Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ДОКАТО СВЕТЪТ И БЪЛГАРИЯ СЕ ДВИЖАТ ПО ОРБИТАТА НА ИЗМАМАТА

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Ще започна с тъжна вест, на която почти никой не обърна внимание. Можем да я обобщим така:

 

Спортът убива!

 

Не, не иде реч за допинг, пренатоварвания и прочие. Осемгодишно френско момченце загина, докато наблюдаваше хокеен мач. Почина от напълно неволен удар на шайбата в главата му.[1]

 

 

Нещастен случай.

 

 

 

Самонадеяността е невежество[2]

 

 

 

Често, когато някой не знае нещо, проявява тъкмо самонадеяност.[3] Истински умните хора, които нямат комплекси за малоценност, и ценят онова, което представляват, не се срамуват да признаят своето невежество в която и да е област. Сократ откровено твърдял:

 

Hoc unum scio, quod nihil scio” – „Знам, че нищо не знам“.

 

Всеки ден се уверявам, колко прав е бил античният философ.

 

Горкото френско дете е загинало поради точно такава безгрижна самонадеяност. Не, спортът не го е убил. Нищо подобно! Високата самоувереност и надменността – ето какво е довело до непредприетите обезопасителни мерки. А от там – и до нелепата смърт на невинното момченце. Обаче спортът наистина може да убива. И то по различни начини. Както на терена или на пистата, така и в схватките между запалянковци, които се превърнаха в нещо като съвременно доброволно гладиаторство. Той е способен също така да носи измамна наслада.

 

Защо лъжовна? Понеже наближава стогодишнината от онзи ден, в който го превърнаха в чисто печалбарство. Та днес да не е сигурно дали световните шампиони по футбол, баскетбол, волейбол, хокей на лед или на трева, на бягане на 100 метра и т.н. действително са станали такива на терена, на площадката, на пистата, а не са определени в някой корпоративен кабинет.

 

Живеем в свят на мащабни измами. Нищо не е сигурно, особено в медиите. Още повече – в средата, която ни заобикаля. Рискът дебне отвсякъде. Честовмъкнал се в кожата на спасител“…

 

Когато севернокорейските комунистически функционери започнат да намират свободата в Русия, а не в САЩ, Европа, Япония или Южна Корея, работата на Запада е спукана. Каква по-точна оценка на правата от тази? Най-голямото западно постижение по отношение на свободата са превилегиите на хомосексуалистите. Самият „Олимп“ – еднополовите бракове.

 

Главният банкер на режима в Пхенян предпочел далечния изток на Руската федерация при измъкването си от лапите на милицията на диктатора Ким Йонг-Ун.[4]

 

Е, Юн Тайхионг забърсал повече от 5 милиона долара от банката Йосон Даесонг, която ръководел. И отнесъл сумата в градчето Находка, където се предал на руските власти с искане за предоставяне на политическо убежище.[5] Не се споменава, дали това му е струвало нещо.

 

Като знаем, колконекорумпиранае руската администрация, и какне обича рушветите“, остава да предполагаме, дали севернокорейският банкер вече не е един подслонен, но материално неосигурен беглец?

 

Да не забравяме и това, че внукът на Ким Ир-Сен е завършил висшето си образование не в СССР или в някоя от другите „братскистрани, а тъкмо в… „Мекатана банкерите – Швейцария!

 

Да добавя още нещо, което не е факт, а мнение. Но е изречено от солидна личност със славно минало, както смятат „дясномислещите“. След поредната годишна среща на спонсорирания от руската държава и специални служби Интернационален дискусионен клуб Валдай, познатият на редовните читатели д-р Пол Крейг Робъртс обяви:

 

Владимир Путин е лидерът на моралния свят.[6]

 

Това е толкова вярно, колкото, че България вече е тропическа страна с отлично развита икономика…

 

Да припомня, че Пол Крейг Робъртс е доктор на икономическите науки, основател и директор на Институт по политическа икономия, разположен в щата Флорида, носещ неговото име. Дългогодишен преподавател и журналист, той е стигал до поста главен редактор на едно от мега изданията на баш капитализма, вестник “The Wall Street Journal”. През двата мандата на президента Роналд Рейгън беше заместник-министър на финансите, отговарящ за производствената сфера. Смятат го за „баща на рейгъномиката“.

 

И вот вам – този представител на висшите капиталистически кръгове в САЩ изведнъж става привърженик на Владимир Путин. Той е извървял дълъг и сложен път, за да стигне до настоящите си разбирания. Ала нима още през ранната пролет на тази година не писах и не попитах от телевизионния екран, че някой желае изкуствено да героизира руския кагебистки лидер?[7]

 

За да разберем кой или кои, незабавно трябва да подирим онези, които биха имали полза. Разбира се тези среди, които биха се облагодетелствали не само от Русия, ключовете за чиито богатства Владимирович отдавна им предаде. Но и от Източна Украйна – мястото, където произвеждат двигатели за руски и американски ракети, за самолети, хеликоптери, дълбаят земните недра за въглища, желязна руда и т.н. Тоест – индустриалната покрайнина, която е и естествена буферна зона, отделяща Московията от НАТО. Нищо, че генсек на пакта (като в КПСС) е агентът на КГБ с псевдоним Светлов“, норвежкият комунист Йенс Столтенберг.

 

Колко много подробности от ставащото по този грешен свят остават неразкрити? Ала не разполагам със сили да върша работата на цял институт. Нито си струва.

 

Да допускате, че фигура със знания и минало като д-р Пол Крейг Робъртс не е наясно с повечето от тях, е израз на безумие. Което не бива да омаловажава други констатации на същия човек. Нито на подобни нему икономически анализатори. Например цитирания и от мен нюйоркчанин Джералд Селенте, който потвърдил пълната несъстоятелност на настоящата вашингтонска външна политика. Според него, тя се изчерпвала с максимата:

 

Вие сте с нас или сте против нас“, което означава: „вие сте наши васали или врагове.“ Това ще рече, че Вашингтон е обявил за врагове Русия, Китай, Индия, Бразилия и други части на Южна Америка, Иран и Южна Африка.

 

Това е прекалено голяма световна лъжица за една фалирала страна, мразена от населението на нейните васали, както и от много от собствените й граждани. Която не е спечелила нито една война, откакто срази мъничката Япония през 1945 г., като използва ядрени оръжия. Единствената употреба на такива ужасни оръжия в световната история.

 

Като американец се мъча да си представя който и да е познат тукашен политик, или в конкретния случай – някой професор в Харвард, Принстън, Йейл или Станфорд, способен да произнесе обръщение към дискусионна група от високообразовани люде, с качеството на Путиновите бележки.

 

Никой не може да чете бележките на Путин, без да заключи, че той е световният лидер.

 

По мое мнение, Путин е толкова внушителна фигура, че Вашингтон го е набелязал за убиване. ЦРУ ще използва някой от мюсюлманските терористи, които подкрепя вътре в Русия.[8] За разлика от американския президент, който не смее да се движи открито сред хората, Путин не страни от народа. Путин е близко до руските хора и се смесва с тях. Това го прави лесна мишена за ЦРУ, което да използва чеченски терорист, джихадистки бомбаджия-самоубиец или традиционния „камикадзе“,[9] за да ликвидира Путин.

 

Неморалният, злонамерен и залязващ Запад не е способен да произведе лидер с качествата на Путин. Като оклевети Путин, неговото убийство ще предизвика малко коментари в западните медии.[10]

 

С повечето неща и особено с последното, относно (не)морала на Запада и коментарите в медиите, съм съгласен. Всеки ден се сблъскваме с все по-високи и по-дебели стени от цинизъм, двойни стандарти и пренебрежение от страна на САЩ и техните европейски съюзници.

 

В четвъртък [6 ноември 2014 г.] най-високопоставеният офицер от армията на САЩ заяви, че Израел е предприел извънредни меркиза ограничаване на загубите на цивилни в неотдавнашната война в Газа

 

Армейският генерал Мартин Демпси, председател на Обединения съвет на началник-щабовете, се е запознал с текущите доклади, критикуващи убийствата на цивилни през тазгодишната 50-дневната война срещу Газа. Но заяви пред аудитория на среща в Ню Йорк своето убеждение, че Израелските отбранителни сили направиха, каквото можеха“, за да избягнат цивилните жертви.[11]

 

Разбира се, никога не е късно някой да се орезили. Генерал Мартин Демпси се омаскари по забележителен начин! А преди дни Международният криминален съд в Хага последвасветлияму пример с признанието:

 

Интернационалните прокурори са убедени, че израелски войници може би са извършили военни престъпления по време на нападението над флотилията през 2010 г., при което бяха убити деветима турски активисти, но са решили, че казусът е извън техните правомощия

 

„Предоставената информация осигурява достатъчно основания да се смята, че са извършени военни престъпления в рамките на прихващането и превземането на корабчето Mavi Marmara от страна на войниците от ИОС (Израелските отбранителни сили), осъществени на 31 май 2010 г., които са под юрисдикцията на съда“, се казва в доклада, разпространен в сряда [5 ноември 2014 г.].

 

Но юристите решиха, че въпросните престъпления не са от съществена важност, за да попаднат под юрисдикцията на съда“, се добавя в документа.[12]

 

Достатъчно е да сте наясно с тези образци на лицемерието, пристрастието и страха от евреите, както и да гледате пълнометражния документален филм „Светът според Дик Чейни“,[13] за да застанете на страната на Пол Крейг Робъртс. Безспорни сатанисти ръководят западния свят в полза на ограничен по своя брой интернационален, предимно еврейски елит, и на най-расистката държава Израел.

 

Някой все още съмнява ли се, че Israel ist über alles, über alles in der Welt?

 

 

 

Заблуда или преобръщане на ценностите

 

 

 

Докато има сатанисти като лондонскияжурналистДжон Лойд, човешкият род все повече ще се настройва срещу Запада. И с право. Този негодник, за когото не веднъж съм писал, как е членувал в английската, а сетне и в ирландската комунистическа партия; после се писал лейбърист; а сега се изкарва… „консерватор“ и минава за „десен ястреб“ – да си плюем в пазвите – се пробва като хуморист. Пробутва недодяланата ирония:

 

Трябва ли Западът да се оттегли от света, за да спечели любовта му?[15]

 

В този бълвоч няма нищо за коментиране. Мога да препоръчам на автора да чете Шекспир. И да се вслуша в Хамлетовата препоръка към любимата му Офелия:

 

Иди в манастир.

 

Но подобни изчадия адови не знаят мира. Какво остава, да очакваме, че ще се запознаят с нещо стойностно. Най-червените като него реагират като бичета, колчем някой им размаха парцалче в техния рожден политически цвят. Тук имаме идентичен случай, както се говореше в брадясал анекдот.

 

Както говорих и писах, на фона на хроничните американски и европейски лицемерие и маразъм, поведението и говоренето на Владимир Путин започва да изглежда по-нормално. Което е измама и не бива да подвежда никого. Сайбийте и чорбаджиите на видимите елити са едни и същи.

 

Припомнете си монолога на big-boss manголемия бизнесмен – от финалната четвърт на филма „Телевизионна мрежа“:

 

Добро утро, господин Бийл. Казаха ми, че сте луд. Как сте сега?…

 

Вие сте старец, който разсъждава с термини като нации и народи. Няма никакви нации. Няма никакви народи. Няма руснаци. Няма араби. Няма никакъв Трети свят. Няма никакъв Запад. Има само една холистична[16] система на системите! Една огромна и необятна, самоизградила се, взаимодействаща вътре в себе си, многовариантна, наднационална власт на доларите! Петродолари, електродолари, много и всякакви долари. Райхсмарки, рубли, лири-стерлинги и шекели![17] Това е интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета. Това е природният ред на нещата днес. Това е атомната и податомната, и галактичната структура на нещата днес.[18]

 

Do you understand? Verstehen Sie? Comprenez vous? Понимаете?

 

Не друг, а английски аристократ припомни на западните лидери трагичната истина:

 

Струва ми се, че Западът беше тъй облекчен и възбуден от своята велика победа в Студената война, след като Берлинската стена рухна, Германия беше обединена отново, СССР се разпадна, а балтийските държави, Полша, Чехословакия и други централноевропейски страни кандидатстваха за членство в Европейския съюз и НАТО, та не успя да разбере къде заряза Русия и руснаците.

 

Със сигурност беше време, в което трябваше да се доближим до Русия в духа на приятелството и помирението. В края на краищата, руснаците са европейци. Ние споделяме общо християнско културно наследство. Имаме много общи врагове. По-близките икономически връзки щяха да облагодетелстват всички нас.

 

Вместо това, позволихме руската икономика да западне, докато олигарсите разграбваха всичко, до което се докопаха. А огорчението и унижението на руския народ постави човека на КГБ Путин във властта.

 

Средностатистическият руснак с основание може би смята, че след като ЕС анексира големи части от Централна Европа, които по-рано бяха във Варшавския договор и в самия Съветски съюз, няма никакво право да осъжда Русия, задето търси начин да си възстанови Крим.

 

Г-н Хейг [тогава все още външен министър на Великобритания] заявява, че не ще бъде заблуден от Москва. Лично аз не се чувствам толкова измамен от Москва, колкото от Брюксел. Но изглежда на г-н Хейг не му мига окото за това.[19]

 

Всичко, изложено от лорд Нормън Тебит, е доста вярно. Да отбележа, че той е роден консерватор и беше министър в кабинет, оглавяван от Маргарет Тачър. Искам да кажа, че няма как да го обвините в просъветизъм, русофилия или вкомунизъм.

 

Повтарям: доста, но не напълно. Това е виждането на човек, който няма ни най-малка представа от чудовищната трагедия на народите, които интернационалното Братство, чиято щаб-квартира най-вероятно е в родината на лорд Тебит, пожертва пред олтара на най-страшното чудовище в човешката история, наречено комунизъм.

 

Дали не оценявам погрешно събитията или съм максималист?

 

Отговорът, на който държа и съм готов аргументирано да отстоявам, е отрицателен. Напротив, отношението ми е напълно реално. Потвърждава го съдържанието на онази реч, с която на 8 ноември 2014 г. протагонистът на промените Михаил Горбачов се обърна към аудиторията в столицата на обединена Германия по повод на 25-годишнината от падането на Берлинската стена.

 

Нека го видим и чуем.

 

 

 

 

 

 

 

Горбачовизмички. Комунизмички. Геншернацисткият посрещач на комунистическия грабител Ходорковски?! И все същият стар рефрен, така и незабравен от видимо страдащия от деменция Миша Сергеевич: „Общоевропейски дом“…

 

Как да не се сетя за Владимир Буковски и за неговите разяснения относно семейните разпри и прегръдки между болшевиките и меншевиките по света, продължаващи вече повече от век? Представих ги и по телевизията. Каквото посеете, такова ще пожънете.

 

Иначе, простакът може да се облагороди. Единствено сам. Стига да го пожелае и да положи необходимите усилия. Това – по повод на плюнченето на пръстите… Типичино за продукт на военно-колхозния сталинизъм, реколта 1931-а, какъвто е Горбачов. Все пак да не забравяме, че Михаил Сергеевич е проплакал на този свят в селцето Приволное, недалече от Ставропол, в СССР.

 

Но и лорд Тебит не е роден в богаташките лондонски райони Уестминстър, Сейнт Джонс Уууд, в West End, Кенсингтън и дори не в бившия работнически квартал Челси, днес убежище за парвенюта. Пръкнал се е в бившето село Пондърс Енд, което вече е квартал на британската столица, разположен в нейния северен край.

 

Важното е друго. Излиза, че британски аристократ и съветски мужик могат да мислят горе-долу еднакво. Как така? Може би са се докоснали до универсалната, до висшата истина?

 

Не, тя е у Бога. И само избрани могат да бъдат нейни изразители. Останалото е пропаганда.

 

 

 

Измама с много имена

 

 

 

Промиха съзнанието на народите чрез въвеждането на нищо незначеща терминология: мирно съвместно съществуванеdétente, сливанеconvergence, разни нежни, кадифени и цветни революцииVelvet Revolution в Чехословакия, Orange Revolution в Украйна, Revolution of RosesРеволюцията на розите в Грузия… Преди три години даже по изкуствен начин се намесиха в смяната на сезоните и по никое време въведоха… „пролет“ – „Арабска“?! Каква ли е за останалите народи по света?…

 

Използваха и все така въвеждат палитра от названия на гадостите, които натрапват на народите. Изнасят демокрация по същия начин, по който нареждаха на болшевиките да експортират революции.

 

Помислете: Какъв е смисълът на една или друга форма на управление? Нали уж целта е хората да заживеят по-свободно и по-щастливо?

 

Бихте ли обяснили на нормалните българи, колкото и малко да са оцелели, за какъв дявол ни беше необходим социализЪмът? Не финалът му, целият негов период от 1944 година до ден днешен се оказа катастрофа, от която явно няма излизане. Представял съм премного факти.

 

Стига. Достатъчно. Аман.

 

При това – без явна, истинска война. Необявената гражданска бран продължава. Победителите са предизвестени. Тъй като по команда отвън осъществиха повторен преврат – този път вътре в своята партия, която беше и все така е идържава. Нищо, че Член 1 от Живковата конституция не съществува. Така е на хартия. А как е в живия живот?

 

Повече за това – в телевизионното предаванеДиагноза с Георги Ифандиев“ на 19 ноември 2014 г.

 

Питам опонентите ми: Защо не опитате да обясните на редовия афганистанец, иракчанин, либиец, сириец, че сега имат повече възможност в сравнение с 2011 година? И са далеч по-сигурни за живота и бъдещето си. Ще ви избодат очите!

 

Ако не проумявате, че една и съща интернационална, нека я наречем световна сила, стои зад всички тези процеси, още по-жалко за вас. Халал да са ви моите дългогодишни усилия да отварям очите на историко-политически незрящите. Както и потрошеното от мен време за това.

 

Нека за пореден път изясня. Демокрацията е невъзможна точно толкова, колкото и диктатурата на пролетариата. Това са названия, зад които се крият тиранични режими с различна степен на насилствено въздействие върху хората. И едната, и другата система осигурява власт на част от съответния народ. Нека бъде – на мнозинството. Но какво да правят останалите – малцинството? Ще ги изтриете от лицето на земята ли, съгласно старозаветната повеля? Ще ги изведете и ще ги прекарате през триони, през железни дикани, през железни брадви и ще ги хвърлите в пещи за печене на тухли? Тъй както библейскиятцарДавид постъпил с всички амонитски градове?[20]

 

Лично аз не желая това дори за представителите на комунистическата номенклатура и за нейните ченгета, които смятам за свои изконни врагове.

 

Не, драги мои. Няма как да има демокрация, тъй като не съществуват толкова работни места за управляващицелия народ. Тъй като „демокрация“ ще рече „власт на народа“. Тогава кои ще бъдат управляваните? Толкова е елементарно!

 

Същото се отнася с пълна сила за „диктатурата на пролетариата“. Както неведнъж съм посочвал, още през ХІХ векбащицатана анархокомунистите Михаил Бакунин попитал Карл Маркс:

 

Ако пролетариатът стане управляваща класа, кого ще управлява?…

 

Ако пролетариатът управлява [осъществява диктатурата], кой ще работи?[21]

 

Един вид, ако наистина можеше да съществува диктатура на пролетариата, кой щеше да се труди в материалното производствозаводи, фабрики, земеделие, животновъдство, търговия, услуги, даже в администрацията? Никога и никъде бедните не са решавали, администрирали, ръководили. А за т. нар. пролетариат изобщо да не говорим.

 

Според някои „леви“ изследователи едва ли в социалистическата теория има по-голяма грешка от масово разпространения навик да се употребява терминът диктатура на пролетариата[22] като синоним на личната диктатура на Ленин или даже още по-лошо – на Сталин.

 

По същия начин, смятат подобни автори, режимът на Мусолини в Италия или скандинавските демокрации могат да бъдат приравнени до диктатура на буржоазията.[23] Та в похода на Мусолини и в неговия режим са преплетени множество символи на битката на юдеите срещу Рим, този път символизиращ християнството. Преди всичко фашизмът произлиза от италианската дума фашио (fascio,  мн. ч. – fasci) – сноп, символ на единението на нацията.

 

На практика фашите са нещо като знамена, които предвождали древните римски легиони. Те представлявали сноп от пръчки, в челото на който било завързано острие от бойна брадва. По време на въстанието на Спартак.[24]  Дори фактът, че бил роден в Тракия, но служил като наемник в Римската войска в Македония, от която дезертирал, е показателен. Неговото бунтовничество – също.[25] Въстаналите гладиатори неколкократно пленявали фашитесимволите на могъществото на Рим. Не случайно Адам Вайсхаупт си присвоил псевдонима Спартак. През 1918 г. евреите Карл Либкнехт и Роза Люксембург създали в Германия комунистически съюзСпартак“. А полуевреинът Мусолини организирал фашистки поход срещу Рим

 

Не случайно съществува Институт за еврейски изследванияСпартак“,[26] Колеж за юдейски печатСпартак“ в Чикаго[27] и т.н. В действителност формулата или по-точно заклинанието за някаква диктатура на пролетариата служи на интернационалната левитска върхушка умело да въвежда в заблуждение онези, които очакват някаква човешка справедливост тук и сега.

 

Но дали интернационалните талмудски жреци, които в дълбините на собствената си същност са националистически екстремисти на несъществувал народ, приемат каквато и да е диктатура като форма на справедливост? И как трябва да се стремим към тази „справедливост“? С терор и насилие да налагаме волята на едни над тази на други ли? Прозрели ли сме Божия гняв, съдържащ се в Исусовата присъда към онези, които наложиха тази мнима, безсъдържателна формулировка:

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето чистите чашата и блюдото отвън, но вътре те са пълни с насилие и неправда!“?[28]

 

А и запитвали ли сме се: Кой олицетворява тази илюзорна диктатура на пролетариата? Още повече, че пролетариатът в никакъв случай не е онзи авангард, за който ни го представя поръчаната и заплатена от Ротшилд марксистка доктрина. Тъкмо обратното.

 

При нормални обстоятелства селянинът е свободен благодарение на своята собственост върху земята и се изхранва с труда си. Той черпи сили, ако щете и нравственост, от самия допир с майката земя и от контакта си с живата природа. Също така – от традициите, които му помагат в ежедневието. А той, на свой ред, ги обогатява с новите знания, придобити в практиката или чрез образование.

 

Често пъти интелигентът е кабинетно творение. Но ако е съвестен – сиреч истинскипостоянно влиза в досег с най-възвишеното, с произведенията на духа, от които може да се обогатява морално, стига да е личност. В случай че е талантлив, упорит и е съхранил своята свяст за произход от народа, сам той твори духовност.

 

Докато пролетарият, както пише Солженицин, е затворен между мъртви стени, работи на мъртви машини, за да произведе мъртъв материален продукт. Той е осъден да бъде в ариегарда на обществото. Пролетариатът въобще не е носител на онази Божествена искра, която извисява човека в неговия стремеж към съвършенство, вложен от Светия Дух при самото му зачеване.

 

По начало, както не на шега отбелязва непознатият ни български публицист от началото на века Светозар Иваноф Тонджороф,[29] на практика юдаизмът и комунизмът са съзвучни. Той посочва:

 

Един от впечатляващите феномени на внушителната епоха е бунтът на евреина срещу онзи Франкенщайн, роден от собствения му ум, който неговите ръце изваяха заради собствената му защита в мрака на Средновековието. Това въстание е продължаваща фаза на вълнението, което формулира отказа на евреите да приемат Проповедта на хълма.[30]

 

Ферментацията на този смут може да се проследи в събитията след онази съдбоносна 1914 г.[31] Една цел, която по своето значение далеч надхвърли Френската революция – унищожението на най-дълбоко окопалата се, най-егоистичната и най-безразсъдната аристократична система на света – руския царизъм. Това постижение, предопределено да бъде записано в историята като останало в сянка резултат от световната война[32] беше преди всичко дело на еврейската мисъл, на еврейското недоволство, на еврейското усилие за възстановяване.[33]

 

Възстановяване на какво?

 

Възстановиха Хазария, но по един ужасен начин. Унищожената от българите средновековна Хазарска империя ако не друго, била толерантна спрямо религиозните общности. Комунистическата не допускаше друга вяра, освен марксизЪма-ленинизЪма. Пред ревността, с която я налагаше, и жестокостта, на която се отдаваше при преследването на невярващите, съвсем несветата Инквизиция изглежда като разсърдено дете, одраскало несъгласните с него!

 

Поради това, че се отнася до българин, ще свърна от темата. На Тонджороф приписват и следните твърдения:

 

Има нещо знаменателно в самия факт на болшевизма, във факта, че толкова много евреи са болшевики, във факта, че в много пунктове идеалите на болшевизма са съзвучни с идеалите на юдаизма Достиженията [на болшевишкия преврат в Русия], предопределени да останат в историята, като резултат от световната война,[34] засенчващ последствията от нея, е преди всичко дело на еврейското мислене, на еврейското недоволствона съзидателните еврейски усилия. Болшевишкото движение не е нито изтънчено, нито толерантно. В първоначалната си фаза то беше направо разрушително[35]

 

Съществува твърдение, че цитатът на Тонджороф, особено неговата първа част, е фалшификация, макар и публикувана в доста източници.[36] Вторият пасаж се среща даже в прочутата книга на Хенри ФордИнтернационалните евреи“.[37]

 

Опонентите настояват, че лондонският седмичник “Jewish Chronicleняма брой с дата 4 април 1919 г. Нещо, което за съжаление не успях да проверя. Те отхвърлят и така представения цитат на нашия сънародник Светозар Тонджороф. Според тях думите му са фалшифицирани. Добрах се до факсимиле на публикацията на Тонджороф в „Америкън Ибрю“ от 10 септември 1920 г. То е поместено в брошурата Отец Куглен – неговите „факти” и аргументи.[38] И е публикуван само началният откъс от статията, като над него е монтирана главата[39] на посочения брой.

 

 

 

Lügen haben lange Beine[40]

 

 

 

 

Какво следва нататък в преноса на коментара на Тонджороф, не става ясно. Манипулацията е възможна и от двете страни. Ала като имам пред вид началото на посочената статия в “The American Hebrew”, по всичко личи, че българинът набляга на еврейския характер на болшевишкия метеж в Русия. Което ми дава повече основания да се доверя преди всичко на Хенри Форд и Майкъл Уолш.

 

Затова запазвам посочените цитати. Понеже наистина „болшевишкото движениее било направо разрушително“. И не само в първоначалната си фаза. Насетне то е не по-малко зло и безмилостно. И принесе цели народи в жертва пред олтара на ненаситните юдео-болшевишки богове Молох и Мамон.

 

В действителност Великата руска революция[41] беше дело на еврейските ръце.[42]

 

Съмнявате се? Отново ви занимавам с „конспиративни теории?“ А нима тъй загадачният американски равин Хари Уетън не се явява като арбитър? През 1939 г. той пояснява:

 

Душата на комуниста е душата на юдаизма. Оттук следва, че както в Руската революция триумфът на комунизма беше триумф на юдаизма, така и триумфът на фашизма е триумф на юдаизма.[43]

 

А Лев Троцки е на мнение, че:

 

Независимо от дълбоките различия в социалните им основи, сталинизмът и фашизмът са съпоставими явления. В много от характеристиките си те показват пълно съвпадение. Победоносното революционно движение в Европа би трябвало незабавно да свали не само фашизма, но и съветския бонапартизъм.[44][45]

 

За съжаление между двата тоталитарни режима няма разлика само на пръв поглед. Как могат да се сравнят болшевишките зверства, измервани с десетки милиони жертви, с дванадесетте, паднали по време на целия период на управление на фашистите в Италия? При това Мусолини не посяга на частната собственост

 

Евреите приветстваха революцията в християнския свят и тъкмо евреите ще дадат пример“ – разкрива равинът Хари Уетън. – „Не е случайно, че юдаизмът роди марксизма. И не е случайно, че евреите охотно възприеха марксизма: всичко това бе в пълно съзвучие с напредъка на юдаизма и на евреите.[46]

 

Харълд Ласки не греши, когато твърди, че комунизмътотрича законността на всяка власт, която не се основава на разюзданата слободия и с нейната разрушителност възвестява настъпването на една по-светла зора.[47]

 

За самозванитеевреи“ и преди всичко за елита им законно е само онова, което брани техния интерес.

 

Още далеч назад, преди да са сънували Октомврийскатареволюция“, бъдещите болшевики бленували богатства. Ето как Александър Солженицин, който беше покръстен полуевреин, описва един от водещите социалисти, товарищ-госсподин Александър Парвус:

 

Отчаян революционер, ръката му не трепвала, когато разрушавал империи. И страстен търговец, чиято ръка треперела, докато броел пари. Ходел със скъсани обувки и протрити панталони, но още през 1901 г. в Мюнхен убеждавал Ленин: „Трябва да забогатеем! Парите са най-великата сила.[48]

 

А тогава, в страшните дни и години след болшевишкия метеж в Русия, ленинците били готови на всякакви предателства и зверства. Но не срещу 30, а за многократно повече, но все пак сребърници. Прочутият икономист Джон Мейнард Кейнс обяснява:

 

Говори се, как Ленин обявил, че най-добрият начин за ликвидиране на капиталистическата система е съсипването на валутата. Посредством продължаващ процес на инфлация правителството може тайно и невидимо да конфискува значителна част от имуществото на своите граждани. С този метод то не просто конфискува, а конфискува неограничено и деспотично. И докато този процес разорява мнозинството, той обогатява малцинаПроцесът ангажира на страната на разорението цялата скрита мощ на икономическите закони. И го прави по начин, който може да бъде разгадан от един човек на един милион души.[49]

 

Защо ви занимавам с всичко това? Понеже настоящето е добре забравено старо. Сега използват същите, може би леко видоизменени, актуализирани методи, за разорението и унищожението на цели нации. Трагично е, че на първо място в тази Танатова[50] класация сме ние – българите.

 

Освен това се върнете малко назад и си спомнете, как Международният криминален съд в Хага отказа да съди Израел за извършени от него военни престъпления. Но не е само това.

 

Защо си затваряме очите зад други двойни стандарти? Например – тоталното заклеймяване на Иран заради неговата ядрена програма, чието военно предназначение никой не е доказал. Но всички прескачат израелските атомни бомби? Никой не се съмнява в тяхното наличие.

 

Съдят сирийския режим за авторитарна диктатура. Но той не е посегнал на нито една от съседните му страни. Докато Израел вече близо 70 лазарника прилага политика на държавен тероризъм и то без да се съобразява нито с международното право, нито с решенията и резолюциите на ООН.

 

През последните дни „световните медиини набиват пропагандни заблуди за неизбежносттаот падането на Берлинската стена. Кръгла лъжа! Никой, най-малко Kamaradin Ангела, може да ме убеди, че рухването на дувара бешеa dream come truе” – „сбъдната мечта“.[51] Нали нейният бащапасторът сМерцедеса“ – върнал семейството си в комунистическиярайГДР от ФРГ, където, по всяка вероятност и според слуховете, е бил проводен.

 

Genug! Аман от закъснели и назначени комунистическиантикомунисти“! Благодарение и на тях Европа е на този хал.

 

Обаче никой, освен телевизия Al Jazeera, не спомена, че Израел изгради стена, която го отделя от палестинските територии, които няма намерение да анексира. Временно. Само почакайте… Как я наричате? Може би Йерусалимска?…

 

Нито припомниха, че по примера на болшевишка юдейска Хазария Съветските американски щати строят стена по границата си с Мексико. Нито, че съвсем неотдавна президентът на „арабскиЕгипет, евреинът фелдмаршал Абдел Фатах ел Сиси,[52] разпореди издигането на стена, която да отдели земята на еврейското робство“ от „обетованата“ – Палестина.

 

Нищо, че ако не лапате старозаветните измислици като истина, а се взирате в географските карти, ще установите: Да беше живял, МошеМойсейчо, „извел самозваните евреиот Египет. „Водил ги цели 40 лазарника в кръг из Синайската пустиня. За да ги върне обратно вЕгипет?!

 

Страхотно!

 

Де го смуглият Йорданович, да попита:

 

Е, оти са ги ручали песъчинките?

 

Израел действително е над всичко!

 

Необезпокояван от никого, Израел разширява окупацията на палестински територии. И изобщо не му пука от критиките на официален Вашингтон.[53] Даже се намесва във вътрешните работи на уж солидни и суверенни държави. Например неотдавна повика обратно посланика си в Стокхолм. Понеже Швеция призна Палестинската автономия. Което Тел Авив не одобрява. Пак по този начин произраелското лоби не допуска Великобритания да стори същото. Независимо, че Парламентът в Лондон също гласува за признаване на палестинската държава.

 

Намират ли се все още невярващи, че тъкмо Израел определя не само външната, но отдавна – и вътрешната политика на САЩ? На изясняването на този невероятен на пръв поглед проблем са посветени научни изследвания.[54] И какво от това.

 

Двама авторитетни университетски преподаватели посочиха, че:

 

Една от причините за успеха на еврейското лоби в Конгреса на Съединените щати е, че някои ключови депутати са християни ционисти, какъвто е например Дик Арми. През септември 2002 г. той заяви: „Моят приоритет № 1 във външната политика е да защитаваме Израел.“[55]

 

На човек му се струва, че приоритет номер едно на всеки конгресмен би следвало да бъде да защитава Америка“, но не това изрече Арми. Освен него има доста еврейски сенатори и конгресмени, които действат за това политиката на САЩ да подкрепя интересите на Израел.[56] 

 

Наскоро произраелска групировка даде под съд частна автобусна компания в Ню Йорк, понеже забранила поставянето на рекламнинадписи с текст: „Хамас убива евреивърху машините, собственост на самата фирма?![57]

 

Стар виц гласеше, че след десетилетия усилия археолози разчели посланието, закодирано в скални рисунки на пещерните хора. И то гласяло:

 

Да живее робовладелският строй светлото бъдеще на човечеството!“.

 

Някои коментатори окачествяват всичко това като „евтина порнография, разкриваща най-отвратителната страна на капитализма“.[58] Твърде елементарно. Подходът трябва да бъде сериозен и научен. Защото днес на мода са теориите на такива доказани негодници и човекомразци, като Джон Мейнард Кейнс, Милтън Фрийдман и бившата социалистка Айн Ранд.

 

Предстои нова ера на кейнсианството. Поне така смята един от водещите британски икономисти, роденият в Украйна евреин Анатол Калетски.[59] Той преподава в нашумялата Лондонска икономическа школа  London School of Economics. Даже е някакъв началник в училището, известно най-вече с това, че Мик Джагър е търкал банките му. И синчето на борчето Гриша Данаилов Ганчев има диплома за бакалавър – полувисше, издадена от учебното заведение. Самият Джордж Сорос финансира целево comrade Калетски. Искам да кажа, че двамцата формират схващанията на следващо поколение предприемачи и политици. Тежко и горко!

 

Кейнсианството е опит за социализъм с човешко лице“. То обосновава т. нар. голямо правителство. Сиреч  държавното разпределение на по-голямата част от благата. Както и да го наричат – либерален социализъм и или социал-либерализъм  той е разновидност на онова, което преживяхме. И явно не сме в състояние да се измъкнем от блатото, в което миналото ни натика. Пък и ние му позволихме да се разпорежда с живота ни.

 

Калетски и неговите господари, които го издържат, възнамеряват да извадят човечеството от тресавището на настоящата криза с мерки от социализма, които да предизвикат следваща, по-мащабна и страшна рецесия. С други думи, да приложат терапия чрез икономическа хомеопатия. Но в изключително чувствителна сфера, където тя няма как да помогне.

 

В случая е невъзможно да изцерите една закъсала икономика, като я вкарвате в още по-големи проблеми по-малко производство, но повече данъци; отсъствие на личен стимул за стопанска активност; ограничаване на броя на собствениците сиреч ликвидиране на личния интерес. Не, тук подобното не може да бъде излекувано с подобно. Обаче Те ни готвят тъкмо това.

 

В нощта след наскоро отминалите междинни избори в САЩ републиканците издигнаха лозунга за повече производство и за разширяване на средната класа. Но нали самите те, особено по време на управлението на Буш Две, както би се изразил Митата Пенев, докараха първата световна икономика до фалит?

 

Забравиха ли, как „десният“ президент не само обещаваше постигането на чисто „левичарски“ цели от типа „собствено жилище за всички американци“? Което доведе до настоящата световна финансово-икономическа криза. Тя започна тъкмо с рухването на ипотечната система в Съединените щати, повлякла след себе си маса банки. След което кейнсианството триумфира в т. нар. bailout финансова помощ и подкрепа на частни корпорации от страна на държавата. Ето какво представляваше началото на „голямото правителство“.

 

Така успешно лъжат, че не отделни хора, а цели народи Им вярват. Ето го резултатът от отказа от мислене.

 

Германците имат поговорка, обратна на нашата. Тя гласи:

 

На лъжата краката са дълги.

 

 

 

Утре започна отдавна

 

 

 

 

Народът ни се е произнесъл:

 

Болен здрав носи.

 

Така стана не само отвъд Атлантика, но и в Европа. Бедните подпомогнаха богатите, вместо да е обратното. Което доведе до настоящето нищо. Не толкова отдавна представих вече остарели данни за задълбочаващия се проблем:

 

Допитванията показват, че американците нямат доверие в управлението и все още не искат голямо правителство

 

 Преди десетилетие правителствените разходи на САЩ бяха 34,3 на сто от БВП,[60] сравнени с 48,2 процента в еврозоната – приблизително 14-процентна разлика, съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Очаква се през 2010 г. разходите на САЩ да бъдат 39,9 на сто от БВП, сравнени с 47,1 процента в еврозоната – разлика, която е по-малка от 8 пункта. С нарастването на правителствените разходи, през следващото десетилетие ние ще станем даже по-французи![61]

 

За настоящата 2014 г. разходите на администрацията се очаква да достигнат 41,6 процента от БВП.[62]

 

Пак преди пет години 165 от общо 308 милиона американци или 53,6 на сто от населението, зависеха от помощите на федералното правителство![63] Година по-късно – през 2011-а – онези, които са разчитали на администрацията във Вашингтон, за да оцелеят, вече са съставлявали 69,4 процента от всички жители на Съветските американски щати! (Вижте илюстрацията.)

 

Което си е чист социализъм.

 

Защо написах, че данните вече са остарели? Понеже днес няма да намерите по-пресни. Засекретиха ги, защото представят още по-печален пейзаж от битката за глобален социализъм или комунизъм. Някой да обясни разликата, ако може.

 

Да вярвате, че съществуват разлики между партиите, е доказателство не само за отчайваща наивност, но и за тотална неосведоменост. Днес все по-често се сблъсквам с почитатели и даже с последователи на съветска социалистка, провъзгласена за вестителка на крайно дясното“ в икономическите схващания. Също лъжа. Нейното име е Айн Ранд.

 

Зад привидно пазарните й идеи прозират постулати, типични за марксизма. И така, както преди близо век и половина анархистът Михаил Бакунин се гаврел с „бащата на научния комунизъм“, е време да запитаме другарката Зиновиевна Розенбаум, ако предпочитате – Айн Ранд: Срещу кого биха стачкували банкерите и най-крупните индустриалци? Срещу себе си?

 

Покойната Зиновиевна не може да отговори. Най-малкото, за да не опровергае невярването си в отвъдния животАко през идните години очакваният основен кандидат за президент от Републиканската партия Пол Райън допуска всичко това за възможно, няма място за спор, а за диагноза. Най-добре е докторите с дебелите въжета да дойдат.

 

Целта на всички – като започнете от Маркс, Кейнс и Фрийдмън, минете през Сорос и Калетски, и стигнете до чак до Райън, е една: Повече социализъм. Крайната – единна комунистическа държава.

 

Ние най-добре знаем какво означава това: Окончателно и неизбежно разслоение на обществото. Новият световен ред ще доведе до обособяването на нищожна на брой номенклатурна класа и огромно мнозинство от бедняци. Натам се е запътило човечеството.

 

Така стоят нещата с „демокрацията“ и „диктатурата на пролетариата“. А с капитализма? Каква е разликата между начина на производство преди Френската революция и след това? Ами преди 9 септември 1944 г. и следващия половин век у нас? Никаква.

 

Единствената промяна е в състава на управляващата прослойка. Във Франция и последвалите революционни промени до края на Първата световна война на власт идват представителите на банковия капитал. И то под перфидната форма на „делегираните права“ – всъщност на подставените лица, на пълномощниците. Понеже назначените от финансистите управници почти не разполагат с права. Те са изпълнители на волята на своите господари и посредници между тях и населението.

 

Съвсем същата беше картината в т. нар. социалистически страни. Със съществената разлика, че на хартия собствеността се водеше държавна, но всъщност шепа висши номенклатурни партийни кадри я ползваха като своячастна. Друго различие се съдържаше във факта, че независимо от начина на придобиване на техния капитал, интернационалните финансисти и подпомаганите от тях индустриалци бяха положили някакви усилия за неговото натрупване. Даже и в случаите на сдобиването с него посредством престъпления. Това неусетно ги караше да се усещат като истински участници в производствените отношения.

 

Следствието беше конкуренцията. Тази своеобразна надпревара между притежателите на капитала – без значение от какъв вид – тласкаше обществата към прогреса. Особено до Първата световна война, когато и това беше поставено под контрол. Епохата на интернационалните корпорации и изчезването на националните държави доведе до монополизиране и на политиката.

 

Тъкмо такъв монопол наблюдавахме и у нас по време на държавния капитализъм, наричансоциализъмилинародна демокрация“ – глупав оксиморон. Само че нашенските „капиталисти“ бяха назначени от външна сила за такива. Те не бяха положили и секунда мисъл и труд за постигането на собствеността. Както вече отбелязах, по документи тя не се водеше тяхна. Но те разполагаха с нея като с лична. Което не променя капиталистическия начин на производство, нали?

 

Онова, което беше експериментирано с държавния капитализъм, беше липсата на пазар и реални пазарни отношения. Волята на пазара беше заменена с диктатурата на управляващата върхушкалицата, включени в специален списък отизбрани“. Затова и номенклатура – от „списък“. Номенклатурата упражняваше диктатнеизменна еднолична или групова власт над народа. Политическото насилие господстваше и в икономическите отношения. Национализацията и използването на терор и в тази сфера изключиха личния интерес.

 

Ето как конкуренцията, съревнованието изчезна. Което ще рече – прогресът беше обречен. Експериментът включваше уедряването на икономическите субекти. Така у нас чрез икономическа генетика по изкуствен път се пръкнаха мастодонтите-монополистидържавните стопански обединения и аграрно-промишлените комплекси.

 

Заради забравилите и незнаещите ще припомня. Например цялото производство на кожарска продукция и едрова търговия с нея беше под шапката на едно обединениесоциалистическа корпорация (ДСО „Пирин“). По същия начин стопански гиганти приютяваха цели отрасли или подотрасликонфекция (ДСО „Рила“), производство на месо и месни продукти (ДСО „Родопа“), на мляко и млечни изделия  (ДСО „Млечна промишленост“), на електро и мотокари (ДСО „Балканкар“), на продукция на електрониката (ДСО „Електроника“), на електротехниката (ДСО „Елпром“), търговията на дребно и износа на определени видове стоки и т.н.

 

Те не продаваха, а de facto доставяха, съгласно спуснатия им планнеотменима заповед. Когато решиха да преустроят, трансформират, преподредят – както желаете – цялата технология на стопанско-обществената съсипия, й дадоха название. Нарекоха я „командно-административен метод“!

 

И признаха: Провалът на тези социалистически монополи беше пълен. Той се дължеше на пълната незаинтересуваност на участниците в производствения процес от неговите резултати. Което не пречи на настоящите комунистически частници успешно да довеждат до фалит, каквото докоснат. Имам чувството, че в техни ръце и златната кокошка ще престане да снася

 

Само че след като ни използваха като опитни зайчета, властелините на света решиха да окрупняват своите интернационални корпорации. През последните трийсетина години сливанията и поглъщанията станаха всекидневие в т. нар. капиталистически свят. Което неизбежно доведе до влошаване на качеството на произвежданата продукция. Днес все повече хора с носталгия се сещат за здравите дрехи и обувки, телевизори, автомобили, домакински съдове и т.н. Чак до там, че преди близо четири години в Китай протестираха срещу некачествените домашни хладилници марка Siemens”!….

 

Колкото и странно да звучи, понастоящем все повече потребители установяват, че „китайскоозначавакачествено“. Това беше постигнато посредством съчетанието на формите на държавния и частния капитализъм, което доведе до някаква конкуренция. Към тези компоненти бяха прибавени два други, които сме свикнали да наричаме метод на „моркова и тоягата“. Бързо повишаваните работни заплати в редица отрасли предизвикаха ответна реакция – по-голяма лична заинтересуваност от страна на работниците и увеличено старание в производствения процес.

 

Вторият е насилието. Огромна част от производството е изнесено в затвори, в лагери за каторжен труд и в селски цехове, където нищожните надници са единственото спасение от глада. Никой отморалиститепо света не се възмущава от влагането на робски и детски труд. Този фактор води след себе си нелоялна конкуренция. Затова китайските стоки са с толкова ниски, често пъти изглеждащи нищожни цени. Ако всичко е реално, защо архикапиталистите не възроптават?

 

Просто много от най-богатите сред тях отдавна започнаха да влагат своите пари в икономиките наазиатските тигри“ – Китай, Южна Корея, Тайван, Сингапур, Малайзия, Индия… Опитвам се да изясня, че настоящата финансово-икономическа криза не е плод от действието на обективни закони. Както впрочем и предишните. Тези икономически катаклизми са предизвикани умишлено. Благодарение на тях една съвсем ограничена шайка от безмилостни архибогаташи получава извънмерни печалби и трупа все повече съкровища, следователно и власт. Докато бедността завзема все по-обширни територии. А средната класа се свива като шагренова кожа. Ако процесът продължи, скоро той ще оформи една нова подбогаташка класа. Всички останали ще се вместват в понятието „бедни“.

 

Няма да обобщавам. Ще дам конкретен пример. А който желае, може да изследва по диалектическия метод от частното към общото… След преброяването в щата Ню Хемпшир през 2011 г., „все повече хора се борят, за да свържат двата края далеч повече от официалните данни за бедността, в които ни карат да вярваме“.[64] През 2009 г. бедността е обхващала едва 7,9 на сто от населението на щата. Две години по-късно равнището на този показател все още е ниско, но е увеличено – 10,4 процента от всички жители. Става дума за едно от местата, в които този показател има най-ниски стойностиМейн, Върмонт и т.н. Не мога да се добера до данни за настоящето дередже. Но бъдете сигурни – бедните са се увеличили.

 

През септември 2007 г. обявих от телевизионния екран, че Съединените щати са в криза, която пълзи по земното кълбо и едва ли ще остави незасегната държава. Шест месеца по-късно отвъд Океана заговориха за това, но само във финансовите измерения на проблема. Още половин година по-късно крупната банка „Лимън Брадърз рухна и завлече маса други по-дребни финансови институции.

 

Тогава станахме свидетели на небивала по мащабите си национализация. Президентът Обама предложи, а Конгресът прие, безвъзмездното отпускане на стотици милиарди долари – на практика национализацията на банки и предприятия. Общият размер на държавния „спасителен пояс“ надхвърли 1,25 трилиона долара! Това имах предвид, когато споменах т. нар. bailout.

 

Същото стана и във Великобритания. Днес спряха устрема на Шотландия към независимост. Но в началото на 2009 г. нейната централна Bank of Scotland беше „спасена“ чрез… истинска национализация. Несметни суми, които правителствата изсмукаха от данъкоплатците, бяха изсипани в частни корпорации из цяла ЕвропаФранция, Испания, Италия, Гърция, Германия

 

Как да определяме всичко това? Като капитализъм или като държавен капитализъм? Може би – като хибрид от двете, който води света към мечтата на Ротшилдовиединна световна държава под властта на княза от Давидовото коляно.

 

Novus Ordo Mundi[65]

 

Не, няма никакви „конспиративни теории“. На някои тази публикация може да се стори дълга и дори отегчителна. Препоръчвам им да си припомнят уточнението, разположено непосредствено под заглавието на тази медия. Ала е добре и да се запитат: Какво от всичко, изложено тук, не се случва? Така както преди близо сто години, когато възразили на Хенри Форд, че „Протоколите“ били фалшификат, той не захванал да спори по въпроса. Отговорил семпло:

 

Единственото изявление, което се чувствам задължен да направя във връзка с протоколите е, че те пасват идеално на всичко, което става наоколо. Написаното в тях е намирало проявление в цялата история дотук и продължава в наши дни.

 

След като отново натякнали, че документът е фалшификат, автомобилният магнат повдигнал рамене и отвърнал с контравъпрос:

 

Каквито и да са, нали нещата в тях съвпадат с всичко, което става?[66]

 

 

 

Новото робство[67]

 

 

 

 

Не си затваряйте очите. Новият световен ред вече действа. Все повече хора по света губят правата си. За постигането на тази пъклена цел бяха използвани терористични актове, прераснали в поводи за войни.

 

Никога по-рано военнопромишленият комплекс, както консервативният американски президент Дуайт Дейвид Айзенхауер нарече Братството, не е разполагал с толковаинтелигентнии същевременно мощни оръжия за масово поразяванебиологични, в т.ч. етнически, химически, геофизични, психотронни, лазерни, електронни и ядрени за краен случай. За какъв дявол ги произвеждат, според вас?

 

Натрупването на тези средства за ликвидиране на цели народи неминуемо води до необходимостта от тяхното използване. За да възникне нужда от следващо производство

 

Днес обсъждат бъдещето на капитализма. „Смешен плач“, би възкликнал поетът. Няма никакво значение как ще наречете една обществено-политическа система, чието название бива свързвано с начина на производство и разпределение. Понастоящем в повечето „развити държавичовекът е поробен до края на земните си дни. Не чрез силата на бича, а чрез зависимостта от неговата собствена алчност и свързаната с нея лихва.

 

Това е въпрос на избор. Както и начинът, по който да бъде постигната свободата. Онези, които я лелеят, трябва да са наясно, дали искрено желаят да я постигнат. Понеже е върховно благо, с което Бог е надарил човека. Затова е необходимо да се научава истината. И да се помни. Господ е постановил:

 

И ще узнаете истината, и истината ще ви направи свободни.[68]

 

Според Хун Дзъ (313-238 г. пр.Р.Хр.), последовател на Конфуций, съществуват три вида ръководство (управление): човечна власт, господство (хегемония) и деспотизъм (тирания). Първата винаги и навсякъде е печелила сърцата и умовете на хората. Последната, основана на силата, неизбежно си е създавала врагове и не е издържала достатъчно дълго. Среднатагосподството или хегемонията, е нещо между двете крайности.

 

Древният философ бил на мнение, че хегемоните не мамят нито у дома, нито навън. Обаче често са напълно безразлични към морала, а понякога посягат със сила на онези, които отказват да ги следват. Той бил убеден, че етичните норми били въведени, за да усъвършенстват човека.

 

Хун Дзъ е живял във времена, когато банките не съществували. Затова нямал представа от четвъртата форма на власттадиктатурата. Няма никакво значение какви определения ще прибавите към този термин. Във всички случаи става дума за пари. Ще се опитам да го обясня чрез практиката, която за жалост ни е позната.

 

Съгласно фантасмагориите на Ленин и марксистите пролетариатът трябваше да победи в една социалистическа революция и да наложи своята диктатура над бившите управляващи класи. Те предвиждаха, че т. нар. социализъм ще бъде междинна обществена формация, в която войната между пролетариата и капиталистите ще продължи до пълната победа на работниците.

 

Да приемем, че това е станало. Вече сте наясно, дали е възможно производството и разпределението, барабар с политическото ръководство, да са в ръцете на пролетариата. Нека помогна да си представите, каква е вероятността. Ще дообогатя вече известното ви, с още нещо.

 

Веднага възниква въпросът, формулиран още от „иконата“ на анархокомунистите Михаил Бакунин: Когато пролетариатът стане управляваща класа и вече притежава и управлява земята, производствените мощности и търговията, той продължава ли да бъде пролетариат?

 

Този проблем е занимавал и един от идеолозите на единната световна държава под ционистко ръководство, равина Хари Уетън. Той разсъждавал:

 

Ясно е, че от момента, в който пролетариатът се превърне в управляваща класа,… той престава да бъде пролетариат. От тук насетне няма повече пролетариат. Тогава имаме следната ситуация. Преди пролетарската революция пролетариатът беше под управлението на капиталистическите класи. След революцията няма пролетариат, който да господства. Следователно диктатурата на пролетариата е противоречив термин и на практика е невъзможна. Тя е като квадратна окръжност, каквато също е невъзможна [оксиморон].

 

Следователно възниква въпросът: Как беше възможно Маркс да говори за диктатура на пролетариата и как Ленин и останалите я възприеха? Отговорът е: Маркс изрече една историческа истина [продиктувана му от Лайънъл Ротшилд], но нито той, нито всички останали марксисти я разбраха. Каква е тази историческа истина? Тя е: диктатурата на пролетариата е невъзможна, но диктатурата от името на пролетариата е възможна. И такава диктатура съществува сега.

 

Що за диктатура е тя? Това е диктатурата на държавния капитализъм. Държавният капитализъм си е все така капитализъм. Той притежава всички характеристики на капитализма. Той е основан на експлоатацията и потискането на работническата класа. Съществува системата на заплатите, парите съществуват и пролетариатът и той е тук. Ако по-рано пролетариатът беше експлоатиран, потискан и ръководен от капиталистическата класа, сега държавата го експлоатира и управлява[69]

 

В що за държава живеем? Кой е държавата? Ние с вас ли я олицетворяваме?

 

Ако е така, значи сме шантави, щом допускаме тя непрестанно да ни притеснява и потиска. Не, когато Лайънъл Ротшилд е диктувал своите тезиси на роднината си Мордехай Леви или Карл Маркс, той е имал предвид раждането на нова класана управляващите. Изразът на тази догма пак намираме в „Протоколите“, които са… „фалшиви“:

 

Планът за управлението трябва изцяло да излезе от една глава, понеже никой не би могъл да го сглоби, ако допуснем раздробяването му на части от множество умове. Ние може да знаем този план, но не можем да го обсъждаме, за да не нарушим неговата гениалност, връзката на съставните му части и практическата сила на тайното значение на всяка негова точка. Ако подобно дело се обсъжда и изменя чрез вишегласие, то ще понесе върху си печата на всички умствени недоразумения, понеже не всички ще схванат дълбочината и връзката на неговите замисли. За нас е нужно плановете ни да бъдат смели и целесъобразно замислени, затова не трябва да хвърляме гениалната работа на нашия ръководител на разтерзание от тълпата, или дори от ограничено общество.[70]

 

Ето кои съставляват тази нова класа на управляващи. Това са крупните собственици преди всичко на банките. Чрез финансовата система те съблазняват и заробват останалите класи.

 

Днес всичко е диференцирано. „Цивилизованитенароди биват поробвани чрез лихвата. Все още се налага „нецивилизованитеда бъдат покорявани с огън и меч. И едните, и другите биват „дисциплинирани“ чрез най-новите постижения на науката, техниката и технологиитемикрочипове, кредитни и дебитни карти, пазаруване по интернет, запознанства в социалната мрежа“…

 

Лека полека човещината и естествените взаимоотношения между хората изчезват, губят се. Искрените, добрите приятелства, сърдечните романтични връзки между хората и особено между половете, остават в спомените. Днес говорят за „връзки между народите“?! Кой може да обясни това на индивидуално равнище?

 

Схващате ли, че става дума за ново, невидимо робство? Далеч по-перфидно, тъй като в повечето случаи остава неосъзнато.

 

Да се върнем към падането на Берлинската стена. Дали някой от вас забеляза, че през тези дни никой не говореше за сваляне на Системата? А това е разковничето. Защото означава освобождение, нова възможност за смислен, творчески, съзидателен, ако щете щастлив живот, изпълнен с обич, добрина и достойнство. За Божествения ред, заради който сме създадени и се намираме тук.

 

Ето защо ви връщам към лорд Нормън Тебит и Михаил Горбачов, които сякаш са си плюли в устите, простете за грубия израз.

 

Не, мен Москва няма как да заблуди. Нито нейната тукашна номенклатурна армия от видими и незабележими агенти, преобразили се в прозападни псевдо демократи. Ако утре червената армия отново се изправи пред нашите граници, всички те, до един, ще захвърлят сините флагчета на фалшивия антикомунизъм“. И за пореден път ще размахат червеното знаме с петолъчката, сърпа и чука.

 

Никога не съм очаквал нищо добро, градивно, положително от комунистите, земеделците, милиционерите и военните, нито от техните многобройни и разноцветни превъплъщения – като наченете със СДС и приключите с „неофититесъс сбръчкани алчно червени мутри – тези от АБВ или от „безцензурните“. Вся большевишкая сволочь!

 

Обаче също така не мога да приема почти нищо от останалотосъдържащо се в оценката, която Пол Крейг Робъртс дава на руския президент. Плитко – би се изразил „гениятЮлиян, който в собствените си очи е поне десетократно по-велик от Дарвин, Маркс, Фройд, Айнщайн“, дето „дишат прахта[71] от маратонките му.[72]

 

Путиновата апология, дело на убеден американски консерватор, е необоснована и напълно погрешна. Не се учудвам. Още повече, като знам на какъв пиедестал авторът поставя своя нявгашен началник, не по-малко посредствения Роналд Рейгън.

 

Дори срещу много пари, за автора на книгата „Провалът на капитализма laissez-faire[73] и икономическата ерозия на Запада: Към нова икономика на един пълноценен свят[74] подобна лековерност е недопустима. Тя показва, колко прав е бил Александър Островски със заглавието на най-известната си пиеса: „И най-мъдрият си е малко прост“! Или поне – подкупен

 

Да добавя, че Интернационалният дискусионен клуб Валдай е основан преди само три години. Названието му идва от езерото Валдай, разположено близо до Нижни Новгород, където е била проведена първата му сбирка. Освен това притежавам пълен видеозапис от въпросното изказване на Владимир Путин, както и на последвалите негови отговори на зададени му въпроси – с времетраене от близо три часа. Не отричам, че в изявата му се съдържат доста разумни доводи и изводи. Но знам, че те не са искрени. Както рече професор Валентин Катасонов, шеф на катедра Външноикономически отношения в прословутото МГИМО, цитирам по памет:

 

Владимир Владимирович има не господари, нито стопани, а собственици“!

 

Видеозапис и с това изявление се съхранява в архива ми.

 

Такива работи.

 

 

 

Денят, в който някои истини изплуваха

 

 

 

Вторник, 4 ноември 2014 година. Уж най-обикновен делник. Но не беше съвсем така.

 

На този ден, след като от две години разполагат с мнозинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, на проведените т. нар. средмандатни избори кандидатите на Републиканската партия се сдобиха с такова и в Сената – горната камара на парламента. На часа това съвсем справедливо беше изтълкувано като огромна загуба за президента Барак Обама.

 

Докторът по икономика Уолтър Си. Лудуиг ІІІ, хоноруван преподавател в лондонския Кралски колеж за международни отношения, побърза да припомни на стопанина на Белия дом:

 

It’s still the economy, stupid” – „Все още става въпрос за икономиката, глупако“!

 

Дипломите и титлите на сравнително младия университетски преподавател са толкова многобройни, че при изреждането им, както е във вица, някой действително би могъл да поиска „последният да затвори вратата“. За мен най-важният пост, който е заемал, е „консултант в Министерството на отбраната на САЩ във Вашингтон“.[75] Та този син на Братството, за когото са били полагани специални грижи, констатира:

 

Като всеки президент, Барак Обама притежава малко вещина, та наистина да въздейства върху икономическата действителност.[76]

 

Какво ни казва този „доктор“, за тъй кратко време натрупал планина от звания и заемани длъжности? Преди всичко обяснява, че по правило назначават некадърници за президенти. Така ли е? Историята е доказала, че е прав. Обикновено това са сламени човечета, напълно зависими от онези, които управляват парите на света. Тъй като е известно, че политиката е продължение на икономиката. А когато и тя не е в състояние да се справи, господарите на богатството стигат до войни, които са продължение на политиката, но с други средства“, според добре познатата максима на германския генерал Карл фон Клаузевиц. Това – първо.

 

На второ място, с едно изречение цитираният автор отваря очите на мислещите читатели за това, че практически нищо не зависи от президента. Да го кажем направо: Той е фигурант, марионетка, чиито конци биват дърпани от невидими фигури. Изразено чрез литературния език на един от първите, които са разкрили тази двойственост на националната и международната политика, всичко изглежда по следния начин:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности в сравнение с онези, които хората, дето не са зад кулисите, си представят.[77]

 

Тази мисъл се е появила, отпечатана на хартия, през 1844 година. Две десетилетия по-рано поетът-благородник, лорд Джордж Гордън Байрън, вече е разгадал и оповестил кои са реалните господари на света. Сторил го е в Дванадесетата песен на своята забележителна „епична сатира“,[78] както сам е нарекъл поемата си „Дон Жуан“, откъс от която единствен съм представял у нас.[79]

 

Други, съвсем различни от видимите, са истинските управници на света. Ето един от съществените факти, който намери своето поредно потвърждение през онзи обикновен вторник, 4 ноември 2014 г.

 

Иначе, всяко нещо може да бъде представено по начин, напълно различен от действителността. Например на изборите за губернатори и Сенат, проведени на 4 ноември в САЩ, демократите регистрираха най-тежката си загуба от 1941 г. насам. Обаче се намери един анализатор, който регистрира събитието по следния начин:

 

Победата на републиканците не е толкова голяма, колкото мислите. А Обама не загуби. Тези избори не бяха референдум за Обама, а отразиха неговото президентстване.[80]

 

Така е. Обама просто не може да бъде обект на референдум, освен ако не извърши явно престъпление. За да бъде свален – подложен на импийчмънт, казано на съвременен „български“. Да спорите с подобен „коментатор“ е толкова безсмислено, колкото разсъжденията около това, дали една чаша е полупълна или полупразна.

 

Но и тази оценка включва нещо вярно, макар и неосъзнато от автора. След 2016 г. на евентуалния републикански президент ще му се наложи да упражнява същата социалистическа политика, която Обама провежда вече шест лета. Уверявам ви.

 

Същия вторник, 4 ноември 2014 г., но с дата на следващия ден, издаваното в Ню Йорк вече китайско списание “Forbes”, обяви руския президент Владимир Путин за „най-могъщия човек на света за 2014 г.“.[81] Следват го Барак Обама и китайският комунистически лидер Кси Дзинпинг.

 

Излишно е да разсъждаваме над това, доколко меродавно е подобно подреждане. Обаче, без да изпадам в суеверия, фатализъм или кабализъм, мога да разчета посланието, което се съдържа в класацията. Тъй като членовете на тайни общества и особено илюминатите вярват в символите и постоянно ги използват.

 

Според мен, онова, което искат да ни кажат, е, че Барак Обама е посредникът между две епохи. Едната е на залязващите САЩ и на Русия, начело с Владимир Путин. Двамата са изпълнили своя ангажимент спрямо интернационалното Братство по пътя към единната комунистическа държава на планетата. Кси Дзинпинг символизира следващия етап от световната революция, който изобщо няма да е окончателен.

 

Погледнете снимката вляво. Тя е направена на 10 ноември 2014 г. Не съзирате ли в нея току-що поднесеното ви тълкувание?

 

Сред дванадесетте новопоявили се като участници в илюзорния „свръхелит“, определен от списание “Forbes”, е прясно назначеният индийски министър-председател Нарендра Моди. През последните месеци той отнесе коджа словесен пердах от медиите, притежавани от действителния елит.  Настанен е на петнадесетото място. Достатъчно далеч, за да има време страната му, на която предстои да измести Китай от челното място, както по броя на населението, така и като главна икономическа сила на земята, да се справи с поставената й задача. Но същевременно достатъчно близко, за да бъде забелязан от който трябва.

 

Впрочем, Братството отдава всекиму заслуженото. Сред класираните е и египетският президент – по-скоро диктатор – генерал Абдел ел-Сиси. Същият, който „демократично“, според западните лидери, свали с военен преврат законно избрания държавен глава Мохамед Морси. Какво ви говори това? Правите ли разлика между начина, по който полуостров Крим беше върнат на Русия и „избранияпрезидент на Египет? Не, мили мои. „Светът наистина е управляван от съвсем различни личностии по напълно различен начин от онзи, който му представят.

 

В Крим проведоха референдум. Достатъчно честен, дори съгласно признанията на международните наблюдатели. Ел-Сиси също утвърди властта си с избори. Как Русия разбърка картите в Крим? С подривна дейност и – бъдете сигурни – с достатъчно солидна и незабележимавоенна намеса. По какъв начин генералът, командващ всичко в Кайро, се снабди с властта си? С военен преврат.

 

Излиза, че за да приемат някого за силен, за „герой“, трябва да е предизвикал сериозна криза. Путинв Украйна, Ел-Сисив Близкия изток.

 

Кои са онези, дето се възползваха? Президент на Украйна е евреинът Петро Порошенко – „шоколадовият заек“ по израза на израелския шпионин Яков Кедми.[82] Министър-председател е еврейчето Арсений Яценюк, което „галено“ наричат Арсенюк.[83] Някой сеща ли се за техните сродни души по вяра – Тимошенко, Тякнибок, Кличко и останалите от т. нар. „правый сектор“? Тези „десни“, бивши „леви“, до един отбиващи се в синагогите, бяха употребени и изоставени. Съдба…

 

След като Ел-Сиси взе властта и я узакони чрез пишман избори, Израел нападна ивицата Газа, изравни я със земята, като ликвидира повече от 2100 невинни палестинци. Сега египетският лидер помага на еврейската държава в потискането на палестинците на полуостров Синай. Всичко това се прави in favoremв нечия полза, нали? Добре, cui bono? – в чия полза?

 

Както не веднъж съм известявал, даже ционисткият райе разклатен. Съществуването му съвсем не е сигурно. Той беше необходим по две причини. За да изпълни предсмъртния завет на Майер Амшел Ротшилд, бивш Бауер. И като удобен плацдарм на световната революция. Обаче свако нещо има свой край, както казват братята сърби. Па чак и Израел!

 

Сляпо ли е човечеството? Нима през последния век пред очите му не разрушаваха империи, не произвеждаха нови нации и не формираха небивали по-рано държавни образувания? Какво представляваше Югославия? Как „македонците“, „косоварите“, „израелците“ внезапно се оказаха такива? Ами какво стана през деветнадесетото столетие? Откъде изникнаха държави като Гърция, Белгия, Люксембург, Румъния, Италия, Германия?…

 

В още едно твърдение авторката на публикацията, с която тиражираха споменатата класация, не е права:

 

Никой не би нарекъл Владимир Путин добро момче.[84]

 

Грешка! Доктор Пол Крейг Робъртс даже го възвеличи католидер на моралния свят“?! Както съм доказвал в тази медия – чрез публикации, документални филми, забранени от Москва, и чрез видеозаписи на интервюта с различни руски икономисти и политици, Владимир Владимирович е изтъкан от безнравственост и корупция. Но уви, хора и интереси всякакви. Знаем ли кой с кого и как е свързан?

 

Запознати ли сте с FATCA? Да, произнася се ФАТКА. Това е съкращение от влезлия в сила през 2010 г. в Съединените щати федерален Закон за съгласие за данъчно облагане на сметките в чужбинаForeign Account Tax Compliance Act. Той задължава гражданите на САЩ, до един, включително живеещите извън техните граници, да съобщават за всички свои парични сметки и доходи. Нещо повече! Срещу заплаха от санкции изисква от всички чуждестранни финансови институции, да докладват на Вътрешната служба по приходите (IRS) за техните американски клиенти. Съгласно ФАТКА на пълен отчет подлежат дори средствата, придобити или съхранявани в офшорни зони.

 

Вие оценявайте на какво ви приличат подобни драконовски мерки. Големият Брат е длъжен да следи движението на всеки цент на територията на Съветските американски щати, без значение на кого принадлежи – на американец или на чужденец. Всички са длъжни да се отчитат и да плащат данъци в хазната. Но освен това – законът действа и по цялото земно кълбо, стига парите да принадлежат на американски граждани.

 

Иначе казано, банките, финансовите къщи, предприятията и другите организации, в която и държава да се намират, са длъжни да дават пълни сведения за своите американски служители или клиенти. САЩ отказват обратнотореципрочен поток от информация за доходите, за парите на чуждестранните граждани на тяхна територия. Те сключват с останалите страни т. нар. асиметрични споразумения и договори. Които задължават едностранно техните партньори“, ако искате – контрагенти. Без Съединените щати да поемат ангажимент за ответно равнопоставено осведомяване.

 

Получава се васална зависимост от типа на онази, която господстваше в бившия съветски блок. Тя е унизителна за уж суверенни държави със самочувствие, за каквито се смятат Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Швейцария, Япония[85]

 

Напълно излишен е баналният въпрос: Къде сме ние? Както навремето, когато в Москва някой се опуснеше, тукашните комунистически ръководители, уж ербап, поемаха вината и се извиняваха на висок глас, така и наследниците им – днешните управници, ще си строшат краката от тичане пред новите вашингтонски и брюкселски господари. Често – и пред телавивските, какъвто е случаят с архинищожеството Б.Б.

 

 

 

Измамата е необходима,

за да завърши обещанията, представяни като истина

 

 

 

Освен това тези земи все още изобилстват от келемета, които вярват в някакъв „могъщ царПутин. Затова е добре да видим, колко му е могъществото.

 

Валентин Катасонов е мой връстник, но чиста проба советский человек. През 1972 г. е завършил прословутия МГИМО. С кои ли от туземните ни комунистически отрепки е бил състудент?

 

Днес товарищ Катасонов е професор в катедрата по международни финанси в същия Московски държавен институт за международни отношения, чийто възпитаник е. Освен това е доктор на икономическите науки и член-кореспондент на Академията по икономически науки и предприемачество. От 2001 до 2011 година е завеждал катедрата по международни валутно кредитни отношения на МГИМО. Бил е консултант на ООН по международни икономически и социални проблеми. През периода 1993-1996 година той, съветският гражданин, е бил член на Консултативния съвет на Европейската банка за реконструкция и развитие (ЕБРР).

 

Спирам до тук. Понеже списъкът с длъжностите на този номенклатурен кадър на КПСС е достатъчно дълъг и отегчителен. По-любопитното е, че е преподавал на самия „батюшка“ – на В.В., както нарича другаря президент на Русия. Защото съгласно еврейските правила, които са и комунистически, името божие не бива да се споменава! Явно за таварашутките Владимир Владимирович е равен на Яхве… А днешният Валентин е предан на официалната църква така, както по-рано ревностно е следвал постулатите на Партията.

 

През последните две години обаче другарят Катасонов понабра малко куражец. И макар кършейки ръце в опасения за последиците, взе да критикува Путин. От него, от първа ръка, така да се каже, можем да узнаем, къде се намира днес Русия в сложната мрежа от финансови връзки? Дали е самостоятелна? И действително ли Владимир Путин елидер“, при това – наморалния свят“?

 

 

 

 

 

Днес Путин твърди, че САЩ и Саудитска Арабия умишлено и по напълно изкуствен, непазарен начин, свалят цената на суровия петрол на световните пазари. За да нанесат икономически щети на Русия. Според него, производствените разходи за добива на един варел шистов нефт в Съединените щати е около 80 долара.

 

Жалко е, ако става дума за признание, че икономиката на бившата съветска империя разчита главно на добивите на петрол, които отдавна не са под неин контрол. Това е причината сравненията на Владимир Владимирович с Йосиф Висарионович да не хващат декиш. Путин по-скоро се явява копие на Владимир Илич. Подобно на него сегашният президент отвори широко портите към руските природни богатства, добивна и преработваща промишленост, пред две интернационални фамилииРотшилд и Рокфелер. Доказвал съм го и отново ще го сторя заради маловерците, пък и за опресняване на знанията.

 

Обаче има детайл, който е не по-малко важен. И който никой от „моралнитезападни лидери не засяга. В речта си пред Интернационален дискусионен клуб Валдай Владимир Владимирович постави пръст в раната:

 

Що се отнася до финансовите източници [на ISIL], парите идват не само от наркотици, чието производство се увеличи не с няколко процентни пункта, а многократно, откакто интернационалните коалиционни сили се намират в Афганистан. Това ви е известно. Освен това терористите получават пари от продажбите на петрол. Добиват нефт на територия, контролирана от терористи, които го продават на дъмпингови цени, преработват го и го транспортират. Но някои купуват този петрол, препродават го, и печелят от това. Без да се замислят над факта, че по този начин финансират терористи, които рано или късно ще стигнат до техните земи. И ще посеят разрушението в собствените им страни.[86]

 

Наистина, защо никой не пита: Кой купува нефта и петролните продукти, предлагани от Ислямска държава в Ирак и Левант?

 

Справедливо и точно, нали?

 

Както обикновено, най-големите критици се оказаха до гуша в помийната яма на тази афера.

 

Високопоставена служителка на Европейския съюз е разкрила, че някои страни-членки на ЕС са се сдобивали с нефт от бунтовниците от групировката ISIL Takfiri,[87]  независимо от реториката им срещу фракцията.

 

Обаче тя е отказала да съобщи конкретни имена, независимо от натиска, оказан върху нея от някои членове на Парламента, да го стори.[88]

 

Израелска медия вдигна малко завесата. Разкритието дължим на Яна Хибаскова, посланичка на Евросъюза в Ирак. Тя обяснила, как ценатав пъти по-ниска от борсоватасъблазнявала не една и две фирми-вносителки от Европейския съюз.[89] (Вижте илюстрацията.)

 

Освен това сирийското правителство и кюрдските вождове пазаруват „течно злато на половин цена от своя врагИслямската държава.[90] Понякога цената пада до20 долара за варел. Както беше в началото на този месец.[91] (Вижте илюстрацията.)

 

Как ви звучи това? Почтено?

 

Освен това руският президент сочи с пръст Белия дом, обвинявайки го, че „се опитва да натика света в нова Студена война“.[92]

 

Но да вярвате в искреността на комунист и ченге като Путин, който „може да се е променил“, е все едно да сте сигурни, че бактериятабледа спирохета“ (Treponema pallidum), причиняваща сифилиса, се е превърнала в цяр.

 

Мислете.

 

 

 

Светът не ти дължи нищо; той беше пръв тук [93]

 

 

 

След частичните избори в САЩ от 4 ноемвриБарак Обама изгуби благоволението“, както се изрази един смятан за свръхавторитетен икономист и преподавател.[94] Но чиеблаговоление“? Та след малко повече от две години той окончателно ще слезе от световната политическа сцена. Ако всичко, което говорят и пишат разните коментатори, е истина, какво му пука на Барак Хюсеинович? Но той ще напусне Белия дом, оставяйки една приключила империя, изпаднала в такава разруха, каквато е характерна за т. нар. Трети свят.

 

Днес повече от 130 американски градове са обявили фалит. Неотдавна към тях се присъедини и Гери в щата Индиана – родното място на Майкъл Джексън. Не знам дали ще намеря сили, за да ви покажа видеорепортаж от това място, което до неотдавна е било център на стоманодобивна индустрия. Сега то е изоставено от всички – повтарям: всички, бели жители. Преобладаващата част и от цветнокожите са се изселили в недалечния Чикаго и сателитите му. А поради бедността бандите в града вече водят истинска война помежду си.

 

Тъкмо това беше основната задача на Обамада пусне САЩ надолу по пързалката към масата от слаборазвити държави. А на неговия военен министър Чък Хейгъл, представител на Републиканската партия, да сведе американската армия до войска, която може да се сравнява с въоръжените сили на средноразвита европейска държава.

 

Също така, четвърт век след падането на Берлинската стена, е поставено началото на края на издигнатия върху нейните руини Европейски съюз. Този „нов СССР“ по чудесното и точно определение на нявгашния съветски дисидент и настоящ британски гражданин Владимир Буковски. В момента последният опит за неговото спасяване е в ход. А „благородният рицар-избавител“ се нарича Марио Драги. Той няма народност, защото като масон е комунист и интернационалист. Назначиха го от банката “Goldman Sachs International”, в която той беше вицепрезидент.

 

Днес в качеството си на президент на Европейската централна банка той „превиши пълномощията си. Помъчи се да вкара Европейската централна банка в задлъжнялост в размера от 1 трилион евро за стимулиране, без съгласието на блока от европейски кредитори или одобрението на Германия.[95]

 

В този момент, когато печатницата на банката бълва банкноти от евро, гражданите на Евросъюза обедняват с часове. Италия все повече догонва Гърция. Франция я следва с ускорени крачки. Подобно на София, столицата на Европейския съюз, прекрасният Брюксел, стана място, трудно за обитаване. А улиците му горят в буквалния смисъл, след сблъсъците на протестиращите срещу плана за затягане на коланите и избавлението и полицията. Вижте:

 

 

 

 

 

Убедихте ли се в „демократичните“ действия на белгийската полиция, която вече е милиция. Сиреч – брани интересите на онази шепа уж белгийци, съставляваща свръхбогатия глобалистки елит на страната. Господи, каквасвобода“!

 

Политическото бъдеще на комунистическатаевроимператрицаАнгела Меркел не изглежда никак розово.

 

Докато пиша тези редове, Германия се тресе от стачката на локомотивните машинисти. Която беше предшествана от две последователнина пилотите в гражданското въздухоплаване. (Първите проявиха човешко разбиране и временно я прекратиха – заради честването на 25-годишнината от падането на Берлинската стена.) През това време Kameradin-Frau Меркел се учи да ползва прибори за хранене…[96]

 

Самият „обединителна Германия, някогашният канцлер Хелмут Кол, сгълчи както „бащата на Перестройката“, така и пробутаната му настояща предводителка на Германия. Още навремето той твърдял:

 

Ангела Меркел не успяваше да държи правилно вилица и нож, докато Михаил Горбачов остави след себе си прекалено бързо забравено наследство.[97]

 

България има ново-старо правителство. То е позор за българите, за човеците. Освен че е оглавявано от комунистическа престъпница, която всячески се стреми да се изкара представителка на силния пол и да изхвърли раницата на миналото си, то е пълно с червени боклуци. Като започнете от „вечнатаМеглена Кунева, която като болшевишки екскремент – снаха на всяко политбюро – винаги плува върху гребена на вълните – и преди, и след 10 ноември 1989 г., минете през шумкарската внучка Лиляна Павлова и стигнете до наследника на семейство от ченгета с фамилно име, произлизащо от съветската столица.

 

Но какво да кажем за Костовия ученик и потомък на хомосексуални еврейски шумкари Радан Кънев от Варненско? На 7 ноември 2014 г. лидерът на ДСБ призова да престанем да се вглеждаме в миналото. Да турим пепел на средно 222 000 жертви на комунистическия режим, обявен за престъпен със закон. Данните за броя на българите, ликвидирани от комунистите, е доказан и регистриран от починалия тази пролет американски професор Рудолф Джоузеф Румел. Дълги години в Университета на Хавай той се занимаваше с проучване на онова, което нарече демоцидунищожение на цял народ от политическа власт.[98]

 

Професор Румел квалифицира комунистическия режим като извършител на демоцид. „Десният“, „антикомунистът“, който уж нямаше да подкрепи кабинет начело с Б.Б., зове да забравим престъпленията срещу човечеството, дело на БКП и нейното несекващо управление. И вдигна не само нежна ръчичка, но и крачета. По наследство му е. В своя блог той се хвали:

 

През 1968 г. двама млади мъже дежурят на фронтовата линия, в очакване на възобновяване на военните действия между Държавата Израел и съседите й… Там, сред обстрела, те разбират, че искат да прекарат остатъка от живота си (с доста неясни перспективи за продължителността му…) заедно. Как го разбираттова е информация, която ще си отиде от този свят заедно с тях. Любовта между двама души е неведома за околните.

 

Днес, 40 години по-късно, чичо ми Алберт Моис Кордова и неговият партньор Шимон все още са заедно. 40 години съвместен живот, научна работа (и двамата са университетски професори), политически борби, надежди за мир (попарени от фанатизъм и тероризъм), провалени бизнес начинания и успешни кариери, здраве и болест, бедност и охолство, дълги години на борба с едничка цел – да не криеш любовта си в едно консервативно общество… Една възрастна двойка в заника на бурен, но щастлив живот.[99]

 

Но през цялото време този наследник на комунистически убийци и терористи е криел подробности от своята тежка юдео-болшевишка биография. Нека видим и чуем, но не само за този дребен мерзавец:

 

 

 

 

 

Действително нежеланият внос на революция от Интернационала, пренесена от съветските танкове, и повторният комунистически преврат, родиха само чудовища! Навремето бронираните бойни машини на Червената армия бяха произведени в заводи уж за автомобили, доставени от САЩ. След 10 ноември 1989 г. Москва върна услугата.

 

Местните американски прозелити бяха изработени в ченгеджийницата на комунистическата партия, подчинена на Кремъл. Но по интернационален комунистически образец, проектиран някъде на Запад, в лабораториите на Братството. Така Те набраха и сформираха армията от beluae[100]комунистическите антикомунисти. Вгледайте се в техните сура̀ти. В повечето случаи тези твари са не само морални, но и същински физически degenerati и degeneratae.[101]

 

Българийо, теб извергите, другарите  комунисти, те убиха. „И твойто име само кат мълвяха, ограбваха народа ни без страх.[102]

 

Срам ме е. Много ме е срам.

 

А вас?

 

 

 

 

Нищо не става, защото светът умря

 

 

 

Кажете ми: Какво ще стане днес на света?“ – питаше в популярен рефрен австрийски рокаджия, женен за българка от…. африкански произход.[104] Ще го преведа в сегашно време: „Кажете ми: Какво става днес по света?“ И ще се присъединя към въпроса в текста на песента:

 

If this world is already dead?” – „Дали този свят вече не е мъртъв?

 

Колкото и несериозен на пръв поглед да е примерът, той разкрива безразличието на западните общества към всичко, което става по земното кълбо:

 

Мама е в кухнята, приготвя блудкава храна. Татко е в дневната, вече е прочел вестника. Бебето лежи върху подлога, цялото се е опикало. А аз все още се чудя, дали този свят вече не е мъртъв?…

 

Брат ми е в билярдната, за да удари една игра. Сестра ми е на ъгъла на улицата, мъчи се да изглежда по-така

 

Светът е презамърсен и с едно нещо съм съгласен. Не виждате ли скалъпените лъжи, създадени около философията? Малчугани взимат упойващи хапчета или пушат по ганджа или две. Този свят изпада в пълен безпорядък. Понеже и господин полицаят върши същото.

 

Кажи ми: Какво ще стане днес на света?[105]

 

Чухме тези слова преди 37 години. От тогава какво?

 

Събитията, случките, с които наченах, стават на фона на хилядите американски граждани, които захвърлят своите паспорти и не желаят повече да имат нищо общо със Съветските американски щати. Понеже тази комунистическа държава, чието „голямо правителство“ се разраства, все повече централизира властта в ръцете си. В това число – и разпределението.

 

По едно или друго време деветдесет и шест на сто от американците са се облагодетелствали от правителствена помощ, в това число от правото за временно спиране на издължаването на данъци“, според Сюзън Метлър – професорка по държавно управление в Корнуолския университет, и Джон Сайдс – професор по политически науки в УниверситетаДжордж Вашингтон“.[106]

 

И това беше преди две лета. Понастоящем положението е хуже коммунистическое, както биха казали руснаците. През 2012 г., по време на предизборната си кампания, единият мераклия за Белия дом, изнесе потресаващи данни:

 

Когато по време на събирането на средства за кампанията му през май [2012 г.] републиканският президентски кандидат Мит Ромни заяви, че 47 на сто от американците разчитат на помощи от федералното правителство, той имаше предвид само своя случай [онези, които изключва като евентуални дарители]. Броят им е близо до 100-е процента.[107]

 

Седмица назад режимът във Вашингтон въведе мерки, които се покриват почти напълно с онези на КПСС и БКП през миналия век. Облага с данъци и такси всичко възможно. Явно Барак Хюсеинович се е вживял в ролята на Джордж-Харисъновия герой от песента „Бирник“, и таксува наред. Да припомня:

 

Нека ви кажа, как ще бъде отсега нататък. Ще има едно за вас и деветнадесет за мен. Защото съм бирникът. Ако тези пет на сто ви се струват малко, бъдете благодарни, че не ви прибирам всичко. Понеже съм бирникът. Ако шофирате кола, ще обложа улицата с данък. Опитате ли да седнете, ще таксувам вашата седалка. Ако ви стане студено, ще въведа налог върху топлината. Решите ли да се разходите, ще сложа данък върху краката виА вие не работите за никого другиго, освен за мен.[108]

 

Така е, когато социалист е стопанинът на Белия дом. Пред най-приближените си той признал, как иска да се въплъти в ролята на Уорън Бийти от филма „Булуърт“. Огромен е президентският мерак да изиграе екранния сенатор-ветеран, демократа Джей Булуърт, който губи изборите при повторния си опит да влезе в Сената. [109]

 

Понеже изповядва социалистически възгледи, оформени през шейсетте и седемдесетте. И това му е коствало гласовете на мнозинството. Тогава американците са вярвали на други герои – например на Доктор Стрейнджлъв, което се превежда „Странна обич“. Онзи, който в едноименната класическа продукция на еврейския режисьор Стенли Кубрик си представя, че напада СССР с ядрено оръжие.

 

Авторът на публикацията, на която се позовавам, сравнява Обамовите щения створческите“ блянове на Роналд Рейгън. Той бил „хванат да казва, че иска да изиграе Strangelove“.[110]

 

Да не забравяме, че Рейгън е стартирал кариерата си в политиката като профсъюзен лидер в холивудската актьорска гилдия. Има ли „десенпрофсъюз? След което повече от десетилетие е членувал в Демократическата партия. В САЩ я смятат за „лява“ – социал-либерална, каквото и да означава това. Та в началото на шейсетте другарят Рейгън най-сетне да се пребоядиса и да стане президент отРепубликанската партия. Колко познато, нали?

 

Да не пропускаме безспорния факт, че отвъд Океана най-често излъчват президентите на сбирките на Клуба Бохемска дъбрава“ – “Bohemian Grove”. Той провежда своите не строго засекретени и зорко охранявани срещи в силно обраслата едноименна долинка в Северна Калифорния, собственост на богат жител на Сан Франциско. Мотото на организацията издава колко се пази от външни очи и уши: „Weaving Spiders Come Not Here“ – „Паяци, плетящи мрежи, не идват тук“…

 

Както виждате на снимката, там са избрали“ първо Ричард Никсън, а след него и Роналд Рейгън. Последователността не е толкова важна. Първиятстоплиотношенията с Китай, а вториятс СССР. Пак там са определили и Джими Картър, и Джордж Буш баща и син. Détente – „разведряване“, или „мирно съвместно съществуване“? По-скоро convergence – „сближаване“, но на елитите. Което прерасна в сливане. Та днес Збигнев Бзежински не на шега да пита:

 

След като 500 милиарда долара, собственост на руския т. нар. елит са вложени в нашите банки, преди всичко ще разберете, чий елит е този?[111]

 

А след всяка тежка криза идва голямо правителство“ – социализъм. За да последва друга, още по-жестока криза. Тъкмо това ни готвят сега.

 

Откъде иначе Обама и компания да намерят средства за т. нар. социални плащанияосновната дейност на голямото правителство? Иначе казано – на социалистическото управление.

 

Само че нито Барак Белодомский, нито социалистическата му шайка, са истинските бирници. Действителните господари на света добруват в безбрежен и безметежен лукс, какъвто и най-развинтената фантазия не е в състояние да си представи, но не на политическата сцена, а някъде зад завесата. Такъв е ‘the life in those USA”,[112] както гласеше подмамващата, а всъщност гола пропагандна рубрика, на някогашното джобно списание “Readers Digest”.

 

Наистина, чии са елитите? И какво става със свободата ни?

 

Преди месец и половина станахме свидетели на кампания, която беше проведена по образец на най-силните дни на СССР и страните от съветския блок. Само че… в Севера на остров Великобритания. Макар и със закъснение, правителството на Нейно величество прекара последните две седмици преди референдума за независимост на Шотландия в рейдове между Лондон и Глазгоу. Това бяха совалки, но не за тъчене, а за прерязване на канавата.

 

Дейвид Камерън и цялата ръководна шайка се видяха в чудо, само и само да разкандърдисат шотландците от техния порив за суверенитет. Как иначе? Пак идеше реч за пари, за прекалено много пари.

 

Ако северняците бяха успели, днес вече щяха да претендират за пълна собственост над находищата и добива на петрол в Северно море. Нали не забравяте, къде се намират те? А побратименият някога с Габрово град Абърдийн е безспорната нефтена столица на Албиона.

 

Но властващите консерватори не бяха сами. Някаква невидима сила ги съеши с лейбъристите, либералите, всички видове националисти, и дори с Джордж Галоуей, който иначе уж е „архивраг“ на всички изброени. Прави се на „антисистеменполитик. На „борец против статуквото“. Но отиде да удари рамо напротивниците си!

 

Вервайте и на него, колкото и на останалите. „Светът е бизнес“, все пак…

 

Според скромното ми конспиративно мнение, забавянето на кампанията се дължеше на нейния предизвестен край. Обаче животът поднася изненади. Когато в един момент възникнаха съмнения относно това, кой ще брои бюлетините, беззвучната тръба засвири сбор. И всичкиот крайно левите до екстремно десните – въобразявайте си – се юрнаха да спасяват каузата Обединено кралство!

 

То оцеля. Засега.

 

Не наблюдавахте ли какво вършат с каталунците? Нали плямпат за някаквадемокрация“, заправо на самоопределение“, заграждански свободи“, заКаква по-висша форма на демокрация от допитването до суверенадемоса, самия народ? Излезе, че баш демократите се плашат отистинската демокрация, пряката! Всеки честен референдум представлява тъкмо това!

 

Да се вгледаме в още нещо. В рамките на само едно денонощиедесниятлондонскиThe Daily Telegraphпомести цели 4 обемисти материала, прицелени в т. нар. социални мрежи. След изявление на британския шпионски главатар те бяха обявени за държавна опасност, застрашаваща националната сигурност. Понеже, видите ли, „помагат на Ислямска държава да разпространява своята отрова“.

 

Едуард Сноудън беше обявен за предател“. А действията му в името на истината и свободата на цялото човечествоза измяна“![113] Ако досега не сте знаели, научете: Когато използвате Facebook, Tweeter и т.н., вие се включвате внов вид пропаганда“. Тя е използвана от терористите. Чрез нея те избягват службите за сигурност.[114]

 

Разбрахте ли, предатели и изменници такива?

 

Не се отнася до мен. Защото не ползвам подобнипридобивкии нямам преносим телефон. Държа на човешкото у себе си. Пиша това, с риск да засегна не малко посетители.

 

Главният британски шпионин Робърт Ханигън отиде още по-далече. И обвини „фирмите от т. нар. високотехнологичен сектор в САЩ за това, че помагат на тероризма“![115]

 

За вас лъжа, ама го има черно на бяло.

 

Все през това споменато денонощие и в същия вече обявен вестник се появи и цитираният от мен анализ на известния коментатор на изданието Кон Къфлин. Той носи следния красноречив наслов:

 

Как обществените медии помагат на Ислямска държава, да разпространява своята отрова. Предателството на биещият тревога Едуард Сноудън проправи пътя за съвсем нова форма на пропаганда, докато терористите променят начина си за връзка, за да избягнат службите за сигурност.[116]

 

Все в този брой на всекидневника намери място и публикацията „Правителството иска 24pc данни за Facebook. Искания от глобални правителства за данни за ползващите Facebook нараснаха с 24 на сто през първите шест месеца на годината.[117]

 

Ограмотих се. Това „24pcне означава 24 на сто. То се оказа термин, известен на компютърните маниаци. Смисълът му е: пълно споделяне. Тоест, „глобалните правителстваса поискали пълен достъп до всичко, което потребителите на тези социални мрежи имат в своите лични електронно-изчислителни машини!

 

Явно Big Brother вече ще вижда навсякъде по света.

 

 

 

Свобода ли? Каква Свобода?

Какво друго да очакваме от неграмотни негодници?

 

 

 

Но това не беше всичко. Усетили, че навярно са пресолили манджата, казано по народному, другаритесвободолюбивиръководители на консервативния“, „десния“ “Telegraph”, обърнаха хафта. Решиха да предложат и морков.

 

Twitter, Facebook и WhatsApp могат да направят повече за контратероризма“![118]

 

Това е заглавието и то на… редакционна статия. Следователно, то изразява становището на редакцията. Съответно – на издателите. Излишно е да ги търсите поименно. Те навсякъде са едни и същи. Винаги са част от Интернационала. Както там, така и тук – не запомнихте ли поне това, най-сетне?

 

Както преди време меосветлихажурналисти от The Independent”, наистина днес на Запад свободата на словото е далеч по-ограничена в сравнение с Русия и бившите й сателити. Звучи фантастично, но е вярно. Западните издания все по-силно имитират съветскитеПравда“, „Известия“; тукашните Работническо дело“, „Отечествен фронт“, „Народна младеж“, „Земеделско знаме“; както и останалите комунистически издания в тоталитарния соцлагер.

 

Достатъчно е да спомена, че нито една влиятелна телевизия не показа изявлението на Михаил Горбачов, с което сте се запознали, надявам се. Откъслечни информации приключиха случая. Може да ви прозвучи като некролог на свободата, без извинение. Но е вярно и то за мое гигантско разочарование и съжаление.

 

Но най-добре е да ви оставя сами да направите своята преценка.

 

 

 

 

 

Последният изказал се е княз Александър Трубецкой. Той е потомък на известната руска аристократична фамилия Трубецкие. През 1918 година родителите му са избягали от болшевишкиярай“ във Франция. Князът е роден в  Париж, където живее.

 

На най-невярващите ще река: Разгеле, дойде още едно потвърждение:

 

Холандия е една полицейска държава!“ – изпада в откровение явно разгневената Мариела Нордел, представяща се като внучка на кубинския диктатор Фулхенсио Батиста, свален от американските агенти Фидел Кастро и ЕрнестоЧеГевара, както самата твърди. – „Дори сега, като тръгвах за България, трябваше да отговоря на цял списък въпроси защо тръгвам – „лични причинине ги задоволява като отговор. Много се страхуват също така кой ще се засели в Холандия, и за да разберат дали не си циганин, те питат, примерно, в съответния въпросник заобиколно: далинякой от твоите роднини и членове на семейството еживял във фургон“?! Даже и с това не са наясно – не знаят, че нашите роми си имат къщи. Там няма социален, културен живот. Работи се само, отпуските са малки, ежедневието е сиво и монотонно, дори и за висшата класа.[119]

 

Нямам представа, доколко цитатът отговаря на истината. Но след малко ще се убедите, колкокомпетентниса Техните довереницижурналисти и най-висши държавни чиновници. Възмутителен е не толкова начинът, по който ни третират западняците. Далеч по-унизително е приклекналото поведение на туземните ни колониални администратори.

 

Ако бяхме хора, нямаше да ги търпим и минута повече. Но не сме. И с всеки изминал ден все повече се убеждавам, колко прав съм в избора на собствената си изолация, обричаща ме на самота.

 

Западните негодници се топят, както ние успешно го правим. Друго май не сме постигнали. Способностите ни са се загубили или са закърнели. Майстори сме единствено на изчезването си като народност.

 

Уви.

 

Наближавам финала на този обзор. Няма да го завърша, ако не ви представя „високата ерудиция“ на западните образци – „новите хора“, глобалистите.

 

Другарят Джо Кърнън е на 56 години. Води популярно сутрешно предаване за икономика – „бизнес“, както го наричат зад Океана, в една от националните телевизионни мрежи на БратствотоCNBC. Истинското му име е Джоузеф Ричард Кърнън.  А прякорът – “The Kahuna”, което в превод от хавайски ще рече „Шаманът“.

 

Преди да го внедрят в телевизиите, десет години е бил борсов посредник на Фондовата борса в Ню Йорк. След като го видите и чуете, изненадата ви от срива на САЩ ще намалее.

 

Сетне ще зърнете и ще чуете за кратко невероятнагероиня“. Сред журналистите във Вашингтон тя е нещо като тукашния Гошо Тъпото“ от ранното СДС и зрелия бивш цар. С тази разлика, че там никой не смее да я иронизира открито. Поради страх от Големия брат!

 

Казва се Джен Псаки и е говорителка на Държавния департамент – един вид Министерството на външните работи на САЩ.

 

Колко им е акълът и на двамата, вижте и чуйте сами:

 

 

 

 

 

Нататък е мълчание. Гробна тишина. Да влязат предците ни

 

На младини моите майка и татко поне са имали една чудесна петилеткамежду 1935 и 1940 година. По онова време България е била царство и уважавана държава с великолепна природа. И най-важното – с чудесен, трудолюбив и умеещ да се забавлява почтен народ.

 

А аз съм мъртво роден.

 

Сега, когато нямам и илюзии, не ми остава нищо друго, освен да трупам печал. В което се представям по чудесен начин, събирайки и обработвайки планини от информация, и то всекидневно, без отдих. Известна част споделям с вас. Дали не ви предавам тъгата си?…

 

Прочее, нали знаете:

 

Suum cuiqueвсекиму заслуженото

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път – за щедростта на Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив.

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Вж. “French boy dies after being hit by ice hockey puck at match: Eight-year-old boy killed after being hit in head by puck while sitting in stands in Dunkirk arena” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 2 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11204098/French-boy-dies-after-being-hit-by-ice-hockey-puck-at-match.html

[2] Еоин Колфър, ирландски писател, автор на хумористично фантастични романи, нашумял с осемтомната поредица „Птичият лов на Артемида“, превърната и в киносериал. (“Elf and happiness: A huge bidding war erupted over a novel from an Irish writer that mixes hi-tech with fairies and has as its hero the 12-year-old criminal mastermind Artemis Fowl. Could this be the new Harry Potter?” by Kate Kellaway, “The Observer”, theguardian.com, London, Sunday, 13 May 2001 г., online: http://www.theguardian.com/books/2001/may/13/booksforchildrenandteenagers.features)

[3] Пак там.

[4] Вж. “Kim Jong-un’s banker ‘defects’ to Russia with $5 million of his cash” by Julian Ryall, Tokyo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 29 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/11063921/Kim-Jong-uns-banker-defects-to-Russia-with-5-million-of-his-cash.html

[5] Пак там.

[6] “Vladimir Putin Is The Leader Of the Moral World” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, Panama City Beach, FL, October 25, 2014 г., online: http://www.paulcraigroberts.org/2014/10/25/vladimir-putin-leader-moral-world-paul-craig-roberts/

[7] Вж. Георги Ифандиев – „Аз бях до тук… или хроника на един неосъществен телевизионен коментар“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, четвъртък, 6 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%B7-%D0%B1%D1%8F%D1%85-%D0%B4%D0%BE-%D1%82%D1%83%D0%BA-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%81; Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова студена война или приказки за комунѐта? – Част 3, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA-7

[8] Възможно е това да се отнася например до Чечня. Но откъде да сме сигурни?

[9] Трудно преводимо словосъчетание: “lone nut”. На днешен разговорен американски английски то обозначава някой неизвестен, който гори от желание за изява и слава, заради което е готов на най-зверски постъпки, даже с риск за живота си. Нещо като камикадзе.

[10] Пак там.

[11] “Israel tried to limit civilian casualties in Gaza: U.S. military chief” by David Alexander, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, November 6, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/11/06/us-israel-usa-gaza-idUSKBN0IQ2LH20141106

[12] “Global court says will not investigate Israeli raid on Turkish flotilla” by Thomas Escritt, Reuters, reuters.com, London, Wednesday, November 5, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/11/05/us-israel-turkey-flotilla-idUSKBN0IP2PX20141105

[13] “The World According to Dick Cheney”, Director: R.J. Cutler, 2013 г. Следващото представяне на филма в програмата на HBO е в понеделник, 10 ноември 2014 г., от 13:05 часа и на 10 декември 2014 г. от 13 часа.

[15] “Should the West withdraw from the world to win its love?” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, London, Thursday, November 6, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/john-lloyd/2014/11/06/what-if-the-west-picked-up-its-marbles-and-went-home/

[16] Единна, съставена от взаимосвързани, взаимодействащи помежду си части.

[17] Забележете, израелската парична единица е наредена сред най-важните световни валути!

[18] Епизодът е достъпен на адрес online: http://youtu.be/xkeElY42cPc

[19] “Let’s not forget that the EU let the oligarchs wreck Russia and helped Putin to power” by Norman Tebbit, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, March 24th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/normantebbit/100264811/lets-not-forget-that-the-eu-let-the-oligarchs-wreck-russia-and-helped-putin-to-power/

[20] Вж. Библия – „Втора книга на Царствата“, гл. 12, ст. 31.

[21] Вж. Michael Bakunin – “Statism and Anarchy” (1873) в:  Sam Dolgoff – “Bakunin On Anarchy”, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1972 г., стр. 329-330.

[22] Въведен за първи път от Карл Маркс като призив: „Диктатура на работническата класа!“ в неговата „разработка“ „Класовата борба във Франция, 1848-1850“. (Вж. Karl Marx – “The Class Struggles in France, 1848-1850”, Written by Marks from January – October 1850 г., for “Neue Rheinische Zeitung Revue” в:  Karl Marx – “Selected Works”, Volume 1, Progress Publishers, Moscow 1969 г., Part I: The Defeat of June, 1848, online: http://www.marxists.org/archive/marx/works/1850/class-struggles-france/ch01.htm;  цялата книга от online: http://www.marxists.org/archive/marx/works/1850/class-struggles-france/index.htm)

[23] Вж. C. L. R. James – “World Revolution 1917-1936: The Rise and Fall of the Communist International”, Furnell & Sons Ltd, Paultron (Somerset) and London, 1937 г., Chapter 5: Lenin and Socialism – The dictatorship of the proletariat, online: http://marxists.org/archive/james-clr/works/world/ch05.htm; цялата книга е достъпна от online: http://marxists.org/archive/james-clr/works/world/

[24] Вж. напр. определението на Плутарх: „… Тракиец от скитнически произход… повече грък, отколкото тракиец“ в:  Plutarch – “The Parallel Lives of the Noble Greeks and Romans”, published in Vol. III of the Loeb Classical Library edition, Harvard University Press, Cambridge, MA, London, 1916 г., Chapter: “The Life of Crassus”, Translated by John Dryden and others (1683-86), revised and edited by Arthur Hugh Clough (1864), Passage 8, от online: http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Plutarch/Lives/Crassus*.html#ref11) Намекът е за ибрю – скитник, евреин.

[25] Вж. повече подробности за легендите около произхода на Спартак в: M.J. Trow – “Spartacus: The Myth and the Man”, Sutton Publishing, Thrupp, Stroud, Gloucestershire, UK, 2006 г.

[26] Spartacus Institute for Jewish Studies.

[27] Spartacus College of Judaica Press.

[28] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 25. Преводът е от направения от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски.

[29] Изглежда става дума за потомък на самоковски учителски род, роден през 1870 г., който имигрирал в САЩ и не бил евреин. Там дал своя принос в изследването и популяризирането на делото на Макгахан. (Вж. напр.  “A Bulgarian’s Tribute to MacGahan (MacGahan Monument)”, by Svetozar Tonjoroff, “Ohio History”, Volume 21, Numbers 2 & 3, Columbus, OH, April-July 1912 г., стр. 228-235, online: http://publications.ohiohistory.org/ohstemplate.cfm?action=detail&Page=0021228.html&StartPage=228&EndPage=235&volume=21&notes=&newtitle=Volume%2021%20Page%20228) Печатал в тогава популярните американски списания “The Red Book Magazine” и “Munsey’s”, в “The Saturday Evening Post” и др. Автор е на исторически и географски изследвания, както и на къси разкази. Има издадена брошура, посветена на България: Svetozar Ivanoff Tonjoroff – “Bulgaria: A glimpse”, Published for the Bulgarian Relief Committee of New York, New York, 1916 г.

[30] На практика цялата проповед, записана в „Евангелие от Матей“, гл. 5, представлява основа на християнската вяра и демонстрира коренното й различие от юдаизма.

[31] Началото на Първата световна война, довела до Октомврийския метеж в Русия и до Британския мандат в Палестина, който отворил портите на тази изконно арабска територия – дотогава част от Отоманската империя – за еврейското колониално нашествие.

[32] Първата световна война.

[33] “Jews in World Reconstruction” by Svetozar Tonjoroff, Student of World Movements: Advocate of American Vnity, “The American Hebrew”, New York, NY, September 10. 1920 г. във:  “Father Coughlin – His “Facts” and Arguments”, Published by American Jеwish Committee, American Jеwish Congress, Jеwish Labor Committee, New York City, NY, B’Nai B’Rith, Washington, D. C., constituting the General Jеwish Council, 1939 г., стр. 9., факсимиле от online: http://www.ajcarchives.org/AJC_DATA/Files/THR41.PDF

[34] Пак става дума за Първата световна война.

[35] Svetozar Tonjoroff – “The American Hebrew”, September 10th, 1920 г. в:  Michael Walsh – “Witness To History”, A Michael Walsh Compilation Of comments, views, opinions and first-hand accounts expressed by the men and women of the 20th century who brought humankind to its highest elevation and those who brought it to rubble, Historical Review Press, Uckfield, UK, 1996 г., стр. 10, 9-10, книгата е достъпна от online: http://www.ety.com/HRP/booksonline/witnesstohistory/withis_toc.htm

[36] Вж. напр. “The Ideals of Bolshevism”, “The Jewish World”, No. 2912, January 20, 1929 г. във:  Vicomte Leon De Poncins – “Secret Powers Behind Revolution”, Boswell Printing and Publishing Co., London, 1929 г., стp. 127;  същото в:  “Jewish Chronicle”, London, April 4th, 1919 г. в:  Michael Walsh – “Witness To History”, A Michael Walsh Compilation Of comments, views, opinions and first-hand accounts expressed by the men and women of the 20th century who brought humankind to its highest elevation and those who brought it to rubble, Historical Review Press, Uckfield, UK, 1996 г., стр. 10, книгата е достъпна от online: http://www.ety.com/HRP/booksonline/witnesstohistory/withis_toc.htm;  пак същото в:  “Jewish Chronicle, London, April 4, 1919”, цитат 402 в:  “1001 Quotes By and About Jews”, No. 401-450, Compiled by Willie Martin, “Our Legacy of Truth”, www.stormfront.org, online: http://www.stormfront.org/posterity/13texan/q401-450.htm и др.

[37] Вж. Henry Ford – „The International Jew – The World’s Foremost Problem”, The Noontide Press: Books On-Line, Torrance, CA, 1978 г., стр. 149, пълното издание на книгата (4 тома, 40 глави) е достъпно от online: http://www.radioislam.org/ford/TheInternationalJew.pdf;  същото и в:  Henry Ford – „ The International Jew – The World’s Foremost Problem”, Vol. 1, The Republic, the-republic.com, Chapter 19: “The All-Jewish Mark on “Red Russia”, online: http://usa-the-republic.com/international%20jew/The%20All-Jewish%20Mark%20on%20Red%20Russia.htm, цялата книга от online: http://usa-the-republic.com/international%20jew/Index.htm За съжаление тази глава липсва в българското издание, което е съкратено и включва само 16 от общо 20 глави на първия том и 40 – колкото са във всички 4 тома.

[38] Вж. “Father Coughlin – His “Facts” and Arguments”, Published by American Jеwish Committee, American Jеwish Congress, Jеwish Labor Committee, New York City, NY, B’Nai B’Rith, Washington, D. C., constituting the General Jеwish Council, 1939 г., стр. 9.

[39] Заглавието на изданието.

[40] На лъжата краката са дълги, нем.

[41] Пак по масонски „велика“.

[42] M. Cohen, ”The Communist”, April 12th, 1919 г. в:  Michael Walsh – “Witness To History”, A Michael Walsh Compilation Of comments, views, opinions and first-hand accounts expressed by the men and women of the 20th century who brought humankind to its highest elevation and those who brought it to rubble, Historical Review Press, Uckfield, UK, 1996 г., стр. 10, книгата е достъпна от online: http://www.ety.com/HRP/booksonline/witnesstohistory/withis_toc.htm

[43] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стp. 143-144.

[44] Така Троцки определя Сталиновия режим.

[45] Leon Trotsky – „My Life: The Rise and Fall of a Dictator”, Thornton Butterworth Limited, London 1930 г., стр. 278-279.

[46] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стp. 148.

[47] Вж. Harold J. Laski – “Authority in the Modern State”, Batoche Books, Kitchener, Ontario, Canada, 2000 г., стр. 123.

[48] Александр Солженицын – „Ленин в Цюрихе“, Рассказы, Крохотки, Публицистика, YМСА-Press, Paris, 1975 г., стр. 101.

[49] John Maynard Keynes – “The Economic Consequences of the Peace”, Harcourt, Brace, and Howe, Inc., New York, NY, 1919 г., Chapter 6: “Europe After the Treaty”, online: http://socserv2.socsci.mcmaster.ca/~econ/ugcm/3ll3/keynes/peace.htm#Ch6, цялата книга е достъпна от online: http://socserv2.socsci.mcmaster.ca/~econ/ugcm/3ll3/keynes/peace.htm

[50] От Танатос – θάνατος, което ще рече „смърт“ – в древната елинска митология той бил син на богинята Никта – олицетворение на нощта и тъмните сили, и бог на смъртта.

[51] Вж. напр. “Berlin Wall: Angela Merkel hails fall as ‘dream come true’”, BBC News, bbc.com, BBC, London, Sunday, 8 November 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/world-europe-29974950

[52] За еврейския произход по майчина линия на Ел-Сиси вж. напр. “Egyptian Journalist: Al-Sisi Has Jewish Origins: Egyptian journalist claims leading presidential candidate grew up next to former Israeli Defense Minister” by Elad Benari, “Arutz Sheva”, israelnationalnews.com, Beit El, an Israeli settlement in the West Bank, April 25, 2014 г., online: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179906#.U5RRi5tZrAU

[53] Вж. “Why Israel doesn’t care what Obama thinks, or even what officials call Netanyahu” by Dimi Reider, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, October 30, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/10/30/why-israel-doesnt-care-what-obama-thinks-or-even-what-officials-call-netanyahu/

[54] Вж. напр. John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г.

[55] Questions for Dick Armey: Retiring, Not Shy” by Jake Tapper, “The New York Times Magazine”, New York, NY, September 1, 2002 г. Том ДиЛей също се обяви за „израелец по сърце“. Вж.“DeLay Says Palestinians Bear Burden for Achieving Peace” by James Bennet, “The New York Times”, New York, NY, July 30, 2003 г. – Бел. Д.М. и С.У.

[56] John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, вече цит. съч., стр. 17.

[57] Вж. “Pro-Israel group sues NY bus company for refusing ‘Hamas killing Jews’ ad” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 2 October 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11134927/Pro-Israel-group-sues-NY-bus-company-for-refusing-Hamas-killing-Jews-ad.html

[58] “Paul Ryan’s faith in Ayn Rand is a political problem for Romney” by Giles Fraser,  “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Monday, August 13th 2012 г., online: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/13/paul-ryan-ayn-rand-romney

[59] Вж. “The takeaway from six years of economic troubles? Keynes was right” by Anatole Kaletsky, Reuters, reuters.com, London, Friday, October 31, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/anatole-kaletsky/2014/10/31/the-takeaway-from-six-years-of-economic-troubles-keynes-was-right/

[60] Брутния вътрешен продукт – цялата новосъздадена стойност в рамките на една финансова година.

[61] “Cover Story: We Are All Socialists Now” by Jon Meacham, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, 7 February 2009 г., http://www.newsweek.com/we-are-all-socialists-now-82577

[62] Вж. “Explore the Data”, 2014 Index of Economic Freedom, The Heritage Foundation, heritage.org, online: http://www.heritage.org/index/explore?view=by-variables

[63] Вж. “165 Million Americans Are Dependents of the State: Is Tyranny Next?” by Bill Wilson, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, August 15, 2012 г., online: http://www.forbes.com/sites/realspin/2012/08/15/165-million-americans-are-dependents-of-the-state-is-tyranny-next/

[64] Вж. “Census numbers: More poor in NH” by Ted Siefer, New Hampshire Union Leader, Unionleader.com, Manchester, NH, November 21, 2011 г., online: http://www.unionleader.com/article/20111121/NEWS/711219971

[65] Нов световен ред, лат.

[66] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава“, София, 2002 г., стр. 33.

[67] Разделяй и владей – лат. – управленска максима, формулирана от Николо Макиавели.

[68] „Свето Евангелие от Йоан“, гл.8, ст. 32. Според превода от арамейски на д-р Джордж Ламза.

[69] Rabbi Harry Waton – “A Program for the Jews: An Answer to all Anti-Semites. A Program for Humanity”, вече цит. съч., стр. 24-26.

[70] Протокол № 10.

[71] Правилно „праха“. Но такава е грамотността на комунистическите „гении“, културтрегерите на социализЪма.

[72] Вж. Юлиян Вучков – „Живот с голяма и с малка буква“, София, 1965 г. в: Росен Тахов – „Книга за гениите“, Издателство Изток-Запад“, София, 2011 г., Глава „Телевизионният ювенал Юлиан Вучков“, online: http://blog.iztok-zapad.eu/?p=73

[73] Частна инициатива, освободена от всякакви държавни регулации, намеси и пр. Нещо като стопанска държава в държавата.

[74] Вж.  Paul Craig Roberts – “Failure of Laissez-Faire Capitalism and the Economic Erosion of the West West: Towards a New Economics for a Full World”, First Published in 2012, Atwell Publishing, 2013 г.

[75] Вж. Walter Ladwig – Homepage, Oxford, 2014 г., online: http://users.ox.ac.uk/~mert1769/

[76] “How did Barack Obama fall from grace?” by Dr Walter C. Ladwig III, King’s College London, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 6 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11211973/Mario-Draghis-efforts-to-save-EMU-have-hit-the-Berlin-Wall.html

[77] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182. Бенджамин Дизраели или лорд Бийконсфийлд е сред първите, които разкриват, че още през първата половина на ХІХ век светът вече се управлява от „интернационалните евреи“, както по-късно ги нарекъл полуевреинът по майчина линия Уинстън Чърчил. (Вж. “Zionism versus Bolshevism. A Struggle for the Soul of the Jewish People” by the Rt. Hon. Winston S. Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., стр. 5. Статията е достъпна от online: http://www.sovereignty.org.uk/siteinfo/newsround/zvb/zvb1.html)

[78] Вж. Lord Byron – “Don Juan”, Printed for Thomas Davison; John Hunt, London, 1824 г., Canto XIV, st. 99.

[79] Пак там, Canto the Twelfth. Байрън е писал тази незавършена творба от 1818 до смъртта си през 1824 г.

[80] “Republicans didn’t win as big as you think they did. And Obama didn’t lose” by Gary Younge, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/04/republicans-win-big-election-midterms

[81] Вж. “Putin Vs. Obama: The World’s Most Powerful People 2014” by Caroline Howard, Forbes Staff, “Forbes”, forbes.com, theguardian.com, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: http://www.forbes.com/sites/carolinehoward/2014/11/05/putin-vs-obama-the-worlds-most-powerful-people-2014/

[82] Вж. “Ukraine Presidential Frontrunner Petro Poroshenko and His Secret Jewish Roots: ‘Chocolate King’s’ Father Was Jew Who Took Wife’s Name” by Cnaan Lipshiz, “Forward”, The Jewish Daily, forward.com, New York, NY, May 23, 2014 г., online: http://forward.com/articles/198758/ukraine-presidential-frontrunner-petro-poroshenko/?p=all

[83] Вж. напр. “Who exactly is governing Ukraine? Russia has made no secret of its disdain for the ‘terrorists and bandits’ who ousted Viktor Yanukovych. But who are the new guard now running Ukraine?” by Harriet Salem in Kiev, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 4 March 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/mar/04/who-governing-ukraine-olexander-turchynov и много други източници, част от които съм съобщавал.

[84] “Putin Vs. Obama: The World’s Most Powerful People 2014” by Caroline Howard, Forbes Staff, “Forbes”, вече цит. съч.

[85] Вж. напр. Joint statement from the United States, France, Germany, Italy, Spain and the United Kingdom regarding an intergovernmental approach to improving international tax compliance and implementing FATCA, U.S. Treasury Department, treasury.gov, Washington, DC, February 8, 2012 г., online: http://www.treasury.gov/press-center/press-releases/Documents/020712%20Treasury%20IRS%20FATCA%20Joint%20Statement.pdf; “News Analysis: U.K. Hoping U.S. Will Make FATCA Easier to Swallow” by Jeremiah Coder, “Tax Notes Today”, Wichita, KS, June 28, 2012 г., online: http://www.whereyoucan.com/ibweb/res/pdf/UK-Hoping-US-Will-Make-FATCA-Easier-to-Swallow.pdf

[86] “Meeting of the Valdai International Discussion Club”, Sochi, President of Russia, kremlin.ru, Moscow, October 24, 2014 г., online: http://eng.kremlin.ru/news/23137

[87] تكفيري‎ – такфири – мюсюлманин, който се бори срещу други мюсюлмани или евреи заради ренегатство – отстъпление от Аллах. Някои ислямски секти се смятат за братя по вяра на юдеите. Истината е, че са религиозни деца на равините.

[88] “Petrodollar Panic: EU Officials Admit Buying Oil From ISIS” by Tyler Durden, ZeroHedge.com, zerohedge.com, ABC Media, LTD, London, 15 September 2014 г., online: http://www.zerohedge.com/news/2014-09-15/petrodollar-panic-eu-officials-admit-buying-oil-isis

[89] Вж. “Supporting Terror: EU States Buying Islamic State Oil” by Ari Yashar, “Arutz Sheva”, Israel National News, israelnationalnews.com, Beit El, an Israeli settlement in the occupied West Bank, 9 July 2014 г., online: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/184823#.VF_kQZtxm70

[90] Вж. “ISIS is selling cheap oil to its enemies – from Syria’s government to the Kurds” by Stephen Snyder, Public Radio International, pri.org, Minneapolis, MN  , September 16, 2014 г., online: http://www.pri.org/stories/2014-09-16/isis-selling-cheap-oil-its-enemies-syrias-government-kurds

[91] Вж. “ISIS sells stolen Kirkuk oil at $20 per barrel – Iraq Finance Ministry”, Russian Television – RT, rt.com, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, Moscow, London, Washington, DC, Sunday, November 9, 2014 г., online: http://rt.com/news/203723-isis-iraq-oil-smuggle/

[92] Вж. “America is trying to break up the world in a new Cold War, says Putin” by Tom Parfitt, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 25 October 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11187498/America-is-trying-to-break-up-the-world-in-a-new-Cold-War-says-Putin.html

[93] Марк Твен, американски писател. (“Putting Words in Mark Twain’s Mouth” by Carl M. Cannon, Real Clear Politics, realclearpolitics.com, Chicago, IL, and Washington DC, December 10, 2012 г., online: http://www.realclearpolitics.com/articles/2012/12/10/fake_twain_quotes_and_other_hazards_of_twitter_116376-3.html)

[94] Вж. “How did Barack Obama fall from grace?” by Dr Walter C. Ladwig III, King’s College London, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 6 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11211973/Mario-Draghis-efforts-to-save-EMU-have-hit-the-Berlin-Wall.html

[95] “Mario Draghi’s efforts to save EMU have hit the Berlin Wall” by Ambrose Evans-Pritchard, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11211973/Mario-Draghis-efforts-to-save-EMU-have-hit-the-Berlin-Wall.html

[96] Вж. “Angela Merkel Savaged by Helmut Kohl, the Architect of United Germany” by Catherine Mayer, “Time”, time.com, New York, NY, October 6, 2014 г., online: http://time.com/3474479/angela-merkel-helmut-kohl-biography/

[97] “Helmut Kohl chides Angela Merkel and Mikhail Gorbachev in new book: Former German chancellor in less than charitable mood in interview transcripts to be published without his permission” by Philip Oltermann in Berlin, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 5 October 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/oct/05/helmut-kohl-angela-merkel-mikhail-gorbachev-new-book Читателите на тази медия имат привилегията да изпреварват онези на английските вестници. Съобщих тези факти преди повече от три седмици.

[98] Вж. “How many did communist regimes murder?” by R.J. Rummel, “Freedom, Democracy, Peace; Power, Democide, and War”, University of Hawaii, Honolulu, HI, Table 1: “Communist Democide 1900–1987”, online: http://www.hawaii.edu/powerkills/COM.TAB1.GIF

[99] Радан Кънев – „Реакциите срещу гей-парада доказват нуждата от него“, „Записки на реформиста“, От юни 2013г., това е политически дневник на председателя на ДСБ, radankanev.blogspot.com, Варна-София, сряда, 25 юни 2008 г., online: http://radankanev.blogspot.com/2008/06/blog-post_25.html

[100] Изчадия, лат.

[101] Изроди и изродки, лат.

[102] Перифраза на стих от стихотворението „Сливница“ от Иван Вазов, 1885 г.

[103] Марк Твен, американски писател. (“Putting Words in Mark Twain’s Mouth” by Carl M. Cannon, Real Clear Politics, realclearpolitics.com, Chicago, IL, and Washington DC, December 10, 2012 г., online: http://www.realclearpolitics.com/articles/2012/12/10/fake_twain_quotes_and_other_hazards_of_twitter_116376-3.html)

[104] Вж. “World Of Today” by Supermax, Music and Lyrics by Kurt Hauenstein, LP “World Of Today”, Atlantic Records, Germany, 1977 г.

[105] Пак там.

[106] “Romney’s 47% Victims More Like 96% Who Get Government Boost“  by Kate Andersen Brower, Bloomberg News, “Bloomberg Business Week“, New York, NY, October 2, 2012 г., online: http://www.businessweek.com/news/2012-10-02/romney-s-47-percent-victims-more-like-96-percent-who-benefit-from-government

[107] Пак там.

[108] “Taxman” by ‘The Beatles’, Music and lyrics by George Harrisson, LP “Revolver”, Parlophone Records, London, 1966 г.

[109] Вж. “Obama admits he’s a socialist” by Kyle Smith, “The New York Post”, nypost.com, New York, NY, May 19, 2013  г., online: http://nypost.com/2013/05/19/obama-admits-hes-a-socialist/

[110] Пак там.

[111] “Russia’s New Adoption Law: Putin’s Baby Crime” by Israel Shamir from Moscow, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, January 29, 2013 г., online: http://www.counterpunch.org/2013/01/29/putins-baby-crime/

[112] Животът в онези САЩ – фантасмагории, които на младини моя милост безкритично поглъщаше като едва ли не политическа Библия. Накрая и двете се оказаха фалшиви, изфабрикувани.

[113] Вж. “How social media is helping Islamic State to spread its poison: Whistleblower Edward Snowden’s treachery has paved the way for a very new form of propaganda, as terrorists change the way they communicate to evade security agencies” by Con Coughlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11208796/How-social-media-is-helping-Islamic-State-to-spread-its-poison.html

[114] Пак там.

[115] Вж. “Britain’s spy chief says US tech firms aid terrorism” by Steven Swinford, Senior Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 3 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11206398/Britains-spy-chief-says-US-tech-firms-aid-terrorism.html

[116] Вж. “How social media is helping Islamic State to spread its poison: Whistleblower Edward Snowden’s treachery has paved the way for a very new form of propaganda, as terrorists change the way they communicate to evade security agencies” by Con Coughlin, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[117] Вж. “Government requests for Facebook data up 24pc: Requests by global governments for Facebook user data increased by 24 per cent in the first six months of 2014” by Rhiannon Williams, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/technology/facebook/11210812/Government-requests-for-Facebook-data-up-24pc.html

[118] “Twitter, Facebook and WhatsApp can do more to counter terrorism” by Telegraph View, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 November 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/technology/social-media/11208767/Twitter-Facebook-and-WhatsApp-can-do-more-to-counter-terrorism.html

[119] “BG-внучката на Батиста – Мариела Нордел: За 12 години успях да похарча доста от парите на граф Нордел“, едно интервю на Еми Марианска, в. „Шоу“, брой 43 (777), София, 29 октомври – 4 ноември 2014 г., стр. 34-35.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...