Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

КОГАТО ПРЕДМЕТИ РЪКОВОДЯТ ХОРАТА… ИЛИ ЗА ПСИХОЛОГИЯТА НА КОМУНИЗМА КАТО ФОРМА НА ЛИЧНА И ОБЩЕСТВЕНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до “The Times”, списанията “Time” и “Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

Призрак броди из Британия: призракът на сталинизма.[1]

 

Не е евтин опит за оригиналничене с плоски шеги в стил късния Георги Марковуж убитото ченге с паметника. Имам предвид автора на най-мръснишката и смръдлива комунистическа пропагандна кинотворба, отровила съзнанието на поколения скудоумни нашенци. Любимецът на безмозъчния, бъзлив и безмилостен диктатор Замфиркьов Живков, настанен от БКП в разкошна ведомствена къща в Драгалевци, пришпорващ поредното си BMW.

 

Докато „средниятнашенец правеше безлихвена вноска и чакаше 10 години заМосквич“ и “Trabant”, 15заWartburg” и “Škoda”, а „Волга“-та беше блян, постижим единствено за номенклатурата. На старо – за джебчиите, контролирани от Държавна сигурност: крупиета, бармани, сервитьори, управители на хотели и ресторанти, на големи бакалници… Изобщо не предлагаха на физически лица полскатаWarszawa”, бившата съветскаПобеда“…

 

 

 

Едно от най-отблъскващите неща на социализма

беше неговата досадна, отегчителна, изнурителна скучност

 

 

 

По онова време – преди Джери Марковда избягасъс задграничен паспорт, уреден лично от Тодор Правешки и първия шеф на Шесто, приятеля му и съавтор Костадин Кюлюмов – още нямашеЖигули“ и „Лада“, нито “Polski Fiat”. Пробиваше си път производството на три моделаБулгаррено“ и два наПирин-Фиат“. След две-три години го приключиха, навярно по настояване на съветската страна. Зер – упадъчно западно влияние. Да не лъсне гигантското изоставане на широка странаи на нейната безчовечна система, която тогава внедрявашеFIAT 124” – малка, семейна кола, както я рекламираха на Запад. Произвеждана в Италия от 1966 до 1973 година. А като ВАЗ 2101 и разновидностите му – в „свръхразвитияСССР до2016 година! Впрочем двигателят наМосквич“-ите беше откраднат от военновременно BMW

 

Комунизъм.

 

Уводното изречение за „призрака на сталинизма, бродещ из Британияне е и моя измишльотина. Цитирал съм началото на коментар във водещ британски всекидневник, който предстои – рано или късно – за пореден път да стане официоз. (Вижте илюстрацията.) Но кое е толкова впечатляващото?

 

За мен, който неизменно, почти без да пропусна ден, от десетилетия следя живота на планетата, нищо. Това ме прави макар и в малка степен циник. Освен това е досадно, но го разбирам.

 

За олевяващите западни младежи, конкретно – британски, комунизмът е повече екзотика, отколкото устрем към избавление от загнилия капитализъм. Те нямат ни най-малка представа, че сталинизмът беше разновидност на държавния капитализъм тоталитарен социализъм с еднопартийно, казармено управление. Нито могат да допуснат за отговарящо на истината съвсем реалното съществуване на ужасите, на които бяха подложени от сталинистите народите на СССР. А след Втората световна война – и на държавите от Източна и Централна Европа, без Гърция и Австрия (тя беше окупирана и от Съветите чак до 1956 година).

 

По-зареждащ с песимизъм и отчаяние е фактът, как масата от нашенци на по 40 и повече години не вярват, че стрижеха нас, момчетата, по улиците. Още по-малко – как преследваха момичетата за къси поли и панталони клош и/или на райета. Унизяваха ги, удряйки печати върху бедрата им и като режеха новите им тъй жадувани облекла.

 

За тях концлагерна България е съществувала само в приказките на зложелатели с проядено от антикомунизъм съзнание. Не е имало убийства, жертви, милиционерско насилие. Всичко това са „приказки“, като тези на Шехеразада. Заветните ОФ-бележки, непостижима мечта на стотици хиляди девойки и младежи, обявени за „деца на врагове на народа“, също предизвикват бая широки иронични усмивки. Е, не са ви показвали рок-енд-рол по телевизията, но все пак сте ходели да гледате любимите си изпълнители зад граница, казват със снизходителна ирония такива…

 

И изповядват конформизмаподлизурството и нагаждачеството – като метод за растеж, за изграждане на кариера. Така са ги (не)възпитали.

 

За тях национализацията и преследването на всеки опит за частна инициатива са нещо незначително. Такива са били времената. Доносничеството, Държавна сигурност? И сега има тайни служби. Американците и западноевропейците също са използвали ченгета. Много бивши тукашни, всъщност съветски, сега са преминали на щат или в западните шпионски централи или действат под тяхно ръководството

 

Това са научили в семействата си. Няма измъкване от тресавището на измамата. Затова:

 

Призрак броди из Британия: призракът на сталинизма. Не знам дали скоро сте разговаряли с някой млад човек – нито аз – но ако посърфирате из една или две социални медии, ще изплува една ясна мисловна картина. Представям си искрените и убедени спорове в студентския съюз за това, дали Лаврентий Берия е бил по-ефективен от Феликс Дзержински. Групировки, вилнеещи из пресичащи се платформи[2] колективно обсъждат петгодишните планове. Сърцераздирателни сцени при прожектирането на [филма]Смъртта на Сталин[3] в мултиплексите[4]. За вас и мен това е политическа сатира. За хилядниците[5]трагедия!

 

Да сме наясно, понеже в момента границата между сатирата и откровеността е малко замъглена, нищо от това не се случва в действителност. Най-малкото – не и по някакъв смислен, изразителен начин. Въпреки че една от характерните черти на милиони хора, които всяка секунда споделят в интернет полуоформените си възгледи, е схващането, че ако търсите достатъчно усърдно, можете да намерите доказателства за всичко. Представете си какво прави с това НКВД – тайната полиция на комунистическата партия!…[6]

 

Нито младите, нито авторът са в състояние да си го представят. Явно емпиричните възприятията са единствената възможност. Трябва да сте го преживели. Само че, как аз и моите близки вярвахме на разказите на родителите си за чудесния живот в България преди войната и комунистическото нашествие през 1944 година?

 

И още нещо. Рок-енд-ролът възникна като съпротива, във вид на културен бунт. Прерасна в начин на живот, отхвърлящ тогавашното буржоазно лицемерие. Не забравяйте, че „буржоаще речегражданин“.

 

Когато пеейки, “Creedence” обясниха, че „петгодишните планове и новите курсове“, буквално на Рузвелт, но и Хитлеровиятнов ред“, „са завързани с обща златна панделка“, прям и пряк намек към банкерите, Те завладяха окончателно и започнаха да цензурират и този музикален жанр. Обуздаха го и дресираха бунтарите в него. За да слушате сега провлачените мяукания и стенания на всевъзможни лесбийки, педерасти и курви, или чалгата, наричена “latino”, и множество тем подобни бълвочи, нямащи допирни точки с изкуството и духовността.

 

Боядисването на паметници е чалгарска простащина. Само мазните комунисти имат изгода и със сигурност именно те насърчават изявите й. Както и демонстративния, витринния псевдоантикомунизъм на уж бившите комунета с традиции – с по две-три болшевишки поколения в родовете. Той наподобяваиманетов нявгашните показни магазини на милиционер-социализЪма. Поради високите цени на продуктите в тях недостъпни за мнозинството.

 

 

 

Недокоснати от Божието дихание, неограничени от човешка съвест, капитализмът и социализмът са противни и отблъскващи[7]

 

 

 

 

Обаче за мой ужас „призракът на сталинизма броди из Британия“.

 

Най-новата смразяваща проява дойде след интервю разговор между Дъглас Мърей, автор на [книгата]Странната смърт на Европа“,[8] и [еврейската] историчка Ан Епълбаум, поместено на website-а Unherd[9] на Тим Монтгомъри.[10] Епълбаум е наблюдавала лично разпадането на комунизма [?!] и е разтревожена от нашия провал да изучаваме правилно руската история (да не споменаваме британската). Заради това справедливо изобличава старото поколение западни марксисти, които се мъчат да омаловажат съветските престъпления. (Досега нежно ми обясняваха, че СССР се е провалил, понеже Владимир Ленин не е избил достатъчно хора.)

 

Сега Епълбаум се тревожи, че уроците на Студената война са забравени. „Имаме младо поколение, което преоткрива марксизма и някои съветски политики. Но изобщо не разбира зверствата в Съветския съюз или онова, до което те доведоха. И не проявяват никакъв реален интерес към това, доколкото мога да ви кажа. Знаете ли, ако заявите „Добре, за бога, всичко беше сторено от Сталин и/или ето какво беше направено от крайната левица през четиридесетте“, те заявяват: „Хубаво. И какво от това? Сега е нова епоха и искаме да опитаме отново.“ Монтгомъри смята, че тя е права. И предупреждава: „Ще се пролива кръв.“

 

Хайде, нека сме наясно, че много милиони невинни хора са били изтезавани и убивани при комунизма. Доста – чрез активни преследвания, мнозина – посредством катастрофални политически провали (както твърди Епълбаум, че е станало с масовия глад в Украйна през 1932-1933 г.). Историческите свидетелства доказват, че смъртта в масови мащаби е едновременно характерна черта и провал на комунистическите режими. Прочетете нещо от Солженицин!

 

Както и да е, да твърдим, че всичко донякъде социалистическо насочва към гулага,[11] е най-малкото неискрено, в най-лошия случай – опасно. [Лъжа, издаваща сбъркания мироглед на твари, непреживели социализъм.] А като цяло – малко неяснодясната версия на твърдението, че всички гласоподаватели на торите мразят бедните[Тъкмо най-богатите са главните комунисти, социалисти.]

 

Но също така е показателно, че само понеже случаен либерал изрече нещоантикапиталистическо“, това не означава, че те искат да изгорят богатите. То може би означава, че тези хора просто не харесват дивия капитализъмидеологическа форма, която понастоящем преобладава.

 

Определено – очевидните му днешни греховеникакво увеличение на заплатите за 15 години; бърз упадък на обществените услуги; осем души притежаващи колкото 50 на сто от бедните – нищо чудно, че хилядниците се лутат какво преразпределение и регулация трябва да изглеждат подходящи в съвременната икономика.

 

По същия начин, само защото някой казва: „Аха, претаковайте демокрацията“,[12] не можете да го приемете като достоверен индикатор, че демокрацията е обречена

 

Главният урок от историята е, че Съветска Русия се срина поради западния социален пазарен капитализъм, който толкова очевидно вършеше по-добра работа, грижейки се за своите народи. Ако можем да го реформираме, ще можем да прахосваме доста по-малко време, тревожейки се за съветските призраци.[13]

 

Иде реч за пълзящ, неусетно настъпващ реванш на сталинизма. Комунизмът владее навсякъде. Признанието за някакъв „западен социален пазарен капитализъмдоказва размера на илюзиите, битуващи в западните сбирщини от хора. Те наистина вече не съставляват общества. Разчленени и разделени, различните групи биват противопоставяни едни на други. Другото е елементарна лъжа и измама за малоумни.

 

Първо, така наречените либерали са банални комунисти меншевики, каквито и етикети да им лепите – социалдемократи, социалисти, природозащитници и т.н. Всички те съставляват скритата, латентната армия на интернационалното Братство, достатъчно подготвена и въоръжена, за да провежда етапи на световната революция по цялото земно кълбо, където й заповядат. За да гарантират успеха сипродажба и доставки на оръжие в гигантски размери, чрез медиите нейните командири създават необходимата представа за суматоха и насилие, които не съществуват в реалността. Тя бива представяна като единствената сила, която може да сложи ред. Така с лекота могат да я хвърлят върху народите, щом се наложи. А те да бъдат убедени в правотата на power.

 

Сколасват, тъй като умовете на народите са постоянно и достатъчно ангажирани с всекидневните проблеми. Никой не се замисля за последствията. В този момент ги наблюдаваме в опустошената и разнебитена Либия, в съсипаните Ирак, Сирия, Афганистан. А действията на тази невидима с невъоръжено око армия унищожават цяла народност в Йемен. И какво от това? Ние сме „цивилизовани“, защото се водим „европейци“. Живеем в „нова епоха“. И това е достатъчно?

 

На следващо място – социализмът на Изток се саморазпадна вследствие на договореностите между неговите и западните елити. Ако не беше така, досега концлагерите и затворите щяха да са пълни, но не и претъпкани с несъгласни. Тъй като техният брой намаляваше, а съпротивата срещу комунистическите режими залиняваше. Смазваха я с терор под ръкоплясканията на Москва и одобрителните кимвания на Лондон, Париж и останалите.

 

Та нали Германия им бе под ръка, а допуснаха, оставиха там робията под комунистическия ботуш да съществува необезпокоявана. Западните лидери аплодираха сочнитемъжкицелувки на източните, под които източногерманците опъваха каиша на комунистическото иго. Нещо повече – заразяваха се от тях.

 

Но така е – през шейсетте битката срещу тоталитарните режими стихна почти напълно. Естествено е. Хората привикват и към затворническите условия. Пригаждат се някак. Останаха единствено искрите на дисидентството, които припламваха в средите на средната и низшата комунистическа номенклатура. Погледнете произхода на съветските дисиденти. След толкова време излезе, че някои от тях са били назначени занесъгласни“, „другояче мислещи“. Били са контролирани от тайните служби. У нас – близо сто процента.

 

Фактът, че съпротивата никъде не постигна успехи, е най-красноречивата историко-политическа присъда над Запада. Той помагаше и пак подкрепя само онези борци, които са готови и могат да му служат с оръжие в ръка. Останалите са безполезни за господарите в него – военно-промишления комплекс.

 

Затова е възможно да зърнете оръжейни доставки от САЩ, Западна Европа, но даже от нас, да попадат съвсем преднамерено в лапите на феодални диктатори и безмилостни терористи, зверове – например чалмосаните воини от Ислямска държава. (Не пиша „ислямисти“, защото явно не са; избиват предимно мюсюлмани, което е в полза на други сили.) Също така – руски, китайски оръжия да заминават за зловещи режими и нелегални бойни формирования в Африка, Латинска Америка и къде ли не.

 

Благодарение на тайните споразумения на източните и западните authority по заповед на power днес имаме разширените Европейски съюз и НАТО, начело с организирани комунистически дейци. Също така на Изток ръководят наследниците на комунистите, възприели по-прилични изражения на мутрите си, които – само да им паднем – ще придобият познатия зверски вид.

 

Нарекоха това convergenceконвергенция, сливане. Но не на системите. То беше започнало далеч по-рано. А на елитите. Сега пак ви управляват комунисти и милиционери от службите за партийна сигурност, по силата на първите членове от конституциите на отделните соцстрани, наричаниза държавна“. Никаква стара буржоазия не ви е виновна. Не че достатъчно много нейни издънки се продадоха на другарите. Но това не беше решаващото.

 

Свестните фамилии бяха затрити. Остатъците от тях се люшкат като лодки без гребла сред мъртвото вълнение на епохата. Нещо повече – огромна част от реституцията беше опорочена чрезвръщанетона никога непритежавана собственост на хиляди комунистически фамилии. Това е обидно, най-меко казано. Ала е факт. Особено при разграбването на земеделските земи и горите с показания на двама свидетели. По правило – кошаревски.

 

Неопровержимата истина е, че всичко дължите на БКП, БЗНС и ДС. И на техните наставници в Русия имилияЗапад.

 

 

 

Повече от всякога възхваляват човешките права,

а ги нарушават, както винаги[14]

 

 

 

А правата на човека? Прословутата „трета кошницана хелзинкския процес. В момента, въпреки намалението на броя им, в САЩ има близо 2,3 милиона затворници. Най-много от всяка друга държава на земята. Повече от милиардните Китай и Индия, от всички членки на Евросъюза и Русия, взети заедно. Колко от тях са политически?

 

Преди да припомня какво е дереджето на затворническа Америка, нещо прясно – от началото на този декември.

 

 

 

 

 

Не знам как е с вас, но на мен ми напомня комунистическите концлагериБогданов дол, Белене, Скравена, Росица, Ловеч… И занданите на тоталитарния режим Старозагорски, Пазарджишки, Плевенски, Софийски… Навремето се чудех защо Западът не забелязваше терора в тях? От доста време съм наясно – там, отвъд желязната завеса“, е било същото. Признавам, филмът „Хладнокръвният Люкс Пол Нюмън май ми отвори очите.

 

Добре е да не забравяте, че действително Съединените щатисвирепа комунистическа диктатураса подвластни на верско малцинство, съставляващо между 1,7 и 2,6 на сто от населението на страната според различни данни. Може би около 2,1 на сто.[15] Най-малко 90 на сто от тях са ашкенази – потомци на хазарите, приели юдаизма.[16] Те произлизат от Руската империя и от СССР. Затова са доизградили САЩ по образ и подобие на царска Русия и болшевишката сатрапия.[17]

 

От твърде много време – около половин век – „демократичнитеСАЩ, „водачите на свободния свят“, оглавяват мрачната и печална класация по брой на затворниците и нечовешко, зверско насилие над тях. Дължат го на еврейското малцинство, преобладаващата част от което представлява могъщо ционистко, произраелско лоби.

 

Американските народни маси не го и подозират. Ако започнат да проумяват, страхът ги принуждава да се правят на ампета, както се казва на жаргон.

 

Тъй като медиите са в ръцете на хазарските първенци, проеврейската и произраелската комунистическа пропаганда, изливана денонощно от тях8 дни в седмицатазадушава всеки опит за осъзнаване. Всичко в САЩ е под еврейски контрол. В това число – и убийствената карцерна, наказателна система, съставена от държавни, окръжни и частни затвори и множество концентрационни лагери. Няма мърдане. Някой съмнява ли се в това?

 

Ето какво представлява само една част – скрито репресивната затворническо-концлагерна империя цивилизованите САЩ. Съветските американски щати първият осъществен комунистически проект в историята, реализиран от престъпна сбирщина, произлязла от обществените утайки по цялото земно кълбо. Най-отвратителната съвременна държава. И никой от тези клетници, хвърлени зад решетките, оставени на милостта на милиционерските садисти, не е политически затворник?

 

Знаете ли, че през седемдесетте бай Тошо заповяда бягството през граница да не присъства в Глава І на Наказателния кодекс, а да бъде квалифицирано като криминално престъпление. Все едно е джебчийство?!

 

По същия начин днешните комунистически ръководители на Съветските американски щати вкарват зад решеткитенай-опаснитеот несъгласните с диктатурата им. Как? Съдят ги заадминистративни нарушения. Например за престъпване на законите за движението по пътищата даже без произшествия и щети „демократичнитесъдии дават пет години затвор. Имате ли представа колко е лесно за една комунистическа тирания да ви види сметката с подобни механизми?

 

Изобщо не е случайно, че Путин, Владимир Владимирович, се гаври с комунистите на Капитолийския хълм и Белия дом във Вашингтон. И с право.

 

СССР и САЩ винаги са действали заедно. И двата политически конгломерата са рожби на интернационалното Братство. Едва неколцина на неговия връх знаят със сигурност кое от двете отрочета надделява и кога. Временно.

 

 

 

 

 

 

 

Даже прибралият се преди година при баща си сатаната, евреин Фидел Кастро Рус, принуден от Вашингтон да обърне вярата си и станал марксист, не беше последният диктатор на Куба“. Сега там властва не по-малко тираничният му брат, хомосексуалистът Раул Кастро Рус.

 

Еврейство, дегенерация, комунизъм, фашизъм, социализъм, либерализъм

 

 

 

По едно време британските тайни служби бяха натъпкани

с алкохолизирани хомосексуалисти, работещи за КГБ[18]

 

 

 

Нали знаете, че всичко останало е пропаганда от Лукавия. Нека припомня и дообогатя фактологията. Когато златото започне да звънти, темата за човешките права избледнява, изпарява се. А че оръжията убиват, затриват милиони? Другарят Сталин се е произнесъл – „това е статистика“…[19]

 

Не само търговията с оръжия интересува военно-промишления комплекс. Пардон – интернационалното Братство. (Не съвпадат ли?) Няколко други производствени отрасъла са сред челните по своите обороти и по размера на печалбите. И те са свързани с живота и смъртта. Разпространението на тяхната продукция също е под контрола на правителствата и техните служби за сигурност.

 

В края на октомври телевизия “Euronews” показа интервю с големия син на прочутия колумбийски наркобос Пабло Ескобар. Той се подвизава под името Хуан Себастиан Марокин, като понякога се връща към истинската си фамилия Ескобар. Предлагам кратък откъс от споменатия разговор.

 

 

 

 

 

Понеже преститутката отсвободната“ телевизия “Euronews” прехвърли разговора в друга посока, е добре да допълня с нещо повече.

 

В нова книгаВ памет на Пабло Ескобар“,[20] Ескобар, който живее под псевдонима Хуан Себастиан Марокин, обяснява, че неговиятбаща работел за ЦРУ, продавайки кокаин, за да финансира борбата против комунизма в Централна Америка.“

 

Бизнесът с наркотици е твърде различен от това, което сме си фантазирали“ – продължава той. – „Онова, което ЦРУ правеше, бе да купува контрола върху пренасянето на наркотика в тяхната страна и да постигне чудесна сделка.

 

Той не печелеше парите сам“ – обясни подробно Марокин в интервю, – „а със службите на САЩ, които му позволяваха достъп до тези пари. Той имаше преки връзки с ЦРУ.“

 

Марокин добави специално: „Човекът, който продаде най-много наркотици в САЩ, беше Пабло Ескобар.“

 

Докато първата му книга внимателно прикриваше Ескобар – човека и бащата, втората на Марокин, която току-що беше издадена в Аржентина, разравяинтернационалните връзки“ на централната фигура, „включващи корупция, в които моят баща имаше активно участие, сред тях – с американското ЦРУ“ – заяви той в неотдавнашно интервю.

 

Тези правителствени служители „практически бяха негови партньори“. Което позволявало на Ескобар да не се подчинява на закона. И му предоставяло власт, почти като на правителство.

 

Умишлено, тази информация удобно отсъства от заглавията на медиите в Америка.

 

Ако пренасянето на кокаин от ЦРУ в Съединените щати звучи като някаква конспиративна теория, опакована в станиол, помислете отново. Тяхната предполагаема роля в търговията с наркотици беше извадена на показ през 1996 г. в шокиращото разследване от поредицата „Мрачен съюз“ на Гари Уеб[21] от [всекидневника] San Jose Mercury News. То разкри връзки между ЦРУ, никарагуанските контри и търговията с кокаин на кристали,[22] разлагаща афро-американските общности.[23]

 

Разследването провокира масови протести и изслушвания в Конгреса. Както и неприкрито враждебна реакция от страна на основните медии, целяща да дискредитира репортажите на Уеб. Обаче, десетилетия по-късно, служебни лица щяха да се заемат с подкрепата на първоначалното разследване на Уеб.

 

Тогавашният сенатор Джон Кери дори разпространи подробен доклад, твърдящ, че не само съществуватзначителни доказателства“, свързващи усилията на контрите за търговия с наркотици и оръжия. Но и че правителството на САЩ е знаело за това.

 

El Patron,[24] както стана известен Ескобар, натрупа повече богатства, отколкото всеки друг наркоразпространител в историята. По едно време – оценено на седмичен приход от 420 милиона долара. А според предположения – той осигуряваше около 80 на сто от световния кокаин. Седем поредни години Ескобар кацаше в списъка на интернационалните милиардери на Forbes. И макар естеството на бизнеса да правеше невъзможно придобиването на точни данни, размерът на богатството му беше оценен на около 30 милиарда долара.[25]

 

Не мина и петилетка, когато „намериха“ разследващия журналист Гари Уеб от вестника “San Jose Mercury News” „самоубил се“, „прострелвайки се два пъти в главата“?![26] (Вижте илюстрацията.) Колко познато!

 

Така си отишъл и Джеймс Форестал, военен министър на САЩ. Открили го под козирката на военната болница “Bethesda” в близкия до Вашингтон щат Мериленд. „Хвърлил сеот болничната си стая на дванадесетия етаж. Тялото му прелетяло по странна траектория, за да завие назад към фасадата и да падне… под козирката.

 

Самоубили го? На такова заключение е способен само разпространител на конспиративни теории, нали?

 

В същата лечебница, наричана Национален военно-морски медицински център, патоанатоми промениха резултатите от първата аутопсия на разстреляния с един „вълшебен куршумДжон Кенеди, извършена от техни колеги в Далас

 

Личи почеркът от убийствата на американските президенти Ейбрахъм Линкълн и Джон Ф. Кенеди, руските императори Александър ІІ и Александър ІІІ, австрийския престолонаследник Франц Фердинанд и неговата съпруга Софи Хохенберг

 

 

 

Лудите, които ни управляват;

„елит“ – днес това звучи грозно

 

 

 

Не забравяйте изводите на Григорий Климов след повече от половинвековните му занимания с психологическо-социологически изследваниядегенерологията, висшата социология, в рамките на специален свръхсекретен проект на ЦРУ:

 

Работата е в това, че всички тези революционери – това по правило са всякакви психопати, психотици и невротици, които са задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила.[27]

 

Практически всички световни вождове имат ярко изразен вроден комплекс на властта. По правило той представлява резултат от потиснат садизъм, който, на свой ред, е свързан с латентен хомосексуализъм. В края на четиридесетте и началото на петдесетте години комплексът на латентната хомосексуалност на Ленин („Комплекс на вожда“) беше изучаван старателно и подробно от ЦРУ.

 

Кодовото название на тези строго засекретени научни изследвания беше Харвардски проект“. Тъкмо там, работейки в групата на изследователите по „Харвардския проект“, за пръв път се запознах с тази тема.

 

Всяка добре организирана група от хора, притежаващи знания по тази забранена тема, може да намира и да издига във властта бъдещи лидери, както пешки в шахматната игра.

 

От само себе си се разбира, че вождовете на дегенеративната секта, добре опознали този проблем върху своите собствени кожи, и практикуващи тази игра вече няколко хиляди години, имат гигантско преимущество над онези, които играят без знания, без подготовка, и на всичко отгоре – на сляпо.[28]

 

Всички виждаме по телевизора как 5-6 якички санитари не могат да се справят, да овладеят един хилав умопобъркан. Енергията, произвеждана от тези безумци, е най-добрата илюстрация за това, каква наистина непреодолима енергия притежава полунормалният садистичен изрод, обладан от жажда за власт.

 

Тези хора са като оръжия за масово поражение.

 

В настоящия момент мнозина вече познават конструктивните принципи на атомната бомба, но само ограничен кръг посветени имат знания и умения, необходими за производството на ядрено оръжие. И, което е не по-малко важно, биха могли да отправят една ядрена бойна глава в целта, използвайки я за разрушаване на държавни структури.

 

Същото се отнася за знанията в областта на висшата социология [дегенерологията]. Обаче, дегенератите са по-ефективни при разрушаването на страните, отколкото ядреното оръжие. Те са почти толкова ефикасни (но едновременно и толкова опасни), колкото биологичното оръжие.[29]

 

Като правило, дегенератите ненавиждат нормалните хора. Тъй като „дяволът не може да обича и не обича онези, които обичат“.

 

На мерзките изроди им доставя садистично удоволствие да наблюдават, как един полубезумен лидер-извратеняк, поставен от тях на власт в една държава, тръгва на война с друг полубезумен садистичен извратеняк, също поставен от тях на власт, начело на друга държава. А милиони и милиони нормални хора загиват. При това – за забава, развлечение и садистично удоволствие на тези лидери на дегенеративната секта.

 

Искате да ме запитате как се прави това? Това се прави чрез масонството.

 

Масони, илюминати, ротарианци и така нататък (нашето име е легион, защото сме много – му отвърнали бесовете),[30] всичко това са клубове, където дегенератите внимателно наблюдават поведението на възможните кандидати. И при потвърждение за наличие на силни хомосексуални наклонности, започват активно да ги издигат нагоре към лостовете на властта.[31][32]

 

Не веднъж съм пояснявал, че съществуват различни видове власт. Двата най-висши и съответно най-важни са истинската, реалната власт, която е в ръцете на онези, които притежават богатството на света. Нея наричаме “power”. Което ще рече не само власт, но и сила, могъщество. Не малко автори смятат, че това са максимум триста фамилии, съставляващи 0,001 на сто от земното население, но владеещи повече от половината пари и производствени мощности на планетата. Някои пак ще се засмеят – „конспиративни теории“…

 

Втората важна власт е предоставена от първата – от powerна нейни доверени лицапослушници, прислужници, ратаи. Обозначават я с “authority”. Това ще рече „власт“, „пълномощие“, „авторитет“, „право“. Но не и сила, могъщество. Дали схващате разликата?

 

Тази втора важна власт е видима, витринна. Тя оставя у хората впечатлението, че тя управлява делата на държавите. Което е илюзия. Истината се съдържа във второто посочено значение на думата “authority”, която я определя: „пълномощие“. Управниците, които виждате, са пълномощници на реалната властpower. Точно така – даже Ленин и Сталин не са били част от нея. Още по-малко Симчо Кагебето, когото днес само комунистите титулуват цар“. Но това е отскоро, отпреди максимум две десетилетия.

 

Той може да е уредил срещата на своята телохранителка и „храбра“ пожарникар-премиерка Б.Б. в Саудитска Арабия. Но това е естествено, благодарение на неговите широки връзки, предадени му по рождение. Иначе и той е представител на authority. Династичен. Тоест, не на всяка династия е дадено да бъде част от затвореното общество, на специалния клуб на владеещите power.

 

Неговият баща отлично знаел това. Затова с тъга в гласа цар Борис ІІІ посочил пред интервюиращия го за поредната си книга бивш кореспондент на лондонскияThe TimesДъглас Рийд:

 

Не, господин Рийд, на света има сили, които не желаят мир и ред на Балканите, където ще се решава бъдещето на Европа, но в никоя страна не можете да ги подведете под обвинение. Те са интернационални групи, по-скоро свръхнационални.[33]

 

И предвидил, че сам той ще бъде убит от същите сили.[34]

 

Той умря на своя пост по начин, по който очакваше, и вярваше, че знае самоличността на своитеврагове“… Сетих се за думите му, когато Петър Югославски, възкачен на трона с бурни овации пред зъбите на германския нашественик, беше детрониран от Великобритания и Америка, и там [в Югославия] беше настанен комунистически диктатор. Когато това се случи, за пръв път разбрах, че втората война на двадесети век е била загубена преди да бъде спечелена. Сега мисля, че като обсъждаше това събитие, Борис искаше да покаже мрачната комбинация от сили в много страни по време на убийството на Александър и беше повторил: „Има свръхнационални сили, които не желаят мир и ред тук, на Балканите[35]

 

Тези сили битуват по нашите земи още от времената на Отоманската империя. Те предизвикали Руско-Турската война от 1877-1878 година. Но с особена силаот края на т. нар. Belle Époque – избухването на Първата балканска война и следващите. Един и същ „призрак броди из Европа“.

 

И не само. Днес, с могъществото на парите си, същите сили са в състояние да изкарат като говеда по площадите на Ню Йорк, Вашингтон, други огромни и важни, и не дотам големи градове, демонстриращи тълпи, сякаш обучени в милиционерските школи на тукашния социализъм. И влезли във валенките на партийните секретари от онези, кой знае защо тъй бързо забравени ужасни времена, крещят, че президентът им и неговото семейство сапредатели“. (Вижте илюстрацията.)

 

Колко наподобява шайките от комунисти, които обикаляли улиците на поробената ни родина, издигащи лозунги за смърт на доскорошния техен ръководител Трайчо Костов и неговата клика“. Не защитавам нито убиеца Трайчо Костов, нито малоумния и безочлив до наглост негов последовател ДоналдКозаТръмп. Опазил ме Господ! Първото вършеха дейците на ранното СДС.

 

 

 

De Triumpho Stultitiae[36]

 

 

 

 

Преди тях, много лета по-рано, нещо по-съществено стори генсекът Тодор Живков. От главен площаден обвинител на Трайчо Костов, той се превърна в негов възкресител. Реабилитира го. А стръмната улицаКонявски проходв столичния квартал Лозенец, свързваща истинската му част с квартала около семинарията, беше наречена нагероя“, обесен от другарите си.

 

Лишени от съвест, комунистите с лекота претърпяват взаимно изключващи се метаморфози. Например, от гробокопачи на капитализма в капиталисти. Точно така, безскрупулно, измислятсветции ги внедряват в кънтящото на кухо съзнание на народните маси. Сега въпросната улица се наричаСвети Наум“. Защо да не очакваме някой ден да осъмнем отново с булевардиСталин“ и „Георги Димитров“, площади „Вълко Червенков“ и „Тодор Живков“, улици „Васил Коларов“ и „Андрей Луканов“?… Нали съществуват Димитровград, Благоевград, Ботевград, Левски, Димово, села като Георги Дамяново, Антон и Партизани

 

Това е проява на дегенерация, която пасва чудесно – като удобен папук – на масовия нашенец. Защо? Нямам време и желание пак да обяснявам причините. Никой не желае да ги проумее и да предприеме нещо за промяна на мизерията, в която битуваме. На нашенеца му харесва така да не прави нищо. За него „всичко е тежко, мъчно… „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.“ До това заключение стигнал Петко Рачев Славейков през 1875 година.

 

Какво се е променило? Ако утре решат да бесят нашенеца, за пореден път ще попита дали да си носи въженцето от къщи. И това – придружено от оплаквания и даже от сълзи, предимно от силния пол“…

 

Когато цар Борис ІІІ споделил с Дъглас Рийд своите пророчески виждания, годината била 1940-а. Сетне, с Втората световна война, сториха същото, но окончателно, с Германия и Япония, но и с Полша, Румъния, Унгария, Чехословакия, България, Албания. Както и с огромните Китай, КореяРазпарчетосаха Индия – първо на две, после – на три части: Пакистан и Бангладеш

 

В наши дни разтуриха съветската империя и Югославия. Проявяват уменията си в държавостроителството според интереса Им. Не, съобразявайки се с етническите и историческите фактори, с надеждите и очакванията на народите. За Тях ние – хоратанямаме никакво значение извън задължението да Им служим.

 

Ударете чертата сега, както се казва. Кой има сметка от настоящата обстановка в света? Докато раздират американския президент Доналд Тръмп с всевъзможни скандали и все повече го превръщат в ционистка болонка, само и само да удари шалтера на САЩ, Владимир Путин изживя поредния си миг на световна слава. Десетки „звездина футбола от всички континенти се стекоха в Москва. А той не пропусна шанса да се увековечи на кадро с тях. (Вижте илюстрацията.)

 

Докато досъсипват САЩпрестъпна държава, основана от престъпници по комунистически проект, чиято индустрия е възникнала от капитали, натрупани от престъпна търговия с китайски опиум, престъпникът Владимир Владимирович, този малък Сталин, възражда Русия.

 

Мафия. Червена, комунистическа мафия. Навсякъде.

 

Да оставим Путин за малко. Не вярвате, че САЩ представляват току-що описаното?

 

Запознайте се с разкритията на американския историк Джеймс Брадли, специализирал се в изследването и описанието на Втората световна война в тихоокеанския театър на бойните действия. През 2003 година Гордън Р. Инглънд, тогавашният министър на военноморския флот на САЩ в правителството на Джордж У. Буш, му връчи наградата За изключителна обществена служба във флота заради неговия принос за поддържането на интереса към този род войска в американската армия. (Вижте илюстрацията.)

 

Преди две години Джеймс Брадли издаде своето изследване, озаглавено „Китайският мираж: Укриваната история на американската катастрофа в Азия“.[37] В нея подробно е описал онова, с което предстои да се запознаете в сбита форма.

 

 

 

 

 

Това е. Фамилиите на комунистическия диктатор Франклин Делано Рузвелт[38] – всъщност Розенфелд, и Форбс, са еврейски. Където е минал безмилостния американски – практически еврейски крак трева не е поникнала. Останали са да отекват само стоновете на мъчениците. Както след болшевиките, комунистите.

 

Но кой ги създаде?…

 

Две лета след като влязъл в Белия дом и разкрил веригата от концентрационни лагери за безработни и скитници“, комунистът Франклин Делано Рузвелт още се колебаел дали предците му били евреи или не. Но ционистите му разяснилида. Произлизал от испанските евреи Росакампо, избягали в Германия и станали Розенберг, Розенбаум и Розенблум, и в Холандия Розенфелт и Розентал. Роднина на майката на Фидел и Раул Кастро.[39]

 

А Путин? Докато продължават да превръщат САЩ в държава от третия свят, Владимир Владимирович се радва на растяща популярност по цялата планета. До там, че Джош Коен, един от еврейските тартори на американската правителствена организация USAID,[40] служил в Съветския съюз, почти да изплаче:

 

Не наричайте Путин гений.[41]

 

Прав е, но защо се стигна до това положение? Преди това: Каква работа е имал в СССР служител на американска правителствена организация, прочула се със своята подривна дейност зад граница? Кой и поради що го е допуснал там? Не ви ли намирисва на съвместна дейност, или и това е „конспиративна теория“?

 

Да проверим дали не заблуждавам чрез мнението на толкова висококвалифициран икономист, финансист, специалист по фиска и ревностен защитник на капитализма, какъвто е американецът д-р Пол Крейг Робъртс. През двата мандата на Роналд Рейгън, чиято обвързаност с комунистите той навярно до ден днешен не подозира, беше заместник-министър на финансите, отговарящ за икономическата политика.

 

Всепризнато е, че по време на службата му той и неговият екип сполучливо преодоляват стагфлацията – словосъчетание от стагнация и инфлация (надуване на цените) – в силно поразената и западаща по онова време икономика на САЩ. По-строгата и стегната парична политика, наблягаща на производството и свиваща разходите, възпря и снижи инфлацията. Това беше съчетано със свиване на лихвените проценти, което имаше два бързи ефекта. Първо, засили инвестициите и даде тласък на производството, увеличавайки и броя на работните места заетостта. На второ място – сви непроизводствените доходи, пасивните печалби, произлизащи от високите лихвени проценти по банковите депозити и други механизми за извличане на доходност от парични авоари, малко по-късно наречени „деривати“.

 

Нарекоха това „рейгъномика“, макар Роналд Улсънович да нямаше други заслуги, освен да подписва новоприетите закони и указите, излизащи от Белия дом. Като признание Пол Крейг Робъртс е получил Почетната награда за вярна служба на Министерството на финансите на САЩ. Нещо като потупване по рамото или усмивка пред строя, както се майтапехме в казармата.

 

Неговата рейгъномика залиня скоро след въвеждането й, когато на глобалния пазар изникна неимоверно бързо увеличаващата размерите си фигура на Китай, прегърнал идеите на държавния капитализъм. Но неговата поява, както и реформите на чичо Дън Дън Сяопин, станаха възможни след години на задкулисни преговори и договаряния между американски политици, финансисти и индустриалци, от една страна, и комунистическите лидери в Пекин начело с Мао Дзедун, от друга. Целият процес – под контрола на семейство Ротшилд.

 

Ако желаете – конспиративна теория. Ваш, не мой проблем.

 

Исках да изтъкна, че Пол Крейг Робъртс не е случайна фигура. Няма как да не е бил добре огледан и одобрен от интернационалното Братство на финансистите и индустриалците тайното световно правителство. По онова време са нареклибаща на рейгъномикатанего, бившия редактор на всекидневника “The Wall Street Journal”.[42] Което не съм сигурен, че днес го кара да се чувства особено горд. И все пак…

 

Той прилагаше икономически мерки, а не принуда. Използваше финансови лостове и средства вместо силна държавна намеса и регулация. Рейгъномиката изправи на крака американската икономика, за да я направи удобен place darmes за наближаващия нов етап от световната революция либералния капитализъм. С други думи – социализъм под командването на големите корпорации, корпоратокрацията. Което отведе нецивилизованите, но силно развити икономически държави, в лоното на несвободата и олигархичните управления.

 

 

 

От комунистическия лозунг на Френската революция

“liberté, égalité, fraternité” остана заглавието

„85 най-богати хора на света имат толкова богатства, колкото

3,5 милиарда най-бедни“ – реализация на комунистическата идея[43]

 

 

 

Целият проект включваше съчетание на това с разпадането на експеримента със съветската система. Тя формално беше прекомпозирана и приведена на привидно частни либерално-капиталистически релси. Но зад витрината се оказа все така централизирано контролирана от номенклатурата на уж разпуснатите комунистически партии. На всичко отгоре – и брутално плячкосана. Всичко това – съпроводено от конвергенция на елитите и престрояването им в редиците на глобалния либерал-капитализъм, welfare state социалистическата държава на благоденствието. Която не засегна Изтока, но непоправимо увреди Запада.

 

Неусетно, чрез отвличане на общественото внимание посредством медиите, територията на свободата всвободния святзапочна бавно и затова неосезаемо да се свива като в Балзаковия роман “La Peau de chagrin”- „Шагреновата кожа“. В книгата тя практически е „кожа на скръбта“. Какво олицетворява в живия живот?

 

Трудолюбието на традиционно усърдните западни работници и служители взе да се изпарява. Замениха го чисто социалистическите мерки на уравниловката помощите за безработни, за отглеждане на деца, привидно безплатното или субсидирано образование, здравните каси, основани на комунистическо-масонския принцип на солидарносттавзимате от работещите, за да дадете на готованците – отлична база за корупция[44]

 

Чуждестранни имигранти, предимно от Турция, Пакистан, Индия, по-малко от Алжир, Португалия и Югославия, вършехачерната работа“. Западният бюргер – гражданин – се почувства аристократ. Когато на световната икономическа сцена мощно изникнаха т. нар. азиатски тигриРепублика Корея, последвала отдавна завзелата огромни икономически площи Япония, Тайван или Китайско Тайпе, накрая самият „червенКитай, начена изтъняването на западното промишлено производство. С възникването на териториите, определяни като „данъчен рай“ – офшорните зони и законодателното приемане на тяхното използванезападните капитали потекоха на изток, към Азия. Сякаш да докажат, че парите винаги намират най-благоприятната среда, в която да раждат все повече малки

 

Тези дни, взимайки повод от новоприетия закон за данъчното облагане, иницииран от любимеца му Доналд Тръмп, същият доктор по икономика и публицист Пол Крейг Робъртс произнесе присъдата си над американската икономика:

 

Настоящето данъчно законодателство сваля нивото на корпоративните данъци до 20 на сто. Това означава, че глобалните корпорации, регистрирани в САЩ, ще бъдат облагани с по-нисък размер на данъците, отколкото дипломирана медицинска сестра, получаваща 50 000 долара годишно. Ако е неомъжена, за 2017 година сестрата подлежи на облагане с 25 процента на всички доходи над границата от 37 950 долара.

 

Отделна личност е облагана в размер на 33 на сто върху целия й доход, превишаващ 191 651 долара. Тези 33 процента са били пределният най-висок данък, прибиран от средновековните крепостни. И доближава нивото на данъците върху робите в САЩ през ХІХ век.[45]

 

За повечето американци такъв горен праг на доходите на средната класа от 191 651 долара звучи удивително. Но той е далече от многомилионните годишни приходи на богатите, които остават невидими. В Америка доходите на смаляващата се средна класа и на нейната горна част поемат бремето на подоходното облагане. Богатите, с техните капиталови печалби от притежание на недвижима собственост, биват облагани с 15 процента.

 

Даже обикновените люде, които заработват между 1 и 9325 долара, биват облагани с данък от 10 на сто върху оскъдните им заплати.

 

Неолибералните икономисти, които са подставените лица на богаташите, на Wall Street и на банките, които са толкова големи, за да пропаднат, твърдятпогрешно, че като намаляват корпоративния данък върху приходите на корпорациите на 20 процента всички видове печеливши офшорни капитали ще се завърнат обратно в САЩ и ще доведат до оживяване и процъфтяване на икономиката, и до по-високи заплати.

 

Това е абсолютна, тотална глупост. Парите няма да се завърнат, защото са инвестирани зад граница, където разходите за труд са по-ниски. Ако въобще бъдат вложени в обратно изкупуване на акции на корпорации или за придобиване на други вече съществуващи компании. След 20 години износ на производствени и търговско-брокерските умения от САЩ в офшорни зони, както и на доходите, свързани с работа, кой ще инвестира в Америка?

 

Американското население не притежава никакви доходи, с които да придобива стоки и услуги от нови инвестиции [тоест, пазарът изчезва]. А кредитните карти на американското население са изпразнени.

 

Всичко, което ще стане, е, че Wall Street ще преизчисли и преобърне по-ниските данъчни равнища в по-високи цени на недвижимите имоти. Wall Street може да стори това без никакви офшорни приходи да се завърнат у дома. Изведнъж, всеки, който притежава недвижимости, ще изживее увеличение на богатството си, или това вече е станало в очакване на милостинята [данъчните облекчения за богатите].

 

Изпитващите дефицит на съвест републиканци прокараха Закона за увеличение на богатството на богатите, орязват обществените услуги с цел даизбавят работниците от по-високи лихвени проценти, произтичащи от бюджетния дефицит“.

 

Това е още по-нечестно. Ако Федералният резерв позволи лихвените проценти да нараснат до някакъв смислен размер, дериватите[46] ще се развиват. А Федералният резерв ще трябва да създава[47] трилиони нови долари, за да запази ponzi scheme[48] на мястото й. Дефицитът, който произлиза от орязването на данъците, ще бъде покрит от Федералния резерв, придобиващ държавни облигации по дълга с гарантирано плащане, а не посредством увеличаване на лихвените проценти.

 

Това, на което сме свидетели, е пълното плячкосване на Америка и на целия Запад. Докато западният свят се сгромолясва, равнодушни и безгрижни, послушни и покорни народи седят, смучейки палците си. А през това време ги съсипват и обричат на гибел.

 

От Запада не остана нищо, освен безчестни грабители, заловили се яко за работа.[49]

 

За да проумеете колко вярно е всичко, поднесено от Пол Крейг Робъртс, не е необходимо да имате познания по икономика. И без друго, в тази, както във всички останали сфери тук, няма как да ги придобиете в така наречените университети или институти – възгордели се работнически паралелки за неграмотни и неуки издънки на работническо-селската обществена утайка. Не се обиждайте, в това ни превърнаха.

 

Преподавателите в тях са завършили същите рабфациработнически факултети. Те са комунета, ченгета, дребни кариеристи, вербувани поради дефекти на характерите си и неутолимата им егоистична алчност. Или произлизат от комуняги нечовеци. Наследствено тъпи, неподлежащи на очовечаване и образоване. Само погледнете примитивните им текезесарски, колхозни сурати

 

 

 

Дамоклевият меч виси над западните демокрации,

обаче те нехаят за това[50]

 

 

 

Далеч по-рано, скоро след края на Втората световна война, през 1947 година, един от най-известните американски разследващи журналисти, Хенри Джордж Селдъс, стигнал до сходни изводи. Започнал поредната си книга, озаглавена „1000 американци: Истинските управници на САЩ“,[51] по следния начин:

 

Част първа: Могъщи сили.

 

Глава първа: Врагове на Америка.

 

Когато се появи конфликт между имуществените и човешките права, последните трябва да надделеят.

 

Линкълн.[52]

 

Хиляда американци – заяви либералният републикански сенатор Джордж Д. Ейкън, от щата Вермонтспънаха едно национално мероприятие, което би облагодетелствало десет или двадесет милиона техни сънародници. Тези хиляда американци държат повече на своите имуществени права, отколкото на общото благоденствие.

 

При разискванията, последвали в Сената, техните имена бяха назовани и стана ясно до каква степен корпоративните интереси са по-могъщи от тези на американското общество. Но американският народ не чу нищо за това, защото нашата родина е единствената страна с истински свободен печат, която прояви своята свобода и в този случай, както в повечето случаи – когато Линкълновият конфликт е на лице – като премълча новините.

 

Един друг случай: Сенатската анкетна комисия за монополите докладва, че двеста най-крупни стопански тръста дирижират цялото стопанство на Съединените щати, изтъкна в последователни доклади от 1940 до 1947 година разрастването на монополите – тези врагове на свободното предприятие – и подчерта опасността от това за нацията.

 

Но американското общество и този път чу много малко за това, защото може би 49 500 000 бр. от тиражите на издаваните ежедневно 50 000 000 вестници, не поместиха новините.

 

Нашето министерство на правосъдието, смущавано от могъщи интереси, осакатено от Бюрото по бюджета, което съкращава фондовете му до минимум, успя, въпреки това, да повдигне обвинение против осемте най-крупни банкерски къщи в страната – хората, които монополизират ипотечното дело, собствениците на жилищни сгради, които, за да осигурят печалби, настояват да не бъдат разрушавани бордеите в големите градове. „Свещеното“ име на Джон Пиърпонт Морган и с-ие се появи в делото, заведено от американското правителство пред федералния следовател, а също и имената на някои други големи съперници, но не се направи нищо, за да се повдигне общественото негодуване, нито пък някой забеляза, че същите имена, които се изтъкваха при Ейкъновите дебати в Сената и които вече се споменаваха в разните монополни доклади, стояха на челно място и в процесите, заведени против финансовите и ипотечни тръстове.

 

Всекиму е известно, че във Вашингтон има могъщи сили, които влияят върху законодателството на страната. Тези хора биват наричани „лобисти“ – кулоарни ходатаи. През 1946 г. конгресът предприе – не за първи път – мерки срещу системата на невидимо управление, а през 1947 г. стотици лобисти бяха принудени да се регистрират и започнаха да дават редовни тримесечни отчети за своите доходи и дейността си, които бяха публикувани в дневниците на Конгреса.

 

Но не всекиму е известно – защото тъкмо това е един от най-очебийните случаи на пълно премълчаване на фактите от страна на печатаче най-важният и най-сензационният от десетките доклади и монографии на Монополната анкетна комисия беше този, в който се изнесе, че истинско всемогъщо влияние в кулоарите се упражнява от Националното сдружение на индустриалците, което същевременно има грамадно влияние и над пресата в страната. Това сдружение претендираше, че има 16 000 членове в 1947 год., но едно по-раншно проучване на парламентарната комисия Ла Фолет установи, че всъщност сдружението се дирижира от 207 тръста, и че една групичка от дванадесет от най-силните между тях, заседава тайно и ръководи делата на това сдружение.

 

Повечето от имената на тези дванадесет не биха били нови за тези, които са чели списъка на Ейкъновите хиляда американци.

 

Нито едно от тези имена не би било ново, ако се публикува списъкът на шепата хора – лидерите на Националното сдружение на индустриалците, и един издател на вестници – които са отпуснали почти цялата сума за един фонд от 53 700 долара, изразходвани в щата Южна Дакота през 1942 год. и през следващите избори, с цел да се изпратят в Сената и в Камарата на представителите четирима души, готови да подкрепят мероприятията, начело на които стоят дружествените лидери, техните съдружници и лобисти. С приемането на закона Кейс (по отношение на който президентът Труман упражни своето право на вето), предложен от един от депутатите, избрани чрез помощта на този фонд, петнадесет милиона американци, членове на работническите профсъюзи, бяха застрашени еднакво с понижаване на техния жизнен уровен и с отнемане човешките им права.

 

Същата шепа хора измежду хилядата американци дирижират и картелираните фирми, които чрез сделките си с нацистите саботираха до голяма степен отбранителните приготовления на своята родина и по-късно – нейната военна производствена програма.

 

Бившият помощник-държавен прокурор Търман Арнолд, обяснявайки как патентните монополи ограбват всеки гражданин, отправи и обвинението, че няколко малки, но доминиращи групини потопиха в една депресия с постоянен минимум от девет милиона безработни[53] – нищета всред изобилие – неизползван капитал и труд.“ Господин Арнолд не спомена имената нагосподствуващите“ групи. Но сега е очевидно, че мисълта на американския народ, неговото здраве и благоденствие, неговата работа или безработица – накратко – неговото общо добруване, зависи до голяма степен от една шепа господари, чиято дейност се държи в тайна и имената на които много малко се чуват, към които народът храни неясно подозрение, но за чиято враждебност, могъщество и дейност той няма доказателства.[54]

 

За да внеса спокойствие в по-буйните и замаяни от неосъзнат комунизъм глави на комунистическите наследници, които ще се нахвърлят върху цитирания текст, ще щрихирам биографията на неговия автор.

 

Ведно с Уолтър Липман, Хенри Джордж Селдъс (1890–1995) – беше сред легендите на американската журналистика. През 1922 година ръководството на вестник “The Chicago Tribune”, където работел, го изпратило да направи интервю с Владимир Ленин. Месеци по-късно съветските власти го изгонили от страната.[55]

 

Свикнали да прихващат материалите на чуждестранните кореспонденти и репортери, изпращани по телеграфа, те прибягвали до жестока цензура. Селдъс се изхитрил и предавал своите с недосегаемата дипломатическа поща.[56] В статиите си използвал откъси от лична кореспонденция на Ленин и компания, до която се докопвал. Как, само можем да гадаем. Още в онези години СССР и САЩ взаимно прониквали едни в други. Сигурно и парите са вършили добра работа

 

Идентичен бил случаят малко по-късно. Същото издание решило да се възползва от познанството на Селдъс с Мусолини и го командировало за среща с дучето на италианския фашистки режим. Не много години по-рано младият евреин Бенито бил дописник на Хенри Джордж Селдъс. По негови донесения журналистът оформял свои публикации.

 

Но след като свършил работа с дуче в Рим, американецът се захванал да разследва убийството на социалиста Джакомо Матеоти. Да не забравяме, че Бенито Мусолини не само бил социалисткомунист от главата до петите, че и в червата – но и редактирал партийния орган. Което не му попречило да изгони от Италия своя бивш шеф Селдъс.[57]

 

Прескачам големи периоди, през които Селдъс разследвал, а ФБР и лично хомосексуалният му ръководител Дж. Едгар Хуувър, го преследвали. Цензурата се превърнала в част от живота му. Признанието на читателите и журналистическите награди – също. Докато не стигаме до 1950 година. Тогава по донос го нарочили за комунист.

 

Сам поискал да се яви пред организираната от одиозния сенатор Джоузеф Маккарти Комисия за разследване на антиамериканската дейност. Лично Маккарти наредил да го призоват. И пак той сам изчистил името муСелдъс никога не бил членувал в комунистически организации, нито защитавал техни каузи. Дори не присъствал на сбирките им.[58]

 

Да обобщя. В комунистическия СССР действали, както във фашистка Италия. Вторите обвинявали в комунизъм. После – същото и в САЩ. Там се правели, че преследват комунисти. През това време съветските агенти овладявали най-важните институции и университетите отвъд Океана.

 

След Втората световна война пренесоха това и у нас. Не един и двама – хиляди противници на комунистическия режим бяха жигосвани с клеймотофашист“.

 

Това, което ние винаги сме казвали“ – сподели Иван Дочев, бивш кмет на Шумен и водач на националкомунистическата организация Съюз на българските национални легиони, – „се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.[59]

 

И това беше изречено по време, когато новите съветско-американски господари на туземните ни комунета бяха калесали за премиер отвратителен хомосексуален наследник на комунистически убийци, ползвал привилегиите на предците си катоактивни борци против фашизма и капитализма“. Издокараха го в псевдодемократична премяна и гудиха отблъскващата му мутра да ни следва и следи през целия преход барабар с еврейската му жилка. Сега се подвизава в Конституционния съд. Где ви е държавата, конституцията? Каквито те, такива са ви идемократите“, и „съдиите“.

 

 

 

Силите на финансовия капиталзъм имаха друга

дългосрочна цел: нищо по-малко от това,

да създадат световна система на финансов контрол в частни ръце,

способна да господства над политическата система

на всяка страна и над световната икономика като цяло[60]

 

 

 

Та ви питам: Какво е виновен товарищ Путин, Владимир Владимирович, за простотията, бездуховността, липсата на чувство за самосъхранение и за пасивността на онова, което д-р Робъртс правилно нарича „американското население“? То е посредствено като всички мнозинства. Вярва на медиите, притежавани от корпоратократите. Но не и на почтените, загрижените за него честни хора, истинския, а не фалшивия елит на САЩ. С което заслужават своята непроизнесена присъда

 

Латиноамериканците, азиатците и източноевропейците са вече там, в страната, която неправилно обозначаваме като Америка. Роботите са вече на ъгъла. Тежко и горко на  „американското население“.

 

Какво общо има Владимир Путин с неволите на американците? Той е един от онази групировка на лакеите, която прислужва на интернационалното Братство. Сега неговите го сочат с пръст и обвиняват в съвършени глупости. Допълнително унижавайки онази сбирщина, коятосветът повърна и изхвърлина американските брегове.[61]

 

Владимир Путин е военнопрестъпник. Питайте част от чеченците и от сирийците дали твърдението ми е вярно. Но кой някога изправи пред съда по-значимите западни масови убийци? Те учредиха едно псевдоправно, лъжеюридическо звено, наречено Интернационален наказателен съд за Югославия. Това е трибунал, който тези дни приключва дейността си. Образец на узаконяване на убийствата, на военните престъпления. Позор за човечеството.

 

За наш срам, в него висока слугинска длъжност заемаше другарят Мартин Петров – тукашен гангстер от криминално комунистическо семейство. Показаха го как днес, вместо да е осъден на продължителна каторга и най-сетне да полага полезен труд, приличащият на джихадист от Ислямска държава комунист се занимава с частен бизнес“ – детска градина. Представяте ли си как промива съзнанието на дечурлигата, чиито родители са тъй безумни да поверят рожбите си на червен фашистки касапин?

 

Кой е престъпник трябваше да решат народите на бивша Югославия, а не еврейско глобалистко творение, ръководено от тайното световно правителство. Не съм ли представял, че:

 

В ООН западният демократ, източният съветски евреин, нюйоркският равин и съветският комисар всеки ден седят един до друг в пълно сътрудничество. Докато войниците на неверниците са заети да проливат кръв помежду си, даже вътре в самата ООН се води война. Където прочутият афоризъм на Теодор Херцел влияе върху всяка мирна декларация на Организацията на обединените нации:

 

Ние сме един народ. Едни и същи хора сме!“

 

И всичко извън това е фарс, просто превземка, изкуствено представление.[62]

 

Кое не е така? В петък, 1 декември 2017 година, Израел за кой ли път нападна сирийски обекти близо до столицата Дамаск. Оставете САЩ и Запада, чиито правителства от незапомнени времена са окупирани от ционистите. Те са откровено ционистки и комунистически, кибуцистки, колхозни. Днешният Запад не е нищо друго, освен голямо ТКЗС.

 

Но нали уж съвременна Русия е друга? И също ужким победи в гражданската война в Сирия? А преданото на Тел Авив кремълско котенце дори не промърмори, камо ли да измяука силно и отчетливо…

 

Israel ist über alles, über alles in der Welt.

 

Същата вечер по тукашната държавна телевизия, неизвестно защо наричана „национална“, представиха пространен филм, посветен на родения в Пльонск, Руската империя, еврейски комунист, терорист и военнопрестъпник Давид Груен, познат като Бен Гурион

 

Нито един местен комунистически убиец на хиляди българи не бе изправен пред съд. Нито западноевропейските, американските и съветските им господари. Никой. Срам!

 

Достига ли нещо до ума ви, ако притежавате този дар Божи? Или още смятате Нюрнбергския трибунал и тукашния (анти)Народен съд за проява на висше правосъдие? Националсоциалиститеза изконни и вечни виновници, а евреите, комуниститеза жертви и праведници? Ако е така, и карлуковската психиатрия лудница с традицииняма да е в състояние да ви помогне. Обречени сте на самоунищожение. Но завличате и шепата хора, нормални човешки същества.

 

Когато мнозина от вас – „красивите и умнитевсезнайковци, полуобучените (няма как да сте образовани), полуграмотните, продукт на милиционер-социализЪма, започнат да злоупотребяват с нищо незначещата фразаконспиративни теории“, как биха могли да оборят фактите?

 

Преди малко повече от два месеца се позовах на достатъчно авторитетни фигури все от еврейския елит. Например, в статия за виенския вестникNeue Freie Presse“ от 24 декември 1912 г. „Валтер Ратенау, еврейският банкер зад кайзера“,[63] който бил министър на външните работи на Германия по време на Ваймарската република, едва едва хвърлил светлик върху въпросната скрита власт. Определил я като „олигархия“. И посочил:

 

Триста души, всеки от които познава другите, направляват икономическата съдба на европейския континент и избират своите приемници[64] [единствено] от собствената си среда.“[65] (Вижте илюстрацията.)

 

Потвърждение на изявлението на Ратенау дойде двадесет години по-късно, през 1931 г., когато Жан Изуле, известен член на еврейския Alliance Israelite Universelle, написа в своята [брошура]Париж: Религиозна столица или мисията на Израел“:[66]

 

Лондонският The Jewish Chronicle[67] от 4 април 1919 година декларира:

 

„Във факта на самия болшевизъм, във факта, че толкова много евреи са болшевики, във факта, че идеите на болшевизма в много пунктове съответстват и са в съзвучие с най-изящните идеи на юдаизма, означава доста повече.“

 

А на 15 март 1923 г. The Jewish World[68] настоя:

 

Поначало, по принцип, в основата си юдаизмът е антихристиянски.[69]

 

Виждате.

 

Но през наистина вече далечната 1844 година, малко преди появата в Лондон на брошурата “Manifest der Kommunistischen Partei” – „Манифест на комунистическата партия“, без обозначени автори, Бенджамин Дизраели, през 1876 г. станал Първи граф на Бийконсфийлд, с титла, за която неговият ментор Лайънъл Нейтън Ротшилд, платил на кралица Виктория, писал:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, които не са зад кулисите, си представят.[70] (Вижте илюстрацията.)

 

Лайнъл Ротшилд, който бил прототипът на Дизраеливия роман „Конингсби или новото поколение“, бил син на Нейтън Майер (в Англия Майър) Ротшилд, най-успешния син на основателя на банкерската династия Майер Амшел – всъщност Моше Мейр, и на Ханна Барент Коен, чиито родители Ливай Барент-Коен и Лидия Дайъмантшлайфър[71] билипърви братовчеди.

 

 

 

Главното в историята през последния век е,

че днес 300 еврейски финансисти,

всички майстори на ложи,[72] управляват света[73]

 

 

 

По бащина линия съпругата на Нейтън Ротшилд Ханна, се явявала правнучка на основателя на фамилията Барент-Коен. Един от техните синовеЗоломонн Давид Барент-Коен се оженил за Сара Брандес.[74] Двамата били прабаба и прадядо на Карл Маркс.[75] На практика Мордехай Леви, потомък на поколения равини, син на Хершел Мордехай Хайнрих Маркс, се оказал трети братовчед на внуците на Нейтън Майер Ротшилд – основоположника на най-могъщия, британския дял на семейната империя.

 

Дегенерацията не следва тези изроди, а е вътре в тях. Д-р Маркс, както много евреи наричат Карл, бил от шавливите.

 

Карл Маркс, който е известен на света като създател на свое собствено учение, настояващо да е единственото истинско обяснение на философията, историята, икономиката и на самите закони за съществуването на човечеството като такова, е роден през 1819 година, кръстен, когато бил на шест, завършил университет и получил титлата „доктор по философия“…

 

Хелен Демут, прислужница в семейството на Маркс, забременяла от най-великия от пророците“. Със сигурност съпругата на Маркс, Жени, „проляла реки от сълзи“. Със сигурност докторът не признал, че синът е негов, и го отхвърлил. Със сигурност неговият най-добър приятел Енгелс помогнал, като поел вината и уверявал всички, че сам той е съблазнил девствената Хелен. И разбира се, отначало те искали да дадат детето в сиропиталище, но накрая то било осиновено от семейството на разсилен и перачка.

 

Естествено, докторът никога не зърнал сина си. А фактически – майката Хелен също никога не го видяла. Въпреки това през целия си живот синът (на име Фредерик), който станал механик, знаел, че негов баща бил най-великият пророк“.

 

През 2002 г. К. Шелков, известен репортер от вестник Russian Express,[76] отишъл във Франкфурт и намерил там пра-правнучката на ФредерикХилда Маркс (Плауц). Тя му разказала, че през 1933 година нейният баща Конрад, пра-правнук на доктор Маркс, се оженил за германка. Приел нейното фамилно име, преместил се в Германия, встъпил в нацистката партия, служил в Gestapo, а през 1943 година изчезнал на руския фронт.

 

Задгробната орисия на прочутия интернационалист, който мразел евреите, е тъжна и естественапра-правнук, който станал член на Gestapo.

 

Карл Маркс и Gestapo – несъвместими? Или, не.[77]

 

Повтарям: източникът е еврейски портал за проучване на генеалогията на известни евреи.

 

Това, че мъжките представители на фамилията Ротшилд имали афинитет към младите красиви момичета, е вън от съмнение. Например, за тези неща свидетелства евреинът Хърман Голдшмидт, син на личния секретар на Салъмън РотшилдМориц Голдшмидт.[78] От своя страна, Филип Ротшилд проявява лош вкус, като не на шега признава как бил „убеден”, че баща му Нейтънспечелил рицарското си звание, докато яздел слугините на бабаму. А самият той „скачал от легло в легло“…[79]

 

В предна публикация представих малък откъс от любовната кореспонденция между еврейските болшевишки главатари Владимир Улянов Ленин и Хершон Апфелбаум Григорий Зиновиев, от която изплува и фигурата на главния активен комунистически педераст, ненаситно алчния Лейба Бронщейн Леон Троцки, проповядвал отказ от частна собственост, но сам забогатял като Крез. Някои може би са сметнали цялата работа за фалшификат. Но писмата съществуват и са доказана истина. Архивът на Зиновиев е достъпен за изследователите. А любовните обяснения са част от него.

 

Как да откриваме дегенератите?

 

– Преди да отговоря на този въпрос, хайде отначало да подредим нещата и да разберем какво е това дегенерация?

 

Преди всичко искам да уточня, използваме самия терминдегенераткато чисто медицинско понятие, а не като обидна дума. Онези от вас, които не могат да понасят даже споменаването на този термин (за 50 години съм срещал достатъчно много такива, особено в литературните среди), могат да го заменят с думата „изроден“.[80] Казват, че помага. Повтарям – в заобикалящия ни свят дегенерат може да се окаже тих, добре възпитан професор по естетика от местния ВУЗ.

 

И така, дегенерацията е естествен процес, който съществува на земята вече хиляди години. Дегенерацията е неотменима част от жизнения цикълраждане, младост, зрялост, старчески залез, смърт. На равнището на обикновения човек този процес ни е добре известен и не е нужно да го обясняваме никому. Затова тук ще говорим за дегенерацията на равнището на клан (семейство).

 

Много историци отдавна са обърнали внимание на това, че жизненият цикъл на клановете много прилича на жизнения цикъл на отделния човек. Изглежда, че Господ Бог (или пък майката Природа, ако желаете) дава на всеки клан, примерно, равен отрязък от време за живот на нашата грешна земя.

 

Когато даден клан вече е преминал през стадия на зрелостта в златния етап на старческия залез, Господ Бог (майката Природа) го предупреждават с първия си звънец. Този звънец казва на членовете на клана, че времето на дадения клан тук, на земята, приближава своя край. Израз на това е отключването на желанието за продължение на рода по пътя на естествените полови отношения.

 

Ако кланът се вслуша в Божия глас и остане бездетен, или пък се захваща да отглежда приемни деца, то тогава го очаква златна старост. До това време обикновено кланът достига финансово благополучие и вече може да взима участие в различни видове благотворителност, например – нормално изкуство, нормална наука, нормална литература. Членовете на този клан тихо се наслаждават на златното време на старческия залез на дадения род. И в края на краищата заминават за другия свят, оставили на хората благотворителни фондации за спомен от техните добри дела.

 

От друга страна, ако се окаже непослушен клан, тоест – клан, въстанал против Бога, то неговите членове ще пренебрегнат гласа Божи и ще се опитват по различни пътища да излъжат самия Господ Бог. Ще се постараят да измамят Бога чрез изкуствено осеменяване (направено с пръсти), с фалшиви браковеспят с жена си, а в главата си въобразяват, че спят с мъж или с куче, или с родната си майка („ё… твою мать“).

 

Или мамят Бога такажена, с разрешението на мъжа си дегенерат (или даже без негово разрешение), отива в местната пивница и си намира в нея само за една нощ нищо неподозиращ здрав, нормален младеж. На народен език това се нарича „на чужом хв рай въехать“.[81] Както виждате, руският народ доста отдавна е познавал такива хора и е изразил своето мнение за тях в множество малко разбираеми на пръв поглед поговорки.

 

Та ето, членовете на този непокорен, богоборчески клан, като правило, започват да се поддържат и финансират вече не за нормална, а за дегенеративна благотворителност дегенеративно изкуство, дегенеративна наука, дегенеративна литература.

 

При това, чрез средствата за масова информация те ще убеждават всички, че цялото това, с което се занимават, е нормално. И че в него няма нищо лошо. А този, който не го приема, е изостанал човек и враг на световния прогрес. За такива хитреци Господ Бог (майката Природа) скоро бие втори звънец. Към техния ненормален полов живот ще се прибавят и психически заболявания.

 

Ако и след това кланът продължи да упорства в своята борба с Бога, то за членовете му се раздава трети и последен звънец във вид на вродени дефекти, като например кахексия[82]  (сухоръкият Сталин), [криво] конско стъпало (Гьобелс), заешка устна, късогледство и така нататък и тем подобно.

 

При нормални, примитивни условия, това гарантира излизане на клана от историческата сцена в рамките на едно-две поколения. Кой, ако е с акъла си, ще иска да се ожени за късоглед, куца садистка и за гърбав полово извратен?

 

И така, дегенерацията има три (3) стадия: q 1. Полови извращения. q 2. Психически заболявания. q 3. Вродени дефекти.

 

Сега, когато сме се запознали с трите стадия на дегенерацията, можем да се върнем към нашия въпрос за това, как да откриваме дегенератите?

 

Да, ами много просто е да ги намирате. Достатъчно е само да погледнете родословното дърво на даден клан.

 

Ако семейното дърво е здраво, ако на него има много нови клони и много нови, здрави издънки (здрави деца), пред вас се намира нормален и здрав клан.

 

В случай, че дадено семейно дърво изсъхва (много бездетни двойки), ако то има много умиращи клони (самоубийци, психически болести, ненормални деца), то вие гледате клан, навлязъл в златния стадий на залеза.[83]

 

Господ е формулирал това така:

 

Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.[84]

 

Това е изключително важно. Много отдавна никой не го спазва. Освен онези цивилизации, които снобските общества приемат за изостанали. Тази е една от главните причини за изчезването на бялата раса. Тя се изроди дегенерира – почти напълно, окончателно и безвъзвратно. Тъй като прие законите и правилата на онази дегенеративна секта, която се моли в синагога. И в богоборството си се изживява като богоизбрана.

 

 

 

Семейство Ротшилд бе силата, управляваща Европа,

защото всички политически организации се кланяха с желание

на този гигантски финансов деспот, и като покорни васали

му засвидетелстваха почитанията си, без мърморене[85]

 

 

 

Затова в рамките не на едно-две поколения“, а на четири-пет, бялата раса ще изчезне напълно. От нея ще остане единствено спомен във вид на митове и легенди. Както за атлантите, да речем.

 

Един от дефектите, който бележи най-висшата, бърза и неизбежна дегенерация, е материализмът, почитането на Мамон. То води до чудеса. Истински, стига за пореден път да не се откажете да ги анализирате и осмислите, за да ги разберете и възприемете. А с примитивната лекота на дегенерати да ги обявите за конспиративна теория.

 

Днешният Earl of Balfour – граф Балфур, не на Балфур (истинските титли са обозначавали именията) – е изумителен образец на изнесеното до тук. И отново неизвестна сила ми поднесе неговата странна, меко казано, история. Публикация от края на миналия ноември започва така:

 

Това обещава да бъде много съвременно разрешение на стар проблем, датиращ от векове.

 

Петият граф Балфур, потомък на консервативния министър-председател, вярва, че е намерил начин да стане така, че неговата най-голяма дъщеря да наследи титлата му.[86]

 

Миг. Не споменах ей така, че графът е Балфур, а не на Балфур. Дали схващате разликата? Той не е наследник на поземлени аристократи. Титлата е дарена на рода му през 1922 година. Всъщност тя е дадена на неговия прачичо Артър Балфур, който от 1902 до 1905 година бил министър-председател на Британия. А по време на Първата световна война, между 1916 и 1919-а, служил като министър на външните работи. Евреин, той получил онова прословуто писмо от гаулайтера на британските ционисти Лайнъл Уолтър Ротшилд, в което чифутският елит на Албиона настоял страната да поеме управлението на все още отоманската провинция Палестина.

 

Годината била 1917-а. Откъде ли е знаел как ще приключат военните действия и за разгрома на Високата порта? Вие си отговорете, не питайте мен. Аз съм наясно и не съм крил знанията си.

 

Така, с помощта на друг евреин Лио Емъри, служител във Foreign Office, истинския автор на писмото, с което все още прозаично редовият гражданин Артър Балфур отговорил на Ротшилд, прачичото на днешния граф заслужил честта да получи титла. По не по-малко необясним начин писмото, подписано от бъдещия граф Балфур, прераснало в международно правен документ, наречен гръмко „декларация“.

 

С него бай ви Артър покорно уведомил Лайънъл Уолтър Ротшилд, преди това напазарувал си титла, че поисканото от него става задължение на краля. Тоест, работата ще се уреди. Дотогава в Палестина имало малко евреи, наследници на средновековните хазари, които започнали алията си – своята миграция от Русия към заплютите чрез Библията уж за тях земи, по време на тукашното Априлско въстание. Никога в историята техни предци не били стъпвали в земите на днешния Израел. Даже не е съществувала държава с такова наименование.

 

Така, през 1919 година Отоманската империя била лишена от Палестина. Тя станала британски мандат. Сиреч – територия, управлявана от британците. Както е обещано в писмото-декларация, кралството правело всичко възможно, за да подпомага имиграцията на европейски хазари, изповядващи юдаизма, в Близкия изток. Към това британците добавили лукавия, абсолютно неотговарящ на истината чифутски лозунг:

 

Земя без народ за народ без земя.[87]

 

В началото на ХХ век евреите съставлявали по-малко от 3 на сто от населението на територията. И сега идва най-пикантното, напълно в потвърждение на дегенерацията. Не чули или не разбрали втория и третия Божи звънец, Балфурови наплодили изроди. Какво става днес? Ето това:

 

Както повелява законът за първородството, когато почине, титлата Балфур трябва да премине у по-младия брат на лорда. Неговите четири деца – всички женскинямат никакви права. Освен това, че лорд Балфур е открил вратичка. Всичко, от което се нуждае, е едно от децата му – за предпочитане най-възрастното да се обяви за мъж и графското звание ще бъде нейно.

 

Той твърди, че вратите за портите за конституционна промяна са оставени отворени от перспективите за промени в Закона за признаване на пола от 2004 година. Което би позволило на жени да променят пола си по легален начин и да станат мъже с предварително заявление, без медицинска проверка.[88]

 

Ако нямаме работа с идентичен случай, както се казва, здраве му кажете. Нима не се докосваме тъкмо до онова, за което ставаше дума в краткото упътване по темата за дегенерацията? В случая лорд Балфур не се опитва да мами само своя бог сатаната. Той възнамерява да прибегне към лъжи спрямо своите родниниклан, семейство, към кралицата и държавата.

 

При милиционер-социализЪма, когато забраниха притежаването на повече от един апартамент от семейство, нашенци масово прибягваха до друг трик. Мамеха държавата на другарите с фиктивни разводи. Така запазваха поне две жилища. Да бъдем честни: това не беше ли насилствено тласкане към дегенерация, според вас?

 

В същия дух е и препоръката на англикански свещеник към миряните.

 

Християните би трябвало да се молят за принц Джордж, та той да стане обратен[89], за да усили подкрепата за еднополовите бракове в Англиканската църква, е заявил високопоставен англикански свещеник и активен защитник на ЛПДНС.[90] Негово преосвещенство Келвин Холдсуърт, предстоятел на катедралата „Света Мария“ в Глазгоу, направи коментара в лично започната от него дискусия[91] относно включването на ЛПДНС в Англиканската църква, която разпространи повторно в интернет, след обявяването на годежа между принц Хари и Меган Маркъл.

 

В обръщението си той пише, че християните трябва да се молят за това Господ да благослови принц Джордж с обич, когато израсне като чудесен млад джентълмен“.

 

Бивш капелан на кралицата,[92] преподобният Гавин Ашендън обрисува коментарите като неподходящи“ и „дълбоко антихристиянски“. И допълни, че молитвата ебогословски еквивалент на клетвата на злата вещица в детските приказки“.

 

В изявление пред Christian Today[93] Ашендън заяви: „Да се молим принц Джордж да израсне такъв, особено когато част от очакванията са той да наследи короната и да произведе биологически наследник с жената, която обича, е да се молим по начин, който би обезсилил и подкопал неговата конституционна и лична роля. Това е жестока, дестабилизираща и разочароваща молитва… Тя е нехристиянска, както е и антиконституционна. Изключително далече е от благословия за принц Джордж.“

 

Пълният текст на съобщението на Холдсуърт за принц Джордж представлява част от девет предложения за принудително приемане на обратните [LGBT] в Англиканската църква.

 

В съобщението четем: „Ако хората не се ангажират с кампания за това, както е сега, то в Англия има друга уникална възможност, която е хората да се молят поотделно и от сърце (или публично, ако посмеят) за това Господ да благослови принц Джордж с обич, за да израсне като чудесен джентълмен.[94]

 

Пояснявам отново: малкият принц Джордж е трети в редицата за трона, оглавявана от неговия дядо, Уелският принц Чарлз, големият син на кралицата, и от баща му принц Уилям, по-голямото от двете момчета на престолонаследника. Очаквате Британия да бъде християнска? Тя много отдавна не е.

 

 

 

Евреите са причинителите на почти всички злини на света[95]

 

 

 

 

Първо, този клон от рода Сакс-Кобург и Гота, както и тукашният, са свързани чрез бракове с богати евреи. (Навремето дядото на цар Фердинанд І се оженил за наследницата на покръстеното еврейско семейство от Унгария Кохари.[96]) Затова на Албиона по традиция обрязват новородените момченца от династията, преди век променила името си на Уиндзър. Така стана не само с принц Джордж, но и с дядо му Чарли. Прочее, внукът на престолонаследника беше обрязан от същия равин, който през 1948 година клъцнал кожичката на току-що пръкналия се принц на Уелс.

 

Не на майтап е редно да се запитаме: Защо Джордж, кралският наследник, синчето на херцогинята и херцога на Кембридж, бешеобрязан? За да е като кого? Като обрязания фюрер на Третия райх? Или – подобно на обрязания генерален секретар на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики) и ненадминат кървав диктатор на СССР, товарищ Йосиф Сталин? Обаче медиите на Острова се опитаха да изкарат това „една от странностите на кралското семейство“.[97]

 

Хайде де!

 

Ще изредя още признаци на дегенерацията в британското кралско семейство.

 

Крал Едуард VІІІ се оженил за разведена американка. И заради това абдикирал. Неговият праплеменник Чарлз пък – за разведената Камиладве години по-голяма от него. Първата му съпруга, покойната принцеса Даяна, беше 13 години по-млада от него. Такива грамадни възрастови разлики не са съвсем нормални, нали?

 

Сега нейният син – принц Хари, се сгоди за разведена чернокожа американка, също по-голяма от него с три лета. Освен това не бива да забравяме традиционните за рода му увлечения по нацизма. (Вижте илюстрацията.)

 

Вуйчото на принц Филип, лорд Маунтбатън, също – Батенберг, както и Сакс Гобург и Гота, беше прочут хомосексуалист и педофил. Престолонаследникът Чарли го смяташе за свой духовен баща.[98] Преди две-три години се появиха документи, които свързват смятания за девер на кралицата лорд Маунбатън с мащабен педофилски кръг сред английското висше общество. И не само. Както и с британските секретни служби.[99] Което ще рече – с Бъкингамския дворец. Маунтбатън падна жертва на атентат, извършен от Ирландската републиканска армия ИРА. Той се оказа роднина на масона княз Александър І Батенберг. Братът на тукашния владетел бил женен за една от дъщерите на кралица Виктория

 

От разсекретените документи може да се съди, че атентаторите явно са били добре информирани за позорния живот на дъртия любител на малки момченца и прекъснали неговия педофилски кръг. Също така са поддържали някакви контакти с ченгетата от MI5.

 

Като вземете под внимание дори само тези изброени факти, какво чудно, че призовават англичаните да отправят християнски“ молитви за това, малкият обрязан принц Джордж да порасне като добър педераст, ангажиран с каузата на обратните? Пардон – „чудесен джентълмен“…

 

Idemo dalje.

 

Дванадесетият херцог на Боуфърт има всичко: богатство, оценявано на 315 милиона лири стерлинги;[100] имение с размер 52 000 акра, което включва собствеността върху разкошния дворец Бадминтън Хауз; и даже своя собствена рок-група. (Сам се представя като бог на рока.) Сега, в добавка, и две херцогини.

 

След продължителна, по-дълга от необходимото раздяла, херцогът заяви, че най-сетне ще се разведе с първата си жена от 30 години и напролет ще се ожени повторно. Новината беше разкрита публично и разгласена на годишния ловен бал на херцога на Боуфърт, в присъствието на 800 гости.

 

Съгласно аристократичния протокол бъдещата съпруга номер две, журналистката Джорджия Пауъл, ще стане херцогиня на Боуфърт. Докато настоящата херцогиня на Боуфърт, бившата актриса и модел Трейси Уорд, може да използва титлата Трейси, херцогиня на Боуфърт.

 

Ако това не ви обърква достатъчно, към мащехата на херцога – втората съпруга на Единадесетия херцогсе обръщат официално с Миранда, херцогиня на…[101]

 

Ако си припомним и перифразираме стария анекдот за испанец с много имена, можем да завършим с репликата: „Последната да затвори вратата.

 

Не оставате ли с впечатлението, че за някои някъде Френската революция изобщо не се е състояла? Другаде създават новааристокрация“ – работническо-селска. Втората, комунистическата, е далеч по-разядена от дегенерацияегоизъм, алчност, отсъствие на чувство за състрадание и всякаква милост.

 

Както можеше да се очаква, бъдещата булка и херцогиня Джорджия Пауъл от вестник “The Daily Telegraphе на 48. Младоженецът – само на65. Какво са някакви 17 години?… Да добавя, че Хенри Самърсет, 12-и херцог на Боуфърт, е и маркиз на Уърчестър.

 

А тези, които нямат благородническо потекло?

 

Да вземем Деймиън Грийн, от 1997 година консервативен депутат в Британския парламент. А от миналото лято – първи държавен секретар и държавен министър за кабинета. Първото е просто почетна длъжност без съдържание и отговорности, която поставя другаря над останалите министри. Втората е равна на нашенската главен секретар на Министерския съвет. Тоест – началник на правителствената администрация, включително шофьорите и чистачките.

 

Та този консерватор се оказа пристрастен към порнографски филми. Ако притежаваше поне малко разум, трудно щяха да го разкрият. Обаче „милият“, вместо да си върши работата, прибирал двете тлъсти заплати, гледайки порно на служебния си компютър през работно време.

 

Някой искал да го компрометира? Той сам се е изложил.

 

Забележете, твърде „либералнитебританци, готови да оправдават всякакви извращения, отказват да му простят.[102] Смятат поведението му за грабеж. Как е възможно да похабява работното време? Порното? Лична работа, но не и по време на служба

 

Саймън Дженкинс окачестви нахлуването на полицията на работното място на Грийн като подходящо за тоталитарен режим“.[103] Горките, продължават да не схващат, че живеят под тотален контрол. Нито Джордж Оруел, още по-малко Дъглас Рийд, нито Едуард Сноудън или Wikileaks, нито историците ревизионисти или почтените коментатори като Дейвид Айк, са в състояние да наместят мозъчетата на западняците.

 

Те, сиромах, живеят в тоталитарен режим. Ако външно той все още има малко допирни точки с тези в страните от бившия съветски концлагер, и това ще отмине. „Ще има ГУЛаг в Европейския съюз“, както преди близо седем години „обещаВладимир Буковски[104] Вече се забелязва. Стига да сте осведомени, мислещи и да притежавате сетива за незабележимото от пръв поглед.

 

Към горното добавете кампанията за прибиране на много пари и отстраняване на неудобни фигури, обозначена с общия етикетсексуално насилие“. Не само срещу Харви Уайнстийн. Участието на евреи в сексуалните насилия и блудства е непропорционално високо.[105] И естествено. Дегенерати.

 

Но акцията вече се пренесе в Белия дом и на Капитолийския хълм. Засяга и президента ДоналдПатокаТръмп.[106] С изявите си преди и след наемането на Бялата къща, той, сиромашкият, е втасал, че и бухнал повече, отколкото трябва.

 

Обичащият да хваща жените на деликатни места американски главнокомандващ отвърна, цакайки trumping, че това е „конспирация на демократите“.[107] (Вижте илюстрацията.)

 

През подобни акции, някои под други названия и с различна тематика на пръв поглед, преминаха, бяха дисциплинирани, а и избавиха от някои от милионите им, не малко видни фигури от всички сфери на живота. Спомнете си Диего Марадона и чернокожия голфър Тайгър Ууудс, тенис-легендите Борис Бекер,[108] Щефи Граф, забравения автомобилен ас Михаел Шумахер,[109] преди месеци футболните „звездиРоналдо и Меси. По-страшна беше съдбата на състезателя по американски футбол О. Джей. Симпсън и на световния шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън.

 

Секс-скандали тресат американския Конгрес и щатските управи, британския Парламент и кабинет.

 

Но по странен начинсветовните медиинямат памет за изнасилвача на 13-годишна девойка Роман Полански или за отвратителния Ууди Алън,[110] принуден да се ожени за осиновената си дъщеря, след като години наред развратничеше с детето. А съпругата му беше една от най-красивите сред известните жени, актрисата Миа Фароу.

 

Неговата друга осиновена дъщеря от преден брак на кинозвeздата – Дилън Фароу, свидетелства как режисьорът-писател я изнасилвал още в детската й възраст.[111] И какво от това? Той слушка и му се полага да папка. Даже публикации по случая в известни издания, като озаглавената „10 неоспорими факти за твърденията за сексуално насилие от страна на Ууди Алън“ в нюйоркското списание “Vanity Fair”, са отрязани от достъп в интернет.[112]

 

Нима у нас вече две момичета не обвиниха министър-председателката Б.Б. в педофилия. Разказаха как лесбийката от Банкя ги е опипвала, споменаха и сексуално насилие. Второтонеотдавна. А първа беше тенисистката Сесил Каратанчева.[113] Нейният баща, депутат-мутра, правещ се на бабаит, си затрая като биян гъз, според цветистия израз на архипростака Иван Вуцов. Дали някои специални служби не му вмениха, че за да живее, трябва да мълчи?…

 

 

 

Интернационалните финанси са контролирани от големи еврейски кредитори, а комунизмът е разпространяван от еврейски агитатори[114]

 

 

 

 

Горе-долу по това време еврейската комунистка, свързана с ДС и тайното световно правителство, другарката Цветелина Бориславова Карагьозова, обърна гръб на конкубинката си. Случайно ли бившата снаха на Иван Абаджиев, кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП, престана да се отбива в Банкя? Или е забелязала еднополовите й изневери на Брижитката? И се е почувствала обидно изоставена заради момичета? Ако тези същества могат да изпитват чувства и вълнения?

 

Със случая „Моника Люински“, агентка на Моссад, наказаха комуниста Клинтън, неузаконена издънка на Рокфелерови.[115] Майка му, лека жена, обслужваща неслучайни клиенти, го изнасилвала от детска възраст. Така твърдят медии в САЩ, на които – кой знае защо – никой не обръща подобно внимание, каквото един президент заслужава повече от холивудски продуцент или спортист.

 

Що за свят? Според своя завет евреите го превърнаха в Содом и Гомор.

 

Единственият по-свеж полъх в навечерието на „тихата и свята нощна Христовото пришествие в човешки вид (който вярва в приказки, феи и царе – на Рождеството Божие), беше статия, подписана съвместно отзвездитена пилона – „красивата“ като настъпена жаба Анджелина Джоли и съветския агент „Стеклов“, станал известен като генерален секретар. Но не на ЦК на КПСС, а на неговия производен алианс НАТО. Думата ми е за норвежкия комунист Йенс Столтенберг, който изпреварил в болшевишките си пристрастия и активност дажепривлекателнатаеврокомисарка по външните работи compagna Федерика Могерини.

 

Нищо по-пацифистко от посланието уж написано от двамата актьори – Анджелина и Йенс, което призовава военният блок НАТО да се превърне във феминистка организация. И от тук насетне „да защитава правата на жените“.[116] (Вижте илюстрацията.) Нищо по-коледно миролюбиво от това американски, британски или френски генерал да готви в кухнята на домакиня от страна, членуваща в НАТО. Други да прислужват на вечеря и да почистват след нея. Защо да не мият съдовете?

 

Пък и нашенската пожарникар-премиерка с генералски пагони от милицията би могла да постажува. Зер утре, ако стопаните й решат да я махат, може да я гудят начело на Северно-атлантическия договор за защита на женските права – по-рано за краткост НАТО. Нима не е дарявала Владимир Владимирович с кученце? С какво толкова Йенс е по-добър от нея? Само с това, че се е записал в комунистическата партия, когато е бил на 14 години, а нашата Б.Б. – на 19?… Хайде холан – аман от привилегии!

 

Казват, че Путин се грижи добре за животното. Защо да не прояви същата милост и към едрия и трътлест екземпляр от село Банкя?

 

Кеф!

 

Комунизмът, като явна, видима политико-икономическа система, приключи под формата на социалистически (конц)лагер от съветски тип, обграден отвсякъде от високи бодливи стени.

 

След няколкогодишен отдих, в който опита да надене по-привлекателна маска на мутрата си, се върна към своята позната практика. И отново започна да издига оградите, които временно беше премахнал.

 

Огражденията са заседнали дълбоко в проядените от сатанизъм души на комунистите. Ето образец на примитивна, зла, мразеща фигурка на комунистическо изчадие:

 

 

 

 

 

Какъв мироглед притежава недоразумението от фалшивото комунистическо ВМРО, чието име е гнусно да изпиша! То искапетредова ограда от бодлива тел и крокодили и ровове“… Двамата с Йончева са от едно котилона БКП и нейните служби за партийна сигурност. Но такива допадат на почти всички нашенци. Примитивите са техният елит.

 

В скверните, отвратителни и недодялан мутри като чукове и брадви на тези и останалите комунистически нечестивци, се оглеждат и виждат себе си. (Погледнете колко уродливо е ухилването на ненормалника в края на видео откъса.) Вечер чалгарци удрят по една или няколко ракии. И заспиват, блажено сънувайки, че са в обувките на тези чучела. Виждат сеевро“, и сигурно се усмихват насън, гребейки в нощните си гърнета

 

Мен ме е срам.

 

Преди петилетка реших да се присъединя към протестно шествие срещу поредното антинародно решение на оглавяваната от комунистически цървули Столична община. Докато тълпата нарастваше, ме разпозна мой съученик – някакъв фактор. Предложи да ме запознае с въпросната каракачанска твар от видеозаписа. Отказах и мога да го докажа. Но се загледах.

 

Съществото се родее на ръст с баш атакиста. По онова време май беше общински съветник. Край него двама гавази се озъртаха, правейки се, че го охраняват. Докато то се кипреше като циганска булка на сватба. Въртеше малките си хитри очички, за да види дали събира овациите настоличани“…

 

Преди около месец в телевизионен новинарски репортаж показаха, че кортежът на пожарникар-премиерката Б.Б. – Брижит Бардо от село Банкя, се състои от 9 – повтарям: девет автомобила, един от които е линейка, за каквато даже частните болници могат да мечтаят. Даже размениха няколко приказки с доктора. Излезе, че има и медицинска сестра

 

Беше невъзможно да не се върна към спомените на покойния Сава Джеврев, последния шофьор на цар Борис ІІІ, споделени лично с мен. Селско чедо, в казармата бай Сава изкарал курс за шофьор. Царят го забелязал и му предложил като се уволни да остане на служба в Двореца.

 

Почти винаги пътували сами. Никакви гавази, други автомобили, никой. И се сетих за разказа на онзи дядо от село Ресен, Великотърновско, също предаден ми очи в очи, а не прочетен или чут от мен. Как в началото на август 1943 година се разнесла мълвата, че царят ще върви при Хитлер. Един ден автомобил спрял до една от нивите край селото. Дълъг, голям. Но не някакво чудо. Селяните били виждали и по-хубави.

 

От колата слязъл невисок мъж с голф и вид на ловец. Запътил се към хората на полето. Когато взел да се спуска от неголямата височинка, разпознали в него царя. Смаяните работници се скупчили край него. Похортували, каквото похортували, и пътникът понечил да се върне към автомобила. Но друг старец, на възрастта на онзи, който през лятото на 1989 година ми разказа случката от младините си като очевидец, го спрял.

 

Прегърнал го през рамото и го повел към зрялата реколта от ечемик, ли, ръж ли, овес ли, не помня. Съселяните го чули как рекъл на минувача:

 

Борисчо, гледай като се върнеш от Берлин, да няма черни забрадки из тия ниви.“

 

Няма, дядо“, обещал царят.

 

Останалото е мълчание. И жалба за онази чудесна България, която ни отнеха. А ние не пожелахме да си върнем. Защото интернационалната комунистическа пропаганда си беше свършила работата. Беше превърнала един прекрасен – даже с кусурите си – трудолюбив народ, влюбен в страната си, в мършаво робско стадо, очакващо някой да дойде и да го оправи.

 

 

 

България – някога чудесна приказка;

а сега и светът е еврейска клоака

 

 

 

Е, оправят ви. Мен и онези, които са с близък до моя светоглед и схващания, също. Да ви благодарим и почерпим ли?

 

На обратния полюс на разврата и скандалите са бедните, които не само нарастват като брой, но и обедняват още повече.

 

Тази година бездомното население на Америка се е увеличило за първи път от Голямата рецесия. Нарастването е предизвикано от жилищната криза, тормозеща Западното крайбрежие, според ново федерално изследване.

 

Проучването е установило, че тази година 553 742 души са били без дом за една нощ. Нарастване с 0,7 на сто в сравнение с миналата година. Това показва, че независимо от раздвижващия се фондов пазар и нарастващия брутен вътрешен продукт, най-бедните американци все още се борят за посрещането на своите най-належащи нужди.

 

Икономическият напредък е нещо добро, но то оказва натиск върху пазара на наемите, който пък притиска най-бедните лос-анджелисци“, сподели Питър Лин, ръководител на службата за бездомни в Лос Анджелис. От цялата държава, най-драматично е било положението в неговия район, където били преброени нови 55 000 души. „Ясно е, че имаме прекомерен ефект върху националната картина на лишените от домове.

 

Бен Карсън, министър на Министерството на настаняването и градското развитие, което е изготвило доклада, каза в изявление: „Това не е федерален проблем то е проблем на всички

 

Адвокати, които са били свидетели и са проследили развитието на кризата с бездомните от нейното възникване в началото на осемдесетте години, са силно изненадани от нейното продължаващо съществуване.

 

Никога за милион години не съм и помислял, че тя ще се влачи вече три десетилетия, без краят й да се вижда“, заяви Боб Ерлънбуш, който е започнал работа в Лос Анджелис през 1984 г.[117]

 

В навечерието на тазгодишната Коледа същата медия би тревога, задето:

 

В Британия семейства със стабилни доходи са заплашени да станат бездомници… Сега липсата на дом заплашва даже работещите семейства със солидна, непоклатима заетост, които не могат да намерят подходящо място за живеене, което могат да си позволят, след като частни хазяи ги изгонят заради претенции за по-високи наеми, предупреди местният омбудсман.[118]

 

Става дума за южната част на Лондон. А в условията на свободен пазар, на който търсенето и предлагането определят цените на стоките и услугите, е така. Процесът би следвало да стимулира заетите за още повече работа. Но и на Запад социализмът си каза думата и отучи хората да обичат труда, да работят и да се радват на плодовете на своето творчество. Там също затананикаха, че „трудът е песен, но нека друг да я пее“. Европейците и самозваните „американциприемат труда, както евреите и комуниститекато наказание.

 

Коя друга медия, освен тази – толкова скромна – е повдигала въпроса за бездомните у нас? По неофициални данни само в София те надхвърлят 50 000 души. До скоро понякога се чуваше думичката „емпатия“. Тя е чуждица, а значението й на български е скромно, но важно свидетелство за нивото на личния и обществения морал – „съчувствие“. Не помня от кога не е прозвучавала. Може вината да е моя.

 

Запомнете предупреждението ми, което не веднъж съм отправял: Никой не е гарантиран, че утре животът няма да му поднесе някаква лоша изненада, за да се озове сред тази печална за ХХІ век прослойка, незабележима за очите на ситите… Сред тези хора, подложени на изпитание от съдбата, има не малко висшисти, люде с важни професии.[119] Някои някога са били известни

 

Ако имахме дух, жажда за свобода и справедливост и енергия, днес сред армията на несретниците щяхме да гледаме представителите на алчно червената псевдо аристокрация и буржоазия, начело с цялата престъпна правешка фамилия Замфиркьови и компания, през криминалнитебизнесмени“, до управниците в (анти)Народното събрание, Министерския съвет, седалището на президента, прокуратурите и съдилищата, милиционерските участъци

 

Уви, нашенци вечно се надат на някой Херакъл, който да почисти оборите на Номенклатурия. Наричат го „оправяне“. Еди кой си щял да ги оправиКак? Традиционно, в поза69или на заден шморц? Пък и този опит за държава не е обор с яхъри, а чалгарска кочина. Необходим й е могъщ свинар. А даже Ивайло не е бил такъв, а болярин… Но от години туземното население привижда в лицето на твърде набъбналата, подута като гюмеджийско платно“, както би рекъл Ботйов, банкянска пожарникар-телячка, специалистка по чистене на комунистически задници, уши и кочини с маркуч, нов Ивайло. А въввисоката и стройнафигура на Волен Кобзон – „левентаЛевский, който – сиромах – се извисявал по-малко от 170 сантиметра над земята.

 

А вие, запомнете от мен, стига да желаете: Без изчистване на миналото, няма светло бъдеще. Невъзможно е. Така Бог е устроил вселената.

 

Известна лондонска журналистка е констатирала, че:

 

Навремето нашето общество се грижеше за бедните хора. Сега ги проклинаме.[120]

 

Друга авторка заключи, че „бедността е обида за всички ни“.[121] И е права. Но това засяга само хората с душа и сърце. Твърде цинично е постоянното натякване за някаква „социална мобилност“, признава тя. На Острова нещата изглеждат като вкаменели. Придвижването между отделните обществени слоеве сякаш е прекратено. Струва ви се, че е замръзнало. Преминаването отдолу нагоре е невъзможно. Факт, който консерваторът Джон Мейджър, единственият британски премиер без висше образование през последния век, сподели като тъжна констатация отдавна.

 

Господството на един елит, получил образование в частни училища, а също така и на заможен дял от средната класа във висшите ешелони на обществения живот във Великобритания, е истински шокиращо“.

 

Бившият консервативен министър-председател изрази изпитвания от него ужас затуй, че „всяка отделна сфера на британско влияниев обществото е доминирана от мъже и жени, които са преминали през частни училища или произлизат отблагоденстващата средна класа“.

 

Повече от половината от правителството, включително премиерът Дейвид Камерън, държавният секретар[122] Джордж Осбърн и Ник Клег – заместник-министър-председателят,[123] са преминали през частни училища. Поотделно, всеки един от тях е много заможен

 

За мен, с моето минало, това наистина е шокиращо.[124]

 

Какво е миналото на Мейджър и защо е шокиран? Ами ако не толкова отдавна – само преди 25 години – нещата изглеждаха по същия начин, не само той, но и покойната Маргарет Тачър нямаше да имат никакви шансове за политическа кариера. Камо ли – да станат премиери.

 

Джон Мейджър е син на музикант от мюзикхоловете и домакиня. По онова време хората на изкуството, още по-малко онези от кабаретата, съвсем не били сред уважаваните членове на обществото. Даже не били смятани за част от средната класа. Бащата на Маргарет Тачър бил бакалин

 

Трети коментатор заключи, че:

 

Политиците пренебрегват бедните, но обичат лисиците.[125]

 

Туземните ни парвенюта прихванаха на бърза ръка най-порочните навици и обичаи на западната аристокрация. Смръдливецът от село Сирищник, по-познат като агент „Гоце“, ходи на лов за забранени муфлони архари. Аграрните простаци Христо Стоичков, Славчо Трифонов и Насо Сираков, примитивът Ути Бъчваров, също забравиха незаличимия червен цвят на вратовете си и отстрелват на поразия. Още правешкият хитрец беше усвоил този вид забавления. Както е при всеки примат, жестокостта на лова го развличаше. Бригадирският Gauleiter, бай ви Пенчо Кубадински – чудо на природата, обикаляше Африка на сафари!

 

 

 

Ако оставим настрана ядрената заплаха,

една война служи само за оправдание на вътрешната тирания

и я засилва[126]

 

 

 

А природозащитници – ерзац, станаха комунисти, ченгета и техни дечица. Екогласност беше оглавяване все от такива. Щерки на Венизия Недялкова и Андрей Райчев защитават правата на животните. Знаете, че западни фондации ги хрантутят. Тях – алчно червените отроци, от които се носи смесената смрад на кръв и милиционерски партенки. Мъчениците на комунизма издъхват в мизерия, на която ги обрекоха слелите се елити от Изтока и Запада.

 

Ако едната страна на медала е бедността, от другата богатството. Околовръст вече липсва спойващото вещество средната класа.

 

Говорят на американците, че живеят добре. Убеждават и нашенците, че се замогваме. Има ли идиоти, които вярват?

 

Как така държавният дълг на САЩ се увеличава неимоверно всяка секунда? Нашиятсъщо, но в по-малки обеми. Мащабите са различни. Същевременно икономиките напредвали – така ни втълпяват. В случай, че брутният вътрешен продукт действително нараства, на какво се дължи това?

 

За Б.Б. и компания – престъпна шайка, както ги нарече един от ибрикчиите им, това остава загадка. Те не разбират от нищо. Просто крадат. Какво друго може да прави комунистът? А, да, и да убива. Знаете, че отчитат парите, които имигрантите ни изпращат на техните близки. Но те не са капитал, а спестявания. Имат роля за засилване на потреблението, но едва ли на местното производство. Излезли на пазара, подпомагат чужди икономики. Та ние вече внасяме месото, боба, лещата, лука, картофите, ябълките, дините, сливите, гроздето, магданоза, копъра и даже… копривата. Наистина. Коприва от Израел! Предците ни навярно се обръщат в гробовете си.

 

Подобряването на някои икономически показатели в неколцина развити страни се дължи преди всичко на военните производства. Последната година се оказа рекордна за търговията със смърт.

 

Продажбите на оръжия и на военни услуги от най-големите компании-производителки на въоръжения и военни услуги по света достигна 374,8 милиарда долара, съобщи класацията Top 100 на SIPRI,[127] според новите данни за военната индустрия, разпространени днес [11 декември 2017 г.] от Стокхолмския международен институт за изследване на мира (СМИИМ).

 

За всички, включени в SIPRI Top 100 през 2016 г. нарастването е с 1,9 процента, в сравнение с 2015 година. И представлява увеличение от 38 на сто от 2002 година насам (когато СМИИМ започна да докладва за корпоративните продажби на оръжия). [2002-а беше разделна година между Войната в Афганистан и Ирак.] Това е първата година на растеж в класацията Top 100 на SIPRI по продажби на въоръжения, след пет последователни години на спад.

 

През 2016 година американските компании увеличиха своя дял в общата търговия с оръжие.

 

Общата стойност на продажбите на компаниите, вписани в класацията SIPRI Top 100 е нараснала с 4 процента през 2016 г. Американските военни операции зад граница, както и търсенето и придобиването на големи оръжейни системи от други страни са предизвикали растежа. Продажбите на въоръжения от Lockheed Martin – най-големия производител на оръжия в света – през 2016 г. са скочили с 10,7 на сто. Което е довело до нарастване на дела на САЩ в общото подреждане в SIPRI Top 100 до 57,9 процента.[128]

 

Тук се крие причината за увеличения брутен вътрешен продукт. Той не се дължи на Доналд Тръмп и неговото безпомощно правителство. Миналата година беше последната от двата мандата на друг съветски агентБарак Хюсеин Обама. Назначиха го, за да свие военните разходи и да допусне известно поемане на въздух за американците. Даже авансово му връчиха Нобеловата награда за мир.

 

Кой има представа, че докато той уж властваше и обещаваше да намали ядреното напрежение, САЩ удвоиха своите арсенали от атомни оръжия? Сега става ясно и продължението. Вашингтон продължава да се катери към върха на стълбата на производителите и продавачите на смърт. Цената я плащат два вида нещастници.

 

Първонародите, върху които се стоварват войните, тоест същата тази продукция, задвижила нагоре някои макроикономически показатели на постоянно смаляващата си американска икономика. Още е рано, но през 2016 година в резултат на това блаженство за част от онзи 1 процент най-богати, притежаващи повече от половината богатства на човечеството, която произвежда оръжия, без време, по мъчителен и жесток начин са преминали в отвъдното повече от 300 000 души в Йемен, Сирия, Либия, Афганистан, Ирак, Мианмар, Сомалия, Нигерия, Уганда, Мали

 

Вторите мизерници, които издължават този масраф на Танатос, са американските данъкоплатци. Ха сега им задайте въпроса на руския дворянин Николай Некрасов отпреди век и половина: Кому на Америки жить хорошо?[129]

 

Ала той спокойно може да бъде отправен и в оригиналния му вид: Кому на Руси жить хорошо? Тъй като режимът на Владимир Путин върна тази държава обратно на четвъртото място в цитираната класация на смъртта. Година по-рано отстъпваше не само на Китай, но и на Индия. Сега, освен САЩ, я изпреварват Германия и Британия.[130]

 

Когато светът предостави възможност на тези страни да се кичат с постиженията си в страшната област, нищо добро не го очаква.

 

ФРГ е регистрирала увеличение на военната си промишленост от 6,6 на сто! Производителите на танкове и бронирани всъдеходи armoured “Krauss-Maffei Wegmann” и на системи за наземен бой – артилерия и стрелково оръжие – “Rheinmetall”, са постигнали ръст, съответно, от 12,8 и 13,3 процента. Французите и италианците са отстъпили малко. Което не означава спад, а нисък ръст на продажбите. Докато британците са твърдо втори с увеличение от 2 на сто.

 

Колкото и неочаквано да е за неизкушените от темата, Бразилия, Индия, Южна Корея и Турция следват челниците. През 2016 година те са постигнали дял от 20,6 процента от общия обем на военната продукция според класацията.

 

Дали това хвърля известна светлина върху тлеещия конфликт на Корейския полуостров? Да добавя, че САЩ притежават 4000 военни бази у дома и 1000 по света. Повечето от тях са тъкмо в Тихоокеанския регион, както обяви Барак Обама по време на първата си азиатска обиколка, провъзгласявайки региона за „стратегически за американските интереси“.[131] Но там е близнакът Китай, който бележи спад. И васалната Япония с най-значителен упадък на военната си промишленост.[132]

 

А едни от най-големите купувачи се оказват осиромашалата Венецуела, Южен Судан, Ирак, Саудитска Арабия, Ангола, Еквадор, Казахстан, Мексико, Оман и Перу.[133]

 

От 1980 година насам най-богатите 0,1 процент от световното население са увеличили своето общо има̀не с толкова, колкото притежават 50 на сто от най-бедните или 3,8 милиарда души, според доклад, спиращ се на подробностите в пропастта между много заможните и бедните.

 

Докладът за неравенството по света, обнародван в четвъртък [14 декември 2017 г.] от френския икономист Тома̀ Пикетѝ, предупреди, че в някои страни неравенството се е раздуло до крайни равнища“.[134] И заяви, че проблемът само би могъл да се влошава, докато правителствата не предприемат координирани действия за вдигане на данъците и предотвратяване на избягването на данъчното облагане.

 

Докладът, който впрегна в разработката си повече от 100 изследователи по целия свят, констатира, че между 1980 и 2016 година 1 процент най-богати от глобалното население са заграбили27 на сто от нарастването на световното богатство. А най-богатите от най-богатите са увеличили своето богатство даже още повече. Онези 0,1 процента на върха [в класациите по богатство] са придобили 13 на сто от световното богатство, а най-върховите от всички0, 001 процента – около 76 000 души – са натрупали 5 на сто от цялото новосъздадено богатство, произведено от 1980 година насам.

 

Групата от 0,1 процента, заемаща върха по приходи (около 7 милиона души) е заграбила от 1980 година насам толкова много от световното богатство, колкото долната половина от възрастното земно население“, твърди докладът. „Обратно, нарастването на приходите е било мудно или нулево за населението между 50 процента от глобалното дъно и 1-ия процент на върха.“ [Тоест, средната класа е била в застой.]

 

Икономистите казват, че имущественото неравенство е станалокрайно[135] в Русия и САЩ. През 2014 г. в Съединените щати 1 процент от най-богатите притежаваха 39 на сто от националното богатство (последната година с достъпни данни). С 22 на сто повече в сравнение с 1980 г. Изследователите отбелязват, че „по-значителното разширяване на неравенството се дължи на нарастването на онези 0,1 процент свръх богати от собствениците на богатство“.

 

Най-богатият човек на света е основателят на Amazon и главен изпълнителен директор Джеф Безос, който притежава 98,8 милиарда долара (73,9 милиарда паунда), според индекса на милиардерите на Bloomberg. Само през миналата година Безос, най-големият акционер в Amazon, е преживял увеличение на имуществото си с 33 милиарда долара. Заедно, петимата най-богати хора на земята Безос, Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Амансио Ортега, собственикът на “Zara[136] и Марк Зъкърбърг от Facebookпритежават авоари в размер на 425 милиарда долара. Това е равно на една шеста от брутния вътрешен продукт на Британия.[137]

 

Този сорт публикации непременно ме развеселяват. В подрежданията по богатства отсъстват истински най-богатите – семейство Ротшилд и техните покорни слуги и агенти, „незабележимитеШиф, Менделсон, Голдман, Варбург-Уорбърг и т.н. Макар никой да не може да се произнесе категорично, от редица събрани сведения можем да смятаме, че само Ротшилдови коландрят повече от 6 трилиона долара! Поне една трета от капитала е тяхна собственост.

 

 

 

Корпоратокрацията, в която битуваме, е комунизъм,

монополизъм, власт на най-богатите – номенклатурата,

но кой да го проумее

 

 

 

Разсмиват ме и срамежливите закачки с правителствата за някаква тяхна намеса. Кой още не знае, че правителствата са кукли на конци, експонати в политическа изложба, разполагащи с власт, ограничена в рамките на неписания закон за разпределението на управленските функции – с authority?

 

Реалната властpowerе в други ръце. Не го твърдя аз. Написал го е и е било издадено още през вече наистина далечната 1844 година от бъдещия прочут английски държавник от еврейски произход Бенджамин Дизраели. Тогава издали романа му, озаглавен „Конингсби или новото поколение“… В него бъдещият лорд Бийконсфийлд откровено признава:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, дето не са зад кулисите, си представят.[138]

 

Авторът незабавно бил поканен на вечеря от семейство Ротшилд. От тогава до сетния си дъх служил на Тях. Те платили и титлата му

 

Най-важните американци от онезиразлични личности“, които управляват света от задкулисието, са Рокфелерови“ – посочва Гари Алън. – „Според сведенията кланът Рокфелер е работил с Ротшилдови и с техните агенти още от осемдесетте години на ХІХ век, когато първият – Джон Д. [Дейвид] уредил да получава отстъпка в цената на всеки варел с петрол, който той и неговите конкуренти превозвали посредствомKuhn, Loeb & Co.”. По онова време “Kuhn, Loeb & Co.” контролирали пътищата на щатите Пенсилвания, Балтимор и Охайо. Още тогава партньорството им било изгодно. Независимо от това, как понякога изглежда, че е имало области, в които двете финансови династии си съперничели.[139]

 

Съперничеството между Ротшилдови и Рокфелерови наистина е привидно. А преди петилетка двете фамилии официално обявиха, че обединяват своите финансови активи.[140] Като семейство Ротшилд запазва своята водеща роля. Нещо, което редовните читатели няма как да отрекат, първи известих.

 

Защо човешкият род вярва на душманите си, а не на честните, чиито гласове пресипнаха от викане насред пустинята, пълна с уж живи хора?

 

Mundus vult decipi, ergo decipiatur.[141]

 

На този фон как ви звучат лицемерно пролетите сълзи на конференцията във френската столица, свикана за отбелязване на втората годишнина от Парижкия договор за борба срещу глобалното затопляне. (В нея участваха Бил Гейтс и Майкъл Блуумбърг.) Тя се проведе при необичайни за този период от годината тежки зимни условия в Британия, Германия, Централна Европа. На Балканите снеговете започнаха от средата на октомвриЛятото беше кратко, не особено горещо. Пролетта и есента се губят. А Те ни пробутват измамите за парников ефект“ и искат да върнат човечеството към първобитни условия на живот.

 

Може би възнамеряват да се преселят на Луната или на Марс? Ако не Те, наследниците им? Документите за това бяха подписани

 

През същото време най-малко 20 на сто от земните жители гладуват. Къде е Киро на кирия? И кои са комунистите?

 

Има други величини, които са не по-малко важни от военните. Може би – по-опасни за живота и здравето на всички хора по земята. Който владее храната и водата, ще ръководи човечеството. Съмнявате ли се?

 

От какаото до чая, гигантските производители на храни и напитки въвеждат свои собствени стандарти за нравствени изследвания и оценка на суровините. Като се отдалечават от окачествяването на третия фактор, какъвто е например честната търговия.

 

Mondelez International (MDLZ.O), собственици на шоколадовите марки Cadbury и Toblerone, Unilever (ULVR.L), зад такива чаени етикети като Lipton и PG Tips, и Barry Callebaut, най-големият световен производител на шоколадови и какаови изделия, вече въведоха своите собствени схеми.

 

Те твърдят, че целите им са по-обширни. А някои настояват, че техните схеми са по-ефективни в проследяването дали един продукт е честно окачествен по всяка стъпка от неговия път до влагането в производството. Анализаторите казват, че при компании, намиращи се под финансов натиск, това е един от начините за спестяване на пари.

 

Ала критиците са разтревожени, че стандартите, за които групите от третия фактор като UTZ CertifiedиRainforest Alliance са се борили, за да установят наличието на риск,[142] са били доведени до объркване. А онова, което е смятано за етично и постоянно изискуемо, би могло да стане по-двусмислено и съмнително.

 

Стандартните измервания на темите за качеството на околната среда и обществото трябва да са прозрачни. Защото този процес се извършва зад затворени врати. „Трудно е да се разбере как компаниите и фермите ги съблюдават“, заяви Слоун Хамилтън, съветник по трудово-правната политика наOxfam, благотворителна организация, облекчаваща бедността.[143]

 

Не искаме да виждаме снижаване на стандартите. Нито желаем потребителите да се изправят пред объркващо разпространение на различни схеми за сертифициране.[144]

 

Не се учудвайте, че вкусът на шоколада, купен от вас тук, който ви е познат, е различен от същия, но предлаган на Запад, също добре известен вам. Ще става все по-лошо, понеже Евросъюзът или разхлабва изискванията за произход на съставките в храните, или си затваря очите за нахлуването на генно модифицирани продукти.

 

Авторката на цитирания пространен анализ е българка, която е учила в САЩ. Тя не обича да споменава мястото, където за пръв път е проплакала на този свят. Дали това изобщо има значение?…

 

За мен, като дълбоко вярващ в свободата и индивидуалните права, които да формират общите, е задължително да съществуват единни държавни стандарти за качеството на семената, посадъчния материал, торовете и препаратите в селското стопанство, на суровините и материалите в хранително-вкусовата промишленост. Да не се допускат привилегии и изключения. Животът и здравето на първо място!

 

Останалото е въпрос на вкус. Хората ще харесват продукцията на различните производители. Работата на държавата е да осигури безопасност при пълно и незаобиколимо равенство за всички в производството и на пазара.

 

Обаче ела зло, че има още по-зло. Преди няколко месеца научихме, че понякога ядемпластмасов ориз. Предимно – внос от Китай, Източна Кимерика.

 

Учени, еколози, се натъкнаха на микроскопични пластмасови нишкивлакнав питейната вода в много страни по света. Което ги накара да започнат да изследват влиянието им върху човешкото здраве.

 

Редица проби от вода от повече от дузина страни бяха анализирани от учените във връзка с разследване, извършвано отOrb Media”. Организацията сподели разкритията си с “The Guardian”. Повече от 83 на сто от пробите бяха замърсени с пластмасови влакна.

 

САЩ се рекордьори с най-високо равнище на замърсяване с пластмасови влакна – 94 процента – открити в чешми на места, включващи сградите на Конгреса, в централата на Агенцията за защита на околната среда и в Trump Tower в Ню Йорк. Ливан и Индия се оказаха следващите по най-високо съдържание на пластмасови влакна във водата.

 

Европейските държави, в това число Британия, Германия и Франция, имат най-ниско ниво на замърсяване, но то все още е 72 процента. Средният брой на влакната, намерени във всеки 500 милилитра вода от пробите, варира от 4,8 в САЩ до 1,8 в Европа.[145]

 

Според друга подобна публикация, появила се два месеца преди горната, „замърсяването с пластмаси ни изправя пред рискот почти постоянно замърсяване на природната среда“. Твърдението е, че ние, хората, смепостигналитревожния резултат, започвайки от петдесетте години та до наши дни.[146] Заключението не подлежи на съмнение. Не са пристигнали извънземни, които да ни засипят с пластмаси, все пак

 

Въпреки всичко, не вярвам кой знае колко на тези данни. Приличат ми на внушения. Още повече се усъмних, когато установих какво представляваOrb Media”, извършила разследването, на което се позовава “The Guardian”. Тя е основана от 50-годишния китайски медиен предприемач и кинопродуцент Сяо Пейян, с английско име Питър Шяо. Организацията има седалища в Лос Анджелис и Пекин. Дейността й е посветена напроизводството, финансирането и продажбата на филми и игри в интернет с оптимистично-окуражителна тематика, които да обединяват интернационалния пазар с китайския“.[147]

 

Силно смърди на пекински държавен капитализъм и на комунистическа Кимерикаслелите се Китай и САЩ. Както заяви на финала на документален филм, посветен на евентуална война между двете държави, един от най-видните китайски капиталисти, лично той не вярва в предстоящ сблъсък между двете страни. Защото никога в историята не е съществувала толкова грамадна взаимна зависимост между държави, каквато наблюдаваме между Китай и Америка днес.

 

 

 

Няма как да отделите номенклатурата, елитите – капиталистически,

комунистически, социалистически, фашистки,

консервативни и либерални – всякакви, от тяхната цел:

парите и богатството; това е комунизъм

 

 

 

 

 

Тогава, от какъв зор ви представям темата? Много просто. Човешко е да се греши. По-добре да я познавате, макар и в общи щрихи, отколкото да не знаете нищо за нея. Когато и сте предупредени за възможна дезинформация, донякъде можете да се предпазите от нейните внушения и манипулации.

 

Да се знае е по-добре от битуването в неведение, нали?

 

Защо Доналд Тръмп избра“ точно 6 декември того, за да хвърли бомбата, че САЩ признават Йерусалим за столица на Израел? Не веднъж през годината съм споделял убеждението си, че той е хванат здраво за топките от ционисткото лоби. За пореден път – в телевизионното предаване „Безкомпромисно с Георги Жеков“.[148] Същия ден настоящатазвездана световния политически небосклон, любимецът на Ротшилдови в Москва обяви, че за четвърти път ще кандидатства да наеме Кремъл през петилетката, започваща догодина. Казват – лоша работа.

 

Никой не съзира нищо лошо, че най-вероятно неговата агентка Ангела Меркел от 12 лазарника е начело на властта в окупираната от циониститесвободна“ и „демократичнаГермания. И най-вероятно ще удължи престоя си с още четири. За сметка на социалдемократите, постъпващи като банкянската Брижит Бардо Б.Б.

 

При настоящата обстановка в света медийните прожектори щяха да бъдат насочени към милиардера товарищ Путин, Владимир Владимирович. Предния ден една от най-корумпираните световни организации Международният олимпийски комитет (МОК), изхвърли Русия от предстоящите зимни олимпийски игри в Южна Корея. И какво от това?

 

Няма да обсъждаме двойните стандарти, нито лицемерните опасения за живота на американските спортисти по време на състезанията, изразени от ционистката слугиня Ники Хейли, индийска представителка на вашингтонския комунистически режим ООН.[149] Даже в израелския печат наричат другарката „новата рок-звезда на американското еврейство“.[150]

 

С изявата си „КозътДоналд прецака световната общественост. Успя да отклони вниманието от осигуреното домогване на новия Сталин към руския имперски трон, с който той вече е привикнал. Иначе фокусът насветовнитемедии неизбежно щеше да бъде съсредоточен в Москва. Впрочем, Путин прояви имперско великодушия спрямо решението на МОК. Обяви, че страната му няма да бойкотира игрите. И пое ръкавицата, хвърлена от еврейския лидер на олимпизма Бах, вместо да му обяви дуел. Заяви, че всеки руски спортист, който пожелае, ще може безпрепятствено да участва в игрите при поставените условиябез национални символи на Русия. Преведено на нормален език – няма да представлява своята страна, а себе си.

 

Странно, но сам Владимир Владимирович го беше прогнозирал още през октомври. Свърза го с догодишните президентски избори. Хитро. Все едно са истински… Театралният етюд беше припомнен от „най-демократичната медиявнай-демократичната страна“ – “The New York Times”.[151] (Вижте илюстрацията.)

 

Някой да е повдигнал въпроса кой ще плаща за участието в игрите в Южна Корея  на спортисти от Русия, които няма да представляват тази страна? Ако ще ги издържа Кремъл, тоест държавният бюджет, руските данъкоплатци, цялата шашма ще лъсне като истинския гол задник на комунистически шеф при пълнолуние. Колко лесни за манипулиране са тълпите от дебили!

 

Не се ли питате защо Путин и компания не развиват допинговата тема с всички атлети? (Впрочем, думата означава спортисти.) Някой изобщо разследва ли дълбоките връзки на – повтарям – корумпирания МОК и неговите антидопингови ченгета, с крупните фармацевтични концерни? Тези „детективизакъсняват с вкарването на новите медикаменти в списъка на забранените вещества. Затварят си очите пред смяната на названията на други препарати на лекарствените корпорации. Укрива се как прекарват – през няколко ръце – доста солидни подкупи, с които купуват твърде хлабавата професионална съвест на антидопинговите експерти“.

 

Съвсем наскоро осветиха, че четирикратният победител вTour de France”, британския колоездач Крис Фрум, е триумфирал благодарение на допинг. Той разясни, че това не отговаря на истината. Боледува от асма иима правода ползва лекарство, съдържащо съответното забранено вещество.[152] (Вижте илюстрацията.) Никой не одраска и с нокът фалшивия гланц върху британския колоездачен отбор на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., обрал несметен брой титли и медали. „Чистички“.

 

Изобщо, светът на скъпия професионален спорт наподобява военно-полева болница. В него – милионери, страдащи от какво ли не, едва ли не инвалиди. Живи да ги ожалите. Тях антидопингов контрол не ги стига

 

Ден след като горните редове бяха факт, умен и мислещ коментатор продължи разсъжденията ми:

 

Ако бях Путин, щях да попитам Бах: Как бях толкова чист преди три години [в Сочи], а съм тъй мръсен сега? Няма нищо ново. И какво става с останалите страни, които МОК следва да знае, че са стимулирали своите спортисти? Ако отговорът е, че руският допинг еподпомаган от държавата“, щях да изстрелям още един [въпрос]. Истината е, че тази седмица МОК, както и Русия, бяха разкрити.

 

Наднационални структури ще продължават да корумпират спорта и да се наслаждават край швейцарските езера, докато остават олигархии, неотчитащи се пред никого. Пак ще вършат същото, докато членове като Британия и Америка заговорничат с тях и прегрешенията им в преследването на неутолима жажда за спортен престиж. Британските олимпийски ръководители знаеха за допинга, тъй като всички спортисти бяха наясно. Тревожно е, както затрогващо посочи Степанова[153] в интервю за BBC през 2016 г., че едно нещо не е новина, когато всички знаят за него, освен обществото.

 

Реалността за спортния допинг е, че той се носи върху течението на огромно море от пари. Даже 15милиона долара глоба, наложена от МОК на Москва зарадистойносттана антидопинговите проверки, е нещо банално и изтъркано. Басирам се, че и един долар от нея няма да стигне до Степановци и Родченковци,[154] които сега се крият, опасявайки се за живота си.

 

Междувременно интернационалният спорт сваля величия. МОК наложи забранадо животза участие в олимпийски игри на руския спортен министър Виталий Мутко. Макар че куриозно оправда неговия кремълски бос. Няма никакъв намек за бойкот на Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., също под ръководството на Мутко. Всичко товавъпреки все още задавани неприятните въпроси за начина, по който интернационалния футболен орган ФИФАвъзнаградиМосква, предоставяйки й първенството. Като едновременно с това следващото – през 2022 година – отиде в Катар.

 

Двете решения вонят на потенциална корупция. Вчера [5 декември 2016 г.] ФИФА разпространи становище в подкрепа на Мутко, сякаш за да запуши устите, на мърморещите за неговата допингова дейност. Понеже упреците трябваше да бъдат пренасочени от леката атлетика към футбола.[155]

 

Навремето презирахме соцспорта и затова, че го използваха като витрина на омразната ни диктатура. Сега САЩ и Британия заеха мястото, опразнено от СССР. Социализъм ли, комунизъм ли, но личи – краят им се задава.

 

В допълнение, знаете ли коя е най-силната жена в световния футбол? Рускинята Марина Грановская, която е директорка на футболния клуб „Челси“. Тя коли и беси в него. Назначава и уволнява треньори. Именно Грановская видя сметката на португалеца Жозе Моуриньо и предпочете италианеца Антонио Конте.

 

Спортното предприятие пък е една от играчките на кагебисткия олигарх Абрамович, Роман Аркадиевич. Губернаторът на Чукотка, с диплома за еленовъд, е изцяло подчинен на равините от еврейската нацистка секта Хабад и на равина на Любавичи, чието седалище от 1943 година е в Ню Йорк. В известен смисъл двамата с Путин са рожби на самоубилия се разорен еврейски милиардер Борис Березовски. После си размениха шапките. Роман се съдеше с издигналия го ментор. Накрая се отърваха от него, казват, говори се…

 

Докато председателят на Руската федерация на еврейските общини Абрамович се подвизава изключително в Голямата ябълка,[156] Марина вършее из британската столица. От какво се оплакват западняците? Нали тъкмо те натякват, че въпросната еврейска организация със седалище в Москва е близка до администрацията на Путин. И е попечител на открития от президента Еврейски музей в руската столица.[157] А сам той е сред крупните дарители на фашистката расистка секта Хабад.[158]

 

Всичко е игра, напомняща историите с тютюнопушенето и употребата на наркотици. Ако действително искате да прекратите употребата на цигари, забранете производството и вноса на тютюни и на изделия от него.

 

Не би. Уж ограничавайки пушачите, нанасят щети на тях и семействата им чрез непрестанното вдигане на цените. Печалбите влизат не само в бюджета. Пълнят кесиите и на управници на различни равнища. Башка – контрабандата, която имитират, че преследват. А са главни участници в нея. Имаше я при социализма. В дома ми са влизали цигари, изнесени нелегално от местна фабрика. За кого е тайна, че търговията с тях – вътрешна и международна – беше поверена на Държавна сигурност. Както и производството и продажбите на наркотици.

 

Как е в САЩ, в Западна Европа? Възможно ли е някой да се възприема за нормален, а да вярва в добрите държави, впочтениченгета, в… Ами какво да кажем и за домакините на предстоящите зимни олимпийски игри? Южна Корея е образцова сатрапия. Комунистически режим, не достигащ до сталинизъм, както е в Севера. Но все пак. Каквито са и Япония, Виетнам, Индонезия, почти всичкинововъзникващи икономики“.

 

Нямам приятели сред манипулаторите. Презирам преститутките. А вие им вярвате. Нямате нищо против да жонглират с мозъчетата ви. Там е разликата между вас и мен. Другото – трупането на знанияе постижимо. Моралът, мирогледът и служенето на истината не.

 

 

 

Неевреите би трябвало да обезвредят всеки предател,

който приема подкупи от евреите[159]

 

 

 

Ала целта, преследвана чрез обявеното от Тръмп признаване на Йерусалим за столица на марксистката расистка държава Израел, не беше само една и то единствено тази. С акта си Белият дом даде ясно да се разбере, че от тук насетне арабите и мюсюлманите няма да бъдат приятели на САЩ. Вашингтон се е определил отдавна. За него Израел е главният и най-важният съюзник в Близкия изток“. Друг въпрос е, че времето лекува даже най-тежките рани в душите на народите. И арабските режими няма да се цупят дълго. Те са купени още преди век…

 

Тритедни на гнева“, жалка, детинска изява на палестинците, водени от съветския агент Махмуд Абас, отминаха. Животът продължи, както обичат да припомнят туземните ни футболни знаменитости. Всеки носи своя хомот, който е позволил да му надянат

 

Някой трябва да започне закриването на комунистическата ционистка американска империя. Тя вече никому не е необходима. Затова гудихаПатока да държи ръкохватката на шалтера й в Овалния кабинет на Белия дом. Явно се опасяваха, че ако инсталират изумително злобната Хитлери, тя би могла да си повярва, да прояви самостоятелност и да направи поразия.

 

Но има още едно измерение. Краят на мирния процес в Палестина, който задълго ще тлее и то без американско участие, дава шанс на други сили да навлязат по забележимо там. Докато Иран – „основният враг на ционистката държава“ – замълча, Ердоган осъди решението на Вашингтон. И замина за… Атина. Наистина исторически ход. Особено, като вземем предвид претенциите, които изложи направо в очите на своите домакини относно отмяната или промяната на т. нар. Лозански договор от 1923 г. Документът е следствие от победата на Турция в граничните й конфликти с Гърция.

 

Два дни по-късно Реджеп Тайип Ердоган обяви Израел затерористична държава, която избива деца“.[160] Нещо, което е правил и преди. А тази медия пази приличен архив. Затова вижте новата изява на турския президент, последвана от негово интервю за CNN от 2014 година.

 

 

 

 

 

Кой каквото и да говори, човечеството изглежда безсилно срещу най-големите изверги евреите. Зверове в човешки образ, те – техният елит предизвиква войни, разрушения, унищожение на култури, и изтребва милиони хора по света, цели народи.

 

Едновременно с това, посредством еврейската собственост във влиятелните медиителевизии, интернет, радиостанции, вестници и списания, книгоиздаване, филмово производствоевреите, респективно ционистите, израелците, винаги биват представяни като жертви. Убийците, палачите, насилниците, грабителите, опустошителите, злосторниците, биват обрисувани като страдалци. И се оказват… най-репресирани и пострадали!

 

Процесът около признаването на Йерусалим за израелска столица от страна на Тръмп, тоест – на всички американци, може би има втори, невидим план. Той или съществува и е засекретен, или се опитват да смекчат ситуацията чрез дезинформация. Но в една от основните Ротшилдови медии – агенция Ройтерс, се появиха съобщения за таен проект за възобновяване на мирните преговори между хазарите и палестинците, приписван на Доналд Тръмп.

 

Той щял да бъде обявен официално през първата половина на идната година. Според внушенията – как така „секретни“, пък изтекли тъкмо в тази информационна агенция – саудитският принц Мохамед бин Салман разговарял със сребролюбеца, водещ се палестински президент, товарищ Махмуд Абас. Успокоявал го да не се кахъри много заради Йерусалим:

 

Бъди търпелив, ще чуеш добри новини. Този мирен процес ще продължи.[161]

 

Звучи като препечатка от клюкарско издание с елементи на фактология, не мислите ли? Според редакторите на смятаната за авторитетна информационна агенция, 7 минути щели да бъдат необходими на образованияанглоезичен читател, за да се запознае с цялото съдържание на публикацията, намирисваща на онова, което наричат “fake news”. Ще видим. Но едва ли. Просто ще изтече много вода и ще отмие огорчението и гнева от съзнанието на мюсюлманите.

 

Позициите на Русия на този терен също ще се усилят. Никой не помни, че тя първа призна Йерусалим за столица на мафиотската хазарска държава Израел – още през април т.г.[162] Ама ставало дума за Западен Йерусалим… Не бъдете смешни. Само който не е следил редовно двата варианта на Диагноза с Георги Ифандиев“ – телевизионния и този, няма представа кой създаде хазарската държава в Палестина. Също, че Владимир Путин е обявен занещо много добро за евреите“. „Не е имало по-добър цар за евреите от Путин. Путин е цар. Това е разбираемо, както и да го наричат. Но не е имало по-добър.[163]

 

Незабавно след като Вашингтон обяви, че ще премести посолството си от Тел Авив в Йерусалим, същото сториха двамата настоящи комунистически лидери на Чехия.[164] Два месеца и половина назад Милош Земан разказа пред повече от 600 гости на ежегодната гала вечеря, организирана от едно от многото нюйоркски еврейски списания – “The Algemeiner”,[165]  как заявил пред някаква аудитория:

 

Казах им, аз съм евреин. “Ani yehudi.[166]

 

Нали сте наясно, че малко или повече, всеки, изповядващ комунистически, социалистически, фашистки и либерални възгледи, или членувал в такива организации, е евреин. Всички комунисти са евреи.

 

Малко по-рано вече куцащият, подпрян на бастунче член на Чехословашката комунистическа партия Милош Земан – действащ президент, отиде на поклонение в Кремъл. За да унизи допълнително своите почтени съграждани след общите избори преди два месеца, когато под одобрението на комунизираното население назначиха комунистическия номенклатурчик Анджей Бабиш, офицер от Държавна сигурност и агент на КГБ, за победител.

 

Знаменателно е, че в деня, когато Тръмп провъзгласи Йерусалим за израелска столица, призната от американците, а Путин пак се кандидатира за кремълския трон, Земан връчи мандата за министър-председател на Бабиш. Двамата съвместно също заявиха, че за страната им Йерусалим е столица на болшевишкото ционистко политическо творение в Палестина, провинция на интернационалната хазарска империя със столици във Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин… Но преди всичко – в Москва.

 

 

 

Юдаизмът е комунизъм, интернационализъм,

универсалното братство на човека,… с тези духовни оръжия

евреите ще завладеят света и човешката раса[167]

 

 

 

Светът е комунизъм. А той представлява извлечение на талмудския юдаизъмбогоборството, изконното зло, власт на княза на този свят.

 

Добре е да добиете представа от унизителното поведение на Милош Земан в Москва. Откъде? Разбира се – единствено от тази медия.

 

 

 

 

 

Няма как да разберем дали Путин е драл Земан, както навремето Хрушчов дереше тогавашните си васали от съветския концлагер. Например Тато, който даже сепохвали с това. Или Черномирдин, който беше ругал и строявал служебния премиер Стефан Софиянски – „десен“ и „демократ“, „несвързан с БКП и ДС“, кактоот дете не му се били карали“.[168]

 

Колко натоварена със събития може да бъде една дата! В случая, сряда, 6 декември 2017 година, за източноправославните христанизеещи се – Никулден

 

На практика, Доналд Тръмп не направи нищо. От думите му не произлиза нищо друго, освен жужене на оси. Поради глупост или по заповед, той пусна невидим дух, загнил и разлагащ се от стоене в бутилката на ционизма. И по света засмърдя на талмудски партенки, непрани от лани. Политици, „специалисти по сигурността“ и „по Близкия изток“, преститутки, всякаква измет се изредиха да облъчват световното обществено мнениесъс соята тъпота и невежество.

 

Истината прозвуча отИзраел. Който желае, може да се просвети.

 

 

 

 

 

Кое не е вярно?

 

Заболяха ме устата и ръцете да говоря и пиша, че мнозинствата са посредствени. Оставят се да ги предвождат малоумни. Самите те са се отказали да мислят, да анализират, да разсъждават, да извличат поуки… И да не настъпват повторно мотиката. Тоест да не правят постоянно едни и същи грешки.

 

А комедията „Клошмерле френска. Авторът й е роденият в Лион Габриел Шевалие, който воювал в Първата световна война. Книгата била издадена през 1934 година, когато се задавала бъдещата повторна глобална трагедия. Творбата представлява сатира на закостенелите нрави. Действието се развива в провинциално френско градче, чиито жители са разделени във връзка с намеренията за строителство навеспасианка“ – градска тоалетна.[169]

 

Това – задочно – адресирано до водещия Марк Гуринсоветский писатель, проживающий в Израиле.

 

Никой от събеседниците, дирещи логика, разум и – надявам се – справедливост, не спомена дали окупацията на Йерусалим, започнала през 1967 година, както и почти пълното завладяване на палестинските територии от Израел имат нещо общо с международното право. Законни ли са или не? Как Израел и подопечните му САЩ квичат като недоклани прасета срещу другите. Но изобщо не се съобразяват с резолюциите и останалите документи, приети от ООН.

 

Israel hat das Recht. Israel bleibt über den internationalen Gesetzen.

 

Israel über alles, über alles in der Welt![170]

 

Но какво можете да очаквате от тях? Те са израелци. Особено от Кедми, който е оглавявал една от шпионските централи на националкомунистическата ционистка държава. Израел е създаден от тях руско-съветските потомци на хазарите.

 

На 1 декември, преди дни, се навършиха сто години от британската окупация на Йерусалим. Актът на колонизация станал възможен благодарение на онази измама, наречена Балфурска декларация. Дали когато войските на генерал Аленби преминавали през Портата Баб ал-Халил в римската крепост, сега наричана Портата на Яфа, някой от местното население е допускал, че с палестинците – смесица от производни на юдеите, араби, арамеи (асирйци) и други народности – е свършено? Едва ли.

 

Колонизацията не била в полза на британците, а на интернационалния еврейски елит, пуснал пипала по цялото земна кълбо. И създал гъста мрежа от връзки на всички обществени равнища. Чрез нея превземал първо икономическото, а впоследствие – и политическото управление на държава след държава. Ето как ционизмът, чиито разклонения са преди всичко комунизмът, но и т. нар. социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм, постепенно постигна своя триумф.

 

Интернационалният еврейски елит бил ръководен от вече клатещата се империя, над която слънцето все още не залязвало. Тогава, през декември 1917 година, Дейвид Лойд Джордж, еврейският министър-председател на все още обединения Албион,[171] представил завладяването на града като коледен подарък за британския народ“.[172]

 

С палестинците станало онова, което ни сполетя 80 лазарника по-късно. Съблазнени от еврейските капитали, без много да му мислят, местните продавали земите си на онези, които тайно ръководели окупаторите из зад кулисите – на еврейските банкери. Поддали се на внушенията от страна на мас-медиите и на напазарувани агитатори от техните среди.

 

Разбира се, имало и репресии. А палестинската съпротива закъсняла, била разделена и никога не постигнала нещо съществено. Този свой успех евреите дължат на своето вродено притворство, лукавство и изгарящ шовинизъм.

 

От първото им проплакване на този свят и от люлката възпитават тези творения на сатаната, че сабогоизбрани“. Те се смятат за „господари на света“. А както редовните читатели знаят, смятат нас гоите, добичетата, останалите народи, но най-вече християните за слуги, допуснати да живеят, само за да им служат.[173]

 

Да не ви подвежда понякога благият им вид. Той е привиден. Не друг, а Бог е разкрил какво представляват, каква е тяхната същност:

 

Проклети да сте, книжници и фарисеи, лицемери! Защото сте като гробници, боядисани в бяло, изглеждащи хубаво отвън. Но вътре сте пълни с кости, всякаква гнилоч и поквара. Затова за хората отвън изглеждате праведни, но отвътре сте пълни със злодеяния и двуличие.[174]

 

Свестните хора, особено ако са християни, нямат работа с така наречените евреи. Избягват ги, странят от тях. За да не попаднат в капана на омразата и подлостта, на лъжата и душевната проказа, на деградацията. Знаят, че те са пратеници на сатаната, които ги изкушават. Евреите са палачи на човещинатакибуцисти, тоест – комунисти, фашисти, но най-вече нацисти, искрено вярващи в своето превъзходство над хората. За тях човешките същества са тор или примитивна работна сила, предназначена да работи вместо тях, да им слугува и угажда.

 

 

 

Епохата след „политическата коректност“

или в света на фалшивите новини

 

 

 

През лятото лондонският клюкарски таблоид “The Sunдаде трибуна на депутатката от Лейбъристката (официалната социалистическа) партия Сеъра Чемпиън, министърка по проблемите на жените и равенството в сянка. Помести нейна статия, която започва така:

 

Британия има проблем с британски пакистанец, изнасилващ и експлоатиращ бели момичета.

 

Ето. Казах го. Това прави ли ме расистка? Или просто съм готова да назова този ужасен проблем с истинските му имена?[175]

 

Преди дни коментар в уж противния, консервативния лагер, защити Чемпиън. Журналистка от “The Daily Telegraphзададе логичния въпрос:

 

При какви обстоятелства трябва да се извините за това, че сте казали истината?[176]

 

И продължи с припомнянето на току що поднесения ви цитат, в опит да защити депутатката:

 

По-рано, през август, Сеъра Чемпиън, лейбъристката членка на Парламента за района на Родърхам, написа статия в The Sun. Желанието на Чемпиън даобяви открито този ужасен проблемпродължи, всички на всичко, пет дни, преди тя да разпространи извинение за своякрайно мизерен подбор на думи“.

 

Отиде по-нататък и подаде оставка от поста министърка по въпросите на жените и равенството… Това беше грешка, нали, Сеъра?[177]

 

Да перифразирам другарката Сеъра Чемпиън:

 

Светът има проблем с евреите, изнасилващи и експлоатиращи не само белите хора по планетата.

 

Ето. Казах го. Това прави ли ме расист? Или просто съм готов да назова този ужасен проблем с истинските му имена?

 

И го правя твърде отдавна, без никой да си е мръднал пръста да ме защити. Никога. Даже, когато ме уволняваха от вестници. Също след свалянето на собствените ми авторски телевизионни предавания от три телевизии. Никой не узна, как израелското посолство е оказвало натиск върху ръководствата им. Нито се поинтересува дали наистина като главна секретарка на МВР и като кметица банкянската мома Б.Б. е заплашвала с отнемане на разрешителното на продавачи на книги на столичния площад „Славейков“, „ако не престанат да предлагат произведенията на Ифандиев“. Цитатът е по памет, но е точен. По някакво неписано правило в тези случаи отправяха към мен много и най-цинични обиди, замеряха ме с всякакви клевети, измислици и небивалици, а получавах съвсем малко признание. Това продължава.

 

Е, когато изнасям истината и отказвам да живея като гой, да битувам в общия обор, превивайки гръб под бича на еврейските пастири, расист ли ставам? Защо жаждата за истина, поривът за свобода биват наказвани пред очите ви, а вие мълчите, изобщо не реагирате? Мнозинството дори се забавлява и храчи(Вижте илюстрацията от онова, на което се натъкнах преди дни.)

 

В такъв случай какво заслужавате? Мислите, че преклонената ви главичка острата сабя на властта няма да посече. Ще ви подминат, няма да дойдат за вас? Децата ви са на добра работа с прилични заплати. Свързвате двата края. Даже ви хартисва, за да отидете на море. Където, за разлика от милиционер-социализЪма, не се редите на опашки за храна, състояща се от домати с ориз и мазен псевдошницел в неделя?

 

Не ми отвръщайте сCuique suum” – „Всекиму своето“. Знам го по-отдавна и по-добре от вас. Поне по броя на годините надживях своите баща, сестра, брат, тъст… И то как! Не предадох и не се продадох.

 

А вие?

 

Впрочем и двата основни днешни британски вестника псевдоконсервативниятThe Daily Telegraph” и „левият“, когато му заповядат, “The Guardian”, забраниха достъпа ми до секциите за читателски коментари. „Свобода“ и „демокрация“, другарки и другари. Закачите ли само с нокът интернационалния комунизъм и неговата глобална система под предводителството на Братството на еврейските първенци, спукана ви е работата.

 

Защо? Заради траенето и надеждата, че преклонената главичка… Емпирично! Опитът си е казал думата.

 

А в случая с Тръмп и Йерусалим не съм съгласен единствено с обвиненията, чеПатокътДоналд прецакал trumped мирния процес в Близкия изток. Цялата му предизборна кампания премина под лозунгите: “To make America great again” и “America first”. Толкова популярни, че не се нуждаят от превод. Тръмп непрестанно повтаряше, че САЩ трябва да престанат да се грижат за другите, а да се заемат със собственото си възраждане. Нищо, че досега не е върнал нито едно свое предприятие обратно в родината си.

 

Но заявяваше, че ще бъде президент на американците, а не на света. Какво искат от него?

 

А оста Пекин Москва Анкара се очертава. Тя ще засмуква източоевропейските сателити на СССР. Западът ще залязва. Изтокът ще крета. Нашият шанс беше в независимостта и неутралитета. Напълно постижима цел, но от народ. Не с аморфно, аполитично население, съставено от духовни роби и крепостни, които си харесват игото и палачите си комунистите. Отвикнало да се труди, забравило какво е свобода и щастие, обладано от нихилизъм, но демонстриращо противен плакатен псевдопатриотизъм, осланящ се на потурите (шалварите) и кичозните у̀ти (престилки). И масово разчитащо, че като търка шарени билетчета, късметът ще го споходи. Както един… Показали го по телевизията!

 

Вместо в Бога и собствените си сили, то вярва на тото- и лотарийните шарлатани. Даже го мамят по телефона. Е, започвате ли да разбирате, че за такива стада няма доброволен изход от кошарата и кочината. Добичетата не желаят да бъдат свободни и щастливи, да живеят като хора, човешки същества.

 

Май не случих с родина

 

Но имаше ли късметлии в това отношение? Може би американците, с тяхната мечта?

 

Рекапитулацията:

 

Израелското лоби демонстрира своята власт над американските схващания и способността си да упражнява свободата на словото посредством своите влиятелни медии, развлекателна индустрия и умението си да блокира условията за назначаване в университетите, като например тези на Норман Финкълстейн[178] и Стивън Салейта.[179] [Все пак става дума за САЩ – „земята на свободните“ – “the land of the free”.] Действително, днес могъществото на израелското лоби е толкова широко припознато и предизвиква такъв страх, че издатели, редактори, продуценти, административни комисии по условията за назначаване на преподаватели, изпреварват възраженията на лобито и избягват автори, теми и преподаватели, смятани за неприемливи за лобито.

 

Последният пример уволнението от [двумесечното списание] The American Conservative[180] на бившия служител на ЦРУ Филип Джиралди.[181] Джиралди написа статия за Unz Review,[182] посветена на израелското влияние върху американската външна политика в Близкия изток.[183] Статията не каза нищо, което израелският вестник Haaretz вече не е изложил. Главният редактор на The American Conservative, където Джиралди беше сътрудник от десетилетие и половина, беше ужасен, че списанието бе свързано с критика към Израел. И бързо приключи отношенията си с Джиралди. Толкова жалко шубе, каквото показа редакторът на The American Conservative, е истинската скала за измерване на властта на израелското лоби.

 

Много опитни експерти смятат, че без влиянието на израелското лоби, особено, както е упражнявано от еврейските неоконсерватори, през последните 16 години Съединените щати не биха влезли във война в Близкия изток и Северна Африка. Тези войни не дадоха нищо на САЩ, освен злини. И струват на данъкоплатците трилиони долари. Също така причиниха масова смърт и разрушения в седем страни, както и огромен бежански поток към Европа.

 

За свръхсила като Съединените щати, да не контролира собствената си външна политика, е сериозен проблем. Джиралди е прав и е патриотично да повдига тази загриженост. Той отправя чувствителни препоръки за коригиране на липсата на контрол от страна на Вашингтон върху неговата собствена политика. Но вместо анализи и обсъждания на Джиралдовите предложения, резултатът е наказанието на Джиралди от един главен редактор на консервативно издание, предугаждащ желанията на израелското лоби.

 

Американците би следвало да осмислят факта, че Израел е единствената държава на земята, която е недопустимо да критикуват. Всеки, който критикува израелската политика, по-специално спрямо палестинците, или прави бележки върху израелското влияние, бива дамгосван катоантисемит“. Даже меките критици, които опитват да насочат как Израел да се измъкне от извършването на грешки, като бившият президент Джими Картър, биват жигосвани катоантисемити“.

 

Целта на израелското лоби с лепенето на етикетаантисемит“ върху всеки критик е, да дискредитира критиката като израз на неприязън или ненавист спрямо евреите. С други думи, критиката е представяна просто като израз на личностно отвращение от еврейството. Обичайно е упоритите критици да бъдат обвинявани в подбуждане на нов холокост.

 

Възможно е да критикувате политиката на Германия, Франция, Испания, Британия, Италия, Бразилия, Мексико, Русия, Китай, Иран, САЩ. Наистина – всички други страни, без да бъдете наречени антигерманци, антифранцузи, антибританци, антиамериканци, и т.н. Въпреки че политиката на САЩ в Близкия изток е толкова близко свързана с израелската, че израелското лоби разглежда критиките на американската близкоизточна политика като враждебни спрямо Израел. Независимо от провалите на политиката на САЩ, става все по-трудно да я критикувате, без риска да бъдете заклеймени катонепатриоти“, а е възможно даже да ви лепнат едно „симпатизант на мюсюлманите“ и „антисемит“.

 

Властта и могъществото на израелското лоби се виждат на много места. Например, Конгресът на САЩ изисква RT, новинарска агенция, да се регистрира като чужд агент. Но AIPAC[184] пред който всяка година Конгресът на САЩ изразява своето уважение и подчинение, не трябва да се регистрира като израелски агент. [Авторът е недостатъчно осведомен; не знае, че същият AIPAC, по свои тайни канали и чрез съответните еврейски, масонски и кариеристки комунистически кръгове, преследващи келепира, действа с пълна сила и в Москва.]

 

Много аномалии във властта на израелското лоби минават незабелязани. Например, Антиклеветническата лига (АКЛ)[185] определя критиките към израелската политика като клевета и нарича критицитеантисемити“. С други думи, самата АКЛ е забъркана в бизнеса на клеветата или на замерянето с обидни нарицателни.[186] Противоречието една организация, уж създадена да се противопоставя на оклеветяването, но да е ангажирана с клевети, каквато явно е нейната единствена задача, остава незабелязана.

 

 

 

Представата, че държавата „Израел“ е защитничка на евреите,

е може би най-голямата измама, извършвана с еврейския народ;

в действителност, къде другаде след 1945 г. евреите са били

под такава физическа заплаха, както в ционистката държава[187]

 

 

 

Израел се гордее много със своята власт над Съединените щати. Историята на самохвалството на израелските политически лидери заради своята власт над Америка е дълга. Но ако някой американец се оплаче от това, той е еврейомразец. Единственият безопасен начин за един американец да привлече внимание към властта, която Израел има над САЩ, е да се фука с това. Съвсем правилно е да признаете израелското надмощие и власт, ако я представите в добра светлина. Но не и, ако се оплаквате от тези неща.

 

Добре, нека се изразя така: Уникалното право на Израел да дискредитира всяка критика на неговата политика като обикновен израз на антисемитски чувства е най-големият успех на връзките с обществеността в историята на това занимание.[188] За по-способните евреи, глупостта на гоите е лесна за преодоляване. Шапки долу за Израел заради надхитрянето и одурачаването на американците. И за превземането на тяхната външна политика. Може би Израел ще завладее и вътрешната политика на САЩ. Или вече го е сторил?[189]

 

Вече изминаха 30 години, откакто Федералният резерв е имал нееврейски председател. А през последните три години Стенли Фишър, бившият шеф на Централната банка на Израел, беше заместник-председател на Федералния резерв. От режима на Клинтън насам преобладаващо евреи бяха министри на финансите. Можем да кажем, че техният финансов талант ги прави естествени кандидати да тези постове. Но е неискрено да отричаме влиянието на това нищожно на брой малцинство в американския живот. Въпросното влияние се превръща в проблем, когато го използват за заглушаване на свободното слово.[190]

 

Израелското лоби не спи. То държи да печели всяка секунда, ако може – по 25 часа в денонощие. Белята се премести в ООН, където „западният демократ, източният съветски евреин, нюйоркският равин и съветският комисар всеки ден седят един до друг в пълно сътрудничество. Докато войниците на неверниците са заети да проливат кръв помежду си, даже вътре в самата ООН се води война.[191]

 

Да не се лъжем. Ако Организацията на обединените нации е била важна, това е продължило до 1954 година и основаването на клуба, наречен на холандския хотел Билдерберг. Но дори тази най-важна на пръв поглед институция, събрала в едно нацисти и пишман демократифарисеите, authority, показния комунистически елиткакто и появилите се малко след нея Римски клуб, а след три петилетки и Тристранната комисия, е посветена на изпълнението. Светът е ръководен от съвсем други. От невидимите господари, съставляващи интернационалното Братство.

 

Не, даже The City of London CorporationКорпорацията на лондонското сити, с нейния уж по̀четен кмет с едногодишен мандат, бледнее пред замъците, където Ротшилд и компания решават световните дела.

 

Четвъртък, 14 декември 2017 г., стана дата на поредния мил“, „почтен“ и „човеколюбивгастрол наистинската американка“, индийската comrade Ники Хейли, на пилона в кръглата заседателна зала на Съвета за сигурност.[192] Изтъкнатата „хуманисткавлезе в чепиците на Бенямин Нетаняху отпреди петилетка.

 

Ако не сте забравили, през септември 2017 година израелският премиер, възпитан като фашист в духа на Владимир Жаботински, се изтъпани на трибуната на по-голямото помещение в сградата на ООН – на Общото събрание. И стана за смях, показвайки карикатура на бомба от ХVІІ век, която представи катосхема на иранско ядрено оръжие“.[193] (Вижте илюстрацията.)

 

Този път Ники Хейли надмина себе си. Като треторазрядна актриса от изгорял селски театър изпълни римейк, както казват на повторно изпълнение – по-скоро имитация – „на чист български“ език. Но не само на изцепката на Нетаняху, накарала света да му се присмива, наричайки го „зайченцето Биби“. Тя повтори жалката история с онова девойче от кувейтското кралско семейство, чиито лъжи заиракски войници, изкормващи бебета в болница“, бяха повтаряни като ехо от американския президент Джордж Буш-старец и неговия екип от еврейски неоконсерватори, довчерашни комунистически екстремисти.[194]

 

Оказа се, че подобно избиване на бебета не е имало. Всъщност младото момиче е член на кувейтското кралско семейство. За да представи лъжливото показание, то е било обучено от фирмата за връзки с обществеността “Hill & Knowlton”.“[195]

 

Нещо доста по-фрапантно:

 

Излезе, че разпитът на Найра ал-Сабах пред Комисията по човешки права на Конгреса е измама за 12 милиона долара, финансирана от кувейтското правителство и организирана отHill & Knowlton” – американска фирма за връзки с обществеността. Екип на ЦРУ е обучавал Найра за нейното представление.

 

 Историците са единодушни, че този къс от военна пропаганда предизвика подкрепата на САЩ и света за Първата война в Персийския залив. Нещо повече, отивайки по-нататък, те отбелязват сходството между нейните показания и пропагандата, използвана да насърчи влизането на Америка в Първата световна война: приказки за германски войници, намушкващи бебета на своите щикове.[196]

 

Е, преди дни по-мургаватаарийка“ товарищ Хейли изпъчи не дотам релефни гърди на фона на огромна „снимкана ракета, „произведена в Иран“. С показаното „доказателство“, бунтуващите се хути в Йемен обстрелвали Саудитска Арабия и правителствените войски на режима в Сана. Сцената беше толкова глупаво умилителна, че иранският външен министър Джавад Зариф не се сдържа и постна в Tweeter отговор, ако ми позволите да използвам „литературен български“, представляващ изображения на другарката Ники и на тъмнокожия еврейски масон Колин Пауъл. Двамата – щракнати на едно и също място. Но с разлика във времето от29 години.

 

Тогава „Пауъл заяви пред ООН, че Ирак притежаваоръжия за масово унищожение“. Твърдение, което изгради каузата на САЩ за нахлуване в Ирак през 2003 година, а по-късно беше опровергано.

 

„Когато работех в ООН, гледах това представление и наблюдавах онова, което започна от него“ – заяви Зариф в своето „чуруликане“.[197]

 

Смешно е. Обаче помнете: така е стартирало участието на САЩ в Първата световна война. После договорената измама Пърл Харбър послужила за американското включване във Втората. През шейсетте със сходна лъжа наченаха Войната във Виетнам. После – Първата и втората война в Персийския заливОпасно е и то много. Израелското лоби няма мира и не среща опозиция, затова.

 

Проследих десетина медии. И единствено в катарскатаAl Jazeeraоткрих потвърждение на опасенията си. И съвсем не ми беше до шега. Преди около месец го прогнозирах. Пред съпругата ми – доста по-отдавна.

 

Ники Хейли, застанала пред нещо, за което тя заяви, че са „останки от оръжия иранско производство“, обяви, че САЩ са открили доказателство, как ирански балистични ракети са били превозени и използвани от бунтовническата групировка на хутите в Йемен“ – съобщи телевизията на своята електронна страница, – „което е нарушение на международните задължения на Техеран.

 

В този склад са отломкитедоказателства за незаконно разпространение на оръжия от Иран, събрани от прякото военно нападение срещу наши партньори в региона.“, декларира Хейли по време на пресконференция във вторник [12 декември 2017 г.] във военен хангар близо до Вашингтон, окръг Колумбия.

 

САЩще изградят коалиция, за действителен отпор срещу Иран и онова, което те правят“, каза Хейли, без да навлиза в подробности.

 

Тя рече, че събраните парчета от оръжие са останки от ракета, „изстреляна от бойците на хутите в Йемен срещу Саудитска Арабия“, верен съюзник на САЩ в региона.

 

Постоянната представителка на САЩ в ООН призова за интернационална коалиция, която да се противопостави на иранското влияние в Близкия изток. Същевременно обвинявайки страната заразпалване на пламъци на конфликти“ в региона.[198]

 

Ето какво ме притеснява. Започне ли, чакайте края… Коалиция за разправа с Израел, САЩ, Британия, Русия, Франция и Германия би накарала човечеството да си отдъхне. А при успех би превърнала живота ни на планетата в нещо много по-добро, весело, смислено и щастливо.

 

Сега се замислете над всички врътки от последните месеци. И ако сте способни да разсъждавате, ще ги свържете в не дотам сложна верига: танците със саби на Доналд Тръмп, Б.Б. и Симо в Риад. (Номенклатурия е на пътя към евентуалните бойни полета.) Коленопреклонното посещение на саудитския крал в Москва. Изтеглянето на руските военни части от Сирия. Постоянните въздушни атаки на Израел над обекти в уж суверенна Сирия. Жалкото „признаванена Йерусалим за израелска столица от американскияПатокДоналд

 

Причината е ясна – печалбите на военно-промишления комплекс. Но поводът?

 

Неотдавна командващият иранските въоръжени сили, оказващи подкрепа на сирийското и иракското правителство, изпрати нота до Съветските еврейски щати, „за да уведоми Вашингтон, че всички военни сили на САЩ, оставащи в Сирия, ще бъдат унищожени“.[199]

 

Командващият на корпуса на Иранската революционна гвардия бригаден генерал Хадж Касем Солеймани изпрати вербално писмо чрез Русия до началника на въоръжените части на САЩ в Сирия, съветвайки го да изведе тези американски военни сили до последния войник, „или вратите на ада ще се отворят за тях“.

 

„Моето послание до военното командване на САЩ е: когато битката срещу ИДИС (групировката Ислямска държава) приключи, нито един американски войник не ще бъде толериран в Сирия. Съветвам ви да напуснете доброволно, или ще бъдете принудени да го сторите.[200]

 

Така постъпват истинските военни, мъжете. Вероломно, използвайки лъжи и измами, увъртания, в среднощния мрак, нападат простаците, червените вратове, краварите, сбирщината, „плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете“, наричани американски. Съвсем вярно бившият нюйоркски прокурор Грег Паласт призна, чев действителност те са нация от бегълци“. Така е. Грамадна тълпа от престъпници, „които независимо от копелетата в бели чаршафи и нищознайковците в Конгреса са държали отворена Златната порта[201] към една тъмна планета.[202]

 

Планетата на мутрите, джунглата.

 

 

 

Като яйцето и кокошката:

кои са първи – комунистите или ционистите? 

 

 

 

И ето, Америка започва да отвръща на шамара, който един ирански (персийски) генерал зашлеви по нейната гнусна чифутска морда. С евентуална антииранска военна коалиция, която да се впусне в нова война. Къде другаде да бъде похарчена постоянно увеличаващата се военна продукция? Нали трябва да бъде продадена, за да обогатява котараците, криещи се зад фирмени наименования, включени в SIPRI Top 100.

 

В началото на декември т.г., Владимир Путин направи светкавична обиколка на Сирия, Турция и Египет. Започна от руска военна база в първата държава. След като обяви победата във войната срещу Ислямска държава и други терористични и квази опозиционни сили, той прочете заповед за изтегляне на московците от страната. Удобно зарязвайки сирийската армия и иранските части, поканени от демократично избраното правителство в Дамаск, на милостта на Вашингтон, Тел Авив и други мераклии за нова „коалиция на желаещите“. Този път – за военни действия срещу Иран.

 

Кого не са предали и измамили великите сили“ – САЩ, СССР, Русия, Британия, Франция? Няма де им е за сефте.

 

Извън съмнение – Братството доволно е потривало ръце.

 

Някои съзряха в това контурите на задаващ се военен сблъсък между Вашингтон и Москва.[203] Краставица на търкалета! Изключено!

 

Тежко и горко, ако този път отново нападнат Иран. Правиха го през 1953 година и през осемдесетте. Тогава вашингтонските комунистически каубои се криеха зад гърба на Саддам Хюсеин. После го разгромиха. Накрая – казват – го „овисиха на въже, да се поизсуши“.[204]

 

Иран не е малка държава. И е достатъчно добре въоръжена. Не, че няма да й видят сметката. Обаче последиците от такава катастрофична трагедия биха били неимоверни и издължавани десетилетия напред.

 

Ала човечеството спинка

 

САЩ, комунистическият проект Съветски американо-еврейски щати, са в залез. Това е държава, която предстои да преживее твърде лоши неща и да се разпадне. Такива процеси изискват време. Но са неизбежни. Олицетворение на тенденцията е настоящият наемател на Белия дом, както и неговият непопълнен екип от дилетанти, съветски – нека ги наречем комунистическиагенти.

 

Да вземем носителя на ОрденаДружба между народите“, по-рано „Ленин“, свързаният с добиването на петрол Рекс Тилърсън. Гудиха го за първи дипломат. В правителство, което поне видимо не използва дипломация. И дрънка оръжия във вид на вербални заплахи, често документирани във вид на краткотрайни „чуруликанияв мрежата Tweeter.

 

В резултат на това само за седем-осем месеца повече от сто дипломати, служители на висшите и средните етажи в Държавния департамент, са напуснали работа. Една от тях, Елизабет Шакълфорд, изплака болката си в телевизионния ефир. От Найроби, където допреди две недели е работила, младата жена заяви, че „Държавният департамент не само не формира външна политика, но изоставя на произвола американските граждани зад граница.

 

Не мисля, че разбират ролята, която играят“, сподели Елизабет Шакълфорд пред Кристиян Аманпур.[205]

 

Освен това тексаскиятТиранозавърРекс изобщо не се вълнувал от съдбата на дипломатическите служители. Белият дом също. Например, когато през август Русия прогони голяма група американски дипломати, Държавният департамент замълчал и преглътнал, без да предприеме реципрочни ответни мерки. Оставете това.

 

Президентътблагодари на Владимир Путин,… защото намаляваме разходите си“. Служителите на ведомството се почувствали изоставени.[206]

 

На какво ви прилича такова поведение на държавен глава и главнокомандващ? На водач на преуспяваща нация ли?

 

Да беше само Доналд Тръмп, да го понесем!

 

Само че и друг ядрен „антикомунист“ се оказа свързан с Кремъл. Става дума за кръглия идиот Джон Маккейн – почитател и защитник на съветския агент Хенри Кисинджър с кодово име „Бор“. Сега не е моментът за подробности. Но ще приложа съвсем кратък цитат:

 

Той може да приказва за Русия, но политическите съветници на Джон Маккейн насърчаваха имперските амбиции на Путин.[207]

 

От разследването на „кремълските връзки на Маккейнизплуват няколко забележителни образа. Първият е на главния му московски контактОлег Дерипаска. Същият, който е доверено лице на Нат Ротшилд, сина на сър Джейкъб. Онзи, когото през 2008 година Ротшилдови използваха, за да подчинят и дресират цялото бивше ръководство на Консервативната партия и нейното правителство, дошло на власт след две години. Същият, който след като прехвърли всичките си активи на Нат Ротшилд. И открал на алуминия в Русияостанагосподин Никой“, go-betweenкуриер, посредник, момче за поръчки. Путин надзираваше и аплодираше. Освен, че навярно личното му имане е прехвърлило 50 милиарда долара, му предстои четвърти президентски мандат. Този път – като независим

 

Еврейски журналя в Русия отдавна бяха нарекли екипа на Маккейнкремълски курви“.[208] (Вижте илюстрацията.) Фактът, че другарят военнопрестъпник е оцелял след толкова време във виетнамски военнопленнически лагер, а след това се е издигнал почти до върха на американската политика Сенатае многозначителен. Няма шпионска централа на земята, която би пропуснала подобен подарък от Фортуна

 

Ама какво говоря? Вярва ли ми някой? Недейте. Това са „конспиративни теории“. Спете. Спете. „Спете спокойно, деца.“ Защото „Комунизмът си отива“…

 

САЩСъветските еврейски щати, както и целият Запад, имат един гигантски, но неразрешим според мен проблем. Той е със заетостта и съдбата на идващите поколения, които ще бъдат изтласквани все повече от роботизацията. Не веднъж съм го формулирал: От едната страна – работническа аристокрация, свикнала с високоплатен труд, от друга – огромен нововъзникнал и евтин трудов пазар в Азия и Африка.

 

Давал съм рецептиотстъпки от двете страни. Повече от първата. Тъй като капиталът е многократно по-независим и освен това притежава власт. Струва ми се, че проблемът е неразрешим. Дано греша.

 

 

 

САЩ и планетата под властта на ционизма,

което ще рече – в настъпващия нов световен ред

 

 

 

Но чух и видях губернаторът на щата Калифорния, представителят на Демократическата партия Джери Браун, да повдига въпроса точ в точ като мен. Стана преди дни, в средата на този декември.

 

Допълвам неговото изявление със скорошна реч на президента ДоналдПатокаТръмп, койтоцакажителите на градчето Пенсакола в щата Флорида. Те май не са граждани – цивилни, а военни. Понеже там има няколко големи военно-морски бази. Тръмп продължава да отстоява линията, която постоянно поддържам и аз: че всичко е заради военно-промишления комплекс.

 

Уверете се.

 

 

 

 

 

Също така сме изправени пред тенденция, която може да доведе до най-голямата заплаха за човешкия род контрола на съзнанието. А той вече все повече се осъществява от компютрите и роботите. Нима не сте запознати с прогнозата на Ник Рокфелър, която Еърън Русо сподели с онези, които не са се оставили течението да ги влачи. А се интересуват от съдбата си и искат да я държат в своите ръце, да направляват посоката на своето пребиваване на земята.

 

 

 

 

 

Какво излезе, че 11 години след Еърън Русо неговите прогнози биват повтаряни от новите млади“? Представих ви и това преди по-малко от два месеца.[209]

 

За съжаление, на планетата Комунизъм радиосигналите от Земята прогресивно отслабват. Онези, които ги излъчват, и малцината, прихващащи ги, които вдяват за какво иде реч, биват охулвани и нагрубявани. „Мнозинството е посредствено в цял свят, не само в България“,[210] а човечеството е заслужило своята печална участ. Преди години писах и показах масонски мемориал в американския щат Джорджия, известяващ, че на елита са необходими не един милиард жители, наричани „златния милиард“, а само 500 милиона. (Вижте илюстрацията.)

 

Вие не вярвайте на истински умните, интелигентните, ерудираните, а вЕрвайте на медиитеоръдията на елита за промиване на съзнанието ви. Накрая няма да дочакате даже силиконът в чутурите ви, заменил човешкия мозък, да стане гладък като топче за пинг-понг. Просто ще изчезнете, без да оставите и следа поне като голи охлюви

 

Такова е предназначението на клозетниците, изглежда.

 

Жененият за рускиня и съветска шпионка британски писател, социалист и масон Хърбърт Джордж Уелс, знаел много неща, които научавал от доста места. Главното от тях – Фейбиънския клуб, положил основите на действащата и днес социалистическаменшевишка партия, наречена ТрудоваЛейбъристка. Но още от самото прохождане на ХХ век се тревожел за съдбата на не европейците, не белите хора. Но не и за другите раси, а за едно изключение, което само се изключило от народите и се самоопределило като такова.

 

Нали не допускате, че се е терзаел безпричинно?

 

И как Новата република[211] третира низшите раси? Какво ще прави с чернокожите? Какво ще прави с жълтия човек? Как ще се оправи с онзи предполагаем термит в цивилизованото дърводелство, евреина? Със сигурност, изобщо не като с раси.

 

Ще се стреми да установи, а накрая ще успее, може би само след като измине още един век, ще основе една световна държава с общ език и единно управление. Нейните пътища, стандартите й, нейните закони и администрацията й, ще господстват и управляват целия свят. Тя ще превърне живота на множеството от онези, които остават извън стандарта за обществена продуктивност, в нещо неприятно и трудно. И ще отстрани всички закони за привилегии, за да спаси зрелия човек от самия него

 

Повечето от еврейските лихвари вече не са обществена утайка. Навярно след век или някъде там евреинът ще загуби повечето от неговата изключителност и изолираност, ще сключва бракове с неверници и ще престане да бъде физически отдалечен елемент в човешките дела. Но голямата част от неговата морална традиция – надявам се – не ще умре никога… Що се отнася до останалите, до онези тълпи от чернокожи и кафяви, и мръсно бели, и жълтурковци, които не влизат в крак с новите изисквания за производителност?

 

Добре, но светът е свят, а не благотворителна организация. И приемам, че споменатите ще трябва да се махнат от него. [?!] Целият смисъл на живота на този свят, както го разбирам, говори, че те трябва да се пръждосат. Доколкото не ще успеят да развият разум, сила и енергия, и специфична индивидуалност за великия свят на бъдещето, тяхната участ е да умрат и да изчезнат.

 

Светът има по-голяма цел от щастието. Живеем, за да служим на Божия промисъл. А тази цел е насочена не към човека, като финал, но работи чрез него за по-големи теми… Това, убеден съм, ще бъде изключителното качество на вярата на Новата република.[212]

 

Остава да запитам напромисълана кой бог служат? На онзи, който, щом зърнал светлика на зората, отпрашил към подземното царство на мраканеговото ли?[213]

 

Ето какво представлява религията на комунизма, на новия световен ред на единната глобална държава. Тя е изцяло заимствана от еврейските сатанински многобожи писания Танах, наричан от псевдохристияните Стар завет, от Талмуда, от КабалаВ нея няма място за други, освен евреите и техните ратаи, които ще ги обслужват. За глобалистите ние нямаме значение.

 

Разбирате ли откъде е изникнала евгеникатаужасната наука на омразата и стремежа къмчисти раси“, „перфектни хора“, прочистване на човечеството. Евреите са евгеници по рождение. Комуниститепо вяра и стремежи. Другарите интернационални и национални комунисти, ако ще се почувствате по-добре – националсоциалисти, си въобразяваха, че ще изфабрикуват идеалната личност на социализма.

 

При нациститемладият Зигфрид, сякаш излязъл от Приказката за нибелунгитепод звуците на Вагнерова творба. При комуниститевсестранно развитата хармонична личност, която трябваше да ходи на поклонение в местността Камбаните“ край столичното околовръстно шосе, и да се кланя на бетона. Съхранявайки някакъв „светълспоменпаметза примитивна полуциганка, калесана за „принцеса“, правешка при това?!

 

Когато през 1936 година баш ционистът и първи президент на Израел Хаим Вайцман докладвал „пред Британската кралска комисия, че… надеждата на шестте милиона европейски евреи бяха съсредоточени в имиграцията, попитал:

 

Можете ли да отведете шест милиона евреи в Палестина?“ Сам отговорих: „Не.“… Възрастните ще умратТе са прах, икономическа и морална пепел в един жесток свят[214]

 

Те, мерзавците, смятани за световен елитеврейски, са безмилостни към своите. Какво остава за нас? В Техните очи ние винаги сме билипрах, икономическа и морална пепел в един жесток свят“. Това е Техният, а не нашият свят.

 

 

 

End in the end…[215]

 

 

 

 

Толкова. Но все така не си мърдаме и кутретата, за да променим нещо. Поне за собственото ни оцеляване!

 

Ние сме хора, „дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.

 

И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядемеПомежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни[216]

 

Понятията „честност“, „чест“, „доблестнямат високи курсове у нас. Честният човек е онзи вечно измамванбалама“, който работи на доверие и не се запасява предварително с писмени документи.[217]

 

Е, аз съм балама. И не се срамувам от това. Напротив.

 

Драги читатели,

 

Декември е, и е време за моя тримесечен призив за вашата подкрепа за вашия site. Правя този сайт за вас. Нямам никаква причина, свързана с егото ми, за да поддържам този website. Фактически, той отнема и използва пенсионерските ми години, когато бих могъл да отдъхвам, преди всичко.

 

От време на време някои от вас ме поучават, че описвам нашето положение, без да обезпеча решение. Може би няма никакво решение. Ако има решение, то няма да бъде намерено, докато достатъчно много американци не излязат от безразличието, незаинтересуваността и нехайството, и не избягат от Матрицата, за да започнат да проявяват загриженост. По-нататък в моя коментар цитирам бившия министър на отбраната Уилям Пери, който казва: „Ако възнамеряваме да предотвратим тази катастрофа, обществото трябва да разбере какво става.“

 

Първо идва частта на проумяването. Сетне – тази на решението. Ние сме далече от достатъчно разбиране. И трябва да избягваме да получаваме разбиране наготово. Когато режимът на Клинтън концентрира 90 процента от медиите в САЩ в 6 медийни корпорации, той предостави контрола върху обясненията на управляващия елит. Единственото информационно разнообразие, което имаме, се осигурява чрез интернет. А там, в сайтовете в internet, има много недостоверна информация. Изискват се доста усилия и време, за да узнаете сайтовете, които заслужават доверие.

 

Нещо повече, сега елитите тръгват срещу интернет… Но елитите отидоха далеч отвъд това, като от преследването на индивидуални сайтове преминаха към контрол върху целия интернет. Планът, който се изпълнява, е да ликвидиранеутралитета на мрежата“. Ако не знаете какво означава това, поинтересувайте се.

 

Онова, което те имат намерение да направят, е да затруднят използването на търсачка,[218] за намирането на неодобряваните публикации и сайтове, какъвто е този. Ако намерите сайтовете, те ще се отварят твърде бавно. Властта ще дискредитира законни нови източници на информация, какъвто е RT [откъде знае и сигурен ли е авторът], като ги жигоса с „чужда пропаганда“, и ги принуди да се регистрират като „чужди агенти“.

 

Те могат да заплашват сайтове и да ги тласкат в посока наосновния“ сив поток. Могат да сплашват читатели, които упорстват в търсене на верни, правдиви обяснения. Веднъж щом управляващият елит вземе контрола върху интернет, Те ще контролират всички обяснения.[219]

 

В четвъртък, 14 декември т.г., в САЩ одобриха влизането на предложения от Обама и приет закон за намеса на разпространителите на интернет в съдържанието на публикациите. На практика въвеждат цензура със сваляне на материали и забрана за достъп на всеки, когото нарочат за нарушител. Колко свободен ви се струва свободният свят“?

 

Колкото до чуждата пропаганда“ и „чуждите агенти“, поколенията над 45-50-годишна възраст преминаха през това. Комунистите, днешнитедемократи“, отиваха по-далеч, определяйки всичко извън техните средства за идеологическо промиване на съзнанието катовражеска пропаганда“. Например медиите, финансирани от американското правителство чрез братската на КГБ служба ЦРУ, в които другарите бяха внедрили изцяло свои шпиони, бяха клеймосвани като „вражески радиостанции“.

 

За такива бяха обявени „Свободна Европа“, „Гласът на Америка“, „Свобода“, “Deutche Welle”, даже британската държавна корпорация BBC. Заглушаваха предаванията им. А цялата далавера с враговетеизлезе невероятно сполучлива за комунетата. Хората масово вярваха, че от вражеските радиостанциизвучи гласът на истината. Без да имат ни най-малка представа, че от тях им говореха членове на БКП, щатни и нещатни сътрудници на Държавна сигурност. Най-вероятно преминали през курсове за квалификация и преквалификация първо в КГБ, а после в ЦРУ или MI6, в BND

 

Използваха Лениновата максима:

 

Една лъжа, повтаряна достатъчно често, става истина.[220]

 

По този начин измамата озаряваше“ – „илюминирашесъзнанието на огромни човешки маси. Подобно на пошъл телевизионен сериал се превръщаше в пътеводна светлина“. Заслепени от нейната сила и от вербалните внушения, милиони хора не са в състояние да отворят умовете си за истината и да прогледнат. Да зърнат действителността и да разберат, че цялата работа е била пропагандна шарлатания.

 

Ефектът от това дългогодишно мошеничество е видим с просто око и днес. Всекидневно можете да срещнете имитация на хора, които вярват в добрияЗапад. Сигурни са, чевражеските радиостанции“ са били автентични и са разпорстранявали истината. Последното е вярно. Но става дума за истината, както я произвеждаше интернационалният комунистически елитпо своите собствени схващания за моделиране на тъпия, изостаналия гой.

 

И сколасаха, насмогнаха.

 

Никой и нищо не е в състояние да убеди обезумелия добитък, щуращ се насам натам, че комунистите не могат да се променят. Няма как да избелите негъра. Майкъл Джексън опита и видяхме резултата, преди да го утрепат, за да приберат мангизите му. Но чернокожите не са виновни. Бог е решил да ги създаде такива. Докато комунистите са плод на сатанински проект за превземане, объркване и разлагане на съзнанието. Те са творение на злото. Лошо дърво, от което можем да се отървем единствено, като го хвърлим в огъня.

 

Както повелява Исус Христос Бог.[221]

 

Западът, който ги създаде, чиито елити далеч преди промените взеха да се сливат с болшевишките касапи, а след това ги прие като свои партньори, съюзници и даже приятели, върви по стъпките на тоталитарните режими. Но щом твърдя, че комунистите са тяхно творение, как да бъде другояче? Не е ли редно веднъж завинаги да отсъдим, че комунизмът ужким си отиде, но комунистите останаха?

 

Когато сме наясно, че Системата представлява мрежа от връзки между конкретни фигури, които си взаимодействат в нея, не е ли справедливо да заключим, че комунизмът изобщо не си е тръгвал? Той е тук и действа, но под друга форма. Надянал е по-приемливи, псевдодемократични дрешки. Изкривената му от злоба мутра е преминала курс за мимове и се прави на привлекателно любезна.

 

Фалш! Паднем ли им

 

Повечето читатели мислят, че този site трябва да бъде свободно достъпен за моя сметка. Паричната издръжка на сайта е най-малкият разход. Сайт като този ме превръща в мишена. Сайтове, които съобщават за моите коментари и имат секции за читателски отзиви, ме излагат на клевети и злословия от тролове, наети да ме дискредитират като теоретик на конспирацията, руски агент, антисемит, антиамериканец, Рейгънов слуга от Единия процент. Използват социалните медии със същата цел.

 

За някой, който би могъл да се разхожда по плажа с очарователна жена, или да се наслаждава на почивните дни на пистата в спортен автомобил, поддържането на този site не е приятно прекарване на оставащото ми време на земята.

 

Затова, не ми поднасяйте никакви оплаквания. Ако можете да се занимавате с по-добра работа от тази, която аз върша, започнете ваш собствен сайт. Дайте ми вашата подкрепа. Ако го направите, този сайт ще продължи.[222]

 

Като прескоча разходките по плажа и пистовата надпревара със спортен автомобил, се подписвам под това. Включително и за жената. Моята е доста приятна.

 

Авторът е озаглавил публикацията си, която продължава с анализ на изкуствено предизвиканата и режисирана враждебност спрямо Русия, Китай, Иран и Северна Корея, „Въвличане в Армагедон“. Което е неточно. Армагедон, което срещаме само веднъж в т. нар. Откровение на Йоан, е название на местност от неговите видения. Дали те са били истински или плод на халюцинации, предизвикани по всевъзможни начини, няма как да преценя.

 

Църковниците са приели, че там – на Армагедонще се състои последната, решителната „битка на епохитеот пребиваването на тази цивилизация на земята. По-елементарните попове вярват в нещо друго – че това ще бъде битка между доброто и злото. Самите те, заблудени, покварени с талмудизъмсфарисейския квас“,[223] погубени души, са плод на изконното зло.

 

 

 

Настъпват в боен марш и пеят:

„Бой последен е този, дружно вси да вървим,

с Интернационала света да обновим“[224]

 

 

 

Подписалият се под тази статия е прав в едно:

 

Замесват равнодушна Америка в Армагедон.

 

Преди няколко дни [коментарът е от 5 декември т.г.] бившият министър на отбраната на САЩ Уилям Пери[225] добави своя глас към моя и към гласовете на онова малцинство, което разбира опасността. Пери заяви:

 

„Когато свърши Студената война, вярвах, че повече няма да поемаме този риск (от ядрено унищожение). Затова вложих цялата си енергия в усилието за премахване на смъртоносното ядрено наследство на Студената война.

 

По времето, когато през деветдесетте бях министър на отбраната,[226] наблюдавах как демонтират 8000 ядрени оръжия, разделени по равно между Съединените щати и бившия Съветски съюз. И тогава мислех, че съвсем сме на път да оставим тази съществуваща смъртоносна заплаха зад гърба си. Но не стана така.

 

Днес, неясно защо за мен, възраждаме геополитическата враждебност от Студената война. И отново изграждаме ядрени заплахи… Правим това, без никаква сериозна обществена дискусия или някакво реално разбиране на последиците от тези действия. Като сомнамбули навлизаме в нова Студена война. А съществува твърде реална опасност, че ще се натикаме в ядрена война.

 

Ако ще опитаме да предотвратим тази катастрофа, обществото е длъжно да разбере какво става.“[227]

 

Как е възможно американското общество да схване нещо, което не знае? Защото шепата гласове, които им казват истината, не биват обявявани. Действително, военно-охранителният комплекс, израелското лоби и американските агенти на лобито сред неоконсерваторите, работят активно за опозоряването на онези, които са наясно с опасната ситуация.

 

Могъществото на военно-охранителния комплекс и на израелското лоби, двата най-големи подпалвачи на войни през ХХІ век, приковаха президента на Съединените щати. Тръмп е безпомощен пред лицето на специален прокурор, който „разследва Русиягейт“. Една измама, създадена, за експресната необходимост да попречи на Тръмп във възстановяването на нормалните отношения с една ядрена свръхсила.

 

Експерти, сред които Уилям Бини, който разработи универсалната шпионска програма за НСС,[228] смятат погрешно, че тя не ще бъде използвана срещу американски граждани, заявиха публично, че ако Russiagate беше истински случай, а не дирижирана измама, НСС щеше да има доказателства. Което правиразследванетона специалния прокурор Мюлър безсмислено.

 

Човек би помислил, че даже онези, които държат преститутските медии, биха били способни да открият доказателството на НСС, ако то съществуваше. Вместо това преститутките се кооперират с Мюлър за съчиняването на фалшиви новинарски истории, една от които поддържаха жива от години.

 

Страна, в която липсва честност, не може да бъде демокрация. Тъй като хората нямат никаква точна информация, с която да взимат решения и да държат отговорно правителството. Американските преститутски медии функционират като контролиращ инструмент за неизбежните интереси на могъщите, които превръщат Съединените щати в полицейска държава, служеща единствено на едва няколко стотин [души] от Единия процент.

 

Лъжат американците за всичко. Съгласен съм, че лъжите се връщат, но това трае дълго. За да поддържам тези коментари в четима дължина, можем да започнем с множеството лъжи на Клинтъновия режим. Войната срещу Сърбия беше извършена, за да унижи Русия, доказвайки, че тя е безсилна пред лицето на американската мощ, за да се притече на помощ на своята съюзничка. Това беше извършено и за да въведе и наложи използването на НАТО като инструмент и прикритие на военната агресия на САЩ.[229]

 

Правилно, вярнодонякъде, но непълно. Не е всичко. Да започна отзад напред.

 

Последната причина за Войната срещу Югославия беше демонстрацията на руската слабост. Светът беше разбрал, че в Москва управляват американски (еврейски) банкери, индустриалци и чиновници. А президентът – водещ комунист от най-висшата номенклатура на КПСС, беше постоянно пиян. Дурак Иван изтърпя и това, както всичко през 700-годишната история на държавата, която са му натрапили да чувства своя. Да пази Господ! Но това да беше.

 

Преди да продължа се чувствам длъжен да поясня: За мен всички западняциот първия до последниябез никакви изключения (не съм срещал или забелязал нито едно) са съвършено сбъркани люде. Доста самонадеяни, но недостатъчно образовани в хуманитарните науки. Липсва им и житейски опит. Не са преживели тоталитарни системи и не разбират същността, природата, философията на мракобесните идеологии, каквито са комунизмът, социализмът във всичките му разновидности, оперения и разцветки, фашизмът, либерализмът и най-вече шовинизмът, особено еврейският ционизмът, устремен към световно господство. Какво остава за тяхното прилагане в практиката, в живия живот!…

 

Европейците, населяващи териториите западно от Сърбия, Хърватия и Словения, както и самозванитеамериканци“, са най-лесните за манипулиране пълчища. По-възрастните поколения на Изток си бяха изградили сравнително силна имунна система срещу лъжата. Но с течение на времето, като спряха да я поддържат, тя залиня и сред тях. Някой забелязва ли, как изчезна онзи мерзък и безнравствен изразполитическа коректност“? Със същата свръхзвукова скорост, с която го появиха. Сега е модата на „фалшивите новини“. Даже нищо не значещото словосъчетание „хибридна война“ залиня…

 

Тези пропагандни оръжия бяха приети на въоръжение от умните“ и „красивите“ – комунистическите отроци, финансирани от западните фондации. На кого да обяснявам, че те са вълци в овча кожа, готови всеки миг да хвърлят измамната си демократичнапремяна и да прегризат гърлата ни. Както предците им го правехабезмилостно и безчувствено. Със садистично удоволствие. Престъпниците се раждат такива. Науката го е доказала.

 

Гледах и слушах интервюта със Стефан Данаилов. Клозетници, възможно най-долни твари, по някакъв незабележим начин измъкнали се от дъното на хранителната верига и промъкнали се сред нас, в омая, в дивашки унес, безспорно опиянени, го наричат мастър“. И благоговеяткуфеят, на техен език – пред гнусната му сатанинска мутра. Като партиен секретар на Народния театър този изверг по рождение съсипа не една и две съдби на талантливи хора. Навярно от завист, тъй като е плосък, неук имитатор. Който, като министър се командироваше в Италия, за да печели, снимайки се в долноплобни сериали в тази „свободна“ и „демократичнапсевдодържава

 

Малцината нормални, свестни: Не забравяйтеНа всеки километър“! Съпричастието към това презряно творение на сатаната е достатъчно за присъда – фатална и окончателна.

 

Ами внучето на Пеко Таков Кристиян? В кадри от неговото изпращане при отца му сатаната – зърнах същото. Не издържах, погледнах нагоре и извиках: Господи!

 

С тази вкоренена, устойчива липса на нравственост и чувство за справедливост, нямаме абсолютно никакъв шанс за оцеляване. Дяволите вилнеят сред нас в тяхната разгулна оргия. А гоитепримитивитеим правят стриптийз, за да ги кефят! Не, не само не сме народ. Като отделни фигури сме мърша.

 

На такива като Пол Крейг Робъртс да обясня: Студената война не е приключила окончателно. Даже Втората световна не е. Например Китай и Япония май досега не са подписали мирен договор. Ако не ме лъже паметта, има още. Може да ви се струва формално, но защо тогава са конференциите, срещите, преговорите? Ако няма давност, съществуват държави, които още са във война. Никак не е чудно. Нито е любопитно.

 

Студената война можеше да приключи с победители и победени. А това не стана съвсем така, както би трябвало. Народите, които през 1945 година бяха вписани като победени“, останаха под ботуша на Сталиновите комунисти. Без Западна Германия, а от 1956 година – и без Австрия. В замяна Полша, Естония, Латвия, Литва, бяха продадени от западните комунистименшевиките, макар формално да бяха победителки. Полшаизцяло. А прибалтийските републикикато отрицание на нацисткото наследство. Нали не друг, а Хитлер ги беше предоставил на своя събрат по идеи Сталин.

 

Но малко по-късно сатрапът от Кремъл, когото днешната руско-израелска пропаганда се мъчи да реабилитира, се съюзи с Британия и САЩ. Неформално и с несъществуващата съвсем Франция. Тя беше под германска окупация, но със свое правителство. Нали сетнешният президент Франсоа Митераннационалсоциалист, премахнал само първата част от названието на убежденията си, е бил участник в него?…

 

 

 

Цената на свободата?

Глупости! Глезотии! Яде ли се, пие ли се?

Тя не е потребна на нашенеца

 

 

 

Искам да кажа, че докато не бъде изцяло разградена източната, съветската комунистическа система, което означава преследване и наказване на нейните дейци така, както те издевателстваха над стотици хиляди невинни албанци, българи, естонци, латвийци, литовци, македонци, молдовци, моравци, поляци, румънци, словаци, словенци, сърби, унгарци, чехи, хървати, Студената война не може да бъде смятана за свършила.

 

Което означава, че Армагедон може би е пред нас. В него народите са загубили предварително. Този път – и онези на Запад, даже отвъд Атлантика.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Не ми се занимава с цялата история. Да ме прощава Пол Крейг Робъртс, но висш правителствен служител на най-гадната държава в човешката история, още неосъзнал какво представлява тя и господстващата в нея комунистическа диктатура, да обяснява поне на мен.

 

Не нам!

 

За Сърбия – по-точно Югославия излязоха не един и два филма. Понеже раните, нанесени в братоубийствата и масовото изтребление на сърби с бомбардировки от въздуха, не са зараснали. Комшиите умеят доста по-добре да представят истината. Включително, шегувайки се със самите себе си и своя баят шовинизъм.

 

Вече го правят. Те някак си ще се оправят. Американците, западняците да му мислят. Никога не съм предполагал, че ще предизвикват у мен толкова неприязън и презрение, равни на чувствата ми към Русия и СССР, спрямо всички комунисти по света.

 

Анадън му. Само Божията воля ме възпира да ги прокълна.

 

Знам със сигурност, че има провидение. Съвсем неотдавна ми разказаха поредната приятна вест за въздадена Божия справедливост. След като преди половин век единственият син на комунистическия изверг Вълко Червенков се самоуби или го самоубиха, не толкова отдавна неговият внук, син на дъщеря му, наближаващ шейсетте, бил блъснат от камион в САЩ, където живеел (къде другаде?), и пукнал.

 

За пореден път си рекох: Има Господ!

 

Припомням епизод, който съм представил преди три години и осем месеца. Понеже то представлява нещо като концентриран израз на онова, с което през годините занимавам малцината по-рано слушащи и гледащи ме, а днес – само четящите.

 

 

 

 

 

Оттук нататък следват отчаянието, безразличието и отчуждението.

 

Апатията.

 

Те са типични белези на изчезващите народи и цивилизации. Помнете Помпей!

 

Без чисто минало, няма чисто настояще и бъдеще.

 

Който разбрал, разбрал. На мен какво ми дреме?…

 

В събота, 9 декември 2017 година лондонският всекидневник “The Daily Telegraph”, смятан днес за най-консервативния (?!) сериозен британски всекидневник, се появи с глава, оцветена в синьо. И с крупнокегелно заглавие под нея, гласящо:

 

Цената на свободата.[230] (Вижте илюстрацията.)

 

Така по-патриотично, консервативно настроените жители на Островите, които разчитат на самите себе си или желаят да направляват своите съдби, получиха израз на желанието за избавление от желязната болшевишка хватка на Европейския съюз. След по-малко от година и половина британците ще разкъсат оковите. Ще се освободят от опеката на корумпираната брюкселска администрация, повтаряща опита на Москва, Белград, Берлин, Букурещ, Варшава, Прага, София, Тирана

 

По тези земи подобен порив за свобода е невъзможен. Няма как да се появи. Келепирджийството е религията, която изповядват 99 на сто от туземците, обитаващи тази иначе красива и плодородна територия. Преобладаващият дял от дебилите, както ги нарече изакан в съветския Киев от съветска родителка депутат от главния филиал на компартията, искатоще Европа“, както им втълпяват медиите. Не малка част от парвенютата забогатяха чрез корупцията, произтичаща от т. нар. европейски програми, и свързана с тяхната реализация. Други са в групата на на̀дащите се. А трети просто се носят по течението на мътната и кървава евросъветска река.

 

Не малък процент, включващ и самозванипатриоти“, лелее по матушката – по Русия. Фактически бленува за СССР, под чието крило алчно червената фашистка номенклатура избуя и се чувстваше съвсем уютно, съгласно собствените й представи за това. Отрекли Бога и вярата, че всеки трябва да върши добро, тези джелати клаха народа ни, както никой враг във време на война не го е правил.

 

 

 

Папата е чел Диагноза!

 

 

 

 

Опакована в своя егоизъм, мотивирана от материализма и алчността, въпросната обособена класа сънува и денем, какбащицатаСталин се завръща на зелен американски танк с изрисувана червена петолъчка на него. И под аплодисментите на британския премиер Уинстън, че и сър при това, с гъсениците на тежката бойна машина и на поразяващата умовете утопична идеология за диванета и бунаци, премазва остатъците от достойни българи.

 

Срещат се даже още еднинай-малобройни. Те бленуват някакъв Четвърти райх. В мокрите си миражи остригани до кожа главанаци се виждат в униформи на арийци“. И си фантазират как подлагат на сеч всички Untermenschenподчовеци, за каквито смятат некомунистите и някои народности. По съвсем ясно правило те се родеят с вторите русофилите, по-скоро – съветофилите. И са възприели Халакаеврейското религиозно право, послужило за основа на Нюрнбергското законодателство в нацистка Германия и за упора на социалистическите безправни режими в съветския блок.

 

Съвсем нищожната като бройка прослойка на нормалните, естествените хора, независимо от техния етнически произход, които жадуват свободата, равните възможности и спокойния бит, осигурени от закона в истински правова държава, са принудени да си траят. Завърнаха се към опита отпреди три десетилетия, когато изричаха истината само в шепите си или в кухнята. Оттогава остана изразът „това не е за телефона“…

 

Разбира се, съществуват други групи, които след промените предпочетоха да избягат от тозиземен рай“, както се дерат тълпите, богохулствено припявайки т. нар. национален химн с мелодия на клезмерска пиянска песен, изпълнявана в кръчмите от Будапеща и Белград, до Букурещ и София.[231] Те също проявиха своя егоизъм, макар по различни причини.

 

Преобладаващата част са комунисти и ченгетаубийци и крадци, както и техни деца, родени престъпници. Доста от тях завлякоха коджа народно имане със себе си. Някои от „най-успелитев грабителството все така гастролират из ефирките. Например Добромир Гущеров, Петър Манджуков, Камен Пенков. Други се покриха и живеят като феодали на Запад или на екзотични местаИван Миронов, Лора Виденлиева, Иван Китов, Атанас Тилев и т.н. Уж издирват Цветан Василев?! Но не споменават наследниците на най-престъпните фамилии от върхушката на БКП и прислугата им от ДС.

 

Докато гаснещите и изчезващи в бедност мъченици на техния гангстерски антинароден режим, политическите затворници, са зарязани, забравени, оставени на доизживяване. За да могат нагли комунистически мръсници да сеят омраза с лъжите, че не е имало концентрационни лагери, хора, хвърлени зад решетките заради несъгласието си с режима, даже за разказване на вицове

 

За разлика от Британия, в чалгарска Номенклатурия свободата няма цена. Но не е безценна. Просто не е припозната, камо ли призната, като висша ценност.

 

Отколе нашенецът е привикнал към сиромахомилството. Редовно съзнанието му е било тъпкано с фалшиви картини и образи, от типа „и лучец еж, водица пий“. Довършено с мантрата на примирението:

 

Че то поглеж! ДийДий, воле, дий!…

 

Така си мреш, така сме ний, така – поглеж! Дий…

 

   Дий, краста, дий![232]

 

Алековият герой се е произнесъл:

 

Нейсе, запуши яНали ги знаеш какви са българите.[233]

 

Запушил съм я. Отдавна. Но още не съмтеглил запартата“ на нашенци, както сторили руският генерал Дибич и армията му, съставена от крепостни мужици. През 1828 година нашенци схванали: „братушките са им теглили запартата за „бог да прости“…[234]

 

Със същата лекота „теглиха запартата на истината“. На големи празници или при нужда – може би по-точно по голяма нужда влизат в църква, палят свещи. Обаче изобщо не им минава през силикона, заменил сивото вещество в техните чутури, че само тяистинатаще ги направи свободни.

 

Пък и за какво са им Бог и свободата? Исус като е Бог и я проповядваше, оправи ли се?…

 

Получих известие: Стоян изпраща този линкhttps://www.flagman.bg/article/144956.

 

Стоян е Тенев и е мой приятел от Смолян. Бивш миньор, корав българин, харесващ музиката, която и аз обичам. Понеже от години безвъзмездно ме снабдява с книги, шеговито го наричам мой ятак.

 

А публикацията е вярна в препечатването на фактите, но в нея липсва оценка. Квалификация може да бъде поставена от онези, които следят изявленията на мазния аржентински хомосексуалист Хорхе Мария Берголио. И още по-важно – делата му. Йезуитът, което ще рече илюминатът, предложил нов превод на стих от Божията молитва?! Леле мале!

 

Възклицанието си струва не само заради това, че се е събудил късно. Преди всичко, знаейки как се отрече от Исус Христос с думите:

 

Исус се провали на кръста.[235]

 

Още преди две години предложих обяснението на вярваща американска християнка:

 

Има хора, които предполагат, че онова, което папата изрече, трябва да е било извадено от контекста. Или може би той е искал да каже нещо различно. След като чух и прочетох изявлението, бях шокирана. Но човек трябва да знае, че преводът беше одобрен и разпространен от Ватикана. Което означава, че новинарските агенции не са наели свои собствени преводачи, за да превеждат речта.

 

И така, каза ли папата това? Да. Имаше ли предвид, че Исус се е провалил на Кръста? Да проверим фактите.

 

Когато Ватиканът потвърждава превода, този аргумент е нулев и безполезен. Всичко, в което ни забъркват, е съмнителна семантична игра, оставяща множество оформящи конструкции на контекста. Така ли провеждаме разговори днес – като просто „гадаемкакво иска да каже някой?[236]

 

Изглежда днешният свят е точно такъв. Но кои сили имаха полза от богохулството на онзи, дето го водят „глава на християнския свят“? Същите, които стоят зад войните и разделенията, и на всяка цена държат Йерусалим да е столица на тяхната частна държава. Зер, пари са вложили в нея. Но тя не е единствената. За два века и мало висше пак Те успяха да плячкосат значителна част от земната територия, превръщайки държавите в свои необявени феодални владения. А техните управницивъв верни Тям васали.

 

Какво иска сега безбожният еврейски прислужник Берголио, познат и като Франциск, че и папа на всичко отгоре?

 

Папа Франциск призова римо-католическата църква да спре Божията молитва, защото е убеден, че настоящият превод предполага, че Бог е способен да ни въвеждав изкушение“.

 

Вместо това вОтче наш“, която е най-популярната молитва в християнството, да се използва редакцията, възприета от френски епископи, в стиха, дето звучи така: „не ни въвеждай в изкушение“. Алтернативният израз, използван във Франция, заключава, че хората биват въвеждани в изкушение поради човешки недостатък, а не от Бог.

 

Първосвещеникът направи предложението по време на телевизионно интервю в сряда вечер [6 декември 2017 г.], в което твърдеше, че традиционната редакция не е добър превод“.

 

Аз съм онзи, който се проваля. Не той ме тласка към изкушение, за да види как се провалям“, продължи той. „Един баща не прави това. Един баща ви помага да се изправите незабавно. Сатаната ни води към изкушение, това е неговото задължение.[237]

 

Достатъчно. Сатаната ли накара Берголио да обяви Бог запровалил се“? Той ли го тласка към синагогата, да целува задниците на богоубийците, чифутите? Не само него, но и предшествениците му. Карол Войтила с агентурно име в легиона на сатаната Йоан Павел ІІ беше евреин и комунист. Йозеф Ратцингер или Бенедикт ХVІ пък беше нацист, когото освен с другото, фарисеите, равините, държаха за топките и с членството му в Hitlerjugend.

 

По начало опростачените мнозинства смятат предмети като патриарсите, папите, епископите, поповете, нямащи нищо общо с Христос, замного умни“. Британски момчета, за които казваха, че са сатанисти, бяха приели да се наричат „Черния шабат“. Нали знаете, че шабат е еврейската събота. Денят, в който почитат един от своите богове сатаната.

 

Според чифутскотосвещено писаниеТанахВехт завет, едно от няколкото им божества завършил с правенето на света и седнал да си почине. Колко малоумен трябва да е човек от ХХІ век, за да вярва на подобни небивалици? Детските приказки са по-достоверни от т. нар. Библия. Което красноречиво показва колко е акълът на самозваните евреи и на техните добичета – пишман християните.

 

Та четирите улични момци от бирмингамското предградие Астън, се майтапеха едновременно с чифутите и празноглавците – лицемерно изживяващите се като християни, отдали се на фелацио на еврейските си господари. Бяха се нарекли „Черният шабат“ – “Black Sabbath”. Признаха, че взели названието от едноименен филм на ужасите с различни сатанински култове, вплетени в сюжета. Главната роля била поверена на смятания за главен холивудски грозник със звучащо като българско име Борис Карлоф. Зад него се криеше евреинът от Англия Уилям Хенри Прат (1887–1969), произлизащ от британското висше общество.

 

 

 

Дяволът е във Ватикана[238]

 

 

 

 

Известно е, че майката на Уилям-БорисЕлиза Сеъра Милърд, била еврейка. В рода му имало ненаследствени аристократи (баронети), дипломати, писатели… Негова леля е авторка на повест за Сиам – днешен Тайланд, превърната в нашумял навремето мюзикъл. Но още с първата си голяма роля в киното на Франкенщайн през 1931 г., Уилям Прат станал най-известният в рода и сменил името си – отначало на Борис Карлов.

 

Според някои твърдения, заимствал го от принцеса Мери от Маргот, принцеса Борис от Карлова – героиня в един от по-малко популярните фантастични романи на американеца Едгар БъроузН.К.В. Ездачката“.[239] Бъроуз е прочут като автор на романите с главен герой Тарзан, отгледан от маймуна. Откъде Прат е чул не дотам популярно име Борис Карлова, и го е превърнал в женско, е загадка. В Русия има най-много Карлов. Не малко в  Украйна. А в България името е най-често срещано.[240] Впоследствие Уилям Прат променил фамилията си на КарлофBoris Karloff.

 

Наследницата му – актрисата Сеъръ Карлоф, наричана „дъщерята на Франкенщайн“, отрича някаква специална източноевропейска връзка. Твърди, че единствената причина за псевдонима на нейния баща била грижата му да предпази семейството си от неприятности.

 

Това не е важно. По-същественото е, че тукашни „умни“ и „красиви безмозъчни превеждат названието на групата “Black Sabbath” като… „Черната неделя“. А значението му е, както пееха бирмингамските момчета, “Sabbath, bloody Sabbath”- „шабат, кървав шабат“. Тоест – „Черен шабат“ – „Черна еврейска събота“. Даже върху обложката на едноименния им албум, изобразяваща сатанинска, бафометска вакханалия, е изтипосаночислото на звяраотОткровение на Йоан“ – „666“, понастоящем “www”.

 

Иначе казано, всяко влизане и отваряне на страница в интернет представлява тържество на сатаната. Случайно ли? Помислете.

 

И така, в третия си албум от 1971 година хардрок-групата “Black Sabbathизтипоса следните стихове, смайващи за нас, поразените от социализъм и парализирани от страха, неделима част от него:

 

Мислили ли сте някога за душите симогат ли да бъдат спасени? Или мислите, че когато умрете, просто си стоите в гробовете. Дали Бог е мисъл вътре в главите ви или е част от вас? Христос просто име ли е, което сте прочели в някакъв учебник, докато сте били ученици?

 

Когато мислите за мъртвите секва ли дъхът ви или запазвате спокойствие? Бихте ли желали да зърнете папата, увиснал на въже. Смятате ли, че той е глупак? Е, аз прозрях истината. Да, видях светлината. И промених поведението си, и ще бъда готов, когато сте самотни и изплашени в края на нашите дни.

 

Щяхте ли да се плашите от онова, което приятелите ви биха казали, ако не знаеха, че вярвате в Бог на небето? Преди да ви критикуват, те би трябвало да разберат, че Бог е единственият път към любовта.

 

Тъй малък ли е разумът ви, че трябва да паднете с тях – тълпата, накъдето и да са побягнали? Още ли ще се подигравате, когато смъртта наближи и остане, все така ли ще обожествявате слънцето?[241]

 

Мисля – истина е, че хора като вас разпънаха Христос. Мисля си колко е тъжно, че мнението, което изразихте, е единственото, на което дават гласност. Ще бъдете ли така уверени, когато наближи денят? Ще речете ли, че не вярвате? Имахте шанса, но го отхвърлихте, сега не можете да се спасите.

 

Може би ще размислите, преди да кажете, че Бог е умрял и го няма. Отворете очите си и просто проумейте, че той е единственият. Единственият, който сега може да ви спаси от всичкия този грях и омраза. Или още се надсмивате над всичко, което чуете? Да! Мисля, че е прекалено късно.[242]

 

Тези четири младежи от предградие на Бирмингам се оказаха много по-християни от патриарсите, папите, клириците – „отците“,[243] които всеки миг престъпват Христовия завет.

 

Папата е сатанист. Вижте го как друса телесата си, които съвсем не приличат на мощи, под звуците и в ритъма на хазарска чалга, традиционна хасидска песен:

 

 

 

 

 

Записът е от началото на май т.г., когато делегация от хасидиеврейски талмудистки ортодокси с хазарско потекла – посетили Берголио във Ватикана. И той, отрекъл се от Христа, вършил, каквото му нареждали. Само и само да оскверни символите на вярата на близо 2 милиарда души по земята.

 

Не е моя работа да лепя етикети и да жигосвам така наречения папа с ционистки агентурен псевдоним Франциск. Но е редно да припомня завета на Исус Христос, който за мен е Бог, относно евреите и техните лидери:

 

Те [книжниците и фарисеите] налагат тежко бреме и го стоварват върху раменете на хората, но самите те не желаят даже с пръста си да се докоснат до теглилата.

 

Всички работи, които вършат, правят ги, за да бъдат видяни от хората; затова разширяват украшенията на одеждите си[244] и удължават полите на своите кафтани. И харесват главните места на празниците, и предните седалки в синагогите, и поздравите по улиците, и да бъдат наричани от хоратаучители“. Но вие не се назовавайте учители. Защото един е вашият наставник, а всички вие сте братя. И никого на земята не наричайтеотче“, понеже един е вашият Отец на небесата. Не бива да ви наричат и лидери, тъй като един е вашият лидерСпасителят.[245]

 

А онзи, който е най-велик сред вас, оставете го да ви бъде слуга [министър]. Защото който се самовъздигне, ще бъде усмирен; а който сам се смирява, ще бъде въздигнат

 

Вие, глупци и слепци! Кое е по-великожертвата или олтарът, на който се извършва жертвоприношението? И който се заклева чрез храма, се заклева чрез него и чрез онзи, който го обитава [сатаната]. А който се заклева чрез небесата, се заклева чрез Божия трон и чрез Онзи, Който седи на него.

 

Проклети да сте вие, книжници и фарисеи, лицемери, задето облагате с десятък джоджена, копъра и кимиона, а сте пропуснали по-важните проблеми на закона, като справедливостта, милостта и заслуженото доверие. Това беше необходимо да сторите, но безспорно го оставихте несвършено.

 

О, слепи водачи, които изстисквате комарите, а поглъщате камилите! Проклети да сте, книжници и фарисеи, двуличници! Вие чистите чашата и чинията отвън, но вътре те са пълни с насилие и неправда.

 

Слепи фарисеи! Първо почиствайте вътрешността на чашата и чинията, та и външността им да може да бъде чиста.

 

Проклети да сте, книжници и фарисеи, лицемери! Защото харесвате белосаните гробници, които изглеждат красиви отвън, но вътре са пълни с кости на мъртъвци и с всички видове поквара. По същия начин външно се показвате пред хората като праведни, но отвътре сте пълни с неправда и притворство.

 

Проклети да сте, книжници и фарисеи, двуличници! Понеже градите гробници на пророците и украсявате гробовете на праведните; и казвате, ако бяхме живели в дните на нашите предци, нямаше да съучастваме с тях в проливането на кръвта на пророците. Сега свидетелствате относно самите себе си; затова, че сте деца на онези, които убиха пророците.

 

Вие също запълнете мярката на бащите си.

 

О, вие змии, и семе на скорпиони! Как можете да избягате от осъждането ви на мъки в ада?[246]

 

И рече Бог!

 

 

 

Насилието и педофилията са сред проявите на „дима на сатаната“[247]

 

 

 

 

Кой от вярващите следва нормите, които нашият Господ Бог Исус Христос ни е оставил като образец на поведение спрямо чедата на сатаната?

 

Берголио ли? Франциск ли? Гундяев ли? Кирил ли, който е агент на КГБ с псевдоним „Михайлов“? Симеон Николов Димитров ли? Неофит ли, който е агент на ДС, преименуван от службата на „Симеонов“, без да знаем псевдонима му в КГБ. Все пак „от есента на 1971 г. до 1973 г. е на богословска специализация в Катедрата по църковно пеене при Московската духовна академия“.[248] Дали е бил отличник, та да го удостоят с най-високата чест за всеки чекист да стреля с нагана на Феликс Едмундович Дзержински? Колко и за кого е пял“, засега биографите на Симето, който е и новопокръстенНеофит, но и Симеонов, не издават.

 

Това беше необходим увод, за да сте наясно с какви твари имате работа. Да можете да си изберете място. Да се подредитесред вярващите в Бога или в строя на фарисеите, църковните ченгета, приели Талмуда и синагогата.

 

Същността, въпросът за истинското съдържание на Божията молитва, е решен отдавна. Благодарение на съвсем добронамерената и разумна провокация към мен от страна на мислеща и любознателна българка, бивша журналистка, която настоящия комунистически режим икономически принуди да заживее със съпруга си в Англия, проблемът беше изяснен и в тази медия. Да видим за какво иде реч.

 

Папата иска промяна в стиха за „въвеждането в изкушение“. Но не забелязва, че следващият е още по-неприятен. Той представлява признание, че сте обладани от сатаната. Затова молите Господда ви избави от лукавия“.

 

Вашата молитва е фалшива, защото сте я взели и наизустили от църковницитедецата на сатаната. В истинския текст на Божията молитва, както е била изречена от Исус Христос и препредадена ни от неговия ученик, бирника Матей, въпросните два стиха са съвсем различни. Те гласят следното:

 

И не допускай да се подадем на изкушение, а избави ни от грешки.

 

От известно време превеждам последнияи да извършим прегрешение“. Тъй като осъзнавам, че Бог ни е дарил със свободна воля. И ако сами не сме способни да се противопоставяме на злото и неговите съблазни, няма какво да очакваме. След хилядолетен опит народът ни е достигнал до здравата мъдрост:

 

Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.

 

Никак не ми се искаше, но за трети път публикувам истинския текст на Божията молитва, както е била преведена от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски на английски. А това, че двама мои близки ми подсказват, как, когато обсъждат случая с папа Берголио-Франциск, никоя от тукашните преститутски медии не ме споменава, изобщо не ме интересува. Като д-р Робъртс, „нямам никаква причина, свързана с егото ми“, за да работя дълго и усърдно. Но имам право да вярвам, че трудът ми заслежава не само потупване по рамото, което така и не получавам.

 

Божията молитва:

 

Отче наш, Който си на небесата! Да е свято Твоето име! Да дойде царството Ти! Да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Хляба, от който се нуждаем, и чакаме да ни дадеш всеки ден, дай ни го и днес. И прости грешките ни, както ние прощаваме на онези, които съгрешиха против нас. И не допускай да изпаднем в изкушение, и да извършим прегрешение.

 

Защото Твое е царството, и силата, и славата сега и завинаги!

 

Амин!

 

 

 

Честито Пришествие Христово, скъпи братя и сестри в Христа!

 

 

 

 

 

 

На всички добри хора, независимо дали вярват или не, и как наричат Бога, нека благодатта на Господ винаги и навсякъде да бъде над вас!

 

 

В тези прекрасни дни на размисъл и – надявам се – на духовно пречистване и извисяване, отделете три минути за песента, с която ви поздравявам. Тя е отмоето време“. Тази музика ми помогна да ценя високо свободата и запази човешкото у мен. Дано съм успял.

 

Песента се нарича “Sympathy”. Може да се преведе като „Състрадание“, „съчувствие“, но според мен най-точно е „отзивчивост“.

 

Групата? “Rear Bird” – „Рядка птица“. Годината беше 1970-а.

 

Приятно гледане и слушане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поради продължаващите от месеци външни намеси в досегашната електронна поща, промених адреса. Моля, съобразявайте се.

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Благой Алексиев – Брайън Алекс, Методи А. А. и Георги Б. Р. от София, Красимир А. Н. от Пловдив, Иван. П. Илиев от Перник, Николай М. от Враца.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Young people aren’t Stalinists – they just wonder what fairness might look like” by Richard Godwin, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 29 November 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/nov/29/young-people-stalinist-capitalism-gulag

[2] WhatsApp groups.

[3] Тазгодишна, съвсем прясна британско-френска комедийна драма, както представят филма. Явно продукцията жъне шумен успех, особено сред младежката публика. (Вж. “The Death of Stalin” – “La mort de Staline”, writers: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin, based on “The Death of Stalin” by Fabien Nury and Thierry Robi, director: Armando Iannucci, starring Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rupert Friend etc, Main Journey, Quad Productions, eOne Films, Gaumont, United Kingdom, France, 2017 г.)

[4] Отвратителна дума, която по-възрастните даже не разбират. Внедрена у нас за обозначаване на сграда с няколко киносалона.

[5] Демографите наричат „хилядници“ хората, родени около 2000 година – малко преди и след нея. На английски Millennials. Това са онези, които идват след Поколението Хикс (Generation X) – родените по време и десетилетие след Втората световна война, така наречените бейбибуумърс (babyboomers) – заради взрива на раждаемост на Запад. Подобно явление е било наблюдавано след всяка голяма война. Обаче то не се състоя на Изток. Обяснявал съм защо. На първо място, поради национализацията и липсата на нужда от работна ръка, произтичаща от тази трагедия. Също – от бедността при социализма, която не позволяваше на родителите да изхранват повече от едно-две гърла. Наричат „хилядниците“ „поколението Игрек (Generation Y). Няма установена единна граница за появата на хилядниците. Някои я търсят назад чак през 1988-1989 година, други – започват да ги броят от 2000 година. На практика новото хилядолетие започна на 1 януари 2001 година.

[6] “Young people aren’t Stalinists – they just wonder what fairness might look like” by Richard Godwin, “The Guardian”, вече цит. съч.

[7] Александър Солженицин (1918–2008) – евреин, съветски писател, руски националист, член на КПСС, офицер от Съветската армия, участник във Втората световна война, след нейния край хвърлен в концентрационен лагер, носител на Нобелова награда за литература. Дисидент, изпратен на Запад. Купува имение в щата Върмонт и се настанява в САЩ. Когато през 1990 г. Михаил Горбачов възстановява съветското му гражданство, Солженицин се връща в Русия. Настаняват го в дача, ползвана от едни от най-висшите съветски комунистически номенклатурчици – Константин Черненко, генерален секретар на ЦК на КПСС, и Михаил Суслов, член на Политбюро на ЦК на КПСС, идеолог на компартията. Критик на комунизма във вариантите му на измамен западен капитализъм и източен социализъм. Автор на световно известни книги, преведени на повече от 40 езика и издадени в милионни тиражи. (“An Interview with Alexander Solzhenitsyn” by Joseph Pearce, “St. Austin Review”, Vol. 2, No. 2, South Bend, Indiana, February, 2003 г., Catholic Education Resource Center, Kirkland, WA, Powell River, B.C., Canada, online: https://www.catholiceducation.org/en/culture/art/an-interview-with-alexander-solzhenitsyn.html)

[8] Вж. Douglas Murray – “The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam”, Bloomsbury Continuum, London, New York City, 2017 г.

[9] Несъществуваща дума, най-вероятно с променено изписване. Може би от “unheard”, което означава „нечуто“, „нечувано“, „безпрецедентно“ и т.н.

[10] Британски политик, който през януари 2016 година напусна Консервативната партия. Първата му работа била като статистик, отговарящ за руската икономика, в Bank of England. Известно време пишел речите на Уилям Хейг, когато той беше министър на външните работи в правителството на Дейвид Камерън.

[11] Така е в оригинала: от ГУЛаг – Главное управление лагерей и мест заключения – Държавно управление на лагерите и местата за затваряне.

[12] В оригинала “fuck democracy”.

[13] “Young people aren’t Stalinists – they just wonder what fairness might look like” by Richard Godwin, “The Guardian”, вече цит. съч.

[14] Илва Анна Мария Линд (1957–2003) – ръководителка на Социалдемократическата партия на Швеция, министърка на външните работи, евроцентристка. Беше убита в Стокхолм. Обвиниха за това младеж, роден в Швеция в семейство на сръбски имигранти. (Speech at the 28th regular session of the United Nations Human Rights Council, United Nations Human Rights Council, Government Offices of Sweden, government.se, Stockholm, 2 March 2015 г, updated 17 May 2015 г., online: http://www.government.se/speeches/2015/03/speech-at-the-28th-regular-session-of-the-united-nations-human-rights-council/)

[15] По официализирани еврейски данни през 2012 година в САЩ са живеели общо 6,7 милиона евреи от всички възрасти и деноминации на юдаизма. (Вж. Arnold Dashefsky, Ira M. Sheskin – “American Jewish Year Book 2015: The Annual Record of the North American Jewish Communities”, Springer Books, New York City, 2016 г., стp. 175.)

[16] Вж. “First genetic mutation for colorectal cancer identified in Ashkenazi Jews”, “The Gazette”, pages.jh.edu, Johns Hopkins University, Baltimore, MD, 10 September 2013 г., online: http://pages.jh.edu/~gazette/julsep97/sep0897/briefs.html; “More Ashkenazi Jews Have Gene Defect that Raises Inherited Breast Cancer Risk”, “The Oncologist”, Vol. 1,  No. 5,  335, theoncologist.alphamedpress.org, Congers, NY, October 1996 г., online: http://theoncologist.alphamedpress.org/content/1/5/335.full

[17] Вж. напр. Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений“ в 7 т., Том 5, стр. 171 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)“, Издательство „Эксмо“, 2008 г., II Быт и глубь штатов, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm Също в: Сергей Александрович Есенин – „Железный Миргород (очерки об Америке)“, в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5 – Проза, Издательство „Наука; Голос“, Москва, 1997 г., стр. 166 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)“, Поэзия, Драматургия-Поэзия, Издательство „Эксмо“, 2008 г., II Бродвей, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[18] Клайв Джеймс с рождено име Вивиън Лиополд Джеймс – прочут британски журналист и писател, роден в Австралия. (“Clive James: 30 classic quotes. After the broadcaster and former Telegraph columnist was honoured at Sunday’s TV Baftas, we select thirty of his most memorable quotes”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 11 May 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/9347061/Clive-James-30-classic-quotes.html)

[19] Вж. напр. “Why is the death of one million a statistic?” by Keith Payne Ph.D., “Psychology Today”, psychologytoday.com, New York, NY, March 14, 2010 г., online: https://www.psychologytoday.com/blog/life-autopilot/201003/why-is-the-death-one-million-statistic

[20] Вж. Juan Pablo Escobar – “Pablo Escobar In Fraganti”, Editorial Planeta Colombiana, S.A., Bogotá, Colombia, 2016 г. Книгата е в архива на автора.

[21] Вж. Пълното заглавие е: „Мрачен съюз: ЦРУ, контрите и кокаиновият взрив“. (Gary Webb – “Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Cocaine Explosion”, Seven Stories Press, New York City, 1999 г.)

[22] Crack cocaine, наричан и суров, който може да се пуши. Крайната обработка е до прах – пудра, за шмъркане през носа.

[23] За мен това представлява бавно действащо биологично оръжие. Децата на белите разоряват родителите си с по-скъпия кокаин на прах. Казвали са ми, че повечето наследници на тукашните комунистически новобогаташи са пристрастени към кокаина. Не малко от родителите им – също. За хора като мен това е някаква надежда. Но на това ли да се осланяме, вместо да ги пометем и натикаме в каторги, национализирайки имуществото им, натрупано с престъпления. Признавам, че не съм срещал нито един невинен комунист. Никой. Всеки от тези нечовеци е извършвал престъпления или се е възползвал от системата, която облагодетелстваше членовете на БКП. Днес – на нейните съвременни филиали и разклонения – от БСП, СДС, многото БЗНС-та, ДСБ, ГЕРБ, ВМРО, „Атака“ и т.н., до някаква „Воля“ на съветския възпитаник Магарешки, женен за съветска таварашутка. Не бива да чакаме цялата тази измет да бъде отнесена от лукавия, а да й помогнем да изтече в канализацията. Ама надали. Покварата, страхът и примирението са повсеместни. Не останаха мъже. Не се намира никаква дързост. Затова изчезваме. Справедливо за повечето същества, мърсящи тази територия.

[24] Шефът, началникът, исп.

[25] “Pablo Escobar’s Son Reveals His Dad “Worked for the CIA Selling Cocaine” – Media Silent” by Claire Bernish, The Free Thought Project, thefreethoughtproject.com, New York, February 17, 2017 г., online: http://thefreethoughtproject.com/escobar-son-cia-cocaine/; същото в: “Global Research”, globalresearch.ca, the original source of this article is The Free Thought Project, Montreal, Qc, Canada, February 17, 2017 г., online: https://www.globalresearch.ca/pablo-escobars-son-reveals-his-dad-worked-for-the-cia-selling-cocaine-media-silent/5576222

[26] Вж. “Pulitzer Prize-Winning Author, Gary Webb, Who Exposed the CIA Drug Trafficking Scheme Shoots Himself in the Head – Twice? So Says the Dirty Coroner!”, “HistoryBud”, Truth is Budding as Light is Shed on Lies and Propaganda, historybud.com, USA, December 10, 2004 г., online: http://historybud.com/pulitzer-prize-winning-author-gary-webb-who-exposed-the-cia-drug-trafficking-scheme-shoots-himself-in-the-head-twice-so-says-the-dirty-coroner/

[27] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189. Книгата е в библиотеката на автора.

[28] Не виждайки нищо, поради неподготвените си, нетренирани очи и други сетива.

[29] Най-малко от четвърт век съществуват, разработени са и са произведени, така наречените генни или етнически биологически оръжия. Те са създадени на базата на обобщената ДНК на определени народностни групи. При използването им загиват само представителите на конкретната етническа общност, която е мишената на онези, които използват това етно-биологическо оръжие. През деветдесетте години израелската армия го използваше за разправа с палестинците – генетичните наследници на юдеите от античността.

[30] Позоваване на „Евангелие от Марк“, гл. 5, ст. 9; „Евангелие от Лука“, гл. 8, ст. 30. В „Евангелието от Матей“ случката е разказана в глава 28, стихове 29 до 33. Но отсъства споменаването на израза „името ни е легион, защото сме много“.

[31] На английски изразът е “the levers of power” – „лостовете на властта“ или „властовите механизми“..

[32] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 3. Книгата е в архива на автора.

[33] Douglas Reed – “From Smoke to Smother”, Jonathan Cape, London, 1948 г., electronic edition, стр. 11. Книгата е в архива на автора.

[34] Пак там.

[35] Пак там.

[36] Триумф на глупостта, лат. Заглавие на трактат от итолианския философ хуманист Фаустино Перисаули – псевдоним на Пиер Паоло Фантино (1450–1523). (Perisaulus Faustinus – “De Triumpho Stultitiae”, ок. 1480 – 1490 г.)

[37] Вж. James Bradley – “The China Mirage: The Hidden History of American Disaster in Asia”, Little, Brown & Co., Boston, MA, 2015 г.

[38] Вж. “Franklin Delano Roosevelt: Communist Dictator” by Mike Rose, “Historical Review Press”, a Great Britain based internet bookshop, Brighton, цитирано на много места, например online: http://www.thebirdman.org/Index/Others/Others-Doc-Jews/+Doc-Jews-Communism/Roosevelt&TheJews.htm или от http://www.sweetliberty.org/issues/wars/fdr.html

[39] Вж. “Uncertain on Ancestors’ Faith, Roosevelt Tells Jewish Editor”, JTA – Jewish Telegraphic Agency, New York, NY March 17, 1935 г., online: https://www.jta.org/1935/03/17/archive/uncertain-on-ancestors-faith-roosevelt-tells-jewish-editor;  A Carnegie Institution Genealogy; Roosevelt’s Jewish  Ancestry: A reprint from the October 18, 1936, Issue of “The Revelator,” of Wichita, Kansas, Rev. G.B. Winrod, Editor; Genealogical chart prepared in the Carnegie Institution of Washington, D.C., under direction of Dr. H.H. Laughlin, per Asso. Press dispatch March 7, 1934. In the Daily Citizen of Tucson, Arizona a similar chart was published by the Washington, D.C., Star, of February 29, 1934 г., online: http://israelect.com/reference/WillieMartin/ROOSEV~1%20%5BD%5D.htm

[40] Съкращение от United States Agency for International Development – Служба за интернационално развитие на Съединените щати, която се намесва във вътрешните работи на всички допуснали я страни, особено в устройството на гражданските структури и назначенията на чиновниците в тях. По правило – комунисти, верни на вашингтонския алчно червен фашистки режим и на световния ционизъм. Тя е основана през 1961 година с указ на комунистическия президент Джон Ф. Кенеди, евреин по майчина линия. USAID действа както в страните от съветския блок в Източна и Централна Европа, така и в Африка, в части от Азия и Латинска Америка. Лъжа е, че не присъства в политическия живот на западноевропейските държави.

[41] “Don’t call Putin a genius” by Josh Cohen, Reuters, reuters.com, New York, NY, Wednesday, November 29, 2017 г., online: https://www.reuters.com/article/us-cohen-putin-commentary/commentary-dont-call-putin-a-genius-idUSKBN1DT2TH

[42] Вж. напр. Woody Klein – “American Poverty: Presidential Failures and a Call to Action”, Potomac Books, Washington, DC, Dulles, Virginia, 2013 г., стр. 187.

[43] “The 85 Richest People In The World Have As Much Wealth As The 3.5 Billion Poorest” by Laura Shin, Forbes Staff, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, January 23, 2014 г., online: https://www.forbes.com/sites/laurashin/2014/01/23/the-85-richest-people-in-the-world-have-as-much-wealth-as-the-3-5-billion-poorest/#3df5a3251753 Това беше преди четири години. Сега пропастта на неравенството между шепата свръх богати и мнозинството бедни се е разраснала.

[44] Не са малко здравните каси на Запад, които по комунистически поемат и значителна част от стойността на лекарствата, изписвани от докторите. Надигащият се тук скандал с т. нар. паралелен износ, който скоро ще бъде потушен, понеже засяга системата и нейни висши представители, възникна там – на Запад. Надписването на неосъществени прегледи и манипулации с цел гепене на пари от здравните каси – също.

[45] Става дума за съществувалите през ХVІІІ и ХІХ век „данъци за грях“ – “sin taxes”. С такъв налог облагали робовладелците в САЩ. Той представлявал икономически израз на „морална справедливост“, тъй като и тогава робството масово било смятано за безнравствено.

[46] Вече споменати финансови инструменти и възможности за печалба, които не се основават на реални икономически действия. Например, влагате парите си във вид ценни книжа – обещания – за определен срок. Да речем – почивните дни в края на седмицата, наричани „на български“ weekend. И в понеделник се събуждате по-богати. Е, не винаги. За да спечелят малко, мнозина трябва да загубят. Това са узаконени продукти на незаконната Схема на Понзи, навлезли у нас незабавно след промените през 1989 година във вид на „пловдивски игри на щастието“. Нещо такова представляват BitCoin и бързо умножаващите се виртуални, „независими“ валути. Обикновено дериватите биват предлагани от т. нар. инвестиционни фондове с привилегирована клиентела – hedge-funds. Всичко друго би било безсмислено. Какво да вземат от сиромаха – скъсаните му опинци? Това са игри, въведени от най-богатите, за усмиряване на алчността на замогнали се неизвестно по какъв начин мераклии за настаняване в клуба на вече китайското списание “Forbes”…

[47] Да емитира чрез отпечатване и да ги разпространява. В САЩ емитирането на националната валута – долара, е в ръцете на Системата на Федералния резерв. Той представлява консорциум от 12 частни банки. Произведената парична единица се предоставя – на практика купува – от правителството на САЩ. Цената е 17 на сто от всеки номинален долар. Всеки, осмелил се да промени това, преминава в небитието. Например президентът Джон Ф. Кенеди.

[48] Споменатата в предната бележка Схема на Понзи. С нея Робърт Максуел и Бърни Мейдов ограбиха пенсионните спестявания на милиони британци и американци. Влагате пари и набирате още клиенти за начинанието. Така се изкачвате на по-горно равнище и започвате да получавате някакви доходи. Онези, които са положили началото – заемат върха – наистина печелят. Но идва момент, в който пирамидата се срива поради невъзможност да захранва с налични пари всичките нива. И тогава се оказва, че печалбите са били обикновена кражба, мошеничество.

[49] “Plunder Capitalism” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Monday, December 4, 2017 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2017/12/04/plunder-capitalism/

[50] Анатолий Михайлович Голицин (1926–2008) – офицер от КГБ на СССР, избягал на Запад и разкрил не малко съветски агенти на високите политически етажи в „демократичния“ свят. Останал пренебрегнат, той успя да издаде две книги, съдържащи не само разкрития за същността на социалистическата система, но и прогнози, граничещи с пророчества. (Anatoliy Golitsyn – “The Perestroika Deception: Memoranda to the Central Intelligence Agency”, Edward Harle Limited, Cambridge, UK, 1998 г., стр. 18. Книгата е в архива на автора.)

[51] Вж. George Seldes – “1000 Americans: The Real Rulers of the U.S.A., Boni and Gaer, New York, NY, 1947 г.

[52] Правописът и транскрибциите са запазени, както са били тогава, през 1948 г.

[53] По време на Голямата депресия от 1929 година населението на САЩ е едва 121,8 милиона души. Което означава, че равнището на безработицата е възлизало на 7,3 на сто от цялото население. Няма ка да разберем каква е била стойността на този показател спрямо общия брой на работоспособните, на хората в трудова възраст. През 1940-а то населението на САЩ вече станало 132,1 милиона.

[54] Джордж Селдес – „Хиляда американци“, „Модерно изкуство“, Книгоиздателство на НС „Звено“, София, 1948 г., стр. 7-10. Книгата е в библиотеката на автора благодарение на Стоян Тенев от Смолян.

[55] Вж. напр. “Letters: Colonel McCormick, Robert; et al.”, “Time”, content.time.com, New York, NY, Monday, March 5, 1956 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,808220-2,00.html

[56] Вж. напр. “Letters: Colonel McCormick, Robert; et al.”, “Time”, вече цит. съч.

[57] Вж. “Foreign News: Ousted”, “Time”, content.time.com, New York, NY, Monday, August 10, 1925 г., online: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,720698,00.html

[58] Вж. напр. Rick Goldsmith – “Tell the Truth and Run: George Seldes and the American Press”, Kovno Communications, Berkeley, CA, 1996 г.

[59] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, Пловдив, 1995 г., стр. 183.

[60] Каръл Куигли (1910–1977) – американски историк, известен изследовател на еволюцията на цивилизациите, професор в Джорджтаунския университет, когото президентът Бил Клинтън обяви за „свой любим преподавател“. По някакъв повод спечелил доверието на интернационалното Братство, през шейсетте години Куигли бил поканен в Англия, където му предоставили редица архиви на тайните общества – групировката Милнър, клубовете Около Кръглата маса, масонски ложи и т.н. Онова, което открил и му разрешили да изнесе на светло, той поднесе в книгата си от 1348 страници „Трагедия и надежда: История на света в нашето съвремие“. (Carroll Quigley – “Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time”, The Macmillan Company, New York, NY, Collier- Macmillan Limited, London, 1966 г., стр. 324. Книгата е в архива на автора.)

[61] Вж. Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[62] Louis Marschalko – “The World Conquerors: The Real War Criminals”, Britons Publishing Society, вече цит. съч., 1958 г., стр. 229. Книгата е в архива на автора.

[63] Вж. Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Edited and Revised by The Rev. Denis Fahey, C.S.S.P., B.A., D.Ph., D.D. (Professor of Philosophy and Church History), 7th Edition, Flanders Hall Publishing Company, New Orleans, LA, 1988 г., стp. 108. Книгата е в архива на автора.

[64] Наследници също е възможен превод. Както личи от илюстрацията, текстът в оригинала е: “Dreihundert Männer, von denen jeder jeden kennt, leiten die wirtschaftliche Geschicke des Kontinents und suchen sich Nachfolger aus ihrer Umgebung.”

[65] Walther Rathenau – “Zur Kritik der Zeit”, S. Fischer Verlag, Berlin, 1922 г., стp. 207. Книгата е в архива на автора. Същото е цитирано в: Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Flanders Hall Publishing Company, вече цит. съч., стp. 108.

[66] Всъщност, издадена пет лета по-рано: вж. Jean-Bernard Izoulet – “Paris: Capitale des religions ou la mission d’Israël”, Albin Michel, Editeur, Paris, 1926 г.

[67] „Еврейският летопис“, но също така възможни преводи са „Еврейската хроника“ и „Еврейският дневник“, англ.

[68] „Еврейският свят“, англ.

[69]  Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Flanders Hall Publishing Company, вече цит. съч., стp. 108.

[70] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182.

[71] Diamantschleifer – Диамантшлайфер – произлиза от занаята, те били ювелири, шлифовали диаманти, нем.

[72] Става дума за масонски ложи. Авторът има предвид масонския елит, съставен от продължителите на практически неразформирования Орден на илюминатите – първата интернационална комунистическа организация.

[73] Семюъл Ънтърмайър (1858–1940) – евреин, американски юрист, един от създателите на Закона за Федералния резерв. Член на ръководството на Демократическата партия и активен ционист. Заемал е различни високи държавни длъжности. (“Samuel Untermyer’s speech, August 7, 1933, “The New York Times”, Monday, August 7, 1933 г., Text of Untermyer’s Address, Israel, Sweetliberty.org, Council on Domestic Relations, Millerton, Pennsylvania  , February 8th, 2002 г., online: http://www.sweetliberty.org/issues/israel/untermeyer.htm; “Aladins Miracle Lamp”, aladinsmiraclelamp.wordpress.com, USA, 29. August 2017  г., online: https://aladinsmiraclelamp.wordpress.com/2017/08/29/samuel-untermyers-speech-august-7-1933/)

[74] Вж. “Solomon David Barent Cohen”, “JewAge”, jewage.org, 2016 г., online: http://www.jewage.org/wiki/en/Profile:P2009020122

[75] Вж. Barent Cohen, c. 1710, Marriages: N, Children: Levi Barent Cohen * 1747 to Lydia Diamantschleifer, Salomon David Barent Cohen to Sara Brandes, GeneAll, geneall.net, online: https://geneall.net/en/name/318477/barent-cohen/; също: “Family Tree: Mayer Amschel Rothschild Mosche Meir (Mayer Amschel Rothschild)”, “The Geneanet family trees”, Geneanet, gw.geneanet.org, Paris, 2017 г., online: https://gw.geneanet.org/alanguggenheim?lang=en&p=mayer+amschel&n=rothschild

[76] “Russian Express”, Russian Community Weekly Newspaper, North York, Toronto, Ontario, Canada.

[77] “Dr. Marx – life and death, ancestors and descendants” Famous Jews: Karl Marx” by Rachel Gitl Zelikson, “JewAge”, a multilingual website, open to everybody, jewage.org, 2011 г., online: http://www.jewage.org/wiki/en/Article:Karl_Marx

[78] Вж. Niall Ferguson – “The House of Rothschild: Money’s Prophets 1798-1848”, Viking Adult, New York, NY, 1998 г., стр. 186, 428.

[79] Вж. “Empire of the Sons” by Sally Bedell Smith, “Vanity Fair”, New York, NY, January 1979 г., стр. 102.

[80] Точното е изрод. Дегенерацията представлява процес на израждане. Тя води до раждането на изроди. Някои – духовни, други и физически. Почти винаги – и едното и другото в съчетание и в различна степен на дегенеративно развитие – на израждане.

[81] Да влезеш в рая върху чужд пенис, рус.

[82] Състояние на силно изтощение на човешкия организъм. Характеризира се с обща слабост, рязко прогресивна загуба на тегло и забавяне на физиологичните процеси. Тези нарушения са придружени от умора, депресия и други психични промени. Кахексия може да бъде саморазрушение и усложнение на различни заболявания.

[83] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, вече цит. съч., стр. 4-6.

[84] „Евангелие от Матей“, гл. 17, ст. 17-19. Тук и насетне преводът на Евангелските текстове е от английския, направен от д-р Джордж Ламза от оригиналите на арамейски.

[85] John Reeves – “The Rothschilds: Financial Rulers of Nations”, A. C. McClueg & Co., Chicago, IL, 1887 г., стр. 105. Книгата е в архива на автора.

[86] “Earl of Balfour: My daughter can change gender to inherit my title” by Harry Yorke, “The Telegraph”, theguardian.com, London, Wednesday, 29 November 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/29/lord-balfour-outdated-succession-law-means-daughter-could-claim/

[87] Вж. напр. “A Land without a People for a People without a Land” by Diana Muir, “The Middle East Forum”, Vol. 15, No. 2, Philadelphia, PA, Spring 2008 г., online: http://www.meforum.org/1877/a-land-without-a-people-for-a-people-without; Anita Shapira – “Land and Power: The Zionist Resort to Force, 1881–1948”, Stanford Studies in Jewish History, Stanford University Press, Stanford, CA, 1992 г., стp. 42 и сл.

[88] Пак там.

[89] Gay – дума, навлязла достатъчно мощно в съвременния ни език. Тоест – да се молят принцът престолонаследник, трети в редицата от чакащи за трона, след дядо му Чарлз и неговия баща Хари, да бъде… педераст?!

[90] Опит за превод и обозначаване като съкращение на английското LGBTQ – от инициалите на Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning. Признавам, че не съм особено добър в тази област. Затова съставих абревиатурата от Лесбийки, Педерасти, Двуполови, Неопределени полово и Странни или неустановени, под въпрос.

[91] Blog – съкратено изписване на израза “weblog”, което ще рече безплатно лично информационно пространство в нечия платформа или website, присъстващи в World Wide Web (666) – световната мрежа, наречена интернет.

[92] Църковен сан, обозначаващ служене в енорийска черква – често – на отделни семейства или родове. В случая – в личния параклис на Елизабет ІІ. Който намери допирни точки на това с Христовото учение, да ми се обади.

[93] „Християнинът днес“, англ. Информационна агенция, разпространяваща съобщенията си в интернет, предназначена за християнски теми, без конкретна насока към определена разновидност – деноминация: източно-православие, католицизъм, англиканство, множеството протестантски секти… Съществува от 2000 г. и се намира в Лондон.

[94] “Christians should pray for Prince George to be gay, says C of E minister” by Patrick Greenfield, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 1 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/uk-news/2017/dec/01/christians-should-pray-from-prince-george-to-be-gay-says-c-of-e-minister

[95] Германският кайзер Вилхелм ІІ (1859–1941), цитиран от руския генерал и благородник, граф Артур Череп-Спиридович (1867–1926), един от видните дейци на вредния за българите панславизъм. Като един от командирите на т. нар. бели сили – войските, лоялни на монархията и императора, след победана на болшевиките в Гражданската война в Русия, успял да се спаси в САЩ. Създал сред руската диаспора не една и две проруски, промонархически, антиеврейски културни организации. (Count Cherep-Spiridovich – “The Secret World Government or “The Hidden Hand”: The Unrevealed in History”, The Anti-Bolshevist Publishing Association, New York, NY, 1926 г., стр. 23. Книгата е в архива на автора.)

[96] Вж. „История на България през погледа на историците Иван Божилов, Вера Мутафчиева, Константин Косев, Андрей Пантев, Стойчо Грънчаров“, ИК „Христо Ботев“, София, 1993 г., стр. 712  и  Douglas Reed – “Insanity Fair”, Jonathan Cape, London, 1938 г., electronic edition, стр. 158. Втората книга е в архива на автора.

[97] Вж. напр. “’Circumcision is one of the oddities of the Royal Family’: For many years my dinner-party claim to fame was that I was circumcised by the same rabbi who performed the procedure on Prince Charles” by Harry Wallop, telegraph.co.uk, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 25 July 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/10201882/Circumcision-is-one-of-the-oddities-of-the-Royal-Family.html

[98] Вж. напр. “Lord Mountbatten: The man behind Prince Charles – An insight into the man who counselled the young Prince of Wales” by Jamie Samhan, Deputy Editor, “Royal Central”, royalcentral.co.uk, London, 3rd November 2015 г., online: http://royalcentral.co.uk/historic/lord-mountbatten-the-man-behind-prince-charles-55689

[99] Вж. 001 – Video – The Criminal Families of Sax und Koburg Gotta – Later – Winsor в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=DnH1TvkEzKQ

[100] Приблизително 420 милиона долара.

[101] “Double duchess: ‘Rock god’ Duke of Beaufort to divorce wife and re-marry in the spring” by Robert Mendick, Chief reporter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 December 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/12/01/double-duchess-rock-god-duke-divorce-wife-re-marry-spring/

[102] Вж. напр. “If Damian Green looked at porn at work, that’s not a police matter” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 1 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/01/damian-green-porn-work-police-mp

[103] Пак там.

[104] Вж. 001 – Video – Vladimir Bukovsky Foretells the Creation of GULag System in EU – YouTube, в: Георги Ифандиев – „Олимпиада ли? За петнадесетте минути слава, част от триумфа на социализма: Тъжни размисли за едно кухо събитие“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 август 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D1%81 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=ux6KTJIPNMg

[105] Харви Уайнстийн, Роман Полански, Дъстин Хофман, Ууди Алън, Брайън Сингър, режисьор, обвинен от Бритни Спиърс, известният в САЩ фотограф Брус Уебър, Шон Пен (през 1988 г.), Дейвид Копърфийлд (през 2007 г.)…

[106] Вж. напр. “The 19 Women Who Accused President Trump of Sexual Misconduct: The “Weinstein effect” continues to roil the nation’s power centers. But the allegations against the president have largely stayed in the background” by Matt Ford, “The Atlantic”, theatlantic.com, Washington, D.C.,  December 7, 2017 г., online: https://www.theatlantic.com/politics/archive/2017/12/what-about-the-19-women-who-accused-trump/547724/; “A Running List Of The Women Who’ve Accused Donald Trump Of Sexual Misconduct” by Catherine Pearson, Emma Gray, and Alanna Vagianos, “Huffington Post”, huffingtonpost.com, New York, Tuesday, 12 December 2017 г., online: https://www.huffingtonpost.com/entry/a-running-list-of-the-women-whove-accused-donald-trump-of-sexual-misconduct_us_57ffae1fe4b0162c043a7212

[107] Вж. напр. “Trump attacks senator and dismisses sexual harassment claims as Democratic conspiracy” by Sabrina Siddiqui in Washington and Amanda Holpuch in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 12 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2017/dec/12/trump-sexual-misconduct-women-democrats

[108] Евреин по майчина линия. (Вж. напр. “Boris Becker” by Lil Vacha, “Celebrity Ethnicity”, ethnicelebs.com, USA, August 23, 2011 г., online: http://ethnicelebs.com/boris-becker)

[109] Бащите на Граф и Шумахер минаха през затвора. Дали Михаел наистина си удари главата при спускане със ски, или го удариха?…

[110] Роман Полански и Ууди Алън са евреи.

[111] Вж. “ Woody Allen’s Adopted Daughter Dylan Farrow Details Account of Alleged Sexual Abuse” by Dave McNary, “The Variety Fair”, variety.com, New York, NY, February 1, 2014 г., online: http://variety.com/2014/film/news/woody-allens-adapted-daughter-dylan-farrow-gives-account-of-alleged-sexual-abuse-1201081907/

[112] Вж. “10 Undeniable Facts About the Woody Allen Sexual-Abuse Allegation…”, “Vanity Fair”, vanityfair.com, New York, NY, February 7, 2014 г., online: https://www.vanityfair.com/news/2014/02/woody-allen-sex-abuse-10-facts Страницата не се отваря.

[113] Вж. „Сесил Каратанчева за аферата и есемесите на Борисов“, e-vestnik, София, 16 юли 2012 г., online: http://e-vestnik.bg/15132/sesil-karatancheva-za-aferata-i-esemesite-na-borisov/

[114] Уилям Джойс (1906–1946) – английски писател, роден в САЩ. От 1924 година свързан с Консервативната партия на Британия. Постоянно нападан – и физически – от комунистите. Такъв атентат оставил завинаги грозен белег върху неговото лице, прорязващ устата му. (Евреи, комунисти и терористи са синоними.) Станал близък на водача на британските фашисти сър Осуалд Мозли. С журналистическите си изяви предизвикал възхищението дори на главния американски агент в журналистиката на Албиона Сесил Робърт. Отвратен от раболепието на британския елит пред евреите, в навечерието на Втората световна война Уилям Джойс избягал в Германия, за да води радиопредавания срещу стремежа на ционистите да вкарат Обединеното кралство и света в нова гигантска касапница. Бил заловен през 1945 г., осъден за „предателство“ и обесен година по-късно. В предсмъртното си слово пред бесилката заявил: „В смъртта, както и в живота си, предизвиквам евреите, които причиниха тази последна война. Предизвиквам и силата на мрака, която те представляват [сатаната]. Предупреждавам британския народ за съкрушителния империализъм на Съветския съюз. Дано Британия бъде велика отново. А в часа на най-голяма смъртна заплаха в Запада, дано знамето бъде вдигнато от праха и увенчано от думите: „Въпреки всичко, вие победихте.“ Горд съм да умра за своите идеи. И съжалявам за синовете на Британия, които загинаха, без да знаят защо.“ (Andrew Carrington Hitchcock – “The Synagogue of Satan: The Secret History of Jewish World Domination”, Rivercrest Publishing, Austin, TX, 2007 г., Chapter: 1936-1948, достъпна от: Andrew Carrington Hitchcock – AntiMatrix, andrewcarringtonhitchcock.com, London, 1926 г., online: http://andrewcarringtonhitchcock.com/1936-1948.php)

[115] Вж. 004 – Video Bill Clinton’s Rockefeller Origins Explored, в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=cADXpvxVBS8

[116] Вж. “Why Nato must defend women’s rights” by Jens Stoltenberg and Angelina Jolie, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 10 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/10/why-nato-must-defend-womens-rights

[117] “America’s homeless population rises for the first time since the Great Recession” by Alastair Gee in San Francisco, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 6 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2017/dec/05/america-homeless-population-2017-official-count-crisis

[118] “Families with stable jobs at risk of homelessness in Britain, report finds” by Patrick Butler, Social policy editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 15 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/society/2017/dec/15/homelessness-report-working-families-stable-jobs-local-government-ombudsman

[119] Вж. напр. „24% от бездомните хора в столицата са с висше образование“, Actualno.com, София, 20 август 2015 г., online: https://www.actualno.com/society/24-ot-bezdomnite-hora-v-stolicata-sa-s-visshe-obrazovanie-news_490911.html

[120] “Once our society cared about poor people. Now we damn them” by Polly Toynbee, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday 5 December, 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/05/poor-report-75-years-william-beveridge-britain-inequality-tories

[121] Вж. “Never mind social mobility. Poverty is an insult to us all” by Zoe Williams, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 3 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/nov/29/young-people-stalinist-capitalism-gulag

[122] Практически втората по значение длъжност в управлението на Великобритания след министър-председателя – нещо като министър на финансите и на цялата икономика. Нещо, което изясних неотдавна. Втора, тъй като кралицата има изключително представителни функции и фактически не управлява.

[123] От Либералната партия на Великобритания.

[124] ‘Truly shocking’ that the private-school educated and affluent middle class still run Britain, says Sir John Major” by Christopher Hope, Senior Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, November 10, 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/10439303/Truly-shocking-that-the-private-school-educated-and-affluent-middle-class-still-run-Britain-says-Sir-John-Major.html

[125] “Politicians ignore the poor but love saving foxes” by Kevin McKenna, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 3 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/03/scotland-sink-blame-it-on-brexit

[126] Aleksandr I. Solzhenitsyn – “The Gulag Archipelago, 1918-1956: Volume 1: An Experiment in Literary Investigation”, V-VII, Translated from the Russian by Harry Willetts, Perennial Library, Harper & Row, Publishers, Inc., New York, Hagerstown, San Francisco, London, 1978, 1985 г., стр. 47. Книгата е в архива на автора.

[127] Стокхолмски международен институт за изследване на мира (СМИИМ) – Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

[128] “Global arms industry: First rise in arms sales since 2010, says SIPRI”, Stockholm International Peace Research Institute, sipri.org, Stockholm, Monday, 11 December 2017 г., online: https://www.sipri.org/media/2017/global-arms-industry-first-rise-arms-sales-2010-says-sipri

[129] Кой в Русия живее добре, рус.

[130] Пак там.

[131] Вж. напр. “Obama’s Trip Emphasizes Role of Pacific Rim” by Jackie Calmes, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, November 18, 2011 г., online: http://www.nytimes.com/2011/11/19/world/asia/obamas-trip-sends-message-to-asian-leaders.html?_r=0

[132] “Global arms industry: First rise in arms sales since 2010, says SIPRI”, Stockholm International Peace Research Institute, вече цит. съч.

[133] Вж. “World military spending: Increases in the USA and Europe, decreases in oil-exporting countries”, Stockholm International Peace Research Institute, sipri.org, Stockholm, 24 April 2017 г., online: https://www.sipri.org/media/press-release/2017/world-military-spending-increases-usa-and-europe

[134] В оригинала: “extreme levels”, което спокойно може да бъде преведено и като „екстремни равнища“.

[135] Екстремно, тоест – непоносимо.

[136] Най-голямата корпорация за производство на готови облекла – конфекция на света, регистрирана в Испания.

[137] “World’s richest 0.1% have boosted their wealth by as much as poorest half” by Rupert Neate, Wealth correspondent, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 14 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/inequality/2017/dec/14/world-richest-increased-wealth-same-amount-as-poorest-half

[138] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182. Бенджамин Дизраели или лорд Бийконсфийлд е сред първите, които разкриват, че през втората половина на ХІХ век светът вече се управлява от „интернационалните евреи“, както по-късно ги нарекъл полуевреинът по майчина линия Уинстън Чърчил. (Вж. “Zionism versus Bolshevism. A Struggle for the Soul of the Jewish People” by the Rt. Hon. Winston S. Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., стр. 5. Статията е достъпна от online: http://www.sovereignty.org.uk/siteinfo/newsround/zvb/zvb1.html)

[139] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 72. Книгата е в архива на автора.

[140] Вж. “Rockefellers and Rothschilds unite” by Daniel Schäfer in London, “The Financial Times”, www.ft.com, London, May 29, 2012 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/efe93494-a9a3-11e1-a6a7-00144feabdc0.html#axzz1yPSm7MPh

[141] Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат, лат.

[142] В съдържанието и качеството на суровините и материалите, влагани в храните и напитките.

[143] Как я облекчава? И на Запад пишат и плямпат малоумни и полуграмотни журналя – преститутки. Изключително такива. Такъв е подборът – кастингът. Въпросната организация се стреми да насочва публичното внимание към тежките проблеми с бедността на планетата. Не е в състояние на направи нищо повече.

[144] “How fair is our food? Big companies take reins on sourcing schemes” by Ana Ionova, Reuters, reuters.comр London, Sunday, September 3, 2017 h=, online: http://www.reuters.com/article/us-food-fairtrade-sustainability-insight/how-fair-is-our-food-big-companies-take-reins-on-sourcing-schemes-idUSKCN1BE0GI

[145] “Plastic fibres found in tap water around the world, study reveals” by Damian Carrington, Environment editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 6 September 2017 г., online: https://www.theguardian.com/environment/2017/sep/06/plastic-fibres-found-tap-water-around-world-study-reveals

[146] “Plastic pollution risks ‘near permanent contamination of natural environment’” by Matthew Taylor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday 19 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/environment/2017/jul/19/plastic-pollution-risks-near-permanent-contamination-of-natural-environment

[147] Вж. “Peter Shiao”, from Wikipedia, the free encyclopedia, en.wikipedia.org, San Francisco, CA, last edited on 21 May 2016 г., online: https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Shiao

[148] Вж. Безкомпромисно с Георги Жеков – Юни 2017, Georgi Jekov, YouTube, online: https://www.youtube.com/watch?v=2BcDL7fr8c8&t=17547s

[149] Вж. “South Korea Winter Olympics: doubts raised over American athletes taking part: Nikki Haley, US ambassador to the United Nations, says the situation with North Korea has to be watched closely to ensure safety of sports stars” by Justin McCurry in Tokyo, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 7 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/dec/07/south-korea-winter-olympics-doubts-over-american-athletes-taking-part

[150] Вж. “Analysis – Nikki Haley, Rock Star to the Jews and Their Knight in Shining Armor: AIPAC’s rapturous reception for the UN Ambassador marks her as a potential rival to Trump in 2020” by Chemi Shalev, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, March 28, 2017 г., online: https://www.haaretz.com/us-news/.premium-1.779886

[151] Вж. “Russia Banned From Winter Olympics by I.O.C.” by Rebecca R. Ruiz and Tariq Panjadec,  “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Tuesday, December 5, 2017 г., online: https://www.nytimes.com/2017/12/05/sports/olympics/ioc-russia-winter-olympics.html

[152] Вж. напр. “Tour de France Winner Chris Froome Failed Doping Test” by Victor Matherdec, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, December 13, 2017 г., online: https://www.nytimes.com/2017/12/13/sports/cycling/chris-froome-tour-de-france-doping.html

[153] Наказаната руска лекоатлетка, която си призна и изтърпя своето наказание. Но МОК не я допусна на миналогодишните Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро.

[154] Григорий Родченко – директорът на руската Национална антидопингова лаборатория, който преди две години и половина избяга на Запад, предоставяйки документи за стимулирането на руските спортисти и по-специално – на олимпийците.

[155] “Of course Russian sport is corrupt, but then so are the Olympics” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 6 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/06/russian-sport-corrupt-olympics

[156] Big Apple – масово навлязло жаргонно название на Ню Йорк.

[157] Вж. „У Еврейского музея и центра толерантности создан эндаумент: За один вечер благотворители собрали $4,5 млн“, „Коммерсант“, kommersant.ru, Москва, 06.02.2014 г., online: https://www.kommersant.ru/doc/2400953

[158] Вж. Marshall I. Goldman – “The Piratization of Russia: Russian Reform Goes Awry”, Routledge, London and New York, 2003 г. стp. 132. Книгата е в библиотеката на автора.

[159] Count Cherep-Spiridovich – “The Secret World Government or “The Hidden Hand”: The Unrevealed in History”, Andrew The Anti-Bolshevist Publishing Association, вече цит. съч., Introduction, контратитулна страница.

[160] Вж. “Netanyahu slams Turkey’s Erdogan for claiming Israel is ‘terrorist state’ that ‘kills children’” by Christopher Carbone, “Fox News”, foxnews.com, New York City, Monday, 11 December 2017 г., online: http://www.foxnews.com/world/2017/12/10/israel-is-terrorist-state-that-kills-children-turkish-president-says-as-violence-flares-in-lebanon-after-trumps-jerusalem-decision.html; “Erdogan calls Israel ‘terrorist state’” by Christopher Carbone, “Fox News”, foxnews.com, New York City, Monday, 11 December 2017 г., online: http://www.arabnews.com/node/1207141/middle-east; “Erdogan calls Israel ‘terrorist’, Netanyahu hits back” by Natalie Huet, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Sunday, 10 December 2017 г., online: http://www.euronews.com/2017/12/10/turkish-president-erdogan-calls-israel-terrorist-netanyahu-hits-back

[161] „Despite furor over Jerusalem move, Saudis seen on board with U.S. peace efforts” by Samia Nakhoul, Stephen Kalin, Suleiman Al-Khalidi, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, December 8, 2017 г., 7 Min Read, online: https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-israel-saudi-insight/despite-furor-over-jerusalem-move-saudis-seen-on-board-with-u-s-peace-efforts-idUSKBN1E22GR

[162] Вж. напр. “In curious first, Russia recognizes West Jerusalem as Israel’s capital: Taken aback, Foreign Ministry says it is studying Moscow’s statement, which also calls for Palestinian capital in East Jerusalem” by Raphael Ahren, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, 6 April 2017 г., online: https://www.timesofisrael.com/in-historic-first-russia-recognizes-west-jerusalem-as-israels-capital/

[163] 009 – Video – Putin – the Best Tsar for the Jews Says Soviet Government Was Mostly Jewish, в: Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 февруари 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=c5Np3c1sy10

[164] Вж. напр. “Czech Republic recognizes pre-1967 Jerusalem as capital of Israel” by , “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, December 2017 г., online: https://www.timesofisrael.com/czech-republic-recognizes-pre-1967-jerusalem-as-capital-of-israel/

[165] Общият, нем. и идиш.

[166] “’I Am a Jew,’ Czech President Milos Zeman Tells Algemeiner Gala” by Algemeiner Staff, “The Algemeiner”, algemeiner.com, New York, NY, September 19, 2017 г., online: https://www.algemeiner.com/2017/09/19/i-am-a-jew-czech-president-milos-zeman-tells-algemeiner-gala/

[167] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 99-100. Кигата е в архива на автора.

[168] Вж. Галина Александрова – „Климатът в Москва не понесе на премиера Софиянски“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 21 април 1997 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/04/21/855095_klimatut_v_moskva_ne_ponese_na_premiera_sofiianski/

[169] От римския император Веспасиан, бащата на Тит Флавий, който потушил първото въстание на юдеите. Веспасиан построил верига от градски клозети и ги обложил с такса. Според историка Светоний синът му се възпротивил на този данък. Отговорът на Веспасиан бил красноречив. Владетелят взел шепа монети, пъхнал ги под носа на Тит и го попитал дали миришат. После заключил с прословутата фраза: “Pecunia non olet” – „Парите не миришат“.

[170] Израел винаги има право. Израел е над международното право. Израел е над всички, над всички на света, нем.

[171] Южната част на остров Ирландия обявява независимост година и половина по—късно, а през 1948-а става република; тогава се появява и Израел. Съвпадение?

[172] Вж. напр. “In Jerusalem we have the latest chapter in a century of colonialism” by Karma Nabulsi, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 12 December 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/dec/12/jerusalem-chapter-century-colonialism-donald-trump-intervention-palestine

[173] Вж. “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[174] „Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 27-28. По превода от оригинала на арамейски, направен от д-р Джордж Ламза.

[175] “Sarah Champion British Pakistani men ARE raping and exploiting white girls… and it’s time we faced up to it: Labour MP for Rotherham and Shadow Secretary of State for Women and Equalities comments on a horrific trend in grooming and sexual abuse by gangs” by Sarah Champion, “The Sun”, thesun.co.uk, London, 10th August 2017 г., online: https://www.thesun.co.uk/news/4218648/british-pakistani-men-raping-exploiting-white-girls/

[176] “It’s not racist to tell the truth about grooming gangs”by Allison Pearson, “The Telegraph”, , London, Tuesday, 12 December 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/women/politics/not-racist-tell-truth-grooming-gangs/

[177] Пак там.

[178] Излишно е да го представям, защото се надявам, че професорът ви е достатъчно познат. Роден в САЩ в семейство на еврейски имигранти от Европа. Родителите му преживели нацистките концлагери. Когато повече от 2,5 милиона евреи подали документи за компенсации за страданията си, майка му, преминала през Аушвиц, запитала: „Тогава Хитлер кого уби?“ След излизането на прочутата му книга „Индустрията холокост: Размишления върху експлоатирането на еврейските страдания“ (вж. Norman Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Verso, Brooklin, New York City, 2000 г.), вратите на университетите, даже на онези шест, в които беше преподавал, взеха да се затварят за него. Вече 17 години професор Финкълстейн е преследван от уж своите – ционисткото произраелско лоби в САЩ.

[179] Американски учен, роден в САЩ, чиято майка е палестинка, появила се на белия свят в Никарагуа. А баща му – палестинец от Йордания. Неговата баба по майчина линия е от Йерусалим. Цялото имущество на рода й – къща, земя, каквото си представите, били плячкосани от ционистите през 1948 година. От тогава семейството е в изгнание. През 2014 година Университетът на Илинойс променя условията за назначаването на 39-годишния учен и преподавател, с докторска и почетна титла от Бейрутския университет, заради неговите критики спрямо Израел в Tweeter.

[180] „Американският консерватор“, англ. Двумесечно списание, издавано от Института за американски идеи. Жалкото е, че сред неговите основатели е бившият колега на автора Пол Крейг Робъртс, някогашният говорител на рейгъновия Бял дом Пат Бюкенън. Той доста се разграничи и отдели от изданието, което не е на Републиканската партия, а се води „отстояващо фискалния либерализъм, традиционализма, гражданските свободи“. Евала!

[181] Вж. http://www.informationclearinghouse.info/47942.htm, – Бел. на П.К.Р.

[182] Медия, представяща се за „алтернативна“, основана от евреина от Калифорния Рон Кийва Ънз, възпитаник на Харвардския, Оксфордския и Станфордския университет, член на Републиканската партия.

[183] Вж. http://www.unz.com/pgiraldi/americas-jews-are-driving-americas-wars/, – Бел. на П.К.Р.

[184] Съкращение от American Israel Public Affairs Committee – Американо-израелски комитет за обществени работи, англ. Това е най-голямата видима, отчетливо забележима еврейска, ционистка организация в САЩ за лобиране в полза на Израел. Тя е толкова влиятелна, че решава назначенията не в университетите, но на Капитолийския хълм и в Белия дом.

[185] Anti-Defamation League (ADL) – дъщерна организация на интернационалната еврейска масонска ложа B’nai B’rit, което ще рече „наследници на завета“ на сатаната, която е продължение на формално прекратилите съществуването си репресивни еврейски секретни служби Gestapo в нацистка Германия и НКВД в сталинисткия СССР. Тази терористична организация убива и осакатява хора. Съществуват – по-специално в Европа – официално признати еврейски терористични мрежи. Една от тях е паравоенната организация Еврейска отбранителна лига. Тя е представяна като „крайно дясна“, но без да сбъркаме можем да я определим и като „крайно лява“. Особено силна е във Франция, където извършва терористични нападения, без някой да я държи отговорна.

[186] За моя скромност „антисемит“ е почетно звание, признание. Идиотите няма как да го проумеят.

[187] Истински евреи, вярващи в Закона (Тора) – еврейска организация със седалище в Ню Йорк, която отхвърля ционизма като ерес и политическа теория, нямаща нищо общо с юдаизма. Ортодокси, с корени в руската империя и СССР, те външно наподобяват хасидите, но не признават Талмуда. Близки са с движението Neturei Karta – Пазителите на града – става дума за Йерусалим. Също ортодоксална юдейска секта, базирана в Ню Йорк. Крайни отрицатели на ционизма. Смятат ционистите за антиевреи – антисемити. Не признават и даже отхвърлят държавата Израел като творение, нямащо нищо с Яхве-Йехова. Зачитат правото на палестинците над едноименната територия. Убедени са, че след като изкупят греховете си, не хора, каквито са ционистите, а техният бог ще ги върне в „библейските земи“. (“Nazi Propaganda was Based on What Zionists Said”, “Torah Jews”, truetorahjews.org, Brooklyn, NY, дата не е посочена, online: http://www.truetorahjews.org/naziismzionism)

[188] Public relations или PR, както „умните“ и „красивите“ комунистически клозетници са приели да кривят вонящите си усти, пълни със загнили сатанински бивни.

[189] Бедний ми авторе, Израел ви е превзел отколе, преди повече от век. Евреите от Русия и СССР са навсякъде. Вие, самозваните „американци“, се правите, че не ги забелязвате. Поради страха, който чифутите са ви насадили. Голям страх. Шубе.

[190] “Has The Israel Lobby Destroyed Americans’ First Amendment Rights?” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Friday, October 6, 2017 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2017/10/06/israel-lobby-destroyed-americans-first-amendment-rights/

[191] Louis Marschalko – “The World Conquerors: The Real War Criminals”, Britons Publishing Society, вече цит. съч., 1958 г., стр. 228. Книгата е в архива на автора.

[192] Вж. “US calls for global ‘coalition’ to counter Iran”, “Al Jazeera”, aljazeera.com, Doha, Thursday, 14 December 2017 г., online: http://www.aljazeera.com/news/2017/12/calls-global-coalition-counter-iran-171214190652267.html

[193] Вж. напр. “Netanyahu’s cartoon bomb wasn’t meant for world leaders, and not even for Obama: PM is hoping to convince American voters Iran is an immediate threat. Perhaps that way, the president will get the message” by Haviv Rettig Gur, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, 28 September 2012 г., online: https://www.timesofisrael.com/analysis-netanyahus-cartoon-bomb-gimmick-wasnt-meant-for-world-leaders-and-not-even-for-obama/

[194] Вж. 003 – Video – The Propaganda War – от 2:00 до 2:39 мин. в: Георги Ифандиев – „Елегия за отминалото бъдеще – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, събота, 7 февруари 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b5-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-1 или от YouTube online: https://www.youtube.com/watch?v=T9ZB_JilIMM#t=124

[195] Пак там.

[196]  “Nayirah al-Sabah: where is she now?” by Rod Croskery, “The Walnut Diary”, rodcroskery.wordpress.com, Young’s Hill, Leeds County, Ontario, Canada, December 24, 2014 г., online: https://rodcroskery.wordpress.com/2014/12/24/nayirah-al-sabah-where-is-she-now/

[197] “US calls for global ‘coalition’ to counter Iran”, “Al Jazeera”, вече цит. съч.

[198] Пак там.

[199] Вж. “Syria – ISIS Is Defeated – The U.S. Is Next In Line” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Monday, December 11, 2017 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2017/12/11/syria-isis-defeated-u-s-next-line/

[200] “Syria – ISIS Is Defeated – The U.S. Is Next In Line”, “Information Clearing House”, CNN, Imperial Beach, California, Saturday, December 9, 2017 г., online: http://www.informationclearinghouse.info/48387.htm

[201] Ирония, подигравателно: Golden Gate – Златната порта (или врата) наричат протока, който свързва Сан Франциско с Тихия океан и оттам със света. Това название е дадено и на прочутия мост над него, известен и като „моста на самоубийците“. Тоест, пазят „една тъмна планета“, на която да си строшат главите.

[202] Вж. Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[203] Вж. “Syria – ISIS Is Defeated – The U.S. Is Next In Line” by Paul Craig Roberts, вече цит. съч.

[204] Вж. Христо Ботйов – „Политическа зима“, в. „Знаме“, година I, брой 10, Букурещ, 2 март 1875 г.

[205] “Ex diplomat: Trump and Tillerson hurting US ability to ‘avert disasters’” by Mick Krever, CNN, “Amanpour”, CNN, edition.cnn.comLondon, Thursday, December 14, 2017 г., online: http://edition.cnn.com/2017/12/14/politics/elizabeth-shackelford-amanpour-state-department/index.html

[206] Пак там.

[207] “McCain’s Kremlin Ties” by Mark Ames and Ari Berman, “The Nation”, thenation.com, New York City, October 1, 2008, October 20, 2008 г. Issue, online: https://www.thenation.com/article/mccains-kremlin-ties/

[208] Вж. “Kremlin Whores: How McCain’s Staff Served Putin’s Empire” by Mark Ames and Ari Berman, “The Exiled”, exiledonline.com, Moscow, October 1, 2008 г., online: http://exiledonline.com/kremlin-whores-how-mccain-staff-sold-countries-to-putin/

[209] Вж. 007 – Video –  Robots Versus People – Is It Possible, Nova TV, 19 February 2017, в: Георги Ифандиев – „Нека ви разкажа за комунизма – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 ноември 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3 или от Vimeo от online: https://vimeo.com/241364249

[210] Вж. Кирил Маричков в: 004 – Video – In the Kingdom of Vulgarity and Some Truths About It, в: Георги Ифандиев „Когато светът и номенклатурна чалгария в него потъваха“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юни 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=-26QhZZzPuM

[211] The New Republic или the Progressive Movement – прогресивното движение. Така се самообозначавали лидерите на еврейския социализъм. В САЩ те издавали едноименно списание. В Русия били организирани в отделна социалистическа партия, достъпна само за евреи – Bund, което на немски и на неговия хазарски диалект идиш означава Съюз. Разбира се, до ден днешен евреите се противопоставят на всичко национално, етническо – държави, партии, фондации. Освен ако не са еврейски. Затова по конституция от известно време Израел е еврейска държава. Всички други са изключени от нея. Най-малкото, не могат да ползват равни права, доволства и т.н. Кажете ли нещо по темата, отвсякъде се нъхвърлят върху вас като вълча глутница, съставена от чифути, масони и тъпи гои. Добре е, ако се отървете с клеймото „антисемит“.

[212] Herbert George Wells – “Anticipations of the Reaction of Mechanical and Scientific Progress Upon Human Life and Thought”, Harper & Brothers, New York City, 1901 г., стp. 342–343. Книгата е в архива на автора.

[213] Вж. Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 32, ст. 24-32.

[214] Chaim Weizmann, Barnet Litvinoff – “The Letters and Papers of Chaim Weizmann: December 1931-April 1952”, Transaction Publishers, Piscataway, NJ, 1983 г., стр. 286.

[215] А накрая, англ.

[216] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[217] Иван Хаджийски – „Моралната карта на България“, Изддателство „Захарий Стоянов“, София, 2008 г., стр. 96.

[218] Google.

[219] “Walking Into Armageddon” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Tuesday, December 5, 2017 г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2017/12/05/walking-into-armageddon/

[220] Manoranjan Kumar – “Dictionary of Quotations“, APH Publishing Corp., New Delhi, 2008 г., стp. 134, 241.; същото в: Lenin (1870 – 1924), Russian Communist politician & revolutionary, “Quotations by Author“, The Quotations Page, quotationspage.com, online: http://www.quotationspage.com/quotes/Lenin/

[221] Вж. „Евангелие от Матей“, ст. 15-20.

[222] “Walking Into Armageddon” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.

[223] Вж. „Евангелие от Матей“, гл. 16.

[224] Припевът на „Интернационалът“ – международен химн на комунистически, социалистически и анархистически организации.

[225] Масон, подчинен изцяло на израелското лоби, негодникът беше един от виновниците американското правителство да провъзгласи Иран за „главен враг“ на САЩ.

[226] От 1994 до 1997 г.

[227] Вж. http://www.zerohedge.com/news/2017-12-03/former-us-defense-secretary-explains-why-nuclear-holocaust-now-likely, – Бел. на П.К.Р.

[228] NSA – Национална служба за сигурност на САЩ, понякога изписвана като агенция – най-голямата секретна служба на света, и една от общо 16-е в САЩ, която ви е добре известна.

[229] “Walking Into Armageddon” by Paul Craig Roberts, вече цит. съч.

[230] “The price of freedom”, “The Daily Telegraph”, London, Saturday, 9 December 2017 г., online: https://www.pressreader.com/uk/the-daily-telegraph/20171209/281479276753542

[231] Вж. Николай Кауфман – „Поглед върху народната музика на балканските евреи“ в: „Българи и евреи“, Втора част, ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация, Организация на евреите в България „Шалом“, Център за изследвания на българите, София, 2000 г., стр. 203-204. Книгата е в библиотеката на автора.

[232] Пейо К. Яворов – „На нивата“, в: Пейо Яворов – „Подир сенките на облаците“, София, 1910 г.

[233] Алеко Константинов – „Съчинения в два тома, Том 1, Бай Ганю, пътеписи, очерки, разкази, Издателство „Български писател“, София, 1974 г., Бай Ганьо прави избори.

[234] Вж. Захари Стоянов – „Записки по българските въстания“, Издателство „Български писател“, София, 1975 г., стр. 226. Книгата е в библиотеката на автора.

[235] 003 – Video – Pope Francis Say That ‘Jesus Failed at the Cross’_1, в: Георги Ифандиев – „Всички сме в помията, но някои все още гледат към звездите…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 30 декември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%B3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=Onx2LYAyenQ

[236] “The Debate: Did Pope Francis Say, “Jesus Failed at the Cross”?”, “He Is Coming – Are You Ready?”, heiscomingblog.wordpress.com, New York, NY, 27 September 2015 г., online: https://heiscomingblog.wordpress.com/2015/09/26/the-debate-did-pope-francis-say-jesus-failed-at-the-cross/

[237] “Pope Francis calls for Lord’s Prayer to be altered as current wording suggests God is capable of leading people ‘into temptation’” by Telegraph Reporters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 8 December 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/12/08/pope-francis-calls-lords-prayer-altered-current-wording-suggests/

[238] Признание на Габриеле Аморт (1925–2016) – главния екзорсист или заклинател на Ватикана. Той беше официален гонител на зли духове.  (“Chief exorcist Father Gabriele Amorth says Devil is in the Vatican” by Richard Owen in Rome, “The Times”, timesonline.co.uk, London, Thursday, March 11, 2010 г., online: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article7056689.ece)

[239] Н.К.В. е съкращение от Нейно кралско височество. (Вж. Edgar Rice Burroughs – “H. R. H. The Rider”, Blue Book, Chicago. IL, 1918 г.)

[240] Вж. “Karlov Surname Meaning & Statistics”, “Forebears”, Genealogy Resources Online, forebears.co.uk, United Kingdom, 2015 г., online: http://forebears.co.uk/surnames/karlov#distribution

[241] Напоследък има изследователи, които стигат до заключението, че идеята за Яхве-Йехова произлязла от Египет, където обожествявали слънцето – Ра. Хилядолетия по-рано древните българи почитали бога-слънце – Тангра.

[242] “After Forever” by “Black Sabbath”, lyrics by Geezer Butler, music by Tony Iommi, LP “Master of Reality”, Vertigo, London, 1971 г.

[243] „И никого на земята не наричайте „отче“, понеже един е вашият Отец на небесата. Не бива да ви наричат и лидери [водачи], тъй като един е вашият лидер – Спасителят.“ („Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 10-11.) Обаче имате „отци“ и „църковни лидери“, „пастири на стадото от миряни“. Кой ги нарича така? Ако сте вие, в Христос ли вярвате или в поповете?

[244] Тук официалният превод е в пълно несъответствие с оригиналния текст. Той гласи: „… разширяват своите хранилища“. „Хранилища“ са кутийки, които ултрарелигиозните равини и техните последователи носят, привързани с широки ленти на челата си. Обичай, който се е появил преди малко повече от два века, заедно с възприемането на шестолъчката, провъзгласена за „звезда на Давид“. В древността не е имало нищо от това. То възниква от Талмуда и разсъжденията на многобройните равини. За първи път „хранилищата“ и „звездата на Давид“ са били представени в пражка синагога в края на ХVІІІ век. Ако някой твърди друго, лъже, за да изкара всичко по-старо, отколкото е. Православната църква – тази синагога на сатаната, приела юдаизма – също.

[245] The Christ, както е в превода на английски от оригинала на арамейски. Това е правилно, понеже ние сме възприели като лично, едва ли не фамилно име, гръцкото слово Христос, което е нарицателно – Спасител. Исус е Бог и няма три имена, адресна регистрация и местоживеене. Той е навсякъде и винаги – понеже Бог е енергия, която ние, с нашия ограничен разум, засега не сме в състояние да осмислим.

[246] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 4-12, 19-33. Преводът е от онзи, направен от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски.

[247] Констатация на Габриеле Аморт – главния екзорсист на Ватикана. (“Chief exorcist Father Gabriele Amorth says Devil is in the Vatican” by Richard Owen in Rome, “The Times”, вече цит. съч.)

[248] Вж. Неофит Български, от Уикипедия, свободната енциклопедия, Wikipedia, bg.wikipedia.org, San Srancisco, CA, София, последна редакция на страницата на 7 декември 2017 г., online: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%82_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8#cite_note-РМ-2

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...