Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЧОРЛАВИ РАЗМИСЛИ ОКОЛО ТОМИНА НЕДЕЛЯ И СЛЕД ТОВА

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

В навечерието на тазгодишното честване на Великото Христово Възкресение британският министър-председател Дейвид Камерън определи страната си като „християнска“. И не щете ли, върху му се стовариха крошета от всички посоки, даже от неговата Консервативна партия. На всичко отгоре подигравателно взеха да го наричат „нашия спасител“. „Спасител“ – с малка буква. Защото:

 

Във време на антимюсюлмански атаки, когато съществува страх от ислямския екстремизъм поради неговия терористичен потенциал, изразът на Камерънхристиянска страна“ е пропит със символиката на национализма на бялата раса.[1]

 

 

 

Християни сме ний, ама все не дотам[2]

 

 

 

 

 

Във връзка с празника Възкресение Христово или Великден, както е по-популярен, ме нападнаха всякакъв вид „доброжелатели“. Някои – отявлени невярващи. От т. нар. секуларисти – смятащи се за светски люде. Типове, за които без колебание мога да приложа стила на Алеко Константинов: Знам ги аз тяхПредставителите на този вид са способни и майките си да продадат заради келепира.

 

Други се правят на набожни. Някои даже навярно са искрено убедени, че са християни. Те бозаят направо от черната книга“, както определи Библията представителка на третия вид. Не осмислят нищо от записаното в църковните издания. Нито подлагат текстовете на съмнение. Гълтат направо така, както бебето се доверява на майчината си гръд и суче.

 

Споменатият трети вид са гностиците. Те са прочели оттук-оттам. Снобски поназнайват нещичко от Ведите, които смятат за „висше откровение“. Нямат ни най-малка представа, че санскритският език е силно повлиян от българския от дълбоката древност. Самите Веди са отражение на преданията на далечните ни предци. Нещо, за което по косвен начин споменава смятаната за най-добра изследователка на зороастризма и античните ирански езици, покойната британска професорка Мери Бойс. Притежавам най-известния й труд – „Зороастрийците: Техните религиозни вярвания и обреди“, на английски и на руски език.[3] Но не ми се рови, за да посоча академично цитата – до страница.

 

Мери Бойс доказа, че Зороастър или Заратустра е живял близо хилядолетие по-рано от официално приетото.[4] Имаме достатъчно основания да смятаме, че всъщност това е бил българският пророк и владетел Абар Кам (ХХ век пр.Р.Хр.), който пръв на тази земя формулирал принципите на еднобожиетомонотеизма.

 

Няма как да достигна до съзнанието на тези хора – гностиците, смятащи се за знаещи всичко. Пък и не желая. Целта ми не е да проповядвам. Опазил ме Бог

 

Но техните реакции ми напомниха един високо ценен Нобелов лауреат. Ърнест Хемингуей е бил един от тези гностици. Завърши земния си път със… самоубийство. Преди него – и баща му. Още в началото на един от най-популярните му романи – „Сбогом на оръжията“, срещаме следния диалог:

 

Всички разумни хора са атеисти“ – рече майорът. – „Но също така не вярвам и на масоните.“

 

Вярвам на масоните“ – каза лейтенантът. – „Това е една благородна организация.[5]

 

Слава Богу, ерудираните хора са наясно доколко „благородна организация“ е интернационалното масонство. Обаче днес ние масово се отнасяме към вярата точно по този начин. Изключенията наблюдаваме само сред фанатиците – предимно ислямски и юдейски. Последните упражняват огромно и затова трудно възприемано влияние върху световната политика не само пряко, но и чрез исляма. Тъкмо на тях дължим атаките, на които беше подложен Дейвид Камерън. А той не изрече нищо ново.

 

Още през декември 2011 година, в реч по случай 400-годишнината от т. нар. Библия на крал Джеймс – превод на английски, „Дейвид Камерън заяви, че Великобритания е християнска страна“.[6]

 

Още тогава „министър-председателят призова за възраждане на традиционните християнски ценности, които да се противопоставят на британскияморален разпад“.[7]

 

Не разбирам: Какво лошо се съдържа в това пожелание? Нима по своя характер тези ценности не са общочовешки? Или целта е съвсем различна от формалната – да не се смесва вярата с политиката, разделението на църквата и държавата?

 

Няма да обсъждам, кой и по какви причини е основал църквата. Нито ще се ровя в нейните съвременни нравствени устои, които отблъскват все повече християни от нея. Това също никак не е случайно. Иска ми се повече разумни хора да разберат: Отричането на морала води до онзи упадък, на който преди три години и половина се спря Дейвид Камерън.

 

Ще илюстрирам с пример от софийското общество отпреди век. Райна Костенцева, една от летописките на стара София, разказва:

 

Всички тези продавачи огласяха софийските сокаци, а някои от тях, които си имаха постоянни клиенти, всеки ден почукваха на портите им и им предлагаха продукцията си. Продавачът на кисело мляко носеше купички в две табли, метнати на рамото му като кобилица. Прясното мляко разнасяха всяка сутрин селяните от близките села. Те си бяха създали връзки с известен брой семейства и редовно ги обслужваха. Плащането ставаше обикновено месечно, когато чиновниците получаваха заплатите си. Търговията на кредит изобщо беше нещо обикновено. Кредитът, доверието между хората, имаше дълбоки корени сред народа. И единствената гаранция беше думатачестната дума, която струваше повече от хилядите по̀лици, станали в по-ново време символ на стоковите и паричните отношения.[8]

 

Мога да свидетелствам че това беше точно така. Ранното ми детство до 1956 година мина с все още леко топлото прясно мляко на Цена. Тя беше млада жена от близкото село Бояна. Под възела на неизменната й кърпа, завързана на тила, стърчеше коса, сплетена в дебела плитка.

 

Всяка заран тази здрава селянка слизаше до центъра на столицата с конска каруца, пълна с гюмове. Вечер мама оставяше празни шишета пред вратата на апартамента. Когато ставахме от сън, те вече бяха заменени от пълни.

 

Разплащането ставаше два пъти месечно. Родителите ми просто поставяха дължимата сума пари върху изтривалката. Нямаше случай някой да ги открадне. Понякога, много рядко, когато Цена минаваше по магазините и закъсняваше, по обяд се отбиваше у нас или у други свои клиенти, за да се подкрепи преди обратния път. Разбира се, безплатно, от добро сърце.

 

След това в квартала ни нахлуха другарите и идилията приключи. Появиха се кражбите. А Цена престана да минава. Чухме, че кравите й били взети и отведени в ТКЗС-о… Позвъни още няколко пъти и повече не я видяхме. Но у мен се е загнездил споменът за онзи спокоен живот, основан върху вярата, без значение дали между българи, арменци или евреи, и върху взаимното уважение и доверие между тях.

 

Днес нашенци се прославят чак отвъд Атлантика. Но с какво?

 

Извършителите на най-много нападения на автомати за услуги през 2013 г. са били от България, следвани от представители на Армения, Румъния, Бразилия и САЩ, според доклад на Verizon”,[9] в който са описани общо 130 инцидента от миналата година. Нарушенията обхващат предимно автомати за теглене на пари и помпи за бензин.[10]

 

Липсата на вяра неизбежно води до такива последици.  Това е свързано с изчезването на границата между доброто и злото. Или по-скоро – с нейното размиване или замяна на приоритетите. Което е типичен белег на комунизма. Може да се учудите, но предпочитам вярващ мюсюлманин, пред комунист или атеист. Питайте патѝло

 

С подигравките съм свикнал. По-важното е: Кое от двете ви харесва?

 

Вярата в Бога означава и приемането на истината. А както Сам Исус е постановил, тъкмо „истината ще ни направи свободни“. Свободата означава неподчинение на злото. Тя е доброволно приемане, че всичко е възможно, но до онези невидими предели, отвъд които човек може да наруши свободата на ближния на другия.

 

Затова е всичко. От години тръбя, че се води безмилостна, безогледна война против християнството. Нейната цел е покоряването на света. Крепостта, която брани човечеството от завоевателитевманиачените вождове на интернационалната левитска мафия, е точно християнската цивилизация.

 

Цивилизация ще рече култура. Това е въпросният вид взаимоотношения между хората, които се основават на свободата на личността при пълното нейно зачитане. Но също така – и на непрестанния стремеж към усъвършенстване. И то не единствено на „избраниличности, а на всички, които изпитват възвишения порив да бъдат по-близо до Бога, да съизмерват своето мислене, поведение и дела с Него.

 

Ето защо прекрасният водач на индийския народ Махатма Ганди споделил:

 

О, аз харесвам Христос. Обичам Христос. Само че мнозина от васхристияните, нямате нищо общо с Христос. Ако християните действително живееха съгласно Христовото учение, както е записано в Библията, днес всички в Индия щяха да бъдат християни.[11]

 

Ганди и неговите последователи сразиха Британската империя, „над която слънцето никога не залязвало“. Ние позволяваме тайни, подмолни и враждебни сили да разрушават нашия християнски свят. И преди всичко – европейската цивилизация. С което предаваме своите предци.

 

 

 

Вярващите в Христа сами режат клона, на който седят

 

 

 

Да разгърнем четвъртото по ред канонизирано Евангелие – свидетелството на апостол Йоаннай-младия и при това прилично образования за онова време сред учениците на Христос. Стигаме до понеделника, а не неделята, след Неговото Възкресение. Един от дванадесетте не присъствал на първата Божия поява след кръстната смърт. Евангелският разказ действително звучи доста примитивно за съвременния читател от компютърната ера. Но все пак нека го припомня.

 

А Тома, един от дванайсетте, наричан Близнак, не беше с тях, когато дохожда Исус. Другите ученици му казваха: видяхме Господа. А той им рече: ако не видя на ръцете Му белега от гвоздеите, и не туря пръста си в раните от гвоздеите, и не туря ръката си в ребрата Му, няма да повярвам.

 

След осем дена учениците Му бяха пак вкъщи, и Тома с тях. Дойде Исус, когато вратата бяха заключени, застана посред тях и рече: мир вам!

 

После казва на Тома: дай си пръста тук, и виж ръцете Ми; дай си ръката и тури в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.

 

Отговори Тома и Му рече: Господ мой и Бог мой!

 

Исус му казва: Тома, ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали.

 

И много други чудеса направи Исус пред учениците Си, за които не е писано в тая книга.[12]

 

Последното е многозначително. Всеки да го тълкува, както желае. Ако приемем, че днешните транспортни и съобщителни средства са чудо, то кой ли ни ги е дал? При това всичко стана в рамките на моя живот – за не повече от шест десетилетия.

 

Чудесата“ на науката и техниката действително са ни подарени. За една част от тях разказа американският военен разузнавач, полковник Филип Корсо, който освен това е бил съветник на президента Дуайт Айзенхауер. Малцина знаят и приемат за истина срещите тъкмо на този стопанин на Белия дом с представители на извънземни цивилизации. Но пелената на секретността постепенно бива разбулвана. Не случайно помогнаха на полковник Корсо да премине в отвъдното.[13]

 

Само преди месеци представих свидетелство не на друг, а на министър на отбраната на Канада. В него той потвърждава, че изнесеното от Корсо е истина.[14] Но скептицитезнаят повече“ и от Пол Хейлиър. Който на всичко отгоре, въпреки напредналата си възраст, продължава да е действащ член на Съвета на посветените, какъвто е смисловият превод на институцията Privy Council.[15]

 

От благата, които сме получили свише и са били разработени по метода на т. нар. обратно проектиране, се ползват не само християни или евреи, да речем. Всички хора по света летят с бързи самолети, говорят по безжични телефони със събеседници в почти всяка точка на земното кълбо, ползват хирургически услуги, извършвани с лазер, автомати и роботи отнемат работните им места… Да не говорим за военните и постиженията в областта на унищожението. Не само безпилотните самолети скоро ще изпратят авиаторите в пенсия. Роботи заменят пехотинците. Ето я мечтата на властелините на света, които са се вживели в ролята на земни богове. И освен чрез познатата ни, видимата властпосредством скрита господстват над живота и смъртта на стотици милиони човешки същества.

 

Но кои са земните богове? Защо не отворим съзнанието си, за да проумеем, че наричаме Бог Висшия разум, Който е сътворил всичко? И в една непозната нам йерархия управлява всичко във вселената. Възможно е в нея, далеч отвъд земните предели, също да се водят битки, но между титани. А ние просто обираме негативната парса, образно казано.

 

Нима не сме в състояние да приемем Исус Христос за един от най-близките на Висшия разумна Господ, изпратен с мисия да отвори очите на човечеството? Пък то – колкото схване…

 

Какво ни говори т. нар. Торинска плащеница? Колко пъти писах, че учените не могат да дадат друго обяснение, освен за непозната сила, енергия и технология, каквито изобщо не са познати на тази планета.[16] Това – за онези, които държат да повторят ролята на апостол Тома.

 

Буквално преди два месеца и половина беше направено поредното „откритие“: Изображението върху Торинската плащеница може да е било оформено от земетресение. Това – с въпросителен знак. Но физици от Италия и Великобритания признават, че евентуалните неутронни емисии, които е възможно да са оставили отпечатък от лицето и тялото на Исус Христос, са им непознати. Във всички случаи реликвата е датирана „вероятно от първи век“![17]

 

Но нека видим и чуем макар и повърхностните обяснения за това.

 

 

 

 

 

Преди две години високо квалифицирани и всепризнати италиански изследователи от различни сфери на науката направиха поредното радио-въглеродно проучване на материята на плащеницата. Те откриха грешката на своите предшественици – проби, взети от кръпка върху тъканта, направена вероятно през ХV век. По този начин опровергаха досегашните скептици, подхранвани от съответните влиятелни финансови кръгове. Сещате се кои.

 

И потвърдиха, че макар да не знаят как са получени, материята и изображението върху нея са от І век. Рисунъкът е неръкотворен и се дължи на извънземна технология. „Той е сътворен от проблясък от свръх естествена светлина.[18]

 

Достатъчно по този въпрос.

 

Понеже за мен вярата е нещо лично. Всеки има право на такъв съкровен, свръх интимен акт.

 

Но онова, в което съм сигурен, е, че действително ние, християните, сами подписваме смъртната си присъда. Когато Дейвид Камерън пледира за възприемането, даже за провъзгласяването, на Великобритания като „християнска държава“, среща отпор сред… британци. Защо самозванитехристияни“ възприемат еврейскитеписания“ – чиста проба литературно плагиатство, за истина? Безкритично се доверяват на буквалния прочит на редактираните и изопачени от фарисеите и техните наследнициравините, масово разпространени текстове на Новия завет. Обаче не се учат от евреите.

 

Каква държава е Израел? Еврейска, разбира се.

 

В същото време се сблъскваме със следното. Клонящият към лейбъриститесоциалистите, всекидневник “The Guardian” заяви, че „министър-председателят обижда евреите и мюсюлманите“?![19]

 

Струва си да попитам авторката: Не е ли обидно за християните и мюсюлманите Израел официално да бъде наричанаеврейска държава“? А нима страни като Саудитска Арабия, Иран, Катар, Кувейт, всички шейхства в Персийския залив, Мароко, Тунис, Алжир, Либия не са ислямски?

 

Когато иде реч за нещо, насочено против християнството, всичко е O.K., казано на „нашенски“. Щом християните съвсем плахо поискат да напомнят, че ги има на тази земя, гръмогласен хор, съставен не само от представители на други религии, запява арията на клеветата. А все още, сумарно, броят на изповядващите различните версии на християнството е най-голям сред жителите на планетата.

 

Скудоумните туземни пишман националистчета досега роптаят, задето в Отоманската империя християните били лишени от правото да носят оръжие. Нито един от тези твари с гладки мозъчета не се е замислял, че това се е оказало привилегия.

 

Докато ислямското население гинело в многобройните войни, водени от султаните, делът на християните постоянно нараствал. За да се стигне до там, че през деветнадесетото столетие специално на Балканския полуостров тези количествени натрупвания създали благоприятна среда за ново качествоподялбата на територията по национален признак.

 

Ала поради каква причина същите тези „неофити“ – уж новопокръстени в Христа Бога наш комунета и дечурлига на комунистически неверници и преследвачи на християните, нито веднъж не надигнаха глас срещу идентичното отношение на еврейската държава към нейното християнско население? Не съзират ли дискриминация по религиозен признак в това? Къде се крият толкова години т. нар. правозащитни организации?

 

 

 

Огромна е разликата между общество и държава,

както между вяра и канон

 

 

 

Едва сега „израелската армия ще започне да призовава християни. Военната служба ще остане доброволна за 130 000 израелски християнски араби, както и за повече от 1,3 милиона мюсюлмански араби. Но само християните ще получават повиквателни.[20]

 

Понеже държа на равноправието и справедливостта, съчетани с уважението на националните традиции, питам: Къде остават правата на мюсюлманите? Равенството трябва да бъде пред закона. Той следва да бъде еднакъв за всички. Но не бива да бъде отричано правото на самоопределение на националните държави.

 

Когато една страна е с преобладаващо ислямско население, нека бъде мюсюлманска. Но при пълно зачитане на свободата и достойнството на всички видове малцинства. Задължително е същото да важи за християнските държави.

 

Още един аргумент в полза на това мое схващане намирам във факта, че жителите на християнските страни са в необратим процес на по-бързо застаряване. Шансът да оцелеят по-дълго и да разнообразяват етническия килим на земята е в издигането на значението и влиянието на техните християнски ценности и традиции. Не написах налагането. Което не отменя изискването за уважение на тези базисни ценности от страна на останалотонехристиянското население. Те могат да бъдат основа на държавното строителство.

 

На свой ред, това условие е и крачка към повече шансове за мирното съвместно съществуване между народите. Не съм ли прав?

 

Някои проповядват, че вярата не бива да бъде свързвана с държавата. Тя е личен и/или обществен ангажимент. Но ако не знаете, тъкмо във Великобритания монархът е глава на Англиканската църква. Точно така, откакто е на трона, кралица Елизабет ІІ стои над Кентърбърийския архиепископ. То е нещо като в министерствата на вътрешните работи в държави, имитиращи някаква „демокрация“, където съществуват такива институции. Министърът е главата, но е политическо лице. Докато главният секретар е професионалният ръководител. Поне тук играят подобни милиционерски етюди. Само идиотите се хващат на елементарната пиеска, съчинена от фуражки с мозъчета-дюстабанлии

 

Забележително е, че стрелите, които обсипаха Дейвид Камерън след неблагоразумнотому изказване, чеВеликобритания трябва да бъде християнска държава“, бяха изстреляни от всички страни. Имам предвид политическите централи вътре в родината му. Което за пореден път ме убеди, че не греша във възприятията си. От години съм наясно, че на света има само една партиятази на парите. Но не се мъча да убедя никого.

 

Поне редовните читатели знаят: “Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“. Ще добавя, че щом хората са толкова тъпи, “pereat mundus“ – „нека погине светът“! Не заслужава по-добра съдба.

 

Например един от вестниците най-близки до Камеръновата партия две седмици ореваваше орталъка с упреци и дори атаки против премиера. Да илюстрирам:

 

В писмо до The Telegraph 55 публични фигури с различни политически убеждения го обвиняват в насърчаване на разделение“ и за това, че активно нанася щети на обществото, като постоянно набляга на християнството.

 

Групата, в която участват писатели от ранга на Филип Пулман и сър Тери Прачет, учени, носители на Нобелова награда, прочути радио– и телевизионни водещи, някои актьори, настоява, че членове на правителството, излъчено чрез избори, нямат никакво право активно да дават приоритет на религия или на определена вяра.

 

Това идва след поредица от публични изявления, в които г-н Камерън все по-шумно огласяваше своята собствена вяра.

 

Миналата седмица, в статия за “The Church Times[21] министър председателят безочливо заяви, че Великобритания не бива да се срамува от своята християнска същност.[22]

 

Нямам представа дали е някакъв план, но друг, твърде важен и високопоставен британски държавен чиновник, удари рамо на министър-председателя:

 

Християните с нарастваща неохота изразяват своите религиозни убеждения, защото са били „изключени“ от „тревожното“ и „твърде вреднотонарастване на религиозния фундаментализъм, заяви главният прокурор.

 

Доминик Грийв посочи, че атеистите, които твърдят как Великобритания вече не е християнска нация, сесамозаблуждават“. И са длъжни да приемат, че вярата е формирала законите и етиката на тази страна.

 

Той заяви, че всичките 1500 години на християнски ценности няма да изчезнат за една нощ“. И продължи с това, че много хора запазват вярата си, даже ако предпочитат да не ходят на черква.[23]

 

Мисли, над които си струва да поразсъждавате. Без да изпадате в крайностите на болшевишкото скудоумие, заменено от някакви „евро-атлантически ценности“. Съгласно тях, главният прокурор на Великобритания, мистър Доминик Грийв, трябваше да бъде осъден за ксенофобия или някаква друга фобия“; за расизъм или подобен изъм“…

 

Какви точно са подбудите – неговите и на Дейвид Камерън, ще разберем по съдбата им в недалечното бъдеще. Братството не допуска отклонение от неговите планове и наказва провинилите се“.

 

Независимо как е наложено християнството у нас, то е единствената държавно-градителна доктрина, която е в състояние да ни обедини. И сградата, издигната върху неговите темели, да издържи бурите на времето. Даже да преодолее т. нар. отрицателна раждаемостединственият спасителен пояс върху палубата на кораба, носещ гордото най-древно название България“.

 

Това не е заплаха към невярващите или спрямо българите, изповядващи различна вяра. Но да се разберем: Тук е християнска България! И не бива да допускаме различия в тази насока. Свобода за всички, но в рамките на българщината. А тази година се навършват цели 1150 лета от християнизирането на българите. Вярата в Исус Христос като наш Господ и Бог, издигането на Неговото Учение в база за устройство на държаватаето какво може да запази България и в грядущето.

 

Единението ни може да бъде осъществено единствено в името на тази възвишена цел. Погледната от такъв ракурс, тя израства пред нас с нейното гигантско значение. Тъй като се превръща в основа на националната сигурност. Не веднъж съм обяснявал, че нация означава народ. Каква национална сигурност, щом като липсва нация?

 

Преди всичко следва да бъдем човеци, българи. Чак след това – европейци или някакви други, в зависимост на индивидуалните желания. Та нашите предци са основателите на европейската цивилизация. Нейното название се е появило тук, сред античните българи.

 

От близо 2000 години Европа е християнска. Отричането на този факт, откъсването на нейните жители от техните духовни корени, ускорено ще ги отведе в небъдното.

 

Не ме интересуват никакви фалшиви „правозащитници“ – платени измекяри на синедриона. Те са плод на сурогатно зачатие, съчетание на сатаната и антихриста.

 

Когато някой от нас отиде в африканска страна, да бъде добър не само да спазва писаните закони, но и да се съобразява с традициите на тамошното население. Посети ли мюсюлманска държава, да се отнася с уважение към исляма. Разбирате, какво искам да кажа, нали?

 

Християнството и особено неговият източно-православен обред е най-толерантната религия. Не поставя никакви предварителни външни изисквания към различните. Всеки може да влезе в нашите храмовебез разлика на раса, пол, възраст, занятие; без каквото и да е разделение, без всякакво задължение – даже за палене на свещичка.

 

Ако решите да посетите джамия, най-малкото ще ви накарат да се събуете. За жените това „приключениее невъзможно. Кой не знае, че „жена и свинкя не влизат в джамия“? Казват, че днес достъпът бил либерализиран. Сега не е позволено да влиза в джамия човек, който е джунуб[24] или жена, която е в хайз.[25]

 

На жена в хайзе забранено да чете Коран и Керим в хадис от Абдуллах ибн Умер, Пратеникът е казал: „Когато човек е джунуб или жената е в хаиз, да не четат нищо от Корана (дори и да слушат).[26]

 

Не съм проверявал, не знам дали е по-свободно. Обаче личат ограниченията. Набива се в очи и разделението по пол. Мъжът е човек“, а жената не е… Впрочем така е и при евреите.

 

В синагогата ще принудят мъжете да поставят кепаярмулка, на тила си. Посетителките ще бъдат натирени в галерията. Единствено от тази медия научавате за половата дискриминация в еврейската държава. Израелките могат да сядат само на задните седалки в обществения транспорт. Нямат право да се покланят пред т. нар. Стена на плача в Йерусалим. Всъщност част от западната стена на римската крепост. Съществуват неписани, но почти напълно задължителни за спазване правила за приличие в облеклото

 

Какво повече могат да искат от християните, от нас? Защо търпим несправедливи претенции, упреци, обвинения? Не сме ли в състояние да прозрем, че оцеляването ни като българи е възможно единствено, ако приемем Христа в душите и сърцата си. Като отхвърлим разделението, към което ни тласкат комунистическите престъпници, които поставиха неговото начало. И не спират със своята политика на разединение по изкуствени признаци.

 

Евентуалното ни запазване минава също така през отхвърлянето на масонската солидарност и връщането към нашите родови, християнски, български добродетели, една от които е взаимопомощта.

 

Време е, да последваме Христовия пример и да извадим камшика, за да изгоним търговците, сарафите, идейно-политическите блудници от храма български. Даже сме закъснели. Народната нива не ще молитва, а мотика!

 

 

 

Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа,

а отвътре са вълци грабители: по плодовете им ще ги познаете[27]

 

 

 

За мен горното Божие предупреждение е едно от най-важните. Пиша тези редове на т. нар. от църквата Томина неделя. През това време в Рим вървеше канонизацията на двама човеци. За единия мога да кажа, че не беше съвсем такъв. По-скоро – сатанинско изчадие, което предаваше и продаваше християнството. Затова и Господ даде знак, че не го ще. А папата във Ватикана се направи, че не забелязва знамението.

 

За кой ли път? Така е още от времената на Великото Христово Възкресение и на фарисея Шаул.

 

Тези сатанисти богохулно заявяват, че са Божи наместници“, заемащи престола на свети Петър“. Никой от вярващите католици да не се обижда, а да помисли.

 

Тези дни по израело-арабска телевизия се състоя премиерата на документален филм, посветен на продължаващия комунизъм у нас. Авторите му наричаха еретиците, загърнати в раса, с истинските им имена. Например Неофит – псевдо патриарх, беше точно и правилно назован шпионин“. За какъвто, пак в рамките на откровението, беше определен Георги Първанов – „президент“.

 

Безбожници и вероотстъпници управляват християнството. Но къде са християните? Нима Бог не ни е ни е завещал, че: „Дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях.[28]

 

Колко пъти съм напомнял, че ние, а не поповете, сме църквата? Толкова ли е трудно за разбиране? Църквата е общност от вярващи в Христос като наш Господ, Бог и Спасител. Мюсюлманите, чиято верска доктрина е изобретена от фарисеите, все пак също приемат ИсаИсус. Добре, не като Бог, а като Пророк. Но дори и така да е, къде ни е проблемът?

 

Но да се върна към трагичната случка, която не само аз приех като Божие знамение в навечерието на споменатата канонизация.

 

Миналия вторник италианец беше смазан и почина от гигантско разпятие, посветено на покойния папа Йоан Павел ІІ, само дни преди полският понтиф да бъде направен светец на церемония във Ватикана.

 

Беше съобщено, че по фантастично съвпадение загиналият 21-годишен мъж е живеел на улица, наречена Папа Йоан ХХІІІ“ – който също ще бъде канонизиран на церемонията в неделя [27 април 2014 г.]събитие, което е безпрецедентно през две-хилядолетната история на католическата църква.[29]

 

Католическата църква има едва хилядолетна история, но това не е толкова важно. Можете да ме упрекнете в „суеверност“, но вярвам: Такива събития са знак, предупреждение. Имам личен опит в свръхестествени личби, чието единствено и логично обяснение е в Божията намеса. Някои такива събития ми се случват почти всекидневно. Малцина от близките ми знаят за тях. И отдавна са убедени, че нищо не е случайно. Дори това, че четете тези редове.

 

Както отбелязаха някои западни коментатори, „папа Йоан Павел ІІ не бива да бъде правен светец,… заради неговия низък провал във въздаването на справедливост на свещениците, извършващи сексуални насилия, и на епископите, дето прикриваха техните престъпления, заявиха днес [25 април 2014 г.] жертви на църковния секс.

 

Покойният полски понтиф не успя да предотврати изнасилването на хиляди деца от свещенослужители, които са педофили. Вместо това предпочете да пренебрегне скандала в интерес на защитата на образа на католическата църква. Това заявиха жертви от три континента в навечерието на неговата канонизация.[30]

 

Самото „правене на светец“ следва да бъде унизително за вярващите. В това чисто човешко действие няма и една йота християнство. То е противно на всичко, което Сам Исус Христос е постановил.

 

Освен това папа Йоан Павел ІІ беше колкото „полски“, толкова и еврейски. Неговата майка е била еврейка от Прибалтика. Толкова съм изяснявал това!… Ала народностната му принадлежност към онези, които се смятат за потомци на богоубийците, не е най-същественото. Верската е по-съществена. Плодовете на неговото царуване във Ватикана са отвратителни. А Господ ни учи: „По плодовете им ще ги познаете![31]

 

И двамата, които досущ като в казармата бяха произведени в чинсветци“, са имали някакви допирни точки с България. Излишно е да припомням, но ще го сторя за всеки случай.

 

Преди да стане Йоан ХХІІІ, под името Ронкалий, въпросният папа е бил нунцийпосланик – на Ватикана у нас. А „българската връзка“ в покушението срещу Йоан Павел ІІ е широко известна. Никой не е оправдан за нея. Тя съществува в правния мир като неизяснено обстоятелство. Не си правете илюзии, че някой я е отхвърлил. Просто остана недоказана.

 

Но също така тя не е „българска“. Ако действително е съществувала, тя е била интернационал-комунистическа, произлизаща от Братството. Защото в атентата срещу полския папа бяха замесени комунисти и ченгета. А те няма как да са българи, нали? Даже не са човешки същества. Признато е от самите тях.[32]

 

Ала кажете ми: Възможно ли е някой, затънал до уши в лъжа, да бъде приеман за праведен, камо ли за светец? Отреклият се от Бога и от заръките Му пастир, е в състояние да отведе стадото единствено в пропасттав най-страшната, в духовната преизподня?

 

Какво друго, освен службата на дявола, му дава основание да претендира, че е Führer, на повече от 1 милиард католици? Който следва съблазнители на човеци, водачи слепи, покваряващи душите, какъвто безспорно беше римският папа Йоан Павел ІІ, няма правото да се нарече християнин.

 

Не без основание днес вече 89-годишният свещеник Габриеле Аморт – главният заклинател на Ватикана (има такава длъжност – екзорсист, гонител на зли духове), заяви, че е работил по 70 000 случая на обсебване от злото. Попът, който четвърт век заема този важен за католическата църква пост, призна, че „дяволът е във Ватикана“.

 

Средпоследствията от проникването на сатаната са битките за власт“ в папската държава, както ионези кардинали, които не вярват в Исус, и епископите, свързани с демона“. Главният екзорсист нареди насилието и педофилията сред проявите надима на сатаната в светите помещения“ (храмовете), израз, употребен през 1972 г. от тогавашния папа Павел VІ. Също и убийството през 1998 г. на началника на папската швейцарска гвардия Алоиз Естерман и на жена му, както и на един от войниците.

 

Незабавно укриха всичко“ – рече Габриеле Аморт. – „В това човек вижда загниването.“

 

„… Аморт, който издаде [книгата] „Спомените на един екзорсист – поредица от интервюта,… декларира, че опитът за убийство на папа Йоан Павел ІІ през 1981 г. е бил дяволско дело[33]

 

Естествено веднага се намериха опоненти на главния борец срещу злите духове. Те го обвиниха, че е „отишъл твърде далеч в обвиненията си, че сатаната е проникнал в коридорите на Ватикана“.

 

„… Аморт сподели пред вестник „Република, че дяволът е истински невидим дух. Но се разкрива чрез своето богохулство и с мъките, на които подлага обладаните от него лица. Той може да остане скрит или да говори на различни езици, да се преобразява или да се появява в подходящ привлекателен вид. Понякога ми се надсмива.“…

 

Съгласно църковния каноничен закон[34] всеки свещеник може да прогонва зли духове, но на практика това се върши от подбрани и специално обучени според правилата попове.

 

Аморт е ръкоположен през 1954 г., а официално е станал екзорсист през 1986-а. В миналото той изказал предположението, че Адолф Хитлер и Йозеф Сталин са били обсебени от дявола. Той е един от онези ватикански служители, които предупредиха, че романите за Хари Потър на Дж. К. Роулинг правятпогрешно и фалшиво разграничават някакви черна и бяла магия“.[35]

 

Всичко това доказва твърдението ми, че т. нар. християнска църква отдавна е превзета от силите на злото антихристиянството. Началото на всичко това трябва да търсим в годините след саможертвената кръстна смърт на нашия Господ Исус Христос. Планът се е зародил в средите на фарисейството в синагогата. Никак не е случайно, че почтени християнски свещенослужители я наричат синагога на сатаната“![36]

 

Егоизмът и жаждата за мъст на самообявилите се за богоизбрани дотолкова е разяла нейното тяло, че през 2001 г. Ватикана официално отхвърли използваните с векове в битката срещу сатаната молитви.[37] Навярно, за да не засегне някой от израилтянитепоследователите на онзи борил се с библейския Яков бог, който се плашел от светлината.

 

Това беше дело, плод, на папа Йоан Павел ІІ. Дали пък с него и други подобни, все в името на Израил, не заслужи да бъде направен светец“?

 

Не веднъж съм изтъквал, че през 1984 г. на Запад се появи книга, която разбуни доста духове. И тамошните власти побързаха да сторят всичко възможно, та тя бързо да потъне в забвение. Нейният автор се казва Анатоли Голицин и е бивш офицер от КГБ, предпочел минаващия по онова време за „свободен свят“ отвъд Желязната завеса. И забележете, в годината, за която някога писа Джордж Оруел,[38] Голицин издава политически анализ, в който предвижда главоломните промени в света!

 

Той твърди, че либерализацията в Чехословакия от 1967-1968 година е била ръководена от шефа на КГБ Юрий Андропов.[39] Както и последвалите подобни събития в Полша. Тъкмо опитът му в тази област наклонил везните за избора му на най-високия пост в СССР – генерален секретар на ЦК на КПСС.

 

Когато ние още сме опипвали пътя си в живота в мрака на тоталитарната държава, авторът на „Нови лъжи на стар глас: Комунистическата стратегия на измамата и дезинформацията“ е забелязал факти, убягнали на нашето потиснато внимание. Като например съвпадението през 1983 г. на необяснимото с логиката на другарите освобождаване на лидера на полския профсъюзСолидарностот затвора, с издигането на Андропов и с посещението на папа Йоан Павел ІІ в родината му по покана накомунистическия лидер Войчех Ярузелски! В това Голицин е съзрял предстоящи промени в Източна Европа.[40]

 

Като прави преглед на други подобни събития, авторът стига до заключението, че всичко ще бъде наченато от самия Съветски съюз. Съединените щати ще започнат да притискат Кремъл по линията на разоръжаването и мирното съвместно съществуване. По същото време в Москва ще има боричкания за властта

 

Спомнете си т. нар. петилетие великих похоронпетилетката на големите погребения – когато в рамките на по-малко от три години сякаш по поръчка си отидоха от този свят трима генерални секретари на ЦК на КПССБрежнев, Андропов и Черненко.

 

Тъй като вярвам в Бог, а не в някакви „земни пророци“, подчертавам: Офицерът от КГБ е бил чудесно осведомен. Ала няма как да се отрече, че и умът му е щракал, та е свързвал две с две. Той пише:

 

Андропов ще бъде заменен от по-млад лидер с по-либерални схващания, който ще продължи по-интензивно т. нар. либерализация.[41]

 

Речено, сторено. Дойде Горбачов. Появи се внезапно и от нищотоtout à coup, както казват французите. И „реформите” тръгнаха…

 

В момента тече посмъртното отблагодаряване. Във Ватикана произвеждат светии…

 

 

 

Кога правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерците по синагоги и по улици,

за да ги хвалят човеците[42]

 

 

 

Докато в Афганистан, Сирия, Централно-африканската република, Ирак, Украйна хиляди загиваха, медиите по света следяха отблизо “the Royal tour” – „кралското пътешествие“ в Австралия. Херцогът и херцогинята на Кембридж присъствали на Великденската церемония в Сидни. Тя се състояла в катедралата „Сейнт Ендрю“ и била водена от архиепископа на града, „най-благоговения д-р Глен Дейвис“.[43]

 

Как така е „най-благоговен“? Вие ми кажете. След като се смятате за вярващи в Христа, пък не спазвате Неговите заръки и наставления. Даже невярващите се обръщат към поповете с „Отче“. Което е богохулство. Църквата е заприличала на армията. В нея съществуват чинове и военна дисциплина. Вместо да дават пример със своята скромност, противно на Божиите повели, нейните фюрери се кичат като пауни и се титулуват до превъзнасяне.

 

Как така някой ще бъде „по-свещеник“ – „преосвещенство“? Ала по-нататък – „високопреосвещенство“! Има и „блаженство“…  А на върха – генералът с пагони от Държавна сигурност под расото, даже е „светейшество“!

 

Бог кротко е постановил:

 

А вие недейте се нарича учители; защото един е вашият УчителХристос, а всички вие сте братя; и никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият Отец, Който е на небесата; и наставници недейте се нарича; защото един е вашият НаставникХристос.[44]

 

В църквата и в живота всичко е обратно на Христовия завет. Суетата е превзела общността. Преди години хората обличаха най-хубавите си дрехи, в знак на уважение към церемонията. Погрешно вярвайки, че така отдават Божието Богу. Изпадаха в грях, понеже не познаваха словото Божие. Пък и почти половин век то беше забранявано и преследвано. Библията се беше превърнала в антикварна рядкост и се продаваше на баснословни цени

 

Днес комунистически първенци и ченгета с изяснени биографии на Юдови последователи показват скъпите си тоалети в църквите. А преди близо две хилядолетия пред насъбралото се множество Господ е обяснил:

 

Защо се грижите и за облекло? Взрете се в полските кринове, как растат: не се трудят, нито предат; а казвам ви, че нито Соломон във всичката си слава не се е облякъл тъй, както всеки един от тях; и ако полската трева, която днес я има, а утре се хвърля в пещ, Бог тъй облича, колко повече вас, маловерци![45]

 

Не, Соломон не е историческа фигура. Но повечето от арамеите, сред които Бог проповядвал, били юдеизирани по един или друг начин. Как да стигне до съзнанието им? Какви сравнения би могъл да използва Христос? Естествено – такива, за каквито тогавашните хора били чували, имали известна, макар и смътна представа.

 

Напуши ме смях, когато се сетих, че по празници източноправославните попове се кичат с всевъзможни пъстри облекла, кое от кое в по-крещящи цветове. А символът на глобалното хомосексуално движение е изображението на шарената дъждовна дъга. Така всичко си идва на мястото…

 

Повтарям, докато във Възкресната вечер богомолците би трябвало да са притихнали, в очакване да бъде припомнено, отново възвестено чудото на Божията победа над смъртта и злото, т. нар. световни медии ни занимаваха със следното:

 

Когато пристигна в катедралата за церемонията с продължителност 65 минути, кралската двойка беше посрещната от архиепископа на Сидни, най-благоговения д-р Глен Дейвис.

 

Херцогинята носеше жакет в гълъбово сиво на Аликзандър Маккуийн и шапка от Джейн Тейлър.[46]

 

Ето какво се оказа най-важното“ на Великденското тържество в големия австралийски град?! Забелязахте ли, че редом с „кралската двойка“ изплуваха имената на съвременни идоли. На крояча Аликзандър Маккуийн и на шапкарката Джейн Тейлър? Те са занаятчии, представители на някогашното трето съсловие. Но понастоящем – световни „звезди“?!

 

Съзнавате ли какво причиниха революциите? Благородството, постигнато в името на възвишени цели и най-често с оръжие в ръка, отстоявано с усилията на поколения, беше заменено от занаятчийството, лихварството, алъш-вериша – от далаверата, най-общо казано. Битът надделя над духовното. Моралът отстъпи пред материалното.

 

С тъга наблюдавах на Женския пазар в столицата опашките от „вярващи“, чакащи за… агнешко месо. И се запитах: Дали тези хора изобщо са прочели Евангелските текстове? Къде нашият Господ, пред когото уж палят вощеници и кадят тамян, е постановил да се убиват животинки и да се изяждат в Негова чест?

 

Напротив. Той прогонил от храма тъкмо търговците на животни за жертвоприношения. И ни е завещал правилото:

 

„… Слушайте и разумейте: не това, що влиза в устата, осквернява човека, а онова, що излиза из устата, то осквернява човека.

 

И тъй, не се грижете и не думайте: какво да ядем, или какво да пием, или какво да облечем? Защото всичко това търсят езичниците, и защото вашият Небесен Отец знае, че имате нужда от всичко това. Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде.[47]

 

Не, драги мои, „вярващите“, „християните“, тяхната църква приеха юдаизма, измамата Вехт завет. И това е един от огромните им грехове. Не друг, а бивш юдейамериканецът Артър Катц не спестява вината на т. нар. християнска църква:

 

Твърде охотното и мълчаливо съгласие на църквата с юдаизма и признаването на синагогата като представител на една алтернативна и валидна вяра е противоположно на апостолското виждане. Това е обезсилило свидетелството на църквата и то повече, отколкото тя си представя, както пред евреите, така и пред останалите народи.[48]

 

 

Сам Господ ни е предупредил да не изпадаме в това прегрешение:

 

Гледайте да не проявявате своята праведност пред човеците, за да ви видят; инак, няма да имате награда при Небесния ваш Отец. И тъй, кога правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерците по синагоги и по улици, за да ги хвалят човеците. Истина ви казвам: те вече получават своята награда.

 

А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае, какво върши дясната, та милостинята ти да бъде скришом; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.

 

И кога се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и по кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. Истина ви казвам, те вече получават своята награда.

 

А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.

 

А кога се молите, не говорете излишно като езичниците; защото те мислят, че в многословието си ще бъдат чути; прочее, не бивайте тям подобни; защото вашият Отец знае, от какво имате нужда, още преди да поискате от Него.[49]

 

 

 

Видях всички работи, които се вършат под слънцето,

и ето – всичко е суета и гонене на вятър[50]

 

 

 

Суетата превзе света. В него не действат Божите правила за любов, но не и робуване; за смиреност, но не и покорство; за взаимно уважение и взаимопомощ, но не и за угодничество, нагаждачество и прислужване. Не се учудвайте, че острите лакти и едрите бицепси надделяха над ума, мъдростта и опита.

 

Ала цитираният Артър Катц отива по-нататък. Той анализира греха на църквата във връзка с измамата шоа“, „холокост“ – „всесъжениетона някакви самозвани евреи“:

 

Тази грешка се отразява в неспособността на църквата да разпознае холокоста като присъда. В резултат на това и при отсъствието на друго обяснение тя съвсем неуместно се е съгласила с еврейското обвинение за нейния провал по време на холокоста. Обвинението отива толкова далече, да твърди, че вродените дефекти във вярата на църквата са били причина за трагедията. Това отхвърляне на апостолската и Новозаветната вяра заплашва самата същност на църквата[51]

 

Вгледайте се в ставащото край нас. Евреите са навсякъде. Възвеличаването им и преклонението пред тях започва от т. нар. държавни глави и стига едва ли не до просяците. Исус Христос и Неговото предаване на кръстна смърт от тяхдоброволно приелите да са наследници на юдейските престъпници от І век, са закътани в най-рядко посещаваните кътчета на паметта. Те, евреите, са богоубийци.

 

Вместо да следвате Божията повеля и да ги отстранявате от живота си, вие им се мазните. Нещо повече. Допускате тях – родените архипрестъпници, да ни сочат с пръст, да обругават нашите предшественици, за това, че – видите ли – не били спасили евреи от Беломорието.

 

А лично Господ ги е осъдил:

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето давате десятък от гьозум, копър и кимион, а сте оставили най-важното в закона: правосъдие, милост и вяра; това трябваше да правите, и онова да не оставяте.

 

Водачи слепи, които комара прецеждате, а камилата поглъщате!

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето чистите отвън чашата и блюдото, когато вътре те са пълни с грабеж и неправда.

 

Слепи фарисеино, очисти първом извътре чашата и блюдото, за да станат чисти и отвън.

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето се оприличавате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а вътре са пълни с мъртвешки кости и с всяка нечистота; тъй и вие отвън се показвате на човеците праведни, а извътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.

 

Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето зидате гробници за пророците, украсявате паметниците на праведните и казвате: да бяхме в дните на нашите бащи, не щяхме да станем техни съучастници в проливане кръвта на пророците; с това сами против себе си свидетелствувате, че сте синове на ония, които са избили пророците; допълнете, прочее, и вие мярата на бащите си!

 

Змии, рожби ехиднини, как ще избегнете осъждането за в геената?

 

Затова, ето, Аз пращам при вас пророци, и мъдреци, и книжници; и едни ще убиете и разпнете, а други ще бичувате в синагогите си и ще изгонвате от град в град, за да падне върху ви всичката кръв праведна, проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, син Варахиин, когото убихте между храма и жертвеника.

 

Истина ви казвам: всичко това ще падне върху тоя род.

 

Иерусалиме, Иерусалиме, който избиваш пророците и с камъни убиваш пратените при тебе! Колко пъти съм искал да събера чедата ти, както кокошка събира пилците си под крилете, и не рачихте!

 

Ето, оставя се вам домът ви пуст.

 

Защото, казвам ви: няма да Ме видите отсега нататък, докле не кажете: благословен Идещият в име Господне![52]

 

Това с „пращането на пророцитеподсказва, че е имало и други земни пришествия на Божи пратеници. Нещо, което съм обяснявал.

 

По важното в случая е, че до ден днешен те, самозванитеевреи“, не само не са изреклиблагословен Идещият в име Господне“. А водят истинска война срещу Господ Бог и истинските християни.

 

Колко пъти теевреите, комунистите, талмудиститеразпънаха Христос?

 

А кралският наследник, синчето на херцогинята и херцога на Кембридж, беше… обрязано. Пъклената операция извърши същият равин, който преди повече от шейсет години е обрязал дядото на невръстния Джордж, престолонаследника принц Чарлз. Медиите на Острова се опитаха да изкарат това „една от странностите на кралското семейство“. [53]

 

Обаче наяве излезе обстоятелството, че бащата на Джордж и неговият чичо принц Хари не са обрязани. Майка им – принцеса Даяна, не позволила. Не малко автори са на мнение, че това е била една от главните причини за неприязънта на кралица Елизабет ІІ към тази своя снаха. Някои стигат до там, че отдават на този отказ нейната ранна и трагична кончина.

 

Да добавим и факта, че майката на бебето, бившата Катрин Елизабът Мидълтън – сегашната херцогиня на Кембридж, е кръвна роднина на Ротшилдови. А бащата – принц Уилям, уж е част от династията Уиндзър. Но в действителност тя е такава едва от 17 юли 1917 г. Дотогава е била Сакс и Кобург-Гота.

 

Поради изкуствено насадената омраза към германците през Първата световна война, крал Джордж V сменил името на управляващата династия.[54]

 

Както вече е ставало дума в тази медия, през ХІХ век две германски династии се издигнали, като чрез бракове фактически превзели повечето европейски държави. Това били некоронованите крале на парите от фамилията Ротшилд и техните най-приближени сред аристокрацията – представителите на Сакс и Кобург-Гота.

 

Авторитетното нюйоркско еврейско списание „Time“ потвърди:

 

Златото на Ротшилд задвижваше амбициите на министър-председатели, князе и папи. То финансираше войни и договори за репарации, променяше посоката на политиката и освобождавашенароди. Ротшилдови прокараха железопътни линии през Стария континент, придобиха за Великобритания контрола върху Суецкия канал, насърчиха изпомпването на нефт от Кавказ и Сахара, разработиха диамантените мини в Голямото африканско плато.[55]

 

Почти 60 на сто от британците се самоопределят като християни“ – настоява Кристина Одоун.[56]

 

Как ви се струва?

 

 

 

Кривото не може да стане право, и това, що го няма, не може да се брои[57]

 

 

 

Цитираната авторка е журналистка, писателка и телевизионна водеща, специализирала се във взаимоотношенията между обществото, семейството и вярата. Работи като изследователка в Център за политически проучвания. Преди това е била главна редакторка на изданията “Catholic Herald” и “New Statesman”.[58] Искам да кажа, че е опитна и можем да й имаме известно доверие. Тя продължава:

 

Това е повече от половината от населението на страната, макар някои неграмотни либерали да не са съгласни. Въпреки че са мнозинство, християните се страхуват да изразяват гласно верската си принадлежност. Не ги виня.

 

Нека призная, че да бъдете религиозни днес, както посочи главният прокурор, означава да рискувате да ви лепнат етикетафундаменталист“. Виждали сме по нашите екрани мюсюлмански клерици да оплюват „чернилките[59] прекалено често, за да пренебрегваме напъните на исляма, който проповядва, че неверниците не са по-добри от кучета. От друга страна, християните-евангелисти също показват своята нетолерантност: Те четат и възприемат Библията буквално, без да оставят никаква възможност за несъгласие с описаното сътворение и т.н.

 

Християните не се чувстват удобно сред екстремистите в тяхната собствена вяра и се страхуват от екстремистите в исляма. Обаче разбират, че мотивите на онези мъже и жени е тяхната вяра – само че – изопачена. В края на краищата скептицизмът оставя християните от губещата страна: 1500години религиозно наследство не ги е подготвило за злокобното отричане на християнската вяра, което днес заразява Великобритания. А както твърдя в книгата си „Безбожна зона“,[60] скоро това ще засегне също така Европейския съюз и Америка.[61]

 

Милата. Обърнахте ли внимание на израза „известно доверие“, който използвах? Този тип коментатори винаги спестяват част от истината. Което прави техните излияния по-опасни. Тъй като полуистината в тях внушаваизвестно довериесред неподготвената аудитория.

 

Никъде в пространното си творение Кристина Одоун не споменава юдаизма и евреите. А всички злини започват от техния елит – от фарисеите – сега равините, от измамите Стар завет и особено от неговите тълкувания в 69 трактата, наречени ТалмудУчение. Онзи „фарисейски квас“, за който Исус предупреждавал своите ученици, за да се пазят от неговата отрова.[62]

 

Освен това Европейският съюз и САЩ отдавна са не само заразени, а са смъртоносно болни от антихристиянство. Което ги води към затихващи функции и летален изходкъм окончателно изчезване на християнското население в тях.

 

Според мен, авторката пропуска тези факти по две причини. Първата е, пари. А втората страх. Защото, ако открие медия, в която да бъдат обнародвани, едва ли след това ще намери работа дори като чистачка. Такива са правилата на измамната свободана този свят.

 

Пак напомням: Комунизмът и социализмът, фашизмът и нацизмът, бяха създадени в лабораториите на талмудистите, а не на християните. Бъдете внимателни! Пазете се от кваса фарисейски и садукейски!

 

Не аз, грешният смъртен, Бог е опитал да ни предпази. Ама ние уж сме вярващи, но не до там. Преобладаващото мнозинство „християни“ се интересува от външното, показното –  църквата, поповете, баналния театър. Кой да чете Словото Божие и да разсъждава над него? Пък и колцина са наясно, че фарисеите са изопачили и достъпните ни Евангелия?…

 

Все пак Кристина Одоун се е постарала да превъзмогне посочените причини. И чрез констатациите си е оставила косвени уведомления.

 

Британските християни на средна възраст бяха възпитани в свят на познати ценности и ритуали: правосъдната система, благотворителните организации, училищата, църковните празници, неделните посещения на черквата… Даже Парламентът и кралицата се потапяха в този общ християнски дух. И тогава да бъдеш християнин беше трудно – да обичаш своя ближен като самия себе си беше опасно и през 1984 година, както през 2004-а; но елитът като цяло, неговите закони и водещи фигури, даже медиите му, подкрепяха тези ценности. И насърчаваха християните да ги изповядват.

 

Днес, в нашата епоха на неверие, елитът оттегли своята подкрепа от християнските ценностиДруги елитни фигури заговорничат за осмиването на християнството в медиите (за някои атеисти даже Тома Аквински е обект на майтапи); както и за премахването на преподаването на християнството в училищата

 

При наличието на такава враждебност, кой днес би станал християнин? Все още си спомням, колко шокирана бях от изповедта на Джеръми Вайн,[63] че не смеел да говори за своята християнска вяра. Ако един радиоводещ се опасява за своята професия и работа, каква надежда остава за нас останалите?[64]

 

А друг популярен британски журналист – Тоби Янг, даже отсъжда:

 

Либералният столичен елит презира християнството, защото то представлява заплаха за моралността на неговата власт.[65]

 

Върнете се нагоре в този текст. Сетихте ли се за онази група от „интелектуалци“, която изпратила писмо до вестник “The Daily Telegraph”? Младите не знаят. Но вие – моите връстници и онези, които са по-възрастни или малко по-млади от мен – какво ви напомня това? Мен ме запраща назад във времената на жестоката болшевишка схоластика и терор, когато за един виц, камо ли за книга или мнение, различно от официалното на Партията, действително изпращаха зад решетките.

 

Тогава насилваха хората да се подписват под подобни епистоларни творби. Та нали през 1989 година пловдивскиписателиосъдиха в писмо до вестникРаботническо дело“ моя приятел, поета Петър Манолов? Преди това караха същите псевдо творци да гласуват текст против Александър Солженицин. А комунистическатадемократкаБлага Димитрова охули лично пак в писмо Джон Стайнбек.

 

Тоби Янг се е впечатлил тъкмо от тази не склонност, а истинска готовност на хора, смятани за творци, да обслужват левитския Интернационал.

 

Сега ще ви представя едного, минаващ за представител на съвременния британски елит. Той се бие в гърдите, че е по-консерватор дори от Харълд Макмилън или сър Алек Дъглас-Хюм. Името му е Борис Джонсън и вече два мандата е кмет на Лондон.

 

 

 

 

 

Любопитното е, че Найджъл Фаридж, когото пръв представих у нас и то в тази медия, приема с благосклонно мълчание мюсюлманина Джонсън. Което е част от играта. Националистите са ерзац. Консерваторите, либералите и социалистите също. Както в храните не остана нищо естествено, така и в обществения живот силиконът замени оригиналите.

 

Докато yoldaş[66] Джонсън има амбицията последователно да оглави Консервативната партия на Великобритания, да стане министър-председател на Обединеното кралство и накрая „да оправиЕвропейския съюз.[67] Навярно – по анадолски. Сещате се как…

 

Този турски албинос „има“ решения за всички проблеми на човечеството. Понякога се чудя, дали на британците им липсват заведения от сорта на карлуковското? Ако не друго, можем да им предадем опит в тази насока. Защото психиатрията в Карлуково си е лудница с традиции. А англичаните се славеха като народ, държащ на миналото, обичаите и ритуалите

 

Е, ако дадат властта на arkadaş Борис, той може да замени думичките custom, habit, ritual, rite, с tabiet и saltanat. Какво му е лошото на обогатяването и разнообразяването на английския език?…[68]

 

За разлика от тук, в християнска Англия се срещат и относително почтени гласове, изнасящи истината. Чарлз Моор обяви:

 

Нашите християнски ценности са подложени на атака от влиятелни и войнстващи атеисти.[69]

 

Но стигна само до тук. Не посмя да назове тези „влиятелни и войнстващи атеисти“. Храбростта му се сломи, ако шеговито цитираме наш поет.

 

През това време извиха ръцете на жителите на испанско село, за да ги принудят да променят названието му. Било… „антисемитско“, моля ви се![70]

 

Кастрильо МатахудиосCastrillo Matajudíosповече няма да се нарича така. През следващия месец ще сменят името му подемократиченначинчрез гласуване. Но както се шегували местните хора – точно 56 на брой, резултатите отдавна били известни

 

Над селцето е надвиснал чифутски облак. Той ще принуди местните да кандисат на промяната, като зарежат вековното название на тяхното родно място. Понеже на испански Matajudíos означаваубий евреите“?!

 

Ами това е следа от столетия. Тя навява на испанците твърде лоши спомени за извършваното от техните еврейски комшии. Никой не иска да убие свестния, нали?

 

Мисля, че на когото названието на селцето не му харесва, може да върви в Израел. Там изпитват остра нужда от работна ръка за полето на разправата с коренното населениепалестинците. Ще убиват на воля

 

Нали помните вица, който се превръща в реалност. Навремето питаха: „Знаеш ли как е Добър ден на китайски?“ Когато получаваха отрицателен отговор, следваше назидателното: „Няма да е лошо да научиш

 

Сетих са за това не просто поради всичко, което става по света. Комунистически Китай изкупува християнска Европа и САЩ. Но това, което прочетох преди дни, надхвърля фантазията ми:

 

В рамките на петнадесет години Китай е на път да стане най-голямата християнска нация на света. Броят на християните в комунистически Китай нараства с такава постоянност, че около 2030 година там ще има повече редовни посетители на черква от християнска Америка.[71]

 

Тогава да ги видя другарите евреи, казах си… Но не ми е интересно. Този начин на живот не ми е вкусен. Той е толкова сив и еднообразен, колкото и при социализЪма. Но какво се е променило? Сакатите светещи реклами, в които редовно има по някоя тъмна буква? Все повече губя ищах и това не е добре. А вие?

 

 

Междувременно холивудскатазвездаДжоди Фостър се ожени. Точно така, носителката на награда „Оскарне се омъжи, а се ожени. Сключи брак с приятелката си, фотографката Еликзандра Хедисън.[72] Но това беше тема на друга, предходна публикация.

 

Въпреки всичко, нека кажем: „Честито на младите!“ Все пак Фостър е едва на… 51 и нещо! Who’s the man – that’s the question. Въпросът е: Кой е мъжът в семейството? Или може би това е израз на нездраво любопитство и звучи прекалено „жълто“?…

 

Quo vadis, Humanitas?[73]

 

 

 

*    *    *

 

 

Сега ви представям документалния филм „Жажда“, който разказва за премеждията, сполетели поета Петър Манолов през 1987-1988 година. Моля ви, отворете съзнанието си и приятно гледане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители.

 

 

Този път специално на Цветанка Й. от Перник, Красимира Н. от Пловдив, Дечо Т. от Русе, Гено Т. от Бургас, Ивайло Д..

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

      support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “David Cameron won’t win votes by calling Britain a Christian country” by Polly Toynbee, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 18 April 2014 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/18/david-cameron-votes-britain-christian-country

[2] Перифраза от Алеко Константинов – „Бай Ганю журналист“, 17 март 1895 г. в: Алеко Константинов – „Събрани съчинения в четири тома“, Издателство „Български писател“, София, 1981 г., Том 1, стр.126.

[3] Вж. Mary Boyce – “Zoroastrians: Their Religious Beliefs and Practices”, Psychology Press, Routlege & Kegan Paul Ltd, London, 2001 г.

[4] Съществува огромно разминаване в датирането на живота му. Донякъде това се дължи на възприемането на Зороастър и от езотериците, и от християнските гностици. Затова можете да срещнете, че той е живял през VІ век или V век пр.Р.Хр., но също така – и през ХІІ или даже през ХVІІІ век пр.Р.Хр. Според Мери Бойс – някъде около деветнадесет-двадесет века преди Христа.

[5] Ernest Hemingway – “A Farewell to Arms”, Simon and Schuster, New York, NY, 1997 г., стр. 13.

[6] Вж. “David Cameron says the UK is a Christian country”, BBC News, bbc.com, BBC, London, 16 December 2011 г., online: http://www.bbc.com/news/uk-politics-16224394

[7] Пак там.

[8] Райна Костенцева – „Моят роден град София в края на ХІХ и началото на ХХ век и след това“, Издателство „Рива“, София, 2008 г., стр. 66.

[9] Американска корпорация, осигуряваща комуникационни услуги – Internet, кабелна телевизия и мобилни телефонни връзки.

[10] Вж. “What Happens When the ‘Internet of Things’ Comes to ATM Skimmers” by Jordan Robertson, Bloomberg, bloomberg.com, New York, NY, Tuesday, April 22, 2014 г., online: http://www.bloomberg.com/news/2014-04-21/what-happens-when-the-internet-of-things-comes-to-atm-skimmers.html Същото в: „Verizon: Българите са номер едно в кражби на данни от дебитни и кредитни карти“, Actualno.com, sciencelogy.actualno.com, София, вторник, 22 април 2014 г., online: http://sciencelogy.actualno.com/Verizon-Bylgarite-sa-nomer-edno-v-krajbi-na-danni-ot-debitni-i-kreditni-karti-news_24864.html

[11] James Edward Stroud – “The Knights Templar & the Protestant Reformation: The Case for a Modern-Day Monk”, Xulon Press, Maitland, FL, 2011 г., стр. 162.

[12] „От Иоана свето Евангелие“, гл. 20, ст. 24-30.

[13] Вж. напр. Георги Ифандиев „Истина или фантасмагории книгата, с която тайните взеха да стават явни“ в: Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Съвета за национална сигурност и на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дълго укриваното присъствие на НЛО“, Том І, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 7.

[14] Вж. 001 – Video – Paul Hellyer – ETs Living Amongst Us – New World Order Keeps Silent – 1 в: Георги Ифандиев – „Вселената е необятна и изобилства от „небесни съседи“, но къде е нашето място в нея?“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 18 ноември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82 или в YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=5KBol0roKJM

[15] Вж. “Current Chronological List of Members of the Queen’s Privy Council for Canada”, Privy Council Office, Ottawa, Ontario, Canada, 2013 г., online: http://www.pco-bcp.gc.ca/index.asp?lang=eng&page=information&sub=council-conseil&doc=members-membres/chronolog-eng.htm

[16] Вж. напр. “Discrepancies in the radiocarbon dating area of the Turin shroud” by M. Sue Benford and Joseph G. Marino, “Chemistry Today”, vol 26, n 4, , July-August 2008 г., стр. 6-12, статията е достъпна в pdf от online: http://chemistry-today.teknoscienze.com/pdf/benford%20CO4-08.pdf; “The Shroud of Turin: an amino-carbonyl reaction (Maillard reaction) may explain the image formation” by Raymond N. Rogers and Anna Arnoldi,”Melanoidins”, vol. 4, Ames J.M. ed., Office for Official Publications of the European Communities, Luxembourg, 2003 г., стp.106-113; “Unwrapping the Shroud: New Evidence’, a documentary, “Discovery Channel”, Discovery Communications, LLC, New York, Chicago, Atlanta, Detroit, Los Angeles, December 2008 г.; “Italian study claims Turin Shroud is Christ’s authentic burial robe” by  Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, December 19th, 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/8966422/Italian-study-claims-Turin-Shroud-is-Christs-authentic-burial-robe.html

[17] Вж. “Shroud Of Turin Formed By An Earthquake? Scientists Say Face Of Jesus Image Caused By Neutron Emissions”, Huffington Post, New York, NY, February, 11, 2014 г. online: http://www.huffingtonpost.com/2014/02/11/shroud-of-turin-earthquake-jesus_n_4770202.html

[18] “Turin Shroud ‘was created by flash of supernatural light’: It couldn’t be a medieval forgery, say scientists” by David Wilkes, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 21 December 2011 г., online: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2076443/Turin-Shroud-created-flash-supernatural-light.html

[19] Вж. “David Cameron won’t win votes by calling Britain a Christian country” by Polly Toynbee, “The Guardian”, вече цит. съч.

[20] “Israeli army to start calling up Christians: Military service will remain voluntary for Israel’s 130,000 Christian Arabs as it is for its more than 1.3 million Muslim Arabs but only Christians will receive the call-up papers” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, April 22, 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/10781444/Israeli-army-to-start-calling-up-Christians.html

[21] Буквално: „Църковни времена“, но по-точно „Църковна епоха“, англ.

[22] “David Cameron won’t win votes by calling Britain a Christian country” by John Bingham, Religious Affairs Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 20 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10777270/David-Cameron-fuelling-sectarian-division-by-bringing-God-into-politics.html

[23] “Attorney General: Rise of fundamentalism is ‘damaging’ Christianity” by Steven Swinford, and John Bingham, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 22 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10781259/Attorney-General-Rise-of-fundamentalism-is-damaging-Christianity.html

[24] Омърсен в следствие на семеотделяне, араб.

[25] В менструация, наричана „месечно неразположение на жената“, араб.

[26] „Хайз” – месечен цикъл при жените“ в: Саид Мутлу – „Фъкх: Наука, която се занимава с шериатските задължения на човека към Аллах и към хората“, Център за опознаване на исляма, muslimabg.com, местоположение и година на издаване не са посочени, online: http://muslimabg.com/Literatura/Fakh_Said_Mutlu.html

[27] „От Матея свето Евангелие“, гл. 7, ст. 15-16.

[28] Пак там, гл. 18, ст. 20.

[29] “Man crushed to death by giant crucifix dedicated to Pope” by Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 24 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/10786410/Man-crushed-to-death-by-giant-crucifix-dedicated-to-Pope.html

[30] “Pope John Paul II was ‘no saint but a man who covered up sin’: Victims of clerical sexual abuse campaign against canonisation of Pope John Paul II” by Nick Squires, Rome, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 25 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/the-pope/10787986/Pope-John-Paul-II-was-no-saint-but-a-man-who-covered-up-sin.html

[31] „От Матея свето Евангелие“, гл. 7, ст. 16 и 20.

[32] Вж. 002 – Video – Bay Damyan – The Communist Is Not a Human Being в: Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, петък, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-5 или от YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=1jsUZSSwUfc

[33] “Chief exorcist Father Gabriele Amorth says Devil is in the Vatican” by Richard Owen in Rome, “The Times”, timesonline.co.uk, London, Thursday, March 11, 2010 г., online: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article7056689.ece

[34] Да не бъркаме, няма повторение – тавтология. Канон ще рече правило, мярка. Докато законът е сборник от правила.

[35] Пак там.

[36] Вж. напр. Andrew Carrington Hitchcock – “The Synagogue of Satan: The Secret History of Jewish World Domination”, RiverCrest Publishing, Austin, TX, 2007 г.; “Nixon and the Jews, Billy Graham and the “Synagogue of Satan” by Brad A. Greenberg, “The Jewish Journal”, JewishJournal.com, Los Angeles, CA, June 25, 2009 г., цялата публикация е свободно достъпна от адрес online: http://www.jewishjournal.com/thegodblog/item/nixon_and_the_jews_billy_graham_and_the_synagogue_of_satan_20090625/

[37] Пак там.

[38] Най-известният му роман носи заглавието „1984“.

[39] Всъщност по баща Либерман, а по майка Фейнщейн.

[40] Вж. Anatoliy Golitsyn – “New Lies For Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation”, G. S. G. & Associates, Incorporated, San Pedro, CA, 1990 г., стр. 349. Книгата е в архива на автора.

[41] Пак там, стр. 350.

[42] „От Матея свето Евангелие“, гл. 6, ст. 2.

[43] “Royal tour: Duke and Duchess of Cambridge attend Easter Sunday service in Sydney” by Gordon Rayner, Chief Reporter, Sydney, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 20 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/theroyalfamily/10776779/Royal-tour-Duke-and-Duchess-of-Cambridge-attend-Easter-Sunday-service-in-Sydney.html

[44] „От Матея свето Евангелие“, гл. 23, ст. 8-10.

[45] Пак там, гл. 6, ст. 28-30.

[46] “Royal tour: Duke and Duchess of Cambridge attend Easter Sunday service in Sydney” by Gordon Rayner, Chief Reporter, Sydney, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[47] „От Матея свето Евангелие“, гл. 15, ст. 10-11; гл. 6, ст. 31-33.

[48] Арт Кац – „Холокост: Къде беше Бог?“, ЕТ „Утринна звезда“, София, година на издаване не е посочена, вероятно 2002-а, стр. 93.

[49] „От Матея свето Евангелие“, гл. 6, ст. 1-8.

[50] Библия, „Книга на Еклисиаста или Проповедника“, гл. 1, ст. 14.

[51] Арт Кац – „Холокост: Къде беше Бог?“, вече цит. съч., стр. 93.

[52] „От Матея свето Евангелие“, гл. 23, ст. 23-39.

[53] Вж. напр. “’Circumcision is one of the oddities of the Royal Family’: For many years my dinner-party claim to fame was that I was circumcised by the same rabbi who performed the procedure on Prince Charles” by Harry Wallop, , “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 25 July 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/10201882/Circumcision-is-one-of-the-oddities-of-the-Royal-Family.html

[54] Вж. напр. “British identity and ‘people’s princess’” by Jim McGuigan, “The Sociological Review”, Volume 48, Issue 1, John Wiley & Sons, Inc., Hoboken, NJ, 25 December 2001 г., стр. 22-39.

[55] “Cover Story: “The Rothschilds Now – New Elan in an Old Clan”, “Time”, Vol. 82, No. 25, time.com, New York, NY, Friday, December 20, 1963 г., online: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,938990,00.html

[56] “Christians are scared because they are the hated majority” by Cristina Odone, “The Telegraph”, London, Wednesday, 23 April 2014 г., telegraph.co.uk, online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/cristinaodone/100268663/christians-are-scared-because-they-are-the-hated-majority/

[57] Библия, „Книга на Еклисиаста или Проповедника“, гл. 1, ст. 15.

[58] Съответно „Католически вестоносец“ и „Нов държавник“, англ.

[59] Чернокожите, африканците.

[60] Вж. Cristina Odone – “No God Zone”, Kindle Single, Amazon Digital Services, Inc., 2009 г.

[61] “Christians are scared because they are the hated majority” by Cristina Odone Religion, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[62] „Исус им рече: внимавайте и се пазете от кваса фарисейски и садукейски. А те мислеха в себе си и думаха: това ще да е, задето не взехме хляб. Като разбра това Исус, рече им: маловерци, защо сте се замислили, че не сте взели хляб? Още ли не разбирате и не помните за петте хляба на пет хиляди души, и колко коша събрахте? Нито за седемте хляба на четири хиляди души, и колко кошници събрахте? Как не разбирате, че не за хляб ви казах: пазете се от кваса фарисейски и садукейски? Тогава те разбраха, че Той им бе казал да се пазят не от хлебен квас, а от учението фарисейско и садукейско.“ („От Матея свето Евангелие“, гл. 16, ст. 6-12.) Днес има най-малко десетина вида Талмуд. Но основните, които са произлезли от Устния закон – Мишна, от епохата на Исус Христос, са Вавилонски и Палестински – днес наричан Йерусалимски.

[63] Известен британски писател и журналист, водещ в обществената радиостанция BBC. В момента има предаване, което носи неговото име, в радио BBC 2 – “Jeremy Vine”.

[64] “Christians are scared because they are the hated majority” by Cristina Odone, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[65] “The liberal metropolitan elite despise Christianity because it poses a challenge to their moral authority” by Toby Young, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, April 21st, 2014 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/tobyyoung/100268375/the-liberal-metropolitan-elite-despise-christianity-because-it-poses-a-challenge-to-their-moral-authority/

[66] Йолдаш – другар, тур.

[67] Вж. напр. “There’s a simple solution to this Euro-elections sham: Westminster politicians are well placed to do a good job in Brussels and Strasbourg” by Boris Johnson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 27 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10791873/Theres-a-simple-solution-to-this-Euro-elections-sham.html

[68] Тези дни известният холивудски актьор Джордж Клуни се сгоди с родената в Бейрут юристка, специалистка по… защита на човешките права, смуглата 36-годишна Амал Аламуддин. Един от нейните клиенти е основателят на Wikileaks Джулиън Асанж. Освен това е била съветничка на специалния пратеник на ООН в Сирия, женения за еврейка от Швеция Кофи Анан. Понастоящем е консултантка на… краля на Бахрейн. Може би там „спазват“ човешките права… Някои се чудят, кога екзотичната хубавица е намерила време за срещи с Клуни? Но навярно те са… „расисти“, нали? Все пак нека уважаваме човешките права…

[69] ”Our Christian beliefs are under attack from influential and militant atheists” by Charles Moore, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 21 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10778564/Our-Christian-beliefs-are-under-attack-from-influential-and-militant-atheists.html

[70] Вж. “Spanish village to vote on changing anti-Semitic name” by Tobias Buck in Madrid, “The Financial Times”, ft.com, London, Monday, April 21, 2014 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/ac5e3134-c963-11e3-bba1-00144feabdc0.html#axzz2zarDS3Qk

[71] “China on course to become ‘world’s most Christian nation’ within 15 years” by Tom Phillips, Liushi, Zhejiang province, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 19 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10776023/China-on-course-to-become-worlds-most-Christian-nation-within-15-years.html

[72] Вж. “Jodie Foster weds girlfriend Alexandra Hedison: Oscar winning actress marries photographer”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 24 April 2014 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10784072/Jodie-Foster-weds-girlfriend-Alexandra-Hedison.html

[73] Накъде вървиш, човечество?, лат.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...