Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ТЛАСКАТ СВЕТА КЪМ НОВА ВОЙНА, НО КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ?

 

 

За първи път зърнах някой западен коментатор да подходи честно и да постави кавички в израза „комунистически свят“. Но само върху определението, както трябва. Така словосъчетанието, което навремето се беше превърнало в термин в западната политология и пропаганден език, изглежда така: „комунистически“ свят.

 

Пред рухването на старата масонска интернационална мечта

 

Защо е важно това, ще обясня по-късно. Сега – напред към най-важната новина от края на вчерашния ден – последния за ноември 2011 г. За пореден път се втурнаха да ни спасяват. Ако припомня част от заглавието на романа на моя добър познат и събеседник в телевизионното предаване „Диагноза“, германския писател Илия Троянов, „спасение дебне отвсякъде“… От това най-много се плашаот спасителите. В конкретния случай те са най-озверелитевълци в овчи кожи“, както гласи предупреждението на Исус Христос.

Поради лошите перспективи, резултат от  разочароващите [икономически] резултати и на влошаващата се финансова обстановка в Европа, централните банки са принудени отново да се втурнат, за да спасяват. Банката на Федералния резерв, Английската банка, Европейската централна банка, Японската банка, Банката на Канада и Швейцарската национална банка обявиха днес своето намерение да координират действията си за облекчаване на ликвидността на финансовите пазари. Федералният резерв ще увеличи отпускането на доларови кредити на други централни банки, които ще сторят същото спрямо други финансови институции, и ще понижи цената на кредитирането в долари. Целта е да се намалят неприятностите, на които банките се натъкват, при финансирането на своите операции.[1]

Преведено на нормален човешки език, това означава, че включиха печатниците на пари. Без да се съобразяват с конкретните икономически ситуации на пазарите в отделните страни. Което, според класическата дефиниция и формула за инфлация, неминуемо ще доведе до обезценяване на валутите. Само че в момента се дири начин интернационалните банкери да глътнат малко въздух. Което може да се усети във вид на леко облекчение в навечерието на Коледа. Което няма как да не бъде последвано от нова стъпка в развихрянето на кризата. Многократно подчертавам: Развитието на нещата днес силно напомнят втората половина на двайсетте години на ХХ век.

 

Европейският съюз като нова Югославия?

 

На 28 ноемвври 2011 г. полският външен министър Радек Сикорски произнесе прочувствана реч в Берлин. Почти никой не й обърна внимание, особено у нас. Има защо, ще се уверите. Да напомня, че бившият журналист е представител на страната, която до 31 декември т.г. председателства Европейския съюз. Нейният първи дипломат обърна внимание на важни неща, които няма как да бъдат харесани от тайното световно правителство и по-конкретно от ръководителите на „обединена Европа“.

Нека започна с една история“, предложи в началото Сикорски. „Преди 20 години, през 1991-а, бях репортер, командирован в тогавашата Федеративна република Югославия. Интервюирах председателя на Републиканската банка на Хърватия, когато по телефона се получи една смътна, не до там ясна новина. А именно, че току-що Парламентът на друга югославска република – Сърбия, е гласувал и приел, без съответните пълномощия, да отпечатва динари – общата валута.

Когато върна телефонната слушалка на мястото й, банкерът рече: „Това е краят на Югославия.“

Беше прав. Югославия се разпадна. Както и „динаровата зона“. Знаем какво последва. Емитирането на пари може да бъде въпрос на война и мир, на живот и смърт на федерациите.

Днес Хърватия, Сърбия и БЮРМ [Бившата югославска република Македония] имат свои валути. Черна гора и Косово не са в еврозоната, но просто използват еврото. Босна и Херцеговина даже имат „конвертируема марка“, вързана към еврото. Поразителна история! Но не история на европейска интеграция [обединение], а на европейска дезинтеграция [разединение]. Дезинтеграция с ужасна цена от човешки животи. Едва сега този регион бавно се завръща към европейските ценности.

Съдбата на Югославия ни напомня, че парите, както и техническата осигуреност на „средствата на обращението им“, символизират единството – или разединението.

Защо е така? Парите съществуват, защото има общества. Общество, в което хората живеят и търгуват – обменят свободно – създава стойност. Техните пари символизират тази стойност.

Това морално значение на парите, заинтригува [германския философ] Иманюел Кант, който писа, че практиката на отдаване на пари назаем предполага най-малкото честно намерение за издължаване. Ако това условие бива масово пренебрегвано, ще бъде подкопана самата идея за даване на заем и за споделяне на богатството.

За Кан почтеността и отговорността бяха категорични императиви [задължителни условия]: фундамент на всеки нравствен ред. По същия начин това са крайъгълните камъни за Европейския съюз. Ще посоча две основни ценности: Отговорност и Солидарност. Нашата отговорност по отношение на решенията и процесите. И солидарност, когато се стигне до понасяне на тегобите.

Днес, когато първото полско председателство [на ЕС] наближава своя край, ще поставя фундаментални въпроси:

Как се натикахме в тази криза?

Накъде ще вървим от тук нататък?

Как да стигнем там?

Какъв е приносът на Полша?

Какво искаме от Германия?[2]

Онова, с което Сикорски продължи, е: „Нека първо обясня, какво няма нищо общо с кризата. Тя не беше предизвикана – както някои предполагат – от разширяването [на ЕС]. Разширяването създаде растеж и богатство в цяла Европа.[3] И нататък със статистически данни обосновава своята констатация. За да стигне до извода, че настоящата криза не е резултат на разширяването. „… Нито е криза на парите. Защото еврото се справя добре с долара и останалите валути. До известна степен тя произлиза от националните дългове…[4] И констатира, че икономиките на страните-членки на Европейския съюз изпитват нужда от уравновесяване. Защото са дебалансирани в резултат на прекомерните правителствени разходи.

Само че това няма нищо общо с еврото. „Дебалансирането се случва и извън еврозоната: погледнете Великобритания с дълг, възлизащ на 80 на сто от нейния брутен вътрешен продукт [обикновено – новосъздадената стойност в рамките на една финансова година], и САЩ – със 100 процента.[5]

Няма да ви отекчавам с повече аргументи и факти, които полският външен министър е почерпил от официалната статистика. Важна е неговата „фатална констатация“, че „тази криза не е само поради дълга, а преди всичко е свързана с доверие, а най-точно – с достоверност. С усещането на инвеститорите за това къде техните средства ще бъдат на сигурно място.[6]

Онова, което Сикорски няма кураж да признае е, че „усещанията“ могат да бъдат направлявани – най-прецизният израз е манипулирани. Какво общо има това с някакви „икономически закони“? И кой ги е измислил и въвел? Дали те действат като природните, извън волята на хората?

Глупости! Изводът на полския първи дипломат е верен, но незавършен. Да се върнем към онези шест централни банки, които за пореден път ще залеят света с книжни пари. Кои са техните истински собственици и управители? Ако си отговорим честно, ще проумеем колко прав е народът, който е постановил: „Който плаща, той поръчва музиката.“

Настоящата криза е „на системата“, както точно я определи сър Мървин Кинг, управителят на Bank of England. Той обяви на всеослушание, че „тя е извън контрола на която и да е британска власт“. И предложи да бъде прекратено изплащането на всякакви премии на банкерите.[7] Това – ден след решението на шестте централни банки, една от които е оглавяваната от него…

 

Объркването на световния „елит“

 

Нат Ротшилд, син на Джейкъб (Яков) Ротшилд, четвърти барон Ротшилд, няма нищо общо с основателя на фамилията. Майер Амшел Бауер гениално прозря алчността на хората. И по чудесен начин се възползва от нея. Стори го с мисъл за семейството си, но и за Израил – за еврейството. Затова завеща несметен фонд, който успя да основе почти частната семейна държава Израел.

Докато неговият далечен правнук е просто разпоредител и скрит управител на банки като „Лейзърд“, бивша „Лейзърд Брадърз“ („Братя Лазар“), „Морган Стенли“ и доведе до удобен фалит гигантската „Лимън Брадърз“, която беше четвъртата по величина финансово-кредитна институция в света. Той е обикновен насилник. Чудесно умее да си служи с рафинирани мутренски методи. Извива ръце, защото, колкото и невероятно да звучи, се разпорежда с парите на света. А от там – и с най-влиятелните медии на планетата. Примери – дал Господ.

Достатъчно е само да погледнете заглавия като „Агенти на Ротшилд заемат 10 ключови поста в администрацията на президента новобранец“.[8] Или „Джордж Осбърн предупреди: „Престанете „да дразните“ Ротшилд или сте свършени“.[9] Днес същият Осбърн – състудент на Нат Ротшилд, е държавен секретар, ръководещ финансите на Великобритания.

Обърнете внимание само на имената на предпоследния и на настоящия ръководител на банката „Лейзърд“. Кенет Джейкъбс е бившият председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор, а Брус Уосърстейн (Васерщайн) – настоящият. Има ли нужда от тълкуване? Какви „конспиративни теории“?… Разбира се, след като много истини излязоха на светло и то предимно с помощта на почтени евреи, все повече банкери с арабски, африкански, индийски и прочие произход заемат водещи места на „Уол Стрийт“. Само че те никога не са независими. И западните медии понякога признават това, макар и с половин уста.

Например нека се запознаем с една от водещите началнички в споменатите банкови конгломерати. „У дома тя говори на иврит със съпруга си, чете израелски романи за удоволствие… „Мисля, че хората го слушат с по-голяма доза любопитство“, казва главната финансова директорка на JPMorgan ChaseДайна Дъблън за своя израелски акцент.[10] Само болни и задръстени от индоктринации мозъци не разбират каква е реалността.

 

Не „конспиративна теория“, а реалност – тайно световно правителство

 

Борсовият посредник Къртис Бийн Дол, зет на американския президент Франклин Рузвелт, посочва: „Очевидно истинските цели на лидерите на единното световно правителство и на още по-близките до тях банкери са най-прикрити. Сега вече придобиха пълен контрол над паричните и кредитните механизми в Съединените американски щати. Постигнаха го посредством създаването и укрепването на притежаваната от частници Банка на Федералния резерв. Сега планират да изкоренят и постепенно да унищожат духовното наследство на всички народи. Преди всичко, християнството е тяхната основна цел, след това юдаизмът, след това всички останали религии! Тази мрачна програма им е абсолютно необходима, за да приключат, ако е възможно, преди да успеят да постигнат една атеистична власт – насочена към просперитета на малцина. Тя ще превърне нас, мнозинството, в марионетки от конвейр.[11]

Спомнете си лозунга на движението „Окупирай „Уол Стрийт“ – „Ние сме 99 процента!“ Книгата на Къртис Дол вижда бял свят за първи път преди 43 години. Какво се е променило оттогава? Нищо друго, освен, че тайното световно правителство завладя още огромни територии от земното кълбо и покори народите, които ги населяват.

Още тогава Дол разкрива, че един и същ център ръководи двете основни партии, които повече от век се сменят начело на властта в САЩ. „Това усещане дойде от средния гласоподавател, а не от шепата високопоставени републиканци, които бяха и днес продължават да са невероятно скупчени в една консултантска групировка, която контролира и двете партии – Републиканската и Демократическата.[12]

Една еврейска поговорка гласи: „Парите управляват света.[13] Ала къде са парите? По-точно е да запитам: У кого са парите? И бързам с отговора: Преди всичко у семейство Ротшилд. „Дайте ми да контролирам националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.“ Това страховито изявление принадлежи на Майер Амшел Ротшилд, основателят и главата на крупния банков комплекс, носещ неговото име. Днес, посредством инструментите на своя действен контрол върху притежаваната от частни лица Банка на Системата на Федералния резерв,  тази империя е придобила неконституционно господство над повечето от парите и богатството на САЩ. Ейбрахъм Линкълн положи огромни усилия, за да предотврати подобна ситуация. [Основно заради това е водена Гражданската война, в която са загинали повече от 650 000 американци.] Затова тази разрушителна сила, за която става дума, се е прицелила във всички религии, включително в християнството…[14]

 

За господството на Ротшилд и в името на Израел

 

След като подробно се занимава с богатството на често споменаваната дяволска банкерска фамилия, британският историк Никълъс Хагър достига до общата сума на Ротшилдовите съкровища. През 2004 г. те са възлизали на7,5 трилиона долара![15]

За сравнение ще приведа обективни данни. Ако изнесените сведения за семейство Ротшилд са верни, тази фамилия е два пъти по-богата от втората икономика в светаКитай. Брутният вътрешен продукт на азиатския гигант през 2008 г. възлезе на 3,404 трилиона долара[16] и на 33,535 през 2009 г.[17] Излиза, че Ротшилдови са повече от два пъти по-богати от Китай с неговото население от 1,3 милиарда души!

Отдавна семейство Ротшилд е близо два пъти по-богато и от третата икономика в светаЯпония, която през 2008 г. има брутен национален продукт в размер на 4.9 трилиона долара.[18] Засега само САЩ произвеждат повече от потенциала на Ротшилдови, които преди два века и половина бяха просто Бауер – бедни продавачи на стари монети от Франкфурт на Майн…

Обаче брутният вътрешен продукт не измерва благосъстоянието на една нация. Той е показател за степента на активност на нейното стопанство и дава най-неточния отчет за състоянието на икономиката като цяло, докато демонстрира как богаташите са разменяли произведените стоки и услуги помежду си. Защото целта на една икономическа система трябва да е по-добрият живот на хората, които участват в нея. А тази измислица на Братството не отчита това. Например брутният вътрешен продукт включва военните разходи. В случаи на войни, каквито САЩ, Русия и т.н. не спират да водят, издръжката на армията се превръща в бреме за хората. Обаче е част от брутния вътрешен продукт.

Този наложен ни от медиите показател представя степента на алчността, до която са достигнали малцина на планетата. Днес е известно, че не повече от 15 на сто от населението на Земята потребява около 80 на сто от добитите и произведените материални блага. Тази своеобразна финансова ножица все повече се разтваря. Онова, което никой от ведомствените икономисти няма да сподели е:

Дали броят на бедните е снижен?

С колко са намалели безработните?

Колко по-малко са гладните и бездомните?

За какво ви е икономика на разделението, в която бедните се умножават, а богатите стават все по-малко, но същевременно още по-богати? Не е жалба по някакъв социализъм, а болка от несправедливата липса на равни възможности, особено при старта. Както не веднъж съм изтъквал: дясното може да бъде със сърце и душа. Не съществува консерватизъм заради самия консерватизъм. Политиката не е място за маниерничене, каквото има в изкуството.

За всичко това сме виновни ние, които сме толково много пъти повече от другарите левити, а вместо да излезем и да протестираме всички заедно, се поддаваме на техните манипулации и с пасивността си им съучастваме. Както някога казал Махатма Ганди, няма как сто хиляди британци да контролират триста милиона индийци, ако последните не го желаят. Въпросът не е само в нашето незачитане, в неуважението ни едни към други. С мълчанието си ние се съгласяваме да ни пренебрегват и потискат. Така онези, които Бог е надарил с талант, в повечето случаи не намират среда, в която да го разгърнат. И тук отварям дума не само за даровитите хора в областта на изкуствата, а и в науката, техниката, в занаятите – във всичко. Благодарение на парите си група скрити интернационални мутри пробутват своето потомство или пазаруват гоите на едро.

Кризата в еврозоната се драматизира допълнително, за да послужи като параван за настъплението на изток. Същевременно отклоняват вниманието на обедняващите европейци с „по-страшната заплаха“, идваща от Сирия и Иран. Нито сирийците, нито персийците дрънкат оръжие, но… През втората половина на двадесетте години на ХХ век са вършили същото. Половин век по-късно истината лъсна с ужасяващия си блясък: Братството е финансирало и двете основни противостоящи сили във Втората световна война. А Съветите приели на територията си своите предишни и бъдещи врагове, за да се готвят за битките срещу самите тях?!

На кой му пука? Да има нещо на масата, пък останалото – като за Гол Хасан… Някои ме известиха, че няма да се абонират повече за тази медия, защото не предлагам нищо оптимистично?! Да не съм ви спрял – пишете. Но не желаете. Да се критикува без позиция е лесно. Така сами копаем гробовете си един на друг. А имаме прекрасния пресен пример на словашките медици. Те си подадоха оставкитеспряха да Им работят. Сега правителството преговаря с Чехия за командироване на доктори. Само че там президент е Вацлав Клаус – един достоен човек. Той обяви, че няма да кара никого насила да замине за съседна Словакия. А Тук?

Ние можем да спрем да Им плащаме, да Им се подчинявамеНо кои смение“?

Жалко за България

Иначе свиването наобединена Европапредстои. Не се съмнявайте. Впрочем, интересува ли ви всичко това? Скандалите с участието на шантонерки и дребни души са по-интересни. Навярно поне са забавни… Сигурно вдъхват оптимизъм, знам ли?

Нямам представа. Търся единствено в себе си вината за това, че едва деветдесетина души се интересуват от мнението ми. Но за това – в събота, живот и здраве.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

diagnosa@start.bg

 

 

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ

 

Довечера в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ на национална телевизия „Евроком“ разговор с Георги Жеков на тема „Има ли недосегаеми у нас и защо?“ Както и поредна порция от агенти на Държавна сигурност, придружена от документални доказателства.

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ

 

В събота в тази медия: За краткия живот на сайта „Диагноза с Георги Ифандиев“.

 

Защо от 1 януари тази електронна медия престава да съществува или откровено за неуспеха.

 

За предстоящия финал на повторенията на телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ в интернет по желание на неговия автор.

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ

 

В понеделник в тази медия началото на новата поредица „Спасители на БКП“.

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ

 

 

До 31 декември 2011 г. можете да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“ по телевизия „Евроком“ в YouTube от: http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [1] “The central banks act: Battening down the hatches”, “The Economist”, London, Wednesday, November 30th 2011 г., online: http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2011/11/central-banks-act?fsrc=nlw%7Cnewe%7C11-30-2011%7Cnew_on_the_economist

[2] “Poland and the future of the European Union”, Mr Radek Sikorski, Foreign Minister of Poland, Berlin, 28 November 2011 г., online: http://www.msz.gov.pl/files/docs/komunikaty/20111128BERLIN/radoslaw_sikorski_poland_and_the_future_of_the_eu.pdf

[3] Пак там.

[4] Пак там.

[5] Пак там.

[6] Пак там.

[7] Вж. “Mervyn King: the eurozone crisis is “systemic”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 1 December 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8927995/Mervyn-King-the-eurozone-crisis-is-systemic.html

[8] Вж. “Rothschild Agents Take 10 Key Posts In Administration of Rookie President” by Michael Collins Piper, “American Free Press”, Issue # 8, AmericanFreePress.net, Washington, D.C., February 23, 2009 г., online: http://www.americanfreepress.net/html/rothschild_agents_168.html

[9] Вж. “George Osborne warned: ‘stop rubbishing’ Rothschild or you’re finished” by Andrew Porter, “The Telegraph”, London, 23 October 2008 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/3244297/George-Osborne-warned-stop-rubbishing-Rothschild-or-youre-finished.html

[10] Вж. напр. “The New Color of Money” by Landon Thomas Jr., “New York Magazine”, New York, NY, May 27, 2002 г., online: http://nymag.com/nymetro/news/bizfinance/biz/features/6052/ и http://nymag.com/nymetro/news/bizfinance/biz/features/6052/index2.html

[11] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, A Reprint of the 1970 Revised Edition, AAARGH, Chicago, IL, on Internet, 2004 г., стр. 59.

[12] Пак там, стр. 93.

[13] Shirley Kumove – “Illustrated by Frank Newfield. Words Like Arrows”, A Collection of Yiddish Folk Sayings. Schocken Books, New York, NY, 1985, стр. 179.

[14] Пак там, стр. 121.

[15] Вж. Nicholas Hagger – “The Syndicate: The Story of the Coming World Government”, O Books, Ropley, Hampshire, U.K., 2004 г., стр. 10.

[16] Вж. напр. “China becomes world’s third largest economy” by Ashley Seager, “The Guardian”, London, Wednesday 14 January 2009 г., online: http://www.guardian.co.uk/business/2009/jan/14/china-world-economic-growth

[17] Вж. “GDP growth in China 1952-2009”, Source: National Bureau of Statistics, China Statistical Yearbooks; National Bureau of Statistics plan report; National Bureau of Statistics communiqués, Chinability, New York, NY, 5 November 2011 г., online: http://www.chinability.com/GDP.htm

[18] Вж. напр. “Focus on Japan, the World’s Second-Largest Economy!”, Japan, U.S. Commercial Service, Washington, DC, 2009 г., online: http://www.buyusa.gov/japan/en/mom.html

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...