Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

RHAPSODY IN BLUE – РАПСОДИЯ В ТЪЖНО, ИЛИ ЧАЛГАРСКА МОЗАЙКА ИЗ МЕСТНАТА И СВЕТОВНА НОМЕНКЛАТУРИЯ – Част 4

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Маршируваме напред към екстремистки Brexit“ – изквича лондонско еврейче с гъвкав мироглед, според случая. – „Някой трябва да говори от името на 48-е процента“ – призова то.[1]

 

Милото комуне, истински Карузо на опортюнизма. В момента явно е с ляв уклон. Съдейки по мутрата му – и изобщо. Но със сигурност е преминало през един от онези неоконсервативни курсове в САЩ, задължителни за новата левица“, представлявана от Лейбъристката партия, без върховното й ръководство.

 

През 2000 година чифутчето не е обелило и дума за президентските избори в САЩ, които в родината му наблюдават тъй отблизо и отразяват толкова подробно, сякаш ще хвърлят жребий с предварително известен резултат за наемателка на Бъкингамския дворец. Както тук комунистите – настоящите „демократи“ – отразяваха конгресите на КПСС.[2] Тогава Ал Гор спечели повече гласове, съответно – проценти. Обаче настаниха загубилия изборите Джордж Уокър Буш в Белия дом. Казаха: „Демокрация.“

 

 

 

Възхвалата на глупостта

 

 

 

Сега, с 26-годишно закъснение, отново в навечерието на избори в САЩ, чифутчето е влязло в папуците на екранния герой мистър Бийл.

 

Изправя се на страниците на малкото лейбъристко таблоидче. И като вълк вие за Британия и демокрацията. Няма никаква Британия! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят.[3]

 

Тези бяха преди 40 лета, когато филмът излезе по екраните. Днес на първо място са “Goldman-Sachs”, „Газпром“, “Apple”, “ICBC”, “Walmart”, “Baidu”, “China Construction Bank”, “American Airlines Group”, “Volkswagen”, “Agricultural Bank of China”, “Saudi Aramco”, “Alibaba”, “Samsung”…

 

Това, въпреки напъните, почти никой на този свят не го проумява. Ако го е разбрал, го забравя. Имам чувството, че планетата е превърната в грамаден „кораб на глупците“. Както го е описал ренесансовият поет без родина Себастиан Бранд.[4]

 

Прекланя се сега светът, щом в нечий джоб пари дрънчатцар Злато вече изпревари  останалите господари!

 

О, злато, злато, как така днес всичко живо приласка? Ако с имот си се сдобил, ти всекиму си драг и мил, и всеки мисли по въпроса с теб някой ден да се сватоса.

 

Зажениш ли се, двама-трима поне ще питат: „Колко има?“ – но никой не придиря днес за буден ум, достойнство, чест

 

Глупак е, който не престава край себе си да вдига врява, да празнодумства, да се ежи с небивалици и брътвежи.

 

Но щом кълвачът многослови, привлича всички птицелови; мълчи ли си, човек се брани от множество ненужни рани.

 

Ала – различно от глупака! – мъдрецът търпеливо чака да свършат тъпите тиради, та най-подир да се обади

 

А виж, мъдрецът предпочита да слуша мъдрост до пресита, защото своята държи все повече да умножи.

 

И разбери, че по-добре е един мъдрец да те осмее, отколкото сганта лукава от тебе да се възхищава.

 

Но ти от злоба си обзет към всеки упрек и съвет!…

 

Човек, облечен с власт, едва ли с приятели ще се похвали, които могат някой път  на помощ да се притекат.[5]

 

Неизвестен читател на молдовска медия беше оценил тъпотата на тълпите по следния лаконичен начин:

 

Парите на Путин са в Америка, семейството му в Холандия, а театърът е за глупаците. Всички те са престъпна шайка.[6][7]

 

Върнете се към мислите в творбата на Себастиан Бранд, издадена за първи път преди 522 лета.

 

От какъв зор ни е необходимо правителство, парламент, камо ли президент? Те следва да са ваши слуги, а не само не са. Обратното – не се изживяват, а живеят като че ли са господарите на чалгарциклозетниците, които вече дори намирисват на нужник.

 

За какво ни е членството в Европейския съюз? За да храним другите, затова ли?

 

Само през този месец, на два транша, Гърция ще получи общо 2,8 милиарда евро от Брюксел. Веднъж – 1,1 милиарда, а в края на октомври – още 1,7 милиарда![8] Името на еврокомисаря по икономиката и финансите е Москвич. Наистина. Французите – едно от най-тъпите и най-комунизирани племена на земята, което още пее „Марсилезата“ и живее с някакви „революционнипредстави, го произнасят „Московисѝ“. Но момъкът си е чист еврейски москвич. Недоделка. Нищо, че е роден в Париж.

 

Син е на „влиятелния румънско-еврейски социал-психолог[9] Серж [Сергей]Московисѝ, и на полско-еврейската психоаналитичка[10] Мари Бромберг-Московисѝ“.[11] Иначе казано – москвичи. „Интелигентни“ и „прекрасникато едновремешната едноименна съветска недодялка, произвеждана и у нас. Минаваща за автомобил. Знаеше се, че това е куп ламарина със зле преправен откраднат стар двигател наBMW”, предназначен за социалистически мъже, които искат да избягат от съпругите си. И да прекарат почивните дни под своите москвичи

 

Вот вам, дорогие товарищи, кой определя икономическата и финансовата политика на Европейския съветски съюзсбъднатата мечта на комунистическите наследницикомунѐтата.

 

Гръцките пенсионери, чиито минимални пенсии са малко над 400 евро800 лева, масово заляха улиците и площадите. Тук безмозъчни дъртаци, с години заделяли стотинки и левчета от оскъдните си социални помощи, кой знае защо наричани „пенсии“, се доверяват на дребни измамници и си купуват вълшебни възглавници и завивки?

 

Толкова много тъпота, събрана на 111 000 квадратни километра, няма да срещнете никъде. Даже в най-затънтените кътчета на земята, които навремето наричахме „гъза на географията“.

 

Кроткото население със скопени мозъци даже не роптае, когато го обират с противоконституционните данъци и с таксите. Например – за сметта, която е съвсем зле обоснована и грабителски формирана. Но не само – с милиардите, откраднати по проектите за изгражданена АЕЦБелене“, завлечени от няколко стотин комунистически мошеници чрез фалирали банки КТБ е само един от примерите. С подарените на чуждестранни пенсионери и алчни западни милиционер-комунисти предприятия като ЧЕЗ, „Нефтохим“, станал „ЛУКойл България“, „Овергаз“ – филиал на „Газпром“, „Софийска вода[12]

 

Това са своеобразни мавзолеи на лукановщината и на Путин, но всички сме виновни не по-малко от тях. Ние ги допуснахме и търпим.

 

Рече ли някой да припомни, че иде реч за комунисти, го обявяват за „хейтър, замръзнал в 1989 година“?! Когато на комунетата им изнася, ругаят комунистите. Както е отсъдил Господ, „свидетелстват против самите себе си“. Но стадото от грухтящи овце не проумява! А липсата на всякаква нравственост позволява на комунягите да се пребоядисват по няколко пъти в минута. И сякаш поразени от деменция, да забравят, че са комунисти. Ето как:

 

 

 

 

 

Туй то. Бойка Борисова, тази първобитна Брижит Бардо на туземното ни битие, обяви, че ви назначава старшина за президент! И преглъщате? Даже поне половината от гойската тълпа е доволна, радостна, може би – щастлива!

 

 

 

Нашествието на тъпотата

 

 

 

Защо старшина? Само онзи, който не е ходил в казармата по време на милиционер-социализЪма не знае, че наричаха старшината майка на ротата“. Сега Цецка Цацева – пардон – Цачева, която въпреки намесите на пластичните хирурзи и останалите разкрасители по-скоро има вид на борец от отбор по сумо, става ваша майка. На брой и без друго клоним към рота

 

Има още нещо, естествено, останало незабелязаноот преститутките[13], но и от публиката, общо казано. Дни по-късно едно от чудесата на БКП, ненагледният затлъстяващ от охранване в компартийната кочина товарищ Първанов, Георгий Седефчов, преуспял в Института за история на БКП, еднакво познат и с агентурния си псевдоним Гоце“, изсипа порой от лъжи. Толкова откровени и явни, но останали без коментар. Ще се спра само на две от тях, които са по темата за „лявото“, „дясното“, за комунизма и псевдо антикомунизма.

 

По-добре да видите и чуете.

 

 

 

 

 

Защо в заглавието на видеозаписа съм написал, че „Гоцее агент на КГБ? Елементарно е. Както четем в разсекретена, доскоро „лична строго секретна информацияна МВР на НРБ от 24 декември 1969 г.:

 

По покана на ръководството на Министерството на вътрешните работи на Народна република България от 27 до 29 ноември т.г. у нас пребивава делегация на Комитета за държавна сигурност на Съветския съюз, ръководена от кандидат-члена на Политбюро на ЦК на КПСС и председател на КГБ Юрий Андропов

 

Членовете на съветската делегация бяха приети и от първия секретар на ЦК на БКП и председател на Министерския съвет. Др. Т. Живков, който ги запозна с някои проблеми, които стоят за решаване пред нашата страна с активната помощ на Държавна сигурност (напр. проблема за работата сред население от турски произход у нас, за борбата срещу идеологическата диверсия на противника и пр.) Другарят Тодор Живков пожела успехи в съвместната работа на нашите органи на ДС с органите на КГБ. [В нашия жаргон думата „орган“ има особено, цинично значение: „Органът му…“] Др. Живков увери другаря Андропов, че Държавна сигурност на НРБ е филиал на КГБ на Съветския съюз.[14] (Вижте илюстрацията.)

 

Точно преди петилетка Найджъл Фараж извади на показ комунистическото минало и изобличи лицемерите Жозе Мануел Барозу и Мартин Шулц. По онова време – септември 2011 г., първият, стар португалски маоист, беше председател на Европейската комисия. А вториятгермански троцкист и социалист – оглавяваше Европейския парламент. Ето какви са вълшебствата на бясната комунистическа тирания, представяна като „демокрация“.

 

Да ви припомня:

 

 

 

 

 

Втората лъжа, още по-забележителна по своето безобразие, е заизмисленото комунистическо миналона Ирина Бокова. Дали, за да заслужат угояването си, алчно червените фашизирани прасета като това от село Сирищник, част отзабележителнияПернишки край, са длъжни да мамят тъй нагло и безочливо, като Седефчев? Ще си послужа с цитат от един от официозите на тайната световна власт и нейните тукашни подлоги – седмичникът „Капитал“. Той се роди от не особено прикритото и напълно безчестно оплождане на тукашните медийни курвета от техните западни началници. Започна от местния филиал на агенция „Ройтерсс едно от евтините момиченца Иво Прокопиев.

 

Другарчето е син и брат на офицери от Държавна сигурност. Бащата се е ползвал с изключителното доверие на Тодор Живков. Именно „първиятго издигнал до шеф на държавно ловно стопанство, където правешкиятцар“ обичал да развява каскета си. Понякога – в компанията на неговия шеф – товарищ Брежнев, Леонид Илич. Което не попречи, а обратното – помогна, на разградското „кюфтеда бъде прието в приятелския кръгагнешки главичкив СДС. Излишно е да напомням, че Съюзът беше съставен само от ченгета. Кой сред седерастите – имам предвид назначаваните на различни постове, особено на ръководни – не беше такъв?

 

Ето какво е регистрирал вестник „Капитал“, водещ се собственост на близкия приятел на комуниста и агента на Държавна сигурност РосенИрландската пастиркаПлевнелиев, на 10 февруари 2016 г.:

 

Стремежът на Бокова към международната организация започва още след като завършва руския МГИМО. Тя започва кариерата си като трети секретар в отдел „ООН и разоръжаванена МВнР през 1977 г. По-късно става трети секретар и в постоянното представителство на ООН в Ню Йорк, а до идването на демокрацията продължава да работи в същия отдел. След събитията от 1990 г. става депутат във Великото народно събрание, а по-късно като кадър на БСП става зам.-министър на външните работи в правителството на Жан Виденов. Най-забележителният момент в тогавашната й дейност е да убеди Виденов България все пак да подаде молбата си за членство в ЕС – това става на 15 декември 1995 г., а Бокова минава за част от про-европейското крило в БСП (комичен елемент, свързан с този момент от биографията й е, че книжата за тази молба са толкова много, че Бокова ги внася в МС в количка и при внасянето без да иска я обръща).[15]

 

Ако си направите безсмисленото усилие да прочетете целия обзор, действително няма да срещнете нито дума за някакво комунистическо минало на товарищ Бокова, Ирина Георгиевна. Както е писал болшевишкият поет – „ни вопъл, ни стон“. Твърде щадящ подход за издание, което е приписвано като близко до уж конкурентката й Сталинка Георгиева с променено име КриСталина.

 

 

 

Клозетничество с глобален привкус

 

 

 

Обаче другарката Бокова е постъпила в редовете на БКП скоро след завършването на Английската гимназия в столицата. Прочее – школа за партийно-ченгесарски кадри на комунистическата партия. До нея допускаха само дечица от видни номенклатурни фамилии или от слугинажа на парткомитетите, лечебниците, репресивните органи на режима. Изключенията, които бяха извънредно малко, а в някои випуски изобщо не съществуваха, потвърждаваха това неписано правило.

 

В току-що цитирания пасаж най-важно е следното:

 

Стремежът на Бокова към международната организация започва още след като завършва руския МГИМО. Тя започва кариерата си като трети секретар в отделООН и разоръжаванена МВнР през 1977 г. По-късно става трети секретар и в постоянното представителство на ООН в Ню Йорк

 

Според твърденията на полковник Олег Гордиевски, смятан за най-добър външнополитически анализатор на КГБ, по традиция пътят към ПГУ[16] минава през редица престижни московски институти и по-специално през МГИМО (Московски държавен институт за международни отношения)…[17]

 

Веднъж, не толкова отдавна, вече писах: Преведено на човешки език, всички, които са се дипломирали в МГИМО, са били вербувани от съветското разузнаване. Тези разяснения идват да покажат, че още от ранните години на другарката Ирина Бокова Кремъл изцяло стои зад гърба й и зад други нейни телесни части. Може би даже първият й брак е бил нещо като проверка на нейната преданост. Тя се омъжва за Любомир Коларовсин на един от висшите комунистически ръководители в Бургас, областния управител Панайот Коларов.[18]

 

Вербуван от ония служби като секретен сътрудник с псевдоним „Павел“, Любчо завършва школа за запасни офицери. Изкарва войниклъка като „фазан[19] в строго секретните Ракетни войски. След което учи журналистика в Московски държавен университет. Значителна част от живота му е свързана със съветската столица. Дълги години Коларов беше кореспондент на единствената тогава (анти)Българска телевизия в Москва. С него и женичката му Ирина, която двукратно затруднил. Къде правят кариера сега дегенератите им? Разбира се в САЩ централата на световния комунизъм.

 

Да допускате, че товарищ Бокова не е поела ангажимент към Държавна сигурност, би издало не само наивността ви, но и вашето пълно невежество по отношение на тоталитарния комунистически режим. Да не говорим, че семейството й е обременено и с убийстваумишлени и в автомобилни катастрофи. Винаги са оставали ненаказани. Но Бог не прощава. Знаете какво сполетя брат й Филип, който от името на цялата им партияпрестъпна организация, както е по закон – „остроумнозаяви, чепоема нейната вина, но само с мезета“.

 

Съвсем не между другото, Ирина Бокова и бившият й съпруг Любомир Коларов станаха членове на БСП. Бяха депутати от парламентарната група на тази главна наследница на партията-майка. Както и участници в правителството на Жан Виденов. Тя – като заместник-министърка на външните работи, а за кратко – и изпълняваща длъжността министър. Тойпредседател на Комитета по пощи и далекосъобщения. Понастоящем Коларов е председател на фондация „Героите на България“ и председател на Сдружение на приятелите на РусияАлександър Невски“. Филип Боков пък е начело на някакво дружество на комунистическите дипломати ченгета.

 

Брат и сестра Бокови са комунисти по наследство. И майка им, и баща им бяха активни борци против фашизма и капитализма. До ден днешен Западът признава този факт за нещо положително и го приема като предимство!

 

Стига толкова с милостите и немилостите на интернационалния комунизъм. Той плъзнал по света преди доста векове – най-малко 50 лазарника преди Христовото пришествие на земята. Зародил се сред юдейския елиттъп, покварен, коравосърдечен, алчен и неимоверно суетен, изпитващ неутолима жажда за власт. Съвременните му превъплъщения и постижения датират от седемдесетте години на осемнадесетото столетие. За да ги гледаме днес в отвратителните образи на финансисти, индустриалци, политици, културтрегери, спортисти и деятели на физическата култура. Всички те съставляват галерия от образи, сякаш заснети в криво огледало.

 

Докъде се разпростряинтелигентносттана комунистите и на техните питомци, снабдени с нищо незначещи и неструващи дипломи от висшите учебни заведения на продължаващия милиционерски режим? Да, да като кръчми заведения, каквито бяха и са. От края на четиридесетте в тях не е преподавало нито едно човешко същество. Само комунета и ченгета. Сред тях са такива „титани на мисълта, интелигентността и ерудицията“, като професор доктор Димитър Иванов, по известен като МитьоГестапото“ или „Шестака“, да речем!

 

Та ето го резултатът от тази система (вижте илюстрацията):

 

Стълб с високо напрежение „разполовявановоположения асфалт на пътя между пазарджишкото с. Славовица и град Ветрен. Местните власти нямат пари да го преместят.

 

Шосето е затворено със забранителен знак и купчина пръст. Някой обаче е отъпкал пръстта и абсурдният път се използва от водачите.[20]

 

Последното е израз на тоталното обезумяване на стадото, смятащо се за човешко. А не е. Обаче следва продължение:

 

Пътят Ветрен-Славовица се асфалтира вече 16 години. Последната отсечка от 900 метра е положена преди месец. Дотогава тя е била черен път. Проблемният електрически стълб е трябвало да бъде преместен отдавна от електроразпределителното дружество, на което е платено за това. За да не спират асфалтирането, от местната власт решават да положат пътната настилка, въпреки стълба. Очаква се до седмица електрическият стълб да бъде преместен и след 16 години чакане най-накрая пътят да бъде отворен.[21]

 

Напоследък и на малоумните стана ясно, че строят магистрали. „Усвояватедни пари. Което е евфемизъм на „крадат милиони“. След тях остава нещо като шосе, което незабавно се налага да бъде ремонтирано. И отново „усвояват едни пари“…

 

Въпреки своеобразния perpetuum mobile на комунистическата тъпота, алчност и наглост, „знаещите всичкогрухтящи овце за пореден път ще се завтекат към избирателните урни. За даупражнят своето гражданско право“ и да узаконят назначаването на висок пост на комунистически безумник, чието име е изхвърлила лотарийната сфера на скритата власт. Диване с огромна за нашите стандарти заплата, съпровождана от купища привилегии и доволства.

 

Ето пример на такова допотопно отношение, просмукано от комунистическо безумие. Лицемерно превръщано в призив към многобройното стадо от туземни дегенерати и идиоти, отишло да замърсява западното:

 

 

 

 

 

Това ли определя дали някой е важенгласуването? (Прекръстих се.) Ами специално за помиярите организирайте избори всяка седмица. Боже, колковажнище бъдат. Хубавец!

 

Не търсете истинската България в интернет. Няма я там. В тази световна мрежа преобладават простотията и лъжата. Тя изобилства от изопачени фактичалга, общо казано. Обаче в нея отсъства истинския живот на нашенското стадо и на шепата българи човеците. Онзи, в който комунистическите башибозушки орди, съставени от мутри, мутризирани мангали, общински и държавни бюрократи, продажни служители на чуждестранни фирми за електро- и водоснабдяване (едните и другите мутри с ръкавели[22]), но на първо място партийци и милиционери, превръщат всекидневието в горчилка. Бита, в който хората замръкват в ужас, сънуват кошмари, и осъмват с тревогата, дали ще изкарат деня. Най-вече – чисто материално.

 

Тази страшна прозаичност вече е елемент от ДНК-то на нашенеца. По-лесният живот извън страната затъпява острието дори на уж истински антикомунисти. На хора, които са напуснали България не заради по-високата надница, получавана срещу бърсане на посрани старчески задници и миене на чинии. Повечето от моите познати бяха политически имигранти. Те не бяха рискували – друг въпрос е дали наистина е било така – за да се превърнат във вещи, по-евтини от една съдомиялна машина.

 

Но когато се върнат и се срещнем, непременно забелязвам, регистрирам смешна милозливост към извергитекомунистическите убийци и грабители, и спрямо техните дечица. Е, да не се връщаме в миналото, а да гледаме напред, ме агитират. Така прекратих отношенията си с доста имигранти. И не съжалявам. Както и с всички, членували в БКП или такива, за които знам, че са ченгета.

 

Който иска да влияе върху обстановката тук, да си стои в България, пардон – Чалгария. Наясно съм, че при генетичния страх, вродения комунистически егоизъм, алчност и простотия, нищо не би се променило. Но другото е несправедливо. Все едно аз да искам да гласувам на общите избори или на референдум в Британия! Що за наглост! Макар да се чувствам повече англичанин или шотландец, да речем, отколкото местен чалгар, каквито са повече от 90 процента от имигрантите ни болшевишки отпадък. Болонки, гледащи стопаните си в очите. Не смеещи да отместят взор. Само и само да получат къшейче. “For a few dollars more”, както се пееше в стар шлагер, използвал заглавие на уестърн от шейсетте.

 

Всичко е ясно…

 

На стартовите блокчета са заели места дегенератите от номенклатуратасатанисти, на които им е дошъл редът. Те ще получат топли служебни местенца с прилични доходи. Именно тези дьонметабюрокрациятаса основните туристи по време на слетите почивни дни, които задръстват граничните контролно-пропусквателни пунктове. По болшевишки тъпо название!

 

Масово панелните блокове у нас се рушат. Падащи мазилки, пукнатини в конструкциите и рушащи се козирки са само част от проблемите, които се появяват в тези постройки. 50 години след строителството на панелните комплекси, експерти предупреждават за пропуквания в старите сгради. Близо 2 милиона българи живеят в стари панелни жилища. Няма данни обаче колко от тях са опасни.[23]

 

И това не стряска нашенския всезнайко. Идиотът потрива ръце в очакването да се изяви и да подаде гласа си за някой от кандидатите на Отечествения фронт, както го призовават. (Вижте горната илюстрация.) Той – туземецът, наподобяващ човек, еотговорен гражданин“. Нищо, че е роден на село. Той е…

 

Редовните посетители на тази медия (останалите изобщо не ме интересуват) навярно помнят, как според спомените на „герояшумкар Добри Джуровтерорист, убиец, крадецдругарите се обръщали едни към други. Използвалиласкавотоопределениечукундури“.[24]

 

Ето какво се е сетил друг такъв – първият и главен зет на народната република, товарищ Живков, Иван Борисович, по имени отца Славков:

 

Бяхме с Людмила на Експото в Окинава

 

Румен Сербезов тогава посланик в Япония. Отиваме в един бар [къде другаде, няма да идат на опера я] – има музика, певци, вечеря

 

В Япония тостове не правят, а пеят. И този, който даваше вечерята, много богат човек, меценат на древното японско изкуство, става и изпява нещо.

 

Казвам на Сербезов:

 

– Сега стани да изпееш нещо!

 

Той казва:

 

Аз съм посланик!

 

Викам:

 

Какъв посланик си бе, пръдльо? Този, дето пее, ще купи България и ще те кара да му миеш краката и да пиеш от водата! На какво си посланик?![25] (Вижте илюстрацията.)

 

Не е ли същото? Пак така „мило“, „уважително“… Ала съдържащо и оценка за онова, което представляваше Народна република България Номенклатурия. Както и за стойността, качествата и безнравствеността на нейните главатари.

 

 

 

Клозетничеството тук, там и навсякъде

 

 

 

Богатият японец би могъл да я купи барабар със Западните покрайнини и онази Бивша югославска република под тях на политическата карта на Балканите! Както се видя след промените, тясоциалистическиятземен рай“ – не струваше много.

 

Спомените на „Батето“ се въртят предимно около вечери, обеди, барове и пиянстваНе намирисва на бохемство, а на примитивен произход, комплексарщина и гладуване в миналото. Това не ви ли напомня следния „красивепизод от живота на една банкянска слугиня? Когато журналисти попитаха премиерката за качеството на храната на официалната вечеря, дадена от американския президент Барак Обама на 8 април 2010 г. на участниците в срещата в Прага, „Борисов разсея слуховете“, относно менюто: „Не, много хубаво беше менюто. Имаше и първо и второ и трето, даже и две вториимаше и пържола и риба, така че питателно беше, ако това ви е любопитно“, беше категоричен той.[26]

 

Сиромах. Като дете дъвчел гуменки… В зряла възраст „Батето“ – на Живков гащите. Дали, след като Б.Б. се оригнала пред репортерките, те са я поздравили сНаздраве!“ и „Машаллах“, Борисова ханъм, остава неизвестно. Засега.

 

Колко му е този път да предложат на Б.Б. да остави отпечатък отисторическатагуменка, с която рита в отбора на „Бистришките тигри“. Може би тогава нашенските комунисти, тръгнали към Банкя, за да стават хаджии, ще се отбиват и на това място. И коленичили, ще се молят на новото божество с обръщението: „О, тигрице наша…“

 

Държа да подчертая, че преди около десетилетие, по време на редовните ми месечни срещи с телевизионни зрители, „Батето“ – тази „иконаза вятърничавото пощръкляло тукашно стадопроводи при мен свой пратеник, небезизвестния Александър Бешков. Той дойде и ме поздрави – познавахме се от по-рано – седна, търпеливо изчака приключването на срещата, и чак тогава ме помоли да му обърна внимание.

 

Свали картите – Иван Славков го изпратил. Щял да прави партиянационалистическа. В мое лице виждал истински патриот. Бил готов да забрави обидите, които съм му нанесъл през годините с писанията си. Само и само да се хванем за ръце и да вървим напред. Разбира се – не единствено в името на България

 

Пазя големия плик с фотокопия на ръкописи от есета, рисунки и карикатури на Сашовия баща, социалиста Илия Бешков. Длъжен съм да призная, размислите му съдържат доста истини и мъдрост. За мен философско-писателската дарба на стария Бешков превишава неговия талант в рисуването. Както сте се досетили – отказах. Признавам – не особено учтиво. И не съжалявам.

 

След петилетка се засякохме на представяне на книга от бразилски автор. Направих се, че не го забелязвам. Както съм прекратил познанствата си с членове на БКП. Преводачът, който ме беше поканил, дойде специално, за да ми предаде, колко много Сашо Бешков искал да се видим и поговорим. Обясних му, че аз не желая това. Даже не ми се ще някой ден да е мой съсед по гроб

 

После умря. „БатетонаКаката“ – тоже. Слава Богу! Господ не пропуска и почиства околността от гниещата комунистическа смрад. Ние не можем и не щем. Понеже, „не сме народ, а мърша, хора, които нищо не щат да вършат“.[27]

 

А в началото на тази година припомних на две, на три, що за боклук е другарят Румен Сербезов.[28] Споделих, че той е зет на Димитър Попов, ремсист от Ихтиман, член на комунистическата партия от паметната 1933 година, най-дългогодишния финансов министър – цели 14 лазарника.

 

Пръдльотоевъзпитаник на същия Московски държавен институт за международни отношения, който са завършили Ирина Бокова и Жан Виденов, но също така Андрей Громико и Сергей Лавров, Петър Младенов, Андрей Луканов, Христо Христов – „Илича“, генерал Любен Гоцев, Бойко Димитров, Станислав Даскалов, Атанас Папаризов, Таско Ерменков, Любомир Кючуков, Валентин Златев, Иво Инджев, Владимир Жеглов… И съпругата мудъщерята на Димитър Попов Светла, е с диплома от тази ковачница на кадри на КГБ.[29]

 

Компания от твърде „мили хора“,[30] нали?

 

Пръдльовци!

 

Обаче примката около медии като тази се затяга. Тихомълком, но последователно и упорито, световното комунистическо правителство, на първо място вашингтонският тоталитарен режим на болшевика Барак Обамавъвежда понятиетоhate media” – „медии на омразата“. Свободата на словото все повече бива задушавана чрез използването на такива евфемизми на цензура, катополитическата коректност“, например. На западните червени фашисти не им мига окото действат като достойни ученици на товарищ Сталин, Йосиф Висарионович, по имя биологического отца Ротшильд, Йосиф Едмондович.

 

Комунизмът е комунизъм, където и да е. Той е гигантско сатанинско зло, независимо дали става дума за тираниите в най-важните САЩ и Русия, Германия и Китай, Япония. Или във второразредни сатрапии като Франция и Виетнам, Италия и Унгария, Италия и Полша, Испания и тукашната Чалгария.

 

С илюстрацията вляво припомням, какво съм писал във връзка с изборите за президент на Съветските социалистически американски щати през февруари и март тази година. Сами преценете, дали се оказвам прав? Добре е да не пропускате: още през лятото на 2015 година обявих, че comrade Хитлери Клинтън е назначена за наемателка на Белия дом. Останалото е бурлеска за гламави.

 

Преди 7 месеца млада читателка ми зададе въпроси, свързани с избори. Както личи от илюстрацията, отвърна на отговора ми с известна ирония:

 

Иначе, доколкото разбрах, трябва да честитим на г-жа Клинтън!

 

Наложи ми се уточнението, че Клинтън, Хитлери Родъмновна, никога не е била, не е, и няма да бъда госпожа. Тя е другарка.

 

Напоследък ругаенето на все по-отслабващиякозна републиканцитеТръмп – comrade Доналдчо, който въобще не е в състояние да предизвика и най-нищожна симпатия у мен, достига до кресчендо, нетърпимо за нормалния слух. В замяна, нито една влиятелна медия не отрази изреченото от Йоко Оно, вдовицата на Джон Ленън, на пресконференция в Лос Анджелис, проведена на 10 октомври по повод на нейна изложба в тамошния Музей на съвременното изкуство. Какво толкова рече японската американка? Това:

 

Когато Йоко Оно беше запитана за нейното отношение към кандидатурата на Хилари за президентския пост, репортерите останаха напълно смаяни.

 

Срещахме се доста пъти по време на протестите в Ню Йорк против Виетнамската война през седемдесетте, и станахме твърде интимно близки. Споделяхме много от едни и същи ценности за сексуалното равенство, борещи се против авторитарното, патриархално, доминирано от мъжете общество, в което бяхме отгледани“ – обясни тя.

 

Имахме кратка любовна забежка, когато с Джон живеехме в Манхатън, а Хилъри учеше в Йейл. Но сетне загубихме връзка. Учудена съм колко добре се движат нещата в нейна полза. И й пожелавам най-доброто в нейната кампания“ – заяви тя на репортерите по време на пресконференцията.[31]

 

Преди това се мъдреше пояснение, че:

 

Към Хилари Клинтън бяха отправяни поредица обвинения за това, че в кариерата си е лесбийка, което би могло да, или ще накърни нейната кандидатура за президентския пост, според някои специалисти.[32]

 

Е, когато ви разкривах тази истина, за кой ли път в живота ми бях обявен завраг“, „комунист“ и „ченге“. Сега какво ще кажете, болшевишки клеветници? Особено за онзи цитат, който единствен на тази долнопробна територия съм представил. Как, докато се валяло в леглото с поредната си любовница, мъжлето на ХитлериБили Лъжецътсподелило, че неговата лесбийска съпруга е виждала повече „катеричкина свои еднополови любовници“, отколкото самия негоУилям Джеферсонович, по биологичен баща Рокфелер?[33]

 

Двамата – Бил и Хитлерипревърнаха Белия дом в публичен, в проституско-лесбийска бърлога. По-точно – във вертеп whore house. Къде бяха лидеритена кампанията на Доналд Тръмп, че не го подготвиха, за да я постави на място? Също и смилосттана бившия президент в последния му ден на тази длъжност? Когато амнистира интернационалния аферист Марк Рич, свързан с тукашната милиционер-комунистическа групировка ТИМ и със СССР?

 

По време на вториядебатмежду Клинтън и Тръмп в залата се намираха бивши любовници на Бил. (Вижте илюстрацията.) Защо Доналдчо не ги посочи и не преразказа, споделеното от тях по време на креватната гимнастика с бившия президент и бъдеща първа дама? Прокраднаха се съобщения, че Хитлери ги е заплашвала. Тръмп само измърмори нещо по въпроса. А уж съперничката му преглътна…

 

 

 

Светът според Интернационала

 

 

 

Древно правило гласи, че когато държавата е бардак, а по върховете сутеньорите се бият, не бива да очаквате по-различна ситуация надолу, и особено в низините. Не дай Боже, вече генетично парализирани от страх.

 

Още по страшно става, когато целият свят е обърнат в кучкарник, в който се грижат сравнително добре за някои псета – малка част. Прибират други в клетки, където ги оставят да се хапят и самоизяждат заради едното място за сън. А трети остават направо на улицата. Какво друго, по-добро, може да стане в такава атмосфера?

 

Затова филипинският президент Дутарте нарече Обамасин на курва“. И се закани да даде на Запада да разбере. Кандидатите за настанителна заповед за Белия дом се замерят с истини от миналото, неясно защо обявявани за компромати“. Заплашват се един-друг. Даже си обещават затвор

 

Банките са пред срив. Традиционни производители регистрират рекорди в безработицата. Разоряват процъфтяващи държави. Разпадат се вериги от огромни магазини. Правителствени ръководители налагат санкции на други, без да се допитат до народите, които уж представляват. Прокламират това като „демокрация“. В разрухата я превръщат в стока за експорт. За пореден път без да питат онези, получателите, които всъщност са длъжни да платят за нежеланата от тяхуслуга“.

 

Що за свят е този? Харесва ли ви да пребивавате в него? (Вашето и моето битие не са живот.) Не искате ли да го променим? Или сте съгласни със споменатия Митьо Кагебето“? В документалния филм „Справка“, заснет от имигриралия в Париж земеделец Тончо Карабулков, изцяло зависим от Ценко Барев, който на свой ред е агент на няколко шпионски централи, сред които и Държавна сигурност,[34] освен другото заявява:

 

Значи, вие сте г-н Карабулков, който сте в продължение на 40 години наблюдаван от органите на Държавна сигурност. Вие считате, че благодарение на това, на вас ви е отнета възможността да посещавате България, да се виждате с близките си, да живеете в родината си. Тоест, вие сте понесли определени щети, морални, а вероятно и материалниимуществени, финансови и т.н. Тогава, вие имате право да отидете да си поискате досието. И това би било правилно. И когато се открие вина, би трябвало да се търси и отговорност. Но да се говори принципно в цялост, че трябва всички досиета да се разкрият, и че трябва всички служители на Специалните служби да бъдат лустрирани, да бъдат извадени от активния живот, според мен това е крайно неправилно. Това повтаря онзи принцип, срещу който хора като вас се противопоставят. На мястото на едни хора, които са отлъчени от обществото, извадени от обществото, сега се поставят други хора… Тогава какъв беше смисълът на демокрацията?![35]

 

Точно така постъпиха другарите. Без никаква друга причина, освен от алчност, завист и болни амбиции, не просто „отлъчиха едни хора от обществото“, ами ги убиваха, натикваха в концентрационни лагери, зандани. Преследваха ги дълго и безпощадно, някои – до края на дните им. Не щадяха техните роднини и близки. Само заради роднинството си много от тези напълно невинни хора – такива са показани в цитирания филм – прекарваха по 9, 10 и повече години в концлагера Белене, в затворите, бяха изселвани, лишавани от всякакви права, включително на образование и елементарна физическа работа.

 

Конфискуваха цялата тяхна собственост. Юмрукът на партията Държавна сигурност – се стоварваше върху жени, деца, майки, бащи, братя, сестри, дори братовчеди и приятели. Цели 45 години стотици хиляди българи бяха подлагани на репресии. Освен споменатите, беше им отнета възможността за изява на таланти и всякакви способности. Не им позволяваха да пътуват зад граница и в граничните зони вътре в страната. Хиляди бяха тормозени чрез системата за принудително всекидневно явяване в милицията подписка. И още, и още…

 

Ако мислите като МитьоГестапото“, чесмисълът на демокрациятае обогатяването на червените барони и техните прислужници от репресивните тайни и явни милиционерски служби, халал да ви е всичко! Анадънму? Разбрахте ли?

 

Анатема не трижди, а хиляди пъти! Проклятие!

 

Следните редове може да ви се сторят като отклонение от темата, но не е така. Зачетох се в статия, чийто въпросителен наслов представлява пряко обръщение към публиката:

 

Бихте ли носили костюм на Доналд Тръмп?[36]

 

Както личи от илюстрацията, авторът е чист англичанин“, един вид – ариец, келт или брит. Дали това няма да ви се стори „политически некоректно“?… Единствен у нас съм представял заниманията на републиканския Коз“. Тръмп не само строи. Той произвежда различни неща, сред които – мъжки облекла. Като отявлен защитник на всичко американско, предприемачът държи в неговите фабрики да лепят върху дрехите етикетчетаMade in USAвърху ризите, костюмите, вратовръзките, носещи марката “Donald Trump”. Обаче свръхпатриотът е чист Тартюф. Смятат го за един от кралете на outsourcing-а. У нас това понятие е придобило напълно различен смисъл от истинския. То означава изнасяне на производство, респективно – на работни места, извън съответната страна.

 

И така, „суперпатриотътДоналд, който обещава да сложи край на изтичането на капитали от САЩ и създаването на нови производствана работа затрудовия народ“, за когото като истински „десене загрижен, се оказва изумителен лъжец. И американците, които са с акъла си и се интересуват, го знаят. Както са наясно, каква гъливерска лъжкиня е пишман съперничката му Хитлери Клинтън.

 

Но авторът не се интересува от това. Той насочва стрелите на своята критика другаде. Донякъде с право. Пита, дали бихте облекликостюм с марката Donald Trump”? Да покажа как е в оригинала, заради „автентичните“ ни „патриотарчета“, „българчета“: “a Donald J Trump brand suit”. Понеже тукашните бъзливи комунета санай-големите националисти“, употребяват неизвестната на повече от 99,99 на сто от нашенци чуждицабранд“ вместо „марка“. Второто слово също не е наше. Ала е навлязло в употреба толкова отдавна, че замяната му с друга, по-зле звучаща чуждица, е грях. Но уви – не случихме и на патриоти. Впрочем, тези дегенерати не са ли ваши дечица, другарки и другари?

 

Та „истинският британец“, поставил името си под – по-точно над – цитираната публикация, пита, дали бихте облекли фланелка, костюм, риза, каквото и да е, с марката Donald Trump”? След като ви е известно неговото отношение къмафроамериканците, мексиканците,… жените“? Аз наричам „афроамериканцитечернокожи или черни, щом като се обиждат от „негри“. Но и това не еполитически коректно“, ми казват. Те могат да ме наричат бял“, а аз нямам право да ги оцветявамв речта си. Моето ерасизъм“, тяхното не е?!

 

Евреите ни смятат за гои, а жените ни назоваватшикши“ – „курви“. Това е редно. Ако река, че са чифути, извършвам тежко престъпление! А на кавказките езицичифути“ – по-точно – „чафути“, означаваевреи“. С други думи, кажа ли на евреите, че са такива, мигновено втасвам за затвора. Излиза, че те се обиждат от това, че са евреи чафути. Толкова е хубаво“, че не бива да се споменава?! Като името на бога им Яхве – онзи, който се плашел от светлината

 

Странен, „справедливсвят

 

Но какво са ни виновни чифутите? Оставили сме ги да се разпореждат с нашия живот. Стадото няма нищо против. Кандисало е. Стига да има какво да зоба и да преживя. Тогава да ни яхат. Пак ще напомня, че когато иска да накаже някого, Господ първо му взима ума.

 

Но нашият „чиста проба английски авторнамеква други неща. Свързва Тръмп с не дотам лицеприятни моменти от историята на западните общества. Нито веднъж не дава пример с идентичните и дори в пъти по-ужасните от нашитена Изтока.

 

Например споменава ексцентричния шивач – пардон – дизайнерДжон Галеано, който през „2011 година беше обвинен за подмятане на расистки и антисемитски обиди“. Вече никакъв го няма, сиромах. Понеже оттогава малцина посягат към продукцията му.[37] Добре, но да попитам: Колко хора по света се возят на автомобилиVolkswagen” и “Porsche”? Нали „народната колабила създадена по специална заповед на фюрера на Третия райх? За разлика от болшевикитеизточните комуниститой, западният, действително полагал грижи и за работническата класа. Искал всеки германец да може да се радва на автомобил.

 

Така се родила прочутата Хитлеровакостенурка“. Кой бил нейният създател? Genosse Фердинанд По̀рше, член на нацистката партия!

 

Какво да кажем за станалия тъй модерен напоследък „бранд“ “Hugo Boss”? Собственикът на тази марка облекла направил милиони катопроектирал всички униформи за армията на нацистка Германия! Хуго Бос бил сред първите членове на Германската работническа националсоциалистическа партия и на Förderndes Mitglied –  на SchutzstaffelSS. Едва ли има нацистка организация, без младежките, по обясними причини, в която да не се е включил. От 1936 година бил в списъците на Германския трудов фронт и участвал в противовъздушната отбрана на Третия райх. През 1941 г. се присъединил към Nationalsozialistische Volkswohlfahrt (NSV) – Националсоциалистическа организация за народно благополучие. Точно така – социализъм, какво друго?

 

Долу фланелките Boss”! Престанете да воните на неговите одеколони! Не би. Защо ли? Но “Trumpне може. Не е прилично – в момента. Наденете костюма си с този „бранд“ най-рано след месец

 

Съвсем същото важи за семейство Даслер. Поради скарването на двамата братя в него то разделило фамилната фирма на AdidasиPuma”. През трийсетте и двамата братя ДаслерАдолф и Рудолфсе записали в нацистката партия. Усърдно работили за режима и за своите джобове. Което не попречило на баща им Кристоф да осигури екипировката на чернокожия американски лекоатлет Джеси Оуенс за олимпиадата в Берлин през 1936 г. СDasslerна гърба и надпис “USAна гърдите спортистът спечелил четири златни медала. А Адолф Хитлер не пропуснал да го поздрави, както знаят само редовните посетители на тази медия.[38]

 

Веднага събличайте екипитеAdidasиPuma”, фашисти такива!

 

Логично следва: Носите ли облекла с маркатаЖени стил“, притежание на родената престъпничка, първата внучка-дъщеря или обратното, другарката Евгения Живкова? За мен питането трябва да има продължения. Първото: Защо тя и всички от семейство Живкови не са в каторга?

 

 

 

Клозетничеството – едно интернационално движение

 

 

 

А Фердинанд Порше, когото виждате с Адолф Хитлер и други от Политбюро на ЦК на Нацистката партия (посочен със стрелка), проектирал прочутата „костенурка“ на “Volkswagen” – „народна кола“. Тя била заръчана лично от фюрераедин от осъществителите на марксизма по неговите собствени признания. Той създал партията си по масонския образец на болшевишката. Комунисти, фашисти, нацисти, неолиберали, неоконсерватори, ционисти – все едни и същи.

 

Магазините на някога шведската, а понастоящем интернационалната корпорация IKEA, не страдат от липса на клиенти. По целия свят, в това число и тук, в Чалгария.  През 1943 г. нейният основател Ингвар Кампрад започнал с фирмата за мебели “MöbelIKÉA”. Бил член на Nysvenska RörelsenНово шведско движение. Фашистка партия с откровено националсоциалистически уклон. Кампрад бил отявлен привърженик на Хитлер и нацизма. Излезе наяве, че е бил член на Svensk Socialistisk Samling – партията, наследила Nationalsocialistiska Arbetarpartietшведската Националсоциалистическа работническа партия. Притежавал партиен билет с номер  4013.

 

Символът на партията била черна свастика на бял фон. За разлика от германското SchutzstaffelSS, шведската нацистка партия използвала три деформирани букви “S” – “SSS”, взети от т. нар. армански руни. Фалшификация, пробутана за първи път през 1902 г. от австрийския окултист Гуидо Карл Антон фон Лист. Римокатолик, Лист бил сред ранните идеолози на националсоциализма. Държал на изключването на евреите от обществения живот. Нещо, което предизвиква съмнения, ако разбирате какво искам да кажа.

 

Лист твърдял, че през осми век еврейските равини взели арманските руни – старо германско писмо?! И че Кабала е древно германско учение, откраднато от евреите.

 

Някой отказал ли се е от пазаруване в грамадните тържища на IKEA? Не?

 

Какво стана, когато преди няколко години извадиха на показ нацисткото минало на шведския индустриалец и търговец Ингвар Кампрад? Не последва нищо. Той е от добритенацисти. Съвсем същото се случва с комунистическото минало на почти целия управляващ елит в Европа, двете Америки, АзияКогато приемат условията на слугинажа, комунистите и нацистите стават наши“ – сиреч „добритерористи, престъпници, главорези, грабители, измамници. Останалите са лоши такива. Всеки има право да се променя ли? Вие нормални ли сте?

 

Както справедливо отсъжда израелският шпионин Яков Кедми, напуснал СССР, „всички терористи“, което ще рече изброените по-горе, „могат да бъдатумерени“  само в едно състояние когато са мъртви“:

 

 

 

 

 

Ако спазваха действащото законодателство, всички комунисти, или поне онези от номенклатурата, щяха да бъдат поставени в положение да саумерени“. Защото:

 

Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни запровеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението.[39]

 

Вместо това, почти 27 лета след началото на т. нар. преход президентът, председателката на Народното събрание и министър-председателят са терористичленове на БКП. Партията, дошлана власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция

 

Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

 

Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.[40]

 

Какво излиза? Че у нас командват терористи, членове на престъпна организация. Което означава, че начело на държавата стоят мафиоти!

 

В правото това положение се определя катоживот в условията на продължаващо престъпление“. Иначе казано, ръководят ни твари, които са част от престъпна организация“, „обявила война на България“!

 

Ако преведем всичко, изнесено до тук, на разговорен език, излиза, че тези, които ви унищожават, не са българи и няма как да бъдат такива. Те включват членовете на БКП и БЗНС, офицерите от всички служби на МВР, МНО, на Трудови – по-късно – Строителни войски, на Транспортни и телеграфо-пощенски войски… Но не само, а и техните сътрудници. Защото:

 

Др. Живков увери другаря Андропов, че Държавна сигурност на НРБ е филиал на КГБ на Съветския съюз.[41]

 

Това е ситуацията – черно на бяло; заснета, номерирана и прошнурувана; архивирана за грядущите, които също няма да са българи. Поради убийствената терористична политика на антибългарската престъпна организация БКП-БЗНС и на нейните служби за партийна сигурност. Второто произлиза от Член 1 на действащата до август 1990 година конституция на НРБ.

 

На всичко отгоре, за президенти ни пробутват пак същитетерористи, поставили се в услуга на чужда държава, които не са доведени до положение да станатумерени“. Гаврата е пълна, когато видим кои санационалистите“, „патриотите“. Всички те са или членове на БКП и/или щатни и нещатни сътрудници на МВР-ДС, РУМНО и останалите репресивни секретни служби на режима, действали като филиал на КГБ на Съветския съюз“. Или наследници на такива. Често – и двете.

 

Съгласно идеологията, философията и уставните правила на самите комунисти, принадлежащите им сдружени земеделци и милиционери:

 

Знае се, че от утробата на женадете се ражда, от кравата теле, а от вълчицата вълк. По тази проста логика, неподлежаща на оспорване, „Родинае рожба на буржоазно-фашистката власт и е създадена да изпълнява нейни задачи. Разбира се, в началото вълчето е облечено в овча кожа, докато се поукрепи, докато проходи и се създават условия за смъкване на кожата.[42]

 

Става дума за Българомохамеданската културно-просветна и благотворителна дружба Родина“. Организацията на мюсюлманите в Родопите, възникнала в средата на трийсетте години на ХХ век и просвещавала населението в български дух. До там, че нашенци, които по една или друга причина били приели исляма, взели да си връщат традиционните български имена. Без никаква намеса на власттаполиция, държавни или общински чиновници, и т.н.

 

Обратното, след 9 септември 1944 г., като истински служители на чужди сили, антибългарите от БКП и МВР-ДС, по заповед на господарите си в Москва се запретнали да потурчват родопското население. Комунягите обявили ръководителите на патриотичната българска ДружбаРодиназафашисти“. Не малка част от тези патриоти била похарчена прекарали ги под болшевишкия ятаган. Друганай-многобройната, била хвърлена в концентрационните лагери и затворите. Трета приела еничарството и минала на страната на проруския протурски комунистически режим.

 

Като използвам примера и методите на самите комунистически престъпницибезродници – уверено и с право мога да заявя:

 

По тази проста логика, неподлежаща на оспорване, от утробата на комунистка комунѐ се ражда“.

 

Комунистът не е нормално човешко същество. Той е обладан от „комплекса за властта, вождисткия комплекс, хомосексуалния комплекс на другаря Ленин“.[43] Иде реч за армия от психично увредени твари, страдащи от цитирания току-що „комплекс“. Стовариха ги върху българите. Изминаха 45 лазарника и историята се повтори, но като ехо, ако щете – отзвук. Все издържани в стилистиката и тоналността на баналното зло и жестокост. Само че по-перфидни.

 

 

 

Клозетничество по наследство

 

 

 

Вторият комунистически преврат беше извършен на 10 ноември 1989 г. Отогава взеха да делят напълно ошашавения народ и на… „националисти“. Естествено – псевдо, фалшиви, даже не имитация, а ерзац.

 

Направете усилие и погледнете илюстрацията. Тя не е фотомонтаж и разкрива цялата измама, която се крие зад фасадите на различните „изми“. В това число на национализма. Възможно е да решите, че всеки има право да се променя. Имате свободата да смятате така. (Да смятате, защото такива не могат да мислят.) Само че единият е кандидат за президент. А биографията му изобилства от промени“. Схващанията са му толкова еластични и лесно подвижни, колкото и охранените му седалищни части с размерите на широка страна моя родная.

 

Синът на Дончо Кънев Каракачанов е агент на политическата милиция по наследство. Неговият баща е бил висш номенклатурен кадър на БЗНС – председател на Окръжното ръководство на съюза в Русе. От 1978 г. преминава на работа в Постоянното присъствие на БЗНС в София. През 1986 г. е върнат на работа като председател на Окръжно ръководство на БЗНС в Русе, след това и на Областното ръководство на БНЗС в Разград.

 

Дончо Каракачанов е вербуван като осведомител на Държавна сигурност през 1972 г. Три лета по-късно се „издига“ до агент. Псевдонимът му е „Иванов“. На сина му – „Иван“.

 

Първоначално е доносничил в Окръжното управление на МВР-ДС в Русе. От 1978 година – направо на Шесто управление на Държавна сигурност. Клеветил е хора, като люде сотрицателни настроениякъм комунистическия режим. Натопил свой колега, защото бил син на бивш полицейски разузнавач“.

 

От рапорта за вербовка става ясно, че ДС в Русе поддържа връзка с него 7 месеца преди да оформи вербуването му през април 1972 г.

 

Според запазените документи през 1978 г. агент „Иванове прехвърлен на ръководство на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Работи за отдел 05 за Борба с контрареволюционните елементи и измяна на родината“. Подконтрареволюционни елементисе водят и хората от бившата земеделска опозиция. В един от запазените картони на Дончо Каракачанов в картотеката на ДС е посочено, че той е използван по линия на интелигенцията

 

В своята работа досега като агент на органите на ДСИванове бил винаги честен и предан. С желание и в срок е изпълнявал поставените му задачи. От извършените му проверки с паралелна агентура няма данни да се е разконспирирал или да е проявил нечестност към органите на ДС“, е записано в един документ на Общинското управление на МВР-ДС Русе през 1989 г….

 

През 1990 г. е избран за народен представител в 7-то ВНС от листата на БЗНС (казионен) в 16-МИР Разград

 

През март 1989 г. Дончо Каракачанов е изключен от агентурния апарат на ДС. Причината е, че е издигнат и оглавява Областното ръководство на БЗНС в Разград, а същевременно е депутат в 9-то Народно събрание (1986-1990).

 

Издигането му на високия ръководен пост като ръководител на Областното ръководство на БЗНС и народен представител агентурните му позиции реално се изчерпват и по-нататъшното му ползване като агент е нецелесъобразно“, е посочено в документа, с който е предложено изключването му от агентурния апарат.[44]

 

Това потвърждава споделеното от Олег Калугин – генерал от КГБ, че ченгетата нямали право да вербуват членове на КПСС. Те били длъжни по устав да донасят.[45] Тук – на БКП и ръководители на БЗНС. Виктор Вълков, който след 10 ноември 1989 година оглави земеделския съюз, едва не го направиха президент и беше външен министър, се оказа вербуван, докато е заемал низши постове в присъдружната организация на партията-майка.

 

Красимир Каракачанов, синът на Дончо или агент „Иванов“, както ви е по-удобно, е образец на повратливост и нагаждачество. Освен кандидат-агент[46] и агент на Държавна сигурност, клеветил още от студентската скамейка, този мерзавец изпълни пъклена поръчка. С помощта на Шесто управление заграби историческата организация ВМРО барабар с огромните й имоти и имуществото на Македонските братства.

 

Пред многохилядна аудитория, в мои телевизионни предавания, някои от потомците на основателите на ВМРО разкриха далаверите на агент Иван“ – товарищ Каракачанов, Красимир Дончевский, и на неговите съучастници в грабителствата. Осъдиха ги морално, и какво от това?

 

Ето кои бяха справедливите нравствени съдници: бате Христо Матов, син и племенник на едни от стратезите на организацията, братята Милан и Христо Матови, юристът Иван Шалев, на последния български кмет на Скопие,  близката на ИванВанчеМихайлов и съпругата му МелпоменаМенчаКърничева, професор Бояджиева, преподавателка по египтология в Университета на Милано, Николай Тошев – племеник на Пере Тошев, и други истински патриоти на българската Македония. Всички те проклеха Каракачанов и болшевиките от Държавна сигурност от казионната промосковска ВМРО, нямащи нищо общо с борбите на нашите предци там.

 

Под крилото на БКП извратенякът Красимир Каракачанов забогатя от откраднатото имущество. И се превърна в своеобразна „Вечна Амбърна туземната ни политическа сцена, която оцелява и се превъплъщава в ролята на гювендия от различни бардаци.

 

Беше парламента с листата на Обединените демократични сили, наименование, зад което ДС скри своята пета колона.

 

Преди парламентарни избори 2001 г. напуска коалицията ОДС. ВМРО-БНД, заедно с движение „Гергьовденучаства на изборите, но не успява да влезе в парламента.[47]

 

Дали не беше тогава, когато от задкулисната мъгла започна да изгрява звездата на самоковското номенклатурно чедо Христо Ковачки? Московският възпитаник се сдружи с агент „Иван“ и още един хамелеонЛюбчо Дилов-червен, син на баща си. Татко му се явяваше особен глезеник на тоталитарната власт. Уж безпартиен, а се оказа един от рекордьорите по издадени книги в рамките на социалистическата графомания. С тях беше и „неустоиматакомсомолска деятелка Мария Капон със своя филиал на БКП, чиято членска маса се побира във файтон. Също – Петър Стоянович, по майчина линия внук на активни борци, по бащина – агент на ДС. Затова станал министър, как иначе…

 

Малцина могат да се състезават по партийно многобойство с Красимир Каракачанов – „Иван“.

 

През пролетта на 2005 г. ВМРО влиза в предизборна коалиция Български народен съюз (БНС), заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски. БНС влиза в парламента с 13 депутата, между които и Красимир Каракачанов.[48]

 

Иван“ е бил в коалиция с Яне-Яневата политическа партия „Ред, законност и справедливост“, с Николай-БарековатаБългария без цензура“, с… Беше аха… част от Волен-СидероватаАтака“. Пред него собствениците на телевизия СКАТ полягаха като червен килим, да не би важният гост да напраши цървулките си. Понастоящем се е гушнал с друг свръх агресивен бурен на политическата нива Валерката Симеонов Балевски.

 

Този фалшификат се създаде, за да се заблудят оцелелите по чудо някогашни дейци на ВМРО и потомците на жестоко разстреляните през годините на комунистическия режим, казва внукът на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов.[49]

 

Това стана в средата на този месец. Попов, преподавател в Югозападния университет, гостувал в мои телевизионни предавания, е един от онези, които вече четвърт век водят безуспешна битка с представителя на Държавна сигурност агентИван“. Не се сдържал и избухнал:

 

„Прави изключително неприятно впечатление, че неправилно регистрираната в Софийския градски съд ППВМРОБЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕизползва в своята пропагандна дейност във всички средства за масова комуникация фалшивото четирибуквиеВМРО“, което не е абревиатура, защото не е съкращение на наименованието на историческата Вътрешна македонска революционна организация. Безспорна истина, доказана с конкретни документи от мен в книгата ми „Истината за фалшификатите на историческата ВМРО“ е, че през 1990 г. не се пресъздава историческата ВМРО, а се възстановява антибългарският казионен Съюз на македонските културно-просветни дружества, създаден през 1950 г. от активни борци против капитализма.

 

През 1990 г. е извършена комунистическа правна комбинация, като въз основа на регистрацията в Софийския съд по ф.д. № 1/1953 г. на казионната организация се извършва нейна нова номерация, въз основа на която се създават след това нейните превъплъщения като ВМРОСМД, Сдружение ВМРО и ПП ВМРОБългарско национално движение. Никак не е случайно, че при направените превъплъщения на антибългарския Съюз на македонските културно-просветни дружества отпред винаги се поставя фалшивото четирибуквиеВМРО“. Това се извършва съвсем целенасочено от създателите на фалшификата на историческата ВМРО, които са агенти на Държавна сигурност като Димитър Гоцев, Евгени Еков, Красимир Каракачанов и др., пряко ръководени от изтъкнати партийни функционери като Пенчо Кубадински и специално изпратения на конгреса служител на Държавна сигурност майор Христо Тенев.

 

Господин Председател, вече цели двадесет и седем години българският народ се заблуждава, че Красимир Каракачанов (агент Иван) е пресъздател на историческата ВМРО. Това е непростима гавра с нейното име и слава като една от най-българските организации. Този фалшификат се създаде, за да се заблудят оцелелите по чудо някои някогашни дейци на ВМРО и потомците на жестоко разстреляните през годините на комунистическия режим. За съжаление,… през всичките тези години на разпространяваната лъжа, че ППВМРОБългарско национално движениееправоприемникна историческата ВМРО, немалка вина имат онези, които са регистрирали този истински фалшификат. Но не е малка и вината на досегашните централни избирателни комисии, както и на Софийския градски съд, че не са проявили необходимата взискателност при регистрацията на тази партия за участието й във всички избори.[50]

 

Следва изброяването на приложените документи.

 

 

 

Клозетници с мръсни имена

 

 

 

Какво има за обсъждане? Не знаете ли кой е Валери Симеонов Балевски, познат и като Бай Гъз? Член на БКП, син на комунист и офицер, черкез с корени от село Чирен, Врачанско. Ако не е вярно, защо не се подложи на генетично изследване?

 

Когато при нашествията си през ХІХ век руските войски завличали в робство стотици хиляди българи от Северозапада, отоманските власти запълвали човешкия вакуум с черкези. Тъкмо такива преследвали четата на Христо Ботйов. Нима не знаете?

 

Валери обикалял света с корабите, което беше възможно само за обвързаните с ония служби. Командироваха Волен Сидеров в телевизия СКАТ. Там двамата, с парите на Валери Симеонов Балевски, основаха националкомунистическата партийка Атака“. По-почтено щеше да бъде названието Партия СКАТ. Тя се съюзи с организации на бивши офицери от ДС, милицията и войската. Обединени, влязоха в Народното събрание под името коалицияАтака“. Тя се оказа най-антибългарската и най-масовата фракция на Държавна сигурност

 

Преди това, под опеката на своя бъдещ кум, Воленсе изгради“ като войнстващ нацист, макар да беше дезертирал от казармата. До неотдавна всичко беше разтурено. Старите връзки прекъснати. В публикация от 20 февруари 2013 година запитах: Дали?[51] Познах – не задълго.

 

Но облеченият в кагебистко черно Волен все така, подобно на развалена грамофонна плоча, произнася една и съща реч пред паметника на Левски. А нищожната тълпа пак го обявяваше за новия Левски“!

 

Волен е син на комунист, който премина през сътрудник на криминалната милиция. Бил е арестуван от капитан Богомил Бонев. Нямало следствие?! После 168-сантиметровият ямболия става участник в Клубовете за подкрепа на гласността и преустройството, отдел към Шесто управление на ДС. Член е и на Независимото дружество за защита на правата на човека с председател Румен Воденичаров – после негов присъдружник в коалиция „Атака“. Бил е и в „Подкрепа“. Без никакъв журналистически опит оглави седесарския всекидневник „Демокрация“. Десет дни след като го уволниха от там го направиха главен редактор на списание „София“, издавано от алчно червения тандем Андрей Райчев Кънчо Стойчев. После – говорител на Овергаз“ – тогава част отМултигруп“.

 

Тогава, по нареждане наПозитано20 и лично на Илия Павлов другарят Сидеров става пресаташе на кампанията на изпълнителния директор на Първа частна банка Веселин Йосифовкандидат на БСП за кмет на столицата. (Вижте илюстрацията.) Йосифов се ожени за сегашната женичка на Сергей Станишев, която е доста по-възрастна от евросоциалиста

 

След това Волен влиза в ролята на заместник на главния редактор – другаря Петьо Блъсков[52] в неговия „Монитор“. Лъжа ли е, че заместник-партийният секретар на вестник „Отечествен фронтБлъсков и прекият му водещ офицер Валентин Моллов бяха създадени от Андрей Луканов? По онова време някой преквалифицира бившия яростен защитник на Ахмед Доган и на ДПС, другаря Волен Сидеров, внационалист. Когато за първи път се кандидатира за кмет на София, зад Волен всячески застанаЯне Янев, който през онази есен май беше… „земеделец“. С такива човек не може да бъде сигурен.

 

Последва командировката в СКАТ. Останалото е известно.

 

С Явор Нотев не ми се занимава. Нима не виждате, че е дресирана мишка, шушумига, мижитурка, върти и сучи гъзец? Червен боклук. Адвокатът на съветския еврейски убиец на българчета Максим Стависки. Пръдльо. „Националист!“

 

Междувременно „главният антисемитВолен Кобзон пя с Йосиф Давидович – кръстника на съветската еврейска мафия. Цунка му китката. (На свой ред Кобзон – тази на господаря им Путин.) А атакистът продължи, проявявайки изключително мъжество под една бяла пластмасова маса. По-късно и в НАТФИЗ, където ректорът го увещаваше да напусне. В резултат на което стана кандидат за вицепрезидент на БКП-АБВ. Друг – неприкрит милиционерго опердаши и чучна като телевизионен водещ вЕвроком“.

 

Волен поработи час-два в полза на обществото. Бурята в чаша помия скри поредната крупна кражба. Но на чалгарите това им харесва. Джюмбюш да става

 

Нима не е déjà vu?

 

Не ги гледайте сега. Вижте и чуйте любовните им отношения допреди месеци.

 

 

 

 

 

Каракачанов, Красимир Дончевич, или „Иван“:

 

Винаги съм смятал, че ДПС е една партия, която съществува в нарушение на българската конституция.

 

Хайде бе! Я се върнете към онази илюстрация отпреди четвърт век, когато все още другарува с основателя на партията ДПС товарищ Доган, Ахмед Демирович, докторант на Александър Лилов. Кой ги раздели, ако изобщо това е така? Глупави ли сте или само наивни? Пак ли всеки има право да се променя?

 

За тази червена измет политиката е наказание за стари грехове, съпроводено от шанс за печалба. Костов нарече седерастите пеликани“. Самозваните „политицинямат нахранване. Сметката плащаме всички. Аз с вас, заради вашето малоумие, шубе и примирение.

 

Добре, тези са мръсници. Изпедепсани, закоравели измамници, чиято безчувственост към всичко извън загнилите им души и затлъстели организми е пословична. Те са богато облечени духовни дрипльовци. Съвършени вагабонти, клозетници от най-долна проба.

 

Но какви са онези, които ги приемат? Не са ли същите и дори още по-лоши? Как е възможно човек с достойнство да се омърси до там, та да допусне даже за миг мисълта, че може да бъде представляван от такива нищожества?

 

Ако работата опира до майтап, ето го Митьо Пищова – също комунистическо чедо. Дядо му е бил шумкар. С него е и циганчето, което ръмжи, сякаш пее нещо. Или пък тандемът Георги Ботушев – извинете – Петрушев – агент „Жорж“ – Кольо Парамов агент „Янков“. Той е и на ГРУ на Съветската армия. С Иван Костов са завършили една и съща школа в СССР. „Жорж“ и „Янковса образец на онова, което на жаргон наричаме лешниче,[53] да ме прощават читателките и читателите с по-деликтно светоусещане.

 

Псевдо националистите Каракачанов, Волен, Валери работят в полза на Москва и не го крият. Както чудесно пълнят ненаситните си гуши подобно на Иван-Костовитепеликани“.

 

Обаче съществува и другнационализъм“, който също работи в полза на чужда държава, а не на българите. Имам предвид официално представените три партии с предимно мюсюлмански електорат, които се самоизживяват като представителки на българските турци. „Български турчине оксиморон. Примерите са познати до втръсване. Все едно да изречете „млад старец“, „безкраен миг“, „дървено желязо“, „честен лъжец“, „студена топлина“ и т.н.

 

Онова, което е съществено, е, че те се различават привидно. По-скоро се мъчат да изкарат нещата такива. На практика са обединени около един център, който се нарича Република Турция. Никъде по света не е прието за нормално политици и държавници да действат в интерес на друге страни. Така изглежда. Правилото е отменено отдавна. Да си примомним американско-английската надпревара кой да угоди по-добре на касапина от Кремъл по време на Втората световна война. Не по-малкото подмилкване на Уинстън Чърчил на Белия дом и специално на социалиста Франклин Делано Рузвелт.

 

У нас е позната недоказаната реплика, приписвана на цар Борис ІІІ, че народът му бил русофилски, военните германофили, а политицитепробритански. И единствен той се оказал българофил.

 

Не съм открил достоверен източник, но от дългогодишните си анкети с представители на предишни поколения, установих, че, общо взето, това не отговаря на истината. Историята го опроверга.

 

Значителна част от войнството е била русофилска, докато народът не. В неговата родова памет още се съхранявали спомени от зверствата на руските войски при нашествията им тук през деветнадесетото столетие. Както и имперската надменност на санкт-петербургска управа след 1878 година.

 

Не го интересували нито руснаци – някакви съветски граждани, ни германци, съвсем не – англичани. Българите били загрижени за своята собствена съдба в родината. Не ще престана да повтарям случая, разказан ми през 1989 г. от свидетел в село Ресен, Великотърновско.

 

През лятото на 1943 г., по жътва, в самото навечерие на последното пътуване на царя до Германия, на път занякъде той спрял край нивите на това село. Хората зърнали автомобила и познали Бориснародния цар. Приветствали го. А той не се погнусил и слязъл от пътя до тях на полето. Похортували на две, на три. Пък най-възрастният селянин го дръпнал настрани. Прегърнал царя през рамо и го повел по синура. Рекъл му:

 

Борисчо, чедо, моля те, направи така, че като се върнеш от Германия, да не виждаме черни забрадки из нивите.

 

Царят обещал.

 

Така и станало. Български войник не заминал за Източния фронт. Но не поради някакво русофилство, насилствено натикано в чутурите на масовия идиот от комунистическата пропаганда и образователна система след 9 септември 1944 г. Заради народното добруване и българщината.

 

 

 

Той командваше огромна призрачна армия,

нелегална мрежа от заговорници, чиято цел бе

да унищожат държавата. Говореше се, че се наричала Братството[54]

 

 

 

Сред „държавниците“ преобладавали германофилите. Мнозина били направо наети от югославяните и Съветите. Малцина са били на страната на англо-американците. Онези, които били ангажирани с управлението, познавали отлично намесата на двете еврейски националкомунистически империалистически държави в нашите вътрешни работи. До голяма степен били наясно с милионите британски лири и щатски долари, предоставяни от Лондон и Вашингтон на комунистите в горите. Затова по-запознатите, умеещите да анализират, и по-безнравствените, побързали да напуснат България в навечерието на катастрофата. Съзнавали, че нищо добро не ги очаква при режима на Съюзниците.

 

Що се отнася до военните, на 9 септември 1944 г. те, а не някой друг, кръгътЗвено“, начело със самия министър на отбраната Иван Маринов, предали ключовете от София на доминирания от комунистите Отечествен фронт. Много от офицерите били отявлени русофили, не малка част заразени с вируса на болшевизма.

 

Опитвам се да изясня, че туркофилията на партийките, разроили се от Движението за права и свободи, е естествено явление по тези земи. Принудите ли „българските турцида проверят своето потекло чрез анализ на тяхното ДНК, истината ще заблести на светлината – всички са българи. Достатъчно разпространен е цитатът от обзор на управителя на Дунавския вилает Митхад паша, поместено във френско научно списание през 1878 г.:

 

Между българите има повече от един милион мюсюлмани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България. Това са потомци на същите тези българи, приели исляма през епохата на завоеванията и в следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, от същото това коляно. Сред тях има една част, които не говорят друг език освен български.[55]

 

Сега три партии се борят за благоволението на Ердоган паша. Едната е майката БКП-ДПС. Тя още е под командването на Ахмед Доган. Нещо, в което едва ли някой се съмнява. Втората е на неговия донеотдавнашен ибрикчия Лютви Местан. Нарича се Демократи за отговорност, свобода и толерантност – съкратено ДОСТ. Творецът й – агентът на Държавна сигурност с псевдоним „Павел“, тръгнал в политиката от СДС, се опитва да остроумничи. Видите ли, на турски достозначаваприятел“…

 

Ако не знаете, в средновековните български текстове отпреди възникването на също българския род Селджук, се срещат изрази като „той е мой дост“. Което ще рече: „Мой приятел е.“ Или: „Той е мой близък.“ Може би най-точно: „Мой човек.

 

За комунистите по света и за партиите, които организират, е характерна подозрителността. Навярно, съдейки по онова, което самите те мислят и по своите собствените собствени действия, тяхната история е изпъстрена с разделения, вражди, войни помежду им. Преследванията навраговете с партиен билетса азбучна истина за световното комунистическо движение. Ставащото в предизборната кампания отвъд Атлантика е типичен пример за това.

 

Припомням отношението между протурските деноминации на БКП и Държавна сигурност, изразени от „строителния техникКасим Дал, близък роднина на Ахмед Доган.

 

 

 

 

 

Късогледството е широко разпространен и удобендефектв политиката. Неговата точната диагноза е „подходящо недовиждане“. Симптомите му се появяват при необходимост. Нарича се опортюнизъм.

 

Да делите ченгетата по света надобри“ илошие признак на дълбоко невежество. Дълбоко примитивно, прекалено първобитно е. То е белег на отказ от самообразование, от собствено мислене, на отсъствие на личност в съответното създание. Ето как, неусетно за самия него, човек може да се превърне във вещ, в поредната тухла в стената, изграждана от Братството.

 

По цялата планета шества единната, холистична комунистическа система. Всички шпионски централи, специални служби за събиране на информация за и от хората и правителствата чрез проследяване и подслушване, доносничества и оклеветяване, са подчинени на една и съща зла сила. Те служат на нея, а не на своите народи и държави. Може би с едно изключение – израелските. Поради факта, че съществува съвпадение на целите на тамошните българо-хазари, приели юдаизма, и на невидимия с непросветено око таен глобален елит.

 

Отлично осъзнавайки това, самите ченгета, където и да са ситуирани, първо се грижат за своите професионални интереси, за негласната си интернационална общност. И чак след товаза правителствата и военните, на които, както добре знаят редовните читатели, не вярват.

 

Затова, когато видите такива като другаря Дал, Касим Исмаилович, да сочат с пръст лошитеченгета, чуете ги да плямпат срещу тях от позициите надобриченгета, го заплюйте и подминете. От 1991 година се носеха слухове за агентурното минало на Ахмед Доган. В средата на деветдесетте те вече бяха тайна само за най-плътната съставка на помията, наречена население. През цялото това време Касимчо крепеше като патерица товарищ Доган. Хайде де! Не нам!

 

Като безспорно заченати в инкубаторите на ДС, двете споменати протурски организации най-подхождаха на Реформаторския блок. Самото название на последната коалиция е твърде живковистко. Но тя е събрала все комунистически глупаци и шарлатани, които не го осъзнават. Нали ядрото на този блок – реформаторскийе СДССъюзът на Държавна сигурност? Днес го оглавява най-естественият лидер – другаря Божидар Лукарски, произлизащ от пернишката винкелска комунистическа номенклатура. Преди двадесет лета той е стоял начело на Жан-Виденовия комсомол.[56]

 

Достойно място в тази ченгеджийница заема и РаданEl Judio Comunista[57] Кордоба, варненче. Неговите предци били терористи в Баташския шумкарски отряд, сдобил се по-сетне с наименованието „Антон Иванов“. Сам Ранаднчо развява знамето с цветовете на дъгата на сексуалната разпуснатост. Негов чичо в Израелкомунист и нявгашен шумкар, процъфтявал в безбрачно щастие с еднополов.[58] Просто педерасти.

 

Няма да е зле да приведа още едно доказателство. Емоциите, най-интимните пристрастия, нежните мераци на баш рИформаторчето замъгляват съзнанието му. Заблудено от съкровеното си увлечение, то открива у Б.Б. неподозирани качества, оставащи незабележими даже за оредяващите привърженици на банкянската мода в политръководството. Ето:

 

 

 

 

 

Шекспир би изваял прекрасни трагични образи от тази нашенска селяндурска любовна драма. Sed ut est situ hic, Minke. Но това е положението тук, Минке

 

Както всички знаят и не се противят, реформаторка е и снахата на висшата партийна номенклатура Меглена Пръмова.

 

 

 

Въведен бе режим на икономии,

готвеха се за Седмицата на омразата[59]

 

 

 

Забележително е присъствието на още една формация сред този блок. Тя се нарича Народна партия Свобода и достойнство“ – НПСД. Учреди я yoldaş Касим Дал – „интелегент“ от село Николаевка, Варненско.[60] Братовчедът на Ахмед Демир Доган се пъчи наляво-надясно със своето приятелство с турския самодържец Таийп Реджеп Ердоган. Чудно е, че се е присламчил към коалиция, която пропагандата прокламира като „дясна“. След като по справедливи и точни оценки на познавачи на регионалната политика, еврейският президент на Турция е сталинист. Наскоро пребивавал в сатрапията му, Робърт Фиск писа:

 

В Истанбул по цял ден ви бомбардират с онова, което сега правителството нарича свой „процес на нормализация“ (твърде съветски израз, ако се замислите за това; сещате се за Сталиновите чистки).[61]

 

Те краставите магарета се надушват. Ердоган приклекна пред Путин и му се извини. Двамата пак се гушнаха. Никола Саркози – „десен“ – използва близостта си с руския кагебист като аргумент в своята битка за повторен президентски мандат във Франция. Берлускони никога не се е отричал от наемателя на Кремъл. От приближените на Путин само Ангела Меркел и Доналд Туск проявяват колебливост. Обаче тя е присъща на комсомолските кадри от социалистическия блок – „реформаторите“, бленуващи за брежневизъм с човешко лице. Все едно да правят лабораторни експерименти за облагородяване на сифилиса

 

Пък и неудобно е някак агенти, вербувани лично от Владимирович в Дрезден, да го раздават негови приятели, нали?

 

Сега, когато законният сирийски президент взе да сочи, че съгласно уж действащите международни правни норми присъствието на всички неканени военни части на територията на родината му представляват агресия, е любопитна позицията на дуета КасимКорман. Най-вероятно – полуклекнали. Физически е неудобно. Обаче дава шанс за бърза реакция в едната или другата посока, щом се наложи.

 

Понеже бащицата Тайип в Анкара се гушка с Путин. От своя страна Путин и неговите вандали уж бранят Ассад. Но не се опълчват поне словом срещу турското нашествие в Сирия. Нищо, че Дамаск обвини Турция в агресия.

 

На свой ред, в Ирак редовната армия на Ердоган воюва рамо до рамо с кюрдите и терористите, подкрепяни от Запада. Въпреки протестите на правителството в Багдад, което ги обяви за „неканени“.

 

След като в средата на октомври турският парламент прие да разшири броя на своите военни в Северен Ирак с още 2000 души, „Ирак осъди гласуването. А министър-председателят Хайдер ал-Абади предупреди Турция, че рискува да разпали регионална война. Неговото правителство поиска извънредно свикване на Съвета за сигурност на ООН, за обсъждането на проблема. Двете страни отзоваха своите посланици в една нарастващо дипломатическо противопоставяне.

 

В реч във вторник [11 октомври] Ердоган предупреди Абади, чеби следвало да си знае мястото“. Като каза: „По никакъв начин ти не си мой събеседник. Не си на моето равнище, нито с моите качества. Твоите празнодумства и бълнувания от Ирак нямат никакво значение за нас.“

 

Абади отговори лаконично в Twitter:

 

„Да, със сигурност не сме равни на вас. Защото освобождаваме нашата земя по мъжки и с мъже, а не по Skype“ – писа той, в явен намек за опита за преврат през юли, при който Ердоган се обърна към нацията с видео-беседа по клетъчен телефон.[62]

 

Американските варвари начело с Барак Обама, ДжонИвауншка ГлупакаФорбс Кери и подобието на човек Аштън Картър, тактично си затраяха. Рано или късно прекомерното самочувствие на паунестото чифутче Ердоган ще се спука като пренадут балон.

 

Важна е картината на прилагането на международните правни норми, техния обхват и сила на въздействие. За някои са задължителни. За други не съвсем. За трети петте страни-членки на Съвета за сигурност на ООН и за техните израелски господари изобщо не са.

 

Ликувайте засвободата и демокрацията“! Ура, другари!

 

В същото време всекидневно кюрди извършват терористични нападения по турските земи. А замерящите се с думи САЩ и Русия другаруват. Космонавти и астронавти вместе togetherобикалят планетата в околоземна орбита. Външни министри се срещат и договорят. Даже медиите им си позволяват интервюта в шеговит стил

 

Пред „милатаАманпур товарищ Лавров, състудент на Ирина Бокова, прояви добро чувство за циничен хумор по отношение на американската президентска предизборна кампания.[63] Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Ето тъй, в шеги и закачки новият световен ред настъпва. В мохабет на глобални сексуално-политически теми между представители на обединена Чифутландияиранско-английска американска мъжкарана, женена за високопоставен хомосексуален евреин, и третия по ранг офицер от съветския КГБ в момента.  Той не носи ни най-малко оптимизъм. Не го крие един от галениците на тайното световно правителство, недосегаемият от закона ненаситен комунист Тони Блеър, скрит под лейбъристка маска:

 

 

 

 

 

Връщането не е само с 20 години назад. Доста повече е – към седемдесетте. Когато се опитват да преиграват историческите събития, непременно ще ги обърнат във фарс. Обаче той няма да е никак забавен заобикновенитехора.

 

За разсъждаващите людепозата на протурските националисти у нас, както и на останалите партийци, е доста неловка, приклекнала, полуклекнала, не смятате ли? Номераторът, отчитащ броя на жертвите по земята, се върти с бясна скорост – в Ирак, Афганистан, Сирия, Турция, из Африка… От екраните на медиите и страниците на печатните издания политици се правят, че аха – всеки момент ще кръстосат шпаги. (Най-смешен ми е товарищ (х)Оланд – тъй пухкав, че ви се приисква да го щипнете по бузката; и тъй обичан от французойките?!) Но не го правят. Оръжията ги няма дори в ножниците на обитателите на дворците в големите столици.

 

Успоредно с това другият брояч на военно-промишления комплекс, който отчита печалбите, се върти още по-бързо.

 

Въпросът ми е за просталинисткия национализъм в Реформаторския блок. Както и за традиционната болшевишката хамелеонщина на лицата, които са пета колона на различни сили. Хранят се от циците на комунистически свине-майки като ФондацияАмерика за България“, „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“, „Отворено общество“ и прочие.

 

Сбъркана работа. Но нас, шепата останали българи, кой ще обедини? Върху каква платформа? Ние сме сиротинки. Няма фондации, нито партии-квачки, които да се грижат за нас. Да благодарим на Бога, защото изкушението съблазнява и подмамва. Обаче защо не престанем да се вайкаме и да викаме неволята? Пък да запретнем ръкави и

 

За тези неща никой не мисли. Трудно е. По-добре партията да го прави… Според оценката на Игор Бунич:

 

Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[64]

 

Ще добавя, че и тази участ не го трогва.

 

Може би фантазията ми е слаба, но изобщо не мога да си представя, че човек би могъл да гласува за каквото и да е, свързано с БКП-БСП, с централата на Позитано20. Даже Путин, Обама, Юнкер, Хитлери, Оланд и Ангела, взети заедно, барабар с Кери като премия, са по-малко ретроградни от партията-майка.

 

Погледнете само омбудсмана. Не ви ли прилича на Бурвил Планше с тиганаот старата екранизация на „Тримата мускетари“?[65]У̀баве като комика. (Вижте илюстрацията.) Но не разсмива.

 

Един жив комунист да има, страната ще потъва.

 

Един единствен! Почтените хора нямат работа с престъпници.

 

 

 

Как изобщо можем да смажем Хитлер, без риска

да докараме германските социалисти и комунисти на власт?[66]

 

 

 

От доста време твърдя, че Братството демонстрира известна почтеност в отношенията си с нас. Предупреждава ни за онова, което ни очаква. Прави го, понеже знае, че тъпотата е повсеместна. Келепирджийствотосъщо. Чувството за социална принадлежност, за любов към ближния, е изстинало. Всеки маха с ръка – той ли ще оправи света? И гледа как да измъкне повече от живота, вършейки го безогледно, често – с предателство, подлост, за сметка на другите.

 

Комунизмът има съществен, но не единствен принос за разделението между хората. Отвикнали да учат, да знаят и да разсъждават, те го приемат номиналнокакто пропагандата им го представя. От едната и от другата страна. Всъщност той е монета с две различни лица.

 

Комунистическата практика е отрицание на комунистическата идеология. Според теорията, при прилагането на комунизма всичко трябва да бъде подчинено на комуната общността. А в нея да властват равенството, братството и свободата.

 

В оригиналния лозунг на първата комунистическа революция на съвремието Френската, започнала през 1789 г., братството е на последно място. Но на бърза ръка се озовало начело и повело революционната тълпа. Та всичко да се изроди в la TerreurВластта на терора. Под нейното господство паднали главите много от първоначалните подбудители на бунта. Накрая империята била възстановена.

 

В комунистическата идеология, натрапена от Ротшилдови и Братството чрез Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки, Сталин и останалите болшевики, братствотокомуната стои начело. А съгласно внушенията, управлява пролетариатътпотиснатата класа, която няма собственост и може да загуби само двете си ръце, както се твърди в „Манифеста на комунистическата партия“.

 

Когато нормалното човешко съзнание не успява де справи с такъв дуализъм, го подминава. Така, както е изключено да убедите евреин, че Исус Христос хем бил Бог, хем човек. Даже и мен няма как да вербувате за това.

 

Още след появата на фантасмагорията за диктатура на пролетариата започнали подбивите. Баш анархокомунистът Михаил Бакунин попитал Маркс, ако пролетариатът ръководи, кой ще работи? Дали собствениците на предприятията или банкерите? Не изпитвал ни най-малко съмнение, че като Мордехай от рода Леви другарят Карл щял да се уреди някак… В тази връзка главатарят на анархокомунистите, руският дворянин Бакунин иронизирал в своята „Полемика срещу евреите“, че Маркс и Енгелсс единия си крак са в банката, а с другия в социалистическото движение“.[67]

 

Обаче комунизмът не е престанал да шества по планетата. И да превзема умовете на милиарди жители със своите измами, които са толкова близо до реалността, колкото земята до съзвездието Орион, да речем. Може би второто не е чак толкова далече

 

При комунизма комуната беше ясна. Милован Джилас – съидейник и сподвижник на диктатора Йосиф Броз Тито, я определи катоновата класа“. Рой Медведев я нареченоменклатурна класа“. Названието няма значение. Важно е съдържанието на обществената система, която неизбежно бива налагана под маската на комунизма. Практиката показа, че тя неизменно се основава на страх и терор. Не в рамките на шегата мислещите хора, преживели реалния комунизъм, установяваха, че при него действително всичко е от хората в името на човека. С една свръх важна подробност: знаеха и името на човека. Той посочваше обкръжението си, или му го налагаха. Но тези съставляваха комуната.

 

Социализмът в неговите варианти – интернационален, националеннацизъм, корпоративен или съсловенфашизъм, неминуемо водеше до същото. До обособяването на висша партийна класа, номенклатура червена, черна, кафява, розова, лилавеещааристокрация“, ползваща привилегии на гърба на всички други. Народът нямаше право да подири отговорност от тази върхушка.

 

Понеже при реалния социализъм диктатурата е истинска. Но тя не е на пролетариата, а на партокрациятачленовете на управляващата партия или партии, плюс тяхната преторианска гвардияслужбите за сигурност и за правоналагане. Забележете – не на справедливо правораздаване, а на репресиране в името на тоталната власт на номенклатурната класа, цинично изобразявана с тавтологиятанародна демокрация“.

 

След Първата световна война у нас погромът станал непоносим. Както за народа, така и за военните, завърнали се с осакатени тела и души от фронтовете. През онези печални години Христо Калфов – офицер, сражавал се в тежки битки, се сближил със социалиста Александър Цанков. По-късно станал външен министър в неговото правителство. А през четиридесетте – председател на Народното събрание.

 

Наблюдавайки положението в страната, през 1933-а – годината на глобални промени, които той без свян назовал с истинското им име – „нов световен ред“, стигнал до заключението:

 

Физическото и нервното изтощение на народите от войните, стопанското и финансово изтощение на всички, последвани от големи разочарования и на победители, и на победени, докараха морално изтощение и политическо и социално разложение. Ярките признаци на това разложение виждаме в разните бунтове и демонстрации, вдъхновявани от Москва чак в Париж, Лондон и Вашингтон

 

Навсякъде бедствия, икономическо затягане и социални кризи. Това ни показва, че в света става нещо дълбоко, с голям размах. То друса днешните устои, то бушува и търси своя изход.[68]

 

Ще дръзне ли някой да оспори, че от доста време се опитвам да осветя паралела между света през трийсетте и настоящия? Не е случайно. Тъй като историята ни учи, че не се учим от нея. Никой не вярва ни на умния, нито на препатилия. Което позволява на Братството да повтори онзи ужас. Ако сме честни и сериозни, то не го е прекратявало вече 80 лета.

 

Но мисълта ми е за друго. Още тогава умните са схващали почти пълното сходство между партиите, отричащи законността, стремящи се към тирания. А днес наблюдаваме точно това в САЩ и Русия, в Китай и Япония, в целия Европейски съюз, Латинска Америка и Африка

 

Като осъзнал, че „без добродетели няма общества, няма цивилизация“, Калфов се вгледал в състоянието както на света, така и на тукашния политически живот:

 

Онеправдани и обезверени викат: Стига! Намерете изход от тежкото и непоносимо положение!

 

И над всичкото това крушение в устоите на днешното човечество, в Съветска Русия денонощно се конспирира срещу днешния обществен строй, срещу цивилизацията и културата. И се конспирира с всички позволени и непозволени средства, каквито историята не помни!…

 

Противоконституционните партии се разпадат на две групи: първо леви: работническа или комунистическа (две проявления – казионно и ортодоксално); земеделски съюз (7 крила) и социалдемократи (две крила).

 

Второ: десни: фашисти, хитлеристи и политически кръгЗвено“, които са за диктатурата.

 

Последните са едно недоразумение в нашия политически живот, или пародии на чужди системи, или въобще без какъвто и да било смисъл. Съществуването на незначителните групи на фашисти, хитлеристи и „Звено“ означава едно – повърхностно познаване на политическите борби днес, които са резултат на големи социални тежнения, интереси и дълбоки чувства.

 

Държавата не може да се управлява с утопии, нито да се подлага на експерименти.[69]

 

Ах, как го излъгало дупето, този военен, политик и пишман държавник! На 9 септември 1944 година тъкмо полуфашистите отЗвено“, които били влезли в коалиция с комунистическите касапитерористите, извършили червения фашистки преврат у нас. Сторили го според плановете, с парите и под контрола наголемите демокрации“ – Британия и САЩ, съюзниците наконспириращата Съветска Русия“. Впрочем – вторият след онзи на земеделците четвърт век по-рано.

 

И тези червени фашисти започналида подлагат държавата на експеримент“, продължаващ и в наши дни. От което държавата стана собственост на комунатана номенклатурата. Останалите са раяпролетариат. Кучета ги яли. И не протестират. Камо ли да се бунтуват!

 

Дали през нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 година, когато се изправил пред дулата на оръжията на палачите за разстрела на политическия елит, Христо Калфов се е сетил, какво е бръщолевил дузина лета преди това? Какво ли е мислил за лидера си, близкия до Димитър Благоев социалист Александър Цанков, избягал о̀време? Схванал ли е, че всички теелитътса подценили шепата фашисти и комунисти? Не са прозрели, че те били рожба на едно котило. И винаги намират начин да се съюзяват.

 

Демократисдемократиченцар? Я стига! Глупости.

 

Диагнозата е: Липса на държавност, която в периоди на кризи и извънредни обстоятелства изисква твърда ръка, за да помете враговетевътрешни и външни. Затова комунизмът е тук. Но не само…

 

А той е върховно зло. На теория и в тоталитарната си практика комунизмът и социализмът отхвърлят частната собственост върху средствата за производство. С което отричат основна черта от човешкото същество егоизма и алчността. Дали комунистическите ценности са добри? Защо не попитате пропагандистите: поповете, равините, имамите, партийните шефове?

 

Знам отговора: Не, защото изискват още греховеубийства, кражби, лъжи… Докато вродената човешка алчност и егоизъм биват задоволявани с личен труд.

 

Проумяхте ли?

 

 

 

Децата на номенклатурните работници, на генералите,

академиците, директорите, писателите, професорите,

няма да отидат в сферата на материалното производство[70]

 

 

 

Бог ни е създал такива и няма как да Го попитаме: Защо? Единствен Исус Христос е постановил по какъв начин да се оправяме в такова общество, в подобна ситуация.

 

Всичко, което искате хората да правят за вас, същото правете и вие за тях; защото това е законът и пророците.[71]

 

За да докаже, че няма нищо общо с т. нар. Мойсеев закон и юдейските суеверия, но Исус Христос многократно[72] и съвсем съзнателно се самоназовава „Син човешки“.[73] Прави това по начин, който да не засегне онези, които слушат проповедите му. Юдейският елит не е желаел семената на забравеното Божие добро да намерят почва сред народа. Те не спирали да повтарят своите старозаветни максими:

 

Защото техният застъпник не е като нашия Застъпник; самите ни врагове са съдии в това.[74]

 

Един вид – не вярвайте на Исус. Останете в лоното на злото, прибога“, който се плашел от светлината и според съставителите на тяхната Библия въвел правото:

 

Да не го пощади окото ти: душа за душа, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, крак за крак. (Каквато вреда някой направи на ближния си, със същото да му се отплати.)[75]

 

Нашият Спасител отменил правото на злото и отмъщението, съдържащо се в юдейските постановления. И проповядвал висшето добролюбовта.

 

Тъй че, по отношение на вродените егоизъм и алчност опираме до Божията повеля:

 

Всичко, което искате хората да правят за вас, същото правете и вие за тях

 

Съгласявайки се с Христос, Махатма Ганди формулирал прочутата максима:

 

Ако всички спазваме правилото око за око, светът ще ослепее и ще остане без зъби.[76]

 

И добавил:

 

Харесва ми вашият Христос, но не харесвам християните ви. Вашите християни са тъй различни от Христос.[77]

 

Обратно на Христовото постановление, комунистите причиняват цялото възможно зло на другите, стига това да им носи полза. Привидно отричайки се от комунизма, комунягите – съвременните фарисеи, въведоха и налагат т. нар. неолиберализъм и неоконсерватизъм. Те са отломки от комунистическата идея, нейни успоредици. Но създават условия за две неща.

 

Първо, за разпалване и водене на войни, в които по правило Те – господарите, и потомците им не участват.

 

Във връзка с това преди 74 години Махатма Ганди запитал:

 

Какво значение има за умрелите, децата и бездомните това, дали налудничавата катастрофа е извършена под знамето на тоталитаризма или в святото име на свободата или демокрацията?[78]

 

Наистина, каква е разликата?

 

Вторият ефект от неолиберализма и неоконсерватизма е отчуждението между хората. Както наскоро посочи един приличен съвременен мислител:

 

Неолиберализмът създава самота. Тъкмо той, а не друго, разпарчетосва обществото.[79]

 

Толкова сме отчуждени, а Те допълнително наливат масло в огъня на разделението. От най-малко две години в Британия, по-малко във Франция и Германия, настройват порасналите деца срещу родителите им.

 

За разлика от тук, където старата българска традиция е била синовете и дъщерите или да живеят с предците си, или да си строят къщи в общ имот, от края на шейсетте години на Запад потомците напускаха родния дом още щом завършеха училище. Животът под наем, далеч от мама и татко, беше нещо обичайно. Защото хората бягаха от лошия спомен за тъпченето на пет, шест, даже на осем души в една стая. (Питайте истинските софиянци и пловдивчани, преживели т. нар. сгъстяване.)

 

С кредитната икономика, навлязла съвсем сериозно през осемдесетте, мнозина получиха шанса да се сдобият със собствено жилище. Никога по-рано в Западна Европа не е имало толкова много притежатели на къщи и апартаменти.

 

Когато световната финансово-икономическа криза, официално обявена през септември 2008 година, порази и тази част на света, наченаха да прикриват далаверите за трилиони чрез насаждане на поколенчески вражди. Тези дни стигнаха до там, да публикуват заглавие, което гласи:

 

Поколенията от взрива на раждаемостта вече прибраха всички къщи, сега идват за обяда ни.[80]

 

Не ви ли се струва гадничко? Всеки от вас съзнава, че няма как да е вярно. Наистина там родителите не дават мило и драго за своите отрочета, както тук. Все още, с тенденция към намаляване.  Ала все пак

 

Преводът ми не е съвсем точен. Понеже в нашия език не съществува дума, която да обозначава комбинация от закуска и обяд. Поне на мен не ми е известна. На английскиour brunch”, както се е изразила авторката, означава „закуската и обяда ни“. Ще опитам да го сравня с тукашния популярен израз „гледа, сякаш съм му изял десерта“. Някой да не го е чувал и да не разбира какъв е неговият смисъл?

 

Нямам намерение да ви занимавам с проблемите на разделението между поколенията в Британия. В статията са приведени данни (колко ли са достоверни). Въз основа на тях се правят изводи, които са в ущърб на моите връстници – “baby boomers” – поколенията, появили се на белия свят между 1946 и 1964 година.

 

Не ме обвинявайте в поколенчески патриотизъм. Нищо подобно. Не защитавам никого. Няма как. Да не говорим, че многобройнитеизмини разделяха толкова силно, за да допусна някаква възможността за еднаквост, еднообразие в схващанията, светоусещането и начина на мислене. Опитвам се да покажа, колко лесно манипулират хората. Първо внасят смут в съзнанието им. Накрая идва насаждането на вражда и ненавист. По всевъзможни линии.

 

Ние със съпругата ми не сме изяли “our kid’s brunch” – „закуската и обяда на детето ни“. Системата го стори, издигайки какви ли не препятствия пред наследниците ни. За да е възможно господството на комунистическата, земеделската и ченгесарската номенклатура да бъде продължено от нейните потомци.

 

Щом е допустимо да възбуждат противопоставяне между родители и деца, колко му е да го правят по расов, народностен (етнически), религиозен, географски, партийно-идеологически (съвсем фалшив), и всякакъв друг принцип? Даже, като използват нашето отношение към такива всекидневни проблеми, като здравето и лечението, например. Нещо, което следва да е напълно лично. А Те го обръщат в текезесарска униформеност.

 

 

 

They kill the tired horses, don’t they[81]

 

 

 

Преди дни чух как в телевизионно студио доктор, завеждащ отделение в Инфекциозна болница, нарече всички, които се лекуват с хомеопатични средства, „глупаци“. Наистина! Редом седеше негов колега, когото от две десетилетия развеждат из треторазредните медии, за да го представят като „различен“. Беше билкар, сега се оказа „хомеопат“.

 

Вместо да защити холистичната медицина, той взе да припява на дипломирания убиец. Обяви, че единствено илачите, произведени от фармацевтичните компании за хомеопатични препарати, лекуват?! Чудо!

 

Навремето аптекарите не бях прости продавачи, а фармацевти. Ако можете да схванете разликата. Всяка аптека представляваше магазин с лаборатория. Отзад, извън погледите на минувачите (с малки изключения), фармацевтите свещенодействаха, изработвайки сиропи против кашлица, капки за сваляне на кръвното налягане, и така нататък. Като деца дълго се взирахме в техните везни с уникална чувствителност. Привличаха ни и кафявите малки шишенца. Беше…

 

Тези двамата от телевизията са доктори – дипломирани съсипители на човешкото здравеПървият обяви антибиотиците за панацея! Да можех, щях да му припомня думите на д-р Ангел Хайтовчичо на жена ми, който беше смятан за върхов специалист в лечението на хепатитите и на други инфекциозни болести. Известно време оглавяваше това отделение в същата болница, като това дьонме, приело химическата бройлерна фармакология за своя вяра. Понеже се забогатява

 

Та чичо Ангел, когото викаха посред нощ от дома му, за да изцерява някои от партийните величия, но Тодор-Живковия шурей не го допусна до защита дори на кандидатска дисертация, не на шега формулира максимата:

 

С антибиотици една седмица. Без тях седем дни.

 

Той беше лекар. Повтарям: телевизонните са доктори. Комунета. Те не са способни да лекуват, а да убиват. На това са ги обучавали. А те не са проявили морал и не са се отрекли от занаята си на наемни екзекутори.

 

И тук стигаме до интернационалистите от Братството. Ето, предупреждават ни, как ще ни затриват. Със съзнанието, че на никого не му дреме, казано на разговорен език.

 

До 2035 година по 500 000 британци годишно ще получат диагноза рак, показва проучвани.[82]

 

Колко мило и обнадеждаващо за жителите на Островите.[83]

 

Да оставим фактите за по-заинтересуваните от такива проблеми. Настрани от това, че моят приятел хомеопат Лазар Поповски ми изпрати книгата „Ракът: да оцелееш извън матрицата“,[84] която се намира свободно в интернет, мен ме занимава общата картина и тенденциите.

 

Да допуснем, че само една трета от тезидиагностицираникато раково болни бъдат обречени на летален изход. Пак става дума за повече от 3 милиона души за две десетилетия! Ето какво, извън останалата обичайна или неестествена смъртност, заплашва 60-милионна Британия. Каквото и да плещим, тази страна е далеч по-напреднала от нас и в областта на медицината. Нали най-добрите наши млади кадри, подготвяни за професионални убийци в бели престилки, се отправят натам? Това не означава, че тук ще мрем по-малко и по различен начин. Обратното.

 

На пазара жена, която познавам и е производителка, ми призна: карфиолът, който купих от нея, е набран в личната й зеленчукова градина. Но е боклук, даже е вреден. Понеже семето за него е внос от Холандия и най-вероятно е генно модифицирано. Кой каквото ще да мисли. Преведох единствената издадена тук книга за ГМО и съм наясно, какви опасности за здравето ни крият тези продукти. Как искате да сме здрави, след като ни убиват чрез храните, с напрежението на работа, в бита и помежду ни, чрез официалната медицина и фармация? Отделно се самоубиваме посредством напълно погрешния, нездравословен начин на живот.

 

Навремето се учехме от големите“, както наричахме каките и батковците. После дойде време и те да поназнайват по нещо от нас. Понеже имах магнетофон, вечно ме канеха на купони. А заговорех ли за рок-енд-рол, млъкваха и ме слушаха със зейнали уста. Толкова много неща извън игрите правехме заедно. От рождените и именни дни, през ходенето на кино – понякога с фалшиви билети, на мачове, на които никой не псуваше (какво остава за сбиване), до летните приключения на плажа „Дианабад“ и по пътя до него…

 

Господи!

 

Когато бях дете, нашите не можеха да ме преберат от улицата или двора. Бяхме толкова много baby boomers! Имах щастието да израсна в невероятна махала, която нямаше нищо общо с комунистическите изродщини.

 

Ще припомня случая с първия ми речник. Купих го от съветската книжарница (тогава наричахме тези магазини за книги „руски“), разположена на ъгъла на булевард „Витошаи улица „Алабин“. Съставен от професор Мюлер преди болшевиките, той беше прочут и извънредно полезен. Струваше 2,40 лева. Отлично помня цената и досега. Включва 70 000 думи и изрази. Още го имам…

 

Та горд, свървам от „Самуил“ по „Парчевич“, когато връхлитам върху един от големите“. Неговата мечта беше „да целуне великата германска земя“. Виждайки дебелия като тухла том, той ме попита:

 

Какво си си купил, маляк? – и посегна към томчето. Докато го оглеждаше, му отговорих:

 

Английско-руски речник.

 

При което искрено учудване се изписа върху лицето му, и той ме зашлеви с въпроса:

 

Че руснаците имат ли думи?

 

Почти никой не ходеше на пионерски лагери. Всячески се стараехме да се измъкнем от бригадите. Комунизмът беше мръсна дума. Знаехме за концлагерите. Защитавахме се… Чак от края на петдесетте, но главно през шейсетте, когато съмахленците ни от малкото късно настанили се болшевишки семейства пораснаха, аголемитесе зажениха, махалата ни се разтури.

 

В такава изключителна, изумителна атмосфера, в постоянни игри, включително спортуване, израснахме с връстниците ми. Сегашните деца не мърдат от компютрите. Задниците им отрано заприличват на картата на СССР, акълътна Павлик-Морозовия.

 

Родителите им са същите, без извинение. Тъпчат рожбите си с всякакви боклуци, които предизвикват затлъстяване, безплодие, ендокриногенни и други заболявания, включително оглупяване. Образователната система е заприличала на политпросветна команда в болшевишки концлагер. Тя, усърдно подпомагана от семейството и околната среда, отглежда грозни и тъпи твари, които ще умират я дочакали полувековен юбилей, я не.

 

Не знаех, но дори в концлагерите на Съветския съюз са били запазени ядра на свободомислие. Александър Зиновиев си спомня, как в тях въвели понятието „ибанец“. То означавало редови, беззащитен гражданин на СССР. Философът разказва случки, станали по време на следствието против него:

 

Един ибанец пита друг, например, защо шапките от кожа на бобър изчезнаха от продажба. Затова, отговаря му вторият, защото бобрите се размножават в аритметична прогресия, а номенклатурните работницив геометрична. А освен това отдавна не е бил провеждан отстрел на началници.

 

И това не е анекдот, а чиста истина.[85]

 

Дано сте схванали. Шапките изчезнали, понеже номенклатурчиците, които единствени можели да се снабдяват с тях, далеч надвишавали бедните животинки, от чиято кожа изработвали продукта. Има още:

 

Или, един ибанец пита друг, колко души са загинали в неотдавнашната железопътна катастрофа? Петдесет души, отвърна ибанецът. А, каза първият, значи петстотин постарому.

 

Делото се провеждаше скоро след паричната реформа, при която заменяха паричните знаци в пропорция десет към едно. Интересно е, че в катастрофата действително загинаха около пестотин човека.

 

Не само аз си въобразявах, че това беше възможно единствено в системата на световния социализъм, както наричаха съветския блок. Не „вдявахме“, че социализмът е възникнал на Западв Германия, Франция, Англия. А от САЩ са го преместили на Изток, за да пробват как може да се развива при крайни, екстремни условия. Ние бяхме опитните зайчета, върху които изпробваха военния социализъм, както го определят някои. За мен той винаги представлява едно и същодиктатура на номенклатурната класаелита, от която произтича беззаконие, омраза, разделение. Като ударим чертата – безчовечност.

 

 

 

Едни хора на Запад изпитаха сладострастно удоволствие от това,

че сега Съветският съюз ще изнасилва Запада по-настойчиво,

по-квалифицирано, по-изкусно и целеустремено[86]

 

 

 

След като изследвал достатъчно подробно социализма като идеология и практика, през 1970 година Гари Алън – консерватор, журналист, организатор на предизборни кампании, прозрял, че „социализмът не е програма за подялба на общественото богатство, а в действителност е метод за обединяване, укрепване и контрол над богатството.“ Така, полека-лека, чрез своите анализи, започвайки от детайлите, и придвижвайки се към общото, той схванал, че товасвръхбогатите да пропагандират социализма изобщо не е никакъв парадокс“.

 

Тъкмо обратното, всичко започва да се подрежда логично. Дори то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците – онези, които дирят власт на всяка цена.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на угнетените маси, а на икономическия елит. В такъв случай планът на най-посветените заговорници не е да комунизират Съединените щати, а да ги социализират[87]

 

В какво превърнаха социализираните Съединени американски щати, замислени като такива? Смятате, че само тук не съществува справедливо правораздаване, и съдебната система е корумпирана? Лъжете се.

 

Не е от днес е така. При официалната власт на ОФ, съставен от БКП и БЗНС, обикновеният човек, „строителят на социализЪма“, въобще не можеше да помисли за търсене на правосъдие. Самата система беше изградена на принципа на партийността, съпроводена от корупцията на връзките.

 

Освен съществуващата на хартия възможност да заведете дело, обогатяваща извънредно много следователи, прокурори, съдии и адвокати, какво друго се е променило? Един честен анализ би виоткрехнал“, че редовият строител на корпоратокрациятановия световен реде успял да осъди някого в едва около 15 на сто от казусите.

 

Днес в големите държави, поради техните мащаби, несправедливостта е далеч по-опустошителна. Тя развращава и разваля обществото. В него човекът се чувства несигурен, както тук преди и след фалшивите фасадни промени. Милиционерът е милиционер и не е спирал да властва.

 

Предлагам пример. Той е свързан с вече не зачестилите, а постоянните полицейски разстрели в САЩ. Имайте предвид, че говорим за безпричинно убиване на хора, на които изобщо не е предявено обвинение. Да го кажем – на предполагаеми невинни. На минувачи, на… Пак казвам: една трета от жертвите са афроамериканци. Около една трета са представители на европейските народи. Не съм чувал за пострадал евреин

 

Ето прясно свидетелство на бивш американски прокурор. Смятат, че го поставят на тясно, като го упрекват, задето не е изправял полицаи убийци на подсъдимата скамейка. По-лошо – даже не е допускал действията им да бъдат разследвани.

 

Вижте и чуйте обяснението на товарищ ex-public prosecutor бивш прокурор:

 

 

 

 

 

Ето какво прави ченгетата навсякъде по света недосегаеми. Което влече след себе си зловещи последици. Те стават зависими от прокурорите и от началниците си. Даже да желаят да запазят съвестта си чиста и да бъдат честни, не могат.

 

Тъкмо милиционерите – за мен никъде по света не съществува истинска полиция, служеща на за града и гражданитеса ръката на организираната престъпност. Бандитите са оръжието. Основатапартиите, политическите системи и техните кукловоди – банкери и индустриалци.

 

През вече далечната 1976 година американският конгресмен ЛоурънсЛариМакдонълд издаде книгата си „Ние държим на тези истини: Обзор на Конституцията на САЩ, направен с преклонение“.[88] Споменавал съм я. Оставаха му седем години живот или начало на мъченичество. Както съм припомнял, тойзагина“, или беше отвлечен при свалянето на пътническия самолет наKorean Air Lines” по полет 007 (KAL 007) от съветски изтребители на 1 септември 1983 г.

 

Членовете на Международния комитет за спасяване на оцелелите в полет 007, формиран от роднини на жертвите, са убедени: съществуват доказателства и свидетелски разкази за това, че Лари Макдонълд и останалите пасажери не са загинали. Те са били спасени, за да ги отведат в концентрационни лагери в СССР. Всичко е било планирано и осъществено с участието на съответните американски власти.[89]

 

В книгата си конгресменът изследваше, как заинтересуван малоброен елит постепенно и неусетно за широката публика заобикаля, нарушава и превръща в ненужна хартия, основният закон на Съединените щати. В своя предговор към друга книга, на цитирания Гари Алън, озаглавена „Досието Рокфелер“ – разследване на прочутата династия“, Лари Макдонълд посочва:

 

Свръхбогатите американци се радват на власт и привилегии, които повечето от нас не могат и да си представят. Кой може и да си помисли да притежава частна империя, която включва 100 къщи и апартаменти, 2500 слуги, неизвестно колко хиляди най-разкошни екстри, и несметни милиони долари? Америка има свое кралско семейство от финансисти, което от поколения ползва такива богатства. То, разбира се, е Рокфелерови.

 

Но, ако членовете на семейство Рокфелер, се чувстваха удовлетворени със своето благосъстояние, ако съкровищата им задоволяваха техните желания, тази книга нямаше да бъде написана. А аз нямаше да ви карам да я прочетете. Сами по себе си парите не са достатъчно, за да утолят жаждата на най-богатите. Обратното, много от тях използват своето огромно има̀не и влиянието, което то им дава, за да придобият още по-голяма власт. Власт с величина и значение, за каквито не са мечтали тираните, деспотите през предходните епохи. Власт с глобални измерения, простираща се върху целия свят. Власт над хора, не само над продукти.

 

Досието Рокфелерне е измислица. То е стегнато, силно и стряскащо представяне на онова, което, може би, е най-важната история по време на нашия животстремежът на Рокфелерови и на техните съюзници да създадат единно световно правителство, като съчетаят суперкапитализъм и комунизъм под един и същ покрив и под техен контрол.

 

В продължение на повече от сто години, от дните, когато Джон Д. Рокфелер-старши взел да използва всяка непочтена стратегия, която можел да измисли, за да създаде един гигантски петролен монопол, са написани толкова книги за семейство Рокфелер, че са достатъчни, за да запълнят цяла библиотека. Прочел съм много от тях. И доколкото ми е известно, нито една не е посмяла да разкрие най-жизненоважната част от историята на Рокфелер: че от най-малко петдесет години Рокфелерови и техните съюзници стриктно следват план за използване на тяхната икономическа власт за господство първо над Америка, а след това – и над останалия свят.

 

Дали имам предвид конспирация? Да, точно това.

 

Убеден съм, че съществува такъв заговор, интернационален по обхват, чието планиране е започнало преди поколения. Който е невероятно зъл в своите намерения. В следващите страници истината често ще ви се струва удивителна, понякога – неприятна, винаги – съдбоносна. Гари Алън е свършил майсторска работа, обединявайки стотици разхвърляни факти и скрити улики от мозайката на Рокфелер. От която изплува едно ясно и безпогрешно изображение.

 

Картината, която се разкрива, когато най-накрая „Досието на Рокфелербъде отворено, може да ви шокира. От тази книга ще узнаете защо семейство Рокфелер следва политиката, както го прави. Какви са техните цели, защо възнамерява да превземе АмерикаИ защо е толкова важно да бъдат спрени.[90]

 

Резултатът?

 

Той е навсякъде край вас, където и да се намирате по земята.

 

Десните Харолд Макмилън и Роналд Рейгън бяха убедени комуняги. , Ричард Никсън и Маргарет Тачър социалисти. Настоящи политици, представяни на витрините като „десни“ – Жозе Мануел Барозу, Жан Клод Юнкер, да не говорим за комсомолците Ангела Меркел, Доналд Туск, Виктор Орбан… – са откърмени като комунисти и агенти на КГБ. Дейвид Камерън и Кондолийза Райс също са били вербувани от съветските секретни служби. Това можете да узнаете единствено от тази медия.

 

Какво чудно? Световната революция продължава. Тя е насочена против Бога и човечеството. Започнала е твърде отдавна. Най-близката до нас нейна начална дата е 14 юли 1789 година. Но има предистория.

 

 

 

Но докато войните и революциите бяха полезни за банкерите

за придобиването на контрол над правителствата,

ключът към това господство винаги беше контролът над парите[91]

 

 

 

Малко по-рано – на 1 май и на 4 юли 1776 година са станали две важни събития. Първо, в Бавария еврейският професор по религиозно право в Университета на Инголщат, йезуитът Адам Вайсхаупт, обявил основаването на Ордена на илюминатите. Той представлявал изключително строго затворено тайно общество, поставило си за цел да ликвидира християнството и да завладее света. В него използвали псевдоними. Вайсхаупт си избрал „Спартак“. Насетне това име ще бъде използвано често от комунистите за разпознаване.

 

На втората дата била провъзгласена независимостта на британските колонии в Северна Америка. Нарекли новото образувание Обединени американски държави. Понашему – Съединени американски щати. Понеже тук винаги и всичко трябва да е на терсене

 

Когато илюминатите били приети от въздигащото се семейство Ротшилд, възникнала интернационалната подривна мрежа на банкерите, насочена към придобиването на цялата власт на земята. Нещо такова е написал Лари Макдонълд, нали? Оттогава човечеството повече не видяло бял ден.

 

Защо припомням тези неоспорими факти? Понеже съвсем наскоро част от онези, които тласнаха Британия към т. нар. Brexit, за пореден път взеха да дисциплинират правителството й. То явно не бърза да изпълни ангажимента, който пое пред народа, пожелал да напусне Евросъюза на референдум.

 

Няма да се спирам на специалната, но свързана тема, за британските евреи, които масово предявяват в Германия молби за европейско гражданство. Имам предвид онези, чиито предци са се преселили на Албиона именно от тази страна. А ФРГ се чувства длъжна да ги приюти, когато поискат.[92] Въпрос на вменено чувство за несъществуваща вина.

 

Възниква проблемът с двойното гражданство, което, въпреки лъжите на някои наши сънародници на Острова, не съществуваше досега. Навярно, заради евреите ще бъде въведено.[93]

 

C’est la vie.

 

Та евреите отново са използвани за натиск срещу приелия ги народ. Техните претенции за германски паспорти се засилиха внезапно, точно когато едни от най-големите банки на планетата се заканиха да преместят авоарите и дори централите си от Лондон. Причината няма нищо общо с финансите, с кредитите, с парите. Напускането на Европейския съюз можело да лиши или затрудни някои чиновници от свободен достъп до брюкселското чудовищеновия СССР.[94]

 

Всичко втасали банкерите, само британско-европейският визов режим, който е като нероден Петко, ги тревожи. Единствено на пълните глупаци не е ясно, че за заемащите важни длъжности, независимо къде, винаги се намират начини за придобиване на дългосрочни входни визи – най-малко за година, да речем. Явно ни смятат за луди

 

И с какво плашат обитателите на лондонскатаквадратна миля“? С Ню Йорк.[95] Като че ли те са невменяеми и никога не са чували: „Голямата ябълкапращи от банки. Тя е втората банкова столица на света след британската?! Дори илюстрациите на двете публикации са горе-долу една и съща снимка – денем и нощем. Или просто пипната в програмата Photoshop.

 

Съвсем ни взимат на подбив.

 

В замяна, на този фон, Уилям Хейг – бивш първи държавен секретар, министър на външните работи и шеф на Камарата на общините в парламента, постави директна оценкаслаб“ на централните банкери, които „колективно са изтървали пусалата“, според него. Той заяви:

 

Централните банкери заедно пропуснаха да разберат какво става. Трябва да повишат лихвените проценти или да се изправят пред своята гибел.[96]

 

Като имате представа кои са основните собственици на централните банки и командирите на техните ръководства, се сещате откъде е дошла заповедта за горната словесна атака. Хейг ни връща две десетилетия назад:

 

Беше 6 май 1997 г., и отчаяните оцелели от торите след смазващата изборна победа на лейбъристите пет дни по-рано трябваше да приемат колективно решение. На този ден новият канцлер[97] Гордън Браун обяви, че отсега нататък Bank of England ще разполага с пълна оперативна независимост от правителствата.

 

Осем години след глобалната финансова криза централните банки все още следват политика при извънредни обстоятелства, която трайно става все по-непопулярна и контрапродуктивна.

 

Ние решихме да не се противим. Насаме, самите ние [торите] решихме същото. Идеята, че централните банки биха могли да бъдат освободени от всякакъв политически натиск и от изборната цикличност, тъй като те определят лихвените проценти, започна да се налага по целия свят

 

Оттогава Банката,[98] както и нейните подобни, като например US Federal Reserve и Европейската централна банка, установяваха лихвени проценти, както желаеха, за да постигнат постоянна ниска инфлация. Но по този начин сега централните банки са в голяма беда. Може би по-дълбока, отколкото сами разбират… Ако скоро не променят курса, тяхната независимост все повече ще попада под атаки.[99]

 

Голям праз! На кого му пука? Така би казал нашенецът и не би сгрешил. Явно настъпва времето за промени в равнищата на лихвите. Не вярвам това да стане преди изборите в САЩ.

 

Има нещо много порочно и твърде непочтено в цялата уйдурма. Настоящата дефлация или почти неизмерима инфлация помогна за износа на капитали от големите икономики. Тяхната високоплатена работна сила беше спирачка. Парите не обичат да бъдат озаптвани. Имам предвид големите пари.

 

Опитвам се да кажа, особено на онези, които още се колебаят, дали истината е представяна като конспиративна теория и обратното, че тласъкът за изтичане на капитали от Запада в Азия и Африка беше замислен от Братството. Планът беше поверен за изпълнение от правителствата и банкерите, особено централните.

 

По своята същност това представлява проект, ако щете заговор, за ликвидиране на Европа и САЩ такива, каквито ги познаваме. Последвалите войни отприщиха вълната от други народи, които ще ги населяват. Особено Стария континент. В средата на века тези хора, към които сега масово се отнасяте с омраза и пренебрежение, ще представляват европейското мнозинство.

 

И още нещо. Петилетка преди обявяването на кризата, през 2004 година, лондонските Ротшилдови за първи път от 200 лета се отказаха от привилегията да бъдатексперти по златото“. Това задължение им даваше правото всекидневно да определят стойността на скъпоценния метал.[100] Поставили началото на кризата чрез ипотечните заеми в САЩ, те започнаха да изкупуват злато на ниски цени. Никой не можеше да ги обвини в спекулации. Вече не бяхаGold Experts”. Появяваха се на пазара като всички други търговци – пардон – „брокери“, според въведения и тук уж терминологичен жаргон. Естествено чрез служителите на корпорациите им, а не лично

 

Скоро след това зърнахме сър Ивлин дьо Ротшилд да разговаря с журналист. Чудо! Ротшилдови са извън медиите, извън класациите на богаташите, но не извън живота. Те задават неговия ритъм чрез правилата, които поръчват да бъдат написани специално по тяхна поръчка.

 

През 2006 година интервюиращият „случайно“ беше заварил сър Ивлин в неговия китайски офис, практически – небостъргач в Пекин. Да припомня онова, което никой тук не е представял:

 

 

 

 

 

В момента Ротшилдови пазаруват злато с ентусиазма на разгонени курви, най-сетне получили оргазъм. Крахът на банките предстои

 

Година след горното интервю, през декември 2007Джим Роджърс продаде своето имение в Ню Йорк за 16 милиона долара и се пресели в Сингапур. Спазваше правилото: „Следвай парите!“ Беше забелязал, че сър Ивлин дьо Ротшилд инвестира в Китай, даже има свое представителство там. И често се задържа в тази образцова комунистическа сатрапия

 

 

 

Юдаизмът е призната световна религия, и смята

печеленето на пари за нормално човешко старание[101]

 

 

 

Роджърс беше съдружник на Джордж Сорос в сриването на британската лира преди 24 лета. Тогава за едно денонощие двамата спечелиха повече от 1 милиард паунда. Искам да кажа, че случващото се с тази валута е нещо като поредна нова версия, remake, както казват мангасарите, смятащи се българи. Но преди да отпътува от родните си САЩ, които вече бе отписал като съветски, той отново се отби в Лондон. Усетил, че Великобритания е пред фалит, той посъветва младите англичани:

 

Преместете се в Китай; научете китайски.

 

Коментирайки цинизма му, тогава все още английскиятThe Independent”, писа:

 

Неговото послание е откровено грубо: използвахме петрола в Северно море и лондонското сити,[102] но сегавие [британците] нямате нищо за продан… Това е ужасно срамно![103]

 

Скоро след това банките се сринаха. Правителството на Нейно величество – по онова време начело със социалиста-лейбърист Тони Блеър и с финансов министър Гордън Браун, се втурна да експроприират милиарди от данъците на гражданите, за да спасяват частни финансови фирми. Де да беше само то… Но никоя от влиятелните медии не съзря в това същия комунистически подход, приложен от Ленин и болшевиките му 91 лазарника по-рано в Русия!

 

В рамките на моя разумен живот лирата девалвира неколкократно, доларътсъщо. Като започнете от 1967 година. Продължението в сегашните условия нито е очарователно, още по-малко е оптимистично. Големи банки размахват пръст наDowning Street10. Макар плещите на comrade Мей – главната консерваторкада не са съвсем крехки, нека се направим, че ги приемаме за такива. Как ли ще се измъкне, „милата“? Извиха й ръцете без време. Груб Brexit, както се изразяват, или позаполегнала е Териза“ – Bremain[104]оставане в Евросъюза. Вие да видите!

 

Какво тук значи някакъв си референдум? Нищо. Той е допитване до народа. А народа кой го бръсне за

 

В промеждутъка, от своето сингапурско убежище, Джим Роджърс, вече търгуващ и с Пхенян, обясни, че управляващият Съветските американски щати частен банков картел, наречен Федерален резерв, не намира изход от кризата, а я задълбочава. Поне с това ръководство, той, изпеченият инвеститор, не вижда друго бъдеще, освен фалит на държавата. И посъветвакрасивата“ и „умнаеврейка Джанет Йелън да сдаде поста си начело на тази банка на всички банки.

 

 

 

 

 

След като не подсказа, че ситуацията може да е предизвикана и поддържана умишлено, може би вярва в друга възможност при ново ръководство. Не ми се вярва. Той е участник в играта. И е последният, който би си позволил да направи подобно нещо всеобщо достояние. Щеше ли да е жив, ако не слушкаше?…

 

Сега дойде ред на Доналд Тръмп. Пуснаха го по пързалката, от която връщане към върховете няма. Обаче се получава право на луксозен живот. Нещо в стила на тукашнитебизнесмени“, които не си врат гагите, където не им е работата. Например братя Бобокови, които дори е невъзможно да зърнете. Те цапат кунки, отчитат се на чорбаджиите си, но живеят охолно. Внуците им може и да са независими. Ако имат такива, и съумеят да ги опазят от наркотиците, алкохола, СПИН-а…

 

Ето неговият „бунтсрещу скритата световна власт. От тази стъпка няма път обратно назад. Следващата е да разведе дъщеря си

 

 

 

 

 

 

 

Тази реч на Доналд Тръмп, независимо от подбудите му, е програмна. Разпространявайте я, ако схващате, желаете и можете. Тя е копие, забито в слънчевия сплит на новия световен ред. Те – другарите комунисти от интернационалното Братство – направо пощръкляха. А поредният болшевик в Белия дом, советский товарищ Обама, Барак Хюсеинович, отправи недвусмислена закана към Тръмп. След малко ще го покажа.

 

Точно така стана у нас. Който не се подчини на глобалния световен елит, представляван тук от номенклатурата на БКП и Държавна сигурност, не беше допуснат до политиката. Впрягаха всички сили, за да отстранят всеки опит. Например кракът на Илия Минев или Петър Гогов не стъпи на Раковски134. Но професионални лъжци, обременени с кърваво комунистическо минало като Костадин Тренчев, до ден днешен твърдят обратното.[105]

 

Даже левичари като Иван Дочев не бяха допуснати. Филип Димитров изгони от сградата на СДС почетния председател на Българския национален фронтосновната антикомунистическа организация на имиграцията ни в САЩ, обявявайки го зафашист“.[106] Както посочва самият Дочев:

 

Това, което ние винаги сме казвали, се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.[107]

 

Което не попречи на сина на неговия личен приятел и съмишленик Георги Радев от Пловдив, агент на държавна сигурност, другарят Муравей, не само да остане в СДС, но и да стане министър на финансите в болшевишко-ченгесарското правителство, оглавявано от ленинеца Иван Костов.

 

 

 

В тези времена търпеливостта, която е отличителната характеристика

на евреина, го направи владетелят на владетелите на земята[108]

 

 

 

Вместо току-що освободения от зандана политически затворник Янко Янков, през ноември 1989 година американците от посолството на САЩ, по заръка на Интернационала и по заповед на своето правителство, приеха Владимир Левчевсина на главния Тодор-Живков лиричен ибрикчия. Понеже Им се подчинил.

 

По същия начин два месеца и половина по-късно еврейският посланик на Съветските социалистически американски щати у нас Шаул или Сол Полански, извести, че Белият дом и Държавният департамент са избрали за свой антикомунистически партньор и представител тук другаря Андрей Карлович Лукановтрето поколение комунист, евреин, изсран в Москва, в самия Коминтерн!

 

Малко след това съветникът в тукашното американско посолство Маршал Харис с болка споделил с Янко Янков, че у нас ЦРУ действа като филиал на КГБ, а не обратното.

 

Нашата система е била превзета още преди да бъде създаденапо време на Руско-Турската от 1877-1878 г. и след нея. Окончателно през войните преди век. И американската тогава, окончателно. Което могъщият интернационален елит не търпи да бъде оповестявано. Затова, изтървали нервите си, глобалиститеглавните болшевикивключиха в игратанадпартийнияпрезидент от Демократическата партия – официалната социалистическа. Ето как се обърна дни по-късно наемателят на Белия дом, отгледаният от терористи отЧерните пантериБарак Обама:

 

 

 

 

 

При реалния социализъм на другарите – военния комунизъм, когато болеше много, беше същото. Все личността не значеше нищо, а партията всичко. Даже го изучавахме в часовете по литература.

 

Единството и доверието в нашите институции“ – сочи по ленински и хитлеристки Обама. Струва си да припомня лозунга от епохата на нацизма:

 

Ein Volk, ein Reich, ein Führer.[109]

 

При комунизма ни втълпяваха, че „партията и народа винаги са единни“. Същото, нали? Рекапитулацията показва: САЩ са комунистическо-нацистка държава. Затова агресията им е присъща. Комунизмът и нацизмът не могат да бъдат сдържани. На тях постоянно им е необходимо neu Lebensraum ново жизнено пространство. Народите, неподвили коляно пред двете идеологии, са untere Rennenпо-низши раси. Съставени са от Untermenschподчовеци. Може би не е далеч денят за поредното измерване на черепите ни

 

За да унизи допълнително Доналд Тръмп, когото съпругата на президента от месеци непрестанно хули и обижда, Барак Хюсеинович избълва тирадата си в присъствието на италианския министър-председател Матео Ренци. „Патриотично“, нали?

 

От изложението на Хюсеинович, съдържащо неприкрита заплаха за разправа с Тръмп, се подразбира, че дългогодишният конгресмен и председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ,[110] републиканецът Нют Гингричне е сериозна личност“. Според Белия дом, превърнат в Чичо Обамовата барака, бившият кмет на Ню Йорк, юристът-милиардер Рудолф Джулиани също енесериозна личност“. Откъде вадя такива изводи?

 

Ами Обама заяви, ченяма да намерите нито една сериозна личност, която по някакъв начин ще предположи, че бихте могли даже – можете да превземете американските избори, отчасти, защото те са толкова децентрализирани, включително броят на гласовете.[111] Няма никакви доказателства, че това се е случвало в миналото, или примери, според които това ще стане този път. Така че, приканвам г-н Тръмп да престане да се оплаква и да опита да направи така, че да получи гласове.

 

Преди да се позова на споменатите що-годе уважавани (не от мен) политици, нека за пореден път да припомня бодящия очите пример с американските избори от 2000 година, коитоса толкова децентрализирани, включително броят на гласовете“. Вдецентрализирания“ щат Флорида се стигна до ръчно преброяване на гласовете. Цели 39 дни пресмятаха подадените бюлетини на ръка.

 

Резултатите бяха обявени месец и половина след изборния ден. Тогава назначиха Джордж Уокър Бушсоциалист. Ето го доказателството, което се оказва, че преподавателят по конституционно право Барак Обама не познава. Не е чувал? Къде ли е бил? На специализация в Москва или на посещение при роднините си по бащина линия в Африка? Ама нали става дума за американски избори?

 

За манипулациите и фалшификациите, сред които изключването на стотици хиляди чернокожи гласоподаватели във Флорида, бяха издадени книги. Та какво стана на президентски избори в САЩ през 2000 година, „спечелениот Джордж Буш? Той постигна малцинство от 48,9 на сто от гласовете на американците. Даже след ръчното преброяване във Флоридазагубилиятпретендент Ал Гор имаше по-висок резултат49,4 на сто! Освен това обявеният за победител в целите президентски избори тогава бе събрал 543 895 гласа по-малко от конкурента си.[112]

 

Обаче в тези „справедливи“ и „непревзетиот тайния елит избори беше обявена служебна победа на победения. Джордж У. Буш бе обявен за стопанин на Белия дом, въпреки че загуби в гласуването. Такива са фактите.

 

Тази възможност е залегнала в тъйдемократичнатаамериканска Конституция, която не съдържа думатадемокрация“ в никаква разновидност. Казано право куме в очи – американската политическа система, включителнодемократичнитеизбори, са превзети и завладени от интернационалните финансови корсари. По перфектен начин са преобразени са в Тяхна частна собственост. Тъй лукаво, перфидно, скрито, че да остава незабелязано от масите.

 

Пиратите, които, ако вярваме на лорд Джордж Гордън Байрън, още от началото на ХІХ век вилнеят по цялата планета и определят начина на живот на правителствата. На свой ред, тена народите.

 

Да припомня Байръновия арбитраж от1823 година:

 

Евреинът Ротшилд и неговият християнски брат от Беърингс“. Ето кои те и истинският либерал Лафит[113] са истинските господари на Европа. Всеки кредит не просто е спекулативен удар. Той нация завзема или катурва трон. Тя и републиката има дял в това[114]

 

Може би Обама не познава стиховете от тази обемиста поема на класика? Като всеки комунист, и той е тъп, недостатъчно ерудиран, но доволен от себе си

 

Системата на американскатадемокрацияе опосредствена чрез т. нар. избирателни колегии. С други думи, не в известен смисъл, а до голяма степен онова, което наричатнароден глас“, е ноторно (предварително) пренебрегнато.

 

По същия начин назначението на самия Барак Обама за президент беше уредено. Неотдавна за пореден път показах свидетелство от документален филм.[115] Това станало на необявена, напълно тайна среща между него и Хитлери Клинтън. Така другарката на БилиЛъжецабеше произведена в световен милиционерски чин държавен секретар на САЩ“. Медиите узнаха това и го укриха.

 

И товарищ Обама, Барак Хюсеинович, се прави, на глух и ням. Ни лук ял, ни лук мирисал. Обаче тогава американците, притежаващи съвест, съзнание и чувство за хумор, тиражираха карикатурата, която виждате.

 

Не бива да забравяме, че на изборите през ноември 1932 г. Германската работническа националсоциалистическа партия печели с 33,1 на сто и 196 депутати в Бундестага от 584 възможни. На новите избори около пет месеца по-късно оглавяваните от Хитлер нацистипостигат43,9 на сто от подадените гласове288 депутатски места. Илюстрацията чрез данни разкрива какпредставителната демокрацияможе да узакони една диктатура.

 

Същото се случваше и в големия социалистически концлагер, в който изборите не бяха задължителни по закон, но на практика бяха такива. Днес съм принуден да призная, че в тях демагогията само изглеждаше по-голяма в сравнение сдемократичния свят“. Истината е, че жителите на уж бившиясъветски блокпоне бяха наясно, че ги мамят и потискат. Докато привидно демократичните избори на Запад, а понастящем и в Централна и Източна Европа, са висша форма на узаконена измама.

 

Такива саправилата. Има закон за бедните и друг за богатите. Ето ви още едно déjà vu

 

Що се отнася до „величието на Америка“, днес всеки четвърторазреден глава на незначителна държава може да нарече президента на САЩсин на курва“.[116] И то – напълно безнаказано.

 

 

 

Всички народи… да изоставят тази измамна демокрация…

Демокрацията… обърква истината и справедливостта[117]

 

 

 

Сега две „несериозни личностиопровергаха узурпатора на Белия дом.

 

В телевизионно интервю Нют Гингрич застана зад твърдението, че американската политическа система е несправедлива и пробита. Изборите не са честни. Наблюдават се измами и фалшификации.[118]

 

Пак по телевизията, и то не коя, а най-проправителствената CNN, някогашният кмет на Ню Йорк РудолфРудиДжулиани заяви, чепри близки резултати демократите биха могли да откраднат изборите чрез вмъкване на гласовете на мъртъвци“.[119] Дали Обама ще размаха пръст и към него? Или ще го погледне накриво? Един вид, бизнесът ти може да фалира

 

Що се отнася до финалната Обамова реплика, в която упреква – меко казано – Доналд Тръмп, задето го наричал някак си, предлагам да се запознаете с вежливото, уважително отношение на Хюсеинович към съперника на Хитлери Клинтън:

 

 

 

 

 

Последното няма друго название, освен интригантство. За пореден път „защитникътна американскитедвупартийни традиции“ (у нас имаше БКП и БЗНС) порицава свой сънародник, избраника на конкурентната партия, пред чуждестранни политици и журналисти. Случайно ли е това?

 

Не става ясно по какъв признак другарят Барак оценява дали някой е подготвен за наемател на Белия дом. Може би връзките на Доналдчо му са по-слаби. Точно така, там, вдемократичнасоциалистическа Америка те важат с не по-малка сила от номенклатурна Чалгария. Или Тръмп не е минал през онази специална школа на московския площад „Лубянка“, която почти всички значими американски лидери по един или друг начин са завършили? Защо веднъж в окаяния си живот на човекоподобно не бъде откровен? И не признае, че всичко е една голяма игра?

 

Тя не е шахматна партия, както социалистът Збигнев Бжежински се стараеше да ни заблуди. Тайният световен елитчленовете на Братствотонямат акъл за шах. Пък и не им трябва. Играят наНе се сърди, човече“. Местенето на пионките, вапцани според желаната от Тях политическа окраска, им се отдава далеч по-лесно. Не веднъж съм казвал, че настоящето поколение играчи и Техни фигурки е най-долнопробното и нискокачественото от векове насам

 

Да беше шахматна игра, Западът щеше да я е загубил. Триумфът на Путин е илюзорен. В световната неразбория, съпроводена с гигантски кръвопролития, има само едни победители онзи 1 процент от земните жители, които лапат все повече. Докато останалите 99 на сто са на път да загубят всичко – и относителната си свобода.

 

Ако ви се е сторило, че „Козътна републиканците говори, сякаш е в тази медия, е редно да включите мозъка си. И да помислите. Онези от вас, които редовно посещават това информационно-аналитично пространство, едва ли ще се затруднят.

 

Не изпускайте от вниманието си факта, че Бил Клинтън е под протекцията на Братството, понеже е незаконен син на социалиста Дейвид Рокфелер. Важно е. Всички избраници на елита са просто шайка бандити, готови на всичко. И са едни и същи. Погледнете илюстрацията.

 

Работата е там, че Тръмп изрича истини. Повече от това – безспорни, но малко известни факти. Само че го прави по принуда и по сценарий, писан пак от Тях. Хванат е здраво за топките и няма накъде да мърда. Той е участник в пропагандна кампания, съставена от съвсем малко истини и от много дезинформация и контрадезинформация.

 

Хотелите му са пред фалит. Някой вече може и да е обявил банкрут. Неговият строителен бизнес е на същото дередже. От милиардерът с коса като перушина май е останало само последното. Обаче изявите му са поредното свидетелство, че интернационалното Братство ни поднася верни неща. Ако утре обвиним членовете му в непочтеност, ще извади съответните доказателства. И с право.

 

Знаете ли кое би било лакмус за това, дали Доналд Тръмп е мюре? Би нарушил матрицата, в случай, че заведе дело за обида срещу киноактьора Робърт Де Ниро. И напълно заслужено му вземе стотина милиона долара. Но не вярвам, че ще го стори. Издаде го поведението му по време на третия дебат с Клинтън. То беше прекалено кротко – „обрано“, както се изразяват тукашните съвременни „титани на мисълта“, обладани от военщината и простащината. Това ме прави уверен: дисциплинирали са го.

 

Дотолкова беше явно, че позволи на одъртяваща еврейка от Ню Йорк възторжено да изквичи своетооткритие“, но в лондонски вестник (вижте илюстрацията):

 

Хилъри Клинтън почти със сигурност ще бъде новият президент на САЩ.[120]

 

Аз ви поднесох това назначение като свършен факт преди повече от 15 месеца. Но нито се хваля, нито се гордея. Това ми е работата, на която съм самоназначил – да знам, да разбирам и да споделям. Все още

 

Въпреки моето усещане, седмичникът на БратствотоThe Economist”, собственост на Ротшилдови и семейство Аниели (FIAT)[121], оцени поведението му така:

 

Към края на последния президентски дебат в Лас Вегас на 19 октомври Доналд Тръмп трябва да се е чудил какво още би могъл да направи, за да опетни американската демокрация. Иначе казано, какво ли си мислеше, когато, помолен да потвърди, че би приел присъдата на американския народ, произнесена на 8 ноември, той отговори: „Ще ви кажа, когато му дойде времето, ще ви държа в напрежение.“

 

Тръмп беше репетирал тази линия през цялата предна седмица. Влачейки се на седем пункта зад своя демократичен съперник Хилари Клинтън [бъдещ президент, чиято първа дама ще се нарича Бил Клинтън], той беше загатнал, че изборите ще бъдат опорочени.“ Оказа се, че изумително голям брой негови поддръжници са съгласни. В неотдавнашно проучване 73 процента от републиканците заявяват, че изборите могат да бъдатоткраднати“. Но е изумително да слушаме г-н Тръмп да подклажда неоснователните опасения[122]

 

Чакайте. Републиканците не са ли част от американския народ“? Ако повярваме в идеологемите и догмите, те са по-добрата. Защото са „десни“. Тоест хора, които не разчитат на държавата, а на своите собствени сили. Това са предимно бели, работещи люде, които държат на семействата си и на традициите.

 

Доколкото въобще можем да говорим за традиции в държава, сборище на престъпници, преследвани от закона, от неудачници, мързеливци. Изобщо, „плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни“.[123] Това е страната, проектирана като комунистическа, приютила най-много комунистически престъпници от целия свят, включително от тукашната чалгарска Номенклатурия.

 

В материала на проститутките от Ротшилдово-Аниелиевия бардак продължават със заплахи, че след изборите в САЩ могат да възникнат размирици. Но не припомнят, че „тази линия беше репетиранамесеци наред от медии като тяхната.

 

И ето, типичен представителр на плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговетена днешните ССАЩ, нападна най-грубо, просташки и цинично Доналдчо, който не е цвете, разбира се.

 

Бездушният алчен, пъпчив грозник Робърт, наричан „холивудския Квазимодо“, няма нищо общо с благородния герой на Виктор Юго. Ако Тръмп го осъди, нюйоркският злобар и изфабрикуваназвездана доскоро могъщото звено на чифутската пропаганда Холивуд, може да плати. Евреите и тъпите гои го превърнаха в богаташ. Макар родителите му да не са били евреи, Де Ниро е израсъл в чифутска среда в бохемския квартал „Гринич Вилидж“.

 

До голяма степен дължи кариерата си на близане на тлъстите задници на холивудските собственици и продуценти – все ционисти. Явно го е вършел старателно. С усърдието, което – казват – любимата му приятелка Хитлери Клинтън влагала в същото, но скатерички“. Освен, че „възхвалява агресивността на Израел“, както посочи Еврейската информационна агенция (вижте илюстрацията), той е последователен и всеотдаен ционист.[124]

 

 

 

Джордж Оруел: Нашата цивилизация е упадъчна, а езикът ни…

неминуемо споделя вината за общото сгромолясване

 

 

 

 

Де Нироталантлив в еднообразието си, колкото Георги Калоянчев и агент „Петров“, оскърбиКозана републиканците с всевъзможни квалификации и сравнения. Да припомня:

 

 

 

 

 

Това „изящноизявление, издържано в стила на най-добрите холивудски традиции, облечено във „възвишени“, „елегантни“, „изисканифрази, е било част от кампанията на Хитлери Клинтън. Спрели го. Обаче „врагът не спи“, както твърдяха милиционер-комунистите. Показа го “Fox News” на Рупърт Мърдок, която се прави на „дясна“. За да ошашави и без друго смаяните и стреснати американци.

 

Ето какво представлява „цивилизациятана чифутите, основали САЩ, Холивуд, СССР. Окупирали правителствата на Британия, Германия, Франция, РусияДържащи световните финанси, преобладаващата част от селското стопанство и индустрията, както и търговията, културата и спорта на планетата.

 

Ако Тръмп преглътне, не ще изпитвам ни най-малко съмнение, че всичко е било пошла постановка, гротеска.

 

Как „деликатнопреследват и постигат целите си ни демонстрираха със спирането на достъпа до интернет на Джулиън Асанж и създадената от него организация WikiLeaks. Както знаете, преследваният в родината си и в Швеция австралиец намери убежище в посолството на Еквадор в Лондон. Понеже ръката на тайната световна власт иска да го докопа и постави там, където смята, че му е мястото – зад решетките. Както болшевишкият режим във Вашингтон постъпи с американския редник Манинг, помагал на Едуард Сноудън.

 

В неделя, 16 октомври того, Асанж се оплака, че по нареждане на правителството на Еквадор е бил прекъснат достъпът му до интернет в амбасадата.[125] Два дни по-късно от Кито потвърдиха с аргумента, че „се опасяватот вероятността Асанж дае използвал интернет, за да се намесва в президентските избори в САЩ“.[126]

 

Всъщност, самата формулировка би следвало да е обидна за велика сила, каквато Съединените социалистически американски щати ССАЩ – претендират да са. Лично създателят на WikiLeaks заяви, че по този начин еквадорските власти са отхвърлили обвинението от правителствата на САЩ и Британия, които се борят с Асанж заради разпространяването начувствителниматериали“.[127]

 

Прави впечатление, че доскоро правителството в Кито беше смятано за левичарски режим“. Представяха го като „марксистки“. Доста време заместниквицена действащия президент Рафаел Кореа Делгадо беше сакатият товарищ Ленин Волтер Морено Гарсес. Преди няколко лета малко не достигна на масона Ленин Морено, за да стане носител на Нобелова награда.

 

Иначе казано – уж антиамериканско и антизападно настроено правителство, а угажда на САЩ и Британия. Навремето май ненаситният корумпиран земеделски фашист и развратник Александър Стамболийски обявил:

 

Няма наши, няма вашивсички сме дружбаши!

 

Не ви ли намирисва на атмосферата на руската космическа станция, която гостоприемно приютява американски и западни астронавти?

 

Върнете се към речта на Доналд Тръмп. Колко пъти в краткия откъс от нея се прокрадна WikiLeaks? Глобалното Братство, князете на този свят се страхуват от прозрачността, публичността. Затова накараха Обама да скочи и да заплашва Тръмп. Да не би истината за Системата, досега разкривана единствено от някакви „разпространители на конспиративни теориида излезе вярна!

 

Непредубедените от вас я знаят. За Тях е страшно, ако много стотици милиони я научат. Ами ако станат милиард и повече, или милиарди?…

 

Иначе Те продължават сатанинските си занимания за пари и власт. Коалиции разсипват древните Асирия и Вавилон, както са познати от учебниците. След обсадата на Мосул най-малко милион нещастни кюрди и араби ще потеглят на запад. Когато още през първия ден „правозащитни организации“, финансирани от интернационалното Братство, намекнаха за военни престъпления в тази операция, засегнаха само иракската армия и кюрдските части Пешмерга. Не иблагороднитезападнирицари“, които днес изглеждат другояче – чернокожи или мургави, а не руси и синеоки

 

Обаче нападките към Москва заради Алепо затихнаха. В иракско-сирийската кървава баня военнопромишленият комплекс си намери печелившо занимание за месеци напред.

 

Ако загине някой французин, белгиец, или „не дай божеевреин, прогърмяват света с вайкане: „Трагедия!“ Смъртта на стотици хиляди в Близкия изток, сред които жени и деца, е статистика. Обикновен сталинизъм, изповядван от последователни сталинисти.

 

 

 

Този вид лицемерие и двойни стандарти

са причината за избухването на нашия гняв[128]

 

 

 

Лицемерието и двойните стандарти остават незабележими за масовата публика. Понеже корпоративните медии на Братството представятистинатаедностранчиво. Те твърдят, че в Мосул Ислямска държава използва цивилни като щит. Нито веднъж не казаха, че по същия начин постъпват в Алепо. Нещо повече, спестяват истината за бунтовниците от племето хути в Йемен, които действат пак точно така във войната си срещу правителството и подкрепящите го саудитски и катарски части.

 

Да помислите, че мога да браня Русия, Саудитска Арабия и Катар, е диагноза, отвеждаща направо към психиатрията в Карлуково – лудница с традиции.

 

След като на 7 октомври 2016 г. Съветските американски щати на всеослушание поискаха Русия да бъде разследвана за извършването на военни престъпления по време на бомбардировките на Алепо, и заспонсорираната от руското правителство хакерска намеса в президентските избори в САЩ“, Владимир Путин не само оттегли страната си от сключения през 2000 г. договор за контролираното притежание на плутоний. Той предложи законодателство, което специално да третира враждебното отношение на Вашингтон към Москва.

 

И сега внимавайте, защото тук никой не поднася истината: На първо място това с плутония е реална, а не мнима заплаха. Ако всичко е вярно, а то не е. Понеже миналогодишното споразумение между САЩ и Иран се отнасяше главно за обогатяването на урана до този материал, който влиза направо в атомните бомби.

 

С други думи, сега Москва може да снабдява Техеран с плутоний. С него, само след няколко месеца, иранската армия може да разполага с ядрено оръжие! Допускате ли, че господарят Израел не знае и би допуснал това?

 

Второ, което не ви съобщават: Кремъл формално постави пред Белия дом проблема за пълната отмяна т. нар. Закон Магнитски, част от американските санкции срещу Русия. Съгласно него московски официални лица бяха лишени от правото да стъпват на американска земя. (Голяма работа!) Блокираха техни банкови сметки и други активи. (Тук вече чепикът ги стегна.)

 

Путин предприе крачка по-нататък: Той поиска компенсации за неустановените загуби за страната му, произлизащи от настоящите санкции на САЩ; както от контрасанкциите с доставките на храни, които самата Русия си наложи.

 

Едно логично заключение е, че двете страни няма скоро да се ангажират в смислен диалог.[129]

 

Жалкото е, че авторът е заместник-директор на ИнститутаКенън“ към Интернационалния център за учениУудроу Уилсън“ във Вашингтон. Бедата произлиза от ниското качество на чорбаджиите им и от още по-долнопробната квалификация на тези преподаватели“, „изследователи“, изобщо – „учени“… Те се плодят помежду си. Роят се и създават политически лилипути за масова употреба. Идентично е и нивото в медиите.

 

Преди седмица достатъчно познатият ви израелски шпионин Яков Кедми нарече западните политиципигмеи, представящи се за Гъливеровци“.[130] Право в десетката.

 

На Запад смятат – поне пропагандата тръби товаче санкциитесъсипват руската икономика“?! Сбъркани и невежи твари. Ами да се върнат назад към ерата преди Елцин. Дали ще успеят да се уверят, че народите, поробени някога от Русия, са свикнали да издържат теглила, по-големи от тези на Атлас, Сизиф, Прометей и Тантал накуп…

 

Санкциите са бумеранг. Те направиха западните фермери, особено френските и полските (Холандия тихо и кротко върти далавера с Русия), по-бедни. Свиха се пазарите на доста промишлени стоки. Което се отрази на западните предприятия, принудени да съкращават персонал. Кой има полза?

 

Фактически, скрити зад антируската пропаганда, истинските ръководители на живота на планетата, помагат на Путин да изправи на крака не закъсалата, а направо рухналата икономика на постсъветска Русия. Няма да се спирам на това защо и как, тъй като през последната година разработих темата. Даже показах видеорепортажи. Кой да гледа и помни? „Конспиративни теории“!…

 

Превърнаха света в глобална игра наMonopoly”. Допускат до участие в нея максимум 1 процент от населението на планетата.

 

В същото време направиха от човечеството жабешко стадо и го варят. Почти недоловим глас на някакъв скрит Кашпировски сякаш внушава, че сега, като вдигнат температурата още малко, ще му стане даже по-добре. Така, неусетно, ще приключат патилата на около пет милиарда души. Ако общият брой на земните жители действително е 7 милиарда и кусур

 

Китайски астронавти отново са в околоземна орбита в космическата станцияTiangong 2”. Тя, както ракетите и корабите, с които достигат до извънпланетното обиталище, са изцяло китайски. Докато американските разчитат наруските?! Съществува ли нова глобална империя или поне водеща сила?

 

Обаче социалистът-милионер Майкъл Моор ще разпространи в самото навечерие на президентските избори в САЩ най-новия си документален филм. Той е озаглавен „Тръмпландия“. Очаквате ли да е ласкав спрямо републиканския кандидат? И кой ли плаща, а?…

 

Любопитно. Реакциите вдеснияилевияпечат на Британия, васалка на Кимерика[131] (дали не е весталка), бивша велика, се отличаваха с еднакъв сарказъм и злорадство.[132]

 

Има ли нещо гнило на този свят?

 

Или да погледнем какво вършат Техните наемници отправозащитните организации“ и групировките за влияние.

 

Джули Ленърз е млада британка. Тя е началничка по рождение. От години е изпълнителна директорка на базирания в Лондоннезависим“ (без)мозъчен тръст – think-tank, наречен Център за сигурност на хората.[133] Едновременно с това е съпредседателка на неговия отдел за Сигурност и отбрана. Защо по рождение? Елементарно, както личи от имената й, тя е еврейка. Какво повече?

 

Нека сравним нейните позиции спрямо Сирия и Близкия изток чрез собствените й публикации само през последните две и половина години. На 13 януари 2014 година Джули е отсъдила:

 

Не просто аман от президентското войнство: Бездействието на Обама тихичко разделя Близкия изток. ДалиАрабската пролетне беше предопределена да станеИслямска зима“, без нейният край да се вижда на хоризонта?[134]

 

Сега, на 20 октомври 2016 година, същата Джули вече се изживява като warmongerподстрекателка към война, казано на нейния майчин език – Kike-English:[135]

 

САЩ имат две седмици, за да спасят Сирия от руската армадаили да загубят последните си останали късчета от морално право.[136] (Вижте горната илюстрация.)

 

Ха сега, де! Как лесно се е преобърнала другарката на 180 градуса! Ашколсун. На турски това се нарича dönmekдьонмек. Означава „обръщам се“.[137] Типично за комунетата. Те нямат родина, позиция, а само интереси.

 

Излишно е да коментирам. Някой ще рече, че правя внушения. Нищо подобно – пример за опортюнизъм, осигуряващ доволства. Днес са виновни американците, утре руснаците, вдруги денТези метреси на елита никога не търсят причините и истинските виновници. Ако перифразираме епизода, архивиран в спомените на Огнян Дойнов за разговор между Михаил Горбачов и Андрей Луканов относно държавно посещение на Желю Желев в СССР:

 

Така са й казвали да прави.[138]

 

Такава е участта и на настоящия външен министър на Британия – „чудотоБорис Джонсън. Казват му

 

Тази пролет албиносът с турско-руски или руско-турски произход по баща турчин, по майка руснак пропагандираше Brexit по-яростно и от Найджъл Фараж. Ако използвам сравнение, използвано във филм: „Както се целува нимфоманка, осъдена на смърт“. До такава степен, че наруга самия Барак Хюсеинович, навестил Лондон, за да агитира за противното. Което изобщо „не беше намеса във вътрешните работина Обединеното кралство.

 

Забележете: Ротшилдови винаги са финансирали и двете страни във всеки въоръжен конфликт, разпален от тях през последните повече от 200 лета. Тази пролет, преди британския референдум, сър Джейкъб дьо Ротшилд и синът му Нат подкрепяха напускането. Докато техният братовчед сър Ивлиноставането на Британия в Евросъюза.

 

На 1 март 2016 година Ивлин дьо Ротшилд се изпъчи със своя статия в Техния “The Financial Times”. Под заглавието „Борис Джонсън е поставил своите собствени интереси пред британските“, той обвини русия клоун в „драматична интервенция в референдума за Европейския съюз“.[139] Нататък в текста се изсипва градушка от упреци, най-деликатно казано, по адрес на Борисчо. Чак до нарушения на Конституцията!

 

По същото време „милиятБорис позираше пред фотографите в ролята на бастун на сър Джейкъб. (Вижте илюстрацията.) Сетне Джонсън, дотогава неприкрит привърженик на Путин и Русия, беше принуден да се откаже от лидерския пост в Консервативната партия. Съответно – от премиерския. Компенсираха го с този на пръв дипломат. На бърза ръка обърна лъка и насочи стрелите срещу Путин и Русия. Фаустовска работа…

 

Да не я виждаме тук и то от десетилетия, да се изненадваме. Комунистите станаха капиталисти; тоталитариститедемократи; палачите се оказаха репресирани

 

Навършват се осем лазарника от нападението на Нат Ротшилд срещу Джордж Осборн, Дейвид Камерън и останалите тогавашни млади ръководители на торите. Той ги превъзпита и дресира до там, че ги превърна в послушни пудели, внимателно наблюдаващи всеки негов жест и слушащи с наострени уши думите му.

 

Тогава доскорошният канцлер и настоящ главен лобист на китайските ядрени проекти в Британия, comrade Гидеън – извинете – Джордж Осборн, изрече сакралните предупредителни слова относно своя съученик Нат:

 

Спрете да се заяждате с Ротшилд, или сте приключени.[140] (Вижте илюстрацията.)

 

След това Нат Ротшилд, до когото по време на абордажа срещу консерваторите стоеше лейбъристът Питър Менделсън, потомък на равини и музиканти, назначи Осборн, Камерън и останалите във властта. Да не пропускаме, че през цялото време близкият до Кремъл еврейско-съветски олигарх Олег Дерипаска служеше като остен за вкарване в пътя на непослушните тори. (Вижте илюстрацията.)

 

Който иска, нека пак плещи небивалиците за някакви „конспиративни теории“. Докато такиваумницинадделяват, ще се топим и изчезваме. А комунетата ще яхат малкото останали човеци. По най-пресни данни от мои източници от официалната статистика, в момента сме около 6,4 милиона, от които едва около 4,1 милиона с български произход… Ваша работа.

 

 

 

По Техните отровни горчиви плодове ще ги познаете[141]

 

 

 

Нищо няма да помогне на Доналд Тръмп от тук нататък. Струва ми се, че той липсва в плановете, които французите обозначават с la longue durée.[142] И Борис Джонсън не ще се радва дълго на сегашното си положение, наподобяващо мъжки паун с разтворена опашка. Отива му, но славата му ще бъде 15-минутна. Жегне ли те някой Ротшилд, обречен си.

 

Тръмп всячески се кланяше на чифутите. И какво? Кьорпе,[143] което „цалува ръка“! Винаги ще се намери или някой Бай Ганьо, койтоще цалуне двете ръце“. Доналдще цалуне скута, Ганьо краката; Тръмп ще цалуне на друго място, бая ви на още по-друго място. Че такива с него ли ще се надпреварват бе?[144]

 

Народът ни (не) е казал:

 

Цървули няма, за гащи писка.

 

Преди месец Доналдчо оправда стената, която проектираше да изгради по границата на САЩ с Мексико, с тази, чрез която израелците се изолираха от още неокупираните палестински земи.[145]

 

Стори го по време на едночасовата си среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Ционистът беше в Ню Йорк след намесата на същите Ротшилдови. В края на Барак-Обамовия мандат те извиха ръцете на афро-евреина така, че той отстъпи и кандиса САЩ да предоставят на еврейската държава още по-голяма военна помощ от обичайната.

 

Тръмп беше поканил израелския премиер в своята мансарда. На английскиpenthouse. Това е и названието на месечно списание, което е на границата между еротиката и порнографията, ако разбирате какво искам да кажа.

 

Двамата надълго обсъждаха успешния израелски експеримент с дългата защитна ограда, която помогна на Израел да осигури границите си“, според екипа на Тръмп.

 

Израелската разделителна бариера, която се проточва 440 мили (700 километра) близо до линията на примирието от 1949 г., начертана след израелската война за независимост, в по-голямата си част представлява ограда. За разлика от нея, Тръмп обеща да изгради истинска бетонна стена висока 55 стъпки (17 метра) по продължение на почти две хиляди-милната граница между САЩ и Мексико.

 

Срещата беше първата, която Нетаняху има с кандидатите за президент… преди първия дебат. Противно но обичая, срещата между двамата беше недостъпна за медиите. Екипът на Тръмп не допусна репортери до срещата му с Нетаняху и помощници на израелския министър-председател… Те поискаха същите правила, каквито бяха наложени от екипа на Клинтън.

 

Според бюлетин, осигурен от екипа на републиканците, кандидатът им е дал знак, че ще подкрепи оспорваното преместване на посолството на САЩ от Тел Авив в Йерусалим. Сам занимаващият се с недвижима собственост [Тръмп] е потвърдил това, „признавайки, че Йерусалим е бил вечната столица на еврейския народ през повече от 3000 години. И че при управление на Тръмп Съединените щати най-накрая ще приемат тъй дълго залежаващия в Конгреса мандат за признаване на Йерусалим като неделима столица на държавата Израел.

 

Независимо от факта, че дъщерята на Тръмп Иванка прие юдаизма по време на своята женитба през 2009 г. за търговец с недвижими имоти Джарет Кушнър, сътрудник на екипа на Тръмп, по време на кампанията той направи някои погрешни ходове в политиката спрямо Близкия изток и в призивите към еврейските гласоподаватели, които са решаващата демографска група в американските избори.[146]

 

Опа! Евреите са едва 1,5 на сто от населението на САЩ. Появи ли се в Ню Йорк, всеки от туземните ни псевдо лидери се среща с представители на еврейски организации. Никой никога не пита: Защо не с нации, които са големи, значими, вече ръководят или ще ръководят света, ако вярваме на неконспиративнитетеории? Например – Китай, Индия, Сингапур, Виетнам, или залязващите Япония, Германия

 

Разбира се, „евреите не ръководят света“. Това са внушения“.

 

Просто всички държавни лидери, политически ръководители или кандидати за такава слава, изложени на витрината, „са невероятно влюбени в евреите, в техния бог Яхве-Йехова“, който се плашел от светлината. Това важи с особена сила за вождовете на самозванитехристиянскистрани. Но също така и за доста мюсюлмански.

 

Кажете нещо срещу евреите или Израел в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, ОАЕ, Мароко, Турция, Азербайджан, и ще ви клъцнат главата публично, но законно. А не като онези „терористиот Ислямска държава, захранвани с пари, оръжия, амуниции, облекла, храни и „военни съветници от същите ислямски държави и от Запада. Те режат глави… „незаконно“. Следователно – „варварски“.[147]

 

Но кога, къде и с какво товарищ Тръмп е съгрешил спрямо евреите, които „изобщо нямат никакво отношениекъм приемането на решенията в американската външна политика?

 

През 2015 година, в реч пред Републиканската еврейска коалиция, Тръмп се позова на стереотипите, които свързват евреите и парите. Като заяви на аудиторията: „Няма да ме подкрепите, защото не искам вашите пари.“ Намеквайки, че те искат да контролират политиците. През 2016 година, в обръщение към Американско-израелския комитет за обществени работи,[148] произраелска групировка в защита на съответните интереси, Тръмп изнесе достатъчно забележително и бомбастично представление, в което за първи път използва teleprompter.[149]

 

Срещата на Клинтън, която продължи малко по-малко от час,… бе проведена в W Hotelна площад Union. В нея, представена от екипа на Клинтън като „задълбочен разговор“, тяизтъкна, че един силен и сигурен Израел е от жизнена важност за Съединените щати, понеже споделяме изцяло общи стратегически интереси и еднаквите ценности на демокрацията, равенството, толерантността и плурализма“.

 

Кандидатката на демократите препотвърди своята подкрепа за решението с две държави, „което гарантира бъдещето на Израел като сигурна и демократична еврейска държава, с признати граници. И осигурява на палестинците независимост, суверенитет [тавтология; тъпотата и невежеството са навсякъде] и достойнство.“ Тя подчерта своето противопоставяне навсеки опит на външни страни да налагат решение, включително и на Съвета за сигурност на ООН“.

 

След десетилетия на държавна служба, бившата държавна секретарка има зад гърба си по-дълго минало във връзка с Израел и Близкия изток. В своята мартенска реч пред AIPAC тя защити своите произраелски bona fides,[150] заявявайки: „Чувствам толкова силно, че Америка никога не може да бъде неутрална, когато се стигне до сигурността и оцеляването на Израел.“  През юли 2015 година тя написа отворено писмо, осъждащо движението Бойкот, лишаване от права и санкции (БЛПС).[151] Това е обединение на левичарски групи в САЩ [пропагандна лъжа – не само], които се стремят да приравнят Израел с режима на апартейд в Южна Африка. То предизвика значителна загриженост сред американската еврейска общност. На срещата Клинтънизложи своя ангажимент да се противопоставя на опитите за делегитимиране на Израел,[152] включително чрез движението БЛПС.

 

Обаче, за разлика от Тръмп, Клинтън подкрепи противоречивото ядрено споразумение с Иран, което САЩ сключи през 2015 г. като част от усилията за недопускане иранският режим да придобие атомни оръжия…

 

САЩ имат продължително близко сътрудничество с Израел. А неговото поддържане отдавна се е превърнало в решаваща тема за много американски гласоподаватели. Независимо от трудните лични отношения между Белия дом при Обама и правителството на Нетаняху, в това число и конфликта заради споразумението с Иран, в началото на септември САЩ обеща рекордно увеличение на своята безвъзмездна военна помощ за Израел.[153]

 

Нещо, което Яков Кедми, московски антикомунист, избягал от съветския еврейскирайв ционисткия, тоест, според сръбската максима, заменил говно за говно, предвиди още през юни 2015 година. Сиреч – преди сключването на споразумението миналия юли. И след това. А тази медия единствена ви го показа.

 

 

 

 

 

Сега е време отново да се запитате: Кой ръководи САЩтираничния комунистически режим, в който милицията убива безпричинно и не бива съдена? Сталинистка диктатура, при която 2,5 милиона души са натикани в затворите. Мнозина – за незначителни административни нарушения или дребни престъпления. Да припомня, че жителите на тази нещастна страна съставляват едва 5 на сто от земните. Но в американските зандани се намират 25 процента от цялото затворническо население на планетата. Повече от заключените в Европейския съюз, Китай и Русия, взети заедно.

 

Тази политика е расистка. Американските затвори са претъпкани от чернокожи и латиноси испано говорящи. Няма да цитирам конкретни източници. Всеки е в състояние да ги потърси и да се запознае с данните в тях. Например показания преди дни по HBOБългария документален филмГореща точка: В затвора за дрога“, с участието на президента Барак Обама.[154] От него става ясно укриваното наличие на секретна програма за превръщането на поколения от чернокожи в затворници. Сега в пандизите на САЩ бачкат трето и даже четвърто поколение афроамериканци. (Вижте илюстрацията.)

 

 

 

By the holy writ[155]

 

 

 

Какво ще стане с вас, ако на публично място наречете евреин чифут? Което не е обидно, понеже означава същото – евреин, но на езиците на кавказките народи. Признавам: у нас все още е добре. Я го направете в някоя по-тоталитарна и репресивна комунистическа сатрапия, като Германия или Франция, да речем. Или всвободна“ и „демократичнаКанада. Сещате се какво ще последва.

 

Само че, когато Бенямин Нетаняху нарича палестинците и арабитедиви зверове“, всичко е наред. Той има право. Откъде накъде? Ами защото е евреин. Това означава, че по рождение е над законите, стои по високо от и международните правни норми.

 

Бенямин Нетаняху обяви своето намерение даогради целия Израел със стена“, за да защити страната от проникването на палестинци и на граждани от околните арабски държави, които описа катодиви зверове“.

 

Израелският министър-председател представи своето намерение по време на обиколка на района край границата с Йордания в южната част на Израел. Той допълни, че проектът, чиято цена е милиарди шекели, цели решаването на проблема с тунелите за проникване на Хамас от Газа, отново източник на тревога.[156]

 

Може ли друг, освен евреин, да си позволи подобни обиди към хора? И още нещо: Кой създаде Хамас и по каква причина? И кой го поддържа финансово? Да разберем:

 

 

 

 

 

Рон Пол – бивш сенатор и кандидат за президент на САЩ, е съвсем прав. Той е доктор по медицина и биология. През 2008 г. отказа да подкрепи президентската кандидатура на републиканците. Понеже те просто издигнаха малоумната кукла на конци Джон Маккейндоказан и съвършен идиот, харесван от тукашните комунисти. И не само. Като куриер на енергийното лоби в САЩ, той им предава съответните заповеди, чието изпълнение те няма как да откажат.[157]

 

В свои изявления Яков Кедми също е признавал, че Тел Авив е бабувал на Хамас, за да не допусне Организацията за освобождение на Палестина да надделее и в двата анклава на палестинската автономия. Тя е на власт на Западния бряг на река Йордан, но не и в ивицата Газа. Израелските правителства винаги са прибягвали до познатата и действена формула на Николо Макиавели:

 

Divide et Impera” – „Разделяй и владей“.

 

Не пропускайте да си спомните Тяхната поговорка:

 

Войната е еврейската жътва.[158]

 

Като дългогодишен изследовател на историята и настоящето на Близкия изток съм наясно с истината.

 

За мое най-голямо съжаление Хамас е израелско творение“ – завява г-н Коен, евреин, роден в Тунис, който в продължение на повече от две десетилетия работеше в Газа. Тъй като до 1994 г. е отговарял за религиозните дела в региона, г-н Коен е наблюдавал как е станало формирането на ислямисткото движение. То си е пробивало път рамо до рамо с неговите палестински нерелигиозни съперници. А след това се е видоизменило и се е превърнало в онова, което е днешният Хамасвъоръжена групировка, която се заклева, че ще унищожи Израел.[159]

 

Защо Израел постъпва така, е въпрос, лишен от здрав смисъл. Как успява да го постигне, е друга работа. Генерал Йосеф Кастел, израелски военен управител на Газа по онова време, обяснява, че основен враг на еврейската държава е била организацията Фатах на Ясер Арафат. През онези години религиозният лидер шейх Ясин се е занимавал с изграждане на училища, болници, библиотеки и детски градини. Военният разказва:

 

Шейх Ясин сформира религиозната групировка Муджама ал-Исламия, която Израел официално призна като благотворителна организация. А сетне, през 1979 г., като свой съюзник. Освен това Израел приветства основаването на Ислямския университет в Газа, на който сега гледа като на развъдник на въоръжени бойци. Университетът беше една от първите мишени, които израелските военни самолети поразиха през настоящата война.[160]

 

Израелската армия не е нищо друго, освен най-голямата терористична групировка на земята. Тя изпълнява секретни заповеди за масово изтребление на жените и децата на Палестина. В противен случай ционистката държава е заплашена от постепенното претопяване на еврейските заселници на окупираните палестински земи. А след това – и в самия ционисткирай“. „Израел няма как да издържи на палестинския фалос“ – не съвсем възпитано се беше изразил преди години западен коментатор. Ще добавя: и на този на хасидите, еврейските ортодокси, нахлули като Чингизханови орди от постсъветска Русия.

 

Те са и по-голямата заплаха за съществуването на Израел. Отно опираме до ефекта на бумеранга. Казано е:

 

Каквото сам си направиш, никой не може да ти го стори.

 

Бригадният генерал Ицхак Сегев, който през 1979 г. е оглавил израелската администрация на окупираните палестински територии, твърди, че „никога не е изпитвал илюзии относно дългосрочните намерения на шейх Ясин, нито от заплахата от политическия ислям

 

„Все пак нашият основен враг в Газа беше Фатах“ – казва г-н Сегев. – „А клерикът все още беше сто процента мирно настроен спрямо Израел и кротуваше. И други бивши високопоставени лица признават, че на Израел му било дотегнало да бъде разглеждан като враг на исляма.

 

Г-н Сегев разказва, че е провеждал редовни срещи с шейх Ясин, донякъде – за да го държи под око. Посещавал е неговата джамия и десетки пъти се е срещал с духовника. По онова време за израелците срещите с някого от ООП бяха незаконни. По-късно г-н Сегев е уредил клерикът да бъде приет за лечение в израелска болница. „Нямахме никакви проблеми с него“ – твърди той.

 

С други думи, хората искат да вменят, че Израел е създал Хамас, понеже не се е противопоставил на неговата (по онова време) лишена от насилие благотворителна дейност. По-сетне, през 1987 г., от тези благотворителни организации вътре в Хамас Мюсюлманското братство сформира яростната jihad.[161] А унищожението на Израел стана нейната крайна цел. Израел изобщо не я спираше и известно време продължи да поддържа своите контакти с групировката, докато тя не вдигна интифадата.[162]

 

Измама е да се твърди, че Израел не е участвал в раждането на Хамас, както и в неговото възпитание“. Братството беше възложило на бившите соцстрани да обучават бойците от Организацията за освобождение на ПалестинаООП. Минавайки край Военна академия в София съм виждал, как комунистически генерал в униформа с лампази козирува на група брадати цивилни араби! Нищо чудно да са били агенти на Моссад или Шин Бет.[163]

 

В същото време Западът е изграждал, финансирал и тренирал други бойци – не само от Палестина, а събрани от целия арабски свят. Но също така – и мюсюлмански имигранти от всички кътчета на планетата. Много от тях – от кол и въже, както се казва. Затова те са тъй зли. Говорим за платени авантюристи, които не ценят особено собствения си живот, та какво остава за този на другите

 

В неделя, 24 януари 2009 г., Андрю Хигинс, водещ журналист от “The Wall Street Journal”, разказва надълго и нашироко още от заглавието на своя анализ:

 

Как Израел помогна за създаването на Хамас.[164]

 

Който ползва английски и има здрави нерви, нека прегледа този страховит обзор на жестокостта. Аз „ще пропусна ръката“, както казват картоиграчите. Обаче няма как да прескоча една от големите лъжи, които биват вменявани, за да оправдаят раждането на организации като Хамас. Хигинс твърди:

 

Израелският опит повтаря този на САЩ, които по време на Студената война гледаха на ислямистите като на полезен съюзник срещу комунизма. Антисъветските сили, подкрепяни от Америка след инвазията на Москва в Афганистан през 1979 г., по-късно мутираха в Ал Кайда.[165]

 

Редовните посетители на тази медия няма как да бъдат заблудени или подведени. Те са напълно наясно с това, кой и защо изобрети комунизма като догматична идеологиянаправо като религия? Сетне кой го внедри в практиката и поради какви причини? Кои са истинските комунисти и дали изобщо е съществувала Студена война? Или тя беше изобретение на пропагандата, с цел Братството да ни редуцира, както се изразяват дейците му, и да ни владее по-лесно.

 

 

 

Deus Israel, ius habet! Israel ist über alles![166]

 

 

 

Когато през деветдесетте Организацията за освобождение на Палестина се отказа от своя целеви постулат за ликвидиране на еврейската държава, бяхме свидетели на бърз обрат. Тя изглеждаше всепо-добра“ в очите на елита. Докато взеха да нарочват Хамас за… „враг“. Ясер Арафат започна да се появява сред световни лидери на най-високо равнище. Съпругата му заживя в Париж. А образът на донеотдавна „милия благотворител“ шейх Ясин беше изобразяван като портрет на сатаната.

 

Sic transit gloria mundi” – „така преминава световната слава“, са постановили древните…

 

Днес втълпяват, че корените на Хамас са заровени в… Мюсюлманско братство. Понеже създадената през 1928 г. в Египет организация е водена от девиза: „Ислямът е решението. Коранът е нашата Конституция.[167]

 

 

Но прекалено дълго палестинците не са имали нищо общо с Мюсюлманските братя. Не че имат кой знае колко допирни точки и сега. Докато след триумфа си в Шестдневната война от юни 1967 г. израелците провеждат на окупираните палестински територии операции за издирване на членове на ООП и за прочистването им оттерористи“, „в Газа шейх Ясин беше свободен да разпространява открито своите послания. В допълнение – да реализира различни благотворителни проекти

 

Г-н Коен, който по онова време работеше за Министерството по религиозните въпроси на израелското правителство в Газа, казва, че в средата на седемдесетте е започнал да дочува смущаващи известия за шейх Ясин от традиционни ислямски клерици. Той си спомня, как те го предупреждавали, че шейхът не притежавал формалното ислямско образование и със сигурност е по-заинтересуван от политиката, отколкото от вярата. Те ме съветваха: „Пази се от Ясин. Той е голяма заплаха“ – припомня си г-н Коен.[168]

 

Чак през 1988 г. Хамас за първи път включва своята т. нар. Хартаантисемитскипризиви, както ги описват израелските ченгета от политическата полиция Шин-Бет. Въпросният Коен постоянно уведомявал израелските военни и политически власти, че Хамас и шейх Ясин представляват опасност. Тези негови предупреждения били пренебрегвани – до едно, без изключение?![169]

 

Петилетка преди Андрю Хигинс същото твърдеше автор в уважаваната канадска медия „Глобално разследване“, препечатала още по-ранен анализ и то с… арабски автор! Хасан Зеруки заяви в заглавие, че:

 

Хамас е рожба на Моссад.[170]

 

Няма да ви отегчавам с подробностите. Но тезата е същата: Ясер Арафат и ООП са били врагът с главна буква. Шейх Ясин и Хамасумерените палестински мюсюлмани, с които ционистите можели да си сътрудничат. В интерес на истината, християните, които не са толкова малко сред палестинците, винаги са подкрепяли Фатах – организацията, предвождана от Арафат.

 

За да се измъкне от т. нар. Мирен процес от Осло, в началото на деветдесетте Израел използва Хамас.

 

Хамас изгради своята сила чрез различни саботажни действия срещу мирния процес. По начин, който съвпадаше с интересите на израелското правителство. На свой ред, последното търсеше всякакви пътища за да осуети прилагането на Споразумението от Осло.[171] С други думи, Хамас изпълняваше функциите, заради които първоначално беше създадена: да предотврати основаването на палестинска държава. И в това отношение Хамас и Ариел Шарон се гледаха в очите; те бяха на една и съща дължина на вълната.[172]

 

През 2012 г. роденият в Швейцария евреин от Канада, докторът по философия Хенри Макоу, публикува категоричното мнение на друг евреинДейвид Ливингстън:

 

Израел създаде Хамас, за да избегне мира.[173]

 

Специалистът по тероризъм на огромната американска информационна агенция Юнайтед Прес Интернешънъл Ричард Сейл прави преглед на:

 

Историята на Хамас, свързана с Израел.[174]

 

Авторът излага достатъчно данни, подкрепени с позоваване на документи и на признания на едни от най-запознатите с темата – част от самите участници в сътворяването на организацията. И Сейл посочва за „бащана Хамас израелския генерал Ариел Шарон, министър-председател на еврейската държава.

 

Нека напомня: Той е първи братовчед на комунистическия терорист и масов убиец ЕрнестоЧеГевара.[175] И двамата бяха отявлени садисти, напълно лишени от съвест и съчувствие към чуждото страдание. Фанатично отдадени на кауза, те се оказаха способни на всичко, за да я преследват и постигнат.

 

Ричард Сейл разказва:

 

Но Шарон не взе нещо предвид.

 

Понастоящем Израел и Хамас може да са се хванали за гушите в смъртна хватка, но според не малко днешни и бивши високопоставени американски разузнавачи, като се започне от края на седемдесетте, Тел Авив предоставяше директна и непряка финансова помощ на Хамас и то в продължение на доста години.

 

Израелпомагаше пряко на Хамастой искаше да я използва в противовес на ООП“ – заяви Тони Кордсман, анализатор на Близкия изток в Центъра за стратегически изследвания.

 

Израелската помощ за Хамасбеше директен опит за разделяне и разводняване на подкрепата за една силна, светска ООП, чрез използването на конкурираща я религиозна алтернатива“ – рече бивш висш представител на ЦРУ.

 

Съгласно документи, с които United Press International [UPI] се сдоби от Института по контратероризъм [ИКТ – ICT] със седалище в Израел, Хамас възникна от клетките на Мюсюлманско братство, основано през 1928 г. в Египет. Ислямистките движения в Израел и Палестина бяха слаби и заспали“. Така беше до Шестдневната война от 1967 г., в която Израел постигна зашеметяваща победа над своите арабски врагове.[176]

 

След 1967 г. значителна част от успеха на Хамас / Мюсюлманско братство се дължеше на техните действия сред бежанците в ивицата Газа. Крайъгълният камък на успеха на двете ислямистки движения беше впечатляващата социална, религиозна, образователна и културна инфраструктура, наречена Даава,[177] която работеше за облекчаване на трудностите на голям брой палестински бежанци, натикани в лагери, много от които бяха на ръба на оцеляването.

 

Общественото влияние прерасна в политическо“ – първо в ивицата Газа, сетне на Западния бряг, сподели служител от администрацията, който проговори при условие за запазване на неговата анонимност.

 

Според архива на ИКТ, Хамас е регистриран законно в Израел през 1978 г. от шейх Ахмед Ясин, духовния лидер на движението, като ислямска асоциация под названието Ал-Муджама ал Ислами. Тя разширява своята база от привърженици и симпатизанти посредством религиозна пропаганда и социални дейности.

 

Съгласно старши чиновници в правителството на САЩ, финансирането на движението е постъпвало от държавите, добиващи петрол, а също така пряко или непряко от Израел. ООП беше светска, левичарска организация и пропагандираше палестинския национализъм. Хамас искаше да установи преходна държава под ръководството на исляма, наподобяваща Иран при Хомейни

 

Официален представител на израелското Министерство на отбраната беше запитан, дали Израел е предоставял помощи на Хамас. Той заяви: „Не съм в състояние да отговоря на този въпрос. По онова време бях в Ливан и командвах войскова част. Освен това то не е в сферата на моите интереси.“

 

Помолен да потвърди съобщението на американските официални власти, бригадният генерал Ицхак Сегев, военен управител на Газа, е споделил с представители на правителството на САЩ, че е помагал за финансиранетона ислямски движения в противовес на ООП и на комунистите“. Упълномощеното лице потвърди единствено: вярва, че през 1986 г. Сегев е заемал поста.

 

Когато беше помолена от UPI за коментар, пресслужбата на израелското посолство [във Вашингтон] насочи агенцията към своя Web site.“[178]

 

Това достатъчно ли е?

 

Тук е мястото да поставя незадаван досега въпрос: От кого и по какъв начин синът и внукът на Уинстън Чърчил узнаха за Шестдневната война? И бяха готови с книгата си още преди тя да избухнена 1 юни 1967 г.? (Вижте илюстрацията.) Кои бяха авторите на сценария за нея, описан предварително тъй подробно, все едно холивудски режисьори са заснемали филм! Все пак войната избухна на 5 юни 1967 г., понеделник. Нещо, което отлично помня. Но то е обяснено и в самата книга.

 

Освен това напоследък се твърди, че израелският министър на отбраната Моше Даян и египетският президент Гамал Абдел Насър са били приятели от детството. Други отдавна са на мнение, че държавният глава на Египет е бил израелски шпионин.[179]

 

Накрая, както видяхте, милиардерът, бивш конгресмен[180] и двукратен кандидат за президент[181] Рон Пол от Републиканската партия на САЩ, когото ционисткото лоби непрестанно тормозеше, изрече истината от залата на Камарата на представителите на американския Конгрес. На 29 януари 2009 г. той гласува против резолюция, подкрепяща действията на Израел на окупираните палестински територии. Преди малко, с видеорепортаж, ви припомних как стана това.

 

 

 

Per sanctus mendacium[182]

 

 

 

И в края на краищата какво? Идиотите ще си останат такива. Ще продължават да вярват на официалните медии. А Бенямин Нетаняху ще се възползва от тяхната тъпота, глупост и невменяемост, както и от всички останали обстоятелства, за да управлява света от името на комунистическия Интернационал. Като обижда и ругае с пълното съзнание, че е недосегаем. В речта си относно пълното заграждане на ционисткиярай“ със „защитна стена“, той безсрамно и цинично обяснил:

 

Нарече проекта за границатамногогодишен план за изолиране на Израел със защитна ограда, за да се предпазим от настоящия и предстоящия Близък изток.“

 

Като описа необходимостта от нови стени и огради, Нетаняху заяви: „При нашето обкръжение имаме нужда да се защитим от диви зверове. В края на краищата, както аз виждам нещата, ще има ограда като тази, която ще обикаля около целия Израел. Ще оградим цялата държава Израел със стена, с бариера.

 

Нетаняху рече, че израелското правителство проучва начините за запечатването на наличните пробойни в своята изолационна стена, която преминава през райони на окупирания Западен бряг.

 

Тази разделителна стена – чието изграждане бе заповядано от бившия министър-председател Ариел Шарон [първи братовчед на Ернесто „Че“ Гевара], беше оправдана с намаляването на броя на нападенията на палестинци в Израел, включително на самоубийствените атентати – съществен белег на Втората интифада през първите години на настоящия век.

 

Тази преценка беше опровергана от очевидната лекота, с която палестински атентатори успяваха да влязат в Израел през настоящата вълна от насилие от октамври [2015 г.].

 

И Войната в Газа през 2014 г. демонстрира, колко лесно беше за Хамас да мине през тунели под бариерите, с които самият Израел е самоизолирал крайбрежието си като анклав.

 

„Ако помислите за издигането на ограда там, трябва да вземете предвид, че те могат да прокопаят тунели под нея“ – призна Нетаняху. – „Хората, които твърдят, че не е важно да отделим територия в съвременната епоха, нека отидат в Газа.“

 

Обаче намерението му беше разкритикувано от един от собствените министри на Нетаняху, този на образованието Нафтали Бенет от крайно дясната партия Еврейски дом. Той беше въвлечен в поредица от текущи разногласия по политиката за сигурност на министър-председателя.

 

Коментирайки намерението му, Бенет обяви: „Днес министър-председателят говореше за добавянето на нови огради. Ние се опаковаме с огради. В Австралия и Ню Джърси няма никаква нужда от огради.“

 

Използваната от Нетаняху квалификация „диви зверове“, превеждана и като „хищници“, припомни, че в навечерието на миналогодишните избори [май 2015 г.] той употребяваше идентичен подстрекателски език спрямо израелските араби. Описваше ги като „произлизащи от камилско стадо“.[183]

 

Когато израелец или евреин обижда хората, няма значение – дупка в морето. Повтарям: имат право. Защо? Ами не обясняват. Но в никакъв случай „не е, защото парите на света са у евреите“. И благодарение на тях те определят политиката на отделните държави, назначават политиците и управниците, настройват народите едни срещу други, разпалват войни и по този начин въртят света на малкото си пръстче. Както гласи една тяхна поговорка:

 

Money makes the world go round” – „Парите карат света да се върти“.

 

И така, щом е евреин, може всичко. Ако е израелец, още повече. В случай, че на всичко отгоре е министър-председателят на Израел, съвсем. Тогава, каквито и клевети и ругатни да произнесе, те изобщо не са обидни. Някой да твърди друго?…

 

И все Хитлер и нацистите са виновни – за всичко. От 1941 година до ден днешен. Преди нападението на Третия райх над своя съюзник СССР това изобщо не било така. Даже никойне забелязвал“, че в Германия действат концентрационни лагери. По същия начин се правели, че не знаят за ГУЛагсъветската империя от места, в които били извършвани не баналните масови убийства на хиляди, а унищожение на милиони хора!

 

По същия начин, стане ли дума за етническо-верския произход както на нацисткото, така и на болшевишкото Политбюро, всички онемяват и ги обзема амнезия. Тя не е пълна, а твърде избирателна. Тъй като истината е, че и едните, и другите били евреи. За разлика от нацистка Германия, в сталинския Съветски съюз държавата в държавата ГУЛаг била поверена изключително на евреи. Има издадени исторически изследвания, доказващи това. (Вижте илюстрацията.) Но тях или ги забраняват, или ги изолират от книжарниците. „Свобода на словото“ и „демокрация“, другарки и другари.

 

В замяна на това, „важните историческиоткритияне секват. Наскоро се появи поредното. То носи наслова „Тотална интоксикация: Наркотиците в Третия райх“. Неин автор е поредния спекулант с банкерски гръб. Този път от Германия. Казва се Норман Ойлер. (Вижте илюстрацията.) И според изобретението му, ако не било дрогирането на висшите нацисти, едва ли не Втората световна война щяла да се размине на човечеството! Метанфетамините променили хода на историята! Даже британският социалистически Страж“ протръби:

 

High Hitler: Как нацистките наркотици насочваха курса на историята.[184]

 

Не е ли гениално? Я претършувайте джобовете на децата си, да не би у вас да расте някой нов фюрер!

 

Въпросната публикация в “The Guardian” е илюстрирана с фотография, запечатала сърдечните отношения между четвърт евреин и стопроцентов чифут. Първият е Адолф Хитлер, вторият – неговият личен доктор, професор Теодор Морел. (Вижте илюстрацията.)Главният антисемитповерил живота и здравето си на… „семит“?! Чудо на чудесата!

 

Всеки поне малко запознат само с именната система на хазарите, приели юдаизма, ще потвърди: Морел е фамилия, срещана само сред ашкеназките евреи. Тези, чиито корени са в Руската империя, която е включвала днешните Полша, Украйна, Естония, Латвия, Литва и Молдова. Този регион е част от територията на средновековната Велика България, да ме прощаватнационалистите“ и „патриотите“ – русофилите.

 

И това минава, все едно е нищо. Приемат го. Никой не обелва дума за истински големите престъпления на комунистите – първо във Франция, после в Германия, Австро-Унгария и по почти целия континент, включително Отоманската империя младотурците. Сетне в СССР, в САЩ, в Източна Европа, Азия, Африка, в Централна АмерикаУдобно! Съгласно замисъла, плана, дневния ред на Братството.

 

Как се е почувствал Дейвид Ървинг, когато е узнал за новотооткритиена официалнатаисториография“, ми е познато. Ако изобщо е научил за него. На мен ми е известно, тъй като непрестанно ме крадат, докато аз се позовавам даже на глупотевините, пръкнали се в най-изсъхналите и спаружени мозъци. Правя го академично, до сетната подробност.

 

Някой си „германски авторНорман Олер е наред да изуе гащи, да махне налъмите от кухата си чутура, да влезе във вана и да се развикаЕврика“. Издал книга. Но за разлика от епохата на Френската революция безгащницитеsans-culottesне го погнали за това. Наопаки, днешните го възвеличават![185]

 

Поне от 12 години притежавам дневниците на Хитлеровия личен доктор, професор Теодор Морел. Дължим ги именно на Дейвид Ървинг, който ги откри сред прашасалите архиви на КГБ, нявгашното НКВД. Заедно с откъси от записките на д-р Йозеф Гьобелс.

 

Морел бил евреин. Което въобще не попречило на главния антисемитза всички времена да го приеме като свой най-близък. Навярно, поради сходния им произход. Обаче чифутът се възползвал и държал фюрера под свой контрол, неусетно превръщайки го в зависим от наркотици, с които го тъпчел, „лекувайки го“. Но не чак до пълна зависимост, все пак.

 

В друга своя книга Дейвид Ървинг даже споменавабългарската връзка“. Специално за фюрера Теодор Морел произвеждал препарат по собствена рецепта. Неговата основа били щамове, взети от черва на български селянин. Писал съм за това. То е друга тема, имаща общо единствено с факта, че до 9 септември 1944 година предците ни са се славели като най-здравата нация в Европа. Още един признак, който ни разделя от тях.

 

На силно преувеличената наркозависимост на Хитлер е посветена книгата и нейната апологетика, чието заглавие „находчиво“ начева с “High Hitler”, вместо с “Heil Hitler”. Второто ви е ясно. На английски първото е синоним на модерния жаргонен израз горе на черешата“. Сиреч – фюрерът се е нашмъркал и е highлети в облацитеКоето, струва ми се, никога не е било.

 

Но е истина, че познавал лично Лейба Бронщейн, който отмъкнал името на руската аристократична фамилия Троцки. Двамата се знаели най-малко от 1909 година, откогато датира тази рисунка от натура в дома на виенските Ротшилдови. (Вижте илюстрацията.) Тя изобразява Хитлер и Троцки по време на партия шах. Отадване е описано, че Наталия и Леон Троцки живеели във Виена. Тъкмо тогава в австрийската столица Алойзович взимал уроци по рисуване и безуспешно кандидатствал в художествената академия. Тази рисунка е работа именно на неговата учителка, еврейката Ема Льовенщрам.

 

Във Виена комунистът Лейба Давидович се запознал и сближил с архикапиталиста Ротшилд. Двамата често играели шах. Троцки говорел наидиш.[186]

 

Троцки сравнявал сталинизма с бонапартизма. Британският сталинизъмтачеризмът, родиновата левица“ – крайната лейбъристка десница, начело с Тони Блеър. А американскиятрейгъномикатасоциаллиберализма на демократите, предвождани от Бил Клинтън.

 

Ако следваме политико-философската линия на Лейба Давидович Бронщейн, неминуемо ще стигнем до извода: бонапартизмът е гнездото, в което се излюпва левичарската хаотичност. След нея настъпва стопанско боксуване, нищоправене и разруха.

 

От доста време наблюдаваме залеза на двете последни засега световни империи. Неговите основи бяха излети по времето Тачър и Рейгъннай-комунистическите ръководители на Запад и най-верните слуги на клана Ротшилд.

 

Какво едяснотона Консервативната и обединителна партия на Великобритания, която се отказа от две типични, даже уникални ценности на консерватизма и дясното: Национализма и правата на индивида. Тя е в основата на кампанията за оставане в Евросъюза, който е осъвременен опит за възстановка на СССР. В него всяка страна последователно и неизменно губи своята независимост. А както пролича от словото на Дейвид Камерън, произнесено на 8 май 2015 година, показано тук, британските консерватори заявиха своята привързаност към колективните правана трудовите хора“. Година и нещо по-късно същото беше повторено по-ярко и убедително от наследничката му Териза Мей.[187]

 

Какво е това? Комунизъм? Да, той е форма на управление, при което хората са разделени на началници и подчинени. Отношенията между тях са като между господари и слуги. Без да съществуваобществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[188]

 

На какво друго сме свидетели днес?

 

Това е една истинска rhapsody in blueелегична рапсодия.

 

 

 

Навсякъде е Чък Бери! Съобщете новината на Мадона, Бионсе и на Джъстин Бийбър[189]

 

На 18 октомври Чък Бери Чарлз Едуърд Андерсън Бери навърши 90 години! Той не изпя нита едно тъжна песен – поне на мен не ми е известна такава. До голяма степен на него дължим съществуването на британския рок, начело с “The Beatles”, “The Rolling Stones”, “The Animals”… Едва ли има истинки рокаджия между 1955 и 1995 година, който да не е изпълнявал поне една негова композиция: “Maybellene”, “Roll Over Beethoven”, “Rock and Roll Music”, “Cmon”, “Carol”, “Johnny B. Goode”…

 

Имитираше го самият Елвис. Безсрамно го ограбвахаThe Beach Boys”… Негови композиции изпълняваха и/или записаха легендарните Литъл Ричард, Джери Лий Луис, “The Everly Brothers”, “The Swinging Blue Jeans”, “The Hollies”, Tom Jones, “Creedence Clearwater Revival”, “Uriah Heep”…

 

Ако Литъл Ричард е създателят на рок-енд-рола, Чък е неговият архитект. Той проектира неговите основи, върху които изникна сграда, устояваща на всички комерсиални катаклизмиот поп-музиката, соул-а, фънк-а и диското, до пънка, ню-уейва-а и рапа.

 

Устоял на расизма, без да влезе в конфликт, той се превърна в нещо като рок-чиновник. Всеки път преди ангажимент отива петнадесет минути по-рано. Освен калъфа с китарата си, носи куфарче с договори. Не му ли платят, не свири

 

През пролетта на 2015-а изнесе концерти в Будапеща и Москва. Нямам представа, дали е можел да покаже своята запазена маркапатешката походка. Все пак беше на88!

 

На 90 му предстои да издаде своя първи албум от40 години насам. Заглавието му ще бъде просто… “Chuck”.

 

А дълголетието? Единствен у нас съм представял видеодокумент, в който една от сестрите му обяснява това. То и неговата неизтощима енергия се дължат на факта, че майка му го езахранила с българско кисело мляко“ – “Bulgarian buttermilk”. Ако не бяха комунистите, властващи и сега, с присъщата им тъпота и невъзможност да оценят значимото, можехме да използваме това за реклама на страната, на продуктите от мляко, даже на туризма.

 

Уви. Тук никой не знае не само това. Народните маси, тези долнопробни клозетници, фомиращи стада от грухтящи овце, не са чували не само за Чък Бери. Съвсем не знаят за Стамен Григоров от село Студен извор, Трънско. Той е откривателят на Lactobacillus bulgaricus, благодарение на която киселото мляко е възможно.

 

Няма нито един паметник на Стамен Григоров. В замяна на това – стотици на комунистически терористи, болшевишки културтрегери и ритнитопковци, ченгета… Една закъсняла пощенска марка отбеляза делото му и това е всичко.

 

Колкото по-бързо Господ прочисти тази прекрасна земя от гадната измет, която я обитава, толкова по-добре за човешкия род. Прочистването на всеки помияр ме радва и предизвиква душевно облекчение у мен.

 

Бог да благослови Чък Бери!

 

 

 

 

 

 

Край.

 

 

 

 

ПРИЗИВ!

 

 

Първото дело, заведено от настоящата болшевишка диктатура в чалгарска Номенклатурия срещу политическия затворник на комунизма Янко Янков, за покушение върху стъкло на прозорец от зданието на посолството на Конфедерация Швейцария у нас, е насрочено за понеделник, 31 октомври 2016 година, от 15 часа.

 

То ще се проведе в някоя от залите на Софийския районен съд, помещаващ се в сградата на бившата Селскостопанска академия, с официален адрес булевард „Драган Цанков“ № 6, непосредствено след Радио София“. Тя е достъпна и от т. нар. Римска стена – всъщност отоманска.

 

Янко Янков, обявен през 1986 г. отАмнести Интърнешънълза политически затворник Номер 1 на комунистическия режим у нас и Номер 3 в Европа, е обвинен в… „дребно хулиганство“. Нищо не пречи да го изкарат и… „терорист“.

 

Призовавам всички, които обичат свободата и отстояват правата на човека и гражданина, да се съберем в дворчето пред входа на съда, за да присъстваме на този съдебен фарс. Аз ще бъда там около 14:45 часа.

 

Който има възможност, нека дойде. За да им дадем да разберат, че макар да ни отстрелват един по един, можем да проявяваме чувство за съпричастност и взаимопомощ. И не сме съвсем сами.

 

Не го правете само заради Янко Янков, а преди всичко заради вас и бъдещето на Отечеството ни, поробено от интернационалната комунистическа сган.

 

Би било полезно, който знае как и има възможност, да разпространява това съобщение през следващите дни във всички достъпни електронни медии.

 

Бог да закриля Янко, истината и свободата! Както и добрите хора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Красимира Н., Карина Н., Стоян М.П. от Пловдив, Светослав Б. от Белгия, Дечо Ц. Т. от Русие, Методи А. А. от София, Ицо от Канада.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “We’re marching towards extreme Brexit. Someone must speak for the 48%” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 7 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/07/marching-mad-brexit-someone-speak-48-per-cent

[2] В неделя срещу понеделник – 9 – 10 октомври 2016 година, уж Рупърт-Мърдоковата телевизия “Sky News” посвети цялата нощ на втория „дебат“ между дегенератите, пуснати в надбягването за наематели на Белия дом, комунистите Хитлери Клинтън и Доналд Тръмп. На 10 октомври през деня с видеозапис повторно показаха „дебата“, и посветиха часове в неговото „обсъждане“. Банално дърдорене на празноглавци.

[3]  “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от 1:32:09 до 1:37:45 ч.

[4] Себастиан Бранд (1457–1521) – роден в Страсбург, учил в Базел, понеже при феодализма „нямало свобода“. Смятан е за германец, макар той едва ли се е чувствал така.

[5] Sebastian Brant – “Das Narrenschiff”, Basel, 1494 г. Използвам превода на Любомир Илиев.

[6] В оригинала: „шайка-лейка“.

[7] „Почему дети Путина, Медведева и Лаврова живут в Европе и США“, “Timpul”, timpul.md, Chişinău, 7 Май 2014 г., online: http://www.timpul.md/ru/articol/Pochemu-deti-putina-medvedeva-lavrova-jivut-v-evrope-i-sua-58806.html

[8] Вж. напр. “Eurozone approves bailout payment to Greece”, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Monday, 10 October 2016 г., online: http://www.euronews.com/2016/10/10/eurozone-approves-bailout-payment-to-greece

[9] Някой в състояние ли е да обясни значението на тази фантасмагория?

[10] Психоанализата е фройдистко чифутско изобретение, предназначено изключително за евреи. Зигмунд Фройд бил такъв дегенерат, че децата му потънали из лудниците.

[11]  Вж. напр. “Pierre Moscovici, Désir d’avenir” par  Yves Benjamin Attali, article paru dans “Le Monde”, le 29/01/08, “Alliance”, le premier magazine de la communauté juive, actualité juive, alliancefr.com, Paris-Lyon, 30 novembre, 2011 г., online: http://www1.alliancefr.com/magazine/paroles-dhommes/pierre-moscovici-desir-d-avenir-503729

[12] Вж. напр. „Сашо Дончев и „Овергаз“ държат кранчето на руския газ“, Skandal.bg, „Таймс медия“ ЕООД, София, 30 декември 2015 г., online: http://skandal.bg/bg/sasho-donchev-i-overgaz-darzhat-krancheto-na-ruskiya-gaz/

[13] От „преса“, което на Запад означава медии, а не само печатни издания, и „проститука“. Автор на словосъчетанието е нюйоркският икономически прогнозист, консерваторът Джералд Селенти.

[14] Лично строго секретно. Информация 724 относно: Състоялите се разговори с пребивавалата у нас делегация на КГБ начело с др. Ю. Андропов, Министерство на вътрешните работи на НРБ, София, 24 декември 1969 г., отпечатана в 35 екз., екз. № 7. Фотокопие в архива на автора.

[15] Огнян Георгиев – „Коя е Ирина Бокова: Официалната номинация на кабинета „Борисов“ за ръководител на ООН има дълга кариера, посветена на стремежа към подобен пост“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 10 февруари 2016 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/02/10/2702211_koia_e_irina_bokova/

[16] Първо главно управление на КГБ – външнополитическото разузнаване на СССР.

[17] Кристофър Андрю, Олег Гордиевски – „КГБ: Поглед отвътре или тайната история на неговите чуждестранни операции от Ленин до Горбачов“ Втора книга, Издателство „Факел“, Издателска компания “K&M”, София, 1992 г., стр. 621. Книгата е в библиотеката на автора.

[18] По недоказани твърдения в началото на петдесетте години бащата Панайот Коларов бил назначен за военноморски офицер.

[19] В казарвата наричахме наричахме така старшина-школниците, все деца на болшевики или с вуйчовци – владики в (анти)Българската народна армия.

[20] „Стълб стърчи насред пътя в Пазарджишко: Енергото така и не го преместило и сега хората трябва да избират между 15 км. заобикаляне и риск от катастрофа“, bTV Новините, btvnovinite.bg, bTV, София, четвъртък, 13 октомври 2016 г., online: http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/stalb-starchi-nasred-patja-v-pazardzhishko.html

[21][21] Пак там.

[22] Сред тях е Трайчо Трайков – алчно червен боклук, „реформаторски посинял“ като кандидат за президент. Скритата ръка на Държавна сигурност го измъкна от свързаната с тукашната червена номенклатура австрийска компания “EVN”, където се е подвизавал от 2005 до 2009 година. Преди това наглецът от болшевишко семейство е завършил номенклатурната Английска гимназия (до 1989 година тя безспорно беше такава) и е учил в Австрея. Как така? Въпросният селяндруски наглец, който през първата година като министър решеше мазната си къса косичка на път по средата на тиквата, беше в правителството на БКП-ГЕРБ, оглавявано от комунистката Б.Б. В него седеше редом само с комунисти и ченгета. Шефовете му бяха комуняги и ченгета – двете Ц.Ц. – Цецко Цачев и Цветанчо Цветанов. И това нещо безочливо еякулирало орално, че „Комунистите са безродници.“ (Вж. „Трайчо Трайков: Комунистите са безродници“, „Канал 3“, kanal3.bg, София, 12 септември 2016 г., online: http://kanal3.bg/news/38695-Traycho-Traykov%253A-Komunistite-sa-bezrodnici)

[23] Георги Георгиев – „Изтича „срокът на годност“ на панелките“, Нова телевизия, nova.bg, София, 2 юни 2014 г., online: http://nova.bg/news/view/2014/06/02/76898/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/; препечатка в: „Масово панелните блокове у нас се рушат“, Нова телевизия, Plovdiv24.bg, Пловдив, 3 юни 2014 г., online: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Masovo-panelnite-blokove-u-nas-se-rushat-497370

[24] Вж. Добри и Елена Джуров – „Мургаш“, Четвърто издание, Военно издателство, София, 1983 г., стр. 641-642.

[25] Иван Славков – „Батето – 2 том“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2010 г., стр. 76.

[26] Вж. „Борисов: България трябва да е активна за изграждането на ПРО”, Обедните новини, bTV, София, петък, 9 април 2010 г., стенограма и видеозапис от online: http://www.btv.bg/news/svetut/story/2002219464-Borisov_Bulgaria_tryabva_da_e_aktivna_za_izgrajdaneto_na_PRO.html

[27] Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[28] Вж. Георги Ифандиев – „Последен шанс: Пълна декомунизация, възход и благоденствие, или пощада за комунистическия воденичен камък и гибел на всички извън мафията с него“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 февруари 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D1%8A

[29] Пак там.

[30] Така се обръщаше от страниците на вестник „Дума“ към своите съпартийци комунистите, преоблекли се в социалистически премяна – не че има разлика – главният редактор на изданието, другарят Стефан Продев. Това остана нещо като нарицателно за престъпник, гангстер, зло същество. Запазен знак за всички, произлизащи и свързани с БКП и всички останали нейни филиали и присъдружни организации, наричани „партии“, участващи в „политическия живот“ в страната.

[31] “Yoko Ono, “I had an affair with Hillary Clinton” by Paul Ebeling, “Live Trading News”, livetradingnews.com, Singapore, October 10, 2016 г., online: http://www.livetradingnews.com/yoko-ono-affair-hillary-clinton-18298.html#.V_7Ex6P_q70; “Yoko Ono, “I had an affair with Hillary Clinton” by Paul Ebeling, “World News Daily Report”, an American Jewish Zionist newspaper, worldnewsdailyreport.com, Tel Aviv, October 11, 2016 г., online: http://worldnewsdailyreport.com/yoko-ono-i-had-an-affair-with-hillary-clinton-in-the-70s/

[32] Пак там.

[33] Вж. Gennifer Flowers – “Passion and Betrayal”, Emery Dalton Communications, DelMar, CA, 1995 г., стр. 42, в: Георги Ифандиев – „Камбаната бие за нас – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 юли 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2#_edn103 и 004 – Video Bill Clinton’s Rockefeller Origins Explored в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%be%d1%85%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=cADXpvxVBS8, както и в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, сряда, 27 май 2015 г., online: http://eurocom.bg/shows/video/diagnoza/1198 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=aRGsxbrFVtg&feature=youtu.be

[34] Вж. напр. Георги Константинов – „Емигрантски спомени“, Том 3 (1982-1986), Издателство „Шрапнел“, София, 2013 г., стр. 272 и в мои лични разговори с този автор; Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, вече цит. съч., стр. 156-157. Двете книги са в библиотеката на автора.

[35] Тончо Карабулков – „Справка“, автобиографичен документален филм, заснет със съдействието на френска киностудия. Показан по телевизия СКАТ в сряда, 12 октомври 2016 г., от около 23 часа. Цитатът е дословен и е обнародван в: „Представяне на книгата „Поглед отвън“, „Биволъ“, bivol.bg, Париж-Бургас, 22 май 2013 г., online: https://bivol.bg/pogled-otvun.html

[36] “Would you wear a Donald Trump suit?” by Hugh Muir, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 14 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/14/donald-trump-suit

[37] Пак там.

[38] Вж. 0020 – Video – British Royal Navy officer and Test Pilot Eric “Winkle” Brown – ‘I Saw Hitler Shake Hands with Jesse Owens’, в: Георги Ифандиев – „Конспиративна теория“? Натикаха ни в театър на абсурда, но не като зрители, а като статисти – участници в масовката!“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 3 август 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=7jbBPZUyZf0

[39] Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, „Държавен вестник“, брой 37, София, 5 Май 2000 г., Член 2, алинея 8.

[40] Пак там, Член 1, алинея 1; Член 3, алинея 1 и 2.

[41] Лично строго секретно. Информация 724 относно: Състоялите се разговори с пребивавалата у нас делегация на КГБ начело с др. Ю. Андропов, Министерство на вътрешните работи на НРБ, София, 24 декември 1969 г., вече цит. съч.

[42] Изложение от о.з. полковник Тодор Атанасов Тодоров – от гр. Смолян, ул. „Кап.Петко войвода“ № 9, тел. 3-49-90, роден 1921 година, около 29 години отговорен работник в органите на МВР, бивш зав.отдел „Военно-административен“ на Окръжния комитет на БКП – Смолян, сега пенсионер. Относно: 1. Основаването на „Българска мохамеданска културно-просветна и благотворителна дружба „Родина“ през 1937 год. в гр.Смолян, нейният живот и дейност и 2. Несъгласие с частичното отменяне на присъдата на Камен Асенов Боляров от гр. Смолян, от Върховния съд на НРБ – София, стр. 6-7. Правописът, както в наслова, така и в цитатите от текста, е запазен. Документът е в библиотеката на автора.

[43] Вж. Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 28. Книгата е в библиотеката на автора.

[44] Дончо Кънев Каракачанов, Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, Държавна сигурност.com, agentibg.com, София, 2015 г., online: http://agentibg.com/index.php/bg/2014-03-06-09-57-41/268-2015-05-19-05-05-32

[45] Вж. 0010 – Video – KGB Didn’t Recruit Communists ‘Cause They Have Been Obliged to Report by Statute, в: Георги Ифандиев – „Rhapsody in blue – Рапсодия в тъжно, или чалгарска мозайка из местната и световна Номенклатурия – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 октомври 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/rhapsody-in-blue-%d1%80%d0%b0%d0%bf%d1%81%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d1%82%d1%8a%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bc-3 или от Vimeo от online: https://vimeo.com/185932799

[46] До мига, в който не се заех с тези редове, не знаех, че е съществувала и такава „длъжност“. Какви ли заплати и „кариерно израстване“ са осигурявали?

[47] Христо Христов – „Досиетата на кандидат-президентите: Красимир Каракачанов“, Държавна сигурност.com, desebg.com, София, четвъртък, 20 октомври 2011 г., online: http://desebg.com/2011-01-06-11-34-32/443-2011-10-20-15-26-05

[48] Пак там.

[49]  „Проф. Атанас Попов от Благоевград в открито писмо до председателите на ЦИК и Софийския градски съд: 27 г. народът се заблуждава, че Красимир Каракачанов е пресъздател на историческата ВМРО, това е гавра“, вестник „Вяра“, viaranews.com, Дупница, Горна Джумая, 9 октомври 2016 г., online: http://viaranews.com/2016/10/09/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BA/

[50] „Проф. Атанас Попов от Благоевград в открито писмо до председателите на ЦИК и Софийския градски съд: 27 г. народът се заблуждава, че Красимир Каракачанов е пресъздател на историческата ВМРО, това е гавра“, вестник „Вяра“, viaranews.com, Дупница, Горна Джумая, 9 октомври 2016 г., online: http://viaranews.com/2016/10/09/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BA/

[51] Вж. Георги Ифандиев – „Докога?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 20 февруари 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0

[52] Личен агент на о.з. подполковник Димитър Иванов, Митьо „Гестапото“, от Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност. Данните ми са почти от извора. Мърльо и пияница с вечно течаща цивка, бил наричан от състудентите му Петьо „Сопола“.

[53] Исках да кажа „ташак“, но се съпикясах.

[54] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 1.

[55] “Midhat-pacha: La Turquie son passé, son présent, son avenir”, Numéro 49, 8 juin 1878, “La Revue scientifique de la France et de l’étranger”, Deuxiéme série – Tome XIV, 7e année, 2е semestre, Librairie Germer Bailliére et Cie, Paris, Janvier a Juillet 1878 г., стр. 1152. В оригинал: “On doit considérer que parmi les Bulgares, il y a plus d’un million de Musulmans. Ces Musulmans ne sont pas venus de l’Asie pour s’établir en Bulgarie, comme on’ le croit communément, ce sont les descendants de ces Bulgares convertis a l’islamisme à l’époque de la conquête et dans les années qui ont suivi. Ce sont les enfants d’un même pays d’une même race, venus de la même couche. Il en est parmi eux qui ne parlent d’autre langue que le bulgare.”

[56] Вж. Дани Златанчева – „Бившият Депутат от СДС Николай Гацев: Иван Костов е агент на ГРУ“, в. „Уикенд“, брой 35 (616), София, 5-11 септември 2015 г., стр. 24, препечатано в Информационна агенция БЛИЦ, София, 7 септември 2015 г., online: http://www.dailypress.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B4%D1%81-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B2-%D0%B8/

[57] Евреина комунист, исп.

[58] Вж. 005 – Video – Radan Kunev Is a Hereditary Jewish Communist, в: Георги Ифандиев – „Докато светът и България се движат по орбитата на измамата“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 ноември 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=LIwqOSrjTV4

[59] Джордж Оруел, Пак там.

[60] Сам той казваше „ентелегент“. А Корман Исмаилов е получил бакалавърска диплома – за полувисше – в южната ни съседка – СССР за самозваните „български турци“. После – и магистърска, май, пак там. Двамата са свързани родствено с Milli Istihbarat Teskilati – MIT, шпионската служба на турската държава. Техни роднини са били или още са под пагон в нея.

[61] “Walking the streets of Istanbul, Erdogan’s crackdown lingers heavy in the air” by Robert Fisk, Istanbul, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 6 October 2016 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/turkey-coup-attempt-erdogan-robert-fisk-walking-streets-of-istanbul-a7347966.html

[62] “Turkey says its troops to stay in Iraq until Islamic State cleared from Mosul” by Tulay Karadeniz and Ercan Gurses, Ankara, Reuters, New York, NY, Thursday, October 13, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-turkey-idUSKCN12C0KF?il=0

[63] Уточнявам за незнаещите: В английския език думата “pussy”, произнасяна фонетично – „пуси“, означава „малка котка“, „котенце“. Обаче не просто на жаргон, във всекидневния език тя е навлязла отдавна като название на женски полов орган. Срам ме е да го изпиша, но схванахте, нали? В конкретния случай въпросът започва от момичешката група “Pussy Riot”, чието истинско название на други езици никой не дръзва да посочи. Буквално: „Размирици, предизвикани от „ония работи“ на момичетата“.

[64] Игор Бунич – „Златото на партията“, първо издание, ИК „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 348. Книгата е в библиотеката на автора.

[65] От 1953 г.

[66] Джордж Оруел. (George Orwell – “Work – Essays: The Lion and the Unicorn: Socialism and the English Genius”, Secker & Warburg, London, 1941 г., Part II: Shopkeepers at war – ІІ, online: http://www.k-1.com/Orwell/site/work/essays/lionunicorn.html Брошурата е в архива на автора.)

[67] Вж. Mikhail Bakounin – “Polemique contre les Juifs” в: М.А. Бакунин – „Интернационал, Маркс и евреи“, Пер. с французского, Издательство „Вече“, Москва, 2008 г.

[68] Хр. Калфовъ – „І. Българското социално движение – начало, развой, бъдеще“ реч произнесена на 23 априлъ 1933 година; ІІ. Актътъ на 9 юний – неговите предпоставки и придобивки. Идеологията на нашето движение“, лекция, четена на 27 априлъ 1933 г. въ политико-просветния курсъ на Соф. Мл. Група“, Демократически сговоръ – Ал Цанков, София, 1933 г., стр. 12. Брошурата е в библиотеката на автора.

[69] Пак там, стр. 13, 15-16.

[70] Александър Зиновиев – съветски философ, член на КПСС, по някакъв начин избягал на Запад, който стана един от най-точните критици на комунизма и социализма като идеологии и системи, прилагани в обществения живот. (Александр Зиновьев – „Коммунизм как реальность“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1981 г., стр. 131. Книгата е в архива на автора.)

[71] „Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 12.

[72] Само в „Евангелие от Матей“ – цели 22 пъти.

[73] Пак там, гл. 8, ст. 20; гл. 9, ст. 6; гл. 10, ст. 23; гл. 11, ст. 19; гл. 12, ст. 8, 40; гл. 13, ст. 37, 41; гл. 16, ст. 27; гл. 17, ст. 8, 12; гл. 17, ст. 22; гл. 18, ст. 11; гл. 19, ст. 28; гл. 20, ст. 18, 28; гл. 24, ст. 44; гл. 25, ст. 13, 31; гл. 26, ст. 2, 24 (2 пъти), 45.

[74] Библия, „Пета книга на Мойсей – Числа“, гл. 32, ст. 31.

[75] Пак там, гл. 19, ст. 21.

[76] “Mohandas Gandhi? Louis Fischer? Henry Powell Spring? Martin Luther King?”, “Quote Investigator”, quoteinvestigator.com, USA, December 27, 2010 г., online: http://quoteinvestigator.com/2010/12/27/eye-for-eye-blind/

[77] “Gandhi glimpsed Christ, rejecting Christianity as a false religion” by Frank Raj, “The Washington Times”, washingtontimes.com, Washington, DC, Wednesday, December 31, 2014 г., online: http://www.washingtontimes.com/news/2014/dec/31/gandhi-glimpsed-christ-rejecting-christianity-fals/?page=all

[78] Mahatma K. Gandhi – „Non-Volence in Peace and War”, Vol. І, Navajivan Publishing House, Ahmendabad, India, 1942 г., стр. 357.

[79] “Neoliberalism is creating loneliness. That’s what’s wrenching society apart” by George Monbiot, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 12 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/12/neoliberalism-creating-loneliness-wrenching-society-apart

[80] “Baby boomers have already taken all the houses, now they’re coming for our brunch” by Brigid Delaney, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 17 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/17/baby-boomers-have-already-taken-all-the-houses-now-theyre-coming-for-our-brunch

[81] Уморените коне ги убиват, нали?, англ. Заглавие на американски филм от шейсетте, на режисьора Сидни Полак, с Джейн Фонда, но не в оригиналния му вариант, а превод на наслова, под който ни го показаха тук. Истинското съдържа по-слабо внушение: “They Shoot Horses, Don’t They?” – „Убиват коне, нали?“

[82] “500,000 Britons a year will be diagnosed with cancer by 2035, study shows” by Denis Campbell, Health policy editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 12 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/uk-news/2016/oct/12/cancer-research-uk-britain-increase-diagnosed-2035-nhs

[83] Те са повече от два: Британия, Ирландия, Ман, Уайт, Джърси, Гърнзи, още неколцина съвсем мънички, и полуостров Гибралтар.

[84] Тай Болинджър – „Ракът: да оцелееш извън матрицата“, превод Йорданка Христова, Елпи-02, София, 2013 г. Книгата е в архива на автора.

[85] Александр Зиновьев – „Зияющие высоты“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1976 г., стр. 366. Книгата е в архива на автора. Достъпна е от online: http://www.zinoviev.ru/rus/textheights.pdf

[86] Александър Зиновиев. (Александр Александрович Зиновьев – „Пара беллум“, Éditions L’Âge d’Homme, Lausanne, 1982 г., стр. 5. Книгата е в архива на автора.)

[87] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32-33. Книгата е в архива на автора.

[88] Вж.  Lawrence P. McDonald – “We Hold These Truths: A Reverent Review of the U.S. Constitution”, ‘76 Press, Seal Beach, CA, 1976 г.

[89] Вж. “Rescue 007 Home”, Rescue007.org., Edwards, CA, November 2014, online: http://www.rescue007.org/; “Let’s ask Putin” by Reed Irvine, “Accuracy in Media”, aim.org, Salt Lake City, Utah, November 1, 2001 г., online: http://www.aim.org/publications/weekly_column/2001/11/01.html; “Questions for President Putin” by Reed Irvine, “Accuracy in Media”, aim.org, Salt Lake City, Utah, November 16, 2001 г., online: http://www.aim.org/publications/weekly_column/2001/11/16.html

[90] Lawrence P. McDonald – “Introduction” в: Gary Allen – “The Rockefeller File”, ‘76 Press, Seal Beach, CA, 1976 г., стр. 2-3. Книгата е в Досиеа на автора. Същото, цитирано в: “Quotes by Pat Buchanan and Others on the New World Order at the Wayback Machine”, “The Internet Brigade”, Potomac Falls, Virginia, archived October 10, 2007 г., online: https://web.archive.org/web/20071010101310/http://www.buchanan.org/h-192.html

[91] Гари Алън – американски консерватор, журналист и специалист по предизборни кампании. (Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, вече цит. съч., стр. 30.)

[92] Вж. напр. “Upset by Brexit, Some British Jews Look to Germany” by Kimiko de Freytas-Tamuraaug, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, August 15, 2016 г., online: http://www.nytimes.com/2016/08/16/world/europe/once-unthinkable-more-british-jews-seek-german-citizenship.html?_r=0; “For Jews in post-Brexit Britain, German citizenship is no longer verboten: Descendants of those who fled Hitler are rethinking long-held beliefs about a country that once sought to destroy their families” by Danica Kirka, “The Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem’s German Colony, October 17, 2016 г., online: http://www.timesofisrael.com/uk-jews-seek-restoration-of-german-citizenship-post-brexit/

[93] Вж. напр. “Brexit: Dual nationality on the table for Britons?” by Claudia Allen, BBC News, bbc.com, BBC, London, 4 July 2016 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36703037

[94] “Banks could move assets out of UK by 2017 if ‘EU passport’ is lost” by Jessica Elgot, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 17 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/business/2016/oct/17/banks-could-move-assets-out-of-uk-by-2017-if-eu-passport-is-lost

[95] Вж. “New York best placed to benefit from lost City business, says Cunliffe: Bank of England deputy says it is unlikely any EU rival could replicate services offered by UK financial services industryPound falls back as government says it cannot outline Brexit aims in detail” by Jill Treanor City editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 12 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/business/2016/oct/12/lost-city-business-brexit-unlikely-to-go-to-eu-rivals-cunliffe-bank-of-england-new-york

[96] “Central bankers have collectively lost the plot. They must raise interest rates or face their doom” by William Hague, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 18 October 2016, online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/17/central-bankers-have-collectively-lost-the-plot-they-must-raise/

[97] Трудни за разбиране са длъжностите в британското правителство. Канцлерът е нещо като първи вицепремиер, пазител на държавната хазна и финансов министър.

[98] Така наричат английската централна банка, която емитира и лирите, Bank of England. Отделно съществува шотландска цетрална банка – Bank of Scotland, която обаче няма емитационни права. Шотландия и Северна Ирландия използват британската лира.

[99] Пак там.

[100] Вж. “Rothschild to pull out of gold market after 200 years” by James Moore, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 15 April 2004 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/markets/2883029/Rothschild-to-pull-out-of-gold-market-after-200-years.html

[101] Джошуа Халбърстам – американски писател, еврейски ортодокс, чиито книги са посветени единствено на живота вътре в юдейските общини. Превеждат ги на иврит, даже на уж забравения идиш. (Joshua Halberstam – “Schmoozing: The Private Conversations of American Jews”, TarcherPerigee, 1st edition, New York, NY, 1997 г., стp. 25.)

[102] City of London или т. нар. Квадратна миля – онзи квартал на главния британски град, който бе, а според някои автори още е, финансовата столица на света. Върху тази площ са съсредоточени централите на множество от най-крупните банки на планетата.

[103] Пак там.

[104] От Britain – Британия, и remain – оставам.

[105] Вж. 003 – Video – Kostadin Trenchev – an Ugly Liar, в: Георги Ифандиев – „Rhapsody in blue – Рапсодия в тъжно, или чалгарска мозайка из местната и световна Номенклатурия – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 октомври 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/rhapsody-in-blue-%d1%80%d0%b0%d0%bf%d1%81%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d1%82%d1%8a%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bc-3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=RNBwHmx6p68

[106] Разказва го самият Дочев. Но има и други свидетелства. Например това: „Маргарит Мицев, депутат от СДС в 36-ото НС: Костов и Борисов десни? Не, и двамата са леви“, в. „Монитор“, monitor.bg, София, понеделник, 11 май, 2009 г., online: http://www.monitor.bg/article?id=198254

[107] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, Пловдив, 1995 г., стр. 183. Книгата е в библиотеката на автора.

[108] Ралф Уалдо Емерсън (1803–1882) – американски поет, писател, публицист, преподавател, който през ХІХ век оглавявал трансцеденталното движение, зародило се в интелектуалните среди в САЩ. (Ralph Waldo Emerson – “The Works of Ralph Waldo Emerson: The Conduct of Life. Fate”, Houghton, Miffline, and Co., The Riverside Press, Cambridge, Boston, and New York, 1888 г., стp. 39.)

[109] Един народ, една държава, един вожд, нем.

[110] Официалното название е „говорител“.

[111] Какво означава последното? В оригинала: “… They are so decentralized and the numbers of votes involved“.

[112] Вж. Greg Palast – “The Best Democracy Money Can Buy”, Pluto Press, London, Sterling, VA, 2002 г., [Chapter] 1: Jim Crow in Cyberspace: The Unreported Story of How They Fixed the Vote in Florida;  Грег Паласт – „Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари”, Издателство „Дилок”, София, 2004 г., Първа глава. „Джим Кроу в киберпространството: непубликуваната история за това, как нагласиха резултатите от изборите във Флорида”, стр. 23 и сл.

[113] Истински много зъл пират.

[114] Lord George Byron – “Don Juan” (1823 г.), Canto The Twelfth, The Project Gutenberg EBook, 2007 г., online: http://www.gutenberg.org/files/21700/21700-h/21700-h.htm

[115] Вж. 0017 – Video – 2008’ Hitlery Clinton – Barack Obama Secret Meeting, в: Георги Ифандиев – „Участваме в театрална постановка, но мнозинството от хората са неподготвени: Не са репетирали, не знаят репликите си, и даже съдържанието на пиесата…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 юни 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BC или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=gVekCqpYHdc

[116] Вж. 003 – Video – President Duterte of Philippines Calls US President Obama Son of a Whore, в: Георги Ифандиев – „9 септември 1944 година – денят, в който поднесоха България като блюдо на пиршеството на хищниците от интернационалното Братство“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 септември 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/9-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-1944-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8f%d1%82-%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%b9%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%b4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=ei1akSxSC6M

[117] Цитат от реч на израелския равин Моше Халеви Сегал, който проповядвал: „Всички народи би трябвало да се предадат на нас, на израелския цар, на Месията, на бога на Яков. И следва да бъдат обучавани изключително от нас. Те са длъжни да зарежат своите фалшиви вярвания и култури, и обществените си системи, които са заплаха за нас. Да изоставят тази измамна демокрация…“ (Ehud Sprinzak – “Elite Illegalism: Israel and the Question of Democracy”, в: Ehud Sprinzak and Larry Diamond, Eds. – “Israeli Democracy Under Stress”, Lynne Reiner Publishers, Boulder and London, 1993 г., стp. 1.)

[118] Вж. “Newt Gingrich Weighs On Video on Massive Voter Fraud Caught”, Infinite Flames, Wednesday, October 19, 2016 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=NQFFV3MQ_vE

[119] Вж. “Giuliani on rigged election: ‘Dead people generally vote for Democrats’” Eric Bradner, CNN, CNN Politics, CNN, http://edition.cnn.com/2016/10/16/politics/rudy-giuliani-rigged-elections-donald-trump/, Atlanta, GE, Sunday, October 16, 2016  г., online: http://edition.cnn.com/2016/10/16/politics/rudy-giuliani-rigged-elections-donald-trump/

[120] “Hillary Clinton is almost certain to be the next US president” by Jill Abramson, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 20 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/20/hillary-clinton-president-debate-us-election

[121] Ако не сте забравили една от предните ми публикации, още през осемдесетте години, при ръководството на Тодор Живков, фамилията Аниели е стояла твърдо зад гърба на Андрей Луканов. Не в оня смисъл…

[122] “The third debate: Donald Trump suggests the election will be rigged” by J.A., Washington, DC, “The Economist”, economist.com, London, October 19th, 2016 г., online: http://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2016/10/third-debate

[123] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом”, Издателство „Дилок”, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[124] Вж. напр. “Robert De Niro praises Israel’s aggressiveness” by Jana Banin, JTA, “Jewish Journal”, jewishjournal.com, Los Angeles, CA, June 20, 2013 г., online: http://www.jewishjournal.com/hollywood/article/robert_de_niro_praises_israels_aggressiveness

[125] Вж. “Ecuador cut off Julian Assange’s internet access, WikiLeaks says” by Nicola Slawson and agencies, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 17 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/media/2016/oct/17/ecuador-julian-assange-internet-access-wikileaks

[126] Вж. “Ecuador says it cut WikiLeaks founder’s internet over US election interference” by Nicky Woolf in San Francisco, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 19 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/media/2016/oct/19/wikileaks-ecuador-julian-assange-internet-access

[127] Вж. “Ecuador cut off Julian Assange’s internet access, WikiLeaks says” by Nicola Slawson and agencies, “The Guardian”, вече цит. съч.

[128] “‘Rag’ Raises Catholic Ire” by Julia McCord, “Omaha World-Herald”, Omaha, NE, July 12, 1997 г., стp. 57.

[129] “The stunning audacity of Putin’s cash demands” by William E. Pomeranz, Reuters, reuters.com, New York, NY, Tuesday, October 18, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-russia-sanctions-commentary-idUSKBN12H0A6

[130] Вж. „Я. Кедми: Политики Запада – пигмеи, изображающие Гулливеров“, ItonTV1, October 16, 2016 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=xl8vM8zHoGU

[131] От Китай и Америка – Кимерика, Chimerica, названието на новата глобална импария, която взе да се разпада, ако не се лъжа.

[132] Вж. “Michael Moore in Trumpland: left-wing filmmaker releases surprise movie ahead of US election” by Our Foreign Staff, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 19 October 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/films/2016/10/19/michael-moore-in-trumpland-left-wing-filmmaker-releases-surprise/; “Michael Moore to release surprise ‘Trumpland’ documentary” by Benjamin Lee, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 19 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/film/2016/oct/18/michael-moore-surprise-donald-trump-documentary

[133] Human Security Centre или HSC.

[134] “Not nearly enough of the President’s men: Obama’s inaction is quietly devastating the Middle East” Julie Lenarz, DC, “The Independent”, independent.co.uk, London, Monday, 13 January 2014 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/not-nearly-enough-of-the-presidents-men-obamas-inaction-is-quietly-devastating-the-middle-east-9056392.html

[135] Чифутско-английски.

[136] “The USA has two weeks to save Syria from the Russian armada – or lose its last scraps of moral authority” Julie Lenarz, DC, “The Independent”, independent.co.uk, London, Thursday, 20 October 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/20/the-usa-has-two-weeks-to-save-syria-from-the-russian-armada–or/

[137] През ХVІІ век от този глагол възникнало названието на еврейската религиозна секта в Отоманската империя. Нарекли я Dönme. Родината на сектата бил град Солун. По онова време той бил най-еврейския град на света. Поне 80 на сто от населението му били евреи. Те станали последоватале на Шабатай Ц’ви, който се обявил за… месия. Понеже ги преследвали, формирали сектата на обърнатите във вярата. Защото формално приели исляма. Но у дома спазвали юдаизма и изпълнявали неговите обреди. Тази секта дала началото на младотурското движение. Всички негови ръководители били или дьонмета – евреи, приели исляма, или масони. Най-често – и двете. Ръководел ги еврейският главатар на т. нар. национално-освободителни движения Джузепе Мацини. Той бил шеф и на тукашните „национал-революционери“, включително на Васил Иванов Кунчев. Повечето ръководни дейци на Тайния централен революционен комитет в Румъния и на сетнешната ВМРО също били масони.

[138] Оригиналният текст е следният: „Тогава Горбачов казал: „Но Желю Желев е против комунистите и против Съветския съюз.“ „Не е вярно, другарю Горбачов“ – отвърнал Луканов, ─ „така му казваме да прави.“ „А защо тогава казва „долу!“ и сочи с палеца си към земята?“ „И това сме му казали да прави – отвърнал Луканов.“ (Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 339. Книгата е в библиотеката на автора.)

[139] Вж. “Boris Johnson has put his own interests before Britain’s” by Evelyn de Rothschild, “The Financial Times”, ft.com, London, Tuesday, 4 March 2016 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/2/852094e4-dc7c-11e5-98fd-06d75973fe09.html#axzz41x2JyfBM

[140] “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[141] Перифраза на постановлението на Исус Христос, съдържащо се в „Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 20.

[142] Дългосрочен, фр.

[143] Невинно младо момиче, девойче, архаизъм.

[144] Перифраза от: Алеко Константинов – „Бай Ганю и опозиция – ама де-де!“, в: Алеко Константинов – „Събрани съчинения в четири тома“, Том 1 – „До Чикаго и назад“, „Бай Ганьо“, Издателство „Български писател“, София, 1980 г., стр.135.

[145] Вж. “Donald Trump links Mexico border wall plan to Israel’s ‘successful’ separation barrier” by Ben Jacobs in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 26 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/sep/26/donald-trump-links-mexico-border-wall-plan-to-israels-successful-separation-barrier

[146] Пак там.

[147] Вж. “MAP: How Jewish Vote Could Tip Presidential Election in Crucial Swing States” by Penny Schwartz, “Forward”, forward.com, New York City,  Friday, 23 September 2016 г., online: http://forward.com/news/breaking-news/350633/map-how-jewish-vote-could-tip-presidential-election-in-crucial-swing-states/

[148] American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

[149] Механизъм, който проектира и бавно разгръща написания предварително с едри букви текст на телевизионен говорител. У нас го наричат аутокю – автомат за реплики.

[150] Добри намерения, лат. в англ.

[151] Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) movement.

[152] Да се изнесе истината за незаконността на основаването на държавата Израел. От една страна, Хитлери Клинтън не признава решенията на Съвета за сигурност на ООН. Кога? Щом така й диктуват нейните ционистки кукловоди. Не забравяйте, че по майчина линия тя е еврейка. От друга, държи ООН да отстоява легитимността на Израел. Лицемерие и двойни стандарти.

[153] Пак там.

[154] Потърсете и вижте “Vice special report: Fixing the system”; подробности в: “Watch ‘Fixing the System,’ Our HBO Special Report About America’s Broken Criminal Justice System” by VICE Staff, VICE, vice.com, New York, NY, September 28, 2015 г., online: http://www.vice.com/read/watch-fixing-the-system-our-hbo-special-report-about-americas-broken-criminal-justice-system-985

[155] Буквално: по свещена заповед; като израз – идиом, означава: Съгласно светото писание – Стария завет, англ.

[156] “Netanyahu plans fence around Israel to protect it from ‘wild beasts’” by Peter Beaumont in Jerusalem, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 10 February 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/feb/10/netanyahu-plans-fence-around-israel-to-protect-it-from-wild-beasts

[157] Вж. „Орешарски след среща с Маккейн: Разпоредих спиране на „Южен поток“. Посещение на високо равнище от страна на САЩ в кризисен период от развитието на региона е сигнал за по-голяма евроатлантическа солидарност – заяви премиерът“, в. „Тема Daily”, temadaily.bg, София, 8 юни 2014 г., online: http://temadaily.bg/publication/18821-%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D1%81-%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BD:-%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%85-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%AE%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA/

[158] George Pitt-Rivers – “The World Significance of the Russian Revolution”, Basil Blackwell, Oxford, 1920 г., стр. 40, online: http://www.sweetliberty.org/issues/wars/russian_revolution.htm; същото и в: Nesta H. Webster – “Secret Societies and Subversive Movements”, The Book Tree, Escondido, CA, 2000 г., стр. 367; Henry Ford, Sr. – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, Appearing originally in the periodical published by the Ford Motor Co. “The Dearborn Independent”, Dearborn, MI, 1920 г., The Noontide Press, Torrance, CA, 1978 г., Books On-Line, Chapter: Disraeli – British Premier, Portrays the Jews, стр. 288. Цялата книга е достъпна от online: http://www.biblebelievers.org.au/intern_jew.htm или  http://www.ety.com/berlin/ford1.htm Или българското издание:  Хенри Форд – „Интернационалните евреи: най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 70.

[159] “Paul: “Hamas was encouraged and really started by Israel” by Ed Morrissey, Hot Air, hotair.com, The Woodlands, TX, Colorado Springs, CO, December 27, 2011 г., online: http://hotair.com/archives/2011/12/27/paul-hamas-was-encouraged-and-really-started-by-israel/

[160] От 2009 г. На практика война няма. Израел никога след 1967 г. не е напускал окупираните от него палестински територии. По правило неговата армия нахлува с допълнителни сили в тях. И се разправя безмилостно с населението. Това Израел и ционистите по целия свят, включително т. нар. юдеохристияни, определят като „война“. Обикновено израелските загуби възлизат на двама-трима войници, докато палестинските – на стотици и даже на хиляди предимно цивилни.

[161] Това е лъжа. Ислямски джихад не е идентична с Хамас. Става дума за друга организация, която, ако изобщо съществува, е по-близка с друга фантасмагория – Ал Кайда, също творение на Запада.

[162] Въстание, араб.

[163] Израелското вътрешно контраразузнаване – политическата милиция, наподобяваща Шесто и Второ главно управление на тукашната Държавна сигурност едновременно.

[164] “How Israel Helped to Spawn Hamas” by Andrew Higgins, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, Sunday, January 24, 2009 г., online: http://online.wsj.com/news/articles/SB123275572295011847

[165] Пак там.

[166] Израел винаги има право! Израел е над всичко!, лат, нем.

[167] Пак там.

[168] Пак там.

[169] Пак там.

[170] “Hamas is a Creation of Mossad” by Hassane Zerouky, “Global Outlook”, No 2, Summer 2002 г., препечатка в www.globalresearch.ca, globalresearch.ca, Montreal, Qc, Canada, Sunday, January 24, 2009 г., online: http://globalresearch.ca/articles/ZER403A.html

[171] Наречено Oslo accords – Заключително споразумение от Осло.

[172] Пак там.

[173] “Israel Created Hamas to Avoid Peace” by David Livingstone (abridged by henrymakow.com), henrymakow.com, Ottawa, Canada, November 21, 2012 г., online: http://henrymakow.com/israelcreatedhamastoavoid.html

[174] “Hamas history tied to Israel” by Richard Sale, UPI Terrorism Correspondent, “Information Clearing House”, an alternative media news website, informationclearinghouse.info, USA, 18 June 2002 г., online: http://www.informationclearinghouse.info/article10456.htm

[175] Вж. повече в: „Negado parentesco entre Ariel Sharon e Che Guevara“, „O Globo“, Rio de Janeiro, Brazil, 3 Agosto 2007 г., online: http://oglobo.globo.com/mundo/mat/2007/08/03/297098227.asp, сега от online: http://www.jornaldamidia.com.br/noticias/2007/08/03/Mundo/Negado_parentesco_entre_Ariel_Sha.shtml; „¿El Che Guevara, primo de Ariel Sharon?“, Clarín.com, Buenos Aires, Argentina, 2004 г., online: http://www.clarin.com/diario/2007/08/04/elmundo/i-04001.htm; „El Che Guevara era primo de Ariel Sharon, segun diario israeli“, derkeiler.com, Saturday, August 4, 2007 г., online: http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.argentina/2007–08/msg00214.html в: Георги Ифандиев – „Хитлер в Патагония“, ИК „Огледало“, София, 2011 г., стр. 107-108. и в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 18 май 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5-6 (Забележка: Всички публикации в израелския печат изчезнаха от интернет.)

[176] Да не забравяме, че основният – египетският президент Гамал Абдел Насър, май ще се окаже… евреин, както вече съм посочвал. Но в интерес на истината, тогава той буквално подари Синайския полуостров на своя приятел от детинство, израелския министър на отбраната, генерал Моше Даян. И за това се намеква в книгата „Шестдневната война“ на сина и внука на Уинстън Чърчил – Рандолф и Уинстън. (Вж. Randolph S. Churchill,    Winston S. Churchill Jr. – “The Six-Day War Hardcover – June 1, 1967”,  Houghton Mifflin Co., Boston, MA, 1967 г.)

[177] دعوة‎ – Da’wah, което ще рече покана; в конкретния случай – за ислямска проповед.

[178] “Hamas history tied to Israel” by Richard Sale, UPI Terrorism Correspondent, “Information Clearing House”, вече цит. съч.

[179] Вж. напр. “Conspiracy Theory: Was Gamal Abdel Nasser an Israeli Spy?”, “Israel’s Documented Story”, The English-language blog of the Israel State Archives (ISA), israelsdocuments.blogspot.com, Jerusalem, Monday, September 30, 1991 г., online: http://israelsdocuments.blogspot.com/2012/12/conspiracy-theory-was-gamal-abdel.html

[180] До 3 януари 2013 г.

[181] 2008 и 2012 г.

[182] Със светата лъжа, лат.

[183] “Netanyahu plans fence around Israel to protect it from ‘wild beasts’” by Peter Beaumont in Jerusalem, “The Guardian”, вече цит. съч.

[184] “High Hitler: how Nazi drug abuse steered the course of history” by Rachel Cooke, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 25 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/books/2016/sep/25/blitzed-norman-ohler-adolf-hitler-nazi-drug-abuse-interview

[185] Вж. “High Hitler: how Nazi drug abuse steered the course of history” by Rachel Cooke, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 25 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/books/2016/sep/25/blitzed-norman-ohler-adolf-hitler-nazi-drug-abuse-interview

[186] Вж. Joseph Nedava – “Trotsky and the Jews”, The Jewish Publication  Society of America, Philadelphia, PA, 5732 / 1972 г., стр. 36, 37.

[187] Вж. “Theresa May consigns David Cameron to history in populist conference speech” by Heather Stewart and Peter Walker, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 6 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2016/oct/05/theresa-may-consigns-cameron-to-history-in-populist-speech

[188] Цитат от Александър Зиновиев в: Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[189] Перифраза от стиха от песента „Навсякъде е Бетовен“ на Чък Бери: “Roll Over Beethoven and tell Tchaikovsky the news” – „навсякъде е Бетовен, предайте новината на Чайковски.“ (“Roll Over Beethoven” by Chuck Berry, Music and Lyrics by Chuck Berry, Chess Records, Chicago, Il, 1956 г.)

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...