- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

СВЕТОВНА ЕВРЕЙСКА КОНСПИРАЦИЯ? ГЛУПОСТИ! В ХОД Е „САМО“ ЗАГОВОР НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИЯ ТАЛМУДСКИ ЕЛИТ

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

И това доживях. Превърнаха Нобеловата награда в нещо като „Златния Орфей“. Въведоха утешително отличие, за да няма недоволни. Тъй де: “Don’t worry! Be Happy![1] Какво спокойствие и увереност! Светът е тъй прекрасен! Ами да, убедете се сами.

 

В петък [11 октомври 2013 г.] президентът на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел топло посрещнаха пакистанската ученичка и активистка Малала Юсафзай в Овалния кабинет.

 

Г-н Обама се срещна с Малала в същия ден, в който Нобеловата награда за мир беше присъдена на Организацията за забрана на химическите оръжия.

 

Смятаха пакистанската девойка за главна претендентка за наградата. Тя беше във Вашингтон, за да произнесе речи на две събития.

 

В изявление след срещата момичето заяви, че е било поласкано от срещата с президента, който е носител на Нобеловата награда.

 

Благодарих на президента на Съединените щати за усилията му в подпомагането на образованието в Пакистан и Афганистан и на сирийските бежанци.[2] (Вижте горната илюстрация.)

 

 

Съвременният болшевизъм е отдавна планирано установяване на господството на една раса[3]

 

 

Навремето, преди заключителния концерт на Фестивала на българската естрадна песен Златния Орфей“, провеждаха церемония по награждаването. Обикновено тя се точеше по-дълго от самия спектакъл. Раздаваха награди и наградки от името на… И се изреждаха комунистически номенклатурчици от средните нивагенерални директори на стопански обединения, шефове на предприятия, кметове на селища, председатели на общински народни съвети… – върволицата нямаше край.

 

Едва ли някой участник си тръгваше от курорта „Слънчев бряг“ без някакъв приз. За да няма недоволни. При социализЪма всички бяха щастливи“: “Don’t worry! Be Happy!

 

На други „конкурси“ с предварително известни „победители“ официално обявяваха: „Утешителна награда от…, се присъжда на

 

Явно, приемайки челния социалистически опит, сега са въвели същото и за учредения от Алфред Нобел приз. В подзаглавие към информацията за свиждането на Малала с Барак, обнародвана като уводна статия в електронното издание на „консервативния“ лондонски “The Daily Telegraph”, направо е обяснено: „Семейство Обама се срещна с Малала Юсафзай, след като тя пропусна Нобеловата награда за мир.[4]

 

Ето ви я утешителната премия. Самото присъствие на девойката в американската столица, придружена от половината й семейство – кой знае на чии разноски – е доказателство, че нещата са били уредени. Ама в последния момент котка е минала пътДобре поне, че не присъдиха наградата на Владимир Путин. И той беше предложен, извинете – номиниран, както се говори на чист български език днес.

 

Навремето се шегувахме, че за комунистическите ченгета най-голямата награда е да им дадат да подържат пистолета на Феликс Дзержински. Позволят ли им и да пострелят с него, направо отиват на седмото небе. “Don’t worry! They’re Happy![5]

 

Няма да пропусна, че самият Барак Обама получи Нобеловата награда за мир, без да знае защо. Присъдиха му я само месеци, след като го настаниха в Белия дом, за да го превърне в чичо Обамовата барака. Може би тъкмо затова. Тъй като въобще не си беше помръднал пръста, за да спре или поне да се опита да се намеси в някой въоръжен конфликт. Тогава „нобелистите“ обявиха, че са решили „да го поощрят“ и „насърчат“?! А карикатуристите по света се накяриха, казано по нашенски.

 

Обикновен комунизъм.

 

Точно по същото време чернокожrият бивш преподавател в Медицинския факултет на УниверситетаДжон Хопкинс в Балтимор – д-р Бенджамин Карсън, заяви: „Obamacare[6] е най-лошото нещо, което се е случвало на тази нация след робството.[7]

 

Днес едва 39 на сто от американците желаят социалистическата европейска система на здравеопазване, която президентът имплантира в Съединените щати. Тя няма нищо общо с нормалното здравеопазване. То е в ръцете на самите хора, на всеки отделен човек. Няма кой да се грижи за това, да не се разболяваме. Сами пропиляваме даденото ни благо с неправилен, неприродосъобразен, направо гибелен начина на живот.

 

На първо място с употребата на вредни храни, с обездвижване, тютюнопушене и използване на наркотици, злоупотреба с алкохол. Не на последно място – с предоверяване на официалната медицина и на фармацевтичната индустрия, чиято цел е да разболява възможно най-много хора. Нали от това печели?

 

А лечението следва да зависи от желанието и възможностите на индивида. Здравните каси създават преториански администрации, поглъщащи огромни средства. Те никъде не са довели до нищо добро. Навсякъде пораждат корупция.

 

Не слушайте ломския циганин Чирков, изпратен на Запад от тайните служби на комунистическия режим, и докаран обратно по желание на Политбюро. Доказвал съм със свидетелства на граждани, как и докторите, западно от сръбската граница надписват и крадат. Човекът е егоистично и алчно същество.

 

Обаче служителите на този тип системи – в случая практически абсолютно ненужна посредническа мрежа от зравни каси: централна, с нейните филиали и клоновеса основна електорална единица за всяка власт. Затова управляващите винаги се грижат за чиновниците в нея и подобните й паразитни структури.

 

Та по времето, за което става дума, сирийските бежанци, за които Малала благодарила Бараку, те не отиваха в Съединените щати. От месеци се прехвърлят от родината си в съседните държави и вече основаха един средно голям град у наспочти 20 000 са! Заради което страната ни ще получи „обезщетение“ от метрополиятаЕвропейския съюз. Колко? Никой не казва.[8] Чух да споменават суми от милион и половина до пет милиона евро.

 

Е, ще цъфнем и вържем с тях, „успокоих се“. И се сетих за нашите бедниработещи, безработни и пенсионери. „Но млъкни сърце!

 

Така си мреш, така сме ний, такапоглеж!

 

ДийДий, краста, дий!

 

И да не забравите: “Don’t worry! Be Happy!

 

И дий, краста! Ама don’t worry, бе!

 

 

Нова булка, нов късмет!

 

 

Увлечено от текущите си грижи, човечеството с лека ръка пропусна да отдели достатъчно внимание на следното съобщение на Белия дом от вторник, 8 октомври 2013 г.:

 

Барак Обама ще предложи вицепрезидентката на Федералния резерв Джанет Йелън да наследи Бен Бернанке като председател на централната банка на САЩ.[9]

 

Кое ми дава основание да смятам, че тази новина е толкова важна? Елементарно – фактът, че американският долар е световна резервна валута. Което означава, че паричните резерви на почти всички страни на планетата се съхраняват в долари. Търговията с най-масово използваната стока на земятапетрола, се извършва преди всичко в щатски долари. До неотдавна – изцяло.

 

Намериха се „зрънца“, които нарушиха хегемонията на зеленогърбите банкноти, като Иран и Венецуела. Последваха наказания – санкции…

 

От скоро към групата на „непослушните“ се присъедини Китай. И по-рано тази страна си позволяваше да нарушава наложеното правило и пазаруваше ирански нефт с други паринапример с евро. Обаче няма как да накажат днешен Китай, нали? Щом не могат да го победят на бойното поле, следва да го превземат по друг начин. Какъв?

 

Ами отвътре – чрез свои подставени лица. Какъвто беше председателят Мао[11] и неговият наследник Дън Сяопин. Не си ли противореча?

 

Не. В голямата геополитическа игра постоянно се налага да се прилага схемата на Хегеловата диалектика. Днес, в еднополюсния свят, това не е чак толкова необходимо. Редовните читатели са наясно: Вече най-малко от десетилетие САЩ и Китай са практически една държаваКимерика.

 

Както показах даже с телевизионно интервю, Ротшилдови отдавна са се наместили в Китай и не престават да инвестират там. Понеже го изтриха от интернет и по-специално от YouTube, си позволявам да го припомня.

 

 

 

 

 

Не забелязвате ли, че напоследък тежките природните бедствия в азиатския регион и по-специално в Китай, Пакистан и Индия зачестяват? А Ротшилдови разполагат с… 25 метеорологични станции в комунистическата държава. Чували сме за Програмата за Програма за изследване на йоносферата, известна със съкращението HAARP.  Тя е финансирана от Американските военновъздушни сили и от Военноморския флот на САЩ.

 

Не се опитвам да докажа нищо. Но имам право да се съмнявам за евентуална връзка между Ротшилдовите метеорологични станции и земетресенията, наводненията, даже цунамитата, които много автори приписват тъкмо на HAARP.

 

Живеем във времена, когато имаме различни промени по целия свят“ – заявява сър Ивлин дьо Ротшилд. Така е. Но пропуска да отбележи, че през последните 250 години неговата фамилия неизменно е в основата на тези изменения. Скромност?…

 

Тогава? Ами нали Те въвеждат нов световен ред? Какво ще представлява той? Описано е от Карл Маркс и Фридрих Енгелс, както и в Протоколите на ционските мъдреци“. Но все под диктовката на реалните владетели на светаРотшилдови. Който не е запознат с доказателствата, нека се постарае повече и да ги потърси в архива на тази медия.

 

Днес Братството продължава напред. Да вземем за пример Северна Корея. Тази държава с тоталитарна диктатура на номенклатурата на една партия, правилно наречена комунистическа, си позволява да размахва пръст на САЩ. Как ще постъпят ръководителите на левитския Интернационал?

 

Много просто – за пореден път ще приложат позната и изпробвана схема. Защото номерата им, макар и ограничени на брой, минават.

 

Цялата работа прилича на представление на група илюзионисти. Публиката е съвсем наясно, че няма магия. Отива с нагласата, че ще я излъжат. Но измамата включва голяма доза фантазия. А на посетителите им е приятно да се отпуснат и за час-два да се пренесат извън реалността, в света на вълшебствата. Нищо, че такива няма. Въпрос на настройка на съзнанието.

 

Колко пъти съм цитирал римската мъдрост: “Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“.

 

Е, винаги се намират някои, които непременно държат да узнаят секрета на номерата. Те непременно и без изключение биват отстранявани. Липсват изключения. В противен случай илюзиите престават да бъдат такива. А представленията на магьосниците губят смисъл.

 

Това е недопустимо в света на цирковото изкуство, камо ли в реалния!

 

И така, Клубът на 300-е има намерение да приложи спрямо Пхенян същия трик, който навремето към Източен Берлин. Това е предложил в Сеул известният южнокорейски политик Юн Бюнгхун – член на опозиционната Демократическа партия.[12]

 

Какво има предвид. Ами използването на изпробвания от Западна Германия метод, наречен Freikauf” – на свободното закупуване. Само че – на Корейския полуостров.

 

 

Един свят, една държава, една партия, един водач

 

 

Юн Бюнгхун припомнил, как още през шейсетте години на ХХ век Западна Германия започнала да изкушава ръководителите на Източната с пари. Правела оферти за изкупуване на политически затворници, държани зад решетките в тогавашната окупирана от съветските войски Германска демократична републикаГДР.

 

Повечето хора едва ли познават фактите. Ала по този начин стотици мъченици на режима, наричани затворници на съвестта“, се сдобиха със свободата си. Понастоящем нещата изглеждат доста по-различно. Не малка част от избавените са били вербувани като агенти на Изтока. Други – такива, които, по някаква причина, са били ценни за Запада. Включително хора с богати роднини. Всякакви случаи…

 

Накрая, когато властелините на света решиха, Западна Германия си купи цялата ГДР. А напълно подвластният на левитите слуга на вътрешния кръг на илюминатите,… член на Клуба Билдерберг“, таен еврейски масон, посветен в няколко тайни общества и орденидействащ канцлер Хелмут Кол[13] беше провъзгласен за… „обединител“. (Вижте илюстрацията.)

 

Ето как постъпиха в Германия. Извършиха конвергенция на две държави, но в полза на техните елити и най-вече – на новия световен ред. Не ме разбирайте погрешно. Не сливането, а разделението на тази държава на две части, извършено през 1949 година, беше ненормално. Обаче начинът на това събиране се оказа не до там справедлив. Затова днес различията, а в много случаи и неприязънта между бившите западногерманци и техните източни събратя е достатъчно осезателна.

 

Но какво ги интересува това онези, които са си извоювали правото да разделят и събират народи, да формират държави, не само да преначертават политическата карта на планетата, а да решават участта на милиарди хора?

 

В момента в Пхенян е на власт Ким Чен Ун. Да, той е внук на некоронования комунистически крал на КНДР Ким Ир Сен и син на неговия наследник на трона  Ким Чен Ир. Забележете: наследникът на престола ешвейцарски възпитаник. Не съзирате ли нещо знаменателно в това?

 

От една страна – „скромнатаи ненатрапваща се световна банкова столица. В нея се намира и Банката за интернационални разплащания, която по прекрасен и възможно най-таен начин обслужвала несекналата през цялата Втора световна война далавера между големите финансисти и промишленици в САЩ и Великобритания, от една страна, и нацисткия режим в Германия, от друга.

 

Тоест, Ким Чен Ун е получил образованието си вМекатана парите, незасегната от две световни войни и десетки въоръжени конфликти в околните й страни през вековете! От една страна – център на капитала. От друга – исторически лишена от аристокрация. От трета – люлка на мераклиите за социализъм и комунизъм. Кой от „класиците“ на тези антихуманни идеологии и терористични практики не е намирал уют в алпийската държава?

 

И още нещо, което се родее с нашата история, но ще бъде използвано в обратния път. Преди падането на Българското царство под османско владичество, венецианският синедрион съблазнява цар Иван-Александър с еврейката Сара. Така царица Теодора е зарязана в манастир, а нейното място заема… пак Теодора. Това е нарушение на действащия закон. Някои автори го смятат за преднамерена гавра с българите и тяхната църква, които в онази епоха „преследвали евреите“.[14]

 

Законът бил нарушен повторно, когато вместо законния престолонаследник Иван Срацимир, Теодора – бивша Сара, убедила съпруга си да обяви за престолонаследник нейния син Иван Шишман. За аргумент й послужил фактът, че и той бил… багренороден. Сиреч – роден във пурпур. Което означавало – по време, когато баща му вече е бил владетел. Иван Вазов е описал това в драмата си „Към пропаст“.

 

Сариният подход довел до разединението на българската държава и улеснил османските нашественици. Като допълнение, след това нейната дъщеря Кера Тамара[15] станала съпруга на султан Мурад I. Той я взел втора ръка, така да се каже – вдовица. Преди това полуеврейската българска княгиня била законна жена на болярина деспот Константин.

 

В севернокорейския случай процесът ще бъде обратен – сливане. А общото с българската история е, че Ким Чен Ун е най-малкият син на Ким Чен Ир. Той е плод на третия му брак с балерината Ко Йон Хи.

 

Не е за вярване ли? Други ще рекат – „конспиративни теории“. Трети – изтъркани номера. Ама минават.

 

А целта е една – световното господство на една човеконенавистна религиозна секта. Или, както е формулирана мечтата на „класиците“ на „научния комунизъм“ в „Протоколите на ционските мъдреци“: един свят, една държава, една партия, един водач!

 

И така, започват с търговско предложение за покупко-продажба на южнокорейски военнопленници. Ако сме живи, ще видим.

 

А сега да се върнем към бъдещото назначение на нов председател на Банката на Федералния резерв. Щом като е централната финансова институция на САЩ, значи тя емитира парите на тази държава. Точно така – отпечатва и разпространява доларите. Но как?

 

Предоставя ги на правителството, но… срещу определена комисионна. Става дума за… 17 на сто от всеки отпечатан долар. С други думи, когато държите в ръцете си доларова банкнота, трябва да знаете, че тя представлява документ за ограбването на американците. На тях вече са им взели 17 процента, само защото е била произведена.

 

Ако хартийката е с номинал от 100 долара, това означава, че 17 от тях са потънали в касите на собствениците на дванадесетте частни банки, съставляващи тази на Федералния резерв. И са платени от федералното правителство. Което, на свой ред, ги е взело от данъците.

 

Тази централна банка, състояща се от 12 други, разположени в различни щати, но със същото название, към което е добавено това на съответния щат, е организирана така, че задължавабанкитенационални и щатски, от който и да е район, да се абонират за капитала на Банката на Федералния резерв от съответния регион, като участват със своя капитал в размер до 20 на сто. Половината от него или 10 процента ще се внася в брой, за да бъде осигурена лоялността на банката-абонат.[16]

 

Няма „искам“, „не искам“. Никаква свобода! Задължително е. Капитализъм ли? Какво разбирате под това? За кой път напомням: Парите съществуват хилядолетия преди Ротшилдови и тяхната Банка на Федералния резерв.

 

Но има още една съвсем съществена подробност. Представителят на правителството в Съвета на директорите на Банката на Федералния резерв, не може да бъде неин председател. Неговатадлъжност е само почетна и не му предоставя възможността да предприема нещо, свързано с управлението на бизнеса“.[17]

 

Ако някой ми възрази, че ето на, президентът предлага новата председателка на централната банка на САЩ, ще припомня максимата на Амшел Майер – първия Ротшилд:

 

Дайте ми да контролирам парите на нацията и въобще няма да се интересувам кой прави законите.[18]

 

Толкова много видни личности са повтаряли тази мисъл, че е излишно да се опитвам да уверявам когото и да било в нейната достоверност.

 

 

Банкстерите[19]

 

 

 

Продължението на всичко това е изричното изискване, завещано от същия този Амшел Майер Бауер или Ротшилд, „до ръководни постове да не бъдат допускани неевреи“.[20] А има ли все още някой нормален и просветен човек, който да се съмнява, че Банката на Федералния резерв на САЩ е под контрола на светото банкерско семейство?

 

Почти е изключено да срещнете на пръв поглед доста честни и устремени към истината изследователи, които да признаят връзката между еврейството, ционизма и интернационалните финансисти, които налагат новия световен ред. Колкото и да са смели, не дръзват да направят тази крачка. Заплахата е прекалено голяма, рискът включва загубата на живота.

 

Достатъчен е печалният пример с бившия гражданин на Израел, евреинът Джак Бърнстейн, който издаде своите две книги след завръщането си в своята родина САЩ. Ръката на Моссад го застигна. Също – гениалния американски световен шампион по шахмат РобъртБобиФишър. И двамата му родители бяха нюйоркски евреи. Но щом се разприказва критично, му помогнаха да напусне този свят. Сходна беше съдбата и на друг евреин – богаташът Еърън Русо. Макар той да не приказваше за евреи, разкри плановете на талмудистите за новия световен ред. И на бърза ръка отпътува към отвъдното.

 

Понеже аз не се плаша, питам: Коя е тази бъдеща председателка на Банката на федералния резерв на САЩ? Ами навярно сте се досетили. Майчиното фамилно име на родената в БруклинНю Йорк, Джанет Йелън, е еврейско Блументал. Баща йДжулиъс Йелън, също е евреин. Както пише в биографията на избраницата, тя, както и нейният съпруг Джордж Ейкърлоф, Нобелов лауреат по икономика, са евреи.[21]

 

Разсъжденията по темата оставям на вас. Обаче няма да пропусна шанса и да оглася за незнаещите онова, което ни е оставил зетят на единствения четирикратен американски президентФранклин Д. Рузвелт. Сам финансист и борсов търговец, Къртис Дол разкрива, че фактически Ротшилдови представляват световна империя. И продължава с разбулването на тайните, тъй умело прикривани от левитския Интернационал:

 

Днес тази империя е придобила противоконституционно господство над повечето от парите и богатството на САЩ чрез средствата на нейния действен контрол върху притежаваната от частници система на Банката на Федералния резерв. Ейбрахъм Линкълн положи всички усилия, за да предотврати подобна ситуация.

 

Тази разрушителна сила, която имам предвид, е насочена също така срещу всички религии, включително християнството, прицелена право в сърцето им![22]

 

Няма как да убедиш родения незрящ, че в своята пъстрота светът е прекрасен. Те изобщо нямат вина. Но защо хора, чиито основни сетива уж са наред, не проглеждат? И не съзират, че ги мамят. Всъщност заблуждават и експлоатират всички ни. Но както е рекъл Исус Христос, „мнозина са звани, а малцинаизбрани“.[23] Още по-малко са призвани

 

Джеймс Фостър Гембъл е имал късмета да се роди богат. Такова било цялото му семейство. Кой от вас не е чувал компанията “Proctor & Gamble”? Да, Джеймс е един от вторите, чиято фамилия означава „Играещи комар“ или „Хазартните“, може и „Рискуващите чрез залози“… Ще помислите – ето един избран. Грешите. Това е логиката, с която князът на този свят съблазнява бездуховните.

 

Смятам, че Джеймс Гембъл е намерил своето призвание. Цял живот е гледал как се случват нещата. Светът на свръхзаможните е бил като разтворена длан пред очите му. Нещо повече – той го е обитавал.

 

Без съмнение, парите дават свобода на онези, които не позволяват да бъдат изкушени от тях и не са ги превърнали в цел на живота си. Прозрели са простичката правда, която братята сърби са обобщили в кратичката поговорка на народен език: „Па̀ре са о̀во, що прави из чо̀века го̀вно.

 

Привилегията да бъдеш богат по рождение, ако мога да употребя термина в конкретния случай, е предоставила шанса на Джеймс Геймбъл, да подири истината и да я разкрие пред хората. И той се е възползвал по доста добър начин. Макар да я узнал още през юношеството си, потърсил почтени експерти, за да я разрият на публиката. Сам той, поел ангажимента да продуцира  и да бъде водещ на кинодокументалната творба. Освен това – да я покаже на колкото може повече земни жители.

 

Да видим част от благородните му усилия.

 

 

 

 

 

Вярвате ли или не, пред човешкия род не се очертава бъдеще, обвито в розови облаци. Важно е не само да знаем, кой причинява катастрофите, но и какви са последиците от тях, какво ни очаква?

 

 

Комунистическото робство – светлото бъдеще на човечеството

 

 

Не е ли странно, че световните и тукашните пропагандни средства непрестанно бълват огън и жупел срещу фашизма и нацизма. Не сещат умора да ни осведомяват за заловени и осъдени нацистки престъпници. Добре, справедливо е.

 

Но как така винаги забравят комунизма и социализма, както и техните осъществители? Стане ли дума за премахването на този двоен стандарт и поне за уеднаквяването на отношенията към едните и другите злостарници, внезапно, out of the blue,[24] изниква образът нарасиста“, „антисемитаи прочие плашила.

 

И като направим равносметка, се оказва, че комунистите, които са избили десеторно повече невинни хора от фашистите и нацистите, остават недосегаеми. Докато вторите и третите винаги и навсякъде биват припознавани като носители на първородното проклятие, на осноовното отрицание.

 

Не се притеснявам да посоча, че съм от малцината, да не река – единственият у нас, който е доказал, че комунистите, социалистите, фашистите и нацистите не просто имат общи корени и са продукт на едни и същи зли и коварни родители. Където бяха на власт, установиха класически фашистки режими. Но надскочиха фашистите и нацистите не само по броя на своите жертви.

 

Те върнаха цели народи в античността и Средновековието. Само през тези епохи – на робовладелството и крепостничествотохора са били лишавани от правото на собственост и свободно придвижване. Ала никога – цели нации!

 

Лъжа ли? Ако не, какво ви говори това? Що за подход и какъв е неговият умисъл?

 

За пореден път ще се постарая да дам отговора, като се позовавам на събитията, обстоятелствата и личностите, които ги предизвикват. Няма да ви дойде в повече, ако припомня римската максима, но преведена по-точно: “Da mihi facti, dabo tibi ius” – „дай ми фактите и ще отсъдя правилно“.

 

Ще продължа с откъса от мемоарите на Къртис Дол, чиято кандидатура за президент беше издигната през 1968 година като опит за разбиване на монолитното единство на псевдо съперничещите си републиканци и демократи. Естествено – без успех. В краткия исторически преглед, който прави, той се връща към зародиша на ставащото в наши дни.

 

Върху основите на неколцина древни секретни европейски групировки на 1 май 1776 г. (Първи май при комунистите) Адам Вайсхаупт основа или възстанови един Орден, който нарече Ile Illuminati или Просветените.[25] Въпреки че самият той принадлежеше на баварския католицизъм и беше изучен от йезуитите. Обаче неговата собствена религия, която води до прогресивна поквара, имаше за истинска цел преклонението пред Злото.

 

Неговият проект представляваше световен революционен заговор, насочен към унищожаването на съществуващите форми на управление и религии. На тяхно място той планираше да установи единно световно правителство, контролирано от внимателно подбран Деспот. Това беше през 1776 г.

 

През 1848Карл Маркс издаде в Лондон своята често обсъждана книга „Комунистически манифест“.[26] Той получи пряка финансова подкрепа от Клинтън Рузвелт,[27] а също така от Хоръс Грийли, без които Маркс щеше да остане неизвестен, вманиачен революционер.

 

През 1841 г. Клинтън Рузвелт издаде книга, озаглавена „Науката на управлението, основана на природните закони“.[28] Тази книга превъплъщава модела на Вайсхаупт за единен свят. На диктатура от типа на тази на ООН.

 

Модно и печелившо е, например дамските обувки веднъж да са с изрязани връхчета над пръстите, а друг пътсъс затворени. Следователно, често нови имена и организации, които са на власт в политиката, изглеждат, сякаш саначелои продължават нататък до постигането на окончателните цели на този Орден. Историята разказва, че през Френската революция от 1879 г. нейните главни лидери били членове на Ордена на илюминатите на Вайсхаупт.

 

Да си припомним, че по онова време някои могъщи парижки банкери услужливо уреждали да има нормален трафик на корабите, доставящи пшеница и храни, за редовното снабдяване. Или други да бъдат забавяни  предварително в обозначено време. Тези ловки действия предизвиквали страдания и възбуждали безредици и граждански сблъсъци в Париж. Това зависело от изкуствено предизвикания глад. Очевидно е, че тези катастрофи са били добре планирани и то предварително.

 

Със сигурност може да се каже, че народът, хората, жертвите на тези маньоври, не са ги планирали.

 

Възможно ли е вдъхновената от насилието и кръвопролитията Френска революция да ни предоставя точно описаниекаталог, за това, че понастоящем революционните сили на единния свят планират нещата вместо вас и мен?[29]

 

Не само вярвам на Франклин-Рузвелтовия зет. Проверил съм всичко, изложено от него, и то нееднократно. Изчетох толкова много книги и медийни публикации, изгледах документални филми, телевизионни предавания… За наш ужас всичко е точно така. Нещо повече.

 

Лондонският представител на прословутата банкова фамилия Нейтън Майер Ротшилд (1777–1836), който уредил афератаВатерлоо“ и издигнал фамилията до там, че да дели мегдан с крале и императори, бил родствено свързан сбащата на научния комунизъм”. На 22 октомври 1806 г. той се оженил за наследницата на едно от най-известните еврейски семейства на АлбионаХана Барент-Коен (1783–1850). Нейните родители Ливай Барент-Коен и Лидия Дайъмантшлайфър[30] били първи братовчеди.

 

По бащина линия съпругата на Нейтън РотшилдХана, се явява правнучка на основателя на фамилията Барент-Коен. Един от техните синове – Салъмън Дейвид Барент-Коен се оженил за Сеъръ Брандес. Двамата били прабаба и прадядо на Карл Маркс.[31] На практика Мордехайл Леви се оказал трети братовчед с внуците на Нейтън Майер Ротшилд. (Вижте родословното дърво на илюстрацията чак до Балфурската декларация, с която предстои да ви занимая.)

 

В своите усилия да представи реалната и доста страшна картина на настоящето и да надникне в грядущето, Джеймс Гембъл е включил и своята съпруга. Кимбърли Картър Геймблър е бивша журналистка в някога престижното седмично списание “Newsweek”. Понастоящем оглавява “Clear Compass Media”, която досега се е изявила единствено с настоящия документален филм.

 

Въпреки старанието си за обективност, Джеймс Гембъл не успява да преодолее страха. Усеща се във филма. Особено от онова, което казва Кимбърли. Ще се убедите как изрично подчертава, че не съществува никакъв еврейски заговор“. Хвърля обвинения в „антисемитизъм“ и „расизъм“…

 

Все пак той е пряк наследник на едноименния си дядо – един от основателите на “Proctor & Gamble”.

 

Семейната фирма е сред съсипителите на човечеството. А пред очите на внука са преминали като на кинолента всякакви видни личности. От дете е слушал, какво очаква всеки, проявил неблагоразумието, да стигне до цялата истина.

 

В книгите, телевизионните си изяви и своите статии никога не съм говорил за обобщено „еврейска конспирация“. Споменавал съм, че редовите евреи също са жертви на този злонамерен план. Онова, което ги сполетя през Втората световна война и по време на късния сталински режим, беше част от същия проект.

 

Но ми стига кураж, да не пренебрегвам какъв е верският или етническият произход на преобладаващата част от главите на фамилиите, които властват над света. Да, Ротшилд, Рокфелер, Варбург, Менделсон, Лейзард,[32] Сасуун и почти всички останали банкерски семейства, както и значителна част от политиците, съветниците, военните, замесени в заговора, са с еврейско потекло.

 

Но нека продължим с онова, до което са достигнали Джеймс и Кимбърли Геймбъл.

 

 

 

 

 

Нямам никаква представа дали Джеймс Гембъл е чел книгите, на които се позовавам. Не си струва да ви подсещам, че желанието му да бъде по-умерен, за да запази своя онаследен дял от корпорацията “Proctor & Gamble”, е напълно човешко. Впечатли ме на пръв поглед незначителното съвпадение между откъса от документалния филм с откровенията на Франклин-Рузвелтовия зет, направени преди половин век.

 

По време на събитията, на които се спира, той е бил 16-годишен юноша. Обаче допускам, че впоследствие те са били обсъждани в семейството на бъдещия четирикратен президент на Съединените щати.

 

Предостатъчно интересно е, че тъкмо парите на стремящите се към единен свят[33] щедро финансираха голямото и успешно политическо сафари на Уудроу Уилсън и благополучно го доставиха в Белия дом. Следователно, той беше Тяхната кадемлийска дясна ръка[34], която покорно се подчиняваше и изпълняваше. Той беше незабавно пришпорен да обърне наопаки дълго налаганата външна политика на нашата страна от национализъм и печалба към интернационализъм и дълг! Той беше обект на прекалено силен външен натиск, да натика своята страна в европейската Първа световна война.[35]

 

 

Новият световен ред е път към униформения социализъм,

но по цялото земно кълбо

 

 

 

Няма никакво съмнение, че тогава Съединените американски щати окончателно падат под властта на интернационалните банкери. Покойният Бенджамин Фрийдманевреин и високопоставен ционист, описа истинските причини за влизането на САЩ в Първата световна война. Той бил въведен във висшето американско юдейско общество от самия му тартор – Бърнард Барух. Кой бил той?

 

Бърнард Манъс Барух (1870-1965) е виден американски финансист, борсов спекулант, държавник, политически консултант и навярно най-влиятелната фигура в истинския, задкулисния политически живот в САЩ през периода 1910-1950 г. През 1916 година напуска „Уол Стрийт“ и става съветник на президента Уудроу Уилсън по въпросите за… условията на мира.

 

Подчертавам последното. Тъй като Съединените щати влизат официално във войната на 6 април 1917 г. Близо година по-рано Барух вече съветва стопанина на Белия дом какви условия да постави на победените държави по време на бъдещите мирни преговори?! Не е ли доста странно и съмнително? Явно някои са знаели хода на събитията предварително. Дали са имали пророчески способности или са ги организирали и предизвикали?

 

По-късно същият Барух вече е в Консултативната комисия към Съвета за национална отбрана, а през 1918 г. оглавява новосъздадения Съвет за военна индустрия. Година по-късно, по личната молба на президента Уилсън, той става водещ член на американската делегация на Парижката мирна конференция. Тъкмо Бърнард Барух отхвърля исканията на Франция и Великобритания за изплащане на репарации от страна на Германия. Ипредлага нова форма на сътрудничество между народите“. Нейно върхово творение е основаната скоро след това Лига на нациитепървото министерство на тайното световно правителство.[36]

 

По време на президентстването на Франклин Д. Рузвелт Бърнард Барух е несменяем, високо ценен и съответно заплатен участник в т. нар. Мозъчен тръст. На него принадлежи идеята за формиране на Национална администрация по възстановяването – съществена част от прочутия „Рузвелтов“ проект, наречен “New Deal”, което изобщо не означава „ново разпределение“, нито „ново начало“, както е възприето да бъде представян.[37] Това е чисто и просто официалното начало на новия ред, който по същото време и Адолф Хитлер въвежда в Германия.

 

Барух участва във всички проекти, които са предприети от първата дама, социалистката Елинър Рузвелт. А по време на Втората световна война неговата роля нараства значително. Рузвелт го назначава за директор на Службата по мобилизацията. По собствените му признания, идеите, които подхвърля, бързо биват превръщани в заповеди за изпълнение.[38]

 

Практически тъкмо тойедин от главните американски ционисти, ръководи цялата военна индустрия на САЩ. Успява да прокара теорията си за първостепенното значение на цивилните предприемачи и индустриалци във време на война. По този начин редица компании, които дотогава не са се занимавали с производство на военна продукция, получаватдържавни поръчки.[39] На какво ви намирисва? Познато, нали?

 

Дейността на Бърнард Барух достига своя връх през 1946 г. Тогава президентът Хари Салъмън Трумън го назначава за представител на Съединените щати в Комисията по ядрена енергия към ООНUNAEC. С помощта на учените, участвали в създаването на първата атомна бомба, хитрият фарисей пробутва проект за сформиране и налагане на единно световно правителство – т. нар. ПланБарух“. Първоначалната примамка е поставянето на ядрените изследвания и цялото практическо приложение на атомната енергетика под интернационален разбирайте под ционистки контрол.

 

В действителност това е разработка на друг виден ционистДейвид Лилиентал, нагло отмъкната от Барух. Съветите отхвърлят ПланаБарух“. Въпреки личното настояване на неговия творец, „бащицата“ от Кремъл не отстъпва – „Нйет![40] Той вече е получил наготово от своите американски приятели и съюзници всички разработки по проекта „Манхатън“. Даже – някои от детайлите на атомната бомба, които „великатасъветска икономика – „най-могъщата на света“, не е в състояние да произведе![41]

 

В края на същата 1946 година е поставено началото на т. нар. Студена война. Тя беше фалш, предназначен за нас – простолюдието, гоите, за каквито Те ни смятат. Особено след смъртта на Сталин.

 

Редом с Мао Дзедун, Йосиф Висарионович Джугашвили-Ротшилд е най-големият масов убиец в историята. Обаче той е извършил и най-малко три добри дела. Първото, по думите на моя приятел Лазар Поповски, е, че е ликвидирал най-много комунисти.

 

Второто е отказът от ПланаБарух“ за осъществяване на Марксовата – всъщност Ротшилдовата мечта – за единна световна държава с общо правителство.

 

А третото, че непосредствено след като не клъвнал на тази хвърлена му от ционистите въдица, коджа е подгонил евреите в поверената му юдеохазарска комунистическа империя СССР.

 

Ала след изтреблението на десетки милиони невинни хора, смазването на страните в предоставения му блок и превръщането им в съветски подобия, дългото му подчинение на своите господари от финансовия Интернационал, четвъртото най-голямо зло, което Сталин стори, е основаването на държавата Израел. И това ще докажа и ще покажа някой ден.

 

Сега да се върнем към Първата европейска война и напълно излишното включване на САЩ в нея. Едва след като през 1917 година Уудроу Уилсън вкарал страната си в нея, тя прераснала в световна.

 

Предлагам откъс от първата част на речта, която Бенджамин Х. Фрийдман произнесъл през 1961 г. в хотел Уилард във Вашингтон, окръг Колумбия, на събрание на американски патриоти, организирано от издателя на вестник „Обществено мнение”  Кондей Макгинли. От словото ще узнаете истини, таени от народите в продължение на десетилетия. Признанията на почтения евреин Фрийдман имат неоценима стойност за изясняване генезиса на събитията през ХХ век. Епоха на варварство и изтребление, но и на невероятни научни открития и немислим по-рано напредък в областта на техниката, производството и комуникациите. Ера, преминала изцяло под знака на „Протоколите на ционските мъдреци“ и тяхното осъществяване в живота. Впрочем нека оставя мистър Фрийдман да разказва:

 

Тук, в САЩ, ционистите и техните религиозни сподвижници упражняват контрол върху нашето правителство. Поради множество причини – прекалено много и твърде сложни, за да се задълбочаваме точно сега – ционистите и техните религиозни съратници управляват тези Съединени щати, сякаш самите те са абсолютните монарси на страната ни. Възможно е сега да кажете, че това е твърде необосновано и широко твърдение, но нека ви покажа, какво се случи, докато ние спяхме.

 

Какво стана? Първата Световна война избухна през 1914 г. Има малцина мои връстници тук, които си спомнят това. Всъщност тази война беше разпалена, от една страна, от Великобритания, Франция и Русия, но, от друга страна – от Германия, Австро-Унгария и Турция. В продължение на две години Германия беше победител в тази войнане само номинално. Тя я спечели реално.

 

Немските подводници бяха изненада за света и пометоха всички конвои в Атлантическия океан. Великобритания остана без боеприпаси за своите войници, с едноседмичен запас от хранителни доставки, а след това се изправяше пред глада. Точно тогава френската армия се разбунтува. В защита на Вердюн и Сом тя беше загубила 600 000 войници – цвета на френската младеж. Руската армия не беше боеспособна. Воините й си взимаха играчките и се връщаха у дома. Те не желаеха повече да си играят на война, пък и не обичаха царя. И италианската армия се срина.

 

Нито един изстрел не беше произведен на германска почва, нито един вражески войник не бе пресякъл немската граница. И въпреки това Германия предлагаше мирни условия на Англия. Немците оферираха на Англия мирен договор върху основата на онова, което юристите наричат „статукво при старите условия“?! Това означаваше: „Хайде да обявим войната за приключена и нека всичко бъде, както беше преди началото на битките.“

 

През лятото на 1916 г. Англия обмисляше германската оферта напълно сериозно. Англичаните нямаха избор. Те или трябваше да приемат този мирен договор, който Германия великодушно им предлагаше, или да продължат войната и да бъдат окончателно победени.

 

Докато продължаваше всичко това, германските ционисти, представляващи ционистите от Източна Европа,[42] отидоха при британското военно правителство. Ще бъда кратък, защото това е дълга история, но притежавам всички необходими документи, за да докажа всяко свое твърдение.

 

И така, те казаха: „Вижте сега, вие все още можете да спечелите тази война. Не трябва да се предавате. Не сте длъжни да приемате предлагания ви от Германия мирен договор. Можете да спечелите войната, ако САЩ се включат в нея като ваш съюзник.“

 

По онова време САЩ още не бяха участници във войната. Ние бяхме със свежи сили, млади, богати и силни. Ционистите заявиха на Англия:

 

Ние ще гарантираме включването на Съединените щати във войната като ваш съюзник. Те ще се бият заедно с вас, на ваша страна, ако вие ни обещаете Палестина след края на войната.“

 

С други думи, те направиха следната сделка: „Ние ще вкараме САЩ във войната като ваш съюзник. Цената, която вие трябва да платите, след като спечелите войната и победите Германия, Австро-Унгария и Турция, е Палестина.“

 

Тогава Англия имаше правото да обещае Палестина на когото и да е толкова, колкото САЩ имаха правото да обещаят Япония на Ирландия по каквато и да е причина. Напълно абсурдно беше Великобритания, която никога не е имала никаква връзка, интерес или права в онова, което бе известно като Палестина, да предлага чуждата територия като разменна монета. За да плати на ционистите, задето ще вкарат САЩ във войната.

 

Въпреки това през октомври 1916 г. англичаните наистина дадоха исканото обещание. А скоро след това, не ми е известно колцина тук си спомнят, САЩ, които бяха почти изцяло прогермански настроени, влязоха във войната като съюзник на Великобритания.

 

Казвам, че САЩ бяха почти напълно прогермански настроени, защото тукашните вестници бяха под контрола на евреите. Банкерите бяха евреи, всички средства за масова информация в нашата страна бяха контролирани от евреи, а теевреите, бяха прогермански настроени. А бяха прогерманци, защото много от тях бяха дошли тук от Германия и желаеха Германия да натупа царя.

 

Евреите не обичаха царя и не желаеха Русия да спечели войната. Тези немско-еврейски банкери, като „Кун, Лоуб“ и други едри банкерски фирми в САЩ, отказаха да финансират Франция и Англия, да им отпуснат дори един долар. Те стояха настрана и казваха: „Докато Франция и Англия са свързани с Русиянито цент!“

 

Но те изливаха пари в Германия, бореха се на страната на Германия против Русия, като се мъчеха да напердашат царския режим.[43]

 

 

Войни за петрол и печалби под лозунга „Напред към Палестина!“

 

 

Нека прекъсна повествованието на Фрийдман и да приведа цитат от книгата „Двеста години заедно“ на полуевреина, наричан Сол Женицкер (Сол от Соломон), чието рождено име е Исакович Щербак. А е известен на света като Александър Исайевич Солженицин. И така:

 

В Германия и Австро-Унгария евреите можели да заемат най-важните държавни постове, като не се налагало да сменят религията си. В Австро-Унгария същото ставало и в армията…[44]

 

И по-нататък Солженицин обяснява, какво се случвало с евреите в руската армия и как те възприемали германците:

 

В самото начало на войната на места издавали заповеди за изселване на евреите от фронтовата ивица. През август 1914 г. било възможно да се прочете във вестниците: „Правата на евреите… Циркулярно телеграфно разпореждане: „До всички губернатори и градоначалницида прекратят действията по масовите или частичните изселвания на евреи“.

 

Но преди новата 1915 г., както свидетелства доктор Д. Пасманик, прекарал цялата война като военен лекар, „изведнъж по целия фронт и във всички правителствени кръгове се заговори за еврейския шпионаж…“

 

Може би обвинението възникнало не без подстрекателството на германския генерален щаб, издал възвание към руските евреи, да въстанат против своето правителство. По-разпространено е мнението, което споделят много източници, че това станало под полско влияние. „Неочаквано преди войната в Полша изведнъж избухнал антисемитизъм“ – пише Слиозберг, – „борба против еврейското господство в промишлеността и търговията… Войната заварила агитацията против евреитев нейния зенит иполяците всячески се стараели да обругаят еврейското население право в очите… През септември бил извършен еврейски погром в Сувалки…“

 

Пасманик твърди, как „е в състояние да докаже, че първият слух за еврейското предателство бил пуснат от поляците“… Разбира се, евреите от крайфронтовата полоса не можели да прекъснат своите връзки със съседните селища, да сложат край наеврейската пощаи да превърнат враговете си в съплеменници. На всичко отгоре, на евреите с руски черти добре устроените немци им се стрували високо културна европейска нация, а не онова, което представлявали руснаците и поляците

 

По същото време кореспондентът на „ТаймсСтивън Греъм съобщил, че щом в морето се появял германски дим, еврейското население на Либавазабравяло руския език и започвало да говори на немски. Когато се налагало да бъдат евакуирани, евреите предпочитали да минат откъм страната на немците

 

През 1915 г. в тогава още неутрална Америка симпатиите се разделили и част от евреите, която произхождала от Германия, проявявала, ако не активна, то вътрешна симпатия спрямо германците.“[45]

 

Този откъс потвърждава думите на Бенджамин Фрийдман относно великолепното отношение на германския народ и държава към евреите в навечерието и по време на Първата световна война. Оставям този автор да продължи своя разказ:

 

Обаче сега същите тези евреи, щом забелязаха възможността да придобият Палестина, заминаха за Англия и сключиха онази сделка. От този момент всичко се промени. Както светофар, който преминава от червено на зелено. Нищо, че всички вестници бяха прогермански. Какво от това, че разказваха на хората за трудностите, изпитвани от Германия в битката срещу Англия, както търговски, така и в други отношения. Изведнъж се оказа, че Германците не били добрите. Те били селяндури, били хуни. Стреляли по медицински сестри на Червения кръст, режели ръчичките на малки бебенца! Те не били добри. Скоро след това г-н Уилсън обяви война на Германия.

 

Ционистите в Лондон бяха изпратили телеграми до САЩ – на съдията Брандайс, с думите: „Върви да обработваш президента Уилсън. Получаваме от Англия, каквото желаем. Сега е твой ред да подготвиш президента Уилсън и да вкараш САЩ във войната.“

 

Ето така САЩ влязоха във войната. Не съществуваше абсолютно никаква причина Първата световна война да се превърне в наша война. Бяхме вкарани насилствено в релсите на сраженията. Ще бъда вулгарен – бяхме засмукани в тази война единствено, за да могат ционистите по света да се сдобият с Палестина. Това е нещо, което никога не е било съобщавано на американския народ. Американците въобще не разбраха, защо влязохме в Първата световна война.

 

След като вече участвахме във войната, ционистите отидоха във Великобритания и казаха: „Е, ние изпълнихме нашата част от споразумението. Нека имаме нещо в писмен вид и то да доказва, че вие ще продължавате да спазвате сделката и след като спечелите войната, ще ни дадете Палестина.“

 

Те дори не знаеха дали войната ще продължи още една година или още цели десет години. Затова започнаха да разработват рецептата. Тя придоби формата на писмо, което беше написано на много секретен език, така че светът като цяло да не знае за какво иде реч. И то беше наречено Балфурска декларация.

 

Писмото беше просто едно обещание от страна на Великобритания да плати на ционистите онова, за което се бяха споразумели срещу решението на САЩ да се включат във войната. И така, тази велика Балфурска декларация, за която толкова много сте слушали, е точно толкова фалшива, колкото и някоя тридоларова банкнота.[46]

 

Ето откъде започнаха всички беди. САЩ влязоха във войната. САЩ премазаха Германия. Вие знаете какво стана. Когато войната свърши, а през 1919 г. германците заминаха за Париж за участие в Парижката мирна конференция, завариха там 117 евреи. Те се представяха като делегация начело с Бърнард Барух.

 

Бях там, бях длъжен да знам и затова съм наясно. А какво се случи? Докато режеха Германия и разпарчатосваха Европа между всичките тези народи, които предявяваха права върху определени територии от континента, евреите заявиха:

 

Какво ще кажете Палестина да бъде за нас?“

 

И тогава за първи път направиха достояние на Германия тази Балфурска декларация. В този момент немците за първи път си дадоха сметка:

 

Такава ли била работата? Ето защо САЩ влязоха във войната.“ За първи път германците проумяха, че са победени и ще изпитат горчилката на огромните репарации, които им бяха вменени, понеже ционистите искат Палестина и са твърдо решени да я получат на всяка цена.[47]

 

Длъжен съм да припомня на забравилите или да осведомя незнаещите, че въпросната Балфурска декларация е обикновено писмо. То представлява отговор на запитване от страна на Ционистката федерация на Великобритания и Северна Ирландия, отправено къ правителството, относно това дали Обединеното кралство ще поеме ангажимент за осигуряване на национален дом за евреите в Палестина.

 

Както посочва участникът в последвалите събития, по онова време все още виден американски ционистки финансист Бенджамин Фрийдман, Великобритания няма никакви права над Палестина. Става дума за есента на 1917 година, когато Първата световна война бушува със страшна сила и опустошава Европа. Палестина е неделима част от Отоманската империя. А девет лета преди това един падишах вече е бил свален от младотурцитедо един дьонмета и масониглавно поради същата основна причина.

 

Султан Абдул Хамид ІІ платил за упорството си да отстоява турските интереси. Този път на ред бил неговият наследник на трона – Мехмед V. Него го „сготвили“ по друг начин. А цялата история на арменския холокост е свидетелство за старозаветното варварство на младотурците от партиятаЕдинение и прогрес“. Почти всички нейни ръководители, идеолозите и предводителите на кланетата, били евреи и масони, или и двете.

 

Когато избухва първата младотурска революция, новоназначеният посланик на Великобритания в Истанбул сър Джерълд Лоутър (1858-1916) квалифицирал участниците в това движение като далеч по-лоши от Абдул Хамид“. На същото мнение били във Форийн Офис – английското външно министерство.[48]

 

В Лондон дипломатът срещнал пълната подкрепа на своя шеф Дж. Х. Фитсморис. В писмо до постоянния заместник-министър на външните работи той похвалил Лоудър за връзките му с останалите представители на европейските страни, без руските. Тъй като теимали еврейски преводач, който е в близки отношения с еврейския Комитет за единение и прогрес“.[49]

 

Лоутър напълно споделял мнението на своя шеф. „В писмо от 1909 г. той [също] говори за „еврейския Комитет за единение и прогрес“. Други писма напълно категорично разкриват неговата представа за отоманската политика. „Чели ли сте „Деветнадесети век“,[50] пита той [сър Чарлз] Хардинджей[51] в писмо от април 1909 г. „Франкмасонството във Франция, mutatis mutandi,[52] ще обясни доста от онова, което става тук. Всички теевреите, социалистите и масоните, са върховният Страшен съд, който с лекота решава големите дела. Докато тези сили напълно укрепнат, всичко това навярно ще доведе до нова контрареволюция.“ Седмица по-късно той говори за „съчетанието на търсещи начин за изява крипто масони и евреи, които съставляват Комитета за единение и прогрес, и потвърждава, че „тази албанска афера е била създадена от неколцина солунски евреи“.[53]

 

След почти четири лета мнението на Лоутър не е помръднало ни на йота. През март 1913 г. той пише до сър Артър Никълсън – наследника на Хардинж във Форийн Офис, че британците не предат в Турция, защотое ясно кой дърпа конците тук“. Не мисля, че (великият везир) Махмуд Шефкет[54] изпитва уважение към умерените антантисти или миролюбците, или както и да ги наричате,[55] или се нуждае от тяхното страхопочитание. Той по-скоро изпитва необходимост от най-крайното ожесточено крило на своята собствена партия, което изобщо не се интересува какво се случва на страната, но което, окуражавано от евреите, просто искат да уреди собствените си неща.“[56]

 

Документите, които английските дипломати в Истанбул изпращали през периода 1908-1915 година до Министерството на външните работи на Великобритания, разкриват цялата тайна на юдео-масонския заговор за преврат и узурпиране на властта. От тях става ясно какви са мащабите на намесата на проводените от Италия служители, които се занимавали с подбуждането и организирането на младотурската революция. В архивите се открояват имената на еврейския кмет на Рим и високопоставен масон Натан, на еврейските премиери Луцати и Сонино, на сенатори и заместник-министри от еврейски произход.

 

Италианското правителство назначи за генерален консул в Солун един евреин и масон на име Примо Леви“ – посочва Лоутър, – „който няма никаква консулска кариера. А също и [евреинът] Оскар Щраус, който заедно с Яков Шиф повлия на американските евреи в полза на еврейската имиграция в Месопотамия, беше назначен за американски посланик тук, за да се противопоставя на всички други планове за тази територия, което е един от начините за разширяване на ционизма.[57]

 

На това място непременно следва да припомня, че Яков Шиф – на английски Джейкъб Шиф, е бил най-верният агент на фамилията Ротшилд. Навремето, във Франкфурт на Майн, двете семействаРотшилд и Шиф, делели обща сграда. Докато името Ротшилд – буквално „червен щит“ – произлиза от табелата пред антикварнио-нумизматичния дюкян на Амшел Майер Бауер, то на немски език „Шифозначава кораб“.

 

 

Технология на злото и измамата с милиони жертви

 

 

Хералдическият знак на това семейство представлява зелен платноход. Дълги години самият Яков Шиф е оглавявал скритата зад чужди имена и официални участия Ротшилдова банкаКун, Лоуб и Ко.“. Същата, която предоставила на болшевишкия революционер Лев Троцки, всъщност свързания по линия на втората си жена с Яков Шиф еврейски терорист Лейба Давидович Бронщейн, 20 милиона златни долара за организирането и извършването на Октомврийския метеж в Русия от 1917 г.. По различни днешни оценки – около 20 милиарда настоящи долара.[58] Не случайно наричат тази финансова институциябанката на болшевиките“, а Шиф – „банкера на болшевиките“.[59]

 

На свой ред равинът Мартин Анделман също не крие, че Яков Шиф дава двадесет милиона долара за болшевишката революция. Само година по-късно болшевиките се отплащат, като депозират шестотин милиона рубли в банката на магната Кун & Лоуб“.[60]

 

По-нататък британският дипломат Лоутър припомня, че:

 

Преди няколко години Емануел Карасо, еврейски масон от Солун, а сега заместник-председател на Отоманската камара в този град, основа там ложа, наречена „Македония Ризорта“, свързана с италианското масонство. Оказва се, че той е убедил младотурците военни и цивилнида приемат масонството с оглед неусетно да наложат еврейското влияние при новото устройство на Турция.“

 

Тези хора бяха заговорниците. Но каква беше непосредствената цел на Натан и Леви, на Сонино и Луцати, на Шиф, Щраус и Карасо? „Непосредствената цел, за чието постигане те работят, на практика е пълното икономическо превземане на Турция и на всички нови предприятия в тази страна.[61]

 

Това е междинната цел, част от пътя, който трябва да бъде изминат към крайната. Който ръководи икономиката, той определя и политиката. Защото е добре известно, че политиката е продължение на икономиката, а войнатана политиката. Това не са клишета, празни приказки, многократно предъвквани максими, а самата истина.

 

В онази епоха друга важна междинна цел, задоволяваща част от вярванията на тайния интернационален елит, е било основаването на еврейска държава в Палестина и/или ВавилонМесопотамия (Сувар) – древнобългарската държава Самар (Чумар), известна като Шумер.[62]

 

Свидетелствата на Лоутър и Фитсморийс са важни, защото са дадени от двама истински очевидци, високопоставени представители на все още най-могъщата държава на планетата по онова време. Какво ни дава основание да не се доверяваме на тогавашните оценки на тези служители на британската корона? Нали по онова време никой по никакъв начин не би могъл да определи политиката на островната империя като „антисемитска“? Нещо повече, след по-малко от десетилетие тъкмо нейният първи дипломат – Артър Балфурвдига бариерата пред масовата еврейска колонизация на т. нар. свети земи.

 

Оценките на лордовете Лоудър и Фитсморис разкриват истината за действителния етнически и верски състав най-малкото на елита на младотурската партия Комитет за единение и прогрес. Той бил съставен изключително от евреи и масони. При всяко действие, а особено при извършването на престъпление, мозъкът е по-важен от ръкатаавторът на замисъла заслужава многократно по-висока присъда от извършителя.

 

В писмо до Форийн Офис Лоутър многократно и изрично подчертава пълната принадлежност на Комитета за единение и прогрес към юдаизма и масонството. Както и това, че ръководството му на всички равнищацентрално и местно, е съставено изключително от евреи и масони, почти без изключения.

 

Той посочва, че старото Министерство на полицията е било заменено от Sûreté Publiqueдирекция, която контролира полицията и жандармерията. В нея били назначени само от солунски масони и дьонмета.

 

„Освен това на Парламента беше наредено да приеме Loi sur les Associations”,[63] който да позволи на Комитета за единение и прогрес да потиска всички подобни или съперничащи му организации, създадени сред българите, гърците и т.н. След което сам той тихомълком да се преобразува от тайно революционно сдружение вполитическа партия и социално общество“ с официално обнародван статут.[64]

 

Какво ще кажете?

 

Дипломатът обръща специално внимание на факта, че „масонските ложи започнаха да никнат като гъби в главния и по-малките градове на Македония, а също и в столицата“.[65] Тази зараза се разпростряла върху огромни територии – Египет, Сирия, Палестина, Ливан. Тя проникнала сред елитите, като включително заразила и католиците. Особено в Ливан можели да се срещнат масони римокатолици.[66]

 

Европейските части на империята, включително и придобилите независимост нейни бивши владения, като България например, отдавна били поразени от тази коварна болест. Нима се съмнявате, че дълго след описваните събития евреите и масоните не са разполагали със свои спящи клетки по тези земи, особено в Македония? Със сигурност масони са били ръководители и видни дейци на ВМРО от ранга на ДамянДамеГруев, Яне Сандански, Тодор Александров, Борис Сарафов и Христо Силянов.[67]

 

Не случайно първият Велик майстор на тукашната основна масонска ложа бил предводителят на ВМРО ген. Александър Протогеров.[68] А Георги Гоце Делчев пък бил изхвърлен от Военното на Негово Княжеско Височество училище заради подривната му социалистическа и прорепубликанска дейност.[69]

 

Всички революционери, и преди всичко комунистите, социалистите и фашистите, са представители на на една и съща „дегенеративна секта“; на този съюз на международното братство на хомосексуалистите-дегенерати“.[70]

 

Най-опасното било това, че освен в правителствата, навсякъде масонството се просмукало във въоръжените сили.[71] Нататък предателството дебнело зад всяка порта. И за Братството повече не представлявало особена трудност да превземе всяка национална крепост. То разполагало със свои доверени лица зад нейните зидове

 

Ционистите замислили да завладеят с коварство бленуваните от тях свети земи“. Един от най-приближените до Теодор Херцел дейци на движението – Макс Нордау, предположил, че „навярно турското правителство ще се почувства длъжно да защитава с въоръжена сила своето господство в Палестина и Сирия… При тези обстоятелства Турция трябва да бъде убедена, че за нея ще бъде важно да притежава в Палестина и Сирия силна и добре организирана групировка, коятоще се съпротивлява на всяко нападение над властта на султана и с цялата си мощ ще брани неговото царстване.[72][73]

 

А на 2 ноември 1917 г. външният министър на Великобритания Артър Джеймс Балфур – също с еврейски корени, отговорил на британските ционисти с писмо, адресирано до барон Ротшилд. През онези дни Уолтър Ротшилд, втори барон Ротшилд, се явявал неформален лидер на британската еврейска общност, без да заема никакви длъжности. В нарушение на всякакви международно приети и действащи правни норми това писмо било обявено за документ със световно значение. С него било поставено началото на незаконната колонизация на Палестина от интернационалното еврейство.

 

Всичко датира от доста по-рано, от началото на топлото приятелство между Балфур и Хаим Вайцман. То започнало повече от десетилетие преди Уолтър Ротшилд да се обърне с настоятелно писмо към правителството на Албиона. Известно е, че още от 1905 година военновременният външен министър на Британия вече бил вербуван за ционистката кауза.[74]

 

Известният изследовател на онези събития, преподавателят по история на Близкия изток, професор Джеймс Галвин потвърждава фактите, поднесени ни от Бенджамин Фрийдман. Той отива по-нататък, като хвърля светлина върху близките взаимоотношения между Артър Балфур и втария главен ционист във Великобритания – д-р Хаим Вайцман, бъдещ първи президент на Израел. Както и над принадлежността на двама от най-близките съветници на американския президент Уудроу Уилсън към ционисткото движение.

 

Иде реч за евреите Луис Брандайс, когото главата на правителството под натиск пробутва във Върховния съд на САЩ. За да стане първият евреин, заел такъв магистратски пост. Вторият – Фелкс Франкфъртър.[75]

 

Британската журналистка Дорий Инграмс работела с архивите от онези години – британски, арабски, израелски. Поне – с достъпните. Тя била първата европейка, допусната да обикаля „терена“ – Палестина, но най-вече Южна Арабия. Тя стигнала до извода, че по онова време правителството на нейната родинабило заето да дава обещания“.

 

По време на заседание на военновременния кабинет, проведено на 31 октомври 1917 г., Артър Балфур предложил декларация в полза на ционистките апетити и стремежи. Той се аргументирал с това, че ционистите щепозволят на Великобритания да провежда полезна за нея пропаганда както в Русия, така и в Америка“.[76]

 

Сега идва най-вкусното, ако ми позволите тази изразна волност. След като признава за германското предложение, отправено към англичаните за “peace without victory” – „мир без победа“ и победители, професор Галвин пише, че президентът Уилсън бил изправен пред сложен избор. „Доколко е добре, да подкрепи един несигурен, но могъщ съюзниквместо да застане зад ционистките цели?“

 

Когато стана дума за руснаците, които се намираха насред революция, британците възприеха същия начин на мислене. Някои от най-известните революционери, включително Леон Троцки, бяха от еврейски произход. Защо да не се провери дали те биха били убедени да оставят Русия във войната, като бъде отправен апел към тяхната принадлежност към еврейството и им бъдат представени още причини, за да продължат да се бият?…

 

Към всичко това прибавете и силното британско желание за привличане на еврейски финансови ресурси.[77]

 

Само че нещата станали другояче. Тъй като нито британското правителство, нито американският президент са взимали решенията. А споменатите „още причини“, които да бъдат изтъкнати пред болшевиките, били парите. Наясно сте, кой измисли и разпространи тяхната идеология, откри и нае самите тях, финансира ги, изпрати всички червени главорези, за да ликвидират православна царска Русия. И с изключение на периода между 1946 и 1953 година, но с уговорката – донякъде, беше пълновластен господар на необятната държава.

 

 

Сигурността на човечеството зависи от средната класа, а Братството я ликвидира

 

 

Що за свят се роди досега от Техния план? Не ще намерим по-точен език от този на числата. Обобщените данни към настоящия момент показват следното:

 

Най-богатите 32 милиона души на земята притежават повече от 4,3-е милиарда най-бедни.[78] Съотношението е 1,37 : 60,56. Най-ясно казано: 1,37 на сто от населението на планетата държи в ръцете си по-голяма собственост от цялата, която имат 60,56 процента от човеците, взети заедно.

 

Нека бъде по-конкретен:

 

Събрано, имуществото на „32 милиона индивида (точно 0,7 на сто от световното население), възлиза на 98,7 трилиона долара (или 62 000 000 000 000 британски лири, което представлява 41 на сто от богатството на земното кълбо).[79]

 

Малцина читатели ме коригират, когато греша. Правят го в писма до мен и няма да отрекат, колко съм им благодарен. Сега открихте ли грешката? Или съвсем целенасочено ни мамят? Но кой, кога и защо?

 

Вярно е, че не съм отличник в сметките. Но все пак…

 

Съгласно постоянно действащото Бюро за преброяване на Съединените американски щати в момента планетата е обитавана от 7,117 милиарда души.[80] В момента достъпът до сайта на институцията е невъзможен. Обаче в Wikipedia са публикувани данните към юли 2013 г. За да ми е по-лесно, аз закръглих числото на 7,1 милиарда.

 

И така, 32 милиона, отнесени към 7,1 милиарда, съвсем не представляват 0,7 на сто, а 4,507 процента. Със закръглението – 4,51 на сто. Което може да означава две неща. Че или авторката греши, или използва други данни за броя на населението на земята. По нейните изчисления се оказваме доста по-малко – 6,4386 милиарда. Иначе казано, още не сме достигнали седемте милиарда. Проверете сметките ми, но…

 

Навярно цитираната анализаторка е по-близо до истината. В такъв случай картината започва да изглежда малко по-различно. Дали не ни заблуждават с тези 7,1 милиарда, за да се плашим и съгласяваме с евгениците, проповядващи някакъв златен милиард“?

 

Може да има и трета причина. Коментаторката да манипулира в полза на левичарството и да настройва публиката против богатите. Допускам и това, тъй като изданието, допуснало анализа, е типично социалистическо. Обаче си струва да разгледаме някои подробности.

 

Знаете ли коя странасе радвана най-висок дял на богати люде? Не са САЩ, нито Швейцария, камо ли скандинавските държави. Даже петролните монархии в Персийския залив не са. Със своите 110 милиардери, владеещи 35 на сто от нейното национално богатство, Русия оглавява класацията. Относителният дял на богатите руски граждани е най-голям на света. Нищо, че значителна част от тях, да не кажа преобладаващата, носят старозаветни имена.

 

И още нещо. Нито един от тези свръхбогати псевдо руснациняма нито едно изключениене е успял, без да е свързан или подкрепян по някакъв начин от номенклатурата на КПСС и нейните служби за партийна сигурностКГБ и ГРУ. Препоръчвам на всички да се запознаят със съдържанието на поне две книги, издадени на български: „Червената мафия: Как руските гангстери превзеха Америка“ от Робърт Фридман, мой връстник и нюоркски евреин, на когото помогнаха без време да замине за отвъдното, и „Олигарсите: Хроника на мътното време“ от Александър Бушков.[81]

 

По данни от същия източник в САЩ на всеки170 милиарда долара семейно богатство“, както се е изразила въпросната авторка, се пада средно по един милиардер. „В Русия срещу всеки милиардер има точно 11 милиарда семейно богатство.[82]

 

Което показва, че руснаците са точно 15,45 пъти по-бедни от американците. Разбира се, ако приемем данните за достоверни и се съгласим с тяхната осредненост. За мен нещата са такива. Както ние нямаме представа колко сме бедни като цяло. Стандартът на живот у нас е най-малко 11-12 пъти по-нисък от средния в Западна Европа и поне 6 пътиспрямо гръцкия.

 

Тукашните т. нар. медии всекидневно жалят разни африканци, които живеят с по-малко долар на ден. Но не забелязват безработните и пенсионерите, които битуват с около 5 лева за денонощие. Смятам проблема на заетите, които не престават да ходят на работа, без да им плащат заплати с месеци, за още по-голяма трагедия. Тези хора се надяват на 400-500 лева месечно. Трудят се, а не получават дори тези социални помощи, „гордообявявани за работни заплати“!

 

В Русия наричат местните болшевишки богаташи „олигарси“. Терминът беше възприет и тук. Руските експерти смятат тези отникъде сдобили се с милиардите си паралии „преходни фигури“ и „приказчики“.[83] Проверих в речника. „Приказчик“ означава „помощник на собственика“, „управител“, „доверено лице“, „пълномощник“. Също така: „търговски агент, нает по договор и получаващ заплата“, съответстващо на днешното „мениджър“.

 

Разбирате ли, че онези, на които някои се възхищават, други им завиждат, трети даже ги ненавиждат, най-често приемат условията на ангажименти по формулата „беденбогатмъртъв“ или нещо подобно. И сега любовницата на Борис Березовски търси начин да докаже по съдебен път, че един от първите еврейски олигарси, който подобно на д-р Франкенщайн се смята за откривател на Владимир Путин, но беше съсипан оттворениетоси, на практика е билубит![84]

 

В днешния свят властва една единствена партиятази на парите, които са притежание на ограничен финансово-промишлено-търговски елит. Той има свои „приказчики“ в отделните страни. У нас Негови пълномощници бяха и са високопоставените комунисти и техните наследници. Затова Ирина Бокова отново беше назначена за гаулайтерка на ЮНЕСКО, Сергей Станишев е начело на Партията на европейските социалисти. Навсякъдев политиката, икономиката, културата, спорта, медиитесе въртят едни и същи мутри, рекрутирани според изискванията на класово-партийния подход и попаднали в съответния списъкноменклатура. Посписъчен съставопределят даже гостуващите в медиите.

 

Това впечатлява и вълнува все по-малко нашенци. Тогава какво друго да очакваме, освен да се удавим в морето, накъдето стадото червени свине, в които е вселен нечестивият дух, ни завличат?

 

Спомнете си констатацията на Клаус Шрамайер, бивш заместник-посланик на Германия в България:

 

Бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо. Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек. България като най-бедна членка на ЕС е и най-тъжното място на света[85]

 

Неговото обобщение е, че тук съществува произвол вместо ред.

 

Няма кой да ни помогне, щом сами не го забелязваме. Почтеният евреин Еърън Русо нито веднъж не спомена ролята на неговите братя по етнос или вяра – както щете. Това не го спаси от преждевременното отпътуване за оня, по-добриянадявам сесвят.

 

По същия начин няма да чуете доста знаещият, непрестанно търсещият и разкриващият истината Алекс Джоунс да сподели нещо, свързано с еврейството. Та съпругата му е еврейка от Полша!

 

Затова и Джеймс Гемблър бърза да се застрахова: Никаква еврейска конспирация! Това е твърдение на „антисемити“, които „разпространяват расизъм“. Какво друго да каже? Не е сиромах, а истински богаташ!

 

Да, редовните читатели знаят, че интернационалното финансово Братство, което е съставено изключително от левити и е предвождано от крайни талмудистки деспоти, каквито са изглеждащите твърде „мило“ пред медиите Ротшилдови, създадоха СССР. Но далеч преди това – и САЩ. Те са окупирали правителствата на почти всички държави на земята.

 

Малко доказателство ли е онова, което сполетя министър-председателя на Малайзия? Във вторник, 16 октомври 2003 г., университетският преподавател и действащ премиер д-р Махадир бин Мохамад заяви в реч пред ислямски лидери следното:

 

Но днес евреите управляват света чрез пълномощници. Те наемат други, които да се сражават за тях. Те изобретиха социализма, комунизма, човешките права и демокрацията. Та преследването им да изглежда несправедливо. И по този начин те да могат да се наслаждават на равни права с останалите. Посредством всичко това те постигнаха господство и контрол в най-могъщите страни. И те, тази съвсем малка общност, се превърна в световна сила

 

Израел е наш враг, съюзил се с най-мощните нации.[86]

 

Даже показах видеозапис от тази реч. Но го изтриха. Това ме подсеща, да го възстановя в удобен момент. Ала кое от изреченото от малайзийския премиер не е вярно? Само че Израел, всички ционистки и повечето еврейски организации по всички континенти надигнаха такъв вой, сякаш са загубили битката при Армагедон. Същия рефрен припяваха псевдо християнски политици, телевизии, вестници, списания

 

Точно две седмици след това откровение д-р Махадир бин Мохамад престана да бъде министър-председател! Е, според вас, кой управлява света?

 

Не, няма световна еврейска конспирация. Съществува действен план за завладяването и покоряването на света, за поробването на човечеството от страна на един талмудски елит, придобил неимоверни богатства и власт.

 

 

Quo vadis, populi?[87]

 

 

Огромните печалби от боевете, натрупани от войната,[88] намериха своя път до сейфовете на световните банкери от двете страни на конфликта.

 

След като се завърна от провалената Мирна конференция във Версай край Париж, президентът Уилсън заяви:

 

Съществува една тайна сила, която действа в Европа, която не сме способни да проследим.“

 

Имам усещането, че неговият съветник – полк. Хауз, лесно прозря коя е и безспорно можеше да я проследи.

 

По време на изслушване от Комисията по външни отношения на Шейсет и шестия Конгрес сенаторът Маккъмбър отправи към президента Уудроу Уилсън следния въпрос:

 

Допускате ли, че ако Германия беше ни обявила война или беше предприела някакво несправедливо действие спрямо наши граждани, щяхме да влезем в тази война?“

 

Президентът Уилсън: „Да, така мисля.“

 

Сенаторът Маккъмбър: „Все пак мислите, че щяхме да се включим във всички случаи?“

 

Президентът Уилсън: „Да.“[89]

 

Уилсън не посмя да се отклони от задължението, което беше поел пред спонсорите на неговата предизборна кампаниябанкерите, желаещи единната световна държава.

 

На какво повече от думите, съдържащи толкова информация, можехме да се надяваме, след като стана ясно, как тази страна беше умишлено натикана[90] в Първата световна война? А това ни струваше толкова много, но донесе огромни печалби на други!

 

Би било хубаво и опреснително за паметта да припомня, че по-късно Ленин беше казал: „Първата световна война ни даде Русия, докато Втората световна война ще предаде Европа в наши ръце!“[91]

 

Възможно ли е Ленин да е знаел доста по-рано, че няма да разрешат на генерал Патън да превземе Берлин? Възможно ли е СВО[92] да е планирал тези неща толкова отдалече и така, че ние дазагубимВтората световна война?[93] Навярно още тогава са имали план за политиката на голямата непобеда“. Така излиза.

 

Ще цитирам отново: „Чрез своето лукавство, тази интернационална шайка измами и набута Съединените щати в три войни, в които нямахме никаква работа; от които не можехме да спечелим нищо.“[94]

 

Нека прибавя някои уместни коментари относно спонсорите на комунизма и на световното правителство, като цитирам д-р Б. Брус: „Илюминатите държат световната икономика под робство, а тяхната агентура диктува политиката на правителствата

 

Като използваха нацизма и комунизма, за да премахнат почти всички короновани глави; след като по един или друг начин на практика изтребиха естествено родилите се аристокрация и лидери; като доведоха нациите до робството на лихварството, сега режисьорите искат да използват Организацията на обединените нации, за да се разпореждат с човешките същества чрез мирни средства, а ако стане възможно, и като единно световно суперправителство

 

Илюминатите възнамеряват да използват атеистичния комунизъм и всички останалиизмидо определен пункт. Но след като народите бъдат сляти в интернационална държава, чак тогава илюминатите имат намерение да короноват Техния лидеркраля-деспот на вселената. И да узурпират цялата власт във вид на световно правителство.“ [95]

 

Добри ми читателю, ето това е. Казано с прости думи, та всеки от нас да може да разбере.[96]

 

Всичко, което току-що прочетохте като откъс от книгата на Франклин-Рузвелтовия зет Къртис Дол, е писано през шейсетте години. За първи път, след доста усилия, е видяло бял свят през 1968-а. Днес знаем истинските финансисти на Маркслондонските Ротшилдови. Самият Манифест на комунистическата партиябил поръчан от един от банкерите срещу щедро възнаграждение.

 

Нейтън Ротшилд връчил на [Карл] Маркс два чека за общо няколко хиляди английски лири (днес равняващи се на стотици хиляди или дори на милиони долари), за да финансира каузата на социализма. Чековете бяха изложени в Британския музей, след като лорд Лайънъл  Уолтър Ротшилд – попечител на музея – завеща собствената си сбирка и библиотека на Бритиш Мюзеум.[97]

 

Ясно ли ви е какво стана с нас? В какво ни превърнаха? Не сме ли свидетели на това как „тяхната агентура диктува политиката на правителствата“? Тъкмо тя преживя небивала метаморфоза, невиждана в човешката история. От демонстративно изповядваща и даже налагаща с насилие един отизмите“ – комунизма, се превърна във вярваща и практикуваща друг от тезиизми“ – капитализма?!

 

Стори го, кажи-речи, за една нощ. Такова чудо човешкият род не познаваше. Щастливи ли сте от това, че вие сте го видели?

 

Но световната революция продължава своя победен ход. Тя все повече напредва към крайната цел: „сливането на народите в единна интернационална държава. Досега ликвидираха следните империи: Френската, Британската, Руската, Австро-Унгарската, Отоманската, Германската. Разрушиха собственото си творение – юдеохазарската, наречена СССР, барабар с нейните колонии. Но нито за миг не престанаха да властват в новите псевдо независимидържавниобразувания.

 

На пътя Им се е изпречила последната засега империя, която също е Тяхна рожба. Но оказала се непослушно дете, изплъзнало се от ръцете Им. Затова сега не просто го завръщат обратно в обора, както се полага на стадо гоидобичета. Разрушават обиталището му.

 

Тук е мястото да повторя един пасаж от книга, който съвсем скоро ви предложих. Нали казват, че повторението е майка на знанието?

 

 

През юни 2001 година руска докторка заяви в коментар в „Правда“, че в края на август 2001 г. САЩ ще бъдат обект на масивно терористично нападение. След като това стана, я запитаха, дали има представа какво ще последва? Тя предложи на руснаците да продават доларите си и да купуват рубли. Като обяви, че секретната групировка, която стои зад атентатите от 11 септември, е най-могъщата сила на света, която разполага с 300 трилиона долара. Жената твърдеше, че скоро групировкатаще удари Америка в гръб“, докато страната е повалена. И че следващата очаквана беда ще бъде погубването на американската икономика

 

Тази тайна групировка могат да бъдат единствено предвожданите от семейство Ротшилд Осем фамилии.“

 

Вдигнете погледи, втренчени във вашите пъпове. Огледайте се. Вижте света. Защото тук прилагат нещата, които преди това биват замисляни и реализирани там. Често пъти – само първото. Използват ни като опитни животни в медицинска лаборатория. Ставащото тук е най-лоша проекция на Техните планове.

 

Съединените американски щати са предвидени като съветски. Не съжалявам за нескромността, но действително съм първият в местния провален опит за държава, който ги нарече така.

 

В момента тази „свръхдържава“, световният политически, финансов, икономически и военен хегемон, не само няма шанс да обслужва дълговете си. Наложи се нейното централно правителство да пусне в принудителен отпуск голяма част от администрацията. Но това не е всичко. Има още. Предстоят събития, чиито контури,  забележими сега, не навяват ни най-малък оптимизъм

 

Въобще не злорадствам. За разлика от новопоявилите се „американофилчета“, все бивши комунистчета и ченгенца или техни производни, някога искрено се радвах, че на фона на нашето робство съществува другдействително свободен свят. Каква наивност! Тя беше породена от липсата на информация. Дължеше се на тоталния дефицит от знания, на който комунистите ни бяха обрекли. Но сега?

 

Хайде, най-сетне отворете очи. Прогледнете и търсете истината. Не сдъвканата от Тях и предоставена ви наготово от медиите Им. А реалната.

 

 

Фалит. А след него какво?

 

 

На фона на дълго забавеното обявяване на неплатежоспособността на американското правителство – на фактическия фалит на държавата САЩ – е добре да сте наясно с онова, което очаква американците. За да извлечете някаква полза.

 

Искам да кажа – ако сте в състояние, да обмислите личната си ситуация и да вземете предохранителни мерки за своите семейства. Понеже – повтарям: Ставащото в тази червена кочина е проекция на случващото се тамотвъд Атлантика и на европейския континент.

 

Предлагам на вашето внимание кратък откъс от лекцията, която преди месец изнесе пред студенти ректорът на УниверситетаБрок“ в градчето Сейнт Катринс, в канадската провиция Онтарио. Той се казва Нед Гуудман и освен административен ръководител на висшето училище, заема редица важни постове в компании, чиито названия едва ли ще предизвикат чувства на симпатия сред доста от вас. Ще узнаете подробности за оратора в началото на видеозаписа.

 

За мен по-важно е да обърнете внимание на един негов израз, минал между другото: „Доколкото ми е известно“ Има някои, на които Им е известно доста по-отрано…

 

Впрочем, гледайте и слушайте.

 

 

 

 

 

Всеки сам да прави своите изводи. Ако е в съответното положениеи да предприема действия. Не гарантирам, че тази краткосрочна прогноза ще се сбъдне. Но в по-далечно бъдеще – без ни най-малко съмнение. Същото неминуемо очаква и общата европейска валута.

 

Доларът и еврото са тежко болни. Да не река – смъртници. Поддържат ги изкуствено. Рано или късно, господарите на света ще изключат апаратурата и леталният изход ще настъпи бързо. Въпросът е: Дали и доколко ще сме готови да го посрещнем? Също така: Ще ни засегне ли и в каква степен?

 

Когато преди година и половина Ротшилдови и Рокфелерови най-сетне разкриха, че са едно цяло, доминирано от първата фамилия, си позволих да напиша: „Роди се световна финансова архиструктура“. И допълних:

 

Доскоро всичко това беше представяно като „конспиративна теория“ или „нацистка пропаганда“. Днес тази истина може да бъде прочетена в Техния финансов официоз – “The Financial Times”.[98] Което просто показва, че Те вече нямат особени причини да се крият. Организираната от Тях световна революция очевидно е толкова напреднала, че не съществува необходимост от големи тайни…

 

Барон Давид дьо Ротшилд, президент на “The Rothschild Group”, понастоящем е зает с поставянето на базираната във Великобритания банка под общ покрив с активите на френския клон на фамилията.

 

Същевременно лорд Ротшилд установява инвестиционно партньорство с френско-швейцарската частна банкаEdmond de Rothschild Group”, която е друг отделен клон на разпрострялата се по цялата планета банкерска династия.[99]

 

Какво означава това? Ами вие помислете. Ще добавя, че в зависимост от източниците, в наши дни семейство Ротшилд управлява между 300 и 600 трилиона долара. Нека се спрем на средното число – 450 трилиона. Ето как изглежда то: 450 000 000 000 000!

 

Става дума не само за техен капитал, но и за предоставен им от различни близки на фамилията или за пари на физически и юридически лица, попаднали под техен контрол.

 

За сравнение ще посоча, че общите годишни разходи, предвидени в Закона за Федералния бюджет на САЩ за 2013 година възлизат на  3,803 трилиона долара. Очакваните приходите – на 2,902 трилиона долара. А планираният бюджетен дефицит – на 0,901 трилиона или за по-лесно – на 901 милиарда долара.

 

Все пак, възможно ли е да греша? И Ротшилдови, заедно с кръга около тях, да не владеят света?

 

Естествено, човешко е. Ала както казват някои – надали. За разлика от казионните автори, ползвам и разчитам на множество източници. За илюстрация и съвсем мимоходом ще заявя, че онова, което ви предложих за младотурците, е нищожна частица от отдавна завършената ми книга, изследваща трагедията на арменците през периода 18901920 година. Тя съдържа позовавания на повече от две хиляди документа, книги, статии. Но даже съгражданите ни от арменски произход не желаят да подпомогнат нейното издаване

 

Моля, не го приемайте като оплакване. В никакъв случай. Ако се появи, само ще си навлека още врагове. Това го умея

 

Хората, които никога не са притежавали никаква власт, трудно ще разберат логиката, психическата настройка на малцината като Ротшилдови. Както навярно забелязвате, изобщо не прибягвам до категории като дух, нравственост, любов и т.н. В света на властта те бързо биват забравяни. Най-заразените от нейния вирус, стават коравосърдечни и изтриват от душите си, от своята същност, тези толкова важни и присъщи май най-вече на човека качества, дарени им от Светия Дух. А властта се постига чрез пари

 

Ако някой продължава да се съмнява, че парите на света са у Ротшилдови и компания, си остава за негова сметка. Но едва ли ще се намери такъв, който да отрече: Съветските американски щати банкрутираха. Няма измъкване от тресавището, което аргатите на интернационалните банкери им заблатиха. През следващите месеци ще се постарая да ви убедя в тези неща и да покажа накъде сме се упътили чрез разкритията на някои insidersвътрешни хора, видни илюминати, масони, допуснати до ядрото на заговора.

 

Но наченах темата за увереността в онова, което пиша, а понякога и говоря, заради бъдещето, пред което сме изправени. В края на краищата, каква е целта на този безчовечен елит?

 

Ще стигна и до това. Но преди туй нека предоставя още малко аргументи в полза на твърдението си, че има заговор на интернационалното талмудистко Братство и той отдавна е в ход. За да постигне какво?

 

 

Световно господство или кой определя правото на живот на хората

 

 

„На 3 декември 1923 г. вестник “Chicago Evening Standard” на [евреина] Хърст коментира:

 

Ротшилдови са в състояние да разпалят или да предотвратят войни. Тяхната дума може да съсипе империи.[100]

 

И това не е от вчера. Още през 1878 г. майор Осман бей ги нарича „еврейските крале. Като цар на финансите Ротшилд командва нарастващата маса на еврейските капитали с такъв замах, с който руският и германският император командват своите армииБогатството на Ротшилд е приказно. Амшел Ротшилд, който неотдавна почина във Виена, остави богатство от милиарди франкове. Според същото съобщение съкровището на три от разклоненията на семейството навярно възлиза на повече от три хиляди милиона долара. [Три милиарда, които по днешния курс са вече трилиони.] Това е почти колкото сумата, с която френското правителство разполага, та в случай на необходимост да започне война. Излиза, че едно семейство е богато колкото цяла нация![101]

 

 

Бедният отомански офицер! Непосредствено след края на Руско-турската война той нямало как да има хабер, че малко повече от столетие по-късно тази фамилия ще бъде втората икономика, а от няколко години – даже първата икономика в света. Обаче все пак прозрял ролята на Ротшилдови в онова кръвопролитие, което довело до разпада на родната му империя.

 

Още в началото на ХVІІІ век лихварите прокарват в Британския парламент закон за разделението на собствеността. Оттогава селянитенай-здравата и най-независимата обществена прослойка, на която се крепи държавата, започват да губят своята свобода и самостоятелност. Това е началото на класическия капитализъм, на Pax Judaica. Прозрели тайдзиянския принцип за единството и проникването на противоположноститеИн и Ян, и за да не ги изпревари някой, т. е. да контролират процесите, главните капиталисти побързали да създадат обратната страна на новите обществени отношениясоциализма.

 

 

Както пише един от биографите на най-богатото и най-могъщото семейство на планетата:

 

Когато звездата на Наполеон залезе и изчезна, тази на Ротшилд се издигна и заблестя по-силно. Когато накрая Наполеон беше смазан край Ватерлоо, звездата му се загуби завинаги, докато с всеки изминат ден тази на Ротшилд грееше все по-ярко, за да затъмни всички останали. Ротшилдови нямат националност. Те са космополити. И докато, от една страна, бяха доставчици на армиите на Наполеон, от друга, отпускаха все повече кредити на неговите врагове. А те ги използваха, за да покриват разноските по кампаниите си срещу него. Ротшилдови не принадлежаха на нито една партия. Те бяха готови да забогатеят на всяка цена, без значение дали за сметка на приятели или на врагове. Падането на Наполеон беше възходът на Ротшилд.[102]

 

Така че сега, надявам се, разбирате по какви причини всяка стъпка както на комунистите, така и на нацистите, е била финансирана отУол Стрийт“, буквално казано. С други думи – от финансовия Интернационал. Ала къде е разположен командният пункт на световната революция?

 

Тъй като никой простосмъртен не е в състояние да покаже със сигурност, къде се намира нейният генерален щаб, нека се доверим на знаещите. Не малко изследователи, като Юстис Мълийнз например, са на мнение, че светът продължава да бъде управляван от Лондонтрадиционната столица на интернационалните банкери.

 

Смятаният за най-изящния поет на ХХ век, свидетелят на събитията, сътрудникът на Мусолини, евреинът Езра Паунд, дава известни разяснения:

 

През 1863 г. централата бе в Лондон, а клонътв Ню Йорк. Днес положението е обратното: централата е отвъд Атлантика, а клонътв Лондон.[103]

 

Склонен съм да вярвам на Езра Паунд. Но неговият последен асистент – Юстис Мълийнз, не само е наследил познанията му, а е продължил и задълбочил изследванията в тази област. Затова нека приемем, че светът се ръководи от Лондон и Ню Йорк, но и от Тел Авив (Йерусалим).

 

 

Малко по-нататък в своята книта Езра Паунд посочва:

 

Що се отнася до системата, която позволи националната валута на САЩ да бъде контролирана от финансите“, а именно – от лихвокрацията, по онова време установена в Лондон, всичко свързано с нея е обобщено в писмо с дата 25 юни 1863 г. от фирмата на Ротшилд в Лондон до фирмата Ikleheimer, Morton & Van der Gould в Ню Йорк. То съдържа следните редове:

 

Малцина ще проумеят това. Особено онези, които желаят да бъдат завладени, за даполучават печалби“. Масата от обществото навярно нямада разбере, че това е против нейния интерес.“

 

Това мнение на разните Шърманови, Ротшилдови и др. доказа, че те са напълно прави. Протестите на представителите на малцинството в Съединените щати и на разни чешити другаде не успяха да надделеят над силата на лихварите и на интернационалната лихвократска преса, включително тази в Англия, Франция и Италия.[104]

 

Всъщност, къде се намира генералният щаб на световната революция? Любопитно, ала едва ли е най-важното.

 

По-същественото, което не бива да бъде забравяно е, че Те, членовете на тайното световно правителство, никога не заемат политически пост или длъжност в в правителства, в други институции като Световната банка, да речем.

 

Те доверяват [видимите] политически или финансови позиции единствено на посредници. Без съмнение на хора, които са заслужили доверие и са показали лоялност. И които могат да бъдат „подсигурени“ по хиляди начини. Така човек може да отстоява позицията, че банкерите и политиците са просто сламени човеци…, без значение. Те заемат твърде високи длъжности и ги изкарват автори на планове, които всъщност само изпълняват.[105]

 

Този „финансов Интернационал“, както го нарича Кръстьо Раковски, превзе Съединените щати и превърна стария масонски блян в истински Западен Израел с претенции да е най-демократичната държава на земята. Всяка година в САЩ от огнестрелно оръжие загиват няколко десетки хиляди хора. И въпреки това можете да си купите свободно оръжие едва ли не на всеки ъгъл. Колко демократично, наистина!

 

Заблудени инакомислещи в Америка смятат, че отнемат ли им правото да притежават оръжие, няма да могат да бранят семействата и собствеността си. А това са две бивши ценности, които левитската мафия отдавна им отне.

 

С ръка на сърцето се „изповядвам“: До неотдавна и аз отстоявах това право. Говоря за там, където вече май е безсмислено и води до повече беди. Продължавам да смятам, че то следва да бъде въведено тук. Причините са толкова явни, че е излишно да ги изреждам. Но няма кой да ме чуе.

 

Това искат управниците на света, независимо от названието, което им даваме – Братство, Орден, Интернационал, Клуб на 300-е… Стремят се да ни поробят и владеят. Да ни третират като добитък. Не правя намек за диви животни. Зверовете са свободни. Докато ниене.

 

За да го постигнат по-лесно, се налага да намалят броя ни. Тъй като донякъде с право се отнасят към нас – гоите – като с Техни впрегатни добичета, ние сме Им необходими главно като работна ръка. Когато научната фантастика премина в действителност и машините все повече заместват хората край производствените конвейри и къде ли не още, за човеците не остана полезно място.

 

Да се разберем. Опитайте да влезете в Техните обувки. За Тях ние трябва да се трудим и да допринасяме полза. Е, ще щъкаме нагоре-надолу, но в допустими граници. Без да нарушаваме онези, които ни отделят от Тях.

 

Обаче хора, за които вече няма достатъчно работа, та да запълва даже 40-часова трудова седмица, на Тях не са им нужни. Забравихте ли Бунич?

 

Партията все пак някак си се съгласяваше да храни своите роби, но хора, осъзнали свободата си, тя нямаше намерение да храни.[106]

 

По-добре по-малко жители на планетата, достатъчно обучени и способни да управляват машините. Пък и да не Им се пречкат. Отново ще могат необезпокоявани да се наслаждават на благините по планетата Земя, която Господ Бог тъй щедро е обсипал с всякакви красоти

 

Не е хуманно? Ами защо не Им се противопоставите?

 

Вървя към края на настоящата публикация[107] с още един откъс от филма, продуциран от съсобственика на огромната наднационална корпорация “Procter & Gamble”. По свой път Джеймс Гембъл е достигнал до схващанията, които и аз изповядвам. И не веднъж съм излагал – в книги, в телевизионни изяви, в публикации – неучастието, пасивната съпротива. Той вади на показ заплахата пред всички нас.

 

Защо ли съм уверен, че и него няма кой да го чуе? Преди да отведат добичето на заколение, го замайват с упойваща храна или някакъв препарат. Тяхната роля днес вършат преди всичко електронните средства за масово осведомяване, сполучливо наречени – за всеобщо затъпяване. Както и множеството други „развлечения“ – сиреч отвличания на вниманието: На първо място медиитекино, театър, книгоиздаване (всичко зависи от качеството, но…); спортът (превърнат в търгашество) и т.н.

 

Но безспорно начело вече е интернет – този невероятен посредник и разпространител, както на качествено и положително, стократно повече на дефектно и зло. Ако някога са обърквали съзнанието на хората с няколко тиражираниистини“, днес го правят със стоци милиони заместители на единствената и неповториматаБожията! Колко от вас могат да се оправят в този дяволски лабиринт?

 

Но нека изгледате епизода от документалния филм.

 

 

 

 

 

Щом като Джеймс Гембъл споделя толкова много истини с такава многомилионна аудитория, въобще не му се сърдя, че би ме сметнал за… „антисемит“. Пък и съм споделял, че за мен това от доста години е нещо като титла – въпрос на достойнство. Нарежда ме до Шекспир, Марк Твен, Рихар Вагнер, Иманюел Кант, Фьодор Достоевски, Любен Каравелов, Алеко Константинов, Иван Вазов, Томас Едисън, Хенри Форд, Чарлз Линбърг, Махатма Ганди, Уилям Фокнър, Гор Видал, Труман Капоте, Марлон Брандо, Пол Расиние, Алфред Лилиентал, Александър Солженицин, Бруно Крайски, РобъртБобиФишър и още толкова много личности, оставили незаличими следи след себе си. Някои от тях – от еврейски произход!…

 

Останалото зависи от вас.

 

Сторих, каквото можах. Подходих с искреност и честност.

 

Наистина завършвам  и то с думите на най-младия от грамотните ученици на Исус Христос:

 

Има и много други работи, които извърши Исус и за които, ако би се писало подробно, чини ми се, и цял свят не би побрал написаните книги. Амин.[108]

 

Дано съм бил полезен, пък макар и със съвсем мъничко.

 

 

 

 

 

 

 

 

Другарки и другари комунисти, ченгета и прочие интернационална смрад,

 

Когато почувствате, че ви сърбят ръцете, за да оставите следи от вашата наследствена простотия и простащина в тази медия, най-добре се върнете към самото начало на тази публикация. И си припомнете уводното обръщение.

Едва тогава решете, дали да пристъпите към изпълнение на скверните си намерения.

От мен да знаете, че още древните са постановили:

Nomina stultorum scribuntur ubique locorum” – „имената на глупците висят по стените“.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

                 От сърце благодаря на всички дарители.

                 Този път преди всичко на най-редовните дарители: Красимира Н. от Пловдив и Гено К. от Бургас.

                 Надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 2 лева месечно. Уви…

                 За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

                 Повече не мога да известявам броя на дарителите по банков път. През последния месец – една имигрантка.

                 Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

                 Длъжен съм да известя, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

                 Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

                 Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

                 Изглежда мнозинството послуша съвета му.

                 Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 10-12 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

                 В интерес на истината, с парите дарени напоследък, може би ще успея не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Толкова.

                 Преди няколко месеца един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език и преводач Петър Коритаров, преведе прилична за моите разбирания сума. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

                 Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 700. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 350. Всеки от тях да внася по 1,50 – 2 лева месечно – 18 до 24 лева годишно, бих могъл да продължа. Не става… Но ще се боря, докато мога.

                 Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар. Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

                 Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

                 Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

                 Признавам, че ми е късно да се променям.

                 Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

                 Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже. Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

                 По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

                  ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го поиска на посочения адрес на електронната ми поща. Ще го получи напълно свободно.

 

 

 

 

 

                  ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Карлово.

 

 

 

 

 

                 ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

                  Единствено за отстраняване на технически проблеми:

   support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] Недей да се кахъриш. Бъди щастлив!, англ.

[2] “Malala Yousafzai meets the Obamas at the White House” By Josie Ensor, and agencies, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 12 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/10374549/Malala-Yousafzai-meets-the-Obamas-at-the-White-House.html

[3] Вж. Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003 г., стр. 82.

[4] “Malala Yousafzai meets the Obamas at the White House” By Josie Ensor, and agencies, “The Telegraph”, вече цит. съч.

[5] Недейте да се кахърете. Те са щастливи!, англ.

[6] ОбамаКеър – иронично название на новата система на здравеопазване, заимствана от европейските, която Барак Обама налага в САЩ. Тя е чисто социалистическа по характер и води до корупция навсякъде, където я прилагат. Изнасял съм факти за Австрия например. У нас е тотално провалена. Тя е несправедлива в своята основа. Защото е изградена на масонския принцип на солидарността. Но такава трябва да възниква единствено доброволно, а не зорлем.

[7] “Ben Carson: Obamacare Worst Thing Since Slavery” by Todd Beamon, “Silobreaker”, silobreaker.com, Friday, 11 October 2013 г., цялата статия заедно с видеозаписа от online: http://news.silobreaker.com/ben-carson-obamacare-worst-thing-since-slavery-5_2267165815100932232; само видеозаписа от online: http://www.youtube.com/watch?v=JduPmBD0LSw

[8] Вж. „Цветлин Йовчев: Европейската комисия ще ни даде финансова помощ за бежанците“, в. „24 часа“, 24 часа онлайн, София, сряда, 9 октомври 2013 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2350413

[9] “Barack Obama to nominate Janet Yellen as chairman of Federal Reserve” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 9 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10365750/Barack-Obama-to-nominate-Janet-Yellen-as-chairman-of-Federal-Reserve.html

[10] Вж. Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003 г., стр. 82.

[11] Вж. Георги Ифандиев“ – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 14“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 25 август 2013 г., 001 – Video – Mao Zedong and Chiang Kai-shek – Freemasons and OSS Agents, от online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%88%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d0%bb%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be-14 или публикацията му в YouTube от адрес online: http://www.youtube.com/watch?v=8ZC5dwdToI0

[12] Вж. “South Korea should adopt ‘West Germany approach’ and offer aid to North, says politician” by Julian Ryall, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 9 October 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/southkorea/10365887/South-Korea-should-adopt-West-Germany-approach-and-offer-aid-to-North-says-politician.html

[13] Вж. напр. Texe Marrs – “Codex Magica: Secret Signs, Mysterious Symbols, and Hidden Codes of the Illuminati”, RiverCrest Publishing, Austin, TX, 2005 г., стр. 47, 313. Книгата е в архива на автора.

[14] Вж. Vicki Tamir – “Bulgaria and Her Jews: The History of a Dubious Symbiosis”, Sepher-Hermon Press, Inc for Yeshiva University Press, New York, NY, 1979 г. Книгата е в библиотеката на автора.

[15] Ако не знаете, Тамара е типично старозаветно, сиреч еврейско име.

[16] George McClelland Reynolds – “The Administration Currency Bill”, Address by George M. Reynolds, President of the Continental and Commercial National Bank of Chicago, before the delegates to the Convention of the Minnesota Bankers Association, at Duluth, Minnesota, Thursday, July 10, Nineteen Thirteen, Continental and Commercial National Bank of Chicago, Chicago, IL, 1913 г., стр. 4.

[17] Пак там.

[18] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, A Reprint of the 1970 Revised Edition, AAARGH edition on Internet, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2004 г., стр. 121; G. Edward Griffin – “The Creature from Jekyll Island: A Second Look at the Federal Reserve”, American Opinion Publishing Appleton, WI, 1994 г., стp. 218. И двете книги са в архива на автора.

[19] Производна дума, съчетание от банкер и гангстер.

[20] Вж. Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 19“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 октомври 2013 г., 002 Video Rothschilds Unity, online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%88%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d0%bb%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be-19 или обнародването му в YouTube на адрес online: http://www.youtube.com/watch?v=U7XKKRi7QII#t=99

[21] Вж. напр. “U.C. Berkeley professor turns ‘lemons’ into Nobel Prize” by Joe Eskenazi, Bulletin Staff, “The Jewish News Weekly of Northern California”, Jweekly.com, Friday, October 12, 2001 г., online: http://www.jweekly.com/article/full/16557/u-c-berkeley-professor-turns-lemons-into-nobel-prize/

[22] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, A Reprint of the 1970 Revised Edition, AAARGH edition on Internet, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2004 г., стр. 171.

[23] „От Лука свето Евангелие“, гл. 14, ст. 24.

[24] От нищото, англ.

[25] Срещат се още Осведомените, Осветлените, Илюминираните, но смисълът е един и същ. Схващате ли връзката им с Просвещението и неговите основни идеолози – все членове на такива тайни общества? Но тъй тачени даже векове след тях, когато бедите, заченати от тяхното творчество, са достатъчно наяве.

[26] Това е точно така. Впоследствие променят заглавието на „Манифест на комунистическата партия“.

[27] Предтеча на Франклин Д. Рузвелт. Семейството било еврейско, избягало от Испания в Холандия. Истинската фамилия била Розенфелт. През 1649 г. първият Розенфелт – Клайс, отишъл в Америка. Неговият син Николас, сменил фамилното си име на Розенфелд. Оженил се за еврейка от семейство Кунст. В началото на ХVІІІ век техният син – Джейкъбъс Розенфелд, май пръв променил името на Рузвелт. Той бил пра-, пра- родител на Тиъдър и Франклин Рузвелт.

[28] Вж. Clinton Roosevelt – “The Science of Government Founded in Natural Law”, 1841 г.

[29] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, вече цит. съч., стр. 172-173.

[30] Diamantschleifer – Диамантшлайфер – произлиза от занаята. Те били ювелири, шлифовали диаманти, нем.

[31] Вж. Barent Cohen, c. 1710, Marriages: N, Children: Levi Barent Cohen 1747 to Lydia Diamantschleifer, Salomon David Barent Cohen to  Sara Brandes, GeneAll.net – Barent Cohen, online: http://www.geneall.net/U/per_page.php?id=318477

[32] Лазард, всъщност еврейска фамилия от Франция. Нейната банкерска история е многозначителна. Братята Александър и Симон Лазар, както се произнася на френски тяхното фамилно име, основават търговска фирма с магазин, чието название е “Lazard Frères & Co.”. Забележете кога става това. През 1848 година, ознаменувана с две събития. Първото е Революцията, избухнала през февруари във Франция, но разпростряла се и в значителна част от Европа и дори в Латинска Америка. Революционните действия се разпрострели в Германия, Полша – главно в населената с евреи област Галиция, в Италия, Австро-Унгария и достигнали даже някои провинции на Швеция, Дания, Русия, Испания Отоманската империя и части от Великобритания. Бунтовете довели до премахване крепостничеството почти навсякъде. Но второто събитие се смята за поводът, предизвикал първото и по-значителното. На 21 февруари 1848 г. в Лондон с пари на Ротшилдови бил издаден на немски език „Комунистическият манифест“. А базираната в английската столица Комунистическа лига отправила призиви за всеобща революция. Та тогава братята Лазар, които в Съединените щати вече станали Аликзандър и Саймън Лейзърд, наченали своята търговска дейност в Ню Орлийнз. Три години по-късно – през 1851-а, с началото на Златната треска в Калифорния, към фирмата се присъединили още двама братя Лазар. Морис и Ели – на английски Илай, заминали за Сан Франциско. Аликзандър – за Ню Йорк. След още три лазарника той се преместил в Париж – под крилцето на тамошните Ротшилд. За да хвърлят моста между „стария“ и „новия“ свят, по който капиталите на техните покровители да преминавdт безпрепятствено. Саймън сменил Аликзандър в Ню Йорк. За един век финансовите институции на семейство Лазар или Лейзърд се умножили. Когато една неделя в средата на септември 2008 година банката “Lazard” обяви фалит, тя беше четвъртата в света по размера на своите активи! И повлече света…

[33] В оригинала: “One-World Money” – трудно преводимо на български. Може би най-точно е обстоятелственото: „Парите на онези, които се стремят към единна световна държава с обща валута“. Дано така е по-ясно.

[34] В оригинала: “Good Man Friday”, което произлиза от романа „Робинзон Крузо“ от Дениъл Дефо. У нас този герой е известен като Петкан-дивака. Но смисловото значение в английския е за някой, който носи късмет, като едновременно с това безпрекословно се подчинява на началниците си.

[35] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, вече цит. съч., стр. 172-173.

[36] Вж. Daniel Leab, Kenneth J. Bindas, Alan Harris Stein, Justin Corfield, Steven L. Danver, Ed. – “The Great Depression and the New Deal: A Thematic Encyclopedia”, Volume 1, ABC-CLIO LLC, Santa Barbara, CA, 2010 г., стp. 11.

[37] Вж. Blanche Wiesen Cook – Eleanor Roosevelt: Volume 2: 1933–1938”, Viking Press, New York, NY, 1999 г., стp. 136–141.

[38] Вж. Bernard M. Baruch – “Baruch, The Public Years”, Holt, Rinehart and Winston, Austin TX, 1960 г., стр. 321–328.

[39] Вж. “Apt Pupil: Dwight Eisenhower and the 1930 Industrial Mobilization Plan” by Kerry E. Irish, “The Journal of Military History”, Volume 70, Number 1, Ogden, UT, January 2006 г., стр. 31–61.

[40] Вж. Bertrand Russell – “Has Man a Future?”, George Allen & Unwin, London, 1961 г., стр. 25, 97.

[41] Вж. George Racey Jordan – “From Major Jordan’s diaries”, Harcourt, Brace, New York, NY, 1952 г. Кнгата е в архива на автора. Даже е преведена, но издателят, който поръча превода, се отказа от дадената дума.

[42] Най-вече от Русия, но също така от Малорусия – Украйна, Полша, Латвия, Литва и Естония.

[43] Benjamin H. Freedman – “A Jewish Defector Warns America”, сп. “Free Speech”, Volume I,  Number 6, June 1995 г., Paragraphs: “Stalemate in 1916. Zionists Offer to get USA into the War”; “USA Railroaded into World War I after Balfour Declaration”; “Versailles”, online: http://www.nationalvanguard.org/story.php?id=110; http://www.sweetliberty.org/issues/israel/freedman.htm; http://www.themodernreligion.com/jihad/freedman.htmlhttp://www.biblebelievers.org.au/benjamin.htm

[44] Александр И. Солженицын – „Двести лет вместе  –  1795-1995“, „Русский путь“, Москва, 2001 г., Глава 12 — В Войну (1914-1916), online: http://dlvmeste.chat.ru/200_121.htm

[45] Александр И. Солженицын – „Двести лет вместе  –  1795-1995“, вече цит. съч.

[46] Никога не са били емитирани банкноти с номинал 3 долара.

[47] Benjamin H. Freedman – “A Jewish Defector Warns America”, Вече цит. съч.

[48] Вж. “Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, „Middle Eastern Studies”, Vol. 7, No.1, Published by Routledge, London, January 1971 г., стp. 90. Цялата статие е достъпно от online: http://www.scribd.com/doc/71525421/Young-Turks-Free-Masons-and-Jews

[49] Вж. F.O. 800/193B (Lowther Papers). Lowther to Nicolson, May 5, 1911, enclosing a memorandum by Fitzmaurice; see also in F.O. 800/193B a letter of April 26 previous, same to same, also in defence of Fitzmaurice в: “Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, вече цит. съч., стр. 90.

[50] “The Nineteenth Century” – популярно тогава английско списание, което току-що било публикувало статия за френското масонство.

[51] Известен британски историк и университетски преподавател, известно време служил във Форийн Офис.

[52] С необходимите промени – лат.

[53] Hardinge Papers, vol. 20, стp. 230 и 235, Cambridge University Library, Lowther to Hardinge, April 19 и April 27, 1910 г. в: „Young Turks, Freemasons and Jews”, вече цит. съч., стp. 91.

[54] Според някои източници чеченец. (Вж. David Kenneth Fieldhouse – “Western Imperialism in the Middle East 1914-1958”, Oxford University Press, Oxford, UK, 2006 г., стp. 17) Според други – черкезин, роден в Багдад. (Вж. İsmail Hâmi Danişmend – “Osmanlı Devlet Erkânı”, Türkiye Yayınevi, İstanbul, 1971 г., стp. 101.) Арабин, според трети. (Вж. Nâzım Tektaş – “Sadrazamlar: Osmanlı’da İkinci Adam Saltanatı”, Çatı Kitapları, Istanbul, 2002 г.) Завършил във Франция, където бил посветен в масонството. Близък до Комитета за единение и прогрес. Смятат го за родоначалник на турските военновъздушни сили. Шефкет бил и първият автомобилист в Турция.

[55] Представителите на Hürriyet ve İtilâf Fırkası – Партията на свободата и съгласието. Либерална отоманска организация, функционирала между 1911 и 1913 година.

[56] Цитатът е взет от спомените на Ali Fuad Turkgeldi by Bernard Lewis, в: “Bulletin of the School of Oriental and African Studies”, vol. XXIII, Cambridge University Press, Cambridge, UK, 1960 г., стp. 147 в: „Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, вече цит. съч., стp. 91.

[57] „Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, вече цит. съч., стp. 91.

[58] Вж. J. Landowsky – “Red Symphony”, The Plain-Speaker Publishing Company, London, 1968 г., стр. 27, г., стр. ; Д-р Йожи Ландовски – „Червена Симфония: Протоколите от разпитите на Кристиян (Кръстьо) Раковски по време на следствието в НКВД – януари 1938 г.“, ИК „Огледало“, София, 2009 г., стр. 79.

[59] Вж. напр. “The Satanic Rothschild Dynasty II: Financial Wizzards & Wealthy Cults”, не са посочени други данни, стр. 64, цялата книга от online: http://archive.org/details/The_Satanic_Rothschild_Dynasty; “The Destruction of Baku’s Oil Fields” by Texe Marrs, “Power of Prophecy”, Austin, TX, дата не е посочена, online: http://www.texemarrs.com/082010/baku_oil_fields.htm

[60] Вж. Rabbi Marvin S. Andelman – “To Eliminate the Opiate”, Zahavia. Ltd., New York-Tel Aviv, 1974 г., стр. 26;  същото в: “New York Journal American”, New York, NY, February 3, 1949 г.

[61] „Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, вече цит. съч., стр. 91-92.

[62] „Самар-Илат – „Шумерска държава“, едно от названията на Самарската (Шумерската) държава на българите в Сувар (Месопотамия), съществувала от 50 в. пр.Р.Хр. до Потопа (3133 г. пр.Р.Хр.).“ Основател на Самар-Илат бил Шамбат. (Вж. Кубан Боян – „Чулман Толгау”, с предговор и коментари от Фаргат Габдул-Хамитович Нурутдинов, превод и редакция на Пламен Анакиев, ИК „Огледало”, София, 2009 г., стр. 626.) Непокорният брат на кан Курбат (Кубрат) носел името на основателя на древната българска държава Самар (Шумер) – Шамбат? Тъкмо този средновековен Шамбат основал града, който е столица на днешна Украйна – Киев. Нарекъл го Бащу – прозвището на истинския български владетел. Кан Курбат презрително назовал своя непокорен брат Шамбат „Къй“ („Отхвъэрлен”, „Отделил се”)…. Жителите на града (Башту) толкова го обичали, че нарекли крепостта Башту с неговото име – „Шамбат”, а целия град – с прозвището му „Къй”. И сега анчийците  наричат Башту Киев…” (Бахши Иман – „Джагфар тарихы“, Том первый: Свод болгарских летописей 1680 год, Второе, фототипное издание, Издателский дом „Огледало“, София, 2001 г., стр. 17.)

[63] Закон за сдружаването, фр.

[64] „Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, вече цит. съч., стр. 95-96.

[65] Пак там, стр. 96.

[66] Пак там.

[67] Вж. Недю Недев – „Българското масонство (1807-2007)“, Издателска къща „Хермес“, София, 2008 г., стр. 468-628.

[68] Пак там.

[69] Вж. напр. Пейо Яворов – „Гоце Делчев“, Васил Карлуков, София, 1904 г., „Детство, юношество“, от online: http://chitanka.info/text/7465/0

[70] Вж. Григорий Петрович Климов – „Божий народ“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 1999 г., Электронная версия, Киев, 1999 г., стр. 17, цялата книга в pdf от online: http://reeed.ru/lib/books/bozhii_narod_/, стр. 11, 8.

[71] Вж. „Young Turks, Freemasons and Jews” by Elie Kedourie, вече цит. съч., стр. 97.

[72] Hyman Lumer – “Zionism: Its Role in World Politics”, International Publishers, New York, NY, 1973 г. – Бел. на Р. Шоунман.

[73] Ralph Schoenman – “The Hidden History of Zionism”, Veritas Press, Vallejo, CA, 1988 г., Chapter 2: “Zionist Objectives”, online: http://www.marxists.de/middleast/schoenman/ch02.htm, цялата книга е достъпна от online: http://www.marxists.de/middleast/schoenman/

[74] Вж. Harry Defries – “Conservative Party Attitudes to Jews 1900-1950”, Routledge, London, 2001 г., стp.50-51.

[75] Felix Frankfurter.

[76] Вж. Doreen Ingrams – “Palestine papers: 1917-1922: Seeds of Conflict”, Eland Publishing Limited, London, стр 16.

[77] James Gelvin – “The Israel-Palestine Conflict: One Hundred Years of War”, Cambridge University Press, New York, NY, 2005 г., стp. 82, 83.

[78] “The world’s wealthy: where on earth are the richest 1%?” by Mona Chalabi, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 9 October 2013 г., online: http://www.theguardian.com/news/datablog/2013/oct/09/worlds-wealthy-where-russia-rich-list

[79] Пак там. Представям оригиналния текст, за да отстраня всякакви съмнения в превода: “32m individuals (just 0.7% of the world’s population) together hold US$98.7tn (or £62,000,0000,000,000, which represents 41% of global wealth).”

[80] Вж. „U.S. Census Bureau – World POPClock Projection”, July 2012–July 2013 data в: “World population”, from Wikipedia, the free encyclopedia, Wikimedia Foundation, San Francisco, CA, last modified on 10 October 2013 г., online: http://en.wikipedia.org/wiki/World_population

[81] Първата е издадена от „Факел Експрес“ през 2000 г., а втората от – „НСМ – Медиа“, София, 2006 г.

[82] “The world’s wealthy: where on earth are the richest 1%?” by Mona Chalabi, вече цит. съч.

[83] Вж. 001 Video Rothschilds Control Russia 13 05 2013, от 08:40 до 09:02 мин., в: Георги Ифандиев – „Спасители на БКП – Сказание за Командира – Част ІV: Слуга на много господари“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 октомври 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%ba%d0%bf-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b4-4 или в YouTube от online: http://www.youtube.com/watch?v=IuyN0KGrHG0

[84] Вж. напр. “Berezovsky ‘was strangled to death’ friends claim as it is revealed his security guard left him alone for five hours to run errands” by Arthur Martin, Nick Fagge and Inderdeep Bains, “The Daily Mail”, , London, 25 March 2013 г., online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2298614/Boris-Berezovsky-strangled-death-friends-claim-revealed-security-guard-left-hours-run-errands.html и много други впоследствие.

[85] „Защо България е най-тъжното място на света“, Радио „Дойче Веле“, dw.de, Бон, 1 април 2011 г., online: http://www.dw.de/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/a-14958131

[86] “Malaysian Leader: ‘Jews Rule World by Proxy’” by Associated Press, Fox News, foxnews.com, FOX News Network, LLC, New York, NY, 16 October 2003 г., online: http://www.foxnews.com/story/2003/10/16/malaysian-leader-jews-rule-world-by-proxy/ и в много други медии.

[87] Накъде, човечество?, лат.

[88] Първата световна война.

[89] Авторът е посочил документа, отразяващ този диалог, но не си правя труда да го диря в бележките му.

[90] Има подчертаване на автора.

[91] “American Mercury”, September 1959 г., стр. P-22, quoting hearings before Committee on Foreign Relations, U.S. Senate, 66th Congress, Document 106, стp. 536 – Бел. на К.Д.

[92] Съветът за чуждестранни отношения –  Council on Foreign Relations (CFR) – американски мозъчен център (think-tank), основан през 1921 г. със седалище в Ню Йорк, но понастоящем действа от Вашингтон и издава списанието “Foreign Affairs”. Смятат го за едно от първите „министерства“ на тайното световно правителство. Сред учредителите му личат многозначителни имена: на съветника на Уудроу Уилсън – Едуард Хауз, с прозвище „полковник“, на довереника на Ротшилдови Пол Уорбърг – основател и първи председател на Съвета на директорите на Банката на Федералния резерв, докато неговият брат Макс Варбург въртял едноименната семейна банка в Германия и бил началник на военното разузнаване през Първата световна война, Хърбърт Хуувър – 31-я президент на САЩ, преподаватели от Харвард и Йейл…

[93] Ако се придържаме към фактите, е точно така. На пръв поглед САЩ и Великобритания се нареждат до СССР като страни-победителки. Обаче Съветският съюз завладява една трета от Европа, докато Англия започва да губи територии. А американският народ заплаща най-голямата финансова цена за войната. Единствените, които преживяват истински и пълен триумф, са интернационалните банкери, индустриалци и търговци, които левитското Братство е избрало за свои.

[94] George N. Crocker – “Roosevelt’s Road to Russia”, Henry Regnery Company, Chicago, 1959 г. (Lg= “Introduction” [„Предговор“], стр. 4 – Бел. на К.Д.

[95] Dr. B. Bruce – “Constitutions be Damned Say the Internationalists”, Forum Publishing Company, Boston, MA, 1962 г., стр. 233 – Бел. на К.Д.

[96] Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-in-Law”, вече цит. съч., стр. 173-174.

[97] David Allen Rivera – “Final Warning: A History of the New World Order”, InteliBooks Publishers, Oakland, CA, 2004 г., стр. 184.

[98] “Rockefellers and Rothschilds unite” by Daniel Schäfer in London, “The Financial Times”, www.ft.com, London, May 29, 2012 г., online: http://www.ft.com/cms/s/0/efe93494-a9a3-11e1-a6a7-00144feabdc0.html#axzz1yPSm7MPh

[99] Пак там в: Георги Ифандиев – „Европа е устремена към своя упадък – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 28 юни 2012 г. online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0-%d0%b5-%d1%83%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%81%d0%b2%d0%be%d1%8f-%d1%83%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d0%ba-%d1%87-6

[100] Eustace Mullins – “The World Order: A Study in the Hegemony of Parasitism”, Ezra Pound Institute of Civilization, Staunton, VA, 1985 г.,, стр. 11.

[101] Major Osman, Bey – “The Conquest of the World by the Jews: An Historical and Ethnical Essay”, The St. Louis Book & News Company, St. Louis, MO, 1878 г., стр. 42-43.

[102] John Reeves – “The Rothschilds: The Financial Rulers of Nations”, A. C. McClueg & Co., Chicago, IL, 1887 г., стр. 96.

[103] Ezra Pound – “America, Roosevelt and the Causes of the Present War”, Peter Russell, London 1951 г., стр. 11.

[104] Nicholas Hagger – “The Syndicate: The Story of the Coming World Government”, O Books, Ropley, Hampshire, U.K., 2004 г., стр. 9.

[105] Dr. J. Landowsky – “Red Symphony”, Part II, translated by George Knupffer, Christian Book Club of America. Palmdale, CA, 2002 г., стр. 25.

[106] Игор Бунич – „Златото на партията“, първо издание, ИК „Прозорец”, София, 1995 г., стр. 345.

[107] Как да наречете „статия“ творба, която е илюстрирана с видеоматериали? Статията е текст…

[108] „От Иоана свето Евангелие“, гл. 21, ст. 25.