Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:Малко критика
svetoslav8-
0
Начинаещ
Публикации: 36
Пост Малко критика
на: October 14, 2011, 20:12

1)Няма съдържание /архив на статиите. Когато сайта се понапълни, това ще е проблем.
2)На "Контакти" вместо формата за контакти излиза списък с регистрираните потребители със снимката на Георги Ифандиев пред потребителското име. Дори когато кача мой личен аватар от контрол панела, той не се показва (ако това е целта изобщо).
3)Няма вътрешна търсачка за сайта
4)Сайтът или все още не е индексиран от търсачките - google, yahoo, bing ..., или нарочно е конфигуриран така че да е "скрит" от тях, заради платените публикации.

От 3) и 4) следва , че няма никакъв начин да се потърси съдържание по ключова дума в сайта.

5)Качете пак 2-рата част на предаването с Георги Стоев някъде (може би не в youtube), понеже youtube дава грешка "This video has been removed because it is too long".

vuychoto
Новак
Публикации: 18
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 15, 2011, 21:37

Критиката на Светослав е вярна и добронамерена. И отново проблемите с youtube: мястото на излъчените вече предавания е на този сайт. Това не се ли направи става малко "beat about the bush", а на този сайт никой не може да забрани да се качва цялото предаване, все едно дали е късо или дълго.

Най-накрая доживяхме! Честито!!!

svetoslav8-
0
Начинаещ
Публикации: 36
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 17, 2011, 01:34

Освен това, наистина ли сте толкова наивни да вярвате, че като забраните селектирането на текст с мишката няма да могат да ви крадат материалите? В случая само ме затруднявате да чета статиите понеже аз съм свикнал да маркирам абзаците, които чета в момента.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 613
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 17, 2011, 17:09

Здравейте и каксте?

Благодаря за това, че отделихте от средствата си, за да се абонирате в медията на един "алчен" човек. Също и задето отделяте внимание на публикациите в нея.
Приемам всички ваши критики и забележки. Само че народът е казал: За пет пари петел, за пет пари пее.
Младият WEB-дизанер Иван Занев успя срещу нищожен хонорар да постигне това. Аз съм сам и твърде неумел, за да удовлетворя вашите справедливи претенции. Г-н Занев не ми е длъжен. Ако имах 12 000 лева, колкото ми искаха фирмите в тази област, щяхте да се радвате на нещо като лондонския "Таймс", да речем. Но за да влезете в него, всеки път трябва да заплащате по 1 лира-стерлинга... А моя милост нямаше да очаква решението на съдия-изпълнителя дали ще му конфискува и малкото дрехи или...
Не притежавам техника за запис на предаванията си, нито уменията за тяхното преработване и качване. Това е всичко, което засега умея.
През годините, даже до неотдавна, мнозина юристи ми предлагаха своята безвъзмездна помощ. Сега, когато ми е необходим малък правен съвет, всички се скриха.
Хак през годините някои от вас твърдяха, че могат да ми помогнат за сайта. Досега никой не е предложил нищо конкретно.
Тази медия се роди по предложение на един от вас, г-н Н.Н., чийто почерк забелязвам в препоръките към мен. Благодарен съм на всички за всичко, но ви моля, не искайте прекалено много от мен. Не забравяйте, че съм сам. И имам телевизионно предаване на главата си.
Пита ли ме някой как оцелявам? Знаете ли, че моята "алчност" бива задоволявана с 0,80 лева от тези ваши 2,40 лева, с които ми гласувате доверие? Десет на сто от тези 80 стотинки са за данъци.
От началото на годината два пъти ме канят за нещатен коментатор на седмични вестници. Предлаганият хонорар за един материал - веднъж седмично, е между 60 и 80 лева. При това - за две компютърни страници. А аз още не мога да събера 100 лева за цяла книга, какъвто е обемът на статиите, които вече са поместени на този сайт. Не е ли по-почтено да бъдем разумни и толерантни?
Очаквам вашите статии. При 1000 абоната ще заплащам и хонорари.
Надявам се и на вашия по-нататъшен интерес.
Тук е мястото да припомня, че този "площад" (агора) е мястото за обсъждане на публикациите.

Още веднъж ви благодаря и ви моля за по-снизходително отношение. Гледайте и телевизионното предаване. Поне на мен ми е интересно.

Бог да ви благослови!

Жоро Ифандиев.

Penko
Новак
Публикации: 10
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 18, 2011, 19:36

Цитат от Георги Ифандиев на October 17, 2011, 17:09

През годините, даже до неотдавна, мнозина юристи ми предлагаха своята безвъзмездна помощ. Сега, когато ми е необходим малък правен съвет, всички се скриха.

Здравейте г-н Ифандиев,
Не съм юрист, но мога да ви дам няколко препоръки срещу напористи съдия-изпълнители /СИ/. Държа да отбележа, че практиката от препоръките е проверена от хора, изпаднали в подобна на Вашата ситуация. За това докъде се простират правомощията на СИ и какво може да Ви вземе и какво не, е упоменато в Гражданско-процесуалния кодекс /ГПК/. Има и някои основни положения. Дори жилището, в което живеете Вие и семейството Ви, да е на Ваше име, вероятността да Ви го вземат е почти нищожна, особено, ако това е единственото Ви жилище. Предполагам във Вашия случай жилището или е на Вас и съпругата Ви, или сте го приписали/дарили на дъщеря си. Така че, бъдете спокоен, жилището не могат да Ви го вземат. Но ако все пак е само на Ваше име, за да сте напълно спокоен, и ако разполагате с 2000 лв. /нотариални такси/, просто го прехвърлете на дъщеря си, ако имате внуци, може и на тях. Но, пак казвам, това е по-скоро за Ваше спокойствие. И сега това, което можете да направите на първо време:
- Регистрирайте се някъде в провинцията, колкото по-далече, толкова по-добре, за предпочитане на село. Ако имате селски имот от дядовци и прадядовци, може да се регистрирате там, ако нямате, на някой Ваш приятел в дядовата къща в Долно Нанагорно, примерно. Задължително си сменете личната карта, а по закон и със смяната на лк, се сменя и шофьорската книжка, ако имате такава. За международния паспорт смяната не е задължителна, може да я направите само ако решите да пътувате в чужбина. Целта на тази операция е следната: СИ, който ви досажда, работи само на територията на София и няма никакви правомощия извън нея. За друго населено място е необходим друг съдия-изпълнител, т.е. ново дело, Тренчев трябва да намери СИ в населеното място, където сте регистриран и т.н. Могат да започнат да пристигат призовки в Долно Нанагорно, където ще е новата Ви регистрация, обаче какво от това, ами нека хората на Тренчев подишат малко селски въздух.
- Ако сте на трудов договор и срещу Вас има заведен изпълнителен лист, трябва да знаете, че ще ви удържат част от заплатата, не цялата, в ГПК е споменато каква част. Ако Ви предстои сключване на трудов договор, може да се уговорите с работодателя да Ви осигурява на по-ниска заплата, останалото да го получавате на ръка. Целта е ясна-ще ви удържат по-малко пари. Ако работите на хонорар, искайте да го получавате на ръка. Ако това е невъзможно и Ви го изплащат само по банков път, помолете да го изплащат на посочена от Вас банкова сметка, която е на Ваш близък, т.е. името ви да не фигурира по никакви банкови сметки. Съдия-изпълнителят има право да блокира всички Ваши пари в банки, възможно е вече да го е направил, затова, ако имате пари в банка и все още не е късно, прехвърлете ги на друг. Може да направите справка в Централния банков регистър дали са Ви блокирани банковите сметки. Мисля, че тази справка може да се направи във всяка банка срещу заплащане / 5-6 лева/.
- Относно недвижимото Ви имущество. В ГПК е записано каква част от това имущество може да бъде секвестирана и каква не. Министерски съвет всяка година публикува списък на секвестируемите и несеквестируеми вещи, има го в интернет. Мисля, че всеки има право на 1 печка, 1 пералня и още нещо. Телевизорът и компютърът май се смятаха за лукс, т.е. подлежат на изземване. Обаче, ако имате гаранционни карти и те не са на Ваше име, не могат да Ви ги вземат. Просто, оттук нататък, като си купувате бяла или черна техника, в документите и гаранционните карти не трябва да фигурира Вашето име. За изземване на дрехи бих казал, че никой СИ не се интересува. И за този вид имущество има списък на необходимите вещи, които не могат да бъдат секвестирани – нещо от рода на 2 чифта обувки, 1 есенно-пролетно и 1 зимно палто и други подобни. Все пак имам предвид, че срещу Вас е застанал амбициозен психопат като Тренчев, който като нищо ще се наеме, да ме прощавате, ама и долното Ви бельо да брои. Затова, ако тръгне да ви посещава СИ, излишната част от дрехите си може да я занесете временно при приятели, съседи. СИ винаги идва за опис на имущество след предварително уведомление. Но, както писах по-горе, ако жилището не е на Ваше име, а и Вие сте регистриран в друго населено място, съдия-изпълнителят просто не може да влезе у Вас, нека търси в Долно Нанагорно. Предполагам там ще намери 2-3 кревата от Балканската война и няколко тъкани черги, модел 1930-та.
Относно това, че съдия-изпълнителите имат навика да лепят призовките по входните врати на блоковете с цел злепоставяне, да не Ви пука. В блока, в който живея, всеки ден има по няколко разлепени призовки със заплашително съдържание: „ Ако до 2 дни не..., ние ще...” и други подобни. Мога също да споделя как процедират някои мои съседи и приятели, когато ги посети СИ. Имам един съсед, който спря да изплаща кредита си, защото остана без работа, работи само съпругата му, а имат и 15-годишна дъщеря. Човекът иска да е изряден, но няма финансовата възможност. Неговият СИ е набиваща се на очи бивша мутра и в началото го раздаваше доста хард, разчитайки на елементарното решение на сплашване на „жертвата”. Когато позвъни на вратата, обикновено излиза съпругата на моя съсед и след кратко обяснение започва да си скубе косата, да вие като карпатска вълчица и да хълца до припадък. Държа да отблежа, че дамата, като ученичка, се е занимавала с театрална самодейност към Двореца на пионерите. След това на вратата се показва дъщерята и подема воя на майка си, като включва и собствени изпълнения. Примерно сърцераздирателни вопли към мутрата съдия-изпълнител: „Господине, моля ви, не убивайте татко! Господи, на кого ме оставяш! Не искам да съм сираче!” и други в този стил. В такива случаи излизат и няколко съседки, главно скучаещи пенсионерки над 70-те и те също се включват. Много често и моята майка, на която й омръзва гледането на сериали и търси по-активни социални контакти, отива при събранието и дава своя достоен принос. Искам да отбележа, че като студентка майка ми също се е занимавала с театрална самодейност към Студентския дом и например много лесно може да заплаче, притежава таланта да припада естествено, да се държи за сърцето и да стене страдалчески: „Викайте „Бърза помощ”, ах умирам!”. На съдия-изпълнителя на няколко пъти беше организирано подобно посрещане в стил „Многострадалната Геновева” и в последно време е спрял да тормози съседа ми. Съпругата на съседа ми също подаде жалба в полицията, че при посещението СИ се е държал грубо и арогантно и дъщеря им е получила стрес и нещо подобно.
Уважаеми г-н Ифандиев, дано моите препоръки Ви бъдат полезни по някакъв начин. Във Вашата ситуация има много хора в България. Може би някои от гореописаните случки ще ви се сторят недостойни, но аз мисля, че не е необходимо да се демонстрира особено достойнство, когато човек се изправя срещу нискочели престъпници. Нещо подобно да хвърляме бисерите на свинете. Пък и Вие сам сте казвали, че срещу врага трябва да се борим с неговите средства. Преди 10-ти ноември ни учеха, че Елин-Пелиновия Андрешко е борец за социална справедливост, опълчил се срещу класовия враг, след 10-ти започнаха да ни обясняват, че е тарикат-кокошкар. За мен Андрешко е по-скоро обикновен състрадателен човек, опитващ се да помогне на себеподобните си с каквото може, според ситуацията. Аз мисля, че всички ние трябва да спазваме законите, да си плащаме данъците и да се стараем да сме изрядни граждани. Но това е възможно само когато срещу нас има изрядни управляващи, но когато те са обикновени крадци и келепирджии, то тогава и отношението към тях се променя.
Желая Ви успех!

heller
Новак
Публикации: 3
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 18, 2011, 20:51

Уважаеми господин Ифандиев,
Изключително съм Ви благодарен за Вашата работа по предаването и сайта!
Пиша по повод Вашия проблем, тъй като съм юрист и за мен ще е истинско удоволствие да Ви помогна напълно безкористно, па макар и само със съвет, понеже съм от Варна.
Ако желаете, свържете се с мен на iliyan_roev@abv.bg.
Желая Ви здраве и вяра, че нещата ще се променят... все някога.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 613
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 19, 2011, 00:27

Здравейте отново, драги Пенко,

Вие сте безценен източник на приятни и практични съвети и най-важното - умеете да давате кураж. Искрено Ви благодаря и съм Ви задължен за добрината.
Бъдете сигурен, че ще се възползвам от препоръките Ви. Още повече, че тази вечер се опитаха да ме подхлъзнат и да ме вкарат в техния коловоз. Те гледат на нас през призмата на Техния "морал". Слава Богу, нямам нищо общо с Тях и никога не съм имал.
Още веднъж Ви благодаря и Ви пожелавам всичко най-хубаво на този свят и цялата Божия благодат.

Поздрави и на всички останали. Сполай Ви!

Интересува ме Вашето мнение за статиите, както и евентуални Ваши коментари, обзори, репортажи.

Вие сте надежда, че можем.

Жоро Ифандиев

boiu
Pro
Публикации: 138
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 19, 2011, 16:49

Кураж Жоро,както виждам не си сам!!!!
Все още има свестни хора!
Истината трябва да излезе на яве!
Добрите хора със съветите си,като Пенко ще се увеличават непрекъснато във форума!
Бъди здрав и поздрави на всички!
Вл.Бойчев

KanAsparuh
Новак
Публикации: 17
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 20, 2011, 23:51

Здравей Жоро !Радвам се да видя колко много хора те подкрепят!Аз няма да ти давам правни съвети а и не е по моята 4аст,аз съм лекар.Това което със сигурност мога да направя по всяко време за 4овек като теб,които и да е той,е да му кажа--моят дом е и твои дом за теб и твоето семейство .Дал господ-дома ми е голям-за о6те 3 семейства-само дето не е в софия
а на морето.Но това не мога да променя.Едно е сигурно-в този дом може6 необезпокояван да твори6...в период-до края на света....атмосфера--българи с Христос в сърцето...Това е.Ако ти трябва помо6т--аз съм с теб-всякога и за вси4ко,което мога!ТИ си мои истински брат и няма да се отрека от теб както йуда от ХРИСТОС!

KanAsparuh
Новак
Публикации: 17
Пост Отговор на : Малко критика
на: October 20, 2011, 23:58

ЕЛ.ПО6ТА-OGNIAN1969@YAHOO.COM

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.133 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...