Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

Агора

Здравей Гост 

Сгъсти или разшири описанието.

Здравейте, публикуването в този форум изисква регистрация.

Страници: [1] 2
Автор Заглавие:За старите говеда и новия обор
Encho
Новак
Публикации: 4
Пост За старите говеда и новия обор
на: June 19, 2013, 13:49

„Честта на нацията е нещо реално съществуващо. Народите, които не желаят да отстояват честта си, рано или късно губят свободата и независимостта си, което в края на краищата е наистина справедливо, тъй като мизерните поколения, лишени от чест, не заслужават да се ползват от благата на свободата. Който желае да остане страхлив роб, той не може да притежава чувство за чест, понеже заради него неизбежно ще му се наложи да влезе в конфликт с едни или други враждебни сили.”

За старите говеда и новия обор

Когато бях малък, дядо ми разказваше приказки, които помня и до днес. В една от тях се разказваше как двама братя – единия умен, другия глупав решили да делят бащиния си имот. Делили, каквото делили и стигнали до говедата, които живеели в обора до къщата. По умния брат предложил да построят още един обор до стария и когато животните се върнат от паша, всеки да влезе в своя обор и да започне да ги примамва. Колкото говеда влязат при единия или при другия – негови стават.
По глупавия брат се полакомил да вземе новия обор, защото от вън изглеждал добре, а вътре било чисто. И какво смятате, че станало после ли?... Ами когато се върнали говедата, всички се втурнали да влизат в стария обор. Само една дръглива крава в суматохата била изблъскана от другите и се озовала в новия. Приказката продължава, как глупавия брат тръгнал да продава тази крава и т.н. , но това излиза от темата на днешния ни разговор. Ставаше дума за старите говеда и новия обор...
И тогава аз с детската си наивност попитах – „Ама защо дядо, те са влезли в стария обор? Нали новият е по хубав, защо не са избрали него?”
– „Ами защото са говеда, моето момче. За това! – отговори ми той – Едно говедо, което целия си живот е прекарало в смрад и лайна, до такава степен е привикнало с тях, че е започнало да му харесва”
...................Поучително, нали?!!!..................

Едва ли днес някой може да каже колко са говедата, които си искат стария обор. С умиление си спомнят, как с пръчка ги изкарваха под строй на паша. Как отново под строй ги връщаха в обора, за да си легнат в лайненцата. Е, имаше и камшик от време на време, но кожата на говедото е дебела, а и му хвърляха сено в яслата след това – както е казано – малко, но от сърце – като за говедо!
По празниците главния Говедар им четеше глупости от екрана, а те се радваха. – Какво толкова...? Нали са си говеда!
По оградата имаше бодлива тел и пазачи с пушки се грижеха за „тяхната сигурност”... Блаженни времена... Като за говеда!
Едва ли днес някой може да каже колко са говедата, които вместо да излязат на улицата за да си търсят правата, си търсят водещите офицери, съпартийци и роднини, за да се доберат до някое работно място, по възможност за повече пари и по малко работа. Готови са на всякаква низост и това, че заради тях, някой друг ще остане без препитание е последната им грижа.... Но, нали са си ... говеда!
Едва ли днес някой може да каже колко са говедата, които стоят и гледат от страни и дори се присмиват на излезлите да протестират с надежда за по добър живот граждани. Подвикват им – „Абе, вие нищо няма да направите. Я се вижте колко сте.” Техните бащи и дядовци по същия начин са говорили и на Апостола, когато е обикалял по нашите земи. От тях е произлязла поговорката – „Преклонена главица, сабя не я сече.” Но какво да се прави, нали в края на краищата са ... говеда!
Чудя се дали Левски би продължил с апостолската си дейност, ако знаеше от някъде, че след време потомците на тези, които го разубеждаваха, предадоха и оставиха да бъде обесен, така ще изкасапят за рубли и долари българския народ, както никой друг него е правил – http://zamunda.net/details.php?id=361571&hit=1 ; http://zamunda.se/details.php?id=361250&hit=1
В предаването „Диагноза” от 11.07.2011 г-н Петър Гогов в заключение се обърна към гражданите http://www.youtube.com/watch?v=dJi8wuFkB1E „Всички сте умесени, втасали и ще бъдете упекани и това, че имате сега виличка или имате количка или пр. това не е бъдещето ви. Друго бъдеще ще имате !” – но, кой да чуе. Говедото си е... говедо!
Ще завърша с това, че който иска да живее като говедо, неговата съдба неминуемо ще бъде само една: Под ножа на касапина! Толкова!

onitbg
Начинаещ
Публикации: 28
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: June 21, 2013, 09:05

За съжаление твърде поучителна и вярна приказка.......

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 16, 2013, 10:10

http://kanal3.bg/?v=13197

От кадър 3.59 правя едно изказване. Изрично държа да подчертая, че НЕ подкрепям нито т.нар. протести, нито контрапротестите. Знам, кои са кукловодите на тези "демонстрации" , но се изказвам за да ме чуят повече хора. Предварително ми е ясно, че се боря с вятърни мелници, но се надявам да имам/е/ повече съмишленици.

Никол-
ова
Pro
Публикации: 266
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 16, 2013, 11:29

Браво, г-н Джелебов!
Вашето мнение ми подейства като свеж полъх сред отровни изпарения.
Естествено " журналистката" побърза да Ви отпрати с дежурното: - Благодаря ...
Още веднъж - Поздравления!
Бог да Ви пази!

E.
Начинаещ
Публикации: 34
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 16, 2013, 13:20

Г-н Джелебов, похвално е, че изрекохте истина във видеото, която г-н Ифандиев от години изнася, но я представихте като своя констатация. А по-отношение на "Апостола", ако бяхте чели внимателно "Диагноза", щяхте да знаете защо българите не са го последвали.
Г-н Ифандиев, извинете, че Ви адвокатствам. Поздрави!

Никол-
ова
Pro
Публикации: 266
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 16, 2013, 17:24

Здравейте, Е,
Поправете ме ако греша, но не чух в изреченото от г-н Джелебов да се споменава "Апостола". А изгледах откъса с неговото участие няколко пъти..
Мнението си за интервюираната преди него възторжена, трепетна, "победила" не знам какво си демонстрантка е излишно да споделям.Но тя с пърхащия си, клиширан ентусиазъм
послужи за чудесен фон на изказаното от г-н Джелебов мнение.
Единственото смислено нещо, което съм чула досега на т.н. протести.
Той просто изрази позицията си - явно осмислена и изградена в резултат и на прочетеното в тази медия.
Не бъдете прекалено строга.
Да не забравяме, че заставайки пред микрофон, повечето хора се притесняват.
Особено когато са искрени.
Поздрави и на двамата!

E.
Начинаещ
Публикации: 34
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 16, 2013, 18:11

Извинявам се на г-н Джелебов за изречението, което се отнася за "Апостола". То е адресирано към Encho. Благодаря г-жо Николова.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 17, 2013, 08:57

http://kanal3.bg/?v=13189

От кадър 19.04 имам изказване по канал 3, този път пред НДК.

Георг-
и-
Джеле-
бов
Pro
Публикации: 153
Георги Джелебов
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 17, 2013, 09:00

Цитат от E. на September 16, 2013, 18:11
Извинявам се на г-н Джелебов за изречението, което се отнася за "Апостола". То е адресирано към Encho. Благодаря г-жо Николова.

Няма никакъв проблем. За Апостола Кунчев темата е много дълга, а информация има в този сайт. Благодаря на г-жа Николова и на останалите съмишленици за подкрепата, която ме кара да се чувствам по-силен.
Честит имен ден на всички именници с пожелание да бъдат живи и здрави.

Румен-
Недял-
ков
Новак
Публикации: 10
Пост Отговор на : За старите говеда и новия обор
на: September 17, 2013, 21:43

Костуфф`чету, тъпичко си като селски шиник, а и няма как да е с речник от сто и петдесетина, селски думички. Циганин е патрона ти, драгалевския мангал, и то от най тъмно-зелен вид! От последната публикация става още по-ясно, каква мерзка роля е играло в т.н. `преход` това нищожество, едно от най долните в новата, българска история наред с другия от същия тип - Андрей Карлович, преселил се преди време, и СЛАВА БОГУ, във вечната си обител - ада!! Така, че костуфф`че, щеш не щеш, истината накрая лъсва с цялото си величие, а `величията` на лъжата, като твоя патрон - финикиец, са харзулени в помийната яма на историята.
Колкото до теб, костуфф`че, такива придворни помияри ги погребват с господарите им. И, понеже твоя е пътник, гласи и ти новите дрехи!

Страници: [1] 2
Mingle Форум by cartpauj
Версия: 1.0.33.2 ; Страницата заредена за : 0.095 секунди.


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...