Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

THERE’VE BEEN GOOD TIMES. THERE’VE BEEN BAD TIMES. I HAVE MY SHARE OF HARD TIMES, TOO. BUT I LOST MY FAITH IN THE WORLD, ‘CAUSE THERE ALWAYS HAVE BEEN ONLY BETTER TIMES FOR THE MISCREANTS

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

Значи може.

 

Какво? Ето това:

 

 

 

 

 

Същия ден пребоядисани комунисти от БКП-ГЕРБ гласуваха на първо четене продължение на Декларацията за обявяване на комунистическия режим за престъпен, кой знае защо наричаназакон“. От този псевдо нормативен акт не произлиза нищо. Най-много да глобят един-двама глобалисти от поредното сдружение, носещо името на еврейския варварин и фашист Ернесто Гевара, наричан „Че“.

 

 

 

Фашизмът е политическата форма на държавния капитализъм,

той е началото на социализма[1]

 

 

 

Това е истина, доказана в практиката, в глобалните катастрофи през последните двеста години. Тя е базата за разбирането на действителните процеси и явления, каквито са. Включително – на онзи план, който ги предизвиква и движи. Но също така – за силите, които го проектират, променят параметрите му в движение, и го направляват. Обаче остават скрити от погледите на човечеството. А то не полага никакви усилия, за да надзърне под повърхността на ставащото по земята. Даже антикомунистите, които имат основания да претендират, че са такива, вият като вълчета, изоставени от майките си, за някакваАмерика и демокрация“.

 

Всички те – досега съм срещнал само едно полуизключениеса недостатъчно образовани и достатъчно закостенели. Замръзнали са в една измамна идеологическа среда, нямаща нищо общо с реалността. Донякъде слабоумни, схващанията са им допотопно примитивни, лишени от задълбоченост и нюанси – само черно-бели. Те не са в състояние да проумеят, ченяма никаква Америка! Няма никакъв Запад и Изток! Няма никаква демокрация! Има само корпорации. Те са нациите на днешния свят.[2]

 

Съзнанието им е вкоченясано. За тях е непостижимо да забележат, да ризличат, да анализират и преценят, че светът е различен от онзи, който им е бил внушен и им показват. Да си обяснят и осъзнаят, че не съществувалявоидясно“. Изключено е да разумеят, че всички политици са комунистирожби на доктрината, която владее света поне от средата на деветнадесетото столетие.

 

Тъпи са. Толкова, колкото и комунистите. Всъщност те са болшевики с обратен знак. Нищо друго.

 

Нямам време да спестявам истината никому. Въпросните антикомунисти с основание – нека ги нарека така –  не притежават капацитета да схванат закакво си говореха“ някога Съветите, а сега „руснаците в техните държавни съвети? За Карл Маркс? Те имат своите дълги програмни разпечатки, статистически  теории за взимане на решения, мини-макси отговори, изчисляват възможните печалби от транзакциите и инвестициите си, както го правим и ние. Ние вече не живеем в свят на нации и идеологииСветът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес.[3]

 

Това остава недостъпно за силиконовите мозъчета на антикомунистите. Даже на онези, преминали през затворите на системата. Което донякъде оправдава насилието, стоварено върху тях. Никога не за знаели максиматаsuum cuique” – „всекиму неговото“. Това ще рече, че трябва да отдаваме всекиму онова, което му се полага. Повечето от антикомунистите с основание и досега смятат, чене бива да ставаме като тях“ – комунистическите насилници. Бръщолевят заправоисправедливост“. Няма никакво общовалидно право, никаква справедливост за всички на този свят. Те важат за властниците. За разлика от глупците – масите – те са наясно, чеita necesse est, ne quis merito indignus odio” – „трябва да постъпват така, та никой да не мрази делата им незаслужено“.

 

Ако не сте тъпанари, каквито са антикомунистите с основание, е възможно да сте запазили известни сетива за истината. Да сте схваналинесъщественатаразлика между другите тукашни антикомунисти“ – комунистическите, внедрени от Държавна сигурност и финансирани съвместно от шпионски централи в Москва, Вашингтон, Брюксел и Тел Авив, чрез съответни „фондации“, от една страна, и полските, когато поне един Качински има власт. Тук стъпка, подобна на намеренията за орязване на пенсиите на комунистическите ченгета, е немислима. Възможно е и варшавските братя близнаци да не са съвсем автентични. Обаче, както ни учи Господ, „по делата им ще ги познаете“!

 

Маркс ни учи: Когато взимаме решение за обществена промяна, трябва да не обръщаме внимание на идеологията на хората. Това ще рече, че сме длъжни да пренебрегваме онова, което хората мислят или в което вярват по отношение на социалната трансформация. Както нашето мнение за някой индивид не се основава на това, което той мисли за себе си, така не можем да преценим една обществена промяна по нейната собствена същност.

 

Това означава, че в усилията си да разберем произхода и историческото предназначение на фашизма, следва да се освободим от онова, което фашистите и антифашистите смятат за него, или мислят едни за други. Но трябва да се стараем да схванем историческата значимост на фашизма, на това, което историята реализира чрез фашизма.   

 

На антифашистите фашизмът им се струва зло. Обаче това изцяло се дължи на факта, че антифашистите не проумяват фашизма. Спиноза ни казва, че когато разбираме злото адекватно,[4] то престава да е такова. Същото е и с фашизма. Когато адекватно схващаме фашизма, той престава да бъде злоЕвреите нямат никаква причина да се противопоставят на фашизма.

 

В своето обръщение към Конгреса, отправено на 4 януари 1939 г., президентът Рузвелт говори за наложителната необходимост да бъдем готови за неизбежните сражения между фашистките страни и демократичните държави. Между другото той заяви следното: „Не контролираме крайния срок на фаталната заплаха отвътре и отвън.“ Това е признанието, че не сме господарите на историята. След това президентът Рузвелт говори за нуждата от промяна в нашата политика. Така, че да бъдем способни да разрешаваме проблемите с незаетата работна ръка и с нереализирания капитал. И заяви следното:

 

Диктатурите вършат това главно чрез насилие. Като използват предимно сила, те очевидно успяват за кратко. Обаче ние се отвращаваме от техния метод.[5] Принудени сме да признаем, че те постигнаха съществено оползотворяване на техните материални и човешки ресурси. Искаме ли го или не, те са разрешили – най-малкото временно – проблема с безработните и с незадействания капитал. Можем да се конкурираме с тях като смело подирим способи за наемане и включване в едновременно действие на безучастните хора и капитали. В същото време да запазим нашия американски начин на живот в рамките на Хартата за правата и вътре в границите на онова, което от наша гледна точка, представлява самата ни цивилизация.“

 

Поразсъждавайте над това. След девет години на страдания и след като експериментирахме различни варианти на New Deal,[6] се налага да се конкурираме с фашистките страни и то с техните методи! Президентът Рузвелт зададе въпроса: Можем ли да решим проблема с незаетата работна сила и с незадействания капитал по наш, американски начин? Не отговори на питането. Но историята вече отговори на този въпрос. И отговорът е: Ще бъдем принудени да приемем фашистките методи, за да посрещнем положението в света, което се изправя срещу нас.

 

По целия свят се извършва революционна промяна на обществото. Това е икономическа, политическа и социална трансформация. Тя е пробивът на настоящия обществен ред и на един настъпващ нов обществен ред. Сегашният обществен ред почива на частния капитализъм. Но частният капитализъм не може да функционира повече. Той не е в състояние и занапред да посреща социалните изисквания, не може повече да наема работническата класа и да задейства натрупания капитал. И следователно, вече няма никакви исторически основания да съществува.

 

Само в тази страна десетки милиони работници останаха и все още са без работа. И трябва да разчитат на държавна помощ. Милиарди долари са складирани и лежат неизползвани, защото повече няма никакво пространство за тяхното сигурно и печелившо инвестиране. Производството е свито, стоки биват унищожавани, задържат изобретения, а машини и фабрики стоят без работа. Бизнесът пъшка под невижданото увеличение на данъчното бреме. Правителството трупа планини от дългове. А като връх на всичко това се налага администрацията да харчи милиарди долари за подготовка за война. Колко дълго може да просъществува такава система?

 

Mene, mene, tekel, upharsin:[7] частният капитализъм беше претеглен на везните на историята. Беше намерено, че не му достигат качества. И беше постановено, че ще бъде оттеглен от историческата сцена.

 

Частният капитализъм умира. И в близкото бъдеще ще бъде мъртъв. Или ще умре мирно и ще заслужи почетно погребение, или ще пукне посредством войни и революции. Със смъртта на частния капитализъм ще отмрат и всички политически и обществени институции, които почиват върху него, и изначално му принадлежат.

 

А което е вярно за тази страна, е даже още по-вярно за всички останали държави. И както природата ненавижда вакуума, така и историята не допуска празнини. Каква система ще заеме мястото на частния капитализъм?[8]

 

Следва пространен анализ за отсъствието на готовност у пролетариата, за да заеме полагащата му се главна роля на историческата сцена“. Кой го замести, можете да различите сами.

 

Сегашното време не ви ли напомня описаната с едри щрихи ситуация от началото на 1939 година. Каква категоричност на прогнозата за подготовката за война и съответните милиардни разходи! Сега първото е изключено, а на второ се крепят икономиките на страните-членки на Съвета за сигурност на ООН, без Китай. Макар той да напредва. Пишат, че вече е заел второто място след САЩ, което, навярно, също „му се полага“…

 

Този автор, заслепен от класическия марксизъм, не е успял да провиди задаващата се на хоризонта нова класана управителите. Тя представлява хибрид между наемни работници и собственици. Именно тези ръководители на корпорации определя всички видове политики днес. Те са основните сценаристи. Тъкмо мениджърите задават правилата, а политиците ги внедряват в законодателствата, превръщат тезите им в нормативни актове, и прилагат всичко това в живота, в практиката, в бита.

 

Това беше наречено сполучливо, но не и изчерпателно точно, корпоратокрация. Това е властта на грамадните наднационални корпорации. Те отдавна са прехвърлили държавните граници. За тях не съществуват земни предели. Стъпили са на няколко континента. Съществува максима, проверена в действителността, която гласи, че корпорациите не загиват във войните. Те процъфтяват в тях.

 

В корпоратокрацията можете да съзрете нюанси – на олигархия, диктатура, но не и меритокрация. Последното словосъчетание от латинската дума “merito” – „заслужил“, и старогръцкатаkratos” – „власт“, означава, че е най-добре за човешките общества властта да произтича от таланта и възможностите. Да бъде поверявана на най-надарените, най-знаещите, най-можещите, но и най-почтените. Тоест – на най-заслужилите.

 

Философията на меритокрацията се основава на опита и доказването в реалния живот. За да бъде предпочетена дадена личност, тя следва да се е изявила достатъчно в своята конкретна област, и това да е признато от общността. Меритокрацията не допуска наличието на „дялани камъни“. Люде, които уж стават за всичко. Обаче в реалния свят става тъкмо това. Наричат такива – по правило специално подбрани бездарници и негодници, но послушниципрофесионални политици. Вие си обяснете каква квалификация е необходима за тази… „специалност“ или „занятие“.

 

 

 

Jew for the Jewish Jew[9]

 

 

 

Ала главното в съществуващия световен ред е, че скрити от погледите на човеците, зад класата на мениджърите, стоят лицата, които са фактическите управници. Те диктуват насоките за развитие на обществото във всички сфери. Ето какво е прозрял Бенджамин Дизраели, когато написал в своя роман „Конингсби или новото поколение“:

 

Граф Арним влезе в кабинета, а аз разпознах в него пруски евреин. И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, дето не са зад кулисите, си представят.[10]

 

С което си спечелил не само вниманието на Ротшилд, но и титлаталорд Бийконсфийлд“, както и министър-председателското кресло. Конспиративни теории или факти?

 

Събитията в живота, господстващата тъпота, безочливите прояви на престъпни фигури и тяхното масово безкритично възприемане като будители, наставници, морални стожери на несъществуващото общество, отново и отново ме връщат към предъвкването на едни и същи истини. С надеждата, че все неколцина ще проумеят.

 

У нас никой не обърна внимание на намеренията на полското правителство за орязването на пенсиите на старите комунистически ченгетасатрапите на съветския режим. Което е нищожно и милостиво, но все пак представлява опит за някаква „социална справедливост“, както го нарекоха. (Вижте илюстрацията.)

 

Не беше кой знае колко по-различно и по планетата. Нито една влиятелна, корпоративна, много гледаема, слушаема или тиражна световна медия, с изключение на “Euronews”, не спомена мерките, които полското правителство смята да предприеме за възцаряването на мъничко зрънце законност и обективност. Светът беше зает с друго – „по-важносъбитие. То отвя вниманието на проститутките, наети да пломбират схванатото масово съзнание.

 

Два дни след приемането на първо четене на допълненията към Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, на 90-годишна възраст към геената най-сетне се отправи Фидел Кастро Рус. Писах и показвах достатъчно за него. Който желае, да прегледа архива от месец ноември того. Забелязах друго. Не пиша „впечатли ме“. Няма как, наясно съм.

 

В събота, 26 ноември 2016 година, всички англоезични телевизии прекъснаха програмите си и ги посветиха на Кастро. Визирам “Euronews”, “Sky News”, “BBC News”, “France 24”. Сякаш си беше отишла най-светлата личност сред човеците, едва ли не благият господар на света. Обаче рекордът постави одиозната CNN на еврейския медиен конгломерат Time Warner Inc.”.[11] В нея се изредиха всички медийни уличници, като започнете от Кристиян Аманпур и свършите с „вълчетоУулф Блитцер – нещо като близнак на тукашното дьонме Ф.Д.

 

Нямам никакво желание да дeгероизирам тиранина. Той, както редовните посетители знаят, беше превърнат зорлем в марксист.[12] Но така му хареса, че от него излезе един от най-мрачните диктатори в историята. Поне на мен едва сега ми стана ясно, че неговата партизанска борба е била финансирана отЦРУ. Поддържал е връзки с Дейвид Рокфелер.[13]

 

През петдесетте банкерът и петролен магнат и неговият партньор, еврейският финансист Юджийн Майър, регистрирали в Куба фирмата “Moa Bay Mining Co.” Наели трима души, на които предстояло да се превърнат в знаменитости: Фидел Кастро, Еверет Хауърд Хънт-младши и Джордж Х. У. Буш.[14]

 

На практика вербували като агенти на ЦРУ три видни фигури за нуждите на техния бизнес, зад който прозирали секретните служби на страната.[15] Защо ли не съм изненадан? Това обяснява доста неща.

 

Досущ като бившия националист Мао Дзедун, Фидел Кастро беше превърнат в кървав комунистически диктатор. Брайън Лейтъл, авторът на книгите „Тайните на Кастро: ЦРУ и разузнавателната машина на Куба(вижте илюстрацията) и „Тайните на Кастро: Кубинското разузнаване, ЦРУ и убийството на Джон Ф. Кенедие бивш агент на Централното разузнавателно управление на САЩ. Изследвал е хиляди архивни материали, за да установи, че Кастро също е бил агент на управлението. И заедно с Джордж Буш-старши е бил замесен ватентата на векав Далас на 22 ноември 1963 г. След което „главният кубински шпионин“, както Лейтъл нарича Кастро, „намразил САЩ“.

 

Джордж Буш-баща оглави ЦРУ. Стана вицепрезидент на комуниста Роналд Рейгън. Накрая сам влезе като наемател на Белия дом. Заедно с неговия син цели три мандата ръководеха САЩ.

 

От 1949 до 1970 година Еверет Хауърд Хънт-младши е служил в ЦРУ. Двамата с колегата си Джордж Гордън Батъл Лиди записаха имената си като подлеците, вкарали подслушвателни устройства в Белия дом. Благодарение на двамата и на връзката на ЦРУ с левичарския всекидневник “The Washington Postбеше забъркан скандалът, наречен „Уотъргейт“. Никсън подаде оставка. А Хънт прекара 33 месеца зад решетките, но излезе от затворабогат.

 

Никсън, Рейгън и двамата Буш бяха минали през масонските ложи и Бохемската кория, ако това ви говори нещо.

 

През шейсетте ЦРУ е използвало Кастро, за да финансира с пари на КГБ комунистическата пропаганда в Южна Америка. Но не само. Кубинското проникване в Африка изпревари американското и китайското. Фактически кубинците са служили като форлойфери.

 

Един пример: Ангола и т.н. През 1974 г. авторитарният португалски режим беше свален с военен преврат. Като следствие, комунистическата партияинфилтрирана в армиятазапочна кампания за изоставяне на португалските колонии в Африка: Ангола, Мозамбик и Гвинея-Бисау

 

Със сигурност комунизмът е твърде полезен инструмент за големите пари, а Фидел беше един от тези инструменти.[16]

 

Кубинците вече ги няма в трите споменати страни. Там се наместиха американски корпорации.

 

Най-красноречиво доказателство е пътят на някои от участниците вреволюцията на карамфилитев Португалия. През 1974 година, като лидер на студентите, членът на компартията и убеден маоист Жозе Мануел Барозу беше сред вождовете на бунта. Социалистът Антониу Гутиереш също се нареждаше сред лидерите на революцията.

 

Каква е съдбата им?

 

Барозу оглави Европейската комисия. В момента е високоплатен служител на банкатаGoldman Sachs”, която „управлява света“.[17] След като години наред получаваше инструкции от Димитър Яков Станишев, на Гутиереш му предстои да седне в креслото на генерален секретар на ООН.

 

Все още ли смятате, че всеки има право да се променя? И може би – че това са… „конспиративни теории“.

 

Роденият в Москва като Виктор Ескин, 56-годишен израелски писател Авигдор Ескин направи доста точна характеристика на покойния еврейски диктатор на Куба:

 

 

 

 

 

Последните чифутски бръщолевения за ЦионЙерусалим, щяха да са добри за Ислямска държава, ако не знаехме, че тя е еврейско творение. Ама a bakalımа бакалъм! Да видим…

 

Съгласен съм с повечето. С изключение и на „известни еврейски корени“. Според Халакаюдейския религиозен закон, принадлежността към еврейството се определя по майчина линия. Майката на Кастро е била еврейка. Според сега действащият в ционистката държава Закон за правото на завръщане в Израел (кога някой от предците на днешните израелци е стъпвал в Палестина не е без значение), е достатъчно някой да има една баба или един дядо, за да е евреин.

 

Редовните читатели може би си спомнят този Ескин. Да щрихирам биографията му. Московчанин, произхождащ от равински род от Белорусия, като ученик чул от своя баща, че дядо му е загинал в Сталиновите чистки през трийсетте. Книгите на евреина Александър Солженицин, впоследствие обявил се за отявлен руски патриот и противник на евреите, както и разказите на баба му за някакъв „холокост“, го направилидисидент. Не обяснява, откъде и по какъв начин се е докопвал до Солженициновите романи.

 

Евреите вечно се оплакват от СССР, където не им давали да изповядват религията си. А Виктор Ескин знаел толкова добре иврит, че преподавал езика?! Странно. На 19-годишна възраст, вместо да е в редовете на Съветската армия, имигрирал в Израел. И постъпил в Израелските отбранителни сили, както наричат единствената узаконена терористична военна организация на планетата.

 

 

 

Петимни за позор

 

 

 

За да проумеем всичко, е редно да се доверим на историческата логика. Тези неща бяха невъзможни без намесата на КГБ или ГРУ.[18] Това обяснява почти петилетката, която от 1981 до 1985 година прекарал в САЩ. Лобирал в полза на Израел и в защита на съветските евреи. Така пише в биографията му във „вездесъщатаWikipedia. Не друг, а той уредил посещението на депутата от Кнесета Кляйнер във Вашингтон. Двамата с конгресмена Джеси Холмс обявили създаването на Алианс на американските и еврейските консерватори.

 

Ето ви още един неоконсерватор. Всички neocons имат общи корени, заровени в троцкизма. Същото твърдят съпартийците на един от тукашните, избрания за представител и партньор на Съединените щати у нас комунист трето поколение Андрей Луканов. Той също беше изплакал за първи път на този свят в съветската столица. И беше евреин.

 

Бившият министър-председател Жан Виденов, който през 1990-1997 г. е бил в центъра на политическите събития, е стигнал до убеждението, че Андрей Луканов езавършен троцкист“, т.е. „завършен глобалист“. Негов политически ориентир е биласветовната финансова олигархия“, която се стреми към установяване на тотално господство над всички народи по света. Разпространител на тази глобалистка идея е и създателят на фондацията „Отворено обществоДжордж Сорос, на когото Андрей Луканов предостави наши имоти и пари за васализиране на България. Следователно, отбелязва Жан Виденов, „антибългарщината на перестроечната ръководна клика в БКП, нейният глобализъм и антипатриотизъм ни доведе до краха“…

 

Освен това Андрей Луканов стриктно изпълняваше чужди предписания за пълна либерализация на ценовите и митническите отношения в нашата страна с оглед да бъде осигурен свободен достъп на отвъдокеански бизнесмени и корпорации до нашия сравнително малък, но стратегически важен пазар. [?!] За кратко време българската държава станаразграден двори рай за български и отвъдокеански гангстери и мафиоти.[19]

 

Както е добре известно, религиозно-етническият произход на преобладаващата част от най-могъщитеотвъдокеански гангстерисъвпада с този на Луканов и Ескин. Впрочем, Андрей Карлович също се опита да изкара семейството си репресираноот Сталин. Докато не излезе бодливата истина, че баща му Карло е бил сред най-усърдните предатели, които донасяли в НКВД срещу други комунисти от Коминтерна. За мен – нищо лошо. Друг е въпросът, дали е морално и човешко. Комунисти, човещина и морал? Ще ме помислят за луд.

 

Разбира се, невъзможно е комунист да бъде патриот. Та нали всички те са приели интернационализма, по днешному – глобализма! И са се клели във вярност на СССР. Колкобългарскабеше тази империя на злото? Ако са го правили със задни цели, преследвайки успеха, пак са мамили. Лъгали са партийните си сайбии. Не съм ли прав? И в двата случая е невъзможно да дирим нравственост в компартийците. Няма как да откриете нещо, което не съществува, нали?

 

Когато крайната левицатроцкистите се обявят за десница, за мен не остава нищо друго, освен да се определя като политически атеист. Със същественото допълнение – вечен антикомунист.

 

Да се върна към Авигдор Ескин. Журналист, кореспондент на американския вестник “The Jewish Press” – „Еврейският печат“, религиозен деец, шумен антикомунист и враг на СССРтакъв са го регистрирали в Израел. Изведнъж, по време  на управлението на члена на Политбюро на ЦК на КПСС Борис Елцин, той обръща резбата. Получава руско гражданство и започва да организира в Тел Авив акции в подкрепа на руската военна агресия срещу Чеченската република. Нормално ли е?

 

Скоро след това, за участия в терористични действия срещу мюсюлмани е бил арестуван от политическата милиция Шабак. Освободили го. Според познатия ви бивш началник на израелската специална служба Натив тогава Авигдор Ескин е бил вербуван за агент на израелското Шесто управление.[20]

 

През 2001 година все пак го осъдили на две години и половина затвор по обвинение в подготовка и организиране на екстремистки действия. На което той възразил, че „днес всеки, който се опита да изрече истината за еврейско-арабските отношения, бива обявяван за десен екстремист“.[21] Явно се смята за ляв такъв и за антикомунистедновременно. Еврейска работа…

 

Но откъде ви е познат? Преди повече от две лета Авигдор Ескин се изпъчи в Москва като един от организаторите на израелски паравоенни части, сражаващи на страната на т. нар. Донецка република на територията на Украйна. Докато неговите американски приятели стоят твърдо зад властта в Киев

 

 

 

 

 

Както разбрахте, „антикомунистътАвигдор Ескин е свързан с офицери от КГБ и ГРУ. Какво ви говори това?

 

Нещо повече. По време на интервюто на власт в Киев бяха само евреи – президентът Порошенко, който е Валцман, министър-председателят Яценюк и т.н. В същото време Днепропетровск, главният град на Донбас, е обявен за официална еврейска столица на Украйна.

 

На човек не му остава нищо друго, освен да се сети за онзи надпис върху калкан на текезесарска сграда по пътя към неврокопското село Ковачевица, хартисал от социализЪма. Той гласи:

 

Да живее международното положение!

 

Древните са знаели:

 

Cupido dominandi cunctis affectibus flagrantior est” – жаждата за власт е най-ненаситната от всички други страсти“.

 

Освен това е известно, че:

 

Potentia absoluta corrumpit absolute” – „абсолютната власт развращава абсолютно“.

 

Тази е една от трагедиите на привидно щастливите всемогъщи диктатори. Така нормалните хора, които поставят свободата редом с Бога, пред семейството и Отечеството, възприемат властта. Съвсем различно е за комунягите от всички боичкиболшевики (ленинисти, троцкисти, сталинисти, маоисти), меншевики или социалисти (социалдемократи, националсоциалисти, демократични социалисти), фашисти, либерали, неоконсерватори, изобщо – всевъзможни червени кхмери. Талибаните на новия световен ред.

 

Нека преведа заглавието. Използвах началото на текст от песен наThe Rolling Stonesот 1964 година. Защото цели 53 лета по-късно звучи актуално, макар и в друга насока. То гласи:

 

Имало е добри времена. Имало е лоши времена. Аз също имах своя дял от трудните времена. Но загубих вярата си в света, защото за подлеците винаги е имало само по-добри времена.[22]

 

Защо смятам, че тук е невъзможно нещо, подобно на евентуалната полска мярка срещу комунистическите изверги. Даже съм уверен, че е напълно изключено.

 

 

 

Жажда за глупост

 

 

 

Отговорът не би затруднил и дете с отворено съзнание и свестни родители. Местното стадо от грухтящи овце се примири. Пригоди се. Намести се в системата. Тя произвеждаше подлеци, мерзавци, мръсници. Преобладаващата част от българите, които навремето бяха отстоявали своята свобода и достойнство, а с труда и постиженията си са смайвали света, намериха предателството за по-лесно и удобно. За мекото на баницата.

 

На свой ред те зачеваха и раждаха изверги и негодници. Ето как някога прекрасната България беше преобразена в страната на долнопробните клозетници, най-бедното място в Европа и не само.

 

Не е вярно, че не можеше да е другояче. Страшното беше, че партията оценяваше постиженията си по достойнство. И пускаше своите клозетницикомунета и ченгета, нагаждачида промиват мозъците на масите. Така истината беше потулвана. Израснаха две поколения с напълно затъмнено съзнание и съвсем объркани представи за добро и лошо. (Вижте заглавието.)

 

Те са откърмени като Goyimдобичета, пръкнали се в оборите на милиционер-социализЪма. И са единствените на земята, които искат старото, ретроградното, убийствено червеното безвремие на комунистическата сатрапия и обичат нейните лидеризлодеите, дерибеите, бившите господари. Ето защо никойдаже физическите убийци на престъпния червен мафиотски режимдаже не беше одраскан. А диктатурата продължи в друг, перфиден вид. Вече оглавявана от наследниците на алчно червената фашистка номенклатура или от техни доверени лица, получили челичена марксистко-ленинска закалка в западните школи на интернационалния комунизъм.

 

Вместо да подирят автентичните антикомунисти, животните се довериха на фалшивите, произлезлите от БКП, БЗНС и техните служби за партийна сигурност. Подпомагаха ги от Западизмамно свободолюбив и псевдо демократичен. Затова днес е възможно един от апологетите на най-репресивните органи на комунистическата тирания, другарят Стефан Цанев, дружбашки ренегат и болшевишки смръдливец, получил диплома за сценарист на милиционерски ласкателства в Москва, да минава за… „репресиран“.

 

Той, комунягата без партиен билет, ченгето, да получава международни награди за… „антикомунизъм“. И като нравствен наставник на нацията да раздава присъди от екрана на държавната телевизия. Без никой от присъстващите в студиото да не му отвърне, че съди самия себе си. На изумителния страхливец, зетя на активния борец против фашизма и капитализма Тончо Тончевмъжле на жена си Доротея Черния ангел“, пригласяше Корнелия Нинова. Момичето на Иван Йорданович Костов, което понастоящем предвожда тукашната Червената армия. А утре?

 

Позорно е. Вижте.

 

 

 

 

 

Единият от вампирите е Стефан Цаневдръхлясал варварин, селяндур, типичен продукт на милиционер-социализЪма. Преди малко повече от месец разкрих кой е, как е възвеличавал болшевизма, ЧК, Дзержински. За коя комунистическа мръхла е женен. Как прекрасно преживя времето на Червенков и Живков, за да заеме позата на „засегнат от режима“. Та да черпи дивиденти и в неговото настояще продължение.[23]

 

Забелязахте ли как и сега, вече навършил 80 години, този посеркопръдльо, както би го нарекъл „Батето“ – се плаши от сянката си. Не знаел кои саварварите“. Хапльо, гащник, шушумига, бунак. Повечето от бежанците, прокудени от войните на неговите болшевишки господари от триградиетоМосква, Вашингтон и Брюксел, са по-умни, по-образовани, по-грамотни от неговите читатели и от 90 на сто от туземната комунистическа бълвоч, пълнеща бъчвата с етикет чалгарска Номенклатурия.

 

За мое нещастие пребивавам сред орда абдали.

 

При това курвата Цанев, и износената му брантия Доротея, са проводили дегенератите си отвъд Океана, а не оттатък Волга. И пак ги е страх. Таралясникът Стефан Цанев се е пръкнал естествено червенв село Червена вода, Русенско. Явно е бил нещо като онова „златно момичеот приказката. Но е чакал да заприижда алената, болшевишката вода.

 

Имахте шанса да зърнете уникален мухльо, който ви бива натрапван като… „творец“. Проституката, продала се на комунистическото издателство „Жанет“, е „морален стълб“ и съдник, моля ви се. Дъртата парантия, свикнала постоянно да лежи на миндера на социалистическия реализъм, белким бъде удостоена с вниманието на поредния „вожд“. Цената й? Най-малко две заплати – и преди, и сега. Без да става дума за тлъстите хонорари.

 

Сталинистко мракобесие!

 

Смятате, че имат право да мърсят земята? Тогава съм за робовладелството. Този и подобните му примати нямат място сред хората. Те не са човешки същества. Първобитници. За тях робовладелският строй действително би бил светло бъдеще, което заслужават.

 

Ако тук имаше българи, щяха да ме подкрепят. И тогава от Живкови до настоящите партийци от всички деноминации на БКП помен нямаше да остане. Щяха да бъдат впрегнати да бачкат – кротко и анонимно, от зазоряване до здрач. За една ръкойка сено.

 

Както постъпил българският владетел Алмъш с предателя Ахмад ибн Фадлан. Той бил пратеник на багдадския халиф не при друг, а „при царя на българите Алмуш“.[24] (Вижте илюстрацията.) Как се правят фалшификациите в историята и се омаловажава, направо се изтрива историята на народ като нашия? Преведено на български, заглавието на цитирания пътепис   е: „Разказ на Ибн Фадлан, тълкувател на корана, пратеник на халифа на Багдад при царя на българите Алмуш.“ Струва ми се, че по-правилното произношение е Алмъш. Ала в случая това не е съществено.

 

Вижте сега как звучи същото заглавие на руски: „Книга на Ахмад ибн Фадлан ибн-ал-Абас ибн Рашид ибн Хамад, клиент на Мухамад ибн-Сюлейман, посланик на Ал-Муктадир при царя на славяните!

 

Става дума за едно и също съчинение. В целия текст думата „българи“ липсва. Заменена е от „славяни“! Как ви се струва? А самият арабски пътешественик говори, че някаквируси“ – руснаци, „водели робина българите!

 

Ето ви го панславизмът в действие. И Стефан-Цаневци в него. Но да се върна към сеното. Кан Алмъш дарил Ахмад ибн Фадлан с територия и го направил благородник. Обаче пратеникът на халифа предал благодетеля си. Тогава българският цар заповядал да го заловят. Когато го довели в столицата, наредил да го впрегнат с конете в помпата, с която вадели вода. И да го хранят като тях със сено. На третия ден мюсюлманският неблагодарник и отстъпник се преселил при шейтанитеЕто как следва да постъпваме с комунистите. Но не сме българи. Още по-малко мъже. По тази земя органите, които отличават жените от мъжете, се превърнаха в черта от характерите на травеститите, пъчещите се като мъже.

 

Тук същества, външно наподобяващи мъжките, са ревливи. И са ербап, когато са в глутница от себеподобни палета, пършивци. Един по един ги бива само да трупат ненужни и грозни мускули и да се ерчат на маса. Дрисльовци.

 

Вие какви сте?

 

Добре нахранения от партията-майка духовен непрокопсаник Цанев, Стефан Московский, заявява, че у нас е имало фашизъм. И уточнява – предиславнатаза него и прокълнатата му рода дата 9 септември 1944 г. Няма как да го докаже. Нахлузва чепиците на комунистите и пее в хор техните масови песни от сорта на „Партизан за бой се стяга“.

 

Единствен на тази земя съм доказал, че у нас действително е имало фашизъм. От 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 година. Никога преди коварната, позоряща ни епоха. Това е периодът, определен с декларацията „законкато престъпен. През тази година за пореден път посочих:

 

 

 

Използвам термина фашизъм, като обхващащ

нацизма и комунизма. Тъй като,

както ще се убедите, те са едно и също[25]

 

 

Що се отнася до фашизма, положението и в нашата страна е било същото, както в Италия. Незначителните и провалили се опити за привнасяне на фашизма на тукашна почва, били финансирани изключително от еврейски предприемачи и от евреи, които били представители на италиански фирми в Царството ни. Разбира се, те били най-ревностни пропагандатори на тази идеология.[26]

 

Преди 9 септември 1944 г. у нас е имало точно четири фашистки организации, чиито членове не надхвърляли 300 души: Съюз на бойцитеСъюз на българитеСъюз на българите-фашисти; Български народен съюзКубрат“; СъюзБългарска родна защита“; Национална задруга за политическо възраждане. Срещали се и отделни привърженици на фашистката идеология. Те даже безуспешно опитвали да издават вестници, подпомагани с пари от еврейските организации.[27] Заможни евреи били сред най-активните членове на споменатите профашистки ядра.

 

Т. нар. „антисемитизъм“ бил непознат:

 

Вестник „Кубратизтъква високото гражданско и патриотично съзнание на българските евреи след Освобождението, участието им във войните, приноса им в стопанския и културен растеж на България.[28]

 

След 9 септември 1944 г. отново евреи бяха сред най-безмилостните и яростните комунистически тирани, наложили истински фашистки режим в България.

 

Така в своята авторитетна статия за фашизма за новата “Enciclopedia ItalianaЕмилио Джентиле описва съставните елементи наедна ориентировъчна дефиниция на фашизмав подробен списък от десет точки:

 

„1) Масово движение с участието на представители на различните класи, в което сред лидерите и милицията преобладава средната класа; на практика това е нов вид политическа дейност, организирана от партийната милиция, която определя своята идентичност не въз основа на социалната йерархия или класовия произход, а върху чувството за другарство; вярва, че има мисията за национално възраждане; смята, че е във война с всички политически противници и има за цел да постигне монопол на политическата власт чрез използването на терор, парламентарни политически действия и чрез сделки с водещи групировки, за да изгради нов режим, който ликвидира парламентарната демокрация.

 

2) „Антиидеологична“ и прагматична идеология, която се самообявява за антиматериалистка, антииндивидуалистична, антилиберална, антимарксистка, с популистки и антикапиталистически тенденции; представяща се по-скоро теоретично чрез средствата на нов политически стил и посредством митове, ритуали и символи, като светска религия, която възнамерява да култивира, социализира и интегрира вярата на масите, поставяйки си целта за създаването нанов човек“.

 

3) Култура, основана на мистичното мислене [извън реалността] и на активното трагично усещане за живота като манифестация на желанието за власт, върху мита за младежта като творец на историята и на възторга от милитаризацията на политиката като образец на живота и на колективната дейност.

 

4) Тоталитарно схващане за първенството на политиката [а не на икономиката], съсредоточено в мобилизирането на общите усилия за стопяване на индивидуалното и индивида и за масите, като форма на органично и мистично единство на нацията във формата на етническа и морална общност; като за целта прилага мерки на дискриминация и преследване срещу всеки, който реши да пребивава извън общността, независимо дали като враг на режима или като представител на раса, смятана за по-нисша или иначе казано – застрашаваща единството на нацията[Ето я етимологията на „Възродителния процес“ у нас от 1972-1974 и 1984-1989 г.]

 

6) Еднопартийна държава, чиято задача е да осигури въоръжената защита на режима, като специално подбира своите ръководни кадри и организира масите в държавата в процес на постоянна мобилизация на чувствата и вярата.

 

7) Полицейски апарат, който превантивно премахва, контролира и потиска [в оригинала „репресира“] другояче мислещите и опозицията, даже чрез организиран терор.

 

8) Политическа система, организирана на принципа на функционалната йерархия [не на размера на собствеността и познанията – на елита], действаща от върха надолу, и оглавявана отлидер“ [Duce, Führer, генеральний секретар], подбран заради обаянието му, който командва, разпорежда и координира действията на партията и на режима.

 

9) Корпоративна [обща, съвместна] организация на икономиката, която потиска профсъюзните свободи, разширява сферата на държавната намеса и се стреми да постигне своите властови цели посредством принципите на технокрацията и солидарността, сътрудничеството междупроизводителните сектори“, под контрола на режима, като донякъде съхранява частната собственост и класовите различия.

 

10) Външна политика, вдъхновявана от мита за националното могъщество и величие с цел империалистическа експанзия [разширение].[29]

 

Дотук навярно сте забелязали трите различия между комунистическата и фашистката идеология. Първата е марксистка, а втората „антимарксистка“. Което в живота не означава нищо. Втората разлика е в отношението към частната собственост. Третатав основата на външната политика: при комунизма тя е интернационалната експанзияизносът на революция. При фашизманационалната.

 

Корнелия Ниновачервеният шопар с вимета, отгледан от главния посинял свиневъд на БКП товарищ Костов, Иван Йорданович, в текезесето на село Крушовица, Врачанско, говори за някакви „500 000 българи, които вярват в комунистическите символи“.

 

Първо, те не са хора, камо ли българи. Комунисти са. Второ, както не можете да се фукате с нацистки знаци, хилядократно по-вредно е разпространението на комунистическите. Трето, ако имах власт и живеех в човешко общество, всички споменати, плюс роднините им, щяха да пъшкат в каторги. А народътда живее човешки.

 

Както установили Георги Марков и приятели:

 

По своята природа Западът не е нито антикомунистически, нито антинацистки… Казано по-простичко, докато за нашите американски, британски и западногермански работодатели ние бяхме прекалено антикомунистически настроени, те бяха за нас недостатъчно последователни в антикомунизма си.[30]

 

Уви, изтребиха човеците. Една, две или сто птички пролет не правят. Пейте си чалгата, драскайте с нокти по някакви билетчета от лотарията на неволята, и се радвайте на робството.

 

Честити да сте!

 

Днес наблюдаваме износ надемокрация“. Такава, каквато си я представят интернационалиститеглобалистите. Още едно доказателство, че вървим към комунизъм, а не към фашизъм.

 

Сигурно ви е направило впечатление, че прескочих Точка 5. Умишлено, защото в нея е закодирана единствена по-съществената разлика между двата еднояйчни идеологически близнака.

 

Тази тяхна характерна черта гласи:

 

5) Гражданска етика, основана върху тоталното посвещение на националната общност, върху дисциплината, мъжеството, другарството и войнския дух.[31]

 

При комунистите се пропагандира „интернационалната общност“. Макар неколкократно, поне у нас, границата между интернационалното и националното беше прекрачена. И режимът на БКП, начело с Тодор ЗамфиркьовЖивков, не веднъж надяна пълната бойна униформа на фашизма. Първият път – в края на шейсетте, когато започнаха свадите с македонците от СФРЮ. Вторият – при двата „възродителни процеса“, на които насилствено бяха подложени нашите мюсюлмани, обявени от другарите за „български турци“ – оксиморон?![32]

 

Никъде в тези десет точки, дефиниращи фашизма, не забелязахте да се говори за вяра в Бога, за морал и за нравствени ценности, нали? Единствено това дава преимущество на ционизма доктрината-майка, пръкнала хермафродити като комунизъм и фашизъм. Тя е изградена върху два основополагащи принципа.

 

Първият е изключителността. Тоест – вярата, че някакъв еврейски бог е обещал насвоянарод земята, наречена Палестина, както и господството над всички останали нации. Вторият е нацизмът. Израел е еврейска държава, поставена над всички други.

 

След като гоите мълчат, приемат и дори отстояват подобни и други антихуманни фантасмагории, залагани като крайъгълни камъни на някакъвновсветовен ред, гарантиращ еврейското царуване над всички останали хора, не остава друго, освен шапка да свалим на ционистите.

 

С огромно закъснение едно от слугинчетата на комунистическата пропаганда се опита да представи истината. Пролича, че механизмът му е курдисан от Позитания. Поводът? Споменатите допълнения към Декларацията-закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Те са справедливи, но не и навременни. Тук гонят призраците на комунизма, вместо да хванат самия него за гушата. Погледнат от такъв ракурс, проблемът намира своето обяснение чрез отговора на въпроса: Кой има полза?

 

Разбира се онези алчно червени фашаги, които партията-майка превърна в новобогаташи – „парвенютата на милиционер-капитализЪма. Те са „бизнесмени“, „собственици на предприятия“, фактически принадлежащи на самата партия. Сред тях се срещат и кръстоски – хем предприемачи, хем политици. Тези двуличници имат най-голяма сметка от начинанието.

 

По тази причина привидно се противят на посягането върху комунистическите символи. Обаче вътрешно са доволни. Защото акцията ще се забрави. Но ще ги избави от собствените им окови, привързващи ги – лично или наследствено – със сърпа, чука, петолъчката, и съветския солдат с шмайзера. Именно те са поръчителите на активното мероприятие, в което за пореден път бият самара, вместо магарето.

 

 

 

Демокрацията – възходът на комунизма

 

 

 

Така постъпва и въпросният автор. Казано честно, той едва ли има морално право да се занимава с темата. Но посегна към нея с покварено съзнание и мръсни ръце. Ето как:

 

Депутатът Методи Андреев и активисти от клуб „Млади приятели на антикомунизмапреобърнаха наопаки дневния ред на обществото и парламента и внесоха един чудат закон, който бе приет с мнозинство. Най-общо той звучи така: Поставянето на комунистически паметници, скулптури, надписи и снимки на публични места ще се наказва с глоба между 200 и 2000 лв. Освен това те трябва незабавно да бъдат премахнати от областния управител. Тази промяна в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен бе приета на първо четене от депутатите. Под ударите на закона попадат всички символи, създадени между 9 септември 1944 г. и 10 ноември 1989 г. да възхваляват комунистическата власт.[33]

 

Да спрем за малко и да размислим. Как ви звучи това „клубМлади приятели на антикомунизма“? На мен като нявгашните клубове на младите приятели на СССР и прочие простащини от епохата на Димитровската пионерска организацияСептемврийчеи комсомола. Не мога да повярвам, че е истина. Навярно „демократичният писачсе шегува. И все пак…

 

Няма да забравя как през 1990 година един колега покани мен и жена ми на учредяването на клуб Приятели на САЩ“. Даже издаде списание – един-два броя. За повече не му стигнаха парите, навярно предоставени от тандема Сорос-Луканов.

 

Двамата със съпругата ми отидохме, но отказахме да се запишем. От една страна, понеже подобно сближаване на географско-политически принцип издава малокултурие, да не река нещо по-силно. То е като Желю-Желевата франкофония, изчерпваща се с “Êtes-vous pour la première fois en Bulgariee?[34] Изречено на специфичния му диалект звучеше като старата шега „Вы сифтйе в Болгарии?“.

 

Ами, ако ви поканят да се включите в клуб на приятелите наЩе се развихри такава дружба между народите, че и товарищ Брежнев да възкръсне – той беше идеолог на подобни начинания – едва ли би се оправил.

 

От друга, колегата ми беше бивш радиожурналист, член на БКП. Нормално, нали? Все пак вие държите, че всеки има право да се променя. Не случайно втасахме

 

Надявам се да се досещате накъде бия. Естествено можем да предполагаме, че членовете на въпросния „клубМлади приятели на антикомунизмаса рожбички на комунисти. Нормален човек би ли възпитал децата си толкова криво?

 

Докато оглавяваше поредна комисия по досиетата, Методи не посмя да извади на светло истини. Казах му го в очите. Заявих му, че ако го бяха погнали – защо, нали СДС-Йорданович беше на власт – пръв щях да го защитя с тялото си. Янко Янков и Георги Константинов – „Анархията могат да потвърдят. Те рекоха същото.

 

А в телевизионното си предаване попитах Мето, дали не е ченге. Отрече. Опита се да убеди не толкова мен – виждаше присмеха в очите ми – колкото зрителите, чеКостов го изтървал“, „промъкнал се между капките“. Това са два изключващи се варианта

 

Искам да кажа, че отлично подбраха момента. Заповядаха на Б.Б. да подаде оставка. Сега общото стадо е хептен без овчар. Портата на кошарата е отключена за осведомените. Който е вътре или може да се промъкне в нея, краде на поразия.

 

С какво да отвлекат вниманието? Разбира се – с маргинални проблеми. Друго щеше да бъде, ако бяха предложили декомунизация. Истинска, пълна, с минаване на номенклатурата през съдилищата, изчистени от нейните кадри. С лустрация и национализация на имуществото. След 27 декември 1947 година комунистите са конфискували в тяхна полза, е не за благото на народа. Но я представили като … национализация. Измама.

 

Ето защо са необходимиантикомунистикато Мето Андреев. По собствените му признания пред телевизионните камери – приятел на Красимир Райдовски, например. И не само. Също – на Йордан Бакаловнаследник на тежки комунисти от Асеновградско. Да продължавам ли? Защото:

 

Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.[35]

 

Не пледирам за убийства и палежи. Ще ви припомня прочутата максима, която семейството на Махатма Ганди приписва на него? Тя гласи:

 

Ако всички спазваме правилото око за око,[36] светът ще ослепее и ще остане без зъби.[37]

 

Съгласен съм. Което не означава, да се откажем да дирим справедливост и да съдим. Но с друг аршин, с по-мека везна, една и дори повече степени по-милостиво. Преди 70 години пак Махатма Ганди запитал:

 

Какво значение има за умрелите, децата и бездомните това, дали налудничавата катастрофа е извършена под знамето на тоталитаризма или в святото име на свободата или демокрацията?[38]

 

Наистина, каква е разликата?

 

Ходещият скелетМахатма Ганди срази Британската империя на дебелака-пияница с неизменната пура в устата си. Победи я без нито един изстрел. Той беше гурудуховен водач, но не и „Тато“. Индийският народ го последва.

 

Преди това Ганди беше формулирал апатията по следния начин:

 

Просто не е възможно 100 000 англичани да управляват 350 милиона индийци, ако тези индийци откажат да сътрудничат.[39]

 

На тукашното смаляващо се стадо му е добре и сътрудничи. Иска си социализЪма с лентяйството и краденето, превърнато в национален спорт. С равенството пред паницата боб и милиционерщината, барабар с кютека. Сигурни са, че лобутът е бил заслужен. Хергелѐто е съгласно да обсъжда с пиперливи изрази резиденциите на сталинисткатааристокрация“, но в тишината на кухничката, пред чаша каменарка и салата от зеленчуци, които ученици или студенти са прибрали от полето. Ако са били за износ и са ги върнали, значи роякът е ударил малък джакпотнепозната дума в ония „прекраснивремена. Тогава казваха: „шестица от тотото“. Илюстрацията красноречиво характеризира какво реално представляваше тази система. Погледнете я.

 

Това стадо е заразено с мазохизъм и притежава естествена склонност към преждевременна, често принудителна смърт.

 

Но да продължа с автора с архаично милитаристично фамилно име, раздаващ правда от страниците на болшевишки инструмент за манипулация на съзнанието.

 

Това би било чудесен закон, ако България в годините на прехода спазваше една и съща политика спрямо режима преди 10 ноември. И тук вината, при това историческа вина, носят единствено десните партии. Така се оказа, че въпреки поне дузина години, в които демократични, антикомунистически, антируски партии управляваха страната, при това с поразяващо мнозинство, както беше по времето на Иван Костов и ОДС, не направиха абсолютно нищо, за да може върхушката на режима да бъде отстранен от върха на държавното управление.

 

Сега вече е късно. За предумишлено убийство се лежи малко под 20 години и край. Тези, които трябваше да са осъдени за престъпленията в Белене, в Скравена и други лагери, организаторите на Народния съд, на политическите убийства си изживяха един прекрасен демократичен живот и си отидоха от този свят. Второто и трето поколение на комунистическата върхушка не мислят за пенсия.

 

В историята няма условности от типа „ако“. Изпусне ли се историческия момент край. Така например, ако демократите преди 9 септември 1944 година виждаха в Съветския съюз и комунизма най-голямата заплаха за човечеството, можеха да пратят непобедимата българска армия в Сталинград и днес Методи Андреев гордо можеше да се разхожда с кафяв шаяк и австрийски мустачки из прекрасна България, свободна от комунистически символи, и да си похапва доволно Eine Doppel-Chickenburger Honig-Senf.[40]

 

В историята няма условности от типа „ако“, но настоящето е задължително. Например, ако тази група законотворци наистина се притесняват от комунизма, как така се дразнят от някаква снимка, потънал в плевели паметник със звезда в Бутан, Врачанско, но не се притесняват, че начело на държавата са бивши членове на БКП. И новоизбраният президент, и председателят на Народното събрание, че и министър-председателят.

 

Проблемът на българите на са символите, а тези, които успяват при всички режими да се наредят на върха. Тук вече „акоима значение. Ако забравим какво е било по времето на комунизма, ще бъдем осъдени да го повторим под една или друга форма на политически режим.[41]

 

Доста объркано, не мислите ли?

 

 

 

Комунизмът не е любов; комунизмът е чук,

който използваме, за да смажем врага[42]

 

 

 

От една страна метафората-реминисценция, запращаща Мето Комунето в нацистка България, каквато страната ни никога не е била, издава пристрастията на авторчето. Както беше посочил бившият водач на Съюза на българските национални легиони и кмет на Силистра Иван Дочев:

 

Това, което ние винаги сме казвали, се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.“[43]

 

Думите на почетния председател на Българския национален фронт – основната антикомунистическа организация на имиграцията ни в САЩ, бяха изречени, след като Филип Димитров го изгони от сградата на СДС, обявявайки го зафашист“.[44] Спахийски се изявява в същата роля. А тя, като охлювите, неизменно оставя следи. Които непременно водят къмПозитано20, а по-рано – към сградите на Партийния дом и онази със скулптурата на лъв на столичната улица6 септември“.

 

От друга страна, някои констатации са съвсем верни. Като остър бръснач накълцват напомадените представи заантикомунистическотоСДС, ОДС, Иван Йорданович и товарищи. Никой не беше закачен. От никого не беше подирена елементарна правна отговорност. Страната, която отдавна не е България, все така се ръководи от членове на БКП. Зад тях личат сенките на преторианската гвардия на комунистическия режим и на техните кукловоди наследниците на големците от ЦК на БКП. Те си тананикат популярния стих на моя покоен колега Петър Софрониев, претворен в песен:

 

Казано честно, всичко ми е наред, тъй че спокойно си гледам напред.[45]

 

И действително, „второто и трето поколение на комунистическата върхушка не мислят за пенсия“. Други се гърчим със социалните помощи, гръмко произведени в „пенсии“, за които сме бъхтили дълго, без ни най-малък смисъл. Повечето са недоволни, но малцина съзнават на кого дължим тази убавиня̀.

 

Според драскача-трудовак, „целта е Паметникът на Съветската армия. Проектозаконът „Андреев“ категорично изисква в рамките на месец да бъдат съборени всички артефакти на комунистическия режим. Ако физически това е невъзможно, трябва да се постави информационна табела с текст: „Комунистическият режим в България 9.09.1944 г. – 10.11.1989 г. и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото народно събрание“. Целта на този закон обаче не са буренясалите петолъчки по селата, а Паметникът на Съветската армия в София, който безуспешно се опитват да съборят от години.[46]

 

Явно между Спахийски – какъв ли е агентурният му псевдоним – иИвайлосъществува някаква вражда. Или обратното. Първият се мъчи да освежи избелелите мазки[47] от фалшивия антикомунистически образ на втория. А колко валидни са решенията у нас, личи по самото непокътнато извисяване на монумента – отвратителен и като съдържание, и като реализация – на познатото място. През 1994 година, ако не ме лъже паметта, Столичният общински съвет прие решение за неговото преместване

 

Никой не обръща внимание на детайлите. А както е известно, дяволът е скрит в тях. Говори се за „артефакти на комунистическия режим“. Думата „артефакт“ – “artefactum”, е съставена отarte” – „изкуствено“, иfactus” – „направен“. Иде реч за нещо материално, за продукт на човешкия труд, който може да се пипне. Хитричко!

 

Така топонимите остават незабелязани. Те са нещо идеално. Не са материални. Няма как да ги докоснете. Щом не са артефакти, ще бъдат запазени. И все така ще има Димитровград и Благоевград, село Партизани и улици, носещи имената на комунистически терористи и убийци. Ех, Мето, защо всички от 38-о народно събрание, които толкова се гордеете с недоносчето си декларация-закон, не пукнахте още в него?

 

Поради що нищо не стана по време на СДС-ата и ОДС-ата, другарю Спахийски? Много просто. Както сам подчертавате, те бяха съставени само от комунисти и ченгета. Не само върхушките. Значителна част от алчно червена фашистка номенклатура, особено нейните дечица, намериха плодороден подслон вопозицията“, основана от БКП и ДС. За да преуспеят като червеникапиталисти“, завлекли окончателно България в пропастта.

 

 

 

 

 

За кой ли път ще припомня думите на млад циганин, изречени два дни след като през лятото на 2009 година за първи път гудиха БКП-ГЕРБ във властта. На упрека, отправен от негов събрат, задето не е удържал думата си и е гласувал за червени, той отговори:

 

За които и да бях гласувал, все комунисти щяха да са. Тези поне дадоха по 50 лева.

 

Не че няма как да му възразите, нали? Неговата материалистична логика диктува такава постъпка. Важно е първото изречение.

 

Само че момчето е от нявгашното село Бързица, станало Княз Александрово, а от половин век и повече – Димово. Няма шанс да го преименуват с чудесното нашенско първоначално название.

 

Иначе винаги съм смятал за глупаво имена на хора да бъдат използвани като топоними. През живота си бях свидетел как град Сталин си върна названието Варна. Коларовград стана Шумен, ЛевскиградКарлово, ДимитровоПерник. Връх Сталин и сега е Мусала Дом на аллах. Кой знае защо обаче, Горна Джумая смущава патриотарчетата“?!

 

Започнах образованието си в училище „Сталин“. Родната ми улица пресичаше булевард „Сталин“. Той продължаваше в булевард „Георги Димитров“. Двата „се срещаха“ на площад „Ленин“…

 

И преди комунистите са се намирали глупци и подмазвачи. Затова в София е имало булевард „Фердинанд“, който беше „Толбухин“, а сега е „Васил Левски“. Също – булеварди „Адолф Хитлер“ и „Мусолини“… Защо тези имена са недопустими? А на комуниститесъюзниците на дваматае възможно. Даже някои се правят на Александър-Матросовци ис гърдите си браняттабелките със срамните названия. Докато малко изненадващо, кубинският президент Раул Кастро огласи, ченеговото правителство ще забрани наричането на улици, обществени забележителности или паметници с името на неговия брат Фидел, спазвайки неговото желание да бъде избягнат култ към личността“.[48]

 

Западът е осъдил фюрера и дучето. Те са забранени. Но насред Париж ще срещнете булевард  „Севастопол“ и спирка на метрото „Сталинград“, а в центъра на Берлинпаметник на Маркс и Енгелс! (Вижте илюстрацията.) Защо ли? Понеже е комунистическиегоистичен, алчен и потискащ.

 

Никога не е късно за декомунизация. Вторият, също неуспешен опит за денацификация във ФРГ, не в ГДР, започна през 1962 г. Стартът беше даден от процеса срещу евреина Адолф Айхман в Йерусалим.

 

Тук никаква декомунизация не е започвала. А е възможно. Независимо от съмненията ми и от множеството уговорки, свързани с недостатъчната радикалност, Полша дава пример. Добре е да се помни завета на Ганди:

 

Когато злото се представя, че върши добро, доброто е само временно.[49]

 

Беата Шидло, министър-председателката на Полша, заяви:

 

Днес възстановяваме една социална справедливост. Сега, четвърт век след падането на комунистическата система в Полша, онези, които бяха офицери, обслужвали престъпната система, все още получават щедри, твърде добри пенсии, които често са по-високи от държавните пенсии на хората, репресирани от тях по време на комунистическата епоха.[50]

 

Такава стъпка е невъзможна тук. Защото начело на правителството стои офицер от Държавна сигурност, член на БКП. Тоест, „обслужвал престъпната система“ според полската премиерка и тукашната декларация-закон. Отиващият си и идващият президент са членували в партията, която е мафия, съгласно действащото законодателство. Председателката на парламентасъщо.

 

У нас законите са привилегия за управляващата червена фашистка каста и тегоба за населението. По тези места не съществуват антикомунистически настроения. Тук битува долнопробна и мазна простотия в най-отблъскващо пошъл ориенталски стил. Липсва сиво вещество. Отсъства морал. С най-мощни прожектори да търсите, пак е невъзможно да откриете дори няколко стотин души, които да са човешки същества.

 

Ако някъде комунизмът е победил безвъзвратно, завинаги, то е по тези земи, в чалгарска Номенклатурия.

 

 

 

Няма никакъв комунизмът или марксизъм,

а представителна демокрация и социална справедливост

в добре планирана икономика[51]

 

 

 

Вместо истински антикомунисти, у нас бяха настанени такива като авторът Спахийски и милиционери от сорта на следващия неуморен и ненаситен кандидат за високи постове и слава. Той е воден откомплекса за властта, вождисткия комплекс, хомосексуалният комплекс на другаря Ленин“.[52] Сам е доказателство за достоверността на предната диагноза. Като главна секретарка на МВР другарката Б.Б. – също Брижит Бардо, но този път от село Радомир, а не от Банкя, опъваше началничката си ЙорданкаМоматаСоколова.

 

Вместо да възстановим социалната справедливост, допускаме таварашутки като нея да ни обяздват, сякаш сме катъри, а не хора. Наскоро, с характерната за комунистите наглост, тя е поместила следния текст:

 

Ще ви призная още нещо от смутното управление на Костов: През 1997-98 г. бях един от най-яростните противници на руския рекет за договорите с газовите доставки. Президентът тогава даже индиректно ме укори, да не се репчим на Русия. След това ме поканиха на официално посещение. За първи и последен път стъпих в Москва. Надявам се пак да отида… и не само там. [Как иначе; най-добре направо в Сибир.] Организираха хората грандиозно посрещане. С пилотираща кола и прочие… Малко в повече ми дойде руското гостоприемство, но се справихме.

 

По програма предстоеше културна програма в Кремъл. По пътя научих, че в кутиите на българските депутати е пуснат анонимен доклад с гнусотии за мен. Отмених културната програма. Майорът от пилотиращата кола не можеше да повярва. Руснаците са си такива, ние сме простите. Събрах делегацията в хотела, отговарях на тъпи журналисти от България по телефона, въобразявах си, че е Мултигруп – тогава главната мафиотска групировка на прехода. Оказа се, че е Гном. Който впоследствие депозира същите лъжи, вече официализирани с неговия подпис от името на НСС. Където фигурират инсинуации на ДС още от 92година, когато бях главен секретар на МВР в правителството на СДС. Главен редактор на лъжите тогава беше Валери Найденов, сега е виден мажоритарчик. А авторът е Йово Николов, който се води шеф на „Капитал“. Та, това имах да ви споделя задемократитеот прехода… засега.[53]

 

Комунистите, конкретно Б.Б. – Богомила Бонева, тази радомирска Брижит Бардо, създадохаГномаи гномовете като него. Този – А. А. – изникна тъкмо по време на нейното министерстване в първия кабинет на съветския агент Костов, Иван Йорданович. На народните маси, свикнали да ги лъжат, поредната измама им хареса. Успаха ги, за да се събудят, стреснати от шайката ненаситни наследници на алчно червената фашистка номенклатура, проводени от Лондон с царскатамисия. Сред тях имаше даже Борис-Велчеви! Които сега, от лондонскибанкери станаха руско-съветски, но в столицата на чалгарска Номенклатурия. Никой не се впечатлява. „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.[54]

 

Е, аз мога. Освен това все още имам отлична памет и не съм забравил. Избавил съм се от вцепеняващия страх. Затова мога да предизвикам екс-министърката:

 

Богомило, Боги, ти си курвѐ, моето момиче. И отлично го знаеш. Помниш ли, как с големия ти южнокорейски автомобилсевернокорейски би ти отивал повече – отидохме да видиш родната къща на жена ми? Тогава, мила проститутко, те беше наел прословутият турски далавераджия Суди Озкан. И ти му търсеше подходящо място в центъра, за да си построи казино. Негови адвокати бяха още твоята бивша любовница Йорданка Соколова – „Момата“, омъжена за Ева Таджерсекретарка по идеологията на първичната партийна организация на БКП във ВХТИ – София. Бракът бил сключен в Париж.

 

Освен вас, още две пишман юристки бяха в екипа на турчина. Едната от дъщерите-конфекция на Соколова, и пазарджишкото чудо Екатерина Михайлова, по-известна като „Класната“, племенница на комунистическия убиец Атанас Семерджиев.

 

Лично тогавашният служител по гражданското състояние Емил Александров, който е извършил комунистическия обред, ми е разказвал за брака на Таджер със Соколова. Той имаше по-висш чин от теби в партията-майка, и в Държавна сигурност. Ти си бил редови капитан от милицията, а той – полковник, началник на Четиринадесети отдел на Първо главно управление. Командвал е цялото днешно историческо войнство с милиционерски дипломи. Освен това беше заместник на правешката принцеса Людмила, докато ти си се отърквал о̀ кълките на Емил Кюлев, белким баща му – полковникът от милицията Александър Кюлев, от резидентурата на Държавна сигурност в Париж, началник в МВР, те уреди да останеш в София след на High Militia School край Симеоново.

 

Ето какво си спомня един от вас:

 

Аз много уважавах полк. Александър Кюлев. След години той се пенсионира. Някъде през 1988 г. тръгва на разходка по тиха уличка. Излиза една лада, премазва го и си заминава. Колата не е открита. Някъде през 1992 г., когато излезе книгата ми „Кръг от двама”“, посветена на полк. Александър Кюлев, аз я надписах за близките му. Отидох при Емил Кюлев, който беше председател на борда на директорите на „Туристспортбанк“. Влязох в кабинета му. Казах му: „Това е за вас и вашето семейство! Вие сега имате достатъчно пари и власт. Защо не предприемете действия да се разкрие дали баща ви не е умишлено прегазен?!“ Емил Кюлев ми каза думи, които никога няма да забравя:

 

Не ме занимавай с баща ми! Ако искаш някакъв кредитще ти дам, но с баща ми това е приключено!“

 

Като че ли не искаше да се коментира името на баща му. Стана ми много неприятно… Благодарение на протекциите на баща си Емил Кюлев завърши Школата в Симеоново и отиде в Дирекция на милицията, не е ходил по районни управленияТе с Богомил Бонев, който беше от неговия випуск, отидоха направо в Дирекцията. А Кюлев ми предложи кредит, защото по това време беше модерно да се вземат кредити, които да не се връщат![55]

 

Това представлявате, Боги. Такъв е нравственият ви облик – на комунистите и милиционерите. Водят ви вашето болно его, алчността за власт и пари. На теб ти бяха необходими 25 годиничетвърт векза да признаеш с половин уста, че си арестувал крадеца Волен Николов Сидеров, днес Кобзон. А следствие не е последвало,[56] както сам ми призна през далечната 1993 година на излизане от Софийския районен съд. Тогава ми разкри агентурното минало на Иво Инджев и Асен Агов? Защо не питаш по какви причини вторият не е огласен?

 

Мекицо, сега се оказа, че са ти били достатъчни 15 лазарника, за да проговориш запрезидента“ – товарищ Петър Стоянов. За неговия русофилски мироглед, просъветски настроения и политика.

 

Един от върховете на низостта, които постигна, е признанието за собствената ти некадърност, подплатена с гигантско самочувствие, дължащо се на споменатия тежък комплекс. Признаваш, мила продажна момеобяви цена, ако някой проявява интерес към одъртяващи провинциални лелки, за да те предлагамкакси си въобразявала, че Мултигруп – тогава главната мафиотска групировка на прехода“, ти е подложила динена кора. А „се оказало, че това евършилГном“. Нали твърдиш, че си била страхотна министърка и то на МВР. Как така „си си въобразявала“, въртиопашко?

 

Досега се плашиш от сенки, Боги, лесна уруспио. Страх те е да напишеш, чеГноме другарят Атанас Атанасов, когото от първия момент на произвеждането му във висш милиционерски чин публично – от телевизионния екран и в публикациинаричамКостовия джобен генерал“. Отпусни се, мила шантонерко. Баба Яга Костова си отиде. На теб тя още ти се привижда в образа на Йорданка Соколова, Петър Стефанович Стоянов, на следващите ти сайбии. Как веднъж не разкри, че „Гномъте агент на ония служби, евтина духачко?

 

Твоето падение има елементарна история. Изминал си лесния път за такива като теб, невъзможен за мен и малцината ми съмишленици. От комсомолска секретарка на целия Техникум по електроника в Радомир – центъра на просветата, през най-младата членка на БКП, през съпруга на Таня Градинарова, изпратена като генерален консул в Мюнхен, а сетне – на генералската щерка Нона Йотова с вид на кит, през съдружничка на Евгения Живкова, до кумичка и главна конярка на свинаря на БКП-БСП. Последното е Еверест на низостта!

 

Гордей се. Я с каквивиднимерзавци си се сродила:

 

Към кумците си Гергов има избирателен подход, според ползата и предназначението им.

 

Бизнесменът е в солидни връзки по сватовство с доста известни и влиятелни личности. Освен на  бившия седесар Богомил Бонев, Гергов е кумувал на Ветко Арабаджиев, Тошо Тошев и на разстреляния Емил Кюлев.[57]

 

Богомило, каква беше втората ти женичка в ТСБанк? Знаеха ли се отпреди това със СталинкаКристалинаГеоргиева, или се запознаха при Кюлев?

 

Докато аз съм приятел с Янко Янков, ти си с агент „Бор“, който е донасял, за да допринесе за вкарването на преподавателя по право в Софийския университет зад решетките. „Демократично“, нали, паряснице?

 

Но и трепери. Ако нашенци не са в състояние да въздадат Видовден, то онези енергични младежи от Близкия изток, ще го сторят. Нищо, че вие, с типичното за комунистическите нищожества необосновано с нищо възгордяване и високомерие, ги смятате заварвари“. Макар те във всяко отношение да ви превъзхождат – вас, клозетниците. Ако Бог ми даде дни и сили, ще опитам да ги водя до пълното прочистване на земята ни от low-life scum като теб, останалите комунета и дружбашчета.

 

Поняла, товарищ Бонева, Богомила Ангеловна, щерка наТерсенето“? Ще стане, кавалджийке, или по-точно „минетчийке на комунистическата партия“, както ви нарича неосъзналата се като ваша посестрима Костадинка Чакърова, лява кълка на Тато.

 

Как не увряхте, та още питате другите, дали им е дошъл акълът?

 

Нужен ли е референдум за съдене на виновниците за националната катастрофа след 1989 г.?“

 

Нужен е. Но ще се наложи да отговарят ваши другари. Включително тези от последните 9 години.

 

Само глупости ви идват в главите. Как не поумняхте, бе.[58]

 

Богомило, курваланке, ти си цървулана. Жътварска стомна, минаваща от ръка на ръка – от БКП и Кюлеви, през СДС на Ф.Д. и Соколова, на Софиянски и Костов, до кунките на банкянската Б.Б. и Г.Г. – Гочето. Кой не те ползва? Хайде, бърши задника на господаря ти Гошо Свинаря и накарай мръсната си паст да млъкне. Ще се наложи да отговарят всички онези, които са тровили обществото ни още от 1891 година, че може и по-рано. Но най-вече тези, които са вдигнали оръжие срещу Бога, народа, царя, Отечеството. Раздробили са ни на късчета, за да не можем да се пренаредим дори като мозайка, дърта парантийо.

 

 

 

От болшевишки трън, та на комунистически глог

 

 

 

Да имах власт, щеше да задоволяваш егото си за това, че би могъл да ми бъдеш адвокат, ако ме съди някой от Луканов нагоре, ама на приказка вечер в каторга. Брантийо, кога видя трамвай, кога си въобрази, че си човек? Знам, че знаеш, че знам, кой те пробута в СДС. А ти го забрави.

 

Понеже, когато зърнаха и проумяхаползата и предназначението ти“, старите ти стопаниБКП и Държавна сигурност, те впрегнаха в своята очукана на пръв поглед каручка. Така продължи да я теглиш във впрягове с разни добичета от Фил Кенеди и неговата бивша свекърва Йорданка Соколова, през агента Стефан Софиянски и Костов, Иван Йордановичсоветский человек, до Гочето Свинарямасон в непокътната страна Позитания.

 

Няма друг, освен мен, който хем да знае как да ви разплаче родовете чак до пра-прабабите, хем реално да е готов да ви подири отговорност. Реки от болшевишки сълзи, порозовели от кръв, а не от розички, дето замениха алените ви петолъчки, биха могли да потекат из България. И да прочистят Авгиевите обори от смрадта, която изхождате и трупате в продължение на близо 80 лета, изродке.

 

Накрая, понеже проявявашинтелигентно“ и „основателнолюбопитство, питайки „как не поумняхте, бе“, да ти отговоря със стихове отпреди 530 лета:

 

Тъй както знаем две и две и чупим стомната позната, а пък желязо се кове, когато му заври водата, така от много ум в главата (наричан сиво вещество!) обръща камъче колата, дори да чукнем на дърво.

 

Тъй както сеем ветрове и сливи имаме в устата или с натрити носове във кърпа връзваме нещата, така (развяла си полата напук на нашто мъжество!) ни води за носа Съдбата, дори да чукнем на дърво.

 

Тъй както храним страхове, че песента ни е изпята, а хубавите плодове ги е изяла все свинята, изстиват ни така местата (малцината са мнозинство!), а ние си пасем тревата, дори да чукнем на дърво.

 

Тъй както с ризиужким две оставаме и без едната и брали много ядове, все гоним дивото в гората, излиза ни така душата солено (има за какво!) и брат съвсем не храни брата, дори да чукнем на дърво.

 

Тъй, Ваша милост, с пръст в устата оставаме по съществоне ще да ни уври главата, дори да чукнем на дърво.[59]

 

Дано си разбрала. Ама едва ли, както е модно да се казва. Ала за всеки случай чукни на дърво

 

Докато на нашенци все им е виновно международното положение, и никога тяхната собствена тъпота, непрозорливост, безнравственост, леност, дебелокожо безразличие и духовна низост, да припомня, че световната революция не я мързи. Не спира ход. Напредва. Тук милиционер-патриоти, комунистическо-дружбашка дружина замъглява и без друго помраченото съзнание на нашенци с химери от сорта на минимална пенсия от 300 лева, в Ню Йорк имаше бурни протести. Хората се бунтуваха с искане за минимална надница от 56 долара.[60] Повтарям: минимална.

 

По курса на деня, когато се появиха тези редове, мечтата на нюйркчани възлизаше на 103 лева. Толкова искат да получават минимум на денмЪрсните американци“, както ги наричаха партийците като Бонева и ченгетата като Цанев. През пролетта споделих със западен професор размера на моята социална помощ, коятодържавните мъже“ – никога не споменават женитепровъзгласяват за пенсия. Той ми рече, че не е зле. На изумения ми поглед отвърна с пояснението, че взима по-малко от мен на ден. Щом му рекох, че моята сума е за цял месец, зина и онемя.

 

След като се съвзе, ме попита каква е причината да мразя родината си толкова. С помощта на съпругата му – българка, но прекарала съзнателния си живот на Западуточнихме: говоря истината, а не хуля. За цял месец получавам помощ за издръжка във вид на пенсия“, равняваща се на две лелеяни надници на работниците в Голямата ябълка, както наричат най-големия град в САЩ.

 

Тогава ученият пространно ми обясни, как ако това стане в страните, където е преподавал: Шотландия, Англия, Франция, Германия, САЩ, няма да има начин да върнат възрастните хора от улиците по домовете им. Освен това много младежи и представители на средните поколения щели да се присъединят и да ги подкрепят.

 

Ти да видиш, си рекох. Бяха изминали точно четири години от онзи протест на гръцки студенти, на който те издигнаха плакат с надпис „Тихо, да не събудим българите!“ Разказах случая. Посмяхме се. Обаче рекох, че има продължение.

 

Обясних, че нашенци не се обидиха. Онези от нас, които схващахме ситуацията, бяхме наясно: комшиите имаха право. Единствена пожарникар-премиерката се засегна. Така изглеждаше уникалният  й съвет, влязъл в западния печат:

 

Държавите, които искат помощ, да си приведат заплатите и пенсиите на нивата в България.[61]

 

На който и чужденец да обясня, че начело на правителството стои бивша страхлива каратистка, която се плашела от състезания, членувала в престъпната БКП, служила като телохранителка на комунистическия диктатор, но най-важното – пожарникарка, избухва в смях. Нормалните хора мислят, че е виц. Като се успокоят и истината стигне до умовете им, ни ожалват. И все питат: Защо търпите?

 

Тогава на мен ми става смешно… Мина доста време, откакто не ми е тъжно. Тъй като никой извън диктатурите на комунистите през втората половина на ХХ век не е издигал такива безумни и необразовани нищожества за държавници. Даже одиозният Силвио Берлускони имаше диплома на юрист.

 

Както писах навремето, може би Le Pompier Soleil се родее единствено с френскияенциклопедистБернар Тапи. Досега неговите сънародници издирват свидетелството му за висше образование, както навремето тук при всяка разкопана за ремонт улица се шегувахме, че търсят дипломата на Тодор Живков. Подобно на Тапи Б.Б. е универсално същество. Французинът я биепредприемач, политик (министър), собственик на футболен клуб (не е известно да се е състезавал), киноактьор, поппевецБеше на път да купиFull Tilt Pokerс цялата интернационална мрежа за залагане по интернет. Сделката се разпадна…[62]

 

Универсалността е неразривна част от същността на Б.Б. С уговорката: доколкото можем да разглеждаме наличност на естество в креатура от толкова нисш еволюционен тип. Банкянската мома е способна на всичко. Ръководи, строи, раздава пари, открива построеното, играе футбол, тенис, белот, свири на акордеон… Няма да се учудя, ако вечер плете пред телевизора. Едва ли ще намерите по-великанародна артисткаот Brigitte Bardot de Bankya. И то не само по тези земи.

 

Неприятното за нас е, че „изграденото от неяне върши особена работа. Метрото се наводнява, автомагистралите започват да се рушат месеци след като пререже лентичките при пускането им в експлоатация. Пък и както се майтапят местните зевзеци, Бойкините магистралине водят към Шенген“…

 

Не може да се отрече, че докато министерстваше, дори „великият комбинаторБернар Тапи не се беше сетил да постави две тръби с голям диаметър връз подходящо възвишение. Да ги засипе с триметров слой пръст. И да обявивеликото строително постижениезатунел. Естествено, прибирайки милионите за пробиванетому!

 

Който не вярва, да мине с автомобил по автомагистралаЛюлин“… „Тунелът“ си е там. (Вижте илюстрацията.) Стои като паметник на тукашната корупция и на всеобщото бездушие.

 

 

 

Америка не победи комунизма, тя го възприе[63]

 

 

 

Никой друг народ не би приел да го ръководи подобна твар. Само тукашният. Нещо повече – величаят Б.Б. Даже формират  fan-clubsклубове на почитателките й. Смятате, че прекалявам? Първоначално и на мен ми хрумна, че видеото, което предстои да видите, е майтап. Но се оказа… голата истина. Ама съвсем naked truth, на днешен нашенски.

 

 

 

 

 

Някой някога беше отсъдил: „Всекиму заслуженото.Ние сме достойни за овцата, която ни води. Както и за предшествениците му. Хак ни е! Нали „народните маси“ все искатнекой да ги оправи“?…

 

Не мога да отрека: срещат се и други универсалисти по света. Само че, каквото и да говорим, те са от съвсем различна класа.

 

Датата е 23 ноември 2016 година. Социалистът Збигнев Бжежински заявява:

 

Русия вече не е комунистическа държава в общоприетия смисъл.

 

И допълва, че „е важно това да се разбере“.[64]

 

Водещи на предаването не са Джо Скарбъръ иМика Бжежинскидъщеря на другаря меншевик, както обикновено. В студиото до видната щерка е състезателят по американски футбол Греъм Дикинсън. В разговора, представен на запис, участва Джо Скарбъръ. Техниятсвободенсвят все повече заприличва на тукашния. Бащи и майки, деца, внуциConvergenceконвергенция. Сближават се, но за лошо. Най-добре е да се убедите лично.

 

 

 

 

 

Накрая водещата заяви, че събеседникът й трябва да се яви при нея в предаване на живо след Деня на благодарността. Той потвърди. Как иначе? На татко момичето… Спестих този кратък диалог. Но очаквайте друго продължение.

 

Що се отнася до Путинова Русия, тя е сталинистка, каквито са Съветските американски щати и Европейският съюз. Но по друг начин. Което по никакъв начин не я прави по-привлекателна. Това изобщо не означава, че моето мнение съвпада с възгледите и възприятията на известните. Наскоро еврейският холивудски актьор, продуцент и режисьор Стивън Сегал получи руския си паспорт лично от Владимир Владимирович, по майка Шеломович. Поради преследванията на богатите в социалистическата Френска Република Жерар Депардьо го изпревари с няколко обиколки – пардон – години.

 

Да подредим нещата. Когато в началото на септември 1944 г. у нас бил извършен държавен преврат, съпроводен с нечувани и невиждани насилия и кръв, зад Съветската армия стоялдемократичниятЗапад. Тук Сталиновите кръвопийци в униформи пристигнали неканени, като завоевател, съпровождани от западните тирани. Ако някой зададе въпроса, дали Чърчил и  Рузвелт са били комунисти, няма друг логичен отговор, освен този: Да, при това сталинисти. Също и онзи смешен френски дългуч, генерал Шарл дьо Гол, който сетне развихри сталинския терор в Алжир и помогна на Израел в създаването на атомната бомба.[65]

 

По плодовете им ще ги познаете.[66]

 

Тук Западът е изиграл и продължава да изпълнява коварната роля на подставено лице на Сталин, на неговите наследници, но най-вече на техните неговите кукловоди. В присъствието на англо-американците, които преди това с бомбардировките си разрушили София и други населени места, отечественофронтовците са сменили системата. Повтарям: сменили са системата! Толкова ли е трудно за разбиране и запомняне?

 

Наложили военен комунизъм от сталински тип и подложили народа на колхозно коопериране чрез терор. Западът весело и доволно поддържал напълно незаконните сили на интернационалния комунизъм в техните действия за заличаване на българите и българщината.

 

Затова, когато сега прочетете заглавие като това: „При бързо придвижване напред военните, които са с Ассад, превзеха една трета от Източен Алепо[67] имайте едно на ум. Навярно преди 72 години предците на сегашните управници са говорили за нещата в България по подобен начин: “Pro-monarchist forces” – „промонархическите сили“… То е обозначавало същото, каквото е отношението днес спрямо Сирия: Лицемерие и сметкаджийство, прилагане на двойни стандарти от страна на фалшивия Запад, отдавна окупиран от ционистите. И то към власт, която сам той е признал за избрана демократично. Във всички случаи – по-демократично, отколкото сталинисткия режим в САЩСъветските американски щати, например. В Дамаск поне съществува някаква опозиция. Във Вашингтонникаква.

 

За пореден път се уверихме в това, какво представлява Тяхнатадемокрация“, посредством още неприключилите окончателно президентски избори в умиращата комунистическа империя САЩ.

 

Чувствам се като Збигнев Бжежински. На 8 ноември того той не изчакал резултатите от президентските избори. Легнал си, напълно уверен в победата на Хитлери Клинтън. Когато се събудил, с изумление разбрал, че са назначили Доналд Тръмп. Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Разликата между двама ни не е само в часовите пояси, но и във времето за събуждане. Той се излюпил от кревата около 7 часа на 9 ноември, а аз – около 11. Тоест, узнал съм голата правда 180 минути преди него… Има още едно различие. Моята дъщеря никога не ме е интервюирала.

 

Тези момчета и момичета преобразуваха планетата в онова, което наричат feud феодално владение. В него е валидно и действа само Тяхното право.

 

Американската изборна авантюра не е заглъхнала, а Те вече се готвят за следващите демократичниприключения. Току-що отмина вътрешнопартийното определяне на кандидат наумерената десницавъв Франция, каквото и да означава това. Преди двата тура никой не слагаше в сметките Франсоа Фийон. Недейте да ми плещите глупости, че народът иска промяна. Кой народ? Навсякъде по света народите имат право да бачкат, да ядат отровни гъби и да пресичат улиците на червен светофар. Всичко останало е привилегия на номенклатурата, която същите народи са предоставили със своето малодушие.

 

Ето как вижда изхода от предстоящите през май президентски избори във Франция комунистът със съответната партийна членска книжка Жан-Клод Юнкер. Изглежда трезвен. Иначе сутрин за едно уиски за събуждане е готов да заложи Европейската комисия, барабар с комисарите и СталинкаКристалина“ дори.

 

 

 

 

 

Отговори на типичен партиен секретар от БКП или КПСС, да речем! Понеже не съм слушал други. Комунист отвсякъде, както говорят на улицата.

 

 

 

За нас в Русия комунизмът е мъртво куче,

докато за много хора на Запад той все още е жив лъв[68]

 

 

 

Какво повече от нас знае този люксембургски мошеник, едва разминал се със затвора благодарение на милостта на Братството? Как така отсега е наясно, че напролет Марин Льо Пен няма шанс да влезе като наемателка в Palais de lÉlysée?

 

Ако си направите труда да погледнете илюстрацията, и да прочетете обяснителния текст, ще схванете по-бързо и пълно какво искам да кажа. Човешкият морал, какъвто поне истинските християни разбират и спазват, не важи в политическите среди. Там действат обратните закони, тези на сатанатаегоизъм, алчност, лични и групови интереси.

 

Преди да предаде дух дяволу, един местеногняроинтелигент“, продал се за рубли на СССР,[69] е формулирал това по фамозен, точен и съвършено кратък начин: „Какво тук значи някаква си личност?“ Поне Ротшилдови са доказали, че в името на семейните цели и успех са готови на жертви. Така стана например с Майер Амшел, сина на контрольора на съветския шпионаж Виктор дьо Ротшилд. Още ме напушва смях, когато чуя историци да отстояват схващането, че той служел на Съветския съюз. Нали предците му създадохастраната на Ленин и болшевиките“? Пак казвам: Слугите стават господари само в детските приказки или в развинтените фантазии на някои писатели.[70]

 

Може би тук е подходящият момент да припомня, чеисторията се пише от победителите“. Спорно е, кой пръв е въвел тази прословута истина – Чърчил, Оруел, или някой далеч преди тях. Казват, че Уинстън Спенсър бил вдъхновен (как?) от Херман Гьоринг, който заявил:

 

Ще влезем в историята или като най-великите държавници на света, или като най-лошите злодеи.[71]

 

Така стана. Засега. Понеже максимата за пряката връзка между победителите и историята е валидна от Херодот насам.

 

Майкъл Бенсън, който не анализира и не тълкува, а се задоволява с излагането на факти и то в телеграфен стил, уточнява:

 

Гледната точка на изгубилите не получава гласност и в крайна сметка се забравя. Писането на история е въпрос на свързване на точкитестъпването на известните факти и създаването на кохерентен[72] разказ, който ги обяснява задоволително.[73]

 

Наистина е така. Ще отречете ли, че от години настоявам: На историците с диплома не може да се вярва. Първо, те са зависими от победителите. Второ, липсват им познания по нещо, което твърдя, че би следвало да се изучава, понеже съществува. То е в сферата на ума и е познание. Наричам го „историческа логика“. Досега не съм чул някой друг да употребява това понятие. Благодарение на него можем да правим връзки между факти, събития и личности. С риск от нищожна грешка те ни дават възможността да рисуваме реалната картина на историята, като използваме истинските цветове и техните тонове. А невъображаемите, продиктувани от съответни зависимости, обвързаности и от конюнктурата.

 

Много неща в историята остават неизвестни, защото победителите са решили, че това ги устройва. Мнозинството от хората, неизкушени и непроявяващи повече от елементарно любопитство, се задоволяват с онова, което им показват. Така медиите реализират себе си като посредници. Но не между истината и публиката, а между диктовките на своите собственици и все по-затъпяващото общество, постоянно ангажирано със съвсем различни проблеми. А най-важните решения се взимат на тъмно от невидими фигури.

 

Истината може да не се ограничава само с регистрираните факти. Тя често лежи в някои недостижими владенияв културни постижения, в митове, легенди и традиции; в психическия живот на индивиди и на цели народиИсторията не е нещо закостеняло, вкаменено в отделни периоди, всеки от които може да бъде отделен и подложен на контролирани лабораторни експерименти. Обратното, това е поток от органични, динамични процеси вътре в психологията, социологията, политиката, изкуството и традициите, които са вплетени в неделима тъкан.

 

По силата на своята потайност тайните общества често са държали историците притиснати до стената. А историците, нежелаещи да признаят своето невежество, предпочитат да омаловажават значимостта на темата.[74]

 

По правило „историцитестигат до такова отстъпление от науката, че признават само онова, което е изгодно и допустимо от техните чорбаджии, или е от полза за самите тях в рамките на позволеното им. Спокойно биха могли да отрекат Исус Христос. Не че не са го правили и не го оспорват. Но най-лесното, за което се сещам, е да поискат да им бъде представено удостоверението за раждането му. Не съм ли прав?

 

Така постъпват комунистите. Навремето масово разпространена сред тукашните бешешегата“, че ако ги поздравят сХристос възкръсна“, едва ли не са длъжни да отговорят с да, докладваха ми“. Колко „остроумно“ и „смешно“!

 

Ако подложите моите редове на анализ от тяхна гледна точка, те действително ще заприличат на конспиративна теория. Тъй като заучѐнитеса въведени стандарти на официалната историография. Нищо, че те не могат да обяснят даже най-дребни злободневни неща. Например оставката на министър-председателката Б.Б. В нея се съдържат нюанси, които издават нещо различно от видимото – силното й его. То беше тъй „високоимогъщо“, че се наложи на нейния доскорошеннай-голям фенСашко Слаломистчето да й припомня какво се е зарекла да стори. Та най-накрая веднъж да удържи дадената дума. Къде ли са докладвали двамцата след това?…

 

Наскоро сбръчканата като мачкан лак комунистическа политико-историческа шантонерка Божидара Димитрова сподели следното:

 

… Мен повече ме интересува позицията на Сашо Диков. Сещам се за Доналд Тръмп, който каза, че много журналисти в Америка са политически проститутки. Сашо Диков, за мое голямо изумление, покрива тези нормативи. Тук единственият въпрос, който възниква е: Срещу колко?[75]

 

Мило.

 

Преди 550 лета Франсоа Вийон е пожелал на такива:

 

Да стане писар той от сой, котиран като проститутка.[76]

 

Но да довърша:

 

Понеже съдят днес Б.Б.,  й давам стражата на Мавзолея[77] и (повече от Б.Б. – 2![78]) шест кучета, а за подслон Бояна, рухнал бастион, където скрилият се скот Плевнон,[79] подобно спънат кон, да стане пълен идиот.[80]

 

Такива като БожидарЧудото на БКП-ДСДимитров не приемат нищо истинско. Веществото, което се съдържа в чутурите им, отхвърля различното, непознатото, всяко нещо, което не е вкарано в матрицата, с която са програмирани. Няма как да разберат истини като следната:

 

Руският болшевизъм произлезе от Ийст Сайд в Ню Йорк, където беше откърмен и насърчаванв религиозен, морален и финансов планот еврейските водачи. Леон Троцки (Бронщейн) беше от Ийст СайдРуският болшевизъм беше подпомогнат да постигне целите си с еврейското злато от САЩ и с невежеството, наивността и безразличието на гоите.[81]

 

Робърт Уилтън, кореспондентът на лондонскияThe Times“ в Москва през онези години отбелязва, че болшевикитене бяха руснаци; те бяха евреи. Те бяха интернационалисти,… прикрити зад руски имена.[82]

 

И това не са „конспиративни теории. Знам, че е трудно за възприемане. Сам Форд го е констатирал преди столетие, споменавайки „невежеството, наивността и безразличието на гоите“. Съзнанието на масите е настроено на други вълни. Което не отменя следната доказана историко-политическа правда:

 

Тайните общества съществуват в пространствата между точките. Когато тайните общества се разкрият, се появяват нови точки и могат да се видят модели там, където преди не са били видими. И от хаоса се променяисторията“.[83]

 

Доскоро кой от вас беше наясно с комунистическото минало или обвързаности с Москва на фигури като Франклин Д. Рузвелт и жена му Елинър, Харолд Уилсън, Ричард Никсън, Хенри Кисинджър, Роналд Рейгън, Франц Йозеф Щраус, двамата Джордж Буш (и с националсоциалистически забежки), Ханс Дитрих Геншер, Валери Жискар дЕстен, Франсоа Митеран, Бил Клинтън, Кондолийза Райс, Барак Обама (и нацистки), Жозе Мануел Барозу, Герхард Шрьодер, Бернар Кушнер, Дейвид Камерън, Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск, Йенс Столтенберг и т.н.?

 

Всеки овчар ще ви обясни, че няма как да допуснете вълка да спи със стадото и да очаквате то да оцелее. Ще илюстрирам това с епизод, който е познат на редовните посетители. Понеже вече разполагам с документи. Преди десетилетие Владимир Буковски направи смайващи разкрития, които бяха отминати с мълчание отсветовните медии“. Той разказа:

 

Например през януари 1989 г. делегация на Тристранната комисия[84] отиде да се срещне с Горбачов. В нея бяха (бившият японски министър-председател Ясухиро) Накасоне, (бившият френски президент Валери) Жискар дЕстен, (американският банкер Дейвид) Рокфелер и (бившият държавен секретар на САЩ Хенри) Кисинджър.[85] (Вижте илюстрацията.) Поговорили са си сладко и са се опитали да обяснят на Горбачов, че Съветска Русия трябва да се интегрира в световните финансови институции, като ГАТТ,[86] МВФ и Световната банка.

 

Насред разговора Жискар дЕстен внезапно взел думата и заявил: „Господин президент, не мога да ви кажа кога точно ще се случи всичко товаможе би след 15 годинино Европа ще бъде федерална държава и трябва да се подготвите за това. Трябва да работите с нас и с европейските лидери. Трябва да отработите как ще реагирате на това, как ще допуснете европейските страни да взаимодействат с вас и помежду си, или как да станете част от това. Трябва да сте подготвени.“

 

За наше щастие съветската част от този заговор се разпадна по-рано и не се стигна до точката, когато Москва би могла да влияе върху курса на събитията. Но първоначалната идея беше да се състои онова, което те наричат конвергенция [сливане]. Без значение, дали Съветският съюз някак си ще поумнее и ще стане по-социалдемократически, щом като Западна Европа ще стане социалдемократическа и социалистическа. Значи ще има конвергенция. Структурите им трябва да си пасват. Ето защо Европейският съюз поначало беше изграден с цел да се напасва към съветската структура. Затова те толкова си приличат по начина на своето функциониране.[87]

 

Е, Европа като люлка на бялата раса и на древната цивилизация – от българската империя Илат, през нейните отломки, наричани най-общо Елада и Рим, до християнскатаприключва. И това се вижда с невъоръжено око. Няма как да се проумее от обезумели овце, грухтящи от кеф пред всеки, който им обещае наръч сено. Нищо, че сетне не просто забравя, а ги превръща в чеверме.

 

Мултикултурализъм е сега, блейте овчици. Грей и ти, слънце Б.Б.[88]

 

 

 

Знам, че зарязвам побеждаващата страна заради губещата;

но е по-добре да умра на губещата страна,

отколкото да живея при комунизъм[89]

 

 

 

Благодаря на Бога и случайността (дали), че вече притежавам фотокопия от стенограмата на срещата, описана от Буковски. Както и с доста други документи, които доказват: Никаквинежниреволюции не са избухвали през ноември 1989 година. Подготовката за обществените промени в Източна Европа нямат никаква връзка със системата в тях. Сталинският милиционер-комунизъм с тоталната терористична власт на една партия можеше да продължава до изчезването на последния българин, албанец, руснак, румънец, унгарец, поляк, чех, словак, литовец, естонец и т.н. Всичко е било старателно планирано и надлежно подготвено. Даже – разгласено. Ала кой да има ум, очи и уши?…

 

Ако някой е в състояние, би ли могъл да ме светне“, кои са билидеснитеи кои – „левите“, в цитираното събитие. Как да различавам едните от другите? Нали например в САЩ демократите съставляват левицата, а републиканците десницата. Би ли се наел някой да ми обясни, по какво се различават.

 

Как е възможно вчерашният потуран днес да е издокаран в смокинг? Подобни метаморфози не ви ли впечатляват? Ако пак приложите втръсналата ми банална формула, че „всеки има право да се променя“, ще река: Говорим за общи проблеми, а не за личния външен вид.

 

Допада ли ви да живеете в мрак и постоянна тишина? Не мога да си представя, камо ли да приема за истина, че хората от моето поколение на са знаели за зверствата на управляващата БКП, за палачите от Държавна сигурност и убийците от милицията, за привилегиите на номенклатуратаЗначи не са живяли.

 

Такива странни птици не се срещат само тук. Британският драматург Том Стопард е роден в Чехословакия през 1937 година. Толкова нашумя, че преди две десетилетия кралицата го цапардоса с меч по рамото и той прибави едносърпред името си. Няма да изреждам пиесите му, някои от които са играни и у нас. По-известни са сценариите му за филми като „Бразилия“ или „Влюбеният Шекспир“. Каква част от успехите си дължи на своите сполучливи бракове, няма как да знам.

 

Той е любопитен с това, че се правеше на изследовател на Пражката пролет. Само че… постфактум. В края на седемдесетте се сближил с един от подписалите „Харта 77“, бъдещиядемократичен“ президент и негов колега Вацлав Хавел. След това свое второ посещение в чехословашката столица Стопардс изненада открил, че любовта надделяла над съзаклятието. „Когато любовните истории се обединиха за добро, пиесата приключи. Повече не беше интересно.[90]

 

Сега предимно шепата посетители на тази медия са наясно за същността на любовните историимежду платените дисиденти отХарта 77“, начело с Хавел, и секретните служби на комунистическия режим. Ала Архимедовците на Братството, какъвто безспорно е писателят Том Стопард, са обречени да откривателстват“, ако ми позволите тази дума. Чак при третото си посещение, вече в „демократичнаЧехия, авторът на пиесата „Розенкранц и Гилденщерн са мъртвиразбрал, чее евреин. И част от предците му починали в нацистки концлагери. През 1999 година узнал иистинското си име. Бил роден като Томаш Щрауслер в моравското градче Злийн.

 

Когато чуя истории от този род, се питам, дали хората по света умишлено не избягват действителността? Понеже им липсват сили да я преживяват, каквато е. По същия начин днес, толкова години след имагинернотопадане на комунизма“, се правят, че не забелязват: Тази възможно най-зла и безчовечна система не само не падна. Тя продължава своя завоевателен поход по целия свят.

 

Както казал Ленин, „една комунистическа държава не може да съществува в свят от капиталистически държави. Това е невъзможнополитически и икономически. Комунистическата държава или трябва да обърне капиталистическата в комунистическа, или да се предаде на капитализма. Видимо, компромис между тях е възможен за съвсем кратко, но той никога няма да бъде реален и траен. Те се самоизключват взаимно. Но с идеи, а не с армии, ще завладеем света.[91]

 

Споменавал съм, че навярно поради дегенерацията Ленин не се отличавал нито с кой знае какъв ум, още по-малко с творчески умения. Писанията му са направо трагични като стил и език. Най-страшна е тяхната безсъдържателност. Като вземем предвид това, както и нестихващото увлечение на стотици милиони хора по неговите безумия, чудно ли е, че светът е това, което е?

 

Онова, което Илич не е знаел, понеже не са му го продиктували, е възможността за сливането на капитализма и комунизма в хибрид, наречен държавен капитализъм. Макар да се е досещал за това, сам вождът не е имал потенциала да го проумее в дълбочина. Да схване, че парите се чувстват най-добре в тоталитарните режими. Щом сме наясно, кои предизвикват революциите и разпалват войните, всичко си идва по местата.

 

Според не един и двама изследователи на тайните общества, съвременното масонство във вида, в който поназнайваме съвсем малко за него като цели, организация и лидери, е основано от сър Франсиз Бейкън. Прочутият английски писател, „истинският баща на демокрацията, действителният и реален създател на Америка, е мъдър страж и защитник на нейната история през последните триста години. Роден едва шейсет и седем лазарника след като КолумботкрилАмерика, произходът на Бейкън е твърде противоречив.

 

Той бил роден от най-близката придворна дама на кралица Елизабет, лейди Ан Куук-Бейкън, съпруга на върховния лорд-канцлер на Англия. Но сега някои от изследователите на Бейкън са убедени, че в действителност той бил първороден син на кралица Елизабет и лорд Робърт Дъдли, херцог на Лестър. Просто след раждането си бил осиновен от Бейкънови, които почти по същото време били сполетени от нещастието да имат мъртвородена рожба. Това би превърнало Бейкън във внук на крал Хенри VІІ. А следователно – в пълноправен наследник на британския трон.[92]

 

Да прескочим подробностите, макар и любопитни, които по-добре да вълнуват англичаните. За осъществения таен брак накралицата девственица“ и прочие пикантерии. Те са важни, но за други случаи. Истината е, че още в онези не съвсем близки времена появата на Франсиз Бейкън на този свят било свързвано с окултизма. Даже не малко литературоведи смятат, че той е авторът, подписвал се под псевдонима Шекспир.[93] С това обясняват все още спазваната тайнственост на проклятието от епитафията на драматурга и на неизследвания му гроб.

 

Мари Хол описала Бейкън с пламенни слова: 

 

Той е основателят на франкмасонството. Пътеводната светлина на Ордена на Розенкройцерите, чиито членове опазиха факела със светлината на истината, за да я превърнат във всеобщо познаниетайната доктрина на вековете – през мрачната епоха на Средновековието.[94]

 

Да не задълбавам в темата, защото ще ми трябват месеци…

 

Какво написал в своята книга „Морал и догма“ главният американски масон за всички времена, генералът, предал своите по време на Гражданската война, послушникът на Ротшилдови Албърт Пайк? Същото.

 

Луциферносителят на светлината! Странно и загадъчно име, дадено на Духа на Мрака! Луциферсинът на Утрото.[95] Точно той ли носи Светлината и със своя блясък и величие заслепява посредствените, сладострастните или егоистичните души? Без съмнение![96]

 

Утро“ било названието не само на онзи прословут крайцер, който уж възвестил на света „новата ера“ – триумфа на комунизма през октомври 1917 година в Русия. Така се наричал и парижкият вестник, в който крайно левият писател Емил Зола публикувал статията си Аз обвинявам“, защитаваща Алфред Драйфус и еврейството. Ала със същото започва прочутият стих на Христо Смирненски, подписвал се „Пролетарче“:

 

В утрото на светла eра, с факела на нова вера, идат бодри ескадрони с устрем горд и набег смел.[97]

 

Все военщинаИма си крушка опашка, както е казал народът ни.

 

Книгата на Албърт Пайк е смятана за нещо като масонска Библия. Според автора й, „Платон и Филон[98] били вдъхновени от Луцифер“. Асоциацията със старозаветното откровение се натрапва на часа и от само себе си:

 

И остана Яков сам. И с него се бори някой до зори; и като видя, че не го надвива, допря се до ставата на бедрото му, и се повреди ставата на бедрото на Яков, когато се бореше с него.

 

И му рече: пусни ме, защото се зазори. Яков отговори: няма да те пусна, докато не ме благословиш. И каза: как ти е името? Той отговори: Яков. И му рече: отсега името ти ще бъде не Яков, а Израил, защото ти се бори с бога, та и човеци ще надвиваш.[99]

 

При посвещаването в повечето масонски степени, доколкото ни е известно, задават въпрос за принадлежността на кандидата към народност. При което той задължително отговаря, че еот Външния лагер на Израил“.[100]

 

Ако някои от вас решат, че това е „конспиративна теория“, се върнете към истината за официалната история и нейните съставители. Ако не сте се сблъсквали даже със западни, от престижни университети, няма да схванете. Те винаги отричат онова, което не е било „направено валидно“. Когато ги запитате от кого, обясняват: От научната общност. На свой ред тя е финансирана от… И се завъртате в омагьосания кръг на лъжата.

 

Тези „учениподдържат връзки с агентите на ДС, спрофесоритеАксиния Джурова, Николай Овчаров, Андрей Пантев… С уточнението, че по света рядко ще срещнете примитиви от ранга Божидар Димитров Стоянов, произведени в милиционерски чин „историци“. Равнището е друго. Засега…

 

Все още има много за масонските ритуали, което е неизвестно за външните лица. Информацията идва на части и почти никога не е надеждна

 

Твърди се, че истинските цели и практики на масоните са известни само на онези, които са на най-висшите нива. Огромното мнозинство от масоните не могат да разкрият тайните, защото не са запознати с тях. Онези, които знаят, са хората, доказали, че са най-добрите в опазването на тайните. Приема се, че масоните не само пазят своите тайни, като не оповестяват информация, но освен това публикуват дезинформацияфалшива информация, целяща да подвежда и да обърква обществеността. Доказателство за това е фактът, че познанията на масоните са пълни с абсурдни исторически неточности. Макар те да твърдят, че целта им не е да заместват религията, не може да се отрече, че много масони използват Ложата като заместител на религията в живота си.[101]

 

Да не се лъжем. Масонството е деноминация на юдаизма. А точно като евреите, членовете на ложите вярват в сатаната.

 

 

 

За Джордж Вашингтон да стане масон означаваше

да се присъедини към най-почитаните

и уважаваните мъже в обществото[102]

 

 

 

 

Да се върнем към сър Френсиз, независимо дали е бил наследник на британския трон.

 

Бейкън е бил посветен в новия либерализъм, разпространяван из цяла Европа от тайните общества на интелектуалци, отдалили се на [отстояването на] гражданските и религиозните свободи. По-късно, в подходящия момент, той свързал най-важното от своята литературна група с плана за колонизация на Америка. Като подхранвал, както можел, мечтата за огромна общност в Новата Атлантида.[103][104]

 

Идеята за „Новата Атлантида“, основателно или не, приписвана на Френсиз Бекйн, била наречена Великия план. Неговото разпространение било извършвано с изключителна предпазливост, само сред масонските ложи. Говорим за времена доста преди Френската революция.

 

Великият план достигна до Западното полукълбо чрез поредица от случайности. Известно е, че много от най-ранните изследователи и колонизатори са били свързани с тайните общества. „Много от тях навярно нямаха и представа за ролите, които изпълняваха. А поселищата, които основаха, в продължение на поколения, оставаха без силата или сигурността, за да могат да изпълняват идеологически програми. Както винаги, делото беше в ръцете на твърде малко на брой посветени лидери. Те отговаряха за резултатите. И градяха бавно и мъдро, с мисъл не за техните собствени времена или за репутацията им, а за бъдещето, в което Великият план ще бъде осъществен.“

 

Романът на БейкънНовата Атлантида“ беше издаден година след смъртта му през 1627 г. от неговия доверен секретар Уилям Роули

 

Изследователката на Бейкън и възторжена почитателка на масонството Мари Бауер Хол е убедена, че Великият план е бил обезсмъртен от интернационална група, съставена само от най-висши посветени в тайните общества. Тя писа:

 

Разпространението на Великия план беше осигурено от тайна традиция сред съвсем ограничен вътрешен кръг от посветени, изобщо неизвестни на външния Орден, и бе основан на Бейкъновия [роман]Новата Атлантида“. Тази вътрешна група наброява малцина членове във всички страни на Западното полукълбо. Те са опазили лампата на Музата да свети през последните триста години.[105]

 

Нека спра и обобщя, препускайки през цели епохи:

 

Към първата четвърт на ХVІІІ век масонските ложи в Америка вече планират да спечелят независимост, макар че ще минат още шейсет години, преди революцията да избухне…

 

Масоните имат голямо участие в Американската революция през 1776 г. и във Френската малко след това. Към третото десетилетие на ХІХ век според оценките в САЩ има около 50 хиляди франкмасони. Много от тях вероятно биха се описали като „най-добрите и най-умните“.

 

Масоните от революционния период са сред най-прочутите личности на времето, включително Джордж Вашингтон, Бенджамин Франклин, Аликзандър Халимлтън, Томас Джеферсън, Джеймс Медисън, Патрик Хенри, Джон Хенкок, Пол Ривиър. Погледнете днешната американска валута и вероятността да попаднете на изображение на мъртъв масон е много голяма. Твърди се, че всички от подписалите Декларацията за независимостта с изключение на един са франкмасони. Макар че, кой е това изключение, е загубено за историята. Портретите не са единственият масонски символ върху американските банкноти. Има и други, включително Всевиждащото око и такива надписи като Novus Ordo Seclorum (Нов световен ред).[106]

 

Ако се заровите в темата, ще откриете, че в генеалогията на някои американски президенти се търси връзка с управляващите европейски династии – на Бурбоните, Хабсбургите, Сакс-Кобург и Гота, клон от която от век се нарича Уиндзър[107] От друга страна, чрез връзките на високопоставения масон граф Сен-Жермен с бащата на императрица Екатерина Велика, родена Август фон Анхалт-Цербст, тайните общества превзели Русия. Също Франция, Британия, по-късно германските княжества, обединена Италия

 

Когато се натъкнете на предполагаема генетична връзка между английското кралско семейство и това на Джордж Буш в САЩ, ще схванете какво имам предвид.

 

Затова е добре да се вслушвате в разсъжденията на по-осведомените. Те ще ви разкрият, че нямалевиидесни“. Съществуват елити, които се обединяват. Тъй като им предстои да се разберат и да ръководят единна държава на планетата.

 

Вече знаете, че Збигнев Бжежински е практическият създател на Тристранната комисия. Той заявил:

 

Това регионализиране[108] е в хармония с Тристранния план, който призовава за постепенно сливане на Изтока и Запада, а то накрая ще доведе до окончателната цел едно световно правителство. Националната независимост повече не е жизнеспособно схващане.[109]

 

Тристранната комисия, основана с парите на социалиста-банкер Дейвид Рокфелер, възхищавал се от Мао Дзедун и неговата убийствено червена система, е едно от министерствата на това правителство. То съществува, но все още е в сянка. Всеки, осмелил се да повдигне завесата, си намира майстора. Най-често – чрез оклеветяване и квалификации. Непременно – в онова, което разбирате като „крайно дясно“ – неофашисти, неонацисти. Напоследък – с архиглупавото „популисти“. Това работи, понеже и невежеството е масово.

 

Сред фигурите, които глобалистите от Тристранната комисия изтикаха към върховете, са Самюъл Хънтингтън, Бил Клинтън, а у нас – Петър Стоянов и подгласничките му от алчно червената фашизирана до крайност номенклатураЦветелина Бориславова Карагьозова и Меглена Кунева Пръмова.[110] Днес последните две минават за… „умерено десни“. А докато разказва своите фантасмагорични приказки за кармелитки, другарката Елена Поптодорова съвсем повдига завесата, скриваща сливането на Изтока със Запада. По-точно – на техните долнопробниелити“:

 

 

 

 

   

Тази проскубана крава членуваше в БКП. Има чин от Държавна сигурност. Беше депутатка от БСП… А „присъстващият зам-министър от Външно министерствобил одиозният предводител на могъщия старчески посреднически клубБанкя-Монтерей“, товарищ генерал Любен Гоцев.

 

Какво означава, че другарката-товарищ-comrade „винаги е била центристка“? Центристка в БКП? Докато беше държава, Партията не допускаше фракции. Може би у дома и на ум е била несъгласна милиционерите да взимат недоволните от режима, за да ги бият частно по домовете си? Или с броя на арестуваните и вербуваните от Държавна сигурност, на която принадлежеше?

 

Само безмозъчен може да вярва на меркантилни отпадъци от милиционер-социализЪма, като тази и съпартийците й. И на такива от уж противната им страна – техните доверени лица от Ф.Д., Костов, Софиянски, таварашутки като Радан, до новопредставлените пред синедриона, които още не са ни показали. Но най-вече – да се уповава на алчно червения Запад, родил, разпространил и до ден днешен подкрепящ комунизма и комунистите.

 

Между координатните оси на БКПБСП и СДС, с които ни заблудиха, а те не не съществуват в живота, би следвало да са заключени тукашнотоляво“, „центристкоидясно“. Барабар с турчеещите се и циганските барони. Не търсете друго, освен червено теле, под кравата Поптодорoff. Нея я хранят и от Изток, и от Запад. Така и я доят. Кога, как дойде… Скоро – във Варшава. Тя е морална развалина. Пазете се. Заразно е.

 

Защо Поптодорова не е в затвора, а й предстои работа в Полша? И как така Качински ще допусне да я приемат?

 

Господи, другарите си играят на high-life. Мисля си, на кого ли му пука? Все едно. Да върша своята работа, пък да става, каквото ще.

 

Товарищ Елена от Свети Врач, която загуби дете, но не проумя, че трябва да спре. Както виждате, продължава. Де гидесните“, „антикомунистите“, другарки и другари? Не казионните, назначени от БКП. А другите, уж с буржоазно потекло, с автоматичното бельо. Които, чуят ли Запад, долните им гащи мигом се свличат под коленете. Защо не се възмущават? Диванета!

 

Готови са да измият дупето на всеки американски дръвник, гуден като Буратино в Белия дом. А след това и водата да изпият. По-отвратителни са и от явните комуняги.

 

За разлика от другарката Поптодорова, припозната заедно с цялата й комунистическа партия заантикомунистическаидемократичнапартньорка и дори представителка на Запада, навремето сенаторът от Републиканската партия, Бари Голдуотър беше изобразяван от пропагандата на БКП като ястреб“. Той се яви на президентските избори през 1964 година и ги загуби от Линдън Джонсън. Демократът вицепрезидент беше съучастник в убийството на шефа си Джон Ф. Кенеди и трябваше да го овъзмездят.

 

Та някъде по онова време консерваторът – мръсна дума днес – Бари Голдуотър, споделил:

 

Това, което членовете на Тристранната комисия наистина възнамеряват, е създаването на световна икономическа сила, която е по-голяма от политическото управление на включените национални държави. Като мениджъри и създатели на системата, те ще управляват света.[111]    

 

Ако сте задрямали, да ви събудя: Това време настъпи. Живейте в миналото. Вервайте на социолозите от БКП и ДС. Лелейте милиционерщината, съпроводена от омраза, фалшиво парадно единство, прикриващо неимоверното разделение, алчност и завист, както и от бедност.

 

 

 

Либерализмът е тоталитаризъм с човешко лице[112]

 

 

 

 

Ако сте осмислили поднесеното ви до тук, опитайте да продължите, вслушвайки се в умерени и що-годе правдиви гласове.

 

Аз нямам никакво племенно пристрастие. Нямам никакво удобно одеяло, никакъв бутон за отсъствие, които да ми позволят да се присъединя към преобладаващата истерия и да крещя в унисон с нея. „Разбира се, всичко това е вина на Х.“ В същото време навсякъде виждаме познатия пейзаж, който става все по-мрачен. Има нови картини на пътищата, на заблудили се войници, скитащи из бойните полета, ближещи раните си. Либералният център не може да издържи. Той вика с думите на Йейтс: „На какъв ли груб звяр часът сега удари, за да настъпи неговото рождество във Витлеем?[113]

 

Признавам, намирам го някак ободряващо. Клишетата за левицата и десницата загубиха всякакъв смисъл, а институциите своята увереност. Даже във Франция и Италия Европейският съюз изпада в немилост. Десен американски президент печели избори с левичарски призиви. В Британия Ukip[114] може правдоподобно да претендира да замести Лейбъристката партия. Министър-председателката от торите напада капитализма, докато лейбъристите подкрепят Trident”.[115] Малко чудо е, че Кастро се предаде и умря.

 

Шаблонната мъдрост държи, че именно „лявоцентриститеса загубили почвата.[116] Ревът, който приветстваше Brexit, Доналд Тръмп и новата европейска десница, е на либералите, паднали от онази морална висота, която сами смятаха, че притежават. По-лошо, техните гратисчийски кираджии не бяха запознати със същността на богатството и привилегиите, а с потиснатите низши класи, които имаха нахалството да се изживяват катоустановен либерален елит“.

 

Миналата седмица[117] Пол Кругман,[118] фелдмаршалът на американската левица, се възправи връз своя износен и очукан танк – The New York Times – и зарида за гласоподавателите на Тръмп: „Не разбирам напълно това възмущение.“ Защо бедните не обвиняват консерваторите?“ Той трябваше да проумее, че отговорът е заложен в новото Голямо Обяснениеполитиката наидентифициране с либерализма“. Прав е. Изминаха 20 години, откакто философът Ричард Рорти предугади, че Тръмпо-подобенсилен мъжагаще изникне, за да изрази какзле образованите американци се чувстват относно начина, по който обноските им биват диктувани от люде, завършили колежи“.[119]

 

Сега предсказанието стана факт. Както историкът Артър Шлезинджър предупреждаваше, че увеличаването на лагера на нетолерантността, напрестъпленията, представляващи обидаи наполитическата коректност“ ще застрашат националното единство на Америка, нейното колективно либерално съзнание.

 

Последният гуру на кръга „онова, което Тръмп означава“ е американският политически психолог Джонатън Хейт. В разговор с Ник Клег[120] на разузнавателен форум в баш лондонския център миналата седмица, отново и отново му задаваха Кругмановия въпрос: „Защо бедните гласуват за десницата?“ Отговорът беше прост. Повече не съществувадесницаили левица.[121] Има нации, а в тях съществуват племена, като и двете стават все по-самоуверени.

 

Според Хейт, Тръмп е привлекателен за групите, които са се отцепили от състезаващите се помежду си групировки. Идентифицирането с либерализма произведе свещени жертви“: неподлежащи на критикуване етнически малцинства, жени, хомосексуални люде и мигранти, към които Хилари Клинтън изрично се обръщаше във всяка реч. За да фаворизирате една група, трябва да изключите друга: в този случай така наречените „подкрепящи левицата“, биват разпознавани като бледи, баяти, мъже и провалили се“.

 

В Америка, както и в Европа, по-възрастните бели мъже са единствената група, която либералите могат да обиждат и да изключват безнаказано. Това е групата, която ясно доминира в малките градове и в ръждясалите пояси,[122] втренчили се към далечните големи градове – глобализирани, дигитализирани, с образовани в колежи и коректнилиберали. Най-бедното място в Америка с неговорещо испански бяло малцинство, окръг Клей в Кентъки, гласува 87 на сто за Тръмп. За Клинтъновите либерали, пренебрегването на тези хора беше категорична грешка. Такава, която може да промени посоката на западната политика.

 

Миналата седмица американският академик Марк Лила се присъедини към кръга „защо Тръмп с анализ на либерализма на идентичността като „вид морална паника за расова, поколенческа и сексуална определеност“. Той предоставяше подбрани права и привилегии, но никога задължения. „Експресивен, а не подбуждащ,… изкриви посланието на либерализма и не допусна той да се превърне в обединителна сила.“

 

Лила е язвителен спрямо оправданието сбяло ориентираните“, което позволява на либералите да оскърбяват онези, които гласуват за Тръмп и Brexit, като расисти, а политическата коректносткато поредната дясноцентристка конспирация. За него тези гласоподаватели са бедняци, които се страхуват от идентифицирането си със своята собствена общност. И разбират глобализма като схема за пробутване на нещо неподходящо и нежелано. Може и да грешат, но не са зли.

 

Отвъд Атлантика това начало на електорална realpolitik предизвика дискусии. Наистина Тръмп може да бъде кошмар, но какво да сторим за това? В Британия либерализмът не показва никакво интелектуално справяне с грешката. Вместо това – отрицание, изтъкано от истерия. Опитът на останалото племе да отмени гласуването за напускане на Евросъюза, е нелеп. То не е белег на лоши неудачници, а на глупаци.

 

Що се отнася до мен, радвам се, докато хора протестират, че повече „няма значениенищо, останало от желанието да бъдете леви или десни, либерали или консерватори. Ако на левицата толкова не достига увереност, тя има потребност да се изпере и изглади, представяйки се запрогресивна“. За мен това е чудесно. Но ми се ще да скоча върху масите, да изпокъсам книгите с правила, и да продължа да обсъждам. Искам да възобновя славната революция от 1832 г.[123]

 

Колкото до бъдещето, коментатори като Хейт и Лила търсят либерализъм наследидентичността“, основан върху възстановяването на националната държава като съдържателка на общоприети ценности. Това може да означава приемането на такива важни решения, като темпа на имиграция. Едно е да поискате малка общност да приеме две сирийски семейства. Но ако й наложите 200 и либерализъм, ще получите вечна и напрегната борба.

 

Винаги съществува равновесие, което да бъде спазвано във всяка общност – между правото да й налагате нейната идентичност и по-обширното задължение да приема чужденци, особено бежанци. Даже полският еврофил Доналд Туск призна тази година, че Евросъюзът е сгрешил, когато е следвал абсолютната вяра ведна утопия на Европа без национални държави“.

 

Британските либерали, независимо от коя партия са, прахосаха последните шест месеца, бягайки от поредицата травми, замеряйки се с обиди през рамо. Но както е постановил Джон Стюарт Мил: „Онзи, който познава само своята собствена страна на казуса, знае много малко за него.“

 

Апостолите на либерализма на идентичността попаднаха в клопката на Мил. Те виждат авторитаризма у другите, но не в тях самите. Забелязват дискриминацията у другите, но не своята. В охраната на богоизбраното си племе те се провалиха в решителния изпит на демокрацията – този на толерантността, на съпричастността спрямо онези, с които не са съгласни. Все някой друг е виновен.[124]

 

На финала ще се спра на моето виждане относно последното. Ако не сте разбрали, ставаше дума за сатанистите, либералитекомунистите. За „либералите, независимо от коя партия са“. Както е казано:

 

Още в Библията е дадена добра формулировка, че сатаната често обича да се превъплъщава в образа на ангела на света, на либерал.[125]

 

Тук си е като в синагога на сатаната. Носталгията по неговото безцеремонно, войнствено царуване, не отмира. За целта даже възраждат читалищата, зарязани като непотребни в началото на промените. Времето, когато и комунистите решиха, че ще има свобода във всичко, включително и на предприемаческия дух. Най-вече те. Уви, излъгаха ги техните

 

Сега от ентусиазма е останала само заблудата за вехтото окъсано Татово одеяло и закърпените чорапи на вожда. Съпроводени от „ох“ и „ах“ по „доброто времена българо-съветската дружба. „Вечната и святата“…

 

Мой близък сподели своите приключения в тази обрулена, но подкрепяна с наръчни средства Позитания:

 

Съвсем наскоро узнах, че в моето родно село е учредено читалище. Това силно ме озадачи, след като зная,че в селото я има, я няма 20-на напълно откъснати от съвременния свят възрастни хора и няколко виладжии – по правило безделници. Вчера, обаче, бях на село, и на магазина видях обява, в която канят жителите и гостите на селото същата вечер да посетят читалището, където щяла да се проведевечер на дружбата“. Полюбопитсвах и отидох в уречения час. По пътя срещнах мой връстник (с доста скромна „ерудиция“), и го попитах като какво мероприятие ще има в клуба на читалището. Той доста ентусиазирано ме покани да отида и аз, защото това щяло да бъде вечер набългаро-съветскатадружба. И щяло да бъде много интересно – щяло да има и руски гости, моля ви се. Всъщност – рускини, женени за българи, и живеещи в нашия район. С организирането на мероприятието е натоварена местна функционерка на Партията“ – малко по-млада от мен.

 

Влязох в клуба. Обстановката беше наистинавъзрожденска“. Съвременна музикална уредба с двама обслужващи; маси, заредени доста богато със салати и мезета; поогладнели, няколко мъже бяха насядали по масите и чакаха основното ястие, за което разбрах, че представлява богата скара. На поканата да седна, отговорих, че не мога да пътувам на фарове и си тръгнах. За истинската причина Вие ще се досетите. Но има и друга, а тя е по-важнав момента християните постят.

 

Това е, господин Ифандиев. До там сме я докарали. Скъпите ми предци, наред с пашата, осигуряваха на едрия и дребен добитък, през определен период му даваха и т.н. кърмеж. Той се състоеше от трици, богато размесени със сол. Добитъкът лудуваше по тази смес – тя е била крайно необходима за поддържане на  жизнените му сили.

 

Днес по нашите села почти няма добитък. Ние станахме такъв. Нещо повече – приемаме с охотакърмежана Партията, без той да ни е необходим за поддържане на нашите жизнени сили.

 

А иначе, явно има нужда от читалища, като свърталища за партийна пропаганда.

 

Тъй, тъй. Само дето никой не пита: Кой е платил масрафа? Може би местният червен фашистки феодал Паргов, гаулайтер на пернишко-радомирска Позитания?

 

Cest la vie dans en Chalgarie libre”.[126]

 

 

 

Положителната цел пред нас е да създадем нов световен ред[127]

 

 

 

 

Къде сме ние? Преди четвърт век всяка седмица задаваха този въпрос по телевизията. С отношението на нашенци към социализЪма, тоталитарната власт и комунистите може би изпреварваме останалите. Никъде другаде (не разполагам с данни за Албания), даже в СССР, не е имало толкова много членове на комунистическата партия на глава от населението, колкото в тукашната народна република. „Тарикатитес червени партийни билети все така са в челните редици на борбата за нов световен ред. Което означава единна комунистическа държава на планетата, както е записано в „Манифеста на комунистическата партия“.

 

Призракът на комунизма отдавна не броди из Европа. Той я завладя.

 

Разсъжденията на британския външен министър за световните дела“ – писа наскоро уважаван лондонски коментатор, заради откровенията си прогонен отдеснияпечат, та публикува влевия“, който е „по-десен“, – „са като на sommelier[128] за винотоне променят вкуса. Борис Джонсън, често извън темата и етикета, се върна към добрия тон в Чатъм Хауз.[129] Втренчи се хоризонта и се обяви в полза наинтернационален ред, основан на закона“. И срещувръщането към една стара и по-брутална система, в която силните са свободни да поглъщат слабите“. Беше загрижен от възникването на „извън държавни актьори“, които презират глобалния либерализъм. Подкрепи го с любимия израз на Foreign Office,[130] както каза: „Не можем да позволим това да стане“. Голяма клечка, пипнете мускулите му!

 

Единственият въпрос, който има стойност точно сега, е: как Борис Джонсън ще се оправя с Доналд Тръмп, доколкото той (по-скоро, отколкото Найджъл Фараж от Ukip) има влияние в новия Вашингтон, окръг Колумбия? Ето, той пак е на всяка манджа мерудия. Иска Британия да продължи да харчи за абсурдно старомодно отбранително оборудване. Настоява, че страните от НАТО трябва да правят същото. Противник е на възобновената руска окупация на Крим и е срещу нейната победа в Сирия, освен над Ислямска държава. Иска да разговаря с Русия, но също така държи да я постави на мястото заради Прибалтика. С други думи, Джонсън желае старата торба с парцали на Foreign Office да постигне непостижимото в преследването на неприемливото, напук на неизбежното.

 

Само че единствената искрица надежда в президентството на Тръмп е симптомът, че някои от тези отношения от Студената война ще се стопят. Разумното за Британияи за Джонсън – би било да помогнат по пътя на осъществяването на това. Защо да не се съгласим с (очевидната) представа на Тръмп, че не съществува никаква „екзистенциална заплахаза Запада от Русия и Китай; а заплахата от въоръжения ислям е криминална, а не културна? Защо не признаем, че винаги ще има граждански войни, но външните намеси само ги влошават?

 

Най-вероятно конфликтите през настоящия век ще възникват от преместването на население, а не от някакво увлечение за имперско завладяване. Оръжията на Студената война станаха безполезни, заклещени във военно-промишленото тресавище. Войните на бъдещето ще бъдат печелени с автомати и от компютърни хакери.[131]

 

Единственото, с което не съм съгласен, е представата за неизбежността на гражданските войни. Те също биват привнасяни отвън. Останалото е вярно. Кое не е?

 

Променят новия световен ред, но не спират революцията. Сега Русия продава повече оръжия, а САЩпо-малко, но пак са далеч напред в класацията. От Белия дом атакуваха Доналд Тръмп, задето е нарушил договорката с Китай и е разговарял по телефона с президентката на Тайван.[132] Какво ви говори това? За независимост на Съветските американски щати, или за съществуването на паралелна, по-истинска и могъща задкулисна власт?

 

При Борис Джонсън всичко е полу. Той е полутурчин и полуруснак, роден в Лондон. Няма как да го отхвърлите като тъпак, но и е невъзможно да отречете – полуумен е. Също така е полуискрен. Наруга Маргарет Тачър и Барак Обама, но когато трябваше. „В рамките на закона“, би отсякъл прочутият герой на Ярослав Хашек. Сега му свиха перките…

 

Когато такива като него или ярките социалисти заплещят за популизъм“, се чувствам длъжен да отвърна. Какво друго е, ръководителката надяснотои уж консервативно правителство на Британия да се грижи заработниците? Да не би някой да е разменил полюсите на политическия компас? Или винаги е било така, но са ни мамили?

 

Британската премиерка се закани да предложи законопроект, който да осигури на сините престилки гарантирани места в управленските тела на държавните, обществените и начастните компании.[133] На какво ви прилича това?

 

На мен – на ленинизъм. На онези първоначални мерки на болшевиките, които изненадали даже някои от тях, заели топли места по върховете. Например:

 

Всички разграбени от царизма и експлоататорите народни богатства се изземват от болшевиките с единствената цел след това да се разпределят поравно между трудещите се, които от днес са освободени от всички видове експлоатация.

 

Боже мой“ – страхливо възкликнал наивният Бухарин, – „нима е възможно да се вярва в нещо подобно?“ „Ще повярват кучите му синове!“ – успокоявал го Дзержински и очите му наркомански светели като брилянти, конфискувани задиктатурата на пролетариата“.

 

И те наистина повярвали!…[134]

 

Подхванатото от ленинците продължило по следния начин:

 

… Ония, които се усъмнили в лъжливата приказка, били разстрелвани, давени в шлепове, горени в църкви, тровени с газове в подземия, без съд и следствие…

 

Най-малко 10 години затвор“ и конфискация на цялото имущество – така беше само в началото…

 

По-страшен от чекистките куршуми обаче се оказа пуснатият от болшевиките бацил на всеобщото равенство. Именно той привлече под знамената на международните терористи многомилионни руски маси, тъкмо в името на всеобщото равенство се извършваха безбройните експроприации, конфискации, национализации. На този олтар бяха принесени неизброими жертви

 

Безумието на болшевизма е болест, нещо като обезумяване на нацията.[135]

 

Към това ли се стремят в Британия? Изглежда. Донякъде.

 

 

 

Времето, когато комунистите – болшевики

и меншевики – се правеха на либерали

 

 

 

 

Повече от 7 милиона души в Обединеното кралство живеят в бедност, независимо, че са от работещи семейства, според проучване, което разкрива как нараства оскъдицата, свързана със скъпотията и несигурността на наетите частни жилища.

 

Докладът, изготвен от Joseph Rowntree Foundation (JRF), също така е установил, че инвалидността се увеличава и все повече произтича от промяната в естеството на мизерията. Ако физическите увреждания бъдат взети под внимание, половината от бедните са или инвалиди, или живеят с неработоспособни хора.

 

Общото равнище на бедността се е запазило на нивото от 2010 г.

 

През 2014-2015 г. е имало 13,5 милиона души, обитаващи жилища, определени като бедняшки. Те са под средната норма за качество, а делът им обема 60 на сто от долната част, под медианата, според някогашната предполагаема жилищна оценка. Това са 21 процента от населението на Британия. Дял, останал почти непроменен в продължение на повече от десетилетие.

 

Обаче докладът е установил, че сега 55 на сто от тези, които мизерстват, са от семейства, имащи работа. Това е рекордно висока стойност. Те съставляват общо 7,4 милиона душис 1,1 милион повече в сравнение с 2010-2011 г. – сред тях има 2,6 милиона деца

 

Обратното, бедните пенсионери са с 400 000 по-малко отпреди десетилетие, макар към групата на мизерстващите да са се присъединили още 1,7 милиона души, докладва проучването „Наблюдение на бедността и социалната изолация през 2016 г.“.[136]

 

През 2014 година положението в САЩ беше следното:

 

Живеем в най-богатата страна на света. А 14,5 на сто от домакинствата в САЩ – близо 49 милиона американци, включително 15,9 милиона децасе борят, за да сложат храна на масата си.

 

В Съединените щати гладът не е причинен от недостиг на храна, а по-скоро от продължаващото настъпление на бедността.[137]

 

По официални данни тогава населението на САЩ възлизаше на 319 435 700 души. Което означава, че около 15,36 на сто от американците са гладували. Също лъжа, която бързам да опровергая пак с данни от Техните медии. Толкова бяха бедстващите работещи американци![138]

 

Колкото и да търсите, не ще откриете данни за целия брой на бедните внай-богатата страна“ на земята. Беше записано:

 

Насочващите числа за бедността не са данните, които Бюрото по преброяването използва, за да пресметне броя на бедните индивиди.[139]

 

Преди две лета Бюрото по преброяването обяви, че броят на „почти беднитее намалял, тъй като мнозина от тях са изпаднали в истинска бедност“![140] Нали схващате какво се опитват да ни кажат? Обедняването завладява все повече хора, особено сред цветнокожите.

 

През 2010 г. относителният дял на бедните и гладуващите сред подрастващите до 18-годишна възраст е бил средно 22 на сто. По етнически групи той е следният: сред белите, които не са т. нар. hispanicsиспаноговорящи, той е 12,4 процента; при чернокожите38,2 на сто; сред испаноговорящите35 процента и при азиатците13,6 на сто.[141]

 

Неприятното е, че това е тенденция в целия западен свят. От снижен стандарт на живота се оплакват в такива процъфтяващи страни, служещи за образец, като Швеция, Холандия, Финландия.

 

Уточнението, че техните представи за бедност нямат нищо общо с нашите, е задължително. Повярвайте: тук тяхно куче да докарате, няма да издържи. Ние сме по-устойчиви от хлебарките. Клозетници, свикнали с екскрементикато храна и политически фигури.

 

Безумието на болшевизма е в настъпление по цялата планета. Разбира се, едва ли на Албиона, да речем, ще разстрелват. Но замириса на псевдоравенството, прокламирано от Ленин и неговата престъпна шайка. Всъщност – най-крупното неравенство в историята. Тъй като зад него не се криело никакво друго усилие, освен това, да се заповядва прекомерно насилие, кървав терор.

 

Фактически Териза Мей отстъпи, но леко. Заяви, че „няма да принуждава бизнеса“.[142] Засега. Понеже всичко на този свят е временно. Знае ли човек?… Казват, че Хитлер вярвал в някакъв хилядолетен райх. Въпреки че смятам това за либерална легенда. Не е бил чак толкова гламав.

 

И на нас не ни се вярваше, че установената от външни сили чрез техните местни туземни послушници комунистическа система ще рухне. Поне до края на земните ни дни. А ето, че сега децата на комунистите твърдят: Никога не било имало комунизъм. Ами какво беше онова? Заради какво друго ни клахте и драхте? Хайде де!

 

Друг въпрос е, че днес осъзнавам: Движим се към комунизма. Онова беше държавен капитализъм, социализъм. След като ни социализираха, сега ни комунизиратистински, по много пъти на ден. Гърбовете не болят толкова. Страданието се усеща в други части на тялото. Вършат го пак с външни посредници – медиатори, пропагандисти.

 

Тези дни един такъв се върна от Москва и сподели видяното, придружавайки го с реминисценции от предишното си пребиваване там преди 25 лета. Той не спира с познатите и съвсем неверни внушения, че, видите ли, „Съветският съюз се срина за една нощ“.[143] Мога да му отвърна по начина, по който те едно време на нашия Великденски поздрав: Знам, докладваха ми.

 

Четвърт век назад, при ранния Елцин, другарят бил в Казан. И обсъждал с номенклатурните кадри на стария режимзамяната на капитализма с нещо по-добро“. Сега, „изведнъж, имаме нещо общо: и едните, и другите знаем, какво е да виждате една система, която някога изглеждаше постоянно разпадаща се.[144]

 

Иска да каже, че се е закрепила ли? Тя никога не е рухвала до основи. Ремонтираха я, и пак действа, но по нови правила. Тези закони, както и лостовете за управление на системата, никога не са били изпускани от старата номенклатура, зародила се в далечните времена на Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев… Понякога им сменяха сивите костюми, за да не стряскат чужденците. Беше невъзможно да изплашат децата. От първото си изплакване на земята те свикваха с вида на сатрапите.

 

На онези от вас, които вече що-годе имат представа какво изповядвам, няма да им мине и за секунда през ума, че мога да съм на страната на Русия, Кремъл, Путин. Както пише един от враговете на стопанина на Кремъл, политологът Станислав Белковски:

 

Уверено мога да кажа, че в съвременния свят трудно може да се намери по-антисъветска държава от Путиновата Руска федерация[145]

 

Обаче британският лейбърист, преминал курсове отвъд Океана, начева с такива врели-некипели, каквито срещу прилични хонорари бълваха лекторите от Дружеството за научни знанияГеорги Кирков“ към ЦК на БКП. Иван Костов, Асен Агов и доста други „демократични неофити сред тях… Внимавайте, понеже се разнася воня на АОНСУ:

 

Откакто през 2011 година Путин открадна изборите“ – заявява „нашият“ човек в Лондон, – „а последвалото протестно движение беше потиснато, младежите, които участваха в него, се оттеглиха в гневно мълчание.  Това не е съвсем нова ситуация за руските интелектуалци. Ленин е бил арестуван през 1887 година, заради предвождането на студентски протест. И прекарал повечето от следващите 30 години в заточение или нелегалност. Сетне, в продължение на още 70 години, болшевиките потискаха свободата на словото и политическата опозиция. А сега руските олигарси дават най-доброто от себе си, за да потискат отново.[146]

 

Ашколсун! Как го постигат, възхитих се по Бай-Ганьовски. Да приравните днешните руски олигарсиот КПСС, КГБ и ГРУ, към царската охранка в империята! Да изкарате младия Иличинтелектуалец“! Освен това – скитник и страдалец, „прекарал повечето от следващите 30 години в заточение или нелегалност“! Акъл, познания и дупе се иска за това. И неволно през ума ми стрелна онова Бухариново учудване: „Нима е възможно да се вярва в нещо подобно?

 

И се сетих за голата и печална истина, повтаряща злобните думи на главния чекист Дзержински: „Ще повярват кучите му синове!“ Съвсем вярно – вярват. Доверяват се на своите, на западните Иван-Пръмовци, Георги Боковци, Иван-Костовци, Аговци, Гареловци, Инджевци и КеворкяновциНе на говорещите с езика на истината и здравия разум.

 

Защото, както се беше изразил по-преден коментатор:

 

Когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски кварталНайтсбриджи места в колежа Ийтън

 

Западни компании лудуваха съвместно с олигарси и клептократи. Парите, откраднати от руския народ, се вливаха в рискови банки в Кипър и Лондон, и се изсипваха обилно на швейцарския и британския пазар на недвижима собственост. Лондон трябва да бъде класиран като най-големия получател на откраднато имущество за всички времена[147]

 

 

 

Проблемът на комунизма са комунистите,

както неприятното в християнството са християните[148]

 

 

 

 

Все напомням, че съветската система не се сгромоляса. Разрушиха я зорлем. Тя не беше жизнеспособна. Но тъй като се крепеше на моркова и тоягата, даже повече на второ, можеше да изкара още дълго. Кой от нас тръгна с оръжие в ръка да я ру̀ти? Бъдете уверени, че изобщо нямаше да намери подкрепа и опора в Запада.

 

Затова всички останали твърдения и изводи, прогнози и препоръки, са фалшиви, невалидни и двулични. Нямат нищо общо с реалността. Като констатациите за онова, което последвалоПутиновата кражба на изборите през 2011 година“, когато той сновеше из западните столици и го посрещаха като император:

 

Изправени пред това, защо руските артисти, философи и журналисти упорстват в тяхната вяра в промените?“ – пита се момчето, върнало се от Москва в английската столица. – „Накратко, понеже те са виждали моралния и физически разпад на нещо, което някога изглеждаше вечно: Съветския съюз.

 

Алексей Юрчак, антрополог в Университета на Калифорния в Бъркли,[149] описва събитието в книга, чието заглавие говори само по себе си: „Всичко беше завинаги, докато мен повече ме нямаше“.[150] (Вижте илюстрацията.) Юрчак бил вцепенен от факта, че докато никой не предвидил падането, както станало, много хора прозрели, че дълго са го очаквали дълбоко в сърцата си.

 

По времето на перестройката, при Горбачов, много хора преживяха внезапно обръщане на съзнанието“, когато им просветна, че падането е неизбежно. Но дотогава повечето се държали, говорели и даже мислели като че ли съветската система е вечна. И независимо от своя цинизъм относно нейната бруталност, ходели на паради, участвали в митинги и изпълнявали ритуалите, изисквани от държавата.

 

След победата на Тръмп през ноември 2016-а стана възможно да повярваме, че такова сриване на глобализацията и на либералните ценности ще стане и на Запад.

 

Аналогиите са очевидни. Ние също живяхме 30 години при икономическа система, която провъзгласяваше своята собствена вечност. Глобализацията беше непрекъсваем естествен процес; свободната пазарна икономика – просто природното състояние на нещата.

 

Но когато страната, която проектира глобализацията, наложи я и се облагодетелства от нея, гласува най-масово срещу творението си, трябва да приемете възможността, че тя приключва и то внезапно. Ако е така, следва да се съгласите, че – ако сте либерал, демократ-хуманист – може би даже нещо-по-шокиращо: че олигархичният национализъм е форма на фалит на провалили се икономики.

 

Когато в началото на деветдесетте Елцин развихри бедността и разрухата, бях свидетел как руското общество изпадна в хаос. Провеждахме срещите си в изоставените помещения на сталинистката академия, сред захвърлени съветски учебници, бюстове на Ленин, инструкции на централни комитети, които вече не съществуваха. На улиците цареше насилие, а в заседателните зали на руските монополи, извличащи природните богатствакражби. В тях собствеността попадаше у онзи клептократ, който можеше да упражни повече сила.

 

В сравнение с хаоса през деветдесетте путинизмът беше усетен като избавление. С цената на дипломатическа изолация и потискане на демократичните права Путин възстанови икономическия растеж, реда и националното достойнство. Сега навсякъде по света има мини-Путиновци: унгарският премиер Виктор Орбан; турският президент Реджеп Тайип Ердоган, фашистката Марин Льо Пен, която е възможно да стане френска президентка.

 

Ако – както желаят[151]Западът изпадне в икономически национализъм, всички под 50-годишна възраст ще преминат през същия вид идеологически шок, през който руснаците минаха през осемдесетте.

 

В продължение на три десетилетия в икономиката, политическата наука и в изучаването на международните отношения съществуваше общото възприятие, че настоящата рамка е постоянна. Както в съветската наука, ако глобализацията се окаже само временно и възвратно нещо, учебниците, които бяха пренаписани обратно, ще трябва да останат захвърлени.

 

Но има една голяма разлика. Дисидентите от късната съветска епоха се бореха за демокрация и човешки права под общото „западносхващане за тях. За нас, ако ксенофобският популизъм триумфира, няма да има никакъв „Запад“, който да ни вдъхновява: ако либералните демократични общества започнат да следват пътя на Орбановата Унгария, няма да се намери външна сила, която да ни помогне.

 

Нашата последна голяма надежда ще бъдем самите ние. А се намират достатъчно от нас, за да спрем това второ голямо пропадане към олигархия и национализъм. Ние сме свързани в мрежа, схващаме, образовани сме[152] – засега – и сме психично устойчиви. Ако се свържем заедно и се съпротивляваме, можем да научим много от онези, които са правили това тихичко в Русия.

 

Младото поколение от критици на Путин може да е надянало палтото на цинизма, досадата и отвеяността. Но тези хора притежават вяра в промените, твърда като диамант.[153]

 

Онова, което съм длъжен да заявя, е: Не вярвайте на данайците, даже когато носят дарове. И не смесвайте нещата. Путин не е Сталин, но се е запътил да влезе в образа му в многократно по-мек вариант. А опозицията? Предлагам субективното мнение на Станислав Белковски. Той се е самообявил завраг на Путин“. Струва ми се, че даже се е преселил в Украйна. Ала той има достатъчно опит.

 

Прието е да се счита, че Владимир Путин през целия си президентски живот възпира руската опозиция. Гнети я и я тероризира, лишава я от възможността да води легална политическа дейност, само и само да не я допусне до властта.

 

Ще рискувам да заявя напълно убедено и безапелационно, че това не е така.

 

Под една или друга форма аз си сътрудничих с руската опозиция повече от десет години: от 2001 г. до началото на 2012 г. И изпитвам огромно облекчение, откакто това сътрудничество се прекрати.

 

Впоследствие си изясних, че безплодните над десет години бяха възможни, понеже съм страдал от мазохизъм с отделни елементи на комплекс за малоценност.[154] И защото опозицията в Русия не се бори за власт. Тя през цялото време е част от властта, от нейната политическа и политико-технологична машина. Отделните опозиционери се сражаваха не толкова с властта, колкото помежду си за изгодни позиции вътре във властта на Владимир Путин.[155]

 

Западът никога не ни помогна с нищо – даже с най-нищожното, не струващо нищо съчувствие. Той проявяваше гигантски егоизъм и ненаситна алчност.

 

Моята настояща мечта изглежда започва да се сбъдва. А тя, както неведнъж съм споделял, е следната:

 

В неделна сутрин, около 5 часа, комисари в кожени шлифери[156] да звънят по звънците на лондончани, парижани, римляни, брюкселциИ да ги призовават на бригада. Като им напомнят, че… вече закъсняват. А „дисидентитеда се крият из кухничките на залепените една за друга къщички-близнаци – тамошните комуналки с дворчета от десетина квадратни метра. И да заговорничат в шепите си. Да ги видя, дали сме ходили доброволно напаради, митинги и сме изпълнявали ритуалите, изисквани от държавата“. Що се отнася до учебниците, тяхното пренаписване не спира

 

Тук още има градове, носещи имената на българомразци и масови касапи на хораБлагоев, Димитров, Сандански, всевъзможни терористи, платени от Вашингтон, Лондон и Москва. Паметниците им, досущ като стара и почерняла снежна покривка, са затрупали и затиснали българската земя. Оплодили са я със семената на злото. Даже последният кървав диктатор, архипростак и негодяй, е увековечен неколкократно. „Академиятае свърталище на проклети, малограмотни, алчни и вечно недоволни червени старци, търсещи валутен припек. Край тях пълзят наследниците им коварни прокълнати влечуги на милиционерщината. Тези правят „на̀ука“!

 

От личен допир се убедих: на Запад образованието е в упадък. Каква наука? Който има пари, пазарува. Thats the way they like it.[157]

 

Аидеологически шок, през който руснаците минаха през осемдесетте“, представляваше повече избавление, отколкото стрес. Истинският шок е бил преживян точно преди век. У нас – на няколко пъти – през 1918-а, 1923-а, но най-големият и необратимпрез 1944 година. Да не се лъжем.

 

Онова, което знам със сигурност, е, че отново ще се намерят Желю-Желевци, Велислав-Дъревци, Петко-Симеоновци… А кукловодите ще се заливат от смях, когато тамошното СДС, наречено UMIUnion of Military Intelligence,[158] започне да свиква митинги наTrafalgar Square” или наChamp de Mars”…

 

Дано стане по-бързо. За да се посмея и аз.

 

И още нещо. Вечно размахват плашилото на национализма. Никога на интернационализма. Нищо, че и двете са обсебени от другарите. Тукашните псевдонационалисти са комунисти и милиционери. (Вижте илюстрацията.) Някога – заедно в битката за глобалната идея на Братството под знамето на Маркс и Ленин.

 

Под дрипавото измамно знаме на националсоциализма са загинали не повече от шест – нека да са десет милиона души. Малко? Нищо подобно – цели галактики.

 

Обаче ботушът на интернационализма смаза най-малко 80 милиона невинни граждани. Възможно ли е това да достигне до съзнанието на западняците? Струва ми се, че няма как. Индоктринирани, упоени от пропагандата, те трябва да го преживеят. Дано се сбъдне. Не, понеже искам на тамошния Вуте да му е зле. Заради справедливостта. Тя е сред най-висшите ценности. Едва ли и тук масовите малки мозъчета го проумяват

 

А Доналд Тръмп е друга музика, както казват на жаргон. Той не е Путин. Дядо му не е обслужвал комунистически диктатор. Нито неговият баща е шпионирал другите. Трудили се, забогатели. Че неправомерно са уреждали сделки, укривали са данъци и са вършили други закононарушения, е извън съмнение. Няма голямо богатство без престъпление.

 

Но не са водили идеологическа битка с никого. Изобщо не са сринали икономиката на САЩ. Не са избивали, нито са пращали милиони на война или зад решетките. Не са разграбили богатството на американския народ, доколкото такова съществува.

 

Има разлика, нали?

 

 

 

Вярвам, че ние, и главно вие, имате невероятната възможност

да поведете формирането на нов световен ред през ХХІ век

по начин, съответстващ на американските и на общите интереси[159]

 

 

 

 

Категорично не е вярно, че е невъзможно народите да бъдат лъгани многократно. Призивът на Доналд Тръмпда направим Америка велика отново“, превърнал се в база на цялата му предизборна кампания, е неосъществим. Никой не помисли върху това, как една държава, натрупала невъзможен за връщане дълг, би могла да бъде велика“. И кога е била такава?

 

Ако величието се измерва с военната мощ, ще се съглася. Но и СССР беше могъщ военно. Само че и двата комунистически тоталитарни режимаамериканският и съветскиятподвиха опашки и се върнаха в границите си след позорните поражения, съответно във Виетнам и Афганистан. На САЩ им се натрупа поредица от такива военни загуби. Които неизбежно водят до морален упадък на обществото и до грешни политически решения.

 

Единствените, които имат полза от цялата амалгама от трагедии, са котараците от Братството. Въпреки многобройните позовавания на прощалната реч на Дуайт Айзенхауер като американски президент, кой се вслушва в предупреждението му?

 

Военнопромишлените комплекси, единни или не, мотивирани от интереса за свръхпечалби, без да ги интересува цената, измервана с хиляди човешки животи, властват по целия свят. Техните собственици и ръководители не притежават онова върховно човешко чувство, наречено съчувствие. Все по-често го обозначават с чуждицата емпатия. Нейната липса ги изважда от вида Homo sapiens. Те по-скоро са представители на нововъзникналия или привнесен вид Homo roboticus. Аз го наричам и Homo Communisticus.

 

С риск да досадя, пак казвам: Начело в търговията със смърт са петте държави постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. Когато привидният миш-маш, съставен от финансисти, военни и индустриалци, който е твърде единен, определя световния ред, решава въпросите на войната и мира, следователно на живота и смъртта, на сигурността на цялата планета, човечеството е постоянно застрашено. И изобщо не е защитено и спокойно, уверено в утрешния ден.

 

Днес даже американската военна машина не е толкова страшна. Обезумяването на хората, поддаването на страха и изфабрикуваните етно-религиозни митове, които биват внушавани от медиите и служат за разединението им, са по-опасното оръжие. За съжаление, в информационната ера, както някои определят настоящето, лъжата по-често бива тиражирана и още по-лошовъзприемана като истина, отколкото във всеки предходен период. Несъществуващи в живота понятия като „леви“, „центристи“, „десни“, съпроводени от квалификации като „крайни“, „екстремни“, „популистки“ и прочие, не са нищо повече от удобна доктрина, с която постоянно облъчват човешкия род. Залисан във всекидневните си грижи, чрез поразеното си съзнание той става удобна мишена и лесна за постигане цел.

 

Ако има област, в която Майер Амшел Бауер – първият Ротшилд, е проявил гениалност, тя е прилагането на т. нар. тихо оръжиеприемането на истински паризлато и сребросрещу обещание за още парипод лихва. Прераснало в размяна на изкуствени, книжни пари, все в изгода на влогополучателите и заемодателите, банкерите. Лостът, който осигурява изгодата им, е лихвата. Тя неизменно работи в тяхна полза. Поради елементарната причина, че те определят правилата и задават параметрите. В това число – и размера на лихвите по влоговете и кредитите.

 

Но също така определят цената на истинските паризлатото и среброто, обменните курсове на валутите… Със създаването на борситефондови и стокови – и чрез котировките на стойността на предприятията и на основните продукти. Сами разбирате, че който държи този лост, може да реализира мечтата на Архимед и да повдигне света

 

Никой не е изобретил друг толкова прост и същевременно тъй ефикасен механизъм за ограбване и подчинение на хората, за контрол над държави.

 

Наследници на Амшел Бауер са проявили гениалност при разработката на вторототихо оръжие“ – медиите. Без значение дали ги смятате за автентични, или за фалшификат, „Протоколите на ционските мъдрецихвърлят достатъчно светлина върху това средство за поразяване на масовото и на индивидуалното съзнание. Особено Протокол № 12. Разумният човек е невъзможно да не се сети за думите на Хенри Форд, произнесени точно преди век:

 

Единственото изявление, което се чувствам задължен да направя във връзка с протоколите е, че те пасват идеално на всичко, което става наоколо. Написаното в тях е намирало проявление в цялата история дотук и продължава в наши дни Каквито и да са, нали нещата в тях съвпадат с всичко, което става?[160]

 

А „демокрацията“ и „демократичният процес“? Ами проблема с „лявото“ и „дясното“? Какво става с тях? Кои салиберали“, и кои – „консерватори“? Защо „крайно десни“ и „крайно леви“? Какви са останалите между тях? Какво ще рече „популисти“? Лошо ли е това?

 

Да се разберем: Както твърдели тукашните оранжево-червени земеделци, фашагите на Стамболийски, „няма наши, няма ваши, всички сме дружбаши“. След промените се нароиха поне дузина безенесета. Същото е с останалите в политическия живот, който е достъпен само за чичко-паричковците.

 

Ако не знаете, кандидатката за президентка на САЩ от Партията на зелените (може би човечета), еврейката Джил Стайн, настоя за ръчно преброяване на бюлетините в три щата. По този повод Доналд Тръмп завърза задочна словесна престрелка с нея главно всоциалните мрежи“. Какво излезе?

 

За да се случи това, без да е напълно сигурно, Стайн трябва да внесе такса от… 1 милион долара.[161] Тя започна битка първо срещу това решение. (Вижте илюстрацията.) А след това, каквото пачка покаже… Не са ли ви казвали, че „демокрациятае скъпо нещо? Като правото. Те са луксозни стоки, само че политически. Не са за всеки.

 

Не се ли замисляте, как така в правителства на едните намират място представители на другите? „Деснитеуж печелят избори, пък управляват в коалиция с левите“?! За това ли ходите до избирателните урни? Не е така в Германия и то за втори пореден път? Как беше доскоро в Австрия, Холандия?

 

За какъв дявол са ни необходими партиите? Да бъркат в кесиите ни и да създават противоречия и да предизвикват омраза помежду ни? Година и половина белгийците живяха със служебно – експертно – правителство, без да се усети разлика с партийните. Даже беше по-спокойно.

 

Ако работата е в еднаквостта, имахме си БКП на власт. И беше по-честно. Понеже тя и сега е там, откъдето не е слизала вече 72 лазарника. Но имитира западняците и се крие под различни названия. Дегизира се, цапа мутрата си с mascaraБелким не различим отдолу нейната сбръчкана от омраза и старост физиономия.

 

Съвсем преднамерено в предна своя публикация ви предложих цитати от изследването на Сталин като личност и на сталинизма, дело на генерал-полковник Дмитрий Волкогонов. Той оглавяваше Института по военна история на СССР. Естествено – член на КПСС, оказал се… довереник на интернационалното Братство. (Вижте илюстрацията.)

 

В проекта били впрегнати дърти дисидентстващи комуняги, като някогашната дясна ръка на Йосиф Броз Тито, другарят Милован Джилас. Друг подобен бил членът на КПСС академик Андрей Сахаров, вербуван за агент на НКВД лично от шефа на службата Лаврентий Берия.[162] (На учудените и несъгласните ще река, че Ахмед Доган, Дянко Марков и много подобни са били в пандиза…) Също така полският професор по история Бронислав Геремек, който далеч преди да оглави външното министерство, още в началото на шейсетте години преподавал впарижката Сорбона.

 

Разбира се, съществена работа по-скоро по организацията, отколкото по идеологията на конвергенциятасливането на болшевишките и меншевишките елитисвършил (заедно с Джилас) вездесъщият социалист Збигнев, един от създателите на Ал Кайда. (Вижте илюстрацията.)

 

И на кого възложили изпълнението на задачата от съветска страна? На товарищ Андрей Козирев, който впоследствие стана министър на външните работи на Руската федерация (1990–1996). Помните ли го?

 

Младите едва ли са чували за него. Беше еднакво удобен за Михаил Горбачов и за неговия наследник – веселяка Борис Елцин. Един от участниците в т. нар. Беловежско заседание от декември 1991 г. На него „бе решеноразпускането на СССР и създаването на ОНД. Сред най-активните в подготовката на разпада на комунистическия режим беше Генадий Зюганов. Усърдието му бе компенсирано с много милиони долари. Впоследствие той оглави Компартията на РФ. Разправят, че е педофилКой комунист не е извратен?

 

Сега Андрей Козирев – “MisterYes”, както го бяха нарекли по аналогия с Андрей Громико – “MisterNo” – живее в… Маями, щата Флорида. Поддържа близки отношения с Джордж Сорос. Бизнесът му процъфтява, така говорят. Слуховете донасят, че ругае Путин и цялата сегашна върхушка в Русия. От края на ХІХ век тя не е била руска. Подобно на друг виден комунист от съветските временаГари Каспаров, всъщност Вайнщайн, публикува статии, прицелени в Кремъл.[163]

 

Всички тези, които определяха съдбата ви, а някои от тях още се въртят из политико-икономическите кухни на Интернационала, членуват в тайни общества и са комунисти. Вярва ли ви се или не, не променя нищо. Комунистическите партии също представляват затворени общества.

 

В съвременния си вид те са възникнали през 1847 година от Лигата на справедливите. Своеобразната масонска ложа била съставена предимно от германски занаятчии, които, поради преследването на тайните организации в родината им, избягали в Англия. По твърде естествен, на практика театрален начин, им пробутали за вожд Карл Маркс. Той преименувал общността на Комунистическа лига. Под диктовката на тамошните Ротшилдови с Енгелс съставили идеологическо-практически сборник, по-скоро наръчник, наречен „Манифест на комунистическата партия“.

 

Искате или не, движите се къмединний комунизъм“, както се изразил един от нашенските готованци, обявили се за професионални революционери, богохулно превърнат в икона.

 

 

 

Не познавам никоя друга страна, в която има толкова малко

независимо мислене и действителна свобода на дискусиите,

колкото в Америка[164]

 

 

 

 

В самото начало на декември се очакваше одиозният британски първи дипломат Борис Джонсън да дръпне реч в Chatham House. В печата „изтекохаоткъси от нея. Сякаш стреснат от Тръмп и неговата словеснопротегната ръкакъм Москва, албиносът се опита да оригиналничи. Откакто влезе в споменатата сграда, седалището на Външното министерство, взе да се проявява като краен русофоб. Какво чудно – нали майчината му кръв е руска?… Доскоро беше на противната позиция.

 

Словото му съдържаше поредната заплаха. Джонсън предупреди, че в случай на провал на Запада – в какво ли – съществува опасност от връщане към старата система, в коятосилният е винаги прав, а властта на институциите, които изградихме с такова усърдие, ще изчезне в небитието“.[165]

 

Разбирам с разума, но не приемам с емоциите си. Как е възможно такова дебелоочие? Кога и къде силният не е бил прав? По какъв начин Британия е завоювала челното място на света, което преди век й се изплъзна? С думи и убеждения, с могъществото на научните и културните си постижения, може би? Ами Франция, Испания, Австро-Унгария, Холандия и Белгия? Кой ще обясни метода, по който се превърнаха в колониални империи? Като милваха чернокожите дечица ли?

 

Да не би нашите тъй далечни предци в дълбоката древност да са завладявали света с речите си? Българската империя Илат се е простирала от днешните Нормандия до Иран, и от Сибир до Северна Африка. Да не би нашите воини да са били майстори в разказването на анекдоти и приказки? Какво ще речете за възникването и разширяването на Рим? Или за начина, по който Отоманската и Руската империи са се разпрострели, съответно, на три и два континента? Нима масонският държавностроителен експеримент, събрал престъпниците и бегълците на света, покори планетата с Холивуд и рок-енд-рола? Или преди това му дръпна два-три хубави лобута, оставяйки зад себе си 800 военни бази, пръснати по цялата планета, които още коландри?

 

Борис, и Джонсън при това, нека бълва глупостите си пред наследниците на единия процент в Ийтън, където е учил като тяхна издънка. Ако не му стигат, да отскочи оттатък Атлантика, и да се отбие в ЙейлНо да бръщолеви небивалици на европейците, познали толкова много катастрофи само през последните сто години, раните от които не са зараснали, е непоносимо. Какво подценяване!

 

Трябва да признаем, че в много отношения светът не е в добра форма“ – заявил русолявият полупразноглавец. – „Имаме култа към силния мъж, имаме демокрация в отстъпление, в Близкия изток имаме дъга на нестабилност от Ирак до Сирия и до Либия.

 

Какъв е отговорът за Британия? Дали той е, да се свиваме и да поставяме възглавниците върху главите си? Категорично не. Сражаваме се срещу актьори без държави, които гледат с презрение на цялата концепция на глобалния либерален ред. Точно поради силата на тези предизвикателства имаме нужда да удвоим нашата увереност и да запазим най-доброто от интернационалния ред, основан на закона.[166]

 

Theres a law for the rich and no one for the poor” – „има закон за богатите и няма никакъв за бедните“…[167]

 

Кой повече от век предизвиква „дъга на нестабилност в Близкия изток от Ирак до Сирия и до Либия“? Това изобщо не е друга тема. Изключително актуална и важна е. Една от главните на съвременността.

 

За истините около новия световен ред, тайното световно правителство, ционизма, еврейското господствонито дума. Както и относно забраната на Коледа, показването на християнските символи, като кръстчетата, на публично място, да речем. Те не подлежат насвобода на словото“. Мерсим, както се казва на „български“.

 

 

 

 

 

Отговаря ли на истината това, което изрече Владимир Буковски?

 

Преди близо петилетка на Албиона нашумя дело, заведено от две стюардеси срещу правителството на Нейно величество. Те били уволнени, понеженосели кръстчета!

 

Християните нямат право да носят на работните си места кръстчета, които се виждат открито. Правителството на Великобритания ще брани това свое становище в решителен съдебен процес.

 

Делото беше заведено в Европейския съд за правата на човека от две британки, които се борят за правото си без притеснение да носят символа на християнството по време на работа. За първи път кабинетът в Лондон беше принуден официално да заяви  дали подкрепя това или е против.

 

Според документ, прегледан от репортер на вестник “The Sunday Telegraph”, министрите ще оспорят това гражданско право с аргумента, че „то не представлява изискване“, наложено от християнската вяра. Работодателите могат да забраняват носенето на кръстчета и да уволняват работницитеслужителите], които настояват на това

 

Позицията на правителството срещна гневната съпротива на известни личности, сред които бившият архиепископ на Кентърбъри [1991 – 2002] – лорд Кери.

 

Той обвини министрите и съдебните власти в опитда заповядватна християните. И допълни, че това е още един пример за това как християнството бива изтиквано встрани от официалния живот.[168]

 

Коментатори на Албиона са на мнение, че тази стъпка е част от цялостен правителствен план за намаляване на влиянието на църквата върху обществото. Той включва не само забраната за показване на християнски символи на публични места, но и узаконяването на еднополовите бракове. Акт, който беше атакуван от католическата църква във Великобритания.

 

Допитване до общественото мнение, осъществено от “The Sunday Telegraph”, показа, че страната е разделена по въпроса. Около 45 на сто от анкетираните подкрепяха легализирането на браковете между хомосексуалисти. Противниците бяха 36 на сто, а 19 процента признаха, че нямат мнение.[169]

 

Днес еднополовите бракове са законни, а Елтън Джон и подобните му отглеждат деца. Факт.

 

 

 

Комунизъм – смърт от разстройство: умствено и стомашно[170]

 

 

 

 

Какво е положението близо пет години по-късно?

 

Защо не ни е позволено да разговаряме за Коледа?“ – запита на първия ден от този декември лондонска репортерка. – „Защото това е въпросът, който си задаваме, докато поръчваме пуйката и закачваме на стената църковния календар.

 

Защо вече Коледа не съществува в моя живот, се питам тъжно, докато посред нощ кърпя костюма за Рождество? Защо силите на политическата коректност потискат тъй жестоко споменаването на празника, лишавайки ни от двата месеца в годината, през които се радваме на подскачащи северни елени и на Коледна музика, изпълнена на гайди във всички магазини, и на огромните Коледни дръвчета край Парламента? Защо изобщо почти не знаете, че е Коледният сезон?

 

Слава на Бога, ред е на Комисията за равенството и човешките права и министър-председателката. Новият председател на комисията [евреинът] Дейвид Айзаак смело заяви, че работниците и служителите могат да узнаят: няма проблемида си направят тържество и да си изпращат Коледни картички“, без опасения, че накърняват други религии[171]

 

Спирам, защото ми става толкова противно, че ако видя чифут, ще се хвана за кобура, както се казва. Да не би репортажът да е от марксистки, расистки Израел, населен с потомци на средновековните хазари, изродени от масовите кръвосмешения? Не? От Англия е?

 

И без друго трудно ги понасям. Гордея се с това, вместо да се страхувам. Но ако ви река да ги мразите, не го правете. Река ли ви да ги презирате, послушайте ме.

 

Английските стюардеси успяха да спечелят делото и натриха свинските муцуни на чифутитеравини, банкери, сатанинска помия. И напуснаха. Защото са хора, жени и имат достойнство.

 

В САЩлибералите“ – баш комунягитедават мило и драго, за да препънат Тръмп по пътя му към Белия дом. Даже да е етюд, все пак вече е сериозно. Ако го приемаме буквално, навярно ще се подхлъзнем. По-скоро то издава една от стратегическите причини за назначаването на Доналд Тръмп за временен наемател на Белия дом. Не Хитлери, а той да удари шалтера на Съветските социалистически американски щати. Дай Боже да стане по-бързо барабар, с цялата измет, без коренното население.

 

Не, не е виновен Доналд Тръмп. Той е само продукт на Системата. Тухла в стената, която единият процент най-богатиистинските комунисти, съставляващи глобалната номенклатура, издигат, за да се изолират от нас – плебеите.

 

Тези дни Националното статистическо бюро на САЩ обнародва поредната лъжа в стил развит социализъм или татовщина. Според официалните регистратори безработицата в страната паднала до 4,6 процента. Това е „най-ниското равнище на показателя от 2007 година“, преди обявяването на финансово-икономическата криза.[172]

 

Дали е така? Верни ли са изчисленията на официалните статистици? Ако е така, когато нахлузи пантофите, за да влезе в Овалния кабинет, Доналд Тръмп следва да признае, че за 14 месеца предшественикът му Барак Обама е извършил икономическо чудо. Успял е да свали броя на незаетите с трудова дейност от 21 до 4,6 на сто! Никой в историята не е успявал да постигне такива резултати. Наистина. Освен ако, както предположи жена ми, поне 50 милиона американски граждани не са подирили щастието в Мексико и Китай.

 

Какво твърдеше Доналд Тръмп през юли 2015 година? Да видим и чуем:

 

 

 

 

 

Ха сега! Когато новият стопанин на Белия дом е заявил това и обвинява Националното статистическо бюро на ССАЩ за лъжливото компартийно овчарче от ерата на Брежнев и Живков, на кого да вярваме? Дали, когато се намъкне в Овалния кабинет, „КозътДоналд ще си спомни своите собствени констатации, за да промени нещата? Или ще продължи линията Obama dont care?[173]

 

Ако не посегне на лъжливата статистика, ще лъсне още една от причините за неговото настаняване начело на властта в Съветските социалистически американски щати. Знае се, че истинските съставители на правителството на Барак Обама бяха вCity Bank”. На Доналд Тръмп са в Goldman Sachs”.

 

Повтарям: Дали не му извиха ръцете, за да го принудят да изключи САЩ от системата? Само през последната седмица две корпорации от щата Индиана обявиха, че се местят в Мексико. Едната, “Rexnord Corp” от Милуоки, ще прехвърли 300 работни места от Индианаполис на юг от Рио Гранде.[174] В края на ноемвриCarrier Corporation” съобщи че закрива завод пак в Индианаполис, и открива друг с 1000 работни места в южната държава-членка на НАФТА.[175]

 

Тръмп се споразумя с шефовете на “Carrierза данъчни облекчения и еднократна помощ от 7 милиона долара, за да запазят предприятието си в щата Индиана.[176] Медии, близки до Тръмп, обявиха стъпката му за изпълнение на предизборно обещание към американските работници. Други го разкритикуваха. Например като бившата губернаторка на щата Аляска Сеъръ Пейлин, която го подкрепяше преди изборите, квалифицира този негов ход като “crony capitalism”. Което ще рече – капитализъм, осъществяван посредством мрежа от приятели и близки, а не на свободния пазар. И го сравни с политиката на корумпирания Обама.[177] И има основания. Още повече, че мъглявите икономически раздели в предизборните платформи и на Тръмп, и на Хитлери Клинтън, бяха пренаситени с отявления дух на марксизма и кейнсианството.

 

Най-важното е, че в държава, ако е истинска и независима, със свобода на предприемачеството, държавният глава, пък бил той и ръководител на изпълнителната власт, няма място в реалната, конкретната икономика. Неговата работа е да следи дали системата спазва законите и да предлага промени в тях. За да осигури още по-благоприятна икономическа среда за всички.

 

Тръмп не се е избавил от ролята си на фирмен управител. Като всички марксист-ленинци, каквито са лидерите на комунистическите режими по света – от Китай и Русия, през страните в Европа и специално от брюкселския диктат, до Южна Америка, Доналд влиза в обувките на партийните ръководители от съветския блок. По силата на тоталитаризма те стояха начело и на държавите. Ако съществуват разлики, те са в детайлите.

 

По идентичен начин, когато се завърна, произнасяйки прочутата си шестоаприлска реч на Vrana lawn,[178] негово нищожество Симо Мадридски обяви, че ще ръководи Чалгария като фирма. И за 800 дни ще ни оправи. И го стори. За да утвърди московския монопол във всичко у нас. И за последно да засади лошите дървета на червената мафия навсякъде и май во веки веков.

 

Мисля, че ДоналдКозаго почнаха преди да се е настанил в Бялата къща. Конституционният Дамоклев меч в лицето на електоралната колегия не е прибран в ножницата. Избирателното тяло ще се произнесе окончателно чак на 19 декември. Един от бившите съветници на „десния“ президент Джордж Буш-младши е призовал членовете на колегията да не гласуват за Тръмп. Конституционалисти провиждат дори възможност Конгресът да назначи за президент трето лице. Макар да не ми се вярва да се стигне до драстично бламиране не само на Тръмп, но и на самия американски комунистически режим.

 

Защо мисля, че Тръмп дразни и предизвиква част от Братството, освен ако не е поредната театрална постановка? Все пак – понеже забелязвам първите признаци за спазване на онова, което се заканваше да върши. На 2 декември Доналд Джон от нюйоркския квартал „Куийнс стана първият американски президент от 1979 година насам, свързал се с тайванските власти. Разговарял е по телефона с президентката Цай Ингвен. Разбираемо, диалогът е бил уговорен предварително.[179]

 

Факт, който първоначално Пекин възприе като недопустима провокация.[180] А сетне, в спокоен и уверен тон, оставяйки вратичката на двустранните отношения открехната, обясни как приема, четелефонното обаждане издава неговата неопитност“.[181] Обидна снизходителност

 

Китай смята островната държава, лукаво предадена и зарязана от лицемерния Запад, за своя територия, окупирана от националисти. Това е процъфтяваща страна, отдавна непознаваща страдания и размирици. Не е призната от ООН и е навярно единствената реално антикомунистическа държава. Едва 22 страни без особена тежест в международните отношения поддържат дипломатически връзки с нея. Обаче сред тях е Ватикана. Това е многозначително.

 

 

 

Вашият враг е собственото ви безхаберие и апатия

 

 

 

 

Имам лично приключение с тукашните комунистическиантикомунисти“. Американски пратеник на Тайван, дойде при мен с реалното предложение на правителството в Тайпе да започнем издаването на седмичен вестник, финансиран от Тайван. Той щеше да бъде българско издание с пълна творческа свобода. Само фолиото – двете средни страници, трябваше непременно да бъдат посветени на Китайско Тайпе, както наричаха държавата на остров Формоса. Хората търсеха съмишленици за вестник с антикомунистическа насоченост, базирана на истината.

 

Идеята беше да бъде продукт на издателството на Столичната община, чийто управител бях. Затова се налагаше да се срещнем с принципала в лицето на кмета Стефан Софиянски.

 

Речено, сторено. „Усмивката“ уж винаги беше отворен за бизнес, както се изразяваше неговият чорбаджия ЛюбомирПъпкатаПавлов. Явно, само, ако се отнасяше за далавера в тяхна полза. И без да се засягат интереситематериални  и идеологическина комунистите. На власт беше ОДС начело с Иван Костов

 

Стефан ни посрещна ухилен до уши, с типичното за него фалшиво ведро настроение. Когато след представянето и уводните думи разбра откъде ще постъпва финансирането, забрави възпитанието. Смръщи се като буреносен облак и попита, какво ще кажат китайците. За миг усетих колебанието му, дали да не изречекитайските другари“.

 

Проектът се провали. Това нямаше да бъде шпионска акция, а опит за свобода на словото. И за отваряне на съзнанието на повече хора за истината от ужасното ни минало. Както и за перспективите за реална промяна чрез декомунизация, която да ни върне там, където ни спряха, посичайки България след 1944 година.

 

Бях съвсем наясно със ситуацията. Предварително предупредих човека от САЩ, че най-вероятно ще се случи това, което стана. Той не вярваше. На излизане от кметството, още на улицата, призна: смятал ме за краен. Сега разбралобречени сме на комунизъм. Затова не вярвайте на усмивки и брътвежи. То е като с попане слушайте какво приказва, а гледайте какво върши.

 

Тогава и аз не знаех толкова, колкото сега, нито за комунистическото минало на САЩ, нито за онова, което ги очаква. То става пред очите ни. Страната загива, както СССР преди това.

 

Ако действието на Тръмп е истинско, а не маневра, предстоят трудни времена за Вашингтон. Китай, който държи около една трета от американския дълг, може да престане да го изкупува. Същевременно притежава солиден дял от американската икономика. За Пекин не представлява чак такъв проблем да пусне милиарди долари на пазара и да срине финансовата система. Да видим кой ще настоява за ревалоризирането на ренмимбито юана?…

 

Федералният резерв няма да пострада. Обратното. Ще печати долари като тоалетна хартия. И ще снабдява администрацията с тях срещу 17 процента от сумите.

 

За държава, която не произвежда кой знае какви и колко стоки за експорт извън военната продукция, това би означавало страховита рецесия. За нейната сила може да допринесе естествения и очакван ефект на доминото: засилено искане за връщането на чуждите златни резерви, съхранявани във Форт Нокс. От истинско злато, а не от сплави. Австрия и Германия отдавна плачат за своето имане. Ала те са победени страни

 

Новите санкции срещу Иран, приети от Конгрес, доминиран от републиканците, но одобрени от президента демократ Обама, подсказват: очакват ни пренареждане и нови сблъсъци. Военнопромишленият комплекс се връща към равнищата от брутния вътрешен продукт на САЩ, с които беше свикнал преди Барак Хюсеинович.

 

В Токио и Тел Авив отдъхват. А американците? Ако Доналд позволи, статистиците и пропагандистите от медиите ще ги лъжат. Убеждавайки ги, колко добре живеят. Как просперират. Милицията ще се погрижи за недоволните. А „анонимните“ все така ще разпространяват декларациите и предупрежденията си в интернет. Все по-малко хора им обръщат внимание.

 

Някои – досещаме се кои – решиха да преустройват света. В най-голямата държава на планетата в мирно съгласие и единство едновременно съществуват комунистическа власт и корпоративен капитализъм с олигархична окраска. Щом Русия е по-малко комунистическа от Съединените щати и Евросъюза, ще се наложи да свикваме. Не сме показали, че искаме друго.

 

На този фон у нас се разбунтуваха бежанци от войните на американския сталинизъм и НАТО. Първите са традиционни и ненадминати агресори. Няма друга държава в историята, която да е водила толкова много войни и то все извън своите очертания. И само една в тях гражданска. Затова е била създадена.

 

Комунизмът е интернационализъм. Задачата му е да изнася революция, пък било и под обвивката на „демокрация“. За да постигне единна световна държава под ръководството на глобална алчно червена фашизирана номенклатура. Тяедин процент от човечествотода властва над него – останалите около 95 на сто. Разликата? Прислужниците на единия процент от преторианската гвардия на глобална Номенклатурия.

 

НАТО смени Варшавския договор, който беше под тоталното командване на Москва. Точно както сега Северноатлантическият пакт козирува за всичко на Вашингтон. А го оглавявамосковски агент.

 

Та когато тук въстанаха бежанците, докарани от войните и разделението, които интернационалните комунисти предизвикаха, „умницитеот слугинажа на ЦК на БКП обвиниха младеж, задето „запалил българското знаме“.

 

Първо, кой твърди, че то е „българско“? Божидар-Димитровците ли? Грозният трикольор, чиито цветове си противоречат – всеки художник ще потвърди оценката ми – е бил наложен от интернационалното масонство още през третата третина на ХІХ век. Второ, откъде накъде несъгласието с него и химна, чийто припев е взет от еврейска кръчмарска песен,[182] а текстът му съдържа богохулствоизпълва състава на престъпление? Къде остава свободата? Само болшевики могат да възприемат това по такъв отвратителен начин. И да се нахвърлят със злоба и жестокост.

 

Трето, нали днешните американофилчета, до едно с дълго комунистическо и просъветско семейно минало, уважават всяка идиотщина, пристигаща отвъд Океана? Предлагам нещо, което е извън масовата догматика и глупост. В него, по американски, става дума точно за изгаряне на знамето на САЩ.

 

Да въведа набързо в сюжета онези, които не са гледали филма. Майкъл Дъглас изпълнява ролята на действащ американски президент година преди следващите избори. Той е вдовец, влюбил се в млада юристка,[183] защитничка на природата. Неговият опонент, кандидатът на другата партия, го атакува, като използва този факт. И не само.

 

Показва снимка на приятелката на стопанина на Белия дом, направена по време на нейното следване. Като студентка, тя е участвала в протести. На един от тях запалила американското знаме и това било увековечено на фотография.

 

Да добавя като детайл: На младини, като комунистически лидер, днешният шеф на НАТО Йенс е вършил същото. Предводителят на американската дипломация Джон Форбс Кери, с истинско фамилно име Кан, е правил не само това. Участвал е в антивоенни погроми, гордо носейки портрета на председателя Мао.

 

Сега гледайте.

 

 

 

 

 

Не смейте да оправдавате собствената си бъзливост и изостаналост, готовността да не мислите и да бъдете индоктринирани, с действията на някакъв афгански младеж, подгонен от битките и мизерията в родината му. Те не възникнаха от само себе си. Бяха пренесени още преди две столетия. За да избухнат наново и с огромна сила със съветската агресия от 1979 година. Та да стигнат до печалните бежански вълни в резултат на комунистическото нашествие на САЩ и НАТО от 2002-2003-а чак досега. Срамно е, че замесват името на страната ни с това военно и хуманитарно престъпление. А всичко е заради наркотици и петролопроводи

 

 

 

Манифестът, всъщност неразбираем за работническата класа,

е същинската Библия или Коран на деспотичната система,

известна като комунизъм[184]

 

 

 

 

Добре, аз не ставам при изпълнение на звучащият като чалга т. нар. национален химн. Не развявам трицветно байраче. Престъпник ли съм? Ще ме натикате в дранголника ли?

 

Вие закъде сте? Само за миг, ако изобщо сте в състояние, си представете, че такива като мен идват на власт. И започват да ви държат сметка за виковете във възхвала на БКП и КПСС, на НРБ и СССР, на Сталин, Димитров, Ленин, Коларов, Маркс, Червенков, на Живков. Както и за това, че обладани от сатаната, с облещени от хипервъзторг зъркели размахвахте червеното знаме с жълтия сърп и чук. Как ви се струва?

 

Каторгите ще ви очакват. Не искате в тях? Тогава геената не ви мърда. Нищо друго не сте заслужили в мръсния си, окаян животец на подлециклозетници, гниещи мърши в човешки образ.

 

Тук царува невежеството. То не може да бъде сравнявано даже с времената на килийните училища. Понеже тогава българите са уважавали образованите, грамотните. Политиканстването в стил Ганкиното кафене възникнало от нашествията на руснаците. Било е пренесено, имплантирано. Повече – в закъснелите фантазии на неколцина драскачи – „народни поети“.

 

Днес всички знаят всичко. „Компетентни“ са. Имат мнение по всяка, подхвърлена им тема. Дялани камъниПроповядват, поучават, хулят, обиждат! Властта на нискочелите.

 

Пишат ми, че ролята на масонството е преувеличена. Агитират ме – често с обиди – да престана с антикомунизма. Сякаш имам увлечение?!…

 

Да отвърна или да обърна и другата буза? Нито едното, нито другото.

 

Интересуват ме единствено онези, които са отхвърлили оковите на идеологическата схоластика и на закостенялостта, характерни за социализЪма. Отворили са съзнанието си за истината. И изминавайки различни етапи от пътя към знанието, започват да усещат стойността на свободата и да ценят личното достойнство. Не само своето, но и на останалите. Да отбягват онези, които не заслужават вниманието им.

 

С поведението си на прилични и справедливи личности дават пример и на своите деца. Отделят им достатъчно внимание и грижи, за да ги възпитат като уважавани, уверени в качествата и възможностите си хора, които могат да възприемат фактите, да ги анализират и да взимат самостоятелни решения. Да управляват собствената си съдба. Те имат повече шансове да се устроят навсякъде по земята. Без да се самоизживяват като специални, избрани.

 

Колкото и малко да са, такива българи се срещат. Те са в състояние да разберат причините за онова, което става с нас и в окръжаващата ни среда. Наясно са, че партиите са форми на затворени общества. Техните върхушки са нещо като масонски ложи, свързани в глобална мрежа. Най-ярките носители на такива белези са комунистическите, социалистическите, либералните партии. Онези, които са привлекателни, защото прокламиратсоциалното“. Те съблазняват с примамливи обещания за кариера и богатство.

 

Теоретикът на тайните общества Макъл А. Хофман е убеден, чеалхимията“ – термин, използван често от тези затворени организации, е символ и не означава буквално опити за трансформиране на оловото в злато. Думата, казва той, се отнася до един вид човешка алхимия, програмиране на хората чрез масов контрол на съзнанието, посредством който основните елементи на човечеството биват трансформирани в нещо, което да подпомогне богатствата на висшата класа. Това се прави, като се плашат тези базисни елементи, за да изпаднат в бездействие чрезпослания за чист терор“, кодирани послания (които той нарича „смътен език“). Те се излъчват подпрагово в медиите през съответната епоха. Хората, чиито умове са контролирани по този начин, проявяват три разрушителни симптома: 1) амнезия, 2) абулия (загуба на волята), и 3) апатия.[185]

 

Замислете се за начина, по който реагираме, ако изобщо го правим. Всеобщата отпуснатост и безразличие са едни от основните етикети, които заслужаваме. Не сме ли поразени и обсебени – поне повечето от нас?

 

В събота, 3 декември того, достатъчно нахранена електронна медия, която разполага с не малко личен състав, както говорят комунягите, обяви:

 

Оттеглянето на президента Башар Асад от власт е основно изискване за разрешаването на кризата в Сирия, предаде АП.

 

Това заяви външният министър на Израел Авигдор Либерман.[186] (Вижте илюстрацията.)

 

Да де, ама съветският евреин Либерман, Евет Лвович, станал Авигдор в Израел, е министър, но нена външните работи“, както твърди медията наумните и красивите“, на комунистите, а наотбраната. Наистина оглавяваше дипломацията на марксистката, расистка еврейска държава. Ала това беше преди няколко години. После руга Бенямин Нетаняху. Изкара го некадърник и какъв ли не още.[187] Когато Биби му предложи креслото във военното министерство, тури похлупак и забрави обидните си стрели, отправяни към премиера. И за изненада на израелците, прие, без да се замисли.[188]

 

Преди време, покрай далаверите на Либерман с Михаил Шварц, познат като Майкъл Черной или Чорни, беше замесена и Чалгария.

 

Олег Дерипаска, руският олигарх, близък до финансиста Нат Ротшилд и до лорд Менделсон, е обвинил своя съперник Майкъл Чорни в подкупване на политици и организиранена изнудване срещу протекции. Обвиненията се появиха в Лондонския върховен съд, където Дерипаска се стараеше да подкрепи своята защита по делото за 1,6 милиарда лири стерлинги, заведено срещу него от Чорни. Той обрисува ищеца като лидер на кръг от организираната престъпност. Адвокатите на Чорни окачествиха твърдението като умопомрачение.

 

Чорни настоява, че е бил съдружник в алуминиевия бизнес на Дерипаска в Русия, но никога не му е било платено за неговия дял. Босът на Rusal[189] се бори срещу иска, като заявява, че отношенията между двамата в действителност са представлявали изнудване на бизнесмен от престъпен бос.

 

Адвокатите на Дерипаска се опитват да придумат съда да приеме твърденията, че Чорни е извършил мистериозни парични плащания към заместник министър-председателя на Израел Авигдор Либерман и къмбивш министър-председател в България“.[190]

 

Тук никой друг, освен тази медия, благодарение на външен автор,[191] не забеляза скандалното замесване на „български държавникв тази интернационална далавера.[192] Зад която, естествено, прозират интересите на Нат Ротшилд. От 2009-2010 година той е истинският собственик на целия добив и преработка на алуминий в Русия.[193]

 

У нас е мъртвило, тишина. По същия начин нито един от хилядите читатели на информацията за изявлението на Либерман по адрес на Башар ал-Ассад не забеляза невежеството на автора: news.bg“. Което говори достатъчно за нивото на кратунковщината у нас.

 

Авигдор Либерман пропагандираше изучаването на руски език в Израел.[194] От какъв зор? Знае, че завръщането на израелците в техните родни земи или в отечествата на предците им предстои.

 

 

 

 

 

Преди четири години всезнаещият евреин Хенри Кисинджър, бивш Хайнц Кизингер и вечен агент на КГБ – сега ФСБ, с псевдоним „Бор“, заявил:

 

След 10 години Израел повече няма да го има.[195]

 

Времето минава… Тогава представиха Кисинджър като „бивш държавен секретар“.[196] Той свърши повече работа за новия световен ред в качеството си на съветник по въпросите на националната сигурност. Действаше като посредник между Вашингтон и Пекин. Едва след това изгради връзките на Белия дом с Москва. Започнал да ги установява още през 1945 г., когато съветското военно разузнаване го вербувало като американски войник в Полша

 

Сега за него говорят, като за „специалист по състоянието на света“,[197] каквото и да означава това. Но навярно доста от вас знаят повече

 

Тези дни от Тел Авив долетя вестта, че този архаичен български диалект става официален в еврейската държава

 

 

Sic transit Mundus hodie[198]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост Стоянка Груйчева, Красимира Николова, Карина Н. и Елиян Н. К. от Пловдив, Злати И. И. от София, Владимир Симеонов от Вакарел.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 18. Кигата е в архива на автора.

[2] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от 1:32:09 до 1:37:45 ч.

[3] Пак там.

[4] Съответно, англ. от лат. Чуждицата, както я използвам, отдавна е добила гражданственост у нас.

[5] По същото време в подопечните му САЩ действала система от трудови лагери, в която безработните били вкарвани насила. В нея „се изпарили“ между 7 и 12 милиона американци. Повечето – невинни. Сред тях – милиони жени, деца, стари хора. Американската система ГУЛаг се отличавала в някои отношения от съветската. Но не и по броя на жертвите.

[6] У нас е възприет преводът „Нов курс“. Според мен той не е точен. Не отразява същността на политиката на Франклин Д. Рузвелт, на неговата администрация, но най-вече на силите, които са ги извели на върха на изпълнителната власт. Това е първото американско правителство, което изцяло изпълнява програмата на комунистическата партия. Онези важни точки, които са заложени, записани са в „Манифеста на комунистическата партия“. Например централната банка, всеобщото данъчно облагане и върху труда, и върху имуществото, въвеждането на задължителното обществено осигуряване, включително за безработица и за пенсия… Да напомня още веднъж, че първоначално, през 1948 година, „Манифестът“ излиза в Лондон на немски език без посочени автори. Имената на Маркс и Енгелс се появяват по-късно,у за да обозначат онова, което наричат „марксизъм“. Повечето от „говорещите глави“, използващи понятието, даже не познават неговото съдържание и обхват. Няма как да отрека, че Ротшилдови се отличават с едно качество – не са суетни. Избягват да се появяват в светлините на прожекторите. Не претендират явно за авторски права. Предпочитат да ръководят иззад кулисите. Според мен названието на Рузвелтовия “New Deal” е „Ново раздаване“. Но съвсем точно: „Нов ред“.

[7] Господ е „избрал“ царството на Валтасар и го е довел до финала.“ Точните думи, както са преведени и публикувани в църковната Библия, са: „изброи Бог царството ти и му тури край; текел – претеглен си на къпоните и си намерен твърде лек; персе – царството ти е разделено и е дадено на мидяни и перси.“ (Вж. Библия, „Книга на Данил“, гл. 5, ст. 27-28.) Меди или медийци, също мидийци, били жителите на Мидия – древна българска държава в днешния Северозападен Иран. Персите били тяхно продължение. Днешните иранци са наследници на персите, респективно на медите, на българите от дълбоката античност. Не случайно в двата езика – български и фарси – се срещат повече от 4000 еднакви или почти идентични думи, известни на лигвистите досега. В случая цитатът е използван, за да предскаже края на частнособственическия капитализъм. Той, както прогнозира авторът, трябва да премине през варианти на държавния – комунизъм, фашизъм, социализъм. В цялата книга се съдържа наставление, адресирано към евреите, да не се противят, а да съучастват.

[8] Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, вече цит. съч., стр. 18-20. Книгата е в архива на автора.

[9] Измама за еврейската измама, англ.

[10] Benjamin Disraeli, Esq. M.P. – “Coningsby; Or the New Generation”, Second Edition, Henry Colburn, Publisher, London, 1844 г., стр. 204. Бенджамин Дизраели или лорд Бийконсфийлд е сред първите, които разкриват, че през втората половина на ХІХ век светът вече се управлява от „интернационалните евреи“, както по-късно ги нарекъл полуевреинът по майчина линия Уинстън Чърчил. (Вж. “Zionism versus Bolshevism. A Struggle for the Soul of the Jewish People” by the Rt. Hon. Winston S. Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., стр. 5. Статията е достъпна от online: http://www.sovereignty.org.uk/siteinfo/newsround/zvb/zvb1.html)

[11] Той притежава телевизиите Home Box Office или HBO, Turner Broadcasting System – TBS, The CW Television Network, Warner Bros., CNN, DC Comics, Hulu. Освен това някои от най-влиятелните издания като списание “Time”, книгоиздателства и т.н. Предстои да бъде погълнат от AT&T – един от материците на корпоративната планета Земя. Светът е бизнес…

[12] Вж. 003 – Video – A Communist on the Order – Before His 1959 Visit to US Fidel Castro Wasn’t a Communist, в: Георги Ифандиев – „Октомври 1917-а, Септември 1944-а, Ноември 1989-а: Триумфалният марш на Номенклатурия към партокрацията, „демократичната“ олигархия – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 ноември 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-1917-%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-1944-%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-1989-%d0%b0-%d1%82%d1%80-2 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=LtJaBX7WF2g

[13] Вж. Brian Latell – “Castro’s Secrets: The CIA and Cuba’s Intelligence Machine”, St. Martin’s Press LLC, New York, NY, 2012 г.

[14] Вж. “Fidel Castro Was a CIA Agent”, henrymakow.com, Winnipeg, Manitoba, Canada, May 12, 2015 г., online: http://henrymakow.com/2015/05/Fidel-Castro-Worked-for-David-Rockefeller%20.html

[15] Вж. “Fidel Castro was a ‘supreme, unchallenged spymaster whose double agents duped the CIA for decades’, according to new book” by Daily Mail Reporter, “The DailyMail”, dailymail.co.uk, London, 28 May 2012 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2151188/Fidel-Castro-supreme-unchallenged-spymaster-double-agents-duped-CIA-decades-according-new-book.html

[16] “Fidel Castro Was a CIA Agent”, henrymakow.com, вече цит. съч.

[17] Вж. 007 – Video – Alessio Rastani on the BBC – Goldman Sachs Rules The World, в: Георги Ифандиев – „В лъжи и измами живот минува, или защо и как човечеството постепенно губи щастието си“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa,net, София, 12 декември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zCbOwV9506I Оригиналният видеозапис в: “Anyone can make money from a crash,” says market trader”, BBC, London, 26 September 2011 г., online: http://www.bbc.co.uk/news/business-15059135 Част от стенограмата на изявлението пред BBC от: “Trader Alessio Rastani To BBC: “Alessio Rastani: “Governments Don’t Rule the World, Goldman Sachs’ Does”, “The International Business Times”, Manhattan, New York City, Monday, September 26, 2011 г., online: http://www.ibtimes.com/articles/220224/20110926/alessio-rastani-stock-market-trader-tells-bbc-governments-don-t-rule-the-world-goldman-sachs-does-vi.htm

[18] Вж. „Гаарец“: помощник Кахане связан с Кремлем и продвигал Януковича“, IzRus, izrus.co.il, Израиль, 29.10.2010 г., online: http://izrus.co.il/obshina/article/2010-10-29/12282.html

[19] Ангел Димов – „Власт на всяка цена“, Библиотека „Зора“, Издателство „Нова Зора“, София, 2007 г., стр. 59-60, 59. Книгата е в библиотеката на автора.

[20] Вж. „Гаарец“: помощник Кахане связан с Кремлем и продвигал Януковича“, IzRus, вече цит. съч.

[21] Вж. „Авигдор глазами друзей“, интервью с Вадимом Дасковским, „Спектр“, No. 4 (034), parkington.org, Baltimore, MD, April, 2001 г., online: https://parkington.org/spectr/2001/034/levi.htm

[22] Перифраза на началните стихове от “Good Times, Bad Times by The Rolling Stones, music and lyrics by Jagger Richards, Album “12 x 5”, Decca, London, 1964 г.

[23] Вж. Георги Ифандиев – „Октомври 1917-а, Септември 1944-а, Ноември 1989-а: Триумфалният марш на Номенклатурия към партокрацията, „демократичната“ олигархия – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 ноември 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-1917-%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-1944-%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-1989-%D0%B0-%D1%82%D1%80

[24] Ahmad Ibn-Faḍlān – “Voyage chez les Bulgares de la Volga”, trad. Marius Canard; Andre Miquel, Edition Sindbad, Paris, 1988 г.

[25] Американският равин Хари Уетън. (Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 13. Кигата е в архива на автора.)

[26] Вж. напр. Гергана Величкова – „Пропагандата на фашизма в България 1922-1934 г.“, Издателство „ТИЛИЯ”, София, 2002 г., стр. 33, 48, 51, 70 и сл. Книгата е в библиотеката на автора.

[27] Пак там, цялата книга.

[28] Пак там, стр. 166-167.

[29] Stanley G. Payne – “A History of Fascism, 1914-1945, University of Wisconsin Press, Madison, WI, 1995 г., стp. 5–6, Бележка 6. Книгата е достъпна за четене от online: http://books.google.bg/books?id=NLiFIEdI1V4C&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q=a%20mass%20movement%20with%20multiclass%20&f=false

[30] Бойко Панов – „И Би Би Си, и „Свободна Европа“, и Космосът бяха тесни за Георги Марков – интервю с Димитър Бочев“, в. „Сега“, брой 4768 (191), segabg.com, София, 17 август 2013 г.,  17.08.2013 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=661887#.Ug9AElDukYw.facebook

[31] Пак там.

[32] Думи с противоположно значееение, отричащи се една друга. Например: безкраен миг, дървен камък, жив умрял, млад старец, тъпо острие, чист боклук, смешен плач и т.н.

[33] Емил Спахийски – „По тиквата на комунизма с болшевишка тояга“, в. „Труд“, trud.bg, София, понеделник, 28 ноември 2016 г., online: https://trud.bg/%d0%bf%d0%be-%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0-%d1%81-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d1%82/.

[34] За първи път ли сте в България, фр.

[35] „Евангелие от Матей“, гл. 17, ст. 17-19. Превод от английския, направен от оригинала на арамейски.

[36] Ганди е имал предвид старозаветната заповед: „… Ако пък стане повреда, нека даде живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено.“ (Библия, „Втора книга на Мойсей – Изход“, гл. 21, ст. 23-25.)

[37] “Mohandas Gandhi? Louis Fischer? Henry Powell Spring? Martin Luther King?”, “Quote Investigator”, quoteinvestigator.com, USA, December 27, 2010 г., online: http://quoteinvestigator.com/2010/12/27/eye-for-eye-blind/

[38] Mahatma K. Gandhi – „Non-Volence in Peace and War”, Vol. І, Navajivan Publishing House, Ahmendabad, India, 1942 г., стр. 357.

[39] “Tyrants Always Fall” by Yeshua Moser‐Puangsuwan, “Peace Review”, A Journal of Social Justice, Volume 17 – 2005, Issue 2-3, , 6 August 2006 г., стр. 296.

[40] „Милият“ автор не е превел израза. Той означава „двоен хамбургер с пилешко и горчица с мед“, нем. Последното – горчицата с мед – ми е непозната подправка. Навярно е типична за австрийската кухня. Знам ли? Нямам намерение да се образовам и в тази насока.

[41] Емил Спахийски – „По тиквата на комунизма с болшевишка тояга“, в. „Труд“, вече цит. съч.

[42] Мао Дзедун – китайски комунистически диктатор, масон, възпитаник на веригата от американски училища Йейл в Китай. (“Communism is not love. Communism is a hammer which we use to crush the enemy” by Emily Bayhan, Prezi Inc., prezi.com, Budapest, San Francisco, 5 May 2014 г., online: https://prezi.com/20kij4y3sve7/communism-is-not-love-communism-is-a-hammer-which-we-use-t/)

[43] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, Пловдив, 1995 г., стр. 183.

[44] Разказваше го самият Дочев. Но има и други свидетелства. Например това: „Маргарит Мицев, депутат от СДС в 36-ото НС: Костов и Борисов десни? Не, и двамата са леви“, в. „Монитор“, monitor.bg, София, понеделник, 11 май, 2009 г., online: http://www.monitor.bg/article?id=198254

[45] Васил Найденов – „Всичко ми е наред“, музика: Стефан Димитров, текст: Петър Софрониев, „Балкантон“, София, 1967 г. Пепи почина, Бог да го прости. Затова едва ли ще докажа, че последният куплет е вдъхновен от мен. Двамата бяхме връстници и колеги във вестник „Вечерни новини“. Всяка заран, често – заедно с Богомил Герасимов, пиехме кафе и чай. По онова време освен че бях вегетарианец, не вкусвах от ободрителната напитка, както и алкохол. Обаче всяка вечер заспивах с приспивателни. Една заран Пепи ми показа стиховете: „Имам нормално кръвно налягане, не пия хапче за сън преди лягане. Ходя на театър, изложби и кино, не прекалявам с ракия и вино.“ И призна, че са майтап, чийто герой съм аз. Може би Богомил ще си спомни. Макар кого ли интересува това? Беше години преди излизането на песента. Пепи щеше да се жени за актрисата Мариана Аламанчева. Но това е друга тема, от която имам весело-печални спомени.

[46] Емил Спахийски – „По тиквата на комунизма с болшевишка тояга“, в. „Труд“, вече цит. съч.

[47] Няма грешка, не е „маски“. Мазка идва от намазването на четката на художника. Термин, иизползван в живописта, главно в маслената техника. Например: художникът не работи фино, а използва едри мазки. Тоест – полага слой боя с четка, шпакла или друг инструмент, но така, че обемният щрих да личи отчетливо. Мазките са характерни за повечето импресионисти. По-късно Жорж Сьора ги заменил с точки.

[48] Вж. “Fidel Castroчs name will never appear on a Cuba monument, says brother Raúl” by Associated Press, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 4 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/dec/04/fidel-castro-name-cuba-never-on-monument-says-brother-raul

[49] Mahatma Gandhi – “The Essential Gandhi: An Anthology of His Writings on His Life, Work, and Ideas“, Knopf Doubleday Publishing Group, New York, NY, 2012 г., стр. 175.

[50] “Poland plans to cut pensions for communist security officers” by Paweł Kononczuk, PR dla Zagranicy, Polskie Radio, thenews.pl, Warsaw, Wednesday, 24 November 2016 г., online: http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/281403,Poland-plans-to-cut-pensions-for-communist-security-officers

[51] Фидел Кастро – наскоро преселилият се в геената кубински диктатор, евреин, зорлем направен комунист. (“Castro: Profile of the great survivor”, BBC News, BBC, prezi.com, London, Tuesday, 19 February 2008 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/244974.stm)

[52] Вж. Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 28. Книгата е в библиотеката на автора.

[53] Богомил Бонев, бивш министър на МВР – „Бонев: Да ви споделя за „демократите“ от прехода: Главен редактор на лъжите беше Валери Найденов, сега виден мажоритарчик. А авторът е Йово Николов, шеф на „Капитал“, online: http://afera.bg/%d0%b1%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5.html

[54] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[55] „Бившето топченге Стойне Христов: И бащата на Кюлев може да е убит“, едно интервю на Валерия Калчева, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg,София, 5 май 2011, online: http://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/bivsheto-topchenge-stoyne-khristov-i-bashchata-na-kyulev-mozhe-da-e-ubit_news106868.html

[56] Вж. напр. Станимир Тенев – „Богомил Бонев нападна Волен Сидеров: Помниш ли, че те арестувах за рекет?“, „Разкрития“, razkritia.com, София, 13 април 2014 г., online: http://www.razkritia.com/405395/bogomil-bonev-napadna-volen-siderov-pomnish-li-che-te-arestuvah-za-reket/

[57] Екип на Mediapool – „Георги Гергов сложи кумеца си Богомил Бонев за шеф на Пловдивския панаир“, mediapool.bg, София, 23 април 2009 г., online: http://www.mediapool.bg/georgi-gergov-slozhi-kumetsa-si-bogomil-bonev-za-shef-na-plovdivskiya-panair-news151560.html

[58] Богомил Бонев, бивш министър на МВР – „Само глупости ви идват в главите. Как не поумняхте, бе“, Afera.bg, Варна, неделя, 27 ноември 2016 г., online: http://afera.bg/%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b3%d0%bb%d1%83%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b2%d0%b8-%d0%b8%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b2-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%bd%d0%b5.html

[59] Франсоа Вийон – „Пословична балада“, във: Франсоа Вийон – „Стихотворения“, Издателство ДФ „Народна култура“, София, 1992 г.

[60] Надницата или надникът произлиза от „на ден“. И означава заплата, трудово възнаграждение за един работен ден.

[61] „Борисов: Държавите, които искат помощ, да си приведат заплатите и пенсиите на нивата в България“, Novini.bg, София, 23 декември 2012 г., online: http://www.novini.bg/news/39981-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html

[62] Вж. “Report: Groupe Bernard Tapie Ends Negotiations with DOJ; PokerStars Buying FTP Assets?” by Brett Collson, PokerNews.com, местоположение не е посочено, April 24 2012 г., online: http://www.pokernews.com/news/2012/04/groupe-bernard-tapie-ends-negotiations-with-doj-pokerstars-12516.htm

[63] Александър Г. Марковски – съветски дисидент, инженер и икономист, защитил дисертация в Москва, който по някакъв начин (?!) имигрирал в САЩ. Там се отдава на изучаване на комунизма и съветската система. Цитирал съм го. Подзаглавието представлява втората част от заглавието на неговата най-нова книга. (Alexander G. Markovsky – “Liberal Bolshevism: America Did Not Defeat Communism, She Adopted It”, Dog Ear Publishing, Indianapolis, IN, 2016 г.)

[64] Вж. “Is the world seeing the effects of income inequality? As Donald Trump continues to put his national security team together, no one knows the challenges involved better than former national security adviser to President Carter, Dr. Zbigniew Brzezinski”, “Morning Joe”, MSNBC, msnbc.com, Mika Brzezinski, 23 November 2016 г., online: http://www.msnbc.com/morning-joe/watch/is-the-world-seeing-the-effects-of-income-inequality-816011843889

[65] Израел получи голямо съдействие в разработката на ядреното си оръжие от САЩ, но най-вече от ФРГ. Като президент, Джон Кенеди прекрати американската помощ за израелската ядрена програма. Това беше една от трите основни причини за неговото ликвидиране. Другите две бяха връщането към емитирането на доларите от правителството, а не от Банката на Федералния резерв, на първо място. И атаките му към тайните общества и военнопромишления комплекс. Ако беше останал за втори мандат в Белия дом, може би щеше да промени хода на световната история. Но нали знаете, че миналото е непроменливо. То е, каквото е било. В историята не съществува възможност за условности. Няма „ако“. Всичко се е случило. Друг въпрос е, как го разказват. Според самия Господ Бог, рано или късно, скритото бива разкривано.

[66] „Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 20.

[67] “Pro-Assad forces seize third of east Aleppo in rapid advance” by Martin Chulov, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 28 November 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/nov/28/pro-assad-forces-seize-third-of-east-aleppo-in-rapid-advance-syria

[68] Александър Солженицин – евреин, съветски писател дисидент, членувал в КПСС, носител на Нобелова награда за литература. Творчеството му беше забранено, а сам той – прогонен от страната. През последните години на живота си, обратно в родината си, се изявяваше като руски националист. (Alexander G. Markovsky – “Liberal Bolshevism: America Did Not Defeat Communism, She Adopted It”, Dog Ear Publishing, вече цит. съч., стр. 64.)

[69] Вж. Цвета Трифонова – „Никола Вапцаров: Текстът и сянката“, Издателство „Фабер“, Велико Търново, 2004 г., стр. 219-220; 214-217. Книгата е в библиотеката на автора.

[70] Прочетете „Вишнева градина“ от Антон Павлович Чехов, да речем.

[71] Hermann Göring, Statement from 1937, quoted in Gerry J. Simpson – “Great Powers and Outlaw States: Unequal Sovereigns in the International Legal Order”, Cambridge University Press, Cambridge, UK, 2004 г., стp. 291.

[72] Последователен и смислен.

[73] Майкъл Бенсън – „Тайните общества отвътре: Онова, което те не желаят да знаете“, Издателство „Дилок“, София, 2006 г., стр. 6. Книгата е в библиотеката на автора.

[74] Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln – “The Holy Blood and the Holy Grail”, Dell Publishing, New York, NY, 1983 г., стp. 20, 19.

[75] „Бомба в БЛИЦ! Божидар Димитров обясни защо „Агнешките главички“ треперят от Бойко Борисов! Професорът обяви Сашо Диков за политическа проститутка“, Интервю на Явор Белчев, БЛИЦ, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, вторник, 29 ноември 2016 г., online: http://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/bomba-v-blits-bozhidar-dimitrov-obyasni-zashcho-agneshkite-glavichki-treperyat-ot-boyko-borisov-profesort-obyavi-sasho-dikov-za-politicheska-prostitutka_news467359.html

[76] Франсоа Вийон – „Малкото завещание“, във: Франсоа Вийон – „Стихотворения“, Издателство ДФ „Народна култура“, София, 1992 г., ХV.

[77] Тя винаги е пазила несъществуващи неща, като например своята чест.

[78] Богомила Бонева от село Радомир, конярката на главния свинар на БКП-БСП.

[79] Познат и като Ирландската пастирка от село Неврокоп, Катафитовска околия.

[80] По Франсоа Вийон – „Малкото завещание“, във: Франсоа Вийон – „Стихотворения“, Издателство ДФ „Народна култура“, София, 1992 г., ХVІІІ.

[81] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 162. Книгата е в библиотеката на автора.

[82] Robert Wilton – “The Last Days of the Romanovs”, Thornton Butterworth Limited, London, 1920 г., стр. 146. Книгата е в архива на автора.

[83] Майкъл Бенсън – „Тайните общества отвътре: Онова, което те не желаят да знаете“, Издателство „Дилок“, вече цит. съч., стр. 6.

[84] Trilateral Commission – едно от министерствата на тайното световно правителство, създадено от Дейвид Рокфелер. Той поверил цялостната организация на вездесъщия полски социал-католик Збигнев Бжежински. Той даже напуснал професорското си кресло, за да се посвети на делото. Понастоящем Петър Стоянов е член на нейния Управителен съвет за Европа.

[85] Още през 1945 г., като войник в Полша, вербуван от НКВД с агентурен псевдоним „Бор“. (Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Името на звяра: Продължение на „Чудовището“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 191-196.)

[86] Общото споразумение за митата и търговията.

[87] “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865

[88] Преди петилетка провъзгласих банкянската Брижит Бардо, милиционерката от БКП, таварашутката Б.Б., за Le Pompier Soleil – пожарникарката слънце.

[89] Уитекър Чембърс, роден с имената Джей Вивиън Чембърс, но известен и като Джей Дейвид Уитекър Чембърс – американски писател, който през двайсетте години прочел книга на Ленин и се самозаразил с комунистическия бацил. Като издател и редактор станал съветски шпионин с псевдоним „Карл“. Бил в мрежата на онези високопоставени фигури в правителството на американския президент Франклин Д. Рузвелт, свързани с НКВД, каквито са били Хари Декстър Уайт, агент „Рубла“ – съмишленик на Джон Мейнърд Кейнс, министър на финансите, Харолд Гласър – икономист в Министерството на финансите, шеф на агенция, Алджър Хис, агент „Алес“ – юрист в Министерството на правосъдието и в Държавния департамент, съветник в Белия дом. Участник в Конференцията в Ялта, Хис е смятан за един от идеолозите на ООН. Дългогодишен член на Американската комунистическа партия – от 1925 г. – през 1948 година, по време на макартизма, свидетелствал под клетва, Алджър Хис е съветски шпионин. След което станал… яростен „антикомунист“. Работил в нюйоркското еврейско списание “Time”, което обявило Адолф Хитлер за „човек на 1938 година“! През 1984-а президентът Роналд Рейгън – копие на Чембърс, го награди с Медал на свободата! (Sam Tanenhaus – “Whittaker Chambers: A Biography”, Random House Inc, New York, 1997 г., стр. 220.)

[90] “Tom Stoppard: You can’t help being what you write”, Interview by Maya Jaggi, “The Guardian”, theguardian.com, Saturday, 6 September 2008 г., online: https://www.theguardian.com/stage/2008/sep/06/stoppard.theatre

[91] Владимир Илич Ленин, цитиран в: Alexander G. Markovsky – “Liberal Bolshevism: America Did Not Defeat Communism, She Adopted It”, Dog Ear Publishing, вече цит. съч., стр. 289.

[92] William T. Still – “The Ancient Plan of Secret Societies”, Twelfth Printing, Huntington House Publishers, Lafayette, Louisiana, 1990 г., стр. 47. Книгата е в архива на автора.

[93] Вж. напр. Richard Allan Wagner – “The Lost Secret of William Shakespeare”, 2nd Digitized eBook Edition, Published by Richard Allan Wagner, Fullerton, CA, 2010 г. Книгата е в архива на автора.

[94] William T. Still – “The Ancient Plan of Secret Societies”, Huntington House Publishers, вече цит. съч., стр. 47.

[95] На Аврора – Aurore.

[96] Albert Pike – “Morals and Dogma”, published by the Supreme Council of the Thirty Third Degree for the Southern Jurisdiction of the United States Charleston, Charleston, SC, 1871 г., стр. 322. Книгата е в архива на автора.

[97] Христо Смирненски – „Червените ескадрони“ в: Христо Смирненски – „Да бъде ден!“, Общо работническо кооперативно дружество „Освобождение“, София, 1922 г.

[98] Евреинът от Александрия, който критикувал… Стария завет. Той бил чичо на римския пълководец Тиберий Юлий Александър. Бащата на Тиберий – също роден в Александрия, бил евреин. Самият генерал бил назначен за римски управител на Юдея и потушил първото въстание от 70 година. Не го грешете с император Тиберий.

[99] Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 32, ст. 24-26.

[100] Вж. Майкъл Бенсън – „Тайните общества отвътре: Онова, което те не желаят да знаете“, Издателство „Дилок“, вече цит. съч., стр. 257.

[101] Пак там, стр. 258.

[102] Mark A. Tabbert – “American Freemasons: The Centuries of 62 Building Communities”, New York University Press, New York, NY, 2005 г., стр. 36.

[103] Lettеr to Bishop Mandell Creighton, April 3, 1887, Life and Letters of Mandell Creighton, 1904, as cited in The Oxford Dictionary of Quotations, Third Edition, 1980, Oxford University Press, Book Club Associates edition, стp. 1. Лорд Актън [Джон Емерих Едеард Далбърг] бил известен британски моралист и историк. През шейсетте години на ХІХ век, независимо, че бил един от най-мълчаливите депутати в Парламента по онова време, той се явявал един от най-влиятелните му членове. Въпреки че бил католик, той се противопоставял на схващането за безпогрешността на папата. – Бел. на У.Т.С.

[104] William T. Still – “The Ancient Plan of Secret Societies”, Huntington House Publishers, вече цит. съч., стр. 47.

[105] Пак там, стр. 49.

[106] Майкъл Бенсън – „Тайните общества отвътре: Онова, което те не желаят да знаете“, Издателство „Дилок“, вече цит. съч., стр. 262, 264-265.

[107] Вж. Karen Ralls – “The Templars and the Grail: Knights of the Quest”, Quest Books, Wheaton, IL, 2012 г., стр. 163-169.

[108] Децентрализация на районите, англ.

[109] Ted Flynn – “Hope of the Wicked: The Master Plan to Rule the World”, MaxKol Communications, Herndon, VA, 2000 г., стр. 370.

[110] Цветелина Бориславова Карагьозова е дъщеря на комунист и офицер от Държавна сигурност. Учила в чужбина, където баща й бил проводен да слухти по посолствата. В Букурещ се сближила всякак със сина на посланика Иван Абаджиев, бивш първи секретар на ЦК на ДМС, кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП, секретар на ЦК на БКП, сетне генерален директор на ВТО „Хемус“. Омъжила се за Стефан Иванов Абаджиев. После срещнала Б.Б. и между двете избухнала гореща женска дружба. Цветелина пристанала в Банкя, а Стефан Абаджиев се оженил за бившата съпруга на Б.Б., за която се смята, че всъщност е мъж. Затова е по-правилно да се каже, че синът на Абаджиев се е омъжил за брачния партньор на банкянската Брижит Бардо. Меглена Кунева се омъжила за един от синовете на Иван Пръмов – член и секретар на ЦК на БКП. Като първи секретар на ОК на БКП в Пловдив, през 1953 г. свекърът е разпоредил на милицията да стреля по стачкуващите работници от тютюневите складове в града. Говори се за 12 убити. Това била последната стачка в НРБ. Когато станала Пръмова, Кунева направила главоломна кариера. Сега е „пробрюкселска демократка“ и американофилка, близка до парижките Ротшилд и до тукашната издънка на свързания с тях род Сак Кобург и Гота. Как стават подобни метаморфози? На това идиотите от стадото грухтящи овце от породата съветска местна подобрена туриха пепел.

[111] Майкъл Бенсън – „Тайните общества отвътре: Онова, което те не желаят да знаете“, Издателство „Дилок“, вече цит. съч., стр. 245.

[112] Томас Соуел – чернокож американски икономист, политически философ, социолог, университетски преподавател. Част от ръководния екип на Института „Хуувър“ към Корнуолския университет, и на Станфордския университет. (John Marsh – “The Liberal Delusion: The Roots of Our Current Moral Crisis”, Arena Books, Bury St. Edmunds, UK, 2012 г., стр. 129.)

[113] William Butler Yeats – “The Second Coming”, 1919 г. Стихотворението е реакция на ставащото след Първата световна война. Звярът са болшевиките.

[114] Партия на независимостта на Обединеното краство – националистическа организация, зад която също стоят едни от най-богатите еврейски фамилии. Например – Голдсмит, кръвно свързани с Бъкингамския дворец. Доскоро я оглавяваше Найджъл Фараж, който не криеше, че е заможен финансист с офшорна компания. Но избягвайки данъчното облагане на Острова, досега заема позата на националист. Не може да се отрече, че кратките му речи са съдържателни и вадят на показ неприятни истини за миналото на европолитиците – най-вече на комунистите, криещи се зад представката „бивш“.

[115] Изчезващ старомоден вид английски атомни подводници. Около възобновяването на тяхното производство с известно осъвременяване се водят политически спорове. Досещате се, че зад всичко стои военнопромишленият комплекс.

[116] В оригинала: “the plot”, което може да бъде преведено и като „заговора“, „заверата“.

[117] Последната от ноември 2016 г.

[118] Евреин, американски икономист, Нобелов лауреат по икономика. Награда, нямаща нищо общо със завещанието и семейството на Алфред Нобел. Харесван у нас от „левите“, от „центристите“ и от „десните“. Практически – от всички. По две причини. Първо, другарят идва от столицата – пардон – от САЩ. А по тези земи винаги посрещат и тачат силните, докато не отслабнат. Второ, кой разбира от икономика въобще? Ако беше другояче, все някак щяхме да успяваме донякъде. А вместо това, с бързи и твърди стъпки сме се запътили към финала на онова, което наричат България. При това – в кански мъки.

[119] В най-добрия случай колежанското образование е полувисше. И като всичко полу, не е достатъчно – нито е неграмотност, нито е образование.

[120] Бивш лидер на Либералната партия на Британия и земестник министър-председател в първия кабинет на Дейвид Камерън, наследник на съветски шпиони. Което, може би, го прави също такъв. То е ген.

[121] Така е в оригинала. Не го променям.

[122] От Rust belt, както наричат американския Североизток, където бяха разположени главните предприятия на въгле- и стоманодобива, и на автомобилната индустрия – като Детройт например. Те са „ръждясали“ или „ръждиви“ поради неупотреба. В тях производството и животът, произтичащ от него, замряха. Затова ги нарекоха „ръждясали пояси“. Писал съм за това.

[123] Закона за изборната реформа, променил съществено избирателната система в Англия и Уелс. Дотогава в Камарата на общините влизали представители предимно на малките градчета. Индустриалната революция довела до бърза урбанизация. Едва през 1832 година започнало допускането на представители на големита градове в Парламента.

[124] “Blame the identity apostles – they led us down this path to populism” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 1 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/dec/01/blame-trump-brexit-identity-liberalism

[125] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 24, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/

[126] Такъв е животът в „свободна“ Чалгария, фр.

[127] Джо Байдън – вицепрезидент на САЩ, комунист, съветски агент, в реч пред Вносно-износна банка през 2013 г. (Joe Biden, speech Import Export Bank, April 5, 2013 г., в: “Joe Biden on Creating a “New World Order”, Written by  William F. Jasper, “The New American, thenewamerican.com, Appleton, Wisconsin, Monday, 8 April 2013 г., online: http://www.thenewamerican.com/usnews/politics/item/15036-joe-biden-on-creating-a-new-world-order, видеозапис от Nicholas Ballasy, YouTube, April 5, 2013 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=b1AMYHHAXhI)

[128] Сомелиѐ – сервитьор на вино, фр.

[129] Седалището на Кралския институт по външни работи – The Royal Institute of International Affairs, навярно първата интернационална организация на тайното световно правителство. Основана е в Лондон през 1920 година. Изпреварил е следващите подобни организации в САК, като Съвета за чуждестранни отношения и Тристранната комисия. Хронологично между тях попадат Клуба на билдербергите, Римският клуб и други подобни организации – мисловни центрове. От 2005 година институтът раздава собствена награда на видни държавни дейци – Chatham House Prize. Любопитно е, че през 2009 година с нея беше удостоен бразилският президент Лула да Силва – отявлен комунист. А през миналата 2015 година – Мохамад Джавад Зариф, външен министър на Иран, уж „вражеска“ страна.

[130] Британското външно министерство.

[131] “Boris Johnson may wish otherwise, but the old world order is finished” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 2 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/dec/02/boris-johnson-foreign-policy-old-world-order

[132] Вж. напр. “White House rebuke for Trump over Taiwan phone call as Obama administration says it’s baffled he would speak to its president” by Francesca Chambers, White House Correspondent For Dailymail.com, “The DailyMail”, , London, Monday, 5 December 2016 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4002692/White-House-rebuke-Trump-Taiwan-phone-call-Obama-administration-says-s-baffled-speak-country-s-president.html

[133] Вж. “Boardroom backsliding: Theresa May backtracks on plans to put workers on company boards saying businesses will not be forced into it” by Alain Tolhurst, “The Sun”, thesun.co.uk, London, Monday, 21 November 2016 г., online: https://www.thesun.co.uk/news/2228913/theresa-may-backtracks-on-plans-to-put-workers-on-company-boards-saying-businesses-will-not-be-forced-into-it/

[134] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 8. Книгата е в библиотеката на автора.

[135] Пак там, стр. 8-9.

[136] “Study finds 7m Britons in poverty despite being from working families” by Peter Walker Political correspondent, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 7 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/society/2016/dec/07/study-finds-7m-britons-in-poverty-despite-being-from-working-families

[137]  “About U.S. Hunger” by Heather Turner and Son, “Bread for the World”, bread.org, Washington, DC, Monday, December 15, 2014 г., online: http://www.bread.org/hunger/us/?utm_source=adwords&utm_medium=onlinead&utm_campaign=search&utm_term=us-poverty&utm_content=text

[138] Вж. 003 – Video – Get rid of hunger, Amanpour CNN, February 5, 2014 в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zem9LAQgVJ0

[139]  “Census Bureau answer to What is the difference between poverty thresholds and guidelines?”, “Frequently Asked Questions”, United States Census Bureau, ask.census.gov,  Washington, DC, 2014 г., online: https://ask.census.gov/faq.php?id=5000&faqId=99

[140] Вж. “Census: U.S. has fewer ‘near poor’ as many slip into true poverty” by Haya El Nasser, Al Jazeera America, america.aljazeera.com, New York, NY, Washington, DC, May 1, 2014 г., online: http://america.aljazeera.com/articles/2014/5/1/census-bureau-reportonlivinginnearpoverty.html

[141] Вж. “Poverty in the United States: Frequently Asked Questions”, National Poverty Center, npc.umich.edu, Regents of the University of Michigan, Ann Arbor MI, December 2014 г., online: http://www.npc.umich.edu/poverty/

[142] Вж. “Boardroom backsliding: Theresa May backtracks on plans to put workers on company boards saying businesses will not be forced into it: PM said in a speech to the CBI the flagship proposal was now just one option in her package of reforms” by Alain Tolhurst, “The Sun”, , London, 21st November 2016 г., online: https://www.thesun.co.uk/news/2228913/theresa-may-backtracks-on-plans-to-put-workers-on-company-boards-saying-businesses-will-not-be-forced-into-it/

[143] Вж. “The Soviet Union collapsed overnight. Don’t assume western democracy will last forever” by Paul Mason, “The Guardian”, theguardian.com. London, Monday, 5 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/dec/05/soviet-union-collapsed-overnight-western-democracy-liberal-order-ussr-russia

[144] Пак там.

[145] Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, Издателство „Сиела“, София, 2014 г., стр. 202. Книгата е в библиотеката на автора.

[146] “The Soviet Union collapsed overnight. Don’t assume western democracy will last forever” by Paul Mason, “The Guardian”, вече цит. съч.

[147] “To mock President Putin’s pride and test his paranoia is folly” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 25 July 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia

[148] Хенри Луи Менкън – американски журналист, филолог и консерватор. (“Meanings of Christmas”, “The Sonoma Index Tribune”, sonomanews.com, Sonoma, CA, Monday, December 23, 2013 г., online: http://www.sonomanews.com/meanings-christmas/#.U2zRD1JZrAU)

[149] Наричан People’s Republic of Berkeley – Народна република Бъркли. Едно от главните гнезда на левичарството и на съветския шпионаж в САЩ, развъдник на комунета.

[150] Вж. Alexei Yurchak – “Everything Was Forever Until It Was No More”, Princeton University Press, Princeton, NJ, 2015 г.

[151] Кои? Кои желаят това? Страхливци и мижитурки!

[152] За жалост, не сте. Въобразявате си.

[153] “The Soviet Union collapsed overnight. Don’t assume western democracy will last forever” by Paul Mason, “The Guardian”, вече цит. съч.

[154] Всъщност, както пояснява Григорий Климов, иде речза Комплекса на Ленин – трудно удържима амбиция за власт. Обикновено това е съчетано или със садизъм, или с мазохизъм, какъвто е случаят с автора на това откровение.

[155] Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, вече цит. съч., стр. 205.

[156] През 1996-1997 година Иван Костов и Муравей Радев се развяваха по митингите с такива. Десет лета по-рано, когато щангистът Наим Сюлейманоглу избра свободата в Турция, пред местния комунистически „рай“, забелязах, че ченгетата от Държавна сигурност носят такива. Разбрах, че им ги раздават…

[157] Така им харесва, англ. И на народонаселението, придобиващо все повече от чертите на мургавите пришълци от юга и изтока.

[158] Съюз на военното разузнаване – така в Британия се наричат външнополитическото разузнаване и контраразузнаването.

[159] Джо Байдън – вицепрезидент на САЩ, комунист, съветски агент. (“Biden urges Air Force cadets to shape ‘a new world order’”, RT – Russian Television, rt.com, ANO “TV-Novosti”, Moscow, 29 May, 2014 г., online: https://www.rt.com/usa/162344-biden-new-world-order/)

[160] Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава“, София, 2002 г., стр. 33. Книгата е в библиотеката на автора.

[161] Вж. “Pennsylvania recount: Jill Stein to take fight to federal court after $1m bond set: Green party candidate vows to counter judge’s ‘outrageous demand’ for $1m bond by seeking emergency relief in federal court” by Associated Press in Harrisburg, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 4 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/03/jill-stein-pennsylvania-recount-green-party

[162] Серго Берия – „Мой отец – Лаврентий Берия“, „Современник“, Москва, 1994 г., стр. 270-271. Книгата е в библиотеката на автора.

[163] Вж. напр. “Russia’s Coming Regime Change” by Andrei V. Kozyrev, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, July 20, 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/07/21/opinion/russias-coming-regime-change.html?_r=1

[164] Алекси Шарл Анри дьо Токвил (1805–1859) – френски дипломат, историк, изследовател на политиката, изследвал САЩ през първата половина на ХІХ век. (Alexis de Tocqueville – “Democracy in America”, University of Chicago Press, Chicago, IL, London, 2012, стр. 244.)

[165] Вж. “Boris Johnson: democracy is in retreat across world” by Patrick Wintour Diplomatic editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 2 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2016/dec/02/boris-johnson-democracy-retreat-across-world-chatham-house

[166] Пак там.

[167] Перифраза на стигове от песен на британската рок-грепа “Deep Purple”. (Вж. “No One Came” в: Deep Purple – LP “Fireball”, Harvest Records (UK), Warner Bros. (US), 1971 г.)

[168] “Christians have no right to wear cross at work, says Government” by David Barrett, Home Affairs Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 10 March 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9136191/Christians-have-no-right-to-wear-cross-at-work-says-Government.html

[169] Пак там.

[170] Диария на ума и останалите органи в организма.

[171] “Christmas isn’t being banned. But we should play along with those who think it is” by Gaby Hinsliff, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 1 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/dec/01/christmas-banned-save-santa-campaign-left-voters

[172] Вж. “Unemployment drops to 4.6%, lowest since 2007” by Patrick Gillespie, CNNMoney, money.cnn.com, Atlanta, GE, Friday, December 2, 2016 г., online: http://money.cnn.com/2016/12/02/news/economy/november-jobs-report/

[173] От Obamacare, както наричат типично социалистическата здравна система, въведена от Барак Обама. Буквално – „загрижеността на Обама“. В случая – игра на думи: Безгрижието на Обама.

[174] Вж. “Trump targets another company, draws Sanders’ criticism”, Reuters, reuters.com, New York, NY, Saturday, December 3, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-rexnord-idUSKBN13S0PU

[175] NAFTA – съкращение от North American Free Trade Agreement, което ще рече Северноамериканско споразумение за свободна търговия. То беше подписано от Бил Клинтън, но заработи при младия Буш. Включва Канада, САЩ и Мексико. Практически това е почти същото като Евросъюза – нов СССР, но в Северна Америка. Предвиждаше се да бъде въведена и обща валута – амеро. Доналд Тръмп се закани, че ще изведе САЩ от сполазумението, което облагодетелства двете им съседки.

[176] Вж. “Donald Trump isn’t even president yet and he’s already winning for American workers” by Matthew Boyle, Washington, DC, “Breitbart”, breitbart.com, Los Angeles, CA, 29 November 2016 г., online: http://www.breitbart.com/big-government/2016/11/29/president-elect-donald-trump-cuts-deal-to-keep-carrier-corporation-in-united-states/

[177] Вж. “Sarah Palin blasts Donald Trump’s deal with Carrier as ‘crony capitalism’: The former Alaska governor compared the deal to some of President Obama’s labour policies”by Feliks Garcia, New York, “The Independent”, independent.co.uk, London, Saturday, 3 December 2016 г., online: http://www.independent.co.uk/news/people/sara-palin-donald-trump-carrier-crony-capitalism-a7453431.html

[178] Ливадата във Врана, англ.

[179] Вж. напр. “Donald Trump’s Call With Taiwan President Was No Surprise: Official” by F. Brinley Bruton, Abigail Williams , Ed Flanagan and Eric Baculinao, NBC News, nbcnews.com, New York City, NY, Saturday, 3 December 2016 г., online: http://www.nbcnews.com/news/world/donald-trump-s-call-taiwan-president-was-not-surprised-official-n691466

[180] “Donald Trump’s phone call with Taiwan president risks China’s wrath” by Tom Phillips in Beijing, Nicola Smith in Taipei and Nicky Woolf in San Francisco, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 3 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/03/trump-angers-beijing-with-provocative-phone-call-to-taiwan-president; “Gaffe or provocation, Donald Trump’s Taiwan phone call affects global stability” by Julian Borger in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 3 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/03/gaffe-or-provocation-donald-trumps-taiwan-phone-call-affects-global-stability

[181] Вж. “Trumps Taiwan call exposes his inexperience, China state media say” by Tom Phillips in Beijing, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 4 December 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/dec/04/donald-trump-taiwan-call-exposes-inexperience-china-state-media-say

[182] Вж. Николай Кауфман – „Поглед върху народната музика на балканските евреи“ в: „Българи и евреи“, Втора част, ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация, Организация на евреите в България „Шалом“, Център за изследвания на българите, София, 2000 г., стр. 203-204. Книгата е в библиотеката на автора.

[183] Ролята е поверена на симпатичната Анет Бенинг, съпругата на Уорън Бити. „Звездата“ от легендарния филм „Бони и Клайд“ е първият кинаджия, който е бил предложен двукратно за наградата на киноакадемията – „Оскар“, за всичко в един филм: актьорска игра, сценарий, режисура и продуциране. Любопитно е, че Хенри Уорън Бийти и 19 лазарника по-младата му съпруга Анет Бенинг не са евреи.

[184] Едуар Фльори, псевдоним на Едуар Анри (1815–1883), френски историк, археолог, журналист, цитиран от известната английска историчка Неста Уебстър, изследователка на революционните движения и на тайните общества. (Nesta Webster – “World Revolution: The Plot Against Civilization”, Small, Maynard & Company, London, 1921 г., стр. 59. Книгата е в архива на автора.)

[185] Майкъл Бенсън – „Тайните общества отвътре: Онова, което те не желаят да знаете“, Издателство „Дилок“, вече цит. съч., стр. 272.

[186] „Израел: Кризата в Сирия минава през свалянето на Асад“, Автор: news.bg, News.bg, София, събота, 3 декември 2016 година, online: https://news.bg/world/izrael-krizata-v-siriya-minava-prez-svalyaneto-na-asad.html

[187] Вж. 0014 – Video – Netanyahu Pushes Project ‘Israel’ to its Logical End, в: Георги Ифандиев – „Колкото по-дълго живеете, толкова повече смърт, нещастия и гадости виждате. Ще издържите ли? – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 декември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=Yk1PRGCj3kM

[188] Вж. 006 – Video – Israelis in Shock – Avigdor Liberman Accepts Netanyahu’s Offer To Be Aefense Minister, в: Георги Ифандиев – „Светът е сцена. Ала какво става, когато драматурзите, режисьорите и актьорите са злонамерени и калпави, а публиката е безразлична?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 май 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=baEA3UQKQ6M

[189] ОК РУСАЛ – от Обединена компания „Руски алуминий“.

[190] “Oleg Deripaska accuses rival bringing £1.6bn suit of running protection racket” by Simon Goodley, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 13 February 2012 г., online: https://www.theguardian.com/world/2012/feb/13/oleg-deripaska-rival-crime-claims

[191] Вижте броя на посещениията. И това число разкрива много.

[192] Вж. Николай Павлов – „Дерипаска: Български премиер взимаше пари от Чорни“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 20 февруари 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-vi/%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80-%D0%B2%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5

[193] Вж. Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., стр. 10, online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms Разпечатка на хартия в библиотеката на автора.

[194] Вж. 002 – Video – Khazar Jew Avigdor Lieberman – Defence Minister of Israel, Says It’s Very Important Al – YouTube, в: Георги Ифандиев – „Олимпиада ли? За петнадесетте минути слава, част от триумфа на социализма: Тъжни размисли за едно кухо събитие“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 август 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D1%81 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=OTYncEwZlGE

[195] “No more Israel” by PageSix.com Staff, “Page Six”, pagesix.com, NYP Holdings, Inc., New York, NY, September 18, 2012 г., online: http://pagesix.com/2012/09/18/no-more-israel/; преразказ и продължение на историята в: “Kissinger said Israel won’t exist in 10 years” by Israel Hayom Staff, “Israel Hayom”, israelhayom.com, Tel Aviv, Thursday, September 27, 2012 г., online: http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=5907

[196] “No more Israel” by PageSix.com Staff, “Page Six”, вече цит. съч.

[197] Пак там.

[198] Така върви светът днес, лат.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...