Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ДА УТОЧНИМ: НОВА СТУДЕНА ВОЙНА ИЛИ ПРИКАЗКИ ЗА КОМУНЀТА? – Част 2


 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

На 21 февруари ключовите фигури в украинската опозиция и президентът Янукович, заедно с група европейски външни министри, подписаха сделка“ – припомня неотдавнашните събития в Киев Иън Бремнър, президент на “Eurasia Group”.[1]

 

Иде реч за ръководител на водеща американска консултантска фирма, която се занимава с изследване на политическия риск. Бремнър е създателят на първия индекс за политически риск, използван на “Wall Street”.

 

Което го прави неуязвим за атаките на левичарите и на онези смахнати неуки троцкисти и маоисти, които си въобразяват, че са станали… „десни“.

 

 

 

В царството на Мунчовците Меркел и Аштън

могат да минат за жени, а Вигенин – за мъж

 

 

 

Иън Бремнър е защитил докторат по икономика в Станфордският университет. Досега рекордът му на най-млад съдружник в ИнститутаХуувър“ – “Hoover Institution”, не е подобрен. Иде реч за мозъчен тръстthink-tank, минаващ за консервативен. Той е неразделна част от Станфордският университет в Калифорния. Някои го свързват пряко с Белия дом. Не ми се вярва.

 

Но за да илюстрирам предното твърдение, ще спомена, че съдружници в него са бившата държавна секретарка Кондолийза Райс, нявгашните министри на отбраната – крайният левичар Доналд Ръмсфелд, и Уилям Пери, екс-главният прокурор Едуин Мийз. Както и „десните“ икономисти Милтън ФрийдмънНобелов лауреат, и Бъртрам Уулф – комунист! (Твърди, че е бивш, но…)

 

Като изследовател на политическия риск и неговото отражение върху икономиката Бремнър е автор на поредица книги. Сред тях се откроява „Краят на свободния пазар: Кой печели войната между държавите и корпорациите?“, оглавила класациите за продажби (bestsellers).[2]

 

Споделял съм, че това е навярно най-подробното засега проучване на новия глобален феномендържавния капитализъм. Както и на неговите геополитически приложения. Заели свенливата поза на ни лук яли, ни лук мирисали, неговите идеолози на Запад се правят, че не го познават?! Забавно.

 

Та Бремнър продължава:

 

Съединените щати избързаха и предоставиха инициативата на новото прозападно правителство в Киев. Това е грешка. Вашингтон би следвало да изрази своите резерви и да настоява най-малкото за това, сключената сделка да бъде спазвана като фактор при определянето на по-нататъшното придвижване на политическия процес. За Русия показването пред обществеността  на подкрепа за тази позиция, щеше да бъде важно признание, че Съединените щати уважават нейните интереси.[3]

 

Но никой не е съвършен. Най-малкото – настоящите политици. Дори и тази жена-мъж – Genossin-Genosse Ангела Меркел. По волята на Интернационала и за позор на германцитеKanzlerin[4] на ФРГ.

 

Заради граматичното правило за род условно да приемем за правилен донякъде надделелия женски пол на Меркел.

 

Рожба на агент на Щази, комсомолска активистка на високо равнище в ГДР, печелила конкурс за владеене на руски език, тази другарка отдавна успя да обърне мутрата и седалищните си части натам, където грееслънцетона парите.

 

Погледнете снимката. Да не повярвате, че по типичен за Мунчовците маниер сега Меркел заплашва по-високопоставения офицер от КГБ-ЦРУ Владимир Путин:

 

На Русия няма да й се размине с анексирането на Крим.[5]

 

Гениално! Истинска Мунчовица. Нали знаете, как подходи местният ни медиен Мунчо кръстникът на всички като другарката-другар Меркел? Не? Ето как:

 

На 15 май 2005 година Юлиан Вучков се обяви за гений. Направи го от екрана на телевизията. „Аз – извиси глас той – имам двадесет и три книги, от които осем фундаментални!“

 

Дарвин, Маркс, Фройд, Айнщайн дишат прахта от маратонките на Вучков. Те остават в историята на световната мисъл с по едно, най-много две основополагащи съчинения. Нашиятпрофесордосега е написал осем.[6]

 

Но е наспорил на Мунчовчета, които не пропускат изявите на неговата мунчовщина. Такива дал бол лукавият и на Запад. Сякаш са правени под индиго с нашенските.

 

Преди четири години смятаният за сериозен всекидневник мюнхенскиSüddeutschen Zeitung[7] помести обзор, озаглавен семпло: „Другарката Ангела Меркел“![8] (Вижте илюстрацията вляво.) Тези деца на сатаната са невероятно повратливи. Тъкмо това е впечатлило и автора на споменатата статия.

 

Той е проследил съвсем накратко склонността на политиците да използват онова, което слабоумните им предоставят във вид на някакво неписано правода се променят. Марк Байзе не е пропуснал да намери връзките между своята главна героиня и нейния предшественик Герхард Шрьодер. Той се водеше… социалдемократ. Но както мимоходом посочва германският журналист, двамата са „откритие“ на Хелмут Кол.[9]

 

Впрочем когато преди дни бившият канцлер застана на страната на Путин в конфликта за Крим и Украйна, Genossin Merkelпощръкляла“, както отбелязаха някои високотиражни вестници.[10]

 

Понятно защо, цитираният по-горе мюнхенски вестникар не е написал и буква за рожденото име и етническия произход на обединителя на Германия“. Всвободната“ и „демократичнаФедерална република за такава истина се лежи в затвора. Стига да бъде изтълкувана превратно. А истинското име на Кол е Хенох Кон.[11] И е твърде вероятно той да се окаже роднина с… настоящия американски държавен секретар, комуниста-маоист Джон Кери. По бащина линия той също е Кон, а по майчина – Форбс.

 

Не съм крил, че и двамата са евреи.[12] Но кой от т. нар. световни лидери не е? Дали Барак Обама – по майка, или Владимир Путин – също? За новите марионетки, гудени начело на Украйна, още да не отварям приказка. След малко ще се спра подробно на тях – комунистическите фашисти, еврейските антисемити

 

Илюстрацията показва как служителка на берлинския ресторант “Kanzler Eck[13] добавя портрета на „дясната“ Genossin Angela Merkel до този на „левия“ Genossе Gerhard Schröder. Но къде изчезна той, който предвождаше ФРГ от 27 октомври 1998 до 22 ноември 2005 г.? Отговорът можете да намерите в следния перифразиран цитат от Игор Бунич:

 

Разтвори се в онези световни структури, които навремето изсипаха него и останалите комунисти върху съответните страни.[14]

 

Незабавно след като напусна канцлерското кресло другарят Герхард Шрьодер се настани на друго – по-доходоносно и не чак толкова проветриво. Зае вицепрезидентски пост в регистрираната в Русия интернационална корпорация „Газпром“. Тази компания е една от причините за настоящата криза в Украйна. Но за това – не след дълго.

 

Преди да се добере до заветната заплата в милиони евро, товарищ Герхард беше свършил достатъчно мръсна работа на интернационалното Братство.

 

Баща му е бил убит като войник в Румъния. Трагичното събитие е станало в края на Втората световна война. Даже след тукашния 9 септември 1944 г. Бедността принудила момчето да се труди като продавач в магазин и като общ работник по строежите. Ще речете – чудесна среда за формиране на социалистическо мислене. С което не съм съгласен. Ако всички работници и селяни са комунисти, светът няма да се ръководи от финансистите, нали?

 

Докато следвал в Университета на Гьотинген оглавявал социалистическа организация. По тази линия през 1968 година пристигнал у нас като един от лидерите на германската делегация на Световния фестивал на младежта и студентите. Някои нашепват, че са се натъкнали на следи, които доказват тогавашното му тясно обвързване с апарата на БКП и Държавна сигурност. Май е получавал пари лично от другаря Димитър Яковбаща на настоящия европейски соцлидер Сергей Станишев.

 

За същото говори фактът, че през седемдесетте години Шрьодер е помогнал на Хорст Малер – един от водачите на крайно лявата терористична групировкаBaader-Meinhof”, да напусне затвора преждевременно.[15] Няма съмнение, че този тип платени убийци бяха подкрепяни от съветския блок.

 

Някой, запознат с германските медии, ще рече, че горното твърдение идва от „крайно дясно“ издание. Но какво означава това, след като подобна квалификация бива прилагана към национал-социалистическите организации? А даже уличните кучета вече знаят, че те са откровенолеви“? Даже много, направо екстремнолеви“. Съвсем друг смисъл има въпросът за „лявото“ и „дясното“ изобщо.

 

За интересуващите се от политика пък не е тайна, че като един от ръководителите на Социалдемократическата партия на ФРГ още от 1985 година Герхард Шрьодер започва да се среща с източногерманския комунистически диктатор Ерих Хонекер. Все по онова време същия ход предприема и баварския ястреб Йозеф Щраус. Лидерът на баварскитебесни десни“ се сприятелява даже с правешкия каскет Тодор Живков

 

Някъде там е ситуиран и Хенох Кон или Хелмут Кол – както желаете. Схващате ли какво искам да ви подскажа? Вече не различавате ли контурите на онзи глобален пейзаж на комунистическия заговор срещу човечеството, замислен, финансиран и организиран от най-богатите финансисти и индустриалци на планетата? Някои го наричат световна революция, други – нов световен ред, трети – глобализъм

 

 

 

Обикновен комунизъм! Или как дефицитът на законност

се заменя с пълно беззаконие

 

 

 

Какво значение имат наименованията? Важното, главното е, какво става. Нима сте слепи и не различавате истината от измамата, която телевизиите ви прожектират? Това е Тяхната умишлено сбъркана подредба на света. В която нищо от Божествения ред няма значение и почти не е оцеляло.

 

Мъже стават жени и се женят или омъжват – казва ли ви някой – помежду си и обратното. Бракът престана да бъде тайнство, кръщенетосъщо. Хора носят имена на футболни отбори, на филмови герои и рок-знаменитости, или още по-лошо – на най-древната професия. Точно така, през петдесетте не едно и две момичета на тази територия бяха наричаниПроститутка! Срещаха се Телефонка, Кенефка и дори… Нежелана. „Щастливият“ й баща искал момче?!

 

До ден днешен родители дават на своите деца имена на масови убийциЛенин, Сталин, Ким

 

Попове членуват в партии, обявяващи вярата в Бога за опиум“. Насилието не слиза от домашните екрани. Наркотиците постепенно заменят тютюна.

 

Днес едно е истина, утредруго. Колко ли доволен щеше да бъде Джордж Оруел, ако беше жив? И можеше да зърне как предвиденото от него в антиутопията „1984се сбъдва едно към едно!

 

Вижте поредната илюстрация. На нея изританият украински президент, негодникът Виктор Янукович се мъдри на кадро в компанията на сегашните си отрицатели?! Що за презрени твари могат да приемат всичко това за допустимо, даже за нормално?

 

Най-малко позната, но достатъчно знаменита, е другарката долу вдясно. Това е прословутата Виктория Нюланд. Тя е заместник-държавна секретарка на Съветските американски щати. Нашумя през февруари 2014 година, когато не се гнусеше да обикаля „Евромайдана“, „пахнущий говном“, по цветущия израз на Владимр Волфович Еделщейн, по-известен като Жириновски.

 

Тогава записаха неин разговор, в който другарката разясняваше, че САЩ не харесват живеещия във ФРГ боксьор Виталий Кличко за лидер на демократична Украйна.[16] Може би понеже е недостатъчно евреин. Само майка му е такава. Затова издигнаха Арсений Яценюк, когото и от „ляво“, и от „дясно“, наричат „обнаглевший еврейчик“![17]

 

Все по онова време comrade Виктория Нюланд се срещаше с лидерите на партията Свобода“, смятана за неонацистка. И им издаваше заповеди. А те изпълняваха, понеже, както чудесно знаем, „който плаща, той поръчва музиката“.

 

Инвестирали сме повече от 5 милиарда долара, за да помогнем на Украйна да постигне тази и други целиЩе продължим да подкрепяме Украйна, за да получи бъдещето, което заслужава.[18]

 

Какво бъдеще заслужава нявгашната българска държава Шамбат, основана от брата и сина на кан КурбатКубрат? Защо някои от запазилите известна почтеност западни специалисти и консултанти не забелязват нищо демократично в нея – нито в начина на завземане на властта, нито в подхода при съставянето на временното правителство“?

 

Имате революция с неизбирани от никого момчета, които узурпираха властта“ – заяви Андрю Уилсън, експерт по Украйна в Европейския съвет за чуждестранни отношения.

 

„Хората на „Майдана“ може да са прави, възможно е да са мъченици. Те имат и някои добри аргументи. Но никой не ги е избирал“ – каза той. – „Имате необходимост от реални политици, от конкуренция и от повече законност. Разбира се, контрааргументите се съсредоточават върху икономиката. Но въпросът за легитимността и доверието разделя страната. А прехвърлянето на властта оряза много от конституционните постановки.[19]

 

Нима същата Победа Новоземская, както е името на таварашутката Victoria Nuland на руски, не изрече „изисканата“ и „подходяща“ за дама фраза:

 

Fuck the EU![20]

 

На което Джефри Пайет, посланикът на САЩ в Киев, отговаря:

 

Oh, Exactly!” – „О, точно така!

 

Което, съвсем смекчено, ще рече: „Майната му На ЕС!

 

Да чуем по какъв начин Виктория Нюланд, по онова време намираща се в Украйна, и посланикът на САЩ в страната Джефри Пайет, подреждат новотодемократичноукраинско правителство.

 

 

 

 

 

Императрицата“ на Европа, Genossin Ангела Меркел, определи изявлението на американката от хазарско потекло[21] като „абсолютно неприемливо“.[22] И с това всичко приключи. Така е в свят, в който парите са алфата и омегата. Да не забравяме:

 

Инвестирали сме повече от 5 милиарда долара, за да помогнем на Украйна да постигне тази и други цели

 

Тъй де. Иначе говорителката на канцлерката „добавила, че Меркел оценява високо работата на Катрин Аштън, която е начело на усилията на ЕС за посредничество между президента Виктор Янукович и неговите противници, протестиращи на улиците.[23]

 

Толкова добра работа свършиха и „красиватачервена баронеса Аштън, и бъзливият егоист Янукович, че той „храброзахвърли регалиите на президентската власт в Киев. И за пореден път „демократичногушна сърпа и чука, озовавайки се в руския град Ростов на Дон

 

Европейските вождове преглътнаха обидата. „Достойнилюде!

 

 

 

Juden und Israel über alles![24]

 

 

 

В предходни статии представих мнението на Хенри Кисинджър и Владимир Познер относно отсъствието на всякаква законност при завземането на Украйна от обединените отряди на болшевиките и нациститебратя по идеология и оръжие. В момента Западът, като цяло, застава на страната на незаконността. И със същите аргументи се изправя срещу Русия. Тяхна работа.

 

Но мълчанието на една държава е крещящо. Нейното название е Израел. Тя не заема позиция, не изразява никакво мнение. Което е многозначително. Особено, след като сме наясно, че бивши офицери от Моссад бунеха киевчани на Майдана“. Странното същество Кристиян Вигенин отскочи до украинската столица и наби крак в европейско-атлантическия строй. А Тел Авив си трае. Не е ли странно? Или поне – любопитно?

 

Нещо повече. Израелска депутатка в Кнесета, естествено родом от СССР – откъде другаде[25]поиска незабавна евакуация на евреите от Украйна! Да не лъжа или греша? Да видим и чуем.

 

 

 

 

 

Чакайте малко! Нали всичко беше заради „свободата“ и „демокрацията“? Защо евакуация на евреите? Пък и нали ние с вас добре знаем, кои неизменно са на власт в Украйна от 1917 година насам? Съвсем наскоро обнародвах видеозапис, който доказва, че тази страна е филиал на Израел. Още повече, че в момента онзи, който пледира за защита на „нападнатата“ му родина е чистак чифут – при това отровенАрсенчо

 

Предстои да удържа думата си. Удря часът да узнаете кой е товарищ Арсенюк – от Арсений и Яценюк, както с малко груба ирония, но сполучливо и заслужено, го нарича неговият събрат по произход Владимир Волфович Жириновски или Еделщейн – „руски патриот“.

 

 

 

Братството постановява: Нашите фашисти и нацисти са добри

 

 

 

Две неща си струва да запомните от думите на израелската депутатка. Първото е „гражданска война“. Изключително важно, защото по всяка вероятност това е основната цел в Украйна. Както не веднъж съм посочвал, САЩ и Русия произвеждат предимно нефт, газ, други суровини ивоенна продукция. Къде да я пласират? Ами във въоръжени конфликти.

 

Какво по-ярко потвърждение на това от най-новите изяви на комичният Джон Маккейн, който по волята на комунистическия Интернационал е издокаран като американски сенатор? Миналата седмица, на 13, 14 и 15 март 2014 година, наподобяващият герой от ранните филми на Чарли Чаплин последователно призоваваше САЩ да въоръжават Украйна! Като по този начин „й помогнат да се съпротивлява на Русия“![26]

 

А Москва сама ще въоръжава войските си.

 

Here it is. Вот вам.

 

Толкова ли е сложно за проумяване? Никой ли не се сеща за прощалната реч на „десния“ генерал Дуайт Дейвид Айзенхауер като президент на Съединените щати?[27] Вечерта на 17 януари 1961 година той въвежда ново понятие – „военно-промишлен комплекс“. Бившият военен предупреждава:

 

На правителствените заседания трябва да се пазим от това военно-промишленият комплекс да придобие безоснователно голямо влияниенезависимо дали е преднамерено или не. Заплахата от катастрофалното нарастване на една неоправдана[28] власт е налице и ще продължи да съществува.[29]

 

Тази скрита власт е изплела своя мрежа от доверени лица и пълномощници, която действа успешно по цялото земно кълбо. Нейни челичени, трудно раздробяеми звена, са комунистическите партии навсякъде по света. Но най-вече номенклатурата в уж бившите т. нар. социалистически страни.

 

Владимир Путин е типичен представител на тази паяжина от донякъде овластени слуги на интернационалното Братство, каквито са и 99 на сто от останалите политици и държавни ръководители на планетата.

 

Допускате, че долнопробни мизерници и мушмороци от сорта на Маккейн или туземните ниантикомунистчета“, до едно излюпени в гнездата и явките на БКП-ДС, са по-десни от бившия военновременен управител на окупираната от американските войски германска територия? Та нали Законът за денацификацията на Германия е подписан и прилаган тъкмо от него? Ако тук действаше такъв, например моят, който е изготвен по неговия образец, сега всички тези фашизирани маймунчета с алчно червени муцки и дупенца щяха да са в клетки.

 

Докато пиша тези редове лондонският седмичник “Economist” излезе с тема на броя, озаглавена: “The new age of crony capitalism”.[30] (Вижте илюстрацията.) Не мога да преведа надслова. Налага се да го обясня.

 

Буквално това ще рече „приятелски капитализъм“. Стопанска система, при която се наблюдава сливане между частното предприемачество и държавната власт. В дефинициите за “crony capitalism” се говори за това, че при него успехът в бизнеса започва да зависи от близките връзки между предприемачите и правителствените чиновници.

 

Надявам се да е ясно. Да не би да живеем при други условия? Следващата стъпка е държавният капитализъм. Толкова познат на моето и по-възрастните поколения!

 

Поводът за темата в “Economist” е падането на Виктор Янукович в Украйна и смяната на т. нар. олигарси. Според мен е по-правилно те да бъдат наричани плутократи. Но това е друг разговор…

 

Второто важно нещо от изявлението на израелската хазарка е поредното заемане на позата на жертвата от онези, които de facto предизвикват всички злини на този свят, включително и настоящата украинска криза. Пак евреите са „жертви“. За пореден път техният живот е застрашен! Отново човечеството им „е виновно“.

 

Време е за биографични справки от типа “who’s who” – „кой кой е“.

 

Преди да стигнем до Арсенюк, този еврейски интернационален нацистоксиморонът е верен и възможен единствено при тези момчетамарксистите, социалистите, комунистите, фашистите, националсоциалистите – да започнем с един, когото от години еврейските организации сочат с пръст.

 

Натъкнах се на официална еврейска класация на съвременните нацисти и „антисемити“. Организацията за преследване на нацистки военнопрестъпници, „центърътСимон Визентал“ със седалище във Виена и филиали в САЩ и Израел, „цитира също Олех Тягнибок (№ 5) от украинската фашистка партияСвобода“. Той настоява за прочистването на Украйна от приблизително 400 000 евреи и други малцинства, живеещи там. И иска страната да бъде освободена от „московската еврейска мафия“.[31] (Вижте илюстрацията.)

 

Както сами се убеждавате, цитатът е от статия в най-тиражния израелски всекидневник на английски език. Тя е поместена преди по-малко от 14 месеца. Според „антинацисткиятцентърВизенталедин от тримата главни фюрери на поредната украинска революцияе класиран на пето място в десетката на най-сериозните днешнифашисти“.

 

Ако някой обвини смятания за доста „десенизраелски вестник “The Jerusalem Post” в прокомунистически, проруски и пропутинови пристрастия, няма да е далеч от истината. Умните и мислещите читатели са наясно защо. Кой създаде комунизма и комунистите? Дотегна ми да припомням дефиниции и истини, констатирани от мъдри хора, белким нещо от тях достигне до съзнанието на масовия идиот. “Mission impossible”! Мисията се оказа невъзможна.

 

Няма как да накарам тъпанаря да проумее, че сега на този свят парите са mors ultima ratioкрайният смисъл на всичко.

 

Точно в този момент въпросният „пети фашист в светаОлех Тягнибок има четирима министри в правителството на Украйна, подкрепяно от комунистическия Интернационал в лицето на Барак Хюсеинович Обама, Дейвид Камерън, Херман ван Ромпой, Жозе Мануел Барозу, Джон Кери и баронеса Катрин Аштън, Ангела  Меркел и барабар Кристиян Вигенин с мъжете…

 

Погледнете поредната илюстрация. На нея последователно отгоре надолу и отдясно наляво виждате „фашистаОлех Тягнибок в компанията на американския сенатор и ционист Джон Маккейн, един от най-върлите защитници на държавата Израел.

 

Следват тримата фюрери на настоящата управляваща коалиция, до неотдавна обединени в Щаб на националната съпротива: отляво надясно са нашиятгерой“, един от онези, против които уж се бори, жалкото на вид „нагло еврейчеАрсений Яценюк, и още един от неговите „врагове“, номенклатурната болшевишка рожба и полуевреин Виталий Кличко.[32]

 

После идва ред на кадър, регистрирал за историята Олех Тягнибок в миг, в който поздравява членовете на оглавяваната от него партияСвободас жест, характерен за друга организация, но изпълнен с… лявата ръка!

 

Накрая виждате „светатаеврейско-антисемитска троица, която сега е на власт в Киев, заедно с фамозната Виктория Нюланд. Онази заместник-държавна секретарка на Съветските американски щати, която ги подреди съгласно предварително написания сценарий.

 

Колко крупен идиот трябва да е някой, за да не прозре, че всичко е програмирано. Има план и той се изпълнява.

 

Преди да ви представя истинската физиономия на „петия фашист“ на планетата, държа да ви покажа, колко лесно се лепят етикети и се омаскаряват даже властници.

 

Илюстрацията вляво показва четиримаХитлеровци“. Всеки да решава за себе си дали наистина отговарят на представата за копия на Der Fuehrer. Раздаването на квалификации, които могат да бъдат възприемани и като обиди, е елементарен пропаганден прийом. Особено, ако са спазени две решаващи условия.

 

Първото е, всички власти и особено съдебната, да са под ваш контрол. Второто, да държите влиятелните медии в ръцете си.

 

Надявам се сега цялата мозайка да се е подредила в съзнанието ви.

 

Редно е да надникнем в семейството на Олех Тягнибок. Знаещите вече се досещат, че имам нещо предвид. Даже се досещат какво. Но да започнем с политическата му кариера.

 

Ще се учудите ли, когато узнаете, че за първи път Олех Ярославович е станал депутат в Парламента през 1998 година като член на Социал-националната партия на Украйна. Твърде скоро се преместил в… Украинското народно движение.[33] А през 2002 година е избран повторно за депутат. Но този път от БлокаНашата Украйна“, предвождан от… Виктор Юшченко.[34]

 

Изявявал се е като страстен националист, обявяващ се против въвеждането на руския като втори език. Впрочем точно така е започнала дейността му на партиен активист. През октомври 1991 г. Олех Тягнибок за първи път се захванал сериозно с политика. Записал се в споменатата Социал-националната партия на Украйна.[35] Мнозина я смятали за неонацистка. А него – за представител на „крайната десница“. Което издава шизофренността на коментаторите. Как партията едновременно е „социална“ и „крайно дясна“?

 

Обаче тъкмо поради екстремните изяви на национализъм, граничещи с онова, което наблюдателите определят като „нацизъм“, през 2004 г. Виктор Юшченко изключва Тягнибок от своята партия. От 1994 до 1998 г. младият доктор е бил член на Регионалния съвет в Лвов или Лвiв, тъкмо от тази смятана за неонацистка организация.[36]

 

Естествено, едва ли Олех Тягнибок е точно „нацист“ или „фашист“. Но преди да надникнем в онова, което е изричал и в семейството, от което е произлязъл, не мога да подмина вечния двоен стандарт, прилаган от онзисвободенидемократиченЗапад.

 

Когато се налага, някой бива заклеймяван като „лош фашист“. Необходим ли е, той става „добър фашист“.

 

В английския език има чудесна дума, която характеризира този подход. Тя е “hypocrisy” и означава „двуличие“, „лицемерие“, „притворство“…

 

Този Запад е обречен. Защото е осъден от Господ:

 

И кога се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и по кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. Истина ви казвам, те вече получават своята награда

 

Също, кога постите, не бивайте намръщени като лицемерците; защото те си правят лицата мрачни, за да се покажат пред човеците, че постят. Истина ви казвам, те получават своята награда

 

Лицемерци, добре е пророкувал за вас Исаия, казвайки:

 

Тоя народ се приближава до Мене с устата си и Ме почита с устните си, а сърцето му стои далеч от Мене; ала напразно Ме почита, проповядвайки учения, – заповеди човешки“…

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето затваряте царството небесно пред човеците; защото нито вие влизате, нито влизащите пускате да влязат

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето обикаляте море и суша, за да добиете един последовател; и кога сполучите това, правите го син на геената дваж по-достоен от вас

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето се оприличавате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а вътре са пълни с мъртвешки кости и с всяка нечистота [типично за Запада]; тъй и вие отвън се показвате на човеците праведни, а извътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето зидате гробници за пророците, украсявате паметниците на праведните и казвате: да бяхме в дните на нашите бащи, не щяхме да станем техни съучастници в проливане кръвта на пророците; с това сами против себе си свидетелствате, че сте синове на ония, които са избили пророците; допълнете, прочее, и вие мярата на бащите си![37]

 

Но къде са вярващите? Същите тези „книжници и фарисеи, лицемери“ постепенно ликвидираха вярата в Господ Бог Исус Христос. И се поддаде на сатанинския талмудизъм – на „фарисейски квас“, на „заповедите човешки“.

 

Фарисеите властват. Но само тук, на този свят.

 

 

 

Добруването на народа не е фашизъм, ако…

 

 

 

Винаги съм ненавиждал преразказите. Навремето комунистите ни обясняваха, колко лош е западният империализъм. Учеха ни да го мразим, без сами да сме се убедили, че заслужава. Което, по логиката на естествената съпротива, доведе мнозина от нас до обратния резултат. Твърде дълго повече от 40 лета лично аз приемах безкритично Запада и неговите действия.

 

По същия начин, вместо да издадат книгите на Александър Солженицин, ги забраняваха. Като го осъждаха. Но да беше само той, мед да им носим

 

Затова сега ви предлагам лично да се убедите „колко страшно“ е онова, което „фашистътОлех Тягнибок е издумал.[38] Надявам се на снизходителност спрямо моя украински. Средновековно българско наречие, което било изкуствено преработено и оформено в езиквъв виенските лаборатории на Интернационала. Също както „руският“, „белоруският“, „полският“, „чешкият“, „словашкият“, „сръбският“, „хърватският“, „словенският“, „македонският“.

 

Всички те са произлезли от българския. Но никъде няма да срещнете подобно разяснение. Защото даже туземните ни комунисти с милиционерски дипломи за историци“ плещят за някакъв… „църковно-славянски“?! Какво да очакваме от другите?

 

И така, да видим и чуем 36-годишния Олех Тягнибок в откъс от негова реч, произнесена през 2004 г.

 

 

 

 

 

Забелязахте ли нещо „фашистко“? Аз не. Но явно партийният многобоец Тягнибок не е трябвало да споменава сблъсъците на украинците с еврейството. А е имало защо.

 

В продължение на векове украинците са страдали от евреите. Когато поляците завладявали техните територии, евреите взимали под аренда земя от шляхтичите. А местните жители влачели хомота на техни безправни крепостни селяни.[39]

 

В края на миналия век [ХІХ] в Галиция,[40] регион, който общо взето винаги е бил по-беден от останалите провинции в Източна Европа, всяка година около 50 000 селяни измирали от глад. Тези катастрофи подминавали еврейските общини. Уж те били най-обезправени. Това отчасти се дължало на тяхната добра организация за групова взаимопомощ, но също така и на по-високия стандарт на живот, който имали като цяло.[41]

 

Недоволството сред преобладаващото мнозинство – украинците, възниквало съвсем естествено. След като през 1872 г. феодалната система в Украйна окончателно останала в историята, богати евреи притежавали около 90 на сто от дестилационните за алкохол, 56 процента от дъскорезниците, 48 на сто от производството на цигари и тютюни и около 38 процента от захарните рафинерии.[42]

 

През 1881 г. в Русия започнали погроми срещу евреите. Тогава, насред безредиците, организация, наречена „Народна воля“, се обърнала с прокламация към украинците:

 

Народът на Украйна страда най-много преди всичко от евреите. Кой отнема земята, горите и даже кръчмите от ръцете ви? Евреите. Кого селяните, често със сълзи на очи, трябва да молят за разрешение, та да получат собствените си ниви? Евреите. Където и да отидете, евреите са навсякъде.[43]

 

През цялото време евреите служели като бирници, приближени до аристокрацията. Прекалено често предавали своите украински съграждани.

 

Най-страшното настъпило след еврейския болшевишки метеж през октомври 1917 г. Много евреи от Украйна помогнали на Ленин и Троцки да вземат властта. Някои автори изброяват най-видните болшевикиЛев Каменев, Григорий Зиновиев и Яков Свердлов. Сетне Максим Литвинов и особено Лазар Каганович помогнали на Сталин в масовото изтребление на украинците чрез изкуствено предизвикания глад. Особено тежко пострадали жителите на Западна Украйна. За тях няма разлика между руснак и евреин.

 

Когато СССР започнал да запада, писал евреин, офицер от КГБ, „цветът на този образован ръководен елит и техните деца имигрираха в Израел и на Запад“.

 

Не мога да се начудя как толкова много от тези престъпници сега живеят в Съединените щати.[44]

 

Ако има фашизъм, той е еврейски. И е донесъл изумително много страдания на украинския народ.

 

 

 

 

Еврейски комунисти и фашисти са на власт в Киев

 

 

 

 

От каква среда произлиза набеденият едновременно забаш фашисти за водещдемократуролог и юрист Олех Тягнибок?

 

Неговият баща – Ярослав Тягнибок, е „заслужил лекар на Украйна“. Членувал е в КПСС, което му е позволило да се издигне до уважаван спортен доктор. През съветската епоха е бил лекар на националния отбор по бокс на СССР. Преди това сам е бил боксьор. Достигнал е до званието „заслужил майстор на спорта“.[45]

 

В училище Олех е бил комсомолски активист. Когато през 2009 година в Украинската Рада взел да призовава за лустрация на комунистическите и комсомолските активисти, това му било припомнено.[46]

 

Неговият брат Андрей – също депутат в Радата, е бил комсомолски секретар. Според писания в украинския печат, доста преди сегашните събития Нардеп Тягнибок, както го наричат, е бил замесен в убийство на свой съученик. Но не са го съдили

 

Преди време съпартиецът на братята – професорът и докторът на науките Мозговой, написал отворено писмо до Андрей Тягнибок. В него не само припомнил трагичната смърт на техния съученикдеветокласник. Той обвинявал псевдонационалиста за това, че Комсомолът го отървал от присъда и дълго пребиваване зад решетките.

 

Андрюша беше комсомолски секретар на класа“ – писал Мозговой. – „Как? Такъв пламенен националист – и комсомолец, че на всичко отгоре и комсомолски секретар? А по-големият брат не знае ли за това? Едва ли. Иначе отдавна щеше да стори на Андрюша онова, което Иван Гонта на своите синове[47] в поемата на ШевченкоХайдамаки“.[48]

 

Така стават нещата. От една страна, прекомерните амбиции на братята Тягнибок. От друга страна, грехове в миналото. От трета, съблазън с кариера и пари. Ето я зависимостта, под която попадат мераклиите за власт и слава. Така приемат ролята на марионетки, задвижвани от външни задкулисни сили. Системата се прави от хора за хора, нали?

 

Пресен пример е Милен Керемидчиев. Бившият заместник-министър на външните работи на НРБ беше заловен да продава българско – разбирате европейскогражданство. Трима младежи от лондонскияThe Daily Telegraphму скроиха капата в стил Батето“.[49] Така комунистическият наследник попадна в капана на характерната за другарите алчност.

 

Не беше изминал и месец, откакто болшевикът Керемидчиев, раздавашесправедливост“ в Украйна:

 

Видя се, че с призиви за спокойствие, толерантност, разум жертвите се увеличават. Не само в Киев се води война, но и във всички големи градове на Украйна. Това е гражданска война!“, допълни той.

 

Според бившия дипломат Русия подхожда към Украйна, както към Сирия. Керемидчиев, който в момента е част от партията на Меглена Кунева, настоя и за по-строги мерки към Украйна.[50]

 

Милен Керемидчиев е брънка от интернационална мрежа. Той е участвал в екипи за наблюдение и контрол на изборния процес в „проблемни“ страни като Грузия, да речем.[51]

 

Работил е съвместно с „дяснатаКондолийза Райс – през ония години първа дипломатка на САЩ. Понастоящем, като вицепрезидент на тукашния филиал на канадската фирма “Arton Capital” – “Arton Capital Bulgaria”, Керемидчиев се занимава с… търговия на поданство! Преди това беше начело на „Български пощи“ ЕАД.[52]

 

Веднъж завинаги нормалните хора трябва да проумеят: Няма свестен комунист. Всеки, който се е записал в такава партия, е продал душата си на сатаната. Алчността и злото в него са надделели над всичко добро. „Комунистът не е човек.[53] А веднъж комунист, завинаги комунист!

 

Когато обсъждате събитията в Украйна, не забравяте и онези 5 милиарда долара, похарчени от САЩ за настоящите размирици там, за които признала еврейката Победа Новоземская или Victoria Newland. Всички тези са от едно и също комунистическо-фашистко котило на талмудизма. И на неговия краен нацистки вариант ционизма. През 1975 година тази екстремистка тоталитарна юдейска доктрина беше обявена от Общото събрание на ООН за „форма на расизъм“![54]

 

Досега товарищ Олех Тягнибок е преминал през… цели три партии и участва в нова коалиция – четвърта. Какво ви напомня това?

 

Ала сега пак достигаме до илюстрация, която е добре да видите.

 

Обърнете внимание на снимката. На нея вляво е Genosse Олех Тягнибок. А вдясно – настоящият министър-председател на Украйна, Der gute Kamarad[55] Арсенюк, всъщност „наглото еврейчеАрсений Яценюк.

 

Милотодругарче, изпружило е тънка ръчичка в нацистки поздрав! Зер, до него се мъдри истинският FührerЯценюк наистина е добър другар. Няма да излага великотоукраинско еврейство пред неонациста, я! Кой изобрети фашизма? Не беше ли група евреи от Италия, предвождани от Маргерита Сарфати, съвсем правилно наричана „еврейската майка на фашизма“?[56]

 

Не го твърдя аз. Пише го в авторитетен израелски всекидневник. От страст по своя любим Бенито тя му дарила идеологията.[57] И така от полуевреина Мусолини създала Duce Supremo.[58] За нея просто Duce.

 

Но нима бащата на днешната израелска армия и на специалните служби на ционистката държава, роденият в Русия Владимир ЗеевЖаботински, не бил фашист? А на празници неговата младежка организацияБейтарнадявала черните униформи, подарени лично от дучето![59]

 

Истинското име на Жаботински било Волф Евнович Жаботински. Масон,[60] когото първият министър-председател на Израел Давид бен Гурион нарекъл Владимир Хитлер“.[61] Той, а не някой си Уинстън Чърчил, въвел теория за „желязната стена“.[62] Самият Мусолини наричал Жаботински еврейски фашист“.[63]

 

Знаехте ли това?

 

Ето причината, поради която на 20 юли 2004 г. Олех Тягнибок бил изхвърлен от парламентарната фракция на Виктор-Юшченковата партия „Нашата Украйна“.[64] Ама преди президента в Киев, друг държавен глава – този в Москва, учреди партия, наречена „Нашият дом Русия“. Това „съвпадение“ ли е? Или истинските идеолози са общи? И дърпат конците на всички видими политици по света?

 

Нали комсомолецът Тягнибок е обявен за „фашист № 5“ на земята и за „антисемит“? Що ще редом до евреина Арсений Яценюк? Ами от какъв зор товарищ Арсенюк изпъва ръка и жили за нацистки поздрав под одобрителния поглед на водача на партията Свобода“, обявена за „неонацистка“?

 

Как всичко това се вплита във възела на свободата и „демокрацията“? Или тълкуването на тези понятия е според зависикогато, както е изгодно?

 

Преди да бъде загърбен от тогавашния президент Виктор Юшченко заради речта си пред гроба на един от командирите на Украинската въстаническа армия в Карпатите, откъс от която чухте и видяхте,[65] Олех Тягнибок дръзнал да заяви:

 

Вие сте онези, от които московската еврейска мафия, управляваща Украйна, се страхува най-много.[66]

 

Онова, което е възмутително, са фалшификациите. В споменатото и чуто от вас слово Тягнибок употребява думата „жидовство“ – „еврейство“. Така е на украински. В стенограмата, използвана от неговите обвинители, се твърди, че е изрекъл „московците, германците, чифутите и останалата мръсна пяна, която искаше да отмъкне нашата украинска държава“.[67]

 

Това не отговаря на истината. То е лъжа. Пък и чифут съвсем не е обидна дума, както ви внушават. На някои кавказки езици тя означава евреин. Вярно, правилното й произношение е чафут. В българските народни песни се пее за „жълто чифутче“. Произведенията на Любен Каравелов, Христо Ботев, Петко Славейков, Иван Вазов, Алеко Константинов изобилстват от това слово. Е и? Преди 12 години от комунистическата организация „Шалом“ обявиха всички тях за… „антисемити“!

 

Пак питам? С какъв аршин мерят западните демократи“? Друг въпрос е, защо се хващате на въдицата им? Тя е обща – американска, британска, френска, но и руска… Преди всичко еврейска. Да отделяте Путин от Обама, Меркел и останалите е налудничаво! Те са едно цялоauthority. Видимата част на тайната световна властpower.

 

Който има време за прахосване, да прочете стенограмата от диалог между Олех Тягнибок и Дмитро Анатолиович Ярош – ръководител на т. нар. Правый секторДесен сектор. Там двамата си задават въпроси от типа на:

 

Олех Тягнибок: Какво ще каже Европа? Те [европейците] със своята толерантност няма да търпят дълго кръвта.“

 

Дмитро Ярош: Олех, хайде да се определим. Аз съм готов да изтърпя тази клоунада с евроинтеграцията, докато сериозно не бъде повдигната дума за влизане в ЕС. По-скоро ще се прегърна с кубански казак, отколкото с европейски педераст. Присъединяването към Европа е смърт за Украйна. Смърт за държавата и за християнството. Ние искаме Украйна за украинците, управлявана от украинци и не обслужваща чужди интереси. В това число на Америка и ЕС. И няма да бъде другояче!“

 

Олех Тягнибок: Добре, с московците и Европа е ясно. Но какво мислиш за поляците? Те сериозно претендират за Волина. По картите си вече взеха да рисуват източните си граници.[68] Там има силни прополски настроения. Ако не намерим общ език с Европа, могат при желания да ни пуснат „полското куче“. През януари Полският сейм обвини [партията ми]Свободав провеждане на антиполска политика. Нарекоха ме антисемит и русофоб. Толкова вой имаше![69]

 

Как ви се струва? Но отпуснаха… 5 милиарда долара, нали! И „революцията-менте“ беше скалъпена. А начело изтикаха еврейчето Яценюк, че и Арсений при това.

 

 

 

Истината? Това е еврейски метеж като Октомврийския

 

 

 

Кой унищожи православна Русия? Болшевиките. Какви бяха те? Почти всички техни лидери, начело с вождовете Улянов-Ленин, Бронщейн-Троцки и Джугашвили-Сталиневреи. Откъде се взеха, как постигнаха своя триумф? Изпрати ги онзи скрит интернационален финансово-промишлен елит, който след Френската революция и особено през ХІХ век вече ръководеше света. Болшевиките бяха проводени от САЩ и Швейцария с германска и британска – разбирайте – талмудска помощ.

 

Но нали същите сили издигнаха и националсоциалистите, за да превърнат Германия в тяхно покорно мъркащо котенце? Нима цялото нацистко политбюро не беше съставено пак от евреи и Mischlinge – люде с еврейска кръв? Като започнете от самия фюрер и минете през целия елит на Германската работническа националсоциалистическа партияГьоринг, Гьобелс, Химлер, Хес, Борман, Айхман, Хайдрих, Канарис, Щрайхер… – почти всички![70] Даже съпругата на ХитлерЕва Браун, и личният му телохранител Емил Морис били евреи.

 

Когато някой извади на показ тези истини, върху него се сгромолясва планина от обвинения и закани. Оруеловото Министерство на истината включва пропагандната машина на космически обороти. И човекът остава изолиран – като прокажените в Средновековието.

 

Той бе самотен призрак, изричащ истина, която никой нямаше да чуе. Но докато продължаваше да я изрича, по някакъв необясним начин приемствеността не се прекъсваше. Паметта на човечеството се предава не като накараш другите да те чуят, а като пазиш здрав разсъдък в себе си. Върна се при масата, натопи писалката в мастилото и написа:

 

На бъдещето или на миналото, на времето, когато мисълта ще е свободна, когато хората ще се различават един от друг и няма да живеят в самота — на времето, когато истината ще съществува и направеното няма да може да бъде преправено:

 

От епохата на монотонното еднообразие, от епохата на отчуждението, от епохата на Големия брат, от епохата на двумисълтапривет!

 

Вече съм покойник, помисли си той. Струваше му се, че беше направил решителната крачка едва сега, когато вече съумяваше да изрази мислите си. Последствията от всяко действие са включени в самото действие. Написа:

 

Престъпмисълта не предполага смърт; престъпмисълта Е смърт.

 

След като вече бе осъзнал, че е покойник, за него изведнъж стана важно да живее колкото може по-дълго[71]

 

А какво става в Украйна? Извършва се еврейска революция. И това не е от вчера. Така е още от есента на 1917 година. Даже съпругата на последния генерален секретар на ЦК на Украинската комунистическа партия и член на Политбюро на ЦК на КПСС Владимир Шчербитски беше еврейка.[72] Тяхната дъщеряполуеврейка, се беше омъжила първо за мой съученик, а сетне – за тукашния комунистическикапиталистБорислав Дионисиев.

 

Американецът Григорий Климов писа:

 

Жененият за еврейка Шчербитски бил обладан от „комплекса на властта“. Тоест в известен смисъл не бил съвсем здрав. Та нали по мнението на учените „комплексът на власттавинаги е свързан със садизма. А садизмътс хомосексуалността и престъпността. И това съвсем приляга на Шчербитски.

 

Преди няколко години нашумя едно дело в Киев. За него писаха даже в западната преса. Синът на Шчербитски, на члена на Политбюро и глава на украинската компартия, женения за еврейка, бил наркоман и педераст. Една нощ той заедно с приятеля си се къпал в Днепър. И момчето се удавило. Нямало как да скрият скандала. Ала кое било второто момче? Това бил синът на секретаря на градския комитет в Киев. И хомо. А щом синът е обратен, значи и баща му е под подозрение. Пък таткотошеф на Киевския градски комитет.[73]

 

Нямаантисемитизъм“. Има наука и история, истинска летопис.

 

Днес кои са на власт в Киев?

 

Ще им се надсмивате, но цялатаукраинскаопозиция, без изключение, се състои от евреи: бабата на Кличко се казвала Тамара Ефимовна Етинзон. Дядото на Юлия ТимошенкоАбрам Келманович Капителмон. Бабата на ръководителя на „СвободаТягнибок носела истинската хохолска[74] фамилия Фротман. Майката на „зайченцето[75] Сеня ЯценюкМария Григориевна (с моминско име Бакай), принадлежи на старинен юдейски род, чиито корени достигат до авторитетния тълкувател на Талмуда, равина Бакай. По рождение олигархът Порошенко се е казвал Валцман. Луценко има израелски паспорт. Бившият кмет на Одеса, дясната ръка на Кличко, е Едуард Йосифович Гурвиц.[76]

 

Това е изречено от председателя на Харковската еврейска общност, равина Едуард Ходос! Пак Джордж Оруел е постановил:

 

Във време на измама казването на истината е революционно действие.

 

Преди дни наследникът на авторитетния равин-талмудист Арсений Яценюк се разходи с Барак Обама из Белия дом. Снимаха се. Навярно е получил и наставления от „Големия брат“.

 

След това се обърна на сносен английски към представителите на страните-членки на Съвета за сигурност на ООН.

 

Там даже поканиха едного, когото представиха като „главен равин на Украйна“. Той защити не само Арсенюк. Заяви, че всички украински евреи са напълно сигурни и спокойни под скиптъра на светата юдейска троицаЯценюкКличкоТягнибок“. И под крилото на орлицата-надзорничка Тимошенко.[77] (Вижте илюстрацията.)

 

Само че въпросният „главен равин на Украйна“ се оказа… роденият преди петдесет лета в САЩ Яаков Дов Блейх. От 2009 година е президент на Световния еврейски конгрес. Но нали тукашните комунистически неоционисти като близкия до Георги Първанов и Румен Пикаещия във фонтани“ Петков товарищ Емил Кало например, също бяха допуснати до тези расистки организации?

 

Затова никак не е случайно, че местните комунистически антикомунисти“ – разните гербаджии, рИформатори и прочие недокосната болшевишка сволоч, се строиха до явните комуняги Вигенин, ментора му Станишев, и цялото останало алчно червено фашистко войнство, в редицата на привържениците на ЯценюкКличкоТягнибокТимошенко.

 

Ала откъде се взе този „кролик[78] Арсений Яценюк? През 2009 година името му е замесено в скандал с пребито момиче, което в предизборна кампания в Ужгород агитирало за гражданската инициативаФронт за промени“. Кметът на града Ратушняк се оказал побойникът. Лидер на „Фронта за промени“ бил именно Арсенчо Яценюк.

 

Въпросният кмет дал следната характеристика на Арсенюк:

 

Станалото прекалено нагло еврейче Яценюк, което успешно служеше на украинската власт като дребен крадец, се стреми с престъпни средства да стане президент на Украйна. Цинично обижда настоящето състояние на Украйна, за което сам той носи винаЯвно Яценюк е решил, че това са избори за селсъвет в Израел. Но докато тук е Украйна и има закон, евреинът Яценюк ще престане да се занимава със самодейност.[79]

 

Не заемам страна и не съдя. За да е кмет, въпросният Ратушняк също няма как да е свестен. Обаче как е бил оценен инцидентът от Обединената еврейска общност на Украйна ОЕОУ?

 

В извънреден коментар пред кореспондента на MIGnews.com известният бизнесмен, президентът на ОЕОУ Игор Коломойски заяви:

 

Пещерната антисемитска позиция на Ратушняк не ни учудва. По-скоро ни удивява това, че такъв човек може да бъде кмет на града, който винаги е бил опора на добросъседските отношения между хора от различна националност. Нещо повече, не съм напълно уверен, дали сега правоохранителните органи не трябва да наложат на Ратушняк психиатрично изследване.“

 

А ето, че позицията на Арсений Яценюк, който претендира за ролята на общонационален лидер, наистина е учудваща, меко казано. Първото, с което след огласените обвинения се заеФронтът за промени“, е да доказва, че Арсений Петрович няма нищо общо с евреите. Като започна да представя различни документи и регистрации.

 

Искам да напомня на господин Яценюк, как са постъпвали европейските лидери например във времената на холокоста. Когато фашистите казали на всички граждани на Дания от еврейски произход да си закачат шестолъчни звезди, датският крал, който не бил евреин, демонстративно се окичил с тази шестолъчна звезда в знак на абсолютното равенство между всички негови поданици.

 

Струва ни се, че е добре господин Яценюк да се позарови в историята. Ако човек претендира за ролята на национален лидер, той е длъжен да познава историята. Иначе няма да стане реален лидер[80]

 

Тези момчета и момичета са безродници. Те са такива, каквито господарите им поискат от тях да бъдат.

 

Точно, когато Арсенюшката се стремял със зъби и нокти да се добере до президентския пост, отричайки се от своето авторитетно талмудско потекло, сиромах „изгрял“ в обемистия том, чийто надслов е: „Знаменитите евреи на Украйна“![81] Понеже съм като „стара къща“, и това издание е в архива ми. (Вижте илюстрацията.)

 

 

 

 

На Украине сплошь одни евреи

 

 

 

Ако си похабите времето, за да се запознаете с биографията на тогава 35-годишния кандидат за президент, ще разберете какво е имал предвид Сергей Ратушняк, кметът на Ужгород, когато е определил Яценюк като „дребен крадец, който служел на украинската власт“. Арсенчо се е занимавал сприватизацията в родното си градче Черновцах и в Донбас! Напечелил се както той, така и патронът му Виктор Юшченко.[82]

 

След това е работил в централата на пощенско-пенсионната банка Авал“. От септември 2001 г., едва 27-годишен, става министър на икономиката на Автономната република Крим! По време на президентските избори през 2004 г. е бил начело на щаба на Виктор Юшченко в Черновцах.

 

Главоломната му кариера включва постове като „първи заместник-председател“ на Националната банка на Украйна, „първи помощник-губернатор“ на Одеса, министър на икономиката на Украйна, началник на Секретариата на президента, министър на външните работи, депутат в Радата от блока „Нашата УкрайнаНародна самоотбрана“. През 2007 година, само на 33-годишна възраст, става най-младият председател на украинския Парламент!

 

Такъв бърз и стремителен полет към върховете на властта не са имали даже отроците на комунистическите диктатори! Каква е ракетата-носител, която го е изстреляла към тези висини? Украинска електронна медия даде следния отговор:

 

Яценюк не е просто евреин, а е знаменит евреин![83]

 

Медиите настояват, че тогавашната „първа дама“ на Украйна ударила ритник, където трябва, за шеметното политане на Арсенючето нагоре в политиката.[84] Можете да я срещнете като Кетрин Клер. Всъщност съпругата на сякаш изчезналия в небитието бивш държавен глава Виктор Юшченко е родена в… Чикаго. Моминското й име е Екатерина Михайловна Чумаченко. Тя е дъщеря на… гастарбайтери в Германия, отишли там през… съветската епоха?!

 

През 1956 година родителите й имигрирали в САЩ. В подобни моменти усещам, че корабче плува в окото ми

 

Без да знае родния език на своите създатели, на 14 години Катерина се записала в Съюза на украинската младеж. След като завършила Джорджтаунския университет започнала работа направо катодиректорка на Украинската национална информационна служба във вашингтонското бюро на Украинската комисия на Американския конгрес.

 

През 1986 година вече станала помощничка на заместник-държавния секретар по въпросите на правата на човека. Била е заместник-председателка на Службата за връзки с обществеността на Белия дом в администрацията на Роналд Рейгън. Трудила се е в Министерството на финансите и в Конгреса на САЩ.[85] Еха!…

 

Иде ми да скандирам: „КПСС САЩ! ЦРУ КГБ!“ И „Вечна дружба!“

 

Само че за много украинци Кетрин Клер или Екатерина ЧумаченкоЮшченко е един от символите на посткомунистическото разграбване на родината им. Чрез „благотворителни акции“ нейният ФондУкрайна 3000отмъкнал милиони долари.[86]

 

Гледах телевизионно интервю с прочутия чешки кинорежисьор Иржи Менцел. Той с тъга сподели, че същото се случва и в неговото отечество. Навсякъде е едно и също. „Олигарсите замениха комунистите“ – рече Менцел.[87]

 

А те кои са? Откъде се взеха? Кой ги създаде?

 

Да завърша със само на пръв поглед клюкарска подробност.

 

Сестрата на АрсенийАлина Петровна Яценюк, три пъти е сменяла своето фамилно име. Толкова са нейните бракове. Два от тях – с американски граждани. Досещате се от какво потекло

 

След като била Джоунс, понастоящем се казва Алина Стийл. Живее в Санта Барбара, щата Калифорния. И работи като психоложка взабранената в доста страни Сциентоложка църкваЛъже-църквата е твърде отровен вариант на сатанинската кабала.[88] Но също така – доходоносен бизнес. Не малко холивудскизвездиса подлъгани и вербувани от нея, за да внасят солидна лепта в касата й.

 

Самият Арсений има брак с жена, която е четири години по-възрастна от него. Тъкмо това е дегенерацията, обратната еволюция. Комунизмът е нейно олицетворение. При него има пълно покритие със сатанизма. Той е нещо повече – негово  извращение.

 

От една страна, ето го антихристът, съчетан със сатаната… Той е онова, което в нашите лекции наричаме дегенерация, т.е. израждане, психическо заболяване и полова извратеност. Това е, така да се каже, туземно израждане от заобикалящата среда. Затова Бердяев-Бердичевски твърди, че който се е родил от този съюз, ще управлява света

 

Още в Библията е дадена добра формулировка, че сатаната често обича да се превъплъщава в образа на ангела на света, на либерал.[89]

 

И те, родените от този съюз, наистина ръководят настоящето и определят бъдещето на човешкия род. И убиват. Изтребват масово, „в особено големи размери“, казано на юридически жаргон.

 

 

 

Кой ще плати „обяда“ на Братството в Украйна?

 

 

 

Забавното във всичко, което става в Украйна, е, че дори да избухне гражданска война, някой трябва да плати масрафа. С брана̀ да се завъртите из целината и градовете, населени от нашите нещастни роднини, останали в средновековния Шамбат, няма какво да закачите.

 

Украйна върви по стъпките на България. Всекидневно пропада. С космическа скорост се е устремила към нищото. И няма кой да я спре. Защото, подобно у нас, и там болшевизмът напълно изтри всякакъв здрав разум у нейния народ с изконно български корени.

 

Което означава, че редовите американци,[90] германци и даже жители на Европейския съюз като наснещастните, ще опъват каиша за хатъра на самозваните евреи“. Известно е, че общият размер на ежегодните безвъзмездни помощи, които САЩ и ФРГ отпускат на ционистката държава, надхвърлят 6,5 милиарда долара. Това е около една четвърт от бюджета на тукашния неуспешен опит за държава

 

Как евреите го постигат? Ами свикнали са да мислят преди всичко и изключително за себе си. С годините взех да се уча от тях. Естествено, на онова, което е разумно и положително. Ще ви предложа задочна среща с един такъв.

 

Яков Йосифович Казаков е роден в Москва. Не успях да разбера дали родителите му са били безпартийни и в немилост. Но той – най-голямото от четири деца, е бил принуден да работи по строежите и да учи задочно. На 19 февруари 1967 г. влязъл в израелското посолство в Москва и поискал убежище. Следва история, която звучи като приказка, скалъпена от тайните служби.

 

Според официалната версия, на 11 юни 1967 г., вдъхновен от победата на ционистите над съседните арабски държави в Шестдневната война, Казаков се отказал от своето съветско гражданство. В писмо до депутатите от Върховния съвет на СССР той заявил:

 

Не желая да бъда гражданин на страна, в която евреите са подложени на насилствена асимилация, където моят народ е лишен от своето национално лице и от културните си ценности… Не искам да живея в страна, чието правителство е проляло толкова еврейска кръвНе желая да бъда съучастник в унищожаването на държавата Израел.[91]

 

Два факта предизвикват възмущението на осведомения читател. Първият е, че на практика убийците, които „дисидентът“ има предвид, както и техните идеологически вдъхновители, са били изключително евреи. ВториятИзраел нямаше да съществува без убиеца на евреи“, евреина Йосиф Сталин, наследник на Едмон дьо Ротшилд. Наглостта на Казаков не заслужава друго определение, освен гьонсуратлък.

 

Но да вървим нататък. През 1969 година Яков Йосифовичполучава виза и имигрира в Израел“.[92]

 

Пропускам биографичните подробности на новоизлюпения израелец. Същественото е, че през 1970 година Кремъл разрешила на цялото му семейство да се прехвърли в Палестина?! Кедми е завършил военно училище. Бил е съвипускник с безмилостния професионален убиец Йехуд Барак, нееднократен израелски министър-председател, министър и депутат в Кнесета. На него дължи по-нататъшната си кариера. А може би и на братството по оръжие между съветските, израелските и американските шпионски агенции?…

 

Както и да е. През 1977 г. започнал работа в секретната организация Натив. Тя се е занимавала преди всичко с прехвърляне на евреи от Съветския съюз и източния блок. Но също така и с вербуване на агенти в тези държави. В края на седемдесетте Казаков променил името си на Яков Кедми.  През 1992 година оглавил службата. Бил нейн началник до 1999 г., когато го пенсионирали.

 

Знае много. Познава лично доста световни лидери, сред които и Владимир Путин. Наясно е с обстановката в уж бившия съветски лагер. Затова си струва да узнаем неговото мнение за ситуацията в Украйна.

 

 

 

 

 

Написах, че Украйна следва България. По същия начин на нейното население не му пука за самото себе си. Не търси причините за своя упадък. Не хваща виновниците комуниститеза гушите. Тогава какво да очаква? Милостта на чуждите?

 

И да я има, тя никога не е безвъзмездна. На този свят всичко се плаща.

 

Ето защо се уча от евреите. А някои от тяхот мен. Следят редовно какво пиша и говоря. От години е така.

 

 

 

Никога не се молете за справедливост, защото може да постигнете някаква[93]

 

 

 

За съжаление няма как да променя ничие съзнание. За това е необходим ум, сиво вещество. А не силикон, с който Интернационалът замени мозъците на 99 на сто от нашенци. Затова туземното ни население си заслужава съдбата. И тя няма да го отмине. Народът, когато е бил с всичкия си, е знаел:

 

Ела зло, че без тебоще по-зло!

 

Не след толкова дълго, само като изминат още няколко години, ще жалите за настоящата си участ. Но вече ще е късно. И сега нещата изглеждат необратими. Щом като мнозинството смята, че комунизмът си е отишъл. А по тази обрулена територия с опропастено настояще вече нямало комунисти. “O, sancta simplicitas!” – „О, свещена простота!

 

Но какво да се прави? Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла. Тукашното население слуша и се доверява на измамниците. А загърбва, клевети и даже охулва онези, които знаят как да го изведат от тресавището и имат уменията за това.

 

Наистина идиотът е непобедим. Местните са легион, защото са много, преобладават!

 

И да са гледали, и да са слушали, не са чули, нито са разбрали, какво рече израелският шпионин. Яков Кедми, всъщност Яков Йосифович Казаков, чието рождено име издава българо-хазарските му корени от ШамбатМалорусия, крайграничните средновековни нашенски области, днешна Украйна, е избягал от съветската власт. От онзи толковахубаврежим, по който все още най-малко половината ни индоктринирани туземци страдат.

 

Този пенсиониран израелски разузнавач и дипломат говори с езика на семейство Ротшилд. Ала кой да чуе?…

 

Понимаете, товарищи коммунистические антисоветчики“? „Вся власть Советам“ е стар Техен лозунг. Ако не вие, предците ви достатъчно са си драли гърлата с него. Обаче не се научиха да слушат и да чуват гласовете на разума.

 

Хак ви е! Страшното е, че и ние си отиваме покрай вас – заблудените безмозъчни тъпанари. Само че накрая ще се окажем на различни места.

 

Бъдете сигурни!

 

Стигнахме до въпроса: Каква трябва да бъде нашата позиция?

 

Според мен – следната: Аман!

 

Ще обясня, но нека първо се вгледаме в реалностите.

 

Бивш кореспондент на BBC в Москва постави диагноза на Путинпараноя. Животът ще му пише двойка по психиатрия и по психология. Ако сте разбрали казаното от Яша Кедми, всичко опира до полза. За какво му е на Владимир Шеломович Малорусия? Не му стигат другите грижи…

 

В Украйна не е инвестирано от 22 години. Индустриализацията, започнала през Сталиновата епоха, напълно съзнателно е обхванала източната половина на страната. В нея са разположени основните предприятия на тежката индустрия. Но там се намират и подземните богатствавъглища, желязна руда

 

Политиката е продължение на икономиката, но с други средства. В нея няма място за прозаични домогвания от сорта на „тази територия ни принадлежи“. Икономическите лостове не са изчерпани, та Кремъл да премине към следващата фазавойната, която е продължение на политиката, но с други средства

 

Ако дирите справедливост в историческите аргументи, това ще ни върне далеч по-назад от изфабрикуваните еврейски претенции към Палестина. Те се основават на фалшиво, никога не състояло се минало. На лъжата, съдържаща се в масово възприетия лозунг: „Земя без народ за народ без земя“. Но най-вече – на парите на световния еврейски елит, начело със семейство Ротшилд. Израел е осъществената мечта на неговия основоположникМайер Амшел Бауер от запуснатата франкфуртска уличка “Judengasse”.

 

Ами ако ние тръгнем по историческите следи на древните българи? Ще стигнем не 2000 години назад, а цели 500 века! И ще имаме право да си поискаме света от Иран до Атлантика, барабар с Албиона, със Северна Африка, с цял Сибир и Северна Европа!

 

През 1774 г., съгласно Договора от Кючук Кайнарджа, Кримското ханство получило независимост от султана. Девет лазарника по-късно руснаците го анексирали. Не е било справедливо, но е факт. Дали е било редно украинецът Никита Хрушчов да включи полуострова в територията на Украйна? Едва ли. На това съм свидетел. Тогава то нямаше никакво значение. Всичко беше една империяхазарския болшевишки СССР.

 

Нима създаването на Израел е станало съгласно международното право? Ами откъсването на толкова изконно български територии от нашата народностна снага през 1878, 1913 и 1918 г. година? Как е била образувана Македония? Та нали пред очите ни отцепиха Косово от Сърбия?

 

Стига глупости. Покойният заместник-държавен секретар на САЩ, евреинът Ричард Холбрук, си спомняше как пили цяла нощ. А към 5 часа сутринта начертали границите?! Филмът на BBC с това откровение на американеца не беше показан. Но е в архива ми.

 

Кое беше законното в продажбата на Източна Европа на Съветите през 1944 година? Ами на разправата на Червената армия с въстаналите чехи през 1848 г. и с разбунтувалите се източногерманци през 1953-а? Защо Западът безучастно наблюдаваше как съветските танкове газеха унгарци по улиците на Будапеща през есента на лето Господне 1956-то? Както и подрязването на Пражката пролет още 12 лазарника по-късно?

 

Колко добре им беше на военните и на шпионите от двете страни на желязната завеса“ по време на американската агресия срещу Виетнам и на съветската в Афганистан? Според кое право САЩ организираха превратите в Иран през 1953 и в Чили през септември 1973 година? Ами тези в ИракСирия и Либия през шейсеттеСаддам Хюсеин, Хафез ал-Ассад и Муамар Кадафи бяха диктатори, обучени и уредени от тях. На какво основание т. нар. американци нахлуха в Боливия, Гранада, Панама? Колко законна беше Войната в Персийския залив? Въз основа на кой закон държат военна база на остров Куба, а братята Кастро явно нямат нищо против това? Да не би да им плащат тайно от кубинците?

 

Да отварям ли дума за онова, което става пред очите ни в планините край Кабул, по територията на древния Вавилон, в Дамаск, Алепо, Триполи, Бенгази, Кайро?… Защо всички си затварят очите пред ционисткия геноцид в Палестина, който продължава повече от век? Каква е причината за мълчанието надемократите“, когато стане дума за израелската окупация на палестинските територии?

 

Може да е цинично, но е крайно време да се поучим от евреите. Нямаме работа в Украйна. И позиция не бива да имаме. Трябва да бъдем безучастни. Искаме да сме в добри отношения и с едните, и с другите. Очертаващата се там гражданска война не е наша. Нищо, че фактически ще се лее българска кръв. Онези люде, които ще се избиват, вече хилядолетие не се чувстват част от нас. В такъв случай, какво ни интересува това?

 

Известният сръбски кинорежисьор Емир Кустурица смята, че  Русия трябва да защити руснаците, живеещи в Украйна, и да спаси страната от катастрофа, предаде ИТАР-ТАСС.

 

„За съжаление, Украйна сега върви по същия път, по който някога вървеше Югославия. Смятам, че Русия трябва да защити руснаците, които живеят в Украйна“, заяви Кустурица за ИТАР-ТАСС в руския град Самара, където е на турне с рок групата си No smoking orchestra.[94]

 

Е и? Нас ща ни брини? Да не забравяме, че бащата на КустурицаМурат, е бил високопоставен югославски комунист, работил в Министерството на информацията на Босна и Херцеговина. Мюсюлманин по рождение, но като болшевик, станал атеист. Номенклатура, представител на „новата класа“, както Милован Джилас, югославски комунист, един от най-близките до Йосиф Броз Тито, нарече червената аристокрация“.[95] И заплати тази „волност“ с години зад решетките…

 

Какво общо има това с нас?

 

Искаме газ и си плащаме. Петролсъщо. Гориво за ядрената електроцентралапак така. Ако можем, нека им предложим продукция, която да купуват. Нищо повече. Достатъчно с „братството“. Ние имаме свои интереси.

 

Ще цитирам Яков Кедми, бивш Казаков. Той казал:

 

А народът в Израел, имам предвид еврейския народ, е това, което е. Нямаме друг еврейски народ. Може и да е имало, ако Адолф Алойзович наистина е успял да унищожи шестте милиона най-добри.

 

А и останалите народи не са по-добри – но те са други. Те си имат своите „прелести“, а ние – преживяното в миналото. Ние сме болен народ, с психика, извратена от историята, и с пълен набор от непотребни навици.

 

Трябва да лекуваме нашия народ и то според народната поговорка, че рибата мирише от главата“. Но това вече е дълъг процес, труден и успехът не е гарантиран.[96]

 

Това е откъс от интервю, дадено от Яков Кедми по повод на издаването в Русия на книгата му „Безполезните войни“. Той говори за „главата на израелската риба“ – за елита на ционистката държава. На какво да се надяваме, след като тази корумпирана и негодна върхушка, която авторът изобличава в своите спомени, ръководи човешкия род?

 

За кой път да припомня думите, с които починалият неотдавна Ариел Шарон, тогава министър-председател на Израел се обърнал към своя външен министър Шимон Перес – настоящ президент? Шарон го успокоил:

 

Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американския натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят.[97]

 

Как определяте това? Дали е демокрация или потвърждава старата поговорка: „Който плаща, той поръчва музиката.

 

У кого са парите на света? Повтарям: Отдавна удари часът да се занимаваме със себе си.

 

 

 

Животът ни притиска – нека най-сетне станем българи!

 

 

 

Да, но тук верноподаничеството все така господства. Странният, меко казано, външен министър с особено фамилно име, побърза да отскочи до Киев. И да подгъне коляно пред настоящите си господари. На пръв поглед неговата преданост на западните лидери изглежда неуместна. Та нали е потомствен комунист?

 

Няма да се връщам задълбочено към корените на всичко. Точно така, тайни елити на Запад изобретиха и внедриха комунизмаот идеологията до практиката на масовите убийствабанализирането на свръх злото. Пак те прилагат Хегеловата диалектическа формула и изкуствено разделят човечеството. Комунистите са Техните най-верни послушници. Не се ли убедихте?

 

Ще използвам популярен и доста натуралистичен израз, който май забравихме. Когато в Москва пръднеха, в София се насираха. Просто заменете названието на първата столица с това на актуалната…

 

Вижте как сега комуниститеявни и скрити – се строиха в обща редичка: Всички са на страната на Киев – от Станишев и Вигенин (да ме простите за споменаването на това име), до Иван Костов, Б.Б. и другарката Меглена. Божем, комунисти, използвали правото си да се променят. И станали… „антикомунисти“.

 

Ще перифразирам формулировката, която изразява отношението на не по-малко доверения на ЦК на БКП полуциганин Цветелин Кънчев към „милатаноменклатурна снаха КуневаПръмова. Като я приложа към всички изредени и към онези, които спестих заради мястото и досадата:

 

Много са ми интересни. Ако направя съпоставка с момичетата, които работят на магистралата, и тяхното поведение в политиката, трудно мога да открия трите разлики.[98]

 

Е, по стар болшевишки верноподанически навик, тукашните политици пак се опуснаха в бельото си. И от всички тях завоня така, та чак омириса орталъка. Единствената разлика с онова време е, че сега не вкарват в концлагер за думи като тези, които изписвам

 

Достатъчно сме помагали, приютявали, спасявали, подавали ръка, подслонявали, хранили, поили, образовали, въоръжавали… Разбира се, не винаги всички ние. Но нека се върнем към горчивия опит от собственото ни минало.

 

През 1862 г. по време на сраженията в сръбската столица между оставения в белградската крепост турски гарнизон, от една страна, и сръбските войски, от друга, създадената с руски пари от Георги С. Раковски Първа българска легия се притича на помощ на западните ни съседи. Легионерите дават своя принос за успеха на сърбите.

 

След подписването на примирието легията станала излишна и даже – вредна, за правителството в Белград. Поради което то побързало да предизвика разтурването й.

 

Не малко нашенци, особено от Северозападна България, участвали на страната на комшиите и през Сръбско-турската война 1876 г. В сръбската войска имало цяло българско опълчение.

 

За „благодарност“, през 1885 годинаименно сърбите нападнали младото Княжество България.

 

Нима не приютихме арменците след кланетата в Турция през годините на Първата световна война? За да срещаме тяхната неблагодарност. Мога да докажа с писма, адресирани лично до мен. Те съдържат въпроса: „Какво е направила България за нас?

 

Безсрамници!

 

Не малко арменци участваха в шайките от комунистически душмани на българите. Поради миналото си, свързано с БКП и нейните служби за партийна сигурност, днес тези подлеци заемат ръководни длъжности във всички обществени сфери. И пак тормозят насизконните собственици на тази земя. А в античността самите те са произлезли от нас. Но къде са българските историци?…

 

Какво да кажем за самозваните „евреи“? На цели 50 000 от тези наглеци, които били проникнали до върховете на властта, държали икономически, търговски, финансови и юридически лостове в Царство България, тъкмо нашите предци спестили изпращането в нацистките трудови лагери. След което, тези непрокопсаници, българофоби и мизантропи, подчиняващи се на талмудското правилои най-добрият от гоите трябва да бъде убит“, се наредиха сред най-садистичните комунистически сатрапи.

 

Понастоящем у нас няма нито един евреин, който да не произлиза от семейство на безмилостни болшевишки убийци, предатели и грабители. Нито един!

 

На всичко отгоре, те, които преследваха вярата в Бога, внезапно се оказаха… постоянни посетители на синагогата! Захвърлиха Маркс-Лениновите масонски символисърпа и чука. И се закичиха с ционистката шестолъчна звездаприсвоен древен български символ. От борци против ционизма и капитализма станахапърви ционисти и капиталисти! Характерно за това сатанинско племе.

 

Сам Бог е постановил за тях:

 

Сърцето на тия човеци е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, за да не би някога с очи да видят и с уши да чуят, и със сърце да разберат, та да се обърнат, и ги изцеря[99]

 

Един от тези комунистически отпадъци, античовеци, даже заяви: „Майната му на православието![100]

 

Бащата на този безумец е участвал като съдебен заседател в съставите на антинародния съд. Гласувал е за унищожението на българския елит. За да се намести сред новия комунистическия, обслужващ Кремъл – столицата на тяхната любима и „великаСъветска Хазария. Ето докъде ни докара този антибългарски псевдоелит

 

Друг такъв хубостник, близкият до престъпниците ГеоргиГоцеПърванов и РуменПикаещия във фонтаниПетков, потомственият комунист Емил Кало, даже не се посвени да обижда собствената ни вяра, обявявайки я за „непълноценната доктрина“.[101] Неговият баща е бил ятак и секретар – разбирайте слуга – на един от най-свирепите болшевишки касапи, първия след деветосептемврийски министър на вътрешните работи Антон Югов.

 

На всичко отгоре всички те, барабар с членката на БКП и партийна секретарка по наследство, непознаващата милост садистка Леа Коен, се опитват да ни държат сметка, задето, видите ли, родителите ни са допуснали десетина хиляди техни едноверци от окупираните от германците територии да бъдат транспортирани в нацистките трудови лагери.

 

Лично синът на началника на гарата в Скопие по онова време ми е разказвал, как като дете е бил свидетел на тези събития. Влаковите композиции умишлено били оставяни без надзор от нашите административно-военни власти. Но нито един евреин не побягнал от тях

 

Леа-Коеновият родител, злият и коравосърдечен Пепо Менахем Коен, също е участвал в антинародния съд. Изпращал е цвета на българското общество на бесилото или в душегубките на занданите. Що за гьонсуратлък трябва да притежава едно същество, за да предявява претенции към своите избавители? Които са приютили дедите му и са избавили неговите близки от робския труд в нацистките лагери.

 

Да беше само това. Бащата на другарката Леазаемала ръководни длъжности в БКП и неогласена агентка на Държавна сигурност – Genosse Пепо Менахем Коен, е една от най-зловещите фигури в историята на болшевишката концлагерна България. Бил е комендант на комунистическия лагер на смъртта Росица“!

 

Що за страхливци сме, та търпим тези сатанински изчадия да тровят обществената атмосфера?

 

Но нима комунистите, пръкнали се на тази благословена земя, без да ни питат, не приютиха своите прогонени от родината им гръцки колеги и техните семейства? Напълниха България с още болшевики! С какво ни се отблагодариха те? Подобно на самозваните евреисе наредиха сред нашите най-върли врагове.

 

Комунягите не пръскаха ли милиарди долари, за да помагат набратски комунистически и работнически партии“? Стотици милиони отидоха за Куба, Алжир, Ангола, Афганистан, Мозамбик, Либия, Никарагуа, Палестиназа къде ли не? Но и за джобовете на алчно червената фашистка номенклатура. Ето как Димитър Яков Станишев, който в ролята си на секретар на ЦК на БКП по международните въпроси, въртеше цялата далавера, на практика купи кариерата на синчето си Сергейсоветский мальчик.

 

Стига сме помагали. Достатъчно! Аман!

 

Хайде да помогнем на себе си.

 

Нямаме работа нито в Украйна, нито в Русия. Същото се отнася до САЩ, европейските страни и останалия свят. Крещящо ни е необходим неутралитет. Като швейцарския.

 

Можем и трябва да имаме делови взаимоотношения с всички държави. Обаче на равна нога, а не по братски, както беше със СССР. И както е сега със заменилия го Евросъюзновия Съветски.

 

Не е доказано, като слух се носи, че навремето цар Борис ІІІ се оплакал, как политиците му са англофили. Военнитегерманофили. А народътрусофилски. С горчивина последният държавен глава заключил, че той е единственият българофил.

 

Крайно време е да погледнем собствените си интереси. Нямаме нужда от никакви „приятели“. Длъжни сме да бъдем добре със съседите си. Те са даденост. Да се осъзнаем и най-сетне да бъдем българи.

 

 

О, неразумни юроди, поради що се срамите?…

 

 

 

От продължението ще научите:

 

• Какво е отношението на Израел към Русия и Владимир Путин?

 

• Кои ще спечелят от конфликта в Украйна и кои ще загубят?

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

Този път специално на Лидия С. от София и Красимира Н. от Пловдив.

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “Who loses most in Ukraine?” by Ian Bremmer, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, 13 March 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/ian-bremmer/2014/03/13/who-loses-most-in-ukraine/

[2] Ian Bremmer – “The End of the Free Market: Who Wins the War Between States and Corporations?”, Portfolio Trade, Pinguin Group, New York, NY, 2011 г.

[3] “Who loses most in Ukraine?” by Ian Bremmer, Reuters, вече цит. съч.

[4] Канцлерка – министър-председателка, нем.

[5] “Angela Merkel: Russia ‘will not get away’ with annexation of Crimea” by Tony Paterson, in Berlin, Peter Foster in Washington and Bruno Waterfield in Brussels, Wednesday, 12 May 2014 г., “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, , online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10693400/Angela-Merkel-Russia-will-not-get-away-with-annexation-of-Crimea.html

[6] Росен Тахов – „Книга на гениите“, Издателство „Изток-Запад“, blog.iztok-zapad.eu, София, 2011 г., Глава „Телевизионният ювенал Юлиан Вучков“, online: http://blog.iztok-zapad.eu/?p=73

[7] „Южногермански вестник“, нем.

[8] Вж. “Genossin Angela Merkel: Die CDU-Kanzlerin macht SPD-Politik, die notwendigen Reformen werden weiter verschleppt” Von Marc Beise, “Süddeutschen Zeitung”, sueddeutsche.de, Munich, 17. Mai 2010 г., online: http://www.sueddeutsche.de/politik/kommentar-genossin-angela-merkel-1.801838

[9] Пак там.

[10] Вж. “Merkel fury after Gerhard Schroeder backs Putin on Ukraine” by Tony Paterson in Berlin, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 14 March 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10697986/Merkel-fury-after-Gerhard-Schroeder-backs-Putin-on-Ukraine.html

[11] Henoch Kohn. (Вж. напр. Вж. напр. “Esoterik: Draculas Ufo – Ein als Esoterikschrift getarntes antisemitisches Machwerk wurde ein heimlicher Bestseller. Die Justiz ermittelt wegen Volksverhetzung”, “Der Spiegel”, No 51, spiegel.de, Hamburg, 16.12.1996 г., online: http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-9133761.html; “Wer ist Ex – Bundeskanzler Helmut Kohl?” von beim Honigmann zu lesen, “Der Honigmann sagt…”, Der etwas andere weblog…, derhonigmannsagt.wordpress.com, Deggenhausertal, 3.04.2010 г., online: http://derhonigmannsagt.wordpress.com/2010/04/03/wer-ist-ex-bundeskanzler-helmut-kohl/)

[12] За еврейския произход на Хелмут Кол, за неговите пристрастия към ционизма и за принадлежността му към Ордена на илюминатите вж. напр. Texe Marrs – “Codex Magica: Secret Signs, Mysterious Symbols, and Hidden Codes of the Illuminati”, RiverCrest Publishing, Austin, TX, 2005 г., стр. 47, 313. Книгата е в архива на автора.

[13] „На канцлерското кьоше“, нем.

[14] Вж. Игор Бунич – „Златото на партията“,  първо издание, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 350.

[15] Вж. “Gerhard-Schröder-Biographie: Horst Mahler stellt das Buch eines Konservativen vor Hoffnung keimt im Verborgenen” von Thorsten Thaler, “Junge Freiheit”, jungefreiheit.de, Potsdam, 08. Mai 1998 г., online: http://jungefreiheit.de/service/archiv/?www.jf-archiv.de/archiv98/208aa7.htm

[16] Вж. напр. “Victoria „REGIME CHANGE“ Nuland exposed” в: „Скандален запис на американски дипломати за Украйна се появи в YouTube“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, петък, 7 февруари 2014 г., online: http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/02/06/2236378_skandalen_zapis_na_amerikanski_diplomati_za_ukraina_se/ или от YoyTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=qv7qy7jot30#t=74

[17] Вж. „Коломойский: Яценюк удивил больше, чем Ратушняк“, „Еженедельник 2000“, news2000.com.ua, Киев, 9.08.2009 г., online: http://news2000.com.ua/news/sobytija/v-ukraine/79846

[18] “The US-Installed Neo-Nazi Government of Ukraine”, “Humans Are Free”, humansarefree.com, USA, 4 March 2014 г., online: http://humansarefree.com/2014/03/the-us-installed-neo-nazi-government-of.html

[19] “After Initial Triumph, Ukraine’s Leaders Face Battle for Credibility” by Steven Erlanger, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, 1 March 2014 г., online: http://www.nytimes.com/2014/03/02/world/europe/after-initial-triumph-ukraines-leaders-face-battle-for-credibility.html?_r=0

[20] Вж. напр. “Victoria „REGIME CHANGE“ Nuland exposed” в: „Скандален запис на американски дипломати за Украйна се появи в YouTube“, в. „Дневник“, вече цит. съч.

[21] Нейния дядо по бащина линия, евреинът Майер Нюланд, имигрирал със семейството си от Руската империя. (Вж. напр. “Literature Annotations: Nuland, Sherwin B. Lost in America: A Journey with My Father”, New York University, med.nyu.edu, New York, NY, 7 February 2004 г., online: http://litmed.med.nyu.edu/Annotation?action=view&annid=12250)

[22] Вж. „Меркел: Изказването на Виктория Нюланд за ЕС е абсолютно неприемливо“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, петък, 7 февруари 2014 г., online: http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/02/07/2236868_merkel_izkazvaneto_na_viktoriia_njuland_za_es_e/

[23] Пак там.

[24] Евреите и Израел над всичко, нем.

[25] Корените на най-малко 95 на сто от съвременните евреи са заровени в някогашната Руска и Съветска империя и в Полша. Като започнете от Украйна, Русия, Прибалтика, Кавказките страни и Задкавказието и стигнете до азиатските републики на бившия СССР – най-вече в Узбекистан и Казахстан.

[26] Вж. “John McCain cites Ronald Reagan, slams GOP on Ukraine aid”, “Politico”, politico.com, Arlington County, VA, Thursday, 13 March 2014 г., online: http://www.politico.com/story/2014/03/john-mccain-ronald-reagan-urkraine-aid-bill-104658.html; “John McCain: U.S. Should Provide Long-Term Military Assistance to Help Ukraine Resist Russia” by Dave Urbanski, “TheBlaze”, theblaze.com, Irving, TX and New York, NY Saturday, March 15, 2014 г., online: http://www.theblaze.com/stories/2014/03/15/john-mccain-u-s-should-provide-long-term-military-help-to-ukraine-resist-russia/; „Джон Маккейн: САЩ да въоръжат Украйна“, News.bg, news.ibox.bg, София, неделя, 16 март 2014 г., online: http://news.ibox.bg/news/id_116850294

[27] Представител на Републиканската партия, смятана за… „дясна“.

[28] Айзенхауер има предвид тайна, неизбирана от никого, но на практика диктуваща правилата власт. Той се е сблъскал с нея още по време на Втората световна война. Особено, когато е бил военновременен управител на окупираната от американските войски част на Германия. Не само той, още доста военачалници са били впечатлени от „тайната ръка“ – “hidden hand”, както я нарече генерал-майор, граф Череп-Спиридович в своя книга, издадена през 1926 г. (Вж. Count Cherep-Spriridovich – “The Secret World Government Or “The Hidden Hand”: The Unrevealed in History”, Book Tree, Escondido, CA, 2000 г. Книгата е в архива на автора.) На свой ред той се е сблъскал с тази скрита власт по бойните полета на Първата световна война и при диктатите на следвоенните конференции, които имитирали мирни договаряния и споразумения.

[29] Dwight D. Eisenhower – “Farewell Address”, Military-Industrial Complex Speech, Washington, DC, January 17, 1961 г., Public Papers of the Presidents, Dwight D. Eisenhower, after 1960 г., стp. 1035- 1040, online: http://coursesa.matrix.msu.edu/~hst306/documents/indust.html Речта е публикувана на още много места в интернет.

[30] Вж. “The new age of crony capitalism”, “The Economist”, economist.com, London, March 13th 2014 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21598996-political-connections-have-made-many-people-hugely-rich-recent-years-crony-capitalism-may Статията е достъпна само срещу платен абонамент.

[31] “Wiesenthal ranks top 10 anti-Semites, Israel-haters” by Benjamin Weinthal, Jerusalem Post correspondent, “The Jerusalem Post”,  jpost.com, Jerusalem, December 28, 2012 г., online: http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-Features/Wiesenthal-ranks-top-10-anti-Semites-Israel-haters

[32] Вж. напр. Вж. „13 июля в Киеве после продолжительной болезни на 65-м году жизни скончался Владимир Родионович Кличко – отец двух чемпионов мира по боксу, Виталия и Владимира Кличко“, материал подготовил Роберт Берг, „Курьер“, Израильскаь газета на русском языке, Тель Авив, 14. 07. 2011 г., online: http://www.courier.co.il/?id=2242 в: Георги Ифандиев – „Наистина ли само лудите са с всичкия си в този пощурял свят?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 декември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8#_edn32

[33] Вж. Вж. „Олег Тягнибок“, N299560, УКРІНФОРМ, photo.ukrinform.ua, Киiв, 1.10.2005 г., online: http://photo.ukrinform.ua/ukr/rubrics/photo.php?id=297562

[34] Вж. Вж. „Олег Тягнибок“, N299560, УКРІНФОРМ, вече цит. съч.

[35] Пак там.

[36] Вж. напр. “Political Pulse: Presidential field takes shape” by Staff reports, “Kyiv Post, kyivpost.com, Киiв, November 12, 2009 г., online: http://www.kyivpost.com/content/politics/political-pulse-presidential-field-takes-shape-52694.html

[37] „От Матея свето Евангелие“, гл. 6, ст. 5, 16; гл. 15, ст. 7-9; гл. 23, ст. 13, 15, 27-32.

[38] Вж. напр. „2004: Тягнибок виступає на горі Яворина. „Жидва і москалі“, „Українська правда“, „Історична правда“, istpravda.com.ua, Киiв, 5.11.2010 г., online: http://www.istpravda.com.ua/videos/2011/04/5/34498/

[39] Вж. Salo W. Baron – “Economic History of the Jews”, Edited by Nahum Gross, Schocken Books, New York, NY, 1976 г., стр. 227.

[40] Провинция, която днес е разделена между Полша и Украйна и включва Краков.

[41] Ewa Morawska – “Insecure Prosperity: Small Town Jews in Industrial America, 1890-1940”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 1996 г., стp. 12.

[42] Вж. Orest Subtleny – “Ukraine: A History”, University of Toronto Press, 2000, Toronto, Buffalo, London, 2000 г., стp. 277.

[43] Albert Lindemann – “Esau’s Tears: Modern Antisemitism and the Rise of the Jews”, Cambridge University Press, Cambridge, 1997 г., стр. 141.”, University of Toronto Press, 2000, Toronto, Buffalo, London, 2000 г., стp. 277.

[44] Myron B. Kuropas – “Faces and Places: Jews Involved in ‘Special Tasks’”, “The Ukrainian Weekly”, Parsippany, NJ, 14 August 1994 г., стр. 7.

[45] Вж. „1984: радянський фільм про батька Тягнибока. ВІДЕО“, „Українська правда“, „Історична правда“, istpravda.com.ua, Киiв, 5.04.2011 г., online: http://www.istpravda.com.ua/videos/2011/04/5/34498/ За всеки случай видеозаписът е в архива на автора, но без превод.

[46] Вж. „Украине нужна люстрация по принципу трех „к“, – экс-комсомолец Тягнибок“, ZAXID.NET, zaxid.net, Львів, 2.04.2009 г., online: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?ukraine_nuzhna_lyustratsiya_po_printsipu_treh_k__ekskomsomolets_tyagnibok&objectId=1198357

[47] В поемата казакът, военният Иван Гонта, убива двамата си невръстни сина, защото приели католицизма на майка си и изоставили православието.

[48] „Нардеп Тягнибок в школьные годы был судимым, гопником и комсоргом“, “Polemika”, polemika.com.ua, Киів, 11 декабря 2012 г., online: http://polemika.com.ua/news-105390.html

[49] Вж. “EU citizenship for sale to non-Europeans in Bulgaria for as little as £150,000” by Holly Watt, Claire Newell and Ben Bryant, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, March 14, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/investigations/10699637/EU-citizenship-for-sale-to-non-Europeans-in-Bulgaria-for-as-little-as-150000.html

[50] „Милен Керемидчиев: Санкции, не толерантност за Украйна!“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 19 февруари 2014 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/251478?utm_source=flip.bg

[51] Вж. напр. „Милен Керемидчиев заминава за Грузия; Кондолиза Райс и тя“, “FrogNews”, frognews.bg, blitz.bg, София, 14 август 2008 г., online: http://frognews.bg/news_7419/Milen_Keremidchiev_zaminava_za_Gruziia_Kondoliza_Rais_i_tia/

[52] Вж. „Милен Керемедчиев е новият изпълнителен директор на „Български пощи“, в. „Дневник“, dnevnik.bg, София, 6 ноември 2009 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/06/811861_milen_keremedchiev_e_noviiat_izpulnitelen_direktor_na/

[53] Присъдата е на бай Дамян Илиев, герой на социалистическия труд, трето поколение комунист. (Вж. 002 – Video – Bay Damyan – The Communist Is Not a Human Being в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-5 или в YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=1jsUZSSwUfc)

[54] Вж. Резолюция 3379 на Общото събрание на Организацията на обединените нации, приета на 10 ноември 1975 г. със 72 гласа „за“, 35 – „против“, при 32 – въздържали се. Резолюцията е достъпна на английски език: Resolution A/RES/3379 (XXX), adopted by the General Assembly, on the report of the Third Committee (A/10320): “Elimination of all forms of racial discrimination”, The General Assembly of UN, Thirtieth session, Agenda item 68, New York, NY, 10 November 1975 г., online: http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/761C1063530766A7052566A2005B74D1

[55] Добрият другар, нем.

[56] Вж. “The Jewish mother of Fascism” by Saviona Mane, “Haaretz”, Haaretz.com, Tel Aviv, June 7, 2006 г., online: http://www.haaretz.com/the-jewish-mother-of-fascism-1.192344

[57] Вж. Margherita G. Sarfatti – “The Life of Benito Mussolini”, With a Preface by Benito Mussolini, Translated by Frederic Whyte, Frederick A. Stokes Company, New York, NY, Sixth Impression, 1927 г., стр. 278.

[58] Върховен водач или вожд, ит.

[59] Вж. Thomas G. Mitchell – “Native Vs. Settler: Ethnic Conflict in Israel/Palestine, Northern Ireland, and South Africa”, вече цит. съч., стр 22.

[60] Вж. напр. Нина Берберова – „Люди и ложи. Русские масоны XX столетия“, Издятельство „Прогресс-Традиция“, Москва, 1997 г., Биографический словарь, цялата книга е достъпна от online: http://rus-sky.com/history/library/berberova.htm#_Toc60582298

[61] Вж. напр. Thomas G. Mitchell – “Native Vs. Settler: Ethnic Conflict in Israel/Palestine, Northern Ireland, and South Africa”, Greenwood Publishing Group, Santa Barbara, CA, 2000 г., стр 22.; същото в: “A tale of two Zionists: the dramatic origins of Israel” by Simon Jenkins, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Tuesday, 15 May 2012 г., online: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/may/15/greece-europe-calamity-exiting-euro

[62] Вж. Владимир Жаботинский – „О железной стене“, сп. „Рассвет“, № 42/43 (79/80), Берлин, 1924 г., online: http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%9E_%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5_(%D0%96%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9)#cite_note-0

[63] Вж. Thomas G. Mitchell – “Native Vs. Settler: Ethnic Conflict in Israel/Palestine, Northern Ireland, and South Africa”, вече цит. съч., стр 22.

[64] Вж. „Олег Тягнибок“, N299560, УКРІНФОРМ, photo.ukrinform.ua, Киiв, 1.10.2005 г., online: http://photo.ukrinform.ua/ukr/rubrics/photo.php?id=297562; “Yushchenko Finally Gets Tough On Nationalists” by Taras Kuzio, “Eurasia Daily Monitor” Volume 1, Issue 66, препечатка в: “The Jamestown Foundation”, jamestown.org, August 3, 2004 г., online: http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews%5Bswords%5D=8fd5893941d69d0be3f378576261ae3e&tx_ttnews%5Bany_of_the_words%5D=Tyahnybok&tx_ttnews%5Btt_news%5D=26703&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7&cHash=0a5d124110#.UyFvLlLNvAU

[65] Вж. “Wiesenthal ranks top 10 anti-Semites, Israel-haters”by Benjamin Weinthal, Jerusalem Post correspondent, “The Jerusalem Post”,  jpost.com, Jerusalem, December 28, 2012 г., online: http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-Features/Wiesenthal-ranks-top-10-anti-Semites-Israel-haters

[66] Вж. “Wiesenthal ranks top 10 anti-Semites, Israel-haters”by Benjamin Weinthal, Jerusalem Post correspondent, “The Jerusalem Post”,  jpost.com, Jerusalem, December 28, 2012 г., online: http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-Features/Wiesenthal-ranks-top-10-anti-Semites-Israel-haters

[67] Вж. “The Creeping Resurgence of the Ukrainian Radical Right? The Case of the Freedom Party” by Anton Shekhovtsova, “Europe-Asia Studies”, Volume 63, Issue 2, London, стp. 203-228, откъс – от online: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09668136.2011.547696#.UyF5YFLNvAU; целият текст е достъпен в pdf от online: http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/09668136.2011.547696#.UyF6WVLNvAU

[68] Восточные Кресы – Kresy Wschodnie, от полаката дума „крес“ – „граница“, „край“, „покрайнина“, което всъщност е… Украйна на български.

[69] „Неонацизм на марше: невозможное становится возможным“, Виталий Попов перепечатал из anna-news.info, „Макспарк“, maxpark.com, Tortola, British Vergin Islands, 1 марта 2014 г., online: http://maxpark.com/community/984/content/2556781

[70] Вж. Dietrich Bronder – “Bevor Hitler Kam: Eine historische Studie”, 2. erweiterte Auflage, Verlag Marva, Genf, 1975 г., стр. 12, 14, 15, 17, 107, 117, 127, 204, 211, 294, 356, на практика цялата книга; Hannah Aarendt – “Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil”, The Viking Press, New York, NY, 1963 г., стр. 118; Willi Frischauer – “Himmler: The Evil Genius of the Third Reich”, Belmont Books, New York, NY, 1962 г., стр. 17-18, 30; Hennecke Kardel – “Adolf Hitler – Begründer Israels”, 2. Auflage, Marva Verlag, Genf, 1978 г., стр. 12, 14, 17, 107, 117; Gerhard Kessler – “Die Familiennamen der Juden in Deutschland”, Leipzig, 1935 г., стр. 107; Walter C. Langer – “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, Basic Books, Inc., Publishers, New York, NY, 1972 г., стр. 237;  Susan Griffin – “Pornography and Silence. Culture’s Revenge Against Nature”, Harper & Row, New York, 1981 г., стр. 197-198;  Joachim Fest – “The Face Of The Third Reich: Portraits Of The Nazi Leadership”, Da Capo Press, Cambridge, MA, 1999 г., цялата книга; M. Hirsh Goldberg – “The incredible… ironic … bizarre … funny … and provocative in the story of the Jews”, Stein and Day, Publishers, New York, 1976 г., стр. 114;  “Hitler’s Family Secret: A file recovered from the Nazi Archives tells of a Gestapo investigation into the Fuehrer’s murky family history” by Ben S. Swearingen, “Civilization: The Magazine of the Library of Congress”, Volume 2, Number 2, Washington, DC, March/April 1995 г., стp. 54-55; “Колоколъ”, журнал Русского мира, № 124 (261), Издатель: Kolokol Publishing Ltd, London, 23.11.1998 г.  в  “Национальност и национализм”, ПНВ “Народная Воля”, Москва, 2001-2003 г.; online: http://www.narodnayavolya.ru/d/d23062003.htm; Григорий Климов – “Божий народ”, Электронная версия, Copyright Gregory Klimov, Киев, апрель, 1999 г., стр. 18, online: http://www.lhup.edu/leadership/docs/manual/bnar.pdf и множество други източници.

[71] Джордж Оруел – „1984“, Антиутопия, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 1.

[72] Вж. Григирий Климов – „Красная Каббала: Лекции по высшей Социологии“, Издательство „Советская Кубань“, Краснодар, 1998 г., стр. 11.

[73] Пак там, стр. 11-12.

[74] Хохо́л, хохлу́шка в женски род – етнофолизъм, което ще рече – обиден израз за етнически произход в разговорния език. Хохол е унизително и даже оскърбително нарицателно за украинец. Понякога го използват и като шеговит израз.

[75] „Бъзливец“.

[76] „Вы будете опять смеяться, но… Украинская власть и вся оппозиция состоит из одних евреев“, Русское Агентство Новостей, „Информационное агентство Русского Общественного Движения „Возрождение. Золотой Век“, ru-an.info, Москва, 9 декабря 2013 г., online: http://ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C-%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8%D1%82-%D0%B8%D0%B7-%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B5%D0%B2/

[77] Вж. “Supporters of Ukraine’s territorial integrity hope UN vote will show Russia’s isolation” by Edith M. Lederer, The Associated Press, Canada.com, Toronto, ON, Canada, Friday, 14 March 2014 г., online: http://www.canada.com/news/chief+urges+Russia+Ukraine+avoid+hasty+decisions+that+risk+dangerous/9618436/story.html

[78] Буквално – зайко. В случая – страхливец.

[79] „Коломойский: Яценюк удивил больше, чем Ратушняк“, „Еженедельник 2000“, news2000.com.ua, Киев, 9.08.2009 г., online: http://news2000.com.ua/news/sobytija/v-ukraine/79846; същото от online: http://www.mignews.com/news/society/cis/090809_190540_09156.html

[80] Пак там.

[81] Вж. Рудольф Яковлевич Мирский, Александр Яковлевич Найман – „Знаменитые евреи Украины“, Академия истории и культуры евреев им. Шимона Дубнова, Киiв, 2009 г., стр. 18 и сл.

[82] Вж. „Яценюк нашел жену в банке, а с первой красавицей Украины учился в одной школе“, Сегодня.ua., segodnya.ua, Киiв, 29 Марта 2007 г., online: http://www.segodnya.ua/ukraine/jatsenjuk-nashel-zhenu-v-banke-a-c-pervoj-kracavitsej-ukrainy-uchilcja-v-odnoj-shkole.html

[83] „Яценюк не просто еврей, а еврей знаменитый“, „From-UA“, from-ua.com, местоположение не е посочено, 25.09.2009 г., online: http://from-ua.com/news/7331bb09d285f.html

[84] Вж. „Фронт перемен“ поддержит своего новоизбранного лидера Яценюка“, LB.ua, Киiв, 28 ноября 2009 г., online: http://lb.ua/news/2009/11/28/15476_front_peremen_podderzhit_svoego.html

[85] Вж. „Москаль: Катерине Чумаченко пора в тюрьму“, “Politicon”, politicon1.at.ua, Киiв, Среда, 21.07.2010 г., online: http://politicon1.at.ua/forum/12-371-1

[86] Пак там.

[87] „Да уловиш сърцето – големият чешки режисьор Иржи Менцел“, „Панорама“, БНТ, bnt.bg, София, петък, 14 март 2014 г., видеозапис от online: http://bnt.bg/predavanyia/panorama/ochakvajte-panorama-14-mart-2014

[88] Вж. напр. “Scientology vs. Kabbalah: A Spiritual Battle for Celebrity Souls” by Ellen Leventry, Beliefnet, beliefnet.com, Norfolk, VA, дата не е посочена, online: http://www.beliefnet.com/columnists/idolchatter/2006/03/scientology-vs-kabbalah-a-spir.html

[89] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 18, 24.

[90] Обърнете внимание на призивите на вече цитирания клоун Джон Маккейн. Кумове на първата му сватба са еврейските сенатори Уилям Коен, който по-късно стана министър на отбраната, и Гари Харт – всъщност Хартпенс, който крие своите хазарски корени.

[91] Михаил Бейзер – „Евреи борьбы: Еврейское национальное движение в СССР, 1967–1989 гг.“, версия статьи Михаэля Бейзера, опубликованной в каталоге выставки под редакцией Рахель Шнольд, изданном Бейт Хатфуцот (Музеем диаспоры), Тель-Авив, в 2007 г., „Из истории еврейского движения“, angelfire.com, online: http://www.angelfire.com/sc3/soviet_jews_exodus/JewishHistory_s/JewishHistoryBeizerExh.shtml

[92] Вж. Кедми, Яков (дипломат), Материал из Википедии – свободной энциклопедии, ru.wikipedia.org, последнее изменение этой страницы на 13 марта 2014 г., online: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8,_%D0%AF%D0%BA%D0%BE%D0%B2_(%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82)

[93] Margaret Atwood – “Cat’s Eye”, Bantam Books, New York City, 1989 г., стр. 436.

[94] „Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия: Русия да защити руснаците, зове Кустурица“, Dnes.bg, София, понеделник, 3 март 2014 г., online: http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2014/03/03/ukraina-vyrvi-po-pytia-po-koito-niakoga-vyrveshe-iugoslaviia.217672,7.  Същото в: “Ukraine Crisis: Palme d’Or-Winning Director Emir Kusturica Voices Support for Russia” by Vladimir Kozlov, “Hollywood Reporter”, hollywoodreporter.com, Los Angeles, CA, 4 March 2014 г., online: http://www.hollywoodreporter.com/news/ukraine-crisis-palme-dor-winning-685795

[95] Вж. Milovan Đilas – “The New Class: An Analysis of the Communist System”, Harcourt Brace Jovanovich, San Diego, CA,, 1957 г.

[96] Александр Волк, гл. редактор сайта  haifainfo.ru – Яков Кедми: „Больной мы народ, с извращённой историей психикой…“, TUpress, Haifa, дата не е посочена, online: http://tupresshaifa.com/www15/index.php?option=com_content&view=article&id=106:yakovkedmivolk&catid=36:author&Itemid=54

[97] Вж.  “What Ariel Sharon Said” by IAP News, “Washington Report on Middle East Affairs”, Washington, DC, Wednesday, October 3, 2001 г., online: http://www.davidicke.net/newsroom/asia/israel/101101a.html;  “Sharon & God”, “The New York’s Free Weekly Newspaper”, Vol. 14, Issue 41, Thursday, October 11, 2001 г.  в:  Георги Ифандиев – “Сянката на Цион”, част ІІ, Издателство “Жарава 2002”, София, 2002 г., стр. 71,  както и  “Interview with Yosef Lapid, Israeli Justice Minister“, “Hard Talk” with Tim Sebastian, BBC World, London, at 17,30 and 20,30 CET; 18,30 и 21,30 часа българско време, Friday, May 16, 2003 г.

[98] „Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев: „първанов лъже повече от мангасарин“, едно интервю на Цветана Пешунова, в. „Уикенд“, брой 10 (539), София, събота, 8 – 14 март 2014 г., стр. 81.

[99] „От Матея свето Евангелие“, гл. 13, ст. 15.

[100] Димитри Иванов – „Писмо от „България” 1: Литургия за Свобода Б.“, в. „Сега“, Брой 4432 (152), segabg.com, София, 4 юли 2012 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=606922

[101] Вж. Волен Сидеров – „Бумерангът на злото”, Издателство „Жарава”, София, 2002 г., стр. 41. Също: Волен Сидеров – „Бумерангът на злото – II част: Властта на Мамона. Кой и как ни ограбва”, ИК „Бумеранг БГ”, 2004 г., Глава – Защо християнството не може да бъде производно на т. нар. Юдаизъм.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...