Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2 3 4
Автор Заглавие:Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 26, 2012, 15:54

По повод на статията от 22 септ. прикачвам превод на цитат, който е само една малка част от знанието, мъдроста и богатството, които ще намерите на адреса отдолу. За съжаление, не съм чувал за цялостен превод на български

* ПОНЯТИЕТО ЗА"ГРЯХ" спрямо Йехова, Вечен Творец и Господ с безкрайна сила, е
 ловък и мощен метод за контрол над хората ! Вярванията на църквата са един трагичен фарс на всичко, което съм се опитвал да науча хората в Палестина.

Моисей представя за първи път вярата в "грехът" и "наказанието" под формата на десетте Божи Заповеди. Моисей казва, че те са му се дадени от "Бог" и че ако израилтяните ги нарушат, то ще трябва да изтърпят наказание - това означавало, в ония времена, смърт чрез пребиване с камъни. На Израилтяните се е проповядвало, че ако нарушават Закона, то те съгрешават против своя "Бог".

Истината е, че Моисей се е изкачил на планината да се моли и да потърси начин да контролира непокорните евреи. В отговор на тази си молитва, получил вдъхновението с Десетте Божи заповеди. Целта била да са му помощ в делото за постигането на повече сигурност на израилтяните по време на пребиваването им в пустинята чрез отслабване, до колкото е възможно, на всяко разрушително поведение.

За религиозните фанатици е истинско щастие да приемат и да вярват от цялото си сърце в един "Бог", известен с това, че е инструктирал Моисей да се ангажира с агресивни действия и кланета, за да завладее "обещаната / обетовената земя". Така една красива и плодородна земя е била брутално конфискувана от хората, обработвали я до тогава с тежък труд и които са били избити с хиляди. И всичко това било прието за легитимно и за нещо, което е трябвало да се направи, тъй като "Бог" им бил обещал красива земя, където те биха могли да се настанят. Дори и днес религиозни фанатици вярват, че тъй като "Бог" е говорил на Моисей, то е естествено  "Бог" да е бил този, който е заповядал последвалата касапница.
Във еврейската Библия има много ужасяващи описания на подобни войни и кръвопролития, които се разглеждат като разрешени – оправдани и законосъобразни - защото се е смятало, че "Бог" е изисквал да се води война - срещу Езичниците. Не забелязвате ли в историята на евреите необузданите ПРОЯВЛЕНИЯ на ЕГОИЗМА, в които дори "Бог" се "употребява", за освобождаване от отговорност ? В момента на избухване на собствената им мощ, изведнъж става разрешено и справедливо за тях да игнорират  Десетте Божи заповеди и да се отдават на масово унищожение на хора.
И те вярват, че не извършват никакъв грях, защото клането е било разпоредено от "Бог". Що за "Бог" трябва да е това ?!

Също така, не възприемате ли по-ясно защо аз трябваше да се родя в Палестина, да живея сред евреите и да опитам да им помогна да провидят, че техните традиционни вярвания и практики противоречат изцяло на самото Естество на БОЖИЯ ДУХ, на когото единствено дължат своето собствено съществуване ? *

http://www.christsway.co.za

kurt
Начинаещ
Публикации: 31
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 26, 2012, 20:32

Здр.Люк[Скайуокър].Сигурно сте гледал в небето,когато сте чел статията от 22.09 .Не е имало никакъв Моисей и никакви 40 год.скитания из пустините-това са митове и легенди.Приведеният от Вас" цитат- превод" звучи богохулно-някой си позволява да говори от името на Господ Исус Христос...А за Йехова ...едва ли това е името му-"то е чудно"...

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 26, 2012, 23:53

Здр. kurt. Благодаря ви за информацията какво сигурно съм правил, когато съм чел споменатата статия. Уверявам ви, че дори и гледайки "в небето" ще да съм я приел за изключително значима ! Правилно е, че сте изразил едно от малкото различия между двата текста. Правилно би било да посочите и общото (добронамереноста изисква да се започне от там, ако не греша?). А за "богохулното звучене", не бих коментирал сега. Ако имате достатъчно време и духовна нагласа за търсене на истини, под преведената част има адрес към цялостния текст. Съжалявам отново, че не познавам български превод. Оставам със скромната надежда да съм ви полезен в това евентуално начинание. Ако се решите да поемете "по пътя", разбира се.

kurt
Начинаещ
Публикации: 31
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 27, 2012, 08:43

Извинявам се ако каламбура с никнейма Ви е засегнал.Да,разгледах заглавната страница на "източника",линк към който сте дал.Без да съм на ти с английския - там се твърди,че Христос не само се е завърнал,но и пише писма,вече събрани в "евангелие",което се продава...Мисля,че коментарът е излишен.Никога повече не бих влязал в подобен сайт.

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: September 27, 2012, 11:00

Здр. kurt. Ако трябва някой да се извини, то това съм аз, защото съм си позволил неуместна ирония. По темата - от заглавната страница на източника е възможно Писмата да се свалят безплатно. За останалото сте прав, но може би само на пръв поглед (освен че сте разбрал неправилно, че Христос се е завърнал като физическа личност). Последното, за мое истинско съжаление, не е вярно. Но, ако сте от хората, търсещи духовно развитие, то би било добре да не пропускате всеки възможен източник. Бих споделил от собствен опит, че често стойностни идеи ни се разкриват на пръв поглед случайно и на места, където не ги очакваме. Представете си, че търсите златни камъни. Те се намират често в реките и ще ви се наложи да обърнете доста "кал" за да успеете. Естествено, и моята 1-ва реакция беше точно като вашата, но имах свободно време, продължих и така попаднах на златна "жила". Част от писаното в Писмата отговаря, по странен начин, на нестандартните (неканоничните) идеи на автора на статията от 22-ри Септ. Там подобни идеи са развити на повече място и в дълбочина. Единствено това е, което ме стимулира да дам линк-а, където, на пръв поглед в калта, се намира огромна златна "жила", в духовен смисъл естествено. Поздрави и бъдете здрав.

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 25, 2013, 23:22

(!) http://www.pismatanahristos.com - За тези, които трябва.

Никол-
ова
Pro
Публикации: 266
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 12:46

Люк, защо го правите? Наистина ли вярвате, че нашият Господ Бог ще ни изпраща послания чрез ръката на някаква самозвана " писарка" осенена свише? Че ще използва изрази като: - " ..по-хармонично състояние на просперитет..." - " по-висш идеал в полза на цялото човечество..."? Това не Ви ли звучи познато? Каква златна жилка дирите и се надявате да намерите в тези фантасмагории? Нима вярвате в богохулното " ..аз бях един мързелив нехранимайко.. преди просветлението." Чие просветление - на Господ Бог ? Ами че само това е достатъчно, за да спрете да ровите в тинята наречена " Писмата...."

E.
Начинаещ
Публикации: 34
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 16:25

В глава 24 на Евангелие от Матея пише: "А Иисус им отговори и рече: пазете се да ви не прелъсти някой, защото мнозина ще дойдат в Мое име, говорейки: аз съм Христос, и ще прелъстят мнозина." И още: "И тъй, ако ви кажат, ето в пустинята е Той, не излизайте, ето в скришните стаи е, не вярвайте, защото, както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, тъй ще бъде пришествието на Сина Човечески".

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 17:33

Разбира се, че вярвам, Николова. Вярвам в Писмата дълбоко и искрено, както биха повярвали много от тези, които преодолеят първоначалните си нормални реакции (които и аз имах, естествено) и продължат да ги четат. Иначе бих ли ви занимавал, както и себе си ? Уважавам това място за свободен изказ и това би било крайно некоректно от моя страна.
Много от вас, които споделят базисни идеи на този сайт (на автора на сайта) ще намерят в писмата обяснението им, продължението и в един момент ще срещнат Светлината и Любовта. Тези писма са за хора със свободен дух, каквито сте част от вас тук. Вие, които не се страхувате да четете и мислите на този сайт, идете и при Писмата.
За останалите - един кратък цитат от Писмо 5 : "Без съмнение дълбоко религиозните хора, необратимо индоктринирани с религиозни догми и теология – евреи, християни, мюсюлмани, хиндуисти или последователи на всяко друго религиозно движение – ще счетат първоначално за трудно, дори болезнено, да приемат и да следват в пълна степен от тези Писма. Обработеният и програмиран ум е като бетон. Скъпите на човек вярвания, използвани като талисмани, емоционална подкрепа и насърчения дават сила във времена на изпитания. Но тези вярвания са емоционално отпечатани в подсъзнанието и обикновено включват в себе си страх „да не се обиди Бог”, когато става дума за преминаване към по-висша Истина. Почти е невъзможно тези умствени нагласи да се изличат от ума и емоциите, освен ако няма искрен копнеж да се познае ИСТИНАТА на БИТИЕТО, която да замести традиционните вярвания, блокиращи истинския духовен прогрес.
Дойдох изрично, за да помогна на тези, които желаят да постигнат това и да преодолеят преградите към истинското просветление. Ако интуитивно чувствате, че думите на тези страници са ИСТИНАТА и сте привлечени от тях, бъдете уверени, че сте готови да започнете духовното пътешествие, очертано в тези Писма. Знайте, че аз съм до вас, за да ви дам куража да продължите по пътя, докато не достигнете вашата цел – истинско духовно просветление, нов живот, сила на волята и откриване на това, което нарекох „Небесното Царство”."
Моите лични почитания (това съм аз, Luc) към тези, които намерят духовна сила да се запознаят с Писмата: http://www.pismatanahristos.com

Luc
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : Исус Христос и евреите, Исус Христос и светът
на: July 26, 2013, 18:01

Само едно кратко допълнение, ако позволите. Най-често задавания въпрос преди запознанството с Писмата е дали те наистина са от Христос. Добре, но ако отговорът е "да", то логичният извод за всеки, който не ги е чел е "не може да бъде, това е лъжа и аз лъжи не чета..." Ако отговорът е "не", то тогава защо да ги чете човек, нали ? Истината е, че постепенно, може би на края за някои, се получава едно вътрешно развитие у всеки от тези, които влизат в контакт с написаното, така че отговорът идва някак от самосебе си и такива хора, когато се случи да се срещнат, знаят, че знаят без дори да споменават за първоначалния въпрос... Той вече няма никакъв смисъл за тях. Бог с вас !

Страници: [1] 2 3 4
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.672 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...