Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

За Диагноза

Да съзерцава, да търси начини за проникване в същността на обектите на наблюдението, да анализира и осмисля видяното, да вади заключения за него, е онова върховно благо, с което Бог е надарил единствено човека и го е отличил от всички други живи твари. Достигането до причината за зараждането, съществуването и развитието на обектите, процесите и явленията чрез разделянето и постепенното елиминиране на познанието за тях и с други аналитични методи се нарича ДИАГНОЗА.

В медицината най-важното не е изясняването на симптомите и тяхното премахване, а достигането до причината за заболяването и нейното отстраняване. Лечителите, а не докторите, знаят: ДИАГНОЗАТА представлява три-четвърти от успешното справяне с болестта. Правилното диагностициране е „висшият пилотаж” в областта на борбата за здравето на хората.

Човешкото общество също боледува. Нека посредством респективна диагностика и чрез диагностично изучаване на скритото, невидимото, неизвестното, заедно определяме ДИАГНОЗАТА му. На това е посветена тази медия. В нея свободата на словото в рамките на доброто възпитание е гарантирана. Тя е напълно независима от всичко друго, освен от волята и добрите намерения на своя създател.

Нека си пожелаем настоящият своеобразен електронен вестник да се превърне в необходима и неизбежна частица от пътя ни към истинската свобода на духа и съвършенството.

Георги Ифандиев

Формуляр за контакти:

Име
E-Mail
Тема
Съобщение

Анкета:

През 2016 г. 57 души са подкрепили финансово тази медия: 14 – редовно; 4 – почти всеки месец; двама – всеки. Смятате ли, че сайтът трябва да продължи съществуването си?

View Results

Loading ... Loading ...