Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 [2]
Автор Заглавие:Внимание Фейсбук
Георг-
и-
Ивано-
в
Начинаещ
Публикации: 35
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 18, 2013, 00:50

Фейсбук е един филиал на службите, създаден е с цел шпионаж, мисля че това трябва да е ясно на всички.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 20, 2013, 18:10

Вени,

аз направих същата грешка с фейсбук-а (Лицекнигата) и няма как да си изтриеш изцяло профила. Да, за щастие го деактивирих и не влизам вътре. Целта на този проект е шпионаж в полза на новия световен (атеистичен) ред. Но ако го деактивирш и не влизаш в него, може и да успееш. Има възможност да им пишеш, че не искаш да имаш повече профил.
Напълно съгласен съм с теб, че човек може да живее и без Лицекнигата.

Весел-
ин-
Йолов
Начинаещ
Публикации: 33
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 20, 2013, 23:29

Смятам, че фейсбук е повече полезен, от колкото вреден. Имам профил и не ме е страх от следене. В групата на Българската Антикомунистическа Партия намерих много съмишленици с неувредени съзнания. Вярно е, че там има и такива, които вярват Бойко, Костов, Иво Инджев и други лъжливи антикомунисти. Сигурно има и поставени лица от ДС. Но няма да отстъпя заради тях. В тази група те не са на мястото си, а не аз.
Както и да е. Реших като един от малкото диагнозовци, които имат фейсбук-профил, да ви пращам тук неща, които смятам за интересни. Днес попаднах на следния коментар в една от групите, създадени по повод на протестите:
"Разделяйки народите чрез измислената от нас система на политическите партии, ние ги заставяме да се борят помежду си, за да си разпиляват енергията за незначителни неща, които НИЕ никога няма да им позволим да постигнат. Превърнахме ги в наши вечни роби и длъжници! Притежавайки техните правителства и контрола над националните им банки, НИЕ сме истинската и вечна власт във всяка една страна и вечен техен господар. И така действайки умно и потайно, НИЕ винаги успяваме да си осигурим това, което сме планирали и довели до успешен край!
Списание на американските банкери 28 август 1924 година
стр. 388 - „Търговия с душите ни“ – Марко Пицути
Военен съюз, Българско Народно Опълчение „Шипка“
Уважаеми сънародници, приятели и колеги!
Това е трагичната истина за днешното състояние и на България! Бандата алчни и подли политически хиени, разкъса на кървави късове, разграби и разпродаде всички наши природни ресурси, предприятия, стратегически отрасли, държавата и БНБ на тази не по-малко алчна шайка от cветовни мафиоти, наричаща себе си банкери и транснационални корпорации. Това е истината. ВИЕ ВЕЧЕ НЯМАТЕ НИЩО – нито собственост, нито бъдеще, нито държава. Страната ни е разграбена и разпродадена по такъв ужасяващ начин и с такива страшни и престъпни клаузи в дългосрочните договори, че дори внуците на вашите правнуци са обречени навеки да бъдат техни жалки роби! Това нямаше да се случи, ако не беше тази мръсна сатанинска сган от родните политически елити, които като извършиха най-страшното престъпление-ИЗМЯНА, им послужиха като агенти за вътрешно влияние. Именно с техните мазни и потни алчни ръчички, световната мафия извади кестените от огъня. Забележете, че дори предателството на тази престъпна сатанинска паплач бе заплатено не с 30 сребърника на Юда отделени от касите на Световното ЗЛО, а за сметка на парите, ресурсите труда, потта, кръвта и сълзите на Българския народ.
Двадесет и пет години тези криминални престъпници разграбват, разрушават и разпродават ресурсите и страната ни. Продадоха на дявола не само душите си, а и всички нас и децата ни, превръщайки ни във вечни роби. В момента смъртният марш на топора, ударил о кокъл, продължава своя сатанински ритъм. Прикриха деянията си с помощта на nPезидента и назначената именно от този подлец погребална команда от втория ешелон министри и шефове на дирекции на ГЕРБ, наречен Временно правителство. То не прави нищо друго, освен да замита следите на този престъпен грабеж, да служи усърдно на Световната мафия и все по- ускорено да разпродава националните ни интереси. България вече е на дъното на пропаста и безвремието и загива. Всеки ден по градове и села се самозапалват все повече достойни български граждани. Изгарят като живи факли, защото не могат повече да търпят да живеят като вечни роби и гледат спокойно как пред собствените им очи техните деца и семейства умират от глад и безизходица, докато страната им си отива завинаги от световната сцена. Мъже, клели се да служат на родината, са принудени да избият собствените си семейства и да си теглят куршума, за да не гледат как децата и жените им ще бъдат продадени в робство или за органи заради дългове и кредити. ИСТИНАТА Е ВСЕ ПО-ТРАГИЧНА, А ПОЗОРЪТ ЗА ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ-СТРАШЕН. НИЕ, великите синове и дъщери на един страшен за враговете ни и могъщ народ с величава и славна история, сме принудени да страдаме в нечовешки мъки и да се самоубиваме, заради тази жалка и гнусна банда политически престъпници. Не ВИЕ, братя и сестри мои, разпродадохте, разрушихте и предадохте РОДИНАТА! Не ВИЕ превърнахте цял един ВЕЛИК народ в стадо от вечни и безправни роби! Не ВИЕ окрадохте родината и натрупахте милиарди по задграничните си сметки. НЕ!!!!!!!!!!!!
Направи го тази мръсна политическа банда от алчни престъпници и слуги на световната „богоизбрана“ олигархия, наричаща себе си политически елит. Елит от най-долнопробните и жалки сатанински изчадия, които някога е раждала една страна. Елит от най-подлите, страхливи, алчни и крадливи хиени, обединил в себе си продажните върхушки на всички политически партии, участвали в разрушаването на НРБ, управлението и парламента на страната за тези 25 години. Именно ТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ. ТЕ ви превърнаха във вечни и безправни роби. ТЕ лишиха завинаги Вас и ДЕЦАТА ВИ от бъдеще и правото на достоен и спокоен живот! ТЕ –окрадоха, разграбиха и разпродадоха на безценица всичко, построено от всички НАС и нашите величави предци. Именно ТЕ са УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И НА ВСИЧКИ ВАС! Дори хиените и мършоядите в Африка, глозгащи страхливо трупните останки от поредния лъвски пир, имат хиляди пъти повече достойнство и чест от тази престъпна измет!
НЯМА СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ДА СЕ САМОУБИВАТЕ, НИТО ДА СТРАДАТЕ. Всичко може да си дойде на местата само за няколко дни. Достатъчно е само да се пробудите, обедините и да покажем на целия,изтръпнал пред подвига ВИ свят, как един велик народ може и трябва да воюва за свободата и бъдещето на децата си! ДА ВОЮВА, А НЕ ДА СЕ САМОУБИВА! ЗНАМ, че всички ВИЕ които вече доброволно принесохте себе си в огнена саможертва пред олтара на Отечеството, го направихте от истински морални подбуди. Защото за разлика от продажните ни политици, ВИЕ сте съхранили човешкото в душите си и поради това, вместо да ги избиете до крак, предпочетохте да се превърнете в горящи огнени факли, стремящи се да пробудят с примера на саможертвата тяхната гузна и отдавна лоясала съвест. НЕ ГО ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ! ТЕ нямат такава! Съвеста им е кастрирана още от момента на влизането им в партийните върхушки. Там те се събират с други себеподобни и закоравели престъпници! А нали народът ни отдавна го е казал, че с какъвто се събереш, такъв ще станеш. Защо да се палите и самоубивате?! Нещата са прости и ясни. Обединение на всички мислещи и родолюбиви българи, на всички бедни, обезправени и страдащи, на всички вече ограбени от проестъпните ни политици и банките български граждани от страната и чужбина. Обединение в един корав, отруден и мазолест народен юмрук. Юмрук, който ще стовари яростта на народния гняв върху продажните им мазни и алчни мутри, ще ги хване за тройните гуши и ще ги принуди не да върнат, а да повърнат всичко що са награбили. Това е пътят. Обединявайте се по градове и села и се свързвайте помежду си. Ако имате нужда от съвет или координиране на своите действия, от сигурност и защита се свържете с все още непродалите своята съвест, достойнство и чест български офицери и сержанти от Военния съюз. НИЕ не само ще Ви защитим и подкрепим ,а и когато дойдат денят и часът, първи ще се вдигнем на щурм и ще ВИ поведем, за да си освободим и спасим народа и нашето мило ОТЕЧЕСТВО. Не се палете! Ще запалим техните задници, ще ги арестуваме, осъдим, конфискуваме награбеното и ще ги изпратим завинаги в затвора. Обединявайте се и се гответе! Часът и денят на свободата и властта на народа вече чукат на вратите ни. Бъдете обединени и достойни, за да ги посрещнем с вяра и чест!
В момента сме в състояние на тотална война, в която враговете ни и техните местни слуги се опитват окончателно да НИ изтребят и изтрият завинаги БЪЛГАРСКИЯТ РОД и име от тази свята земя. Поради това, трябва да се действа само по военному. Или те НАС, децата ни и България или НИЕ тях. Друг път вече няма....Зад нас е България! Нито крачка назад!
Родината или смърт!
За мен е чест!
подп. Валтер
за контакти с щаба и организационния комитет:

ПП. Разпространете във всички достъпни групи, форуми и сред членовете и симпатизантите на всички родолюбиви пробългарски организации, общности, партии и движения! А в бурята ще бъдем пак със теб народе мой, защото те обичаме!"

Нямам особено доверие на военните. Те са учени да изпълняват заповеди, а не да мислят. Пък и никъде в коментара не се споменават точно кои са истинските виновници за състоянието на страната ни. Вие какво мислите?

e-mail: veselin.yolov@gmail.com skype: veselin.yolov

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 21, 2013, 00:18

Здравейте г-н Йолов,

наиситна Лицекнигата (фейсбук) е полезна (според мен донякъде) и това е Ваше мнение. Наистина чрез тази социална намерих съмишленици, но въпреки това считам, че минусите са далеч повечко. Сега искат да ни набутат в някакъв Туитър, каквото и да означава това. Лицекнигата е създадена с цел следене и проникване в ЛИЧНАТА свобода на индивида. Тези, които не го разбират качват стотици снимки, вкарвайки сами вълка в кошарата. Мен ме страх, признавам ако ме следят. Считам, че страхът е нормално човешко чувство. Всичко друго би граничело с лудост. Чух наскоро, че антинародната комунистическа милиция погнало някакво семейство, създало група против съществото ББ. Другият голям недостатък е прекалената зависмост, която се превръща в безцелно "киснене" пред монитора (или пък с мобилния телефон). Доста е дразнещо и за околните. Лично познавам хора, които постоянно са в мрежата и аз съм убеден, че на тях трябва да им се помогне. За мен това си е вид болестно състояние, така както комунизма(след края на Гражданската война в Испания, един от най-добрите испански психиатри преглежда пленените комуняги и констатира, че комунизма е патологично заболяване на ума). Има лечения от интернет зависмост, така както има и психотерапевти. Цялата зависимост не води към нищо добро. Във форума на вести.бг имаше наскоро една статия за катастрофа със смъртен случай. Някакъв възрастен човек станал жертва. Най-нормалното нещо е да се напише отдолу едно "Бог да го прости". От 20 коментара никой не го написа. Още по-жалкото е, че на тази трагична новина се натиска бутончето "харесва ми" и на нов български език "се лайква" без да се мисли предварително. Точно заради това аз си деактивирах профила в Лицекнигата и повече няма да влизам. Защото не искам повече да бъда част от всичко това. Друг е въпроса, че нямам време за това. Разтоварвам се с шах и народна музика от братска Исландия, не с (неволно) четене на небивалици. Моите приятели от Лицекнигата са наясно с мнението ми и чрез скайп или електронната поща поддръжаме връзка.

http://blogs.reuters.com/mediafile/2012/05/25/facebook-the-most-cynical-tech-giant-ever/

Veni
Pro
Публикации: 107
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 21, 2013, 01:48

Цитат от Веселин Йолов на March 20, 2013, 23:29
Смятам, че фейсбук е повече полезен, от колкото вреден. Имам профил и не ме е страх от следене. В групата на Българската Антикомунистическа Партия намерих много съмишленици с неувредени съзнания. Вярно е, че там има и такива, които вярват Бойко, Костов, Иво Инджев и други лъжливи антикомунисти. Сигурно има и поставени лица от ДС. Но няма да отстъпя заради тях. В тази група те не са на мястото си, а не аз.
Както и да е. Реших като един от малкото диагнозовци, които имат фейсбук-профил, да ви пращам тук неща, които смятам за интересни. Днес попаднах на следния коментар в една от групите, създадени по повод на протестите:
"Разделяйки народите чрез измислената от нас система на политическите партии, ние ги заставяме да се борят помежду си, за да си разпиляват енергията за незначителни неща, които НИЕ никога няма да им позволим да постигнат. Превърнахме ги в наши вечни роби и длъжници! Притежавайки техните правителства и контрола над националните им банки, НИЕ сме истинската и вечна власт във всяка една страна и вечен техен господар. И така действайки умно и потайно, НИЕ винаги успяваме да си осигурим това, което сме планирали и довели до успешен край!
Списание на американските банкери 28 август 1924 година
стр. 388 - „Търговия с душите ни“ – Марко Пицути
Военен съюз, Българско Народно Опълчение „Шипка“
Уважаеми сънародници, приятели и колеги!
Това е трагичната истина за днешното състояние и на България! Бандата алчни и подли политически хиени, разкъса на кървави късове, разграби и разпродаде всички наши природни ресурси, предприятия, стратегически отрасли, държавата и БНБ на тази не по-малко алчна шайка от cветовни мафиоти, наричаща себе си банкери и транснационални корпорации. Това е истината. ВИЕ ВЕЧЕ НЯМАТЕ НИЩО – нито собственост, нито бъдеще, нито държава. Страната ни е разграбена и разпродадена по такъв ужасяващ начин и с такива страшни и престъпни клаузи в дългосрочните договори, че дори внуците на вашите правнуци са обречени навеки да бъдат техни жалки роби! Това нямаше да се случи, ако не беше тази мръсна сатанинска сган от родните политически елити, които като извършиха най-страшното престъпление-ИЗМЯНА, им послужиха като агенти за вътрешно влияние. Именно с техните мазни и потни алчни ръчички, световната мафия извади кестените от огъня. Забележете, че дори предателството на тази престъпна сатанинска паплач бе заплатено не с 30 сребърника на Юда отделени от касите на Световното ЗЛО, а за сметка на парите, ресурсите труда, потта, кръвта и сълзите на Българския народ.
Двадесет и пет години тези криминални престъпници разграбват, разрушават и разпродават ресурсите и страната ни. Продадоха на дявола не само душите си, а и всички нас и децата ни, превръщайки ни във вечни роби. В момента смъртният марш на топора, ударил о кокъл, продължава своя сатанински ритъм. Прикриха деянията си с помощта на nPезидента и назначената именно от този подлец погребална команда от втория ешелон министри и шефове на дирекции на ГЕРБ, наречен Временно правителство. То не прави нищо друго, освен да замита следите на този престъпен грабеж, да служи усърдно на Световната мафия и все по- ускорено да разпродава националните ни интереси. България вече е на дъното на пропаста и безвремието и загива. Всеки ден по градове и села се самозапалват все повече достойни български граждани. Изгарят като живи факли, защото не могат повече да търпят да живеят като вечни роби и гледат спокойно как пред собствените им очи техните деца и семейства умират от глад и безизходица, докато страната им си отива завинаги от световната сцена. Мъже, клели се да служат на родината, са принудени да избият собствените си семейства и да си теглят куршума, за да не гледат как децата и жените им ще бъдат продадени в робство или за органи заради дългове и кредити. ИСТИНАТА Е ВСЕ ПО-ТРАГИЧНА, А ПОЗОРЪТ ЗА ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ-СТРАШЕН. НИЕ, великите синове и дъщери на един страшен за враговете ни и могъщ народ с величава и славна история, сме принудени да страдаме в нечовешки мъки и да се самоубиваме, заради тази жалка и гнусна банда политически престъпници. Не ВИЕ, братя и сестри мои, разпродадохте, разрушихте и предадохте РОДИНАТА! Не ВИЕ превърнахте цял един ВЕЛИК народ в стадо от вечни и безправни роби! Не ВИЕ окрадохте родината и натрупахте милиарди по задграничните си сметки. НЕ!!!!!!!!!!!!
Направи го тази мръсна политическа банда от алчни престъпници и слуги на световната „богоизбрана“ олигархия, наричаща себе си политически елит. Елит от най-долнопробните и жалки сатанински изчадия, които някога е раждала една страна. Елит от най-подлите, страхливи, алчни и крадливи хиени, обединил в себе си продажните върхушки на всички политически партии, участвали в разрушаването на НРБ, управлението и парламента на страната за тези 25 години. Именно ТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ. ТЕ ви превърнаха във вечни и безправни роби. ТЕ лишиха завинаги Вас и ДЕЦАТА ВИ от бъдеще и правото на достоен и спокоен живот! ТЕ –окрадоха, разграбиха и разпродадоха на безценица всичко, построено от всички НАС и нашите величави предци. Именно ТЕ са УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И НА ВСИЧКИ ВАС! Дори хиените и мършоядите в Африка, глозгащи страхливо трупните останки от поредния лъвски пир, имат хиляди пъти повече достойнство и чест от тази престъпна измет!
НЯМА СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ДА СЕ САМОУБИВАТЕ, НИТО ДА СТРАДАТЕ. Всичко може да си дойде на местата само за няколко дни. Достатъчно е само да се пробудите, обедините и да покажем на целия,изтръпнал пред подвига ВИ свят, как един велик народ може и трябва да воюва за свободата и бъдещето на децата си! ДА ВОЮВА, А НЕ ДА СЕ САМОУБИВА! ЗНАМ, че всички ВИЕ които вече доброволно принесохте себе си в огнена саможертва пред олтара на Отечеството, го направихте от истински морални подбуди. Защото за разлика от продажните ни политици, ВИЕ сте съхранили човешкото в душите си и поради това, вместо да ги избиете до крак, предпочетохте да се превърнете в горящи огнени факли, стремящи се да пробудят с примера на саможертвата тяхната гузна и отдавна лоясала съвест. НЕ ГО ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ! ТЕ нямат такава! Съвеста им е кастрирана още от момента на влизането им в партийните върхушки. Там те се събират с други себеподобни и закоравели престъпници! А нали народът ни отдавна го е казал, че с какъвто се събереш, такъв ще станеш. Защо да се палите и самоубивате?! Нещата са прости и ясни. Обединение на всички мислещи и родолюбиви българи, на всички бедни, обезправени и страдащи, на всички вече ограбени от проестъпните ни политици и банките български граждани от страната и чужбина. Обединение в един корав, отруден и мазолест народен юмрук. Юмрук, който ще стовари яростта на народния гняв върху продажните им мазни и алчни мутри, ще ги хване за тройните гуши и ще ги принуди не да върнат, а да повърнат всичко що са награбили. Това е пътят. Обединявайте се по градове и села и се свързвайте помежду си. Ако имате нужда от съвет или координиране на своите действия, от сигурност и защита се свържете с все още непродалите своята съвест, достойнство и чест български офицери и сержанти от Военния съюз. НИЕ не само ще Ви защитим и подкрепим ,а и когато дойдат денят и часът, първи ще се вдигнем на щурм и ще ВИ поведем, за да си освободим и спасим народа и нашето мило ОТЕЧЕСТВО. Не се палете! Ще запалим техните задници, ще ги арестуваме, осъдим, конфискуваме награбеното и ще ги изпратим завинаги в затвора. Обединявайте се и се гответе! Часът и денят на свободата и властта на народа вече чукат на вратите ни. Бъдете обединени и достойни, за да ги посрещнем с вяра и чест!
В момента сме в състояние на тотална война, в която враговете ни и техните местни слуги се опитват окончателно да НИ изтребят и изтрият завинаги БЪЛГАРСКИЯТ РОД и име от тази свята земя. Поради това, трябва да се действа само по военному. Или те НАС, децата ни и България или НИЕ тях. Друг път вече няма....Зад нас е България! Нито крачка назад!
Родината или смърт!
За мен е чест!
подп. Валтер
за контакти с щаба и организационния комитет:
Vasil-Levski-Armya@hushmail.com
SvobodnaBulgaria@hushmail.com
officers.union79@gmail.com
скайп логин - LegyaSerbia
скайп логин – ValterSpecnaz
ПП. Разпространете във всички достъпни групи, форуми и сред членовете и симпатизантите на всички родолюбиви пробългарски организации, общности, партии и движения! А в бурята ще бъдем пак със теб народе мой, защото те обичаме!"

Нямам особено доверие на военните. Те са учени да изпълняват заповеди, а не да мислят. Пък и никъде в коментара не се споменават точно кои са истинските виновници за състоянието на страната ни. Вие какво мислите?

Започнах да чета и спрях на:
"Двадесет и пет години................"
Заблудени хора - най-малкото. Украсено е и с пролетарщина в стил петдесет и пета година, което вече тотално ми разби нежните чувства. Някои пак са спряли да си пият лекарствата май.....

Никол-
ова
Pro
Публикации: 266
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 21, 2013, 09:54

Прав си, Veni,освен всичко друго и самото им " заглавие" говори красноречиво.

Весел-
ин-
Йолов
Начинаещ
Публикации: 33
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 21, 2013, 16:37

Съгласен съм с всички, че основната цел на фейсбук е следенето. Аз също бях деактивирал профила си, но най-вече заради глупостите, с които ме занимаваха някои познати. Иначе не ме е страх. Сигурно съм малко луд или прекалено много вярвам на тезата от филма Междузвездни войни, че страхът води до омраза и за това трябва да се преодолява. Все някой трябва да се жертва за общото благо.
Най-хубавото на фейсбук е сравнително безцензурното разпространение на информацията. Чрез него истините, които ние знаем, може да достигнат до много хора. А за мен това е единственият път за борба срещу системата. Тя е изградена върху две неща: желанието на онова малцинство да господства над света и робското примирение на мнозинството. Ако едно от двете се промени, ще се промени и системата. За първото нищо не можем да направим, но за второто сме длъжни да опитаме. Дори ако говорим само за България, няма как да декомунизираме страната без това да се желае от по-голямата част от населението. Такива са правилата на демокрацията.
Относно коментара, който качих вчера, мисля, че сме на едно мнение. С него исках да ви покажа как с полуистини се опитват да манипулират протестиращите. За да може, ако някой случайно е започнал да си отваря очите, да остане под техен контрол.
Заради вас ще продължавам да следя случващото се в социалната мрежа и да ви информирам за подобни неща. Пък вие мен не ме мислете. Лудите и пияниците Господ ги пази, а мен ме пази двойно 🙂 .

e-mail: veselin.yolov@gmail.com skype: veselin.yolov

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 21, 2013, 17:34

Аз лично не съм съгласен, че информацията, която се качва в Лицекнигата е безцензурна. Преди няколко години се създаде група на хора, отричащи най-новата религия Холокостиката. Качиха се безброй интересни статии и за половин месец администраторите ги изтриха. Никъде във форумното пространство няма пълна свобода. За борба със Системата е нужна някаква просвета и после неучастие. Защтото протестите и издигането на плакати не са решение. Преди десет години целият свят беше срещу войната в Ирак. Резултатът?
Разбира се който иска, нека да следи социалната мрежа.

Весел-
ин-
Йолов
Начинаещ
Публикации: 33
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: March 31, 2013, 16:43

Ето една историйка от фейсбук, в която незнайно защо е намесена измислицата за т.н. холокост срещу евреите:
"Nikolai Gatzev
КОЛКО ХУБАВО Е ДА СТАНЕШ ПРАВЕДНИК ПОНЕ ЗА ЕДИН ДЕН- ДОРИ В ЕДНО ЦАРСТВО НА МЪЛЧАЛИВОТО МНОЗИНСТВО
Преди 70 години нашите не много богуотдадени предци, в своето Царство спасиха 49000 български граждани от еврейски произход от лапите на Хитлер - и водени от двама митрополити, един Пешев и подкрепяни от немълчаливото мнозинство станаха праведници на света. Едни други българи, живеещи във Вардарските земи не направиха това, предадоха и своите 11,300 събратя евреи, а после се отрекоха и от майките и бащите си.. от езика и народността си- не само не станаха праведници, а и до днес не могат да намерят своята истинска идентичност.. Парадоксалното е, че макар да сме един народ в пределите на Македония не е имало нито една по- сериозна акция за спасяването на жертвите на Холокоуста. А сега, точно тези- ни обвиняват останалата част– които сме сред праведниците, че не сме спасили и тяхното малцинство..!?
Ботевград, 27.03.2013 г.-10.30– часа - насрочено е изпълнение за изхвърляне на едно българско семейство на улицата. Минали са всички срокове за обжалване, загубено е дело, в което явно се съдържа съдебна грешка- отново в ущърб на по-бедните и беззащитни хора. Съдия-изпълнителката е непреклонна – идва точно на часа за да изхвърли покъщнината на нещастниците и да запечата сутринта имота, съпроводена от полицейски служители. Банално и толкова познато- стига да не ставаше точно в този град, точно в тази област, точно в „царството на мълчаливото мнозинство”..
Събрахме се 40- 50 души- главно протестиращи от София, граждани, рокери, синдикалисти, футболни фенове, юноши, дори един от групата „Орлов мост” беше довел детето си, което барикадирахме с жените и момичетата в апартамента на местоизпълнението на съдия- изпълнителката.. Заложихме засада на всеки етаж и на външната врата на входа и започна. Не знаехма какво точно ще правим, но знаехме че трябва да го правим..
Първо десетина полицаи ”удариха” входната врата към двора и изтласкаха двайдетината защитници навън. Ващият скромен познат- Синият индианец - чаках с втората група на етажа на изпълнението и там се сблъскахме с полицейската и пожарникарска атака отвсякъде. Опитахме преговори със съдийката, но тя отказа и ние отчаяни започнахме своите индиански номера, оказвайки отпор на служителите на реда и на служебните лица- викахме, свиркахме, падахме на земята… и когато бяхме отблъснати- аз се залях с разредител и понечих да се запаля.. Двама пожарникари и шокираните полицаи ме обезвредиха за минута- избиха от ръцете запалката ми и металната тубичка със запалителната смес, която бях си почти излял върху главата със звучната ми клетва че ще „Горят в Ада, заради това, което правят днес”. Настъпи наистина борба с четирима полицаи, белезници(за първи път ми слагат), арест и мъчителното ми сваляне, влачене и извеждане по стълбите- да си призная много бях превъзбуден, травмиран и шокиран от случващото се около мене, което сам бях провокирал.. Разкрещях се пред журналистите и сеира се заформи отвсякъде- все пак същата сутрин си беше Световния ден на Театъра … май някой успя да разбуни позаспалото мнозинство… а групата протестиращи и отблъсквани успя да направи четири неща: кметът на града дойде след като се беше крил от нас 3- 4 дни, отложи се изпълнението с 15 дни за пръв път в новата българска история.., спечели време за обжалване на измамите на един лихвар в делото пред прокуратурата, както и да събере 5,000 лева за първа вноска по дължимата сума- заради която сума всъщност се върши отнемането на жилището и изпълнението..
Прекарах 1 нощ в ареста и бях обвинен по Н.К. „в хулиганство и опит за самозапалване”(а мислех че това, е резултатно престъпление - и само опит няма как да се квалифицира) по чл.325. Хората, които бяха с мен 50 души станахме праведници за един ден, защото спасихме едно българско семейство от днешният не по-малко страшен Холокоуст…
Тук искам да кажа и че ние не се самозаблуждаваме, че нещо много сме постигнали, но това е за първи път в новата история на България. Решаваме нещо гражданите и правим заедно нещо- КОЕТО НЕ Е СЪВСЕМ И МНОГО ЗАКОНОСЪОБРАЗНО,но е морално и е мълчаливо подкрепено от мълчаливото мнозинство, което можах да съзра дори в момента на оковаването си - от един от присъстващите полицаи, който ми нашепна в ухото „Браво, моето момче..”!
Все пак е хубаво да бъдеш Праведник за един ден и да опиташ да спасиш едно преследвано и изхвърляно българско семейство. Пък дори това да ми коства арест, няколко наказателни дела и обвинения от „троловете” в интернет на ГЕРБ и на Костов, че съм добър Театрален актьор. Театър, който спасява хора – е моят театър..
ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ „ОРЛОВ МОСТ”, ДВИЖЕНИЯТА „ПРОМЯНА” И „ОБЕДИНЕНИЕ”.. ПРАВЕДНИЧЕСТВОТО ЗА ЕДИН ДЕН! НЕКА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА СПАСЯВАМЕ И ДРУГИ БЪЛГАРИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ!
НИКОЛАЙ ГАЦЕВ ВИ МОЛИ ДА НЕ СЕ САМОЗАПАЛВАТЕ НИКОГА – МНОГО Е СТРЕСИРАЩО И НЯМА СМИСЪЛ АКО ВСЕ ПАК ВАШИЯТ ПИСЪК БЪДЕ ЧУТ! МУТРЕНСКА ВЛАСТ СЕ БОРИ СЪС ЗАПЛАХА ЗА НАСИЛИЕ, А НЕ СЪС САМОТО НАСИЛИЕ!
В страната на „висящите”кафета, „висящите”хлябове и”висящите” хора – да направим „висящ” терор над властта с „висящи самоподпалвания”!
Николай Гацев Шильонски замък на Ботевградският затворник, 28.03.2013"

e-mail: veselin.yolov@gmail.com skype: veselin.yolov

Гост
Новак
Публикации: 14
Пост Отговор на : Внимание Фейсбук
на: September 23, 2013, 02:24

Цялото общество вече е един голям проект, според мен. А интернет платформите са просто логичното следствие.

Фейсбуук, Туиитър и тем подобни системи - в тях не се изтриват акаунти. Ако веднъж си направите акаунт, дори да има опция за изтриване на акаунт, този акаунт няма да бъде изтрит. Така работят системите в интернет. Информацията рядко се трие. Тя просто се превръща от един вид в друг.

А Гуугъл?

Мислите че Гуугъл имат търсачка за да Ви помагат?

Търсачката има за цел да измени съзнанието така че то да спре да търси отговори само за себе си. А само да задава въпроси и някакъв невидим авторитет да му отговаря.

Впрочем тези системи вече поддържат OAuth протокола чрез който може да се прави регистрация от едно място и тя важи за всички сайтове, които поддържат този протокол. Да, удобно е. Да, много неща са удобни в този свят, но това не ги прави полезни в духовен аспект. Крайната цел, или по-добре казано, следствието, от тези платформи и начина им на работа, е уеднаквяване на обществото и създаване на новия световен ред за който всички говорят че някой ден ще се случи. Той вече се случи! А сега дойде времето хората лека-полека да свикнат с мисълта и да го осъзнаят. За да се създаде този ред е трябвало да има платформа която хората възприемат като виртуална - интернет в случая. За да може съзнанието да абсорбира и възприеме. След което техниката за дубликация на виртуалното в реалния свят е просто един въпрос, чийто отговор вече е предварително засят.

- Кой си ти и какво искаш?
- Чакай да питам Гуугъл след което ще ти шейрна отговора във Фейсбуук. Моля те, харесай го - за мен това е важно.

А и откога стана така, че за нас стана по-добре да "Харесваме" и да "Споделяме" вместо да Харесваме и да Споделяме? Навсякъде вече хората предпочитат да коментират и да гледат, вместо да преживяват. Качеството на духовния път е значително понижено на масово ниво.

Но преди при такива мисли ме обхващаше паника и страх. Сега вече не. Защото избора е индивидуален, но е и вътре във всеки човек, а не отвън. Според мен човек избира с какво да се идентифицира. Дали да е жертва или да е жив. И тези платформи, световни редове и ордени са нищожни пред силата на Духа. Който впрочем позволява на тези платформи и структури да съществуват.

Страници: 1 [2]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.089 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...