Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

КАКВО (НЕ) СТАНА? – Част 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Най-малко 40 британски политици се оказаха замесени в педофилски кръг. В рамките на операция “Fernbridge” националната полиция прибра огромен масив от документи, видеозаписи и всякакви други свидетелства, доказващи мащабна мрежа от извратеняци, практикуващи секс с деца.

 

Става дума за членове на Парламента и за лордовечаст от елита на Великобритания. Иначе казано – за авангарда на световния елит!

 

 

 

Ликвидирай нашия елит,

и за единица време ще си ни направил услуга[1]

 

 

 

Питър Маккелви  – пенсиониран ръководител на организация за защита на децата, който е прекарал повече от 20 години в събиране на доказателства за действително малтретиране на невръстни от хора във властта, е сигурен, че десет настоящи и бивши политици са в списъка. И че също така съществуват доказателства, които са достатъчни, за да бъде арестуван най-малко един високопоставен политик“, съобщаваThe Daily Telegraph”.

 

Депутати и аристократи от всички три основни партии са в списъка, включително Сирил Смит и сър Питър Морисън, които вече са покойници.

 

Докато още работеше за организацията за защита на децатаХиърфорд и Уърчестър“, тъкмо Маккелви  предизвика призоваването като свидетел на Питър Райтън, прочут педофил. Той е убеден, че 20 парламентаристи от Камарата на общините и от Камарата на лордовете трябва да бъдат разследвани.

 

Сигурен съм, че съществуват достатъчно основания за провеждането на законно разследване на поне 20 депутати и лордове за действията им през последните три десетилетия. Някои са все още действащи, а други – мъртви. Списъкът е тук“ – заяви той.“

 

В писмо до своя местен народен представител Тони Болдри Маккелви изрази предположението, че още 20 могат да бъдат призовани заради прикриване на злоупотреби с деца.[2]

 

На бърза ръка от архива на започналото следствие изчезнаха общо 114 документа, разкриващи отвратителните престъпления на британския елит! Заговори се за опит за прикриване на виновниците.[3] От кресчендо, медиите внезапно преминаха в пианисимо и то в песимистично минорен тон.

 

Редно е да спра, за да се разберем. Винаги ли медиите прикриват? Нищо на този свят не е абсолютно. Така е и с вината на журналистите, които все по-често и не дотам заслужено биват наричани проститутки“. Понеже уличните жени, които заради хляба продават своите тела, може и да не търгуват с душите си.

 

За разлика от тях, корумпираните служители на медиите извършват двоен грях. От една страна, се съюзяват с дявола. А от друга, като лъжат, извършват престъпления спрямо масовата публика.

 

Но също така е вярно и нещо друго. А именно, че светът винаги е бил управляван от елити. Не бива непременно да ги приемаме за нещо отрицателно. Историята познава не малко хора, които по един или друг начин, особено работейки над себе си, са се превърнали в избраници на съдбата. И са допринесли за напредъка на човешкия род.

 

Трагичното е, че през последните няколко столетия обратните примери преобладават. Това най-ярко личи, ако разгледаме внимателно събитията от средата на ХІХ век насам. Оттогава ни ръководи един елит, контролиран от най-ретроградните, антихуманни сили. Но въпреки това общият знаменател не е справедлив. Имало е изключения.

 

Изопаченията на действителните исторически факти довеждат до изкривени представи и то в съзнанието на мнозинството. Да вземем например прословутия спор: Имало ли е турско робство по нашите земи или не?

 

Отговорът е еднозначен и е отрицателен: Не, не е имало. Даже съвършено тъпи парчета по рождение, какъвто е например агентът на ония служби Божидар Димитров, взеха да го осъзнават. Ако се вслушвате в напълно лишените от ум и познания недоразумения от ранга на Антон-Дончевци или Вучковци, които са доказали своето вродено и отгледано угодничество, както и пословичната си прилепчивост към парите, все така ще потъвате до шия в мътилката на изфабрикуваните доктрини и догми, които нямат нищо общо с историческата истина.

 

Докато нашенци са се радвали на една от най-важните свободина собственост и стопанска инициатива, народи, на които с телешки възторг се възхищават, са пъшкали под бремето на робството. Кой си е направил труда да изясни, че например във Великобритания робството е премахнато чак през1833 година? И то не съвсем. Едва тогава Парламентът приел Закон за отмяна на робството в Британската империя. Но с някои изключения. Като например „териториите, които са собственост на Източноиндийската компания“, остров Цейлон, остров Света Елена и т.н.[4] Единадесет години са били необходими за забраната на поробването и по тези земи.

 

Но и тогава това не приключило окончателно. Чак през 1873 година бил гласуван Законът за търговията с роби, който криминализирал деянието. Семейство Ротшилд вече се настанявало в Баку, за да конкурира братята Нобел в изпомпването на нефта от Каспийско море

 

Какво имам предвид, когато споменавам „ретроградни сили“? Ами обърнете внимание на следния факт. „Лондонските Ротшилдови отделили 20 000 000 лири, за да компенсират притежателите на роби след отмяната на робството в Британската империя през 1833 г.[5]

 

При днешната стойност на парите тази сума би възлязла на повече от 40 милиарда лири стерлинги50 милиарда евро или 100 милиарда лева!

 

ВосвободителкатаРусия крепостничеството било премахнато от 1861 година насетне. В някои провинции, като Литва например, още по-късно.

 

По същото време „поробенитебългари действително не са имали право да гласуват. Но Отоманската империя е била абсолютна монархия, без конституционно устройство. Там никога преди 1878 година не са били провеждани избори. Но сред… мюсюлманското население. Нашите предци от градовете със стратегическо значение – например край планинските проходи – сами излъчвали кметове! Знаете ли това?

 

Известно ли ви е кога на британците било предоставено правото да гласуват? Ами за първи път – през 1867 година и то само на мъжете. Но не на всички, а единствено на гражданите. Тогавашната реформа позволила на работниците да участват в избори. Селското население и жените не били дарени с подобна милост“!

 

Да не отварям дума за собствеността и множеството други свободи, които при „поробенитебългари били в изобилие в сравнение с „волнитезападноевропейци. За руснаците е излишно да отварям дума.

 

Имате ли представа, че робството съществува и днес на не малко места по планетата? Едва преди дни някои „демократи“ се сетиха, че ако не други институции, то поне църквите са длъжни да надигнат глас срещу този срам за човешкия род. И не само, а да поведат борба против робовладелците.[6] А къде остават синагогата, джамията, будистките и други източни верски деноминации? За какво ни е тази Организация на обединените нации, която допуска наличието на роби и позволява Израел да осъществява геноцид по старозаветен маниер да изтребва цял един народ?[7]

 

Опитвам се да кажа, че светът се движи напред, предвождан от елити. И да повторя: зависи какви. Настоящето внезапно провъзгласяване не само на британския, а и на европейския елит, за „педофилски“, напомня лов на вещици. Един коментатор правилно припомни презумпцията за невинност до доказване на противното. И препоръча на услужливите медии и на проститутките в тях“, както Джералд Селенте квалифицира журналистите, първо да съберат доказателства, а сетне да осъждат.[8]

 

Какво ви говори това? На мен, че е подета кампания. Преди няколко години първо обругаха заради това покойния водещ на музикално телевизионно предаване Джими Севил. Последва акция в църкватаангликанска и католическа. Тя не е спирала. Буквално преди дни „папа Франциск осъди моралния упадък на Рим“.[9] Зад названието на италианската столица разбирайте католическата църква. Подобни неща се чуха и у нас. Но тук всичко заглъхва бързо и се забравя, все едно не е било…

 

Всички си заравят главите в пясъка. Никой не споменава, че църквата, особено монашеството, е творение на фарисеите. От античността манастирите са продукт на прогонени от общността извратеняци. По този начин векове наред след тяхното престъпление осъждането на Бога на смъртфарисеите и садукеите са успявали да проникват в душите и да владеят умовете на християните. Но и да ги развращават.

 

Преди да посочим виновните, сме длъжни да изясним причините техните за престъпления. Главната е онзи „морален упадък“, за който проповядва папа Франциск. Но не само в църквата, а в християнските общества като цяло. Както отсъди един покръстен евреин:

 

Твърде охотното и мълчаливо съгласие на църквата с юдаизма и скритото признаване на синагогата от нейна страна, като представител на една алтернативна и валидна вяра, е противоположно на апостолското виждане. Това е обезсилило свидетелството на църквата и то повече, отколкото тя си представя, както пред евреите, така и пред останалите народи.[10]

 

Както не веднъж съм твърдял, тази църква е човешко, а не Божие творение. Още от самото си начало тя е приела в своята утроба фарисеите и тяхното сатанинско учение. Подчинена на синагогата, възпитава у младите покорство пред богоубийците. А кои са днес силните на деня?

 

 

 

Търпението на агнетата

 

 

 

В момента, в който излагам тези свои мисли, израелската окупационна армия разстрелва невинни палестинци и разрушава къщите им. В знак на отмъщение за три загинали еврейчета, най-вероятно станали жертва на провокация на Шин Бет или Моссад. На принципа „живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено“?![11] За да има повод за поредното етническо прочистване.

 

В днешната юдейска държава не само съществуват, но и се прилагат специални закони, насочени срещу остатъците от древните ханаанци, палестинците и въобще – всички друговерци. А всяка заран преданите евреи произнасят молитва, в която благодарят на Йехова, че не ги е създал гои илижени! Да, в XXI век.

 

Нормалният човешки ум трудно възприема тези факти. Действителността е друга – всяка синагога е развъдник на омраза спрямо хората с друга вяра и това го твърдя не аз, а почтените евреи. Стрелите на тази ненавист са насочени особено спрямо християните. Така е завещано на юдеите от техните праотци. Същите, които предали Исус Христос на разпятието и пожелали доброволно кръвта Му да падне върху техните поколения. Вместо да се разкаят, в наши дни те настъпват. Като с типичната загенетичния им кодлекота загърбват своето престъпно комунистическо минало, довело до най-страшния холокост в историятаизбиването на десетки милиони невинни източноевропейци, руснаци, украинци

 

А какво включва този техен генетичен код, специфичната им народопсихология?

 

За съжаление твърде малко неевреи проумяват значителната част от талмудската литература“ – заключава равинът Изар Шорш. – „Мишната[12] предупреждава евреите да не оставят животните си без наблюдение в обора на неевреи, защото подозират неевреите в содомия.[13] Неевреите са описани като способни да изнасилват и убиват. Тъй че самотен евреин трябва да избягва тяхната компания

 

Лекуването на другите остава проблем в юдаизма. В един разделен свят ние сме длъжни да предприемем всякакви мерки, които да защитят собствените ни интереси. А това е такъв свят, в който святостта и омразата са неразделни, това насажда равинът Франкъл[14].[15]

 

Кой се захвана с битката срещу педофилите във Великобритания? Тереза Мей, която е министърка на вътрешните работи. И откри такива само сред християните, но нито един сред единоверците на нейната покойна майка Зайде Брасие. На френски Зайде означава… Сара –  братовчедка и съпруга на старозаветния Аврам, който я давал под наем на фараона. А Тереза Мей постъпва точно, както е описано във Вехтия завет:

 

И дигна се Аврам, та продължи пътя си към юг. И настана глад в оная земя. И слезе Аврам в Египет, да поживее там, понеже гладът се усили в оная земя. А когато се приближаваше до Египет, рече на жена си Сара: ето, аз зная, че ти си жена хубава; и египтяни, като те видят, ще рекат: тази е негова жена; и ще ме убият, а тебе ще оставят жива; затова кажи, че ми си сестра, та да помина добре покрай тебе, и да ми остане жива душата чрез тебе.

 

И когато дойде Аврам в Египет, египтяни видяха, че Сара е много хубава жена; видяха я и фараоновите велможи и я похвалиха на фараона; и я взеха в дома фараонов. И покрай нея Аврам поминуваше добре; и той имаше дребен и едър добитък и осли, слуги и слугини, мъски и камили.

 

Но Господ порази с тежки удари фараона и дома му поради Сара, жената Аврамова. Тогава фараонът повика Аврама и рече: какво стори с мене? защо ми не обади, че тя е твоя жена? Защо каза: сестра ми е? Аз щях да си я взема за жена. А сега, на ти жената: вземи (я) и си върви.

 

И отреди фараонът за него човеци, та изпроводиха него, и жена му, и всичко, що имаше (и Лота с него).

 

И дигна се Аврам от Египет, той и жена му, и всичко, що имаше, и Лот с него, към юг. Аврам беше много богат с добитък, със сребро и със злато.[16]

 

Не се усмихвайте снизходително, не повдигайте рамене. Поразсъждавайте.

 

Те, евреите, никога не са виновни. Аврам измамил фараона, но техният бог поразил египетския владетелжертвата. Пак Аврам се изявил като сводник на собствената си съпруга. Но Йехова непоразилнего, а излъганияфараона!

 

Накрая виждаме следната картина. Вместо да накаже измамника Аврам, владетелят на Египет го дарил с голямо богатство и го изпратил по живо, по здраво.

 

Ако приемате това за справедливо, заслужавате да ви смятат за гоидобичета. „Православни скотове“, както се е изразил Христо Ботйов.

 

Какво узнаваме от досегашната история с педофилите сред елита? Уважаваният коментатор Саймън Дженинкс удря чертата:

 

Само две неща са ясни. Едното е, че малтретирането на невръстни е незаконно и са необходими повече мерки за предотвратяването му. Другото е, че е известно, как през последните 30 години 114 документа от Министерството на вътрешните работи са изчезнали или са унищожени (наред с 36 000 други). Ето откъде се надигна какофонията на слуховете, на мълвата и инсинуациите, усилени до нецензурно кресчендо от намека за секс по високите места. Времето за това настъпи с пристигането на министърката на вътрешните работи, придружена от юристи и обемисти чанти, пълни с банкноти

 

В понеделник [7 юли 2014 г.] Мей облече своето второ разследване на секса с деца в церемониалност, подобна на Великата инквизиция. Председателката на Инквизицията, бившата старши съдийка Елизабет БътлърСлос, ще разполага сцелия възможен достъп“. Като на парад пред нея ще се изреждат свидетели, жертви, организации, експерти, следователи и тълпа от биещи тревога. Нито една институция не би могла да се смята за сигурна – нито МВР, нито Би Би Си, църквите, политическите партии, полицията, сиропиталищата по места, даже обществените училища.[17]

 

Защо ви занимавам с това? Нима не става ясно? Писано е пак в техния Стар завет:

 

У юдеите пък имаше тогава осветление и радост, веселба и тържество. И във всяка област, във всеки град и всяко място, дето стигнеше заповедта на царя [персийски] и повелята му, биваше радост у юдеите, веселба, гощавка и празник. И мнозина човеци от народите в страната станаха юдеи, защото ги бе обзел страх пред юдеите.[18]

 

Обаче в конкретния случай ставаме свидетели на поредната измама и манипулация. Държат в страх малцината представители на елита, които се опитват да имат съвест и проявяват непокорство. Затова назначиха баронеса Елизабет БътлърСлос. Казват, че тя има почти безупречна биография. Но прекалената й обвързаност с елита, част от който е самата тя, я въвлича в особен вид конфликт на интереси. Прави я необективна. Даже възникват съмнения, че може да се окаже направлявана.[19] Често това става неосъзнато…

 

Като оръдие в ръцете на талмудистите, Тереза Мей – министърката на вътрешните работи на Великобритания, действа за приемането на т. нар. европейска заповед за арест. Нещо, за което тукашното население даже няма хабер. Иде реч за изземване тъкмо на едно от важните човешки правапрезумпцията за невинност, от един централен европейски съд, който се възправя над всички национални. Привилегия, свързана с отнемане на правомощия.

 

Ако не вдявате, нека обясня с две думи: Никой няма да може да противостои на Брюксел. Защото въпросният евросъд ще има пълномощията да го прибере на топлопо всяко време, без да се интересува от националната правохранителна и правораздавателна система. Още по-малко – от доказването на вината. Нещо като в леко циничния стар виц за лъва, който научил, че някой преспал с лъвицата.

 

Обаче любовникът имал характерен белег – природата го била надарила с три топки, както се казва днес.

 

Срещнал зайо мечока да бяха. Когато полюбопитствал за причината, мечо обяснил. Тогава заекът решил да го успокои:

 

– Ама ти имаш само две топки.

 

Така е – кахърно поклатил глава мечокът. – Ама лъвът първо реже и след това брои

 

Ако European Arrest Warrantевропейската заповед за арест, бъде въведена навсякъде, над всеки гражданин на Евросъюзаот просяка до националния държавен глава, ще виси Дамоклевият меч, който ще бъде наказателен инструмент в ръцете на палачите от интернационалното Братство. За да не се случват подобни неща в „британската гора“, на Острова оказват съпротива. Даже разгневен консерватор сравнил своя съпартиец, премиера Дейвид Камерън, с „мекотело“.[20]

 

Ето ви пример за позитивна роля на елита. Точно този национален елит, чието ядро се старае да се измъкне от хватката на световната левитска мафия, може да даде решаващ отпор и да измъкне Обединеното кралство от Европейския съюз. За Албиона създаването на Европейски съединени щати не е само нещо унизително. Защото ще се случи за втори път в рамките на 238 години. Сега – на Стария, а не на Новия континент. То е акт, който не просто привързва Острова към големия европейски кораб. А по-скорокъм онзи прекомерен товар, дето неизбежно дърпа Европа към дъното.

 

У нас споменатото правило е въведено изпреварващоот края на 1944 година. Комунистите и земеделците първо убивали, а сетне оправдавали садистичните си злосторничества с изфабрикувани процеси срещу покойници в т. нар. Народен съд. Схващате ли разликата между Запада и нас?… Но и там отдавна не са гарантирани.

 

 

 

Обричане на безбъдеще

 

 

 

В суматохата от описани събития и още много неспоменати, известните ви тайни сили продължиха да използват вече подчинения елит за поредното въстание против християнството.

 

Вижте, обратният певец Елтън Джон заявява, че „Исус би подкрепил браковете между хомосексуални“![21]

 

Папата мълчи. Кентърбърийският архиепископ си трае. Не случайно Реджинълд Дуайт, както е истинското име на Елтън, е удостоен с титлатасър“.

 

В същото време дарвинизмът шества в училищата на християнскиясвят. Вероучението е отменено. Войната срещу Бог, както и да Го наричат, е в разгара си. С едно изключение – Яхве-Йехова.

 

Като рецензира поредната атеистична книга, литературният критик Чарлз Спенсър, който изследва и религиите, изброява някои от атеистите, които през годините са оказвали влияние върху политическата власт и културата. Например той припомни, че:

 

Дейвид Хюм[22] писа за „най-голямата Глупост, Християнството и Невежеството“. [Поетът] Пърси Биш Шели свързваше атеизма с някакво интелектуално превъзходство: „Нека този противен Галилеец (Исус) управлява Сбирщината (простолюдието)… Мислещата част от обществотоне се нуждае от неговия морал.“ В настоящата епоха на Ричард Доукинс[23] и движението „Нов атеизъм“ много атеисти се самоопределят като „Умните“. И изпитват удоволствие да наричат останалите от нас „тъпанари“.

 

По същество някои атеистиДоукинс, Зигмунд Фройд, Алфред Джулс Ейър[24] – ми напомнят ученици от отделенията. Те вярват, как блестящо са доказали, че религията е пълна помия. Изглежда в тяхното съзнание е преимущество това, че убежденията им не говорят много на жените или на бедните, или на оскърбените. Наистина, Фридрих Ницше прозря в дълбочина, как моралът на европейското общество би могъл да се срине заедно с унищожението на вярата – но приветства това. Християнството е робска нравственост“ – заяви той. Смяташе го за тържество на слабостта, което съхранявапрекалено много от онова, което трябваше да изчезне“. Твари като Ленин, Сталин, Мао и Хитлер възприеха подобни съждения със смъртоносен ентусиазъм.

 

Но тъкмо понеже религията, макар обоснована идеологически, е далеч по-задълбочена от интелектуалната теория. Тя притежава тенденцията да се възстановява, след като бъде атакувана.  Авторът [на обсъжданата книга] цитира някакъв съветски преследвач на християнството: „Религията е като гвоздей. Колкото повече удряш, толкова по-дълбоко навлиза.“ Спенсър [авторът на книгата] смята: Новият атеизъм е израз на гняв пред куриозния феномен, че навсякъде по света с изключение на белите западняци, Господ Се е завърнал.

 

Това ни довежда до въпроса: „Дали атеизмът паразитира върху религията?“ В изграждането на мирогледа около анти-вярата има нещо неудовлетворително. Някои атеисти – забавно описани в книгата – са го забелязали. И в проваления си опит да възпроизведат Сътворението, общоприето от вярващите люде, са въздигнали Култа към Разумасветски общности и атеистични храмове. Хамлет казва: „Хорацио, на небето и по света има повече неща, отколкото всички онези, за които мечтаеш в твоята философия.“ Всеки атеист с въображение понякога трябва да се безпокои от тази мисъл. И да се тревожи, че неговите идеи са толкова зависими от самите неща, срещу които се противопоставя.

 

То е все едно някой да посвети цялата своя енергия, за да убеждава хората, че те в действителност не се обичат помежду си. Разбира се, може и да е прав, но това би било тъжно занимание. Наистина любовта е обект, който атеистите трудно успяват да обсъждат по интересен начин. Лудвиг Витгенщайн[25], великият философ, който през целия си живот проявяваше разбиране спрямо религиозните вярвания, без да споделя голяма част от тях, писа: „Вярата е вяра в онова, от което моето сърце, цялата ми душа, а не умозрителната ми интелигентност имат необходимостСамо любовта може да повярва във Възкресението.[26]

 

Схванахте ли? Наистина е тъжно, че зарязахме вярата си и загърбихме традициите, които дедите ни са пренесли през хилядолетията. Оставихме се мошеници да ни заблуждават и изчезваме като цивилизация. Те не съставляват истински елит. Предназначението на елита е да пренася Божествената искра сред хората и да я разпалва в огън на обичта и съзиданието.

 

Знаете ли защо, освен по всичко друго, в античността патрициите се различавали от плебеите? Защото преди всичко вярвали в Пантеона от богове. Тоест – в по-добрия живот в отвъдното. Затова, когато ги осъдели на смърт, сами прерязвали вените си на специално организирано пиршествосимпозиумв компанията на най-любимите си хора и на онези, които приемали като най-забавни. Превръщали смъртта в тържество на живота!

 

Днешните атеистичниученипросто са отмъкнали названието на своите сборища, които по пищност, но също така по безумие и скука, със сигурност далеч надминават патрицианските. Ако бяха с всичкия си, нямаше да допуснат любовта помежду ни да изчезне. Още по-малко – да се поставят в услуга на убийци и мародери – дребни души, свързани със сатанатападналия ангел.

 

Те не са елит. Но нека ние не се превръщаме в инквизиция, която съди, без доказателства. Така постъпваха другарите. Виждаме резултатите. Но нека опитаме да погледнем грядущето, но с Техните очи.

 

Едно от предимствата да имаме глобален елит уж е, че най-малкото тези хора са наясно със ставащото“ – отбеляза коментаторът Пол Мейсън. – „Ние, заблудените маси, трябва да чакаме с десетилетия, за да разберем кои са педофилите на високите постове; и кои банки са престъпни или провалени. Но се предполага, че елитът трябва да знае това в реално времеи на тази основа да прави верни прогнози.

 

Колко трудно стана това ни показа OECD миналата седмица,[27]когато разпространи своите предвиждания за световната икономика до 2060 година. А те са, че икономическият растеж ще се забави до около две трети от настоящето си равнище; неравенството ще се увеличи и то масово; и съществува огромна опасност, че климатичните промени ще влошат още повече нещата.

 

„Независимо от всичко това“ – казват от OECD, – „светът ще стане четири пъти по-богат, по-производителен, по-глобализиран и по-високо образован.“

 

Ако се борите, за да осмислите двете половини на тази прогноза, не се безпокойте – същото се мъчат да сторят и най-високо подготвените икономисти на земята.[28]

 

Тези пронози не са новост. За пръв път те се появиха преди четири лета. Бяха солидно аргументирани в документа от 2012 година, с който разполагам. Неговият актуализиран вариант предвижда, че:

 

В световен мащаб средният икономически растеж ще се забави до 2,7 на сто,… защото последиците от кризата, които засилват растежа в развиващия се святкато увеличаването на населението, образованието, урбанизациятаще се изчерпят. Даже още преди това да се случи, приближаващата [нова] стагнациия в напредналите икономики означава дългосрочно глобално средно равнище на растеж от точно 3 процента през следващите 50 години, което е ниско. Повишеното търсене на работа за висококвалифицирани хора и автоматизацията при заетостта за средно квалифицирани кадри означава, като цяло, че неравенството ще се засили с 30 на сто. През 2060 година страни като Швеция ще имат такова ниво на неравенство, каквото сега се наблюдава в САЩ. Представете си градчето Гари в щата Индиана,[29] нов предградие на Стокхолм.

 

Цялата преценка е основана и на заплахата, че през първата половина на века икономическите последици от климатичните промени ще започнат да унищожават столици, крайбрежни територии и земеделски земи, като ще снижат с 2,5 процента нарастването на брутния вътрешен продукт[30] в световен мащаб, и до 6 на стов Югоизточна Азия.[31]

 

Нека нагледно се запознаем с това, как интернационалното Братство си представя влошаването на качеството на живота на мнозинството и неговото многократно подобряване в рамките на глобалния свръх-елитсветовната номенклатурна класа.

 

 

 

 

 

Тъй като, както споменах, отдавна разполагам с документа, върху който е изграден популярният видеоматериал, не веднъж съм споделял своя песимизъм относно бъдещето на т. нар. развит свят. И минавах за „черноглед“ и за „разпространител на конспиративни теории“. Макар никой на този свят да не е в състояние да представи даже най-нищожното доказателство за някаква причина, основание, да лъжа.

 

 

 

Европа, но на колко скорости?

 

 

 

На всичко отгоре много отдавна ми е минал меракът за всякаква изява. Даже появите ми по телевизията, когато започнаха, вече бяха известна тегоба за мен, ако разбирате какво искам да кажа.

 

Сега не мога да подмина факта, че благодарение на апатията на същия тозиразвит свят“, както и на отсъствието на всякаква милост към нас от негова страна, ние пропуснахме безценни години, през които бихме могли да се наредим в челната десетка на човечеството. Това не се случи, понеже до голяма степен пак той градеше своето благоденствие върху основата на противопоставянето и на нашата бедност.

 

Понастоящем „златната младеж“ на Запада се премества на изток – към преуспяващите  страни в Азия, като Китай заедно с Хонг Конг, Сингапур, Южна Корея

 

Най-мрачната прогноза в доклада на OECD не е заложена в онова, което предвижда, а в данните, които възприема.[32] А организацията се основава, първо, на бързото увеличаване на производителността в резултат на информационните технологии. Очаква се три четвърти от целия икономически растеж да дойде от това. Следователно, предполага се, както евфемизтично е декларирано в доклада, че „това е високо в сравнение с досегашната история.[33]

 

Къде се развиват тезиинформационни“ или „високи информационни технологии“, както ги наричат? Доскоро – главно в Япония и Южна Корея. Днес – в Китай и Сингапур, даже в Малайзия. Но все повече – в Индия.

 

Не случайно бившият ортак на Джордж Сорос, британският милиардер Джим Роджърс, отдавна посъветва младите англичани, а аз на свой ред, го цитирах заради българчетата:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[34]

 

От години сам той живее в Сингапур, където е прехвърлил и по-голямата част от инвестициите си. Тъй като е усетил, че САЩ и Великобритания са пред фалит.

 

Както посочи всекидневникът „The Independent”:

 

Неговото послание е откровено грубо: използвахме петрола в Северно море и лондонското сити,[35] но сегавие [британците] нямате нищо за продан… Това е ужасно срамно![36]

 

Роджърс е прав. Така е.

 

Ето защо и прогнозите за Европа са не по-малко свити и песимистични. Всеки опит за някаква благоприятна перспектива е забулен в облак, оцветен във фалшиво розово. Какъвто е случаят с еврозоната. Освен ако не се окаже, че я подготвят за Европа на висока скорост. Докато останалите извън нея ще кретат на начална

 

Да видим и чуем.

 

 

 

 

 

Във видеоматериала, който току-що видяхте, е спестено, че Организацията за икономическо сътрудничество и развитиеOECD, снижи своята прогноза за икономическия растеж на САЩ през 2014 година от 2,9 процента, които предвиждаше миналия ноември, на 2,6 процента сега. Обяснението с „лошото време в началото на годината“ е несериозно. Звучи като в анекдота за кривата ракета, на която космосът й пречи

 

Обаче и очакванията за растежа в Европейския съюз са скромно снижени. Те възлизаха на 3,6 процента. Докато сега вече прогнозите са за 3,4 на сто.

 

Една единствена икономика в т. нар. развит свят изпреварва в положителна посока предвижданията на анализаторите. През първото тримесечие на 2014Великобритания бележи ръст от 3,2 на сто при прогнозиран – от 2,4 процента! Което не е никак малко. В замяна на това Франция и Италия се влачат на опашката със съответно 0,9 и 0,5 на сто. Което, както и да го разглеждаме, се смята за застой.[37]

 

 

 

Германия ли е локомотивът на европейския влак или Китай?

 

 

 

На популярен език наричат втурването на електрониката в живота ниинформационна революция“. В нея Европа беше повалена. Даже Германия изглежда изостанала на фона на световното развитие. Единствено в САЩ все още намират сили за някаква съпротива. Но докога ще имат сили, за да издържат на азиатския натиск?

 

Каквото и да си говорим, превратът на електрониката, особено в сферата на съобщенията, не направи човечеството по-щастливо. Напротив – в някои отношения го върна назад. Или може би го тласна нагоре по пътя, който води надолу към тоталитаризма. Имам предвид всеобщото наблюдение и подслушванепроследяването, което в момента уж скарва Берлин с Вашингтон.

 

Има и нещо друго, което мас-медиите спестяват. Когато чрез образа на изостаналите в информационно отношение страни и хора насаждат печал, те преднамерено пропускат важен фактор. Всичко в тези „високи технологии“ би било невъзможно, без други – хилядократно по-традиционни и неприятни производстваминна индустрия, производство на метали, нефтои газодобив, химическа промишленост, и най-важното – селското стопанствоНали все някой трябва да върши и тези неща, без които нищо прогресивно не би било възможно? Или искаме да се върнем към кремъчното рало?

 

Освен ако не готвят роботизация и в тези базисни отрасли

 

ФРГ също изостава. Щом губи пътната си мрежа, няма какво да обсъждаме. Ала представете си, какво остава за другите? На всичко отгоре Германия от десетилетие, че и повече, задържа равнището на трудовите възнаграждения. И това в не малка степен я крепи на върха.

 

Обяснението е едно: Дисциплина! Но и тя е разклатена. Имиграцията вади от равновесие изпълнителните германци. Знае се, че отрицателнотодяволското, винаги е по-съблазнително. От свидетели съм наясно: днес даже германците не се трудят така, както предците им. Псевдо либерализмът, атеизмът и материализмът на лишеното от разум прекомерно потребление, вградено в кредитната икономика, също допринесоха за тяхното развращаване, ако ми позволите да използвам тази силна дума.

 

Въпреки всичко контурите на Берлин все по-отчетливо изплуват като истинската столица на Европа. А трътлестата фигура на Kameradin Ангела Меркел – като императрицата на стария свят. Която се държи по народному. Например, прегръща състезателите, които със завоюването на Световната купа по ритни-топка допринасят и за нейната слава.

 

Всичко това – на фона на Франция, в която всички се тюхкат, в Италия се ругаят, Великобритания и Испания са на път да се разпаднат, а страните от уж бившия съветски Изток вместо да се обединяват, се мразят, вижте какво върши германското правителство, погрешно смятано за… „коалиционно“. То е наложено от корпорациите. А те, както знаем, не изпитват други сантименти, освен спрямо печалбата.

 

Докато европейцитепрогнозираха“, Ангела Меркел обикаляше Китай. Несъмнено тя и тамошните комунистически ръководители говорят на общ езиктози на тайната световна власт. Нека ви подсетя какъв е той и да ви припомня реалността по земното кълбо такава, каквато повечето от вас не я виждат.

 

 

 

 

 

Ако това ви се струва остаряло, нека ви предложа негов съвсем пресен и не художествен, а документален вариант.

 

Американецът Джон Пъркинс е възпитаник на Бостънския университет. От 1968 до 1970 година е бил доброволец в мисия на Корпуса на мира в Еквадор. Там е бил вербуван от Националната агенция за сигурностNational Security Agency (NSA), която според твърденията му е по-голяма от ЦРУ. Назначили го за икономически и финансов консултант във фирмата “Chas T. Main”, свързана с въпросната шпионска централа. Като неин служител, а също така като част от екипа на Световната банка и други организации със сходна дейност – ударни звена на тайното глобално правителство – Пъркинс е участвал в колонизирането на не една и две страни.

 

Разкаял се, през 2004 година той издаде нашумялата си книга „Признанията на един професионален икономически убиец“.[38] А четири лета по-късно неговите откровения се превърнаха в ядрото на популярния и у нас документален филм „Духът на времето: Допълнение“.[39]

 

Именно Джон Пъркинс въведе термина корпоратокрация – словосъчетание от „корпорация“ и „власт“. С него той обозначава настоящата политическа система в света. В нея народите и националните държави изчезват като в мъгла. А сякаш от вана с фотографски проявител изниква образът на политици и правителства, ръководени от интересите на корпорациите.[40]

 

 

 

През погледа на почтените и знаещи западняци

 

 

 

Официалните медии отстояват позицията, че корпоратокрацията е понятие, използвано от либералните или ляво ориентираните икономисти и медии. Добре знаем, че всички подобни класации са измама. Един от любимците на туземните ни псевдоикономисти, в т.ч. на комунистическата еврокомисарка СталинкаКристалинаГеоргиева, другарят Джефри Сакс, определя Съединените американски щати като типична корпоратокрация.[41]

 

Не е ли прав? Макар да се прави, че все още вярва на политическите партии, той ги смята за „слаби“. Възприема схващането на президента Дуайт Айзенхауер за засилващото се влияние и дори узурпиране на власт от страна на военно-промишления комплекс. След което, неизбежно, Сакс стига до извода, че „големите корпоративни пари финансират предизборните кампании на политиците“.

 

Добро утро! Съмна се. Това е факт, който и без друго е известен вече и на мравките на полето.[42]

 

Преди две седмици Джон Пъркинс сподели следното в една от все повече умножаващите се американски дисидентски телевизии:

 

 

 

 

 

Последните думи на Джон Пъркинс в този откъс от интервюто с него са многозначителни. Който си спомня, неведнъж съм представял идентичното свидетелство, изречено от родения в Канада американски поет Питър Дейл Скот – дипломат и преподавател по английски език и литературна история в Университета на Калифорния в Бъркли.

 

Неговата книга „Дълбоката политика и смъртта на Джон Кенеди[43] беше обявена за „зашеметяващо задълбочено изследван и интелигентен преглед не само на убийството на Джон Кенеди, но също така и на надигащите се сили, които подриват американската демокрация… Нещо като Розетския камък[44] за бързо и точно разпръскване на най-дълбокия мрак в американската политика.[45]

 

Та преди да чуете какво точно сподели преди петилетка Питър Дейл Скот, ще припомня предупреждението на президента Дуайт Дейвид Айзенхауер. А след него идва ред и на самия професор. Важно е. По този начин на бърза ръка и в съвсем сгъстен вид ще узнаете начините за промиване и манипулиране на съзнанието.

 

 

 

 

 

Обърнахте ли внимание на това, кой е смятан за основател на т. нар. връзки с обществеността? Както и на заглавието на неговата книга, в която е формулирал основните правила на този метод. Това е евреинът Едуард Бърнейз, племенник на „бащата на психоанализатаЗигмунд Фройд. Неговата книга „Пропаганда“ се появява през 1928 година. Но мнозинството от хората по света все по-неусетно и сякаш охотно попадат в лапите на пропагандистите, добре обучени от последователите на Бърнейз и Фройд.

 

 

 

Хуманисти срещу келепирджии

 

 

 

Не, не съществува никакъв „антисемитизъм“. Най-кратко разяснява основанията за неприязънта към евреите прочутият американски автор на научно-фантастични романи от еврейски произход Айзък Азимов:

 

Наистина не харесвам юдаизма“ – изповядал се писателят. – „Той е форма на изключително злокачествен национализъм… Всеки път, когато съм невнимателен,[46] си мисля, че причината евреите да бъдат тъй преследвани, е за да бъдат наказани, задето изобретиха тази гибелна доктрина.[47]

 

Същата антихуманна религиозно-догматична идеология създава онези правила на всекидневието, които по думите на прочутия еврейски философ от Холандия Барух Спиноза[48] включват „омразата към другите народи“.[49] Даже авторът на книга, озаглавена „Антисемитизъм“, френският социалист и ционист от края на ХІХ век Бернар Лазар с тъга заключил:

 

Навсякъде, чак до нашето съвремие, евреите са били необщителни съществаЕврейската нация е малка и окаяна,… деморализирана и развратена от неоправданата си гордост.[50]

 

Все по онова време неговият сънародник и съидейник Фердинанд Ласал направил следното признание:

 

Съществуват две категории хора, които ненавиждамжурналисти и евреи. За жалост, принадлежа и на двете.[51]

 

Вечната истина е“ – отбелязал еврейският доктор Арнолд Шнитцлер, съвременник на Зигмунд Фройд във Виена, – „че нито един евреин никога не е изпитвал никакво уважение към своите ближни евреи.[52]

 

През 1922 г. американският журналист и евреин Уолтър Липман писал до президента на Харвардския университет с апел да ограничи приемането на студенти юдеи:

 

Не гледам на евреите като на невинни жертви. Те безкритично и до припадък предават от поколение на поколение множество печални лични и обществени обичаиСимпатизирам на неевреина.[53]

 

И Стенли Кубрик, нашумял с филмите си „2001 г.: Космическа Одисея“ и „Портокал с часовников механизъм“,[54] след смъртта си беше наруган от ционистите, защото изрекъл следното:

 

Хитлер беше прав почти за всичко.[55]

 

Фюрерът не e прав за нищо. Той просто сляпо се e подчинявал на ционистките си господари.[56] Дори когато в (уж) предсмъртните си часове изгубил всякаква надежда, завещал на наследника сиевреина Мартин Борман, задължителната ненавист към евреите?! По-рано ми се струваше, а сега знам със сигурност, че и това е била част от играта. От своя страна, този негов заместник – най-вероятно – побързал да изнесе златото на нацистката партия в Ню Йорк, при най-крайната хасидска юдейска сектаХабад“, възникнала в украинското село Любавичи.[57]

 

За ужас на света и на самите нас, главният равин на Русия, роденият в Милано другар Бер Лазар е представител на тази човеконенавистна хитлеристка секта. Тя има свой филиал у нас. Седалището му се помещава в т. нар. еврейски дом – централата на комунистическата организация Шалом“.

 

Нима в своята „Програма за евреите и отговор на всички антисемити“ американският равин Хари Уетън не подчертава:

 

Комунистическата душа е душата на юдаизма. Оттук следва, че както в Руската революция триумфът на комунизма беше триумф на юдаизма, точно така юдаизмът ще триумфира с триумфа на фашизмаКомунистите са марксисти, болшевики, интернационалисти, евреи, врагове на арийците и на тяхната култура. Съветска Русия се управлява от евреи и варвари, които не са способни да създават култура. В такъв случай ето я първата стъпка в Програмата: Евреите трябва да се спогодят с нацистка Германия, фашистка Италия и фашизма като цяло.[58]

 

Но ние търпим…

 

Прегледах десетина от т. нар. световни медии. Посещението на Ангела Меркел в новата империя, оцветена в червено, почти не беше отразено. Особено – извън специализираните икономически издания и рубрики. Докато човечеството нехае за онова, което му готвят, другарката европейска императрицапоне се грижеше както за интересите на Братството, така и за германските. Особено на онези от крупния бизнес.

 

Канцлерката не само посети огромния завод на автомобилния гигантVolkswagen”.[59] Още необсъдили съвсем бъдещето с китайския партиен ръководител Си Дзинпин, то направо нахлу. Ето как.

 

Например, Берлин и Пекин си стиснаха ръцете за създаването на съвместно предприятие между германската въздухоплавателна корпорация “Deutsche Lufthansa” AG и китайскатаAir China” Ltd. Този „тласък на партньорството“, както го нарекоха, е на път да роди най-грамадната пътническа авиокомпания в историята авиацията.[60]

 

Очаква се авиационният великан да започне да действа през октомври т.г.

 

Щастливи сме, че заедно с Air China ще можем да предложим на нашите клиентиособено на онези в Европа и Китай, още по-добри връзки и обслужване в бъдеще“ – написа в изявлението си Карстен Шпор, главен изпълнителен директор на Lufthansa”.

 

Двамата превозвачи вече си сътрудничат чрез споразумение за взаимно обслужване[61] и като членове на Star Alliance[62]мрежа от 27 оператори, към която през този месец се присъединява и Air India”. Освен това Lufthansa и Air China подписаха споразумение за разширяване на сътрудничеството в поддръжката, ремонтите и цялостното обслужване.

 

Lufthansa и Air China са устремени към задълбочаването на тяхното партньорство на китайско-европейския авиационен пазар, независимо от увеличаващата се конкуренция от страна на други авиационни съюзи.

 

Планираното съвместно предприятие между двамата национални превозвачи идва, когато европейски авиокомпании, каквито са “Lufthansa” и нейните конкурентки “British Airways  IAG.MC” и    “Air FranceKLM  AF.FR” отбелязват спад с по 4,77 на сто. И търсят всякакви начини за увеличаване на своите пазарни дялове в Китай, в контраст с потъващия европейски бизнес.[63]

 

Всичко това се извършва на свиващия се европейски авиационен пазар. Например Deutsche Lufthansa AG ще разшири своя нискотарифен проект за полетите на дълго разстояние. Вторият по големина европейски превозвач търси начин за противопоставяне на авиокомпаниите от Персийския залив и на нискотарифните си конкуренти в Европа.[64]

 

Сред останалите конкуренти, които предлагат т. нар. нискотарифни платформи, Карстен Шпор посочва “North Atlantic” и “Air France-KLM Group”. И признава, че германската компания преговаря с турскатаTurkish Airlinesза сътрудничество в полети по цялото земно кълбо.

 

Колко пъти съм напомнял, че това са похвати, типични за монополистичния държавен капитализъм? Методи, които са ни познати от т. нар. социализъм. Те нямат нищо общо с „пазарната икономика“. Обратното – противоречат на принципите на свободния пазар с характерната за него надпревара за потребителиконкуренцията. Именно тя е двигателят на прогреса, стига да е в рамките на чувството за мярка.

 

Няма да престана да напомням, че в началото на ХХ век не друг, а уж архикапиталистът Джон Дейвид Рокфелер направил признанието:

 

Конкуренцията е грях, затова трябва да я ликвидирате.[65]

 

Оттогава е напълно безсмислено и жалко да се говори за някаква „пазарна икономика“. Сами схващате, че най-крупните капиталисти всъщност са комунисти. Монополното господство е Тяхната мечта. А то означава само едно – комунизъм: тотална власт на едно съвсем ограничено малцинство от свръхбогаташи, самовъзприемащи се като суперелит!

 

Както тук навремето всички предприятия от един подотрасъл работеха под шапката на едно държавно стопанско обединение, така светът върви към глобален монополизъм. Нека припомня недалечното минало със следната илюстрация:

 

ДСО „Пирин“ произвеждаше всички кожени изделия – от обувките и чантите, до луксозните дамски палта за износ. В рамките на ДСО „Рила“ се изработваше почти цялото конфекционно облекло. ДСО „Родопа“ – продукцията от животински произход – от месото, до млечните произведения. А ДСО „Младост“ – спортните стоки. Да продължавам ли със специфичните обединения в областта на военната продукция и свръхсекретните скъпоценни и тежки метали?

 

Някой има ли представа, какъв дял от икономиките на най-развитите страни САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Италия и т.н. е в ръцете на номенклатурата на Китайската комунистическа партия? Преди дни италиански земеделци се кахъряха, че реколтата от прочутия “Riso amaro” – „горчив ориз“ за risotto, който отглеждат повече от половин век, е заплашена да остане непродадена. „Поради евтиния азиатски внос![66]

 

През май т.г., в пълна тайна и изолация от обществата по планетата, беше сключено интернационално споразумение, което фактически представлява законов скелет за реконструкция на световните пазари. То е поредната крачка от новия световен ред. Официално се нарича Споразумение за търговия в услугитеTrade in Services Agreement (Tisa). При мимолетното му споменаване никой не оповести за съществуването на друг текст, различен от официалния. Той е секретен. Но всеки изкушен от истината, вече го притежава. За което трябва да благодарим на WikiLeaks.

 

Документът регламентира по-нататъшната експанзия на мултинационалните корпорации. Как? Посредством премахването на националните регулаторни препятствия. Нещо повече. Споразумението регистрира напъните на САЩ за по-нататъшен тласък в изтичането на информация на глобално ниво. Което да включва финансови данни и даже размяна на персонал.

 

На Швейцария е отредена ролята на интернационален координационен център. Преди век и половина, под диктовката на лондонските Ротшилдови, Карл Маркс беше „предвидил“ това. В “Das Kapital” той е формулирал принципите на бъдещото икономическо развитие. А в „Манифеста на комунистическата партия“ уж двамата с Фридрих Енгелс са „постановили“, че „под свобода… се разбира свободната търговия, свободните продажби и покупки“. А под „равенство“ – формално еднаквото положение на продавача и купувача пред закона.

 

Да разтълкувам, без да ви звучи „социалистически“. Тъй като „класиците“ на „научния комунизъм“ са подготвили ръководство за комуниститенай-крупните финансисти и индустриалци. Равнопоставеността на продавача и купувача пред закона формално определя и правото на собственика на трудовата сила да я продава при всякакви условия. Преведено на езика на действителността, това ще рече – на каквато цена предложи пазаръткупувачът.

 

Тъкмо на това сме свидетели днес. Постоянно и засилващо се свиване на пазара на труда. Което неизбежно води до снижаване на цената на тази стока. Който не го разбира, ако няма татковладика“, ще бъде обречен да съществува от държавни подаяния, наричани welfareсоциални помощи. Но и те ще стават все по-малки

 

Още когато стана министър-председател на Италия, без никой да го е избирал – „демокрация“ – Марио Монти , бивш служител на “Goldman-Sachs”, прокламира:

 

Онези, които управляват, не бива да се оставят да бъдат напълно ограничавани от парламентаристите.[67]

 

Финансистът имаше предвид не толкова правителствата, представителната власт authority, колкото действителната, онази на корпорациите и по-точно – на техните собственициpower. А Ханс Титмайер, бивш управител на Deutsche Bundesbank, поздрави националните правителства, задето „предпочитат постоянния плебисцит на глобалните пазарипред допитването пред урните за гласуване“![68]

 

That’s what the world is today” – „ето какво представлява светът днес“ – изпяха преди 43 лазарника чернокожите вокалисти от американската група “The Temptations”.

 

Главното, което разкрива истинският, секретният текст на Споразумение за търговия в услугите, с който разполагам, е, че отсега нататък всички решения за икономическото развитие на страните по земното кълбо ще се взимат далеч от погледите на народитев пълна тайна. Текстът регламентира обезпечаването на координацията между наднационалните корпорации и пълното, необезпокоявано господство на капитала. Което означава – установяване на комунистическо ръководство на планетата.

 

България е подписала въпросното споразумение. (Вижте горната илюстрация.) Да сте чули нещо за това?

 

 

 

Комунизмът надделява в реалния свят

 

 

 

В края на миналата седмица пекинската компания “Hony Capital” купи за 900 милиона лири1,134 милиарда евро, “PizzaExpress”, която е голяма британска верига от ресторанти. Тя има заведения в Шанхай и Хонг Конг. Предстои разширяването на веригата в Близкия изток. Първо – в Саудитска Арабия.

 

Cinven” – лондонска финансова групировка, която е фирмата-майка на веригата от пицарии, управлява “Gondola Group”. На свой ред тя разполага с друга мрежа от италиански ресторанти, сред които и “Zizzi”, твърде популярни на Албиона.

 

Миналата година китайският фонд “Cinven” избра групировката Ротшилд и банката “Goldman Sachs” за доверително управление на“Gondola Group”.  Даже – да прекратят дейността й.[69]

 

КитайскатаWanda” притежава почти 92 процента от “Sunseeker International” – фирма за производство на луксозни яхти в графство Дорсет. “Weetabix” премина в ръцете на шанхайскатаBright Food” в сделка за 1,2 милиарда лири1,512 милиарда евро. “Hony Capital” държи солиден дял в “United Biscuits”, производителите на прочутите кейкчета „Джафа“, смятани за една от запазените марки на британското сладкарство.

 

Около 17 на сто от съвместните предприятия в Китай със западни фирми са в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Още по-голям е техният дял в енергетиката20 процента.[70]

 

Нали сте наясно, че политиката е продължение на икономиката? Проникването и овладяването на ключови стопански отрасли е най-новата форма на колониализъм в условията на корпоратокрация.

 

Мнозина от вас са проследили жалкото Световно първенство по футбол в Бразилия. Обаче помислихте ли поне веднъж, къде произвеждат грозната и нефелна според мен топкаAdidas Brazuca”? Ще ви кажа: В Пакистан. Изработват топките на ръка в цех, наподобяващ тукашна изоставена казарма или училище. Впредприятиетоработят изключително жени. По минимум 10 часа на ден

 

Оригиналната топка, а не ментетата, които ви пробутват тук, струва 140 долара. Месечната заплата на работничките е100 долара. (Вижте илюстрацията.) Млада и симпатична пакистанка заяви в репортаж на израелско-катарската телевизия “Al Jazeera”, че с дохода си за 30 дни няма как да купи топка за своя малък син.

 

Опитвам се да изясня нещо, което отдавна обяснявам, но кой да ме чуе? А то е, че докато разглезените европейци и американци не се поровят в историята, за да разберат как са гладували предците им само преди век, няма да престанат да изчезват.[71] И то срамножалвайки се.

 

Впрочем и за изчезването както на европейците, така и на българите, тръбя от доста години. За да трупам хули и подигравки. Не е изобретен спасителен пояс, който да помогне на давещия се идиот. Тогава нека се дави…

 

А цехчето, наето от наследниците на Ади Даслер[72] в Пакистан, произвежда по… 40 милиона футболни топки годишно! Става дума за оборот, измерван с милиарди долари! Не са виновни пакистанците, а западните корпорации, които не знаят що е това родина, отечество. Парите винаги намират най-близкия път към доброто родилно отделение, за да се превърнат в капиталда раждат малки.

 

Светът е бизнесТака е, откакто човекът е изпълзял от тинята.

 

Ето какво представлява скритата същност на онзи „обществен договор“, който редица представители на тайните общества се стремели да формулират и се надявали, че ще бъде внедрен в живота. През ХVІІ век Томас Хобс може и да е вярвал, че хората напълно осъзнато са приели държавата като форма на организация на обществото. Възлагали са й надежди за осигуряване на тяхната безопасност, на собствеността им и на индивидуалните права на всеки. Както преди хиляди години, така и сега цялата държавна сграда се крепи върху фундаментите на страха и насилието. А властта произлиза от богатствотопарите.

 

Само в бившите т. нар. социалистически страни, в които чрез небивал терор беше проведен най-жестокият експеримент в човешката история тотално господство на една класа над всички останали, пълното лишаване на хората от права, включително и на собственост, този принцип е обърнат. И богатството парите, произлизат от властта. Когато световното имане интернационалната власт, най-сетне се увери, че нещата се връщат към своя естествен вид според представите на Братството тези страни ще започнат да приличат на останалите. Само поколенията, колкото и малобройни да са, ще пренасят от уста на уста през столетията – като Мишнаюдейския устен закон, преданието за огромната несправедливост, стоварила се връз предците им.

 

Това е комунизмът. Войната на най-богатите срещу мнозинствотосредната класа.

 

Днес има ли привилегировани? Ще дам един фрапиращ пример извън Съветския – пардон, Европейския съюз. Той излезе с… двугодишно закъснение.

 

Шест американски семейства не са платили никакви федерални данъци за 2009 г., като през този период всяко от тях е успяло да спечели поне по 200 милиона долара. Това е едно от многото шокиращи разкрития на Данъчната служба на САЩ, които си струва да бъдат тиражирани по време на тазгодишната предизборна кампания…

 

В допълнение на шестте [фамилии], които не са платили никакви данъци, други 110 свръхбогати семейства са внесли 15 на сто или по-малко във вид на федерални налози. Това е същият процент на федерални данъци, какъвто през 2009 г. е бил изискван от обикновен работник с годишен доход от 61 500 долара.

 

Като обобщим, през 2009 г. 400-е най-богати са заплатили средно по 19,9 процента данъцисъщото равнище, което е важало за прост работник с годишен доход от 110 000 долара. Всеки ден тези 400 най-богати са печелели петкратно повече от своите внесени годишни данъци.[73]

 

Жалко, че едва сега западните демократичниписачи започват да забелязват комунизма във всичко това. И ще измине доста време, докато го осъзнаят. Те никога не са живели в ужаса на реалния социализъм“. Същевременно винаги са се отнасяли надменно към наснародите от Изтока, които стенехме, но все пак оцеляхме под тежкия като Алпите и Хималаите, взети заедно, съветски ботуш. Да си въобразяваш, че си „най-умния“, „най-знаещия“, „най-можещия“, не само е грях. То е израз на глупост. Или както е обобщил нашият тъй древен народ: „Не питай старило, а питай патило.

 

Западът изтегли лош жребий и му предстои дълго да го изплаща. Според мисловните центрове на неговия елит – никога. Така прогнозира think-tank-ът OECD. Няма да има измъкване от настоящата криза. Около 2060 година обществените отношения, познати като капитализъм, ще приключат окончателно.

 

Лошото е, че и ние пропадаме с този Запад и то още по-бързо. За ИзтокаРусия, изобщо не ми се отваря дума. Тя е напълно пропаднала страна. Нейното население се топи със същата скорост, с каквато ние. За нея пеят:

 

Отлично се живее в страната, в която народът поминува влайна.

 

Там електоратът почти единодушно избираза президент ненаситен крадец и убиец. А „слугите на народатънат в разкош, докато тойсъщият този народсе дави вговна. Но нима тук е по-различно?

 

Освен това, самозванитеруснаци“ винаги са били роби. Точно така ги определя писателят Ернст Кудусов, представител на коренното население на Кримбългарите, наричани „татари“. Самите те, с изключение на комунистическата номенклатура, винаги са се чувствали българи. И на шега се наричали „паспортни татари“ или „сталински татари“.  Да видим и чуем.

 

 

 

 

 

Прав е Ернст Кудусов. Би било добре да мине от тук. У нас е пълно с потомствени роби. Те даже се гордеят с робството си. И се хвалят, че са били роби?! Което е достойно за диагноза с направление към психиатрията в Карлуково. Все пак тя е лудница с традиции. Затова сме на туй дередже.

 

 

 

Вместо в идеологии и лъжливи пристрастия,

да вярваме в Бога и да бъдем българи

 

 

 

Аз съм българин. Ние, българите, никога не сме робували никому. Специално моят роднапълно изключено. Една от версиите за произхода на фамилното ни име е, че турците се обръщали към дедите ми сефенди“…

 

Сега е моментът да видите, как всички убийци на народите, през които мина тоталитарният съветски ботуш, са били подготвени за извършването на следващия геноцидна банката. Ще ви представя откъс от документален филм, който е забранен в Русия. За да се уверите, че както тук, така и там не е имало и няма нищо случайно.

 

Преди това да уточня, че младият офицер от КГБ Владимир Владимирович е подготвян за лидер още в недрата на милиционер-социализЪма. Началниците са го внедрили като „турист“ в обкръжението на Михаил Горбачов. И докато Сергеевич развеждал по Червения площад в Москва своя американски колега по идеология и пост – comrade Роналд Рейгън, Владимир Владимирович – „случаен екскурзиант“, поздравил високия гост и даже му представил своя… „син“. (Вижте илюстрацията.)

 

Разбира се, товарищ Путин има две дъщери

 

Отново ще припомня, че неговият дядо по майчина линия е бил личен готвач на Йосиф Сталин, Лениновата вдовица Надежда Крупска и на Никита Хрушчов. Представяте ли си на какво доверие се е радвал, щом те са му поверили правото да приготвя храната им? Което ще рече – въпреки НКВД и КГБ, които са опитвали гозбите, дядото на Путин е имал влияние над здравето и живота нанай-великитеболшевики!

 

Всичко това беше разкрито в книга на моя нявгашна колежка.[74] Дъщеря на офицер от КГБ, съпруга на местен номенкларен син, днес тя е доверено лице на Запада и живее вПариж. Това съвсем не е друга тема.

 

Сега по-добре да видите фрагмент от истинската мутра на Путин и обкръжението му.

 

 

 

 

 

Сега е ХХІ век. А селата в Русия – бившия СССР, къдетосвободно дишаше човекът“,[75] все още не са електрифицирани! Държавата изгражда частни дворци, пътища, друга инфраструктура зацаря-батюшкаШеломович или Путин!

 

Знаете ли, че при тъй обичания социализъм, другарят Георги Христов Живков си построи вила в Панчерево? А неговият брат – властващият правешкицарТодор Живков, прокара асфалтов път до имота иелектрифицира целия квартал. От сина на комунистически посланик в Берн съм слушал, как баща мууж дипломатическият представител на НРБ в Швейцария, не смеел да шукне пред домакина на посолството, неграмотния Георги Живков

 

Да надникнем на бързо в състоянието на днешните руски села. За да се убедим, че, където е минал комунистически крак, хората наистина живеят в говна, без извинение. Но партийните пропагандисти, облечени във всякакви униформимедийни, научни, културно-просветни, дори военниим внушаваха, че „човекът броди като собственик по своята необятна родина“?![76]

 

 

 

 

 

 

За разлика от руснаците и нас, на онези хорана западняцитеим предстои дълъг период за черпене от натрупаните тлъстини, ние отдавна сме кожа и кости

 

 

 

Ченгета от всички боички пак „ще спасяват“ България

 

 

 

Вече писах и говорих за високопоставеното сборище в белгийското градче Ипр на 26 юни 2014 г. Там слугите на Интернационала се струпаха, за да положат – всеки по един стрък от изкуствен мак – пред скромното паметниче, посветено на Първата световна война. Сред тях, барабар Петко с мъжете, и пожарникарското чедо от Бобов дол с фамилно име на черупков плод.

 

Ден по-късно същитесправедливисили решиха, че е дошъл редът за спасяването наБългария. И без никаква необходимост наложиха на марионетното правителство в София да поиска заем в размер на1,35 милиарда лири стерлинги или 3,3 милиарда лева. Принудителен ход, напълно лишен от икономическа логика.

 

Той силно напомня начина, по който Еврокомисията принуди Република Ирландия да получи кредит, за да… „се избави от кризата“, която почти не беше засегнала страната. Тя настъпи едва след като кредитът беше факт.

 

На същото ставаме свидетели сега у нас. Само че „спасяватчастни банки с наши пари – на всички жители на Клошария!

 

Това обяснява имъжествения“, „почтенход на родения като съветски гражданин Сергей Дмитриевич Станишев даизбереБрюксел пред Народното събрание в българската столица. А навярно – и предбастилията“ на улица „Позитано20 в София.

 

Впрочем, „най-големият антикомунист“, за какъвто се има познатият ви Алекс Алексиев, не пести суперлативи за Сергей Станишев и другдесенкомунист, уж довтасалия от САЩ възпитаник на Ловешката езикова гимназия Симеон Дянков. За всеки осведомен човек е ясно, че тя беше нещо като по-висша милиционерска школаковачница на кадри за Държавна сигурност с езикова подготовка. От миналата година хер Флик е ректор на съветски – пардон – рускиуниверситет

 

Убедете се лично:

 

 

 

 

 

Всеки има глава на раменете си. И ако не я използва само като закачалка, може сам да направи съответните изводи. Аз само ще запитам: Откъде другарят Александър Алексиев или Алекс има сведения за състоянието на туземните ни банки? Откъде ги получава? Какви привилегии в достъпа до информация ползва? Кой му ги е осигурил? Или плямпа, като се осланя на лъжите, които и ние научаваме от средствата за масово затъпяване?

 

Освен това: Откъде накъде година преди настоящия инцидент двамата с агентДимитъробсъждат тази тема? Не е ли странно?

 

Иначе, даже толкова доказано неподготвени финансисти“, като здраво ангажираните с репресивните секретни тайни служби на комунистическия режим другари Емил Хърсев, Милен Велчев и Владимир Каролев – агент „Камен“, първоначално се сепнаха. После подвиха опашки. Как иначе ще заслужат своя la dolce vita” – „сладък живот“? Ако имаше истинска революционна промяна, и тримата щяха да се трудят в каторга и да търкат затворническите нарове

 

Единственото, което ни остава, е да крещим: „Помощ! Спасяват ни!“

 

Целият този театър се разиграва в момент, в който интернационалните централни банкери – досещате се кои са те – „се тревожат от нов кредитен взрив“![77] У нас такъв не само не се наблюдава. Стагнацията при отпускането на заеми е солидна.

 

Обаче в края на юни Пламен Орешарски, син на пожарникарски старшина и член на БКП от Бобов дол,[78] беше в белгийското градче Ипр. Барабар Петко с мъжете, братът на Милети Орешарски – бивш директор на затворите, забучи изкуствено подобие на разцъфнал мак в лехата около тамошния Паметник на загиналите през Първата световна война. Завърна се с явно предварително подготвена молба за кредит към Еврокомисията от страна на антибългарското правителство, което оглавява.

 

Щом това е възможно да стане с далеч по-коравите ирландци, хилядократно по-лесно е с мекотелите нашенци, обезумели от комунистическа индоктринация. Едва ли и 0,1 на сто от населението поне си е задало въпроса: Кой всъщност епремиерътОрешарски? Той произлиза от комунистическа среда, но беше заместник-председател на… „деснияСДС. Даже уличните кучета са наясно, кои са създателите на въпроснияопозиционенсъюз.

 

Орешарски съвсем спокойно би могъл да е и Лешников, или Кестенов – какъвто пожелаете. Техният поет го е написал: „Какво тук значи някаква си личност?

 

А Пламен от Бобов дол никога не е бил личност. Той е твар, подчинена на онези, които БКП избра, за да официализират ужтрансформиранетона нейната политическа власт в икономическа. Което изобщо не беше необходимо. То беше сторено от кумова срама, за пред света, както се казва. Понеже от 1944 година компартията държеше всички видове власти. И то толкова здраво, че нито за миг не беше изпускала и една нишка от конците, с които нейната върхушка ги беше превързала към китките си. По същия начин постъпи Интернационалът и в останалите страни от съветския блок.

 

Орешарски се оказа подчинен на един от онези, които синът на Станко ТодоровКалин, определи като „бармани, келнери, дребни доносници и бивши чейнджаджии от Магурата“. Напълно зависими от своето престъпно минало и от алчността си същества, подбрани, за да послужат като витрина на милиционер-капитализЪма.

 

И всичко да става под мъдрото ръководство на хора от Държавна сигурност“ – както точно отбелязва Калин Тодоров – „Затова и България стигна до тук.[79]

 

Съвсем вярно. Но за жалост на Станко-Тодоровия син и за нас ужас, всичко започва 45 лазарника преди това. Когато чрез терор и подлост шивашки чирак като бащата на Калин успя да стане втори човек в опита за държава, наречен НРБ! Първият беше неграмотен и ревниво се стараеше да поддържаелитот още по-низши край себе си.

 

От какъв род е настоящият премиер? Какъв бил мирогледът на Васил Орешарски, бащата на днешния премиер? Ако разберем, ще узнаем как е възпитал синовете си. Да се опитаме да научим.

 

Още прапрадядовците на министър-председателя Пламен Орешарски живели в село Фролош. Те построили домовете си върху орехова гора. Затова в селото започнали да ги наричат Орешарски. Бабата на премиера – Доча, и дядо му Костадин (по-известен в селото като дядо Коте) са позната и уважавана фамилия. Той е един от първите кметове на селото след 9 септември 1944 г

 

„Първата жена на чичко Васил беше много добра жена и ни викаше да ни дава сливи. После пълнеше по един плик и ни изпращаше“, спомня си баба Веска.

 

Не останали скрити и възгледите на Костадин. Той разказвал, че преди 9 септември в страната бил голям глад и мизерия, и приел новия строй с надежда, че всички заедно ще обработват земите около селото. Иначе трябвало да наема работници за жътвата. Семейството имало три дъщери и двама синове. Единият от тях бил Василбащата на Пламен ОрешарскиПремиерът няма силна връзка със селото, откъдето е родът му. Прескачал дотам само като дете. Той е роден, след като баща му се преместил в Бобов дол. Това се случва след смъртта на Гюргина, първата жена на Васил. От нея са родени Симеон, Димитрина, Юлия и Милети

 

Семейството заживяло в миньорски блок. Бащата станал пожарникар. Точно тогава се заражда градът. По това време Васил се запознава с Райна. Така че петият брат в семейството отраства в града. Въпреки различните майки децата са сплотени, разказаха близки до семейството.[80]

 

Ето откъде произлязоха настоящитедесни“. Така свинарите станахапринцове на милиционер-социализЪма в униформи и с нагани на поясите. Та след десетилетия децата им да се преобразят в милиционер-капиталисти и… „хирурзи на икономиката“?!

 

Нещата не спират. Днес премиер е синът на пожарникарски старшина от БКП. Преди него – направо огнеборка, която има претенциите да е… „доктор на науките“?! На кои науки, без извинение? На тези: Как се разпъва шланг в синор край житна нива или за моралната устойчивост край спирателния кран?… Все пак, за разлика от своя патрон Тодор Замфиркьов-Живков, Б.Б. настоява, че е прочела цяла книга – „Винету“! Това се нарича прогрес по комунистически. Както се пееше в стар шлагер:

 

Браво, доволен съм, напредък има…

 

Отново навярно никой, извън онези вече споменати 0,1 на сто от нашенци, не се е запитал: А кои са Емил Хърсев, Милен Велчев? Забравихте ли, че „финансистът“ с презиме Емилов, от рода на Борис Велчев, е отгледан в тежка болшевишка обстановка? Проводен е в Лондон, където се е сприятелил с… княз Кирил Преславски! По чия заръка ли? Смешно е, даже току-що проходилите бебета знаят

 

Същопо чия заповед бившият Симеон ІІ рекрутира все дечурлига от средната комунистическа номенклатура и ги докара обратно в родината им. За да я доограбят съвместно.

 

Понастоящем „десниятанглийски възпитаник Милен Велчев е управител на клона на съветска банка у нас. С него е и брат музет на члена на Политбюро на ЦК на БКП и Живков министър Стоян МарковСтенмарк! Същият пазарджиклия, който беше долепил кълката си до Огнян-Дойновата, а двамата заеднодо тези на интернационалния аферист Робърт Максуел.

 

Максуел се оказа агент и на КГБ. Тато му плащаше, за да издава неговите „трудове“, нито един от които не беше излязъл от ума или ръката му! Пряко подчинени на еврейския разбойник бяха Андрей Луканов и Оги Доги. На погребението на загиналия от ръката на Моссад Робърт присъствал още един тукашен еврейски комунист, роденият в Съединените щати Георги Пирински. Сега Заяков, каквото е истинското име на другаря с официална планинска фамилия, заминава за Брюксел като евродепутат.

 

Мрежа, която няма разплитане и прекъсване… Но това е местният елит“, който Интернационалът предлага на политико-медийния пазар. Нашенци остават с впечатлението, че няма друг. И си харесват този.

 

Suum cuique” – „всекиму своето“, са постановили древните. Да не пречим

 

В понеделник, 29 юни 2014 година, курсовете на акциите на българските банки отскочиха, сякаш бяха използвали трамплин. Например тези на Първа инвестиционна банка се повишиха сцели 30 процента![81] (Вижте илюстрацията от лондонския “The Guardian” и от агенция Reuters.)

 

Като посочват изкуствено предизвиканата банкова суматоха у нас, западни медии посочват, че буквално дни по-късно тукашните финансови институции са постигнали двуцифрен растеж в курса на своите акции.[82] Което е атестат за стабилност в условия на общо недоверие към трезорите в Европа.

 

Ако приемем, че разклащането не е под егидата на Запада, тогава кой го предизвика и по какви причини? Ще опитам да изясня, но накрая. Без да се запъвам, че във всички случаи съм прав.

 

 

 

На колене пред дванадесетте залязващи жълти звездички

на ционистко син фон

 

 

 

На практика местните банки бяха катапултирани от въпросния кредит, който беше одобрен от Европейската комисия. Да разберем как става това.

 

Европейската комисия е предложила на българската банкова система своето съдействие, за да предотврати по-нататъшното плъзгане към пропастта на банковата система на страната, след неговото разпространение през миналата седмица.[83]

 

Тази сутрин тя обяви, че е одобрила молбата от България за увеличена кредитна линия от 3,3 милиарда лева (или 1,35 милиарда лири), която да подпомогне нейните банки.

 

Еврокомисията обясни:

 

Комисията заключи, че държавната помощ за обезпечаване на кредитната линия е пропорционална и съизмерима с необходимостта за осигуряване на достатъчна ликвидност в банковата система при конкретните обстоятелства.“

 

Освен това властите в Брюксел се опитаха да уталожат тревогите, след като през последните дни зърнаха опашките пред клоновете на две от големите български банки.

 

Те настояха, че българската банкова система беше:

 

добре капитализирана и с висока степен на ликвидност в сравнение с нейни съпоставими партньори в други страни-членки. Поради предохранителни причини България предприе тази мярка за по-нататъшното увеличаване на ликвидността и за опазване на финансовата й система.“

 

Българските власти обвиниха за пропадането на банките хора, които разпространяват дезинформация. Но без съмнение, населението е разтревожено.“

 

В петък [27 юни 2014 г.] много притежатели на депозити в Първа инвестиционна банка третият по-големина заемодател в странатасе тълпяха, за да изтеглят спестяванията си. Като по този начин я принудиха да затвори до тази сутрин.[84]

 

Хайде да поразсъждаваме. Трябва ли някои да си скъсат дипломите, или просто ни заливат с лъжи? България държава ли е? Къде остана нейната независимост? Или Европейският съюз вече е единна държава, но не го обявяват?

 

От месеци правителството на десния ляв Орешарски се хвали, че е увеличило валутния резерв. От какъв зор дири одобрение от Европейската комисия, вместо да погаси тревогите на вложителите, като предоставя краткосрочни нисколихвени кредити на банките, които уж са станали жертва на преднамерен медиен произвол? Не намирате ли, че няма нищо по-логично?

 

Защо споменавам „краткосрочни нисколихвени кредити“? Понеже така се постъпва при капитализма. Става дума за подпомагане на частни банки. И то само, ако те сами подирят съдействието на държавата. На свой ред, тя може да се притече на помощбез да е длъжнаи при пазарни условия. А те не бива да включват безвъзмездното помагане на богатите частни финансисти, нали? Всичко останало е непазарно. Тоест – представлява социализм на самом деле, както се изразяваха съветските другари…

 

Ако не е социализъм, значи е обогатяване за общонародна сметка. Така, както стана преди петилетка в САЩ и Западна Европа. Спечелиха най-богатите, загубиха народите. Фактически населението на най-развитите държави прие да облагодетелства своя финансово-промишлен елит, все повече добиващ характеристиките на олигархия. Струва ми се, че по-точният термин е плутокрация.

 

Вече съм обяснявал, че плутокрацията е обществена система, при която реално действа господството на съвсем ограничено малцинство от най-богатите люде. Думата е съставна: от гръцкитеπλοῦτος” – „плуто“, означаваща „богатство“; и “κράτος” – „крато“, което ще рече „господство“, „власт“, „ръководство“.

 

Казват, че за първи път терминът бил използван през ХVІІ век.[85] Това не е толкова важно. Същественото е, че плутокрацията няма нищо общо с класическите формулировки на капитализма и на демокрацията. Тя напълно отговаря на истинските дефиниции на комунизматотално господство на една висша класа над всички останали, при което нисшите са принудени да се подчиняват, без да съществува обществена необходимост за това.

 

Плутокрацията съдържа в себе си скритостта, тайната за действителното състояние на обществения ред. Тя действа като в условията на войнашироко използвайки пропагандата и методите на измамата. Същевременно тя непременно оценява отрицателно всички становища, които не съвпадат с официално наложените от висшата класа. По същия начин се отнасят и с несъгласните с нейното управление.

 

Плутокрацията и комунизмът са почти тъждествени. Кой е в състояние да оспори, че в съвременните общества, особено в най-развитите икономически, които претендират за „най-демократични“, плутокрацията шества безпроблемно?

 

При социализма, въведен чрез терор, съществуваше най-неподправена плутокрациятотално царство на една класаноменклатурна. Тъкмо тази система пълзи и превзема все повече социални територии на Запад.

 

Монополният капитализъм е вид плутокрация. Той е несъвместим с каквото и да е народовластие. При него свободите съществуват формално, на хартия, но биват потъпквани в живота. Това, а не друго, са имали предвид творци, като авторите на романа „1984“ и „Животинската ферма“ (Джордж Оруел), на филми от сорта на „Матрицата“ (брат и сестра Анди и Лана Вашовски, неправилно наричани „Братя Вашовски“), „Капиталът“ (Карим Букерша и Коста-Гаврас), „Телевизионна мрежа“ (Пади Чайевски и Сидни Лъмет), „Уолстрийт“ (Стенли Уайзър и Оливър Стоун)…

 

Продължавам да настоявам, че мерките, предприети през 2009-2010 година, и обозначени с термина bailout[86] избавление, бяха чиста форма на Ленинов социализъм. Впрочем, за неосведомените, на които им липсва икономическо образованиетакива са всички известни ми икономисти в този провален опит за държава и 90 на сто вразвитиясвятсоциализмът победоносно шества по света от мига, в който Ротшилдови постепенно налагат златния резерв. Благодарение и на тяхното невежество вече 10 години човечеството е в перманентна финансово-икономическа криза. Без изглед за изход от нея. Поне докато Ротшилдови и Китай купуват злато и лансират идеята за ново въвеждане на златния стандарт. Сега не е времето и мястото за изясняване на това.

 

Какво освен социализъм представляват държавните гаранции за частни фирми? Как така правителството ще изплаща от бюджета, който е на всички ни, влогове до 100 000 евро на фалирали банки? Капитализмът, частната инициатива, съдържат и риск. Но те предлагат свобода. А свободата е лична, а не колективна отговорност.

 

Откъде накъде всички солидарно ще поемаме на свой гръб алчността, глупостта, наивността на някои? Самата дума „солидарност“ е социалистически масонски израз на обща безотговорност.

 

Но никой не изяснява, как изведнъж банката, пред която всички коленичеха, се срина? Защо „банкерът“, появил се от нищото, удостояван с всякакви почетни звания – даже с „академични“, изведнъж стана враг? Как така всички политици загубиха паметта си и не могат да си спомнят кой с какво е помогнал на Цветан Василев? Какво стана с „вярващитемонаси от Гигенския манастир, сред които и бивш финансов брокер, та свалиха иконата с изображението на габровскиясветец-банкер“? И за какви три милиарда лева иде реч?

 

Сал един вестникар си направи труда, за да облее с малко светлина тъмния и в буквален смисъл образ на другаря Цветан Василев.

 

 

 

КГБ – алфата и омегата на всичко у нас

 

 

 

Когато взе наградата „Мистър Икономика“, Василев се обяви за повече държава в икономиката. Сега това звучи като подигравка. Същата тази държава, която му развиваше бизнеса, ще трябва да плаща сметките от източването на КТБ. И ще търси сметка от своя храненик къде са парите, които хората трябва да платят.

 

Зародишът на банката пак е в тази майка и мащеха. Според официалната й история КТБ е учредена на 28 май 1993 г. Банката е смесено дружество на Българска външнотърговска банка (сега Уникредит Булбанк) и Банката за външноикономическа дейност на СССР. През 1995 г. Българска външнотърговска банка придобива дела на Внешекономбанк и става акционер с 99,9 на сто.

 

През 2000 г. все още държавната Булбанк продава акционерното си участие в КТБ на група частни инвеститори, включваща Цветан Василев. За да избегнат закона за банките, собствениците са 10 офшорки, всяка с под 10 на сто от капитала. От 2007 г. акционер в КТБ е султанатът на Оман. Другият собственик е руската банка VTB с 9,9 на сто от капитала. Това е сухата история.

 

От документи, публикувани в мрежата, личи, че трезорът е универсален правоприемник на активите и пасивите, правата и задълженията на БСФК „Булгарсовинвест“ с капитал 500 000 000 лв. БСФК „Булгарсовинвесте регистрирано още през 1988 г. от офицерите от КГБ Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков.

 

По данни на комисията по досиетата сред директорите на финансовата институция е имало трима агенти на ДС. Това са Александър Пръвчев, Кирил Калинов и Людмил Гачев. Двама от тях са от Второ главно управление (външна сигурност). Един е от Шесто управление (вътрешна сигурност). Тогава на сцената все още не е излязъл Цветан Василев. Той все още трупа финансова мощ.

 

Преходът от социализъм към капитализъм даде много възможности. През това време някои хора много успяха, други не. Ще го обясня елементарно – ако всеки би бил толкова добър господар на собствената си съдба, всеки би бил готов да управлява и държавата.“ Това казва в интервю банкерът

 

Гордее се със щерката Радосвета, в която вижда самия себе си. За кратко тя беше председател на Надзорния съвет на другата му банка – „Креди агрикол“…

 

Само за последните три години КТБ увеличава три пъти активите си, нареждайки се на четвърто място сред останалите финансови институции. Според някои оценки бизнес интересите на Василев възлизат на между 5 и 10 млрд. лв.

 

Освен банката и застрахователния бизнес те включват автомобили („Литекс мотърс“, „Киа мотърс“ и „Субару“), хотелиерски бизнес („Пирин голф“ и „Сана СПА хотели“), медиен бизнес, военни заводи („Дунарит“), фирми в областта на пътното строителство, енергетиката, чак до търговията с горива в лицето на Петрол“, което отскоро се свърза с Василев.

 

Какъв е политическият гръб на Василев, е трудно да се прецени. Връзките му варират от времето на Иван Костов и стигат до сегашния кабинет на БСП, минавайки през правителството на ГЕРБ.

 

Всъщност по времето на НДСВ започва стремителният възход. Първоначално той е за застрахователната компания „Виктория“, която ударно печели поръчки. Следват и други сделкихотелски, финансови

 

Тази тенденция се затвърждава при тройната коалиция. Империята започва да се гради. Бумът обаче е в периода 2009-2013 г., или по времената на ГЕРБ. Тогава капитал от държавните дружества, клонящ на моменти към 1 млрд. лв., бе концентриран в КТБ. Но вместо да отива за създаване на устойчив бизнес, той отлетя към фирми на Цветан Василев. Следите обаче водят още към времето на Командира. През 2003 г. в. „Труд“ разкри, че един от големите дарители на фондацияДемокрацияе КТБ.[87]

 

Днес амнезията е засегнала и Иван Костов, и Сергей Станишев и Лютви Местан, и Б.Б. и конкубинката му Цветелина Бориславова Карагьозова… Едни мълчат, други прилагат баналната тактика – атаката е най-сигурната форма на защита. Болшевишки гьонсуратлък.

 

Темида не вижда и не си мърда пръста. А пишман финансисти се надпреварват, за да дообъркат и без друго обезумялото население.

 

Обаче никой не споменава причините. Нито откъде се взе сумата от 3 милиарда лева? Истина ли е всичко, или е поредният опит за отвличане на вниманието? Защо досега никой не е арестувал управителите на централната банка, като се започне от Тодор Вълчев и се стигне до Иван Искровдребен бандит, който с брат си въртял финансова къща, пробутан от близкия до Симо милиционерски кръг „Монтерей“?…

 

Не съм готов да се закълна, или да свидетелствам пред съда за изчезналите пари. Но още преди две години дадох своята версия. Те са откраднати от енергийната мафия покрай несъстоялото се строителство на АЕЦ „Белене“. За да бъде прикрит грабежът, се налагаше да бъде изиграна пиеска по сценарий на драматурзите от БКП-ДС.

 

Опитаха с изграждането, но удариха надруги интереси. И ядец. Явно сега ще припишат собствената си кражба на бушоните. Повтарям: Не се заклевам, че това е вярно. Но ще припомня няколко факта.

 

На 8 август 2012 г. в анализ под заглавие „От частушките до чалгата няма и една крачица – Част 6“ разкрих – цитирам:

 

Никой в британската столица не коментира високопоставеното посещение на Le Pompier Soleil на Даунинг Стрийт № 10 в английската столица. Прегледах електронните варианти на пет тамошни всекидневници – нито дума, камо ли ред или заглавие. Все едно пожарникар-премиерката ни не е стъпвала на лондонски тротоар

 

Имате право да ме обвините в „конспиративно“ мислене, но за мен тази джудо-таекуондо дипломация е смущаваща. Само преди дни на същия стол до камината на британските премиери седеше самият Владимир Шаломовичтоварищ Путин. Миналия вторникнеговата наместница у нас, вярната дъщеря на Партията, майорката от Държавна сигурност Б.Б.понастоящем с чин генерал и длъжност министър-председателка на бившата почти шестнадесета република на СССР.

 

 

Може да съм придирчив, но държа да зная истината. Понеже „министър-председател“ означава „пръв слуга на народа“. Усещам мразовития полъх, идващ от имението на сър Джейкъб Ротшилд и неговия син Нат. Мирише ми не толкова на газ, както тук се опитаха да ни заблудят, а на… ядрено гориво. Дано се лъжа, но ми се струва, че задкулисния жест на другаря Дмитриевич е сепнал английските Ротшилдови – които, по всеобщо признание, в момента предвождат фамилията. И банкянската мома е била ощипаната да се сети и удари едно рамо на интернационалната корпорация, която по всяка вероятност ще изгражда АЕЦ на площадката край Белене. Другарят Дейвид Камерън е бил само proxyпосредник. По-точно – a go-betweenпосредник или съвсем пунктуалносводник.

 

 

Както под сурдинка шепнат специалисти, централата ще бъде частна. Очаква се обзавеждането й да бъде изпълнено със съветскипардонруски ядрени реактори и американскатурбинно-генераторна машинария. Доколкото наднационалната компания „Уестингхауз“ може да мине за… американска.

 

 

Иначе, темата за газопроводаНабуко“, протоколно пробутана катоосновнав разговорите между другарите Камерън и Б.Б., е напълно несъстоятелна. Великобритания няма никакво, ама съвсем никакво отношение към този проект. Къде бяха „журналистите“? И има ли ги изобщо?…

 

Как е било възможно да знам за евентуалното участие на „Уестингхауз“ месец и половина преди появата на „частни американски“ мераклии за изграждането на Втора атомна. Които предложиха сътрудничество между „Атомстройекспорт” и… „Уестингхауз“? Да уточня, че нито първата е руска, нито вторатаамериканска.

 

Но на 26 септември 2012 година подчертах, че „не съм пророк“. Обаче… предвидих развитието на събитията.[88] Откъде накъде? Ами намират се „пиленца“, които кацат на рамото ми и подшушват едно-друго

 

На 14 декември 2012 г. в сайта „Диагноза“ обнародвах коментар, озаглавен: „Всичко за АЕЦ „Белене“ е изпито и платено. Референдумът само ще узакони кражбата!“. В него написах – цитирам:

 

АЕЦБеленее мегаломански интернационален проект, зад който стоят капитали на онези лица, които управляват света. Започнат е с кредити от Ротшилдовите банки. По официални данни, досега само за изграждането на площадката на централатаизключително сложно и допълнително оскъпено от грабежите инженерно съоръжение, са потрошени повече от 2 милиарда долара. И то във времена, когато тази валута беше поне 1,5 пъти по-скъпа от сегашния й курс. Тоест, от джоба на населението са откраднати и заровени в нивята край Белене около 3 милиарда днешни долара.“

 

Безмозъчни идиоти ми се присмяха. Месец и половина след това обявиха: Американски консорциум иска да строи АЕЦ „Белене“. А дни преди това едно от подставените лица на Ротшилдови у нас, другарката Меглена Кунева-Пръмова, размаха пръст: „България загуби от нерешителност и неумение да се вземе решение за АЕЦ „Белене“…

 

Според Кунева, БСП и ГЕРБ са се договорили за проекта. „Ако имат желание, гръб, ако могат да правят истинска политика, да кажат всичко за проекта“, допълни тя и изброи аспектите, в които, по думите й, гражданите нямат отговори – „кой ще строи, на каква цена, гарантирана ли е безопасността, има ли пазар за електроенергията“.[89]

 

Две седмици след това словоизлияние на „вечната“ Кунева-Пръмова, информационните източници известиха: „Американски консорциум е заявил интерес за реализирането на проекта АЕЦ Белене“.[90]

 

Според информациите: „Американският консорциум „Глобъл пауър консорциум” е заявил интерес за реализирането на проекта АЕЦ „Белене“. Това съобщи на заседанието на парламентарната икономическа и енергийна комисия Самюел Реди отГлобъл пауър консорциум“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Самюел Реди представи параметрите на предложението си в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

 

 „Имаме интерес към проекта АЕЦ „Белене“. В разговори сме с НЕК. Ние сме в контакт с няколко компании, които да се присъединят към консорциума. В етап сме на разработване на меморандум за членство в консорциума. Процедурата, която ще следваме, е следната – първоначално НЕК да създаде проектна компания, при което активите и пасивите, свързани с проекта „Белене“, ще бъдат прехвърлени към проектната компания. Много добре осъзнаваме, че този процес и проект са сложни по своята същност. Опитваме се да анализираме проекта във всички аспекти. В разговори сме с руската компанияАтомстройекспорт”. Те изразяват интерес да водят преговори с нас. „Намерението ни е след оформянето на меморандума да пристъпим към реални действия с тях. Силно се надяваме, че ще намерим решение на отворените въпроси.

 

Ние не търсим никакви финансови гаранти от страна на българското правителството в този проект. Той ще е на 100 процента гарантиран от средства от американски компании. Активите, които ще придобием от НЕК, ще са по справедлива пазарна стойност”, заяви Реди.

 

Той заяви, че има 30-годишен опит в атомния сектор в САЩ. „Ние сме собственици на няколко хиляди мегавата в световен мащаб инсталирани мощности. Нямаме атомна централа, но въз основа на нашия експлоатационен опит мисля, че ще бъдем един успешен стопанин на тази мощност“, каза Реди.[91]

 

Разследване на журналисти показа, че този Сам Реди май е чисто подставено лице. Обявеното в парламента имеГлобъл пауър консорциумне се появява при бързо търсене в интернет, както и не се среща никъде в материалите за Реди и  [единствената фирма, в която името му изниква] FreNuc. Читател на „Дневник“ изпрати във форума линк с името на компанията – http://globalpowerconsortium.com, под който се появява сайта на Quantum Group.

 

В интернет съществува страницата http://globalpowerconsortium.com, която е пълно копие на страницата на инвестиционния фонд Quantum Group (http://quantumgroupus.com).

 

http://globalpowerconsortium.com е регистрирана на 23 юни 2012 г. за срок от една година от компанията FastDomain Inc [бързо регистриране на интернет територия – на компютърен език – domain].

 

http://quantumgroupus.com от своя страна е регистрирана на 23 януари 2004 г. от Quantum Group и домейнът е собственост на Quantum Group”.

 

В страницата не е посочена връзка между Global Power Consortium и Quantum Group. Всъщност, освен самият домейн, името Global Power Consortium не се споменава никъде.[92]

 

Мирише на измама. И в нея са замесени вечните „заподозрени“: Богомил Манчев, Красимир Георгиев – респективно Румен Овчаров, но и масонът потомствен комунист и ченге Емил Хърсев. Когато зловонието взе да се усеща, представящите се за шефове на „Глобъл пауър консорциум“ започват да дават заден ход. Един от тяхспоменатият Сам Реди, който сякаш е близнак на гаулайтера на ДСБ, признава: „Никога не сме участвали в ядрен проект.[93]

 

Всичко това се съхранява в сайта „Диагноза с Георги Ифандиев“ на посочените дати и под цитираните заглавия.

 

Останалото оставям на вас. Всеки сам да реши каква е истината.

 

 

Онова, което стана, е че за пореден път измамиха българите и другите народи по света. Това, което не се случи, е пробуждането и зараждането на лятото на нашето недоволство. Но не в стил „умните и красивите“, а както го правят другаритес хващане за гушите.

 

 

Уви…

 

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално на Гено К. от Бургас, Веселин Н. и Елиян К. от Пловдив.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 


[1] Патрик Джейк О’Руърк – американски писател сатирик, автор на книгата „Не гласувай! Това само насърчава копелетета“ (P. J. O’Rourke – “Don’t Vote! It Just Encourages the Bastards”, Atlantic Monthly Press, , 2010 г.) в: “Conquering Terrorism with Capitalism” by P. J. O’Rourke, “Cato’s Letter”, A Quarterly Message on Liberty, Volume 1, Number 1, The Cato Institute, Washington, D.C., Summer 2002 г., стр. 3. Броят на изданието е в архива на автора.

[2] “At least 40 UK politicians complicit in alleged Westminster ‘pedophile ring’ – report”, Russian Television – RT, rt.com/uk, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, London, Saturday, 5 July 2014 г., online: http://rt.com/uk/170672-uk-politicians-pedophile-ring/

[3] “Child abuse files lost at Home Office spark fears of cover-up” by Daniel Boffey, policy editor, “The Observer”, theguardian.com, London, Saturday, 5 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/politics/2014/jul/05/lost-child-abuse-files-home-office

[4] Вж. 3° & 4° Gulielmi IV, cap. LXXIII – An Act for the Abolition of Slavery throughout the British Colonies; for promoting the Industry of the manumitted Slaves; and for compensating the Persons hitherto entitled to the Services of such Slaves, 28th August 1833 г. в: “William Loney RN – Background”, online: http://www.pdavis.nl/Legis_07.htm

[5] Chaim Bermant – “The Jews”, Times Books, New York, NY, 1977 г., стр. 40.

[6] Вж. напр. “The Churches must unite against slavery, says Frank Field: at last, a non-partisan campaign” by Cristina Odone, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, July 10th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/cristinaodone/100279383/the-churches-must-unite-against-slavery-says-frank-field-at-last-a-non-partisan-campaign/

[7] Вж. напр. “Abbas: Israel committing ‘genocide’ in Gaza: PA prime minister says Jewish State launched war on Palestinian people, in defense of settlement project” by AFP, Ynetnews, ynetnews.com, “Yedioth Ahronoth”, Tel Aviv, Wednesday, July 9, 2014 г., online: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4540644,00.html; “Israel air strikes on Gaza: live – Israel hits more than 300 Hamas targets in the Gaza Strip overnight in response to sustained rocket fire from the Palestinian territory” by  Andrew Marszal, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 10 July 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10955613/Israel-air-strikes-on-Gaza-live.html

[8] Вж. “Prosecute paedophiles where there is evidence, follow due process and beware the witch hunt” by Iain Martin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 8 July 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/iainmartin1/100279067/prosecute-paedophiles-where-there-is-evidence-follow-due-process-and-beware-the-witch-hunt/

[9] Вж. “Pope Francis condemns Rome’s ‘moral decay’” by Tom Kington, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 29 June 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/the-pope/10934095/Pope-Francis-condemns-Romes-moral-decay.html

[10] Arthur Katz – “The Holocaust – Where Was God?”, Onestonebooks, Singapore, 2001 г., electronic edition by The Burning Bush Publications – Ben Israel, www.benisrael.org, online: http://www.benisrael.org/shoah/shoah.htm, Appendix – “Answer to a Critic”;  Арт Кац – „Холокост. Къде беше Бог?“, ЕТ „Утринна звезда“, град и година на издаване не са посочени, стр. 93.

[11] Библия, „Втора книга Моисеева – Изход“, гл. 21, ст. 23-25.

[12] Буквално: устният закон, „фарисейският квас“, както го нарича Исус Христос.

[13] На английски: beastiality – скотоложство (библ.), скотство, мърсуване с животни.

[14] Американски равин, арестуван за измама.

[15] “Bible Teaches Inclusion. Torah Study” by Rabbi Ismar Schorsch, “The Jewish News of Greater Phoenix”, Phoenix, AZ, April 30, 1999 г., online:  http://www.jewishaz.com

[16] Библия, „Първа книга Моисеева – Битие“, гл. 12, ст. 9-20; гл. 13, ст. 1-2.

[17] “This Grand Inquisition won’t find ‘the truth’ of child sex abuse” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 8 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/08/inquiries-child-sex-abuse-theresa-may-victims

[18] Библия, „Кника Естир“, , гл. 8, ст. 16-17.

[19] Вж. напр. “Elizabeth Butler-Sloss is too close to the establishment to lead this abuse inquiry: The baroness has an impeccable CV but this is one job for which her establishment credentials should rule her out” by Mary Dejevsky, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 10 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/10/elizabeth-butler-sloss-establishment-child-abuse-inquiry

[20] Вж. “Tory right wingers clash with Theresa May over European Arrest Warrant: One furious backbencher compared David Cameron to a jellyfish, and said that a person on work experience must have written Theresa May’s speech in the House of Commons” by Christopher Hope, Senior Poliitical Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, July 10th, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10960132/Tory-right-wingers-clash-with-Theresa-May-over-European-Arrest-Warrant.html

[21] Вж. “Sir Elton John: Jesus would have supported gay marriage” by Press Association, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 29 June 2014 г., online: http://www.theguardian.com/music/2014/jun/29/elton-john-jesus-supported-gay-marriage

[22] Известен шотландски философ, историк, икономист и публицист от ХVІІІ век.

[23] Биолог-дарвинист и яростен атеист.

[24] Британски философ, смятанза „баща на позитивизма“.

[25] Богат виенски евреин, чиято грамадна къща БКП купи, за да превърне в културен център. На практика – във вертеп – в място за срещи на наркотрафиканти и всякакви други контрабандисти и престъпници от Държавна сигурност. Лудвиг Витгенщайн бил съученик с Адолф Хитлер. Двамата учели в един клас. Тъкмо от бъдещия фюрер малкият наследник на огромно богатство узнал за своя еврейски произход…

[26] “The sad business of trying to disprove God” by Charles Moore, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 30 June 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/charlesmoore/10934709/The-sad-business-of-trying-to-disprove-God.html

[27] Между 30 юни и 6 юли 2014 г.

[28]  “The best of capitalism is over for rich countries – and for the poor ones it will be over by 2060” by Paul Mason, “The Guardian”, telegraph.co.uk, London, Monday, July 7th, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/07/capitalism-rich-poor-2060-populations-technology-human-rights-inequality

[29] Родното място на Майкъл джексън и на семейството му.

[30] Новосъздадената стойност.

[31] Пак там.

[32] Вж. “Looking to 2060: Long-term global growth prospects – A Going for Growth Report”, This report was prepared by Åsa Johansson, Yvan Guillemette, Fabrice Murtin, David Turner, Giuseppe Nicoletti, Christine de la Maisonneuve, Philip Bagnoli, Guillaume Bousquet, Francesca Spinelli, OECD Economic Policy Paper, No. 03, Organisation de coopération et de développement économiques, OCDE, Paris, November 2012 г. Документът е в архива на автора.

[33] The best of capitalism is over for rich countries – and for the poor ones it will be over by 2060” by Paul Mason, “The Guardian”, вече цит. съч.

[34] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[35] City of London или т. нар. Квадратна миля – онзи квартал на главния британски град, който бе, а според някои автори още е, финансовата столица на света. Върху тази площ са съсредоточени централите на множество от най-крупните банки на планетата.

[36] Пак там.

[37] Вж. “OECD cuts global growth forecast, but eurozone’s is boosted”, Euronews, euronews.com, Lyon, 6 May 2014 г., online: http://www.euronews.com/2014/05/06/oecd-cuts-global-growth-forecast-but-eurozone-s-is-boosted

[38] Вж. “Confessions of an Economic Hit Man”, Berrett-Koehler Publishers, San Francisco, CA, 2004 г.

[39] Вж. “Zeitgeist: Addendum”, 2008 г. Филмът с български субтитри е достъпен за гледане и сваляне online: https://www.youtube.com/watch?v=nR1XRXsg1nc

[40] Вж. напр. “Corporatocracy”, Oxford Dictionaries, oxforddictionaries.com, Oxford University Press, Oxford, May 29, 2012 г., online: http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/corporatocracy

[41] Вж. Jeffrey Sachs – “ The Price of Civilization: Reawakening American Virtue and Prosperity ”, Random House, New York, NY, 2011 г., стp. 105, 106, 107.

[42] Пак там.

[43] Вж. Peter Dale Scott – “Deep Politics and the Death of JFK”, University of California, Berkeley, CA, 1993 г.

[44] Розетският камък е епиграфски паметник, намерен през 1799 г. при разкопките на древната крепост Ал-Рашид на около 7 километра от малкия град Розета край Нил. На него са издялани три еднакви по смисъл текста: два на древноегипетски език – с древноегипетски йероглифи и с демотично писмо, и един на старогръцки език. Старогръцкият език е бил добре изучен от лингвистите и съпоставянето на трите текста довежда до разшифроване на египетските йероглифи. От 1802 г. Розетският камък се пази и днес може да се види в Британския музей. Никой няма да го признае, но иде реч за писмен паметник от епохата на древната българска империя Илат, който е бил дообогатен значително по-късно на езика, използван от народа, обособил се като елински, но на азбуката, изобретена от Абар-Кам – античния владетел на огромна българска държава в Бирак – Тракия. Тъкмо той възстановил град Атряч-Булгар, известен под названието Троя, като столица на държавата си. И написал първата книга, формулираща принципите на единобожието, вярата в един бог – монотеизма. Херодот я обозначил като „Абарица“. Тук „историците“ с милиционерски звания нехаят. Нищо, че само преди дни в Горноджумайско археолози откриха цял град от… шестото хилядолетие пр.Р.Хр.!

[45] Вж. “”Deep Politics and the Death of JFK”, “Kirkus Reviews”, kirkusreviews.com, New York, NY, August 15, 1993 г., online: https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/peter-dale-scott/deep-politics-and-the-death-of-jfk/

[46] Към неевреите.

[47] Barry Rubin – “American Jews, Israel, and the Psychological Role of Anti-Semitism” в:  Jerome Chanes, Ed. – “Antisemitism in America Today: Outspoken Experts Explode the Myth”, A Birch Lane Press Book, Published by Carol Publishing Group, New York, NY, 1995 г., стр. 134.

[48] Повече познат с християнското име Бенедикт Спиноза.

[49] Вж. Baruch Spinoza – “Theologico-Political Treatise. 17” в: Baruch Spinoza – “Chief Works”, In Two Volumes, Volume I, Dover, New York, 1951 г., стp. 229.

[50] Albert Lindemann – “Esau’s Tears. Modern Antisemitism and the Rise of the Jews”, Cambridge University Press, New York, Cambridge, 1997 г., стр. 61.

[51] Adam Weisberger – “The Jewish Ethic and the Spirit of Socialism”, Peter Lang, New York, Washington, Baltimore, Bern…, 1997 г., стр. 47.

[52] “Monday Books: Putting the Knife into Stanley…” by Roger Clarke, “The Independent”, London, August 2, 1999 г., стp. 5.

[53] “Public Opinion and the American Jew” by Walter Lippman, “The American Hebrew”, April 14, 1922 г. в:  John Murray Cuddihy – “The Ordeal of Civility: Freud, Marx, Levi-Strauss, and the Jewish Struggle with Modernity”, Basic Books, New York, NY, 1974 г., стр. 149.

[54] “2001: A Space Odyssey ”, Directed by Stanley Kubrick, Screenplay by Stanley Kubrick and Arthur C. Clarke, Based on “The Sentinel” by Arthur C. Clarke, Produced and Directed by Stanley Kubrick, Metro-Goldwyn-Mayer, 1968 г.; “A Clockwork Orange”, Screenplay by Stanley Kubrick, Based on “A Clockwork Orange” by Anthony Burgess, Produced and Directed by Stanley Kubrick, Warner Bros., 1972 г.

[55] “Stanley Kubrick, Self-Hating Jew” by Rod Dreher, “The New York Post”, New York, NY, June 16, 1999 г., online: https://groups.google.com/forum/#!topic/alt.gossip.celebrities/T0fpVQcmxdI

[56] Вж. напр. Douglas Reed – “The Prisoner of Ottawa: Otto Strasser”, Jonathan Cape, London, 1953 г., electronic edition, стр. 21-22 и  Douglas Reed – “The Controversy of Zion”, The Noontide Press, Torrance, CA, Under licence from: Veritas Publishing Company Pty., Ltd., Bullsbrook, Western Australia, 1985 г., стр. 395  или българското издание:  Дъглас Рид – „Спорът за Цион“, Издателство „Жар птица“, София, 2002 г., стр. 506, както и   “Hitler as Jewish Operative” by John “Birdman” Bryant, Thanks Jim Condit Jr., Socratic Press, St Pete Beach, FL, 2003 г., online: http://www.thebirdman.org/Index/Others/Others-HitlerAsJewishOperative-ConditJr.htm

[57] Вж. напр. Эдуард Ходос – „Еврейский синдром“, „Свитовыд“, Харьков, 2001 г., стр. 83-86. Книгата е в библиотеката на автора.

[58] Harry Waton – “A Program for the Jews. An Answer to All Anti-Semites. A Program for Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, Astoria Press, N. Y. C., New York, NY, 1939 г., стр. 143-144. Книга е в архива на автора.

[59] Вж. “German Chancellor Angela Merkel visits Volkswagen plant in Chengdu, China”, Wolfsburg/Chengdu/Peking, “Volkswagen”, volkswagenag.com, Wolfsburg, Sunday, 6 July 2014 г., online: http://www.volkswagenag.com/content/vwcorp/info_center/en/news/2014/07/merkel_chengdu.html

[60] Вж. напр. “Lufthansa, Air China to Boost Partnership: Joint Venture Would Tighten Airlines’ Ties on Scheduling, Pricing” by Joanne Chiu in Hong Kong and Neetha Mahadevan in Frankfurt, “The Wall Street Journal”, online.wsj.com, New York, NY, Monday, July 7, 2014 г., online: http://online.wsj.com/articles/lufthansa-air-china-boost-partnership-1404715620

[61] На авиационен език този подход е известен като codeshare agreementа понякога просто като codeshare. Става дума за споразумения, при които една въздушна линия бива обслужвана от две или повече авиокомпании, със съответната техника, екипажи и осигуровки. Всичко в споразумението е указано с подробности – от разписанието и съответните отговорности, до евентуалните санкции и обезщетения.

[62] Звезден съюз, англ.

[63] Пак там.

[64] “Europe’s top airlines cut projections: Aviado Partners Managing Director Shakeel Adam discusses his outlook for Lufthansa and the European airline industry”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, July 9, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/aviation/10956305/Europes-top-airlines-cut-projections.html

[65] William Hoffman – “David”, Dell Publishing, New York, NY, 1972 г., стр. 29; A. Ralph Epperson – “The Unseen Hand: An introduction to the conspiratorial view of history”, Publius, Tucson, AZ; Westlake Village, CA, Distributed by American Media, 1985 г., стр. 73; James Perloff – “The Shadows of Power: The Council on Foreign Relations and the American decline”, Western Islands, Boston, MA, 1988 г., стр. 44.

[66] Вж. “Italian risotto rice under threat from cheap Asian imports” by Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 11 July 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/10962057/Italian-risotto-rice-under-threat-from-cheap-Asian-imports.html

[67] “Interview with Italian Prime Minister Mario Monti: ‘A Front Line Between North and South’”, Interview conducted by Fiona Ehlers and Hans Hoyng, “Der Spiegel”, spiegel.de, Hamburg, August 6, 2012 г., online: http://www.spiegel.de/international/europe/interview-on-the-euro-crisis-with-italian-prime-minister-mario-monti-a-848511.html; “You’re wrong, Signor Monti: National parliaments are not the problem – they’re the solution”, “Open Europe”, openeuropeblog.blogspot.com, London, Tuesday, August 7, 2012 г., online: http://openeuropeblog.blogspot.com/2012/08/youre-wrong-signor-monti-national.html

[68] Вж. “Populism and the New Oligarchy” by Marco D’Eramo, “New Left Review”, No. 82, newleftreview.org, London, July-August 2013 г., online: http://newleftreview.org/II/82/marco-d-eramo-populism-and-the-new-oligarchy

[69] Вж. “PizzaExpress for £900m” by Anne-Sylvaine Chassany and Arash Massoudi”, “The Financial Times”, ft.com, London, Saturday, July 12, 2014 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/821fc3b2-092b-11e4-906e-00144feab7de.html#axzz37I3P95CV

[70] Пак там.

[71] Вж. “Europe is dying, says France’s leading demographer, and Britain would be better off with the Anglosphere” by Daniel Hannan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, July 11th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100279491/europe-says-frances-leading-demographer-is-dying-and-britain-would-be-better-off-with-the-anglosphere/

[72] Умалено от Адолф. Адолф или Ади Даслер е основател на световно известната компания за спортни обувки и топки „Адидас“. Тя вече произвежда почти всичко, свързано със състезания. След Първата световна война Адолф Даслер – син на обущарски работник, решил да не слугува на еврейските господари на баща му – братята Целайн. И започнал да изработва на ръка обувки в кухнята на родния си дом. След няколко години брат му Рудолф Даслер станал негов съдружник. С търговски нюх семейство Целайн сключило договор с тях. Така се появили прочутите обувки с шипове на подметките, предназначени за бегачите в леката атлетика – шпайковете. Даже Джеси Оуенс, чернокожият американски олимпийски шампион от игрите в Берлин през 1936 г., бягал с шпайковете на братята Даслер. След войната двамата се изпокарали. Адолф или Ади основал „Адидас“. А Рудолф – „Пума“. Преди време наследниците им се сдобриха. Дали ще се слеят?…

[73] “The fortunate 400” by David Cay Johnston, Reuters, New York, NY, Wednesday, June 6, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/david-cay-johnston/2012/06/06/the-fortunate-400/

[74] Става дума за първата и основна съавторка на книгата: Наталия Геворкян, Наталья Тимакова, Андрей Колесников – „От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным”, Издательство „Вагриус”, Москва, 2000 г., online: http://lib.ru/MEMUARY/PUTIN/razgowor.txt

[75] Стих от еврейска болшевишка песен от филма „Цирк“, характерна за времената на сталинизма – военния комунизъм: „Шиpока стpана моя pодная, много в ней лесов полей и pек. Я дpугой такой стpаны не знаю, где так вольно дышит человек.“ („Широка страна моя родная“, Музыка: Исаак Дунаевский, Текст: Василий Лебедев-Кумач, 1936 г.)

[76] Пак там.

[77] Вж. “Central banks see ‘worrying signals’ from credit booms” by Reuters, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 30 June 2014 г., online: http://www.theguardian.com/business/2014/jun/30/central-banks-credit-booms-worrying-signals

[78] Вж. напр. Райна Харалампиева – „Българският Монти мечтаел да стане лекар – Хирургът на икономиката: Бащата на Орешарски бил старшина и го научил на дисциплина“, в. „Стандарт News”, брой 7304 , standartnews.com, София, петък, 31 май 2013 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=452752

[79] Калин Тодоров – „От първо лице: Куфарчета с пари“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 1 декември 2013 г., online: http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/12/01/2188104_ot_purvo_lice_kufarcheta_s_pari/ или http://www.silnabulgaria.com/%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%84%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8/

[80] „Фролош – призрачното село на Орешарски: „Пламен не ни помогна, когато беше финансов министър, та сега ли. Нищо не очаквам“, казва 63-годишният бивш строител Здравко Йотов“, в. „Преса Daily”, брой 214 (565), pressadaily.bg, София, 8 август 2013 г., online: http://pressadaily.bg/publication/20904-%D0%A4%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8/

[81] Вж. “Eurozone inflation sticks at 0.5%; EC supports Bulgaria after bank runs – business live” by Graeme Wearden, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 30 June 2014 г., online: http://www.theguardian.com/business/2014/jun/30/bulgaria-banks-ec-credit-line-argentina-default-live

[82] Пак там.

[83] Това подчертаване е на “The Guardian”.

[84] Пак там.

[85] Вж. напр. “Plutocracy”, “Merriam–Webster’s Dictionary of English Usage”, merriam-webster.com, Springfield, MA, 2012 г., online: http://www.merriam-webster.com/dictionary/plutocracy

[86] В някои речници е “bail-out”.

[87] Нколай Стоянов – „Банкерът на годината – светец или грешник: Преходът от социализъм към капитализъм даде много възможности“, в. „Преса Daily”, pressadaily.bg, София, петък, 11 юли 2014 г., online: http://pressadaily.bg/publication/48538-Банкерът-на-годината-–-светец-или-грешник/

[88] Вж. Георги Ифандиев – „Епопея на негодниците: Връщането на „тъпото острие“ на ДС, другаря Стоян Ганев, разкрива: БКП похарчи кадрите си – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 26 септември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%89%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0

[89] „Кунева: България загуби от АЕЦ „Белене“ заради нерешителност“, в. „Труд“, София, 13 септември 2012 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1541944

[90] Екатерина Панова – „Американски консорциум е заявил интерес за реализирането на проекта АЕЦ „Белене“, Агенция „Фокус“, София, 26 септември 2012 г. , online: http://www.focus-news.net/?id=n1699863

[91] Пак там.

[92] „Кой е Самуел Реди ?“, в. „Дневник“, София, 26 септември 2012 г., online: http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2012/09/26/1913899_koi_e_samuel_redi/

[93] „Global Power Consortium: Никога не сме участвали в ядрен проект“, Сам Реди, Арун Савкур и Анчо Бадев пред „Капитал“, в. „Капитал“, София, 28 септември 2012 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/09/28/1915631_global_power_consortium_nikoga_ne_sme_uchastvali_v/

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...