Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Българска история
Гост

Публикации: 44
Пост Отговор на : Българска история
на: March 22, 2023, 17:43

Добър ден г-н Ифандиев и на всички посетители,
наскоро попаднах на книгата "Българският календар", линк към която ще поставя в края. Бих искал да попитам, дали някой от посетителите или Вие г-н Ифандиев имат впечатления от нея. Интересувам се от българска история, както съм споделял в по-ранни съобщения в тази медия и бих се радвал много ако ме насочите в достоверността на книгата.

Не зная за автора нищо, освен части от предговора на книгата, в който се споменава, че тя е била възпрепятствана от печат по времето на комуистическия режим.

Благодаря Ви и успех!

https://www.book.store.bg/p5388/bylgarskiat-kalendar-jordan-vylchev.html

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 632
Пост Отговор на : Българска история
на: March 24, 2023, 11:00

Здравейте, и как сте?

Благодаря за връзката за достъп до книгата на бай Йордан и за интереса Ви.
Не веднъж съм споменавал, че познавам всички. Йордан Вълчев беше далечен мой познат. Единият от синовете му, а те бяха четирима, ако не ме лъже паметта, ми беше колега във вестник „Вечерни новини“. И той беше на твърд хонорар като мен. После изчезна. Май отиде в „Кооперативно село“, днес „Земя“.
Бай Йордан Вълчев е бил легионер. След като опознах старите легионери, страня от всички тях. Те са обратният вариант на комунистите. Прочетете тяхното Верую – устава им.
Бай Йордан имаше и налудничави възгледи. Няма да забравя как с друг мой познат – по-близък, по филателна линия – Виктор Топлийски, бяха поканени от Кеворкян. И във „Всяка неделя“, подчертавам: в пряк ефир, май пийнали, изфабрикуваха, че Аспарух бил Исперих. От там Испор Рих – цар Испор… Какво ли не съм виждал и чувал…
За последен път срещнах бай Йордан Вълчев, когато през 2005 година с Пламен Анакиев представяхме брошурата „1963 – отричането от България: Стенограма от Пленума на ЦК на БКП от 4.XII.1963 г. за присъединяването на България към Съветския съюз“. Не познавам книгите на Вълчев. Опитвал съм да чета фронтовите му разкази. Не издържах.
За мен остава нравственият въпрос: Как така другарите издаваха неговите книги? Бил е легионер, минал е през концлагерната система…
Вярно, че никой не изповядва моите ценности. Но резултатът е налице. Въпреки моите предупреждения от вече почти 37 години…
Жалко.

Гост

Публикации: 44
Пост Отговор на : Българска история
на: March 24, 2023, 14:28

Здравейте г-н Ифандиев и благодаря за отговора.

Започнах книгата вчера и за съжаление срещам доста противоречиви твърдения. Убеждавам се все по-често, че Диагноза е единственото място, на което мога да науча реално случващото се и историческите истини, които ме интересуват.

Що се отнася до автора, отново се доверявам изцяло. Няма как човек говорил на живо по времето на този режим да е случаен. За съжаление не успявам да убедя мнозинството от връстниците си, че е необходима радикална промяна на принципа "клин клин избива" и бавно започвам да се изолирам, заедно със съпругата си.

Благодаря Ви още веднъж за отговора. Пожелавам Ви много здраве и хубави моменти. С нетърпение очаквам следващото предаване.

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.051 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...