Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: 1 2 [3]
Автор Заглавие:Гласът на истината
Penko
Новак
Публикации: 10
Пост Отговор на : Гласът на истината
на: October 22, 2011, 17:41

Г-н Ифандиев, вчера, 21.10, докато вървеше Вашето предаване "Диагноза", по "Канал 3" най-неочаквано /беше обявено като извънредно предаване/ в "5 за 4" се появи фамозният д-р Тренчев. Веднага си помислих, че това е индиректна препратка към Вас и Сашо Диков просто е бил използван като медиатор. Няма да се спирам на това как докторът се опитваше пред зрителите да изгради образ на смирен, всепрощаващ сторените му злини, християнин-филантроп, който иначе не крие месианското възприемане на собствената си особа. Надявам се интелигентните зрители да не са се "вързали" на Тренчевото фарисейство. Имаше обаче един елемент, който докторът съвсем не беше използвал случайно. И мисля, че това си беше пак препратка към Вас. Този елемент беше пръстенът на показалеца на лявата му ръка. Не само пръстенът, но и пръстът, на който беше поставен, е характерен зидарски маниер. Обикновено хората носят пръстени /особено хора в зряла възраст/ на безимения пръст, много рядко на средния и почти никога на показалеца. От мой познат, изследовател на зидаро-мазачите, знам, че носенето на пръстен на показалеца на лявата или дясната ръка е някакъв символ, положение в йерархията. С този знак Тренчо просто искаше арогантно да каже: " Аз не крия какъв съм, ни вие нищо не можете да ми направите". За съжаление съм позабравил доста от това, което ми беше казал моят приятел изследовател /беше преди няколко години/, но си спомням, че ми обясни, че повечето зидари в Б-я и техните ложи идват от кишиневската школа. Там в началото на 19 век се заражда масонството, основано на някакво древно окултно учение. Едва по-късно кишиневската школа започва да контактува със събратята си от западните школи. Именно от тази школа са повлияни голяма част от нашенските възрожденци, включително и най-известните от тях, а по-късно, след Освобождението, почти всичките ни управници са отявлени масони. Моят познат дори твърдеше, че полагането на жълтите павета в София е решение на тогавашните масони-управници и това има своето окултно значение. Дори са искали да поставят и някакъв техен паметник, но са се опасявали от отрицателна обществена реакция, защото хората тогава са били доста ревностни християни, а и православната църква е била бдителна. Моят познат беше убеден, че все пак съвременните зидари са успели да си сложат свой паметник - измисленана статуя на Св.София. Първо, такава богиня София никога не е имало, имало е св. мъченица София, майка на Вяра, Надежда и Любов, но тя е била обикновена жена. Второ, името на столицата София, не идва от някаква богиня София, а от старогръцкия израз Премъдрост божия, което е другото име на Христос. И трето, бухалът, който държи статуята, си е чисто езически елемент, а в нашия фолклор е символ на зла прокоба, нещастие, страдание, смърт. Та, моят познат смяташе, че това е сатанинската богиня Лилит, кумир на разни зидаро-мазачески ложи и течения.
Станах доста многословен, но искам да изясня какво впечатление остави у мен символичното появяване на Тренчо при С.Диков. Предавнето още не е качено в сайта на "Канал 3", но след като го качат, ще направя линк към него. Нека бъда опроверган, ако Вие г-н Ифандиев, а и другите съфорумци, не сте съгласни с мен.

Calvinus
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Гласът на истината
на: November 12, 2011, 14:23

ЗДРАВЕЙТЕ, и благодаря Ви за Надеждата!!! 😀

http://vbox7.com/play:ma1b41ef56

Calvinus
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Гласът на истината
на: November 12, 2011, 14:26

Как се прави по-дългосрочен абонамент, и как това може да стане от чужбина?

http://vbox7.com/play:ma1b41ef56

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 611
Пост Отговор на : Гласът на истината
на: November 12, 2011, 14:41

До Calvinus и всички с подобни въпроси

Здравейте,
Аз благодаря от сърце за Вашия интерес, а често пъти и за щедрото Ви отношение към мен. На конкретните въпроси: опасявам се, че няма как да бъде осъществен по-дълъг абонамент, нито абониране от чужбина. Но понеже не съм специалист и за да не се излагам, Ви моля, да се обръщате за отговори на всички технически питания до г-н Иван Занев, WEB-дизайнер, на адрес: ivan@zanev.net
Още веднъж Ви благодаря.
Приятни почивни дни и Бог да Ви пази!

Calvinus
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Гласът на истината
на: November 13, 2011, 13:36

много яко парче, ама много

http://vbox7.com/play:ma1b41ef56

Calvinus
Новак
Публикации: 15
Пост Отговор на : Гласът на истината
на: November 21, 2011, 19:57

http://vbox7.com/play:ma1b41ef56

http://vbox7.com/play:ma1b41ef56

Страници: 1 2 [3]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.069 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...