Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

АКО ВИ Е ХАРЕСАЛО ДА ЖИВЕЕТЕ В 1984 ГОДИНА, ТО НАПРАВО ЩЕ ОБИКНЕТЕ 2014-А! – Част 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

Според Goldman Sachsоколо 2030 година

делът на нововъзникналите икономики

в глобалното инвестиране

ще надмине това на развитите.“

 

 

Алисън Адамс[1]

 

 

 

 

 

 

Витрината на могъществото на Путинова Русия[2] – така някои наричат започналите Зимни олимпийски игри в Сочи.

 

Световното първенство по футбол в Бразилия чука на вратата.

 

Каквито и квалификации да използват, двете събития ще привлекат най-голямо внимание или по-точно ще отвлекат вниманието на милиарди хора по планетата от съществените проблеми на човечеството. Защото 2014 година наподобява Оруеловата 1894-а. Според финансови експерти – трудната за Запада 1994 г.

 

 

 

Светът не е олимпиада, а Сочи отдавна е съблазън за червената мафия

 

 

Олимпийските игри в Сочи се превърнаха в магнит за престъпни елементи, набирани отвсякъде. Особени люде, чийто обхват се простира до Съединените щати.

 

Дядо Хасан, отдавна признат за главатар на руската организирана престъпност, е етнически кюрд от Грузия. По традиция най-големите престъпни босове в Русия произлизат точно от този регионСеверен Кавказ. Криминалните корени на Хасан, чието истинско име беше Аслан Усоян, могат да бъдат проследени далеч назад в Съветския съюз през шейсетте години. С помощта на своите политически и полицейски връзки [правилно – милиционерски] Хасановата организация подпомагаше търговията с афгански хероин, прането на пари зад граница и търгуваше с откраднати стоки. Като елиминираше своите съперници, щом се наложеше.

 

От принадлежащите му ресторанти за шашлици в Москва – „Старият файтон“ и „Каретният двор“ – Хасан ръководеше своята мрежачаст от съществуващия интернационален картел на организираната престъпност, която може би наброява 300 000 войници. Хасан чудесно познаваше Сочи. Преди 16 години беше оцелял в опит за атентат там. Тогава снайперист се прицели в него, но не улучи.

 

Олимпийските игри изсипаха огромни суми в Сочи. А организираната престъпност вече се беше курдисала в града. Когато на 4 юли 2007 г. Международният олимпийски комитетМОКприсъди Зимните олимпийски игри на Русия, милиарди долари взеха да се придвижват към Северен Кавказ. Хасан назначи един от своите лейтенантиарменец на име Алик Миналян, да разтърси и изтърбуши строителните фирми, които бяха спечелили договори за игрите. Освен това Хасановата мрежа пое част от трудовите договаряния, прехвърлянията на недвижими имоти и стоките, които направо прииждаха през пристанището.  

 

Единственият проблем за Хасан беше битката за превъзходство с конкурентното му семейство на неговия грузински сънародник Тариел Ониани, известен като Таро. През февруари 2009 г. човекът на Хасан Алик беше застрелян насред Москва – предполага се – по заповед на Таро. През юли същата година членове на двете фракции се срещнаха на Таровата яхта, плаваща по река Москва, в опит да изгладят различията помежду си. Осведомена, полицията се задейства. Командоси с маски и бронирани униформи направиха десант от хеликоптер върху покрива на яхтата. Властите арестуваха общо 37 мъже. С това мирната конференция приключи. През 2010 г. ЕдуардШаранътКакосян – наследникът на Алик начело на Хасановия рекетьорски бизнес за олимпийските игри, беше застрелян в центъра на Сочи.

 

Хасан продължи да коландри двата московски ресторанта. Един следобед през януари [2013 г.], докато влизаше в „Стария файтон“, снайперист го простреля във врата. Друг го порази в гърба. След минути той беше мъртъв. Широко разпространено е мнението, че Таро е заповядал нападението. Макар Хасан да не страдаше от дефицит на врагове и съперници. След като той беше отстранен, а контролът над Сочиразхлабен, тълпи от престъпни мрежи си пробиха път към олимпийската чаршия.

 

През шестте и половина години, откакто МОК дари Зимните олимпийски игри през 2014 г. на Сочи, държавата похарчи повече от 50 милиарда долара, за да подготви града и неговите околности за състезанията. Повечето от парите са изплатени на различни изпълнители направо от федералния бюджет. Милиарди отидоха в „Олимпстрой“ – държавната строителна организация, която за шест години смени четирима директори. Това ще бъдат най-скъпите зимни олимпийски игри в досегашната история. (Надпреварата във Ванкувър, домакинът на предходните зимни олимпийски игри, струваше само 7 милиарда долара.)

 

Каква част от руските 50 милиарда долара са отишли за финансирането на дейностите, свързани с игрите, и колко за комисиони, рушвети и за изнудване, можем само да предполагаме. Поначало счетоводството не е сред най-важните неща. Московски приятел, чужденец, който е работил като ръководител в няколко олимпийски игри, ми каза: „Никога не съм виждал никакъв бюджет в Сочи.“

 

Пътят към успешната кандидатура на Сочи започна от едно посещение в Австрия през 2002 г. Тогава, един следобед, Владимир Потанин, сред най-влиятелните руски олигарси, придружи президента на Русия Владимир Путин и австрийския канцлер Волфганг Шюсел на състезание от Световната купа по ски. Като разговаряли за алпийския пейзаж, Потанин и Путин се запитали: Защо на Русия й липсва ски-курорт с австрийско качество? Фирмата на ПотанинИнтеррусс“ нае Пол Матюсамериканец, който живее някъде по склоновете на курорта „Уистлър“ край Ванкувър, за да огледа възможностите.

 

Матюс е един от най-уважаваните проектанти на зимни курорти на света. При това той и по-рано е обикалял из Северен Кавказ. Районът е с размерите на Алпите, с подходящи височини и профил. Но постоянните кавги и икономическата криза го бяха оставили сред неразвитите. Матюс насочи вниманието си към Красная поляна – планинско селце, край което един склон на Кавказ сякаш се надига от река Мзимтана 45 километра от брега на Черно море.

 

През 2005 година, на пресконференция, Потанин обяви началото на строителството на своя собствен ски-курорт, който щеше да се нарича „Роза Хутор“ или „Розовата ферма“. През февруари 2007 г. представители на МОК пристигнаха на обиколка в Красная поляна, за да инспектират терена. А Матюс подготвяше ръководителите на Руския олимпийски комитет.

 

 „Рекох им, че би било добре да изчистим боклуците край пътя от Сочи до Красная поляна“ – разказва Матюс. – „И би било добре по средата пътят да има бяла линия.“

 

Олимпийските обекти често биват разпръснати в различни градове, отстоящи на стотици километри един от друг. Сочи ще има само две такива места. Състезанията по кънки ще бъдат извън града – в Адлер, крайбрежен район южно от Сочи. Съревнованията в ските ще се проведат в Красная поляна – край или близо до хребета Айбга в Северен Кавказ. Повечето от обектите са готови от година и даже повече. Но някои, специално Олимпийският стадион, преживяха поредица от забавяния, които доведоха до изоставане в строителния им график.[3]

 

Не, светът отдавна не е олимпиада, както смяташе японското момченце през 1964 година. Той е бизнес.

 

Помните ли какизгорянашенският член на МОК – другарят Иван Живков с моминско име Славков, по-познат като „Зетя“? За наш срам беше изтипосан да урежда подкупи във филма с неправилен превод „Да продадеш игрите“ – всъщност „Да купиш игрите“ – “Buying the Games” – на британското телевизионно предаване „Панорама“, част от програмата на BBC.[4]

 

Панорама“ демонстрира какво се случва в света на спорта – сред най-високопоставените дейци. Защото освен член на МОК, „Батето“ беше шеф на футбола у нас. Хванаха го по бели гащи, както се казва. В сделка, наречена “cash-for-votes deals” – „пари в брой срещу гласуване“.[5]

 

Защо привеждам толкова пространен цитат и припомням случая с Живков-Славков? Ами, за да покажа какво представлява светът сега. Тъй като след представянето на филма в „Панорама“, единственият, който скочи да защитава  Живковия зет, се оказа… Крейг Рийди, председателят на Британската олимпийска асоциация! Капиталист бранеше комунист!

 

Появиха се упреци и възражения срещу използването наскрита камера“. В писмата си Рийди кършеше ръце, че този методможе да е легален, макар и оспорван във Великобритания, но е незаконен и смятан за нарушение в много страни“. [6]

 

Понеже притежавам Кодекса на Би Би Си, мога да потвърдя – използването на скрита камера не е позволено. Но не само аз, всички честни българи го приветстваха. Обаче уплашеният Крейг твърдеше:

 

Не бива да сте изненадани като чуете, че реакцията на МОК е на значително раздразнение.[7]

 

Е, и? Слава Богу, изритаха комунистическия разбойник отвсякъде. Но „олимпийското семейство“ – разбирайте ръководната мафия в това на пръв поглед благородно движение – беше едва-едва разклатена. За да стигнем до точната констатация на американското списание „Панаир на суетата“ – “Vanity Fair”:

 

Каква част от руските 50 милиарда долара са отишли за финансирането на дейностите, свързани с игрите, и колко за комисиони, рушвети и за изнудване, можем само да предполагаме.

 

Но Русия е част от БРИКЮBRIKS – организацията на т. нар. нововъзникнали или бързо развиващи се икономики. Тя включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Доста неточно като определение. Още повече, че сме съвсем наясно със задълбочаващото се сливане на САЩ и Китай в единната държава Кимерика. На това, както и на очакваното през годината в Индия, се спрях в предходен епизод на тази поредица.

 

Сега въпросът е: Накъде са се упътили тези emerging marketsнововъзнали икономически сили, след Сочи? В момент, в който човечеството научава все повече за „тъмната страна на Владимир-Путиновите зимни олимпийски игри“![8]

 

 

 

Корупция и далавери в олимпийски стил

 

 

През шейсетте години на деветнадесетото столетие руският поет и дворянин Николай Некрасов запитал: „Кому на Руси жить хорошо“ – „Кой в Русия живее добре“?[9]

 

Дълго време болшевиките спекулираха с това. Десетина години преди споменатия роман в стихове, същият автор е предусетил отговора:

 

Гражданинът“!… А какво е това гражданин? Достоен син на Отечеството.[10]

 

Комунистите така и говореха – че са „достойни народни синове“?! Като разпродаваха родината ни на чуждите си господари. Така от обществената утайка попаднаха в рая“, отреден им от интернационалната левитска мафия.

 

Век преди това Некрасов също не криел мечтата си да попадне, но в истинския рай:

 

И рад бы в рай, да дверь-то где?“ – „И аз бих се радвал да попадна в рая, ала къде му е вратата?[11]

 

Не врата – цяла грамадна порта се отвори пред другарите. Преминаването през нея беше достъпно само за убийците, извергите, грабителите

 

Криминалните корени на Хасан, чието истинско име беше Аслан Усоян, могат да бъдат проследени далеч назад в Съветския съюз през шейсетте години. С помощта на своите политически и полицейски връзки Хасановата организация подпомагаше търговията с афгански хероин, прането на пари зад граница и търгуваше с откраднати стоки. Като елиминираше своите съперници, щом се наложеше.

 

Кому на Руси жить хорошо“? Бандитите. Комунистическата страна Номенклатурия принадлежеше на тях. Нещо да се е променило? Кой я владее днес?

 

Помня как през 1962 г. “LHumanité” – всекидневникът на френските комунисти, помести обширен репортаж за лятната ваканция на семейство Хрушчови. Тъй като го продаваха и у нас – срещу 10 стотинки, ако не ме лъже паметта, съм готов да свидетелствам.

 

СССР и неговите сателити наистина бяхарайза комунистическата върхушка, за нейните деца, снахи и зетьове. В споменатия репортаж имаше снимки на Алексей Аджубей, женен за щерката на Никита Сергеевич. Зетят беше… главен редактор на правителствения вестник „Известия“.

 

Фотографиите представяха как Алексей Иванович плува в басейн в резиденция, разположена в града-домакин на настоящите зимни олимпийски игриСочи. Интересното за нас – маляците, беше това, че щом задуха вятър, с натискане на бутон, цели стъклени стени се плъзгали и предпазвалисветото тялоот природни неудобства

 

По онова време половината жители на тогавашния 230-милионен СССР гладуваше и изнемогваше.

 

Къде изчезнаха тези фигури – Джугашвили, Хрушчови, Брежневи и останалите?

 

Разтвориха се в онези световни структури, които навремето ги изсипаха върху Русия.[12]

 

Светлана Джугашвили Сталина – пардон – Алилуева, умря в САЩ. Там се подвизава синът на Никита Хрушчов. Къде смятате, че живуркат потомците на Лейба Троцки? До преди няколко години бившият шеф на КГБ и министър-председател на Елцинова Русия Евгений Примаковпо баща Финкелщейн, а по майкаКиршемблат, беше съветник в една от американските секретни служби.[13] Назначи го администрацията на „десния ястребДжордж Буш-младши. Товарищ Женя бил страхотен специалист по… лични документи

 

Същото се отнася и до нацистката номенклатура. През 1956 г., когато поставят началото на разузнавателната агенция на ФРГ, скрита зад евфемизма Федерална новинарска (информационна) службаBundesnachrichtendienst, съкратено BND, канцлерът Конрад Аденауер избира за неин водач намерилия убежище в САЩ офицер от SS Герхард Гелен. Впрочем, в спомените на хитлеристкия министър на снабдяването Алберт Шпеер четем възхищението на фюрера от качествата на Аденауер.[14] Който „случайносъщо е с еврейско потекло. Конрад поддържал тесни контакти с еврейската общност в Кьолн. През 1927 г. дори станал член на тамошната ционистка организацияПро Палестина“.[15]

 

Затова днес потомците на Станишев, Боков и Поптодорови заемат такива високи постове. А една Сталинка от структурата на Държавна сигурност, наречена „Туристспортбанк“, коятопо повелята на времетое преименувана на Кристалина, е еврокомисаркаИмате ли представа на кой дявол са се кланяли предците им? И дали мястото им в мрежата на Гелен не е унаследено? Така както преди да се продаде на СССР, на който за пари предава родината си, героят на Съветския съюз генерал Владимир Заимов и неговият син, подпоручик Стоян Заимов, сами се предложили за сътрудници наГестапо.[16]

 

Когато германците ги отхвърлили, Заимови станали съветски шпиони. Осъден и разстрелян заради това свое предателство, разжалваният генерал е обявен посмъртно за „герой на Съветския съюз“. Според официалната история, преди разстрела, поставилият се заради пари в услуга на чужда и то вражеска държава военен, изкрещял:

 

Съветският съюз и славянството са непобедими! След мене идват хиляди!“

 

Няколко часа по-късно радио Москва призовава: „Българи, паднете на колене!“, и съветската артилерия спря стрелбата си в траурно мълчание… Няколко месеци след това в родните балкани се появи партизанска чета, носеща неговото име.[17]

 

Защо забравяте „международния тероризъм“ и проекта „За нов американски век“, изготвен от неоконсерваторите в и около тогавашния Бял дом, до един бивши левичари?

 

А сега кой в Русия живее добре? Отново същите. Е, може да има известни промени в техния състав, но принципът е все онзи – Номенклатурия живее по-интензивно от всякога!

 

А авторът на цялостния олимпийски проект в и около Сочи еамериканец. Нищо, че в западния печат от време навреме се появяват съобщения за „корупция, съсипване на околната среда иабсурдникакъв сняг“.[18]

 

В такъв случай тази олимпиада е in favoremв полза на…   Знаете въпроса: Cui bono? – В чия полза?

 

По-почтените наблюдатели смятат избора на МОК на Сочи за домакин на зимните олимпийски игри като „интересен“.[19] Пълната неподготвеностотсъствие на природни дадености и на каквито и да са съоръжения за зимни спортове в номенклатурния летен курорт – издават, че „има нещо гнилов интернационалното олимпийско движение. Неговите босове наградиха Путин и компания с нещо, което от материална гледна точка е хилядократно по-ценно от Нобеловата награда. С пълното съзнание, че режимът в Москва няма никакъв проблем с безразборното пръскане на несметни парични суми. В това число – и за подкупи

 

Ако не беше решението на Братството, досега не само СССР щеше да е налице. Целият т. нар. социалистически лагер би останал непокътнат. А народите в него все така щяха да пъшкат под комунистическия гнет. Както не веднъж съм казвал – подарената свобода не е реална. За тази „сладка думатрябва да се воюва. В противен случай все така ще гледаме как „самолетът лети на небето и моторът му работи, а ние си седим на улицата и нагъваме картофки“.[20]

 

Значи изгодата е за онези, които сътвориха тази система. И я ползват посредством своите посредници от сорта на комуниста Владимир Путин. Години наред Техните медии внушават, че офицерът от КГБ върши нещата “the Russian way” – „по руски начин“. Какъв е той? Същият, като “the Ottoman way” – „отоманския начин“. Философията на този прийом се заключава в елементарното “life is game of give and take” – „животът е игра на дай и вземи“. Казано по комунистически: „Ти на мен и аз на теб. Само на нашите хора.

 

Зад всяко руско постижение се крие история, която може да бъде многозначителна. В Сочи скритата история е за Путин и за тесния кръг около него, който се облагодетелства от строителството. Победителите са сплотена групичка от лица, чиято ранна кариера е била в Санкт-Петербург. Навремето [евреинът] Дмитрий Медведев – руският премиер, беше главен изпълнителен директор на РАОГазпром“, най-голямото газодобивно предприятие на света и на най-крупната руска компания.[21] През деветдесетте той и [евреинът[22]] Алексей Миллер, настоящият главен изпълнителен директор на РАОГазпром“, работеха в градската администрация на Санкт-Петербург заедно с младия Владимир Путин. В Санкт-Петербург те срещнаха Борис и Аркадий Ротенберг [също евреи[23]]. Навремето братята Ротенберг бяха треньори по самбо[24] на Путин

 

Братята Ротенберг натрупаха своето първо състояние в бизнеса с газопроводи, като основни дистрибутори наГазпром“.[25]

 

Публикации в израелския печат разкриват, че двамата Розенберг и Путин са приятели още от детските години. Тази дружба продължава с десетилетия. Заедно са тренирали джудо. Което няма как да не е отворило пред еврейските братоци портите към крупния бизнес – например огромната сделка за реконструкция и доизграждане на московското международно летищеШереметиево“.[26] Твърдя го не аз, а еврейско издание.

 

Според други евреи, изоставените Елцинови рожбиБорис Немцов и Леонид Мартинюк – покрай олимпийските далавери „личното богатство на Ротенбергови е нараснало до 2,5 милиарда долара“.[27]

 

И така, с помощта на американски разследващ репортер да прегледаме кой какво притежава волимпийскияград Сочи.

 

Първо, почти всички договори за строителство, обзавеждане и оборудване на спортните обекти, селото за спортистите и хотелите за останалите, бяха дарени на фирми от кръга около Путин. Те са такива „експерти“, че, както стана ясно от телевизионните репортажи в самото навечерие на игрите, са монтирали по двафаянсови трона в тоалетна!

 

В долината край Красная поляна е оформен чисто нов ски-курорт, наречен Лаура. Той включва… пистата за бобслей! Летовището е собственост на… „Газпром“. Който желае, нека вярва, че това е руска държавна корпорация.

 

Надолу, по течението на река Мзимта, е разположен също прясно изникналият луксозен комплекс за отдих Роза хутор. Той е притежание на Владимир Потанин.

 

Новите пътища до всички съоръжения са били поверени на фирмите на Ахмед Билалов вицепрезидент на Руския олимпийски комитет. Тяхната проектна стойност от 200 милиона долара отдавна е надхвърлена.

 

Освен от олимпийския комитет и от своите частни компании, Билалов получавал заплата и като „президент на Северокавказкия курорт държавна фирма, носеща отговорност за изграждането на туристически съоръжения в региона“. Всички обекти в областта са снабдени с камери, които работят дори в снега. Цялата работа струва… 40 милиона долара!

 

Когато лейтенантите[28] на Путин го информирали, че шанцата за ски-скокове е излязла 265 милиона долара, той повдигнал вежди и рекъл: „Добра работа.“ Но на следващия ден Билалов бил освободен от длъжност и очевидно напуснал страната. Сега Северокавказкият курорт е под контрола на „Сбербанк“, държавна финансова институция. Председател на „Сбербанк“ е Герман Греф,[29] който – излишно е да го казваме – е работил с Путин в градската администрация на Санкт-Петербург.

 

Пониженията в стила на Билалов са обичайно нещо в Русия, където едно хрумване на властник може да съсипе всекиго и навсякъде. В менюто на ресторанта в хотел „Южний Платан“ в Краснодар, административната столица на региона, който включва Сочи, има блюдо, което се нарича „Салата на сваления олигарх“ (миди на скара върху канапе от маруля, залети с нерафиниран зехтин[30].[31]

 

 

 

В резултат на половинвековното съветско ръководство

хората престанаха да вярват в човешката доброта[32]

 

 

Съветска Русия, СССР и настоящата Руска федерация са все страни на неограничените възможности за номенклатурата на комунистическата партия. Тя е рожба на финансовия Интернационал. Например Пол Матюз си спомня, че е прегледал предните две кандидатури на Сочи за олимпийска столица. В тях имало забавления от типа „гондола, която се рее със 75 километра в час в небесата. Приличаше на детска рисунка.[33]

 

Сред останалите приближени на Путин, на които било позволено да напъхат пръсти в кацата с олимпийския мед и да ги оближат, са Владимир Якунин – президент на Руските железопътни линии. По времето на Брежневия застойтой е бил секретар на съветската мисия към ООН в Ню Йорк. През 1991 г. започнал частен бизнес в Санкт-Петербург, където си купил дача, врата до врата с Путиновата. Така започнало дългото им сътрудничество.

 

Якунин се върнал към обществения живот едва, когато се убедил, че това е най-надеждния път към богатството. Имало е спекулации, че ще наследи Путин на президентския пост.[34]

 

Когато наченало строителството между Адлер и Красная поляна, цъфнал и шефът на Руските железопътни линии. Част от договорите били поверени на фирми, свързани с него – „Трансюжстрой“, СКМост“ и т.н. Те пробивали тунели, оформяли пътища… Един от съоснователите на „Трансюжстрой“ е някой си Олег Тони – лейтенант на Якунин.

 

Съпругата на ЯкунинНаталия, заема място в Съвета на директорите на банка, чийто контролен пакет е собственост на СКМост“. Генадий Тимченко, друг съдружник на Путин от Санкт-Петербург и съучредител на компанията „Гунвор“, една от най-крупните фирми за търговия с петрол в света, държи 25 на сто от акциите на СКМост“.[35]

 

Брет Форест разкрива и пълната некадърност на тези комунистически предприемачи“. Изграждането на обектите достигнало такава грамадна стойност, защото повечето от тях били разваляни и преправяни – ниски тавани, криви стълбища, лоши подови настилки, течащи покриви

 

Какво пък? Съветският – извинете – руският народ е свикнал да мизерува. А олигарсите наемали високоплатени западни ръководители. Като американеца Роджър Маккарти, да речем, който надзиравал оформянето на Потаниновия курорт Роза хутор… Въпреки че бил с непостижима в родината си заплата, той вдигнал ръце и напуснал.

 

Казвах им: „Не забравяйте кой изведе първия човек в космоса.“ И той се завъртя около земята. А не отиде до там, за да се върне веднага. (Портрет на космонавта Юрий Гагарин виси в седалището на Руските железопътни линии в Красная поляна, за да повдига духа.)…

 

Онова, което наистина исках да бъде направено, беше свършено“ – разказва Маккарти. – „Руснаците вършат нещата вътре в сградите по своя си начинстръмни стълбища с къси, но високи стъпалапросто съвършена глупост, неща, които ме разочароваха. Така че накрая, изборът да съм със семейството си и спокойствието да работя в Северна Америка изобщо не беше труден.[36]

 

Преди повече от 60 години известният еврейски писател Артур Кьослер, който беше убит, задето разкри хазарския произход на съвременните самозвани евреи“, посетил СССР. След което написал:

 

Комунизмът се изпари барабар с комунистическите лидери. Понеже не разполагаше с никаква доктрина. Само терорът го крепеше Режимът не иска комунисти; иска роботи. Ще отнеме най-малко едно поколение, та отново да ги превърне в хора.[37]

 

Сгреши, не позна. Поради своите левичарски убеждения и пристрастия той не е успял да зърне световния политически пейзаж в неговата цялост. Да се вгледа втренчено и да различи фигурите, прикриващи се в неговите сенчести части. Те са едни и същи. И дърпат конците на политическите марионетки, поставени на видело.

 

Истинските комунисти са завършени егоисти. Владимир Путин е съвсем наясно, че ръководи бивша империя, която повече не е способна да се изправи. Добре му е известно и нейната приближаваща нерадостна съдба. Но тя ще стигне народа, а не Номенклатурия, която го издигна. Това представлява днешна Русия.

 

Путин не попадна в cul-de-sac, dead-end-streetкьорсокак, задънена улица? Кагебистът е изкусен въжеиграч. Младият Нат Ротшилд, синът на лондонския сър Джейкъб, му даде следната свръх висока оценка:

 

В интерес на истината онова, което руското правителство направи по време на кризата, заслужава голямо уважение. То започна да изкупува акциите на закъсалите национални компании. Държавата взе да изтегля всичко това, като по този начин помагаше на частния бизнес. На практика то предприе съвсем същото, което сториха в САЩ. И без съмнение, това е най-правилният подход. Не мога да изрека нито една лоша дума за това, което беше сторено. Всичко беше много грамотно.[38]

 

От което личи, че Путин е предпочел онези, които го превърнаха в богат човекРотшилдови.[39] Пък и е наясно, че цялата настояща световна драматургия носи авторския почерк на вездесъщото банкерско семейство. Руски патриотично настроен коментатор тъжно заключи:

 

Беше време, когатоофицербеше синоним наруски патриот“. Днес в [царския] двор е времето нафинансовите офицери на Ротшилд“.[40]

 

Не си въобразявайте, че от февруари 1917 година насам тя е била сериозен фактор на световната политическа сцена. Изкарваха я такава. При това тя нямаше нищо общо с онази Русия, която при император Николай ІІ се е устремила към бързо стопанско развитие.

 

Сега Кремъл разчита изключително на природните богатства. А те отдавна не са в руски ръце. Затоплянето на отношенията между САЩ и Иран, както и засиленият добив на шистов нефт и газ в Северна Америка, очертават печална картина на разруха за руснаците. Също за саудитците и останалите от петролните шейхства около Персийския залив, които не са предприели подходящи предварителни мерки. Както постъпи Дубай, да речем.

 

Настоящата 2014 година ще бъде на Иран. Все по-нарастващите количества изпомпван нефт там и в Съединените щати неминуемо ще доведат до спад на цените на международните стокови пазари. Разбира се, Седемте сестри, както наричат интернационалния петролен картел, ще се помъчат да задържат високите ценови нива, колкото може по-дълго. За това ще спомогне и все по-увеличаващото се потребление в Китай, Сингапур, Индия

 

Но смятам, че след месеци на настоящите равнища на цените, предстои те да започнат да се свличат. Тогава някои от арабските петролни царства ще позакъсат. Русия – съвсем. И Владимир Владимирович изобщо не се съмнява в онова, което му предстои. Но ще удържи, защото не допуска грешки като управляващите британски консерватори. Той не се майтапи с Ротшилдови, както преди време дръзнаха те. И бяха поставени на мястото им.[41] (Вижте илюстрацията.)

 

А мащабната корупция? Та нима най-новото допитване до гражданите на Европейския съюз не демонстрира същото в него? Както съвсем не на шега изтъкна консервативен британски коментатор:

 

Европейският съюз да поучава своите страни членки за корупцията е все едно Ал Капоне да мъмри корумпираните ченгета. Присъдата може да съдържа известна истина, но безсрамната дързост боде очите.[42]

 

Годината на Иран насочва вниманието към тази съвсем не малка държава като… нововъзникваща икономика. Но тя изобщо не е такава. Освен че е в състояние да обогатява уранвисша технология, страната произвежда продукция, от която нямаме почти никаква представа.

 

Читателите на по-зряла възраст забравиха ли, как в края на Живковата диктатура комунистите внасяха автомобили „Рено 5“ от Техеран? Даже съпругът на несменяемата началничка на Нова телевизия Силвия Зурлева – офицер от Държавна сигурност, е бил замесен в далаверата.[43]

 

Иранските автомобили „Кодро“ са най-големите сред произвежданите в тази част на света. Страната е сред челниците в някои производства – био– и нанотехнологиите, фармацевтичната промишленост. През 2012 г. нейната индустрия заемаше 66-о място сред 148 нации на земята. За наше успокоение, ние бяхме четири места пред Иран, но без перспективи, за разлика от него.[44]

 

От два месеца Барак Обама не дава прашинка да падне върху Иран. Преди дни бившата държавна секретарка Хилари Клинтън подкрепи стопанина на Белия дом и защити подобряването на отношенията с ислямската република.[45] Споменатото сближаване между Вашингтон и Техеран силно разгневи единствено Тел Авив.

 

Сега внимавайте. Уж по друг повод – заради палестинците, но преди седмица кабинетът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху лепна етикета антисемит“ на действащия държавен секретар на Съединените щати, евреина от семейство Форбс по майчина линия, Джон Кери.[46] Приветствам го с добре дошъл в храма на обречените. Дали? (Вижте илюстрацията.)

 

Или проектът „Израел“ наистина е на приключване? Защото от три месеца насам Джон Кери наистина пее нова песен: Израелските селища на палестинските територии са незаконни.

 

В отговор Съветът на израелските заселницинапълно нелигитимно образувание, което извършва окупация и отнемане на чужди територии, с което нарушава всички действащи международни правни нормисе изгаври с главния дипломат на САЩ. Той тиражира видеозапис, който би бил обиден за всяка страна.[47] Съветските американски щати преглътнаха горчивия залък, напоен с отровата на еврейската омраза.

 

Вижте и двете:

 

 

 

 

 

Лакмусът за това доколко Братството еманципира САЩ от Израел – отделя, отдалечава, освобождава ги от зависимостта им от Тел Авив, ще проличи тъкмо от степента на развитие на отношенията между Вашингтон и Техеран. Борбата, която се води под светлината на прожекторите не е единствена. Под повърхността се сблъскват различни течения и интереси. „Князете на този свят“ вече не са в състояние да удържат някои центробежни сили.

 

Противно на своите началници в Държавния департамент, преди дни Уенди Шърманглавната преговаряща с ислямската държава, свидетелства пред конгресмени, че „Иран не е отворен за бизнес“.[48]

 

Моята прогноза е, че вече трудно ще бъде спрян потокът от американски делегации от предприемачи към иранската столица. Защото съм наясно с народната мъдрост, че „интересът клати феса“. Ако следваме германския генерал и военен теоретик генерал Карл фон Клаузевиц, трябва да приемем, че „войната е продължение на политиката с други средства“. Но нима политиката не е продължение на икономиката с други средства?…

 

Империята Ротшилд е като британската – няма „вечни съюзници и никакви постоянни врагове“. Само „интересите й са вечни и постоянни“.[49]

 

 

 

Новите лидери, които трябва да бъдат спъвани

 

 

През следващото десетилетие се очаква Китай да стане първата държава в историята, която ще има 1 милиард градски жители! Братството полага усилия, за да помогне на Пекин да научи ролята си на първа световна сила. Естествено – под неговото командване.

 

Моето скромно мнение е, че китайската икономическа експанзия извън границите ще започне да отслабва. Ще я замени познатата политика на засилено вътрешно потребление. Същата, която доведе западния свят до настоящото незавидно положение.

 

Тя има две изключително вредни последици. Първата е ликвидирането на духовността. А вторатазаместването на вярата, на висшите човешки ценности, с идолопоклонничество, с преклонение пред вещис материя.

 

На Икономическия форум в Давос, който завърши преди две седмици, пролича доколко всички лидери са зависими от Интернационала. От една страна, световните икономически босове уж обсъждали намаляването на неравенството, което все повече се задълбочава. Но от друга, всички са гледали като божество отиващия си гаулайтер на Банката на федералния резерв Бен Бернанке. А допреди дни той беше лицето на тази глобална несправедливост.

 

Най-добре е да се уверите сами от краткото интервю с настоящия председател на Групата на Световната банка, американеца д-р Джим Йон Ким, който е роден в Сеул.

 

 

 

 

 

Обърнахте ли внимание на една от репликите на Джим Йон Ким? Онази, в която обяснява, как „доста обсъждахме с китайските власти инвестирането в самите хора“. Иска да каже – в потребление. С други думи, вече разполагате с достатъчно солидна средна класа и с не малък брой истински богаташи. Време е да купувате. Засилете потреблението.

 

Който редовно следи публикациите в тази медия, няма как да не се досети за т. нар. кредитна икономика, която от средата на седемдесетте години на миналия век въведоха в Европа и САЩ. Нейното действие продължи повече от три десетилетия. Чак сега усещаме последиците й. Повечето западняци вече достатъчно дълго ги изпитват на гърбовете си. Но не забелязват ролята на централните банки.

 

 

 

Капиталистическата система предполага сигурни пари, а не парите без покритие, манипулирани от централните банкери[50]

 

 

Сега е мястото да припомня максимата на Амшел Майер – първия Ротшилд:

 

Дайте ми да контролирам парите на нацията и въобще няма да се интересувам кой прави законите.[51]

 

Ето какво е искал да каже. Ако емитирането на националните валути е под негов контрол, на практика той ще разполага с цялата държавна власт.

 

Един от ратаите на неговите потомци – председателят на Групата на Световната банка, е онзи Техен пълномощник, който свежда решенията на Братството до правителствата за изпълнение. Как се постига това? Много просто.

 

Представете си, че количеството на пусканите в обращение хартиени пари зависи от вас. Така вие сте в състояние да регулирате пазара, при това чрез различни лостове. Ако пуснете повече отпечатани банкноти, можете да предизвикате инфлация от класически тип.

 

Но след като правителствата са в ръцете ви, нищо не пречи да им пошушнете, да вдигнат доходите на администрацията. Същото е възможно и в не малки дялове от частния сектор, които зависят от вас. Какво ще сторят останалите? Така нареченият пазар на труда ще започне да извива ръцете на работодателите и те, щат не щат, също ще вдигнат трудовите възнаграждения. Което неизбежно води до по-високо потребление на стоки и услуги.

 

Профсъюзите, синдикатите, са изобретение на интернационалните финансисти. Точно така, както и идеологиитесоциалистическа, комунистическа, фашистка, либерална

 

Д-р Джим Йон Ким намекна тъкмо това. Той е „обсъдил с китайските власти инвестирането в самите хора“. Тоест – намаляване на инвестиционните разходи и повишаване на доходите. От там – вдигане на потреблението.

 

Преди около половин век сенаторът Бари Голдуотър, наричан от комунистическата пропаганда „ястреб“ и „милитарист“, добре осъзнавал как стоят нещата и накъде скритата власт тласка Съединените щати. Затова уж между другото заявил:

 

Повечето американци изобщо нямат реална представа и не разбират действията на интернационалните кредитори. Счетоводните книжа и сметките на Системата на Федералния резерв никога не са били ревизирани. Тя действа извън контрола на Конгреса и манипулира кредитите на Съединените щати.[52]

 

Под „манипулиране на кредитите на Съединените щати“ трябва да схващате преди всичко фактът, че всеки американски долар в обращение по света на практика е заем, който държавата в лицето на правителството взима от Банката на Федералния резерв в Ню Йорк, където е печатницата за пари на САЩ.

 

Но Банката на Федералния резерв е „федерална“, колкото е и частната железопътна корпорация “Federal Express”. Фактически тази най-голяма финансова институция на планетата увенчава с успех стремежите на Нейтън Ротшилд за превземане на Съединените щати, които датират още от 1812 година.[53]

 

Какво пък, да не се доверяваме. Затова нека проверим, да не би в своя антикомунизъм Бари Голдуотър да е излъгал. Или пък аз да съм ви подвел? Предлагам да видим и чуем прословутия евреин Алън Грийнспан, който в качеството си на президент на Банката на Федералния резерв на САЩ спомогна в голяма степен за продължаващата световна финансово-икономическа криза.

 

 

 

 

 

Както по-осведомените от вас добре знаят, Бари Голдуотър не е пионерът в битката срещу централните банкери. Още през 1803 г. Томас Джеферсън – третият президент на САЩ, който е истинският автор на Декларацията за независимост, осъдил намеренията за основаване на единна банка на Съединените щати със седалище в Ню Орлийнз. По този повод той писал:

 

Тази институция е един от най-смъртоносните налични врагове, който се обявява против принципите и буквата на нашата КонституцияАко американският народ позволи на частни банки да контролират емитирането на техните пари, първо чрез инфлация, а след туй посредством дефлация, банките и корпорациите, които ще изникнат около тях, ще лишат хората от цялата тяхна собственост. Докато децата им се събудят бездомни на континента, който техните предци завладяха.[54]

 

 

 

Това не е капитализъм

 

 

Изглежда този момент настъпва. Преди дни стана ясно, че днес най-малко 50 милиона жители на Съветските американски щати не са наясно, кога ще могат да се нахранят отново. А администрацията на „социалния“ президент Барак Обама съкращава програмата за получаване на храна с купони. Водещата на CNN Кристиян Аманпур определи това като „нов голям удар върху работническата класа“.[55]

 

Това означава, че 15,74 на сто от населението на САЩ гладува постоянно!

 

Ето какъв е резултатът от комунизма, който интернационалните банкери налагат на света във вид на глобализация или нов световен ред. Това са евфемизми на онази талмудска програма, която лондонският клон на семейство Ротшилд продиктувал на Карл Маркс и Фридрих Енгелс. Тя излязла под заглавието „Манифест на комунистическата партия“.[56]

 

Поради собствената си некадърност, двамата „автори“ отмъкнали и пригодили чужд труд. Цели две десетилетияКомунистическият манифест“ бил разпространяван, без да бъдат посочени неговите автори.

 

През 1948 г. Маркс издал „своя“ „Манифест на комунистическата партия“, над който „работил“ от 1830 до 1847 г. Да – цели 17 години за петдесетина страници! Всъщност схемата на тази програма за налагане на държавен капитализъм е разработена от Енгелс.

 

Честно казано, Енгелс безскрупулно откраднал значителна част от книгата на американския политик Клинтън РузвелтНауката на управлението“, основана на природните закони.[57] Тя отразявала идеите на Адам Вайсхаупт и илюминатите. Първоначално нейното написване било възложено на Рузвелт от лондонската Комунистическа лига – бившата Лига на справедливите. От своя страна, тя продължила полулегално действията на поставеното извън закона якобинско движение. А както е известно, якобинците са продукт на избягалите от преследванията в Германия илюминати.

 

Лигата на справедливите обединявала богати и влиятелни люде от различни страни. Тъкмо те стояли зад бунтовете и вълненията, които през 1848 г. завладели Европа. Тяхната кулминация била Парижката комуна. Едва 20 лета след тези събития се появило изданието, което вече носело заглавието „Комунистически манифест“. А като негови автори, без никакви промени в дотогавашния текст, били изтипосани купените от Ротшилд Маркс и Енгелс.[58]

 

Десет месеца след полагането на президентската клетва Франклин Делано Рузвелт писал на своя главен съветник, социалиста Едуард Мандел Хауз:[59]

 

Действителната същност на нещата е в това, че както ти и аз знаем, един финансов сектор в най-големите центрове е притежавал правителствата още от времето на [президента] Андрю Джаксън. И сега не приемам изцяло управлението на У. У.[60] Страната преминава през повторение на Джаксъновата борба с Банката на Съединените щатисамо че върху далеч по-голяма и широка основа.[61]

 

Много са изследванията, които доказват онова, което няма как да бъде отречено: Централните банки само привидно са държавна собственост. Те или са в частни ръце, или са под техния контрол. На върха на световната банкова управленска пирамида отдавна са се настанили упълномощени представители на фамилията Ротшилд.

 

През 1982 г., по време на съдебен процес по делото „Луис срещу Съединените щати“ публично било огласено следното:

 

Регионалните банки на Федералния резерв не са правителствени служби,… а независими частни корпорации, контролирани на местно ниво.[62]

 

След всичко изложено стигаме до настоящата тема – до две от главните т. нар. нововъзникнали икономики: Китай и Русия. Точно в настоящия момент те увеличават своите… военни разходи! От една страна, ги карат да повишат потреблението чрез необосновано вдигане на доходите – сиреч без произведен съответен брутен вътрешен продукт. От втора, да вдигат своите бюджети за отбрана.

 

Това се случва за първи път от пет години. Когато САЩ са принудени да свиват парите, предназначени за Пентагона.[63] Пак сме свидетели на двуличие и различни стандарти. Уж почти навсякъде се взимат мерки за затягане на коланите. Народите изнемогват. В същото време съвсем излишно се трошат все повече средства за въоръжения. Къде е Киро на кирия, както казват нашенци?

 

Досещате се, че това се прави in favoremв нечия полза. Следователно пак опираме до познатото питане: Cui bono? – В чия полза?

 

Ще се опитам да обясня по най-популярен и достъпен начин. От една страна, военнопромишленият комплекс работи на пълна пара и трупа още и още богатства. От друга, по този начин Братството разполага с още две свърхмощни оръжиязаплахата и пропагандата.

 

Конците на всички видими управляващи, до един марионетки, са в неговите ръце. Обаче винаги се намира някой самозабравил се евреин като Йосиф Сталин, Муамар Кадафи или Реджеп Тайип Ердоган, да речем, който да си въобрази, че може да се измъкне от опеката на финансовия Интернационал.

 

В такъв случай е добре да бъде задействана съответната заплаха. Ако идва от натовска страна, е удобно тя да бъде съветска или руска, както желаете. Обратно, ако е от „социалистическа“, изниква сянката на американската опасност. Появи ли се в Азия, на ред идва страхът от Китай… Погледнете какво приказва японският министър-председател.

 

Тук се включва второто оръжиетихото, пропагандата. Четем как:

 

Андерс Фог Расмусен[64] заяви, че е загрижен за намаляващото финансиране във Вашингтон и европейските столици, докато в Русия и Китай има истинско разточителство на военните разходи.[65]

 

Няма да се задълбочавам. Но не мога да пропусна и да отбележа: Не всички, да не кажа малцина, са наясно с методите, които Братството използва. На първо място – Хегеловата диалектика с нейната теза, антитеза и синтеза. Народните маси поглъщат отровата, която пропагандата чрез своите тихи оръжиямедиите, ежесекундно инжектира в съзнанието им. На принципа: “Credo quia dixerunt” – „вярвам, защото е казано“. Съвсем малко прилагат обратното: “Credo quia absurdum” – „вярвам, понеже е абсурдно“ или „невероятно“. Обикновено второто се оказва истина, а първотоконспиративна теория, тиражирана от властимащите.

 

На това римляните казвали “reductio ad absurdum” – „свеждане до абсурд“. Но при тях това се вършело, с цел твърдението да бъде опровергано. Уж възприемали и доразвивали тезата на опонента. Но накрая излизало така, че тя довежда до абсурден резултат.

 

В наши дни всичко изречено или написано по официалните, влиятелните медии, се възприема за истина. Колкото и абсурдна и нелогична да е тя

 

Най-често тези „истини“ са анонимни. Не се посочва кой ги е изрекъл. Като например следната:

 

Нови прогнози показват, че през 2015 г. китайските военни разходи ще надминат тази на Великобритания, Германия и Франция, взети заедно.[66]

 

Е, и? Cui bono? Кой има полза?

 

Никой не споменава, че Пекин и Вашингтон вече са едно – ако все още не са се сляли, са на път да се превърнат в единна свръх държаваКимерика. Нито някой изразява сериозни тревоги от напористите китайски инвестиции в Европа и Съединените щати. Ако Братството не дръпне юздите на изумително могъщите финансово т. нар. hedge fundsкапиталови фондове с широк инвестиционен портфейл в полза на постмаоистката комунистическа номенклатура – не е далеч денят, в който поне половината отразвитиясвят може да се окаже собственост на неразвития“ – нанововъзникващата икономика“, наречена КНР!

 

Нещо повече. Китайските инвестиционни фондове все по-усърдно използват офшорните зони. А това е не просто източник на допълнителни доходи. Чрез избягването на съответното данъчно облагане те могат да влияят върху бюджетната политика на отделните страни.

 

За механизмите и облагите от този подход ще научите повече от поредния документален филм, който ще имате възможност да изгледате след края на тази публикация.

 

Не може да се отрече, че в конкретния случай Барак Обама постъпи почтено. Преди година и половина, по време на своята първа обиколка из азиатския континент, президентът Барак Обама обяви смяната на американските външнополитическиразбирайте военниприоритети.

 

След десетилетие на преголяма ангажираност с войните в Ирак и Афганистан, Съединените щати обръщат своя главен интерес към процъфтяващия Азиатско-Тихоокеански регион. Като нарече тази част на света „решаваща за икономическия растеж и националната сигурност“, Барак Обама заяви: „Искам след тази визита всички да знаят, че моята администрация възнамерява да усили и заздрави нашите връзки с всяка отделна страна, но също така и с регионалните институции.“

 

Втренчването на Америка в Азия предизвика търкания със ставащия все по-могъщ Китай, който отстоява правата си в региона.[67]

 

Надявам се да разбирате, че последното е част от пропагандата.

 

 

 

Дали пък 2014-а няма да е годината на Мексико?

 

 

Когато преди десетина години се заговори за Мексико като за „нововъзникващ пазар“, никой не обърна внимание. Трябваше да се появят съобщенията, че „конспиративната теория“ за Североамериканския съюз – обединението на Канада, САЩ и Мексико, е в ход, та някой от надменните вашингтонски коментатори да обърне поглед на юг.[68]

 

А през 2011 година сякаш всичко се обърка. Под предводителството на президентката-социалистка с габровски корени Дилма Русеф, Бразилия взе да губи блясъка си на най-привлекателна капиталова посока.[69] И коя страна я измести? Мексико.

 

Знаем ли нещо за нея, освен тривиалните сомбрера, кактусите, емоционалните песни, наситени с доста използване на фалцет, и поразителната с размерите си организирана престъпност, свързана с наркопроизводството и търговията с дрога? Едва ли.

 

През споменатата 2011 година Мексико изпревари по икономически растеж Бразилия. Индексът iShares, който представя картината на обмена на инвестиционни фондове, показа следното:

 

Когато става дума за инвестиционен портфейл, Мексико е явният победител тази година. Неговият показател iShares MSCI за изтъргувани капиталови фондове нарасна с 14, 09 на сто през тази година, приключваща на 10 юли [2012]Китайският индекс iShares FTSE е спаднал със 7 процента. А в Бразилия iShares EWZ се е смъкнал с 11,3 на сто.[70]

 

Още тогава родината на царевицата се беше очертала като твърд фаворит за крупните капитали. Смятаха я за недоразвита в банково отношение.[71] Дали пък това не й повлия положително? Тогава задълженията на частния сектор съставляваха 20 на сто от брутния вътрешен продукт. Сега са по-малки. За сравнение, на 10 юли 2012 година в Бразилия същият показател беше 50 процента, а в Чили80 на сто![72]

 

След обяд в сряда, 5 февруари 2014 г., изгледах предаване на обновяващата се новинарска телевизия CNN. В него напълно непозната за мен водеща разговаряше с вашингтонски инвестиционен експерт, близък до Белия дом. Съжалявам, но не си направих труда да запиша или търся емисията. Който желае, може да се довери на думите ми.

 

Икономистът изнесе данни за бързо увеличаващата се мексиканска средна класа. Телевизионерката взе да окайва САЩ, които изпитват криза с обратнотоскоротечното изчезване на тази най-важна обществена прослойка. Тогава специалистът произнесе едно изречение, което се постарах да запомня дословно.

 

На фона на все по-тъжния икономически пейзаж в Канада и САЩ той заяви:

 

Mexico is the economic driving engine of North America.” Което ще рече, че тази държава е стопанският двигател на целия континент! Той преведе това на нормален език така: Все повече мексикански капитали преминават северната граница, за да изграждат предприятия в Съединените щати. Новият Закон за имиграцията, който се очаква да бъде приет окончателно от Конгреса и Сената, ще позволи на непрогнозируем брой жители на най-южната част от Северна Америка да се преместват и да работят в САЩ.

 

Единствената причина за това е все така ширещата се престъпност в родината им, която е сериозна пречка и пред предприемачеството. Явно правителството няма сили и средства да се справи. Или по-скоро така трябва…

 

В цитираната преди малко публикация се казва, че Адри Каплан, инвестиционен управител на американския фонд “Federated InterContinental”, който всяка година влага някъде по повече от половин милиард долара, признал: Мексико е на първо място в техните бъдещи планове. Китай заема второто. В двете страни заплатите вървят нагоре.

 

Което означава какво? Онова, което спомена д-р Джим Йон Ким – настоящият шеф на Световната банка все по-високо потребление.

 

А останалите? Забелязва се забавяне в развитието не само на Бразилия, но също така на останалите от БРИКЮ Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Обаче според уважавания от мен икономически анализатор Закари Карабел има нещо, което ги обединява. И то е гъвкавостта на техните икономики. Разбира се, той изобщо не се занимава с руската.

 

Той изрично се спира на поведението на Федералния резерв, който продължава със своята политика за намаляване на обратното изкупуване на собствената си продукциядоларите, с по около 10 милиарда месечно. Което на часа доведе до сериозни спадове в курсовете на няколко други национални валути – на Индонезия, Турция, Индия, Южна Африка и Аржентина. Намеренията са за повишаване на лихвените проценти навсякъде по света.[73]

 

На инструментариума се спрях. Вярвам, че го познавате. Печатане на пари – повече или по-малко. Зависи от плановете на Братството. Разбира се, авторът не дръзва да засегне темата за политическото влияние на тези на пръв поглед само финансови прийоми, използвани от банковия Интернационал.

 

Онова, което е най-стойностно в неговата дописка, е взаимовръзката между отделните стопанства. И начина, по който развитието на една отнововъзникналите икономикиможе да стимулира друга.

 

Карабел дава пример с непрестанно увеличаващото се търсене на суровини в Китай. Което води след себе си скок в тяхното производство в Чили, Южна Африка, Индонезия или Бразилия. От там следва разширяването на средната класа във всяка от тези държави. Нещо, на което се спря в своята лекция бившият началник на Световната банка сър Джеймс Дейвид Уулфенсън, с която само вие у нас сте запознати.[74]

 

Някои от тези страни не са възприемани като „перфектни демокрации“, но коя ли е такава? Естествено, кукловодите могат да внушават, че Ердоган в Турция е „краен ислямист“, който „не зачита гражданските права“. Същото се отнася и до най-голямата ислямска държава – Индонезия. Което само донякъде е така.

 

Пък и никой от демократстващите не отчита националните особености и традиции. Целта е единний комунизъмунифицираност. Онова, което ние преживяхме под униформеното управление на БКП и под гнета на нейния милиционерски ботуш.

 

Обаче на много места предстоят избори. В Индия – през май. В Турция – в разгара на лятото, през август. През октомври в Бразилия Дилма Русеф ще бъде изправена пред песимистична перспектива относно втори мандат

 

Да не забравяме, че след зимните олимпийски игри в Сочи предстои Световното първенство по футбол в Бразилия. Вярва ли някой, че бъдещето на тази страна наистина е заложено в краката на играчите? И то на фона на превръщането на спорта в невероятно печеливш бизнес

 

Оптимизмът на Карабел наистина ме забавлява. Той пише:

 

Ако в средата на ХХ век някой беше поискал от американците и европейцитеистинските родители на стотици милиони от онези, които ще гласуват през тази година, да дефинират своите амбиции за началото на ХХІ век, дали техните претенции биха съответствали на днешния свят: приобщаване към демокрацията, постоянно увеличаващи се отворени пазари, нарастващо изобилие и охолство, и все повече свобода на придвижването, на икономическия и на личния живот, откогато и да било преди, всички под шапката на несъвършени, но радикално подобряващи се политически системи?

 

През предстоящите месеци няма да видим края на некролозите, написани за нововъзникващия свят и за заплахите, които му предстоят. В тези предсказания не се съдържа нищо ново. Всички те пропускат очебийната действителност на демократичните преобразувания, а понякога на шумните последици от тях. Те също така не отбелязват степента на бързо подобрение в жизнения стандарт на милиони. А ние проявяваме ли воля да изискваме някаква по-голяма отговорност от техните правителства? Ето я рецептата за глобалната сигурност и за дългосрочния просперитет. Даже прекалено много да заявяват своето несъгласие с това.[75]

 

Две неща, които авторът подминава, е цената надемократизацията“ и примирението със загубата на свободи и реални възможности, на междукласово движение в развития свят“. А къде сме ние и онези народи, които същиятсвободен святтъй любезно предостави на не знаеща милост Сталинова съветска мечка? А днес ни ругае и обвинява за собственото си малодушие и леност.

 

 

 

 Диктаторите „приятели“са добре дошли

или за края на индустриалната цивилизация

 

 

 

Колко иракчани загинаха при износа на демокрация, наложена насилствено от САЩ и т. нар. коалиция на желаещите, в която за наш срам фигурираха наемници с български имена? Числата варират от 10 хиляди до 1 милион.

 

Броят на жертвите в сирийския вариант наАрабската пролет“ са близо 110 000 души, повечето цивилни. Някой броил ли е ранените? А загиналите във всички тези войни, като започнете от Афганистан и свършите в Либия?

 

На каква цена е постигнато всичко това, човечество? И кой има полза?

 

Днешните САЩ наподобяват изгубена глава от Джордж-Оруеловата антиутопия „1984“. Например в CNN протичат „реформи“ (колко познато!). Вече уволниха 40 журналисти, защото искат да са по-конкурентноспособни в битката с “Fox News” на Рупърт Мърдок за постоянна, ежесекундна аудитория от28 000 зрители! Каква цел, какво оправдание!

 

Много усти ще бъдат запушени. Както постъпиха навремето с Лу Добс, щом той засегна интересите на корпоративна Америка. Преди месец Крис Хеджис, американски журналист, носител на наградата „Пулицър“, повече от 15 години работил като репортер, кореспондент в Близкия изток и на Балканите, и коментатор в “The New York Times”, обяви, че родината му изживявапоследното издихание на американската демокрация“.[76] И продължи:

 

Безразборното нахлуване на държавата в нашия живот и премахването на личното, на уединението, на интимността, сега са факт. А предизвикателството пред нас – едно от последните, както предполагам – е да се надигнем с гняв и да спрем тази конфискация на нашите права и свободата на словото. Ако не постъпим така, ще се превърнем в нация от пленници. И това ще стане пред собствените ни очи.

 

Публичният дебат за правителствените мерки за предотвратяване на тероризма, своеобразното политическо убийство на Едуард Сноудън и на неговите поддръжници, уверенията на овластените, че никой не злоупотребява с натрупаната огромна колекция от записи на наши електронни връзки, пропусна целта.

 

Всяка държава, която разполага с капацитета да наблюдава всички свои граждани, всяка държава, която има средствата и инструментариума, за да хвърли зад решетките всички несъгласни, е тоталитарна.

 

Днес нашата корпоративна държава може и да не използва тази своя мощ. Но ще я приложи, ако се почувства застрашена от население, изгубило търпение поради нейната корумпираност, некадърност и все по-увеличаващо се подтисничество. Настъпва моментът за едно народно движениеи такова ще се надигне – което наистина да контролира нашите корпоративни господари. А извратената ни система на тотално проследяване ще бъде преексплоатирана до нейното пълно изтощение.

 

Най-радикалното зло, както посочи Хана Аренд, е политическата система, която ефективно се разправя със своите смачкани,  стъпкани на дъното и изтормозени опоненти. И която чрез страх и отнемане на личното пространство възпрепятства всички останали

 

Видях зло от този вид като репортер в държавата на ЩазиИзточна Германия. Следяха ме хора с неизменни униформи, носещи кожени якета, които предполагам, че бяха агенти на ЩазиМинистерството на вътрешната сигурност, което управляващата комунистическа партия описваше като „щит и меч“ на нацията. Хората, които интервюирах, бяха посещавани от агенти на Щази скоро, след като напусках техните домове. Подслушваха телефона ми. Онези, с които работех, бяха притискани, за да станат доносници. Като ледена висулка страхът надвисваше над всеки разговор.

 

Щази не изгради масивни лагери на смъртта или трудово-изправителни общежития.[77] Нямаше необходимост от тях. С мрежа от най-малко 2 милиона доносници в страна със 17 милиона жители Щази беше навсякъде. Имаше 102 000 офицери от тайната полиция, които бяха наети на пълен работен ден, за да наблюдават населениетопо един на 166 източногерманци.

 

Нацистите чупеха кости; Щази трошеше души

 

Както писа Хана Аренд в „Произход на тоталитаризма“, „целта на цялото следенене е в края на краищата да разкрива престъпления. „А да бъде на разположение, когато правителството реши да арестува определена категория от населението.“

 

Тъй като електронната кореспонденция на американците, техните телефонни разговори, онова, което търсят в интернет и тяхното географско придвижване са записани и складирани за постоянно в правителствените архиви, изобщо няма да има нужда от никаквидоказателства“, за да ни арестуват. Стига държавата да намери това за необходимо.

 

Тази информация се е стаила като смъртоносен вирус вътре в подземията на правителството и чака своя час, за да бъде насочена срещу нас. Няма никакво значение колко несъществени или невинни са тези сведения. В тоталитарните държави справедливостта, както и истината, са неуместни.[78]

 

През цялото време се опитвам да разтревожа съзнанието ви точно с това – с отнемането на тъй лесно преотстъпената ни свобода и с перманентното изтъняване на току що придобитите наши права. У нас хвърляха в концлагери за разказан виц. Понастоящем в Съветските американски щати прибират на топлоза крива дума по адрес на евреите или за погрешно разтълкуван поглед към някой мургав. После се оправяйте…

 

Русия следва по петите своите надзиратели от САЩ. След подарената чрез Горбигласност и перестройка“, в нея свободата на словото все повече се размива и губи. Пресен пример. Санкт-петербургският ТелеканалДождь“ беше затворен заради един въпрос.

 

Наскоро той попита своите зрители следното: „Трябваше ли [през Втората световна война] Ленинград да бъде пожертван, за да бъде спасен животът на стотици хиляди негови граждани?“

 

Обсадата на Ленинград премина преди 70 години. В нея загинаха между 600 000 и 1,5 милиона жители, макар че никога няма да научим точния им брой. Мнозинството умряха от студ и глад. Но обсадата заема място на икона в руската история.[79]

 

Замислял ли се е някой над смисъла на тези жертви? Нали говорят, че всеки изгубен човешки живот е един затрит свят? За Сталин, Чърчил, Рузвелт, милионите невинно загинали не са представлявали нищо повече отстатистика.

 

Не, това не е извън темата. То неизменно трябва да присъства, да буди съвестта и да предизвиква реакцията на почтените земни обитатели.

 

Какви претенции може да има „развитият свят“ от държави, които дълго е държал в колониално подчинение? И чиито диктатори е назначавал като свои приятели. Когато престанат да им бъдат потребни, ги захвърлят като употребени вещи.

 

Народите не са слепи и глухи. Образованието в т. нар. развиващ се свят напредва с по-бързи темпове в сравнение с Европа и САЩ, където даже се наблюдава отстъпление. Спирал съм се на това, че от трийсетина години висшето образование в Кувейт е задължително. Огромен напредък се наблюдава в Индия, Египет, Турция, арабските шейхства около Персийския залив.

 

Определяните като революции брожения, обобщени под баналното название „Арабска пролет“ станаха възможни благодарение на високо образованите младежи. Те бяха подлъгани от интернационалните кукловоди. Но няма как да отречем, че непосилно високата безработица най-вече тъкмо сред младите, също спомогна за масовите протестни потоци, залели улиците и площадите.

 

От другата страна не забелязваме заразяващо положителен пример. Все по-голямото разслоение според равнището на доходите на Запад и стопяването на грамадната някога средна класа не е модел за следване. Хората са свидетели на една корумпирана управляваща прослойка, свързана с корпорациите. Само напълно безразличните не се впечатляват, че парите за финансиране на партиите произлизат от банките и големите промишлено-търговски компании.[80]

 

Отделните отрасли поставят под зависимост цели сектори от обществената сфера. Например здравната система във Великобритания е контролирана от хранителната индустрия и фармацевтичните корпорации. Но нима в Съединените щати и останалите европейски страни е по-различно? Как е тук?

 

Последните проучвания в Холандия например, показват колко погрешен, направо социалистически е моделът на солидарността, върху който е изграден Европейският съюз. Ако бяха извън него, всички граждани наниската земя“ щяха да получават годишно по 9635 евро повече. А националният доход на страната щеше да нарасне с около 1,20 трилиона евро! Това са 120 милиарда или 1200 милиона евро![81]

 

Колкото и да ни надуват ушите средствата за масова пропаганда, тази година няма да принадлежи настария“, а нановоразвиващия се свят“. В момента той също преживява сътресения, но още по-лошото е, че повтаря грешките на Европейския съюз. Подобно на брюкселските бюрократи, на пръв поглед съвсем различни по степен на икономически постижения и насоки страни предприеха едни и същи мерки – да помпат своите национални валути. Имам предвид Русия, Турция, Южна Африка, Чили, Перу. А Бразилия и Индонезия сториха това още по-рано.

 

Защо ли този подход ми изглежда познат? Личи един и същ почеркна интернационалната финансова мафия.

 

Вместо да бъдат използвани като капитал, за инвестиции, тези средства биват хвърляни за нещо изкуствено. То поддържа спокойствието и реда, но залага опасни капани за бъдещето. Евросъюзът взе да затъва по подобен начин. А печатането на пари изобщо не е нормален стопански лост. Погледнете Гърция, Кипър. Спасиха ги. Но колко дълго ще трае избавлениетои каква е цената на неговото постигане?…

 

Спасението на давещите се наистина следва да бъде дело на самите давещи се. Добре е да обучите хората да работят и сами да печелят парите си, вместо да ги привикнете на доходи наготово. Защото на този свят не съществува безплатен обяд. Някой някъде плаща с труд и лишения за подобно социалистическо добруване. Освен всичко останало, то развращава.

 

Струва ми се, че онези, които ръководят света, ще изпробват разделение чрез обединение. Не е парадокс.

 

Може би ще покълнат различни блокове вътре в самите развиващи се икономики – например южноамерикански. Те едва ли ще доведат до нещо по-добро. Тъй като целите на скритите сили, които неизменно стоят зад подобни творения, няма да съвпадат с интересите на народите.

 

Във всички случаи войните и революциите са били от полза на интернационалните банкери в техния стремеж да постигнат все по-нарастващ контрол над правителствата. Ключът към такова господство винаги е бил контролът над парите.

 

Можете да управлявате едно правителство, ако то задлъжнее финансово към вас. Кредиторът е в позицията да изисква монополни привилегии от суверена. Правителствата, търсещи пари, са предоставяли монопол в сферата на държавните банки, природните ресурси, концесиите за добив на петрол и неговото транспортиране. Следователно, монополът, за който най-много ламтят интернационалните финансисти, е контролът върху парите на нацията.[82]

 

Крайната им цел е монопол във всичкогосподство над целия свят. Редица финансови експерти се тревожат, защото по тяхно мнение днес семейство Ротшилд контролира почти всички централни банки по света, без няколко – между 3 и 8, според различните източници на данни.[83] Да вярвате друго означава, че сте попаднали в плен на теориите за конспирацията.[84]

 

Моля ви, никога не забравяйте това, че световната революция продължава. Тя не е проект на бедните и озверели народни маси, а на най-богатия иизтънченинтернационаленелит“. Това е тайна световна номенклатура, която се стреми към нов световен редкъм комунизъмтотално господство над човешкия род.

 

Същият този неизбиран от никого псевдо елит води цели райони, като Близкия изток например, по пътя на завръщането към варварството.

 

Това ли искате, хора?

 

Quo vadis, Humanum genus?[85]

 

 

 

Ако на земята има рай, той е данъчен

 

 

Сега е време да видите документален филм, който разкрива методите за допълнително обогатяване на наднационалните корпорации най-могъщите на планетата. Избягването на данъчните облагания е едно от нещата, които задълбочават икономическото неравенство. Оказва се, че най-богатите си позволяват лукса да не дават своя принос в обществената хазна. Докато за бедните и за оредяващите представители на средната класа това е недостъпна привилегия.

 

Не се връзвайте на плиткия номер, че видите ли, „бедните завиждат“. Вместо да напънат жили ида забогатеят. Глупости на дребни, самозабравили се угодници и страхливци, които се пъчат като юнаци. Чист фалш.

 

Приятно гледане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

 

 

 

Очаквайте:

 

Всяка сряда от 20 часа отново

 

 

„ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“

 

 

в програмата на телевизия „Евроком“.

 

 

Със сигурност можете да гледате рубриката в разпространителските

мрежи на Blizoo, Bulsatcom и Vivacom TV.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 От сърце благодаря на всички дарители.

                 Този път преди всичко на: Елиян Н. К. и Красимира Н. от Пловдив,

                   

 

                 Бог да ви благослови! Както и всички добри хора.

                   

 

                 Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

                 За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

                 Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

                 Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

                 Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

                 Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

                 Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

                 Изглежда мнозинството послуша съвета му.

                 Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

                 В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

                 Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

                 Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

                 Не става… Но ще се боря, докато мога.

                  

                 Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

                 Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

                 Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

                 Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

                 Признавам, че ми е късно да се променям.

                 Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

                  

                 Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

                 Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

                 По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

                  ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Карлово.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Alison Adams, Alison Adams Research, цитирана в: “Notable quotes from the CFA Institute’s emerging markets conference” by Susan B. Weiner, “Susan B. Weiner Investment Writing”, investmentwriting.com, Charlottesville, Virginia, VA, Wednesday, October 20th, 2010 г., online: http://investmentwriting.com/2010/10/notable-quotes-from-the-cfa-institute%E2%80%99s-emerging-markets-conference/

[2] Вж. напр. “Putin’s Run for Gold” by Brett Forrest, “Vanity Fair”, anityfair.com, New York City, NY, London, February 2014 г., online: http://www.vanityfair.com/culture/2014/02/sochi-olympics-russia-corruption

[3] Пак там.

[4] Вж. “What the Papers say – Buying the Games”, BBC News, BBC, bbc.co.uk, London, Wednesday, 4 August, 2004 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/3534718.stm

[5] Пак там.

[6] Пак там.

[7] Пак там.

[8] Вж. “The dark side of Vladimir Putin’s Winter Olympic Games” by Neil Tweedie, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 1 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/winter-olympics/10610000/The-dark-side-of-Vladimir-Putins-Winter-Olympic-Games.html

[9] Николай Некрасов – „Кому на Руси жить хорошо“ в: Н. А. Некрасов – „Полное собрание сочинений и писем в 15-ти томах“, Том 5, Издательство „Наука“, Москва, 1982 г. Целият роман-поема от online: http://www.ilibrary.ru/text/13/index.html

[10] Николай Некрасов – „Поэт и гражданин“ в: Н. А. Некрасов – „Полное собрание сочинений и писем в 15-ти томах“, Том 5, Издательство „Наука“, Москва, 1982 г., online: http://ilibrary.ru/text/1115/p.1/index.html

[11] Николай Некрасов – „Кому на Руси жить хорошо“,  вече цит. съч., Часть первая, Глава 2. Сельская ярмонка, online: http://www.ilibrary.ru/text/13/p.3/index.html

[12] Игор Бунич – „Златото на партията”, ИК „Прозорец”, София, 1995 г., стр. 350.

[13] Вж. “Former Russian Premier / Ex KGB Head To Work for Homeland Security!” by Charlotte Iserbyt, American Free Press, препечатано в: NewsWithViews.com, Grants Pass, OR, April 23, 2003 г., online: http://www.newswithviews.com/iserbyt/iserbyt6.htm

[14] Вж. Albert Speer – “Spandau: The Secret Diaries”, Translated by Richard Winston and Clara Winston, with Introduction by Sam Sloan, Ishi Press, Mountain View, CA, 2010 г., стр. 137.

[15] Вж. напр. Hans-Peter Schwarz – „Konrad Adenauer : A German Politician and Statesman in a Period of War, Revolution, and Reconstruction“, Vol. 1, Berghahn Books, Providence, RI, USA; Oxford, UK, 1995 г., стр. 218-219.

[16] Вж. Стефан Богданов – „Две смърти няма, а без една не може“, Спомени, Издателска компания „K&M“, София, 1991 г., стр. 106-107.

[17] Ламби Данаилов – „Стоян Заимов: Биографичен очерк“, Издателство на Българската комунистическа партия, София, 1957 г., стр. 49.

[18] Вж. “The dark side of Vladimir Putin’s Winter Olympic Games” by Neil Tweedie, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[19] Вж. напр. “Putin’s Run for Gold” by Brett Forrest, “Vanity Fair”, вече цит. съч.

[20] В протяжна съветска „нелегална“ и цинична песничка – блатная частушка, се пееше: „Самолет летит на небо и мотор работает. Мы на улице седим и картошку лопаем.“ Това беше най-кратката рецензия на социализма.

[21] Грешка – интернационална.

[22] Вж. напр. „Кто такие: Путин, Медведев, Лужков, и т.д.“, „Поиск Правды…“, poiskpravdy.wordpress.com, Москва, 18.12.2009 г., online: http://poiskpravdy.wordpress.com/2009/12/18/putmed/; „Медведевский клан“, „Свирепо и властно любить жизнь“, general-ivanov.livejournal.com, Москва, December 12th, 2009 г., online: http://general-ivanov.livejournal.com/577926.html?thread=6800262; „Один маленький народ хочет украсть у нас страну: Справка – национальный состав руководящего звена медведевского клана“, „Истина, добро и красота“, da.livejournal.com, Москва, 4 ноября, 2010 г., online: http://2009-da.livejournal.com/21765.html

[23] Вж. напр. публикацията на иврит: “זלצר: אני רוצה את חיימוביץ’ בהפועל פ“ת” – איזי עין דור  פורסם – “Zeltzer: “I Want Haimovich At Hapoel PT” by Izzy Ein-Dor, “Yedioth Ahronoth”, ynet.co.il, Tel Aviv, 2 July 2007 г.,  21 September 2009 г., online: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3563303,00.html; “Arkady Rotenberg builds huge air freight terminal at Sheremetyevo International Airport, Russia” by Albert Hecht, “Jewish Business News”, jewishbusinessnews.com, Tel Aviv, Sunday, Junе 30th, 2013 г.,  online: http://jewishbusinessnews.com/2013/06/30/arkady-rotenberg-builds-huge-air-freight-terminal-at-sheremetyevo-international-airport-russia/

[24] Грешка. Заедно са тренирали… джудо. Самбото е друг, полубоен спорт, роден в недрата на Червената армия. Подобно на биатлона и на художествената гимнастика – също съветски измислици – той беше приет в олимпийската програма.

[25] Вж. напр. “Putin’s Run for Gold” by Brett Forrest, “Vanity Fair”, вече цит. съч.

[26] Вж. “Arkady Rotenberg builds huge air freight terminal at Sheremetyevo International Airport, Russia” by Albert Hecht, “Jewish Business News”, вече цит. съч.

[27] Вж. “Putin’s Run for Gold” by Brett Forrest, “Vanity Fair”, вече цит. съч.

[28] Термин, заимстван от мафията, за да подскаже, че иде реч за организирана престъпна мрежа на най-високо държавно равнище.

[29] Евреин, син на германски изселник в Казахстан. Баща му е от еврейско потекло. (Вж. напр. “Schemes & Dreams Of

 Zionists and Neocons” by Karl Schwarz, rense.com, Santa Barbara, CA, 9 October 2008 г., online: http://rense.com/general83/schem.htm) О т 18 май 2000 до 24 септември 2007 г. Герман Греф беше министър на икономическото развитие и търговията на Русия. За заблуда официозите изкарват него и Алексей Милер… етнически германци.

[30] Extra-virgin olive oil.

[31] Вж. “Putin’s Run for Gold” by Brett Forrest, “Vanity Fair”, вече цит. съч.

[32] Светлана Алилуева, дъщеря на Йосиф Сталин.

[33] Пак там.

[34] Пак там.

[35] Пак там.

[36] Пак там.

[37] “Freedom – At Long Last” by Arthur Koestler, “Collier’s ”, West Conshohocken, PA, October 27, 1951 г., стp. 32-33.

[38] Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., стр. 10, online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms

[39] Вж. напр. “Yukos Slipping Away? Will Baron Rothschild give shares to President Putin?”, “Pravda”, english.pravda.ru, Moscow, 30.10.2003 г., online: http://-english.pravda.ru/news/russia/19-05-2006/english.pravda.ru/main/-18/89/355/11179_yukos.html

[40] „Натаниэль Ротшильд – новый хозяин России?“, „Русский вестник“, rv.ru, Москва, 6.02.2011 г., online: http://www.rv.ru/content.php3?id=8849

[41] Вж. “George Osborne warned: “stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[42] “The EU is corrupt, and so are national governments – it’s in the nature of human organisation” by Daniel Hannan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, February 4th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100257896/the-eu-is-corrupt-and-so-are-national-governments-its-in-the-nature-of-human-organisation/

[43] Вж. Огнян Дойнов, Зоя Димитрова – „Спомени“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 307-310.

[44] Вж. “Insight Report: The Global Competitiveness Report 2013–2014” by Klaus Schwab, World Economic Forum, Full Data Edition, World Economic Forum, Geneva, 2013 г., стр. 15. Изданието е в архива на автора.

[45] Вж. “Hillary Clinton calls on Senate not to impose more sanctions on Iran” by Spencer Ackerman in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 2 February 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/feb/02/hillary-clinton-senate-sanctions-iran

[46] Вж. “John Kerry labelled ‘anti Semite’ for warning of possible boycott of Israel” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, Sunday, 2 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10613055/John-Kerry-labelled-anti-Semite-for-warning-of-possible-boycott-of-Israel.html

[47] Вж. “Israeli settlers release John Kerry parody video”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 4 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10616646/Israeli-settlers-release-John-Kerry-parody-video.html

[48] Вж. “Top US negotiator: Iran is “not open for business” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 4 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/10617780/Top-US-negotiator-Iran-is-not-open-for-business.html

[49] Перифраза на формулировката, направена през ХІХ век от виконт Палмерстън. (Вж. Viscount Palmerston – Speech to the House of Commons, 1 March 1848 г., “Treaty of Adrianople – Charges against Viscount Palmerston”, UK Parliament, Archives, Vol. 97, cc66-123, hansard.millbanksystems.com/commons, London, online: http://hansard.millbanksystems.com/commons/1848/mar/01/treaty-of-adrianople-charges-against)

[50] Рон Пол, американски милиардер с медицинско образование, консерватор, конгресмен от Републиканската партия, двукратен кандидат за президент на САЩ, в: “Has Capitalism Failed?” by Ron Paul, “Mises Daily”, mises.org/daily, Ludwig von Mises Institute, Auburn, Alabama, Wednesday, April 16, 2008 г., online: http://mises.org/daily/2895

[51] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, A Reprint of the 1970 Revised Edition, AAARGH edition on Internet, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2004 г., стр. 121; G. Edward Griffin – “The Creature from Jekyll Island: A Second Look at the Federal Reserve”, American Opinion Publishing Appleton, WI, 1994 г., стp. 218. И двете книги са в архива на автора.

[52] Senator Barry Goldwater, цитиран в: “Quotes About The Federal Reserve And Central Banking” by Michael Snyder, “The Economic Collaps” – May all of you be blessed with good work, health and peace, theeconomiccollapseblog.com, Washington, DC, February 8th, 2010 г., online: http://theeconomiccollapseblog.com/archives/quotes-about-the-federal-reserve-and-central-banking

[53] Вж. Louis Even – “In This Age of Plenty”, Pilgrims of St. Michaels (White Berets), “Michael” Journal, Rougemont, QC, Canada, 1996 г., Chapter 49 – The History of Banking Control in the United States, online: http://www.michaeljournal.org/plenty49.htm Цялата книга от online: http://www.michaeljournal.org/plenty.htm

[54] President Thomas Jefferson on U.S. Bank, December 13, 1803 г. в: Henry S. Randall, LL. D. – “The Life of Thomas Jefferson”, In Three Volumes, Volume 3, Derby & Jackson, New York, стp. 93.

[55] Вж. “Colicchio: My goal’s to get rid of hunger”, Amanpour, INN, Atlanta, Ge, Wednesday, February 5, 2014 г., online: http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2014/02/05/amanpour-fighting-hunger-tom-colicchio-intv.cnn.html

[56] David Allen Rivera – “Final Warning: A History of the New World Order”, InteliBooks Publishers, Oakland, CA, 2004 г., стр. 184.

[57] Вж. Clinton Roosevelt – “The Science of Government Founded on Natural Law”, Dean & Trevett, New York, 1841 г.

[58] David Allen Rivera – “Final Warning: A History of the New World Order”, вече цит. съч., стр. 182.

[59] Макар да нямал военно образование, завършен комплексари, Хауз настоявал да го наричат… „полковник“. Той е един от членовете на тайни общества, свързани с интернационалните банкери, които съдействали за създаването на Банката на Федералния резерв, представянето на прословутите Четиринадесет точки на президента Уудроу Уилсън пред Парижката мирна конференция – 1918-1919 г., чийто автор бил… болшевикът Леон Троцки. Пак Хауз е сред основателите на прочутата задкулисна организация Съвет за чуждестранни връзки на САЩ (Council on Foreign Relations – CFR). Участвал е в изготвянето на Версайския мирен договор и е бил сред най-дените поддръжници на влизането на Съединените щати в Лигата на нациите и в Постоянния световен съд за интернационална справедливост.

[60] Уудроу Уилсън – президентът, който в края на декември 1913 г. подписал Закона за Федералния резерв.

[61] Franklin Delano Roosevelt – Letter to Col. Edward Mandell House, 21 November 1933 г., цитирано във: “F.D.R.: His Personal Letters, 1928-1945”, edited by Elliott Roosevelt, Duell, Sloan and Pearce, New York, NY, 1950 г., стр. 373.

[62] Lewis vs. United States, 680 F. 2d 1239 9th Circuit 1982 (“Quotes About The Federal Reserve And Central Banking” by Michael Snyder, “The Economic Collaps” – May all of you be blessed with good work, health and peace, theeconomiccollapseblog.com, Washington, DC, February 8th, 2010 г., online: http://theeconomiccollapseblog.com/archives/quotes-about-the-federal-reserve-and-central-banking

[63] Вж. напр. “China and Russia help global defence spending rise for first time in five years” by Ben Farmer, Defence Correspondent and Raf Sanchez in Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, February 3, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/10615466/China-and-Russia-help-global-defence-spending-rise-for-first-time-in-five-years.html

[64] Бивш министър-председател на Дания и екс-генерален секретар на НАТО.

[65] Пак там.

[66] Пак там.

[67] “Obama’s Trip Emphasizes Role of Pacific Rim” by Jackie Calmes, “The New York Times”, New York, NY, November 18, 2011 г., online: http://www.nytimes.com/2011/11/19/world/asia/obamas-trip-sends-message-to-asian-leaders.html?_r=0

[68] Вж. напр. “Urban legend of “North American Union” feeds on fears” by Philip Dine, “The Seattle Times”, seattletimes.com, Seattle, WA, May 19, 2007 г., online: http://seattletimes.com/html/nationworld/2003713518_rumor19.html; “The North American Union Farce” by Laura Carlsen, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Qc, Canada, March 3, 2008 г., online: http://www.globalresearch.ca/the-north-american-union-farce/8247

[69] Днешните полуинтелигенти използват “българската“ дума „дестинация“, която означава “направление“.

[70] “Sorry Brazil, Investors Prefer Mexico” by Kenneth Rapoza, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, 10 July 2012 г., online: http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2012/07/10/sorry-brazil-investors-prefer-mexico/

[71] Пак там.

[72] Пак там.

[73] Вж. “In emerging countries, focus on progress — not market volatility” by Zachary Karabell, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, February 4, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/edgy-optimist/2014/02/04/in-emerging-countries-focus-on-progress-not-market-volatility/

[74]  Вж. 003 – Video – James Wolfensohn – Former World Bank President – Big Shift Coming в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, понеделник, 6 януари 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%82 или от YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=hX0SXrnqizU

[75] “In emerging countries, focus on progress — not market volatility” by Zachary Karabell, Reuters, вече цит. съч.

[76] Вж. “The Last Gasp of American Democracy” by Chris Hedges, “Truthdig”, A Progressive Journal of News and Opinion, truthdig.com, Santa Monica, CA, January 5, 2014 г., online: http://www.truthdig.com/report/item/the_last_gasp_of_american_democracy_20140105

[77] В оригинала неправилно е използвана думата gulags – неправилно изписано множествено число на Gulag. Може това зловещо съветско съкращение да е навлязло като съществително в американския английски. Но то няма множествено число на български. Правилното изписване е ГУЛаг – от Главное управление лагерей – Главно управление на лагерите. Освен всичко, авторът греши по отношение на нацистките концентрационни лагери. Никъде не е съществувал предумишлено изградено място за изтребление на хора – „лагер на смъртта“. Това е следвоенна измислица, изфабрикувана от Съветите след като освобождават концлагера Аушвиц. Историческата наука, подпомогната от експерти в областта на химията, техниката и технологиите, както и от наличните архиви на Третия райх, на Международната организация на Червения кръст, както и въз основа на друга фактология и на достоверни свидетелски показания, изобличи тази крупна измама, наречена „холокост“ – индустрия за обогатяване на ограничен и ненаситен ционистки елит.

[78] Пак там.

[79] “Russia today is like a lost chapter from Orwell” by Lyudmila Ulitskaya, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 6 February 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/feb/06/russia-today-lost-chapter-orwell

[80] Вж. напр. “We need a counterweight to City and corporate power” by Seumas Milne, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 February 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/feb/05/counterweight-city-corporate-power-labour-unions

[81] Вж. “Dutch would be ‘better off’ if they left the euro” by Bruno Waterfield, Brussels, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 6 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/10621264/Dutch-would-be-better-off-if-they-left-the-euro.html

[82] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, CA, 1971 г., стр. 30.

[83] Вж. напр. “Does Rothschild own all Central Banks?” by Anthony Migchels, “Real Currencies”, Supporting People and the Commonwealth and resisting the Money Power by defeating Usury, realcurrencies.wordpress.com, Arnhem, The Netherlands, July 15, 2013 г., online: http://realcurrencies.wordpress.com/2013/07/15/does-rothschild-own-all-central-banks/

[84] Иран е една от относително големите държави, чиято банкова система не е под контрола на Ротшилдови. Във връзка с това още преди две години срещнах прогнози за затопляне на отношенията между Техеран и Запада. (Вж. напр. “Rothschilds Want Iran’s Banks” by Pete Papaherakles, “American Free Press”, americanfreepress.net, Washington, D.C., February 10, 2012 г., online: http://americanfreepress.net/?p=2743; почти същото – година по-късно в: “Rothschild’s want Iran’s banks” by Clark Kent, “Hang The Bankers”, hangthebankers.com, USA, 26 February 2013 г., online: http://www.hangthebankers.com/rothschilds-want-irans-banks/)

[85] Накъде, човечество?, лат.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...