Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

АКО ВИ Е ХАРЕСАЛО ДА ЖИВЕЕТЕ В 1984 ГОДИНА, ТО НАПРАВО ЩЕ ОБИКНЕТЕ 2014-А! – Част 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

Мисля, че редом с лозунга:

„правителство на работниците и селяните“,

своевременно трябва да издигнем и лозунга:

„Европейски съединени щати“.

Само в обединението на тези два лозунга

ще получим донякъде перспективен,

макар и временен отговор на

най-наболелите въпроси на европейското развитие.“

 

Лев Троцки[1]

 

 

 

 

 

Корпорацията Ford разпространи нещо като закана да затвори своите предприятия във Великобритания, ако страната гласува за излизане от ЕС.

 

Стийв Оудъл, главен изпълнителен директор на филиалите на Ford в Европа, заяви пред нашата кореспондентка в Детройт, че ако Великобритания напусне ЕС, ще трябва да си изяде ушите от яд“.

 

Не искам да заплашвам британското правителство. Ако сторите това, ще има последици. Но от гледна точка на бизнеса и заради целите на заетостта във Великобритания мога енергично да ви посъветвам, да не напускате ЕС“ – заяви той.[2]

 

 

 

Европа на европейците? Забравете

 

 

Как така шеф на фирма, колкото и голяма да е тя, може да размахва пръст към легитимно избраното правителство на независима държава, на всичко отгоре смятана за „велика сила“? Дали действително тя е такава или ни я пробутват под такава маска?

 

Горният цитат предизвиква множество логични въпроси – всички свързани с тайнствеността и липсата на светлина в света на политиката, финансите, индустрията, търговията, обществените и междудържавните отношения, културата, спорта.

 

В края на краищата какво представлява Европейският съюз? В чие име е създаден и кой има полза от него? Кои са истинските фигури, които го ръководят? И не на последно място – накъде се е запътил, увличайки след себе си повече от половин милиард жители на една от най-древните цивилизации на земята?

 

Измина почти половин година, откакто известих:

 

Днес все повече американци нямат къде да се трудят. Също – и европейциот Запада и от Изтока. След като в продължение на 35-45 години произведените във Великобритания автомобили с марката “Ford” бяха най-продаваните на Албиона,[3] преди дни автомобилният гигант закри свой завод във Великобритания и обяви, че го мести в… Турция.[4]

 

Нови и нови факти излизат наяве. Въпросният корпоративен началник просто разкрива какви са основите на управленската сграда навсякъде по света. Кой ги проектира, изгражда кофража, полага арматурата и налива бетона им. Той напълно умишлено намеква, че бизнесът не вярва на сълзи. Не го вълнуват интересите и настроенията на народите или най-малкото – на преобладаващата част от тях. Ако не беше така, щяха да зачитат мнението им и да се съобразяват с него.

 

Уви. Капиталът се интересува от печалби, по възможност най-крупни и постигнати по най-бърз начин. Именно това качество на парите ги превръща в капитал. Свойството им да раждат малки.

 

За т. нар. делови среди – сякаш останалите хора са безделнициЕвропа е интересна като производител и потребител. В момента тя става все по-непривлекателна и в двете направления. Същото се отнася и за Съединените щати. Но когато иде реч за първото, имам предвид изключително западната част на континента.

 

В двата региона – САЩ и Западна Европа, беше оформен нещо като световен работнически елитнай-скъпо платената работна ръка. В сравнение с тези части на света Азия и Африка са производствен рай за индустриалците. Донякъде и Източна Европа.

 

Затова въпросният корпоративен гаулайтер си позволява да заплашва. Капиталът си намери поредното Елдорадо“. „Новият святостаря и се присъедини към консервативниявехт“ – Европа. На кого не му е известна надменността на западняците? Преди дни гледах в телевизионни новини репортаж от оранжерия за орхидеи в холандската провинция. В нея се трудеха изключително полякини.

 

Един от началниците сподели, че ако компанията реши да се развива, ще трябва да наема работници от България и Румъния. Сънародниците му не желаят да вършат такавачернаработа.

 

Нима всичко не започна от Швейцария в началото на шейсетте? По онова време Турция и Югославия бяха толкова изостанали в сравнение със Запада, че алпийската федерация се напълни с Gastarbeiterи. Нас съвсем ни нямаше в класацията, даже по бедност. Ако тогава бяха отворили границите, тук отдавна щяха да търсят българи със свещ

 

Германците последваха „светлия“ швейцарски пример. С една съществена разлика. Страната, за която съвсем не на шега казват, че кравите са по-хубави от жените, въведе ограничения за получаване на гражданство. По закон кръгъл едногодишен престой дава правото за кандидатстване за поданство. Затова планинците своевременно приеха изменение на законодателството си. Оттогава, под заплаха от затвор и солидни глоби, и наети, и работодатели са длъжни да осигуряват своевременното ползване на годишните отпуски на чуждестранните работници и служители извън Швейцария.

 

Точка. Елементарно, нали?

 

 

 

1984-а[5]

 

 

Защо Федералната република прояви такъв либерализъм. По две причини. Първата е, че нейните жители бяха обвинени във всички възможни грехове. Затова им наложиха безкритичното приемане на имигранти и тяхното интегриране“. Също – и да провеждат политика на мултикултурализъм. По официални данни днес около 7 милиона чужденци живеят във ФРГ с тамошни паспорти. А насилствено въведеният мултикултурализъм и интеграция на чужденците все по-често става тема на разгорещени обсъждания.[6]

 

Преди по-малко от две години даже финансовият министър Волфганг Шойбле възропта срещу недостатъчната степен на интеграция на турското малцинство. Тогава властите споменаха за едва 3,5 милиона турци, станали германци.[7] По сведения на мои близки във ФРГ имигрантите от югоизточната ни съседка са най-малко 7-8 милиона. Отделно още поне 2-3 милиона чужденци от други страни пребивават там къде легално, къде не.

 

Допуснахме грешка, когато в началото на шейсетте решихме да потърсим работници, не квалифицирана, а евтина работна ръка отвън, от Турция“ – заяви Шойбле. – Някои хора от турски произход от десетилетия живеят в Германия и не говорят немски“ – допълни той.

 

„Когато преди 50 години решихме да поканим работници от Турция, очаквахме, че техните деца ще се интегрират автоматично. Но проблемите нараснаха с третото поколение, вместо да намалеят. Следователно трябва да променим политиката“ – каза Шойбле.[8]

 

Втората е известна на малцина не само у нас. Едни от тях сте виередовните читатели на тази медия. Тя е заложена в самия зародиш на идеята за Обединена Европа. В програмата, озаглавена “Europaische Wirtschaftsgemeinschaft” – „Европейска икономическа общност“, приета по време на прословутата Конференция от Ванзее, събрала на 20 януари 1942 г. нацистката върхушка край Берлин.[9] Казано по нашенски, каквото са надробили, това сърбат.

 

Затова главният изпълнителен директор на европейските филиали на “FordСтийв Оудъл има дързостта да се заканва на британското правителство. Както сам нагло пояснява:

 

Трябва да огледате всичко… Ясно е, че няма да сме сами в тази работа

 

Когато миналата година руската промишленост се сви, ние си вдигнахме чукалата от Санкт-Петербург. Тъй че няма да е специално отношение спрямо Великобритания. Така ще бъде навсякъде, където напуснат ЕС. Да се надяваме, че никога няма да стигнем до това.

 

Това са думи на шеф на американска корпорация. Да не би Европейският съюз да й принадлежи? Нали не сте забравили знаменития монолог на предприемача от филма „Телевизионна мрежа“?

 

Ние вече не живеем в свят на нации и идеологии, мистър Бийл. Светът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес.[10]

 

Сега сме в 1984 година. Твърде отдавна живеем в нея. Жалко за онези, които не са го проумели. И продължават да вярват на идеологии, политици, медии… Нима от предния епизод на настоящата поредица не стана кристално ясно, че Европейският съюз е икономически, а не политически проект?

 

Който от вас има дори бегла представа от историята на Съединените щати, няма как да не е наясно, че те стават истински съюзфедерацияедва след Гражданската война. За възникването на Европейския съюз са водени две и то световни войни. Но тъкмо Старият континент беше стигнат от най-голямата катастрофа. Така се родиха Организацията на обединените нации – провалената Лига на нациите след Първата световна човекомелачка, и Европейската икономическа общност – настоящият Евросъюз.

 

Ако някои не го схващат, значи не са усвоили новоговора, за който писа Оруел. Може би затова са така подвластни на Министерството на истината, което изобретява небивалици и промива масовото съзнание с тях.

 

Онези, които се доверяват на „Диагноза“, са наясно, че понастоящем САЩ произвеждат три неща. Първото е долари – хартийки, които рано или късно ще станат ненужни. Второто е оръжия и бойна техника на най-високо съвременно равнище. Третото са холивудските продукции, в които американският дял постоянно намалява.

 

Почти всичко останало е внос. Даже значителна част от храната. Онази, която се отглежда в самите Съединени щати, най-често е генно-модифицирана или съдържа такива продукти. Ако направим аналогия с 1914-а, едва ли днес Братството би възпламенило голям въоръжен конфликт в Европа или Северна Америка. По-скоро би насъскало Китай и Япония да се хванат за гушите заради няколко скали в Източнокитайско море

 

Бог ми е свидетел, че едва три дни след като написах горното изречение, японският премиер Шинзо Абе отправи предупреждение по време на традиционната и тайнствена икономическа среща в Давос:

 

Японският министър-председател Шинзо Абе предприе зле завоалирана атака срещу Китай. Той предупреди азиатските лидери, да не пилеят новонатрупаното си богатство за надпревара във въоръжаването, която може да наруши стабилността в региона.

 

Трябва да обуздаем военната експанзия в Азия, която иначе би могла да се окаже неудържима. Дивидентите от икономическия растеж не бива да бъдат прахосвани за военно разширяване и превъзходство“ – заяви той пред Световния икономически форум в Давос

 

Китайският посланик Лю Ксяоминг описа Япония като преливаща от черна магия“,[11] намек за зъл герой от романите за Хари Потър. Японският посланик Кейчи Хаяши отвърна, като сравни Пекин с героя лорд Волдеморт[12]

 

Възможно ли е едни неголеми и голи скалисти образувания насред океана да се превърнат в Сараево на ХХІ век? Не вярвам, но кой знае замислите на Братството?…

 

ХХ век принадлежеше на САЩтезата в интернационалната политическа игра по правилата на диалектиката. За да господстват, членовете на Клуба на 300-е представяха своята рожба СССР като антитеза. Извън всякакво съмнение ХХІ век се очертава като епоха на Азия – главно на Китай, Япония и Индия. Там трябва да се прилага методът на Макиавелиdivide et impera” – „разделяй и владей“.

 

Европа е необходима и удобна само обединена. Не случайно е толкова трудно на каталунците, на баските, на шотландците, на ломбардците и на южнотиролците да се отделят, съответно от Испания, Великобритания и Италия.

 

А преди часове, на 22 януари, бивш съдия в Европейския съд коментира, че „Шотландия може да избегне да бъде изритана от ЕС… Сър Дейвид Едуардс заяви, че уреждането на казуса с членството на Шотландия в Евросъюза по наследство може да бъде подпомогнато със заплахата от евентуалнитедрастични“ последици в случай на нейното прогонване[13]

 

Казано на човешки език, разделени заедно. Тоест – раздробяването вътре в отделните държави е допустимо, но не и напускането на Европейския съюз.

 

Затова ми се струва, че нова голяма война на Стария континент е почти изключена. Великобритания обяви, че обсъжда окончателното прекратяване на всякакви участия във въоръжени конфликти зад граница. В Германия вече няма британски войски. Предстои пълното им изтегляне от всички бойни зони по света.[14]

 

 

Европа като колхоз

 

 

Все по-често в британските медии се надигат гласове за намаляване на военните разходичетвърти по размер в света – за сметка на нарастването на социалните. Наскоро бившият „десенамерикански министър на отбраната в „лявата“ администрация на Барак ОбамаРобърт Гейтс, предупреди:

 

Армията на Великобритания вече не е боеспособна като военна мощСъкращения в британските въоръжени сили биха означавали, че Обединеното кралство повече не може да бъде пълноценен военен партньор на Съединените щати

 

Правителството [на консервативно-либералната коалиция] предвижда сериозни съкращения във войската. През идните години сухопътната армия ще бъде намалена от 102 000 на 82 000 души, като тези уволнения на 20 000 военни ще приключат през 2020 г.

 

Очаква се броят на военните моряци да спадне с 6000, а Кралските военновъздушни сили ще загубят 5000 души от своя личен състав.[15]

 

За мнозина от жителите на „мултикултурна Великобритания[16] това не е достатъчно. Те настояват за закриване на военните бази зад граница и за намаляване на казармите на Албиона.[17]

 

След Студената война светът допусна войната срещу тероризма. В края на краищата Великобритания подкрепи САЩ в поредица агресивни войни – една след друга – в Афганистан, в Ирак, в Либия. Всички те имат катастрофални последици. Военните действия бяха придружени от цели кампании на отвличания, изтезания и убийствени нападения с безпилотни самолети. НАТО се изроди от самообявил се за отбранителен съюз в най-съвременен колониален експедиционен корпус, прикриващ се зад все по-дискредитираща го псевдо хуманна риторика.[18]

 

Още много неопровержими факти ми дават основание да настоявам, че Европа няма да стане арена на нови мащабни военни операции. Но подобно на американците, нейните жители все повече ще губят свободата си. Всичко това ще върви под фалшивото знаме на някаква „ислямска или друга заплаха. За да принуди европейците да заменят свобода за сигурност. Това е част от психологическата война, която вече век се води срещу нас.

 

Но хората вярват на онова, което им втълпяват основните медиимълчаливите оръжия в тези тихи бойни действия, незабележими с просто око. Надявам се поне вие да сте наясно с предупреждението на Бенджамин Франклин и да не сте забравили, че:

 

Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.[19]

 

Друга измама се нарича „демокрация“. Виждаме какво представлява тя не само в САЩ (спомнете си само президентските избори от 2000 година), Египет, Либия, Украйна или у нас.

 

Както не веднъж сме изяснявали в тази медия, т. нар. демокрация е съвършено несправедлива форма на управление. Тя е чиста проба диктатура на мнозинството над малцинството. Томас Джеферсън я нарекъл „нищо повече от управление на тълпата, където петдесет и един процента от хората могат да отнемат правата на останалите четиридесет и девет на сто“.[20]

 

Както съм посочвал, в първото издание на романа си „451 градуса по ФаренхайтРей Бредбъри е провъзгласил демокрацията за „най-опасния враг на истината и свободата, твърдото, непомръдващо говеждо стадо на мнозинството“.[21]

 

В следващите тиражи на книгата тази констатация е „демократичноцензурирана, сиреч – премахната, изтрита! Все така виси въпросът: Колко от нас са готови да разпознаят потисничеството, независимо дали то бива осъществявано отгоре надолу или обратното? Всъщност, второто не се е случвало никога, но така го преставят…

 

Ала отдавна т. нар. демокрация, която означава народовластие, не е и тирания на масите, а обратното. Извратиха я до диктатура на малцинството над мнозинството. С други думи, „прераснав болшевизъм, комунизъм. Да не забравяме, че Лениновите болшевики представляваха нищожно, но добре финансирано, обучено и жестоко малцинство.

 

Но дори и такава, когато нейните най-кресливи агитатори и защитници отхвърлят най-демократичната процедура, тя се превръща в явен, неприкрит деспотизъм.

 

Всичко си дойде на мястото. Парченцата от мозайката се наредиха и лъсна цялата отвратителна картина на новата тирания на Братството, осъществявана от неизбираните от никого брюкселски бюрократи.

 

Чист Съветски съюз!

 

Може ли да съществува „Европа на нациите“? Разбира се. Как беше до неотдавна? Но апетитът идва с яденето. Който веднъж е вкусил от сладостта на парите и властта, трудно се отказва от тях. Нещо подобно ни остави след себе си американският консерватор, антикомунист и… мормон Уилърд Клион Скаузен:

 

Всички видове власт, независимо от техния произход, притежават склонността да предизвикват апетит за още власт. Властта, идваща от парите, има тенденцията да създава апетит за политическа власт и vise versa.[22] Беше неизбежно един ден свръхбогатите да се стремят да контролират не само своето собствено има̀не, но и съкровищата на целия свят. За да постигнат това, те проявиха волята по един съвършен начин да подхранят амбициите на гладни за власт политически заговорници, които да свалят всички съществуващи правителства и да установят една централна, световна диктатура, съгласно постулатите на социализма.[23]

 

С други думи, нямаконспиративни теории“, а такива реални практики. Тях властниците и Техните медии представят за нещо нормално, едва ли не естествено. А когато някой извади истината на светло и тя лъсне в целия си блясък, квалифицират смелата му стъпка с придобилата обиден смисъл фраза „конспиративни теории“.

 

Интернационалните финансисти завладяха Европа с подлост, но и с интелект. Към това следва да прибавим търпение и упоритост. Ще бъдем последни глупаци, ако отречем това. Леността е качество, заложено у човека. След столетия на тежък труд, по време на т. нар. кредитна икономика, за която комай единствен аз отварям дума, европейците и американците бяха изкушени от лекия и луксозен живот. Развратените постепенно ще изпадат от каруцата на цивилизацията. А такива се оказаха цели народи. На финала на настоящата публикация ще имате шанса да изгледате шведски документален филм, посветен на тази измама.

 

Ето как вижда европейците, но не източните, а французите, американският комик Дейвид Седарис, който е с гръцко-еврейски корени:[24]

 

В Париж касиерките седят, вместо да стоят. Прекарват покупките ви през скенер, събирайки цените им. А накрая ви искат точно пари. Обяснението, което дават, е, че няма много евро в обращение. „Монетите не достигат в целия Европейски съюз.“

 

А аз казвам: „Наистина ли?“ Защото в Германия има достатъчно от тях. В Испания или Холандия, или в Италия никога не ми искат точно пари. Затова си мисля, че проблемът е в парижките касиерки, които са – буквално казано – мързеливи. Тук, в Токио, касиерките не само работят усърдно, но са и прекалено весели.[25]

 

За жалост лошото винаги бива възприемано по-лесно. Нещата вече не са кой знае колко по-розови и в другите споменати страни. Даже и в някои части на ГерманияИначе на западняците все източноевропейците са им виновни. Най-актуални са нашенските и румънските цигани.[26] Никой от туземните ни колониални управници не повдигна тъй обичаната от чуждопоклонните местни правозащитницитема за ксенофобията и езика на омразата“…

 

За чужденеца властниците ни са готови toujours.[27] За нашенецаjamais.[28] Постоянно.

 

Във Великобритания от година не спират да плямпат, как „имигрантите ще отнемат хляба от устата на тамошната работническа класа“. Някои твърдят, че навремето съвсем по същия начин „собственици на корпорации, аристократи и медийни магнати изпитвали про-нацистки чувства, които обръщали в патриотични лозунги, заглавия и редакционни статии за това, как да запазят Великобритания за британците или да защитят интересите на работническата класа“.[29]

 

От другата страна на политическата бариера останалите класи не криели симпатиите си към болшевиките и също били загрижени за работническата класа“. От толкова грамадно обгрижване тя залиня и е на изчезване.

 

 

 

ЕС означава прилагане на ленинизма от двайсетте[30]

 

 

Както твърди Анатолий Голицин,[31]перестройката“ е разновидност на Лениновата Новая экономическая политикаНЭП. И двете нахраниха добре интернационалните финансисти и индустриалци. Като оставиха едри трохи и за комунистическата номенклатура.

 

НЭП облагодетелства само тесен кръг от пишман предприемачи, предимно приближени на болшевишките главатари спекуланти със старозаветни имена. Но отвори широко портите пред западния капитал.

 

По същия начин перестройката даде шанс на Номенклатурия и сътвори олигарсите, 90 на сто от които имат и израелско гражданство. На свой ред избраниците, назначени за богаташи, окончателно вдигнаха бариерата пред Ротшилд и сие. И фамилията, наричана на Запад с гръмкото “The House of Rothschild”,[32] се възползва по изумително хищен начин. Най-малко половината от сегашната постсъветска икономикане само в Русияе собственост, или е контролирана от светото банкерско семейство.

 

Голицин е бил свидетел на тези кроежи. Той с право настоява, че перестройката не е нищо повече от идеологически похват, предоставен на Михаил Горбачов, за да замени класическата класова борба с интересите на ограничени общности върху принципа на тясното сътрудничество.

 

В секретен доклад “The Scarface” – „Белязаният“, посочил:

 

Смея да кажа, че европейският процес вече постигна елементи на необратимост[33]

 

За Съединените щати това означавало:

 

(а) Да неутрализират влиянието на антикомунистическата политическа десница в американските политически партии и да създаде удобни условия за победа на радикалната левица по време на президентските избори през 1992 г.

 

 (б) Дапреструктурираамериканската армия, политическото, икономическото и социалното статукво, за да възприемат по-пълното сливане [конвергенция] между съветската и американската системи и за евентуалното създаване на единно световно правителство.[34][35]

 

Кое от тези неща не е вярно? През 1992 г. изборите бяха „спечелени“ от радикалния социалист, сексуалния извратеняк Бил Клинтън, член на Тристранната комисия и на други тайни подривни организации. Преди това зъбите на антикомунизма на Запад бяха изтръгнати. Често пъти – без упойка.

 

Събитията започнаха по-рано. Да си спомним как заради Лари Макдоналд, конгресмен от щата Джорджия, на 1 септември 1983 г. свалиха пътническия самолет на Корейските въздушни линии по Полет 007. Депутатът щеше да разпространи списък на съветски агенти в САЩ.

 

Сетне, в началото на 1990 г. държавният секретар на Съединените щати Джеймс Бейкър посочи един от най-високопоставените комунистически дейци, родения в Москва болшевик трето поколение Андрей Луканов за американскиантикомунистически пълномощник“ у нас?!

 

А Анатолий Голицин допълва картината с разказ за отдавнашните приготовления „Европейският парламент да стане общоевропейски социалистически парламент с представителство на Съветския съюз и Източна Европа“.[36]

 

Още в началото на деветдесетте години Западна Европа постави началото на своята деиндустриализация. Производства, осъдени като „вредни“ и „замърсяващи околната среда“, бяха изнесени в бившите социалистически страни. Днес например трудно ще намерите завод за хладилници на Запад. Произвеждат ги в Чехия, Словения, България

 

Същата съдба сполетя предприятията за автомобилни гуми и авточасти. Сериозен дял от западноевропейската металургична и тежка химическа индустрия, почти целият въгледобив и още много други важни производства изчезнаха или намериха по-евтина работна ръка на Изток.

 

Поради безмерната си алчност всички български комунистически правителства от 10 ноември 1989 година до този ден умишлено лишиха България от възможността да вдигне на крака доста от своите морално остарели социалистически предприятия. Не се сърдете на никакви „демократи“ или „буржоазни остатъци“. Тукашната напълно погрешна индустриализация беше ликвидирана от комунистите чрез своите подставени лица.

 

Но какво произвежда Европейският съюз сега? Защо по най-пресни официални данни средната безработица в него достигна 12,1 на сто? В страни като Испания и Гърция тя е съответно 26,7 и 27,8 процента. Сред младежите57,4 на сто в иберийското кралство и 59,2 процента в южната ни съседка![37] А какви са действителните изражения на този показател?

 

Какво става в Европа? Нима не е видно и с просто око, даже без икономическо образование, че превземат нейното стопанство? Кой завладява Стария континент? Нека хвърлим съвсем бегъл поглед, който все пак ще ни даде достатъчно вярна представа за състоянието днес. А всеки, който е с ума си, ще открои тенденциите.

 

 

 

 

 

Откога говоря и пиша, че тези процеси са неизбежни, дори у нас?

 

Китайски език в детските градинитова ще е част от новата чуждоезикова програма за най-малките. И не е поредната реформа на образователното министерство, а е под егидата на Софийския университет и института Конфуций“. Обучението ще стартира от тази есен само в детски градини, които искат да участват в проекта между Алма матер и Пекин. Разбира се, обучението по китайски език няма да е задължително, а при интерес от страна на родителите.[38]

 

Това съвсем не е шега. А бъдете сигурни, че не след дълго доброволното обучение по китайскище прерасне в напълно принудително, като ваксинациите. Преди две седмици в рамките на тази поредица припомних съвета, който интернационалният борсов спекулант Джим Роджърс преди петилетка отправи към младите англичани:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[39]

 

 

 

Онова, от което се нуждаем, е повече безработни политици

 

 

Но за друго ми е думата сега.

 

В края на 2013 година безработицата в еврозоната достигна рекордни стойностисредно 12,1 на сто.[40] Най-страшна е сред младежите – 24,4 процента! Зад сухите числа се крият провалените съдби на 3,58 милиона юноши и девойки, жени и мъже до 25-годишна възраст![41]

 

Не щете ли, преди дни се появи светъл лъч, който се оказа не до там ярък и наситен с оптимизъм. Националната статистическа служба на Великобритания обнародва официалните данни за безработицата на Острова през последното тримесечие на 2013 година. Те дадоха основание на министър-председателя Дейвид Камерън с тържествуваща усмивка да провъзгласи:

 

Най-голямото увеличение на заетостта в историята ще доведе доуспокоение на духоветесред британския народ относно икономиката.[42]

 

Наистина ли числата вдъхват такъв оптимизъм, та премиерът си позволява самодоволно да изрече “the biggest ever quarterly increase in employment” – „най-голямото увеличение на заетостта в историята“? Глупости! Банален пропаганден трик.

 

През последните 90 дни на миналата година броят на регистрираните безработни във Великобритания е намалял с 0,1 на сто до 7,1 процента от работната сила! Какъв успех!

 

В него съученникът на Нат Ротшилд, временно изпълняващ длъжността ръководител на правителството, съзира „позитивни знаци за икономиката“.

 

В момента, съгласно обявените от официалната статистика сведения, на Острова има… 2,32 милиона безработни. Общият брой на заетите е 30,15 милиона души. Никой не казва какъв е делът на чуждестранните лица, които се трудят там.

 

Понастоящем Великобритания има симпатична и сравнително млада министърка на труда. Нейното име е Естър Маквейл и мнозина я смятат за еврейка. Съдят не само по малкото й име, но и по действията, които предприема. Например преди два месеца тя внесе в Парламента законопроект, който забранява на работодателитеда дискриминират евреите, съблюдаващи шабат,[43] като ги принуждават да ходят на работа в събота“.[44]

 

И това не е толкова интересно, макар никой да не подхожда със същата загриженост спрямо християните. Сега стигаме до онова, което е съществено и отдавна разкривам. Маквейл заяви:

 

Създаването на работни места и вкарването на хората в заетостта са централна част от нашия икономически план за изграждането на по-силна, по-конкурентноспособна икономика[45]

 

Тези думи са част от онова, което смятам за важно. Те издават, че представящата се като коалиция, стояща в център-дясно на политическото пространство, осъществява чисто лява, социална програма. По дефиниция дясното би следвало да бъде ангажирано със защита на интересите на частната собственост и работодателите, нежели с проблемите на наемния труд. Второто е основна задача тъкмо на левите, на социалистическите и комунистическите партии. Знаете условността, с която употребявам тези доказано фалшиви понятия.

 

Но лейбъристите, което ще рече социалистите, Тони Блейр и Гордън Браун провеждаха типична консервативна, дясна политика. Същото може да се каже по отношение на бившата тройна коалиция у нас, съставена уж от социалисти и либерали. Тя въведе десетпроцентния данък върху доходите,[46] който би следвало да бъде премахнат изцяло. Защото противоречи на Конституцията.

 

Както ще се убедите от филма в края на настоящата публикация, „десният“ президент Джордж У. Буш, представител на пишман консервативната Републиканска партия, чрез типични крайно левичарски мерки създаде условията за настоящата световна финансово-икономическа криза. Тя започна от САЩ баш с болшевишкото масово раздаване на ипотечни заеми, без първоначална вноска и други задължителни условия в кредитирането. Например отмениха необходимостта от доказване на достатъчни месечни доходи, които да стигат както за нормален живот, така и за обслужване на задълженията към банките и към останалите евентуални ищци.

 

Според другарката Естър Маквейл със своите икономически мерки кабинетът е доказал обратното на онова, което твърдя. Неговият дългосрочен план, видите ли, е да накара хората да работят, а не да разчитат на социални помощи.[47] Вярно, но това не бива да бъде задължение на едно дясно правителство. Още по-важно е, как го постига? След като минаващият за „десен“ всекидневник “The Daily Telegraph” отсъди:

 

Великобритания обучава своите деца за трудови дейности, които скоро няма да съществуват. Съдбата на Neets е трагична, но те не са единствените, провалени от системата.[48]

 

Сега ще обясня значението на “Neets”. Това е множествено число на съкращението от “Not in Education, Employment or Training”. Става дума за човешки същества, които са „необразовани, незаети и необучени“. Тоест – съвсем без специалност, способни да вършат само най-елементарна работа, често определяна като „черна“.

 

Само преди две години, през януари 2012-а, Дейвид Камерън обяви, че страната разполага с 24 месеца, за да промени своята образователна система.[49] В противен случай напускащите училищата и университетите млади хора няма да бъдат конкурентноспособни не само на международния трудов пазар, но и на местния. Е, изтърваха всички срокове.

 

Във връзка с това за пореден път ще припомня, че само преди три месеца и половина финансовият министър на Великобритания Джордж Осбърн замина заКитай! В навечерието на своето посещение той заяви в интервю, че е готов да предостави на страната с еднопартиен режим на комунистическата партия статутAAA” – на най-облагодетелствана нация, ако преведем съкращението на човешки език. Тоест – неограничен достъп на КНР във Великобритания в инвестиционната и търговската област.

 

Господин Осбърн превърна Китай в свой личен приоритетИскам да третирам Китай различно. Не го възприемам като заплаха за нас. Съзирам в него огромна възможност.“

 

Истината е, че ние сме достатъчно незначителни в очите на китайците. Но това са пари в брой, които ни очакват. И г-н Осбърн иска да обмислим и решим какво ще предприемем, за да ги задържим.[50]

 

Великобритания е седмата по могъщество икономика в света според класациите от средата на 2013 г.[51] А един от водещите икономически наблюдатели в нея признава, че британците са достатъчно незначителни в очите на китайците“.

 

В такъв случай за какви постижения на правителството можем да говорим? Не беше ли далеч по-прав Джим Роджърс, когато преди пет лета призова младежите от острова:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.[52]

 

До това тайният елит, който назначава политическите ръководители, докара не само англичаните. Целият свят, когото сме свикнали да смятаме за „развит“, изпадна в сходна ситуация. Днес Великобритания, Канада, Франция, Италия и т.н. не попадат на челните места в класациите на най-развитите страни“, които се определят от сбор от показатели. Макар тези подреждания да грешат, защото не отчитат много сериозни влияния, те все пак са показателни.[53]

 

Хората по света имат нужда от безработни политици. Защото, както е известно, ситият не вярва на гладния. Вместо това, навсякъде виждаме възпроизводство на номенклатурата. Едни и същи фигури биват превъртани в политиката. По време на кръговрата се провежда и частично обновление. Ала докато не направим така, че Барак Обама, Владимир Путин, Дейвид Камърън, Франсоа Оланд, Ангела Меркел и останалите, но още по-важно – техните господари, да поживеят с пенсии от по 75 евро месечно, както е у нас, нищо няма да помръдне.

 

Американците и европейците нито имат сили, нито притежават енергия, още по-малко демонстрират желание за такива мерки. Част от вината за това е на лошото образование и на постоянния страх, съчетан със сладникави измамни розови мечти, които медиите тиражират.

 

Тогава?

 

 

 

United they fall[54]

 

 

Вместо това китайците май превземат Европа.

 

Ако бъдем честни, досущ като Съединените щати, Великобритания също все повече заприличва на Русия. Без петрола в Северно море тя няма да представлява нищо повече от съвсем средна застаряваща държавица. Ако Шотландия се отдели от нея, спокойно може да поиска отнемането и на това природно благо. Както съм отбелязвал, Абърдийн е столицата на петролодобива на Албиона

 

Онова, което за пореден път исках да кажа, е, че не само британците, но и всички западняци ще трябва да се примирят с мисълта за безвъзвратния финал на La Belle Époque, свързана с лесните кредити. Западна Европа и САЩ са в процес на деиндустриализация. Никой освен азиатските икономически тигрине желае да инвестира в техните предприятия.

 

Удря часът, в който работническатааристокрация“ ще бъде принудена да се откаже от привилегиите и да се върне към навиците на своите предцида копае, да излива бетон, да зида, да изгражда и ремонтира водопроводни и канализационни системи, да управлява влакове по железопътната мрежа и в метрото, да кара автобуси, да отглежда реколта, даже да сервира и да мие чинииИ да не разчита, ченизшите“, нещастниците от Изтока, вечно ще вършатчерната работа“. Друга възможност не съществува.

 

В момента 941 000 англичани, уелсци и североирландци на възраст между 16 и 24 години са без работа. Цели 282 000 от тях са така най-малко от година.[55]

 

 

Вече споменатата британска министърка на труда им каза в прав текст, че е време „да се научат да работят в Costa.[56]

 

Какво е “Costa”? Верига от кафенета из цяла Великобритания.[57] Но как тази иначе изглеждаща нормално Естър Маквей си представя, че заведенията могат да поемат 941 000 младежи? А останалите до 2,32 милиона безработни? Ами поне още толкова от онези, които са се отказали от регистрация в бюрата по труда и битуват в т. нар. скрита безработица?

 

Онова, което хората възприемат като буквален цинизъм, съдържа не малко смисъл. „Дяснатадругарка министърка е искала да обясни на младите хора, че тяхното и следващото поколение няма да се радват на индустриализация.

 

Познатият на редовните читатели американски финансист и икономически анализатор Закари Карабел, е на мнение, че в САЩ не се забелязва особено желание за освежаване на производството и за промени в структурната безработица. Америка е деиндустриализирана и ще отнеме най-малко две поколения за нейното възстановяване като промишлена сила.

 

Карабел оценява като донякъде реалистичен икономическия план на Обама. Но единствено, що се отнася до следващите поколения. Не спрямо настоящите.

 

Те ще бъдат отнесени

 

Не бива да се самозалъгваме относно онова, което може да бъде направено“ – признава Карабел. – „Едно изгубено поколение може да изисква подкрепа с години, преди следващото да стане готово, та да понесе бремето на бъдещето. Това е изцяло негативно. Както и ако се преструваме, че на хоризонта се задава лесно решение.[58]

 

Европейският пейзаж изглежда по същия начин. Картината придобива все по-минорна тоналност поради бързата промяна на възрастовия и етническия състав на населението от двете страни на Атлантика. Само след десетилетие белите американци ще бъдат малцинство. Около 2035-2040 година същото ще се случи и в огромни райни от континента, когото наричаме стар“. Но всъщност и двете – Америка и Европа – съставляват наистина остаряващ, изморен и отиващ си свят. По всичко личи, че той не е потребен на Братството.

 

Ето защо ще придобива все повече от чертите, характерни за социализма, в чийто експеримент ние залиняхме. Социализмът неизбежно води до залиняване, разруха и изчезване. Огледайте се не само наоколо, но надникнете и в останалите уж бивши соцстрани. Пейзажът е отчайващ. Кой е в състояние аргументирано да отрече този бодящ очите факт?

 

Разбира се, всичко описано няма да се случи незабавно. Проточено във времето, Европа ще преживее период на застой преди фаталния срив. Моята прогноза е, че началото на следващата задаваща се криза ще бъде тъмко през 2014 година. Няма да го усетите. Но то ще дойде с харченето на неизработените хартиени пари.

 

Няма да наблюдаваме сериозен икономически растеж. Просто пропадането ще бъде спряно, но само временно. Властниците ще отчитат обратнотодвижение нагоре с темпове от 1,5 до 2,8 на сто. Което е нищо пред действително забавящия развитието си Китай с неговите 7,5 процента и Индияс 8,5 на сто.

 

Как ще бъде постигнато това? По най-неикономическия начинчрез печатане на пари. Федералният резерв и Европейската централна банка отново ще бълват долари и евра. Така, както предрече Джим Роджърс.[59] Дали изобщо са спирали?

 

Така Гърция, Испания, Португалия и Кипър леко ще отдъхнат. Но няма да успеят да си вземат сулука. Не е предвидено. Разхлабването ще продължи две-три лета. Запоменете тази прогноза.

 

В замяна на това по-често ще чуваме да споменават Франция и Италия като отрицателни примери. Германия също ще забуксува. А като истинска ламя Европейският съюз ще прилапва нови и нови държави. Братството се нуждае от единна и комунистическа Европа.

 

И така, пускане на пари в обращение. В резултат на това – увеличено потребление и глътка въздух за Европа и Съединените щати. Но не поета дълбоко. И за кратко. Социализъм в действие – по ленински: крачка напред, две назад. И следваща криза. По-тежка от настоящата. Някой трябва да плати сметката, нали?

 

Ще се уверите, ако изгледате филма, който представям накрая. Ако някой ви преповтаря Марксовите и Лениновите глупости за неизбежните кризи на капитализма“, повдигнете рамене, усмихнете се с разбиране за душевното му състояние, и отминете. Пък и понятия като „капитализъм“, „социализъм“ и т.н. са въведени, за да усложняват простите неща и да объркват масите.

 

Кризите са плод, заченат и отгледан от интернационалните финансисти.

 

Гари Алън беше американски консерватор, патриот, журналист и политолог. В своята най-известна книга, озаглавена „Никой не смее да го нарече конспирация“, той вярно посочва:

 

Повечето от нас смятат, че социализмът е онова, в което социалистите искат да повярвамепрограма за разпределение на богатството. Такава е теорията. Но дали така действа тя? 

 

Нека изследваме единствените социалистически страни – съгласно социалистическата дефиниция на думата – съществуващи днес на света. Това са комунистическите страни. Самите комунисти ги назовават социалистически държави, както е в наименованието Съюз на съветските социалистически републики.

 

В него, в реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население, но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто

 

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокссвръхбогатите да пропагандират социализмасе оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците, преследващи властта.

 

Комунизмът или по-правилносоциализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.[60]

Нека го чуете от устата на закоравял комунистически престъпник – от най-злите, Анжел Вагенщайн. Като един от идеолозите на комунистическата партия, свързан със секретните служби на съветските режими тук и в ГДР, той винаги е бил осведомен за протичащите процеси и е наясно със следствията от тях:

 

 

 

 

 

Затова роденият в СССР потомствен комунист Сергей Станишев, син на терорист и съветска гражданка, беше наречен от „деснияамерикански президент Джордж Буш господин Чистичък“ и „обещаващ млад лидер“. Нима той не оглавява Партията на европейските социалисти?

 

 

 

Quo Vadis, Europa?[61]

 

 

Още през ХІХ век, като изследвал политиката, общественото и икономическото устройство на САЩ, френският историк, философ и политически мислител Алекси Шарл-Анри Клерел дьо Токвил, констатирал печалната участ на народите:

 

Изглежда притежаваме почти безграничната способност да си седим отпуснати назад и да наблюдаваме как политическият живот бива превземан от плутократите; както биосферата[62] бива съсипвана; както убиват общественото обслужване или го предоставят на корпорациите; както работниците биват насилствено принуждавани да подписват договори за работа, продължаваща до безкрайност.

 

Макар да има няколко чудесни изключения, като цяло протестът е заглушен, а алтернативата, другите възможности, биват отхвърляни, без да бъдат проверени. Как така се сдобихме с тази свръхчовешка безучастност?[63]

 

Забелязвам известно пробуждане, но не и у нас. Най-новото допитване за това дали гражданите на Европейския съюз одобряват неговите лидери, осъществено от “Gallup”, показва съкрушителни резултати.

 

Както виждате, едва 19 на сто от гърците и 27 на сто от испанците дават положителен отговор. Португалците са по-благосклонни – 31 процента. А цели 43 на сто от италианците харесват евролидерите.

 

Най-високо е одобрението в страни, които безспорно са изключително облагодетелствани от Европейския съюз в качеството им на домакини на неговите институции – Люксембург и Белгия. Изненадващо на трето място е Германия. Това изисква отделен анализ, но не и от мен.[64] Единственото ми обяснение е самочувствието, което германците придобиха или по-скоро си възвърнаха, този път в рамките на новия Съветски съюз.[65]

 

Харесва ли ви поредния пакт, в която влязохме погрешно според мен? И отново изгубихме своя национален суверенитет. Какво ни донесе той? Непрестанно обедняване.

 

След влизането на България в Европейския съюз издръжката на живота у нас се повишава с 46 на сто. От 384 лева месечно до 562 лева на човек от четиричленно домакинство към края на 2013 година, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.[66]

 

Забележете, че днес осем от всеки десет българи живеят с по-малко средства от т. нар. existenz-minimum минимална възможност за оцеляване.[67]

 

По-добре вижте и чуйте сами.

 

 

 

 

 

За мен Европа на нациите е мечта. Не обединение, съюз или федерация, а общност от независими държави, които чрез договор доброволно се споразумяват за сътрудничество, за безвизов режим и свободно пътуване, размяна на ученици, студенти, специалисти, работници и стоки. Но при изрично спазване на отделните национални законодателства. Нещо като приятелски протегната ръка на уважение към историята, традициите, културата и качествата на народите помежду им.

 

Нов СССР, какъвто е настоящият Евросъюз, ме изпълва с дълбока печал. И ме лишава от всякакви надежди за бъдещето на българите и България.

 

Всеки има правото да реши сам за себе си, какви са ползите ни от лелеяното от мнозинството нашенци членство в Европейския съюз, заменил Съветския съюз. Едно е сигурно, ако теглим чертата под финансовия баланс, със сигурност даваме повече, отколкото получаваме. По две причини.

 

Първо, западнитеголемцини допуснаха твърде късно сред тях. Пък да си го кажем правичката: Ние не заслужавахме и това.

 

Второ, продължаващият у нас подбор на кадрите по класово-партиен признак, чрез шуро-баджанащина, вярност, с връзки, доведе до мащабно неусвояване на средства, които Брюксел ни дължи. А евробюрокрацията доволно потрива ръце. Тя само това чака. Въпрос на преразпределение…

 

Кой ще го разбере? Всеки мисли: Защо не съм на тяхното място?…

 

Пак ще кажа: “Cuique suum”.[68]

 

 

 

Онова, което знаем за глобалната финансова криза, е, че не знаем много[69]

 

 

Сега можете да се настроите на киновълна. Отворете съзнанието си, за да изгледате обещания документален филм. И да разберете, че не само не лъжа. Май останах единствен тук, който вади на показ почти цялата нелицеприятна истина за нашето постепенно поробване от интернационалните финансисти.

 

Наистина финансово-икономическите кризи са плод на дяволски заговори срещу човечеството. Идеите за тях периодично възникват в лабораториите на Братството, т. нар. мозъчни тръстовеthink-tanks. След което винаги се намират достатъчно алчни, амбициозни и зависими от миналото си ратаи на богоборците, които да реализират Техните пъклени планове.

 

Излишно е да обяснявам. Убедете се сами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

Очаквайте: Близкият изток – троцкизъм в действие?

 

 

 

 

 

Очаквайте:

От първата седмица на февруари завръщането на

 

„ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“

в програмата на телевизия „Евроком“. Денят още не е уточнен. Най-вероятно началото на всяка емисия ще бъде в 20:00 часа.

 

 

 

 

Можете да гледате „Безкомпромисно с Георги Жеков“

в YouTube на адрес:

http://www.youtube.com/watch?v=qeETT9X1kJE

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

                 От сърце благодаря на всички дарители.

                 Този път преди всичко на: Веселин Н., от Пловдив, Николай Илиев М., Лидия Д., Васил Л. от София.

                  

                  

                 Бог да ви благослови! Както и всички добри хора.

                  

                  

                 Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

                 За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

                  

                 Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

                  

                 Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

                  

                 Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

                  

                 Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

                  

                 Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

                  

                 Изглежда мнозинството послуша съвета му.

                  

                 Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

                  

                 В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

                  

                 Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

                  

                 Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

                  

                 Не става… Но ще се боря, докато мога.

                  

                 Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

                 Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

                  

                 Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

                  

                 Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

                  

                 Признавам, че ми е късно да се променям.

                  

                 Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

                  

                 Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

                  

                 Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

                  

                 По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

                  ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

                  ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Карлово.

 

 

 

 

 

                 ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Лев Давидович Троцкий – „О своевременности лозунга: „Соединенные Штаты Европы“, „Правда“, # 144, Москва, 30 июня 1923 г., online: http://www.komintern-online.com/trotm232.htm

[2] “Ford’s pull-out threat on Brexit greatly inflates relevance of dying EU” by Ambrose Evans-Pritchard, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, January 16th, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100026413/fords-pull-out-threat-on-brexit-greatly-inflates-relevance-of-dying-eu/

[3] “Ford remains strong in Europe despite challenging market conditions in 2010” by Ford Media, Ford Motor Company, Europe,  January 13, 2011 г., online: http://www.fordinsidenews.com/forums/showthread.php?7007-Ford-remains-strong-in-Europe-despite-challenging-market-conditions-in-2010

[4] Вж. “Ford shuts down UK plants, switches operations to Turkey”, ”Today’s Zaman”, todayszaman.com, Istanbul, 18 July 2013 г., online: http://www.todayszaman.com/news-321230-ford-shuts-down-uk-plants-switches-operations-to-turkey.html; „Ford закрива производства във Великобритания“, KIWInews.bg, София, петък, 26 юли, online: http://www.kiwinews.bg/kivi-na-denya/ford-zakriva-proizvodstva-vav-velikobritaniya в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 12“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, 1 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-12#_edn27

[5] Почти по Оруел.

[6] Вж. напр. “The history of the German „Gastarbeiter“ – An argument for Australia to keep the door open for her guest workers?” by Anja Burkhardt / Markus Seifert, Submission No. 504, Higher Education Support Amendment – Parliament of Australia, Canberra, Australia, 29 February 2012 г., стр. 1, online: http://www.aph.gov.au/parliamentary_business/committees/house_of_representatives_committees?url=mig/multiculturalism/subs/sub504.pdf Брошурата е в архива на автора.

[7] Вж. напр. “German finance minister says too many Gastarbeiter were allowed in: Wolfgang Schäuble enters multiculturalism row, saying problems of integrating Turkish guest workers have grown with third generation” by Larry Elliott and Julia Kollewe in, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 18 March 2011 г., online: http://www.theguardian.com/world/2011/mar/18/german-finance-minister-guest-workers-row

[8] Пак там.

[9] Вж. Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, неделя, 19 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-3

[10] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от  1:32:09 до 1:37:45 ч.

[11] В оригинала е цитиран да казва “horcrux”. Доколкото разбрах, зъл герой от романите на Дж. Кр Лоулинг за Хари Потър, който е получовек и полувещер, който се отдава на черна магия.

[12] “Don’t squander China’s wealth on arms race, warns Japan PM” by Ambrose Evans-Pritchard, Davos, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 22 January 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/10590914/Dont-squander-Chinas-wealth-on-arms-race-warns-Japan-PM.html; “Japan-China tensions take center-stage with Abe in Davos” by Steve Adler and Paul Taylor, DAVOS, Switzerland, Reuters, New York, NY, Wednesday, January 22, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/01/22/us-davos-japan-idUSBREA0L1NF20140122

[13] “Independent Scotland ‘could be allowed to stay in EU’” by Simon Johnson, Scottish Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, January 23, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10591167/Independent-Scotland-could-be-allowed-to-stay-in-EU.html

[14] Вж. “70 years of foreign troops? We should close the bases” by Seumas Milne, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, January 23, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/23/seventy-years-time-close-us-bases

[15] “Robert Gates: UK military becoming unviable as a fighting force” by Press Association, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 16 January 2014 г., online: http://www.theguardian.com/uk-news/2014/jan/16/robert-gates-uk-military-risks-being-underspent-force?CMP=EMCNEWEML6619I2

[16] Вж. “Multicultural Britain rejecting foreign conflict, MoD admits” by Patrick Wintour, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 23 January 2014 г., online: http://www.theguardian.com/uk-news/2014/jan/22/multicultural-britain-foreign-conflict-mod?CMP=EMCNEWEML6619I2

[17] Пак там. Същото и в: “70 years of foreign troops? We should close the bases” by Seumas Milne, “The Guardian”, вече цит. съч.

[18] Пак там.

[19] Benjamin Franklin, William Temple Franklin – “Memoirs of the life and writings of Benjamin Franklin”, Henry Colburn, London, 1818 г., стр. 270, цялата книга е достъпна за четене от online: http://books.google.bg/books?id=W2MFAAAAQAAJ&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

[20] Вж. цитата напр. В: Ken Schoolland – “The Adventures of Jonathan Gullible: A Free Market Odyssey”, Leap Publishing, Cape Town, South Africa, 2004 г., 235. Книгата е достъпна в pdf от online: http://www.jonathangullible.com/translations/UK_Comnt040222.pdf

[21] Вж. Ray Bradbury – “Fahrenheit 451”,  Ballantine Books, New York, NY, 1953 г., стр. 108.

[22] Обратно, лат.

[23] W. Cleon Skousen – “The Naked Capitalist”, Verity Publishing, Inc., Pleasant Grove, UT, 1998 г. , стр. 33. Книгата е в архива на автора.

[24] Баща му е източноправославен грък, а майка му е еврейка, покръстена в протестанството.

[25] David Sedaris – “When You Are Engulfed in Flames”, Little, Brown and Company, New York City, 2008 г.

[26] Вж. напр. “David Cameron ‘lying to British voters’ about the EU and immigration, Viviane Reding claims” by Bruno Waterfield, and Matthew Holehouse, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, January 10, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10562740/David-Cameron-lying-to-British-voters-about-the-EU-and-immigration-Viviane-Reding-claims.html

[27] Винаги, фр.

[28] Никога, фр.

[29] Вж. “The immigration debate reminds me of Enoch Powell” by Harry Leslie Smith, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, January 10, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/10/immigration-debate-enoch-powell-uk

[30] По Anatoliy Golitsyn – “The Perestroika Deception: Memoranda to the Central Intelligence Agency”, Second Edition, Edward Harle Ltd, London and New York, NY, 1998 г., стр. 18.

[31] Член на КПСС и офицер от КГБ, който според легендата е избягал на Запад. Там издаде две книги. Втората – изключително трудно. В тях разкрива доста истини, защото е участвал или е бил свидетел на съответните кроежи. Ала също така често греши. Често пъти – за да угоди и оцелее.

[32] Династията Ротшилд, англ.

[33] Пак там.

[34] В интервю по Московската телевизия на 19 ноември 1991 г. Едуард Шеварнадзе обясни: „Мисля, че идеята за общ европейски дом, за изграждането на Обединена Европа, а днес бих искал да подчертая – и за велика Европа, за изграждане на Велика Европа, велика, обединена Европа от Атлантика до Урал, от Атлантика до Владивосток, включително върху цялата наша територия, най-вероятно на евро-азиатско пространство, на обединено хуманитарно пространство, този проект е необратим.Сигурен съм, че ще стигнем до изграждането и на обединена военна територия. Да се изразя по-точно: Ще изградим обединена Европа, чиято сигурност ще бъде основана върху принципите на колективната сигурност.“ Обърнете внимание на двете Ленинови бележки за „необратимостта“ и за непромененото „от Атлантика до Урал“. Често – „от Атлантика до Ванкувър“. – Бел. на ред. Кристофър Стори.

Бележка: „Конвергенцията“ (сближаване – термин, означаващ сближаване заради контактите) използва глобалистките тенденции сред западния елит. Неговите членове влизат в близко взаимодействие с бившите комунисти в общите им усилия за установяване на „единен свят“, иначе казано – на нов световен ред (световно правителство).

[35] Пак там.

[36] Пак там, стр. 7.

[37] “Why has Europe’s economy done worse than the US?” by Mark Weisbrot, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, January 16th, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/16/why-the-european-economy-is-worse

[38] Анета Петкова – „В детските градини започва обучение по китайски език“, в. „Труд“, trud.bg, София, вторник, 21 януари 2014 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3003242

[39] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[40] Вж. “Euro zone unemployment holds at record high, retail sales rebound” by Martin Santa, Brussels, Reuters, , London, Wednesday, January 8, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/01/08/us-eurozone-economy-idUSBREA070FE20140108

[41] Вж. “Eurozone youth unemployment reaches record high of 24.4%: With 3.58 million under-25s in the euro area jobless in October, youth unemployment is a scar that shows little sign of healing” by Phillip Inman, economics correspondent, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 29 November 2013 г., online: http://www.theguardian.com/business/2013/nov/29/eurozone-youth-unemployment-record-high-under-25s

[42] “Increase in employment will bring ‘peace of mind’ to UK, David Cameron says” by Peter Dominiczak, “The Telegraph”, Assistant Political Editor, online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10589179/Increase-in-employment-will-bring-peace-of-mind-to-UK-David-Cameron-says.html

[43] Shabbat или Sabbath (שַׁבָּת) – буквално: прекратяване, спиране, но на практика обозначава деня събота, седмия ден от седмицата, на иврит. Съгласно вавилоно-фарисейската измислица Танах еврейската седмица започва в неделя. А съботата е денят, в който Яхве-Йехова, както евреите наричат един от своите богове, сатаната, си отпочинал след шестте дни „упорит труд“ по „сътворението на света“?! В събота вярващите евреи нямат право да извършват никаква друга дейност, освен да славят Яхве-Йехова, да плюскат и да пият. Забранено им е дори да говорят по телефона, да включват електрическо осветление или уреди, да управляват автомобил и т.н. Изобщо – всичко, което представлява физическа дейност. Някои равини-екстремиси даже забраняват храненето и пиенето на вода. В Израел обикновено евреите наемат чужденци – гои, които да вършят съботната им работа. Който може, нека приема тези задължителни правила за… нормални. Когато се наложи поради опасност от смърт, сега евреите нарушават забраните на шабат. Но само, ако е застрашен животът на техен ближен, което ще рече евреин. Не и за чужденците, за което вече съм писал и съм представял доказателства от съвременния живот в ционисткия „рай“.

[44] Вж. напр. “British minister wants to end Shabbat discrimination against Jewish job seekers” by JTA, “The The Jerusalem Post”, , 30 November 2013 г., online: http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-Features/British-minister-wants-to-end-Shabbat-discrimination-against-Jewish-job-seekers-333527

[45] “Increase in employment will bring ‘peace of mind’ to UK, David Cameron says” by Peter Dominiczak, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[46] Неправилно го наричат „плосък“, което съм обяснявал.

[47] Пак там.

[48] “Britain is educating its children for jobs that soon won’t exist” by Mary Riddell, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 21 January 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/10587525/Britain-is-educating-its-children-for-jobs-that-soon-wont-exist.html

[49] Вж. напр. “A higher education bill retreat will just push changes under the radar” by Liam Burns, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 24 January 2012 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jan/24/higher-education-bill-retreat Вж. също припомняне на това в: “Can we afford David Cameron’s idea of a ‘great education’?” by Guardian Professional, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 12 October 2012 г., online: http://www.theguardian.com/teacher-network/teacher-blog/2012/oct/12/david-camerons-great-education

[50] “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[51] Вж. напр. “Top 10 Biggest Economies in the World 2013” by Sammy Said, “Rich Countries, Travel”, “The Richest”, St.Laurent, QC, Canada, June 8, 2013 г., online: http://www.therichest.com/expensive-lifestyle/location/top-10-biggest-economies-in-the-world-2013/4

[52] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[53] Вж. “Top 10 Most Developed Countries in the World” by Maruthappan, “List Dose”, listdose.com, местоположение не е посочено, January 23, 2014 г., online: http://listdose.com/top-10-most-developed-countries-in-the-world/

[54] Обединени, те пропадат, англ.

[55] Вж. “Get a job at Costa? If only it was that simple for young people” by Erica Buist, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, January 22, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/22/job-costa-esther-mcvey-young-people-employment

[56] Пак там.

[57] “Costa Coffee” е многонационална корпорация – верига от магазини и кафенета в 35 държави, регистрирана във Великобритания. Основана е през 1971 г. от двама братя италианци – Серджио и Бруно Коста. Днес тя разполага с 1700 търговски обекта по света.

[58] “The real future of U.S. manufacturing” by Zachary Karabell, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, January 17, 2014 г., online: http://www.reuters.com/article/2014/01/17/karabell-manufacturing-idUSL2N0KR15F20140117

[59] Вж. 005 – Video – Jim Rogers Says  to Janet Yellen Abolish the Fed and Resign в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 13 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-2 или от YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=jMlzotfUwVo

[60] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[61] Накъде, Европа, лат.

[62] Цялата екосистема на земното кълбо.

[63] Alexis De Tocqueville – “Democracy In America”, Book 2. Influence Of Democracy On The Feelings Of Americans, Chapter I: Why Democratic Nations Show A More Ardent And Enduring Love Of Equality Than Of Liberty, University Press: Welch, Biglow and Company, Cambridge, MA, 1863 г., стр. 120.

[64] Вж. “EU Leadership Approval at Record Low in Spain, Greece: Approval is highest in Luxembourg, Germany, and Belgium” by Anna Manchin, Gallup World, gallup.com, Gallup, Inc., Omaha, NE, January 8, 2014 г., online: http://www.gallup.com/poll/166757/leadership-approval-record-low-spain-greece.aspx?utm_source=sitemap&utm_medium=rss&utm_campaign=syndication&utm_term=leadership-approval-record-low-spain-greece

[65] В рамките на ГДР източногерманците бяха смятани за най-проспериращите в рамките на Съвета за икономическа взаимопомощ – СИВ. Но произвеждаха трабанти и вартбурзи. Докато роднините и сънародниците им в западната част на страната правеха мерцедеси, аудита, опели, поршета… Даже богатите американци се фукаха със скъпите си западногермански автомобили.

[66] “Животът в България е поскъпнал с 46% след влизането в ЕС”, DarikFinance.bg, София, четвъртък, 23 януари 2014 г., online: http://www.darikfinance.bg/novini/104033

[67] Вж. „Все по-бедни сме“, bTV Новините, bTV, btvnews.bg, София, четвъртък, 23 януари 2014 г., online: http://btvnews.bg/video/video/news/vse-po-bedni-sme.html

[68] Буквално: „Всекиму своето“, но по-точно: „всекиму заслуженото“, лат.

[69] Професор Пол Самюелсън – първият американски икономист, удостоен с Нобелова награда за икономика (1970) цитиран в: “Independence and Humor of Professor Paul Samuelson” by Gary Liu, originally published in the December 16th.2009 issue of China Business News, CEIBS, ceibs.edu, Shanghai, P.R. China, online: http://www.ceibs.edu/link/contribute/40225_3.shtml

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...