Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ЧАЛГАДЖИЙНИЦА: НАШЕСТВИЕТО НА ЕВРОДЕГЕНЕРАТИТЕ И КОНВЕРГЕНЦИЯТА ИМ С ТУЗЕМНАТА НИ МИЛИЦИОНЕРСКА НОМЕНКЛАТУРА ИЛИ ТРИУМФЪТ НА КОМУНИЗМА НА ОВЕХТЕЛИЯ КОНТИНЕНТ

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Човеци със съвест и морал, способни да мислят, да се справят с по-пространни, подробни творби, които не са просто четива. Готови да търсят истината, като се запознават с повече факти и сами ги анализират. Не изпитващи потребност от онези злободневни случки и постъпки, с които всекидневно и масово тровят и промиват остатъците от ум, възприятия и свяст. За да стигнат до истината. Тази мултимедия е единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито едно друго подобно средство за осведомяване не само в този провален опит за държава, не може да си позволи.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

От години всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Същото се отнася и до “The Times”, списанията “Time” и “Foreign Policy”.

 

В тази мултимедия иде реч за публицистика.

 

The Daily Telegraph”, още много световно известни медии с богати издатели, въведоха платен достъп до електронната си версия с малък и то временно действащ гратис от пет влизания седмично. “The New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Economist”, и доста други, вече – само срещу абонамент.  А “The Guardianобяви, че без дарения от страна на читателите, оцеляването му съвсем не е сигурно.

 

Всеки да го разбира, както желае. Но трудът, положен, за да съществува, също заслужава материално признание.

 

Освен това е добре да преглеждате илюстрациите и видеозаписите в текста хронологично – така, както са поместени. Те съдържат допълнителна информация и дообогатяват общото възприятие на обсъжданите теми.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Иде ли?

Кое?

Густото, европредседателството, майна.

Е, дойде.

 

 

 

В буржоазното общество миналото господства над настоящето,

а в комунистическото общество – настоящето над миналото[1]

 

 

 

Като триумф на работническо-селската класа не само у нас, а в голяма част от Европа. Ето как.

 

 

 

 

 

По такъв начин представиха Чалгария в последния ден на миналата година и в първия на новата. Приятно ли ви е да узнавате, че в очите наевропейцитевашата държава изглежда така? Ако я смятате за ваша. Не е моя. Никога през живота ми не е била. За мен тя е  напълно провален опит за насилническа държава. Но за това и за другаря местен мъдрец“, който разясняваше обстановката, по-късно. Той и подобните му са част от проблема.

 

Но на 11 януари заранта, десетина часа преди да проведат пошлата, но безсмислено скъпа церемония по откриването на европредседателството, същата телевизия взе да го разгласява като вече свършен факт. Правеше го през половин час.

 

 

 

 

 

Комунисти си играят на демокрация. Правят се на демократи. И все натякват, че България е най-бедната и най-корумпираната страна в Европейския съветски съюз. Не, че е лъжа. Обаче той какъв е? Слепи ли сте за брюкселското насърчаване на корупцията? С каква лекота на изумително показна церемония в НДК европейските комисари и банкери подписаха договор с комунистическия наследник и мутрафон Кирил Домусчиев.[2]

 

Практически подариха 100 милиона евро на тукашната алчно червена мафия! Смешно е, че само четири месеца по-рано официалният получател реципиент беше обявил края на Европа.[3] Но нали знаете, че интересът клати феса. И сега сложи подписа си под договора, който пред очите ни беше скрепен с автографите на заместник-председателя на еврокомисията Юрки Катайнен, антибългарския министър на земеделието Румен Порожанов, вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Андрю Макдауъл.

 

В момента има ли по-корумпирана структура в света от Европейския съюз?[4] Без да защитавам чалгарската Номенклатурия, която позорят, наричайки я България. Истинската България е мъртва. Утрепаха я предците на сегашните управнициместни и с европейска окраска. Интернационалните комунисти. Те основаха новата комунистическа свръхдържава, която замести разпадналия се зорлем СССР.

 

Малцина знаят, а още по-малко се сещат за предупреждението на живеещия в Англия бивш съветски дисидент Владимир Буковски, че „Европейският съюз е чудовище, което трябва да бъде унищожено. Колкото по-рано, толкова по-добре…

 

Струва ми се, че Европейският съюз, както Съветският съюз, не може да бъде демократизиран. Горбачов опита да го демократизира и той се разпадна. Този вид структури не могат да бъдат демократизирани[5]

 

Нима в момента всвободната“ и „демократичнаИспания, членка на Евросъюза, сиреч – закрилница наевроатлантическите ценностиняма политически затворници? Къде са лидерите на Каталуния, каквито и да са те? Защо се правим, че не виждаме в Австрия, Германия, Франция, вакханалията на новасветаинквизиция, все оглавявана от евреи, както някогашната от покръстения Томас Торкемада? За какво друго, освен заради своите научно доказани схващания, британският историк Дейвид Ървинг търкаше година и половина затворническия нар в свободната“ и „демократичнаАвстрия“? Ами германският художник Ернст Цюндел, преследван отсвободните“ и „демократичнирежими в родината си, докато най-сетне не го натикаха зад решетките? Беше осъден, защото подложил на обсъждане официалните данни за т. нар. холокост.

 

Тежката участ на американския експерт по газови камери Фред Лойхтър беше още по-мъчителна и унизителна. Произнесоха му присъда, задето е бил честен и съвестен в експертната си оценка на изградената след края на Втората световна война от Съветската армия имитация на такова съоръжение в Аушвиц. Колко други честни хора изгоряха в това безмилостно комунистическо всесъжение[6] на почтените и на нравствеността?

 

Никога в нито един лагер не са умъртвявали хора с газ. Това са измислици и лъжи заради компенсации, за пари, на твари с изкривено от алчност съзнание. В крематориумите са изгаряли всички останки. И на загинали и починали гестаповски офицери. Даже съпругата на коменданта на един от лагерите. Посветих цяла книга на това.[7] Като ми рекат, че ходили в музея Аушвиц“, край полското селце Освиенцим, близо до Краков, как им обяснили всичко, видели, ми става тъжно. Какво очаквате да ви разкажат в музея на Ленин в Москва или на Сталин в Грузия, например? Че са били сатрапи, човекомразци, ненаситни крадци ли?

 

Жалко е. Ами ако някъде открият музей на Хитлер? Насред Париж съхраняват солиден дървен съркофаг с останките на Наполеон І – този Сталин и Хитлер на ХІХ век. Да не мислите, че като идете вИнвалидите“, ще чуете какъв ужасен и безмилостен мегаломан и завоевател е бил?

 

Ако бяха живи днес, Джордано Бруно (вижте илюстрацията) и Ян Хус отново щяха да изгорят на кладата насвободните“ и „демократичниевропейски съдебни системи, възстановки на средновековната инквизиция. А Галилео Галилей би бил принуден да се откаже от своите научни достижения и убежденията си. Срещали ли сте някой, който да твърди, че земята е неподвижна и плоска, център на вселената, около който кръжи дори слънцето?…

 

Не ми казвайте, че не съм прав. Не говорете за капитализъм. Това е изфабрикувано понятие. Но дори да го приемем и разтълкуваме, ако имаме достатъчно акъл и знания, ще заявим: Разрушиха капитализма в България, в Европа, в Америка, в Азия… Сега навсякъде има социализъм. Победата на комунизма е безспорна.

 

 

 

Веднъж дошли на власт българските комунисти предприемат

амбициозна програма за промяна и строителство,

която постигна много[8]

 

 

 

Какъв е този капитализъм“,при който във Франция предприемачите са едва 10 на сто от населението? В САЩ са още по-малко. Да споменавам ли другите „капиталистическидържави, които, благодарение на комунистическата пропаганда, която ви залива отвсякъде – отамерикански“, „британски“, „френски“, „италиански“, „скандинавски“, „руски“ и „тукашнимедии, смятате занесоциалистически? А те са изградени съгласно постулатите наМанифеста на комунистическата партия“ – с централни банки, данъци върху наследството и доходите, задължително пенсионно, здравно осигуряване и автомобилно застраховане, всевъзможни т. нар. социални, тоест – обществени, помощи, поощряващи лентяйството.

 

Не, другарки и другари пролетарии. Капитализъм е имало в Царство България, а не в съвременните социалистически държави под комунистически гнет, представян катодемокрация“. Колко пъти да припомням, че между 1944 и 1990 година и тук имаше демокрация“. Двупартийна и „народна“ при това.

 

Никаква демокрация не съществува никъде по света. Коалициите, особено т. нар. големи, каквато за пореден път готвят в Германия, са вид диктатура. И слава Богу вече го забелязват някои по-почтени кадри на брюкселския режим с до нейде консервативни убеждения. Британският евродепутат Дарил Хана се произнесе, сякаш редовно следи публикациите в „Диагноза“:

 

Коалиционните политики превърнаха европейската демокрация в бежова диктатура.[9]

 

Той, както и всички, са или далтонисти, или им е наредено да се правят на такива. „Бежовотое намек за по-светло кафяво. С други думи, тези „консервативни демократи“ – чиста проба либерали, тоест социалисти, комунисти меншевики, никога не различават червеното. Поне с поведението и словоблудствата си не го показват. А Европейският съюз е вапцан в алчно червеноцвета на всички комунистически тирании. Той е съветски по характер, и еврейски – тоест – антисемитски и ционистки, по състава на неговата номенклатура. И не допуска ни най-малка изява на антикомунизъм.

 

Не бива да се забравя, че всички уж националистически партии в Европа, квалифицирани като „крайно десни“, практически, не номинално, са ръководени от евреи. Така е във Франция. Мишел Тоори, тридесет и шест годишен офицер от националната милиция, е член на Централния съвет на партията Национален фронт. Смятат го за дясна ръка на Марин Льо Пен. И това е поднесено от Еврейската телеграфна агенция със седалище в Ню Йорк, основана през февруари 1917 година, малко преди Балфурската декларация, като главна пропагандна централа на бъдещата еврейска държава.[10] Нейните граници вече се мержелеели в съзнанието на водещите ционисти от кръга около Ротшилдови.

 

В Британия също 36-годишният ортодоксален равин Шнер Адз е в ръководството на Партията на независимостта на Обединеното кралство, позната и у нас ка ЮкипUKIP. От United Kingdom Independence Party. За малко се размина с депутатско място в парламента, но времето е пред него и командира му Найджъл Фараж.

 

Хиди Маркузауер, на 39, е четвъртият човек в Партията на свободата на живописния къдрокос и чорлав хомосексуалист Хеерт Вилдерс.[11] От ученическата скамейка го смятали за чудак. Тъй като бил яростен привърженик на израелската партия Ликуд на Бенямин Нетаняху. Докато мнозинството от евреите в ниската земя са левичари и подкрепят лейбъристите – по-меките комунисти. Маркузауер има и израелски паспортХоландската служба за сигурност AIVD – го смята за агент на Моссад. Но по разбираеми причини ченгетата не са в състояние да му се противопоставят.[12]

 

В Австрия Давид Лазар не само е най-дърт, но вече е във властта. От 2016 година 64-годишният юрист е член на Националния съвет на Австрийската партия на свободата (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ). Вече е и в парламента.

 

Роденият в Малмьо Кент Екерот, на 35, представлява Стокхолм като народен представител от националистическата партия Шведски демократи (Sverigedemokraterna, SD) в Рикстага – парламента. Той е и в партийното ръководство. През 1970 година майка му, хазарска еврейка, родена в съветски Казахстан, „избягалаот СССР през Полша, заедно със своята майкабабата на депутата, и с неговата леля, нейна сестра.[13] Тези милиционерски легенди да ги разправят на старата ми шапка. Ето ви пример за формиране на пета колона на Москва в скандинавското кралство.

 

Какво ще кажете?[14] Нима не се досещате, че те са част от гвардията на интернационалното еврейство, чиято задача е да бранят неговите интереси? И да бъдат първият, авангардният рубеж, на евентуална отбрана на хазарската ционистка държава Израел.

 

Каква демокрация може да има, когато народът демосът няма власт и не управлява? Евтините рефренчета за властта на народа по време на избори пейте на малоумните90 на сто от сегашните така наречени нашенци, дебилите, както ги нарече някогашният сподвижник, асистент, а може и нещо повече, на седесарската легенда Светослав Лучников.[15]

 

През 1939 година 72 на сто от прекрасните и трудолюбиви жители на Царство България били предприемачисобственици на средства за производство! От земя, работилници, ателиета, магазини, до фабрики, застрахователни дружества и банки. Тогава е имало капиталисти и капитализъм, а не сега.

 

И не обиждайте истинските българи. Когато говоря за работническо-селска класа, имам предвид точно това. Защото живеещите на село не са били селяни, а земеделци, животновъди, производители на храни. Не случайно пишман историците ги определят като селска буржоазия“, което е оксиморон. Понеже буржоа означава гражданин. Сиреч – представител на градска култура. Но нима производителите на спиртни напитки, вина, на консерви, сирене, кашкавал, мелничарите и т.н., собствениците на цехове и малки фабрики в текстилния бранш, разположени в селата,  магазинерите, кръчмарите и т.н. са били селяни в смисъла, който навлезе през петдесетте?

 

Те, заедно с производителите на зърно, зеленчуци, плодове, месо са били собственици на средства за производствокапиталисти, другарки и другари. Това означава – най-малко 60 на сто от българите. Останалитедо 72 процента, са били от свободните професии. Някои – например много доктори – никога не са аргатували на държавата или общината.

 

Вашите предци им отнеха всичко това и ги превърнаха в рая, каквато никога не е имало по тези земи. В бедни прошляци, останали без имущество, в истински пролетарии. Точно така, кактопророкувал“ другарят Лайънъл Нейтън Ротшилд чрез Манифеста на комунистическата партия“, продиктуван на Маркс и Енгелс:

 

Капиталът е колективен продукт и може да бъде приведен в движение само от общата дейност на много членове на обществото, а в последна сметка – само от общата дейност на всички членове на обществото.

 

Значи капиталът не е лична, а обществена сила.

 

Следователно, когато капиталът бъде превърнат в колективна, принадлежаща на всички членове на обществото собственост, то това ще бъде превръщане на личната собственост в обществена. Ще се измени само общественият характер на собствеността. Тя ще загуби своя класов характер

 

Националните обособявания и противоположностите между народите изчезват все повече с развитието на буржоазията, със свободата на търговията, със световния пазар, с еднаквата форма на индустриалното производство и съответстващите му условия на живот. Господството на пролетариата още повече ще ускори тяхното изчезване. Единодействието поне в цивилизованите страни е едно от първите условия за неговото освобождаване.[16]

 

На какво станахте възторжени свидетели вечерта на 11 януари 2018 година? Точно на това. Нали още Маркс и Енгелс, под диктовката на Ротшилдови, декларирали, чепролетариатът няма родина“! В новите преводи изразът гласи „Работниците нямат отечество. Не може да им се отнеме това, което те нямат.“[17]

 

Ето ви го Съветският съюз, заменен от Европейския. Ще отречете ли?

 

Но пролетариите не притежават и собственост.

 

Пролетариите няма какво да изгубят освен своите вериги.[18]

 

Какво излезе? Че под диктатурата на пролетариата всички бяхме пролетарии. А сега?

 

Ама, видите ли, при Живков хората, макар с дълго чакане, се сдобиваха с жилища. Първо, българинът винаги е започвал разумния си живот със собствен покрив над главата си. То се е превърнало в характерна черта на неговия характер, в народопсихология. Второ, апартаментът, къщата стават капитал, само, ако бъдат давани под наем. При социализма наемите бяха нормирани. А общините определяха размера на водещите се като „свободни“.

 

 

 

Окончателната повеля на комунизма е да господства,

не да спасява; неговият гигантски лозунг е власт, не помощ[19]

 

 

 

Трето, съвсем не е сигурно, че апартаментът, превърнат вкапитал“, не ще доведе до провал, вместо до печалба. Примерите на скъпи ремонти на жилища след като кираджиите напуснат са по-многобройни от обратните.

 

И четвърто, понастоящем кой, освен отново върхушката, произлязла или сътворена от стария номенклатурен комунистически елит, притежава толкова недвижими имоти, че да живее охолно от наемите?

 

Комунист е онзи, който не изучава тази религия. В нейното свето писание е посочено еднозначно:

 

Буржоазията изигра в историята изключително революционна роляТя превърна в наемни работници лекаря, юриста, светиня му, поета, човека на науката

 

Буржоазията подчини селото на господството на градовете. Тя създаде огромни градове, във висша степен умножи броя на градското население спрямо селското и така изтръгна от идиотизма на селския живот значителна част от хората.[20]

 

Кое от тези неща у нас не дължим на комунистите? За младите или забравилите да уточня. До 1972 година докторите имаха право на частна практика извън задължителното им работно време в болниците и поликлиниките. След тази преломна дата на никаква. Забраниха частното на медици и стоматолози. Преследваха ги. Комшии донасяха за тях. Ала днес народните маси приемат, че клеветниците работели за държавата. Като чуя, че е имало добри ченгета, обезумявам и ме избива на посягане към кобура, който не притежавам.

 

Науката, доколкото изобщо съществуваше, стана псевдо подчинена на идеологията. И тя беше пролетаризирана. Наричаха учените научни работници. Изкустватасъщо. Схоластиката вкаменява съзнанието. Под нейното величество и най-талантливата личност не е в състояние да сътвори нещо стойностно, ценно. Прогресът е дело на свободни личности, а не на роби или крепостни. Иначе казано, имахме теократска олигархична държава, крепяща се на терора.

 

Юристите бяха устроени в следните системи. В дознателната, досъдебната – като следователи с офицерски чинове в Държавна сигурност. В съдебната – като прокурори и съдии. В адвокатуратав колективи, в които на всеки биваше определян задължителен таван на доходите. Всяка стотинка над него отиваше в адвокатския колектив. Колко от тези съвсем не малки суми оставаха в ръководителите на адвокатските колективи и колко стигаха до държавния бюджет, даже ЦК на БКП и ДС не са знаели с абсолютна точност. Но тогава, моля ви се, не е имало корупция?!

 

Целият марксизъм се стовари върху нашия нещастен народ след септември 1944 година. Хората от селата, лишени от техните собствени средства за производство, натирени към градовете насила или поради икономическа принуда, достатъчно неподготвени, се превърнаха в селяни. Така съвсем заслужено отначало гражданите наричаха онези, които събуваха обувките си пред входните врати на апартаментите. Горките, бяха свикнали с калта по селските улици, но още не и с паважа и тротоарите с плочки.

 

Най-амбициозните и повратливите от тях, простаците, кариеристите, изгаряни откомплекса за властта, вождисткия комплекс, хомосексуалния комплекс на другаря Ленин“, ставаха началници. Също – милиционери, офицери в увеличаващата размерите си армия…

 

Селяндури. Най-точно – задници с уши.

 

Толкова. Който иска да спори, да ми хвърли ръкавица, но така, че да стане пред публика, а не в някое милиционерско мазе, какъвто е обичаят на другарите…

 

Но да продължим с фалшивия капитализъм. Как така държавният глава се грижи за т. нар. бизнес? Това трябва да е основната, главната задача на самия бизнес, на деловия свят. Кой крал се е занимавал с подобно нещо? Комунистическите генерални секретари се интересуваха и се занимаваха с бизнес“. Тъй като икономиката беше в техни ръце. На хартия я водеха като държавна. Обаче държавата бяха те самодържците, истинските тирани. Затова управляваха уж държавното, народното стопанство, като свое лично. От решенията за изграждането на предприятията, включително предмета на тяхната дейност и местоположението им, през назначаването и уволняването на ръководните кадри, до осигуряването на пазарите и разпределението на печалбата.

 

На практика определянето на пазарите не беше дотолкова национална политика, колкото безпрекословна заповед от Кремъл, чието изпълнение беше невъзможно да бъде заобиколено.

 

Ако нещата са обърнати, значи имаме работа с нереформирана комунистическа система. Че това е точно така, знаем от признанията за недостоверната представа за властта, която отпреди близо два века ни разкриват автори като лорд Джордж Гордън Байрън или Бенджамин Дизраели. Под крилото на Ротшилдови, вторият напъпил като лордБиконсфийлд с купена титла, и разцъфнал като британски министър-председател.

 

Капитализъм би следвало да означава свобода, преди всичко икономическа. Към нея се стремяло третото съсловие – предимно еврейските лихвари и търговци. Но щом прилапали властта, преобърнали схващанията си с главата надолу. За да постигнат до откровението на Джон Дейвид Рокфелер, направено в началото на ХХ век:

 

Конкуренцията е грях, затова трябва да я ликвидирате.[21]

 

Оттогава е напълно безсмислено и жалко да се говори за някаква пазарна икономика. Камо ли да се плямпа за някакъв друг, освен Техен капитализъм. Тях най-добре ги устройва държавният. При него Те – една съвсем ограничена прослойка, която според настоящите изчисления съставлява 1 процент от населението на земята, владее не само богатствата на някои държави. Тази глобална номенклатурна класа е напреднала до там, че притежава половината от благата на земята! Вече и повече. (Вижте илюстрацията.)

 

Какво ви говори това? Кой екомунистът“ – Те или аз? За мен този подход – реална война срещу човешкия род за налагане на Техния нов, антибожествен, противоестествен световен ред, означава едно: Вече не полека-лека, а скоростно превръщат земята в огромно ТКЗС. Все повече хора налагат каскетите върху главите си, или се забраждат. Така беше при колхозните комунистически режими.

 

Колко от вас са способни да осмислят всичко това? И интересува ли ви?

 

Ако не, не очаквайте милост и снизхождение в кобния ви час, който наближава. Няма да го получите от никого. И не го заслужавате. Тогава си спомнете за мен. Напълно сериозен съм.

 

Не е работа на държавния глава, на правителството, на останалите органи на властта да осигуряват добри перспективи пред някакъв предварително подбран по списък номенклатура бизнес. Това е най-върховната грижа на предприемачитесобственици и ръководители на корпорации. Нито е работа на държавата да подрежда фирмите, да ги предпочита или низвергва. Това е комунизъм. „Нашите са добри“ – това звучи в ушите ми за комунетата и ченгетата, откакто филията привидно се обърна в края на 1989 година.

 

Предлагам да чуете мнението на такъв дегенерат, наследник на архимерзавецченге, доносник и простак. Обаче синчето – обучено на Запад и в Япония. И след кръговрат из тамошните перални на пари и съвести, произведено в партиен лидер.

 

 

 

 

 

Бащата на този е един от идеолозите на ЦК на БКП. Професор, директор на Института по философски изследвания към БАН. Днес е преподавател в УНСС и директор на Тракийския научен институт. Бил е главен секретар на Българското философско дружество (1978–1989). Длъжност, за която задължително условие беше принадлежността на Държавна сигурност.

 

 

 

Ако отидете, за да чуете някой официален комунистически проповедник,

той никога не споменава комунизма[22]

 

 

 

Да проверим със свидетелство на неговнаучен събрат“.

 

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет, а през 2001 г. – магистратура по финанси в Токио, Япония. От 2001 до 2011 година е работил в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс,[23] в качеството си на вицепрезидент на девизия[24]Търговия с деривативи“.[25]

 

В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси. През 2014 г. е кандидат е[26] за евродепутат от ПП АБВ на изборите за европейски парламент… Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България.[27]

 

Баща на въпросното комунистическо чучело е другарят Васил Проданов. Той е бил директор на Института за философски науки (1988–1992) и на Института за философски изследвания към БАН (1995–2010). Тоест – един от идеолозите на престъпната организация Българска комунистическа партия. За бащата на лидера на ПП АБВ узнаваме от някой си „проф. Петко Ганчев“, че е бил избран заакадемик. Каква по-висока чест занароденмилиционер? Това сигурно е най-висшият чин, с който удостояват комунистическите ченгета, служили вярно на номенклатурата на БКП, на КПСС и на КГБ на СССР.

 

Кои бяха тези двамаизбрани“, от които Съветът на академиците трябва да избере новия академик?“ – пита споменатият Петко Ганчев с милиционерско звание „професор“ в свое „Отворено писмо“.[28] И разяснява с биографични данни за кандидатакадемиците. Пропускам другаря Иван Ангелов, който ръководеше българския екип за разработката на плана за досъсипване на България, получил гражданственост като „Ран-Ът“. Тоест – човек, колкото на Тодор Живков, толкова и на Андрей Луканов. Лоялен и към СССР, и към САЩ.

 

Ричард Ран и Роналд Ът оглавяваха група икономически убийци, слуги на корпоратокрацията, проводени у нас от Националната търговска камара на САЩ. За пред публиката това стана по молба на последното правителство на Народна република България и лично на министър-председателия Андрей Луканов, отправена през март 1990 г. Отвъд завесата, която ни отделя от реалната картина, те бяха изпратени от световното правителство за довършването на и без това доведената до катастрофа тукашна социалистическа икономика. Тъй че товарищ Петко Ганчев продължава:

 

Първиятсъветникът на всички социалистическо-комунистически правителства от времето на Гриша Филипов и Андрей Луканов до Жан Виденов – чл.кор. проф. Иван Ангелов. Вториятдългогодишният помощник на Милко Балевнай-ретроградната фигура в Политбюро на ЦК на БКП и втория човек след Т. Живков – чл. кор. Проф. Васил Проданов.

 

Тази политическа позиция осугури[29] на  господинаетик“, преквалифицирал се след серия пропагандни материали по идеология на комунизма в политически философ, дълги години директорското място в Института за философски изследвания на БАН иестествено“ подбиране на вярното си обкръжение от посредствени научни сътрудници, които го величаеха. Вероятно това не е стигало на господина, който от средата на 80-те години на ХХ в. вече се подвизава като агент от Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност под псевдонима „др. Иванов“. Разкриването на моралния образ на този човек от Комисията по досиетата стана много късно, защото от средата на 80-те години на ХХ в. до 2010 година, т.е. четвърт век този представител на политическата полиция на тоталитаризма в науката съсипа съдбите на много талантливи хора, като пречеше на тяхното развитие и публично признание  и толерираше от властовите позиции на разните комитети и съвети само своите лакеи. Протоколите на Института за съвременни социални теории, откъдето той  е изгонен през 1983 г. за плагиатство и протоколите на Института за философски изследвания, както и на различни обществени структури като Агенцията за дискриминация,  колкото и пестеливо да е правено това са запазили част от атмосфератакоято този представител на политическите копои е насаждал и в редица случаи се е разправял със своите опоненти, намерили морална смелост да се опълчат срещу му.[30]

 

Да го бях писал аз, да се съмнявате. Но авторът на горните констатации, ако щете – обвинения, е депутат от ХХХІХ народно събрание, представител на НДСВ в него, член на постоянни парламентарни комисии, посланик в Беларус… Може би тъкмо изложените от него престъпления на Васил Проданов е имал предвид сина му Константин, споменавайки, че някой може да извади скелети от гардероба, меко казано.

 

Когато споменава „революционни трибунали“ и „трийсетте години на миналия век“, да не забравя, че собственият му родител е бил участник в по-късния вариант на тези зверства у нас. Как от село Куклен, Пловдивско, другарят Проданов е изкачил цялата кариерна стълба, за да стигне до съветник, душеприказчик, ибрикчия и лайноядец на второто същество в БКП, другаря Милко Калев Балев?

 

За умните хора отговорът е ясен: Сключвайки договор с дявола. Съвсем млад е станал член на БКП. През 1975 година, едва на 29, го направили „кандидат на философските науки“. Нещо твърде странно в онази геронтофилска среда. А под „философските науки“ другарите разбираха „научния комунизъм“ – марксизма ленинизма. В тази област малограмотният правешки простак беше признат затитан!

 

На Проданов са му били необходими още 12 лазарника на навеждане и лизане на по-висши номенклатурни задни части, за да го произведат в чинове „доктор на философските науки“ и професор. Всичко това става възможно поради две обстоятелства.

 

Първото е членството му в БКП. Второто, че през 1979 година другарят Васил Костадинов Проданов е бил окончателно вербуван за агент от Държавна сигурност. Избрал си е псевдоним „Иванов“. Първоначално работил като доносник за своите колеги в Шесто управление. Когато започнал да пътува в „гнилия капиталистически свят“, както наричал Запада, станал агент и на Първо главно управление.

 

Какво да ви занимавам още? Преди осем месеца, в интервю за неговия любим вестник „Дума“, Проданов все така злобно хулиглобалния капитали възхвалява съветския строй.[31] Забравил, как собственият му отрок, дегенератът Констатин, е бил образован от същия тозиглобален капитали усърдно го обслужвал. Даже е слугувал на едни от най-ретроградните му престъпни клетки, каквато е банката “Goldman Sachs”.

 

Добре е отново да припомня: дни след като наследникът му дегенерат беше назначен за главатар на БКП, филиал АБВ, в телевизионно интервю, което нямам намерение да търся, за да посоча, Георги Първанов, агент „Гоце“, призна, че младиятПроданов е по-ляв от мен“![32] Верен син на Партията, Коцето е спазил условия и изпълнява ангажиментите, поети от неговия баща.

 

Друг „философ“ – по образование, може би смятащ се за „професионалист“, някой си Стефан Пенов, също е дал оценка на Василтаткото на Константин Проданов, кадър на “Goldman Sachs”:

 

Да тероризираш зависимите от теб по социални или икономически причини и да толерираш послушковци и подмазвачитова Васил Проданов го знае най-добре. И така: по на Запад от нас наемат умни хора за да кажат какво да се прави, а в България наемат умни хора за да им казват какво да правят за без пари!

 

Ето защо българите не бягат от прекрасна страна като България – те бягат от други българи! Да, така е: българите бягат от други българи, а не бягат от прекрасната страна България![33]

 

Само че и собственикът на блога, в който е поместена цитираната характеристика, е тяхно момче. Ето какво е написало за себе си съществото Ангел Грънчаров, тоже лгущий советский человек:

 

Роден съм на 28 март 1959 г. в гр. Долна баня, Софийска област. През 1979 г. постъпих в СУ „Св. Климент Охридски“, във философския факултет. През 1980 г. заминах да продължа образованието си в Русия и през 1983 г. се дипломирах по специалността философия в Университета в Санкт-Петербург. През 1985 г. спечелих конкурс и бях избран за асистент по философия в Пловдивския университетП. Хилендарски“, където работих до 1992 г.[34]

 

Първата лъжа е, че е роден „в град Долна баня“. По онова време – 1959 година, въпросното населено място е било село.

 

Долна баня е призната за град с Указ на Държавния съвет на 4 септември 1974 г.[35]

 

Второ, не е „продължил образованието си в Русия“, защото през 1983 година, когато е завършил, е учил в Съюза на съветските социалистически републики. Кого изпращаха дасе образовав СССР? Познайте от три пъти. Ами да – само децата на партийната номенклатура и ченгетата. За да ги възпитават катодемократи“, влюбени в свободата“, може би? Или като еничари,[36] които да формират петата колона на Кремъл у нас? Но те плъзнаха и по цялото земно кълбо

 

Трето, същият товарищ не „се дипломирал в Университета в Санкт-Петербург“, а в Ленинградския университет.

 

Нещо смущава отломките от съвест на този Ангел Грънчаров. Да не разсъждаваме над „спечелването на конкурс и избирането за асистент по философия в Пловдивския университетП. Хилендарски“, което ставаше само по втория начинс връзки и одобрение от БКП или ония служби. Още повече, че става дума за чисто идеологическа дисциплина, в която се преподаваше марксизъм-ленинизъм и нищо друго.

 

Опитвам се да уточня, че отвсякъде прииждат цунамита от лъжи, измами, изопачения, дезинформация и контрадезинформация. Нямате време да проверявате и се доверявате на отровните вълни? Е, сетне не се чудете оти ги ручахте жабетата, както казваше онзи мургав идентичен случай от дупнишко яташко семейство, обитаващ имот в Драгалевци

 

Когато такива червени боклуци, скрити в контейнерите за ченгесарска смет, ви убеждават, чепо̀ на Запад от нас наемат умни хора за да кажат какво да се прави“, знайте, че ви мамят. Нима товарищ Васил Проданов не е автор на стотици научни публикации, излезли в България, САЩ, Русия, Германия, Франция, Испания, Холандия, Полша и др.“?[37] Германия, Франция, Испания, Холандия не са ли на Запад?

 

Колега на другаря Проданов е написал:

 

Досието на Васил Проданов като съдържание е унищожено със заповедта на министър Семерджиев през 1990 г. Тогава са унищожавани досиетата на онези агенти, които е трябвало да бъдат прикрити от бъдещо разсекретяване като особено ценни за Държавна сигурност агенти и за оцеляването на висшата комунистическа номенклатура.

 

Все пак от запазеното картонче съвършено ясно личи, че Васил Проданов е бил агент-доносник в продължение на 9 (девет) години в качеството му на секретен сътрудник.

 

Агентът-доносник Васил Проданов е особено показателен пример в едно съществено отношениетой е бил регистриран като агент-доносник дори когато е не само член на БКП, но е професор в АОНСУ и…даже щатен личен помощник на Милко Балев.

 

Васил Проданов е престанал официално да бъде регистриран агент-доносник на ШЕСТО УПРАВЕНИЕ на Държавна сигурност едвам тогава, когато с РЕШЕНИЕ на ПОЛИТБЮРО от 07 юли 1988 г. той е изпратен за ЛИКВИДАТОР на ДИСИДЕНТИТЕ в закрития със същото решение на Политбюро ИНСТИТУТ по ФИЛОСОФИЯ на БАН

 

Васил Проданов НИКОГА не е бил НИКАКЪВ учен и академичен философ. НИКОГА НЕ Е БИЛ И ИЗБИРАН С КОНКУРС ЗА ЩАТНА РАБОТА в БАН.

 

Абсурден и уникален е фактът, че индивид като Васил Проданов продължава да директорствува в БАН цели 20 (двадесет) години след 1990 година. Този абсурден и уникален факт обаче ясно и категорично доказва, че цялото ръковдство на БАН през тези двадесет години е било в ръцете на хора, зависими от бившата високопоставена комунистическа номенклатура

 

Никакъв компромис не е възможен; ИЛИ Васил Проданов, съпругата и слугинажа му ВЪН от БАН, ИЛИ пък институтите на БАН трябва да се интегрират към университетските факултети и катедри.[38]

 

Синът на „агента-доноснике политически лидер, приет от Запада и вярно обслужващ интересите на тамошната финансово-икономическа върхушка. Съвсем естествено за същество с левивъзгледи. Комунизмът е диктатура на номенклатурата над целия народ. Гърбът насвободния“ и „демократиченЗапад му осигурява самочувствието и право да хули честните българи, които искат декомунизация, включваща лустрация на такива като него и баща му.

 

Анадънму?

 

 

 

Комунистическата идеология като сопа,

социалистическият режим – палач

 

 

 

Тук всичко е фалшиво, изфабрикувано, ерзац. А не само членството в БКП и БЗНС, принадлежността на комунистическите секретни служби, щатните кариери в ОФОтечествения фронт, ДКМС, БПСБългарските професионални съюзи, работата в милицията, армията, в това число трудовата повинност, по-късно строителните войски, и тези на Министерството на транспорта, в митниците, някои подразделения на съобщенията и още не малко казионни органи на тоталитарната държава, следва задължително да бъдат инкриминирани. Същото трябва да се приложи спрямо училите зад граница. Особено – на Запад и в СССР. За известна категория служители може да е просто формално. Но би било чудесно да бъде непременно осъществено. Заради морала и за назидание.

 

Но да се върнем към младия Проданов и неговите претенции към някои, дето можели „да ви осъдят само затова, че преди трийсет години сте били троцкист“. Де да беше така! Но не би.

 

И в случая няма и не бива да има никаквообръщане на презумпцията за невиновност“. Защото комунистите и тяхната червена мафия са осъдени със специален закон. Ако имаше реална свобода и промени, никому от тях нямаше да бъде предоставена възможност за доказване на невинност. Както рече един безпартиен комунист непосредствено след 10 ноември 1989 година, „съгрешихме и вкупом непотребни станахме“.[39] Уви, не преживяхме това обръщане и катарзис. Авторът на цитата, и той академик и агент на Държавна сигурност, стана председател на Народното събрание, посланик в ЯпонияИма ли място за дирене на справедливост в незаконно образувание, каквото от септември 1944 година de facto, а от септември 1946 година и de jure е България?

 

Сега да обърнем внимание върху претенциите напо-левияот Първанов банкер Константин Проданов.

 

Кой въведе в България тези методи? Чия власт обявяваше достойни, почтени българи, за „врагове на народа“, „кулаци“, „бивши хора“? А техните наследници бяха „деца на врагове на народа“ или „попаднали под вредно западно влияние“, „разпространители на буржоазна култура“… Лично съм носил някои от тези клейма. Когато имах шанс да погледна моето т. нар. трудово досие, бях смаян. Съседи са давали характеристики преди насилственото ми постъпване в казармата, служейки си тъкмо с такива квалификации за мен. Поздравявал съм ги, даже съм им помагал!…

 

Нека припомня свидетелство, което може и да е омръзнало на редовните читатели. То е на кинорежисьор, който на всичко отгоре е тяхно момче:[40]

 

Във втората част на филма за [министър-председателя Иван] Багрянов показах разговори с децата на избитите представители на някогашната интелигенция ами те бяха полуграмотни и смачкани хора. Синът на Багрянов е бил на 7 години, когато убиват баща му. Единственото, което са му позволявали, е да опложда крави и през цялото време са го подозирали, че може да направи саботаж. И как искате да има интелигенция? Всъщност създаден бе един нов тип интелигенция, по новата система, в щастието на която едни бяха повярвали, а други бяха накарани да повярват. И макар голяма част от тези хора да бяха разочаровани, те вече бяха влезли в капана. Така започна създаването на една продажна класа новата интелигенция.[41]

 

Ето как, не естествено – би било невъзможно – а с методи на крайно насилие, терор, по заповед и под надзора на интернационалното Братство и на неговият московски център, тукашните комунисти лумпенизираха българския народ, унищожавайки неговия елит и обширната средна класа. Като заеха тяхното място. Превърнаха себе си лумпенитев псевдоелит. В първобитен опит за дебелашка, цинична, грубиянскааристокрация“. Ала разликите в качествата на предишното буржоазно общество с неговата почти незабележима, самородна висша прослойка и нескопосаната, необразована и недодялана болшевишка върхушка, изпълнена със зло и омраза, бяха от тук до космоса.

 

Не казвам, че всичко е било идеално. Не, никога и никъде не имало толкова прекрасна обществена система. Затова тя е блян – непостижима мечта. Но и безспирен стремеж към съвършенство. Грешки са правени. Сигурно е имало и престъпления. Обаче правото не бива да бъде меч в ръцете на властта, който с аргументите на терора да доказва нейната сила и предимства.

 

И още нещо. Само комунистите обясняват по лесен начин сложните житейски проблеми. И лъжат. Например на VІІІ конгрес на БКП през 1962 година правешкият циганскицаробеща реки от мед и масло от 1980 година нататък. Но все пак, вгледайте се в изумителните темпове на всестранно развитие на страната от 1935 до 1940 година. Нейното израстване до челното място на Балканите и десето в Европа. И сравнете спокойствието, творческия дух и градивния труд с последвалата катастрофа под игото на другарите.

 

Когато през четиридесетте години на миналия век наложи у нас лумпенизацията, тайната световната власт приключи с България. Първо отсякоха главата й, а сетне – и нейното тяло, масовата средна класа от свободни предприемачи в селото и града. Всичко беше предварително добре пресметната безчовечност. След промените излезе, че комунистическите палачи са били, са и ще бъдат верните партньори на Запада.

 

Васил и Константин Проданови са типични представители на тази отвратителна, аморална, алчна и ненаситнанова интелигенция“, за която става дума в предложения цитат.

 

Обърнахте ли внимание на онази прилика, сходство, ако щете еднаквост, в битието на Константин Проданов и Жозе Мануел Барозо, да речем? Португалският маоист мина през премиерското кресло в родината си, за да оглави Европейската комисия. За да се озове ведин от стожерите на пишман капитализма, интернационалната банка “Goldman Sachs”. Той, комунистът. Товарищ Константин, синът на личния секретар – ибрик – на другаря Милко Калев Балев от Политбюро на ЦК на БКП, вездесъщото джудже на партията, колещо и бесещо на воля, стигна до същото място, до интернационалната банка “Goldman Sachs”.

 

Вие определете какъв е световният ред, в който живеем?

 

Противниците на комунизма се врагове на този световен ред. Знаете ли колко измъчени хора познавах? Честни българи, които никога не са се занимавали с политика, а са се трудили. Те бяха премазани от тоталитарната машина без съд и без право на обяснение, камо ли на защита. Изритаха ги на бунището на живота заедно с напълно невинните им деца. Даже хора като Кирил Славов – „добродетелния фабрикант на фабрика „Фурнир“, жертвал много средства за закриляните от него преди 9 септември нелегални и партизани“.[42]

 

Знаехме се например със сина на издателя Дамяновдоведен до лудост от изтезанията и гаврите на другарите. Баща му предлагал на читателите три вестника: десния всекидневник „Утро“, левияЗаря“ и семейния седмичник „Дневник“. Негова е била сградата на софийския булевард „Дондуков“, в която незаконно се шири Националната агенция по приходите. По-рано там се мъдреше отмъкнатия от нас профсъюзенорган“ вестник „Труд“. Никой не посегна да върне онова, което комунистите откраднаха от Дамянови.

 

Ами Невена Крапчевадъщерята на известния директор на всекидневника „Зора“? Масонскатаблагодарност[43] на другарите за това, че известният журналист пръв подал ръка на младия Никола Вапцаров, бил куршумът на комунистическите канибали, застигнал го на 10 септември 1944 г. в Горна Джумая. Невена беше докарана до там да живее като истинска клошарка. Ходеше облечена като мъж с вечната цигара в уста. Но за разлика от много други – „успели“, не продаде душата си.

 

Колко искаше да възстанови вестника и аз да бъда неговият главен редактор! Не й върнаха и един квадратен метър от зданието на редакцията и печатницата на столичната улица „11 август“. Ималонадстройка, правена отнародната власт“?!…

 

Там се помещаваше изданието на ЦК на БКПКооперативно село“. Нямам представа дали след като го приватизира и превърна във вестник „Земя“, архипрестъпникът Димитър Иванов – офицер от зловещото Шесто управление на Държавна сигурност, получи и Крапчевата сграда. Койодраскапоне със слово изпечения садист и пладнешки крадец, известен с прозвището „Гестапото“? Аз го наричам с по-точното – „Кагебето“. Не само беше вицепрезидент на мафиотското подразделение „Мултигруп“, ами марксисткитеучениприбавиха по едно „проф.“ и „д-рпред името мусиноним на човешкото падение, подлостта и позора

 

Милиционеринтелектуалец?! Боже мой!

 

Каква гавра! Тук нищо не е помръднало. Другарите, таласъмите на комунистическия режим, господстват навсякъде и във всичко. И все така преследват хората, които са личности и мислят.

 

Комунистическите бандити и техните потомци надменно и с ненавист наричат мъченици като споменатите и още стотици хиляди техни сродни душиреститути“. Никой от т. нар. общество, не вдигна глас срещу тяхистинските престъпници, „приватизаторите“, коитокато пладнешки разбойници за пореден път ограбиха страната до шушкаи ни докараха до това дередже. През целия „преходсъздадената и отгледана от БКП и ДСопозицияси траеше и действаше в полза на алчно червената номенклатура.

 

Има виновни по рождение, по ген. Престъпниците се раждат. Сам Господ е постановил това. Той, а не друг, ни учи да се вглеждаме в родословията и миналото, за да не съгрешаваме:

 

… Всяко добро дърво ражда добри плодове; но едно лошо дърво дава лоши плодове. Добро дърво не може да роди лоши плодове, нито е възможно лошо дърво да даде добри плодове. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, ще бъде отсечено и хвърлено в огъня. Така по плодовете им ще ги познаете.[44]

 

Трябва да минат поколения, за да бъде изчистена мръсотията от родовата им карма. Това, че Продановци, както и всички комунисти, преследвали вярващите, особено християните, са безбожници, е ясно. Ала се запитайте вие на кой бог се кланяте? Да не се окаже сатаната.

 

 

 

Българската комунистическа партия е мафия

 

 

 

 

Ето още доказателства, изискващи размисъл и тълкуване. Защото мафията е мафия, престъпниците престъпници. Както и да ги вапцате, в каквито и премени да ги скривате, те остават такива. Четете и изучавайте трудовете набащата на криминологията“, италианския професор Чезаре Ломброзо, евреин при това.

 

 

 

 

 

Не съществува политическо понятие „Европа“. Но има Европейски съюз. Той е комунистически, мафиотскиновият СССР.

 

Когато твари като този дегенерат на име Проданов разпръскват фарисейския квас, от който Бог ни е предупредил да се пазим, потвърждават не само собствените си престъпления, но и тези на своите предци. Тъй като, според постановлението на Исус Христос, такива като негоса синове на бащата на лъжата, и когато говорят, свидетелстват против самите себе си“.[45]

 

Огледайте се. Нищо не се е променило, почти не е помръднало. Даже отчетливо, прозрачно ясно се наблюдава реставрация на комунистическия строй. Забележете – строй. Като в казармата. Сякаш бяхме и сме на военен парад.

 

Системата е същата. Тя представлява мрежа, изплетена с връзки между хора. Навсякъде комунисти са на власт. Но обезумелите тълпи, тези овцегяури е съвсем меко казано – гои, даже не добичета, а клозетници, се радват на своите палачи. И изпадат в тъпоумен, дивашки възторг, направо пощръкляват, когато някое задгранично ченге им прочете глупости, написани от друг (в случая ирландски комунист от меншевишкия вестник “The Guardian”) на що-годе сносен български.[46] Имам предвид – за чужденец. Рускините пребивават тук с десетилетия и не успяват даже толкова. Което доказва, че руснаците не само нямат думи – откраднали са нашите. Но са и загубени и заблудени, родени роби.

 

Но какви са туземните ни безделници, които търпят тях и се радват на агент „Оскар“ и неговата ирландска находка? Заявявал съм, че само крайно примитивни групи имат свои национални герои“. По правило им пробутват антинародни престъпници за такива.

 

Като дете питах нашите, толкова много ли сме съгрешили, че сме се родили тук? Не получих смислен отговор…

 

 

 

 

 

Между италианската и тукашната комунистическа мафия има знак за равенство. Но то се отнася и до европейската. Вие бихте ли могли да си осигурите заем от 2 милиона лева? Без връзка. Даже, ако сте готови да заложите жилището си?

 

Иначе, комунистическите изчадия Йончева и Добрев са си лика прилика. Тя, лишена от устни, прилича на пълзяща змия. Той – на прасе, недостатъчно охранено, затова опростено преди Коледа, вечно изплъзващо се от ножа на касапина.

 

Всъщност, те са част от гангрената, обхванала нацията ни. Когато диагнозата е такава, най-добре е да дойдат хирурзите

 

Естествено, вярвам, че не допускате да съм краен в схващанията си. Не желая ничия смърт. Отговорност и наказание за престъпниците да. За тях и потомците имнационализация и физически труд. Да разберат колко е полезен. И как са се чувствали останалите българи, техните жертви.

 

Познавам членове на БКП, които работят по специалността си или са пенсионери с доходи, далеч от максимума, определен за номенклатурата. Също – деца на комунисти, които тихо, кротко изпълват дните си със смислени, полезни неща. Нямат претенции, не проявяват амбиции. Не са се юрнали да ръководят страната, областта, общината.

 

Ръка за ръка с такива хора бихме могли да си върнем държавата и да променим съдбата на всеки от нас. Опасявам се, че отсъства желание за това. Липсва и натрупана и съхранена – акумулирана на съвременен език – потенциална енергия за решителни действия в името на нашето общо благо. Затова на управляващите червени фашисти им е най-лесно да се справят с нас поединично.

 

 

 

Комунистите продължават да държат основната власт,

но с цената на значителни отстъпки пред капитализма[47]

 

 

 

Изследвайки „великатаФренска революция, към която никойисторикне добавя заслуженото определение комунистическа“, Албер Камю е прозрял това. То било валидно, както за бунтовниците, така и за народа.

 

Кралете биваха умъртвявани много преди 21 януари 1793 г.[48] Но Раваяк, Дамиен и техните последователи[49] се интересуваха само от нападението над личността на краля, а не над първопричината. Те искаха друг крал и това беше всичко. Никога не им хрумна, че тронът би могъл да остане празен завинаги. Годината 1789е отправната точка на съвременността, защото хората от онова време между другото желаеха да свалят принципа на божественото право и да въведат на историческата сцена силите на отрицанието, недоволството и бунта, които се бяха превърнали в същността на интелектуалните спорове през предходните векове. Ето как те добавиха към традиционната тирания схващането за пресметнатото и планирано богоубийство. Така наречените свободомислещи, философите и юристите, послужиха като лостове на тази революция.[50][51]

 

Още Николо Макиавели е прозрял каквсеки нов владетел, който спазва правилата,… ще може да запази властта си така лесно, както всеки наследствен. Дори може за много кратко време да затвърди властта си повече от наследствените владетели. Делата на новите владетели се наблюдават много по-внимателно от тези на наследствените и ако са вдъхновени от смелост и благоразумие, те поразяват и спечелват хората повече от древността на династията. Хората са погълнати повече от настоящето, отколкото от миналото. И ако се чувстват добре в настоящето, не искат да знаят за нищо друго. Щом владетелят изпълнява задълженията си, винаги ще има защитници. Новият владетел придобива двойна слава: от една страна, че е създал нова държава, и от друга – че я е окичил и засилил с разумни закони, с предани приятели, с добре организирана войска и с бляскави подвизи. Наследственият владетел удвоява своя позор, когато поради неблагоразумие изгуби държавата си.[52]

 

Обаче старият владетел може да продължи да живее незабележимо въплътен в новия. Чрез идеите и похватите, които новият, без да иска или преднамерено, прилага. Вгледайте се в поведението на Б.Б., чуйте приказките й. И ще се убедите, че навярно банкянската Брижит Бардо в пожарникарска униформа под все по-отесняващото й цивилно костюмче, сигурно има мъдър съветник. Някой, който или е дълбоко свързан с живковизма, или е проучвал достатъчно подробно технологията на този вид диктатура, днес квалифицирана като „популистка“.

 

Онова, което и владетелите от този тип, заобиколени от умници“, изолиращи ги от околните, от реалния бит, забравят, е важно правило. То е доказало колко е вярно и валидно в живия живот:

 

Който контролира миналото – гласеше лозунгът на партията, – контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“ И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена. Беше толкова просто. Изискваше се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет, наричаха го „Контрол над действителността“, по новговор: „двумисъл“.[53]

 

Погълнати от настоящето“, хората не се интересуват от миналото. Добре обработени от комунистическата пропаганда чрез медиите, те не забелязват и действително събития, случващите се край тях. Не надават ухо за истината, скрита зад манипулациите – преднамерени, осъзнати или неволни, от глупост – на преститутките. Какво остава – да мислят за бъдещето. Животът така и течеday by day. По нашенски – ден за ден.

 

Нямате представа на какви изпитания съм подлаган всекидневно. И семейството ми, особено моята дъщеря. Нали белким пледират, че децата не отговарят за деянията на своите родители. А ние с жена ми не сме убили, наранили или ограбили никого. Тогава? Къде остават думите, къде са делата?…

 

Разберете ме правилно – не се оплаквам. Сам съм избрал своето поприще. Просто искам да кажа, че уединени, ще ни смачкат. С нас и остатъчната България.

 

Но кой е другарят Делян Добрев, чие дете е? И това ще обясни откъде идва самочувствието му. То се основава не на усещането за недосегаемост, а за абсолютна сигурност в това. Впрочем, както единствен съм обявявал, от същото мръсно, окървавено котило произхожда и по комунистически развратната другарка Елена Йончева, московска възпитаничка. Умът ми не побира как така се обръщате към тях с госпожа“ и „господин“. Всички те са комунисти, товарищи, Kameraden, другари. И са родени престъпници. Науката го е доказала. Четете трудовете на италианския професор Чезаре Ломброзо, който е бил и евреин при това. Все пак е прочут по целия свят катобаща на криминологията“.

 

 

Пpеди демoкрацията бащата на миниcтъp Добрев е бил заместник-кмет по строителството на община Минерални бани край Хасково.[54]

 

Но се „разочаровал“. Понеже бил безпартиен и го гонели от партийните събрания?! Леле мале, каква тегоба!

 

Знаете ли какво означава длъжността, заемана от товарищ Александър Добрев? Има места в цялата страна, на които номенклатурните кадри са хвърлили око отдавна през седемдесетте и осемдесетте години. Такива са село Марково, Пловдивско, Старозагорските и Хасковските минерални бани, множество други подобни живописни територии, дарени от Бога с благини. В тези не до там известни курорти съответните компартийни, земеделски и ченгесарски онбашии оформиха огромни имения или вдигнаха големи къщи с чудесно оформени дворове. Назначиха прислужници и градинари, шофьори и охранителиМонарсите могат да им завиждат.

 

Заместник-кметовете по строителството са били свръх доверени лица, на които номенклатурчиците са разчитали за бъдещето. Практиката продължи. Всичко е все така и в наши дни.

 

Родителите на Делян Добрев обитават нова двуетажна семейна къща в престижен квартал на хълма Ямача над Хасково.[55]

 

Как се ставаше заместник-кмет в онези години? По познатия начин – с потекло и връзки. И с лъжи и сътрудничество на ония служби. Извън съмнение.

 

Бащата на Александър Добрев, дядото на ексминистъра, дето… „бил в Белене“, всъщност членувал в БКП и бил офицер от комунистическата антинародна армия. Обаче, напуснал както войската, така и компартията. Което „лепнало клеймо върху фамилията“. Но не попречило на сина му строителен инженер, да се издига. Даже по време на „царскотокомунистическо правителство го направили директор наВ и К“ – Хасково.[56] След което заминал за Канада. Но не успял и се върнал, за да се прави на строител.

 

Още преди 20 години се захванал с частничество. Притежавал „склад за хранителни стоки и малък квартален хранителен магазин. Основал и строителна фирма, която се занимавала с ремонти на няколко училища и построила комплекс от фамилни къщи, половината от които все още [2013 г.] не са продадени.[57]

 

Тези наистина взимат всички ни за дебили. Толкова дълго съм се интересувал от строителство и фирми. Не за бизнес, а като възможности за осребряване на недвижими имоти. Познавам лично не един и двама служители, даже и някои собственици, на подобни компании. Никой от тях не е възникнал от нищото. Много са продукт на Луканов. Военни, направени частни предприемачи и богаташи чрез превръщането на поделения на Строителни войски в частни предприятия. Подарявали са им всичко – даже скъпата тежка техника. Например по този начин станал предприемач бащата на комсомолската активистка зВяра Анкова, доскорошна генерална директорка на БНТ.

 

Един такъв, от бивш окръжен град,[58] ми призна, че е бил директор на местния домостроителен комбинат. „Приватизиралго… Наистина трябва да сме луди, за да повярваме в поредната приказка за Рокфелерови и ябълката, която избърсали, лъснали и продали. А с получената сума купили две. И тях така… Никой не казва, че едва когато Ротшилдови ги открили, им тръгнала една карта

 

Добреви са същитеизделие на комунистическата система. Иначе е невъзможно да се коландри даже малко квартално дюкянче, аптека, кафене, кръчмичка… И да се оцелява. Партия и правителството на БКП не дават.

 

У нас, както навсякъде вбившиясоцлагер, след добре планираното падане на Берлинската стена беше задействанагигантската, добре отработена машина на здраво свързаната чрез корупция със сегашната власт, „невидимапартийна страна Номенклатурия и нейната икономика. Вчерашният политически и идеологически диктат се смени с икономическия и срещу народа веднага се развихри икономически терор в духа на добрите стари времена. Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, нямаше намерение да храни. А Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.[59]

 

Нищо, че съм привеждал пасажа многократно. Осмисляте ли съдържанието му?

 

Нека се отклоня за малко. Бях първият, който още в предаването „Между редоветев СКАТ, а не на СКАТ, опита да представи истинската физиономия на наскоро проводения, където му е мястото „бизнесменПетър Христов. Сетне – вДиагноза с Георги Ифандиев“, както в закритата пловдивска телевизия „Евроком-България“, така и в софийскатаЕвроком“, с гости или в собствени коментари сме разкривалиблагороднитезанимания и някои от съдружниците на същия другар.

 

И в тази медия съм показвал не веднъж резултата от връзките му с израелски фирми. Как му предоставиха цял хълм във Велико Търново, който той, като техен довереник вболярскияград, застрои.[60] Доколкото знам, така и не е продал и един апартамент там. Дализатвореният жилищен комплексне е предназначен за други, за пришълци, а не за българи?

 

 

 

… Още един пример на заблудата на широко разпространяваното

схващане, че комунизмът привлича само бедните, но не и богатите[61]

 

 

 

Длъжен съм да припомня изявите на обичаното кой знае защо недоразумение, наречено Владо Връгала. Това същество се лепи все за такива. Когато се ожени, покани за кум продуцента на филма за крадеца Пантуди, пловдивския таксиджия Димитър Томов. В рамките на Лукановия план партията му бе доверила кооперацията Мини-Моди футболния клуб „Локомотив“. На сватбата кумът се отчете с подарък чисто нов спортен автомобилBMW”, какъвто през 1992 г. Наско Сираков си беше докарал от своето пребиваване в барселонскияЕспаньол“…

 

 

 

 

 

Четири лазарника назад, на 25 май 2014-а, евродепутатката Антония Първанова, бивша народна представителка, заяви след изборите за Европейски парламент:

 

Държавна сигурност, мили граждани, ви управлява отново[62]

 

Ще цитирам и бившия министър на отбраната, юриста Николай Свинаров. Цели осем лета преди колежката си Първанова той сподели:

 

… Струва ми се, че е крайно време през 2007 година държавата да спре да се управлява от ДС.[63]

 

Щом същото бъде изречено от Георги Ифандиев, му го вменяват във вина. „Разделя обществото политически“?! Така е записано в акта за наказание, издаден от цензурите от СЕМ, доста от които ченгета, (вижте илюстрацията) послужил за основание от Еврокомда свалят от програмата на телевизията предаването ми, носещо името на тази медия. Формулировката не е ли налудничава? Не аз, политическите партии разделят хората.

 

Та нали партиите са основата на политиката? А те предлагат и осъществяват разделение между членовете на обществото тъкмо по политически принцип“. Понеже “party” – „партия“, ще рече „част от нещо цяло, общо“.

 

Нейсе, видяхте и чухте така наречения Въргал. Сега се запознайте с личната изповед на спортен журналист:

 

Петър Христов беше един доблестен и достоен човек!“

 

Когато чух това след разстрела на Христов, се задавих. Но в последвалото обожествяване на този човек в медиите, направо се удавих.

 

Дарявал, подарявал, спонсорирал… Хубаво, но откъде започва всичко? Вие знаете ли и Ал Капоне колко е дарявал в Ню Йорк? На колко сираци е помогнал? Е,[64] това прави ли го готов за канонизиране?

 

Да, за умрелите или добро, или нищо![65] Но това, което се случва днес с Христов, утре ще ни го предложат за следващата разстреляна екс-мутра, напазарувала си достойнство с онези мръсни пари, натрупани в онези мръсни години.

 

С Петър Христов съм имал в средата на 90-те години един-единствен допир. Бях пишлегар-журналист и мислех, че всичко, което хвърчи, се яде. И пише! От бащата на един авер (прокурор) случайно разбрах, че президентът наЛокомотивГорна Оряховица е разследван за поръчка на убийство. И го написах в тогавашния черно-бял „Меридиан Мач“.[66]

 

Материалът излезе в понеделник, а във вторник трябваше да летя за Англия, после до Уелс за квалификацията на нашите. Затова останах до по-късно в офиса. Към 20 часа се позвъни на вратата. Влязоха четирима колкото яки мутри, толкова и смачкани от живота. Питаха кой е Зарков и ми предадоха хабер от Петър Христов да отида в офиса му. Оръжията им бяха на видимо място и нямаше как да откажа тази иначе толкова любезна покана.

 

Офисът на „Дитобеше до ЦУМ. По ирония на съдбата един етаж над този наКомпакт“, фирмата, която спонсорираше нашия вестник. В „чакалнята“ пред кабинета на Христов висяха десетина като онези мутри, дето донесоха „поканата“. След 4 минути ме вкараха при бизнесмена. И тогава изслушах една от най-гадните и най-долни речи в живота си. Първо викна двама да ми покажат, че с рязаните си автомати могат да ме направят целия в дупки. Обясни ми, че е толкова богат, че всеки петък ходи до Тайланд на кафе и масаж и понеже заради мен пропуснал този уикенд, сега щял да прати да му докарат сестра ми. Държа се точно като онези мутри от зората надемокрацията“.

 

„Така, като те гледам с това якенце за 8 лева, ще те свитна и даже никой няма да те търси“, обясни още Христов. След което викна пак онези двамата с автоматите да ги пита дали да не ме заведат вонзи офис с мъждукащата крушка“. А аз, тъпакът, му викам: „Благодаря, ама утре трябва да летя за Лондон.“ И бъдещиятблагодетел“ направо откачи.

 

В крайна сметка всичко приключи с едно извинение във вестника, от което още ме е срам, защото тогава Христов НАИСТИНА беше разследван.

 

Ще кажете този е единичен случай! Не, тогава такова беше ежедневието на г-н Христов!

 

Питайте Иван Василев, дето гардовете наДитозавлякоха в гората и обесиха с главата надолу за една нощ, докато не реши да преподпише сЛокото“. Как така ще ходи без пари в Левски? Някой преди време ми разправяше, че футболистът още понякога се напикавал на сън от преживения ужас.

 

Питайте и бившата ни кореспондентка, която трябваше след всеки материал за случилото се в „Локомотив“, да ходи при Христов за обяснения и други неща.

 

Питайте защо Андрей Желязков трябваше да праща барети да пазят Сашо Марков след един мач в Горна Оряховица.

 

Питайте самите барети, които през 1995-а година нахлуха през прозорците в офиса на… „Компакт“. Точно така, объркали с един етаж и вместо да нахлуят да арестуват Петър Христов, бяха натръшкали целия персонал на димитровградската фирма.

 

Питайте тези дето имат дълга, а не избирателна памет като Влади Въргала. Вчера беше готов да си даде бъбрека на Христов, утре като нищо ще хариже такъв на Ирена Кръстева. Само защото пиянатамамаму разписа веднъж 20 000 лева хонорар за купон на вестника, който така и не се проведе. Ама нали тогава „банкерчетоплащаше…Нищо че сега нямат нищо общо.[67]

 

Още ли не вярвате? Търсите истината? Чия?

 

Делян Добрев е учил в Wesleyan University – университет на методистката църква в градчето Мидълтаун, щата Кънектикът. Има диплома за бакалавър – полувисше образование. Според легендата, разпространявана от баща му, билна пълна стипендия“.[68] Всеки, който е кандидатствал в западни университети, е наясно, че такова животно нема“. Приемат ви, предлагат да заплатите първата година или поне началния семестър във варианти с или без общежитиеcampus, на новоговор. Едва след първата година, в зависимост от представянето, можете да кандидатствате за някаква стипендия.

 

 

 

За разлика на демократичните правителства,

комунистите не са загрижени за своите изборни перспективи

и могат да си позволят да разгласяват вярна или фалшива информация,

неблагоприятна за самите тях[69]

 

 

 

Мои приятелибългарин и англичанинистински университетски преподаватели, са ми казвали, че пълната стипендия е изключение. Толкова рядко я отпускат, че все едно не съществува. Освен, ако не сте стипендианти нафилантропикато Дьорд Шварц, познат като Джордж Сорос.

 

В цитираната публикация има друго твърдение, което противоречи на първото и го оборва: студентът Делян теглил заем, който изплащал. Проверих. Това е изключено за хора без американско гражданство и постоянен адрес в САЩ. Никоя банка не би отпуснала такъв кредит, ако няма нещо друго…

 

От копието на дипломата за магистърската степен на Добрев – по „Маркетингв УНСС, става ясно, че тя е придобита през 2011 година. Добрев става зам.-министър с тежкия ресор „Енергетикапрез май същата година. Когато е назначен за зам.-министър от премиера Бойко Борисов, той е бил все още студент, приключващ обучението си в магистърска степен и само с диплома за бакалавър от университета в САЩ.[70]

 

Посочете ми друга държава извън петия свят, където това да е възможно.

 

Хасковлии нашепват, че цялата рода на Добреви е била свързана с местната комунистическа номенклатура. Спомнете си как Б.Б. лъже за свой дядо, „убит от комунистите“. Цялата измислица беше опровергана. Някои пикантни детайли така и останаха неуточнени. Но мъченици на комунизма от Банкя ги споделяха в шепи

 

АнтикомунисткатаБ.Б. е членка на БКП и офицерка от Държавна сигурност. Не от милицията, а от ДС. Баща й – също е членувал в престъпната партия и е бил полковник от МВР.

 

Сетете се как Росен Плевнелиев лъжеше, чесемейството му няма нищо общо с комунистическия режим“. Преди близо две години го разнищих.[71] И какво от това?

 

Как комунетата си плюят в устите! Делян Добрев сее същите отровни семена за това, че само комунистите имат право и могат да подирят отговорност от децата за престъпленията на техните родители. На другите хора това не е дадено. Но да не забравяме, че момчето с вид на незаклано прасе е масон. Членува в ложата „Тракийско слънце“.[72] Не бива да пропускаме, че кариерата на хасковскиязидарзапочва от младежкия НДСВ с председател… Делян Пеевски![73]

 

 

 

 

 

Толкова е смешно! „Милият“ – като жабата. Чул, че някой някъде е пострадал, без да разбере за какво. Та зинал и той. Деца и внуци на убити от комунистите от моето поколение тренираха безпроблемно от средата на петдесетте, през шейсетте и нататък. Може да са пречили на развитието им, но не и на заниманията им със спорт. Най-малкото – така бяха под надзора на идеологическите терористи.

 

Двамата със съпругата ми, макар да произлизаме от такива семейства, че ни смятаха за неблагонадеждни“ също се занимавахме със спорт. Изнамери се поредната „ирландска пастиркаот комунистическите среди в Долно Чакърафличковци, която да разнася протестни плакати срещу БКП на несъществувал митинг на 10 ноември 1989 година. Или като пишман режисьора ГеоргиДжекиСтоев, който месец след ноемврийските събития на същата година обяви, че ще организира движение на деца на активни борци против капитализма и фашизма, като него, за демокрация?!

 

Разберете: децата на тези пропаднали типове комунетата и ченгетата са съвършени дебелокожи тъпаци. А таварашутката Делян спокойно може да бъде провъзгласен за идиот на годината, на следващата и последващата. Поне.

 

Освен това тоталната липса на всякаква нравственост в тези твари личи от изявите им. Например, шуробаджанащината е втъкана в гените им. За тях всичко на този свят трябва да бъде постигано по втория начин с връзки, чрез приятели

 

Признават, че и днес комунистическата система осигурява привилегировано положение в т. нар. шуробаджанашки капитализъм. На английски: crony capitalism. Стига да не се отнася до тях. Те отхвърлят всякакво вглеждане в техния престъпен произход. Защотодецата не отговарят за делата на родителите си“, както казват. Но нямат нищо против тъкмо това и го използват, когато се наложи, потрябва им. Редом с това – двамата болшевишки дивациЕлена Йончева, по майка съветска таварашутка, по баща – произлязла от Държавна сигурност, завършила в СССР, и Делян Добрев – почти идентичен случай, парашутист, спуснат от БКП и нейната преторианска гвардия, са изтъкани от комплекси.

 

Вижте ги и ги чуйте.

 

 

 

 

 

Излиза, че всичко зависи от конкретния интерес. Йончева се рови в далаверите на Делян-Добревите родители. Санчо-Пансата на Добрев пъкв миналото на Елена-Йончевите. Когато, както им изнася.

 

Не, вдемократичните режимине е така. Хората се справят сами с проблемите си. Не, че отсъства връзкарство или корупция. Обаче тегленето на заем едва ли става по начина, с който товарищ Делян Добрев явно е свикнал по рождение. Усвоил го е от своите родители, баби, дядовци

 

Като теглят кредит, хората в „демократичните режимиотиват в банките, а не при приятели. Другото е ненормално.

 

Елементарен пример за това, как е в държавите, които все още възприемаме като нормални. Като изключим източната част на Германия, комунизмът не ги беше полазвал с гъсениците на съветските танкове. А болшевишките талибани не бяха ликвидирали човещината. Затова отвъд бившата „желязна завеса“ все още съхраняват морал, съвест, достойнство. Независимо, че и там тези изконни човешки характеристики се свиват поради настъплението на социализЪма.

 

 

 

Езикът на комунизма е груб; той не говори за ценности

като съчувствие, готовност, помощ и човешка сплотеност;

самоуверено заявява, че не е сантиментален[74]

 

 

 

Не беше толкова отдавна, през февруари 2012 година Кристиян Вулф подаде оставка от поста президент на ФРГ. Никой не го принуждаваше да постъпи така. Но той демонстрира именно човешките си качества.

 

Всичко се свеждаше до това, че името на държавния глава изплува вафера“, която на Йончевци и Добревци би се сторила нещо съвсем „нормално“. В средата на декември 2011 година излезе наяве, че Вулф е получил частен заем в размер на 500 000 евро от богат приятел на съпругата му. Сега внимавайте. Но не в качеството му на президент, а когато е бил управител на провинция Долна Саксония.

 

През януари това беше последвано от остри критики заради гневното му гласово телефонно съобщение, което бе оставил на главния редактор на Bild – най-продавания вестник, преди изданието да съобщи за недекларирания кредит. Вулф се извини. Но не можеше да продължи да изпълнява задълженията си, когато в четвъртък [16 февруари 2012 г.] прокурори обявиха, че са поискали Германският парламент да свали имунитета на президента. Прокурорите поискаха свалянето на имунитета на Вулф, защитаващ го от съдебно преследване, за да могат да проведат разследванебезпрецедентен ход срещу германски президент.

 

Те заявиха: сега има „основателно съмнение“, че Вулф неприлично е приел да се облагодетелства от своите връзки с Давид Грьоневолд, германски филмов продуцент.[75]

 

Заемът не е бил безлихвен. От онези, които върхушката на БКП раздаде на свои доверени другари. Което обезсмисля самото понятие „кредит“. Превръщажестав дарение. Вулф просто се възползвал от малко по-ниска лихва.

 

Вижте как постъпи президентът на Федерална република Германия:

 

 

 

 

 

Това беше всичко.

 

Кристиян Вулф защити своята чест. Не беше откраднал. Нито – получил подкуп. На практика всичко беше законно. С едно изключение. Бе накърнен моралният закон. Той фигурира в материалното право. Докато тукашното законодателство беше сътворено така, че да брани комунистическите гангстери. Да приема, че плячкосването не изпълва състав на престъпление. Често – и убийството.

 

Да не говорим, че у нас законите приличат на холандско сирене – целите са на дупки от поправки. И все – в услуга на властимащитемутрите на милиционер-социализЪма, независимо зад какво партийно название се крият. А Западът не се гнуси. Значи и той се облажва от далаверата

 

Така, като бившия германски президент, постъпват достойните хора. Не представителите на обществената помия.

 

Колко от вас ще го обявят за глупак? Откога почтеността, достойнството, вярата в Бога и доброто, съчувствието и съпричастността не значат нищо на тази територия? От момента, в който комунистите ги изтръгнаха със сила от народната душа. Оттогава тези изначални черти, отличаващи човека от останалите земни твари, нямат никаква стойност и значение. Споделял съм, как навремето, когато в София съществуваше една единствена заложна къща, ме бяха питали колко ще ми дадат в нея за тезинеща“?…

 

Беззаконието, започнало на 9 септември 1944 година, преминало в безчинства, унищожили толкова много българи, отменили действието на конституцията, продължи до 1990 година. Милиционерите биха Илия Минев през април същата година. А вие бръщолевите за някаква „демокрация“?!

 

Но от онези ранни години на трансформация на милиционер-социализЪма в частнособственическа мутро-олигархия, настъпи безвремието на слободията. Старата комунистическа номенклатура, вече в изявите на нейното трето поколение, убива, граби и остава недосегаема. Вярвате ли на един факт за петорното убийство плюс „самоубийствотов Нови Искър от декември миналата година? Освен в броя на загиналите?

 

Държавната икономика беше разграбена по невиждан начин от комунистическите башибозушки орди. Страната беше опустошена до шушка от фашистките отряди на свирепите червени кхмери от БКП, БЗНС, ДС, РУМНО, БНА, СВ. Това, че партийците взеха да враждуват помежду си, какъвто е дребният скандал между Йончева и Добрев – буря в чаша вода за отвличане на вниманиетоне бива да ни радва. Бъдете уверени, че ни готвят следващо притеснение. И ни забърбучкват, за да не забележим…

 

Ако „обикновен човек“, както ни наричат компартийнитепатриции“, пропусне някакъв срок, за да погаси дребна сметка, ръката на закона го застига, без да проявява милост. В същото време Темида остава сляпа за крупните престъпления. И няма излизане от този омагьосан порочен кръг, тъй като личният пример на водачите е от изключителна важност. А от 74 лета те са все крадци и убийци, безродна шайка от егоистични, коравосърдечни убийци и грабители.

 

Как милиционерите да спрат с рушветите, като значителна част от събраните от тях суми биват разпределяни по съответна схема в участъка, та чак до министерството? Чиновникът няма да престане да извива ръцете на нашенеца, защото в негово лице не вижда гражданин, който търси правата си. За мекотелите е по-лесно да си платят и да получат желаната услуга, отколкото да се преборят с неправдата. Те ли ще оправят света?…

 

Няма смисъл да продължавам. Нали въртят всички ни – „обикновените хора“ – на едно и също чеверме. Та комунистите се облагодетелстват от нещастието на хората! Идете в Хитрино, в наводнените села, в местата, пострадали от взривове… Ще чуете жалбите на хората. Но всичко остава като гласа на викащия в пустинята.

 

Контролът, строгото и еднакво прилагане на законите са панацеята в един справедлив обществен ред. Сетих се, как преди десетина години в предаване на живо направих сравнение между тукашното дередже и германското. Посочих и онагледих, че много от цените на хранителните продукти там са близки до нашенските. Но доходите във федералната република са десеторно по-високи.

 

Отворих дума за комуналните услуги, за отчитането на потребената вода и електроенергия. Също – за корупцията. Свързах се в ефир с мой близък в Германия. Накрая цитирах публикация в популярно тамошно списание, в която пътен полицай се оплакваше от своите ниски доходи. Разведен, след като плати алиментите, наема и разходите по жилището, му оставали доста малко пари. Заплатата също се оказа не съвсем съблазнителна. Иначе казано – терен за изкушения и корупция.

 

Попитах моя близък дали германските пътни полицаи приемат рушвети, за да опростят нарушения. Той отговори, че това е невъзможно. Не си го и помислят. На въпроса ми как е постигнато това, обясни с думи прости.

 

Въпреки недоволството му, полицаят е на работа. Справя се някак с живота. Ако го хванат с рушвет, ще го уволнят. Навсякъде, където почука за назначение, ще го съпровожда характеристика, в която ще е записано, че е корумпиран. И едва ли някой ще го приеме.

 

Съвсем ясно, нали? За него е по-добре да свива уши и да бачка. Като всеки Beamter или Beamtinдържавен служител или служителка, полицаят се радва на високо здравно и пенсионно осигуряване. Работата му е сигурна. При съкращения, ще бъде известен най-малко две години предварително, та междувременно да си намери друго занятие. В краен случай ще получи солидно обезщетение. Трябва да е ненормален, за да рискува тези доволства заради 10, 20 или 100 евро

 

Схванахте ли? Значи има начин, обаче…

 

Къде остана традиционният морал на българина? Алчно червените талибански пълчища го изкорениха.

 

Отворихме дума за нарушения или леки престъпления. Когато говорим за толкова тежки престъпления срещу човечеството и човечността, не бива да има прошка и давност. Комунистите избиха поне 222 000 българи. Съсипаха нацията. Провеждаха политика на репресии и дори на геноцид в полза на чужди държави. Даже искаха да поставят край на България, присъединявайки я към СССР. Години наред мамеха, че последното не е вярно. От догодина влиза в гимназиалните учебници по история

 

 

 

Комунистическият метод е широко доказан опит

за международно недоразумение; той е опит за разбиване

на човешкия свят на отломки, които не принадлежат

едни на други и нямат какво да кажат едни на други[76]

 

 

 

Те са осъдени. Буквално. Но по тези земи властимащите не признават законите, които не ги устройват. Потъпкват ги. Същото вършат преститутките. Но за кой ли път ще припомня, че има виновници и рано или късно те ще плащат за греховете си. Според липсващите наказателни постановления в този закон, който осъжда комунистическата партия и нейния режим като мафиотски образувания.

 

Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

 

(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа[77]

 

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

 

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.[78]

 

Дали приемате и сте съгласни, че до ден днешен комунистическата номенклатура ни ръководи посредством практически неразпуснатата система на службите за партийна сигурност на БКП, чрез наследниците на главорезите и плячкаджиите, не отменя тази истина. Вижте какво още постановява цитираният закон:

 

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.[79]

 

С изключение на Тодор Кавалджиев, допуснат до безличната, лишена от правомощия длъжност вицепрезидент, никой от честните страдалци на комунистическия режим не успя да стигне до пост във властта. Следпревратаджийските представители на престъпния комунистически режим – от БСП, през СДС, „неутралнитеи служебните правителства, до ГЕРБ включително, положиха гигантски усилия да ги изолират. Та такъв пробив да се окаже невъзможен. Процесът беше протакан, за да може природата, биологията да си каже думата. И тези достойни хора да си отидат по естествения път.

 

Днес нашенските червени олигарси имат подкрепата на корпоратокрациятакорпоративната олигархия. Тя е наднационална, няма родина, нито видим политически цвят. Отдавна е престанала да се интересува от народи, държави, граници. Интернационална по своя характер, корпоратокрацията отиде съвсем далечотвъд всякаква нравственост и чувство за мярка. Използвайки даже престъпни методи подкупи, отвличания, убийства…, тя се превърна в истински октопод, в мафия.

 

Нима не разбрахте елементарната истина? А тя е:

 

Фактически партията създаде опозицията. Опозицията не беше двигател на събитията, а продукт. Твърдяха, че 10 ноември бил резултат на борбата на опозицията. Чак да ти стане смешно! Къде, кога и срещу кого се е борила опозицията? Какво е представлявала борбата й?[80]

 

Това не е израз на ироничното и самодоволство на един от онези, които изпълняваха ролята на основно колело в механизма на престрояването – другаря Димитър Яков Станишев. Да, бащата на лидера вече не само на нашите туземни комунисти, а на цялата официална европейска болшевишка сволоч. По-страшна е онази, която не се забелязва на повърхността. Там, в подземията, се планират и подготвят истинските събития.

 

Казаното от Станишев-баща звучи цинично, но е вярно. Да, другарите се гаврят с нас, но какво друго сме заслужили? От години повтарям, че трябва да започнем всичко отначало и на чисто, ама кой да чуе?

 

Единственият начин за справяне с тази смрад, наслоявана близо 80 години, и на мътилката от нея, е кюртаж. Не ми мига окото – осъдил съм ги. Вие обръщайте другата буза. Това е позицията на страхливците, които при необходимост заемат смирената поза нахристияни. Всъщност са малодушни гои, добичета, коитослужат на народа на Израел“. Вие „ще работите, ще орете, ще жънете. Те ще си седят като ефендита и ще ядат“. Понеже за тях не представляваме нищо повече от евтини впрегатни животни:

 

С неверниците трябва да бъде като с всеки друг: Те трябва да умрат, но господ ще им даде дълголетие. Защо? Представете си, че нечие магаре умре. Това ще е загуба на пари. То е слуга на съответния човек. Затова и получава дълъг живот, за да се труди усърдно за своя евреин“ – рече равинът, който неотдавна навърши 90 години.[81]

 

Днес Живкови и останалите от Политбюро все така ръководят тази чалгарска Номенклатурия. Нищо не е клевета, когато е по отношение на тях, на Продановци, Добревци, Йончеви. Те са родени убийци, крадци. Паднем ли им, ще ни унищожават по най-зверски начин. Защото са диваци и варвари, рожби на сатаната.

 

Да продължа с държавата, която няма работа в икономиката, освен да се грижи за предприятията, на които е собственичка или има дялове в тях. Най-вече – чрез законодателството и контрола върху неговото изпълнение да осигурява равни права, възможности и отговорности за всички стопански субектиот корпорацията до едноличния търговец.

 

Капиталистически ли е настоящият британски режим? Консерватори ли са на власт на Албиона? Категорично не. Доказват го „десните“, псевдо прокапиталистически медии, какъвто е “The Daily Telegraph”. В публикация, известяваща за фалита на гигантската строителна корпорация “Carillion”, изданието се тревожи, че „потапянето“ на компанията „излага на риск хиляди работни места и пенсии, и отвежда до въпроси относно решението на правителството да продължи да поддържа договорите си с фирмата, след като тя е изпаднала в беда“.

 

В публикацията на – повтарям – уж „десния“, прокапиталически настроения всекидневник, се пледираправителството да поеме отговорност“. С други думи, да осигури преназначаването на работниците и служителите, гарантирането на техните доходи и на бъдещите им пенсии.[82] Което, както и да го гледате, е такова комунистическо безсрамие, че даже Карл Маркс и Джон Мейнърд Кейнс биха се изчервили.

 

Повтарям: държавата няма работа в отношенията между частните работодатели и наемния труд. Дали 20 000 души ще останат на улицата, без заплати, как ще се издържат, е тяхна лична работа. Да са внимавали, когато са сключвали договори – вероятно за съблазнителни заплати. Нито останалите данъкоплатци са длъжни да издържат тезиневнимателни“, меко казано, наемници. Солидарността е типичен израз на мракобесния социализъм. При капитализма всеки е длъжен да се грижи за съдбата на себе си и на своето семейство, ако има такова.

 

Който не може, отпада от живота. Това е капитализъм, другарки и другари. Но на вас не ви стиска дупе за него. Затова се примирявате с продължаващото господство на алчно-червената фашисткакомунистическаноменклатура. И жаждате завръщането на Тато от отвъдното. Би било първият известен случай в човешката история…

 

 

 

„Комунизмът“ не е ръководен от Москва или Пекин, а е инструмент

на по-голям заговор, управляван от Ню Йорк, Лондон и Париж[83]

 

 

 

Предците ви нито са мислели по този начин, нито са разчитали на помощ от държавата. Викали са неволята, па са запретвали ръкави и са напредвали. Така – до есента на 1944 година. Да припомня:

 

Първите руснаци преминаха границата на 8 септември. Уморени като кучета, мръсни от битките, но досущ като завоеватели, те караха своите очукани автомобили. Имаха невъзмутим вид като индиански войници, издялани от дърво. Бяха със снаряжението от битките и изглеждаха така. Розовобузи младежи, съсипани от времето ветерани, широкоплещести великани и измършавели дребосъци – всички имаха нещо общо – приличаха на свирепи, безмилостни воини.

 

Лъскав американскиПакард“ водеше покритата с кал безлична колона. Джипове и камиони, произведени в Америка, съставляваха половината от автомобилите

 

Слухове за изнасилвания и грабежи, идващи от провинцията, предхождаха руснаците. Но радостните поздравителни възгласи започнаха още, когато първата кола премина под портрета на Сталин, окачен върху набързо издигнатата арка на победата, украсена с червени знамена. Българите крещяха своите приветствия.

 

Същата вечер софийските ресторанти и кафенета бяха препълнени с гладни руснаци. Военни полицаи с червени фуражки патрулираха по улиците. Напети рускини, издокарани в ботуши и автомати, изглежда поемаха движението. Седмица по-късно руснаците приключиха окупирането на България.

 

Червената армия започна операции за събиране на храна. Селяни, които допреди часове бяха развявали червени знамена, виеха от мъка, когато съветските войници отнасяха прасета, коне и говеда, и си присвояваха храната и фуража им. След няколко злополучни случая обаче селяните разбраха, че е най-добре да оставят войниците да вземат каквото искат.

 

Скоро стана ясно, че Съветите ще управляват България по непреклонен тоталитарен начин. Те ръководеха косвено, но ефикасно чрез Отечествения фронт, безпартийна организация от типа, който Москва обикновено предпочиташе и покровителстваше

 

По времето на преврата комунистите не брояха повече от 5 процента от цялото население, което възлизаше на около 6 000 000. Мнозинство са славянски селяни, традиционни симпатизанти на Русия, но със сигурност не и прокомунистически настроени. Почти всеки селянин притежава свое собствено стопанство. И сам си е господар. Гражданите на София, прекомерно разраснал се провинциален град, са синове и внуци на селяни. Когато спечелят пари, обикновено ги влагат в недвижими имоти. Големи богаташи всъщност няма[84]

 

Това е.

 

Работа на държавата е да се грижи преди всичко за сигурността и спокойствието на гражданите. Затова те я издържат чрез заплащането на данъци и такси. Също така – за равнопоставеност пред закона. С други думи – никой от предприемачите, колкото и богат да е, да не се ползва с предимства пред останалите. И да не допуска изключения.

 

Е, никога и никъде това не е спазвано в идеалния му вид. Но у нас наистина е съществувало през втората половина на трийсетте години на ХХ век. Когато настъпиха мутренските времена, попитах мама дали е имало подобно явление тогава? Тя не можа да ме разбере.

 

Нашите са били дребни предприемачи. Имали два дюкяна – така ги наричаха – в които са осигурявали работа на 12 души. Много от служителите набирали опит, напускали и започвали свой бизнес, както казват сега. Без никакви проблеми.

 

Помня как някъде през 1964-1965 година еврейка от Израел започна да ни пише и да ни изпраща колети от благодарност, че е научила занаят при тате. Разбира се, когато ни изпрати сандък с 40 килограма портокали – понеже „тогава тук имало в излишество и това не било важно“ – при получаването му получихме по-малко от половината. Митничарите бяха откраднали останалото. А връзките бяха прекратени едностранно от баща ми след Шестдневната война през юни 1967 г. Кой знае какво го бяха правили в Дирекцията на народната милиция през 1945-а. Никога не каза. И мама не знаеше

 

Искам да кажа, че е било време, в което всеки инициативен българин е можел да върши каквото умеел и харесвал да работи. Никой не му е пречил. Нямало е мутри, нито такива, маскирани като милиционери, данъчни, служители на общината, на В и К, на електроснабдяване, на… Хората усещали свободата и напредвали. Всеки – според възможностите и трудолюбието си.

 

Каквито и да са били цар Борис ІІІ, депутатите и министрите, те са изградили такава организация и институции, които, ако не помагат, поне да не пречат. Както отбелязва зетят на обективно най-успешния министър-председател Георги Кьосеиванов, уважаваният от мен Стефан Бочев, този премиер и царят успяват да формират работеща администрация, откъсната от партийните боричкания.

 

За да я разрушат, на познатите външни сили им трябвали вътрешни предатели. На първо място това били комунистите, следвани от социалдемократи и „левиземеделци. През това време „Съветите продължават съвестно да си изпълняват задълженията по договора Рибентроп-Молотов.

 

Доставките им текат към Германия досами деня на атаката на 22 юни 1941 г. На който ден Хитлер изпълни решението да наруши пакта от август 1939 г. И погуби и себе си, и хитлеристкия Райх. Ами ако не беше сторил това?… Щеше ли тогава да има геройска борба против фашизма“? И всичките нашенскигероина тая борба?

 

Та тъй е тази работа: потрябва на СССР партизанско движение в България, за да бъде подпомогнат Съветския съюз, сега пък нападнат от Германия. И се получи в България от Москва съответното нареждане. И се втурна БКП да го изпълнява. Германците имаха своите стопански и военни позиции в България. Задачата на партизанското движение, поръчано от Москва, беше да се подкопават, отслабват, унищожават тези позиции. Така почна това движение. Тази беше същността му: изкомандвано от Москва, в интерес на Москва.

 

При това, пардон, ами срещу кого, собствено, беше партизанската героична борба“? Срещубългарската държава. Така или инак, ама от Освобождението през 1878 г. та и досега, до началото на 1940години, българската възкръснала държава със своята, общо взето, демократична КонституцияТърновската, беше просъществувала. И народът, с всичките си критики и недоволства, и бунтарства против разни нейни режими, гледаше на нея все пак като олицетворението пред света на своята страна в новия й, възстановен, независим живот.

 

И тази държава сега – ако и при комай на дело ръководеното повече от царя, отколкото от Парламента свое управление – си беше досега, в почналата през 1939 г. Световна война, поела един свой труден път, деликатен път на маневриране и компромиси: да жертва по нещо, за да спаси главнотода спаси народа и страната от участие в тая война, да се избегне превръщането на страната в полесражение. Беше следвала тази СВОЯ политика. Сега, по команда от Москва, в интереса на Москва, една обществена сила се втурна с насилиеатентати, саботажи, грабежи, палежи, убийствада изкриви тази поета държавна линия: в интереса на една чужда държава, на нейната политика, за нейното спасение, за нейните домогвания[85]

 

Е, успяха. По заповед от Кремъл разрушиха тъй милата на българите тяхна държава. И построиха свояНоменклатурия. Тя беше безродна. А също така – обградена отвсякъдесъс здрави бетонни стени“. Та не човек, а пиле извън червения фашистки елит да не може да прехвръкне навън!

 

 

 

Хората, които стоят на върха на комунистическото движение,

не са комунисти в традиционния смисъл на този термин;

те не чувстват никаква лоялност към Москва или Пекин;

верни са само на себе си и на своите цели[86]

 

 

 

Безчинствата зад тази ограда отнесоха вярата, моралните устои, силата, традициите и енергията за съзидание на народа български. Превърнаха мислещите, предприемчиви, трудолюбиви, дружелюбни, весели и гостоприемни нашенци, в стадо свине, обладано от бесове. Единствено сенки на нявгашните българи бяха в състояние да понесат безропотно това бреме.

 

В наши дни тяхното падение стигна такива низини, че ми е трудно да си представя, как може да се въздигне отново.

 

Ето кое обяснява, че това население толкова години беше влюбено в долнопробно същество, каквото безспорно беше Тодор ЗамфиркьовЖивков. А сетне преотдаде своята обич на друга подобна тварна някакъв най-откровен кич, хванат от пожарната. На вещ в карикатурен човешки образ, която на всичко отгоре ръководеше МВР, столицата му, че даже и опита за държава. Само вижте и чуйте откровението, споделено публично на 12 ноември 2013 г.:

 

 

 

 

 

През юни 1917 г. дори основателят на Еврейската народната партия Семьон Дубнов[87] изразил бурното си възмущение от тази „мода“, както я нарекъл. Той заявил:

 

… И от нашите среди излязоха неколцина демагози, които се присъединиха към улицата и към пророците на завладяването и грабежа. Те се появяват под руски псевдоними, като се срамуват от своя еврейски произход. Обаче по-скоро техните еврейски имена се явяват като псевдоними: те нямат корени сред нашия народ[88]

 

Дали? Отделни представители на еврейската интелигенция съзирали някаква мистична прилика между юдейското месианство и марксизма.[89] Например според Бердяев:

 

Карл Маркс, който бил съвсем типичен евреин, в края на историята се мъчи да разреши все същата библейска тема: човек да изкарва хляба си с пот на чело. На Карл Маркс точно тази еврейска претенция за земно блаженство при социализма му се привидяла в нова форма и в съвършено друга историческа обстановка. Външно, учението на Маркс се покрива с религиозните традиции на еврейството и въстава срещу всичко свято. Но Карл Маркс пренася месианската идея, която била разпространена сред еврейския народ, в качеството му на богоизбран народ, върху класата, върху пролетариата. И тъй като богоизбраният народ бил Израил, сега работническата класа се явява новият Израил, който вече е избраният от Бога народ, народът, който е призван да освободи и спаси света.[90]

 

Такава е пряката връзка между еврейството и комунизма, както се привиждала на Маркс. Тя обаче е измамна. Тъй като „богоизбраната класа“, т. нар. пролетариат, реално никога не е бил на власт. Нищо, че вМанифеста на комунистическата партияе записано – споменатото по-горе продължение:

 

Тъй като пролетариатът трябва преди всичко да завоюва политическо господство, да се издигне до положението на национална класа, да се конструира като нация, той сам още е национален, макар и съвсем не в смисъла на буржоазията.

 

Националните обособявания и противоположностите между народите изчезват все повече с развитието на буржоазията, със свободата на търговията, със световния пазар, с еднаквата форма на индустриалното производство и съответстващите му условия на живот.

 

Господството на пролетариата още повече ще ускори тяхното изчезванеЕдинодействието поне в цивилизованите страни е едно от първите условия за неговото освобождаване.

 

В същата степен, в която ще бъде премахната експлоатацията на един индивид от друг, ще бъде премахната и експлоатацията на една нация от друга.

 

Заедно с противоположността на класите в същността на нациите ще отпадне и враждебната нагласа на нациите една срещу друга.

 

Обвиненията против комунизма, издигани от религиозните, философски и изобщо от идеологични гледни точки, не заслужават никакво по-подробно разглеждане.[91]

 

Ето го краят на Бога и историята! Това е истината от последната инстанцияРотшилдовата! Не става дума за марксизма като идеология. Той е представен като най-висшата възможна, единствената истина. Нищо друго „не заслужава никакво по-подробно разглеждане“. Новата глобална вяракласическият талмудски юдаизъм на сметкатавсичко тук и сегапревърнат в единна световна религия и църква. Нито повече, но и нито по-малко!

 

 

 

Добре е чалгарецът да умре

 

 

 

 

Коледа 2017 година.

 

Телевизиите ми надуват главата с псевдонародна музика, писана от алчни композитори, имитиращи автентичния фолклор. Повечето от тази продукция смърди на балкантуристки клишета от социалистическото безвремие.

 

Никога не съм понасял подобни патриотарски напъни на отявлени интернационалисти. Дико Илиев е писал духовите си пиеси по народни напеви, обилно крадейки от клезмеритееврейските музиканти, пътували по поречието на Дунав от Германия до делтата в Румъния. Аранжираните хора и ръченици в стил съсипия на истинския фолклор, както ги правеха Филип-Кутевци, ми напомнят задължителните училищни кръжоци. А имитациите на домашни Коледни тържества изцяло носят изкуствената атмосфера на милиционерщината, предназначена за глупави и бедни чужденци.

 

Мога да говоря за времето отпреди веквек и нещо. Семейните албуми показват, че тогавашните българи вече се били измъкнали от потурите, поясите, цървулите, навущата, калпаците. А женските носии намерили мястото си в килерите. Обилно поръсени с нафталин – да не се забравя откъде са корените ни. Нищо повече. Никаква носталгия по отдавна отминали времена.

 

Погледнете Сингапур – навярно най-преуспяващата бивша колония. Както разказват не един и двама автори, тя съчетава най-доброто от традиционното, националното, с колониалното наследство и постиженията на съвременността.

 

Това е една привлекателна приказка. В други държави краят на имперското владичество е налагал карантинен режим с нови имена и доктрини. Сингапур поел по различен път.

 

Сингапурският модел съчетава икономически либерализъм – в хармония с разбиранията на Рафълс[92] – една политика, която подчинява индивидуалното на колективното и ефикасно управление. Силуетът на града представлява смесица от викторианска неокласическа пищност, облени в неон административни небостъргачи и таоистки храмове[93] с брадати богове и змиевидни порцеланови дракони върху покривите им. В този вариант Сингапур предлага най-доброто от двата свята: място, където азиатската културна традиция остава непокътната, но западното умение е впрегнато за изграждането на проспериращо общество.

 

Прогресът на Сингапур оставя дълбоки впечатления у посетителите от други бивши колонии. Когато миналия март [2017 г.] Хелън Зилъ,[94] известна южноафриканска политичка, посети Сингапур, тя написа в Tweeter, че има много за научаване от тази държава, която е изградена върхуценни страни на колониалното наследство“. Тя продължи: „За онези, които настояват, че наследството на колониализма е САМО отрицателно, да помислят за нашето независимо правораздаване, транспортна инфраструктура, водопроводна система и т.н.“

 

Не само Зилъ се възхищава от начина, по който Сингапур използва своето имперско наследство; от стратегическото местоположение между Китай и Индия… За разлика от други азиатски нации Сингапур няма еднозначна история на мъчения и преследване.

 

За съвременен Китай опиумните войни са символ на национално унижение; болезнен контрапункт на неговото настоящо могъщество.

 

Наследството от тези войни в Сингапур е по-сложно; между 35 и 55 на сто от приходите на колониалната администрация през целия ХІХ век идвали от търговията с опиум. Това превърнало средните китайци в Югоизточна Азия в богаташи.

 

Съвременен Сингапур – който понастоящем налага смъртна присъда за трафик на наркотици е основан върху търговията с твърда дрога. Когато през септември Брус Гили, преподавател по политически науки в Държавния университет на Портланд, публикува статия, призоваваща към завръщане на колониализма, той зовеше развиващите се страни да въведат отново колониалното управление от тяхното минало, „както успешни държави като Сингапур, Белиз и Ботсвана го сториха“.

 

Статията на Гили възпламени раздор сред историците. Като учените най-вече обединяваха около критиките, в опитите да замажат имперското насилие.

 

Ала отвъд академичните спорове, Сингапур ни показва, че колониализмът може да работи. Неговите следколониални управници приеха предимствата, оставени им от Британската империя, и ги употребиха в полза на широката общественост. По време на обявяването на независимостта[95] Сингапур представляваше общество с дълбоко неравенство, в което много от неговите жители бяха неквалифицирани работници, живеещи в руини.

 

Сега това е богата държава, в която преобладаващата част от населението обитава общински сгради, а децата посещават отлични държавни училища. Има още едно решаващо различие от колониалното минало. Сега Сингапур произвежда избори, за да избира своите лидери.[96]

 

Какво искам да кажа? Че за успеха и просперитета на една страна са необходими умни и непредубедени ръководители. Които не робуват на догми, а гледат в бъдещето. Без да се срамуват от миналото и да го загърбват. Но като цивилизационен елемент то да е вторично, ако не и третично. А не малоумници с тежък комунистически багаж на гърбовете си, провъзгласяващи се за „социалисти“, „демократи“, „либерали“, „патриоти“… Изобщо – идиоти. И комунисти. Не ни трябват, но дали го съзнавате?

 

Голият национализъм не е помогнал никому. Неговите изкуствено насаждани външни белези отблъскват, а не привличат образованите и можещи хора. Те са обаятелени за гламавите хапльовци, които не могат нищо. В ерата на космическите полети, ядрената енергетика и оръжие, компютрите и интернет, да залагате на неща, изхвърлени от бита преди век и половина, издава невероятно скудоумие, закостенялост и изостаналост.

 

Вещите и парцалите, обичаите и ритуалите са за музеите и чужденците. Няма как да ме накарате на Бъдни вечер да надяна неудобни одежди, за да си въобразявам, че съм по-българин. Това ли е мярката, еталонът? Напротив, умелото съчетаване на традициите със съвременна обстановка, вплитането им по елегантен, ненатрапчив начин в бита и езика, говори за вкус и чувство за мярка. Всяко нещо с времето си. Няма как да сготвим боб в глинено гърне на керамичен котлон. Това да ни е гайлето.

 

По-добре се замислете, как несръчно се друсате на хорото, барнати по актуалната мода. Неглижирайки комшията. А сетне се логвате и копи-пействате, за да ъплоудвате… Бихте могли да пренебрегвате. Да влизате, копирате и поставяте

 

Аман от фенове чистофайници! На български е зап от запалянко. И въобще не желая да седя на трикрако столче край синия. Вече е ХХІ век, ако не сте разбрали.

 

Туземното население масово не разбира значението на думите. Слушам как „объркватгозбата, вместо да я разбъркат. „Объркванетообозначава съвсем друго действие. Имаме чудесната дума заливка за салатите. Но те – малоумните и грозните – ги заливат с… „дресинг“?! „Разливатнапитките, без да им дойде на ум, че ще се полеят или окапят. Понеже им липсва съответният орган. Безмозъчни са. Наливат питиетата, а не ги разливат. Също така казват: „Ще ви зачета следния текст…“ Глаголът „зачитамозначава да уважавате, да почитате някого. Прочитат текстовете, не гизачитат“, граждани простаци.

 

И всички тези и хиляди други изродщини звучат от телевизионните екрани. За себе си съм сигурен: трябва да сте завършени идиоти, за да ви допуснат до тях. Сивото вещество изчезна от медиите. Вече е съвсем оскъдно. Не се среща почти никъде. Държава така или иначе има само за номенклатурата

 

Схващате ли, защо почти не напускам дома си. Не желая да срещам античовеци, примитиви, клозетници. Когато ме заговорят, бързам да приключа отблъскващото общуване с дъх на чесън, ако разбирате какво искам да кажа. Доколкото са ми разказвали, моите предци никога не са носили потури и не са робували. Османлиите се обръщали към тях с уважителнотоефенди“. Простацитенационалистидържат да са потомци на роби?!

 

Една и съща власт е владяла Балканите, част от Кавказ, Северна Африка, Близкия изток, чак до ПерсияИран. Никога няма да чуете арменец, грък, египтянин, румънец, сърбин, камо ли иранец или сириец да каже, че дедите му са били роби. Но те са лоши. А левскарчетата и ботевчетата с челца, колкото две бълхи да се разминат по тях, и само с малки мозъчета в куфалниците, демонстрират неподплатено с нищо, даже с пукната стотиннка, самочувствие и надменност спрямо хора. (Не смятам тези изроди за човеци.) Хаирсъзи, позволяват си да им се надсмиват!

 

И ето на, напоследък – взрив на кичозен, пещерен псеводпатриотизъм, чиито диригенти и главни протагонисти са същите комунисти, които навремето преследваха всеки родолюбив жест. И техните деца – родени българоубийци, престъпници.

 

Обичате ли България е толкова тъп въпрос, колкото дали обичам комунизма или гонореята. Той ме свързва с ранното ми детство, когато моите родители, усетили малко необичайните ми умствени възможности, се спасяваха от събранията в единната“, изпращайки ме да рецитирам протяжно стихотворение на Христо Смирненски. На четири четях, а римите на комунистическитепоетими се лепяха, но не поради изключителните ми качества. Бяха толкова елементарни, че бързо и лесно се наместваха в детската ми главичка. Друга работа бяха Шекспировите пиеси

 

Та що за питане е дали обичам България? Глупаво до вулгарност. Пак казвам – навремето ни караха да обичаме чичко Сталин, чичко Димитров, чичко Червенков… Макар да започнах училище година след Априлския пленум, съвсем не между другото – ръководен от лондонската шпионска служба MI6, както съм пояснявал и доказвал – в първата ми читанка се мъдреха цветните портрети на първите двама и чернобелият на третия. Впрочем бай ви Вълко беше зет на ГошоТарабата“, едва изкарал шести клас. Сам вождът Червенков беше изкласил московската партийна школа. Все едно да се хвалите с диплома от пералната академия

 

Какво означава да обичам България? Да се кълна, че обичам комунистите и особено техните вождове? Това ни караха насила, ама съвсем зорлем, ачик, да правим в казармата. Нямаше мърдане. Искате да обичам Тато и наследниците му ли? Да приравнявам патриотизма с някаква любов към Б.Б. или Каракачанския дебелак, черкезина Валериантибългарин отвсякъде, по наследство, или мангала Костов, евреите Ф.Д., Станишко, царо?…

 

Хайде де! Обичам съпругата и дъщеря си. И още неколцина близки. Те са моята България. Останалото и без друго се оказа недолюбвано от населението, което се кълне в национализма. Но зарязамилата ни татковинана чужденци – предимно съветски, еврейски и турскиинвеститори“. И схубава си моя горона уста обезлесява планините ни, та да сме свидетели на наводнения и свлачища, каквито и дедите ни не са помнили

 

А Коледа? За 90 на сто от умствено недоразвитите чалгарци тя се появи във времето, обозначавано с „избухването на демокрацията“ или „постсоциализЪма“. Почти четвърт век преди това с жена ми канехме гости на Бъдни вечер. Така мнозина от тях, да не река всички, узнаха що за празник е Божието Рождество и какви са обредите в тихата и свята нощ“. Без да броим колко блюда слагаме на трапезата…

 

Сега някои „неразумни юроди“, през последното десетилетие-две едва прихванали християнствотовъншно, показно, като неофити, си позволяват да ми обясняват традициите. Даже – да ме съветват как да престана да не гласувам?!

 

То е все едно да продават краставици на бахчеванджия. Или аз да ги уча как се изкормват и дерат живи завързани невинни хора. Нещо, в което техните предци са били майстори и са предали уменията си на тях

 

 

 

Посредствеността поради особените стопански условия, в които живеем,

е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства,

при което бездарността и хищничеството,

тъпотията и нахалството,

подлостта и низостта прелива

в една хармония на истинско безсрамие[97]

 

 

 

 

Простакът не познава срама и е непобедим. Особено този, който е скатал партийния си билет в старата си униформа, съхранявана нейде из кьошетата на килерите или мазетата. За всеки случай.

 

Понеже същият този простак навремето е вдигал ръка за хитлеристки поздрав, а сетне е посрещал червеноармейските си поробители катоосвободители. Да го попитате от какво и от кого са го освободили“, няма да може да обясни друго, освен баналнотоот фашистите“, вменено през годините нанародната власт“.

 

Като река, че никога не съм слушал музиката, която наричате „българска“, започват да ме замерят с квалификации. Не съм бил патриот. А пък аз знам, че те са плиткоумни, конюнктурни слънчогледи, които до онзи ден пееха руски пляски, френски и италиански частушки с елементарни мелодични линии.

 

Дали тези дни, когато баба кралица потупа с меч раменете на Ричард СтаркиРинго Стар, и Бари Гиб, произвеждайки ги в ненаследствени баронети, имащи правото да закачат по едно „сър“ пред имената си,  тъпанарите са се замислили: Защо Елизабет ІІ направи това? Понеже съм убеден в малоумието и на не малко посетители на тази медия (имам и съхранявам писма като доказателства), ще опитам да поясня.

 

Първите изяви и записи на сър Клиф Ричард, “The Beatles” и “The Rolling Stonesпредставляваха техни версии на американска музика. През лятото на 1965 година, когато кралицата награди членовете на ливърпулския квартет с Ордена на Британската империя, четиримата още нямаха дългосвиреща плочаLP, съдържаща изцяло техни, английски композиции. Това стана едва няколко месеца след събитието с албумаГумен соул“ – “Rubber Soul”. “Soul” – от едноименния стил, оформил се според музикалните критици в американската негърска популярна музика. Произлязъл от блуса и неговата комерсиална разновидност rhythm and blues. Най-точният превод е „Гъвкава душа“.[98]

 

И какво? Джон, Пол, Джордж и Ринго не бяха английски патриоти ли? Ами ордените им бяха присъдени заради невероятния им принос в износа на британска продукциятехните собствени записи на грамофонни плочи. Плюс изумителната популярност, която – по мое мнение – направи света англоезичен.

 

Същото се отнася и до останалите групи от т. нар. британско нахлуване. Епохата след убийството на президента Джон Кенеди, когато омърлушените американци отново след 1815 година изуха гащите си пред британците и се предадоха на метрополията.

 

В последната минута на 2017 година на площад “Timeв Ню Йорк, току преди просташката чалгарска церемония спаданетона голяма стъклена топка, там прозвуча троцкистката песен на Джон ЛенънПредстави си“ – “Imagine”, изпълнена от „червения врат“, краварския чалгаджия Анди Гремър. А тълпата куфееше.

 

Когато свалиха светещото кълбо, зазвуча традиционната шотландска песен Auld Lang Syne”. Нейната мелодия е заимствана от фолклора, но текстът е на прочутия поет Робърт Бърнс, който написал стиховете през 1788 г. Произнася се „Оолд Ланг Съйн“ и в груб превод означава „За доброто старо време“.

 

И тълпата не спря да куфее. Гледах го пряко по CNN в 7 заранта на 1 януари. Как куфееше само! Затова е тълпа. Сбирщина, сган, а не среща на приятели, близки. Но, забележете, и кметът беше сред множеството. Тук самоковската комунистка, досъсипваща София, се беше скрила в някоя резиденция. Може би близо до кълката на Б.Б. Въпрос на признателност.

 

В Ню Йорк – „Голямата ябълка“, всички пееха. Явно никому не мина през ума, че енепатриотично, антиамериканско. Ако беше така, белите щяха да пеят техните примитивни мелодии, в стила наречен “blue grass”. И да разказват как краварите, заминали на гурбет, жалят за непълнолетни девойки. Чернокожитеда вият техните госпълипримитивни напеви със смесен африкански и американски привкус и текстове, отмъкнати от най-долнопробното и вредно, расистко четиво на земята, т. нар. Библия.

 

Пък и кои в Америка са патриоти? Само наследниците на избитите почти до крак в нашествията на престъпниците коренни жители хора, човеци, наричани индианци. Никой не говори за онова етническо прочистване, геноцид, демоцид, холокост. Защо? Та той не е приключил. А разгарът му е бил преди малко повече от век

 

Кажете ми как бих могъл да слушам блудкавите френски и италиански песньовки, които бяха издържани в стила на соцреализма? И на всичко отгоре ги пускаха по Радио София.

 

Докато рядко, веднъж или два пъти годишно ни удостояваха с по един запис наThe Shadowsбез Клиф, и на Елвис Пресли и то една единствена мелодия – “Good Luck Charm”.[99] Докато Едит Пиаф и Шарл Азнавур, белгиецът Адамо и Силви Вартан, понякога даже Джони Холидей и Франсоаз Арди, Клаудио Вила, Доменико Модуньо, Адриано Челентано, Рита Панталоне, Пепино ПоКапли, комунистът Джани Моранди звучаха на воля в тукашния соцефир… За тях надаваха ухо само комунистите и нагаждачите. Това е елементарна музика за простаци. Протяжна, мечкарска чалга, както я наричаше татко, изпълнена с виене, но облепена с чужд етикет.

 

Рок-енд-ролът беше музиката на бунта, на порива за свобода. Заради него вкарваха в Белене и Ловеч. Малко бяхме онези, които се влюбихме в този начин на живот. Шепа устояхме и го изповядваме, без да се предаваме и продаваме.

 

Не си мерете патриотизма като ония работи, другарки и другари. И по-скромно с вярата, традициите, празниците. Вашите предци ликвидираха всичко българско. А вие се мъчите да изперете черните си окървавени съвести, като превръщате автентичния фолклор и обичаи в бурлески и гротески.

 

По същия начин си сравнявателюбовта към природата“, даже фалшивия антикомунизъм. Наследниците на убийците и грабителите ни поучават, вместо да се трудят в каторгите. Където, впрочем, ако имаше справедливост, им е мястото.

 

Когато съм говорил за въжени линии, тези недодялани гащници, дураци, възхваляващи СССР, простаци по наследство, търсеха начини да се снабдят със западни возила. Днес, когато сме на път да излезем от въглеводородната цивилизация, създават привилегии за допотопните велосипеди и техните ездачи – същите закъснели, изостанали в мисленето си добичета, не разбрали, че още през трийсетте нашенци са яхнали мотоциклетите и автомобилите. Никаква носталгия не ще спре прогреса. С каквитоприродосъобразниобвивки да я опаковат, ще си остане нещо реакционно, старомодно, безвъзвратно отминало. Даже, ако е снабдено с електромоторче.  Откъде накъде те – атавистични изчадия на комунизма, в който се чакаше по три петилетки за съветска лека кола недодялка, ще ползват преимущества? А в гаражите на луксозните им жилища ги очакват по няколко свръх модерни и скъпи автомобила

 

Надявахме се да полетим от стартовата площадка, заварена от социализма. И поне да застигнем изпреварилия ни с век развит свят. Вместо това, другарите разрушиха всичко, и полезното, което можеше да се използва. И ни върнаха към отоплението с дърва и въглища.

 

Що за тартюфщина! Маразъм. Гнусотия.

 

Все по Коледа и Нова година ги забелязах привидно да обръщат резбата. Наследствената комунистка Нина Спасова, офицерка от Държавна сигурност, ругаеше Путин. Двама също потомствени членове на БКП и сътрудници на ония службиПетър Пунчев и Иван Гарелов – й държаха исото. Никъде, в нито една медия не зърнах някой автентичен антикомунист. Пък и те почти не останаха.

 

Но не мога да разбера: Щом това ви харесва, защо се оплаквате? Постоянно, без почивен ден. И все чакате Годо – белким ви оправи. Кой ще е следващият изпълнител на ролята. Ако не знаете, във вече доста остарялата пиеса на Семюъл Бекет героят така и не се появява

 

Прощавайте, може да ме намразите, ако още не сте. Но нима сте слепи, че освен политически образи, за тукашното робско стадо спасителятГодо съществува и в други форми и представи? Колко са телевизионните предавания с всевъзможни врачки, гледачки, баячки, чародейки и тям подобни от всякакви полове (нали станаха повече от два)? Техните „продуцентиизползват множество подходи към наивните доверители и методи, за да мамят лекомислената аудитория, невярваща в Бога. Всички тези „гадателки ясновидстват“, тоест – представят си, преди всичко шумоленето на банкнотите и звъна на монетите, които глупците изсипват в собствените им джобове.

 

Друга, по-голямата част, не толкова отдавна обърнала гръб на партийните секретари от БКП, се отправя към техните заместници поповете. Като чуя да се обръщат към комунистическите милиционери, захвърлили униформите, загърнати с раса до земята, сотче“, ми става ясно какво мащабно богохулство и отрицание на Бога крепи техните взаимоотношения.

 

Няма чист поп. Всички са вербувани от сатаната. Това са клонинги на антихриста, събрани в кибуц – общност от предани на юдаизма престъпници (осъзнати или не), които нямат ни най-малка връзка с Христос и неговото учение. Черквите са театри, в които ви представят едни и същи пиеси, показвани хилядолетия преди това. Винаги – по такъв начин, че непосветените лековерни, по детски прости посредствени, да не разбират ясно какво става. Виенето, определяно като „песнопение“, и четенето на покварените, фалшифицирани, редактирани иканонизираниевангелски текстове на някакъв „черковно-славянски“ съвсем не е случайно. Помислете.

 

Приелите църквата са продали душите си на лукавия. Приели са да влязат в лоното му и са обречени на живот само тук. В каквото и представление да участвате или само да присъствате, непременно ще ви отведат в дяволските селения, където са били преработвани легендите на древните народи. За да бъдат сътворени фантасмагориите за Абараму и неговата братовчедка, курвата Сара, която той – съпругът й кръвосмесител, продал на фараона срещу добитък… Така са сглобили Библията.

 

Да перифразираме един от видните американски равини, смятани за учени, изследователи на юдаизма – дали сам е вярвал в него – Луис Финкълстейн:

 

Когато псевдохристиянинът чете своята молитва, той рецитира формулировки, разработени от учените още през епохата преди Макавеите.[100]

 

Исус осъдил юдейския елит, а чрез него и юдеите, и ги проклел.[101]

 

 

 

Вярно е, че понятията „честност“, „чест“, „доблест“

нямат високи курсове у нас; честният човек е онзи

вечно измамван „балама“, който работи на доверие[102]

 

 

 

Искам да изясня, че онези, които приеха комунизма за своя идеология – всъщност замениха вярата си в Бога Христос – на практика приеха фарисейството. Те се отказаха от принадлежността си към човешкия род. Понастоящем техните отроци получават оргазъм, колчем престъпник в реч заоре в българската нива. Върхът на падението е масовият кич, който телевизиите тиражираха обилно, възторжено, като израз на нещоположително“.

 

Група михлюзи деряли гърлата си, пеейки онази блудкава еврейска кръчмарска мелодийка, която правешкияттитанналожи за химн на народната република. Такива бяха неговите естетически схващания (възможно ли е античовек въобще да ги има) и вкусове. За мен следновогодишната проява на варварско чувство за комунистическа принадлежност на глутниците е едно от най-отвратителните масови неща, които съм виждал и чувал. И най-непатриотичните. Но защо го правят? Едно от обясненията на главния „виновник“:

 

Дори и най-фалшиво да пееш, като се чувстваш в една общност, в едно вагонче, хора, които не познаваш – това сближава, това мотивира и други хора“… Седмокласникът Димитър е един от многото, запели в един глас: „Гордея се, защото повечето хора в България са весели, поне според мен“, сподели той. – „А когато човек е весел, всички са дружелюбни![103]

 

Господи, Боже мой! Живеем на едно място, но в различни страни. (Държавата е на номенклатурата, а не наша.) Това ли обединява изродените твари? Имат ли представа какво правят, кому отдават почит?

 

Преди това ще се върна в спомените си. Края на шейсетте, курорта „Слънчев бряг“. Вече посягат на дюните. По крайбрежната асфалтова алея, посипана с пясък от тях, се движи млада двойка. Младежът, явно доста по-голям, с мек ямболски, сливенски или бургаски акцент настоява момичето да повтори някаква фраза или дума. То изръсва: „Фуй.“ При което, докато се разминаваме, със силен глас, за да чуем израза на неговото господство над чехкинчето, както се оказа, и с тембър, достигащ до фалцет, „гларусът“ изкрещява: „Нефуй“, ахуй“, ма!“

 

Читателите с по-нежни души да ме прощават. Но за мен истината е по-важна от всичко. А тя не рядко е недодялана и грозна.

 

По-нататък, на излизане от ресторант след вечеря, срещаме група нашенци, явно наследници на национализираните земеделци и скотовъдци. И те викат. Едно и също, като предшественици на рападжиите: „Има ли прасета на морския бряг?“

 

Туй то. Това представляваше текезесарщината, пренесена в един черноморски курорт за бедни западняци и тук-там някой нашенец, коготоБалкантуристтретираше като улично псе.

 

Все по същия път – променада, казано наинтелектуаленбългарскини връхлита многобройна група от съветски туристи. Пеят. Всъщност – реват някакви частушки. Някой, изглежда, е тамада и задава тона. Като ни виждат, сменят песента с масова – от типа за войната или за социалистическото строителство. Homo Sovieticus беше толкова тъп, че в текста на песента, посветена на космонавтите, „възпитателнопредлагаше: „Давайте-ка, ребята, закурим перед стартом. У нас ещё в запасе четырнадцать минут.[104]

 

След години „да запушим“ беше заменено от „споёмте“ – „да запеем“. Днес Владимир Николаевич Войнович, авторът на текста, е 85-годишен. Роден в… Сталинабад, столицата на Таджикистан, днес Душанбе, в семейството на отговорния секретар на тамошния компартиен орган, вестник „Коммунист Таджикистана“. Длъжността, както и у нас, изискваше непременно, незаобиколимо сътрудничество с тайните служби на болшевишкия режим. Майката на Войнович също била журналистка. И не само – еврейка, появила се на този свят в Украйна с името Ревекка Колмановна Гойхман, което било заменено с Розалия Климентиевна Гойхман. Но самият поет и писател твърди, че произходът му е сръбски и благороднически при това.

 

Владимир Войнович членувал в КПСС. Още през 1962 година станал член на Съюза на съветските писатели. Нещо като масонска ложа, откриваща невероятни хоризонти пред продалия съвестта си. Докато в началото на седемдесетте не се разчу неговият роман „Животът и необичайните приключения на войника Иван Чонкин“.[105]

 

През 1994 година известният чешки режисьор Иржи Менцел засне филм, плод на конвергенциятасливането на източните и западните елитите. Той беше финансиран от родината му, от Русия, Британия, Франция и Италия. Но не предизвика интерес. Животът беше станал по-интересен от произведенията на дисидентите.

 

Но през седемдесетте години, който се чувстваше извън системата, при възможност долепяше ухо до говорителя на радиоапарата, за да чуе по някоя от западните станции откъс от приключенията на войника Иван Чонкин – уж подобие на Иванушка глупака, но по-скоро осмиващ съветския строй.

 

В края на седемдесетте авторът на текста беше издокаран като „дисидент“. Чу се, че КГБ го преследва. С Указ на Президиума на Върховния съвет на СССР през 1981 година го лишиха от съветско гражданство (каква беда?!) и гоизгониха от страната“. От 1980 до 1992 година живя във ФРГ и САЩ. Работил е в радиостанциятаСвобода“, финансирана от американското правителство чрез ЦРУ. Практически – поделение на шпионската централа. По този начин съветската система засаждаше своите здрави корени в западните общества. Сега целият Запад е просмукан от агенти на болшевизма. Страни като САЩ, Германия, Британия и Франция от десетилетия са под невидимата власт на Москва – едно от главните свърталища на световната революция.

 

Пиша всички тези неща, за да узнаете, че всяка крушка си има опашка.

 

А през седемдесетте и осемдесетте години на миналия век групите от съветски туристи с масовите си песни все така раздираха тишината на черноморските ни курорти. Колективизмът им беше толкова отблъскващ, колкото всичко общо – уж обществено – което таварашутките внедриха и у нас: от колхозите, през манифестациите, бригадите и доносничеството. И все – ужким доброволни

 

Чувам, че сега комунистическите интернационалисти, под парцаливото знаме на пишман патриотизма, щели да връщат военната служба пак „доброволно“. Като че ли някой под караул откарва професионалните войници в казармите?!

 

Що се отнася до общото, традиционната народна поговорка гласи, че „орташкото мляко и махленските котки не го лочат“. Многозначително.

 

И ето, сега, наследниците на тези текезесари, перверзници с напълно извратено съзнание, пеятнационалнияхимн из превозните средства. Отишъл ли си е комунизмът?

 

Отново питам: С какъв текст и музика изразяват фалшивия си, плакатен псевдопатриотизъм тези млади другарчета? Нямат ли представа, че богохулстват? В така наречения национален химн се пее за някакъв „земен рай“. На всичко отгоре мелодията му не е избрана случайно. Тя е взета от добре позната поне навремето кръчмарска еврейска песен.

 

Но чалгата е тук не от вчера. Тя нахлу с онази агресивна простотия на възможно най-мързеливата селска прослойка, узурпирала властта с небивал терор. С такова насилие, че ужасът от тогава ни държи влага до днес. Настъпи и ни завладя с предците на Васил и Константин Продановците. Вярно е, че сега няма по-прост народ от българския. Но както не веднъж съм изтъквал и доказвал, не винаги е било така.

 

Няма да намерите друг народ, допуснал две върховни гаври с неговите национални символи и самочувствие, какъвто ебългарският“. Преди четири десетилетия и половина химнът на Народна република България гласеше дословно следното:

 

Българийо мила, земя на герои,

неспирен и мощен е твоят възход.

Да крепне навеки съюзът ни боен

с могъщия братски съветски народ!

 

Припев:

Слава, Републико наша свободна!

Страж на мира непреклонно бъди!

Враг ли нападне земята ни родна,

в бой до по беда ни смело води!

 

Великото слънце на Ленин и Сталин

с лъчите си нашия път освети.

Димитров за подвиг сърцата запали,

в борбата и в мирния труд ни сплоти

 

Ето ви го същото чувство, което явно са изпитвали днешните клозетници, квичейкихимна“ във вагон на столичното метро. То ги есплотявало“! Израз на елементарен, долен, просташки комунизъм.

 

С позора на горния робски текст се покрихапоетитеНикола Фурнаджиев, Младен Исаев и Елисавета Багряна. „Певците на партийната линия“, „композиторитеГеорги Димитров, Георги ЗлатевЧеркин и Светослав Обретенов споделиха позора им. А коментарът на текста е излишен.

 

 

 

Колко политици у нас са политици, понеже не ги бива за нищо друго;

които, след като сами са се убедили, че не са в състояние

да оправят собствените си работи, са добили кураж

да оправят работите на цяла България?[106]

 

 

 

Когато Тодор Живков решава да заличи сталинисткото минало както на партията, така и своето, докарва българитедо ново безчестие.

 

Песента „Мила Родиносе появява през 1885 г. по време на Сръбско-българската война – резултат от Съединението на България. Автор на мелодията и текста е Цветан Радославов от гр. Свищов. Той учи в Лайпциг философия и други науки и по време на войната (1885 г.) е призован като доброволец[107] заедно с всички български студенти от Европа. Счита се, че пътувайки на кораба от Виена за България, създава своята знаменита песен. Някои твърдят, че я композира още в Лайпциг, но това не променя нещата. След войната песента постепенно се запява навред в България, става любима училищна и войнска. Днес, тя, с малко променен текст, но с оригиналната, стара мелодия, е химн на Република България.

 

Когато през 1964 г. държавният глава на Народна република България Тодор Живков свиква комисия, за да приемеМила Родиноза химн, той среща съпротивата на акад. Петко Стайнов, композитор, роден в гр. Казанлък. Стайнов твърди, че мелодията е еврейска, това не дава основание тя да бъде химн на българите. Към 1900-1910 г. в Казанлък са идвали еврейски музиканти откъм р. Дунав, за да свирят на сватби и други тържества. Те свирели хоро, чиято мелодия почти напълно се покривала с мелодията наМила Родино“… Живков освобождава Стайнов от комисията, съставена от музиканти и поети, иМила Родиностава национален химн. Акад. Добри Христов също споменава, че мелодията е заимствана от еврейска инструментална мелодия, която вероятно Цветан Радославов, живял в Свищов, е възприел от клезмери.[108] За да се уверим, че нито Стайнов, нито Добри Христов грешат, нека си припомним мелодията на широко известнататарикатска“ (и пиянска) песенИмате ли вино“ – изпълнявана най-вече в крайдунавските селища. Дори повърхностният анализ на тази песен показва безусловната връзка с Мила Родинои с клезмерската мелодия, която П. Стайнов и Д. Христов посочват.[109]

 

За да ви улесня в идентифицирането на оригинала на унижението, провъзгласено за „национален химн“, ще ви предложа да изсвирите клавира на припева, в който се пее: „Руйно ли е то, руйно или не, щом се казва руйно вино, дайте го насам.

 

Ето какво срамно кръчмарско произведениее основата набългарския химн“. Кой народ би търпял подобна низост – да се изправя на крака при звука на тарикатска“ (и пиянска) песен“? На какво е символ тя? Най-точнона националното ни безчестие и низост!

 

Това е скандално! Никоя друга нация не би го търпяла. С гордост заявявам, че никога не се изправям при изпълнението на тази низост, облечена във възможно най-официозни държавни одежди. А тя съдържа още едно основание за презрение. Някои по-суеверни или може би по-вярващи от мен хора са на мнение, че то тежи като Дамоклев меч над всички нас. Става дума за стиха в рефрена, който богохулно твърди: „Ти си земен рай“?!

 

Бога ли предизвикваме? Как не се намери поне един истински българин сред политиците на т. нар. преход (по-скоро отход), който да постави проблема и да поиска неговото решение! Макар другарите да доказаха безродието си, като оплескаха нещата и с гербаОще търпим гаврата на циганина от Правец над нас, дето се възприемаме като българи. Имаме ли право на това?

 

Впрочем, когато химнът на една нация е чалга, какво остава за нея? Нали той трябва да олицетворява нейното достойнство, да е музикалната й визитна картичка пред света?

 

Не, чалгата не се промъкна тихо и незабелязано. Тя първо безцеремонно и нахално се настани с тропота от подкованите ботуши на съветските воини и техните частушки. Скоро след това настъпи с грохота на булдозерите и багерите, които разрушиха цялата прекрасна софийска уличка „Търговскас трамвая, минаващ по нея. Комунистите сринаха сградите на Комисарството по снабдяването и околните здания, за да въздигнат паметниците на сталинската готикаПартийния дом, ЦУМ и хотел „Балкан“, днес „Шератън“.

 

Насетне тази съветскамода“ в архитектурата не само се наложи. Тя превзе огромни градски и междуградски територии. Покри страната с монументи на всякакви разбойници с автомати и пушки в ръце, от които няма избавление до ден днешен. Достигна и своите апотеози в откраднатия проект начудото“, осквернило връх Бузлуджа, вБастилиятанаактивните борци“ – сега централа на най-ретроградната партия у нас, по-известна с адреса си – „Позитано20. Остави незаличимите си тромави, грозни до безобразие белези в централните части на всички и особено на големите градове.

 

Ала най-страшното поражение, което съветската мода нанесе, е в съзнанието на хората. Настанила се трайно там, тя опустоши умовете на следващите поколения. И не съзирам изход, възможност за измъкване от тази духовна катастрофа.

 

Комунистическата чалга превърна една от най-красивите страни в света в Чалгария!

 

Все същата линия на спомени ме отвежда преди десетилетия в Кьолнската катедрала. В края на Втората световна война тя е била сериозно разрушена от американските бомбардировки. Влизаме със съпругата ми, и що да видим и чуем? Не малка група възрастни хора – да го кажа направо – баби и дядовци, облечени в еднакви евтини шушлякови якета с надписи на гърбаUSA”, ревяха някаква отвъдокеанска масова песен. Дали посветена на Партията или на техния богсатаната, е все едно и също. Вътре, в катедралата!

 

Спогледахме се. На мен ми стана съвсем ясно, че колхозният комунистически манталитет е победил окончателно. Болшевиките са завзели планетата.

 

Факт.

 

А аз не съм разказвач на приказки, а на горчивите, даже страшни истини.

 

Но ето, случи се. Стана. Пристигнаха.

 

Да се върнем към първото видео в самото начало на тази публикация.

 

Той е примитив. Сближени очички, вид на жътвар в ТКЗС, просташко закръглено лице,[110] прикрито зад „актуалнаполубрада. Даниел Смилов, на когото авторите на репортажа вEuronews” обяснимо са се доверили, е типичен продукт на милиционер-социализЪма, произлизащ от средите на средната комунистическо-ченгесарска номенклатура.

 

На 37 години е наспорил да получи диплома за някакво „политологическо“ образование от Софийския университет, в който няма нито един учен, образован преподавател. Само комунета и ченгета. С тапии за вътрешна употреба и кръшни охранени фигури и задници, които са готови да оголят и изложат на лъчите на властника слънце всеки миг, когато той ги пожелае. Разбира се – храненик на чужди фондации. Понеже са западни, непросветените народни маси ги възприемат катодемократични“. А те са чиста проба подразделения на комунистическите шпионски централи във Вашингтон, Берлин, по-рядко в Лондон и Париж.

 

Колко от вас, непроизлизащи от тези тайни среди, могат да се похвалят с постиженията на съществото? По тяхна линия „политологътСмилов е бил превърнат в специалист по сравнително конституционно право. Това не е нищо друго освен кетапдиплома за завършени ченгесарски курсове. Къде? В Джордж-Соросовия Централно-Европейски университет в Будапеща. Същия, който еврейският циганин Виктор Орбан, син на комунист, понечи да закрие. Но май не успя[111] Срещу изпедепсания мургав опортюнист се изправи целият Европейски ССР начело с главния народен комисар Жан-Клод Юнкер.

 

 

 

Настъплението на агаряните – еврокомунистите

 

 

 

 

Навремето тойЮнкербил близък до кръгаLHumanité”, откъдето го изключили заради неговия троцкизъм![112] Всекидневникът бил финансиран от Сталиновия режим, както твърди Игор Бунич, за да подрива Франция.[113] От години той помага активно за превръщането на Петата република, някогашната метрополия, в сборен пункт за жителите на бившите си колонии. Но самият Юнкер не е рожба на Сталин. Троцкист, той е свързан с планаАндропов“.

 

Компартията на Франция получава годишно от СССР 2 милиона долара чрез Евробанк и други 4 милионачрез банковите сметки на т. нар. „доверени лица“, подставени фирми и организации. Но тези пари отдавна вече не отиват за комунистическото или работническото движение, както бе по времето на Торез. Сегашният генерален секретар на КПФ Марше, дълбоко в душата си убеден нацист,[114] главният ковчежник на партията Гоена, главният редактор на „ЮманитеАндрие и другите „вождове на френския пролетариат“ вече са превърнали компартията в нещо средно между борса и свърталище на крадци. По примера на съветските си колеги, те си накупиха вили и самостоятелни къщи, където живеят напълно задоволени и в разкош. Тях даже ги мързи да разпространяват собствения си вестникЮманите“, три четвърти от тиража на който, включително и неделните му приложения, се изпраща за продан в Москва. Тук обаче, след като се застои известно време по будките, го предават за вторични суровини.[115]

 

Но и това не е всичко. Като получат доларите от Москва, ръководителите на френската компартия купуват акции от най-солидни френски, а и не само френски компании, и взимат от тях огромни дивиденти. Част от спечелените по този начин пари те си поделят, а останалото превеждат на сметки, посочени им от техните благодетели от СССР. И сумите от дивидентите отново се влагат в акции, като всъщност така се подпомага икономиката на западните страни. Част от парите обаче французите влагат в игралния и порнобизнес, носещи огромни печалби, които се разпределят по същия начинсред своите и за съветските номенклатурчици. „За последните 30 години“ – съобщават ни информатори от Париж, „през личната сметка на г-н Гоена са преминали десетки и десетки милиарди долари, и отиват в две посоки, едната от които е Евробанк, принадлежаща на КПСС“.[116]

 

Когато Жан-Клод Юнкер признава, че сегашното му януарско посещение не е неговото първо у нас, няма кой да го запита кога е било сефтето. Понеже знам от кухнята, канили са го и е отдъхвал по морските ни курорти. Редовно посещавал и кубинските… Навярно за него е отговарял секретарят на ЦК на БКП по международните въпроси Димитър Яков Станишев. Е, драги мои, „светът е управляван от съвсем различни личности от онези, които хората, които не са зад кулисите, си представят“, както преди 174 лазарника разкрил Бенджамин Дизраели, произведен от Ротшилдови в лорд и британски министър-председател под името Биконсфийлд.[117]

 

Люксембургският комунист, членувал във Френската компартия, окачествил намеренията на Виктор Орбан еднозначно и недвусмислено:

 

Не харесвам решението.[118]

 

Навярно e изрекъл това преди десет часа сутринта, на трезва глава. Когато му е било чоглаво от предната вечер и е очаквал да му поднесат аперитива преди закуската. Пък и дотогава може би не е могъл да успокои нощната тумесценция на половия си член.[119]

 

Не бива да забравяме, че както доказва работилият за ЦРУ американски психолог Григорий Климов, основавайки се на десетилетния си опит с характеропатията на тази група същества, всеки комунист е активен или латентен хомосексуалист. Комунистите, включително така наречените либерали (банални комунета меншевики, каквито и етикети да им лепите – социалдемократи, социалисти, неоконсерватори, лейбъристи, природозащитници и т.н.) – съставляват скритата, невидима за неподготвения поглед и съзнание армия на интернационалното Братство. Достатъчно добре обучена и въоръжена, за да провежда етапи на световната революция по цялото земно кълбо, където й заповядат.

 

За да разделят и съсипят нормалното човечество и естествено, традиционно формиралите се цивилизации, именно комунистите изфабрикуваха мултикултурализма“, третия пол“, „социалния пол“, „междинния пол“, „обратния пол“, транссексуалността и транссексуалните, тоест – полово неопределените, прескачащи от пол в пол…

 

През 2014 година в своята страница [site] Facebook постави точка на десетилетие[120] на обозначаване на своите потребители само с възможностите мъже“ и „жени“, като добави 71 термина за полово отъждествяване [идентификация, определение]осъвременяване, което мнозина приеха като отдавна закъсняло.[121]

 

Освен това комунистите въведоха непознатите доскоро термини от сорта на хомофобия, полова дискриминация, политическа коректност, фалшиви новини… Преди години, когато заговорих за тези неща, показах и видеодоказателства[122] в една кабеларка, не след дълго свалиха предаването ми от екран. А държавен орган, наречен Съвет за електронни медии, който не е нищо друго, освен атавизъм от живковизма, подло заведе съдебно дирене не срещу мен, а против телевизията. (Вижте илюстрацията.) Срещу СЕМ и телевизията протестираха точно 12 души. Трима дойдоха в съдебната зала, когато бях призован за свидетел. Те не се притесняват от съобщаването на имената им: Георги Жеков, Стоян Тенев и Георги Джелебов. Попитайте ги за поведението ми пред съдийката, която на излизане ме спря с въпроса: „Господин Ифандиев, вие наистина ли нямате предаване никъде?Кабеларката спечели делото.

 

Но нека припомня повода, тъй като причината е по-всеобхватна: За цялостно творчество, както се изрази единият от собствениците на медията. И добави въпроса: „Защо ти трябваше да закачаш евреите?Обадили им се от израелското посолство. И не само от там…

 

След две години и поредица от увещания и даже молби, „най-гледаното предаване в телевизията“ според водещите се за чорбаджии на медията, отново се появи на екран. Бяха необходими 17 месеца, за да го свалят тоест мен – за пореден път от програмата, ограбвайки ме с няколко хиляди лева

 

Сега си припомних публикация по същия повод в тази моя медия отпреди петилетка и кусур. Ще се самоцитирам:

 

„Което ме върна 2500 години назад към една старозаветна фантасмагория, която е достатъчно красноречива. В нея се разказва как персийският цар обезглавил своя най-доверен човек справедливия български министър-председател. Разбира се, в т. нар. Библия той е обявен за… „македонец“.[123] След което настъпили празници в противниковия истински вражеския лагер:

 

Тогава юдеите пък имаха светлина и радост, веселба и тържество. И във всяка област, във всеки град и всяко място, докъдето стигнеше заповедта на царя и повелята му, юдеите се радваха, веселяха, имаше гощавка и празник. А мнозина човеци от народите в страната станаха юдеи, защото ги бе обзел страх от юдеите.[124]

 

Забележете: с това „мнозина човеци от народите в страната“, самите евреи признават, че не са хора. Човецитестанали юдеи“, тоест – други, не човешки същества.“

 

И така, какъв по-мащабен триумф на комунизма от соросоиден типленин-сталин-рузвелтовата милиционерщинаот формирането на71 пола? На свой ред у нас организации от типа Отворено общество“, нароили се обилно, прегърнаха мероприятието, както се изразяват те и престъпните им комунистически предци. Понеже, като във всички други браншове, и в този организационно-масовата проституция и преституцията тук работната ръка е много евтина. А необразовани, безродни и неморални егоистични комунета наспорил сатаната

 

Но да се върнем към еврокомунистическото нашествие и неговите разяснители. Този другар Смилов е тъкач многостаночник. Взима заплата като доцент в Софийския университет. Водят го политолог и специалист по сравнително конституционно право. Едновременно с това е гост-преподавател е в правния факултет на Централно-европейския университет и е консултант на Института по конституционна и правна политика (COLPI) все в Будапеща.

 

Освен това Даниел Смилов е програмен директор на Центъра за либерални стратегии, София. Има докторати от Централно европейския университет на Сорос в Будапеща и от Оксфордския университет. Специализирал е в Университета на Калифорния в Бъркли – от край време свърталище на съветски и други комунистически шпиони. Нали наричат това място Peoples republic of BerkeleyНародна република Бъркли? Дялан камък като всяко комуне, сега го изкарват спец по всичко: конституционно право, финансиране на политическите партии, антикорупционна политика… Ето какви чеда е раждала българската компартия, тази крадлива и зла майка калташка. Акушер-гинеколози винаги са управляващите западни комунистически елити.

 

За вас, децата на нормалните, редовите семейства, единствената надежда остава прословутият Терминал 2… Даже ви улесниха. Току преди старта на церемониите в Народния театър самоковската комунистка, която не е кметица на родния си град, а на моята София, откри нова, по-кратка пътна връзка към него. Случайно…

 

А щом ви харесва, вие вЕрвайте на такива. Може и да не знаете, но комунистите са професори по убийства и академици по кражби и грабежи. Няма да намерите по-умели майстори в тези занятия от тях. Където и да ги търсите – в Русия, в Европейския СССР, в Разединените американски щати

 

 

 

Можете да си спомните кого сте видели на летището в Осло,

но не можете да си спомните кого видяхте на летището в Москва;

споделете с американския народ, дали сте ходили в Москва,

и колко демонстрации срещу собствената си страна

сте предвождали на чужда територия[125]

 

 

 

Но, виждате ли, тъкмо тези агаряни, наложниците на Ротшилд и поставените от Тях на колене САЩ, нахлуха у нас. Посрещнаха ги с възторг, но и притеснение. На 11 и 12 януари того столицата беше блокирана така, както не е била при посещенията на Никита Хрушчов, Леонид Брежнев и Ким Ир Сен. Залостването на огромна територия от същинска София се родееше единствено с благоволението на престъпното семейство Клинтън, с което бяхме удостоени преди 18 лазарника. Ето кратко свидетелство от тогава:

 

 

 

 

 

Преживях описаните изродщини. Все „демократични“ – и преди, и сега. Затова мога да свидетелствам като очевидец на общия пейзаж и на някои детайли. При предпоследното Брежневовисочайшенавестяване наБолгария не заграница“,[126] милиционерите ме принудихаза по-бързо и краткода обикалям в непознати по онова време автомобилни задръствания от Полиграфическия комбинат през квартал „Гео Милев“, някъде из ж.к. „Дружба“, през Горубляне и околовръстния пътЧетири часа!

 

Когато дойдоха Клинтънови, три дни бяхме в обсада. Работех на хвърлей място от черквата „Александър Невски“ – на около 50 метра. Оставях автомобила си на минимум три километра от кабинета си. Движех се пеша и бях принуден – снабден със специален пропускда преминавам през три контролно-пропускателни пункта със зли милиционери.

 

Не, драги. Петър Стоянов и другарите му се престараха за агента на Москва повече от старото УБО за Брежнев. Залагам каквото речете. Не случайно навремето зевзеците бяха пуснали лафа, че щом в Москва пръднат, туземните нипартийни и държавни ръководителисе насират, без извинение.

 

Днес е същото, когато непристойното и смръдливо събитие стане в Брюксел или Вашингтон. Убеден съм, че както в стария виц, ако Ангела Меркел се опусне, Б.Б. ще поеме отговорността за това. Курвенска работа

 

И ето, Zirkus der Europäischen Union пристигна на гастрол у нас. Как го посрещнаха екзалтираните домакини?

 

Пръв се изкашля президентът комунист Румен Радев от Димитровград. Той е роден социалист, тоест – нечовек. Пръкнал се е в място, съществуващо от септември 1947 година като „първия социалистически град на България“, благодарение на „указ на тогавашния министър-председател и лидер на БРП (к) Георги Димитров, като се свързват селата Раковски, Мариино и Черноконево. За изграждането му е сформирано младежко бригадирско движение, в което младежи от различни краища на страната работят безплатно.[127]

 

Да си дойдем на думата. И са бачкали все „доброволно“. Ако е вярно, появилите се на територията на насилственото селско сношение са от племената угундури, чукундури, макодаки, пекотаки… Изобщо – шарени чорапи, пъстри калци в цветовете на дъгата.

 

Та този т. нар. държавен глава на чалгарската Номенклатурия зададе тона, спирайки се на най-важния момент“ както в цялата българска история, така и за настоящето, а сигурно и за бъдещето, на чалгарци.

 

 

 

 

 

Това е. По европейски: Thats it.

 

Да попитам заченатия в грях, заруменелия по рождение в първия социалистически град – съчетание на Содом и Гоморсъс словото Паисиево, стъпило върху онзи фарисейски завет, който не е бил, но и двамата и атонският монах, и аленото момче Димитрово почитат:

 

О неразумни юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските цареНай-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели.

 

Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език?

 

Колкото пророци и патриарси имаше и се нарекоха велики на земята и пред Бога, никой от тях не беше търговец или прехитър и горделив човек, както сегашните хитреци, които ти имаш на почит и им се чудиш и се влачиш по техния език и обичай… А ти се срамуваш, защото българите са прости и неизкусни, и овчари, и орачи, оставяш своя род и език, хвалиш чуждия език и се влачиш по техния обичай.[128]

 

Сетне дадоха думата на комуниста пияница Жан-Клод Юнкер, председател на Европейския СовнаркомСовет народных комиссаров Европейского союза. Още щом зейна, той ме изключи от българския народ. Тъй като изобщо не съм очаквал никакво европредседателство. Камо ли „да броя часовете до неговото откриване“?! „Милият“, дали питието му е било малко? Но начена, изразявайки мнението, че нашенци не са имали друга работа, освен да тръпнат в очакване на нахълтването на цялата болшевишка евроорда.

 

А сетне призна, че изпитва особена слабост към някои тукашни особености, свързани със собствената му зависимост от чашката – „шопска салата и луканката“. И не скри своята обич към банкянската мома Б.Б. Този път да запитам: Коя е жената? Две денонощия по-късно главният народен комисар на ЕССР, товарищ-camarade Юнкер, повтори откровението си за своята трептяща любов към шопската салата, луканката и премиерката.

 

 

 

 

 

Сетне дойде ред на онзи, за когото всички нормални поляци знаят, че е агент на източногерманската тайна милиция Stasi. ПолскиятПатокДоналд изтъкна най-известните българи по света. Едно от общо двете имена – на “die mutig Thrakier Feuerwehrfrau” – „храбрата тракийска пожарникарка Б.Б. Изявлението вдигна леко самочувствието ми. Все пак, като потомък на траките, макар тъй далечен, беше изключено нещо приятно да не ме жегне под лъжичката. Ако тези древни хора са организирали такава служба, значи сме първопроходците на пожарогасенето.

 

Еха! Ура, другари!

 

 

 

През това време в „развитата демокрация“ на „свободния“ Запад

 

 

 

 

Излиза, че Б.Б. е защитила докторат по възможно най-древно разпъване на маркуч през пресечена местност. (Дали траките са имали маркучи?) И ми стана по-леко. Реших да си легна преди вечерята, а на другия ден да стана след закуската. За да потвърдя благоденствието, на което се радвампо думите на следващата ораторка. (Надявам се поне вие да знаете от кое село е.) И което дължа само и единствено на банкянската генерал-премиерка Б.Б., бивша майорка от Държавна сигурност.

 

Цялата дандания завърши пак с любовта, нежността и женския празник. Ама какво ви разказвам. Вижте и се насладете.

 

 

 

 

 

Съмнява ли се някой, че „всеки комунист е активен или латентен хомосексуалист“?

 

В него тлее нещо сбъркано по рождение. Като скрит лоцман алчността и жаждата за власт“, а аз бих добавил и за изява (болната амбиция, нарцисизмът) „води тези хора не само към грехопадението, но и към дегенерацията“. Става дума за „комплекса на латентната полупедерастия на полуевриена Ленин“, както формулирал това ръководителят на секретен проект на ЦРУ,[129]харвардският професор Нейтън Лейтес“.[130]

 

Публична тайна е, че един от героите на горното видео е сбърканяк.[131] Прави впечатление, кореспонденцията от кухнята на ДСБкомунистическо свърталище, поместена в неизвестно за мен списание. В нея се твърди, че другарят „Радан Кънев ще съди Блиц“, защото медията гонабедила, че е гей“. Чудно, по силата на какво тази закана изпреварва основанието за нея? Понеже „набеждаванетое сторено на 22 ноември 2015 година на страниците на жълто-червен седмичник. А публикацията, отразяваща явно по-ранни събития, сред които сплашването наБлицсъс съдебно преследване заради набеждаване“, носи дата 15 ноември 2015 година. Тоест – заканата изпреварва деянието, което я е предизвикало, седна седмица?![132] Странно. Или меките китки се шпионират тъй усърдно и задълбочено, както и – така се говори – се ревнуват!

 

Вие решете каква е Б.Б., която като покорна държанка слушка своите любими евроначалници от всевъзможни полове. Вече изяснихме, че са 71.

 

Честито европредседателство! По-добре ли живеете под сянката на Цион – пардон, на Брюксел? Не е ли като под мрачния силует на московския Кремъл? А когато сме били самостоятелни, през втората половина на трийсетте, след посещение у нас професорът в Хелзинкския университет, председател на Комисията на Хелзинкските музеи Алберт Хамелайнен, възкнал:

 

Това, което най-силно впечатлява и събужда интереса на чужденеца в България, е абсолютната демокрация на социалната структура на нация и народ. Тази демокрация не е дело на държавата. Тя е обществена. В настоящето правителство няма никакви политически партии. В страната също така няма никаква собствена или чужда висша класа

 

Тук няма едри земевладелци, нито индустриална или търговска висша класа, която да настоява за особено положение в сравнение с останалия народ. Тук няма и никакви езикови спорове, нито политически борби… Нищо друго не можете да направите, освен да отдадете почит на тези хора, които са постигнали толкова много за един толкова кратък период от време[133]

 

Било е. Мнозинството смята, че никога не е било. И не желае промяна. Върнете се към умния и лукав Макиавели.

 

Ден преди в Народния театърИван Вазовда прозвучат тържествените фанфари в чест на европредседателството на Номенклатурия, „бащата на рейгъномикатапротръби:

 

САЩ се преобразуваха в полицейска държава.[134]

 

Добро утро! Дали не е след махмурлук?

 

Как е възможно човек с такъв опит в науката,[135] държавното управление[136] и журналистиката,[137] да не е осъзнал по-рано, че неговата родина е такава от трийсетте години на миналия век. Ерата на Франклин Делано Рузвелт е белязана тъкмо от това милиционерщина, трудови лагерикаторги като съветския ГУЛаг, преследване на несъгласните с популисткия социалистически режим от тогава та чак до наши дни, военен терор? Страна, в която през 2015 година затворническото население наброяваше повече от 2,5 милиона души. Та президентът Барак Обама се видя в чудо и се намеси. Признавайки, че в САЩ има повече затворници от Китай и Русия, взети заедно. Те са по-многобройни от всички, хвърлени зад решетките в Европа. Това е най-пандизчийската държава на планетата.[138] И то не от вчера. А съветско-руските агенти у нас я величаят катоземя на свободните“.

 

Скоро след ангажирането на Обама официалната статистика, на която не бива да се има доверие, както преди дни настоя лондонски коментатор,[139] обяви намаление на броя на затворниците до 2,2 милиона души. Все така – рекорд.

 

С такова наследство влезе в Белия дом настоящият му наемател. Понеже умря циганката, която ме хвалеше, да го сторя сам. Още преди година и нещо нарекох Доналд Тръмпсвръхзадоволено разглезено дете на богати родители, което страда от комплекси и е поразено от мегаломания“.[140] От месец насам със същата констатация се фука англичанинът Макъл Уулф, автор на нашумялата поради невероятното й рекламиране книга „Огън и ярост: В Тръмповия Бял дом“, с която от двайсетина дни разполагам благодарение на читател, прекрасния адвокат И.С.[141] Но Уулф стори това не в книгата, а в поредица от рекламни интервюта.[142]

 

Да се върнем към „полицейската държава“, която Пол Крейг Робъртс е забелязал едва сега. В статия той преразказва съвсем неотдавнашна история, случила се в американско училище. Точно така – през януари 2018 година. На заседание на училищния съвет (преди век у нас наричан епитропски, по-късно – училищно настоятелство, а по времето на социализмакакто в СССР учителско-родителски актив) даскалица разкритикувала решение на членовете на органа. Да отбележа, че те биват избирани, не съм наясно как. И не ме интересува. Не е важно за повествованието ни. Но е съществено, че участието в съвета е срещу заплащане!

 

Някога нашите епитропи училищни настоятелибили избирани сред най-големите дарители. Внай-демократичната“ и „най-свободнатапсевдокапиталистическа страна и това става с пари и за пари.

 

 

 

Making America horny again![143]

 

 

 

 

Бялата учителка се противопоставила на исканията на другарите от училищния съвет за по-високи заплати в рамките на напълно нормален разговор. Поне така твърди Пол Крейг Робъртс.[144]  След малко сами ще се уверите дали е прав.

 

След като учителката заговорила, от училищния съвет повикали милиционерска охрана. Нахлул чернокож униформен стражар и извел женатаВижте сами, но без превод. В случая той не е важен.

 

 

 

 

 

Откъс от коментара на Пол Крейг Робъртс:

 

Това е вярната картина на Америка днес. Жената не направи нищо, не наруши закона, нито някакво правило на училищния съвет, никакъв принцип на събранието. Подчини се на чернокожия полицай, а беше третирана жестоко и арестувана. Докато я насилваше, това чернокожо ченге все повтаряше: „Престани да се съпротивяваш.“ От видеото става съвсем ясно, че няма никаква съпротива. Само насилие от страна на чернокожото фантѐ в ситуация, която очевидно е престъпно действие на полицията срещу член на обществото.

 

Ще се измъкне ли чернокожото ченге от това? Разбира се.

 

За какво беше всичко тогава?

 

Събранието било за приемане на увеличение на заплатите за членовете на училищния съвет, равни на годишното възнаграждение на учителите. Докато самите учители не получили нито цент.

 

Бялата учителка, връхлетяна от чернокожото ченге, искаше да знае защо ресурсите, необходими за занятията в класните стаи, където броят на учениците е нараснал с около една трета, вместо за тях отиват в членовете на училищния съвет. Които действително не вършат нищо, освен да прибират високи заплати.

 

Това е справедлив и честен въпрос. Но никой от училищния съвет не искаше да слуша. Затова този орган имаше под ръка чернокожия полицайчичо Том, за да нападне свирепо и да арестува бялата учителка.

 

Както казах, това е Америка днес. Същото става навсякъде из нея.

 

Да вземем например американските колежи и университети. Според многобройни съобщения и доклади, 75 процента от бюджетите им отиват в администрацията. Когато посещавах Техническия университет на Джорджия, в него имаше президент и декан за студентите. Днес университетите са пълни с огромен административен личен състав. Имат президенти, ректори, заместник-ректори, надзорници, заместник-надзорници, помощници на заместник- надзорниците, декани, заместник-декани и помощник-декани за дисциплинарни действия – за политически коректни разговори и поведение, за правата на жените, за правата на малцинствата, за правата на хомосексуалистите и за правата на транссексуалните. Американските университети са претъпкани от администратори. Образованието едва крета.

 

Факултетите с пълно редовно обучение затъват. Вместо от доказани щатни преподаватели, студентите биват обучавани от сътрудници, пришълци, на които им плащат по няколко хиляди долара, за да провеждат един курс.

 

Както показа Рон Ънз,[145] например Харвардският университет има толкова големи приходи от дарения, че са напълно достатъчни студентите в него да учат безплатно. Но продължава да изисква гигантски цени за следване в него. Ала студентите в Харвард не плащат за своето обучение. Те си купуват мрежата от връзки, а не образованието, което всъщност е ценно.[146]

 

Да ви напомня нещо местно, датиращо от милиционер-социализЪма? Но има и друго, което виси като Дамоклев меч не само над белите американски граждани, а и над главите на всички европейци. То е расовата дискриминация и насилие над белите хора.

 

Няма никаква расова сигурност“ – продължава авторът. – „Ченгетата извършват насилия независимо от расата. Всеки живот има стойност. Не само животът на чернокожите. В действителност полицията убива повече бели хора, отколкото чернокожи.

 

Полицаите са насилниците, престъпниците, насаждащи грабителските практики на Единия процент [свръхбогати]. Главната функция на полицията в Америка е да потиска гражданите. Това правеше чернокожото ченге чичо Том по време на събранието на училищния съвет.

 

Една от най-големите пречки на Америка саконсерваторите, внедряващи законност и ред“. [По правило – започнали от крайни левичарски, комунистически организации на троцкисти, маоисти, че-геваристи…] Параноидните страхове от престъпления на тези твари позволиха създаването на Американската Полицейска Държава. Нещо повече, тези хора са напълно нелогични. Полицията рядко, ако не и въобще, предотвратява криминални деяния. Функцията на полицията е да разследва действието и да го прикачи някому, невинен или виновен. Ако американцът е толкова уплашен от престъпността, той/тя може да използва закона за притежаване и носене на оръжие, и да се въоръжи.

 

Установен факт е, че всяка година 2 милиона криминални действия фактически биват предотвратени от въоръжени американци. Втората поправка [на конституцията] е най-могъщият предотвратител на престъпления в Съединените щати. По същество, полицията не предотвратява никакви престъпления. Вместо това, полицията върши престъпления против обществото. Такива, като това срещу учителката. Докато всяка година Втората поправка защитава по 2 милиона граждани.

 

Онова, от което Америка се нуждае, не е корумпирани полицейски сили, които вече има, а Втората поправка.

 

Ако веднъж американците се предадат и се откажат от правото си на самозащита, те са изпържени. Моят съвет към всеки американски гражданин е: когато разберете, че отменят Втората поправка, напускайте страната, колкото по-бързо можете.[147]

 

Същото предстои да стане с нас. За разлика от американците, тук комунистите имат предимство. Огромната част от оръжието, което се намираше в униформените пълчища на БКПармия, всякакви други войски, милиция, тайни служби, даже митничари и пощаджии, както и специално раздадените автомати и пистолети на партийните активисти, останаха у тях. Ние си играем на стражари и апаши с дървени пушки, като децата навремето.

 

А отроците на другарите, продуктите на тяхната зла, човеконенавистна система, ви призовават отвсякъде да не си купувате оръжие. Самозащитата спасяваше американците. Тук я въведоха за съвсем кратко и я премахнаха.

 

Затова в наши дни никой не е спокоен и сигурен. По всяко време може да ви навести я циганин, я изгладнял клошар или мутра с болшевишко потекло. Да ви убие илидай Боже – само да ви набие. И да обере, каквото хареса в дома ви.

 

Това представлява светът днес.

 

 

 

Какво да правим, когато либералите са цензори?[148]

 

 

 

 

Но не само. Готвят ни за нова Студена война. Обаче не казват, че в нея полюсите ще бъдат обърнати. Залязващият Запад ще заеме мястото на уж бившата комунистическа система. Докато надигащият се Изток ще се превърне в мечта за човечеството. Вече има белези за това, но кой да ги забележи. В днешна Англия китайският език (мандарин) е трети по изучаване в училищата след френския и немския. Арабският настъпва и се очаква постепенно да изпревари испанския и останалите т. нар. основни европейски езици.[149]

 

Преди време писах на читателка във Франция, с която преди години водехме епистоларни спорове, а от доста време сме съмишленици, че Еманюел Макрон подготвя страната за напускане на Евросъюза. Затова отиде до Китай, а сетне отскочи до Албиона. Като потвърждение на засилената интензивност на тези контакти и намеренията, които те издават, дойде предложението на умния“ и „красивия“ и „строенполутурчин, полуруснак Борис Джонсън за изграждане на мост на Ламанша. Пардон – Английския канал. Имитация на тачеризъм?

 

Левицата се почувства застрашена. Работещата в Лондон според действащото в Евросъюза правилоБосман[150] одиозна французойка Наталѝ Нугайрѐд, тревожно заби камбаната:

 

Бризходът заплашва европейския социален прогрес – левичарите трябва да заговорят на висок глас.[151]

 

И ни връща в спомените си как „преди тридесет лета френският социалист Жак Делор, тогава председател на Европейската комисия, пътувал до Борнамът, за да говори пред Конгреса на Британските профсъюзи. В реч, която допринесе за повдигането на духа сред британската левица Делор призова засоциална Европа“. Авторката смята, че днес словото на комуниста е актуално, заради нарастващите „съмнения спрямо европейския проект“.[152]

 

Някой все още изпитва ли колебания относно същността на европейския проект“? Той е комунистически, каквито са всички подобни обединенияСАЩ, СССР, сега ЕС. Тяхната задача е да проправят път на световната революция, като унищожават масовата средна класа и предоставят възможност на съвсем нищожна на брой глобална номенклатура да владее богатствата на света. А от там – и да господства над човечеството.

 

По неписана традиция от последните години, и сега, в навечерието на икономическия форум в швейцарския зимен курорт Давос, Институтът за борба с бедносттаOxfamпредстави най-новите данни от своите изследвания, които са смразяващи:

 

42свръхбогати притежават толкова богатство, колкото имат 3,7 милиона най-бедни хора на света. 82 на сто от богатството, създадено през миналата година, са отишли в 1 процент най-богати от световното население.[153] (Вижте илюстрацията от друга медия.)

 

Така изглежда истинското лице на комунизма.

 

Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класа. Комунизмът е глобалната цел на сатаниститеКомунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.[154]

 

Някога смятаха всяка критика срещу комунизма за проява на антисемитизъм. Не случайно един от първите Ленинови болшевишки декрети бил срещу антисемитизма.[155] Сега прочетох, че антиамериканизмът всъщност представлявал антисемитизъм?![156] В интерес на истината между комунизма, американизма и някакъв семитизъм има тъждественост. Те са едно и също.

 

Още в навечерието на Първата световна война, през цялото й времетраене и след нейния край първият нееврейски милиардер в света Хенри Форд стига до заключението, че:

 

Руският болшевизъм произлезе от Ийст Сайд в Ню Йорк, където бе откърмен и насърчаванв религиозен, морален и финансов планот еврейските водачи. Леон Троцки (Бронщейн) беше от Ийст СайдРуският болшевизъм беше подпомогнат да постигне целите си с еврейското злато от САЩ и с невежеството, наивността и безразличието на гоитеНавсякъде по света, не само в Русия, комунизмът е еврейски.[157]

 

Да набедите Хенри Форд вантисемитизъмби означавало, незабавно да поискате техникумът по двигатели с вътрешно горене в София да бъде преименуван, тъй като носи неговото име. Може би ще върнете предишнотона германския комунистически лидер Вилхелм Пик? За да потвърдите, че „антисемитизмъте антикомунизъм, антинацизъм, антифашизъм. Онези, които отстояват някакъв „семитизъм“, защитават еврейските убийци и грабители, са скрити или явни фашисти и нацисти, правещи се на либерали. Но най-вече – отявлени комунисти, изповядващи най-човеконенавистните тоталитарни и авторитарни идеологии, теории и практики.

 

Робърт Уилтън, кореспондентът на лондонскияThe Timesв Москва по време на Октомврийския метеж и след него отбелязва, че болшевикитене бяха руснаци; те бяха евреи. Те бяха интернационалисти,… прикрити зад руски имена.[158]

 

Съвсем точно еврейският професор по европейска история в Принстънския университет Арно Майер подчертава в своята книга „Защо небесата не помръкнаха?“:

 

Диктатурата на пролетариата в Съветска Русия е диктатура на еврейството.[159]

 

Нали през 1920 г. не друг, а едно еврейско издание публикувало следното красноречиво „пророчество“:

 

Болшевишката революция в Русия бе дело на еврейско планиране и еврейска неудовлетвореност. Нашата програма е да наложим нов световен ред. Онова, което по такъв чудесен начин бе извършено в Русия, ще се превърне в реалност в целия свят.[160]

 

В Русиячудесният начиннамери изражение в повече от 60 милиона убити невинни хора и в пълното плячкосване и опустошение на националното богатство, предоставено от болшевишкия елит на интернационалните финансисти и промишленици за разграбване срещу добро овъзмездяване за Ленин, Троцки, Сталин, Хрушчов и останалите съвременни комунистически Харун-ал-Рашидовци.

 

Веднага след Октомврийския метеж в Русия от 1917 г. става ясно:

 

Болшевиките не могат повече да бъдат описвани като политическа партия, която има крайни комунистически виждания. Те оформят една относително малка привилегирована класа, която е в състояние да тероризира останалото население, защото притежава монопол над въоръжението и над хранителните доставкиТази класа е съставена предимно от евреи; последните са особено много на високите постове.[161]

 

Не е всичко. Мога да допълня с цяла книга:

 

Болшевиките използваха всяко възможно насилие, което можеха да измислят и злорадстваха над страданията на жертвите си“ – споделя Хенри Пиърсън. – „Движението е оглавявано изключително от евреи. Почти всеки комисар е евреин, а мнозинството от тях говорят английски, повечето – с американски акцент[162]

 

А като коментира Баварската революция от 1918 г., големият защитник на еврейството, английският историк и политик сър Иън Кършоу, признава:

 

Доста от революционните водачи излязоха евреи, някои от тях бяха източноевропейски евреи със симпатии и връзки с болшевиките.[163]

 

Да, и още нещо, свързано с нашите дни иидеитена руско-турско-британския албинос, по решение на интернационалното Братство – външен министър на Нейно величество. “Bonkers” – „щуротия“, както хугенотът евроскептик Найджъл Фараж оцени Борис-Джонсъновата инициатива. Учуден, че Борето, бившият кореспондент на лондонския The Daily Telegraph” в Брюксел, критик на Маргарет Тачър, прегърнал тачеризма, не е пожелал „да покрие сметката“.[164]

 

Сам той – Фараж, не се отказва от хранилката в Европарламента. Зер брюкселските баби ранят добре… А където е рънъта, там е и борбъта. А тези дни Алън Скед, когото съм представял с видеозапис като създател на Партията на независимостта,[165] не издържа и изока:

 

Аз основах UKIP. Сега тя е национален майтап и би трябвало да изчезне. Фигури от ръководството й я напускат заради любовта към живота на нейния лидер Хенри Болтън. UKIP е лишена от всякаква правдоподобност и би следвало да се саморазпусне.[166]

 

Сбъркана работа; разединени и дезориентирани, блуждаещи хора… Наричат това нов световен ред.

 

Борис пък е майстор на тези дивотии. Кога пълзи пред Тръмп или се хили редом с Макрон.

 

Борис Джонсън. Просто идеалният британец. Гордост за империята. Бившата. Коленичила пред нявгашната си колония Съветските американски щати. Днес едновремешната метрополия прилича на откъсналата се от нея и победила я територия, където английските крале заточвали и заселвали престъпници – „нация от имигранти – хигиенизирана фраза; в действителност – нация от бегълци, плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни“.[167]

 

 

 

Относно невежеството, наивността и безразличието на гоите

 

 

 

 

Затова Борето Джонсън може да бъде британски министър на външните работи. Както у нас комунистическите примитиви Карло Луканов, Иван Башев, Петър Тошев Младенов, Любен Гоцев, Стоян Ганев, НадеждаГаражнатаМихайлова, СоломМунчо Пасси, РумянаЧудотоЖелева, Николай Комсомол-милиционерския Младенов, Марин Райков Даскалов, Кристиан Вигенин и Екатерина Захариева – „разглезена и алчна шайка, твари с ловък, хитър ум“…[168]

 

Британия, Франция и Германия ще формират ядрото на следващото обединение след разпадането на днешния СССР Евросъюза. Неговата граница ще минава там, където и имагинернатажелязна завеса“. Въпросът е, дали ще пожелаят да приберат Гърция при себе си. Значителна част от нея вече е китайска, германска или руска. Най-вече – на Ротшилдови. На каква база ще става деленето?

 

Друг белег за новото разделение на света в полза на Изтока например е прословутата свобода на словото. В навечерието на годишнината от влизането си в Бялата къща американскиятПатокДоналд огласи своите награди за фалшиви новини. Оглавиха я медиите на гигантската мешавицаTime Warner”,[169] представяна като „третия най-голям конгломерат в забавната индустрия според доходите след Comcastи The Walt Disney Company. Освен другото, навремето това беше най-големият медиен конгломерат на света.[170]

 

Става дума за еврейския комунистически всекидневник “The New York Times” и телевизията CNN – едно от най-лъжливите информационни предприятия на земята.

 

 

 

 

 

Такава е истината. Тя не съдържа никаква „проруска пропаганда“, както сигурно биха ви внушили троянските коне на Кремъл у нас, съставляващи петата колона на Москва. Да ги изреждам ли? Много са. Прекалено грамадна тълпа от скрити милиционери, пишещи и бришещи уж срещу Русия, а всъщност вдигащи рейтинга на новия Сталин, самодържеца Владимир Путин. Да изредя няколко?

 

Например Александър Йорданов, познат като „видимия еднакво добре отвсякъденагаждач Сашко,[171] изпаднал до там да бъде професор и декан в закрития Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура, чието съкратено название беше ПУТКА.[172]

 

Или цялата кохорта от комунисти по наследство, ченгета с доказана принадлежност на Държавна сигурност и със съмнителни връзки, нашепващи, че са момчета и момичета от КГБ: другарите Тома Томов, Иван Гарелов, Иво Христов, Иво Инджев, Валери Найденов, Клара Маринова, Велизар Енчев, Петьо Блъсков, Емил Стоянов, Атанас Атанасов, джобен генерал, и цялата сбирщина около Иван-Костовата хомосексуална дружина ДСБ, АндрейРуснакаСтефанов,[173] любимите на американските власти правешки велможи Васил и Валентин Златеви и Красимир Гергов наместници и на Живкови, Сашо Дончев, Румен Овчаров, Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев, Иво Прокопиев, братята Бобокови, Милен и Георги Велчеви, АлександърАпашоТомов, Георги Гергов, Божидар Данев, Ахмед Доган, Георги Кадиев, Огнян Донев, ДимитърГестапотоИванов, Христо Григоров, Николай Василев, остатъчните мутри отМултигруп“, ВИС, СИК, ГеоргиГошмиХристов,[174] Алексей Петров, двете Б.Б. – Бойка Борисова от село Банкя и Богомила Бонева от Радомир, двете Ц.Ц. – Цецка Цачева и Цветанка Цветанова от кръга на Григор Шопов в ДС и милицията, Филипа Димитрова, Едвин Слугарев, Валери Симеонов Балевски, КрасимирИванКаракачанов, Волен Кобзон, напоследък наричан „Свирката“…

 

Какво има да изреждам? Става дума за политическите пълчища, начело с пряко ръководените от потомците на Политбюро на ЦК на БКП партийно-икономически сдружения БСП, ГЕРБ, всички от бившето и сегашното СДС, ДПС, всевъзможни „патриотари“, позабравените БЗНС-та, ВМРО, Гергьовденци, БСДП-та…

 

Разните декадентски медийно-политпросветници и ибрикчии като Барековци, Кошлуковци, Кеворкяновци,[175] Кулезичи, Коритаровци, Кулековци, Диковци, Солаковци, Аговци, Асен-Йордановци, Бенатовки, Светослав-Ивановци, Ризовки, Атанас-Чобановци, Антон-Тодоровци, Виктор-Николаевци, Карбовци, Хекимяновци, Слави-Трифоновци, трите съботно-неделниграции“ на bTV, охранени като свине-майкии, Лора-Крумовки, Милутиновки, Инджовки, Никодимовци, тем подобни дирници… С ужас разбрах, че даже одиозният Гого Лозанов и крайно противната Мия Сантова водят предавания. Какво да говорим за радиата и вестниците?…

 

Както каза една от тях – юридическата им слугиня Татяна Дончева – може да е и Татян Дончев,[176] все пак половете вече са 71, „неслучайно казах на едни дейци от бившето политбюро, че след като те назначиха за капиталисти в България дъщерите, зетьовете, секретарките и шофьорите, след това направиха втори удар, когато на върха на държавата сложиха бодигардовете, теляците и масажистите. Сега сме в този период. По-зловещо не мога да кажа.[177]

 

Освен изброените – нищожна част от виновниците в престъпления против човечеството – е редно да включим всички телевизии, радиостанции и остатъчни печатни издания. Те до една са притежание на комунистическата партия и изпълняват нейните поръчки. А БКП, както вече е добре известно, винаги е била неразривно свързана с Москва, но едновременно с товас Вашингтон, Лондон, Париж, Виена, РимЗападните правителства, без изключение, както и организации като Евросъюза и НАТО, са оглавявани от съветски агенти, понастоящем руски, или са длъжни да се съобразяват с волята на Кремъл.

 

Комунизмът и комунистите не са помръднали. Чалгария беше превърната в огромен обор и краварник за болшевишки изедници, гадни ченгесарски мутри и мутреси. Необходими са танкове и булдозери, за да изринем цялата тази смрадот Живкови до портиерите, закачени с мръсно зелените си жартиери за тоталитарния режим.

 

Това никой не го иска. И ще мрем. Толкова.

 

Не, драги мои. Не съм от тях, както беше писал Чудомир.

 

Пол Крейг Робъртс зададе задочно въпрос към медийните проститутки: Олигарх ли е Доналд Тръмп?

 

Преститутските медии са собственост на Олигарсите. Ако Тръмп е кандидат на Олигарсите, защо преститутските медии се опитват да го махнат от поста?

 

Най-очевидният отговор на всички въпроси, които не зададох или не им отговорих. Задавам ги вече повече от година. Вместо да ми отговорят, аз, както Тръмп и Стивън Коен,[178] бяхме дамгосани сподставено лице на Путин“.[179]

 

То е като глобалното затопляне. Теоретиците мусе препъват едни други в самоизключващите се опити да обяснят студената американска зима“.[180] В безсилието си привидно управляващите западни комунистически популистиот Вашингтон, през Брюксел, Лондон, Париж (останалите нямат значение), демонстрират, че не са усвоили нищо ново. Действат по образеца, предоставен им от техните братя диктатори в съветската система: „А вие защо убивате малки негърчета?

 

Не мога да говоря за другите, но аз категорично заявявам, залагайки главата си, че никога не съм имал нищо общо нито със Съветите, нито с руснаците, нито със западняци или някакви други външни сили. Не съм бил ангажиран както с комунистическия режим, така и с неговите всевъзможни секретни, специални, подривни служби.

 

Сам съм и следвам пътя към истината.

 

Докато в САЩ, една комунистическа държава по замисъл и изпълнение, повече от година телевизия CNNчудовището, произвеждащо най-много фалшиви новини на планетата, е подложено на атаки за превземането й от AT&T. Засега безуспешни. Но развръзката се очаква в края на юни. Ще погълнат и този конгломерат. Ще заличат следите му назад във времето така, че да е трудно да бъдат открити истинските му собственици. Както постъпват с банките. Впрочем – “Goldman Sachsпреживява сложни времена

 

И така, след като чалгарската Номенклатурия на Политбюро на ЦК на БКП под командването на клана Живкови заема 159 място по свобода на словото, къде са Разединените американски щати? Би следвало да са на дъното. Но за жалост, техният еврейски елит, макар и свирещ втора цигулка, влияе върху този род подреждания. А истината е, че днес в Русия има повече свобода на изразяването в сравнение с повечето западни държави. Обръщат палачинката…

 

 

 

Лъжа, която е наполовина истина,

е даже най-черната от лъжите[181]

 

 

 

Навремето приемахме западните радиостанции за стожери на свободата. Когато ни харизаха правото на пътуване и достъп до информация, особено след навлизането на интернет, ни стана ясно: световната революция е рекрутирала изключително комунисти, даже партийни секретари,[182] ченгета, наследници на активни борци,[183] за тези канализационни тръби на информационната мрежаБи Би Си, „Свободна Европа“, „Гласът на Америка“, „Свобода“ и т.н.

 

Както сподели моя далечна позната с дългогодишен стаж на техническа длъжност в българската секция наСвободна Европа“, когато шпионската централа, правеща се на радиостанция се намираше в Мюнхен, още през седемдесетте години се уверила, че всички журналисти са проводени от Държавна сигурност. През 1992 година, когато специално ме подири, дългогодишният цигулар в Лондонската кралска филхармония и водещ на предаване за култура в BBC Пашанко Димитров ми разказа същото. Той пръв ми отвори очите за истинската същност на ченгето Георги Марков.

 

Днес местата са разменени. Сега, както ми писаха раздразнени вестникари от лондонския всекидневник “The Independent”, за жалост в Русия има повече свобода на словото и изразяването, отколкото в Англия. Не го твърдят само те.[184] В целия „свободен“ и „демократиченЗапад дават думата единствено на проверени и лоялни политици и партии. На преститутки, тъй здраво хванати за топките, че няма как да не бъдат верни на правилната партийна линия. Всички споменати са комунисти, но не го забелязвате и разбирате.

 

Твърдят, че някога Роналд Рейгън бил заявил:

 

Как посочваш един комунист?[185] Е, това е някой, който чете Маркс и Ленин. А как посочваш един антикомунист? Това е някой, който разбира Маркс и Ленин.[186]

 

Без съмнение, обзалагам се, бай ви Рони Рейгън никога не е чел Маркс и Ленин. Още по-сигурно е, че е било невъзможно да разбере написаното от тях. Бил лишен от умствен капацитет за това. Алаброс и усмивка – ето какво представлявал. Кух като празна стомна. Какъв е бил тогава според собствената му логика?

 

Роналд Рейгън, убеден комунист и опортюнист, кандидатствал за членство в Американската комунистическа партия. Не го приели, но оценили изключителния му мерак и ентусиазъм. Лесно го убедили, че ще бъде по-полезен, ако работи за компартията, без да е неин член. Един вид, като таен агент на комунизма и Съветите. Има го, пише го, обнародвано е.[187]

 

Уредили да оглави Гилдията на актьоритекомунистически, нека го наречем ляв профсъюз. Тогава ФБР го гепило за топките. В качеството си на синдикалист комунистът по убеждения Рони Рейгън натопил в комунистически пристрастия не една холивудска знаменитост. Например, изкарал Хъмфри Богардкомунист“, понеже се съгласил да приеме роля на левичар в някакъв филм?![188]

 

През 1937 година Рейгън се премества в Калифорния. И след като преминава през пробни снимки в “Warner Brothers”, е удостоен със седемгодишен договор. Авторите на издадената през 2000 година книга „Радикалният Холивуд[189] твърдят, че Рейгън отстоявал своите левичарски убеждения. И подал заявление за влизане в Американската комунистическа партия. Според информатор на ФБР, „Рейгън беше отхвърлен, понеже… беше прекалено тъп.

 

Джоан ЛаКур Скот, съпругата на филмовия продуцент Ейдриън Скот, коментираше:

 

„Никога не съм срещала по-ограничен човек – да го река вежливо. Той беше глупав. Беше актьор, който стана добър оратор. Но в разговори с него преди и след събития установих: това просто беше човек, който не бе добре информиран, не особено образован и знаещ. Беше някакъв хубавец, представителен изпълнител.[190]

 

Добре е да се прочете целия текст, с откъс от който току-що се запознахте. Пак ли не ви се вярва?

 

От времената на Карл Маркс един от парадоксите на левичарството беше това, че идеология, насочена против елита, беше замислена и проектирана от елита.[191]

 

Това не е писано от мен, а от 47-годишния бивш кореспондент на АгенцияРойтерсв Берлин, а понастоящем в Москва, родения в САЩ кореец и „върл антимарксистЛушън Ким.[192]

 

Защо хората не могат да възприемат истината? Заменят я с обратното – с неистината, с лъжата, с измамата? Понеже вярват на конспиративните теории, разпространявани от елита чрез средствата за масово оглупяване, наричани „влиятелни“ или „основни“, „главни“, „централнимедии. В замяна, лепят този етикет върху материалите, разкриващи истината.

 

Затова.

 

Предстои да се запознаете с две мнения на депутати в Европейския парламент. Първонаочарователнатаеврейка Ребека Хармс, германска представителка от фракциятаСъюз90/Зелените“. От 2010 г. тя е председателка на Свободния съюз на еврозелените. Тази формация обединява несъвместимите на пръв поглед псевдоприродозащитници с троцкистка и маоистка идеология, защитници на регионализма и леви националистически политически партии неонацисти. Тоест – Genossin Хармс  е лява екстремистка. Имайте предвид това, когато я гледате и слушате.

 

Втори е Дейвид Коубърн, евродепутат от Партията на свободата на Обединеното кралство UKIP. Него пък сочат като „крайно десен“. И това помнете.

 

 

 

 

 

Такава е обстановката в съвременния свят. И популистката комунистическа организация Human Rights Watch” – „Наблюдаване на човешките права“, отрази проблема.[193] Тя е основана от евреина Робърт Л. Бърстейн – в оригинал – Бернщайн, като прочутия комунист. Основните й финанси идват от одиозния Джордж Сорос и неговото „Отворено обществоза комуняги. Останалите дарители се пазят в тайна. Да не би да лъснат американското ЦРУ, руската ФСБ и т.н.

 

 

 

 

 

Какво може да очаква човечеството, когато такава казионна червена фашистка организация като СоросоватаНаблюдаване на човешките правасе грижи за неговите права? Нищо, освен тоталитаризъм.

 

 

 

Соросоизъм и соросоиди в соросояда

 

 

 

 

А другарят „филантропШварц-Сорос отпусна пари за осъществяването на неокомунистически проекти вдемократичнаРусия. Например, за създаване на музей, величаещ колективизацията в Украйна и колхозите! Жертвите на акцията наброяват 6 и 10 милиона трудолюбиви мужици, обявени за… кулаци. Преди това сътрудникът на нацистите Дьорд Сорос или Джордж Шварц[194] предоставил солидна сума за къща-музей нагероя пионерПавлик Морозов, натопил своя баща и рода си пред болшевишката власт.[195]

 

У нас слуги на най-големия интернационал-болшевишки шмекер са все отроци, представители на шумкарско-касапскатаинтелигенция“. Като започнете от първия директор на тукашния клон наОтворено общество“ другаря Румен Воденичаров, минете през Георги Прохаски от приятелския кръг на Държавна сигурност, оглавяван от еврейката Цветелина Бориславова Карагьозова, бивша снаха на Иван Абаджиев кандидат-член на ЦК на БКП, а също ексучастничка в лесбийски дует с Б.Б., стипендианта на Людмила-Живковата ФондацияЗнаме на мираЕвГений Дайнов, научен сътрудник от Института за история на БКП, Николай Младенов от ЦК на ДКМС и ДС, Томислав Дончев, кмет на Габрово, министър, а днес вицепремиер, и стигнете до настоящите босове Георги Стойчев и Георги Ангелов, когото често въртят като ябълкарски кон из телевизионните яхъри.

 

Първото посещение на Сорос в София е през февруари 1990 г. и тогава с посредничеството на [Иван] Кръстев[196] той се среща със Стефан Тафров, шеф на международния отдел на в. „Демокрация[дотогава „официалният преводач на ЦК“ на БКП[197]], и с представители на асоциация „Европа 2“ – Димитър Луджев [син на директора на Бургаския затвор,[198] активен комсомолски деец, който се уреди с обширен апартамент на столичната улица „Оборище“], Ивайло Дичев,[199] Владислав Тодоров. Тафров урежда срещи на Сорос и с част от лидерите на СДС. Още по време на първото си посещение Сорос заявява, че спешно трябва да намери хора, на които да се довери и да го представляват в България, и да регистрират фондацията. В крайна сметка финансовият магнат възлага това на Стефан Тафров, Георги Прохаски и Румен Воденичаров. По-късно Прохаски става изпълнителен директор, а Стефан Тафров и Румен Воденичаров – програмни директори.

 

На 5 април 1990 г. фондацията е регистрирана и председател на нейния управителен съвет става Богдан Богданов [агент на Шесто управление на Държавна сигурност с псевдоним „Николов“], а членове на съвета Блага Димитрова, Антонина Желязкова, Деян Кюранов и поетът Борис Христов. През октомври „Отворено обществое приета за гост-член на Европейския център на фондациите. До края на 1990 г. фондацията изразходва за подпомагане на образование, държавно управление и медии 200 хиляди долара и 450 хиляди лева. С финансовата подкрепа на Отворено общество“ започва да работи и Нов български университет.[200] През октомври 1991 г. с помощта на фондацията е основано Българо-датско училище по търговия и маркетинг в с. Трудовец.[201]

 

На 3 ноември 1991 г. с активната подкрепа на Сорос е открит Американският университет в Благоевград. Месец по-късно са открити информационно-консултантски центрове във Варна и Пловдив. До края на 1991 г. фондацията подпомага общо 400 българи да заминат на обучение и специализация в чужбина, като за това изразходва 450 хиляди долара и два милиона лева. За образование, държавно управление и средства за масова информация са похарчени един милион и 192 хиляди долара и седем милиона и 662 хиляди лева. През февруари 1992 г. в Пловдив е учреден първият клубОтворено общество“, а шест месеца по-късно е обявен първият конкурс за стипендии на студенти от Американския университет.[202]

 

Всички изредени са агенти на световната революция. До един преуспяха, поставиха ги в прилични златни клетки, забогатяха… Върнете се към музеите на колективизацията в Украйна и на Павлик Морозов, и свържете всичко. За да разберете, че става дума за поредния сплит на интернационалната мрежа на световната революция.

 

Когато прислужникът на Сорос отНаблюдаване на човешките права“ – “Human Rights Watchдрънка брътвежи за Франция и Германия, коитоне дай Божещели да защитават човешките права, го напсувайте и си плюйте в пазвата. Двете страни са с недемократични режими и с правителства, окупирани от ционистите. В тях преследват за мислене, различно от установената линия на компартията.

 

Изразите ли съмнение в официално наложените данни за измамата холокост“, пошегувате ли се с евреи, ви заплашва съд и затвор. Най-малкото – солидна глоба, та да не посмеете отново.

 

Затова във Федералната република Германия, окупирана страна още от 1945 година, е възможна широка коалиция между пишман леви и псевдодесни. Начело на която да стои комсомолска активистка от ГДР, сътрудничила на СССР и Stasi. А двамата с френския хомосексуалист Еманюел Макрон, криещ се зад Едипов комплекс, заговорничат за преформатирането на Европейския съюз.

 

Да приключим първата публикация за годината в тази медия, нападната от зложелатели, както започнахме. С начина, по който ни оцениха на предела между 2017 и 2018 година. Обаче в коментар от 19 януари того.

 

 

 

 

 

Това с „руската заплахае толкова жалко, колкото „западната заплаха и влияние“, които туземните ни комунисти използваха за разправа с най-малкото недоволство от режима им. Масовите пропагандни усилия, които по обем гонят темата за „холокоста“ – тоест, присъстват ежедневно – са насочени в полза на глобалния военно-промишлен комплекс. Знае се, че САЩ и Западът не произвеждат нищо, освен оръжия и лъжи, които по ленински използват за износ надемокрация“. Сиреч – за войни, изтребление и насаждане на бедност.

 

 

 

Какво е Русия? Русия е говно!… С парите, които ще вземем от Русия,

ние просто ще купим цяла Европа. Ето ви и световната революция!…

Всичко това може да се постигне

с двата обикновени лозунга: мир и земя…[203]

 

 

 

Всъщност няма никакви „хибридни войни“, „тайни козни и заговори“ срещу „свободния“, „демократиченЗапад. Как би било възможно, след като сега той е по-несвободен и по-недемократичен от Русия. Родее се със Северна Корея. Вижте лъжата за убитата певица от режима в Пхенян?! Бившата приятелка на Ким Чен Ун не само се оказа жива, ами оглавява делегацията, преговаряща подробностите за участието на страната в зимните олимпийски игри в Юга.[204] (Вижте илюстрацията.) Усещането е все едно сега всвободнитеидемократичнизападни столици вилнеят Лаврентий Павлович Берия, Иля Гершанович Еренбург и Андрей Януариевич Вишински.

 

Пресен пример за формиране на обществено мнение в полза на военната промишленост и свързаните с нея други отрасли:

 

Британия се бори да върви в крак с руското военно напредване, ще заяви в понеделник [22 януари] командващият армията, докато излага аргументите си за повече финансиране.

 

Ген. сър Ник Картър, началник на Генералния щаб, ще декларира, че Владимир-Путиновата агресивна модернизация на руските въоръжени сили означава: Кремъл вече разполага с бойна способност, с която Обединеното кралство трудно ще се изравни. А това го изправя пред опасността за по-нататъшно изоставане.

 

Той ще каже пред Обединения кралски военен институт: „Времето да се обърнем към тези заплахи е сега – не можем да си позволим да изчакваме.[205]

 

Фактът, че вестници – навярно не единствените – уж свързани с два крайни политически полюса, разполагат с текста на речта на главния британски военен ден предварително и тиражират избрани откъси от нея, представлява гола, безсрамна, малоумно неподправена пропаганда. С една дума – инсинуация. „Левиидеснипреститутки си плюха в устите.

 

Гнусна комунистическа пропаганда.

 

Кой се замисля над тези очевадни явления и процеси? Угрижените, бързащи към работните си места британци, за които навремето пееше Рей Дейвис от групата “The Kinks” ли?

 

Понеже става сутрин и отива на работа в девет. И се връща обратно в пет и половина, всеки път взимайки същия влак. Понеже светът му е изграден около точността, той никога не греши. А, той е тъй добър! И е тъй чудесен! А, да, и толкова здрав телом и духом. Той е доста уважаван човек в града, който върши най-доброто тъй консервативно.[206]

 

Тези ли ще забележат и се замислят? Нима?

 

Мислите, че в Москва постъпват другояче? Не се занасяйте. Нали истинските владетели на света, господарите на баба кралица и нейните правителства, на Доналд Тръмп, Владимир Путин, Еманюел Макрон, Ангела Меркел и Шиндзо Абе (Япония се връща на военната сцена, както и Германия; това е опасно) и останалите са едни и същи. В лондонската квадратна миля царува спокойствие. Чува се звън на злато

 

А дори Саудитска Арабия тегли кредити. Заради оръжейната сделка за повече от 100 милиарда долара, която преди месеци сключи американският Паток Доналд в Риад

 

Няма никакви нации. Няма никакви народи. Няма руснаци. Няма араби. Няма никакъв Трети свят. Няма никакъв Запад. Има само една холистична[207] система на системите! Една огромна и необятна, самоизградила се, взаимодействаща вътре в себе си, многовариантна, наднационална власт на доларите! Петродолари, електродолари, много и всякакви долари. Райхсмарки, рубли, лири-стерлинги и шекели![208] Това е интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета. Това е природният ред на нещата днес. Това е атомната и податомната, и галактичната структура на нещата днес…

 

Няма никаква Америка! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят. За какво мислите, че си говорят руснаците в техните държавни съвети? За Карл Маркс? Те имат своите дълги програмни разпечатки, статистически  теории за взимане на решения, мини-макси отговори, изчисляват възможните печалби от транзакциите и инвестициите си, както го правим и ние. Ние вече не живеем в свят на нации и идеологии... Светът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес.[209]

 

Повтарям, защото е най-важно: „интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета“. Тотално!

 

Западът върши същото, което правеха болшевиките от 1917 година нататък. Но те никога не стъпиха в Западна Европа. А на залязващата империя на злото САЩ й е необходима една хубава, продължителна, опустошителна гражданска война. На Израел – някой превъртял свръхбогат арабски шейх, религиозен фанатик, който да плати за изработването на портативна ядрена бомба и нейното взривяване в Йерусалим. Та светът и човечеството в него да мирясат.

 

Дай Боже да стане!

 

Ако погледнете с непредубедено око политическата карта на света, ще различите старите сфери на влияние от времето преди Първата световна война. С тази разлика, че в наши дни глобалната финансова империя на онези 300 души, за които говорел и пишел германецът Валтер Ратенау, евреин и министър на външните работи по време на Ваймарската република, хвърляйки известна светлина върху същата скрита власт,[210] е завладяла целия земен глобус. (Вижте илюстрацията.)

 

Така, със справедливо унизителното отношение на европейцитекъм нас изпратихме миналата година и навлязохме в новата. През нея нищо няма да се промени.

 

Казват, че животът е такъв, какъвто си го направиш. Така смятат богоборците, продаващи душите си, за да тънат в материални излишества. Затова са готови да тъпчат върху главите и телата на другите хора, да ги прегазват като линейки или тежки пожарникарски автомобили.

 

Разумните хора осъзнават, че съществува воля, извън тяхната. Ала тя не е всичко, което определя живота им. Бог ги е дарил със свободна воля. За да се чувстват добре, следва да се уповават на своите вродени и възпитани качества и трудолюбие. Вслушват се в по-умните и знаещите. Никога не обръщат внимание и не слушат комунисти чеда на сатаната. Като постоянно разчитат на добре оформеното си чувство за мярка.

 

 

На финала, препоръчвам на онези, които ми вярват, през следващите 12 месеца да не консумират вносно свинско месо и колбаси, които най-вероятно го съдържат. Колкото и евтино да ви се струва, бъдете сигурни, съобщавам го за ваше добро. И не случайно.[211]

 

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

ifandiev.diagnosa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

 

Този и за кой ли път – специално за постоянната щедрост на Алекси С. А. от Варна, Стоянка Н. Г., Красимир А. Н., Веселин Н. от Пловдив, Велин Д. П., Христо М. М., Методи А. А. и Георги Б. Р. от София, Тихомир Д. Т. от Стара Загора, Пламен К. П. от Добрич.

 

 

Моля, извинете за нахалството, но за да се получават дарения независимо по какъв начин, е необходимо изписването на четирите имена на получателката:

 

 

Светла Кирилова Хайтова – Ифандиева.

 

 

Бог да ви въздаделично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата.

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, четова е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получаваогромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1300. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 650. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа. Това ще рече отказ от един не скъп вестник на четири седмици.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Даренияпод главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратнотомалцинас големи.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

 

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаванетоДиагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчваме 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 48. Книгата е в архива на автора.

[2] Вж. напр. „Фирма на Домусчиев получи най-голямата инвестиция от плана „Юнкер“ за България“, „Дневник“, dnevnik.bg, София, петък, 12 януари 2018 г., online: https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/01/12/3111650_firma_na_domuschiev_poluchi_nai-goliamata_investiciia/

[3] Вж. „Кирил Домусчиев: Тъжно е, Европа си отива!“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 27 август 2017 г., online: https://www.24chasa.bg/novini/article/6412039

[4] 002 – Video – Christopher Story – EU Corruption и 003 – Video – Christopher Story – EU Corruption, в: Георги Ифандиев „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 3“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 19 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-1984-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-3 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=qJX6AWFVGGU и https://www.youtube.com/watch?v=v7o4qstgSZQ

[5] “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”, brusselsjournal.com,  Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865

[6] Холокост, произношение на английски и френски, е гръцка дума – холокауст. Тя означава всесъжение, пълно изгаряне.

[7] Вж. Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част ІV, Том 1, ИК „Огледало“, София, 2005 г. Книгата може да бъде закупена от автора срещу заявка в писмо на електронната му поща.

[8] Мерсия Макдермот – английска шпионка на двойно подчинение, агентка на MI6 и на КГБ. В Държавна сигурност, филиал на съветския КГБ, е действала под псевдонима „Хектор“. (Вж. “The Burden of the Past” (supercedes previous three versions) by Gordon Logan, “Shaylergate”, Web site of former MI5 officer David Shayler, 3 November 1999 г., posted in cryptome.org/markov, 9 December 2000 г., online: https://cryptome.org/markov-file2.htm) За първи път я изпратили у нас по време на ранното бригадирско движение. Срещала се е с Георги Димитров. Сетне дойде като учителка в номенклатурната софийска Английска гимназия. Изключително близка до Людмила Живкова и смятания за неин любовник Александър Лилов. Според цитирания автор, Мерсия Макдермот е била ръката зад покушенията над Георги Марков в Лондон и Владимир Костов в Париж. И двамата – агенти на Държавна сигурност. Макдермот е вербувала Александър Лилов за британското разузнаване. (Пак там.) „Светлата“ дата 10 ноември 1989 година завари бившия член на Политбюро на ЦК на БКП на специализация в… Лондон. Разполагам с фотокопие на заповедта за командироването му там. Освен това „милата“ Мерсия беше популяризирана с бесовската крилата фраза-диагноза: „Българите нямат нужда от Господ – те си имат Левски!“ (Мерсия Макдермот – „Ален мак самотен: Биография на Димитър Благоев“, Издателска къща „Синева“, София, 2017 г., Епилог.)

[9] “Coalition politics has turned European democracy into a beige dictatorship” by Daniel Hannan, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 21 January 2018, online: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/21/coalition-politics-has-turned-european-democracy-beige-dictatorship/

[10] Вж. “Why these 5 European Jews are promoting far-right parties” by Cnaan Liphshiz, JTA – Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, March 28, 2017, online: https://www.jta.org/2017/03/28/news-opinion/world/why-these-5-european-jews-are-promoting-far-right-parties

[11] Съществуват съмнения, че самият Хеерт Вилдерс е евреин. Често пътува до Израел и всячески подкрепя терористичната политика на тази расистка, марксистка, антисемитска нацистка държава.

[12] Вж. “AIVD onderzocht Israëlische contacten Wilders: Vragen over banden van PVV-leider met Israël”, Tom Kreling,  Huib Modderkolk, “de Volkskrant”, volkskrant.nl, Amsterdam, 2 december 2016 г., online: https://www.volkskrant.nl/binnenland/aivd-onderzocht-israelische-contacten-wilders~a4426180/

[13] Вж. “SD och hatet går hand i hand: Göran Rosenberg om Kent Ekeroth, dubbelspel och en omistlig bok av Gellert Tamas”, “Aftonbladet”, aftonbladet.se, Stockholm, Bokrecensioner tis 1 nov 2016 г., online: https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article23824563.ab

[14] По-голямата част от сведенията са от “Why these 5 European Jews are promoting far-right parties” by Cnaan Liphshiz, JTA – Jewish Telegraphic Agency, jta.org, вече цит. съч. Но не само от тази публикация.

[15] „Великата дата“ 10 ноември заварва Лучников като „репресиран“ пенсионер с номенклатурно висока пенсия в неотнетата му от „народната власт“ къща в прочутото село Боженци, Габровско. Пенсионирал се като заместник-директор по финансите на ДСО „Електроника“. А уж беше юрист… Той е сред главните виновници за изкривената реституция, ощетила стотици хиляди истински собственици, и облагодетелствала комунистическите номенклатурчици. Прословутите „приватизационни бонове“, въведени чрез подготвените от него закони, послужиха на комунистическата върхушка да ограби промишлеността и търговските обекти, наричайки грабежа „раздържавяване“, „платено“ с компенсаторките. Червените барони купуваха тези хартийки по 10-20 стотинки за лев. А сетне държавата ги приемаше от тях по номинал. Тоест – един лев за един лев. Като добавите изумително ниските стойности, определени от „лицензираните оценители“, банда мошеници, назначени от филиалите на БКП – СДС и БСП, за отделните предприятия, ще схванете: у нас приватизацията меше супер шашма в полза на елита на БКП, БЗНС, техните секретни служби. Така се роди сегашната несправедливост. Тя няма нищо общо с онова, което се разбира под капитализъм. Просто превърнаха държавния капитализъм в частнособственически. Но достъп до капиталите имаха само подбрани представители на комунистическо-безенесарската номенклатура.

[16] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, вече цит. съч., стр. 47, 53.

[17] Пак там, стр. 53.

[18] Пак там, стр. 75.

[19] Карел Чапек, световно известен чешки писател. (“Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, December 2, 1924 г., online: http://capek.misto.cz/english/communist.html)

[20] Пак там., стр. 28, 29, 31.

[21] William Hoffman – “David”, Dell Publishing, New York, NY, 1972 г., стр. 29; A. Ralph Epperson – “The Unseen Hand: An introduction to the conspiratorial view of history”, Publius, Tucson, AZ; Westlake Village, CA, Distributed by American Media, 1985 г., стр. 73; James Perloff – “The Shadows of Power: The Council on Foreign Relations and the American decline”, Western Islands, Boston, MA, 1988 г., стр. 44.

[22] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 19. Книгата е в архива на автора.

[23] Липсват кавички. Правописът е запазен. Той говори много за неграмотността на т. нар. преститутките и на самите „водещи медии“.

[24] На български – направление отдел или подразделение.

[25] Една от най-мошеническите банкови дейности.

[26] Повтарям: правописът е запазен.

[27] Вяра Панчева – „Кой е новият лидер на АБВ Константин Проданов?“, “DarikNews”, dariknews.bg, София, 15 януари 2017 г., online: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/koj-e-noviqt-lider-na-abv-konstantin-prodanov-1636986

[28] Проф. Петко Ганчев – „Дългата ръка на сталинизма и ДС продължава да души БАН“, Отворено писмо до ръководството на БАН, Afera.bg, Варна, 6 октомври 2012 г., online: http://afera.bg/%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB.html

[29] И тук правописът е запазен. На някои места не и здържах, и коригирах грешките.

[30] Пак там.

[31] Вж. Светла Василева – „Проф. Васил Проданов: Глобалният капитал ще запази Европейския съюз“, в. „Дума“, duma.bg, София, 4 май 2016 г., online: http://www.duma.bg/node/123035

[32] Вж. Лъчезар Лисицов – „Новият лидер на АБВ се оказа фен на Русия, „Подемос“ и Бърни Сандърс, обеща да не прави коалиция с ГЕРБ“, Флагман.бг., Бургас, неделя, 15 януари 2017 г., flagman.bg, online: http://www.flagman.bg/article/118971

[33] „БАН натрапват за академик др. Иванов, агент от 6-то управление на ДС, секретар на Милко Балев, аонсувеца Васил Проданов!“, Дискусионен клуб „Истината ни прави свободни“, Пловдив, октомври 5, 2012 г., online: https://aigg.wordpress.com/2012/10/05/1-560/

[34] „За мен“, Дискусионен клуб „Истината ни прави свободни“, Пловдив, online: https://aigg.wordpress.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%bd/

[35] „История и исторически забележителности“, Община Долна баня, dolna-banya.net, Долна баня, 2011 г., online: http://dolna-banya.net/index.php?pg=history&pid=32

[36] В Отоманската империя еничарският корпус е осигурявал богатство и привилегии, както членството в комунистическата партия тук след 1944 година. Еничарите – офицери, получавали феодални вледения и били превръщани в част от имперския елит. Затова родителите се натискали да вкарат момченцата си в корпуса. Успешното завършване на обучението в него незабавно гарантирало мястото на децата им в елита на държавата. Срещу задължението при необходимост – в случай на война – да осигуряват определена по численост войска, с необходимото въоръжение и подготовка. Съвременните еничари – комунистите и ченгетата от всички фалшиви разцветки, приказват омайно, за да пленят съзнанието ви. Запомнете веднъж завиноги: Веднъж комунист, ченге, съветски агент, завинаги такъв. Сатаната не допуска пропуски. Винаги помнете народната поговорка, която съветва да не слушате какво говори попът, а да гледата що върши. Завършилите зад граница до 1994-1995 година са доверени лица на партията. Повечето, притежаващи дипломи от задгранични университети и след това, са деца на комунистически родители. Най-често – свързани с неразпуснатите служби за сигурност на престъпния комунистически режим. Те са и най-добре приети на Запад, макар връзките им да не личат.

[37] Вж. „Колонката на Васил Проданов“, „Поглед“, pogled.info, София, 2018 г., online: http://pogled.info/avtorski/Vasil-Prodanov/

[38] Д.ф.н Здравко Дунов – „БАН – Институт за философски изследвания – АГЕНТЪТ ДОНОСНИК ВАСИЛ ПРОДАНОВ“, lik.blog.bg, София, събота, 13 февруари 2010 г., online: http://lik.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/02/13/ban-institut-za-filosofski-izsledvaniia-agentyt-donosnik-vas.492279 Правописът и стилът и езикът и на този учѐн, както и на онзи, който му е предоставил трибуна, са запазени поради важното им значение. Те са нагледна илюстрация за равнището на грамотност, съответно – на знания, на социалистическата интелигенция. Работническо-селска не по произход, а по мироглед.

[39] Вж. напр. „Акад. Благовест Сендов: Всички сме българи, а се ядем като кучета (обновено)“, „Епицентър“, epicenter.bg, София, 9 декември 2015 г., online: http://epicenter.bg/article/Akad-Blagovest-Sendov-Vsichki-sme-balgari-a-se-yadem-kato-kucheta/87365/11/34 В някои „достоверни“ източници цитатът е представян неточно: „всички вкупом съгрешихме и вкупом непотребни станахме“. (Вж. напр. Константин Събчев – „Благовест Сендов отказа наркотика на властта: Математикът изчисли, че посолството в Токио е достоен финал за кариерата му“, в. „СтандартNews”, standartnews.com, София, петък, 4 юли 2003 г., online: http://paper.standartnews.com/archive/2003/07/04/faces/s3771_5.htm)

[40] Казва се Атанас Киряков и се постара да препере своята биография чрез подобни филми – за концлагерите, за горяните и т.н. В официалната му биография четем: „Завършва през 1963 г. кинорежисура в ИДЕК в Париж.“ („Атанас Киряков“, от Уикипедия, свободната енциклопедия, Wikipedia, San Francisco, CA, последна редакция на страницата на 12 септември 2017 г., online: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81_%D0%9A%D0%B8%D1%80%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B2

[41] Димитрина Чернева – „Атанас Киряков: Комунизмът ни превърна в един лицемерен народ“, „Гласове“, glasove.com, София, петък, 7 октомври 2011 г., online: http://www.glasove.com/atanas-kiryakov-komunizmut-ni-prevurna-v-edin-litsemeren-narod-16622

[42] Вж. Стефан Богданов – „Две смърти няма, а без една не може“, „Издателска компания „К и М“, София, 1991 г., стр. 64. Книгата е в библиотеката на автора.

[43] Достатъчно подробности за членството на Данаил Крапчев в масонска ложа в: Недю Недев – „Българското масонство (1807-2007)“, Издателска къща „Хермес“, Пловдив, 2008 г., стр. 536.

[44] „Евангелие от Матей“, гл. 7, 15-20. От превода на д-р Джордж Ламза, направен от оригинала на арамейски. Същото важи за всички евангелски цитати.

[45] Вж. „Евангелие от Йоан“, гл. 8, ст. 44; „Евангелие от Матей“, гл. 23, ст. 30-31.

[46] Вж. напр. „България полудя – всички питат кой е авторът на речта на Туск“, „Епицентър“, epicenter.bg, София, 13 януари 2018 г., online: http://epicenter.bg/article/Balgariya-poludya–vsichki-pitat-koy-e-avtorat-na-rechta-na-Tusk-/144997/2/0; „Кой написа речта на Туск, която възхити България“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 12 януари 2018 г., online: https://www.24chasa.bg/novini/article/6659883

[47] Дейвид Джоуъл Хороуитз – евреин, американски политически деец с претенции да е консерватор, „десен“, автор на книги и публикации, за договорките предшествали конвергенцията – сливането на източните и западните елити. (“Results of Communism / Socialism”, “Discover the Networks”, discoverthenetworks.org, David Horowitz Freedom Center, Sherman Oaks, CA, 2015 г., online: http://www.discoverthenetworks.org/viewSubCategory.asp?id=581)

[48] Датата на екзекуцията Луи ХVІ, наричан „народния крал“.

[49] Франсоа Раваяк (1715–1757) – френски католик, религиозен фанатик, убиец на крал Анри IV. Слуга, успява да се ограмоти и става учител. Един от яростните противници на хугенотите. След успешния атентат срещу краля е изтезаван и убит по особено мъчителен начин. Смята се, че е бил използван като инструмент в политическите интриги на аристокрацията, по-специално – от тайните общества, зародили се сред нея. Робер-Франсоа Дамиен (1715–1757) – французин, също домашен прислужник, опитал да убие крал Луи ХV. Заговорът завършил с публичната му екзекуция, след зверски мъчения. В случая Албер Камю иска да изтъкне, че фанатизмът, който не е подплатен с представа за онова, което трябва да последва всеки бунт или революция, довежда до катастрофа. Камю не е имал достатъчно ясна представа за събитията, последвали онази епоха. А именно – зачеването на интернационалното комунистическо движение и неговите цели – световното господство. А този процес узрял и официално дал плодове на 1 май 1776 г. с прокламацията на баварския еврейски йезуит Адам Вайсхаупт – „Спартак“, за основаването на тайния Орден на илюминатите. Това станало възможно с парите на Амшел Майер Ротшилд. (Вж. напр. George Armstrong – “The Rothschild Money Trust”, Omni Publications, New York, NY, 1940, стр. 17. Книгата е в архива на автора.)

[50] Самият крал сътрудничеше за това позволявайки на политическа сила да настъпи незаконно срещу религиозната власт, като по този начин заплаши самия принцип на законността, – бел. на А.К.

[51] Albert Camus – “The Rebel: An Essay on Man in Revolt”, With a Foreword by Sir Herbert Read, A revised and complete translation of l’homme revolte by Anthony Bower, Vintage Books, A Division of Random House, New York, NY, 1984 г., стр. 112, Electronic versin, стр. 57.

[52] Николо Макиавели – „Владетелят“, Издателство „Витяз“, София, 2005 г., стр. 155. Книгата е в библиотеката на автора.

[53] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част – 3.

[54] Валентин Хаджиев – „Бащата на Делян Добрев пуска завод за дървени пелети“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 12 януари 2013 година, online: https://www.24chasa.bg/Article/1713818

[55] Марияна Бойкова, Николай Грудев – „Кал и ужас от режим го дипломират като министър“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 22 март 2012 г., online: https://www.24chasa.bg/Article/1293675 В някакъв форум след публикация, която ползвах, читател, явно хасковлия, съобщаваше, че като директор на „В и К“ бащата на Делян добрев бъркал надълбоко в кацата с меда. И така спастрил малко „черни пари“ за въпросната къщичка. Жалко, че пишат с псевдоними. Шубето е голям страх. Иначе, в компания, нашенци са бабаити. Докато не срещнат мутра…

[56] Валентин Хаджиев – „Бащата на Делян Добрев пуска завод за дървени пелети“, в. „24 часа“, вече цит. съч.

[57] Пак там.

[58] Който не стана областен център.

[59] Игор Бунич – „Златото на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 350. Книгата е в библиотеката на автора.

[60] Обсъждал съм негодника и другаде. (Вж. напр. Георги Ифандиев – „Криминалната революция продължава“, „ФоремЪт“, forumat-bg.com, София, събота, 5 Декември 2009 г., online: http://forumat-bg.com/politika/455-2009-12-05-06-03-17)

[61] Ерик Д. Бътлър (1916–2006) – австралийски журналист, критик на социалистическите и комунистическите теории и движения. Основател на Австралийската лига на правата. Още през декември 1941 г. главният цензор на Британската общност забранява поредица от негови статии в изданието “New Times”. В една от тях Бътлър описва Съветска Русия съвсем точно. Като „еврейска робовладелска държава,… контролирана от интернационалните еврейски финансисти в Ню Йорк“. (Вж. David Greason, “Australia-Israel Review”, 24 April 1997 г., цитирано в: “Eric Butler”, Deutsch Wikipedia, “Academic”, www.deacademic.com, 2017 г., online: http://deacademic.com/dic.nsf/dewiki/2346723#cite_note-aij-2) Участник във Втората световна война, Бътлър прозрял кои били виновниците за ужасната катастрофа. И през 1946 година издал своята книга „Интернационалният евреин: Истината за „Ционските протоколи“. В нея разкрил, че Уинстън Чърчил, Франклин Д. Рузвелт и Джон Къртин, военновременният министър-председател на Австралия, са крипто комунисти. И че Руската революция, както масово я наричали, всъщност представлявала еврейски заговор. А нацисткият „холокост“ – мит. (Eric D. Butler – “The international Jew: The Truth About “The Protocols of Zion”, R.M. Osborne Limited, Adelaide, 1946 г.) Днес, в ерата на интернет, ни е лесно да установим тези истини. Но тогава, след войната? Още тогава Ерик Бътлър свалил маската от видимата мутра на комунистическото движение. (Вж. напр. “Lion for Freedom” by Nigel Jackson, Adelaide Institute, adelaideinstitute.org, Adelaide-Norwood, Australia, 2005 г., online: http://www.adelaideinstitute.org/Dissenters1/Zundel1/nigel1.htm) Цитатът, послужил за вътрешно подзаглавие, е от неговата брушура за приноса на Фейбиънското движение за напредъка на комунизма. (Eric D. Butler – “The Fabian Socialist Contribution to the Communist Advance”, Melbourne, February, 1964 г., стр. 23. Книгата е в архива на автора.)

[62]  „Антония Първанова: ДС, мили граждани, ви управлява отново. Според нея българите искат да са манипулирани и неинформирани“, “Nova News”, novanews.bg, Нова телевизия, София, 25 май 2014 г., online: http://novanews.bg/news/view/2014/05/25/76247/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE/

[63]  Лилия Гюрова – „Крайно време е Държавна сигурност да спре да управлява България“, в. „Политика“, politika.bg, бр. 182, София, 12 – 18 октомври 2007 г., стр. 21, online: http://www.politika.bg/article?id=6823

[64] Пипнах леко правописа.

[65] Древноримска поговорка, нямаща нищо общо с християнството.

[66] Това беше вторият частен спортен вестник у нас след „Шампион“, който издавахме за кратко с двама мои колеги. Нашият го спря Луканов. Зад „Меридиян Мач“ стояха хора от ЦК на БКП – Георги Атанасов и Бойко Кръстевич – и двамата от „Работническо дело“. С тях беше и милиционерът Янко Димов, основал първата такава фирма. По-късно го самоубиха. Не знаех, че изданието е оцеляло толкова дълго. Бойко Кръстевич отдавна пере пари нейди в САЩ.

[67] Владимир Зарков – „Петър Христов „достоен и доблестен“? Аз го знам като мутра, която ми завря автомат в лицето!“, Afera.bg, Варна, понеделник, 15 януари 2018 г., online: http://afera.bg/%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd.html

[68] Вж. Валентин Хаджиев – „Бащата на Делян Добрев пуска завод за дървени пелети“, в. „24 часа“, вече цит. съч.

[69] Анатолий Голицин (1926–2008) – офицер от КГБ, роден в Украйна. През 1961 г., докато се намира на работа в Хелзинки, избягва със семейството си. Настанява се в Англия и решава да разкрие кремълската агентура на Запад, в т.ч. – бъдещия министър-председател, лейбъристкия лидер Харолд Уилсън. Почти никой не му обръща внимание. Схваща, че СССР и Западът са впрегнати в обща игра. Заминава за САЩ. През 1984 година получава американско гражданство. Тогава там излиза и първата му книга, от която е цитатът. (Anatoly Golitsyn – “New Lies for Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation”, Dodd, Mead & Company, New York City, 1984 г., стр. 11. Книгата е в архива на автора.)

[70] „Делян Александров Добрев“, Communistornot.com, местоположение не е посочено, 1 май 2014 г., online: https://communistornot.com/bg/content/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B2/260

[71] Вж. Безкомпромисно с Георги Жеков Април 2016, Georgi Jekov, YouTube, May 21, 2016 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=5giNRF1rctE

[72] Вж. напр. „Министър Делян Добрев е масон“, „Биволъ“, bivol.bg, Париж – Бургас, март 24, 2012 г., online: https://bivol.bg/mason-delian-dobrev.html

[73] Вж. напр. Красимира Славова – „Министър Добрев бил масон от царско време“, „СтандартNews”, standartnews.com, София, 27 март 2012 г., online: http://www.standartnews.com/balgariya-politika/ministar_dobrev_bil_mason_ot_carsko_vreme-141783.html

[74] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, вече цит. съч.

[75] “German president resigns and could face prosecution in corruption scandal” by Helen Pidd in Berlin, “The Guardian”, London, Friday, 17 February 2012 г., online: https://www.theguardian.com/world/2012/feb/17/german-president-christian-wulff-resigns1

[76] “Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přítomnost”, № 4, вече цит. съч.

[77] Продължава да ръководи. Комунистите нямат акъл и кураж, за да управляват. Катастрофата е налице. Не сме се измъкнали от нея.

[78] Закон за обявяване на комунистическия режим в българия за престъпен, обнародван в „Държавен вестник“, брой 37, София, от 5 май 2000 г., член 3. Законът е достъпен от online: https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134920192

[79] Пак там.

[80] Димитър Станишев, бивш кандидат-член на Политбюро и баща на настоящия министър-председател Сергей Станишев, в интервю от 15 януари 1996 г. в: Илия Троянов – „Кучешки времена: Революцията менте – 1989“, Издателство „Балкани“, София, 2008 г., стр. 82. Книгата е в библиотеката на автора.

[81] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г. Разполагам с фотография на публикацията.

[82] “Live: Carillion goes into liquidation ‘Government must take responsibility’ as tens of thousands of jobs at risk. Carillion plunges into liquidation, putting thousands of jobs, pensions and government contracts at risk” by Jack Torrance and Ayesha Javed, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 15 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/business/2018/01/15/carillion-plunges-liquidation-putting-jobs-pensions-government/

[83] Гари Алън (1936–1986) – американски консерватор, журналист, ръководител на предизборната кампания на Джордж Уолъс, губернатора на Алабама, по време на неговата кандидат-президентска кампания, когато го простреляха и едва оцеля. Повече от 4 милиона екземпляра са продадени досега от книгата, от която е цитатът. (Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, CA, 1971 г., 2015 г., стр. 14. Книгата е в архива на автора.)

[84] “I Saw te Russians Take Over Bulgaria” by Charles Lanius, “The Reader’s Digest”, Volume XLVII, No. 282, New York, NY, October 1945 г., стр. 16. Изданието с цитираната статия е в архива на автора.

[85] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Второ пълно издание, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 229-230.

[86] Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, вече цит. съч.

[87] Шимон Меерович Дубнов (1860-1941) – историк на еврейството и публицист, евреин-ортодокс. Един от пропагандаторите на „еврейската националност“, която разглеждал като „културно-историческа група”. Борил се за автономия на евреите в Русия и дори пропагандирал създаването на еврейски „отбранителни” сили. Избягал от болшевиките.

[88] Семён Маркович Дубнов – „Книга жизни. Воспоминания и размышления. Материалы для истории моего времени“, Издательство „Петербургское востоковедение“, Санкт-Петербург, 1998 г., стр. 383.

[89] Вж. напр. Николай Александрович Бердяев – „Смысл истории“, Издятельство „Мысль“, Москва, 1990 г., стр. 68-83.

[90] Пак там, стр. 70.

[91] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, вече цит. съч., стр. 53-54.

[92] Сър Томас Стамфорд Рафълс (1781–1826) – британски политик и държавник, подуправител на Британска Ява и генерал-губернатор на Бенкуулен (Британска Суматра), известен със създаването на съвременен Сингапур. Отнел Ява и Суматра в сражения с холандски и френски въоръжени сили по време на Наполеоновите войни. И така допринесъл за разширяването на Британската империя.

[93] Традиционна китайска религиозно-философска доктрина, проповядваща живота в хармония с личността и околните.

[94] Транскрибцията е уточнена. Жената е бяла.

[95] През 1963 г. заедно с Малайзия и други бивши британски колонии, с които скоро се разделиха.

[96] “Colonialism can work – just look at Singapore” by Jeevan Vasagar, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thuersday, 4 January 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jan/04/colonialism-work-singapore-postcolonial-british-empire

[97] Иван Хаджийски (1907–1944) – фиософ и юрист, марксист, член на БРП (к). Смятан зе един от първите социолози, каквото и да означава това. (Иван Хаджийски – „Оптимистична теория за нашия народ“, Издателство „Изток-Запад“, София, 2002 г., стр. 19.)

[98] През 1970 година Джон Ленън заявил в интервю, че идеята за заглавието дошла от рецензия за стила на пеене на Мик Джагър. Някакъв критик го уподобил на „гъвкава душа“ – “plastic soul”. Ленън признал, че Пол Макартни предложил наслова на албума. Решили, че така ще обозначат „английската душа“ – “English soul”, твърде еластична, нагаждаща се – към бога и сатаната, към морала и удобствата на всяка цена. Било просто игрословица. (Вж. Ian MacDonald – Revolution in the Head: The Beatles Records and the Sixties”, Pimlico, London, 1998, стp. 159.)

[99] Амулет, талисман, англ.

[100] Louis Finkelstein – “The Pharisees: The Sociological Background of Their Faith”, Volume I, The Jewish Publication Society of America, Piladelphia, PA, 1938 г., стр. хxi.

[101] Вж. „Евангелие от Матей“, гл. 23. Обаче истинския превод от оригинала на арамейски, който аз използвам, направен от покойния асириец д-р Джордж Ламза.

[102] Иван Хаджийски – „Оптимистична теория за нашия народ“, Издателство „Изток-Запад“, вече цит. съч., стр. 18.

[103] Боряна Павлова – „От химна до позитивизма: Патриотизъм и дружелюбност ръка за ръка. Какво мотивира младежите да запеят химна в транспорта?“, Dnes.bg, София, вторник, 16 януари 2018 г., online: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/01/16/ot-himna-do-pozitivizma-patriotizym-i-drujeliubnost-ryka-za-ryka.365177

[104] Владимир Трошин – „Я верю, друзья“, музыка Оскара Фельцмана, стихи Владимира Войновича, другие названия: „14 минут до старта“, „Заправлены в планшеты“, „На пыльных тропинках“, 1961 г.

[105] Вж. „Жизнь и необычайные приключения солдата Ивана Чонкина“, YMCA Press Publishing House, Paris, 1975 г.

[106] Иван Хаджийски – „Оптимистична теория за нашия народ“, Издателство „Изток-Запад“, вече цит. съч., стр. 18-19.

[107] Как така, хем „доброволец“, хем „призован“?

[108] Клезмерите били пътуващи еврейски музиканти. Обикновено идвали от Австро-Унгария и Румъния. Имало клезмери чак от Германия.

[109] Николай Кауфман – „Поглед върху народната музика на балканските евреи“ в: „Българи и евреи“, Втора част, ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация, Организация на евреите в България „Шалом“, Център за изследвания на българите, София, 2000 г., стр. 203-204. Книгата е в библиотеката на автора.

[110] Като на Делян Добрев.

[111] Вж. напр. “Orbán on offensive after EU takes legal action over Soros university: PM in truculent mood as he rejects claims Hungary’s education laws designed to close institution founded by US billionaire” by Daniel Boffey in Brussels, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 26 April 2017 г., online: https://www.theguardian.com/world/2017/apr/26/eu-launches-legal-action-against-hungary-higher-education-law-university; “Orban v intellectuals: Hungary passes a law to shut down a bothersome university – The ruling Fidesz party sees the Central European University as a breeding-ground for liberals”, “The Economist”, economist.com, London, April 8th 2017 г., online: https://www.economist.com/news/europe/21720308-ruling-fidesz-party-sees-central-european-university-breeding-ground

[112] Вж. “Dix choses que vous ignorez sûrement sur Jean-Claude Juncker”, Par Rémi Noyon Journaliste, “Rue89”, rue89.nouvelobs.com, Paris, 27.06.2014 г., online: http://rue89.nouvelobs.com/2014/06/27/dix-choses-ignorez-surement-jean-claude-juncker-252458; “Jean-Claude Juncker and Trotskyism”, “Tendance Coatesy”, Left Socialist Blog, Ipswich, 29 June 2014 г., online: https://tendancecoatesy.wordpress.com/2014/06/29/jean-claude-juncker-and-trotskyism/

[113] Вж. Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“ ООД, София, 1995 г., стр. 157.

[114] През 1942 г. Жорж Марше заминал на работа в Германия, в заводите на авиационната корпорация “Massersclimitt”. След войната твърдял, че се е завърнал обратно около шест месеца по-късно. През 1944 година го уличили, че е нацист, но той отрекъл. Твърдял, че е бил депортиран в Германия. Обаче документи, открити в Аугсбург, Бавария, потвърждават, че Марше е заминал съвсем доброволно на работа. И е пребивавал в Третия райх чак до 10 май 1944 г. Имал е временен паспорт и се е придвижвал свободно навсякъде из страната. Той отново отричаше – помня това. Не знаех, че е завел дела, но съдът ги отхвърлил. Доказателствата за принадлежността му към нацисткия режим се оказали „железни“. (Вж. напр. Octavi Marti – “Muere Georges Marchais, el político que pilotó una polémica transición en el comunismo frances”, “El Pais”, elpais.com, Madrid, 17 noviembre 1997 г., online: https://elpais.com/diario/1997/11/17/internacional/879721206_850215.html)

[115] Народите на СССР плащаха масрафа. Същото беше и тук. През последните 25 години на комунистическия режим разпределението на средствата за такива мероприятия, както се изразяват и досега другарите, беше поверено на Димитър Станишев – бащата на лидера на днешните европейски социалисти. Той познаваше всички червени лидери в Европа. Беше ги купувал, хранил…

[116] Игор Бунич – „Златото на партията“, ИК „Прозорец“ ООД, вече цит. съч., стр. 229.

[117] Benjamin Disraeli – “Coningsby Or the New Generation”, Echo Library, Teddington, Middlesex, UK, 2007 г., стр. 182.

[118] “Why Europe has to stand up to Viktor Orbán: The Hungarian prime minister’s controversial new legislation is a test to the EU. And the bloc is failing.” by Dermot Hodson, “Politico”, politico.eu, Brussels, 27 April 2017 г., online: https://www.politico.eu/article/europe-stand-up-to-viktor-orban-hungary-legislation-ceu/

[119] На разговорен език – сутрешна ерекция; по народному – надървяне при събуждане.

[120] На „модерен“ български език – декада.

[121] “A (nearly) complete glossary of gender identities for your next census” by Guy Kelly, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 24 May 2016 г., online: http://www.telegraph.co.uk/men/the-filter/a-nearly-complete-glossary-of-gender-identities-for-your-next-ce/

[122] Още през 2011 година, а сетне също в тази медия. Конкретното предаване, заради което след акта, издаден от СЕМ, „Евроком“ свали телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“, все още можете да гледате в интернет от online: https://www.youtube.com/watch?v=KWdvW0PnnPo Само увода, заради който погнаха мен и кабеларката, в: Диагноза с Георги Ифандиев за Катуница, truth8407, September 28, 2011 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=k9FSLLq24Oo Същите неща и тук: 002 – Video – What Did the Jews to the Europeans, в: Георги Ифандиев – „Единадесето: Да любите един другиго и не позволявайте водачи слепи да ви предвождат – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 ноември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%BE-%D0%B8-%D0%BD#_ednref22 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=2ZoNU77dwVw

[123] Библия, „Книга на Естер“, гл. 8, ст. 12.

[124] Пак там, гл. 10, ст. 16-17.

[125] Джордж Х. Буш, евреин, бивш директор на ЦРУ, като президент на САЩ отправя въпрос към Бил Клинтън по време на предизборен дебат по време на кандидат-президентската кампания през 1992 г. (“THE 1992 CAMPAIGN: The Republicans; Bush Questions Clinton’s Account Of Vietnam-Era Protests and Trip” by Andrew Rosenthal, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, October 8, 1992 г., online: http://www.nytimes.com/1992/10/08/us/1992-campaign-republicans-bush-questions-clinton-s-account-vietnam-era-protests.html)

[126] Популярна поговорка в СССР, когато там ни смятаха за техни васали: „Курица не птица и Болгария не заграница.“ Което означава: „Кокошката не е птица, а България не е чужбина.“

[127] „Димитровград“, от Уикипедия, свободната енциклопедия, Wikipedia, bg.wikipedia.org, San Francisco, CA, mоследна редакция на страницата на 17 януари 2018 h., online: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4

[128] Паисий Хилендарски – „История славянобългарска“, 1760–1762 г., Предисловие към ония, които желаят да прочетат и чуят написаното в тая история.

[129] Става дума за разработка по обширна тема под наслов „Разпад на комунистическата система с помощта на хора от специален тип. Хора с комплекса на властта (комплекса на латентната хомосексуалност на другаря Ленин)“. Неговото секретно название било Харвардски проект. Работата по него започнала през 1949 година и продължила през петдесетте. После задачата била видоизменена, но същността й – не. Общо казано, проектът изисквал откриване на граждани от СССР и останалите социалистически страни, допуснати да пътуват на Запад. Запознаване с тях. Подробното им обследване и евентуално вербуване. Повечето от „клиентите“ – обектите на проучванията в рамките на Харвардския проект се оказали преди всичко евреи, еврейски комунисти, дисидентстващи евреи, дисиденти от средите на комунистическите партии и социалистическата интелигенция. Всички – с дълбоки дефекти на характерите, с психически заболявания, сексуално извратени и т.н. Онзи център, който владее ЦРУ, отдавна готвел изтикването на тази трета вълна дегенерати във властта, за да сринат експеримента със съветската тоталитарна система.

[130] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 44 и сл. Книгата е в библиотеката на автора. Също в: Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография Советская Кубань, Издательство Пересвет, Краснодар, 1999 г., Полная электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 3-4. Книгата е в архива на автора.

[131] Вж. напр. „Ицо Петрофф: Радан Кънев е гей, няма защо да го усуква“, едно интервю на Славей Костадинов, в. „Шоу“, брой 46 (830), София, 18 – 24 ноември 2005 г., стр. 24-25.; „Агресивна наглост! Смъртни заплахи срещу Ицо Петрофф след разкритието за гей връзката на Радан Кънев. Известният рокаджия подава сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 16 ноември 2015 г., online: https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/agresivna-naglost-smrtni-zaplakhi-sreshchu-itso-petroff-sled-razkritieto-za-gey-vrzkata-na-radan-knev_news375100.html; „Ицо Петрофф с ново скандално разкритие: Любовникът на Рада Дълбоката спира парите от гейове за ДСБ Бившият на Радан Кънев и световните организации на различните посекли депутата“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 5 декември 2015 г., online: https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/itso-petroff-s-novo-skandalno-razkritie-lyubovnikt-na-rada-dlbokata-spira-parite-ot-geyove-za-dsb_news379119.html; „Ицо Петрофф: Новата ми книга е с шокиращи разкрития за гей елита! Лъсва цялата истина за връзките на Радан Кънев“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 24 януари 2016 г., online: https://www.blitz.bg/obshtestvo/itso-petroff-novata-mi-kniga-e-s-shokirashchi-razkritiya-za-gey-elita_news388389.html; „ЕКСКЛУЗИВНО! Нови шокиращи разкрития за гей миналото на Радан Кънев! Пианист и учител разкриха къде е било любовното гнездо на Рада Дълбоката! Лидерът на ДСБ бил жена в леглото…“, Информационна агенция ПИК, pik.bg, София, 24 януари 2016 г., online: http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-news454763.html Вие се оправете в тази болшевишка мозайка от истини, полуистини, лъжи… Централни и влиятелни медии с много читатели.

[132] Вж. „Радан Кънев ще съди „Блиц“, набедили го, че е гей“ , сп. „Икономист“, iconomist.bg, София, петък, 13 ноември 2015 г., online: http://iconomist.bg/bulgaria/item/175581-175581

[133] Цитат от Albert Hämäläinen – “Absoluuttisen demokratian maa”, “Suomen Kuvalehti” в: Никола Г. Алтънков – „Наричаха ги фашисти“, ТАНГРА ТанНакРа, София, 2004 г., стр. 471-472. Книгата е в библиотеката на автора.

[134] “The US Has Devolved into a Police State” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Wednesday, January 10, 2018  г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/01/10/us-devolved-police-state/

[135] Бил е старши преподавател, нещо като тукашното доцент, по политическа икономия в Центъра за стратегически и международни изследвания на Джорджтаунския университет.

[136] Бил е заместник-министър на финансите през двата на президента Роналд Регън. Преди това – съветник на конгресмена от Републиканската партия Джак Кемп, също – съветник на най-дълго служилият като сенатор в американската история, републиканеца Орин Хач (Вж. “’Rich’ Pay More Than What’s Fair” by Bruce Bartlett, “Human Events”, No 58 (4), Washington, D.C., 28 January 2002 г., , стp. 14.) Автор е на т. нар. Закон „Кемп-Рот“, станал Закон за данък за икономическо възстановяване от 1981 г.

[137] Бил е заместник-главен редактор на “The Wall Street Journal”.

[138] Вж. 009 – Video – Obama Confirms That ‘the Land of the Free’ Has Been Turned into a Prison State, в: Георги Ифандиев – „Мразещите минават за обичащи и градят мостове, които разделят…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 27 юни 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D1%82 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=7sEGq2SPVk0

[139] Вж. “We are lost in a blizzard of official statistics. We confuse them with reality at our peril” by Fraser Nelson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 18 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/18/lost-blizzard-official-statistics-confuse-reality-peril/

[140] Вж. Вж. Георги Ифандиев – „Живеем в епоха на тотална измама, лъжа и лицемерие; нека опитаме да изясним подредбата на света – Част 1: Материята“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 януари 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BC-%D0%B2-%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0-%D0%B8

[141] Вж. Michael Wolff – “Fire and Fury: Inside the Trump Whitehouse”, Little, Brown, London, 2018 г. Книгата е в архива на автора.

[142] Вж. напр. “’Fire and Fury’ author Michael Wolff on Trump: ‘He is like a child’” by Theresa Seiger, Cox Media Group National Content Desk, AJC.com, accessatlanta.com, Filed in Things to Do in Atlanta, Atlanta, GA, Friday, January 5, 2018 г., online: http://www.accessatlanta.com/news/national-govt–politics/fire-and-fury-author-michael-wolff-trump-like-child/cMLXOIqKwB8G0EVx6aQfxM/

[143] Отново да надървим Америка, англ. Заглавие на публикация във връзка с честването на годишнината от встъпването на Доналд Тръмп в Белия дом. Събитието беше ознаменувано и със специален стрип-тийз, изпълнен от популярна американска порно актриса. 39-годишната Сторми Дениълс се съблякла в нощното заведение “The Trophy Club” някъде в Южна Каролина на 20 януари, събота, точно година след полагането на клетвата на настоящия президент. Оказа се, че двамата се познават от краткия ергенски период на Тръмп между втория и третия му брак. (“Making America horny again! Moment porn star Stormy Daniels cashes in on her five minutes of fame with a strip tease on the anniversary of Trump’s inauguration” by Jessa Schroeder and Jenny Stanton For Dailymail.com, “The Daily Mail”, , London, Sunday, 1 January 2018 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5295409/Stormy-Daniels-puts-South-Carolina-strip-club.html)

The 39-year-old donned a pink thong and feather boa paired with black block heels on the anniversary of Trump’s inauguration

[144] Вж. “The US Has Devolved into a Police State” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.

[145] Рон Кийва Ънз – бивш бизнесмен, 56-годишен консерватор, станал известен с неуспеха си да спечели губернаторските избори в Калифорния през 1994 г. Той предложи структурна реформа в образованието с наблягане на литературния английски език и преподаването на предмети, които да разширяват културния кръгозор на учениците и студентите, редом със специалните. Беше издател на списание „Американският консерватор“ – “The American Conservative”. Продължава да издава списанието „Обзорът на Ънз: Алтернативен медиен подбор“ “The Unz Review: An Alternative Media Selection”.

[146] “The US Has Devolved into a Police State” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, вече цит. съч.

[147] Пак там.

[148] Заглавие на съвсем скорошна публикация на английския журналист Джон Лойд в website-а на Reuters. (“What to do when liberals are the censors?” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, London, Friday, January 19, 2018 г., online: https://www.reuters.com/article/us-lloyd-speech-commentary/commentary-what-to-do-when-liberals-are-the-censors-idUSKBN1F825Z) Авторът е евреин. До неотдавна отстояваше някакви ценности на нещо, което наричат „либерална демокрация“. Сега е обърнал резбата и се прави на консерватор. Или се е върнал към корените си? Понеже съвсем не му е за пръв път. Тъй като заема важна преподавателска длъжност в институт за подготовка на журналисти към Информационната агенция “Reuters”, раздава справедливост от влиятелни медии като морален съдник, и съвети сякаш е ментор, съм се спирал на нищожната му фигурка. И съм разкривал битността му на комунист – в британската и в ирландската компартии. Сетне на социалист, преквалифициран на… консерватор. Сам и без бой, както се казва, признава колко еластични са убежденията му: „За кратко членувах в Комунистическата партия и когато бях в двайсетте си години имах по-дълга любовна връзка с малка групировка, наречена Организация на британските и ирландските комунисти. Но в края на своите трийсет станах социал-демократ – през онези трескави времена на Лейбъристката партия, когато станах член на нейното дясно крило.“ (“John Lloyd 1986-87: Tony, the NS and me” by Staff blogger, “New Statesman”, newstatesman.com, Blackfriars, UK, 7 May, 2007 г., online: http://www.newstatesman.com/politics/2007/05/tony-blair-labour-editorial) Ама вие приемате, че всеки има право да се променя. Значи този тип не ще ви впечатли.

[149] Вж. напр. “Why your child will need to learn Mandarin and Arabic after Brexit: A report from the British Council has revealed Mandarin and Arabic will play a vital role in trade along with Spanish, French and German” by Alison Kershaw, “Chronicle Live”, chroniclelive.co.uk, Newcastle upon Tyne, 14 November 2017 г., online: https://www.chroniclelive.co.uk/news/north-east-news/your-child-need-learn-mandarin-13898994

[150] Холандски футболист, пръв внесъл иск за отмяна на правилото за максимум трима чуждестранни футболисти в отбор в държавите от Европейския съюз. Претенцията му беше зачетена въз основа на принципа за „свободно придвижване на хора и стоки“ в рамките на обединението.

[151] “Brexit threatens European social progress – leftwingers must speak up” by Natalie Nougayrède, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 23 January 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jan/23/brexit-eu-social-justice-labour-progressive-protection

[152] Пак там.

[153] “Oxfam: 42 super-rich hold same wealth as world’s poorest 3.7 bln” by  Natalie Huet, “Euronews”, euronews.com, Lyon, Monday, 22 January 2018 г., online: http://www.euronews.com/2018/01/22/oxfam-42-super-rich-hold-same-wealth-as-world-s-poorest-3-7-bln

[154] Владимир Истархов – „Удар Русских Богов“, Издательство ЛИО „Редактор“, С.-Петербург, 2001 г., стр. 190. Книгата е в библиотеката на автора.

[155] Вж. Декрет СНК РСФСР от 12 апреля 1918 года „О борьбе с антисемитизмом и еврейскими погромами“, „Декреты Советской власти“, Том 3, Издятельство „Политическая литература“, Москва, 1964 г., online: https://ru.wikisource.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82_%D0%A1%D0%9D%D0%9A_%D0%A0%D0%A1%D0%A4%D0%A1%D0%A0_%D0%BE%D1%82_25.07.1918_%D0%9E_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%B1%D0%B5_%D1%81_%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC_%D0%B8_%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B8

[156] Вж. “The Rothschild-Federal Reserve Bank Conspiracy Explained”, posted in Anti-Americanism, Business and Economy, Zeitgeschichte, Permalinkр “Dialog International”, dialoginternational.com, Fort Lee, NJ, December 5, 2015 г., online: http://www.dialoginternational.com/dialog_international/2015/12/the-rothschild-federal-reserve-bank-conspiracy-explained.html Разбира се, авторът е анонимен. А медията е собственост на “Bloomberg L.P.”, притежание на евреина Майкъл Блумбърг, един от свръхбогатия 1 процент, бивш кмет на Ню Йорк.

[157] Хенри Форд – „Интернационалните евреи“, Издателство „Жарава 2002“, София, 2002 г., стр. 162, 170. Книгата е в библиотеката на автора.

[158] Robert Wilton – “The Last Days of the Romanovs”, Thornton Butterworth Limited, London, 1920 г., стр. 146. Книгата е в архива на автора.

[159] Arno J. Mayer – “Why Did the Heavens Not Darken? The “Final Solution” in History”, Pantheon Books, New York, NY, 1988 г., стр. 152.

[160] “The American Hebrew Magazine”, New York, NY, September 10, 1920 г. в: Robert Edward Edmondson – “The Jewish System Indicted by the Documentary Record, This pamphlet is published by 400 West 160th Street, New York City, New York, NY, 1937 г., стр. 8. Книгата е в архива на автора.

[161] Mr. Alston to Lord Curzon, quoting statement from British Consul at Ekaterinburg, January 23, 1919 г. в:  Nesta H. Webster – “Secret Societies and Subversive Movements”, The Book Tree, Escondido, CA, 2000 г., стр. 385.

[162] Henry Pearson – “The Nineteenth Century and After”, Издателство, London, 1923 г., стр. 695;  почти същото в: Robert Michels – “Political Parties. A Sociological Study of the Oligarchical Tendencies of Modem Democracy”, The Free Press, New York, NY, 1962 г., стp 247  и във:  Philip Mendes – “The New Left, the Jews and the Vietnam War, 1965-1972”, Lazare Press, North Caulfield, Victoria, Australia, 1972 г, стр. 9.

[163] Ian Kershaw – “Hitler: 1889-1936, Nemesis”, W.W. Norton Company, New York, NY, 1998, стр. 112.

[164] Вж. “Boris’s plan to bridge the Channel is bonkers. I’m just surprised he didn’t offer to pick up the bill” by Nigel Farage, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 19 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/politics/2018/01/19/boriss-plan-bridge-channel-bonkers-just-surprised-didnt-offer/

[165] Вж. 006 – Video –Alan Sked – EU Foreign Policy Is a Fraud, No Power to Project in the World – Part 1 и 007 – Video –Alan Sked – EU Foreign Policy Is a Fraud, No Power to Project in the World – Part 2, в: Георги Ифандиев – „Колкото по-дълго живеете, толкова повече смърт, нещастия и гадости виждате. Ще издържите ли? – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 10 декември 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5 или от YouTube от online, съответно: https://www.youtube.com/watch?v=D9IyTOMJJGA и https://www.youtube.com/watch?v=uaHaMVymBJk

[166] “I founded Ukip. It’s a national joke now and should disappear“ by Alan Sked, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 22 January 2018 г., online: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jan/22/founded-ukip-national-joke-disappear-henry-bolton-alan-sked

[167] Вж. Грег Паласт – „Въоръжена лудница: От Багдад до Ню Орлийнс – мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом“, Издателство „Дилок“, София, 2009 г., стр. 369. Книгата е в библиотеката на автора.

[168] По Александър Геров – „Сняг“, 1956 г.

[169] Вж. “Trump presents ‘fake news’ awards for 10 stories –  some of which really were false” by Gregory Korte, “USA Today”, usatoday.com, New York, NY, Tuesday, January 17, 2018 г., online: https://www.usatoday.com/story/news/politics/2018/01/17/trump-presents-fake-news-awards-10-stories-some-which-really-were-false/1040885001/

[170] Вж. “Global 500 2009: Industries: Entertainment”, “Fortune”, fortune.com, New York, NY, July 20, 2009 г., retrieved May 25, 2010 г., online: http://fortune.com/global500; “Why Disney wants DreamWorks: Spielberg & Co. could give the Mouse House a needed boost in studio profits and more” by Richard Siklos, editor at large, CNNMoney.com, Atlanta, GE, February 9, 2009 г., online: http://archive.fortune.com/2009/02/09/news/companies/disney_dreamworks.fortune/index.htm?postversion=2009020914; “Time Warner Acquires 10% Stake in Hulu for $583 Million Turner networks to launch on Hulu’s live-TV service, which is set to launch in 2017” by Todd Spangler,      “Variety”, variety.com, Los Angeles, CA, August 3, 2016 г., online: https://variety.com/2016/digital/news/time-warner-hulu-investment-1201829514/

[171] Десетилетия наред баща, Йордан Александров, му беше кореспондент във Варна на комунистическия официоз „Отечествен фронт“. Всеизвестно и ноторно прието е, че тези длъжности – в чужбина и унас, бяха постижими единствено за ченгета. Без значение дали членове на БКП или не. Само той беше провъзгласен за момче на Държавна сигурност: „Питах, непрекъснато питах, но никога не получих директен отговор… И до ден днешен не мога да си обясня откъде идваха тези огромни суми, които се даваха за пътувания до САЩ. За Елка, за Михаил Неделчев, Александър Йорданов и някои други… Скоро всички бяха обхванати от такава политическа похот, бяха опиянени от властта. Всеки искаше да заеме ключова позиция, да си организира пътувания. И хора като Елка, като Михаил Неделчев и Александър Йорданов имаха съвсем конкретни представи за това, както трябваше да установя за моя голяма изненада. Не знаех какво значи да си народен представител. И още по-малко – какво значи да работиш за Държавна сигурност.“ (Илия Троянов – „Кучешки времена: Революцията менте – 1989“, Издателство „Балкани“, София, 2008 г., стр. 95. Книгата е в библиотеката на автора.)

[172] Вж. напр. Десислава Станева – „Перник се разделя с университета си заради името му ПУТКА“, Novini.bg, София, 13 юни 2011 г., online: https://www.novini.bg/news/6191-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D1%81-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D1%83-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%BA%D0%B0.html)

[173] Невидимият съпруг на Евгения Живкова, който владее цялото остатъчно производство на черни метали и търговията с тях – от вноса, до приложението им в различни отрасли.

[174] Зетят на Добри Джуров, женен за дъщеря му Аксиния, първият „крал на сладоледа“ в съдружие с гръцки комунисти, подпомагани от БКП.

[175] Във връзка с новото поприще на внезапно изживяващия се като медиен гаулайтер стар пазарджишки ерген Емил Кошлуков – мой приятел политически затворник го описа в книга като мома – прочетох следното за нявгашния май пръв програмен директор на единствената тогава телевизия, другаря Кеворкян, Кеворк Такворович (из Сливьен съм, из Сливьен): „БНТ е в криза много преди началството на Кошлуков, Каменаров и компания. „Правилната“ цедка съществува от времето на мустакатата агентура на ДС, продължаваше си и досега, но с по-фин инструментариум.“ (Дияна Костова – „Денят започва с Кошлуков“, „WebCafé“, webcafe.bg, София, понеделник, 22 януари 2018 г., online: https://www.webcafe.bg/webcafe/caffeine/id_1866656705_Denyat_zapochva_s_Koshlukov)

[176] Градските легенди носят мълвата, че се изявявала като милиционерска флейтистка, нарушаваща „тишината в спалнята си“, по израза на Румен „Пикаещия във фонтани“ Петков, с виртуозни изпълнения в областта на фелациото.

[177] „Цитат на деня: След зетьовете за капиталисти сега са назначени теляците“, „Дневник“, dnevnik.bg, София, 27 ноември 2015 г., online: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/27/2658396_citat_na_denia_sled_zetyovete_za_kapitalisti_sega_sa/

[178] Евреин, историк, изследовател на Октомврийската революция и комунизма в Русия, почетен преподавател по руски проучвание в Принстънския и Нюйоркския университет. Набеден за руски агент.

[179] “The Twitter President” by Paul Craig Roberts, Paul Craig Roberts Institute for Political Economy, paulcraigroberts.org, Panama City Beach, FL, Thursday, January 18, 2018  г., online: https://www.paulcraigroberts.org/2018/01/18/the-twitter-president/

[180] Вж. “Global warming theorists are tripping over themselves to explain America’s cold winters” by Christopher Booker, “The Telegraph, telegraph.co.uk, London, Saturday, 20 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/science/2018/01/20/global-warming-theorists-tripping-explain-americas-cold-winters/

[181] Алфред, лорд Тенисън (1809–1892) – благородник, смятан за един от най-великите и популярни британски поети от Викторианската епоха. (Alfred Tennyson – “The Works of Alfred Lord Tennyson”, Wordsworth Editions Limited, Ware, Hertfordshire, 1994 г., стр. 58.)

[182] Примери са Димитър Инкьов, представял се като Велко Верин, а всъщност днес идентифициран с героя от пасквилите си Ботуш Каишев, и офицерът от Държавна сигурност Владимир Костов, син на активни борци и член на БКП.

[183] Димитър Бочев от „Свободна Европа“, син и внук на комунистически убийци, активни борци, окървавени до ушите, Георги Марков и Димитър Димитров от британската BBC.

[184] Вж. напр. 0025 – Video – Today There Is More Freedom of Speech in The East Than in The West, в: Георги Ифандиев – „Участваме в театрална постановка, но мнозинството от хората са неподготвени: Не са репетирали, не знаят репликите си, и даже съдържанието на пиесата…“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 12 юни 2016 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BC или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=G74DYl16Qmo; 010 – Video – No Freedom of Speech When Journalism Is Under Dictation of Spies, в: Георги Ифандиев – „Един девети септември не стига или как историята не научи почти никого – Част 5 – Без spiritualité – 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 31 октомври 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-7 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=d_yfEf_jPeA

[185] Глаголът е многозначителен. Ченгетата сочат, разкриват чрез доноси и жестове.

[186] “Ronald Reagan: In his own words”, BBC News, news.bbc.co.uk, BBC, London, Sunday, 6 June, 2004 г., online: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/3780871.stm

[187] Вж. Paul Buhle, David Wagner – “Radical Hollywood: The Untold Story Behind America’s Favorite Movies”, The New Press, New York, NY, 2002 г. Цялото заглавие звучи така: „Радикалният Холивуд: Неразказаната история зад най-любимите американски филми“.

[188] “Ronald Reagan” By John Simkin (john@spartacus-educational.com) © September 1997, “Spartacus Educational”, spartacus-educational.com, London, updated August 2014 г., online: http://spartacus-educational.com/USAreagan.htm; “Ronald Reagan applied to join the American Communist Party”, Started by John Simkin, The Education Forum – Controversial Issues in History”, educationforum.ipbhost.com, IPC Community, London, August 27, 2012 г., online: http://educationforum.ipbhost.com/index.php?showtopic=19438

[189] Вж. Paul Buhle, David Wagner – “Radical Hollywood: The Untold Story Behind America’s Favorite Movies”, The New Press, New York, NY, 2002 г. Цялото заглавие звучи така: „Радикалният Холивуд: Неразказаната история зад най-любимите американски филми“.

[190] “Ronald Reagan” By John Simkin (john@spartacus-educational.com) © September 1997, “Spartacus Educational”, spartacus-educational.com, London, updated August 2014 г., online: http://spartacus-educational.com/USAreagan.htm; “Ronald Reagan applied to join the American Communist Party”, Started by John Simkin, The Education Forum – Controversial Issues in History”, educationforum.ipbhost.com, IPC Community, London, August 27, 2012 г., online: http://educationforum.ipbhost.com/index.php?showtopic=19438

[191] “The Greek Bruce Willis fights for democracy – and Marxism?” by Lucian Kim, Reuters, reuters.com, February 15, 2016 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2016/02/15/the-greek-bruce-willis-fights-for-democracy-and-marxism/

[192] Всъщност Лу Син Ким.

[193] Останах слисан, когато едва сега установих, че тук я наричат „по български“ Хюман Райтс Уоч (ХРУ) – без кавички.

[194] Вж. напр. “Congressman: Holocaust Survivor Is a Nazi Collaborator Who Organized Charlottesville Rallies” by Jeremy Stahl, “Slate”, slate.com, New York, NY, Washington, DC, October 6, 2017 г., online: http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2017/10/06/congressman_george_soros_is_a_nazi_collaborator_organized_the_charlottesville.html

[195] Вж. “The True Story of Soros the Golem”, Special Report, “Executive Intelligence Review”, Washington DC, April 1997 г., стр. 22; „Сорос възстановява дома-музей на Павлик Морозов“, Vesti.bg, София, 5 септември 2003 г., online: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=409387; „Павлика Морозова увековечат на деньги Джорджа Сороса“, NewsRu.com, Москва, 2 сентября 2003 г., online: http://www.newsru.com/russia/02sep2003/pavlik.html

[196] Син на Йото Кръстев, завеждащ отдел в ЦК на БКП, бивш главен редактор на в. „Народна младеж“ и журналист в „Работническо дело“. Синът е масон и любимец на британските лейбъристи около вестник “The Guardian” и на американските комунисти от “The New York Times” и “The Wall Street Journal”.

[197] Вж. „Пълен разпад“, Интервю на Калина Андролова с Владимир Константинов, дългогодишен дипломат от Министерството на   външните работи и офицер от българското разузнаване, “a-specto”, Брой 22, a-specto.bg, София, 18 януари 2016 г., online: http://a-specto.bg/palen-razpad/

[198] Вж. „Димитър Луджев“, от Уикипедия, свободната енциклопедия, bg.wikipedia.org, Wikipedia, San Francisco, CA, последна редакция на страницата на 2 септември 2017 г., online: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9B%D1%83%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B2

[199] Син на номенклатурния комунистически писател Стефан Дичев.

[200] Това шпионско гнездо на световната революция – бивша Академия за обществени науки и социално управление – АОНСУ, приюти съветския агент Иван Костов.

[201] Съседно на Правец, родно място на комунистическия терорист и убиец Йордан Йотов, главен редактор на „Работническо дело“, член на Политбюро на ЦК на БКП. Синовете му са преуспяващи бизнесмени, опази Господи.

[202] „Отличникът „Отворено общество“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 4 октомври 1997 г., online: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/10/04/241027_otlichnikut_otvoreno_obshtestvo/

[203] Кроежи на Владимир Илич Ленин. (Игор Бунич – „Златото на партията”, Издателство „Прозорец”, София, 1996 г., стр. 45.)

[204] Вж. “Kim’s rumoured lover Hyon Song Wol leads his ‘Spice Girls’ band to South Korea for Winter Olympics: SHE was reportedly killed by Kim Jong-un’s firing squad. But Hyon Song Wol is alive, and is leading his “Spice Girls” band into South Korea” by Staff writers, AP, news.com.au, Sydneyр NSW, Monday, January 22, 2018 г., online: http://www.news.com.au/finance/work/leaders/kims-rumoured-lover-hyon-song-wol-leads-his-spice-girls-band-to-south-korea-for-winter-olympics/news-story/cfa994e231fca98f198f5d810051d36d

[205] “Britain cannot keep up with Russian military advances, head of Army to warn as he makes case for more funding” by Ben Farmer,  Defence Correspondent’ “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 21 January 2018 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/21/britain-cannot-keep-russian-military-advances-head-army-warn/ Горе-долу същото в: “UK warned that Russian threat requires increased defence spending: Chief of general staff, Sir Nick Carter, will say Britain needs to keep up with adversaries to avoid being exposed to unorthodox, hybrid warfare” by Ewen MacAskill, Defence correspondent, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 22 January 2018 г., online: https://www.theguardian.com/politics/2018/jan/22/uk-faces-cyber-warfare-threat-on-battlefield-and-against-civilian-services Личи: по команда.

[206] “A Well Respected Man” by “The Kinks”, written by Ray Davies, album “Kinkdom”, Reprise, London, 1965 г.

[207] Единна. Крепка като Съветския съюз и неговата система. Тази обаче няма да позволят да бъде разрушена. Затова разделят хората и ги насъскват помежду им. Вършат невиждани и нечувани престъпления, пораждащи ненафист, която държи влага с векове.

[208] Обърнахте ли внимание колко елегантно и ненатрапчиво създателите на филма са ни намекнали за значението на еврейската държава? Шекелът е националната валута на Израел.

[209] Вж. 008 – Video – The World Is a College of Corporations Not of States, в: Георги Ифандиев – „Когато корабът потъва, плъховете бягат, а мишките се радват… или вариации на тема „възхвала на глупостта““, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 ноември 2017 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b1%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%8a%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d1%8a%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d1%8f%d0%b3%d0%b0 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=KL-3XbgtJaU

[210] Вж. Walther Rathenau – “Zur Kritik der Zeit”, S. Fischer Verlag, Berlin, 1922 г., стp. 207. Книгата е в архива на автора. Същото е цитирано в: Leslie Fry – „Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ“, Flanders Hall Publishing Company, вече цит. съч., стp. 108.

[211] Не ям месо, не лобирам за никакви фирми. Но не ми се иска интернационалните сили да ме погнат и за онова, което съм узнал поради това, че постоянно държа да съм информиран.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...