Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:Относно "КАК ЩЯХ ДА ПОСТЪПЯ, АКО ИМАХ ВЛАСТ?"
Весел-
ин-
Йолов
Начинаещ
Публикации: 33
Пост Относно "КАК ЩЯХ ДА ПОСТЪПЯ, АКО ИМАХ ВЛАСТ?"
на: October 17, 2021, 11:11

Здравейте, уважаеми гости на Диагноза,

Здравейте и Вие, господин Ифандиев,

Радвам се, че освен точните диагнози, които неспирно поставяте на недъзите на отделните обществени прослойки, както тук, така и по света, давате и рецепта за тяхното лечение, поне що се отнася до нашето дередже в чалгарска Номенклатурия. Почти напълно съм съгласен с всичко, което съдържа текстът от публикацията Ви от 02 октомври 2021 година след цитираното от мен подзаглавие като заглавие на тази тема. Няма да спомена с кое точно не съм съгласен, защото предполагам, че не Ви интересува, нито пък искам да занимавам дручите читатели с мнението си. Причината да Ви пиша е, че ценя Вашето мнение, както предполагам го правят и останалите гости в Диагноза, които са Ваши доброжелатели.

След прочитането на въпросния текст у мен възникнаха няколко въпроса, на които вярвам, че имате категорични отговори. Ако желаете и имате време, ще Ви бъда благодарен да ги споделите тук или в някоя следваща публикация. Ако смятате, че относно някои от въпросите решението трябва да бъде взето от българският народ с референдум или по друг начин, може да добавите как Вие бихте гласували.

Въпросите ми са:

1. Новата Конституция трябва ли да се различава с нещо друго от сегашната, освен с посочените от Вас двукамерен парламент и специален раздел за изборите и референдумите? Изцяло нова ли трябва да бъде или да се модернизира Търновската? Трябва ли да се запази републиката, разбира се не такава, каквато е в момента, или трябва да се върне монархията, или може би да се въведе някаква друга форма на управление? Ако се върне монархията, кой ще бъде новият цар?

2. Как ще се гарантира качеството на електроснабдяването, водоснабдяването, железопътния транспорт и съобщителните мрежи, след като те ще бъдат монополно право само на държавата и няма да се развиват според законите на капитализма и по-конкретно на свободната конкуренция? Не че сега има такава, но някак си не мога да си представя доставчика ми на интернет да е държавата. Трябва ли да се въведе антимонополно и антикартелно законодателство, с което да се гарантира вътрешната пазарна икономика?

3. Каква трябва да е външната политика на България спрямо т.н. велики сили? Трявба ли да напуснем ЕС и НАТО? Трябва ли да се отмени валутният борд на лева с еврото? Трябва ли да се въведат мита и акцизи на вносните стоки, които може да се произвеждат в страната, както и на износните стоки, които са дефицитни или са от стратегическо значение, каквото е златото например? В края на Вашето изявление сте написали, че България не бива да има врагове. Как точно ще бъде постигнато това, при условие че светът се управлява от един център, на когото въобще няма да му хареса случващото се тук? Да напомня, че непосредствено след Съединението на Княжество България и Източна Румелия страната ни беше подло нападната от "братска" Сърбия.

Ще спра до тук, за да не се окаже, че съм писал напразно.

Ако някой друг има свое мнение по поставените въпроси, ще се радвам да го сподели, за да се получи градивна дискусия.

Благодаря на господин Ифандиев за това, че продължава да води най-интересното и полезно предаване и за всички усилия, които полага за неговото осъществяване!

С най-добри пожелания,

Веселин Йолов

e-mail: veselin.yolov@gmail.com skype: veselin.yolov

Гост

Публикации: 28
Пост Отговор на : Относно "КАК ЩЯХ ДА ПОСТЪПЯ, АКО ИМАХ ВЛАСТ?"
на: December 24, 2021, 11:10

Здравейте отново,

Благодаря на господин Ифандиев, че откликна на моите въпроси! С нетърпение очаквам следващото предаване. Искам да уточня, че не държа да получа отговор на всеки конкретен въпрос. По важното за мен е да се разясни кой е правилният път, по който трябва да поемем, за да не изчезнем от лицето на Земята. И дали е възможно България да тръгне по този път, без това да стори целият свят. Защото комунизмът е световен проблем и ние не сме на остров в океана. От къде трябва да започне промяната? Първо трябва да се вземе властта от комунистите, а след това да се обърне процеса на дегенерация на хората или обратното? Дали Илия Минев няма да се окаже прав, че преди всичко хората трябва да върнат човешкото в себе си?

Изказване на Илия Минев (03.12.1989 г. Пазарджик)

В навечерието на Коледа и Пришествие Христово бих искал да припомня едно чудесно предаване от преди точно 7 години с участието на един от най-ценните гости на Диагноза. Всяка година на този ден не пропускам да го споделям в лицекнигата, за да достигне до повече хора.

Диагноза с Георги Ифандиев 24 12 2014

Пожелавам на всички топло посрещане на Христовото Пришествие и една по-добра година за вскички добри хора!

Весел-
ин-
Йолов
Начинаещ
Публикации: 33
Пост Отговор на : Относно "КАК ЩЯХ ДА ПОСТЪПЯ, АКО ИМАХ ВЛАСТ?"
на: January 16, 2022, 13:49

Здравейте, уважаеми господин Ифандиев,

Радвам се, че съм сгрешил в преценката си дали би Ви интересувало онова, с което не съм съгласен. Все пак още в същия коментар го загатнах с някои от въпросите си. И въобще не си противореча. Фактът, че никой друг не изрази своите мисли по темата, донякъде доказва, че и никой, освен Вас, не се интересува от моите. Ако някой беше проявил желание да разбере с кое не съм съгласен, щях да му отговоря без грам притеснение. Иначе щеше да се получи така, все едно задавам въпроси на себе си и си отговарям сам. А за подобна проява рискувам да ме приберат в някое специализирано лечебно заведение. Надявам се също така, че в метафората Ви за тротоарите не влагате смисъл по отношение на сексуалната ми ориентация, защото и в този случай няма да се съглася с Вас. Последното е в рамките на шегата, разбира се. Нямам претенции "да вървя по конкретен тротоар". Искам да живея сред нормални хора в нормална държава. И Вашият мироглед до голяма степен се припокрива с моя. Това е. Не си търся приятели или врагове. Също така трудно можете да ме засегнете или обидите. Така че не се притеснявайте да казвате това, което мислите за мен! Нямам какво да крия и не се притеснявам от неудобни въпроси.

На кратко ще се представя, въпреки че съм го правил и преди. Роден съм в Оряхово, малко градче на брега на река Дунав. Може да е малко, но някога сегашните Врачанска и Кутловска (Монтанска) област са били в пределите на Оряховската околия. Имам комунисти в рода си, на които в очите им съм казвал, че са престъпници, защото са членували в престъпна организация. От 18 годишен се преместих във Варна на 400 км от най-близките ми роднини. Плащам наем и се издържам сам. В рамките на 10 години смених 7 професии и изписах две трудови книжки. Навсякъде работих за заплати, вариращи от 400 до 900 лв на месец. Имах възможност да се върна и да ме уредят на работа в АЕЦ Козлодуй за поне 3 пъти по-високо възнаграждение, но категорично отказах.

Следя Вашето предаване от времето, когато се наричаше "Между редовете" и се излъчваше по СКАТ. От моето обкръжение тогава единствено майка ми, която не е комунистка, Ви харесваше. До момента съм прочел само една Ваша книга "Спомени за изгубения живот - том 2", която случайно открих в една книжарница. Прочетох я още същия ден, в който я купих, а след това я подарих на мои роднини. Надявах се да проумеят нещо, но си останах само с надеждите. Помня, че в нея засягате темите, относно събитията около Първата световна война, "Великия" болшевишки метеж и убийството на Джон Кенеди. Особено много ми хареса това, че след всеки факт отбелязвате кой е източникът на информация, както правихте и в статиите в сайта. Често се позовавам на тези източници, когато споря с някой "умник". Последния път го направих от името на varnapodlupa под това видео, което е част от пропагандния филм на комуниста Иван Тренва за комуниста Христо Ботйов:

Винаги съм Ви бил доброжелател и два пъти подпомогнах Диагноза с немалка за моите стандарти сума. Направих го, най-вече за да се отплатя за получената информация, която едва ли щях да науча, ако не беше Вашето предаване и статиите в сайта. Освен това от 2015-та година споделям всяка Ваша публична изява в страницата си "Антикомунистическа Контрапропаганда". В краткото описание на тази страница съм написал следното:

АНТИКОМУНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ
Безкомпромисно с Георги Жеков
Диагноза с Георги Ифандиев
Блогът на Янко Янков

Това са трите единствени места, които съм признал за източници на автентичния антикомунизъм, поне в пределите на тази страна.

През същата 2015-та година имах намерението да издавам малък вестник, който да раздавам по улиците на Варна. Намерих стар принтер и се опитах да го преправя така, че да може да печата на вестникарска хартия. Даже ходих до борсата в Западна промишлена зона на Варна, където ми дадоха безплатно няколко метра мостра, която да тествам на принтера. В крайна сметка така и не ми се получи идеята. Но съм запазил четирите страници, които бях подготвил за евентуалния първи брой на вестника. Ако желаете, може да ги изтеглите от тук:

https://dox.abv.bg/download?id=e886a86e77# -> връзка за сваляне на стр. 1-2

https://dox.abv.bg/download?id=390a84ed25# -> връзка за сваляне на стр. 3-4

Също така създадох елементарна онлайн игра, с която да покажа какво трябва да направи всеки българин, за да променим България към по-добро:

https://sites.google.com/site/changeyourselfchangebulgaria/

Има доста правописни и пунктуационни грешки в играта, за което се извинявам!

Толкова за мен и за моята нищожна антикомунистическа дейност.

С КОЕ СЪМ СЪГЛАСЕН:

На 100% съм съгласен с необходимостта от Декомунизация на България, включваща лустрация и справедлив съд за всички комунистически престъпници и техни сучастници, както и конфискация на имущестото им. Дори приемем Вашия Проектозакон за твърде щадящ. Комунистите не могат да се променят и по тази причина присъдите им следва да са доживотни.

Съгласен съм, че трябва да бъде върнато откраднатото, което е изнесено зад граница.

Съгласен съм със забраната на комунистическата псевдокултура.

Съгласен съм със забраната на юдаизма и ционизма.

Съгласен съм с възгледите Ви за това, какво трябва да бъде управлението на България, поне що се отнася до онова, което написахте за новата Конституция и децентрализацията на властта. Но не споменавате каква следва да е формата на управление, за това бих искал да разбера какво е Вашето мнение по поставените от мен въпроси в първия ми коментар. Аз съм монархист и за мен трябва да се върне Търновската Конституция, която има нужда от леко осъвременяване. Остава въпросът как и от кого ще бъде определен новият цар. Напълно против съм това да е Негово Нищожество Шимон Мадридски или някой от наследниците му.

Съгласен съм с необходимостта от свободно коопериране на селскостопанските производители. Ако трудът им се отплаща добре, бъдете сигурен, че ще има и кой да работи. Аз също бих се върнал на село с голямо желание.

С КОЕ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН:

Не съм съгласен с това да избиваме комунистите. Това е най-лекото наказание за тях. Но също не съм съгласен и със средновеконите методи на мъчения, които предлагате. Те няма да донесат никаква полза за България. Нека бъдат съдени и пратени в затвори и концлагери! Нека работят и да допринасят с нещо полезно на българския народ! Готов съм да съдействам и за роднините ми, които са членували в БКП, вярвате или не.

С монополизирането от страна на държавата на някои от икономическите сектори мога да се съглася само като временна мярка. В бъдеще постепенно трябва да се приватизира всичко, освен образованието. Държавата е лош стопанин по презумпция и нейните функции следва да са съвсем различни. Тя е съдията, който определя и следи за спазването на правилата. Ако законите са справедливи и се спазват, икономиката ще се развива според потенциала и възможностите на хората.

Не съм съгласен, че трябва да бъде задължително изучаването на чужди езици. Нека бъде по желание на учениците. По-важното е да се преподавава истинската българска и световна история, за да знаят децата от малки в какъв свят са се родили, кои са лошите и кои - добрите.

Не съм съгласен, че трябва да поддържаме дипломатически отношения с Израел. Според мен трябва да й обявим война. А защо ни е да имаме дипломатически отношения със Северен Израел, Западен Израел, държавно-капиталистически Китай? България трябва да служи за пример на цялтото човечество. Както написах в първия ми коментар, ние не сме остров в океана. И комунизмът е навсякъде по света. Едва ли има нужда да го обяснявам точно на Вас. Без да се освободи целия свят, всичко тук ще бъде обречено.

Ще завърша с изразеното Ви мнение относно Илия Минев. По отношение на неговата личност за мен най-важното е дали си е запазил душата или не. Ако я е запазил, за мен е успял човек и достоен българин. Не мога да си представя да преживея това, което той е преживял. На негово място със сигурност щях да се пречупя. А по отношение на изказването му, в него се съдържа много мъдрост. Според мен той е бил наясно, че няма да получи никаква власт, каквото и да се опита да направи. Също така е осъзнавал, че след тези робски 45 години българите не са същите, каквито са били преди. И че е нужно процесът на деградация да бъде обърнат, а това може да стане с просвещение. Той използва думата превъзпитание, която не намирам за уместна. Това е, което разбрах от въпросното видео. Никъде не го чух да призовава за единение. Ако е така, аз също не съм съгласен с това.

Ще се радвам да продължавате предаването още дълги години. Най-искрено Ви желая здраве и дълголетие!

e-mail: veselin.yolov@gmail.com skype: veselin.yolov

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.094 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...