Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

РЕВАНШИЗЪМ? КАКВО ПО-ДЖЕНТЪЛМЕНСКО, КОГАТО Е СТРЕМЕЖ КЪМ СПРАВЕДЛИВОСТ? – Част 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

Комунизмът настъпва. Чувам грубия тропот на неговите ботуши. Полъхът на свободата, който усетихме, беше кратък и се оказа измамен. А не съм от онези, които приемат, че птицата, затворена даже в златен кафез, може да се усеща свободна.

 

 

Призрак броди из Европа…

 

 

Преди дни една овластена западноевропейка повтори Христо-Радевата мъдрост“ отпреди 80 лета. Ето какво рече тази булка:

 

Дори ако науката е сгрешила, политиката на Европейския съюз по климатичните промени е правилна.[1]

 

Как съвпада със стиховете:

 

Мен хулите не ме смущават,

врагът с които те покри – 

аз знам, аз вярвам, че си права,

когато съгрешиш дори![2]

 

Толкова е ужасно, че не успях да се засмея. Мирише на комунизъм. „Призрак броди из Европа

 

Погледнете илюстрацията. Насладете се на другарката. Какво „вдъхновеноизражение на компартийна пропагандистка, изнасяща лекции пред насила събрани селяни в началото на петдесетте години на миналия век, нали? Каква мимика и жестове! Тази булка е ваша министърка. Тя е еврокомисарка по действията във връзка с климата. Господи, какви длъжности!

 

Другарката навярно отдавна е забравила, че е датчанка. Тези нямат отечество. Космополити са. Едни и същи са техните родители. Пак една сила им е вдъхнала живот и то какъвв полза на злото. Но не Светият Дух, а призракът на комунизма, както Ротшилдови внушили формулировката, натикана от Маркс и Енгелс в съответната Им програма за завладяване на света.

 

Тази се казва Кони Хедегаард. Нашенските дьонмета пък им изпратиха Сталинка, преименувана на по-приемливото Кристалина. Как стана така, че онези, които имаха възможност да бъдат граждани на света, се оказаха стъпкани в калта, унизени и лишени от всякакви права? А наследниците на онези, които убиваха, изтезаваха, грабеха и превръщаха човека в животно, са уважавани навсякъде по света?

 

За тези неща ще стане дума насетне. Но е време и най-тъпият да проумее, че комунизмът не е просто онзи военен тоталитарен строй, който премаза всичко хуманно у човеците. Той все така шества по земята. Не го ли чувствате?

 

Призракът на комунизма покори Стария свят, после Новия, и сега продължава своя триумфален марш из най-обширния континентАзия. Прочее, той отдавна беше стъпил тамоще преди Втората световна война.

 

Най-впечатляващ е маниерът на другарката Кони Хедегаард. Освен комуниста, той напомня и шопа от вицовете. Интернационалистката отхвърля очевадното. Независимо от доказателствата, представени от най-видните и световно признати учени, за нея „те такова животно нема“. „Вярва, че е права, когато съгреши дори“! Такива убедени бойци са необходими на интернационалното Братство. Униформени същества с железобетонни чутури. Talking headsговорещи глави, които са се отказали от правото на мислене и свободна воля.

 

Хора-чукове

 

Коментарът на Кони Хедегаард идва, когато се очаква Междуправителствената група от експерти на Организацията на обединените нации[3] да признае, че предишните научни прогнози за глобално затопляне и за последиците от въглеродните емисии са доказано погрешни.[4]

 

Активистката на интернационалното комунистическо движение се запънала като… В интервю за цитирания лондонски всекидневник “The Telegraph” „най-високопоставената служителка по въпросите на климата в Европа“ продължава да отстоява, че политиката на Еврокомисията е правилна. Защото населението на земята ще се увеличава. И така все повече хораще издишат въглеродни съединения?!

 

Тази talking head държи на своето: „Лично аз имам прагматично схващане.[5]

 

Как иначе? При месечна заплата от точно 19 909,89 евро![6] Доходът е фиксиран като 112,5 на сто от най-високоплатената обществена или държавна длъжност на континента. В момента възлиза на посочената сума. Но към нея има куп добавкиоблаги, в това число ипремии.

 

Обсебването на личността от материалното издава нисък интелект и отсъствие на морал. Не го твърдя аз. Далеч по-умни и знаещи хора са го установили.

 

 

В името на Интернационала и против него

 

 

Преди дни, макар и по друг повод, британски коментатор зададе въпроса: „Кой оставя убийците извън затвора, за да убиват отново?[7]

 

Ние не само оставихме на свобода и безнаказани буквалните масови убийци, които успяха да унищожат цял един народ. Допуснахме техните наследници да продължават да ни ръководят, изтезават и постепенно, бавно и по особено мъчителен начин да ни ликвидират.

 

Можехме ли да се опънем на властелините на света и конкретно на Техните туземни колониални прислужници? Разбира се, ако не се литкахме по измамници, като седесарите и продължителите на техните шмекерии.

 

Демонстрираха ни как се прави държавници, макар и смятани за левичари. Уго Чавес заплати за това с живота си. Сега по неговите стъпки върви президентката на Бразилия Дилма Русеф, която е половин българка. Тя показа как трябва да се постъпва с въобразяващите си, че са незаменими и непременно господари, понеже са големи и силни?

 

Ето как.

 

През октомври на габровката по баща предстоеше официално държавно посещение във Вашингтон. След разкритията на Едуард Сноудън за това как Националната служба за сигурност, която уж не е шпионска агенция, а УБОднешното НСО, но на САЩ,  е подслушвала повсеместно, другарката Вилма отмени своята визита. Защото нейната страна беше сред най-засегнатите от шпионажа. Масово са били проследявани както видни личности, така и редови граждани на планетата Бразилия.

 

Затова companheira Русеф се отказа от посещението, независимо от личното телефонно позвъняване на Обама от Белия дом, превърнат от него в барака. В понеделник, 16 септември 2013 г., вечерта, comrade Барак Хюсеинович се обадил на бразилската президентка, за да я навива да не отменя визитата си. Държал я на телефона цели 20 минути.

 

Специалистите по международна политика оценяват това като „голям удар върху отношенията между двете най-големи икономики в Америките“.[8]

 

Наблюдателите отбелязват, че това идва във времена на забележимо подобряване на връзките между Бразилия и Съединените щати. Затоплянето на отношенията е започнало с поемането на властта от Вилма Русев през 2011 година.

 

Към това съм длъжен да добавя, че въоръжението на бразилската армия е предимно американско производство. Отменената визита отлага и очакваното сключване на нов крупен договор за доставка на свръхмодерни изтребители, изработвани в заводите на “Boeing Co.” в Чикаго. А също така – на сделки в областта на експлоатацията на нефтени находища и на производството на биогорива, в които южноамериканската държава е челничка.

 

След като Едуърд Сноудън извади на светло сталинистките похвати в политиката на Съветските американски щати, правителството на Федеративна република Бразилия разпространи своето становище. В него, между другото, се казваше:

 

Практикуването на незаконно подслушване и проследяване, на прихващане на съобщения и на данни на граждани, компании и членове на бразилското правителство, представлява сериозно нарушение на националната независимост и на индивидуалните права. То е несъвместимо с демократичното сътрудничество между приятелски държави.[9]

 

Така постъпват държавниците. Хора, които освен че държат на своето собствено достойнство, отстояват суверенитета на страните, които оглавяват. Реакцията на бразилското правителство ясно показва, че честта и достойнството на една нация могат да бъдат поставени на върха на ценностната йерархия. Независимо с кого има работа тя. Стига да съществува нация

 

Тук от 70 години нито веднъж не се намери такъв. Нашенските послушковци са свикнали да стоят в позапартерпред своите външни господари. А когато не са били достатъчно изпълнителни, чорбаджиите им „да ги дерат“ или „да им се карат така, както не са го правили от ученическите им години“.[10]

 

Когато Тодор Живков си призна как Никита Хрушчов годрал“, бях дете, но ме хвана срам. При втория случай – с „антикомунистаСтефан Софиянски, ми се доповръща, да ме прощават по-изнежените читатели. За преобладаващото мнозинство местни абдали двамата са „успели хора“. Първият ни мачкаше цели 35 лазарника, без да можем гък да кажем! Който се обади, изгоря в човекомелачката, наречена Българския ГУЛаг.

 

А вторият? Той извървя сходен път. Подобно на Живков сякаш изгря от нищото. ЛюбомирПъпкатаПавлов го назначи за икономически директор на вестникДемокрация“. По това време се е записал в Демократическата партия, възстановена все от ченгета. За да стане лидер на ОХДЦ в СДС, заместник-председател на синятакоалиция, кмет на столицата и служебен министър-председател. Именно в последното му качество се случи случката в Съветска Русия.

 

От дете не са ми се карали така“, заяви премиерът Стефан Софиянски след посещението в Москва и срещата с руския премиер Черномирдин.[11]

 

Софиянскипреуспя“ и след излизането си от политиката. Казват, че е сред крупните собственици на енергийни мощности, на дялове във фармацевтичната индустрия, в аптечната мрежа и на други активи. Стана сват на един от първобитните червени новобогаташиВасил Божков, който присъства в грамите на американските посланици до Държавния департамент на САЩ като „Черепа“.[12] Омъжи една от дъщерите си за син на велинградския магураджия, за когото се твърди, че е укрит агент на ония служби.

 

Подлостта и материалният просперитет твърде често вървят ръка за ръка. Обърнете внимание, че най-видният член на делегацията, която през 1997 година отиде в Москва и официално беше предвождана от Софиянски, се оказа… мултакът Илия Павлов. Най-вероятно той беше върховният представител на България в това пратеничество.

 

Едва сега, когато Софиянски отиде в Русия и говори на този език, който ние препоръчвахме през последните 3 години, се получиха веднага положителни резултати“, допълни го [премиера Софиянски] в изявление пред Ройтерс президентът на „МултигрупИлия Павлов.[13]

 

Авторката на цитираната кореспонденция определя сключената в съветската, пардон – в руската столица, газова спогодба, катоотстъпление от българските интереси“.

 

И още: „Активно рекламираното през последните седмици затопляне в икономическите отношения между България и Русия в действителност не се състоя. „Никога преди това България не е била унижавана по такъв начин. Никога българската делегация не е била така слабо подготвена. Думата, която руснаците постоянно повтаряха, беше санкция“, заяви за „Капитал“ член на българската делегация.[14]

 

Да продължа в същия стил: Никога никой не подири сметка от Стефан Софиянски и придружаващите го лица за това. Илия Павлов си го получи, но от ръката на своите и в рамките на мафиотската вендета, а не на държавното правосъдие, както е редно. А бившият кмет и служебен премиер само се сдоби с нов прякор – „Усмивката на Черепа“…

 

Следващият, вече редовен министър-председател Иван Костов, съветски възпитаник и даже нещо повече от това, направо изу българските държавни гащи пред новия СССР или Русия, както желаете. Предаде в ръцете на тамошната енергийна камора цялата енергетика на България, барабар с единствената петролна рафинерияНефтохим“. Тъкмо по негово време тя беше поверена за управление на пълномощника на семейство Тодор-Живкови, другаря Валентин Златев – спряган от американците като… „руски шпионин“.

 

В замяна български капитали, пари, откраднати от народа, се върнаха у нас под формата на „американски“, вложени в ТЕЦМарица изток1 и 3. Неотдавна „БСКнастоядържавата да изкупи американските ТЕЦ-ове в „Марица-Изток“.[15]

 

Преди дни известиха: „Стефан Софиянски оглави Съюза за стопанска инициатива“.[16] Не бяха малко онези, които се подлъгаха, че иде реч за нявгашния седесарски кмет и премиер. Неима съименник, свързан с друг не по-малък престъпник от БКП-ДСАлексей Петров с машинотракторното прозвище

 

Обаче „оригиналниятСофиянски май се явява предводител на коалиция от файтонни партийки, все свързани с „ония“ неразградени служби.[17] Неговият баща Антон е билУсмивката на Георги Димитров – „Тарабата“. По признания на Елена Софиянска – майка на екс кмета, ползвали съпруга й като юридически съветник на вожда и учителя“. Самият Стефан вече е известен като „Усмивката на Васил Божков – „Черепа“.

 

Така сме ний, така поглеж: Дий

 

 

Подвластни на Кънчовците…

 

 

Синът на един от върховните номенклатурчици разяснява:

 

Натуралният израз на всичко това е далеч по-експресивен и потресаващ:

 

Особен талант и привилегия беше, ако можеш да близнеш душата на др. Тодор Живков, да му дишаш прахта от обувкитесамо тогава можеш да се почувстваш извисен, богоравен или поне богоподобен. Това си беше начин на живот във висшите партийни кръгове. Хората примираха от удоволствие, стига да могат да се докоснат и отъркат и в по-малките партийни божествачленовете на Политбюро. Но друго си е султанът или членовете на Държавния съвет да те потупат по рамото, да ти кажат някоя блага дума – тогава ти порастват крила…

 

Офицерът от ДС Славчо Варадинов често казваше..: „Аз на другаря Живков дупето му ще измия и водата ще му изпия…“…

 

Собствената ми майка казваше, че докато е жив Тодор Живков, ще има живот, ако го няманяма да има живот. Такива бяха времената… и бяха хубави.[18]

 

Хубави за кого?

 

Не се ли срамувате, че същите „висши партийни кръгове“, с посочената „нравственост“, „интелект“ и чувство за „достойнство“, все така ви водят към нищото? Уви, населението не само не се изчервява от срам и притеснение. Това интересува все по-малко същества по тези земи. Но „миенето на дупета“ и „пиенето на отпадната вода“ не са преставали… Комунизмът вгради нова черта в националния характер – мижитурството.

 

Ако включите някоя от най-ярко комунистическите телевизии и се вслушате в „гласа на народа“ (за двадесетина години не научил се да изключва звука на телевизора), ще бъдете поразени от носталгията по социализЪма, но вече в минало време ─ „докато беше жив Тодор Живков, имаше живот, като го няманяма живот“.

 

Което издава, че пътят, който предците ни са извървели от раждането на най-висшето Божие творение до съвременния човек, е прекъснат. Масовият нашенец е спрял някъде по него. Може би на онзи кръстопът, който в едната посока предлага избор между свободната воля и труда, а във вторатапо-лесното и безметежно поверяване на решенията другиму.

 

Последното повдига изключително важния въпрос: Кому? И това няма значение за местния Homo Communisticus. Нищо че някои ще ме обвят в крайност. Моят отговор е: “Contra Impudentem stulta est nimia ingenuitas” ─ „прекаленото благородство спрямо безочливия е глупост“.

 

Защото този нашенец смята за свой елит нищожества, над които дори ченгесарските троглодити се надсмиват:

 

От кого се формира този елит“ – от Христо Пицата,[19] Атанас Мерджанов,[20] Кънчовците,[21] Спас Русев?[22] Или от някои от наследниците на бившата БКП номенклатура, които са убедени, че на тях по право им се полага място в елита? А преди години България имаше елитарна интелигенция с утвърден международен авторитет и позиции.[23]

 

Да, имало е такава наша интелигенция, която е делила мегдан със световната, без да се притеснява. Но другарите и предците им й видяхте сметката. И в тази медия съм питал:

 

Как не е трепнала ръката на комунистическия садист, когато на 1 срещy, 2 февруари 1945 г. е разстрелвал професор Александър Станишевхирург с европейска известност и признание!

 

Какво лошо е сторил безобидният бохем княз Кирил? Живеел на широка нога. Ами не е крал, а е харчил собствените си пари.

 

За какви изфабрикувани престъпления са били пожертвани Иван Багрянов, братът на Илия Бешков, синовете на Райна Княгиня, братът на Иван Вазов, останалите регенти, министрите, народните представители? Нима не спасиха България от прегазване?

 

Части на нацисткия Wehrmacht са били на север, до самия Дунав, готови да нахлуят! По онова време комунистите са били съюзници на Третия райх. Не са позволявали лоша дума да бъде написана или изречена срещу русите арийци“! Даже са разпространявали позиви, призоваващи за присъединяването на България към Тристранния пакт – т. нар. осРим-Берлин-Токио“.[24]

 

 

 

 

 

Да не забравяме, че крайно закъснелиятантикомунистИван Костов е част от тази схема. Как на другарите от БСП и по-специално на вечно блажещия Андрей Пантев[25] не им се обърна езика, за да припомнят публично кой е Йорданович и от какъв род произлиза? Това е част от тайното споразумение, с което са били рекрутирани тези „герои на нашето време“.

 

 

Интернационалните Кънчовци като господари на света…

 

 

Преди трийсетина години имах шеф, който с влизането си сутрин в служебното помещение гръмогласно заявяваше: „Трябва да има ред!

 

Това продължаваше с месеци. Как не му дотегна? Веднъж не издържах и го запитах, какво го кара всяка заран да се пъчи по този начин? Знаем, че е началник. Личи по няколко неща. Първо, възлага ни задачите. Второ, нито една публикация не беше възможна без неговия подпис. Трето, разликата в числата във ведомостта. Той имаше голяма за времето си заплата, а аз бях на твърд месечен хонорар от 50 лева.

 

Той ми отговори съвсем спокойно, но с уверен тон: „За всеки случай. Няма смисъл да биеш детето, когато направи белята

 

Той имаше син. Доста палав, да не кажа нещо повече. Попитах го: „Ти така ли постъпваш? Всеки ден ли пердашиш сина си предварително, понеже след това няма смисъл?

 

Той се почеса и седна зад бюрото си. Денят продължи по обичайния начин. На следващия ден възгласът за „реда“ ни беше спестен…

 

Искам да кажа, че при другарите всичко е подредено, независимо от това дали е смислено, рационално. За морал, за етика изобщо не бива да отварям дума. Те са оперирани от подобни глупости“. Колко дават в заложната къща за тях?… Само материалното, полезното, но което може око да види и ръка да пипне, има стойност за тях.

 

Така им е заповядано. Но не е само туй. По този начин са отгледани, защото „възпитание термин, неприложим спрямо тях.

 

И понеже цялата им Система е изградена върху военния принцип на единоначалието, даже най-идиотската заповед се изпълнява безпрекословно – отгоре надолу. Затова не търсете нравствена позиция или даже логика в техните взаимоотношения, реакции и действия. Не ще чуете от устите им да излезе обяснението, че всъщност всички те пишман политици, бизнесмени и прочие номенклатура, са производни на комунистическата партия. Случва се толкова рядко, неясно, без категоричност и то изречено с половин уста, че тези изключения само потвърждават правилото.

 

Например сега, години след падането на британските лейбъристи от власт, Деймиън Макбрайд, специален съветник по въпросите на комуникациите на премиера Гордън Браун, разкрива „черните техники“, използвани в политиката. В автобиографична книга той споделя методите, с които е дискредитирал „враговете на министър-председателя“. Преди всичко – чрез медиите!

 

Внушавал на журналистите как конкретни фигури са наркозависими. Убеждавал ги в хомосексуални връзки на други, разказвал за изневери и извънбрачни отношения на трети… Всичко това се появявало в т. нар. средства за масова информацияпропагандните оръжия във войната срещу психиката на хората.

 

Откровенията на Деймиън Макбрайд са потресаващи. Той признава, че „е вършел всичко това „от преданост“ и до голяма степен „от любов към г-н Браун“, когото описва като „най-великия човек, живял някога“.[26]

 

Както след малко ще видите, този вид боготворене на вожда е типичен за левичарските движения. За жалост, той не подмина и „десните“. Ще дам пример с досегашното позоваване на напълно мниматаизключителност“ на Роналд Рейгън в САЩ и на Маргарет Тачър в Англия.

 

Който следи измамно възприемания като „десен“ печат в двете страни, е наясно: Понастоящем там все повече се отдалечават от изградените фалшиви образи на двамата. Тъй като берат плодовете нарейгъномикатаитачеризма“. А те съвсем не са сладки…

 

Да не говорим, че и двамата бяха напълно зависими от синедриона. Известната американска електронна медия “GlobalPost” вади на показ „специалните отношенияна Маргарет Тачър с британските евреи. „Желязната лейдиотхвърляше антисемитизма в политиката на Великобритания и отвори вратите за еврейските лидери

 

Смъртта на Тачър беше отбелязана със следното заглавие в The Jewish Chronicle” [Еврейски дневник]: „Маргарет Тачъредна от нас“. То беше поставено над снимка на покойната министър-председателка с единствена израелка, заемала този постГолда Меир.[27] (Виж илюстрацията.)

 

Президентството на Роналд Рейгън“ – посочва издаваният в Сан Франциско седмичник „Еврейски новини от Северна Калифорния“, – „беше време, когато властта на евреите нарасна до нови равнища на влияние[28]

 

Както се оказа, дълбоко в душите си са ненавиждали истинските деснипочтената аристокрация и малцината оцелели реално самоизградили се предприемачи.

 

У нас след 10 ноември 1989 г. си въобразихме, че издигането на кумири, производството на идоли и изграждането на техни истукани е приключило. Уви, излъгахме се.

 

Скоро фабриката за фетиши в човешки вид заработи отново. Така се родиха тотемите на нищожества като Андрей Луканов, Иван Костов, Симеон Сакскобургготев и Б.Б. За най-голям срам, наново излъскват окървавената до уши фигура на тирана Тодор Живков, с топлота обявяван от народните маси за… Тато! В тези случаи думата би следвало да имат психиатрите. Но вече и такива няма

 

Докато в съседна Румъния започна съдебното преследване на убийците от тамошните концентрационни лагериТук никой от комунистическите престъпници не беше докоснат, камо ли осъден!

 

А „черните технологии“, за съсипване наврага“, за които разказва Деймиън Макбрайд в автобиографичния си очерк, бяха използвани нашироко. Прилагат ги и днес.

 

Колкото и отблъскващи да бяха министрите от първия Костов кабинет, някой разбра ли защо бяха изхвърлени от него? Методите на пропагандата, напоследък добили гражданственост с чуждоземното „черен пи-ар“, не позволиха друго, освен догадки. Фактът, че самите те мълчат, показва: имало е причини. Но какви?

 

Пък и нали е „демокрация“ – „народовластие“? Суверенът – сиреч народът, има право да знае. Или това е признание, че не съществува такъв? А властта произлиза от парите и се упражнява от онези, които държат финансите. Те я доверяват на своите кукли на конци – „политиците“. За какво им е да излизат на светло?

 

Както констатира германски журналист: „Бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо. Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек

 

Тоест, престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш. Макар и невидима, мрежата на бившите доносници продължава да функционира безупречно.[29]

 

Само че по тези места парите първоначално произхождаха от властта онази, тоталитарната, на комунистическата партия и на нейните аргати от службите за номенклатурна сигурност

 

 

Властта е у Съветите (в Израел), ха отнемете я

 

 

 

В едно товарищ Иван Йорданович е прав: „Дълбоко е подменена историческата истина. И че хората в българското училище учат неверни неща.

 

Подписвам се под тези констатации. Но те включват и следното продължение:

 

И Иван Костов, че неговата майка ми беше ятачка, както и всички от нейната фамилия. Даже вуйчото на Иван Костов го изпрати във военно училище в СССР, където учи за пилот.[30]

 

Тогава?

 

Дупница бил град със значително еврейско неселение. И то предимно свързано с комунистическата партия. Там е действал родът Шекерджийски (Zuckerman), който разполагал с печатница тъкмо на позиви и левичарски книги, вестници и списания. Днешният т. нар. еврейски дом носи името на един от тях – Емилтерорист, паднал в битка в гората през август 1944 г.

 

Дядото и дядо-чичото на Иван Костов били ятаци на друга видна еврейска терористкаРоза Коритарова. По онова време родната му майка членувала в РМС, сетне в – БКП, и е помагала на шумкарите. Сам той, жененият за комунистическа партийна активистка, одобрен за член на БКП, да размахва подобно нещоЩо за гьонсуратлък!

 

Това дебелоочие доведе и до резултатитепо-малко от един процент гласове на последните общи избори и край на държавната субсидия. Затова, а не поради друго, подаде оставка като партиен вожд. Той е там, където има пари. Наследствено му е

 

Тогава, през периода август 1939юни 1941 година, комунистите не са били навити да ни стигне съдбата на отказалата се в последния момент от включване востаЮгославия. Какво спечелиха западните ни съседи от неудържаната дума? Милион и половина жертви там. А у насниколко, нула, zero?

 

След войната, когато Братството стовари интернационалния тоталитарен комунизъм и върху тях, броят на жертвите му в югославските концентрационни лагери надмина жертвите от битките срещу нациститеповече от 1,5 милиона души. Тукашните болшевики бяха „по-милостиви“ – 222 0000 жертви! Но и мащабите са различни. През 1981 г. жителите на Югославия бяха 22,5 милиона души, докато ние 8,5 милиона.

 

Впоследствие, след като нацистка Германия напада своя съюзник болшевишкия СССР, тукашните другари комунисти обръщат палачинката. Излишно е да припомням, че болшевиките никога не са ценели чуждия живот. Те мълвят изповедта на своя любим антибългарски поет: „Какво тук значи някаква си личност?Техният бащица Йосиф Висарионович ги е научил, че толкова много отнети човешки живота сапросто статистика!

 

Да припомня, че на 23 август 1939 г. Германия и СССР сключват Договор за ненападение, станал популярен с имената на действащите по онова време техни външни министри като ПактаРибентроп-Молотов“. Обаче преди това, на 25 ноември 1936 г., Германия и Япония са подписали Антикоминтерновския пакт, насочен против формално оглавявания от Георги Димитров Комунистически интернационал със седалище в Москва.

 

С Договора между нацистите и болшевиките клаузите на Антикоминтерновския пакт са нарушени, но той не е отменен и неговото действие не е прекратено! Пет години след сключването на договора, точно на датата на подписването му – 25 ноември, той е преразгледан и актуализиран. Към него се присъединяват България, Дания, Хърватия, Финландия, Унгария, Италия, Манджурия, (националистически) Китай-Нанджин, Румъния, Словакия, Испания и Турция.

 

Опитвам се да изясня, че истинските събития съвсем не са такива, каквито изглеждат и ни ги представят. Те имат втори, заден, даже подповърхностен план, невидим за очите на човечеството. Пък и не съм сигурен дали то иска да го зърне и разбере неговата същност

 

По линия на уникалното си лизачество и угодничество – в онези времена – на Сталиновия СССР, комунистите бяха съюзници на нацистите. А после съдиха и пращаха на разстрел от противоположната позиция. Всъщност единствено те въведоха и упражняваха тоталитарен фашистки режим. Техните 45 години терор носеха всички белези на класическия фашизъм, както са дефинирани от изследователите и летописците. Маркс е изплагиатствал, че в историята нещата се повтарят, но като фарс. Добре, ама този, нашенският, е прекалено болезнен, за да предизвика дори иронична усмивка.

 

А онзи осъден и разгромен елит беше заменен от друг, рабфаковски. Вижте какъв.

 

„… Когато през 1988 г. в кръга на своите най-приближениправешкият каскетподхвърлил идеята да си подаде оставката от най-високия партиен пост“, неговият понастоящем напълно реставриран лиричен телякЛюбомир Левчев почти просълзен, със задавен глас го пита: „На кого ни оставяш, бащице?[31]

 

Това е едва година предисакралнияДесети ноември! Не ви ли е срам поне от това, че сега Левчев пак е по телевизиите? Този път внедриха и отрочето мумасон, американски при това. И то, заедно с духовно-ченгесарския му сиамски близнак Едвин Слугарев, не слизат от екраните.

 

Да са ви честити!

 

Преди години имахме известна надежда, че съществува по-привлекателен свят. Понеже бяхме лишени от достъп до всякаква сериозна информация, нямахме представа, че той – онзи свят, е илюзорен. И макар не чак толкова лош, колкото тукашния, достатъчно мрачен, отблъскващ и непривлекателен. Материално по-заможен и като цяло – доста лустросан. Но и той приключва.

 

Някой съмнява ли се в края на Американската империя? Фактически тя никога не е съществувала. САЩ са създадени от илюминатите и с парите на Ротшилд и приближените им интернационални еврейски финансисти. От 1914 година, когато влиза в сила Законът за Системата на Федералния резерв,[32] те са изцяло под ръководството на ционистите.

 

Нека отново припомня как преди време, когато беше начело на правителството на ционистката държава, масовият убиец на палестинци в бежанските лагери Сабра и Шатила, генерал Ариел Шарон, се обърна към тогавашния външен министър и настоящ президент Шимон Перес:

 

Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американски натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят.[33]

 

Признанието на израелския министър-председател се отнася до останалата единствена свръх сила на планетата. Истината е, че още от Болшевишкия метеж в Русия през 1917 г. до ден днешен, с изключение на периода между 1947 и началото на 1953 година, когато тяхното момче Сталин се взе прекалено насериозно и се възпротиви на Братството, те, евреите или по-точно ционистите, ръководеха и СССР и днешна Русия.

 

А Йосиф СталинРотшилд е истинският основател на държавата Израел. Скоро ще представя документален филм, който доказва това. Разбира се, за да бъде всичко достоверно и да не остави съмнение за манипулация, кинотворбата е дело на яростен ционист.

 

Днес Барак Обама е подложен на сериозен натиск от неговите израелски наставници. Той постоянно се огъва пред ционистите и демонстрира как не бива да постъпва страна, която се смята завелика сила“.

 

Докато от Техеран протягат ръка за помиряване, Израел се заканва.

 

Бенямин Нетаняху, израелският министър-председател, заяви, че в края на месеца ще се срещне с президента Барак Обама в Ню Йорк и ще изиска в замяна на разговорите, САЩ да не свалят от масата заплахата от военна намеса. Той декларира, че Западът трябва твърдо да се придържа до основните искания за спиране на иранската програма за обогатяване на уран, на износ на обогатен уран от страната, като принуди Техеран да затвори своите подземни съоръжения в Ком и да прекрати изграждането на реактор за плутоний.

 

Възнамерявам да се съсредоточа върху темата за спирането на ядрената програма на Иран“ – рече той. – „Докато всички четири искани мерки не бъдат изпълнени, натискът върху Иран трябва да се увеличава, а не да намалява. И със сигурност да няма никакво отпускане.[34]

 

Ето коиКънчовцикомандват човечеството. Правете си сметката. Анализирайте, мислете. Принудени от обстоятелствата, хората на Запад се пробуждат от розовите сънища на кредитната икономика. И като разтъркват очи, виждат един все по-непривлекателен свят.

 

 

СоциализЪмът умря. Да живее държавният капитализъм…

 

 

Като член на тайното Фабианско общество, Джордж Оруел е бил доста по-информиран от своите съвременници. Месец преди края на капитулацията на Германия във Втората световна война, той е завещал част от наученото:

 

Капитализмът води до опашки за помощи и милостиня, до битки за пазари и войни. Колективизмът [евфемизъм за комунизъм или социализъм, както желаете] довежда до концентрационни лагери, преклонение пред обожествявания лидер и войни. Няма изход от това, освен ако плановата икономика не бъде комбинирана по
някакъв начин със свободата на интелекта
. Което може да стане единствено, ако схващането за добро и зло бъде възстановено в политиката.
[35]

 

Схванахте ли,че когато е излагал тези свои мисли, авторът на „Животинска ферма“ и „1984“ е бил съвсем наясно, че комунизмът и нацизмътколективизмът, са двете лица на една монета? Четири лета по-рано той не е съзирал изход:

 

Изборът пред хората не е, както трябва да бъде, между добро и зло, а между две злини. Можете да оставите нацистите да управляват света: това е зло. Или можете да ги отхвърлите посредством война, което също е зло. Пред вас няма никакъв друг избор. И каквото да предпочетете, няма как да излезете от ситуацията с чисти ръце.[36]

 

Ние, народите от Изтока, захвърлени от западните ръководители и забравени от тамошните народи, достатъчно дълго нямахме никакъв избор. Даже не и между две злини. Злото беше едно, но толкова могъщо, че едва дишахме под тежестта му.

 

Само че какво сториха тежителите насвободния свят“? По неписано правило тяхната интелигенция беше левичарска. Всъщност имаше и все така действа неписан закон, който е невидим за обществата. Той гласи: Който плаща, той поръчва музиката. А навсякъде по света интелигенцията е продажна, нали?

 

В чии ръце бяха и са медиите, включително книгоиздаването и киното; университетите, изследователските центрове и т.н.? Как се печелиобщественото мнение“? Чрез вече представените в тази медия средства на пропагандатафабрикуваниистини“, внушения на измислени събития и явления, формиране на представи загерои“, които всъщност са тъкмо обратното, непрестанно повтаряне на тези измами. Всичко това е опаковано и облепено с етикети като  „образователна система“, „връзки с обществеността“, „средства за масово осведомяване“, „реклама“…

 

Оруел бил на мнение, че „няма нищо по-допринасящо за покварата и разлагането на първоначалната идея за социализма, от вярата, че Русия е социалистическа държава; а всяко действие на нейните управници трябва да бъде повтаряно, а ако не уподобено. И така, през последните десет години се убедих, че разрушаването на мита за Съветите е основно средство, ако искаме да възстановим социалистическото движение.[37]

 

Ето как е мислила лявата интелигенция на Запад. Тя винаги е преобладавала. Опазил ни Бог, да „възстановяваме социалистическото движение.“ На практика то никога не си е тръгвало от Изтока. Но чрез наречената “welfare state” – „държава на благоденствието“, определяна от не малко автори като „социална държава“, тя превзе и Запада.

 

Първоначално интернационалното Братство го покоряваше с икономически методи. После подмами населението със своите финансови инструменти и го хвърли в бездната на консуматорството, неподплатено с труд, с производство на стоки и услуги. Кредитната икономика доведе до финансовата криза, започнала още в началото на новото хилядолетие. На пръв поглед нейната кулминация беше през 2008 година. Но както всички забелязваме, засега не са намерени пътища за изход от рецесията.

 

Кризата е замислена през 1970-1971 година, заедно с разпадането на съветския блок. Днес почти цяла Европа, Канада и САЩ са потънали в дългове, от които май няма измъкване.

 

Преди дни един от новопоставените владетели, внукът на основателя на Клуба Билдерберг“, обяви края на тази социална държавав повереното му кралство. Ето какво заяви на 17 септември 2013 година холандският крал Вилхелм-Александер в обръщение към народа:

 

 

 

 

 

Онова, което тук железобетонните главиthe non-talking heads – понеже даже не са в състояние да се изразяват като човешки същества, е невъзможно изобщо да проумеят, е: Техният любим социализъм, с относителното равенство на масите във всеобщата бедност, с тоталитарното господство на ограничена класа от свръхбогаташи, разпореждащи се с държавната собственост като своя, с отсъствието на всякаква свобода и човешки права, никога не си е отивал.

 

Едва сега той започва да завладява Запада. Вече официално го прокламират като държавен капитализъм. Ето го новият световен ред.

 

 

БКП и Държавна сигурност

като разединители и ликвидатори на българския народ

 

 

На тази територия, пак по заповед от там, го трансформираха в държавен капитализъм от нов тип, наподобяващ онзи, който градят отвъд нявгашнатажелязна завеса“. Само че тук това стана по възможно най-несправедливия начин. Комунистите, които се представяха като „гробокопачи на капитализЪма“, се превърнаха в… капиталисти. На гърба на всички нас.

 

Те перфектно изпълняват програмата за този преход, която първоначално носеше името на главния мутанткомунистическияантикомунистАндрей Луканов. В наши дни населението на този опит за държава е под 6,9 милиона души, барабар с вече официално признатите „малцинства“.[38] Тенденцията е към продължаващо стопяване, особено на българския елемент в него. Трябва да достигне максимум 5 милиона! Остава още малко…

 

Но един от най-важните елементи в програмата е създаването на нова капиталистическа класа.

 

Който желае, да вярва. Никого не карам насила. На вас оставям да решите как се връзват двамата доверени на Братството американски икономисти и еврейската журналистка от вестникThe Financial TimesДжуди Демпси, от една страна, снай-доверения оперативен работник на КГБ в България“, който се отчитал лично на шефа на службата Крючков, от друга?

 

Този агент беше Андрей ЛукановТой си беше изваял образа на кръстник на Мафията.[39]

 

Поради заслугите си в полза на интернационалния комунизъм от известно време другарката Демпси се издигна. Тя е чуждестранен старши сътрудник на Карнеги Европа“ и главен редактор на изданието “Strategic Europe” – „Стратегическа Европа“.

 

Първата организация е филиал на прочутото министерство на световното правителствоФондациятаКарнеги за интернационален мир“,[40] помогнала за разпалването на най-големите войни на ХХ век. (Виж илюстрацията.)

 

През 1940 г. тъкмо тази организация публикува показвания у нас единствено в тази медия документ, озаглавен „Новият световен ред“. Кръвопролитията в Европа едва са наченали. Хитлерова Германия и Сталиновият СССР са съюзници и току-що са си поделили капиталистическа Полша. Наистина така са оправдавали агресията в Берлин и Москва. Тукашните комунисти молят цар Борис ІІІ да включи страната в Тристранния пакт.

 

А във Вашингтон, противно на наименованието си и по поръчение на Братството, ФондациятаКарнеги за интернационален мирвече разкроява следвоенната политическа карта на света. И действа за налагането на „нов световен ред“! В него на нас е отредено място в поредица от федерации на крайдунавските и балканските държави. За Полша е предвидено да бъде погълната от Скандинавия[41]

 

Като истинска червена нишка през целия документ преминава идеята за… Световна федерация. Тоест – за формулираната в „Манифеста на комунистическата партияединна комунистическа държава на планетата. По понятни причини определението „комунистическа“ е спестено.

 

Но на 28 юни 1945 г., в навечерието на Потсдамската конференция и 6 седмици преди първата ядрена бомбарировка в историята, президентът на Съединените щати Хари Соломън Трумънмасон 33 степен, изразява безрезервната си подкрепа на идеята за световно правителство:

 

Ще бъде толкова лесно на народите да се влеят в една световна република, колкото и да станат република на Съединените щати.[42]

 

На 24 октомври 1945 г. влиза в действие Хартата на ООН и първата лястовичка на световното правителство каца в Ню Йорк.

 

Ето за кои сили се труди срещу солидно заплащане comrade Демпси, която лидерите на БКП наричатнашата Джуди“. Освен всички останали ангажименти тя е и нещатна коментаторка на излизащия във Франция американски всекидневник “The International Herald Tribune” – издание на ляво ориентирания еврейски вестник “The New York Times”.

 

Но въпросната Демпси наистина беше тясно свързана с върхушката на БКП. Не само толкова. Записваше продиктуваните от нейни упълномощени представители текстове и ги обнародваше в централния финансов седмичник на Великобритания – тъй наречената страна на класическия капитализъм.[43]

 

Но за това ще стане дума по-нататък.

 

Отделен въпрос е и как ще си обясните, че няколко дни преди да бъде убит, Луканов е предупреден за това от Моссад и тази израелска шпионска агенция му предлага помощта си за евентуално напускане на страната.[44]

 

Да се върнем към предходния епизод. В него споменах, че нареченият обидно „Възродителен процес“ послужи като катализатор за свалянето на тукашния диктатор.

 

На 10 септември 2013 г., вторник, „десният“ лондонски всекидневник “The Daily Telegraph” помести кореспонденция, озаглавена „В реч пред последователи шеф на Ал-кайда призовава за нападения срещу САЩ на 11 септември“.[45] В събота, 14 септемвритри дни след годишнината, материалът се мъдреше на същото място в електронния вариант на изданието. И все така оглавяваше класацията, съставяна според интереса на читателите. Излишно е да питам: Колко му е да манипулирате всяко подобно подреждане? И ножът, и хлябът у вас, както се казва…

 

Защо споменавам това? Понеже то е олицетворение на един от пропагандните методи за всяване на страх – на терор, което ще рече ужас. Когато Интернационалът реши да прокара нещо крайно неприятно за хората по света или за населението на конкретна страна, прибягва до този вид психотронно оръжие.

 

Атаките срещу Световния търговски център в Ню Йорк от 11 септември 2001 г., за които само идиотите не са се убедили, че бяха inside jobвътрешна работа на американското правителство, послужиха за много неща. Най-важното – за непосредственото и буквалното обогатяване на шепа еврейски финансисти. Как стана това, съм изложил в двутомника си „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?“

 

Достатъчно е да спомена, че евреинът Лари Силвърмън, който трябваше да изплати на Нюйоркската пристанищна администрация – собственика на сградите – 7,2 милиарда долара за стогодишната им концесия, получи от застрахователите и по съдебен път повече от… 12,5 милиарда долара. Като на всичко отгоре ще ползва новото здание, което вече извисява снага на мястото на старите кули. Тоест, ще получава несметни суми от предоставянето на помещенията му под наем…

 

На второ място, атаките доведоха до войните в Афганистан и Ирак. Колко спечелиха и продължават да трупат т. нар. military contractorsфирмите-доставчици на въоръжение, оборудване, екипировка, горива, смазочни материали, униформи, храни и т.н., всеки сам да издирва. Това продължава. А предстои възстановяването на разрушените държави. Няма да се спирам на политическите ползи за Братството.

 

Намери се свестен юрист, който вече повдигна обвинения срещу тогавашните американски ръководители. А в Малайзия Джордж Буш-младши вече е осъден за престъпления срещу човечеството. След заплахата той и приближените му да бъдат арестувани на много места по света, те не смеят да напуснат САЩ. На това ще се спра в друг коментар.

 

Сега думата ми е за насаждането на ужас терор. След 11 септември 2011 г. американците изобщо не се съпротивляваха на въвеждането на Патриотичния закон, който, в нарушение на Конституцията, ограничи техните права. Те все повече заприличват на жителите на страните от тоталитарния съветски блок.

 

По време на т. нар. Възродителен процес ние бяхме подложени на същия пропаганден експеримент. Държавна сигурност планира и организира няколко терористични акта. Те, до един, бяха извършени от нейни агенти. Доказателствата са достатъчни за няколко съдебни процеса, но уви – властта никога не се изплъзна от ръцете на червените терористи.

 

В онези времена насаждането на страх достигна небивали висоти. Продаваха най-обикновени съветски будилници от 10 лева срещуличен паспорт. Да не би някой да направи бомба с часовников механизъм с тях?! Нямаше нормален човек, който вътрешно да не се залива от смях. В момента, когато държавността е пометена и много неща са достъпни, пак ще е невероятно трудно да се снабдите с взривни вещества. Как си го представяте за постижимо тогава, под тоталния контрол на милициятаявна и тайна?

 

Но масата от самозваниянародвярваше. Така я настроиха против някакви „турци“, които искат да „унищожатбългарите. И за пореден път зорлем направиха мюсюлманите по-турци, отколкото бяха преди това.

 

По същия начин идиотите по света вярват в официалната версия за атентатите на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк.

 

Ще дам пример с най-фрапантния случай, използван от комунистическите сатрапи за прокарване на разделителна линия между българите и онези, които още през 1945 година набедиха за турци“. Имам предвид трагичния атентат във вагона за майки с деца във влака от Бургас за София на гара Буново от 9 март 1985 г. Жертвите са 72 деца, 2 жени, 1 мъж и двама старци.[46]

 

Тогава антитерористичното следствие се води пряко от майор Георги Сотиров – офицер от Шесто управление на Държавна сигурност. Той „достига“ до „извършителите“: Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб). Те са осъдени на смърт. Няколко месеца по-късно същата година присъдата е потвърдена от Държавния съвет на НРБ и осъдените са екзекутирани и кремирани.[47]

 

 

Измамата с „турския тероризъм“ – необходимото условие

за разделението на нацията

 

 

Риба се лови най-добре в мътни води. Когато цяла една страна е заблатена, просто трябва да раздвижвате водата в мочурището, и добрият ви улов ще бъде осигурен. Ловците и рибарите си пожелават „На слука!“ Предрешените местни комунисти – „Сполука!

 

Измамно я провъзгласиха като „сполука за България“. Под названието на Родината ни имаха предвид своята собствена странаНоменклатурия. Предварително я бяха превърнали вЧенгесария.

 

Само двама души у нас се мъчат да осветят истината. Първият е Янко Янков, който, като политически затворник на комунизма, е лежал в една килия с осъдените. Вторият съм аз, колкото и нескромно да прозвучи.

 

Но нека подирим автентичното признание на онзи болшевишки престъпник, който в качеството си на началник на антитерористичното следствие може да свидетелства от първа ръка. След промените майор Георги Сотиров издаде книжка, в която бегло и с половин уста показа измамата. Тя беше разбрана само от онези, които търсеха истината и между редовете, така да се каже.

 

През лятото на 1987 г. Сотиров разследвал в Бургаско. Вече бил сигурен, че споменатите по-горе лица са извършили кървавия атентат. В мемоарите му лъсва и разюзданата корупция при социализЪмаизползването на служебното положение за лични благинки. Майорът връща лентата на времето назад:

 

Мисля, че по това време от София се обади полковник Дойчинов, разпореди ми да го чакам на летището и аз помислих, че идва със задача по делото.

 

Явих се в определения ми час. Направи ми впечатление, че началникът не е облечен официално, нещо нетипично за него. Обясни ми, че е излязъл в отпуск, отивал в Несебър с внучето, та трябвало да го закарам. Нямах нищо против, но това трябваше да стане с колегиална молба, а не със заповед. Малко се вкиснах, обаче настроението ми бързо се подобри, защото Дойчинов ме попита за работата. Информирах го за новополучените резултати. Категоричен бяхтова са терористите! Той снизходително ме потупа по рамото и доверително ми съобщи:

 

Не са, не са. Аз го знам и работя по него, но ще ти кажа, когато му дойде времето!

 

Че са, това и Господ[48] не можеше да ме разубеди[49]

 

Комунист. За такива като него фактите нямат значение. Окачват ви на бесилото, без да им мигне окото. „Какво тук значи някаква си личност?“… Верни бойци на партията, но да не ги стига тях. Тогава стават съвсем други – „тихи, мирни, покорни“…[50]

 

Янко Янков е изложил любопитен епизод от своя повече от шестгодишен престой в затворите на концлагерна България. Той хвърля светлина върху организаторите и извършителите на т. нар. турски атентати.

 

Завели го влуксозния кабинет на началника на отделението за политически престъпления [в Държавна сигурност] полковник Чавдар Новански“. От вглеждането в часовника на ченгето добивал представа за времето. Новански се помъчил да го провокира, затопляйки атмосферата с шеги и сервирани „плодове, кока-кола, кафе“.

 

Телефонът иззвъня и Новански трепна, сякаш очакваше това позвъняване. Онова, което той е чул в слушалката, не беше изненада за него, и спокойната му и доволна усмивка не слезе нито за секунда от лицето му. През цялото време на разговора той гледаше в мен, а очите му излъчваха не само изпитателно наблюдение, а и висока доза саркастичност и ехидност, които се отнасяха до мен, а не за онова, което проитичаше като телефонен разговор. Трябва да си призная, че както в този момент, така и в продължение на няколко месеца след това бях категоричен, че този разговор е фалшив и е предназначен да бъда поставен в изпитателна ситуация за анализ на поведението ми. Разбрах, че някъде е гръмнала бомба, че много хора са загинали, че окървавени дрехи и други вещи са иззети за експертиза. Спомена се нещо за кръвни идентификации и снимки, които вече са изпратени за Софияот летището“, а полковникът ще чака, да ги погледне (казано така, сякаш всеки ден гледа по десет такива неща и вече му е скучно)…

 

Оттогава са изминали повече от десет години [вече почти тридесет], през които всеки мой опит за точен анализ на този разговор винаги водеше до това, че анализът на няколко факти не се връзваше с анализа на другите факти. В същото време всеки анализ през тези десет години винаги и неизменно водеше до категоричния извод, че полковник Чавдар Новански ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ЗНАЕЛ за взрива. А тази констатация за мен недвусмислено говори, че Държавна сигурност не е имала нищо против този взрив, т.е. – че тя го е искала, целяла и организирала.

 

Преди два месеца, по повод 10 години от терористичния взрив на гара Буново (извършен на 9 март 1985 г.) [вече] о.з. подполковник [Георги] Сотиров е заявил за пресата и това е отразено във вестниците („Капитал-прес“ и „Дневен труд“ от 10 март 1995 г.), че е убеден, че това, което са вършили терористите, НЕ Е СТАВАЛО със знанието и съдействието на турските разузнавателни служби. Това твърдение е напълно логично и е твърде закъсняло признание на една истина, в която нормалните българи не са се съмнявали.

 

Но това е и признание за лъжата, която комунистическата власт пропагандно твърдеше денонощно, и която службите на Държавна сигурност обезпечаваха със стотици прекършени човешки съдби на български турци, обвинени, че са действали съгласно указанията на турските разузнавателни служби. Лично аз съм чел десетки обвинителни актове на български турци, настанени в затворите за измислени от Държавна сигурност деяния, извършени поисканияна турските разузнавателни служби.

 

Самият Сотиров изрично твърдеше на стр. 71 в книгата си, че е участвал в установяването“, чеслужител в турското консулствоеподстрекавали е съветвалАлцек Чакъровда създава организирана съпротива срещу възродителния процес“. През 1991 г. подполковникът от Шесто все още е убеден, че турските разузнавателни служби са тези, които са организирали атентатите. Но през 1995 г. вече е убеден, че турското разузнаване не е съдействало и дори не е знаело за това, което е щяло да става.

 

Едно закъсняло признание за една истина, дошло от човек, който е участвал в обезпечаването на доказателствата, представящи като истина една голяма лъжа

 

Единият от Шестовече е дал изричен и правдив отговор на въпросаДали турските разузнавателни служби са знаели и съдействали на терористите в България?“ Остава без отговор обаче същият въпрос по отношение на българските тайни служби. Не е ли време ясно и категорично да поставим въпроса Дали българската Държавна сигурност е знаела и съдействала за извършването на атентатите?“

 

Всъщност, вече има косвени отговори на този въпрос. В книгата си „Единият от Шесто“ (стр. 66) признава, че единият от атентаторите е билагент“, но внушава, че той всъщност е бил агент на криминалните служби. И почти веднага след това сочи, че полковник Дойчинов (пак от Шесто) се опитва да отклони подозренията на хрътката“, надушила важна следа“ (стр. 67). След четири години „единият от Шестовече е много по-ясен и недвусмислен на страниците на в. „Дневен труд“ от 10 март 1995 г. Изрично е записано, че „Алцек Чакъров бе един от най-важните агенти на ДС в Бургас“…

 

Само преди дни на страниците на в. „168 часа“ в броя от 8-14 май 1995 г. прочетох, как следователи са признали, чеЕлин Маджаров е бил агент на Държавна сигурност, а Алцек Чакърови на ДС, и на турските тайни служби“. И че официалната версия за атентатите не е такава, каквато е представена. И че обещават да кажат истината, когато падне секретността, т.е. след 20 години.[51]

 

Не забравяйте, че Янко Янков е висококвалифициран юрист, дългогодишен преподавател по право и автор на около 70 книги в тази област. Освен това известно време е делял една килия с осъдените „атентатори“. Бил е свидетел как братът на Елин МаджаровСабри (Севдалин) му е ходел на свиждане. Но от книгата „Един от Шесто“ научаваме, че въпросният брат е бил член на БКП, бил е получил общ инструктаж по линия на борбата с терора и е имал оперативен работник, който го е ръководел“.[52]

 

Сега даже в българския вариант на световната електронна енциклопедия WikipediaУикипедия, можете да прочетете, че „Емин Мехмедали (Елин Маджаров) и Абдула Чакър (Алцек Чакъров), са били агенти на окръжното управление на Държавна сигурност в Бургас през 70-те и 80-те години“.[53]

 

Оттогава до този момент нищо не се е променило. На 10 май 1995 година Янко Янков, като председател на ПартияЛиберален конгрес“ и на Съюза на Юристите демократи в България, е написал в писмо, адресирано до главния прокурор и до министъра на вътрешните работи. В него с напълно оправдан обвинителен тон излага и припомня:

 

Днес служителите на Шесто управление на ДС са основателите и организаторите на мафията и гангстерските престрелки. А лично единият от вас е доброжелателно предупреден“, че ако не се подчинява, дъщеря му ще пострада. Наскоро след „добронамерения среднощен разговор“ бивш „посветенстава секретар на Министерството, което, поне за мен е указание, че и последнитеинформационни отломъциот истината ще изчезнат завинаги. Най-вероятно – и с последните неудобни свидетели. Като мен, например.[54]

 

 

За България, в която мафията си има държава

 

 

През юни 2010 г., насред столицата, току пред Съдебната палата, около 15 часа след обяд, яки младежи извършиха покушение над Янко Янков. Светкавичната му реакция го спаси. „Размина сесъс счупване на рамото и ръката напет места и хирургически операции![55]

 

Нe последва никакво действие от страна на властите?! Медийната тишина беше гръмотевична, но за слуха на честните българи с отворено съзнание, които обичат свободата, държат на справедливостта и ценят човешкия живот.

 

През октомври 2007 година бившият министър на отбраната Николай Свинаров, публично заявява:

 

… Струва ми се, че е крайно време през 2007 година държавата да спре да се управлява от ДС.[56]

 

След още четири лета, през април 2011 година, германски репортер констатира, че:

 

Бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо.[57]

 

Какво ви дава основание да смятате, че сега, през 2013 година нещо се е променило? Та нали съвсем неотдавна друг германец заключи:

 

Главната вина за мизерията, в която тънат определени части от Европа, най-вече на Изток, носят левите партии. Ентусиазмът, с който навремето се преследваха престъпленията на европейския фашизъм, беше напълно оправдан. Ала за престъпленията от комунистическата епоха никой не говори. Напротив – на техните извършители са кръстени градове и площади, а кръвопролитията им са обвити с мълчание.

 

Прекосяваме Димитровград, издигнат по времето на социализма, който днес прилича на сметище. С името си този град отдава почит на един от най-страшните комунистически убийциГеорги Димитров. Не са преосмислени нито личностите, нито икономиката от онова време, а това дава шанс на всевъзможни проповедници от различните марксистки разцветки да приписват вината за днешната мизерия напазарната икономика. По тази точка Европа търпи пълен провал.[58]

 

 

 

 

 

В началото на годината имах повод на напиша следното.

 

Вторник, 29 януари 2013 г. сутринта. Пред самия вход на Съдебната палата в столицата е прострелян Златомир Иванов. Втори ден животът на този опит за държава тече под знака на една… „барета“ – „златна“, а по-рано – „червена“. Всички телевизии, бдят на постзер, посегнали са на VIPнамного важна личност“, какъвто е преводът на това съкращение от английски, възприето по света. Към какви вещества го прилагат у нас, ще стане ясно след малко. Дали въпросният Златко не е VIP от световна величина“?…

 

21 юни 2010 г., около 15 часа по обяд. Горе-долу на същото място изневиделица е нападнат преподавателят по история и психология на правото в Пловдивския университет „Паисий ХилендарскиЯнко Янков. И той има нещо общо с МВР от Живковата епоха. Само че с едно негово подразделение и от обратната страна. В средата на осемдесетте години световноизвестната правозащитна организация Амнести Интърнешънълго обявява за „политически затворник номер едно в България и номер три в Европа“! Което не го прави VIP, а тъкмо обратното.

 

Вие си отговорете на въпроса: Защо един престъпник еважна персона“, а университетски преподавател, борил се срещу тоталитарната система, жертвал едни от най-хубавите си години и своето здраве в занданите на комунистите, няма значение за тълпата, която се смята заобщество“? Нито за медиите, останали в ръцете на ЦК на БКП и неразградените нейни служби за партийна сигурност.

 

 

Щом ние не можем и не желаем, Господ въздава справедливост

 

 

Под „партийна“ разбирайте алчно червената фашистка номенклатура. Клетниците, които още държат на нея, не проумяват, че са предназначени просто „да умратТе са прах“, икономическа и морална пепел в един жесток свят[59]

 

Точно така, както през август 1937 г., тогавашният президент на Световната ционистка организация, а сетне пръв президент на Израел Хаим Вайцман, предрекъл пред участниците в Двадесетия ционистки конгрес, проведен в Цюрих. Той разкрил какво ще стане с доста от самозванитеевреипрез предстоящата световна война. Повтарям: през лятото на 1937 година!

 

Не коментирам откъде е знаел всичко, което все още предстояло?… 

 

Думата ми е за морала, за почтеността, за истината. Както и за тяхното възприемане. Всичко това издава светоглед, манталитет. Те се изграждат от люлкатав семейството, и сетнев училището.

 

У нас, в този опит за държава, собственост на червената мафия, има нещо сбъркано. Втренчването преди всичко в материалното, приемането, че някой е успял, понеже е натрупал състояние, без оценка на неговата нравственост и методите на забогатяването му, издава твърде нисък интелект.

 

Никой да не ме праща в заложната къща, за да проверя каква е стойността на морала. Оценката за това дават умните и почтените люде, но най-вече Господ.

 

Специалистите, напуснали „ония служби“, или зарязани от тях, отдавна са си казали мнението: „Сериозно поръчково убийство без сътрудничеството на полицията е невъзможно.[60]

 

Начинът, по който беше прострелян Златомир ИвановЗлаткоБаретата“, напомня почерка на атентатите срещу Илия Павлов и Емил Кюлев. Никой мислещ човек не се съмнява, че те бяха дело на професионални снайперисти от МВР. Вече не могат да питат учителя на убийците, другаря Филко Славов. Германиядемократичному осигури убежище

 

Обаче нито Европа, нито светът вярват на сълзи. Москвасъвсем. Макар в не малко сфери все така да сме привързани към нея.

 

Следвайки предупрежденията наДиагноза“, Световната банка предупреди, че България е заплашена от демографска криза. Аз от години бия тревога, че приближаваме истинска демографска катастрофа. Въпрос на критерии…

 

Нищо, благодарение на „особенияинтерес към сайта ме чуха.

 

България е на път да се превърне в страната с най-рязък спад на хората в трудоспособна възраст. Ако не се вземат дългосрочни мерки, демографската криза ще изправи пред сериозно изпитание икономиката ни, отбелязва се още в документа.

 

България е на трето място в Европа по възраст на населението, сочи докладът на Световната банка. Прогнозите са, че до 2050-та година населението в трудоспособна възраст у нас ще намалее с до 40 на сто

 

Застаряващото население е проблем в цяла Европа, но България е в по-специфична ситуация – за разлика от другите, тя е застаряла, преди да стане богата, се казва в доклада. За да се избегне колапс в пенсионната система, от Световната банка препоръчват да не се увеличават извънредно пенсиите и в същото време да се увеличат осигурителните вноски.[61]

 

Да дешифрирам. Първо, данните са подсладени. Най-късно „до 2050-та година населението в трудоспособна възраст у нас ще намалее“ не „с до 40 на сто“. Почти няма да се среща такова, поне от истински български произход! Пак тогава българският народностен елемент ще е забравил откога се е превърнал в малцинство.

 

Второ, няма да има кой да изкарва парите за пенсиите. Умишлено възбужданите настроения на неприязън между отделните етноси ще бъдат стоварени върху още една плоскост. Ще ги прехвърлят и върху поколенията. Очаква ни планирано разделение намладиистари“.

 

Трето, повече от милион нашенци никога няма да успеят да стигнат до пенсия. В Полша опитват да вдигнат пенсионната възраст до 67 години. Стотици хиляди веднага заляха улиците. Исканията им бяха съвсем конкретнижелаят да доживеят до пенсия! И известно време да й се порадват.

 

Тук „умните и интелигентните“ надуват евтини африкански пластмасови свирки и крещят „Долу!“, без да знаят какво ги очаква след това. Още по-зле – нямат ни най-малка представа за онова, което би могло да промени нещата в полза на мнозинството. И слушат „вождове“ от т. нар. „мозъчни центрове“ – “think-tanks”, финансирани от нашите душмани, които кроят тези българофобски програми.

 

Четвърто, не очаквайте повишаване на стандарта на живота. Казаха ви го в прав текст от финансовото министерство на тайното планетарно правителствоСветовната банка. Пари нема, действайте. Няма и да има. Напротив, финансовото състояние на сбъркания опит за държава ще се влошава. От там – дефицитът на средства за т. нар. социални плащания ще притиска всяко следващо правителство. Но вие си кротувате.

 

Въпреки, че в пенсиите няма нищосоциалнои масонският терминсолидарностследва да бъде изключен. Той важи за социалистическата измислицаЗдравна каса“, но не и за пенсиите. Въпросната „касае поредната форма за ограбване на хората, за влошаване на лечението и за облагодетелстване на паразитната червена номенклатура в тази област.

 

При пенсионното осигуряване е различно. То действа твърде отдавна и всеки е правил отчисления за старини. Те винаги са били задължителниудържани са насила. Просто комунистите похитиха и прахосаха този вид принудителни спестявания на гражданите.

 

Вместо натрупване, солиден фонд, действащ като акционерно дружество с широк инвестиционен портфейл и гаранционен фонд в злато, от 1950 г. до този момент действа напълно негодна приходно-разходна система. На всичко отгоре, не могат да й хванат края

 

Няма друга истина. Една е – тази.

 

През настоящата година по показателя „равнище на щастие 2010-2012 г.България заема „престижното144 място от общо 156 държави в класацията на Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН![62] (Виж илюстрацията.) Подреждането е дело на екип от Колумбийския университет в Ню Йорк, ръководен от редакторите Джон Хелиуел, Ричард Лейърд и познатия ви Джефри Сакс. Отбелязали сме… „напредък“ в него. Страната ни се е изкачила три места нагореот 147-о през 2012 г. на 144-о!

 

Нали помните, че съвсем не случайно България беше обявена за „най-тъжното място на света“.[63] Тя е територия, населена не изцяло, но предимно от троглодити,[64] влюбени в своите поробители и мъчителикървавите диктатори. Невъзможно е нормално човешко същество да смята, че онези стотици хиляди българи, които човекомелачката на комунизма изтреби или прекара през концентрационните лагери и затворите, „е имало защода бъдат стигнати от подобна съдба?! Получих десетина отзива за мои публикации в този стил.

 

В такъв случай – какво „щастие“? То трябва да се заслужис мисъл и действие, с цялостното поведение на преобладаващото мнозинство от народа. В България такъв няма. Народната република го унищожи. Помете го така, както митологичният Херакъл изчистил оборите на аргонавта Авгий. Пусна всички реки на злото и жестокостта да го отнесат в небитието. Остана тинята

 

А тъдява щастието е възможно само за шепата „избранивисши комунистически престъпници. Ала временно и не непременно. Даже забогателите по заповед техни ратаи също плачат.

 

Бившият личен телохранител на Тодор Живков, членът на БКП и офицер от УБО при ДС, ексглавният масон Румен Ралчев, призна: „Синът ми е наркозависим, от вас разбирам, че е арестуван“.[65] Колко пъти съм посочвал, че Господ ги наказва чрез децата им. Отлага, но не пропуска. Списъкът на потърпевшите е достатъчно дълъг и поучителен. Но за онзи, който има акъл и сетива за истината.

 

Великият Приор на тамплиерите в България Румен Ралчевобясни, че е в чужбина и не е запознат какво се случва у нас. След като разбра, че 29-годишният Роман е спипан с голямо количество хероин, се съгласи да направи коментар…

 

Роман Ралчев е детето от първия ми брак. Той е наркозависим от последните години на гимназията. Всичко направих да го отделя от дрогата. Изпращал съм го в комуна, прилагали сме най-съвременните начини на лечение. За съжаление, за 10 години не успяхме да постигнем резултат. Оказа се, че Роман е измежду тези от 5 до 7 на сто, които не се влияят от лечение. Аз не общувам с него. Чуваме се само два пъти годишно по телефонаЗнам, че има малко бебе с приятелката си, но нищо повече“, обясни Ралчев[66]

 

Кажете ми: Това човешко същество ли е? Изоставил детето си! Не желае да види своето внуче!

 

Комунист!

 

Знаете, че е неизлечимо. Румен Ралчев въртеше верига от публични домове за луксозни клиенти и съответни проститутки. Единият – в квартал „Хиподрума“, в кооперацията, в която живееше мой приятел. Върти и охранителна агенциячастна милиция. Масон, „тамплиер“, изрод – „елит“!

 

Погледнете примитивните мутри на илюстрацията. Няма друго население, което да търпи аналогични примати, камо ли да се отъждествява с тях.

 

Чалга е сега и тук е Чалгария.

 

Ако в Германия дребен предприемач си купи „Мерцедес“, данъчните го навестяват на часа.

 

В София наследникът на другар от ЦК на БКП, назначен за… „продуцент“, докара дегенерирала потомка на свръх богато американско семейство. По данни от печата, за 24-часов престой невзрачната мома е гушнала между 150 000 евро и 300 000 долара, в зависимост от източниците. Дори 30 000 лева да са, другарят, който й ги е дал, следва да бъде разпердушинен от данъчните.

 

Тук не е Германия. Даже Румъния не е. Въпросният негодник е VIPвисокопоставен жител на Номенклатурия… И организира спектакли за масовия воайор с участието на скъпо платени VIPнищожества. Помня колко изненадани бяха неговите ратайчета, когато през 2005 г. отказах поканата да се включа и да стана за резил в риалити формата“.

 

Чувам, че който се омаскари в долнопробнотошоу“, ставаизвестенVIP?!

 

Но тук е Чалгария

 

Как не възприехме нещо свястно от Запада, а все пошлостите му!

 

И знаете ли кой е виновен? Ами антикомунизмът. Той, видите ли, настоявал за „западния начин на живот“! Значи трябва да претрепете автентичните антикомунисти с камъни! Те ви спъват, нали? Комунистите не познават други методи, извън насилието. И не спират да го прилагат.

 

Чалга е сега в Ченгесария

 

Четвъртият лозунг на Партията извън антиутопията на Джордж Оруел1984“ гласи:

 

Всеки има право да се променя: комунистътда бъдеантикомунисти капиталист!

 

С други думи, курвата може да стане почтена жена. А калта да се превърне в злато

 

Все едно да облагородите сифилиса

 

Но вие знаете по-добре. “Suum cuique tribuere”– „всекиму заслуженото“!

 

 

Възродителният процес – катализатор за преобличането на номенклатурата

 

 

Тези редове не бяха отклонение от основната тема, а част от обяснението на поводите запромените“, които комунистическата партия извърши вътре в самата себе си. Тъй като в незаконната Конституция от 1971 г. нейната неизменна власт беше бетонирана още с Член 1, това означаваше изменения в опита за държавност, но в полза на нейната върхушка. Е, и на други, избрани от същата алчно червена фашистка номенклатура доверени лица.

 

Ако помните или си направите труда да се върнете към предния епизод от тази поредица, ще се натъкнете на доказателства за това, че т. нар. Възродителен процес е организиран не от СССР, а от Запада. Една от целите му е била да ускори и оправдае смяната на местата на върха на БКП. Като трансформира системата по мирен път. Така и нарекоха процеса – „мирна революция“. Сетне – „нежна революция“.

 

Свидетелство за това се намира и в самите доклади на Полански до съответните американски служби. Той и Петър Младенов са вечеряли заедно на 23 октомври 1989 г. Явно американецът е притискал тукашния комунистически външен министър по повод на репресиите срещу мюсюлманите, които посланикът наричал „български турци“.

 

Това е оксиморон. Все едно да приемем, че съществува „млад старец“. Документите на ЦРУ разкриват, че Младенов явно е изтървал нервите си. Той „директно попитал дипломата: „Какво всъщност искате от нас? Всичко, което поискахте, направихме“…

 

В края на разговора Младенов заявил, чеБългария не е бананова република и иска да решава бъдещето си сама, а САЩ искат да разрушат политическия процес в страната“…[67]

 

Промяната се оказа неизбежна. Обаче за повечето хора в уж бившия съветски блок от нежносттана банките в споменататареволюциямай боли толкова, колкото от тази на танковете при нашествието на Червената армия през 1944 и 1945 година в тях. Да не пропускаме, че нахлуването на пияните униформени орди на СССР в Източна и Централна Европа беше осъществено с политическата и материалната подкрепа на западния финансово-промишлен Интернационал.

 

Ако пак надникнете в предната публикация от настоящата серия, ще забележите и следния цитат:

 

От секретните доклади [на ЦРУ] е видно, че дори прочутото писмо на Петър Младенов, в което той се опълчва срещу Живков, и което предшества събитията от 10 ноември, пристига в американското посолство дни след това [не след 10 ноември 1989 г., а след внасянето му в деловодството на ЦК на БКП]. Името на приносителя е заличено, но според Сол Полански човекът бил надежден контакт в миналото. Не става ясно дали е българин и от какви среди произхожда…[68]

 

Фактите и последвалото развитие на събитията, включително по-нататъшната съдба на „героите“, ме кара да мисля, че споменатиятприносителна Петър-Младеновото писмо е бил Александър Мирчев. По онова време той е високопоставен служител на ЦК на БКПсекретар и помощник на Андрей Луканов. От ЦК на ДКМС, през ЦК на БКПдо Белия дом във Вашингтон.

 

Нека узнаем малко повече както за високопоставения комунистически функционер Александър Мирчев, така и за един от начините, по който другарите от върховете на БКП ни обрекоха на вечно подчинение. Да изгледаме и изслушаме свидетелствата за него от лица, които са го познавали. За да затвърдим убеждението си за това, кой продължава да ръководи България.

 

 

 

 

 

Онези от вас, които не са заключили съзнанието си и не ги мързи да дирят истината, навярно нямат съмнения, че „Възродителният процесбеше ръководен от Запада и по-конкретноот САЩ. Макар за себе си да знам, че Тодор Живков наистина е служил на британското разузнаване, а неговите „волностисъс западногерманците и с интернационалисти като Робърт Максуел да са разрешени и контролирани. Накрая неговата селска хитрост се е оказала недостатъчна. Измамили са го. Но не съвсем.

 

Неговият животински инстинкт за самосъхранение го е подсетил да подсигури семейството си материално и финансово. Сторил го е отдавна. Той е ясен. Поне за истински интелигентните.

 

Но каква е съдбата на Александър Мирчеввероятния приносител на гневното Петър-Младеново писмо до генсека в американското посолство през онази есен на 1989 г.?

 

В шестия епизод от поредицата разкрих – прекрасна![69]

 

От говорител на БКП на Националната кръгла маса, проведена в началото на 1990 г. Александър Мирчев става уважаван американски капиталист, консултиращ Вашингтонската върхушка и не само.

 

Съветникът на Андрей Луканов Александър Мирчев е бил на двойно подчинение. Дълги години най-младият шумкар от терористичния отряд „Чавдар“, убиецът Димитър Яков Станишев, оглавяваше международните връзки на ЦК на БКП. Неколкократно ви представих как Андрей Райчев се вписва в интернационалната мрежа, изплетена в името на Израел“, както преди век и половина я нарекъл бившият равин на Париж Давид Драш.[70]

 

Сега просветна ли ви, от какъв зор международният военнопрестъпник Джордж Валкерович Буш нарече родения в СССР съветски поданик Сергей СтанишевMister Clean” и „обещаващ млад лидер“. А Дмитриевич все така предвожда Партията на европейските социалисти в Парламента на Евросъюза?

 

Дядото на Джордж Уокърбанкерът comrade Прескът Буш бил приеман в Берлин като der Kamerad. Точно така. Още от началото на трийсетте години та чак до края на четиридесетте той необезпокоявано въртял далавери с националсоциалистите в Германия. Лично помогнал за възкачването на Адолф Хитлер във властта. Срещал се с фюрера.[71] Сделките му минавали, винаги били успешни. Въпреки действащия Закон за забрана на търговията с врага,[72] приет през 1942 г. Така ги вербуват

 

Все по същото време, когато „Рибентроп се завърнал от Москва“, не криел своите „най-възторжени впечатления от Сталин“. И „не пропуснал да ги сподели със своите колеги от обкръжението на Хитлер.[73] Той разказвал: „В Кремъл се чувствах съвсем като сред стари партийни другари.[74]След възхитителните разкази на Рибентроп, Розенберг записал в дневника си: „Време е болшевиките да съставят своя делегация за конгреса на партията в Нюрнберг.[75]

 

Едно и също. Déjà vu. Чак дотяга…

 

Като студенти в Йейлския университет, синът и внукът на Прескът – и двамата носещи името Джордж, членували в тайното общество „Череп и кости“ – “Skull & Bones”. Понеже хората не са длъжни да помнят всичко, нека повторя:

 

През далечната 1873 година анонимен студент от Йейл написал:

 

Нямаме никакви възражения срещу съществуващото ръководство [на “Skull & Bones”]. Никой не им оспорва това право. Ние имаме претенции към плана, по който действатче само онзи, който носи на гърдите си Тяхната емблема, той ще бъде смятан за най-добрия кандидат за всеки пост.[76]

 

В оригиналния текст „Тяхната“ е изписано точно така – с главна буква… Както впоследствие разяснява при разпита си в НКВД и висшият масон, един от главните дейци на КПСС, евреинът Хаим Раковер, измамно представян като Кристиян Раковски.

 

Не, драги мои, на този свят няма нищо случайно. Ала са необходими акъл, щение за познания и будна съвест, за да го проумеете. През 1949 г., малко преди да му помогнат да напусне този свят, Джордж Оруел постановил: „Да изричате истината във времена на всемирна измама, е революционно действие.

 

 

Convergence[77]

 

 

Всекидневно се убеждавам в ненадеждността на човешката памет. Затова ще си позволя да припомня някои важни неща.

 

Преди време единствен съобщих: Днес д-р Александър Мирчев, кадърът на ЦК на БКП, е част от слугинажа на тайното световно правителство.

 

Как стана така? Много просто. Спомнете си кой създаде комунистическата идеология организира интернационалното комунистическо движение, рекрутира, обучи и финансира болшевиките и националсоциалистите. Не си струва да преповтарям едно и също.

 

Нарекоха това „конвергенция“. Което ще рече „сходство“, „сближаване“. Но обективните процеси показаха пълното сливане между върхушките на комунистическите режими и западните елити. Както и цялостната зависимост на комунистите и на демократите от един скрит център. Той отдавна не е толкова секретен. Но масите не вярват на онези, които го вадят на показ. Слушат медиите, притежавани от въпросното ядро, и приемат историческата правда за… „конспиративна теория“.

 

Елементарно е да не се разбере, че „перестройката“, приписана на Горбачов, не беше нищо друго освен престрояване на комунистическата номенклатура. От единния строй на братскитеармии в рамките на предвождания от Кремъл Варшавски договор тя трябваше да застане рамо до рамо и да влезе в крак с враговете си от империалистическия Запад и НАТО.

 

Кой още не го е проумял? Нима СССР не беше империянай-злата, откакто има човешки род на земята? Но нейните лидери останаха ненаказани. Не само това – преживяха невиждана метаморфоза и прегърнаха капитализма, който до неотдавна не само критикуваха, но осъждаха и заплашваха с… „погребване“!

 

Съвсем същотоедно към едностана и в останалите васални държави от съветския блок. Само народите пострадаха и продължават да бъдат подлагани на всякакъв вид изтезания.

 

Колко от вас прозряха, че живеехме в полуробство, а сега пребиваваме в почти феодализъм? Само че червените феодали са по-безмилостни от средновековните.

 

Извинете, но кога другарят Александър Мирчев насмогна да придобие диплома за магистър по международно и корпоративно право от Националния юридически център на УниверситетаДжордж Вашингтонвъв Вашингтон, окръг Колумбия“? Станал е „доктор по философия на Университета Свети Климент Охридски“ в София. Но е „учил икономика и финанси в лондонското Училище по икономика и политически науки, в Бостънския университет и в Харвардската бизнес-школа“!

 

Научаваме тези подробности за „генияот ЦК на БКП от публикуваната от самия него биографична справка на челната страница на основната му фирма “Krull Corp.” – USA.[78]

 

Никъде няма да намерите годината на раждане на таланта“. Но излиза, че докато ниеот онези нещастни и пожертвани поколения, се трудехме, за да изграждаме социализЪмана другарите, някои от тях са били готвени в лабораториите на интернационалното Братство. Повечето мои връстници и представителите на близките генерации едва свързват двата края, разчитайки на подаянията, кой знае защо наричани „пенсии“.

 

През това време Александър Мирчев, високопоставен комунистически кадър, което ще рече – престъпник с огромна вина – не само управлява своя фирма със седалище встолицата на световнияантикомунистизъм Вашингтон. Той е президент на Фонд за национално развитиеKazyna”, забележете къде – в… Казахстан. Тамошният държавен глава Нурсултан Назарбаев е деспот още от съветските времена! През 1984 г. Назарбаев става председател на Министерския съвет на Казахската ССР. Впоследствие заема длъжността първи секретар на Казахската комунистическа партия от 1989 до 1991 г. След разпада на СССР е несменяем диктатор на Казахстан.

 

Но освен това Мирчев е като многоръкия Шива. Той е изпълнителен директор на британския Обединен кралски институт по отбрана и науки за сигурността в Лондон.[79] Член е на Съвета на директорите и на Изпълнителния комитет на Атлантическия съвет на Съединените щати.[80] Участва в т. нар. Уилсънов национален кабинет в Интернационалния център за учениУудроу Уилсън[81].[82]

 

Близък е с агента на съветските шпионски служби Хенри Кисинджър с псевдоним Бор“. Момчето от ЦК на ДКМС и ЦК на БКП е написало предговора към изданието на руски език на мемоарната книга на Ли Куан Ю – първия министър-председател на Сингапур.[83] Предговорът е на самия агент „Бор“ или Хайнрих Алфред Кисингер, както е рожденото му име.

 

Няма смисъл да продължавам нататък. Дано ви стане ясно, защо и Западът потъва. Чий нормален мозък би допуснал, че потомствен високопоставен комунист, чието съзнание е натъпкано със зле преподаваните постулати от глупостите на марксизма-ленинизма, ще консултира западните бизнесмени и политици. Но също така – и източните. Другарят Мирчев е  “Doctor Emeritus” – „почетен доктор“ на Университета за външна търговия и финанси на Украйна. Продължава да бъде старши научен сътрудник на Руската и на Българската академии на науките![84]

 

В момента същият виден комунистически деец Александър Мирчев е сътрудник на списанието за архикапиталистисвръхбогаташи – “Forbes”! Пише по въпросите на… алтернативните енергийни технологии.[85]Гений“, уверявам ви. А човечеството следва него и подобните му. Как накъде? Към пропастта![86]

 

Няколко месеца след 10 ноември 1989 г., когато вече „промените“ са налице, един от двамата българи, „пребивавалинай-дълго в комунистическите зандани, председателят на Независимото дружество за защита правата на човека, искреният патриот Илия Минев, се завръща от Съединените щати. Бил е там по покана на наши имигранти. Повикан в посолството на САЩ в София, бил „посъветван“ от негова служителката от еврейски произход на име Шийла Бейтман, да не се занимава с политика. По-добре щяло да бъде, ако се отдаде на правозащитна дейност. Тъй като има „фашистко минало“![87]

 

Излиза, че всеки антикомунист ефашист! Както посочва лидерът на Българския национален фронт в САЩ, покойният Иван Дочев:

 

Това, което ние винаги сме казвали, се потвърди, а именно, че комунистите наричат фашист всеки, който е техен противник, без разлика кой е той и какво е направил.“[88]

 

Ами американските демократи“?

 

Днес подставените лица на партията пишат по този начин из форумите и в болшевишкия печат. Пример за това е цялата страница с такива обвинения, която потомственият член на БКП и офицер от Държавна сигурност Велизар Енчев, служил на червени, на сини[89] и на атакистина всеки, който даде повече, ми посвети във вестника на Шесто управление на ДСЗемя“. (Вж. илюстрацията.)

 

C’est la vie dans la République populaire de Bulgarie.[90]

 

Още в Малта старият Буш и Горбачов ни ебаха мамката“ – тъжно клати глава унгарският писател и българист, професор Петер Юхас. – „Те са направили един голям заговор срещу нашите народи. Още там са се разбрали Съветският съюз да се откаже от комунизма, но икономическата, а после и политическата власт да си остане в ръцете на комунистите, на номенклатурата

 

Номенклатурата е успяла отново да лиши народа от имотите мупървия път при национализацията и втори пътпри приватизацията. Държавната собственост бе създадена с потта на работниците, които са получили само една незначителна част под формата на заплати за това, което са заслужили. От другата част са построили фабрики, държавни стопанства и сега отново са лишени от тях, защото или комунистите са ги изкупили на безценица, или са ги продали на западни фирми за стотинки, за да получават комисионни, подкупи

 

Нашите две държави [България и Унгария] си приличат много, защото са жертва на големия заговор в Малта. Но не само това. След заговора са изработени общи сценарии за нашите държави от КГБ за това, как да постъпят след промените,
как да пращат свои хора, свои агенти във всички демократични партии, които после ще разкъсат едната след другата. Веднага след Малта са създали опозиция от комунисти, от своите собствени синовесинове на генерали, на полковници от Държавна сигурност.
[91]

 

 

Тъжно е, но е вярно. Те ни измамиха. Но и ние се оставихме да бъдем излъгани.

 

Това е изключително важно, но не е главното. Най-същественото е, че лъжата продължава, а народните маси пак вярват. Старитесинове на полка“ – онзи, червения, съставен от садистични убийци и завършени подлеци, постепенно се оттеглят. Настъпват млади кандидати за славата. Но не лъвчета, а мяукащи котенца. Още по-низши и послушни твари от своите предци.

 

Световната революция продължава.

 

 

Докога?

 

 

Вие решетевсеки, останал насаме със собствената си съвест. Ако все още има такава…

 

 

Аз настоявам за реванш и то към трагичната дата 9 септември 1944 г. Тогава бяхме касапски посечени от комунистическия Интернационал, олицетворяван от СССР, САЩ и Великобритания.

 

Нам е необходимо връщането на привлекателната, мирна и богата държава България отпреди 70 години. Всичко друго води към погибел.

 

 

Иначе, Дьорд Шварц или Джордж Сорос пак се ожени. Наистина.

 

Младоженецът за трети път е на 83, а булката Тамико Болтън, за която това е второ венчило, може би са щастливи. Особено тя. Все пак неговото имане е оценено на 20 милиарда долара. Доброто здраве на мошеника е подробност…

 

За доста нашенци това е „новината на деня“. Особено за онези, които предвождат протестите на оредяващитеумни и интелигентни“.

 

Прочее, намладите“ – честито! И догодина люлка!…

 

 

На туземците ни? Пожелание от рефрена на долнопробна рап-песничка: „Чекай, чекай, чекай

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

 

Другарки и другари комунисти, ченгета и прочие интернационална смрад,

 

Когато почувствате, че ви сърбят ръцете, за да оставите следи от вашата наследствена простотия и простащина в тази медия, най-добре се върнете към самото начало на тази публикация. И си припомнете уводното обръщение.

Едва тогава решете, дали да пристъпите към изпълнение на скверните си намерения.

От мен да знаете, че още древните са постановили:

Nomina stultorum scribuntur ubique locorum” – „имената на глупците висят по стените“.

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

Можете да гледате новата страхотна телевизионна изява на Георги Жеков

на електронен адрес:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Eb2P5qkpK4Y

 

 

 

 

                 От сърце благодаря на всички дарители.

                 Този път преди всичко на Ана Мария И. от Добрич, Владимир Симеонов от Вакарел, И. Т. от Хасково, съмишленик от Чирпан и Гено К. от Бургас.

                 Надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 2 лева месечно. Уви…

                 За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

                 Повече не мога да известявам броя на дарителите по банков път. През последния месец – една имигрантка.

                 Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

                 Длъжен съм да известя, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

                 Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

                 Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!

                 Изглежда мнозинството послуша съвета му.

                 Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 10-12 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

                 В интерес на истината, с парите дарени напоследък, може би ще успея не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Толкова.

                 Преди няколко месеца един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език и преводач Петър Коритаров, преведе прилична за моите разбирания сума. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

                 Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 700. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 350. Всеки от тях да внася по 1,50 – 2 лева месечно – 18 до 24 лева годишно, бих могъл да продължа. Не става… Но ще се боря, докато мога.

                 Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар. Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

                 Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

                 Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

                 Признавам, че ми е късно да се променям.

                 Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

                 Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже. Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

                 По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

                  ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го поиска на посочения адрес на електронната ми поща. Ще го получи напълно свободно.

 

 

 

 

 

                  ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link):

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

и във VBOX7 от:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Карлово.

 

 

 

 

                 ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

                  Иван Занев, WEB-дизайнър

 

 

 

 

 

 

 

 


[1] “EU policy on climate change is right even if science was wrong, says commissioner” by Bruno Waterfield, Brussels, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 16 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/10313261/EU-policy-on-climate-change-is-right-even-if-science-was-wrong-says-commissioner.html

[2] Христо Радевски – „Към партията“, 1932 г.

[3] United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

[4] Пак там.

[5] Пак там.

[6] Вж. напр. “Base salary of grade 16, third step is €17,697.68: European Commission: Officials’ salaries – accessed 19 March 2010, European Commission, European Union, Brussels, Table: officials, Article 66, достъпно в pdf след изрично търсене от online: http://en.wikipedia.org/wiki/Vice-President_of_the_European_Commission или от online: http://en.wikipedia.org/wiki/Secretary-General_of_the_Council_of_the_European_Union

[7] “’Who lets murderers out of jail to kill again?’” by Philip Johnston, “The Telegraph”, theguardian.com, London, Monday, 16 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/10312785/Who-lets-murderers-out-of-jail-to-kill-again.html

[8] Вж. “Brazil’s president cancels US state visit over spying revelations” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 17 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/brazil/10316568/Brazils-president-cancels-US-state-visit-over-spying-revelations.html

[9] Пак там.

[10] Галина Александрова – „Климатът в Москва не понесе на премиера Софиянски“, в. „Капитал“, capital.bg, София, 21 април 1997 г., online: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1997/04/21/855095_klimatut_v_moskva_ne_ponese_na_premiera_sofiianski/

[11] Пак там.

[12] Вж. „Wikileaks: Най-търсените престъпници на България, които никой не търси“, „Биволъ“, bivol.bg, Париж-Бургас, понеделник, 18 юли 2011 г., online: https://www.bivol.bg/wlbgcrime.html

[13] Галина Александрова – „Климатът в Москва не понесе на премиера Софиянски“, вече цит. съч.

[14] Пак там.

[15] Вж. „БСК: Държавата да изкупи американските ТЕЦ-ове в „Марица-Изток“, в. „24 часа“, 24 часа онлайн, 24chasa.bg, София, 22 юли 2013 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2165856

[16] Вж. „Стефан Софиянски оглави Съюза за стопанска инициатива“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, събота, 14 септември 2013 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/222259

[17] Вж. „Шефът на ЛЕВ Инс повежда листата на „ГОРДа България” в София“, news.bg, София, 6 април 2013 г., online: http://news.ibox.bg/news/id_351891015

[18] „Дамян Дамянов – син на експредседателя на НС Райко Дамянов: „Славчо Варадинов от ДС искаше да подмие дупето на Живков и… да изпие водата“, едно интерю на Славей Костадинов, в. „Шоу“, брой 14 (596), София, сряда, 6 – 12 април 2011 г., ср. 62.

[19] Имаше такъв пловдивски банкер – Христо Александров, бивш келнер, познат като Ицо Салфетката. Павел Найденов, баща на застреляния Илия Павлов, също е бивш келнер. Без образование шивачът Станко Тодоров беше министър-председател. Самото комунистическо божество Георги Михайлович Димитров беше учил до втори прогимназиален клас, понастоящем шести. А другарят Тодор Живков получил диплома за средно образование на… 32-годишна възраст, явно по нареждане на полицията, чийто сътрудник е бил.

[20] Дребен угодник, депутат от БСП.

[21] Кънчо Стойчев и Андрей Райчев – обикновени компартийни помияри и доносници, клеветили дори най-близките си.

[22] Комсомолски деец, шофьор на члена на Политбюро на ЦК на БКП Стоян Марков – „Стенмарк“, джебчия, по линия на секретните служби израсъл до комсомолски деятел и крупен крадец. Близък до живеещия в Лондон бивш княз Кирил Преславски и на баща му – мадридското нищожество Симеон Сакскобургготев.

[23] Георги Асьов – „Офицерът от резерва Красимир Райдовски: Кой сви милионите от членски внос в БКП?“, в. „Минаха години“, брой 14, София, 5 април 2011 г., стр. 7.

[24] Вж. „Позив от 1941 г. оживи парламента в последния му работен ден: Проф. Пантев припомни за кратък предвоенен период на сближаване между Германия и Съветския съюз“, Nova News, Нова телевизия, София, 8 март 2013 г., online: http://novanews.bg/news/view/2013/03/08/45896/%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%B2-%D0%BE%D1%82-1941-%D0%B3.-%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D1%83-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD/

[25] Още през 1993 г. извадих на показ далаверата, в която другарят агент на Държавна сигурност с милиционерски чин „професор“ си купил в нарушение на закона и на безценица апартамент от фонда на Бюрото за обслужване на дипломатическия корпус – БОДК. Многобройните му съдружия с други червени „величия“ във Видин са известни и възмущават местната общественост.

[26] “I destroyed careers of Blair’s ministers, admits former Brown aide Damian McBride” by Peter Dominiczak, Political Correspondent’, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, Friday, 20 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/10322367/I-destroyed-careers-of-Blairs-ministers-admits-former-Brown-aide-Damian-McBride.html

[27] “Margaret Thatcher’s ‘special relationship’ with Britain’s Jews: The Iron Lady rejected anti-Semitism within UK politics and opened the door for Jewish leaders” by Michael Goldfarb, “GlobalPost”, America’s world news site, globalpost.com, Boston, MA, April 17, 2013 г., online: http://www.globalpost.com/dispatches/globalpost-blogs/belief/margaret-thatcher-jewish-community

[28] “Jews learned their power and limits during Reagan years” by Ron Kampeas, JTA, “The Jewish news weekly of Northern California”, jweekly.com, San Francisco, CA, Friday, June 11, 2004 г., online: http://www.jweekly.com/article/full/22926/jews-learned-their-power-and-limits-during-reagan-years/

[29] „Защо България е най-тъжното място на света“, Радио „Дойче Веле“, dw.de, Бон, 1 април 2011 г., online: http://www.dw.de/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/a-14958131

[30] „Владимир Спасов: Майката на Иван Костов ми беше ятачка“, интервю на Христина Рафаилова, в. „Новинар“, novinar.bg, София, петък, 7 август 2009 г., online: http://novinar.bg/news/vladimir-spasov-majkata-na-ivan-kostov-mi-beshe-iatachka_MzAxODszOQ==.html

[31] „Дамян Дамянов – син на експредседателя на НС Райко Дамянов: „Славчо Варадинов от ДС искаше да подмие дупето на Живков и… да изпие водата“, едно интерю на Славей Костадинов, вече цит. съч.

[32] Законът за Системата на Федералния резерв е приет от Конгреса на САЩ и е подписан от президента Уудроу Уилсън на 23 декември 1913 г. На практика започва да действа след почивните дни – от 1 януари 1914 г. Пръв председател на Съвета на директорите е Пол Уорбърг, германец от известната еврейска банкова фамилия Варбург. Той ръководи т. нар. банка на болшевиките „Кун, Лоуб & Ко.“. Женен е за дъщерята на единия от собствениците.

[33] “Washington Report on Middle East Affairs”, October 10, 2001 г., online: от http://www.wrmea.com/html/newsitem_s.htm, както и http://www.fpp.co.uk/online/01/10/Sharon3.html или; “Sharon to Peres: „We Control America”: Congressional Pandering to Israel proves him Right” by Mohamed Khodr, “Media Monitors Network”, California, USA, November 20, 2001 г., online: http://www.mediamonitors.net/khodr49.html; “Israeli Outlaws in America: The Case of Rafi Eitan” by Kurt Nimmo, “CounterPunch”, Petrolia, CA, August 25, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/nimmo08252003.html; “The Night After: The Easier the Victory, the Harder the Peace” by Uri Avnery, “CounterPunch”, Petrolia, CA, April 10, 2003 г., online: http://www.counterpunch.org/avnery04102003.html; “Sharon & God”, “New York’s Free Weekly Newspaper”, Volume 14, Issue 41, Thursday, October 11, 2001 г. и др. Ционистите се опитват да се измъкнат, като обявяват цитата за фалшификат, но този път свидетелите и източниците са много и неумолимо откровени.

[34] Вж. “Ayatollah Khamenei hints Iran may be ready to come in from the cold” by Damien McElroy, Foreign Affairs Correspondent, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 17 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/10315769/Ayatollah-Khamenei-hints-Iran-may-be-ready-to-come-in-from-the-cold.html

[35] “Review of The Road to Serfdom by F.A. Hayek & The Mirror of the Past by K. Zilliacus” by George Orwell, “The Observer”, London, 9 April 1944 г.

[36] “No, Not One” by George Orwell, “The Adelphi”, a literary magazine, London, October 1941 г., online: http://georgeorwellnovels.com/reviews/no-not-one/

[37] Preface to the Ukrainian edition of “Animal Farm” в: George Orwell – “The Collected Essays, Journalism, and Letters of George Orwell: As I please, 1943-1945”, Volume 3, Sonia Orwell, Ian Angus, Editors, Harcourt, Brace & World, London, 1968 г.

[38] Вж. “People and Society”, Europe: Bulgaria, “The World Factbook”, Central Intelligence Agency, Office of Public Affairs, Washington, D.C., 2013 г., online: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bu.html и останалите данни и коментари в: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 15“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnose.net, София, 29 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%88%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d0%bb%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be-15

[39] Gordon Thomas and Martin Dillon – “Robert Maxwell, Israel’s Superspy: The Life and Murder of a Media Mogul”, Carroll & Graf Publishers, New York, NY, 2002 г., стр. 84;  вж. малко подробности за връзките на Луканов с КГБ и в:  Мартин Дилън, съавтор на „Убийството на Робърт Максуел“, в интервю за „В десятката с Иво Инджев“, Телевизия bTV, София, неделя, 15 февруари 2004 г., 10,30 часа, видеозапис в архива на автора.

[40] Carnegie Endowment for International Peace.

[41] Вж. “The New World Order”, Carnegie Endowment for International Peace Library, Carnegie Endowment for International Peace, Washington, DC, 1940 г., стр. 7. Документът е в архива на автора.

[42] “The case for a world republic” by Tad Daley, Bulletin of the Atomic Scientists, Thousand Oaks, CA, 25 June 2012 г., online: http://thebulletin.org/case-world-republic

[43] Вж. Георги Тамбуев – “Власт, облечена в корупция”, Книгоиздателска къща “Труд”, София, 2001 г., стр. 302-303.

[44] Вж. Гореща линия: Гордън Томъс разговаря с Кеворк Кеворкян, Програма “Всяка неделя”, Канал 1, Българска национална телевизия, София, неделя, 8 февруари 2004 г., от 19,00 часа; стенограма от разговора в: Кеворк Кеворкян – „Кеворк проговаря 2: Тайните дневници 2004-2008“, Издателство millennium, София, „Третата „Всяка неделя“, София, 2008 г., конкретният цитат е публикуван на стр. 232, online: http://www.kevorkkevorkian.com/bg/publications&article_id=3941.html

[45] “Al-Qaeda chief calls for attacks on US in 9/11 speech to followers” by Ruth Sherlock, Beirut, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London Friday, 13 September 2013 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/al-qaeda/10306755/Al-Qaeda-chief-calls-for-attacks-on-US-in-911-speech-to-followers.html

[46] Вж. Проф. д-р Димитър Димитров – „Терористични актове в България от Освобождението до наши дни“, Лекция-2 – Терористични актове в България.ppt, Катедра “Национална и регионална сигурност”, УНСС, www.e-dnrs.org, София, дата не е посочена, online: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&ved=0CDYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.e-dnrs.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F03%2F%25D0%259B%25D0%25B5%25D0%25BA%25D1%2586%25D0%25B8%25D1%258F-2-%25D0%25A2%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25BD%25D0%25B8-%25D0%25B0%25D0%25BA%25D1%2582%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B5-%25D0%25B2-%25D0%2591%25D1%258A%25D0%25BB%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%258F.pptx&ei=nj88UpK8C8XbtAbA84HABw&usg=AFQjCNGTPJnMPPjr2GwUpIiN2-CxaVfnsA&sig2=NVnKcC-bILbFdCw9Zl0MNQ Същите данни можеха да бъдат намерени в „Хронологична таблица“ на страницата „Социализъм“ на сайта на Министерството на външните работи, но се оказаха… изтрити.

[47] „Махат паметник на терористи“, в. „Сега“, Брой 206, София, 5 септември 1998 г.

[48] Главната буква е от мен.

[49] Георги Сотиров – „Турските терористи и аз, един от Шесто“, Издателска къща „Младеж“, София, 1991 г., стр. 67.

[50] Вж. Петко Р. Славейков – „Не сме народ“, 1875 г.

[51] Янко Янков – Документ за самоличност“, Политическа документалистика, Том 2, „Янус“ ЕООД, София, 1995 г., стр. 349-352.

[52] Пак там, стр. 352-353.

[53] Вж. „Атентат на гара Буново“, от Уикипедия, свободната енциклопедия, София, 10 септември 2013 г., online: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0_%D0%91%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE

[54] Янко Янков – Документ за самоличност“, Политическа документалистика, Том 2, вече цит. съч., стр. 353.

[55] Вж. Янко Янков – „Покушение срещу проф. Янко Н. Янков: Покушение срещу политзатворник №1“, Ianko Iankov, iankov.blogspot.com, София, 21 юни 2010 г., online: http://iankov.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

[56] Лилия Гюрова – „Крайно време е Държавна сигурност да спре да управлява България“, в. „Политика“, politika.bg, бр. 182, София, 12 – 18 октомври 2007 г., стр. 21, online: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.politika.bg%2Farticle%3Fid%3D6823&ei=GVSnUcq0PMT-OfzSgZgI&usg=AFQjCNGCuIpZY2JlEMNav-I5QwSbRwOKBQ&sig2=WdsJUJejKnVBEJNkCawqDQ&bvm=bv.47244034,d.Yms

[57] „Защо България е най-тъжното място на света“, Радио „Дойче Веле“, вече цит. съч.

[58] Гюнтер Едерер, Дойче веле – „В България и Румъния е по-зле“, mediapool, mediapool.bg, София, петък, 23 август 2013 г., online: http://www.mediapool.bg/v-bulgaria-i-rumaniya-e-po-zle-news210415.html

[59] Chaim Weizmann, Barnet Litvinoff – “The Letters and Papers of Chaim Weizmann: December 1931-April 1952”, Transaction Publishers, Piscataway, NJ, 1983 г., стр. 286.

[60] Вж. Цвятко Цветков, бивш главен секретар на МВР, служител на Второ главно управление и заместник-началник на Шесто управление на ДС на 6 февруари 2006 г., в: Магдалена Ташева – „Само Миков не вижда мафията в България: Новият шеф на МВР веднага показа на своите началници, че знае как да се прави на глух, сляп, а когато трябва – и глупав“, в. „Атака“, брой 793, София, 30 април 2008 г., online: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=47312&format=html&edition_id=793

[61] „Световната банка с препоръки за пенсиите“, „Новини“, Българска национална телевизия, bnt.bg, София, петък, 20 септември 2013 г. , online: http://bnt.bg/bg/news/view/108379/demografski_prognozi_na_oon_za_bylgarija

[62] Вж. “World Happiness Report 2013”, Edited by John Helliwell, Richard Layard and Jeffrey Sachs, UN Sustainable Development Solutions Network, The Earth Institute, Columbia University, www.earth.columbia.edu, New York, NY, 2013 г., стр. 32. Цялото изследване е достъпно от online: https://www.google.bg/#q=www.earth.columbia.edu%2F…%2FSachs%2520Writing%2F…%2FWorld%2520Happiness%25

[63] Вж. „Защо България е най-тъжното място на света“, Радио „Дойче Веле“, dw.de, Бон, 1 април 2011 г., online: http://www.dw.de/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/a-14958131

[64] Думата означава „отшелник“, „самовглъбен, интровертен човек“, „някой, който се е изолирал от останалите“.

[65] „Румен Ралчев пред БЛИЦ: Синът ми е наркозависим, от вас разбирам, че е арестуван“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, четвъртък, 19 септември 2013 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/223116

[66] Пак там.

[67] Алексения Димитрова – „Войната на шпионите: Разследване в български и американски секретни архиви“, „Сиела – Софт енд Паблишинг“, София, 2005 г., стр. 302.

[68] Алексения Димитрова – „Войната на шпионите: Разследване в български и американски секретни архиви“, „Сиела – Софт енд Паблишинг“, София, 2005 г., стр. 302.

[69] Вж. Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 юли 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-6

[70] Вж. David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79.

[71] Вж. напр. “How Bush’s grandfather helped Hitler’s rise to power” by Ben Aris in Berlin and Duncan Campbell in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, Saturday, 25 September 2004 г., online: http://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

[72] Trading with the Enemy Act.

[73] Вадим Роговин – „Откровения и признания. Нацистская верхушка о войне „третьего рейха” против СССР”, Издательство „Мысль”, Москва, 1996 г., стр. 38.

[74] Пак там, стр. 25.

[75] Пак там, стр. 38.

[76] Пак там, авантитул.

[77] Сходство, сближаване, англ. В случая с „нежните революции“ – сливане на комунистическите елити от Изтока и Запада.

[78] Вж. “Dr. Alexander Mirtchev”, “Krull Corp.”, Washington, DC, 2008 г., online: http://www.krullcorp.com/en/dr-alexander-mirtchev.html

[79] Royal United Services Institute for Defence and Security Studies.

[80] Atlantic Council of the United States.

[81] Wilson National Cabinet at the Woodrow Wilson International Center for Scholars.

[82] Вж. “Dr. Alexander Mirtchev”, “Krull Corp.”, вече цит. съч.

[83] Вж. Lee Kuan Yew – “From Third World to First: The Singapore Story, 1965-2000”, The Moscow State Institute of International Relations of the Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation (MGIMO), Moscow, 2010 г.

[84] Вж. “Dr. Alexander Mirtchev”, “Krull Corp.”, вече цит. съч.

[85] Вж. напр. “Alternative Energy And Global Energy Security In Aftermath Of Rio+20” by Alexander Mirtchev, Contributor, “Forbes”, forbes.com, New York, NY, 27 August 2012 г., online: http://www.forbes.com/sites/investor/2012/08/27/alternative-energy-and-global-energy-security-in-aftermath-of-rio20/2/

[86] Изгледайте отново видеозапис № 2 в тази публикация: 002 – Dutch King Declares End of the Welfare State.

[87] Свидетелства на политическите затворници на комунистическия режим Николай Галев, секретар на Независимото дружество за защита правата на човека и Петър Гогов, председател на Независимата демократическа партия и кандидат за президент, звуков запис на касета; касетата се намира в архива на автора.

[88] Иван Дочев – „Шест десетилетия борба против комунизма за свободата на България“, Издателство „Пигмалион“, Пловдив, 1995 г., стр. 183.

[89] По предложение на външната министърка Надежда Михайлова министър-председателят Иван Костов назначи за посланик на България в Република Хърватия потомствения комунист и ченге Велизар Енчев. Това стана и с подписа на президента Петър Стоянов. В Загреб Енчев – като всеки комунистически лакей и подлец, се замеси в скандал с изфабрикувано интервю с тогавашния хърватски държавен глава Франьо Туджман. Другарят Велизар – образец на мижитурка, излъга и си изми ръцете с главния редактор на в. „Нощен труд“ Пламен Каменов. Самият той изкара пълния си мандат като дипломатически представител на България, проводен от управляващите Обединени демократични сили.

[90] Такъв е животът в Народната република България, фр.

[91] „Горбачов ни видя сметката: Заговорът в Малта обрече нашите държави на мизерия, твърди унгарският проф. д.ф.н. Петер Юхас”, интервю на Йовка Николова, в. “Старозагорски новини”, бр. 90, Стара Загора, 10 май 2002 г. в: Петер Юхас – “А ние, българите…?”, ИК “Огледало”, София, 2004 г., стр. 82-83 и 84.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...