Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 [2] 3 4
Автор Заглавие:Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
E.
Начинаещ
Публикации: 34
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 18:37

Голяааама глупост. Когато човек не се обръща към Бог, а слезноси Бог в душата и сърцето си, започва да търси със съзнанието си и попада на някакви сатаниски изблици, наречени писма, при това с главна буква.

E.
Начинаещ
Публикации: 34
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 18:41

Извинявам се за предишната си публикация. Качих я без да искам. Исках да напиша, че когато човек не се обръща към Бог, а към сатаната, непременно стига до писмата.

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 19:15

За да се включа в стила на Е. и за разведряване на обстановката: ще излезе накрая, че когато Човек се обръща към Бог, а НЕ към сатаната, непременно стига до Писмата 🙂 http://www.pismatanahristos.com

bai_pasko
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 28, 2013, 00:44

Така наречените "писма на Христос" са обикновена сатанинска провокация, която идва от един мощен световен център - Синедриона. И понеже темата е много дълбока, тук и сега няма да обяснявам кога е започнала хилядолетната подривна дейност на юдейската диаспора по превземането и разрушаването на християнството отвътре, а само ще дам следа на хората запазили способността си да разсъждават. Нека се запознаят с престъплението на антихриста - земния наместник на сатаната. Това е семейство Ротшилд - дегенерати и еманация на юдейското кръвосмешение и педофилия, което в доста "цивилизовани и развити демократични държави" като Швеция е издигнато в ранг на законно положение:

http://www.frognews.bg/news_54856/Evropeiski_prioritet_Uzakoniavane_na_kravosmeshenieto!

Въпросният "Люк" е щатно сътрудниче на дружество "Шалом" и очевидно действа по направление - "Месианско християнство", което е част от световното комунистическо обединяване на религиозните вярвания, чийто обект е някакъв "христос", който те посочват за "правилен", и е бил "тяхно момче". Подобно на едноименното филмче "Междузвездни войни", където "Люк Скайуотър" беше от "висшата раса" (там имаше много раси с различен статут), и раздаваше справедливост, а после хлипайки на рамото на приятелката си, обяснявайки и как другите били животни, и ги е клал защото не заслужавали да живеят, така и този "авер", духовен сикарий е замахнал с острието тук. То разбира се е духовно, но поразява далеч по-страшно, защото погубва човешките души. Ето и тяхната "църква" в Израел, тъй като те както винаги са определени и назначени занеизменен авангард на поредната "прогресивна реформа" на света, този път - духовна. Става въпрос за крайната фаза в духовната дегенерация на човечеството. ИИнструментът за това е Световното икуменическото движение. То е пръкнало рожбата си - съвременната Инквизиция, която дори "има правото" да издава смъртни присъди - Световния съвет на църквите:

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/648248/World-Council-of-Churches-WCC

Tози световен идеологически център за "уеднаквяване и изравняване на духовните стандарти и морални ценности" (което по същество е комунизъм и обезличаване на отделната човешка душа, отнемайки правото и да разполага със свободната си воля дадена и от Самия Бог) е бил инсталиран от холандската синагога веднага след синедрионската Втора световна война - през 1948 (наборче на незаконно създадения кибуц - Израел).

За малцината християни по света Исус Христос е Втората Ипостас на Единствения Бог, тоест - Второто Му Проявление ( с Което е избрал и да се представи на света). Само, че световното звено за духовна репресия на антихриста е придобило статут на орган, който контролира дори смисъла на Божието Име. На практика се оказва, че разполага и с...живота на всеки, който е споменал, че вярва в Исус Христос, но е отказал да приеме смисъла, който е вложил сатаната в това Име, тоест всеки, който се е отделил и не посещава синагогите наречени "различни християнски деноминации". Такъв случай беше смъртната присъда издадена от "Световния съвет на църквите" - ССЦ на 125 християни в Еритрея (Североизточна Африка), които отказали да се присъединят към култа на сатаната наречен "християнски църкви". Вината на тези хора била, че отказали да се присъединят към нито една от "Православните", "Католически" или "Протестантски" "християнски църкви". "Цивилизованият" свят прие спокойно това убийство. То не беше предотвратено:

http://www.worthynews.com/12181-eritrea-jails-125-christians-in-campaign-against-illegal-worship

http://narodovazpitatel.blog.bg/politika/2013/03/10/svetovniiat-syvet-na-quot-hristiianskite-quot-cyrkvi-izdade-.1062885

Засега е съобщено за над 2000 подобни смъртни присъди над християни, които са запазили свободната си воля и не са се влели в църквата на антихриста. Този зловещ експеримент с търпението на световните "цивилизовани" гойски маси, който за момента се практикува само в Африка не трогва никого в "християнска Европа". Нещо повече - непосредствено преди това юдейската световна медия ББС дори "се осмели" да излъчи репортаж за подобно убийство, извършено от официалните "християнски" шериатски отряди на смъртта - тамошните полицейски ескадрони. Беше показано как по изключително жесток и човеконенавистен начин, надхвърлящ всички представи за възможно зверство, един човек беше завързан за полицейската кола душегубка и назидателно влачен до смърт пред очите на населението. Целта не е била обикновено и просто умъртвяване... а умъртвяване, предизвикващо смъртен ужас и вцепенение. Този шок на свой ред да доведе до подчинението и "организирането на неорганизираните маси" - тоест синедрионския евфемизъм за свободните личности с непреклонна свободна воля - всички непречупени и запазили истинското християнство в душата си. Или цитирайки логото на едно от сайтчета с "израелско християнство", специално предназначено за поразяване на душите в разградената народна република Байганистан : "НЕ Е ВАЖНО КАКВО ИСКА НАРОДЪТ, АЗ ОПРЕДЕЛЯМ ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕ" - Давид Бен Гурион:

http://articlesaboutisrael.blogspot.co.uk/2010/09/blog-post_08.html

...Кратко и ясно! За този вид "християнство" свободната и дарена от Бога човешка воля няма никакво значение. Те определят в какво да и как да вярва свободната човешка душа, а за целта и отнемат свободата в името на масовизирането - духовната "демократизация" - тоест болшевизъм. Единния синедрионски център за контрол обявява, че 51% са гласували (пасивно приели разпореждането без самите те да са го издигали в платформа) и следователно останалите трябва да се подчинят. Влизането в общата гойска кошара, а оттам в скотобойната и екарисажа, е задължително. Тези, "информират" света какво иска...света са пропагандните световни рупори на Синедриона - като въпросното ББС, което доста пъти беше хващано, че се занимава с фалшификации в поднасянето на много "световни истини", но "развитите" и "цивилизовани" "християнски" общества, изповядващи "високохуманни евроатлантически хуманни ценности" никак не се трогваха:

http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/bbc/9293620/BBC-News-uses-Iraq-photo-to-illustrate-Syrian-massacre.html

http://www.imediaethics.org/News/3605/Bbc_writer_apologizes_for_tweeting_syria_photo_wrongly_labeled_as_gaza.php

А щом като загрубелите "цивилизовани" гойски тълпи с ампутирана от медийния скалпел съвест се оставят да бъдат "осведомени" относно световните и собствените си искания (обикновено с вечерните репортажи, когато са сънливи и "благоденствието" им е потвърдено с обилна ГМО-порция) те възприемат и "slightly harder events", които имат единствената цел да опипат почвата - "високоразвитото хуманно съзнание", на седналото над вечерните си ясли стадо, изповядващо синедрионските "хуманни ценности". Това беше и мисията на "смелото" репортажче, което впоследствие ББС блокира и не може да бъде гледано никъде. Освен това пълният видеоклип, е скрит и сцените с кървавата човешка плът разнасяни от полицейската душегубка по улиците на града са старателно и грижливо изрязани, както и причината за убийството му. За демократичните (тоест болшевишки) "хуманни" тълпи беше достатъчно, че президентът на ЮАР - фалахът сътрудник на МОССАД - ЯКОВ (тоест Израил) Зума каза "съчувствено" : "Тц,тц! Това е ужасно и притеснително!".

THAT'S ENOUGH! REALLY SAD BUT LIFE GOES ON...

Но самото съвместителство на този сатанински жертвоприносителен обряд с гореспоменатите "ценности" и липсата на реакция развърза ръцете на Синедриона веднага след това... който след изчакване от 10 дни се убеди, че в Европа няма отзвук и никой не е впечатлен. Тогава подсвирна на службите за репресия да пускат месомелачката за човешки души и тела на бързи обороти. В деня преди антихристиянското зверство в ЮАР - тоест на 27 февруари 2013 година бяха задържани и подготвени за умъртвяване над сто души - мъже, жени и непълнолетни деца. На 10 март 2013 година "християнският" шериатски съд в Еритрея да издаде първата "юридически легитимна" смъртна присъда на 125 свободни човешки души заради вярата им Господ Исус Христос, която не съвпада с налаганата от синедриона вяра в "изповядвалия юдаизъм "йешуа". Президентът на Еритрея - ИСАЯ АВЕРКИ каза, че няма нищо нередно...

Каква е истинската същност на синедрионските мисионери

http://cfibul.daznam.com/index.php?q=bg/taxonomy/term/64

как са оформени и възпитани тези идеологически касапи, осакатяващи човешки души, като опипващия почвата и отворил темата за последния факс от "йешуа" - тоест "писмата му", може да се види тук:

Това е телевизионната "историческа" образователна програма за малки деца в Израел. Исус Христос е оприличен на маймуна, която пищи "Искам да съм гой...да ям шоколад със свинска мас като тях", и накрая полуголата телевизионна "образователка" хваща куклата-маймуна и я заковава в пирони на дървена летва изобразяваща кръст, обявявайки че Исус Христос е най-големият "Враг" на евреите. Ето с какво "християнство" са закърмени тези агенти на синедрионската духовна милиция, която е проводила Luc (-авия) разпространител на "писмата", а това са техните подмолни змийски гнезда, които ги изпращат:

http://www.evangelskivestnik.net/news/3760/%D0%9C%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%B2_%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB_%D0%B2%D1%81%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5_%D1%81%D0%B5_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0_

http://www.mjaa.org/site/PageServer?pagename=n_messianic_movement_messianic_judaism

Естествено възниква въпросът: Къде е "българската" "православна" "църква" ? Защо не ги спира?! За хората, които се интересуват отговорът е намерен отдавна. За останалите ще кажа, че юридическото лице БПЦ е частна еврейска масонска ложа, която е под фактическия "църковен" диоцез (юрисдикция) на гореспоменатия Световен съвет на църквите и е напълно зависима от този идеологически раков тумор, който е отдавна проектирано и високоспециализирано звено за духовна евгеника, направляващо всички "християнски деноминации":

http://www.pravoslavieto.com/docs/cv/ecumenism_1998-2002.htm

Както се вижда от линка, рефериращ "печатния орган" на "българската" "православна" "църква", "православните дейци" , които "се трудят на "божията нива", уж са се отрекли и са се отписали от "Световния съвет на църквите"
Само че...как да повярва човек на този "отчет" при положение, че агентите еврейски координатори, представящи се за митрополити и презвитери (свещеници) още държат представителства за "духовно общение и сътрудничество" в самите центрове на Ротшилдовото идеологическо КГБ (или ако предпочитате МОССАД, Гестапо, ДС и т.н.)?! Ето и мисиите на тази търговска организация, освободена от дължимите такси и налози при осъществяване на импорт и експорт, занимаваща се и с контрабанда на безценни антики, освен с духовен геноцид:

http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=east_bul_diocese_administration.xml

http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=west_eu_diocese_administration.xml

"Духовниците" митрополити всъщност са...полковници от репресивната Държавна сигурност (създадена и ръководена от еврейските болшевишки фамилии от 9 септември 1944 насам, с перспектива до...Деня на Пришествие Христово). Днес това синедрионско звено за контрол и планомерен геноцид чрез всякакви видове репресии над природонаселението, обитаващо територията на Народна република Байганистан, е преименувано на ДАНС, НСС и всички останали "нови" обществени "демократични структури", включително и религиозните институции, регистрирани като частни юридически лица. Доказаната принадлежност на двамата полковници-духовници, контролиращи тайните мисии на БПЦ-ООД за "мултирелигиозен диалог", не впечатлява почти никого:

http://dveri.bg/3ku8k

Сайтът, който е рефериран с горния линк, принадлежи на друг агент на синедрионската Държавна сигурност - агент "Ангелов"

http://www.desebg.com/2011-01-06-11-51-03/1017--7-

или "професор" Иван Желев, представящ се с бащиното, а не фамилното си име, което е...Димитров!. Той също е секретен сътрудник на световната религиозна милиция, но от "другата страна на барикадата". Той е от тези, които Синедрионът е назначил за "опозиция" на "църквата". Направлявани са от местните синедрионски координатори (като дружество "Шалом"). Бивш шеф на Комисията по вероизповеданията (демократичното звено за контрол и невидима стандартизация на религиите - белег за всяка "хуманна и демократична република") в правителството на Симеон Кохари Сакс Кобурготски, чийто дядо Фердинанд на 9 септември 1909 г прерязал и осветил...еврейската синагога в София (...бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей ?!...)

http://www.sofiasynagogue.com/index.php?content_id=7

Агент "Ангелов" е централната фигура в "междурелигиозния диалог" и представител на с(ъ)ветското българско звено на синедриона. Неслучайно Държавна сигурност оповести само "патриотичната" част отдосието му относно разузнавателното му секретно сътрудничество зад граница. Преди няколко години предаване на БНТ представи 4-часова еврейска вакханалия - имаше парадно изложение на цял взвод от еврейски болшевики, прокламатори на "нуждата от по-голяма етническа и религиозна търпимост в българското общество". Едни от неделните гостите на Митко Цонев се явиха в братска тройка: Роберт Джераси - един от равините на мозъчния център наречен "Централен израилтянски духовен съвет", Агент "Ангелов", а третият беше Хюсеин Хафъзов млад мюфтийски имам, представящ се с титла "доктор". Те оповестиха, че от името и в името на различните групи от природонаселението на Народна република Байганистан са създали "Национален съвет на религиозните общности в България". Веднага си спомних възмущението в богословските оредели среди, от това че преди десетина години в една новогодишна нощ светлините от прожекторите, осветяващи синагогата, джамията и църквата "Св. Неделя", се кръстосали в един общ лъч. Светлинното шоу имало за цел да покаже неизбежността на междурелигиозното партньорство...Та тази тройка посланици на антихриста се преструваше, че се възмущава от "липсата на диалог" с БПЦ. На пръв поглед, човек може да помисли, че БПЦ е в конфликт с тях и отстоява някаква позиция продиктувана от морални съображения, но...

Играта на "враждуващи лагери" в действителност ускорява безпрепятственото окупация на човешките съзнания от агентите на "Световния съвет на църквите", тъй като и двете театрални трупи прокламират "глобалното мултирелигиозно сътрудничество" и неговото институционализиране, което да стандартизира "новите морални ценности" - които недвусмислено оправдават геноцида и физическото унищожение на човечеството. Третата страна отсъства, а тя би трябвало да е тази, която казва СТОП, БАСТА!!!

Цирковата роля на криптоеврейската БПЦ-ООД в тази постановка е да играе "консервативен защитник" на "народните морални ценности", затова пропагандните средства за промивка на мозъка организират такива мероприятия - представления за тълпите. А самата БПЦ подсилва ефекта с театрални жестове като "отказ за участие в православно - римокатолическия диалог":

http://dveri.bg/x9k9a

Само че...ето какви признания се изплъзват от "враждуващата" с(ъ)ветска страна относно ролята на горепосочените административни задгранични "мисии" на БПЦ и структурите и за подмолно сътрудничество, което вече е уредило въвеждането на вероучение, който по същество е модерен юдаизъм - обучение на децата в подчинение на централизираната световна комуна, с уеднаквени морални ценности - стандарт "Синедрион":

http://www.monitor.bg/article?id=101093

Майор Люба Кулезич интервюира като дознател този сътрудник на глобалното Икуменическо движение:

"- По повод на вашия форум се чуха обвинения, че по-видни фигури от големите вероизповедания, включително и от БПЦ, не са се отзовали на поканата ви за диалог. Това лош сигнал ли е за вас?

- Това не е минус. Конференцията ни беше насочена по-скоро към учени, експерти, изследователи, представители на академичните среди. Не мислете, че официалните представители на вероизповеданията у нас не водят междурелигиозен, междуконфесионален диалог. Но това става на нивото на т.нар. междурелигиозна политика, на дипломацията и пр...."

Опаа...я да видим как продължава:

"Ние не сме си поставяли за цел да поканим на всяка цена официалните лица, макар че отправихме такива покани. Но дойдоха представители на православната църква, на евангелско-протестантски църковни общности. Искахме да напипаме пулса на обществото и на неговите нагласи как бъдещото членство в ЕС се възприема от хора, важни за формирането на общественото мнение. Междурелигиозният диалог се развива на различни равнища. Има ниво на официалната политика, ниво на експертния диалог, но има и ежедневно, практическо ниво на отношенията между самите вярващи от различните общности. Опитахме се да се направи нещо като комбинация от тези подходи."

Костадин Нушев от "Центъра за нови религиозни движения" (на единствения стар Синедрион), борещ се против "изолационизма и капсулирането на християнството в отделни гета", на практика призна разпределението на ролите в пиесата.

За тези, които още не разбират кой е той въпросният е оставил своята:

Визитка
Костадин Нушев е роден през 1973 г. Завършил е богословие и културология в СУ "Св. Климент Охридски". Асистент е по нравствено богословие и етически системи във Философския факултет. Един от основателите на Центъра за проучване на нови религиозни движения, който заедно с Дирекция "Вероизповедания" на Министерския съвет и Богословския факултет към СУ организира национална конференция на тема "Вероизповедания и нови религиозни движения в България - проблеми и перспективи на прага на ЕС".

Тези два "враждуващи" лагера широко отварят адовите порти и разчистват пътя за "духовно екипираните" нови християнски мисионери като Luс(авия). Те са подготвяни за "просветители" и "носители на Благата вест" в духовните синедрионски лаборатории като "християнската" - "Асамблея на "бога" - тоест Луцифер, чието име е избрал и провокаторът, донесъл "писмата". (това ми напомня, че преди имаше "Асамблея на мира" - организация, която посредством комунистическа проповед насаждаше "пионерски ценности", които по същество бяха централизация и безволев живот в пирамида). Ето в какво е обучен този душегубител и идва да "благовестява" сред гоите:

http://old.evangelskivestnik.net/news.php?n=1577

"Повече от 90% от евреите по света още не са чули Евангелието. „Важното е, че ние го връщаме в неговия оригинален еврейски контекст – посочва равинът. – Еврейският мъж Исус, най-великият евреин, Който някога е живял, Който е опазил блестящо закона на Мойсей..."

Тези "благовестители" са оформени в бригади, тоест малки мобилни комуни (пътуващи циркови трупи) със съответен ранг подобно на "Jacob’s Hope („Надеждата на Яков”), която разнася Благата вест" под идеологическото ръководство на "Асамблеята на "бога". Единственото различно нещо между тези сатанински трупи са само имената. Разнасят една и съща идеологическа зараза - душевна смърт чрез отказването от свободната и уникална човешка воля в името на равинска идейна комуна. Това е и желанието на сатаната, осъществявано от антихриста - Ротшилд, да унищожи божието творение, издялвайки го в равни камъни иззидани в една огромна кула - Вавилонското стълпотворение. Зидарите са между нас и дялат...Отстраняват "излишното" от свободната воля, уеднаквяват душите чрез "глобални морални стандартизации" ги правят гладки тухлени брикети за посрещането "на прага на новия век в ЕС", както е записано в чл.4, ал(3) на конституцията на Народна република Байганистан - всички сме длъжни да участваме в изграждането на зидарията против Бога:

http://www.parliament.bg/bg/const

Само че внимавайте, защото другото название на антихриста в Апокалипсиса от Йоан е BEAST (звяр - англ.), това е системата, която е еманация на "християнските" и "евроатлантически хуманни ценности" - брюкселската електронна система за следене на всеки човек в планираната скорошна комуна

http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/big_brother_index.htm

Свободният човек трябва да отхвърли всяка намеса на "религиозни институции" в решенията, засягащи собствената му душа! А намесите идват само от преоблечени "благовестители" във всички религиозни деноминации. Дори в хиндуизма, исляма и будизма - агентите на синедриона "благовестяват" дошлият "месия". В будизма е "Буда-реинкарнация" в някой "просветен", в исляма е идването на очаквания "Мехди", в хиндуизма е представен като "реинкарнация на Кришна". Но никога няма да срещнете да ги проповядва друг освен обучените и назначени идеологически духовни касапи на Синедриона.

Споменавайки Кришна-"реинкарнация" се сетих за една знаменита делегация на форум за Кришна-съзнание. Пак синедрионско мероприятие за "изграждане на междурелигиозни мостове". Вижте внимателно кои са членовете и:

http://www.harekrishnabg.com/ohrid/

"В конференцията участваха около 400 души. Българската делегация включваше бившия президент на България г-н Жельо Желев, проф. Иван Желев (директор на Дирекция “Вероизповедания”), доц. д-р Александър Омарчевски (зам.-декан на БФ на СУ “Св. Климент Охридски”), Варненския митрополит Кирил, доц. Ибрахим Ялъмов (декан на Ислямския институт), проф. Иван Калчев, пастор Николай Неделчев (председател на Съюза на Обединените евангелски църкви), пастор Бедрос Алтунян (суперинтендант на Методистката църква), Роберт Джераси (председател на Централния израелтянски духовен съвет), Радха-винода дас (Асен Генов; Общество за Кришна съзнание)."

Един инкубатор ги е създал и изпратил. А иначе "враждуват" помежду си.

Пазете се от тях, както и от идиотите, проповядващи "чистото" "православие" от Русия. На последните ще напомня гаврата през 2004 година на Великден, в масонския храм "св. спасител". Тогава пред погледите на 150 милиона съветски "православни" идиоти точно в 00:00 часа полунощ, когато според църковната служба свещенослужителят отваря олтарните Царски двери, тоест символизира свалянето на надгробния камък запечатал гроба на Исус Христос и благовестява "Христос возкресе из мертвих!" , тогава иззад олтарните двери "възкръсна" "светата сатанинска троица" на евреите Путин Шаломович, Дмитрий Медведев (Мендел) и Юрий Лужков - Кацман! Тогава полковникът от КГБ назначен за патриарх като Алексий Втори съучастваше в тази сатанинска оргия. Такава гавра не е измислял никой никога през цялата история на християнството. Но съветските идиоти го преглътнаха, както преглътнаха и другата гавра с християнството пак в същия "православен" храм - порнографското изпълнение на еврейските момиченца от младежкия ансамбъл на синагогата - "Котешки бунт".Толкова за съветското "православие".

Пазете свободата в душите си!

Молете се Господ Исус Христос да ни пази от съблазните им!

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 28, 2013, 01:57

Чел, недочел, разбрал, недоразбрал, смесил огън и вода - не е възможен друг коментар освен този на един друг българин, който написал: Боже, боже, колко мъка има на тоя свят, Боже! 🙁

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 29, 2013, 14:24

bai_pasko, успокой се, моля те! Наричай ме както искаш, но най-добре използвай псевдонима, който сам съм си избрал. Нали не си от ония, които сменяха имената на хората навремето? В краен случай, ако е това е по-силно от теб, наричай ме bai-Luc, това, по нашенски, ще приема.
bai_pasko, в това, което пишеш има неща, в които вярвам и аз, защото са очевидни факти от битието на човечеството, от нашата минала и сегашна история. Но смесицата, която правиш, не е по моя вкус, съжалявам. За това няма да коментирам (което едва ли ще е загуба за някого). Ако те интересува какво мисля по всичките теми, които отваряш, дай ми майл адрес за връзка.
Темата, която ми е по по-сърце, са Писмата на Христос. Като написах "Чел, недочел" имах предвид един факт - този, че не си чел Писмата. Може би вярваш, че си по-добър от комунистическите литературни критици навремето, които "громяха" свободното слово без дори да им дават възможноста да го прочетат (да не би да се не заразят случайно). Та, прочети Писмата, bai-pasko, нямай страх. Там има САМО Истина. След това ще говорим всичко, но на равна нога. И за да вървим по-бързо, ще ти спомена само 3 теми от Писмата:
- в Писмата е разгърната постепенно най-тежката критика, която съм чел до момента, към юдейската религия и водачите на миналото и днешното еврейство. Не са използвани много прилагателни, но отвратителната им същност (за мен, а може би и за теб) е разкрита перфектно. Присъдата над тях е категорична (меко казано). Когато осъзнаеш това, може би ще се достетиш, че малко си избързал да ме свъзваш с някакви организации, били те Шалом или каквито и да са други.
- в Писмата е направен (но доста по-емоцинално) анализ на вредите от престъпната дейност на финансовите и медиините магнати спрямо човечеството. Аз лично не бих искал да съм на тяхното място, когато са прочели какво им пише Христос ! Дано някои от тях да си вземат поука...
- в Писмата не директно, но произтичащо по неоспорим начин, се приема че "неучастието" (което домакинът на сайта, г-н Ифандиев - може би единствения българин в публичната сфера, който да е стигнал в момента до спасителното заключение) е правилният отговор на "злото", което се "шири" И в нашата политическа система. Като казвам не директно, имам предвид, че това е един от общите изводи, които ще си направи читателят на Писмата още след 1-то им цялостно прочитане... http://www.pismatanahristos.com

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: August 12, 2013, 18:28

Това е адрес към скорошно изказване на Дейвид Айк (за говорещите английски), но предполагам доста хора на този сайт знаят за кого става дума : http://www.theconsciousnessrevolution.com/david-icke-we-are-here-to-change-the-world/
На същия сайт има и представяне на Писмата на Христос (www.pismatanahristos.com в български превод). Надявам се с тази бележка да подпомогна тези, които се питат за смисъла, мястото и значението на Писмата : http://www.theconsciousnessrevolution.com/christ-returns-reveals-startling-truth/

oncho99
Новак
Публикации: 8
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 1, 2013, 17:53

Ще ви помоля от сърце да се осъзнаете.
Относно тези писма в тях няма нищо християнско още повече пък да са били божии думи.
Това е човешки текст с човешки мисли .Пълно противоречие с Библията и никакъв общ дух с нея.

Който е чел Библията не би могъл да повярва и на едно изречение от тези т.н. писма -а за мен това са сатаниски, богохулни думи.

Как може да се вярва повече на текст сътворен и подхвърлен от някой , а да не се чете и слуша живото слово на нашия Бог изявено в Библията.Чий авторитет е по-голям.

И още нещо друга голяма заблуда е подставянето под съмнение самото божие слово в лицето на онези които твърдят че Исус Христос не бил евреин или че едва ли св. апостол Павел е агент провокатор на, не знам, сатана може би.
За жалост самия Георги Ифандиев дава тон на такава дискусия. Винаги съм гледал предаванията на Г-н Ифндиев и съм харесвал голяма част от анализите му.Но за някои неща изпада в самозаблуждение в прекалено голямото си желание да обвини и изобличи евреите и еврейството.
Г-н Ифандиев често говори и изповядва Исус Христос.Но поставяйки под съмнение целия Стар Завет той поставя под съмнение божествения авторитет на нашия Бог.
Не мога да се примиря с това.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 613
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 1, 2013, 19:53

О, това е ваш проблем, не мой.
Не се примирявайте. Даже можете да се обрежете.
Британските крале и престолонаследници го правят...
Вие в кой век живеете?
За какво ви е мозък?
Не сте ли в състояние да мислите и сам да търсите истината? Или това е грях?
В такъв случай аз съм най-големият грешник: Не вярвам в литературните кражби на чифутите, нито в "светци", икони и прочие идоли.
Не вярвам на попове и политици.
Категорично отхвърлям комунистите, пък били те и в образа на главния циганин Иван Йорданович, или на съветския възпитаник Симеон Николов Димитров, агент на Държавна сигурност с псевдоним "Симеонов", когото вие приемате за... "патриарх". И постоянно нарушавате Божия завет, наричайки поповете - все комунисти и ченгета - "отци".
Държа да ви предупредя, че това място е опасно за такива като вас. Плюйте си на "мишката" и клавиатурата, и бягайте далеч.
И се обрежете, така всичко ще ви е наред, но само на този свят...
Само ви моля, не богохулствайте. Не свързвайте Бог с нищо земно и с никой тукашен жител. Той е проявление на Господ и няма как да има нещо общо с нас - грешните. Нищо, че като обрязал съзнанието си, вие сте далеч "по-праведен" от мен.

oncho99
Новак
Публикации: 8
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 2, 2013, 01:07

Вие г-н Ифандиев колко пъти само благоговено сте изричали от телевизионния екран думите "нека нашия Господ и Спасител благослови вас и семейството ви.." и на мен това ми е харесвало и ми е звучало искрено.
А сега излиза,че не само аз не знам кой е този Бог за който говорите , но и самия вие май не го познавате точно или това е някаква ваша абстракция.
Ако не изповядвате Исус Христос, Бога роден в плът от Дева Мария и за който са писали пророците кой е тогава вашия бог.И кой богохулства?
Може и аз да съм богохулствал в даден момент от живота си защото ,както казвате,ние сме грешни и моля Бог да ми прости.
Аз съм обикновен човек и моля ви не ме пришивайте към "тези" или "онези", недейте поставя разделение между нас.Не съм дори ваш опонент,а напротив харесвам ви като водещ и анализатор - такъв какъвто ви познавам и пиша тук защото уважавам читателите на този форум и на вашите рубрики.
Мисля ,че говоря съвсем по човешки и споделям мисли и впечетления така както го и правя с мои приятели.С какво съм заслужил агресивното ви отношение?

Четейки между редовете на вашия отговор разбирам ,че вие отхвърляте авторитета на божието слово както в Стария така и в Новия завет.Това е много важен въпрос може би най-важния, защо отхвърляте Библията като живо божие слово.
Така ли е както си мисля?Дано не!
Бъдете жив и здрав!

Страници: 1 [2] 3 4
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.221 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...