Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 >> Последно
Автор Заглавие:Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
Алекс-
и
Напреднал
Публикации: 86
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 23, 2012, 09:58

30 лв. от човек за година , чети по горе публикациите на Ифандиев във форума и ще разбереш

strelezis
Новак
Публикации: 9
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 23, 2012, 10:26

Алекс,имам 4 отделение завършено и сигурно не съм разбрал че 30лв.х Y човека =?? лева за година!не го разбирай
че е заяждане,нали трябва да помогнем!

Алекс-
и
Напреднал
Публикации: 86
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 23, 2012, 20:34

спокойно не се паля лесно

onitbg
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 24, 2012, 11:43

Здравейте г-н Ифандиев! Надявам се да сте добре, както и всички съфорумци.
Искам да споделя че в позицията Ви относно идеята за интернет телевизия съзирам опит за пораженческо мислене. Ще поясня защо:

Много частни телевизии в чужбина, с излъчване на живо ползват гаражи за студия и с минимална техника ( включваща и предавателна част, за която режимът е и по-особен, и стойностно нещата стоят по-зле, т.е. по скъпа е) докарват не дотам по-различни на вид предавания от маститите телевизии. Във всеки случай твърдението

Цитат от Георги Ифандиев на February 22, 2012, 10:43" Общо интернет предаване е като щракване с пръст."

просто не е вярно. Спомнете си че преди време, когято нямаше интернет, а масмедиите бяха и официално под тотален и ефективен контрол, какво се случи с песните на Висоцки? Колкото по-нелегално се разпространяваха чрез апокрифни записи на касетки, толкоз по-примамливо и актуално, достоверно звучаха. При това и тогава не всеки имаше техника за прослушване на касети.... Ха сега сравнете възможностите на интернет за достъп до широка маса от потребители ( в България поне 15-20% ползват интернет) и техните близки с тази на единичните касетки и приятелски кръгове за слушане.

Сега каква е ситуацията? :

1.Вие имате аудитория която Ви оценява по достойнство ( колкото и малка да Ви изглежда, тя е по-голяма по простата причина че не всеки иска ( или смее) да показва позициите и пристрастията си. Е, не е такава каквато всички искаме, но всяко нещо с времето си.).

2.Вие имате аудитория която се бои от Вас като дявол от тамян и е по-ревностен читател от най - големите Ви поддръжници (ясно е защо 🙂 .... и тя не е никак малка! ).

3.Всички посочени по-горе имат близка среда, в която коментират проблемите си ( което автоматично създава интерес у нея да потърси сама източниците), следователно и противниците Ви ще работят за Вас ( и всички нас ).

4.

Цитат от Георги Ифандиев на February 22, 2012, 10:43"Целта е да се достига до съзнанието на останалите. Няма смисъл да лекувате здравите, а болните. Това подобна интернет-телевизия няма как да постигне. На второ място, подобно нещо също не е евтино. Да не говорим, че е толкова примитивно от техническа гледна точка, че принизява самата идея."

Точно така самоограничавате достъпа до съзнанието на останалите. Ако се говори( дори и под сурдинка) за нещо, то предизвиква интерес. Относно цената - в днешно време не е чак толкоз скъпо и непосилно, особено за сговорна дружина, каквато несъмнено съществува и все поввече се проявява като такава. "Примитивното" само ще подсили интереса, тъй като публична тайна е че Вашето предаване редовно се сваля от ефир и е неудобно някому. Това само подклажда интереса у хората.И Вие го казвате:

Цитат от Георги Ифандиев на February 22, 2012, 10:43"Въпреки медийното затъмнение „Диагноза“ постепенно си пробиваше път към умовете на хората."

С медийното затъмнение само се засилва интереса - и напълно достатъчно е да има предаване, та дори и само в интернет (мнозина предпочитат да гледат и слушат, вместо да четат). За пример ще дам опитът да се "яхне вълната" след свалянето на "Между редовете" в СКАТ - опит за сурогат, завършил по най-естественият начин.....Така "пускането" Ви в ефир е обслужвало някакви техни цели, а "свалянето", в интерес на равновесието ще обслужи нашите, независимо от "мераците им". При повечето хора е заложено чувство за справедливост и всяко подтискане предизвиква реакция (не винаги явна). Остава само да преодолеят страха, за да стане явна....В стратегията на "елита" е заложено съблазняване само на ограничен контингент - останалите да живеят с надеждата за съблазън. Проявената истина ще отвори съзнанието им. И тъй както не е възможна масовата съблазън, така е невъзможен и масовият страх....макар да се работи усилено по въпроса по всевъзможни начини.

5.

Цитат от Георги Ифандиев на February 22, 2012, 10:43"Да не говорим, че равнището е под читалищното и обрича подобно предаване на нескончаеми подигравки. Най-сигурно е, че няма да го забележат. "

И тук мисля че бъркате. Просто за нивото на едно предаване се съди по съдържанието, а не по формата(поне според мен). При Вас имаме на лице мощният локомотив във Ваше лице и "качествените" и разнообразни гости, което е по- различно от останалите казионни прояви в повечето телевизии и предавания (независимо от техниката с която разполагат). Точно така ЩЕ ГО ЗАБЕЛЕЖАТ.... И не подигравки, а страх ще скове жалките им душици....което означава че натискът и противодействието ще се засилят, ще станат по арогантни. От Вас зависи дали или кога ще се изплашите и откажете(тук не смея да давам съвети- всеки сам носи кръста си).

6.Не забравяйте че един танк или самолет за десетки и стотици милиони се елиминира с далеч по-малко средства за противодействащото му оръжие.......в това е бил и шансът на Давид пред Голиат...и нашият :). Разбира се ако не бъде елиминиран овреме ще направи неимоверно големи поразии...

7.

Цитат от Георги Ифандиев на February 22, 2012, 10:43"Тъй като знам, че е невъзможно, насочих усилията си към най-много 1 процент от българите. Към онези, които притежават интелигентност и не са затворили съзнанието си за истината. Та като си отиваме, поне малка част от нас да го стори като партрициански елит, а не в мижитурството на плебейството."

В природата винаги е имало и ще има равновесие. Това важи не само за физическите величини, но и за социалните категории. Следователно има достатъчна на брой и подходящо качество интелигентна част от всяко общество за да изпълни тя своята роля, независимо от ситуацията в която я поставят. Просто си спомнете първият закон на Нютон за силата и противодействието й...така че даже да сте прав в "единият %", то природата си знае работата...Тъй че ако някой от нас си отиде, безспорно по-добре е да го направи като патриций.... Но всеки някога си отива - остава направеното от него и то го класифицира като патриций или плебей.
Точно тук не мога да приема Вашата теза: че си отиваме......
Това е..... според мен.

strelezis
Новак
Публикации: 9
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 24, 2012, 12:09

onitbg-пресъединявам се към посланието,което е призив за една наистина сериозна интелектуална насоченост към
Патриотите на България!Вярвам,ИФАНДИЕВ не е уплашен!Той спомена в експозето си - главният противник са
парите,необходими за тази дейност! Какво да направим? Банките не са наши! Даренията,хм....Може би ще бъде добре да се свика един колоквиум,там да се срещнем и видим какви са истинските възможности за такъв проект!

vuychoto
Новак
Публикации: 18
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 25, 2012, 16:19

Уважаеми г-н Ифандиев, уважаеми съфорумци и съидейници,
Ще се опитам да внеса малко яснота в ситуацията, защото явно става голяма каша.
Може и да греша, но такива предавания като "Диагноза" не ми е известно да се излъчват по никоя национална телевизия по света, затова да разчитаме, че това ще се случи в България не е и никога не е било много сериозно. Винаги е било въпрос само на време да се случи това, което се случи и с Евроком: да свали предаването (без значение повода). Илюзия е да си мислим, че в контролираните общества, в които светът живее ще се допусне истината да се изговаря така масово и безпрепятствено пред десетки, може би стотици хиляди хора. От хиляди години се е правело всичко възможно истината да се знае от колкото се може по-малко хора, защото истината има могъща освобождаваща сила, чрез замъгляването или криенето на която милиони (милиарди) хора са били държани и продължават да се държат в подчиненост и послушание. Ето защо предаване като "Диагноза" няма как да се излъчва по телевизия, колкото и свободна или доброжелателна да е тя. Нали разбирате, че тези, които дърпат конците на света и историята ще направят всичко необходимо това да не стане.
Има ли решение на проблема и ако има, какво би могло да е от?
Без съмнение, все още единственото решение си остава интернет. Казвам все още, защото и свободата в интернет е също въпрос на време. Историята с АСТА беше само една проба в тази посока, така че рано или късно и това ще стане, но дотогава:
1. Хостването на един сайт (особено ако на него ще се качват обемни файлове каквито са видеоматериалите) на който и да било сървър струва доста скъпо. Всеки хостващ сайт следи трафика от и към сайта и когато този трафик измерван в мегабайти надмине определен обем, веднага се поставя въпроса за цената на хостването. По-голям трафик = по-висока цена. Каква би могла да бъде алтернативата? Ами да си хостваш сам сайта. За целта е необходимо да имаш читав компютър с достатъчно дисково пространство (дисковете с един и повече терабайта вече не са проблем) и добра интернет връзка.
2. На този домашен компютър се инсталира сървърна програма (примерно Апаш или Дебиан), настройва се съобразно целите и нуждите и домашния компютър се превръща в сървър. Компютърът се държи включен постоянно, така че да е достъпен по всяко време. Така хостването, трафика и цените отпадат.
3. С обикновена дигитална камера (то и без това вече няма други) на статив се заснема какъвто и колкото дълъг човек иска материал. С конвертираща програма DVD записа се конвертира в по-лек и удобен за работа формат (примерно WMA) и в този формат чрез най-лесната за работа програма (примерно Movie Maker на Майкрософт) в записа могат да се вмъкват всякакви снимки, ауидио и видео неща и така монтиран материала е готов за гледане в интернет от всеки, на който бъде даден достъп до компютъра-сървър (достъпът може да бъде и напълно свободен разбира се). Така, сайтът диагноза ще може да се освободи от всякакви редовни плащания за хостинг.
Ако на някой му изглежда сложно, това е защото не знае как се прави. Всъщност въобще не толкова сложно. Наистина най-добре е специалист да инсталира сървърната програма и да я настрой, но останалото наистина не е толкова сложно или скъпо. Всичко това си заслужава, стига човек да има какво да качва на сървъра си, а в случая с Жоро Ифандиев това е извън съмнение.
Ето така човек може да прави и да предлага без ограничение колкото иска продължителни и съобразно физическата си възможност брой предавания, без да мисли колко пари ще му искат за хостване.
4. По въпроса за плащанията: явно използването на SMS не е най-удачното, защото по този начин се оказва, че плащаме не за направеното от Жоро а на мошениците мобилни оператори и още по-големия мошеник опита за държава. Може би наистина най-верния начин е пощенския запис, защото тогава наистина само и единствено получателя получава сумата, без от нея да се ползва всякаква измет, въпреки, че мнозина биха сметнали досадно и неудобно да ходиш периодично до пощата. Навярно е така, но пък само така ще сме сигурни, че парите отиват за този и за това, за което сме ги дали. Дали ще отидем до банката или до пощата за да направим превода е все едно, така че по-добре да е пощенски запис вместо банков превод. А иначе, за тези които имат интернет банкиране ако им е по-удобно да използват банковия превод.
Ами това е. Ще се радвам, ако останалите а и самия Жоро Ифандиев коментират идеята.

Най-накрая доживяхме! Честито!!!

onitbg
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 25, 2012, 17:32

Абсолютно съм съгласен с vuychoto. Напълно възможно, не толкова тежко като финанси, относително най-независимо от външни фактори решение. Това е работещата формула. Така ще може да се осигури свободен достъп до аудитория, която определено ще стане по-широка от досегашната. И освен това ще имаме ясна представа за действителният и размер без помощта на познатите ни рейтинги.

strelezis
Новак
Публикации: 9
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 25, 2012, 20:52

Вуйчо,по този начин функционира сегашния сървър! Пита се има ли възможност/финансова/ в близко време да се
осъществи идеята-проект,предложен от onitbg? Около 27% от Българите ползват internet и колко от тях,най-вече
младите,ще погледнат в Диагноза? Не отричам настоящето,което прави с големи усилия Ифандиев! Но от камбаната на мойте наблюдения се налага убеждението - нужни са АПОСТОЛИ,необходимо е ОБЕДИНЕНИЕ на
всички Българи- Патриоти,които могат да надскочат егото си в името на СВОБОДАТА! С наближаване на поредните
избори се засилват мераците на политико-икономическите играчи да обсебят властовите позиции на всички нива!
Пръкват се от нищото нови партии,надявайки се да се наредят около пицата на държавната софра! Учасниците в
сайта на Диагноза во главе с Ифандиев за просветна пропаганда ли са или усилията НИ имат определена насока -
ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ПОРЕДНОТО РОБСТВО !

Гост
Новак
Публикации: 19
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 26, 2012, 13:29

Здравейте г-н Ифандиев, здравейте съфорумници. Оформи се интересна дискусия. Мисля че не е толкова важно дали материалите ще са като видео или като текст. Преди питах може ли да се осъществяват видео материали, но това не е задължително. Още повече че написаното остава, докато видеото по-лесно се забравя. Особено за хората със слаб интернет видеото прекъсва и е доста досадно. Както се разбра от предишните мнения, текстовия вариант е по-евтин ( ще има по-малко трафик към сървъра ), и по-лесно ще съберем сумата. Аз лично вече помогнах, защото за мен е удоволствие да чета материалите тук. Г-н Ифандиев, Честит рожден ден на дъщеря ви Нели ( чичко гоогле каза, че скоро е имала рожден ден ). Успех и на двама ви и дано имате сили да поведете хората и заедно да променим нещата, за които пишете.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 634
Пост Отговор на : Как да помогнем за да продължи предаването "Диагноза и Г.Ифандиев"?
на: February 26, 2012, 19:36

Здравейте и как сте? Благодаря на всички. Доказвате колко съм прав - вие сте специални хора - елит. Моите оценки на неговия размер са условни. Моля ви, не ги приемайте като нещо абсолютно или доказано. Те са направени "на око", така да се каже. Но имам някакво усещане, че са що-годе верни. Обсъждайте на воля тук, но така нищо няма да се изясни. Целите за създаване на политическа партия са химера. Доказа го Българската антиклеветническа лига. Когато заговорихме за членски внос - по 1 или два лева месечно, 99 на сто от хората се оттеглиха. Кристиян Константинов е другата беля, но не основната. Политиката е не само мръсна, но и скъпа работа. Нищо, че тук всичко е многократно по-евтино. Дълга тема, която не е за тук. Искам да кажа, че онова освобождение, за което някои от вас споменават, няма как да стане по този начин. Кои са били "апостолите" в миналото, също е тема, за която повечето от вас не са подготвени. Съжалявам, ако съм ви засегнал, но познанията на повечето нашенци са училищни. А те нямат нищо общо с историята. Имам почти готов тритомник за историята ни от древността до наши дни - с прескачане на големи, но изяснени пероди, която навярно няма да излезе. Това също е друга тема. Нека бъдем продуктивни. Поставям въпроса: Има ли смисъл да се обсъжда нещо, ако намеренията не са сериозни? Ако пък са сериозни, хайде някой ден да се съберем и да разсъждаваме на глас. Преди това моля онези от вас, които притежават знания, да направят обобщени изчисления. Иначе ще преливаме от пусто в празно. И още нещо - имиграцията. В нея съзирам потенциал, но не по досегашния начин. Пишат ми, за да ми обясняват неща, в които аз съм на светлинни години пред нас. Сигурен съм в едно: Ако до три-четири години не осъществим прелом, българите ще изчезнат. Наистина. Доказателствата излизат всеки ден. Накрая: Простете! На онези, които ще постят, желая да помислят и за истинската вяра, за смисъла от нея. Бог да ви помага!

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 >> Последно
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.089 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...