- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

СПАСИТЕЛИ НА БКП – СКАЗАНИЕ ЗА КОМАНДИРА – Част ІV

 

 

 

 

 

 

СЛУГА НА МНОГО ГОСПОДАРИ

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

За кой ли път ще започна по-отдалече. Възможно ли е зло, което е доказано изконнопървопричина на всички земни катастрофи и лошотииизведнъж да се преобърне и да стане добро? Думата ми е за социализма, комунизма, фашизма, националсоциализма, либерализма и техните родителиталмудизма и произлезлия от него ционизъм. Тези идеологии, изведени до привидната висота на религии, в които последователите заменят Бога с идоли – на пръв поглед с човешки същества, са в основата на всички съвременни страдания и неблагополучия на човечеството.

 

 

Дегенератите, които са рожби на княза на този свят

 

 

Да се върнем към формулировката на смятания на Запад за „най-знаменитруски, а не съветски, философ Николай Бердяев:[1]

 

Той през цялото време говори за съюз на сатаната и антихриста, в резултат на който ще настъпи царството на княза на този свят. Според Библията, князът на този святтова е дяволът. Виждате ли – и той [Бердяев] знае това, но не го изговаря до край.

 

А на практика антихристъттова е евреинът. А сатанататой е онова явление, което ние в нашите лекции наричаме дегенерация, т.е. израждане, психически болести и полови извращения. Ако мога да се изразя така, дегенератите са изродени туземци, напуснали обкръжаващата ги [естествено, по рождение] среда.

 

Та ето, Бердяев-Бердичевски[2] твърди, че онзи, който е роден от такъв съюз, ще управлява света. Но, виждате ли, самият Бердяев е бил женен за еврейка.[3]

 

В предходна статия чрез видеозапис показах дегенерацията на Ротшилдови. Една от техните британски биографки декларира, че от 18 брака в тази фамилия през деветнадесетото столетия, 16 са били вътре в семейството, между негови издънки.

 

Например най-малкият син на Майер Амшел Бауерберг или Бауер, основателя на финансово-промишлената династия Ротшилд, Яков, който променил името си на Джеймс Майер, и създал френския банков клон, се оженил засвоята родна племенница Бети, дъщеря на неговия по-голям брат, учредителя на виенското коляно Золомон Майер фон Ротшилд. На свой ред Анселм Золомон фон Ротшилд, първородният син на този Соломон от австроунгарската столица,[4] си взел за жена своята първа братовчедка Шарлот Ротшилд, дъщеря на чичо му Нейтън.[5] Който, на свой ред, оформил не само лондонския бизнес-филиал, но и бил основният паяк в изплитането на интернационалната мрежав името на Израел“, по думите на равина Давид Драш.[6]

 

Няма да откриете биолог, медик или криминалист, който да не потвърди: Подобни кръвосмешения неминуемо водят до дегенерация. А тъкмо дегенератите от франкфуртската уличка “Judenstrasse” превзели Ордена на илюминатите, който се явявал пряк наследник и продължител на няколко явни и тайни философско-обществени течения: Енциклопедизма и Просвещението, от една страна, и тамплиерството, приело вид на паяжина от секретни общества – най-масовото от които било  т. нар. свободно зидарство с неговите невидими ложи.

 

По същия начин едва ли ще намерите сериозен изследовател на религиите, който да отрече, че корените на социализма са заровени в древното фарисейство. През годините неговите идеи и практики били пренесени от равините. Уважаваният като капацитет в юдаизма, американският равин Луис Финкълстейн пояснява:

 

Фарисейството стана талмудизъм. Талмудизмът се превърна в средновековно равинство. А средновековното равинство стана съвременното равинство. Но през цялата тази промяна на названията, неизменното пригаждане към обичаите и съобразяването със закона [на приелите ги народи], духът на древните фарисеи оцеля непроменен. Когато евреинът чете своята молитва, той рецитира формулировки, разработени от учените още през епохата преди Макавеите[7] Когато изучава Талмуда, в действителност той преповтаря аргументите, използвани в палестинските училища.[8]

 

Тъкмо двама от последователите на фарисеите от античносттаеврейският сирак, отгледаният от баварските йезуити Адам Вайсхаупт, родоначалник на Ордена на илюминатите, в който приел псевдонима Спартак, и еврейския търговец и лихвар Майер Амшел Бауерберг от Княжеството Хесен-Касел, променил фамилното си име на Ротшилд, станали творците, основоположниците на всички революционни движения от средата на ХVІІІ век до наши дни.

 

Нима не сте наясно, че всички революционери, но преди всичко социалистите и комунистите, са представители на тази „дегенеративна секта“? Смятаните за „бившиместни членове на БКПдо един с клетвата си за влизане в партията поемали ангажимент за вярност и на СССР, са част от нея. Те са членове насоветския коминтернхомоинтерна,[9] на този съюз на международното братство на хомосексуалистите-дегенерати“.[10]

 

Само преди дни във Великобритания се завърза медиен спор около това дегенератство. В „окото на скандала“ се оказа бащата на настоящият лидер на социалистическатаЛейбъристката партия, евреинът Ед Милибанд. Неговият по-голям брат Дейвид беше депутат (2001-2013) и министър на външните работи и въпросите на Британската общност (2007-2010). Но работата излезе точно като в нашенската поговорка: „Думам ти дъще, сещай се снахо.

 

В две поредни статии еврейският автор на смятания за консервативен лондонски всекидневник “The Daily MailДжефри Леви нарече бащата на братята Милибанд – марксисткия професор Ралф, „човека, който мразеше Великобритания“. И обвини наследника му Ед му в опит да върне социализма на власт на Албиона.[11]

 

В публикациите си, появили се след издаването на мемоарите на Деймиън Макбрайд – специалният личен съветник на бившия „ляв премиер, а преди това – министър на финансите, Гордън Браун, разкри как началникът му предприел подмолни акции, за да измести своя предшественик Тони Блеър. У нас май единствено тази медия спомена за шокиращите разкази на товарищ статский советникМакбрайд.[12] В тях авторът разкрива как е извивал ръцете на журналисти, за да очерня личности, смятани за „врагове на Гордън Браун и лейбъристите“. Като се започне от подкупи, мине се през изнудвания и се стигне до реални заплахи за уволнение. Тези методи са довели до раждането на клевети, слухове и т.н.[13]

 

Очаква се книгата на Деймиън Макбрайд[14] да предизвика възбуждането на поредица от съдебни дела на Острова. Докато тук подобни неща не се случват. Пример за това е главниятгеройна настоящата поредица. Осъдиха него,[15] а тойникого. Което е признание за автентичността на всички изнесени за него факти, и за верността на обвиненията, отправени по негов адрес. Но за това след малко.

 

В двата си анализа за “The Daily MailДжефри Леви обяснява, как Ед Милибанд е обсебен от идеята за реализиране на бащиното си наследство. Какво е то, личи от следния цитат:

 

В един горещ ден на 1940 година Ралф Милибанд си проправи път до гроба на Карл Маркс в гробището „Хайгейт“ в Северен Лондон, и направи обръщение.

 

Според собствените му думи: „Гробището беше съвсем пусто… Спомням си, че стоях пред гроба със стиснати юмруци. И положих своята лична клетва, да бъда верен на пролетарската кауза.“

 

Това беше доживотната кауза на 16-годишния имигрант, избягал тук от Белгия заедно с баща си, за да се измъкне от нацистите. И той никога не я изостави.

 

 Марксизмът на Ралф беше безкомпромисен. „Ние искаме тази партия категорично да заяви, че тя недвусмислено стои зад обществената собственост и господството върху средствата за производство, върху разпределението и стокообмена“ – декларира той пред проведената през 1955 година Конференция на Лейбъристката партия в качеството си на делегат от Хампстед. „Ние сме социалистическа партия, която се е ангажирала с една велика авантюра.[16]

 

 

Авантюрата, довела на власт най-кървавия тероризъм

 

 

Точно така. Само че истинската авантюра на социалистите или комунистите, както желаете, беше проведена върху нашия гръб. На първо място, масовите убийства без съд и присъда, терора и робското безправие. Част от всички тегоби беше именно „господството върху средствата за производство, върху разпределението и стокообмена“. Което доведе до стопанската катастрофа, стоварила се връз нас още през петдесетте години на ХХ век.

 

Защо чак тогава, а не по-рано? Месеци след 9 септември 1944 г. все още оцеляващият на свобода[17]куц Губиделников“ – така наричаха най-възрастния от синовете на „Стария“ обяснил защо първоначално социализЪмът ще заработи. „В мисълтамунесъмнено имаше логика. Тя се основаваше на сериозни съждения. „Всеки режим, и най-калпавият“ – беше тезата му, – „ако му се остави малко по-продължителен период на мир, почва да укрепва, да дава, прочее, резултати. България сега, в края на 1945 г., е с една в голяма степен разбита икономика [поради войната и последвалите комунистически безчинства]. Вътре в страната цари несигурност, безнадеждност. Новата власт не разбира нищо от стопанство. Това е положението днес, в края на 1945 г.

 

Обаче като минат една-две години в мир, страната неизбежно ще започне да се стабилизира. Режимът ще се установи много по-здраво, стопанството ще почнеда дава плодове“. Следователно: ако западните сили действително имат намерение да се справят с този режим, те ще трябва до една-две години да сторят това. Минал ли две години, режимът ще се закрепи, ще почне да става ефикасен [все пак по-добре от военновременната криза]. И тогава народът, който засега е против него, ще почне да става безразличен, па може да захване и да се приобщава. Ами че и турците след 1393 г., като установили траен мир в новозавоюваната страна, се консолидирали.[18]

 

Точно така стана. Мога да свидетелствам. Сегашното безразличие е тукашното наследство от туземните ни комунисти, които изповядваха същия „безкомпромисен марксизъм на Ралф Милибанд“. Но за разлика от британския – всъщност евреин от Белгия, бяха многократно по-тъпи, прости и мързеливи. Също така, за разлика от Великобританиязасега, където дечицата на Милибандовци все още не са били на власт, у нас бившите управляващи усетиха, че трябва да предадат власттана собствените си синчета“. Тъкмо от тях „спретнаха набързо опозиция. И у нас сега са на власт децата им. Вярно, че са по-шлифовани, но по същество си приличат.

 

Предишните бяха губернатори на Москва, днешните са губернатори на Световната банка и МВФ. Както някога разбрахме, че социалистическата ни система не е социализъм и я нарекохме реален социализъм“, така и днес трябва да наречем днешната система реален капитализъм“. Защото това не е капитализъм. У нас няма демокрация, а клептокрация. Думата, сигурно разбирате, е от клептомания.[19]

 

Ето какво се стремят да сторят на Великобритания наследниците на Ралф Милибанд. Разбира се, нито те, нито авторът на статиите Джефри Леви, нито местните ни червени феодали са наясно с действителната същност и цели на марксизма. Той е корпоративизъм. А в Съединените щати вече го обявяват за ротшилдизъм.[20]

 

На Запад може и да ги познават. Техните институти за изучаване на марксизма действаха, за разлика от съветските и тукашните. Ако възразите, че лейбъристите вече са били на власт и то много пъти и достатъчно дълго, ще отговоря, че сте полу прави. Как така? Ами тези марксисти винаги са били на къса юзда. Такова беше ситуациятамеждународното положение, с което непрекъснато се оправдаваха нашенските другари. По онова време в хегелианската диалектическа схема „тезаантитезасинтеза“ всичко изглеждаше просто и ясно.

 

Беше достатъчно да запълвате правоъгълничетата на матрицата примерно така: съветски блокзападен святсвобода. Или: социализъмкапитализъмдемокрация.

 

Бяха възможни и обратните подреждания. Те зависеха от ракурса. У нас говореха така: НАТОВаршавски договормир.

 

Имаше варианти от типа: КНР, КНДР и Социалистическа република ВиетнамАСЕАНвойна. Независимо, че АСЕАН не разполагаше с военна организация. Важно беше да се размахва някакво плашило.

 

Съществуваше и така наречената трета възможностОрганизацията на необвързаните страни. Когато тя престана да Им бъде необходима, я ликвидираха. Вгледайте се на Запад от нас. Югославия беше сред безспорните лидери на тези държави. А сега?…

 

Признавам, че от 1968 година и безразличието на свободния и демократичен Запад при смазването на Пражката пролет, моята вяра в онзи – другия, по-добрия свят, взе да ерозира. Не след дълго започнах да проумявам и западната демагогия, която не отстъпваше особено на комунистическата. С едно изключение – не беше толкова натрапчиво пропагандна. Оказа се по-перфидна.

 

Тук всеки що-годе опазил душата си и неотказал се от мисленето човек не изпитваше съмнения относно лъжите на комунистите. Та нали през 1969 година СССР и комунистически Китай влязоха във въоръжена схватка. Дотогава невъзможността за война между две социалистически държави беше марксистко-ленинска аксиома. Нещо повече – една от религиозните догми на научния комунизъм“. През 1979 г. краткосрочното, но кърваво сражение между Китайската народна република и Социалистическа република Виетнам окончателно я разбиха на пух и прах.

 

За първи път прозрях фалша в западните доктрини през 1974 г. Тогава две натовски държави, за които оттатъшните медии насаждаха, че като съюзници е невъзможно да се сбият, сториха тъкмо това. Подобно на социалистическа Москва и Пекин по-рано.

 

През 1974 г., макар и за кратко, Гърция и Турция воюваха помежду си в Кипър. Три лета по-късно Атина и Анкара отново бяха на ръба на нова война. Няма да припомням следващите едва избягнати конфликти…

 

Човек трябваше да е сляп или да е заключил съзнанието си за истината, за да не прозре: Нещо не е наред. Година след това Тодор Живков прекара повече от седмица във ФРГ. За първи път медиите отразяваха скромно това посещение. А интелигентните хора умееха да четат между редовете…

 

Вече сме наясно с визитата на Ричард Никсън у нас и за срещата му с комунистическия диктатор в Евксиноград. Даже знаем известни подробности, както и свързаните с това отсъстващо от тогавашното „публично пространство“ събитие личности. Сетнешната им успешна кариера и на пръв поглед необяснима щастлива съдба. Например тази на другарката Елена Поптодорова от БКП и Държавна сигурност. Която от лична преводачка на Тато „израсна“ до приятелка на поне двама американски президенти с уж съвсем противоположни политически възгледи – „десния“ републиканец Джордж Буш-младши и „левия“ демократ Барак Обама.

 

Старая се за пореден път да обясня, че живеем сред лъжи и сме жертви на индоктринация. Ценностите, които ни насаждат, са фалшиви. А дереджето ни е подготвяно отдавна. Фигурите, които обслужваха Интернационала, за да стигнем до тук, бяха специално обучени. Мизерникът, на когото е посветена тази поредица, също.

 

Понеже често бивам обвиняван, задето хвърлям вината за престъпленията на родителите върху децата им,[21] бих препоръчал на всеки, ползващ английски език да прочетат статиите на Джефри Леви. Но освен това – и последвалия редакционен коментаротговор на нападките в левичарската еврейска преса. В него открито и достатъчно подчертано със средствата на вестникарската графика твърди, че Ралф Милибанд е посветил живота си, за да натъпче умовете на своите наследници с отровните си убеждения“. Даже е използван глаголът “to convert” – „да обърне вярата им“. Ала не да ги покръсти, а да ги обреже и посвети в идеите на интернационалния талмудизъммарксизма.[22]

 

 

Марксизмът – реалният социализъм

 

 

Според критика на Ралф Милибанд в лондонския вестник „Всекидневна поща[23] социалистът е „предприел своята „авантюра“, защото се е ползвал от закрила, от образователната система и най-важното – от политическите свободи, които тази страна [Великобритания] му предостави.[24]

 

Защо в Англия и моя милост тук отделяме такова внимание на един покойник. Поради няколко причини. Първата и най-лесно видимата са неговите синове. По-малкият – Ед, може да дойде на власт идещата пролет.

 

Втората са самите идеи на марксизма, които в условията на криза биват експлоатирани, за да промиват масовото съзнание, да внушават фалшиви надежди и да настройват хората едни срещу други.

 

Третата е свързана с онази невидима ръка, която подкрепя Ед Милибанд, както същата езакриляланеговия баща. Например, обиколката на социалистическия лидер из страната се е радвала на напълно необичайно внимание от страна на радио и телевизия BBC, които уж са обществени. Слава Богу, това не остана незабелязано от някои медии.[25] Още повече, че навремето Ралф Милибанд е отправял нелепи обвинения към хората, които тъй добронамерено и ласкаво са го приели:

 

Англичанинът е бесен националист. Навярно този народ е най-националистическият на светаПонякога ви се приисква да загубят войната, за да им покажете как стоят нещата…“

 

Когато през 1945 година лейбъристите дойдоха на власт в лицето на Клемънт Атли, той радостно описа победата им като „освобождение на страната от нейните традиционни управници“.[26]

 

Ралф Милибанд с удоволствие и твърде неприлично изразявалсвоето искрено чувство на презрение къмбуржоазна Англия“, като добавял, че „националистическите предложения на правителството са насочени единствено към подобряването на една капиталистическа икономика“.[27]

 

Тук масово смятат, че всеки има право да се променя, а децата не носят вина за греховете на своите родители. Което е опровергано юридически. Но още повече – морално.

 

Изглежда във Великобритания все още се намира устойчива почва, върху която да израстват здрави дървета, предпазващи островитяните от ураганните ветрове на левичарството. В отговор на дъжда от стрели, които т. нар. социал-либерални медии незабавно отправиха към изданието, собствениците и шефовете на “The Daily Mail” отговориха с обширен редакционен коментар. В него не само защитиха своя автор, но и продължиха неговата атака. (Виж илюстрацията.)

 

Кои от туземните медийни ръководители биха постъпили така? Колкото и нескромно да прозвучи, аз съм един от най-ярките примери за несвободата и подчинеността на тукашните назначени притежатели на средства за всеобщо осведомяване, превърнати в оръжия за тотално затъпяване. Повече от четвърт век вкусвам само жилото им. Никой, никога не обели и дума в моя полза!…

 

Онова, което сториха от редакцията на “The Daily Mail”, е важно не само за жителите на Албиона. То има общочовешко значение. Понеже паметта на хората е крехка и неустойчива, а младите почти не се интересуват от миналото. Въпреки Оруеловото предупреждение:

 

Паметта на човечеството се предава не като накараш другите да те чуят, а като пазиш здрав разсъдък в себе си. Върна се при масата, натопи писалката в мастилото и написа: „Който контролира миналото – гласеше лозунгът на партията, – контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“

 

И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена. Беше толкова просто. Изискваше се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет, наричаха го „Контрол над действителността“, на новоговор: „двумисъл“.[28]

 

А както дебело подчертават авторите на редакционния коментар на “The Daily Mail”, на проведената неотдавна годишна конференция на Лейбъристката партия синът на „видния марксистки социолог професор Ралф Милбанд“,… който от две години ръководи партията“, напомнил за своя родител. „Още по-точно – Макбрайд[29] твърди, че Милибанд-младши е обсебен от месианската идея да наложи [идейното] наследство на Ралф.[30]

 

Какво е то? Според свидетели, чиито имена вестникът засега пази в тайна, през Втората световна война Ралф Милибанд се записал в Британския кралски флот не толкова, за да се бие против нацистите, редом с останалите англичани, колкото, „за да прилича на Съветите“! В армията излагал своите антипатриотични марксистки схващания и разлагал мораладуха на военните. Обявявал се против монархията, църквата, традициите – срещу всички изконно национални институции, включително училището, „и даже против неделните вестници“?![31]

 

Колко познато! Същото са вършели тукашните социалисти още по време на Първата световна война. Водели точно такава пропаганда. А техният предводител Димитър Благоев заявил в Народното събрание, че не е българин!

 

Досущ като него старият Милибанданатемосвалдвукамерната законодателна власт, правото на собственост, общественото право,… дажепорядъчносттаидобрия вкус“. Той бил „непоправим марксист, който изповядвал пролетарската революция“. Когато веднъж студентите се противопоставили на някакъв гост-преподавател, с когото не били съгласни, той написал: „Не винаги свободата на словото трябва да бъде върховен критерий.[32]

 

Но за мен най-същественият пасаж от позицията на “The Daily Mail” е припомнянето на онова, което ние – народите от Източна Европа и част от Азия – преживяхме. И то продължава да ни влече към дъното и под него.

 

Днес е толкова лесно да забравите“ – напомня вестникът, – „че марксизмът осигури философските опори на един чудовищно жесток режим.

 

По време на Сталиновия комунизъм неизброими милиони хора бяха избити, изтезавани, насилствено доведени до гладна смърт, екзекутирани или изпратени да понасят нечовешкото съществуване в лагерите от ГУЛаг.

 

Религията, семейството и уникалният индивидуален дух бяха брутално премазани. Изкуствата, вестницитесамото правосъдиебяха безскрупулно контролирани от комисарите.

 

Свободата на изразяването беше премахната. Даже в края на седемдесетте дисидентите бяха затваряни в психиатрични клиники, докато медиите бяха контролирани от държавата в продължение на още две десетилетия.[33]

 

Спирам до тук с Ралф Милибанд и неговите наследници – физически и идейни. Опасността не чука на портите на т. нар. свободен свят. Тя отдавна е проникнала в него и просто чака удобния момент, за да го покори.

Не за нас – зарязаните в лапите на съветския марксистки звяр народи от Изтока, а на своята родна Англия Ерик Артър Блеър посвети предупреждението:

 

На бъдещето или на миналото, на времето, когато мисълта ще е свободна, когато хората ще се различават един от друг и няма да живеят в самотана времето, когато истината ще съществува и направеното няма да може да бъде преправено:

 

От епохата на монотонното еднообразие, от епохата на отчуждението, от епохата на Големия брат, от епохата на двумисълтапривет!

 

Вече съм покойник, помисли си той. Струваше му се, че беше направил решителната крачка едва сега, когато вече съумяваше да изрази мислите си. Последствията от всяко действие са включени в самото действие. Написа:

 

Престъпмисълта не предполага смърт; престъпмисълта Е смърт.[34]

 

Кое било престъплението на мисълта на литературния герой? Свободата и истината! Тяхното жадуване.

 

Погледнати в тяхната същност, близките връзки на г-н [Ед] Милибанд с дегенерати от сорта на Деймиън Макбрайд, му предоставят неписаното право да раздава морални оценки на всичко.

 

Ако проклина свободата на печата, неговият баща без съмнение би се гордял със сина си в своя гроб, в който вече 12 години лежи на едва 11 метра от Карл Маркс.

 

Но той [Ед Милибанд] ще е успял да натика сърпа и чука в сърцата на нацията, която толкова много от нас обичат тъй силно.[35]

 

Тази е опасността. Звярът е сред стадото!

 

 

Обикновен ротшилдизъм

 

 

Как ми се иска Ед Милибанд да беше поживял в условията на социализма, който не само нарекоха реален“, а си беше съвсем такъв. Още не можем да заличим белезите от него от гърба на народната снага. Ала той сигурно щеше да е сред палачитеалчно червената номенклатура, която фактически наложи с небивал терор един чисто фашистки режим. Нещо по-страшно – нейната диктатура представляваше реализация и кулминация на всички най-мрачни мечти, които болните мозъци на Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки, Сталин, Димитров и техните менториРотшилдови, бяха в състояние да родят.

 

Няма отърване от техните потомци. Онова, което западнитедесни“, представящи се за „архидемократи“, забравят или не знаят, е, че не само Сталин беше сатрапът. Престъпните марксистки насилнически режими обхвана много народи. За разлика от нацистките, никой от комунистическите престъпници не беше изправен пред съда на човечеството.

 

Тъкмо обратното. Някогашните комунисти, московски възпитаници и съветски агенти днес ругаят Русия и изпълняват ролята на попечители, адвокати и бранители на свободата и демокрацията. Присвоиха си правото единствени да бъдат хранителите на кивота със скрижалите на новитеевроатлантически ценности“! Може би по-точно е да се твърди, че левитският Интернационал им го предостави.

 

И още две неща. Първото е, че марксизмът беше роден на Запад и то под диктовката на семейство Ротшилд. Неговият практически вариант беше наложен със сила първо в православна Русия. Изобщо не я защитавам, а излагам истината. След съответно изминат път и при умишлено създадени „благоприятниобстоятелства, той беше насаден чрез чудовищни жестокости в Средна и Източна Европа, в Китай, Корея, Виетнам, Куба

 

Свикали неговите протагонисти под червените знамена. Те били обучени, финансирани и изпратени да вършат пъклените си дела от същата банкерска шайка, която от 1917 година до този момент не е спирала да владее първо Русия, а след това уж бившите страни от т. нар. съветски блок.

 

Предлагам да се убедите какво става в Москва днес чрез откъси от телевизионни предавания, показани преди по-малко от пет месеца. Сиреч – достатъчно актуални. В тях взимат участие коментатори, които оглавяват университетски катедри, заемали са висши държавни длъжности, уважавани са като анализатори. Убедете се сами.

 

 

 

 

 

За да отхвърля всякакви съмнения, ще напомня, че още в края на май 2012 година семействата Ротшилд и Рокфелер съединиха значителна част от своето финансово могъщество. Нещо, което тази медия своевременно огласи.

 

Тогава написах:

 

Този свършен факт изхвърля всички опити истината да бъде представяна като конспиративна теория“. Тя доказа, че всичко онова, което от 150 години почтени автори се опитват да извадят на светло, но устите им са били запушвани, перата импречупвани, а животът им отнеман или те и техните семейства са били довеждани до мизерия, е вярно.

 

На 29 май 2012 г. споменатият британски всекидневник оповести в заглавие: „Рокфелерови и Ротшилдови се обединяват“![36]

 

Насетне съвсем в резюме, както се казва, е съобщено следното: „Две от най-известните династии в Европа и САЩ ще се съберат, след като инвестиционният тръст, вписан на името на лорд Джейкъб Ротшилд и Financial Services” на Рокферел се споразумяха да оформят стратегическо партньорство.

 

RIT Capital Partnersще закупи дял от 37 на сто от групировката за консултации управление на [финансови и материални] активи на Рокфелер за необявена сума. Този ход ще даде на регистрирания в Лондон тръст на лорд Ротшилд толкова търсената опора в САЩ.

 

Трансатлантическият съюз събира 96-годишния Дейвид Рокфелер и лорд Ротшилд, който е на 76двама семейни патриарси, чието партньорство се разпростира в рамките на пет десетилетия.[37]

 

 

Банкерите притежават земята

 

 

Може да ме сметнете за луд, но докато пиша тези редове, настръхвамот ужас за бъдещето на човечеството, но и от съзнанието, че трудът ми намира потвърждение. Защото проверих както тукашните, така и световните влиятелни средства за масово осведомяване. С две-три изключения (например лондонският “The Daily Telegraph”), те бяха запазили пълно мълчание.

 

Навсякъде новината беше преминала между другото в т. нар. маргинални медии. Тоест – хората по света оставаха неосведомени, противно на основната задача на журналистиката. А аз от години обяснявам, че:

 

Фактически всичкиамериканскифирми, нахлули в находищата [на нефт] на Русия, са контролирани от Рокфелерови. А вече ни е известно, че те са най-самостоятелните и най-добре платените агенти на семейство Ротшилд.[38]

 

Това е променено. Ротшилдови вече са явните господари на посткомунистическата (дали) Съветска империя.

 

Второто нещо, което западните и конкретно британските десни“ все някак пропускат, е лицемерието и прилагането на двойни стандарти. Струва си да върнем паметта на изпадналите в частична амнезия началници на “The Daily Mail”. Когато преди две лета избухна скандалът с подслушванията на известни личности, извършвано години наред от журналисти на най-многотиражния английски всекидневник, Рупърт-МърдоковияNews of the World”, вокото на бурята“ се оказа Анди Коулсън.

 

В разгара на събитията, на бърза ръка превърнати в сензация, той заемаше длъжността „директор по връзките с обществеността“ на действащия министър-председател, псевдо консерватора Дейвид Камерън. След като го поразпитаха, по социалистически образец оставиха въпросния Андрю Едуард Коулсън на мира.

 

А подслушванията на телефони, проследяването на електронната поща на видни граждани бяха започнали тъкмо по времето, когато той е бил главен редактор на “News of the World” – от 2003 до 2007 г. Има закон за кон, но няма за лъв

 

Освен това „десните“ медии постоянно забравят характера на режимите, които приемат като свои приятели. Например този в Риад. Преди дни беше разпространено, че саудитски клерик обявил управлението на автомобил от жени за… „увреждащо яйчниците им“?![39]

 

Всички т. нар. десни вестници, списания и телевизии – не слушам радио – приеха това напълно спокойно. И изобщо не го обсъдиха. Даже не зададоха две логични питания.

 

Първо, самото пътуване в автомобил не предизвиква ли подобни увреждания на здравето? И второ, но не последно, когато жените излязат от фертилна възраст, пак ли сазастрашени?

 

За истински катастрофалните събития, предизвикани от интернационалното Братство, не отварям дума. Излишно е. То е губене на време, тъй като нормално мислещите и що-годе осведомените люде добре знаят в чии ръце са медиите навсякъде по света.

 

Ще спомена само един любопитен детайл от многото, свързани с атентатите от 11 септември 2001 година в Ню Йорк, и настоящото спиране на работа на федералното правителство на САЩ.

 

През юни 2001 година руска докторка заяви в коментар в „Правда“, че в края на август 2001 г. САЩ ще бъдат обект на масивно терористично нападение. След като това стана, я запитаха, дали има представа какво ще последва? Тя предложи на руснаците да продават доларите си и да купуват рубли. Като обяви, че секретната групировка, която стои зад атентатите от 11 септември, е най-могъщата сила на света, която разполага с 300 трилиона долара. Жената твърдеше, че скоро групировкатаще удари Америка в гръб“, докато страната е повалена. И че следващата очаквана беда ще бъде погубването на американската икономика

 

Тази тайна групировка могат да бъдат единствено предвожданите от семейство Ротшилд Осем фамилии.“[40]

 

Още преди Втората световна война, докато оглавявал Bank of England, британският индустриалец, икономист, висш държавен служител, статистик и банкер Джосайъ Чарлз Стамп, първи барон Стамп, посочил:

 

Банкерството е заченато от грехопадение и е родено в гряхБанкерите притежават земята. Ако им я отнемете, но ги оставите да контролират кредита и емитирането на парите, само с една драсване с писалката те ще създадат достатъчно пари, за да си я купят обратно

 

Отнемете им тази власт и всички големи богатства като моето ще изчезнат. А те трябва да изчезнат. Защото тогава този свят ще стане по-добро и по-щастливо място за живеене

 

Но, ако желаете да останете роби на банкерите, и да плащате за своето собствено робство, оставете ги да продължат да секат и печатат пари и да контролират кредита

 

Следователно, докато правителствата узаконяват подобни неща, не банкерите ще бъдат глупците[41]

 

Западните „десни“, досущ като „левите“, имат странни разбирания за изкуствено въведените политически понятия. Неогласеното общовалидно правило е: Когато както ни изнася!

 

Консервативни вестници характеризират терористичните теократични диктатури в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Обединените арабски емирства и най-вече в Израел за… „социал-консервативни“?! Оправдават техните насилия, излизащи извън всякакви съвременни представи за спазване на елементарни свободи и човешки права, като „начин за регулиране на тяхното население“! Смятат, че посоченото отношение спрямо жените в Саудитска Арабия изглеждаабсурдно“ само в очите на западните „демокрации“.[42]

 

Положението на нежната част от населението на ционисткия рай не е по-различно. Редовните посетители на тази медия няма как да отрекат, че сме го доказвали и с видеосвидетелства. Достатъчно е да припомня един репортаж на „Юронюзот края на март тази година, който беше изтрит от YouTube:

 

 

 

 

 

А от Великобритания, Франция и Холандия постоянно ми съобщават за неприязнено отношение към циганите, меко казано. Това – от страна на „свободолюбивите“ и „уважаващи човешките и гражданските права“ западни „демократи“. Онези, които навремето ни примамваха, а сега ни прогонват. Но не се притесняват да ни поучават.

 

 

Глупаци, страхливци, лъжци и егоисти се укриват на високи постове[43]

 

 

Например във Франция все по-често отъждествявали циганите сбългарите и румънците! На други места се чудят как да издигнат нови бариери предбългарите“, които заплашвали да нахлуят на Запад след отпадането на ограниченията за правото на работа. Пишат ми, че понякога ни сравнявали с хунски орди.

 

В действителност българският император Атила, нарочно назоваван „хун“ и „варварин“, макар да владеел най-малко пет чужди езика и да бил обявен за римски nobilisпатриций, благородник, в общи линии е извършил настоящето разпределение на народите в Европа. Основал е доста градове, един от които например е Женева. Но…

 

Според водеща коментаторка на тачения също като консервативен Ротшилдов всекидневник “The Daily Telegraph” цели „4 милиона роми“ населяват България. В критика към Найджъл Фаридж, лидера на Националната партия на Великобритания, тя се позовава на негово изказване, в което той заявил, че всички те „са третирани ужасно“. И заплашил островитяните, че „всички те ще дойдат тук“ – на Албиона.[44]

 

За мен е любопитно да узная дали бройката му е вменена от неотдавна гостувалите на партийката му UKIP нашенски мутри и милиционери, предвождани от „архонтСлави Бинев и потомствения член на БКП, другаря Валери Симеонов, бягащ от истинската си фамилия Балевски? Никога не съм изпитвал съмнение, че ги финансират отвън, за да се правят на националисти.

 

Всеки, който е бегло запознат с антропологията, с един поглед ще разбере, че бургаският олигарх (Симеонов или Балевски председателстваше Общинския съвет на града) не е етнически българин. Но да не ме обвинят в… расизъм

 

А Слави-Биневите заслуги към т. нар. православна църква се изчерпват със стриптизьорките, предрешени като монахини, които, за радост на воайорите, постепенно сваляха дрехите си в неговите заведения. Може би – ги е обединила и принадлежността им към едно и също управление на Държавна сигурност.

 

Прочее, претендиращият да представлява едва ли не целия народ нов Отечествен фронт – този път „за национално спасение“, на практика е неприкрит филиал на БКП и репресивните комунистически тайни служби. Достатъчно е освен Симеонов-Балевски и Бинев, да споменем Данчо Хаджиев, Румен Ралчев, Стефан Солаков, Велизар Енчев, Христо Мермерски, Григор Лилов

 

Как ли смятат да ни „спасяват“! Като предупреждават англичаните да се предпазват от нахлуването на цигани от България? Държат да си ги пазим и отглеждаме?

 

Та кое друго население е допускало цели 39 години да бъде ръководено от представител на такова малцинство? Имам предвид Тодор Замфиркьов, което преведено на български ще рече Живков, и Иван Костов, който май не е съвсем Йорданович.

 

По признания на цигански лидери, оповестени от Цветелин Кънчев, „ромите гласували за Костов по братски“…

 

За кого всъщност гласуваха ромите, които в някои райони на страната се включиха масово във вчерашните отворени избори в десницата за излъчване на кандидат-президент и кандидат-кмет на София? И кое активира силния интерес на общността към синия вот?

 

Изборите в неделя определиха, че кандидатът за президент на Синята коалиция ще е Румен Христов от СДС, а за кмет на Софияот ДСБ в лицето на Прошко Прошков.

 

Местни партийни лидери от Евророма обяснили на шефа си Цветелин Кънчев, че са изкарали част от хората да гласуват за кандидата на ДСБ едва ли не заради етническия произход на Иван Костов. Това разказа самият Кънчев пред „Всеки ден“.[45]

 

Най-забавното е, че главният циганин се е притеснил. В същата публикация се казва:

 

Същевременно лидерът на ДСБ Иван Костов сподели въвФейсбук“, че ще призове ръководството на СДС да не се зачитат гласовете в секциите с необичаен ромски вот от вчерашните открити предварителни избори в Синята коалиция.[46]

 

Излиза, че освен дегенерат, съгласно дефиницията на Бердяев, Иван Костов е и ренегат – и то по две линии: етническа и партийна.

 

Няма как да разровим първата. Ала втората

 

Костов е силно зависим от миналото си. В средата на 70-те години той е млад асистент във ВИИКарл Маркс“, където го забелязва един от най-влиятелните съветски агенти в България, покойният вече проф. Мило Милошев Кичович. Той препоръчва Костов на хора от Военния отдел на ЦК на БКП, които от своя страна го вземат под чадъра си и започват да го реализират в кариерата.

 

През 1979 г., когато вече е поизраснал в академичната кариера, Костов заминава за Украйна. Трябва да признаем, че по това време няколко военни училища в Украйнавключително в Лвов и в Кременчукподготвят хора на съветското военно разузнаване ГРУ в България, които е трябвало да оглавят военните структури във военно време. Част от тези хора в момента са на ключови позиции и аз много държа да ги спомена. Това са шефът на Съюза на писателите Николай Петев, шефът на Съюза на журналистите Милен Вълков,[47] днешният най-високопоставен българин в структурите на НАТО Велизар Шаламанов, прословутият бивш шеф на стопанския отдел в Министерството на отбраната Стуци Ламборджинито, несменяемият партиен секретар на МНО Любомир Денов, който в момента е журналист в „24 часа“, видният атлантик Максим Минчев, който също е завършил военна журналистика,[48] и Огнян Стефанов. Това е една монолитна и солидна група, чиито членове се подкрепят взаимно.

 

Костов е завършил там специална школа за криптошифровчици. В тази школа е бил и Кольо Парамов, който между другото разказа част от тези неща в едно интервю по БНТ. След връщането си от Украйна Костов е прехвърлен във ВМЕИЛенин“ на подчинение на проф. Саркис Саркисян, виден представител на арменската общност в България и професор по философия, който е бил много близък на Тодор Павлов.[49]

 

Предлагам да сверим изнесеното със споменатото интервю на другаря Кольо Парамов, червен номенклатурчик и агент на Държавна сигурност с многозначителния псевдоним „Яков“, в предаване на БНТ.

 

 

 

 

 

Доколко надеждни могат да бъдат такива източници? Прочетох началото на „коментар“ в стил съчинение за шести клас, подписано от някакъв „млад политолог“, когото занапред навярно ще лансират. Той започва с това, че „не вярва на конспиративни теории“, понеже те „обясняват света по много прост начин“.

 

Няма да посочвам източник, за да не правя реклама на „героя“. Да не беше илитерат с махленско самочувствие, щях да му препоръчам в случая да замени „прост“ с „елементарен“. И да почете повечко. Да не се осланя единствено на „Винету“, независимо от наложения през последното десетилетие модел за кариера и мним успех. Тогава щеше да научи, че най-гениалните неща на този свят са простичките.

 

 

Всички язви, всички миазми, всичката нечистотия, всички бесове

и бесчета, загнездили се в нашия велик и мил болен, в нашата България[50]

 

 

Как да квалифицираме приписваната на Алберт Айнщайн най-знаменита формула за количеството енергия, което е равно на масата на едно тяло, умножена по неговата скорост на квадрат: Ео = mc2?

 

Обаче това не е така. Истинската формула, носеща името на физика, е следната:

 

Eо = mоc2.

 

Не разбирам нищо от физика, но се доверявам на специалистите. Според тях „е енергията, съдържаща се в тялото в покой. А масата на тялото не зависи от скоростта, с която то се движи, и следователно не се определя от неговата кинетична енергия.“[51]

 

За хората „Общата теория за относителността“ е свързана преди всичко с тази формула. Когато през 1915 година Айнщайн я обнародвал, „класическитефизици я отрекли с присмех. Подобно на отношението към историческата истина, отхвърляна с клеймото „конспиративна теория“.

 

Обаче не след дълго реагирали по напълно обратния начин: Колко е просто!

 

Всъщност „Общата теория за относителността“ е изключително сложна материя, изпъстрена с поредица от диференциални уравнения, казано на дилетантски език.[52]

 

Айнщайнчиновник в патентно бюро, става Нобелов лауреат и навярно най-известният учен на ХХ век. Ако беше у нас, съгласно местните болшевишки критерии, щеше да завърши живота си непризнат и с ръкавели. Твърди се, че трудове по история можели да пишат самодипломираните и признати историци! Признати от кого? От комунистическите нищожества, облечени във фалшиви научни тоги?

 

Когато им представите свидетелства с посочени източници, те настояват за документи. В състояние са да поискат акта за раждане на никога несъществувалите Моше или Мойсей, Давид, Соломон… Не представите ли такива „доказателства“, ви обявяват за лаици и ви пращат – сещате се къде. Тъй като техните места в съответните катедри, институти, кой знае защо наричани „научни“, и в музеите, съпътствани от съответните милиционерски чинове и доходи, са запазениTrade mark! Nomenclature only![53]

 

Както допреди не чак толкова отдавна в расистките САЩ и Южна Африка имаше места и предмети – например пейки – с надписи “Whites only” – „Само за бели“. В своята идеология, а още повече в практиката си, комунизмът съдържа сепаратизъм и изолационизъм, граничещи с расизма. Деляха ни на „партийци“ и „безпартийни“. На кадри от номенклатурата и на останалите

 

Партийното членство, принадлежността към червената номенклатурна мафия, осигуряваха, даже гарантираха привилегии. Както го е представил Джордж Оруел. В неговата „Животинска ферма“ животът тече съгласно Седемте заповеди.[54] Един ден „магарето Бенджамин“, което „беше най-старото и проклето животно във фермата“, решава да наруши правилата, недопускащи съмнение в правилността на решенията, взети от шопара Наполеон, собственика на фермата мистър Джоунс, господата Фредерик, Пилкингтън и останалите представители на животните и човеците от „масата“, където постигнали споразумение помежду си. За привилегиите

 

Един ден впрегатната кобила Люсерна, която „и като млада пак не можеше да прочете какво пише“ на стената със заповедите, но вече съвсем остаряла, и поради това „очите й вече съвсем не я слушат“, констатира:

 

Сега ми се вижда, че стената е нещо по-различна.

 

И попита магарето:

 

Бенджамин, Седемте заповеди същите ли са както преди?

 

Бенджамин за пръв път се съгласи да направи изключение и й прочете написаното на стената. Там имаше само една-единствена заповед, която гласеше:

 

Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите!“

 

След това вече не изглеждаше необичайно, когато на другия ден всичките прасета, които надзираваха работата във фермата, бяха затъкнали камшици в копитата си. Не им се стори необичайно, като научиха, че прасетата са си купили радиоапарат, че уговарят да им се прокара телефон и са се абонирали за Патриот“, „Оттук-оттам“ и „Вести от деня“. Вече не им се стори необичайно, когато видяха как Наполеон се разхожда из градината на къщата с лула в уста или когато прасетата извадиха дрехите на Джоунс от гардеробите и ги облякоха. Наполеон се появяваше в черно палто, ловджийски бричове и кожени гамаши, а любимата му свиня се беше пристегнала в роклята от моарирана коприна, която мисис Джоунс слагаше в неделя.[55]

 

Например, заменете „Наполеон“ с члена на БКП, БСП и министър от ГЕРБ, другаря Божидар Стоянов, криещ се зад бащиното си име Димитровагент на Държавна сигурност с псевдоними Кардам,“ „Тервел“ и „Телериг“. Или с Николай Овчаров – потомствен комунист, конформист и бутафоренучен“, свикнал да пригажда артефактите към своите хипотези и да изопачава историческите обстоятелства.

 

Вместо „мисис Джоунс“ поставете Искра Баева или Валерия Фол.

 

Сложете, когото пожелаете от всички тези „професори“, „доценти“, малки и големи „доктори“… Всички те са продукт на партийните школина рабфаковете на социализЪма. Учили са се от червени пропагандисти и сами са станали такива. Служили са на престъпния комунистически режим и продължават да го правят. Най-страшното е, че се самопроизвеждат в лицето на своите студенти, чието съзнание изкривяват.

 

За тях фарисейската литературна компилацияСтар завет“, както и многобройните жития на всякакви люде, с лека ръка провъзгласени от поповете за светии“, които не са нищо друго, освен образци на писането според плющенето на камшика, са… „исторически извори“?!

 

Нищо, че световно известни учени и преподаватели в известни университети са доказали обратното. Нека спомена само двама съвременни археолози от еврейски произход, специалисти в разкопките в Палестинаизраелския Израел Финкелщайн и американския Нийл Ешър Зилбърман, които в самото начало на своето обемисто изследване подчертават:

 

Историческата сага, която се съдържа в Библията от срещата на Аврам с Бога и неговото пътешествие до Ханаан, през Мойсей и избавлението на децата на Израел от робство, до възхода и падането на царствата на Израел и Юдане са чудотворно откровение, а блестящо произведение на човешкото въображение.[56]

 

Съвременната наука е установила: Ной и синовете му Сем (Шем), Хам и Яфет не са исторически личности. Казано направо, не съществуват семитски народи. Когато се говори за „филистимски слова“, най-вероятно става дума за езика на илирите, навярно първите български заселници на Балканите. Макар някои учени да приемат това с известни уговорки. Например британският елинист Р. Д. Барнет проследява корена на филистимската дума за капитан на кораб – „серен“. И я свързва с хетскатановохититската, както я нарича, „сараванастараванас“.[57] Хетите населявали Източна Анатолия и на практика били тракийско, сиреч – българско, племе. Има и автори, които не са съгласни с това. Ала те са силно привързани към елинизма и елиноцентризма.[58]

 

Или са откровени българомразци, какъвто е случаят с тукашния властващ сред историците „Наполеон“ – „професорБожидар Димитров Стоянов. Той категорично отрече всякаква етническа връзка между българите и траките. Стори го в нарочна книжка.[59]

 

Съвременните генетични изследвания го опровергават, но

 

Днешната наука не намира никакво потвърждение за съществуването на империи на царе като Давид и Соломон. Например известната британска археоложка Кетлийн Мери Кениън, удостоена с титлатадейм“,[60] равностойна насър“, доказа, че прочутите конюшни на цар Соломон били непригодни за отглеждане на коне.[61] Сиреч такива не съществували. Помещенията били използвани за други цели. Приписваните на Соломон сгради са построени най-рано век след негово време, както е описано в Библията. И това е доказано с най-съвременни аналитични методи.

 

Просто такива хора, като Давид и синът му Соломон, никога не са живели, а ако наистина ги е имало, те били… моавци, но не и евреи. Храмът, за който се твърди, че бил издигнат от Соломон, всъщност бил построен от… хетите (хиксосите) – „азиатски народ“ нахлул в района на делтата на Нил, по-скоро свързан с древните българи. Презрително ги наричали „овчарски народ“, а владетелите им – „пастирски царе“.[62] Това иде от надменния римски историк Йосиф Флавий, бивш юдей[63] и член на сектата (партията) на фарисеите. Същият изменник Йосиф бен МатиахуЙосиф син на Матей, който, след като избил своите другари, сражаващи се с римляните, се предал и приел имената на двама римски императори. Така, ставайки Тит Йосиф Флавий, преразказал т. нар. Стар завет. Благодарение на него и на завоевателната политика на Римската империя тази литературна компилация е приета като история.

 

Нима не обнародвах видеозапис от лекцията на професора от Университета на Тел Авив Шломо Санд в САЩ? В нея, както и в нашумялата си книга, той категорично опроверга съществуването на някакъв „еврейски народ“ в античността.[64] Скоро след това последва проучването му, озаглавено „Изобретяването на земята на Израел: От свещена земя до домашно огнище“.[65]

 

Тази година екип от израелски археолози и историци приложи специална компютърна програма, която по определени критериистил, език, граматика и т.н. – установява авторството на всеки текст. След като подложиха на изследване т. нар. Петокнижие – „Законът“, „Тора“, приписвано на литературния герой МошеМойсей, учените разкриха: Първите пет книги на Стария завет са написани от най-малко 10 автори и то в различни епохи!

 

Най-новата проверка, чиито резултати бяха публикувани преди дни в книгата Разшифровано: 54 писатели и рисувачи са се борили с Тора“, под редакцията на Роджър Бенет, увеличи петкратно броя на авторителитератори и рисувачи. Те са били най-малко… 54 души![66]

 

Повтарям: Иде реч само заТора“ – първите пет книги на т. нар. Библия!

 

Вярата е твърде личен проблем. Всеки има право да изповядва, каквото желае. Но когато тези невежи момчета и момичета, издигнати по линията на класово-партийния подход за подбор на кадрите, намерят някаква костѝчка, ползват предимството да я обявят за свети мощи“. Да не отварям приказка за цялостната им  изостаналост, ограниченост, склонност към подвеждане и недостиг на знания

 

Какъвто и да беше бай Радойко Ралин, тъкмо на такива като тях посвети прочутата си епиграма: „Сит търбух за наука глух!

 

Ала такова е едно от най-отвратителните лица на комунизма.

 

Искам да сравня тези, които ви показват и пробутват като авторитети“, с обсебения от сатаната в един Евангелски епизод.

 

И когато Той излезе от кораба, на часа Го срещна един излязъл от гробищата човек, хванат от нечист дух; той имаше живелище в гробищата, и никой не можеше да го върже даже с вериги; защото много пъти бе оковаван с окови и вериги, но той разкъсваше веригите, счупваше оковите, и никой не беше в сила да го укроти; и всякога, нощя и дене, по хълмове и гробища викаше и се удряше с камъни; а като видя Исуса отдалеч, затече се и Му се поклони; и като извика с висок глас, каза: какво имаш Ти с мене, Исусе, Син на Бога Всевишний? Заклевам Те в Бога, не ме мъчи!

 

Защото Исус бе му казал: излез ти, дух нечисти, от човека.

 

И го попита: как ти е името? А той отговори и рече: легион ми е името, понеже ние сме много.

 

И молеше го много да не ги изпъжда вън от тая страна.

 

А там, край планината, пасеше голямо стадо свини. И всички бесове Го молеха и казваха: прати ни в свините, за да влезем в тях.

 

Исус веднага им позволи. И като излязоха нечистите духове, влязоха в свините; и сурна се стадото низ стръмнината в морето, а те бяха до две хиляди; и се издавиха в морето.[67]

 

Почти седемдесет години този „легион“ от „нечисти духове“ ни води. И накъде? Вижте финала на Евангелския цитат.

 

След като преминал през лудостта на ранния социализъм и даже през лудница, Фьодор Достоевски прозрял силата и ролята на тези „нечисти духове“, които нарекъл обобщено „бесове“. Това ме наведе на асоциация с епизод от едноименния му роман, който сякаш е писан за нас и времето, в което живеем:

 

Напоследък ми идват ужасно много мисли: вижте какво, това е досущ като нашата Русия.

 

Тия бесове, които излизат от болния и влизат в свинете – това са всички язви, всички миазми, всичката нечистотия, всички бесове и бесчета, загнездили се в нашия велик и мил болен, в нашата Русия от векове, от векове насам! Oui, cette Roussie, que jaimais toujours.[68]

 

Но великата идея и великата воля ще осенят и нея, както оня побеснял нещастник, и ще изскочат всички бесове, цялата мръсотия, тия гнойни струпеи по повърхносттаи самички ще молят да влязат в свинете. Пък може и да са влезли вече! Това сме ние, ние и ония, и Петрушаet les autres avec lui,[69] и аз, аз може би ще бъда първият начело, и обезумели и побеснели ще се хвърлим от високите скали в морето и ще се издавим, и прав ни път, защото на нас само това ни остава. Ноболниятще се изцери и щеседне в краката Исусови“… и всички ще го гледат изумено… Vous comprendez apres,[70] мила, а сега, това страшно ме вълнува… Vous comprendez apres… Nous comprendrons ensemble.[71]

 

Почна да бълнува и накрая изгуби съзнание[72]

 

Ние представляваме точно това. „Бесовете, цялата мръсотия, тия гнойни струпеи“  неизскочиха нито от Русия, нито от България. Просто надявайки се, ние дълго „бълнуваме“ някаква имагинернасвобода“ и „демокрация“. Вместо на Бога и на собствените си сили, се осланяме на „овчари слепи“, които ни водят към морето, за дасе издавим“. И прав ни път, защото на нас само това ни остава.  И още нещо – „да изгубим съзнание“…

 

 

Фабриката за митове и легенди в действие

 

 

През пролетта на тази година писах, че „изобщо не симпатизирам на режима на Башар ал-Асад в Сирия. Същото беше отношението ми и към онзи, предвождан от баща му. Но кой и защо ги постави на президентския на практика на царскиятрон в Дамаск? Изобщо не бяха явните комунистиПък и Башар е специализирал в Лондон, а не в Москва, нали? Съпругата му е британска гражданка…

 

Обаче в никакъв случай не желая да видя въоръжени до зъби ислямски главорези, ако щете от Ал-Кайда, ако въобще съществува, да бесуват в столицата на древния Бал-Истан.

 

За пореден път питам: Чия рожба са тези изверги? Кой ги финансира, въоръжава и обучава?

 

Никога не съм симпатизирал на военните, още по-малко на войните. Разкрих достатъчно от варварщината зад Войната срещу Ирак отпреди десет години. Но и тази монета има реверсобратна страна. Ще отрече ли някой, че тамошните кюрди получиха относителна национална независимост? Тя ще стане привидно окончателна, всъщност подобна на тукашната – прикрито колониална, не поради любовта на Братството към местното население. А понеже това диктуват интересите на петролнитекрале“. В иракски Кюрдистан има нефтени залежи… Всичко наподобява повторение – римейк – на Руско-турската война от 1877-1878 г. Но все пак е някакво начало, не смятате ли?

 

Също така не желая да гледам как Съветите – пардон, днес „руснаците“ – и израелците ще изпомпват газа и нефта от шелфа на Кипър и Гърция. Нито как германските нацисти и комунисти, наметнати сдемократичнамантия, чиято ръка е комсомолската деятелка Ангела Меркиавели, се домогват до пристанищата и предприятията на южната ни съседка. Не мога да злорадствам, задето назначените от синедриона арабски шейхове, налагащи небивало иго върху собствените си народи, режат парчета от древнобългарския Илат, ако щете Елада.“

 

Искам да кажа, че рядко нещата са толкова елементарни.[73]

 

Повече от година по-рано обявих:

 

Не взимам никаква странанай-малко на наследствен диктатор като Башар ал Асад. Но не мога да понасям лицемерието и двойните стандартиТой няма да бъде свален от революционерите“, сред които със сигурност има бойци от Ал-кайда. А от мизерията и глада.

 

Перспективата пред тази доскоро процъфтяваща страна са твърде мрачни. Икономическите санкции, налагани отмеждународната общност“, ще се засилват и ще стават все по-обхватни. Тежко и горко на нормалните сирийци. Защото диктаторът инеговото обкръжениеедва ли ще почувстват неудобствата. Нека бъдем честни: Ако не бяха същите скрити сили, които определят хода на историята, досега можехме да пъшкаме, впрегнати в каруцата на комунистическата номенклатура. Кой би дръзнал да се противопостави на нейната въоръжена власт?

 

Онова, което се случва в арабския свят, е предупреждение не само за различните авторитарни властницикрале, шейхове, президентиКамбаната бие и за всички насхората. Лекотата, с която Интернационалът сменя убежденията и позициите си и манипулира цели народи, утре може да се обърне към всяка нация. Пък и нали помните – отдавна няма национални държави. Светът се управлява от корпорациите.

 

Ако не дай Боже, утре тук стане напечено, нищо чудно фирмената войска наГазпромда окупира България. И никаква „световна общностняма да се застъпи за нас. Тъй като корпорациите не признават граници. А средствата за масова информация са в техни ръце.

Дано разбирате, какво искам да кажа…[74]

 

И прогнозирах, че може да дойде ден, в който Братството да изкара Башар ал-Асад „мъченик“.

 

Днес четем: „Джон Кери приветства ролята на Башар ал-Асад в ликвидирането на сирийските химически оръжия. Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че трябвада се отдаде заслуженотона сирийският лидер Башар ал-Асад за бързото начало на процеса по унищожаването на химическия арсенал. И поблагодари на Русия за нейната помощ.[75]

 

Чакайте! Само допреди две-три седмици същият Джон Кери беше най-яростният противник на сирийския диктатор и искаше главата му! Преди това бяха приятели, събираха се на семейни вечери… „Конспиративни теории“ ли? Или някакво „просто обяснениена нещата? (Вижте илюстрацията.)

 

Те – интернационалното Братство, Клубът на 300-е, обитават друг, различен от нашия свят. Живеят в облаците, образно казано. И от там ръководят нашите съдби.

 

Забравихте ли какви са правилата в Техния мир? Нека припомня някои от тях.

 

Арабите изнесоха милиарди долари от тази страна и сега трябва да ги върнат обратно. Това иди ми дойди миприливно привличане. Това е екологично равенство.

 

Виеразсъждавате с термини като нации и народи. Няма никакви нации. Няма никакви народи. Няма руснаци. Няма араби. Няма никакъв Трети свят. Няма никакъв Запад.

 

Има само една холистична [единна] система на системите! Една огромна и необятна, самоизградила се, взаимодействаща вътре в себе си, многовариантна, наднационална власт на доларите! Петродолари, електродолари, много и всякакви долари. Райхсмарки, рубли, лири-стерлинги и шекели! Това е интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета. Това е природният ред на нещата днес. Това е атомната и податомната, и галактичната структура на нещата днес.

 

А вие се намесихте в първичните природни сили! И ще изкупите вината си! Стигам ли до съзнанието ви? Вие се изправяте на вашия малък 52-сантиметров екран и като вълк виете за Америка и демокрацията. Няма никаква Америка! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят.

 

За какво мислите, че си говорят руснаците [Съветите] в техните държавни съвети? За Карл Маркс? Те имат своите дълги програмни разпечатки, статистически  теории за взимане на решения, мини-макси отговори, изчисляват възможните печалби от транзакциите и инвестициите си, както го правим и ние.

 

Ние вече не живеем в свят на нации и идеологии, мистър Бийл. Светът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес.[76]

 

Техният бог е Мамонпарите. Още през 1976 г., когато се появи по екраните филмът „Телевизионна мрежа“, откъс от който е монологът на героя-бизнесмен, са ни казали почти всичко, но колцина са разбрали. У нас – никой. Филмът закъсня, а този епизод беше… изрязан.

 

Остава да се поинтересувам: Къде ще избухне следващият военен конфликт? След като в момента – подчертавам: засега – Сирия се размина с нахлуването намиротворците“, натрупаната продукция, която военнопромишленият комплекс непрестанно бълва, следва да бъде пласирана някъде, нали.

 

Поне това показват историята и опитът. В края на краищата, по огласени тук признания на авторитетни американски наблюдатели, единствените качествени стоки, които понастоящем САЩ произвеждат, са въоръженията и военното оборудване. Останалото е боклук. Не случайно салдото по външнотърговския им баланс става отчайващо отрицателно. През юли тази година прехвърли 47 милиарда долара с минус отпред![77]

 

Но защо ви занимавам с всичко това?

 

 

Иван Костов е типичен продукт на манифактурата за небивалици

 

 

Понеже главният герой на тази поредица беше произведение на Системата. Не образцово, но достатъчно характерно. То беше лансирано впубличното пространствооще през 1989 година и още не е приключило. Не се заблуждавайте. Независимо от това, че уж се оттегли от активната политика, Иван Костов е посредникът на Интернационала, отговарящ за една от псевдо десните формации, измамно наречена Демократи за силна БългарияДСБ.

 

Нейните членове няма как да бъдатдемократи“. Начело с основателя си, почти всички произлизат или са свързани с репресивния комунистически режим. Освен това, както вече изяснихме, гаулайтерът им не е етнически българин. А пък всички те изповядват интернационализма, чието настоящо наименование е глобализъм. Получават финанси и от задгранични центрове.

 

На всичко отгоре, на 18 февруари 1999 г., под предводителството на тогава все още шефа на СДС и министър-председател Иван Костов, управляващото мнозинство на Обединените демократични сили (?!) в 38-о обикновено народно събрание ратифицира Рамковата конвенция за защита на националните малцинства.[78] На този документ дължим много от обедняването си. Мнозинството бедни българи в значителна степен издържат мързеливите, необразовани цигани.

 

В онзи февруарски ден на 1999 година, от трибуната на Парламента, премиерът Иван Йорданович Костов, обяви, че „погребва българския национализъм“! Всичките депутати от неговата фракция мълчаха като бѝяни задници, според цветущото габровско сравнение на един футболен треньор. Тогава се наложи членът на неговата парламентарна група Дянко Марков да излезе и да го обвини в предателство спрямо българщината.

 

На Костов даже мигла не му трепна. Той изпълняваше външна заповед. Пък и кръвта вода не става

 

Днес, близо 15 години след онова събитие, Дянко Марков дава оценка на главния циганин на народната република, като го съпоставя с неговия предшественик в СДС:

 

Филип Димитров, за разлика от други лидери на СДС, е една морална личност. Той е човек, който нищо не изкористи от стоенето си във властта.[79] В това съм напълно убеден. Нещо повече той напусна парламента с достойнство.

 

Веднага ще кажа – за разлика от Иван Костов. Аз вярвах в неговите професионални способности. От друга страна той прояви, без да е имал опит в организационно отношение, една сръчност, но не навсякъде морална, в заличаването на партиите в състава на СДС и оформянето му като единна партия. Е добре, защо той допусна да се разчупи тази общност на няколко къса. Сега се мъчат да се съберат отново, ала счупеното не се лепи.

 

Имам оценка за Иван Костов и за причините за случилото се. Иван Костов има 2 недостатъка, които правят всеки  един, даже най-интелигентния човек,  най-моралния дори, непригоден за обществена дейност. Той не обича хорататова е първият недостатък. И вториятвсяко противно на неговото мнение, той го смята за вражда срещу себе си.

 

Позволявал съм си, преди още да преценя тази негова човешка слабост, да му отправя критични бележки в някои вълнуващи моменти, какъвто беше утвърждаването в парламента, при наше мнозинство, на Конвенцията за защита на малцинствата. Аз гласувах против, въпреки че становището на нашето мнозинство беше да се гласува за. Възразих тогава, че Франция не беше подписала, Гърция също. Нали президентът беше я подписал, това беше достатъчно. Така или иначе той тогава обяви в парламента, че погребват българския национализъм.

 

Иван Костов може да бъде министър в което и да е правителство. Служебните му, организационни качества се проявяват дотам, без контакта с хората, без противни мнения. Просто да ръководи един ресор.[80]

 

Спирам се на всичко това, понеже все още се намират достатъчно много глупави или заблудени люде, които не се вълнуват от миналото на лицата, представляващи ги в обществото. А то определя много, да не кажапочти всичко. Този тип лица продължават да смятат Иван Костов за вся и всьо. Като отказват да се вгледат и вслушат в изнесеното от онези, които го познават. Те са болшевики от познатия стар вид, но си въобразяват, че са различни. Учили са ги на комунизъм, който са предали и на децата си. То е като сифилиса… От болшевизма са усвоили култа към личността на вожда. Ако перифразираме Маяковски, те вярват, че:

 

Мы говоримКостов, подразумеваемпартия, мы говоримпартия, подразумеваемКостов.

 

По едно време напълно бяха зачеркнали самоубилия се пролетарски поет Владимир Маяковски. Но товарищ Костовтози Ленин на туземното нидяснополитическо пространство, е жив и присъствието му се усеща съвсем отчетливо.

 

Нямам представа какво ви е впечатлило в думите на стария легионер Дянко Марков. Мен – следното: „без да е имал опит в организационно отношение, една сръчност, но не навсякъде морална, в заличаването на партиите в състава на СДС“.

 

Не ви ли мирише на изпълнение на поръчкана задание, казано на втория роден език на Командира? Но има още един, който също се радва на известна популярносткомсомолският секретар на целия Ученически комитет на пловдивската езикова гимназияЛиляна Димитрова“, гнездо на дечицата на червената номенклатура, другарят Петър Стоянов. Дянко Марков припомня, че „президентът беше подписалКонвенцията за защита на малцинствата.

 

Ама същият този президент е издънка на Дянков идеологически събратСтефан Стоянов. Също бивш легионер, той още в края на четиридесетте години на ХХ век е бил вербуван от комунистическите тайни служби. Излишно е да посочвам доказателствата. Правил съм го не веднъж. И все пак…[81]

 

Разровете се и в Петър-Стояновото минало, за да схванете на какво дължи толкова успешното си настояще.

 

Струва ми се, че сега е времето да видим и чуем мнението за кумира на част от сините бабички и на преобърналите се червени рожбички с амбиции за кариера, изразено от булка, която е делила общ кабинет с Иван Йорданович. Досетихте се. Иде реч за другарката Ренета Инджова, която не обяснява собствения си път до върховете. Но хем иска думата, за да изречецялата истина за Иван Костов“, хем говори с недомлъвки. Това издава морал.

 

И още нещо. За да предупредя предубедените. Отворих приказка за достоверността на източниците. Фигурите които показвам, излизат с физиономиите и имената си. Ако лъжат, могат да бъдат съдени. Не съм прочел или чул Иван Костов да е посмял, да прибегне към подобна защита на лекьосаното си име. Което издава, че петното е незаличимо. Тоест – казаното отговаря на истината.

 

 

 

 

Нямаше как да е другояче. Комунистите получиха нареждане отвън да се престроят. Не всички бяха така чевръсти. Някои не сколасаха да се включат в новия строй, други не смогнаха да влязат в крак с него.

 

Страната беше разграбена, но материалните блага не стигнаха за всеки един от онези 1 милион души, които промените на 10 ноември завариха като притежатели на червени партийни билети, удостоверяващи тяхното членство в БКП. Те са сред онези, които най-гръмогласно изразяват своето разочарование и недоволство. Друго не можеше да се очаква.

 

Истински пострадалите отмероприятията на народната власт“, които не бяха продали душите си, бързо изтрезняха. Те забелязаха невидимите с невъоръжено око алени петолъчки върху челата на опозиционните лидери. Тъй като през годините на репресии, отхвърляне, пренебрегване, омаловажаване на качествата и усилията имвсекиму различно, според застигналата го участ техните сетива бяха добили необичайна острота.

 

Не познавам такава достойна личност, която да е очаквала нещо от другарите. Лично аз не веднъж публично съм обявявал своята позиция: За мен комунистите не са съперници, защото не съществува база за справедливо съревнование помежду ни. Ако сравним дереджето на такива като мен с бягане на сто метра, докато ние сме на старта, течервените състезателиса на 99-я метър. Това – още преди да е даден стартовия изстрел.

 

Няма как да бъдем и противници. В какво? В тях и ножа, и хлябавсичко. Никога, нито за миг не ги изпуснаха. Не се намери един, който да посегне и да опита да им ги отнеме. За мен в това се състои главната вина на Костов и костовцив измамата и в излъганите надежди, в опропастеното бъдеще на не едно и две поколения българи. Тези местни пълномощници на скритите могъщи сили, които  управляват света, прахосаха историческо време, енергия и човешка активност.

 

Ето защо смятам всичкичленувалите в БКП, щатните и нещатните сътрудници на нейните репресивни явни и тайни служби, нагаждачите и подлеците, сдобили се с едно друго чрез слугинаж и навъртане край тях, за свои врагове.

 

Повтарям: врагове!

 

Те затриха цял един народ и неговата държава. Обрекоха ни на мизерия и безпътица. Лишиха всинца ни от бъдеще.

 

За това не бива да има прошка.

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

Другарки и другари комунисти, ченгета и прочие интернационална смрад,

 

Когато почувствате, че ви сърбят ръцете, за да оставите следи от вашата наследствена простотия и простащина в тази медия, най-добре се върнете към самото начало на тази публикация. И си припомнете уводното обръщение.

Едва тогава решете, дали да пристъпите към изпълнение на скверните си намерения.

От мен да знаете, че още древните са постановили:

Nomina stultorum scribuntur ubique locorum” – „имената на глупците висят по стените“.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

                 От сърце благодаря на всички дарители.

                 Този път преди всичко на най-редовните дарители: Красимира Н. от Пловдив и Гено К. от Бургас.

                 Надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 2 лева месечно. Уви…

                 За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

                 Повече не мога да известявам броя на дарителите по банков път. През последния месец – една имигрантка.

                 Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

                 Длъжен съм да известя, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

                 Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

                 Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

                 Изглежда мнозинството послуша съвета му.

                 Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 10-12 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

                 В интерес на истината, с парите дарени напоследък, може би ще успея не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Толкова.

                 Преди няколко месеца един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език и преводач Петър Коритаров, преведе прилична за моите разбирания сума. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

                 Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 700. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 350. Всеки от тях да внася по 1,50 – 2 лева месечно – 18 до 24 лева годишно, бих могъл да продължа. Не става… Но ще се боря, докато мога.

                 Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар. Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

                 Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

                 Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

                 Признавам, че ми е късно да се променям.

                 Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

                 Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже. Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

                 По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

                  ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го поиска на посочения адрес на електронната ми поща. Ще го получи напълно свободно.

 

 

 

 

 

                  ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Карлово.

 

 

 

 

 

                 ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

   support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Потомствен аристократ, по някакъв начин успял да избяга от болшевишкия режим и да се установи в Париж. Разбира се, не с древни, а с по-близки – средновековни български корени. Роден на 6 март 1874 г. в Киев, Украйна. Починал на 23 март 1948 г. в Париж, Франция.

[2] Както го нарича Климов.

[3] Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 17, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/

[4] Третият по реда на появата си на този свят от петимата първоначални братя Ротшилд.

[5] Вж. Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 19“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, понеделник, 1 октомври 2013 г., Видеозапис „002 Video Rothschilds Unity“, online: http://www.youtube.com/watch?v=U7XKKRi7QII, цялата публикация от online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%88%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d0%bb%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be-19

[6] Още в средата на ХІХ век покръстилият се бивш равин на Париж цитирал признанието на друг виден евреин на име Морел: „Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?“ (David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79.)

[7] Действително съществувал юдейски род, който води началото си от Юда Макавей, живял около 150 години след смъртта на нашия древен император Аламир – син на субага на Макидан Балдиу или Филип, известен като Александър Велики Македон, който завладял земите на тези племена. Юда Макавей бил основател на Хасмонидската юдейска династия, извоювала освобождението на народа му от нашите предци и техните царе Птоломеите. Братоубийствените граждански войни между различните колена на Макавеите довела до там, че в средата на І век пр. Р.Хр. те повикали намиращите се наблизо римляни, за да ги разтърват и да станат арбитри в подялбата на Юдея. Обаче император Гней Помпей харесал Йерусалим и през 63 г. пр. Р.Хр. покорил юдеите. (Вж. напр. Стивън М. Уайлен – „Евреите по времето на Исус“, ИК „Витлеем“, София, 2007 г., стр. 113.)

[8] Louis Finkelstein – “The Pharisees: The Sociological Background of Their Faith”, Volume I, The Jewish Publication Society of America, Piladelphia, PA, 1938 г., стр. хxi.

[9] Хомосексуалния интернационал.

[10] Пак там, стр. 11, 8.

[11] Вж. “The man who hated Britain: Red Ed’s pledge to bring back socialism is a homage to his Marxist father. So what did Miliband Snr really believe in? The answer should disturb everyone who loves this country” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Friday, 27 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2435751/GEOFFREY-LEVY-SATURDAY-ESSAY-Red-Eds-pledge-bring-socialism-homage-Marxist-father.html и “As the Labour leader reacts angrily to our critique of his Marxist father… We repeat: This man did hate Britain” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Monday, 30 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2435751/GEOFFREY-LEVY-SATURDAY-ESSAY-Red-Eds-pledge-bring-socialism-homage-Marxist-father.html

[12] Граждански (държавен) чин от пета степен в руската йерархия на длъжностите и ранговете (Табела о рангах), действала до 1917 г. В Руската империя длъжността или рангът „статский советник“ съответствал на днешните заместник-директор на дирекция, вице-губернатор, председател на съдебната палата и на военните чинове бригадир на армия (генерал-майор) и капитан-командор на флота (вицеадмирал).

[13] Вж. напр. “Damian McBride reveals smears against Brown’s rivals”, BBC News, BBC, bbc.co.uk, London, 20 September 2013 г., online: http://www.bbc.co.uk/news/uk-24171077

[14] Вж. Damian McBride – “Power Trip: A Decade of Policy, Plots and Spin”,  Biteback Publishing, London, 2013 г.

[15] Вж. напр. „Кеворк Кеворкян пак осъди Иван Костов за клевета“, в. „Труд“, trud.bg, София, 4 октомври 2009 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=244191

[16] “As the Labour leader reacts angrily to our critique of his Marxist father… We repeat: This man did hate Britain” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, вече цит. съч.

[17] През 1947 г. е хвърлен зад решетките. (Вж. Протокол за разпит на лицето Георги Георгиев Губиделников, 31.VIII.1951 г. в: Марко Рясков – „Спомени и документи“, Българска народна банка, София 2006 г., стр. 290-291. Книгата е в архива на автора.)

[18] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 135.

[19] „За честта на професията: Петер Юхас пред “Български писател“, интервю на Елена Лекова, в. „Български писател“, бр. 21, София, 2 юни 1998 г., Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 79-80; горе-долу същото вж. и в: Боян Трайков – “10 ноември 1989: Превратът”, Книгоиздателска къща “Труд”, София, 1999 г., стр. 64-65.

[20] Вж. напр. “The Illusion Of Welfare & The Reality Of Rothschildism”, “Political Vel Craft”, politicalvelcraft.org, Minnesota, USA, 25, 2011 г., online: http://politicalvelcraft.org/2011/05/25/the-illusion-of-welfare-the-reality-of-rothschildism/

[21] Вж. напр. „11-годишно дете ще изплаща 500 000 лв. за вина на загиналия си баща“, Хасково, България, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, понеделник, 7 октомври 2013 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/226452

[22] Вж. “An evil legacy and why we won’t apologise” by Daily Mail Comment, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Monday, 30 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2439714/Ed-Miliband-evil-legacy-wont-apologise.html

[23] “The Daily Mail”.

[24] Вж. “As the Labour leader reacts angrily to our critique of his Marxist father… We repeat: This man did hate Britain” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, 30 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2439565/As-Ed-Miliband-reacts-angrily-critique-Marxist-father–We-repeat-This-man-did-hate-Britain.html

[25] Вж. “BBC accused of becoming Ed Miliband’s mouthpiece: The BBC is facing calls for an inquiry into the extensive coverage it has given to Ed Miliband’s dispute with a newspaper” by Tim Ross, and Patrick Sawer, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 5 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/bbc/10358533/BBC-accused-of-becoming-Ed-Milibands-mouthpiece.html

[26] “As the Labour leader reacts angrily to our critique of his Marxist father… We repeat: This man did hate Britain” by Geoffrey Levy, “The Daily Mail”, вече цит. съч.

[27] Пак там.

[28] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Профиздат“, София, 1989 г., Първа част – 3.

[29] Вж. по-горе.

[30] “An evil legacy and why we won’t apologise” by Daily Mail Comment, “The Daily Mail”, dailymail.co.uk, London, Monday, 30 September 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2439714/Ed-Miliband-evil-legacy-wont-apologise.html

[31] Пак там.

[32] Пак там.

[33] Пак там.

[34] Джордж Оруел – „1984“, вече цит. съч., Първа част – 2.

[35] “An evil legacy and why we won’t apologise” by Daily Mail Comment, вече цит. съч.

[36] “Rockefellers and Rothschilds unite” by Daniel Schäfer in London, “The Financial Times”, www.ft.com, London, May 29, 2012 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/efe93494-a9a3-11e1-a6a7-00144feabdc0.html#axzz1yPSm7MPh

[37] Пак там. Същото в: “Rothschild and Rockefeller families team up for some extra wealth creation” by Alistair Osborne, Business Editor, “The Telegraph”, elegraph.co.uk, London, 30 May 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/9300784/Rothschild-and-Rockefeller-families-team-up-for-some-extra-wealth-creation.html

[38] Георги Ифандиев – „Името на звяра“, продължение на „Чудовището“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 97 в: Георги Ифандиев – „Европа е устремена към своя упадък – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 юни 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BA-%D1%87-6#_ednref25

[39] Вж. “Heard the one about the Saudi cleric who said driving damages ovaries?” by Naomi McAuliffe, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 30 September 2013 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/sep/30/saudi-cleric-driving-damages-ovaries

[40] Dean Henderson – “Big Oil & Their Bankers In The Persian Gulf: Four Horsemen, Eight Families& Their Global Intelligence, Narcotics & Terror Network”, Dean Henderson Self Publishing Platform, Peace Valley, MO, 2005 г., стр. 439.

[41] Silas Walter Adams – “The Legalized Crime of Banking and a Constitutional Remedy”, Meador Publishing Company, Boston, MA, 1958 г., Electronic version, стp. 35. Книгата е в архива на автора.

[42] Вж. “Heard the one about the Saudi cleric who said driving damages ovaries?” by Naomi McAuliffe, вече цит. съч.

[43] Брайън Макгил в: „Гласът на разума: Разговор за великия и добър дух на революцията на ума“. (Вж. Bryant H. McGill – “Voice of Reason: Speaking to the Great and Good Spirit of Revolution of Mind”, Paper Lyon Publishing, Sarasota, FL, 2012 г.)

[44] Вж. “Ukip’s ‘Nasty Nige’ is ruthless and insidious: he knows how to exploit the plight of the Roma” by Sue Cameron, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, October 3rd, 2013 г., online: http://blogs.telegraph.co.uk/news/suecameron/100239669/ukips-nasty-nige-is-ruthless-and-insidious-he-knows-how-to-exploit-the-plight-of-the-roma/

[45] Марина Чертова – „Ромите гласували за Костов по братски“, „Всеки ден“, vsekiden.com, София, понеделник, 13 юни 2011 г., изтрито в интернет, но копие запазено в архива на автора, както личи от илюстрацията, и в препечатка, достъпна от online: http://www.euroroma-bg.org/inline_news.php

[46] Пак там.

[47] И двамата бяха огласени от т. нар. Комисия „Евтимов“ като агенти на комунистическите секретни служби.

[48] През осемдесетте години на миналия век Максим Минчев беше под пагон в списание „Български воин“. От години е директор на БТА и виден „атлантик“.

[49] „Иван Костов е силно зависим от миналото си“, с Антон Тодоров разговаря Явор Дачков, в. „Гласове“, glasove.com, София, петък, 17 декември 2010 г., online: http://www.glasove.com/article-11217.php

[50] Перифраза на цитат от романа „Бесове“ на Фьодор Достоевски..

[51] Вж. Л. Б. Окун – „Не ни ли се надсмива Господ Бог?“, „Светът на физиката“, Издание на Съюза на физиците в България, Книжка 1 и 2, София, 2013 г., от online: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.inrne.bas.bg%2Findex.php%3Foption%3Dcom_docman%26task%3Ddoc_download%26gid%3D617%26Itemid%3D88&ei=g3tRUo-QLobCtQawzICwCg&usg=AFQjCNFUDX8DqviSIVEvIzAVmeDm1MuxqQ&sig2=2Vp-ML6wM4uZbM_fPq2Xug и http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.inrne.bas.bg%2Findex.php%3Foption%3Dcom_docman%26task%3Ddoc_download%26gid%3D665%26Itemid%3D88%26lang%3Dbg&ei=g3tRUo-QLobCtQawzICwCg&usg=AFQjCNGd9D3tw0i9oOsbojWv94a4R88Dzg&sig2=kicjL6VowToqf1tsTCwYOg

[52] Втората съпруга на Айнщайн – Елза Льовентал, била негова първа братовчедка по майчина линия, дъщеря на родната му леля – на сестрата на неговата майка. А по бащина се явявала негова втора братовчедка. Сигурна съвършена дегенеративност.

[53] Само за номенклатурата.

[54] Чел съм анализи, в които се твърди, че авторът намеквал за старозаветните заповеди. Числото „седем“, смятано за „еврейско“, също не било случайно. Възможно е, но нямам мнение.

[55] Джордж Оруел – „Фермата на животните“, Издателство „Фама“, София, 2009 г., Електронна нерсия в „Моята библиотека“, Десета глава.

[56] Israel Finkelstein and Neil Asher Silberman – “The Bible Unearthed: Archaeology’s New Vision of Ancient Israel and the Origin of Its Sacred Texts”, The Free Press, New York, NY, 2002 г., стр. 1.

[57] Вж. “Some recent works on Ancient Syria and the Sea Peoples” by Michael C. Astour,  “Journal of the American Oriental Society”, No.  92.3, New Haven, CT, July – September 1972 г., стр. 457 и сл.

[58] Вж. напр. R. D. Barnett – “The Sea Peoples”, “The Cambridge Ancient History”, Vol. II, Part 2, Cambridge University Press, Cambridge, UK, New York, NY, 1975 г., стр. 359-378.

[59] Вж. Божидар Димитров – „12 мита в българската история“, Фондация „Ком“, 2005 г.

[60] Dame – лейди, почетна баронетска титла, с която биват удостоявани дами със заслуги към империята. Тази титла не се унаследява.

[61] Вж. Kathleen Mary Kenyon – “The Bible and recent archaeology”, British Museum Publications Ltd., London, 1978 г., стр. 72.

[62] Вж. напр. Israel Finkelstein and Neil Asher Silberman – “The Bible Unearthed: Archaeology’s Vision of Ancient Israel and the Origin of Its Sacred Texts”, вече цит. съч., стр. 55.

[63] Евреин е късно понятие, произлязло от хабиру – ибрю, което, както вече знаете, ще рече скитник.

[64] Вж. Shlomo Sand – “The Invention of the Jewish People”, Translated by Yael Lotan, Verso Books, Brooklyn, NY; London, 2010 г. Издадена на български като: Шломо Занд – Изобретяването на еврейския народ“, Издателство “bgknig@”, София, 2011 г.

[65] Вж. Shlomo Sand – “The Invention of the Land of Israel: From Holy Land to Homeland”, Translated by Geremy Forman, Verso Books, Brooklyn, NY; London, 2012 г.

[66] Вж. Roger Bennett, Ed. – “Unscrolled: 54 Writers and Artists Wrestle with the Torah”, Workman Publishing Company, New York, NY, 2013 г.

[67] „От Марка свето Евангелие“, гл. 5, ст. 2-13.

[68] Да, Русия, която съм обичал винаги, фр.

[69] И другите с него, фр.

[70] После ще разберете, фр.

[71] После ще разберете… Заедно ще разберем, фр.

[72] Фьодор Достоевски – „Бесове“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 1997 г., Електронна версия, Anapest.Org,, Варна, 2012 г., стр. 626.

[73] Георги Ифандиев – „Докато човечеството не се пробуди, светът ще е сцена само за избрани – Част 4“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 5 април 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5-4

[74] Георги Ифандиев – „В момента никой няма полза от война срещу Сирия“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 13 март 2012 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5

[75] “John Kerry praises Bashar al-Assad’s role in destruction of Syria’s chemical weapons“ by AFP and AP, “The Telegraph”, , London, Monday, 7 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10359892/John-Kerry-praises-Bashar-al-Assads-role-in-destruction-of-Syrias-chemical-weapons.html

[76] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от  1:32:09 до 1:37:45 ч. Епизодът е изтрит от интернет. При подходящ случай ще го „кача“ отново.

[77] Вж. напр. „САЩ: Търговски баланс: -45.027 млрд. USD“, “ForexForum.bg”, София, 3 юли 2013 г., online: http://forexforum.bg/news/2013/07/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81-45-027-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-usd/

[78] Вж. Рамкова конвенция за защита на националните малцинства, ратифицирана от 38-o Народно събрание със закон, приет на 18.02.1999 г., обнародван в „Държавен вестник“, брой 18, София, 1999 г. Влязла в сила на 1 септември 1999 г.

[79] Не е вярно. През годината, когато беше министър-председател, си купи нов голям апартамент и модерна лимузина, макар и южнокорейска.

[80] „Дянко Марков: Средният българин е недостатъчно морален, информиран и действен“, Общество.нет, obshtestvo.net, София, понеделник, 7 октомври 2013 г., online: http://obshtestvo.net/%D0%B4%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE/

[81] Вж. Петър Стоянов – „Шесто управление: Моята истина“, Том 1, Издателство „Даниела Убенова“, София, 2009 г., стр. 156; О.з. ген. Полк. Кирил Косев – „Не пипайте досиетата на предано служилите на България родолюбци“, в. „Нова зора“, брой 30, София, вторник, 1 август 2006 г., стр. 5, 6. Статията е достъпно от online: http://www.novazora.net/2006/issue30/story_02.html