Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1]
Автор Заглавие:За феномена СДС... или мъртво роденото дете на българския преход
Encho
Новак
Публикации: 4
Пост За феномена СДС... или мъртво роденото дете на българския преход
на: August 7, 2013, 08:44

„Честта на нацията е нещо реално съществуващо. Народите, които не желаят да отстояват честта си, рано или късно губят свободата и независимостта си, което в края на краищата е наистина справедливо, тъй като мизерните поколения, лишени от чест, не заслужават да се ползват от благата на свободата. Който желае да остане страхлив роб, той не може да притежава чувство за чест, понеже заради него неизбежно ще му се наложи да влезе в конфликт с едни или други враждебни сили.”
.
За феномена СДС... или мъртво роденото дете на българския преход
.
По т.нар. „синя идея” се увлякоха хора всякакви. От неграмотни до академици, глупави и умни, идеалисти и комерсиални егоисти, почтени хора и откровенни негодници и пр. и пр.
И какво в същност обединяваше тези хора? Надеждата за нещо по добро! Нещо... Нещо от някъде... абе, казва ли ти някой. Ама нещо хубаво, защото ние сме хубави хора. Нашите мъже са най-потентните! Нашите жени са най-красивите! Нашите деца са най-интелигентните! А като добавим и киселото мляко... абе ние сме си „най”.
А и това, че куцото изпедерастено копеле с пура в устата, заедно с чичо Сам и генералисимуса от Москва ни оставиха на комунистическия произвол е много лошо нещо. И сега наследниците на тия същите трябва да ни възмездят! Без съмнение тия трябва „да ни дадът”.
Ако все още се питате, това е ключовата дума – „да ни дадът”. Не се знае, кой по точно, от къде и как, но без съмнение на нас трябва „да ни дадът”. Няма как инъче да е. Битуваше едно, незнайно как самоналожило се мнение сред всички, че след като се разграничим от комунистите, „добрите западняци” ще изсипят върху нас рога на изобилието. В масовото съзнание този митичен рог се състоеше най общо казано в съдържанието на добре познатите на по-възрастните хора магазини „Кореком”. За по-младите ще поясня, че там имаше стоки произведени „на запад” или по точно в развитите капиталистически страни – магнетофони, парфюми, цигари, дъвки и пр. „луксозни” за времето си стоки.
Няма начин, да не ни „дадът”! И всички скачаха по площадите и викаха „кой не скача е ченге”. Скачаха всички. И комунисти! Иченгета! Едните си скриха партийните книжки дълбоко в гардеробите, най отзад, в дъното под потниците и кюлотите. Другите облякоха цивилни дрехи, скъсаха си досиетата и по митингите все намираха начин да излязат най отпред. Като се докопат до микрофона громяха комунизма и наричаха хората „братя”... И защо в същност трябваше да се скача? Може би така по-скоро щяха да разберат дали е дошло папкането? Както и да е, но голямо скачане падна...
И все в името на това „ще ни дадът” по първите митинги отсъстваше българския трикольор, понеже бил „комунистически”. Масово се вееха сини байряци, имитация на знамето на ЕС. На по-късен етап някой от набедените лидери осъзна грешката и тук таме плахо се появяваше и българския флаг.
И все в името на това „ще ни дадът” или „ама, няма да ни дадът”, когато споделиш смущението си с някой седесар, че тоя е комсомолски деятел, другия партиен секретар, а третия от тежък партизанско-комунистически род и четвъри, пети и пр. се изправяш пред бетонна стена. А ако имаш неблагоразумието да споделиш, че комунистите тихомълком създават и утвърждават партия на религиозна и етническа основа. И че на българските мюсулмани не се връщат насила сменените имена, а в същност, за пореден път ги преименуват. Тогава седесарите мигновенно ще те обявят за комунист, за фашист или за двете едновременно. Ярък пример за това какво представляваха в същност тия е един от техните лидери, който дълго време беше главен редактор на вестничето, което издаваха. Тогава това създание беше космополит, громеше национализма във всичките му форми, но като разбра, че „няма да ни дадът” се позамисли и мутира в националист. В същност неговата диагноза е ултра-ляв популист. Няма дървено желязо. Комунистите и седесарите не могат да бъдат националисти. Те са интернационалисти или космополити, което на практика си е едно и също. И се кланят на тези, които „ще им дадът” повече. Бетонната стена пред която ще се изправиш, ако не си съгласен с тях много наподобява на тази, която изпратените в Гулаг комунисти са издигали пред реалността. Те са убеждавали сами себе си, че другаря Сталин не може да е наредил да постъпят така с тях и че това е дело на някакъв проникнал от „запад” шпионин в техните редици. Каква ирония на съдбата – ако се съди по броя на убитите комунисти, др. Сталин трябва да е на челно място в списъка на антикомунистите! Но бетонните глави си остават бетонни. А за бетона се знае, че с течение на годините става все по здрав и по здрав!
По същия начин, в разрез със здравия разум седесарите отхвърляха всякакъв намек за почтеноста на своите лидери. Но луди ли бяха тези „слепци с очи”? Не, не става дума за луди, просто хорицата чакаха „да им се даде”. Но не им се даде! Защото такива никой не ги уважава! И „лудите” не можаха да си похапнат от зелника. По точно тези, които се правеха на луди. Народната мъдрост гласи „Не е луд този който яде зелника, а този който му го дава”. А „западняците” не са луди и внучетата на бай Ганьо този път останаха с пръст в устата. Язък за скачането...!
И какво стана когато се видя, че няма да има папкане? Каква несправедливост! Ние толкова много да слушкаме, а тия да „не ни дадът” да папкаме! И настъпи покруса и отчаяние в сините редици. И гримът се разпадна. А останали без грим, по стара комунистическо-болшевишка традиция започнаха да се люспят, да се гонят, да се самоизяждат. Добре, че поне този път нямаше бесилки за „врагът с партиен билет”.
И след като от „запад” получиха един силен ритник в задните части, а стомасите им се бяха свили на топка от глад, те се нахвърлиха като скакалци върху родната си страна! Оглозгаха я цялата, заедно с „ония другите”, които се заинатиха и не си хвърлиха партийните книжки!
В същност трябва да се поправя, след като казах, че тия оглозгаха Родината. Независимо в кой цвят ще се пребоядиса – комунистита си остава комунист. Тия намат Родина! Имат само здрави челюсти и нагли очи!
............... ................ .............
Накрая съвсем закономерно СДС изтече в мръсния канал. Бавно и болезнено. Но изтече все пак. Дай Боже за винаги!
Но Партията-майка си стои. Комунягите са тук! И отново ни кроят шапката!

Veselin-
Nikolov
Pro
Публикации: 208
Пост Отговор на : За феномена СДС... или мъртво роденото дете на българския преход
на: August 7, 2013, 20:43

Не можем да обвиняваме обикновенните хора,че навремето са се подлъгали и са ходили на митинги и са гласували за СДС!Че дори господата Ифандиев и Жеков си казат че са ходили на тяхни митинги,пък макар веднъж,два пъти!Тогава всички вярваха наистина,че нещо може да се подобри!Аз самият с цялото ми семейство ходехме на митингите през 97-ма година!Дори бях си направил синьо знаме и дори повечето пъти съм ходил сам или бягахме със 6-7 съученика от даскало и ходехме,тогава бях едва на 14 години!Какво е било,само гадовете по върховете са знаели и редки интелекти като г-н Ифандиев!
Тогава хората бяха яхнали вълната,всичко беше от емоционалност!Хората наистина бяха като скотове,нашето семейство също!Като помня,че ме вдигаха през лятната ваканция на 96-та в 7 сутринта да ходя да се редя на опашка за хляб,нашата фурна беше точно под кухнята ни и няма да обяснявам,каква е шумотевицата от опашка дълга"само"около 50 метра и как се спи при такъв шум!
Човек се лъже веднъж,два пъти,три пъти ако щете,но когато му призлее,слага чертата веднъж завинаги!
Още от първите ми коментари тук,съм споделял,че съм гласувал около 5 или 6 пъти(вече съм забравил),но вече не желая да слушам за избори,и още повече,когато гледах за пръв път предаванията на г-н Ифандиев,още в СКАТ,както и това на Жеков,след това започнах да си купувам книгите на Ифандиев,а сега влизам и тук,защото още тогава и двамата ме заинтригуваха с това,че освен да говорят-ПОКАЗВАТ И ДОКАЗВАТ!
А за тези,които въпреки фактите от всякакъв род,пак си знаят тяхното,това са хора-промити мозъци,коне с капаци,овце,и може би трябва да им се случи нещо ужасно и потресаващо неприятно,за да се замислят за нещо подобно!

Страници: [1]
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.045 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...