Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЧОРЛАВИ РАЗМИСЛИ ПОСРЕД ПРЕКРАСНО ЛЯТО

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Колко струва един изтребител?

 

Ако е предназначен за правителството на туземната ни чалгарска Номенклатурия187,5 милиона лева или 108,61 милиона долара по курса на БНБ за щатската валута от 5 юли т.г.. Толкова излиза, ако са шведска направа от марката “Gripen” според подписания договор за изработка и доставка на „8 самолета в периода 2018 – 2020 г. за цена до 1,5 млрд. лева“.[1]

 

Друг въпрос е, ако е за неприкрито комунистически Китай. Например тамошните ръководители подписаха договор с европейския консорциум “Airbus Group” за доставка на 140 големи пътнически машини на обща стойност 23 милиарда долара. Което прави средно по 164 милиона долара за самолет.[2]

 

 

 

С нашите пари комунистите са евтини на брашното

и скъпи на триците

 

 

 

Ама можете ли да сравнявате шведски изтребител, возещ със свръхзвукова скорост задниците на двама нови Румен-Радевци с един пътническиAirbusза средно триста пътници? Преценете сами къде крадат повече.

 

Едно е вярно. Както осем изтребителя, управлявани от безмозъчни комунистически келемета, не биха могли да опазят въздушното ни пространство, така 140 самолета не ще решат проблемите на китайците, все повече пътуващи по света.

 

Но докато комунистическият режим в Китайската народна република може да си позволи този ход, за насобрулените до шушка от алчно червените гангстерихарченето на пари за изтребители е като чифте пищов на гол гъз. Ние отдавна сме се отказали от своята независимост. Именно тя предполага поддържането на солидна войска, в това число и на военно-въздушни сили.

 

Някога бяхме във Варшавския договор, за да могат комунистите в Москва да ни използват като верен сателит в техните терористични милиционерски акции срещу цели народи. Сега, вече част от НАТО, сме в още по-окаяното положение да плащаме членски внос и да козируваме, колчем комунистите във Вашингтон, Лондон, Париж, Рим, Брюксел и така нататък, се изкашлят. И да поемаме вината, когато бедността не позволява на туземните ни комунета, все предани воини от петата колона на Москва у нас, да захранват военно-промишлените комплексиамерикански, руски, британски, шведски, френскисъс съответните „благотворителнисуми от порядъка на милиарди долари или евра. Все едно.

 

В замяна, китайските комунисти всекидневно преподават уроци на самозабравилите се американски пишман лидери за това, как следва да се държи една велика сила. Това, че 99,99 на сто от вас не проумяват: на света съществува само една действаща партия, допускана до власттакомунистическа, и един режимболшевишки, не е моя вина, а ваша. И не променя нищо в реалния живот. Дегенерацията е в твърде напреднал стадий. До такава степен е прогресирала и се е развила, че личи външно, с невъоръжено око.

 

Със съпругата ми се движим по улиците на вече почти примрелия, приключилия Видин (всяко зло за добро – и циганите го напускат). Кварталите близо до реката, наричани „стария град“, поне архитектурно са съхранили вида на едно цветущо селище, усвоило европейските моди, съчетани със собствените му традиции. Комунистите са унищожили почти всичко, но зрящият човек – физически и умствено – все още може да установи колко прекрасен е бил някога сегашният занемарен и забатачен наш входен крайдунавски град.

 

Та със съпругата ми забелязваме срещу нас жена и двама мъже на нашата възраст. Незабавно споделих с половинката си, че са чужденци. Даже предположих – румънци от Калафат. Тя рече, че са сърби. Когато се разминахме, по езика установихме истината – тя се оказа права.

 

Най-вероятно жители на близкия Зайчар. Изконно български град, чиито обитатели никога не кандисаха, че са нашенци. Не запяха патриотични песни като онези от т. нар. Западни покрайнини – тукашната ни Украйна (не че и оригиналната не е българска). Докато Тито властваше и пътуваха на воля, взимаха ни парите по съборите с евтините си шарени дрънкулки, тези украинци или покрайнинци не даваха и да се издума за техните български корени. Сега припяват на атакистите, начело с долнопробните им мазни комунистически фюрерчета с размери „кинта и петдесет“: черкезина Валери и евреина Волен. Към тях да добавим шавливия в ханша каракачански агент на Държавна сигурностИван“.

 

Веднъж, докато използвах антибългарската им телевизийка СКАТ, бях уговорил гостуване в предаването ми на един куц мошеник от Босилеград. Май се зовеше Николов. Другарят отказа в последния момент. Предаването ми било много антикомунистическо. Близките му щели да го направят на дреп

 

Със съпругата ми продължаваме разходките си. Поради едно или друго обстоятелство, и на двамата – отделно един от друг – ни се налага да чакаме и да наблюдаваме днешното видинско житие битие. По-точно – минувачите на централната търговска улицаЦар Симеон Велики“, по-рано – „Георги Димитров“, разбира се, както ни обясниха. Пред очите ни се редуват каритини на потресаваща дегенерация – на видимо буквално израждане.

 

Преминават същества, които далечно, по обобщената си форма, се родеят с човешките. Сякаш са слезли от платна на извратен Рубенс или на сбъркан Пикасо от развития му кубичен период. Жени, които до бюста изглеждат приемливи, надолу от кръста разливат крупна плът. Толкова необятна, колкото беше Съветският съюз на географските карти.

 

Не е възможно всички видинчанки да са такива – споделихме мисли и двамата. Кой ги е създавал? Отговорът ни се представи естествено във вида на минувачите от другия пол. Повечето – ниски, дебелогъзи, баджачести и кривокраки. Е, тогава, как другояче да изглеждат жените в този град? Извън всякакъв хумор и преувеличение, съвсем в рамките на реалността, ако на въпросната улица имаше тротоари (а няма), слизайки от тях тезидамищяха да чупят бордюрите със своито задници. Сякаш градът се бе превърнал в тепих за състезание от турнир по японска борба сумо

 

Толкова зле охранени, едри, тлъсти, отвратителни същества с претенциите да са хора, не бях срещал на тъй малка площ. Вярно, спирал съм се на темата и за столицата. Родният ми град също се напълни с такива твари, навяващи мисъл за изпусната животинска ферма, в която отглеждат продукция за износ на канибалите в Африка. Движейки се из София, нормалният човек все по-често очаква да се натъкне на кланица… Нещо повече – градът прелива от същества, досущ напомнящи, че муджахедините и талибаните са пред вратите ни. Не малко от тях водят предавания по разните болшевишки телевизии

 

Що за родители са произвели такива деца? Не са имали нито акъл, нито възпитание, нито време, а още по-малко финансови възможности, за да ги отгледат като свои любими, ненагледни рожби? Или, може би, това са техните естетически представи за красивото?

 

По-скоро не са имали шанс, тъй като държавата умишлено е снабдявала магазините за храни с вредна продукция: меса, изобилстващи с всевъзможни хормони за ускоряване на растежа; зеленчуци, пълни с нитрати и други вредни съставки; сладкиши, създадени, за да угояват и увреждат здравето; газирани напитки, в които отровите са повече от полезните вещества

 

Плюс Чернобил. Да не забравяме неистовия растеж на много хора, били деца по онова време.

 

В интерес на истината, поради наличиета на предимно възрастно население, по селата видимото, физическото израждане, е по-незначително като обем и почти незабележимо. Елементарно за разбиране – като изключим хляба, олиото, оцета, захарта, солта и още неколцина продукти от първа необходимост, по тези замиращи места остатъците от хора произвеждат сами основните си хранимесо, яйца, мляко, сирене, плодове, зеленчуци и консерви от някои от тях.

 

Към изреденото до тук непременно трябва да добавим пропагандата, започваща от детската градина. И съпътствана от същите храни, предназначени да израждат и убиват. Сетне – в училището. Всичко това – на фона на телевизии, предствавящи дегенерацията като нормалност. Пълни с изроди – физически и ментални – произведени в лабораториите на техните предцикомуняги, червени земеделци, активни борци, ченгета.

 

Ето как, без да съзнават и да имат избор, нашенци създадоха поколения от телесни и умствени дегенерати. Личи по възрастните видинчани. Повечето – нормални на вид хора. Вярно, с доста угрижен вид, най-вероятно неспособни да осмислят ставащото пред очите им. Не дирещи истината. Примирени, очакващи онази с косата да ги призове.

 

Но подобно явление – коренни видоизменения във външността на хората, изразяващо се в общо наедряване и сериозно надебеляваневиждаме и в САЩ. Там израждането е резултатите от същите причини. Към тях е редно да добавим многогодишната употреба на генно модифицирани храниГМО. Докато – засега – в Западна Европа тези вредни продукти все още са забранени. И съществува отслабващ, но действен контрол над тяхното навлизане в търговската мрежа.

 

Искам да кажа, че продукцията на милиционер-социализЪма с неговите извращения, тотално насилие и умишлено насаждан страх, и последвалото безвремие на безхарактерност и безразличие, са превърнали не една генерация в мутри, мутреси и мутрафони.

 

Страшно е!

 

 

 

Дегенерация. А след нея?

 

 

 

 

Поинтересувах се как е на други места в Чалгария? Разказите разкриваха идентична картина. Само дето тамошните наблюдатели бяха впечатлени от специалния ми интерес. Толкова били свикнали.

 

Затова любопитно и приятно изключение прави кметът на община Сатовча Арбен Мименов от БКП-ДПС. Ветеринарният доктор „забрани пилешкото месо в детските градини. По заповед на кмета децата се хранят с телешко, риба и зеленчуци.

 

От миналата градина в детските заведения в Сатовча са забранени колбасите, а от 1 юли в списъка със забранените продукти попадат пилешкото и пуешкото.

 

Прочел съм достатъчно и съм констатирал, че на този етап са опасни за здравето на децата. По моя преценка лична смятам, че е опасно това месо за здравето на децата и го спирам“, заяви кметът на Сатовча Арбен Мименов.

 

Готвачът в детска градина Надие Арнаудова посочи, че ще заменят пилешкото и пуешкото с телешко и повече плодове и зеленчуци.

 

Родителите са уведомени за новото меню.[3]

 

Не схванах с какво телешкото и рибата превъзхождат пилешкото и пуешкото. И двете разновидности на унищожен живот са не по-малко вредни. И все пак…

 

Иначе тук създават продукция, имитираща човеците, която съвсем скоро няма да бъде в състояние изобщо да се пласира никъде другаде. Тя не става за нищо, освен да задоволява физиологичните си потребности и да умножава дегенерацията. Към израждането на съзнанието следва да прибавим масовата суета, самовлюбеност, наричани нарцисизъм. Този грях намира изражението си в т. нар. селфита (от английскотоselfie” – автопортрет, направен с преносим телефонен апарат). С насмешка наблюдавах репортаж, в който даже „звездатаБербатов вършеше онова, което прави и преобладаващото мнозинство. Щракаше се на кадро в желанието си да фиксира за спомен преклонението на идиотите пред неговата фигура. Вместо да разчита, че популярността му ще накара фоторепортерите да вършат това

 

Опитвам се да обясня, че тук останаха само възрастните, изродените негодни и най-младите. По-нормалните3,5 милиона души по признание в телевизионни новини – работят за чужди страни. А остатъчното население демонстрира онези колхозни качества, които са типични за всяко овче стадо. На първо място, безмозъчното приемане на правото на всеки да се променя. Което не представлява нищо друго, освен отказ от обществени промени.

 

По този начин вече 28 години онези, които не припознавам като българи и хора, но за улеснение обозначавам като нашенци“, кротко търпят да бъдат мачкани от комунистическата номенклатура, свързана със Запада. Ето как преживяхме Лукановата зима с отказа за обслужване на външния дълг – de facto фалит. Разграбването и унищожението на селското стопанство, изпратило истинските някогашни собственици в следващата преизподня на бедността и разправиите с всевъзможни болшевишки ликвидационни съвети, комисии и правораздаване в полза на алчно червените фашаги от БКП, БЗНС и ДС.

 

И обратно. От мизерници, преобладаващо произлизащи от селската утайка, по указания и под надзора на интернационалното Братство, последните бяха превърнати от партията-майка в крупни земевладелци и скотовъдци, по образеца на латиноамериканските латифундисти.

 

До 9 септември 1944 година най-големият земевладелец и производител на растителна селскостопанска продукция, убитият с присъда на анти-Народния съд министър-председател Иван Багрянов, притежавал около 110 000 декара земя. Сега две-три крупни фирми, които БКП е поверила на варненски военни ченгета и тям подобни, владеят територията на цяла Северна България. Най-грамадната, водеща се на по закон престъпната групировката ТИМ, както се говори, носи знаменателното, внушаващо ужас название, „Октопод“.

 

По същия начин, по заповед от вън, комунистите унищожиха и онези промишлени предприятия, които след преустройство и обновяване можеха да произвеждат продукция. Стотици хиляди работници, специалисти, чиновници останаха на улицата. В замяна и за благодарност, съвсем по примера на болшевиките от епохата на Ленин и НЕП-а, бе формирана класа на свръх богати партийни секретари, активисти и дейци, милиционери, готованци. Те съставляват днешниябизнес елит“, с извинение. Безмозъчен по дефиниция и ген. Роден и обучаван по фарисейски да се подчинява и изпълнява нарежданията на висшестоящите и да се отнася с пренебрежение към раята.

 

Стенограмите от заседанията за БТК при потомствения комунист Росен Плевнелиев, агент на ония и на външни служби, по волята на сатаната президент, доказват колко безропотно може да бъде тукашното население. Каква готовност за причиняване на неестествената му смърт са възпитали комунистите у него. Повторениетоremake-ът – на 1995-1996 година във варианта „Кооперативна и търговска банка“, говори красноречиво, че националният ни финал е неизбежен и по-важно – напълно заслужен.

 

А главният „геройв аферата си живурка на спокойствие в Белград. Оставиха дебелата му съпруга три лета да безчинства в ролята на професор“. Та да може накрая банката и шефът й да изчезнат, обрънзали до сушка и последното имущество на вложителите, много от които – държавни предприятия. Което напомня случилото се след финансово-икономическата криза от 2008 година вкапиталистическияЗапад. Където съвсем по социалистически изливаха несметни суми пари от държавните бюджети в частни банки и промишлени корпорации.

 

Когато по времето на т. нар. тройна коалиция от телевизионния екран повдигнах въпроса за рода и миналото на Иван Искров, бях определен като „екстремист“. На земята „нямало ангели“. Е, Симовото чейнджаджийче от БКП, което с братчето си въртеше финансово-брокерска къща, доведе до това. По нареждане, примесено с невежество и безчувствие. Едва сега разрешиха на преститутките от badjak TeleVisionbTV, и останалите, да опитват с обсъждането на проблема, но плахо, с половин уста.

 

Пак казвам: Страшно е!

 

Но да се върнем към китайците. На моето мнение е известният лондонски коментатор Саймън Дженкинс. Приличаме си и по това, че и двамата сме преследвани заради говоренето на истината. От заместник-главен редактор на „десния“ всекидневник “The Times” го докараха от години да е на свободна практика. И му дават думата само в „левияинтернационален събрат на всички влиятелни медии по света “The Guardian”.

 

Най-общо казано, с доза ирония, статията му може да мине под мототода си мерим ракетите“.

 

Дали моята ракета е толкова голяма, колкото твоята? На бас, че лети по-надалеч и предизвиква по-голям взрив. Всичко, което можеш да правиш, аз мога да сторя по-добре от теб. Не ме карай да отивам толкова далече. Може да изтърва нервите си.

 

Резултатът от изпробването на ракетите на Северна Корея бележи връщането към дипломацията на немите. Новините, че нейният инфантилен лидер Ким Чен-ун е изстрелял ракета с далечен обсег, „с възможен потенциал за достигане до Аляска“, по думите на неназован анализатор, очевидно „травматизираха Америка“. Наистина ли? Мислех, че американците са направени от по-твърда и здрава материя.

 

Изглежда съмнително, че в близко бъдеще севернокорейска ракета би могла да носи ядрен заряд или дори да оцелее при навлизането обратно в атмосферата. Но по-точно към същината на темата: и какво от това, ако успее? След предизвикването на такъв взрив дали милионна севернокорейска армия е застанала в очакване да щурмува през Берингово море и да вземе за заложница Сара Пейлин, срещу което да поиска ключовете от Белия дом? Както показа Ислямска държава, можете да убивате и да вършите поразии в чужди държави. Но без стратегически план тези неща остават просто действия.

 

Официалната политическа линия на САЩ спрямо Северна Корея преди Доналд Тръмп беше „стратегическо въздържане“. Не само, защото техният съюзник Южна Корея доволно печелеше и трупаше пари в съседство. По общо мнение тази политика свърши с предходнапровокацияна Ким през март, когато държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че: „Политиката на стратегическо въздържане е приключила.“ След още една ракета вицепрезидентът Майк Пенс допълни, че е дошъл „краят на стратегическото въздържане.“ Сега Тръмп чурулика:[4]Това момче няма ли нещо по-добро за правене в своя живот?“ Изтъпени, ненаточени саби, тракат на кухо в ножниците.[5]

 

Бедата с издаването на ултиматуми навсякъде по света е, че те приканват безразсъдните да огласят вашия блъф[6] и да направят така, та да изглеждате като глупаци. Всяко нагло, престорено действие на Ким, както и на баща му преди него, бива приветствано с пронизителни писъци от страна на Вашингтон, каращи косите да се изправят. Сега на севернокорейския диктатор не му остава друго, освен да нахлузи смешна шапка и да се изплези на Тръмп. А най-могъщият човек на земята да вие на умряло. Тази открита покана към Пхенян редовно да се подиграва може би е непреодолима.

 

Последния път, когато присъствах на семинар на Chatham House[7] за тази част на света, заключението по отношение на Северна Корея беше, че тя е напълно безпомощна спрямо Запада. А опасността от нея е толкова лишена от смисъл, колкото са и заплахите на Ким спрямо Аляска. Какво следва?

 

Америка никога не ще рискува друга Виетнамска война. В добавка, столицата на Южна Корея, Сеул, е едва на няколко мили от границата. А оцелелите ракети на Северна Корея, да не споменаваме нейната армия, биха могли да предизвикат ужасна бъркатия в Юга. Така че, всичко, което САЩ могат да сторят, е да изстрелват в тестове своята безсмислена ракетна преграда и да призовават ООН да затегне санкциите.

 

Продължаващите претенции на западни дипломати за икономически санкции са смайващи. Те са контрапродуктивни: водят икономиките им до обедняване, засилват диктатурите и предизвикват несъгласие[8] навсякъде. (Южноафриканският режим, цитиран често като христоматиен случай за ефективността на санкциите, не беше диктаторски и не бе свален от санкциите.) Куба, Сърбия, Ирак, Либия, Иран, Мианмар и Корея: историята ни казва, че санкциите обикновено удължават живота на установените режими и прогонват опозицията в изгнание. Те не представляват нищо повече от добродетелно сигнализиране, от опит да накарат западните лидери да звучат мъжествено. Очевидно несменяемият корейски режим е наградният експонат на неефективността на санкциите и западните лидери.

 

Единствената стратегическа предпазливост, предприета спрямо Северна Корея, е от Китай и Русия. Те са като пораснали хора, които наблюдават две деца да си крещят едно на друго в кошарка с играчки. Наясно са, че Северна Корея не е заплаха за никого, освен за Южна Корея, чието ново правителство благоразумно търси начин за намаляване на търканията. Няма никакъв начин Китай или Русия да искат истинска война в Тихоокеанския регион, където всяка от двете страни има да играе своя игра на могъщество. Китай би могъл да удари бутона на Северна Корея. Но засега няма необходимост да го прави. Най-малко от всичко, щом като тази държава причинява такива очевидни терзания и неудобства на Вашингтон – без това да струва и петак на Пекин.

 

 

 

Що е комунизъм и има ли почва на този свят?

 

 

 

Дипломацията на немите се характеризира с насилие над езика. В нея се говори за „заплаха за националната сигурност“, докато тя означава опасност за човешкия живот и имущество. Тя неприемливо зове за онова, което възнамерява да предприеме. Национализира риска и го превръща в страх, танцувайки под звуците на воено-промишления комплекс,[9] който печели от експлоатирането на страха.

 

Нямата дипломация издига в култ далечните опасности – такива, като Ирак на Саддам Хюсеин. Което изисква „нещо да бъде предприето“, когато подобни заплахи не се отнасят до нищо, дето се подразбира, че могат да засегнат. Тя налага санкции, които не може да приложи. И е толкова обсебена от антипатия към риска, че затваря за мюсюлмани нюйоркското летище и стяга Wimbledon в обръч от картечници. Това е онзи вид лудост, който предшестваше Първата световна война.

 

Най-разумният анализ на синдрома на нямата дипломация е новата книга на президента на Съвета за чуждестранни отношения на САЩ[10] Ричард Хаас,[11] озаглавена „Свят в безпорядък“.[12] В нея той настоява за разбиране на новото съотношение на силите между Русия, Китай и Индия. Предупреждава срещу лицемерието на двойните стандарти. Как може да бъде наложено ядрено разоражаване на Ирак, Иран и Северна Корея, но не и на Пакистан и Израел?

 

Хаас твърди, че би следвало да разбираме и приемаме законните интереси на Китай в Южнокитайско море. Това е китайски театър, не американски. Пхенян отдавна е болка в шията на Пекин. Но не чак толкова силна болка. Силата на китайската дипломация е в това, винаги да се включва в дълга, продължителна игра. И не в части на света, където картите биват завъртани ден за ден.

 

Истината е, че най-силното оръжие в Корея е шуробаджанашката капиталистическа икономика на Сеул, с която Китай се сродява все повече. Ако намаляването на напрежението и следващите преговори биха могли да доведат до това, че икономиката запомаганена Пхенян, на Ким-Чен-уновите генерали и семействата им, тя със сигурност би ги тласнала в бездната на алчността. Миналата година не успя. Ракетите никога не биха могли постигнат това.

 

С други думи, най-ефикасните санкции спрямо Северна Корея – както и към почти всяка страна – са икономическите, но точно обратните наикономическите санкции“. Това са санкциите на преуспяването. Но това изисква завръщане към езика на дипломацията. Което може да се окаже далеч по-непостижимо проницателно за западните правителства. Но не и прекалено изтънчено за Китай.[13]

 

Няма необходимост от тълкувания и разяснения. Но се налагат някои уточнения. Най-вече за това, че Северна Корея е най-голяма заплаха за собственото си население. Никой коментатор или политик не се сеща за него.

 

На второ и много важно място: Съвсем вярно е, че печелят военно-промишлените комплекси. За тях не съществуват нравствени, идеологически или политически пречки. Търговците на смърт нямат никакви скрупули. Разпалват войни за суровини, пазари и влияние – всъщност за пари. Затова твърдя, че живеем в комунистически свят. В него има място за две класи или прослойки, както ви е по-удобно да ги наречете.

 

Едната е тази на господарите. Те съставляват глобалната номенклатура, която има свои интереси. Те са в антагонистично противоречие на интересите на останалите хора по планетатаплебеите, пролетариите, все едно как ще ги назовете.

 

Първите нямат родина и никакви други пристрастия, освен егоистичните и тези на подчинението вътре в общността. Те привидно изповядват идеологии. Но в действителност, в реалния живот, ги интересуват единствено далаверите и печалбите.

 

Нека припомня откъс от монолога на главния предприемач, собственик на корпорация, включваща и екранна медия, от филма „Телевизионна мрежа“:

 

За какво мислите, че си говорят руснаците в техните държавни съвети? За Карл Маркс? Те имат своите дълги програмни разпечатки, статистически  теории за взимане на решения, мини-макси отговори, изчисляват възможните печалби от транзакциите и инвестициите си, както го правим и ние. Ние вече не живеем в свят на нации и идеологии, мистър Бийл. Светът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес. Той е такъв още от мига, в който човекът изпълзял от тинята.[14]

 

Това излезе по екраните през 1976 година. Преди да разкрие тази истина, героят от филма нахвърля щрихите на истинския съвременен свят, обръщайки се с упрек, даже обвинение, към стария телевизионен водещ:

 

Вие се изправяте на вашия малък 52-сантиметров екран и като вълк виете за Америка и демокрацията. Няма никаква Америка! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят.[15]

 

Някои от „държавите“ в този днешен свят имат способността да променят имената си. Нима същото не става и в географските названия. Например Бирма стана Мианмар.

 

На второ място, никога не е съществувало реално противопоставяне на две системикапиталистическа и социалистическа. Това е идеологема, натикана в учебниците по история, предназначена за гойското стадо, залегнала дълбоко в плиткото му  съзнание.

 

Конкретно за двете Корейски държави. В рамките на самата истина, един от американските военачалници в тамошната война в началото на петдесетте години на миналия век, генерал Артър Трюдо, разговарял със своя подчинен, полковника от разузнаването Филип Корсо. Вторият си спомня как споделил с началника си относно едва начеващата Война във Виетнам:

 

Бихме могли да победим, ако ние бяхме там, генерале – рекох аз, като усещах как гневът се надига в гърдите ми. – Вие и аз знаем какво научихме в Корея.

 

 Може би генералът беше в състояние да забележи как лицето ми почервенява, защото каза:

 

Не, навярно щяха да ни изправят пред военен трибунал заради онова, което научихме в Корея. Само помисли как щяха да се разправят с нас, ако бяхме спечелили тогавашната война. – След това се засмя и ми разказа как дирил начин да се пенсионира. – Щяхме да направим така, че комунистите да изглеждат лоши и да им причиним зло. Добре знаеш Фил, че нямаме право да го сторим.[16]

 

Тези неща Саймън Дженкинс и малцината останали все още що-годе съвестни западни коментатори, нито знаят, нито биха могли да изложат.

 

Реално, извън изградените учебникарски и медийни представи, този свят наистина е комунистически. Александър Зиновиев, който познаваше КПСС отвътре, му даде доста точна, макар и непълна оценка:

 

Тези, които погребват комунизма, смятат, че желанията им са реалност. Ако свързваме комунизма с марксизма и комунистическите партии, тогава краят на комунизма е дошъл. Но комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна“. Където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[17]

 

Повечето от вас не ще го схванат. Което ме кара да цитирам „класика“ Кирил Маричков:

 

Простотията и мнозинството, а мнозинството е посредствено в цял свят, не само в България, казвам го съвсем твърдо – аз съм на мнение, че мнозинството от хората са посредственинямаше глас. Сега вече има. Не само има глас чрез социалните мрежи и интернет, а много лесно се манипулира от огромни организации, които искат да го манипулират. Дават се много пари за това. Но всичките пари, които се дават, са по-малко от цената на един самолетоносач.[18]

 

Човечеството се дели на елити и гоиговеждо стадо. Разбира се, всяка основна група съдържа подраздели. Което не променя нищо. Гоите са упоени от пропагандата. Умовете им са отнесени от проблемите на всекидневието. Те не искат промени, понеже са свикнали да преживят. Заети с това, главите им са постоянно наведени. Затова няма как да видят светлината на спасението. Нито припознават онези, които са способни да ги поведат по пътя към истината, справедливостта и процяфтяванетодуховно и материално. Никой не дава тези хора по телевизията. Пък и промените изискват усилия, труд. Гоите не ги желаят.

 

Това е присъда.

 

Изявлението нащурецаидва съвсем на място, не мислите ли?

 

 

 

С нашите пари комунистите са евтини на брашното

и скъпи на триците

 

 

 

 

Дегенерацията, израждането, е всеобщо. Но тук вече личи жестоко. Боде очите! Не сме само Номенклатурия и Чалгария, а и Тъпанария.

 

Ще изтъкна само един от външните белези.

 

С моя приятел Лазар Поповски се връщахме от последната негова изява в предаването „Диагноза“ в телевизия „Евроком“. Пред нас се движеше група френски младежи юноши и девойки, или тийнейджъри, както бихте ги нарекли.

 

Лазар настойчиво ми обясняваше нещо, когато го прекъснах и специално насочих вниманието му към французойчетата. Бяха облечени като нас – повечето в джински. Удобната еврейскауниформа“ на поколенията през последния половин век, тръгнала с Леви Щраус от Европа. Но дошла на Стария континент от Америка като изобретение вече на Ливай Строс… Той ушил здрави панталони за моряци от корабно платно, боядисано с индиго. Капсите подсигурявали джобовете.

 

Онова, което ме впечатли, беше белотата на кожата им и техните одухотворени лица. Момиченцата не бяха вапцани с тежък вечерен грим като магистрални проститутки. Нито едно от момчетата не беше с остригана глава. Нормални, приветливи млади хора.

 

Имам правото да говоря от позицията на насилствено подлаган на стригане. Първокато юноша, по улиците на столицата и в Пловдив. Сетне – в казармата. Две години ходих с гола глава насилствено, тъй като другарят Добри Джуров, дребен страхливец от орташкото котило на Тато, бе решил да накаже следващите набори от младежи във войската заради грешки на предишните в някакво учение на Варшавския договор, проведено у нас под названието „Родопи“. Накрая, вече женен мъж, очакващ дете, отново ме унизиха милиционерите от престъпния комунистически режим.

 

Поинтересувах се какви прически носят нормалните младежи на Запад? Никой от онези, до които се допитах, не спомена голи глави. Нито за масово разпространение на тауировките сред белите млади хора. Това са запазени марки на тукашните мангалски гета, възприети от долнокачественатанароднапродукция. Говоря за вас, ако сте такива. Или за вашите деца. Дали ще се гневите, сърдите, ще ме псувате, ми е все тая. Това представлявате външномургави, мрачни, навъсени типове и дебелани, гледащи зле – като бандити, ненабелязали плячка.

 

Комунизмът и неизбежно съпътстващата го дегенерация, доведоха до изчезването на българите. Няма го вече онзи селянин, който умеел сто и едно неща. А когато се прибирал от полето, се къпел и обличал чисти дрехи. По празниците – костюм. До него булката му – също нагиздена като гражданка.

 

От доста години по селата върлува единствено Homo Communisticus. Той се отличава с вечно свъсено лице, очи, гледащи подозрително и алчно едновременно. Надянал е сини или зелени дочени дрехи, често забравили първоначалния си цвят. И затова можещи да минат за бежови, сиви, най-вече – бозави, според въобръжението. Такъв е съвременният селяк, ако не е като Чоков мутра.

 

Обикновено мутри са синовете му. Често съешили се с още по-мургави, дашни и изумително нахакани представителки на онова малцинство – на по-тъмно зелените. Тези Ценковци, Очи или Японци, не се спират пред нищо. Много от тях са дарители на милициятаоръжие, бензин, че и пари за началниците – каквото трябва. И „нашата милиция ги пази“, както скимти един от фаворитите на настоящите властници.

 

Не случайно „представителите на бизнеса“ – комунисти и милиционерипризоваха МВР да бъде закрито. Те си имат собствени, частни милиции

 

Ето щрих от картината само на един ден.

 

 

 

 

 

Вие сте в рубриката „и други“. Ще ви включат след малко“.

 

Това представлява опитът за държава по вашия метод за запазване на престъпния комунистически режим и неговите вождове, наставници, всякакви видове началници. До един – тъпанари. Така изисква дефиницията в колхозните, текезесарските общества. Никога няма виновни. Отсъстват, понеже съществува презумпцията за невинност при колективна отговорност. Превърнахте цветущата България първо в концлагер, а сетне в огромно ТКЗС. Щом ви харесва, продължавайте в същия дух, другарки и другари алчно червени, тъпи и примитивни клозетници

 

И не мразете сърбите. Това е част от схемата на споменавания от мен „Черен кабинетна отоманския външен министър Али паша. Под ръководството на виенския евреин Шнайдер и по негово внушение една от задачите на българите, вербувани за шпиони на Високата порта, била да сесъблазни Каравелов“, женен за сръбкиня, преместил се в Букурещ. Предложили му „примамлива оферта“:[19]1) „Свободада престане да излиза и да се издаваРеволюционер“; 2) В „Революционерда се псува Сърбия и Русия; 3) Да се говори всичко срещу турското правителство… За всичко това от името на Арнаудовва, Шнайдера и Сие ни предложи 300 турски лири.[20]

 

Сам Любен Каравелов е потвърдил това през 1871 г. в своя вестник „Свобода“, но малко по-другояче:

 

Да не викаме против турското правителство и най-главно срещуМлада Турция“;[21] 2) Да проповядваме съединението между турците и християните на Балканския полуостров; 3) Да проповядваме кръстов поход против Русия; 4) Да доказваме на българите, че сръбският народ им е неприятел, и да вастъваме против сръбските интриги.[22]

 

Не закачайте темата за Русия. Тя е бивша България. Унищожила нашата държава и нахлузила дрехите на старата ни аристокрация. Нагло отмъкнала и си приписала историята ни. Не само средновековната. Напоследък посяга и на древната. Няма да ни стигнат дни, за да ви разкажа не всички, а част от злините, коитоматушкатае сторила на българите от ХІ век до наши дни.

 

Стоян Заимов, несъстоялият се апостол на Врачанския революционен окръг за Априлското въстание, разказва същите неща.[23] При сърбите срещаме реципрочно отношение. Въпреки че те приели финансираните от Русия две легии на Георги Раковски, който, на свой ред, членувал в дерившка секта.[24] Той бил чиновник и военен в Отоманската империя (преводач в армията, командирован във Видин при Ахмед паша[25]). Служил като шпионин и на Гръцкото кралство, чийто поданик бил, като пратеник в Марсилия.[26] Станал агент на Австро-Унгария и на Русия,[27] срещу която се сражавал.[28] И писал против нейната политика спрямо българите. Сетнеобратното: изобразявал я като единствена спасителка на нашенци. Бил свързан с революционните масони Мацини и Гарибалди, сетне ги обвинявал в грехове срещу съотечествениците си. Служил и на Сръбското княжество.

 

Искам да кажа, че така интернационалното Братство настройва народите и ги насъсква едни срещу други. А сърбите, ако не са наши братя, са ни поне братовчеди.

 

И при тях комунизмът доведе до духовно и материално опустошение, но в по-малки размери. Вие сте зле възпитани от систематаот родилните отделения на болниците до общинските погребални служби ви учат да ненавиждате другите. И да смятате, че все вие сте прави. Затова ви развяват бандитиубийци, главорези, продажници, крадци и измамницикато знамена. Строени под тях криете вродения си и отгледан страх, другарчета башибозуци на продължаващия да бушува милиционер-социализъм.

 

Да не се засягат малобройните умни и ерудирани читатели, които от години посещават тази медия. И я подкрепят финансово. Но вие, останалите, не притежавате капацитет да вникнете в нещата и да проумеете истината. Въпреки че се старая да ви я представя в смлян вид. Сякаш сте мои щъркелчета, за които се грижа.

 

Досега преобладаващото мнозинство от вас възприема комунизма като марксистка идеология. Добавяте „ленинизъм“, но не сте чели онова, което тезикласициса оставили. Още по-малко сте се интересували от станалото през вековете, та един неизбиран от никого, самообявил се „елит“, да стигне до идеята за световна революция. И да състави базисния план за нейното постигане.

 

Да прибегнем до вашата политическа координатна система. Тя ви е втълпена от медиите. За онези споменати малцина няма съмнение в чии ръце са те. А за вас, другите?

 

Та в онова, което ви внушават, съществуват „дясно“, „център“ и „ляво“. От известно време ви вмениха да приемете наличието на „крайнодясно и ляво, както и на „умеренодясно и ляво. Убеждават ви в съществуването на някакви организации, поставяни вцентър-дясно“ и „център-ляво“. Странно, като погледнете ръцете и нозете си, по колко виждате?

 

И така, през 1999 година вие или предците ви се тълпяхте, за да ликувате, челевият“ президент на комунистическите САЩ ви е удостоил с посещението си. „Столичаните“ се оказаха готови да изтърпят несгоди и неуредици, небивали даже при посещенията на Брежнев или Ким Ир Сен. И крещяхте възторжено приветствия, прославяйки другаря Бил Клинтън – доказан съветски агент, представител на официално приетата като „ляваДемократическа партия на САЩ. Признайте: мнозинството бяхте организирани от БКП идеснитей филиалчета, включващи социалдемократически, природозащитни – сиреч „зелени“ – земеделски и други „левиклонки.

 

 

 

След като се оставихме да ни продадат

 

 

 

По-късно малко от вас изпаднаха в телешки възторг при посещението на другаря Джордж Уокър Буш – също президент, но отдяснатаРепубликанска партия на САЩ. А той вървеше рамо до рамо с члена на БКП и сътрудник на комунистическата репресивна Държавна сигурностГоце“. И със сина на шумкаря и секретар на ЦК на БКП Димитър Яков Станишев, товарищ Сергейсоветский человек, роден в Москва. Буш дори го нарече “Mister Clean” и го обяви за “promising young leader”?! Как ви се струва картината?

 

Дмитриевич все така предвожда Партията на европейските социалисти в Парламента на Евросъюза! Не е ли възмутително? Даже скандално? Не е? Не се ли надемократихте?

 

С други думи, с преклонени главици приемахте СССР, отнел нашия суверенитет и довел ни до робско положение. Впоследствие безкритично кандисахте на всичко, що е „американско“ или „западно“, да означава, че е хубаво. Останалото, според вас, другари празноглавци, е лошо.

 

Жалкото е, че не само в посочените два, а във всички случаи вие се прекланяте пред комунистите меншевники, които често се съюзяват с комунистите болшевики. Даже и това не отговаря на истината. Не желая да обиждам Владимир Буковски, въвел преди мен използването на споменатите понятия. Но съществуването на „демокрация“, прокламирана по начина, по който го правят навсякъде – като представителна, означава победа на болшевизма.

 

Надемократичнитеизбори побеждава мнозинството. На руски болшинството. Тъй че светът е болшевишки, което означава, че е комунистически. А сбърканяците го ръководят. Няма да се изненадам, ако вдругиден, най-малкото по заповед и целесъобразност Макрон зареже Брижит и се омъжи за Genosse Ангела Меркел, която има по-големи топки от него. И затова все ходи с панталони. Да не лъснат срамотиите й. Пък и скоро ще навърши 65 години – тъкмо подходящо парче за сбъркан геронтофил като Еманюел. Още повече, като се вземе под внимание, че и в двете страни браковете между еднополови са разрешени. Даже кметът на Берлин е омъжен

 

Една такава сватба би увенчала света, какъвто е. Устремен към единната глобална държава, начело с представител на някакво „Давидово коляно“. Нищо, че Давид, който имат предвид (визират), никога не е съществувал. А „ПатокътДоналд и Владимир Владимирович спокойно биха могли да кумуват. Техният личен комунизъм е построен.

 

Всичко е възможно под яркото слънце на Ротшилдови, което изпепелява планетата и я превръща в огромна пустиня, населена с безмозъчни. Скоро и сексът щял да бъде поверен на роботи[29] Тъй де, човечеството прекали с размножаването. Бива, бива, ама чак 7,5 милиарда бива ли? Всичко си застава по местата.

 

Тамам!

 

Все ми е едно дали ще ми лепнете поредните квалификации и опити за лечение“. Когато бикът рие, пада върху него. Не съм от вас и не искам да бъда. Никога не съм се смятал занароден човек“. Тъкмо „народните синовеви докараха до настоящето дередже. А с течение на времето, в процеса на дегенерацията, съдържаща замяна на сивото вещество със силикон, народът изчезна. Капацитетът на отломките от него е сведен почти до нула.

 

Аз съм роден като „враг на народа“. И откакто се помня, битувам сред вас в това си качество. Бях възпитан да се крия, да мисля по няколко начина, да не споделям онова, което се говори в къщи или по-късно – което узнавах и усвоявах в махалата, училището извън часовете, в живота. Не твърдя, че се чувствам комфортно. Обаче съм свикнал. Цял живот съм се стремял да саботирам и мамя системата. Вие му мислете.

 

По вашия начинна примирение, на приемане, че някои комунисти и ченгета – разбира се близките висадобрикомунисти и ченгета; на схващане за правото на всеки да се променя; на бягство от труда, от отговорността за личната съдба и всичко останало; и на първо място отричането на декомунизацията като първо и основополагащо средство за изграждането на нова България, стигнахме до тук. Разстоянието от пътя до финала ни в пропастта е малко.

 

Пак казвам: китайците могат да си позволят 140 самолетаAirbus” наведнъж. Те са близо 1,3 милиарда и са свикнали да живеят беднокато африканци или руснаци. Народът никога не е бил добре. Сега на всичко отгоре го хранят със зърнаориз от пластмаса, заровени сред естествения. Там не е имало истинска свобода. Затова сега, когато в страната провеждат техен възродителен процес, медиите мълчат.[30] И населението си трае. „Демократичният“ и „цивилизован“ свят също мълчи као бияно дупе, що би рекъл Иван Вуцов.

 

Обаче тук е било другояче. Докато не нахлула Червената армия, възседнала своите англо-американски съюзници. За да яхне българите и да постави началото на тяхното унищожение. Като през цялото време Съветите използвали наследници на отоманския шпионин Теофан Райнов и на неговия приятел Васил Кунчевдетоза пари и баща си продават“.[31] Тогава за първи пътни ебаха мамката“, както се изрази навремето моят добър познат и гост на телевизионното ми предаване Петер Юхас унгарски българин или български унгарец. За да продължи:

 

Още в Малта старият Буш и Горбачов ни ебаха мамкатаТе са направили един голям заговор срещу нашите народи. Още там са се разбрали Съветският съюз да се откаже от комунизма, но икономическата, а после и политическата власт да си остане в ръцете на комунистите, на номенклатуратаНоменклатурата е успяла отново да лиши народа от имотите му първия път при национализацията и втори път при приватизацията

 

Не обичам диктатурата, но не виждам разлика между диктатурата на танка и диктатурата на някоя банка или идентичното с тях Отворено общество.[32]

 

Това е било известно близо два века по-рано. Доста след като напуснал Белия дом и видял опожарения Вашингтон, Джон Адамс, вторият президент на САЩ, вече бил сигурен:

 

Има два начина за покоряване и поробване на една страна. Единият е с меча. Другият е чрез дълг.[33]

 

Навремето съществувахме изолирани. Лишени от достъп до разнообразни източници на информация, нямаше как да знаем истината за единението на елитите. Западните радиостанции се оказаха гнезда, развъждащи комунистически и преди всичко ченгесарски оси. Нямахме и избор. Осъществяваха тоталитарната власт чрез кървав терор. Но сега?

 

Изглежда страхът, насаждан половин век, си е казал думата. Нищо не е останало от българина. Сал едно стадо от покорни овце. До такава степен ошашавено, че даже не ще да ражда, ако държавата не се ангажира с отглеждането на децата му. Това е налудничаво?

 

Говорят, че сега нашенецът не се нуждае от рожби. По-рано, видите ли, те му били необходими като работна ръка. Вятър и мъгла плюс малко еврейска гяволия.

 

Дядо ми Андон Ифандиев имал 12 рожби. Пет от баба ми Магдалена, две от втората си съпруга, баба Виктория, едно нейно от първия й брак, и четири осиновени момиченца, които първо били слугинчета. Богат човек, не му е била необходима челяд за работа. Освен това – градски човек, от незапомнени времена, от много поколения. Когато комунистът Вапцаров подпалил хотела му, не тръгнал да отмъщава. Преселил семейството си в Драма. Извисил се от пепелището като птицата Феникс. Вдигнал къща, трудел се, грижел се за жена си и за общата им челяд. Имал съм леляСофия, петото дете от първия брак, родена там…

 

Сега искат помощи за отглеждане на деца. Какво ще решат 40, 60, даже 200 лева месечно? Това са подаяния, драги мои. Подходът е просяшки, а не на достойни хора.

 

Нам е необходимо да се преборим за достоен живот чрез сваляне на Номенклатурия и тотална смяна на системата. Всеки мъж да работи и с гордост да е в състояние да издържа фамилията си. Жената отново да бъде майка, домакиня. Ако е толкова образована, интелигентна, ерудирана и я сърби, нека работи. Но не за бакшиши, а за истинска заплата.

 

Уви. Никой не ще. Гледам как по селата, в малките градчета, в областен център странят от труда. Българите се циганизират. Просят. Наистина, повярвайте.

 

Как стана така? Не знаехме, но вече е унизително да не сте наясно. Забърбучкаха ни. Комунисти служили на капиталисти и обратното. Успешно ни пробутваха измишльотини, които минаваха за истина. Представяха небивалици като теории“ – „научни“ при това!

 

Например, един такъвгениален теоретик“, „авторна толкова много томове, че и досега е ненадминат по обем на творчеството си“, ни газеше цели 34, да не река – 36 летаот 1956 или 1954 година,[34] до ноември 1989-а. Беше неук, полуграмотен и много, ама невероятно прост! Сетя ли се, все така руменина от срам избива по лицето ми…

 

През декември 1976 година българският лидер Тодор Живков, винаги предан мунщук на Кремъл, отхвърли еврокомунизма като една от „главните линии на идеологическо проникване и подриване срещу пролетарския интернационализъм“ от страна на буржоазните пропагандисти.[35]

 

Бяха му необходими 13 години и съответните нарежданияпо-скоро от Запада и по-точно от главните му невидими кукловоди в Лондон, отколкото от Центъра на Лубянкав Москва, за да може през ноември 1989 година да изрече сакралната фразасоциализЪмът е едно недоносче“. И тя да оплоди онова, което нарекоха крах на командно-административната система, преход от комунизъм към демокрация, от планово стопанство към пазарна икономика

 

И тази толкова елементарна идеологема, сякаш измислена от говежди мозък, както беше, предназначена за добичетаGoyim, все така да владее силикона, заменил и без друго малките мозъчета на нашенци.

 

Измамата с двете системи се разпадна пред очите ни. „Главни външни врагове“ като еврейския премиер и финансов министър на западногерманската провинция Бавария Франц Йозеф Щраус се сдобриха с комунистическите си противници като Ерих Хонекер. И даже се залюбиха с архипростаци от сорта на другаря Тато.

 

Но нищо на този свят не е в състояние да надделее над бронята на тъпотата и идеологическата закалка на нашенеца. Тя е изковавана в течение на почти осемдесет десетилетия в семействата, детските градини, училищата и останалите учебни кръчми – пардон – заведения, в пионерската и комсомолската организация, към които се прибави и чавдарската, в армията, на работното място, в профсъюзите, в единната – кварталната ОФ-организация, и т.н.

 

 

 

Тръмп или Путин?

Съществува ли такава дилема?

 

 

 

Нямам представа какво са очаквали хората по света от срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп. Както и журналистите, които са преститутки, но не и човеци. Винаги узнаваме същината на такива прояви след десетилетия.

 

Онова, което излезе наяве, беше “who is the boss” – „кой е шефът“, казано по американски. Не само аз проявих любопитство. Моя скромност – преди всичко към езика във фразите. Другина тялото.

 

Доналд Тръмп посрещна Путин с признанието:

 

За мен е чест да съм с вас.“[36]

 

На което Владимирович отговори:

 

За мен е удоволствие да имам възможността да се запозня с вас лично, г-н президент. И се надявам, както казахте, срещата ни да постигне положителен резултат.[37]

 

Вие преценете кой е по-високопоставеният. Във всички случаи не е министър-председателят на Черна гора, когото съвсем неотдавна Тръмп безцеремонно избута, за да се изпъчи най-отпред за снимка. А комшията, за срам на черногорците, които са изконни българи, благодари на задокеанския простак. Виктор Орбан – този циганско-еврейскититанна битката за национална държава Унгария в рамките на Евросъюза (?!) и против благодетеля си Джордж Сорос, също изглеждаше доста доволен

 

Вляво и вдясно, съответно норвежкият комунист Йенс Столтенберг, агент на КГБ начело на НАТО, и литовската членка на КПСС, сътрудничка на същата съветска репресивна централа, товарищ Далия Грибаускайте, се правеха, че не забелязват. Навярно това е евроатлантическа солидарност – една отзападните ценности“, които ще обсъдя след малко.

 

Инцидентът приключи с дружески кикот. Може би друга отзападните ценности“, възприета напоследък от евроатлантическата общност. Заемка от комунистическата. Което е едно и също. Ако съдим по Йенс Столтенберг, Соломон Исаак Паси, Драгомир Драганов, Елена Поптодорова, Татян Дончев или Максим Минчев

 

Чудя се, ако Тръмп, чийто ангел е слаб, както е известно, хареса съпругата на черногореца, на норвежеца или на унгареца, и я пожелае, дали те не само не ще откажат, ами ще я заплакнат и отведат в спалнята на американския парвеню?

 

Все едно гледах туземните ни мижитурки Тодор Замфиркьов-Живков и Стефан Софиянски. Първият призна, че Хрушчов годрал“. Вторият, че Черномирдин го ругал невероятно, а „антикомунистическият“ кмет-премиер търпял като ученик от отделенията.

 

От дете не са ми се карали така“, заяви премиерът Стефан Софиянски след посещението в Москва и срещата с руския премиер Черномирдин.[38]

 

Голям срам! Израз на дегенерация.

 

Колкото и да знам, не преставам да се учудвам на едно: Как направиха така, че комунистът кагебист Владимир Путин да изглежда по-симпатичен на хората по света в сравнение с техните лидери.

 

За мен популярността на Владимирович е нещо като лична обида триумф на съветската система. Нищо, че тя е замислена на Запад и е плод на инвестиции от тамошните финансисти и индустриалци. Обаче ние й изпрахме пешкира. И дълги години се надявахме, че тя ще се срине. И ние ще станем част от Запада, струващ ни се толкова свободен, справедлив, привлекателен и примамлив. Затова.

 

Сега коментатори си чешат езиците и писалките с описания каккаменното лице на руския президент даде ясно да се разбере коя е влиятелната фигура на световната сцена“. И какдългите мълчаливи паузи на Владимир Путин оставили Доналд Тръмп да изглежда неудобно по време на срещата на Г20“.[39]

 

Ако хората на Запад не се засягат, аз не мога да се отърва от неприятното чувство за самоизмама. Кой ми е виновен? И еднитесъздателите на съветската система отвъд „желязната завеса“, и тези, които я реализираха и олицетворявахакомунистическите сатрапи отсам, на Изток, по нашите краища, из тези места. Както винаги, откакто съм на този свят, съм в състояние zugzwang, изразено чрез шахматната терминология. Нямам полезен ход. Каквото и да сторя, все ще е срещу самия мен.

 

Нямам представа дали някой от вас се усеща така. Фактът, че вместо да напредваме, все повече затъваме, показва – важи за всинца ни, но малцина го осъзнават. Без повечето от нашенци да го разбират, апатията и нищоправенето са резултат и от този вид безсилие.

 

Да вървим към „световните медииигениитев тях. По-съществено е, че разглеждайкиезика на тялото“, същите политически наблюдатели заключават:

 

Влад се усмихваше апатично, опасявайки се да не изглежда прецакан или надигран в такива треторазредни игрички на властта. Доналдът[40] може и да е малко по-висок от него, но също не е във форма. Телесна развалина. Една хватка от джудо и Тръмп щеше да бъде повален по гръб. Където се намираше

 

Когато през онзи следобед двамата лидери се събраха на тяхната двустранна среща, Путин беше по-добре подготвеният. За задължителната възможност фотографите да ги снимат в началото, той и Тръмп бяха настанени в кресла близо един до друг, с преводачите и официалните лица отстрани. Езикът на телата им трудно би бил по-лош. Доналдът беше кацнал на ръба на своя фотьойл, в опит да се представи сякаш владее положението, но просто изглежда по-сиромашки. Влад бе седнал назад в своето кресло, решен да не влиза в никакъв или в съвсем малък контакт с очи.

 

Доналдът изпадна в неловко състояние от дългото мълчание и започна да се мъчи да налучква думите. Някакви думи. „Имахме някоиъ-ъмного добри разговори“, започна той. „Ще разговаряме точно сега и очевидно това ще продължи.“ Путин гледаше надолу, мъчейки се да не се разсмее. И двамата имаха преводачи от руски на английски, но американците явно бяха забравили да доведат преводач от английски на английски.[41]

 

Общото мнение насветовните медиибе, че на тази първа среща Путин е надделял. По принцип подобни разсъждения ми се струват глуповати. Не е битка. Или може би е? Не твърдя, че това чак ме тормози, но ме дразни. Не ми е комфортно. За кой ли път се чувствам на губещата страна. Затова ли ги ручахме жабетата, ако перифразирам мургав, алчен егоист, назначен за премиер.

 

Като се замисля, затова. Поне у нас реставрацията на съветската система е повсеместна, поголовна и пълна. Накъдето и да се обърнете, все нейни представителиот президента и премиера, до чистачките с висше образование в банките, взимащи заплати, равни на тавана на пенсиите. А тези най-високи пенсии пак са у съветчицитев комунистическата номенклатура.

 

Кръгът не е омагьосан. Неговата примка е завързана здраво още след 9 септември 1944 година. И оттогава досега никой не е правил решителен опит за разсичането на Гордиевия възел, с който световната комунистическа система го е стегнала. Всяко шаване или жест по посока на истинското му развързване завършваха с посичане на ръката, дръзнала да опита да стори това. Останалото беше палиатив. Нещо като облекчаване на симптомите, а не лекуване на причината за заболяването.

 

Така загубихме не битката срещу комунизма. Не отричайте, че имаше наченки на такава. Даже другарите, членовете на БКПвсички, до един – се бяха стреснали. Това беше в началото на 1990 година. Някъде тогава ни измамиха окончателно и се провалихме. Да, битката не се състоя съвсем. А войната със съветската система даже не започна. И Западът, за най-голямо мое разочарование, беше на нейна страна. Даже го виждаме устремен към нейното осъществяване навсякъде по земята. Както казваха тукашните „исполинина комунистическата теория, „съобразявайки се с конкретните условия във всяка страна“.

 

А многознайковците оттатък, които подобно на нас някога, не усещат с какви бързи крачки припкат към социализма, етап отединний комунизъм“, се занимават с обсъждане на „езика на тялотои всевъзможни други бабини девитини. Следят ръкостисканията, наклоните на торса, даже броят шлицовете на саката

 

Никой не попита: Добре, Путин е бил по-подготвен. Защо е станало така? Той ли е виновен или прословутата надменност на западните лидери. Като не забравям и не пропускам сценария, имам основания да смятам, че именно тя съдейства за промъкването на зависими посредствени фигурки като Доналд Тръмп, Ангела Меркел, Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск или Йенс Столтенберг до върховете на държави и важни интернационални обединения. Не надявайте лениновите чепици, за да ме убеждавате в главната роля на масите в историята. Това са празни приказки, брътвежи. Тяхно опровержение са фразите, изречени отКозаДоналд:

 

Гледаме напред към многото положителни неща, които ще се случат за Русия и за Съединените щати, и за всички заинтересувани. Доволен съм и за мен е чест да се запозная с вас, господин президент.[42]

 

Какви санкции, какъв натиск върху Русия очаквате? Къде поставяте върху шахматната дъска на световната политика Китай и Индия, отстъпващата Европа и напиращите петролни монархии от Персийския залив, предвождани от Саудитска Арабия? Забравихте ли фактора на всички фактори Израел?

 

Конвергенцията на елитите е постигната. Тежко и горко нам – плебса, гоите. Навсякъде в страните с развити икономики средната класа е почти унищожена. Пропастта между управляващата класа и населението, преставащо да се изявява като народ, се разширява и задълбочава. Остаряването и малкото младежи в държавите от бялата раса ги лишава от имунна система. Не просто липсва енергия. Не се забелязват съпротивителни сили, които да запазят постиженията на тяхното стопанско и културно развитие.

 

Това не еезик на омразатаниторасизъм“. Европейската цивилизация е застрашена от изчезване. Ние, жителите на този континент, навярно основната люлка на духовния и материалния прогрес, сме ощетени. Други, които т. нар. либерали настаниха сред нас, придобиват привилегии пред коренното население на Европа. В състояние ли е някой да оспори този факт?

 

Поне да не мълчим, когато ни залъгват сезика на тялото“. Да не обръщаме внимание на Техните медии, като сардели претъпкани с комунета и наследници на такива. Като не сме в състояние да се съпротивляваме, най-малкото можем да се държим по-достойно в последния тласък към нашето изтриване от лицето на земята, съгласно старозаветния израз. Да не съучастваме в собственото ни изтребление. И да се запътваме към по-добрия свят с чисти души, с лекота на съвестта и с вдигнати глави. Нима не съм прав?

 

 

 

САЩ не са Америка и са слаби отдавна,

за което вината е на предшествениците на Доналд „Коза“

 

 

 

Лондонско еврейче правилно отбеляза:

 

Путин ще огледа Америка отгоре до долу с гордост, като баща втренчен в своя порастващ син. „Успяхме“, би трябвало да рече Путин спокойно, почти на себе си. „Наистина успяхме.“

 

Тръмп би следвало да отговори: „Това е вашето най-голямо постижение, сър. Аз съм вашето най-голямо постижение.“…

 

Често обичат да казват, че в САЩ външната политика е вътрешна. Тази максима се отнасяше до начина, по който общините на диаспората в Съединените щати можеха да формират решения за страните, които са напуснали. През епохата на Тръмп това няма никакво значение. Благодарение на неговото вътрешно положение, той може едва-едва да се придвижва по световната сцена. Нищо чудно, че в Хамбург Путин се усмихваше. Той знае, че е успял в своята главна цел: той направи Америка слаба отново.[43][44]

 

Начинът, по който някои имигрантски общности в САЩформираха решения за страните, които са напусналие химера. Говореше се за ирландско, китайско, гръцко, шотландско и какво ли не друго лоби. Обаче само едно разполагаше със свободата, правото и възможността да участва във взимането на решения не само за страните, които беше напуснало, но и за самите Съединени щати. По-рано го наричаха еврейско лоби. От доста години – израелско. Останалото е утопия, измама, лъжа, фикция, заблуда, фантазия, мечта, мираж

 

Питайте японците как през Втората световна война саформирали решения за страната, които са напуснали“. Те до един са били натикани в концентрационни лагери. А имуществото им е било отнето. Казват, че не може да се намери нито едно изключение. Говорим за велика икономическа сила – многобройна страна със 127 милиона жители, някога – втора или трета по военна мощ. И за все още младата държава Израел с 8,7 милиона души, която притежава най-боеспособната армия. Но е напълно зависима от политиката на САЩ, която е определяна от

 

Какво като споделих истината? Грях ли сторих?

 

Ето защо ми е болно и обидно. Все се надявах нещо по-добро от Америка и Западна Европа да очаква човечеството, да предстои и на нас. А то… Сякаш съм се появил на този свят в някаква политическа Марианска падина. Колкото и да обикалям из нея, не само не намирам, даже не забелязвам път за изход от нея.

 

Погледнете текста под снимката. Той гласи:

 

Путин лъже с предимството на обучението в КГБ.[45]

 

Съвсем вярно. Само че авторът, другарят Джон Болтънубавец, както биха го определили в Чакърафличковци, пропуска да обяви своята собствена школовка в ЦРУ. А както умните и ерудираните знаят добре, става дума за една и съща организация. Всеки, завършил подобни шпионски школи, е изпечен лъжец, закоравял мошеник, алчен измамник, притежаващ челичена нервна система. Такъв, даже да го зашлевите в телевизионния ефир – буквално или словесно – няма да допусне да му трепне мигачът.

 

Товарищ Болтън, Джон Робъртович, е от онези републиканци, произлезли от кръга на неоконсерваторитекомунисти троцкисти и маоисти.[46] Същите се настаниха и в другата от влиятелните американски компартииДемократическата. Не стига ли да спомена Бил Клинтън и Джон Кери?

 

Болтън слугуваше в правителството на Джордж Буш-младши, което представлява позорно обстоятелство за всяко човешко същество. Тъкмо Уокърович и еврейската му пост-троцкистка компания разпалиха войните в Афганистан и Ирак. И окрадоха милиарди от американските данъкоплатци, предизвиквайки умишлено ипотечната криза, прераснала във финансова, а накрая – в световна икономическа депресия.

 

Джон Болтън е известен като безскрупулен измамник.[47] Путинсъщо. Такава им е закваската семката. Комунистическа.

 

Преди срещата на Доналд Тръмп с Владимир Путин на Г20 медийните спекулации достигнаха истерични равнища“ – изквича Джон Болтън. – „Дали ще бъде като събирането на Рейгън и Горбачов в Рейкявик през 1986 г. Или като срещата на Чембърлейн с Хитлер в Мюнхен през 1938-а.

 

Разбира се, тя не беше като нито една от двете. Вместо това, срещата беше преди всичко за самите лидери, за да си вземат мярка един на друг. Това беше особено важно за Тръмп, от гледна точка на обвиненията на противниците му, до този момент без доказателства, че неговата предизборна кампания е действала в тайно споразумение с Русия, за да отмъкне изборите от 2016 г.

 

След това Рекс Тилърсън, държавният секретар, съобщи, че Тръмп е започнал срещата, като е изразилзагрижеността на американцитеза руската намеса в изборите. Тилърсън подчерта, че обсъждането било „яко и продължително“, като Тръмп неколкократно се връщал към руската намеса.[48]

 

Самият Доналд отрече да е бил обсъждан този проблем. Заради което CNN яде главите на двамата с Тилърсън. И какво от това?

 

Защо все ви занимавам с тази първа среща между твари, които – общо взето – презирам, справедливо ще попитате? Тъкмо затова, че е началото. Нима някой се съмнява в „победатана Владимирович на президентските избори в Русия догодина? Нали държи здраво за топките своите т. нар. противници, предвождани от „червениямилиардер Навални, собственик на дялове в най-крупните нефтои газодобивни компании?

 

Причината е, че текат събития, които неусетно отвеждат човешкия род към онова, което ние изпитахме на гърба си. А не ми се иска да го повтарям – лично аз. Не нося отговорност за други.

 

Още в увода на своя коментар троцкистът-консерватор Джон Болтън използва аргументите на Путин. Отвори ли се приказка за руска намеса в американските избори, наемателят на Кремъл заявява, че твърденията „до този момент са без доказателства“. Цитатът в кавичките е на Болтън, все пак. Но и двамата са прави.

 

Точно по същия начин увисват обвиненията спрямо Москва за военна намеса в Украйна. Къде са доказателствата? Да бяха снимали поне една следа от руски танк. Как не се появиха видеозаписи или фотографии на руски военни части? Нямам предвид някой и друг офицер, чието присъствие винаги може да бъде оправдано сотпуска“, както става. Още през 1983 година върху корицата на списание “Newsweekсе появи снимка на мъж, който пали цигара на Червения площад. Твърдението беше, че фотоапаратът е бил монтиран на американски спътник или на борда на космическа совалка, не помня. Толкова ли е важно последното?

 

А фабриката за бонбони на Петро ПорошенкоРошен не е спирала работа наруска територия! Нейното управление е предоставено на лондонския клон на семейство Ротшилд[49] Тогава писах, че Ротшилд се хвърли Порошенко да брани… Публикувах и видеозапис.[50] Ама кой се интересува от аргумент и факти? Това са „конспиративни теории“… Остава питането: Смее ли някой, пък бил той и Путин, пред Ротшилдови вода да гази?

 

Щом споменат „анексирането на Крим“, се усмихвам пренебрежително. Нали заместник-председател на Министерския съвет на Руската федерация при управлението на Борис Елцин, който оглавявал държавна комисия за преглеждане и евентуално разсекретяване на документацията на КГБ, изясни с името и образа си: Полуостровът е бил заложен като гаранция от Ленин срещу заем от американска банка.

 

Илич не обслужвал кредита. Излишно е да спекулирам, дали не го е поделил с ортаците си. Истина, която ни е известна най-малкото от Игор Бунич и книгата му „Златото на партията“.

 

По този начин Сталин наследил връщането на заема. Което не изключва евентуалния грабеж на Ленин, Троцки, Зиновиев… Ако са били гѐпени от болшевишките вождове, парите оставали дължими на банката. А Сталин също отказал да обслужва кредита. Което означава, че според документацията, съхранявана във ФСБ, наследницата на КГБ, Крим е собственост на няколко американски фамилии, сред които и Рузвелт![51]

 

Завоенна заплахаот страна на НАТО към Русия и обратното, за новоразведряване“, плямпайте на старата ми шапка. Елитите се сляха. Конвергенция е.

 

На практика целта на санкциите заради анексирането на полуостровае да стимулира развитието на съветската – пардон: рускатаикономика. Преди всичко – на селскостопанското производство. Което се осъществява. Тази медия единствена е показвала как става това. Естествено, редом със санкциите на своите правителства, фирми от Франция, Холандия, Италия, по-малко от Германия и т.н., помагат на руснаците като им доставят свои машини и технологии.

 

Вие разсъждавайте над измамите, втълпявани ви чрез медиите.

 

 

 

Изборите узаконяват плячкосването на свободата

и на националните богатства – не го ли проумяхте?

 

 

 

Има още нещо. След като загуби насрочените от самата нея извънредни общи избори, британската министър-председателка Териза Мей протегна ръка къмопозицията. Така, както това вече два пъти прави Ангела Меркел в Германия. Виждали сме го в Австрия, Холандия, Белгия, Финландия… То е все едно управлението на Отечествения фронтОФ – у нас. БКП и БЗНС заедно. „Демокрация“, викаше народът и умираше от глад

 

Тъй де, кака Териза беше сигурна, че на отминалите избори ще постигне разгромяващо мнозинство. И лесно ще поведе държавата извън Европейския съюз. Но не би. По една елементарна причина, в чието съществуване почти никой не вярва. А тя е валидна.

 

Още през двайсетте години на миналия век родената в Русия американска социалистка Ема Голдмън стигнала до извода, че изборите биват манипулирани. Резултатите от тях – предварително определяни. Затова, както съм посочвал, формулирала максимата:

 

Ако гласуването променяше нещо, щяха да го направят незаконно.[52]

 

Десетилетие по-късно сам Йосиф Висарионович се произнесъл:

 

А ето, по въпроса как да завоюваме мнозинство в партията. Знаете ли, другари, какво мисля по повода: смятам, че е съвършено без значение кой и как ще гласува в партията; но онова, което е извънредно важно, екой и как ще брои гласовете.“ Даже Каменев, който вече трябваше да познава Сталин, се изкашля многозначително.[53]

 

Вярвате ли, или не, прецакаха другарката Териза Мей. Гласовете бяха преброени предварително. Медиите послужиха за фон за измамата. От оглушителен успех, шеметна изборна победа, седмица преди гласуването го изкараха на кантар. Някои даже прогнозираха победа на лейбъристите.

 

Затова сега, по подобие на Австрия, Германия, Холандия и други страни, Териза Мей прикоткваопозицията“. Иска тя да я подкрепи за Бризход, познат на „грамотнитени туземни „полиглотчета“ като Brexit.[54]

 

Мей заговори заобединение“ и за „единна нация“. Както го правеха и все така го вършат тукашните комунисти. Слушайте самозванитепатриотари“, и ще се уверите: нищо не са забравили. Пак са тук и все са си същите.

 

Забравиха своята антинатовщина и призивите за напускане на Европейския съюз. Сега – пак казвам – един от водещите противници на Северноатлантическия пакт, товарищ Красимир Каракачанов, който като потомствен агент на комунистическата Държавна сигурност не би следвало да бъде допускан до нищо, свързано с алианса, е министър на отбраната. И в това си качество е приет от всички Йенс-Столтенбергчета, строили се под синьото знаме със стилизирано изображение на компас.

 

Таман тъй певецът на новата американска революция Доналд Тръмп изпадна в амнезия. Забрави и загърби своите предизборни обещания. Отдаде се на две главни занимания: да угажда на военно-промишления комплекс и да защитава личния си интерес с всякакви средства, включително и с държавни фондове.

 

Няма я и неговата антинатовска риторика. Загуби интерес към създаване на работни места чрез проекти за обновяване на инфраструктурата. Меркел вече му е милаВнезапно, out of the blue – като от нищото, се появи антикомунистическата му фразеология, звучаща толкова фалшиво, че едва ли някой я взима насериозно.

 

 

 

 

 

Кой бог да благослови онези, които Доналд Тръмп изреди? Той вярва в еврейския бог сатаната. Същият, който се плашел от светлината и бързал да се скрие в мрака.[55] А той, както отлично знаем, няма нищо общо с нашия истински и жив Бог на любовта.

 

Какво изисква еврейският бог от своите последователи? Изясни ни го главният сефарадски равин на Израел, вече заминалия при баща сисатанатаОвадия Йосиф.

 

В своята седмична, съботна вечерна проповед израелският сефарадски лидер, равинът Овадия Йосеф, заяви, че неевреите съществуват, за да слугуват на евреите.

 

Гоите са родени, за да ни обслужват. Без това те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел“ – заяви той, по време на публично обсъждане на това, каква работа е допустима да бъде възлагана на неевреите, за да се спазва Шабат.[56]

 

Ето какво представлява благословията на Доналд Тръмп, за пари продал и собствената си дъщеря за еврейска наложница, приела юдаизма. На това се радваха присъстващите поляцинеевреи и „тълпа“, както сам американският президент ги нарече. Ликувайте, о, вие, мизерници, приели дяволската измама за своя вяра – „европейци“, „българи“ – всъщност измет, маскирана от сатаната в човешки образи.

 

Време е за съвсем кратък анализ на епизодите от речта на Доналд Тръмп в полската столица. Но преди това, на първо място, да поставим всичко на масата и на мястото му. Като не допускаме нищожества като комуниста Доналд Тръмп да се големеят, сравнявайки т. нар. американски народ с европейците и най-вече с българитенай-древните представители на бялата раса. Редно е да припомним, че САЩ са продукт на илюминатския еврейски сатанизъм. Той събрал престъпниците, заточени в британските, холандските и френските колонии. За да започне стичането там на всякакви криминални и неуспели типове от всички краища на земята.

 

Америка е страна на губещи“, констатира бившият американски прокурор, полуевреинът Грег Паласт, понастоящем разследващ журналист и документалист. – „Това ни е най-доброто. Ние сме плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни. Джон Кенеди каза, че ние сменация от имигранти”. Това е хигиенизирана фраза. В действителност ние сме нация от бегълци, които независимо от копелетата в бели чаршафи и нищознайковците в Конгреса са държали отворена Златната порта към една тъмна планета.[57]

 

Споменаването на „Златната порта“ – на английскиGolden Gate” – е съществено и знаменателно. Явно авторът съвсем не случайно е прибягнал до негоТова е голям мост в залива на Сан Франциско, прочул се с многобройните самоубийства, извършвани от хора, скачащи от него във водната бездна долу. Навява асоциации с Евангелския епизод, когато Исус Христос повежда своите последователи извън Галилея, към градчето Гадарения, днес в Йордания. Внимавайте, защото иде реч заезик на омразата“, според днешнитеюдео-християни“, Шаул-Павлови ционисти, дегенерати и човекомразци.

 

Защо не са се пъчели пред нацистите, че са такива, според сполучливата шега на израелския шпионин Яков Кедми, избягал от съветската комунистическа система. За да попадне в другане интернационалистка, а нацистка, и по-перфидна.

 

В земните дни на Исус Христос  Гадарения била населена от твари, смятащи се за юдеи, а не за арамеиасирийци, българи, каквито били по произход галилейците. Малко повече от век по-рано, при междуособните юдейски войни, Галилея била юдаизирана насилствено. Та нейните жители вярвали, доста неубедено, както юдеите, в сатаната Яхве или Йехова.

 

И така, Исус водел учениците си с малко корабче по Галилейското езеро към отсрещната Гадарения. Когато слезли, ги пресрещнал жител на града, в когото отдавна се бил вселил демон. Човекът бил съвършено гол – признак на невменяемост, на психическо заболяване. Не живеел в къща, а на гробището. Място, което не е за живите. Нещо като сметище за човеци, колкото и вулгарно да звучи.

 

Когато зърнал Исус, изкрещял и паднал на колене пред него. Гръмогласно, на всеослушание го признал засин на най-високопоставения Бог“.[58] Помолил Христос да не го измъчва. Тъй като Исус вече бил заповядал на нечистия дух да напусне човека. А душата на нещастника била окована в яки вериги и процесът бил невероятно болезнен.

 

Исус го попита: Как е името ти? Онзи рече: Легион, понеже много демони били влезли в него. И всички те настоятелно молеха да не ги изкомандва да се хвърлят в пропастта. А там имаше стадо от много свине, хранещи се на хълма. И демоните го помолиха да им позволи да нападнат свинете. И той им разреши.

 

Тогава демоните излязоха от човека и атакуваха свинете; и цялото стадо скочи стремглаво от скалата и падна долу в езерото и се удави.

 

Когато пастирите видяха какво се случи, побягнаха и го разказваха из градовете и селата. Някои от тамошните жители излязоха да се уверят какво е станало; и стигнаха до Исус, и откриха мъжа, когото демоните бяха напуснали, облечен и държащ се възпитано, седнал в краката на Исус; и те се изплашиха.

 

А онези, които бяха видели всичко, им разказаха как този лунатик бе излекуван.[59]

 

Каква е връзката със САЩ? Помислете. Може и да проумеете. Нека ви улесня: това е държава, създадена от духовно увредени люде. От революционери, същества, лишени от морал.

 

 

 

Комплексът на Ленин – има ли бъдеще старият свят?

А новият? И кой е той?

 

 

 

Григорий Климов заключава:

 

Работата е в това, че всички тези революционери – това по правило са всякакви психопати, психотици и невротици, които са задвижвани не от любовта, равенството и братството, за които всички те крещят, а от тъмни фройдистки комплекси, където комплексът за власт е главната движеща сила.[60]

 

И предимно такива се самозаточват в тази страна. Не слушайте брътвежите на „чичковците от Америка“, които нямат куража да признаят, че водят безсмислено, често пъти даже мизерно съществувание. Е, толкова бедни, колкото сме масата тук, може и да не са. Но и те дебелеят, както мнозинството от „американците“, понеже се тъпчат с вредни храни и напитки.

 

Крайно време е не само Тръмп и Тръмповци, Обама и Обамовци, Буш и Бушовци, Клинтън и Клинтъновци, мръхльовците, отрепките на света, изкушени от пропагандните проблясъци за някаква „американска мечта“, да проумеяттази държава, сътворена по замисъла и волята на сатаната, е престъпна в своите корени. Тя е Западен Израел и заедно с Източния Русия, с официалниядържавата Израел, и със същинскияБритания и Франция, не бива да имат място под слънцето и сред народите. Там не говорим за човешки същества, а за дяволски изчадия, сатанински отпадъци в човешки вид.

 

Самозваните „американциса комунисти. Те са олицетворение на онова, за което болшевишкият поет, опознал другарите си отвътре, отблизо, написал следното:

 

На всяко общество наемната утайка  дъхти на приеми, разврат, парфюм. Туй е разглезена и алчна шайка – това са хора с ловък, хитър ум. Те бдят, слухтят и прегрупират сили да не извършат някой грешен ход, да не изпуснат службата, автомобила, апартамента, лесния живот.[61]

 

Такава е американската мечта!

 

Още политическите и административни предци на Тръмпвсе масони, си въобразили, че градят нов Вавилон. И построиха империя на злото, съставена от дребни егоисти.

 

Ние не сме империалисти“ – доуточни Грег Паласт.[62]

 

Те са карашък, казано понародному. Как е възможно да очакваме друго? То би означавало да влезем в схватка с Господ Бог Исус Христос. Той, а не друг, е постановил да се вглеждаме в родословията и миналото, за да не съгрешаваме:

 

Всяко добро дърво ражда добри плодове; но едно лошо дърво дава лоши плодове. Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня.

 

Така по плодовете им ще ги познаете.[63]

 

Не проповядвам национална надменност. Обратното, всеки, познаващ „американци“, се е убедил в тяхното самочувствие без каквото и да е покритие. То е толкова голо, колкото голи са били задниците на предците им, побягнали от закона в нормалния свят. Просто е редно всяка жаба да си знае гьола.

 

Няма никакви американци, нито руснаци, даже поляци и т.н. Това са творения на последното хилядолетие. Ние – онези, които сме наследници на най-древното бяло население на земятасме имали държава, основана от предците ни преди 35 000 години!

 

Да продължим с варшавския спектакъл на жалкия палячо Тръмп, който упорито се старае да имитира дучето с израженията на лицето си. А ако се вгледате в жестовете на дясната му ръка, ще откриете изразните средства на чудото на местната политическа неврастения, наречено Яне Янев, пръкнало се незнайно къде. Нейде из хълмистите местности край Свети Врач. (В коя ли масонска ложа – прощавайте: партияса го изпратили сега?)

 

На първо място, Доналдчо заяви ясно и отчетливо, че:

 

От страна на Америка, ние никога не сме предавали свободата и независимостта, както и правото и съдбата на полския народ, и никога няма да го допуснем.

 

Последното подминавам така, както японски експрес пътнически влак на БДЖ. Обаче първото изобщо не отговаря на истината. САЩСъветските американски щати, първата комунистическа държава на планетата, представлявана от болшевишкия евреин Франклин Рузвелт, отначало вдигнали ръце пред нацистите. Включили се във войната, едва след като интернационалният банков елит уредил японското нападение над американската военноморска база в окупирания от САЩ остров Хавай. Той стана техен щат почти две десетилетия след това.

 

После САЩ отстъпиха Полша на своя комунистически съюзник Йосиф Сталин. По същия начин постъпи Британия в лицето на двама нейни премиери – Невил Чембърлейн и Уинстън Чърчил.

 

Преди избухването на Втората световна война първият заявил:

 

Истинската заплаха за тази страна е Уинстън. Той е подпалвачът на война, а не Хитлер.[64]

 

Бил прав в значителна степен.

Продължават да не издават и укриват дневниците на американския военновременен министър на военноморския флот Джеймс Форестал. След края на кръвопролитията Хари Трумън го назначил за министър на отбраната. На него Джоузеф Кенеди, когото Франклин Рузвелт проводил като посланик в Лондон, разказал за своята неприязън към Уинстън Чърчил. Тя била взаимна.

 

В своите дневници, които след 1951 г. имаха само две издания – през 1963 и 2007 година, и те вече са библиографска рядкост, самоубитият бивш военен министър на Съединените щати е записал на датата 27 декември 1945 г.:

 

Днес играх голф с Джо Кенеди. Попитах го за неговите разговори с Рузвелт и Чембърлейн от 1938 г. насетне.

 

Той рече, че позицията на Чембърлейн през 1938 г. беше: Англия няма ресурс, за да се бие, и не бива да рискува да влезе във война с Хитлер

 

Той разказа как Чембърлейн заявил, че Америка и световното еврейство принудително са натикали Англия във войната.[65]

 

 

В навечерието на войната, на 31 март 1939 г., Чембърлейн издал гаранция на Полша. Това означавало, че Британия щяла да отстоява независимостта на полската държава, но не и границите й към онзи момент. Доста еластична гаранция, не мислите ли? По онова време Хитлер навлязъл в Чехословакия. В рамките на подривната дейност на провоенното интернационално Братство, Уинстън Чърчил поискал от министър-председателя „да дефинира своята гаранция към Полша“. Същевременно поставил началото на задкулисни действия за сближаване със Съветите и за формиране на антинацистка коалиция с тях.[66]

 

Това знаете ли го? Някой да ви го е преподавал? Повтарям: До септември и нахлуването на нацистките и комунистическите армии в Полша оставала половин година! Чембърлейн бил наясно, както с връзките на Чърчил с интернационалните банкери, така и с плановете му за съюзяване със Сталин. След като паднал от поста и бил заместен от завистливия си еврейски съперник, той бил наясно, че Полша ще бъде поробена. Както и станало.

 

Въпреки шумните заплахи от страна на новия британски премиер, че ще накаже Германия и ще възстанови териториалната цялост на Полша и демокрацията в тази страна, договорът с нея бил изоставен. През 1943 година в Техеран бай ви Уинстън отстъпил пред Сталин. Било договорено Полша да бъде лишена от 48 на сто от териториите си в източната част в полза на СССР. А правителството на генерал Владислав Сикорски в Лондон било поставено пред свършен факт – с извити ръце.

 

Главната роля, довела до решението за споразумение между Полша и Русия, без съмнение и официално, беше изпълнена от министър [Антъни] Идън. Неофициалнозад кулисите, може би отмасоните“.[67]

 

Чърчил окончателно предал, може да се каже – продал, не само полските интереси, на двустранната си среща с генералисимуса в Москва през октомври 1944 година. Тогава цяла Източна ЕвропаБългария, Полша, Румъния, Унгария, Чехословакиябила поднесена на най-кървавия диктатор в историята. След няколко месеца, на срещата на тримата големи в Ялта през януари 1945-а, същата съдба сполетяла прибалтийските държави. А поляците, вече под сигурно съветско владичество, получили южната половина на Източна Прусия, целите Померания и Силезия до линията Одер-Ниса.

 

Прогонили германското население. На негово място настанили поляци, но… под червеноармейски ботуш и под контрола на комисарите от НКВД. Повече от половин милион полски войници отказали да се върнат от САЩ и Британия заради съветските репресии над техните сънародници в родината им.

 

 

 

Нецивилизованият тоталитарен СССР беше лидер

на „прогресивните сили“; възможно ли е

нецивилизованите сталинистки САЩ

да бъдат факлоносците на цивилизован нов световен ред?

 

 

 

Учудвате ли се, че както комунистите винаги пропускат да отчетат своето съюзничество с нацистите от Третия райх, така и разните Тръмповци все избягват да споменат, че зверствата на Съветите в гората край Катин са били дело на техните приятели от Москва. Както и всички останализлини“, по израза на американскияПатокДоналд, стоварили се не само над поляците, но и над половината европейци, както и върху огромни народи в Азия.

 

Що се отнася до споменатата от Тръмп вече традиционна болшевишка лъжа за някакво „енергично еврейско населениенай-голямото в Европа беше намалено и сведено почти до нищо след като нацистите систематично избиваха милиони от полското еврейско население“, по данни на „Еврейската енциклопедия“ през 1948 година броят на евреите по земята е бил с около половин милион по-голям в сравнение с 1933-а![68] (Вижте илюстрацията.)Ималое голямо, мащабносистематично избиване на милиони от полското еврейско население“, но и на евреи в цяла Европа, за да се умножат тъй успешно

 

Същите множещи се евреи изфабрикуваха мултикултурализма като средство за ликвидиране на европейската цивилизация. А Тръмп спряга някаквазападна“, която няма как да се отнася до неговата варварска родина. Американците са съвременните вандали. Където са минали те, Съветите и израелците, днешните безчовечни башибозуци, трева не е поникнала.

 

За каква „западна цивилизацияи нейнотооцеляванеплямпаше алчният, осъзнат или неволен, агент на руските специални служби ДоналдПатешкото КюфтеТръмп във Варшава? Защо не погледне собствената си родина, с полуразрушена инфраструктура, залязваща икономика и все по-разгаряща се гражданска война. Всичко това – в резултат на варварството и нецивилизоваността на северноамериканския елит и неговите вътрешни- и още повече задгранични господари.

 

Как могат да бъдат цивилизовани, да се самовъзвеличават като такива, страни, разпалили войни, унищожили милиони човешки същества? Не само в миналото, а наскоропрез последния половин век.

 

Точно такава оценка дава на САЩ и на основните им съюзници офицерът от армията на Израел и кадрови шпионин Яков Кедми. Преди да стане гражданин на ционистката държава, под истинското си име Яков Казаков, роден в Москва, следващ инженерство, той се опитал да се опълчи на съветските власти. Измъкнали го в Израел, където стигнал до поста началник на разузнавателната агенция Натив.

 

Ако някой посмее да го одумва катокомунист“, най-добре да намери доказателства. Просто Кедми е по-информиран и отдавна успокоен. Както сам подчертава, интересува го единствено съдбата на Израел. Както мен донеотдавна ме вълнуваше участта на остатъчна България и евентуалното й бъдеще.

 

Ето какво мисли Яков Кедми по отношение на „цивилизоваността“ или претенциите за такава на западните страни:

 

 

 

 

 

Да не пропускаме още нещо. Възможно ли е цивилизовани държави да водят варварска пропаганда, използвайки целия арсенал от лъжи и измами, с който разполагат? Допълвайки го с всички безумни конспиративни теории, които раждат развинтените им болни фантазии. Такива бяха СССР и уж бившите страни от големия съветски концлагер. Заместиха ги западните, начело със САЩ и Европейския съюз – новата болшевишка Хазария. Те просто няма как да бъдат смятани зацивилизовани“.

 

Не само по време на честванията на 4 юли – националния празник – в Чикаго бяха простреляни между 70 и 110 души според различни публикации.[69] И миналата година беше същото – 60 простреляни.[70] (Вижте илюстрацията.) Преди три лета бяха 84. Четиринадесет от тях – фатално.[71] Всеки ден в САЩ в престрелки загиват по няколко души. За година – повече от 12 000. На всеки убит с огнестрелно оръжие се падат и по двама ранени. Според данните на Центровете за контрол и превенция на САЩ,[72]всеки обикновен ден с огнестрелно оръжие биват убивани 93 американциОт общо 169 395 загинали от огнестрелни оръжия в САЩ между 2011 и 2015 година (най-скорошните достъпни петилетни данни), 105 183 (или 62 на сто) са в резултат на самоубийства.[73]

 

Мило, нали?

 

Оказа се, че официалните данни за хората, убити от полицията [в САЩ] са забележително неточни и ненадеждни“ – отчетоха от Британската радиоразпръсквателна служба, фамозната BBC. – „Няма как да проведем информирано обсъждане, защото не разполагаме с данни“, заяви директорът на ФБР Коми в Камарата на представителите през октомври [2016 г.]. Хората имат данни за това, кой е ходил на кино през отминалите почивни дни в края на седмицата, или колко книги са били продадени или колко случая на грип са били приети в спешните болнични отделения. А аз не мога да ви кажа колко хора са били застреляни от полицията в Съединените щати през миналия месец, миналата година, или нещо за демографията им. Та това е доста лошо място за живеене.“

 

По-рано той бе споделил, че основните източници за тази информация са вестницитеThe Washington PostиThe Guardian”…

 

Броят на застреляните чернокожи е 2,5 пъти по-голям отколкото на белите“, писа Кимбърли Кинди във Washington Post.

 

„Онова, което все така не знаем, разбира се, докато приключваме тази година и навлизаме в следващата, едали миналата година беше нормална? Дали 990 души, убити от полицията за една единствена година, е това, което бихте очаквали да става година след година? И така, изглежда 2016-а ще бъде съвсем същата като 2015 година“, казва Кинди.

 

„Фактически имаше увеличение, 6-процентно повишение на прострелванията със смъртоносен край, когато сравняваме първите шест месеца от миналата година със същия период през тази… Ето че излиза, как около трима души умират всеки ден. Те са били простреляни смъртоносно от полицейски служители.[74]

 

Същевременно САЩ се превръщат във все по-милиционерска държава, прилагаща методите на сталинизма. Например задължението за донасяне. В тази клопка попадна самият президент Тръмп. Разследват най-големия му син, носещ неговото име, тъкмо за това. Не е донесъл на съответните власти, че с него е опитала да се свърже руска адвокатка, за да му предаде компромат за Хитлери Клинтън.

 

Ашколсун!

 

 

 

Полицейската държава

 

 

 

Със сигурност момата е агентка на ФСБ. Московците са се постарали да привлекат вниманието на Доналд Тръмп-младши със закръглена сладурана, каквато е била Наталия Веслницкая. Година по-сетне изглежда наедряла, повяхнала и неприветливо злобна. (Вижте илюстрацията.) Както узнаваме от някои архиви на КГБ, станали публично достояние, в службата е имало майстори на вербуването по любов със съблазняване.

 

Младият Доналд Тръмп май не е клъвнал. В замяна товарищ Наталия била приета твърде радушно от копелетата в бели чаршафи и нищознайковците в Конгреса“. Но в рамките на познатите правила на двойните стандарти и лицемерието, тях никой не ги разследва… Но затоваотделно и то не в тази публикация, а някой ден, може би.

 

Важното в случая е, че САЩ заприличват на Сталиновия СССР. Вашингтонският режим задължава гражданите да донасят за свои сънародници и чужденци, коитозастрашават националната сигурност“. На моето и близките му поколения тази атмосфера на следене и слухтене е позната. През трийсетте, по време на т. нар. чистки, съветските власти задължавали всеки жител на страната да подава доноси поне веднъж месечно. Пред бюрата на НКВД се извили опашки

 

Сетне почти нищо не се промени. А на чужденците, в това число и на нашего брата, се гледаше с подозрително око. Което е евфемизъм на враждебност. Мой съученик се ожени за рускиня. Бащата, полковник от Съветската армия, отказал поне да се запознае с него. По-късно двамата се разведоха. И къде живеят понастоящем? В САЩ, всеки поотделно. Той беше син на среден номенклатурен кадър в туризма и следваше в Ленинград. Крушката си има опашка.

 

Днес в Съединените щати, най-сетне явно изглеждащи досущ като СССР, донасянето е задължително. Световната революция продължава. Дали страната на Тръмп може да бъде факлоносец на новия световен ред?

 

Сега думата ми е за американските милиционери, които не само избиват и то доста фриволно и безразборно. Същевременно – безнаказано. А за това, че и те дават жертви.

 

Сред американското общество съществува широко прието убеждение, а още повече – сред силите за налагане на закона, че полицаите са по-заплашени, по-застрашени, по-често биват нападани и убивани, отколкото са били в миналото“, споделя Сет Стаутън, преподавател по право в Университета на Южна Каролина и бивш полицай.

 

Струва ми се, че това е доста силно схващане. Хората наистина му вярват. Но фактически, ако погледнем числата, то не е вярно и точно“, казва той.

 

Данните на ФБР за полицейските служители, „убити в углавни престъпления“ – загубили живота си в престъпно деяние – показват, че броят им е намалявал“, заявява професорът.

 

Поглеждайки данните от 2006 до 2015 година, установяваме, че средно годишният брой на смърт сред полицаите е бил 49,6 души, твърди Стаутън. Което, посочва той, е „значителен спад от върха“.

 

Върхът беше през десетгодишния период преди осемдесетте, когато имахме средно по 115 – в действителност 114,8 полицаи, убити в углавни престъпления… по време на дежурствата им всяка година.

 

По същото време броят на полицейските служители в САЩ е нараствал драматично. Днес има четвърт милион повече работещи полицейски служители, отколкото бяха преди три десетилетия.

 

Тъй че, ако вземете под внимание броя на убитите полицаите на 100 000 души, имаше драстично намаление. Годишният брой на убитите полицейски служители на глава е намалял от 24 на 100 000 души през десетилетието до 1980 г., до 7,3 на 100 000 през десетте години до 2013-а (последната година, за която има прилични данни.)[75]

 

Няма да бъде честно, ако върху така нарисувания пейзаж на милиционерщината в САЩ не прибавим и шестнайсетте секретни и шпионски службинай-многобройните в света. Сред тях – и най-голямата на планетатаНационалната агенция за сигурностНАС.[76] Всички те действат на и извън територията на страната.

 

Отделно съществуват институции, чиято дейност до голяма степен е тайна. Например Федералната авиационна администрация ФАА,[77] Федералната агенция за управление при извънредно положение ФАУИП,[78] секретните управления на различните родове войски и на военните окръзи, както и не дотам известни подразделения на военното разузнаване.

 

Не забравяйте Асоциацията на шерифите с поделения, функциониращи във всяко кътчещат, окръг, община. На много места съществуват паравоенни формирования и граждански дружини от типа на някогашните тукашни „доброволни отреди“. Както и милиции в помощ на шерифите.

 

Е това, ако не е милиционерска държава, кое е? Може би единствено Северна Корея и Бруней изпреварват САЩпървата комунистическа страна на света. Мащабите на насилието, упражнявано от държавата върху населението, може да не е съвсем равно на онова в Сталиновия СССР. Но като обхват, методика, тенденции и степен на безнаказаност на милицията, е адекватно на сталинските чистки.

 

По признанието както на юристи, така и на бившия президент Барак Обама (показвал съм видеосвидетелствата им), днес в САЩ съществува повече държавно насилие, отколкото в Китай или Русия – вечния „враг“ за кумова срама. При това действащата каторжна система в Съединените американски щати е пряко свързана с корпорациите. Това я превръща в робска, напълно съответстваща на съветския ГУЛаг.

 

Някога Сталину били необходими роби за изграждането на Беломор канал и на Волго-Донския – тогавашния еквивалент на египетските пирамиди. Също – за индустриализацията, понеже „бащицатабил илюминиран за предстоящата война. Днес американските президенти вършат същото в рамките на корпоратокрацията – етапът, предхождащ окончателната победа на държавния капитализъммилиционер-социализЪма. Ще остане последната фазатриумфът на световната революция върху цялото земно кълбо. Ако Бог не реши да накаже с изчезване човешкия род заради неговата глупост, безразличие и търпение.

 

Това представляват в действителност любимите на толкова много тъпанари по земята Съветски американски щати. Дяволът, злото, винаги се издокарват. Правят така, че да изглеждат привлекателни, съблазняват. Не забравяйте, че „огнището на абсолютното зло очевидно се намира на Запад“.[79]

 

Затова си позволявам да отсъдя: Всеки, който приема САЩ като нещо различно от комунистическата система, чийто Прометей са, е кръгъл идиот. И това е диагноза точна като неизбежното настъпване на смъртта.

 

Тръмп и подлайващите му медии и преститутки плещят за спад на безработицата в Съветските американски щати. Пълна измама.

 

Каква безработица е намаляла“? Колкото тук е, в рамките на официално прокламираните 6-7 на сто. Кьорави ли сте, та не виждате неработещите цигани – най-малко половин милион, ако не и повече? Колко безработни хора не се регистрират в бюрата по труда? Някои – понеже не отговарят на условията за трудов стаж и платени осигуровки. Вторипоради невъзможност, особено живеещите по селата. Третиза да избягнат унижението. Четвърти – понеже не са и чували за тях

 

Броят на работещите бедни в САЩ нараства, а не намалява…

 

Десетки пъти съм давал примери за фалирали градове. Оставете Детройт нявгашната автомобилна столица на света, не само на Северна Америка. Неотдавна гледах репортаж за затихването на живота в щата Джорджия и отмирането на малките градчета в него. В повече от 100 града болниците са закрити. Репортерът на CNN сподели, че единственият доктор, останал в този обширен район ги обявил за medical desert” – „медицинска пустиня“.[80]

 

Разполагам с видеоматериала. Но нямам сили, време и желание да го обработя и покажа. Камерата се плъзга по контурите на пейзаж, напомнящ нашенския. Изоставени къщи, запустели прашни улици, никога не виждали паваж или асфалт, само възрастни хора. Това е селската част на щата Джорджия. Твърде силно наподобява подобните тукашни райони, които постепенно умират.

 

 

 

През това време у нас и в Америка

на „милия кавалер“ Доналд…

 

 

 

Отново комунистите и изолацията, в която ни държаха чрез тяхната зла диктатура, са виновни за това, да не сме чували за американската изостаналост и неравенство. Мои познати, чужденци, се учудваха на привързаността ми към Съединените щати и Запада. Без да отичат предимствата им пред тукашната социалистическа сатрапия. Приятелка, омъжена във Франция, веднъж ми рече, че трябва да поживея там, за да поохладя пристрастията си.

 

Една от най-интелигентните читателки, която помага на тази медия не само финансово, ми писа преди десетина дни от Лондон, където живее със съпруга си. Радвам се, че я познавам. Двамата си бяха у нас за кратко и се отбиха в село в Северозапада. Ето нейното описание:

 

Вие как се чувствате на село? В моетов планината, живеят около 15-20 човека и са се разделили на групи, които се мразят. Там 100 лева са много пари. Единствената жена, която работи в селото, изпълнява длъжностите на кметска наместничка и магазинерка по половин бройка. Работят още двама-трима, които пътуват до близките градове. Останалите са пенсионери, заети да затварят буркани за зимата. Транспорт до града няма. Ако на някой му се налага да пътува, има поставен номер на мобилен телефон на видно място, се обажда и микробусът минава през селото, за да го вземе. От чешмите тече кална вода. Ходихме до близки и далечни извори за вода за пиене и готвене, както и за изплакване на съдовете. Кметската наместничка каза, как кметът на Берковица обяснил, че от В и К само отстранявали аварии и не почиствали водоемите. И това се приема от населението от няколко души.

 

Тревата в селото е по-висока от мен. Спомням си, че в испанското село, където майка ми работеше, нямаше къде човек да си изкаля обувките.

 

Но ние си прекарахме чудесно, защото бяхме за малко там.

 

Към това мога да добавя само: при мен – идентичен случай. България и Европа изчезват пред нашите погледи. От столицата и големите градове е трудно да се зърне, но е факт. Правителствените данни заблуждават. Вече сме около 6,3 милиона, без да става дума за циганите с неиздадени лични карти. И се топим по-бързо, отколкото ни казват.

 

Тъжно ми е, защото през есента на 1990 година за първи път поместих такава песимистична прогноза. Говорих по телевизията и писах във вестници и в тази медия за неизбежната етническа война, която ни предстои. Жалко, че познах. А вие вярвайте на упойката, с която ви приспива Националният статистически институт.

 

САЩ също изчезват. Обратно в тамошния щат Джорджия. И там същото.

 

Една заран през 2013 година д-р Алури Раджу узнал, че единствената болница в този край, в град Ричмънд, е затворена. Оттогава техният брой в страната е 80. Ако закъсат със здравето, хората трябва да бъдат транспортирани на десетки мили, тъй като не съществува и служба за спешна помощ.

 

Да ви прилича на Берковско? Мила родна картинка, пренесена отвъд Океана!

 

Раджу молил собственика на болницата да я остави отворена още няколко дни.

 

Тя окончателно затворила на следващия ден, оставяйки провинциалния град без болница на мили. Раджу, който бил началник на отдел „Кадри“ на болницата, сега е единственият доктор, останал в града, разположен на два часа път с автомобил от Атланта

 

Бях ужасен, когато болницата затвори“ – казва Раджу. – „Бях толкова привързан към нея. Цели 33 години практикувах на това място

 

… Според Центъра за провинциално здравеЧартис“ други 673 провинциални болници са застрашени от закриване.[81]

 

Не, Тръмп няма вина за това. Барак Обама и неговата социалистическа система за лекуване от корупционния типздравна касаносят отговорността за плачевното състояние на болничната помощ в САЩ. Кое не напомня социализма и неговия унищожителен юмрук?

 

И за каквазападна цивилизация“ може да говорим, когато столици с известността на Париж, Лондон, Амстердам, Брюксел… вече напомнят старозаветната легенда за Вавилон. Те, както Бирмингам, Марсилия, Кале, Люксембург, Осло, даже Рим, Стокхолм, Виена – десетки други – са превърнати в гета, събрали на малка площ азиатци, африканци, араби… И разбира се – най-вече чифути – потомци на средновековните хазари, измъкнали се от Руската или от Съветската империя.

 

Що за „западни ценности“ има предвид „КозътДоналд? Нима не вижда ставащото на Запад? С вакханалията на половите извращения и тоталната разпуснатост на нравите. Явно „европейската душасе е видоизменила твърде много. И сегашният й вид допада на comrade Доналд Тръмп. Това никак не е случайно.

 

Самият действащ американски президент е пример за описаната преди няколко реда слободия. Комплексар, който свалял жените по най-просташки начин, както стана ясно от обнародвани звукозаписи. Ще цитирам познатия ви откъс от диалога му с телевизионния водещ Били Буш относно жените:

 

Тръмп: Да, това е тя. Със златото. По-добре да използвам някакви [бонбончета] Tic Tac в случай, че започна да я целувам. Знаеш ли, красивите ме привличат автоматично – просто започвам да ги целувам. То е като магнит. Само целувка. Даже не чакам. А когато сизвезда“, те те оставят да го вършиш. Можеш да правиш всичко.

 

Буш: Всичко, което искаш?

 

Тръмп: Хвани ги за путките.[82] Можеш да правиш всичко.

 

Буш: Ъхъ, да, онези крака, всичко, което виждам, е краката.

 

Тръмп: О, хубава гледка.[83]

 

Който не вярва, може да се доубеди, като види и чуе записа, публикуван от вестник “The Washington Post”.[84]

 

Колко „възпитано“, „джентълменско“, „кавалерскоотношение към по-хубавата част на човечеството! Поне не обсъждат мъже и любовни приключения с тях. И на това да бъдем благодарни… Все пак иде реч за президента на най-голямата световна военна сила. Онзи, когото масите възприемат като най-могъщия човек на планетата“.

 

Ще бъда напълно откровен: Никога в живота си не съм наричал жена така, както Тръмп – обозначавайки я чрез нейния полов орган. Нито веднъж пред никого! Няма да намерите човек, с когото да съм обсъждал такивавъпроси“. Затова ги наричаме интимни. За да не ги споделяме наляво-надясно. Така съм възпитан… И съм наясно, че в този момент всеки простак, независимо от неговите схващания и положение, ме ненавижда. Но когато изрича такива думи, не се сеща за своята майка, съпруга, дъщеря

 

Само комплексарите се хвалят с подобен подход ипобеди“. Ако не го направят, губят интерес към такива авантюри.

 

На този фон, как ви звучат словата на Тръмп по отношение назападните ценности“, изречени във Варшава. Например, че:

 

Ние възнаграждаваме интелигентността. Стремим се към добродетелност и обожаваме вдъхновяващите произведения на изкуството, които величаят бога. Ние високо ценим господството на закона и отстояваме свободата на словото и свободата на изразяването.

 

Ние упълномощаваме с власт жените като стълбове на нашето общество и на нашия успех. Поставяме вярата и семейството, не управлението и бюрокрацията, в центъра на нашия живот. И обсъждаме всичко. Оспорваме и проверяваме всичко. Стремим се да научаваме всичко, та по-добре да опознаваме самите себе си.

 

А над всичко друго ние ценим достойнството на всеки човешки живот, защитаваме правата на всяка личност, и споделяме надеждата всяка душа да живее на свобода. Ето кои сме. Това са безценни връзки, които ни сплотяват заедно като народи и като съюзници, и като цивилизация.[85]

 

Как се връзва това с хващането за пу..ката?

 

Съвсем наскоро, на 14 юли того, Тръмп даде свобода на своетокавалерство“, типично заамериканците“. Народ с традиции, нали? Да пази Господ!

 

Президентът Доналдцака“ съвсем „вежливо“ и „възпитано“, „както изисква протоколът“, приветствайки френската първа дама, баба Брижит с оценката:

 

В толкова добра форма си. Красива.“

 

После се обърна към мъжа й, новоизбрания френски президент Еманюел Макрон, който стоеше зад него, и повтори: „Тя е в толкова добра форма.[86]

 

Прелест!

 

 

 

Епохите на извратеняците – наужким и в действителност

 

 

 

Френският му колега, когото някои връстници на съпругата му в медиите обявиха за гений в дипломацията“,[87]мъжествено“, подобно на черногорския премиер, си прехапа езика и преглътна.

 

На свой ред, на вечерята в ресторант на Айфеловата кула, Брижит, която май зорлем е приела фамилното име Макрон, се появи в mini-jupe от средата на шейсетте. При това – впрекрасенбасмян десен, издържан във ведрататоналност на развития социализъм, тъй „подходящаза вечерен тоалет?! Така преди половин век се появяваха поп-певиците Сенди Шоу или Силви Вартан. (Вижте илюстрацията.) Кояпърва дамаби се изтъпанила в такава премяна, за която местна чалгарка, имитирайки французойката от арменско-еврейски произход, родена в България, пеешеаз ще бъда с чудна рокля, ших си я сама“?…

 

Може би единствено съветската другарка Брежнева, с гръмкото малко име ВикторияПобеда. Обаче по онова време другарката на Леонид Илич не бешев толкова добра форма“. Телесата на еврейката[88] преливаха до там, че би могла да се изтипоса в мини-поличка само, ако беше съвременна жителка на Видин… В замяна, дъщеря й Галина, не се смущаваше от физиката си. И често създаваше проблеми на Юрий Андропов, шефа на КГБ, с танцувалните си изяви на маса. (Вижте илюстрацията.)

 

По-любопитно е, си мисля, дали пред Елисейския дворец в Париж товарищ ДоналдСлабият Ангеле понечил да хване другарката Брижит Макрон за където трябва?…

 

ЛондонскиятThe Guardianприпомни, че „Тръмп е на 71 години, Брижит Макрон на 64. Френският президент е на 39, което означава, че съществува подобна възрастова пропаст в двойката като тази на президента на САЩ и Мелания, която е на 47.[89]

 

Малко по-рано, преди да отлети за Хамбург, във Варшава Доналд се изяви като отличендипломат и „изтънченкавалер. Но също – и като неофит на комунизма.

 

 

 

 

 

След като изгледа подобни кадри, на човек спонтанно му иде да се поинтересува: Къде е Тръмповият бог, когото тъй често наемателят на Белия дом споменава? Сигурно има предвид бога на старозаветните литературни герои Аврамчо и Сара, които били братовчеди. Булката не можела да дари мъжа си с дете, а той прескачал в леглата на прислужниците. Така се появил Исмаил – от слугинята Агар. Даже самата Сара, която явно не ревнувала своя близък роднина и съпруг, „взе слугинята си, египтянката Агар, и я даде на мъжа си Аврама за жена. Той влезе при Агар, и тя зачена. А като видя, че зачена, тя взе да презира господарката си.[90]

 

Тези твърде свободни нрави не напомнят ли за днешните? Дали по онова време в Египет на са организирали и pridesпрайдове? Явно на евреите това им е в кръвта още от древни времена… Научили са го от египтяните, включително изавета“, уж сключен с Яхве-Йехова, за задължителното обрязване. Например, запазена е фреска, изобразяваща обрязването на фараона Ахнатон І. (Вижте последното изображение на илюстрацията.)

 

Чифутите винаги се летели на крилата на сексуалната свобода, която християните възприемат като разпуснатост и разюзданост. Да си спомним брака на най-малкия от петимата синове на Майер Амшел Ротшилд, който бил съвсем нормален за евреите. Изпратеният да основе парижкия клон на фамилията Яков (Джеймс) се оженил за своя племенница, дъщеря на брат му Заломон – създателя на виенския филиал. А на свой ред синът на споменатия Заломон РотшилдАнселм Заломон, сключил брак със своя първа братовчедка, дъщеря на чичо му Натан.[91]

 

Цитираният многократно от мен еврейски религиозен закон Халака определя някои странни, съвсем меко казано, родови взаимоотношения между самозваните евреи“. В християнството, особено в неговия източноправославен обред, те биха били приемани като кръвосмешения. Чудно защо, след като археологията и историята разбиха на пух и прах т. нар. Стар завет, а многобожието и зверствата на племената, описани в него, противоречат на Христовото учение, църквата не захвърля този каталог на жестокостта? Или по-точно – причината е знайна.

 

Самата тя, възвеличаващата се като християнскацърква, е рожба на фарисеите. Приела е техния отровен квас“. Тъкмо от това се е опасявал Исус Христос.[92] Нейните темели са излети от убиеца на християни, фарисея Шаул, приет от „православните скотове[93] като… „апостол“?!

 

Но това е друга приказка…. Ето какво разпорежда Халака:

 

2. Кръвно родство по съребрена линия:

 

а) дадено лице не може да вземе сестра си, дори и незаконородена, еднокръвна или едноутробна…, но може да вземе заварена или доведена сестра (Гл. 15, § 16), дори и когато е отраснал с нея в една къща (Гл. 15, § 11).[94]

 

В старозаветните текстове срещаме друга история:

 

После се случи това: Давидовият син Авесалом имаше сестра хубавица, на има Тамар, и Амнон, Давидовият син, я залюби. И Амнон толкова се мъчеше, че се разболя по сестра си Тамар; защото тя беше мома, и Амнон виждаше, че ще му бъде мъчно да й стори нещо. Но Амнон имаше приятел, на име Йонадав, син на Самай, Давидов брат  [сиреч първи братовчед]; и Йонадав беше човек много хитър.

 

И тоя му каза: защо тъй линееш от ден на ден, царски сине, – няма ли да ми откриеш? Амнон отговори: аз любя Тамар, сестрата на брата ми Авесалом.

 

Йонадав му каза: легни в леглото си и се престори на болен; и кога дойде баща ти да те види, кажи му: нека дойде сестра ми Тамар и ми даде да ям, като сготви пред очите ми ястието, тъй че да видя и да ям от ръцете й.

 

Амнон легна и се престори на болен, и царят дойде да го види; и Амнон каза на царя: да дойде сестра ми Тамар, и да изпържи пред очите ми една-две питки, и да хапна от ръцете й.

 

Давид прати вкъщи да кажат на Тамар: иди в къщата на брата си Амнона и му сготви ястие.

 

Тя отиде в къщата на брата си Амнона, а той лежеше. Тя взе брашно, замеси, приготви пред очите му и изпържи питки, взе тигана и ги изсипа пред него; но той не рачи да яде. И каза Амнон: нека излязат всички, които са при мене. И излязоха всички люде, които бяха при него.

 

И Амнон каза на Тамар: занеси ястието във вътрешната стая, и аз ще хапна от твоите ръце. Тамар взе питките, що бе приготвила, и ги занесе на брата си Амнона във вътрешната стая. И когато тя му сложи да яде, той я хвана и й каза: дойди, легни с мене, сестро. Но тя каза: не, братко, недей ме безчести, защото тъй се не постъпва у Израил; не извършвай това безумие? И аз къде ще се дяна с безчестието си? И ти, ти ще бъдеш безумник у Израиля; поговори с царя; той не ще откаже да ме даде на тебе. [Било въпрос на поискване брат да вземе сестра си.]

 

Но той не рачи да чуе думите й, надви я и я изнасили, и лежа с нея.

 

Сетне Амнон я намрази твърде много, тъй че омразата му към нея беше по-силна от любовта, която имаше той към нея [така Ной намразил сина си Хам, който го опънал, докато бил пиян – да, баща си]; и Амнон й каза: стани, върви си.

 

А Тамар му каза: не, (братко;) да ме изпъдиш е по-голямо от първото зло, що ми стори. Но той не искаше да я слуша. И повика момъка си, който му слугуваше, и каза: изпъди тая навън и заключи вратата подире й. Тя носеше шарена дреха, понеже такива горни дрехи носеха царските дъщери-девици. Слугата я изведе навън и заключи вратата подире й.

 

Тамар посипа с пепел главата си, раздра шарената си дреха, с която бе облечена, хвана с ръце главата си, и тъй вървеше и викаше. А брат й Авесалом й каза: нали Амнон, брат ти, беше с тебе? Но сега мълчи, сестро; той ти е брат; не късай сърцето си за тая работа. И Тамар живееше самотно в дома на брата си Авесалом.

 

Цар Давид чу за всичко това и силно се разгневи (ала не наскърби духа на сина си Амнон, понеже го обичаше, защото му беше първороден). Авесалом пък не говори на Амнона ни лошо, ни добро; той намрази Амнон, задето обезчести сестра му Тамар.[95]

 

Понеже сам й бил мераклия. Хвърлил й око, както се казва.

 

 

 

Когато убийците и мутрите стават герои,

как от народа нищо не (о)става

 

 

 

Накрая, все пак, Авесалом убил брат си Амнон. Но тъкмо преди тази история е разказано, как Йоав, един от близките на ШаулСаул, когото овчарчето Давид свалило от трона, за да седне на него, „прати да кажат на Давид: аз нападах Рава и завладях водата на града; сега събери останалия народ и потегли към града, и го превземи; защото, ако го превзема аз, ще му се даде моето име.

 

Давид събра целия народ, потегли към град Рава, воюва против него и го превзе. Давид взе венеца на царя им от главата му, – а в него имаше талант злато и скъпоценен камък, – и го възложи Давид на своята глава, и изнесе из града много голяма плячка.

 

А народа, който бе в него, изведе и го прекара през триони, през железни дикани, през железни брадви и го хвърли в пещи за печене тухли. Тъй постъпи той с всички амонитски градове. След това Давид се върна с целия народ в Йерусалим.[96]

 

Така е от Стария завет насам. Евреите са убийци, инквизитори, терористи, бирници, лихвари. Любезничат с другите хора, но това е привидно. Те са изолационисти, ненавиждащи всички останали неевреите. Унищожават народи, подлагат ги на холокостпълно изгаряне. Но успяват да се изкарат жертви. Това е извратено, но го приемат.

 

Прочее, както сега тук предстои честването на убиец, когото нашенци приравняват с Исус Христос. Как да напредваме?

 

Васил Кунчев не само убил калфата Стойчо в Ловеч. Факт, признат от самия него в писмо до Любен Каравелов.[97] Но отричан от всичкознайковците“, днешните апологети на мерзавецаглавната тукашна мутра на ХІХ век. Убил младежа по време на акция за изнудване рекет, както е на днешен език. Зорлем искал пари от по-заможните нашенци, пък и от хора средна ръка. Ето откъс от разказа му:

 

Докато пристигна на мястото, дето бях на двора, то все вика и се бори с другаря ми. Пристигнах. Ръгнах го с камата на смърт, та дано народът да сбърка посоката на гласа му, [защото] улицата беше пълна с хора. Не умря изведнъж. Захвана да вика повече, което не можеше да се укрий вече. Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи и да не може да кажи какви са били [нападателите]. Жално за невинното момче! Но ако не беше така, бе оцапано на много страни. Докато постигнем целта си, ще отидат и доста невинни хорица.[98]

 

Какво излиза? За да могат революционерите да постигнат целта си, трябвало да избият много невинни хорица“. Ако вас не ви впечатлява използваната дума „хорица“, то мен ме вбесява. Нищожество, главорез. Едва завършил гимназия на 21-годишна възраст, да проявява подобна надменност към българите!

 

Но на съвестта на гангстера, когото величаят, тежат много убийства. Лично той обесил някакъв турски чиновник. Без съд и присъда. Това, а не друго, послужило за модел на шумкарите по-сетне.

 

Като байрактар в четата на Панайот Хитов Васил Кунчев бил инициаторът за неоправданата прекомерна разправа с пленник. Ето какво си спомня друг участник в бандата – Васил Николов-Кьосето:

 

На мръкване бяхме до Осман пазар. Вървяхме по месечината и стигнахме до селото Тича, дето уловихме още един мухтар. Войводата го разпита. Мухтарът каза, че взел от един българин 300 гроша силом. Осъдихме го на смърт. Левски намаза един канап със сапун, направи примка, тури я на врата на мухтаря и ми каза да държа едина край, а той улови другия. Тая смърт беше много лека. Протече малко кръв от носа на турчина и всичко свърши. Хвърлихме го в един шумак, дето стояхме около десет часа.[99]

 

Доста „хуманно“, нали? И „справедливо“! Защо вас сега да не ви стигне тази революционна правда“? Да ви питам ще чествате ли разбойника Кунчев и останалите?

 

Революционерите винаги мерят с различни аршини. Така и Кунчев пренебрегвал живота на чуждите нему, но ценял този на онези, които смятал за свои.

 

Става дума за отбелязана от Левски в края на бележника му смърт на капитан Иван“. Интересното в случая е, че на същата страница той е отбелязал и смъртта на брат си Христо[100] – факт, който показва, че и в двата случая загубата на тези негови близки хора го е покъртила.

 

Самата смърт на Иван Тодоров от Търново, получил по време на Първата легия прозвището „Капитан“, е впечатлила другарите му със своята жертвоготовност. Ето как я е предал познатият ни вече Васил Николов-Кьосето: „… Пътят из Балкана беше много труден. Един от другарите ни се разболя. Казваше се Капитан Иван и понеже не можеше да му се помогне, един от четниците, наречен Кольо Турчина (Петров), го закла, а Левски му взе главата, изми я и я зарови под един бук[101]

 

В старите издания на спомените на Панайот Хитов има разказани и други подобни случаи. Нямало как да се грижат за болните. Тогава преди всички байрактарят – сиреч Кунчевим теглел ножа. Погребвал главата далеч от мястото, за да не разкрияттурцитекой бил убитият. Но също – чия жертва паднал.

 

Този прийом взели на въоръжение шумкарите. В обемистото си изследване „Партизанският терор и вартоломеевите нощи в пазарджишкото краище“ ст. н. с. Тодор Балкански разкрива една отдавна изопачена истина – тази за рязаните партизански глави.

 

Да, отрязани глави в историята на българското партизанство съществуват“ – потвърждава д-р Балкански. – „Тази варварска практика, която никъде няма законова основа, в историята на българското право и обичаи е регистрирана многократно. В конкретния случай става въпрос за отрязаните партизански глави, поставени пред пленените след Разгрома на антонивановци четирима седнали партизани и три партизанки, изправени (вж. снимката).

 

 

Тази снимка е поместена в книгите на всички мемоаристи, които пишат за отряд Антон Иванов“. Преди присъстваше и в учебниците на българското образование. Агитационната цел беше да представи варварството на българския фашизъм. Варварство действително е съществувало, но при липсващ фашизъм!

 

Много учени се усъмниха в комунистическата интерпретация на фотографията. Накратко: още преди Промяната в криптоговора се носеше мълвата, че фотографията е направена от полицията, за да илюстрира зверствата на партизаните, които по този начин, с брадва, с топор, са обезглавявали падналите в похода към смъртта антонивановци. Досущ като историята с атентата в църквата Света Неделя“, за който моето поколение знаеше от учебния материал в училището, че едело на българските фашисти“.

 

Моето участие в разшифроването на енигмата с фотографията е следното:

 

Като разбра интереса ми към истината за партизанското движение в неговия горски участък, старият горски се усмихна под много добре поддържания си хайдушки мустак. Тогава ми разказа тази история, която записах:[102]

 

„Когато войската подгони партизаните, те започнаха да правят много беля в моя участък. Където видеха хижа или сграда на Горското, в която бяха останали провизии за зор-заман, разбиваха вратата и влизаха вътре; обираха всичко и я запалваха. Така до Караджа дере. Тръгнах след цялата шумотевица. Партизаните напред, войската след тях. Аз с коня по високото. Те вървят. Аз вървя. И гледам от време на време с бинокъла. Падне партизанин, шумкар викахме тогава. Един човек излизаше от редицата с брадва или топор в ръцете и му отсичаше главата. Падне друг партизанинсъщото. Който падна – режеха му главата. Войската и полицията вървяха отзад и събираха главите.

 

В далечината не можах да позная по лице човека, който сечеше главите на падналите. По-късно, като се върнах в село и разказах какво съм видял, вече се говореше, че тая работа я вършел един нашенец. Той не остана жив. Живееше наблизо.“

 

За съжаление името на екзекутора не съм отбелязал в записките, но не можех да го забравя. Казваше се Чолаков. Като малкото му име съм забравил.[103][104]

 

Онова, което засега, подчертавам – засега, не е доказано документално – е, че шумкарите са получавали парична награда за отрязаните глави на своитедругари“! Рано или късно и това ще стане. „… Защото няма нищо укрито, което не ще бъде разкрито, и тайно, което не ще бъде научено“.[105]

 

Според разпопения калугер Игнатий човешкият живот струвал300 гроша! Колко „християнско“ и „милосърдно“! Обичай ближния си ли? Може би затова Левски винаги е допадал на властниците и мераклиите за постове. Понеже в него са съзирали стаена тъй привличащата ги сила на злото, която не се спира пред нищо в името на заветната цел. Къде е Богът, може ли някой да намери зрънце християнски или дори общочовешки морал в подобно престъпление?

 

И в спомените на Панайот Хитов се съобщава за същото убийство, но най-вероятно умишлено спестява името на „Апостола“. Всъщност епизодът липсва в самите тетрадки на войводата. Срещаме го предаден на кратко – в резюме – в дневника на писаря на четата Иван Кършовски. Редакторът на това издание, пишман националистът, преданият на комунизма литературен милиционер Николай Хайтов твърди, че точно тетрадките му със спомените от 1867 година и участието на Левски липсват. Не уточнява дали не ги е укрил любимият му алчно червен вожд Пенчо Кубадински, който уж намерил и съхранил дневниците на героя“. Ето целият текст, както е в най-новото засега издание:

 

8-й май

 

Вечерта тръгнахме от там [близо до Осман пазар, днес Омуртаг] и като вървяхме през лозята, дойдохме близо Осман пазар и като минахме през махалата на горния край, излязохме на баира над Осман пазар и уловихме друма. Тука се изгубиха двама от дружината ни – Ганю Шумналията и Христо Градесчанина. И като вървяхме всичката нощ, на разсъмване стигнахме в Стара планина. И като минахме Тича, отбихме се налево, низ реката, и покрай една воденица уловихме надясно в устието. Тука уловихме един лош турчин, мухтарин.

 

9-й май

 

 

 

Сутринта обесихме турчина. Оттам излязохме на било – гладни – и там престояхме.[106]

 

Няма да срещнете тази история в официализираните биографии на т. нар. Апостол на свободата. Колкото и да е заседнал в народното сърце, подобно зверство все ще остави сянката на съмнението да потулва част от изографисания му като икона образ. Първият официален биограф на ЛевскиЗахарий Стоянов, не само спестява ужасяващия случай. Главата, посветена на действията на Панайот-Хитовата чета, в която през 1867 г. Васил Кунчев бил байрактар, е най-кратката в неговата издадена през 1883 г. в Пловдив апология „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му“.

 

По онова време летописецът на Априлското въстание вече бил посветен в масонството.

 

 

 

Апостолите на сатаната

 

 

 

Днес узнаваме, че:

 

На 1 февруари 1880 г. с прякото участие на пълномощника на Великия изток на Португалия и първомайстор на букурещката ложаДунавска звезда”, капитан Константин Моройо, е установен съставът на русенската ложа със следните сановници: Иван Ведър – почетен майстор, Върбан Винаров и Тома Кърджиев – надзиратели, Захари Стоянов – попечител и Марин Маринов – касиер.[107]

 

Защо да дирим други източници, след като сам Захарий ни осветлява:

 

Трябва да ви кажа, любезний читателю, че ний с г-н Вълчанова принадлежим на Масонската ложа, та затова сме искрени и откровени един към други, тъй като масонството допуща пълна търпимострелигиозна и политическа.[108]

 

Вие да видите!

 

Без съмнение свободните зидари, тези слуги на Луцифер, обичат символите и героите. Не случайно първият илюминат Адам Вайсхаупт взел псевдонима на древния еврейски бунтовник Спартак! А Васил Кунчев станалЛевски! Масоните били готови света да обърнат, но вярата на българите трябвало да бъде подменена чрез извайването на нови икони, та да бъдат отдалечени от Бога. Така започнало първото митологизиране на т. нар. национал-революционери и то със същественото участие на Иван Вазов. Няма сведения да е бил масон, но двамата му братя са достатъчни като видни членове насвободното зидарство“.

 

ВазоватаЕпопея на забравените“ сякаш е стартовият изстрел на тази първа митологизация на разбойниците. Самият Васил Кунчев на два пъти предавал клетвата си пред Христа. Неговата първа отлъчка от църквата не предизвикала анатемосването му благодарение на вуйчо му архимандрит хаджи Василий и на неговите връзки с руския поданик и шпионин във Филибе Найден Геров.

 

На съвестта на бившия йеродякон Игнатий тежи двукратно самоотлъчване от монашеството и поредица от заповеди за убийства. Точно колко, няма как да установим. Но със сигурност – не малък брой.

 

Как ви се струва следното. Той прощавал смъртните наказания, които е трябвало да наложи съгласно собствената си Нареда (съмнявам се, че би могъл да я състави; връчили са му я отвън, според мен), включваща тайна милиция и терор, на Димитър Общи и Атанас Попхинов. Чувствал ги близки!

 

Неоправдана милост Апостола проявява и към Касиера на Ловешкия комитет, който е дал пари на председателяза ден-два“, а на народната пара времето и се не знае.[109]

 

Съвсем друго било отношението намилияКунчев към онези, които смятал за изедници“, понеже били заможни. Не с престъпления, а с труда си. Но революционерите ненавиждат труда. Никога не са се трудели. Те приемат труда по начина, по който го разглеждат евреите, техния бог и комуниститекато наказание. Те са разрушители и унищожители. Но не и хора, изпитващи радост от творчеството, от създаването.

 

Започналият през лятото на 1872 г. революционен терор изправя комитетските членове и техния ръководител пред нови опасности, най-вече заради „самодейносттапри провеждането на наказателните акции. Показателна в това отношение е тази в Лясковец спрямо местния чорбаджия В. Козлев, след която извършителите са заловени и това налага Левски да издаде заповед за убийството на сина му, за да се спре издайничеството.[110]

 

Случаят е описван от очевидци и е укриван. Преди 9 септември 1944 година е посочван. За което националкомунистите, обединени в Съюза на националните легиони, пребивали разпространителите на откровенията. Сетне по същия начин взели да постъпват интернационалкомунистите от РМС. И едните и другите имат общи корени и един и същ баща сатаната.

 

Някой спомня ли си, че телевизионен сериал, посветен на „най-великия българин“ – същия Кунчев, носеше насловаДемонът на империята“. Според вас съществува ли добър демон? След като е известно, че думата произлиза от гръцкото δαίμων”. По-скоро от глагола, означаващ „разделям“.

 

На езиците от германската група например думата Dämon е синоним на сатаната (der Satan), дявола (der Teufel); и на призрак (Ghost, Gást, Gaisto, Ghoizdo, Geisa). Последното произлиза от санскритското hedas и означава гняв? Като се каже демон или призрак, се разбира нещо лошозъл дух, бяс, изверг, изчадие, вампир, проклето същество. За църкватадявол.

 

Докато дух е нещо съвсем различнона латински spiritus е дъх. Затова се говори за Свети Дух, а не за призрак или демон.

 

Зомбясалите с мита задемона на империята“ все едно приематпризрака на комунизма“.

 

Но да попитам настоящите патриотстващисмелчаци“ – все дупета и то комунистически: Защо не следватесветлияпример на кумира си Кунчев? И не запретнете ръкави и ножлета, за да ни избавите от настоящите чорбаджии. Те до един са истински изедницикомунистически престъпници, забогатели на нашия гръб, с откраднати народни пари и даже със зверства. На всичко отгоре са и тъпи, безидейни, неинициативни, лениви. И са много, прекалено, екстремно алчни! Изядоха джигера на българите.

 

Ха да ви видя, гъзенца байнови левскарчета ботйови. Мекият чичко Тръмп да ви хваща за ония ви работи на връх Вола или на Бузлуджа. Не само нямате саби или камѝ, ами и по една чикийка не сте в състояние да си сторите, кърваво червени посерковци, осрани болшевишко-милиционерски задници. Комунистическо-мангасарска, черкезко-каракачанска, чифутско-кобзонска измет.

 

Както признава ловешкиятисторик“ и фанатичен отрицател на масонското влияние в тукашното, а не нашето национално освободително движение, Младен Стоянов, в революционния терор изгарят не един и двама свестни българи. Споменатото от него убийство на лясковския чорбаджия В. Козлев и на неговия 14-годишен син били сторени по заповед на Левски. Зада се спре издайничеството“![111]

 

През цялото време същият автор, както и всички други келемета, явно получаващи добра плата за изкривяването на историческата истина, изтъкват какъвхрабрецбил Кунчев. Как не се боял от смъртта и показвал, че е готов на саможертва. Делата му, обаче, издават обратнотошубе, което е голям страх. Бъзливостта е тъканта, изграждаща злотоомразата и жестокостта.

 

Ботйов – който убивал за парибил идентичен случай:

 

Под влияние на своите другари Ботев става главатар на шайка, която повтаря делата на парижките комунари. По некакви си отвлечени теоретични принципи, тя чупи търговски каси и посега върху чужда собственост, па дори – върху живота на хора в Браила, Мачин и Галац, без да мисли и за други нравствени принципи, легнали в основите на държавата и обществото и гарантиращи живота и частната собственост. Тази шайка безогледно се придържа о догмата на Прудона: „Богатството е кражбас йезуитския принцип: „Целта оправдава средствата.“ Ботев следва учението на своите учители теоретици утописти и гледа да вземе пари, да нахрани сиромаси хъшове, некои от които били оставили жена и деца в Турция и които в недалечно бъдеще пак щели да проливат кръвта си, за да я разгромят и да освобождават България (?!)…

 

След некое време ромънската полиция подушила подвизите на шайката и тръгнала по дирите й. Освен за кражби с взлом и убийства, тя я обвинявала – и то главно Ботеваче разпространява вредни за държавния строй идеи. Поради това, най-сетне, Ботев и некои негови другари били хванати. Ботев бил арестуван в фокшанския затвор. Колко време бил стоял там, неизвестно, но той през януарий 1873 г. – с обръснати мустаци и брада и глава, дрипав и бос избегва от затвора и отива в Букурещ и там се скрива в печатницата на Л. Каравелов.[112]

 

За да му създава само грижи, а Каравелов да се проклина, задето е приютил такъв негодник и престъпник. А далиромънската полицияне е вербувалагероя“?

 

Същият автор поставя Ботйов сред комунистите-анархисти. А той – Никола Начов, не бил кой да е, а признат историк, изследовател, академик. При това роден в Калофер, както и Христонай-големият син на даскал Ботьо Петков. Починал през 1940 година в София като тачен учен, който е бил в Комисията по правописа към Министерството на просвещението, библиотекар и преподавател в Софийския университет, член на Книжовното дружество – по-късно – Българска академия на науките.

 

Този Христо, представял се не като Петков, а под бащиното си име Ботйов, прокламирал:

 

Ако желаем да бъдем свободни хора, то трябва да пожертваме своето спокойствие. Без жертви не може. Унищожавайте всичко, щом ви стои на път. Не жалете бащите си, ни майките си, ни децата си. Безчестният брат да бъде за нас по-ненавистен отколкото честният неприятел. Който желае да бъде свободен, той трябва да премине през кръв, през смърт, през пожари, защото цената на свободата е твърде висока.[113]

 

Коментарите са за вас.

 

 

 

Национално освобождение

или вакханалия на злото, смъртта и грабежа?

 

 

 

Даже не ме учудва как е възможно едни и същи твари да се правят на бунтари, на последователи на Кунчев и Ботйов, което ще рече да са приели комунизма и то в неговата крайна форма анархията, плямпанията им за борба, смърт и саможертва. И в същото време да търпят настоящето си дередже на несвобода и мизерия. Да имитират патриоти, а дълбоко в душите си да са нихилисти и космополити, преследващи келепира. Прочее, това наистина издава психически увреждания. Самите Кунчев и Ботйов явно са страдали от едипов комплекс. Посвещавали стихове на майките си. Постоянно ги споменавали. Вторият направил следваща крачка и се оженил за по-възрастната Венета. Явно Макрон е ботйовист

 

След обезглавяването на крал Чарлз І финансираният от евреите в Холандия Оливър Кромуел наченал разчистването на неудобните привърженици на монархията. В кървавата жътва на революционния терор след организираната от илюминатите и финансирана от семейство РотшилдвеликаФренска революция, паднали около 1,5 милиона човешки снопа! В резултат на болшевишкия революционен терор в Русия повече от 20 милиона души без време били изпратени в по-добрия свят. Последвалите „революционнирепресии довели броя им до повече от 60 милиона.

 

За такива като Левски, Ботйов, Бенковски, Младен-Стояновци и останалите „историци“, както и за планомерно пробутаните на повърхността на политическия и обществен живот пишман патриотчета, националистчета, рекрутирани от милицията в комунистическите среди, това навярно няма значение. За тях смъртта на един може би е трагедия, но на милиони – просто статистика.

 

„На Апостола е било ясно, че без терор революцията е невъзможна. А когато чрез него се набавят средства или отстраняват врагове, още повече[114]

 

Ех, да го опъна аз тозигений на мисълтав една нова революция, в която да е от другата страна. Пред собствените му очи да заколя неговите деца, ако изобщо е бил способен да завъди някое изчадие. Да резна чутурите на родителите и най-близките му,            ако има такива. Пък да взема всичкото имущество, що притежава. Да извърша това все в името на революциятаЗа да го попитам накрая, разпъвайки го на петолъчка, още ли иска революции и дали вярва в терора, който те носят в сърцевината си. Онзи, който за два века унищожи повече от 120 милиона човешки живота! Да не говорим за разрушенията.

 

Тогава да го заключа в килия. Да му дам свещ или газениче, като на любимия му Паисий Хилендарски, че и отец, та и за капак „светия“! И да го накарам пак да напише същото.

 

Абакалъм!

 

С лекота бил ликвидиран Величко ефенди. Обявили го за предател и толкоз. Нямало съд, защитасамо изпълнение на издадената от главатаря Левски присъда.[115] Това бил същият Величко ефенди, на когото Васил Кунчев се заканвал в писмо до Каравелов от юли 1872 г., чедо някой ден ще се возвеличи с главата надолу“.

 

По подобен начин се избавили от един от обвинителите си, дякон Паисий. Духовникът си бил „развалил дотолкова устата против хората от Централния комитет, щото явно се беше закълнал да издири по-главните и ги предаде на властите.[116]

 

Разбира се, последното е само догадка, безпочвено обвинение от страна на революционера поп Митко Кънчев, едно от доверените лица на Васил Кунчев в Старозагорско. Ето откъде произлизало озлоблението на Левски и другарите му спрямо дякон Паисий:

 

Наричаше агитаторите: нехристияни, убийци, кръвници, разбойници, вагабонти, нехранимайковци, едепсизи,[117] диванета, бербанти,[118] упарди герени, стресникучи и прочее. Като притуряше към псувните си заплашването: който слуша тях бербанти, тежко ще изпати. Това беше донесено на Димитра Общи, поп Кръстя, Димитра Пъшков, Марин Поплуканов. Паисий получи няколко анонимни писма, в които се казваше, че ще бъде убит, ако не си стиска устата и не се откаже от севдата да заплашва поповете и учителите с турските зандани [и] тежки веригиАрнаутските фустанели бяха раздадени на хората от тайната четица. Грозната мрежа, която беше уплетена в ума на Общи, мрежа, в която дяконът Паисий трябваше да се улови жив и застреля като побеснял добитък или като заразен кон от болестта краста.

 

 

И решението бе издадено: да се убий дякон Паисий от Централния комитет. Свобода или смърт! „Който носи мъжко сърце и българско име, да препаше тънка сабя, знаме да развие…“[119]

 

Речено, сторено. Макар свещеникът да не предал никого, „народните синовему видели сметката:

 

Дяконът не беше излязъл още из портите на хана, а Шунтов беше ходил до буреняка да съобщи на Общи. Един, два, три… Слугата стъпи на мостчето, подир него и краката на дякона стъпиха. В това време в буреняка светна се, после се пукна евза,[120] но пушка се не гръмна, не хвана. Паисий се обърна към мястото, отгдето се чу гласът на пукнатата евза. Втората евза се светна и пукна, сетне пушка се гръмнаКуршумът удари дякона в дясната страна, разкъса черний му дроб и се загнезди над злъчния мехур. Паисий извика и се хвана с двете си ръце на това място, гдето куршумът се беше забил в тялото му…

 

Убиха ме, убиха ме, умирам, Петре!… Повикай баба Недялка – викаше и молеше Паисий.

 

Ръцете му да изсъхнат, като пребита змия да се влече, майка му гущер да бе родилаУбиха го, убиха го, хубавий ми дякон… Умира, умира горки, горкият… – плачеше, нареждаше и кълнеше баба Неделя.

 

– Боли, боли… Умирам, бабо Недельо! Петре, не е комитетът, а гюмрукчиите ме убиха[121] Гюмрукчиите, те, те ме убиха… Боли, боли, бабо Недельо. Умирам, прости ме! – каза за последен път Паисий и предаде Богу дух.

 

 

Умря дякон Паисий, а баба Неделя чупеше ръце, биеше се по коленете и гърдите и плачеше, колкото й глас държи. Плачеше, нареждаше и кълнеше убийците: „Пари имате за комитет да давате пушки да купувате, а за владичина нямате. Аз ша ви кажа вам какви комити сте, та разваляте на раята свободата и искате да съсипете царството на любимия ни цар и баща, под когото на сянката спокой 500 години жевеем.“…

 

Когато се провикнеше владишкият дякон в черквата, сърцата ни замираха, черквата се пълнеше с радост и дихание“ – казват бабичките и младите, кога ги попиташ: „Какъв човек бе покойний Паисий, който [си] отиде заедно с дженабетлиците си…“

 

1872 година, месец юлий, Букурещ, двама българи се разговарят по повод на новината, че Димитър Общи убил дякона Паисий. От тези двамата българи единият е Любен Каравелов, председателят на Централния български революционен комитет. Другият е Олимпий Панов, секретар на Цен. Бълг. Р. Комитет.

 

– Знайте ли новината? Нашият Общи убил едного от чернокапците? – вместо „добър денказа един висок, намръщени сърдит господин, който дойде, та седна при първите двама и заръча бохемска бира. Това е Димитър Ценович, касиерът от ЦБР комитет.

 

– Не дякони, а владици ще трепем, ако те само си позволят да бъркат на делото ни – енергично казва Л. Каравелов.[122]

 

С половин уста бранителят на разбойниците, наметнали масонската националреволюционна мантия, другарят Младен Стоянов заключава:

 

И ако в горните случаи смъртните наказания са били необходимост, то убийството, извършено от Апостола в Ловеч на 14 август на слугата Стойчо, е една случайност, за която той ще отбележи, чеще отидат и много невинни“.[123]

 

Според поп Минчо Кънчев, който явно по линия на вече споменатата революционна мрежа, полагал огромни старания да осведомява когото трябва, името на слугата не било Стойчо, а Стоян.

 

Стоян беше слуга на Арнаудов в Ловеч – осветлява ни като участник и очевидец свещеникът.[124] – „Левски и Вутю Ветев[125] от Видраре [отиват у тях]. Левски и Арнаудова нямаше да убий, но слугата закряка: „Хайдути – завика, – обраха ма…“ Арнаудов подпъна отвътре с железа резетата и пушна през прозореца с пушка. Левски заби камата на Стояна в ребрата, та му изхърка лулата. Левски се кайше за убийството на Стояна – и познати били със Стояна, – но Левски, като преоблечен в турски каяфет, Стоян не можал да го познай. Затова толкоз викал. И бил много верен на господаря си. „Отиде“ – казва Левски – „Стоян, моят познайник, за права Бога…“[126]

 

Как така отишъл „за права Бога“? Нали тозиапостолликвидирал своя познат Стоян или Стойчо от страх за собствения си живот? Излиза, че не само него, но и Арнаудов. И освен това – забележете: за пари. Защо намесил Бога? Ето го Левски като антихрист. Вживял се в ролята на божество, което определя кой да живее и кой да бъде пожертван. Както истинските господари на т. нар. борци за народна свобода до ден днешен решават съдбите на човечеството. И винаги намират оправдание с някаква кауза.

 

Така през последния век в разпалените от тях пожари изгоряха повече от 150 милиона души! От тях 120 милиона не във войни, а във вътрешнополитически терор. Кой им дава право да са над другите?

 

 

 

Надменността на революционерите,

тези „особени хора“, подвластни на княза на този свят

 

 

 

Една книгасборник с откраднати от други, по-древни народи легенди и митове, и преразказани епизоди от чужда история! И ако не бе юдеят Йосиф Флавий, но като римски историк, а не просто като фарисей, това нямаше да се случи. Ала да не забравят, че съществува висша справедливост. Тя гласи:

 

Mors nescit legem, tollit cum paupere regem.[127]

 

Не съзирате ли знак, символ във факта, че онези, които са причинявали големи страдания, често са лишени от гробове. Да няма място, където живите да запалят свещ и да положат цвете. Не са известни гробовете на Васил Кунчев–Левски, на Христо Ботйов и на Гаврил Хлътев–Бенковски… Късните им безкръстни, идолопоклоннически заместители са дело на сатанисти като тях.

 

Паметникът на Васил Иванов Кунчев Левски в София е дело на масони и на трима-четирима чуждестранни посланици. Не е известно читав човек, нормален българин, да е дал и стотинка за него. Както карловци не давали коричка хляб на майка му. Показателно е. Мислете.

 

И не винете българите. Ако го правите, значи сте от другите антибългарите. Приели сте сатанизма комунизма. Вие сте комунисти, което означава, че не сте хора. Няма нищо човешко във вас. Затова сте способни да коленичите пред масонски обелиск, обкичен със съответните символи на зидарските ложи

 

А дали Васил Кунчев наистина „случайносложил край на земния път на един младеж, както писал на Любен Каравелов?[128] Нима, ако се стигнело до там, не би погубил още един млад живот, но по-късно, в Къкринското ханче?

 

Ако въобще е билапостол“, то Васил Кунчев служел накняза на този свят“ и проповядвал сатанизъм. Американският психолог Григорий Климов, участвал в прочут на Запад, но неизвестен на публиката у нас проект за изследване на психиката на обществото.[129] В подходяща форма той разкрива част от изводите, до които учените достигнали:

 

Първо – каза професорът [по висша психология] – психичните болести вървят ръка за ръка с половите извращения. Второ, благодарение на половите извращения тези извратени люде винаги са склонни да създават свои тайни кръгове – все същите тези сборища. Трето, някои комбинации от психически заболявания създават специален тип хора, по чийто външен вид няма да забележите нищо. Един от тези типове са нихилистите и анархистите, вечните бунтари, професионалните революционери.

 

Затова, когато със задна дата историците[130] започват да преглеждат последствията от всички революции, а психолозите проверяват ръководителите на тези революции, се получават парадоксален резултат: почти всички тези пламенни революционери, свободолюбци и човеколюбци всъщност се оказват психически болни изроди. А всички революционни партии [организации], във всички случаи тяхната върхушкапросто са абсолютно сборище на вещици и магьосници.

 

И не свободолюбието и човеколюбието ги мотивират, както истерично крещят, а съвсем други неща. Например скрита параноя, която понякога фактически е прикрита мания за величие, тоест болезнена жажда за слава. До нея се нарежда мазохизмът, който в определени форми ражда измамно човеколюбие. Или садизмът, който се ражда от маниакалната жажда за власт, кръв и разрушения. Тук е садомазохизмът, в който всичко е вплетено в такъв възел, че и дяволът не може да го развърже. И всички тези изродени люде имат влечение към революциите, както пияницата към водката.[131]

 

И по-нататък:

 

В своята книга [Шмаков][132] излага мнението на трима професори-психиатри, които говорят за пряката връзка на революциите и революционерите с психическите болести

 

Както казвал Ленин: „Необходими са ми особени хора.“ Да, нуждаел се от професионални революционери

 

Като правило всички тези професионални революционери са педерасти от всички видове и оттенъци.

 

Но за съжаление всичко това става известно значително по-късно, когато тези нищожества струпат толкова много беди връз главите на цялото човечество

 

Мога да извадя като фокусник от ръкава си множество факти за вашия Енгелс.

 

Първо на първо, той никога не се е женил. Тоест Енгелс учил цялото човечество как да живее по-добре, а сам той, според мен, не е живял нормално, семейно.

 

Социалните паразитиреволюционери, анархисти, нихилисти, трябва да бъдат отделени от обществото и поставени под строг контрол.[133]

 

Вместо това, тук преобладаващото мнозинство ги величае. Как да вървим напред, да прогресираме като повечето напреднали общества? Даже заселилите се в т. нар. Юдея жреци от периода преди Христа са го знаели. И са укорявали:

 

Това произлиза оттам, че Моят народ е глупав, не Ме познава: те са неразумни деца, и няма у тях разсъдък: те са умни за зло, ала не умеят да вършат добро.[134]

 

Отдавна сме изгубили способността си да отсяваме зърното от плявата… Тогава какво да очакваме? Да не сме с Бога, да си създаваме идоли, да не зачитаме, тачим труда и съзиданието и да им се радваме. Вместо това да ценим разбойничеството и насилието? И едновременно с това да добруваме? Няма как.

 

През Втората световна война повече от 6 милиона германци са били пожертвани пред олтара на Яхве-Йехова и на неговите пророци от тайното световно правителство. Други 14 милиона загубили своите домове, превърнали се в бездомници и бежанци. Милион и половина паднали под ножа на ционистката мъст, а още толкова попаднали в концентрационните лагери на съветско-юдейска Хазария.

 

А след това само за десетилетие Федерална република Германия възкръсва от пепелищата, за да се превърне във втората икономика на света. Вярно, сега отстъпи и вече е четвърта. Но все още най-могъщата в Европа.

 

Можете ли да посочите западногерманските еквиваленти на Левски и Ботев? Германците вярват в Бога. Той е в душите и сърцата им. Поне беше. Българинът винаги е бил богомилски настроен и с лекота се поддава на зловредно външно влияние. Ето малка част от разликите между най-жизнения и най-унилия народ в Европа.

 

Някой да е чувал Васил Кунчев да е бил влюбен? Мимолетни споменавания на негови крайно пристрастни изследователиму приписват влюбване в монахиня. А революционните движения и революционерите навсякъде са едни и същи и то почти без изключения. Цитираният от Климов руски публицист Алексей Шмаков не доживял ужасите на Февруарската революция и Октомврийския метеж в Петербург през 1917 г. Но далеч по-рано, непосредствено след първата комунистическа революция от 1905 г., предупредил:

 

Съвременното политическо движение“ – казва известният психиатър и професор от Киевския университет П. А. Сикорски, – „съдържа в себе си значителен дял психопатия, съдейки както по личния състав на неговите дейци, така и по характера на самите идеи и действия, с които разтърсват измъчената душа и напрегнатите нерви на великия и здрав в основите си руски народ. Състоянието на действащата в настоящата минута революционна партия и на цялото руско общество изглежда твърде ненормално, болно и не само в политически или социален, но именно в психологически смисъл. Ето къде е възелът на въпроса. Имаме работа с безизходно душевно състояние, което напомня онези факти на самоунищожение, които отдавна се наблюдават в нашата история като частни явления и пример, разкрил се пред нашите очи по време на събитията при погребването на двадесет и пет живи човешки същества в Терновската махала, близо до Тираспол. [Терновские хуторы – Търновските къщи или Търновската махала – далечен спомен за времето, когато русите са били част от българите.]

 

Според неизбежните закони на природата във всяко общество не само се срещат неразвити и глупави хора, но съществува и строго установен процент на луди и психопати. Като смятат, че целият свят е побъркан и трябва да бъде заключен в дом за малоумни, посочените психопати и ненормални се стремят да управляват здравите хора по своите собствени патологични норми.

 

При посочените условия споменатите болни субекти (съз)дават такова поколение като тяхнервни, неуравновесени, тревожни, безумни хора. Това зло се проявява най-силно в смътни времена.

 

Всички тези революционни ексцесии съответстват на масова истерия, която, както показва историята на кръстоносните походи и на така наречените психични епидемии, нерядко е придобивала огромни размери, като е обхващала цели провинции и страни

 

Неотдавна петербургският професор по психиатрия Н. И. Ковалевски потвърди изнесеното от П. А. Сикорски.  По повод на значителното количество психически заболявания сред арестуваните революционери той категорично заяви, че това не е предизвикано от пребиваването им в затвора, тъй като „дори задържането в единична килия не оказва особено рязко въздействие върху душевния живот на престъпника и може само да промени умствената му настройка, но не и да я създаде наново“. Истинската причина е в това, чезаболелите се явяват в затвора с предварително подготвена почва“; въобще „душевните заболявания сред арестуваните само отново потвърждават вече превърналото се в научен факт, че революцията се създава от ненормални и заразени с психоза хора“.

 

Накрая не бива да не обърнем внимание, че и сам граф Л. Н. Толстой вижда в извършваните у насреволюционни глупости и гадости”, както се изразява, психоза на почвата на безнравствеността, която спомага за намаляването на общото морално равнище.[135]

 

И съвременните психиатри ще потвърдят: убийците и самоубийците се раждат. Тези проявления на греховността се предават по наследство. Васил Кунчев бил революционер. На два пъти пренебрегнал и зарязал монашеския си обет пред Бога. Разпореждал убийства и лично ги извършвал и то по най-жесток начин. Завършил трагично земния си път. Майка му Гина Кунчева се самоубила. Това е тържество на сатаната.

 

 

 

В глобалната животинска ферма

 

 

 

Както твърди философът Бердяев, то представлява „съюз на сатаната и Антихриста. Сатаната – това е дегенерацията или дегенератите, а Антихристът – това са евреите. По този начин излиза, че съюзът на сатаната и Антихриста е съюз на евреи и дегенерати от околната среда, тоест – юдеомасонство.[136]

 

А революциите са върховна изява на юдеомасонството.

 

Затова да се върнем към извращенията, направо изродщините в еврейския религиозен законХалака“. Тъй като навсякъде по света вярващите евреи го спазват и изпълняват постулатите му. Бяхме стигнали до:

 

2. Кръвно родство по съребрена линия:

 

б) не може да вземе бащина или майчина сестра; но вуйчото и чичото могат да вземат племенницата (Гл. 15, § 17)…

 

Б. Полу-абсолютна пречка.

 

… б) не може да вземе съпругата на едноутробен бащин брат (Гл. 15, § 18, ал. 2).”[137] Последното показва, че когато чичото не е едноутробен на бащата, т.е. те са от един и същ баща, но от различни майки полубратя са по бащина линия, тогава няма пречки снахата да стане съпруга на девера, а стринкатана племенника?![138]

 

Както разбирате, излиза, че смятаният от някои за потресаващ случай с най-малкия от петимата синове на Майер АмшелЯков (Джеймс), взел за жена своя племенница, бил съвсем нормален за евреите.

 

Известни са още по-анималистични случаи.

 

В Лениновата генеалогия се споменава за някоя си Александра Улянова, калмикско момиче, което живеело в семейството на търговеца Михаил Мойсеев.[139]

 

Изследователят на Уляновата биография се задълбочава до самите родови корени на „вожда и учителя на световния пролетариат“. И то само въз основа на документи, които цитира с академична прецизност. Според тях „Александра Улянова била освободена от робство и служела като младо слугинче“ при астраханския еврейски търговец Мойсеев. А уж евреите в Руската империя били подложени на страхотни погроми, преследвания и неволи“?!

 

На 21 април 1825 г. по нейно собствено желание била вписана в състава на местното мещанство. Думата е от полски произход и обозначава низше градско съсловие, което, от една страна, е свободно, но от друга, е повиннодлъжно е да извършва без заплащане определени дейности, необходими на помещикагосподаря. Даже подлежи на телесни наказания.[140]

 

Но не това е най-същественото. Писателят Владимир Солоухин, който запретнал ръкави, та най-сетне напълно точно да изясни биографията на Ленин, стигнал до арменската авторка Мариета Шаганян. Тя първа се добрала до съответните документи. И като почтен, а не като нашенски изследовател, Солоухин й отдава дължимото.

 

Какво се оказва? За да ви спестя пространното изложение на множеството подробности, ще стигна до самия извод. Документите разкриват, че споменатата „освободена от робство Александра Улянова“, била родна дъщеря на своя собствен баща Николай Василиевич Улянов! За да могат безпрепятствено да се оженят, променили името й наАнна Алексеевна.

 

Странно е, че Александра Улянова навсякъде фигурира без бащино име. С такова присъства незнайно откъде появилата се Анна. При това нейното бащино име е от кмета Алексей Смирнов, на когото отдали за невестаосвободената от робствомлада прислужница Александра Улянова. И чиято дъщеря тя по никакъв начин не би могла да бъде

 

Но дали това не обяснява характерните признаци на израждане: оплешивяване на 23 години, периодически пристъпи на нервна (мозъчна, както ще се окаже впоследствие) болест, патологичната агресивност на гениалния внук?…

 

Даже смехът му бил предаден по наследство:

 

Неговият гръмогласен кикот бил като на баща муизбухвал рязко, внезапно, едва ли не до задавяне. (М. Шагинян – „Лениниана“, стр. 447). Може би всички тези „странности“ също са свързани с особеностите на брака на астраханския шивач Улянов?[141]

 

Вот вам, както се казва на руски. Но също така – voilà, според французите.

 

Хайде обратно към Аврам и Сара от вашия Стар завет. Ако си спомняте, след проституция и далавери двамата останали бездетни.

 

Но о, чудо! След като Аврам продал съпругата си Сара на египетския фараон, за да се сдобие с добитък и земи, тя – незнайно и неизяснено как – заченала от него. От бившия си мъж, не от владетеля на Египет. Била на 90, а Аврамчо на 99![142] Не вярвате? Защо, случва се. Особено при евреите. Вижте как Волен Кобзон стана баща на 60 и иска още деца

 

Тези библейски приказки са като за болшевичета, суворовчета и нахимовчета, недоправени дечица на комунисти. Но ето, за такивабожествени работиси плещят днешните големци. Истинският Бог го няма в приказките им. Отсъства.

 

Също така типично е западното лицемерие, което засяга и уврежда едни, а се прави, че не забелязва други. От една страна тамошните лидери непрестанно зоват за спазване на човешките и гражданските права. На първо място – свободата на словото, изразяването на идеи и схващания, на сдружаване. От друга обаче мнения относно евреите, ционизма и холокостаизвън официално постановените се наказват със затвор и глоби в Австрия, Федерална република Германия, Френската република, Кралство Нидерландия, в известна степен в Канада, Белгия и т.н.

 

Евреите могат да плещят, каквото им мине през малките мозъчета. Те са прави винаги. Като компартиите, които учредиха. „Когато съгрешат дори“, както писал тукашен комунистически поет.

 

Те въведохаполитическата коректност“. Отново те отмениха националните традиции и култура като вредни и регресивни. Като ги заместиха с мултикултурализъм. Знаем какво означава това. Най-малко една четвърт от Европа е населена с неевропейци. На тези пришълци бе позволено да внасят своите традиции, вярвания, култове и култура, каквато и да е.

 

Нямам представа кое малцинство е най-многобройно, колкото и парадоксално да звучи. Но съм сигурен кое е най-влиятелното, непременно управляващото. Да, досетихте се – евреите. Те контролират новите правила на общуване, при които, в рамките на демокрацията“, „човешките права“ и „свободата на словотосъществува списък от забранени думи и изрази.

 

Наскоро британска депутатка от управляващата Консервативна партия беше изключена както от организацията, така и от нейната парламентарна фракция. Териза Мей изхвърли членката на парламентарната й група Ан Мари Морис. Не, понеже е евроскептичка. Такива сега са й необходими. Прогони представителката на района Нютън Абът в графство Девън, защото тя ималанеблагоразумиетода изрече онази думичка сн“. По-точно, реклаreal n….r in the woodpile”. Което ще рече „истински н…р в съчки“.

 

Не разбрахте? Така е, като не знаете съвременния английски и думите, изключени от него. “N.r” ще рече… „н…р“. Добре, на мен не ми пука. Означава niggerнегър. Нито повече, нито по-малко. А на български изразът се превеждакато пиле в кълчища“. Обаче съдържа тази проклета n-word!…

 

Решението означава, че действащото мнозинство на Консервативната партия – което включва подкрепа от Демократичната юнионистка партияв Камарата на общините пада до 12.[143]

 

Значи, ако още неколцина депутати употребятnegroилиnigger”, Британия може да се изправи пред нови извънредни общи избори? Колко крехка е парламентарната демокрация под контрола на еврейския синедрион!

 

Да кажетенегъре расистко. Да наречете някогоневерникилигойе екстравсичко е наред. This is a Jewish world, isn’t it?[144] Ако ви кажат, че сте бели хора, няма значение. Нямате право да се засегнете. Още едно доказателство за отмирането на цивилизацията на белия човек. Той вече почти няма думата.

 

Когато Бенямин Нетаняху или главните и редови равини на Израел ни наричатгои“ и „неверници“, не се забелязва расизъм или хомофобия.

 

Пак казвам, явно е допустимо, може би дори желателно и справедливо, главен равин на държавата Израел да заявява:

 

Защо са необходими неверниците? Те ще работят, ще орат, ще жънат. Ние ще си седим като effendi и ще ядем

 

Животът на неевреите бива запазван единствено, за да бъдат предотвратени финансови загуби за евреите.

 

С неверниците трябва да бъде като с всеки друг: Те трябва да умрат, но господ ще им даде дълголетие. Защо? Представете си, че нечие магаре умре. Това ще е загуба на пари. То е слуга на съответния човек. Затова и получава дълъг живот, за да се труди усърдно за своя евреин“ – рече равинът…[145]

 

Ние сме магаретата на евреите! Има ли магаре, което да не отнася тоягата? Е, и нас ни тимарят като магарета.

 

Die Juden und Israel sind Über Alles in der Welt![146]

 

 

 

Nein “Der Judenstaat” aber Der Judenwelt[147]

 

 

 

Евреите си имат proxy-та – посредници, пълномощници. Който не ги слуша, пътува. Малко доказателство ли е онова, което сполетя министър-председателя на Малайзия? Във вторник, 16 октомври 2003 г., университетският преподавател и действащ премиер д-р Махадир бин Мохамад заяви в реч пред ислямски лидери следното:

 

Но днес евреите управляват света чрез пълномощници. Те наемат други, които да се сражават за тях. Те изобретиха социализма, комунизма, човешките права и демокрацията. Та преследването им да изглежда несправедливо. И по този начин те да могат да се наслаждават на равни права с останалите. Посредством всичко това те постигнаха господство и контрол в най-могъщите страни. И те, тази съвсем малка общност, се превърна в световна сила

 

Израел е наш враг, съюзил се с най-мощните нации.[148]

 

Седмица по-късно вече не беше министър-председател. Слава Богу, никога не се отрече от думите си. Нито се разкая, че ги е изрекъл.

 

На върха на държавното управление в страните от бялата цивилизация непременно поставят магарета. Поредният такъв, крайно тъп, невъзпитан и прост, върховен екстремист на вулгарността, е настоящият американски президент. Той сякаш е потвърждение на думите на покойния главен сефарадски равин на Израел.

 

Сбърканяк, непохватен и в любовта, Тръмп не успял да си намери свестно американско момиче (каквото и да означава това). Та в трите си брака – съвсем според християнските ценностипърво забърсал чехкинята Иванка. А накраясловенката Мелания

 

Ами Макрон и неговият едипов комплекс? Тези ценности ли трябва да следват грядущите поколения, според товарищ Тръмп?

 

Какво става тук? И то не само с нашенци, но и с гостите на страната, уж дошли за отдих. Начинът, по който шведски примитив ритна в главата българска чистачка – извинете: камериерка в хотелне е ли достатъчно красноречив? При това жената притежава бакълаварска диплома. Поне е учила до полувисша степен на образование. Докато онзицивилизованскот е бачкатор, неудовлетворен от живота, давещ изблиците на своите комплекси и злоба в алкохол.

 

Какво правят у нас младите поляци, които американският президент и „ПатокДоналд възвелича в речта си? Ето що:

 

Содом и България: Полски ученици на секс лагер по BG Черноморието. Тийнейджърите си имали и тарифи, разхождали се голи из хотелите.[149]

 

Това са само заглавието и подзаглавието на публикация в местна електронна медия. Съдържанието втрещява:

 

Милувки 20 евро, полов акт 50 евро“ – с такава тарифа-цитат излиза полското издание на „Нюзуикв репортаж за летните лагери на полските тийнейджъри, които през ваканцията пътуват организирано предимно до България. Очеркът е продължение на „Содом и България“, разказ за нравите на 15-16-годишните ученици по време на черноморските почивки.

 

Работата в България изправя косата на Малгожата, харцерка или по нашему скаут[150] с дългогодишен опит, която през лятото пътува с ученици на летни лагери като възпитател или ръководител. През тази година пани Малгожата е на Златни пясъци и всяка вечер на всеки два часа си събира групата и проверява подопечните си дали са трезви. Групата тъкмо трябва да ходи на дискотека, пред дискотеката царят шум и хаос. Група младежи от спортния лагер са се качили на неработещия кран за бънджи скокове, всички са пияни, повръщат отгоре, а отдолу деца им ръкопляскат.

 

Малгожата иска да се обади в полицията, но ръководителят на спортната група я укротява: „Не се месете, това не е вашият лагер!“

 

Пред „Нюзуикжената решава да се намеси във всички лагери накуп и да разкаже за дивите оргии на гимназистите и най-вече за това, че възпитателите, туристическите агенции и родителите сякаш предпочитат да не знаят за случващото се.

 

В хотела на Златните, в който е настанена групата на полякинята има 700 деца от Полша, Румъния и Русия. Поляците са 150 души и се сменят на всеки 10 дни. След полунощ бягат на плажа. Пани Малгожата си наглася будилника и в два през нощта е на брега. Прибира обратно 150 деца, не само от нейната група.
„На дискотеките пият, наливат си водка в ко̀лата, имат таблетки, които неутрализират миризмата на алкохол и не мога да ги изловя“, признава възпитателката. Случвало се е преди в Слънчев бряг да прибере на учениците бирата, но ръководителят да върне бутилките обратно. Защо? Нито едно туристическо бюро не иска да се разчуе, че ограничава поведението на лагерниците, защото никой няма да иска да отиде на почивка с тях, ще загубят клиенти.

 

Във форума на полския интернет портал Onet.pl тийнейджъри твърдят, че възрастта не е пречка, за да им налеят алкохол в българските дискотеки. Резиденти на полски туристически бюра признават пред „Монитор“, че има случаи, когато местните туроператори организират за 14-16-годишни ученици фолклорни екскурзии с дегустация на вина и на ракия.

 

Шоуто започва още с тръгването от Полша. 15-годишна ученичка запалва цигара в автобуса. Шофьорът отбива и моли да я изгаси. На момичето не му дреме. Екскурзоводката Алдона, която има 10-годишен стаж в бранша използва трик – звъни на високоговорител на 112 и се свързва с пожарната. Обяснява какво се случва, дежурният в пожарната бързо се ориентира и блъфира, че заради пожарна опасност сега ще изпрати екип и родителите на момичето ще трябва да платят 20 хиляди евро за покриване на разходите за акцията. Останалите деца я карат да изгаси, за да не им разваля почивката.

 

След границата всички спирачки на децата са освободени, а лагерът се превръща в упражнения по липсващия в училище предметСексуално възпитание“. Две момчета се хващат на бас, че ще обезчестят поне няколко съученички.

 

Спят заедно, играят на бутилка, понякога свършват без секс само опипване и целувки. Хит са общите душове. От няколко години е модерно да се разхождаш гол/гола из хотела. Или пък да си с мини без бельо и да седнеш предизвикателно. „Не сядай така!“ – направила веднъж забележка пани Малгожата. „А кво, завиждате ли ми?“ – отвърнала девойката.

 

Според „Нюзуик“ и пани Малгожата не става въпрос само за провокация, а и за прелъстяване на клиенти. По време на лагерите послушните гимназистки печелят пари със секс. Местните са се научили, че могат лесно да си намерят нещо към 21-22 часа край хотела.[151]

 

(Без)родната ни туристическа индустрия е в ръцете на комунистически примитиви и агенти на Държавна сигурност от сорта на Благой Рагин, Румен Драганов, Недялка Сандалска[152] Самите те са лишени от всякаква нравственост. Не притежават елементарно чувство за отговорност и патриотизъм. Егоисти, които се интересуват единствено от печалбата. Така е посочено и в текста. Но неотдавнашното поведение на другаря Рагин покрай престъплението на шведски турист от обществената утайка го доказа.

 

Преди 16 години, по време на единственото ми посещение в Лондон, мой приятел, председател на Федерацията по дартс, основана от него, се срещна с шефа на представителството на още държавнатаБалкантуриств британската столица. Неговото име беше Румен Драганов.

 

Беше началото на декември. Приятелят ми предложил на другаря през предстоящото лято да организират съвместно четири турнира по дартс в големите черноморски курорти. От взаимна полза, защото федерацията се крепеше предимно на неговите неголеми финансови възможности.

 

Руменът го погледнал, сякаш пред себе си виждал някой, избягал от лудницата. И рекъл на спортния деятел, че приема. Но при условие, че като се върне в София, моят приятел ще се свърже с бащата Драганов. Той въртял частна фирма. Та защо трябвало да дават нещо на държавата? След като можели да завъртят всичко в рамките на частната далавера.

 

Приятелят ми не се възползва. Скоро след това мъжлето на Весела Лечева му отне и федерацията. После го простреляха и от десетилетие е зеленчук. Този на Весела, де. Моят приятел отдавна си отиде огорчен от нашия свят.

 

Този Румен Драганов, член на БКП с излязло досие от Държавна сигурност на агент „Владимир“, продължава да е директор на Института за анализи и оценки в туризма. И това не прави впечатление никому. Декомунизация, лустрация са думи като оназис буквичкатан“…

 

Какво изненадващо има в това, че понякога в западния печат отбелязват, как момичета от Източна Европа са главният контингент на порнографската индустрия. Не сме ли наясно, че публичните домове, улиците в кварталите с червени фенери в Амстердам, Брюксел, Ротердам, да речем, са пълни с българки, полякини, унгарки, чехкини и най-вече циганки. Явно новите европейци не са толкова придирчиви

 

 

 

Държим се като гои и затова изчезваме

насред тукашната политико-икономическа „жунгла“

 

 

 

От друга страна, поради малоумието и изкривеното им съзнание през социалистическата тирания, все повече нашенци лелеят по времето на Живков. За безправието, наложено от комунягите, и за безвремието, когато не ги смятаха за хора, не се изявяваха като личности. Но, видите ли, ходеха на море на курорти, които се родееха с концлагерите или поне сдоброволнитебригади в селското стопанство и строителството.

 

Още се срещат съвсем заблудени овце, които смятат, че са „строили за родината“. Не, градяха сладкия живот на алчно червената фашистка номенклатура. Затова тук заприлича нажунгла“. Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

Това представлява страната ни в резултат на 73-годишното робство, включващо вярата в химери и богоборци, а не в Бога, унищожението на естествено издигналия се елит, промиването на масовото съзнание, отхвърлянето и отричането на традициите и културата, пренаписването на историята.

 

Последствията?

 

Българите изчезват. Дали след тях ще продължат да наричат бившата им държава България, е без значение. Истинската отдавна я няма.

 

Съществува чалгарската Номенклатуриятеритория, населена от безумци, страдащи от стокхолмски синдром. Същества без вяра в истинския Бог, които не ценят свободата, личното достойнство и правото за изява на всеки. Отчуждени от семейството и труда.

 

Създания, твърде далечно напомнящи човешките. Които са готови лакомо да поглъщат всякакви отровидуховни: църковните и джамийските фантасмагории и лъжи на синагогата, булевардни романчета и евтини развлекателни телевизионни сериали, театрални продукции потворбина извратеняци, декорирани с разнообразни жанрови етикети, читаци, тресящи меса под звуци, произвеждани от американската негърска измет. Свестните чернокожи в САЩ не слушат този вид чалга

 

Съществуващите малки, обособени, изолирани и враждуващи помежду си хулиганстващи общности. Те без ни най-малко основания изявяват претенции да сабългари“, а не са. Клозетници са. Сивото вещество им е спестено по рождение. Не разполагат с никакъв умствен потенциал и затова не могат да проумеят кой е истинският им неприятел, та евентуално да се разправят с него. Богохулствайки се присламчват към поредния победител или към онези, които Интернационалът им пробутва в образите на „спасители“. За пари се натискат да влязат в строя на поредната „миротворческасган. Всъщност – паплач от професионални убийци, които обществата са изхвърлили в канавката на живота.

 

В окупираните страни получават заплати, за да бачкат като теляци във военно-полевите ба̀ни, триейки кирта от гърбовете на изпадналите западни прошляци. Примитиви с кетапи за доктори служат като медицински сестри и санитари. В редки случаи –  охраняват не дотам укрепените бастиони на гангстерите в униформи, които нямат нищо против да действат като агресори. Сегиз-тогиз за пари убиват невинни хора, сриват до земята историческите и културните ценности, които по-цивилизовани народи от техните са градили с векове и хилядолетия.

 

Винаги действат в угода и полза на онази религиозна секта, която с търпението и упорството си излъчи свой ръководен елит и формира нов световен ред, изцяло поставен под властта на сатанистите.

 

Въведоха термини като „муджахедини“, „ислямски тероризъм“, изкривиха понятия като „джихад“. Рекрутираха полкове, съставени от ненаситни главорези или безмозъчни младежи, повярвали, че убийството на неверник ще им донесе място в рая. Сред красиви девственици и други материални, а не духовни екстри.

 

Не отоманците, османлиите са въвели терминаневерник“ – “Gentile”, в смисъл на друговерец, нечестивец, вероломно същество, нечовек. Други са го сторили. Кои?

 

Ако отворите речник на английския език, ще откриете, че първото значение на думата “Gentileеnot Jewish“. Което означава „неевреин“. Съответната статия в световната интернет-енциклопедия Wikipedia, напълно съзнателно започва доста объркано:

 

Неверник (от латинското gentilis, чрез френските gentil, feminine: gentille, обозначаващо някой, принадлежащ към клан или племе) е етноним,[153] който обикновено означава неевреин. Други групи, които твърдят, че имат израилтянски произход, понякога използват термина за описание на външни лица.

 

Английските преводачи употребяват термина за еврейските думи גוי‎ (goy)” и נכרי‎ (nokhri)” при превода на еврейската Библия и на гръцката дума ἔθνη (éthnē)” в Новия завет. Терминът „неверници(“gentiles) е произлязъл от латинския, използван като превод по смисъл, а не като еврейска или гръцка дума от оригиналната Библия.[154] Използваните в нея думи „гойиетноссе отнасят до хора“ или „народи“, а в Библията се прилагат както за израилтяни, така и за неизраилтяни. Обаче, в повечето позовавания на Библията, те обозначават нации, които са политически различни от Израел. Тъй като повечето от народите в библейските времена [нямало е такива] билиезичници“ и „невежи“, думите гои или неверници[155] се превърнали в синоними надиваци“, „варвари“, „неверници“, макар да ги превеждат по различни начини…

 

Тората (Законът на Мойсей, записан в първите пет книги на Библията) излага на показ страстната, невъздържана нетърпимост и нетолерантност към неверническите народи, обвинявайки неверниците в практикуване на идолопоклонничество“ и други неща, като настоява, че те са неморални. Тората [Старозаветният закон] изисква евреите да се ангажират с геноцид и изтребление, или прокуждане на хаанитите (познати и като финикийци), без никаква милост („Второзаконие“, гл. 6, ст. 20). И забранява на евреите да сключват смесени бракове с тях или да възприемат техните обичаи. Библията настоява, че варварството на неверниците бизамърсилоевреите.[156]

 

За последното след съвсем малко.    

 

Ала много държа някой да ми покаже един единствен случай, в който думата „гойда е използвана за обозначаване наизраилтяни“, както твърдят авторите на цитираното разяснение. Евреите наричатгои“, което ще рече „добичета“, неевреите. Но на първо място – християните. А жените, които не са от тяхната вяра, определят като „шикши“ – „курви“. Доказателства – колкото щете.

 

Евреите се стараят всячески да изопачат и смекчат истинското значение на двете думи. Само че техни честни съплеменници, като Израел Шахак, Бенджамин Фрийдман, Джак Бърнстейн, Шломо Занд и други, настояват, че в действителност тези слова означават, съответно, „добичета“ и „курви“.[157] Съгласявате ли се да сте добичета, обитаващи този свят само, за да служите на евреите? Одобрявате ли те да смятат вашите майки, сестри, дъщери и съпруги за лесно достъпни, продажни жени, изгарящи от неутолим мерак да бъдат любени, готови да легнат с всеки срещнат?

 

Професорът от Университета в Тел Авив Израел Шахак свидетелства:

 

Първият механизъм, който ще обсъдя, е този на крайното незачитане, комбинирано с външно съгласие. Както вече бе обяснено, талмудски пасажи, насочени против християнството или срещу неевреите, трябваше да бъдат премахнати или променени, тъй като натискът беше прекалено силен.[158] Ето какво направиха: някои от най-обидните пасажи бяха смело премахнати от всички издания, отпечатани в Европа след средата на ХVІ век. Във всички други пасажи изразитеневерници“, „неевреи“, „чужденци“ (гой, ейно йхуди, нохри), които се появяват във всички ранни ръкописи и отпечатъци, както и във всички печатни издания, публикувани в ислямските страни, бяха заменени от термини като „идолопоклонници“, „хетити“ или даже „ханаанци“, или „самаряни“. Термини, които можеха да бъдат обяснени, но които един еврейски читател бе в състояние да разпознае като евфемизми на старите изрази

 

Под външния натиск равините лъжливо елиминираха или промениха определени пасажи, но не и истинските дела и занимания, които са предписани в тях. Това е факт, който следва да бъде запомнен най-малкото от самите евреи, понеже в продължение на векове нашето тоталитарно общество прилагаше варварски и нехуманни обичаи

 

През 1962 г. една част от Кодекса на Маймонид, на когото вече се позовах, т. нар. „Книга на познанието“, която съдържа най-основополагащите правила на юдейската вяра и практика, беше публикувана в Йерусалим в двуезично издание, с английски превод срещу всеки текст на иврит. Последният бе възстановен в неговата първоначална чистота и заповедта за изтребване на друговерците се появи изцяло: „Дълг е за човека да ги изтребва със собствените си ръце.“ В английския превод това е омекотено до: „Дълг е да се предприемат активни мерки за унищожаването им.“

 

Ала нататък текстът на иврит продължава, като уточнява главните образци на друговерци“, които да бъдат изтребвани: „Такива като Исус от Назарет и неговите ученици, и Цадок и Байтош (основателите на садукейската секта), и техните последователи – все имена на порочната гнилоч.“

 

Нито една от тези думи не се появи в английския текст на огледално разположената страница (стр. 78а). А още по-забележително е, че независимо от широкото разпространение на тази книга сред учените в англоговорящите страни, никой от тях, доколкото ми е известно, не протестира срещу тази фрапантна измама

 

Третият пример идва от произведение, което притежава далеч по-малка научна претенция, но поради това е още по-популярно – „Насладите на идиша“ от Лио Ростън.[159] Тази безгрижна творба, публикувана за първи път в САЩ през 1968 г. и преиздавана многократно, включително няколко пъти в джобен формат на издателството Penguin”, е нещо като тълковник на думите на идиш, често употребявани от евреи и дори от неевреи в англоговорящите страни. За всяка вписана дума, като допълнение към подробната дефиниция и повече или по-малко забавните анекдоти, илюстриращи нейното приложение, е дадена също и нейната етимология.[160] Като се посочва (съвсем акуратно като цяло) езикът, от който думата е дошла в идиш и значението й на този език.

 

Думата „шайгетс“,[161] чието основно значение е „момче или момък от неверниците“, е изключение. Там етимологията тайнствено заявяваеврейски произход“, без да дава смисъла на оригиналната дума на иврит. При статията за думата „шикша[162] обаче, женската форма на шайгетс, авторът представя с оригиналната дума на ивритшекец[163] (или в нейната транслитерацияшекешsheques). И определя значението и на иврит катопозор“, „петно“. Това е гола лъжа, както добре знае всеки, който говори иврит.

 

Съвременният иврито-английски речник на Мегидо[164], издаден в Израел, коректно дефинира „шекец“, както следва: „нечисто животно“, „гнусно създание“, „ненавист“, „погнуса“ (разговорно произнасяно „шайгетс“), „несретник“, „жалък човек“, „необуздан младеж“, „млад неверник“.[165]

 

Върнете се към думичката „шикша“. Излиза, че тя означаванечисто животно“, „гнусно създание“, „необуздана девойка или млада жена“… Най-точно, срещано в изследванията на много автори – „курва“.

 

 

 

Ако е до господари, вече си ги имаме;

сещате се кои са те – дето са über alles

 

 

 

Малко уточнение. Истинското име на Маймонид било Моше бен Маймон. Роден в Кордова, той живял през ХІІ век предимно в днешен Египет. Мюсюлманите го наричали Муса ибн Маймун. Евреите – Рамбам – съкращение от „равин Моше бен Маймон“, или „нашият учител Мойсей, син на Маймон“. Той бил доктор, изучавал ТораСтария завет, и напреднал доста в талмудските текстове. Има принос в тях, особено в укриването на еврейската ненавист спрямо неверницитегоите.

 

Маймонид пръв взел да въвежда белите петна. Лепял чиста хартия върху пасажи от Талмуда, в които се наставлявало за избиване на гоите или насилие над тях. Но неприкрито учел, че евреите са уникални, неповторими, за разлика от останалите хора. И са изключително важни за света.[166]

 

Днешните равини продължават в същия дух:

 

Всички тези закони и указания, с техните многобройни разклонения и заключения, са произлезли от Стария завет – основно – от „Книгата на сътворението“.[167] Като евреи, ние имаме отговорността да образоваме и насърчаваме другите хора да се придържат към тези закони. Особено, ако те живеят на територия под еврейско господство. И ако те спазват тези закони, ние имаме отговорността да отговаряме на техните нужди и да обръщаме внимание на благосъстоянието им.[168]

 

Какво ще рече „да спазват тези закони“? Да бъдете евреи, означава да съблюдавате религиозните закони. И да се издължавате на жреците. Това е общност, която се грижи за своите. Нещо като занаят. Останете ли извън общността, загубени сте. Неусетно равинът отведе питащия там, където трябвав синагогата. За даобразова“ своите съседи неевреи. И да ги приобщи към вярата.

 

Следват отегчителни разсъждения и напътствия в безкрайните дебри на фарисейството – сегашното равинство. То е за придаване на известно религиозно значение на текста. Талмудът побърква евреите, особено мъжете. Той е пълен с противоречиви постановления. Да не сте на мястото на чифута, който ги спазва.

 

Всяка заран той трябва да е сигурен с кой крак първо следва да стъпи на пода. Сетне да се изправи и да изрече молитва, в която да благодари на бога, че не го е направил гой или жена. Нататък…

 

Не случайно сред тези същества психичните заболявания се срещат шест пъти по-често. Другата причина е кръвосмешението, водещо до дегенерация.

 

Но в случая ни интересуват наставленията на нашия равин. Той обяснява внимателно, как евреите в Израел вече са застрашени от неверниците. И настоява Израел да бъде запазен като еврейска държава. Както след Шестдневната война от юни 1967 г. някакъв равин „твърдо отстоявал своята позиция: „да не се връща нито инч“. Става дума за земята, заграбена от арабите. Обаче не отрича правото и те да имат деца.

 

Принципът е: думам ти дъще, сещай се снахо. Ето и поредното доказателство, което съм публикувал. Предлагам свидетелството на главния равин на Русия Берл Лазар. Не толкова отдавна представих негодника, близък до Владимир Путин, в тази медия. Ще припомня само няколко факта, свързани с него.

 

Истинското му име е Шломо Довбер Пинкас Лазар. Роден е през 1964 година в Милано, Италия. Обучен е в йешиваталмудска семинария, на нацистката юдейска секта Хабад, основана в украинското селце Любавичи.

 

Същата, чийто ръководител – ребето на Любавичи Шнеерсон – по време на Втората световна война бил прехвърлен от Адолф Хитлер в Ню Йорк, барабар с организацията. Понеже така му разпоредили неговите водещи равини.[169] А след края на кръвопролитието тази секта забогатяла неимоверно, благодарение на изнесеното от укрилия се в нея заместник на фюрера Мартин Борман злато на нацистката партия.[170]

 

Шломо Довбер Пинкас Берл Лазар, все още говори зле руски език. Проводен е от синедриона, за да завърши ликвидацията на християнството в Русия.

 

Освен главен равин на Русия, Берл Лазар е председател на Федерацията на еврейските общности в тази страна, както и на Федерацията на еврейските общини в ОНД. През септември 2005 г. е назначен за член на Обществената палатасъвета на мъдреците или своеобразния конституционен съд на Русия.

 

Запознайте се с неговите възгледи, вярвания и презрение спрямо наснеевреите.

 

 

 

 

 

Всичко, ставащо в днешния свят, е възможно, благодарение на нашата прекалена толерантност, търпимост, спрямо евреитеистинските, главните виновници за бедите на човешкия род. Не слушайте Путин, Владимир Владимирович, който отхвърля това с яростно изражение на кагебистката си мутра. И сочейки с пръст такива като мен, ни обижда и осъжда.[171] За мен да бъда заклеймяван от болшевишки фараш от КГБ, какъвто е този кремълски боклук, е признание.

 

Опитах се да отворя очите ви за това, кои измислили още в древността термини катоневерници“, меко казано. Даже „гяури“, ако щете. Тъй като, както само най-преданите посетители на тази медия знаят, т. нар. селджукски турци били потомци на българо-хазарския военачалник Селджук, от рода Отоман, главнокомандващ на хазарската войска. Както почти цялата аристократична върхушка на средновековна Хазария, и той бил приел юдаизма. Неговите четирима синове, носещи старозаветни имена, приели исляма и поставили началото на хазарските нашествия на Балканите, приписани на някакви „селджукски турци“.[172]

 

И ето ви сега – „муджахедини“ и „ислямски тероризъм“, които никога не посягат на Израел! Не е ли странно?

 

А преди дни „освободихаМосул. Иракски град, до 1918 година част от провинция на Отоманската империя.

 

За „ислямския тероризъм“ и т. нар. Ислямска държава, преди време обявена в падналия наскоро град Мосул – стана дума. На каква ценаосвободихатози голям затвор на Отоманската империя? На стойността на безмилостното опустошаване на всичко в него от хората до сградите и инфраструктурата. Както рекли малцината оцелели негови жители, „изгубихме нашите къщи, колите си, нашите мъже“![173]

 

Мосул е мъртъв град, заплашван от нови зверства и плячкосвания от страна на други мюсюлмански сектанти. А Иракот по-нататъшно разделение.

 

Докато за Ислямска държава, даже ако нейният витринен лидер Ал-Багдади действително е загинал, това изобщо не е началото на края й. Тепърва ще гледаме нейните представления, изпълнявани предимно сдемократичнизападни оръжия, в т.ч. – български. Минали през „добрата“ приятелска Саудитска Арабия. Тази най-демократична сатрапия на ужасите в света!

 

Никъде нито дума за онези, които с алчността и измамите си предизвикаха Войната в Иракот Джордж Буш, Дик Чейни и останалата неоконсервативна сган от комунисти в Белия дом и Държавния департамент, през Тони Блеър и шайката лейбъристи социалисти, комунисти-меншевики, в лондонския White Hall, до техните съучастници по цялата планета, включително в тукашната номенклатурна Чалгария. За фигурите, скрити зад тези политически чучела, не ми се и мисли. Пак ли „конспиративни теории“ сънуваш, ще попита гойското стадо, за да ме доотврати от себе си.

 

Нима лидерът на организацията Абу Бакр ал Багдади не е обучен в специалните школи на ЦРУ и Моссад? Доказаха го документите на NSAНационалната служба за сигурност на САЩ, изнесени от редник Манинг и направени обществено достояние от Едуард Сноудън, бивш агент на ЦРУ.[174]

 

Този факт е достатъчно добре изяснен, но усърдно укриван от преститутките в медийните публични домове.[175] Не сте ли виждали снимките на Абу Бакр ал Багдади смилия“ идиот Джон Маккейнамерикански сенатор?[176] (Вижте илюстрацията.)

 

Според твърдения във френския печат Ал-Багдади е евреин и то по майчина линия![177] Е, чак пък толкова – ще рече идиотът, ще си оближе задника и ще слезе от обиталището сихабитат по модерному – четката за зъби. Ала светът неизменно върви натам, накъдето го води пътят му, изпреварващо осветяван от тази медия. И няма нищо чудно, след като знаем еврейския произход на повечето от лидерите навеликатаФренска революция, на Карл Маркс, Мустафа Кемал, наричан Ататюрк, Бенито Мусолини, Адолф Хитлер и неговото „Политбюро“, чак до Муамар Кадафи, Никола Саркози и Тайип Ердоган

 

За СССР да не говорим. Както гласеше стар съветски виц, един евреиндалавера; двама евреи заговор; трима евреиЦК на Болшевишката партия, съответно по-късно – на КПСС.

 

Два дни след Доналд Тръмп, „украсил“ с неповторимата си осанка, прическа и характерна мутра парижкия военен парад по случай националния празник на Франция, там се отби и Бенямин Нетаняху. Не във връзка с Деня на Бастилията – дата, отбелязваща първата комунистическа революция в историята на съвременния свят.

 

Израелският премиер не отиде и за да разговаря с колегата си. Срещна се направо с президента Макрон някак между другото.

 

Военнопрестъпникът с руски корени Нетаняху отиде в нявгашния „град на светлината“, за да отбележи75-годишнината отдепортирането на евреи около 12 000 евреи в нацистките концлагери“.[178] Не може да мине ден, без напомняне за изфабрикувания „холокост“ – 365 пъти годишно! Затова Макрон, застанал като истукан между две от внучетата на жена си, стоя мирно, редом с изсуления дребосък Вениамин (по нашенски от библейския герой). Това беше поводът.

 

Истинската важна цел на израелското посещение бе да даде знак на чифутите по целия свят кой е господарят на Петата република и след смяната на ратаите в Palais de l’Élysée. Да припомня ли, че Еманюел Макрон, мъжлето на Брижит, е лично назначение на парижкия клон на семейство Ротшилд. Вениамин го окуражи:

 

Вашата борба е наша борба против екстремизма.[179]

 

Сещате ли се какво беше заявил малайзийският министър-председател д-р Махадир бин Мохамад?

 

Евреите наемат други, които да се сражават за тях.

 

Казионните медии по планетата не представиха нещата от такъв ъгъл и в такава светлина, нали? Хубаво. Добре. Но да не забравяме, че за година и половина същият „Бибичетири пъти ходи в Кремъл, за да подгъне крак пред Путин. Какво ви говори това?

 

Щом на човечеството му харесва да живее така, по съветски, пак изпадам в zugzwang. Животът доказва, че съм безполезен. Но няма да се откажа.

 

Засега.

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

През лятото публикациите се подготвят и обнародват извън столицата. В селце, в което самият достъп на интернет, макар и ограничен, е цяло чудо. Пазя сигигабайтите“ така, както робовладелците, герои от разказ на Уилям Фокнър работели, за да охранят мързеливите си роби. Белким ги охранят и продадат

 

Затова моля онези от вас, които ми пишат, да не се сърдят, ако не им отговоря. Имам малко интернет и си го кътам

 

Наесенотново с песен…

 

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Красимира Н., Елиян Н. К. от Пловдив, Милан К. от Варна, Методи А. А. и Злати И. от София.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Вж. Велко Ангелов – „С тайни критерии служебният кабинет избра шведските изтребители Gripen“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 26 април 2017 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/04/26/2960693_s_taini_kriterii_slujebniiat_kabinet_izbra_shvedskite/

[2] “Airbus signs deal to sell 140 planes worth $23 billion to China”, Reporting by Victoria Bryan; editing by Maria Sheahan and Jason Neely, Reuters, reuters.com, London, Wednesday, Jul 5, 2017 г., online: http://www.reuters.com/article/us-airbus-china-idUSKBN19Q1A1

[3] „Без пилешко и пуешко месо в детските градини в Сатовча: Кметът забранил бялото месо, защото било опасно за здравето на децата“, bTV Новините, btvnovinite.bg, bTV, София, вторник, 11 юли 2017 г., online: http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/bez-pileshko-i-pueshko-meso-v-detskite-gradini-v-satovcha.html

[4] В оригинала: “Trump tweets”, което буквално означава точно това. Президентът на САЩ редовно използва т. нар. социална мрежа “Tweeter” – от „чуруликане на пиленце“, каквото е и основното изображение в нейния запазен знак. Според мен, за държавен глава, още повече – на най-могъщата страна на планетата, това също е проява на инфантилност, на малоумие.

[5] Синоним на безполезна заплаха; сплашване, от което няма да последва нищо. Ние казваме, че плашат гаргите.

[6] Измама.

[7] Става дума за Кралския институт по международна политика, наричан масово Чатъм Хауз заради зданието, в което е разположен. Официално това е либерално ориентирана неправителствена органзация с идеална цел, каквото и да означава това, въвела поне сред журналята т. нар „правило на Чатъм Хауз“ – “Chatham House Rule”. Иде реч за система за обсъждане на проблеми, в която съществува привидна равнопоставеност. Естествено, това съвсем не е вярно. Кралския институт по международна политика е съвещателен орган на тайното световно правителство. Сред неговите почетни председатели са например Джон Мейджър и „сър“ при това – първият засега британски министър-председател без висше образование, лорд Ашдаун – бивш представител на Евросъюза в Босна и Херцеговина и т.н.

[8] Дисидентство.

[9] В оригинала, навярно заради оригиналността, е използвано словосъчетанието “security-industrial complex”. Което е видоизменение на военно-промишлен комплекс. Съставната дума „военно“ е заменена от „сигурност“. Признавам безсилието си да го преведа на български без да използвам обстоятелствено обяснение. Например: промишления комплекс, свързан със сигурността. На националната сигурност, която обема в себе си тази на всички жители на страната.

[10] US Council on Foreign Relations – многократно съм припомнял, че е създаден през 1921 година по заповед на Ротшилдови от съветника на американския президент Ууудроу Уилсън, полковник Едуард Хауз – съветски шпионин. Сред най-известните членове на това министерство на тайното световно правителство бяха и са Дейвид Рокфелер, Збигнев Бзежински, Мадлин Олбрайт, генерал Колин Пауъл, телевизионните водещ Том Брокоу и Фарийд Закария, и др.

[11] Евреин от нюйоркския квартал Бруклин, по майка Розентал, с родови корени в Руската империя. Заемаше важни постове в правителството на Джордж У. Буш.

[12] Вж. Richard Haass – “A World in Disarray: American Foreign Policy and the Crisis of the Old Order”, Penguin Press, New York, NY, 2017 г. Пълното заглавие е: „Свят в безредие: Американска външна политика и кризата на стария ред“. Значи не е „конспиративна теория“. Има и нов ред, нали?

[13] “China is giving Trump a lesson in how to handle Kim Jong-un” by Simon Jenkins, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jul/05/china-trump-kim-jong-un-north-korea-beijing

[14] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от  1:32:09 до 1:37:45 ч.

[15] Пак там.

[16] Col. Philip J. Corso, William J. Birnes – “The Day After Roswell”, Simon & Schuster Pocket Books, New York, NY, 1997 г., Electronic version pdf, стр. 107, и превода на български: Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел“, Том ІІ, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 175-176.

[17] Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[18] 004 – Video – In the Kingdom of Vulgarity and Some Truths About It, в: Георги Ифандиев „Когато светът и номенклатурна чалгария в него потъваха“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юни 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=-26QhZZzPuM

[19] Вж. Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, ИК „Пандора Прим“, София, 2006 г., стр. 162. Книгата е в библиотеката на автора.

[20] Алексадър Бурмов – „Борба за идейно-революционна чистота на БРЦК в Букурещ (1869-1871)“, Том ІІ, Институт по история, БАН, София, 1960 г., стр. 206.

[21] Създадена под влиянието на Джузепе Мацини и масонската ложа „Млада Италия“, която поставила началото на националните революции в Европа.

[22] Пак там.

[23] Стоян Заимов – „Миналото. Етюди върху „Записките“ на Захари Стоянов“, Издателство „Парадокс“, Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, София, 2004 г., стр. 61-64. Книгата е в библиотеката на автора.

[24] Михаил Арнаудов – „Дела и завети на бележити българи“, Издателство „Отечествен фронт“, София, 1969 г., стр. 39; още подробности в Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, ИК „Пандора Прим“, вече цит. съч., стр. 105-111.

[25] Вж. Михаил Арнаудов – „Дела и завети на бележити българи“, вече цит. съч., стр. 56; също в: Михаил Арнаудов – „Г. С. Раковски. Животъ, произведения, идеи“, Издателство  Държавна печатница, София, 1922 г., I. Жизнен път – Кримската война: хайдушка чета и забягване в Румъния., online: http://liternet.bg/publish9/marnaudov/bpisateli/2/gsrakovski.htm

[26] Вж. Георги С. Раковски – „Съчинения в четири тома“, Том 2, Издателство „Български писател“, София, 1983 г., стр. 20-23.

[27] Архивни податки в: Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, ИК „Пандора Прим“, вече цит. съч., стр. 112 и сл.

[28] Пак там, стр. 114-115.

[29] Вж. “Sex robots promise ‘revolutionary’ service but also risks, says study” by Haroon Siddique, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/05/sex-robots-promise-revolutionary-service-but-also-risks-says-study

[30] Вж. “Muslim children forced to drop ‘religious’ names in western China” by Benjamin Haas in Hong Kong, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 3 June 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jun/03/muslim-children-forced-to-drop-religious-names-in-western-china

[31] „Из архивата на Найден Геров“, стр. 296-297, писмо 473, Христо Георгиев до Найден Геров, 14 юни 1869 г. в: Евгений Волков – „Христо Ботев“, Превод от руски под редакцията на Михаил Попруженко, Боян Пенев и Михаил Арнаудов, Издание на ФАБ, София, 2009 г., стр. 289; в оригиналното издание: Евгени Волковъ – „Христо Ботевъ“, Библиотека „Мисъль и дейность“ № 2, Печатница „Бр. Миладинови“ София, 1929 г., стр. 117. Книгата е в библиотеката и в архива на автора.

[32] „Горбачов ни видя сметката: Заговорът в Малта обрече нашите държави на мизерия, твърди унгарският проф. д.ф.н. Петер Юхас“, интервю на Йовка Николова, в. „Старозагорски новини“, бр. 90, Стара Загора, 10 май 2002 г. в: Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 82-83; „Петер Юхас награден с орден „Стара планина“, интервю на Татяна Кръстева, в. „Български вестник“, бр. 7, Будапеща, 30 септември 2001 г., в: Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 89. Книгата е в библиотеката на автора.

[33] Paul Bowden – “Telling It Like It Is: A Book of Quotations”, Kindle edition by Paul Bowden, London, 2011, стр. 5.

[34] Тогава го правят първи секретар на ЦК на БКП. Вълко Червенков е генерален секретар. През 1956 година Тодор Живков го измества с помощта на британските и съветските другари. За да премахне длъжността генсек. И да я върне отново две десетилетия по-късно – за себе си.

[35] Joan Barth Urban – “Moscow and the Italian Communist Party”, Cornell University Press, Ithaca, NJ, 1986 г., стp. 283.

[36] “And it’s an honor to be with you.”

[37] “I’m delighted to be able to meet you personally Mr. President. And I hope, as you have said, our meeting will yield positive result.” Двата цитата са от: “Trump says it’s ‘an honor’ to meet Putin; Russian president ‘delighted’” by Brian Bennett, “Los Angeles Times”, latimes.com, Los Angeles, CA, Friday, July 7, 2017 г., online: http://www.latimes.com/politics/washington/la-na-essential-washington-updates-trump-says-its-an-honor-to-meet-1499440492-htmlstory.html

[38] Галина Александрова – „Климатът в Москва не понесе на премиера Софиянски“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 21 април 1997 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/04/21/855095_klimatut_v_moskva_ne_ponese_na_premiera_sofiianski/

[39] Вж. “Upper hand: Trump and Putin’s body language shows who’s the boss” by John Crace, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 7 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jul/07/upper-hand-trump-and-putins-body-language-shows-whos-the-boss

[40] Точно така. В оригинала е “the Donald”.

[41] Пак там.

[42] Пак там.

[43] Предизборният лозунг на Доналд Тръмп беше: “To make America great again”. Което беше призив към сънародниците му да върнат величието на страната си отново. Сега, от лонданската камбанария на меншевиките – в случая лейбъристи, но е все едно – може да са и консерватори, и либерал-демократи – нещата изглеждат така: “Putin made America weak again” – „Путин направи Америка слаба отново“.

[44] “No wonder Trump is Putin’s favourite: he’s making America weak again” by Jonathan Freedland, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 7 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jul/07/trump-putin-america-soft-power-g20-summit

[45] “Vladimir Putin looked Trump in the eye and lied to him. We negotiate with Russia at our peril” by John Bolton, former US ambassador to the UN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 10 July 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/10/vladimir-putin-looked-trump-eye-lied-negotiate-russia-peril/

[46] Вж. напр. David Ramm – “Bolton, John R.”, “Current Biography Yearbook”, H. W. Wilson Company, Bronx, New York, 2006 г.

[47] Вж. напр. “Bolton faces tough questioning from Democrats” by Lawrence M. O’rourke, McClatchy Newspapers, Sacramento, CA, April 11, 2005 г., online: https://web.archive.org/web/20090111160819/http://www.knoxstudio.com/shns/story.cfm?pk=BOLTON-04-11-05&cat=WW; “Bolton Assures Senators Of Commitment to U.N.” by Charles Babington and Dafna Linzer, Washington Post Staff Writers, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, Tuesday, April 12, 2005 г., online: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A43504-2005Apr11.html; Christopher Shays, Chirman Subcommitee on National Security, Emerging Threat, and International Relations, in Hearing of Commmittee of Government Reform, House of Representatives, Congress of the United States, Washington, DC, democrats.reform.house.gov, March 1, 2005 г., online: https://web.archive.org/web/20061227195010/http://www.democrats.reform.house.gov/Documents/20050301112122-90349.pdf и много други.

[48] “Vladimir Putin looked Trump in the eye and lied to him. We negotiate with Russia at our peril” by John Bolton, former US ambassador to the UN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 10 July 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/10/vladimir-putin-looked-trump-eye-lied-negotiate-russia-peril/

[49] Вж. “All In The Family: The Sequel”, “Kyiv Post”, kyivpost.com, Kyiv, October 2016 г., online: https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/540626.html; “Roshen quits activity of its factory in Lipetsk”, “Interfax-Ukraine”, en.interfax.com.ua, Kyiv, 20 January 2017 г., online: http://en.interfax.com.ua/news/economic/397675.html

[50] Вж. 009 – Video – Petro Poroshenko – aka Peter Walzmann – So Called ‘President of Ukraine’ Has ‘Consigned’ Whole His Property to The Rothschild Bank, в: Георги Ифандиев – „По комунизма им ще ги познаете“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 9 април 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B8%D0%BC-%D1%89%D0%B5-%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%82%D0%B5 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=GdP7qWt5tP4

[51] Вж. 004 – Video – Lenin and Stalin Put Crimea in Pawn to the US Elite, в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=eIucY7uCBvM

[52] “’If Voting Changed Anything, They’d Make It Illegal’: Emma Goldman for President” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, Weekend Edition, March 20-22, 2004 г., online: http://www.counterpunch.org/2004/03/20/emma-goldman-for-president/

[53] Борис Бажанов – „Воспоминания бывшего секретаря Сталина“, (с) „Третья Волна“, Париж, 1980 г., Книгоиздательство „Всемирное слово“, Санкт-Петербург, 1992 г., Глава 5. Наблюдения секретаря Политбюро, online: http://lib.ru/MEMUARY/BAZHANOW/stalin.txt

[54] Вж. “Mrs May is no longer winning the battle for authenticity – Mr Corbyn is” by Charles Moore, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 2 June 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/02/mrs-may-no-longer-winning-battle-authenticity-jeremy-corbyn/

[55] Вж. Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“ (правилно „Сътворение“), гл. 32, ст. 22-32.

[56] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[57] Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[58] „Евангелие от Лука“, гл. 8, ст. 29. От истинския превод, направен от д-р Джордж Ламза от арамейски.

[59] Пак там, ст. 30-36. Почти съвсем същото в: „Евангелие от Лука“, гл. 8, 30-36. Отново в превода от арамейски на английски, дело на д-р Джордж Ламза.

[60] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 189. Книгата е в библиотеката на антора.

[61] Александър Геров – „Сняг“, 1956 г.

[62] Пак там.

[63] „Евангелие от Матей“, гл. 7, 15-20. От превода на д-р Джордж Ламза, направен от оригинала на арамейски.

[64] “The Original Notes For Winston Churchill’s Speech to Parliament of April 13, 1939, in Which He Presented His Comprehensive Assessment of the State of Europe and Britain, Warned of a “Darkening Scene,” and Urged Britain to Wake Up”, London, April 13th, 1939 г., International Churchill Society, winstonchurchill.org, Washington, D.C., 2017 г., online: https://www.winstonchurchill.org/resources/speeches/1939-in-the-wings/war-speech

[65] James Forrestal – “The Forrestal Diaries”, Walter Millis, Editor, E. S. Duffield, Collaborator, Viking Press, New York, NY, 1951 г., ст. 121-122.

[66] Пак там.

[67] Anita J. Prażmowska – “Britain and Poland 1939-1943: The Betrayed Ally”, Cambridge University Press, Cambridge, 1995 г., стр. 86.

[68] Разгледал съм подробно „измамата на ХХ век“, както американският професор Артър Бътз нарече „холокоста“, в своята книга „Сянката на Цион“, Част ІІ, Том 1, появила се през 2005 г., и претърпяла четири издания.

[69] Вж. напр. “In Chicago, gun deaths take no holiday” by Ray Sanchez, CNN, CNN Regions, CNN, cnn.com, Atlanta, GE, July 5, 2017 г., online: http://edition.cnn.com/2017/07/04/us/chicago-july-fourth-violence/index.html; “Chicago police express frustration after more than 100 shot in violent Fourth of July weekend” by Peter Nickeas, Elvia Malagon, Elyssa Cherney and Jeremy Gorner – Contact Reporters, “Chicago Tribune”, chicagotribune.com, Chicago, IL, July 6, 2017 г., online: http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/ct-chicago-july-4-weekend-shootings-violence-20170705-story.html

[70] Вж. напр. “More than 60 shot in Chicago over July 4th weekend” by Aamer Madhani, USA Today, “USA Today”, usatoday.com, New York, NY, July 5, 2016 г., online: https://www.usatoday.com/story/news/2016/07/05/more-than-60-shot-chicago-over-july-4th-weekend/86707218/

[71] Вж. напр. “Report: 82 shot, 14 fatally, over holiday weekend in Chicago” by Crimesider Staff, CBS News, cbsnews.com, New York City, NY, July 7, 2014 г., online: http://www.cbsnews.com/news/report-82-shot-14-killed-in-chicago-4th-of-july-weekend-shootings/

[72] U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

[73] “Gun Violence by the Numbers: Data from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) show that on an average day, 93 Americans are killed with guns”, Everytown for Gun Safety Support Fund, everytownresearch.org, New York, NY, July 7, 2014 г., online: https://everytownresearch.org/gun-violence-by-the-numbers/

[74] “US police shootings: How many die each year?”, From the section Magazine, BBC News, BBC, bbc.com, London, 18 July 2016 г., online: http://www.bbc.com/news/magazine-36826297

[75] Пак там.

[76] National Security Agency – NSA.

[77] Federal Aviation Administration – FAA.

[78] Federal Emergency Management Agency – FEMA.

[79] Вж. Ален Безансон – „Нещастието на века: Относно комунизма, нацизма и уникалността на Катастрофата“, Издателство „ЛИК“, София, 2002 г., стр. 118. Книгата е в библиотеката на автора.

[80] Вж. “Cuts threaten rural hospitals ‘hanging on by their fingernails’”, Story by Michael Nedelman, CNN, Video by Nick Valencia and Meridith Edwards, CNN, CNN, , Atlanta, GE, updated on July 2, 2017 г., online: http://edition.cnn.com/2017/06/30/health/rural-hospitals-medicaid-cuts-health-care/index.html

[81] Пак там.

[82] Съжалявам, но така е изречено и отпечатано в стенограмата в „най-демократичния“ и най-многотиражен вестник в „най-демократичната“ страна – “The New York Times”.

[83] “Transcript: Donald Trump’s Taped Comments About Women”, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, October 8, 2016 г., online: https://www.nytimes.com/2016/10/08/us/donald-trump-tape-transcript.html?mcubz=0

[84] Вж. “Donald Trump On Tape: I Grab Women By The Pu**y”, The Daily Conversation, YouTube, online: https://www.youtube.com/watch?v=WhsSzIS84ks

[85] “Here’s the Full Text of Donald Trump’s Speech in Poland” by NBC News, NBC News, nbcnews.com, NBC, New York City, Thursday, July 6, 2017 г., online: http://www.nbcnews.com/politics/donald-trump/here-s-full-text-donald-trump-s-speech-poland-n780046

[86] “‘You’re in such good shape’: Trump criticised for ‘creepy’ comment to Brigitte Macron” by Jon Henley, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 14 July 2017, online: https://www.theguardian.com/us-news/2017/jul/14/youre-in-such-good-shape-trump-criticised-for-creepy-comment-on-brigitte-macron

[87] Вж. “Even in the face of Trump’s sexism, Macron is a genius in diplomacy” by Mary Dejevsky, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 14 July 2017, online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jul/14/donald-trump-sexism-emmanuel-macron-brigitte-genius-france

[88] За еврейския произход на Виктория Брежнева вж. напр. Robert Service – “History of Modern Russia: From Tsarism to the Twenty-first Century”, Penguin Books Ltd., New York, NY , 2009 г., стр. 382.

[89] “‘You’re in such good shape’: Trump criticised for ‘creepy’ comment to Brigitte Macron” by Jon Henley, “The Guardian”, вече цит. съч.

[90] Библия, „Първа книга на Мойсей – Битие“, гл. 16, ст. 3-4.

[91] Вж. напр. Dr. John Coleman – “The Rothschild Dynasty”, Global Insights Publications, Hayden, ID, 2006, стр. 5, 60. Книгата е в архива на автора. Още доста източници, в т.ч. и документални филми, откъси от които съм представял, потвърждават тези факти.

[92] “От Матея свето Евангелие“, гл. 16, ст. 6-12.

[93] Гои, добичета, съгласно съвсем точно определение на Христо Ботйов.

[94] Равинъ Даниелъ Ционъ, Председателъ на Върх. евр. дух. съдъ и Албертъ Варсановъ, Адвокатъ – „Еврейско брачно и бракоразводно право“, Кратко ръководство, Книгоиздателство „Иврия“, София, 1940 г., стр. 20.

[95] Библия, „Втора книга на царствата“, гл. 13, ст. 1-22.

[96] Пак там, гл. 12, ст. 27-31.

[97] „Свята и чиста република: Избрани страници от писма на Васил Левски“, съставители Иван Унджиев, Никола Кондарев, Издателство „Наука и изкуство“, София, 1987 г., стр. 81.

[98] Пак там.

[99] Стефан Каракостов – „Левски в спомените на съвременниците си“, Издателство „Партиздат“, София, 1973 г., стр. 64-65.

[100] Личния бележник, стр. 144, – Бел. на М.С. Иде реч за известното, но не прочитано „тефтерче на Левски“.

[101] Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, Издателство „Пандора прим”, вече цит. съч., стр. 229.

[102] В архива на Тодор Балкански. Историята е призната донякъде и с половин уста и от летописеца на отряд „Антон Иванов“ Давид Овадия.

[103] Може би Тодор Димитров Чолаков, роден през 1925 г.; убит на 4 март 1944 г.?! – Бел. на Т.Б.

[104] Тодор Балкански – „Партизанският терор и вартоломеевите нощи в пазарджишкото краище“, ИК „Знак’94“, Велико Търново, 2008 г., стр. 467-468. Книгата е в библиотеката на автора.

[105] Вж. „Евангелие от Матей“, гл. 10, ст. 26.

[106] Панайот Хитов – „Как станах хайдутин: Спомени от хайдутството“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2008 г., стр. 353. Книгата е в библиотеката на автора.

[107] Димитър Недков – „Масоните се завърнаха в България“, Първи том: „Възраждането на идеята за Братството“, „Мириам Паблишинг“ ЕООД, София, 2005 г., стр. 178. Книгата е в библиотеката на автора.

[108] Захари Стоянов – „Превратът през 1881 г.: Исторически въспоменания“, Неиздаван ръкопис на Захарий Стоянов, Редакция, послеслеслов и бележки Тодор Ташев, с предговор от Андрей Пантев, Издателство „Български писател“, София, 1994 г., стр. 74.

[109] Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, Издателство „Пандора прим“, вече цит. съч., стр. 227.

[110] Пак там.

[111] Пак там.

[112] Н. Начовъ – „Христо Ботевъ“, Държавна печатница, София, 1931 г., стр. 32-33. Книгата е в библиотеката на автора.

[113] Христо Ботев – „Пирдопските чорбаджии се заканват да убият Л. Каравелов и сподвижниците му“, Редакционна бележка, в. „Независимост“, година ІІІ, брой 48, Букурещ, 18 август 1873 г., стр. 3, в: Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, Издателство „Пандора прим“, вече цит. съч., стр. 230-231.

[114] Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, Издателство „Пандора прим“, вече цит. съч., стр. 227-228.

[115] Васил Левски – „Документално наследство“, Юбилейно издание по случай на 100 години от гибелта му, Издателство „Наука и изкуство“, София, 1973 г., стр. 201.

[116] Поп Минчо Кънчев – „Видрица: Спомени, записки, кореспонденция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2006 г., стр. 298. Книгата е в библиотеката на автора.

[117] Безсрамници, тур.

[118] Размирници, тур.

[119] Пак там.

[120] Капсула за вьзпламеняване на патрон.

[121] Тези, които събират парса за комитета; иначе буквално: митничарите или чиновниците по акцизите, данъчните. На днешен език – рекетьорите, изнудвачите.

[122] Пак там, стр. 302-303.

[123] Младен Стоянов – „Масонството, българската революция и Левски“, Издателство „Пандора прим”, вече цит. съч., стр. 228.

[124] И тук авторът, ползвал други източници, е неточен: нападнатият от левски ловешки търговец, който отказал да даде помощи за диарбекирските заточеници, е Тодор (или Денчо) Халачина.Споменатият тук Арнаудов е Никола Арнаудов от Етрополе, местен първенец, приближен на дякон Паисий, срещу когото също е било извършено несполучливо покушение от няколко комитетски дейци начело с Димитър Общи. Левски е бил заставен да убие слугата му Стоянчо (или Стойчо) Гиргинов, за да не падне във вражески ръце… – Бел. На изд.

[125] Вутьо Ветьов (Ветев; около 1827-1892), член на местния революционен комитет; участва по-късно и в обира на хазната при Арабаконак; заточен в Диарбекир, където заварва поп Минчо и от когото вероятно [авторът] е черпил сведения. – Бел. изд.

[126] Поп Минчо Кънчев – „Видрица: Спомени, записки, кореспонденция”, Книгоиздателска къща „Труд”, София, 2006 г., стр. 295.

[127] Смъртта не знае закон, взема и царя, и бедняка, лат.

[128] Вж. вече цит. „Писмо на Васил Кунчев до Любен Каравелов от 25 август 1872 г.“, този път във: Васил Левски – „Документално наследство. Документално наследство“, Юбилейно издание по случай на 100 години от гибелта му, Издателство „Наука и изкуство“, София, 1973 г., стр. 208-209.

[129] Харвардски проект за [проучване на] съветската обществена система, Харвардски проект за [изследване] на Студената война и др. Незначителна част от архивите по тях са разсекретени и достъпни дори в интернет: от адрес online: http://www.fas.harvard.edu/~hpcws/foreigngovlinks.htm

[130] Става дума за почтените и отдадените на професията си, а не за нашенските дьонмета.

[131] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство „Советская Кубань“, вече цит. съч., стр. 20; Григорий Климов – „Протоколите на съветските мъдреци“, Издателство „Юнион 21“, София, 2006 г., стр. 23-24.

[132] Алексей Семьонович Шмаков (1852-1916) – руски философ, правозащитник, обществен деятел и писател, автор на книгата „Тайното международно правителство“ (А.С. Шмаков – „Международное тайное правительство“, Дополненное и переработанное изследованiе по схеме речи, произнесенной на VII съезде Объединенныхъ Дворянскихъ Обществъ А.С.Шмаковымъ, какъ уполномоченнымъ Московского Дворянства, Городская Типография, Москва, 1912 г. Книгата е в билиотеката на автора). В случая става дума за друга негова книга – „Свободата и евреите“. (Алексей Шмаков – „Свобода и евреи“, 1906 г.)

[133] Григорий Климов – „Божий народ“, Издательство „Советская Кубань“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 55, 66, 95, 106. Книгата е в архива на автора.

[134] Библия, ““нига на пророк Йеремия“, гл. 4, ст. 22.

[135] Алексей С. Шмаков – „Свобода и евреи“, Част І, Городская Типография, Москва, 1906 г., Глава XIX. Граф Толстой о Думе, online: http://www.rusprav.org/biblioteka/Shmakov_FreedomAndTheJews/Shmakov_FreedomAndTheJews.html#_ftnref66

[136] Григорий Климов – „Божий народ“, Издательство „Советская Кубань“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, вече цит. съч., стр. 55, 66, 95, 81.

[137] Равинъ Даниелъ Ционъ, Председателъ на Върх. евр. дух. съдъ и Албертъ Варсановъ, Адвокатъ – “Еврейско брачно и бракоразводно право”, Кратко ръководство, Книгоиздателство “Иврия”, София, 1940 г., стр. 20-21.

[138] Равинъ Даниелъ Ционъ, Председателъ на Върх. евр. дух. съдъ и Албертъ Варсановъ, Адвокатъ – „Еврейско брачно и бракоразводно право“, Кратко ръководство, Книгоиздателство „Иврия“, София, 1940 г., стр. 20-21.

[139] Владимир Солоухин – „При свете дня“,Издательство „Москва“, Москва, 1992 г., цялата книга от online: http://lib.ru/PROZA/SOLOUHIN/bylight.txt

[140] Пак там.

[141] Пак там.

[142] Пак там, гл. 19, ст. 1, 17.

[143] “Theresa May’s majority is reduced further after she suspends MP for using phrase ‘n–-r in the woodpile’” by Christopher Hope, Chief political correspondent, Laura Hughes, Political correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 10 July 2017 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/10/tory-mp-describes-leaving-eu-without-deal-real-nr-woodpile/

[144] Това е еврейски свят, нали, англ.

[145] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[146] Евреите и Израел са над всички на света, нем.

[147] Не „Еврейската държава“, а еврейският свят, нем. “Der Judenstaat” – „Еврейската държава“ е заглавието на брошурата на виенския журналист Теодор Херцел, издадена през 1896 г. Смятат я за „библията“ на политическия ционизъм.

[148] “Malaysian Leader: ‘Jews Rule World by Proxy’” by Associated Press, Fox News, foxnews.com, FOX News Network, LLC, New York, NY, 16 October 2003 г., online: http://www.foxnews.com/story/2003/10/16/malaysian-leader-jews-rule-world-by-proxy/ и в много други медии. Вж. също видеозаписа в: Георги Ифандиев – „Камбаната бие за нас – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 юли 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=3t9-UAQ5-oY

[149] Мария Захариева – „Содом и България: Полски ученици на секс лагер по BG Черноморието. Тийнейджърите си имали и тарифи, разхождали се голи из хотелите“, София, вторник, 10 юли 2017 г., Dnes.bg, online: http://www.dnes.bg/stranata/2017/07/10/sodom-i-bylgariia-polski-uchenici-na-seks-lager-po-bg-chernomorieto.346830

[150] Чудя се дали авторката би нарекла длъжността с добре познатото на нашето поколение дружинна ръководителка или командирка, както беше на комсомолските бригади – все „доброволни“?

[151] Мария Захариева – „Содом и България: Полски ученици на секс лагер по BG Черноморието. Тийнейджърите си имали и тарифи, разхождали се голи из хотелите“, София, вторник, 10 юли 2017 г., Dnes.bg, online: http://www.dnes.bg/stranata/2017/07/10/sodom-i-bylgariia-polski-uchenici-na-seks-lager-po-bg-chernomorieto.346830

[152] Сандалска е била агентка на Второ главно управление на Държавна сигурност с псевдоним „Ели“. Членувала е в БКП. Беше лява патерица на Илия Павлов в „Мултигруп“.

[153] От гръцките думи “ἔθνος”, “éthnos” – „народ“, „нация“, и “ὄνομα”, “ónoma” – „име“, „наименование“ – названието на народи, нации, народности, племена, племенни съюзи, родове и др., както и етнически групи.

[154] Кой знае коя е тя?

[155] В оригиналния текст: “goy or gentile”.

[156] “Gentile”, from Wikipedia, the free encyclopedia, Wikipedia, en.wikipedia.org, San Francisco, CA, last edited on 16 July 2017 г., online: https://en.wikipedia.org/wiki/Gentile

[157] Вж. напр. Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, София, 2008 г., стр. 23. Книгата е в библиотеката на автора.

[158] Този натиск започва с Реформацията на Мартин Лутер през ХV век. Но доста по-отчетливо – през семендасететото столетие, когато в християнска Европа разбират презрението и омразата, с които евреите се отнасят към своите приемни народи.

[159] Leo Calvin Rosten – “The Joys of Yddish”, McGraw-Hill, New York, NY, 1968 г.

[160] Произход.

[161] Shaygets.

[162] Shiksa.

[163] Sheqetz.

[164] Вж. “The Megiddo Modern Hebrew-English Dictionary”, Megiddo Publishing Co., 1972 г.

[165] Израел Шахак – „Еврейска история, юдейска религия: Бремето на 3000 години“, второ издание, ИК „Огледало“, 58-59, 60, 61, 63-64.

[166] Вж. напр. “Jews look for ways to keep their heritage alive” by Whitney Evans, “Deseret News”, http://www.deseretnews.com/article/865618861/Jews-look-for-ways-to-keep-their-heritage-alive.html?pg=all, Salt Lake City, Utah, January 3, 2015 г., online: http://www.deseretnews.com/article/865618861/Jews-look-for-ways-to-keep-their-heritage-alive.html?pg=all

[167] За гоите – „Битие“, първата от т. нар. Петокнижие на Мойсей – началните книги на Библията.

[168] Пак там.

[169] Вж. Bryan Mark Rigg – “Hitler’s Jewish Soldiers. The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military”, University of Kansas Press, Kansas, 2002 г., стр. 342. Книгата е в библиотеката на автора. Вж. също  “Hitler’s Martial Jews”, “The Times”, London, December 6, 1996 г., online: http://www.codoh.com/newsdesk/961206.HTML

[170] Вж. Эдуард Ходос – „Еврейский синдром: Публицистический цикл“, Издательство „Свитовыд“, Харьков, 2001 г., стр. 13, 83-85. Книгата е в библиотеката на автора.

[171] Вж. напр. 003 – Video – Putin Compares the West Anti-Russian Campaign with Anti-Semitism, в: Георги Ифандиев – „Съвпадения ли?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юли 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bb%d0%b8 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=cGBnoDBq6CA

[172] Вж. напр. Arthur Koestler – “The Thirteenth Tribe: The Khazar Empire and its Heritage”, Random House, New York, NY, 1976 г., стр. 54-55. Книгата е в библиотеката на автора.

[173] Вж. “’We lost our houses, our cars, our men’: call to protect Mosul civilians” by Fazel Hawramy in Sulaymaniyah and Kareem Shaheen in Istanbul, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 11 July 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/jul/11/we-lost-our-houses-our-cars-our-men-call-to-protect-mosul-civilians

[174] Вж. напр. “Former CIA Agent: “The ISIS Leader Abu Bakr Al Baghdadi Was Trained by the Israeli Mossad” by Anas Chihab, “The Moroccan Times”, themoroccantimes.com, Casablanca, July 17, 2014 г., online: http://themoroccantimes.com/2014/07/6414/nsa-documents-reveal-isis-leaderabu-bakr-al-baghdadi-trained-israeli-mossad

[175] Вж. напр. “ISIS Leader Abu Bakr Al Baghdadi Trained by Israeli Mossad, NSA Documents Reveal” by Gulf Daily News, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Canada, July 16, 2014 г., online: http://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593м; “Shock claim top ISIS leader is ‘Israeli spy’” by Nicole Stinson, “The Daily Star”, dailystar.co.uk, London, 10th October 2016 г., online: http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/550882/conspiracy-ISIS-leader-Abu-Bakr-al-Baghdadi-Israeli-Intelligence-Agency-Mossad-spy

[176] Вж. напр. “Did John McCain Meet with Abu Bakr al-Baghdadi, the Alleged Head of the Islamic State (ISIS, ISIL, Daesh)?” by Global Research News, “Global Research”, globalresearch.ca, Montreal, Canada, December 28, 2015 г., online: http://www.globalresearch.ca/did-john-mccain-meet-with-abu-bakral-baghdadi-the-alleged-head-of-the-islamic-state-isis-isil-daesh/5498177

[177] Вж. напр. “French Report ISIL Leader Mossad Agent: Simon Elliot, aka Al-Baghdadi, son of Jewish parents, Mossad agent” by GPD, “Veterans Today”, “Veterans Today Network”, USA, August 4, 2014 г., online: http://www.veteranstoday.com/2014/08/04/french-report-isil-leader-mossad/

[178] Вж. “Netanyahu in Paris to commemorate Vel d’Hiv deportation of Jews”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Sunday, 16 July 2017 г., online: http://www.bbc.com/news/world-europe-40622845

[179] “Netanyahu to Macron: ‘Your struggle is our struggle’ against extremism” by Rina Bassist, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, Sunday, 16 July 2017 г., online: http://www.jpost.com/Diaspora/Watch-Netanyahu-Macron-pay-tribute-to-Jewish-WWII-deportees-in-Paris-499839

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...