Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:"България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
onitbg
Начинаещ
Публикации: 28
Пост "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: September 30, 2013, 15:31

Представям една тема за коментар, какъвто е направен и в "Търговски вестник".
Ето как се прокарват поведенчески модели, които привидно ратуват за промяна, а в същност утвърждават статуквото....според мен, разбира се. Но още Оруел мисля беше казал "Незнанието е сила"....която се прилага върху нас, ако позволим. Но заглавието поне е интересно. Красотата на една жена би могла да върви редом с достолепие и достойнство, с прагматизъм, с професионален или непрофесионален уклон на използваемост, с кокетство или всякакви добри и не до там добри черти на характера и проявленията му. Какъв според вас е прочитът на "България като красива жена" в контекста на препечатката?

Цитат:
"България като красива жена…

Статията на младият икономист Николай Ников е много провокативна и би трябвало да ни накара да се замислим върху нашето поведение като граждани и като политици.

България е като една красива, умна, изискана, образована и богата дама, която се справя с всичко в живота, освен да реши съвсем малките си и дребни проблемчета.Тезипроблеми са лесно и бързо решими.

България е великодушна, щедра, мила и добра дама със силно изразен имперски нрав. Толкова е велика, че не успява да се справя с дребни и незначителни проблемчета, които така успяха да я оплетат, че я докараха до просешка тояга. Абсолютно необяснимо е как никой от управляващите и от народа не успява да види общата картинка за всичко, което се случва. Решенето е толкова просто, че дори не са необходими реформи, трансформации или каквито и да са други постъпления, изискващи усилия. Трябва единствено да коригира поведенческия си подход.

Българите може да даваме пример на целия свят за висша форма на толерантност. Не е необходимо да минаваме през специални програми в училище за това как да се държим с онеправдани, малцинства и други подобни групи. Ние просто го правим, генно сме моделирани да сме добри и щедри. На едни даваме апартаменти, плащаме им тока, други пускаме във властта, плащаме огромни заплати на разни чужди ‘експерти’, които идват с по един костюм и няколко теории за „най-добри практики” и си тръгват милионери. Общо взето всеки може да прави това, което си иска. Който иска власт му се дава без абсолютно никакви съображения за принадлежност, образователен ценз, интелект, правоспособност и ако щете криминално минало. Шофьора има по-скъп телевизор от шефа си, а секретарката на главния изпълнителен директор има по-скъпо палто от това на съпругата на председателя на борда на директорите.

Ниско профилни крадци на коли и търгаши на дрога, които са дори полуграмотни, изкарват повече пари от лекари. Дори не им се налага да бъдат смели, в качеството им на бандити, тъй като съдебната система е толерантна и ги глобява по 100 – 150 лева, защото не винаги могат да се явят в съда. Хората винаги вдигат кръвно, температура, става им лошо и като цяло не се чувстват добре да ги тормозят по какъвто и да е друг начин. Никой и никъде в света не е толкова съвършено толерантен, добър и демократичен. Даваме всичко и подаряваме, както и интегрираме по най-добрия начин всеки, който се появил пред нас. Това не бих го нарекъл по друг начин освен висшата и съвършена форма на еволюция на империализъм. Колонизаторите преди векове са искали да бъдат наречени империалисти и разликата е в това, че едните грабят и завладяват, а другите постигат съшия ефект, но налагайки своята култура, осигурявайки образование и блага. Това, което правим в България е най-висшата и еволюирала форма на имперско поведение. Демонстрираме спокойствие, увереност, великодушие и непоколебимост да бъдем напълно демократични без каквито и да са опасения, че някой ще ни вземе нещо.

Всичко е много добре, но империята, на практика е лишена от блага, лъгана е, ограбвана е и най-лошото от всичко е, че светът е успял тотално да ни хвърли в заблуда. Трябват ни простички неща, като пари, пазари и влияние, нали в крайна сметка това заслужаваме? А то какво стана – хората се надяват да имат силен вуйчо Гошо, който да се обади тук там да каже 'Нашту дети е много съвиестно, знае и изици'и да наместят някое уплашено детенце на висок пост без да работи на мижава заплатка, но с облаги. Другия вариант е учиш, взимаш диплома за висше образование, та дори и магистър и на принципа на общо основаниеотиваш да кандидастваш за работа и получаваш 750 лева заплата. Не само това, казват ти, че ти дават шанс, кариера, където да се докажеш. Как да го направиш след като с тези пари не можеш и на работа да ходиш? Да не говорим, че трябва някъде да спиш, ядеш, ползваш ток и т.н. Да, привърженик съм на идеята, че хората трябва да работят, дори и без пари, но с перспектива. А това, което описвам е безсмислено, защото дори и началника, който те назначава е на заплата, примерно 1 350 лева и то след 10 години стаж, но с привилегия да краде кламери и крушки.Това е безсмислено примиряване, защото какъв е смисъла да работиш, за да можеш само да ядеш?По-добре, избягай в гората, направи революция, опитай се да промениш нещо, задавай въпроси, изисквай, прокарвай мнения и идеологии.

Имаме хиляди партии, народът се дели на групи, групировчици, приятелски и семейни кръгове. Злобата и завистта ни е заляла до неузнаваемост, което не ни върши никаква работа. Мразим се помежду си, обвиняваме се ние вътрешно за всичко, скачаме срещу някаква си олигаргхия, която не съществува. Има единствено няколко по-големи оцеляли играчи на пазара и една шепа объркани и неспособни чиновници, които наричаме политици и върху които изливаме най-голямата си злоба. Оставили сме пенсионерите, нашите майки и бащи да умират от глад, даваме път с усмивки на напомпани момченца с татуировки в измити БМВ-та с тъмни стъкла, наричаме жените си продажни боклуци, прекарваме по 5-6 часа на ден на маса псувайки и посрещаме с възхищение поредния западен политик, който казва няколко добре заучени и съвършенно правилни изречения. Оставили ли сме почти на произвола на съдбата райския кът на земята, който се намира в България и се нарича Велинград, който е с най-богопомазаната природна даденост и е дал едни от най-великите личности на света.

Пияни ли сме, дрогираха ли ни някои, имаме ли идея коя година сме, в кой континент сме? Мазахости ли сме? Това наподобява на болните страсти на велики владетели, които наемат проститутки, за да се подложат на бой с камшици , да ги карат да лаят и да ги унижават. Знаем ли какво се случва по света, как се хранят останалите? Наистинае умопомрачаващо как тази красива, силна и образована дама с имперски нрав и поведение я извъртяха всички. Нека ви напомня, че ние сме образовали света, хранили сме империи, воювали сме достойно, измислили сме компютъра и нашата песен е в космоса. Нивото на образовано население е може би най-високо в цяла Европа, винаги имаме мнение и вместо да работим и служим слугински даваме винаги добър акъл. Над 90 % от населението притежават собствени жилища и сме на най-стратегическото място в Европа. Имаме най-изтънчения вкус от всички, признаваме само немски автомобили, японски телевизори и български жени.

В същото време някой ни обяснява, че ние трябва да следваме макроикономически показатели за стабилност и ние го правим с цената на това да убием бизнеса си и да изкараме пенсионирите да просят на улицата.Дори идват да ни налагат стандарти за производство на храни и това го правят хора, които не знаят какво е салата, защото не различават вкуса на домата от краставицата. Ние, световно известните с нашите уникални храни ще получаваме стандарти за производство от хора, които имат природна даденост достойна за декор на филм на ужасите. Не знаем ли, че Златна Добруджа е в България, а не край Мюнхен или Брюксел.

Още по-големият парадокс е, че другите не го правят, икономиките отдавна не функционират по начин, по който са функционирали преди години, а именно да харчиш колкото изкарваш. Развитите държави не работят така! Много малко държави всъщност изкарват, но другите също харчат. Няма начин, светът върви в друга посока, от тази която ни зададоха на нас. Пари се дават, харчат, задължения се опрощават, отново се дават с евентуалната надежда нещо да заработи. Така живеят богатите.Технологиите, комуникациите, глобализацията и космополитизацията на практика оставиха четири икономики в света, които произвеждат, както трябва, продукция с добавена стойност и това са Америка, Китай, Япония и Германия. Останалите, които са добре са на 'изуй гащи', тоест свръх задлъжняли, включително и гореопоменатите, а другите просто продават суровини, техните природни ресурси на безценица. Всичко останало тъне в мизерия, 80% от света живее с под 10 долара на ден, половината деца в света живеят без дом, електричество и достъп до питейна вода.

Ужас, но ние принадлежим към друга група, дължат ни блага или по точно пари. Богатите винаги харчат много повече от това, което изкарват. Обикновено колкото са по-богати, толкова повече задължения имат. С две думи харчат чужди пари, както се казва 'правятпомен с чужда пита'. Например, банковите активи в Америка или по-точно това, което местните бизнеси и граждани дължат на банки са близо 4,5 пъти по големи от брутния вътрешен продукт на страната. Точният процент на вътрешната банкова задлъжнялост за 2012,по отношение на брутния вътрешен продукт е 228,6%. В Швейцария е 196,6%, Гърците се на 135,5%, а ние баровците сме на 71%. Ларж както винаги, но не и за нас самите, не и за собствения ни народ.Ние ли сме най-богати, за даси позволяваме лукса да сме изрядни? Може да продължаваме да гоним дисциплина и да достигнем някои от показателите на Сиера Леаоне, където кредитите са едва 15% от брутния вътрешен продукт. Перфектно, само дето в тази държава близо 67% от населението живеят под прага на бедноста и средната продължителност на живота е 48 години.

В условия на бедност, законът, моралът, човешките права исправедливостта нямат шанс. Ако сега си мислим, че имаме олигарси, то тогава ще имаме робовладелци, които ще бият народа по полето с камшици. Страхотна цел! Не искам дори да споменавам понятия като международна взаимопомощили външен дълг, защото ще ви отегча отново със скучни статистики, но само ще кажа, че сме ‘наритани’. Богатите и тези, които живеят добре отново дължат повече пари от колкото могат да изкарат.

Какво стана? Какво да правим? Някои зароби ли ни отново? ‘Лошите и хитри’ европейци ли са този път? Необяснимо е как никой не може да разбере какъв е проблема? Въздъхват хората и казват сложно е, политиците къде гледат не мога да разбера?! Не могат ли да четат, нямат ли анализатори, телевизори нямат ли в къщите си да гледат, ако не друго то поне ВВС. Всички стоим като жаби в гьол, виждаме само в гьола и се мъчим като грешни дяволи.

Решението е лесно, просто и най-вече бързо.Основното, което трябва да направим като нация е да насочим исканията си към управляващите в правилна и градивна посока, като ги аплодираме за правилните стъпки и критикуваме за грешните. Народът вече е събуден, така, че има инструмент и механизъм да въздейства. Важно е обаче, исканията, наистина да са изпълними и правилни. В момента сме ги залели с критики и обиди, както и се борим до голяма степен с абсурдни неща. Например, оставка и нови избори. Много хубаво, но ако изборния кодекс остане непромененсмисълът не е много голям. Това е само пример, но като цяло има много голямо желание за реваншизъм, което отнема огромни усилия и резултатът не е кой знае какъв. Неща от типа ревизиране на сделки, търсене на отговорност и други подобни са важни, но далеч не са основни. Това, което е станало с крадени пари е това, което обикновено се случва с тях а именно изнесени, раздадени, инвестиране, загубени, потънали по барове, млади дами, скъпи коли и почивки.Смного усилия ще стигнем до един от виновниците, който вероятно е останал с една стотна от това, което е източил, скрил се в някоя къща в Бояна, която е на името на леля му и умишлено е натоварена с допълнителни тежести. Някой друг авоар в чужбина, който отново е на името на офшорка, собственост на друга офшорка и т.н. Дори и жив да го одерем на площада, трудно ще възстановим каквото и да е.

Политиците следва от своя страна да мислят наистина държавнически, да имат чувство за чест и да са готови да се отдадат за каузата на народа. В идеалния случай следва да са бивши стопански управници и т.н., които вече са натрупали опит и благосъстояние и търсят други призвания в живота. Преди всичко трябва да са логични, да се вслушват в общественото мнение и разбира се да не се подиграват с хората като ги ангажират в абсурдни референдуми. Това за АЕЦ Белене, например, беше абсурда на абсурдите. Дори и малко дете ще се сети, че не може да очакваш от хората да направят този сложен анализ и да гласуват за или против. Естествено, е че решението е това да бъде определено от най-точния съдник, а имено пазарът. Ако държавата вярва в този проект и ако той струва 20 млрд.лева, следва да обяви, че ще има държавно участие от 1%, пуска дружеството на борсата и ако проекта е рентабилен ще има инвеститори. В случай, че няма желаещи, отговорът на въпроса е повече от ясен.

Време е да ви изложа конкретните неща, които трябва да правим като нация, всички заедно. Нещата общо взето се свеждат до това да получим пари, но не изработени, а налети пари, заемни средства или чисто и просто грантове. Светът отдавна е едно глобално село, давали сме на света и е време да получим част от благата в общността, която се намираме, а имено Европа и то по начин съответстващ на общата тенденция. Това е чрез шоково нагнетяване на потребление. Преди всичко, банките спешно следва да раздадат 15 милиарда лева в следващите 6 месеца основно на малкия и среден бизнес. Това е нищо, разпределено между всички банки, това са по 500-600 млн.лева на всяка. Предвид, че повечето банки са чужди, дори няма да разберат какво са направили. Ще го отнесат към драстично увеличение на разходите за консумативи. Как и защо да го правят е описано в предишни мои публикации и не смятам да се повтарям, но като цяло няма да загубят дори и в случай на хиперинфлация. Освен това, кредитирането е основната дейност на банките, в противен случай банкерите са едни чиновници в костюми, които правят само справки. Темпът на кредитиране не трябва да намалява поне в следващите пет години. Разбира се не трябва да се позволява на банките да разпродават имуществото на неизрядни платци и да изнася парите в чужбина.

Под формата на грантове следва отново да усвояваме около 30-40 млрд. годишно основно за малкия и среден бизнес, но с далеч по облекчени процедури. Външният дълг също може спокойно да се увеличи поне два пъти, но кредиторите следва да се подготвят да отпишат 90% от него. Не трябва да се съгласяваме да ни пращат обаче финансови полицаи като Международния Валутен Фонд и да ни налагат ограничителни програми за възстановяване и развитие. Министрите на някои държави казват на своите кредитори, че ще предприемат всички необходими действия за запазване на стабилността в държавата с цел изпълнение на своите финансови ангажименти. Това, разбира се е в отговор на тежки заплахи от кредиторите, че ще дойдат на преговори и ще искат точни обяснения и сериозни ангажименти.В същото време кредити се отписват и нови траншове се дават, за да може пенсиите и заплатите да са високи и бизнесът да върви. Ние също искаме така.

В допълнение, няма ли някой накрая да излезе и обясни какъв е този валутен борд, така преведения ‘паричен съвет” и да събере смелост да го бутне. Ще има няколко месеца катаклизъм следствие на галопираща инфлация, но ще се рестартира много полезно компютъра.Ще се изчисти междуфирмената задлъжнялост, нашата продукция ще стане много по-конкуренто способна и ще стимулираме външни капитали да влезнат в страната, защото ще имат далеч по-голяма стойност.

Лошото е, че нямаме самочувствие в последно време. Мислим си, че сме малки, имаме в главите си някакви конспиративни теории за влиянието на великите сили и си мислим, че нямаме влияние, за да водим преговори. Достатъчно е само да се върнем в девети клас и да си припомним не друго, а уроците по география.Не знаем ли къде се намираме? Достатъчно е една граница да затворим, по наш избор, за период от 6 месеца и нещата ще си дойдат на мястото, но на нас не ние е необходимо да стигаме до там, защото искаме много малко. Какво ще стане? Ще ни направят военна инвазия ли? Никой няма дори да може да изтъкне причина, която да получи обществено одобрение за това. При нас е най-висшата демокрация, толерантност и добронамереност.

В кои точно области ще се развиват най-вече основните бизнеси, не е ясно на този етап. Това ще ни го покаже пазарът и потенциалът на българите, подсилен от конкуренция, осигурени възможности и пари. С други думи, милиони хора ще го мислят, за да направят най-доброто, а не погрешно да смятаме, че шепа депутати и министри трябва и могат да го измислят.

Скъпи сънародници, стига вече глупости, нашия призив е към Европа и е както следва: „Уважаеми господа, платете си сметката? Отдавна е на масата, малка е, много е малка, другите всички са били на версия. Платете поне една от тях. В противен случай, умната, образована и изискана дама няма да иска да ви седи на масата.На всичкото отгоре тя е пила само една минерална вода“.

Решението е просто и лесно, необходима е малко воля и правилен всеобщ поведенчески подход.

Автор Николай Ников"

........ Решението обаче може да изглежда просто, но не е тъй лесно и не води до изказаните резултати поради липса на връзка между причината и следстивето. А тя така и не е показана в тази публикация.
Прочее, имате думата...........

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: September 30, 2013, 20:59

Лично аз нямам думи....След "динамична кариера" в лондонското сити, въпросният Ников какво друго да прави, освен да изпълнява поставените задачи...
Както и Ж.Желев, който в последното си интервю призовава за широка коалиция като панацея за България.Впрочем един читател на Диагноза скоро сподели, че според него не би трябвало последният да бъде поставян в една редица с останалите синьо-червени престъпници...
Който има глава на раменете си да мисли!

onitbg
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: September 30, 2013, 23:24

Да, наистина динамична кариера.......Според NEWS BG:
"Роден е през 1977г.
Учил е „Международен бизнес“ в лондонския филиал на Американския международен университет в Ричмънд (American International University) и „Застрахователен и Риск мениджмънт“ в Сити Юнивърсити (City University Business School) в Лондон.
След динамична кариера в лондонското сити се завръща в България и до юли 2012 г. заема позицията Ръководител на управление „Специализирано финансиране” в СИБанк, част от KBC Group, България.
Бил е експерт „Инвестиции“ в отдел „Малки и средни предприятия“ на Българо-американска кредитна Банка (БАКБ), София; Главен координатор в направление „Управление на мултинационални застрахователни програми“ към AIG, Европа (Великобритания), Лондон.
По време на обучението си започва инициатива по активно писане на професионални статии, с акцент популярни икономически и управленски теории и това се превръща в негова страст."
Явно попада в категорията "отличници" на "матрицата" ........и по делата му ще го познаем. Едно време имаше разпределение за завършилите висше образование, един вид да си върнем даденото от държавата. Явно само формата се е изменила, същността не......идва моментът на "връщане" и лицето се отчита както може.

Гост
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 1, 2013, 07:56

Автора Николай Ников маркира тези, които са фундаментални и много много трябва да се коментира по всеки един елемент от тях.Г-жа Николова обаче, или е голям икономически капацитет ,или доста елементарна щом с едно изречение постави "ДИАГНОЗА" на въпросния автор.Страно защо и д-р Желев се намесва в репликата.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 611
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 1, 2013, 13:41

Драги inko, приемам вашето право на мнение. Почти съм сигурен, че, за разлика от мен, едва ли познавате лично Желю Желев, когото титулувате „д-р“. Неговото звание наподобява онова от едноименната комедия на Бранислав Нушич. За мен то е по-различно – чисто милиционерско.
Повече от четвърт век не крия своето отношение към комунистите и ченгетата. Заплащах го с дълги периоди на безработица, а сега - по друг начин. Но не се оплаквам. Изборът е мой. Става въпрос за душата ми. Изслушайте Лазар Поповски в четвъртото видео на най-новата публикация.
За пореден път съм изразил ясно това свое отношение към другарите членове на БКП и в последния си засега коментар. А Желю е бил член на БКП и с вродената си простота призна, че е марксист…
За мен винаги стои отворен един въпрос, който намирам за много важен: Кой говори?
Лично аз допускам разказите за миналото на другарите, но не ги приемам безкритично. Освен това, отричам тяхното право на публична изява. Откакто съм се родил, все те са навсякъде. Току-що, благодарение на съпругата ми, зърнах реклама за ново предаване на банално старото зло, олицетворявано от другаря Иван Гарелов. За мен това е недопустимо и го приемам като лична обида. Вярно – моя работа… Но не аз съм нахълтал във вашето пространство и не засягам хора, на които симпатизирате. Обратното – вие го правите.
Ще речете, че моето също е болшевизъм. А аз ще отрека. Но ще поясня, припомняйки многократно цитираните думи на комунистическия сътрудник и земеделски лидер Георги Михов Димитров–Гемето – преразказвам, затова не поставям кавички: Единственият начин за справяне с комунистите, които никога не са спазвали законите, е да се действа с техните методи.
Добре разбирам, че туземното население не приема това. Е, по неговия – навярно и вашия начин – нещата стигнаха до тук. Ние сме едни от най-нещастните хора на земята. А този опит за държава, собственост на алчно червената фашистка мафия, се оказа най-тъжното място на света. Не го констатирам аз, а чуждестранни институции и журналисти.
Вие явно приемате правото на престъпниците да се променят. Аз – донякъде, в зависимост от престъпленията. А комунистите – всички, до един – de jure са осъдени със закон като престъпници. Само преди десетина дни виден комунистически юрист – как се връзват двете – другарят Велко Вълканов, заяви, че в правото „съучастието е равно на участието, тоест на извършването на престъпното деяние“.
Което доказва, че съм прав. И онези, които от 1944 година до ден днешен ломотят от медиите, пръскат злоба, омраза, най-общо казано – комунизъм, трябва не само да престанат, но и да бъдат съдени. Уви, хората, които мислят като мен, са съвсем малко. А правото на мнозинството е истинският болшевизъм.
Завършвам с призив да си направите труда и да прочетете встъпителните уговорки и финалните предупреждения под всяка публикация – нека да е последната. След което да си помислите, дали това е мястото, което ви е приятно да посещавате. И трябва ли непременно да пренебрегвате древната мъдрост, която гласи: “Nomina stultorum scribuntur ubique locorum”.
Лично аз не постъпвам така. Но казват, че сега имало „свобода“ и „демокрация“. Последното означава – класически болшевизъм според дефинициите за тази извратена, криминална практика. (Идеологията си е същата, но назовавана комунизъм.)
Което ще рече, че щом съществува „демокрация“, вие имате право. Затова решението ще бъде ваше. Но ако уважавате свободата в нейния пълноценен смисъл, трябва да цените моята, като собственик на тази медия. В противен случай не моя милост, а вие ще се окажете болшевик.
Също така, преднамерената и непремерена ирония към други посетители на тази медия, чието мнение не крия, че ценя – в случая към госпожа Николова, е нежелателна, меко казано. Приемете го както искате.
Тук аз имам една степен на свобода повече от вас. Макар да ми струваше нещо, доказах това, нали?
Завършвам с това. От появата си на този свят до настоящия момент винаги съм бил от губещата страна. Повярвайте, с това не се свиква. Затова не се примирявам. Но съм крачка пред онези, които не могат да приемат и търпят загуба. И не се чувствам неуютно като част от малцинство. Да, малцина, но какви!...

ДОПЪЛНЕНИЕ:

Преди дни консервативният лондонски всекидневник “The Daily Mail” обвини бащата на лейбъристкия лидер Ед Милибанд – професор Ралф Милибанд, че мрази Англия. И като марксист винаги е ненавиждал националното, почтеното, градивното.

След като еврейският социалистически лидер – наричан „Червеният“ Ед – отговори, авторът, също евреин, при това Леви, обнародва допълнение, в което доразви тезата си за това, че всеки марксист, левичар и т.н., е анти-британец.

Накрая, преди часове, се появи редакционен коментар на изданието, озаглавен: “An evil legacy and why we won't apologise” – „Зло наследство и защо няма да се извиним“. Това би било немислимо у нас. Тук „злото наследство“ бива пренебрегвано и подминавано с лека ръка. Което е отказ от Божествения ред на земята, бунт срещу Господ. Той не остава ненаказан.

Както не беше подминат и Желю Желев. Знаете, че едната му дъщеря се самообеси…

Не злорадствам и не го пожелавам никому. Просто предупреждавам. Но колцина ще ме чуят?...

Да не забравяме, че болшевишки крак не е стъпвал на Албиона. Комунизмът в неговия най-краен, отвратителен и ужасен вид – тоталитаризмът, не е господствал и миг там. Но вместо да извлечем поука от нашата трагедия и да се избавим от причината и причинителите, някои се оправдават с нея, а други даже изпитват носталгия към онова кърваво минало.
В края на краищата – всекиму заслуженото.

Георг-
и-
Ифанд-
иев
Администратор
Публикации: 611
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 1, 2013, 15:36

Понеже не пиша в тукашни медии, ето какво публикувах в днешния лондонски “The Independent” – http://www.independent.co.uk/voices/comment/the-daily-mail-vs-ed-miliband--now-the-flames-have-really-been-stoked-8850841.html:

Ifandiev:

Hi,
This is my real family name. I was born 63 years ago during Stalin regime in one of his satelites – Bulgaria.
My parents went through Communist nationalization, through physical, bodily repressions – pure tortures, because of the two shops they have owned, and were turned into proletarians. They were so frightened to speak that often understood each-other by glance. The Big Brother was oll over – everywhere around us. Even listening to rock-and-roll was a reason for throwing somebody in a concentration camp.

All mentioned was due to the silent agreement with the Western elite.

When they – the International Brotherhood – gave us some freedom as a gift, I took an oath at my late father’s grave, promising I shall never live in fear and lies. So I do but have no place in the not unfenced Communist system. The Big Brother never went away. He is even with you now.

So you condemn and prosecute some Nazis. And correct. But don’t touch any Communist. Because the totalitarian Communist power never ruled Britain. Say: Thank You God! ‘Cause even this media is property of two Soviet Communists and KGB officers. I mean that They – the International Communists, are already in England.

The Communists murdered 222 000 of my fellow Bulgarians. Never mentionning the other atrocities.

Hence, read carefully the editorial comment in “The Daily Mail” and especially the following:

“Under Stalin’s Communism, countless millions were murdered, tortured, starved to death, executed or sent to endure a sub-human existence in the gulags.
Religion, the family and the very spirit of the individual were brutally crushed. The arts, newspapers — justice itself — were ruthlessly controlled by the commissars.
Freedom of expression was purged. Even as late as the Seventies, dissidents were locked in mental asylums, while the Press was controlled by the State for another two decades.”

And try to think a little…

God bless all good people!

No to Marxism and Communism. No to the followers of these inhumane theories and even more – practices!

boiu
Pro
Публикации: 138
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 1, 2013, 16:33

Браво Жоро,
не всеки има "ръчички и дупе" да публикува на езика
на Шекспир във в-к "Независимост"
Макар че ти липсва "динамичната кариера от лондонското сити"
с тази публикация ти правиш за България много повече от
всички управляващи взети на куп.
А на всички останали добри хора,посещаващи тази територия,
пожелавам и се надявам вече да са "пораснали" и като г-жа Николова и onitbg,
от първия прочит да отделят "просото от плявата"!

boiu
Pro
Публикации: 138
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 1, 2013, 16:48

ПП
Останах приятно изненадан
като открих, че текстовете в статиите могат вече
да се маркират,копират и печатат.
Поздравления и на Ваньо Занев ,че си удържа на думата
- е с малко закъснение но важен е крайния резултат.
Благодарности ако си успял да изчистиш окончателно територията
от "лошите дървета"!

Никол-
ова
Pro
Публикации: 265
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 1, 2013, 22:24

Цитат от inko на October 1, 2013, 07:56
Автора Николай Ников маркира тези, които са фундаментални и много много трябва да се коментира по всеки един елемент от тях.Г-жа Николова обаче, или е голям икономически капацитет ,или доста елементарна щом с едно изречение постави "ДИАГНОЗА" на въпросния автор.Страно защо и д-р Желев се намесва в репликата.

Мислех, че е ясно на прочелите статията, затова така лаконично изразих мнението си - че изпълнява задачи. Ще посоча само едно нещо,което не изчерпва всичко,но ми беше достатъчно:
- Внушението, че реваншизмът и търсенето на вина отнемат много усилия и резултатът не е кой знае какъв..
Нямам претенциите да съм капацитет по икономика/опазил ме Бог/, но щом прочета, или чуя някой да предлага като "простичко" и "лесно" решение на проблемите ни "раздаване" на кредити, ми се изправя косата.
Какво общо има другарят Желев?
Ами задачите, които не е спрял да изпълнява първият демократично назначен, еднакво удобен и за червени и за "опозиция" марксист и "бивш" комунист- т. н. д-р.

Гост
Новак
Публикации: 16
Пост Отговор на : "България като красива жена"...... една препечатка за нивото на младата икономическа мисъл у нас
на: October 2, 2013, 10:30

Г-н Ифандиев високо ви ценя и уважавам за да си позволя да ви нарушавам комфорта по какъвто и да е начин.Искренно ви пожелавам удоволетворение от вашия нелек труд.Колкото до д-р Желев историята вече си е казала думата.Уважаема г-жо Николова, сега разбрах че имате перфектна подготовка по философия.Моля направете един коментар относно дисертацията на д-р Желев и защо е изключен от БКП и защо от ЦК на КПСС идват емисари да искат публикацията да се спре и Желев да се откаже от критиката на Ленин.?Т.е c какво най-силно е засегната комунистическата идеология?Колкото до вашата информираност -моля споделете от кого д-р Желев получава задачи , та и до ден днешен не е спрял да изпълнява?

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.114 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...