Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЕЛЕГИЯ ЗА ОТМИНАЛОТО БЪДЕЩЕ – Част 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 „Комунистите родината ограбват.

Комсомолците след тях крадат.

Перифраза на популярна песен

 

 

 

 

 

Русия иска Германия да й изплати 4 трилиона заради нападението над СССР през 1941 г.![1]

 

Мехлем за ушите! Отдавна не съм чувал по-приятна новина, която поставя комунистическия Запад в истински шах. Ха да видим.

 

 

 

Укротяване на опърничавата

 

 

 

Когато преследват опускащи се в бельото си нацисти, а несъществувалата през Втората световна война държава Израел обира ФРГ, всичко е наред. Защото германците са… „нацисти“. Нищо, че нацистите стартирали от комунистическото движение, пръкнало се именно в Германия. А цели 41 лазарника източната половина на Deutschland беше под комунистически ботуш.

 

На второ място, германците позволиха да бъдат превърнати в гойско стадо. Това е най-несвободната страна в Европа. Почти колкото Белорусия. Пък и хак й е – заради агента на Щази Йоахим Гаукколеничещия пред юдеите срам не само за германците, но и за човешкия род, проповедник на новата еврейска религияхолокостиката. Както и заради комсомолската активистка Ангела Меркел, която все по-често бива спрягана за дъщеря на фюрера.

 

Незабавно след размахания пръст на германския Рузвелт, сакатия и в главата Волфганг Шойбле, министър на финансите, последва и гръцкият кинжален удар. Министър-председателят Алекси Ципрас съвсем несимволично обяви, че и неговото правителство ще заведе иск срещу Берлин за репарации заради нанесените щети през Втората световна война.[2]

 

Вероятно размерът на претенцията, включваща лихвите за 75 години, ще надхвърли целия външен дълг на Гърция. Екстра!

 

Естествено, официален Берлин побърза да отхвърли искането за изплащане на репарации.[3] Ами ако Атина отвърне със същото на германските призиви за спазване на договореностите и за пълно връщане на натрупания външен дълг? Тогава какво? Може би Бундесверът ще прегази Австрия и една-две бивши югославски републики, за да нападне Гърция?

 

Колко удобен конфликт на фона на вече завихрилата се нова световна финансово-икономическа криза[4] и на крупния скандал с втората банка на земята HSCB, основана през 1865 г. в Хонг Конг от шотландски агент на Ротшилдови, но със седалище в Лондон.[5] Когато босовете на американския военно-промишлен комплекс буквално са стиснали за гушата стопанина на Белия дом със същите искания: Спазвай уговорките! Осигурявай ни пазари, без значение къде.

 

Когато сте наясно с този пейзаж, даже одиозната фигура на интернационалния идиот Джон Маккейн не изглежда толкова гротескно. Той, сиромах, се провикнал:

 

Историята ни показва, че диктаторите винаги взимат повече, ако им позволите.[6]

 

Сенаторът сравнил стореното от дуета МеркелОланд преди седмица в Москва с мисията на Невил Чембърлейн през 1938 година.

 

Poor creature,[7] както съчувствено биха въздъхнали в родината му. Все пак виетнамците доста са го били по главатаКакво е дирил в страната им? „Да би мирно седяло, не би чудо видяло“, е казал народът ни.

 

Повече от година тръбя за това. Кой да чуе? Само не разбрах, идиот, идиот, ама дали въпреки всичко другарят Маккейн не е прекарал американската данъчна система със сметки в швейцарския клон на HSCB?

 

Без значение, че Ципрас е социалист. Поне не е членувал в комунистическа организация, както неговите западни, балтийски и балкански партньориАнгела Меркел, РосенчоИрландската пастиркаПлевнелиев, Далия Грибускайте, Б.Б., кагебисткия натовец Йенс Столтенберг и т.н. Достатъчно млад е, за да не се окаже агент на съветските репресивни специални служби, какъвто е Дейвид Камерън, да речем.

 

Гърците са по-добрата част от наследниците на древните българи. Те се биха помежду си, само и само да не допуснат комунизма по земите си. Докато нашенци се записваха в БКП, както мнозина от предците им са ставали еничари или са сменяли християнската си вяра с исляма.

 

Преди две седмици младият премиер сложи край на процедурата за приватизация на най-голямото гръцко пристанище – това в Пирея, квартал на Атина. Кредиторите, които алчно потриваха ръце в очакване да придобият я остров, я завод, петролна рафинерия, летище или курорт, и то на безценица, ще бъдат сапикясани.

 

Любопитно ми е, каква ще бъде реакцията на Джейкъб и Нат Ротшилд, които имат значителна собственост в южната ни съседка, в Черна гора и у нас.

 

Мисля си, че Гърция има само един спасителен изход. И той е, да напусне еврозоната. Да възстанови емитирането на драхми. А накрая, свързвайки се с Пекин, Бразилия, Индия, Сингапур, Малайзия, с все по-набиращия стопанска мощ Виетнам, и с някои други страни, които засега шават относително свободно, нестъпкани окончателно от ботуша на Интернационала, да намери както пазар за своята продукция, така и инвестиции.

 

Повярвайте, докато пишех тези редове, горе-долу същото е подсказал и Алън Грийнспан, бившият гаулайтер на Банката на Федералния резерв. Според публикацията, финансистът е заявил, че Гърция ще бъде принудена да зареже еврото“! Освен това е споделил, че не вижда никакво бъдеще пред общата европейска валутаеврото.[8] Нещо, за което предупреждавам поне от три години. Бог ми е свидетел, че прочетох вестта за Грийнспан доста след като горният пасаж беше завършен.

 

За да предотвратя спекулации, нека припомня само един факт: На 5 октомври 2012 година обнародвах следното:

 

През последното десетдневие на август силно замириса на парина края на еврото. Лорд Джейкъб Ротшилд заложи голяма сума за това, а Джордж Сорос взе да купува злато[9]

 

Оказа се, че агенцията “Standard & Poorsе изпреварила бившия шеф на Федералния резерв. Още в четвъртък, 5 февруари 2015 г., това оръдие в ръцете на интернационалната левитска мафия е понижило кредитния рейтинг на Гърция с предупреждението за евентуален фалит на държавата. При това в мотивите си компанията е намекнала, че е възможно южната ни съседка да напусне еврозоната.[10]

 

По-вероятен е друг спасителенвариант, познат отдавна и прилаган както на Запад, така и на Изток. Имам предвид дългосрочен вътрешен облигационен заем. Помня книжата, които комунистите са задължавали всички нашенци да купуват. Дали изобщо социалистическата държавата покри задълженията си, не съм в състояние да кажа. Но знам, че след края на Втората световна война Уинстън Чърчил е постъпил по идентичен начин.

 

Последното „пълно издължаване“ по следвоенните облигации във Великобритания, наричани “consols” – „твърди“, „неизбежно погасими“, е било „през миналата година“![11] А пълното покритие на прилаганите кредитни методи тук и на Албиона издава не само скритото идеологическо, но и практическо сходство на онова, което погрешно възприемахме катодве системи“.

 

Уви, все ми се струва, че лондонското семейство Ротшилд ще разпореди на регулировчиците да посочат с палката на Атина пътя към Москва. Там, може би, с облекчение и даже с радост, ще изкупуват селскостопанската продукция на комшиите. Но когато иде реч за връзки с Русия, винаги ме обземат тръпки и съм нащрек

 

Възможно ли е това? Преди дни стана ясно, че Русия възнамерява да отвори своя военноморска база на остров Кипър.[12] Москва взе да говори на един език с Анкара и Будапеща, даже – с Братислава. Отдавна е така и в отношенията й с Белград.

 

Ако това все пак стане, след предстоящото вдигане на минималните заплати и на пенсиите в Гърция, нова вълна нашенци ще поеме на юг, към тамошните поля и ниви.

 

Украйна ли? Островът на Афродита, както наричат античното българско владение Кубар – „Бичият остров“, е на хвърлей от нас. На север – война в средновековната българска провинция Шамбат със столица Київ Киев, някога Къıевъ. На юг – евентуална точка на напрежение в древния български белославен остров.

 

Къде сме ние? Имаме си Роската Плевнелиев, двамата Ц.Ц. – Цецко Цачев и Цецко Цветанов, както и БокоТикватаза разкош! Обаче пламне ли бран, те и останалите ратаи на Братството ще се спасят при своите господари-закрилници на Запад. А ние с вас ще останем между чука и наковалнята!

 

Комунистическият финансово-промишлен Интернационал изгражда империи и щом те изпълнят целта, заради която са сътворени, ги разваля. Така стана със Съветска РусияСССР, и с Югославия. Сега е ред за нови промени – за края на Европейския съюз и САЩ. За да се сбъдне писаното от Техния „пророк“:

 

Защото настана ден за отмъщение Господне, година на отплата за Цион.[13]

 

Последният от британските затворници в Гуантанамо се нареди на опашка за получаване на компенсация от 1 милион лири стерлинги. Доскоро САЩ твърдяха, че Шакер Аамер е командвал въоръжена част от бойци на Осама бин Ладен в Афганистан, която се е сражавала срещу силите на коалицията.[14]

 

Парите ще бъдат платени от британското правителство.[15] Което ще рече – от данъкоплатците. Нали не греша? Сега ви предлагам следното:

 

Годината е 2015-а. Войната в Ирак започна през март 2003-а. За 12 лазарника британците съумяха да въздадат що-годе някаква справедливост. Тя е в две посоки.

 

Първо, да изчистят имената на затворниците, хвърлени без съд и присъда в концлагера на САЩ на остров Куба. Нали знаете, че наличието на такива месомелачки за хора е елемент, типичен единствено за тоталитарните режими? Основите на концлагерната система, която в СССР прерасна до структурата на ГУЛаг – до държава в държавата[16] – е поставено от британците в самото начало на двадесетото столетие по време на Англо-Бурската война в Южна Африка.

 

Писал съм за това, как „милите“ и „любезниостровитяни, въоръжени до зъби, командвани от the war failure[17] Уинстън Чърчил, хвърляли зад телените мрежи на трудовите лагери предимно беззащитни жени и деца. Владимир Илич просто заимствал подхода от тях. Както и пионерското движение – от американските Boy Scouts.

 

Второ, британците успяха да компенсират мъките, които са преживели, както и увреденото им здраве, със сравнително солидни суми. Доколко това е възможно, всеки може да реши за себе си.

 

 

 

Открийте приликите и разликите

 

 

                                                                                                               

Какво стана тук? От около век у нас се води необявена гражданска война. Почти никой от съвременниците ни не усеща, че в нея 90 на сто от жителите сме жертви. Най-пострадали са онези, които паднаха убити от комунистическите терористи преди и след като Съюзниците начело със СССР ги въдвориха, за да упражняват фашистки режим.

 

На часа ще се намерят другари, които заплашително да попитат: А защо пропускаш онези, които бяха убити от фашисткатавласт преди 9 септември 1944 година?

 

Отговорът е елементарен и съм го давал многократно. Никога преди нахлуването на Червената армия, закриляна финансово, материално и политически от Великобритания и САЩ, у нас не е имало фашистка власт. Нито за миг фашистка партия не е била в управлението. Единственият министър, изповядвал фашизма, е бил Александър Сталийски. И той е разстрелян.

 

Забележете: За идеи, а не за противозаконни действия, за злоупотреба с власт!

 

Ако е имало наченки на фашизъм, те са се появили по време на земеделското правителство, оглавявано от посредствения и извънредно корумпиран развратник Александър Стамболийски. Той е свален с кървав преврат от масонска шайка. Същата, която след потушаването на Септемврийския метеж от 1923 година събирала пари за пострадалите семейства на комунистите?![18]

 

Четете и изучавайте истинската история. Не се поддавайте на пропагандата.

 

Онези, които другарите смятат за „герои“ на някаква „съпротива“, в преобладаващите случаи са били криминални престъпници, намерили спасение от закона в гората. Те, без изключение, са действали против действащата Конституция и легитимната власт. Във всички епохи и навсякъде подобни твари получават едно единствено възможно третиране като най-опасни престъпници, застрашаващи устоите, целостта и сигурността на държавата!

 

Към тази присъда могат да бъдат добавени утежняващи вината им обстоятелства. Преди всичко фактът, че срещу пари са обслужвали интересите на чужди държавиили враждебни нам, или с които страната ни е била в състояние на обявена война. Става дума за много милиони рубли, долари и британски лири.

 

Запознайте се с документите по процеса срещу ЦК на БРП (к) от 1942 година,[19] за да се убедите в чудовищната алчност и подлост на комунистите в отношенията помежду им. И да проумеете огромната вина на Запада за всичко, ставало тогава, но и сега. Понеже то е експонирано върху днешното ни дередже.

 

Освен това, въоръжените комунистически гангстери са нападали преди всичко обикновени трудови хораселяни на полето и в мандрите, монахини и монаси в манастирите, невинни общински власти по населените места. По заповед от Москва, Вашингтон и Лондон са екзекутирали представители на българския елит. Клали са и онези, които са смятали за лоши или за свои врагове. Все по чуждо нареждане са ограбвали, извършвали са убийства и насилия по улици, по гари, в предприятия… И то в условия на война!

 

Но най-важното е, че не са срещали почти никаква подкрепа сред населението. Пише го черно на бяло в спомените на такива крупни разбойници, каквито бяха Цола Драгойчева, Добри Джуров, Живко Живков, Славчо Трънски

 

За разлика от Великобритания, опитваща се да измие мръсната си мутра с опит за въздаване на известна справедливост, тук престъпниците бяха провъзгласени за висша класанаактивните борци против фашизма и капитализма“. И се радваха не на еднократна премия за зверствата, които са вършили, а получаваха ежемесечни народни пенсии“. Допълнение към основните; награда за усърдието им в унищожението на българите и българщината.

 

Знам за три категории такива бонуси, както сега ги наричат. Колкото повече и по-жестоки варварщини бяха вършили червените диваци, толкова по-голяма беше народната отплата към тях! Тези възнаграждения бяха изсмуквани все от нашите джобове – на гоите, плебса, поставен в унизително робско подчинение от каймака на обществената помиякомунистите и безенесарите.

 

Всякаква съпротива на терористичния режим на алчно червената фашистка номенклатура биваше свирепо посичана, съгласно старозаветните правила.

 

Преди четвърт век палачинката уж се обърна. Какво се случи със страдалците, някои от които бяха борци за свобода и човешки права, а други просто ей така, поради хрумване, бяха хвърляни в концентрационните лагери и затворите? Както и с останалите, чието имущество беше конфискувано, а животът на поне три поколениясъсипан?

 

Не получиха никакво възмездие, камо лисправедливост! Останаха с текст от една декларация, гръмко наречена „Закон“. След като в неговия Член 3, „комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. е обявен за престъпен“, а „Българската комунистическа партия“ – запрестъпна организация“, дойде техният ред:

 

Член 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.[20]

 

Но всички те се сдобиха с още едно „почтително“ и „вежливопрозвище: „реститути“! Колко често го употребява любимата водачка и учителка на целокупното остатъчно стадо от българския народ, другарката „антикомунисткаБ.Б., пожарникарка от Живковото МВР и телохранителка направешкия вожд“, която е членувала в БКП и то по наследство!

 

Как да не гледаме към Запада? След като у нас се оказа, че мъчениците на комунизма не срещат дори елементарно съчувствие! Малцината, които каня като гости в телевизионното си предаване, са доведени до крайна сиромашия. Освен това „общественото мнениеобявява тях и мен за… „луди“!

 

Пак моя милост единствен и то нееднократно издига глас за някакво материално овъзмездяване на годините, през които другарите са трошили костите им, съжалявам за нескромността. Даже без особени претенции. Поне времето, което политическите затворници са прекарали в занданите на милиционер-социализЪма, да им бъде признато за трудов стаж и то първа категория. Нима не го заслужават?

 

Освен това предложих част от столичен булевард да бъде преименувана на Илия Минев. Ако някой не знае аргументите ми, жалко за него.

 

Вместо това, София се сдоби с улица Николай Добрев“ – потомствен комунистически престъпник. Привържениците на пощенско-милиционерското спортно дружество „Левски 1914“ си имат стадион, който носи името на комунист,[21] комсомолски секретар и майор от Държавна сигурност?!

 

Из телевизиите и радиата, по страниците на печатните медии не можете да се разминете от комунистически престъпници. Не говоря за реставрация на комунизма, защото той никога не си е отивал.

 

На всичко отгоре „демократитепревърнаха комунистическата номенклатура в парвенюшка псевдо капиталистическа класа. Старите партийни величия, онези, които служеха в подножието на тукашния комунистическиЕверест“, болшевишката върхушка по места, кара старини с максимални пенсии, които постоянно биват увеличавани. Но на ненаситните другари те все не са достатъчни. Техният апетит за материално е незадоволим. Затова искат още и още

 

Когато водоемите заливат градове и села, в тях се дави простолюдието, а не номенклатурата, нали? Другарите винаги винят за това природата, дъждоветеВ мига, в който водата нахлува в къщите ви, или някой развилнял се сукин син, яхнал тежък автомобил със стотици конски сили, прегази ваш близък, си спомнете за тези редове. Разбира се, онези от вас, които ще ги прочетат и споделят с други.

 

Това е наказание свише. Заради вашия сбъркан манталитет, безверие в Бога и в собствените ви сили, за липса на духовност, заради разместената ви ценностна система, в която пренебрежението към стойностните люде заема солидно място.

 

И не се сърдете на мен, задето ви казвам: Хак ви е! Даже ви е малко! Много малко. Нито обвинявайте Господ, с въпроса: А къде беше Бог?

 

Днес тази запусната територия е обитавана от около 6,3 милиона души. Едва около 4,5 милиона от тях се смятат за българи. Всичко останало, с което пропагандата пълни главите ви, е лъжа.

 

А защо наричам комунистите престъпници? Ами върнете се към цитирания от мен „закон“, и е възможно да разберете. Щом една организация е официално обявена за престъпна, нейните членове и помагачи също са престъпници. Какви са участниците в мафията?

 

Всеки, който допуска връзки с такива престъпници, нещо повече – кани ги за събеседници, дава им трибуна, за да разпространяват своите престъпни схващаниястава закононарушител и съучастник в престъпления.

 

Е, като ви казах истината, станах ли ваш враг?

 

Открихте ли някакви прилики и разлики между Запада и нас?

 

Днес за пореден път призовавам: Братя и сестри, пазете се от комунистите, „които идват при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители“.[22]

 

 

 

Martin Luther King: I Have a Dream.

Barack Obama: I Have a Drone.[23]

 

 

 

Преди да премина към следващата тема, неизменно свързана с предходните, следва да припомня как Барак Обама беше удостоен с Нобелова награда за мир. Той беше встъпил в длъжност на 20 януари 2009 година. На 9 октомври с.г. обявиха, че го награждават… „заради приноса му към световния мир“?! Не, не беше съвсем така. Мотивът на Нобеловия комитет – филиал на ония мъдреци, гласеше:

 

За неговите изключителни усилия да заздрави интернационалната дипломация и сътрудничеството между народите.[24]

 

Новият стопанин на Белия дом почти не беше пътувал. Все още завързваше контакти с видимите световни лидери. Току-що беше издадена „неофициалнатаму – сиреч – неговата истинска биография. Предстоеше появата и на документалния филм, който разкри машинациите около неговото назначаване, представено като… „избор“.

 

Хумористите по света превърнаха събитието в истинска карикатуриада. Най-често срещаният сарказъм обясняваше, че Барак Хюсеинович е получил приза, „защото не е Джордж Буш“! (Вижте илюстрацията.)

 

Корицата на споменатата „неофициална биография“ беше многозначителна. (Вижте илюстрацията.) Обама се оказа първият президент, който през своята предизборна кампания е отказал всякакво държавно финансиране. С други думи, той е пионерът на корпоратокрациятадържавен глава, издигнат и настанен на поста изцяло чрез финансиране от крупните наднационални корпорации! В този смисъл и за опресняване на паметта е добре да припомня едно свидетелство. То е на Джон Пъркинс – бивш служител на Агенцията за национална сигурност – най-голямата шпионска централа в САЩ. Неговата книга, озаглавена само на пръв поглед провокативно „Признанията на един икономически наемен убиец“, свали маската от поредната мимикрия на новия световен редкорпоратокрацията, властта на големите интернационални компании.[25]

 

 

 

 

 

Не друго, а тази зависимост превърна Нобеловия лауреат за мир Барак Обама – нявгашен троцкист, участвал в антивоенни демонстрации и даже произнасял пламенни речи срещу въоръжените конфликти,[26] в яростен военнолюбец. Когато прекрачи прага на Белия дом, САЩ водеха войни в Афганистан и Ирак. По негово време започна терорът в Тунис, Египет, Сирия, Катар, Либия, Йемен – цинично наречен „Арабска пролет“! Дойде редът и на т. нар. Ислямска държава. Пламна Африка – от ИзтокаСомалия, до ЗападаМали. Цялата централна част на континента гори. Светът узна какво означава Боко Харам

 

Точно както своя предшественик, Хюсеинович използва фалшиви, изфабрикувани разузнавателниданни“. Не го казвам аз, а американски патриоти – от Оливър Стоун и Ноам Чомски, до Рон Пол, Джералд Селенте и „бащата на рейгъномиката“ д-р Пол Крейг Робъртс.

 

Ето ви образец на „миротворец“, „достоенза наградата, учредена от изобретателя на динамита, шведа Алфред Нобел. Неговото семейство било първото, кръстосало шпаги с Ротшилдовив битката за петрола в Каспийско море. Схватка с предизвестен победител.

 

По ирония на съдбата, днес планетата се движи по орбита, чиито параметри биват задавани от кралете на лихвата“. Докато най-престижната награда за мир носи името на създателя на експлозива!

 

Някога в своя реч д-р Мартин Лутър Кинг произнесъл фразата:

 

I Have a Dream“ – „Имам мечта“.

 

Барак Обама спокойно може да заяви:

 

I Have a Drone“ – „Имам безпилотен самолет“!

 

Историята не веднъж е поднасяла своите шеги на народите. Обикновено от тях боли.

 

 

 

Войната е мир

 

 

 

Погледнете горното подзаглавие. Сигурен съм, че го знаете за отличен.

 

Когато слушате Барак Обама или Владимир Путин, Ангела Меркел или Франсоа Оланд, Дейвид Камерън или Йенс Столтенберг, няма как в съзнанието ви да не изникне образът на Big Brother – героя от прочутата антиутопична повест на Джордж Оруел. Неговата партия издигнала този лозунг. Страната, която единствено тя ръководела, не спирала да воюваднес срещу Евразия, утре против Океания, вдругиден с ИзтазияОт огромни екрани безспирно показвали образи, които били постоянен обект на омраза“.[27]

 

От самото им създаване САЩ винаги са следвали принципите на Партията. И рядко са преживявали периоди без война.[28]

 

Цитирал съм Марк Твен, който колкото на майтап, толкова и на истина, заявил:

 

Господ създаде войните, за да могат американците да научат географията.[29]

 

Когато припомня атмосферата около избора на Барак Обама за президент на Съединените щати, Оливър Стоун разкрива, колко малка е стъпката от възторга до разочарованието.

 

Буш определено е човек с най-смели виждания. Като по-млад винаги е показвал по-буйната си страна. Сега той ще надмине своя баща, пренебрегвайки международните закони. Осемгодишната война се превръща в провал. Иракското общество е разбито. Както и с Виетнам, с увеличаването на броя на жертвите войната силно поляризира Америка. Въпреки всичко Буш печели изборите през 2004 г. с гол призив за още по-пламенен патриотизъм.

 

През 2008 г., когато Буш напуска кабинета с най-ниския рейтинг от времето на Хари Труман, той не просто е ръководил зле две войни, както и федералните усилия в помощ на Ню Орлийнз след урагана Катрина. По-важното е, че в очите на обществото е управлявал зле икономиката, която същата година почти рухва, осигурявайки президентския пост за демократите.

 

Неговият приемник, Барак Хюсеин Обама, дете с чернокож кенийски баща и белокожа майка от Канзас, израснал в Индонезия и на Хаваите, става 47-ият президент на САЩ, възбуждайки големи надежди за промяна.

 

Неговите думи и поведение показват другата страна на Америказачитаща Конституцията, хуманна, глобална. Обама надига глас срещу войната в Ирак:

 

Онова, на което се противопоставям, е една глупава война.“

 

Финансиран от множество малки интернет дарители, той печели вътрешно партийните избори срещу силната фаворитка Хилари Клинтън. На президентските избори се изправя срещу консерватора Джон Маккейн. Вятърът е попътен за Обама. Вероятно от времето на Рузвелт през тридесетте години не е имало толкова натрупан народен гняв срещу Уол Стрийти ненужните имперски войни.

 

Но тогава се случва нещо неочаквано. Обама изневерява на обещанието си и става първият кандидат на президентски избори, който се отказва от държавното финансиране в полза на частното.

 

Маккейн, приел държавното, води два пъти по-евтина кампания.

 

През този период Обама тихомълком се обръща към спонсори отУол Стрийт“ с дълбоки джобове, като J. P. Morgan”, “Goldman Sachs и Citigroup, както и къмGeneral Electric, към производители на оръжие, компютърни гиганти и фармацевтичната индустрияBig Pharma, която от години подкрепя републиканците.

 

Кампанията на Обама става три пъти по-скъпа от тази на Маккейн. Малцина от поддръжниците му се оплакват тогава. Неговата победа на изборите е аплодирана в целия свят новата Америка е тук.

 

Въпреки че някои консерватори абсурдно ще нарекат Обамасоциалист“, най-големият победител в изборите се оказва Уол Стрийт“!

 

Обама връща същия икономически екип, който при Клинтън дерегулира в голяма степен икономиката. The New York Timesги нарича „съзвездие от рубини“ – последователи на най-влиятелния финансов министър от десетилетия – [евреина] Робърт Рубин.

 

След като почти разрушават световната икономика чрез забележителни иновативни методи и спекулации, няколко големи банки, застрахователни компании и ипотечни кредитори, предвиждайки срив на световната икономика, ако те самите фалират, жадно приемат финансова помощ от 700 милиарда долара при учудващо изгодни условия!

 

В допълнение, Федералният резерв сваля основния лихвен процент до 0 на сто! Тогава да оспорвате правотата на тази финансова помощ става почти „непатриотично“.

 

Но има хора, които се замислятдали да не оставим най-болните финансови институции да фалират? Защо тези гиганти да не се изправят пред истинската пазарна стойност на своите отровни активи?

 

Обществото иска мъст.[30]

 

Уви, „обществотоникога не побеждава. В замяна на това, корпоратокрацията триумфира. Що се отнася до забележката на Оливър Стоун, че „някои консерватори абсурдно ще нарекат Обамасоциалист“, тя издава колко прав е Джордж Оруел:

 

Невежеството е сила!

 

Който държи в ръцете си средствата на пропагандатавсички видове медииоръжията за всеобщо поразяване на съзнанието, той контролира света. Няма по-могъщо средство за изтребление на човешкия род от телевизията, радиото, киното, печатните издания, включително книгите, музиката, модата

 

Пак Ерик Артър Блеър, каквото е истинското име на Джордж Оруел, е извел неопровержимата максима:

 

Който контролира миналото“ – гласеше лозунгът на партията, – „контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.[31]

 

От години едни и същи фигури се провикват от всички медии, че е време да загърбим миналото, да се помирим! Всички те са комунисти, ченгета, или и двете, или са наследници на такива. Сякаш и в момента чувам техните прегракнали гърла да зоват:

 

Стига с тези комунисти! Тях вече ги няма. Станаха капиталисти. Аман от тази Държавна сигурност! Разпуснаха я, не съществува!“…

 

Обаче размахват някаква операцияЧервеи“, разработка „Галерия“… Начело на държавата са все комунистиПлевнелиев, Цачева, Б.Б. Да, да – членове на БКП, със съответните партийни билети и място в архивите на партията-майка. Първият и вторият произлизат от Държавна сигурностагент и кадрови служител!

 

Как така са се променили? Нима не сте чували поговорката, че „вълкът козината си мени, но нрава не“? Ще се помирите ли с мен, ако ви извадя око, и дори не ви се извиня? Като обезобразя и рожбите ви?

 

Оливър Стоун, както и преобладаващото мнозинство от интелигенцията на Запад, е лесна плячка за майсторите на пропагандата. Достатъчно е да им хвърлят въдица, на която са нанизали стръвконспиративни теории“, и те се хващат.

 

Когато Бог реши да унищожи някого, първо му взима акъла. Обикновено хората вярват на лъжците, а не на онези, които говорят истината. Понеже тяистината, не винаги е приятна. А животът е един…

 

Sic et mundus transitтака върви светът.

 

 

 

Никога не допускайте, че една война, без значение

колко необходима или оправдана е, не е престъпление[32]

 

 

 

Хауърд Зин се опита да постави нещата по местата им:

 

Съвременните технологии изпревариха Библията. „Око за окостана стотици очи за едно око, стотици бебета за едно бебе. Твърдоглавият коментатор и анонимните редакционни автори (имаше няколко окуражителни изключения), които отстояваха това, се опитваха да прикрият своята морална голота с американското знаме. Но развяването на националния флаг при убиването на ученик или студент, или на дете, спящо в креватчето си, само го опозорява.

 

Няма нито едно достатъчно голямо знаме, което до скрие срама от избиването на невинни хора в името на толкова непостижима цел. Ако целта е да бъде спрян тероризмът, даже онези, които подкрепят бомбардирането, твърдят: това няма да свърши работа. Ако целта е САЩ да се сдобият с уважение, резултатът е тъкмо обратен: навсякъде по света се надига гняв и възмущение от безумното, безсмисленото, бездушното насилие на президента. Имали сме точно толкова жестоки президенти. Обаче никога не сме имали такъв, който да е толкова изпълнен с лицемерно съжаление заправото на живот“.

 

В тази безкрайна размяна на терористични действия всяка страна твърди, че се… „въздържа“.[33]

 

За кого се отнася? Може да е за Барак Обама, но е писано за Роналд Рейгън, след като през 1986 година заповяда нападението над Триполи. Атаката беше заради сваления самолет на компанията “Pan Am” над шотландското градче Локърби. Днес знаем, че Муамар Кадафи и неговите специални служби не са имали нищо общо с атентата във въздуха.[34]

 

Муамар Кадафи предупредил западните компании, преди всичко – нефтодобивните, че ще ги изрита от страната. Извъртяха номера със сваления самолет. Изкараха го виновен. Прибраха едно ченге, което може би не беше и чувало за „инцидента“. Когато полковникът омекна и кандиса, се прегърнаха с него и се напечелиха. Имаше за всички.

 

Богатството, което семейството на Кадафи и неговото правителство натрупаха с помощта на интернационални корпорации през годините след вдигането на икономическите санкции от страна на Запада, му помогнаха да укрепи властта си в страната.[35]

 

Иде реч за десетки милиарди долара, и то акумулирани само през последните няколко години, преди да му видят сметката. Направиха го, понеже беше неудобен свидетел. Освен това, този тип момчета притежават недостатъка да се самозабравят. А Муамар без съмнение беше Техен. Английски възпитаник, с майка еврейка и роднини в Израел!…[36] (Вижте илюстрацията.)

 

Кой може да потвърди смъртта на диктаторите Кадафи, Саддам Хюсеин, Адолф Хитлер, или на създадения от САЩ богат саудитски наследник, провъзгласен за „враг номер едно на Америка“, Осама бин Ладен? Защо не запазиха нещо годно за извършване на ДНК-анализ?

 

Пазете се от скритите комунисти.

 

Новговор, двумисъл, променливост на миналото

 

Слънцето се беше преместило и безчетните прозорци на Министерството на истината, които вече не бяха осветени. Изглеждаха мрачни, като бойници на крепост. Сърцето му спря да бие от страх пред силуета на огромната пирамида. Беше прекалено здрава, не можеше да бъде щурмувана. Хиляда снаряда не биха успели да я разбият. Зачуди се отново за кого води дневника? За бъдещето, за миналотоза някаква въображаема епоха?

 

На бъдещето или на миналото, на времето, когато мисълта ще е свободна, когато хората ще се различават един от друг и няма да живеят в самотана времето, когато истината ще съществува и направеното няма да може да бъде преправено:

 

От епохата на монотонното еднообразие, от епохата на отчуждението, от епохата на Големия брат, от епохата на двумисълтапривет!“

 

Вече съм покойник, помисли си той. Струваше му се, че беше направил решителната крачка едва сега, когато вече съумяваше да изрази мислите си. Последствията от всяко действие са включени в самото действие. Написа:

 

Престъпмисълта не предполага смърт; престъпмисълта Е смърт.

 

След като вече бе осъзнал, че е покойник, за него изведнъж стана важно да живее колкото може по-дълго.[37]

 

Чалгария отдавна е населена от покойници, които не осъзнават, че просто са сенки на своите предцихората. Номенклатуриявътрешната страна на избраните, никога не е имала нищо общо с човеците. Но тя внушава на живите покойници определени неща, които винаги носят изгода на онези, които Оливър Стоун обобщено обозначава с Уол Стрийт“.

 

Врагът за момента винаги олицетворяваше абсолютното зло и оттук следваше, че всяко споразумение с него в миналото или в бъдещето е невъзможно.[38]

 

Сегашното „абсолютно зло“ се нарича Владимир Путин. Довчерашният хороший друг бива изобразяван като пощръклял нацист. Специалисти по слуховете, вещи в лъжите, даже вкарват образа му в портрета на Адолф Хитлер. Кого ли не са изтипосвали по този начин?…

 

До онзи ден, макар и подложена на критики от страна на САЩ, съвременната Клара Цедкин, Genossin Ангела Меркел, отстояваше въздържането от въоръжен конфликт в Украйна.[39] Двамата с Франсоа Оланд удариха чело пред него в Кремъл. Имаме ли основания да се съмняваме, че Владимир Владимирович е шеф и на двамата? Разбира се – пълни. Но може ли да е и другояче? Ако се доверим на следната публикация – да:

 

Меркел не разбира нищо от европейска политика и американците я държат с досие от Щази“, твърди [Хелмут] Кол в книгата на [Хериберт] Шван. От нея става ясно, че по време на проверка, през която преминават всички кандидати за министри се оказало, че папката, в която са се съхранявали документи за Меркел е празна и не се знае къде са изчезнали.[40]

 

Още малко светлина, стига да не е мръсна:

 

И така, ударът срещу Меркел, който може да погребе нейната кариера, дойде от мемоарите на бившия канцлер Хелмут Кол. Както трябваше да се очаква обаче, западните медии подеха неговите спомени, че Меркел не е могла правилно да ползва ножа и вилицата. Но главното не споменават, а то е, че Ангела Меркел, която беше протеже и възпитаница именно на Кол, е имала сътрудничество със спецслужбите на САЩ. И още по-малко се споменава, че онези които помнят времето на ГДР, знаят добре, че такава причастност на девойки като Меркел към американските служби преди години не би могла по никакъв начин да стане без причастност към спецслужбите на ГДР, т.е. ЩАЗИ.[41]

 

Двата източника са ненадеждни. Вторият е на потомствен комунист и агент на Държавна сигурност, кореспондент на „Работническо дело“ в Африка. Синът му не е в Русия, както би било нормално, а – в САЩ.

 

На това издание също не може да се има особено доверие. Но преди осемнадесет месеца то обнародва следното:

 

Американският мултимилиардер Джордж Сорос наскоро се ядоса много на германския канцлер Ангела Меркел

 

Аз я създадох и аз ще я унищожа. Тя не е нормална, тя направи световната криза. Не може такъв човек да бъде начело на Европейския съюз“, заяви Сорос.[42]

 

Накрая да се позова на интервю, дадено от д-р Удо Улфкоте, бивш главен редактор на приемания като авторитетен и десен всекидневник “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, с когото пръв ви запознах.[43]

 

Можем да се убедим, че германските политици не са нищо повече от марионетки на САЩ. Те покорно биха сторили онова, което Вашингтон им нареди. Продължаваме да бъдем колония на САЩ, бананова република, а не свободна страна.[44]

 

Цитатът е поместен в медия, която също може да бъде провъзгласена за „ненадежден източник“. Понеже от доста години съм в бранша, си давам правото да запитам: А кой източник е надежден?

 

Не желая да внушавам нищо. Стремя се рядко да ползвам местни или руски медии. Твърдението ми може да бъде проверено. От опит знам защо. Но всички лъжат. А всеки сам да решава.

 

Едно е вярно: Меркел е ползвала английския език толкова добре, колкото и руския. Ако се опрем на Божието правило, трябва да приемем:

 

Ще ги познаете по плодовете им.[45]

 

Когато преди дни привикаха германската канцлерка в Белия дом, тя омекна. Наложи се другарят Джон Форбс Кери – всъщност Кон, да успокоява предварително възникналите вълнения около различията в позициите на двете страни. Той отиде по-далече, като заяви, че „САЩ и Европа са обединени под нашата дипломация“. Явно Германия е Европа, а Kameradin Ангела Меркел е колониалната вицеимператрица на континента. Някога, когато Великобритания е била империя, управлявала Индия с вицекралviceroy.

 

А Кери продължил:

 

Няма никакво разделение, няма никакво разцепление. Все така чувам хора, които се опитват да предизвикат поне едно. Ние сме обединени и работим близко заедно.[46]

 

Тръц!

 

При което Пьотр Валцман, познат като Петро Порошенко, усетил приближаваща далавера и прилива на много пари. Не се сдържал и възкликнал:

 

Нямам никакво съмнение, че едно решение за предстояща доставка на оръжия за Украйна ще бъде одобрено както от Съединените щати, така и от нашите други партньори.[47]

 

С какво друго да търгува властта в Киев, освен с тези оръжия. Ще ги шиткат на донецките милиционери. А те, на свой ред, ще избиват с тях украинските войничета. Такива са фактите.

 

 

 

Само мъртвите са в безопасност,

само те са виждали края на война[48]

 

 

 

Не пропускайте още нещо. От 1924 до 1961 година Донецк се е наричалСталино!

 

Ето какво изрекъл по повод на всичко това товарищ Обама, Барак Хюсеинович:

 

 

 

 

 

Кой започва война със съзнанието, че ще я загуби? Щом Украйна няма шанс да надделее над Русия, от какъв зор ще я въоръжават допълнително? Всеки се досеща: Произвеждат оръжия, за да ги продават. Тоест – за да печелят от смъртта.

 

Това, че всекидневно не на бойното поле, а в украинските населени места загиват десетки невинни цивилни, няма значение. Пари, пари и пак пари – това е девизът на Интернационала.

 

Казват, че повече от 5000 души са паднали жертва от началото на войната, наричана „конфликт“. Според разследване на руска неправителствена организация броят на загиналите е поне 12 000![49] Повечето от тях са били жени и деца! Броят на бежанците надхвърля 1,1 милиона души! Милост е непозната дума за сеячите на смърт.

 

Вярно или не, кой разумен човек изпитва колебания относно зависимостта на всички марионетки, които Братството ни представя като на модно дефиле? Дали полит-ревютата срещат някаква критика?

 

Във Великобритания се срещат достатъчно „храбрилюбители на военните решения. Както можете да се досетите, те никога не са носили униформа и оръжие, не са чували свистенето на куршуми. Отдавна съм осъзнал, че за изтрезняването на човечеството и най-вече на онзи самозван елит“, който не Бог или ние сме избрали, са необходими военни действия. Воденето на истински мащабни войни на четири територии: в Северна АмерикаСАЩ и Канада, в Австралия, на големия Британски остров и в Израел. Едва тогава ще можем да очакваме нещо добро.

 

Та един такъв книжен warmonger[50] критикува свързания с КГБ еврейски премиер. Той, видите ли, е “mostchillaxed британски политик от съвременната епоха“.[51]

 

Ползвам буквален цитат, понеже не намирам български еквивалент на думата, употребена от „консервативния“ автор. “Chillaxed” е сравнително ново словосъчетание, от думите “chilling” и “relaxing”. Първата означава „охлаждащ“, но и „обезкуражаващ“. А втората – „отпускащ“, „отмарящ“. Ако питате мен, може би най-точният превод на български ебезразличен“. Смисълът на текста го потвърждава.

 

Според нахъсания лондонски анализатор Дейвид Камерън е пропуснал шанса си за проява на „решително ръководство на световната сцена“. Който познава световната политика в детайли, ще умре от смях. То е като упреците, отправяни от същото място към новото гръцко правителство, да не се заиграва с Москва и Пекин. След като най-малко четвърт от британската икономика е в китайски ръце.

 

Ако си спомняте, през есента на 2013 година държавният секретар на Великобритания Джордж Осбърн беше на посещение в Пекин. Тогава той обеща на своите китайски колеги, че страната му „ще предостави на Китай инвестиционен достъп до всички области. Ако сме отворена, свободно търгуваща нация, която не се безпокои кой какво притежава, не бива да има никакви прегради пред китайския бизнес – фактически пред китайските държавни предприятияда придобива дялове в британски проекти, даже мажоритарни пакети с акции.[52]

 

Което означава, че Британската империя признава първенството на новия световен водачКитайската народна република. Даже един от заместник-главните редактори на минаващия за консервативен “The Daily Telegraph” не успя да преглътне огорчението си и призна:

 

Истината е, че ние сме достатъчно незначителни в очите на китайците.[53]

 

Ако Обединеното кралство е достатъчно незначително“, какво остава за Гърция?

 

Но комплексите умират последни. Миналата седмица[54] председателят на Комисията по отбрана на Британския парламент Рори Стюърт заявил, че „Великобритания не е Дания. Тя все още има петата икономика на света.[55]

 

Ако имаше начин да ме чуе, бих му рекъл: Жалка работа. Обяснявам защо.

 

Преди всичко, да прочете горната изповед на Джордж Осбърн.

 

Сетне – Великобритания твърде отдавна не е нищо друго, освен второкласна регионална държава, неспособна да се справи с вътрешните си проблеми. Тя разполага с професионалнаплатена, а не наборнаармия, на която никой не обръща внимание. Не малко познавачи на военщината са на мнение, че техниката на кралската войска е морално и физически овехтяла. А личният състав е неподготвен и немотивиран. В състояние е да изпълнява единствено полицейски – разбирайте – терористични операции. Нищо повече.

 

Но по какво и по кого жали лондонският анализатор, самоизживяващ се като „десен“, като „консерватор“? Побезвъзвратно отминалата британска слава. И донякъде справедливо вини за това Тони Блеър. Лейбъристкият министър-председател, превърнал гордия някога британски лъв в кротко мъркаща болонка, която се размотава из краката на американските лидери. Вестникарят пробва възможностите си да се изразява достатъчно патетично. Поне колкото тукашен политически наблюдател от Живкова ера:

 

В началото на миналото десетилетие, когато тъмните облаци на войната взеха да се събират над продължаващите нарушения на международното право от иракския диктатор Саддам Хюсеин, Тони Блеър беше неоспоримо най-способният европейски лидер, опитващ се да поддържа чувство за обща цел вътре в трансатлантическия съюз. Напънът на г-н Блеър да бъде вашингтонскимосткъм Европа завърши с жалък провал, с френско-германската ос, ожесточено надигаща глас срещу политиката на администрацията на Буш, целяща смяна на режима в Багдад.

 

Сега, след повече от 12 години, това мъчително разделение доведе до детинските обиди, с които се замерят през Атлантика. С американнски ястреби, клеймящи французите като „предателски маймуни, нагъващи сирене“, и с Quai d’Orsay,[56] почувствало се длъжно, да заведе формално оплакване срещу Държавния департамент заради онова, което твърди, че е „демонизация на Френската република“. 

 

Обаче, ако съдим по някои от коментарите, направени от двете страни на атлантическото разделение по повод на предложенията, внесени от Германия и Франция за приключване на кръвопролитията в Украйна, съществуват всякакви вероятности за възникване на ново разцепление между основните европейски сили и САЩ. Само че по този проблем Великобритания е забележима със своето отсъствие от дебата.

 

 Първият белег на напрежение между европейското и американското отношение към Украйна излезе на повърхността, когато германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер предупреди, че всяка форма на американска военна намеса по-скоро би изострила кризата, отколкото ще я разреши. Американски официални представители реагираха, като сравниха френско-германската мирна инициатива с успокояването на Хитлер през трийсетте години. И г-н Обама и г-жа Меркел съдействаха за предотвратяването на по-нататъшното развитие на напрежението. По време на посещението на канцлерката във Вашингтон двамата лидери потвърдиха, че са се посветили на дипломатическото разрешаване на кризата.[57]

 

Да де, ама горното изявление на Обама е направено тъкмо след края на срещата му симператрицата на Европа“…

 

Пиша това, докато представителите на четворкатаРусия, Германия, Франция и Украйна – се събираха в Минск. Доскоро белоруският президент товарищ Александър Лукашенко беше „последният диктатор в Европа“.[58] Сега за втори или трети път – изтървах им пусалата – той, тиранинът, домакинства намирна конференция“?! Май наистина нищо не е наред.

 

Думата ми отново е за двойните стандарти и за вечния въпрос: Кой има полза?

 

Ако сложим фактите на масата, по безспорен начин ще установим: САЩ вложиха повече от 5 милиарда долара в т. нар. Майдан и последвалите събития. Толкова им струваше настоящата марионетна еврейско-нацистка управляваща хунта.

 

От друга страна, няма дим без огън. Колкото и да е недоказано, Русия и по-точно нейният военно-промишлен комплекс, помага наспонтанновъзникналото съпротивително движение в Източна Украйна.

 

Американските им конкуренти искат своето. В края на краищата, защо да ручат жабетата? За какво друго, освен за разпалване на войни, инвестираха в площадния „миротворецБарак Хюсеинович, и му осигуриха съответната най-престижна наградаНобеловата?

 

А Владимир Путин се радва на 85-процентното одобрение на своите поданици и на не малко в западния свят. Ротшилдови все така печелят. А световната революция продължава все по на изток.

 

Изтокът отдавна не аленее. Той е вапцан в алчно червено. „Търчете, тамо са парите“, навярно би възкликнал туземният ни класик!

 

Никой не е в безопасност. Само мъртвите

 

Туй то.

 

 

 

Барак Обама:

САЩ сключиха сделка за смяна на властта в Украйна.“

 

 

 

Човек трябва да е сляп за ставащото наоколо, за да не е забелязал: Този път внушаваните ни представи за добро и зло размениха местата си. Бедите не тръгнаха от Русия, както постоянно се опитват да внушат на хората по земята, а от Съветския съюзСАЩ. Близкият до английските Ротшилдови седмичник “The Economist” изкрещя от корицата си:

 

Войната на Путин срещу Запада.(Вижте илюстрацията.)

 

Не е необходимо някой да се е сражавал за Вердюн, за да заяви на другарите от Братството:

 

Ils ne passeront pas!” – „Няма да минат!

 

Ако всичко беше наистина, а не пиеса, родена от мозъците на пошли драматурзи, Владимир Владимирович отдавна да е ударил кранчето на газта и Западът – преди всичко Германияда са сковани от зимния мраз. Нямало да има достатъчно приходи в московската хазна? Голям праз! Нещастници!

 

Руснаците са свикнали да бъдат прегазвани от комунистическия валяк. Щяха да издържат. Къде биха могли да идат?

 

Ще дам само един пример.

 

Безсмислената от стратегическа гледна точка отбрана на Ленинград през Втората световна война довежда до повече от 1 милион жертви. Жителите на града умират от глад и болести. Десетилетие след Голодомора в Украйна, извършен под ръководството на Лазар Мойсеевич Каганович, в който болшевишките гаулайтери убивали по квоти, довели гражданите на Питер до… канибализъм!

 

По-рано в Украйна местният главорез Никита Хрушчов поискал неговата седмична дажбаот убийства да бъде увеличена от 12 на 18 хиляди души.[59] В бившия и настоящ Санкт-Петербург хората измирали буквално като мухи. По същото време, поне веднъж всяка седмица, под риска от германския обстрел, военни самолети кръжали над Ленинград и спускали с парашут провизии за партийното и военното ръководство на градаводка, шампанско, разкошни меса, колбаси и сирена, черен и червен хайвер

 

Десетилетие след края на войната именно свръх активният коляч Хрушчов развенча Сталин и касапите край негоМолотов, Микоян, Маленков, Каганович… Изобщо не е ирония, а чиста подигравка с паметта на милионите невинни жертви, че днес товарищ Нина, правнучката на същия Никита Сергеевич заема ръководни длъжности във вашингтонски институции. И от страниците на влиятелни медии „съкрушително“ „размазва Владимир Путин всърцераздирателнипубликации, изпълнени с лъжи.

 

Като забравя два факта: Първият е, че прадядо й Никита връчи Крим на Украинската съветска социалистическа република – неразделна част от СССР. Никога след Велика България на кан Курбат, тази държава, основана от брат му Шамбат и от жадния за власт негов собствен син Атил-късъ или Аспарух, не е била самостоятелна политическа единица. Нейната столица е назована Къйв от самия български владетел. След като Шамбат не му се подчинил, той го обявил за „отцепник“ – „къй“. А самата страна била обявена за българска покрайнинаУкрайна.

 

Второ, дядото на Владимир Путин бил готвач на нейния прадядоНикита Хрушчов. Това издава какво доверие е имал генералният секретар на ЦК на КПСС Сергеевич на своя повар. Поверил му е живота си![60]

 

Искам да подчертая, че всички са от една семка – на Вайсхаупт-Ротшилдилюминати-комунисти, устремени към световно господство. Щабът на световната революция се е преместил и вече не е в Москва. Най-вероятно е във Вашингтонсегашната съветска столица.

 

Затова: Не, на вашите черни пропагандни прокоби, хипнози и подстрекателства! Не, на врагоманията и на насаждането на страх! They shall not pass! – Няма да минат! Светът е променен.

 

Изобщо не става дума за някаква „защитана Путин. Подобно мислене издава висока степен на примитивизъм. Стопанинът на Кремъл е отвратителен комунист и кагебист. Но поне не е такъв масов убиец, като Сталин, Хитлер, Рузвет, Чърчил, Хирохито, Мао, Брежнев, Пол Пот, Буш и Обама. Освен това, довчера тъкмо той, а не антикомунистите, жадуващи свобода, беше приятел на Запада.

 

Напрежението в Украйна, доведено до гражданска война, започна от платените агенти на Вашингтон. Намеси се Победа НовоземскаяКаганович, ако щете – Виктория НюландКейгън. Който желае, може да потърси видеодоказателства за това, както в този сайт, така и в архива на телевизионното предаване Диагнозаот февруари и март миналата година.

 

След намесата на ЦРУ и Моссад – потвърждения за тях на същите места – се стигна до анексирането на Крим. Защо? Пак ви предлагам да се върнете в споменатите архивни материали. Всичко е обяснено и показано.

 

Преди две седмици Барак Обама не се посвени да признае в прав текст как те от Съветският съюзса свалили президента Виктор Янукович от власт. Предлагам ви да се запознаете с интервюто му пред уволнения заради плагиатство, но спешно върнат на работа, Фарид Закариямасон, интернационален мошеник, роден в Индия. Когато чуете Барак Хюсеинович да се позовава на международното право, с усмивка се сетете, че той и оглавяваното от него съветско правителство първи го нарушиха.

 

Месеци наред не спазваха действащите правила. Като започнете с прогонването на Янукович, впрочем осъществено доста бързо и затова съмнително, преминете през снайперистите, които избиваха и демонстранти, и милиционери, през другарката НовоземскаяНюланд и нейните кадрувания, записани на видео чрез посланика на Съветските американски щати в Киев, през признанието за това, че снайперистите са вашингтонски и за участието на израелски военни на Майдана, и стигнете до референдума в Крим.

 

Колкото и неприятен да е негодникът Янукович, той беше законно избраният президент на Украйна. Може да не ни харесва начинът, по който върнаха Крим в състава на Съветска Русия, но той беше произведен в условия на достатъчно свобода и при спазването на правилата.

 

 

 

 

 

Обама каза:

 

Времената, когато завладяването на територия по някакъв начин беше допустимо за една голяма нация, приключи.

 

По тази логика, Израел е нещо повече от голяма или велика нация. Всичко е простено на ционистката държава. Да бъде еврейска – тоест нацистка. Да анексира земи от Палестина, Египет, Йордания, Сирия. Справка – Шестдневната война от юни 1967 година и в наши дни. Безнаказано да напада чужди държави. Да притежава ядрено оръжие. Да

 

Кой ръководи света? Лъжа ли, когато твърдя, че Israel ist Über Alles in der Welt?[61]

 

 

 

Пореден етап от план или комедия от грешки?

 

 

 

Сметките не са без кръчмаря. И Барак Хюсеинович, и Владимир Шеломович са слуги не на своите народи, а на интернационалната левитска мафия. В тях са вложени толкова много средства, че решат ли да не се подчинят, не бих заложил и петаче на живота им.

 

Не случайно, след дългата нощ на преговори в Минск11 срещу 12 февруари 2015 година съветският президент Барак Обама се изтъпанчи с искане, Конгресът да одобри началото на сухопътни военни действия срещу Ислямска държава.[62]

 

Предния ден Хюсеинович размаха пръст към Дейвид Доналдович, главата на правителството на Нейно величество:

 

Ако Великобритания не успее да се справи с поставената цел 2 процента от нейния брутен вътрешен продукт да бъдат похарчени за отбрана, това ще послужи като лош пример пред останалите европейски нации. И ще отслаби НАТО.[63]

 

Едната война – тази в Украйна, още не е стихнала. Даже се съмнявам, че това ще стане скоро. Нобратята по оръжие“ – търговците на смърт, си осигуриха следващия епизод от трагичния сериал. Поредната „коалиция на желаещитев битка със сянка, с невидим врагтероризма.

 

Йемен се разпада пред очите ни“ – заяви Бан Ки Мун, генерален секретар на ООН.“[64]

 

И призова за „защита на човешките права и на правото на свободно слово“.[65]

 

Човечеството никога не научава нищо от историята. Тежко и горко на народите, особено в Близкия изток.

 

Може да ви се стори необосновано, но не вярвам в нощни преговори“. Имам горчивия спомен от Войната в Югославия. Притежавам копие от документален филм на BBC, в който покойният илюминат Ричард Холбрук разказва как определяли границите на новите държави. По цяла нощ се наливали с уиски, а призори чертаели пунктирани линии върху картата!

 

Горе-долу по същия начин и пак по заповед и под надзора на ционистите, две лета преди края на Първата световна война били прокарани границите в Близкия изток. Договорът „СайксПико“ бил сключен още през 1916 година. Той разчленил съсипаната, но съществуваща Отоманска империя, попаднала под властта на юдеомасоните от партията İttihat ve Terakki Cemiyeti” – „Комитет за единение и прогрес“ – младотурците.[66] Същите, които година по-рано организирали клането на арменците. А главните изпълнители били кюрди, мнозина от които – зверове, умишлено пуснати от затворите. Но това бива укривано. Не съжалявам за труда си, реализиран в ръкопис за обемист том, който няма да види бял свят.

 

Английският благородник Татън Бенвенуто Марк Сайкс и френският дипломат Франсоа Мари Дени Жорж-Пико[67] са конструкторите на бомбата със закъснител, заложена в Близкия изток. Тя периодично и все по-често избухва. Задействали са я още преди 99 лазарникапрез май 1916 година.

 

Знам достатъчно, за да твърдя: Нещата, поставени на масата за преговори в Минск през нощта на 11 срещу 12 февруари 2015 година, са били договорени предварително. Допускам уточняването на някои подробности – нищо повече.

 

Въпреки това, нека приемем, че всичко е така, както ни го съобщават Техните медии. Тогава ще се наложи да се съгласим, че Барак Хюсеинович Обама е убиецът на долара. Тъй като излиза, че Владимир Владимирович е взел предохранителни мерки. И защитавайки репутацията си на националист, какъвто със сигурност не е, е нападнал действащата като световна резервна валутаамериканската, в гръб. Как? Сега ще видите и чуете:

 

 

 

 

 

Не пропускайте, че Турция е втората по сила държава в НАТО. Как ви се струва?

 

А през септември предстои посещение на китайския президент в съветската столица Вашингтон. Спомнете си неотдавнашната визита на Обама в Делхи. Мозайката започва да се подрежда, нали?

 

В тези световни игри победители излизат онези, които определят техните правила. Путин само привидно изглежда такъв. Вярно, ако мирът бъде възцарен, Крим ще остане в Русия. Западът ще помърка, сетне ще се направи, че вниманието му е било отвлечено другаде, и…

 

Впрочем, от официалната декларация след нощната февруарска Минска среща не става ясно в какво качество участват страните, като изключим Украйна. Русия не е спомената като замесена в конфликта, камо ли като… „агресор“!

 

Обаче не е пропуснат важен момент – руските газови доставки за Европа:

 

Лидерите споделят убеждението си за това, че укрепването на сътрудничеството между Европейския съюз, Украйна и Русия ще спомогне за регулирането на тази криза. За тази цел те подкрепят предложението за тристранни преговори между Европейския съюз, Украйна и Русия по въпросите на енергетиката, за да бъдат предприети крачки за развитието назимния газов пакет“.[68]

 

Чрез Путин семейство Ротшилд постави Запада на мястото му. Нали цялата работа беше преди всичко заради находищата на природен газ. Иначе казано, достойнство и пъченехубаво. Ама даже комунистическите евро императрици не издържат на студ. Да не се повтори незабравената измислица за Мария Антоанета и неизречената реплика за „пастите“…

 

Единствените, които неизменно печелят, са интернационалистите от левитската финансово-промишлена мафия. Някои повече, други по-малко.

 

Финансовата година в САЩ още не е започнала. Но предложеният от правителството бюджет на Пентагона възлиза на… 631 280 милиарда долара![69] А от републиканската опозиция – на 619, 1 милиарда.[70]

 

Някой помни ли, че преди два месеца тъкмо шефът на Пентагона Чък Хейгъл, републиканец, нарочен за „антисемит“, бешеуволнен?[71] А до онзи ден още нямаше заместник. Чак до 12 февруари продължаваше да е на поста си министър на отбраната.[72]

 

В сравнение с горните числа военният бюджет на Русия за 2015 година изглежда като Давид пред Голиат – едва 81 милиарда долара.[73] И все пак…

 

Както преди дни писа вестник “The Washington Post”:

 

Бюджетът за отбрана на САЩ прави тези на останалия свят да изглеждат като джуджета![74] (Вижте илюстрацията.)

 

Спете спокойно, деца. Чичковците, които осигуряват нападенията и отбраните – войнитеса по местата си

 

Money makes the world go roundпарите карат света да се върти!

 

 

 

Всяка измама е до време

 

 

 

Известна ви е римската максима:

 

Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“.

 

Светът вече разбра, че Барак Обама е готов да натика Съветския съюз в поредната военна авантюра – срещу Ислямска държава. „Миротворецътизпълнява заповедите на господарите на мира и войната, на князете на този свят.[75]

 

Един от най-страшните проблеми не е толкова началото на подобна мисия, а нейният край. Виетнамската война начена с изпращането на военни инструктори. Но продължи цели 13 години.

 

Леонид Илич проводи Съветската армия на помощ на Бабрак Кармал, неговата лична марионетка в Кабул. Тази „подадена ръка“ прерасна в десетилетна трагедията за афганците и за Съветите! Тя продължава и днес. Макар московците да бяха заменени от западните „рицари“, предвождани от вашингтонските терористи. Колко сме жалки, личи по факта, че униформени шкембелии, с българския трикольор на рубашките си, обслужват като теляци оригиналните натовски храбреци“!

 

Същото стана в Ирак, в Сирия, в Либия

 

Чуват се и трезви гласове. Еврейският коментатор Брус Акерман не се сдържа и от страниците на “The New York Times предупреди членовете на Конгреса да внимават:

 

Обама все още вярва в неограничената война![76]

 

Авторът искаше да каже, че ако вярват в Конституцията и Хартата за правата на човека, в случай, че не са забравили, поради що са в законодателното тяло, конгресмените не бива да дават гласа си за поредната война за печалби на малцина и нещастия за мнозина.

 

През цялото това време Западът затъва. Стигна се до там, че някои централни банкери взеха да дават полезни съвети“. И да издават четата, като излагат програмата за бъдещето, без да се правят на прогностици.

 

Семействата трябва да се възползват от настоящия период на падащи цени на петрола и на храните, „докато той продължава“ – заяви управителят на Bank of England, насърчавайки работещите да пренебрегнат временната ниска инфлация и да увеличат потреблението.

 

Собственици на домове във Великобритания са на път да се радват на най-голямото нарастване на наемите за повече от десетилетие насам, показаха най-новите оценки на банката в четвъртък [12 февруари 2015 г.], с очаквано нарастване на действителните приходи след данъчното облагане с 3,5 на сто през тази година.

 

Това е повече от двойно от установените преди три месеца 1,25 процента и ще представлява най-голямото подобно увеличение от 2001 година насам. Освен това банката сигнализира, че възнамерява догодина да повиши лихвените проценти, тъй като очаква и по-голям ръст едновременно с намаляваща безработица.[77]

 

Да разтълкуваме съобщението. Не е работа на банкерите, пък били те и централни, да съветват населението. Нито – да издават своите фирмени тайни, каквато е политиката по лихвените проценти. Самият факт, издаващ изкуственият, а не пазарен начин за тяхното определяне, ясно разкрива: Нямаме работа с капитализъм, а със социализъм. Как го нарече другарят Тодор Живков? „Недоносче“!

 

Марк Карни – управителят на централната британска банка, не коментира, как да постъпват безработните и онези, които не притежават жилища. Нито уточнява, на какви данни се базират твърденията му, които не представя като прогнози, а като предстоящи факти. Което е безсмислица. Напълно несъстоятелно е. Тъй като факт е нещо, което вече е станало![78]

 

След малко ще изложа данни за събития и обстоятелства, поднесени преди дни от известния ви нюйоркски икономически прогностик, консерватор и американски патриот Джералд Селенте. Но първо нека припомня, откъде се взе този финансовгенийМарк Карни? Как откъде? Разбира се от… “Goldman Sachs”! Цели тринадесет лазарника този канадец е слугувал в представителствата на тази банка в Лондон, Токио, Ню Йорк и Торонто.[79] Казано на жаргон, няма празно!

 

Ето и обещаният коментар на Джералд Селенте, направен в негово предаване през този месец:[80]

 

 

 

 

 

Секс, лъжи, без рок-енд-рол. На първото ставаме свидетели по делото срещу бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан. Французите може да не ги бива на бойното поле, но са ненадминати в забъркването на секс-скандали. За бойните им успехи“ може да се уверите от историята на Френско-пруската и на Втората световна война. За намесата в интимния живот на видните фигури – от самия обвиняем.

 

Иначе, лъжи, лицемерие и двойни стандартиколкото ви иска душата!

 

 

 

Силите на ционацизма, който е циокомунизъм[81]

 

 

 

Мисълта от подзаглавието има продължение:

 

Само по себе си съчувствието спрямо някой лицемер е лицемерие.[82]

 

За жалост, животът ми мина в среда, преливаща от лицемерие и лъжи. Настъпиха дни, когато онези, които олицетворяваха тези пороци, взеха да се оправдават свремето, с епохата. Но начинът на живот е човешко творение.

 

По време на тоталитарния режим оцеляването до голяма степен зависеше и от лицемерието. Двойственосттав мисленето и поведениетобеше изведена донорма за нормалност?! Трудно се съблича такава премяна.

 

Светът, особено неговият елит, е модел тъкмо на това. Мисля си, че двуличието се е настанило заедно с фалшивата изтънченост и предвзетите маниери. Едва ли обществата, на които лепим етикета „първобитни“, са познавали подобен светоглед и поведение.

 

Настоящето ни е век на измамата, притворството, фалша, подлостта. Техният постоянен съпровод ни е лишил от сетивност. Поради това дори не забелязваме тези духовни каверни. Приемаме ги, без да се впечатляваме. Преди всичко – от медиите. След което неусетно ги прехвърляме във всекидневието си.

 

И така, полека-лека, доста човешки същества се отказват от мисленето. Живеят с широко затворени очи за измамите и двойните стандарти, за мъките и страданията на ближните. Все по-малко са онези, които се възмущават от пороя лъжи, който всекидневно ни залива.

 

Икономиките на основните традиционни стопански сили са в тежка криза. Нищо, че чувате и четете друго. Не случайно швейцарците откачиха своя франк от еврото. Прибягнаха до това, веднага, щом разбраха, че Марио Драги ще включи печатницата за пари, наречена Европейска централна банка. Не съм в състояние да съзра добри дни за еврото.

 

Навсякъде производството се свива. Търговията не върви. Парите са по-скоро понятие, отколкото ценност. Затова златото, отдавна превърнато предимно в стока, отново взе да поскъпва. Ако знаеха какво ги очаква, много европейци и американци щяха да излязат на улиците. За да не се случи, всяват страх. Размахват плашила – „врагове“. В повечето случаи, произведени от самите Тях.

 

Създават партии, които без да се свенят, обявяват запопулистки“. Което, ако е вярно, изобщо не е лошо. Но тези Техни „популисти“ са просто поредната вълна от подставени лица и посредници.

 

Всичко това – съпроводено с лъжи. Все по-безочливи и на едро.

 

Ето пресен пример.

 

Процъфтяващатапърва европейска силаФедерална република Германия, постигна „изумителенуспехпрез последното тримесечие на 2014 година регистрира икономически растеж от0,7 на сто! Френската икономика също нараства“ – с0,1 процента! Италия е в стагнация. Финландия еоще по-добре“ – спад с 0,3 на сто в сравнение с третото тримесечие на същата година. Стопанството на Кипър потъна с 0,7 процента, а на Гърция – с 0,2 на сто.

 

Обаче еврозоната! Да видите вие, еврозоната!

 

Този икономически растеж от 0,3 процента през последното тримесечие означава, че еврозоната е постигнала ръст от 0,9 на сто през 2014 година, в сравнение с очакваните 0,8 процента![83]

 

Към това следва да добавя, че Европа е изчезващо понятие в човешки, народностен и цивилизационен смисъл. Почти никой не го признава. Но след 3-4 десетилетия европейцитеоригиналните жители на континентаще бъдат малцинство и то навсякъде. Като започнете от България – доста по-рано, и стигнете до Великобритания.

 

Преди дни Беатрис Лоренцин, министърката на здравеопазването на Италия, има достойнството и смелостта, да направи откровението:

 

Италия е умираща страна, тъй като бебетата вече не заменят онези, които умират.[84]

 

Равнището на раждаемостта на Апенините е най-ниското, откакто през 1861 година е основана държавата, обединила многото княжества.[85] При настоящето социално-икономическо състояние обръщането на тъжната тенденция е невъзможно.

Великобритания е изправена пред същия проблем. Чуват се призиви за „радикална реформа“. Правителството и официалните медии сеят лъжи за някакво „излизане от кризата“. А липсата на предприятия и работни места обезлюдява цели райони. Разделението между поколенията чрез насаждане на завист изобщо няма да реши проблемите.

 

По-възрастното поколение притежава огромно богатство, заключено във вид на домове, но не и достатъчни пенсионни спестявания; мнозина са богати като капитал и бедни по доходи. Липсва всякакво осигуряване на подходящи жилища за по-възрастното поколение и солидни излишъци от по-младото.

 

Не се нуждаем от политика на подканянията от сорта на „Помогни, за да Купя“ и от пенсионни облигации с 4-процентова доходност, а от радикални реформи.

 

Всички партии са съгласни, че имаме нужда от изграждането на най-малко 250 000 къщи годишно и че всеки трябва да спестява повече от своите пенсии в името на дългосрочни грижи. Автоматичното пенсионно осигуряване беше многопартийна инициатива, подкрепена от бизнеса и финансистите. И постигна огромен успех. Нуждаем се от повече такова сътрудничество – само пазарите не да осигурят това.

 

Цените на някои стокови потребности, в това число на храната и дрехите, намаляха. Но други необходимости, поддържани чрез обществената политика и страдащи от недостатъчно обновление – включително жилищното настаняване, пенсиите, енергията и образованиетостанаха прекалено скъпи.[86]

 

Господи, колко много социализъм – рекох си. „Автоматичното пенсионно осигуряване“ означава задължително. Никоя от двете страниовластени във всички сфери и населениене слуша гласа на разума. С хилядолетния си опит народът е установил: „Не питай старило, питай патило.

 

Например от години Владимир Буковски изрича истини, бодящи очите на интернационалната номенклатурна класа. Прави го в Брюксел, Москва или Тбилиси. На Острова никой не му дава думата. На всичко отгоре – няма и кой да го чуе. Думите му увисват в пространството, по-ненужни и от текст на чалга-песен!

 

Съжалявам, че слагам себе си до съветския дисидент. Не е от тщеславие. Обаче от толкова дълго време бия тревога по същите въпроси. Но едва шепа осъзнати, мислещи хора, ми обръщат внимание. Останалите си намират ерзацвождове“ и „спасители на нацията“?! За мнозинството моралът и духовността, които са водещите ценности в човешкия живот, са стока, която не се храчи. Тоест – не струва нищо. А тъпотата се наказва

 

Западните страни са изправени пред още един още по-сложен проблемимиграцията от бедните региони на планетата. Някои заслужават тези тегоби. Тъй като в своето колониално имперско минало са предизвикали достатъчно беди и трагедии и е редно да платят за тях. Други го дължат на криво разбрания либерализъм, неусетно превърнат в комунистически интернационализъм – днес го наричат глобализъм.

 

Скоро по една от местните ефирки чух да изтъкват като някакво свръх качество на неизвестна мен нашенка, полууспяла зад граница, факта, че е… „космополитка“, както се изразиха. Простете, но Карл Маркс и Фридрих Енгелс, под диктовката на Ротшилдови, постановиха, че пролетариатът е космополитен и няма родина. Ленин, Троцки и останалата шайка от ненаситни болшевишки кръвопийци, повечето със старозаветни имена, бяха космополити. И пееха, че искат да разрушатстарий, гнилий строй“! Наследниците им са се вградили навсякъде.

 

Накъде се е запътил светът? Към безбъдещето.

 

Преди четири месеца британски изследователи се опитаха да разтревожат обществото с данни за топенето на нацията, което може да доведе до изчезването на англичаните, шотландците, ирландците, уелсците. Даже нещо още по-страшно:

 

Остаряващото британско население вече е сътворило „дългова бомба с часовников механизъм“, която може да бъде обезвредена само чрез комбинация от сериозни икономии на разходите, спешно повишаване на установената възраст за пенсиониране и приключване на общодостъпната система за здравни грижи.[87]

 

Авторката на горните редове еетническа китайка. Думите й останаха в безтегловността, както изявленията на Буковски или на моя скромност. А тя изнесе данни за натрупания грамаден вътрешен дълг в резултат на въведените задължителни меркипенсионно и здравно осигуряване, помощи за безработни и за малки деца…  Обобщено – вследствие от социализма.

 

Безгрижието на управниците издава поне две неща. Първо, мироглед, заключен в егоистичния принцип „след мен потоп“. Второ, парите нямат значение, защото вече са без стойност.

 

Изводът? Живот назаем

 

 

 

Сгромолясването на традиционните основи води до световен разпад

 

 

 

Не се заблуждавайте, че това се отнася единствено до Великобритания и Италия. Пропадането е всеобщо. По-чувствителните го усещат.

 

 

Ние сме някъде. Невидимо някъде. Изобщо никъде на света. Заробват не само нас, но и поколенията ни с допълнителен дълг от 8 милиарда евро! Допреди 7-8 лета така постъпваха гърците, но поне поживяха. Тук ще се облагодетелства алчно червената фашистка номенклатура. Тя си има държава, а ние не. И не желаем да си изградим наша. Тогава кой ни е виновен?

 

Освен това ние, потомците на най-древното население на Европа, първи ще изчезнем. Между 2025 и 2030 година българите ще бъдат малцинство в собствената си родина.

 

Перифразирайки Платон и Аристотел, Цицерон постановил:

 

Iustitia suum cuique distribuit” – „Правосъдието отдава всекиму своето“.[88]

 

Комунистите ни насилиха, и наченаха унищожението ни. А с нашия страх и смирение ние се самоосъдихме. Не винете Бог!

 

Интернационалните комунисти вършеят и по целия свят. Предлагам да се запознаете с онова, което вършат, пречупено през погледа на американски икономически анализатор с италиански корени.

 

 

 

 

 

Вярно, че зализаният като циганче на сватба британски другар Филип Хамънд прилича на wankerчиста проба чекиджия, без извинение. Точно така.

 

Имате ли представа, какво гласи конституционната разпоредба, спомената от Джералд Селенте? Ще ви улесня – ето:

 

Конгресът има правото: Да сече монети, да регулира тяхната стойност, както и стойността на чуждестранните монети и да установява стандарта за мерки и теглилки…[89]

 

Банкерите са прекалено големи, за да попаднат зад решетките“! Така е станало, понеже хората, народите са го допуснали. Сега светът е Техен, на лихварите. И на баща Им – княза на този свят. Можем ли да си го върнем?

 

 

 

Живеем в епоха на лъжи и двойни стандарти

 

 

 

Припомнете си споделеното във видеозаписа. Нека ви върна в близкото минало. Когато беше низвергнат, масонът Колин Пауъл се опълчи срещу Джордж Валкерович Буш – същия президент, на когото вярно служеше. Преди две лета еврейският коментатор Джонатън Шуорз[90] припомни, как на 5 февруари 2003 г. генералът се изтъпанчи пред ООН и разтвори големия чувал с лъжи относно Саддам Хюсеин и Ирак. Сетне „си го получи болезнено“, както го е почувствал, и казва: „Пощръклявам, когато блогъри ме обвиняват в лъжи“. Явно не е получил достатъчно от онова, което заслужава. А няма никакво съмнение, че Пауъл лъжеше съзнателно: Той изфабрикувадоказателствата“ и пренебрегна непрестанните предупреждения, че изреченото от него е фалшификация.[91]

 

Нататък авторът предлага цитати от многобройните „недвусмислени лъжи“ на бившия военен. Прилага списък наизфабрикуваните от него доказателства“, „изтървани измами“ и „загърбени предупреждения“, както ги онасловил.[92]

 

Доста години по-късно Пауъл призна, че е лъгал. Друг заплетен в интригата, „както бившият прес-секретар на Белия дом Скот Макклийн формулира това:

 

Буш и неговият Бял дом бяха ангажирани във внимателно режисирана кампания за оформяне и манипулиране на източници за обществено одобрение на нашите намерения.[93]

 

Току-що цитираното изявление е от публикация, озаглавена: „Как администрацията на Буш ни пробута войнатаа ние я приехме: Знаехме, че разузнавателните данни относно оръжията за масово поразяване беше фалшифицирана. Но имаше и по-голям провалтози на официални лица, медии и на обществото, за спиране на тази грамадна измама на неоконсерваторите“!

 

Точно така. Тогава, по обективни причини – интернет беше скъп и трудно достъпен, предлагаше милион пъти по-малко източници и сведения – следях предимно западните телевизии. И понеже бях достатъчно осведомен, окончателно разбрах: Когато днес кажат, че говори Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин, смятайте, че все едно говори Москва.

 

Може би най-точно е: Говори глобалният левитски Интернационалмракобесните сили на ционацизма.

 

Докато си играем на войници – за огромно мое съжаление на прекалено висока цена, измервана със стотици хиляди човешки животи и разрушения на стойност трилиони долари, Те си угаждат. Правят го със спечеленото от войните. А глупаците, които следят Техните медии със зяпнали в захлас уста, поглъщат небивалиците. Вярват, че Онези – от върховете, „се мразят“ и „враждуват“. А то…

 

Един от най-приближените до Владимир Путин, смятаният за идеолог на най-голямата корпорация на земята – „Газпром“, Андрей Вавилов, пазарува на поразия недвижими имоти вНю Йоркнай-големия град на Съветския съюз.

 

През март 2009 година той излиза на подиума на Брукингския институт във Вашингтон. Дарява пари за нов мозъчен център, посветен на сътрудничеството между новия Съветски съюзСАЩ, и бившияРусия. Прокламираните цели са преди всичко в сферата на финансите и енергийната сигурност. Представят го като смел и решителен политик и предприемач – бивш заместник-министър на финансите и собственик на петролна компания.

 

Шест години по-късно г-н Вавилов, докато помагаше за откриването на ново делово начинание във Вашингтон, неговото лично богатство даде поредния си плод в Ню Йорк. Беше разкрито, че нетърговска компания за набиране на средства,[94] свързана с г-н Вавилов, е успяла да купи мансарда в Центъра Time Warner за 37,5 милиона долара.

 

Г-н Вавилов се сдоби с – общо 8275 квадратни фута застроена площ,[95] с мъжка и дамска баня и 360-градусова гледка към града – е ярък пример за това, как полетът на богатството, произтичащо от хаотичния капитализъм на пост-Съветска Русия, беше могъща сила, стояща зад луксозния строителен бум, преобразил линията на хоризонта на Ню Йорк.

 

За десетилетие и половина, откакто г-н Путин дойде на власт, руснаци са измъкнали от страната и са пренесли зад граница стотици милиарди долари. Даже Кремъл взе да поощрява кампания за онова, което нарече „деофшоризация“. За да върне обратно в Русия капитали в размер на 150 милиарда, напуснали страната само през миналата година

 

За мнозина богати руснаци нюйоркските строежи служат като двоен парашут – за нещо като сейф, бронирана депозитна каса, и едновременно с това – като място за меко приземяване в случай, че климатът в родината им стане негостоприемен и дори опасен. Даже апартаментите да стоят празни и тъмни през много години. В този процес руснаците, макар не толкова често срещани, колкото са другаде, да речем в някои по-шикарни квартали на Лондон, станаха лицето на остър дебат относно влиянието на нюйоркската pied-à-terre[96] икономика.[97]

 

Нещастните украинци гинат. Маса умопобъркани руснаци с промити мозъци издигат Путин в култ. От другата страна, точно толкова повлияни от медийните лъжи поляци, прибалтийци и дори тукашни комунисти раздухват русофобска истерия. Лидерите и от двата лагеравсе ченгета от тоталитарните режими или наследници на такиваса професионалисти. Плащат им. Солидно.

 

Останалите са обикновени глупаци. Но както знаете, идиотът е непобедим. Затова борбата с него е лишена от здрав смисъл.

 

А докато от двете страни на фронтовата линия лаят, керванът с превиващите се от златен товар камили, както пише в Стария завет, си върви. Движи се от Изтока към Запада. И обратно

 

Наскоро известих, че друг приближен до Владимир Владимирович – настоящият „грешник“, най-богатият лесовъд на планетата Роман Абрамович си напазарува къща в Ню Йорк за 70 милиона долара.[98] Дай Боже всекиму. Ама надали.

 

На 54-годишна възраст Вавилов, Андрей Петрович, е един от героите на онова, което Игор Бунич описа така:

 

Комунистите дойдоха в нашата страна през 1917 година; като завоеватели и повече от седемдесет години се държаха като окупатори. Когато осъзнаха, че тяхното време си е отишло, те се разбягаха като панаирджийски крадци, за пореден път до шушка ограбили народа и накрая унищожили държавата.[99]

 

Преди всичко товарищ Вавилов бърза да се уреди с членство в КПСС. Биографията му издава и определени връзки и зависимости с и от секретните служби за партийна сигурност. Ненавършил 40 години го назначават за началник на лабораторията в новооснования Институт за пазарни проблеми към Академията на науките на СССР. За никого не е тайна, че върховната научна институция беше филиал на КГБ и ГРУ. Самият „демократАндрей Сахаров е бил агент на НКВД, вербуван лично от Лаврентий Берия.[100]

 

От 1991 година Андрей Петрович работи в Института за интернационална икономика във Вашингтон. Сетне е в близкия кръг на Борис Елцин и семейството му. Следва типичното катерене по номенклатурната стълба, днес минаваща за… „кариерно израстване“, съпроводено от „умело предприемачество“. Все възможности за реализация, от които даже най-талантливите обикновенируски граждани са напълно лишени.

 

През 1997 г. другарят Вавилов е президент на MFK Bank. Едновременно с това оглавява Института по финансови изследвания. Това е икономически щаб към новата Академия по национална икономика към правителството на Руската федерация. От 2000 до 2002 година е председател на Съвета на директорите на петролната компания „Северная нефт“. Ако названието не ви говори нищо, да знаете: Това е основната нефтодобивна фирма в рамките на гиганта Роснефт“. Кой притежава контролния пакет от акции на „Роснефт“?

 

Смесеното британско-руско дружество TNK-BP е собственик на половината от акциите наРоснефт“. А BP е под контрола на английския клон на „светото“ банкерско семейство. През 2012 година то увеличи дела си в BP с още20 милиарда долара![101] (Вижте илюстрацията.)

 

Вече си представям нацупените мутри на „умните и красивите“ – аман от тези Ротшилдови. Да ги оставим, да протягат длани за просия пред чуждите посолства..

 

Но издигането Вавилово не спира до една петролна корпорация, пък била тя и сред десетте гиганти на света. „Избират“ го в Съвета на федерацията – върховната камара на руската Дума. Като „познавач“ на темата за задлъжнялостите съветва самия Владимир Владимирович.[102]

 

Вот вам!

 

 

 

Единственият порок, който не може да бъде простен,

е лицемерието[103]

 

 

 

Схемата е една и съща. Сред първопроходците й са все отявлени комуняги и ченгета, като Людмила Живкова и Иван Славков, Тома Томов и Янчо Таков, Елена Поптодорова, Андрей Пантев и Христо Мермерски, Александър Лилов и Сергей Станишев, Огнян Дойнов и Стоян МарковСтенмарк“, Мартин Голдсмит–Заимов и Левон Хампарцумян, Владимир Левчев, Милен и Георги Велчеви, Николай Василев и лондонският кръжец около Кирил Сакс и Кобург-Гота, за да стигнем до Ирина Бокова и СталинкаКристалинаГеоргиева.

 

Всички те – през времето – възпитаници и любимци на Запада, са далеч повече съветски рожби. Без изключение.

 

Но безспорно един от най-неизвестните, но същевременно най-успелите е Александър Мирчев. Той беше говорител на БКП на Националната кръгла маса, проведена в началото на 1990 г. И е живото доказателство за подчинението на гробокопачите на капитализма на самите капиталисти. Защото малко след като си свършва работата тук, „заминава на специализация в САЩ и не се връща.

 

В Америка открива серия от фирми. Хора от бившия отдел „Външна политика и международни връзкина ЦК на БКП допускат, че той е една от ключовите фигури за измъкване на пари от България. Според тях част от тези средства се е върнала у нас за създаване на фирми за социални, политически и икономически изследвания.[104]

 

Преди време единствен съобщих, че: Днес д-р Александър Мирчев, учил в Харвард, „в Националния юридически център на УниверситетаДжордж Вашингтонвъв Вашингтон, федерален окръг Колумбияе собственик на ситуираната в американската столицаКрул Корпорейшъни е уважаван член на висшето американско общество. В биографията му е записано, че ебил председател и директор на интернационални промишлени предприятия с активи от много милиони долари и директор в най-високо оценяваната вашингтонска юридическа фирма. Д-р Мирчев е работил за решаването на критични геополитически проблеми и е имал активна обществена кариера. Участвал е в изливането на основите на пазарната демокрация в България и за нейното присъединяване към НАТО и ЕС[105] 

 

Пролетарии от всички страни, к’во стана? Световната революция продължава

 

Наситихме се на различни варианти на добре планираните от think tanks и финансирани отWall Street” „нежни революции“ – у нас, в цяла Източна Европа, в СССР, после в Грузия и Украйна… През последните три години – в Северна Африка. Жертвите на поредната – в Сирия, прераснала в гражданска война, надхвърлиха 100 000 души, 80 на сто от които напълно невинни цивилни люде.[106]

 

Едва онзи ден, дето се казва, на Албиона се усетиха, че водещата се „английскаВисша футболна лига отдавна не е такава. В нея най-богатият клуб не е арабски – на шейховете от Персийския залив, както може би очаквате. Не, това е „Челси“, който е задоволената юношеска мечта на Роман Абрамович. Той се води притежател и на ЦСКАМосква.

 

Всичко е пари. Но какво значат те? Освен това – да се примирим ли?

 

Говорил съм и съм писал, че спортът, както всичко останало, е купен. В него действа правилото „пито, платено“. Резултатите не се определят по терените, в залите, на пистите или по състезателните площадки. Те не зависят от качествата на атлетите и от техните изяви, а това кой организира залагането, глупако! Да не говорим за това, че той е днешната реализация на древната максима: “Panem et circenses” – „хляб и зрелища“. Тя била измислена и прилагана от патрициите. И се отнасяла до плебеите.

 

Тези дни Диего Коща, бразилският нападател на намиращия се в английската столица футболен клуб „Челси“, притежание на Роман Абрамович, еврейски олигарх от СССР, споделил, че „Висшата лига е уникална“. С какво? С фалшификациите, определяни като… „изненади“.

 

Могъщият Manchester United  току-що беше унизен от скромничкия Leicester City, който го розмаза с 5:3. „Това е единствената лига в света, в която се случва подобно нещо“ – заяви Коща.[107]

 

Забелязахте ли, че футболистът не е употребил спортното понятие първенство“, а организационното, по-скоро политическото, „лига“? Тази лига е стока и се продава. Както се съобщава в публикацията, сега се правят опити телевизионни канали в Югоизточна Азия и Северна Америка да предават мачовете в нея.

 

Британските медии се кахърят, че в Германия или Испания не се говори за подобни явления. Това означава ли, че те не съществуват? Във футбола има мода и някой диктува тенденциите в нея. От какъв зор през шейсетте основаха Бундеслигата? Кои са най-богатите футболни предприятия в света? Не са ли мадридскиятРеал“ и каталунскатаБарселона“?

 

Резултатът беше, че Premiership стана най-рентабилната и най-доходната схема за приходи от права за медийно разпространение по целия свят. Американският футбол все още струва нещо само в Америка. Но едва ли някой иска да го гледа. „Правата за показване по телевизията на мачовете от Premier League в малкия Сингапур струват повече“ – казва Коща, – „отколкото целия приход, който американската Национална футболна лига натрупва от задгранични продажби, взети заедно.[108]

 

На всичко отгоре излиза, че запалянковците – т. нар. запове или фенове, както туземните нипатриотисвикнаха да ги наричат, също не са без значение. Проучванията са разкрили, че тяхното поведение привлича извънредно голям телевизионен интерес?! Сега проумявате ли, от какъв зор взеха да организират запалянковците и да манипулират тяхното поведение? Това е сравнително ново явление. Тук – от около 23-24 лета. На Запад от около четири десетилетия.

 

Преди години, през осемдесетте, спортен журналист, „изгрял“ като агент на Държавна сигурност, беше сценарист на документален филм за Стефка Костадинова. Завърнал се от световно първенство по лека атлетика в зала, проведено в Ню Йорк, той ми разказа за своята „баскетболна авантюра“ в прочутата зала „Медисън Скуеър Гардън“. Завели го на мач на „Ню Йорк Никс“. Тогава все още се наричаха „Никърбокърс“ – „момчета, носещи панталонки, чиято дължина е малко под коляното“.[109] Не знам дали това е променено. Но със сигурност изобщо не е важно.

 

Събеседникът ми разправяше, как залата разполагала със собствена телевизия. Съоръжението е толкова грамадно, че ако ги нямало огромните екрани, висящи от тавана, половината зрители нямало да виждат топката.

 

Обаче какво било изумлението му, когато установил, че вътрешната телевизия забавлява значителна част от посетителите повече от самото състезание. Навсякъде имало камери, които постоянно показвали лица от публиката. И това се оказалопо-интересно от самата баскетболна среща“!

 

Как е днес?

 

Чужденец като Коща е впечатлен от „агитките“ във Висшата лига, която само се води английска. Например, на “Old Trafford” – стадиона на „Манчестър Юнайтед“, се събират сикхи, които са изкупили за целия сезон местата зад гърба на треньора. Не предполагах, но причината е,… за да ги дават по телевизията! Но същото се отнася и до Bundesliga-та. В Германия тези места редовно били заемани отбели запалянковци, мъже между двадесет и тридесет години, обикновено поставени зад метална ограда“. Така [натикани в своеобразна кошара] те са много по-достъпни за телевизионните обективи. На практика, запалянковците са толкова важни, та Висшата лига редовно пише до клубовете, да не се плашат да запълват със зрители определени места на мачове, които биват предавани по телевизията. И ги гълчи, когато пречат на добрата видимост към съответните участъци от трибуните.[110]

 

Авторът на статията признава, как проумял всяка подробност от разговора си с бразилския футболист едва в средата на февруари т.г. Тогава станало ясно, че телевизионните корпорацииSky и BT кандисали да заплатят зашеметяващите 5,1 милиарда лири [7,854 милиарда долара] за правата да предават мачовете от Premiership във Великобритания в продължение на три години, считано от 2016-а. Огромна сума, която ще се увеличи допълнително, след като и международните права бъдат продадени отново.[111]

 

Някой ще ме „светне ли, колко от отборите в английската Premier League, която е една печеливша история, а не благотворителна организация“,[112] са английски? Със сигурност знам, че „Челси“, двата манчестърски отбора и ФК „Ливърпул“ не са. А лондонскиятТотнъм“ винаги е бил… еврейски.

 

Светът е бизнес, мистър Бийл.

 

В това число – и спортният.

 

Ето какво става, докато Те разпалват войни. Братството и неговите слуги – като започнете от Обама, Путин, Меркел, Камерън и Оланд, и свършите с тукашните нищожества, ни потапят в друг свят. Но ние съучастваме в изпълнението на Техните намерения и планове. Кой ходи по спортни състезания, залага, интересува се от резултатите, следи медиите Им? С други думи – сам и без бой влиза в капана, заложен от Тях!

 

То е като вица с въженцата за обесване. Сами си ги носим, не се налага да ни ги раздават!

 

Ако ми възразите: Какво искаш, да спрем да живеем ли? Ще отвърна: Как е преминал животът на вашите предци, на бабите и дядовците ви? Защо допускате заблудата, че без всички тези измамни съблазни те са били по-нещастни? Обратното – живели са далеч по-богоугодно, което ще рече – щастливо.

 

За мен е радостно, че все по-често срещам млади хора, които не притежават телевизионни приемници. Собствената ми дъщеря не гледа телевизия от години. Сяда до майка си, само по време на моите изяви. И не винаги е безкритична. Сетете се защо…

 

На финала, след цялата пространна, макар и неизчерпателна разхода по планетата и разравянето на незначителна част от нейните проблеми, ми се иска да ви върна година назад. Тогава бившият главен редактор на консервативния някога лондонскиThe TimesСаймън Дженкинс публикува коментар в смятан за „ляв“ всекидневник. Тъй като „десните“, тези „свободолюбци“ и „демократи“, не допускат неговото различнодисидентскомнение!

 

За Великобритания или Америка опитът да бъде наложено ограничение на Русия в рамките на собствените й граници е скандална лудост. Да използвате трагичния самолетен инцидент като претекст е също толкова налудничаво. Наподобява мачо, който се бие в гърдите. А ние отново сме се насочили към безумието на сбърканите икономически санкции.

 

Когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски квартал „Найтсбридж“ и места в колежа Ийтън. Тези двойни стандарти са наш патент.

 

Според Комисията по износа на оръжия при Камарата на общините, понастоящем Великобритания продава оръжия на стойност 12 милиарда лири на 27 страни, които са в списъка на Външното министерство поради „проблеми с правата на човека“.

 

Няма как мирът в света да бъде заздравен посредством поскъпването на енергията в Европа, и като правят кредитите за Русия по-неизгодни и по-малко достъпни за приближените на Путин“.

 

На Путин изобщо не му пука.[113]

 

Същевременно „масовият убиец Брейвик ще съди Норвегия за условията в затворите“![114] Този масонски звяр, лишил от живот 77 души, има претенции! Държали го в изолация. „Самотата нарушавала човешките му права“![115]

 

Никой от западните демократи даже за миг не се поинтересува от онова, което преживяха политическите затворници на комунистическия режим. Малко от тогавашния ужас е променено. Не случайно казват, че затворите раждат още по-закоравели престъпници.

 

Сега нашенец, осъден в Иран, се надява тукашните съдии да отменят присъдата му. Но ако все пак се наложи да я излежи, настоява да го върнат в иранския пандиз. В килиите имало цветна кабелна телевизия, компютри и интернет!…

 

Тук другарите никога не са изпитвали разбиране и съчувствие, камо ли милост. А затворите са за хора, нали? За тези неща ще разговаряме двамата с моя гост в телевизионното предаване „Диагноза“ на 25 февруари.

 

Лъжат, че в западните държави има повече свобода на словото, в сравнение с тук.[116] По никакъв начин не браня режима на хунтата, начело с Боко Харамович.[117] Например моята рубрика „Диагноза с Георги Ифандиевне би била възможна в никоя телевизия в т. нар. свободен свят. Не само аз смятам така. Известни учени, политици, дипломати, журналисти, от Европа и САЩ, сблъскали се с несвободата, са констатирали това. Ще се постарая да ви убедя с видеосвидетелства от техни отсъждания.

 

Докато подготвях този текст, валутната война, която се води незабелязано от народите, взе да навлиза в разгара си. Даже Швеция свали лихвените проценти под нулата. Направи ги… отрицателни! Надява се да се пребори с дефлацията.[118] Онази, за която предупреждава гаулайтерът на Bank of England, кадър на “Goldman Sachs”. (Погледнете по-нагоре.)

 

Светът навлиза в тежка криза. Днес Владимир Путин служи като оправдание. Не го мислете. Навярно ще бъде компенсиран.

 

Някой сеща ли се за цената на цялото лицемерие? Дали то си струва? Споразумението от Минск показа, че никой не се вълнува от онези 5000 загинали в Украйна. Както и за десетките хиляди ранени и за онези повече от милион бежанци, пръснати в нея и в съседна Русия. Кому и защо беше необходимо всичко това? Кой има полза от него?

 

А ако слушате онези коментатори, които номенклатурата е натрапила, за да ги превърне в любимци на масовия идиот, все пак се сещайте и за настоящите редове. Знам, че никой не обича вестоносците, които съобщават лоши новини. И все пак си струва, да чуете и тях. Заради вас самите.

 

 

Мислете.

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път, специално за изключителата щедрост на Велизар М. от София.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “Russia wants Germany to pay trillions for attacking USSR in 1941”, Pravda.Ru, english.pravda.ru, Moscow, 5.02.2015 г., online: http://english.pravda.ru/world/europe/05-02-2015/129708-russia_germany_angela_merkel-0/

[2] “Defiant Greek PM sets up EU clash with bailout rejection, austerity rollback” by Lefteris Papadimas and Renee Maltezou, Reuters, reuters.com, London, Sunday, February 8, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/02/08/us-eurozone-greece-idUSKBN0LC0E920150208

[3] Вж. “Germany rejects Greek war reparations call” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 9 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/11400718/Germany-rejects-Greek-war-reparations-call.html

[4] Вж. напр. “The global financial system stands on the brink of second credit crisis” by John Ficenec, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 9 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11398175/The-global-financial-system-stands-on-the-brink-of-second-credit-crisis.html

[5] Вж. “Global views on the HSBC tax scandal” by Tim Bowler, Business reporter, BBC News, BBC , bbc.com, London, Monday, 9 February 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/business-31300712

[6] “Ukraine crisis: US officials compare peace efforts to appeasing Hitler” by Justin Huggler in Berlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 9 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11398762/Ukraine-crisis-US-officials-compare-peace-efforts-to-appeasing-Hitler.html

[7] Горкото същество, англ.

[8] Вж. напр. “Get ready for Greece to leave euro, says Greenspan: Former Fed chief forecasts ‘Grexit’ as prime minister lays out plan” by Ben Marlow, and Pete Spence, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 8 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11399397/Get-ready-for-Greece-to-leave-euro-says-Greenspan.html

[9] Георги Ифандиев – „Новият нов световен ред или ха на бас, че еврото ще падне… – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, 5 октомври 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%81-%D1%87 Няколко месеца преди това бях посочил и стойността на облога – 200 милиона долара! Ротшилдови не губят… Също така се отличават с търпеливостта на кралска кобра, дебнеща жертвата си.

[10] Вж. напр. “Greece downgraded as S&P warns cash crisis could force it out of euro” by Mehreen Khan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 6 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11389250/Three-ways-Greece-could-still-get-out-of-its-debt-trap.html

[11] Пак там.

[12] Вж. “Russia is reportedly getting military bases in an EU state” by Elena Holodny, “Business Insider”, businessinsider.com, New York City, Sunday, February 8, 2015 г., online: http://www.businessinsider.com/russia-military-agreement-in-cyprus-2015-2

[13] Библия, „Книга на пророк Исай“, гл. 34, ст. 8.

[14] “Last British prisoner in Guantanamo in line for £1 million payout” by Robert Mendick, and Peter Foster in Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 8 February, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11398475/Last-British-prisoner-in-Guantanamo-in-line-for-1-million-payout.html

[15] Пак там.

[16] Главное управление лагерей, рус. Системата, изградена от концентрационните лагери, действително беше истинска, огромна по територия и многолюдна държава вътре в Съветския съюз.

[17] Пораженец, командир, загубил война, англ.

[18] Вж. напр. Димитър Недков – „Масоните се върнаха в България“, Първи том: „Възраждането на идеята за Братството“, Второ, преработено и допълнено издание, Издателство „Мириам“, София, 2005 г., стр. 204.

[19] В който са изправени на съд 60 обвиняеми. На смърт са осъдени и разстреляни Антон Иванов, Никола Вапцаров, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов, Антон Попов. Малко преди тях е разстрелян един от основните организатори, продалият се на съветското разузнаване полковник от Червената армия Цвятко Радойнов. Всички те като пладнешки хайдуци са гепили – крали са пари: съветски, американски, британски!

[20] Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, Приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание, обнародван в „Държавен вестник“, брой 37, София, 5 май 2000 г.

[21] Никой не вкарваше насила в БКП. Лично Иван Вуцов ми е споделял, че и на него предложили да стане партиен член, но отказал. Затова го махнали от „Левски-Спартак“. Той, най-близкият приятел на Георги Аспарухов, ми рече: „А Гунди стана член на БКП.“

[22] Вж. „Свето Евангелие от Матей“ , гл. 7, ст. 15.

[23] Мартин Лутър Кинг: Имам мечта. Барак Хюсеинович Обама: Имам безпилотен самолет, англ. Не ми достига талант, за да предам играта на думи.

[24] “Obama wins 2009 Nobel Peace Prize”, BBC News, BBC, news.bbc.co.uk, London, October 9, 2009 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8298580.stm

[25] Вж. John Perkins – “Confessions of an Economic Hit Man”, Berrett-Koehler Publishers, San Francisco, CA, 2004 г. Книгата е в архива на автора.

[26] Вж. “Oliver Stone’s Untold History of the United States”, Ixtlan Productions, Los Angeles, CA, Distributor: FremantleMedia, London, 2012 г., Chapter 10: Bush & Obama: Age of Terror, от 19:00 до 21:15 минути, online: https://www.youtube.com/watch?v=F6TGkpi_vVE&list=PL3oAekbqhGV9oHaikpecgCDdeHizamdg1 Цялата поредица със субтитри на български е в архива на автора. Ще опитам да поместя този епизод след края на публикацията. Възможно е YouTube да не допусне това, макар да съм взел видеоматериала от тази мрежа.

[27] Вж. Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 1.

[28] Вж. “List of wars involving the United States”, from Wikipedia, the free encyclopedia, en.wikipedia.org, San Francisco, CA, last modified on 9 February 2015 г., online: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

[29] “My Plastic Penis” by David Glenn Cox, OpEdNews, opednews.com, Newtown, PA, January 5, 2010 г., online: http://www.opednews.com/articles/2/My-Plastic-Penis-by-David-Glenn-Cox-100104-620.html

[30] “Oliver Stone’s Untold History of the United States”, Ixtlan Productions, Chapter 10: Bush & Obama: Age of Terror, вече цит. съч. от 18:15 до 22:34 минути.

[31] Джордж Оруел – „1984“, вече цит. съч., Първа част – 3.

[32] Ърнест Хемингуей, американски писател и Нобелов лауреат, цитиран в: Ben Raeburn – “Treasury for the Free World”, Arco Publishing Company, New York, NY, 1946 г., стр. xv.

[33] Howard Zinn – “Howard Zinn on War”, Seven Stories Press, New York, NY, 2001 г., стр. 45.

[34] Вж. напр. “Lockerbie bombing: are these the men who really brought down Pan Am 103? Evidence gathered for the aborted appeal against Abdelbaset al-Megrahi’s conviction points finger at Iran and Syrian-based terrorist group” by Gordon Rayner, Chief Reporter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 10 March 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/10688179/Lockerbie-bombing-are-these-the-men-who-really-brought-down-Pan-Am-103.html; “‘Palestinian group carried out Lockerbie bombing’” by David Horovitz, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, December 19, 2013 г., online: http://www.timesofisrael.com/palestinian-group-carried-out-lockerbie-bombing/; “The Bombing of PanAm Flight 103: Case Not Closed” by William Blum, William Blum, Official website of the author, historian, and U.S. foreign policy critic, williamblum.org, Washington, DC, March 2001 г., online: http://williamblum.org/essays/read/the-bombing-of-panam-flight-103-case-not-closed  и др.

[35] “Shady Dealings Helped Qaddafi Build Fortune and Regime” by Eric Lichtblau, David Rohde, James Risen, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, 24 March 2011 г., online: http://www.nytimes.com/2011/03/24/world/africa/24qaddafi.html?_r=0

[36] Вж. напр. “An unlikely refuge for Muammar Qaddafi: Come and be an Israeli! The colonel has sympathisers in an unexpected place”, from the print edition, “The Economist”, economist.com, London, September 10th 2011 г., online: http://www.economist.com/node/21528675

[37] Джордж Оруел – „1984“, вече цит. съч., Първа част – 3.

[38] Пак там.

[39] “Merkel defends Ukraine arms stance in face of U.S. criticism” by Stephen Brown and Noah Barkin, Reuters, reuters.com, New York, NY, Saturday, February 7, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/02/07/us-ukraine-crisis-idUSKBN0LB0IA20150207

[40] „Хелмут Кол: САЩ държат Меркел с досие от Щази“, „19’ – Деветнадесет минути“, 19min.bg, София, вторник, 13 октомври 2015 г., online: http://19min.bg/news/8/57095.html За грамотността на местните журналя красноречиво говори фактът, че са определили биографичната книга на Хериберт Шван като… „автобиография“?!

[41] Красимир Иванджийски – „Дали мемоарите на Хелмут Кол ще погребат кариерата на Ангела Меркел“, в. „Строго секретно“, strogosekretno.com, София, декември 2014 г., online: http://strogosekretno.com/235/16/%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%A5%D0%B5%D0%BB%D0%BC%D1%83%D1%82-%D0%9A%D0%BE%D0%BB-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB.html

[42] „Сорос: Аз създадох Меркел, аз ще я унищожа“, в. „Преса Daily”, presa.bg, София, 5 юни 2013 г., online: http://presa.bg/article/archive/16508/7/0

[43] Вж. 005 – Video – Germany Is a Not a Democracy and Is a Colony of USA Dr Udo Ulfkotte в: Георги Ифандиев – „За първи път страна с официално комунистическо управление става водеща световна икономика. А тук болшевиките обявиха негласувалите за… faeces! Id est situ, minke“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 16 октомври 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=LI201KShxqk

[44] “German politicians are US puppets” By Udo Ulfkotte (Germany), “Oriental Review”, Open Dialogue Research Journal, orientalreview.org, Moscow, Friday, November 7, 2014 г., online: http://orientalreview.org/2014/11/07/german-politicians-are-us-puppets/

[45] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 16.

[46] “Alliances: Obama, Merkel aim to keep united front amid dispute over arming Ukraine”, The Associated Press contributed to this report, FoxNews, foxnews.com, New York, NY, Monday, February 9, 2015 г., online: http://www.foxnews.com/politics/2015/02/09/obama-merkel-aim-to-keep-united-front-amid-dispute-over-arming-ukraine/

[47] “’No doubt’ America will give us weapons, says Ukraine, amid fears of ‘catastrophic’ escalation” by Andrew Marszal, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11388639/No-doubt-America-will-give-us-weapons-says-Ukraine-amid-fears-of-catastrophic-escalation.html

[48] Джордж Сантаяна – американски философ и поет от испански произход. (George Santayana – “Soliloquies in England and Later Soliloquies”, Constable and Company Ltd., London, Bombay, Sydney, 1922 г., стр. 102.) Книгата е в архива на автора.

[49] Вж. “Over 12,000 Victims of War Crimes in Ukraine: Russia Launches Criminal Case against Kiev Regime” by Ria Novosti, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Canada, October 3, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/over-12000-victims-of-war-crimes-in-ukraine-russia-launches-criminal-case-on-genocide-of-russian-speakers/5405966

[50] Военолюбец, подстрекател на войни, подпалвач на война, англ.

[51] Вж. “Britain is shamed by its impotence over Syria and Ukraine: A world in turmoil needs more than a ‘chaterama’. The PM’s absence from the West’s challenge to Putin is damaging our world power status” by Con Coughlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11403672/Britain-is-shamed-by-its-impotence-over-Syria-and-Ukraine.html

[52] “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[53] Вж. “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[54] 1 – 8 февруари 2015 г.

[55] “On the sidelines: As crises grip Europe, the solutions our partners are striving for lack any meaningful contribution from Britain”, Editorial, “The Independent”, independent.co.uk, London, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/editorials/on-the-sidelines-as-crises-grip-europe-the-solutions-our-partners-are-striving-for-lack-any-meaningful-contribution-from-britain-10040149.html

[56] Ке д‘Орсе – френското Министерство на външните работи; по името на улицата, на която е разположена сградата му.

[57] Пак там.

[58] Вж. напр. “Europe’s last dictator marks anniversary” by Artur Smirnov and Markian Ostaptschuk, Deutsche Welle, dw.de, Bonn, 10 July 2014 г., online: http://www.dw.de/europes-last-dictator-marks-anniversary/a-17772452; “Belarus: 20 years under dictatorship and a revolution behind the rest of Europe” by Mark Rice-Oxley in Minsk, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 9 June 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/jun/09/-sp-belarus-remains-revolution-behind и др.

[59] Вж. напр. “The Soviet Story”, a documentary, written and directed by Edvīns Šnore, sponsored by the UEN Group in the European Parliament, Latvia, 2008 г. Филмът със субтитри на български е в архива на автора. YouTube не разрешава неговото представяне.

[60] Вж. Наталия Геворкян, Наталья Тимакова, Андрей Колесников – „От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным”, Издательство „Вагриус”, Москва, 2000 г., online: http://lib.ru/MEMUARY/PUTIN/razgowor.txt

[61] Израел е над всичко, над всичко на този свят, нем.

[62] Вж. “Obama asks Congress to authorize U.S. war on Islamic State” by Patricia Zengerle, Washington, Reuters, reuters.com, New York, NY, Wednesday, February 11, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/02/11/us-mideast-crisis-congress-authorization-idUSKBN0LF1KP20150211

[63] “Obama to Cameron: maintain UK defence spending or weaken Nato” by Ben Farmer, Defence Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 10 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/11403519/Obama-to-Cameron-maintain-UK-defence-spending-or-weaken-Nato.html

[64] “Ban Ki-moon: Yemen is Collapsing Before Our Very Eyes”, Arutz Sheva, israelnationalnews.com, West Bank, Palestine, Thursday, 12 February 2015 г., online: http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/317679#.VNzdRpv9m70

[65] Пак там.

[66] Основана като тайно общество в Солун, тогава най-големият еврейски град в Европа, от тамошни евреи, които формално приели исляма, но не изоставили първоначалната си вяра. Превръща се във филиал на италиянската масонска ложа, наречена Grande Oriente d’Italia – Великия Ориент на Италия. Ръководи ги еврейският масон Емануел Карасо. В ложата са членували тукашните социал-революционери Дамян „Даме“ Груев, д-р Христо Татарчев, Кирил Пърличев, Христо Силянов, Александър Протогеров, Мише Развигоров, Евтим Спространов и др. (Вж. напр. „Масоните в България: Членовете на Българските масонски ложи, родени в Македония (до 1944 г.)“, Брошура на Главно управление на архивите към Министерски съвет на Република България, София, 2003 г., online: http://macedonia-history.blogspot.com/2006/11/1944.html)

[67] Вуйчо на майката на илюмината Валери Жискар д’Естен – крипто комунист, смятан за баща на неосъществената Европейска конституция, която се изпълнява под формата на Лисабонски договор.

[68] Вж. Декларация Президента Российской Федерации, Президента Украины, Президента Французской Республики и Канцлера Федеративной Республики Германия в поддержку Комплекса мер по выполнению Минских соглашений, принятого 12 февраля 2015 года, Президент России, Администрация Президента РФ, news.kremlin.ru, Москва, 12 февраля 2015 года, online: http://news.kremlin.ru/ref_notes/4803

[69] Вж. Table 28-1: “Policy Budget Authority and Outlay by Function, Category, and Program”, Analytical Perspectives, Budget of the United States Government, Fiscal Year 2015 г., United States Office of Management and Budget, Washington, DC, 22 May 2014 г., online: http://www.whitehouse.gov/sites/default/files/omb/budget/fy2015/assets/28_1.pdf

[70] Вж. “The Path to Prosperity: Fiscal Year 2015 Budget Resolution”, United States House House Budget Committee, April 2014 г., US Congress, Washington, DC, 22 May 2014 г., online: http://budget.house.gov/uploadedfiles/fy15_blueprint.pdf

[71] Вж. напр. “Leak War: How the White House unloaded on Chuck Hagel while firing him” by Howard Kurtz, Fox News, foxnews.com, New York, NY, November 25, 2014 г., online: http://www.foxnews.com/politics/2014/11/25/leak-war-how-white-house-unloaded-on-chuck-hagel-while-firing-him/

[72] Вж. “Ashton Carter confirmed as new US defence secretary: Barack Obama’s choice to head the Pentagon was swiftly confirmed by the Senate on Thursday” by Agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/us-politics/11409935/Ashton-Carter-confirmed-as-new-US-defence-secretary.html

[73] Вж. напр. “Russian Defense Budget to Hit Record $81 Billion in 2015”, “The Moscow Times”, themoscowtimes.com, Moscow, October 16 2014 г., online: http://www.themoscowtimes.com/business/article/russian-defense-budget-to-hit-record-81bln-in-2015/509536.html

[74] “Chart: U.S. defense spending still dwarfs the rest of the world” by Adam Taylor, “The Washington Post”, washingtonpost.com,  Washington, DC, Wednesday, February 11 2015 г., online: http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/02/11/chart-u-s-defense-spending-still-dwarfs-the-rest-of-the-world/

[75] Вж. “Barack Obama: US prepared to carry out combat missions against Isil” by Peter Foster, Washington, “The Telegraph, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11407242/Barack-Obama-US-prepared-to-carry-out-combat-missions-against-Isil.html

[76] “Congress, Don’t Be Fooled; Obama Still Believes in Unlimited War” by Bruce Ackerman, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/02/12/opinion/obama-still-believes-in-unlimited-war-isis.html?_r=0

[77] “Mark Carney: enjoy low prices while you can” by  Szu Ping Chan, “The Telegraph, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/bank-of-england/11409986/Mark-Carney-enjoy-low-prices-while-you-can.html

[78] Factum – нещо, което вече е станало или представлява доказана действителност, лат.

[79] Вж. напр. “Mark Carney takes up his mission” by Heather Scoffield, “The Globe and Mail”, theglobeandmail.com, Toronto, Ontario, Canada, Friday, January 25, 2008 г., стp. B1, B4–5, online: http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/mark-carney-takes-up-his-mission/article662945/page1/

[80] Този и следващият видеозапис са от февруари 2015 г.

[81] От ционизъм и нацизъм – истинската характеристика на днешното глобално управление в името на една свръхбогата юдейска клика, която върши всичко в своя полза, но също така в името на Израел.

[82] Пак там.

[83] “Eurozone economy grew by 0.3% in the last quarter – live updates: Rolling coverage as the latest GDP figures show the state of the eurozone, as Greece bailout talks continues” by Graeme Wearden, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 13 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/business/live/2015/feb/13/eurozone-growth-figures-and-greek-debt-crisis-live-updates

[84] “Italy is a dying country as babies no longer replace people who die, says health minister” by Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 13 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/11411907/Italy-is-a-dying-country-as-babies-no-longer-replace-people-who-die-says-health-minister.html

[85] Пак там.

[86] “Only radical reforms can save the UK’s ageing population” by Nigel Wilson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 14 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/11413205/Only-radical-reforms-can-save-the-UKs-ageing-population.html

[87] “UK faces ‘debt timebomb’ from ageing population: Institute of Economic Affairs calls for radical measures, including a smaller NHS, to bring Britain’s debt mountain back to sustainable levels” by Szu Ping Chan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 29 October 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11192855/UK-faces-debt-timebomb-from-ageing-population.html

[88] Marcus Tullius Cicero, M. van den Bruwaene – “De natura deorum”, Livre III, Latomus, Bruxelles, 1981 г., стр. 67.

[89] Конституция на САЩ, Параграф 1, член 8, алинея 5.

[90] Английско произношение на Йонатан Шварц. Фамилното име е от идиш – „Чернев“. И няма нищо общо с т. нар. Стар завет.

[91] “Lie After Lie After Lie: What Colin Powell Knew Ten Years Ago Today and What He Said” Jonathan Schwarz, Tinyrevolution.com, “The Huffington Post”, huffingtonpost.com, New York, NY, 5 February 2013 г., online: http://www.huffingtonpost.com/jonathan-schwarz/colin-powell-wmd-iraq-war_b_2624620.html

[92] Пак там.

[93] “How the Bush administration sold the war – and we bought it: We knew WMD intelligence was flawed, but there was a larger failure of officials, media and public to halt the neocon juggernaut” by Valerie Plame Wilson and Joe Wilson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 27 February 2013 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/feb/27/bush-administration-sold-iraq-war

[94] Става дума за нещо като фондация – организация с нестопанска цел, която е освободена от данъчно облагане или плаща налози в ниски размери.

[95] Около 2720 квадратни метра. Излиза, че цената на квадратен метър възлиза на 13 787 долара!

[96] Стъпила на земята, фр. В случая – в смисъл на строителен отрасъл.

[97] “At the Time Warner Center, an Enclave of Powerful Russians” by Stephanie Saul and Louise Story, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/02/12/nyregion/russia-time-warner-center-andrey-vavilov.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

[98] Вж. “Roman Abramovich’s ‘$70 million New York super-mansion’” by Andrea Mammone, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 17 January 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11352797/Roman-Abramovichs-70-million-New-York-super-mansion.html

[99] Игор Бунич – „Златото на партията“, първо издание, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 350.

[100] Серго Берия – „Мой отец – Лаврентий Берия“, „Современник“, Москва, 1994 г., стр. 270-271.

[101] Вж. “Oligarchs hire Rothschild to raise $20bn for BP stake: BP’s oligarch partners in its troublesome Russian joint venture have appointed investment bank Rothschild to raise at least $20bn (£12.4bn) to buy the UK oil major’s stake” by Garry White, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 1 October 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/oilandgas/9579882/Oligarchs-hire-Rothschild-to-raise-20bn-for-BP-stake.html

[102] Вж. напр. “At the Time Warner Center, an Enclave of Powerful Russians” by Stephanie Saul and Louise Story, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, February 11, 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/02/12/nyregion/russia-time-warner-center-andrey-vavilov.html?_r=0

[103] Уилям Хазлит, английски писател, философ, литературен и социален критик. (William Hazlitt – “Selected Essays of William Hazlitt, 1778-1830”, Random House, New York, NY, 1930 г., стр. 220.)

[104] Георги Тамбуев – „Власт, облечена в корупция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 308-309.

[105] Dr. Alexander Mirtchev, Krull Corp., Washington, DC, online: http://www.krullcorp.com/en/dr-alexander-mirtchev.html

[106] Вж. напр. “More than 100,000 people have been killed since the start of the Syrian conflict, activists claim”, “The Daily Mail” by Steve Nolan, dailymail.co.uk, London, Wednesday, 26 June 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2349034/More-100-000-people-killed-start-Syrian-conflict-activists-claim.html

[107] “The Premier League is no longer England’s – this country is just the backdrop” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 13 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/13/football-is-no-longer-englands-its-just-a-backdrop

[108] Пак там.

[109] Произлиза от облеклото на първите заселници на Манхатън – холандци, основали колонията Нови Амстердам. Наричали ги “Knickerbockers”. Тук някога им казваха „подколенки – надколенки“…

[110] Пак там.

[111] Пак там.

[112] Вж. напр. “TV rights deal: Richard Scudamore says Premier League ‘not a charity’: The Premier League is „a success story“ but not a charity, its chief executive Richard Scudamore has said following criticism of its £5.14bn TV deal”, BBC Sport, BBC, bbc.com, London, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.bbc.com/sport/0/football/31384481

[113] “To mock President Putin’s pride and test his paranoia is folly” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 25 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia

[114] Вж. “Mass murderer Breivik to sue Norway over prison conditions: Lawyers for Anders Breivik, the Norwegian extremist who murdered 77 people in 2011, argue that his prolonged solitary confinement breaches his human rights” by Justin Huggler in Berlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 11 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/11406616/Mass-murderer-Breivik-to-sue-Norway-over-prison-conditions.html

[115] Пак там.

[116] Вж. “How press freedom declined around the world last year, by country: Reporters Without Borders has released its annual survey of press freedom around the world, revealing a drastic decline in freedom of information in 2014” by Andrew Marszal, and map by Reporters Without Borders, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 13 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/11409148/How-press-freedom-declined-around-the-world-last-year-by-country.html

[117] Б.Б. е олицетворение на значението, което това название носи: „Не на западното образование“. Може би преводът е пресилен и номинално словосъчетанието ще рече „Не на образованието“ изобщо.

[118] Вж. “Sweden cuts rates below zero as global currency wars spread” by Ambrose Evans-Pritchard, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 12 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11408950/Sweden-cuts-rates-below-zero-as-global-currency-wars-spread.html

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...