Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЕЛЕГИЯ ЗА ОТМИНАЛОТО БЪДЕЩЕ – Част 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 “Mortuus aut bonum, aut nihil.[1]

Латинска сентенция

Желю Желев беше марксист, комунист,

на когото дължим значителна част от бедите си.

Срамувах се заради него,

както от Живков и останалите до ден днешен.

Георги Ифандиев

 

 

От средата на ХХ век човешката инициативност нарасна толкова драматично, че относително стабилната 11 700-годишна епоха на холоцена, единственото състояние на планетата, за която със сигурност знаем, че може да понася човешките общества, сега е дестабилизирана. На практика, настъпи нова геологична епохаантропоцената.[2]

 

Предохранителните принципи подсказват, че човешките общества ще бъдат неблагоразумни и ще насочат земната система да се отдалечи значително от условията, наподобяващи холоцена. Продължаващата траектория на отдалечаване от холоцена, може да доведе до – за жалост – висока вероятност за едно различно състояние на земната система. Такава, която да е по-малко гостоприемна за развитието на човешките общества.[3]

 

Какво ли са обсъждали в Давос представителите на онзи един процент, който в момента притежава 48 на сто от земното богатство, а догодина се очаква да придобие половината? Дали, че е вероятно да режат клона, на който седят? Или знаят нещо повече, напълно различно, за евентуална холоценна епоха на друга планета?

 

 

 

Началото на края на свободите в Европа? Това не е новост

 

 

 

По летищата на Стария континент ще събират всевъзможни лични данни. Да, от пътниците. От кого другиго?

 

Първият плод на аферата Charlie Hebdoпадна в кошницата наЧервената шапцицаот комунистическия Интернационал.

 

Обаче „Димитри Аврамопулоевропейският комисар по правосъдие и вътрешни работи, заяви пред Европейския парламент, че събирането и съхраняването на данни от всички пътници по въздуха няма да се сблъска с опазването на гражданските свободи в Европа.

 

Системата, наречена „Архив с имена на пътниците“ или PNR,[4]  за събиране и съхраняване на определени сведения за пътуващите по въздуха, е противоречива, оспорвана, и от 2013 година е блокирана от Парламента.[5]

 

Е, вече не е така. Отблокираха я. Онзи, евроченгето със старозаветната фамилия, продължил да се гаври:

 

Аврамопуло е заповядал законопроектът да бъде върнат за гласуване в резултат на неотдавнашните терористични нападения. Но също така и понеже европейските правителства са разтревожени от това, че повече от 3000 граждани на Евросъюза се сражават в Сирия. Стотици от тях се завръщат у дома.

 

Европейската директива PNR е необходима, за засилване на сигурността на всички хора, живеещи в Европа” – каза той.[6]

 

Байгън! Откакто съм се появил на този свят, някаквиспасителивършатдобринив мояполза“, без да съм ги канил и да съм искалуслугитеим. Съгласен съм, че не съм направил кой знае колко срещу това. Но също така няма как да отречем, че всеки, дръзнал да се опълчи на тоталитарната система, изгаряше.

 

Ама сега е друго. И без учудване, но с неразбиране, наблюдавам равнодушието насвободнитеевропейци. С каква лекота се отказват от човешките си права. И с това позволяват на шепа зависими и алчни бюрократи да се разпореждат с живота им. Да не говорим, че подобни бази с данни все по-често стават плячка нахакери“. Сигурни ли сте, че зад тези „ловкимомчета и момичета не се крие някоя организация. Не се изненадвайте, ако утре се окаже, че сте извършили престъпление. Или пък, че спестяванията ви са изчезнали от вашата банкова сметка.

 

Нали помните, постановеното от Бенджамин Франклин:

 

Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.[7]

 

Обикновено става точно така – губят и двете. Питайте американците, какво ги сполетя след атентатите от 11 септември 2001 година. Патриотичният закон, приет по този повод, ги превърна в нещо близо, до онова, което бяхме по време на милиционер-социализЪма.

 

Забелязахте ли, че използвах съществителното „повод“, а не „причина“. Онова, което сега вършат в Европа, също е по повод на нападенията във френската столица. Причината е съвсем различнався власть Советам! А властта на Съветите не е нищо друго, освен господство на номенклатурата.

 

Тя отдавна не безчинства само в тоталитарните държави. Може да съществува в условията на привидна многопартийна система. Резултатите са едни и същи. Ако се наложи, интернационалната номенклатура ще приложи и твърдата ръка. Не се съмнявайте.

 

Тези дни главният редактор на лондонския седмичник “The Economist” напусна изданието. Позволиха му да се сбогува с читателите. Кои са онези, които дават подобни разрешения? Естествено – издателите. Излишно е да губя енергия, за да пояснявам, кои точно пък са те. Писал съм, говорил съм, показвал съм всякакъв вид доказателства и свидетелства, включително и видеозаписи.

 

Та Джон Микълтуейт започна прощалното си обръщение с тъжно признание за нещо, което му е липсвало. А то има само един етикет – свобода.

 

Този вестник[8] грубо лишава своите редактори от егоцентричния накит в нашия занаят. Трагично е, че тези страници не включват никакви седмичниписма на редакторадо читателите, придружени от лъчезарна, ретуширана снимчица в рамка… Като редактор, прекарвате времето си в окаяно затъмнение, подкрепяно единствено от факта, че имате най-хубавата работа в журналистиката.[9]

 

Схванахте ли иронията? Работата е толкова „хубава“, даже „най-хубавата“, че Микълтуейт я зарязва. Онова, което никой наемен работник, каквито са и главните редактори, не може да си позволи, е пълното откровение. Единственото точно название на това е свобода. Даже по-либерални издатели, ако все още се срещат такива, налагат ограничения.

 

Твърде отдавна, прекалено дълго, истината отсъства от медиите. Разбира се, имам предвид онези, които могат да предложат сигурност в замяна на свободна воля. Най-общо и най-кратко казано – да изхранят. Но всеки, който е работил против волята си, не може да не е наясно – това е досадно, отегчително, доста често – напълно или частично непоносимо. Особено, когато иде реч за работа, която има отношение не само към качествата на човека, но е във връзка и с неговата съвест.

 

Когато медиите са такивав съвременния свят 99,99 на сто сате престават да бъдат посредник между обществото и създателите на новините. Превръщат се в оръжие за масова дезинформация. Онези, които са кандисали да го използват, фактически са сключили договор с дявола. Сами създават вести, нопо заповед. Те могат да представляват новост, но фалшива. Тъй като нямат нищо общо с истината, с живота.

 

Затова от 1993 година не работя в медии. Държа на своята свобода. Нейното измерение е финансовата независимост. Даже телевизионните ми изяви са напълно свободни, изцяло лишени от насочване и надзор.

 

Сам съм, други няма!

 

Как постигам това? Сега, в известна степен, и благодарение на вас. Но дори да не е така, нескромно ще призная – с мислене, основаващо се на далновидност. А тя се постига с всеотдаен стремеж към трупане на знания. И с вярав Бога, но и в собствените сили. Също така – като се освободих от страха.

 

За мен най-опасното, не само у нас, а навсякъде по света, е загубата на енергия сред младите. Не ме разбирайте погрешно. Не съм морук и не поучавам. Също така нямам достатъчно наблюдения. Но мога да съдя и по странични фактори.

 

Да вземем изкуствата. Например литературата. Съвременнитемладиписатели са малко по-прилично изглеждащи копия на старите, които бяха пишман. Не мога да различа особена разлика между Георги Караславов и Калин Терзийски или Георги Господинов. Или между примитива Ст. Ц. Даскалов и плагиата Алек Попов. Даже външното сходство е впечатляващо. Може би са дечица, внучета, племенници на ония…

 

Художниците? Също. Изключенията отиват в крайности, които обезсмислят изкуството. Принизяват го до булевардното.

 

Музиката? Да оставим по-далечното минало. Та само преди три десетилетия слушахме рок-енд-рол, изпълнен с гняв и стремеж към промяна! Това беше поривът към свобода, към скъсване с неразумното от живота на предходните поколения и с надежда за оформяне на нов бит с различна, по-човешка физиономия.

 

Чуйте какво слушат младите. Снахите на Политбюро още биват пробутвани катозвезди“, с извинение. След тях се навъдиха „Графове“, „Тутси-Трифоновци“ и чалгаджийки с пищни форми, които не можеха да прикрият незаличимия загар, придобиван в канавките на обществото.

 

Най-буйното днес ерапът. Свадата, гримирана до имитация на изкуство, предназначено за тълпите от гетата или поне на предградията.

 

Бунтът се ражда не там, а в средната класа. Затова с пари или забрани дресираха рока. И наченаха ликвидацията на средната класа. Върхушката има достатъчно свобода. Низините няма как да я познаят. Понеже за тях нейният израз е къшеят хляб, придружен от парченце сирене, ако може…

 

Какво предприехме ние, които постепенно не само слизаме от обществената сцена, но напускаме и арената на живота?

 

Несвободата сред младите е едно от най-страшните неща, които забелязвам, усещам. И не мога да я разбера, осмисля и да приема. Част от тази несвобода е напълно невярното твърдение за някакъв изключителен „индивидуализъмна българина. Оставям настрана – кой българин?

 

Някога, когато някой започвал градеж на къща, всички се притичали, за да помогнат, да участват. А когато майсторът се провиквал от прясно скованото скеле на покрива (забиването на байрака е по-нова работа; не сме имали държава и флаг), всички сядали на трапезата. И празнували заедно. Без завист. Защото утре съседът, който сега удрял рамо, можел да разчита на останалите.

 

На всичко отгоре масрафът на тържеството не бил поеман само от собственика на бъдещия дом. Всеки гледал да принесе нещо.

 

Сега? Проблемът само донякъде е в съвременните информационни технологии. Но не изцяло. Навремето също имахме телефони, но се плашехме да изричаме истината по тях. Казвахме, че „не е за телефона“…

 

Ето какво изтри нормалността от българския характер. Комунистическият терор насади страх, който беше отглеждан в продължение на няколко поколения. И парализира почти всички. Слухтенето, следенето, доносничеството, възпитавани от ранна детска възраст – сред пионерите, комсомолците, по-късно чавдарчетаприбраха нашенеца в черупката му.[10] А насилственият труд, цинично представян като „доброволен“, както и вкарването в употреба на масонски термини от сорта на „братство“, „солидарност“ и т.н., изпратиха в забравата приятелството и взаимопомощта.

 

Мога да свидетелствам, че предците ми бяха съвсем други, далеч по-благородни хора. Със сигурност не знаеха, колкото аз понастоящем. Но притежаваха друга класа. Ехе!…

 

 

 

Ако мисълта може да поквари езика,

и езикът може да разврати мисълта[11]

 

 

 

Не мислете, че само у нас хората се изразяват все по-трудно. Нито допускайте, че българският език е най-замърсеният. Какво да кажем за произлезлите от него руски, сръбски и… македонски?

 

Друг въпрос е, че например във Франция – „люлкатана съвременната liberté”, действа закон за езика. Още в началото на осемдесетте, като министър на културата в правителството на президента национал-социалист Франсоа Митеран, Жак Ланг[12] въведе термина „културен империализъм“. Това беше опит за защита срещу американизирането не само на френската култура, но и на езика. Преди всичко – чрез продуктите на развлекателната индустрияхоливудските филми, популярната музика, напиращата кабелна телевизия

 

Новите електронни средства за връзка – т. нар. високи технологии и преди всичко компютрите,[13] най-вече допринесоха за това. Изчистването на езика чрез замяна на „кликване“ с „щракване“, да речем, се оказа невъзможна мисия. Глупавото подражание даде силен тласък на думи като „фен“, вместо „зап“, щом на днешните хора им е трудно да произнасят цялата дума запалянко“ или „почитател“. Папагалското повтаряне на чуждици, които са напълно излишни, обезсмисля усилията на творци на езика като Иван Вазов или Балан.

 

Фен“ е съкращение от “fanatic” – “fan”. „Зап“ също се състои от три букви, но никой не се стреми да употребява съкращението с честота, която да измести чуждицата. Без да усещате, скъпо заплащаме за това наше нехайство. Посредством този вид ненужни промени в езика се отдалечаваме от изконно нашетоот българщината. А светът е красив, благодарение на разнообразието.

 

Специфично българското, пренесено през хилядолетията, е част от тази богата палитра на Върховния творец. Представете си истинските чипровски килими, без онези изумителни мотиви, които се родеят с персийските. Имам предвид – с оригиналните персийски килими. Сходството издава общото ни минало, което ебългарско, колкото и невероятно да ви се струва.

 

Както Мадарският конник не е от VІІІ век. Така смятат комплексарите с дипломи от милиционерските школи, каквито са тукашните заведения, наричани „висши“, че и „учебни“. Подобни грамадни релефи се срещат в днешните Афганистан и Иран. Все места от пътя на българите. Но нима т. нар. Тракийски херос не е изобразяван като конник? Кои са преките потомци на траките?…

 

Някои може би ще се сетят за думите на неизвестен масон, който обяснил:

 

Нашите деца са спретнати и елегантни. Посещават елитни училища, говорят по няколко чужди езика и мислят глобално. Това са бъдещите водачи. Виждате как изглеждат днешните млади хора. Някои дори не се поглеждат в очите, какво остава да си стиснат ръцете или да проведат смислен разговор помежду си. Признавам: ние ги объркваме. Ала всеки сам решава дали да се остави да го объркватсам носи отговорността за това

 

Който търси, намира. Но повечето хора изобщо не желаят да търсят. Ето защо ние не ги различаваме от животните. Защото като тях не търсят. Ясно ли ви е? Онзи, който не използва своя ум и не се бори за свободата си, не усеща нейната липса.[14]

 

Свобода! Тази „сладка дума“.

 

Само че в наши дни свободата на словото бива потискана всякак и навсякъде. Проучване, проведено от Класиране на свободата на словото в университетите – първата подобна организация във Великобритания, показа наличието на сериозна цензура сред студентите.

 

Резултатите не са добри: Осемдесет и пет на сто от университетите цензурират речта, а студентските организации са водещи в това отношение61 процента са получиличервена светлина“.[15]

 

Забраняват обсъждането на такива на пръв поглед напълно безопасни и дори несериозни теми, каквато е например тази за ползването на тоалетните в общежитията! Оказало се, че забраната се отнася и за цитиране на автори, като… Цицерон, да речем?!

 

Що за свят обитаваме? Господи, какви времена!

 

Същото се отнася и за журналистиката. Вече споменатият Джон Микълтуейт с горчивина обяснява, че за него забраните влезли в сила от момента, когато седнал в креслото на главния редактор на “The Economist”.

 

Имаше избори, преврати, войни, фалити и цунамита. Науката ни предизвикваше с новооткрити неща и с идеи. Но пантомимата на Путинските злодеи и на клоуните в стил Берлускони зорлем биваха изтипосвани на корицата. Но за нещата, за които този вестник е загрижен, последните девет години бяха бойно поле. Нещо, което ме остави в състояние на параноичен оптимизъм. Параноя, защото толкова много неща останават под заплаха; оптимизъм, понеже повечето от онова, заради което съществува изданието, все още е достатъчно силно, та то да може да оцелее.[16]

 

Разбирате ли, какво ни казва този човек? Той е бил толкова задоволен финансово, и едновременно – тъй несвободен! Може да е злодей, но е намерил сили за изповед. Както сам признава, наложило му се е да влезе в нови, непознати схватки.

 

Либерализмът като кредо на пазарите, отворени за всички, както и индивидуалните свободи, са били причината за основаването наThe Economist” през 1843 година. Докато Микълтуейт е бил главен редактор, тези ценностибяха атакувани от всички страни“.

 

През 2006 година все още беше лесно да се самозалъгвате, че историята свършва – „Вашингтонският консенсусна демокрацията и капитализма ще освободят света. Но за съжаление поривът на свободата беше препънат.

 

Демокрацията повече не е предполагаемата посока. Страни, които преди девет години изглеждаха, меко казано, обнадеждаващо, като Русия и Турция, се сдобиха с царе и султани. Арабската пролет се превърна в зима. На всичко отгоре, авторитаризмът намери своя нов образец в Китай. При него властта се превърта на всяко десетилетие, а икономическият растеж е организиран от дъното. От 2006 г. доходът на Китай на глава от населението се удвои в сравнение с този в демократична Индия.

 

Но и западните демокрации изглеждат все по-малко привлекателно. Барак Обама може и да е спрял изнасилването на американските ценности, извършвано от неговите предшественици. Обаче Вашингтон остава синоним на безизходица.[17] През всяка от годините на моето главно редакторство ясно мнозинство от американците заявяваше пред Gallup, че е неудовлетворено от начина, по който го управляват. Американската политика, произлизаща от парите, нещо, което през 1993 година стана причина за прощаването на друг главен редактор, изглежда все по-омърсена и по-феодална. С евентуалната надпревара на Буш срещу Клинтън, тихомълком задаваща се през 2016 година.

 

Единственият начин да почувствате нещо положително в американската демокрация, е, да я съпоставите с Брюксел. Печално безотговорен и неефективен, Европейският съюз често бива свързван единствено с жената, която някак си успя да стане едновременно най-впечатляващият политик на Запада и неговата най-голяма и разтърсваща заплахаАнгела Меркел.

 

Но до какво доведе това? Почти постоянната евро криза доказа, че имаме работа с класически опит за хаотичното взимане на решения, състоящ се главно в това, да подритвате консервената кутия надолу по пътя.[18]

 

Ето как изглежда днешният свят от височината на шефското кресло в медия, толкова свързана с ръководителите на Братството. Дали Те са си затворили очите пред изблика на идеализъм, пред стремлението на Джон Микълтуейт да покаже част от истината, или просто са му позволили? Няма как да узнаем.

 

Мисля, че тези редове по-скоро са част от онази практика, за която твърдя: Казват ни всичко, но ние сме изгубили сетивата си и не го разбираме.

 

Помните ли, как преди близо четири месеца и от телевизионния екран, и в този website предупредих, че човечеството навлиза в нова, още по-дълбока криза? Вече го признават някои от влиятелните медии.[19]

 

Подсказах, че първите симптоми ще бъдат усетени около Нова година. Не веднъж споменавах опасностите пред земеделците в Европейския съюз. Санкциите на Брюксел срещу Москва извиват техните ръце двойно повече от тези на руснаците.

 

Сега само ще маркирам няколко факта. А подробностите ще представя в следващите публикации.

 

Тези дни, през февруари 2015 година, се оказва, че „преобладаващото мнозинство от американските ветерани, сражавали се във войните Ирак и Афганистан, няма да получат пенсии“![20]

 

ВпроцъфтяващаПолша селските стопани блокират пътища. Защото продукцията им остава неизкупена. Защо? Санкциите срещу Путин, братя и сестри. Но тук никой не обсъжда това. Едни и същи мерзавци продължават да ни тласкат към лутане между крайности. По-рано – против Запада. Понастоящем – срещу Русия.

 

А къде остават българите? Кой ще защити нашите интереси? Никой не ни е окупирал, слава Богу. Не друг, а ние позволихме болшевишката шайка да удължи агонията ни в рамките на мимикрията, нареченадемокрация“.

 

Пак полските миньори напуснаха забоите и стачкуват. „Демократичнатаполиция ги посрещна с гумени куршуми. Вижте онова, което тукашните „свободни“ и „демократичнимедии ви спестяват.

 

 

 

 

 

Ситуацията в полския въгледобив е катастрофална. Британският почти умря. Четох, че ако в английския Север и в Уелс споменете името Маргарет Тачър, най-вероятно ще ви напердашат

 

Основната въгледобивна компания в Полша – “Jastrzebska Spolka Weglowa”, засега планира да замрази заплатите през цялата 2015 година. Както и да премахне всякакви премии за работниците.

 

Само през януари броят на безработните в Испания се е увеличил със 77 980 души. За да достигне рекордно високо равнище в тази тъжна класия от осем години насам! Незаетите в иберийската държава вече достигнаха 4 525 691 души![21]

 

Какъв Европейски съюз? Та краят на САЩ наближава! Затова заваляха и предложения като това, имигранти да бъдат настанявани в съсипаните градове и да ги възстановяват. Как? Като им продават рушащите се имоти на ниски цени. Или чрез улеснено отпускане на ипотечни кредити, с които да реставрират недвижимостите и/или да поставят началото на нов бизнес, както се изразяват там.

 

Защо тонът ми е песимистичен? Просто е. Тези градове рухнаха, понеже работните места прогресивно се свиваха и хората ги напускаха. Ниската заетост доведе до все по-спадащо потребление. Кой ще купува продукцията на тези предполагаеми нови бизнеси“?

 

Заговори се за мащабна корупция в Съединените щати. Но също – и в Европа. На този фон „най-важните проблеми“ са, кои актьори са сключили брак или са се развели; кой спортист е най-скъпо платен; дали ДСК, както изписват имената на Доминик Строс Кан, наистина е задоволявал похотта си с проститутки

 

А съюзниците на Западаотстояват принципите на свободата“ така:

 

Саудитците разследват, защо за първи път на дипломатка е било разрешено да се обърне с реч към ООН, без да носи курпа на главата си?[22]

 

Ако вярата в Аллах се свежда до една забрадка! Нали знаете, че договорът между Яхве-Йехова и богоизбрания народсе крепи на мъжкото краекожие

 

Римският философ Тит Лукреций Кар се е произнесъл преди 2100 лета:

 

Tantum religio potuit saudere malorum” – „Религията е толкова убедителна в подбуждането към зли дела“.

 

 

 

Обезсърчително е като си помислите,

колко много хора биват шокирани от честността,

и колко малко – от измамата[23]

 

 

 

А Украйна? Откога приказвам, че тази страна е приключена? Разорена е и едва ли някой ще инвестира необходимите минимум 100 милиарда долара, за да я изправи на крака. На Ротшилдови – разбирайте на Путиним трябва единствено Източната част. Там се намират големите природни богатства и са разположени важните промишлени предприятия. Преди всичко – онези, които са свързани с военнопромишления комплексза производство на ракетни и хеликоптерни двигатели, както и стоманодобивните заводи. Обясних го подробно преди около година.[24]

 

Горе-долу същото каза преди дни и Яков Кедми. Няма как да го клеймосате с етикета „комунист“. През 1967 година той се разделил със съветския строй, като подирил убежище в израелското посолство в Москва. Прехвърлен в Израел – обикновено не обясняват как е ставало това, което поражда основателна подозрителност – този Яков Йосифович Казаков, както се е казвал в СССР, става офицер в разузнаването. Дълги години служи в шпионската централа, наречена Бюро за  връзка Натив. А от 1992 до 1999 година я оглавява.

 

На 30 януари 2015 година, в интервю за телевизия Pravda.Ru, той открито заяви:

 

Америка и Европа няма да воюват за Украйна. А Русия, ако сметне това за необходимо за спасението на страната от заплаха, ще воюва. В това число, ако се наложи, и на територията на Украйна.[25]

 

Ладно? O.K.?

 

В отговор прочетох:

 

Няма съмнение, че Америка ще ни дава оръжие“, заявява украинец, насред катастрофалната ескалация“ на сраженията в родината му.[26]

 

Украинецът“ е президентът Петро Порошенко, приел майчината си фамилия. Не толкова, понеже се срамува от еврейската на баща си. А по-скоро, за да не бъде свързван с криминалните престъпления, заради които двамата с родителя му са търкали затворническите нарове.

 

Във вече цитираното интервю Яков Йосифович Кедми, бивш Казаков, в прав текст декларира, че „американците изпращатвоенни инструктори“, които командват украинската армия“…

 

Помощта на военните специалисти от САЩ не е довела до нищо добро в нито една страна

 

Те ще помогнат на украинците толкова, колкото успяха в Ирак. Превърнаха силната армия, останала от Саддам, в уплашено стадо, което се разпръсна и побягна пред банда бунтовници.[27]

 

Тази игра, от която се носи дъх на петрол и природен газ, на желязна руда, алуминий и злато, е прекалено голяма лъжица за нашите усти. Както руси и украинци не желаят да признаят своите български корени, така и ние не бива да им обръщаме особено внимание. Още повече, че не сме видели нищо добро от тях.

 

Личното ми мнение е, че Украйна е първата приключена страна на Стария континент. Жалко за населението. Ала това остава след комунизма

 

Американците да се вълнуват от решенията и действията на своите управници. Нас шта ни брине, както биха казали комшиите?

 

Миналата година еврейката Победа Новоземская, по съпруг Каганович,[28] ако желаете Виктория НюландКейгън (Kagan), не само призна, че САЩ са финансирали размириците в Киев с цели 5 милиарда долара. Хванаха я в крачка, да кадрува киевската еврейска хунта, която понастоящем ръководи Украйна по заповеди, спускани отвъд Океана. Доказах тези неща с видеосвидетелства.

 

Без съмнение САЩ снабдяват киевския режим с оръжие, амуниции и дори с… униформи! Обаче там стават странни неща. Сякаш действителността реализира в живота вицовете от времето на агресията на СССР в Афганистан.

 

Пишат ми отвсякъде. Ето какво получих тези дни. Според пощата, то е изпратено от българка, която е родена в Украйна:

 

Всичко, доставяно на Украйна, ще отиде в армията на Донбас. И редовната украинска армия, и доброволческите части, продават всичко, до което успеят да се докопат. Напоследък все по-често можете да видите бойците от милициите в Донбас и Луганск, облечени в униформи на НАТО. Ако в Киев продължават да слушат лудия Джон Маккейн, скоро донбасците ще се сдобият и със смъртоносни оръжия.

 

Точно по същия начин през осемдесетте съветските войници продаваха оръжията си на афганските муджахедини. В един анекдот даже се разказваше за шитнат самолет

 

Лудият“ сенатор от Аризона наистина нееднократно се е срещал с представители на т. нар. Сирийска освободителна армия, в която е участвал и „халифътАл-Багдади. Тя бе формирана и финансирана преди всичко от САЩ, Саудитска Арабия и Катар. Показания на свидетели, подкрепени от фотографии, доказват: Джон Маккейн е бил в компанията на Абу Бакр ал-Багдади. В опитите за опровергаване на тези доказателства и в защита на „десниясенатор включиха „левия“ всекидневник “The New York Times”.

 

Маккейн и Ал-Багдади са били идентифицирани и от Сирийските специални части за извънредни ситуации.[29] Друг въпрос е, доколко надежден е този източник.

 

В такъв случай да приемем „по-сигурен“, какъвто би трябвало да е представителят на щата Кентъки от дясната Републиканска партия в Сената на САЩ Рон Пол. Той също заяви, че съпартиецът му Маккейн се е срещал с лидера на Ислямска държава и се е снимал с него![30]

 

Но както заяви Брандън Търбъвил, един от изобличителите на американската авантюра в Сирия:

 

Докато NY Timesотхвърля снимките, показващи Джон Маккейн и Багдади заедно, на воля признава, че Маккейн се е срещал със Свободната сирийска армия (ССА). Самата тя е терористична организация, отговорна за извършването на безразборни убийства, налагането на шариатския закон, за масови изтребления, изнасилвания, канибализъм и още много.

 

Макар Гладстоун и NY Times да се опитват да представят ССА като „умерени бунтовници“, авторът и издателите би следвало да си спомнят една статия в същата медия, поместена не чак толкова отдавна – през април 2013 г., написана от Бен Хъбард. Той разказа:

 

В най-големия сирийски град Алепо бунтовниците, съединили се с Ал-Кайда, контролират електроцентралата, управляват пекарните и оглавяват съда, който прилага ислямския закон. Навсякъде те превзеха правителствените петролни полета, върнаха служещите на работа, и сега се облагодетелстват от добива на суров нефт.

 

Из цяла Сирия районите, които са под властта на бунтовниците, са подчинени на ислямските съдилища, съставени от клерици. И се намират под ботуша на бригади, предвождани от екстремисти. Даже Върховният военен съд, чадърът над въстаническата организация, формиран от Запада с надеждата, че ще отстрани радикалните групировки, е пълен с началници, които искат да въведат ислямското законодателство в едно бъдещо сирийско правителство.

 

Никъде в Сирия, където бунтовниците са на власт, не може да се говори за светски въоръжени сили.[31]

 

Авторът, Брандън Търбъвил е калифорнийски патриот, който се опитва да се противопостави на глобализма. А какво представлява глобализмът? Интернационализъм, какъвто изповядваха и проповядваха Маркс, Енгелс, Ленин и подчинените им в уж бившия съветски (конц)лагер. Обявен за дисидент, намира трибуна предимно в медии извън САЩ.

 

Той припомня статия на друг коментатор, който има виждания, сходни с неговите. Тони Карлучи е озаглавил своя анализ така:

 

Джон Маккейн твърди, че религиозните разбойници от Ал-Кайда са „вдъхновили света“.[32]

 

Нима забравихте, че преди година Маккейн беше високопоставен гост на еврейските комунисти, които месеци по-късно превзеха властта в Киев? Не че предната беше по-добра. Но мнението си за всичко това съм изложил, когато беше времето за това.

 

Публицистът припомня, как през април 2011 година същият шантав сенатор посетил Бенгази. Според доклад от 2007 година, изготвен от най-известната военна академия на САЩ – “West Point”, този град, заедно със съседния му Дарна, били обявени засветовни столици на тероризма“. Но също така – за „основни източници на чуждестранни бойци, които си проправят път към Ирак, за да се бият и да убиват американски войници. Тези бойци вършеха това под знамето на Либийската ислямска бойна групировка (ЛИБГ),[33] която до ден днешен е записана от Държавния департамент на САЩ каточуждестранна терористична организация“.[34]

 

Авторът определя „войната против тероризма“, водена от САЩ“, катосюрреалистична“.[35] И с право.

 

Независимо от доказателствата и даже признанията, че либийските въоръжени джихадисти поддържат връзки с Абдул Белхадж, лидера на Съвета в Триполи, също регистриран в списъка с терористични организации,[36] Джон Маккейн се е прегърнал с всички тях.

 

И декларира, че се есрещнал с тези смели бойци и те не са от Ал-Кайда. Обратното: Те са либийски патриоти, които искат да освободят своята нация.[37]

 

Освободиха я“, няма що!…

 

 

 

Дяволът може да цитира Писанието за свои цели[38]

 

 

 

Но по-нататък Карлучи набляга на познатите ни двойни стандарти, прилагани от Вашингтон. Тъкмо те възбуждат и генерират омраза спрямо всичко американско по целия свят.

 

Докато всеки друг американец незабавно би бил хвърлен в затвора и навярно би бил изтезаван заради своите връзки с тероризма, Джон Маккейн беше възнаграден с титлата сенатор на САЩи с фалшивия етикетгерой от войната“.[39]

 

Брандън Търбъвил припомня, че навсякъде, където са били организирани т. нар. цветни революции, малко преди да избухнат неизменно е цъфвала глупашки ухилената мутра на Джон Маккейн.[40]

 

Но идиотът си е идиот. За жалост светът е наспорил на Маккейновци.

 

В четвъртък, 29 януари 2015 г., прочутият масов убиец Хенри Кисинджър беше поканен още веднъж, за да приветства Комисията по военна служба към Сената на САЩ. Защото традицията да се позволява на някои от най-кръвожадните убийци, предатели и психопати да се обръщат към членове на Конгреса, или да им връчват заповеди за действие, отговаря напълно на курса, поет от Вашингтон. Затова появата на Кисинджър не би трябвало да изненадва никого.

 

Нито следва да е изненада това, че тази комисия се гордее със симпатизанта на терористи и прочут артист от цветните революции като Джон Маккейн, който е неин член. Онова, което все пак се оказа изненадващо, беше, че точно това събитие видя малка група от протестиращи, която наруши дневния ред на срещата преди и след речта на Кисинджър.[41]

 

Сега ще имате възможността да се убедите с очите и ушите си, що за „демократ“ и „предан на свободатачовек е Джон Маккейн.

 

 

 

 

 

За Джон Маккейн и подобните му „избраници на народахората не са нищо повече от нищожни твари“. Тук Б.Б. ги нарича „прости“ и „лош човешки материал“!…

 

Въз основа на кой закон сенатор може да арестува? Да не би да заема и друга длъжност – по съвместителство? Така, както навремето съвсем не на майтап казвахме, че милиционерите взимат работа за вкъщибият частно!

 

Протестиращите, които видяхте, са от антивоенната неправителствена организация Розов код“. Не бива да правите асоциации с нещо сексуално. Тя е движение, което се бори против войните, финансирани от САЩ, както и срещу всички форми на окупация и милитаризъм. Членовете й призовават за насочване на парите от военщината към здравеопазване, образование, правосъдие… Имат представителства във Вашингтон, Ню Йорк, Лос Анджелис и Сан Франциско, както и в няколко други страни. Предимно жени членуват в организацията, която някои смятат за „лява“, каквото и да означава това.

 

 

 

Бунтовници без кауза[42]

 

 

 

Готов съм да се съглася по принцип. Но тези хора нямат нищо общо с познатите нам леви“ – комунистите, разните социалдемократи и социалисти, земеделците и прочие злобна и жестока фашизирана паплач. Още повече, че:

 

На тяхната страница в интернет Code Pink с гордост се хвалят със своя дълъг списък с целиот дясното до лявото.[43]

 

За повечето от редовните читатели не е тайна, че през януари 1945 година, като американски войник в Полша, Хенри Кисинджър е бил вербуван от НКВД. Неговият агентурен псевдоним в КГБ е „Бор“. Освен това, той поддържа изключително близки отношения с Владимир Путин. Не крие своята привързаност към стопанина на Кремъл.

 

През Втората световна война майор Джордж Рейси Джордън отговарял за американската част от договора за материално подпомагане на Съветския съюз, наречен „Заем-наем“. Формално той бил онасловен Закон за по-нататъшно осигуряване на отбраната на Съединените щати. От своята практика военният се убедил, че съветските офицери командвали Държавния департамент и Министерството на отбраната във Вашингтон.

 

По-късно със същото впечатление останали двама кадрови служители на КГБ. Василий Митрохин, който беше началник на служба „Архив“, и Анатолий Голицин, също бяха на мнение, че властите в САЩ са подчинени на Москва.

 

Не споделям техните схващания. От познанията, които натрупах през последните двайсетина години, добих увереността да заявя: Онези с парите са господарите и на едните, и на другите. Те са истинските владетели на света, които определят хода на историята и съдбините на човечеството. Възможно е и да греша.

 

Маккейн, който винаги е приятел на онези, които са извършвали или дават най-доброто от себе си, за да вършат зверства от голям мащаб, изригна в типичен за него гневен маниер

 

Маккейн продължи, като се извини на Кисинджър, заявявайки, че „д-р Кисинджър, надявам се да го заявявам от името на членовете на комисията от двете фракции – на практика – от всички мои колеги, бих желал да се извиня, задето позволих такова отвратително поведение спрямо човек, който е служил на своята страна с най-голяма отдаденост. Огромни съжаления.“[44]

 

Както отбелязах в предходната си публикация, а също и в телевизионното предаване Диагноза с Георги Ифандиев“, днес масово разиграват пошлия сценарийВсички обичат Путин“. Азне. Наистина не само не го обичам. Противен ми е. Даже външнокинта и петдесет, както казват на жаргон.. Комунист, ченге, довереник на Ротшилдови

 

Но не съм само аз. Понастоящем Иван-Костовци, Бойко-Борисовци, Росен-Плевнелиевци, Иво-Инджевци, Георги-Коритаровци и Огнян-Минчевци същоне обичат Путин“. Но при тях е друго. Изглежда Владимир Владимирович е съгрешил с жените им, или дядо му е отказал на някоя от техните баби, по израза на покоен партиен пропагандист.[45]

 

Путин трябва да бъде спрян!“ – провикна се западен отворко, който, ако беше живял при социализЪма, сигурно щеше да изнася лекции по линията на Дружеството за научни знания Георги Кирков“ към ЦК на БКП. И продължи: – „А понякога оръдията могат да спрат оръдия.[46]

 

Меркел и Оланд бяха в Киев. Продължиха към Москва. Какво разочарование за революционерите без кауза! Или по-скоро за пропагандистите, чиято единствена цел е личният им интерес.

 

Не наивно или прозаично, съвършено малоумно прозвуча предупреждението на датския комунист Андерс Фог Расмусен – доскорошния генсек на НАТО. Тези дни той заяви, че:

 

Зад Украйна Владимир Путин има опасни амбиции и целта му е да провери реакцията на Запада по отношение на Балтийските държавиИстинската цел на Кремъл е да разбие натовската солидарност[47] и да възстанови руското господство в Източна Европа.[48]

 

Взеха да обсъждат психичното здраве на руския президент. А е най-добре самите теслугинчетата на интернационалното Братство, да бъдат прегледани. Няма да спестя диагнозата си за Расмусенне е луд, а така са му казали да приказва. Както навремето – на Желю Желев и седесарчетата[49]

 

На младини датчанинът е бил господин. Даже издаде книга, озаглавена: „От социална към минимална държава“.[50] Явно му издърпаха ушите. Та полека-лека взел да завива наляво. И днес, вече като другар, се движи по съответния тротоар като защитник на централизацията и на the welfare state социалистическата държава.

 

На 28 март 2014 година назначиха норвежкия комунист Йенс Столтенберг за генерален секретар на западното крило на КПСС НАТО. Навярно почувствал се засегнат, другарят Расмусен реши да даде „безценни“ съвети, които оформи в отворено писмо до лондонския “The Daily Telegraph”.[51] В него обвини Москва в „незаконни действия спрямо Украйна“. Кремъл отговори с упрека, че Расмусен активно прилага двойни стандарти“.[52]

 

Седмица след разправията, на 14 април 2014 година Рей Макгъвърн, пенсиониран офицер от ЦРУ, заяви – цитирам дословно:

 

Он несерьёзный человектова момче Андерс Фог Расмусен не е сериозна личност. Той беше онзи момък, който на 18 март [2003 г.], ден преди нахлуването в Ирак, заяви, че „не вярваме да има оръжия за масово унищожение знаем, че те са там!“ По онова време той беше министър-председател на Дания. Не е сериозна фигура. Не му обръщайте внимание.[53]

 

Като действащ войник на Партията – високопоставен служител на ЦРУ, в началото на декември 1989 г. в Малта, Рей Макгавърн е бил на масата на преговорите от страната на Джордж Буш-баща. И свидетелства, как американският президент е уверил Горбачов, че САЩ няма да допуснат НАТО да се разширява на Изток!

 

Питам аз: В такъв случай, поради що гудихте подчинения на Путин агент на КГБСтекловза началник на НАТО? Нима не са ви известни правилата на играта в секретните службив една или друга степен отвратителни навсякъде?

 

Тукашен офицер от Държавна сигурност не беше единственият, който категорично декларира – веднъж агент, завинаги такъв. Преди няколко години от вестник „168 часа“ попитаха заместник-началника на Шесто управление на ДС Цвятко Цветков:

 

Има ли откъсване от службите?

 

Той отговори едносрично и еднозначно:

 

Не![54] (Вижте илюстрацията.)

 

Да, ако е виновен, Путин следва да бъде спрян. Обаче няма как това да бъде сторено от „тройния еврейски съюз“ между родения в Болград, Одеска област, Петро Порошенко, Франсоа Оланд, и Ангела Меркел.

 

Нека още веднъж да уточня: Бащата на настоящия украински президент е евреин, номенклатурен кадър на КПСС. От 1977 до 1983 година роденият в Румъния Алексей Валцман[55] – сега Олексий Порошенко, е бил директор на голям машиностроителен завод  в Бендери, Молдовската СССР.

 

През 1993 г. Леонид Кучма го назначава за шеф на Украинската фондова борса. Година по-късно вече е заместник насвоя син.  Записаният като Пьотр настоящ държавен глава вече е станал Петро. И макар съвсем млад, еврейската хунта го е настанила като генерален директор на ЗАО „Украинский промышленно-инвестиционный концерн“, познат като концерна „Укрпроминвест“. Под шапката на тази гигантска корпорация попаднали повече от… 50 предприятия! Петро, който заедно с баща си вече се бил закичил с фамилията на своята майкаПорошенко, бил едва на… 28 години! На същата възраст Любен Дилов-син беше главен редактор на „експресен“ всекидневник, а Георги Пиринскизаместник-министър на външната търговия при Живков… Такива са дяланите камъни на Партията. Винаги и за всичко стават, пасват.

 

Когато през 1998-а поставили днешния „шоколадов цар“ в ПарламентаВърховната Рада, неговият родител седнал на директорското кресло в концерна „Укрпроминвест“.

 

Кум на Пьотр Алексеевич ВалцманПорошенко е Виктор Ющенко, бившият президент на Украйна. Това не помогнало първо на бащата, а сетне и на сина Валцман, да потъркат затворническите нарове като обикновени крадци. През 1986 година Алексей Валцман, евреин, гражданин на СССР, бил изключен от редиците на КПСС заради криминално престъпление в особено големи размери.[56] Не забравяйте – това беше времето на т. нар. перестройка, на Горбачовото престрояване. А не на Брежневия застой. Което говори много за манталитета и липсата на нравственост на товарищ ВалцманПорошенко.

 

Присъдата била мека, времето вече било вегетарианско: „пет години лишаване от свобода с конфискация на имуществото, с лишаване от право да заема ръководни длъжности за петгодишен срок, като отбива наказанието в поправителна трудова колония със строг режим“. Ето това е дребно провинциално джебчийство. Кой знае: може би тогава бащата, лишен от възможност да заема ръководни длъжности, се е замислил за това, как да издигне сина си на ръководен пост.[57]

 

Вече бил изгубил единия си синМихаил. Преди 11 лазарника – и съпругата си Евгения Сергеевна Порошенко, за която се мълви, че също била еврейка.

 

 

 

Има три вида лъжи: малка, голяма и политика

 

 

 

Но какво да правим със Запада? С това чудовище, което си е надянало маската на Мариана.[58] Уж изглежда демократичен, но в ръцете си държи меч и коли, без да се спира от нищо и никого. Кой забърка кашата в Украйна? Не сега, а още в началото на деветдесетте, когато гуди на трона в Киев – град, създаден от българския княз Шамбат Дуло, брата на кан КурбатКубрат, комуниста Леонид Кучма, наречен „президент всех евреев“?

 

Врагоманията е присъща на всички общества. Но най-вече – на тоталитарните. По време на т. нар. социалистически период непрестанно и с небивало усърдие я насаждаха у хората. Вършеха го „агитпропите“ – агитанционните пропагандисти, както ги наричаха в СССР. А тукашните колониални управници възприеха не само методите и названията им, но и се престараваха в промиването на мозъци. Както по-рано бяха преизпълнили зададената им от Кремъл норма за изтребление на българи.

 

Само допреди година и половина Владимир Путин беше приятел, приеман сърдечно от западните лидери. Единствено Барак Обама се държеше донякъде резервирано към него. Но без ни най-малка доза неприязън. Всички останали го приемаха като един от тяхчлен на клуба на ротшилдоизбраните.

 

През есента на 2013-а, когато Зимните олимпийски игри в Сочи вече се задаваха на хоризонта, някаква навярно ненаписана заповед беше спусната по строя на интернационалната политика. Първо загази Силвио Берлускони. Незабавно след него взеха да моделират образа на новия врагВладимир Владимирович. Нали пропагандата е затова?

 

Ето кратка илюстрация на това, как се е вършило всичко от Първата световна война до широко тиражираните лъжи в навечерието на Първата война в Персийския залив, начената от Джордж Бушбаща.

 

 

 

 

 

След като сте изгледали този епизод, дали сте в състояние да погълнете поредната доза отрова, съдържаща се в комунистическата пропаганда на интернационалните медийни магнати? Преди дни те за пореден взеха да пръскат смъртоносния за човешкото съзнание пестицид на злобата и омразата. Заговориха за това, как Ислямската държаваизползва деца – включително такива с проблеми на психичното здравекато самоубийствени бомбени атентатори и човешки щитове“. Така било според „охранителни експерти на ООН“.[59]

 

Като имам предвид, че синът на комунистическия ченгесарски полк Николайчо Младенов е назначен за техен шеф, почти не се колебая да заявя: Това са лъжиоткровени изопачения на истината. Нещо повече.

 

Дечицата-бомби“ били все от „малцинствените общности“?! (Вижте илюстрацията.) Векове наред евреите, например, са се радвали на благоденствие в ислямския свят. Специално в Отоманската империя това е дефинирано като техен „Златен век“. Малцинстватаетнически и особено християнскистрадаха главно под властта на комунистите. Като започнете от същата империя, когато тронът е бил узурпиран от младотурските комунисти. Тяхното ръководство, без изключение, е било съставено или от умопомрачени садисти с еврейско потеклосолунски дьонмета, или от масони, вербувани на Запад,  а по-къснои в специално осветената ложаВеликия Ориент“.

 

След 1917-1918 година десетки европейски и азиатски народи бяха прекарани през болшевишкитежелезни дикани“, посякоха ги с Ленин-Сталиновите брадви и ги натикаха в съветскитепещи за печене на тухли“.[60]

 

Горе-долу същото ставаше и у нас. След 1944 година първо турцизираха българите от Родопите. Едновременно с това обявиха техните водачи за фашисти“ и ги хвърлиха в тюрмите[61] или зад телените огради на концентрационните лагери. По-късно насилствено ги възраждаха“. Принуждаваха ги не само да сменят родните си имена, но и да се откажат от своите корени.

 

Светът гледаше безучастно. Интернационалният елит направляваше ръката на насилниците. Ролята на Москва в тези процеси или я нямаше, или беше нищожна.[62] Свидетелство за това се намира и в самите доклади до Държавния департамент, изпращани от Сол Полански,[63] американския посланик от края на осемдесетте и началото на деветдесетте години на миналия век. Явно американецът е притискал тукашния комунистически външен министър Петър Младенов по повод на репресиите срещу мюсюлманите, които посланикът наричал „български турци“. Това е оксиморон. Все едно да приемем, че съществува „дървено желязо“.

 

Документите на ЦРУ разкриват, че Младенов явно е изтървал нервите си. Той „директно попитал дипломата: „Какво всъщност искате от нас? Всичко, което поискахте, направихме.“…

 

 Полански прави извод, че корените за отстраняването на Живков трябва да се търсят в акциите по защита на човешките права по време на форума Екогласности намесата на САЩ. Това съвпадало с коментарите на Луканов пред американския посланик.[64]

 

Защо да се заблуждаваме? САЩ, а не Русия държат рекорда за най-много войни не в съвремието, а в човешката история! Както и друг – за най-много избити невинни цивилни![65] Всичко това – само за няма и 239 години!

 

 

 

Как е възможно да водите война срещу тероризма,

щом самата война е тероризъм?[66]

 

 

 

Пропаганда ли? Хайде да припомня лъжите около Войната в Ирак. Преди втората – изфабрикуваните „оръжия за масово поразяване“ на Саддам Хюсеин, довели до убийството на уелсеца Дейвид Кели, експерта на ООН по биологични оръжия. През юли 2003 година той даде показания пред Комисията по външните работи – орган на Британския парламент, който уж контролира дейността на съответното министерство. И отрече, да се е натъкнал на каквито и да са химически или биологични оръжия.

 

Преди това беше заявил по адрес на съоръженията, които Доналд Ръмсфелд и неговият „ляв чепик“, погрешно обут на десния крак, еврейският му съидейник по троцкизъм Пол Уолфовиц, сочеха като „заплаха за световния мир“, следното:

 

Това не са подвижни фабрики за микроорганизми. Няма как да ги използвате за производство на биологични оръжия. Даже изглеждат различно. Те са точно онова, което иракчаните казаха съоръжения за производство на водород за пълнене на балони.[67]

 

Самоубиха Дейвид Кели. А многомилионните протести не спряха Буш и компания да нахлуят в Ирак. Така, както манифестацията в Париж не прекрати дейността на Ислямската държава!

 

Кой произвеждаше и доставяше подобен род оръжия на режима в Багдад? Не беше ли Западът и преди всичко Съединените щати, оказали се съветски? Днес чуваме смешен плач!

 

Сега ще припомня няколко епизода от пропагандата, която комунистическите ръководители на милитаристичния Запад водят чрез медиите. На свой ред, тези оръжия за масово поразяване на човешкото съзнание са в ръцете на Интернационала. Нека започнем с министъра на отбраната в администрацията на десния“ президент Джордж Бушмладши.

 

Преди да бъде включен в кръга от послушници на левитското Братство, еврейският военнопрестъпник Доналд Ръмсфелд е членувал в троцкистка организация. Известна е максимата: Веднъж комунист, завинаги комунист.

 

По-късно, като участник в кабинета на милияленинец Роналд Рейгън, доносник на ФБР, той беше специален пратеник на САЩ в Ирак и личен съветник на Саддам Хюсеин.

 

По онова време багдадският диктатор не беше зъл касапин“. Даже за мен, понеже преследваше и прогони комунистите от древния БуджилВавилон. У нас достатъчно дълго се подвизава едно от мекеретата на иракския болшевишки печат, другарят Мохамед Халаф. Даже го представят като… „български журналист“! Може би след време ще възстановиРаботническо дело“, но на вавилонска почва?

 

Преди две лета вашингтонското списание “Foreign Policy” потвърди в свое разследване:

 

Архивите на ЦРУ доказват, че Америка помагаше на Саддам, докато той обгазяваше Иран. САЩ знаеха, че Хюсеин извършва едни от най-страшните химически нападения в историятаи все така му подаваха ръка.[68]

 

Ето как Вашингтон привлича ненавист от всяка точка на земното кълбо. Тя пада и върху редовите американци. Сега да видим и чуем другаря Доналд Ръмсфелд тогава и днес. Гледайте го, слушайте го. И му кройте капата, както се казва.

 

 

 

 

 

Чухте генерал Уесли Кларк. Доналд Ръмсфелд и цялата болшевишка шайка, около по-младия Джорд Буш, пребоядисала се в цветовете на някакъв неоконсерватизъм“, са банда от тренирани, изпедепсани професионални лъжци!

 

Иран, Ирак, Сирия, интереси… Никакво загатване, че по същото онова време Израел беше окупирал Южен Ливан и с помощта на платените от Вашингтон псевдо християнски милиции беше ликвидирал хиляди палестинци в лагерите Сабра и Шатила. Тероризираше средиземноморската страна. Израелските войски се разпореждаха така, сякаш бяха у дома си.

 

 

 

Най-ефикасният начин да унищожите хората е,

като отхвърлите и премахнете тяхното разбиране за собствената им история[69]

 

 

 

Командващ на тази истинска терористична армия беше генерал Ариел Шаронпърви братовчед на родения в Аржентина интернационален садист и масов убиец ЕрнестоЧеГевара. Крушката не пада далеч от дънера. Гени

 

РъмсфелдпредупредилСаддам да не използва химически оръжия. Но диктаторът ги е получавал от Америка! Доказан факт.

 

А самият бъдещ министър на отбраната е приел предложението на мустакатия вожд да стане негов съветник по доставките, в това число и навъоръжения. Нищо, че насетне лъжеако не към самия Саддам, бил размахал пръст на неговия заместник Тарик Азис – християнин и министър на външните работи.[70]

 

Вервайте. Двамата иракски лидери официално са в отвъдното и няма как да потвърдят, или да опровергаят. Даже, ако предположим, че са живи

 

Но за какви „интереси“ приказва другарят Ръмсфелд? Бившият полковник от Моссад Виктор Островски разказа, как по време на войната между Иран и Ирак израелците доставяли резервни части за самолетите на Техеран и обучавали иранските пилоти. Години наред тази далавера вървяла с посредничеството на Чехословакия и ФРГ.[71]

 

САЩ няма вечни врагове. Но господарят им е единционизмът!

 

Нали знаете – всичко наше е добро и хубаво. Точно така и „нашитекомунисти и ченгета са добри комунисти и ченгета. А варварите, които провеждат политика на държавен тероризъмна първо място САЩ, след тях Израел, Саудитска Арабия, Франция, Катар, Великобритания, Австралиясадобрисадисти. Доскоро такава беше и Русия, а навреметоСССР.

 

Така в края на земния си път, бидейки дългогодишен имигрант в Съединените щати и явно прозрял много неща, земеделският лидер Георги Михов ДимитровГемето написал:

 

Къде е моралът, къде е демократическата солидарност, къде е човешката и международната правда на великите демокрации и ООН? Защо мерят те с два аршина, когато предлагат помощта си към бившите колониални народи в Африка и Азия, а мълчат и пасуват пред поробените и окупираните от Съветския съюз народи на Източна Европа? Ние се радваме, като видим да се дава помощ на всеки потиснат народ. Но защо не се даде на унгарския народ [през 1956 г.]? На българския народ, който пръв започна съпротивата срещу съветската окупация…? Защо не се помогна на полския народ през 1956 година?[72] Защо не му се помогна сега, през декември 1970 година? Защо не се помогна на чехословашкия народ през 1968 година? Защо?[73]

 

Но въпреки всичко всеки месец се редял на опашка за отпуснатата му пенсия от американското правителство. Не пропускал нито една възможност да получи и други благинки от този род

 

Сега ореваха орталъка заради изгарянето на йордански пилот от онези, които заклеймяват като „терористи от Ислямска държава“. С право. Обаче…

 

Сирийските военни биха могли да предупредят йорданския крал Абдула какво да очаква: преди месеци ИЗИС превърна пленени сирийски войници във факли – а след това изпече на скара главите им, заснемайки всичко на видео. И никой не пророни нито слово.[74]

 

Да сте чули някакво сериозно обсъждане на зверствата, които ислямисткото сунитско движение Боко Харам извършва в Нигерия, Чад, Нигер, Камерун? Или тамошните жертви, определяни средно между 100 и 200 деши дневно, не са важни, нямат значение? Имате ли представа, какво означава названието, звучащо шеговито на български? Ето какво: „Западното образование е забранено!“

 

Пълното наименование на мрежата от въоръжени банди е: Народен комитет за ученията на пророка относно разпространяването на джихад.[75]

 

На какво ви напомня? От „великатаФренска революция насетне се навъдиха „народни комитети“. Особено много бяха в СССР. И тук имаше предостатъчно. Забравихте ли?

 

Нима само преди четиристотин години в Европа псевдо християнските свещеници не са изгаряли на клади несъгласните с догмите, които анатемосвали като „еретици“? Пак същите скрити сили създали исляма. Уж – като религия на мира. Но запълнили писанията му със старозаветни жестокости и зверства.

 

Коранът признава истински вярващи, неверници, но и още една категория хора – преструващи се на вярващи. За тях е постановено:

 

Горко на всеки лъжец, грешник! Чува той знаменията на Аллах да му се четат, после надменно упорства, сякаш че не ги е чул. Възвести го за болезнено мъчение.[76]

 

В новите преводи на английски език е “painful punishment” – „болезнено наказание“. Толкова. Записано е. И го спазват.

 

Но я прочетете Стария завет

 

За двойните стандарти ми е думата.

 

И за още нещо. Що щеше йорданският пилот в битките срещу мюсюлмани? Векове наред все същите сили насъскваха християните едни срещу други. В революциите от осемнадесети век насам и в двете световни войни, водени най-вече в Европа, тъкмо вярващите в Исус дадоха най-много жертви. Но това не се зачита и не бива пресмятано.

 

Pourquoi vous? Warum Sie? Защо ли?

 

Разбира се, нещата не спират до тук. Германският философ Георг Вилхелм Фридрих Хегел достигнал до извода:

 

Онова, което опитът и  историята ни учат, е, че народите и правителствата никога не са научавали нищо от историята, и не са действали според принципи, заимствани от нея.[77]

 

Но преди всичко, познаваме ли историята, та да извлечем някаква поука от нея? Едва ли. И ще ви докажа, колко прави са били древните, когато заключили:

 

Nil novi sub sole” – „нищо ново под слънцето“.

 

В книгата си „Разкрити тайни: Израелската външна и ядрена политика“ покойният професор от Университета на Тел Авив Израел Шахак осветлява част от най-тайните кътчета на политиката в Близкия изток:

 

Чувствам се изкушен на това място да се отклоня, за да разкажа някои нови разкрития за миналите отношения на ционисткото движение и на държавата Израел с Хашемитския режим в Йордания. Един ветеран от разузнавателната служба на Хагана[78]Йоав Гелбер, неотдавна издаде книга, носеща заглавието „Корените на лилията“ (лилията е емблемата на Израелското военно разузнаване), която се основава стабилно върху документи, разсекретени едва през последните години. Според Гелбер, в началото на двайсетте години бащата на крал ХюсеинАбдула [дядото на настоящия владетел, който носи неговото име], след като беше назначен от британците за „емир на Транс-Йордания“, беше вербуван за шпионин за ционисткото движение. Той беше инструктиран да шпионира арабски лидери от всякакъв вид, но главната му задача бе да следи своите британски господари.

 

Купчини от документи рисуват вътрешните ционистки разправии за това дали исканията на Абдула да му плащат за всяка оказана услуга, да бъдат напълно уважени или да станат предмет на пазарлък. Покойният Моше Шапет беше последователен защитник на последното. Всички плащания на Абдула бяха в брой и то лично на него. Други вътрешни спорове възникваха във връзка с инцидентните претенции на Абдула да му се плаща не в банкноти, а в златни монети. В допълнение на това жените на Абдула бяха поставени от ционистите на стража, за да шпионират съпруга си. Гелбер твърди, че чак след повече от двадесет лета, през 1946 г., британците разкрили цялата схема. Реакцията им бе не само да предложат повече пари на Абдула, отколкото ционисткото движение навярно можеше да плати, но също така да предложат повече военна помощ за неговата армия.

 

Най-важното все пак е, че те развяха пред погледа му евентуалната възможност да стане крал на Велика Сирия“ – Сирия, Ливан и Палестина заедно. Това жестоко огорчи Бен Гурион и влоши отношенията на ционисткото движение с Хашимидската династия. А след това и на държавата Израел с Йордания. Те се свиха до координиране на една политика, насоченасрещу техния общ враг, палестинския национализъм“, по определението на Оурън.

 

През 1958 г., веднага след революцията в Ирак, в която изчезнаха негови близки роднини от иракското кралско семейство, крал Хюсеин възкреси едно по-пълно сътрудничество между Израел и Йордания. Както излага нещата Оурън, Хюсеин проводи своя арменски съветник по разузнаването с нарочна депеша. От йорданска страна сътрудничеството с Израел беше осъществявано единствено от арменски и черкезки длъжностни лица от кралството. В „Давар“ от 28 юли Азария Алон ни информира, че едно от подразделенията, което охранява крал Хюсеин, е съставено само от черкези и смята този факт за изгоден за Израел.

 

Израелският съюз с крал Хюсеин продължи до 1965 г. Оурън посочва, че както постепенно разкриват разсекретени американски документи, през тази година Джордж Буш, действащ в качеството си на директор на ЦРУ, предложил лично заплащане на крал Хюсеин. В Израел схемата на Буш беше възприета като враждебна и това му бе напомнено, когато стана президент.

 

Ала преди „Черния септемврипрез 1970 г. Хюсеин отново взе да сервилничи на Израел. След тази дата той стана явен израелски шпионин, какъвто беше и баща му. Както е добре известно, през септември 1973 г. тъкмо той овреме предупреди Голда Меир за започващото нападение на Египет и Сирия над Израел, обаче израелците не му повярваха. Оттогава бяха установени добри отношения, без значение коя партия бе на власт в Израел.

 

Както беше съобщено в еврейския печат във връзка със сегашните Вашингтонски мирни преговори, даже по време на кризата в Персийския залив през ноември 1990 г. [Ицхак] Шамир се е срещал с крал Хюсеин в Лондон. Целта е била да го убеди, че макар иракските сили да бъдат оставени да навлязат в Йордания, Израел няма да нахлуеЗатова сегашният израело-йордански съюз е връхната точка на почти неприкриваното сътрудничество от десетилетия насам.[79]

 

Още колко примери на арабско предателство могат да бъдат представени? Едни от най-ярките са с кралските семейства на Саудитска Арабия, Кувейт и с останалите владетели от монархиите край Персийския залив. Всички те, освен че са сребролюбци, треперят от страх за режимите си. Защото не са получили властта си от Бога или Аллах, както Го назовават, а от ционистите, които почитат сатаната.

 

 

 

Няма нищо по-измамно от очевидния факт[80]

 

 

 

Ще ви покажа колко прав е бил британският писател Артър Конан Дойл, автор на горното подзаглавие. Не забравяйте, че този класик на криминалния жанр не е писал само романи за престъпления и тяхното откриване. Просто отново рекламата, пропагандата, са превърнали Шерлок Холмс в неговия най-известен герой.

 

Колцина от вас са чели за забавните приключения на бригадира Жерар, да речем? Те са от времената на следреволюционна Франция. Когато някаква невидима ръка извежда редовия корсикански капитан Бонапарт до император Наполеон І. А когато интересите на тази скрита сила го налагат, го съсипва.

 

Ето ви очевиден факт, който представлява изумителна измама. Тя остава незабелязана вече близо 70 години:

 

 

 

 

 

Изреченото не е ли един от най-ярките примери за банализация на злото, за неимоверно преувеличение и прескачане на истината?

 

Ако изнесеното във видеозаписа беше вярно, то би означавало, че годишно са били изгаряни по 4 380 000 трупа! Ами времето за почистване, за зареждане с кокс? Точно така – крематориумите в Аушвиц са работели с кокс. Можете ли да се досетите, какви количества от това гориво биха били необходими за подобнопостижение“?

 

През цялата война съюзническата авиация е летяла над лагера и е правила снимки от въздуха. На нито една от тях не се забелязват планиниот кокс. Даже грамади от горивото липсват в кадрите?! То е почти същото, като сегашните обвинения срещу Путин и твърденията за руски танкове и бронетранспортьори, уж сражаващи се срещу войските на еврейския нацистки режим в Киев. Хемучастват в битки“, хем досега никой не е показал една тяхна фотография. Наистина „елементарно, Уотсън“!

 

А кой да избие толкова много хора? Как да стане това?

 

Когато подготвях своя книга, посветена на „измамата на ХХ век“, както американският учен и университетски преподавател д-р Артър Бътз определи „холокоста“, потърсих мнението на оръжейници.[81] Като войник две години през ден мъкнах на рамото си автомат Калашников“, за „да пазя“ няколко варела с нафта и бензин. Но по време на учебните стрелби и на изпитите нито веднъж не ми се наложи да изстрелям цял пълнител с патрони. Затова се допитах до оръжейници.

 

Военните ми обясниха, че след 150-200 изстрела цевта на оръжието се нагрява и разширява, и автоматът става неточен. Даже идва време, когато започвада плюекуршумите, както се изразиха. Същото се отнася и до картечниците.[82] Представете си, какво би било при 12 000 убити дневно? Няма смисъл да обсъждаме пушки, пистолети и пр.

 

Второ, какъв брой войници биха били необходими? По колко часа дневно им се еналагало да стрелят“? Тъй като в нито един документ, спомен или свидетелство, колкото и неверни да са те, не ще срещнете разказ за оглушителни стрелби. А всекидневно?… Единствено съвършено болен мозък може да изфабрикува толкова явна и нагла лъжа. Но вече толкова десетилетия тя минава!

 

Уви, погледнете мисълта на сър Артър в подзаглавието

 

 

 

Debunking the Genocide Myth[83]

 

 

 

В Доклада на Фред Лойхтър, най-добрия американски специалист по газови камери за изпълнение на смъртни присъди, който като вещо лице по съдебно дело изследва всички съоръжения в Аушвиц, най-съвременните пещи в крематориумите могат да изгарят максимум 19 тела на денонощие! Стига да не прекъсвате процеса. Тоест – да не почиствате пещите и да не губите време за вкарване на телата![84]

 

Все в рамките на проучванията ми за моята спомената книга проверих в някогашния единствен крематориумСофийския. Преди преустройствата той действаше с електрически пещи. Нямам представа дали има промяна и каква. Построен през седемдесетте от швейцарци, тогава му бяха необходими около 4 часа, за да не прави покойницитеа ла-англе“, да ме извинят всички!

 

Излиза, че в концентрационния лагер трябва да са работили най-малко631 пещи!

 

Ашколсун! Машаллах за холокостоманиацитенай-големите лъжци, които човечеството някога е срещало!

 

Аушвиц започва да функционира като концентрационен трудов лагер през 1940 година с един крематориум, построен година по-късно. А след епидемиите от тиф и глада през есента на 1944 година достига до5 крематориума с общо 52 пещи. Но те са строени между 1941 и 1944 година и никога не са действали едновременно. Първите пещи се разпадали

 

Фред Лойхтър заключи, че максимално възможният брой на кремираните в Аушвиц е бил 85 092 тела. След което ционистите опитаха да му издействат солидна присъда. Първо го съдиха в Бостън, Масачузетс. Провалиха се. Но му отнеха лиценза, оставиха го без работа и го обругаха така в медиите, че никой да не посмее да го наеме.

 

Успя да се добере до Великобритания, но го изхвърлиха от там. „Свобода“ и „равенство“! Хвърлиха го в германски затвор, в Манхайм. Не в ГДР, а в „свободнатаФедерална република, която днес е под командването на другарката Ангела Меркелкомсомолска активистка, печелила конкурс за отлично владеене на руски език![85]

 

Впрочем, австрийският инженер Гермар Рудолф, който също направи пълни проучвания, потвърди заключенията на Фред Лойхтър. А Дейвид Коул, евреин от Канада, засне изобличителен документален филм. След което ционистките гестаповци го пребиха до осакатяване и той млъкна. Но разполагам с филма му.

 

Да не говорим, че сегашнатагазова камера“, която е туристическаатракция, е построена от съветските войски след войната, товарищи лъжци.

 

Освен това върху поставената от Съюзницитечервеноармейците, британците и американцитепаметна плоча пише, че „четири милиона души умряхав лагера в ръцете на нацистките убийци между 1940 и 1945 година“. (Вижте илюстрацията.)

 

Добре, да допуснем, че е вярно. Обаче през 1989 година тази мраморна плоча с издълбания в нея надпис беше подменена с медна. Върху нея е гравиран друг текст. Той гласи дословно следното:

 

Нека завинаги това място, където нацистите избиха около един и половина милиона мъже, жени и деца, предимно евреи от различни европейски страни, бъде вик на отчаяние и предупреждение към човечеството.(Вижте илюстрацията.)

 

Но най-новите данни, намерили място в публикация от 2 февруари 2015 година, са коригирани още по-надолу:

 

Около 1,1 милиона души, повечето европейски евреи, изчезнаха в Аушвиц-Биркенау, разработван от нацистите от 1940 година, докато беше освободен от съветските въоръжени сили на 27 януари 1945 г.[86]

 

Впрочем, на отминалите неотдавначествания“ – повтарям цитата: „чествания на 70-годишнината от освобождението на лагера“, както беше съобщено навсякъде в западните медии, освободителите не бяха поканени. Защото навярно Путин щеше да ги представлява. А в момента Океания е във война с Евразия. Извинете – САЩ не харесват Русия. Но всичко си е по Оруел. Така са им казали

 

По-важно е друго. От първите години след войната до настоящия момент обявяваният навсякъде брой на жертвите на холокостапродължава да бъде6 милиона! Никой не ги е намалил поне с тези два и половина милиона или по-точно с 2,9 милиона души, колкото са според паметните плочи. Поради каква причина?

 

Ако някой приеме метода на измамата, с който са въоръжени ционистите, може да повярва, че през Първата световна война българите наистина саобезлюдявали цели окръзи, градове и села чрез масови убийства“.[87] (Вижте илюстрацията.)

 

Единият от моите дядовци е бил доброволец в тази война – кандидат-подофицер. Беше тих и скромен. Сигурен съм, че никога не е извършвал зверства. А вашите предци? Но тогавашните медии са настоявали за съвсем друго. На кого вярвате?

 

Намират се и по-големи идиоти от онова същество, което изговори невъзможните, несъстоятелните, изумително глупавите лъжи от екрана на БНТ. Родената в Полша и имигрирала в Нова Зеландия юдеизирана хазарка Кити Харт-Моксън също издаде „мемоари“. На страница 118 от „Завръщане в Аушвиц“ тя твърди:

 

Като работеха пълно денонощие без да спират, четирите съоръжения[88] заедно можеха да обработят около 18 000 тела на всеки двайсет и четири часа. Докато по същото време отворените шахти се справяха с още 8000.[89]

 

Любопитна подробност е, че германците уж били масови убийци“, пък оставили Кити жива. Зарежете това. Тя помолила Хьослеркоменданта на Аушвиц, да премести нея и дъщеря й другаде, където работата била по-лека. И на 11 ноември 1944 г. този „злодей“ ги прехвърлил в БреслауВроцлав. Там се трудели във фабриката на “Philips”.[90] Някой да е осъдил холандската фирма за престъпления против човечеството?

 

Та според жреците на холокостиката нацистите горели трупове и вями?!

 

Това ще рече по 26 000 изгорени трупа на денонощие или по 182 000 седмично.[91] И отново стигаме до рекорд – 6 000 000 за33 седмици! Простата аритметика показва, че холокостът е продължил около осем месеца и половина. За такива като посочената авторка е писано в тяхната книга:

 

По-добре оскъден от знание, но богобоязлив, нежели богат със знание, а престъпник на закона. Има хитрост изтънчена, но тя е беззаконна, има и който изопачава съд, за да произнесе присъда.[92]

 

Как се стигна до тези неимоверни изкривявания на истината? Преди всичко чрез използването на бившите лагерници. Французинът Пол Расиние бил учител по литература. Заради това, че оказвал помощ на евреи при прекосяването на границата с Швейцария, бил арестуван. Прекарал общо четири години и половина в нацистките концлагери Бухенвалд и Дора.

 

В края на Втората световна война той вече се опасявал от преувеличения. Записал е това в книгата си, озаглавена „Развенчаването на мита за геноцида, проучване на нацистките концентрационни лагери и на твърденията за изтребление на европейското еврейство“.[93] Расиние разкрива:

 

В навечерието на 1914 г. моят дядо, който още не бе асимилирал войната от 1870 г.,[94] обичаше да разказва до безкрай за нея на баща ми, който се прозяваше от отегчение. В навечерието на 1939 г. баща ми още не беше приключил с разказите си за неговата война и всеки път, когато ни ги поднасяше, аз не можех да се отърва от мисълта, че Дю Геклен,[95] докато израстваше сред нас, изпълнен с гордост от своя подвиг, с арбалета си, едва ли можеше да бъде по-абсурден. Такива са поколенията, противопоставящи се с техните идеи. Те си противостоят и в интересите си

 

Във всеки случай онова, което дължим на старите военнослужещи от онази война, както и от последната е: Те разказваха за техните войни такива, каквито бяха. Почти всяка дума, независимо дали четете произведенията им или ги слушате да говорят, звънти от дълбоката истина или най-малкото е убедителна. Ала това не може да се каже за депортираните. Прогонените се завърнаха с омраза и гняв на езика и в техните писалки. Те не бяха уморени от войната, а по-скоро имаха брадва за точене и искаха мъст.

 

Нещо повече, тъй като страдаха от комплекс за малоценност – те бяха едва 30 000 сред население от 40 милиона,[96] желанието им сътвори само една история на ужаса за публика, която винаги вдигаше врява във връзка с нещо по-сензационно. Те целяха с по-голяма сигурност да събудят съчувствие и почит. Възбуждащите измислици на един депортиран[97] изведнъж вдъхновяваха подобни разкази на други. Така те постепенно бяха увлечени от механизма на лъжите. Независимо, че в този процес някои от прокудените бяха мамени от други, повечето от тях съвсем съзнателно успяха да почернят картината. Още повече, че се стремяха да привлекат светлините на прожекторите.

 

Същото се беше случило с Одисей, който по време на своето пътешествие всеки ден прибавяше ново приключение към своята Одисея. Колкото да задоволи обществения вкус по онова време, толкова и за да оправдае дългото си отсъствие от погледа на своето семейство.

 

Но, ако Одисей успя при създаването на собствената си легенда и привличаше вниманието на историята върху нея в продължение на двайсет и пет века, няма да е преувеличено, ако кажем, че депортираните се провалиха в техния опит да сторят същото. За депортираните всичко беше чудесно през първите дни след освобождението.

 

Без да поеме риска да бъде квалифициран катоколаборационист“, човек не можеше да оспорва онова, което те имаха да казват. Макар да чувстваше, че трябва да го стори. Но бавно истината взе реванш. С течение на времето, с възстановяването на свободата на словото и с все по-нормализиращите се условия тя бе обляна в светлина. Например човек може да пише, като е сигурен, че изразява общото безпокойство и без да бъде неточен, че „далечните пътешественици могат да лъжат безнаказано“…

 

Чел съм много описания от депортирани и винаги съм изпитвал резерви или съм усещал принудата им.[98]

 

Расиние се надсмива над фантасмагориите за газовите камери, но не доживя да види развенчан и този некрофилски мит. Той оспорва броя на засегнатите от шоа – „катастрофата“. Освен това нито за миг не допуска и мисъл, че т. нар. холокост е изключително еврейска трагедия. Направо се изумява от невероятната лъжа за „шестте милиона евреи“, уж изфирясали през комините на крематориумите:

 

Най-малко четири пети от тези 6 000 000 бяха съвсем живи и можеха да бъдат преброени в края на войната.[99]

 

Това са думи на човека, на забележителната личност Пол Расиние. Този, който заради благородството и широкото си сърце, понеже е помагал на евреи да избегнат лагерите, сам се озова зад телените мрежи. На същия този Бухенвалд, „люлян от болка люта“, както всяка година караха пионерите и комсомолците да пеят на 11 април пък и по други поводи. И за който се разказват страшните предания за умъртвяване с газ, изгаряния на трупове, с хиляди всеки ден

 

 

 

There is no business like Shoah-business[100]

 

 

 

Наистина, колко болен трябва да е един мозък, за да ражда такива черни химери, каквито никой друг, дори съчинителите на приказките за граф Дракула и Франкенщайн не са измисляли? Какво количество омраза следва да носи една душа, та да твори подобни ужасии? Да залива с тях другите народи и да ги поставя в унизителното положение на вечни виновници? Изобретена ли е толкова висока скала на неблагодарността, та да може да измери обидите, изсипали се в лицето на спасителя на евреи Пол Расиние приживе и след смъртта му?

 

През юли 1945 г. американският генерал Джордж Патън пише на жена си Беатрис от окупирана Германия:

 

Берлин ме натъжи. Унищожихме онова, което би било една добра раса и ще я заменим с монголски диваци.“…

 

На 31 август споделя с Беатрис: „Всички неща, които вестниците пишат за някакво побратимяване, са бош-лафВсички писания са дело на евреи, за да си отмъстят. В действителност германците са единствените свестни хора, останали в ЕвропаПредпочитам германците. Същото важи и за нашите братовчеди“ – иска да каже британците. В средата на септември той описва евреите като по-долни от животни“…[101]

 

С примери от еврейски източници по-рано разкрих“ – напомня британският журналист и писател Дъглас Рийд, – „с какви методи с течение на години евреите бяхаотделяниот масата жертви на Хитлер и от ден на ден техният брой се увеличава. (Хитлеровите книжни клади станаха „изгаряне на еврейска литература“; неговите концентрационни лагери, в които 90 на сто от затворниците бяха германци, се превърнаха в концентрационни лагери за евреи; едно военновременно съобщение за избиването на „150 000 белоруси, украинци и евреи в Киевбеше променено на 150 000 евреи“. И така до безкрайност.)

 

Твърдението за „шестте милиона евреи“, което мина, без да бъдат разпитани подсъдимите,[102] беше крайният продукт на този процес. През шестте години на войната германците, японците и италианците, като използваха всички смъртоносни средства, убиха 824 928 британски войници, бойци от Британската общност и американски военни, моряци от търговския флот и цивилни. Ако приемем, че в Европа германците унищожиха половината от тях, да речем, (според горното твърдение) излиза: пак там те са избили петнадесет пъти повече евреи. За да го сторят, щяха да се нуждаят от такова количество хора, оръжия, транспортни средства, охрана и материали, които биха им позволили многократно да победят във войната.

 

Нямаше да обръщаме внимание на това число, ако то не беше използвано, за да жигоса Втората световна война с клеймотоеврейска война“. И по този начин предвещава форма̀та на една трета война. Затова следва да бъде проучена тук.

 

Броят на изповядващите юдаизма, на юдеите или на евреите, живели през определен период, не може да бъде определен никога в историята, от древността до наши дни. Поради това броят на пострадалите в което и да е бедствие също не може да бъде установен. А съществуват още много причини, поради които не може да бъде фиксиран броят на еврейските жертви във Втората световна война.

 

Процесът на мистификация започва от „Битие[103] и продължава в цялата Тора (седемдесетте души, отведени от Яков в Египет, например, очевидно са се умножили до два или три милиона в рамките на 150 години). Във всички епохи се появяват големи, а понякога дори огромни вариации воценките“. А само оценки са възможни, тъй като настоящият термин евреие юридически неопределим и статистически хлъзгав.[104]

 

Известно ли ви е, какво е правил приятелят на евреите Расиние в нацисткия концлагер Бухенвалд? Работил е в подземен завод за ракети. Трудил се е принудително, дълго и тежко. Да, така е. Същото е било занятието и на повечето евреи там. Останалите били в управата, в охраната и т.н. – все известни неща. За кой ли път обръщам вниманието ви: Толкова ненормални ли били нацистите и ръководството им, та да похабяват дефицитната работна ръка, като я изтребват? Като за целта ангажират още трудова сила? Не го допускам дори и за миг.

 

Разбира се понякога затворниците се сблъсквали и с безсмислено насилие, няма спор. Шарен свят, хора всякакви. Ако попитате някой от нашите политзатворници след 9 септември 1944 г. и той е достатъчно почтен, ще признае, че в лагерите на комунизма освен садисти е имало и що-годе човечни милиционери. При това сравнете мащабите.

 

Тоталитарната върхушка на една страдаща от безработица страна, каквато беше България през петдесетте години, можеше да си позволилукса да ликвидира няколко десетки хиляди потенциалнитрудещи се“. Другата тоталитарна власт, на обградена, застрашена от унищожение държава, изпитваща остра нужда от работници, каквато е била Германия през Втората световна война, едва ли. Освен ако не е целяла нещо съвсем различно. В последното съм убеден, но в цената му – никак.

 

Пък и ционистите, които хвърлили съплеменниците си на кладата пред олтара на своя нов идолеврейската държава в Палестина, в никакъв случай не били чак такива садисти. Те знаели, че доста от техните ще отидат мърцина, но едва ли правели траурните си изчисления в милиони. Макар – знае ли човек?

 

Например пред участниците в Двадесетия ционистки конгрес, проведен през август 1937 г. в Цюрих, главният им шеф, тогавашният президент на Световната ционистка организация, а сетне пръв президент на Израел, д-р Хаим Вайцман, преразказал своето изявление пред британската комисия за надзор на Палестина, оглавявана от херцог Пийл:

 

Заявих пред Британската кралска комисия, че… надеждата на шестте милиона европейски евреи бяха съсредоточени в имиграцията. Попитах: „Можете ли да отведете шест милиона евреи в Палестина?“ Сам отговорих: „Не.“…

 

Възрастните ще умратТе са прах“, икономическа и морална пепел в един жесток свят[105] (Вижте илюстрацията.)

 

Не коментирам откъде още през 1937 година е знаел всичко, което все още предстояло?…

 

Подобно пренебрежително отношение към т. нар. обикновени хора е характерно, дажетипично, за юдейския елит. С него се е сблъскал Сам Божия пратеник Исус Христос.

 

Където и да се извършва еврейската молитва, каквато я познаваме“ – обяснява един от тях, писателят Роджър Каменез, – „тя се е развила от жертвоприношението на животниАко молитвата е по-задълбочен начин за богопочитание от пренасянето на животински жертви, защо началото на „Левит[106] дава толкова обстойни наставления за източването на кръвта и изгарянето на агнетата?[107]

 

Отговора дава „великият Маймонид“.[108] Според него това било така, защото „Господ се показа като милостив учител“… Той разбирал точната степен на развитие на своите ученици, робите, освободени от робството“. Легенда, нямаща нищо общо с историческата истина.

 

И сега обърнете внимание – пак другите са виновни. Те, евреите, приравнили почитанието си към Бога с онова, което били виждали в египетските храмове – а именно – жертвоприношения на животни. Бившите роби все още „не били готови за устната молитва в синагогата“.[109]

 

Нахманид заявява:

 

Маймонид, ти грешиш“!… Според мистик като испанския кабалист от тринайсти век Нахманид, „животинското жертвоприношение е по-висша форма“. Молитвата е само една евтина съвременна формаТой не възприемал коленето на агнета като една от мръсните работи, които вършим.[110]

 

Ционистите достигнаха най-висшата форма на преклонение пред Йеховажертвоприношението на хора. Започнаха от чуждите, не подминаха крале и царе, за да стигнат до своите. Според Емил Факенхейм основното бреме на холокоста понесли не евреите атеисти; не богатите, а най-религиозните и най-правоверните юдеи в Европа.[111] Забележете как коментира това становище Артър Катц:

 

Но като класа тези хора били преки потомци на фарисеите, които представлявали най-яростната опозиция на самия Господ, а по късно и на Апостолската църква, свидетелка на Неговото Възкресение.[112]

 

Те станаха най-богоугодното изкупление. Как иначе, щом то им донесе мечтата, завещана от Майер Амшел Бауер – първия Ротшилд: държава в „светите земи“. До нейните библейски граници следовниците на нявгашните фарисеиционските мъдреци, стигнаха отново посредством жертвималко свои, повечесемитски“ – сиреч на „палестински араби“, най-преките генни наследници на античните юдеи. И все под закрилата на новото си божество, което подобно на Златния телец сами създадоха, основното министерство на световното правителствоОрганизацията на обединените нации.

 

Впрочем, когато съставителите на т. нар. Стар завет изфабрикували израелтяните“, вложили в техния характер егоистичното вглъбяване единствено в самите тях. В библейските разкази те безмилостно изтребвали другите стари народи. Липсвали им сетива за страданията на останалите:

 

Бог им даде дух на безчувствие, очи да не виждат и ушида не чуват, дори до ден днешен.[113]

 

Само че талмудистите надминаха всички очаквания и превърнаха една трагедия в нова приказка за Али Баба и четиридесетте разбойници“. Като съвременни и зли заместители на вълшебния герой, те успяха да отворят пещерата със съкровищата на света и взеха да пълнят джобовете си без насита. По недостоен начин злоупотребяват и с „оцелелите“.

 

Някога едва 200 000 бяха обявени за такива. Както казва д-р Норман Финкълстайн, евреин, когото заради това че изнася истината лишиха от професорско място, сред тях бяха и стоте хиляди полски евреи, които намериха убежище в Съветския съюз след нацистката инвазия в Полша“.[114]

 

 

 

Страшни приказки за малоумни и за отказали се да мислят

 

 

 

Канадският журналист, евреинът Реймънд Артър Дейвис, заявява в своята книга „Одисея през ада“, че Съветската армия има основната заслуга за спасяване живота на евреите по време на Втората световна война. Той величае „военните постижения на съветските евреи“ като партизани и като войници, на фронта и в тила. В ДейвисоватаОдисея“ четем разказа на „шефа“ на Еврейския антифашистки комитет в СССР, товарищ Шачно Епщейн,[115] който казал на автора, че като евакуирал юдеите и посредством други мерки, Съветският съюз е спасил живота на поне 3 500 000 европейски евреи.[116]

 

Дейвид Хогън проучва Епщейновото твърдение и се учудва:

 

Между другото това би затруднило прекалено много нацистите, за да успеят да сложат ръка върху 6 000 000 евреи, които да изтребят.[117]

 

Изданието на немски език на книгата на Уолтър ЗанингУнищожаването на европейското еврейство[118] е забранено в Германия. Защото вади на показ твърде нелицеприятни данни, които сриват фундаментите на религията на холокоста“. Авторът е поместил 24 таблици, чрез които нагледно разобличава лъжите на талмудистите. Той доказва с факти, че още преди разгара на Втората световна война не по-малко от 2 200 000 евреи напуснали Европа.

 

Така, по времето на кулминацията на германската окупацияюни 1941 г., контролираните от нацистите територии били населени едва от 2 847 000 евреи. Което изключва сказанието за шестте милиона. А по данни на Международната организация на червения кръст след края на кръвопролитията 3 375 000 евреи подали молби за репарации! В това число били включени мнозина от имигрантите.

 

Авторът удря чертата и разяснява, че точният език на числата сочи: Истинският брой на загиналите в концентрационните лагери евреи е между 150 000 и 300 000.[119] Проучването на Занинг стига до извода, че най-големите еврейски загуби през тази страшна война били в редиците на Червената армия и в Сталиновата лагерна империя в Сибир, където болшевиките депортирали доста юдеи още преди германците да завземат Източна Белорусия, Украйна и Западна Русия.

 

Унищожаването на европейското еврейство“ разкрива една неподозирана картина на т. нар. „еврейски народслед войната. В количествено отношение неговите жертви не изглеждали тъй големи, сравнени с много други. От шестнайсетте милиона юдеи на Стария континент преди войната останали 14,7 милиона. Като относителен дял не били малки8,12 на сто. По този показател те почти доближавали загубите на двете главни воюващи страниСССР и Германия.[120]

 

Подробният анализ на Уолтър Занинг проследява движението на еврейското население през ХХ век. То показва, че в най-лошия случай около 750 000 души[121] могат да се смятат за изгубени през Втората световна война. Останалите посрещнали финала на битките живи и здрави. Следите им водели към Израел и Западното полукълбо.[122]

 

Научните методи, приложени от автора, точното боравене с първичната информация, надеждността на нейните източници и обективния дух на цялостното изложение, направиха тази книга твърде опасна за жреците на холокоста. Като видяха, че не разполагат с ефикасно оръжие за борба с нея, те просто я скриха. Историците от истаблишмънтана самозвания елит, се правят, че тя изобщо не е издавана. Което я превръща в още по-ценно средство по пътя към истината.

 

Статистически справочници показват данни за еврейското население в Европа от 1921 до 2000 година. (Вижте илюстрацията.) Нека хвърлим поглед върху числата, които дължим на д-р Н. С. Линфийлд от Бюрото за еврейски обществени изследвания в Ню Йорк.

 

Общо по целия свят тогава живеели 15 500 000 евреи. Почти същото съобщава и американското издание „Световният алманах и книга на фактите“ от 1938 година, в навечерието на Втората световна война: 15 748 091 евреи по света, от които 240 000 в Германия.[123] Две лета по-късно – през 1940-а – 15 319 359![124] Според същия източник след края на кръвопролитията те били пак почти толкова, даже повече  – 15 713 638![125] В някои документи дори се среща по-голямо увеличение – с около милион.[126]

 

Само кръгъл идиот ще опита да ме убеди, че са се размножаваликато зайци“, както наскоро недотам изящно се изрази папа Франциск.[127] Да загърбим другите континенти и да се взрем в броя на евреите, които са населявали Европа.

 

Какво по-голямо доказателство за измамата холокостот признанието на един от най-високопоставените световни маниаци на новата религия. Допреди десетилетие авторът на романа „Нощ“, удостоен с Нобелова награда за литература, се казваше Илай Уизъл. Оттогава се върна към немското произношение на името си – Ели Визел. Понеже заради лъжите му го майтапеха, наричайки го “Wiesel the weasel”. Което се произнася „Уийзъл дъ уизъл“ и означава „Уизъл невестулката“.

 

Ели и баща му били затворници в концентрационния лагер Аушвиц. В средата на януари 1945 г. младият Визел навехнал крака си. Настанили го в лечебницата. Докторът бил достатъчно благороден и пускал неговия баща да влиза, когато пожелае. Това – в „най-ужасния лагер на смъртта“?! Защо никой не пита, какво са преживели тукашните затворници на юдео-комунизма?

 

Една вечер комендантът събрал лагерниците и обявил, че руснаците наближават. Затова лагерът ще се евакуира. Разпоредил какво трябвало да предприеме всеки заключен. (Вижте илюстрацията.)

 

Докторът, който лекувал крака на Ели Визел, обяснил:

 

Утре, точно след залеза, лагерът ще започне да се изтегля. Блок след блок. Болните могат да останат в лазарета. Те няма да бъдат евакуирани.[128]

 

Двамата Визел прекарали безсънна нощ. Накрая решили, да се евакуират!

 

 

Взех решение да придружа баща ми, където и да отидеше.

 

– Е, татко, какво ще правим?

 

Той седеше умълчан.

 

Нека се евакуираме с останалите – рекох аз.

 

Той не отговори. Беше се втренчил в моя крак.

 

Мислиш ли, че ще можеш да ходиш?

 

Да, така ми се струва.

 

Да се надяваме, че няма да съжаляваме, Елиезер.[129]

 

И двамата се евакуирали с нацистите, вместо да останат и да бъдат освободени от Съветите?!

 

Моля, обяснете ми, кой ненормалник би предпочел да тръгне с палачите си? Значи има нещо гнило, не мислите ли? Изглежда нацистите не били такива убийци, каквито Ели Визел и ционистката банда ги изкарва.

 

Ползвам по-ново издание. То е допълнено. След многото упреци към автора, в него се споменава за някакви опасения, че германците можели да взривят лагера. Нищо такова не станало.

 

След войната узнах съдбата на онези, които бяха останали в лечебницата“ – разказва Ели Визел. – „Те били – съвсем просто – освободени от руснаците два дни след евакуацията.[130]

 

Мислете. Съобразете още нещо. Обикновено забъркват обвинения към германците, пълни с лъжи. Видите ли, не били оставили архив. Което не е вярно.

 

Съветите го намерили и прибрали. През 1988-1989 година Михаил Горбачов го разсекрети за кратко. Така истината лъснапо-малко от 300 000 починали и загинали в Аушвиц. От тях – около 74 000 евреи. Не твърдя, че е малко. Опазил ме Бог. Но сравнявайте.

 

След тази акция на Горби подмениха паметната плоча. Макар тя отново да преувеличава. А вие си представете, дали ако нацистите са били толкова гузни и действително са се страхували, че някой може да разкриепрестъплениятаим, не биха взривили лагера? Да не говорим за архива, чието отваряне беше в основата на свалянето на Горбачов.

 

Не отричам мъките на доста евреи през Втората световна война. Искам да кажа само, че всичко околошоае неимоверно преувеличено. Никога под нацистка власт не са живеели едновременно повече от 3,5 милиона евреи. Нали не вярвате, че са били „изтребени до крак“?

 

 

 

Цялата истина на света се побира в една голяма лъжа[131]

 

 

 

Някой може ли да обясни, толкова малоумни ли са били Хитлер и неговите съпартийци, та са събирали евреи от всички окупирани страни, за да ги закарат за унищожение преди всичко в Полша? Вместо да ги ликвидират на местата, където са ги задържали. Имате ли представа, какви финансови разходи, колко материални и човешки ресурси са били необходими за този лукс“?

 

Замисляте ли се изобщо?

 

Желая да покажа, че талмудистите, владеещи ключовите позиции в световната власт, пренебрегват страданията и жертвите на другите народи. Да осветя методите, с които превърнаха една човешка трагедия в най-доходоносния бизнес. Тази мрачна, Танатоска далавера, пропита от измама, изкуствено поддържа относително висок стандарт на живот на израелските евреи и попълва сметките наБратството“. На онази скрита юдейска върхушка, която носи отговорността за повечето нещастия, сполетяващи планетата.

 

Тези неща са известни от години и се коментират на много места по света. Ние сме „девствени“ за „ревизионисткатаинформация. Благодарение на дългогодишното индоктриниране лъжите са заседнали дълбоко в съзнанието ни. То може да бъде прочистено само с критично мислене и запознаване с различни гледни точки, с повече факти и доказателства. Но в никакъв случай – с насаждането на още догми. За да престанем да бъдем неосъзнати роби на талмудистите.

 

А, ако се питате, защоофициалните лицау нас и по света приемат измамите за холокоста и ги насаждат като политика, трябва да знаете: Не е възможно да станете депутат, министър или да заемете по-висок пост, без да стедоверено лицена талмудистите. Затова, без да се гнусят, западняците обърнаха гръб на нашите страдалци, жертвите на тоталитарната комунистическа система. И се прегърнаха с палачите им или с техните наследници.

 

В посткомунистическа България нито един „реализиран политик“, „бизнесмен“ или човекс положение“ в обществото не е постигнал успеха си без да е бил свързан с Комунистическата партия и нейната Държавна сигурност. В това отношение не е допуснато дори едно изключение.[132]

 

Вгледайте се в лицата им, и ще забележите колко бързо остаряват и започват да си приличат. Сякаш остатъците от съвест ги изяждат отвътре. Но също така замязват на бащите си от БКП и ДС. В замяна на „доброжелателносттана днешните им покровители, нашенските колониални администратори се отчитат не пред народа си, а пред своите чуждоземни началници.

 

Забележителен е примерът с един т. нар. столичен градоначалник“, както неправилно наричат кметовете. Той беше поредният, който доказа, че без кмет е по-добре. В един всекидневник се мъдреше глупаво ухилената му физиономия. В информацията можехме да прочетем:

 

Кметът на София Стефан Софиянски предупредил американския посланик Джеймс Пардю, че заминава за Куба, за дане си помисли нещо“.[133]

 

През 1997 година в качеството си на служебен министър-председател същият „градоначалник“ – фактически – кмет, беше на посещение в Русия. Там се срещна с тогавашния премиер и комунист Виктор Черномирдин. След завръщането си, без да се посвени, нашенецът призна как допуснал да бъде унижен, а следователно – и страната ни да бъде принизена. Другарят Софиянски с детска наивност сподели, как бил руган от Черномирдин така, както не му се било случвало от дните, когато бил ученик.

 

От дете не са ми се карали така“, заяви премиерът Стефан Софиянски след посещението в Москва и срещата с руския премиер Черномирдин.[134]

 

Навремето Тодор Живков, „уменпочти колкото бившия столичен кмет, с гордост се беше похвалил, че съветският ръководител Никита Хрушчов го драл“. Дерат животните, а не хората

 

Това представляват родните „политици“. Ето каквигении на държавносттаизлъчва народът ни.

 

И още един пример. В броя на еврейския седмичник “Newsweek” от 4 март 2003 г. юдеят Герш Кунтцман се увива като бръшлян около нас. След като Франция и Германия демонстрираха опит за независимост по повод т.нар. „иракска криза“, американците се впиха като споменатото отровно растение и взеха да ни задушават в братскатаси прегръдка досущ като съветските болшевики по-рано.

 

Та еврейският журналист, който води собствена рубрика в юдейския всекидневник “The New York Post”, изведнъж стана любител на българските вина. Заклейми французите и се зарече, че устните му повече няма да вкусят капка от прочутата галска течност. След като обясни ненавистта си към германци и французи, юдеят се закле:

 

Но това не значи, че не мога да прегърна нашия нов съюзник България. Тя е истински приятел на Америка, за разлика от Турция, която трябва да откупим; Испания, дето се подрежда в строя до САЩ само, за да се завърне при французите, или Англия, с която просто споделяме един и същ език. Нали знаете старата поговорка „Приятел в нужда се познава“? Е, това е България в резюме!

 

В центъра на този световен прилив от антиамериканизъм това е страната, която взе своя метафоричен сърф и рече: „Янки, ние сме изцяло на разположение!“ Изглежда България наистина ни харесва. Искам да кажа – истински ни обича. Предано, както е при Сали Фийлд.[135][136]

 

Някога Тато се натискаше да ставаме шестнадесета република на СССР. Ама Хрушчов не ни пожела.[137] Днес се намират негови лакеи и последователи, които, припряно зарязали сърпа и чука, се хвърлят на килимчето пред новияголям брат“. И като леки същества от третия пол предлагат не само себе си, но и родината ни за петдесет и първа петолъчка върху флага на Съединените юдейски, пардон – американски щати.

 

Сред най-усърдно разчистващия си път с лакти е един солидно охранен бивш главен редактор настандартенвестник с фамилия като името на съветската столица. В миналото, като спортен журналист, той беше заместник-партиен секретар на комунистическата организация на централния комсомолски всекидневник в Живкова България. Сетне се престрои редом доКомандираЙорданович. Напоследък ту почервенява, ту посинява. От което тенът му доби нездравия тъмно зелен оттенък, характерен за представителите на онова поюдейчено племе, в бран с което загина кан Аспарух.

 

Как стоят нещата по света днес?

 

Кабинетът на израелския министър-председател“ – посочва Финкълстейн, – „неотдавна представи броя на живите, които са оцелели в холокоста“, като близо 1 милион. Главният мотив зад тази инфлационна ревизия отново не е трудно да бъде открит. Сложно е да оказваш натиск с нови солидни искания за репарации, ако едва шепа от оцелелите в холокоста са все още живи.[138]

 

Не случайно майката на еврейския професор Норман Финкълстайн, която заедно с мъжа си прекарала войната в концлагер, попитала:

 

В края на краищата Хитлер кого уби?[139]

 

Ликвидираният от Моссад американец от еврейски произход Джак Бърнстейн, който петнадесетина години беше гражданин на Израел, свидетелства:

 

Едновременно със своите сим­па­тии към ко­му­низ­ма и подкрепата си за него, еш­ке­наз­ки­те ев­реи, кои­то ими­гри­ра­ха в Из­раел от Гер­ма­ния, са склон­ни да одо­брява­т на­цис­тка­та раз­но­вид­ност на фа­шиз­ма. В Гер­ма­ния, по вре­ме на Втора­та све­тов­на вой­на, те­зи ели­тни цио­нис­тки еш­ке­наз­ки ев­реи ра­бо­те­ха в тясно сът­руд­ни­чес­тво с Хит­ле­ро­во­то Гес­та­по при прес­лед­ва­не­то на германските ев­реи от нис­ши­те кла­си и дос­тав­яне­то им в кон­цен­тра­цион­ни­те ла­ге­ри. Се­га, жи­веей­ки в Из­раел, същите ели­тни цио­нис­тки ев­реи, кои­то бяха доб­ре обу­че­ни във фа­шиз­ма по на­цис­тки об­ра­зец и го пред­по­чи­тат, въ­ве­до­ха мно­го от аспектите на фа­шиз­ма в Из­раел.[140]

 

Междувременно арестуваха 93-годишния Оскар Грьонинг, бившия деловодител на Аушвиц. Нищо, че не е избивал. Сигурно не му излизат сметките. Губели му се около 300 000 избити?! Сега ще го обвинят, чеги е умъртвявал.[141] Навряно – по 12 000 души всеки ден, както съобщи малоумната говорителка на телевизията, която нито е българска, а още по-малко е национална.

 

Едно от обвиненията щяло да бъде за това, че „е прибирал банкнотите на затворницитепри постъпването им в лагера. Нищо, че не го е вършел на своя глава, а по заповед. Все пак е бил в униформа по време на война. Това няма значение. Нацистите са определени за „изконното зло“, а комунистите – за „неизменното добро“.

 

През това време Израел уволни Уилям Шабас, който оглавяваше Комисията на ООН за разследване на миналогодишните престъпления, извършени от армията на еврейската държава на Ивицата Газа. Да приемем, че го е принудил да напусне.

 

Канадският учен е изпратил до Съвета по човешките права при ООН писмо с оставката си. В него е заявил, че Израел го е обвинил в пристрастие към палестинците. Понеже „през октомври 2012 година е бил свързан с кратка правна оценка, която е предоставил на Организацията за освобождение на Палестина“.[142]

 

Дали фактът, че Съветът е избрал именно него за лидер на такъв орган, се е дължало на незнание или представлява съвпадение? Не вярвам в случайностите… Също така знам със сигурност, че малката като територия и брой на населението еврейска държа Израел е голяма световна сила.

 

Cest la vie

 

Невежеството е сила!

 

 Явно действителноняма нищо по-измамно от очевидния факт“!

 

Победата на комунизма е пълна! Джордж Оруел триумфира. Неговият герой вече е част и от забавленията.

 

 

 

By the way of deception[143]

 

 

 

Хубаво, но не се ли срещат и свестни евреи?

 

Как да няма? На колко много от тях се позовах досега! Една от най-тежките присъди над ционизма, която поне аз съм срещал, е произнесена от евреин, израелски гражданин и служител на Моссад, достигнал до звание „полковник“. Виктор Островски открито заяви защо напуска криминалната служба, на която десетилетия е принадлежал. Но не само нея, а и ционисткия рай“ – държавата Израел. Като описва подробно своята съдба, авторът стига до епизод, в който вече е напълно отвратен от всичко, което го заобикаля.

 

Един от неговите колеги, приятелят му Ели, бил изпратен от шефа им в САЩ. Той решил „да се възползва от свободата и да си намери някаква работа в Съединените щати. Имаше си семейство там и можеше да получи без проблеми зелена карта.

 

– Последният да загаси лампите на летището „Бен Гурион“ – изрекох аз стария виц, който се носеше из Израел по време на голямата депресия преди Шестдневната война, която промени всичко. И двамата се смяхме дълго, макар че всъщност нямаше защо.

 

Тогава, говорейки с Ели, аз разбрах, че съм изминал много повече от пътя, по който бяхме тръгнали заедно. Ели, а също и Ури [друг техен колега] все още вярваха в ционистката мечта. Те повече приличаха на хората, които познавах в Израел – старите ми приятели и семейство. Макар да вземаха участие в онова, което за повечето израелци би могло да означава екстремизъм, те го правеха от вяра в една идеяционизма.

 

Аз от известно време бях разбрал, че вече не споделям тази идеология, че за мен държавата Израел вече не означава изпълнение на древната мечта. За мен тя бе по-скоро кошмар от предразсъдъци, валящ се в локвата на расизма и развяващ бяло-синьото знаме като флаг на гнета. Не исках да съм част от това. Сега аз показвах на знаменосците тяхната уязвимост, за да спрат и да преоценят целите си. Може би тогава биха могли на равна нога да се присъединят към семейството на народите.[144]

 

Нека видим технологията на измамата по западен образец. Впрочем, на нея посвети една от книгите си цитираният Виктор Островски. Ала е важно, да не забравяме още нещо, което има специфично значение за нас. То е, че всичко, което става в Москва и по-точнов Кремъл, е решено другаде. Най-вероятно – в Лондон от Джейкъб и Нат Ротшилд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нима комунистическата номенклатураединствената класа на истински богаташине ръководи съдбините ни и днес? Тяима това право“, както сами чухте. Останалото е измама. Принципът винаги е бил: Да прогоним управниците, за да заемем местата им.

 

А идеите на Френската революция, които основателят на Ордена на илюминатите Адам Вайсхаупт формулирал, като ползвал творбите на енциклопедистите, са били редактирани от „Чичко Паричко“ – от Ротшилдови. И така били пренесени вновия свят“, където да оплодят техния държавен проект. Нещо, което дълго не им се отдавало. Чак до 1913 година, когато със Системата на Федералния резерв сложили ръка върху държавния апарат. Нататък било лесно.

 

Защо? Много просто. До ден днешен никой не е опровергал валидността на максимата, върху която Амшел Майер БауерРотшилд, стъпил при изграждането на своята световна семейна империя:

 

Дайте ми контрола над националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.[145]

 

Освен това, днешните европейски антифедералисти (към които се причислявам) са далеч по-големи защитници на свободата, справедливостта и равните права, отколкото федералиститеноменклатурата. И тук не иде реч за никакъв социализъм, а за прилагането на Божиите закони. И за това – да не съществува класа на по-равните, каквато е комунистическата идея, мечта, практика и крайна цел.

 

 

 

Днешният необходим грешник[146]

 

 

 

Лъжата, поставена на пиедестал – това представлява пропагандата. Тя се върши главно от медиите. В чии ръце са те?

 

Откъде биват финансирани разните ислямски терористични организации?

 

Нима Ал-Кайда  и Бин Ладен не бяха рожби на ЦРУ? Нали семействата Буш и Бин Ладен са дългогодишни съдружници в бизнеса? А откъде извират реките от пари, които пълнят касите на терористите? За никого не е тайна, че Саудитска Арабия финансира част от тях. Ирандруга. Даже най-близките съюзници на Израел и САЩсаудитците, вече не са спокойни. През лятото на 2012 година една тяхна принцеса, дъщеря на смятания за престолонаследник, поиска политическо убежище в Англия… Онова, което виждате, няма нищо общо с истината.

 

Когато генералният секретар на ООН, австриецът Курт Валдхайм, започна да пречи на тези сделки, Моссад му спретна компромата с „нацисткото минало“. „Фалшифицираните документи после бяха открити от израелския посланик в ООН Бенямин Нетаняху, като част от мръсната кампания против Валдхайм, който бил критично настроен спрямо израелската позиция за Южен Ливан.[147]

 

Понастоящем същият Нетаняху, който всъщност изпълнил гадната поръчка на Моссад, е начело на ционисткото правителство

 

По-рано през деня на бургаския атентат сирийски бунтовници взривиха мощни бомби в центъра на Дамаск и убиха министъра на отбраната. Зацивилизованиясвят това се оказа добър атентат“?!

 

Не, не жаля за авторитарния режим в Сирия. Думата ми е за морала, лицемерието и двойния аршин. Кой уби офицера от КГБ Литвиненко в Лондон? Сега се оказа, че същата ръка е ликвидирала по идентичен начин и Ясер АрафатОтровата е еднаква и в двата случая

 

А дали ционизмътеврейският талмудски нацизъм, е обречен? Върнете се към присъдата му, произнесена от бившият старши офицер от Моссад Виктор Островски. Май тя съдържа всичко. И то, изразено с няколко изречения.

 

Политическата коректност, както в „демократичния“ и „свободенЗапад вече наричат „правилното говорене“, което трябва да следва партийната линия, навлезе в кулминация. Евфемизмът на цензура владее не само медиите, но и всекидневието. Впрочем, кой ще ми посочи, кога не е било така? Просто ние, които бяхме затворници в големия концлагерсъветски блок“, сме се заблуждавали, че е по-различно. Да, можеха да пътуват. Вярно, не арестуваха нито хвърляха зад решетките за ругатня спрямо властта. Така беше. Вече не е!

 

Днес и тази граница е прекрачена. Триумфът на Джордж Оруел е пълен. Само да го допълня: Очаквано, онова, което първо беше изпробвано върху нас, в презряната европейскапериферия“, вече е факт и в центъра – в сърцето на континента. Там милицията задържа 8-годишно дете заради изречени думи. А министърката на образованието обяви мярката за… „правилна“.

 

Такива са последиците от инцидента “Charlie Hebdo”. Но не само.

 

В конкретния случай неговото продължение отново е във Франция. Може да е реакция, начин за отвличане на вниманието от главните проблемиикономическите. Тъй като данните за състоянието на страната през декември 2014 година показаха смразяващата картина на рекордна безработица, откакто тя бива измервана.[148] За никого не е тайна, че Испания, Италия и Франция следват по петите светлиягръцки пример.

 

Впрочем, детето е момченце и името му еАхмед. За назидание, барабар с него, арестували и баща му. “Liberté, Égalité, Fraternité” – „Свобода, Равенство, Братство“! Знайно е, че най-големите престъпления са били извършвани уж в името на благородни каузи и цели!…

 

Впрочем, младата министърка се казва Нажа Белкасем,[149] по съпруг – Вало. Тя е една от седемте рожби на мароканско семейство. Родена е в африканско-арабското кралство. Но „държи на справедливостта“, както я разбират онези от единия процент, на които слугува. Продажността е човешка, а не българска черта

 

След като оправдала училищните власти, които според нея са „реагирали напълно правилно“, тя опита да се измъкне, извъртайки нещата чисто по комунистически – у нас казват – по килифаревски:

 

Нямаше никакъв спор относно законовите действия срещу детето. Но бащата подаде жалба срещу персонала на училището за – както твърди – „бруталноотношение.[150]

 

Това е митко-палаузовщина! Знаете ли, какво е престъплението на малкия Ахмед? Казват, че бил заявил:

 

Не съм Charlie. Аз съм с терористите.[151]

 

Господи, рекох си! Да предположим, че това дете е чуло репликите у дома. Какво от това? Нали западните демократи си изтъркаха езиците да плямпат за някаква всеобща свобода“, която би следвало да включва и тази на словото, на изразяването. Поне така е според документите, които непрестанно потъпкватХартата за правата на човека на ООН и сродния й европейски вариант!

 

Ето как тоталитаризмът навлиза там тихо, почти незабелязано, а не като у насс грохота на съветските танкове и оръдия. Но превзема все по-обширни територии от живота на хората и на Запад. Обсебва съзнанието им, като преди това насажда страх сред хората.

 

Израснах с повелителното поучение от страна на родителите ми, че извън дома ни не бива да казвам нищо от онова, което се говори вкъщи. Сега, както предричаше Оруел, това е част от битието на Запад.

 

Във Великобритания огромната верига от супермаркети “Tescoще затвори цели 43 магазина! Липсват купувачи.[152] По същата причина в САЩ добре познатата у нас ресторантьорска мрежа от типа крак-маг “McDonalds “ извести за спад в продажбите. За първи път от 12 години.[153] Досещате се, какво ще последва.

 

Както предполагах, след еуфорията, продължила само една нощ, новият гръцки кабинет взе да усеща брюкселската тояга. Изобщо не показаха морков на Ципрас и компания. Вместо това, размахаха пред довтасалия от Австралия финансов министър, марксиста Яни Варуфхаки, плашилото на антисемитизма“.[154] Той е свикнал. Още от 2005 година са го обявили за „мразещ евреите“. Засега запазва самообладание

 

Това е комунизмът:

 

Типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна“. Където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане.[155]

 

Точно това става в днешен Китай. Несвободата, връзката между шефи неговите подчинениобсебваше даже интимния живот на хората. По този начин комунистите нарушиха възрастовата структура на населението. А китайците, както и останалите народи под комунистически гнет – нека го наречем социалистическине бяха в състояние да планират живота си.

 

Партията определяше правила, които постоянно променяше. Това важеше с пълна сила за подчинените на Кремъл местни колониални управници. Както и за останалите в т. нар. социалистически лагер – всъщност – обширен концлагер.

 

Допреди две години китайските семейства, които си позволяваха повече от едно дете, биваха съдени най-строго. За четвърт век политическият наследник на председателя МаоДън Сяопин, също масон, докара най-многолюдната страна до перспективата около 2030 година да се превърне в геронтокрация – в място, където възрастните хора, пенсионерите, ще преобладават в общия брой на населението.

 

Сега правилата се променят. Карат китайците да раждат повече.[156] Това също е белег на комунизма. При него човекът, лишен от собственост, зависим от държавата, няма как да планира собствения си живот. Колкото му дадат

 

Ето какво представлява т. нар. голямо правителство. То е истинска еманация на комунизма. При неговото управление държавата измества личността. Животът на отделния човек придобива все по-малка значение. Губи почти всякаква стойност.

 

Начело бива поставяна държавата. Самата тя непрестанно се отдалечава от суверена народа. Докато се превърне във фасадна, в псевдо-демокрация, чиято същност не съдържа ни най-малко белези на народовластие.

 

На практика народът е отстранен от управлението. То бива поверено на нищожна група, която най-често не взима самостоятелни решения. Това са видимите властници – authority. Зад гърба им, скрити в задкулисното пространство, се намират реалните притежатели на власттаpower.

 

Не, те не съставляват онзи един процент от свръхбогаташи, които се очаква през 2016 година вече да притежават половината от световното богатство. Съставът на тайното световно правителство е още по-нищожен по размердял от този процент!

 

Това тревожи и малцината оцелели истински консерватори, „деснианализатори и политици. Един от тях е Саймън Дженкинс. От 1990 до 1992 година той беше главен редактор на минаващия тогава за „Ролс Ройс“ на британския печат, близкия до торите лондонски всекидневник “The Times”.

 

Носител на журналистически награди, уважаван и поради това удостояван с престижни публични постове член на обществото, от години той не намира трибуна в измамнодеснияпечат. Затова публикува в онзи, който е смятан за ляво-ориентиран. Без да изменя на своите позиции на убеден, но стремящ се към обективност и справедливост консерватор.

 

Наскоро той зададе въпроса:

 

Къде са истинските тори?

 

И разкри, че настоящитедесни“ всъщност все повече налагат намесата на правителството – тоест – на държавата, във всичко. Така проправят път на държавния капитализъмсиречна социализма.

 

Къде отидоха свободата, любовта към ближния, справедливостта? Сигурно и римляните са вярвали в правосъдието. Но дали са се замисляли, доколко то се отнася до робите?

 

През това време „Китай тихомълком напредвакъм предоставеното му имперско положение, като довършвавтория си самолетоносач“.

 

Смята се, че Пекин има планове за четири самолетоносача, чрез които се стреми да изгради боен флот, способен да води битки по всички океани и морета.[157] Така ще удовлетвори своите амбиции за господство по вода.[158]

 

Също така Те – другарите от левитския комунистически Интернационал се гласят да видят сметката на човешкия род. Роботите напредват и полека-лека заменят хората. Нима вече не вършат нещо едновременно толкова примитивно и сложно, каквото е воденето на войни?

 

Твърде скоро ще проумеем, че приказките за онзи „златен милиард“, на колкото трябвало да възлиза населението на земята, пускани уж като слухове още от средата на петдесетте години на миналия век, са изразявали една от целите на Братството. Всеки втори, роден след 1960 година, ще заболее от рак.[159]

 

През идните три десетилетия моето поколение – това на т. нар. Baby boomers, родените между 1946 и 1964 година ще напусне този свят. Нов Baby-boomвзрив на новородени не се очаква. Понеже класическата война е невъзможна. Защо? Вижте един абзац по-горе. Но по-подробно за тези неща – в някоя от следващите публикации.

 

В съзнанието си виждам ироничните усмивки на Тома-неверниците. Онези – „умните и красивите“! На които акълът им стига само, за да подскачат вечер, след края на работния ден, пред опразнените сгради на институциите. Без да се интересуват, кой кой е. Приемайки в своите нестройни редици наследниците на собствените си съсипители от алчно червената фашистка номенклатура.

 

Не друг, а народът се е произнесъл:

 

Докато умните се наумуват, лудите се налудуват.

 

Ще се позова на мисъл, обнародвана в едно от Техните издания. Защото е вярна:

 

Някои ще кажат: какво значение има какъв е бил баща му? Да, има значение, защото това отваря врати за реализация.[160]

 

Но нали знаете, че това, което пиша, са самоконспиративни теории“. Пък и източниците ми са едниМайка плаче!

 

Затова не вярвайте. Забавлявайте се

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

Този път, специално за несекващата щедрост на Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] За мъртвите – или добро, или нищо“, лат.

[2] Епохата на човека.

[3] “Planetary boundaries: Guiding human development on a changing planet” by Will Steffen, Katherine Richardson, Johan Rockström, Sarah E. Cornell, Ingo Fetzer, Elena M. Bennett, R. Biggs, Stephen R. Carpenter, Wim de Vries, Cynthia A. de Wit, Carl Folke, Dieter Gerten, Jens Heinke, Georgina M. Mace, Linn M. Persson, Veerabhadran Ramanathan, B. Reyers, Sverker Sörlin, “Sciencexpress”, “Science”, Washington, DC, Cambridge, UK, January 15 2015 г., стр. 1-2, online: http://www.sciencemag.org/content/early/2015/01/14/science.1259855 или http://legacy.wlu.ca/documents/60462/Planetary_boundaries-Guiding_human_development_on_a_changing_planet.pdf

[4] Съкращение от Passenger Names Record – Архив с имена на пътниците, англ.

[5] “Europe calls for swift passage of law to collect flight passengers’ data” by Ian Traynor in Brussels, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 29 January 2015 г., online: http://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/28/europe-call-swift-passage-law-collect-passengers-data?CMP=EMCNEWEML6619I2

[6] Пак там.

[7] Benjamin Franklin, William Temple Franklin – “Memoirs of the life and writings of Benjamin Franklin”, Henry Colburn, London, 1818 г., стр. 270. Цялата книга е достъпна за четене от online: http://books.google.bg/books?id=W2MFAAAAQAAJ&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

[8] За нас е списание, но нейсе. Въпрос на терминология.

[9] “An editor’s farewell – The case for liberal optimism: John Micklethwait, who has edited this newspaper since 2006, leaves today. These are his parting thoughts”, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, January 31st 2015 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21641204-john-micklethwait-who-has-edited-newspaper-2006-leaves-today-these-are-his-parting

[10] Понеже ми пишат млади читатели, които не научават истината в семействата си, се чувствам длъжен да обясня: Членуването в тези комунистически организации беше задължително. Но ни караха да подаваме „молби“ за това. Официално изкарваха процедурата „доброволна“. Това неусетно променяше манталитета на децата и юношите. Двуличието се превръщаше в нещо нормално. Понеже беше забранена всякаква критика към подобни организации и особено към онези, които ги олицетворяваха, нашенци трупаха страх. Но освен това, също без да го осъзнават, отвикнаха да приемат чуждото мнение. Ние не умеем да се вслушваме в бележките и забележките на другите, да ги обмисляме и приемаме, когато са правилни. Да коригираме недостатъците си. Всеки упрек – даже най-справедливият – бива посрещан „на нож“. В замяна, обикновено висшестоящите са „винаги прави“. Страхът продължава да бъде господар на масовото съзнание.

[11] Джордж Оруел в: „Политиката и английският език“, 1946 г. (“Politics and the English Language” by George Orwell, “Horizon”, A Review of Literature and Art, London, April 1946 г., online: https://www.mtholyoke.edu/acad/intrel/orwell46.htm или http://www.orwell.ru/library/essays/politics/english/e_polit/

[12] Министър на културата от 1981 до 1986-а и отново от 1988-а до 1992 година; министър на образованието от 1992-а до 1993-а и пак от 2000-а до 2002 г.

[13] Електронно-изчислителни машини вече не върши работа.

[14] Jan van Helsing – “Hande weg von diesem Buch”, Ama Deus Verlag, Fichtenau, Deutschland, 2004 г., стр. 220-221.

[15] “The suppression of free speech on university campuses is reaching epidemic levels” by Tom Slater, assistant editor at Spiked Magazine, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 February, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11386660/UN-Gaza-inquiry-head-quits-after-Israel-accuses-him-of-bias.html

[16] “An editor’s farewell – The case for liberal optimism: John Micklethwait, who has edited this newspaper since 2006, leaves today. These are his parting thoughts”, “The Economist”, вече цит. съч.

[17] В оригинала е използвана думата “gridlock”, която в политически смисъл означава „патова ситуация“, при която, какъвто и ход да направи едната страна, той бива блокиран от другата.

[18] Пак там.

[19] Вж. “Another economic crash is coming. How did this happen? – video”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday 4 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/video/2015/feb/04/another-economic-crash-is-coming-how-did-this-happen-video

[20] Вж. “Vast majority of those who fought Iraq, Afghan wars won’t get pensions” by Lawrence Korb and Katherine Blakeley, Reuters, reuters.com, New York, NY, Wednesday, February 4, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/02/04/vast-majority-of-those-who-fought-iraq-afghan-wars-wont-get-pensions/

[21] Вж. “El paro registrado sube en 77.980 personas en enero aunque se reduce en 42.723 en términos desestacionalizados”, Ministerio de Empleo y Seguridad Social, prensa.empleo.gob.es, Madrid, 3 febrero 2015 г., online: http://prensa.empleo.gob.es/WebPrensa/detalle.htm

[22] “Saudi ‘investigates why female diplomat addressed UN without head scarf’” by Barney Henderson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 6 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/11394882/Saudi-investigates-why-female-diplomat-addressed-UN-without-head-scarf.html

[23] Сър Ноел Кауърд, британски драматург, композитор, режисьор, актьор и певец в триактния си фарс  „Безгрижен дух“. (Noël Coward – “Blithe Spirit: An improbable farce in three acts”, Heinemann Educational, London, 1976 г., стр. 11.)

[24] Вж. Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%8f%d0%bd%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%87-%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be-%d1%82%d1%8f%d1%85%d0%bd%d0%b8%d0%b1%d0%be%d0%ba-%d0%b8

[25] Инна Новикова – „Яков Кедми: США помогут Украине, как помогли Ираку“, „Точка зрения“, Pravda.Ru, Москва, 30.01.2015 г., online: http://www.pravda.ru/news/expert/30-01-2015/1246332-kedmi-0/, видеозапис от online: https://www.youtube.com/watch?v=O8MEvJ7Ugrg

[26] “’No doubt’ America will give us weapons, says Ukraine, amid fears of ‘catastrophic’ escalation” by Andrew Marszal, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11388639/No-doubt-America-will-give-us-weapons-says-Ukraine-amid-fears-of-catastrophic-escalation.html

[27] Инна Новикова – „Яков Кедми: США помогут Украине, как помогли Ираку“, „Точка зрения“, Pravda.Ru, вече цит. съч.

[28] Само през едно поколение родовите корени и на двамата били в Руската империя. Те са чиста проба хазари.

[29] Вж. “When John Mccain Met Abu Bakr al-Baghdadi” by Iftaab Bostan, August 25, 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=GopqiYvuU1E

[30] Вж. “Rand Paul sparks firestorm with claim that John McCain posed with ISIS-linked jihadists in Syria” by David Martosko, US Political Editor for MailOnline, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 19 September 2014 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2762680/Feeding-frenzy-debunks-Rand-Paul-claim-John-McCain-met-ISIS-linked-jihadists-Syria.html

[31] “New York Times FAIL: ‘McCain No Connections To ISIS?!?’” by Brandon Turbeville, “Global Research”, globalresearch.ca, The Centre for Research on Globalization (CRG), Montreal, Canada, October 21, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/new-york-times-fail-mccain-no-connections-to-isis/5409160

[32] “John McCain Claims Al-Qaeda Thugs Have ‘Inspired The World’” by Tony Cartalucci, “The Land Destroyer Report”, landdestroyer.blogspot.com, Thailand, September 29, 2011 г., online: http://landdestroyer.blogspot.com/2011/09/john-mccain-claims-al-qaeda-thugs-have.html

[33] На английски: Libyan Islamic Fighting Group (LIFG).

[34] Пак там.

[35] Вж. “Warmonger McCain in Benghazi: McCain praises men who killed US troops in Afghanistan and Iraq” by Tony Cartalucci, “The Land Destroyer Report”, landdestroyer.blogspot.com, Thailand, April 23, 2011 г., online: http://landdestroyer.blogspot.com/2011/04/warmonger-mccain-in-benghazi.html

[36] Откъс от телевизионно интервю с него в предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“ от 11 февруари 2015 г. по телевизия „Евроком“.

[37] “John McCain Claims Al-Qaeda Thugs Have ‘Inspired The World’” by Tony Cartalucci, “The Land Destroyer Report”, вече цит. съч.

[38] Уилям Шекспир – „Венецианският търговец“ – комедия, която в някои страни е забранена, защото е окачествена като… „антисемитска“. (William Shakespeare – “The Merchant of Venice”, Wordsworth Editions, Hertfortshire, UK, 2000 г., стр. 44.)

[39] Пак там.

[40] “New York Times FAIL: ‘McCain No Connections To ISIS?!?’” by Brandon Turbeville, “Global Research”, вече цит. съч.

[41] “The Un-American Hero: The Crimes of John McCain” by Brandon Turbeville, “Brandon Turbeville”, The Official Brandon Turbeville Website, Florence, South Carolina, Tuesday, February 3, 2015 г., online: http://www.brandonturbeville.com/

[42] По заглавие на нашумял навремето американски филм с един от първите младежки идоли, загиналия в катастрофа хубавец Джеймс Дийн.

[43] “Code Pink activists shown the red card at John Brennan Senate hearing: Several activists were sent from the room for their vociferous protests – and it’s not the first time they’ve hit the headlines” by John Brennan, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 7 February 2013 г., online: http://www.theguardian.com/world/2013/feb/07/code-pink-john-brennan-senate-hearing

[44] “The Un-American Hero: The Crimes of John McCain” by Brandon Turbeville, “Brandon Turbeville”, вече цит. съч.

[45] В показания през 1993 г. по телевизията документален филм, озаглавен „Вестникарската война“, чиято пълна стенограма публикувах в своя вестник „Огледало“, Стефан Продев, главният редактор на вестник „Дума“, се гаври: „Може пък да съм съгрешил с бабата на Петьо Блъсков.“

[46] “Putin must be stopped. And sometimes only guns can stop guns” by Timothy Garton Ash, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 1 February 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/01/putin-stopped-ukraine-military-support-russian-propaganda

[47] Господи, каква дума! Чиста проба комунизъм.

[48] “Putin could attack Baltic states warns former Nato chief” by Ambrose Evans-Pritchard, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 5 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11393707/Putin-could-attack-Baltic-states-warns-former-Nato-chief.html

[49] Вж. Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 339.

[50] Anders Fogh Rasmussen – “Fra socialstat til minimalstat”, Samleren, Kopenhagen, 1993 г.

[51] Вж. “Why it is more important than ever to invest in defence of democracy: Ukraine crisis shows that defence matters as much as ever. Every ally needs to invest in its armed forces, Nato’s secretary-general warns in the Telegraph” by Anders Fogh Rasmussen, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 6 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/10748433/Why-it-is-more-important-than-ever-to-invest-in-defence-of-democracy.html

[52] Вж. “Russia slams NATO over Ukraine”, Editor: Zhang Dan, Xinhua, CCTV News, CCTV English, China Central Television, cntv.cn, Beijing, 10 April 2014 г., online: http://english.cntv.cn/2014/04/10/ARTI1397137498877715.shtml

[53] “Europe will now think twice before following Washington’s orders – Ex-CIA Officer Ray McGovern” Interview by Sophie Shevardnadze, RT – Russian Television, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, Moscow, London. Washington, 14 April 2014 г., online: http://rt.com/shows/sophieco/us-eu-ukraine-sanctions-300/; или само видеозаписа от online: https://www.youtube.com/watch?v=56zN7K9qI6I

[54] „Цвятко Цветков ― бивш главен секретар на МВР, бивш зам.-шеф на страховитото Шесто“, препечатано от в. „168 часа“, Български Информационен Блок, 29 юли 2008 г., online: http://www.bgnet.info/index.php?option=com_content&task=view&id=7078&Itemid=1 Броят на вестник „168 часа“ е в библиотеката на автора.

[55] Вж. напр. Виктор Сухоруков – „Петр Вальцман (Порошенко) психологический портрет хазарского олигарха“, „Одесский Политикум“, politikym.net, Одесса, 10.10.2014 г., online: http://politikym.net/dosie/poroshenko_psihologicheskiy_portret.htm

[56] Вж. напр. „Потомственный зэк Петр Порошенко-Вальцман: Как и за что сидел в тюрьме отец нового президента Украины“, Руспрес, „Досье“, dosye.com.ua, Київ, 26.05.2014 г., online: http://dosye.com.ua/articles/2014-05-26/potomstvennyi-zehk-petr-poroshenko-valcman/68306/

[57] Пак там.

[58] Символът на Френската република.

[59] Вж. “Isis militants are ‘using mentally challenged children as suicide bombers and crucifying others’, says UN body” by Andrew Buncombe, New York, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 5 February 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-militants-are-using-mentally-challenged-children-as-suicide-bombers-and-crucifying-others-says-un-body-10024847.html

[60] Библия, „Втора книга Царства“ (при евреите „Втора книга на Шмуел [Самуил]“), гл. 12, ст. 29-31.

[61] Съзнателно използвам русизъм. Макар и тази дума да има български корен.

[62] Вж. напр. Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 67.

[63] Естествено, евреин с истинско малко име Шаул, и родови корени пак в Руската империя.

[64] Алексения Димитрова – „Войната на шпионите: Разследване в български и американски секретни архиви“, „Сиела –Софт енд Паблишинг“, София, 2005 г., стр. 302.

[65] Вж. напр. “U.S. Holds the World Record of Killings of Innocent Civilians: Interview with Prof. John McMurtry” by Prof. John McMurtry and Kourosh Ziabari, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Canada, July 29, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/u-s-holds-the-world-record-of-killings-innocent-civilians/5393789

[66] Хауърд Зин – евреин с корени в Руската империя (майка му била родена в Иркутск, Сибир), американски историк, писател, драматург и общественик. (“Howard Zinn on The Uses of History and the War on Terrorism”, “Democracy Now”, a daily independent global news hour with Amy Goodman & Juan González, democracynow.org, New York, NY, Friday, November 24, 2006 г., online: http://www.democracynow.org/2006/11/24/howard_zinn_on_the_uses_of)

[67] “Iraqi mobile labs nothing to do with germ warfare, report finds” by Peter Beaumont, “The Guardian”, theguardian.com, London,  15 June 2003 г., online: http://www.theguardian.com/world/2003/jun/15/iraq

[68] “Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran. The U.S. knew Hussein was launching some of the worst chemical attacks in history – and still gave him a hand.” by Shane Harris and Matthew M. Aid, “Foreign Policy”, foreignpolicy.com, Washington, DC, August 26, 2013 г., online: http://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/

[69] Джордж Оруел, цитиран в: “How George Orwell might explain school reform” by Valerie Strauss, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, March 4, 2013 г., online: http://www.washingtonpost.com/blogs/answer-sheet/wp/2013/03/04/how-george-orwell-might-explain-school-reform/

[70] Вж. Bradley Graham – “By His Own Rules: The Ambitions, Successes, and Ultimate Failures of Donald Rumsfeld”, PublicAffairs, New York, NY, 2009 г., стр. 159-160.

[71] Вж. Виктор Островски – „Мосад отвъд измамата“, Издателство „Атика“, София, 1998 г., стр. 173 и сл., 241-244.

[72] Почти непознатите вълнения, известни като Познански протест или Размразяването на Гомулка. Владислав Гомулка беше комунистическият лидер на Полската народна република по онова време. Някои автори определят размириците като Полска октомврийска революция. (Вж. напр. Ivan Berend – “Central and Eastern Europe, 1944–1993: Detour from the Periphery to the Periphery, Cambridge University Press, Cambridge, England, 1999 г., стp. 115-116.) Техните мащаби бяха значително по-малки от унгарските събития, които се развиха по същото време.

[73] Проф. Чарлз Мозер – „Д-р Г. М. Димитров: Биография“, Военноиздателски комплекс „Св. Георги Победоносец“, София, 1992 г., стр. 229.

[74] “Muath al-Kasaesbeh video: Genghis Khan-style cruelty of Isis shows Jordan and Japan exactly what the militants think of them” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 3 February 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/muath-alkasaesbeh-murder-video-isiss-genghis-khanstyle-cruelty-shows-jordan-and-japan-exactly-what-the-militants-think-of-them-10021761.html

[75] “Boko Haram” в: “Country Reports on Terrorism 2013”, Chapter 6. Foreign Terrorist Organizations, Bureau of Counterterrorism,  US Department of State, state.gov, Washington, DC, online: http://www.state.gov/j/ct/rls/crt/2013/224829.htm

[76] „Свещеният Коран“, превод проф. д-р. Цветан Теофанов,  Сура 45 – „Ал-Джасиа (Коленопреклонната)“, Аят 8.

[77] Georg Wilhelm Friedrich Hegel – “Philosophy of History”, American Home Library Company, New York, NY, 1902 г., стр. 49.

[78] Предшестваща израелското  военно разузнаване.

[79] Israel Shahak – “Open Secrets: Israeli Foreign and Nuclear Policies ”, Pluto Press, London, UK & Chicago, Il., US, 1997  г., стр.79-81.

[80] Артър Конан Дойл в „Загадката от Долината Боскоумб“. (Arthur Conan Doyle – “The Boscombe Valley Mystery” в: Arthur Conan Doyle – “The Best of Sherlock Holmes”, Collector’s Library, CRW Publishing Limited, London, 2009 г., стр. 87.)

[81] Вж. Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, ИК „Огледало“, София, 2005 г. Книгата претърпя три издания и все още се намира както в книжарниците, така и чрез страницата „Книжа диагностика“ в този сайт.

[82] Виждали сме по филмите картечници „Максим“ с водно охлаждане.

[83] „Развенчаване на мита за геноцида“ е основното заглавие на спомените на френския учител по литература Пол Расиние, който по време на нацистката окупация е помагал на евреи да избягат в Швейцария. Бил е заловен и хвърлен в концентрационните лагери Бухенвалд и Дора. След края на войната, когато вижда как измамата за някакъв „геноцид на евреите“ като „окончателно решение на еврейския въпрос“ се разраства и превръща в гигантска измама, пише книга с мемоари от своите четири и половина години в нацистките концлагери. Предстои да цитирам това произведение на почтената съвременна документалистика.

[84] Вж. Fred A. Leuchter – “The Leuchter Report: The End of a Myth”, Samisdat Publishers Ltd., Toronto, Canada, 1988 г., цялата книга е достъпна от online: http://www.ihr.org/books/leuchter/leuchter.toc.html В различни варианти книгата е в архива на автора.

[85] Вж. “Fred Leuchter Arrested in Germany: IHR Protests Politically-Motivated Act of Censorship”, “The Journal of Historical Review”, ihr.org, Newport Beach, CA, November/December 1993 г., стр. 22, online: http://www.ihr.org/jhr/v13/v13n6p22_Leuchter.html

[86] “Nazi Auschwitz camp officer, 93, to face trial over 300,000 deaths: Oskar Groening, a former death camp officer, will go on trial in Germany in April charged with at least 300,000 counts of accessory to murder” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 2 February, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11385643/Nazi-Auschwitz-camp-officer-93-to-face-trial-over-300000-deaths.html

[87] Вж. “Atrocities in Serbia. 700,000 Victims”, “The Daily Telegraph”, London, March 22, 1916 г., стр. 7, online: http://trove.nla.gov.au/ndp/del/article/89946147

[88] Крематориуми, които в друга „творба“, на Олга Ленджиъл, са пет и то в същия лагер.

[89] Kitty Hart – “Return to Auschwitz”, Sidgwick and Jackson, Pan Macmillaan Ltd, London, 1981 г., стр. 118.

[90] Вж. “Memories of the Holocaust: Kitty Hart-Moxon: ‘We were prepared to die there but it turned out to be a mock execution – a piece of Nazi cruelty’” by Stuart Jeffries, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 27 January 2010 г., online: http://www.theguardian.com/world/2010/jan/27/holocaust-memorial-day-kitty-hart-moxon

[91] За сравнение вж. отново бележката на автора относно капацитета на днешния софийски крематориум, поместена в:  Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІІІ, Том 1, Гл. V. 2, ИК „Огледало“, София, 2003 г., стр. 421-422.

[92] Библия, „Книга премъдрост на Исуса, син Сирахов“, гл. 19, ст. 21 и 22.

[93] В превод на английски е издавана и под заглавието „Приказката за холокоста или лъжите на Одисей“.

[94] Между Франция и Прусия, обединителна за Германия.

[95] Бернар Дю Геклен френски герой, пълководец през Стогодишната война – ХІV-ХV век.

[96] Става дума за Франция.

[97] Под „депортиран“ авторът има предвид затворен в концентрационен лагер.

[98] Paul Rassinier – “Debunking the Genocide Myth, A Study of the Nazi Concentration Camps and the Alleged Extermination of European Jewry”, Introduction by Pierre Hofstetter, Translated from the French by Adam Robbins, The Noontide Press Los Angeles, CA, 1978 г., AAARGH, Chicago, IL, стр. 80-83. Книгата е достъпна в pdf от online: http://vho.org/aaargh/fran/livres/debunk.pdf Книгата е в архива на автора.

[99] Пак там, стр. 157.

[100] Най точно: „Няма друг толкова печеливш бизнес, като бизнеса „шоа“. Д-р Норман Финкълстайн в интервю във връзка с прочутата си книга „Индустрията холокост: Отражения от експлоатирането на еврейските страдания“. На иврит „шоа“ означава „катастрофа“. За да внушат още по-голяма вина у другите народи, особено сред християнските, холокостоманиаците – главните акционери в бизнеса „шоа“, въведоха гръцката дума „холокост“, която означава „всесъжение“ – тоест – „пълно изгаряне“. (Вж “The 10 Cruelest Things Finkelstein Has Said… on Elie Wiesel” – (Victor Frkle, ‘Shoa Business.’ Interview with Norman Finkelstein)“ by Alan Dershowitz, “In the News”, Alan M. Dershowitz, Cambridge, MA, 21 August 2006 г., online: http://www.alandershowitz.com/news.php)

[101] David Irving – “The War Between the Generals”, Focal Point, London, Parforce UK Ltd., 2003 г., Excerpts from “The Patton Papers 1940-1945” by Martin Blumenson, are reprinted by kind permission of Houghton Mifflin Company, Copyright © 1974 by Martin Blumenson, стр. 418-419.

[102] В Нюрнбергския процес.

[103] Първата книга на Библията – чиста фантасмагория, компилация от легенди и митове на други, по-древни народи.

[104] Douglas Reed – “The  Controversy of Zion”, The Noontide Press, Torrance, CA, Under licence from: Veritas Publishing  Company Pty., Ltd., Bullsbrook, Western Australia, 1985 г., стр. 397  или българското издание:  Дъглас Рид – “Спорът за Цион”, Издателство “Жар птица”, София, 2002 г., стр. 509-510.

[105] Chaim Weizmann, Barnet Litvinoff – “The Letters and Papers of Chaim Weizmann: December 1931-April 1952”, Transaction Publishers, Piscataway, NJ, 1983 г., стр. 286.

[106] Третата книга на Библията, чийто първи две глави представляват наръчник на касапина.

[107] Rodger Kamenetz – “Stalking Elijah: Adventures with Today’s Jewish Mistical Masters”, Harper San Francisco, San Francisco, CA, 1997 г.

[108] Моше бен Маймун, известен още като Рамба̀м или Моисей Маймунид, е известен еврейски философ от ХІІ век, доктор, равин, изследовател на Петокнижието и законотворец. Прекарва по-голямата част от живота си в Мароко и Египет, където живее и твори напълно свободно. Обаче книгите му са изпълнени с ненавист към неевреите.

[109] Вж. Moses Maimonides – “The Guide of the Perplexed”, vol. 2, Translated by Shlomo Pines, University of Chicago Press, Chicago, IL, 1963 г.

[110] Rodger Kamenetz – “Stalking Elijah: Adventures with Today’s Jewish Mistical Masters”, вече цит. съч.

[111] Вж. Emil L. Fackenheim – “God’s Presence in History: Jewish Affirmations and Philosophical Reflections”, Harper & Row, Publishers, New York, NY, 1970 г., ст 73.

[112] Arthur Katz – “The Holocaust – Where Was God?”, Onestonebooks, Singapore, 2001 г., electronic edition by The Burning Bush Publications – Ben Israel, www.benisrael.org, online: http://www.benisrael.org/shoah/shoah.htm, Appendix – “Answer to a Critic”;  Арт Кац – „Холокост. Къде беше Бог?“, ЕТ „Утринна звезда“, София2002 г., стр. 90-91.

[113] „Послание на апостол Павел до римляните“, гл. 11, ст. 8.

[114] Вж. Norman G. Finkelstein – “The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering”, Verso, New York, 2000 г., стр. 83.

[115] Schachno Epstein – транскрибцията  е на Р. А. Дейвис.

[116] Вж. Raymond Arthur Davies – “Odyssey Through Hell”, LB Fischer, New York, NY, 1946 г.

[117] David Hoggan, PhD. – “The Myth of the Six Million”, The Noontide Press ,Newport Beach, California, 1969 г., стр. 12.

[118] Walter N. Sanning – “Die Auflösung des osteuropäischen Judentums”, Mit einem Vorwort von Prof. Dr. Arthur R. Butz, Grabert-Verlag Tübingen, Buenos Aires, Montevideo, 1993 г. Книгата е достъпна от online: http://vho.org/D/da/

[119] Вж. Walter N. Sanning – “Dissolution of Eastern European Jewry”, Noontide Press, Institute for Historical Review, Newport Beach, CA, 1983 г., стр. 135.

[120] Пак там, стр. 173, 190, 203.

[121] Същото число признава и изнася и британският историк Джерълд Рейтлингър, който от специалист в сферата на изобразителното изкуство се превърна в задълбочен изследовател на Третия райх. (Вж. Gerald Reitlinger – “The Final Solution”, 2nd ed., Vallentine, Mitchell, London, 1968 г., стр. 119.)

[122] Walter N. Sanning – “Dissolution of Eastern European Jewry”, вече цит. съч.; същото и в:  Arthur R. Butz – “The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against the Presumed Extermination of European Jewry”, 3rd edition, Theses & Dissertations Press, Imprint of Castle Hill Publishers, Chicago, IL, 2003 г., стр. 440.

[123] Вж. “The World Almanac and Book of Facts”, World Almanac, New York, NY, 1938 г., стр. 510.

[124] Вж. “The World Almanac and Book of Facts”, World Almanac, New York, NY, 1940 г., стр. 129.

[125] Вж. “The World Almanac and Book of Facts”, World Almanac, New York, NY, 1949 г., стр. 289.

[126] Посочил съм съответните източници в книга, претърпяла три издания. Сега нямам време и сили, за да се занимава с ровене из архивите. (Вж. Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІV, Том 1, ИК „Огледало“, София, 2005 г.)

[127] Вж. напр. “Pope Francis: Catholics don’t have to breed ‘like rabbits’” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 20 January 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/the-pope/11356243/Pope-Francis-Catholics-dont-have-to-breed-like-rabbits.html

[128] Elie Wiesel – “Night”, Translated from the French by Marion Wiesel, Hill and Wang, New York, NY, 2006 г., стр. 81.

[129] Пак там, стр. 82.

[130] Пак там.

[131] Боб Дилън в: „Нещата се промениха“. (“Things Have Changed by Bob Dylan, from the film Wonder Boys, written and performed by Bob Dylan, Columbia Records, 2000 г.)

[132] Вж. Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 348-350; същото в:  Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, част ІІІ, том 1, гл. ІІ. 3, ИК „Огледало“, София, 2003 г., стр. 209-211.

[133] Рада Домусчиева – „Софиянски предупредил Пардю, че заминава за Куба“, в. „Монитор“, София, петък, 21 февруари 2003 г.

[134] Галина Александрова – „Климатът в Москва не понесе на премиера Софиянски“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 21 април 1997 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/04/21/855095_klimatut_v_moskva_ne_ponese_na_premiera_sofiianski/

[135] Холивудска актриса, носителка на „Оскар“, която обикновено играе роли на пренебрегвани, но предани, всеотдайно влюбени жени.

[136] “Bulgarians: Our Newest Buddies” by Gersh Kuntzman, “Newsweek”, New York, NY,  Tuesday, March 4, 2003 г.

[137] Вж. „1963 – отричането от България“, Издателска къща „Огледало“, София, 1994 г., цялата книга; същото и в: Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, част ІІІ, том 1, гл. ІІ. 3, ИК „Огледало“, София, 2003 г., стр. 246-247.

[138] Пак там.

[139] Пак там, стр. 81; в online edition, Chapter 3 – The Double Shakedown, стр. 43. Книгата е достъпна за четене и проверка от online: http://books.google.bg/books?id=VrqK5VdO2i0C&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

[140] Jack Bernstein ­ “Life of an American Jew in Racist, Marxist Israel”, Noontide Press, Newport Beach, CA, 1991 г., Chapter: Three Faces of Israel. Цялата книга е достъпно от online: http://www.biblebelievers.org.au/israel.htm или http://www.rense.com/general31/lifeof.htm

[141] “Nazi Auschwitz camp officer, 93, to face trial over 300,000 deaths: Oskar Groening, a former death camp officer, will go on trial in Germany in April charged with at least 300,000 counts of accessory to murder” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 2 February, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11385643/Nazi-Auschwitz-camp-officer-93-to-face-trial-over-300000-deaths.html; “’Bookkeeper of Auschwitz’ to Face Trial in Germany: Oskar Groening was tasked with counting banknotes stolen from prisoners at Nazi death camp; says he ‘regrets’ his actions.” by Arutz Sheva Staff, “Arutz Sheva”, israelnationalnews.com, Beit El, Ramallah, the West Bank, Monday, 2 February 2015 г., online: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190814#.VNCObpv9m70

[142] Вж. “UN Gaza inquiry head quits after Israel accuses him of bias” by Inna Lazareva, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 February, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11386660/UN-Gaza-inquiry-head-quits-after-Israel-accuses-him-of-bias.html

[143] Посредством измама, англ. Основното заглавие на книга от Виктор Островски, бивш полковник от Моссад, а понастоящем художник и сценарист в САЩ. (Вж. Victor Ostrovsky – By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer, St. Martin’s Press, London, 1990 г.)

[144] Виктор Островски – „Моссад: Отвъд измамата“, „Атика“ ЕАД, София1998 г., стр. 289-290.

[145] Curtis B. Dall – “F.D.R. – My Exploited Father-in-Law”, Revised Edition, Christian Crusade Publications, Tulsa, OK, 1968 г., стр. 172.

[146] „Необходимият грешник“ е филм на режисьора Борислав Шаралиев, по сценарий на Иван Остриков, който така и не съм гледал. Колкото беше възможно, избягвах досега със социалистическото антиизкуство. На първо място – със съветското.

[147] Пак там, стр 245.

[148] Вж. “French unemployment hits new record high in December” by France 24 with AFP, “France 24”, france24.com/en, Paris, January 27, 2015 г., online: http://www.france24.com/en/20150127-france-unemployment-hits-new-record-high-december/

[149] Родена е през 1977 г.

[150] “Charlie Hebdo attack: War of ideas hots up as French police quiz eight-year-old” by John Lichfield, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 29 January 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/charlie-hebdo-attack-war-of-ideas-hots-up-as-french-police-quiz-eightyearold-10012076.html

[151] Пак там.

[152] Вж. “Tesco names 43 stores to close in turnaround plan” by Simon Goodley, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 28 January 2015 г., online: http://www.theguardian.com/business/2015/jan/28/tesco-names-43-stores-to-close?CMP=EMCNEWEML6619I2

[153] Вж. “McDonald’s chief executive steps down after sales slump” by Rupert Neate in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 29 January 2015 г., online: http://www.theguardian.com/business/2015/jan/29/mcdonalds-sacks-ceo-don-thompson-steve-easterbrook?CMP=EMCNEWEML6619I2

[154] Вж. “New Greek finance minister accused of anti-Semitism” by Raphael Ahren, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, Monday, February 2, 2015 г., online: http://www.timesofisrael.com/new-greek-finance-minister-accused-of-anti-semitism/

[155] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[156] Вж. “Chinese couples urged to have more children” by Associated Press in Beijing, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 29 January 2015 г., online: http://www.theguardian.com/world/2015/jan/29/chinese-couples-urged-have-more-children

[157] В оригинала е използвано английското словосъчетание “blue-water navy”, което означава „открито море“, но моят превод е по-съвременен и по-точен.

[158] “China silently forges ahead with second aircraft carrier” by  Tom Phillips, Beijing, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 3 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/11385864/China-silently-forges-ahead-with-second-aircraft-carrier.html

[159] “Two in three born today likely to get cancer” by Laura Donnelly, Health Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 4 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/nhs/11387408/Two-in-three-born-today-likely-to-get-cancer.html

[160] „Президеншъл парк: Кой кой е в приятелския кръг на Росен Плевнелиев“, New Media Group, София, 2014 г., стр. 48.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...