Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ВОЙНАТА Е МИР! СВОБОДАТА Е РОБСТВО! НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА! ОБАЧЕ ПУКА ЛИ МУ НА НЯКОЙ? – Част 14

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

През годините след края на измамата, наречена Студена война, лъсна ужасната истина, че Западът и особено САЩ прекалено много приличат на СССР и социалистическия блок. Няма как да е другояче. Те са еднояйчни близнаци, заченати с обща семка в тежък старозаветен грях.

 

Както съвсем сериозно твърди Владимир Буковски в резултат на 40-годишния си опит в Англия, социализмът отдавна е победил на Запад. Но хората, които не са живели в тези части на света, няма как да го проумеят. Той все още прави някаква разлика между болшевики и меншевики. За мен тя отдавна не съществува. Командният център на световната комунистическа революция е един. А лепват различни етикети на нейните пълчища, въоръжени с гърмящи или с тихи средства за сеене на смъртвойски, банки и медии – в зависимост от ролите, които им възлагат.

 

 

 

Натоварено магаре нищо не усеща…

 

 

 

Онези от вас, които са гледали телевизионното предаване „Диагноза“ от сряда, 30 юли 2014 година, навярно ще се сетят как го завърших. Обясних, че санкциите срещу Русия всъщност са спрямо Запада. Но както викахме в една от детските си игри: „Натоварено магаре нищо не усеща

 

Точно така западняците не чувстват, как го отнасят, образно казано. Освен това в предаването се помайтапих със заслужаващата линч негодница Нина Хрушчоваправнучка-внучка на генсека Никита Хрушчов.

 

Преди две седмици тя се завърнала от Русия в САЩ, където рахатува на четворна хранилка. Родената в СССР другарка Хрушчова е директорка на ПроектаРусия“ в „Института по световна политика“. Кавичките са, понеже не иде реч за институт. Така се нарича списанието, редактирано, отпечатвано и разпространявано от заможно еврейско издателство със седалище в Южна Калифорния.

 

Но товарищ Нина е щатна сътрудничка на базираното в Прага интернационално издателство „Проект Синдикат“. Странна организация, зад чието название се усеща полъхът на други, секретни ангажименти. Но Хрушчовадопринася“ за… т. нар. Асоциация на вестниците по света. Освен това е редакторка по въпросите за Русия в същото издателство. Нито ред по тази тема не може да види бял свят без нейния параф.

 

Върхът на сладоледа, както се казва, е членството на comrade Khrushcheva в Съвета за чуждестранни отношения. Знаещите са наясно – това е едно от министерствата на тайното световно правителство. Изглежда е там по право – като наследница на високопоставен комунистически род. Тъй като, както вече съм известявал, организацията е основана през 1921 г. от приближения на президента-предател Уудроу Уилсън, Едуард Мендъл Хауз с прозвище „Полковника“. Хауз е бил ревностен социалист.

 

Съветът за чуждестранни отношения е типична корпоративна юдео-масонска ложа, обединяваща част от явната върхушка на планетата. През нея са минали повечето т. нар. световни лидери – особено американските.

 

Днес в списъка на осветените членове можете да откриете такива евреи или юдейски ратаи, като бившите президенти Джими Картър и Бил Клинтън; познатия ви генерал Колин Пауъл – държавен секретар;[1] Алън Грийнспан – дългогодишен шеф на Федералния резерв; Карла Хилз от управителните тела на финансово-консултантските фирми и банки Hills & Company International Consultants, Gilead Sciences, Inc. и J.P. Morgan Chase; Збигнев Бзежински – съветник по въпросите на националната сигурност на президента Джими Картър; Робърт Рубин – бивш министър на финансите на САЩ; Дейвид Рубинстайн – основател и изпълнителен директор на прочутата The Carlyle Group; Ричард Хаас – съветник на президента Джордж Буш-страши; Мадлийн Олбрайт – държавна секретарка; Мартийн Фелдстайн – икономически съветник на Роналд Рейгън; Стивън Фрийдман – от Stone Point Capital, Oversight Board, Goldman Sachs, Federal Reserve Bank of New York, Columbia University и съветник на Джордж Буш-старши; Джейми Мисник – президентка на Kissinger Associates, Inc. и бивша служителка на фалиралата банка Lehman Brothers; Джеймс Оуен – бивш съветник на Барак Обама; Фарийд Закария – водещ в телевизия CNN и един от редакторите на списание “Time”… Спестявам доста имена на видни университетски преподаватели, предприемачи, политици, журналисти

 

Ето в каква компания добрува другарката Нина Хрушчова, за която не можем да отречем, че е одрала мутрата на своя забележителен с простащината си прадядо-дядо. Дядо й Леонид – от първия брак на Никита Сергеевич, имал дъщеря на име Любов.[2] Никита се оказва прадядо-дядо на Нина, защото след смъртта на сина си Льоня, осиновил… тази своя внучка. Така правнучката му, която носи името на втората или третата жена на Никита Сергеевич,[3] станала едновременно и негова внучка. Тукашният правешки каскет е имал сериозен учител

 

Да не пропусна. През 1954 г. тъкмо Никита Хрушчов предостави изконно българския полуостров Крим на Украйна – бивша Малорусия, а всъщност част от Велика България. Нейна провинция, основана от Шамбат – брата на кан Курбат.

 

Да видите какъв „прекрасен“, „антикомунистически“, „свободолюбив“ и „демократиченЗапад си имаме!

 

Та в пространен коментар за еврейската Агенция Ройтерс comrade Khrushcheva се жалва от своите московски приятели, които обявява за „вече бивши“. Защото не разбирали „истината“ за лошия Путин и добрия Запад – най-вече за прекрасните Съединени американски щати.

 

Пропускам квалификациите в малкото допуснати коментари на читатели след публикацията. Моят беше изтрит незабавно. Но няма как да не подчертая заканата на товарищ Хрушчоватова родено в Кремъл и чудесно възпитано вдемократичните традиции на СССРболшевишко номенклатурно чедо. Веднага след като Евросъюзът обяви последните си засега санкции спрямо Русия – разбирайте Владимир Владимирович, то, милото, размаха пръст:

 

Путин вече заяви, че руснаците трябва да са готови да понесат някакви жертви по отношение на икономическия растеж за сметка на обстоятелствата във външната политика. Ама нека видим какво ще стане, когато санкциите бъдат увеличени драматично. И руснаците няма да могат да се сдобиват с тяхното любимо италианско вино или с френското бельо. Ще се пробудят ли най-сетне, за да зърнат последиците от подкрепата на путинизма?[4]

 

Вие да видите! Струва ли си да ви показвам, как изглеждат тьотките в деревните, издокарани въвфренско секс-бельо? Или как Иван Глупакът се изсулва от печката, за да се присъедини към „изисканакомпания, наслаждаваща се на предпочитаното си италианско вино?

 

Номенклатурчиците от Изтока и от Запада са полудели!

 

Един руски лидер напълно изясни какво мисли Кремъл за САЩ, като се изгаври в Tweeter с мъжествеността на техния президент.

 

В необичайна демонстрация на превъзходство заместник-министър председателят Дмитри Рогозин помести в своя профил в Twitter снимка на президента Путин, който гали леопард. А до него друга – на г-н Обама, който е гушнал пухкав пудел. Обяснителният текст гласи: „Имаме различни ценности и съюзници.“

 

Само за два часа публикацията, чието намерение е да подчертае неравностойната мъжественост на американския президент, беше препредадена повече от 600 хиляди пъти!

 

У нас разные ценности и союзники pic.twitter.com/WCH98Zxutu

Dmitry Rogozin (@Rogozin) July 31, 2014.[5]

 

Каквото са надробили, това ще сърбат. Защото още докато западните лидери поддържаха своите приятелски отношения с Путин, тамошните медии изобразяваха руския президент ту като „цар“, ту като „пияница“, ту като „Хитлер“, като какъв ли не. Добре. Ама трябва да проявяват чувство за хумор и справедливост, когато получават blowbackответен удар.

 

Впрочем въпросният Дмитри Рогозин беше сред първите, които Вашингтон уж цапардоса със санкции. И още тогава бях единственият, който ви показа как той иронизира обитателя на Белия дом, съвсем правилно наричайки го „другарю Обама“.[6]

 

Впрочем, тогавашната ми поредица беше озаглавена: „Да уточним: Нова студена война или приказки за комунѐта?Какво твърди сега обитателят на Бялата къща, която между другото, точно преди два века е била запалена и е изгоряла до основи заедно със сградата на Конгреса? Ето какво:

 

 

 

 

 

Обама е загрижен за украинците толкова, колкото и Путинникак. Най-точно го квалифицират неговите собствени сънародници. Наричат го an assholeзадник. За мен той е нискоразряден слуга на ционистката мафия, която отдавна е окупирала Съветските американски щати. Нищо повече.

 

И докато той проповядва, че няма нова Студена война, в Лондон другата ръка[7] на синедриона в англо-американския святДейвид Камерън, призовава за „настаняване на въоръжени сили на НАТО в Източна Европа, за борба с руската заплаха“?![8]

 

Вервайте им. Утре ще ги видите отново прегърнатиизточни и западни лидерикомунисти… Ако човечеството е толкова безмозъчно, колкото тукашното население, и побърза да забрави, толкова по зле за всички ни.

 

Хората искат възстановяване на отнетите им правасвобода, на труд, на придвижване, на щастлив живот. Ратаите на военнопромишления комплекс постоянно завръщат човешкото стадо в кошарата на насилията и войните.

 

В чия полза?

 

 

 

Западът ще плаща. Но кой Запад?

 

 

 

 

Да си представим, че Русия изсипе 5 милиарда долара в своята агентура в щата Тексас, който и без друго има намерения рано или късно да напусне Съюза. Или в Калифорния, където пък възникна екзотичното предложение за разделянето на щата на нови шест![9] А в центъра на Остин, на Далас или на Хюстън започнат непрестанни демонстрации с искане за сваляне на самия Барак Хюсеинович, придружени от снайперистки обстрел с жертви. Как би реагирал Обама? А онзи свръхбогат еврейски елит, чийто сламен човек е?

 

Позоваването на президента на САЩ на еврейския комунистически гангстер Петро Порошенко е обидно не за мен, а за американците. Не ви ли направи впечатление, че в предната публикация не написах и буква за оставката, която малкото чифутче Арсенчо Яценюк подаде, барабар с правителството. Изчаках, понеже се съмнявах, че е уж. И се оказах прав.

 

Не му я приеха.[10] Пак според сценария. Но подгониха с международна заповед за арест един от онези, които го зарязаха Дмитро Ярош. Нищо че и той е еврейче… Както писа познатият ви професор Валентин Катасонов – шеф на катедра по международни икономически отношения в Московския държавен университет:

 

Ротшилдови са абсолютни космополити. Те не притежават никаква национална идентичност

 

Добре известно е, че Джордж Сорос е протеже на Ротшилдови, техен мундщукговорител. Чрез публичните изяви и действия на този финансов спекулант, познат със своето скандално поведение, е възможно да разпознаем идеите на неговите господари.[11]

 

Точно така. А Сорос взе да проповядва нов Бретън Уудзарязване на долара и преход към нова световна валута! Вниманието на света е отвлечено от поредната агресия на Ротшилдовата частна държаваИзраел. Също – от Украйна, в чиято възможна за ползване източна част протича етническо прочистване. Та когато проектът Израел бъде приключен, хазарите да се върнат обратно по родните си местасвоите, на родителите или дедите си.

 

През това време върви разработването на нов план, който включва опонент на Световната банка. Не се заблуждавайте. БРИКС е организация, контролирана от семейство Ротшилд. За пореден път ще река: Ако всичко е истина, напълно достатъчно е Путин да врътне кранчето на руския газ и нефт за Западна Европа. Пък да видим какво ще правят тьотите в деревните без своите „предпочитани италиански вина и френско бельо“…

 

Да, Западът вече плаща. По изчисления на някои икономисти до края на настоящата година загубите на Европейския съюз от санкциите срещу Русия ще достигнат 100 милиарда евро![12] Но народните маси там и тук не проумяват нищо. Не мислете, че теотвъд бившата желязна завеса“, са много по-напред с материала в сравнение с тукашните туземци. Спомнете си изумително точния извод на Игор Бунич, направен в самото начало на прехода:

 

Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, тя нямаше намерение да храни.[13]

 

Това хората на Запад, където ботушът на болшевизма не е минал, няма как да разберат. Някои от нас го осъзнаха, но за съжаление – прекалено късно. Когато изтрезняхме от пиянството на дареното ни избавление от оковите на комунистическото робство, зърнахме грозната реалност. Тя е отблъскваща: Свободният пазар е престанал да съществува преди повече от век. А никога не е имало такова нещо като свободен свят. Всичко е било илюзия, натрапвана от медиите.

 

Още малко като продължение на горната констатация:

 

Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[14]

 

За жалост, народите в Западна Европа също не са нужни никому. Те започват да усещат симптомите. Обаче им липсват ерудиция и опит. Затова няма как да осмислят целия план, та да вземат мерки и да го прекратят. Уви.

 

Вместо да отвръща на санкциите, Путин мълчи. Различни говорители обясняват това със снизходителност, която би следвало да е обидна за уж издигнатите, цивилизовани западняци. Нека чуем един от тях, представителя на Русия в Европейския съюз в Брюксел.

 

 

 

 

 

Усетихте ли двойнствеността в поведението на Владимир Чижов, руския представител, акредитиран към Европейския съюз? От една страна, увереността и спокойствието на пълномощник, който съзнава силата на своите господари. Онези, които са го поставили начело на властта и му предоставят своята невидима подкрепа. Те са неговият гръб, така да се каже. Това е така не само в Русия.

 

И същевременно колебливостта, липсата на смелост на чиновника. Не на дипломата, а на далеч по-зависимия и ограничения служител. Защото при подобни взаимоотношения, каквито са настоящите между Вашингтон и Москва, както ни ги представят, той би имал право на далеч по-дързък, да не кажа – груб език.

 

Възприетият от руското ръководство маниер издава, че нищо от онова, което виждаме, не е същинската истина. Съзнавайки го, чиновникът Чижов внимава за всеки звук, предпазва се.

 

 

 

Картини от една нескромна изложба[15]

 

 

 

Иначе, ако анализираме положението по същество, то е доста различно от картината в изложбата, предназначена за наспростолюдието.

 

Да започна с това, че например Турция е готова да купува руски газ в огромни количества. Ще се намерят и други мераклии. Най-малкото на Китай този енергиен източник никога няма да му бъде достатъчен. Но Москва няма да затегне кранчето?! Не е ли странно, съвсем меко казано? Дали Кремъл не проявява алтруизъм спрямо солидна група от държави, които се държат надменно, даже обидно с него. И на всеослушание тръбят, че го наказват.

 

Не забравяйте заглавието на популярни филм: „Москва не вярва на сълзи“. Може би – на тояга? Мислите ли, че милиардерът Путин, чието лице от тренировките в КГБ е придобило изразителността на Бъстър-Кийтъновото, тоест – на камък, е мазохист? И обича да го пердашат. При това не физически, а вербално. И му харесва неговите сънародници, 83 на сто от които през март бяха готови да го носят на ръце, да започнат да го разлюбват?

 

Не, драги мои, отговорът е отрицателен. Тогава?

 

Който не проумява: В момента е в ход война против САЩ и Европейския съюз. По-специално – срещу долара. Тя е още в начален стадий. След нея той ще престане да бъде използван като световна резервна валута. Търговията с енергийни източници ще се избави от доларовата хватка. А това ще направи пазарите малко по-свободнималко, не съвсем.

 

И тази война не беше започната от Русия, а от Интернационала, на който и тя е подчинена. Още преди години Джордж Сорос се изпусна и поиска включването на Китай с неговия юан в новия световен ред. Забравихте ли? Аз не.

 

 

 

 

 

Нов световен ред“, „нов финансов световен ред“! От устата на Дьорд Шварц или Джордж Сорос това звучи като тръбен зов. Днес Обама лъже, че Китай е главното предизвикателство за САЩ. А двете страни вече привикват да действат като една държаваКимерикаChimerica. Вие ли, редовните читатели на тази медия не знаете?…

 

Но осведомявал ли ви е някой, че т. нар. Вашингтонски консенсус от 1989 г., чийто първи резултат беше разпадът на т. нар. социалистическа система, представлява нов световен ред? И той е собственост на САЩ!

 

Истината е, че в неговите рамки бяха впрегнати едноврменно силите на три институции със седалища в американската столицаМеждународния валутен фонд, Световната банка и Министерството на финансите на САЩ.[16] Ето откъде се ръководеше светът досега, ако се доверим на лапацалото Сорос.

 

Тези институции не са нито на американския народ, нито на правителството на Съединените щати. Те принадлежат на Тях – на интернационалното Братство. Няма значение как ви мамят с разните вноски на отделните страни-членки. Банкерите доволно потриват ръцеборавят с чужди пари като със свои, на принципа на източните бойни изкуства. Почти така, както комунистическите управници се разпореждаха с националното имущество, което обявяваха по вестниците за „общонародно“?!

 

Задават се следващите промени. Те бяха официално декларирани в края на май 2012 г. с обявата за поглъщането на значителна част от активите на семейство Рокфелер от фамилията Ротшилд. Нещо естествено, като се има предвид, че фактически първите са започнали своята предприемаческа дейност с пари на вторите. Служили са като техни агенти.

 

Някой ден може да се окаже, че не притежават кой знае колко. Точно така, както след смъртта на Джон П. Морган не беше останало почти нищо за наследяване от неговите потомци.

 

Сегашните санкции бяха предизвикани от падането на малайзийския пътнически самолет в Украйна, близо до границата й с Русия. Хвърляйки боб, гадателките в американските специални служби съзряха руска ракета“, изстреляна от ръката на Москва“. Западните ченгета подеха рефрена. Местните – до едно комунета и московцитоже.

 

Само че тези дни германски пилот на подобен лайнер категорично заяви, че от снимките на останките от самолета, които е видял, е сигурен: Машината не е била свалена от ракета![17] И това – в сериозна канадска медия. Ха сега де!

 

Когато Бунич писа за Номенклатурия, си въобразявахме, че трагичните му видения важат единствено за СССР. А се оказа, че тя завладява света. И въобще не я е еня за човешкия мравуняк. Той я смущава, даже й пречи. Мравките станаха прекалено много, а работата намаля. Вече не са й необходими.

 

Сега Съединените щати имат най-висок дял на нископлатени работници в развития свят. Повечето от тях получават минимална заплата (федералният стандарт е 7,25 долара на час). И обикновено работодателите им ги държат при заетост далеч под 40 часа седмично, та да не могат да се уредят с държавни помощи. Не винаги тежкият труд е добре заплатен. Последиците: даже работник на пълна заетост, ако му плащат по 7,25 долара на час, достига до 290 долара седмично. Как живеете с толкова?[18]

 

Печалната картина на трудовия пазар в първата икономика на планетата беше нарисувана преди дни от ветеран в правителството на САЩ. Цели 24 години авторът – Питър ван Бурен, роден в Ню Йорк, е заемал различни постове в Министерството на външните работи. Дванадесет месеца е работил в Ирак. От тях се е родила книгата му „Уж намеренията ни бяха добри: Как помогнах да загубим битката за сърцата и умовете на иракския народ“.[19]

 

Тя разказва за безцеремонното отношение към иракчаните нановите колонизатори“ – екипът, изпратен от Вашингтон, за да ръководи възстановяването на древния плячкосан Вавилон. „Тези двойни стандарти са наш патент“ – дни преди цитираната статия беше написал бившият главен редактор на “The Times” – „мерцедеса“ на британския печат.

 

Смятат Питър ван Бурен за „днешния Стайнбек“. Навярно, понеже излезлият през тази година негов романПризраците на Том Джоуд: Историята на 99-е процента“,[20] по някакъв начин се родее с „Гроздовете на гнева“ на Джон Стайнбек. В книгата се разказва за свиването на средната класа в Америка и превръщането й в работническа. Но още по-лошо – за нейното изпадане до състояние на работещи бедни. Нещо, което подсказах чрез епизод от предаване на телевизия CNN от началото на февруари 2014 г. В него изнесоха на показ потресаващия факт, че най-малко 15,5 на сто от трудово заетите в САЩ са бедни и не знаят, кога ще се нахранят отново.[21]

 

Всъщност цитираната статия на Ван Бурен започва с въпрос:

 

Колко скъпи са онези всекидневни ниски цени? Колко реално струва менюто от един долар на ресторанта за бързо хранене? Отговорът е: повече, отколкото допускате. Обаче не поради причината, за която се сещате.

 

Често се смята, че Програмата за извънредна хранителна помощ ([ПИХП] SNAP[22]настоящето название на купоните за храна) е нещо, предназначено за безработните. Макар нищо друго да не е толкова далече от истината. В действителност 73 на сто от обхванатите от основните програми за социални помощи в тази страна са от работещи семейства. Техните работни места не осигуряват заплащане, което да покрива основните нужди.[23]

 

Знаете ли какво се оказва? За пореден път далавера на най-богатите. За която плащат всички. Най-малко – Те!

 

Програмата с купоните за хранене е предназначена за запълване на дупката между минималната заплата и тази, необходима за оцеляване. Авторът доказва, че работодателите масово наемат работници на минимални ставки. Да ви е познато?

 

Сега обърнете внимание.

 

Работещите във веригите за бързо хранене получават двойно по-голям размер на обществена помощ от този за безработните хора. Всяка година само работещите в McDonalds взимат 1,2 милиарда долара във вид на федерална помощ. След анализа на данните от медицината, оглавяваната от представители на Демократическата партия Комисия по образованието и работната сила към Камарата на представителите установи, че само 300-членният персонал на Wal-Mart в щата Уискънсин струва на данъкоплатците 5815 долара на глава годишно във вид на плащания за социална помощ. Общо американските данъкоплатци субсидират минималната работна заплата със 7 милиарда долара годишно под формата на обществена помощ. Ето какво дава възможност на големите компании да се справят, като плащат толкова малко на хората. Помощ, взета от вашите данъци. Когато я пресметнете, излиза, че в менюто за един долар не се съдържа нищо, което струва един долар!

 

Защо иначе  крупните компании толкова харесват купоните за хранене? Понеже бедността е голям бизнес.

 

Понастоящем социалните помощи са огромна част от печалбите на корпорациите. Главният изпълнителен директор на Kraft[24] призна, че производителят на mac n’ cheese[25] въстанал срещу орязването на купоните за храна, защото онези, които се ползват от тях, са „огромна част от нашата публика“. Една шеста от приходите на Kraft идват от притежатели на купони за хранене. Pepsi”, “Coke и веригата Kroger също лобират против съкращаването на SNAP. Което е индикация за това, колко много разчитат на тези пари.

 

Предполага се, че продуктите, предназначени за ползващите SNAP, ще бъдат ограничени доздравословни храни“. Само че лобирането от страна на содовата индустрия успя да остави напитките, съдържащи захар, в одобрения списък. Което позволи на компании като Coke и Pepsi да изсмукват 4 милиарда долара годишно от парите в приходите на SNAP. Корпорацията Yum Brands, която оперира с KFC, Taco Bell и Pizza Hut, се опита безуспешно да убеди законодателите в няколко щата да разрешат ресторантите на веригата да приемат купони за храна.[26]

 

Кога, от кого и по какъв начин щяхте да узнаете каква е истинската ситуация в онези прехвалени Съединени щати? Нито у нас, нито другаде по света влиятелните медии разказват за тези безобразия. Рядко повдигат завесата, за да ни внушат, че все пак изнасят трохичка от истината. А тя е горчива и безперспективна: Световната комунистическа революция е в ход и напредва. Тя е корпоративна. Така, както фашизмът беше възприеман като социализъм, в който корпорациите играят водеща роля. Поради това на Запад гледат на новия световен ред като на фашизъм, а не като комунизъм. Това им е познато.

 

Честно казано, разликите са нищожни. Те се съдържат преди всичко в произхода на собствеността, на богатството на корпорациите.

 

Ако при фашизма то е натрупано от поколения, които са влагали ум, знания и са полагали усилия, колкото и криминални да били те понякога, то при социализЪма на другарите всичко произлезе от терора и безогледния всецялостен грабеж. Затова първите – притежателите на истински корпорации – все пак донякъде ценят труда и често цепят стотинката. Комунистическите наследници приемат всичко като полагащо им се по право, като манна маркс-ленинска.

 

И в двата случая имаме работа с израждане на капитализма отначало в монополизъм, сетне в плутокрация, за да стигнем до настоящия етап на корпоратокрацията. Крайна цел е комунизмътпочти безграничната власт на ограничен самозабравил се елит над всички жители на земята.

 

Няма как да отречете, че само тук сте срещали онова, което преди 43 лета американският консерватор и патриот Гари Алън изложи в книга. За да обясни същността на комунизма. Той съвсем вярно посочи:

 

Повечето от нас смятат, че социализмът е онова, в което социалистите искат да повярвамепрограма за разпределение на богатството. Такава е теорията. Но дали тя действа така? 

 

Нека изследваме единствените социалистически страни, съществуващи днес на света, съгласно социалистическата дефиниция на думата. Това са комунистическите страни. Самите комунисти ги назовават социалистически държави, както е в наименованието на Съюза на съветските социалистически републики.

 

В него, в реалния социализъм на върха имате една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население. Но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто. Със сигурност Брежнев не живее като някой от бедните селяни от руските степи. Но според социалистическата теория се предполага той да прави точно това.

 

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокссвръхбогатите да пропагандират социализма – се оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то се превръща в логичния, даже перфектния инструмент на мегаломаниаците, преследващи властта.

 

Комунизмът, или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.[27]

 

Какво повече ви е необходимо да узнаете, за да разберете всичко?

 

 

 

Диктатурата на корпоратократорите

 

 

 

За мнозина светът изглежда вапцан елементарно – в черно и бяло. Не забелязват полутоновете. Те са най-опасни – нещо като враг, дебнещ в гръб.

 

Нямам представа какво означава формулировкатасилно развито чувство за справедливост“. Преди доста години мой началник я беше включил в характеристиката, която ми даде, за да започна друга работа. Това бяха неизбежни изисквания, които не рядко можеха да съсипят съдбата на човека.

 

Дали поради това „силно развито чувство за справедливост“, но за мен всяка позиция, тъй щедро предоставяна отсвободния“ „демократиченсвят на комунистическите престъпници и на техните наследници, представлява лична обида. Точно така възприех разсъжденията на другарката Нина Хрушчова. И с името си написах свой кратък коментар под публикацията.

 

Порадиголямата свобода на словотоагенция Reuters незабавно изтри моето мнение. Понеже това стана твърде бързо, запазих както съобщението на агенцията за моето регистриране с право да публикувам мнение, така и черновата на текста, който изпратих. (Вижте илюстрацията.) Позволявам си да го преведа:

 

Не бих се гордял със статия на родена престъпница като другарката Нина Хрушчова. Ала както каза нейният сънародник, но от другата страна на барикадата – писателят дисидент Владимир Буковски: „Социализмът е победил на Запад.“ Освен това той заяви, че „Евросъюзът е новият СССР“.

 

Западът се прегърна с всички наследници на престъпните комунистически управници – масови убийци. Хрушчов беше един от тях.[28]

 

А Западът отказа да приравни престъпленията на комунистите към тези на нацистите. Независимо, че тоталитарните режими в СССР и Източна Европа унищожиха 20 пъти повече хора!

 

Ето как комунисти като Нина Хрушчова, Ирина Бокова (ЮНЕСКО) и т.н. са „първокласни демократи“. Точно както отявлени социалисти като Ричард Никсън, Хенри Кисинджър – агент на КГБ с псевдоним „Бор“, Бил и Хилъри Клинтън, Доналд Ръмсфелд (троцкист), Джон Форбс Кери (маоист), Барак Хюсеинович Обама и пр.

 

Защо забравяте с кого беше приятел Владимир Путин до неотдавна? Коя е Ангела Меркел пламенна активистка на Комсомола в ГДР?

 

Не, драги Reuters, ако бяхте прочели италианския криминалист проф. Чезаре Ломброзо, щяхте да знаете, че престъпниците се раждат такива. А като евреин той е бил наясно.

 

Така, Нина Хрушчова е престъпничка по рождениепо природа, по възпитание и по наследство. Ако Путин е престъпник, което безспорно е така, другарката Хрушчова е далеч по-голяма. Дядото на Путин е бил само готвач на комунистическия престъпник Никита Хрушчов

 

Престанете да лъжете хората по света. Както се изрази през 1971 г. американецът Гари Алън: „Социализмът е царският път на свръх богатите към властта.

 

Студената война се водеше в името на триумфа на световната революция. Не комунистическитеелити“, преднамерено подбирани от обществените низини, загубиха в нея. Братството пожертва народите и запази своите аргати от комунистическите и земеделските партии. През годините те бяха доказали вярността си. Дори онези, които не бяха съвсем наясно на кой господ служат, със своето кучешко покорство и готовност да изпълняват, без да мислят, бяха спечелили доверието на своите господари. На ратая до голяма степен му е безразлично точно кой му възлага работата, даже най-мръсната и отблъскващата. Стига след това да оценява неговата преданост и усърдие с пълна копаня.

 

Вероятно водена от собствени наблюдения другарката Хрушчова отстоява, че:

 

В кремълската вселена, когато някой конфликт възникне по цялото земно кълбо, Западът – по-специално Съединените щатиса виновни. След като го е слушала постоянно, руската общественост масово споделя това схващане.“[29]

 

Не познавам руснаци. Още по-малко „руската общественост“. Вярвам на собствената си проверена логика. Затова съм уверен: След толкова продължителни комунистически безчинства у руснаците не се е съхранило почти нищо човешко.

 

Но едва ли някой може да ме убеди, че тези премазани от близо век комунизъм нещастници желаят война. Даже един от авторите на агенция Reuters подчертава същото.[30]

 

Но питам comrade Khrushcheva задочно и без шанс да бъда чут: Има ли представа кой сътвори комунистическата идеология и основа интернационалното комунистическо движение? От кои среди набра неговите лидери? Кой и поради какви причини финансира терористичните комунистически отряди? Как стана така, че нейният необразован прадядо-дядо, роден в незнайно украинско селце, се оказа приближен на Ленин, Троцки, Сталин, и оглави втората по могъщество страна на земята? (Висарионович го наричал „мъжка курва“.) Дали тропането с обувка по банката в залата на Общото събрание на ООН е задължение, предаващо се по наследство. Като присъствието сред върхушката на световния комунистически елит. Дали товарищ Нина вече го е пробвала?

 

Известно ли й е, че буквално преди дни непознатият у нас, но прочут по света канадски философ и университетски преподавател Джон Макмъртри[31] определи правителството на САЩ като „гигантска машина за масови убийства, която прибира печалби чрез разпалване на войни и никога не е държана отговорна за неописуемите си военни престъпления и престъпления против човечеството. Той е убеден, че Съединените щати са станали полицейска държава, която третира своите граждани по най-унизителен начин.

 

Пътувал съм по целия свят сам, носейки само онова, което е на гърба ми. И не съм срещал нито една държава, в която полицейските сили да са толкова привикнали към насилие и грубост, по-често да насочват оръжие, да се държат по-дискриминационно с бездомните, и да са по-деспотично покварени в своето поведение. Сега САЩ водят глобуса към скрита гражданска война на богатите срещу бедните.

 

САЩ могат да арестуват, отвличат и хвърлят зад решетките без съдебен процес или обвинение всеки жител на САЩ или друг гражданин и то навсякъде, като просто ги нарочат за врагове на САЩ“ – отбеляза проф. Джон Макмъртри в специално интервю за Fars News Agency.

 

Според канадския интелектуалец държавниците в Съединените щати твърде дълго подкрепяха диктаторски и тиранични режими. А даже финансираха и въоръжаваха нацисткия режим на Адолф Хитлер през периода 1939 и 1945 г.[32]

 

Да запитам Нина Хрушчова и подобните й другари: Кое от изнесеното от д-р Макмъртри не отговаря на истината?

 

Не бива да се задоволяваме с толкова малко. След като години наред обяснявам произхода на бедите, стоварващи се върху човечеството – като започнем с Ордена на илюминатите, Френската и следващите революции, множеството преврати и метежи, войните, икономическите кризи, и стигнем до ликвидирането на свободата от страна на интернационалните финансисти – няма как да пропусна изконния въпрос: Кой има полза от провала на Съединените щати, на европейския континент изобщо на традиционната християнска цивилизация?

 

Редовните читатели на моите публикации отлично знаят, че днес САЩ не произвеждат почти нищо свястно извън рамките на военната продукция. Същото във все по-нарастваща степен се отнася и до Европа. Което идва да покаже, че за евентуален икономически растеж можем да разчитаме на два фактора: военното производство и добивната промишленост.

 

Така ли е на практика? Да. Например в момента, не само поради заплахата от отделяне на Шотландия, Англия се готви да започне мащабно изпомпване на шистов нефт по метода, станал популярен с названието фракинг.

 

На същото мнение относно нарастващата безпомощност на икономиките в развития свят е и американският икономист, учен и писател Тайлър Кауън.[33] Сега той оглавява катедра в УниверситетаДжордж Мейсън“. Редовно сътрудничи на издания в целия политически спектър, който и без друго е фалшив.

 

Преди около два месеца Кауън достигна до извода, че „липсата на големи войни нанася вреди на икономическия растеж“.[34]

 

Сега няма да се спирам подробно на неговите разсъждения, основани на подбрана фактология. Не съм съгласен с автора. Но съзнавам, че в момента той е прав. Поради онова, което припомних преди да го представя. Днешната икономика на т. нар. развит свят е настроена преди всичко на вълна производство на военна продукция във всички нейни разновидностиот ракети, самолети, подводници, кораби, танкове, оръжия, съоръжения, екипировка, електроника, дрехи, предпазни средства, храни с изкуствено удължен срок на годност, чак до роботи войници и все по-широка гама безпилотни самолети!

 

Не си ли противореча, когато отричам правотата на Тайлър Кауън? Не, понеже – повтарям – той е прав при конкретните условия, а не изобщо. Светът е живял и без войни. Днес явно не го оставят да се радва на мирно развитие. Което за пореден път ни отвежда до питането: Кой се облагодетелства от това?

 

 

 

Измамата като оръжие за най-масово поразяване

 

 

 

Казвал съм: С каквото и да пълнят главите ви, знайте, че става дума за пари.

 

Та полза от разделението на човечеството, от постоянното подклаждане на напрежение в определени региони, от войните и политическите конфликти имат единствено корпоратократорите. Някои политици и коментатори взеха да намекват за нова и то продължителна Студена война. Както знаете от предната публикация от тази поредица, Барак Обама отрича. Като в същото време налага санкции на Русия. Но от друга страна не смята страната, оглавявана от Путин, за заплаха. С какво и как се връзва това? Ами с ползите.

 

В края на миналата седмицадо 3 август 2014 г., американският президент даде интервю пред Ротшилдовото списание “The Economist”. Да чуем какво заяви по адрес на Москва:

 

 

 

 

 

В същото интервю Обама разкрива, че новата сериозна заплаха пред света се нарича Китай. И признава – стратегическата цел на външната политика на неговата страна е Азия. Но тактическото й реализиране трябва да премине в схватка за присъединяването на Африка към т. нар. нововъзникващи икономики. Нещо, което предрекох преди близо седем лета от телевизионния екран. И слава Богу, има зрители, колкото и да са малко, които все още помнят. Защото са били впечатлени.

 

Днес това е реалност. „Черниятконтинент ще фокусира все повече обществено внимание, понеже ще се превърне в арена на постоянни локални войни, на предизвикани епидемии и изтребление чрез ваксини и т.н. С други думи – в място, където ще има смисъл да се инвестира. Обама дори намеква, че китайците няма да успеят да изградят инфраструктура там.

 

Във витриннатавойна“, която вече водят за Африка, корпоратократите във Вашингтон и Пекин сигурно и ще се надпреварватконкурират. Ще има удари под кръста и плач по медиите. Така се прави, тоест – печели. Обаче каква участ е отредена на горките африканците? Естествено, никой не търси тяхното мнение. Déjà vu

 

Когато говорим за бъдещето обаче, не бива да изпускаме от погледа си въоръжените конфликти, както и химерата напротивопоставянето“. От тях се печели много. А животът на милиони е статистика, както ви е известно. Нищо че мнозина от вас не вярват.

 

Никълъс Уопшот е британски журналист, близък до консерваторите. Бил е главен редактор на съботното издание на лондонския “The Times”. Автор е на биографична книга за Маргарет Тачър. Редовно публикува във водещи медии.

 

Неотдавна той направи обзор на войните в света, като ги свърза с икономическите ползи.

 

Изведнъж, изглежда, светът е във война“ – започва своята статия Уопшот.[35]

 

И припомня ставащото с „въоръжените и разгневени бойци на Ислямската държава в Ирак и Сирия“. Но също така битката на пакистанските правителствени части със силите на талибаните, позагърбената Гражданска война в Сирия

 

Това са „горещи войни“ – продължава авторът, – „които включват сблъсък на войски и оръжия. Американците избягаха от такива „горещиконфликти в Ирак и Афганистан. Това са вид войни, в които те дадоха ясно да се разбере, че не са готови да се бият.

 

Но има други войни, които се водят. В Йеменедна забравена война срещу появилите се страни, завзети от Ал-Кайда, продължава с участието на смъртоносни безпилотни самолети на САЩ. В Украйна Москва тихомълком подрива правителството в Киев. Руският президент Владимир Путин, загрижен да не насилва късмета си след успешното заграбване на Крим от Киев, прилича на лисица, която се прокрадва през вратата на кокошарника, като внимава да не включи алармата. Отговориха му с целенасочени санкции, наложени от Съединените щати и Европейския съюз. Това са „студени войни“ – съвременни вариации на Студената война, която беше водена повече от 40 години без прекъсване от Съединените щати и Съветския съюз.

 

От рухването на Берлинската стена самата същност на войната беше променена. Докато Студената война се разгаряше, често с незабележима интензивност, двете страни възпламеняваха горещи войничрез свои посредници в малки театри. Най-известната и съсипалата Съединените щати беше във Виетнам. „Студената война“ започна първо с екипите от съветници на САЩ, с военни доставки и с пари, които станахагорещи“.[36]

 

Стигнахме до парите. Нещо, което нито Барак Обама, нито Владимир Путин, нито останалите „световни лидериспоменават. Може би го смятат за „неприлично“? Но нямат нищо против да се облагодетелстват от тях. Като бъркат в кацата с меда, събиран от пчеличките в униформи, които рискуват живота си по цялата планета. Пак за пари

 

Днес войни се водят с безпилотни самолети. Утре ще започне замяната на живата сила с роботи. Но те няма да унищожават само други човекоподобни машини, а преди всичко хора.

 

За какво е всичко това? То представлява комунизъм в действие. В името на световното господство на ограничен свръх богат елит.

 

 

 

Май наистина за мнозина войната е мир

 

 

 

От разпада на Съветския съюз намерението за разпалване на студена война все пак пое в друго направление“ – продължава Никълъс Уопшот. – „В Студената война Западът беше ограничил своите средства до налагане на влиянието си върху икономиките на Съветския съюз и неговите сателити. Защото комунистите ръководеха една командна икономика, практически напълно откъсната от Запада. Заплахата от икономически санкции не означаваше почти нищо за Кремъл, който живееше извън обсега на пазара.[37]

 

Да допускате, че нещо се е променило, издава слепотата ви за действителността. Или отказът от разбиране на ставащото пред очите ви. Навсякъде вбившиясъветски блок комунистите останаха непомръднати. Само трансформираха властта си – знаете как.

 

Номенклатурия живееше изолирана от народите, които командваше. Ако днес налагат санкции на „приближени на Путин“, бъдете уверени – те са гарантирали оцеляването си със своето любимо италианско вино и френско бельо“. А за народа се е произнесъл Игор Бунич

 

Да се върнем почти четвърт век назад.

 

Когато през деветдесетте посетих Русия след нейното унижение в Студената война – спомня си Саймън Дженкинс, бивш главен редактор на лондонския The Times”, – „установих, че това е тъжно и опасно място. Не по-различно от Германия след нейното поражение през 1918 г. Но сякаш западните дипломати не бяха чели Договора от Версай, или не бяха забелязали предупрежденията на Мейнард Кейнс за последиците от него. Беше сторено много за изграждането на икономически връзки между Запада и Изтока. Енергийни потоци, инвестиции и договори течаха напред-назад. Западни компании лудуваха съвместно с олигарси и клептократи. Парите, откраднати от руския народ, се вливаха в рискови банки в Кипър и Лондон, и се изсипваха обилно на швейцарския и британския пазар на недвижима собственост. Лондон трябва да бъде класиран като най-големия получател на откраднато имущество за всички времена…[38]

 

Нататък авторът прави резюме на методите, по които незабавно след разпада на СССР западните политици са поставили началото на следваща студена война. Чрез приемането на държавите от Варшавския договор в НАТО, противно на поетите ангажименти. Като е продължил да разпалва конфликти – в Нагорни Карабах, в Грузия, в Украйна… Дженкинс настоява, че неотдавнашното гласуване за бъдещето на Крим е било напълно законно и реално. А Армения е почти част от Русия. Но не бива да забравяме, че тя разполага с мащабно и богато лоби по света, което донякъде напомня еврейското.

 

Според журналиста, Западът уж няма полза от такива сблъсъци, но непрестанно се е стреми те да възникват. Кометаторът наивно смята:

 

Със сигурност през деветдесетте появата в Москва на примитивен националист като Путин беше въпрос на време. Той може да е неприятен екземпляр, но управлява нещо, което все още е една могъща страна. Да се гаврите с неговата гордост и да подлагате параноята му на изпитание, е глупаво. Единствената страна, която е наясно с това и опазва здравия разум в главата на раменете си, е ръководена от Ангела Меркел. Което е за доброто на Германия

 

За Великобритания или Америка опитът да бъде наложено ограничение на Русия в рамките на собствените й граници е скандална лудост. Да използвате трагичния самолетен инцидент като претекст е също толкова налудничаво. Наподобява мачо, който се бие в гърдите. А ние отново сме се насочили към безумието на сбърканите икономически санкции.

 

Когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски квартал „Найтсбридж“ и места в колежа Ийтън. Тези двойни стандарти са наш патент.

 

Според Комисията по износа на оръжия при Камарата на общините, понастоящем Великобритания продава оръжия на стойност 12 милиарда лири на 27 страни, които са в списъка на Външното министерство поради „проблеми с правата на човека“.

 

Няма как мирът в света да бъде заздравен посредством поскъпването на енергията в Европа, и като правят кредитите за Русия по-неизгодни и по-малко достъпни за приближените на Путин“.

 

На Путин изобщо не му пука.[39]

 

Преди няколко месеца написах, че замириса на барут. Тоест – на война. Присмяха ми се.

 

Два месеца назад Никълъс Уопшот вече я съзря на хоризонта. Сега Саймън Дженкинс припомня, че „тези моменти са опасни“.

 

През 1914 г. австрийският кабинет обяви налудничавия разстрел на ерцхерцога Франц Фердинанд за „сръбски правителствен заговор“ и тръгна на война. През 1983 г. руснаците[40] свалиха корейски въздушен лайнер, който се беше насочил към Сибир, като убиха всички 269 души на борда. Очевидно това беше инцидент. Пилотите на изтребителя и наземните диспечери на въздушното движение бяха пияни. Разузнавателните данни бяха потулени и инцидентът беше използван за възбуждането на едно от най-знаменателните противопоставяния през Студената война.[41]

 

Макар да не вярвам в „инцидента“, допускам, че Дженкинс е прав за начина, по който той беше експлоатиран. Сега отново има свален самолет. Друг, преди пет месеца, навярно по-важен (кой ли определя това), „изчезнабезследно. И май беше забравен. Какво се случва все пак?

 

Да разпалват горещи войни беше последното средство за повечето президентиНо ако Съединените щати възнамеряват да установят своето влияние върху цялото земно кълбо и да държат терористите достатъчно далече от своите брегове, президентите от всяка партия трябва да са готови да предизвикат една безкрайна студена война.[42]

 

Това е мнението на убеден консерватор, на „десенанализатор. Вие решете доколко е прав.

 

Империята“, ядрената сила Русияотвръща на удара“, катозабранява вноса на ябълки от Полша?! Ашколсун! Каква мощ!

 

Само че, дали знаем всичко? Някои специалисти посочват очакваните последици от този ход на Запада. Една от тях е „по-високи цени на енергията в Европа и влошаване на сътрудничеството със Съединените щати в международните дела“.[43]

 

Ако слушате гласа на високоплатените наемници, произлезли от СССР или бившите му спътници, каквито несъмнено са Нина Хрушчова и Збигнев Бзежински, ще останете с впечатление, че няма проблеми. Москва ще падне на колене. Ей така.

 

Може, ако Ротшилдови наредят Путину. Но едва ли нещата ще се развият по толкова плитък сценарий.

 

Ами ако се окаже, че малайзийският пътнически самолет, паднал в Украйна близо до границата й с Русия, не е свален от ракета? Както дълги години ни мамеха с корейския самолет по линията 007 (KAL007 или KE007) и с падналия над шотландския град Локърби? До ден днешен роднините и близките на загиналите в първия съдят американската държава. Даже съществува организация, която е наела адвокати.[44] А според разкази на офицери от КГБ и Съветската армия, намерили убежище извън Русия, предимно в Израел, американският конгресмен от щата Джорджия ЛоурънсЛариМакдонълдпоследователен антикомунист, досега се намира в концентрационен лагер заедно с другите оцелели.[45]

 

През 1993 година, след намесата на тогавашния руски президент Борис Елцин и на „световния елит“, „международната общност“ приключи разследването със заключението „инцидент с объркано разпознаване“![46]

 

След 31 години[47] случаят е приключен и забравен. Но не и от близките на загиналите. Все някога истината ще излезе наяве.

 

Защото няма нищо скрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае.[48]

 

Каква е съдбата на служителя от Либийските въздушни линии Абделбасет ал-Меграхи и на неговия началник – еврейския диктатор Муамар Кадафи? Днес само кръглите московски идиоти повтарят като папагали мантрата за някаква тяхнавина“ в свалянето на пътническия самолет на “Pan Am” по полет 103 през декември 1988 г. над шотландското градче Локърби. Цялата история беше изфабрикувана.[49]

 

Постараха се да подменят една лъжа с нова. Този път взеха да дирят някаква „иранска връзка“, ала никой не се хвана на въдицата им.[50]

 

Какво от това, ще рече „прагматикът“?… Иначе „елититеконвергирахасляха се. Вот вам comrade Nina Khrushcheva като членка на свръхелитния Council on Foreign RelationsСъвет за чуждустранни отношения. Но не на Русия, а на… САЩ! „Демокрация“!

 

Както британският изследовател от еврейски произход Чарлз Хайъм заключи твърде песимистично, но всъщност съвсем реалистичноТе турят пепел на всичко. Разпалиха две световни войни, чиито пламъци изпепелиха повече от 60 милиона души, предимно европейци и главно християни. И какво?

 

Нюрнбергските процеси успешно погребаха истината за контактите на Братството. [Банкерът на нацистите Хялмар] Шахт, който беше по-посветен във финансовите връзки от повечето германски лидери, изнесе едно забележително представлениемайтапеше се, заяждаше се и заливаше с презрение своя главен прокурорРобърт Х. Джаксън.[51]

 

Обвиниха го в планиране на войната, докато той само искал да служи на неутралната политика на помощниците на Братството. Разбира се, беше оправдан. Ако бе предпочел да каже истината, щеше да разголи подробностите на заговора. Обаче само веднъж по време на целия кръстосан разпит той загатна, че знае нещо по тези въпросикогато призна сложността на транспортирането на австрийското злато до Берлин. Никога през дните, през които бе на свидетелската скамейка, не го попитаха за Банката за международни разплащания[52]

 

За удобство на Братството Гьоринг и Химлер се самоубиха, като отнесоха със себе си тайните, които Чарлз Бедо, Уилям Роудс Дейвис, Уилям Еайз отСтърлинги Уилям С. Фариш[53] вече бяха заровили в гробовете си. Джеймс Форестал също приключи своя живот със самоубийство.[54] През 1949 г. той се обеси, като скочи от прозореца на стаята си във военноморската болница Бетезда във Вашингтон. Вестниците съобщиха, че крещял как евреите и комунистите пълзели по пода на стаята му, като се опитвали да го унищожат.

 

Останалите от заговорниците преживяха изцяло отредените им земни дни.

 

Онези, които се противопоставиха на Братството, не бяха такива късметлии… Докато оцелелите фигури от Братството отново разцъфтяха, като помогнаха да бъде оформена основата на следвоенната технология [на управление и финанси]. А онези, които дръзнаха да им се опълчат, бяха свършени. Лидерите на Братството, които бяха починали, можеха да спят комфортно в гробовете ситехните мрачни цели бяха постигнати.[55]

 

 

 

Истината рядко е чиста и никога елементарна[56]

 

 

 

В навечерието на двадесет годишнината от падането на Берлинската стена лидерите на Братството бяха съвсем спокойни. Техните официални представители, на които през есента на 1989бе поверено това събитие, се олигавиха от прегръдки и целувки пред телевизионните камери в германската столица. Въпреки патриаршеската си възраст, „Светата троица“ на Интернационала изглеждаше чудесно. (Вижте илюстрацията.)

 

Трите големи нищожества[57] дадоха насоката на празниците. Тогава се проведоха тържествени чествания, наподобяващи нявгашните 7 ноември или Първи май.[58] Нима през трийсетте т. нар. Празник на труда – всъщност Ден, посветен на основаването на Ордена на илюминатитена интернационалното комунистическо движение[59]не е бил отбелязван с тържествени манифестации в Берлин и Москва? И на двете места се веели червени знамена с масонски символисвастика и петолъчка, откраднати от древните българи

 

Може би някой ден в новосформираните Европейски съветски щати 9 ноември ще бъде обявен за официален празник и ще бъдат организирани масови манифестации на трудещите се? Естествено – „доброволни“!

 

Никой не попита по чия заповед през 1961–1962 година издигнаха стената, причинила смъртта на хиляди германци? Не само там – в ГДР, но и у нас. По заповед на Политбюро на ЦК на БКП Държавна сигурност и Българската народна армия принуждаваха тукашните граничари да разстрелват като зайци бегълците от социалистическия рай.[60]

 

На никого не беше потърсена отговорност. Тодор Живков, Антон Югов, Добри Джуров, Мирчо Спасов, Георги Цанков, Руси Христозов, Ангел Солаков, Ангел Цанев, Димитър Стоянов, Здравко Георгиев, Григор Шопов, Петър Стоянов и останалите масови убийци умряха кротко в леглата сиДали неуспокоените духове на техните жертви смущават вечния им сън в отвъдното?…

 

Но да се върнем в наши дни. За да се сблъскаме с уникалното свидетелство, че синът на един от главните комунистически касапи Мирчо Спасов, който лично е пребивал до смърт политически затворници в концлагерите, е отговарял за финансите наСДС?! Твърди го бившият „син“ депутат Христо Марков. И то в телевизионно предаване на отроче на средната комунистическа номенклатура, в което участва и сътрудникът на Държавна сигурност Никола Даскалов с агентурни псевдоними Пламък“ и „Савов“.

 

Архивите на службите разкриха неговите доноси срещу най-близките му приятели… И това нещо явочникът от еврейско-болшевишко потекло на садистични убийци Филип Димитров назначи за заместник-министър на отбраната. А министър беше друг агент на същите служби – Александър Сталийски – агент „Страшимиров“. Бащата на Сталийски – също Александър, е бил един от шепата истински фашисти у нас преди 9 септември 1944 г. Той е автор на единствената книга, посветена на идеологията на това национал-комунистическо корпоративно движение. Но се е оженил за сестрата наархикомуниста Владимир Топенчаров.

 

Вуйчото на министъра на отбраната беше член на ЦК на БКП, заместник-министър на външните работи, посланик в Париж и Хага. По време на неговото дипломатстване във френската столица (1964–1973) БКП се свързва тясно с Ротшилдови.[61]

 

Предлагам ви свидетелството на Христо Марков:

 

 

 

 

 

Цялата тази смрад продължава да вони и трови атмосферата и сега. Не променим ли цялостната Система, действаща на този святна първо място банковатасме обречени. Но на някого пука ли му за това?…

 

 

 

Като започна мор по президентите, та седмица, месец и даже повече…

 

 

 

За вече не краткия си живот, съм се убедил в много неща. За три от тях съм сигурен, че са верни.

 

Първото е, че няма нищо по-хубаво от свободата, но в рамките на установени правила, които да бранят правата на отделната личност от несправедлива външна намеса. На принципа: Не прави на ближния онова, което не искаш да правят на теб. Всичко останало е позволено.

 

Второто е, че фанатизмът е една от най-ужасните причини за бедите на човечеството. Не крайностите въобще, а тяхната екстремностфанатизмът.

 

Трето е безсилието. Понеже то ражда омраза, озлобление, усещане за самоунижение. И в резултат на това – комплекси. Колкото и да е трудно да го признае, човек най-трудно се предпазва от самоунижението.

 

Джордж Оруел е формулирал и това, но кой да чете?…

 

Най-ужасното в Двеминутката на омразата бе не това, че си задължен да играеш роля, а напротив, че е невъзможно да й се съпротивляваш. След първите трийсет секунди не бяха необходими никакви преструвки. Като електрически ток през цялата група преминаваше отвратителен екстаз на страх и мъст, желание да убиваш, да измъчваш, да разбиваш лица с ковашки чук, което пряко волята му превръщаше всекиго в гримасничещ, крещящ безумец. Но обхваналата ги омраза беше абстрактно, неконкретно чувство, което можеше да бъде прехвърлено от един обект на друг като пламъка на горелка.

 

Така в един миг омразата на Уинстън[62] изобщо не беше насочена към Голдщайн, а напротив, към Големия брат, партията и Полицията на мисълта и в подобни моменти сърцето му, симпатиите му бяха със самотния, осмиван еретик от екрана, единствен пазител на истината и на здравия разум в свят от лъжи. Въпреки това в следващия миг Уинстън се сливаше с хората наоколо и всичко, което се говореше за Голдщайн, му звучеше вярно. В такива моменти тайната му ненавист към Големия брат се превръщаше в обожание. Струваше му се, че Големия брат се извисява като непобедим, безстрашен защитник, като скала срещу азиатските орди. А Голдщайн, въпреки своята изолация, безпомощност и съмнението дали изобщо е съществувал, му изглеждаше зловещ магьосник, способен само със силата на гласа си да унищожи цивилизацията.[63]

 

Ето го култът към личността, който се превръща в масова лудост, прераства в национална черта. Нарича се патернализъм. Названието произлиза от латинската дума за бащаpater. Населението започва да изпитва необходимост отбащица“, който да се грижи за него. У руснаците е вкоренено отдавна – царь-батюшка.

 

Заложено е и в псевдо-християнството, в едно от неговите „тайнства“ – брака. При него кумът е kompaterдуховен баща. И като такъв насетне е длъжен да участва в кръщаването на децата на кумците. Тоест – да поеме ангажимента на техен духовен наставник.

 

Представете си неграмотен пияница и насилник, който по стечението на познанство става кум

 

Така навремето, макар в далеч по-малка степен, нашенци са припознавали цар Борис ІІІ за свой pater. Сетне направо нарекоха нищожеството, което водеше обезумялото стадо, Тато! Преди двайсетина години политически посинялата част от тази паплач припозна в не по-малък червен земеделски примитивТатето“?! За мнозина друг подобен беше „Батето“!

 

За да стигнем до окончателното падение – БатБойко. Наскоро поредният алчно червен фашизоиден номенклатурен отрок доста сръчно се прицели в душичката на нашенеца:

 

И накрая, имам малка, но съществена идея за промяна в националния ни герб. Там долу, под коронованите лъвове, виждам развята трикольорна лента. А на лентата с дебели букви националният девиз – „АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ“.[64]

 

Вие го заслужавате. Вие ги заслужавате.[65]

 

Накрая се разграничи от всички:

 

Ниене. Ние сме чужденци.[66]

 

Хубаво, но аз не съм и от неговитеот тези странни чужденци“. Тогава от кои съм?

 

Тъй добре съм привикнал с духовната си самота, че даже самоунижението, колкото и рядко да ме спохожда, слава Богу, отдавна не ме докосва. Камо ли да ме засегне. За себе си съм наясно: Избавил съм се от комплексите. А те вървят ръка за ръка с болните амбиции и останалите лошотии. Особено, когато чувството за мярка е закърняло или изобщо не е било възпитано.

 

Известна ми е максимата: Добре е да съзнаваш, че си по-умен от останалите. Но още по-добре е единствено ти да го знаеш

 

Дали поради това, май единствен забелязах, че настана мор по президентите навеликите сили“.

 

Първо нарочиха Барак Обама. Още след като прекрачи прага на Белия дом. Причини всякакви – наспорил сатаната. Да не си въобразите, че съм почитател на Хюсеинович? Опазил ме Бог?

 

Въпреки това не мога да отрека три негови качества. Той е високо образован юрист. Чел съм и съм чувал отзиви на преподаватели по право в университети, смятани за престижни. Без да изпитват необходимост да ласкаят президента заради кариерата си, да речем, те го тачат като квалифициран конституционалист.

 

На второ място, досущ като преобладаващата част от учителите, Обама е свикнал да говори свободно пред публика. Изразява се с лекота. Възможно е, понеже чете речите си. Интервютата му издават по-бавно мислене.[67] Но независимо от това той демонстрира сравнително богат речник. Ако не говори бързо, поне не се спъва в думите и не мучи с онова ъ-ъ-ъ“, тъй характерно за изявите на местните ни политици и телевизионни водещи.

 

Освен това Барак Хюсеинович притежава свежо чувство за хумор. Който разбира английски език и го е слушал достатъчно, няма как да отрече това. Би си изкривил душата.

 

Но ето че преди седмица или малко повече представителите на Републиканската партия в долната камара на американския Конгрес успяха да прокарат закон, който позволява да изправят президента на САЩ пред съд! По-точно, нормативният акт овластява председателя на Камарата да заведе съдебно дело срещу стопанина на Белия дом. Разбира се, това важи единствено за случаите, когато държавният глава нарушава правомощията си, предоставени му от Конституцията.[68]

 

Хубаво, ама кой решава? Пак те – законодателите.

 

Няма да се разпростирам. Надявам се, че схващате идеятапрезидентът да бъде държан на къс повод от Конгреса. Защо? Понеже по време на втория си мандат, какъвто е случаят с Обама, той може да дръзне и да изневери на волята на онези, които са го поставилиthe big moneyголемите пари! А по всичко личи, че от известно време различните финансови кланове не са съвсем единни.

 

Случи ли се, ще се наложат по-непристойни мерки, меко казано. Например като онази, приложена на 22 ноември 1963 г. в Далас, щата Тексас… Трябва ли отново да се стига до там? Много шум се вдига, че и не стихвавече толкова години

 

Дали обаче конституционалистът Барак Обама няма да намери пробойнанарушение на основния закон? Кого го е еня? Парите могат да купят всичко, даже конгресмени, сенатори и върховни съдии.

 

Примерът с Шестнадесетата поправка в Конституцията на САЩ е знаменателен. До ден днешен съществуват съмнения, че нейното приемане и ратифициране е било подправено. Когато я подложили на гласуване, тя е била приета с по-малко от задължителните две трети от присъстващите в залата! Ратифицирането й се е проточило цели три години! А поправката е позволила налагането на федерални данъци върху доходите на американските граждани. При това – „без пропорционалност между отделните щати и без зачитане на никакъв брой на населението или каквито и да са изключения“![69] Дотогава – 1913 година, това е било недопустимо. Къде е уловката?

 

Незабавно след ратификацията на Шестнадесетата поправка е поставено началото на усилията за приемането на Закона за Системата на Федералния резерв. С него, също противно на Конституцията, е въведена централна, при това емисионна банка, която е притежание на частници, а не на правителството. Президентът има правото да назначава едва двама от общо седем члена на Съвета на Федералния резерв! При това мандатът на Съвета е 14-годишен и е изобретен така, че никога да не съвпада с тези на държавните глави – максимум два по 5 лета! Като в случай на нужда членовете могат да служат в Борда по-дълго, докато бъдат назначени техни заместници!

 

Гениална хватка, минала през двете камари на Конгреса! Чиста проба предателство на американските граждани и интересите на Съединените щати!

 

 

 

В интерес на името Израел

 

 

 

Връзката между Шестнадесетата поправка и Закона за Федералния резерв е елементарна. Банката на Федералния резерв – най-точно нейният нюйоркски клонемитира доларовите банкноти. Но те не са собственост на правителството, а на дванадесетте частни банки, които притежават Федералния резерв.

 

Когато правителството има необходимост от снабдяване с книжни париFiat money[70]то ги взима от Банката на Федералния резерв, но заплаща за това ценакомисионна. От доста години тя е 17 на сто за всеки отпечатан долар. И независимо, че разходите за производство на банкнота от един и от сто долара са едни и същи, когато предават готовата продукция на държавната власт, финансиститебанкстерите – от банка и гангстер, или чейнджаджиите, както правилно ги наричат – прибират 17 цента в първия случай и 17 долара във втория!

 

Откъде администрацията намира средства, за да осигури достатъчната парична наличност? Тоест – да се разплати с частните банкери за отпечатването на националната валута“, която все още е и световна резервна. Ами от данъците върху доходите на американските граждани!

 

Когато държите в ръцете си доларова банкнота, знайте, че стискате между пръстите си частица от ограбването на народа на Съединените щати. Стига толкова по този въпрос засега.

 

Та ето как Барак Обама се оказа приклещен на пангара, казано на жаргон. Каква беше неговата реакция? Каква би могла да бъде, ако се вслушаме в онова, което ни е завещал още в средата на ХІХ век Давид Пол Драш, някогашният главен равин на Париж, който се покръстил. От предостатъчно авторитетен и достоверен източник той цитирал признанието на някакъв еврейски агент на полицията, което гласяло:

 

Какво могат да сторят най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[71]

 

Единственото, което Обама имаше шанс да стори, беше да се обърне към републиканците в Конгреса с думите:

 

Престанете постоянно да пощръклявате. Спрете, спрете, спрете само с омразата през цялото време![72]

 

Нищо повече. То не беше заплаха. Но също така не беше белег на слабост, нито извинение. Изразяваше съзнание за онова, което Те представляват и му готвят.

 

Високопоставените разбойници не разбраха посланието. И ден по-късно Обама атакува. В нарочно обръщение той призна за инквизициите, на коитосвободолюбивитеидемократичниамериканци са подлагали хиляди хора. Това вече беше предупреждение. Още с първата дума в него Обама демонстрира на Братството, че разполага с резерви в своя запас от тихи оръжия за масово поразяване. Той заяви:

 

Непосредствено след 11 септември [2011 г.] ние извършихме доста погрешни неща. Направихме толкова много работи, които бяха правилни, но и изтезавахме някои хора.[73]

 

Защо насочвам вниманието ви към началната дума? Простичко е. Нима не знаете, че не само „непосредствено след 11 септември“, а десетки години преди тази дата, както и след неядо ден днешен, американци в униформи или цивилни вършат безобразия, казано по възможно най-дипломатичен образец.

 

Съвсем наскоро Европейският съд за правата на човека разкри наличието на таен затвор на ЦРУ на полска територия. Той е имал псевдоним – закодирано название – „Кварц“ – “Quartz”. И е служил за разпити с прилагане на всякакви мъчения над незаконно задържани лица. Което ще рече – хора, за чийто арест не е била издадена съответната международно валидна заповед.[74]

 

На тукашните другари, на почитателите на Сталин, Мао, Пол Пот, Пиночет и подобните им навсякъде по планетата, това навярно звучи като мехлем за слуха и очите!

 

Но освен в Ирак и в американската военна база Гуантанамо на остров Куба, за идентични зандани от интернационалната комунистическа мрежа GULag узнахме още преди време. Например за секретен затвор в стил НКВД, Гестапо, Секуритате, Моссад или ЦРУ в Румъния

 

Запомнете: На Барак Обама му остават две същински години президентстване. По всичко личи, че няма намерение да се остави фоторепортерите да го снимат пречупен в кръста, подобно на туземните ни „демократичниченгета

 

Каква беше формулировката на Саймън Дженинкс? Ето каква: „Тези двойни стандарти са наш патент“… Навремето президентът Франклин Д. Рузвелт се заканвал, че ще унищожи всички тоталитарни режими. Той изпратил писмо до посланика на САЩ в Мадрид, в което ясно заявил своите намерения спрямо генералисимус Франциско Франко, Адолф Хитлер, Йосиф Сталин:

 

Фактът, че нашето правителство поддържа формални дипломатически отношения с настоящия режим не бива да бъде тълкуван от никого като намек на одобрение на този режим или на неговата единствена партия, Фалангата, която беше открито враждебна спрямо Съединените щати. И която се опита да разпространи идеите на фашистката партия в Западното полукълбо.

 

Нашата победа над Германия ще продължи с изкореняването на нацистката и подобните й идеологии.[75]

 

Сами решете, доколко тази закана е изпълнена.

 

А сега погледнете мутрата от илюстрацията. Не е маска, оригинална е. Тя е огледалото, което отразява същността на Джон Бренъндиректора на ЦРУ.

 

Шефът на шпионската централа се видя унизен в принудата си да дава обяснения след изявленията на Барак Обама относно „лошите неща“, които ЦРУ е вършило. С цинизъм, типичен за всички ченгета по света, Бренънсподелил“, че ставало дума за… „вдъхновяващи разпити“![76]

 

Имам достатъчно близки хора, по чудо останали живи след подобнивдъхновяващи разпити“, провеждани с тях от Държавна сигурност и сродните й репресивни машини за насилие. Даже се надявам един от най-младите да гостува на 10 септември в телевизионното предаване, за да разкаже пред зрителите някои отвеселитемоменти на срещата си с палката, маркуча, юмрука на другарите

 

Всички тези безчестни мерзавци, където и да се намират, нямат нищо общо с хората, с човеците. Те са едни от най-гнилите плодове на съюза на сатаната и антихриста“.[77]

 

На другия край на земята погнаха онзи, когото в зависимост от повода представят ту като партньор на Обама, ту като негов опонентВладимир Путин.

 

Има ли смисъл да препредавам онова, което знаете? Допреди две лета Владимир Владимирович беше добър“, достатъчнодобър“. Имам предвид – за Запада. А за да съм още по-пунктуален – за западните лидери.

 

Докато беше министър-председател, неговият ментор, сам младият Нат Ротшилд, синът на лондонския сър Джейкъб, оцени управлението на Путин като глава на кабинета така:

 

В интерес на истината онова, което руското правителство направи по време на кризата, заслужава голямо уважение. То започна да изкупува акциите на закъсалите национални компании. Държавата взе да изтегля всичко това, като по този начин помагаше на частния бизнес. На практика то предприе съвсем същото, което сториха в САЩ. И без съмнение, това е най-правилният подход. Не мога да изрека нито една лоша дума за това, което беше сторено. Всичко беше много грамотно.[78]

 

Сега, сякаш внезапно, се сетиха, че чорбаджията на Кремъл е бил офицер от КГБ. Държал се като съветски генсек. Подгониха „приближените му“. Но никой не разяснява: Защо не и самия него? Не е ли странно? Кой в Русия и по света не знае, че той е един от най-крупните крадци?[79] Самите руснаци не крият:

 

Беше време, когатоофицербеше синоним наруски патриот“. Днес в [царския] двор е времето нафинансовите офицери на Ротшилд“.[80]

 

Как така моя скромност в тази почти неизвестна медия успя да извади на показ не малко далавери на Путин и компания,[81] а западните величиясе сетиха едва наскоро? И го правят на час по лъжичка

 

Аман! Какво да приказваме повече?

 

Далеч преди това изнесох тези и много други факти в книга и… отнесох доста подигравки. Един вид, виждам месечината посред бял ден. (Не че такова физично явление е непознато.)

 

Онези, които ме сочеха с пръст, питаха: Нима е възможно един ортодоксален комунист и офицер от КГБ, какъвто е бил Владимир Владимирович, да затъне в подобни далавери?

 

Милите, нима не разбраха, че мнозинството от комунистите винаги са вярвали преди всичко в келепира и са се кланяли на Мамона? Не заради някакви идеали, а в името на парите и удобството са лишавали хора от живот, отнемали са имотите им, пращали са ги зад решетките

 

Моята 92-годишна тъща си спомня, как през 1932 г., когато била в първи или втори прогимназиален клас, неин по-голям братовчед, гимназист и член на РМС, събирал „червените“ си другари в съседната стая. Тя ги чувала, как кроели планове за времето, когато ще вземат властта. И ще приберат фабриката на еди-кой си, магазините на друг

 

Ако сега поискате национализация на заграбеното – другояче казано – Лениновата експроприация на експроприаторитетехните наследници ще ви обявят за… „комунист“, „ченгеи каквото друго се сетите от този небогат и достатъчно познат ни репертоар, използван от комунягите. Това представляват те, другарите.

 

Иначе, във всяко време и във всички страни тайните служби саstatus in statu” – „държава в държавата”. Всякога тяхна първа грижа е била собственото им благополучие.

 

Например документи, „изтеклиот секретните американски архиви и публикувани от “WikiLeaks”, показаха тъкмо това. Правителството на Барак Обама безочливо лобирало в полза надве от най-големите компании за кредитни карти в света… “Visaи MasterCard[82]

 

Белият дом „се опасявал от намеренията на Кремъл да създаде нова система за разплащания с кредитни карти“. В телеграма от 1 февруари 2010 г. посолството на САЩ в Москва предупреждава, че такъв ход енеизгоден за американския бизнес”, особено заВизаиМастърКард“.

 

Годишните приходи от такси за тези услуги достигат 120 милиарда рубли (4 милиарда долара)… Огромната част от сделките на “Visaв Русия се извършва с карти, издадени и използвани вътре в страната… Ако тези приходи отидат в новата Национална система за разплащания с карти [управлявана от руски национални банки], „Визане ще може повече да печели от тези транзакции.[83]

 

Подобна независимост на една васална държава е недопустима.

 

Мислите, че Путин се вълнува от съдбата на руснаците? Вятър и мъгла. Интересува го собствената му съдба, придружена от милиардите, които получи от семейство Ротшилд заради безценните услуги, които им направи. Та той им предостави цялата икономика на страната на тепсия! Чудя се, дали е изрекъл: „Прошу, сударь Джейкъб. Прошу, сударь Нат. Прошу, выбирайте.“

 

А Обама? И него не жалете. Мислете за нас, сиротинките, които господарите на този свят обрекоха на заличаване. Но в интимните си мигове на откровение се поразсърдете и на самите себе си. Не друг, а ние ги оставихме да препускат върху главите ни.

 

 

 

Епопея на омразата…

 

 

 

Какво даде основание на близкия до Ротшилдови скучен седмичник “The Economist” да пророкува:

 

Израел: Да спечелиш битката, но да загубиш войната.[84]

 

Загадката е за първолаци. Достатъчно е да погледнете резултатите от войната на еврейската държава срещу потомците на античните юдеипалестинците. Израел изби повече от 1880 души и загуби едва 67, само трима от които цивилни. Ранените палестинци са повече от 4000. Леталните прогнози се отнасят за около една четвърт от тях! Те няма да бъдат преброени.  Най-пренаселенета територия на земното кълбоивицата Газа, която не е нищо друго, освен голям концентрационен лагер, е напълно унищожена. Най-малко 80 на сто от всички сгради са изравнени със земята.

 

Заради своето военно могъщество Израел е изправен пред мрачно бъдеще, освен ако не успее да осигури мир.[85]

 

Ционистите не са в състояние да стоят мирни. Не ги свърта. Идеологията им е такава. Те искат света и нищо по-малко. За тях Israel ist über alles, über alles in der Welt.[86] Техният мироглед е рамкиран в две заповеди, отнасящи се до гоите: „Разпни!“ и „Убий!“… Когато няма кого другиго да ликвидират, започват да се самоизтребват. Евреите, са вечно недоволни и спорещи твари, родени революционери.

 

Преди 90 години Хенри Форд отсъдил:

 

Ако е проява на антисемитизъмда кажеш, че комунизмът в Съединените щати е еврейски, нека бъде така. Но за непредубедения човек това ще е проява по-скоро на американизъм.[87]

 

Ето пример с наследниците на фарисеите. Съветчиците, повечето от които днес са се прикрили под мантията на проамериканизма или заблуждават, че изповядват някаквиевроатлантически“, а не християнскиобщочовешки ценности, добре познават името Иля Григориевич Еренбург. Обаче дори доста от тях не са наясно, че неговото истинско еврейско име е Елиаху Хершевич Еренбург. Този висш съветски болшевишки апаратчик на пропагандата е истински певец на расовата ненавист.

 

Та съветският еврейски садист Елиаху или Иля Еренбург е изобразил по най-отчетлив начин юдейската ненавист към всичко нееврейско:

 

Ние разбрахме: немците не са хора. Отсега нататък за нас думатанемеце най-страшното проклятие

 

Няма да говорим. Няма да се възмущаваме. Ще убиваме. Ако през този ден не си убил и един немец, денят ти е пропилян

 

Ако не убиеш немеца, той ще те убие. Той ще отвлече близките ти и ще ги измъчва в своята окаяна ГерманияУбий немеца още преди началото на боя! Ако не можеш да убиеш немеца с куршум, убий го с щик. Ако оставиш немеца жив, той ще обеси руснака и ще опозори рускинята.[88] Ако си убил един немец, убий още единза нас няма нищо по-весело от немските трупове

 

Недей да броиш дните. Не брой километрите. Брой само едно: убитите от теб немци. Убий немеца! – това те моли старата ти майка. Убий немеца! – това те моли твоето дете. Убий немеца! – това крещи родната земя. Да не сгрешиш. Да не пропуснеш. Убий![89]

 

Такъв е моделът, калъпът на еврейската комунистическа омраза към цял един християнски народ, тиражирана в стотици милиони екземпляра. Това е пример за вменяване на колективна вина и дирене на обща отговорностСблъсквате се с апотеоз на ненавистта, чиито корени са заровени дълбоко в Талмуда като доктрина, философия, мироглед.

 

От столетие, особено през последните 65 години, но и в момента, точно това вършат родените комунисти и нацистиевреите, с палестинците. Те прилагат принципа на колективната вина. Докато изписвам тези слова, Израел наказва всички палестинци заради един отвлечен свой лейтенант.[90] Според статистиката на смъртта излиза, че един израелски живот се равнява на близо 30 палестински! Това е обикновен сталинизъм!

 

Накрая се оказа… информационно-статистическа грешка. Лейтенантът не бил отвлечен, а загинал в бой.

 

Израелските отбранителни сили потвърдиха, че 23-годишният пехотински офицер лейтенант Хадар Голдин е умрял в битка в Газа в петък. И не е бил взет в плен от Хамас, докато за първи път израелски бойни части са отстъпвали.[91]

 

Обаче наказанието за отвличането“, наложено от същите Израелски отбранителни сили на палестинското население според принципа на колективната вина, отне най-малко 200 човешки живота! А по правило „отбранителитевинаги се сражават начужда територия. Нима Израел е основан върху своя?

 

Без бой признавам, че като дългогодишен изследовател, отдавна съм отвикнал да смятам евреите за хораИ не ги приемам като такиваНезначителните изключения на сравнително свестни типове сред тях, само доказват колко съм прав. Евреите са безмилостни зверове, хищници. Да не дава Господ да им паднете! Опитал съм го върху собствения си гръб.

 

Робърт Фиск, смятаният от мен за най-добър и сравнително най-почтен западен коментатор на събитията в Близкия изток, онагледи Тяхната “blame game” – „игра на обвинения“, както я нарече. И разкри облекчението на всички, които са престанали да обръщат внимание на ционистите – властелините на света:

 

Беше време, когато нашите политици и медии изпитваха един основен страх, щом отразяваха войните в Близкия изток: никой да не може да ги нарече антисемити“ – посочва Фиск.

 

Толкова поразяващо, тъй злобно беше обвинението срещу всеки честен критик на Израел, че даже споменаването на думатанепропорционално“ – както е при всяка нормална военновременна съпоставка на загиналите араби спрямо израелските жертвипредизвикваше обвинения в нацизъм от страна на представящите се за поддържници на Израел. Съпричастността с палестинците пораждаше подигравателното прозвищепро-палестински“. Което, разбира се, означаваше „про-терористичен“.

 

Дали едва сегашната последна кървава баня, която бива отразявана нагледно от журналистите, не принуди нашите господари[92] и медии да изстрадат едно ново преживяване: да не се плашат от това да бъдат наречени антисемити, а да се опасяват от собствените си телевизионни зрители и читателиобикновените хора, които са толкова разгневени от военните престъпления, извършвани срещу жени и деца в Газа, та настояват да узнаят защо. Въпреки това, даже сега телевизионните магнати и политиците отказват да се отнасят към нашия народ като към морални, съвестни, интелигентни човешки същества.

 

Това е причината всеки път, когато на екрана се появи поредното детенце, чиято кръв изтича, телевизионните водещи да говорят заblame game”. BLAME GAME? Да не мислят, че това е жесток футболен мач? Или кървава трагедия? Става следното. Избиват цивилни. Репортерите наричат това „танков огън“. (Хамас няма нито един танк.) Израел твърди, че това е ракета, погрешно насочена от Хамас. Хамас настоява, че това е израелска работа. Ето как всичко се превръща в “blame game”.[93] В действителност никой не може да БЪДЕ обвинен. Така не ни остава нищо друго, освен да вдигаме рамене и да подминем, умозрително клатейки главивсичко е съмнително, но…

 

Освен това трябва да забравим, как по същия начин постъпихме, когато бомбите на САЩ избиваха цивилни в Триполи през 1986 г. („погрешно насочена либийска противовъздушна ракета“, спомням си, гласеше прехвърлянето на вината). Или когато през 2003 г. НАТО атакуваше багдадския район Шуала, избивайки цивилни („погрешно насочена иракска противовъздушна ракета“, гласеше прехвърлянето на вината, разбира се). Няколко американци ме повикаха, за да ме убедят в това. Като добавиха, че гласуването със 100 на 0 гласа в полза на Израел в американския Сенат звучи малко като онези 98 процента, с които арабските диктатори затвърждават своите президентски постове. С едно изключение: това, че резултатът от гласуването в САЩ, което „не представлявало моите събеседници“, показваше съвсем истинските числа!

 

Добре, сега да излезем извън контекста. Да, Хамас е корумпиран, циничен, безскрупулен. Повечето от неговите „говорители“ са толкова глупави, тъй неспособни да се изразяват, толкова предразположени да врещят обиди на най-висок глас, достигащ до фалцет, че рядко превъзхождатвинаги нежнияМарк Регев[94] в обръщането на света срещу Хамас. Но светът се обръща против Израел, както министрите от Евросъюза постоянно (макар винаги прекалено внимателно) съобщават на израелците. Но светът се обръща и против нашите политици и медийни господари, които продължават да го оскърбяват.

 

Колко пъти The New York Times очаква, че неговите читатели ще толерират редакционни статии като малодушното усилие от миналата седмица?[95] Имаше „смъртоносни нападения“ в Газа, заявиха на читателите. Общият брой на убитите достигна до 750, „преобладаващото мнозинство от тяхпалестинци“. А след това измъкването: имапротиворечиви обвинения“ относно атаките – Израел или Хамас, или съюзник на Хамас. И така, „онуй, което сега е важно, е да бъде намерен някакъв начин за прекратяване на това клане“. Значи тогава всичко е наред. “Blame gameе равно наno blame”.[96]

 

Във Франция се подиграха на начина, по който правителството реагира на Голготата в Газа. Франсоа Олан[97] пожела Израел да коригира своята цел мъничко“ (un peu)! Той порица агресията на Хамас и израелските репресивни отговори. Но тогава ядосаният Бенямин Нетаняху излезе срещу духача[98] от Елисейския дворец. Последва смяна на тона. Олан взе да произнася обичайната мантра. „Израел има право да предприема всякакви марки, за да защити своя народ.“ Ала на членовете на френския Парламент толкова им беше дошло до гуша от „колективното наказване“ на палестинците, че Олан поиска неотложен край наескалациятана насилието. Пфу!

 

В традиционно про-палестинската Ирландия The Irish Times – уви – засвири в същата тоналност, в която и неговия нюйоркски съименник. Ден след като Израел бомбардира училище на ООН, като уби 19 цивилни, вестникът излезе с първостранична статия, която започваше с израелската декларация за прекратяване на огъня. Продължаваше с абзац за подробностите за примирието. Сетне – с друг откъс, показващ, че Хамас не е реагирал. И едва тогава известяваше своите читатели за 19-е загинали.

 

Читател остро разкритикува вестника заради „уравновесяванетов неговите страници за писма чрез кореспонденции, чиято цел е да изкарват палестинците толкова виновни, колкото и израелците. „В действителност подобно безразличие е вид морална апатия“ – заявяваше читателят. И го заяви твърде добре. Най-сетне светът може да благодари на журналята в Газавъпреки че техните началници са все още на власт.[99]

 

Да очакваме властниците, където и да се намират, да си мръднат пръста в защита на свободата и справедливостта и във вреда на Израел, е лудост. Докато „на една ръка разстояние“ от Тях бушува изтребителният геноциден конфликт в ивицата Газа, тези дни навсякъде из Европа отбелязват стогодишнината от началото на Първата световна война. Трудно забележимо, някак неусетно, но напълно лъжливо се мъчат да изкарат германците главни виновници.

 

 

 

За мнозина лъжата е необходима „истина“!

 

 

 

Не чухме звук за интернационалните банкери, които чрез Закона за Федералния резерв току-що били превзели новопоявилата се велика сила Съединени американски щати. Чрез натикването на САЩ в касапницата; с формирането и финансирането на болшевиките – едновременно във воюващите една срещу друга Германия и Америка; с Балфурската декларация и ликвидирането на империитеАвстро-Унгарска, Отоманска и Руска; Те сметнали, че са си оплели кошницата за векове напред.

 

Досега им се струва така. Защото през изминалото столетие са успели да превърнат управляващите в отделните страни в кукли на конци, командвани от ума и дланите на Интернационала в името на Техния интерес.

 

Достатъчно е да се запознаете с възгледите на Шърли Уилямс – бивша лидерка на някакви либерал-демократи в Камарата на лордовете на британския Парламент. Тя е баронеса Уилямс от Крозби, която първоначално е членувала в Лейбъристката партия. Сиреч е другарка баронесасоциалистка. Подобно на всички от нейната черга – родово или умствено заразени от талмудизма. Когато четете това, се сетете за Владимир Буковски и констатацията му за победата на меншевиките другите социалисти, талмудистина Запад още в началото на ХХ век.

 

За заслуги към ционизма другарката баронеса Уилямс все още води лекции във Факултета по държавно управлениеДжон Кенеди“ на Харвардския университет в САЩ. И в изблик на неудобство пред високата вълна на обществено негодувание тя, „милата“, е направила стъпка назад в схващанията си за палестинската трагедия. Не сочи с пръст направо и конкретно палестинците. Приказва уклончиво. Но статията й е красноречиво украсена с израелски танк, върху чийто купол победоносно се развява флага със сатанинстката шестолъчка, нарочена за “Magen David” – „звездата на Давид“! (Вижте илюстрацията.) Успокоителното е, че на немски думата “Magen” означава… „стомах“, но също така и „корем“, „шкембе“…

 

Видите ли, другарката Уилямс наставлява, че трябвало „Международният съд за престъпления да изясни кой е основният виновник в Газа“. Но това „нямало да разреши кризата незабавно“. Все пак и тя – „юристката“ – се произнася:

 

Израел обвинява Хамас за изстрелването на ракети от близките до него райони. Но Хамас е възприел тероризма. Израел, една демокрация, правилно е приел по-високи стандарти.[100]

 

Което си е присъда. А ако Израел е демокрация“, какви ли са онези, които не са сатрапии? И какви са „по-високите стандарти“, възприети от Израел, за които другарката баронеса Уилямс споменава, но не уточнява? Аз мога да й подскажа: Стандартите на държавния тероризъм. И това се признава от видни израелски интелектуалци, като Ари Шавит – журналист от телавивския всекидневник “Haaretz”,[101] писателя Давид Гросман,[102] историка Бени Морис,[103] Ури Авинери – писател и лидер на движението за мир „Гуш шалом“…[104]

 

Както рече мой приятел евреин, който се пресели в Израел, но след две лета се завърна ужасен:

 

Не се издържа!

 

И обясни, че изобщо не е усещал присъствието на палестинците. Но да си обкръжен само от евреи било най-ужасното възможно преживяване. Оттогава той е най-сериозният враг на еврейската държава, който съм срещал.

 

Там, в Израел и на Запад, хората със съвест се умножават и начева единението им. Което остава извън незначителните злободневни битови и политически дрязги. Разбирате ли какво излага плановете на интернационалната левитска мафия на голяма опасност? Очаквам тя за пореден път да запретне ръкави. Например – в медиите да ни залее цунами отфактизаантисемитизъм“. Но вече на малцина от западняците им пука от това.

 

Доказателство е оставката на баронеса Уорси от поста министърка на вероизповеданията и общностите, и министърка в Министерството на външните работи на Великобритания.[105]

 

Сайиида Хюсеин, баронеса Уорси, е родена в Англия. Но е потомка на богат пакистански род. Баща й притежава малка фабрика на Албиона, с оборот около 2 милиона лири годишно.

 

Изживяваща се като убедена консерваторка, тя не е благородничка по съпруг. На 2 юли 2007 г. смуглата „британка“ беше удостоена с доживотната титлабаронеса Уорси от Дюсбъри“ в графство Западен Йоркшир. Четири месеца по-късно Сайиида беше представена в Камарата на лордовете. Така стана най-младата членка на това законодателно тяло.

 

Баронеса Уорсиподаде оставката си заради правителствената политика по отношение на конфликта в Газа.

 

При обявяването на своето напускане тази сутрин,[106]бившата заместник-председателка на Консервативната партия заяви, че е написала на министър-председателя една нежна оставка“.

 

Не мога повече да подкрепям правителствената политика спрямо Газа“ – е посочила тя.

 

Баронеса Уорси, която през 2012 г. Дейвид Камерън назначи за министърка на вероизповеданията и общностите, редовно изразяваше своето отношение към сраженията между Израел и палестинците в Газа на своята страница в Twitter. Тя има 35 000 почитатели.

 

На 24 юли, повече от две седмици след началото на конфликта, в който вече бяха убити повече от 1800 палестинци, тя написа:

 

Хората не могат ли да престанат да оправдават избиването на деца? Каквато и да е нашата политика, тя не може да намери никакво извинение, освен презрение относно Газа.

 

Нейната оставка идва, след като вчера[107] г-н Камерън отказа да осъди като престъпно очевидното прясно израелско въздушно нападение над училище на ООН в Рафа, на ивицата Газа.[108]

 

През последните 70 години сме били ръководени от псевдо българи, но най-дълго от цигани цели 38 години! От верните на СССР другари Тодор ЗамфиркьовЖивков и Иван Йорданович Костов. Никой от тези майкопродавципишман българи, или мангалинито веднъж не заяви позиция, камо ли да прояви достойнство, подобно на Сайиида Хюсеин, баронеса Уорси.

 

Два дни по-рано друга нова британка – писателката Ясмин Алибай Браун открито заяви:

 

В наши дни във Великобритания не съществува повече лично пространство. Хората биват проследявани, фотографирани, прихващани, а най-интимните кадри биват тиражирани от приятели и бивши любовници в интернетБлагодарение на Джулиън Асанж и Едуард Сноудън знаем за широко разпространените правителствени игри на следене и шпиониране. Има някои, които се изживяват в някаква изключително отворена епоха, в която познанието и информацията не могат да бъдат укривани от обществото. Но това не е вярно. Могат и са. Особено във Великобританияедна от най-силно контролираните и предпазващи се страни в света. Да признаем, че ние не сме потиснатите и принуждавани да мълчат народи на Китай, Иран и Северна Корея. Но много от нашите свободи са въображаеми, а правата ниилюзорни.

 

Откъде да започнем? Погледнете последните четири седмици. Вестникарските съобщения, че нашето правителство не регулира правилно британските производители на отбранителна продукция, които изпращат военно оборудване и резервни части на Израел. Как е възможно ние да критикуваме ужасяващия рекорд на израелските убийства в Газа с използването на оръжия, които са произведени от британски компании? Ние, малките хорица, нямаме никаква представа от равнището на участие и не се предполага, че трябва да имаме.

 

След това: правителството беше обвинено в опит да укрие британската роля в изключителните манипулации“. Най-накрая Обама призна: „Изтезавахме някои хора. Извършихме някои неща, които противоречат на нашите ценности“. А съгласно известията, САЩ възнамеряват да огласят още сведения. Уилям Хейг се мъчи да блокира разкриването на онова, което беше сторено от Великобритания нахорана тропическия остров Диего Гарсия

 

Преди осем години бившият офицер от КГБ и руски дисидент Александър Литвиненко беше отровен в Лондон. Това беше съобщено миналия месец [юли 2014 г.] от Тереза Мей в резултат на обществено разследване, оглавявано от съдия. Само че части от това разследване ще бъдат изслушани в секретни условия. Защо? Заради това, което става в тази страна. Бяха създадени тайни съдилища. Знаем само толкова, колкото Те искат да научим.[109]

 

Според Адам Къртис в статия за Secret Affairs:[110]Британското споразумение с радикалния ислям (2010 г.) е осъществено от нашето разузнаване, което работеше съвместно сразлични напълно безспорни терористични групировки. Тези групировки проповядват и разпространяват най-реакционните религиозни и политически схващания. И обикновено извършват зверства над цивилни.“

 

Има още. Рицарство, благороднически титли и други привилегии все така продължават да не са нито прозрачни, нито честни. Тези дни неколцина дарители на торите ще бъдат направени лордове и баронесиформа на покровителство, предоставяна и на другите политически партии. Държат ни на тъмно относно финансирането на кралското семейство и неговите сенчести връзки.[111] Въпроси, засягащи това, никога не биват задавани или никога не им отговарят. Такава е Системата. Тя е оцеляла още от Magna Carta и е запазила тази страна стабилна? Това е мит.

 

Онези, които запазват своя скептицизъм или дирят истината, биват отпращани и отхвърляни като теоретици на конспирацията. Или гледат на тях с подозрение. Неотдавна мой приятел аристократ ми рече следното: „Досега трябваше да си влязла в Камарата на лордовете. Имаме необходимост от жени с независимо мислене като теб. Но ти не си достатъчно внимателна по отношение на онова, което говориш и не играеш нашата игра.“

 

Съвсем точно. Какво ще рече, да си с независимо мислене, ако можеш да бъдеш приобщен?[112]

 

Тъкмо по този начин внушиха, че „джихаде мръсна дума и означава война“. Всекидневното всяването на страх, на ужас, на подозрение спрямо различния, на чуство за безсилие и безизходностето малък дял от оръжейния арсенал на водената срещу нас тиха войнапропагандната, психологическатаЧрез такива невидими технологии настройват огромни групи хора едни срещу други и ги разделят. Нали помните – divide et imperaразделяй и владей!

 

Оттатък – на Запад, все пак се срещат личности. Фигури, които да надигат глас. Нищо, че ги заглушават. А тук?

 

 

 

Разлом

 

 

 

У нас за пореден път президентът, активист на Българската комунистическа партия и агент на нейните репресивни тайни служби, назначи също ревностен член на БКП за временен министър-председател. Освен че и двамата са комунисти по наследство, люде, продължители на родове от обществената утайка, които не могат да се отърват от провинциалния си манталитет и диалект, те са долни послушници на Интернационала.

 

На всичко отгоре поредният служебен премиер беше депутат от БСП.[113] Нещо повече – другарят Георги Близнашки от обвитото в трагичнаславасело Скравена, Софийско, е бил член на Висшия съвет на БСП! За такива смешни случаи сърбите, с извинение, казват: „Менjавам говно за говно!

 

Господи, каква гигантска промяна!

 

Със своето бездействие, издаващо задоволство от статуквото, туземното ни население хвърля ръкавицата на предизвикателството към Бога. То потвърждава, че досегашните природни бедствия са му малко. Трябва да понесе още. И ще го стигнат.

 

Потънали в калните води на необслужваните язовири, строени с робския труд на политическите затворници на комунизма, мнимите хора, овцете в привидно човешка външност, за пореден път се свиха. И зачакаха следващия „спасител“. Няма друга страна не само в соцлагера, но и изобщо по земята, която да е преживяла кръговрата от един кървав тиранин до неговата жалка имитация, до плачевното му копиеот мизерника Тато до клетия Боко. И то два пъти!

 

Не произлизам от това стадо. И ме е срам, че формално  ме водят част от него. А измекяри, провъзгласени за политици“, и гладкомозъчни телевизионни водещи, събрани от мазетата на милицията, се произнасят от името нацелия народ“. Значии от мое. В такива моменти действително изпитвам гняв. Защото нямам нищо общо с най-малко 95 на сто от троглодитите, които мърсят тази великолепна територия.

 

А другаде можете да срещнете и хора. Часове след като баронеса Уорси подаде оставка, на Албиона се намери журналист с чест, и медия, която да му даде думата. Неизвестният ми Матю Нормън написа във всекидневника “The Independent” – „Независим“:

 

Ако бяхме на поста на баронеса Уорси, нямаше ли всички ние да подадем оставка? Както много от нас, и тя не може да преглътне неморалната позиция на Камерън спрямо Израел.[114]

 

Преди две години разкритикувах същия всекидневник, задето се прави на независим“, а е собственост на член на КПСС и офицер от КГБ. Тогава от редакцията ми отговориха, че днес в Русия има повече свобода на словото от съвременна Англия. Не само този случай, а множество преди него, както и свидетелства на западняци, показаха – не са ме излъгали. Навсякъде на Запад свободата на словото се свива и клони към тотална цензура. Личи даже по изтритите ми мнения в тамошни медии. Там спазват някаква „политическа коректност“. На мен тя ми е позната като несвобода пълен контрол върху мисълта и правото на изразяванеОт тук до робството има една стъпка.

 

Quo vadis, populi?[115]

 

Докато на Запад все пак недоволството срещу Израел нараства, у нас картината е обратната. Явно напълно обезумелите народни маси, или поне десетина на сто от тях, се готвят да узаконят задаващият се премиерски пост на банкянското нищожествоLe Pompier Soleil![116] Същото, което отведе престъпната си камарила, наричана „правителство“, в Йерусалим за съвместно заседание с кабинета на военнопрестъпника Бенямин Нетаняху. А сетне посрещна с най-високи държавни почести израелската мафия тук.

 

Иде реч за asinus ad lyram[117]кръгли негодници!

 

А кавичките са, понеже от 70 лазарника по тези земи няма държава, а колониална територия, доверена на алчно червената фашистка мафия за нейните безчинства над българите.

 

Тена Запад, и ние, тук. Каква нравствена пропаст!

 

Морал, съвест, безразличиеКога за последен път чухте телевизионни или радио водещи да произнасят тези думи с гняв? Откога не сте ги срещали в печатните издания? Какво общо има с нашата действителност външността на баба Лили Иванова, яхтата на уйчиндолското недоразумение СлавчоТутсиТрифонов, или поредната измисленалюбовнаавантюра на мушморока Христо Сираковсинче на един от личните пилоти на Тодор Правешки?

 

Всичко лъсва в този кратък диалог между две безлични твари:

 

 

 

 

 

Впечатли ли ви моралната нищета на двамата? Особено пълното отсъствие на нравствени ценности у водещия Диков, за когото говоренето е изпитание, каквато е била беговата дисциплина стийпълчейс[118] за учениците в английските интернати през петдесетте години на миналия век. Бедният, блъска езика си в думите, както навремето не раменете, а краката, в колците на слалома… Тъкмо този невеж некадърник нарече Петър Попангелов с обидния прякор „Пакпадналов“. Това са те – безполовите шантонерки на милиционер-социализЪма. „Милионитепредизвикват тяхното възхищение. Как са били натрупани, няма значение за тези хубостници, по чиито чела две мравки трудно се разминават.

 

Как бързо се разсърди главният мултак Веждюдолнопробна подлога на пияници и нищожества от типа на Георги Джагаров, Дончо Цончев, Илия Павлов и МитьоКагебето“… Когато необявеният фалит на една банкаоснована от КГБ, чийто живот беше поддържан зорлем с командно-административно изкуствено дишане отдесните кабинетина комунистите и ченгетата Иван Костов, Симо Мадридски и Б.Б., и от официалнителеви“ от БСП и ДПСзасегна лично певицата Васил Найденов, тя, „милата“, пропя. И не в ария на клеветата, а на откровението, представи тъй дълго укриваната истина: За това кой командва финансовата система в този провален опит за държава.

 

Най-впечатляващото беше, че никой не се впечатли от това. Маситежурналя и население се захванаха с друга плоска и кривогледа шантонерка на милиционер-социализЪма, която партията крепи на повърхността като Вечната Амбър. Е, понякога я оставя да глътне малко водаза назидание. И за да й държи влага.

 

Ето важното, което певицата с жилище в столичната Тула махала,[119] сега квартал „Иван Вазов“, съобщи:     

 

 

 

 

 

Някой с право може да попита: Каква е връзката между духа на омраза, възпитаван у евреите, зверствата на израелците, и тукашните банкови разправии? Ами в комунизма като идея и практика, от една страна. И в равнодушието, хладната отдалеченост от общите ни проблеми, какво остава за личните, от друга. Всичко, което ни обрича на покорство и изчезване.

 

Медиите раздухаха и по заповед, откъдето трябва, на бърза ръка потушиха жарта на конфликта между другарите Васил Найденов и Илиана Беновска. Нито едно средство уж за масова информация не прояви интерес към главнотокак така един политик, пък бил той и шумкарски наследник, номенклатурен ръководен кадър на ДКМС, БКП и на нейната пряка наследница БСП, но нищо повечеразполага с правото да привика шеф на банка? И да му нарежда! Къде другаде го има това? Какво ви показва то? Кой ръководи финансовата система и всичко у нас? Какво се е променило?

 

Още нещо, което също не е маловажно. Поради що става така, че щом опре до личния им интерес, „сините“, „антикомунистите“, забравят как са деряли гърла по митингите и са подвеждали заблудените маси, правилно квалифицирани със стадното обобщениеелекторат“?

 

Всички те са едни и същикомунистиявни и скрити. Нищо друго и различно.

 

 

 

Пробуждане от летаргията на ционистката упойка

 

 

 

Предлагам неподправени свидетелства за вярността на моите възгледи. Запознайте се с мнението на израелци от град Ашкелон. Иде реч за юдеизирани хазари, събирани от кол и въже по цялата планета. Чуйте и вижте какво е отношението им към техните съседи и коренни жители на „светите земи“ – палестинците. На 1 август 2014 г. седемнадесетгодишният Коби признава, че тяхното изтреблениеизобщо не докосва сърцето му“.

 

 

 

 

 

Благодарение на репортер на “The Daily Telegraph” станахте свидетели на Двеминутката на омразата. Промито съзнание, внушени и възпитани религиозни догми за някакво божествено правонад Палестина, надменност и чувство за превъзходство, отсъствие на всякакво състрадание и съпричастност към трагедията на другите – ето ви го ционизмътполитическият талмудизъмв действие.

 

Допитване до израелците, организирано от телевизионната станция “Channel 10”, показа силната подкрепа на ашкеназитехазарите, за агресивните терористични действия на правителството на масовия убиец Бенямин Нетаняху. Цели 87 на сто от самозваните „евреи“ се обявиха против прекратяването на огъня. А 69 процента застават зад идеята за окончателното ликвидиране на Хамас.[120]

 

Тяхната поговорка гласи:

 

Веднъж евреин, завинаги евреин

 

Убеждението, че съществува неотменно правило за това да бъдат евреи намира по-добър израз в горното сухо изречение, отколкото в който и да е трактат. Изглежда за евреина е непосилно да се избави от своята еврейска същност. Както за древния мореплавател е било трудно, когато губел от погледа си своя пътеводен албатрос.[121]

 

Независимо от постиженията на съвременната наукагенетика, археология, история, лингвистикадоказала несъстоятелността на т. нар. Стар Завет, няма как да убедите евреите в това. Те приличат на шопа: Всички наопаки, той на терсене.

 

Една от предпоставките за съществуването на еврейската семейна система е, че всички евреи споделят общ произход. Смята се, че евреинът е бил свързан с всички останали евреи. А на еврейската общност често се гледа като на едно по-голямо семейство.[122]

 

Тук трябва да търсите корените на ционизмакрайния, фанатичния еврейски национализъмde factoнацизъм.

 

Подобно на не веднъж цитирания от мен американски равин Хари Уетън, евреинът Джей Гоунен, преподавател по психология в различни университети в САЩ, също се натъкна на връзката между юдаизма и нацизма.[123] Доста преди това обаче той беше установил:

 

През цялата тяхна история евреитес радост изпитваха чувства на превъзходство над неевреите… Следователно, сред евреите беше широко разпространено схващането, че съгласно божия промисъл те трябва да използват главите си, докато неевреите вършат мръсната работа.[124]

 

Но както знаем, бикът, когато рие, върху главата му пада. Навсякъде по земята започва да се развива могъща неприязън спрямо евреите, която достига до сериозна омраза. И призивите на Еренбург ще се обърнат срещу неговите единоверциевреите, изначалните комунисти. За да зазвучат така:

 

Ако не убиеш евреина, той ще те убие. Той ще отвлече близките ти и ще ги измъчва в своя окаян ИзраелУбий евреина още преди началото на боя! Ако не можеш да убиеш евреина с куршум, убий го с щик. Ако оставиш евреина жив, той ще обеси човека и ще опозори всяка жена.[125] Ако си убил един евреин, убий още единза нас няма нищо по-весело от еврейските трупове

 

Недей да броиш дните. Не брой километрите. Брой само едно: убитите от теб евреи. Убий евреина! – това те моли старата ти майка. Убий евреина! – това те моли твоето дете. Убий евреина! – това крещи родната земя. Да не сгрешиш. Да не пропуснеш. Убий!

 

Не вярвам, че съществува здравословна омраза. Но това, което пиша, неизбежно ще стане. Въпросът е един: Кога?

 

 

 

Каквото повикало, такова се обадило

 

 

 

Преди дни, само три часа след влизането в сила на тридневното примирие, наложено от ООН, Израел го наруши. И ликвидира повече от 60 палестинци. Говорителят на южнокорейския мушморок Бан Ки-мун оправда ционистите. Гледах репортажа пряко по телевизията в предаване от централата на ООН в Ню Йорк. Когато журналист попита, откъде са сигурни, че израелският военен е отвлечен от Хамас, въпросният мундщук на генсека призна: „Няма как да проверим.

 

Ами ако по силата на логиката лейтенантът е бил отвлечен от Моссад или е укрит от колегите си по жестокост? (Излезе, че е паднало в бой…) Освен това, представете си, как някоя сила приложи същите принципи спрямо Израел? Знаете ли колко дни ще са необходими за изтриването на еврейската държава от лицето на земята? Шейсетина.

 

Докато марионетката на Сорос, разбирайте Ротшилд, Барак Хюсеинович Обама се прави на мъж, пъчейки се пред медиите с размахан пръст към своя колега по подчинение в Москва, неговите господари първо удовлетвориха желанието на Израел за снабдяване с амуниции.[126]

 

Два дни по-късно „Конгресът на САЩ“, който е изцяло подчинен на израелското лоби, „одобри пакет от 225 милиона долара за нов запас от ракети за израелската отбрана, съгласно поредната поръчка в този бизнес, направена преди пет седмичното прекъсванеДокато израелските въоръжени сили нахлуха дълбоко в Газа, за да издирват изчезналия офицер от армията.[127]

 

Тъкмо обратното съобщиха в израелския печат?![128] Вие решете на кого да вярвате. Ще изтъкна две неща.

 

Първо, В своето „ОткровениеСвети Йоан Богослов – най-младият ученик на Христос, разкрива чутото в преживяното от него видение:

 

Виж, ще се обърна към онези от синагогата на сатаната, които твърдят, че са юдеи,[129] но не са такива, а лъжат[130]

 

Не случайно на английски език глаголната форма на думата за евреин – Jew, означава „измамвам“, „мамя“, „лъжа“![131] Даже в официалните речници отново взеха да се срещат следните синоними на тази дума като съществително: „Jew лихвар, скъперник, кожодер.[132]

 

И второ, фактът на приетата от Конгреса на САЩ помощ за Израел във вид на ракети е тиражиран по целия свят. Като започнете от Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж и Берлин, и стигнете до Чатануга, например…[133]

 

Да не пропусна: Никога не забравяйте кои и с каква цел създадоха Хамас![134]

 

Лъсва кой имаше полза отизчезванетона израелския лейтенант. На практика този униформен убиец беше военнопрестъпник и трябваше да бъде съден от международен трибунал.[135] Уви…

 

И такъв ден ще дойде – за изправяне на ционистките убийци пред Темида. Помнете ми думата. Приписано е на измисления им „пророк“:

 

Защото е денят на Божието отмъщение и годината за отплата за делата на Цион.[136]

 

Сещам се как през цялата 1968 година комунистите у нас квичаха срещу наивния опит на чехи, словаци и моравци да променят мутрата на социализма. Но също така няма да забравя, как дванадесет лета по-късно, когато БКПскришомизпращаше явни и тайни милиционери, владеещи полски език, за да избиват разбунтувалите се жители на Гданск, комунистите, които бяха що-годе с акъла си, вече мълчаха. Полските милиционери бяха отказали да стрелят по своите сънародници

 

Срещал съм се с един от тукашните убийци, командирован, за да коли поляциофицер от Шесто управление на Държавна сигурност. Никой не им подири сметканито на касапите, а още по-малко на по-виновните джелатитехните началници в ДС и преди всичко в БКП. Туриха пепел на всички зверства

 

Днес за все повече хора по планетата споменаването на думи като „Израел“ и „израелец“, „САЩ“ и „американец“, се превръща в израз на лошо възпитание и безнравственост. Както за нормалните човешки същества при социализма изричането с добро чувство на „СССР“ и „съветски“. Или – на „другарю“ и „другаркона опашка пред магазин, да речем…

 

Старият святсе променяетнически и като манталитет. Никакъв „антисемитизъм“, който е изфабрикуван инструмент за оправдаване на еврейските зверства, а солиден отпор на всичко израелскотова ни очаква в бъдеще. Даже нервите на новоназначения министър на външните работи на Великобритания не издържаха. Филип Хамънд е заявил, че „британското общество едълбоко потресеноот страданията на хората в Газа“…

 

В интервю за The Sunday Telegraph г-н Хамънд каза, че е получил хиляди email-и отширок кръгот хора, които са изразили ужаса си от последиците от израелските бомбардировки над цивилното население на Газа.

 

Правителството е съгласно, че положението в Газа е станало просто нетърпимо“ – заяви той.[137]

 

Вечно подкрепящият израелската политика на държавен тероризъм лондонски вестник “The Daily Telegraph” обясни:

 

Неговият коментар представлява най-силното осъждане на кризата в Близкия изток от страна на правителството.[138]

 

Което е гола лъжа. Хамънд не споменава никакви страдания на хората в Израел“, а единствено палестинските. А Обединеното кралство е сред най-големите виновници за положението в онзи регион. С това, че след трагедията във Франция в края на ХVІІІ и през ХІХ век, допусна еврейските банкери, ционистите, с парите си да го превземат и ръководят.

 

Англия никога не ще успее да заличи позора, който си навлече с т. нар. Балфурска декларация. Частно писмо, с което нейното правителство предаде Палестина в ръцете на ционистките хазари. И призна, че занапред всеки неин кабинет ще бъде готов и даже длъжен, да коленичи пред която и да е прищявка на семейство Ротшилд!

 

Цитираното лондонско списание “The Economist” не само е уловило тенденцията Израел ще загуби войната, която води не само срещу палестинците, а против цялото човечество. Представило е замисъла. Което не става без съответното нареждане. Значи Ротшилдови – тези космополити – действително постепенно зарязват проекта Израел“! След подзаглавие, което гласи: „Антисемитизъм – спящ твърде леко“, журналиститеТехните покорни слуги, които толкова много свестни хора определят като проститутки, посочват:

 

Преди едно поколение Израел имаше най-добрият аргумент в лицето на Организацията за освобождение на Палестина на Ясер Арафат. В много отношения тя беше по-малко отвратителна от Хамас. [Вие оценете езика и квалификациите.] Млади европейци прекарваха своите години на колебание[139] в кибуците.[140]

 

Да спра за малко, за да поясня.

 

Kibbutzim означава комуна. Да повторя: Иде реч за комунизъм в неговия идеален вид. Първоначално кибуците са били полигони за обучаване на еврейските терористични групировки. В тези еврейски комуни, които са на изчезване, съществуват колхози. Да – чисто съветски, болшевишки форми на работа. Но още по-лошо – на живот. Нищо чудно. Запитайте се: Кой създаде комунизма и СССР барабар с колхозите по свой образ и подобие?

 

През есента на 1990 г. мой добър познатполуевреин, но проводен от службите да учи за равин в Будапеща, поживя една седмица в израелски кибуц. Върна се и света обърна, но не замина нито за ционисткиярай“, нито хартиса тук. Беше наясно какво е вършил баща му след 9 септември 1944 г. като офицер от МВР

 

Благодарение на връзките си с БКП и неговия филиал СДС успя да уреди жена са на работа в български център в голям френски град. Останаха. Но той няколко пъти ни е разказвал, как в кибуца прибират личните документи. Жителите могат да го напускат само с разрешение на колхозното ръководство.

 

Няма пари. Те са необходими само при краткосрочно излизане извън комуната. Председателят на колхоза определя колко да даде всекиму в зависимост от причината заекскурзията“. Два пъти годишно всеки мъж има право на панталони blue jeans, на обувки и на ризи. Останалото, както и за облеклото на жените, не съм запомнил.

 

Но съм сигурен, че всички са длъжни да се трудят. Да изпълняват всякаква възложена им работа, даже най-тежката и непривлекателната. Никой няма право на възражениеПравилата не се отнасят за началниците на колхоза. Действащият фундаментален принцип е комунистически и строг: От всеки според възможностите, всекиму според потребностите.

 

Не се заблуждавайте. Евреите са прословути с егоизма и алчността си. Няма как да ги преодолеят. Както беше писала Агата Кристи в романа си „Пътник за Франкфурт[141] – цитирам по памет:

 

Марксизмът може да е прекрасна теория. Но нали в практиката го прилагат същите хора, каквито сме ние с вас?

 

Тази религия може да се струва привлекателна само на низши твари с промито съзнание. Но да продължа с догмите на лондонскияThe Economist”:

 

Западният свят ликуваше, когато през 1976 г. израелски командоси спасиха еврейски заложници в сградата за излитащи самолети на летище „Ентебе“ в Уганда.

 

Но когато окупираните територии се оказаха постоянно раздирани, съчувствието се изпари. В допитване, обнародвано през юни, преди сриването на Газа, гражданите на 23 страни показват равен резултат, когато ги питат, дали мислят, че Израел оказва добро или лошо влияние върху света. При 26 на сто отрицателни отговори. Което поставя Израел под Русия и единствено над Северна Корея, Пакистан и Иран! [Засега.] Все по-голям брой европейци определят Израел като расистка държава. Даже в Америка, където солидно мнозинство подкрепя Израел, делът на онези, смятащи действията му против палестинците за неоправдани, е нараснал от 2002 година с пет процента до 39 на сто. Сред хората на възраст между 18 и 39 години подкрепата на Израел е само четвърт от тях.

 

Много израелци и техните най-ревностни поддръжници в Конгреса възприемат днешната враждебност като кулминация на дълъг процес на демонизиране, на двойни стандарти и на делегитимация[142]

 

Кампанията на BDS[143] за налагане на бойкот, насърчаване на лишаването от достъп и за налагане на санкции, призовава не само за край на окупацията на Западния бряг и за равни права, но и за правото на завръщане на палестинските бежанци. С други думи – за подкопаване на Израел като еврейско отечество. Протестите във Франция срещу боевете в Газа завършиха с нападения над синагоги и магазини, собственост на евреи.

 

Не случайно доста израелци чувстват, че светът е против тях. И са убедени, че критиките спрямо Израел често прикриват антипатията към евреите. Но ще сгрешат, ако напълно пренебрегнат това. Отчасти, понеже общественото мнение има значение. За нациите с традиции, основани върху идеята за свобода, делегитимирането е – според думите на израелски think-tank – „стратегическа заплаха“. Но също така това е така, защото някои от външните критики са правилни.[144]

 

Израел никога не е бил еврейско отечество“ и това се знае от всеки информиран съвременен човек. Няма как да е така. Кракът на нито един от предците на най-малко 95 на сто от неговите жители никога не е стъпвал в Палестина. Тези същества, приели сатаната в сърцата си, са потомци на средновековните хазаринай-лошия, мързелив и войнствен клон на българското народностно дърво. А както ни учи нашият Господ Бог, Когото самозванитеевреииздадоха и осъдиха на кръстна смърт в името на нашия вечен живот:

 

Всяко дърво, което не дава добри плодове, ще бъде отсечено и предадено на огъня.[145]

 

Страданията на палестинците продължават повече от век. Най-малко 65 години цял един народ все едно е разпънат. Ако Исус Христос се появи сега в Палестина, израелците ще го подложат на обезглавяване – най-вероятно с гилотина, на обесване, на разстрел, на убиване с отровен газ или със смъртоносна инжекция… Но най-правдоподобно – или на пребиване с камъни, а още по-скоро – на „прекарване през триони, през железни дикани, през железни брадви и хвърляне в пещи за печене тухли“.[146] Защото те са комунисти по ген. Нищо от преподадените им стари зверства не са забравили, но и нищо ново и хуманно не са научили.

 

На фона на кръвожадната израелска безчовечност и варварство в Палестина англичанката Мира Бар Хилел, която е с еврейско и то равинско потекло, написа:

 

Онези, които се осмелят да говорят против клането в Газа, са изправени пред реална заплаха

 

Независимо от твърденията за надигане на антисемитизма във Великобритания, всъщност критиците на Израел се нуждаят от защита.[147]

 

Чудесно казано! За себе си съм сигурен:

 

Близък е денят на Божието отмъщение и годината за отплата за делата на Цион.

 

Амин!

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

На финала на този епизод, за разведряване ви предлагам уникален цветен запис от концерт през 1963 г. на легендарните “The Beatles”. Това е откъс от тяхната версия на написаната през 1961 г. от американците Фил Медли и Бърт Бърнс песен “Shake It Up, Baby”. Тя е издадена няколко месеца по-късно от вокалната група “The Top Notes”.

 

Обаче нашумя година след това под заглавието “Twist and Shout” в записа на незабравимите “The Isley Brothers”. През 1963ливърпулският квартет я включи като заключително парче в дебютния си албум “Please Please Me”. Може да не е възвишена лирика, но със сигурност е поезия за сърцата и краката.

 

И така, за онези от вас, които обичат рок-енд-рола: Джон Ленън и “The Beatles” с “Twist and Shout”!

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално на Дамян Б. от Смолян, Красимира Н. и Веселин Н. от Пловдив, Лидия С. от София и на Дечо Т. от Русе.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Четвърт евреин.

[2] Леонид е роден три дни след Октомврийския метеж в Русия от 1917 г. Първата и третата му съпруги са еврейки, съответно Роза Трейвас и Естир Наумовна Етингер.

[3] При комунистите това се установява трудно. Казват, че Никита Хрушчов никога не се е женил за въпросната Нина Нина Петровна Кухарчук, която носела неговото фамилно име Хрушчова. Първата му жена се казвала Ефросина Ивановна Писарева. Втората – Надежда Горска.

[4] “Putin’s anti-American rhetoric now persuades his harshest critics” by Nina Khrushcheva, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, July 29, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/07/29/putins-anti-american-rhetoric-now-persuades-his-harshest-critics/

[5] “Russian deputy PM mocks Obama by tweeting ‘unmanly’ photo of president” by Telegraph reporter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11004971/Russian-deputy-PM-mocks-Obama-by-tweeting-unmanly-photo-of-president.html

[6] Вж. 001 – Video – Rogosin – Comrade Obama в: Георги Ифандиев – „Да уточним: Нова студена война или приказки за комунѐта? – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 22 март 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b4%d0%b0-%d1%83%d1%82%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b8%d0%bc-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=pUbLkBqMb0M

[7] Тези същества са лишени от мозъци. Имат бицепси в главите.

[8] Вж. “Nato must deploy weapons in eastern Europe to combat Russian threat, says David Cameron: In a letter to Nato leaders ahead of next month’s summit, the Prime Minister said Nato had “to make clear to Russia that neither Nato nor its members will be intimidated” by Christopher Hope in London, and Tom Parfitt in Donetsk, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11006893/Nato-must-deploy-weapons-in-eastern-Europe-to-combat-Russian-threat-says-David-Cameron.html

[9] Вж. напр. “There’s a plan to split California into 6 states. Here’s what it might look like” by Philip Bump, “The Washington Post”, washingtonpost.com/, Washington, DC,  July 15, 2014 г., online: http://www.washingtonpost.com/blogs/the-fix/wp/2014/07/15/theres-a-plan-to-split-california-into-6-states-heres-what-it-might-look-like/

[10] Вж. “UPDATE 2-Ukraine blocks premier’’s resignation, backs laws”, Reuters, reuters.com, London, Thursday, July 31, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/07/31/ukraine-crisis-yatseniuk-idUSL6N0Q641S20140731

[11] “Bretton Woods II and George Soros” by Valentin Katasonov, “The 4th Media”, 4thmedia.org, Beijing, China, Sunday, June 22, 2014 г., online: http://www.4thmedia.org/2014/06/bretton-woods-ii-and-george-soros/

[12] Вж. напр. “EU throws the most severe sanction Russian officials : sanctions worth some money”, EN NEWS 163, International News site, enews163.com, China, July 31, 2014. г., online: http://www.enews163.com/2014/07/31/eu-throws-the-most-severe-sanction-russian-officials-sanctions-worth-some-money-37982.html; “How much will sanctions on Russia cost the UK and EU?”, “The Week”, theweek.co.uk, The Week Ltd which is a subsidiary of Dennis Publishing Limited, New York City, New York, Tuesday, 29 July 2014 г., online: http://www.theweek.co.uk/world-news/flight-mh17/59710/how-much-will-sanctions-on-russia-cost-the-uk-and-eu; “EU and US sanctions against Russia: which will they hurt more? Sanctions more sweeping than previous ones, and target whole sections of Russian economy – not just individuals and firms” by Angela Monaghan and Jennifer Rankin, execreview.com, London, July 30, 2014 г., online: http://www.execreview.com/2014/07/eu-and-us-sanctions-against-russia-which-will-they-hurt-more/; “EU Sanctions Against Russia Are a Double-Edged Sword” by Erik Jones, “The Moscow Times”, themoscowtimes.com, Moscow, Sunday, August 3, 2014 г., online: http://www.themoscowtimes.com/opinion/article/eu-sanctions-against-russia-are-a-double-edged-sword/504482.html; “European firms count Russia sanctions costs” by Simon Jack, Business correspondent, BBC News, BBC, bbc.com, London, Friday, 1 August 2014 г., online: http://www.bbc.com/news/business-28605294 и доста други.

[13] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 350.

[14] Пак там.

[15] Игра на думи. Автор на прочутата симфонична творба „Картини от една изложба“ е руският композитор от ХІХ век Модест Мусоргски. Неговото малко име означава „скромен“.

[16] John Williamson – “What Washington Means by Policy Reform” в: John Williamson, Ed. – “Latin American Readjustment: How Much has Happened”, Institute for International Economics, Washington, DC, 1990 г., Chapter 2, online: http://www.iie.com/publications/papers/paper.cfm?researchid=486

[17] “Revelations of German Pilot: Shocking Analysis of the “Shooting Down” of Malaysian MH17. “Aircraft Was Not Hit by a Missile” by Peter Haisenko, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Quebec, Canada, Thursday, July 30, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/german-pilot-speaks-out-shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/5394111

[18] “Think everything on a dollar menu costs a dollar? Think again.” by Peter Van Buren, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, 1 August 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/08/01/think-everything-on-a-dollar-menu-costs-a-dollar-think-again/

[19] Вж Peter van Buren – “We Meant Well: How I Helped Lose the Battle for the Hearts and Minds of the Iraqi People”, Metropolitan Books, New York, NY, 2011 г.

[20] Вж. Peter van Buren – “Ghosts of Tom Joad, A Story of the #99Percent”, Luminis Books, Inc., Carmel, IN, 2014 г.

[21] Вж. 003 – Video – Get rid of hunger, Amanpour CNN, February 5, 2014 в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как Световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zem9LAQgVJ0

[22] Съкращение от The Supplemental Nutritional Assistance Program.

[23] “Think everything on a dollar menu costs a dollar? Think again.” by Peter Van Buren, Reuters, вече цит. съч.

[24] “Kraft Foods Group Inc.” – конгломерат от компании със седалище в щата Илинойс. Занимава се с всичко – от хранително-вкусова промишленост – познавате цигарите от марката “Philip Morris”, кафето “Nestlé”, шоколадовите изделия “Cadbury”, газираните напитки “Schwepps” и т.н. – до финанси, кредитно дело и инвестиционни фондове!

[25] Явно сандвич със сирене, не съм сигурен. Кракът ми не е стъпвал в “McDonald’s” или магазините тип ЦУМ, които наричате МОЛ-ове.

[26] Пак там.

[27] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[28] Сред активните участници в т. нар. Сталинови чистки от 1936-1938 г., че и след това.

[29]  “Putin’s anti-American rhetoric now persuades his harshest critics” by Nina Khrushcheva, Reuters, вече цит. съч.

[30] Вж. “No matter what Putin says — Russian people have no appetite for war” by Matthew Rojansky and Kenneth Yalowitz, Reuters, reuters.com, New York, NY, Wednesday, June 25, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/06/25/russian-people-have-no-appetite-for-war-no-matter-what-putin-says/

[31] Д-р Джон Макмъртри е все още преподаващ, но вече пенсиониран професор по философия в Университета на Гуелф в канадската провинция Онтарио. От 2001 г. е член на Кралското дружество на Канада – нещо като Академия на науките, но почетна, каквато е например Френската. Отявлен борец против налагането на държавния капитализъм и придружаващите го ограничения на свобода и права, той е автор на изследването „Ракът на държавния капитализъм: От криза към изцеление“. (Вж. John McMurtry – “The Cancer Stage of Capitalism: From Crisis to Cure”, Pluto Press, London, 1998 г.) През 15-е години, които проучването му е отнело, плутократите работеха за налагането на държавния капитализъм – корпоратокрацията.

[32] “U.S. Holds the World Record of Killings of Innocent Civilians” by John McMurtry / Kourosh Ziabari, Canada, “The 4th Media”, 4thmedia.org, Beijing, China, Friday, August 1, 2014 г., online: http://www.4thmedia.org/2014/08/u-s-holds-the-world-record-of-killings-of-innocent-civilians/ Цялото интервю, озаглавено „Проф. Джон Макмъртри: САЩ държат световните рекорди по избиване на цивилни граждани“. (Вж. “Prof. John McMurtry: US Holds World Records of Killing Innocent Civilians”, Interview by Kourosh Ziabari, Fars News Agency, english.farsnews.com, Tehran, Tuesday, July 29, 2014 г., online: http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13930506001356)

[33] Произношението е проверено.

[34] Вж. “The Pitfalls of Peace: The Lack of Major Wars May Be Hurting Economic Growth” by Tyler Cowen, “The Upshot”, The New York Times Company, New York, NY, June 13, 2014 г., online: http://www.nytimes.com/2014/06/14/upshot/the-lack-of-major-wars-may-be-hurting-economic-growth.html?_r=0

[35] “U.S. power: Waging cold wars without end” by Nicholas Wapshott, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, June 26, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/nicholas-wapshott/2014/06/26/u-s-power-waging-cold-wars-without-end/

[36] Пак там.

[37] Пак там.

[38] “To mock President Putin’s pride and test his paranoia is folly” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 25 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia

[39] Пак там.

[40] Правилно Съветите.

[41] Пак там.

[42] “U.S. power: Waging cold wars without end” by Nicholas Wapshott, Reuters, вече цит. съч.

[43] Вж. “Moscow fights back after sanctions; battle rages near Ukraine crash site” by Polina Devitt and Gabriela Baczynska, Moscow/Kiev, Reuters, reuters.com, London, Thursday, July 31, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/07/31/us-ukraine-crisis-idUSKBN0FZ1JF20140731

[44] Вж. The International Committee for the Rescue of KAL 007 Survivors, Inc., Edwards, CA, online: http://www.rescue007.org/

[45] Вж. напр. Берт Шлоссберг – „Уцелевшие в КАЛ 007 и Концентрационние Лагеря Принудительного Труда Российской Федерации“, The International Committee for the Rescue of KAL 007 Survivors, Inc., rescue007.org, Edwards, CA, дата не е посочена, online: http://www.rescue007.org/docs/LaborCampsRussian.pdf

[46] Вж.  “An incident was a case of mistaken identity” в: Peter Vincent Pry – “War Scare: Russia and America on the Nuclear Brink”, Greenwood Publishing Group, Westport, Connecticut, CT, 1999 г., стp. 27–32.

[47] Самолетът беше свален на 1 септември 1983 г.

[48] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 10, ст. 26. Преводът е по този на д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски.

[49] Вж. напр. “Libyan official was framed for Lockerbie bombing” by Gwynne Dyer, “Winnipeg Free Press”, winnipegfreepress.com, Winnipeg, Manitoba, Canada, 18 March 2014 г., online: http://www.winnipegfreepress.com/opinion/analysis/libyan-official-was-framed-for-lockerbie-bombing-250732721.html

[50] Вж. напр. “IRAN blew up Lockerbie jet – not Libya, says defector: Ayatollah ‘used Syrian-based terror group to bomb Pan Am 103 in revenge attack’” by Mario Ledwith, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 11 March 2014 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2577930/Iran-blew-Lockerbie-jet-Ayatollah-used-Syrian-based-terror-group-bomb-Pan-Am-108-revenge-attack-airliner.html

[51] В действителност Робърт Джаксън не бил завършил висше образование. Учил няколко семестъра право и помагал в адвокатската кантора на баща си. Тъй като нито един от върховните съдии на САЩ не се съгласил да изпълни мръсната поръчка, евреинът Джаксън кандисал да се прави на главен прокурор в Нюрнберг.

[52] Тази интернационална перачница на мръсни пари със седалище в Швейцария действа и днес. Създадена е, за да прикрива финансирането на нацистите от САЩ и Великобритания, което продължило до края на Втората световна война.

[53] Банкери и предприемачи, които търгували с нацистите. Например Уилям Роудс Дейвис бил в петролния бизнес. Авторът разглежда подробно неговата активност в търговията с нацистите, която не спряла през цялата война. Повечето от тези бизнесмени били евреи.

[54] През войната е министър на флота, а след нея – на отбраната. В дневниците си издава, че лидерите на световното еврейство са разпалили Втората световна война. Споделя свои разговори по темата с Чембърлейн и други световни политици. След инцидента край Розуел, щата Ню Мексико, разкрива връзките с извънземни. Това е било достатъчно, за да бъде ликвидиран. Обявяват го за… „луд“, което е обичайна практика на интернационалния комунистически елит. Заключват го насила в стая на дванадесетия етож на Военноморската болница „Бетезда“ в близкия до Вашингтон щат Вирджиния. Една заран го „намират“… самоубит. „Хвърлил се“ от прозореца на болничната стая. Но падайки, успял „да заобиколи“ козирката високо над партера и тялото му било открито… под нея?!

[55] Charles Higham – “Trading with the Enemy: The Nazi – American Money Plot 1933-1949”, Delacorte Press, New York, NY, 1983 г., стр. 222-223. Книгата е в архива на автора.

[56] Оскар Уайлд в: Oscar Wilde – “The Importance of Being Earnest”, Leonard Smithers and Company, London, 1899 г., стр. 15.

[57] Излишно е да давам доказателства, че бащата на стария Джордж Буш – Прескът, е един от основните банкери, финансирали Хитлер. А сам бившият президент е участвал в убийството на Джон Кенеди. Свидетелствата са толкова много…

[58] Вж. напр. “Bush, Gorbachev, Kohl mark Berlin Wall’s fall” by Erik Kirschbaum, Reuters, London, Saturday, October 31, 2009 г., online: http://www.reuters.com/article/artsNews/idUSLV9392320091031

[59] На 1 май 1776 г. баварският йезуит, евреинът Адам Вайсхаупт, провъзгласява създаването на Ордена на илюминатите. Той приема псевдонима „Спартак“. Сто и петдесет лета по-късно организацията „Спартак“ повежда Баварската комунистическа революция – 1918-1919 г. „Спартак“ беше задължително название на милиционерските физкултурни дружества в социалистическите страни.

[60] Извинете за нескромността, но ще цитирам еврейския „антисемит” и шахматен гений Боби Фишер: „Защо да укриваме истината?” Бях първият, който бръкна в тази рана и не й позволи да зарасне. Посветих цяло двучасово (час и половина плюс още половин час) петъчно телевизионно предаване „Диагноза” на разследването на тези престъпления по българските граници и на паметта на загиналите германци. Сега се нароиха мнозина добре платени „защитници на човешките права и справедливостта“. Сред тях е Маргарита Димитрова, бивша Михнева, чийто кум беше главният зет на народната република Иван Живков с моминско име Славков. А самата тя е тясно свързана с ония служби – досега.

[61] Вж. Галина Минчева – „Стани баронеса Ротшилд“, моли Едмонд. Веселина казва „да“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 11 май 2011 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=887117

[62] Главният герой. Голдщайн, разбира се, е дисидентът… евреин.

[63] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 1.

[64] Правописът е коригиран. Все пак авторът с претенции е типичен социалистически интелигент – скулптор, а не писател, нали?…

[65] Велислав Минеков – „Позволете ми да ви обясня защо главният мултак Вежди е бесен“, Afera.bg, Варна, петък, 1 август 2014 г., online: http://afera.bg/mishena/66123.html

[66] Пак там.

[67] С откъс от най-новото му имате възможност да се запознаете тук и сега.

[68] Вж. “GOP-led House authorizes lawsuit against Obama” by Deirdre Walsh, CNN Senior Congressional Producer, CNN, cnn.com, Atlanta, GE, Thursday, 31 July, 2014 г., online: http://edition.cnn.com/2014/07/30/politics/gop-obama-lawsuit/

[69] Вж. Sixteenth Amendment (Amendment XVI) to the United States Constitution, adopted by the Congress of the United States of America in Washington, D.C., on February 3, 1913 г.

[70] От латинското “fiat” – трето лице при спрежението на глагола “fiō” – „да стана“, „да бъда“. С други думи – „да стане“ или „да бъде“. Смята се, че за първи път хартиени пари са били използвани в Китай преди около 1100 години. Което е естествено, понеже хартията е смятана за китайско откритие.

[71] David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[72] “Obama to Republicans: ‘Stop just hatin’ all the time’” by Roberta Rampton and David Lawder, Kansas City , Mo./Washington, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, July 31, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/07/30/us-usa-obama-republicans-idUSKBN0FZ24B20140730

[73] “President Barack Obama: the US „used torture“ after 9/11” by Peter Foster, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11007320/President-Barack-Obama-the-US-used-torture-after-911.html

[74] Вж. напр. “European court says CIA ran secret jail in a Polish forest” by Christian Lowe, Warsaw  , Reuters, reuters.com, London, Thursday, July 24, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/07/24/us-cia-jails-poland-idUSKBN0FT0TX20140724

[75] “From the archive, 27 September 1945: President Roosevelt’s letter about Franco”, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Thursday, 27 September 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/9568189/Another-chapter-in-the-slow-death-of-politics.html

[76] Вж. “Forcing the CIA to admit some ugly truths” by David Wise, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, 1 August 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/08/01/forcing-the-cia-to-admit-some-ugly-truths/

[77] Вж. напр. Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 33.

[78] Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., стр. 10, online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms

[79] Вж. напр. “Yukos Slipping Away? Will Baron Rothschild give shares to President Putin?”, “Pravda”, english.pravda.ru, Moscow, 30.10.2003 г., online: http://-english.pravda.ru/news/russia/19-05-2006/english.pravda.ru/main/-18/89/355/11179_yukos.html и др.

[80] „Натаниэль Ротшильд – новый хозяин России?“, „Русский вестник“, rv.ru, Москва, 6.02.2011 г., online: http://www.rv.ru/content.php3?id=8849

[81] Вж. Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-6

[82] Вж. “WikiLeaks: US “lobbied Russia on behalf of two credit card companies” by Christopher Hope, Whitehall Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 9 December 2010 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8189868/WikiLeaks-US-lobbied-Russia-on-behalf-of-two-credit-card-companies.html

[83] Пак там.

[84] “Israel: Winning the battle, losing the war”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, August 2nd 2014 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21610264-all-its-military-might-israel-faces-grim-future-unless-it-can-secure-peace-winning

[85] Пак там.

[86] Израел е над всичко, над всичко на света, нем.

[87] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава“, София, 2002 г., стр. 164.

[88] Това го пише един неруснак, жид, който презира „руския човек“.

[89] Илья Эренбург – „Убей!“, газета „Красная звезда„, № 172 (5236), Москва, 24 июля 1942 года.

[90] Вж. “Israel poised to escalate Gaza offensive after kidnap of Lt Hadar Goldin: Fragile ceasefire in Gaza shattered by reported kidnapping of Lt Hadar Goldin, with immediate calls for punitive revenge action, as Hamas denies knowledge of abduction” by Robert Tait, Gaza City, Patrick Sawer and Inna Lazareva in Tel Aviv, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 1 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11007052/Israel-poised-to-escalate-Gaza-offensive-after-kidnap-of-Lt-Hadar-Goldin.html

[91] Вж. “Gaza conflict: Israeli soldier feared abducted by Hamas killed in battle confirm military” by Robert Tait, Gaza City, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 3 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11008617/Gaza-conflict-Israeli-soldier-feared-abducted-by-Hamas-killed-in-battle-confirm-military.html

[92] Авторът е използвал думата “masters”, като в нейния смисъл е включил и политиците, и медийните босове.

[93] „Игра на обвинения“, по-точно – „размяна на обвинения“.

[94] По-рано Марк Фрайберг – говорителят на министър-председателя на Израел. Роден в Австралия в семейство на ашкеназими, разбира се с корени в Руската империя. На младини Фрайберг–Регев е бил активен член на социалистическата ционистка организация „Ихуд Хабоним“ и на лявото студентско движение в Университета на Мелбърн. Имигрира в Израел и заживява в кибуц – идеалната форма на комуна с комунистически принципи на живот: От всеки според възможностите, всекиму според потребностите! Понастоящем бившият Фрайберг и сегашен Регев е… „десен“. А утре? Каквото му разпоредят… Извесктен е с омразата и яростта си спрямо палестинците.

[95] От 21 до 27 юли 2014 г.

[96] „Играта на обвинения“ е равна на „няма виновни“.

[97] Да не пропускаме, че той, както и египетският президент генерал Сиси са евреи.

[98] Чиста обида; преводът най-точно е „фелационист“, „минетчия“ – мъжка проститутка, която прави орална  любов на мъж, без извинение.

[99] “Dress the Gaza situation up all you like, but the truth hurts”, by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 31 July 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/dress-the-gaza-situation-up-all-you-like-but-the-truth-hurts-9641240.html

[100] “Europe has a duty to Gaza” by Shirley Williams, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 5 August 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/aug/05/europe-gaza-civilian-suffering-first-world-war

[101] Вж. Ari Shavit – “My Promised Land: The Triumph and Tragedy of Israel”, Spiegel & Grau, New York City, 2014 г.

[102] Вж. David Grossman (דויד גרוסמן‎) – “Death as a Way of Life: Israel Ten Years after Oslo” (מוות כדרך חיים – “Mavet ke-derech khayyim”), Farrar, Straus, and Giroux, New York, NY, 2003 г.

[103] Вж. Benny Morris – “1948: A History of the First Arab-Israeli War”, Yale University Press, New Haven, CT, 2008 г.

[104] Uri Avnery – “1948: A Soldier’s Tale: The Bloody Road to Jerusalem”, Oneworld Publications, Oxford, England, 2008 г.

[105] На практика – заместник-министърка на външните работи.

[106] Вторник, 5 август 2014 г.

[107] Понеделник, 4 август 2014 г.

[108] “Baroness Warsi resigns over Gaza conflict saying she ‘can no longer support Government policy’” by Adam Withnall, “The Independent”, ndependent.co.uk, London, Tuesday, 5 August 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/baroness-warsi-resigns-over-gaza-conflict-saying-she-can-no-longer-support-government-policy-9648529.html

[109] Вътрешната министърка Тереза Мей призна, че „международните отношения“ са били фактор в правителственото решение да не извърши публично разследване на смъртта на отровения руски шпионин Александър Литвиненко“. (Вж. “Theresa May: international relations a factor in not holding Litvinenko inquiry: Home secretary’s letter over decision not to hold public inquiry into death of poisoned Russian spy is published” by Press Association, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 19 July 2013 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/alexander-litvinenko-death-theresa-may-admits-international-relations-affected-ruling-8720405.html; “Alexander Litvinenko death: Theresa May admits ‘international relations’ affected ruling” by Terri Judd, Legal Affairs Correspondent, “The Independent”, independent.co.uk, London, Friday, 19 July 2013 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/alexander-litvinenko-death-theresa-may-admits-international-relations-affected-ruling-8720405.html) На всеки разумен човек, особено ако е преживял милиционер-социализЪма, е ясно: това е удобен метод. Винаги могат да извадят въпросната карта на масата, след което да я хвърлят в лицето на Владимир Путин. Евентуален въпрос: Защо чак сега“, би останал без отговор. Докато масовите идиоти ще поглъщат отровата за отровата… Което може и да е истина, но също така – не. Точно така покриха с мъглата на мълчанието и забравата случая с агента на ДС, писателя Георги Марков.

[110] „Тайни дела“, „Тайни работи“ или „Тайни операции“, англ.

[111] Знае се, че то е сред крупните търговци на оръжие. Освен това е Сакс и Кобург-Гота, но е преименувано на Уиндзър поради неудобството след Втората световна война. Фамилията Сакс и Кобург-Гота, както повечето британски аристократични родове, са родствено свързани с богатите еврейски семейства не само на Острова. Принц Чарлз и неговият внук – невръстният принц Джордж, са обрязани от един и същ равин!

[112] “Torture? Spying? The freedoms Britain prides itself on are illusory. We live in a secret state” by Yasmin Alibhai Brown, “The Independent”, independent.co.uk, London, Sunday, 3 August 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/torture-spying-the-freedoms-britain-prides-itself-on-are-illusory-we-live-in-a-secret-state-9645163.html

[113] Говори се, че роднини на другаря Близнашки са били надзиратели в комунистическия концлагер край родното му село Скравена, Софийско. Тъкмо този техен „актив“ бил в основата на неговата кариера. Специализирал е в СССР и във… Великобритания. Там не пращаха случайни момчета и момичета, нали?

[114] “Wouldn’t we all resign if we were in Baroness Warsi’s position?” by Matthew Norman, “The Independent”, independent.co.uk, London, Tuesday, 5 August 2013 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/wouldnt-we-all-resign-if-we-were-in-baroness-warsis-position-9649029.html

[115] Накъде, човечество?“, лат.

[116] Пожарникарят слънце, фр.

[117] Буквално: осел на лирата, лат.

[118] Бягане с препятствия на дълги разстояние. Дисциплината е започнала като крос-кънтри – бягане с препятствия през пресечена местност. Днес така се нарича бягането на 3000 метра с препятствия, едно от които – водно, на лекоатлетическа писта. През петдесетте и началото на шейсетте малолетните престъпници, затваряни в специални училища, били принуждаване да бягат стийпълчейс, за да изразходват енергията си и да се уморят.

[119] Навремето в сипеите извън този квартал имаше фабрика за тухли. След 9 септември 1944 г. в нея работеха затворници. Като дете съм ходил на свиждане на мой първи братовчед, осъден от другарите. После закриха предприятието, съсипаха пясъчните хълмове, в които играехме на каубои, и създадоха т. нар. Южен парк. След което развалиха и него. Днес американското посолство и други здания демонстрират отвратителното отношение на комунистите към природата и градовете. Някога София беше невероятен град с множество паркове и квартални градини, с булеварди като парижкия “Champs-Élysées” – с кестените и алеите – „Патриарх Евтимий“, „Скобелев“, с чисти улици, по които растяха дървета… Нищо не остана. Комунистите ликвидираха всичко човешко. А след като лишиха народа от собственост – 85 на сто земеделци, които нямаха господари и бяха свободни, занаятчии, търговци – принудиха хората да подирят препитание в градовете. През последните четири десетилетия София пострада най-силно. От естествените 500-600 хиляди жители днес тя е приютила най-малко 2 милиона! Това я прави ненормална за живеене. А простащината се шири навсякъде. Това е една от целита на геноцида, на който сме подложени.

[120] Вж. “Israelis express support for airstrikes on Gaza: Israelis in Ashkelon express support of airstrikes on Gaza as the conflict claims the lives of almost 1,500 Palestinians and over 60 Israelis”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 2 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11007283/Israelis-express-support-for-airstrikes-on-Gaza.html

[121] Theodore Reik – “Jewish Wit”, Gamut Press, New York, NY, 1962 г., стp. 90.

[122] Harry Golden – “Travels Through Jewish America”, Doubleday & Company, Garden City, NY, 1973 г., стp. 21-22.

[123] Вж. Jay Y. Gonen – “The Roots of Nazi Psychology: Hitler’s Utopian Barbarism Paperback”, The University Press of Kentucky, 2 edition, Lexington, KY, 2003 г.

[124] Jay Y. Gonen – “A Psychohistory of Zionism”, Mason/Charter, New York, NY, 1975 г., стp. 137.

[125] Това го пише един неруснак, жид, който презира „руския човек“.

[126] Вж. напр. “U.S. Has Sold Ammunition to Israel Since Start of Gaza Conflict” by Luis Martinez, ABC News, abcnews.go.com, New York, NY, Wednesday, July 30, 2014 г., online: http://abcnews.go.com/blogs/politics/2014/07/u-s-has-sold-ammunition-to-israel-since-start-of-gaza-conflict/

[127] “Congress Backs Israel’s Iron Dome Missile Defense” by Bradley Klapper, Associated Press, ABC News, abcnews.go.com, New York, NY, Saturday, August 2, 2014 г., online: http://abcnews.go.com/Politics/wireStory/iron-dome-bill-us-shows-israels-back-24806588

[128] Вж. “US Senate blocks Iron Dome funding to Israel” by JPost.com staff, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, Fridai, 1 August 2014 г., onlirne: http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/US-Senate-blocks-Iron-Dome-funding-to-Israel-369699

[129] В оригинала е Jews, което ще рече евреи. По времето на земното пришествие на Исус Христос думите „евреин“, „еврейка“, „евреи“, не са съществували. Те възникват късно от „ибрю“ – “Hebrew”, което ще рече „скитник“, „скитащ“. Произходът й е от основното занятие на племената, населявали малката територия, наречена по-късно Юдея. Те били овчари-номади, остатъци от българите хети, т. нар. пастирски народ. Обикаляли из полупустинните земи, за да търсят паша за овцете си. Даже в наши дни съществува английската дума Judean – юдей. Нямам представа защо д-р Ламза е използвал Jew. Съвременният език иврит, който е официален само в Израел, е създаден изкуствено, съгласно завета на Майер Амшел Бауер – първия Ротшилд, който бил ревностен талмудист. Роденият в Лужки, тогава в Руската империя, а днес в Беларус, Елиезер бен-Йехуда (1858-1922) поставил началото на опитите за създаване на еврейски език. Онези, които се включили, използвали преди всичко арамейски. Така през първото и второто десетилетие на ХХ век се появил езикът иврит, на който говорят в днешен Израел.

[130] „Откровение на Свети Иоана Богослова“, гл. 3, ст. 9. Мой превод от този на проф. Джордж Ламза от арамейски. Текстът на еретиците, слугите на евреите от т. нар. Българска православна църква е: „Ето, ще дам от сатанинското сборище ония, които казват за себе си, че са иудеи, а не са, но лъжат…“

[131] Вж. „The Concise Oxford Dictionary of Current English“, Edited by H. W. Fowler and F. G. Fowler, based on „The Oxford Dictionary“, Revised by E. McIntosh, Oxford University Press, London, 1956 г., стр. 640. Глаголът jew изчезна от речниците. Сега четем: „Глаголът jew, макар да не се използва, е преднамерена обида, и затова бива възприеман като крайно оскърбителен.“ В оригинал: “The verb jew, though not used as a deliberate slur, is also perceived as highly insulting.” (Jew, “The Free Dictionary”, thefreedictionary.com, Huntingdon Valley, PA, 2014 г., online: http://www.thefreedictionary.com/Jew) Те могат да ни рачита Goiym – гои, добичета; жените ни – шикши – курви, а ние сме длъжни да ги пазим. Откъде накъде? Кой ръководи този свят? Онези, които са продали душите си на неговия княз – сатаната. Не аз, Господ е постановил това.

[132] Jew, „Английско- български речник“, „Разбери какво“, Kakvo.org, местоположение не е посочено, 2008 г., online: http://www.kakvo.org/translate_word/jew

[133] Вж. “Congress backs Israel’s Iron Dome missile defense” by Associated Press, “Chattanooga Times Free Press”, timesfreepress.com, Chattanooga Publishing Company, Inc., Chattanooga, TN, Saturday, August 2nd, 2014 г., online: http://www.timesfreepress.com/news/2014/aug/02/congress-backs-israels-iron-dome-missile-defense/; “Congress backs Israel’s Iron Dome missile defense with $225 million package: • Package passes as Jewish state’s cease-fire unravels; • Money is directed toward restocking Israel’s Iron Dome, which has been credited with shooting down dozens of incoming rockets fired by Palestinian militants over 3½ weeks of war; • The defense system has emerged as a game-changer in the current round of violence with Israeli officials citing a success rate as high as 90 per cent” by Associated Press, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Saturday, 2 August 2014 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2713370/Congress-backs-Israels-Iron-Dome-missile-defense.html; “Congress backs Israel’s Iron Dome missile defense”, “The New Zealand Herald”, nzherald.co.nz, Auckland, New Zealand, Saturday Aug 2, 2014 г., online: http://www.nzherald.co.nz/world/news/article.cfm?c_id=2&objectid=11303165; “Congress backs Israel’s Iron Dome missile defense”, “NewsOK”, newsok.com, Oklahoma City, OK, Saturday, August 2, 2014 г., online: http://newsok.com/congress-backs-israels-iron-dome-missile-defense/article/feed/717821

[134] Вж. Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 12“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 23 юли 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b2-12 Включително: 001 – Video – Ron Paul – Hamas, made by Israel – 2009 в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=y5YUHzXHSm8

[135] Подобно схващане личи все по ясно в коментарите на много западни наблюдатели. (Вж. напр. “Gaza: how international law could work to punish war crimes” by Geoffrey Robertson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 1 August 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/aug/01/gaza-international-law-war-crimes-security-council)

[136] Библия, „Книга на пророк Исай“, гл. 34, ст. 8. Преводът е от английския, направен от д-р Джордж Ламза от оригинала на арамейски. Не забравяйте, че самозваните „евреи“ или „юдеи“ не са имали собствен език и писменост. Във фалшификата на милиционарския участък, наречен Българска православна църква, това изглежда така: „Защото настана ден за отмъщение Господне, година на отплата за Сион.“

[137] “Hammond condemns ‘intolerable suffering’ in Gaza” by Tim Ross, Political Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 2 August 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/11008491/Hammond-condemns-intolerable-suffering-in-Gaza.html

[138] Пак там.

[139] Gap years. Когато кредитната икономика беше в своя разцвет, след завършване на гимназия не малко западни младежи обикаляха света в продължение на година-две. Други, неуспели студенти или установили, че записаната специалност вече не ги интересува, прекъсваха и правеха същото. Децата на бедните и на ниската част от средната класа можеха да си позволят подобни обиколки само през ваканциите или отпуските. Познавах такива англичани и германци. Даже с приятели сме ги подслонявали на „нашето таванче“…

[140] “Israel: Winning the battle, losing the war”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, August 2nd 2014 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21610264-all-its-military-might-israel-faces-grim-future-unless-it-can-secure-peace-winning

[141] Вж. Agatha Christie – “Passenger to Frankfurt: An Extravanganza”, Collins Crime Club, Glasgow, Scotland, 1970 г.

[142] Оставете хората по света. Все повече израелци си задават въпросите: Какво сторимхме, когато дойдохме? Как така прогонихме повече от 700 000 палестинци от техните бащини земи. Рядко се споменава броят на убитите – между 70 и 100 хиляди души само през 1947-1948 година. Оттогава – повече от 300 000! Ето го истинският холокост.

[143] Съкращение от Boycott, Divestment and Sanctions – Бойкотирай, отнемай и наказвай – световна кампания, която се опитва да наложи все повече икономически санкции на Израел и да го изолира от нормалното човечество. В нея участват световно известни личности, като прикования към инвалидно легло британски астрофизик, професор д-р Стивън Хоукин, южноафриканският епископ Дезмънд Туту, рок- и поп-изпълнители от ранга на Стиви Уондър, Роджър Уотърс от “Pink Flod”, Ани Ленъкс от “Eurithmics”, цели организации като Американската научна асоциация, Канадският профсъюз на обществените служители и т.н.

[144] “Israel: Winning the battle, losing the war”, From the print edition, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, August 2nd 2014 г., online: http://www.economist.com/news/leaders/21610264-all-its-military-might-israel-faces-grim-future-unless-it-can-secure-peace-winning

[145] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 19. Преводът е по този на д-р Джордж Ламза.

[146] Библия, „Втора книга на царствата“, гл. 12, ст. 31.

[147] “Despite claims that anti-Semitism is on the rise in the UK, it’s Israel’s critics who need protection” by Mira Bar Hillel, “The Independent”, independent.co.uk, London, Wednesday, 6 August 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/despite-claims-that-antisemitism-is-on-the-rise-in-the-uk-its-israels-critics-who-need-protection-9651586.html

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...