Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЯНУКОВИЧ, ТИМОШЕНКО, КЛИЧКО, ТЯХНИБОК ИЛИ КАК СВЕТОВНАТА РЕВОЛЮЦИЯ ДЪРЖИ ПОПРАВИТЕЛЕН ИЗПИТ В УКРАЙНА


 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да започнем с видео. Изгледайте следващия телевизионен репортаж от Киев. Той е заснет през нощта на 19 срещу 20 февруари 2014 година.

 

 

 

Сега вече моментите на déjà vu[1] настъпваха все по-често[2]

 

 

 

 

 

 

Прилича ли ви на нещо познато? На мен – на лоша възстановка на Букурещ1989-а.

 

Да започнем с „мирните бунтовницискаски на главите! Каски? Откъде? А огнестрелните оръжия? С какво бяха убити милиционерите?

 

Тези въпроси тревожат и Джон Лойд, лондонски коментатор на агенция „Ройтерс“. Той твърди, че:

 

На „Майдан“, централния киевски площад и главна територия на протестите, „десният сектор“ – група от членове на различни групировки, включително крайно десни, които се кичат с нацистки символи, си присвоиха ролята на бранители на опозицията. Володомир Фесенко, ръководител на киевския Център за политически учения, казва, че „хората ги подкрепят, не защото споделят тяхната крайно дясна идеология. А понеже ги възприемат като опозиционната армия“.[3]

 

Едва сега британецът се е сетил за неща, които вие узнахте от тази медия преди месец. Тогава разказах, как американският сенатор и ционист Джон Маккейн позираше за снимка с Олех Тяхнибок, лидера на „крайно дясната антисемитскаСвобода. Пред представителя на Вашингтон неонацистът твърдял, чемосковската еврейска мафияконтролира Украйна“.[4]

 

Не отричам достоверността на онова, което урологът Тяхнибок вади на показ. Точно така е. Въпросът е какви сили движат протестите и кой ги направлява. Когато Джон Маккейн, който е полагал клетва за вярност на Израел, приема подобни изяви, започва да мирише на уйдурма,[5] нали?

 

Чак на 21 февруари 2014 година западните медии се сетиха, как Маккейн се е прегръщал с лидер  на въоръжени демонстранти, който в негово присъствие призововал „президента Янукович да сложи край напрестъпните действия на организираното еврейство“.[6] Олех Тяхнибок, специалист по бъбречни болести, е обявен за „човек на годината“ от читателите на киевското списание „Кореспондент“. Неговата партия е представена с 10 депутати в Радата. В нейни ръце е 40 на сто от местната властта във втория по големина град ЛвивЛвов.[7]

 

Нищо от това не попречи на ескалацията на черната пропаганда. Тя изобщо не спря. Така се прави, щом има кой да й вярва…

 

На 20 февруари 2014 година броят на загиналите се движеше от 18 до 50 души. Ден по-късно – 80, даже… 101![8] Някои бяха преброили 8 трупа на милиционери, други – 12, трети… Безумието достигаше предела, отвъд който важи Сталиновата максима: „Един умрял е трагедия; милиони статистика.

 

Старите комунистически кадри у нас се бяха разделили. Онези, които още не бяха се осъзнали, и все още здраво стискаха пешовете на партията, в която съзират „добрата стара майчицаБКП, си траеха.

 

Нагаждачите, преминали в редиците на различните филиали на все по-посърващата червена квачка, пак размахваха юмручета. Този път – по посока на Москва. По-рано, цели 45 лазарника ги бяха вдигали в чест на Кремъл, заканително сочейки с пръст „мръсните западни империалисти“.

 

В четвъртък, 20 февруари, по обяд, телевизия “Euronews” показа друг репортаж. Той беше посветен на разширяването на конфликта на запад от столицата. А на изток?

 

Опитах да намеря и сваля видеото, казано на компютърен жаргон. Липсваше. Нямаше го. Видеозаписът бешеизчезнал. Изпарил се, сякаш изобщо не е бил показван. Цял следобед следих емисиите на „свободнатаевропейска новинарска телевизия. От репортажа нямаше ни вест, ни кост

 

 

 

По плодовете им ще ги познаете[9]

 

 

Защо? За пореден път се сблъскахме с двойните стандарти на световната комунистическа власт. Репортажът на “Euronews” съдържаше най-малко двестраннисцени.

 

Първата показваше как „бунтовници“ превземат и окупират болница, разположена до „Площада на независимостта“. Явно без никой да импречи. Милиционер, облечен в бойно снаряжение, включващо специален шлем, заяви, че… били „изненадани“?! Ами да разпуснат милицията! За какво им е?

 

Докторка с половин уста призна, че била принудена да работи, вместо да се прибира в къщи. „Революция“? Но кой винаги, неизменно, от Английската през ХVІІ век до ден днешен, финансира и организира тези насилия? Даже и „нежните“?

 

Който не знае, да научи. Но едва ли. Прекалено дълго по тези земи важи лозунга на Партията от „1984“ на Джордж Оруел:

 

Невежеството е сила.

 

Само че, както заявил Олдъс Хъксли:

 

Фактите не престават да съществуват, само защото са пренебрегвани.[10]

 

Всеки, запознат с т. нар. силови структури на властта, е наясно: Тяхното предназначение е да защитават повереното им имущество. За целта безпрекословно се подчиняват на заповеди. Два са принципите, на които се градят войската и правоприлагащите органи: единоначалието и подчинението. Или допускате, че милицията е минала на страната на народа? На кой народ?

 

Защото даже западнитедемократи“ не отричат, че подобно на Сирия, Либия, навсякъде, където възникват размирици, се срещат всякакви типове. Най-често – наемници и съвършени негодници. CNN докладва за… паравоенни групировки, действащи сред демонстрантите в Киев. Вие си преведете това на нормален език.

 

Във втория, меко казано, смущаващ епизод от споменатия репортаж на “Euronews”, се разказваше за това, какдемонстрантинахлули и завзели милиционерски участък. Не само го окупирали. Повече от 150 огнестрелни оръжиясе изпарили!

 

Видеозаписът го няма, но писменото свидетелство остана:

 

Съобщава се за още насилие в градовете из западната част на страната. Медийни източници твърдят, че в Хмелницки жена е била убита, когато силите за сигурност са открили огън по протестиращите.

 

Според твърденията, това е станало, след като демонстранти са щурмували регионалното поделение на Украинската служба за сигурност. Разбрахме, че понастоящем сградата е в пламъци, след като тълпата хвърляла коктейли Молотов“.[11] (Вижте илюстрацията.)

 

Това е déjà vu. Напомня събитията в навечерие на Пришествие Христово през 1989 година. Тогава по телевизията за първи път ни показаха, как се предизвиква и управлява подобна суматоха. Даже нарекоха предварително подготвения преврат в комунистическата партиятелевизионна революция“. Двама видни нашенски медийнигерои“ ни превеждаха „под дъжда от куршуми“. Впоследствие се оказаха доносници на Държавна сигурностВалентин Стоянов, говорител на президента Желю Желев, а сега на тихо и доходоносно шефско място в БНТ, и Владимир Береану – син на висш румънски комунистически номенклатурчик.

 

Обаче тогава ние, несвикнали, с девствено съзнание, със зяпнала уста вярвахме на първоначалните внушения, че повече от 7000 души са загинали само в Букурещ! Сетне намалиха бройката до 4000, дадени курбан в името на първата телевизионна революция“!

 

Оказаха се далеч по-малко, Бог да ги прости. В цялата страна – общо 1104. Жертвите сред протестиращите са 162 души. Останалите са паднали по време на битките за власт вътре в новосформирания Фронт за национално спасение, оглавяван от бившия заместник на кървавия диктатор Николае ЧаушескуЙон Илиеску.[12]

 

Кажете ми: Не е ли déjà vu?

 

За пореден път ще припомня нещо, което съм ви поднасял не толкова отдавна – в началото на август 2013 година.

 

За третото ми разочарование помогна мой приятел от Люксембург. Изгарящ от температура, гледах по телевизията румънскатареволюция“. Разгорещявах се…

 

Един ден телефонът позвъни – той. Спестявам името му, защото не съм уговарял да разкажа случката. Пък и беля мога да причиня. Знае ли човек. Ръката на другарите стига до другия край на земята

 

Та той изслуша възторга ми от румънците и с нескрита ирония в гласа ме попита:

 

Жоро, нали си бил в казармата?“

 

Като чу утвърдителния ми отговор, продължи:

 

Според теб възможно ли е в армията някой да наруши единоначалието, върху което тя е изградена и се крепи? Как ти се струва това, че танкистите, обикновени войничета, на своя глава са обърнали дулата на танковете? Някой им е заповядал, не мислиш ли? А тамошните офицери, както и при нас, са все комунисти. Членството в партията върви успоредно с пагона. Излиза, че комунисти са издали заповеди да се стреля по ръководителите на комунистическата партия. Не ти ли се струва странно, да не кажа – невъзможно?“

 

Изтрезнях. Два-три дни по-късно научих кой е Йон Илиеску. Все едно тук Александър Лилов, да речем… Свален от висок пост висш комунист. Дълги години брат му беше собственик на румънската част от фериботаОряхово-Бекети спъваше строителството на Дунав мост 2[13]

 

От телевизионни репортажи узнахме, че снайперистите не стреляли по агресивните демонстранти. Те убивали най-кротките и невинните. Не е ли странно?

 

В петък, 21 февруари 2014 година, армията опразни казармите край Киев. Изчезна. Президентът и правителството напуснаха Киев. Останаха т. нар. опозиционери, снайперистите и анархията… Преди това двете страни подписаха някакво споразумение. Колко ли ще издържи?

 

При отсъствието на представа за това, как да бъде устроена една държава, свободата наистина може да се превърне в кокал, с който народът да си строши зъбите.

 

Украинците, които не участват в лишените от смисъл пердашения с милицията по централните площади, вместо в поход срещу дворците на алчно червената фашистка номенклатуратя включваопозиционеритеКличко и Юлия Тимошенкосе задъхват от мизерия. Разрухата все повече привързва страната към Съветска Русия на Ротшилдовия пълномощник Владимир Путин. Вие, които редовно посещавате тази медия, би следвало да сте наясно с тезиподробности“…[14]

 

Западнитедемократи“ ще накажат тъкмо невинните хора. И това е déjà vu. Продължаваме да го живеем. В Тяхната „демокрация“, в която престъпниците от номенклатурните върхове на комунистическата партия бяха определени заантикомунистически представители на Запада“.

 

Когато американският държавен секретар Джеймс Бейкър назначи Андрей Луканов за „човека на Вашингтон в София“,[15] ръцете на комуниста трето поколение бяха развързани. И той ни доведе до прословутата си зима на дефицит и изтребление. Всъщност складовете се пръскаха по шевовете от стоки. Но ПрограматаЛуканов“, днес по-известна като ПланаРан-Ът“, налагаше предизвикването на изкуствен недостиг на всякакви продукти, даже на хляб и мляко. Хора умираха по опашките.

 

Екипът от икономически експертине беше дофтасал от СССР, а от неговата метрополияСъветските американски щати. Толкова по-зле за малоумните, които още не са в състояние да проумеят това. Ричард Ран и Роналд Ът оглавяваха гангстерска групировка, формирана от Търговската камара на САЩ. Същата, която през 1971 г. постави началото на кредитната икономика, довела до настоящата световна финансово-икономическа криза.

 

А в края на 1990 година наследникът на върховни комунисти като Георги Димитров, ИванЙонко“, Никола и Борис Вапцарови, агентът на репресивните тайни служби на кървавия болшевишки режим Костадин Тренчев, вдигна обща стачка. И Луканов се изсули от властта. Както в момента става с комунистическия престъпник Виктор Янукович в Киев.

 

Така назначенитеопозиционерина заплата спасяват крупните комунистически криминали.

 

Ето какво е déjà vu.

 

Оказа се, че у нас Джеймс Бейкър пристигнал от Москва. Тамсе е отчел пред Върховния съветна СССР![16]

 

Повтарям: Ако по онова време имах достъп до “The New York Times”, щях да си спестя поне година лѝткане по измамната западнадемокрация“ – обикновен комунизъм от перфиден вид. Какво ви спъва, та не щете да проумеете тези елементарни истини за Тяхната матрица? Малко ли е, че начело на Европейския съюз стои комунист, при това – ултра левичартроцкист. От онези, които изповядват перманентната революция. Точно тя продължава.

 

По плодовете им ще ги познаете.

 

 

 

САЩ и ЕС все повече заприличват на Северна Корея

 

 

Кой е очаквал нещо добро от изконните престъпници, от убийците и грабителите по дефиниция комунистите? Нима вече не знаете, кои изобретиха тази човеконенавистна идеология и осигуриха нейното практическо прилагане на гърба на доста народи? С какво право бащите на комунизма вият срещу собственото си творение?

 

Та нима Съединените щати, които отдавна са заприличали на Съветски, и най-точно – на Западен Израел, не свиват и ликвидират постоянно свободите и правата на гражданите? Ето едно признание.

 

 

 

 

 

Днес те реват срещу режима в Киев. И с право. Но той е Техен. Някъде е сбъркал и сега гласят замяната му с друг подобен. Както са постъпвали винаги и навсякъде – например в България. Или в бивша Югославия, Румъния, Египет, Сирия, Либия, Тунис

 

Как езикът им нито веднъж не се обърна, за да осъдят жестокото нарушаване на свободата и правата в Техните най-близки и доверени приятели и съюзнициСаудитска Арабия, Катар, Кувейт, Израел?… Какво да говоря за Китай, с който Съветските американски щати все повече се сливат в общата държава Кимерика?

 

Какви права при онзи тежък и репресивен комунистически режим, възприеман от западните свободолюбцикаторазновидност надемокрацията“! Връх на лицемерието.

 

Само преди десетина дни строителни работници от цял свят, трудещи се по изграждането на обектите за Световното първенство в Катар след четири години, вдигнаха стачка. Защото не са експлоатирани, а направо поробени.

 

Вместо да изригнат от възмущение и да предприемат нещо, шефовете на ФИФА вдигаха рамененищо не можем да направим!

 

Как така? Съберете се и наложете санкции на катарските управници. Ако трябва, отнемете им домакинството!

 

Вместо това, налагат санкции на украинците. Ала не само на режима, а на всички. Голям праз, казано на жаргон, че Янукович и компания няма да получават визи за пътуване в САЩ или в Евросъюза.[17] Пука им. Те винаги ще живеят като Крез. Но народът…

 

Какъв Путин гони туземните ни комунистическидемократи“ и съветскиантисъветчици“?

 

Да припомня оценката, дадена на Владимир Владимирович от неговия ментор, младия Нат Ротшилд, сина на лондонския сър Джейкъб. Един от главните капиталисти на света декларира за управлението на Путин като министър-председател:

 

В интерес на истината онова, което руското правителство направи по време на кризата, заслужава голямо уважение. То започна да изкупува акциите на закъсалите национални компании. Държавата взе да изтегля всичко това, като по този начин помагаше на частния бизнес. На практика то предприе съвсем същото, което сториха в САЩ. И без съмнение, това е най-правилният подход. Не мога да изрека нито една лоша дума за това, което беше сторено. Всичко беше много грамотно.[18]

 

Какво да приказваме повече?

 

Пък и не е ли някак неудобно комунистическите активисти Жозе Мануел Барозу и Ангела Меркел да раздават присъди, казано по възможно най-деликатен начин.

 

 

 

Нищо на този свят не е толкова опасно,

колкото невежеството и преднамерената глупост[19]

 

 

САЩ затъват. Което означава, че десетки милиони жители на все още първата страна на света пропадат. Подобно на тукашното безумие, и там все повече работещи гладуват. Американската мечта отдавна е мъртва. Истината е, че тя винаги е била блян, миражне е съществувала.

 

Преди по-малко от три седмици ви загатнах, че понастоящем 15,7 на сто от американците не знаят, кога отново ще имат храна на масата.[20] Сега ще ви предложа самото свидетелство.

 

То е от предаването на Кристиян Аманпур по CNN. Няма как родената в Лондон дъщеря на иранци, омъжена за водещия ционист Джеймс Рубин, да бъде обвинена в „антиамериканизъм“.

 

Поради високото си положение в интернационалния псевдоелит тя свободно се мести от влиятелна във влиятелна медия. Беше в CNN. Отиде в ABC. Върна се в първата, но едновременно с това води рубрика и във… втората! Къде и на кого дават така? И това не е ли поредното признание, че в САЩ медиите са в ръцете на еврейското произраелско лоби?

 

Да припомня кой е съпругът на другарката Аманпур. Джеймс Рубин беше заместник-държавен секретар и говорител на Държавния департамент в администрацията на Бил Клинтън. В момента е „неформален съветник“ на Хилъри Клинтън и на президента Барак Обама, каквото и да означава това.[21]

 

На 5 февруари 2014 година неговата съпруга Кристиян Аманпур представи следното в своето предаване в CNN:

 

 

 

 

 

Сами преценете, кой ви заблуждава с конспиративни теории? Като ви кара да си въобразявате, че САЩ са страната на неограничените възможности“. Тази държава никога не е предоставяла равни шансове на всички. Съединените щати са създадени по напълно различен проект и със съвсем други цели от онези, които ви представят.

 

А днес в страни като Албания и Румъния гладуват по-малко хора като относителен дял от населението, отколкото в тях.

 

България е нещо друго. Тя вече 70 години не може да се откъсне от своите васални пристрастия, привързаности и зависимости. По-рано – на пръв поглед – само със СССР. Сега и с ЕСновия Съветски съюз. Обаче също така – и със Съветските американски щати.

 

Най-малко 99 на сто от туземците ни не желаят реална промянас декомунизация; въздаване на справедливост на червено-оранжевите фашистки убийци и грабители, включително чрез конфискация на имуществото им поне до четвърто коляно; ново, що-годе справедливо начало, при равни възможности и господство на закона. Пък нататък – каквото всеки покаже

 

Както обичам да казвам: Тежко ни. Но се обади онова, което повикахмеинтернационалния комунизъм, разпрострял се върху почти цялата планета. А можехме да бъдем свободни и отделени като Швейцария. Уви, нашенци не пожелаха. И продължават да не го искат. Вместо мозъци те имат силикон. Тези материи действат само по външна команда

 

 

 

Сляпото доверие е невежество[22]

 

 

Знаехте ли това? Поне досещахте ли се инстинктивно? Или сте свикнали да се доверявате на всичко, което ви поднесат разпространителите на конспиративни теории от влиятелните официални медии?

 

Непознатият тук ирландски детски писател Охин Колфър уж обяснява на малчуганите, но май повече – на възрастните, на принципа „думам ти дъще, сещай се снахо“:

 

Ако се усещате самонадеяни и наперени, то е, защото има нещо, което не знаете.[23]

 

Кой да го чуе и разбере?

 

У нас невежеството действително прави силата. Вече седем десетилетия тъпотата и простащината безпрепятствено безчинстват над бащини ни огнища“. Безумието господства и е всевластно. Вярата в Бога е заменена с преклонение пред идоли до един разбойници: безжалостни убийци, насилници и хищни плячкаджии.

 

Кръстът е изместен от техните тотеми. Важните дати в християнството не са в състояние да съберат толкова грамадни общности, колкото тълпите на датите, на които населението почита своите любими хайдуци, издигнати до национални икони“.

 

Нашата трагедия и необратимо изчезване са закономерни. Нищо, че не вярвате. Това не променя обективните процеси и фактите.

 

По същото време в САЩ неравноправието се задълбочава. Вместо ние да се постараем да вземем положителното, полезното от тях, те тръгнаха по нашия път нагоре, по стълбите, които водят надолу към небитието. Така е било проектирано.

 

 

 

 

 

За такива случаи народът се е произнесъл така: „Големи хвалби, ама малки творби.

 

Сам Бог ни учи:

 

Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда! Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си.[24]

 

Казано на уличен език, западните и особено американският елит демонстрира груб гьонсуратлък. Как да го проумеят народните маси, след като толкова дълго промиваха съзнанието им. Пак народът ни е рекъл: „Глава има, ама в главата няма.“ И още: „Главата не е само за калпак.

 

Срещу това нямам полезен ход…

 

 

 

Украйна е продължение на модела за послушна демокрация

 

 

Украинците са продължители на старата българска нация. Обаче не са узрели. Държат се детински. Както всички народи, преминали през държавен капитализъм под репресивната тоталитарна власт на една партиякомунистическа. САЩ са още по-зле. Те са напълно инфантилнидете, което не порасна.

 

Струва ми се, че това поведение не е случайно. То се дължи на няколко фактора. Първият е секретността на самия план за световната революция и завладяването на човечеството от илюминатската талмудска мафия. Даже повечето от най-доверените ратаи на Братството не са запознати с него. Или са им показвали отделни детайли.

 

Вторият е самият подбор на политици. По правило умните и образованите, които имат собствени схващания и виждания за развитието на обществото и света, не биват допускани. Интернационалът набира преди всичко агресивни посредственици, готови да служат. В повечето случаи те дори не проявяват любопитство. Ако прекалят с личната инициатива и независимост, ги наказват. Поредното доказателство са „демократичносваленият с „демократиченвоенен превратдемократичноизбран египетски президент Мохамад Морси и самият Виктор Янукович.

 

С една съществена разлика. Украинецът побърза да се изнесе на Изток, където намира поддръжка сред преобладаващото руско население. Може да му отнемат властта, но той е наясно, че не е женен за нея. Било му е хубаво, но поне ще остане жив и най-вероятнобогат. За последното ще се погрижат други пълномощници на тайната световна власт, кой знае защо наричани олигарси. По-точно е да бъдат определени като плутократи.

 

Янукович е израсъл и възпитан като истински болшевишки наемниксуворовец, както ги наричаха. Едва двегодишен остава без майка.

 

Баща му е бил въдворяван в концлагер в Донбас заради сътрудничество на нацистките окупатори по време на Втората световна война. (Вижте илюстрацията.) на седемнадесет години остава кръгъл сирак. Като кръжочник в авиоклуб попада под попечителството на Георгий Береговой – сетне един от ранните съветски космонавти. По това време попада в затвора за криминална проява.

 

Най-вероятно там, а също и по линия на ангажименти към КГБ, му тръгва карта. Но понастоящем зад гърба на Виктор Фьодорович се подават мутрите на свръхбогати фигури, неизменно свързани с КПСС и специалните служби на СССР. Известно е, как се забогатява при социализЪма и онова, което го последва

 

Но основата за най-голямата подкрепа на Янукович у дома беше групата от забележително богати хора, които, макар и не част от кръга на най-приближените му, останаха с него, докато командваше политическото пространство. На свой ред, той им осигуряваше свобода, за да въртят бизнеса си.[25]

 

За кой ли път опираме до парите и ползата.

 

Любопитно е, че рядко се срещат украински имена сред богаташите, поддържащи Янукович. Медиите изброяват Ринат Ахмедов, Дмитро Фирташ и т.н. Този Фирташ е бил член от прочутата още в съветски времена банда на евреина Симеон Юдкович Могилевич.[26]

 

И тук на онези, които познават подхода на попълване на матрицата, който западният елит прилага, ще им светне: Сключеното примирие няма как да бъде трайно. Украйна е изправена пред години на тежки изпитания. Онези, които се обявяват за главни врагове на Виктор Янукович, поне официално са такива и на Запада. Най-радикалнитереформаториизповядват фашизма и нацизма. Това няма как да мине. Защото заплашва цялата истина за фалша да лъсне наяве.

 

Комунизмът е крайната цел на архикапиталистите, господарите на планетата.

 

Вместо това на повърхността за пореден път изплува духът на измамата, наречена „Студена война“. Още от времената на Хари Трумън е така. Въпреки че той никога не използва въпросното словосъчетание.

 

Доктрината, която неоснователно нарекоха на него, постановяваше „Съединените щатида подкрепят свободните народи, които се съпротивляват на опитите за тяхното завладяване от въоръжени малцинства или под външен натиск“.[27]

 

Докато медиите по света чешеха езиците си, обвинявайки Барак Обама, задето изпълнява остаряла роля, а Владимир Путин за неговата неотстъпчивост, двамата се чуха по телефона. Според съобщенията, постигнали пълно съгласие. Нищо изненадващо.

 

По-рано в петък, 21 февруари 2014 г., главният посредник между властта и демонстрантите в Киев, полският външен министър РадославРадекСикорски, заяви:

 

Представителят на Русия изигра конструктивна роля за постигането на съгласие в Украйна. В определени моменти, като опитен дипломат, Владимир Лукин ефикасно улесняваше преговорите“, сподели Радослав Сикорски пред журналисти във Варшава.[28] (Вижте илюстрацията.)

 

Ако не можете да разтълкувате този език, той означава едно: Всичко е било предварително подготвено. А „съгласието“? Ако наистина е било постигнато не по предварителен сценарий, на Янукович и останалите властници нямаше да се налага да се крият в източната част на страната.

 

Сега в Украйна е часът на мародеритеполитически и физически. Но той няма да трае дълго. Профашистките и пронацистките настроения са осъдени и неприемливи както за Запада, така и за Изтока. В западната половина на Украйна те са исторически обусловени, но донякъде.

 

Хората там носят родовата памет за зверствата на болшевиките, повечето от които – евреи. В края на двайсетте и началото на трийсетте години на ХХ век еврейските комисари от НКВД, во главе с Лазар Мойсеевич Каганович, са ликвидирали чрез глад между 5 и 6 милиона украинци. Споменът за Голодомора е незаличен. И справедливо. Да не отварям дума за останалите издевателства над украинските християникатолици и източноправославни. Особено над казачеството, произлязло от средновековните българи.

 

Това е причината украинците масово да посрещат като освободители германските войски след навлизането им в Западна Украйна през лятото 1941 година. За да останат неприятно изненадани и буквално съсипани от жестокостта и на нацистите. Смятате, че Хитлер е бил толкова тъп, та да се лиши от цял приятелски настроен народ? Глупости! Така са му наредили.

 

Затова по заповед на американските еврейски организации той извел от страната и доставил в Ню Йорк главатаря на еврейската нацистка секта Хабад, ребе Шнеерсон от украинското село Любавичи. А не щадял самите украинци

 

Никой да не се заблуждава. Битка между Запада и Русия в Украйна не предстои.

 

Американска наблюдателка припомни мисълта на Елихю Руут, който бил американски министър на отбраната при двама президенти. През 1921 г. той констатирал:

 

Циниците винаги са късогледиВажните факти остават отвъд тяхното полезрение.[29]

 

Той наивно допускал, че личната преценка на хората може да бъде заменена от фундаменталните правила на хуманизма“.[30]

 

След повече от 90 години е напълно опроверган. Човечността така и не стананай-голямата сила, позната в човешката история“, както Елихю Руут се надявал.

 

Формално днес комунистическият блок не съществува. Но Братството изгражда нови. Никой не заплашва Запада с… „погребение“. „Гробокопачите“ му се оказаха книжни. На всичко отгоре, най-големите капиталисти са диктували проповедите им

 

Като знаете това, как се оставяте да бъдете подведени от елементарни идеологеми за някакво противопоставяне между Русия и Запада? Те винаги са били едно. Естествено за родители и дете

 

Прочетох и изгледах доста във връзка с твърденията за някакво напълно недоказано „опълчванена Владимир Путин на истинския управляващ елит. И за сегашните събития като резултат от него.

 

Де да беше вярно. Тъкмо през миналата година, по време на „Путиновия бунт“, чрез своята фирма “BP”, след „Юкос ПетролиъмРотшилдови придобиха иРосснефт“. Украйна им е необходима.[31] Особено източната половина, в която са съсредоточени нейните природни богатства. Затова напрежението там ще стихва и избухва наново. Но няма да спре. Не пропускайте от време на време да си задавате въпроса: Cui bono? – В чия полза?

 

Нека припомня горчивите думи на покойния цар Борис ІІІ, изречени през 1940 г. като пророчество пред британския писател, журналист и публицист Дъглас Рийд:

 

Не, г-н Рийд, на този свят има сили, които не желаят мира и спокойствието на Балканите, където ще се решава бъдещето на Европа. Ала няма как да ги причислите към нито една страна. Това са интернационални групировки, по-скоро наднационални[32]

 

Съвсем същото важи за днешния сбъркан опит за държава върху територията на Велика България. Преди 1350 лета Шамбат, непокорният брат на кан Курбат, пръв създал свое царство там. А столицата му била наречена КъйвКиев. От „къй“ – „отхвърлен“. Нима не съм ви подсказвал какво означава Украйна на български? Покрайнина, крайгранична територия, нищо друго. Да бяхме като самозваните „Евреи“, щяхме да предявим претенции за „право на завръщане“ там…

 

До не чак толкова отдавна за руснаците тази страна е била Малорусия. Трудно ще се откажат окончателно от нея. Тъй като в историята им е залегнало, че самите те са рожби на Киевска Рус – тоест на българите. Което, разбира се, едва ли някога ще признаят.

 

Само на пръв поглед Украйна изглежда проблем, който може да обърка световните дела и то за дълго. Както сполучливо посочи споменатата американска коментаторка:

 

Нито тя, нито нейните съседи искат да завладеят света. Изразено с думите на германски историк, изнесъл лекция в Станфордския университет: „Установихме, че е по-печелившо да лъскаме нашите BMW-та, отколкото военните си ботуши.[33]

 

Русия отдавна не е заплаха за никого. Единствено за онези, на които да твърдят обратното е вменено срещу заплащанена съветскитеантисъветчици. На онези, които се кълняха във вярност на СССР и му служеха предано. Не забравяйте, че „комунистът не е човек“.[34] Или на другите – по-загубените, които вярват в реставрацията на някакво съветсковеличие“.

 

На интернационалния елит му трябват подземните богатства на Украйна. На съветския – пардон – рускияцелината, все още съхранената житница на Североизточна Европа.

 

Виктор Янукович ще се жалва, че е бил свален с putschcoup détat. И ще има право. Украинците ще гладуват. Не трябва да сте кой знае какви специалисти, за да прогнозирате, че пишман опозиционните групировки ще се хванат за гушите.

 

Кого ще подкрепи Западът? Залагам на свързаните с комунистите и в никакъв случай с онези, които напълно погрешно обявяват за „крайно десни“. Фашизмът и нацизмът като идеологии и практики бяха левичарски, троцкистки.

 

На този фон като истинска присъда за т. нар. демокрации прозвуча въпросът, зададен от редакцията на консервативния английски всекидневник “The Telegraph”:

 

Все още ли Западът е моралният лидер на света?[35]

 

Всеки да намери своя отговор. Моят е известен още от времената на Първата война в Персийския залив. Да не говорим за 2003-а и плячкосването на Историческия музей в Багдад или на варварството в Либия и Египет, на което бяхме пасивни свидетели. Все едно наблюдавахме театър.

 

Слабата ми надежда е в новия състав на Международния наказателен съд в Хага. Има вероятност той да изиска от САЩ и Израел арестуването и изправянето пред неговите съдебни състави на военнопрестъпниците Джордж Буш-младши и Бенямин Нетаняху. Да видим.

 

Западни журналисти предупреждават, че духът може да излезе от бутилката и другаде. Например след референдума за независимост на Шотландия през септември. Чух пророчества, че след Киев идва ред на Крим[36] или Варшава. Не дай Боже!

 

А освобождаването на престъпната комунистическа газова принцеса Юлия Тимошенко е гавра със съвестта на човечеството, със справедливостта и всякакви опити за внушения за някаквадемокрация“. Втренчена в президентското кресло, довчерашната затворница вече сколаса да се срещне с американския и британския посланик![37]

 

Благодаря на Бога, че в репортажи на западни телевизии мярнах плакати: „Вън Юлия Тимошенко от политиката!“ И: „Лустрация![38]

 

Бяха издигнати от шепа хора. Навярно те са отломки от малцинството украинци, опазили душите си от болшевишката зараза. Всички останали са като тук – „стадо свине, обсебени от демони, сурнало се низ стръмнината в морето, за да се издави във водата“.[39]

 

Съгласно Евангелския разказ, Бог ги насочил натам, за да затрие злото в тях. Няма сила, която да е в състояние да ги спре. И ето, ние си отиваме. Догодина по това време ще бъдем не повече от 6,2 милиона

 

Случаят „Тимошенко“ демонстрира как се раждат митове и се създават марионетните управления. „САЩ и Франция вече са пришпорили Украйна бързо да премине към формиране на единно правителство, което да помогне за възстановяването на реда след пороя от смъртоносно насилие.[40]

 

До преди часове за САЩ и Франция безредиците не бяха проблем. Тъкмо обратното. Сега призовават за „възстановяване на реда“. Онези, които ще бъдат поставени начело на тази страна, постоянно разграбвана и разорявана от световната левитска мафия, ще бъдат обикновени марионетки.

 

Знаете, че Западът не намира никакво зло в комунизма и комунистите. Но непрекъснато му се привижда призракът на фашизма и нацизма. Вече близо 70 лета не престава да преследва германски националсоциалисти. Нито веднъж не посегна на своите любими творениякомунистите. До ден днешен се съюзява с тях.

 

Когато видите неонацисти като Олех Тяхнибок редом с комунисти като архипрестъпничката Юлия Тимошенко, номенклатурните еврейски братя Кличко и останалите от кръга около тях, следва мислено да съзирате юздите, с които ги държат. Само напълно слепите политически няма да забележат зависимостта, поводите, с които Братството и сега направлява талигата, в която е впрегнало тези продажни нищожества.

 

В Украйна прилагат разновидност на модела за послушна и контролирана демокрация.

 

Отколе народът ни е рекъл: „У всекиго се намира за една пара ум.“ Но и още нещо: „Докато човек умре, все ум събира и пак без ум умира.

 

Дано сте ме разбрали. Защото пак народната мъдрост гласи: „Лъжата върви по-напред, ама далеч не стига.“ Днес ви показват измамата. Ако знаете продължението на предната максима, няма да се хванете. А тя учи: „Лъжата върви по-напред, а истинатаслед нея.

 

Нали помните: “Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“.

 

Докато четете тези редове, навярно ще знаете повече. Но едно е безспорно: В Украйна Конституцията и законността полетяха в небесата. Якобинците нахлуха през 1917-а и никога не напуснаха. Задава ли се нов Голодомор?

 

 

 

През това време или ab antiqo[41]

 

 

При анализа на теми, свързани с геополитиката, непременно трябва да взимате под внимание всички известни ви факти и обстоятелства. Да имате предвид тенденциите и процесите, произтичащи от тях.

 

Какво навярно забравяте? Например това, че в момента например част от Украйна не е нейна. Нека ви припомня. На 26 септември 2013 година написах следното:

 

„… Не съм сигурен, че решението на комунистическата власт в Киев да отдаде под аренда за срок от 50 години 5 на сто от територията на Украйна на Китай, за развитие на земеделие и изхранване на повече от милиардното му население, е правилно.[42]

 

Това е район с размерите на Белгия или щата Масачузетс9 процента от обработваемата земя на бившата съветска република. Цели 100 000 хектара ще бъдат отпуснати за ползване от азиатските комунисти. Докато чрез сър Евлин дьо Ротшилд господарите на планетата  слагат ръка върху селското стопанство на КНР.

 

Дали не е време украинците – преки потомци на средновековните българи, да научат как е „Добър денна китайски?…[43]

 

Повечето не помнят, защото така им изнася, нали?

 

Не пропускайте само на пръв поглед „забавния“ факт, че от около десетилетие Китай и САЩ вървят към пълно сливане в обща държава Кимерика. От друга страна, цитираната оценка, която Нат Ротшилд даде на руския президент, е нещо като оранжев светофарзнак за внимание. Той показва, че появи ли се Владимир Путин, световният елит е длъжен да отстъпва.

 

През 2008 година, в недрата на „лявото“ управление на лейбъристите, начело с Тони Блеър, същият ненавършил 40 години Нат Ротшилд даде урок на „опозиционнатаКонсервативна партия.[44] И подреди нейното ръководство по своя собствен образец.[45] Понастоящем то, съставено изключително от негови съученици, ръководи Великобритания.

 

Искам да кажа, че е крайно време да проумеете: Видимите властници са просто аргати на един почти невидим елит. Те се намират в подножието на световния Олимп и по всяко време са на разположение, ако се наложи да лъснат чепиците на реалните господари на планетата. Другото е конспиративна теория, вменявана ви чрез могъщите медии – все намиращи се в ръцете на Братството.

 

Преди няколко месеца държавният секретар на Великобритания беше на посещение в Китай. Тогава уж близкият до неговата Консервативна партия вестник “The Telegraph” се почувства унизен от сервилното поведение на държавника:

 

Господин Осбърн превърна Китай в свой личен приоритет. „Винаги трябва да уважаваме факта, че това е изключително древна цивилизация“ – рече той в интервю за “Today”, дадено от най-горния етаж на забележителната сграда “Galaxy” в Сохо,[46] проектирана от британското студио на Заха Гадид.[47] – „Искам да третирам Китай различно. Не го възприемам като заплаха за нас. Съзирам в него огромна възможност.“

 

Истината е, че ние сме достатъчно незначителни в очите на китайците. Но това са пари в брой, които ни очакват. И г-н Осбърн иска да обмислим и решим какво ще предприемем, за да ги задържим.[48]

 

По времето, когато въпросните „големимедии създаваха поредната телевизионнареволюция“ в Украйна, комунистически Китай придоби част от гордостта на френското машиностроене.

 

Пекинската корпорация “Dongfeng Motor Company” кандиса да брои 3 милиарда евро на PSA Peugeot Citroën”. По този начин китайската фирма придоби 25,4 на сто от френския автопроизводител. С пакета от акциии 38 процента от правото на глас.[49]

 

В допълнение, 14 на сто от “PSA Peugeot Citroën” отидоха в държавата. Как ли ще реагират тукашните комунисти, прекълбикнали се и станали пазарни фундаменталисти? Дали измина месец, откакто предупредих, че предстои често да чуваме за френската икономика в отрицателен смисъл?

 

Ала в цяла Европа нещата съвсем не са по-добри. Къде се набутахме? Заменихме обречеността на бедност в рамките на СИВ, предвождан от СССР, с новав ЕССР с блестящите витрини на старите страни-членки. Но и те обедняват и залиняват.

 

На 31 януари 2014 г. телевизия “Euronews” показа следния анализ:

 

 

 

 

 

Как приемате това? Като нещо нормално? Възможно ли е тази перспектива да изчерпва стремежите ви? Или никога не сте вярвали в постижимостта на Божия завет:

 

И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.[50]

 

Тъй като не вярвате искрено в Бога. А онези, които обикалят черквите, за да изгорят по някоя вощеница пред очите на останалите и наричат поповетеотци“, са истински богохулници.

 

Казано е:

 

Avarus ipse miseriae causa est suae – „скъперникът сам е виновен за своето нещастие”.

 

Който е скъп на триците, а евтин на брашното, не бива да очаква нищо добро. Прочее: “Suum cuique” – „всекиму заслуженото“.

 

 

 

Cui prodest?[51] Не търсете жената, а парите

 

 

Забелязахте ли, че нарекох бунтовниците, представяни като революционери“, „якобинци“? Още преди близо век прочутата изследователка на революциите, английската историчка Неста Уебстър, разкри, че далеч преди всички останали революционни общности „съществувал Club Breton – първият революционерски кръжок, който по-късно станал известен като Club des Jacobins.[52] Той се превърнал в център на илюминизма и франкмасонството. Всички негови членове участвали и в двете тайни общества.

 

Но макар всички водещи орлеанисти[53] да са били масони, не всички масони бяха орлеанисти. Някои от тях бяха истински разрушители. И без съмнение М. Гюстав Борд е прав, когато настоява, че херцогът е бил само видимият ръководител на сектата, чиито членове го използвали като прикритие за своите планове. Докато той и неговите поддръжници също се възползвали от Тях и то с еднаква на Тяхната цел.[54]

 

Не ви ли се струва необичайно, меко казано, че сто години след тези неопровержимо доказани изводи, вие още не ги знаете? И повечето от вас продължават да се съмняват в единното ръководство на света, който следва революционния проект на комуниста Адам Вайсхаупт и неговите илюминати?

 

Ето един пример от изминалата седмица, когато цялото внимание на човечеството беше приковано от фалшиватареволюцияв центъра на Киев и още един-два украински града. Точно както Господ е постановил:

 

Няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае.[55]

 

Така се оказа, че еврейската държава Израел снабдявала своя изконен враг“, Ислямската република Иран, с военно оборудване, забранено от действащите против Техеран международни санкции! Израелски фирми, търгуващи с оръжия, двукратно са изпращали резервни части за самолети на Иранската армия.

 

По този начин пренебрегвали международното ембарго и то в открито противоречие на налаганата представа за остра вражда между еврейската държава и ислямисткия режим. Сега незаконните доставки са разследвани от Министерството за вътрешна сигурност на САЩ, след като са били прихванати от гръцките власти.[56]

 

Масовият идиот ще продължи да се съмнява. Нищо, че е написано черно на бяло и то от „десенбритански всекидневник. Той, идиотът, затова е такъв. Приема онази част от вярата в Бога, която му изнася. По същия начин се отнася и към истината.

 

Преди години избягалият в САЩ полковник от Моссад Виктор Островски описа подобна акция. Израел не само доставял части за бойните самолети на режима на аятоласите в Техеран по време на войната между Иран и Ирак. С посредничеството на Моссад и западногерманските тайни служби BND израелски инструктори обучавали ирански пилоти.[57]

 

А масовият идиот очаква Тел Авив да нападне Техеран. И съзира в далечината на политическия хоризонт някаква „ислямска заплаха“, идеща от… Иран?!

 

То е като в мафията – „нищо лично, само бизнес“. А какво друго, освен мафия е интернационалното Братство на финансистите и индустриалците с предимно старозаветни имена? Тяхната световна мрежа от тайни връзки е МафиятаОктоподът. Истинската, а не мнимата.

 

Колко тъп, необразован, неосведомен и задръстен трябва да е някой, за да допуска измамите, разпространявани от реалната власт power, чрез нейните поставени лица от официалнатаauthority, да обсебват съзнанието му в т. нар. информационен век? Просто следва да е комунист или отрок на такъв. Това е напълно достатъчно.

 

Докато в Украйна инсценираха революция“, а бедните жители на съсипаната страна теглеха спестяванията си от закъсващите банки, се очерта силуетът на друг конфликт. За него предупредих точно преди месец, на 24 януари т.г.[58] Ама кой да чуе?

 

Идиотът си е идиот. И не само е непобедим, но е и неизтребим. Като хлебарките

 

Тези дни западните медии заговориха за това, че „Китай предприема обучение на своята армия закратка, остра война“, чиято цел е да отнеме от Япония спорните острови Сенкаку“. До този извод достигнало Военноморското разузнаване на Съединените щати.[59]

 

Все по същото време, презнапрегнататаседмица на псевдореволюцията в Киев, протичаха демонстрациите в Босна и Херцеговина, в Черна гора и дори в Косово. Някой обърна ли внимание на исканията, които нашите комшии и братовчеди поставяха? А те живеят поне три пъти по-добре от нас

 

Русия спря финансовата си помощ за Украйна. САЩ нямат никакви намерения да се намесват. Погледите на надеждата са вперени в Брюксел. От Европейския съюз се очаква да подпомогне както украинците, така и народите на бившите югославски републики.[60]

 

В съседна Гърция също се надига поредната вълна от недоволство. И там Европейската централна банка ще изсипва пари.

 

Остава логичното питане: Къде сме ние?

 

За нас няма. Защото повечето нашенци вярват, че всеки има право да се променя. Комуниститесъщо. И мнозинството от туземното ни население им се доверява.

 

То си намери майстора в лицето на компютрите и интернет. Сега всеки глупак е коментатор, всеки неграмотникписател! Без кавички, защото прелива от претенции… „Демокрация“!

 

А еврейчето Марк Зъкърбърг и неговата китайска съпруга, на които Братството довери изобретената в американските държавни университети мрежа, наречена Facebook, протегна ръка към целия интернет. Пак през същата седмица, за която иде реч, срещу 19 милиарда долара то си напазарува компанията за смартфони и съобщителни услуги с тях “WhatsApp”. Тази фирма дава възможност на своите потребители, да си изпращат съобщения. Срещу това ги таксува само с по 1 долар годишно.[61] Засега.

 

ШекеровZuckerberg има за задача да прилапа цялата т. нар. световна мрежа или интернет.

 

Отново през изминалата седмица най-крупният осъден измамник в историята, еврейският спекулант Бърни Мейдоф, призна, че е отмъкнал повече от 50 милиарда долара от спестявания и пенсионни фондове съсзнанието на шефовете на грамадната банкаJPMorgan”.

 

Не допускам, че мошеникът ще живее още дълго. Кой ще позволи такъв чорап да бъде разплетен?…

 

Докато тук си играят на това, дали протестите са платени или на вересия, и приемат ставащото в Украйна като „велика промяна“, световната революция продължава. Предстоят нови, още по-големи катаклизми. Да се готви Израел. Неизбежно е.

 

Преди година и половина „знаещият всичкоХенри Кисинджър заявил:

 

След десет години няма повече да има никакъв Израел.[62]

 

Даже повторил предупреждението. Навярно за не малко от вас това също е „конспиративна теория“.

 

Преди години известният американски журналист Уолтър Кронкайт стигнал до важното заключение:

 

Независимо от това колко ни струват нашите библиотеки, цената е нищожна, сравнена с тази на една нация от невежи.

 

За съжаление на свестните хора, не само САЩ постигнаха почти тотално невежество. Партията от антиутопията „1984“ на Джордж Оруел триумфира почти навсякъде. У насхептен!

 

Продължавайте да вярвате на онези, които ви заблуждават, че вече няма комунисти. Ако пък ги забелязвате, все така ги обичайте дръжте на тях. Те, драги мои, никога не са градили. Само са грабили. А древните са ни завещали правилото:

 

Amittit merito proprium, qui alienum appetite” – „който иска чуждото, заслужено губи своето“.

 

Living is Easy with Eyes Closed.”[63]

 

Жалко за вас – малцината умни, мислещи и готови да вършат добро. Вам възлагам соята крехка надежда. И се моля:

 

 

Бог да е с вас и да ви води към бъдещето на истината и свободата!

 

 

 

Светът е жертва на новия ред на Ордена на илюминатите

 

 

Предлагам да видите последната част на австралийски документален филм, който разкрива зараждането, плановете и целите на новия световен ред. Ако човечеството не се пробуди, някой ден ще осъмне под тотално робство. И този момент не е толкова далеч, колкото изглежда на онези, които вярват в конспиративни теорииофициалната информация и фалшивата, изопачената история.

 

Дано извадените на показ истински факти започнат да говорят на повече от вас. Колкото и крехка да е надеждата ми, все още искрица от нея мъждука в душата ми.

 

Приятно гледане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ:

 

Всяка сряда от 20 часа отново

 

„ДИАГНОЗА с Георги Ифандиев“

 

в програмата на телевизия „Евроком“.

 

Със сигурност можете да гледате рубриката в разпространителските мрежи на

Blizoo, Bulsatcom и Vivacom TV.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път преди всичко на: Владимир С. от Вакарел, Дечо Т. от Русе, Веселин Н. от Пловдив.

 

 

Бог да ви благослови! Както и всички добри хора.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Нещо, което вече е виждано, преживяно, фр.

[2] Neil Gaiman – “Fragile Things: Short Fictions and Wonders”, William Morrow, New York City, 2006 г., стр. 698. Книгата е в архива на автора.

[3] “Ukraine’s important next move” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, London, Friday, Februart 21, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/john-lloyd/2014/02/21/ukraines-important-next-move/

[4] Вж. Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-5

[5] За онези, които не знаят значението на думата: машинация, измислена, стъкмена версия.

[6] Вж. “Ukraine’s important next move” by John Lloyd, Reuters, вече цит. съч.

[7] Пак там.

[8] Вж. “US begins sanctions on Ukrainian officials after Kiev bloodshed” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 21 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10653104/US-begins-sanctions-on-Ukrainian-officials-after-Kiev-bloodshed.html

[9] „От Матея свето Евангелие“, гл. 7, ст. 16, 20.

[10] Aldous Huxley – “Complete Essays”, Vol. 2: 1926-1929, Robert S. Baker, James Sexton, Editors, Ivan R. Dee, Chicago, IL, 2000 г., стр. 217.

[11] “Ukraine protests spread to Polish border”, “Euronews”, euronews.com, Ecully Cedex, Lyon, France, Wednesday, 19 February 2014 г., online: http://www.euronews.com/2014/02/19/ukraine-protests-spread-to-polish-border/

[12] Вж. “Revoluția din Timișoara așa cum a fost mărturii ale răniților, arestaților, rudelor și prietenilor celor decedați în revoluție”, ediție îngrijită de Marius Mioc, Brumar, Timișoara, 1997 г.

[13] Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%90-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81

[14] Вж. Георги Ифандиев – „Наистина ли само лудите са с всичкия си в този пощурял свят?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 декември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8

[15] Янко Янков – „Досиетата на ДС (14)”, Писмо №LPC-Euro-Just-18/06.07.2007 г. до Държавния секретар на САЩ, Директора на ЦРУ, Посланика на САЩ в България, посланиците на държавите, акредитирани в България, всички български и чужди медии, 6 юли 2007 г., Ianko Iankov, София, 31 август 2007 г., online: http://iankov.blogspot.com/2007/08/14.html; „Янко Янков: Имаше споразумение между комунистическия елит и управляващите западни елити“, интервю на Калоян Методиев, „Общество.нет“, obshtestvo.net, София, 31 октомври 2009 г., online: http://obshtestvo.net/%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%BA/

[16] Вж. “UPHEAVAL IN THE EAST: Bulgaria; Baker Asks Bulgaria for Fair Election” by THOMAS L. FRIEDMAN, Special to The New York Times, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, February 11, 1990 г., online: http://www.nytimes.com/1990/02/11/world/upheaval-in-the-east-bulgaria-baker-asks-bulgaria-for-fair-election.html

[17] Вж. “US begins sanctions on Ukrainian officials after Kiev bloodshed” by AP, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[18] Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), vedomosti.ru, Москва, 19.10.2010 г., стр. 10, online: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/247951/ya_vernul_rotshildov_v_rossiyu_nataniel_filip_viktor_dzhejms

[19] Мартин Лутър Кинг. (Martin Luther King, Jr. – “Strength to Love”, Harper & Row, New York City, 1963 г., стр. 31.)

[20] Вж. Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 февруари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-6

[21] Вж. напр. “Amanpour’s husband resigns as Port Authority head” by Associated Press, “The Wall Street Journal”, online.wsj.com, New York, NY, June 2, 2013 г., online: http://online.wsj.com/article/APb9feec1958a64f6494e974d7b0818c0f.html

[22] Eoin Colfer – “Artemis Fowl”, Book 1, Hyperion/Miramax Kid, New York City, 2002 г., стр. 44.

[23] Пак там.

[24] „От Матея свето Евангелие“, гл. 7, ст. 3-5.

[25] Вж. “Ukraine’s important next move” by John Lloyd, Reuters, вече цит. съч.

[26] Вж. напр. “Vast Criminal Empire: Russian Jewish Mob Boss Semion Mogilevich”, Destroy Zionism, “The Daily Stormer”, dailystormer.com, местоположение не е посочено, но е в САЩ, October 22, 2013 г., online: http://www.dailystormer.com/vast-criminal-empire-russian-jewish-mob-boss-semion-mogilevich/

[27] Вж. “Ukraine: Obama must escape the ‘Cold War syndrome’” by Elizabeth Cobbs Hoffman, Reuters, reuters.com, New York, NY, Friday, Februart 21, 2014 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/02/21/ukraine-obama-must-escape-the-cold-war-syndrome/

[28] “Ukraine unrest: Kiev tense”, BBC News Europe, BBC, bbc.co.uk, London, Friday, 21 February 2014 г., 19:27 GMT, online: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26285352

[29] “Ukraine: Obama must escape the ‘Cold War syndrome’” by Elizabeth Cobbs Hoffman, Reuters, вече цит. съч.

[30] Пак там.

[31] Вж. напр. “Western nations scramble to contain fallout of Ukraine crisis: Interim government signals that it will push for European integration as Russia recalls ambassador for ‘consultation’” by Ian Traynor in Brussels and Shaun Walker in Kiev, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 24 February 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/feb/23/ukraine-crisis-western-nations-eu-russia

[32] Douglas Reed – “From Smoke To Smother (1938 – 1948) A Sequel to Insanity Fair”, Jonathan Cape, London, 1948, 1949 г., this PDF prepared by www. douglasreed. co.uk, стр. 10.

[33] “Ukraine: Obama must escape the ‘Cold War syndrome’” by Elizabeth Cobbs Hoffman, Reuters, вече цит. съч.

[34] Вж. 002 – Video – Bay Damyan – The Communist Is Not a Human Being в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-5 или от YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=1jsUZSSwUfc

[35] “Ukraine: Is the West still the moral leader of the world?” by Telegram World, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, February 20th, 2014 г.. online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/telegram/100260501/ukraine-is-the-west-still-the-moral-leader-of-the-world/

[36] Вж. напр. “US tells Russia to keep troops out of Ukraine as Crimea flashpoint looms” by Ben Farmer, Defence Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday 23 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10657067/US-tells-Russia-to-keep-troops-out-of-Ukraine-as-Crimea-flashpoint-looms.html

[37] Вж. напр. “Western nations scramble to contain fallout of Ukraine crisis: Interim government signals that it will push for European integration as Russia recalls ambassador for ‘consultation’” by Ian Traynor in Brussels and Shaun Walker in Kiev, “The Guardian”, вече цит. съч.

[38] На украински – старобългарски – се пише „Люстрацiя!“

[39] „От Матея свето Евангелие“, гл. 8, ст. 32.

[40] “Ukraine revolution: West urges calm and quick formation of a unity government” by AP and AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 23 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10656251/Ukraine-revolution-West-urges-calm-and-quick-formation-of-a-unity-government.html

[41] От памти века, лат.

[42] Вж. “China ‘to rent five per cent of Ukraine’” by Alex Spillius, Diplomatic Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 25 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10332007/China-to-rent-five-per-cent-of-Ukraine.html

[43] Георги Ифандиев – „Спасители на БКП – Сказание за Командира – Част ІIІ“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 26 септември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BA%D0%BF-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4-3#_edn40

[44] Вж. “Nathaniel Rothschild Letter to the Editor”, “The Times”, London, 21 October 2008 г., online: http://www.thetimes.co.uk/tto/news/politics/article2026297.ece Писмото е достъпно само срещу абонамент. Същото в: “Nathaniel Rothschild’s letter and the Conservative response: The letter in which the allegations about George Osborne, Tory fundraiser Andrew Feldman and Oleg Deripaska were made and the Conservative party statement responding to it”, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Tuesday, 21 October 2008 г., online: http://www.guardian.co.uk/politics/2008/oct/21/conservatives-partyfunding1

[45] “George Osborne warned: “stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[46] Централен квартал на Лондон.

[47] Иракска архитекта и моя връстница, чиито футуристични проекти й донесоха противоречива слава, но и не малко награди.

[48] “George Osborne wants to give Chinese investors an access-all-areas pass to Britain” by Benedict Brogan, “The Daily Telegraph”, telegraph.co.uk, London, October 14th, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/benedictbrogan/100241199/george-osborne-wants-to-give-chinese-investors-an-access-all-areas-pass-to-britain/

[49] Вж. “Peugeot buys time with Dongfeng tie-up” by Reuters, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 19 February 2014 г., online: http://www.theguardian.com/business/2014/feb/19/peugeot-citroen-dongfeng-tie-up-deal-china-france

[50] „От Матея свето Евангелие“, гл. 5, ст. 48.

[51] Кой има полза, лат.

[52] Якобински клуб, фр.

[53] Последователи на Орлеанския херцог – един от най-приближените на Адам Вайсхаупт „Спартак“ – основателя на Ордена на илюминатите; един от организаторите на Френската революция.

[54] Nesta H. Webster – “The French Revolution: A Study in Democracy”, Constable and Company Ltd., London, 1920 г., стр. 22. Книгата е в архива на автора.

[55] „От Матея свето Евангелие“, гл. 10, ст. 26.

[56] “US investigates illegal military equipment shipments from Israel to Iran” by Menelaos Tzafalias, Athens and Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 19 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10649567/US-investigates-illegal-military-equipment-shipments-from-Israel-to-Iran.html

[57] Вж. Виктор Островски – „„Моссад: Отвъд измамата“, „Атика“ ЕАД, София, 1998 г., стр. 241-244.

[58] Вж. Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-4

[59] Вж. напр. “China training for ‘short, sharp war’ against Japan” by Julian Ryall in Tokyo, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 21 February 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10653183/China-training-for-short-sharp-war-against-Japan.html

[60] Вж. “Analysis  :How the West – and Vladimir Putin – failed Ukraine” by Jeremy Kinsman, CBC News, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 20 February 2014 г., online: http://www.theguardian.com/world/2014/feb/19/eu-help-refashion-bosnia-future

[61] Вж. “Facebook pays $19bn for WhatsApp. Why? Because Mark Zuckerberg wants control of the internet” by James Titcomb, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 20 February 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/technology/jamestitcomb/100012512/facebook-pays-19bn-for-whatsapp-why-because-mark-zuckerberg-wants-control-of-the-internet/

[62] “Kissinger: In 10 Years There Will Be No More Israel” by Political columnist Kevin Barrett, “Economic Policy”, economicpolicyjournal.com, University of Munich, Paris School of Economics, Sunday, September 23, 2012 г., online: http://www.economicpolicyjournal.com/2012/09/kissinger-in-10-years-there-will-be-no.html; “In 10 years, there will be no more Israel: Kissinger” by Political columnist Kevin Barrett, Press TV, presstv.ir, Tehran, 2 October 2012 г., online: http://www.presstv.ir/detail/2012/10/01/264485/no-more-israel-in-10-years-kissinger/; “Kissinger on Israel’s coming demise: Senile, prophetic or merely pragmatic?” by Alexander Maistrovoy, FreePressers.com, Special to WorldTribune.com, WorldTribune.com, Springfield, VA, Monday, October 22nd, 2012 г., online: http://www.worldtribune.com/2012/10/22/kissinger-on-israels-coming-demise-senile-prophetic-or-merely-pragmatic/

[63] „Лесно се живее със затворени очи.“ (“Strawberry Fields Forever” by “The Beattles”, Parlophone Records, London, 1966 г.)

 


Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...