Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

RHAPSODY IN BLUE – РАПСОДИЯ В ТЪЖНО, ИЛИ ЧАЛГАРСКА МОЗАЙКА ИЗ МЕСТНАТА И СВЕТОВНА НОМЕНКЛАТУРИЯ – Част 3

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

Когато настъпиха промените у нас, вече нямах никакви илюзии, че съществува справедлив, свободен свят. Бях разсъждавал над пасивността на Запада по време на Пражката пролет. Недоумението ми от т. нар. Хелзинкски процес и сливането – конвергенцията на елитите, се беше уталожило. Посрещнах спокойно, без ентусиазъм, вестта за падането на диктатора Тодор Живков. С него се чувствах като в казармата. В нея през втората година, без да го искат, повечето от старите войници неусетно придобиват чувството, че са се родили там, зад стените на несвободата и подчинението, почти равни на затвор. И със съзнанието, че може би никога няма да напуснат мъчилището.

 

 

 

Клозетничеството като типично проявление на комунистическия дух

 

 

 

Искам да кажа, че скептицизмът ми не беше изкуствен, а основателен. Достатъчно дълго време беше изминало от установяването на Системата. Самият Георги Губиделников – „куцият“, както наричали „най-възрастния от синовете на „Стария“, съдружник на Ротшилдови в създадената от русенската фамилия Българска търговска банкапървата частна у нас, дал обяснение, основано на здравата практическа логика:

 

Всеки режим, и най-калпавият,… ако му се остави малко по-продължителен период на мир, почва да укрепва, да дава, прочее, резултати. България сега, в края на 1945 г., е с една в голяма степен разбита икономика, вътре в страната цари несигурност, безнадеждност, новата власт не разбира нищо от стопанство. Това е днес, в края на 1945 г., положението. Обаче като минат една-две години в мир, страната неизбежно ще почне да се стабилизира, режимът ще се установи много по-здраво, стопанството ще почнеда дава плодове“. Следователно: ако западните сили действително имат намерение да се справят с този режим, те ще трябва до една-две години да сторят това. Минат ли две години, режимът ще се закрепи, ще почне да става ефикасен. И тогава народът, който засега е против него, ще почне да става безразличен, па може да захване и да се приобщава.[1]

 

Не, Западът ни е продал още през есента на 1944 г. Известно е, пък и от години периодично припомням: През октомври 1944 г. на среща в Москва британският премиер Уинстън Чърчил сложил на масата офертата за възприемане на принципа за „свобода при налагането на влияние върху… Източна ЕвропаТойпредлага 90 на сто съветско влияние в Румъния, 90 процента британско влияние в Гърция, 75 на сто съветско влияние в България и разделяне [на влиянието] в Югославия и Унгария в пропорция 50 на 50. Макар да изглежда цинично, това беше мълчаливо признание на стратегическите и военните факти.[2]

 

Тогава България приключила своето съществуване като независима държава, пък и като държава въобще. Утрепали я барабар с чудесния, трудолюбив и сърдечен български народ. С национализацията другарите лишиха най-свободната прослойка от пространната средна класа – селяните, от средства за производство и препитание. Но за какво ли си навличам неприятности, припомняйки това? Като ми пееш Пенке ле, кой ли те чува?…

 

Но дори тогава, през есента на 1989 г., ако някой ми беше казал, че САЩ ще станат най-тоталитарната деспотична тирания, щях да го погледна с недоумение, най-меко казано. Нямаше да повярвам, наистина. Какво ли остава за далеч по-заблудените от мен. Тогава има ли смисъл да отправям претенции към масата клозетниците? Да, защото изминаха 27 лета.

 

Точно преди петилетка наблюдавах пряк предизборен двубой между двама съветски евреи. От едната страна беше Александър Хинщейн, представител на управляващата Путинова хунта, наречена „Единна Русия“,[3] а от другата – лидерът на Либерал-демократичната партия Владимир Еделщейн, по-известен като Жириновски. Та синът на полско-украинския юдей Волф Еделщейн изрече нещо нецензурно, но много вярно. С типичната си разпаленост той посочи с пръст своя опонент и с гневен глас изрева:

 

КПСС беше говно, а вие отЕдинна Русиясте трикратно по-големи говна. Половината от вашата партия се състои от крадци и грабители, а другата половинаот милиционери и тайни ченгета.[4]

 

Напълно съотносимо към всички действащи нашенски партии, кой знае защо наричани „политически“. И особено – към т. нар. парламентарно представените. Само че си струва да видим, що за птица е вечно раздаващият някаква своя „висша справедливостЖириновский, Владимир Волфович.

 

На въпроса: Какъв е бил по народност неговият баща, години наред той отговаряше: „Юрист“.[5]

 

Волф Еделщейн, бащата на Владимир, е погребан вХолон, недалече от Тел Авив, столицата на Израел. Той заминал без проблеми още в съвсем съветско време – при Брежнев! Цели 34 години живял и работил в ционистката държава, основана от семейство Ротшилд с решаващата помощ на Йосиф Сталин.

 

Дядото на ЖириновскиАарон Исаакович Еделщейн, бил първи братовчед на Ицхак Еделщейн, който освен собственик на най-голямата дървопреработваща фабрика в Полша, тогава в Руската империя, оглавявал еврейската общност в тамошното градче Костопол.[6]

 

Николай Игнатиович Кондратенко, депутат в Държавната дума, бил стар болшевишки кадър. Ако смятате, че рабфаковете на другарите бяха форма на образование, приемете, че е бил висшист. Завършил Ростовската висша партийна школа. Даже станал кандидат на селскостопанските науки, каквото и да означава това.

 

Преди туй обаче е бил обикновен механизатор в колхоз. По партийна линия го издигнали в агроном, през заместник-председател на колхоз, чак до втори секретар на Краснодарския областен комитет на КПСС. Изпедепсан комунистически номенклатурчик. А при Борис Елцин, от 5 януари 1997 до 5 януари 2001 година е бил губернатор на областта.

 

Малко преди да умре в края на 2013 година намерил смелост да изрече следните истини:

 

 

 

 

 

И Путин с прожидью, както би рекъл Григорий Климов. Само че пламенният оратор Николай Кондратенко забравя, или удобно пропуска да спомене: Годината е била 2012-а. Той лично е бил съучастник в поредния мръсен разгром на Русия след 1917 година. Нали е бил „кандидат на науките“? Нима не е могъл да прочете присъдата на Игор Бунич?

 

Комунистите дойдоха в нашата страна през 1917 година; като завоеватели и повече от седемдесет години се държаха като окупатори. Когато осъзнаха, че тяхното време си е отишло, те се разбягаха като панаирджийски крадци, за пореден път до шушка ограбили народа и накрая унищожили държавата

 

А златото на партията остана в сигурни ръце.

 

И не го търсете, защото дори и да го намерите, няма да ви бъде от полза. Защо ли? Ами защото световната революция, за която бяха мечтали Илич и Парвус, вече е факт. Доларът окупира целия свят. Срещу него са безсилни всички средства за борба с окупатора, които са ни известни. Не можем да го смачкаме с танкове или да го тероризираме с партизански отряди. Него може да го победи само по-силна валута — такава, която да го смаже, както стана с нашата рубла. Но как да се създаде тази валута, след като всичкото злато на партията е препратено в Съединените щати? Трябва да се работи, но това у нас никой не го умее, а и не иска. Ако пък поиска, не му позволяват. А на когото позволяват, после го разоряват. И правят всичко това съзнателно.

 

Над страната ни под формата на хуманитарна помощ е установена международна опека и фактически тя изгуби своята независимост.

 

Кой и къде определя сега нейното бъдеще?

 

Болшевиките изчезнаха също така внезапно, както се бяха появили някога. Разтвориха се в онези световни структури, които тогава ги изсипаха върху Русия.

 

 Днешното правителство на Русия или е ариергард на преминалата в нелегалност номенклатура, или е авангард на новата номенклатура, излизаща от нелегалност.[7]

 

Всичко друго са бръщолевения на партийни проповедници и чекисти, на дърти западни комуняги – предимно троцкисти и маоистипоследните се смятат за… „антикомунисти“, замразили членството си в партията за неопределено време. Докато съответния парторг, отговарящ за тях, или водещият им офицер, не ги реактивира.

 

 

 

Клозетничеството форма на интернационализъм,

пардон – на глобализъм

 

 

 

Ала когато Жириновски твърди, че „половината от Путиновата партия се състои от крадци и грабители, а другата половинаот милиционери и тайни ченгета“, нека разберем, колкочистичъке той самият – товарищ Еделщейн. Нима е автентичен опозиционер?

 

Например „пионер на този подход, творец на новия опозиционен модел безспорно е Владимир Жириновски, основател и несменяем (от 1991) шеф на Либерално-демократичната партия на Русия (ЛДПР).

 

Да бъдем точни: в голямата политика Жириновски влиза още през 1990 г. като създател на Либералдемократическата партия (ЛДП) на още неразпадналия се СССР. Инициатор за създаването на тази партия е ЦК на КПСС. Тогава в комунистическото ръководство съзрява идеята за използване на политическите технологии. Изживяващата последните си дни КПСС се нуждае от изкуствен, виртуален спаринг партньор, за да създаде илюзията за многопартийност, без действително да съществува такава. Жириновски, човек талантлив, харизматичен (тогава още неизвестен на публиката), е назначен за изпълнител на плана.

 

Съвсем не случайно. Съгласно някои сведения този политик (роден е в Казахстан, истинската фамилия на неговия баща е Еделещайн) е работил още от 1970 г. по линия на КГБ на СССР сред съветските евреи, които подават документи за имиграция в Израел. Това означава, че със съветската власт г-н Жириновски има специфични взаимоотношения.[8]

 

Генарал-майорът от КГБ товарищ Калугин, Олег Данилович, се оказа водещ офицер нанародния трибун“, свръхенергичния и неуморен „борецпротивтайните ченгета“  Жириновски, Владимир Волфович.

 

 

 

 

 

Насочете взор към ситуацията у нас през 1988-1989 г. По чия идея и от кои беше основан СДС, наречен о̀време от бай Илия Минев Съюз на Държавна сигурност“? Та нали тукашните копия на Жириновски все още се мяркат през очите ви. Вземете другаря Костадин Тренчев, да речем. Него го гласяха за „дисидент“ и „опозиционер“ още през 1988 г. И продължават да го съхраняват. Може би, докато се превърне в музеен експонат на прехода от комунизъм къмкомунизъм.

 

Но освен всичко друго лошо, което може да се изрече по отношение на неговата фигура: престъпен комунистически произход, безнравственост и мека сексуална ориентация, лечителят на трупове е завършен лъжец. Ето какво изрече неотдавна:

 

 

 

 

 

Макар да знам истината, сверих часовника си, както се казва, с трима от най-близките до покойния Илия Минев, когото посмъртно превърнаха в пешкир за мръсни болшевишки и ченгесарски съвести. На първо място – с Николай Галев – говорител на Независимото дружество за защита на правата на човека, лежал в една килия с него в Старозагорския затвор. Той се кълне, че никога кракът им не е стъпвал в СДС.

 

Същото твърдят други двама, които бай Илия е уважавал и е държал на тях: политическият затворник Петър Гогов и телевизионният водещ Георги Жеков. Категорични са: Минев е презирал седесарите. Смятал ги е за чеда на партията-майка и на нейните служби за сигурност. Тоест за едни от онези, които са били негови палачи.

 

Какво да приказваме за Тренчев и Христофор Събев.

 

Първият е роднина на Георги Димитров и Никола Вапцаров, син на комунист, работил в капиталистическия свят. Чрез връзките на алчно червения си родител успял да измами военните и да се избави от половината казарма. Дълго криеше първия си брак. Накрая се кандидатира като представител на поредния дериват на БКП – някаква партийка на комунистите Николай Камов, заместник-първи секретар на ЦК на ДКМС, депутат от БСП, и Драгомир Драганов, син на активни борци, съветник на Петър Младенов, генералния секретар на ЦК на БКП и председател (президент) на НРБ!

 

Бащата на втория е бил активен борец против фашизма и капитализма, и милиционер при това. За Кошлуков търсете сами. Написал съм се и съм се наприказвал…

 

Всички тези са като свинските черва – навързани така, че е невъзможно да разплетете номенклатурния им възел.

 

 

 

Тоталитаризъм навсякъде в новия световен ред

 

 

 

На 26 септември 2016 година вечерта – за нас в малките часове на 27-и – беше проведен първият телевизионен дебат, от общо три, между кандидатите за президент на САЩ, определени от интернационалното Братство – Хитлери Клинтън и Доналд Тръмп. На сцената на големия тазгодишен американски политически цирк се мъдрят още трима клоуни, но те са джуджета и никой не ги забелязва. Нейсе…

 

Дебатът беше воден от 57-годишният Лестър Дон Холт-младши, който е една от служителките на гигантския публичен дом, наречен влиятелни американски медии“. Джералд Селенти ги нарича “low life prostitutes” – „презрени проститутки“. Кой ги притежава, преди няколко години разясни не друг, а носителят на „Оскар“ и множество други награди, световно известният и признат кинорежисьор Оливър Стоун. Впрочем, той е евреин и се избави от Холивуд, като основа собствена филмова компания.

 

Оливър Стоун е автор на емблематични филми, превърнали се в класически, като “Wall Street”, „Роден на 4 юли“, „Никсън“, “Doors”, “Wall Street”: Парите никога не спят“, документалната поредица „Неразказаната история на Съединените щати“ и още много, в някои участва като актьор, продуцент, сценарист… А съвсем наскоро беше премиерата на неговата игрална драма „Сноудън“, посветена на човека, разкрил тайните на интернационалния елит.

 

Но какво стана, когато през 2010 година той дръзна да заяви в интервю за лондонския седмичник “The Sunday Times”, че „еврейското господство в медиите не допуска свободно обсъждане на холокоста“. И нарече Адолф Хитлерлесна жертва от миналото, в съответния исторически контекст“…

 

В Съединените щати има основно лоби“ – заяви Стоун, като прибави, че „те работят здраво. Винаги застават най-отгоре на всеки коментар. Това е най-могъщото лоби във Вашингтон.

 

Прочутият холивудски режисьор на филми като „Взвод“ и JFK каза също така, че докато „Хитлер беше Франкенщайн“, имаше и „д-р Франкенщайн“.

 

Германските индустриалци, американските и британските. Той получи голяма подкрепа“ – сподели Стоун пред “The Sunday Times”. И добави, че „Хитлер причини много повече щети на руснаците, отколкото на евреите 25 до 30 милиона (убити).“

 

По отношение на предполагаемото влияние на могъщото еврейско лоби върху външната политика на САЩ Стоун рече, че Израелот години изкривява външната политика на Съединените щати“. И допълни, че усеща политиката на САЩ спрямо Иран като „ужасна“.

 

Иран не е непременно доброто момче“ – каза Стоун, като настоя, че американцитене знаят цялата история“.

 

Коментарите на Стоун пред “The Sunday Times” продължават предишни бележки на холивудския режисьор относно онова, което той смята за изопачена представа за фигури като Адолф Хитлер и Йозеф Сталин в американските медии.

 

По-рано тази година [2010], в Пасадена, в реч в рамките на редовното шестмесечно прес-турне на Асоциацията на телевизионните критици, Стоун заяви, че „Хитлер е лесна жертва, принасяна през цялата история и е бил използван евтино“.

 

Той е продукт на поредица от действия. Вследствие на това… американският народ не знае за връзката между Първата и Втората световна война“, каза Стоун. И продължи, че в резултат на неговата работа в документалистиката, е имал възможността да серазходи в обувките на Хитлер и Сталин, за да разбере тяхната гледна точка“.

 

Ще образоваме съзнанието си, ще го освободим и ще разширим обхвата му. Искаме да преминем отвъд официално позволенотоДа навлезем във финансирането на нацистката партия. Колко американски корпорации бяха съучастнициот GM”, през IBM”. Хитлер е просто човек, който много лесно е можело да бъде убит“ – заяви Стоун.[9]

 

Кое не отговаря на истината? Измина повече от година и от споразумението на САЩ с Иран. И какво последва откровението на Оливър Стоун?

 

Заплашиха лично него и семейството му. Започнаха да извиват ръцете му толкова бързооще същия дени безмилостно, че дни по-късно Оливър се видя принуден да се извини.[10] И даобясни“, че не е искал да изрече онова, което е казал.

 

Ще припомня епизод от кампанията срещу него. Нещо, което у нас единствено тази медия си позволи. Но също така – и други свидетелства за еврейския контрол не само над медиите и изборите в САЩ, но и върху цялата американска политика – вътрешна и външна.

 

 

 

 

 

Ето как, постепенно и неусетно за широката общественост не само в Америка, но и по света, интернационалният комунистически елит, навсякъде оглавяван от еврейско-ционисткото лоби, превърна САЩ в Съветски социалистически американски щати. За повечето наблюдатели те са по-скоро фашистка държава. Но както добре знаят осведомените редовни посетители на тази медия, разликите между социализъм в различните му разновидности (интернационален, национален, „демократичен“), комунизъм, фашизъм, либерализъм, са в детайлите.

 

 

 

Най-непростимият грях в обществото е независимото мислене[11]

 

 

 

Да припомня признанието на американския равин Хари Уетън:

 

Юдаизмът е комунизъм, интернационализъм, универсалното братство на човекаЕто, с тези духовни оръжия евреите ще завладеят света и човешката раса

 

Какво е нацизмът? Нацизмът е имитация на юдаизма; нацизмът прие принципите и идеите на юдаизма

 

 Нека ви разкрия една тайна: Нацизмът не е нищо друго, освен имитация и извращение на марксизма; в нацизма не съществува нищо, което да не е заимствано от марксизма. Изследвайте Хитлеровата антимарксистка библия – “Mein Kampf”, прочетете я внимателно и какво ще откриете? Ще откриете, че Хитлер е възприел принципите, идеите, политиката и методите на марксизма. Хитлеровата Националсоциалистическа партия беше създадена по образец на Комунистическата партия на Съветска Русия, а двете бяха сформирани съгласно идеите на марксизма

 

Но като наблюдаваме положението по света в неговия икономико-политически аспект, виждаме, че държавният капитализъм и фашизмът ще заемат мястото на частнособственическия капитализъм и демокрацията по целия свят. Ето пред каква световна ситуация са изправени евреите

 

Държавният капитализъм и фашизмът са новият обществен ред, който ще се разпростре по целия свят. И този социален ред ще просъществува векове. Никаква новосъздадена сила и власт не могат да спрат тази трансформация. В борбата си срещу държавния капитализъм и фашизма хората се сражават с историята. А онзи, който се бие с историята, бива унищожен от нея. Държавният капитализъм може да бъде победен само с държавен капитализъм; а само още фашизъм е в състояние да надделее над фашизма.

 

В битката си против държавния капитализъм и фашизма демократичните страни ще бъдат принудени да станат фашистки и да установят държавен капитализъм. Следователно въпросът е: Способни ли са евреите да се сражават срещу държавния капитализъм и фашизма? Могат ли евреите да разчитат на съществуващите демократични държави?

 

Видяхме, как за няколко месеца демократични страни се превърнаха във фашистки. Станахме свидетели на това, как крепители на демокрацията, които бяга готови да загинат за нея, за една нощ станаха фашисти и се обърнаха срещу тяхната собствена демокрация. Евреите не могат да разчитат на никого, даже на своите най-добри приятели. Както в миналото, така сега и в бъдеще, евреите ще трябва да се борят съвсем сами за своето съществуване. Могат ли евреите да се сражават срещу ситуацията в света, в която загиват могъщи нации и сили?

 

Като истински революционен марксист, Хитлер наблегна на трудовите масиКои бяха теоретиците на нацизма? Не бяха ли социалистите, комунистите, и мъжете и жените, които получиха образованието си от марксизма? Откъде Хитлер и неговите последователи взеха идеята за интернационалния капитал, за експлоатацията, от една страна, и социализма и националното планиране, от друга? Не взеха ли всичко това от марксизма? Но онова, което е най-важно, е следното: Ако не беше великото дело, извършено от марксистите, ако не беше Руската революция, ако не съществуваше почвата, подготвена от социалистите и комунистите, Хитлер, нацистите и Националсоциалистическата партия никога нямаше да съществуват[12]

 

Да, днешните САЩ приличат повече на фашистка страна. Тъй като корпорациите са в частни ръце и използват държавата в своя полза. Тъкмо това е базата на фашистката държава според онази идеология, която е била спусната на Бенито Мусолини от могъщото еврейско лоби в Италия. Нали не сте забравили, че наричали Маргерита Сарфатиеврейската майка на фашизма“.[13]

 

В своята прочута биография на Мусолини тя записала:

 

Няма никакво съмнение, че ако комунистите имаха добър лидер, те щяха да спечелят на своя страна огромни маси от трудещи се и работници… Не отивам толкова далече, за да заявя, че в Италия диктатурата на пролетариата щеше да издържи дълго. Под натиска на материалните условия на народа тя навярно щеше да се удави в море от кръв.[14]

 

Произлязлата от богато еврейско семейство съветничка и любовница на дуче Маргерита Грасини, която на осемнадесетгодишна възраст се оженила за доста по-възрастния от нея юрист Чезаре Сарфати, също евреин, до голяма степен помогнала при оформянето на идеологията на фашизма. Друга еврейска авторка – Сюзан Цукоти – признава:

 

Участието на евреите в италианския фашизъм не е изненадващо. С изключение на доста в Рим, повечето евреи в Италия били представители на солидната средна класа и участвали в антиработническото движениеЕвреите се чувствали по-удобно във фашисткото антицърковно движение, което запази част от първоначалния радикализъм, отколкото в консервативните католически фракции. Очевидно не всички, но повечето евреи от сред­ната класа били фашисти, далеч повече и по-предани, отколкото повечето неевреи.[15]

 

Уважаваната еврейска авторка Хана Аренд доуточнява:

 

Едва ли имаше еврейско семейство [в Италия], без поне един член на фашистката партия. Тъй като… евреите, както останалите италианци, в продължение на двайсет години се тълпяха във фашисткото движение. Понеже добрите административни длъжности бяха достъпни единствено за негови членове.[16]

 

Неколцина евреи бяха сред най близките съветници на Мусолини.[17] Що за фигури влизали в правителствата на дучето? Негов министър на финансите бил Гуидо Юнг. Алберт Луци командвал фашистката милиция, а Джорджо дел Веки от фашистката партия бил ректор на Университета на Рим. И тримата билиевреи![18]

 

Сред най-високопоставени дейци на фашизма в Италия били евреите Алдо Финци – заместник-министър на вътрешните работи и член на Първия фашистки съвет, Данте Алмани – заместник-началник на полицията, Маурицио Рава – генерал във фашистката милиция. Да не споменавам, че еврейската любовница на Мусолини, вече познатата ви Маргерита Сарфати, била главна редакторка на месечното списание на фашистката партия.[19]

 

Да добавя, че и друга прекалено интимна приятелка на дучетоАнджелика Балабаноф, била еврейка от Русия. За нея се знае, че била доста „палава“. Имала връзки с най-изтъкнатите болшевики, включително с Ленин. Според твърдения на съвременници, през годините различни евреи повлияли върху дон Бенито, за да се откъсне от своите социалистически убеждения и да прегърне национализма и мерака към експанзия на Италия. Споменават се Г. Пантремоли, Е. Ярах, Е. Йона и Ч. Сарафати. „Петима евреи изпъквали сред основателите на бойните фашия.[20]

 

Даже личният зъболекар на Мусолини, д-р Пиперно, бил ортодоксален евреин.[21]

 

През 1927 г., насред самия възход на фашисткия режим, репортерът Гуидо Бедарида направил интервю с главния равин на Рим, преподавателя по талмудизъм Анджело Сакердоти.

 

Професор Сакердоти е убеден, че много от основополагащите принципи на фашистката доктрина, като например спазването на законите в държавата, уважение към традициите, принципът за властта, възхвалата на религиозните ценности, желанието за морал и физическа чистота както на семейството, така и на индивида, борбата за увеличаване на производството, а следователно битката срещу малтусианството, не са нищо повече или по-малко от еврейски принципи.[22]

 

Такива са фактите. Единственото, което си позволявам да добавя, е, че малтусианството е неуважение към човешкия живот. То е характерно за комунизма и евгениката, процъфтяла най-силно в най-големите комунистически страниСССР и САЩ. Въпреки че напоследък някои медии се мъчат да ни го пробутат като „фашистко“ схващане, малтусианството е съставен елемент на плана за новия световен редединната комунистическа държава. Пробутват ни го под формата на отвратителния евфемизъм „редукция на населението“.

 

Още навремето, приживе, както се казва, главните болшевики високо ценелиреализма“ на Мусолини. И начина, по който той „държал на подчинението“.

 

Ленин“ – подчертава еврейската фашистка Сарфати, – „знаеше това и отбеляза: „Мусолини? Огромна загуба е, че той ни напусна. Той е силен човек, който би отвел нашата партия до победа.“

 

Това бяха неговите думи, с които се обърна към делегация на италианските социалисти, които през 1919 и 1920 г. посетиха Русия. Троцки се изказа в същия дух: „Загубихте вашия коз; единственият човек, който можеше да извърши революция, беше Мусолини.[23]

 

Всичко е било предвидено, прегледано, проверено и натъкмено. Затова, когато, както ще се уверите след малко, след края на войната Сталин можел да помогне на комунистите в Гърция, не го сторил. Било против приетите правила. Нямало никакво значение, че комунистите били в основата на въоръжената борба срещу нацистите в южната ни съседка. Такова било решението на кукловодите, които определяли поведението и  направлявали действията на видимите големци authority фасадните фигури, олицетворяващи официалната власт.

 

Както още век по-рано писал Бенджамин Дизраели:

 

И така, драги мой Конингсби, разбираш, че светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, които не са зад кулисите, си представят.[24]

 

На свой ред в статия за вестник „Weiner Frei Presse“ от 24 декември 1912 г.Валтер Ратенау, еврейският банкер зад кайзера“, който бил министър на външните работи на Германия по време на Ваймарската република, хвърлил малко светлина върху същата скрита власт. Той посочил:

 

Триста души, всеки от които познава останалите, управляват съдбата на европейския континент и избират своите приемници [единствено] от собственото си обкръжение.[25]

 

Това е истината. След като сте наясно, че Ротшилдови открили и финансирали Карл Маркс и цялото социалистическо и комунистическо движение, трудно ще бъдете заблудени от болшевишкитеслънчогледи“. В момента те са се извъртяли къмзападнотослънце. До вчера славеха СССР, днесСАЩ. Утре, щом се наложи, ще бъдат с Китай. А вдруги ден, пристигнат ли извънземни, ще ги посрещат с байрачета, с юмручета, показващи заешки ушичкимасонския знак V”, и с антенки на главите. Въпрос на мироглед и на навици. А както знаете, навиците са втора природа

 

 

 

Нищожно мнозинство против огромно малцинство – не е парадокс;

това е демокрацията

 

 

 

Затова не се хващайте на въдицата за добрияЗапад и „лошатаРусия. Те са едно цяло. И това не е от вчера. „Чудото продължава вече близо век!

 

Братството ви разделя, за да ви владее. Прави го по погрешен признак. Вместо на комунисти и антикомунистина прозападно и произточно настроени. Което е съвършена глупост, щом сме човеци и българи. А комунистите не са такива. Не вярвате?

 

Но какво стана по време на първия телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ от комунистическата партия – уж демократката Хитлери Клинтън, и пишман републиканеца Доналд Тръмп? Да уточня: тримата други оцелели засега кандидатиеврейката Джил Стайн – на зелените, Гари Джонсън – на либералите и Даръл Касъл – на конституционалистите, просто не биват допускани до медиите с влияние. (Вижте илюстрацията.) Стайн се оплака, че когато поискала да си плати за участие, й отказали. Без обяснение, но ние знаем защо. Щеше да попречи на корпоратокрацията – предверието на фашизма, държавния капитализъм.

 

Както също ни е известно, отдавна „няма никакви нации. Няма никакви народи. Няма руснаци. Няма араби. Няма никакъв Трети свят. Няма никакъв Запад. Има само една холистична система на системите! Една огромна и необятна, самоизградила се, взаимодействаща вътре в себе си, многовариантна, наднационална власт на доларите!… Това е интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета. Това е природният ред на нещата днес. Това е атомната и податомната, и галактичната структура на нещата днес

 

Няма никаква Америка! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят.[26]

 

Сега нещата са напреднали до там, че изброените по-горе преди 40 лета компании са се слели, обединили. Превърнали са се в гигантски наднационални производствено-търговски конгломерати, притежаващи и банки, чиито обороти – бюджети – далеч надхвърлят тези на националните държави. “Bayer-Monsanto” навярно е по-голяма от Бавария, да речем.

 

Наречете това по ленинскимонополистичен капитализъм. Или според съвременните кейнсианцикорпоратокрация. Системата си остава държавен социализъм, прелюдия към единната комунистическа държава на планетата.

 

Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на угнетените маси, а на икономическия елит. В такъв случай планът на най-посветените заговорници не е да комунизират Съединените щати, а да ги социализират[27]

 

Сега стигаме до онова, което изрече във встъпителното си слово преди началото на телевизионния дебат между Клинтън и Тръмп водещият, целунатият от корпоративните медийни „боговеЛестър Дон Холт-младши. Този действителен мистър Бийл, а не героя от филма „Телевизионна мрежа“. Каза важна истина:

 

 

 

 

 

Така беше тук по време на тъй любимия на туземните ни клозетници милиционер-социализъм. Няма майтап – даже не беше от заплата до заплата. Обикновено парите свършваха няколко дни преди датата за заплатата. През тях се издържахме с върнати бутилки и буркани. Имах познати на Запад, омъжени за мои приятелки и близки познати, които не вярваха. След две-три редовни летни отпуски в Тодор-Живковия рай не само се убеждаваха, че е така. Цъкаха с език, плюеха в пазвите си, и заминаваха с пожеланието да не ги стига.

 

Е, дойде и при тях. Защото „планът на най-посветените заговорници не е да комунизират Съединените щати, а да ги социализират“. Нима е различно в Западна Европа или в Япония? Откъде това номенклатурно чедо Лестър Дон Холт-младши е взело данните за „рекордноувеличените работни места и за пак „рекорднотонарастване на доходите? Дали са му ги.

 

Обаче Федералният резерв не вярва на правителствени отчети. Разполага със своя шпионска мрежа. Още по-точно е да се каже, че работи според интересите на собствениците сикакто му наредят. Нали не се съмнявате, че представянето на едни и същи данни по различен начин опира само до тълкуването им

 

Гледах пряко пресконференцията на еврейката Джанет Луиз Йелън след септемврийското заседание на Системата на Федералния резерв на САЩ. Председателката на Съвета на управителите обяви, че централната банка не вдига лихвения процент, защото не се е убедила в достоверността на предоставените й числа за развитието на икономикатаравнище на безработица, на доходи, на потребление… Видите ли, „нашето решение не отразява недостатъчно доверие в икономиката“, заяви другарката Йелън.[28]

 

Сакън! Да не си помислите нещо… „Ние сме независима агенция“, неколкократно подчерта шефката на управителския борд. Това било „най-хубавото, което се съдържа в закона“.[29] Въпросът е: За кого?  В началото на ноември, в самото навечерие на президентските избори, Съветът на управителите ще заседава отново.

 

Часове по-късно възникнаха съмнения, че до края на тази година ще има изобщо увеличение на основния лихвен процент. „Процъфтяващата икономика“ на ССАЩСъветските социалистически американски щатипосрещна първия ден на октомври с опровергани правителствени данни за ръста на потреблението. То се оказа спаднало. Което навежда на мисълта, че собствениците на Федералния резерв не ще разрешат на другарката Йелън да пипа лихвите.[30]

 

Когато журналист подхвърли съмнението, че така управителите на Банката на Федералния резерв могат да окажат влияние върху изхода от гласуването, конкретно – да ударят рамо на Хитлери Клинтън, наследничката на евреи от полския град Сувалки, някога в рамките на Руската империя, кротко заяви, че „Федералният резерв не се занимава с политика“. Оспорете го де!

 

Когато “low life prostitute” като Лестър Дон Холт-младши ви съобщи, че по официални данни „почти половината американци преживяват от заплата до заплата“, разбирайте три четвърти! Или поне някъде междуполовинатаи 75 на сто. Понеже водещият говореше за „шест последователни години на рекордно увеличаване на заетостта и на нарастване на доходите с рекордни размери след шест години на стагнация“, следва да проверим каква е реалността, като започнем от 2009-а, нали така?

 

В такъв случай е добре да припомня, че според изнесеното от друга и то по-високопоставена “low life prostitute” – Кристиян Аманпур. През февруари 2014-а – в рамките на въпросните шест рекордни години“, които водещият на дебата имаше предвид, тя показа, че „работещите американци се борят, за да запазят храната си на масата. Сенатът на САЩ прие Закон за финансиране на бюджета с трилион долара, който орязва с 8 милиарда долара финансирането на купоните за храна![31]

 

Чакайте, има невероятно разминаване! „Купони за хранав най-великата, най-развитата, най-напредналата, най-равноправната, най-свободната, най-демократичната, най-… държава на земята? Не е възможно. Има някаква грешка.

 

Обаче така твърди пред екраните на проправителствената (коя не е) телевизия CNN една от най-доверените медийни фигури на Братството. На всичко отгоре, не се свени да охарактеризира купонната система за изхранване на бедните като „одрипавяла“! Вижте видеото. Защото „милатаиранка, женена за евреина Джеймс Рубин, който беше заместник-държавен секретар и говорител на Държавния департамент при управлението на Бил Клинтън, заявява:

 

50 милиона жители на най-богатата държава на света гладуват и не знаят кога и откъде ще дойде следващото им хранене50 милиона американци се намират в състояние на неосигурено изхранване“. Как е възможно това в тази богата страна?… Имаме една шеста от населението, която се бори, за да се нахрани. Когато една шеста от населението не може да участва в американската мечта, започвате да се питате дали тази американска мечта вече не е привършена? А това не са хора, които са бездомни. В действителност повечето от тях работят.[32]

 

Обсъждаме работещи гладни. Трудещи се бедни! Представете си само, че иде реч за една Испания и доста отгоре.[33] И как в тази страна цялото население работи, но гладува! Не е ли мръсна приказка?

 

Тогава изчислих, че става дума за 15,2 на сто от жителите на САЩ. Повтарям: работещи и гладуващи.

 

 

 

САЩ са сталинистки по управление,

капиталистически по търговски реклами,

и феодални по разделение на богатството и властта – това си е

първокласна диктатура, която третира скотски,

тероризира и измъчва[34]

 

 

 

Натъртвам: CNN и другарката Аманпур са, съответно, правителствена медия и журналистка. В такъв случай колко ли бедстващи укриват?

 

През следващата – 2015 година, ви предложих историята на Бъртран Олотара. Не бях чувал за него. Пък и колко, освен роднините и близките му, го познават? Да не е холивудска, спортна или музикалнаикона“? Не, младият мъж се занимава със съвсем друго, даже по-достойно. През април 2015-а той изплака:

 

Грижа се за храната на американските сенатори, но заплатата от 12 долара и 30 цента на час не ми стига, за да храня децата си.[35]

Ден по-късно влиятелен лондонски всекидневник помести неговата изповед, озаглавена:

 

Аз съм готвач в Сената на САЩ, но все още имам необходимост от купони, за да храня децата си.[36]

 

Мъжът сподели – цитирам:

 

Всеки ден сервирам храна на някои от най-овластените хора на земята, включително на мнозина от сенаторите, които се кандидатират за президент. Готвач съм и работя във фирма, сключила договор с федералното правителство, която се грижи за заведенията в Сената на САЩ. Но днес тези хора ще трябва да получат ястията си от ръцете на някой друг. Защото аз започвам стачка.[37]

 

Как да ви осведомя за резултата от протеста на симпатичния млад баща, след като западните медии, откъдето мога да черпя сведения, не проследиха какво стана с Бъртран Олотара?

 

Все в рамките на „шестте рекордни годинина икономическо процъфтяване в Съединените щати, на 1 май 2014-а, Бюрото по преброяването на САЩ обяви, че „14,7 милиона души или 4,3 на сто, имат семеен доход между 100 и 125 процента под равнището на бедността. Това е с 6,3 на сто по-малко в сравнение с 1966 г.[38]

 

Наскоро чух в телевизионен репортаж бяла възрастна американка да споменава, че страната се е върнала в шейсетте години на миналия век. Явно хората притежават по-добро чувство за съпоставяне и солидна ориентация, отколкото медиите, на които масите вярват. От 2008 година – тази, преди обявяването на началото на кризата, до пролетта на 2014-а, правителствените специалисти са регистрирали увеличение на броя на бедните с 3 на сто. Значи през въпросните шест рекордни години на икономически просперитет на американците!

 

Както наскоро съобщих, 35 на сто от пътната мрежа на САЩ е съсипана. Колко са градовете в бедствено положение? Погледнете илюстрацията. На нея личи степента нарекордно развитиена Детройт – някогашната автомобилна столица на света.

 

Хинкли – градчето на Ерин Брокович, достатъчно известна от киното, епризрачен град“.[39] В подобно положение са стотици американски градове. Повече от 100 кметства са подали заявления за обявяване в несъстоятелност.

 

Нещо повече – Пуерто Рико, островната страна, която хем е американска територия, хем не е щат, фактически фалира. Конгресът на САЩ прие закон за спасяването й, който е толкова далече от истината, колкото моята селска къща от замъците на Ротшилдови.

 

Да отварям ли приказка за замърсената вода в други десетки населени места? За сушата, поразила Калифорния и превърнала не малко хора в бедняци? За всекидневните убийства по улиците, в университетите, магазините и къде ли не, за които даже не съобщават? Полицайката, безпричинно застреляла чернокож в Шарлот, щата Северна Каролина, се предаде сама на властите. Все едно – на себе си. Максималната присъда, която я заплашва, е 4 години затвор! Толкова струва един живот.

 

Убийцата е бяла жена. Но едва една трета от жертвите на полицейското насилие са чернокожи. Ликвидираните бели хора съставляват най-малко толкова. Но „Животът на чернокожите има стойносте всеобщ лозунг. Да, справедлив е. Ала защо никой не протестира срещу полицейския терор над белите американци?

 

Защо в началото обявих САЩ за тоталитарна държава? Заради всичко това и още много. Тамошната номенклатураедин процентпритежава около 70-80 на сто от националното богатство. Типично за социалистическата система. Затворническото население внай-свободнатадържава е по-голямо на брой от това в Русия, Китай и Европейския съюз, взети заедно! Всеобщото следене, подслушване, постоянен тормоз, избиването на хора от милицията, въвеждането на извънредни мерки и вкарването на националната гвардияжандармериятав действие, барабар с нейната тежка бронирана техника, са белези на чист комунизъм. На тоталитаризъм.

 

Хайде помислете, ала без идеологически или исторически предубеждения. Ако това стане у нас, как ще квалифицирате режима? Ами в случай, че го видите в Путинова Русия? Нямаше ли да прибегнете – основателно – до определения като тоталитарен? Защо трябва да сме снизходителни към държава, събрала помията на света, която като октопод е разпростряла пипалата си по цялата планета и задушава човечеството в името на престъпна шайка от един процент ненаситни твари?

 

Най-пресен е примерът с управителите на интернационалната банкова и финансова холдингова компания Wells Fargo & Company”, чиято централа е в Сан Франциско, щата Калифорния. Според оценките по показателя „пазарна капитализация“… „от юли 2015 година Wells Fargo стана първата по размери банка в света. По оценките на авоарите й, тя е третата в САЩ.[40] Оправете се, ако можете. Но е грамадна парична институция, няма спор.

 

Съвсем неотдавна излезе наяве, че ръководството на банката се е самовъзнаградило. Докато американците се гърчат в официално обявения от правителствотопросперитет“, през миналата година Джон Стъмп, главният изпълнителен директор на “Wells Fargo”, е получил като заплата 19,3 милиона долара. Отделно е гушнал още 41 милиона във вид на награди. Общо, ръководството на компанията си е поделило повече от 300 милиона долара![41]

 

Когато го извикаха, за да обясни пред комисия на Сената на САЩ, Стъмпф хвърли вината върху служителите5300 бройки. Сенаторката Елизабет Уорън, демократка от щата Масачузетс, го остави без избор: или си подава оставката и връща парите, или се готви за разследване, съдебен процес и евентуален затвор. Банковият бос се оказа „на висотата на положението си“ и обяви – избира първото. Явно се досети, в джоба на кого от Братството е бръкнал. А банката ще върне около 190 милиона долара. Сещате се по чии сметки ще бъдат осчетоводени. На вложителите

 

Това представлява „новата класа“ – на управителите, мениджърите, както ги наричат начист български“. И тук номенклатурата никога не е виновна.

 

Логичният и правомерен въпрос към американците по време на избори в тоталитарната, привидно двупартийна политическа система в САЩ е: Вие с болшевиките ли сте, или с комунистите?

 

Твърдят, че истината е конспиративна теория“, която – видите ли – „дава лесни отговори“. А е тъкмо обратното. Лесните отговори са запазена марка на заговорницитекомунистите, дейците на световната революция. Именно те основаха САЩ. В прерогативите им е да ги закрият. Както сториха с Австроунгария, Руската и Отоманската империя, със СССР… Щом като няма кой да им се опъне!

 

Ето какво са ни завещали двама американски президенти. Единият – участник в процеса на създаването и изграждането на САЩ, другиятв утвърждаването на революционната власт в държавата.

 

При поредния опит за прокарване в Конгреса на Харта за централна банка Банка на САЩ, Томас Джеферсън, третият наемател на Белия дом, писал:

 

Вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи, отколкото изправените срещу нас армии. Ако някога американският народ позволи на частни банки да контролират емитирането на техните пари, първо – чрез инфлация, сетне – с дефлация, банките и корпорациите ще се разраснат. Те ще лишат хората от всякаква собственост, докато техните деца не се събудят бездомни на един континент, който бащите им завладяхаЕмитирането на парите ще бъде отнето от банките и върнато на народа, на който те всъщност принадлежат.[42]

 

Цитатът е точен. Взет е от сериозни еврейски медии. Първата е на прочутото семейство Форбс, а втората е издание на големия еврейски конгломерат “Axel Springer” SE. Както почти всички бащи-основатели на САЩ и Джеферсън е бил масон. Но да не би да искате да го изкарате социалист или разпространител на конспиративни теории?

 

Прогнозата, съдържаща се във финалното изречение на Джеферсън, досега не се е сбъднала. Напротив.

 

През 1913 година новоназначеният двадесет и осми американски президент Уудроу Уилсън издал книгата си „Новата свобода: Призив за освобождаване на благородната енергия на народа“. Още не е подписал Закона за Федералния резерв, бил наясно, че тази горчива чаша няма да го отмине. Изпаднал в пълна зависимост от еврейските банкери и техните тайни агенти, в книгата си вече се каел, задето предал интересите на американския народ на интернационалните финансисти. Макар все още да отрича, че някаква „преднамерено планирана системае в действие. Както и факта, че „някъде съществува обмислена и злонамерена комбинация за господство над правителството на Съединените щати“.

 

Ама и Уудроу Уилсън изглежда е тиражирал конспиративни теории наляво-надясно, а?

 

 

 

САЩ станаха тоталитарна държава[43]

 

 

 

Обаче обърнете внимание как продължава:

 

Просто заявявам, че посредством вече добре известни определени процеси, може би сами по себе си естествени, се е стигнало до изключителна и твърде зловеща концентрация в контролирането на бизнеса в тази страна.

 

Колкото и да не вярвате, все пак е още по-важно, че господството на кредитирането също е станало опасно централизирано. Ще бъде чиста истина, ако кажа, че финансовите ресурси на страната не са под ръководството на онези, които не се подчиняват на господството на малка група капиталисти, които искат да запазят икономическото развитие на държавата под свое наблюдение и управление, и в зададената от тях посока. Огромният монопол в тази страна е монополът на големите кредитори. Докато това е така, многообразието на нашата свобода и индивидуална енергия за развитие са немислими.

 

Всяка голяма промишлена нация е контролирана от нейната кредитна система. Нашата кредитна система е концентрирана в частни ръце. Следователно, националният ни растеж и всички наши действия са в ръцете на шепа хора, които, въпреки техните опити да бъдат почтени и отдадени на обществения интерес, по необходимост са съсредоточили усилията си върху значителните проекти с участието на техните пари. И по този начин неизбежно, поради собствените си ограничени възможности, замразяват, възпират и унищожават уникалната ни икономическа свобода.

 

Ето кой е най-важният от всички въпроси. И специално това правителство следва да се насочи към неговото честно решаване, за да бъде в услуга на нашето дългосрочно бъдеще и на истинските човешки свободи.

 

Този паричен съюз или, както може би е по-правилно да бъде наричанкредитен картел, чието разследване започна в Конгреса, не е мит, нито е нещо въображаемо. Той не е някакъв обикновен съюз, като много други. Той не върти бизнес всекидневно. Прави го само, когато обстоятелствата са подходящи за това.

 

Понякога можете да извършите нещо значително, но само ако този картел си затваря очите. Но щом наблюдава, не можете да сторите кой знае какво. Виждал съм хора, притиснати от него. Виждал съм хора, които, както сами се изразяват, са изхвърлениот бизнеса наУол Стрийт“, защото Wall Street ги смята за неподходящи и не желае тяхната конкуренция.

 

Нека го кажа отново: Не поставям под съмнение мотивите на хората отУол Стрийт“. Те може и да си мислят, че това е най-добрият начин за създаване на просперитет за страната. Когато държите пазара в ръцете си, това не ви ли принуждава да разтворите своята длан и да го изпразните? Когато държите пазара в ръцете си, и си въобразявате, че разбирате интересите на страната по-добре от всеки друг, не е ли патриотично да постъпите така? Не мога да си представя, че те прилагат същия аргумент и спрямо себе си.

 

Най-голямата заплаха по тази земя не е съществуването на големи индивидуални съдружия – това е достатъчно опасно за всяка съвест. Най-голямата заплаха е наличието на комбинации от съдружияв железопътния транспорт, в промишлените предприятия, в големите миннодобивни проекти, в огромните предприятия за разработването на природните водни ресурси на страната, свързани заедно чрез поредица от длъжности, заемани от едни и същи лица, като съвети на директорите, което прераства в обединения по интереси“ – по-застрашителни от всяка друга комбинация, дръзнала да излезе на светло, която можем да си представим.

 

Организацията на бизнеса е станала по-централизирана, невероятно повече централизирана, отколкото политическата организация на самата страна. Корпорациите започнаха да покриват по-големи райони от отделните щати. Взеха да живеят по далеч по-различни и разнообразни закони, в сравнение със самите граждани. Техните бюджети надминаха тези на щатите. Те изправят грамадни, застрашителни снаги, а влиянието им върху живота и имуществото на цялата ни човешка общност е по-голямо от това на отделните щати. Централизираният бизнес изгради огромна организационна структура, която надминава всички щати и изглежда, че вече няма конкуренция, освен федералното правителство.[44]

 

Как ви се струва? Като „конспиративна теория“, изобретена от болния мозъкна държавния глава на нацията, която току-що е оглавила човечеството, станала е най-могъщаикономически и военно. Хайде, стига глупости!

 

Днешното състояние на нещата е било заложено отдавна. Може би от времето, когато в самото начало на ХІХ век ръководителите на САЩ – някои от които били сред основателите на държавата – за първи път отказали на Нейтън Ротшилд възможността да основе централна емисионна банка. Представял съм доказателства, как тогава той се заканил да унищожи все още новата държава.

 

Дайте урок на тези безочливи американци“ – заповядал банкерът. – „Върнете ги към колониалния им статут.[45]

 

И предизвикал Англо-Американската война от 1812-1815 година, загубена от САЩ.

 

Може би всичко е било заложено в края на Втората световна война със системата Бретън Уудс“, която била въведена за улеснение на финансово-търговските взаимоотношения между САЩ, Канада, Западна Европа, Австралия и Япония. Тя представлява метод, чрез който шепа интернационални банкери управляват националните валути, поставяйки ги под господството на долара. Носи названието си от едноименното градче в щата Ню Хемпшир, където била проведена учредителната среща.

 

Писал съм за системата. За родители на идеята се смятат неомарксистът Джон Мейнърд Кейнс и съветският агент Хари Декстър Уайт.

 

Пак по онова време са създадени Международната банка за реконструкция и развитие, Световната банка, Международният валутен фонд, Световната търговска организацияТази част от системата Бретън Уудс“, както и самата тя, практически приключват през 1971 г. Споменатите институции започват да действат под контрола на Федералния резерв на САЩ и долара, който той емитира.

 

Най-добре да се върнем преди 45 лазарника. Началото на разгрома на Съединените щати вероятно е започнало през 1970-1971 година. На практика, според моите проучвания тогава, през 1971 година, с два последователни акта в рамките на седмица е било поставено началото на края на САЩ и плавното преминаване към нова световна империя – пак резултат на световната революция.

 

Първо, на 15 август 1971 г. Съединените щати отменят конвертируемостта на долара през златото. Наричат това „шока на Никсън“. Разбира се, той не е негов автор, а изпълнител на проект, създаден в мисловните центрове на Братството. Тогава американският долар е обявен за световна резервна валута. Централните банки са задължени да държат държавните резерви в нея. Това е краят наБретън Уудс“. Скоро златният стандарт остава в миналото. Книжният долар е всесилен. Търговията с петрол се осъществява с него, а курсът му е плаващ. Скоро го девалвират…

 

Какво печелят интернационалните банкери? Отначало безработицата и инфлацията в условията на непопулярната Война в Индокитай намаляват. Обществото се поуспокоява.

 

Печатницата на Банката на Федералния резерв в Ню Йорк бълва хартиени пари, които правителството на САЩ купува с цената на 17 процента печалба за финансистите. Тъй като все повече страни се нуждаят от тези т. нар. fiat dollarsкнижни пари без покритие,[46] обемът на доларите в обращение нараства неимоверно. Печалбите на банкерите от Федералния резерв също.

 

Отделно, чрез обменните курсове правителствата трупат дълг, а собствениците на Федералния резерв забогатяват за кратко време и с много. Властта им се разраства, тъй като определяните от тях курсове на националните валути спрямо долара им позволяват да манипулират не само паричния и фондовия пазар, но и международните цени на нефта.

 

Защо САЩ губят от това? Повтарям – отначало е обратното. Обаче със своите осигуровки и данъци американците на практика обогатяват интернационалните банкери. Освен това, без да усещат и знаят, поемат част от дълга и на другите държави, трупащи валутните си резерви в долари. „Манифестът на комунистическата партия“ окончателно влиза в действие.

 

Измина четвърт век, откакто Игор Бунич отсъди:

 

Световната революция, за която бяха мечтали Илич и Парвус, вече е факт. Доларът окупира целия свят. Срещу него са безсилни всички средства за борба с окупатора, които са ни известни. Не можем да го смачкаме с танкове или да го тероризираме с партизански отряди.[47]

 

Съвсем вярно. Разочаровани и огорчени, някои от бившите приятели и съюзници на САЩ опитаха. Решиха да се преборят с властта на долара чрез продажбите на петрол в друга валута. Казват, че и двамата са мъртви. Имам предвид Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи. Не съм съвсем убеден в това.

 

Обаче Бунич обясни как доларът може да бъде проснат на тепиха и поставен в положениетуш“:

 

Него може да го победи само по-силна валута такава, която да го смаже, както стана с нашата рубла. Но как да се създаде тази валута, след като всичкото злато на партията е препратено в Съединените щати?[48]

 

На 30 ноември 2015 г. китайският юан също стана световна резервна валута. Засега паричната единица на новата империя съставлява около 10,82 на сто от валутната кошница на Международния валутен фонд, с тенденция към разрастване.[49] Това също е многозначително. Началото на доларовия край е поставено от онези, които го притежават.

 

Пак 1971 г., но на 23 август, както може би някои от вас ще си спомнят представеното в предни публикации, по молба на Юджийн Сиднор, един от шефовете на Търговската камара на САЩ, юристът Луис Пауъл, като използва само мрачния спектър на палитрата, описал ситуацията в родината си по следния начин (вижте илюстрацията):

 

Винаги е имало някой, който да се противопоставя на американската система и да предпочита социализма или някаква друга форма на държавна намеса. Американската демократична политическа система под властта на закона е подложена на атака, честоот същите индивиди и организации, които търсят начин за подкопаване на предприемаческата система (комунизъм или фашизъм) [признание, че са едно и също]. Освен това винаги е имало критици, чиито упреци са били твърде общи и конструктивни, тъй като тяхната цел по-скоро е била да подобрят, отколкото да подрият или унищожат.[50]

 

Ето ви я диалектиката – умело подбрана и приложена. „Мръсни социалисти, комунисти и фашисти“, но към тях ще бъдат добавени и либералите, които нападат „прекраснатаамериканска систематеза. Други критицидобронамерени и с положителни цели, които, както „десните“, бранят тази чудесна система – антитеза. Накрая от битката между двете противоположности трябва да се роди синтезата. Понастоящем й се наслаждаваме. Марксизъм в идеален, в чист вид!

 

След като документът бил разпространен сред представителите на корпоративния бизнес, Хенри Кисинджър напуснал САЩ с мисията да организира въздигането на следващата глобална империя. Помня посещението му в Пекин. Срещна се с Мао Дзедун и Джоу Енлай. И уреди държавната визита на най-високо равнище надесния“ президент Ричард Никсън месеци по-късно.

 

Да припомня, че Никсън познавал най-малко по име Елена Поптодорова местна комунистка под пагона на Държавна сигурност, лична преводачка на Тодор Живков! (Вижте илюстрацията.)

 

Истински „антикомунизъм“! В условията на продължаваща „свобода“, „демокрация“, „равенство“, „братство“. Водата завира. На жабите им е топличко. Доволни са. Благодарят на готвачите от партията. Така ги сваряват – на живо…

 

 

 

Глобалната власт на долара и упадъка на американската империя

 

 

 

След Кисинджър – с няколко отбивания до китайската столицатам се замъкна и Дейвид Рокфелер. Когато се завърна, прослави социалистическата система и самия председател Мао – навярно челник по избити човешки същества в историята.

 

Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао е едно от най-важните постижения в историята“ – посочил Рокфелер. – „Колко широко се отваря Китай и как светът тълкува и реагира на социалните нововъведения и начини на живот, който страната е развила, със сигурност ще има силно влияние върху бъдещето на народите.[51]

 

Не е ли странно? До онзи момент, по международно приети данни, режимът на Мао Дзедун е унищожил най-малко 4 712 000 души![52]

 

Наслушал съм се на глупостите на зле образованипрофесори“, които пробутват Роналд Рейгън катоиконанаконсерватизма“. А се оказа, че той е бил агент на комунистите в Белия дом. Справка – публикации в тази медия през настоящата година.

 

Сега Китайската народна република – една първокласна комунистическа сатрапияе първата икономика на планетата. Най-малко една трета от дълга на САЩ се държи от ЦК на ККП. Ротшилдови са там – по местата си. А Съединените щати станаха социалистическа страна с репресивен тоталитарен милиционерски режим. В САЩ годишно държавата убива повече хора, отколкото понастоящем загиват в Либия и Афганистан, взети заедно, да речем.

 

Какво представлява икономиката на тази най-демократичнатираниякорпоративно-фашистка или социалистическа, е все едно. Първо предлагам да видите и чуете мюрето в тазгодишната кандидат-президентска кампания Доналд Тръмп – също „десен“. Записът е от неговото встъпително обръщение по време на първия дебат с Хитлери Клинтън – негова приятелка, на която е дарил стотици хиляди долари.

 

 

 

 

 

Какво остана от могъщата империя Съединени американски щати, която възникнала като такава по време на Първата световна война? Но я утвърдили след Втората. Тя беше продължителка на Британската империя, чието въздигане като главна световна сила се дължало на промишлената революция и забогатяването на Третото съсловие. Съставено предимно от представителите на градските занаятчийски гилдии, постепенно превърнали се в крупни производители, то формирало свой елит. Тази върхушка била предвождана изключително от евреи, обединени в тайни, подривни общества.

 

САЩ са били създадени именно като пример, че животът извън схемата на феодалната държава с управляваща аристократична класа е възможен. Първоначалният замисъл скоро бил опорочен. Оказало се, че някакви лихвари – вече станали могъщи банкери, чийто потенциал далеч надхвърлял националните държави, бил междуконтиненталенинтернационаленпретендирали да заемат троновете на кралете, креслата на принцовете, князете, херцозите, графовете, маркизите, бароните… Както писал още през 1823 година лорд Джордж Гордън Байрън:

 

Евреинът Ротшилд и неговият християнински брат от Беърингс“. Ето кои – те и „истинският либералЛафит[53] са действителните господари на Европа. Всеки кредит не просто е спекулативен удар. Той нация завзема или катурва трон. Тя и републиката има дял в това[54]

 

В средата на деветнадесетото столетие Ротшилдови взели да си купуват аристократични титли, които изобщо не ги превръщали в благородници. На първо място – в републиканска Франция. След това в Англия и Австро-Унгария.

 

Ето как започнало завладяването на света от елита на Третото съсловиесимбиозата между богати еврейски лихвари, вече банкери, и илюминатите, които изповядвали идеологията на комунизмавластта на ограничено малцинство над всички останали. Началото поставила осъзнатата, или не икономическа индукция на Майер Амшел Ротшилд: Потенциалът на паричните обещания, на печатането на книжни пари без златно или друго материално покритие. Методът разчитал на човешката алчност. Ротшилд излязъл прав. Оказал се психолог на ниво и успял.

 

Като имаме предвид двойнствената политика на семейство Ротшилд на едновременна икономическа експанзия и помощ за събратята им, няма как да избягаме от аналогията с двуличието на съвременните транснационални компанииНа онези територии, където фирмата [им] вече се беше установила, братята [Ротшилд] използваха присъствието си, съчетано с финансовата значимост на района от тях, като чадър, под който на останалите евреи можеше да бъде сторено някакво зло само при осъзнатия риск от възмездието на семейство Ротшилд.[55]

 

По този начин ликвидирали Отоманската империя и основали Израел, тяхна частна държава. По същото време унищожили могъщите Австроунгарска и Руска империя и поставили на колене Германия. А след като още при управлението на кралица Виктория превзели Великобритания отвътре, я дресирали и превърнали в нещо като своя главна квартира, която най-вероятно е генералният щаб на световната революция.

 

Сега удари часът на поредната империяСАЩ. Както се изразява Джералд Селенти, ССАЩСъединените социалистически американски щати. Те са фалирала държава, в която не се произвежда почти нищо друго, освен средства за сеене на смърт.

 

До трийсетте години на миналия век в САЩ нямало обособена военна промишленост. Тя стартирала с влизането на социалиста Франклин Д. Рузвелт в Белия дом и налагането на новия редNew deal, евфемистично назоваван „нов курс“, който въобще не бил негова идея.

 

Наскоро, когато един от ледниците край Гренландия взе да се топи, лъсна нелицеприятната истина за размерите и обхвата на злото, каквото е военно-промишленият комплекс на САЩ. Не по-различни са и сливанията между индустриалци и военни елити навсякъде другаде.

 

Смятали са, че погребват завинаги под ледената шапка на Гренландия американски проект от Студената война с най-висока степен на секретност и отровните отпадъци, които той укрива. Но навярно съоръжението ще бъде разкрито от повишаващите се температури в течение на десетилетия, заявиха учени.

 

През 1959 г. Инженерният корпус на армията на САЩ е изкопал войскови център на около 200 километра (124 мили) от брега на Гренландия, която тогава беше провинция на Дания. Забележително е, че неговото електрозахранване е било осигурено от първия в света подвижен ядрен генератор. Той е известен като „града под леда“. Трикилометровата мрежа от тунели на лагера, на осем метра под леда, е съдържала лаборатории, магазин, лечебница, кино, параклис и жилища за 200 войници.[56]

 

Сега би разполагал със синагога. Не е шега.

 

Имате ли представа, колко военни бази поддържат САЩ по света в този момент? Можете да намерите информация за официалните. Те са почти 800, разположени в 70 страни. Колко са засекретените, няма как да научим. Само в Япония има 34 американски военни съоръжения! За сравнение и за да имате представа коя държава е най-вероятният и реален агресор, Британия, Франция и Русия заедно притежават общо 30 военни бази извън своите граници!

 

Не изпускайте от вниманието си, че системата на управление в САЩ е съветска, от типа на т. нар. народна демокрация. Което ще рече, колкото и да гласувате, важно е кого ще назначат началствата. Справка – президентските избори през 2000 и 2004 година. Сравнението със социалистическата система под контрола на СССР са неизбежни за мислещите хора.

 

Военно-промишленият комплекс е използвал всеки най-дребен конфликт или политическо търкане като повод за изграждане на такива бази, за създаване на нови оръжейни видове и средства за убиване. Но не с благородна цел – опазил го сатаната! За да печели, за какъв друг дявол? Този проект е от 1959 година. Наричаха онова време „Хрушчова пролет“ или „затопляне“. В него нямаше нищо кой знае колко по-различно и уютно от Сталиновата епоха. Как иначе, след като Никита Сергеевич беше един от масовите убийци, който по време на Голодомора в родната му Украйна постоянно настоявал да увеличат неговите седмични квоти за изтребление на хораот 900 стигнал до 17 000 за седем дни!

 

Наследниците му живеят в САЩ като уважавани американски граждани. Използват ги за медийни маши. Някои, като синът му Сергей, преподават в университети. Какво ли? Проверих и излезе, че макар вече 81-годишен, Сергей Никитич Хрушчов все така се подвизава в Института за международни изследванияУотсън“ и в УниверситетаБраун“. И двата – в Провидънс, щата Роуд Айлънд.

 

 

 

Бог е вдъхновил човека за добрите помисли,

а лошите мисли са от дявола[57]

 

 

 

Искам да кажа, че този проект е бил създаден преди Карибската криза – също изфабрикувано събитие. Обаче е струвал стотици милиони тогавашни долари, днес равняващи се на десетки милиарди!

 

Система от около 4000 километра подземни ледени тунели и помещения се простира на площ, която е около три пъти по-голяма от тази на Дания. Трябвало е да приеме 600 балистични ракети в силози, групирани на 6 километра от базата, насочени срещу Москва и нейните сателити. Обаче инженерите проумяли, че творението под ледовете не би могло да заработи. Постоянно движещият се лед е толкова нестабилен, че щял да деформира и даже да срине тунелите.

 

От 1964 година насетне Camp Century[58] беше използван само от време навреме. Три години по-късно беше изоставен напълно. На заминаване войниците взели кабината с ядрения реактор със себе си.[59]

 

Само че американските данъкоплатци бръкнали дълбоко в джобовете си. А господарите на войната надиплили тлъсти пачки в своите сейфове. В Съветския съюз военно-политическата и стопанската номенклатура постъпваше по същия начин. И не слезе от власт. Онези, които ви пробутват като „олигарси“, са просто аргати. КПСС и КГБ ръководят всичко в държавата.

 

Центърът под ледовете на Гренландия е бил използван и за симулации на ефектите от глобалното затопляне. Което навежда на мисълта за манипулация. За което настояват много от най-известните учени на планетата.

 

Но да ви върна към януари 1961 г. Вечерта преди да напусне Белия дом, президентът Дуайт Дейвид Айзенхауер, за чиито разговори с представители на извънземни цивилизации вече се намират не само свидетелства, но и документи, произнесъл прощално обръщение към своите сънародници. Предлагам малко по-обширен откъс от него, от обичайно представяния в документалните филми.

 

 

 

 

 

Бившият главнокомандващ на американската окупационна армия в Германия, който уж провел денацификация, най-сетне проявил известна почтеност. Предупредил американците, но фактически почти цялото човечество за опасността, която поставя пред хората на земята военно-промишленият комплекс. Сигурно знаете, че в тази реч, откъс от която току що чухте, изразът е употребен за сефте.

 

Един от съветниците на Айзенхауер по въпросите на националната сигурност, военният разузнавач полковник Филип Корсо, ни преподаде задочно следната лекция:

 

Информацията е власт, която трябва да се използва. Не само я предавате на вашето правителствено политическо ръководство, без значение дали е републиканско, на торите или на комунистите, просто защото те така ви заповядват. Вие не вярвате на политиците, но можете да имате доверие на другите шпиони. Поне така смятат разузнавачите. Затова и тяхната преданост е преди всичко към другите групировки, които играят същата игра. ЦРУ, КГБ, Британските секретни служби и цялото изобилие от чуждестранни разузнавателни институции бяха лоялни преди всичко към себе си и професията, и бяха най-малко предани на своите правителства.

 

Това бе една от причините ние във войската да знаем, че ръководството на КГБ, не номенклатурата на комунистическата партия, която се интересуваше единствено по политически съображения, предаваше толкова сведения от съветското правителство, колкото ръководството на ЦРУ даваше за нашето. За да оцелеят, професионални шпионски организации като ЦРУ и КГБ трябва сами да се пазят помежду си. Ето защо нито американските, нито руските военни им се доверяваха.[60]

 

Това е урок, на чието потвърждение се натъквам постоянно. Другимнозинствотого смятат законспиративна теория“. Да съм ви излъгал или подвел някога? Сравнете процента на сбъдване на моите прогнози с тези на останалите. Клони към 99,99 на сто. Другарят Живков би могъл да ми завиди. На всичко отгоре, обикновено ги правя доста преди съответното събитие. И нямам пророчески дарби…

 

Джейсън Фийлдс живее в Ню Йорк. От май 2014 година работи като отговорен редактор на едно от електронните издания (платформи) на агенция Reuters, наречено “Военен колеж“ – “War College”.[61] За кратко е бил в „демократичните“ всекидневници “The New York Times”, “The Washington Post” и в седмичника “Riverdale Press”, удостоен с наградата „Пулицър“.

 

Съединените щати продават оръжия по целия свят“ – писа наскоро Фийлдс. – „Продава ги на правителства, които одобрява, като Британия, Канада, Холандия и други. Но продава и на държави, към които – да ги представим в най-добра светлина – изпитва смесени чувства: Саудитска Арабия, Египет, Пакистан, Ирак, Руанда, измежду многото. Израел представя свои собствени уникални предизвикателства, в качеството си на близък военен съюзник и демокрация, но с политика, която влудява Вашингтон.

 

Решението за това, кои страни да получат достъп до кои оръжия от производители в САЩ се взимат най-вече от Пентагона, след близко допитване до индустрията, обяснява експертът по въоръжаванията Уилям Хартънг. Консултациите са толкова тесни, че фактически Пентагонът често действа като посредник, който помага за сключването на сделките.

 

Наистина и Конгресът участва. Неотдавнашното обсъждане между законодателите, дали да продадем нови оръжия на Саудитска Арабия след твърденията за нарушаване на човешките права в Йемен, е крайно необичайно. А специалистите смятат, че продажбите ще продължат.[62]

 

Не е ли време да сверим часовниците си с тези на различни наблюдатели?

 

Първо с родения в Канада професор Питър Дейл Скот, бивш американски дипломат, преподавател в Университета на Калифорния в Бъркли. Той изследва т. нар. от него „дълбока политика“, която е заместила „обществената“. Това е светът на реалната власт, който остава скрит от очите на публиката. Неговата книга „Пътят към 11 септември: Богатство, империя и бъдеще на Америка[63] – геополитическо изследване на причините за атентатите в Ню Йорк от есента на 2001 г., беше посрещната „на нож“ от официален Вашингтон. Обаче нейното издание на френски език[64] получи ласкавата оценка на запасния генерал от авиацията Бернар Норлен.[65]

 

А следващата му книга под надслов „Американската военна машина: Дълбоката политика, глобалните връзки на ЦРУ с наркотиците и пътят към Афганистан[66] беше окачествена като „блестяща“.

 

 

 

Комунистът е като крокодил,… когато отвори устата си,

не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде[67]

 

 

 

Следващото свидетелство е на един от туземните ни клозетници. Включвам го, понеже е правдиво. Но, ако живеехме според нормите на морала и беше проведена декомунизация, този практически не би трябвало да се занимава с нищо публично. Цели 72 години слушаме, гледаме и четем само тях, комунистическите плужеци и техните изчадия, без никакво извинение. Този, примерно, би трябвало да бачка в чистотата.

 

Вместо това, въпросният дегенерат е приеман на тази територия, върху която изкуствена трева пасат стада от компартийни изроди и техните роби, като „талантлив писател и спортен журналист, който повече от 20 години живее и твори в далечния Канзас сити, столица на едноименния американски щат“.[68]

 

Накрая е финалният епизод от чудесен филм на новозеландски кинотворец, познат на редовните посетители на тази медия и на зрителите на моето спряно едноименно телевизионно предаване. Заради него помествам записа в друг, по-справедлив и гостоприемен портал, както наричат този тип електронни посредници.

 

 

 

 

 

Напълно несправедливо е, даже е грехота комунистически отроци да живуркат в САЩ и да ругаят системата, която ги е приютила. Непочтено е. Ако беше роден там, да. Сега излиза „храни куче да те лае“. Освен ако не е финансирал в нея сериозни суми. Нещо, което ми се струва малко вероятно. Но знае ли човек, имайки предвид положението на родителите му при милиционер-социализЪма. Но на него и тях ще се спра по-нататък, на по-подходящото място.

 

Сега да се върнем към Джейсън Фийлдс от Ройтерс:

 

Целта на оръжейната търговия е да прикотква чужди правителства и да изолира производителите от други държави. А щом веднъж една страна реши да се снабдява с американски оръжия, тя ще се нуждае от амуниции, резервни части и сервизна поддръжка. Така се оформят отношения, които продължават с години.[69]

 

Не съм съгласен напълно. Даже – в значителна степен. За мен, в такива размери и обеми оръжейната промишленост и съответната търговия, почти изцяло лишени от морал, на първо място преследват печалбите. С парите от тях купуват властта и назначават политиците. Какъвто е обичаят на Ротшилдови, винаги си осигуряват и двете страни. Затова, както призна героят от филма, „оръжейните търговци ще наследят земята“. Те и производителите държат и дърпат конците, както на управляващите, така и на опозиционерите. Също – и на диктаторите. Нали всичко е временно?… Само интересите на Братството са вечни!

 

Когато в интервю за нашумялото американско списание „Скитникът“ или „Бродягата“ – “The Rolling Stone”, запитаха Джулиън Асанж далипровалите на основните медии са го вдъхновили да започне WikiLeaks“, той обясни:

 

Нещата, които ме подтикнаха най-много, бяха личният ми опит в борбата за свобода на медиите, свободата да предавате познаниекоето, в края на краищата, е освобождаване от невежество. На второ място, моите опити да разбера как на практика работи военно-промишленият комплекс. Видях, че по целия свят публикациите биваха дълбоко потискани от автоцензура, от икономическа и политическа цензура. Докато военно-промишленият комплекс се разрастваше със страхотни темпове. А количеството информация, което той събираше за всички нас, надхвърляше неимоверно обществените представи.[70]

 

Помислете малко. Когато даде този отговор, австралийският почти албинос беше на 40 години. Тук четиридесетгодишните са втренчени в пъпа си, който представлява възел от мераци за положение, осигуряващо пари и лукс. За материални неща, които не само Бог, а животът е доказал, че са съвсем временниако не ги изядат молец и ръжда, не ги ли отмъкне крадец, ще ги срине земетръс, ще ги отнесе наводнение, ще ги изпепели пожар, даже може да вземе живота им в катастрофа, ако иде реч за частен самолет, скъп автомобил или мотоциклет.

 

Еврейката Ан Драйън, по баща Голдсмит, е носителка на наградата Emmy за постижения в телевизията. Тя беше съавторка на също еврейския астроном, космолог, астрофизик, астробиолог, автор на научно-популярни книги и телевизионен водещ Карл Сейгън, добре познат на моето поколение. Заедно пишеха сценариите за епизодите от телевизионната поредица Космос“. Стана негова съпруга. Известно време Драйън работи в НАСА по проектите “Voyager 1” и “Voyager 2”. Ето какво сподели тя за покойния си мъж:

 

Карл се захвана с военно-промишления комплекс. Започна кампания по целия свят за спиране на производството на оръжия за масово поразяване. За него това беше извращение на науката. Така де, да, вярно е, че Карл често беше отхвърлян от разни телевизионни проповедници,[71] от астролози и от The Wall Street Journal. Въпреки това, за него тази цена не беше толкова висока и той я плащаше. Беше най-щастливата личност, която съм познавала.[72]

 

По нашите земи добре нахранени от Брюксел, Москва или Вашингтон пишман защитници на природата и на животните мяукат за две костенуркитри пъдпъдъка и няколко змии. Успяха да спрат изграждането на цяла автомагистрала, която и без друго е безсмислена. Тъй като след две десетилетия няма да има българи, които да я ползват. Вместо да харчат тези средства за пътя, да ги пренасочат за повишаване на доходите. Та на финала поне малко да живнем.

 

На 1 юни тази година швейцарците откриха тунел, дълъг 59,09 километра, който проби Алпите. С което спести огромно замърсяване. Но тук никой не мисли за такива неща, какво остава – в перспектива. В чалгарницата е чалга. Всичко опира до баничката и бозата. Или до ракията каменарка и туршията от чесън! За комунистическите парвенютадо бефстроганов, произнасяно от тях „бьофстроганоф“,[73] до трюфели, черен хайвер и скъпо шампанско, което няма как да оценят. За това е необходим генродово минало, възпитание от бебешката люлка. А те са обикновени клозетници, изпълзели от каймака на екскрементите и помията.

 

Искам да кажа: кой изобщо ще помисли за военно-промишлен комплекс, за местните търговци на смърт, за „Кинтекс“, „Терем“, за „Делта-Г“ на назначения за милионер никому неизвестен уж ритнитопковец Николай Гигов, за издателя на вестник „Дума“, комунистът и ченгето Петър Манджуков, чиято „Дефенс Индъстри групвъртяла напълно незаконни сделки и получила лиценз отдемократаИван Костов пак в нарушение на закона… Ами сегашните продавачи на оръжия – на техните наследници. Те изнасят всякакви средства за убиване в Саудитска Арабиятеократична монархическа тирания. А от там те отиват в Ислямска държава

 

Тук тези неща не вълнуват никого. Превръщат в герой банална селска мутра, която „заловила“ неколцина бежанцинещастници, бягащи от война. Които – при това – въобще нямат намерение да се настаняват тук. Понеже предварително са осведомени – у нас бедността е такава, че няма живот. Ако са искали това, са щели да останат по родните си места, бомбардирани с амуниции, произведени в петте страни-членки за сигурност, и къде ли не другаде, включително и у нас.

 

Когато някой вземе да плещи глупости законспиративни теории“, го попитайте: Как така Третият райх смогна да се потгтови за война в Европа? Нали през 1933 година, когато Германската работническа националсоциалистическа партия дошла на власт с демократични избори, според критериите на мъдреците“, а Адолф Хитлер се настанил в Канцлерството, страната тънела в разруха и мизерия. Хиперинфлацията обезценявала нейната валута за часове. Мнозина използвали германската марка вместо тапети.

 

Съгласно Парижкия мирен договор от 1919 г. страната била лишена от правото да има армия, да изгражда и поддържа военна промишленост. Всичко това било изнесено къде? В Съветския съюз – „главния Хитлеров враг“! След подписването на Договора от Рапало на 22 април 1922 година, впрочем – рожден ден на Ленин, германците изработвали самолетите, танковете, оръдията за Wehrmacht-а – бъдещите страшилища по бойните полета на Стария континент, в СССР. Техните командири се обучавали в съветските военни училища и академии. От време навреме се налага и да помислите.

 

Кой и по каква причина е допуснал всичко това? За фюрера не само било невъзможно да се опълчи на западните плутокрации. Нямало как да им възрази. Някой създал германското икономическо и военночудо“. Кой, с какви средства и цел?

 

Нима съвсем същото не станало с дивашката комунистическа диктатура на Сталин в СССР? Как тези две обрулени държави са се въздигнали от пепелищата, та даже на 23 август 1939 година да се съюзят? За да могат в рамките на петнадесетина дена да нахлуят в Полша от две страни и да я прегазят. А след съвместните си тържествени вонни паради да я поделят помежду си? Докато след войната англичаните и американците не изпълниха обещанието си за възстановяване надемокрациятав нарочената и изтормозена от евреите страна. До ден днеше я дъвчат…

 

Кой търпя японската армия да нахлуе в Китай и да окупира Манджурия две лета преди това? Тогава е било поставено началото на Втората световна война. Може би наистина вярвате в чудеса?

 

 

 

Ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията,

ако всички документи твърдяха същото,

тогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина[74]

 

 

 

Запознайте се със следното откровение на югославскиядисидентСлавой Жижек. Словенецът е маркист-хегелианец, каквото и да означава това. Занимава се с психоанализа, философия, критика на културни събития и произведения. Обявили го за… „луд“, понеже признал американски политически институции и шпионски централи са му плащали. Което не означава, че той или моя скромност приемаме кървавия Титов режим. Напротив.

 

Днес Жижек е старши изследовател в Института по социология на Университета в Любляна, почетен преподавател по немски език в Нюйоркския университет, директор по международната дейност на Институт за човешката природаБъркбек“ към Лондонския университет.

 

 

 

 

 

За онези от вас, които са изгледали краткия откъс, съобщавам: той е от нов документален филм. В него, въз основа на разсекретени главно американски и някои сръбски архиви, става ясно: Разпадът на Югославия е обещан на еврейски другар Тито още през 1966 година от Линдън Б. Джонсън – президент на САЩ. Тъй като Иосиф Бросович измамил последователно Джон Кенеди, после наследника му Джонсън, сетне Ричард Никсън

 

Във филма се чува признанието, че „другар Тито можеше да продаде всичко“! Е, срещу 2,5 милиарда тогавашни долараднес около 10-12 пъти повечепробутал на американцитесръбска космическа програма“, която никога не проработилаНякои от 26учени и инженери, които проводил в НАСА, били убити. Другивкарани в концентрационни лагери, а трети – като главния герой инж. Иван Пашичобявени за мъртви! Впечатлява епизодът, в който се изправя пред собствения си гроб, в който, както смята дъщеря му, не е погребан никой.

 

Обаче, като всеки комунистически егоист и готованец, Йосиф Брос заживял като Крез, според собствените му низши критерии.

 

Вярвате и ли не, не това, а онуй, с което масовите медиисредствата за всеобщо обезумяване ви засипват, е конспиративна теория. Наистина.

 

Най-малко 90 на сто от нашенци и навярно не кой знае колко по-малко от човешкия род отговарят на римската максима:

 

Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“.

 

Както не ви се вярва, че всички комунисти са доносници. Защото вие сте такива, или вашите родители Вашите комунисти и ченгета са добри, останалите са лоши, нали? Ще ви докажа колко се лъжете със свидетелството не на друг, а на генерал-майор от КГБ. Въпреки че знам: нито ще повярвате, още по-малко ще се промените.

 

 

 

 

 

Шефът на Шесто управление на Държавна сигурност генерал-лейтенант Петър Стоянов пише, че първият съветски „съветниксе настанил до кабинета на министъра на вътрешните работи Антон Югов още през 1945 година. Оттогава никой ръководител на това ведомство не можел да мине без техния контрол.

 

Защо мислите, че у нас е било различно и милиционерите са вербували комунисти? Не е вярно. След промените тукашни ченгета са ми споделяли същото. Комунистите доносници първо са били вербувани, а после са ги приемали в партията. Навярно това им е служела като предимство. Ако е имало изключения, те потвърждават правилото: членовете на БКП бяха длъжни да донасят. Да не се лъжем. Всички го знаехме.

 

Затова, щом споменавам с добро партийния секретар на предприятието, където започнах работа по разпределение, допълвам именно това. Когато ми предложи да ме направят партиец и отказах с аргумента, че татко ще се обърне в гроба, той явно не ме предаде. Това имах предвид. Дали съм му благодарен? За човещината да. Не го крия. Можех да имам по-лоша съдба. След моя отказ той съвсем искрено и добронамерено прогнозира в очите ми: „Нищо няма да стане от теб.

 

Хубаво, но се гледам спокойно в огледалото. И не свеждам поглед пред никого. Ставам с усмивка и тананикане, и си лягам така. Това никой от другарите не успя да ми отнеме. Както ми разказваше „Маршалът“ – Иван Оббов, невинна издънка на прокълнат земеделски род:

 

В Белене всяка заран ставах петнадесет минути преди другите, за да се избръсна. Това вбесяваше милиционерите. Взеха ми огледалцето, намерих парче от друго. Но не спрях.

 

Затова го нарекли „Маршала“… Бог да го прости, научи ме на някои неща. Например – да пия ракия, а не уиски и джин. Но това е друга тема. Пък и аз съм един пияч… Иван Маршалътбеше учил в Швейцария и Париж, но останал патриот. Действителен, а не измамен като другарите. Истинските са такива и в детайлите. И не се бият в гърдите, не застават в челните редици, не се изтъпанчват по трибунитеИнтелигентните притежават чувство за мярка. Знаят докъде да се простира отстояването на българщината.

 

 

 

Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена

за вечни времена; беше толкова просто[75]

 

 

 

Проблемът е в това, че не оценяваха хората според техните качества, а по тяхната принадлежност на партията и нейните секретни служби. Събираха сведения за всички и за всичко. Затова режимът беше тоталитарен. Бе важно дали някой няма вуйчо червен владика. Ако не, да кротува там, в канавката на живота, защото ние можем да обърнем мекия бруст, заканваха се партийците…

 

Във въпросното предприятие се нагледах на страха на работнички и служителки. Покорството им беш почти безгранично. И на безочливата надменността на лелки без образование, но с червени партийни членски книжки. Не говоря за дните след 9 септември 1944 година, а за втората половина на седмдесетте!

 

Защо беше необходима цялата галимация с партийното членство и ченгесарщината? Ако не съществуваше подобно делене на партийци и безпартийни, на ченгета и пазещи се от тях като евентуални обекти за разработка, на номенклатура и простолюдие, щяхме да имаме държава и да сме вписваме другаде на световната политико-икономическа карта. Както е било до 9 септември 1944 година. Пак казвам – не търсете идеално общество. Утопия съществува единствено в мечтите ни. Но България и народът й са изглеждали другояче. Имали са достойнство и себеуважение.

 

Вие, останалите, съществували достатъчно дълго в социалистическата система, да не сте спуснати от Марс и отгледани в саксии? От страх ли се правите, че не сте знаели за тези неща, или поради келепирджийство?

 

Как е възможно зрели хора, уж с акъла си, да допускат, че ченгетатаофицерите от МВР и особено от Държавна сигурност са служили на родината си? Дотегна ми да превеждам видеосвидетелства и да монтирам субтитри. Търсете сами и се ограмотявайте.

 

Американецът Олег Калугин, който подобно на Путин съжалява за разпадането на СССР, декларира: кагебистите са служили на себе си и на институцията на системата. Родината е била на последно място – нещо като представителен фон за всичките им престъпления, който трябвало да служи като оправдание на злините.

 

Цитираният мерзавец Петър Стоянов от една страна заявява:

 

Органите на ДС работеха в тясно сътрудничество със съветските колеги с изключително взаимно уважение и се осъществяваше на реципрочна основа.[76]

 

Не му връзвайте кусур, задето има изречение, но няма завършена мисъл. Бъдете снизходителни: все пак – комунист, шумкар, милиционер. Аз бих полюбопитствал относно „реципрочната основа“: Така ли? Няколко страници по-нататък товарищ генерал признава съвсем други неща:

 

Генерал-полковник Ангел Солаков, председател на КДС пише в мемоарната си книга:

 

„Естествено и КГБ създаваше своя агентура в България. За това съществуваха най-благоприятни възможности. Та войната току-що беше отминала. Съществуваха и сили, които бяха свързани със стария режим. [Режим ли? Дето почти не ви посегнал, долни неблагодарници и чужди подлоги!] Съветските тайни служби установиха голяма резидентура в България, начело с наместника на Берия в България генерал Филатов. Но това просъществува до Априлския пленум на ЦК на БКП през 1956 г. След Априлския пленум отпадна необходимостта от такава резидентура. Защо? Защото фактически се установиха нови отношения между КГБ и Държавна сигурност на България. Българската Държавна сигурност предостави на КГБ секретите от своята работа. Защо бе необходима агентура на КГБ в България, след като българската Държавна сигурност нямаше тайни и осигуряваше пълна информация за своята работа?“…

 

Солаков продължава с твърдението

 

„Да, аз съм сигурен, че КГБ нямаше действаща агентура в България. В същото време в България действаше друга свръсекретна организация, подчинена на първия секретар на ЦК на БКП. Тази свръхсекретна организация по всяка вероятност е била създадена през 1969 г. от Григор Шопов по поръчение на Тодор Живков и е действала само с негово разрешение.[77]

 

Както да въртят и усукват, да се мъчат да мамят и да се измъкват, офицерите от Държавна сигурност са работили преди всичко в полза на себе си, на Тодор Живков и компартийната върхушка, на КГБ на СССР и на ЦК на КПСС.

 

А за България? На нея нанесоха само щети, предизвикаха катастрофи и трагедии. Досущ, както повечето ченгета на Запад и навсякъде по света са действали и работят против интересите на своите народи. За себе си, но и за елитите – някога – феодалните, сега – за еврейския, подпиран от някои гои, и наричан буржоазен.

 

Да се върнем към господарите на тогавашните и днешните ни управляващивоенно-промишления комплекс на САЩ и на неговите стратегическите цели.

 

В предпоследния ден на тазгодишния месец септември американският министър на отбраната Аш Картър потвърди онова, което отдавна – от поне четири години ви представям. Не веднъж писах, че Съединените щати полека-лека се оттеглят от Близкия изток. Невъзможно е все по-обедняващото им население да издържа воденето на толкова много войни. Нека и други се опарят. Например руските товарищи…

 

Както съм осведомявал, новата американска стратегическа цел е азиатския тихоокеански регион.

 

САЩ са обещали „да наточат своето военно остриев Тихоокеанска Азия с цел да останат господстващата сила в района, усещайки последиците от нарастването на китайската военна мощ, сподели министърът на отбраната Аш Картър

 

Шефът на Пентагона разкри какво нарича следващата фаза от обръщането на САЩ към Азияпребалансиране на американските ангажименти, свързани със сигурността, след години на прекомерно фокусиране върху Близкия изток.[78]

 

Нека пропуснем подробностите. Светът навлиза в нова краткосрочна епоха. През нея силите на световната революция трябва да превземат Далечния Изток. Наблюдават се редица факти и обстоятелства, които подкрепят твърдението ми.

 

На първо място, Китай проявява белези на непослушание и старание за запазване на независимостта си. Нещо, което, ако не е театър (това е напълно възможно), едва ли допада на властелините на света.

 

На хоризонта все повече изпъкват очертанията на следващата световна икономическа суперсила Индия. Тя по традиция се снабдява с оръжия предимно от Русия и Израел. Но наскоро подписа договор за доставка на френски изтребители на стойност повече от 12 милиарда долара! Това е нещо като шнорхел за спасителна глътка въздух за давещата се икономика на Петата република.

 

Какво става в Кашмир? Напрежението между Индия и Пакистан се засилва. Смятате, че това няма нищо общо? Как така Братството ще допусне бъдещата водеща страна, макар и не империя, отрано да натрупа мускули?

 

Изключено! Забравете! Прекалено опасно е за князете на този свят.

 

Япония и без друго е на колене. Тя се мъчи да се измъкне от двете кризисветовната финансово-икономическа, и ядрената, причинена от едно цунами. Игра на природата? Защо ли не ми се вярва?… Заплашва с възстановяване на своята военна мощ в нарушение на конституцията, съставена от Братството. Официално – от Вашингтон. Е, и? Ще изплаши пекинската комунистическа тирания? Не ставайте смешни…

 

Още повече, че Япония позволи да се превръща в грамадна пенсионерска нация, подобно на европейските без поляците и албанците, може би. Китайската народна република се усети и отмени наложения от Ротшилд-Рокфелер чрез техния послушен довереник, масона Дън Сяопин, закон за едно дете в семейство. Така след две десетилетия комунистически Китай може да избегне демографската катастрофа. Япониятрудно.

 

Но успоредно на Пекин, Токио тихомълком се сближава с Москва. Въпреки спорните Курили, на пръв поглед – зад гърба на САЩ и Евросъюза. Само така изглежда. Всичко е обмислено, планирано[79] За лековерното око триумфът на Путин е блестящ: глобален, безспорен, ослепителен. Преди 71 години така е искрял сред илюминациите на победата и ликът наосвободителя“ – фактически поробителяЙосиф Сталин. Докато Лаврентий Берия не сепогрижилза здравето му… Някоя Локуста, Агрипина или Катерина Медичи винаги се намира.

 

След поредица от кавги, новият филипински президент обръща взор към Пекин и Москва. Да дърпат ушите на Обама е късно и затова безсмислено. Дебаркирането на бившата им островна колония неуместно. Пък и невъзможно. ССАЩ вече нямат сила за това. От Югославия през 1999 г. насам американските военни отвикнаха да се сражават като истински бойци. Да пердашат Белград от въздуха, да прегазват лишената от мотивация, изтощена от десетилетните санкции Саддам-Хюсеинова войска, да поразяват сирийските правителствени части с безпилотни самолети, е едно. То е шумкарство, партизанлък. Все едно Добри Джуров и сие да завземат и ограбят някоя кашкавалница. За влизане в Манила ще са необходими почти толкова войници, колкото в Афганистан или Ирак. И дупе. А това в Белия дом, в Конгреса и Пентагона вече дори не знаят какво означаваКой от техните обитатели е служил в армията?

 

Не нам – си казват във Вашингтон. Всъщност гласовете им са ехото на заповяданото на ухо от чорбаджиите на глупците, чучнали на Капитолийския хълм. Кой беше рекъл за Ангела Меркел, че глупачката си остава такава, дори да е канцлерка?… Колко са годни съвременните политици личи от дередежето на планетата. Вземете чичката Никита Хрушчов, ударете Роналд Рейгън, за да ви останат сили за Силвио Берлускони, Никола Саркози, Франсоа Оланд и Териза Мей. Кой от кой по-кадърни“, майно льо!

 

Накрая, щом като Ротшилдови са решили да изоставят собственото си държавно уродчеИзраел, откъде накъде загиващата империя САЩ, и без друго превърната в Западен Израел и то със засилваща се съветска система, да бърза със съсипването си?

 

Не случайно алжирското решение на ОПЕК от края на същия септември 2016 г., неочаквано за някои обедини Иран и Саудитска Арабия. Членките на ОПЕК ще помпат по-малко петрол, за да държат цената начерното златонад 50 долара за варел. Въпреки че, вече наистина изненадващо за мнозина, Русия обяви, че40 долара за варел е справедлива цена“.[80]

 

Онези, които не са преживели социализЪма под ботуша на СССР, не могат да разберат. Но истината е, че руснаците са свикнали с беди и мизерия. И са в състояние да понесат невероятни катастрофи и трагедии, каквито самите те са причинявали на други – например на нас. Докато за американските фирми за добив на петрол от шистови скали всяка цена под 50 долара е убийствена. Същоза Саудитска Арабия и Катар. Не заради друго, а понеже трошат милиарди за войни – в Йемен, за Ислямска държава в Сирия и Ирак, за…

 

Точно в този момент Барак Обама наложи вето на вече приетия и станал Закон за правото на роднините на жертвите от 11 септември да съдят държавата Саудитска Арабия. След което, на 29 септември 2016 година, Конгресът отхвърли ветото и законът влезе в сила.

 

Което, ако имате поне малко понятие от геополитика и търговия, означава: Саудитска Арабия ще пренасочи добивите си къмнововъзникналите“ необятни пазари на Китай и Индия. Какво става със САЩ? Нали от догодина щяха да бъдат челници в добивите и износа на петрол и природен газ?[81] (Вижте илюстрацията.) Изглежда Интернационалът е като Добри-Джуровата армиявсяка негова заповед е предпоследна

 

Световната революция повелява: Напред към Южнокитайско море, а от там към Далечния Изток!

 

Въпреки това, в своята реч във вторник [27 септември 2016 г.] Картър заяви, че взаимоотношенията с Филипините са бронирани“.[82]

 

Друг път. Каква самонадеяност!

 

Нищо не е обещано. Китай заема онова място в региона, което интернационалното Братство му отреди. А то е челното.

 

 

 

„Контрол над действителността“, по новговор: „двумисъл“[83]

 

 

 

В края на септември т.г. се появи доста обширен коментар, озаглавен „Барак-Обамовото завъртане към Азия се провали. Китай пое господството“. Обемът на статията е подходящ за нейния автор – един от заместник-главните редактори на свързания с лейбъристите вестник “The Guardian”. Преди няколко месеца в тази медия изясних, че преобладаващата част от тези социалисти, които от Тони Блеър насам се представят като нова левица“, преминават обучение в специални школи в САЩ. А Люк Хардинглейбърист, сиреч социалист, предупреди:

 

Трябва да се пазим от руските връзки с европейската десница.[84]

 

Виж ти! Излиза, че Русия е дясна“, затова търси съюз с подходящи съмишленици?!

 

Та лондонскиятлевичар“ се спира на дилемата пред новоназначената (през май) тайванска президентка Цай Ингвен.

 

Тази дилема – как да работи конструктивно с един могъщ, самоуверен и догматичен Китай, без да прави компромиси или да предава националните интереси – постоянно нараства и се изостря. На същия огън се пекат държавите в източния и югоизточния азиатски район. От Индонезия и Филипините до Виетнам, Япония, Сеул, Малайзия и Сингапур, колебанието е еднакво. Но отговорите, предлагани от националните лидери, са различни, а понякога – крайно противоположни.[85]

 

Така е. Не мога да си представя, че Япония ще тръгне заедно с Русия. От 1945 година насам двете страни са в непрестанни териториални спорове. Учудвам се, защо кукловодите на Путин не му наредят да върне Курилските острови на Токио. Там японското население преобладава. Територията представлява чукари с лош климат и без полезни изкопаеми. Русия е огромна. За какво са й Курилите? Заради поговорката „не педя земли“? Глупаво е. Даже като военна база това място е трудно използваемо. Макар там да е разположена ракетна противовъздушна част.

 

Обратното, след кавгите между филипинския и американския президент, одиозният Родриго Дутерте,[86] вече се определи. Направи своя избор. Предстои му да посети Москва и Пекин, само и само да не е подчинен или свързан с Вашингтон – бившата метрополия.

 

Дутерте заяви, че Филипините са вточка, от която няма връщане назадв отношенията си с бившия колониален господар Съединените щати. Затова той иска да укрепи връзките с други. И е избрал две глобални сили, които са спорили с Вашингтон на международната политическа сцена.[87]

 

Колко бързо Дутерте зарови томахавката по отношение на Китай във връзка с експанзията на комунистите в Южнокитайско море. Беше опитал да я вкара в Съвета за сигурност на ООН, след като през юли китайските ръководители отказаха да се подчинят на решението на Международния арбитражен съд в Хага в полза на Манила. А сега Русия поема председателството на този орган

 

Но намеренията на пекинските комунисти засягат пряко още Малайзия, Тайван, Виетнам и Бруней. Косвено – цяла Източна Азия, включително и Япония. Къде останаха САЩ? Нали тъкмо този регион на света е главната стратегическа цел на тяхната външна политика?

 

Китайската дилема се усеща силно във Вашингтон“ – твърди заместник-главният редактор на лондонския лейбъристки Страж“. – „През последните години САЩ се стремяха да засилят и заздравят своите съюзи в Азия. Да увеличат търговията и да повишат регионалния военен профил – така нареченото Барак-Обамово пребалансиране или извръщане към Азия. С намерение за мирно сдържане и канализиране на китайските амбиции. Обаче анализаторите твърдят, че обръщането е застрашено. Докато европейците са съсредоточени върху Сирия и имиграцията, това може да не изглежда толкова тревожно или свързано с практиката. Това е късогледство. Ако Обама и бъдещите президенти на САЩ възприемат Китай погрешно, последващите щети могат да бъдат глобални, застрашаващи сигурността и напредъка на всички.[88]

 

Странно, защото собствената родина на автора се свързва все по-тясно с Китай. Междувременно правителството на Териза Мей подписа проекта за ядрената електроцентралаHinkley Point”. Край, строителството започва.

 

Джордж Осборн държи на следващата – още по-големия проект в английския Североизток. Пекински комунистически необогаташи притежават огромна собственост на Острова – от предприятия, банки и търговски обекти, до замъци и всякаква друга недвижима собственост. Нищо, че новият лондонски кмет, мюсюлманинът Садък Кан, искада турне спица у коллото на историята“, както се изразяваха туземните ни партийни секретари. Той разпореди „безпрецедентно разследване на чуждата недвижима собственост“ в столицата. Даже обяви, че „това е само началото, предизвикано от китайското увлечение по задгранична собственост“.[89]

 

Как е възможно едната ръка да не знае какво прави другата? След малко ще се запознаете с още по-фрапиращ случай за воюването между американски институции на сирийска територия. Но да не избързвам.

 

Обама вече е извън надпреварата. Неговият велик план да наложи собствения си егоизъм чрез взаимосвързане с други, отвъд Тихоокеанската шир, като изключва КитайТранстихоокеанското партньорство или ТТП[90] (сходно с противоречивото американо-европейско Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство или ТТИП[91]) – е в голяма беда.

 

Миналата седмица [19-25 септември 2016 г.] японският министър-председател Шиндзо Абе декларира, че ТТП беше решаващатаопорана бъдещото влияние на САЩ. „Успехът или провалът ще посочат посоката на глобалната система за свободна търговия и (ще преформатират) стратегическата среда в Азиатско-Тихоокеанския район“, заяви Абе.

 

Неговото предупреждение е отражение на тревогата в Токио за това, как несклонният към рискове Обама отново доказва, че е партньор, на който не може да се разчита. И ще се провали, като не ще успее да прокара споразумението през Конгреса. То вече беше отхвърлено от двамата негови най-вероятни наследници[92]Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.[93]

 

Действително анализът е пространен. А не всеки има интерес и търпение да се занимава с геополитика. За мен един от главните изводи, произтичащ от начина, по който авторът тълкува фактите, е, че той се мъчи да изкара сегашният наемател на Белия дом за един от най-слабите президенти на САЩ. Въпреки че, ако заобиколимконспиративните теориии възприемем официалните постулати, те са от една и съща страна на политическия фронтсоциалистическата, за удобство – да не стряска – в Англия назовавана лейбъристка, а в Съединените щатилиберална.

 

Нататък ще се спра вкратце на заключенията на автора за отделните страни, пряко засегнати от отслабващото влияние на Съединените щати в обсъждания регион на планетата – тяхна основна стратегическа цел. Като вземем под внимание длъжността, която заема във вестника, имаме основания да смятаме, че вижданията му отразяват тези на The Guardian”, респективно – на Лейбъристката партия на Британия. Той определя държавите като „играчи“.

 

Според него, Япония ще се възползва, за да постигне по-голяма търговска свобода. Както и за да увеличи своята военна мощ, като напусне собствените си граници.

 

Това е противоречиво, понеже включвапретълкуванена мирната японска следвоенна конституция. Конкретни стъпки обхващат съвместни военноморски патрули със САЩ в Южнокитайско море и пряка помощ за крайбрежни държави, като например Филипините.[94]

 

Последното вече не е валидно. Освен, ако Москва и Пекин отблъснат мераците на Родриго Дутерте. Приемам за възможно и това, понеже не вярвам в конспиративните теории. И съм наясно, че както всяка подобна конструкция е възможна, така неочаквано бива разваляна. Някой спомня ли си още за БРИКС – неосъществения съюз между Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, който щеше да учредява и банка? Никога не съм смятал това за възможно. Проверката в архива на тази медия е съвсем достъпна и осъществима. Погледнете какво стана в Бразилия и предстои в юга начернияконтинент

 

За „еднопартийния комунистически режим във Виетнам“ прогнозата на вестника е, че е „невъзможен партньор на САЩ“ поради „болезнените спомени от войната“. Което е смешно, имайки предвид близостта между вечно воювалите Германия и Франция, да речем. От друга страна правилно е припомнена войната между марксистките Виетнам и Китай през 1979 година, както и постоянните спречквания между тях по повод на риболова.

 

По-рано този месец [септември] индийският министър-председател Нарендра Моди предложи кредит от 500 милиона долара за военно сътрудничество. Но Ханой внимава със своите действия и сближавания, като поддържа дипломатическите си отношения с Пекин отворени.[95]

 

Изданието е на мнение, че най-голямата мюсюлманска държаваИндонезия, смятана за бъдеща икономическа сила, „се представя като „странабез претенции“ и заявява, че формално няма противоречия с Пекин“.[96]

 

Правителството на Южна Корея е по-разтревожено от своята непредсказуема северна съседка, отколкото от Китай…. Сеул се придържа съвсем близо до САЩ, който поддържа военни бази в страната.[97]

 

С две подробности. Ако всичко поднесено е вярно, авторът твърди, че Сеул не вярва на Токио още от Втората световна война. А Вашингтон разчита на тях за да даде отпор на Пекин. Как, след като Южна Корея се старае да е в отлични отношения с Китай? Смята го за „приятелска нация“.

 

Както Китай, Индия бързо увеличава своя военен потенциал, като изразходва около 100 милиарда долара за отбранителни системи, откакто през 2014 г. Нарендра Морди стана министър-председател. Подобно на Китай нейната амбиция е да се представя като регионална свръхсила, гледайки едновременно на Запад и на Изток… Преди Обамовотообръщане към Азия“, правителството на Джордж У. Буш установи стратегическо партньорство с Делхи, отчасти като противовес на Китай. От своя страна, Пекин поддържа близки връзки с Пакистан, историческия враг на Индия.[98]

 

Не споменах ли за случващото се в Кашмир? Кой, според вас, го предизвиква? Не бързайте със заключения от сорта на „американците“ или „руснаците“. Нали се разбрахме, че няма такива. На планетата съществуват единни сили на световната революция. „Холистичната система на долара“, която временно ще премине в такава на юана, може би. Докато не бъде въведена единна световна валута. Тъкмо движещите сили на световната революция направляват нейния ход. За да ви стане по-ясно положението сега и онова, което ни очаква занапредсе самоизтезавам почти безплатно с тези материали, по обем – цели книги.

 

 

 

Новговор, двумисъл, променливост на миналото[99]

 

 

 

Що се отнася до Русия и Китай, “The Guardian” е на мнение, че „те са стари врагове, още от Студената война, на тези дни твърдят, да са приятели“. Припомня се посещението на Путин в Пекин през юни и сключените търговски спогодби и договори за петролни доставки на стойност 50 милиарда долара.

 

Което е капка в морето от стоки и нефт, задаващо се на хоризонта след сблъсъците под масата между Вашингтон и Риад, и невидимата промишлена война между Германиядаже Европейския съюз, от една страна, и Съединените щати, от друга. Приключенията наVolkswagen”, стартирали отвъд Атлантика, са само видимата част на айсберга в нея.

 

Тази най-голяма автомобилна корпорация на света обяви, че до 2020 година, съвместно с “Mercedes”, ще предложи на пазара електромобил, който ще изминава четири пъти по-дълго разстояние с едно зареждане на батерията от новия модел „3наTesla”. И ще бъде доста по-евтин. Дали в ада Джон Рокфелер си яде джигера?… Нали не сте забравили, че в началото на ХХ век той направил изявлението:

 

Конкуренцията е грях, затова трябва да я ликвидирате.[100]

 

С което предизвестил края на пазарната икономика и началото на монополизма корпоративния социализъм. Не, нито една фирма на земята, колкото и голяма да е, не ще върне хода на икономическата история назад. Бъдете сигурни.

 

Иначе Пекин тихомълком подкрепя Москва по отношение на Крим. Със сигурност знаейки действителното положение – още от Ленин насам полуостровът не принадлежи на никой друг, освен на неколцина „американски фамилии. Например – на Рузвелт, Хариман и т.н., зад които се крият истинските собственициеврейските банкери.

 

Напоследък даже най-лоялният американски васалБритания, загърбва чорбаджиите си. А използването на Канада като троянски кон на САЩ е обречено, май. Краят на Европа и Северна Америка като средища на бялата християнска цивилизация също е предопределен. Преди петилетка Муамар Кадафи орѝсвал:

 

През март 2011 г. Кадафи предупреди, че без единна и стабилна Либия няма да има никакъв контрол над безбройните имигранти от Африка и Близкия изток, които ще бягат към Европа. За разлика от западните лидери, той очевидно разбираше, че милиони, а не не хиляди ще дойдат, ако Триполи падне.

 

Има милиони чернокожи, които биха стигнали до Средиземно море, за да го прекосят на път за Франция и Италия. А Либия играе роля в сигурността на Средиземноморието“ – заяви той пред телевизионната станция France 24. Саид, синът на Кадафи,… повтори заявлението в същото интервю. „Либия може да стане Сомалия на Северна Африка, на Средиземноморието. Ще видите пиратите в Сицилия, в Крит, в Лампедуза. Ще видите милиони от нелегални имигранти. Терорът ще бъде следващата възможност“ – отбеляза той. Друг цитат, приписван на Кадафи, рисува ярка картина на онова, което полковникът очакваше да стане по-късно: „Средиземноморието ще се превърне в море на хаос.[101]

 

Как ви се струва? Онова, което не се е сбъднало, предстои. Бъдете спокойни. Няма огради, които са в състояние да предотвратят задаващото се човешко цунами. Част от него се дължи на китайското нахлуване в Африка. Другана американското. Третана френското. Четвъртана британското, както стана ясно наскоро, когато Дейвид Камерън беше заклеймен в парламента.

 

Откъдеполковникъти синът му са знаели? Кадафи е продукт на английско военно училище. Евреин и масон, той явно беше един от илюминиранитеосведомяваните. Докато не превъртя на тема африкански лидери взе да се изживява като такъв. Тогава му видяха сметката, даже и да е жив… Само че кой отвори портите адови?

 

А опустошението и евентуалното разделение на Ирак и Сирия ще бъде наследството на марксиста с неизяснено потекло, comrade Барак Обама. За първи път да съм на що-годе едно и също мнение смилатафренска социалистическа писачка Натали Нугайред, трудеща се в Лондон. С уточнението – само по отношение на нейната оценка за Барак Обама. Впрочем – странно променена. С нищо друго. Тя заяви точно следното:

 

Опустошението на Сирия ще бъде наследството на Обама.[102]

 

Как заспиват тези проститутки от медиите? Винаги съм се учудвал, дали имат деца, и как ги гледат в очите? До вчера – буквално – същата авторка яростно бранеше със словесните си зъби и нокти товарищ Обама, Барак Хюсеинович. Сега, след като така са й наредили, е обърнала резбата. Двуличието и опортюнизмът са двигателите на всички тяхполитици, журналя, изобщо всякаква духовна травеститска паплач.

 

Френската другарка с британски адрес хвали Саманта Пауър – онзи травестит, на чиято биография и доскорошни „схващания“ се спрях накратко в предходната публикация. Пропускайки, че е същата, Нугайред припомня:

 

През 2002 г. Пауър издаде книга – „Проблем от ада“,[103] описвайки как правителството на САЩ е претърпяло исторически провалил в предотвратяването на геноциди и масови зверства. Според съобщенията, книгата привлякла вниманието на Обама, когато той бил сенатор. Разликата между Пауър и Обама станаха очевидни в нейното язвително заявление в ООН. Обама каза малко за Сирия в своята реч пред ООН тази седмица [18-24 септември 2016 г.].

 

В своето слово за Нобеловата награда през 2009 г. Обама заяви, че бездействието в лицето на масова касапница изтръгва нашата съвест и може да доведе до скъпи намеси по-късно“. След като Сирия се превърна в ада на земята, президентът постоянно настояваше, че всяка интервенция би била или безполезна, или опасна.

 

  В съзвучие с отвращението на американското общество от военна намеса след катастрофалните години на Буш [защо не го съдихте като военнопрестъпник, драги лъжедемократи], неговата политика се простираше от опити за преговори за физическото отпътуване на Ассад от Сирия (план, включен в йеменския сценарии през 2012 г.), до създаването нацентърв Турция, където бунтовниците щяха да бъдат въоръжавани и обучавани (но без противотанкови или противосамолетни оръжия). А веднъж щом започна руската военна интервенция през 2015 г., политиката му беше на интензивна дипломация с Москва.

 

    Резултатите са с бъдещи последици. Онова, които липсваше в изчисленията на САЩ, и което в коментарите си Пауър може би против волята й подчерта, е, че толкова много знаци сочат към грубата действителност: Ассад и неговият поддръжник Владимир Путин не са просто безучастни към престъпления срещу човечеството, но вярват, че служат тъкмо на техните цели.[104]

 

Няма друго определение на горното поръчково излияние, освен едно – цинизъм! Израз на обикновено комунистическо бездушие и изопачаване на истината! Колко лесно „левичарски гълъби“ от рода на тази Натали (дали не е наречена на руската героиня от песен, чието действие се развива в Москва) се прераждат в ястреби“, и призовават за война и изтребление. Цели пет години тази негодница си траеше, хвалеше Обама. Нито веднъж не забеляза ролята на нейната родна Франция и на приемната й страна Британия в трагедиите, наречени „Арабска пролет“.

 

Сега са й позволили да повдигне леко завесата – „йеменски сценарий“, „център в Турция“… И това в момент, когато всекидневно американските милиционери убиват мирни граждани на САЩ. А управата изпраща националната гвардия, въоръжена с бронирани машини и въоръжени до козирката срещу протестиращи граждани! Що за наглост!

 

Тъкмо в момент, в който из цялото Обединено кралство се надигат гласове истината за британските зверства в Ирак да излязат на светло. Засега Министерството на отбраната е решило да изплати 20 милиона лири стерлинги като компенсация на избити и осакатени цивилни от неговия военен корпус в древния Вавилон.[105] Случаите са стотици, твърдят пострадали.

 

Ако беше тук – при слугинчето на синедриона, известно като Б.Б., или при товарищ Путин, западните медийни проститутки и политици щяха да вият на умряло като селски оплаквачки – до възбога.

 

Ами, акодемократични бунтовницивдигнат оръжие срещу баба Лизи – т. нар. кралица, и/или против Териза Мей? Я си представете, че стане същото срещу Франсоа с онова (х)Оландско име? Дали щяха да чакатдемократичнов дворците сиумерената опозицияда ги заколи? Не е ли чувала „милатаНатали, че нейните сънародници са изтребили 1,5 милиона алжирци, въстанали срещу колониалната си метрополия?

 

Когато това вършат западняците, няма значение. Щом Съветитепродукт и съюзници надемократичнияЗападизбиват източноевропейци, пак няма значение. Какво беше споделил Яков Кедми – „демократиченизраелски шпионин? Ето какво:

 

Американците поддържаха Ислямска държава като терористична организация. Ислямска държава не възникна в Ирак. Тя започна в Сирия. И докато беше против Ассад, американците я подкрепяха… Проблемът е, че когато имаблагородентерор, и има „умерентерор; има „добритерористи и „недобритерористи… Но работата е в това, че терористите могат да бъдатумеренисамо в едно състояние когато са мъртви.[106]

 

Непременно добавям: Съвсем същото важи за всички комуниститерористи, родени престъпници, обявени със закон за такива.

 

Амин!

 

 

 

Който контролира миналото, контролира бъдещето;

който контролира настоящето, контролира миналото[107]

 

 

 

Кой от клозетницитекомунисти, ченгета, дегенерати, лицемери, тъпанари, измет в човешки образ, е по-голям антикомунист или е по-справедлив от Кедми? Той поне е избягал от съветската система? Което изобщо не му пречи да не спестява комунистическото малоумие и престъпления на Запада! И добре, че го прави.

 

Такива, като тази журналисткапроституткатрябва да бъдат съдени заедно с политиците и техните кукловоди. Не съм преставал да разкривам истинския лик и същност на Владимир Путин и Русия. Без да спестявам онова, което идиотите не съзират. Защото е скрито зад кулисите или под повърхността на събитията. А те са простаци по ген и нямат потенциал за толкова сложна мисловна дейност.

 

Последният русофил съм. Името ми е единица мярка за антикомунизъм. Но с канската си гъвкавост, непредвидими промени и бодящо очите лицемерие, тези кучи синове и дъщери, сатанисти, непрокопсаници, могат да взривят и най-безразличните към международната политика.

 

Пак се питам: Колко безочлив трябва да бъде някой, за да притежава толкова мек и разтеглив, обтекаем морал – практически безнравственосткато Натали Нугайред и останалите уруспии в медиите? Кой ги е родил и отгледал? Вгледайте се в отблъскващите мутри на тукашните. Те са израснали край вас. Това ли представлявате? Защо изобщо не ги пренебрегвате? Или мечтаете, особено по-младите, да сте на тяхното място?

 

Така американците и техните пудели изнасятдемокрация“. Другарката Натали Нугайред, както и останалите, не съобщават, че град Алепо практически беше грамаден бежански лагер за прогонени палестинци. Сирийците ги бяха приютили, а западняците се стараят да ги унищожат, за да угодят на Израел. За което помагат и руснаците под ръководството на Владимир Путин – офицер от КГБ. Преди дни израелският писател Давид Шехтер, секретар по печата на Еврейската агенция (Сохнут) – естествено иза̀кан в СССР – сподели „изненадата сиот близките приятелски отношения на неговото правителство с арабските терористични режими от региона.[108] На първо място – със Саудитска Арабия. Не били от вчера, видите ли.

 

 

 

 

 

Само невежите си мислят, че в сегашния свят, в който големите пари управляват всичко и навсякъде, може да съществуват независими правителства. Особено – на страни, важни за Братството. Например през цялото съществуване на кралството им йорданските монарси са служили на ционистите. Срещу солидно заплащане, разбира се.

 

Чувствам се изкушен на това място да се отклоня“ – подчертава професорът от Университета на Тел Авив Израел Шахак, – „за да разкажа някои нови разкрития за миналите отношения на ционисткото движение и на държавата Израел с Хашемитския режим в Йордания. Един ветеран от разузнавателната служба на Хагана[109]Йоав Гелбер, неотдавна издаде книга, носеща заглавието „Корените на лилията“ (лилията е емблемата на Израелското военно разузнаване), която се основава стабилно върху разсекретени едва през последните години документи. Според Гелбер, „… В началото на двайсетте години бащата на крал Хюсеин – Абдула [дядото на настоящия владетел, който носи неговото име], след като беше назначен от британците за „емир на Транс-Йордания“, бе вербуван за шпионин за ционисткото движение. Той беше инструктиран да шпионира арабски лидери от всякакъв вид, но главната му задача бе да следи своите британски господари.

 

Купчини от документи рисуват вътрешните ционистки разправии за това дали исканията на Абдула да му плащат за всяка оказана услуга, да бъдат напълно уважени или да станат предмет на пазарлък. Покойният Моше Шапет беше последователен защитник на последното. Всички плащания на Абдула бяха в брой и то лично на него. Други вътрешни спорове възникваха във връзка с инцидентните претенции на Абдула да му се плаща не в банкноти, а в златни монети. В допълнение на това жените на Абдула бяха поставени от ционистите на стража, за да шпионират съпруга си. Гелбер твърди, че чак след повече от двадесет лета, през 1946 г., британците разкрили цялата схема. Реакцията им бе не само да предложат повече пари на Абдула, отколкото ционисткото движение навярно можеше да плати, но също така да предложат повече военна помощ за неговата армия.

 

Най-важното все пак е, че те развяха пред погледа му евентуалната възможност да стане крал на Велика Сирия“ – Сирия, Ливан и Палестина заедно. Това жестоко огорчи Бен Гурион и отношенията на ционисткото движение, а след това и на държавата Израел, с Йордания, се свиха до координиране на една политика, насочена „срещу техния общ враг, палестинския национализъм“, по определението на Оурън.

 

През 1958 г., веднага след революцията в Ирак, в която изчезнаха негови близки роднини от иракското кралско семейство, крал Хюсеин възкреси едно по-пълно сътрудничество между Израел и Йордания. Както излага нещата Оурън, Хюсеин проводи своя арменски съветник по разузнаванетос нарочна депеша. От йорданска страна сътрудничеството с Израел беше осъществявано единствено от арменски и черкезки длъжностни лица от кралството. В „Давар“ от 28 юли Азария Алон ни информира, че едно от подразделенията, което охранява крал Хюсеин, е съставено само от черкезци и смята този факт за изгоден за Израел.“[110]

 

Документално е доказано, че тайните служби на Мароко са създадени от служители на Моссад.

 

След възшествието на крал Хасан през 1961 г.“ – отбелязват Иън Блек и Бени Морис, – „израелското разузнаване се радваше на специални отношения с неговите тайни служби.[111]

 

Навремето Саддам Хюсеин, „най-големият успех на Моссад в Близкия изток“, по признанието на старши-офицера от израелската шпионска служба Виктор Островски,[112] уйдисваше във всичко на американците“, всъщност на Братството. Мислите ли, че тогава той бе по-малко жесток сатрап, отколкото след края на войната му с Иран? Разбира се, че не. Но през онези години вашингтонско-телавивските му господари изобщо не се гнусяха от него. Друга тема е, че едни и същи финансираха и снабдяваха с оръжия и двете враждуващи страни.

 

Години след това телевизията CNN провокира Доналд Ръмсфелд – съветник на багдадския диктатор и министър на отбраната на САЩ, евреин троцкист, понастоящем неоконсерватор, във връзка със споменатото му посещение при Саддам. Той изрече куп лъжи, като например, че е предупредил Хюсеин да не използва химически оръжия. Защо тогава беше главен преговарящ за доставките на тези произведени в САЩ зловещи химикали? И от какъв зор прие да бъде високоплатен съветник на касапина на кюрдите Саддам Хюсеин?

 

Днес ставаме свидетели на съвсем същия подход по време на събитията в Сирия. Преди това – в Египет. Изпитахме го и върху нашия собствен гръб. Нали през февруари 1990 г., дни след посещението на държавния секретар на САЩ Джеймс Бейкър, посланикът на „най-демократичната странаАмерика у нас Сол Полански заяви, че единствената реална опозиция на комунистите в България е господин Андрей Луканов“?[113]

 

Простете, но никога нищо добро не съм очаквал от Съветите и от комунягите. От Запада да, докато бях неинформиран и наивен.

 

Има още много примери на арабско предателство. Едни от най-ярките са кувейтското кралско семейство и владетелите от емирствата край Персийския залив. Всички те, освен че са сребролюбци, треперят от страх за режимите си. Защото не са получили властта си от Бога или Аллах, както Го назовават, а от ционистите, които почитат сатаната. Във вторник, 21 октомври 2003 г., кувейтският външен министър шейх Мохамед ал Сабах ал Ахмад ал Сабах пристигна на посещение в София. При посрещането, двамата с тукашния му колега, евреина-масон, отявления комунист и ционист Соломон Паси, се прегърнаха като роднини или приятели

 

 

 

Престъпмисълта не предполага смърт;

престъпмисълта Е смърт[114]

 

 

 

През август делегация от американски общественици – навярно левичарипрофсъюзни дейци и активисти на движението за мир, посети Сирия. Сред тях имаше две еврейки. Членовете на пратеничеството признаха, че са си платили всичко, освен половината от нощувките. Те били поети от правителството в Дамаск. Което обаче, според тяхното твърдение, им е съдействало за срещи с всички достъпни страни в конфликта. Не можех ли да спестя тези факти, а?

 

Главните изводи, които направиха тези свидетели на трагедията, са: Първо –  в Сирия не се води гражданска война. Там има вече петгодишна интервенция на външни сили! Най-малко 80 на сто от населението подкрепя законно избраното правителство и президента Ассад, даже легалната, мирната опозиция. Второзападните медии представят изключително едностранчиво и невярно всичко, ставащо в нещастната древна страна.

 

В края на септември того горе-долу същото обобщи и достатъчно познатият ви професионален израелски шпионин и военен, загърбилият комунистическия райСССР Яков Кедми. Имате привилегията единствени у нас да се запознаете с техните свидетелства, анализи и коментари. Като предупреждавам: Отнасяйте се критично.

 

Навремето Сталин примамвал западната интелигенция, която има големи заслуги за изваяния фалшив образ на сатрапа в Европа и САЩ. В свидетелствата, в сръчкванията с лакът на тези задокеански момичета и момчета, от време навреме прозира зависимост. Или съм прекалено подозрителен? Никога не съм напълно уверен и спокоен, когато думата имат говорители с явно ляв уклон. И все пак си струва да чуем тяхното мнение на очевидци, нали?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Британски журналист отсъди:

 

Лъжи, насаждане на страх и измислици: това е нашата демокрация.

 

И запита:

 

Какво ще стане, ако се окаже, че тя [демокрацията] функционира като мит, който оправдава лъжците и шарлатаните?

 

Добро утро, съмна се! Ами като какво друго? Тоталитарната тирания под формата на двупартиен режим в САЩ, Британия, Франция, Германия,… съществуваше и тук при диктатурата на БКП и БЗНС. От дефинициите е известно, че комунистическата система, основана върху принципа на йерархичната казармена субординация между началник и подчинени, е напълно възможна при наличието на множество партии и без марксистка идеология. Какво друго наблюдаваме по света?

 

Едва напоследък взеха да я разчупват, заменяйки „старите“ партии с привидно нови, както стана в Гърция, донякъде в Италия и Испания, задава се във ФРГ. Та в Германия Ангела Меркел управлява вече почти 11 лета! Догодина, когато ще има общи избори, ще се навършат 12!

 

Казват, че не е вечно. Щели да ги сменят на избори. С какви? Със същите. А животът на хората в обора, наречен земя, изтича… Докато медиите навсякъде, но днес най-много в Северна Корея, САЩ и Западна Европа, мамят безогледно и безобразно. Военни, милиционери, жандармеристи, „борци за свободаизбиватдемократично“ по улиците на градовете в Афганистан, Ирак, Сирия, Палестина, Украйна, Колумбия (там народът отхвърли евентуалното споразумение с марксистките терористинаркокартел), Уганда, Мали, Турция, Нигерия, Сомалия и Съветските американски щати

 

Днес все така бият самара, а не магарето. В Унгария проведоха референдум за квотите от бежанци, които Европейският съветски съюз, предвождан от президента му Доналд Туск, агент на КГБ, от комуниста Жан-Клод Юнкер (няма бивш комунист) и от съветската довереничка Ангела Меркел, „одеснялакомсомолска активистка от ГДР, се стреми да наложи на 28-е страни-членки. Допитването пропадна. Не се явиха достатъчно гласоподаватели. Но Орбан си изигра картите – чудесно нагласи нещата.

 

Хем е „националист“ – ето, проведе плебисцит, но едновременно с това е „демократ евроцентрист“. И не е… „популист“ като „десните екстремисти“. Което ще рече, че не ръководи в полза на народа. Тогава в чия?

 

Хубава работа, ама циганска с еврейски привкус

 

Едно е ясно: Колкото и да ограждате една страна с бодлива тел, бедстващите нещастници ще намерят начини да преодолеят препятствията.

 

Истината е показана от симпатичната унгарска демонстрантка на снимката:Ако искате да спрете бежанците, спрете войната“, е написано на нейното малко плакатче.[115]

 

Другарката Саманта Пауър, чийто портрет на завършена опортюнисткатроцкистка, също станаладясна“, обрисувах в предната публикация, посочи с пръст руските военни в Сирия катоварвари“. Когато нейните сънародници (родена е в Англия, а живее в САЩ) вършеха варварствата през Втората световна война в съюз, рамо до рамо, ръка за ръка, с истинския дивашки режим на Йосиф Сталин, те какви бяха?

 

А при нахлуването на болшевишките терористи от САЩ и Швейцария в Русия? Сетне, когато съветските войски прегазваха Унгария, а армиите на страните от Варшавския договор навлязоха в Чехословакия? Нейните предци наблюдаваха с любопитство и дори със задоволство.

 

 

 

Цялата им свирепост се насочваше навън,

срещу враговете на държавата, срещу чужденците,

 предателите, вредителите, мислопрестъпниците[116]

 

 

 

На човечеството отдавна силно липсва съвестта и острото перо на автор от ранга на Кърт Вонегът. Навремето, като пряк свидетел, той описа Дрезден след нападенията над града от стотици британски самолети, направлявана от садиста АртърБомбардировачаХарис, удостоен заради своята жестокост с чиноветесър“ и „маршал“, така:

 

Сега Дрезден беше като луната нищо друго, освен минерали. Камъните бяха горещи. Всички в него и околността бяха мъртви.[117]

 

Знаете ли, че този пасаж липсва в превода на български. Няма да го намерите и в доста от изданията в САЩ. Може би заради политическата коректност, както днес наричат цензуратановоговора, въведен от Министерството на истината и милицията на мисълта?

 

Преди това съвсем кратко, но достатъчно ясно описание, Вонегът, който е лежал в окопите недалеч от Дрезден, разказва за навлизането на „освободителите“, дошли отвъд Атлантика, в остатъците от града:

 

Когато американците и тяхната охрана излязоха, небето беше почерняло от дима. Слънцето бе разгневена малка глава на топлийка.[118]

 

Кърт Вонегът продължава:

 

А маршалът от военновъздушните сили Сондби казваше между другото:

 

Никой не може да отрече, че бомбардировката над Дрезден беше голяма трагедия. След като прочетат тази книга, малцина ще повярват, че тя е била необходима от военна гледна точка. Това бе едно от онези ужасни неща, които понякога се случват по време на война, и които са резултат на нещастно стечение на обстоятелствата. Онези, които дадоха съгласието си за бомбардировката, не бяха нито зли, нито жестоки, макар че те може би бяха твърде далеч от суровата действителност на войната, за да разберат напълно ужасната разрушителна сила на една бомбардировка през пролетта на 1945 година.[119]

 

Някой ще нарече ли Джордж Буш – бащата и сина „зли и жестоки“? А Тони Блеър, Никола Саркози, Ангела Меркел, Барак Обама, неоконсервативната банда от комунисти-троцкисти около Белия дом от 1980 година насам? Кой изправи пред съда – не на шепа историци – а на човечеството, дейците на Братството, начело с Ротшилдови, и послушните изпълнители на техните коварни, смъртоносни замислиЙосиф Сталин, Франклин Д. Рузвелт, Уинстън Чърчил? Ами следващите – Хари Труман, Мао Дзедун, Йосиф Брос Тито, Георги Димитров, Линдън Джонсън, Ричард Никсън, Леонид Брежнев, бригадата от подчинени им колячи, превърнали Япония, Корея, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Афганистан в пепелища, заразени с отрови, които ще убиват или израждат поколения наред?

 

Какво да кажем за Никита Хрушчов, който през 1956 година въведе съветските танкове в Унгария? Да, сега дойде редът на Владимир Путин. Но той не е по-различен от изброените. Нито от Франсоа Оланд или Дейвид Камерън. А кланицата вече не е номер 5. Бройката отиде далеч напред.

 

Защитниците на забраната на атомните оръжия, изглежда смятат, че ако успеят да постигнат своята цел, войната ще стане по-поносима и по-прилична“ – отбеляза навремето Кърт Вонегът. – „Добре би било те да прочетат тази книга и да се замислят за съдбата на Дрезден, където 135 000 души умряха в резултат на нападение с конвенционални оръжия.[120] През нощта на 9 март 1945 година въздушно нападение над Токио от американски тежки бомбардировачи, които използваха високоексплозивни бомби, причини смъртта на 83 793 души. А атомната бомба, пусната над Хирошима, уби 71 379 души.“[121]

 

Така е то.[122]

 

Има ли значение от каква бомба ще загинете? Погледнете данните.

 

Настоящите бежанци са следствието. Техните правителства не заповядаха на армиите им да нахлуят в Европа или САЩ. „Цивилизаторитеотидоха там със своите хуманниоръжиябомби, хвърляни от безпилотни самолети, за дадемократизират изостаналите диваци“. (На които, между другото, дължим числата и доста от математиката.) Без да питаттуземците“, дали искат това или не. Колко му е да провъзгласите някого за диктатор и да предприеметеосвободителни действиясрещу него, в които загиват много цивилни?

 

Да се готвят Филипините. След като новоизбраният им президент нарече Барак Обама „син на курваи се оприличи с Хитлер, който, според него,  избавил европейците от едно зло евреите, а той ще ликвидира друго в родината синаркотърговците, „гордатаАмерика преглътна. Държавният департамент разпространи позицията: всичко в отношенията с Филипините е наред! Дали?

 

Тъй че, ако иска да се бори за истинска справедливост, соросоидът Виктор Орбан цигано-чифут[123] – е редно да формира трибунал за съдене на военнопрестъпнициот Запад и от Изток. Тогава, когато войната спре, а масовите убийци бъдат наказани съгласно правните норми, вълната от бежанци ще спре. Мнозина от настанилите се в Европа и Америка ще се завърнат по своите родни места.

 

Ама как? Орбан е техен прислужник на господарите на войната. Сега просто е редът на руския военно-промишлен комплекс да натопи пръстите си в кацата с мед, върху която е лепнат етикет „Сирия“. Толкова. Просто е.

 

Обичайният, конвенционалният начин на мислене на френско-британската camarade-comrade Натали Нугайред – ако изобщо не се е отказала от този Божи дар – борави с изхабени, изтъркани похвати и поставя обектите на изследванията в отдавна невалидни ситуации. Наталия, която, ако се наложи, ще стане и таварашутка, по до болка познатия ни начин от туземните ни комунета и ченгета, се позовава на издание на синедриона.

 

Тази пролет то отсъдило, че възприемането на руското военно присъствие в Сирия като силна позиция издавафундаментално погрешно разбиране на природата на международните дела“. Тъй като днес Путин изглежда по-силен, само защото се оказва, че САЩ не желаят да запазят споразумението за прекратяване на огъня без никакви лостове. Самото хвърляне на вината и позора за бомбардирането на конвоя на ООН върху Русия едва ли ще постигне много.    

 

Ключовият проблем с това споразумение беше планът за установяване насъвместен американо-руски център за прилагането му“, за да координира ударите срещу Ислямска държава. Като инициатива това означаваше, Путин да постигне дългоочакваното от него признание като коалиционен партньор на Съединените щати. Но ако беше въведена, такава коалиция щеше да замеси САЩ в руските въздушни нападения, чиято цел е да закрепят Ассад. Съединените щати биха подкрепили руска намеса въз основа на схващането, че в Сирия има само двама актьори: Ассад и джихадистите.

 

Само че, както посочи Пауър, „сирийското правителство, което се представя като борец против терористите, позволява на Ислямска държава да нараства и нараства, и нараства… Ассад е клоуннеговата тактика, неговата стратегия – те бяха дар за терористите в Сирия и даже доста повече.[124]

 

Опасявам се, че ако прочета това на глас пред малката квартална глутница от бездомни кучета, ще се наложи да викам ветеринарен доктор. За да спаси някое и друго животинче умиращо от смях.

 

Откакто влезе в Белия дом и му връчиха Нобеловата награда за мир – не посмъртно, какъвто е обичаят, а предварителноБарак Обама замесва САЩ във войни. Постоянно наблюдаваме нашествия на войски и извеждане на армии. С напускането на Ирак Пентагонът създаде условия за възникването на онова, което наричат Ислямска държава. Не Ассад, а САЩ, Саудитска Арабия, Катар и донякъде Турция и досега финансират това зловредно образувание.

 

Да бъде обвиняван Путин за Ислямска държава, означава да лъснат предразсъдъци и преднамереност, примитивизъм, характерни за управниците и журналята през последните няколко десетилетия. Даже, когато Никита Хрушчов отиде в Ню Йорк и заплаши Запада, че вече копае гроба на капитализма, същите тези САЩ му предоставяха технологии за развитие на растениевъдството. Белким поне да може да изхранва гладното население. Тогава дядя Никита се похвали с огромнитедобиви на кукуруз в Украйна400 килограма от декар?! Толкова „големи“, че се налагаше СССР да внася царевица и пшеница от Канада и Съединените щати – особено при Брежнев.

 

Сега САЩ поддържат санкции срещу Русия, но това не пречи на техните астронавти да кръжат около земята на руска космическа станция, която винаги е под командване на руски космонавт, по правило – офицер.

 

Напълно възможно е „милатаНугайред да е глупава. Предполагам, че по-скоро така са й казали да пише. Да, Войната в Сирия ще бъде приписана на президентстването на Барак Хюсеинович. И не само. Той не престана да води войни, но намали бюджета за отбрана на САЩ, както му бяха поръчали. Освен това не проведе най-важната биткасрещу онова, което обявяват като „ислямски тероризъм“. Кой не знае, че без него, без Хитлери Клинтън, Джон Кери, Сюзън Райс, Победа Новоземская-Каганович или Виктория Нюлънд-Кейгън, Саманта Пауър и останалите същества с променлив мироглед нямаше да има нито „Арабска пролет“, нито либийска и сирийска катастрофа.

 

Вие смятайте, че всеки може да се променя. И чакайте следващия Цецко Цачев от БКП в Долно Уйно

 

Кремъл взима само онова, което са му позволили. Впрочем, Обама също стори нещата, заради което го бяха пуснали в Белия дом. Иначе нямаше да припари и до оградата му.

 

Съвсем наскоро Москва заплаши, че всякапряка агресияна Съединените щати срещу сирийското правителство и въоръжени сили ще доведе достряскащи тектонични последицив Близкия изток“.[125] Не ви ли напомня Хрушчовото удряне с обувка по банката в ООН?…

 

Другарката Натали Нугайред заблуждава, когато твърди, чезаставане на САЩ до Русия би представлявало риск да бъде предоставен още един дар на терористите. Разбира се, онези, които взимат политическите решения в Америка, бяха съвсем наясно с това: частично замразяване на гражданската война [каквато не се води], сигурен достъп на доставки с хуманитарна помощ до Алепо, последната цитадела на въоръжената опозиция. Но призивът към чувството за благоприличие на Путин, за да накара Ассад да намали своите бомбардировки, винаги ще бъде хазарт. Защо Путин би желал да се хареса на САЩ, щом веднъж вече е станал равностоен играч до единствената глобална сила?[126]

 

Ако прочета последното пред махленските псета, вече рискувам да изгубя всички… Това си е чист журналистически punkбоклук.

 

 

 

Свободата на словото е буржоазен предразсъдък;

по време на революционния период

не може да има никаква свобода на словото[127]

 

 

 

Работата прилича на глобалния водевил за назначаването на генерален секретар на ЦК на Коминтерна – пардон – на ООН. Този път, за наш срам, с участието на две местни туземни стринки от БКП и Държавна сигурност. Верни дъщери на партията-майка, затова отлично приети като камериерки от западните елити.

 

В сряда, 5 септември 2016 г., „най-демократичният вестник“ от „най-демократичната държава“ – органът на Американския еврейски конгресThe New York Times” зае позата на слисан.

 

Съветът за сигурност на Организацията на обединените нации постигна изненадващо бързо съгласие в своя избор на следващия генерален секретар на ООН: Антонио Гутереш, бивш министър-председател на Португалия.[128]

 

Странно, защо аз не бях изненадан, когато още през юни и юли т.г. споделях с близки и познати, че социалистът е назначен. Освен съпругата ми, която бе известена от мен за това още през зимата, вярвам, че смолянският ми приятел Стоян Тенев и млад юрист, чието име не съм взел разрешение да изложа, едва ли ще отрекат това, което твърдя. Но, както знаем, “verba volant, scripta manent” – „Думите отлитат, написаното остава“.

 

В предната си публикация от 21 септември, обсъждайки социалистите по държавните и политическите върхове, чудно защо необичайно предпазливо за стила ми посочих:

 

„… Настоящите претенденти за челния пост в ООН –  новозеландката Хелън Кларк и почти назначеният португалец Антонио Гутереш.[129]  (Вижте илюстрацията.)

 

Враждуващитеамерикански, руски и прочие представители изобщо не изглеждаха такива в момента, когато Виталий Чуркин съобщи старината.[130] (Вижте илюстрацията.) Те са преминали през специални школи по милиционерско актьорско майсторство, в които преподават по един и същ метод – комунистическо двуличие. Всички са покорни слуги на Интернационала.

 

Бъдете сигурни, че Ирина и Сталинканоменклатурните издънки на БКП и ДСще си останат дружки. И те са театралки и то в пребогато обзаведени театри. И ще завършат земните си дни далеч от Чалгарияв своите разкошни имоти в САЩ и другаде. Само не тук, където вони на битпазар и неваросани нужници.

 

Обаче Номенклатурия пак се записа в аналитеанално – този път в тези на ООН:

 

Бързият финал на състезанието“ – подчерта централен британски всекидневник, – „представляваше специално кроше за вицепрезидентката на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Която миналата седмица предприе закъсняло включване в надпреварата. Нейната кандидатура продължи едва няколко дни. А осем от членовете на Съвета гласуваха против нея. Включително – две от постоянните членки.[131]

 

Веднага заваляха публикации, обсъждащи миналото на новия генсек. Обзалагам се, че не ще откриете някоя, която да осветява връзките му с интернационалното комунистическо движение, със СССР, соцлагера и НРБ. Не са ми необходими документи, за да съм наясно: И той беше сред хранениците на ЦК на БКП и лично на касиера Димитър Яков Станишев – бащата…

 

Загубата е за човечеството. Можеше да си има нов Сталин начело

 

Генсек на ООН ще бъде комунистът camarada Гутереш, Антонио Мануел де Оливейрович.

 

Генсек на НАТО е комунистът kamerat Столтенберг, Йенс Торвалдович, агент на КГБ с псевдоним „Стеклов“.

 

Председател на Европейския съветпрезидент на новия СССР – е агентът на КГБ towarzysz Туск, Доналд Франтишек Доналдович, вербуван лично от Владимир Путин.

 

Главен политкомисар на Европейския съюз е комунистът Komerod Юнкер, Жан-Клод Жозефович.[132]

 

Кой ръководи планетата? Докъде се разпростира световната революция? Ама всеки има право да се променя – масите смятат така. Тоест, да поема ангажименти към повече от една шпионска служба, така ли? Колко морално, почтено!

 

Конспиративна теорияли? Наистина е толкова елементарно и прозаично.

 

На финала по тази тема. Ако сравните мненията на читатели след публикациите в англоезичните електронни медии с тукашните, неминуемо ще установите няколко неща. В чия полза, вие ще решите.

 

Първо, там хората са значително по-грамотни. Второ – доста по-възпитани. Което донякъде отдавам на строгата цензура. Третопознават по-добре фактите, но все пак недостатъчно. Четвъртопреобладаващото мнозинство не вярва на основните медии и се шегува с тях. Пето – доста от пишещите осъждат западните ръководители, но не възвеличават Путин. Няма делене на прозападни и проруски. Шесто – винаги се намира някой по-осведомен, който да охлади емоциите на редките Путинови апологети. Като им обясни, че за това са виновни техните – западните медии. Те изкарват съветския ръководител или по-могъщ, отколкото е, или съвършено слаб. А у човека е заложено да бъде на страната на безсилния

 

Отдавна престанах да се изненадвам от тъпотата и опортюнизма на масите. Те затова са тълпи. Издадени са цели ръководства за това, как да ги управляват.[133] Да ги пасат и вкарват в кошарата, или да вадят стадата от грухтящи овце навън, под дъжда и студа. Да ги стрижат без време и до кожа. А те винаги да се покоряват.

 

Не съм допускал, че сърцето ми ще закоравее до там, та щом утрепят някого – с оръжие, в катастрофа или другояче – чуя съобщение за смъртта на някой комунист, ченге и т.н., или пък ми показват погребения назвезди“ от всякакъв род, не само не се трогвам. Изпитвам удовлетворение, не удоволствие, и не го крия. Но, за разлика от комунягите, така и не се научих да мразя. Някой да ме е виждал намръщен? Открих друго, по-лошо отношение към онези, които не смятам за ближнибезразличието и пренебрежението. Те ми помагат.

 

Все повече се убеждавам, колко прави са онези от елита, които са прегърнали евгениката, и ни изтребват чрез всякакви способи. Всичко това сме заслужили. Дано по-бавно си отидат онези, които смятам за по-свестнинесвързаните с комунизма, социализма, фашизма, нацизма, псевдолиберализма и ченгесарствотодериватите на ционизма, на талмудизма. Всеки пукнал чифутски балон предизвиква радост у мен и съмишлениците ми.

 

Няма да забравя – втъках го в книга – как, когато американската совалка падаше над градчето Палестина във Флорида, а на борда й загиваше израелски офицер, носещ със себе си „рисунка от нацистки концлагер“ – по телефона ми се обади Петър Гогов. Гласът му трепереше от възторг. Това беше прекрасен миг от живота и на двама ни. Сатанистите няма да го разберат. Те са клозетници и заслужават участта, определена им от евгениците. Ние с Гоговне. Понеже сме сигурни във верността на Христовите слова:

 

Не очаквайте, че съм дошъл, за да донеса мир на земята; не дойдох, за да донеса мир, а меч.[134]

 

Само истинският либерализъм може да попречи на демагозите“ – написа преди няма и две седмици поредният клозетник, този път – западен.[135] Според келеша, националистите са демагози и изконно зло. Само либерализмът, даващ шанс всекиму, може да спаси света. Пропускам фигурите, които е осветил с джобното фенерче, имплантирано в мозъчето му. Сещате се – няма как да мине без „вечните заподозрени“ – Найджъл Фараж, Доналд Тръмп, Марин Льопен

 

Защо им вменява национализъм? Те действително до голяма степен са демагози. Специално Тръмп е по-голям патриот на същински Израел, отколкото на западния САЩ.

 

Работата е в това, че такива автори не изясняват понятията, с които си служат в пропагандата. Какво разбират под либерализъм, да речем? Ако питате тукашните комунисти, които за една нощ свалиха червените петолъчки, захвърлиха сърпа и чука, за да докопат триъгълника, пергела и отвеса, и като масонски неофити бяха илюминирани вбизнеса“, това означава всичко да е позволено. Но само на тях. Останалите жаби да си знаят гьола.

 

В ССАЩ Социалистическите съединени американски щатилиберал ще рече социалист, левичар. В Британияпривърженик на някакъв политически център. Може би – седящ на два стола. След парламентарните избори от май миналата година дотогавашния британски вицепремиер Ник Клег падна на земята

 

Така изопачават представите на и без друго неуките. Национализмът бива свързан с Хитлер и нацистите. Но и Сталин е бил националист, ако не знаете. Затова Троцки обявил режима му за бонапартизъм.

 

Фашистите саникой не знае какви. У нас има наслоения, свързващи ги с отрязани шумкарски глави. В действителност, партизаните сами режели чутурите на своите болни другари. Както това вършел Васил Кунчев в четата на Панайот Хитов. Революционери

 

А фашизъм имаше. Наистина. Бяха го въвели на 9 септември 1944 година и го представяха катонародна власт“. Това са имали предвид и еврейските идеолози в Италия, когато въоръжили Мусолини с идеята за народ, единен като снопfascio!

 

Цялата тази сбърканост е свързана с революцията и революционерите – разбунтувалите се против Бог. Тъкмо това е дегенерацията, обратната еволюция. Комунизмът е нейно олицетворение. При него има пълно покритие със сатанизма. Той е нещо повече – негово  извращение.

 

От една страна, ето го антихристът, съчетан със сатаната… Той е онова, което в нашите лекции наричаме дегенерация, т.е. израждане, психическо заболяване и полова извратеност. Това е, така да се каже, туземно израждане от заобикалящата среда. Затова Бердяев-Бердичевски твърди, че който се е родил от този съюз, ще управлява света… Още в Библията е дадена добра формулировка, че сатаната често обича да се превъплъщава в образа на ангела на света, на либерал.[136]

 

И те, родените от този съюз, наистина ръководят настоящето и определят бъдещето на човешкия род. И убиват. Изтребват масово, „в особено големи размери“, казано на юридически жаргон.

 

Когато потисканите станат господари, всичко се променя“ – смята цитираният защитник на либерализма като единствен изход за спасяване на човечеството. – „Сега те са разпоредителите, обаче много от тях се преструват, че не е така. Властта им да променят и съсипват животи изисква безмилостно и коравосърдечно наблюдение и проверка.[137]

 

Правилно.

 

 

 

Човек наивен – служи на рода си;

човек практичен – служи си с рода си[138]

 

 

 

Ето какво пропуснали да извършат предците ни, когато на 9 септември 1944 г. Кимон Георгиев – образец на фашист, масон и опортюнист, прочел известието за правителството на Отечествения фронт. До нахлуването на Червената армия в столицата е имало цели четири денонощия. Но буржоазното общество е било разединено и разпръснато, властта разядена от външни влияния.

 

Някои, по-осведомените за положението в СССР, побягнали навън от страната. Не само политици или предприемачи. Също не малко се самоевакуирали, за да избягнат бомбардировките над София. Доста пък се били поставили в услуга на СССР, Англия, САЩНе поради репресии или натиск от страна на властта, а заради лесния келепир.

 

Предлагам поредния пример. Някой си Христо Боев Петашев от село Одърне, Плевенско, комунист, участник във Владайското войнишко въстание, през 1920 година избягал в Съветска Русия. Година по-късно се завърнал тук под самоличността набелогвардец“ и с име Фьодор Русев.

 

В Бургас основал фирма за търговия със Съветския съюзМатеев, Кремаков и Сие“, която закупила бързоходния параход „Иван Вазов“, осъществил няколко плавания до Одеса и Севастопол, прекарвайки ценна информация, хора, оръжие и агитационна литература.[139]

 

Кажете ми: Що за фашистка власт е била тази в Царство България? Така станало възможно, без бой, елитът да бъде ликвидиран, главата на нациятаотсечена. И враговете ни да формират новбезмозъчен, неук или зле образован, невъзпитан, но послушен. Няма измъкване от него. Защото едно от първите неща, които му вменили да предприеме, е била цензурата. Свободното слово отишло в небитието.

 

С редки, незначителни проблясъци в невлиятелни медии, до ден днешен то не е възродено, възстановено. А е известно, че простият народ осигурява слабостта на държавата

 

Какво става сега на Западв претендиращия да е „цивилизовансвят, извършил едни от най-масовите изтребления на хора и родил ужасните чудовища на комунизма и националсоциализма?

 

Измъкването от дългата епоха на глобализация е прикрило наличието на един нов елит, да не говорим за необходимостта той да бъде държан отговорен. Неолибералният ред започна от падането на Берлинската стена през 1989 г. Може би по-рано, с избирането на Маргарет Тачър и Роналд Рейгън, съответно през 1979-1980 г. Трябва да сте преминали поне петдесетте, за да си спомните друго време. Това приключи със сгромолясването на банката Lehman Brothers през 2008-а. Смъртта на тази епоха беше замаскирана, защото никаква нова система не излезе напред, та да я замени.

 

Сега нейните наследници тромаво се появяват на хоризонта, като някаква фигура от лош сън, която сте се надявали, че сте забравили. Това е национализмът. Често демагогски и винаги мамещ национализъм, който видяхте в кампанията за Brexit, и гледате сега в действията и политиката на Доналд Тръмп, Марин Льо Пен и Владимир Путин. Даже движението „Сириза“, което мнозина настояват, че е достойна алтернатива на старото статукво, беше родено повече благодарение на една гротеска, но във вид на автентична германофобия, като социалистическа програма.

 

Трябва да се борим срещу демагогския национализъм. Не толкова, защото обещанията, които дава на своите лековерни поддръжници, са откровено фалшиви. А поради причина, която мнозина все още не успяват да проумеят.  Само понеже старият ред заряза всички класи назад и произведе неравенство в богатството, което обижда всяка нравствена личност, не означава, че алтернативата ще бъде по-добра. В действителност, вече имаме достатъчно доказателства, че алтернативата ще бъде по-лоша.[140]

 

Да представяте Тръмп като националист е подигравка. Да твърдите, че той и Марин Льо Пен са осъществили някаква политика, е лъжа. Никога не са имали власт. Той – „Козът“ – е лаик, прави сефте от зор. Путин е друга работа.

 

Но той е комунист по наследство. Което автоматично го запраща в лагера на интернационалистите. Заглобализъмли плямпаше авторът? Значи Путин е глобалист по дефиниция. Не вярвайте, че епохата на глобализма е свършила. Подновяват я с пълна сила. Използват Хегеловата диалектика: комунизъм теза, национализъмантитеза, глобална социалистическа демокрация с единна световна държавасинтеза.

 

Псевдоборбата ще се развива на фона на печален, допотопен, груб национализъм. Той винаги, непременно, неизбежно, е свързан със социалното. Погледнете програмата на Германската работническа националсоциалистическа партия или Веруюто на местния Съюз на българските национални легиони. Ще срещнете социализъм и нищо друго. Това е.

 

Просветеният национализъм е друга работа. Той не е за всеки помияр, успял да вдигне потурите си и да се възкачи връз някой медиен камък, за да тиражира глупостта си. А останалите да я тиражират, белким хване известен декиш4-7 процента на избори. И туй то.

 

Този национализъм не е еврофобия или русофобия, или американофобия… Той е отношение към личното, семейното и света, основано на обичта към Бога и родното. Което ще рече, че изразява подредба на приоритетите за ценности и успех: Бог, личност и семейство, род, квартал, населено място, нация. Сетне – всички други по света, но пак в определен ред: регион, континент… Защото не избираме съседите си. И следва да живеем в мир, доброжелателство и разбирателство с тях.

 

Вместо това, долнопробният национализъм от болшевишки тип насажда предимно ненависткъм турци и Турция, към мюсюлмани, към сърби и Сърбия, към македонци и Македония, доскоро и към гърците и Гърция, към американци, западноевропейци… Разбира се, свидетели сме и на развиващия се етно-религиозен, предимно „турски“ и „ислямски“, но също така еврейски, ционистки, и арменски национализъм на наша почва. Което е недопустимо.

 

Подобни видове първобитен псевдонационализъм проявяват нетърпимост към всяко различие, което не удовлетворява нищожния потенциал и примитивните схващания за мирозданието на вождовете – по правило комунисти и ченгета, крадци и измамници, келепирджии с отстранена съвест и еластичен светоглед.

 

Почтеният, позитивният национализъм, се стреми към всеобща свобода, която да е свързана и с притежание на средства за производство. Едва тогава независимостта е истинска. Приказките за добрите бедни, живеещи волно, са за старата ми шапка. Както и тъпанарската максима, чеонова, което не ни убива, ни прави по-силни“. Я попитайте оцелелите, но осакатени във война или катастрофа, да речем… Папагалското повтаряне на заучени фрази, без тяхното осмисляне, също води до масово затъпяване.

 

Но де ги тези умни, образовани, мъдри и опитни патриоти, които искат да важи античната максима:

 

Si vivis Romae, Romano vivito more” – „ако живееш в Рим, живей като римляните“.

 

Иначе казано, според съответните обичаи на страната, в която сте. Това да е в сила еднакво за всички – и за самите тези истински националисти.

 

Не е прилично, най-учтиво и деликатно казано, щом отидете в Саудитска Арабия, Кувейт, Катар или Обединените арабски емирства например, да пиете алкохол, а съпругата, дъщерята или приятелката ви да бъде без забрадка. В Либия при Кадафи съдеха и вкарваха зад решетките за чашка спиртна напитка.

 

И обратното. Когато мюсюлмани отидат в християнска страна, да не се съобразяват с нейните традиции. Нашите не позволяват бурките, макар лично мен да не ме смущават. Забавляват ме – с тях жените са смешни. Движат се като сомнамбули

 

Само че, наруши ли се веднъж правилото, законът се превръща във врата в полето. И само глупците минават през нея. Ето защо съм привърженик на позитивния национализъм и добронамерените междудържавни и междурелигиозни отношения, насочени към просперитет на всички по начина, по който го разбират. Без да си пречат едни на други.

 

Лошо ли е?

 

Ако искате да възразите и оборите схващанията на неолибералите и неоконсерваторите комуниститес аргументи, няма да ви допуснат до трибуна, от която да ви чуят повече хора. Национализмът е позволен единствено в Израел. Не случайно в конституцията му е записано, че той е „еврейска държава“. Варете го, печете го, другаде подобно нещо не е разрешено. Доскоро в САЩ отглеждаха примитивен патриотизъм, родеещ се със съветския. В Кьолнската катедрала видях група възрастни американци с еднакви анцузи, върху които се мъдреше надписUSA”. Запяха химна вътре, в черквата?! Серсемлък.

 

Така постъпваха съветските туристически групи по Черноморието едно време. Мечта на всеки коцкар беше да успее да отдели някоя засукана рускиня от групата, за да запише бройка. Мълви се, че било трудна работа. Партиен секретар, ченге, профсъюзен отговорникМного очи дебнеха.

 

Да виждате разлика? Не само заради това не харесвам големите нации…  Ала борбата срещу човещината се води и с такива средства. Те водят до масово оскотяване. Хората са длъжни да се съпротивяват, за да оцелеят като вид. В тяхната битка за хуманизъм е недопустимо едно: На този свят не бива да има място за мижитурки нищожества.

 

 

 

Назад към корените – в туземния нужник,

единствено възможната среда за клозетниците

 

 

 

За мое голямо съжаление, светът е пълен с тях. В тукашния нужник те са изобилие Легион!

 

На 28 септември 2016 година вечерта, по Божията воля, станах свидетел на спорове в телевизионни предавания, които по принцип не гледам. Предлагам ви да се запознаете с темата и нейното допълнение – дар от мен.

 

 

 

 

 

Никога не съм крил, че искам реванш. Даже обнародвах поредица, озаглавена така. Как иначе? Синът на убиеца Славчо Радомирски ще се съгласи ли да му извадя око, да отнема имотите на семейството му, без да има право да реагира? Аз поне бих му се извинил. БКП не направи и това!

 

Стана ли ви ясно, защо другарят Евгений Михайлов, чийто бащаофицер от царско времебил уволнен от армията едва в средата на петдесетте, брани така разпалено „обикновените комунисти“? Макар каквообикновеноможе да се съдържа в Сталинка Георгиева? Тя е комунистка. Сиреч не е човек. Като активен борец нейният неук баща цял живот бил генерален директор на крупно строително обединение! Тези другари се „господинстват“. Комуняги се наричат „госпожа“, „господин“?!

 

Лудост и безумие!

 

Били се разбрали. На 10 ноември 1989 година. Кои? Къде бяха хората тогава?

 

Ако е имало разбирателство, то е било само от една страна: Между господарите от Политбюро, от ЦК на БКП, от Постоянното присъствие на БЗНС, от окръжните комитети и дружби на тази партия с две названия, от ЦК на ДКМС – веднъж; прислужниците им от Държавна сигурност, комсомола и профсъюзите, от стопанската номенклатура – втори път, от т. нар. неформални организации, основани пак от тях с изключение на Независимото дружество за защита на правата на човека с председател Илия Минев и със седалище в Сараньово – от трета. Към тях се присъединиха напълно зависимите от агентурното си минало представители наисторическите партии“, възстановени по заповед и под контрола на Секретариата на ЦК на БКП и ония служби.

 

Да забелязвате някого от народа сред тази номенклатурно-слугинска паплач?

 

Ето какво представлява „разбирателството“. Няма по-ясно негово изображение от онзи многократно цитиран от мен откъс от спомените на члена на Политбюро, министър и посланик Огнян Дойнов, намерил удобен, тих и доходоносен пристан първо в Лондонския Обком на КПСС с генсек Робърт Максуел. А след като Моссад ликвидира товарищ капитан Бобвъв Виена, под крилото на „Нордекс“ – външнотърговска фирма на КГБ.

 

Та в мемоарите на Огнян Дойнов четем за една среща на Андрей Луканов с Михаил Горбачов, проведена непосредствено след 10 ноември 1989 г. в Москва. Тогавашният посланик на Народна република България Георги Панков, бивш Живков министър, е запечатал в паметта си меко казано странния диалог между тукашния министър-председател и генералния секретар на ЦК на КПСС.

 

Луканов моли, ако е възможно, на другия ден да излезе в съветската преса голямо съобщение, че новоизбраният български президент Желю Желев кани Михаил Горбачов на официално посещение в България. Тогава Горбачов казал:

 

Но Желю Желев е против комунистите и против Съветския съюз.

 

Не е вярно, другарю Горбачов – отвърнал Луканов, ─ така му казваме да прави.

 

А защо тогава казвадолу!“ и сочи с палеца си към земята?

 

И това сме му казали да прави – отвърнал Луканов.[141]

 

Кой казва, че са необходими коментари?

 

А за „Нордекс“? Преди време припомних кой е Атанас Тилев. Той е фигура, която не бива да бъде подценявана. Изигра важна роля в разграбването на българското национално богатство от номенклатурата в резултат на „споразумението“. Ала човешката памет е къса. Затова с няколко щрихи ще нахвърля скица и на неговата биография. Според одиозния офицер от ДС и медиен бос на кабинета Виденов – другаря Красимир Райдовски, „бащата на Тилев е виден деятел на онова БЗНС… Между другото, бащата на Тилев е народен обвинител по време на Народния съд в Стара Загора.[142]

 

Райдовски твърди, че Тилев е вербуван от Държавна сигурност и става агентРумянцевпрез 1971 г., когато му предстои брак с дъщерята на финландския държавник д-р Ахти Кариялайнен. По онова време скандинавецът е външен министър на страната си. По-късно става и неин премиер.[143] Какъв успех за ДС, респективно за организацията-майка – КГБ! Да имат свой агент в семейството на един от водещите политици във Финландия.

 

Той бе работил като търговец в Европа за дружбата между Запада и Москва – по сделките с тръби за магистралните газопроводи. В България съдружници са му синовете на [Огнян] Дойнов. Дойнов е вНордекс“. „Нордексе във Виена, но всъщност стои в Русияв зоната на сенчестата икономика. Красимир Стойчев наТронмай също се оказа съпричастен къмНордекс“. Конгломератът е посредничил в покупката на „Мобилтел“. Всъщност изглежда бе и купувачът – без гласност. Т.е. следите на големия бизнес у нас тръгват от Москва.[144]

 

Известни са близките връзки на АтанасРумянцевТилев с бившия Симеон ІІ. Сакскобургготев забравя какво са сторили комунистите на неговото семейство и на България. А претендира да е… „цар на българите“?! Явно финансово закъсал, „потомъкът Кобургготски е получавал хонорари и заплата от фирми с участието на банкера. Самият Тилев твърди официално, че Симеон II е консултирал концерна „Тампела“, където е работил.[145] За да стане съветник и наНордекс“. Сиречда работи за съветскитерускитесекретни служби!

 

Където е Атанас Тилев, там е и Бригадир БригоАспаруховцарски комунист! Но също и Огнян Дойнов, и Б.Б. Снахата на БригоЕлена Аспарухова, съпруга на неговия покоен брат, също офицер от ДС, беше заместник-генерална директорка на ВТОТехника“. Шефът се казваше Емил Дойновбрат на Огнян от гара Бов.

 

Бригадир не крие, че лично е предложил Б.Б. за главна секретарка на МВР на Симо Мадридски. Прочее, Аспарухов унищожи досието на агентРумянцеви не беше осъден за това. Той е известен и като прислужник на кръгаМонтерей“. Заедно с друг подобенлукановецРуменЗапалката“, по-познат като „Пикаещия във фонтани“. От известно време двамата имитират идеологически и дори партийни различия?! Кой идиот се хваща на такава прозаична стръв?

 

Шеф на „Дару финанс“, бивш собственик на фалиралата Банка за земеделски кредит, от 1997 [подвизаващ се] в чужбина, Тилев е свързан в различни периоди… и с Иван Костов… [Неговата] връзка с Иван Костов… е предложението му СДС да закупи акции от банката му, както и общата неприязън на двамата към групировката „Орион“, която Банка земеделски кредит (БЗК) финансира…[146]

 

Хем „неприязън към групировката „Орион“, хем финансиране на същите „врагове“?! Кой отрича, че комунистите и ченгетата са шизофреници?

 

Никой не отбелязва, но може би ги е свързвала и тяхната принадлежност към съветското разузнаване – кой знае?

 

 

 

За някои от главатарите на клозетниците

 

 

 

Иван Костов е пряко свързан и с Валентин Захариев.

 

Твърди се, че Захариев е селекция на Иван Костов[147]

 

Кой, защо и къде откри, обучи и пусна Валентин Захариев, за да съсипва важни предприятия? Кои са силите, които се възползват от това?

 

Да сте чули каква е биографията на този Костов „роднинане само по пигментацията на лицето, но и по манталитет? Когато някой от босовете си изтърве нервите, както Б.Б. преди четири лета, е добре да бъде попитан: По чия заповед и от кого беше извършено разграбването на България? И кой спечели от него?

 

В противен случай всеизвестните констатации се обезсмислят. Като например следната:

 

Първо на Иван Костов трябва да се потърси отговорност, защото навремето им раздаде така предприятията, а сега всеки ден ми дава акъл.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира дългогодишните злоупотреби на концесионера на мините Валентин Захариев.[148]

 

Де го „Фернандел“ да призове: „Бойке, кажи си!

 

Опитите за биографии на мургавия приватизатор обикновено започват с пропуснати периоди и полуистини:

 

Валентин Захариев е директор в „Кремиковци“ от времето, когато комбинатът е все още държавно предприятие. През 1999 г. той го приватизира чрез своето дружество „Дару Металс“, преименувано по-късно на „Финметалс холдинг“.[149]

 

Това го знаем. Но не е бил шеф в държавния металургичен комбинат. А преди туй къде е бил, откъде дойде, какво е учил, къде е работил? Попаднах на статия в друго издание на БКП – също на кадъра на Работническо делоВалери Запрянов, донеотдавна съдружник на Тошко ТошевагентБор“. В нея прочетох:

 

Захариев е завършил специалност металургия на черните метали в ХТИ. Стига до директор на производството в Чугунолеярния завод в Ихтиман, а по-късно става началник на пресовото и леярното производство в хладилния заводАнтон Иванов“.[150]

 

Така се случи, че когато тръгна приватизацията на МККремиковци“, разговарях с началници от бившия Хладилен заводАнтон Иванов“ – София. Те помнеха мургавия предприемачкато незабележим служител, проявяващ изключителна активност, дори натегачество, само по партийна линия. Някъде през втората половина на осемдесетте години напуснал и загубили следите му. Бяха убедени, че няма да се справи с кремиковския комбинат.

 

Съгласно официалната легенда, след пребиваването си в хладилния завод, където е запомнен единствено като компартиен слагач, Захариев отива в „Машпроект“. Там го заварва и 10 ноември 1989 г.[151]

 

След „сакралната“ дата „възкръсвасредолигархията, пряко произлизаща от Държавна сигурност.

 

В началото на 90-те години на миналия век Валентин Захариев започва бизнеса си като един от многото търговци на скрап.[152]

 

В този бранш не бяха допускани случайни хора. Той се държеше изцяло само от хора на МВР, в т.ч. и на Държавна сигурност.  Впрочем и понастоящем е така. Не преувеличавам ли? Истината блясва с пълна сила:

 

Тогава той е съдружник с бившия банкер Атанас Тилев в„Дару метал“ – фирма за покупка и продажба на черни и цветни метали. Чрез нея е подадена и първата оферта в Агенцията за приватизация (АП) за покупка на „Кремиковци“. След спорове между Тилев и Захариев за контрола върху фирмата (в който на страната на ексбанкера се включва и бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов – тогава управляващ на виенското „Дару финанс“) оферта за комбината подава „Дару металс“, в която Захариев участва вече без Тилев. Разприте между двамата постепенно утихват, но съмненията кой всъщност е подал оферта за „Кремиковци“ и кой се възползва от нея така и не се изясняват.[153]

 

Сега се върнете към пасажа от Огнян-Дойновите спомени. Описаният вкратце неомагьосан, а сатанински болшевишки кръг, е само един от многото. Тези скрити от погледите ни тайни, нека ги наречем непублични общества, сдружения, терористични клетки, основани на далаверата, се превърнаха в икономико-финансовите вериги, с които номенклатурата ни окова в ново комунистическо робствона банката, заменило това на танка.

 

Мислите, че внукът на личния преводач на Леон Троцки в Ню Йорк мами, когато твърди, че „60 на сто от българите харесват Бокова“? Грешите. Даже смятам, че и Андрей Венцелов Райчев, по майка Андрейчин,[154] бъркаповече са. Те не са българи, а клозетници. Гнусни дребни червеи, способни да оцеляват единствено в екскременти. Това е тяхната среда. Извън нея са загубени.

 

А както изясних, днешната междинна класа между тази на господарите и на плебса – политиците, управляващите или уж в опозиция, почти без изключения, са преминали през комунистическото движение – главно през троцкизма. Вземете целия американски неоконсерватизъм, формиращ псевдо дясното. Или европейскитедесни“, като започнете с Жан-Клод Юнкер. Също – илевицата“, но там се приема за естествено.

 

На младини той не само членувал във Френската компартия. Бил близък до кръга “LHumanité”, откъдето го изключили заради неговия троцкизъм![155] (Вижте илюстрацията.) Когато някой поеме по жизнения път от комунизма и социализма, непременно преминава през алчността, корупцията и кражбите, за да стигне до пълна деградация. Така е и с Юнкер. Той е с повдигнато обвинение за крупни злоупотреби като министър-председател на родния си Люксембург. И се е превърнал в посмешище като окаян пияница.

 

Знаете, кой е Доналд Туск. Агент на КГБ, вербуван лично от Владимир Путин в Дрезден. Наясно сте, че начело на НАТО стои комунистът-социалист Йенс Столтенберг, агент на КГБ с псевдоним „Стеклов“. Имате представа каква е Ангела Меркел. Да продължавам ли с останалите – от Жозе Мануел Барозумаоист, през Далия Грибаускайте членка на ЦК на Литовската КПСС и агентка на КГБ, латвиеца Андрис Пиебалгс, германеца Мартин Шулц, чак до дъното – СталинкаКристалинаГеоргиева.

 

Нима още през 2006 година Владимир Буковски, който напоследък дава фира, не го обяви, но никой не му обърна внимание. Дисидентът сподели онова, което е видял и снимал в архива на КПСС:

 

Например през януари 1989 г. делегация на Тристранната комисия[156] отиде да се срещне с Горбачов. В нея бяха (бившият японски министър-председател Ясухиро) Накасоне, (бившият френски президент Валери) Жискар д’Естен, (американският банкер Дейвид) Рокфелер и (бившият държавен секретар на САЩ Хенри) Кисинджър.[157] Поговорили са си сладко и са се опитали да обяснят на Горбачов, че Съветска Русия трябва да се интегрира в световните финансови институции, като ГАТТ,[158] МВФ и Световната банка.

 

Насред разговора Жискар д’Естен внезапно взел думата и заявил: „Господин президент, не мога да ви кажа кога точно ще се случи всичко товаможе би след 15 годинино Европа ще бъде федерална държава и трябва да се подготвите за това. Налага се да работите с нас и с европейските лидери. Длъжни сте да отработите как ще реагирате на това, как ще допуснете европейските страни да взаимодействат с вас и помежду си, или как да станете част от проекта. Следва да сте подготвени.“

 

За наше щастие съветската част от този заговор се разпадна по-рано и не се стигна до точката, когато Москва би могла да влияе върху курса на събитията. Но първоначалната идея беше да се състои онова, което те наричат конвергенция [сливане]. Без значение, дали Съветският съюз някак си ще поумнее и ще стане по-социалдемократически, щом като Западна Европа ще стане социалдемократическа и социалистическа. Значи ще има конвергенция. Структурите им трябва да си пасват. Ето защо Европейският съюз поначало беше изграден с цел да се напасва към съветската структура. Затова те толкова си приличат по начина на своето функциониране.

 

Съвсем не е случайно, че например, Европейският парламент ми напомня Върховния съвет [на СССР]. Той прилича на Върховния съвет, защото беше проектиран така.[159]

 

Когато разни нищожества се вживяват в ролите си на антикомунисти, заплашващи Русия, си спомнете, че така са им казали да правят. Както на Желю Желев. Всички те са фалшификати, пета колона на Москва. Самият Кремъл е поделение на глобалната комунистическа армия.

 

Как така са се „разбрали“? Не се ли досещате защо, когато в телевизионно студио комсомолският секретар на всички нашенски студенти в Москва, зетят на комунистически генерал Евгений Михайлов, който, както се изясни, Божем – също бил приет в БКП, атакува с тъпото сисиньокопие алчно червения фашист, седнал до него, последниятсинът на генерал Славчо Радомирски, ръководител на терористичен боен отряд, който ликвидирал българския елит по софийските улици, не напомня на самозабравилия сеантикомунистнеговото собствено минало? Защото така са им казали да правят – и на двамата. Затова канят тях, а не онези, които даже само със слово могат да объркат сценария.

 

У нас всичко е фалшиво и изопачено. Нима по света е различно? „Левитеставатдеснии обратното! Чудо.

 

 

 

Епохата на клозетниците ознаменува

края на номенклатурна Чалгария

 

 

 

Преди наистина беше забавно да се слуша речта на новата британска премиерка и главна консерваторка Териза Мей пред прясно отминалия конгрес на партията й. Барната шикозно, с червени обувки със сребристи токчета – по всяка вероятност поне № 42, тя изричаше думитеработник“, „работниции израза работническа класа“ толкова често, че сега в геената Карл Маркс прелистваКапиталъти ги вмъква, където е подходящо.[160]

 

Тя заяви, че сега консерваторите сапартията на работниците, партията на държавните и общинските служители, партията на Националната здравна каса

 

Привършвайки своята 59-минутна реч Мей каза на делегатите, че предлага проект на модерен консерватизъм, който разбира какво може да стори доброто управление. Което никога не ще се поколебае да принуди могъщите да сведат поглед, когато злоупотребяват с привилегированото си положение. Което винаги ще действа в интерес на редовите хора от работническата класа.[161]

 

Присъстващите в залатаноменклатурата на ЦК на Консервативната компартия на Британияне скриха своето обожание към лидерката. Цял живот едно и също

 

Самото признание за наличието на „привилегировани“, в система, която претендира да е флагман наидеалитена Френската революция – “liberté, égalité, fraternité” – би трябвало да накара мнозинството британци да се замислят. Но тази дейност, присъща на човека, е забравена и там. Любопитна е „заплахата“ за „свеждане на поглед“. Такова „наказание“ никой не беше предлагал досега, май!

 

Като се оглежда човек, няма как да не му домъчнее за бедните богаташи. Не е парадокс. Няма партия, която да се обявява в защита на техните интереси! Навсякъде им се заканват. И обещават да работят в името на пролетариата – пардон – на „работническата класа“.

 

Нима през пролетта на 2015 година Дейвид Камерън не обяви официално, че Консервативната и обединителна партия на Британия – „дяснатаорганизация, поверена му от Интернационала, епартия на трудещите се“ (вижте илюстрацията).

 

В САЩ Хитлери Клинтън щяла да им разгони мамата, простете за израза, ако й позволят да наеме Белия дом от името на „американския народ“. Но все пак тя е демократка социалистка. Какво става в другата – „дяснатапартия в Америка Републиканската?

 

За разлика от насажданото от години у нас мнение, днешното схващане за идеологията й се оказва твърде „лява“. В навечерието на вътрешните избори на републиканците в щата Айова (3 януари 2012 г.) популярният в САЩ коментатор Дейвид Брукс призова гласоподавателите:

 

Пролетарии от всички страни, съединявате се![162]

 

Неговият анализ започваше така:

 

Републиканската партия е партията на работническата класа. Тази група – бели люде с гимназиално образование и може би даже с колеж – все още е най-голямата част от електората. Тези хора предпочитат предимно републиканците.[163] (Вижте илюстрацията.)

 

Горките богаташи! Докато ги плашат – „от ляво“, „от центъра“ и „от дясно“, те заграбват все повече и повече. Не им е необходима партия, защото те, невидимата глобална номенклатура, учредяват и издържат всички други, участващи в т. нар. политически живот. Кои са Те? Ами онзи1 процент от хората на земята, които притежават повече богатство от всички други 99 на сто, взети заедно“, според доклада на “Oxfam”.[164]

 

На хората с отворено съзнание е ясно, как стана сливането на номенклатуритеизточната и западната. Също – как комунистите подбираха своите ратаи от средите на бившите хора“. Още малко доказателства никога не са излишни.

 

Покойният най-дългогодишен началник на Шесто управление на Държавна сигурност, генерал-лейтенант Петър Стоянов, шумкар от отряда „Чавдар“, си спомня за „праведнияот комунистическа гледна точка генерал Петър Вранчев. Как той, като ръководител на РОРазузнавателно отделениеполитическата милиция след 9 септември 1944 г., предшественик на Шесто управление, „подпомагал политиката на ЦК на БРП (к)…

 

Още през есента на 1944 г. група измежду водачите на Националния легион се обърнала към Вранчев, началник на РО, с предложение за сътрудничество на народната власт в името на България. От тези хора Вранчев създал секретната група Х-11. В нея били още Стефан Стоянов, баща на бъдещия президент Петър Стоянов, Дянко Марков, бащата на Муравей Радев Георги Радев, бащата на Евгений Бакърджиев Стефан Бакърджиев.

 

Всички от групата Х-11 служат честно и активно на РО-2 и имат решителен принос за разгрома на всички офицерски заговори във войската в периода до 1948 г. Като истински патриоти тези хора спасяват армията от недопустими разпри и сблъсъци, а България от кървави разправи.

 

По същото време за КРО-служба на новосъздадената ДС работят Александър Сталийски, Стефан Савов, Ценко Барев, Александър Ляпчев. Тогава двете тайни служби – военната и МВРработят в много голяма степен самостоятелно и успешно се дистанцират от съветските органи на НКВД и ГРУ. Това е ставало само благодарение на закрилата, която са имали от държавното ръководство в София.[165]

 

Всички тези неща, на първо място самото писмо на легионерите до компартията и нейните служби за сигурност, бяха изнесени от Георги Жеков в неговото предаване „Безкомпромиснов телевизия СКАТ, а напоследък и в YouTube. Жоро не го стори зад гърба, както са научени ченгетата. Разобличи буквално в лицето Дянко Марков, който се оказа мръсник, родеещ се по-подлост и гадост с Петко Бочаров, Христо Друмев и Стефан Солаков. Все твари, писали доноси срещу родните си майки, бащи, братя, съпруги

 

Умът не го приема, отхвърля го като възможност. А е истина!

 

Истинските патриотиот болшевишката завера Х-11 са действали и срещу нашата политическа имиграция, твърди шефът на Шесто, другарят Петър Стоянов.

 

Групата изградила мрежа от сътрудници и информатори за проникване във всички обществени, политически среди и войската. Имали многобройни сътрудници. Псевдонимът на Вранчев билДоктора“, неизвестният „покровителза легионерите

 

Години по-късно пред Радой Ралин ген. Вранчев признал: „Никакви организации „Хан Крум“ и „Неутрален офицерне съществуваха. Провокирах ги аз чрез подставени лица, за да проверя кои офицери не са лоялни към нашата власт.[166]

 

Ами защо синовете и дъщерите наистинските патриотине вдигнат паметник на героя-комунист? Фактически на него и на мерзавщината на своите родители, както и на наследената от тях самите подлост, дължат шеметните си кариери. Понеже са важни за другарите, досиетата им в Държавна сигурност не се появяват. Но знаем, че няма нищо скрито, което да не се открие, нали?…

 

Ще речете: минало, да му турим пепел. Аз не желая. Няма да се примиря. Виекакто щете. Но като плуете, не се оплаквайте.

 

Като прескочим 40 години от явния социалистически период на тоталитарна власт и управление чрез кървав терор, в който – по признанието на въпросния шеф на Шесто управлениепаднали главите на стотици честни български офицери, а много други били хвърлени зад решетките Държавна сигурностмечът на Партията, също попадна под това оръжие. Мечът на Политбюро на ЦК на БКП се оказа по-голям, по-остър и по-тежък от този на ченгетата.

 

С поредица от Укази и решения на Държавния и Министерския съвет бяха извършени кардинални структурни промени, с цел да премахнатполитическата полиция“ и да децентрализират останалите подразделения.

 

Ето какво казва по този случай в интервю полк. П. Костадинов, бивш началник отдел в ПГУ-НТР: „Естественият външен натиск от страна на САЩ намери своите поръчкови изпълнители у нас в лицето на висши български държавници. Като емблематични са достатъчни имената на Андрей Луканов, Любен Гоцев и Атанас Семерджиев.“ По памет П. Костадинов цитира интервю от 1998 г. на Любен Гоцев, че при посещение на делегация в САЩ около десет години преди това (1988) Луканов е провел разговор начетири очис президента на „ПепсиКендъл. Гоцев предполага, че именно тогава са обсъждали интересите на двете страни при настъпилите промени в Съветския съюз. По-късно, при посещение в САЩ, вече като външен министър във второто правителство на Луканов, Гоцев признава, че били поставени условия пред страната ни – ликвидиране на секретните служби и най-вече на НТР.[167]

 

И те, послушниците, „на всяка власт наемната утайка“, се подчинили и изпълнили заповедта. Обаче без да пропускат шанса за свой личен келепир и за облагодетелстване на малобройната си номенклатурна класа. Затова, техният поет ги е определил като „разглезена и алчна шайка хора с ловък, хитър ум“.[168]

 

Ще разочаровам любителите на конспиративни теории. Партията винаги е единна. Няма живковисти и лукановисти. Нейното оцеляване във властта – разбирайте на Номенклатуриязависи от непоколебимата общност на комунистите.

 

Може да е имало търкания. Но никой никого не докосна. Арестите на Тато и зет му, както и на Луканов, бяха бутафория за замазване на очите и заблуда на плебеите. Запитайте се: Кой стана представител наПепси“, явно корпорация, близка до Андрей Карлович? Ами Васил Златев – кмет на Правец, верен слуга на Тодор Живков и семейството му. Като погледнете снимките и зърнете отблъскващата мутра на невзрачната зле брадясала банкянска мома, нима не схващате, че Политбюро все така ни управлява? Както предрекъл Любен Гоцев на 10 януари 1990 година.

 

Кои станахаопозиция“, а сетне – „управляващи“? Нали забелязахте имената на Стефан Савов, Петър Стоянов, Евгений Бакърджиев, Муравей Радев? Савов – агент „Николай“, не беше просто преводач. Заради преводите си на комунистически автори от испански език беше награден с орден Кирил и Методий“ лично от другаря Тодор Живков! Лъжеше, че е бил в концлагер. Ако беше вярно, как по същото време се е явявал на изпити в университета? Син на министър, убит от комунистите, пък станал студент?! Тате беше полужив, малко арестуванпет-шест месеца, и с национализирано дребно имущество, пък на сестра ми, Бог да я прости, не й дадоха ОФ-бележка за следване!

 

Знаете цялото ръководно комсомолско минало на Петър Стоянов. Както и какво представлявали неговите родители и тези на жена му, брат му. Муравей Радев е бил заместник-директор и главен счетоводител на големи социалистически предприятия и институти. Как с такъв родител?

 

Десети ноември завари Евгений Бакърджиев като касиер на квартална организация на БЗНС с председател Петър Танчев. Веднага след това го приеха в Управителния съвет на същото БЗНС, но вече с ръководител Виктор Вълков. Има чичо активен борец

 

Казвал съм: нашата държава беше ликвидирана на 9 септември 1944 година. Оттогава тя е само опит, експеримент, успешен за номенклатурата и трагичен за народа, доведен до оскотяване, превърнат в безропотно, немислещо и винаги съгласно стадо.

 

Днешният вариант на болшевишка държава е образцова сатрапия, която постепенно избива всинца ни. Бавно, затова неусетно. Хората не могат да разберат, че комунистите извършват демоцид унищожаване на народност.

 

Преди два месеца, по нареждане на кмета на Севлиево, шефката на Общинското предприятие Обреди забрани извършването на повече от три погребения дневно в града.[169] Схващате ли? Понеже процесът беше проточен, като за унищожението ни използват всевъзможни похватиотказ от производство и поддържане на висока безработица, нищожно заплащане за положен труд, масови пенсии, които по размерите си се равняват на дневните надници на Запад, грабежи на народно имущество, предлагане на изключително вредни храни, обгазяване, пръскане с вредни вещества, ужасна поликлинична и болнична система с доктори, обучени да убиват, липса на всякакво здравеопазване и на първо място – чрез всеобщо достъпни съоръжения за спорт и движение, непосилни пътни такси, лишаващи ни от възможност за туризъм

 

И хлебарки не биха издържали. А се твърди, че се славели като устойчиви насекоми.

 

Пак казвам: извършвано бавно, унищожаването ни остава извън сетивата на угрижения нашенец. За пореден път ще сравня метода с варенето на жаби. И никакви бивши хора“, „стари буржоа“, „монархо-фашисти“, „мръсни реститути“ или „нови демократине са виновни. Ниеизчезващите наследници на българите от времето на държавата, на Царството, изобщо не бяхме допуснати до съществени постове и длъжности. Даже нямаше как да повлияем и върху съзнанието на нашенци.

 

Всички, които ръководеха и продължават да го правят, бяха допуснати във властта от своите командири комунистите, приятелите, доверениците, съюзниците на не по-малко болшевизирания, алчно червен и фашизиран Запад.

 

Затова председателят на Народното събрание е членка на БКП, която трудно можем да определим като жена. Президентът и вицепрезидентката са членове на БКП. И министър-председателката е членка на БКП. А министрите произлизат от семейства на висшата и средната комунистическа номенклатура.

 

 

 

 

 

Нали знаете причината за издигането на Цецко Цачев? За да има и по-грозна политичка от Катрин Аштън, Б.Б., Ангела Меркел и Федерика Могерини.

 

Онези, които се задават като бодра смяна“ на старата номенклатура, са същите – или комунета и ченгета, или дечица на такива.

 

Ето я неподправената истина.

 

 

 

От гледна точка на низшите нито една историческа промяна

не е означавала нищо повече

освен промяна в имената на техните господари[170]

 

 

 

Няма как да ги победите със сила. Цялата въоръжена власт е в техни ръце. Бръщолевенията за Давид и Голиат са детска приказка. Комунистическата диктатура е възможно да бъде победена единствено с всеобщо или изключително масово неподчинение. Или с гигантско участие срещу нея, в полза на хората, на избори. И двете са невероятни. Второто – направо с нулеви шансове.

 

Така е у нас

 

Шефът на Шесто ни поднася всеизвестна истина, пред която всички срамежливо свеждат очи от шубе:

 

На улицата излязоха няколко хиляди подготвени мъже от Държавна сигурност[171]

 

Подготвени за какво? Да изтезават свестните и да бъдат послушни лакеи на водещите комунистически фамилии. Обучени да бъдат безмилостни къмвраговете на народа“, както сам признава този „генералПетър Стоянов. И с типичната за комунягите тъпота, в следващия том на писанията си се отрича от думите си!

 

Но кой удари собствените си служби за партийна сигурност и какво сътвори от тях?

 

Именно висшият ешелон на комунистическата партия се обяви срещу Държавна сигурност и в крайна сметка я закри. Зад фасадата на демократичните промени се крият и чисто властнически интереси… Политическият инструмент бежертван“, за да обере повечето, ако ли не всички негативи на тоталитарната власт.

 

Значителните кадрови съкращения в ДС за кратък период наситиха трудовия пазар с хора, на които не им бе оставен почти никакъв житейски избор

 

Непредубеденият читател с право пита: Кому бе изгодно всичко това? Отговорът на този въпрос не е толкова сложен, колкото се струва на пръв поглед. Най-напред това бе необходимо на тези, които заграбиха властта в свои ръце. След това на всички, които разграбиха държавата, чиято инфраструктура бе градена от цялата нация в продължение на десетилетия. И трето – последно по място, ала не и по значение, полезно бе за престъпния свят, към който се числят т. нар. „мутри“,[172] добре облечени „бизнесмени“, силовите групировки и сивата икономика. Сякаш някой съзнателно бе отворил вратите на библейския Апокалипсис.[173]

 

И докато на Запад със задоволство потриваха ръце, тук „щабът на Десетоноемврийския преврат“ трескаво търсеше начин да отклони огъня от себе си. Кой се втурна да разгражда защитната система на дотогавашната държава, която сдържаше престъпността и престъпния контингент „в поносими граници“ и се стремеше да разширява превантивната дейност в своята ежедневна работа? Не бяха ли Андрей Луканов, Петър Младенов, Атанас Семерджиев и присъединилият се към тях служител на Първо главно управление (ПГУ) Любен Гоцев?[174]

 

Алилуя!

 

Признание на началника на Шесто управление на Държавна сигурност, шумкаря, комуниста, активния борец против капитализма и някакъв несъществувал преди 9 септември 1944 годинафашизъмПетър Стоянов, че комунистическата върхушка излюпи организираната престъпност в своите инкубатори. Как иначе, щом като цялата тяхна партияБКПе обявена със закон за престъпна организация? Мутрите бяха и са агенти на същите служби, чийто ръководител е бил другарят генерал.

 

Той сигурно се жалва, понеже е недоволен. Не са му дали достатъчно. Да му припомня частушката на любимите му съветски комунисти:

 

Обижается народ, мало партия даёт! Наша партия не блядь, чтобы каждому давать![175]

 

И още едно напомняне:

 

Една от съпругите на член на Политбюро и активен участник в свалянето на Тодор Живков е питала някои от жените на високопоставените особи: „А вие колко получихте?“.[176]

 

Да се върнем към видеозаписа. Когато Андрей Райчев обявява за невярно твърдението, че Георги Боков е убил Райко Алексиев, си струва да се запознаем с мнението на Филип Боков, сина на бившия кандидат-член на ЦК на БКП и главен редактор на вестник „Работническо дело“. Настоящият председател на някакво червено дипломатическо дружество заявил:

 

Тук специално внимание заслужава градската легенда за участие на Г. Боков в убийството на Райко Алексиев, което, доколкото съм чел, е извършено в първите месеци или може би седмици след 9 септември 1944 г. Тази легенда е откровена лъжа, пусната след 10 ноември 1989 г. от Радой Ралин на чашка в писателското кафене.[177]

 

Поредната комунистическа лъжа! Радойко, който до голяма степен беше един от тях, не е споделил тована чашка в писателското кафене“. Направил го е публично, от сцената на препълнения Народен театърИван Вазов“. Пред стотици свидетели е разказал, как Георги Боков се е хвалил, че еубил с 400 шамара” издателя на вестник „ЩурецРайко Алексиев![178]

 

Бокови са изумително отмъстителни. Фортуна за пореден път се помайтапи с мен. Дългогодишната лична секретарка на Филип Боков, някаква Грета, чийто баща е украински комунист, беше длъжна по закон да ми издаде УП-2удостоверение за размера на работните ми заплати във вестник „Софийски вести“. Когато разбра кой съм, явно споделила с господаря си, въпреки наличието на достатъчно документи, ме снабди с фалшификат: че съм работил само наминимална заплата!

 

Колкото до истинското име на Кристалина, ще добавя: Преди повече от трийсетина години мой приятел и кумец разказваше у дома, че има някаква братовчедка, наречена Сталинка. Почина, Бог да го прости. На погребението му, триумфално, сякаш не участва в печално събитие, а се намира на дефиле за грозници, се появи другарката ГеоргиеваКристалина, всъщност – только Сталинка.

 

Напуснах. Отвън, до самия вход на черквата, беше паркирана лимузинаAudiс червен номер и шофьор, застанал като истукан до автомобила

 

Това са текомунистите. Вие си вярвайте, че могат да се променят. И умирайте от глад. Заслужавате го.

 

Затова главният ни натовец се казва Соломон Исак Пасси и е син на комунистически убиец, съдебен заседател в (анти)Народния съд, съветник на Тодор Живков. Вече почти 27 години страната се управлява от комунисти, ченгета, техни наследници и мошеници, вербувани от тях. Търпим и затова сме обречени да приключим съществуването си като народ под московски ботуш. Ето защо, не се сърдете на някакъв Толстой, а на самите себе си и на вашите любимци като Костов, Иван Йорданович. Не друг, той дариНефтохимна Съветите. Вие вярвате на Б.Б. – близка приятелка на Валентин Златев, и телохранителка на Тато.

 

Какво се е променило? Това, че можем да плямпаме, без да ни ликвидират или приберат? Достатъчно ли ви е? Явно не желаете да живеете по човешки, с достойнство и в материална достатъчност.

 

Щом това ви устройва, аз що да сторя?

 

Израснах сред съвсем малко клозетници. Смятам, че никога не станах такъв. Не се приспособявах, нагаждах, натаманявах, продавах. И не предавах. Затова не мога да понасям обстановката и търся човека. Изляза ли извън жилището си, срещам изключително клозетници.

 

Вече не ходя на черква, защото вярвам в Бога Исус Христос, а не в поповете. Христос не е спасявал с проповеди в храм, а под открито небе. И ни учи:

 

А когато се молите, влезте във вашата спалня и заключете вратата. И се молете на Отец, който е невидим. Но вашият Отец, който вижда в тайното, Сам ще ви възнагради явно. Като се молите, не повтаряйте думите си като неверниците[179]

 

Не се кланям на икони и не целувам попските ръце и кръстовете им, които преди това са докосвали мъртъвци. А мъртвото тяло вече излъчва лоша енергия. Сам Бог ни предпазва от допир с него, от влиянието на това зло излъчване.

 

Евангелистът Марк описва как Исус срещнал някакъв „мъж, излизащ от гробището, който имаше нечист дух. Живееше в гробището и никой човек не можеше да го окове във вериги. Защото, когато и да го връзваха с пранги и вериги, той разкъсваше оковите и трошеше веригите. И никой не беше в състояние да го контролира. И винаги – денем и нощемтой беше в гробището и в планините, крещейки силно и сам налагайки се с камъни.

 

Когато той още отдалече зърна Исус, се затича и го боготвореше. И извика гръмогласно, като рече: „Какво общо имаме с теб, Исусе, Сине на най-високопоставения Бог? Умолявам те в Бога, не ме измъчвай.“

 

Защото Исус бе му казал: „Махни се от човека, о, ти нечестив дух.“ И го попита: „Какво е името ти?“ А онзи му отговори: „Нашето име е Легион, защото сме много.“

 

И много го молеше да не го прогонва от страната. А там имаше, близо до планината, голямо стадо свине, които плюскаха. А лунатикът го помоли, казвайки: „Изпрати ни в свинята, където можем да ги нападаме.“

 

И Исус им разреши. А лунатикът си отиде, и нападна свинята. Но стадото се затича към ръба на скалата и падна в морето. Бяха около две хиляди и всички се удавиха във водата.

 

А онзи, който ги хранеше, избяга. И разказа в града и също така – в селата. Затова те отидоха да видят, какво се беше случило. И видяха Исус, и видяха лунатика, облечен и с добри обноски, седнал до него. Даже и онзи, който имаше легион в себе си. И се изплашиха.

 

Затова започнаха да го карат да напусне техните предели. Когато Исус потегли с лодката, лунатикът го молеше да остане с него. Но той не му позволи, а му рече: „Върви си у дома, при своите хора. И им разкажи какво е направил Бог за теб, и как се е смилил над теб.

 

Тъй той си тръгна и започна да проповядва в девет града за онова, което Исус беше сторил за него. И всички те бяха смаяни.[180]

 

Не случайно в католическата и протестантската църква погребват покойниците в затворени ковчези. И в двете иконите са недопустими, а във втората – и скулптурните изображения.

 

Пък и що за изрод би желал да запомни най-близките си в ковчега, а не като живи, засмени, любвеобвилни хора? Само некрофил.

 

 

 

Те знаят, че промяната на сюзерена означава само,

че ще вършат същата работа като преди, но за нови господари,

чието отношение към тях не се различава от това на старите[181]

 

 

 

Няма да забравя, как едва 17-годишен ме прибраха в Благоевски районен комитет на комсомола на връщане от Възкресната служба в столичната черква „Свети Семочисленици“. Тогава тя беше по-чиста, тъй като много рядко опяваха в нея. Черквата на гробищата беше предназначена за това. Там да се събира Легионът.

 

След „разбирателствотона 10 ноември 1989 година видях по телевизията всички комунистически балони, главатарите на войнстващия атеизъм, да палят свещи в черквите. Целият клир се оказа свързан с Държавна сигурност. Някои бяха членове на БКП! Същото е в Русия. Откъде другаде да дойде този нечестив дух, завладял поповете и паството им, до неотдавна кланяло се в залите на комитетите на БКП и целувало дланите на партийните секретари.

 

 

 

 

 

Спасявали православието“! Клозетници! Универсално оправдание за предателството към Бога и народа, към вярващите в Христа.

 

Чувал съм го от местните попове. Които, в най-тежкия момент за живите, когато изпращат в отвъдното свой родител, му искат 360 лева за опелото!

 

Християнство ли? Православие ли? Сребролюбци, фарисеи, слуги на богоубийците, нарушаващи Христовото учение и  правилалицемерикомунистически унищожители на духовността и на българщината! Замениха Бога и достойнството си с въргаляне по седалките начайкитеимерцедесите“, по персийските килими на приемите

 

Ходят, наконтени като пауни, или в дълги и широки черни раса, с какво ли не чифутско на главите, въпреки изричното предупреждение на Исус в Глава 23 на Евангелие от Матей“. Приели са отхвърленото от Господ лъжеучение Стария завет, отречен и от археологическата, и от историческата наука. Треперят от суета, търсят уважение и покорство, вместо да се смирят. Продали са душите си на дявола.

 

Е, никога не съм бил такъв. Затова и не ме понасят. И какво от туй? Ето как Бог се отнася към мъртвешкото и двуличните, които се правят, че почитат онези, които са се отправили към Господ и вечния живот:

 

Проклети да сте, книжници и фарисеи, лицемери![182] Защото сте като гробници, боядисани в бяло, които отвън изглеждат хубави, но вътре са пълни с мъртвешки кости и всякаква гнилоч. Въпреки това, отвън вие се представяте пред хората като праведни, но отвътре сте пълни с грях и притворство.

 

Проклети да сте, книжници и фарисеи, лицемери! Задето въздигате гробници на пророци и украсявате гробовете на праведните. И говорите: „Ако бяхме живели в дните на нашите предци, нямаше да участваме с тях в проливането на кръвта на пророците. Сега свидетелствате за самите себе си. Че сте деца на онези, които избиха пророците. И за вассъщото, което беше отсъдено на вашите бащи [ада]. О, вие змии и скорпионски издънки! Как можете да избегнете осъждането ви в ада?[183]

 

Някои може и да са разбрали. Ето какво представляват комунистите. Те не си посипаха главите с пепел, нито се извиниха за принадлежността си на престъпната организация БКП. Без да се оттеглят в задните редици на обществото, като в манастир, за да преживеят катарзис, заявяват, че нямали нищо общо със зверствата на социалистическия режим, със Системата.

 

Всички те (почти не съм забелязал изключения) са неинтелигентни, прости, алчни материалисти, безнравствени твари. Затова няма как да познават прословутата максима на американския еврейски комик Граучо Маркс. Той беше писал:

 

Изпратих в своя клуб телеграма, която гласи: „Уведомявам ви за моето напускане. Моля, съгласете се и го утвърдете. Не желая да принадлежа на никой клуб, който ще ме приеме за член.[184]

 

Тя сякаш е предназначена специално за тях комунягите. Изобщо не ме интересува, кой дегенерат ще се засегне от това – комунист или отрок на такъв. Всички са покварени.

 

Затова, заради пълното отсъствие на вяра в Бога, а вместо в Негов църквата, сътворена от фарисеите, се самообричаме. Такива като мен никога не биват приети в стадото. Слава Богу!

 

 

 

 

 

Комунистическите клозетниците са все репресирани. Този другар – Тома Томов, син на комендант на концлагера Белене, сам член на БКП и агент на Държавна сигурност, също е… „репресиран“. Нищо, че бил под закрилата на правешката принцеса. И той се е развивал. Обикалял света. Ние, плебеите, които уж бяхме на власт – нали беше „народна“ – не можехме. И какво – трябвало е да ни държат в изолация и го правеха. Бяхме безправни. Такива сме и сега.

 

Проститутката от bTV прави разлика междудоносник и ченге“. Колкото до Кисинджър, той е вербуван от съветските шпиони още през 1945 година. Псевдонимът му в КГБ е „Бор“.

 

Да, в този свят живееха Тома-Томовците, но не и ние. Нашего брата опъваше каиша и съществуваше, вегетираше. Този негодник не се смята за част от номенклатурата! Хайде де! Тогава кой?

 

Не е милионер? Гаджето му държеше под наем като офис апартамента срещу нас. Внасяше някакво свръх скъпо кафе – в наименованието се съдържаше “Green”. Може да си въобразявам, но ми се струва, че заради моя скромност двамата скоро се махнаха.

 

Той, моля ви се, бил друг? Какъв? Малко по-малък мръсник от Бочаров, Агов, Кеворкян, Инджев, Гарелов, Кулезич, Коритаров и т.н.? Или се съизмерва с покойния си сайбия Иван Живков с моминско име Славков? Може би с Людмила Живкова или с генералите, които, когато са му дърпали конците, са имали по-малки звездички на милиционерските си пагони?

 

Кой можеше да отиде в Англия и да заснеме филм за Хенри Моор, освен твърдолинейни потомствени комунисти и ченгета като Тома Томов и Павел Васев?

 

Докога? Докога? Докога?

 

В книга, посветена на събитията от 10 ноември 1989 г., високопоставеният номенклатурчик на БКП, а по онова време генерален директор на Българската телеграфна агенция Боян Трайков споменава документална поредица на виден комунистически журналист, свързан със специалните служби на тогавашната власт. В нея се твърди, че когато същият пропагандаторТома Томов, „бил на посещение в Съединените щати, е бил приет в Държавния департамент от някой си Ричард Армитидж, който му казал:

 

Нали имате в България единАндрей Луканов. Кажете му, че като го уволнят вашите началници, ние на драго сърце ще си го вземем при нас.“ Догадките, които поражда изразът „ще си го вземем“, който е твърде еднозначен, Тома Томов подсилва и с друг цитат от думи на бившия държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър, казани на Андрей Луканов в Париж: „Вие двамата с Желев ще вървите напред заедно.“ Та това прилича на инструкция![185]

 

Кой е този Тома Томов – „геният на журналистикатав номенклатурна Чалгария? Ще отречете ли, че ако не го канят насам-натам из студията на ефирките, младите изобщо нямаше да подозират съществуването му. А по-възрастните щяха да са го забравили. Както не си спомнят моторния рефлекс за свалянето на чистачките от автомобилите, изграден презхубавия социализъм на изобилието“.

 

Чий продукт е Тома Томов? Неговият бащата е полковникът от милицията, активният борец против капитализма и фашизма[186] Никола Томов Николов, комендант на концлагера Белене. Самият журналист е израснал на това зловещо място. Бил възпитаван да се наслаждава на садизма, демонстриран от милиционерите при мъченията над политическите затворници на комунистическия режим.

 

 

 

Омраза, пренебрежение и изконно недоверие – това е

физическият свят на комунизма[187]

 

 

 

В такива условия формирали мирогледа си повечето от синовете и дъщерите на убийци? Едва 19-годишен Георги Константинов – потомствен анархокомунист, попада в преизподнята на комунистическото следствие. Оттам – в концлагера Белене. Зарадинечувано престъпление“ – със съмишленици гътнал бюста набащицатаСталин в градинката, където днес се издига срамният за нацията ни паметник на Червената армия. Адашът, както взаимно се наричаме, си спомня:

 

Към обяд се чу, че на обекта към шпицкомандата се е присъединил и началникът на плевенската ДС [генерал Аргиров]. Отново строиха всички ни. Бяха извадили и карцираните [заключените в наказателните килии – карцерите, истински гробове по размери], които се олюляваха от изтощение. Генерал Аргиров беше облечен с яке и голф. Приличаше на хипопотам… Той почти изрева:

 

– Не искате да строите карцери? Тогава се пригответе да изкопаете гробовете си

 

И започна да задава един и същ въпрос, сочейки с пръста си случайно попаднали в полезрението му затворници:

 

Ти искаш ли да строиш карцери, бе?

 

Повечето запитани отговаряха утвърдително. Само петима казаха: „Не!“

На всеки от тях Аргиров казваше:

 

– Излез от строя, мръсна гад, и застани тук, с лице към бригадите… Водете ги в карцера! Следобед ще решим съдбата на гадовете

 

След това свитата тръгна към административната постройка, където ги очакваше „малък банкет, организиран в чест на другаря генерали останалите височайши гости наТрудово-Възпитателното Общежитие“. Петимата бяха отведени в подземията на складовете при Йоцов, а нас ни разпуснаха. Откъм импровизираните карцери се чуваха викове. Беше гласът на Йоцов, когото, изглежда, джандарите биеха.

 

В същия момент в тоя кръг на ада през портала влезе някакво дете в къси панталонки. Придружаваше го началникът на обекта, вече старши-лейтенант Йонко. (Пред очите ни „израснаха кадрите на социализма“. Тези, чиято кариера в концлагерите и тюрмите бе започнала при Сталин. Същите, с които сега Хрушчов провеждаше своянов курс на преодоляване на грешките на култаи опитите сида построи нов бардак със старите курви на Сигуранцата“.[188])

 

Детето и палачът прекосиха двора и се насочиха към подземието, откъдето идваха заглъхващите викове на Васил Йоцов. Със Серафимов бяхме на повече от десетина метра от дупката, в която ритаха беззащитната жертва, когато край нас минаха старши-лейтенантът и детето с късите панталонки, упътени към отворите-отдушници, от които се разнасяха стенанията на нещастния приятел. Някой каза, че това дете е синчето на полковник Томов. Йонко му показваше как се калява стоманата и как е нужно да се постъпва с врага на народната власт“.

 

То приближи до амбразурата на склада, опитвайки се да надзърне в полумрака на подземието. В този момент Йоцов извика: „Убийци!“ А копелето му недносе смееше. Очевидно, след обилния обяд, приготвен от робите на баща му, то изпитваше нужда да сезабавлява. (Един ден то ще стане най-добрият копой сред българските журналисти и кореспондент сред шпионите Тома Томов. След „демократичнатаподмяна на част от персонала в бардака то ще продължи да оглупявамедийнолековерната си публика съсспомениза бащата, чиято кариерапострадалаотхуманнотому отношение къмпитомцитев затвора на острова.)

 

Съдбата ме срещна случайно с него в „правителствената болница“, край леглото на агонизиращия и бълнуващ от наркотиците д-р Петър Дертлиев – той боледуваше от рак. Бяхме дошли с Ценко Барев да се сбогуваме с умиращия приятел, когато Томов-„жуниор“ влезе в болничната стая. Той беше изпратен от колегите си да преслуша стария социалдемократвече в клинична смърткато го залъгваше, че ще прави филм за героичния му живот. Използвайки човешката суета, Томов-младши искаше да изтръгне и запечата с магнетофона последната блага дума на Дертлиев за палачите му от БКП-БСП.

 

След като разбра кои сме и че можем да развалим сценария“, той побърза да се изниже от раковия корпус. В очите му се четеше омраза и страх. Страхът от все още живите свидетели, които любящият папа не бе успял да оземли на Шести обект“. Така затворниците наричаха незнайното гробище на острова, за чийто гробарски ритуал Томов-баща беше изложил писмено предложенията си до небезизвестния Мирчо Спасов

 

Очевидно, духовното сродство между детето и бащата бе пълно. Иначе физическата им разлика беше колосална. То навярно беше дело на някой комшия, докато Томов-старши е подривал и подготвял гибелта на британския капитализъм, предвидена още от „най-великия мислител на хилядолетието“ – Карл Маркс.[189]

 

Да не се лъжем. По тези места промените са външни, козметични. Замениха игото, въдворено със сопата, шмайзера, танка и милиционерската палка, с робско подчинение чрез банкови кредити и безработица. Всички разбойници са непокътнати. Никой комунистически престъпник не е докоснат. Тъкмо обратното – умножиха ги.

 

А твърдението, че комунистите се променят е лишено от всякакви аргументи. На питането, защо мислите че сте прави, отговорът е лесен: Понеже е така всеки може да се променя, защото има право на това. Единствената разумна реакция на това е мълчанието и презрението.

 

Unicuique quod meretur. To each what he deserves. Pour chacun ce quil mérite. Всекиму заслуженото.

 

Доверявайки се на подобни безличия, нашенци пропуснаха историческия си шанс и отгледаха поредните две загубени поколения. Вместо в просперираща държава на свободата и равните възможности, предпочетоха продължаване на болшевишката Народна република България. В нея отколе беше установен тоталитарен, репресивен фашистки режим. Превърнаха я в Номенклатурия.

 

Нейните долнокачествени владетели, които саркастично наричахме малките мозъци“, отглеждаха нищожества по свой образ и подобие. Примитивните създания нямаха право да поглеждат към небето или околностите извън септичната яма. Задължаваха ги да се вторачват в тлъстите задни части на червените господари, надвесени над отходните места, които малките нееволюирали гадинки обитаваха. За да нямат по-големи претенции от тези да служат на дирниците. С надеждата, че някой ден слънчев лъч ще пробие през процеп в дъсчената врата на нужника, и тогава ще успеят да изпълзят до дебелогъзите от номенклатурата. А евентуално, слугувайки й, ще се угоят, за да се настанят сред нея.

 

Такива са хоризонтите в тукашния клозет. Масата от населението не е нищо друго, освен клозетници, шаващи в съветска Лайнария, страната на Валери-Станковците и Иво-Ивановците. Какво имам предвид?

 

Обещах, че ще изясня защо нарекох онова хайванче, дето свидетелстваше срещу страната, която го е приютила, клозетник. То е пришълец и не е редно да върши това. Освен ако няма задача. Ругае Америка, но не я напуска. Тук го ценят, обаче не се връща. Защо ли?

 

Такива като негопривидно спящи клетки на комунизма и световната революция, ако щете – на Москва, имаше предвид Юрий Безменов, офицерът от КГБ, избягал на Запад, в своето предупреждение към американците. Единствен го преведох и показах.[190] Той говореше за „идеологическо проникванена съветската система в САЩ:

 

Процес, който е законен, публичен и явен. Можете да го видите със собствените си очи. Всичко, което трябва да направите, което всички американски медии трябва да сторят, е да извадите тапите от ушите си, да отворите очи и тогава ще го видите. Няма никаква тайна. Нищо общо с шпионажа.[191]

 

Въпросната твар, която в пространното си излияние нито веднъж не се усмихна, се нарича Иво Иванов. Такива не биват кръстени. Не е възможно да речете: казва сеТях ги наричаткато предмети или улици… Чух за това нещо след тази му изява, която неизвестно защо, по стечение на обстоятелствата, видях. И се поинтересувах. За да прочета следното:

 

Почитателите му го наричат един от най-талантливите съвременни български автори и го сравняват с американските класици Труман Капоти и Хънтър Томпсън. Той самият се счита само за разказвач на реални истории с малко късмет. Това е Иво Ивановписател и спортен журналист, който повече от 20 години живее и твори в далечния Канзас сити, столица на едноименния американски щат.[192]

 

Човек ще рече: Най-сетне някое от нормалните деца, от свястно семейство, с праведни родови корени, несвързано с комунистическата тирания, е намерило място зад Океана и е успяло. Нищо подобно! Не би.

 

Понеже знам и отдавна не съм наивен като Безменов, съм наясно: Мястото на комунетата е там, в неосъветския рай“, един от центровете на световната революция. Близо доБарак Обама най-големия разпространител на комунизъм в Америка“, както д-р Майкъл Савидж дефинира наемателя на Белия дом в своето последно засега интервю.[193]

 

Савидж[194] е евреин, потомък на имигранти от Русия. Заклет консервативен индивидуалист, както се самоопределя. И не по-малък антикомунист. По двете си приличаме. До 27 септември 2016 година водеше собствено радиопредаване, официално обявено за „най-слушаното в САЩ“. Средно с повече от 40 милиона верни слушатели. Спряха разпространението му.[195] Понеже това е „най-свободнатастрана на земята!

 

Но този Иво ломоти от Канзас. Беглото ми проучване показа, че е приеман като истински тлъст глист от клозетниците, обитаващи тукашния нужник Чалгария. How come? Как така? Шепата читатели, заради които се хабя, вече са се досетили.

 

Талантливият майстор на перото е роден в София през 1974 г. От малък е закърмен с баскетбола, защото родителите му работят в консулския отдел на посолството на САЩ в България, където той има възможността от дете да се запознае с типично американски спортове като бейзбол, американски футбол и да следи турнирите на техните професионални и колежански лиги.[196]

 

Опа! Естествено възклицание, произлизащо от „родителите му работят в консулския отдел на посолството на САЩ в България“. Това не бяха длъжности, заемани просто от членове на БКП и редови ченгета. Доверяваха постовете на големи слушалки“, на твари, изключително верни на БКП и КПСС, преминали специална подготовка – не веднъж – в школите на КГБ. Петко Бочаров е бил дребен ратай в посолствата на Япония и Щатите в София. Тези са от най-правоверните и засекретени, пазени специално. Но не е само това.

 

Следих баскетболни мачове от НБА на тогавашните видеокасети, когато желязната завеса беше много плътна и ние не можехме да гледаме баскетбол. Имах абонамент за прочутото списаниеСпортс илюстрейтид“, по време, когато това беше немислимо. Въобще бях голям късметлия в това отношение“, разказва писателят пред чикагския вестник „България сега“.

 

На родна земя българинът учи в столичната руска гимназия [къде другаде], където се запознава с много от бъдещите си колеги, станали по-късно спортни журналисти.[197] Оттогава датират и първите му опити да пише кратки разкази и статии.[198]

 

Ще се намери ли някой, който да задоволи политически некоректното ми любопитство: Защо наследниците на националсоциалистите не се радваха на подобна щастлива съдба, на такъв „късмет“? Ако не знаете, Gestapo е наброявало около 72 000 души, докато КГБняколко милиона. Само щатните служители на Държавна сигурност са били повече от 28 000 парчета. Общо за 45-годишния период – близо 200 000. Почти колкото избитите от тях, компартийците, милиционерите и военните.

 

 

 

Падението Чалгария

 

 

 

Но да продължим:

 

Още като студент той започва да пише дописки за популярния спортен седмичник „Старт“. През 1990 г. тогавашният му главен редактор Климент Величков търси човек, който да има познания за баскетболната и хокейната лига на САЩ (НБА и НХЛ), а това е почти невъзможна задача преди интернет епохата заради тоталната липса на информация, наложена от комунистическия режим преди 1989 г.[199]

 

Поредният цинизъм на комунистите, за който няма как да знаете. Но аз бях сред тези. През 1988 година, работейки като коментатор във вестник „Футбол“, занимаващ се с всички национални отбори и професионалните вътрешни първенства, реших да се преместя вСтарт“. Зарадваха се. Много. Поне привидно. Предложиха ми да участвам в конкурс, уж формален параван за назначението ми. Но някаква невидима сила развали уговорката – de facto – шашма.

 

Малко след това ме уволниха от Футбол, без право на никаква работа. Както по-късно ме осведомиха ченгета, наричали го „поставяне под карантина“. Който не го е изпитвал, не знае колко е неприятно всички да те отбягват, все едно си прокажен

 

Познавам достатъчно Климент Величков. Той беше заместник-главен редактор и заместник-секретар на първичната партийна организация на БКП в редакцията на вестника. Недялко Донски, активен борец, заемаше главното редакторство от самото начало. След като го свалиха от председателското място във футболната федерация. Той е кумувал на покойния Николай КолевМичмана“.[200] И както ми съобщиха, веднъж, непосредствено след промените, беше спрял един от напористите се млади заместници да заведе дело за обида срещу мен. Рекъл, че съм изтърпял достатъчно. И нещо от рода на: „Ще съдиш Ифандиев само през трупа ми.

 

Искам да кажа, че няма как разни алчно червени номенклатурни Ивовци да продават краставици на бахчеванджия. Климент напуснаСтарт“ и направи свой частен вестник. Около година след нашия – на двама колеги и мен – „Шампион“, който Луканов практически закри с умишлен дефицит на хартия. Това е друга тема. Величков ме е канил да пиша за изданието му. После запраши към САЩ. В началото ми се обаждаше. Тойзаместник-партийният секретар!

 

Ето ви поредната спяща или действаща клетка на съветската система в Чикаго, доколкото разбрах. Там върти печатни издания, занимава се с други неща. Нацистите са лоши, комунистите екстра. “Here, there and everywhere” – „тук, там и навсякъде“, както пееха “The Beatles”.

 

Нова, по-прясна такава клетка, ръси зараза от Канзас. Станаха много – навярно повече от милион. Външно не им личи, освен ако имате подготвено око. Взрете ли се внимателно в мутрите им, ще съзрете лика на сатаната, отпечатан връз физиономиите им. По тяхното поведение също трудно ще разберете. Вършат работата си в потайност. Снабдени са с биографични легенди. Винаги са добре разположени към публиката, даже са ларж. Откъде?

 

Дейвид Ървинг, Дейвид Айк, Робѐр Форисо̀н, вече даже евреинът д-р Майкъл Савидж, още доста нямат трибуна… „Свободатаидемокрациятана Запад процъфтяват“. Знаем какъв плод ще вържат.

 

Въпреки че историите и репортажите му се приемат радушно и от редактори, и от читатели, икономическата разруха след 1989 г. в България го принуждава да опита късмета си зад Океана. След като пристига в Америка през 1992 г., благодарение на отличния си английски език [от руската гимназия?!] е приет да следва психология в Канзаския университет.[201]

 

На това място и най-предубедените и настроени против мен може би ще се замислят.[202] Каква „икономическата разруха след 1989 г. в България го е принудила да опита късмета си зад Океана“? Та нещото е било едва на 17-18 години. Кога е можело да сътрудничи на Климент Величков, който прочее, не е бил главен редактор на Старт“, кога е опитал стопанската катастрофа, за която родителите му имат заслуга? Заминало през 1992 годинавреме на надежди спървото демократично правителство на министър-председателя Филип Димитров[203] на власт!

 

Чиста проба внедряване на агент. Често пъти те не са преки информатори, а просто слухтят, наблюдават, следят, събират сведения, а при поискване донасят. И влияят

 

Иво-Ивановци и техните родители градяха просперитета и измамното си щастие на нашия гръб. Даже стъпвайки върху главите ни. Ние тънехме в бедност материална и духовна, за да могат те – низши твари – комунисти и ченгета, да успяват. И „с късмета сида трупат богатства.

 

Онези, които в началото на промените надигнаха глас за реванш, бяха изтикани в политическата периферия. Някоиот живота. Комуняги от сорта на Иван Костов и Б.Б. внедриха в промитите мозъци на тотално обезумелите нашенци отровния червей на онова, което нарекоха „реститути“. А толкова много от нас са загубили животи на най-близките си. Техните съдби, както и на милиони други, бяха съсипани. Лишиха ги от всякакви шансове за човешки живот, даже – елементарен бит. Всеки национализиран в града и селото е пострадал. Не им даваха да учат. Отказваха им работа. Да не говоря за хвърлените в концлагерите и занданите на комунистическия режим, определен със закон за престъпен. За изселваните, пребиваните, за израсналите в задушаващия страх от ужаса в очите на своите предци

 

Някой от комунягите и техните слугинчета като Филип Димитров, Иван Костов, антинатовските ченгета и пропагандистити на СССР като Асен Агов, Соломон Пасси, Иво Инджев, Евгений Михайлов, Максим Минчев, Евгений Дайнов, Огнян Минчев  и т.н., в състояние ли е да възкреси нашите мъртви, паднали не под гилотината, а под търнокопа, кирката и брадвата на техните предци? Ще ни върнат ли погубените съдби, пропуснатите ползи от конфискуваното, а не национализирано, имущество?

 

Кой ще плати за това? Нямате ли чувствителност? Напълно ли премахнаха човешкото у вас, което включва и жаждата за справедливост? Защо да се срамувам, че искам реванш? Откъде накъде? Напротив – гордея се, че единствен публично, доколкото изявите ми могат да се приемат за такива, на висок глас заявявам това!

 

Пак питам: Докога? Не ви ли стигнаха комунета и ченгета, разните Сталинки, Лениновци, Владиленовци, Бригадири?…

 

Ще ви представя два видеозаписа. Първият е красноречив за „грамотността“ и „способността за мисленена брантиите от медиите.

 

 

 

 

 

Едва ли момичето, което изрича това, е написало този идиотски текст. Но дори да е така, го прочита безкритично, без да помисли, да проумее какво ще произнесе. Това е проституция, по-срамна от древната, обичайната. Жените от публичните домове продават собствените си тела и облекчават чужди плътски нужди. В повечето случаи не пречат никому.

 

Проститутките в медиите вършат същото продават се. Обаче поразяват мозъците, нанасят щети на съзнанието, дават лош пример. За капак – и с вопиющата си неграмотност. (Вижте илюстрацията.) Когато види и чуе подобно „представление“, почти всяка девойка или юноша ще си рече, че и така може. Щом въпреки глупостта й тази какичка взима толкова голяма заплата и я показват на телевизионния екран, и за тях би било възможно след време

 

Още един образец на комунистическа безкритичност и корупция, пренесени в съвремието. Още по-лошо – на Запад. Наблюдавайте внимателно децата.

 

 

 

 

 

Кои ли са родителите на Калоян Котов? Съмнявате ли се, че са уредили синчето си. Най-вероятно – с пари.

 

Финалните кадри показват, че и други страни са изпратили дебеланчовци като него. Ние не ги пускахме на мачлетата в махалатаКакво представлявафутболният гранд“, позволил тази подигравка? Или за пореден път се сблъскваме с максимата, че „светът е бизнес“? Работата стартира от крехка възраст. Жалко за човечеството…

 

 

 

Под дъното

 

 

 

Падението в чалгагарска Номенкалтурия е тотално. Погледнете следното заглавие:

 

А въздухът на литературна България мирише на лайна. И тези лайна ги разбърква естественият лакомник Георги Господинов. Войната на болните от нобелизъм в България.[204]

 

То не е взето от читателските замервания с екскременти след публикациите в електронните медии. Плод е на творческия напън на известен в миналото варненски комунистически поет. Другарят Валери Станков, родил многозначителния и дори емблематичен наслов, има и попадения. Докато бях безработен, прочетох негово стихотворение, в което гневно обясняваше, че „овчари слепи са ни повели“… Няма как да отрека – през 1989-а звучеше смело.

 

Настоящото му изригване явно се дължи на чувството, че е недооценен. Навярно е свикнал да се излежава най-отгоре връз литературната и изобщо – културната, помия. Където като червен каймак плуват все такива като него. Тъй като никога не съм допускал, не съм искал, нито съм очаквал някой да ме признае за някакъв, не съм изпитвал завист. Пък била тя и „творческа“, както претендират туземните съчинители. (И за такъв не се взимам.)

 

Досега не знаех кой е въпросният Георги Господинов. Стана ми известен. Не изпитвам и грам съмнение, че е Тяхно момченеобходим им е. Слушка и папкатакива са правилата. По време на младежките амбиции и устрем на Валери-Станковците наричаха тези съзидателни попълзновениясивото поточе“. Отнасяше се за онези, които нямаха връзки. Останалите одумваха орисията си така, само в шепички, пред кухненските маси…

 

Сега всички са „супер креативни“. Гении!

 

Какви ли не блудкави нечистотии е раждала БКПантибългарска, интернационална майка просташка!

 

Който не желае да играе по тези правила и му стиска дупе, да постъпи като мен – да не участва в състезанието. Ама копанята мигновено ще изчезне – като в старите детски приказки. Това е невъзможно за Валери Станков. Той е творец с червено потекло и номенклатурно минало. Затова смята, че:

 

Понеже стана тъй че с лопата да ги ринеш, кандидатите за литературния Нобел в България тия дни се трепят с копия, стрели и пики в измислените си битки и грозни Пунически войни, и едного другиго се заливат със словесна помия.

 

И за кво? Заради някаква си пловдивска торба с пари, хвърлена като на кучета, някои от които дори не са гладни, защото гризат кокала и сърбат булашика в американска копаня.

 

Глупости на таркалета – леви писателски пирамиди, десни писателски пирамиди. Коя от коя по-талантлива, коя от коя по-бездарна. Милен Русков срещу нам си кого, Деян Енев срещу всички, Божана Апостоловамайчица на хазната и света вода ненапита с нейната, обявена „нулева“ за награди, година.

 

И нулев век да обяви, вода в караджейката ще налеят фондацийки с неясни финанси, Америки за милата ни татковина. Сорос и неговите ненаситни помияри у нас.

 

А въздухът над литературна България мирише на лайна. И тези лайна ги разбърква естественият и ненаситен за награди лакомник Георги Господинов – най, най, най! – от всички български поети и писатели по-, по-, най.

 

Затова му плащат.

 

Да са ни живи и здрави момченцата, болни отНобелизъм“.[205]

 

И остарялото момченце Валери Станков, смирено допълва моя скромност. Познавам Деян Еневпосредственик като човек, с червено потекло. За другарката Божана, американските фондации и соросоидите съм съгласен. Отказах предложение моя книга да бъде издадена от червената профсъюзна нагаждачка Апостолова, по силата на Андрей Луканов, Петър Дюлгеров, а може би – на Иван Панев и Дража Вълчевамилионерка и меценатка. Истинска филибетлийска Гъртруд Стайн. И поетеса при това…[206]

 

Липсва ми едно. То издава, че от пристрастието към червената боичка и от мечтата за силата на сърпа и чука няма отърване. Валери Станков, собственик на диплома за специалист по руски език от Шуменския учителски институт, за краткост – ШУИ (добре че не е от Хасковския), дал на „демокрацията“ ни видния отвсякъде парламентарен шеф Сашко Йорданов, е пропуснал важно уточние. То е, че ненаситните помияри на Сорос у нас“, както и получателите награнтоветеот американските фондации, са все дечица на комунистическата номенклатура или на нейните подопечни милиционерски прислужници от Държавна сигурност. Нашите наследници ги няма сред тях

 

Всеки ден ще е така, до победата!

 

Дали има победители и колко са?…

 

А какво ще кажете за „една от калинките на ГЕРБ“, както наричат същество, което е нещо като Б.Б., нещо като Ц.Ц., изобщо като нищо на света? Което не му пречи да води предаване в искрящо червената телевизийка „Канал 3“. Светнаха ме, че изгонили директора Кошлуков от нея, но оставили заведените от него магистрални момичета, без разлика на пола, произведени в журналистически чинове.

 

Та тази твар се нарича Георги Харизанов. Разбира се, семейно тежко обременена с комунизъм. Макар да изглежда като част от женския – да ме прощава Господотбор по сумо, с три капитанки: Корнелий Нинов от СДС и БСП – тоест – БКП, Цецко Цачев комунистка, и Татян Дончев – тоже от партията-майка, всички от ДС, тази едра мома се кипри и върти очички като 12-годишна циганка за продан на Димитровградския пазар.

 

Какво четем за кадъра на БКП-ГЕРБ, събрал остатъчна милиционерщина от Татово и пост-Лукановите времена?

 

Без завършено висше образование, другарката е била ръководителка на „Напоителни системи“ ЕАД. Оглавявала е Съвета на директорите. През 2012 година узнаваме, че е осъдена.[207]

 

Разследването срещу Харизанов за кражба е било възобновено около десет години след престъплението заради съвпадение на пръстови отпечатъци, обясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.
Отпечатъци, които съвпадат с тези на Харизанов, са били намерени в офис, от който през 2001 г. са били откраднати 50 хиляди долара от две каси на фирми СТОА Монолит“. Харизанов е бил изпълнителен директор и бил разследван за кражбата.
Обвинението има данни, че кражбата е извършена от повече от един човек, другите извършители обаче все още не са установени, предаде БГНЕС.

 

През 2002 г. обаче разследването е било спряно, докато Харизанов е задържан през 2010 г. за заплаха за убийство. Тогава са му взети отпечатъци, които са съвпаднали с част от намерените в офиса. Разследването на кражбата е било възобновено и на 13 януари тази година му е бил връчен обвинителен акт.

 

От прокуратурата потвърдиха, че Харизанов е минал на тест с полиграф, както той сам твърди, но добавиха, че не знаят какви са резултатите.

 

На 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Харизанов за закана за убийство. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение за закана за убийство, което се гледа в Софийски районен съд

 

Харизанов беше освободен от поста заради това, че укрил възобновените обвинения срещу него, каза министърът на земеделието Мирослав Найденов на извънредна пресконференция. Харизанов е представил свидетелство за съдимост при назначаването си, в което пише, че е неосъждан.
Министърът е убеден, че атаката срещу Харизанов е всъщност насочена срещу него заради разкрития за източени милиони от хидросъоръжения.
[208]

 

Две лета по-късно Лукановата рожба 24 часапотвърждава, че лицето е с присъда. Но добавя още съвсем не любопитни, а опасни подробности:

 

Бившият председател на Съвета на директорите наНапоителни системи ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

 

Криминалната биография на Георги Харизанов започва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да подпише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Харизанов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Осъден е условно, но през 2011 г. си вади документ, че е реабилитиран. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие Агроводинвест.

 

През ноември същата година от Министерството на земеделието го назначават в борда на Напоителни системи ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвиненияза заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. Тогава Харизанов все още е в изпитателен срок на условната присъда за рекет. Работи като търговски директор във фирмата на арх. Дамян Стоянов СТОА и часове преди обира е внесъл няколко хиляди в касата. Привлечен е като обвиняем, защото негов пръстов отпечатък е открит по стъклена витрина в кабинета на управителя на фирмата, където никой от служителите нямал право да припарва.[209]

 

Достатъчно. Детайлите са за криминален или съдебен сайт, не за този. Макар, като ударя чертата, да излиза, че се занимавам само с престъпления кое от кое по-крупно. Особено тези в Близкия изток и Африка.

 

 

 

Сега наникъде

 

 

 

Хортува се, че „Канал 3ще изпревариКанал 1“. Ако така решат в ЦК на БКП, защо не? В чалгарска Номенклатурия всичко е възможно. Канализация му е майката, другарки и другари! Напред към канализирането!

 

Само нормален, почтен човек да преуспее, не е възможно. Нито овчето стадо да възвърне облика си на народ.

 

Някой може да рече, че съм зъл и отмъстителен. Въобразява си. Ако искаме да се измъкнем от тресавището, под чието дъно вече дълбаем, трябва доброто да надделее над злото. Иначе казано, с каквато мярка ни мериха, с такава да ги отмерим. Но не по тяхната скала. Възмездието следва да бъде поносимо.

 

Заслужават ли милост палачите на българския народ и дух? Не е моя работа да отсъждам. Но държа на реванша на доброто. Ето го злото, при това разкрито от първа ръка, така да се каже:

 

При масовизирането на кооперациите се допуснаха и извращения, което настрои земеделските стопани против кооперирането. На едно място намаляваха приетата рента от 30 процента, на друго не даваха земя за лично ползване, на трето освен едрия рогат добитък и инвентара вкарваха в кооперацията и кокошките. Онези, които се противопоставяха и се възмущаваха от това своеволие [правило, спуснато отгоре], бяха арестуваниНай-големи извращения бяха допуснати в Ябланица, Тетевенско и в Кулска околия, която се състоеше от 19 села. Разказваха, че за назидание на останалите селяни, на един стопанин, който не желаел доброволно да влезе в ТКЗС, му вързали камък на шията и го пуснали в Дунав. Така бил удавен

 

Но е истина, че от Видински окръг, главно от Кулска околия, за няколко месеца нелегално преминаха границата около 250 души, между които цели семейства с децата, с каруците, с добитъка. Най-успешно било преминаването някъде през Киреевския район на българо-югославската граница. По това време на българската застава началник беше моят съпартизанин Цветан Станоев Димо от Кремиковци. Местната власт и органите на Държавна сигурност бяха заподозрели Димо, че съдействал на бегълците.[210]

 

Хуманно ли ви се струва? Понеже си купих къща баш в този край, мога да свидетелствам: началникът на заставата бил алчен като всеки комунист. Взимал пари, за да прекарва хората през граница. „Залавял“ онези, които отказвали.

 

Също така, някои отбегълцитеса били вербувани. Днес, когато извадиха досиетата на светло, се оказа, че половината от тях са били проводени от Държавна сигурност със задачи зад граница. Освен всичко друго, другарите бяха много страхливи. Плашеха се от сенките си. По-добре недоволните да са вън от страната, за не би да се разбунтуват… Така са смятали някъде.

 

И още нещо. От бай Георги Чапрашиковремсист, осъден за конспирация, издигнат за един от околийските ръководители на БРП (к) в Дупница, хвърлен в затвори и концлагери от своите, знам: Не е можело да се издигнеш, даже да оцелееш, ако не сенакървавиш“, както се изразявалдобрият“ според някои „антикомунистиВасилЖелюДемиревски. Партийните шефове обещавали високи длъжности за убийците, които ликвидирали хора без съд и присъда.

 

Още едно свидетелство, отнасящо се и за децата:

 

Според строго секретна Инструкция за оперативния отчет на Държавна сигурност № І-120 от 20. 1978 г. дела се образуваха законтролиране поведението на лица, за които няма данни, че провеждат противодържавна дейност, но поради своя социален произход, служебно и обществено-политическо положение и антинародна дейност преди 9.ІХ.1944 г. или поради прояви на враждебна дейност след победата на социалистическата революция представляват опасност за сигурността, имат враждебно отношение към социалистическия строй, ползват се с влияние сред вражеските среди и могат в даден момент по собствена инициатива или под влияние на противника да започнат подривна дейност.“

 

Тези лица бяха обособени в доста категории:

 

А) бивши индустриалци, едри търговци, кулаци, буржоазни народни представители, царедворци, царски дипломати, висши служители от държавния апарат; б) ръководители и активни членове на фашистки организации – „Легион“, „Ратник“, „Отец Паисий“, „Бранник“; в) бивши царски офицери и разузнавачи от армията; г) бивши полицейски началници, служители и техни сътрудници; д) бивши сътрудници на капиталистически разузнавания; е) бивши агенти и помагачи на Гестапо“; ж) членове на международни организации с буржоазна ориентация;… к) бивши ръководители и активни членове на анархистични организации; л) ръководни и други лица от средите на духовенството (православни, католици, мюсюлмани), религиозни секти и други религиозни фанатици; м) националиститурски, промакедонски, еврейски,[211] арменски; … о) лица, привърженици на западни буржоазни, ревизионистически и националистически теории и течения в областта на науката, културата и изкуството; п) лица, осъждани, изселвани и изпращани в ТВО за антинародна дейност; р) лица, изтърпяващи присъди за престъпления против НРБ; с) синове и дъщери на лица, по отношение на които е било приложено смъртно наказание или лишаване от свобода по политически причини, и такива лица от горепосочените категории, за които е установено, че имат враждебно отношение към социалистическия строй; т) служители от посолствата, консулствата и други официални представителства на капиталистически страни, за които има данни, че развиват подривна дейност.[212]

 

Моля, обърнете специално внимание на точкас)“, и тогава ме съдете. Също така – на последната. Явно родителите на този канзаски генийИво Иванов са служили вярно на БКП и на нейната кървава диктатура. А бабите и дядовците му?…

 

Също на датата на инструкцията 1978 година! Цели 34 лазарника след кървавия погром над българите и държавата им. А вие смятате, че сега е късно за декомунизация, включваща национализация на имуществото и лустрация? Откъде накъде? Какво ви дава основание за това? Може би е виновно международното положение, да перифразираме стар комунистически лозунг?

 

Ако подберем тези разбойнициколячи, грабители, мъчителипо собствените им правила, нали знаете, че години наред трябва да чуваме техните стенания и скърцане със зъби? Предателите на Българиясъветските подлоги, преквалифицирали се в западни.

 

Кой, кога и как се е споразумял на 10 ноември 1989 година за това, да няма въздаване на справедливост, а възмездие да бъде обявено за мръсна дума? Поради каква причина не бива да има реванш? За да не връзваме камъни на шиите на комунистите и да ги хвърляме в Дунав ли? Никой не е искал подобна старозаветна мъст. А много от сатрапите я заслужаваха.

 

Къде сте вие, синовете и дъщерите на жертвите, сами достатъчно пострадали? Някакъв шеф на съюз на репресирани – безспорно ченгетвърди, че още ви е страх? Така ли ще напуснете този свят неотмъстени и примирени?

 

Ще завърша с варненска булка, на която явно й е прекипяло. Дошло й е до ноздрите. Сама е стигнала до извода, че има изход. И той е в пасивната съпротива на действащия и понастоящем комунистически режим. Въпреки че със сигурност – съдя по обръщението „господа“ – не осъзнава характера му и не го възприема като болшевишки.

 

Иска ми се да задам един чисто риторичен въпрос как не Ви е поне малко неудобно, господа управници на община Варна?“ – пише напълно непознатата ми Ирина Колева.  – „И още един въпрос живо ме вълнува – как спите спокойно нощем? Трябва да е с помощта на някакви много силни транквиланти,[213] и ако е така, моля свържете ме с личните си лекари за рецепта. Защото аз не бих могла да спя спокойно при вида на това! В 21-ви век в морската (уж) столица, в топ центъра на Варна. Това не е прогрес, а тотален упадък. Очаквам в най-скоро време да се завърнем в 16-ти век. И фекалиите, плаващи свободно по улиците, да се превърнат в нещо напълно нормално

 

И ако някой сега само посмее дори да помисли, че много мрънкам, или че, видиш ли Ми то природа, времето ни изненада неподготвени (отново!)“, ще побързам да му припомня, че положението на тази улица беше напълно идентично на настоящето и преди 2 г. и 3 м.,[214] когато потопът отне 14 човешки живота в квартал Аспарухово! Данъци ли да Ви плащам? Такси ли? Ще Ви кажа на чист майчин език: Ай сиктир! Ходете на майната си! Защо ли? Ами опитайте да си направите една проста аритметична сметка на пораженията и последствията за насняколкото стотин живущи на тази улица данъкоплатци, колко ще ни струват ремонтите на автомобили, наводнените мази[215] и партерни имоти. Ние знаем от горчив опит, понеже тая попара вече сме я сърбали.

 

За безумни статуи и истерично-футуристични културни произведения имате пари, а за отпушването на главна шахта на възлов булевард в центъра, където минават хиляди МПС-та на ден, пари няма и то с години!

 

А! Освен всичко това, не ми се мисли кой ще поеме отговорност за отводняването на наводнената в съседство с нас сграда, където се помещаваше Транспортна полиция. Сградата понастоящем е необитаема и запечатана, а долу в мазата има поне един метър вода, който, сещате се, ако не се изпомпи, ще продължи да прелива в мазите ни.

 

Ще спра тук, понеже следващите думи, напиращи в мен, са далеч от допустимата цензура.[216]

 

В заключение ще обещая нещо – ако по най-бързият възможен начин не се вземат мерки и шахтата (която е общинска грижа) не бъде отремонтирана, ще съдя Общината и отговорните за това! Защото ми писна! И се надявам да не съм единствената потърпевша, на която огорчението е стигнало до гуша, а водата до колене! Точка![217]

 

Оставям на вас да прецените, дали живеем в нужник или да? Чалгарска Номенклатурия не е ли страната на комунистическите клозетници? Дали онова, което е добро за гол Хасан, е добро и за нас? Не е ли по-мъдро човек да си отиде от живота с достойнство, вместо да търпи с надеждата, че острата сабя ще подмине неговата преклонена главичка?

 

Впрочем, белите червейчета, битуващи в екскрементна среда, имат ли глави?…

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ

 

на тримата съмишленици, които се сетиха и ме поздравиха по случай петгодишнината на тази медия.

 

На тях посвещавам следващото припомняне на телевизионното предаванеДиагноза с Георги Ифандиевот 22 октомври 2008 година – ден преди да го спрат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Красимира Н., Карина Н. от Пловдив, Злати И. И. от София.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 135. Книгата е в библиотеката на автора.

[2] “Encyclopædia Britannica”, Encyclopædia Britannica, Inc., Chicago, IL, 1996 г., стр. 717. Книгата е в библиотеката и в архива на автора. ; същото с повече подробности в: “The Untold History of the United States”, Written by Oliver Stone, Peter Kuznick, Matt Graham, Directed by Oliver Stone, Ixtlan Productions, New York, NY, 2012 г., Episode 2: Roosevelt, Truman and Wallace, от 26:35 до 28:43 минути. Показвал съм откъса в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“.

[3] По-правилният превод е „Обединена Русия“, но названието с определението „Единна“ е възприето у нас.

[4] Владимир Жириновский, Председатель партии ЛДПР – Александр Хинштейн, Депутат государственной думы по списку „Единой России“, „Выборы-2011 – Дебаты“, RTR-Planeta, .rtr-planeta.com, Москва, 24 ноября 2011 г., ок. 22:45 часа българско време, от online: http://www.rtr-planeta.com/?d=10

[5] Вж. напр. “Владимир Жириновский: я – не „сын юриста“. Рассказ об отце“, NEWSru.co.il: новости Израиля 2005-2014, newsru.co.il/israel, Израил, Воскресенье, 25 июня 2006 г., online: http://www.newsru.co.il/israel/25jun2006/zhirinovsky_stury.html

[6] Вж. напр. „Жириновский Владимир Вольфович“, „Биографический справочник. Кандидаты в президенты РФ. 2000 год“, Интернет-проект „Выборы в России“, vybory.ru, Москва, 2000 г., online: http://www.vybory.ru/spravka/biografii/president2000.php3; Сьюзан Глассер, “The Washington Post” – „Жириновский пересматривает свои корни: Политик-антисемит признает, что его отец был евреем“, FLB, Агентство Федеральных Расследований, www.FLB.ru, Москва, 17.07.2001 г., online: http://flb.ru/infoprint/1489.html; „Жириновский нашёл могилу отца: Вице-спикер Госдумы впервые встретил двоюродного брата, который держит магазин в Тель-Авиве“, „Взгляд“, деловая газета, Москва, 26 июня 2006 г., online: http://vz.ru/politics/2006/6/26/38918.html; „Жириновский Владимир Вольфович“, Вести. Ru, vesti.ru, Москва, 16.07.2009 г., online: http://www.vesti.ru/doc.html?id=302366

[7] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 350. Книгата е в библиотеката на автора.

[8] Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, Издателство „Сиела“, София, 2014 г., стр. 206. Книгата е в библиотеката на автора.

[9] “Oliver Stone: Jewish Control of the Media Is Preventing Free Holocaust Debate” by Haaretz Service, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, July 26, 2010 г., online: http://www.haaretz.com/jewish/oliver-stone-jewish-control-of-the-media-is-preventing-free-holocaust-debate-1.304108

[10] Вж. напр. “Israel slams Oliver Stone’s interview – Director: US Holocaust focus is product of ‘Jewish media domination.’” by Gil Stern Hoffman, “The Jerusalem Post”, jpost.com, 26 July 2010 г., online: http://www.jpost.com/Arts-and-Culture/Entertainment/Israel-slams-Oliver-Stones-interview

[11] Ема Голдман – американска еврейска анархокомунистка, родена в Ковно, тогава в Руската империя, сега Каунас в Литва. Станала близка до Ленин и неговите болшевики, но отвратена се махнала от СССР. (“Minorities versus Majorities” by Emma Goldman, 1917 г., Panarchy – Panarchie – Panarchia – Panarquia – Παναρχία – 泛无政府主 – A Gateway to Selected Documents and Web Sites, panarchy.org, местоположение не е указано, 2016 г., online: http://www.panarchy.org/goldman/majorities.html)

[12]   Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 100, 54, 81, 140, 199, 38. Книгата е в архива на автора.

[13] Вж. “The Jewish mother of Fascism” by Saviona Mane, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, June 7, 2006 г., online: http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=735492

[14] Margherita G. Sarfatti – “The Life of Benito Mussolini”, With a Preface by Benito Mussolini, Translated by Frederic Whyte, Frederick A. Stokes Company, New York, NY, Sixth Impression, 1927 г., стр. 278.

[15] Пак там, стр. 23, 24.

[16] Hanna Arendt – “Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil”, The Viking Press, New York, NY, 1963 г., стр. 178.

[17] Edwin Black – “The Transfer Agreement: The Untold Story of the Secret Agreement Between the Third Reich and Jewish Palestine”, MacMillan, New York; Collier, London, 1984 г., стр. 62.

[18] Вж. Benjamin Ginsberg – “The Fatal Embrace: Jews and the State”, The University of Chicago Press, Chicago and London, 1994 г., стр. 37.

[19] Вж. Susan Zuccotti – “The Italians and the Holocaust: Persecution, Rescue, Survival”, вече цит. съч., стр. 25-26.

[20] Вж. Meir Michaelis – “Mussolini and the Jews: German-Italian Relations and the Jewish Question in Italy, 1922-1945”, Published for the Institute of Jewish Affairs, London, by the Clarendon Press, Oxford, 1978 г., стр. 10-11.

[21] Вж. Hirsh Goldberg – “The incredible… ironic … bizarre … funny … and provocative in the story of the Jews”, Stein and Day, Publishers, New York, NY, 1976 г., стр. 36.

[22] Lenni Brenner – “Zionism in the Age of Dictators”, Croon Helm, London and Canberra, Lawrence Hill, Westport, CN, 1983 г., стp. 41.

[23] Пак там.

[24] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182.

[25]  Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Edited and Revised by The Rev. Denis Fahey, C.S.S.P., B.A., D.Ph., D.D. (Professor of Philosophy and Church History), 7th Edition, Flanders Hall Publishing Company, New Orleans, LA, 1998 г., стp. 108.

[26] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от  1:32:09 до 1:37:45 ч.

[27] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32-33. Книгата е в архива на автора.

[28] Вж. “Our decision does not reflect a lack of confidence in the economy” by Akin Oyedele, “Business Insider”, businessinsider.com, New York City, September 21, 2016 г., online: http://www.businessinsider.com/janet-yellen-press-conference-september-2016-2016-9

[29] Вж. пълен видеозапис от пресконференцията: Press Conference with Chair of the FOMC, Janet L. Yellen. September 21, 2016 г., Board of Governors of the Federal Reserve System, federalreserve.gov, Washington, D.C., online: http://www.federalreserve.gov/mediacenter/media.htm

[30] Вж. напр. “Drop in U.S. consumer spending clouds Fed rate hike outlook” by Jason Lange, Washington, Reuters, reuters.com, NewYork, NY, Friday, 30 September 2016 г.online: http://www.reuters.com/article/us-usa-economy-idUSKCN1201N7

[31] Вж. 003 – Video – Get rid of hunger, Amanpour CNN, February 5, 2014, в: Георги Ифандиев – „Янукович, Тимошенко, Кличко, Тяхнибок или как световната революция държи поправителен изпит в Украйна“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA-%D0%B8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=zem9LAQgVJ0

[32] Пак там.

[33] Населението на Испания е 46 423 064 души.

[34] Перифраза на квалификация за Китай на Грег Паласт, евреин, бивш американски прокурор, а от две десетилетия – разследващ журналист работещ повече в Англия. (Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 191. Книгата е в библиотеката на автора.)

[35] “He cooks for U.S. senators, but says $12.30/hour wage not enough to feed his kids”, CBC Radio, cbc.ca, Toronto, Ontario, Canada, Wednesday, April 22, 2015 г., online: http://www.cbc.ca/radio/asithappens/as-it-happens-wednesday-edition-1.3044034/he-cooks-for-u-s-senators-but-says-12-30-hour-wage-not-enough-to-feed-his-kids-1.3044407

[36] “I am a cook in the US Senate but I still need food stamps to feed my children” by Bertrand Olotara, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 22 April 2015, online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/apr/22/i-am-a-cook-in-the-us-senate-but-i-still-need-food-stamps-to-feed-my-children

[37] Пак там.

[38] Вж. “Census: U.S. has fewer ‘near poor’ as many slip into true poverty” by Haya El Nasser, “Al Jazeera”, aljazeera.com, Doha, May 1, 2014, online: http://america.aljazeera.com/articles/2014/5/1/census-bureau-reportonlivinginnearpoverty.html

[39] Вж. “Hinkley: A ghost town in the making”, Stories by Jim Steinberg, Photos & Video by Rachel Luna, “The San Bernardino Sun”, sbsun.com, San Bernardino Sun, CA, April 17, 2015 г., online: http://www.sbsun.com/hinkley

[40] Вж. напр. “This is the most valuable bank in the world” by Laura Lorenxetti, “Fortune”, fortune.com, New York City, 24 July 2015 г., online: http://fortune.com/2015/07/23/wells-fargo-worlds-most-valuable-bank/

[41] Вж. напр. “Wells Fargo executives forfeit millions, CEO to forgo salary amid investigation” by Jana Kasperkevic in New York, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 28 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/business/2016/sep/27/wells-fargo-sales-tactics-investigation-john-stumpf

[42] “Thomas Jefferson Warned The Nation To Beware The Power Of The Banks” by Robert Lenzner, Contributor, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, November 6, 2011 г., online: http://www.forbes.com/sites/robertlenzner/2011/11/06/thomas-jefferson-warned-the-nation-about-the-power-of-the-banks/#6114d79f2aac; “Here’s What Thomas Jefferson Thought About Banks” by Linette Lopez, “Business Insider”, businessinsider.com, New York City, November 7, 2011, online: http://www.businessinsider.com/thomas-jefferson-wanred-americans-to-beware-of-the-banks-2011-11

[43] Уилям Бини – бивш технически директор на Националната агенция за сигурност на САЩ, работил повече от 30 години в тази най-голяма секретна служба на света. (“Former NSA Tech Director Says US Has Become A Totalitarian State” by  acTVism Munich”, “MintPress News”, mintpressnews.com,

Minneapolis, MN, October 2, 2015 г., online: http://www.mintpressnews.com/former-nsa-tech-director-says-us-has-become-a-totalitarian-state/210044/)

[44] Woodrow Wilson – “The New Freedom: A Call for the Emancipation of the Generous Energies of a People”, Doubleday, Page & Company, New York and Garden City, 1913 г., VIII – Monopoly, or Opportunity?, online: http://www.gutenberg.org/files/14811/14811-h/14811-h.htm Книгата е в архива на автора.

[45] Louis Even – “In This Age of Plenty”, Pilgrims of St. Michaels (White Berets), “Michael” Journal, Rougemont, QC, Canada, 1996 г., Chapter 49 – The History of Banking Control in the United States, online: http://www.michaeljournal.org/plenty49.htm Цялата книга от online: http://www.michaeljournal.org/plenty.htm Книгата е в архива на автора. Вижте също 001 Video The Fed’s A Bankers Punisment to USA and the World, в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-А! – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 13 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-2#_ednref40 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=mTXSva_xIfc

[46] На латински “fiat” означава „може да стане“ или „нека стане“. Един вид – може и да станат долари (пари), а е възможно и обратното…

[47] Игор Бунич – „Златото на партията“, издателство „Прозорец“, София, 1995 г., стр. 350. Книгата е в библиотеката на автора.

[48] Пак там.

[49] Вж. “China’s yuan gains IMF reserve status”, BBC News, BBC, bbc.com ,  London, 30 November 201 г., online: http://www.bbc.com/news/business-34957580; “IMF Approves Reserve-Currency Status for China’s Yuan” by Andrew Mayeda, “Bloomberg”, bloomberg.com, New York, NY, November 30, 2015 г., online: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-30/imf-backs-yuan-in-reserve-currency-club-after-rejection-in-2010

[50] 51/167 4cc 8/23/71, Confidential Memorandum – “Attack on American Free Enterprise System”, To: Mr. Eugene B. Sydnor, Jr., Chairman Education Committee U.S. Chamber of Commerce, From: Lewis F. Powell, Jr.,August 23, 1971 г., стр. 1-2. Документът е в архива на автора.

[51] “The New York Times”, New York, NY, August 10, 1973 г., online: http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=187866.5;wap2 Статията е изтрита от електронния вариант на вестника.

[52] Вж. напр. “Mao’s Great Famine: Greeting Misery With Violence” by Issac Stone Fish, “Newsweek”, newsweek.com, New York, NY, September 26, 2010 г., online: http://www.newsweek.com/maos-great-famine-72301; “Reconsidering the Campaign to Suppress Counterrevolutionaries” by Yang Kuisong, The China Quarterly, Cambridge University Press, Cambridge, UK, Volume 193, March 2008 г., стp.102–121. Статията е достъпна от online: http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=1809176&fileId=S0305741008000064

[53] Жан Лафит (ок. 1780–ок. 1823) – роден във френската провинция Баския, американски гражданин, който бил пират, превърнал се в страшилище за мореплаването, който вилнеел главно в акваторията на Мексиканския залив. Брат му Пиер станал уважаван гражданин, на чието име са наречени много обществени места в САЩ – има улици и площади Lafitte. Жан и Пиер Лафит практически владеели Нови Орлеан – Ню Орлийнз, включително пристанището на града. Занимавали се с контрабанда и забогатели неимоверно. По време на Мексиканската война за независимост Жан Лафит станал испански шпионин. Създал своя частна колония в Тексас. Бил приятел с генерал Андрю Джаксън – седмия президент на САЩ и един от отявлените противници на Ротшилдови и идеята за национална банка. Лафит го предал… Тогава Джаксън се обърнал към жителите на Луизиана с думите: „Питам ви, луизианци, можем ли да предоставим някакво доверие в чест на хора, които са сключили съюз с пирати и крадци?“ (Jack C. Ramsay – “Jean Laffite: Prince of Pirates”, Eakin Press, Fort Worth, Texas, 1996 г., стp. 59.)

[54] Lord George Byron – “Don Juan” (1823 г.), Canto The Twelfth, The Project Gutenberg EBook, 2007 г., online: http://www.gutenberg.org/files/21700/21700-h/21700-h.htm

[55] “The House of Rothschild: Prototype of the Transnational Corporation” by Sam Lehman-Wilzig, “Jewish Social Studies”, Vol. XL, Baltimore, MD, 1978 г., стp. 260, 255. Статията е достъпна от online: http://profslw.com/wp-content/uploads/academic/43.pdf и се пази в архива на автора.

[56] “Greenland’s receding icecap to expose top-secret US nuclear project” by Jon Henley, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 27 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/sep/27/receding-icecap-top-secret-us-nuclear-project-greenland-camp-century-project-iceworm

[57] Томас Хобз (1588–1679) – английски философ, за който се смята, че пръв е предложил теорията за обществения договор. „Енциклопедистите“ от епохата на т. нар. Просвещение и по-специално Жан-Жак Русо просто са плагиатствали от него. Но същото обвинение може да бъде отправено и към самия Хобз, който е ползвал, без да се позовава, трудовете на холандския юрист Хуго Гротиус, основател на международното право. Като калвинист и републиканец, Гротиус е работил главно в изгнание въэв Франция. (Thomas Hobbes of Malmesbury – “Leviathan or the Matter, Forme, & Power of a Common-wealth Ecclesiasticall and Civill”, printed for Andrew Crooke, at the Green Dragon in St. Pauls Church-yard, London, 1651, стр. 14. Книгата е в архива на автора.)

[58] Воннен център с лагер за войници – такова е наименованието на базата.

[59] Пак там.

[60] Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 14, 101. Книгата е преведена от автора и екземпляр от нея се намира в неговата библиотека.

[61] Възможен са и преводите „военна колегия“, „военно сдружение“.

[62] “How the Pentagon became the world’s weapon system superstore” by Jason Fields, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, September 1, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-weapons-sales-podcast-idUSKCN1162VW

[63] Вж. Peter Dale Scott – “The Road to 9/11: Wealth, Empire and the Future of America”, University of California Press, Berkeley, Los Angeles, CA, 2007 г. Книгата му излезе две години след моето двутомно изследване, озаглавено: „Световното правителство: Каква е цената на човечеството“. На практика по време на нейното написване, както и на издаването й, моята книга изпревари всички останали, без проучването на френски журналист, който съсипа мита за самолета, поразил Пентагона, месеци след атентата.

[64] Вж. Peter Dale Scott – “La Route vers le nouveau désordre mondial: 50 ans d’ambitions secrètes des États-Unis”, Éditions Demi Lune, Plogastel Saint-Germain, France, 2010 г.

[65] Вж. “ Bibliothèque: Peter Dale Scott : La Route vers le nouveau désordre mondial (50 ans d’ambitions secrètes des États-Unis)” par le général Bernard Norlain, “La Revue Défense Nationale”, N°738, mars 2011 г., online: http://www.defnat.com/site_fr/archives/recensions-detail.php?cidrec=34 или http://www.reopen911.info/News/2011/03/03/recension-4-etoiles-d%E2%80%99un-general-5-etoiles-pour-le-livre-de-peter-dale-scott-la-route-vers-le-nouveau-desordre-mondial/

[66] Вж. Peter Date Scott – “American War Machine: Deep Politics, the CIA Global Drug Connection, and the Road to Afghanistan, Rowman & Littlefield Publishers, Lanham, MD, 2010 г.

[67] Уинстън Чърчил. (“Churchill believed he could charm anyone – even Stalin. Yet the dictator humiliated him with insults, lies and foul-mouthed jokes” by Max Hastings for the Daily Mail, “The Daily Mail”, , London, 25 August 2009 г., online: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1208754/Churchill-believed-charm–Stalin.html)

[68] Вж. Георги Ваташки – „Софиянецът Иво Иванов – българският бард от Канзас“, в. „Десант“, издание на Валери Симеонов Балевски от БКП – Ямбол-Бургас, desant.net, Бургас, 5 октември 2015 г., online: http://www.desant.net/show-news/34210/

[69] “How the Pentagon became the world’s weapon system superstore” by Jason Fields, Reuters, вече цит. съч.

[70] “Julian Assange: The Rolling Stone Interview – Under house arrest in England, the WikiLeaks founder opens up about his battle with the ‘Times,’ his stint in solitary and the future of journalism” by  Michael Hastings, “The Rolling Stone”, rollingstone.com, New York, NY, January 18, 2012 г., online: http://www.rollingstone.com/politics/news/julian-assange-the-rolling-stone-interview-20120118

[71] Става дума за мошеници – par excellence, без изключение, които се представят за евангелисти, а са „фалшиви пророци“, „вълци в овчи кожи“, както сам Исус Христос ги е определил. Печалбари, които забогатяват на гърба на невежите и суеверните. Няма да забравя епизод от игрален филм, в който героят на еврейския комик Уолтър Матау, луд, избягал от психиатрия, се оказа тъкмо такъв. Той разказа на главния герой, чиято роля е поверена на Дан Акройд: „Има черква. Печелех от листовки, брошури, проповеди и кръщенета. Живеех прекрасно, когато се появи тя – дълга червена коса и къса червена рокля. Запалихме черквата и избягахме с парите от застраховката. Тогава тя си отиде завинаги.“

[72] Става дума за прочутия американски астрофизик Карл Сейгън, евреин, познат (“Remembering Carl Sagan” by  IMF, “Indian Male Feminist”, indianmalefeminist.wordpress.com, Delhi, November 9, 2013 г., online: https://indianmalefeminist.wordpress.com/2013/11/09/remembering-carl-sagan/)

[73] На френски и двете думи, включително на готвача – автор на рецептата за ястието – се изписват с малки букви: boeuf strogonoff.

[74] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 3.

[75] Пак там.

[76] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, София, 2009 г., стр. 192. Книгата е в библиотеката на автора.

[77] Пак там, стр. 201. Правописът, по-скоро неграмотността, е запазен.

[78] “US will ‘sharpen military edge’ in Asia Pacific, says Pentagon chief” by Associated Press, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 30 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2016/sep/30/us-will-sharpen-military-edge-in-asia-pacific-says-pentagon-chief

[79] Вж. напр. “Russia and Japan are drawing closer. Is Trump helping?” by Nikolas Gvosdev and Matthew Rojansky, Reuters, reuters.com, New York and London, Thursday, October 6, 2016 г., http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-japan-commentary-idUSKCN12507D

[80] Вж. напр. “Why $40 oil is killing Iraq, Venezuela and others, but not Russia” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, August 28, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/08/28/why-40-oil-is-killing-iraq-venezuela-and-others-but-not-russia/

[81] Вж. “America’s geopolitical gusher” by Frederick Kempe, Reuters, reuters.com, New York, NY, November 26, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/thinking-global/2012/11/26/americas-geopolitical-gusher/

[82] “US will ‘sharpen military edge’ in Asia Pacific, says Pentagon chief” by Associated Press, “The Guardian”, вече цит. съч.

[83] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Първа част – 3.

[84] “We should beware Russia’s links with Europe’s right” by Luke Harding, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 8 December 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/08/russia-europe-right-putin-front-national-eu

[85] “Barack Obama’s ‘Asian pivot’ failed. China is in the ascendancy” by Simon Tisdall, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 25 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/sep/25/obama-failed-asian-pivot-china-ascendant

[86] На външен вид той е като близнак на Самуел Леви – болшевишко чедо, което беше отговорен секретар на вестник „Еврейски вести“, заместник-главен редактор на „Демокрация“ и на Сашко-Йордановия „Век 21“. От поне петнадесет години е съветник на Ахмед Доган и ДПС. Не знам дали в момента е там, тъй като май беше по-близък с агент „Павел“ – Лютви Местан.

[87] “Philippines’ Duterte wants to ‘open alliances’ with Russia, China” by Reuters, CNBC, cnbc.com, Englewood Cliffs, NJ, Tuesday, 27 Sep 2016 г., online: http://www.cnbc.com/2016/09/27/philippines-duterte-wants-to-open-alliances-with-russia-china.html

[88] “Barack Obama’s ‘Asian pivot’ failed. China is in the ascendancy” by Simon Tisdall, “The Guardian”, вече цит. съч.

[89] Вж. “London mayor launches unprecedented inquiry into foreign property ownership” by Matthew Taylor in London and Tom Phillips in Hong Kong, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 30 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/cities/2016/sep/29/london-mayor-sadiq-khan-inquiry-foreign-property-ownership

[90] Trans-Pacific Partnership or TPP.

[91] Transatlantic Trade and Investment Partnership or TTIP.

[92] Има още неколцина претенденти, както вече знаете.

[93] “Barack Obama’s ‘Asian pivot’ failed. China is in the ascendancy” by Simon Tisdall, “The Guardian”, вече цит. съч.

[94] Пак там.

[95] Пак там.

[96] Пак там.

[97] Пак там.

[98] Пак там.

[99] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Първа част – 2.

[100] William Hoffman – “David”, Dell Publishing, New York, NY, 1972 г., стр. 29; A. Ralph Epperson – “The Unseen Hand: An introduction to the conspiratorial view of history”, Publius, Tucson, AZ; Westlake Village, CA, Distributed by American Media, 1985 г., стр. 73; James Perloff – “The Shadows of Power: The Council on Foreign Relations and the American decline”, Western Islands, Boston, MA, 1988 г., стр. 44.

[101] “Gaddafi’s Grim Prophecy Comes True: Countless Refugees Swarm Europe”, “Sputnik”, sputniknews.com, Moscow, 17 September 2015 г., online: https://sputniknews.com/world/20150917/1027135147/gaddafi-libya-refugees-exodus-arab-spring.html

[102] “The devastation of Syria will be Obama’s legacy” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 22 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/sep/22/syria-obama-us-president-putin-russia

[103] Пълното заглавие е „Проблем от ада: Америка и епохата на геноцид“. (Вж. Samantha Power – “A Problem from Hell: America and the Age of Genocide”, Basic Books, New York, NY, 2002 г.) По онова време другарката Пауър е преподавала в… Харвардския университет. Била част от революционните сили, проповядващи троцкистките схващания за държавна собственост и я смятали за една от новите антиамериканци. (Вж. “Samantha Power Will Concede US Self-determination to the UN” by Frank Gaffney, Center for Security Policy, centerforsecuritypolicy.org, Washington, D.C., June 14, 2013 г., online: http://www.centerforsecuritypolicy.org/2013/06/14/samantha-power-will-concede-us-self-determination-to-the-un/)

[104] “The devastation of Syria will be Obama’s legacy” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, вече цит. съч.

[105] Вж. “The truth about British army abuses in Iraq must come out” by Nicholas Mercer, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 3 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/03/british-army-abuses-iraq-compensation

[106] 0011 – Video – Israeli Spy Yakov Kedmy – The Name of Syrian President Does Not Matter Much to the Russians в: Георги Ифандиев – „Rhapsody in blue – рапсодия в тъжно, или чалгарска мозайка из местната и световна номенклатурия – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 21 септември 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/rhapsody-in-blue-%d1%80%d0%b0%d0%bf%d1%81%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d1%82%d1%8a%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bc-2 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=8dg_EEO2Qc0

[107] Един от лозунгите на Партията в: Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Първа част – 3.

[108] Разговорът е от неделя, 2 октомври 2016 г. Телевизията – Итон.тв – най-голямата рускоезична медия в Израел.

[109] Предшестваща израелското  военно разузнаване.

[110] Israel Shahak – “ Open Secrets: Israeli Foreign and Nuclear Policies”, Pluto Press, London, UK & Chicago, Il., US, 1997  г., стр.79-81.

[111] Ian Black, Benny Morris ­  “Israel’s Secret Wars. A History of Israel’s Intelligence Service”, Grove Weidenfeld, New York, NY, 1991 г., стр. 203

[112] Вж. Виктор Островски – „Мосад отвъд измамата“, „Атика“, ЕТ „Ангел Ангелов“, София, 1998 г., стр. 263. Книгата е в библиотеката на автора.

[113] Янко Янков – „Досиетата на ДС (14)”, Писмо №LPC-Euro-Just-18/06.07.2007 г. до Държавния секретар на САЩ, Директора на ЦРУ, Посланика на САЩ в България, посланиците на държавите, акредитирани в България, всички български и чужди медии, 6 юли 2007 г., Ianko Iankov, София, 31 август 2007 г., online: http://iankov.blogspot.com/2007/08/14.html

[114] Един от лозунгите на Партията в: Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Първа част – 2.

[115] “Hungarians fought for freedom in 1956, not Viktor Orbán’s rabble-rousers” by George Szirtes, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 1 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/01/hungary-freedom-viktor-orban-rabble-rousers-migrants-refugees-racism

[116] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Първа част – 2.

[117] Kurt Vonnegut – “Slaughterhouse-five, Or, the Children’s Crusade: A Duty-dance with Death”, Dell Publishing, New York City, 1991 г., стр. 178.

[118] Пак там.

[119] Пак там, стр. 206.

[120] Според документите от архивите на Третия райх, съхранявани във ФРГ, и представени от британския историк Дейвид Ървинг, общият брой на загиналите в тази „Кланица 5“ е около 380 000 души! Много от тях – близо половината – са умрели по-късно от раните си.

[121] Въпреки наложената цензура по целия свят, днес е известно, че общият брой на жертвите от бомбардировката в Хирошима – повечето от тях от изгаряния и лъчева болест – надхвърлят 400 000 души. Отделно са ражданията с дефекти. По официални британски данни: 135 000 загинали – 66 000 на мига, още 69 000 от раните си в дните след бомбардировката. (Вж. “The Atomic Bombings of Hiroshima and Nagasaki”, Atomicarchive.com, San Diego, CA, 1998-2015 г., online: http://www.atomicarchive.com/Docs/MED/med_chp10.shtml)

[122] Пак там. Това го има и в българското издание.

[123] Вж. “Non-existent Hungarian economy”, PanARMENIAN, PanARMENIAN Network: Armenian News, panarmenian.net, Yerevan, Armenia, September 29, 2012 г., online: http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/

[124] “The devastation of Syria will be Obama’s legacy” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, вече цит. съч.

[125] “Russia says U.S. ‘aggression’ in Syria would mean ‘tectonic shifts’”, Reporting by Alexander Winning, Reuters, reuters.com, London, Saturday, October 1, 2016 г., online: http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-russia-usa-idUSKCN121360

[126] “The devastation of Syria will be Obama’s legacy” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, вече цит. съч.

[127] Сергей Семеонович Зорин с истинско рождено име Александър Гомбарг  (1890–1937), евреин, избягал в САЩ, където станал член на Американската социалистическа партия. Преминал през курсовете за терористични бойни действия, провеждани в Ню Йорк в едно от предприятията на Рокфелер. Завърнал се в Русия с Леон Троцки и останалите болшевишки убийци – революционери. Влязъл във висшата болшевишка номенклатура – председател на областен комитет на партията, кандидат-член на ЦК на ВКП(б). Един от най-корумпираните комунисти, изключен от партията през 1927 година. Три лета по-късно Сталин го възстановил, защото се обявил против Троцки. Издигнали до висши директорски дейности в строителството. Заради огромните кражби, през 1935 година го осъдили. Заточили го в концлагер край Суздал. След две лета, по време на Големите чистки, го разстреляли. Цитиран от Ема Голдман в: Emma Goldman – “My Disillusionment in Russia”, Doubleday, Page & Company, New York, NY, 1923 г., стр. 48. Книгата е в архива на автора.

[128] “Security Council Backs António Guterres to Be Next U.N. Secretary General” by Somini Senguptaoct, “The New York Times”, , Ney York, NY, Wednesday, 5 October , 2016 г., online: http://www.nytimes.com/2016/10/06/world/americas/antonio-guterres-un-secretary-general-united-nations.html?_r=0

[129] Георги Ифандиев – “Rhapsody in blue – Рапсодия в тъжно, или чалгарска мозайка из местната и световна Номенклатурия – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 21 септември 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/rhapsody-in-blue-%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC-2

[130] Обратното на новина.

[131] “António Guterres to be next UN secretary general: Security council agrees, in surprisingly quick decision, that former Portuguese PM will succeed Ban Ki-moon at start of 2017” by Julian Borger World affairs editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/world/2016/oct/05/antonio-guterres-next-un-secretary-general

[132] Баща му – Жозеф Юнкер, членувал в Германската работническа националсоциалистическа партия. Според слуховете, някои излезли от обкръжението на Жан-Клод, той закусва с… хубав коняк! (Вж. напр. “Cognac for breakfast? Dave’s EU nemesis has FAR worse skeletons in his closet, including his nasty habit of blowing taxpayers’ millions on white elephants” by David Jones for the Daily Mail, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 5 July 2014 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2681298/Cognac-breakfast-Daves-EU-nemesis-FAR-worse-skeletons-closet-including-Nazi-father-law-rumours-love-child.html)

[133] Вж. напр. Густав Льобон – „Психология на тълпите“, Издателство „Витяз“, София, 2002 г.; „Протоколи на ционските мъдреци“ и т.н.

[134] „Евангелие от Матей“, гл. 10, ст. 34. Преводът е по този от оригинала, направен от асириеца д-р Джордж Ламза.

[135] “Only true liberalism can thwart the demagogues” by Nick Cohen, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 24 September 2016 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/sep/24/only-liberalism-can-thwart-demagogues

[136] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 18, 24. Книгата е в архива на автора.

[137] “Only true liberalism can thwart the demagogues” by Nick Cohen, “The Guardian”, вече цит. съч.

[138] Стоян Михайловски. (Стоян Михайловски – „Книга за българския народ“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2002 г., стр. 195. Книгата е в библиотеката на автора.)

[139] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, вече цит. съч., стр. 176.

[140] “Only true liberalism can thwart the demagogues” by Nick Cohen, “The Guardian”, вече цит. съч.

[141] Огнян Дойнов – „Спомени“, допълнени от Зоя Димитрова, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2002 г., стр. 339. Книгата е в библиотеката на Георги Ифандиев.

[142] „Красимир Райдовски: Бриго Аспарухов се отрови по време на як запой!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, София, 13 декември 2006 г., online: http://www.blitz.bg/article/3023; почти същото в: Люба Манолова – „1. Каква е връзката Костов – Бригадир Аспарухов – Симеон?“, „Хроники“, lubamanolova.info, София, сряда, 27 декември 2006 г., online: http://lubamanolova.info/razledvania/2006/554-1kakva-e-vrazkata-kostov-brigadir-asparuhov-simeon

[143] Пак там.

[144] „Красимир Райдовски: Бриго Аспарухов се отрови по време на як запой!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, София, 13 декември 2006 г., online: http://www.blitz.bg/article/3023; почти същото в: Люба Манолова – „1. Каква е връзката Костов – Бригадир Аспарухов – Симеон?“, „Хроники“, lubamanolova.info, София, сряда, 27 декември 2006 г., online: http://lubamanolova.info/razledvania/2006/554-1kakva-e-vrazkata-kostov-brigadir-asparuhov-simeon

[145] Люба Манолова – „1. Каква е връзката Костов – Бригадир Аспарухов – Симеон?“, вече цит. съч.

[146] Пак там.

[147] Татяна Явашева – „Живи и мъртви“, сп. „Тема“, брой 18 (496), temanews.com, София, 8-15 май 2011 г., online: http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=666&aid=15326

[148] „Бойко: Костов да отговаря за Захариев“, в. „Стандарт News“, брой 6891, paper.standartnews.com, София, неделя, 25 март 2012 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-03-25&article=404588

[149] Димитрина Чернева – „Стефан Антонов: Валентин Захариев има приятели във всички правителства и работи при спящи контролни органи“, вече цит. съч.

[150] Татяна Явашева – „Живи и мъртви“, сп. „Тема“, брой 18 (496), temanews.com, София, 8-15 май 2011 г., online: http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=666&aid=15326

[151] Вж. Слави Ангeлов, Виктор Иванов – „Стара Загора – град на милионерите“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, петък, 10 декември 2010 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=705151

[152] „Металболизмът на Захариев: Или цялата неромантична приказка за похода на Валентин Захариев от „Дару метал“ до днес“, в. „Капитал“, capital.bg, София, петък, 23 март 2012 г., online: http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/03/23/1794061_metalbolizmut_na_zahariev/

[153] Пак там.

[154] Което подсказва, че дядото Георги Райчин от село Белица Горноджумайско не е бил съвсем татин. По-скоро – майчин. Сиреч – копеле. Което не му е попречило да се извиси по линия на комунистическия интернационален тероризъм до слуга на Бронщейн-Троцки, съветски профсъюзен деец, секретар на Георги Димитров и Васил Коларов, когото накрая любимите му сталинци ликвидирали.

[155] Вж. “Dix choses que vous ignorez sûrement sur Jean-Claude Juncker”, Par Rémi Noyon Journaliste, “Rue89”, rue89.nouvelobs.com, Paris, 27.06.2014 г., online: http://rue89.nouvelobs.com/2014/06/27/dix-choses-ignorez-surement-jean-claude-juncker-252458; “Jean-Claude Juncker and Trotskyism”, “Tendance Coatesy”, Left Socialist Blog, Ipswich, 29 June 2014 г., online: https://tendancecoatesy.wordpress.com/2014/06/29/jean-claude-juncker-and-trotskyism/

[156] Trilateral Commission – едно от министерствата на тайното световно правителство, създадено от социалиста-милиардер Дейвид Рокфелер. Понастоящем Петър Стоянов е член на нейния Управителен съвет.

[157] Още през 1945 г. вербуван от НКВД като войник в Полша с агентурен псевдоним „Бор“. (Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Името на звяра: Продължение на „Чудовището“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 191-196.)

[158] Общото споразумение за митата и търговията.

[159] “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”, brusselsjournal.com,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865

[160] Вж. “Theresa May’s conference speech in full: PM addresses Tory party faithful in Birmingham” by Heather Stewart and Peter Walker, “The Financial Times”, ft.com, London, Wednesday, 5 October 2016 г., online: https://www.ft.com/content/ffb25e84-8af2-11e6-8aa5-f79f5696c731

[161] “Theresa May consigns David Cameron to history in populist conference speech” by Heather Stewart and Peter Walker, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 6 October 2016 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2016/oct/05/theresa-may-consigns-cameron-to-history-in-populist-speech

[162] “Workers of the World, Unite!” by David Brooks, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Monday, January 2, 2012 г., online: http://www.nytimes.com/2012/01/03/opinion/workers-of-the-world-unite.html?_r=1

[163] Пак там.

[164] Вж. “Richest 62 people as wealthy as half world’s population combined” by Larry Elliott, Economics editor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 18 January 2016 г., online: http://www.theguardian.com/business/2016/jan/18/richest-62-billionaires-wealthy-half-world-population-combined?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H&utm_term=151527&subid=7673289&CMP=EMCNEWEML6619I2

[165] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, вече цит. съч., стр. 156-157.

[166] Пак там, стр. 157-158.

[167] Пак там, стр. 158-159.

[168] Вж. Александър Геров – „Сняг“, 1956 г.

[169] Вж. „Директорът на „Обреди“: само три погребения на ден в Севлиево“, sevlievo-online.com, Севлиево, 22 август 2016 г., online: http://www.sevlievo-online.com/statii/direktorat-na-obredi-samo-tri-pogrebeniya-na-den-v-sevlievo-996

[170] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Втора част – 9.

[171] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, вече цит. съч., стр. 166.

[172] Правописът е запазен. Направени са съвсем незначителни корекции. На това място кавичките са излишни.

[173] Натъкваме се на поредното доказателство за необразоваността на комунистите. Гръцката дума „апокалипсис“ означава „откровение“, „разкриване“, ако щете – „вадене на показ“. Как ще разтворите врати пред разкритието?

[174] Пак там, стр. 166, 169-170.

[175] Народът се обижда, че партията дава малко. Нашата партия не е курва, за да дава на всеки, рус.

[176] Георги Тамбуев – „Власт, облечена в корупция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 307-308.

[177] Филип Боков – „Филип Боков: За „тъмното минало“ на една фамилия и тъмната журналистика“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 24 август 2011 г., online: https://www.24chasa.bg/Article/1013890

[178] Вж. слово на Радой Ралин по повод на тържественото честване на Райко Алексиев в Народния театър, София, 8 март 1993 г., в: Ивайла Александрова – „Горещо червено“, ИК „Жанет 45“, Пловдив, 2007 г., стр. 68. Книгата е в библиотеката на автора.

[179] „Евангелие от Матей“, гл. 6, ст. 6-7.

[180] „Евангелие от Марк“, гл. 5, ст. 2-20. Преводът е от онзи, който д-р Джордж Ламза направи от оригинала на арамейски.

[181] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, вече цит. съч., Втора част – 9.

[182] В превода на английски от оригинала, написан на арамейски – езика, на който е проповядвал Исус Христос, е: “Woe to you, scribes and Pharisees, hypocrites.” Което означава точно това: „Проклети да сте, книжници и фарисеи, лицемери!“ Обаче лъжехристиянските църкви са изопачили Божиите слова – проклятието на Исус, с което наказва книжниците и фарисеите, продажния еврейски елит, античната номенклатура, първите комунисти.

[183] „Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 27-33.

[184] Groucho Marx – “Groucho and Me”, Volume 1750, Bernard J. Geis Associates, distributed by Random House, New York, NY, 1959 г., стр. 321.

[185] Боян Трайков – „10 ноември 1989: Превратът“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 1999 г., стр. 133-134. Книгата е в библиотеката на автора.

[186] Как са се „борили“ срещу нещо несъществуващо? Доказано е, че у нас фашизъм имаше единствено между 9 септември 1944 и 11 ноември 1989 година.

[187] Карел Чапех – чехословашки писател през 1924 г. (“Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html)

[188] Названието на тайната политическа полиция в Кралство Румъния.

[189] Георги Константинов – „Аски калейдоскоп: Спомени на затворника в два тома“, Том ІІ, Издателство „Шрапнел“, София, 2006 г., стр. 259-260.

[190] Вж. 005 – Video – A KGB Defector Warns That Soviet Russia Rules US, в: Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 27 септември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=SiiE0TcQZzI

[191] Пак там.

[192] Георги Ваташки – „Софиянецът Иво Иванов – българският бард от Канзас“, в. „Десант“, desant.net, издание на Валери Симеонов Балевски от БКП – Ямбол-Бургас, desant.net, Бургас, 5 октември 2015 г., online: http://www.desant.net/show-news/34210/

[193] Вж. Dr. Michael Savage’s Last Interview Before Being Banned, The Alex Jones Show, “Infowars”, infowars.com, Austin, TX, September 28, 2016 г., online: http://www.infowars.com/michael-savage-pulled-from-nations-airwaves-live-on-air-for-discussing-hillarys-health/; същото в: The Alex Jones Channel, YouTube, September 28, 2016 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=lUq7JakMzBA

[194] На английски – Дивак.

[195] Вж. “Michael Savage Pulled From Nation’s Airwaves Live On Air For Discussing Hillary’s Health: Major censorship taking place in US”, The Alex Jones Show, infowars.com, Austin, TN, September 28, 2016 г., online: http://www.infowars.com/michael-savage-pulled-from-nations-airwaves-live-on-air-for-discussing-hillarys-health/

[196] Георги Ваташки – „Софиянецът Иво Иванов – българският бард от Канзас“, в. „Десант“, вече цит. съч.

[197] Един такъв е подвизаващият се с псевдонима „Кедъра“ син на одиозния ултракомунист и ченге Цецо Алипиев.

[198] Пак там.

[199] Пак там.

[200] През 1990 г. поставих началото на спортните публикации на вестник „Демокрация“ – безвъзмездно. Тогава поканих „Мичмана“ да пише за вестника от Световното първенство по футбол в Италия. Да съжалявам или не? Той беше мижитурка, пазена от БКП и ДС, без да е членувал в партията, доколкото ми е известно.

[201] Пак там.

[202] Макар да не вярвам, ако искам да бъда честен. Такива са задръстеняци, клозетници, дегенерати, комунета.

[203] Според шефа на Шесто управление на Държавна сигурност, Филип Димитров е бил сътрудник на тази служба. Освен него, споменава Евгений Бакърджиев, Георги Марков и Стоян Ганев, който е бил член на БКП. Как иначе, преподаваше в Школата на МВР в Симеоново. (Вж. Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, вече цит. съч., стр. 248.)

[204] Валери Станков – „А въздухът на литературна България мирише на лайна. И тези лайна ги разбърква естественият лакомник Георги Господинов. Войната на болните от нобелизъм в България“, Afera.bg, Варна, неделя, 25 септември 2016 г., online: http://afera.bg/%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%b4%d1%83%d1%85%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b8.html

[205] Пак там.

[206] Оригиналният израз от съветските частушки завършва с „и курва при това“. Което е неприложимо за близначката на Цецко Цачев, която може да спечели всеки конкурс за Грозила.

[207] Вж. „Георги Харизанов имал влязла в сила присъда“, Днес.дир.бг, dnes.dir.bg, София, 21 февруари 2012  г., online: http://dnes.dir.bg/news/georgi-harizanov-10588709

[208] Пак там.

[209] „Осъденият за изнудване Георги Харизанов – една от калинките на ГЕРБ“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 25 април 2014 г., online: https://www.24chasa.bg/Article/4052053

[210] Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, вече цит. съч., стр. 126-127.

[211] Засегнатите евреи са били ционисти, доказани сътрудници на Иргун, Хагана, по-сетне на Моссад. Броят им се измерва с пръстите на две човешки ръце.

[212] Пак там, стр. 235-236.

[213] Доста грамотно написаният текст е коригиран допълнително.

[214] Толкова време ли отнема и тъй трудно ли е изписването на „две години и три месеца“?

[215] На литературен български – мазета.

[216] Неточен опит за мисъл, но нейсе…

[217] Ирина Колева – “21 век, в морската /уж/ столица! Данъци ли да ви плащам? Такси ли? Ай сиктир! Ходете на майната си!”, Afera.bg, Варна, понеделник, 26 септември 2016 г., online: http://afera.bg/21-%d0%b2%d0%b5%d0%ba-%d0%b2-%d0%bc%d0%be%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%83%d0%b6-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%8a%d1%86%d0%b8-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0.html

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...