаме полската комисарка по регионалната политика Данута Хюбнер.

 

Второ, естонският комисар по административните въпроси и против измамите Сийм Калас. Трети, унгарският комисар по данъците и таксите и митническия съюз Ласло Ковач. Бърз поглед върху техните кратки биографии показва, че и тримата стават твърде срамежливи по отношение на тяхното комунистическо минало. Те не го отричат напълно. Но наблягат върху други аспекти на професионалните си кариери.[55]

 

В такъв случай не е странно какви са критериите, определящи отношението на комисарите – министрите, съставляващи Европейската комисия, Министерския съвет на Евросъюза – днешния СССР, към комунизма и неговите престъпления. Не толкова отдавна, още заемайки поста министър на труда и пенсиите в британския псевдоконсервативен кабинет, под заглавието Иън Дънкан Смит погрешно поднесе следната полуистина:

 

Европейският съюз е ясно формулиран политически проект, замислен и оформен от бивш комунист, заявил Иън Дънкан Смит.

 

Министърът на труда и пенсиите, евроскептик, споделил, колко важно бе за британското общество да разбере, че Евросъюзът не бе [създаден] заради търговията, а за политическа интеграция [обединяване]. Той изтъкна приноса на Алтиеро Спинели, политически теоретик и бивш европейски комисар, за основаването на Евросъюза.

 

Европейският съюз беше планиран и формиран от бащите основатели. Сред тях – един важен човек на име Спинели, италианец, който беше комунист. Той проектира Договора от Маастрихт и Единният европейски акт.[56] Защо?

 

Той заяви, че „това е политически проект, все повече сближаващ и обединяващ европейските народи, за да създаде структура, наречена Европа. А замисълът на това беше такива политици, които идват и си отиват, действително да не могат да стъпчат въпросното бюрократично решение. Защото иначе никога не биха могли да се доберат до там.

 

Покойният г-н Спинели е един от единадесетте официално  признати бащи основатели на Европейския съюз. Сред другите бе бившият британски министър-председател Уинстън Чърчил, който призова за създаване на Европейски съединени щати.

 

Италианският политик влязъл в Италианската комунистическа партия през двайсетте години, за да се бори срещу фашистката диктатура на Бенито Мусолини, управлявал Италия по онова време.

 

Прекарал повече от десетилетие като политически затворник и продължил нататък, за да стане една от пътеводните светлини на европейския федерализъм.

 

Г-н Спинели умря през 1986 година, седем лета преди истинското създаване на Европейския съюз. Един вариант на плана за европейска интеграция, който той предложи, беше подкрепен през 1984 г. от Европейския парламент. И е разглеждан от Евросъюза катовдъхновениеза договорите.[57][58]

 

Това професор Пери Андерсън, предостатъчно осведомен учен, определи като „новата левица в Европа“.[59] В своята монография със заглавие „Новият стар святтой припомня едно постоянно пропускано творение манифеста, съставен през 1941 г. от Алтиеро Спинели и Ернесто Роси. Първият бил изключен от Италианската комунистическа партия, понеже през 1938 година разкритикувал сталинската чисткапроцесите срещу високопоставени болшевики и военни в СССР. А Роси предвождал движението „Справедливост и свобода“.

 

Бидейки затворници, двамата изготвили и разпространили „Манифеста от Вентотене“.[60] Той не предвиждал нищо ново. Просто възраждал масонската идея от средата на ХІХ век за Европейски съединени щати. Ето ги идеологическите корени на Европейския съюз, новия СССР.

 

Единствен на тази територия съм изяснявал, че проектът за Европейски съюз по-точно за Европейски съединени щатие стар масонски, еврейски, комунистически план за превръщане на Стария континент – люлката на християнската цивилизацияв колхоз. По образ и подобие на еврейските общиникибуците. Е, постигнаха целта си. Осветих подробно и дейността на италианския комунист Алтиеро Спинели.[61]

 

А защо преследват само така наречените фашисти и нацисти – всъщност националсоциалисти? Без да споменават, камо ли да изясняват, еврейските корени и на двете идеологии, приведени в практики? Много просто.

 

 

 

Нито един ционистки елемент – ляв или десен – не разбра

фашисткия феномен… Италианските ционисти никога

не се съпротивяваха на фашизма; те стигнаха до там, да го възхваляват

и да поемат дипломатическите преговори от негова страна[62]

 

 

 

Целта на ционизмакрайния еврейски шовинизъм, е не само съществуването на обособена верска еврейска държава, а тотално еврейско господство на планетата Земя. Нито повече, нито по-малко. Което изисква силното редуциране на пречещото им християнско население, както се изразяват лидерите на движението. Тоест – постепенното ликвидиране на следите от него върху земите, където се е появило. Както сториха с палестинците, единствените, имащи някаква, макар и минимална генетична връзка с юдеите от античността.

 

Всяко зло на този свят произлиза от евреите или е свързано с тях. Ако сравните броя на жертвите на фашизма и нацизма, взети заедно, с тези на комунизма (социализма), ще разберете причините първите две движения – неразделна част от комунистическотода бъдат преследвани. Като фашисти, както се изразявахме по времето на милиционер-социализЪма. А комунизмътне.

 

По времето на единствения фашистки режим в света, обявен като такъв – този на италианския социалистически диктатор Бенито Мусолини, са осъдени и екзекутирани 12 души. Разбира се, жертвите на неговата агресия в Албания, Гърция, АбисинияЕтиопия и Еритрея, и ТриполитанияЛибия, са хиляди. Но едва ли има почтен изследовател, който може да изброи повече от 20 000 души.

 

Ако приемете за квазифашистка диктатурата на Фалангата в Испания, предвождана от евреина генералисимус Франциско Франкокаудильо, то ще срещнете голямо разнообразие от преброявания на жертвите му: от 50 до 400 хиляди.[63] Казват, че най-точна биламедианата90 000 души.

 

Две уточнения: става дума за общ брой на загиналите по време на диктатурите на Франко в Испания и Салазар в Португалия. Защо ги обединяват е друга тема. Освен това в Испания управлението излиза от рамките на еднопартийната власт и се превръща в личенавторитаренрежим на каудильо.

 

Има и трето. Специално в Испания тъкмо Франко подготви почвата за настоящето конституционно държавно устройство. Както и да го разглеждате, то е диктатура. Достатъчно е да си спомните за станалото в провинция Каталуня през последните няколко месеца. Но не са ли диктаторски всички режими по света, които се опират на основен закон, провъзгласявайки го като евреите за единствен, едва ли не божествен? Дали една сатрапия е лична, едно-, или многопартийна, няма никакво значение за жертвите и мъчениците.

 

Преди доста време индийският народен водач – по днешните оценки – популистки – Махатма Ганди запитал:

 

Какво значение има за умрелите, децата и бездомните това, дали налудничавата катастрофа е извършена под знамето на тоталитаризма или в святото име на свободата или демокрацията?[64]

 

Няма да срещнете в енциклопедичните статии за демоцид или геноцид споменаване на жертви на фашизъм. Докато картината на комунистическите тирании е съвсем различна. Излишно е да посочвам източници. Няма нито един почтен, относително коректен автор, който да отхвърля, че те надвишават 100 милиона души. Срещат се трагични бройки от 112 до 120 милиона жертви!

 

Ето защо фашистите и нацистите са неприемливи за комунистическите тартори на Запад и на Изток. Въпреки че, когато им изнася, приемат и едните, и другите. Но през цялото функциониране показното световно разделение на две обществено-политически системи капиталистическа и социалистическа елитите и техните тайни служби от двете страни не прекратиха своите контакти и далавери.

 

Съединените щати имат демократични институции и правни институции, за да защитават гражданските свободи“ – припомни Пол Крейг Робъртс. – „Независимо от това сега имаме полицейска държава. Трябва ли да убеждавам, че демокрацията и гражданските свободи са причините за полицейската държава?

 

Някои читатели също така са объркани относно лицемерието. Съществува огромна разлика между прокламирането на морални принципи, с които човек да не може да се справи, и публично обявяване на неморални принципи, които е толкова лесно да бъдат спазвани.

 

Свободата е постижение на човечеството. Ние я имаме. Или я имахме. Благодарение на онези, които вярваха в нея и се бореха да я постигнат Хората бяха способни да се борят за свобода, понеже християнството даваше възможност и сила на индивида.

 

Другият основополагащ камък на нашата култура е Конституцията. Действително Съединените щати са конституционни. Без Конституцията САЩ е различна страна, а американците са други хора. Ето защо покушенията срещу Конституцията от страна на режимите във Вашингтон са нападения над Америка. Те са далеч по-страшни от всяка атака, извършена от терористи.

 

Няма какво особено да сторим срещу тези покушения. Но не бива посредством невежество да позволим нападенията. Или да вярваме на правителствените твърдения, че сигурността изисква свиване на гражданските свободи.[65]

 

Същото е валидно за Европа и навсякъде. Всяка власт съдържа опасност от поквара на онзи, който я притежава. Известно е, че властта развращава, корумпира. Колкото повече е властта, толкова по-голяма е заплахата за хората. Като знаем как биват откривани, вербувани, изнудвани и обучавани онези, които в наши дни биват поставяни на властовите постове, рискът за всички нас е далеч по-сериозен.

 

Още нещо, предназначено за умните и мислещите непредубедени читатели, все още вярващи в т. нар. демокрация. Срещал съм не един и двама от този вид, на които не им достигат познания и – изглежда – вътрешно страхуващи се да разсъждават. Да не би да достигнат до разумно разбиране, което да доведе до облепването им с етикети. Нещо тъй лесно в наши дни. Защото, изречете ли истината за днешнияголям брати присъдружните му „братчета“, отправите ли каквато и да е критика към тях, ви обявяват закомунист“, „ченге“, „московец“ и т. н.

 

Не просто съм обръгнал и подобно безумно отношение не ме засяга. От години не плащам никакъв данъкобществено мнение“. Наясно съм, че тук не съществува общество. То, някогашното, беше разделено на тълпи, а сега на глутници. Второ, по принцип, соченето с пръст и обвиненията идват от едни и същи среди – тези, неделимо свързани със старияголям брати присъдружните му братчета. Те са хамелеони. Преобагрят кожите си според конюнктурата.

 

Защо това не може да бъде разбрано? Поради силното замърсяване на средата. Не слагам определение към съществителното. Но малцината с мозък разбират, че не говоря за природната среда.

 

Комунизмът проникна дълбоко в бита на нашенци. Навлезе в родовете им. Те – самозванитебългари“ – никога не са били ревностни християни. Те не вярват. Тук християнската догма е била наложена като религия с крайно насилие. Вместо да го осъдим – имаме тази свобода и право, особено от разстоянието на времето – тук масите, сбирщините от човекоподобни, честват палача на средновековния ни елит. И то като светец, без извинение?! Оногова, който с меч наложил юдейската доктрина и организацията, създадени от правоверния юдейски фарисей Шаул от Тарс, жесток убиец и преследвач на вярващите в Христос като Бог, по заповед на синедриона.

 

По този начин вече повече от хилядолетие по тези земи господства Мамон. Почитането на материалното, загърбването на духа, на истински святото, е довело до формирането на еластични псевдосъвести. Кога нашенецът не е бил нагаждач? Когато е прекланял главичка, приемайки псевдохристиянството на прокълнатия Павел, че и „свети апостол“ при това ли? Или подменяйки я с исляма, за да плаща по-малко данъци. След което с фарисейско лукавство измислил оправданието си, позирайки като вечна жертва. Вложил цялата измама в съдържанието на една единствена думичка помак. Тоест – помъчен, измъчен, насилван човек.

 

 

 

Ако знаех, че е възможно да спася всички деца от Германия,

транспортирайки ги в Англия, а само половината – в земята на Израел,

щях да избера второто; защото преди нас е изложен не само броят

на тези деца, но и историческия брой на израелския народ[66]

 

 

 

А никакви изтезания не е имало. Така, както древните българи в Бал ИстанПалестинаджири, арамеиасирийци, приели юдаизма от лабътците. Последните били най-презряното племе: скитнициибрю, хебрю, евреиубийци и крадци, ограбващи почтените люде по друмищата през пустинята. Прогонените и проводените от вавилонците разбойници, чиито жреци не успели да усвоят дори звездобройството от своите буджилски[67] домакини. Злите и безмилостни нашественици, завладели ги със сила.

 

Но осем столетия по-късно същите кротки земеделци и скотовъдци, чиито земи били превзети от мюсюлманите, за пореден път сменили вярата си. Само и само да ги освободят от данъци. Днес наричат палестинци техните потомци, които, разбира се, през вековете смесили кръвта си с всякакви преминаващи и отсядащи племена.

 

Цялата работа намира изражение в съвременното партийно членство. Разделението на населението на партии и умножаването на тези организации по интереси избуяло едва след Френската революция. Процесът никога не е бил оставян да се развива свободно, на спокойствие. Винаги е имало надзиратели, които го контролирали. Те действали от името и в полза на върховните господари на този свят, неговите князе, Ротшилдови и фарисейските им съдружници и помагачи.

 

Записването в партия било като приемането на религия. Постъпването – същото като влизането в масонски храм, все на сатаната. Тъй като и църквата, и джамията не са нищо друго, освен синагоги на лукавия.

 

Идеологиите – тези съвременни религииимат общи корени и родители. Принадлежността към юдаизма осигурява минималния необходим бит. Членството в партиите е същото. Но встъпващите в тях едва ли осъзнават, че кандисват да бъдат контролирани от истинската, върховната синагога, невидимия с невъоръжен ум и подготвени очи синедрион на интернационалните юдейски първенци. Ако не генетични, те безспорно са духовни приемници на фарисеите от античността.

 

Както свидетелства уважаваният американски равин Луис Финкълстейн:

 

Фарисейството стана талмудизъм. Талмудизмът се превърна в средновековно равинство. А средновековното равинство стана съвременното равинство. Но през цялата тази промяна на названията, неизменното пригаждане към обичаите и съобразяването със закона [на приелите ги народи], духът на древните фарисеи оцеля непроменен.

 

Когато евреинът чете своята молитва, той рецитира формулировки, разработени от учените още през епохата преди Макавеите.[68] Когато надява предписаната за Деня на изкуплението[69] и мантия за Песах, облича празничната премяна на древния Йерусалим. Когато изучава Талмуда, в действителност той преповтаря аргументите, използвани в палестинските училища [в древността].[70]

 

Много важна тема е, че всичко това хем е вярно, хем не е. Няма парадокс. Под „евреинът“ равинът Луис Финкълстейн разбира равина, духовния приемник на фарисея. Както разясни преподавателят по история в Университета на Йерусалим, професор Шломо Занд, „евреинът“ не е изучавал нищо. Мълвял е добре наизустени текстове на молитви, които са му втълпявани от детското креватче.

 

По-леснодостъпни до съзнанието на много хора са видеосвидетелствата, нежели позоваванията на книги и други писмени доказателства. Понеже ми се струва, че познавам донякъде човешката природахората забравят, разбирам колко са заети и посетителите на тази медия, ми се струва по-удобно да предложа наново откъс от лекцията на професор Шломо Занд, изнесена в Ню Йорк при представянето на първото му научно изследване на еврейството, озаглавено „Изобретяването на еврейския народ“. Книгата е преведена на 21 езика, сред които освен основните, най-много използвани – китайски, английски, френски, немски, арабски, испански, португалски, италиански, руски, японски, и български.

 

Оттогава се появиха още монографиите му „Изобретяването на земята на Израел: от свещена земя в домашно огнище“, „Как престанах да бъда евреин“, „Упадъкът на историята“ и на френски език „Краят на френския интелектуалец?“.[71]

 

 

 

 

 

Защо бе необходимо това не толкова кратко изложение? Именно заради читавите хора, които нямат време за осмисляне на цялата далавера, ако ми позволите този израз. След като знаят тези неща, ще им е по-лесно да схванат, че ги лъжат с т. нар. демокрация. Наричат я „представителна“, „либерална“, каква ли не. Някои имат претенции да са „най-голяматадемокрация.

 

 

 

САЩ не са демокрация,… фактически думата „демокрация“

не се появява в Декларацията за независимост,

в Конституцията на Съединените щати

или в някой друг от нашите основополагащи документи[72]

 

 

 

Става дума за САЩ, както се досещате. Днес спокойно можете да наричате това интернационално чудовище ТръмпландияTrumpland. Тях имах предвид, използвайки словосъчетанието „новия голям брат“. И техните сателити, заели унизителна клечаща поза край отходното им мястоЕвропейския съюз, Британия, почти всички държави на Стария континент

 

Ако си губим времето в безсмислици, то и при милиционер-социализЪма на другарите имаше демокрация от този вид – „народна“! Но не ви ли тревожи състоянието на днешната псевдодемокрация, която, употребявана като лека жена, може да бъде тълкувана по различни начини и съответно използвана като гьостерица. Какво имам предвид?

 

С какво референдумът за независимост на Каталуня или този за конституционните промени в Турция, например, бяха по-недемократични от президентските избори в САЩ? Резултатите и в двата бяха от порядъка на 51 на сто срещу 49 на сто. Тоест – така нареченият народен вот, волята на населението, все пак преобладаваше. Колко допустима е демократична проява като изборът на Сирил Рамафоза за председател на управляващата партия в ЮАР. Той надделя над своята съперничка Никосазана Дламини-Зума, бивша министърка на здравеопазването и на външните работи, с едва… 261 гласа!

 

Докато през ноември 2016 година в САЩ – не случайно определяни от мен като Съветски американски щати – бяхме свидетели на комунистическатанародна демокрация“.

 

Кандидатката на Демократическата партия Хитлери Родъм Клинтън получи доверието на 65 853 516 американци. А този на Републиканската партия Доналд Тръмп – на 62 984 825 души. Иначе казано, Клинтън спечели с 2 868 691 гласа повече, равняващи се на 48,2 процента. Но победата беше присъдена на загубилия изборите, който имаше 46,1 на сто от гласовете. Сиреч – победи с 2,1 процента по-малко доверие.

 

Само не ми казвайте, че американската система е такава. Ами и тукашната живковистка система може да бъде оправдана по същия начин. Възможно е всяка лъжа да бъде оправдана с израза на комунистическия терорист и убиец Добри Джуров:

 

Такова беше времето.

 

Такова ли е времето по света? Ако е така, значи живеем в система на тоталитарен комунизъм. Всяко деяние, за което ръководните фактори решат, че представлява престъпление, ще бъде наказвано. Даже поривите за свобода и независимост, за равноправие и човешки живот. И обратно – зверствата на комуниститеот Първата световна война до още горящите пожари на сраженията в Афганистан, Ирак, Сирия, Южен Судан, Либия, Мали и т.н. – да бъдат отминавани.

 

Кой изкла толкова милиони? Не ние с вас, нали? Но някой е извършил тези престъпления. Тук вдовиците и наследниците на повече от 222 000 българи вопият за правосъдие. Ами онези, чиито съдби бяха прекършени чрез репресиите на национализациите, концлагерите, затворите, изселванията, принудителното въдворяване на работа или отказа от право на труд, на пътуване и т.н.?

 

Нямаме съвест. Щом ни липсва чувство за справедливост, миналото ще остане ненаказано, неизчистено. Както толкова пъти съм изтъквал, без чисто минало, няма никакъв, ни най-малък шанс за достойно настояще и бъдеще.

 

Никой, оставил миналото да тежи като воденичен камък на шията му, не е оцелял. Пропадането му от скалите в пропастта и удавянето му в морето е неизбежно.

 

Понастоящем брюкселските чиновници се занимават с вътрешните работи на Полша. Тази „нова класа“ по израза, въведен от правоверния югославски комунист Милован Джилас, Титов ибрикчия и московски послушко, не възприема това като намеса в суверенните проблеми и дела на независима държава. Тя с право се изживява като днешното Политбюро на ЦК на Европейската комунистическа партия и същевременно като Върховния съвет на Европейския съветски съюз. Разликите между брюкселската бюрократична сбирщина и ленинско-сталинските еврейски болшевишки въоръжени шайки е нищожна.

 

Няма да се посвеня за пореден път да припомня констатациите, до които достигна съветският дисидент Владимир Буковски. Те са толкова верни, че е обидно за онези, които не са в състояние да ги проумеят и запаметят, или преднамерено отказват да сторят това. Не е жалко само за тях. Ще обясня защо. Поначало те са нагаждачи, приспособленци, които претендират да имат съвест и достойнство, но фактически са лишени от тях.

 

Тези конформисти, които съставляват наемната помия на всяка власт, успяват да се промъкнат нагоре по етажите на властта. Родени мижитурки, избиват комплексите си, използвайки властовите постове, до които са се докопали с пълзене и лизане на задници, с подлост и предателства. Ето как интернационалното Братство уж извърши промени в източния блок. На практика леко, козметично позакърпи фасадата му. А неговите комунистически слуги, които половин век търпя да разиграват садизма си като тирани, бяха принудени да се престроятперестроят.

 

Сега, като „капиталисти“ и „демократи“ пак безчинстват. И това не им допада, но са принудени да го правят. Тази съкрушителна измама увреди окончателно мозъците на милиони хора не само в съветския блок, а и по цялото земно кълбо. Те приемат довчерашните си палачи задобри“ и „прозорливидържавници?! Така джелатите бяха изкарани герои и по схемата за правото на всеки да се променя, за пореден път оглавиха стадото. Ала те са черни овни. Злото е заложено в тях. Носят го в гена си.

 

Ето как стана всичко. Обяснението, което емпирично, в резултат на собствения си опит, познавайки живота в СССР и на Запад, предложи Буковски, му донесе нови страдания. Този път – изфабрикувани и приложени в свободна“ и „демократичнаАнглия.

 

Какво толкова рече той? Ето една от многото свръх важни констатации на биолога, дисидента и писателя.

 

 

 

 

 

Ако беше стигнал до края, разбира се, стига да познава етимологията на световните злини, нямаше да го има. Сега все още крета.

 

 

 

Европейският съюз е чудовище,

което трябва да бъде унищожено;

колкото по-рано, толкова по-добре…[73]

 

 

 

Тези думи Владимир Буковски произнесе преди 12 лета в Брюксел, столицата на новия СССР. Не спря до там.

 

Европейският съюз е на път да стане друг Съветски съюз[74]

 

И действително предупреди, че бързото му приключване е жизнено важно за жителите на Стария континент. Защото има опасност чудовището да се изроди напълно, подобно на СССР. Както рече Буковски, това е добре да станепреди да се е развил до напълно тоталитарна държава

 

„Струва ми се, че Европейският съюз, както Съветския съюз, не може да бъде демократизиран. Горбачов опита да го демократизира и той се разпадна. Този вид структури не могат да бъдат демократизирани

 

Европейският парламент е избран на базата на пропорционалното представителство, което не е истинско представителство. И за какво гласува той? За дела̀ на мазнините в киселото мляко, за такива неща.[75] Това е нелепо. То повтаря задачите на Върховния съвет [на СССР]. Средностатистическият депутат в него може да говори в Камарата само по шест минути на година. Това не е истински парламент

 

Съвсем не е случайно, че например, Европейският парламент ми напомня Върховния съвет [на СССР]. Той прилича на Върховния съвет, защото беше проектиран така. По същия начин, когато погледнете Европейската комисия, тя прилича на Политбюро. Искам да кажа, че съвсем точно го дублира, с изключение на факта, че сега Комисията има 25 члена [след влизането на България и Румъния – 27], а Политбюро имаше 13 или 15 члена. Извън това всичко останало е съвсем еднакволипса на отчетност пред когото и да било и въобще без преки избори на членовете.

 

Когато разгърнете тази ексцентрична разработка на Европейския съюз по съставянето на регулации с обем 80 000 страници, все едно разглеждате Госплана.[76] Ние имахме организация, която планираше всичко в икономикатадо последното винтче и гайка, пет години предварително. Същото става сега в Европейския съюз. Ако се вгледате в образците на корупцията в Европейския съюз, ще видите, че те са съвсем същите като съветските. Като започнете от върха към дъното вместо от дъното към върха.[77]

 

Затова Европейският съюз допада така на комунистите. И все комуняги го оглавяват. И наемат в брюкселската администрация единствено комунисти, кагебисти и техни отроци.

 

Още преди години Владимир Буковски направи смайващи разкрития, които бяха отминати с мълчание отсветовните медии“. Сега ви ги припомних с видеозаписа. Той разказа:

 

През 1992 г. получих безпрецедентен достъп до тайните документи на Политбюро и Централния комитет, които бяха засекретени. И дори сега са такива – за 30 години. Тези документи показват съвсем ясно, че цялата идея за превръщането на Европейския общ пазар във федерална държава е била съгласувана между европейски партии от левицата и Москва като съвместен проект, който през 1988-1989 г. Горбачов нарече нашияобщоевропейски дом“.

 

… Обаче единственият начин за противопоставяне на тази яростна атака на дивия капитализъм, както те го наричаха [става дума за масовата приватизация, въведена от Маргарет Татчър във Великобритания; но и тя беше вътре в играта, а Горбачов до голяма степен беше нейно откритие], беше да опитат да въведат някакви социални цели във всички страни едновременно. Преди това партиите от левицата и Съветският съюз твърде силно се противопоставяха на европейската интеграция, защото я възприемаха като средство за блокиране на техните социалистически [не социални] цели. От 1985 г. нататък те напълно промениха своите схващания. Съветите стигнаха до съгласие и споразумение с партиите от европейската левица, че ако действат заедно, ще могат да отвлекат целия европейски проект и ще го обърнат с главата надолу. Вместо достъпен отворен пазар той ще се превърне във федерална държава.

 

Според (секретните съветски) документи, повратната точка беше през 1985-1986 г. Публикувах повечето от тези документи. Можете да ги намерите в интернет. Разговорите, които са отразени в тях, отварят широко очите. За първи път разбирате, че има заговор – напълно обясним за тях, тъй като са се опитвали да запазят и укрият своите политически намерения. На Изток Съветите се нуждаеха от промяна в отношенията с Европа, понеже навлизаха в продължителна и много дълбока структурна криза. На Запад партиите от левицата се страхуваха, че ще бъдат отнесени и ще загубят своето влияние и престиж. Така че това беше конспирация, съвсем открито планирана и отработена от тях.

 

Например през януари 1989 г. делегация на Тристранната комисия[78] отиде да се срещне с Горбачов. В нея бяха (бившият японски министър-председател Ясухиро) Накасоне, (бившият френски президент Валери) Жискар дЕстен, (американският банкер Дейвид) Рокфелер и (бившият държавен секретар на САЩ Хенри) Кисинджър.[79] Поговорили са си сладко и са се опитали да обяснят на Горбачов, че Съветска Русия трябва да се интегрира в световните финансови институции, като ГАТТ,[80] МВФ и Световната банка.

 

Насред разговора Жискар дЕстен внезапно взел думата и заявил: „Господин президент, не мога да ви кажа кога точно ще се случи всичко това – може би след 15 годинино Европа ще бъде федерална държава и трябва да се подготвите за това. Трябва да работите с нас и с европейските лидери. Трябва да отработите как ще реагирате на това, как ще допуснете европейските страни да взаимодействат с вас и помежду си или как да станете част от това. Трябва да сте подготвени.“

 

За наше щастие съветската част от този заговор се разпадна по-рано и не се стигна до точката, когато Москва би могла да влияе върху курса на събитията. Но първоначалната идея беше да се състои онова, което те наричат конвергенция [сливане]. Без значение, дали Съветският съюз някак си ще поумнее и ще стане по-социалдемократически, щом като Западна Европа ще стане социалдемократическа и социалистическа. Значи ще има конвергенция. Структурите им трябва да си пасват. Ето защо Европейският съюз поначало беше изграден с цел да се напасва към съветската структура. Затова те толкова си приличат по начина на своето функциониране.[81]

 

Както се досещате, след тази изстрадана присъда беше невъзможно Владимир Буковски да не си плати в това ново повторение на Съветския съюз.

 

 

 

 

 

Владимир Буковски оцеля. Но и съдът не отстъпи особено. Делата му все още се точат из свободната и независимабританска съдебна система.

 

Обикновен комунизъм.

 

Същотокамара от инсинуации, изфабрикувани фалшивиновини“, цели клеветнически кампании могат да се стоварят върху всеки, опитал да се противопостави на световния комунистически ред. А ръководителите от Запада и Изтока винаги са били така като два сплетени пръста, единни. През цялото време, даже и през т. нар. Студена война, техните преториански гвардиитайните им службиса действали в синхрон, осведомявайки се едни други. Често пъти – заедно, съвместно.

 

Колкото и невероятно да ви се струва, освен всичко друго, съществува и Интернационал на ченгетата. Господарите на света са инвестирали достатъчно много и в комунистическите лидери, и в шпионите. Даже – в най-долните доноснициПетко-Бочаровците, Недялка-Буровките, Кеворк-Кеворкяновците, Георги-Марковците (и тримата известни), Андрей-Райчевците, Филип-Димитровците, Иван-Костовците, Надежда-Михайловките, Огнян-Минчевците, Сашко-Йордановци, Иво-Инджевците, Едвин Слугаревци, Георги-Коритаровците, Румяна-Коларовки, Весела-Черневки, разните Б.Б., Ц.Ц., Р.Р.… Цялата озлобена до крайност алчно червена фашистка червена паплач, болшевишко-кагебистката агентура, превербувана от западните комунистически тайни служби.

 

Ето при какви условия западните комунистименшевикитеразгръщат кампаниите си срещу всеки опит за нормализация, но не по брежневски модел. За свободна република, в която свободата е безалтернативна, а господството на равенството неотменимо. Комунягите да запазят братството за себе си. Да го практикуват в своите домове и среди. Но да не допускаме да го проповядват в клубовете на единните фронтове, които изграждат, за да подриват всеки приличен, човешки обществен ред.

 

 

 

Никой не може да ме нарани без мое разрешение[82]

 

 

 

 

Точно в тези условия навиха пружинката на работещата в Лондон френска комунистка, която не веднъж съм назовавал „милатаНугайред. И тя, като настояща Раймонда Диен, хвърли наедряващото си туловище върху релсите, за да подкрепи стремежа на брюкселските комунисти да възпрепятстват декомунизацията на полската съдебна система. Като, разбира се, не пропусна да осъди и другитекрайно десни“.

 

Левите“? Те са добрички, поради много причини. Най-главната от които е: изтребили са най-много невинни хора. А Братството отдавна е прозряло, че не се нуждае от толкова люде, пречкащи се в краката му по Тяхната земя. Да, Те смятат нашата планета за своя собственост и юридически са близо до абсолютното й материално превземане.

 

Вземете САЩ. Те забързано приближават дълг от 21 трилиона долара. Сума, за която що-годе знаещи икономисти, дръзващи да произнесат истината, са на мнение, че няма как да бъде погасена.

 

Но някои са предоставили тези пари на американското правителство, респективно – народ. Преведено на делничен език това означава, че тези кредитори са истинските собственици на онова, което не малко глупци все още наричат Съединени американски щати. Бъдете спокойни, ще ги разединят… И не са нищо друго, освен съветски, комунистически. Такива са по замисъл и реализацията му. Неосъзнаването на фактите не променя хода на историята.

 

Но кучетата си лаят

 

Вижте какво измайстори „милатаНатали Нугайред:

 

Превземането на Полша от крайно десните, доста изложено на показ тези дни [декември 2017 г.], рисува една нация, която храбро се противопоставя на цивилизационназаплаха спрямо Запада, в която бялата християнска идентичност рискува да бъде наводнена от мюсюлманска имиграция, организирана от Евросъюза. В Унгария министър-председателят Виктор Орбан, самообявил се за борец залиберална демокрация“, обяви, че „нападение срещу Полшаби билоатака над Централна Европа“. Той много иска да се възползва от всичко, което превръща неговите собствени проблеми в Европейския съюз да изглеждат споделени.

 

Има малко или никакво значение, че нищо от тях не съдържа никаква връзка с актуалното решение на Еврокомисията от миналата седмица [18-24 декември 2017 г.]. Стъпката на Евросъюза беше насочена единствено към запазването на независимите съдилища и съдии като решаваща основа за членство в Европейския съюз. То няма нищо общо с мигрантските квоти. Приказките, че срещу Полша е предприета ядрена мярка“, са преувеличени. Вярно е, че Евросъюзът навлезе в неизследвани води. Но правилата на единството навярно ще предпазят Полша от по-нататъшни последици, независимо дало по отношение на правото й за гласуване [в Брюкселския колхоз] или на нейния достъп до европейско финансиране.

 

Френският Национален фронт [с ново име – Национално обединение], чиято лидерка Марин Льо Пен дни по-рано взе участие в събранието на крайно десните европейски лидери в Прага, нахока  катоскандално решението“, което „вече заплашва страните, които се осмеляват да се противопоставят на абсолютизма на Европейския съюз“. „Днес Полша, утре Унгария, а сетне Австрия“, добави тя.

 

Може би не е изненада, че сега полските родилни мъки служат като вик за обединение на сили, които се надяваха, че след Бризход Евросъюзът най-накрая ще се разпадне. Но подобни изказвания не могат да бъдат избутани настрани само, защото произлизат от гадна част на политическия спектър. Нека си го кажем: целта на Евросъюза може да изглежда очевидна на убедените, но със сигурност не е така ясна на всички, включително и на левите. [Вижте илюстрацията.] Спомнете се как подложиха на обстрел Брюксел, задето си затвори очите пред изстъпленията на испанската полиция над каталунските дисиденти през октомври. И пред хвърлянето в затвора на политици, искащи независимост (тема, която едва ли ще отмине…). А какво да кажем за търсещите убежище, държани в зверски условия на гръцките острови?

 

Човек може да изготви дълъг списък на европейски страни, които не спазват стандартите, налагани от клуба.[83] Защо – могат да попитат някои – предприемат стъпки против полското правителство, когато други са оставени да се измъкнат от по-трудни ситуации?

 

Отговорът на това трябва да бъде свързан с начина, по който функционира Европейският съюз. По общи признания, това не е нещо, за което неговите граждани биват осведомявани често. Комисията е стражът на договорите. Това не е структура за надзираване на човешките права. Въпросната специфична задача е поверена на други институции, като например Съвета на Европа. Както изложи нещата пред мен [еврейката] Хедър Грейби от ФондацияОтворено общество“: „Властта на закона е едновременно въпрос на ценности и основа на Европейския съюз. Без нея той просто няма почва, върху която да действа общия пазар.“

 

Комисията не само критикува полското правителство за неговото поведение. Тя се опитва да запази съвкупността от европейски закони, отнасящи се до всички европейски граждани без изключение. Наистина, ако Брюксел не прокара тук линия, може да се сблъскаме със ситуация, при която, да речем, германец или португалец, живеещ или посещаващ Полша, или делова персона, инвестираща там, един ден да се окажат изправени пред съдия, контролиран политически, а не пред честен и независим. Тогава повечето ще започне да се разплита.[84]

 

Въртим се в омагьосан кръг. Каква е целта на законовите реформи в Полша? Най-сетне съдебната система и медиите да бъдат избавени от пристрастните, зли, несправедливи и отмъстителни комунистически кадри. Няма как да правите нов бардак със стари курви, нали? Тъкмо тези сасъдии, контролирани политически“. Автори като въпросната другарка – те съставляват 99 на сто от комунистическата пропагандна машина на Запад, практически всички влиятелни медии – са редови болшевишки марионетки, служещи на господарите си в Лондон, Вашингтон, Париж, Берлин, но също и в Москва, за разтуха или за извършване на мокри поръчки над масовото съзнание.

 

И тук комунистите по света ги стяга чепикът. Понеже всичкина Изток и на Запад – са криминални престъпници, убийци и грабители, или по силата на подкрепата си за тоталитарните идеологии и практика са съучастници в зверствата. И се чувстват заплашени от две неща. На първо място – някой да не посегне на тяхната собственост, натрупана по престъпен начин, или да спре кранчето на техните грабежи. И второ – да не би да им потърси сметка за сторените зверства и злини.

 

Съвсем естествено и разбираемо е да са активни до край срещу всеки опит за декомунизация. Успешното провеждане на справедливо прочистване на държавите от комунистическите кадри – включително с лустрация и конфискация на имуществото на всички социалисти, социалдемократи, фашисти, либерали, нацисти, лъжливи природозащитници, псевдоконсерваторина цялата действаща, измамна политическа върхушка, възприемаща се като класа, „нова“, номенклатурна, би отворило пред народите пътя към истината, справедливостта и щастието.

 

Никой не иска това. Суицидалният комплекс е станал по-силен от инстинкта за самосъхранение и жаждата за живот. Със своите продължаващи социални експерименти сатанистите успяха да постигнат това.

 

За да доочертая бездната между Тяхслугите на истинските властници, управляващи иззад кулисите, и нас, ще ви върна три месеца назад.

 

Снайперисти в зимни камуфлажни униформи по покривите. Полицейски контролно-пропускателни пунктове на които всички автомобили спират за проверка. За разпознаване офицери осветяват с фенерчета всички минувачи. Възбуда изпълва въздуха. Над главите хеликоптер върти перка – чоп-чоп-чоп. Доналд Тръмп е в Давос.

 

Годишната среща на Световния икономически форум, заедно с бизнес лидери и политици от всички краища на земното кълбо не е най-естественото обиталище за президента на САЩ. Чувствата анти-Тръмп са навсякъдеот подигравателните бележки до по-формални представяния на рисковете в неговата политика.

 

За елита на глобализациятаAmerica First[85] звучи като богохулство. „Тръмп разкъса инструкциите за правилата“, рече водещ финансист. „Те са тотално променениглобализацията се отнасяше до равенство. Сега ви казват „довиждане“. Искам своя пай и също ще го изям.[86]

 

Това е встъплението на публикацията в „десниябритански всекидневник “The Daily Telegraph”. Тя е озаглавена „Как Доналд Тръмп и Филип Хамънд се домогваха до давоския елит“. Иначе казано, „лидерът на свободния святи министърът на финансите, който е втората фигура в правителството навеликатаБритания[87] – една от петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, се стараели да се присламчат към някои свръхбогаташи и техните прислужници – ръководители на крупни интернационални корпорации. Така, както навремето Тато се навърташе около Хрушчов и Брежнев, в стремежа си да бъде целунат или дран. Или поне да се отърка о тях, белким го забележат.

 

 

 

Берлускони застана зад мен и започна с педи да ми мери гърба;

разтвори си ръцете и извика на всички в залата:

„Ето това е премиер, не е като вас!“[88]

 

 

 

Днес същото върши добрата ученичка на правешкиямъдрец“, банкянската пожарникар-премиерка Брижит Бардо, съкратено, както е в песента, посветена на оригинала „Бе Бе“, графично: Б.Б. (И двамата – илитерати: безезични, мучащи добичета, клозетници.) Пожарникарката-слънце до такава степен буквално имитира любимия си учител, комуто според собствените й признания „разтривала ушите“, че досущ като него пренебрегва Конституцията и собствените си задължения, произтичащи от основния закон.

 

Агент-провокаторът на комунистическия режим Георги Марков, проводен всвободния свят“, предадебезценнияЖивков опит from the horse mouth – направо от извора. Още при първата си среща с диктатора, на път за поредното ловно поле, стопанисвано от милиционерите от УБО, правешкият каскет се похвалил:

 

Живков и аз вървяхме най-малко половин километър пред другите. Той ме изненада с издръжливостта си. Обясни ми, че обичал да ходи и всеки ден изминавал известно разстояние, а всяка седмица предприемал подобна дълга екскурзия.

 

Ами работата? – попитах. – Кога присъствувате на всички тия заседания, кога се срещате с всички тия хора? Аз мисля, че да си министър-председател и първи секретар на партията означава човек да няма време за нищо?

 

Напротив – засмя се Живков, – колкото си по-нагоре, толкова е по-лесно!

 

Той ме погледна и като видя, че не му повярвах, каза, че пряката работа е предоставил на заместниците си. Например вече рядко ходел на заседание в Министерския съвет.[89]

 

Банкянската мома пък пренебрегва Парламента. Сякаш да докаже, че колкото при Живков народната република е била народна демокрация – тоест – република с върховенство на представителната власт, съсредоточена в Народното събрание, толкова сега, при нея, днешната й разновидност е парламентарна.

 

Като лидерка на БСП, издигнатата от СДС на Иван Костов другарка Корнелия Нинова, забогатяла от приватизацията надесните“, заяви по адрес на Б.Б. и нейните атаки спрямо БКП:

 

Гледам националната среща на ГЕРБ преди да тръгна за тържествения ритуал по встъпването в длъжност на Румен Радев. И какво ми прави впечатление? Бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма. А баш комунистът, когото един колега определи като човекът, който е разтривал ушите на Тодор Живков, води сеанса по психоанализа.[90]

 

Действително Le Pompier Soleil се бе похвалила, как Тодор Живков й позволявал да му разтърква ушите. Георги Марков припомни възхищението на правешкия помияр от кремълския му сайбия. И унизителното отношение на московския владетел към неговия тукашен васал.

 

Живков каза, че за него образецът на истинския партиен ръководител е Хрушчов. Искам да припомня, че само два дни след нашата разходка Хрушчов беше свален, но повече от явно беше, че Живков не знаеше какво ставаше всред съветското ръководство. Убеден съм, че дори при най-малкото съмнение той не би се ангажирал дори пред мен с толкова открито възхищение от Хрушчов.

 

Той изрази възторг от речите на съветския ръководител и по този начин потвърди моето усещане, че в собствените си речи той подражаваше на Хрушчов. От друга страна, той се възхищаваше на замаха му и дори на неговата ексцентричност. Но цялото отношение на Живков към Хрушчов беше това на командир на рота или батальон спрямо главнокомандващия, т.е. отношение на човек, който ясно съзнава своята подчиненост.[91] И това впечатление се потвърди от последвалия разказ на Живков.

 

С явна гордост той каза, че дотогава на два пъти е влизал в сериозни противоречия със съветското ръководство. Единия път по въпроса за последната реорганизация на българското селско стопанство, когато бе отхвърлена съветската схема. И втория път – за подобряването на отношенията с Гърция.

 

И тук помня дословно думите на Живков:

 

Два пъти Хрушчов ЗДРАВАТА МЕ ДРА! – И добави: – Но аз се оказах прав!“

 

Бях поразен именно от използването на тази дума „ДРА“, която се използва в България само от много нисши и младши служители, когато разказват за конското евангелие, прочетено им от висшия началник. Струва ми се, че точно тази думаДРАхарактеризира с невероятна прецизност действителните отношения между съветското ръководство и българското ръководство и хвърля ярка светлина върху пълната зависимост на българските ръководители от съветските. Защото една суверенна и независима страна не може да бъдеДРАНАот никоя друга страна. В българския речник ДЕРЕ началникът, ДЕРЕ господарят, ДЕРЕ чорбаджията, т.е. ДЕРЕ този, който командува и на когото ние сме сляпо подчинени.

 

Живков би могъл да каже, че в случаите Хрушчов се е разсърдил, направил е скандал или се е ядосал, което все пак би запазило равноправието на българския ръководител. Но фактът, че той употреби този много ясен глаголДЕРА“, ми показа колко дълбоко беше сляпото му подчинение пред волята на съветския началник. Сякаш не можеше да има никакво съмнение в правото на Хрушчов да го ДЕРЕ.

 

Картината на сляпата подчиненост на Живков бе допълнена и от несъмнената гордост, която той изпитваше, че е дръзнал да извърши нещо на своя глава. И това нещо в края на краищата се оказало правилното, т.е. Живков се гордееше, че в цялата си кариера на два пъти е успял да се съобрази с българските интереси, които били различни от съветските. Но какво да се мисли за всичко останало?

 

При започването на нашата екскурзия имах намерението да питам Живков за отношенията със СССР и по-специално за изказванията на някои министри, че без непрекъснатата съветска помощ българската икономика щяла да банкрутира много бързо. След неговите думи за това как Хрушчов го ДРАЛ, почувствувах, че въпросът ми е излишен, тъй като, след като не можеше да се говори за каква да е политическа суверенност на България, абсурдно би било да се пита за икономическа суверенност. При това аз не поставих под въпрос дали наистина Живков на своя глава е подобрил отношенията с Гърция и предприел такава важна мярка като реорганизацията на селското стопанство. Компетентни хора, с които по-късно разисквах тези му твърдения, се усъмниха изобщо в способността на българското ръководство да решава само развитието на отношенията си с Гърция. Може би инициативата да е била на Живков, но зад нея сигурно е стояло някакво съветско одобрение. Що се отнася до селското стопанство, там конфликтът му с Хрушчов изглежда по-вероятен, защото българското селско стопанство бе разстроено именно от сляпото подражаване на съветското.

 

Тук справедливостта изисква да кажа, че в същия този разговор на няколко пъти Живков недвусмислено иронизира съветския опит. Така например аз остро нападнах димитровските награди за литература и изкуство, като му приведох примери, че раздаването на тези награди става повод за истинска война между българските писатели, художници, артисти и т.н., че в резултат на тези награди хората се намразват завинаги и цялата културна атмосфера в страната за дълго време бива отравяна от злоба и завист. Същото се отнасяше и за разните звания.

 

– Всичко това е съвсем неприсъщо на нашия национален характер – казах аз. – Ние никога не сме имали пошлата традиция да се кичим с пауновски титли и да си раздаваме пищни награди. За какво тогава съществуват димитровските награди?

 

Живков ме изгледа, засмя се и каза:

 

Ние ги имаме само защото ги има в Съветския съюз!

 

– Може би греша, но в този момент ми се стори, че с моето подозрение към т.нар. съветски опит му станах някак по-симпатичен. Защото след това той заговори, че механичното подражаване на съветския опит в миналото било довело до големи пакости в България.

 

„Ние имаме много ценен наш, собствен опит“ – каза той с повишен тон на истински патриот.

 

Малко по-нататък в разговора той внезапно се оплака от инертността на Политбюро, към което изпитваше несъмнено презрение. Той буквално каза:

 

„Ние имаме членове на Политбюро, които никой не знае за какво са там, никой не знае да са свършили някаква работа. Просто седят си тамчленове на Политбюро!“

 

По-късно някои мои познати ми обясниха, че Политбюро проваляло важни инициативи на Живков и той не можел да търпи онези стари членове, които бе наследил още от времето на Червенков. Но тъкмо тези членове, за които той говореше, бяха старите и изпитани довереници на Съветския съюз. Така че упрекът му косвено бе отправен към съветското ръководство.[92]

 

Вие да видите! „Великият дисидент“ и сценарист на най-мръснишката пропагандна комунистическа творба, сериала На всеки километър“, още малко и е щял да изкара самия Живков антисъветчик. Това, че Тодор Правешки беше агент и на британските шпионски служби, за мен е ясно като утрото в деня на лятното слънцестоене. Под тяхна диктовка е организирал прословутия Априлски пленум на ЦК на БКП през 1956 г.[93] Допускате ли, че Москва не е знаела?

 

Но чак настроен срещу СССР

 

 

 

Тодор Живков беше грозен, тъп и необразован селски циганин,

което не му попречи да ръководи Номенклатурия и да задава правила

като следното, спазвано до ден днешен: „Добър журналист е този,

който пише не това, което се говори, а това, което трябва“[94]

 

 

 

Още няколко факта: дъщерята на Живков специализира в Лондон; внучките правнучки от внучката дъщеря Евгениясъщо. Никой не потърси пари, изнесени от семейството, в Британия, в нейните офшорни зони, в Република Корея, в САЩМерсия Макдермот , в родината й Мърша Макдърмът – кадрова служителка на MI6, вербувала Александър Лилов,[95] беше изключително близка с Людмила ЖивковаЛилов тоже. Десети ноември 1989 година го завари командирован в Лондон.

 

Там се укриха членовете на Политбюро на ЦК на БКП Огнян Дойнов и Стоян Марков. В британската столица намери убежище и шофьорът на „Стенмарк“ – комсомолският активист и служител на Държавна сигурност Спас Русев от Радомирско. Пак от там БКП и ДС докараха сбирщината комунистически отроци, съставили ядрото на кабинета „Сакскобургготски“…

 

А обстановката, описана в увода на кореспонденцията от Давос2018 далеч надхвърля и най-отвратителните спомени от безвремието на комунистическата диктатура у нас. Но какво да очакваме от смазано, разделено и примирено човечество, което допуска пет държави да са привилегировани. Да определят съдбите и въжделенията на останалите в организация, чиято харта е копие на конституцията на Сталиновия СССР? И на какво отгоре?

 

Понеже те притежават силата. Освен че са най-големите производителки и износителки на средства за убиване, тези страни разполагат с ядрени оръжия и огромни конвенционални армии. Ако някой „историк“ има претенции към световния ред отпреди две столетия, да речем, например към Свещения съюз, сключен през 1815 година, да вникне в онова, което последвало. И да прозре кои са силите, предизвикали всички катастрофи, сполетели човешкия род през тези два века и повече. Поне да си направи труда да прочете обемистата книга на американския професор Каръл Куигли, който бил допуснат до архивите на британските тайни общества.

 

Просто доказателство, което – надявам се – и масовият Homo Communisticus, идиотът, продукт на комунизмае в състояние да проумее. Във връзка с военната кампания, предприета през януари того от Турция на територията на уж суверенна Сирия, лондонски коментатор декларира в прав текст:

 

Сега новата бойна линия е не само локален конфликт: тя може да доведе до по-обширно кюрдско въстание, което да преначертае картата. Западът трябва най-сетне да реши какво иска да постигне в Близкия изток или други играчи ще извлекат изгода.[96]

 

Ако това откровение не ви е възмутило или поне впечатлило, значи или сте съвършено покварени и обречени, или примирението и отчаянието ви правят слепи за правдата и чуждите трагедии. Как така някакъв Запад ще решава какво иска да постигне в Близкия изток? Ако съществуваше справедлив световен ред, основан върху равенството пред международното право, съдбата на взривоопасния регион щеше да зависи единствено от народите, които го населяват.

 

Но същият този високомерен Запад се изявява като долнопробен васал на вашингтонския комунистически режим, както навремето Живковна московския. Когато на 8 май 2018 година, в деня, в който нацистка Германия подписала безусловната си капитулация пред комунистическите СъюзнициБритания, САЩ и СССР, днешният наемател на Белия дом обяви, че неговата болшевишка сатрапия се оттегля от споразумението, което преди по-малко от три години сключи с Иран.

 

Да преповторя: Иран е далеч по-демократична държава от комунистическите Съветски американски щати. Тази страна не е водила нападателни войни. Винаги през последните три века е била обект на агресии. През двадесетото столетиеняколко пъти подклаждани от еврейското ръководство на северноамериканската тоталитарна тирания.

 

Какво стана със „свободния“, „независим“ и „демократиченЗапад? Европейските васали на Америка замяукаха пред портата на Белия дом, молейкиВашингтон да ги остави да продължат с иранския договор“.[97]

 

Ето ви я Организацията на обединените нации, под чиято привидно обективна и безпристрастна шапка ръководното интернационално Братство води човешкия род към пропаст и унищожение.

 

Например, не други, а израелски учени предупредиха, че след 50 годиничовешката раса ще бъде неспособна да се възпроизвежда“. Безплодието ще стане масово.[98]

 

Какво ви интересува? И сега доста от младите мъже у нас страдат от безплодие. Нефелни са. Но това няма значение. Всички са устремени към коли, пътешествия, ресторанти и плажовеКой мисли за грядущето? Никога в историята, освен в залеза на Римската империя, егоизмът не е завладявал толкова големи човешки маси, както е днес.

 

Какви конспиративни теории? Така изобразяват истината. Светът е под игото на безнравствена, злобна и безчовечна антисемитска еврейска върхушка, чиято крайна цел е световното господство. Нещо друго ли прокламира „Манифестът на комунистическата партия“?“ А пробутвани ви за „десниантисемити, комунисти, духовни злодеи – засега – непрестанно ви внушават обратното. В началото на април евродепутат от уж напускащата британска фракция, в която нито един представител на компартията не се е отказал от тлъстата си заплата, даже ексцентричният Найджъл Фараж, който поради ролята си на шут понякога изрича истини, заяви:

 

Антисемитизмът на левицата не е нищо ново. Той има дълга и жестока история.[99]

 

Разбира се, роденият в Лима, Перу товарищ, с еврейски баща и многозначителното фамилно име Ханна, е хвърлил обвинение първо към… „бащата на комунистическата идеологияКарл Маркс. Обаче другарят чифут Дениъл ХаннаДаниел също е старозаветно название, но не и име; човешките същества имат имена – някак епропусналда отбележи, че по рождение погрешно смятаният за родоначалник на комунизма се казвал Мозес Мордекай Маркс Халеви. Това било истинското му име.

 

Неговият дядо Майер Халеви Маркс бил равин в Холандия. Чак когато бъдещият Карл Маркс бил на 6 годинки баща му Хершел Леви покръстил себе си и цялото свое семейство. И приел названието Хайнрих Маркс.[100]

 

На всичко отгоре comrade Дениъл Ханна[101] най-вероятно не знае, че лондонският представител на прословутата банкова фамилия РотшилдНейтън Майер Ротшилд (1777–1836) бил родствено свързан сбащата на научния комунизъм“. На 22 октомври 1806 г. той се оженил за наследницата на едно от най-известните еврейски семейства на АлбионаХанна Барент-Коен (1783–1850). Нейните родители Ливай Барент-Коен и Лидия Дайъмантшлайфър[102] били… първи братовчеди. По бащина линия съпругата на Нейтън РотшилдХанна, се явява правнучка на основателя на фамилията Барент-Коен. Един от техните синове – Салъмън Дейвид Барент-Коен се оженил за Сеъръ Брандес. Двамата били прабаба и прадядо на Карл Маркс.[103] На практика Мордехай Леви се оказал трети братовчед на внуците на Нейтън Майер Ротшилд.

 

Съгласно официализираните и масово разпространени митове Маркс бил беден и икономически зависим от своя приятелЕнгелс. Докато истината е, че до голя­ма степен неговият чичо Нейтън Ротшилд го издържал. В тази връзка главатарят на анархокомунистите, рус­кият дворянин Михаил Бакунин иронизирал в своята „Полемика срещу евреите“, че Маркс и Енгелсс единия си крак са в банката, а с другия в социалистическото движение“.[104] Даже съвременни последователи на идеите им като членовете на американската Интернационална социалистическа организация признават, че:

 

Маркс започна да пише за един вестник, който бе финансиран от някои капиталисти с реформистко мислене.[105]

 

Туй то!

 

Има още много. Самият „Комунистически манифестбил поръчан от Ротшилд срещу щедро възнаграждение.

 

Нейтън Ротшилд връчил на [Карл] Маркс два чека за общо няколко хиляди английски лири (днес равняващи се на стотици хиляди или дори на милиони долари), за да финансира каузата на социализма. Чековете бяха изложени в Британския музей, след като лорд Лайънъл Уолтър Ротшилдпопечител на музея – завеща собствената си сбирка и библиотека на British Museum.[106]

 

Ето как се стигнало до приписваното на Енгелс схващане, че:

 

Историята на всяко досегашно общество е история на класови борби.[107]

 

 

 

Omnia in nomine Israelis[108]

 

 

 

 

По същия начин съвременните духовни наследници на древните юдеи и по-точно на фарисеите побързали да стъпчат и унизят православна Русия, да смажат населението й с толкова много жестокост, колкото светът не бил виждал дотогава. Ротшилд и неговите слуги Шифф, Рокфелер, Уорбърг и Варбург (съответно в САЩ и в Германия), Хамър (вижте илюстрацията), Морган, Кан и т.н. не пропуснали и да се дообогатят. Нали това им проповядвали мъдреците:

 

В цяла Европа, а с помощта на нейните отношения и на други континенти, ние трябва да създадем вълнения, раздори и вражда.

 

От това има двойна полза: първо, с това ще държим в респект всички страни, които знаят добре, че ние при желание сме в състояние да създадем безредици или да въдворим ред. Всички тези страни привикнаха да виждат в нас необходимото въздействие; второс интриги ние ще объркаме всички нишки, пус­на­ти от нас във всички държавни кабинети чрез поли­ти­ката, икономическите договори или дълговете. За по­сти­гането на това трябва да се въоръжим с голяма хит­рост и проницателност по време на преговорите и съгла­ше­нията, но в това, което се нарича „официален език“, ще се придържаме към противоположната тактика и ще се представяме за честни и сговорчиви.

 

По този начин народите и правителствата на гоите, които приучихме да гледат само показната страна на това, което им предста­вяме, ще ни приемат още като благодетели и спасители на човешкия родГлавният успех в политиката се със­тои в тайната на нейните предприятия; думите не трябва да се съгласуват с делата на дипломата… С една дума, за да резюмираме нашата система за обуздаване на гойските правителства в Европа, ние ще покажем на едно от тях своята сила чрез покушенията, т.е. – терора, а на всич­ки тях, ако допуснем тяхното въстание срещу нас, ще отговорим с американските или китайските, или японските оръдия.[109]

 

По-късно Германия заплатила прескъпо за доверието си към евреите и за злините, които сторила на Русия. Известно е, че през февруари 1917 г. немският генерал Людендорф организирал превозването на странна пратка от Швейцария до Санкт Петербург. В специално пломбирани вагони били натоварени, според много източници, 48, 62 или 224 имигранти – повечето – социалдемократи.[110] Начело бил, кой мислите? Ленин! По най-нови данни, във влака пътували 177 души, като 152 били евреи. Техният списък вече е налице. По същото време в Европа с всички сили бушувала войната. Как било възможно без сериозната намеса на германците, които заедно със своите съюзници от Централните сили владеели по-голямата част от Стария континент, да бъде осъществено преминаването на странния влак?

 

Явно да се помага на болшевиките било твърде престижно. Няма съмнение, че всичко било извършено по нареждане на интернационалните финансисти и под зоркия поглед на един от тях, хамбургския банкер Макс Варбург, по онова време шеф на германските военни тайни служби. Говори се, че началникът на Генералния щаб на германската армия генерал Ерих Людендорф уредил Лениновата композиция да се придвижи безпрепятствено от Швейцария, през Германия и Швеция, чак до Петроград. Където на Финландската гара било организирано тържествено посрещане, достойно за военачалник, победил поне в една битка или превзел някоя чужда държава. Победата на Илич и болшевиките се оказала още по-значима. Обаче по онова време все още било рано за празнуване на триумфа. Налагало се малко търпение, тъй като господарите в Ню Йорк, Лондон и Берлин смятали, че часът за нейното провъзгласяване не бил настъпил.

 

Има автори, които настояват, че цялата организация на придвижване на Ленин и компания с прословутата композиция била дело на вече познатия ви виден индустриалец, а по-късно и външен министър на Германия, Валтер Ратенау, „еврейския банкер зад кайзера“.[111] Същият, който признал, че:

 

Триста души, всеки от които познава другите, направляват икономическата съдба на европейския континент и избират своите приемници[112] [единствено] от собствената си среда.[113]

 

И който през 1922 г. преговарял със Съветска Русия за сключването на почти непознатия на днешните хора Договор от Рапало.[114] А този пакт отворил вратите на съветските военнотренировъчни полигони пред германския милитаризъм, поставен от Версайския договор под максимални ограничения. До средата на трийсетте години всички основни германски пълководци и важни части във всички родове войски се подготвяли именно на съветска територия. Там били изпробвани и качествата на новата германска военна техника. Договорът от Рапало послужил като пробен камък за следващия пакт Рибентроп-Молотов.

 

Напоследък се появи и версия, според която пряк отговорник за превозването на Улянов-Бланк и неговите революционери през фронтовите линии в Европа била непозната досега фигура.

 

Както е известно, в самото начало на ХХ век В. И. Ленин живеел в Швейцария, в Женева. И там неколкократно се срещнал с основателя на ционизма Теодор Херцел, когато последният пристигнал в Базел за поредния ционистки конгрес. Запознал ги секретарят на социалдемократическата партия на Швейцария Фриц Платтен,[115] който бил убеден ционист. Това е същият Фриц Платтен, който през 1917 г. организирал пристигането на В. И. Ленин в Русия през Германия. А след това на 1 януари 1918 г. го прикрил с тялото си [от куршума], когато срещу него било извършено покушение в Петроград.[116]

 

В качеството си на участник в събитията самият Платтен признава, че определена роля за получаване на разрешението за тази операция от страна на германското правителство изиграл Парвус.[117]

 

Фактически евреинът Платтен поел на плещите си цялата отговорност за пътешествието и лично гарантирал безпрепятственото транспортиране навождаи придружаващите го бандити. На практика той се превърнал в своеобразен командир на операцията. Платтен подписал документ, озаглавен „Условия за преминаването на руските имигранти през Германия“. Той се състоял от следните 9 точки:

 

1. Аз, Фриц Платтен, изцяло на своя отговорност и на свой риск съпровождам вагона с политическите имигранти и бежанци, връщащи се в Русия през Германия.

 

2. Връзките с германските власти и чиновници се водят изключително и само от Платтен. Никой няма право да излиза от вагона без негово разрешение.

 

3. На вагона се признава правото на екстратериториалност.[118] Нито при влизането в Германия, нито при напускането й не бива да се извършва никаква проверка на паспортите на пътниците в него.

 

4. Пътниците ще бъдат приети във вагона независимо от техните възгледи и отношението им към въпроса за войната и мира.

 

5. Платтен лично поема [грижата за] снабдяването на пътниците с железопътни билети по цени на нормалните тарифи.

 

6. По възможност пътуването трябва да бъде извършено без прекъсване. Никой не трябва да напуска вагона нито по собствено желание, нито по заповед. Не бива да има забавяния по пътя без техническа необходимост за това.

 

7. Разрешението за преминаване се дава въз основа на [бъдещата] размяна на германски или австрийски военнопленници или на интернирани в Русия.

 

8. Посредникът и пътниците поемат задължението лично и в отделен порядък да принудят работническата класа да изпълни [изискванията на] точка 7.[119]

 

9. Преходът от швейцарската до шведската граница трябва да се извърши възможно най-бързо, доколкото това е технически изпълнимо.

 

Берн-Цюрих, 4 април (22 март по новия стил) 1917 г.

 

Подписал: Фриц Платтен, Секретар на Швейцарската социалистическа партия.“[120]

 

На практика историята на Ленин и Троцки е повторение на древната, записаната във Вехтия завет, тази за Езра и Неемия.[121] Само дето сега имената били други. И този път в ролята на персийския император Артаксеркс се явявали интернационалните талмудисти начело с Ротшилд.

 

Вместо документ, който да ги упълномощава да изградят в Юдея васална на персите държава, както духовните им предци около 2400 години по-рано, съвременните изпълнители на господарската воля били длъжни да ликвидират законовия ред в Русия и да възстановят средновековната Хазария. Обаче в нея трябвало да има нова господстваща религия, разновидност на стария класически юдаизъмталмудизма. Дали ще я наречете комунизъм или болшевизъм е все едно.

 

Накрая, ако желаете, се замислете над само едно нещо: Колко гламав трябва да е някой, за да финансира без да очаква лихва, десетки милиони долари и златни германски марки (днес десетки милиарди) във фигури, които възнамерявали да ликвидират своите благодетели? Нима Парвус, Ленин, Троцки и компания не тръбели, че са бъдещите гробокопачи на капитализма и капиталистите?

 

Или всичко е било съвсем различно. Болшевикитевитринни комунисти, заканващи се на капиталистите, но… наужким.

 

Не, драги мои, еврейските банкери инвестирали в унищожението и разграбването на най-голямата християнска държава Русия, и в нейното сетнешно разграбване. За да станат многократно по-богати и да завладеят окончателно най-голямата по площ страна, заемаща една пета от сушата на земното кълбо. Това, по дефиниция, било етап от постигането на крайната цел на комунизмасветовно господство.

 

Вярвате ли или не.

 

Световната революция продължава. Явно и сега, и винаги е твърде престижно да се помага на болшевиките.

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

Всеки, който желае, може да закупи новата ми книга

 

 

 

 

1915 – ХОЛОКОСТЪТ: Част І – Юдео-Хазария по пътя към Цион

 

от Издателка къща „Огледалона корична цена, с наложен платеж, като пощенските разноски са за сметка на издателя.

 

За връзка:

 

Пламен Анакиев – собственик и управител:

 

Тел.: 0877-648-838

 

Email: ogledalo.atille@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Виктор Г. Т. от Троян, Алекси С. А от Варна, Симеон Г. М. от Добрич

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

От 26 април до средата на септември адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи ще бъде:

 

3700 Видин, ул. „Княз Александър Батенберг“ № 4, Централна поща,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева, до поискване.

Пощите изискват единен граждански номер и номер на телефон. Моля, да ме извините и оправдаете за безпокойството.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “The whole world is slowing and Europe is just as vulnerable as Britain” by Ambrose Evans-Pritchard”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 27 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/business/2018/04/27/whole-world-slowing-europe-just-vulnerable-britain/

[2] „Евангелие от Матей“, гл. 17, ст. 17-19. Тук и насетне преводът на Евангелските текстове е от английския, направен от д-р Джордж Ламза от оригиналите на арамейски.

[3] „Евангелие от Матей“, гл. 10, ст. 34-36.

[4] „Иво Инджев в сензационна изповед пред „Шоу“: Отидох самв ДС!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 25 октомври 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/4017

[5] Вж. “Bush challenges Clinton over 1969 week in Moscow” by Martin Walker in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 9 October 1992 г., online: https://www.theguardian.com/world/1992/oct/09/usa.martinwalker; вж. също “Clinton’s “Soviet connection: Salon reports that Peter W. Smith, a Chicago investment banker and conservative fund-raiser, discussed financing a probe of President Clinton’s 1969 trip to the former Soviet Union as a college student” by Murray Waas, “Salon”, salon.com, San Francisco, CA, Tuesday, April 7, 1998 г., online: http://www.salon.com/1998/04/07/newsb_5/

[6] У нас „смело“ възприеха английската дума lease в нейната деепричастна форма leasing, и напълно неправилно я употребяват в българо-английския израз „на лизинг“. Като влагат в него смисъла за закупуване „на изплащане“.

[7] “Exclusive: Sanctioned Russian tycoon hands back his private jets” by Rinat Sagdiev, Polina Ivanova, Reuters, reuters.com, London, New York, Thursday, May 10, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-usa-sanctions-russia-rusal-jets-exclu/exclusive-sanctioned-russian-tycoon-hands-back-his-private-jets-idUSKBN1IB2JR

[8] Пак там.

[9] Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россию“, Натаниэль Филип Виктор Джеймс Ротшильд, владелец NR Investment, председатель совета директоров En+, „Ведомости“, 197 (2715), Москва, 19.10.2010 г., online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms Разпечатка на хартия в библиотеката на автора. Сега съвсем същото, но с ново заглавие: „Проблема в том, что у Олега Дерипаски нет футбольного клуба“: Натан Ротшильд считает, что ключевое изменение, которое должно произойти в „Норильском никеле“, – смена генерального директора, о которой мечтает друг Натана Олег Дерипаска“, „Ведомости“, vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., online: https://www.vedomosti.ru/newspaper/articles/2010/10/19/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms

[10] Напомня ми куплет от местна частушка, изпълнена в „разкрепостена“ телевизионна „забавна“ програма през епохата на развития соц и на „зрелия“ Ламбо – тогавашния партиен секретар на Народния театър. Имам предвид тъй уважавания полуграмотен министър на културата, другаря Стефан Данаилов, син на другаря полковник Ламбо… Дуетът му с лековата, но симпатична френска актриса, изпя неизвестно чии стихове, в които се говореше, че той – местен комсомолец, е „от Твърдица“. А тя – чужденката – „от Париж“. И как милото момиче ухае на „Шанел“, а той, тукашен бригадир, смърди на „Ален мак“. Имаше такова пловдивско предприятие в рамките на държавното стопанско обединение „Арома“… Защо ли връзката между Ротшилд и Дерипаска ме наведе на тази асоциация?…

[11] “George Osborne speaks of his delight after discovering he is Jewish” by Robert Mendick, Chief Reporter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 11 May 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/05/11/george-osborne-reveals-delight-discovering-jewish/

[12] Вж. Edwin C. Knuth – “The Empire Of The City: The Jekyll-Hyde Nature Of The British Government (World Superstate)”, Empire Publishing Co., Mequon, WI, 1946 г., 1983 г. Книгата е в архива на автора.

[13] Вж. “Keith Richards: Origin of the Species”, director: Julien Temple, production Companies: Nitrate Film, BBC Music, distributors: British Broadcasting Corporation (BBC), London, 2016 г. Филмът е в архива на автора.

[14] Вж. РУСАЛ сообщает о кадровых и структурных изменениях, Официальный сайт „ОК Русал“, 2018 г., от online: https://rusal.ru/investors/info/

[15] Вж. „Дерипаска, Олег Владимирович“, Ммтериал из Википедии – свободной энциклопедии, Wikipedia, San Francisco, CA, страница последний раз была отредактирована 3 мая 2018 г., online: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0,_%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%B3_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87#cite_note-8

[16] Камерън е вербуван от КГБ на хомосексуална основа.

[17] Вж. “David Cameron’s former energy minister lands top job as chairman of metals firm owned by Russian oligarch: Greg Barker has been hired by the high-profile oligarch Oleg Deripaska” by Rachel Millard For The Daily Mail, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 19 October 2017 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4995104/David-Cameron-s-former-energy-minister-lands-job.html

[18] Вж. “Oleg Deripaska”, “The World’s Billionaires”, “The List: 2018 Ranking”, “Forbes”, orbes.com, New York, NY, 2018 г., online: https://www.forbes.com/billionaires/list/#version:realtime_search:deripas

[19] Вж. “Exclusive: Sanctioned Russian tycoon hands back his private jets” by Rinat Sagdiev, Polina Ivanova, Reuters, вече цит. съч.

[20] “The whole world is slowing and Europe is just as vulnerable as Britain” by Ambrose Evans-Pritchard”, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[21] Доказал съм, че е стажувала в адвокатска кантора на отявлен комунист и на съпругата му – холивудска актриса, преследвана за комунистическа антиамериканска дейност. Близка с Ирина Бокова. Сватята на Хитлери Клинтън, свекървата на дъщеря й Челси, водеше пропагандата в кампанията на наследствената комунистка, завършилата школата на КГБ, наречена МГИМО, заместник-министърка и депутатка от БКП и наследницата й БСП. Излишно е да ровя в публикациите си, за да представям отново източниците. Който не вярва, да го направи. Не и аз.

[22] Комунистическият хамелеон Велизар Енчев, офицер от Държавна сигурност, свикнал да обслужва който му плати повече – от тъмно червено, през синьо, до атакисткия трикольор, също бе застигнат от тежка участ. Синът му стана жертва на тежка карма. Освен по бащина линия, младежът бе обременен от престъпленията на дядо си по майчина. Дядо му Петко Неделчев Петков, баща на Енчевата съпруга Недялка Петкова Неделчева, е бил пръв помощник в престъпленията на Лев Главинчев – един от главните главорези след 9 септември 1944 г. Енчев е потомствен комунист, а неговият тъст-джелатин е бил партиен секретар в Строителни войски и на първична партийна организация в столичния район „Красно село“. Хамелеонщината на офицера Енчев, както го наричаше неговият партиен ръководител и вестникарски началник Петьо Блъсков, е прословута. Той е положил клетва за вярност на БКП и КПСС. Заради добро заплащане служеше предано на комунистическата номенклатура, към която се стремеше всячески – най-вече чрез отдаване на задните си части на изполица на големци и чрез доноси, включително срещу свои състуденти и собствената си съпруга. (Вж. напр. Христо Христов – „Досието на Велизар Енчев: От донесения за състуденти до безпределно предан на дружбата с великия Съветски съюз“, Държавна сигурност.com, desebg.com, София, петък, 24 април 2015, online: http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2261; „Велизар Енчев донасял на ДС разговорите на съпругата си, шпионирал състуденти“, източник: desebg.com, „Флагман“, flagman.bg, Бургас, неделя, 26 април 2015 г., online: https://www.flagman.bg/article/79200) След промените стана водещ в телевизия „Седем дни“, зачислена на Георги Агафонов – телохранител на Андрей Луканов. Издигна се до неин директор. Веднъж го бях наругал от екрана на СКАТ. Ден два по-късно на улицата ме спря Николай Конакчиев – ярка „звезда“ на Иван-Славковата телевизия. Не се познавахме, но той, също водещ в „Седем дни“, ме поздрави заради словесния шамар, който бях зашлевил връз Енчевата морда. Рече ми – имам свидетели – че другарят Велизар, по-известен като офицерът Енчев, все така пишел доноси. По навик. Този път – срещу колегите си в медийката, сред които композиторът Найден Андреев и самият Конакчиев. Последният е женен за внучката на генерал Владимир Заимов – предлагал се на нацистите, но завършил като съветски шпионин и герой на СССР. Та преди това офицерът Енчев беше началник в т. нар. Българска национална телевизия. Лустросваше БСП и беше непримирим критик на СДС. Заради тези му „заслуги“ Надежда Михайлова го назначи за посланик в Хърватия. Там се замеси в скандал с едно фалшиво интервю с тогавашния тамошен президент Франьо Туджман. След което от екрана на ярко червената телевизия „Седем дни“ на агента на ДС и кредитен милионер Георги Агафонов клеймеше всичко що бе извън червения политически спектър. Както навремето в „Отечествен фронт“, където работеше като ченге под прикритие. Едновременно с това водеше рубрика в „Земя“, бившия всекидневник „Кооперативно село“, помещаващ се в нереституираните сгради на нявгашния Данаил-Крапчев вестник „Зора“. БКП и ДС бяха зачислили изданието на Димитър „Гестапото“ Иванов, последния шеф на Шести отдел на Шесто управление на ДС, когото наричам „Кагебето“. После другарят Енчев беше във в. „Атака“, сетне в… „Десант“. Бълваше змии и гущери срещу „сините“. Валерката Симеонов Балевски го взе под крилцето си в СКАТ и го направи депутат. „Патриотичен“ при това. Изменчивата Велизар-Енчева природа на болшевик по ген го извади от парламента. Сега, по заповед на командирите си от неразпуснатата Държавна сигурност, се мъчи да формира партия на пенсионерите. Както Славчо Трифонов – на чалгарите в по-крехка и средна възраст…

[23] Вж. “First reading on first-quarter GDP up 2.3%, vs 2.0% growth expected” by Reuters, CNBC, cnbc.com, Englewood Cliffs, NJ, Friday, April 27, 2018 г., online: https://www.cnbc.com/2018/04/27/first-reading-on-q1-2018-gdp.html

[24] U.S. economy slows in first quarter, but wage growth accelerates” by Lucia Mutikani, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, April 27, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-usa-economy/us-economy-slows-in-first-quarter-but-wage-growth-accelerates-idUSKBN1HY1PT

[25] “Trump Is A Disaster” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Friday, May 11, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/05/11/trump-is-a-disaster/

[26]  “Where Is The Shame?” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, April 24, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/24/where-is-the-shame/

[27] Победителят взима всичко; а победителят е… Израел; винаги и във всичко, англ.

[28] Вж. „Руководство по психиатрии“, в двух томах, Том 1, под редакции академика АМН СССР проф. А. В. Снежневского, Издательство „Медицина“, Москва, 1983 г., стр. 376. Книгата е в архива на автора.

[29] Според едни източници истинското малко име на Херцел било Тивадар. Други твърдят, че всъщност се казвал Бенямин Зе’ев.

[30] Theodor Herzl – “A Jewish State: An Attempt at a Modern Solution of the Jewish Question”, Maccabaean Publishing Co., New York, NY, 1904 г., стр. 7.

[31] Вж.подробности в: Георги Ифандиев – „Светът вече пълзи по ръба на пропастта към комунизма“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 октомври 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0; Георги Ифандиев – „Камък върху камък няма да остане на земята в задаващата се борба за мир и прогрес – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 февруари 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC#_ednref206 и др.

[32] Edwin C. Knuth – “The Empire Of “The City (World Superstate): The 130 Years of Power Politics of the Modern Era”, Published by E.C. Knuth, Milwaukee, WI, 1944 г., стр. 88.

[33] Фучаща самоходна метла, англ.

[34] Искаш ли да спиш с мен довечера, фр.

[35] Израел е над всичко, над всичко на този свят, нем.

[36] Вж. Louis Marschalko – “The World Conquerors: The Real War Criminals”, Joseph Sueli Publications, London, 1958 г., стр. 228-229, в: Георги Ифандиев – „Нека ви разкажа за комунизма – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 21 октомври 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3-2#_edn185

[37]  ‘Jews Everywhere Must Feel That the United Nations Is Their Home, Too,’ Secretary-General Tells Seminar on Anti-Semitism”, Daylong Programme Is First in Series on ‘Unlearning Intolerance’, UN, un.org, New York, NY, 21 June 2004 г., online: https://www.un.org/press/en/2004/hr4773.doc.htm

[38] Вж. “The Wallenberg group: A Nordic pyramid – The lessons from 100 years of a family’s industrial empire”, “The Economist”, economist.com, London,  March 10, 2016 г., online: https://www.economist.com/news/business/21694555-lessons-100-years-familys-industrial-empire-nordic-pyramid

[39] Пак там.

[40] За принадлежността на Раул Валенберг на американското разузнаване вж. напр. “The Angel Was a Spy: New evidence: Sweden’s Raoul Wallenberg was a U.S. espionage asset” by Charles Fenyvesi and Victoria Pope, “U.S. News & World Report”, New York City, NY, May 5, 1996 г., online: https://web.archive.org/web/20130820011710/http://www.usnews.com/usnews/culture/articles/960513/archive_009540.htm

[41] Аврам Ноам Чомски – евреин, американски лингвист, философ, историк, изследовател на идеологиите и обществените отношения, университетски преподавател и политически деец с левичарски социаллиберални възгледи. (“US Veto: Palestine Torn Between Trump’s Arrogance & Arab Indifference” by Mohamed Harees, “Colombo Telegraph”, colombotelegraph.com, Colombo, Sri Lanka, December 21, 2017 г., online: https://www.colombotelegraph.com/index.php/us-veto-palestine-torn-between-trumps-arrogance-arab-indifference/)

[42] “You Build A House. Israel Destroys It. You Raise A Child. Israel Kills Him.” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Monday, May 14, 2018 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/05/14/build-house-israel-destroys-raise-child-israel-kills/

[43] Вж. напр. “Toll for Gaza protests rises to 59 as baby dies from tear gas, with more protests expected” by Loveday Morris, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, Tuesday, May 15, 2018 г., online: https://www.washingtonpost.com/world/toll-for-gaza-protests-rises-to-59-as-baby-dies-from-tear-gas-with-more-protests-expected/2018/05/15/ee4156f8-57c6-11e8-9889-07bcc1327f4b_story.html?noredirect=on&utm_term=.264841b485ce

[44] “Romanian PM rejects president’s call to resign over Israel embassy spat” by AFP and Raphael Ahren, “Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, Saturday, April 28, 2018 г., online: https://www.timesofisrael.com/romanian-pm-rejects-presidents-call-to-resign-over-israel-embassy-spat/

[45] “The Warmakers” by The Saker, The Unz Review: An Alternative Media Selection, unz.com, Palo Alto, CA, Saturday, May 5, 2018 г., online: http://www.unz.com/tsaker/the-warmakers/

[46] Golden Gate – название на голям мост в залива на Сан Франциско, прочут със самоубийствата, извършвани чрез скачане от него.

[47] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[48] Вж. “Israel’s Netta Wins 2018 Eurovision Song Contest With ‘Toy’: After lagging in the jury votes, Netta Barzilai comes back to overtake main rival Cyprus by winning the popular vote ■ Netanyahu calls Barzilai ‘Israel’s greatest ambassador’” by Itay Stern, Nati Tucker and Davide Lerner, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, Sunday, May 13, 2018 г., online: https://www.haaretz.com/israel-news/netanyahu-congratulates-eurovision-winner-then-auto-translate-kicked-1.6077485

[49] Накъде вървиш, Европа, лат.

[50] Първото изречение в „Манифест на комунистическата партия“, публикуван за първи път през 1848 година в Лондон на немски език и без посочени автори. (Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 23. Книгата е в библиотеката на автора.)

[51] Вж. напр. “Poland risks losing EU voting rights in dispute over reforms to judiciary: Row over government’s decision to approve legislation giving executive greater control of supreme court and appointing of judges” by Daniel Boffey in Brussels, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 19 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/dec/19/poland-risks-losing-eu-voting-rights-dispute-reforms-judiciary

[52] Белгия и Гърция.

[53] Вж. 0010 – Video – ‘Kristalina’ Is a Pseudonim of the Bulgarian Popped Communist Stalinka Georgieva – World Bank’s Vice-President, в: Георги Ифандиев – „(НЕ)пролетно (не)равноденствие“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 30 март 2018 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%b5%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d0%b5 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=3qBYMicMyJg

[54] Вж. Безкомпромисно с Георги Жеков – Май 2017, Georgi Jekov, YouTube, September 28, 2017 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=TwYr5Hx9jQk&t=10099s

[55] “Communists and Catholics in the EU Commission” by  Srdjan Cvijic, The TransAtlantic Assembly, transatlanticassembly.blogspot.bg, местоположение не е указано, Tuesday, January 18, 2005 г., online: http://transatlanticassembly.blogspot.bg/2005/01/communists-and-catholics-in-eu.html

[56] Това е официално възприетото название на български. По-точният превод е Единен европейски договор. Крият го, защото той издава, че който се включи, губи своята независимост. Подчинява се на това единно европейско законодателство, на правилата на новата съветска система.

[57] Последвалите договори, които определят същността и формата на Европейския съюз като обединение на болшевики – комуняги, социалисти, социалдемократи, природозащитници, либерали и псевдоконсерватори, чиято цел е единната комунистическа държава в Европа. Следващата стъпка – в света. Което би означавало окончателен триумф на световната комунистическа революция под знамето на Ротшилдови и под ръководството на Тяхното интернационално илюминатско Братство.

[58] “The EU is a political project founded by a former communist, Iain Duncan Smith says” by Jon Stone, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 28 February 2016, online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/iain-duncan-smith-eu-communist-a6901211.html

[59] Вж. Perry Anderson – “The New Old World”, Verso Books, London and New York City, 2009 г., стр. xv, 77, 284 и сл.

[60] На названието на острова, където били заключени.

[61] Вж. Геарги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 7“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, 25 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-7

[62] Лени Бренър – евреин, американски троцкист, борец за граждански права и известен противник на Войната във Виетнам. Антиционист с огромни заслуги в разкриването на тясната връзка между нацисти и ционисти в Германия и Палестина. Неговите документални изследвания не са допускани от никое издателство и затова от поне две десетилетия той сам обнародва трудовете си. (Lenni Brenner – “Zionism in the Age of the Dictators: A Reappraisal”, Croom Helm Ltd, London and Canberra, Lawrence Hill, Westport, CN, 1983 г., Chapter 14. The World Zionist Organisation and Italian Fascism, 1933-1937, стр. 140. Книгата е в архива на автора.)

[63] Вж. напр. Stanley G. Payne – “A History of Spain and Portugal”, Vol. 2, University of Wisconsin Press, Madison, Wisconsin, 1973 г., Chapter 26: The Spanish Civil War of 1936-1939, online: http://libro.uca.edu/payne2/payne26.htm; Michael Richards – “A Time of Silence: Civil War and the Culture of Repression in Franco’s Spain”, Cambridge University Press, , 1998 г., стр. 77; Gabriel Jackson – “The Spanish Republic and the Civil War, 1931-1939”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 1967 г., стp. 539.

[64] Mahatma K. Gandhi – “Non-Volence in Peace and War”, Vol. І, Navajivan PublisPng House, Ahmendabad, India, 1942 г., стр. 357.

[65] “Christmas Column, 2017” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Friday, December 21, 2017 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2017/12/21/christmas-column-2017/

[66] Давид Бен-Гурион David (1886–1973) – хазаро-еврейски комунист и терорист, роден в Плонск, тогава в Руската империя, сега в Полша. Масон, един от най-известните ционисти и човекомразци в историята. Отлично знаел, че т. нар. еврейски народ никога не е съществувал. Обаче действал активно за прогонването на палестинците, единствените потомци на юдеите от античността, наричани „араби“, от родните им земи. Пръв министър-председател на расистката марксистка държава Израел. Цитираните думи са били изречени през 1939 година, доста преди началото на Втората световна война. (“Israel was everything” by Martin Gilbert, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, June 21, 1987 г., online: https://www.nytimes.com/1987/06/21/books/israel-was-everthing.html?pagewanted=2)

[67] Антично българско название на онова, което е известно като Вавилон – месопотамска цивилизация, наследила Сумер – Шумер.

[68] Действително съществувал юдейски род, който води началото си от Юда Макавей, живял около 150 години след смъртта на нашия древен император Александър Велики Македон, който завладял земите на тези племена. Той бил основател на Хасмонидската юдейска династия, извювала освобождението на народа му от нашите предци и техните царе Птоломеите. Братоубийствените граждански войни между различните колена на Макавеите довела до там, че в средата на І век пр. Р.Хр. те повикали намиращите се наблизо римляни, за да ги разтърват и да станат арбитри в подялбата на Юдея. Обаче император Гней Помпей харесал Йерусалим и през 63 г. пр. Р.Хр. покорил юдеите. (Вж. напр. Стивън М. Уайлен – „Евреите по времето на Исус“, ИК „Витлеем”, София, 2007 г., стр. 113. Книгата е в библиотеката на автора.)

[69] Йом Кипур – десетият ден от т. нар. празник на покаянието. На този ден евреите изобщо не бива да ядат и пият.

[70] Louis Finkelstein – “The Pharisees: The Sociological Background of Their Faith”, Volume I, The Jewish Publication Society of America, Piladelphia, PA, 1938 г., стр. хxi.

[71] Вж. Slomo Sand – “The Invention of the Land of Israel: From Holy Land To Homeland”, Verso, London 2012 г.; Slomo Sand – “How I Stopped being a Jew”, Verso, London 2014 г.; Slomo Sand – “Twilight of History”, Verso, London 2017 г.; Slomo Sand – “La Fin de l’intellectuel français?”, La Découverte, Paris, 2016 г.

[72] “The US Is Not a Democracy” by Walter E. Williams, CNSNews.com, Reston, Virginia, January 16, 2018 г., online: https://www.cnsnews.com/commentary/walter-e-williams/us-not-democracy

[73] Владимир Буковски в Брюксел през 2006 г. (  “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”, brusselsjournal.com,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865)

[74] Пак там.

[75] За размера на краставиците, за тяхната форма или за това колко кръгли трябва да бъдат доматите… Също – дали кравите да не бъдат хранени с чесън и колко големи трябва да са бананите, внасяни в Евросъюза. Все „изклучително важни“ проблеми.

[76] Съкращение от Государственный плановый комитет СССР – Държавен планов комитет на СССР.

[77] Пак там.

[78] Trilateral Commission – едно от министерствата на тайното световно правителство, създадено от Дейвид Рокфелер. Понастоящем Петър Стоянов е член на нейния Управителен съвет.

[79]  Още през 1945 г. вербуван от НКВД като войник в Полша с агентурен псевдоним „Бор“. (Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Името на звяра: Продължение на „Чудовището“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 191-196.)

[80] Общото споразумение за митата и търговията.

[81] “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, вече цит. съч.

[82] Махатма Ганди, лидер на мирната революция на индийците срещу британския колониализъм, убит от Интеранционала. (“MEANWHILE: Gandhi, for one, would have found it funny” by Salil Tripathi and International Herald Tribune, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, January 21, 2004 г., online: http://www.nytimes.com/2004/01/21/opinion/meanwhile-gandhi-for-one-would-have-found-it-funny.html)

[83] Поради вродената глупаст на авторката, тя издава четата. Признавайки, че Европейският съюзе е предназначен само за избрани представители на отделните държави, както става при приема в различни клубове. Клубовете са за елитите, не за масите.

[84] “The EU isn’t punishing Poland. It’s protecting its integrity as a bloc” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 26 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/26/brexiters-eu-poland-brussels-warsaw-trade-deals

[85] „Първо Америка“ или „Америка първа“, англ. Девиз от предизборна кампания на комунистическия агент Роналд Рейгън, плагиатски използван от Доналд Тръмп.

[86] “How Donald Trump – and Philip Hammond – wooed the Davos elite” by Tim Wallace  and Ben Marlow, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, , online: http://www.telegraph.co.uk/business/2018/01/27/trump-thrills-davos-may-fails-inspire-economic-summit/

[87] В края на януари популярен коментатор от „консервативния“ лондонски всекидневник “The Daily Telegraph” „Филип Хамънд е съвършено непригоден за своята длъжност“. (Вж. “I regret being so polite about Philip Hammond. He is utterly unsuited to his job” by Charles Moore, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 27 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/politics/2018/01/27/regret-polite-philip-hammond-utterly-unsuited-job/)

[88] Брижит Бардо или Б.Б. от село Банкя, малко чудо на природата с голяма чутура и по женски широк ханш, ходещо с разтворени крака като балерина, което издава грешка в пола при зачатието. За трети път министър-председателка на чалгарска Номенклатурия. Преди това – кметица и главна секретарка на МВР, както се полага на потомствена комунистка и офицерка от Държавна сигурност. (Цитат № 13, “Congratulations: 55 мисли на 55-годишния Бойко Борисов“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 13 юни 2014 г., online: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/13/2321485_congratulations_55_misli_na_55-godishniia_boiko_borisov/)

[89] Георги Марков – „Задочни репортажи за България“, 1977-1978 г., Фонд „Георги Марков“, Цюрих, 1980 г., Издателство „Профиздат“, София, 1990 г., Срещи с Тодор Живков.

[90] „Нинова отговори на Борисов: Бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма“, „Епицентър“, epicenter.bg, София, 22 януари 2017 г., online: http://epicenter.bg/article/Ninova-za-Natsionalnata-sreshta-na-GERB–Bivshi-chlenove-na-BKP-i-partiyni-sekretari-plyuyat-komunizma/118787/2/48

[91] Спомнете си дефиницията на комунизма на Александър Зиновиев – че е „тип „обществена формация“ със закони, обусловени от „живота в комуна“, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф“ и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане“.

[92] Георги Марков – „Задочни репортажи за България“, 1977-1978 г., Фонд „Георги Марков“, Цюрих, 1980 г., Издателство „Профиздат“, вече цит. съч., „Срещи с Тодор Живков.“

[93] Вж. подробности напр. в: Георги Ифандиев – „2 юни или 2 юни – изберете сами. Нали е демокрация, и либерална при това?…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 14 юни 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/2-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-2-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BC; „Скандални разкрития за Тодор Живков и британските служби. Тодор Живков е провел пленума на ЦК на БКП под диктовката на британските тайни служби“, телевизия „Евроком“, eurocom.bg, София, 9 април 2015 г., online: http://eurocom.bg/news/article/skandalni-razkritiia-za-todor-jivkov-i-britanskite-slujbi

[94] „10 реплики, с които винаги ще помним Тодор Живков“, Vesti.bg, София, 10 ноември 2016 г., online: https://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/10-repliki-s-koito-vinagi-shte-pomnim-todor-zhivkov-6061288

[95] Вж. “The Burden of the Past” (supercedes previous three versions) by Gordon Logan, “Shaylergate”, Web site of former MI5 officer David Shayler, 3 November 1999 г., posted in cryptome.org/markov, 9 December 2000 г., online: https://cryptome.org/markov-file2.htm

[96] “Turkey’s attack on Syrian Kurds could overturn the entire region” by Gareth Stansfield, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, Sunday, 28 January 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jan/28/turkey-attack-on-syrian-kurds-could-overturn-entire-region

[97] Вж. “European leaders call on Washington to let them carry on with Iran pact” by Reuters Staff, Reuters, reuters.com, London, New York, Tuesday, 8 May 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-reaction/european-leaders-call-on-washington-to-let-them-carry-on-with-iran-pact-idUSKBN1I92TT

[98] Вж. “Spermageddon: Why the human race could be infertile in 50 years” by India Sturgis, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 27 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/health-fitness/body/spermageddon-human-race-could-infertile-50-years/ Само погледнете малкото име на авторката… У нас се срещат Македонки. В Югославия беше популярно името Сърбиянка.

[99] “Anti-Semitism on the Left is nothing new. It has a long and cruel history” by Daniel Hannan, “The Daily Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 8 April 2018 г., online: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/04/08/anti-semitism-left-nothing-new-has-long-cruel-history/

[100] Вж. Boris Nicolaievsky, Otto Maenchen-Helfen – “Karl Marx: Man and Fighter”, translated by Gwenda David and Eric Mosbacher, Pelican, Harmondsworth and New York, 1976 г., стp. 4–6; David McLellan – “Karl Marx: A Biography”, Fourth edition, Palgrave MacMillan, Hampshire, 2006 г., стp. 2–4.

[101] Видите ли сдвоени букви, бъдете уверени, че почти винаги имате работа с евреи. Така се отличават. В тяхната „Книга“ обявили Аврамчо, който даже в нея не е евреин по произход, за „патриарх“ и чифутски родоначалник. И твърдят, че техният „бог“, което ще рече сатаната – криещият се от светлината – го обозначил като… Авраам. А жена му, неговата първа братовчедка Сара, която сам пласирал като проститутка на фараона, за да се обогати, станала… Саара. По същия начин, когато забележите на латински по средата на нечие име буквата “h”, смятайте, че почти сигурно срещате название на чифут. Например Beckham, което ще рече „син на бека“ – министър-председателя на средновековна Хазария, в която официалната религия била талмудския юдаизъм, осъден от Исус Христос.

[102] Diamantschleifer – Диамантшлайфер – произлиза от занаята, те били ювелири, шлифовали диаманти, нем.

[103] Името било изписвано Marks, а не Marx. (Вж. “Levi Barent Cohen and some of his descendants” by  The Right Hon. Lord Justice Cohen, “Transactions”, Vol. 16, Jewish Historical Society of England, Blackborough End, Kings Lynn, 1945 г., стp. 11; Barent Cohen, c. 1710, Marriages: N, Children: Levi Barent Cohen * 1747 to Lydia Diamantschleifer, Salomon David Barent Cohen to Sara Brandes, GeneAll.net – Barent Cohen, достъпно от online: https://geneall.net/en/name/318477/barent-cohen/)

[104] Вж. Mikhail Bakounin – “Polemique contre les Juifs” в: М.А. Бакунин – „Интернационал, Маркс и евреи“, Пер. с французского, Издательство „Вече“, Москва, 2008 г.

[105] “Marx becomes a Marxist” by Brian Jones, SocialistWorker.org, The International Socialist Organization, Chicago, IL, Issue 691, February 25, 2009 г., online: http://socialistworker.org/2009/02/25/marx-becomes-a-marxist

[106] David Allen Rivera – “Final Warning: A History of the New World Order”, InteliBooks Publishers, Oakland, CA, 2004 г., стр. 184. Книгата е в архива на автора.

[107] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 25. Книгата е в библиотеката на автора.

[108] Всичко в името на Израел, лат.

[109] Протокол № 7.

[110] Вж. напр. „Красный террор против казачества“, интернет-портал „Русская Цивилизация“, Фонд „Русская Цивилизация“, Москва, 9.2.2006 г., online: http://www.rustrana.ru/article.php?nid=18479

[111] Вж. Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Edited and Revised by The Rev. Denis Fahey, C.S.S.P., B.A., D.Ph., D.D. (Professor of Philosophy and Church History), 7th Edition, Flanders Hall Publishing Company, New Orleans, LA, 1988 г., стp. 108. Книгата е в архива на автора.

[112] Наследници също е възможен превод. Както личи от илюстрацията, текстът в оригинала е: “Dreihundert Männer, von denen jeder jeden kennt, leiten die wirtschaftliche Geschicke des Kontinents und suchen sich Nachfolger aus ihrer Umgebung.”

[113] Walther Rathenau – “Zur Kritik der Zeit”, S. Fischer Verlag, Berlin, 1922 г., стp. 207. Книгата е в архива на автора. Същото е цитирано в: Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Flanders Hall Publishing Company, вече цит. съч., стp. 108.

[114] Малък крайбрежен италиански град.

[115] Фридрих (Фриц) Платтен (1883-1942) – евреин, още от 1906 г. се замесва в социалдемократическото движение в Русия и Латвия, като и на двете места пребивава нелегално. Един от основателите на Швейцарската комунистическа партия (1921) и неин секретар, който от 1923 г. имигрира в Съветска Русия.

[116] „Где захоронить В. И. Ленина“, „Столичные новости“, Москва, 27.01.2005 г., online: http://www.inaru.co.il/win_d/nov_d/nov_lenin.html

[117] Вж. Ф. Платтен – „Ленин. Из эмиграции в Россию“, Издательство „Московский рабочий“, Москва, 1991 г., стр. 77.

[118] Отделен юридически принцип, възприет в международното право и дипломатическите отношения, който дава на притежателя му статут на независимост и неприкосновеност; превръща го в държава в държавата. Така например територията на едно дипломатическо представителство (посолство) в дадена страна се ползва с принципа на екстратериториалността. С други думи тази територия е част от държавата, чието е представителството. Например периметърът, ограничен от оградата на българското посолство във Вашингтон, представлява неотменима част от България.

[119] Което ясно издава увереността в бъдещия триумф на тази „работническа класа“.

[120] Егор Иванов (Игорь Елисеевич Синицын) – Трилогия „Вместе с Россией“, Книга 3: „Честь и долг“, Издательство „Молодая гвардия“, Москва, 1987 г., 63. Цюрих – Засниц, март – апрель 1917 года online: http://www.lib.ru/HIST/IWANOW_E/withrus3.txt; същото в: Наталья Морозова – „Верность Ленину: И полетел пломбированный вагон…“, Коммунистическая партия Российской Федерации, Информационный центр, PR вместо политики. Статьи о выборах и судьбе российской демократии, Москва, 17.09.2006 г., online: http://www.cprf.ru/news/articles/politics/44391.html

[121] Вж. подробно обяснение на историческата истина около персийската мисия на библейските герои Ездра (другаде Езра) и Неемия в: Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част V, том 1, Издателство „Юнион-21“, София, 2006 г., стр. 204 и сл.