Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

АЗ БЯХ ДО ТУК… ИЛИ ХРОНИКА НА ЕДИН НЕОСЪЩЕСТВЕН ТЕЛЕВИЗИОНЕН КОМЕНТАР


 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Предлагам ви текста или, ако щете – сценария, на моя уводен коментар, с който на 5 март 2014 година щях да начена телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“. Но не успях да го предложа на вашето внимание, заедно с илюстрациите и видеозаписите. Всеки от вас може да прецени, дали си е струвало или не.

 

С уговорката, че все пак зрителите на рубриката по телевизияЕврокомса далеч повече от посетителите в тази медия. Опитвам се да обясня, че на тях не са им известни повечето от онези факти и събития, които редовните читатели на сайта познават.

 

И още нещо. Правя го с ясното съзнание, че никой, опитал се да спори с издател или собственик на електронна медия, не е излязъл победител от диспута. В душата ми има достатъчно белези от подобни „дискусии“.

 

Обаче собствената ми съвест не позволява да премълча. Тъкмо затова мнозина от вас още преди осем години ме нарекоха Гласът на истината“. Дължа този ход на тях и на всички, които ми вярват. Макар и малко, той е почти единственото, което мога да предприема.

 

 

*    *    *

 

И така, напред към онова, което остана назад в сряда5 март 2014 година.

 

 

Да започнем се една рисунка.

 

 

 

Каква заплетена мрежа изтъкахме, когато започнахме да мамим[1]

 

 

 

Тя е направена „от натура“. Тоест, художникът я е рисувал, докато е наблюдавал моделите, обектите на своята творба.

 

Вгледайте се добре в лицата на двамата шахматисти. Познахтели някого от тях? Преди четири години и половина не голямата по формат творба беше продадена на търг в Лондон за повече от 75 000 британски лири – около 90 000 евро или над 100 000 долара!

 

Рисунката е работа на еврейката Емма Льовенщрам. Тя е направена през 1909 година – повтарям: 1909 година – в дома на виенските Ротшилдови. Художничката преподавала частни уроци по рисуване на младия кандидат-студент Адолф Хитлер.

 

Именно той е единият от играчите. А другият?

 

Невежеството на журналистите от водещите британски медии доведе до внушението, че Хитлер се е сражавал на шахматното поле с Владимир Ленин. Невъзможно, понеже по онова време бъдещият „вожд на световния пролетариат“ се е намирал в Швейцария.

Рисунката изобразява как Адолф Хитлер играе шах с Лейба Бронщейн, а не с Ленин.

 

Малко по-рано синът на крупен руски еврейски земевладелец откраднал фамилното име на почтения дворянски род Троцки.

 

И така, излиза, че бъдещият фюрер на Третия райх Адолф Хитлер и основателят на Червената армия Леон Троцки са се познавали най-малко от 1909 година. Заедно са гостували във виенския дом на семейство Ротшилднай-големите банкери – сиреч капиталисти – на планетата.

 

Опитвам се да ви обясня, че живеем в епоха на измама. А влиятелните медии ви пълнят главите с конспиративни теории.

 

Връзката с настоящето е трагедията в Украйна. Точно така – катастрофа. Защото обричат украинците на по-нататъшно гладуване.

 

Малко им беше Голодоморът от началото на трийсетте години на миналия век. Тогава комисарите от НКВД, предвождани лично от лидера на болшевишката юдейска Хазария Лазар Каганович, унищожиха чрез глад между 6 и 12 милиона невинни украинци, според различните източници.

 

Но кой създаде болшевиките? Кои сили ги рекрутираха, финансираха, обучиха и проводиха в Русия?

 

Нали Леон Бронщейн потеглил с кораб от Ню Йорк. При това с 20 милиона тогавашни долара в джоба, равняващи се на 2 милиарда сегашни! Те му били дарени целево от ротшилдовата банка „Кун, Лоуб и Къмпани“. Не е ли така?

 

А под натиска на юдейския банкер Макс Варбург, тогава началник на военното разузнаване, германският кайзер предоставил злато на стойност 1 милион марки на Владимир УляновЛенин. И уредил безпрепятственото му превозване заедно с неговите въоръжени до зъби болшевишки терористи през воюваща Европа. Пломбираните вагони потеглили от Швейцария и преминали през Германия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия до Русия, без никой да ги отвори и провери. Нима и това не е вярно?

 

Днес Украйна е разкъсвана в отвратителния сюжет на пиеса, написана от същите драматурзи. Гледахме я в Румъния през 1989-а, в Югославия през деветдесетте. Вече четвърт век тя продължава да се играе и тук. Но премиерата й беше преди седемдесет лета

 

У нас върлува солидна шайка от неосъдени комунистически пропагандисти, заменили своята сляпа преданост на Кремъл с коленопреклонна вярност към Белия дом. Тези червени мародери откраднаха идеята за разрушаването на Паметника на Съветската армия. От няколко години при всеки удобен случай БКП и Държавна сигурност ги изпращат да квичат срещу него. И да размахват свити по болшевишки юмручета по посока на бившите им господари в Москва.

 

Сега всички запяха в обща агитка: Станишев и Вигенин, някакъв рИформаторски блок, сплотил потомците на комунистическата върхушка и техните ратаиченгетата; разните Тодор-Живкови слуги от ГЕРБ, ГОРД, ДПС, цензуристи, фронтоваци – всякаква алчно червена фашистка измет. Единственото, което правят, е да вият като чакали в подкрепа на интернационалните театрали в Киев.

 

Забравиха как до одеве деряха гърлата си с възгласи „КПСС-БКП“! Сега пеят дитирамби, възхвалявайки някакви евроатлантически ценности. И превъзнасят до небесата фалшиватадемокрация“ на Интернационала.

 

Същото левитско Братство, което преди по-малко от година с „демократичен“ военен преврат „демократично“ свали „демократично“ избрания президент на Египет например. Тази Тяхна „демокрация“ е точно толкова контролирана, колкото беше „народната“ на другарите. Впрочем, защо използвам глагол в минало време? Те са тук и са си все същите. Само се предрешиха в „демократична“ премяна.

 

На съвсем различно мнение от домораслите ни комунистическидемократи“ е един от говорителите на световното задкулисие. Термин, въведен преди век и половина от Бенджамин Дизраели, лорд Бийконсфийлд. И възприет от туземните ни медийни Тошко-Африканчовци. Да видим и чуем.

 

 

 

 

 

 

Какво ще рекат сега комунистическите ни антисъветчици?

 

 

 

Когато попитах защо бедните нямат храна, ме нарекоха „комунист“[2]

 

 

 

За онези, които не знаят, Хайнц Алфред Кисингер е вербуван от Съветите още през 1945 година. Псевдонимът му в КГБ е „Бор“.

 

Днес комунистическият Интернационал извежда на авансцената друга своя рожба – Джон Кери.

 

Подобно на баща и син Джордж Буш той е член на тайното общество „Череп и кости“. На младини е бил не просто комунист, а убеден маоист. Многократно е арестуван за болшевишки антиамерикански прояви. Тъкмо той да ни учи на „демокрация“ е обидно, съвсем меко казано.

 

Но защо номерата на Интернационала минават? Понеже мнозинството от хората по света са отучени да мислят. И приемат изреченото от медиите за истина. А то е измама.

 

Известно ли ви е, че по време на Първата световна война английските, френските и американските вестници тиражирали ужасяващатановина“, че българската армия произвежда консерви от… убити сръбски войници? Подобен вид пропагандни лъжи, внушаващи омраза, биват използвани до ден днешен. Уверете се сами.

 

 

 

 

 

Гражданската война в Сирия започна с почти същата измама – уж заради убийството на петнадесетина деца. Оказа се римейк, повторение на кувейтския сценарий. Нищо такова не е станало.

 

 

 

Човекът не е това, което мисли че е, а онова, което крие[3]

 

 

 

Успехът на пропагандата се дължи на абдалите, които доминират навсякъде. Тук са в изобилие. С булдозери да ги ринете.

 

Преобладаващият брой от населението вярва на политиците и на медиите, които са в ръцете на Интернационала. По неписано правило никога не се доверява на знаещите и почтените. На онези, които не биват допускани до влиятелните телевизии, радия, печатни издания.

 

Не вярвате, че е така? Ще ви представя само трохичка от многобройните доказателства, които свестните хора са натрупали.

 

 

 

 

 

Днес за пореден път насъскват хората едни срещу други. Разделят ги по напълно невярна медиана.

 

Докато комунизмът и световната революция напредват с реактивна скорост.

 

 

 

Скритите сили зад обществените катаклизми

 

 

 

Кой назначи члена на КПСС и офицер от КГБ Владимир Путин за „цар“ на Русия? Кои сили го превърнаха в милиардер и в най-богатия човек в родината му?

 

Същите скрити световни лидери, за които през 1940 година покойният ни цар Борис ІІІ направил следното пророчество пред Дъглас Рийд, бивш кореспондент на лондонския „Таймс“ в Берлин:

 

Не, г-н Рийд, на този свят има сили, които не желаят мира и спокойствието на Балканите, където ще се решава бъдещето на Европа. Ала няма как да ги причислите към нито една страна. Това са интернационални групировки, по-скоро наднационални.[5]

 

На Запад вече се чуха трезви гласове.[6]

 

Те се опасяват, че настоящето, не избирано от никого марионетно правителство в Киев, ще бъде играчка в ръцете на номенклатурната снаха, крупната крадла, болшевишкатагазова принцесаЮлия Тимошенко.[7]

 

Обама, Кери, Камерън и дори уж левият Оланд – дребни лакеи на Интернационала, заплашват Путин със санкции. Но имат съвсем ограничени възможности за реални действия.[8]

 

На което Владимир Шаломович с увереността на внук на личния готвач на Сталин отговаря:

 

Ще намерим начин да намалим нашата зависимост от САЩ.“ Във вторник, 4 февруари, телевизия CNN съобщи, че високопоставен представител на Белия дом потвърдил – всички лостове са в ръцете на Путиникономическите и военните. Кой има полза да го героизира?

 

Ако всичко беше истина, „цар Путинпросто щеше да врътне газовото кранче не само на украинците, но и на т. нар. европейци. В момента 35 на сто от природния газ и петрола в Евросъюза се получават от Русия. А правителството на Украйна дължи на „Газпром“ почти 2 милиарда долара![9] Народите на САЩ и Евросъюза май ще се бръкнат, за да погасят борча. Колко благородно! Но не си мръднаха пръста по време на цялото съветско владичество. Обратното, съюзиха се с най-масовия убиец в човешката историяЙосиф Сталин! Какво ви говори това?

 

А да плашите руснаците с мизерия е повече от смешно и жалко. Близо век те не познават друго, другарки и другари червени тъпанари, чугунени чутури, платени „демократи“.

 

Да не отварям дума за напълно възможното за самодържец натискане на ядрения бутон. За 20 минути Лондон, Париж и Варшава, които са най-еркек, ще бъдат изтрити от лицето на земята. Без тамошните комунистически ръководители да успеят да реагират.

 

В сряда, 5 март 2014 година, през нощните часове у нас, кореспондентката на CNN в Лондон Беки Андерсън се опита да охлади някои сгорещени от чаеното тържество[10] глави. Като обясни, че годишният обем на износа на САЩ за Русия възлиза на 60 милиарда долара, а вносътна 40 милиарда. Цели 20 милиарда долара търговски излишък! Мечта за всеки предприемач.

 

Търговските взаимоотношения между Европейския съюз и Русия имат сходни измерения.

 

На света има една партия – комунистическа, на парите. Затова не борци против кървавия комунистически режим, а роденият в СССР с лъжичка от червено злато в устата товарищ Сергей Станишев оглавява Партията на европейските социалисти.

 

По същата причина комунистката и бесепарката Ирина Бокова за втори път застана начело на ЮНЕСКО и се снима със семейство Обама.

 

А личната преводачка на Тодор Живков, милиционерката от БКПБСП Елена Поптодорова е забравила от кога представлява народната република във Вашингтон. Понимаете, таваршутки?

 

За разлика от вас, другари алчно червени фашистки демократи, настоящият американски президент, който превърна Белия дом в Чичо-Обамовата барака, е наясно, че Украйна не може да бъде негова кауза.

 

Добре съзнава какво го карат да върши самият той в Афганистан, Ирак, Египет, Сирия, Либия, Тунис, Пакистан… Сега започва развитието на събитията в Катар. Запомнете това, стига да ви вълнува.

 

А какво ставаше на Майдана? Да видим и чуем.

 

 

 

 

 

Действително:

 

Естонското министерство на външните работи потвърди автентичността на изтеклия запис от телефонния разговор.[11]

 

Не случайно преди дни Барак Обама заяви, че „Путин не е смахнат“. Призна, че с руския президент могат да постигнат компромис. И е уверен, че заедно ще се справят кризата.

 

Докато едностранчиво ни залъгваха с театралната постановка в Киев, Виница и Симферопол, армията на Башар ал-Ассад тихичко почти прочисти Северна Сирия от джихадистите. Но на други места терористите въведоха „данък живот“ за християните по тази изпепелена древна българска земя – Бал-Истан. Ако сте сирийски християнин под окупация на ислямистите, ще си плащате, за да живеете

 

Пак през това време правозащитната организация „Амнести Интърнешънъл“ обвини Израел в извършването на военни престъпления. И настоя расисткият ционистки режим да бъде изправен пред Международния съд на ООН в Хага.[12]

 

Във Вашингтон Барак Обама и Бенямин Нетаняху се разделиха хладно, а не приятелски, както беше досега. А в Йерусалим стотици хиляди ултра-ортоксални евреи се събраха на митинг против задължителната военна служба. Изглежда проектът „Израел“ наистина приключва…

 

Китай си напазарува четвърт от гордостта на френското автомобилостроене, компанията „ПежоСитроен“.

 

В Англия партията на Найджъл Фаридж се очерта като победител на евроизборите. А изтрезнели, британците взеха да проумяват, че референдумът за независимост на Шотландия през септември може да ги превърне в другарчета на залязващите империи САЩ и Русия.

 

Освен суровини като петрол и природен газ, оръжия, а американците и хартиени пари, трите бивши колоса май не произвеждат нищо друго.[13]

 

За пореден път американците и европейците ще поизпразнят джобовете си заради чужд хатър, този път в Украйна. И ние, най-бедните, барабар Петко с мъжете…

 

 

 

Онзи, когото си лишил от всичко, повече не ти е подвластен[14]

 

 

 

Намират се наивници, които смятат, че умишлено предизвиканата Киевска криза е демонстрирала безсилието на Запада. Глупости! Такъв е планът, така трябва.

 

Преди 43 лета американският консерватор и патриот Гари Алън обясни същността на комунизма в своята най-известна книга, озаглавена „Никой не смее да нарече това конспирация“. Той съвсем вярно посочи:

 

Повечето от нас смятат, че социализмът е онова, в което социалистите искат да повярвамепрограма за разпределение на богатството. Такава е теорията. Но дали тя действа така? 

 

Нека изследваме единствените социалистически страни, съществуващи днес на света, съгласно социалистическата дефиниция на думата. Това са комунистическите страни. Самите комунисти ги назовават социалистически държави, както е в наименованието на Съюза на съветските социалистически републики.

 

В него, в реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население. Но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто. Със сигурност Брежнев не живее като някой от бедните селяни от руските степи. Но според социалистическата теория се предполага той да прави точно това.

 

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокссвръхбогатите да пропагандират социализма – се оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то се превръща в логичния, даже перфектния инструмент на мегаломаниаците, преследващи властта.

 

Комунизмът, или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.[15]

 

Наистина световната революция продължава

 

У нас тя донесе небивали страдания и доведе до неизличими поражения във всичко. Но най-страшните са погромите върху душите на хората. Комунистите убиха вярата на българите в Бога. След което чрез тотален страх, с терор, ги превърнаха в покорни роби.

 

Какво последва от всичко това?

 

 

*    *    *

 

 

Ето онова, което щях да изрека и покажа в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ в ефира на „Евроком“ вечерта на 5 март 2014 година. Уви, не можах. Нямаше как. Въпреки че бях предоставил всички материали два дни по-рано. Видеозаписът, предназначен за разговора с моя гост, „се отвори“, казано на съответния жаргон. Нищо, че беше подготвен и обработен от мен по същия начин, по който и останалите.

 

Това видеода, останалитене!

 

Две седмици по-рано илюстрациите не можеха да излизат“, както трябва. Някои изобщо не се появиха на екрана.

 

Но, видите ли, това било „случайно“, а не „цензура“.

 

Хайде де! „Не нам!Софиянци знаем, че два пъти го пише на Руския паметник

 

Та те нито веднъж не показаха адреса на електронната поща на предаването, който е в мрежата на телевизията:

 

diagnosa@eurocom.bg

 

Даже не рекламират рубриката. Какво повече да искам?

 

Медийният Мунчо, който, слава Богу, се е превърнал в душевна изтривалка, в мишена, върху която по-примитивните зевзеци[16] изпробват мерника си, разполага с три часа или повече. Но го пробутват така, както в програмния филм „Телевизионна мрежаналагат героя мистър Бийл.

 

Не гледам, не се интересувам, не знам. Забелязах го, понеже на всичко отгоре рекламират неговите графомански болшевишки бръщолевения в предаването Диагноза“! Без да се усетят, че канонизират глупостта и комунистическия примитивизъм.

 

В такъв случай, наистина, какво мога да очаквам?

 

 

 

Самата мутра на комунизма е мрачна и неприветлива

 

 

 

Ето едно мнение относно онова, което последва от войнстващия безбожен, атеистичен комунистически режим.

 

Стефан Северин е бил редактор и кореспондент на вестниците „Работническо дело“ и „Дума“, главен редактор на пловдивския седмичник „За и против“ и редактор в „Марица“.  Болшевишкият журналист произнесе своята присъда:

 

ЦВЪ. РИЗОВА Е ТОЛКОВА ХРАБРА! Тази опулена и незадоволена жена, която допреди година буквално лижеше Борисов и Цветанов от кръста надолу, тази вечер демонстрира национална храброст – поканила адвоката на Алексей Петров. Същият, който беше главата на ЦветановияОктопод“ и за който имаше неопровержими доказателства. След четири години се разбра, че такива няма. Че просто двойката бандитиЦветанов и Борисов, са искали да му вземат бизнеса. Само в една абсурдна държава като нашата и при едно обезумяла от нещастие население на върха на държавата може да има двама престъпници.

 

Само в такава държава и при такива държавницимогат да те арестуват без никакви доказателства, да те влачат четири години по арести и съдилища и накраянищо!

 

И оцъклената Цветанка задава отново манипулиращия въпрос: Алексей Петров ще ни съди, колко ще платим ние, данъкоплатците? Ето я пак настройката към зрителите: вие ще плащате на Алексей Петров, а не полуидиотът физкултурник и сбърканият пожарникар!

 

Не, това наистина е държава-лудница![17]

 

Другарю Северин, вашата комунистическа държава не само „арестуваше без никакви доказателства“. Тя убиваше без съд и присъда. Хвърляше в концентрационните лагери хиляди несъгласни с режима на БКП. В тях вашите милиционери даваха за храна на подивели прасета труповете на убитите с тояги затворници на съвестта. За останалите безчовечни престъпления да не отварям дума.

 

Държа да подчертая: Вашатаславна комунистическа партияи нейният криминален тоталитарен режим насилствено турцизираха и македонизираха българите в Родопите и Югозапдна България. След време вие комунистите, пак със сопите, подхванахте обратния процес. И подличко го провъзгласихте за възродителен“.

 

На 10 ноември 1989 година концлагерът Белене беше натъпкан с български мюсюлмани. Днес вие все така демагогски квичите срещу тях. Понеже се възприемат като „турци“. Но вие и предците ви зорлем ги накарахте да се отродят.

 

Пак вашата БКП основа партията Движение за права и свободи начело с агента на Държавна сигурност Ахмед Доган, аспирант на Александър Лилов. Също произлезият от вашите среди агент на ония служби Волен Сидеров – образец за нагаждачнякога възхваляваше агент Сава“. А сега, пак по заповед на вашата партия, реве срещу него и ДПС-то ви.

 

Не, другарю Северин, това е опитът за държава на алчно червената фашистка мафия, част от която сте и вие. Страната е населена от безродни духовни гномове. Малцината, които стърчат над тях, непременно биват посичани. Тъй де, марксизмът-ленинизмът постановява, че всички са равни. Неговата практика доказа, че някои са по-равни.

 

Също така туземните ни джуджета, вярващи в идеологии, държат на някакво „право на всеки да се променя“. И да глаголства менторски от амвоните на съвременните черквителевизии и радиа.

 

Защо, товарищ Северин, не коментирате идентичната страстна повратливост на другарката, в чиято медия сте обнародвали присъдата си? Тя притежава изумителната способност да се върти по-бързо от слънчоглед все в правилната посока“ – онази, от която духа червеният вятър“ и валят парици.

 

На всичко отгоре „адвокатътЛюдмил Рангелов, когото визирате, казано на съвременен „български“, е офицер от Шесто управление на Държавна сигурност. Какво ви спря да споменете това? Нима не боде очите фактът, че в Германия нявгашен чин от SD Sicherheitsdienst, шпионската служба на нацистка Германия, трудно би могъл да намери място в тамошната правораздавателна система? „Трудно“ е най-смекченото определение.

 

Впрочем вие с ЦВЪ. РИЗОВА, както наричате сполучливо омъжената кюстендилска комсомолска активистка, не обслужвате ли тъкмо тях? Начинът, по който ги обгрижвате, може да споделите. За нейния вие, Genosse Северин, твърдите, че е лизане. А вашият?

 

Ако изровят останките на правешкия диктатор, по онова, което са били задните му части, навярно още ще личат следите и от вашия език. Не съм ли прав?

 

Преди близо век световно известният чешки писател Карел Чапек осъди комунизма на съвсем достъпен език:

 

Целта на комунизма е да властва, а не да спасява; на неговото знаме е изписан лозунгът на властта, а не на помощта. А гладните искат не да властват, а да се наситят.

 

Аз не мога да бъда комунист, защото комунистът не знае морала на помощта и съчувствието към страдащия. Защото той проповядва премахването на социалния порядък, а не на този ужасяващ безпорядък, какъвто се явява нищетата

 

Най-удивителното и най-безчовечното в комунизматова е с нищо несравнимата му мрачност. Климатът на комунизма е неприветлив и безчовечен[18]

 

Кой днес би чул гласа на един истински автор и хуманист като Чапек?

 

На ерудираните е известно само на пръв поглед шеговитото отношение на покойния американски президент Роналд Рейгън към вас, болшевиките:

 

Как разпознавате един комунист? Ами това е някой, който чете Маркс и Ленин. А как разбирате кой е антикомунист? Това е някой, който разбира Маркс и Ленин.

 

Нямам какво повече да споделя с твари като вас.

 

 

Иначе, за вината на онези, които уж са призвани да бъдат Божи служители и духовни водачи, но са продали душите си на сатаната, разговаряхме с моя гост, пастор Ангел Пилев. Оказа се твърде приятен и начетен събеседник.

 

Останалото е тема за размисъл на васчитателите и зрителите наДиагноза“.

 

Едва трима от вас декларираха желание за удължаване на времетраене на предаването. Даже на страницата „Агора“ в тази медия госпожа Николова ви призова за активност.

 

Резултатът? Едно единствено писмо, получено в телевизията. И пак самотно телефонно обажданеот Холандия. Поне така ми казаха.

 

Нито съдя, нито виня, нито укорявам някого. Наясно съм, че такива са желанията на нашенци. Не веднъж съм цитирал максимата: “Vox populi, vox Dei” – „глас народен, глас Божи“…

 

За да не дразня никого, прекратявам уводните коментари в телевизионното предаване Диагноза с Георги Ифандиев“.

 

С един куршум ще ударя три заека. Хем гостите ми ще разполагат с повече време за изява. Хем публиката ще бъде удовлетворена, задето не проповядвам от екрана. Хем СЕМ и съответно ръководството на телевизията ще бъдат спокойни.

 

Пък докато изтърпят предаването. Да не съм се родил в телевизия?…

 

 

Преди ден получих уведомление за поредното повишаване на таксата от страна на сървъра, в който се намира „акаунта ми diagnos“, както се изразяват от фирмата. Ще поддържам сайта, докато мога.

 

 

Се ла-фиф“, казват „българите“ от Столипиново

 

Древните са се произнесли така:

 

Cuique suum” – „всекиму своето“.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път преди всичко на: Владимир С. от Вакарел.

 

 

Бог да ви благослови! Както и всички добри хора.

 

 

Признавам, надявах се, че поне
половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Сър Уолтър Скот, шотландси романист.

[2] Hélder Câmara – “Dom Helder Camara: Essential Writings”, Orbis Books, Maryknoll, NY, 2009 г., стр. 13.

[3] Андре Марло – френски писател, философ, министър на културата.

[4] Андре Марло – френски писател, философ, министър на културата.

[5] Douglas Reed – “From Smoke To Smother (1938 – 1948) A Sequel to Insanity Fair”, Jonathan Cape, London, 1948, 1949 г., this PDF prepared by www. douglasreed. co.uk, стр. 10.

[6] Вж. напр. “The Ukraine crisis: John Kerry and Nato must calm down and back off” by Jonathan Steele, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 2 March 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/mar/02/not-too-late-for-ukraine-nato-should-back-off

[7] Вж. “Ukraine: The February revolution”, Kharkiv, Kiev and Lviv, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, March 1st, 2014 г., online: http://www.economist.com/news/briefing/21597974-can-ukraine-find-any-leaders-who-will-live-up-aspirations-its-battered-victorious

[8] Вж. напр. “Ukraine analysis: Obama has few options, but bluster will not help him” by Peter Foster, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, Saturday, March 1, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10670506/Ukraine-analysis-Obama-has-few-options-but-bluster-will-not-help-him.html

[9] Вж. “Putin is shaping events in Ukraine. It’s time the west caught up”, Observer editorial, “The Observer”, theguardian.com, Sunday, March 2, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/mar/02/ukraine-crimea-russia-putin-europe

[10] Нали в рамките на Републиканската партия възникна и се оформи нова, която се смята за „по-дясна“ и крайно ционистка, про-израелска. Нейното название е Tea Party, което може да бъде преведено и като „чаено празненство“. Впрочем наименованието произлиза тъкмо от това. Заради данъците върху чая, наложени от Британската империя на колонистите в Северна Америка, се надигнали бунтовете, довели до т. нар. Американска революция или Война за независимост.

[11] “Kiev snipers hired by Maidan leaders – leaked EU’s Ashton phone tape”, RT, rt.com, New York, NY, Wednesday, March 5, 2014 г., online: http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/

[12] Вж. “Amnesty accuses ‘trigger-happy’ Israeli troops of war crimes” by Inna Lazareva, Tel Aviv, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 February 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10664550/Amnesty-accuses-trigger-happy-Israeli-troops-of-war-crimes.html; “Amnesty International accuses Israeli armed forces of possible war crimes” by Dominic Selwood, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, February 27th, 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/feb/27/amnesty-international-israeli-war-crimes-palestinians-west-bank; “Israeli ambassador joins chorus of criticism of Amnesty report on Israel’s ‘trigger happy’ army” by Harriet Alexander, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 27 February 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10664842/Israeli-ambassador-joins-chorus-of-criticism-of-Amnesty-report-on-Israels-trigger-happy-army.html

[13] Вж. напр. “Ukraine: Is Britain now a bystander on the world stage?” by Benedict Brogan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, March 3rd, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100261870/ukraine-is-britain-now-a-bystander-on-the-world-stage/

[14] Александър Солженицин.

[15] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. Книгата е в архива на автора.

[16] Например от предаването „Господари на ефира“.

[17] Стефан Северин – „Цвъ. Ризова е толкова храбра! Не, това наистина е държава – лудница!“, Afera.bg, Варна, четвъртък, 6 март 2014 г., online: http://afera.bg/pozitsia/58038.html

[18] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.htm

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...