- Диагноза с Георги Ифандиев - https://diagnosa.net -

ВОЙНАТА ЗА ИСТИНАТА: РАЗБИВАНЕ НА ЗАКОСТЕНЯЛОСТТА И ВКОРЕНЕНИТЕ МИТОВЕ – Епизод 3 – Ротшилдови, братовчед им Маркс и комунистите начело на USSA

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до „The Times”, списанията „Time” и „Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. „The New York Times”, „The Wall Street Journal”, „The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А „The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Изключително важно!

 

 

Здравейте, и как сте?

 

След тригодишно безпроблемно ползване на платформата Vimeo, съответната фирма Vimeo, Inc., регистрираната в Ню Йорк, Обединението на американските социалистически държавиUSSA или Китай в Северна Америка, част от Кимерика (Chimerica), приложи спрямо мен нетърговски подход, типичен за тоталитарните комунистически режими. Практика, в която клиентът няма права, а само задължения. Въпреки, че съвестно съм си плащал. Което личи от това известие на Vimeo с дата 5 март 2021 година, адресирано до мен:

 

 

Отговорих на купчината със заплахи, изпратени от Vimeo до моя скромност по начина, който можете да видите в бележката накрая на тази публикация.[i]

Отсега нататък ще гледате предаванията ми по начина, по който е обнародвано настоящето: в три части с по-малък екран. Възможно е частите да са две, четири, пет

 

Две думи за размера на екрана. За онези, които не знаят, че могат да увеличават и намаляват размера на страницата си в интернет. След което да я възстановяват в изходно положение. Просто е.

Или най-горе на страницата има меню, което съдържа бутон „Изглед“ – “View”. Или вдясно горе има три хоризонтални чертички, които, ако щракнете върху тях, отварят почти същото меню. В него се съдържа бутон „Увеличение“ – “Zoom”. Щом щракнете върху него, ще се появи избор на проценти, с които можете да увеличавате или намалявате размера на страницата.

След като приключите с гледането, трябва да повторите същите действия, ако искате да върнете нейния обичаен размер.

Това е всичко.

 

 

 

Подкрепете ВАШАТА медия.

 

 Драги посетители,

Тази медия е сред малкото места на планетата Земя, където истината все още оцелява, продължава да съществува и бива пазена. Ако не подкрепяте истината, скоро ще се окажете заключени в Матрицата. И бързо ще се убедите, че тя е без изход. Няма излизане от нея.

Надявам се, че сте разбрали: На планетата Земя истината изчезва с по-бързи темпове от увреждането на природата, околната среда, застрашените растителни и животински видове.

Запазването на истината зависи и от вашата подкрепа за онези, които са отдадени на нейното съхраняване и изнасяне на светло пред очите на обществеността.

 

Разбира се, подкрепете тази медия, ако я смятате за необходима,

полезна и желаете тя да съществува.

 

 

За да разберете механизма за подпомагане на тази медия по традиционните начини – пощенски или телеграфни записи, и по банков път, както и чрез PayPal, погледнете вдясно на основната, водещата страница.

 

Там се намира бутонът „ДАРЕНИЯ“, а под него надпис: „Натиснете тук“.

Когато щракнете върху „Натиснете тук“, ще видите адреса за изпращане на пощенски и телеграфни записи, данните на банковите сметки и профила в PayPal, който е: Svetla Haytova-Ifandieva, e-mail: n.ifandieva@gmail.com 

 

 

 

Важно!

 

 

До есента адресът за подпомагане на медията

с пощенски или телеграфни записи отново e:

 

3853 село Цар Шишманово, община Макреш, област Видинска,

ул. „Черни връх“ № 9

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева.

 

 

Толкова за вашата евентуална помощ.

 

 

 

 

Малко за вашия автор, макар и не напълно изчерпателно и в някои отношения не съвсем вярно:

 

http://dictionary.sensagent.com/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%98%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2/bg-bg/

 

 

 

Приятно гледане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

Писмо до Vimeo – текст на български и на английски език

 

 

Г-н Съмървил,

 

От Вашите писма ми станаха ясни няколко неща.

Първо – Вие искате да не мърдам от дома си и да трептя в очакване на Вашите писма, които – навярно – смятате жизнено важни за мен. Трябва да Ви разочаровам – не са.

Второ – Vimeo, Inc. не действа като нормална фирма в рамките на свободна пазарна икономика. Вече три години съм абонат срещу заплащане за Вашия план “Plus”, който допуска да помествам до 5 GB седмично или 250 GB годишно. Оказа се, че липсва натрупването на неизползвания ресурс. Което означава само едно – лоша търговска практика, тъй като това не е обявено от Вашата фирма. Аз използвам около половината обем – 125-130 GB годишно, а плащам за пълния.

Трето – през цялото време Вие ме заплашвате. Което няма нищо общо с нормалните отношения между фирма, действаща в пазарна среда, и неин изряден клиент.

Четвърто – нямам представа къде сте възпитаван, но като се обръщате към мен на малко име, издавате, че сте невъзпитан.

Пето – въпреки, че съм Ваш изряден клиент и изпълнявам изискванията, представени от Вас още преди три години – тогава не сте били във фирмата, както успях да изясня – Вие искате да нарушите правилата и вече веднъж спряхте моя профил във Vimeo. Факт, който моите юристи, работещи за мен pro bono, както аз за своите последователи, установиха и ще потвърдят. И те са убедени, че това е нарушение от Ваша страна на договора помежду ни.

Шесто – моите юристи и аз отлично знаем, че сте недосегаеми за мен и тях от нашата родина. Което няма да ми попречи да осведомя Търговската камара на САЩ, Министерството на търговията на САЩ, както и представители на двете камари на Парламента на САЩ – Конгреса – за Вашите действия, противоречащи на нормалната търговска практика. Вие нарушавате моите права на напълно изряден клиент на Vimeo. Следователно, като се обърна към тези уважавани институции, ще приложа цялата кореспонденция между Вас и мен.

Накрая, няма как да знаете, че в моята родина аз съм култова фигура. Имам издадени 27 книги. Освен това – още 5, преведени от мен. Бил съм собственик на вестници, главен редактор на вестници и водещ на мои телевизионни предавания – външни продукции. За сравнение, аз съм нещо като Пол Крейг Робъртс в САЩ, да речем. Макар да не вярвам, че сте чували за него.

Тоталитарният комунистически режим, който национализира цялото имущество на родителите ми, не успя да ме смаже. Та Вие ли ще го направите?

Вие смятате, че притежавам десетки електронни пощенски адреси – e-mails – и Ви затрупвам с писма. Това е фантастично и заслужава медицинска диагноза.

Съвсем накрая – изобщо не ми пука как ще постъпите. Но, ако си позволите отново да спрете и изтриете моя профил, за чийто абонамент съм платил до 22 март 2022 година, както ме е осведомила писмено – Vimeo, Inc., ще подиря всички законови форми, за да известя колкото е възможно повече институции в САЩ, в Европа, както и медиите, до които мога да изпратя цялата наша кореспонденция.

 

Нямам какво повече да добавя.

 

Желая Ви всичко най-добро.

 

 

Георги Ифандиев, писател и телевизионен водещ

 

П.П. Извинете, ако съм допуснал правописни грешки. Както веднъж ви съобщих, английският не е моят майчин език.

 

 

To: Demetrius Summerville (demetrius.summerville@vimeo.com)

 

Mr. Summerville,

 

Please, stop bothering me. I am an accurate customer of Vimeo, Inc.

 

Several things became clear to me from your letters.

First – You want from me not to leave home and to tremble in anticipation of your letters. Which – most likely – You consider vital to me. I must disappoint you: they are not.

Second – Vimeo, Inc. does not operate as a normal company within a free market economy. For three years now I have been a subscriber against payment for your “Plus” plan, which allows me to store up to 5 GB per week or 250 GB per year. It turned out that the accumulation of the unused resource by me was missing. This was not and is not announced in your attractive market proposals sent to me by Your Company. Which means only one thing – bad trade practice. I use about half the volume – around 125-130 GB per year – and pay for the full one.

Third – you threaten me all the time. Which has nothing to do with the normal relationship between a company operating in a market environment and its regular customer.

Fourth – I have no idea where you were brought up, but when you address me by your first name, you pretend to be rude.

Fifth – even though I am a good customer of yours and I fulfill the requirements presented by you three years ago – then you were not in the company, as I managed to clarify – You want to break the policy and have already suspended my Vimeo account once. A fact that my lawyers, working for me pro bono, as I have for my followers, have established and will confirm. And they believe that this is a violation on your part of a kind of contract between us.

Sixth – my lawyers and I have no illusions. We know very well that you are untouchable for me and them from our homeland. Which will not prevent me from informing the US Chamber of Commerce, the US Department of Commerce, as well as representatives of both chambers of the US Parliament about your actions contrary to normal commercial practice. You are violating my rights as a fully functional Vimeo customer. Therefore, addressing these respected institutions, I will enclose all the correspondence between you and me.

Finally, you have no way of knowing that I am a cult figure in my homeland. I have published 27 books. Besides – 5 more, translated by me. After the changes in my homeland I was the owner of weekly newspapers, editor-in-chief of daily newspapers and host of my own TV shows on famous TV stations, but as my own external productions. By comparison, I’m kind of like Paul Craig Roberts in the United States, for example. Although I don’t believe you’ve heard of him.

The totalitarian communist regime, which nationalized all my parents’ property, failed to crush me. Will you do it?

You think I have dozens of e-mails and I’m cluttering you with letters. This is fantastic and deserves a medical diagnosis.

At the very end, I don’t care how will you act. I don’t care at all.

But, if you allow yourself to stop again and delete my account, for whose subscription I paid until March 22, 2022, as I was informed in writing by Vimeo, Inc., I will seek all legal forms to notify as many institutions as possible in The United States, in Europe, as well as the media, to which I can send all our correspondence.

I hope you find more common sense and wisdom.

I have nothing more to add.

 

I wish you all the best.

 

Georgi Ifandiev, writer and TV presenter

 

P.S. Excuse me if I made spelling mistakes. As I once informed you, English is not my mother tongue.

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път на верния Алексей Ст. Ал. от Варна, Цветан Т. Т. от Ловеч, както и чрез PayPal на Филип Г. и Венцислав Ев.

 

  

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Адресът за дарения чрез пощенски или телеграфни записи е:

 

3853 село Цар Шишманово, община Макреш, област Видинска,

ул. „Черни връх“,

Светла Кирилова Хайтова-Ифандиева

 

 

Още веднъж, моля за извинение и разбиране.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

 

Ако искате да гледате предаването на по-голям екран, щракнете върху текста “Diagnosa with Georgi Ifandiev…” в горната част на екранчето на страницата му в сайта. Незабавно ще се отвори мястото на Диагнозав платформата “Vimeo”. Където екранът е доста по-голям, а освен това може да бъде увеличаван.

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.