Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЗА ПЪРВИ ПЪТ СТРАНА С ОФИЦИАЛНО КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ СТАВА ВОДЕЩА СВЕТОВНА ИКОНОМИКА. А ТУК БОЛШЕВИКИТЕ ОБЯВИХА НЕГЛАСУВАЛИТЕ ЗА… FAECES! ID EST SITU, MINKE


 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Век след първата, настъпва краят и на втората Belle Époque.

 

Преди сто лета това беше обявено със залповете на Първата световна война.

 

Сегас още по-световна, в която са замесени войски от всички континенти.

 

Belle Époque” – „Работи, докато паднеш“, е девизът на сегашния етап от новия световен редкорпоратокрацията. Някои все още го смятат за „капитализъм“, други – за „социализъм“ с (не)човешко лице… Всекиму според акъла и знанията.

 

 

 

Миналото като пролог

 

 

 

Преди прогнозите – така можем да наречем класацията, която през миналата седмица направи Международният валутен фонд. Ще се позова на публикация в специализираното британско издание “The Economist”. Както е известно на редовните читатели, то е твърде близко до семейство Ротшилд и до комунистическите автократи, които само заблудените могат да смятат за нещо от миналото.

 

Тази седмица[1] Международният валутен фонд опресни своите данни за световната икономика“ – огласи списанието. – „За първи път икономиката на Китай е определена за най-голямата според термина Паритет на покупателната способност.[2][3]

 

Честито! Прогнозите очертаваха контурите на тази картина, но през2017 година. Е, случи се по-рано. И въпреки започналия растеж на американската икономика. Затова използвах израза „преди прогнозите“. В смисъл, че понякога реалният живот изпреварва очакванията.[4]

 

Ала публикацията продължава с нещо твърде съществено за онези, които обичат точността:

 

Въпреки това историците посочват, че Китай по-скоро си възвръща титла, която е носил през по-голямата част от записаната история. Навярно през двайсетте години на ХІХ век той е произвеждал една трета от продукцията на глобалната икономика. Кратката пауза, през която Америка го затъмняваше, вече приключи.[5]

 

Светът е съвкупност от корпорации, които нямат националност. Наднационални са. И това ни беше съобщено отдавна – още през 1976 г. Ще ви го припомня. Нищо, че някои ще се усмихнат – знаем всичко това. Гледал съм го десетки пъти, и винаги откривам нещо ново. Не карам никого насила, нали? Който желае, ще види и чуе. Стига „политическата коректност“ на YouTube да позволи…

 

 

 

 

 

https://vimeo.com/109247051

 

 

 

https://vimeo.com/109252762

 

 

 

http://vbox7.com/play:ad08eb2c6e

 

 

 

Спомнете си, че единствено в тази медия сте срещнали следния неоспорим факт: семейство Ротшилд е в Китай още от1838 година![6]

 

Освен това, когато одумват ставащото в нявгашната Малорусия, не пропускайте, че „комунистическата власт в Киев отдаде под аренда за срок от 50 години 5 на сто от територията на Украйна на Китай, за развитие на земеделие и изхранване на повече от милиардното му население“. Което също пръв отбелязах.[7]

 

 

 

Жалба за бъдеще

 

 

 

Вече повече от петилетка измина, откакто напълно съзнателно взех да напомням съвета, който бившият ортак на Джордж Сорос, милиардерът Джим Роджърс, отправи към младите англичани:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[8]

 

Никой не ме разбра. Роджърс отдавна се пресели в Сингапур. Тук младите все така се лутат из бързо залязващия Запад. Подобно на нощни пеперуди, те биват привличани от неговия измамен, замръкващ блясък. Все по-често ще се убеждавате, колко е фалшив той.

 

Ако мислим в перспектива, не съществува никакъв шанс за сносен живот в Европа и САЩ. Който желае, ще го възприеме. В края на краищата още древните са знаели, че “suae quisque fortune faber est” – „всеки сам кове своето щастие“.

 

Иначе, да не се правя на толкова наивен. Ако се вгледаме в проекта, условно наречен с неологизма Кимерика – от Китай и Америка, класации като тази, на която се спрях, имат чисто пропагандни намерения. Те се стремят да внушат неистини, които да прикрият от очите на т. нар. народи победния ход на световната революция. Тоест – все по-нататъшното сближаване и даже сливане на страни, бивши държави, в единна глобална политико-икономическа единица.

 

Нима не оповестих, че:

 

През последните две десетилетия Китай и САЩ се превърнаха в една взаимообвързана, интегрирана хиперикономика: Кимерика.[9]

 

Ако някой изпитва съмнения поради това, че от 65 лета в Пекин на власт е единствено комунистическата партия, а във Вашингтон има демократично правителство, действително ще се развеселя. Препоръчвам да се запознае с публикацията ми от 25 август 2013 г.[10] Пък да се надяваме, че ще му светне.

 

Преди тридесет години подалият оставка след невероятни унижения президент Ричард Никсън, затънал до гуша в нечистотиите на интернационалния политико-икономически нужник, подписа капитулацията на САЩ във Виетнамската война. Днес двете страни вървят към все по-голямо сътрудничество. Миналото е забравено. Как ли? След милионите жертви от едната, и десетките хиляди от другата страна? Както и след оценки на толкова известни личности, като американския писател Артър Хейли, да речем? Той обяви това кръвопролитие за „неморална война“. И продължи:

 

Виетнамската беше най-мръсната от повечето. От главнокомандващия до долу.[11]

 

Авторът, между другото – евреин, се надяваше, че хората с чиста „съвест и отказали да участват в нея“, ще „получат съответната амнистия…, във времена, когато достойнството победи, тогава.[12]

 

Идеалист!

 

Вече предупредих, че светът е изправен пред нова финансово-икономическа криза. Очаква се тя да надмине по магнитуд предишната, от която Европа още не е излязла. Тежко и горко ни! Ала на нас никой не ни е виновен. Имахме възможност да изберем свой път на развитие, който да заобикаля подобни препятствия. Но стадото следваше слепите си овчари, които го водят към скалата, надвиснала над морето.

 

Самозванитебългари“ са люде, които благодарение на комунизма и комунистите, са придобили естествена склонност към неестествена смърт.

 

Отвъд Атлантика се наблюдава положително раздвижване, но то е изкуствено. САЩ са банкрутирала държава. Тази бивша империя никога не ще може да се разплати с кредиторите си. А все някога ще се намерят такива, които да насочат оръжията на други мераклии за лидерството й, и да я принудят да обяви своя фалит.

 

Нищожният ръст на американската икономика се дължи преди всичко на войните, които Вашингтон води в името на военно-промишления комплекс. А също така – на започналата безмилостна експлоатация на шистовите находища на нефт и природен газ.

 

Великобритания също демонстрира известен оптимизъм. Толкова нереален, колкото и този на американците. Икономически анализатори справедливо запитаха:

 

Ако Великобритания процъфтява, защо дефицитът нараства?[13]

 

Приходите от данъци са по-ниски в сравнение с миналата година. И това принуждава канцлера да тегли още кредити.

 

Пояснявал съм, че канцлер – на английски: Chancellor of the Exchequerе особена длъжност в британското правителство. Той е нещо като заместник-министър председател, но не съвсем. Нещо като финансов министър, но не съвсем. Нещо като лорд-пазител на държавното съкровище, но не съвсем. „Изобщо като нищо на света“, би рекъл най-известният арменски белетрист, американецът Уилям Сароян.

 

Писателят, син на арменски имигранти от Отоманската империя, беше споделил, че е написал всичките си книги, без да излиза от кварталната кръчма. И никога не е живял другаде, освен в родния си град Фресно, в щата Калифорния. Просто слушал историите, които разказвали посетителите на заведението, съкварталците му, хората по улиците…

 

Канцлерът Джордж Озбърн пък е случил на родители. Неговият баща – сър Питър Озбърн, 17баронет, основал преуспяваща фирма за проектиране на тъкани и стенни тапети. Винаги е гласувал за консерваторите. За разлика от съпругата си.

 

Майката на канцлера – Фелисити Аликзандра Локстън-Пийкок, дъщеря на художник, подкрепяла лейбъристите. Участвала е в протести против Войната във Виетнам и е работила за правозащитната организация „Амнести Интърнешънъл“.

 

Това се казва семейство с алтернатива! Който и да е на власт, Озбърнови хвърлят дюшеш. У нас казват – на фитка са.

 

Родителите изпратили най-големия от четиримата си синаДжордж Гидеън Оливър Озбърн, в училище, където той, на свой ред, случил на съученици – Дейвид Камерън и по-важно – Натениъл Ротшилд. Да, да – същият – менторът на Владимир Путин, който преди точно шест есени разигра историята с Олег Дерипаска – съветския еврейски кагебистки алуминиев магнат. Разказвал съм я, затова няма да се спирам на нея. Само ще припомня думите на канцлера:

 

Престанете да дразните Ротшилд, или сте свършени![14] (Вижте илюстрацията.)

 

През есента на 2008 година, когато беше разигран въпросният политико-финансов цирк, консерваторите бяха в опозиция. А младият Джордж Озбърн участваше в т. нар. правителство в сянка.

 

Днес същите доста забогатели момчета са на власт. Наричат ги “the new ruling class” – „новата управляваща класа“. Мнозина от британците определят правителството като „кабинета на Ротшилд“. Или казано на езика на еврейския хумор: „Дейвид Камерън се ожени за Ротшилд“![15] Самият премиер е евреин.[16]

 

Предците му били робовладелци. Когато през 1833 година робството било отменено на Албиона, те се оказали „сред богатите семейства, които получили щедри репарационни компенсации. В днешни пари те биха възлезли на милиони лири стерлинги“.[17]

 

Кой осигурил тези компенсации?

 

Лондонските Ротшилдови отделили 20 000 000 лири, за да компенсират притежателите на роби след отмяната на робството в Британската империя през 1833 г.[18]

 

Тя крушката винаги има опашка. За Дейвид Камерън пишат:

 

Може да е пряк потомък на Мойсей![19]

 

Как така е произлязъл от литературен герой? Все пак сме в ХХІ век!

 

Да беше наш съвременник, Иван Вазов едва ли щеше да прикрие възмущението си. По всяка вероятност повторно би го изразил така:

 

О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява?[20]

 

Ама и той е бил.. „антисемит“ като мен!

 

Схванахте ли, защо се спрях на тези отминали събития? Не изминаха и две лета от скандала, предизвикан от Нат Ротшилд, и Олег Дерипаска му прехвърли всички свои активи в руската алуминиева индустрия.[21] Днес младият милиардер от град Дзержинск не е нищо повече от достатъчно заможен наемен работник в „своите“ нявгашни предприятия и бивш руски олигарх. Не той, а лондончанинът е алуминиевият цар на Русия.

 

Все по това време – май 2010 година, Камерън и Озбърн поеха кормилото на британския държавен кораб. Ето защо, когато някой отвори дума за заеми, теглени от държавата, няма как да не бъде споменато името Джордж Озбърн. Което неизбежно води до асоциации с Ротшилд

 

Миналата година, тъкмо по това време, отново същото вездесъщо семейство проводи своя канцлер в Китай. Там той обеща на китайските си колеги, че страната му „ще предостави на Китай инвестиционен достъп до всички области. Ако сме отворена, свободно търгуваща нация, която не се безпокои кой какво притежава, не бива да има никакви прегради пред китайския бизнес – фактически пред китайските държавни предприятияда придобива дялове в британски проекти, даже мажоритарни пакети с акции.[22]

 

Вече писах: Това означава, че Британската империя признава първенството на новия световен водачКитайската народна република. Даже един от заместник-главните редактори на минаващия за консервативен “The Daily Telegraph” не успя да преглътне огорчението си и призна:

 

Истината е, че ние сме достатъчно незначителни в очите на китайците.[23]

 

Негов колега от “The Independent” оповести унизителното признание на канцлера:

 

Джордж Озбърн: „Второкласна Великобританияима нужда да прилича повече на Китай! Канцлерът отхвърли намеците, че Китай има икономика, основана на зле заплатения труд“. И пожела Великобритания повече да прилича на комунистическата страна.[24] (Вижте илюстрацията.)

Така е. Времената се менят. Империите оцеляват доста по-кратко. Само династиите, които ръководят света, остават неизменни. Вече близо четвърт хилядолетие! Ама това са „конспиративни теории“…

 

 

 

Имало едно време… А днес?

 

 

 

Днес Държавното съкровище на Великобритания е изправено пред дилема: Как така, хем да представи пред обществотоглавозамайващияуспех на правителствотобума в икономиката, хем да взима още и още кредити! Даже въведоха термина “short-termism” – „краткосрочност“. Тъй като на Камерън и Озбърн не им остава нищо друго, освен да закърпват положението ден за ден. В момента теглят заеми, за да могат… да изплащат пенсиите.[25]

 

Ако сте слушали внимателно Владимир Буковски, трябва да си спомните. Той разкри, че социалистическата здравна система на Острова дърпа огромни средства. И ако не бъде променена, през 2040 година целият бюджет на държавата ще трябва да отива за нея!

 

Лъвът от герба на Обединеното кралство отдавна е проскубан. Станал е кожа и кости.

 

Само си представете, какво би представлявало кралството без петрола в Северно море? Ами ако не бяха спънали шотландския устрем към независимост? Къде щяха да е отиват добивите от сондите насред морските води? Шотландският град Абърдийн е нефтената столица на клатещата се монархия. Но приходите потъват в британския бюджет.

 

Неотдавна една от редовните читателки, която не познавам лично, но съм й задължен, се завърна от Лондон. В писмо сподели, как си купила обувки с марката на световно известната фирма “C. & J. Clark”. Чували сте за „кларкове“, нали? Какво било нейното удивление, когато установила, че те носели етикет “Made in Vietnam”.

 

А Китай придоби ключови и знакови компании от промишлеността на Обединеното кралствоФабриката за производство на прочутите лондонски таксита е само дребен, но емблематичен пример.

 

Пекин вече превзе най-малко една четвърт от икономиките на Западна Европа. По-лошото е, че на Стария континент, както и в САЩ, не се произвежда почти нищо. Даже високо образовани люде!

 

От години най-добрите програмисти поемаха към Силиконовата долина от Япония, Източна Европа и Русия. Вече даже не заминават за там. Индия и Китай предлагат направо пълно обслужване, както се казва. От предприятията до потреблението. Като минете през обслужващия персонал, който е готов да се труди при значително по-ниски ставки на работната заплата.

 

Идвайте и инвестирайте! Това е девизът на азиатците. А заплахата, за която от доста време ви предупреждавам, придобива все по-ясни очертания на трудовия хоризонт в „цивилизования свят“. Какъв е проблемът? Вижте и чуйте.

 

 

 

 

 

Не, не са глупости. Всяко нещо на този свят има две страни. Нещо като китайските Ин и Янположително и отрицателно. Даже народът го е знаел: Всяко зло за добро!

 

А днешният Брат Натениъл по-дълго е бил питсбъргски евреин на име Милтън Капнър, отколкото монах. Не е завършил източноправославно богословие, а е бил търговец. Преди това – рокаджия. Подгрявал е концерти на такива величия в жанра като британците от “Jethro Tull” и американцитеBlood, Sweat and Tears” и Alice Cooper.

 

Докато е въртял едрова търговия с химикали, изкуствени торове и бои, годишно е печелел шестцифрени суми. След четвърт век в бизнеса, съдбата го отвела в организацията „Евреи, следващи Исус“. Но продължил да работи в бранша, който познавал. Чак в края на деветдесетте години приел източно православното християнство и станал старокалендарец.

 

Искам да кажа, че съвсем не е луд. И има понятие от бизнес. Навярно повече от местните ни комунистически капиталисти.

 

 

 

Ще бачкаме, докато издъхнем; стига да има къде?

 

 

 

Сега няма да се спирам по-подробно на икономическата обстановка по света. Повечето от вас усещат нейното отражение тук, по кесиите си. Читателите в чужбина забелязват негативните промени в страните, където са намерили пристан. На нашите няколко поколения се падна да живеем в интересни времена“. Което, както е известно, в Китай се смята за клетва.

 

Сега Япония и Германия буксуват и са на път също да затънат.[26] Населението на първата е толкова застаряло, че миналата година министърът на финансите Таро Асо предложи „старите хора да побързат да умрат“?![27]

 

Как? По какъв начин? Или евгениката ще навлезе, а евтаназията ще бъде разрешена и ще започнат да я прилагат?

 

Животът на планетата наистина е в процес на неподозирана и невероятна трансформация. Отново преди седмица Международният валутен фонд обяви още една „смяна на местата“. В най-новия си ежегоден доклад „Световен икономически преглед[28] организацията изнася направо сензационна новина:

 

Сега седемте най-големи нововъзникнали икономики са по-големи по показателя брутен вътрешен продукт [БВП], отколкото отдавна съществуващата група Г7, съставена от индустриализираните нации, измерено с показателя Паритет на покупателната способност (ППС)[29].

 

Хипотетична нова Г7, включваща БРИКБразилия, Русия, Индия и Китай – и три други икономики, т. нар. МИТМексико, Индонезия и Турцияима общ БВП от 37,8 трилиона долара (в паритет покупателна способност), в сравнение с 34,5 трилиона долара на старата Г7Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и САЩ.[30]

 

Тук старите московски кадри окайватПутинова Русия“, която била „доведена до мизерия и фалит“?! Други, отгледани в мазетата на тайната милиция, размахват юмручета срещу „беднаТурция! А то?

 

Да ги попитаме: Другари пролетарчета с пълни коремчета, кво стана?

 

Засега тези факти не представляват текуща заплаха за развития свят“. Понеже, ако измерите всичко това с брутния вътрешен продукт на глава от населението, нещата ще изглеждат доста по-различно. Обаче те очертават тенденция, от която няма измъкване. Не случайно МВФ използва показателя Паритет на покупателната способност, ако схващате, какво искам да кажа.

 

И още нещо. В наши дни Западът става все по-социалистически. Така наречената „държава на благоденствието“, по-правилно – „социална държава“, изисква „големи правителства“. Сиреч – грамадна централна власт, която да се грижи за още и още потребности на постоянно нарастваща част от населението. Както е известно на реалистите, социализмът е система, която отучва хората от труд, от работа. Тя е непроизводителна, понеже е основана на отчуждението от собствеността. Парите за нея никога не достигат.

 

Какво е следствието? От една страна – увеличаващ се брой готованци с претенции. От друга – невиждана в историята бездна, която разделя имащите от бедните. Всичко това – за сметка на изчезващата средна класа. Тъкмо тя е основата на обществата, в които хората са свободни и се чувстват щастливи.

 

В началото на настоящата година излязоха данните за това небивало разслоение. Кой им обърна внимание? А те са красноречиви:

 

85-е най-богати хора на света притежават толкова богатство, колкото 3,5-е милиарда най-бедни![31]

 

Харесва ли ви това? Тази ли е целта, към която се е устремило човечеството? Така ли разбирате капитализма? Или такова е схващането за него на комунистите, които са гъвкави като змии, и винаги са готови да се пригаждат. По неписано, но действащо правило, те обикновено са част от най-богатите.

 

Още по стряскащи са сравнителните данни:

 

Почти половината от световното богатство е притежание на едва едно на сто от населението!

 

Богатството на единия процент най-богати хора на света възлиза на 110 трилиона долара! Това е 65 пъти повече от общото богатство на половината от населението в долната част според доходите му.

 

Половината от жителите на света в най-ниската част на приходите притежава толкова, колкото 85-е най-богати люде на земята!

 

Седем от десет души живеят в страни, в които през последните 30 години икономическото неравенство е нараснало.

 

Хората от най-богатия един процент са увеличили своя дял от приходите в 24 от 26 страни, за които има данни от 1980 до 2012 г.

 

В САЩ най-богатите от този един процент са присвоили 95 на сто от следкризисното нарастване, считано от 2009 г. насам; докато 90-е процента в дъното са станали още по-бедни.[32]

 

Е, като ви представих тези данни, комунист ли станах? Или старите собственици на списание „Форбс“ и неговите редактори са такива? Не сте забравили, че то вече е китайско издание, нали? С други думи – действително комунистическо! Но и предишните му притежатели бяха комунисти, съгласно достоверните дефиниции на това зло.

 

Почакайте. Това бяха сведенията за миналата година. А най-новите? Те са горе-долу същите. Съвсем пресни са и ги е изнесла банката “Credit Suisse”. Няма как да я определим като „швейцарска“. Понеже е с интернационални капитали. Само централата й е в Цюрих.

 

Според финансистите вече споменатите 85 най-богати жители на земята са собственици на приблизително половината глобално богатство.[33]

 

Няма да ви занимавам с детайли. Този път Великобритания ена мушката“. Обаче не ще спестя следния извод:

 

Без съгласувани усилия за борба с неравенството, водопадът от привилегии и недостатъци ще продължи да се стоварва върху следващите поколения. Скоро ще живеем в свят, в който равните възможности са само мечта. В много страни икономическият растеж вече не означава нищо повече от победителят прибира всичко“, от неочаквано наследство за най-богатите.[34]

 

Това не е написано от някой местен сиромахомил, въобразяващ си, че изповядва някаквилевиидеи. То представлява заключение от анализ на една от най-крупните интернационални финансови институции. И е обнародвано в най-големия Website в целия интернет.

 

Това ли е светът, в който искаме да премине пребиваването ни на земята? Нима наистина искате да завещаете такава действителност на грядущите генерации?

 

Световната икономика е изправена пред грамаден риск. Такъв е резултатът от действията на интернационалнитемъдреци“ – финансисти, индустриалци, политици, и на Тяхната придворна прислуга в областта на медиите, образованието, културата и т.н.

 

Идва ред на следващия изключително тежък проблем.

 

Няма спор, че втората Belle Époque доведе до сериозно увеличаване на продължителността на живота. Също така – до неговото облекчаване в сферата на всички човешки дейности. За това допринесе и развитието на науката и техниката. Само че пенсионната система е изградена така, че няма за всички. Средствата не достигат.

 

На повечето места тя е от тукашния, напълно негоден приходно-разходен тип.[35] При него работещите издържат пенсионерите. Каквото изкарат, бива изхарчено.

 

Ала днес хората на солидна възраст стават все повече. И младите трябва да се изгърбят от работа, за да осигурят приличните им старини. Докато работните места намаляват. Изясних защо: промените в геополитиката и икономиката, както и навлизането на автоматизацията и роботизацията.

 

Другата – спестовно-натрупващата система,[36] се оказа в ръцете на същите ненаситни интернационални финансисти. Хората, отделяли от залъка си или от възможността за по-добър живот, за да се радват на щастливи старини, сега са измамени.

 

Да припомня ли какво стана с пенсионните фондове, управлявани от евреите Робърт Максуел в Англия и Бърни Мейдоф в САЩ? Първият падна, покосен от Моссад на борда на луксозната си яхта, придобита с откраднати пари. Вторият е заключен и трябва да лежи до края на дните си. Но в условия, за които не бедният, а средният нашенски пенсионер не смее да мечтае

 

Пък и какво ги топли възмездието онези, които са ощетени, и сега трудно свързват двата края? Не ги виждате, понеже не ги показват по телевизиите. Навсякъде по света медиите са в ръцете на интернационалните комунисти. Те са средство за обрулване на мозъци, а не за осведомяване. След малко ще се уверите, стига да отворите съзнанието си за истината, а не за пропагандата, която ви залива.

 

Населението на земята застарява и то с бързи темпове.

 

Развитият свят се е отправил към онова, което Шекспир описа като „второ детство и чиста забрава, sans[37] очи, sans зъби, sans вкус, sans всичко“. В богатите страни делът на населението на възраст над 65 години ще нарасне от 15 на сто през 2010до 27 процента през 2050 г. Докато броят на онези, които са над 80-годишни, ще се увеличи от 4 на 9 на сто. Тази тенденция е добре известна отдавна, но едва отскоро страните просто се захващат да се оправят с последиците.[38]

 

Действително беше пропуснато много време. След като са били наясно, защоотговорните факторине са предприели нищо? Например – мерки за постигането на бърз и значителен икономически растеж? Не се усмихвайте. Икономическите кризи са продукт на онези, които ги желаят, за да станат още по-богати. Ако смятате нещо друго, значи сте големи фантазьори.

 

Десетилетия наред си играеха с човечеството. Прилагаха му принципа на моркова и тоягата. След като съзряха опасността от срив на системата, през седемдесетте го изкушиха с онова, което наричаме кредитна икономика“. Само че в живота всяко нещо има край. И всеобщото благоденствие на кредитот жилищата, обзавеждането и автомобилите, до модните дрехи и екскурзиите в чужбина, приключи. Дойде инкасаторът и поиска сметката да бъде издължена.

 

Можеше ли да не се стига до тук? Естествено. Но алчността е непобедима. Тя е силата, движеща сатанистите. Светът винаги е бил управляван от елити. Днешните са особено безмилостни и в това се състои нашата трагедия.

 

Да не се занимавам с други страни, които не познавам толкова добре. У нас значителна част от недомислените предприятия на тоталитарната система, определяни като „социалистически“, можеха да бъдат преустроени и да работят.

 

Уви, заповедта, която спуснаха на туземните сатанистикомунистите, беше различна. Тя изискваше намаляванередуциранена населението, в рамките на около 5 милиона души. Като се обръщаше специално внимание на измененията в неговия етнически състав. Който иска, ще ме разбере. Твърде отдавна се занимавам с тъй тежкото бреме, което ни се падна да носим, че се отказвам от всякакви спорове.

 

Изкушавам се да река, че същото сториха и с останалите европейски народи. Затова сега ни третират що-годе еднакво. А неравенството се дължи на основите, от които тръгват в отделните страни. В бившия соцлагер те са доста по-лоши, в сравнение със западните. Туксъвършено зле.

 

Какво измислиха „мъдреците“ от комунистическия Интернационал? Работната сила – какъв термин! – ще бачка, докато капне. Средната възраст за пенсиониране, поставена като краткосрочна задача за постигане в рамките на Европейския съюз, е 65 години за двата пола. Засега е отпусната свободата отделните страни да решават, кога и с колко да вдигат нейната горна граница. В Холандия предстои да се работи до 67! Тук такива като мен, които не са спирали да се трудят и ден в живота си, постоянно се мъчат да догонят законодателството. Както се досещате – безуспешно.

 

Най-добро прекарване на т. нар. трета възраст беше осигурено на онези от алчно червената фашистка номенклатура. Те са местното коляно на интернационалната мафия, което, ръководено от централата нейде на Запад, разполага с настоящия опит държава. Все едно е нейна собственост.

 

Останалите? „Те вече за нищо на никого не са нужни.“[39] Вълци да ги ядат

 

Ето какво ни гласят за близките години:

 

Възрастта, от която правителствата започват изплащането на пенсии, най-сетне започва да става по-високаот 65, 67 или 68 години.[40]

 

Не се говори, знам, че се планира, след десетилетие да бъде въведена минимална пенсионна възраст от 70 лазарника! На младите – честито!

 

Щом ви харесва, продължавайте с покорството и бездействието. Вервайте Им. Ваш проблем. Всеки има право да прахоса живота си, както желае.

 

Онова, което предстои, ще настъпи по-бързо от очакванията. Ще видите…

 

 

 

Овехтял бардак със стари труженички

 

 

 

На този фон, с какво се занимаваха близо две трети от нашенци, явно насмогнали си на масрафа? Явиха се на избори, за да легитимират за пореден път долнопробните шаврантии от стария бардак, наречен БКП, или техните наследници.

 

Те, с нищожни като брой и влияние изключения, не повярваха на честните, умните и можещите потенциални водачи. Нито на медии като тази. До съзнанието им изобщо не достига неумолимото Първо правило на хазарта, което действа неотменно при изборите. То гласи:

 

Касата винаги печели.

 

Другарят Сталин го беше преформулирал така:

 

Достатъчно е народът да знае, че има избори. Хората, които подават гласа си, не решават нищо. Онези, които броят бюлетините, решават всичко.[41]

 

Демократичнатапрактика на Запад доказа, колко прав е билбащицата на народите“. Достатъчно е да спомена – за кой ли път – президентските избори във вече повяхващата империя САЩ от есента на 2000 година. Тогава направо, неприкрито, нагло, Интернационалът похитинародния вот“!

 

В покера съществува неписаното правило, че който раздава картите, има право да си даде пет аса

 

Преди 117 лазарника Алеко е видял същото. И го е описал по следния начин:

 

Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене

 

Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да останене са като нашата, софийската голотия

 

Солунската митница! Калифорния, да я вземе мътната![42] И иди, че не бъди патриот, иди после това, че не съчувствувай на македонците[43]

 

Това е.

 

Поне да имаше различни партии. А то – от седемдесет години БКП и нейните подразделения прегазват като с валяк тукашното ошашавено население. Разграбват страната и я превръща в опустошена територия, удобна за външните разпоредители, които поддържат червената, фашизирана до крайна степен, номенклатурна върхушка.

 

През 1938 година образованите и издигнати хора от Запада ни виждаха в следната светлина:

 

Това, което най-силно впечатлява и събужда интереса на чужденеца в България, е абсолютната демокрация на обществената структура на нация и народ. Тази демокрация не е дело на държавата. Тя е обществена. В настоящото правителство няма никакви политически партии. В страната също така няма никаква собствена или чужда висша класа[44]

 

Тук няма едри земевладелци,[45] нито индустриална или търговска висша класа, която бе настоявала за особена позиция, сравнявайки се с останалия народ. Тук няма никакви езикови спорове, нито политически борби,… тук има здрава солидарност и абсолютно позитивно чувство за равенство… Нищо друго не можете да направите, освен да отдадете почит на тези хора, които са постигнали толкова много за един толкова кратък период от време[46]

 

Само за 76 лета комунистите докараха същата тази страна и нейното население до следното дередже, описано сега пак в западни медии:

 

Българите са сред най-нещастните хора на света, според доклада на ООН за щастието в света“ – дни след общите избори на 5 октомври 2014 г. посочи лондонският седмичник “The Economist”. – „В проучване, проведено през 2013 г., което разглеждаше брутния вътрешен продукт, възприемането на корупцията, здравето и други фактори, България заемаше 144 място от общо 156 странипо-долу от Афганистан, Ирак и Зимбабве.

 

Печално е, но резултатите от извънредните общи избори на 5 октомври, ще допринесат малко за разпръскване на мрака. Най-вероятно те ще върнат на власт Бойко Борисов, бивш борец, телохранител и полицейски началник, с биволска физика, който подаде оставка през февруари 2013 г. насред протести поради бедността. Г-н Борисовата дясно-центристка партия ГЕРБ спечели 33 процента от гласовете и е далеч пред социалистите и турската малцинствена партия ДПС, всеки от които взеха по 15 на сто. Въпреки това ГЕРБ не се докопа до категорично мнозинство. Затова ще трябва да се съюзи с една или две от другите седем партии в парламента, за да сформира коалиция. Те предлагат непривлекателен избор, който варира от ултра националистическата партия Атака“ и Патриотичния фронтмалко по-малко националистически, до България без цензура – нова популистка формация.

 

Резултатът най-вероятно ще бъде ново, нестабилно, разделено правителство, петото в продължение на 18 месеца[47]

 

Нито „Атака“, нито Патриотичният фронт са националистически. Даже ДПС вече не е малцинствена в пълния смисъл на това определение. Всички тези 47 партии, които ще влязат в Народното събрание, са антинародни и представляват крилца и перца на само външно разпадналата се Българска комунистическа партия.

 

Афганистан падна под комунистическо иго през април 1978 година. Месеци по-късно Съветите организираха преврат в партията-държава. В суматохата навлязоха в уж суверенната страна и цели десет години воюваха срещу нейния народ. Той даде повече от един милион жертви! Тене кой знае колко по-малко. Синът на нито един болшевишки големец не даде живота си в тази война!

 

След като наложиха на Москва да се демократизираи да изтегли войските си, Червената армия беше заменена от талибаните. Тези младежи, бяха събирани из целия мюсюлмански свят в религиозните училища на пакистанска територия. В своеобразните семинарии на злото ги обучаваха на странна симбиоза между ислям, чието значение е съчетание от „святост“, „сигурност“ и мир“, от една страна, и на военно-терористично майсторство, от друга.

 

Техни учители бяха въображаемите противници на КГБ и ГРУ тези от ЦРУ и Пентагона. Студената война се водеше единствено в медиите, в магазините, и най-вече в съзнанието на земните жители. Елитите тайно се спогаждаха и си сътрудничеха. Да не мислите, че потомците на Брежнев и Тато надяваха парцалите, които ниераята на комунизма, бяхме обречени да носим? Та те не се возеха на москвичи и трабанти, а вилнееха с мощни западни возила. Разказвал съм, че са стигали до крайности. Като например, да принуждават своите слуги из посолствата да им купуват луксозно бельо за сметка на социалистическата държава.

 

Ако е имало такъв строй – каква дума – единствено те маршируваха в него. И знаеха защо. Днес наследниците им карат нас, да го вършим. Срещу коричка хлебец, жертвайки живота си в техните отмъкнати от нас бизнеси“, както наричат предприятията. И се наслаждават на хилядократно по-голям лукс. Ето за какво гласува малоумното остатъчно население на тази плячкосана територия.

 

По нашите земи Интернационалът приложи методите на генното инженерество. Успя да сътвори „новия социалистически човек“ – същество, напълно отказало се да мисли, надарено единствено с биологични функции. Произведоха Homo feceriticus.[48]

 

Така, както сътвори муджахединитехора, които се борят за пътя си към Аллах – бог. Но се превърнаха в нарицателно за воините на Аллах или на някакъв друг, радикален, екстремистки ислям, в Homo proelium. Догмите, които им втълпяват, нямат нищо общо дори с онази религиозно-политическа доктрина, която равините от ЯтрибМедина, роднини и близки до първата жена на неграмотния Мохамед, са съчинили.[49] В чисто нова порода роботизирани човешки същества, които са готови да умрат по заповед на своите религиозни командири.

 

Правете разлика между вяра и религия. Аятоласите и моллите, които втълпяват ненавист към немюсюлманите и учат младежите да се бият срещу неверниците“, нямат нищо общо с вярата. Те са пишман вярващи, както нашенските попове. Онези, които проповядваха не по-малко войнстващия атеистичен комунизъм – форма на садистичен вампиризъм. Защото бяха част, макар не толкова съществена, от неговата система, оглавявана от богоборците в Кремъл.

 

Нанасяйки невъобразими щети върху съзнанието, бита и културата на Афганистан, талибаните бяха изтикани от войските на САЩ и другите подлоги на интернационалния комунистически империализъм. И сега страната е във война. Ираксъщо, от март 2003 година.

 

На какво комунистите подложиха България, та тя изпадна по-долу от тези измъчени страни и техните нещастни народи? Разполагате ли с достатъчно въображение, за да стигнете до отговора на този въпрос? Що за твари населяват тази иначе благословена земя?

 

Кой нормален човек би поискал да върне на власт онзи, когото година и половина по-рано обвиняваше за мизерията и нещастията си? То е като в стария виц: Все едно два пъти да настъпите мотиката… Или подобно на не дотам спортсменската спортна максима: Бий, за да те уважават. Е, много бой ни предстои да понесем.

 

Ясно е, че на мнозинството това му харесва. Най-яркият израз на това доволство е носталгията по социализЪма с целия недоимък, дефицит и милиционерско насилие. Изглежда тук сбирщината от мазохисти безвъзвратно е надделяла. Ами той комунизмът е строй. Нещо, предназначено за извратеняци, които не могат да се справят сами с живота и искат винаги да бъдат под строй!

 

Как така мнозинството не осъзна своето робско дередже и не пожела да разчупи оковите? Защо никой не разбира, че наистина има друг живот, без комунистическите господарисъвършени примати! Що за безмозъчност и селяндурщина, без извинение?

 

Изборите подчертаха широкото разочарование на българите от политиците.[50]

 

Така смятат в Лондон. А тук?

 

 

 

Избори тук, избори там.; избори горе, избори долу…

 

 

 

Нищо подобно! Ето каква „блестящаоценка на разочарованите българи срещнах. Тя е дадена от някаква никаквица, която навярно се изживява като една от „умните и красивите“. Обзалагам се – с алчно червено и силно окървавено потекло! При това, нейният изблик на незадоволеност носи красноречиво заглавие и силен, непоносим кенефен дъх, характерни за подобни представители на болшевишката утайканай-мръсната и вонящата в имитацията на общество:

 

Над половината български народ отказа да упражни правото си на глас“ – повтаря официалните измами въпросната другарка, – „което е абсолютен рекорд от 1990година насам. След всички беди, злини, трагедии, печалбарство и тотална неадекватност на властта нацията имаше наглостта да не отиде до урната

 

Това е колективен портрет на лайното. Такива за мен са хората, които съзнателно не гласуваха.[51]

 

Простете, но такова падение е повечко дори за тоалетната хартия, наречена „Уикенд“. Въпреки целия клозетен набор от червени като свалената петолъчка от Партийния дом комунистически светила“, словоблудстващи из нейните ролки – нарязани на късове. Като наченете с напълно умоповредения Вучков и Юлиян при това, който се държи като наскоро избягал от Карлуково. Минете през агентДимитър“, укриващ се зад арменско име с инициали К.К.. Нататък – през потомствената комунистка, другарката Люба Кулезич, прочута с болшевишката си пламенност и страст при преследването на келепира.

 

Сетне – прекосите „писмените ловни полета“ на неприкриятия сталинист Георги Атанасов. В повечето случаи, със справедлив за възгледите си гняв, той громи наред всички нагаждачи, обърнали гръб на Спаската кула, където са били възпитани. И засега – повтарям: засегаотказват да величаят непобедимия СССР“ – респективно Путинова Русия. Такава е например родената с лъжичка от червено злато в устата Милена, номенклатурната щерка на комунистическия терорист Дико Фучеджиев – негова колежка по авторство в изданието. И накрая – стигнете до друга компартийна наследничкаМиролюба, дъщеря на еврейския приспособленец Емил Бенатов, близък до Петър Стоянов, Нериман Терзиева и останалите довереници на комунистическия режим от телевизионния соц-буламачЗа един милиард“.

 

Цитиранататворбаби трябвало да е дошла в повечко даже на чорбаджиите, на които ЦК на Партията, е поверила това отходно място с английско название за благозвучност“! Уви, не е.

 

За разлика от английските журналисти, хигиенистката от социалистическия вестникарски нужник явно не е забелязала, че Б.Б. беше накарана от господарите си в същото ЦК да се махне, понеже ставаше непоносима чак за тукашното кротко стадо. Личи, че „писателката“ е искала свалената пожарникар-генералка да постигне пълно мнозинство.

 

Може би страстно се е надявала на същото относно снахата на Иван Пръмов, другарката Меглена, която се е омъжила по любов“ за сина на партийното величие“. Или – за нейния милиционерски кръжец. Той изцяло е съставен от изживяващи се като турци, или от дечица на средната номенклатура и провинциалния слугинаж на БКП. Сигурно авторката е била привлечена от мъжеството“, с което през март 1953 г. свекърът на КуневаПръмова е заповядал на милиционерите да разстрелят стачкуващите работнички от пловдивските тютюневи складове. Нали тези качества се предават по ген? Пък и семейната среда не е без значение? Или греша?

 

Да не си въобрази някой, че съм се почувствал засегнат от фекалните квалификации на червената авторка. Глупости. Да пишат, „демократичнитеписатели. Те са едни и същи. Не понасят различията. Схващанията и мисленето им са униформени. Което означава, че фактически не мислят.

 

Генерал Джордж Патън, един от най-заслужилите американски пълководци от тежките сражения през Втората световна война, е прозрял това. И го е формулирал по следния начин:

 

Ако всички мислят еднакво, то тогава никой не мисли.[52]

 

Легендарният ге­не­рал е доловил убийствения аромат на задаващия се комунизъм. И през сеп­тем­ври 1945 г., след ка­то вече бил оби­ко­ли­л дос­та мес­та в оку­пи­ра­на Германия, пи­сал на съпругата си Беатрис, че ев­реи­те са по-дол­ни от жи­вот­ни“.[53]

 

В друго писмо Джордж Патън, който в никакъв случай не бил расист (предвождал първите чернокожи танкисти), споделил с жена си по повод на Нюрнбергския фарс:

 

Искрено съм против този боклук за военните престъпления. Не е честно и е семитско. Също така съм против изпращането на военнопленници, за да работят като роби в чужди земи, където мнозина ще измрат от глад.[54]

 

Защо ли? В това превърнаха значителна част от германците, но и почти всички българи. Защото номенклатурата също е робска. Тя е пречупена и наведена като сърп пред своите задгранични господари.

 

Може би туземните ни комунета ще го провъзгласят за антисемит“? Докато в САЩ все още произвеждат танкове, носещи неговото име – “Patton”…

 

Де ги тук генерали като Джордж Патън? Имало ги е. Но след 9 септември 1944 г. комунистите ги избиха. Тяхгероите от войните!

 

Останаха съветски възпитаниципродажни мижитурки. Например генерал Никола Колевсменил компартийния билет с карта на новоизпечен и послушен вашингтонски агент-вербовчик.[55] Или Михо Михов – също московец. Той сричаше: „Май нейм из Михо. Михо Михов!“ Което беше достатъчно, за да го проводятпосланик. Впрочем, както и първия.

 

Те имат „светлияпример на генерал Владимир Заимов. Със сина му подпоручик Стоян Заимов, сами се предложили за сътрудници наГестапо. Отишли при Адолф-Хайнц Бекерле и паднали на колене. Обаче германците ги изритали.

 

Цялата история е разказана от агента на НКВД, един от създателите на Държавна сигурност, брата на разстреляния с Антон Иванов и Никола Вапцаров, потомственият комунист Стефан Богданов – лежал в болшевишкия концлагер Белене.[56]

 

Понеже били ненаситно жадни за пари, баща и син Заимови пристанали на Съветите. Генерал Владимир Заимов, бил осъден и разстрелян заради шпионаж в полза на СССР. Той бил обявен посмъртно за „герой на Съветския съюз“. Според официалната история, преди разстрела, разжалваният командир изкрещял:

 

Съветският съюз и славянството са непобедими! След мене идват хиляди!“[57]

 

Преди това бил готов да крещи същото за нацистите в Третия райх.

 

Преди дни изтипосаха единия от двамата му внуци – Михаил Заимов, като агент на Държавна сигурност с псевдоним „Пиер“.[58] Мислите ли, че и другият – Мартин, не е?

 

Демократичнияткомунист и съветски агент Иван Йорданович беше назначил Михаил за началник на Консулския отдел на Министерството на външните работи. А брат муза подуправител на БНБ! През същото време страдалци на комунистическия режим с дипломи за висше образование и подходящи способности мизерстваха… Това минава за…. „антикомунизъм“. А Костов – за „антикомунист“?! Лудост!

 

Двамата братя Заимови носят бащиното име… Михайлов. Любопитно е, поради що се срамуват от своя английски родител, шпионина Майкъл Голдсмитевреин?

 

При това положение като какви да ни възприемат нормалните люде по света, освен като кръгли и закоравели глупаци?

 

Ето до къде ни докараха другарите. Комунистите са същите като евреитевсе едно страдат от тежка венерическа болест. Както е известно на редовните читатели, покойният бай Владо Свинтила смяташе, че „да се опитвате да облагородите комунизма, е все едно да облагородите сифилиса“!

 

Точно така е. Ала кой ни е виновен?

 

Чета и не вярвам наочите си. Понеже не съм Вучков и слава Богу! Защо се съмнявам във видяното в текст? Понеже пише, че другарят Филип Кутевпардон, това беше дядо мустава дума за внука Антон. Та пранаследникът Кутев се извинил на своите, заразени от компартийния СПИН, за онази реплика, в която призна, как се предава членството в компартията. Онази, която в този сайт първи цитирахме и одумахме.[59]

 

Нека припомня изявлението му:

 

Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си.[60]

 

Да не забравяме мъдрата констатация на Хенри Форд:

 

Не друг, а Вайнингер,[61] евреин, но също така и ненавиждащ евреите, обясни защо толкова много евреи са комунисти по рождение. Комунизмът не е просто едно интернационално учение. Той съдържа отрицанието на собствеността върху недвижими имоти, особено притежаването на земя. А евреите, като интернационалисти, никога не са проявявали вкус към недвижимостите. Те предпочитат парите.

 

Парите са инструмент на властта. Въпреки че, разбира се, в края на краищата комунистите тръбят, кога и как ще се избавят от паритекогато тяхната власт е достатъчно здраво установена, за да им предостави възможността да управляват стоките. И да упражняват деспотична власт, без никакви пари.

 

Следователно едни и същи мотиви движат и еврейския комунист, и неговия явен врагеврейския финансист. Когато във времена на икономическа криза собствениците на недвижимо имущество почувстват притеснението на влошените, притискащи ги обстоятелства, тъкмо еврейският лихвар придобива най-голямо влияние и богатство. Не друг, а той, уж от добри чувства, им се притича на помощно на каква цена![62]

 

Как постъпиха тукашните комунистиинтернационалистис нашия народ? Посегнаха точно на най-святото за негособствеността и то върху земята. Естествено – и върху всичко друго. Ето как пролетаризираха българите. С небивал терор ги превърнаха от свободни хорагражданив послушно стадо, готово да изпълнява всяка команда на пастира. Само и само повече да не го застигамилувкатана неговата неокастрена болшевишка гьостерица.

 

А онази – с екскрементното заглавие, се гневи, задето „над половината български народ отказа да упражни правото си на глас“. Казано честно – да има нещо общо с тази политическа септична яма, пълна с алчно червени фашизирани фекалии, като самата нея и любимците й. Всички те – „умни и красиви“.

 

При население от 6,5 милиона, но при брой на избирателите 6 858 304 души според избирателните списъци, огласената изборна активност няма нищо общо с реалността. Тя е значително по-висока. Броят на действително гласувалите, както е обявен от Централната избирателна комисия, възлиза на 3 283 192 души.[63]

 

Реалното количество избиратели е не повече от 4,7 милиона. В такъв случай действителната избирателна активност е почти 70 процента! И това е истината.

 

Такива са последиците от масовото обезумяване след 70 години репресивно, тоталитарно комунистическо управление. Затова навсякъде ни се подиграват. Напълно справедливо. Друго не заслужаваме. Жалко за онези няколко хиляди българи, човеци, които се отличават от животните в стадото. Съдба!

 

Призивът на г-н Борисов изглежда е заложен в това, че той се смята за най-малко лошия от кандидатите“ – подиграва се анонимният анализатор на “The Economist”. – „(Веднъж той каза на гласоподавателите: „Аз съм глупав. Вие сте глупави. Ето защо ви разбирам.“) Избирателната активност от около 50 на сто беше най-ниската през четвърт век насам, откакто страната отхвърли комунизма.[64]

 

Тук вече се съдържа грамадна лъжа. Страната изобщо не отхвърли комунизма. Западът и неговите медийни лакеи, които не са по-малко проституиращи от местните, оставиха убийците и грабителите на българския народ на власт. Те ги бяха гудили там още през 1944 година.

 

 

 

Populus amo esse mentitum[65]

 

 

 

Малцина от нас пожелаха реална промяна. Което означаваше – съд, конфискация на имущество, нов старт при равни условия. Господство на закона. Власт на сивото вещество, а не на силикона. Управление на знаещите и доказалите че могат, а не на посредствеността, характерна за комунистите.

 

Ето от какво се опасяваха и предпазваха лидерите на Интернационала, който мести пионките по световната шахматна дъска – както дявол от тамян. Тъкмо това не Им беше необходимо и всячески се стараеха да го предотвратят. По тази причина „световният елитизтика напред следващото поколение комунетанаследниците на номенклатурата. Също – специално вербуваните и тренираните подлеци и изменници от средите на някогашната патриотична буржоазия. Нагаждачите, които предадоха род и родина. За вяра изобщо не може да става дума.

 

Всички те носят дефектите на наследствената дегенерация и на отвратителното си егоистично възпитание.

 

Братството рекрутира и нови негодници. Някои – хванати в прегрешения, други – друсани от неистови амбиции за материален (властови) успех. Всички заедно ни разказаха играта.

 

Тези привидно овластени същества са толкова тъпи, че до гладките им мозъчето с размер на сачми не достига истината за перспективата пред самите тях: Същата, коятогреешепред Андрей Луканов и Илия Павлов.

 

Както не веднъж съм изтъквал и доказвал, комунистите са родени престъпници. И не заслужават ни най-малка милост. Злосторничествата им са по-огромни от Хималаите. Най-нищожното им прегрешение е измамата.

 

Само преди десетина дни една от тези не съвсем одушевени твари излъга всички депутати в Европейския парламент. Другарката Сталинка Георгиева отрече, че изобщо някога се е казвала така. Дали? Истината може да закъснее, ала винаги изобличава измамниците.

 

Баба ми и майка ми измислиха това по-модерно име“, обяви Кристалина Георгиева.

 

Думите й бяха възприети като чиста монета, но се оказа, че това не е вярно. Съученик на еврокомисарката от Седмо основно училище на столичната улица „Цар Шишман“ № 28 разкри,… че Кристалина се е казвала Сталинка до втори клас и едва през 1961 година името й е било променено.

 

„Тя е родена през есента на 1953-та, месеци след смъртта на Йосиф Висарионович Сталин. Когато диктаторът от СССР издъхна, не бе обявено веднага, че е избил милиони свои сънародници. В продължение на няколко години властваше култът към личността по отношение на Сталин. В СССР покойният Джугашвили бе изобличен като диктатор и сатрап 3-4 години след смъртта си, а докато това се разпространи в България и беше наредено да се махнат портретите му, минаха още 2-3 години“, спомня си съученик на Кристалина Георгиева.

 

Сталинка бе записана като първокласничка в нашето 7-о с името на диктатора Сталин, а на следващата година, когато бяхме във втори клас, нашата дружинна ръководителка – другарката Ценка Василева, я изправи пред целия клас и обяви, че Сталинка вече се казва Кристалина.

 

Ние бяхме деца и се смеехме. Спомням си, че тя се разплака заради това, че е с ново име.[66]

 

До пети клас аз учех в училище, което се наричаше „Йосиф В. Сталин“. Свидетелствата ми от отделенията са вкъщи и говорят красноречиво. Едва това от пети клас, издадено през 1962 г., е увенчано с днешното название на школото – „Тодор Минков“. За пореден път „българин“, но от… Русия.

 

Alea jacta est” – „жребият е хвърлен“. Но не от тях, а от чорбаджиите им, които са далеч от нашите граници.

 

Да се върнем към припомнения епизод с великата простащина на Б.Б. и пренебрежението й към стадото, което покорно я следванея, овцата, вместо да си излъчи овен. Имам предвид следния смекчен превод:

 

Веднъж той [Б.Б.] каза на гласоподавателите: „Аз съм глупав. Вие сте глупави. Ето защо ви разбирам.

 

Защо смекчен? Понеже оригиналът гласи:

 

Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме.[67]

 

Това е изречено пред овча тълпа в Кърджали. Явно добичетата са готови за отвеждане в кланицата. А хората?

 

Изтъканата от страх и комплекси генерал-пожарникарка не спира да се самоласкае, как нейната любима европейска псевдо императрица Ангела Меркел не преставала да хвали неябанкянската й комунистическа съидейничка. Докато пиша тези редове, три видни фигури, достатъчно известни по планетата, берат душа в болници. Двама са политици и то пряко свързани с настоящето. Третата е олимпийски и световен шампион, пострадал от политиката.

 

Да започна отзад напред.

 

Мохамед Али, най-популярният боксьор в историята, вече дори не е в състояние да говори. Другите двама са Михаил Горбачов и „обединителят на ГерманияХелмут Кол, всъщност евреинът Хенох Кон.[68] Те също се борят за живота си.

 

Видял зор, някогашният германски канцлер позволил на своя приближен журналист, 69-годишния Хериберт Шван, да обнародва стенограмите на разговорите между тях. Те са били водени в продължение на повече от двадесет години. Преди дни се появи книгата „Наследства: Протоколите на Кол“.[69]

 

Германското списание „Огледалото“ – “Der Spiegel”, публикува няколко прелюбопитни детайла, отнасящи се до онази трътлеста Kanzlerin, която служи за могъщ гръб на своята нежна другарка от село Банкя Софийско.

 

Бившият германски канцлер е сигурен, че неговото някогашно protégéняма никаква представаза европейската политика, разкрива дискусионна нова биография.

 

От нея излиза, че Хелмут Кол, сам бивш канцлер на Германия, архитектът на германското обединение и претендент (спрямо Джордж Х. У. Буш) за званието „Човек на годината“ за 1991 г. на списание Time, веднъж казал, че когато се стигне до сложната европейска политика, неговото бивше протеженяма никаква представа“.

 

Кол подхвърли още няколко язвителни бележки. Меркел, която е израснала в Източна Германия, и никога не успя да усвои изтънчеността и маниерите на западногерманското висше общество, „даже не можеше да се храни правилнос нож и вилица“, заявил Кол в интервю през първото десетилетие на този век. „По време на държавни вечери тя се навърташе край мен толкова много, че често трябваше да я призовавам към приличие“.[70]

 

Не писах ли вече: Простак до простака, мила моя майно льо? Ако перифразираме „класичката“, „титанката на мисълта“, която се е учила от Тодор Живков, ще установим начина, по който вероятно тя се обръща към Ангела Меркел:

 

Ти си проста и аз съм проста, затова се разбираме.

 

Друг въпрос е, че другарката кандидатка за повторно настаняване на едрите си задни части в премиерското кресло, не би могла да изрече това. Тя не знае български. На какъв език да го каже? В милиционерскияколежне учат на bon ton, камо ли на езици. Милиционер и култура? Това са антоними!

 

Хванете единия, ударете другия. С тази комсомолска Kameradin затъването на Германия беше неизбежно. Просто – въпрос на време. Още преди повече от две години без увъртания намекнах за това. Е, започва.

 

Ща да се ради?“ – би попитал някой брат-сърбин. Отговорът звучеше в реклама отпреди 44 години: „Да се пие пиво!

 

Това и прави лауреатката от конкурс по руски език Ангела, криеща се зад фамилното име на своя първи съпругМеркел.

 

Дали ще навляза в сферата на „конспиративните теории“, ако попитам: Чия ръка се привижда зад завесата на онова, което Хелмут Кол определя катопрекалено навъртане около него по време на държавни вечери“?

 

В неделя, 12 октомври 2014 г., беше проведено първото състезание по Формула 1 в Сочи. Наблюдавах го пряко по словенската телевизия. Когато съветските режисьори показаха пристигането на „царПутин и прегръдката му с Бърни Екълстън, водещ се собственик на веригата от надпревари, коментаторът не пропусна да припомни, че Владимир Владимирович е бивш член на КПСС и офицер от нейния КГБ.

 

Забележете: Нейния! А дали е бивш? Или пръсти от ръката, която направлява Путин, не дърпа конците на Меркел и Б.Б.? Някои имат вроденото или отгледано качество да целуват на друго или на още по-друго място.

 

Понякога целувката бива материализирана във вид на кученце от особена порода. И отгледано вБанкя. Какво друго би могло да означава това? Вместо впитите устни на Брежнев и Хонекер(Вижте илюстрацията.)

 

Още в края на шейсетте, когато в резултат на младежките бунтове в Западна Европа и САЩ, избухнали на фона на Пражката пролет, и потушени по сходен начин, американският журналист Гари Алън стигна до извода:

 

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокссвръхбогатите да пропагандират социализмасе оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците, преследващи властта.

 

Комунизмът или по-правилносоциализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.[71]

 

Проумеете ли това, ще ви бъде по-лесно да анализирате и да схващате какви са истинските мотиви за събитията по света. Както и за силите, които ги предизвикват.

 

Да изясня, кой беше Гари Алън? Та анонимните туземни комунета, страхливо криещи болшевишкия си произход зад имена на противоречиви фигури отпреди комунистическата диктатура, да не ви заблуждават с писанията си, платени от филиалите на БКП.

 

Алън е учил история в прочутия Станфордски университет в Пало Алто, щата Калифорния. Продължил е в Държавния университет на Калифорния в Лонг Бийч. Като студент се включил в сдружението „Джон Бърч“, известно като консервативно и – следователно – патриотично и антикомунистическо. Избрали го за негов говорител. По това време започнал да пише статии за списанията “Conservative Digest” и “American Opinion”.[72]

 

Освен всичко друго, Гари Алън беше сред първите, които разкриха престъпното агентурно сътрудничество със Съветите на американския държавен секретар Хенри Кисинджър. От което за него последваха неприятности, а репутацията на агентБор“ или Хайнц Алфред Кисингер, изобщо не пострада!

 

Populus amo esse mentitum.

 

 

 

Веднъж комунист, завинаги комунист[73]

 

 

 

Както и тук, така и на Запад, място за мнения извън официалните, не е имало и не се намира до ден днешен. Ще илюстрирам това след малко. Затова журналистът никога не е бил публикуван в т. нар. влиятелни издания, нито е бил канен в предавания на големите телевизионни корпорации.

 

Тъкмо Гари Алън пишеше речите на Джордж Уолъс – някогашния губернатор на щата Алабама. В тукашния комунистически печат представяха Уолъс едва ли не като канибал, който се тъпче с комунисти, социалисти и чернокожиАлън оглавяваше кампанията на независимия консервативен губернатор за президентските избори през 1968 г. Тогава Интернационалът предпочете одиозния Ричард Никсън. Също така Гари Алън е бил съветник на смятания за „крайно десентексаски петролен магнат, по-късно фалиралия милиардер Нелсън Бънкър Хънт.[74] Нещо, което скоро научих.

 

Хънт не е банкрутирал. Двамата с брат му са били доведени до фалит. Досещате се от кого. Но, нали знаете: не бива да ми вярвате. Това са „конспиративни теории“, които редовно разпространявам… Така твърдят „демократите“ – „от ляво“, „от дясно“ и „от центъра“. Даже онези, които се бият до почервеняване по гърдите, че санационалисти“. И изпъват ръчички в нацистки поздрав. Все дечица нанародни синове“…. Вие се оправяйте в тази координатна система, изографисана отполитолозитена БКП, тоест – всички.

 

Сега предстои да ви представя свидетелствата на друг западен журналист, не понесъл до край комунистическото робство. За разлика от Гари Алън, той е достатъчно известна фигура в казионната западногерманска журналистика. Бил е в списъка на „избраните“, на т. нар. водещи журналисти. Д-р Удо Улфкоте е достигал до такива върхове в занаята, каквото е главното редакторство на многотиражния и уважаван всекидневник “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

 

Но кой избираизбраните“? Това ще узнаем от самия Удо Улфкоте.

 

Роден във ФРГ, той е учил журналистика във Фрайбург и Лондон. Бил е съветник вдяснотоправителство на коалицията от християндемократите и баварските християнсоциалисти, оглавявано от Хелмут Кол. Бил е вербуван от BNDBundesnachrichtendienst, западногерманската шпионска служба.

 

Тя е основана от окупационните американски власти. Нейният първи президент е генерал-майорът от SS, Kamerad Райнхард Гелен. Той набирал своите щатни агенти изключително от средите на уж бившите Sicherheitsdienst,[75] SS и Gestapo. Нацисткият офицер Гелен почина през 1979 г. във ФРГ като уважаван и награждаван с държавни отличия човек. Досущ както комунистическите престъпници след падането на Берлинската стена.

 

Una eademqueедно и също. Или déjà vu, както свикнахме да казваме на „български“ – вече виждано, нещо познато. За сведение, на латински е jam viderat.

 

Нима Ханс Дитрих Геншер, заместникът на Хелмут Кол в дясното правителство и дългогодишен външен министър на ФРГ, не посрещна на летището съветско-руския еврейски олигарх и крупен крадец Михаил Ходорковски? И нито един „журналист“ на Запад не подири обяснение за постъпката му! А Миша е издънка на болшевишки род. Като член на Комунистическата партия на Съветския съюз е оглавявал съветското ТНТМ в Ленинския комсомол! Беше част от вътрешния кръг на президента-пияница Борис Елцин, бившия първи секретар на Московския градски комитет и кандидат-член на Политбюро на КПСС!

 

Роденият и израсъл във Виена психоаналитик Теодор Райк избягал от нацистите в САЩ. В едно от книгите си той споделя следната случка:

 

В Ню Йорк разказват историята на банкера Ото Кан и хумориста Маршал П. Уайлдър, който бил гърбав. Докато се шляели по „Пето АвенюКан посочил една черква и рекъл:

 

Маршал, това е моята енорийска черква, която посещавам. Знаеше ли, че навремето бях евреин?

 

Уайлдър отговорил:

 

Да, Ото, и аз някога бях гърбав.

 

Убеждението, че да си евреин е неотменимо, е изразено по-добре в това сухо изречение, отколкото в много трактати. Изглежда на евреина му е толкова трудно, да се избави от еврейската си същност, колкото на моряка през античността да изгуби от погледа си албатроса.[76]

 

По същия начин комунизмът, чиято природа, сърцевина, живец са еврейски, е до живот. Прихване ли го някой, няма избавление до сетния дъх.

 

За да разберете тази връзка – всъщност симбиоза междукрайно левиикрайно десни“, се върнете към цитирания извод на Гари Алън или към дефиницията на комунизма, формулирана от покойният съветско-руски философ и писател Александър Зиновиев , направена в негово интервю за парижкия вестник “Le Figaro” от есента на 1990 г.:

 

Тези, които погребват комунизма, смятат, че желанията им са реалност. Ако свързваме комунизма с марксизма и комунистическите партии, тогава краят на комунизма е дошъл. Но комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна“. Където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[77]

 

Да се върнем при д-р Удо Улфкоте. Той е един от онези, които разкриха фалшивия антикомунизъм и мегаломанията на настоящия германски президент пастор Йоахим Гаук.[78] Няма как да докажа, че въпросният клерик е бил свързан с източногерманските репресивни служби Щази. Но всеки пострадал от комунистическия режим жител на ГДР ще ви сподели съмненията и даже увереността си за това.

 

От 1986 до 1998 година е прекарвал дълго време като кореспондент или специален пратеник на вестници в ислямски държави като Ирак, Афганистан, Иран, Саудитска Арабия, Оман, Обединените арабски емирства, Египет и Йордания. Четири лета – от 1999 до 2003 година – е бил част от ръководния състав на ФондациятаКонрад Аденауер“, която храни не малко местни ченгета в някои области предимно в журналистиката и в университетските среди.  През 2003 г. Улфкоте получава наградата за гражданска доблест на ФондациятаАнет Бартлет“.

 

Някъде по това време започва да издава собствено списание, озаглавено “Whistleblower”. За съжаление думата няма точно еднословно значение на български език. Нека приемем: „Биещ тревога“. Изданието се занимава с липсата на свобода на словото и с проблемите за тиражирането на лъжи чрез германските медии. Стреми се да разкрива истината, която интернационалните комунистически власти, управляващи родината му, САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Китай и т.н., всячески потискат.

 

Какъв е обичаят на Интернационала при подобни „непослушниличности? Ами да омаскари онзи, който изнася правдата. Другарите от Братството постигат това посредством силните медии, които са в ръцете на световното комунистическо движение. На д-р Удо Улфкоте му пришиха етикета „крайно десен“, каквото и да означава това. Макар да е добре известно, че той няма никакви пристрастия към комунизма и нацизмадвете крайности в измамния политически спектър“.

 

В момента се мъчат да му изградят нов образ – на „антиислямист“. Засега – неуспешно. Предстои да бъде обявен за… „русофил“, макар за разлика от товарищ Ангела Меркел, той да не владее руски език.

 

В началото на октомври излезе най-новата книга на Удо Улфкоте. Тя носи заглавието „Купената журналистика: Как политиците, разузнаването и висшите финансисти контролират германските мас-медии“.[79] Видеозаписът, който предстои да видите, е от 6 октомври 2014 г. Към него ме насочи И.А. – явно читател, който е отворил съзнанието си за истината и е в състояние да я приема, без предразсъдъци. Поводът за тази телевизионна изява на д-р Улфкоте е тъкмо появата на тази книга.

 

 

 

 

 

Наясно съм, какво очаква тук д-р Удо Улфкоте и моя милост след тази публикация. Цунами от злобна комунистическа ярост ще връхлети тази медия. Копчето на туземния милиционерски HAARP ще бъде натиснато, за да завихри торнадо от злост и обиди. Зер, отгледаните по съветски образец комунета станаха евро-атлантици“. А членовете на БКП – върли „антикомунисти“ от непознатата досега порода „комунистически“.

 

Забавно е. Повярвайте.

 

 

 

Schizophrenia, ignorantiam, avaritia modo in communistis[80]

 

 

 

По този повод ме впечатли заглавие в британски вестник. То гласи:

 

Британски папагал, отсъствал четири години, се завърнал, говорейки испански.[81]

 

Обаче се оказало, че птицата е забравилаанглийския, който преди това владеела сносно. За разлика от местнитеполитици“, които мучат нечленоразделно като добичета, каквито фактически са. И то не на чужд, а уж на майчиния си език. От кого и къде са се пръкнали?…

 

Най-сърцераздирателни са усилията на агентПавел“. Неговата шизофрения е умилителна. Не го обиждам. Поставям му диагноза.

 

Пред електората си, на когото комунистите успяха да втълпят, че е турски“, той приказва на езика на нашата югоизточна съседка в развален вариант. Пред публиката заема поза a la Franka”.

 

Не засягам ли „българските турци“ – „дървеното желязо“ – чиста проба оксиморон? По никакъв начин. Много скоро забравихте онази целувка на Орлов мост в столицата между двете гълъбчета, извиващи натежали от охолство снаги по пилоните на промяната“ от милиционер-социализъм към милиционер-комунизъм.

 

Почему, товарищи?

 

Същества, които не мислят и не спазват принципи, нямат собствена позиция, каквито са 99 на сто от нашенците, уж изповядващи исляма, няма как да съставят общество. Те също представляват стадопокорно и примирено.

 

Навремето Лютви Местан, тогава „под вънкашност чужда и под име ново“ – Владимир Зидаров, но „с сърце порасло и за кръст готово“, основавал не ДПС, а СДС. Да, точно така, СДС беше сбирщина, насред която ядреният поп Фори Светулката[82] размахваше светещ неонов кръст от прозорец на последния етаж в Партийния дом!

 

В момента седесарят Зидаров е Лютви и оглавява ДПС. Привидно този филиал на БКП е част от джамията. Но в интерес на истината – само от келепира в тази не до там вярна връзка. А утре? Каквото Партията и нейните секретни служби наредят.

 

Това раздвоение на личността е характерно не само за Местан. Такъв беше и неговият духовен баща Ахмед Доган – философ, докторант на… Александър Лилов – „стратега“ на БКП-БСП. Но и всички останали „честниполитици на прехода.

 

Вгледайте се само в Едвин Слугарев – този „мечтател безумен, образ невъзможен, на тъмна епоха син бодър, тревожен,“! Колко пъти излиза и влиза в политиката? Смятате, че е луд или не може без нея? Луди са онези, дето търпят него и подобните му. Даже им вярват?!

 

Онзи ден Едвин беше с Луканов в дома на Хайтов. Вчерахванат под ръка с Филип Д. (с извинение), но и с Косьо Ми и московеца ЕвгенийКанарчето“. „Кинжалите“, „тримата от запаса“, които не искат да се разделят с демократичните“ си униформи, раздадени им в милиционерския участък.

 

Добре им е такахем на ясла, но едновременно с това – хапещи ръката, която я пълни?! Сетне с Надето, после с…

 

Сваляше Б.Б., ругаеше Ц.Ц. Днес, за пореден път изживяващ се като Александър Матросов на комунистическатадемокрация“ и „почтеност“, отстоява, че „всичко срещу Бойка и Цецко са долни инсинуации и манипулации“![83]

 

Даже „личният Мунчо“ на К.К. или агент „Димитър“,[84] който не се отличава с повече акъл от минаването със ски между колове, не издържал:

 

Не мога да повярвам, че казваш такова нещо сериозно, опонира на гладуващия политик Сашо Диков![85]

 

Отговорете си на въпроса: Какво друго е това, освен шизофрения? При някои екземпляри от политическия зоопарк на т. нар. преход, се срещат и по-сложни състоянияразтрояване, разчетворяване на личността. Има доста работа за психиатри, но не тукашни. Понятно защо.

 

В тази връзка не ви препоръчвам да погледнете най-новата книга на марксиста Желю Желев. Ще прахосате парите си. От нея излиза, че нито западният елит, нито кремълската болшевишка върхушка, даже не местната алчно червена номенклатура са извършили преврата в Партията-майка на 10 ноември 1989 г. Някакви „дисиденти“ са сторили това „героично дело“. И са ни „освободили“?! За кой ли път и от кого? След като властниците, с изключение на шепа дъртаци, чиито наследници направляват събитията из зад кулисите, не бяха помръднати.

 

А и бебетата знаят, кой създаде антикомунистическата опозиция“, произлязла от недрата на БКП и ДС! Дисидентите били оглавявани, видите ли, тъкмо от члена на БКП Желю Митев Желев, някога тъй близък до сърцето на правешката принцеса“!… Която дала благословията си както за титлата му д-р“, така и за издаването на прословутата негова книгаФашизмът“!

 

Това е причината, поради която потомственият комунист и агент на репресивните тайни служби на онзи режим Росен Плевнелиев, с извинение президент, но преди това – инженер и пръв износител на работна ръка за ФРГ под крилцето на Андрей Луканов и Емилия Масларова, ще връчи първия орден за заслуги към освобождението тъкмо на Желю Желевд-р!

 

Вторият удостоен ще се окаже също отявлен комуняга – другарят Анжел Вагенщайн. Той е три пъти борец противПротив всичко. Незнайно срещу кого и какво се бори, но се смята за такъв. И го приемат по този начин. Борба му е майката! Борба да става, макар на думи. При комунистите всичко еборба. И винаги трябва да има враг“.

 

От едната страна – световният империализъм, американският империализъм, западното влияние… От другата – съветският империализъм, империята на злото… Върнете се към откровението на Удо Улфкоте.

 

През това време другарите от Интернационала градяха своята единна световна държава. Нима не е достатъчен фактът, с който започнах? Официално призната като комунистическа държава стана първа икономика на планетата. Тя има своя половинка в Западното полукълбо. От нея пое знамето и щафетата на новия световен ред. Доскоро го наричаха интернационализъм, а сега – глобализъм.

 

Такъв „борец“ е и Вагенщайн. Осъден заради тероризъм в Царство България, той беше високо уважаван активен борец против фашизма и капитализма“. Сетне се оказа… „борец против…“. Ами ако се е борил срещу някого, то е срещу самия себе си! Както кучето гони своята опашка, така и бай ви Анжел вечно преследвавраговете на народа“. И винаги се сдобива със своя „Солунска митница“.

 

Сега навярно ще го обявят за „съсипител на тоталитаризма“, в който беше активен участник. Днес може би се бори срещу… Против капитализма не върви. Вече го е правил. Пък и синовете му са добре гледани от Партията капиталисти от нов, социалистически тип.

 

Кои ще са следващите удостоени с милиционерски чин „активни борци против комунизма“? Чух за Тодор Кавалджиевземеделец, сиреч съюзник на комунистите, и вицепрезидент. Той поне е лежал из занданите на своите бивши другари. А останалите?

 

Не, няма да видите сред тях онези мои приятели и гости на телевизионното ми предаване, които Партията и нейните милиционерски охранителипрекараха през триони, през железни дикани, през железни брадви и ги хвърлиха в пещи за печене тухли“ в своята концлагерна България.[86]

 

Така и истинската престана да съществува. Превърнаха я, и то с терор, в Номенклатурна република Чалгария. Този напълно провален опит за държава е собственост на алчно червената фашистка мафия. Не беше необходимо някакъв италианец да ни го казва. Далеч преди него един от споменатите мои приятели и забравени герои на истинската битка за свобода и правдини, дефинира това съвсем точно:

 

 

 

 

 

Това момиче от телевизионното интервю без бой призна, че работи за мафията. Но би било добре, да не обобщава. Например аз работя единствено за истината. Почти безсребърно при това. Кой друг го прави?

 

 

 

Вместо епилог – елегия за един изстрадал народ

 

 

 

И още нещо, което не бива да пропускаме. Третират ни като затънтена провинция на Европа. Кой от кого е преписвал? Със сигурност Миша Глениот Янко Янков. При това моят приятел, известен юрист, беше определен от Тяхната правозащитна организация Амнести Интърнешънъл“ за „Политически затворник № 1 на комунистическия режим в България“, както и за „Политически затворник № 3 в Европа“. Беше депутат във Великото народно събрание. Откъсът, който видяхте, е от документален филм на германската телевизия ZDF, показан не вчера или онзи ден, а преди седем години.

 

Искам да кажа: Какво остава за редовите нашенци? Онези, които нямат никаква известност.

 

Но мъчениците на комунизма са вехти войводи“. Сеща ли се някой за тях?

 

Ако някога, макар и по поръчка от Русия, Иван Вазов е описал своята представа за борците за правда и свобода като хъшове, то това са тези почти непознати герои, на които предоставям все някаква трибуна. Никой не се сеща за тях. За да съществуват, те опъват каиша даже по-яко, отколкото по време на режима, срещу който се бяха разбунтували.

 

Но тук е така. Един от масовите любимци и всепризнат герой е писал:

 

Свестните у нас считат за луди.

 

А негодниците са ментори. Един такъв, макар и посмъртно, се радва на неувяхваща слава. През 1959 година, след като на преобладаващата част от човешкия род вече бяха известни масовите зверства на бащицата от Кремъл“, обичаният от нашенци българомразец Уинстън Чърчил е изрекъл следното по адрес на най-големия душманин на българите:

 

Русия имаше голям късмет, че през годините на нейните най-големи премеждия страната имаше начело един гений и непоклатим военен лидер като Сталин.[87]

 

Ето на когоса случилигорките руснаци! След Сталиновата кървава жътва те никога няма да успеят да си възвърнат същността и образа на Божието творениеHomo sapiens. А ниеслед толкова десетилетия безнаказана гибелна игра на оная с косата?

 

При тези условия, след като отминаха 70 години от началото на погрома над България и наближава четвърт век от Втория комунистически преврат, не ми остава нищо друго, освен да перифразирам класика:

 

Балканските орли стоят в клетка. Героите сега са кокошкари. Един нов и гладен пролетариат, съставен от подвизи, дрипи и слава. Да, защото тия нечисти дрипи, що висяха по снагата на тия нещастници, това беше славата: най-високата слава, защото беше непризната и окаляна от презрението.[88]

 

The rest is silence” – „останалото е тишина“, както е постановил Уилям Шекспир.[89]

 

Страшно мълчание. Крещящо безмълвие

 

Дали наистина си струва да жаля за един духовно предал се, сиреч предпочел изтреблението народ?

 

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Ето как Пресофисът към Посолството на САЩ в България отговори на моята покана за участие в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“:

 

 

 

 

Междувременно пристигна отговор и от Посолството на Кралство Нидерландия в България. Ето го:

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално за щедростта на Гено К. от Бургас, Бранимир С. от София, Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив и на Анна Мария И. от Добрич.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Седмицата между 5 – 12 октомври 2014 г.

[2] Purchasing-power-parity terms  – PPP, на български – ППС. Този термин, наречен Паритет или по-точно Равенство на покупателната способност, се използва от големите интернационални организации от сорта на Световната банка и МВФ при сравненията на показателите на континенти, региони или поне държави. Обикновено това се прави с цел очертаването на дългосрочни тенденции. Според официалните твърдения на тези организации се изчислява какво количество стоки и услуги могат да бъдат придобити срещу една и съща сума пари в изследваните политико-географски единици. За достоверност, измерванията в различни валути биват съпоставяни след преизчисляването им според курсовете на централните банки. „Паритетите на покупателната способност (ППС) измерват съотношенията на цените в сравняваните страни и се използват за превръщане на стойностните показатели в единна условна валута, наречена „стандарт на покупателната способност“ (СПС), която изравнява покупателната сила на различните национaлни валути, т.е 1 СПС купува еднакво средно количество стоки и услуги във всички страни, докато за да се купи същият обем стоки и услуги в зависимост от националното ценово равнище ще бъде необходимо различно количество национална валута.“ („Паритети на покупателната способност“, Национален статистически институт, Република България, София, 18 декември 2013 г., Бележка 1, online: http://www.nsi.bg/bg/content/2285/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82) Така пише в учебниците и справочниците. Смята се, че този показател е по-точен от Брутния вътрешен продукт (БВП). Лично аз се съмнявам в това. Подобно на СИВ – Съвета за икономическа взаимопомощ при съветската система – който използваше като стандарт, еквивалент, т. нар. Преводна рубла, Световната банка е въвела Интернационален долар – International dollar. Понякога го нарича PPP dollar. От съкращението (абревиатурата) на Purchasing-power-parity. Доколко използването на подобна методика има за цел манипулация, не мога да заключа. Понеже не съм достатъчно запознат с кухнята на тези институции, част от единното световно правителство. Но признавам, че те будят сериозни съмнения у мен.

[3] “The world’s biggest economies: China’s back”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, October 11th 2014 г., online: http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21623758-chinas-back

[4] Да преведа латинския текст в заглавието: „У нас болшевиките обявиха негласувалите за… faeces! Id est situ, Minke“ означава: „У нас болшевиките обявиха негласувалите за… лайна! Това е положението, Mинке“.

[5] Пак там.

[6] Вж. “China, Japan and Korea”, Rothschild, Global Financial Advisory, rothschild.com, London, Paris, 2011 г., online: http://www.rothschild.com/china-japan-korea/ в: Георги Ифандиев – „Драги „шикши“ и „гои“, сега, когато вече всички сме „антисемити“, е време да ги забием“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 юни 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D1%88%D0%B8%D0%BA%D1%88%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%B5

[7] Вж. “China ‘to rent five per cent of Ukraine’” by Alex Spillius, Diplomatic Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 25 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10332007/China-to-rent-five-per-cent-of-Ukraine.html в: Георги Ифандиев – „Спасители на БКП – Сказание за Командира – Част ІIІ“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 26 септември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BA%D0%BF-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4-3#_edn40

[8] Напр. “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html в: Георги Ифандиев – „Не вярвайте на данайците, дори когато принасят дарове“, „ФорумЪт“, , София, вторник, 4 януари 2011 г., online: http://www.forumat-bg.com/jupgrade/politika/1043-ne-vyarvajte-na-danajtzite-dori-kogato-prinasyat-darove-1

[9] Вж. Zachary Karabell – “Superfusion: How China and America Became One Economy and Why the World’s Prosperity Depends on It”, Simon & Schuster, New York, NY, 2010 г., стр. лицев форзац, стр. 3 в: Георги Ифандиев – „Кражба: Кой отмъкна щастливия живот на човечеството? – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnose.net, София, 1 декември 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%BD%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-2 За първи път това название е въведено от преподавателя по икономика Нийл Фъргюсън в книгата му „Възходът на парите: Финансовата история на света“. (Вж. Niall Ferguson – “The Ascent of Money: A Financial History of the World”, Penguin Books, London, 2009 г. Книгата е в архива на автора.) Също – в едноименната телевизионна документална поредица, чиято шеста, последна серия, е озаглавена точно така: „Кимерика“. (Вж. “Ascent of Money: Boom and Bust”, Author and Narrator: Niall Ferguson, Channel 4, London, Episode 6 – Chimerica, 2008 г.) Продукцията беше показана по БНТ, но… тъкмо без този заключителен епизод, който също е в архива ми.

[10] Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 14“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, , София, 25 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-14; включително видеозаписа, озаглавен: 001 – Video – Mao Zedong and Chiang Kai shek – Freemasons and OSS Agents, което може да бъде изгледано и в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=8ZC5dwdToI0

[11] Arthur Hailey – “The Moneychangers”, Berkley Books, New York City, 2001 г., стр. 30.

[12] Пак там.

[13] “If Britain is booming, why is the deficit growing?” by Robert Colvile and Sam Dodge, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, Wednesday, 15 October 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11162143/Book-claiming-Vichy-regime-is-misunderstood-and-tried-to-save-Jews-is-Frances-bestseller.html

[14] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[15] Вж. “The new ruling class” by Staff blogger, “New Statesman”, newstatesman.com, London, 1 October, 2009 г., online: http://www.newstatesman.com/uk-politics/2009/10/oxford-universitywealth-school; “David Cameron marries a Rothschild” by Nick Cohen, “The Spectator”, spectator.co.uk, London, 25 January 2013 г., online: http://blogs.spectator.co.uk/nick-cohen/2013/01/david-cameron-marries-a-rothschild/

[16] Вж. “David Cameron speaks of Jewish ancestors including great-great-grandfather and Yiddish novelist” by Padraic Flanagan, “The Daily Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 12 March 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10692757/David-Cameron-speaks-of-Jewish-ancestors-including-great-great-grandfather-and-Yiddish-novelist.html

[17] “Britain’s colonial shame: Slave-owners given huge payouts after abolition” by Sanchez Manning, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 24 February 2013 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/britains-colonial-shame-slaveowners-given-huge-payouts-after-abolition-8508358.html

[18] Chaim Bermant – “The Jews”, Times Books, New York, NY, 1977 г., стр. 40.

[19] Вж. “David Cameron ‘could be a direct descendant of Moses’” by Niall Firth, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 10 July 2009 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1198824/Cameron.html

[20] Иван Вазов – „Дизраели“, август 1876 г.

[21] Вж. Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., стр. 2 и сл., online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms

[22] “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[23] Вж. “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[24] “George Osborne: ‘Second-rate Britain’ needs to be more like China” by Lewis Smith, “The Independent”, independent.co.uk, London, Friday, 18 October 2013 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/george-osborne-secondrate-britain-needs-to-be-more-like-china-8890558.html

[25] Вж. напр. “Pensions and welfare: credit is due to the Government” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, Wednesday, 15 October 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/pensions/11162207/Pensions-and-welfare-credit-is-due-to-the-Government.html

[26] Вж. “World economies warn of global risks, call for bold action” by Krista Hughes and Leika Kihara, Reuters, reuters.com, New York, NY, Saturday, October 11, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/10/11/us-imf-economy-idUSKCN0I00P220141011

[27] Вж. “Let elderly people ‘hurry up and die’, says Japanese minister: Taro Aso says he would refuse end-of-life care and would ‘feel bad’ knowing treatment was paid for by government” by Justin McCurry in Tokyo, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 22 January 2013 г., online: http://www.theguardian.com/world/2013/jan/22/elderly-hurry-up-die-japanese

[28] International Monetary Fund – “World Economic Outlook”.

[29] Вж. Бележка 2.

[30] “Datawatch: A new G7” by Gavin Jackson and Keith Fray, “The Financial Times”, ft.com, London, Wednesday, October 8, 2014 г., online: http://blogs.ft.com/gavyndavies/2014/10/07/germany-is-stalling/

[31] “The 85 Richest People In The World Have As Much Wealth As The 3.5 Billion Poorest” by Laura Shin, Contributor, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, 23 January 2014 г., online: http://www.forbes.com/sites/laurashin/2014/01/23/the-85-richest-people-in-the-world-have-as-much-wealth-as-the-3-5-billion-poorest/

[32] Пак там.

[33] Вж. “The 85 Richest People In The World Have As Much Wealth As The 3.5 Billion Poorest” by Chris York, “The Huffington Post UK  ”, huffingtonpost.co.uk, London, Tuesday, 14 October 2014 г., online: http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/10/14/global-wealth-poor-one-per-cent_n_5982988.html

[34] Пак там.

[35] Официалният „термин“ за нея е „разходопокривна“ или „солидарна“.

[36] Наричат я „капиталопокриваща“.

[37] Без, фр.

[38] “Buttonwood – Work until you drop: Ageing societies create many employment challenges”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, October 11th 2014 г., online: http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21623757-ageing-societies-create-many-employment-challenges-work-until-you-drop

[39] Перифраза по: Игор Бунич – „Златото на партията”, първо издание, ИК „Прозорец”, София, 1995, стр. 348.

[40] Пак там.

[41] “Joseph Stalin”, National Cold War Exhibition, nationalcoldwarexhibition.org, Royal Air Force Museum Cosford, Cosford, Shifnal, Shropshire, UK, online: http://www.nationalcoldwarexhibition.org/the-cold-war/biographies/joseph-stalin/

[42] По това време и унас се знае за т. нар. Златна треска в Калифорния от 1848-1855 г.

[43] Алеко Константинов – „Разни хора, разни идеали III“, в. „Знаме“, година II, брой 79, София, февруарий 1897 г., препечатано в „Литературен клуб“, litclub.bg, Сдружение Литературен клуб – Литклуб, София, 2014 г., online: http://litclub.bg/library/bg/aleko/aleko3.html

[44] Понеже във Финландия е имало. И тя била чужда – шведска.

[45] Те – т. нар. кулаци – „се появиха“ само 10 години по-късно. В оправданията на комунистите за извършените от тях убийства без съд и присъда; в обвинителните актова не съдилищата им, кой знае защо наричани „народни“; в клеветите, които тяхната пропаганда и масови организации отправяха към работливите средни и по-заможни селяни. Преди 9 септември 1944 г. най-големият чифликчия – в Добруджа – притежавал 110 000 декара земя. Днес комунистическите наследници имат нотариални актове за по 1-2 милиона декара. Башка – договорите за аренда, чиито клаузи не спазват. И лишават истинските собственици даже от елементарни доходи.

[46] Цитат в: Никола Алтънков – „Нарекоха ги фашисти: Легионери, отецпаисиевци, ратници, бранници, родозащитници, кубратисти“, ТАНГРА ТанНакРа ИК, София, 2004 г., стр. 471-472.

[47] “Bulgaria’s election – Borisov is back: Bulgaria looks likely to get yet another unstable, fractious government”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, October 11th 2014 г., online: http://www.economist.com/news/europe/21623754-bulgaria-looks-likely-get-yet-another-unstable-fractious-government-borisov-back

[48] Серящ човек, лат.

[49] Вж. Лев Александрович Тихомиров – „Религиозно-Философские основы Истории“, Приложение к журналу „Москва“, Москва, 1997 г., стр. 291-313, книгата е достъпна в pdf от online: http://lib.eparhia-saratov.ru/books/18t/tihomirov/tihomirov2/tihomirov2.pdf; „Ислам: Пророк ислама“, online http://www.netda.ru/belka/text_mil/islam_tihomirov.htm

[50] “Bulgaria’s election – Borisov is back: Bulgaria looks likely to get yet another unstable, fractious government”, “The Economist”, вече цит. съч.

[51] Христина Владимирова – „Портрет на едно лайно: Вдигнете данъците на негласувалите, пратете ги в казарма, а ако парите им са в КТБ – не им ги връщайте“, в. „Уикенд“, брой 41 (570), София, 11 – 17 октомври 2014 г., стр. 40.

[52] “Quotes”, The Official Website of General George Patton, generalpatton.com, Estate of General George S. Patton Jr., Fort Knox, KY, 2014 г., online: http://www.generalpatton.com/quotes/

[53] Вж. David Irving ­ “The War Between the Generals”, Focal Point, London, Parforce UK Ltd., 2003 г., Excerpts from “The Patton Papers 1940-1945” by Martin Blumenson, are reprinted by kind permission of Houghton Mifflin Company, Copyright © 1974 by Martin Blumenson, стр. 419.

[54] Martin Blumenson – “The Patton Papers, 1940-1945”, Houghton Mifflin, Boston, Mass. 1972 г.

[55] Вж. „Wikileaks: Секретна грама от 2003 г. разкрива ген. Никола Колев като агент на американците“, „Биволъ“, bivol.bg, Париж-Бургас, 15 юни 2011 г., online: https://bivol.bg/wlkolev.html

[56] Вж. Стефан Богданов – „Две смърти няма, а без една не може“, Спомени, Издателска компания „K&M“, София, 1991 г., стр. 106-107.

[57] Ламби Данаилов – „Стоян Заимов: Биографичен очерк“, Издателство на Българската комунистическа партия, София, 1957 г., стр. 49.

[58] Вж. Решение № 2-409, Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към държавна сигурност и разузнавателните служби на българската народна армия, София, 8.10.2014 г.

[59] Вж. Георги Ифандиев – „Епопея на негодниците: Как службите ковяха „демократи“: „Човек за човека е брат, а агент за агента е вълк“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, сряда, 22 август 2012 г., online: http://www.vsekiden.com/122989/kutev-se-izvini-ogorchen-ot-svoite/

[60] Христина Добрева – „Червеният депутат Антон Кутев: Социализмът се предава или по полов път, или по наследство“, „Всеки ден“, vsekiden.com, София, вторник, 21 август 2012 г., online: http://www.vsekiden.com/122410/cherveniyat-deputat-anton-kutev/

[61] Ото Вайнингер (1880–1903) – австрийски философ. В началото на ХХ век нашумял с книгата си „Пол и характер“. (Вж. Otto Weininger – “Geschlecht und Charakter”, Wilhelm Braumüller, Wien und Leipzig, 1903 г.)

[62] Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, All Four Volumes, First Published from 1920 to 1921 by The Dearborn Publishing Company, Dearborn, MI, This Edition by The Noontide Press, Torrance, CA, 1978 г., стр. 342.

[63] Вж. „ЦИК обяви крайните резултати след парламентарните избори на 5 октомври“, Агенция „Фокус“, focus-news.net, София, 9 октомври 2014 г., online: http://www.focus-news.net/news/2014/10/09/1975701/tsik-obyavi-kraynite-rezultati-sled-parlamentarnite-izbori-na-5-oktomvri.html

[64] “Bulgaria’s election – Borisov is back: Bulgaria looks likely to get yet another unstable, fractious government”, “The Economist”, вече цит. съч.

[65] Хората обичат да бъдат лъгани, лат.

[66] Димитър Златков – „Кристалина лъже – казваше се Сталинка“, в. „Уикенд“, брой 47 (570), София, 11 – 17 октомври 2014 г., стр. 16.

[67] „Борисов в Кърджали: Вие сте прости и аз съм прост“, в. „Сега“, Брой 4357 (77), segabg.com, София, 31 март 2012 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=595448

[68] Henoch Kohn. (Вж. напр. Вж. напр. “Esoterik: Draculas Ufo – Ein als Esoterikschrift getarntes antisemitisches Machwerk wurde ein heimlicher Bestseller. Die Justiz ermittelt wegen Volksverhetzung”, “Der Spiegel”, No 51, spiegel.de, Hamburg, 16.12.1996 г., online: http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-9133761.html; “Wer ist Ex – Bundeskanzler Helmut Kohl?” von beim Honigmann zu lesen, “Der Honigmann sagt…”, Der etwas andere weblog…, derhonigmannsagt.wordpress.com, Deggenhausertal, 3.04.2010 г., online: http://derhonigmannsagt.wordpress.com/2010/04/03/wer-ist-ex-bundeskanzler-helmut-kohl/)

[69] Вж. Heribert Schwan – “Vermächtnis: die Kohl-Protokolle”, Random House Audio; Auflage: ungekürzte Lesung, 2014 г.

[70] “Angela Merkel Savaged by Helmut Kohl, the Architect of United Germany” by Catherine Mayer, “Time”, time.com, New York, NY, October 6, 2014 г., online: http://time.com/3474479/angela-merkel-helmut-kohl-biography/

[71] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[72] Съответно – „Консервативен справочник“ и „Американско мнение“.

[73] Перифраза на максимата, формулирана от австрийско-американския психоаналитик, евреина Теодор Райк, която гласи: “Once a Jew, always a Jew.” – „Веднъж евреин, завинаги евреин.“ (Theodore Reik – “Jewish Wit”, Gamut Press, New York, NY, 1962 г., стp. 90.)

[74] Вж. “Gary Allen, 50, Dies in West; Spread Conservatives’ View” by Associated Press, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, December 2, 1986 г., online: http://www.nytimes.com/1986/12/02/obituaries/gary-allen-50-dies-in-west-spread-conservatives-view.html

[75] Sicherheitsdienst des Reichsführers–SS или съкратено SD – Службата за държавна сигурност на райхсфюрера или най-точно – политическата милиция на Третия райх, националсоциалистическия режим в Германия. Нейният първи директор бил три четвърти евреинът Райнхард Хайдрих, по-сетне убит като нацистки управител на провинция Чехия. Полуевреинът Хайнрих Химлер оглавявал всички тези специални служби – SS, SD – по-късно наречена  – Reichssicherheitshauptamt или RSHA, което ще рече Главна служба за държавна сигурност. Колко познато, нали?

[76] Theodore Reik – “Jewish Wit”, вече цит. съч., стp. 90.

[77] Цитирано в: Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[78] Вж. напр. Udo Ulfkotte – “Die Wahrheit über Bundespräsident Gauck”, “Terra – Germania”, terragermania.com, BRD, 9. Mai 2012 г., online: http://terragermania.com/2012/05/09/die-wahrheit-uber-bundesprasident-gauck/

[79] Вж. Dr. Udo Ulfkotte – “Bought Journalism. How Politicians, Intelligence and High Finance Control German’s Mass Media”, Kopp Verlag, Rottenburg am Neckar, Deutschland, 2014 г.

[80] Раздвоение на личността, простотия, алчност по комунистически, лат.

[81] “British parrot missing for four years returns speaking Spanish” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 14 October 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11160576/British-parrot-missing-for-four-years-returns-speaking-Spanish.html

[82] Не се отказвам от своите контакти с него, нито се отричам от краткотрайното ни познанство. Мога да разказвам с часове пикантни подробности за „антикомунистите“ от ранното СДС.

[83] Вж. напр. „Сугарев втрещи Стажанта: Цветан Цветанов е много честен човек“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, неделя, 12 октомври 2014 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/296071

[84] Вж. Кеворк Кеворкян – „Право на отговор. Мунчо 2“, от в. „Уикенд“, София, петък, 13 – 20 юли 2012 г., Afera.bg, Варна, четвъртък, 12 юли 2012 г., online: http://afera.bg/pozitsia/26622.html

[85] „Сугарев втрещи Стажанта: Цветан Цветанов е много честен човек“, Информационна агенция БЛИЦ, вече цит. съч.

[86] Вж. Библия – „Втора книга на царете“, гл. 12, ст. 13.

[87] Dan White – “The Terrible Leader: How to Become a Great Leader”, Marshall Cavendish, London, 2011 г., стр. 41-42.

[88] Иван Вазов – „Немили-недраги“ в: Иван Вазов – „Събрани съчинения в 22 тома“, Том VІ, Повести, Издателство „Български писател“, София, 1976 г., стр. 117. Книгата е в библиотеката на автора.

[89] William Shakespeare – “The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark”, between 1599 and 1602, ASCII text placed in the public domain by Moby Lexical Tools, 1992 г., Act 5, Scene 2, стр. 140.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...