Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 2 3 [4]
Автор Заглавие:Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: January 8, 2014, 16:21

Бих искал да споделя - срещнах в един форум една зловеща инициатива - официалната църква (нали е ръководена от полицаи и доносници) приканва хората да "докладват" във Фейсбук и да иската забрана на сайтове, които не са им по вкуса. Но нали Бог е Любов, а не омраза и запрещение! Има хора, които се преживяват като модерна инквизиция или агенти-доносници на тоталитарната ДС, които се гаврят със свободата (без която няма и любов). В романа 1984 подобните им са описани като служители на Министерството на Истината. Но те, от църковната полиция на мисълта такива романи явно не четат. Господ да им е на помощ!
Ето адреса http://www.hristiqni.com/novini/ot-balgariya/2138-balgarski-feisbuk-stranitzi-se-gavryat-s-bog-i-hristiyanite
Няма да е чудно, подобни акции да се инициират и за "Диагноза", а и за други, неказионни издания.

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: April 29, 2014, 20:06

В тези тържествени дни, както и преди, чуваме малко из медиите (извън Диагноза, разбира се!) за най-съществените въпроси, на които всеки християнин би трябвало да потърси отговор. Ето, по този повод и като продължение на последната статия на г-н Ифандиев, част от един диалог:

"К...а, допираш се до въпроси от най-висш порядък за човечеството. Твоята болка е и моя, както и на много, много други хора. Аз лично ще споделя един отговор, но държа да е с думите на отговарящия, доколкото Той е силно засегнат от човешката ни драма, а Любовта му е безгранична. Извинявам се за малко дългата извадка, но всяка дума е част от силна и красива енергийна хармония:
"И аз, Христос, истина ви казвам: защото през последните 2000 години Християните по целия свят се молят за промяна на световния ред според каквато е
Волята на Бог и от това нещата само се влошават.
Защо това е така? - ще попитате вие. Вероятно много от вас ще ме посочат с пръст казвайки:
„Каква полза сме имали от тебе? Защо не направи нещо за положението на света? Църквата казва, че си бил разпнат на кръста заради нашите грехове, но каква реална полза сме имали от това?“
Скъпи мои, скъпи приятели, вие казвате истината. Аз, Възнеслият се Дух на вашия любим Учител, Исус, бях неспособен да променя и най-дребното нещо на земята или сред вашите многобройни народи. Чуйте ме добре и ми повярвайте: Християните се молят да се сбъдне Божията Воля – но какво вярва Църквата по повод Волята на нейния Бог?
Две хиляди години в молитви за спасението на света по милостта на Волята на Бог изглежда са останали незабелязани от Бога на Светата Библия и на Новия Завет. Но може би през цялото това време на тях да е било отговаряно.
Когато бях на земята под личността на Исус, аз казвах на хората, че

„Който вади меч, от меч умира“
и че
„Ще пожънеш това, което посееш“
и
„Обичай ближния си както тебе самия“
и
„Ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата“.

Хората осъзнаха истинското значение на тези твърдения и че убийството е напълно неприемливо и не трябва да се допуска при никакви обстоятелства.
Но – Християнството, Религиозен Властелин на голяма част от световното население, който е трябвало да постави извън закона войната по каквато и да било причина, е позволило войните да избухват, градове да бъдат унищожавани и милиони хора да бъдат убивани. Християни са били измъчвани и са се унищожавали един друг. Възможно ли е било това да се случи, ако Исус Христос е бил наистина Християнския Лидер?
Аз, Христос, се решавам да се изправя пред лицето на цялата Християнската общност и да ви кажа защо се случва това..."

Цитатът е от Въведение на страницата Христос се е върнал. Продължението е развито в различни тематични линии в Писмата на Христос - http://www.pismatanahristos.com

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: November 12, 2014, 20:50

Странно, простете ми наивността, но не намирам обяснение за изчезването от това място на един доста смислен текст (?)

Страници: 1 2 3 [4]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.05 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...