Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Чулман Толгау
Гост

Публикации: 11
Пост Чулман Толгау
на: May 31, 2022, 16:53

Здравейте г-н Ифандиев

Надявам се възстановяването Ви да върви добре. Изглеждате отлично на екран и наистина се зарадвах, когато видях предаването.

Не съм сигурен, че започването на нова тема по този въпрос е подходящо, но моля не го приемайте като ненужно. Като спам на новоговор. Бих искал да попитам как мога да се сдобия с книгата Чулман Толгау, Сказание за Чулман. Не намирам налични екземпляри в продажба, дори в сайтове за продажба на стари книги.

Пожелавам Ви бързо възстановяване и крепко здраве!

Успех!

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 616
Пост Отговор на : Чулман Толгау
на: June 1, 2022, 00:19

Здравейте и благодаря.

Не съм напълно излекуван. Физически - да. Но все още имам проблеми с говора. Сигурен съм, че в близките дни ще изчезнат. Чудо, като се има предвид, че лявата ми ръка и крак бяха парализирани. И изобщо не можех да говоря.
Човешкият организъм притежава невероятни възможности. Стига болният да иска да оздравее и да вярва в лечението, и в себе си. Аз имам късмет с лечител, който ми е близък. И му вярвам безусловно. На всичко отгоре притежавам такава воля, че е трудно дори на най-близките ми да повярват на ставащото пред очите им. Ако трябва да направя някакви физически упражнения по пет пъти, аз удвоявам бройката. Обмислям всяко нещо. Ако не съм в състояние да извърша всичко наведнъж, го разпределям на части в рамките на деня. Но винаги правя, каквото съм решил.
Още веднъж Ви благодаря.
Що се отнася до "Сказанието за Чулман" - няма как да Ви бъда полезен. Тиражът беше 20 броя. Освен това никой не би прочел лиричен епос в обем близо 900 страници. При евентуалин тираж 1000 броя пазарната цена би била между 150 и 200 лева. Кой би дал толкова, за да съхранява дебел том в своята библиотека? Повтарям: Четенето е трудно. Изисква търпение и помнене. Което допълнително затруднява читателя.
Съжалявам.
Поздрави и най-добри пожелания.

Гост

Публикации: 11
Пост Отговор на : Чулман Толгау
на: June 2, 2022, 10:34

Здравейте г-н Ифандиев,

Благодаря Ви за отговора. Успях да се сдобия с копие на част от произведението в .pdf формат. За съжаление много кратка част, но ще се надявам някой ден да успея да се докосна до произведението в пълния му обем.

Що се отнася до възстановяването след инсулт сте прав. Човек трябва да има желание.

Благодаря Ви и успех!

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.061 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...