- Диагноза с Георги Ифандиев - http://diagnosa.net -

ПРЕКРОЯВАНЕ – ОТ ТИХИЯ ОКЕАН, В ТИХИЯ ОКЕАН, ДО… ТИХИЯ ОКЕАН – Част 2

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Дали планът Монѐе роден в Москва?

 

Най-вероятно.

 

Не знаете какъв е този план? Не сте чували за него?

 

Това ви причини пропагандата. Методът, който позволи на един крайно егоистичен елит да наложи волята си над човечеството, промивайки мозъците му. Този похват е в състояние не просто да изобрази бялото като черно, но и да убеди масите, че това е вярно.

 

 

 

Пропаганда: От „европейското единство“

до „транстихоокеанското партньорство“

 

 

 

Истинско допитване до британците, родени на двата острова, би ви доказало: те смятат Уинстън Чърчил за най-великия им сънародник. Именно той практически въвежда първите концентрационни лагери. Сетне, съюзявайки се със Сталин, предава източноевропейците на Съветите. Макар да знае добре, какво представлява тяхната система.

 

Личи от прословутата му статия, озаглавена „Ционизъм против болшевизъм: Борба за душата на еврейския народ“.[1] (Вижте илюстрацията.) Тя е публикувана още през 1920 година. В нея той пише:

 

В драстичен противовес на цялата тази сфера от добронамерени еврейски усилия влизат кроежите наинтернационалнитеевреи.[2] Поддръжниците на този зловещ заговор са предимно хора, изплували от несретното население на държави, в които евреите са преследвани на расова основа… От времето на „Спартак“ (Адам Вайсхаупт[3]) до Карл Маркс и дори до Троцки в Русия, Бела Кун[4] в Унгария, Роза Люксембург в Германия и Ема Голдман[5] в САЩ тази световна конспирация за събаряне на цивилизацията и изграждане на общество на базата на застой в развитието, завист и неприязън, и невъзможноравенство“, непрестанно е укрепвала и се е разраствала.

 

Тя е оказала – както съвременната писателка г-жа Уебстър[6] така добре описа – определено значима роля в трагедията по време на Френската революция. Тази конспирация е в основата на всяко подривно движение през ХIХ век, а сега най-сетне тази банда от особени личности, събрани от подземния свят на големите градове в Европа и Америка, сграбчи руския народ за косите и се превърна на практика в неоспорим господар на тази огромна империя.[7]

 

Което не попречи Чърчил по време на срещата в Москва през октомври 1944 г. да доуточни размерите на отдавна уговореното предателство на Запада спрямо народите от Изтока. Тогава, като британски премиер, той слага на масата офертата за възприемане на принципа засвобода при налагането на влияние върхуИзточна ЕвропаПредлага 90 на сто съветско влияние в Румъния, 90 процента британско влияние в Гърция, 75 на сто съветско влияние в България и разделяне [на влиянието] в Югославия и Унгария в пропорция 50 на 50. Макар да изглежда цинично, това беше мълчаливо признание на стратегическите и военните факти.[8]

 

Какво ще рекат финалните слова? Признание за победата на Съветска Хазария във Втората световна война? Кой пише историята? Победителите. Кой определя следвоенния ред, правилата за развитие на света? Отново победителите.

 

Както се казва в дикторския текст на руския филм „Обикновен болшевизъм“:

 

В Германия бяха разгромени Хитлер и фашизмът, но германският народ спечели. У нас народът победи, но спечели болшевизмът.“[9]

 

Скоро след непростимия акт на предателство на народите от някогашната Източна Европа – днес Централна,[10] на 5 март 1946 г., във Фултън, щата Мисури, пак „сърУинстън произнася прочутата си реч, в който обявява:

 

От Шчечин на Балтийско море до Триест на Адриатика една желязна завеса се спусна през Континента. Отвъд тази линия лежат всички столици на древните страни от Централна и Източна Европа. Варшава, Прага, Виена, Будапеща, Белград, Букурещ и Софиятези прочути градове и принадлежащото им население вкупом са погребани в онова, което трябва да нарека съветска сфера. И всички са обект, под една или друга форма, не само на съветско влияние, но в много висока степен и в доста случаи – на увеличаващо мащабите си господство от Москва

 

Доминираното от руснаците полско правителство беше насърчено, да предприеме значителни и погрешни нашествия срещу Германия. И сега то извършва масови прогонвания на милиони германци в печални и невъобразими размери. Комунистическите партии, които във всички тези източно-европейски държави бяха твърде малки, се оказаха издигнати до превъзходство и власт, далеч надхвърлящи броя на техните членове. Навсякъде те се стремят към тоталитарно господство. В почти всички случаи надделява полицейското управление. И следователно, с изключение на Чехословакия, няма никаква истинска демокрация.[11]

 

Какъв цинизъм! Умът не го побира.

 

Онзи, който предадевсички столици на древните страни от Централна и Източна Европа. Варшава, Прага, Виена, Будапеща, Белград, Букурещ и София – всички тези прочути градове и принадлежащото им население“, за да бъдат „погребани в съветската сфера“, се тюхка за дереджето на собствените си жертви! Като удобно е забравил, как след като на 5 септември 1939 г. родината му поставя началото на Втората световна война, заедно с мижитурска Франция обявявайки война на Германия, тъкмо той е обещал на поляцитеда ги върне в лоното на демокрацията“! Какво ли е разбирал comrade Уинстън под „истинска демокрация“?

 

За да се стигне до съвременните не по-малко безнравствени изводи, според които:

 

На този фон даже Сталин изглеждаше по-добър приятел на Полша, тъй като имаше сериозни интереси в нея.[12]

 

Това не издава ли, че още, когато са произнасялидемократичнитеси заклинания за съдействие, „милитезападняци са изтрили дадените обещания от паметта си и повече не са се вълнували от съдбата на поляците?

                                                                                                                               

Някои автори се мъчат да оправдаят Уинстън Чърчил и Франклин Д. Рузвелт, които нямали никаква друга възможност, освен да приемат исканията на техния тогавашен съюзник, съветския премиер Йосиф Сталин. Така се стигнало до сделките в Техеран, Ялта и Потсдам. Московското предателство не се споменава.

 

Нито останалите факти, от които се замайва главата: Създаването и извеждането на власт на трите диктатури: комунистическата в СССР, фашистката в Италия и националсоциалистическата в Германия!

 

Американските доставки на заводи, машини, съоръжения, оборудване, оръжия, превозни средства, храни, облекла и т.н., за СССР, започнали далеч преди войната. Американо-британската финансово-материална помощ за комунистическите терористи в Европа, както и обучението на тези професионални убийци. Едно от най-важните: Пълното съдействие на САЩ при създаването на съветската атомна бомба.

 

Дали не е имало начин? Или…

 

Изглежда ясно, че преди нацисткото нахлуване в СССР в средата на 1941 г. Франклин Д. Рузвелт нямаше никакви илюзии относно естеството на Сталиновия режим в тази огромна страна. В реч през февруари 1940 г. пред представители на Конгреса на американската младеж,[13] той изтъкна:

 

Съветският съюз, както знае всеки, който притежава смелостта да погледне фактите направо, е ръководен от диктатура толкова абсолютна, колкото всяка друга диктатура на света. Той се съюзи с друга диктатура и нахлу в съседна страна,… която е безкрайно по-малка.“[14]

 

Преди това, по времето на Сталиновата инвазия във Финландия в края на ноември 1939 г., в частен разговор Франклин Д. Рузвелт изрази страха си и отбеляза:

 

Никое човешко същество не е в състояние да каже, какво ще е следващото, което руснаците ще предприемат.“[15]

 

Рузвелт следваше министър-председателя Уинстън Чърчил в признаването на жизненоважната роля на СССР в наистина Херкулесовата цел за разбиване на нацистка Германия, която вече имаше достъп до европейските ресурси.“[16]

 

Какво излиза? През цялото време шляещият се между Либералната и Консервативната партия масон, изгарящ от жажда за премиерския пост, с други думи – страдащ откомплекса за властта, вождисткия комплекс, хомосексуалния комплекс на другаря Ленин“,[17] съвсем съзнателно е мамел както британците, така и другите народи. Обаче пропагандата му е изградила напълно различен – и нереален – образ. Не на измамник, безскрупулен лъжец и сметкаджия, а на… „най-великия британец“?!

 

А дали наследниците на Чърчил и Рузвелт, съответно Дейвид Камерън и Барак Обама, са се еманципирали от „жизненоважната роля на СССР в наистина Херкулесовата цел за разбиване на нацистка Германия“, можем да се досещаме – не. Изисква го сценарият, такава е играта. Затова на 9 май 2015 г. не се качиха на трибуната на Мавзолея на Ленин, а не за друго. Какво освобождение, какви двайсет стотинки? След малко ще проверим, колкоеманципираниот Москва могат да бъдат висшите британски и американски ръководни дейци.

 

Преди почти седем десетилетия Чърчил вербално разсече Европа отШчечин на Балтийско море до Триест на Адриатика“, тоест – от Севера до Юга. Днес на политико-икономическия хоризонт се задава същото. Друг въпрос е, дали имате достатъчно зорък и ясен поглед, за да го видите. Преди три десетилетия ни залъгваха с дрънкалки, които дрънчаха за „Европа от Атлантика до Урал“. Казано по Горбачовски – „за строителството на общоевропейски дом“.

 

Но нали тъкмо това беше заложено в плана Монѐ“? Отмениха ли го? Защото чувам, че под сурдинка вече натрапват Транстихоокеанското партньорство

 

 

 

Обединена Европа – стар комунистически проект,

дооформен в… Москва и/или във Вашингтон

 

 

 

По-рано, до съвсем неотдавна, Западът съдеше СССР, но само на думи и никога с дела, за неспазването на човешките права. Едно от тях, навярно главното, беше лишаването на хората от правото на свободно придвижване. Напускането на големия социалистически концлагер представляваше привилегия, рядко достъпна за малцина, най-вече – за номенклатурата.

 

Европейският съюз доведе до практическото отпадане на границите. Формално, това означава, че всеки разполага със свободата да пътува. Извън рамките на Евросъюза – също, въпреки наличието на визови препятствия. Прекрасно! Осъществена мечта.

 

По-важното, свободата за безмитно преминаване на стоки и услуги оставаше встрани от медийното – разбирайте общественото – внимание. Което превърна Германия в европейска метрополия и доведе до упадъка на страните от ЮгаГърция, Испания, Португалия, Италия, Кипър и дори Франция – новия „болен човек на Европа“![18]

 

Не щете ли, внезапно взе да се чува вой, че видите ли, „свободата на придвижване е трагично объркване“! Освен това британски коментатор, доказан консерватор, се възхити:

 

Слава Богу, имаме право да установим нашия граничен контрол на френска територия. Без това проблемът щеше да бъде още по-лош.[19]

 

Къде отидоха онези ми ти liberté, égalité, fraternité, цялата „трета кошница“ на Хелзинкския процес – въпросните human rightsчовешки права? А притокът на имигранти се оказа страшно бедствие, почти катастрофа! А британският държавен министър на имиграцията Джеймс Брокъншайр се закани:

 

Правителството ще докаже на имигриращите, че Обединеното кралство не е земя от мед и масло“.[20]

 

How come? And since when?[21] Оти ги ручахме фъшкиите, справедливо би взел да се колебае шопският Хамлет“?

 

А Брокъншайр се закани, че кабинетът ще спре притока на нежелани чужденци, като лиши децата им от автоматично изплащаните социални помощи от по 36,95 лири седмично“. Което означава – по 226,92 евро или 443, 82 лева месечно за всяко невръстно. Мечта за тукашния средностатистически пенсионер, която на Албиона трудно може да бъде превърната в приличен живот. Обаче държавата се грижи и за възрастните… Нали е welfare stateсоциалистическа?

 

Откога Владимир Буковски изнесе, че ако бюджетът на здравната каса продължи да нараства с настоящите темпове, около 2030 година всички държавни приходи ще отиват за тази организация!

 

За да разширя кръгозора ви с нови измерения на тоталната измама и евентуално да доразберете гигантската роля на пропагандата, нека попитам: Какво стана с планаМонѐ“? Кой пък е този Монѐ? Да разберем от университетска публикация на новия ни „Голям брат“:

 

Жан Монѐ е бил наричан „баща на Европа“ от онези, които разбират неговите новаторски и пионерски усилия през петдесетте години за установяването на Европейската общност за въглища и стомана, предшественичката на днешния Европейски съюз.

 

Схващането на Жан Монѐ за „европейска общност“ беше насочено към прекратяването на безкрайните войни на европейския континент и за насърчаване на напредъка. И ето, че в днешна Европа – да не кажем и по целия свят – Монѐ често е забравяна историческа фигура. А неговият принос за мира и просперитета в Европа е изцяло пропускан.[22]

 

Следват суперлативи от рода на „гигант на ХХ век“ и на „личност, повлияла европейската интеграция“.[23]

 

Действително през 1945 година французинът Жан Монѐ предлага проект, известен като “Théorie de lEngrenage”, но по-скоро – като планаМонѐ“. Той изпреварва с цяла петилетка планаШума̀н“. Според някои, не бива да бъде объркван с него. Едва ли е така, както ще видите. В него се съдържат националистически елементи, целящи икономическото отслабване на Германия и засилване на Франция. Планът е приет от „десния“ генерал Шарл Дьо Гол.

 

Сега предстои най-любопитното. ПланътМонѐпредвижда въвеждането на планова икономика и напетилетки. За целта бил създаден Commissariat général du PlanОбщ комисариат за планиране. Не малко автори смятат, че той е утвърдил и без друго започналата да се оформя френска недемократична, неконтролируема технократска бюрокрация“.[24]

 

Твърди се, че Монѐ е усвоилформата на национална бюрокрация в Съединените щати“.[25] Дали? По онова време вървели преговорите по плана Маршал“. Списъкът на страните, които следва да бъдат подпомогнати, бил оглавен отСССР.

 

Самото решение на Държавния департамент вече означаваше, че той не е съгласен да го смятат за готов да изключи Съветския съюз от предложението за помощ. Но се опасявал, че настояването за координиран отговор и за третиране на Европа като една обща икономическа територия, може би няма да бъде приемлива за Москва.[26]

 

Леле-мале! Съветският външен министър Вячеслав Молотов бил поканен на разговорите както във връзка с плана „Маршал“, така и на плана „Монѐ“.[27] Чакайте, къде точно се е родилпланътМонѐ“, продължаващ с предложение за единна европейска икономическа зона? Понеже от него се носи смрад на съветски ботушпланова икономика и съответната институция – Комисариат, петилетки, бюрокрация и т.н.

 

През 1929 г., когато вече е на 41, Монѐ среща 22-годишната италианска художничка Силивия Джанини, с моминска фамилия Бондини. Тя е младоженка, но лудо влюбеният в нея Монѐ я преследва. Още повече, че изгората му е омъжена за негов подчинен. Така – цяла… петилетка.

 

Накрая „дамата на сърцето мусклонила. Легендата разказва, че, понеже на малко места в Европа разводите били разрешени, за по-лесно двамата отишли вМосква! И не щете ли, бъдещиятбаща на Европауредил Силвия да получисъветско гражданство![28] Как, по какъв начин, с какви връзки и протекции? И най-важното – защо? Двамата останали в СССР. Поживели заедно и в… Пекин.

 

Идеята за московската женитба дойде от д-р Лудвик Райхман, когото Монѐ срещна по време на работата си в Лигата на нациите (Райхман беше свързан със съветския посланик в Китай Богомолов). Изглеждаше сякаш американският и френският посланик в МоскваУилям Булит и Шарл Ефанд – също изиграха роля

 

Семейство Монѐ се завърна във Франция през 1945 г.[29]

 

След което Жан предлага своя план! Странно.

 

Има още нещо, което е невероятно важно.

 

Като ръководител на френския Общ комисариат за планиране Монѐ беше истинският автор на онова, което през 1950 година стана известно като планаШума̀н“ за създаване на Европейска общност за въглища и стомана, предшественик на Общия пазар.

 

„След като френско-германското съперничество е заплаха за мира“ – заяви той [Монѐ], – „нека го преобразуваме в мирен съюз. Да преобърнем“ – продължи той. – „нашите арсенали от въглища и стомана в общо промишлено богатство.[30]

 

Досещате се, че и това е пропаганда. Колко е важна тя, личи от невероятно важен, но пренебрегван факт. В края на 1945 г. Жан Монѐ е натоварен да доведе до благополучен финал преговорите със САЩ за френския дълг. Те завършват с подписването през май 1945 г. на споразумението Блум-Бърнс, носещо имената на тогавашните външни министри на двете държави – Леон Блум и Джеймс Бърнс. Но основната заслуга е на Монѐ. Нещо, което никой не отрича.

 

По каква причина това е интересно? За да схванете в по-голяма пълнота значението, което господарите на света отдават на пропагандата. Със споразумението Блум-Бърнс били заличени – отписани – 2,8 милиарда тогавашни долара, които Франция дължала на Съединените щати заради заеми, изтеглени още през Първата световна война. Навярно днес сумата би се равнявала на поне петкратно повече долари. Освен това Вашингтон предоставил на Париж допълнителен нисколихвен кредит в размер на 650 милиона тогавашни долара.

 

Срещу какво американските финансисти проявили такава щедрост и захвърлили кесиите си с такива несметни богатства? В замяна Франция отворила напълно безпрепятствено своите киносалони за холивудската продукция.[31] По-късно към тях се прибавила и телевизията

 

А киното е основно пропагандно средство, нали? Трябваше да изминат цели 36 години, та Жак Ланг, министърът на културата в социалистическата администрация на Франсоа Митеран, да обяви тази инвазия за „културен империализъм“ и да наложи ограничения върху достъпа на американска филмова продукция, музикални произведения и пр.

 

Прочетох, че „Марѝ-Франс Гаро̀, голистка, съветничка на френския президент Жорж Помпиду, а по-сетне и на министър-председателя Жак Ширак, обвини Жан Монѐ в унищожаването на националната независимост и го укори заради неговото желание за федерална Европа. Тя смяташе, че той е част от американското намерение за изграждане на обединена Европа с цел да отслаби силата на Франция. И в телевизионното предаване Ce soir (ou jamais!)”[32] твърдеше:

 

Той беше американски агент. Даже знаем по колко са му плащали, тъй като сега това е разсекретено.[33]

 

Не мога да се закълна, че това е вярно. Обаче делата на хората и резултатите от тях са най-сигурното доказателство. Така ни учи Господ.[34]

 

Не е ли смайващо, че след като от няколко години ви занимавам с евентуалното кагебистко минало на Дейвид Камерън, днес то започва постепенно да изплува от дълбините на световния шпионски океан. И други забелязват, че поведението на британския министър-председател е нелогично. То не съответства на неговите декларации, заплахи и обещания. Както впрочем и на много други западни лидери. Защо ли?

 

 

 

Вярвам във власт, по-голяма от тази

на Дейвид Камерън. Екстремист ли съм?[35]

 

 

 

А пиша „евентуално“, тъй като не разполагам с документи, показания или някакви веществени доказателства, освен с придобития през годините опит на наблюдател, анализатор, коментаторпублицист. Но и на човек. Не малко ми мина през главата. Толкова много бариери бяха спускани пред мен в жизнения ми път, прекалено много спирачки ме превърнаха в неудачник“, както смятат някои от идиотите. Нещо, което приемам за вярно, но само от гледната точка, която им е вменена.

 

Идиотът не може да мисли. Той никога не е свободен и самостоятелен. Винаги му трябват „водачи“, които „да го оправят“. Те му спускат „опорни точки“. Израз, който избухна като медийна граната и май отшумя след взрива. Дали нанесе поражения върху мъничките мозъчета на идиотитемасовото население? Сигурно, но какво ме интересува това?

 

Признавам, че единственият ефект върху мен от носталгията, която идиотите изпитват, е умората. Дотегна ми от някакви „спомени“, когато за цветен телевизор made in Veliko Tarnovoсе чакаше пред ЦУМ минимум две и половина години. Това беше съпроводено със съставяне на списъци и всекидневно двукратно явяване на опашката за проверка. Дали нашенският идиот е чак толкова безпаметен, та забрави това и останалите още по-ужасни и тягостни „подробности от социалистическия пейзаж“, като онова „ценноприятелско уведомление: „Пуснаха тоалетна хартия“?

 

Не ме вълнува. По-любопитно ми е, как Държавна сигурност е използвала въпросните списъци на потребители-мераклии

 

Je suis fatigué. Je suis fatigué de cette nostalgie.[36] Уморих се от носталгията по злото.

 

Тези дни една авторка припомни, как „Маркус Волф, шефът на източногерманската Stasi, каза, че в света на разузнаването никога нищо не изчезва“. И призна, че подлецът се е оказал прав.[37] Всъщност материалът начева така:

 

В интервю за Desert Island Discs[38]през 2006 г. Дейвид Камерън разказа забавен анекдот за екскурзия до Ялта, когато бил 19-годишен. По обяд в курортния град на Черно море от КГБ разпиталимладия министър-председател в очакване да стане такъв с оглед бъдещото му наемане на работа. Сега руските секретни служби хвърлиха сянка върху историята: Москва е шокирана от твърденията като това на Клод-Рейнсовия Капитан Рено,[39] който беше сгащен да играе хазарт в кафенето на Рик в Казабланка. За вечно съмняващите се старци от Студената война има значение една подробност. Бяха извършени разследвания, подушихме около един изказал се, ноне съществуват никакви архивиза младия Дейв. Ако е имало опит за сближаване, както твърди източникът, щяха да се пазят документи.

 

Разбира се, Камерън би могъл да разказва празни приказки. Да раздува значението си като политик? Ние сме шокирани, шокирани! Но голословното руско отричане също не издържа. Беше обичайно за службите от източния блок да се сближават със западняци. Смятаха, че може би си струва да бъдат вербувани като агенти или информатори, без резултатът от това да бъде документиран в мрачните мазета с архивите.

 

Мога да бъда сигурен в това, защото бях пред финализиране на вербуването ми, но когато в средата на осемдесетте живеех в Източна Германия. Горе-долу по същото време, когато Дейв е бил в Ялта. Като продавач, опасяващ се, че е изпуснал корпоративна цел, вербовчиците често пропускаха да запишат разговорите, които провеждаха в края на онова, което деликатно беше назовавано продължаваща връзка“.[40]

 

Конкретната история на вербуваната или не Ан Макавой не ме занимава в момента. Не – изобщо, а в момента. Тя е учила в Източен Берлин. И какво? Германска литература и… цензуриране! Евала!

 

Ама как руснаците, на които лично Дейвид Камерън издейства санкции, подскочили като ужилени: Сакън! Не е наше момче, в никакъв случай! Или внезапно са станали изключително почтени?…

 

Навремето вътрешен министър с инициали като на банкянската Брижит Бардо ми разказа, как големците в Държавна сигурност лично вербували важни агенти, без да ги регистрират. Даже не ги водели на отчет. Спомена покоен главен прокурор.

 

След време, в неизползваните материали във филма на Илия Троянов за германската телевизия ZDFНапред, но нека никога да не забравяме. Балада за български герои“, които авторът ми предостави, се натъкнах на същото признание. Този път изречено от Цвятко Цветковкомунист, полковник, заместник-началник на Шесто управление на ДС.

 

А през 1988 г. Ан Макавой започнала работа в консервативния лондонскиThe Times” – по онова време нещо като Работническо делона Албиона. „Ератана Тачър, на консерваторите… Работи в “The Economist”. Което на мига предизвика следната асоциация у мен. Покойният Георги Тамбуев лично ми е разказвал многозначителна история, която сетне описа:

 

Един прелюбопитен случай. На 11, 12 и 13 декември 1989 г. има пленум на ЦК на БКП. В доклада на Петър Младенов са изброени имената на главните виновници за тежкото икономическо състояние на страната (Тодор Живков, Гриша Филипов, ОГНЯН ДОЙНОВ, Стоян Овчаров и Петко Данчев). Кореспондентката на в. „Файненшъл Таймс“ във Виена Джуди ДЕМПСИ,[41] командирована специално в София, изпраща дописката си за пленума и списъка на изброените грешници. Но в него, незнайно защо, е отпаднал Огнян Дойнов и неизвестно как е заменен сВасил Коларов,[42] въпреки че в нашия печат и в бюлетините на БТА – вътрешен и външен – събитията са отразени точно и такава замяна не е направена.

 

Едва по-сетне нещата като че ли се проясняват. В кабинета си в Народното събрание Андрей Луканов събира депутати икономисти и като пълководец им дава категорични указания (разбирай заповеди) кой какво да прави. Накрая се обръща към Георги Пирински:

 

А ти, Георги, се срещни с НАШАТА ДЖУДИ и й помогни да напише материала за Файненшъл Таймс“…

 

Това „НАШАТА ДЖУДИстъписва някои от присъстващите: то дава да се разбере как евентуално в предишната кореспонденция на Демпси е сменено името на Дойнов с името на Коларов. Васил Коларов вятър го вее, на 20 декември въпреки протестите на колектива е освободен от длъжността председател на БНБ и на мястото му е назначен „човекът на ЛукановИван Драгневски. Явно е, че се жертва един, за да се спаси друг. В случая Огнян Дойнов с широките си връзки е необходим за тъмните афери и името му в чужбина (особено в един толкова авторитетен и меродавен вестник като Файненшъл Таймс“) трябва да се запази чисто…“[43]

 

Поради заслугите си в полза на интернационалния комунизъм от известно време другарката Демпси се издигна. Тя е чуждестранен старши сътрудник на „Карнеги Европа“ и главен редактор на изданиетоStrategic Europe” – „Стратегическа Европа“. За тези сили се труди срещу солидно заплащане comrade Демпси, която лидерите на БКП наричат нашата Джуди“.

 

Освен всички останали ангажименти тя е и нещатна коментаторка на излизащия във Франция американски всекидневникThe International Herald Tribune” – издание на ляво ориентирания еврейски, пардон – „ирландски“ – вестник “The New York Times”. Същият, който през 1938 година обявил Адолф Хитлер за… „човек на годината“!

 

Ала въпросната Джуди Демпси наистина беше тясно свързана с върхушката на БКП. Не само толкова. Записваше продиктуваните от нейни упълномощени представители текстове и ги обнародваше в централния финансов седмичник на Великобритания – тъй наречената страна на класическия капитализъм. Туй то – „конспиративни теории“!

 

Тъй като не се бъхтя заради идиотите, а в полза на изключенията, нека представя още свидетелства. Пък и идиоти има навсякъде. Каквото и да приказваме, съществуват различия както в тяхното количество, така и в качеството им. На Запад те са по-малко идиоти и това сравнение ме накара да се засмея…

 

 

 

 

 

А пък реката на спомените на Ан Макавой не пресъхва.  Да не й пречим да тече. След малко ще стане дума и за новия кандидат за президент на САЩ, настоящия вицепрезидент Джо Байдън.

 

Иначе, „опитът на КГБ за вербуване на Дейвид Камерън всъщност беше просто педерастка закачка“. Дали това кара британците да се чувстват още по-горди със своя премиер? Който – според всекидневник на съветското КГБ в Лондон – е устоял на ченгетата. Но не и на извратеняците. Щом са го въртялидали не въргалялицели три седмици?

 

Явно двама руснаци са хвърлили око на младия Дейв.[44]

 

Вместо да изясни случая, руският автор още повече го заплита. Понеже самият премиер настоява, че са го забърсали ченгета. От което следва, че КГБ е имало представа за сексуалната ориентация на зелениямераклия за премиер. И е подбрало подходящи вербовчици.

 

Впрочем, задача с понижена трудност. Всеки островитянин ще ви обясни, че скъпите частни училища, в които традицията за разделение по пол не се нарушава, са инкубатори на хора, изживяващи топли чувства към еднополовите. Журналист от BBC ми беше разказал с подробности и имена, които не ми говореха нищо, колко много високопоставени британци са обратни. Излизат от тези школа без опит в общуването с другия пол. Камерън е излязъл от такава люпилня. Скоро ще разберете, че не е само той

 

Но възниква и тревожното питане: Дали страховитите съветски шпионски служби всъщност не са били пълни с меки китки“? Като имаме представа за интимния живот на основателите им Ленин, Зиновиев, Сталин, Микоян и прочие, няма как да бъдем особено изненадани. А тукашните ченгета?

 

Чувал съм да говорят, че обратните били по злобни и отмъстителни

 

Камерън рече: „Двойката [а-ха – чифтосали са се] планираше да купи някаква чуждестранна стока, като джинси. После да я препродаде. А най-накрая да създаде приятелство с две добре изглеждащи британски момчетаимаше и гей-мотив.“

 

Министър-председателят ни увери отново, че не е станал част от КГБ.[45]

 

Абакалъм! Колко тукашни негодници твърдяха същото, пък после излязоха ченгета – „Славейчето“, „Сава“, „Мартин, „Димитър“, „Гоце“, „Павел“, „Дунав“, „Алберт“, „Йолов“, „Огнян“, „Христо“, „Ивайло“, „Явор“, „Гастона“, „Тервел“, „Бончев“, „Николай“, „Попов“, „Кардам“, „Талев“, „Стефан“, „Симеонов“, „Мурад“, „Сидер“, „Чавдар“, „Бор“, „Колев“, „Клуба“, „Иван“, „Еленков“, „Танев“,… легион, защото са много!

 

Демони.

 

 

 

One girl, one boy, some grief, some joy;

memories are made of this[46]

 

 

 

По времето, когато се въртях из студентските среди в Саксония и Турингия, Владимир Путин вербуваше в Дрезден, взаимодействайки си с местната Щази.

 

Положението на Източна Германия – материално напреднала спрямо Матушка Русия, разположена на прага на блестящия Западочаровали Путин. В неговата същност се преплитат човек, който стигна до там, че съчетава висока толерантност спрямо капиталистическото сребролюбие (включително своето собствено) с авторитарно схващане за държавата и отхвърляне на либерализма.

 

Онези снимки на Путин и Ангела Меркел от срещи на високо равнище ни напомнят, че тя се е присъединила към движението на гражданските протести през 1989 г., докато Путин е изгарял архиви, които са документирали тайните връзки със Stasi.

 

За да е пълен патосът, гледан от другата страна, съществува документален филм, направен от Путинов прислужник, който изобразява върха на конфронтациятахрабрите съветски другари, обкръжени от продемократични демонстранти. „Путин успя да накара тълпата да отстъпи, като даде ясно да се разбере, че е готов да използва пистолета си“ – тече разказът в коментара. – „Това е съветска територия, а вие сте стъпили на нашата граница.“

 

Както моят стар врагоприятел Волф беше казал, тези неща не престават да имат значение. Те оцветяват оптимистичното убеждение на Меркел, че понеже тя познава странните двойни стандарти на стария комунистически свят  по-добре от другите, може да внесесмисъл“ (нейната любима дума) в дискусиите с Путин за Украйна. Обаче, когато се стигне до продължително дърпане на злочестините на еврозоната, нейната подготовка също говори за твърдост и постоянство, даже за вкаменяла строгост.

 

Стъпки отекват в историята…

 

От Ирак и Афганистан и техния ефект върху онези, които се забъркаха в тях, до Русия, която все още е под контрола на бившия човек на КГБ, наблюдаващ „своятаГермания да се разпада, следите на стария свят оформят новбодър и несигурен, с който се борим сега.[47]

 

У нас също правеха подходящи филми. Знаете кадрите, заснети в навечерието на 9 септември 1944 г., на които Тодор Живков поздравява шумкари. А гласът на диктора го обявява като „един човек от народа“… Сетне го направиха Тато.

 

Точно 45 лета след това заснеха документална лента за връщането на имената на българските мюсюлмани. В сцена, показваща протеста пред Народното събрание, изневиделица, от групата, която наблюдава демонстрантите, застанала надолу по наклона пред официалния вход на сградата, водещ към БАН, се отделя невзрачен тип с брада, очила и грозна плетена шапка. Пак човек от народа. Краткотрайният близък план показва другаря Филип Димитров. Само седмици преди това се е пъчел със своите роднини активни борци против капитализма и някакъв небивал фашизъм

 

Не мина чак толкова дълъг срок, и не щете ли, подобието на човек беше назначено за министър-председател. А тълпите го провъзгласиха за „българския Кенеди“. Устите на „сините бабички“ се топяха, когато му казваха „Фил“ – даже „Фил Кенеди“?! Лудост!

 

Още през 1987 година,[48] от Ню Йорк, Григорий Климов, предупреди:

 

Неотдавна в Съветския съюз изобретиха достатъчно оригинален метод за борба с престъпността. Вече в няколко броя на еврейския вестник „Новое русское слово“ някой си Александър Грант публикува цяла серия от статии под общото название „Седем нечисти двойки“.

 

Спомнете си – в Библията Ной разделил всички животни на чисти и нечисти. Сега това прави в еврейския вестник „Новое русское слово“ бившият съветски евреин Александър Грант. В тази поредица от статии той направо пише, че в КГБ са измислили нова тактика в борбата с Америкапопълват сметката за износ на техни престъпници-рецидивисти натам. Нали президентът Рейгън постоянно притиска Горбачов с правата на човека, със свободата на имиграцията и т.н. и т.н. И ето, в КГБ мислили, мислили, и решили: Добре, ще ви организираме свободна имиграция!

 

В статията „Руската мафияКГБ готви криминални типове за кариери в САЩ“, според думите на известния „правозащитникАнатолий Шчарански, се твърди, че КГБ взима непоправими криминални престъпници-рецидивисти, дава им документи с хубави еврейски имена, и по еврейските канали ги изхвърля на Запад с израелски визи. Естествено, нито един престъпник не заминава за Израел. Те се отправят към Америка за лесни пари. И е смешно, и е грях. И всичко това е описано подробно от някакъв съветски престъпник…

 

Седи си този криминал в съветски затвор и постоянно учи английски език. Съкилийниците му го питат:

 

Слушай, имаш да излежаващ още 10 години, защо учиш английски?

 

– Ами възможно е, щом самият Шчарански се интересува? Та нали той също е лежал…

 

Дадада.

 

И ето, в затворническата килия те водят такъв разговор:

 

Заминавам за Америка.

 

– Кой ще те пусне в Америка теб, глупака?

 

 – Комитетът ще помогне!!![49]

 

Оказва се, че опитните подполковници от КГБ лично подготвят такива престъпници-рецидивисти за прехвърляне в САЩ. Комедия!

 

В края на краищата, предоставили на този престъпник справка запредсрочно условно освобождаванеи изходна виза за Израел със снимка на самия криминал, но на името на Исаак Ааронович Шнеерсон. И е смешно, и е грях. В тази статия даже е приведена статистика – по този начин изхвърлят от СССР по 5 хиляди престъпника годишно.

 

– И всичките – с прекрасни еврейски имена.

 

– Да-да-да. Но КГБ не е оригинален в тази работа. Както знаете, през 1917 г. Червената Кабала  на американците[50] отправила с параход от Ню Йорк за Петроград 300 евреи-революционери, начело с Лейба Давидович Бронщейн (Троцки) – за да оглавят руската революция. И всички тези евреи също били с прекрасни руски имена. Така че, връщането на дълга е чудесно. И трябва да кажем, КГБ върши това достатъчно остроумно.

 

Бих ги посъветвал по същия начин да прочистят и своите съветски лудници. В пълно съответствие с призивите на президента Рейгън.[51]

 

Вот вам. There you are, както казват членовете на Лондонския областен комитет на КПСС.

 

Някога  тази тъй важна организация на съветската компартия беше оглавявана от Максуел, Иън Робъртович. Също прекрасно английско име за родения в чехословашкото градче Слатинске Доли, днес Солотвино в Украйна, евреин Лудвик Химан Бинямин Хох – „най-големия издател във Великобритания“.

 

Критиците на г-н Максуел често се забавляваха с раболепните биографии на източноевропейски комунистически лидери, като източногерманския Ерих Хонекер, румънския Николае Чаушеску и българския Тодор Живков, които той издаваше.

 

След като те паднаха, той направи чистичък пирует на 180 градуса. И придоби собствеността върху новите демократични вестници в Унгария и Източна Германия. А през миналата година учреди фонд в размер на 250 милиона долара, за да инвестира в съвместни предприятия в региона. Като му отдаде почит, днес министър-председателят [консерваторът] Джон Мейджър заяви, че Максуел му е предоставил полезен съвет по време на провалилия се преврат в Москва през миналия август.[52]

 

Te voilà. По нашенски: Те ти, булка, Спасов ден!

 

 

 

Отворете очите си! Това е животът,

който избрахме и който водим[53]

 

 

 

А сценарият? С какво ви занимавах досега? Понастоящем, наближавайки финала на своето президентстване, Барак Обама се прави на мъж и непрестанно „заплашваРусия. Неговият вицепрезидент има син, който се подвизава като директор на украинската нефтогазова компанияBurisma Holdings”, в която е заедно с бившия полски президент, комуниста Александър Квашниевски, с наследника на висш украински съветски номенклатурчик Вадим Пожарски, който е работил с поляка и с председателя на Европейския парламент Пат Кокс, и с „краля на кетчупаДевън Арчър, доведена рожба на държавния секретар Джон КериКан. Шуробаджанащина по социалистически. Кръговрат на комунистическата номенклатура.

 

Само че действащият вицепрезидент Джо Байдън е вербуван или най-малкото купен от Съветите най-късно още през 1979 г. Това разкрива строго секретен документ на Централния комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз от 24 август 1979 г. (Вижте илюстрацията.) Дължим го на Владимир Буковски.

 

Това специално посещение, на чиято програма няма да се спирам, е красноречиво. Във време, когато на всеки що-годе информиран човек му миришеше на съветско нахлуване в Афганистан. А в Кабул представители на СССР и САЩ имитираха кавги.

 

Точно тогава идва засекретената визита намилияДжо Байдън. А от целия документ, с който разполагам, лъха противната гробищна миризма на неестествена тайнственост, чийто етикет е изразът на шефа на Stasi, убиеца Маркус Волф,[54] че „в света на разузнаването никога нищо не изчезва“, припомнен ни от „недовербуваната“ от същата служба британска журналистка Ан Макавой. В текста се съдържат заповеди и указания към съответните органи на КПСС за перфектното посрещане и протичане на височайшетоамериканско посещение. Навсякъде вратите следвало да бъдат широко отворени за отвъдокеанските приятели, сенаторите Прайър, Боурън, Лугър и техния ръководител Байдън, Джоузеф Робинетович.

 

Това означавало – от Изпълкома на Ленинградския народен съвет, през тамошното Пискарьовско мемориално гробище (съветските другари изпитваха особено влечение към местата, смятани за преходни към отвъдното; макар да отричаха Бога и да вярваха в Маркс, Ленин, а тогава и в Брежнев – може би за застраховка, за всеки случай), във всички министерства в Москва, до Президиума на Върховния съвет на СССР, Големия кремълски дворец, та чак до… цирка!

 

Последното, вместо Болшой театър, издава специфичните културни интереси на гостите. Какво пък, съветският цирк се славеше почти толкова, колкото и балетът. Всичко, носещо марката „сделано в СССР“, беше най и по! Нали най-големите джуджета на света бяха съветските! Пак Съветският съюз произвеждаше най-бързите часовници на земята…

 

За мен най-любопитна е точка 3 от строго секретния протокол № 173 § 49гс на Секретариата на ЦК на КПСС от 24 юли 1979 г. Тя гласи:

 

Да се задължат ТАСС АПН, редакциите на вестниците „Правда“ иИзвестия“, Държавния комитет на СССР по телевизионно- и радиоразпръскване да осигурят отразяване на гостуването на групата сенатори от САЩ.

 

В случай на желание от американска страна, на Джо Байдън – ръководител на групата, да бъде предоставена възможност за изява по московската телевизия и радио.

 

Кой, както иска да го разбира. Аз се уча от Стоян Михайловски. Той наставлява:

 

Светът отворена е книга, и всякой може да успее по нещо в нея да прочита и нещичко да разумее.

 

Но онзи пълно я разбира, онзи мъдрец и тайновед, неявни знаци, който вижда вред, гдето спира своя глед…

 

Не стига само да прочиташ – и слепий знае да чете: учи се думи да откриваш между самите редовце[55]

 

По онова време Джо Байдън е на 37 години. Последователно се жени за две криптоеврейки. Родителите на първата му съпруга са били против нейния брак с католик. През 1972 г. в автомобилна катастрофа той губи жена си Нейлия и тяхната малка дъщеря Наоми. Деветдесет дни след като бива развеждан като ябълкарски кон из СССР, но същевременно понякога изчезва за някакви срещи, Червената армия нахлува в Афганистан.

 

Все през ония месеци Збигнев Бжежински подготвя книга, озаглавена „Голямата шахматна дъска“.[56] Къде се намира планинската държава, която е царството на опиумния мак, в нея? Век по-рано Русия и Великобритания играели „Голямата игра“ там.[57] Тя прераснала във Втората опиумна войнаот 1890 до 1917 г. Макар мнозина да отминават това с повдигане на рамената, тя фактически приключила с Болшевишката революция. А Лондон сложил ръка върху реколтите от опиумен мак. За да бъде изместен след Втората световна война от Ленгли, щата Вирджиния. Но в тази новаГоляма играЦРУ и КГБ вече действат съвместно.

 

Днес шепата български овощари и зеленчукопроизводители търпят щети заради наложените санкции на Русия от Европейския съюз. Защо не попитат полските, гръцките, кипърските, френските, португалските, испанските, холандските? Кой компенсира техните загуби? Докато Барачето се заканва с още по-строги санкции, европейците прогресивно обедняват. Какво съчетание на думи – прогресивно и обедняване, а! Това ли е целта на този вид обединения на бивши държави в една грамаднанародите да бъдат приведени в състояние на регрес, да живеят все по-зле?

 

Преди почти половин век възприеманата като „свръхинтелектуалкаСюзън Зонтаг беше постановила:

 

Ако Америка е кулминацията на бялата западна цивилизация, както всички от левицата до десницата декларират, тогава трябва да има нещо ужасно сбъркано в бялата западна цивилизация. Това е голата истина; малцина от нас желаят да отидат толкова далече… Истината е, че Моцарт, Паскал, Булевата алгебра, Шекспир, парламентарното управление, бароковите катедрали, Нютън, еманципацията на жените, Кант, Маркс, балетът на Баланчини и т.н., не могат да изкупят онова, което точно тази цивилизация изработила на света. Бялата раса е раковият тумор на човешката история; тъкмо бялата раса и никоя друганейните идеологии и изобретенияе която, докъдето и да достигне, изкоренява автономните цивилизации, нарушила е природното равновесие на планетата, а сега заплашва самото свое съществуване.[58]

 

Тук липсва разграничаване. Знаменателят е общ. Под „бялата раса“ минават както нашествениците с техните военни походи и завладени чужди земи, с покорените от тяхдаже поробени народи, така и онези, които ако не винаги, достатъчно дълго са се свивали в рамкитеграницитена своите собствени обиталища. Така е с нас, но и с швейцарците, финландците, иранците и още други бели народи. В историческото си развитие всички ние сме имали и владетели и елити, които са били завоеватели. Предците ни са вършили злини. Кой ще измери колко?

 

Общият знаменател е характерен за обсебените, които вярват единствено в собствената си правда. Не съм далече от схващането, че е добре светът да принадлежи на онези в бялоне на съответната раса. На хората, които правят добрини, а не на злите. Но черното съществува и често се появява в различни нюанси на сивото. Както Калигула, Нерон, Наполеон, Сталин, Хитлер са сторили и по нещо добро, така няма как да приемем, че всички бели хора по земята непременно са нейнияраков тумор“.

 

Не ме винете, че диря корените на подобни крайности. Нито, че неизменно – даже неизбежно, ги намирам все у едно семе. Нюйоркчанката Сюзън Зонтаг беше дъщеря на Милдред Якобсон и на Джак Розенблат, съответно евреи от Литва и Полша. Тоест – от Руската империя. „Ирландци“, както би ги квалифицирал Яков Кедми.

 

В злобата си, тя беше достигнала до там, да уточни: с думите сине желаела да оклевети страдащите от рак“! А кого? Само белите хора, към които явно не смятала, че принадлежи? Коя сила ги тласка към изяви от такъв родбезцеремонно да обиждат всички наред? Кои постъпват така?

 

В началото на седемдесеттеинтелектуалката“, на която и днес посвещават игрални филми, заживяла с френската киноактриса Никол Стефан. Зад артистичния псевдоним се криела… баронеса Никол дьо Ротшилд (1923–2007). Точно така – наследница на парижкото коляно на прочутия банкерски род.[59] Тя била по-голямата от двете дъщери на Джеймс-Анри дьо Ротшилд от първия му брак с не коя да е, а издънката на друга свръхбогата еврейска фамилия – DupontКлод Дюпон!

 

Никол Стефан изглежда наследила някакъв талант от своя дядо – барон Анри дьо Ротшилд. Той бил театрален продуцент и драматург. Пишел под псевдонимите Шарл дьо Фонтен и Андре Паскал. Бил собственик на театри. А една от неговите първи братовчедки – Филипин дьо Ротшилд, се изявявала като актриса на сцената на “Comédie–Française”. На свой ред чичо му Филип дьо Ротшилд, станал известен като най-крупния производител на вино в Европа, също пишел пиеси, купувал театри и продуцирал филми.

 

Вън от съмнение е, че мъжките представители на фамилията Ротшилд имали афинитет към младите красиви момичета. Явно женските им издънки – пак към момичета

 

За склонността им към разврат например свидетелства евреинът Хърман Голдшмидт, син на личния секретар на Салъмън РотшилдМориц Голдшмидт.[60] От своя страна един от потомците на основоположника на най-богатото семейство – Филип Ротшилд, проявявал лош вкус, като не на шега признавал как билубеден“, че баща му Нейтънспечелил рицарското си звание, докато яздел слугините на баба“ му. А самият тойскачал от легло в легло[61]

 

За първото е достатъчна шумната интимна връзка между Сюзан Зонтаг и Никол Стефан, всъщност Ротшилд. През Втората световна война актрисата постъпила като доброволка в армията. Пленили я в Испания и лежала в затвора. Била шпионка в нацистка Германия. По което можете да съдите за взаимоотношенията в несъстоялото се семейство със Зонтаг[62]

 

 

 

Всички хора имат вродено желание за живот,

свобода и преследване на щастието;

останалото е тоталитаризъм

 

 

 

Напоследък западни медии често изтъкват, как „свръхинтелигентнатаеврейка Сюзън Зонтаг, обвинявала цялата американската нация в какво ли не. Но твърде рядко някой се сеща, че Съединените американски щати се превръщат в тоталитарна държава. Там полицията е като Израелüber alles, над всичко! Пък и да не се лъжем – тя е милиция. Охранява тамошната номенклатура и себе си.

 

Това все повече приближава страната до съветския образец. В някои отношения надминава даже Сталиновата концлагерна империя ГУЛаг. Въпреки спънките от страна на YouTube, постепенно ще се постарая да ви докажа, че не преувеличавам.

 

Днес в САЩ има все по-малко свобода и все повече бедност. Много от моите роднини, приятели от махалата, съученици и близки от по-сетнешните години живеят отвъд Атлантика. И почти всички от що-годе успелите фалираха. Имате ли представа какво е отново да градите живота си, когато сте на шейсет или там някъде?

 

Да бъдем наясно. Не се връщат, защото тукашната мизерия не се среща никъде другаде, освен в най-затънтените кътчета на Африка. Просто нашенци не го виждат. Още по-малко го разбират. А да проумеят причините за катастрофата ни? Изключено! Забравете.

 

Умствено, мисловно, психическиментално, както е на новоговорте са толкова ниско остригани, че възприемат за истина онова, което пропагандата им вменява от екраните на телевизорите и от страниците на достовернияжълто-червен печат. Разгеле, да не говорим за стотиците хиляди сайтове в интернет с претенциите да владеят висшата истина“. Без да се смущават нито от Бога, нито от пълното отсъствие на всякакви доказателства за автентичност в публикациите им. Ето как конспиративните теории стават действителност.

 

Когато човек се отказва от търсенето на истината, престава да бъде свободен. Не аз, а Исус Христос го е казал. Обаче опитайте да докажете на нашенския идиот, че не е прав. Ще ви избоде очите или ще ви залее с цунами от обидни квалификации.

 

Той е вярващ, доколкото му уйдисва. Смята, че е в църквата, понеже понякога ходи на черква, пали свещи, кланя се на изображения и целува стъкленици, под които има тленни предмети – обикновено кости. Без да съзнава, че това са обреди, израз на суеверия. Те нямат нищо общо с Господ. Затова написах „в църквата“, а не в Бога. Бог е висш разум, който не желае децата Му да са закостенели догматици, а умни и мислещи човешки съществанай-доброто Негово творение.

 

Ако например попитатевярващитев църквата, защо не спазват тъкмо църковното тайнство брак, ще ви отговорят, че то е отживелица. Но зад обяснението ще се крият материални интереси, а не осъзнат идеализъм. Никой от тези „вярващи“ не си е направил труда да прочете задълбочено писанията. От което следва, че няма как да се е поинтересувал от кого, кога и по каква причина са създадени.

 

Тоест, те не са вярващи, а религиозни. Готови са да приемат всичко, което поповете им постановяват. Стига да не накърняват материалния им интерес. Не анализират свещените текстове“. Не ги съпоставят с достиженията на историческата наука и преди всичко на археологията.

 

След сопата, сляпата вяра е най-прекият път до тоталитаризъм. По същия начин предците на днешните идиоти безрезервно вярваха на Партията. Никой не четеше свещените текстове“, оформили нейната идеологиярелигията, наречена комунизъм или социализъм. От една страна, от страх. От друга, от мързел. Даже „учѐните“, чието работно задължение беше това, не познаваха произведенията на класиците на научния комунизъм“. Нищо, че ги закичваха с титли „кандидат на науките“, „доктор“, „доцент“, „професор“, „академик“… Тях ги присъждаха от милицията, по роднинска линия или за кръгли годишнини назаслужили другари“ – като награда.

 

Религията на марксизма-ленинизма, от време на време конюнктурно допълвана оттрудовете“ на съответните „светии“ и дейци на нейната църква – например със сталинизъм, живковизъм и другите подобнигениина садизма и безумието – беше толкова догматична, колкото останалите верски доктриниюдаизъм, християнство, ислям. Случваше се, ако някой дръзне да прояви инициатива и да подложи на съмнение някои от постулатите й, камо ли да ги опровергае, да изчезне от света на живите. Най-малкото, което го сполетяваше, беше обвинението в ревизионизъм“. Толкова страшно, че можеше да изпрати всеки, проявил известно свободомислие, ако не зад решетките, на заточение в затънтено село.

 

Сега постъпват по същия начин с онези, които се опитват да дълбаят в миналото и да прочистват историята от дълго наслояваните пластове с лъжи и измами, често пъти – идеологически. Тук рядко, но на Западпо правило, ги обявяват точно за ревизионисти“. То е равносилно на анатема. Тъй силна, че води до отлъчване и от обществото, а понякога и до затвор.

 

Да не дава Господ, да ви обявят заотричащ холокоста“! Това се смята за „най-голямото богохулствов съвремието. Заради него новата велика инквизиция всвободния святизпраща зад решетките и то за дълго.

 

Кой не помни хвърлянето зад решетките в Австрия на британския историк Дейвид Ървинг заради опита му за ревизия на официалната история?[63] Не е изминало и десетилетие оттогава, хора!

 

Est cette liberté et de la démocratie?[64]

 

Преди 22 години Джон Сак, евреин от Ню Йорк, помести в книга своето разследване на еврейските зверства след Втората световна война в комунистическа Полша. Озаглави я „Око за око: Неразказаната история на еврейското отмъщение срещу германците през 1945 г.“.[65] Тогава правителството във Варшава поиска от Израел екстрадирането на Соломон Морел, изверг от комунистическите секретни служби, виновен за изтреблението на най–малко 70 000 души, в т.ч. жени и деца. Официален Тел Авив отказа.

 

Помогнаха на Джон Сак да замине за отвъдното. Както и на друг почтен еврейски автор – Робърт Фрийдман. Той разкри еврейския произход и връзките с КПСС и КГБ на най-малко 90 на сто от лидерите на т. нар. червена мафия в Съединените щати.[66] Не му простиха. Без време, на бърза ръка го изпратиха на оня свят.

 

Какво чудно? Нали Йосиф Кобзон има отколешна и доживотна забрана за влизане в САЩ. Там е обявен за кръстник на съветската кагебистка мафия. Което не пречи на израелския премиер Бенямин Нетаняху и на доскорошния президент Шимон Перес не само да го приемат като близък приятел. Той по–скоро ги инструктира.[67] А обявеният за „най–голям антисемиту нас Волен Сидеров, ненадминат партийно-ченгесарски хамелеон, даже прие фамилното име Кобзон?! Дали синчето, което очаква в пенсионна възраст, ще се казва Йосиф Воленович Кобзон?…

 

Джон Сак и Робърт Фрийдман бяха евреи и същевременно – достойни личности. Бог да ги прости.

 

Средновековието е епоха на блаженство и възход в сравнение с властта на евреите. Който не вярва, рано или късно ще се опари.

 

Разбира се, на този свят и особено тук преобладават умствено изостаналите и морално затлачените. Невъзможно е да очаквате, камо ли да искате от тях, да проумеят, че са тъпи. Идиотите не осъзнават слабоумието и глупостта си. Те вярват на официалното – на медиите, на т. нар. политици, на останалата камарила от идиоти, които им внушават, че истината е съвкупност от конспиративни теории“.

 

Попаднал в капана на пропагандата, глупакът се сношава със себеподобните си. Става част от глутницата от сбирщината от недоразвити диванета, на които им хлопа дъската. Най-вероятно – поколения наред. Като се стопяват вътре в калабалъка от бунаци, идиотите започват да се усещат и изживяват катоинтелектуалци. В сравнение с тях засегнатите от синдрома на Даун са истински титани на духовността! Опазил Бог, но е факт.

 

Странни времена ли? Невълчи. Но сме в тях. А малцина са готови да мислят и да приемат, че съществуват други гледни точки към събитията, явленията и процесите, извън официално представяните. Обръщам се към онези от вас, които се чувстват част от тази оскъдна на брой, но могъща с интелекта си група:

 

Не се заблуждавайте, САЩ и Китай имитират противопоставяне. Както многократно посочвам, те са една държава с комунистически обществен строй, ако така ви е по-удобно. Тя е моделът, към който устремиха човечеството. А то, изгубило ума и дума от подхвърлените му удобства, подвеждано от медиите, и залисвано с просташките залъгалки на масовата култура, не усеща, че се е запътило натам. Ще се сепне и ще се ококори, за да види истината, едва когато американската концлагерна система погълне половината жители на страната.

 

За сведение – в момента четвърт от американците са в затворите и каторгите. Сега ще си речете: Този за пореден път ще запее онази песничка, в чийто рефрен се казва:

 

Съединените щати са дом на 5 на сто от световното население, но и на 25 процента от затворниците на планетата.[68]

 

Точно така. Но този път цитирах думите не на друг, а на самия президент. Той призна това и то съвсем наскоро, на 14 юли 2015 г. Вижте и чуйте:

 

 

 

 

 

На този фон в петък, 17 юли 2015 г., запасният офицер, генерал Уесли Кларк, който даде рамо на туземния ни политически дудук Николчо Бареката, поиска създаването в САЩ на система от концентрационни лагери, каквато Хитлер е използвал през Втората световна война. Бившият „лявкандидат за президент на САЩ и командващ на войските на НАТО в Косово, сравни „младежите, склонни да се радикализарат поради липса на работа, раздяла с приятелката си, понеже не се чувстват щастливи тук [в САЩ]“, с терористи! И ги нарече „вълци единаци“.[69] Ей сега ще видите и ще чуете.

 

Думата ми е за друго. Навлязохме коджа навътре в двадесет и първи век. А някои „демократичнидругари не могат да се откажат от тоталитарните идеологии, които изповядват, и от своето авторитарно мислене. За тях човешкият живот все така няма особена стойност, както беше през уж миналото двадесето столетие. Но намират почитатели и последователи. Даже тук. Въпреки че са обикновени мижитурки.

 

Нека дообрисувам образа на генерала с онова негово откровение, как в навечерието на Войната срещу Ирак в Пентагона негов бивш подчинен го осведомил: САЩ ще нападнат поредица държави. Единствен на тази територия съм показвал видеозаписа отхрабротому изявление.

 

Само две лета по-късно, свил се от страх, товарищ генерал Кларк се отрече от думите си. Не бил ги произнасял. И въобще – да не го занимават с това… Нищо, че те бяха тиражирани в световната мрежа интернет и могат да бъдат чути по всяко време.

 

Достойнство ли?

 

 

 

За хората с власт престъпления са онези,

които другите извършват[70]

 

 

 

В събота, 25 юли 2015 г., погребаха Сандра Бланд. Тя беше само на 28, но се самоуби. Сложи край на живота си, докато се намираше зад решетките на полицейско управление в своя роден Ню Йорк. Бяха я арестували заради… дребно пътно нарушение. Три дни след като я заключили, тя надянала на главата си пластмасова торбичка и приключила със земните си приключения. Била хубаво момиче, на което предстояло нова работа

 

Спряното движение на 10 юли е хванато от полицейска камера. Записът показва, как офицерът, който извършва ареста – и оттогава е отстранен – става все по-безцеремонен, докато Бланд го пита, с какво право я кара да загаси цигарата си и да излезе от автомобила.

 

Заплашва я, че ще използва електрошоков пистолет, докато не се подчини на неговите заповеди. Твърди, че тя го е ритнала по време на кавгата.[71]

 

Видеозаписът не показва подобно действие. Но предизвика редица въпроси относно прикриването на все по-прекомерното полицейско насилие. Извън репресията арест, напълно несъответстваща на прегрешението, първото питане на близките на Сандра, както и моето, е: Какво вършат със задържаните в полицейските участъци на най-демократичната страна?

 

Нелсън Мандела е споделил:

 

Когато на човек е отказано правото да живее живота, в който вярва, той няма друг избор, освен да стане беглец.[72][73]

 

Понякога и държавите могат да се превърнат в бегълци“ – в политически единици, които, защитавайки се, си позволяват да нарушават законите, въведени от т. нар. велики сили. С които самите автори на правилата не се съобразяват. Пък и те са извоювали със сила, с хулиганство, с най-големите престъплениявойните, своето право да налагат волята си над всички други. Знаете, че няма война, която да не представлява форма на тероризъм.

 

Да се върнем към генерал Уесли Кларк. Преди осем лазарника той разкри тъкмо тази тъмна страна от лицето на империята САЩ.

 

 

 

 

 

Забелязахте ли как нагаждачът Уесли Кларк иронизираше своя бивш подчинен от военното ведомство на САЩ? Повтарям: Не след дълго той показа истинския си ликна дребен сметкаджия и страхливец. Всички тезилидериса елементарни гейове, ако разбирате, какво искам да кажа.

 

Сега същият многозвезден пагонлия демонстрира „смелосттада призовава за нацистки концлагери в Америка! Курдисали са му механизма. Вижте и чуйте.

 

 

 

 

 

Ако слушате генерал Кларк, ловът на вещици се задава. Може и да е започнал.

 

По неговата собствена логика, от свидетелствата, които представи в интервюто от 2007 година, и съгласно собственото му мнение тогава, родните му САЩ трябва да бъдат натикани в концлагер. Факт. Така излиза.

 

Обаче тези момчета са еластични и повратливи. Липсва им съвест, а егоизмът ги кара постоянно да променят мнението си, съобразно с конюнктурата. Не го ли виждаме всекидневно? Не дължим ли дереджето си на това, че не сме в състояние да се откажем от апатията и леността? Да проявим повече нравственост, смелост и да се отървем от опортюнистичните лекета?

 

Кларк не звучи като американски или натовски офицер, както си ги представяхме. Разбира се, както едва сега прозряхме, погрешно. Той говори като закапечезаместник-командир по политическата част от епохата на комунистическия терорист Лазар. Това е името, под което се е подвизавал убиецът Добри Джуров – също генерал, но незавършил дори семинарията, в която учел. И тогава ни наказваха по закон“. По техния комунистически наказателен кодекс.

 

Както преди време ми написа мой познат, живеещ в Съединените щати, заприличали на съветски, а аз го цитирах в тази медия:

 

Не ме напуска чувството, че сме със свалени гащи и не можем да се наведем, за да си ги вдигнем. Аз не дойдох в Америка, за да строя отново развитото социалистическо общество. Големите ни деца, които отраснаха в България, могат да разберат какво става. Но Елена, която беше на 1 година когато дойдохме тук, не знае нищо друго. Тя няма представа, че можехме да изпратим човек до самолета, без никой да ни пита нищо. Даже и големи хора трудно си спомнят това. Тази свобода няма да се върне никога, даже напротив. Онези [федерални] хрантутници само стават повече и искат все по-голям бюджет. И биха направили всичко, за да докажат, че са нужни. Всичко. Ужасно е, като си помислиш. Навсякъде хората се примиряват и доброволно ограничават свободите си. И те не знаят в името на какво.

 

Днес в Съветските американски щати за действително нищожно нарушение на пътния правилник могат да ви наложат глоба в размер на няколко хиляди долара. И ако не я платите навреме, да ви осъдят надесетина години затвор и повече! По неписано правило тези мерки поразяват предимно чернокожите и латиносителатиноамериканците. Ако намеря сили, ще го докажа с видеосвидетелства.

 

The land of the freeстраната на свободнитеСАЩ отдавна са полицейска държава. Не само от литературата и киното знаем, че в нея „полицаят, облечен като руския городовой“,[74] е груб господар на улицата. И любезен мишок пред котарацитес лимузините. Точно такива бяха милиционерите мильовците при социализЪма.

 

А пропагандата? Погледнете илюстрацията. Заглавието гласи:

 

Американски полицай купува закуска на бездомен мъж и сяда, за да яде с него.

 

Има и подзаглавие:

 

Доброжелателно действие на полицейски служител във Флорида показва по-меката страна на налагането на закона в САЩ.

 

Вие да видите! В края на Живковия режим се въртеше виц за милиционер, който влязъл в аптека и поискал 100 презерватива. Зад него човек от опашката прошепнал:

 

В милицията вече не бият.

 

Всекидневно САЩ стават арена на престрелки и убийства. Но както се изрази един наблюдател:

 

Още една масова стрелба, и ето, че отново ни казват: Недейте да политизирате, молете се.[75]

 

А нивата иска мотика. Но не милиционерска – пардон – полицейска

 

 

 

Още ли не сте умрели?[76]

 

 

 

В неделя, 2 август 2015 г., купон със скара в нюйоркския квартал Бруклин – т. нар. барбекю парти – завърши с общо 13 простреляни! Най-младият – на 19 години, а най-старият – 38-годишен мъж! Денонощие по-късно полицията не беше разкрила, кой и защо е извършил нападението.[77] Ден по-рано лондонският седмичник “The Economist” публикува обзор, озаглавен „Масови разстрелиГосподи, добри момчета и пищови: Един разбираем импулс за самозащита никога не може да бъде сгрешен“.[78]

 

Публикацията не е първата и е предизвикана от онова, което се превръща в американско всекидневие. Разстрелите по улиците, в университети и училища, в магазини, а напоследък – и в църкви, са епидемия. Засега никой не е предложил изцеление от нея. А може би и не трябва?…

 

Неотдавнашно изследване на 160 масови убийства с огнестрелно оръжие (извършени или опити за такива) между 2000 и 2013 г., осъществено от ФБР“ – се казва в материала, – „установи, че повечето инциденти са завършили с бягство или самоубийство на нападателите. В 21 случая атакуващият е бил обезвреден от невъоръжени хора; в само един стрелбата е спряла, след намеса на цивилен с пистолет (вместо на охранител или полицай).

 

Центърът за политика срещу насилието – група от адвокати, посочва, че е по-вероятно американците, които законно носят скрито оръжие, да предприемат масови стрелби, отколкото да ги предотвратят. През 2007 година е имало 29 такива случая.[79]

 

Дали е странно или любопитно, както желаете, но изданието не изнася статистика за тези трагични инциденти. А повярвайте, като човек, който всекидневно следи най-малко десетина западни медии, твърдя: В САЩ това наистина стана нещо обичайно. Което е ужасно!

 

Списанието припомня, че до неотдавна поне черквите рядко са ставали арена на такива атентати. Вече е различно: Зверство в храм в Чарлстън, щата Южна Каролина, с деветима убити чернокожи християни, нападение над два военни обекта в щата Тенеси с пет униформени жертви, двойно убийство в киносалон в щата Луизиана… Това – само през последния месец юниюли 2015 година. Повтарям: Обявените и нашумели случаи. А онези, които намират място единствено в криминалните хроники на местните медии? Те са стотици, стават ежедневно.

 

Статистиката подкрепя впечатлението“ – продължава “The Economist”, – „създадено от тези мрачни последици: Масовите разстрели станаха по-обичайни в Америка. При среден брой по едно на ден през тази година, според Mass Shooting Tracker,[80] архив в интернет, който отчита множеството ранявания, както и смъртните случаи.[81]

 

Обаче цитатът в горното вътрешно подзаглавие не е от Съединените щати, а отГермания. Дали епидемията на насилието е прехвърлила Атлантика е не е заразила и Стария континент? Със сигурност. Като определено и тревожно внимание заслужава проблемът със самоубийствата. Неговото нарастване е лавинообразно и то навсякъде. Тук също.

 

Ако има държава, която следва САЩ едно към едно в това отношение (пък и не само), това е Великобритания. Ерик Шлосър е евреин, роден в Манхатън – сърцето на Ню Йорк. Но е израсъл в Калифорния. Завършил е Принстънския университет и е работил като журналист в доста издания, смятани за престижни – от бостънскотоThe Atlantic Monthly”, през “Rolling Stone”, “Vanity Fair”, “The New Yorker”, “The Nation”, до „най-свободното“ и „най-демократичното“ – “The New York Times”.

 

Същият еврейски всекидневник, който през 1938 година, съвместно с тоже еврейския седмичник “Time”, обявил Адолф Хитлер за човек на годината“. А 29 лета по-късно, в уведомление до подирилия свободата в израелското посолство московски евреин Яков Казаков – по-късно Кедми, гоосветлил“, че писмото му до Върховния съвет на СССР, копие от което „беглецътпрепратил на вестника, епрекалено антисъветско“…[82]

 

Може и да не знаете, но през 1939 г. фюрерът е бил предложен и за носител на Нобелова награда за мир![83] Не това е темата ни.

 

От известно време Ерик Шлосър живее и в Англия и работи за “The Guardian”. Ето неговото свидетелство за настоящата империя ГУЛаг в САЩ и Великобритания:

 

 

 

 

 

Тъкмо това – приватизацията на затворите и преминаването на американския ГУЛаг в частни ръцев собственост на корпорациите, отсъстваше в цялата реч на президента Обама, Барак Хюсеинович. Изглежда, когато я е произнасял, е мислел повече я за предстоящата му поредна рекламна кампания – тази с показната акция срещу глобалното затопляне, я за игрите на голф през ваканцията в луксозното имение на някой притежател на пандиз.

 

Точно 150 години след края на Гражданската война корпоративна Америка се връща към робството. Две-трети от обезправените затворнициробите на корпорациитеса чернокожи или с латиноамериканско потекло. Историята се повтаря. Дали, ако сте на мястото на les misérablesклетниците, които заради дребно пътно нарушение или задето са продавали малко метамфетамин на улицата, бачкат по 12 до 14 часа дневно за корпорациите срещу една дажба със затворническа помия, придружена от комат сух хляб, ще приемате това като въздадена справедливост?

 

Най-често тези хора биват осъдени до живот, без право на помилване, или на 20 години тъмница! Знаете ли, разполагам с видеозапис, в който съдията, постановил петдесет и пет лазарника зад решеткита за бял уличен продавач на метамфетамин, признава: За изнасилване на дете щял да наложи 11 години. Минималната изискуема присъда за терористичен акт е 20 години. За това „гигантско престъпление“ – няколко таблетки метамфетаминнямало как. Съществува незаобиколима минимална присъда от55 години затвор!

 

Американците трябва да благодарят за въвеждането на тези задължителни минимални присъди на милите“ и „човеколюбиви“ президенти от Републиканската партия, видните интернационалисти Роналд Рейгън и Джордж Хърбърт Буш, по-известен като „стария“. Чрез тях Братството прокара споменатите нови форми за поробване на доскоро свободните хора.

 

Да, да, всичко това става през 2015 година след Рождество Христово! Внай-свободната“, „най-демократичната“, „най-благоденстващатастрана на света. В деиндустриализирана Америка на все по-масовата бедност. Там, където за повече и повече хора попадането зад решетките за почти няма нищо се превръща в… осъществената американска мечта.

 

That’s it. Това е. Life in those USA![84]

 

Точно преди да обнародвам тези редове, обявиха, че „в Детрой 11-годишно момченце е обвинено за фаталния разстрел на малко дете. Според твърденията, по-голямото момче застреляло тригодишното в лицето в понеделник [3 август 2015 г.] и то починало на път за болницата, споделиха The Detroit News и други медии.[85]

 

Според полицията „11-годишното дете играело с пистолета на баща си“. И е обвинено в „извършване на убийство от малолетен“![86] Полицейски служител споделил:

 

Не мога да си спомня някога да сме обвинявали някой толкова млад за отнемане на живот. За голямо нещастие и трагедия, установените факти по случая го налагат.[87]

 

Още една тухла в стенатана американската империя ГУЛаг, най-невръстната, ако се позовем на “Pink Floyd”.[88] Може би – от родилното отделение направо в кауша, а?

 

Два дни след този инцидент, на 5 август, последва нова стрелба в киносалон, този път в щата Тенеси. След нея останаха един убит и друг ранен![89]

 

Американска трагедия“, както беше окачествил това в романа си писателят Тиъдър Драйзър

 

Но както разбирате, някои европейци изгарят от желание да следват челния американски опит в тази област. Дали той не е заимстван от съветския? Специалистите по пандизите в САЩ ли са изучавали историята и практиката на ГУЛаг, за да я приложат? Или, както се оказва за доста други неща, болшевиките са се учили от своите бивши сънароднициеврейските богаташи, заминали отвъд Океана, за да превърнат и Съединените щати в юдейска Хазария.

 

Защо да ви мамя? Хора, някога наистина обичах Америка и вярвах, че тя е земята на свободните хора, където всеки може да успее. Стига да е умен, работлив и почтен.

 

Уви. Както пеейки мърмореше покойният Джими Хендрикс:

 

Oh, there aint no life no where![90]

 

 

 

Нашият свят е в криза, поради отсъствие на съвест[91]

 

 

 

Съвест ли? Колко дават за нея в заложната къща? Изглежда, това е масовата норма, завладяла поколенията напоследък. Резултатите са пред очите ни.

 

Само през последната година броят на убийствата в Ню Йорк е нараснал с 10 на сто. А кметът Бил де Блазио настоява полицията да се заеме преди всичко с този вид най-тежки престъпления. Твърди се, че при предшествениците на Де БлазиоРудолф Джулиани и Майкъл Блумбърг, престъпността постоянно е спадала. Затова кметът иска повече полицаи. При 8,4 милиона жители градът разполага с едва 34 500 полицейски служители.[92]

 

За сравнение, в тукашната Номенклатурия с нейните не повече от 6,2 милиона жители,[93] МВР наброява 51 200 фуражки![94]

 

В множеството публикации, които минаха пред очите ми, авторите не диреха причините. Според мен, повтарям – по мое мнение, първата и основната, разбира се, е бедността. Всеки да го разбира, както желае. В резултат на това се увеличават и страдащите от психически отклонения. Не на последно място е онова, на което посветих горното подзаглавие – липсата на съвест и морал, все по-настъпващата безнравственост, незачитането на законите и правилата, пренебрежението към чуждия живот и свобода.

 

Може би не е моя работа, но преди всичко имаме заразителния пример на елита“, който е архипрестъпен и едновременно с тованедосегаем. Той е или стариятот тоталитарното комунистическо общество, или произлиза от него. Характерната му първобитност, безцеремонност и дебелащина покваряват.

 

В Румъния все пак има хора с известни позиции, които осъзнават това, макар и с изумително закъснение.

 

 

 

 

 

У нас няма да срещнете никой на валиден пост, който да заложи главата си, изричайки признанието на режисьора Тудур Джурджу. Оставете лъжеполитиците, пишман юристите – слуги на номенклатурата, псевдоучените, изфабрикуваните от милицията културтрегери или медийнизвезди“. Никъде няма да срещнете нито един като младия румънски кинаджия. Тук всичко е изцяло потопено в номенклатурната помия с дъх на разврат и гнилоч.

 

Въпреки, че ако искам да бъда честен, изобщо не вярвам нито на Джурджу, а още по-малко на Моника Маковей. Тя си изпълни ролята и я възнаградиха. Нищо в румънската система не е помръднало. Няколко десетки козметични присъди не засягат основите й. Комунизмът не си е отишъл. Той победоносно шества here, there and everywhere,[95] по целия свят.

 

По-ужасното е, че тукашното население е ментално и нравствено приключено. Не разполага със сетива, а още по-малко с вяра и енергия за промяна. Защо да не обобщавам? Поне 90 на сто от нашенци, включително малцинствените групи, тайно мечтаят да се изкачат нагоре по стълбата на измамния успех, осигуряващ лек и сладък бит. Без да се вълнуват, че неизбежната цена е моралният крах. Затова сме обречени. Не случайно първи ще изчезнем като народност от европейската етническа карта.

 

Не само ние сме в тотален упадъкколичествен и духовен. Оказа се, че добродетелите са отдавна зарязани и в оня свят, който някои като мен смятаха за по-добър и справедлив, свестен и едва ли не – образцов. Спомнете си Силвио Берлускони и неговите сбирки „бунга-бунга“. Колко „подходящо“ и „приличноза дядка и сродната му компания. Не кои да са, аелит“, моля ви се?!

 

Ами зачестилите педофилски скандали в Англия? Отделихме им достатъчно внимание. Но тези дни от небитието изплува поредната водеща фигура – на покойния консервативен министър-председател сър Едуард Хийт. Май ще се окаже, че и той е бил същият. А държавната власт е била използвана, за да прикрива педофилските му престъпления![96]

 

Прав е бил Джими Хендрикс

 

А темата ще продължа съвсем след малко. Пикантна е

 

Обаче, извън всички обичайниконвенционални причини за постоянно ставащите масови разстрели, съществува една, която е старателно и дълбоко укривана. Неведнъж съм ви връщал към убийството на Робърт Кенеди и извършителя Сирхан Сирхан. Как той не помни нищо. А адвокатът му не успява да заведе дело срещу секретните служби, за които твърди, че са създавали професионални убийци, неосъзнаващи делата си. Биологични роботи, хора с промито съзнание, които изпълняват заповеди, както компютрите.[97]

 

Дали ще ги наречете „манджурски кандидати“ или другояче, същественото е самото наличие, разработването на такива програми. Техните жертви са едновременно и палачи. Те живеят сред нас. Кой ще оспори факта, че продължават да превръщат хора в машини за убийства? Холивуд ни показва, как го правят. Вид почтеност или гавра? Вие решете.

 

Дилън Рууф, който застреля молещите се чернокожи в африканската методистка епископална черква „Именюъл“, навярно е един от тях. И се надявам този път истината за огромните престъпления на властниците най-сетне да излезе наяве. Момчето с вид на невинно дете също не помни нищо.[98] Прочее, изкараха Дилън едва ли не перфектния „бял расист“.[99] Навремето Сирхан Сирхан се оказа перфектният палестински терорист! Съвпадение или програмиране на съзнанието?

 

Такива като Едуард Хийт – и „сър“ при това – излизат на светло, когато няма как да им навредят. Сигурно преследват и друга, невидима засега цел. А Сирхан Рууф или Дилън Сирхан са изкупителните агнеци. Не напълно невинни, но твърде вероятно – поне почти.

 

Добре е накрая да потърсим нещо разведряващо в цялата чудовищна атмосфера. То се появи „от само себе си“. Безпилотен самолетdrone – както взеха да им казват и в Столипиново, се превърнал в пандизчийски Дядо Коледа. Изсипал товар с дарове в двора на затвора Мансфийлд, щата Охайо. Там ги наричат „поправителни институции“. Тук навремето милиционерите обявяваха концлагерите и изолационните за малолетни престъпници затрудово-възпитателни общежития“. Едно и също. Все е комунизъм!

 

Та на 27 юли, за радост на заключените, управляемото самолетче пуснало пакети с наркотици и цигари. И настанало масово сбиване за благинки. Сетне „около 75 затворници в северния двор за отдих и 130 от южния били съблечени голи и претърсени. Прекарали ги през специален детектор и даже ги прегледали в клиниката.[100]

 

Не се съобщава, дали по време на прегледите претърсващите надзиратели са получили оргазъм

 

 

 

За едни сватба, за други брадва

 

 

 

През това време в Европа… Докато шепа американски пандизчии са се кефели, на Стария континент ставаха съвсем други неща. Шарен свят!

 

Например френски фермери блокираха магистрали, понеже високата производствена стойност на тяхната продукция ги прави неконкурентноспособни. Тук никой не поясни, че галските земеделци и животновъди настояват за отмяна на санкциите спрямо Русия. Защото тамошният аборигенски пазар поглъщаше всичкоНа Запад медиите с половин уста изтърваха по някоя и друга реплика в тази насока, изречени от профсъюзни лидери.

 

 

 

 

 

Подобни процеси, макар и в по-малки размери, наблюдаваме и другаде, например в Полша.

 

Малко ли говорих и писах за това, че санкциите са насочени повече към Евросъюза, отколкото към Русия. Поначало социалистическата система, която беше заложена в темелите на Евросъюза, беше обречена на провал. Идеята за държавата на благоденствиетоwelfare state, в която всеки потребява, без да работи, е съблазнителна. Особено за комунистите, социалистите, фашистите, либералите, които възприемат труда като Божие наказание.

 

Понеже бях достатъчно близък с най-известния анархокомунист, мога да споделя. Когато споровете ни неизбежно опираха до въпроса: Кой ще изкарва благата, той се мъчеше да ме убеди, как всеки ще работи онова, което му е приятно. Следваха естествените ми разяснения, че за мен например това означава нищоправенето. Най-много – слушането на рок-енд-рол. Ако говорим за крайна мяркада подреждам филателната си колекция (вече нямах такава)…

 

Е, питах аз, как ще допринеса за материалното благополучие и напредък на общността? Тогава получавах един и същ отговор, познат ми още от маркс-ленинците, които така и не бяха изучавали огромните както по обем, така и по безсмислие писания на своите „класици“. Дотогава, казваше ми моят приятел анархокомунист, човекът ще е променил своето съзнание.

 

На което припомнях дотегналия ми от употреба цитат от единствения политически роман на Агата Кристи – „Пътник за Франкфурт“.[101] В него има епизод, в който в купе на влак, двама събеседници водят подобен спор. Накрая, чрез един от своите герои, авторката отсъжда справедливо, че марксизмът е много хубава идеология, която обаче ще бъде осъществявана от същите хора, като нас. А ние, в една или друга степен, сме несъвършениегоцентрици, егоисти, алчни типове… Изобщо – хора. А човеците извършват грехове.

 

Запитвали ли сте се, защо не убивате? Друга тема, която изисква подробно проучване. Но най-общо – понеже е забранено.

 

Но Исус Христос никъде не е изрекъл подобна заповед. Обратното – дошъл е не да донесе мир, а меч. Тази повеля се съдържа в старозаветните текстове и се отнася единствено за евреите. „Не убивай![102]

 

Добре. Хуманно, човеколюбиво, праведно. Обаче…

 

Само няколко стиха по-надолу следва друг принцип – също приет от пишманюдеи“, „християни“ и „мюсюлмани“. Той гласи:

 

Живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено“?![103]

 

Но нали ни е втълпена заповедта „Обичай ближния си“? Редовните читатели добре знаят, че тя постановява, да обичаш своя ближен израилтянин.

 

Не убивайозначава да не убиваш представителите на твоя собствен [еврейски] народ. Юдейската традиция учи, че същността на Тората е задължението да обичаш своите ближни като себе си. Като терминътближенсе прилага само спрямоевреин“.[104]

 

Обичай ближния си като самия себе си – това е важно правило от Тората. Всеки евреин трябва с цялото си сърце да обича своя ближен евреин. [Равинът] Баал Шем Тов изключително харесвал да обяснява това, както следва: „Нашата Тора ни учи даобичаме Хашемнашия Бог с цялото си сърце“. Как можем да докажем на самите себе си, че изпълняваме тази заповед? Само чрез искрена любов към всеки евреин, към всеки син на богоизбрания народ“, който Хашем е избрал сред другите народи, за да обича така, както човек обича сина на своя най-добър приятел.[105]

 

А неевреите? Постоянно насаждат омраза към нас, които не принадлежим на „богоизбрания народ“, и преди всичко спрямо християните. И то от най-високите политически и религиозни равнища в държавата Израел, например:

 

В своята седмична, съботна вечерна проповед израелският сефарадски лидер, равинът Овадия Йосеф, заяви, че неевреите съществуват, за да слугуват на евреите.

 

Гоите са родени, за да ни обслужват. Без това, те нямат никакво място на света; само да служат на народа на Израел“ – заяви той, по време на публично обсъждане на това, каква работа е допустима да бъде възлагана на неевреите, за да се спазва Шабат.[106] (Вижте илюстрацията.)

 

Няма лъжа и измама никаква манипулация. Известието е предадено от Еврейската телеграфна агенция и е поместено в най-многотиражния израелски всекидневник, излизащ на иврит и на английски език – “The Jerusalem Post”. Изданието побърза да изтрие публикацията си в интернет…

 

Главатарят на сефарадските евреи в Израел продължил да се гаври с неевреите:

 

Защо са необходими неверниците? Те ще работят, ще орат, ще жънат. Ние ще си седим като effendi и ще ядем“ – рече той под одобрителния смях на някои.

 

Йосеф, духовният лидер на партията Шас и бивш главен сефарадски равин на Израел, каза също, че животът на неевреите бива запазван единствено, за да бъдат предотвратени финансови загуби за евреите.

 

С неверниците трябва да бъде като с всеки друг: Те трябва да умрат, но господ ще им даде дълголетие. Защо? Представете си, че нечие магаре умре. Това ще е загуба на пари. То е слуга на съответния човек. Затова и получава дълъг живот, за да се труди усърдно за своя евреин“ – рече равинът…[107]

 

Стана ли ясно, кои възприемат труда като наказание? Комунистите и социалистите във всички техни разновидности и разцветки, включително фашисти, нацисти и пр. И евреите! Но нека не изпускаме от съзнанието си максимата, че всички комунисти са евреи.

 

Не друг, а евреинът Вайнингер, който освен това ненавижда евреите, обясни защо толкова много евреи са комунисти по природа. Комунизмът не е просто интернационална религия. Той съдържа в себе си отричането на недвижимата собственост, особено на притежаването на земя [в Израел цялата земя е държавна]. А бидейки интернационалисти, евреите никога не са развили вкус към недвижимото имущество; те предпочитат парите.

 

Парите са инструмент на властта. Макар, разбира се, в края на краищата, комунистите да заявяват, че ще се избавят от паритетяхната власт е достатъчно здрава и силна, за да им позволи да управляват стоките, като упражняват деспотично въздействие без наличието на пари.

 

Ето как едни и същи мотиви вдъхновяват и подтикват еврейските комунисти и техните уж явни врагове, еврейските финансисти. Когато във времена на икономическа криза собствениците на недвижимо имущество усещат притеснението на доста тежките обстоятелства, тъкмо еврейските лихвари, които станаха най-богати, с цялото си коравосърдечие им се притичат на помощна съответната цена.[108]

 

Най-важното е: Защо всички ние мълчим? Утре, когато ударят кепенците на проекта „Израел“, нали част от тези башибозуци, поделящи вярата си между Мамон и Йехова, ще нахлуят тук? И като кърджалии ще ни премажат. Както постъпват с палестинците. Циганската напаст, която пак комунистическият правешки царни натресе, ще ни се стори игра на стражари и апаши!

 

Такива са разпоредбите на ТораЗаконът! Според юдейските жреци, политиците от партиите на фарисеите и садукеите, и наследилите ги равини, да обича съплеменниците си и да мрази неевреите е постановление, неотменимо и задължително за всеки юдей. Тъй като билопредадено на Моше отбогаЯхве-Йехова. Той гоизсякъл със светкавица върху каменни плочискрижали“.

 

 

 

Познанието е власт. Власт да вършите зло… или добро.

Самата власт не е зло. Тъй че познанието не е зло[109]

 

 

 

И така, от едната страна – „Не убивай“. От другата – „живот за живот“. Кое от двете?

 

В психиатрията диагнозата е шизофренияраздвоение на личността. В живота? Същото. Толкова много съвременни хора, които след изобилието от доказателства на археологията и историята приемат съществуването на някакъв „вехт завет“, на Моше, на Яхве-Йеховабиблейскибог“, плашещ се от светлината, са доказателство за наличието на масова шизофрения.

 

И така, комунизмът, при който всеки върши, каквото си иска, или не прави нищо, но ползва, каквото и колкото му харесва, е невъзможен. Разбрахте ли? Кой ще ме убеди в противното?

 

Когато вас ви боли зъб, аз не усещам нищо. Въпросът с любовта към ближния е колкото възвишен, толкова и битово примитивен. Всичко се свежда до свободата, която да се крепи върху морални норми. Общият обединяващ принцип е формулиран навярно още преди пришествието на Исус Христос. Той е елементарен, но верен и справедлив:

 

Quod tibi fieri non vis, alteri ne feceris” – „Не прави на другите онова, което не желаеш да стане с теб“.

 

Още по-простичко: Еднакъв закон за всички, без изключение. Закон, съставен от нравствени, вещи в материята, опитни люде, не само от юридическите среди, които се ползват с доверие. И приет на референдум след достатъчно дълго и подробно обсъждане от онези, които имат желание за това.

 

Нататък трябва да следва свободната изява на личността. Любовта между хората съдържа взаимното разбиране и взаимопомощта, съпричасността, съчувствието, безвъзмездната помощ и т.н. Обаче без насилие над егото. Това отсъства в Евросъюза. Той се превърна в нов СССР с характерните за него центростремителни сили, които дяволът е подшушнал на поета:

 

Москва, Москва! Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш! Ти пак си огнено сърце и с ясна пурпурна усмивка бдиш над братски стиснати ръце. Че блясъкът на твоята зора раздра световната тъма, че ти като възторжена сестра събра на цялата земя и радостта, и бурната печал!…

 

Москва, Москва! – звезда на нови времена!

 

Москва, Москва! От своите площади днес мълвиш присъда над вековен гнет. Сред теб са Лондон, Рим, Берлин, Париж, сред теб и целий пролетарски свет.[110]

 

Има ги „братски стиснатите ръценабогоизбраните“ – номенклатурата. Там е и „блясъкът на твоята зора“. Той е „раздрал тъматана лентяите, за да ги вкара в света на грабителството. Но в цялата работа съзираме и швестерството – „възторжената сестра“. Днес то шества по булевардите на „цивилизованиясвят, развяло знамената в цветовете на дъгата.

 

Нашумелият тези дни скандал във Великобритания с лорд Сюъл е поредното доказателство за наличието на елитени същевременно подземен свят. Той принадлежи на световната номенклатура. Вторият човек в британската законодателна йерархия беше изобличен като сбърканяк, който вдигал оргии с платени нощни пеперуди“. Носел дамско бельо[111] (Вижте илюстрацията.)

 

Но нима не стана ясно, че например Бил Клинтън е плод на същия вид развлечения. Майка му била от тези лесно достъпни момичета. Заченала от Дейвид Рокфелер и родила плода на взаимното им забавление. А пък тайният татко го издигнал чак до Белия дом. The best whorehouse in the capitol, ако ми разрешите перифразата на заглавие на стар филм.[112]

 

Но както писа една журналистка:

 

Странният оцветен в розово-оранжево сутиен, в действителност е най-малкото

 

Той [Джон Бътифант, лорд Сюъл] е заплащал на проститутки за техните услуги, извършвани в елегантен и известен апартамент на Dolphin Square,[113] който му струва 1000 лири месечно, вместо по около 3000 паунда при настоящите тарифи на наемите. „Частният живот“ на този човек е изцяло субсидиран от данъкоплатеца. И тъкмо това най-много дразни и боде очите

 

Тъй като той беше човекът в Камарата на лордовете, който отговаряше за това, да е сигурно, че неговите колеги, останалите слуги на обществото, се държат, както трябва, представата задвойни стандартиго прикрива по-невпечатляващо, отколкото злочестият сутиен. Неговите ужасни оплаквания към жените, които са го таксували по 200 лири на нощ, за това, как не може да връзва двата края с 200-паундовата дневна дажба за битови нужди от Камарата на лордовете, е най-отвратителният елемент в целия скандал. „Харча ги за вино и други неща“ – отбелязал той…

 

В действителност надницата за перовете е 300 лири дневно, макар да не се отнася до Сюъл. На него му плащат 112 000 паунда годишно. Сума, формирана от неговата заплата, задето от време на време председателства комисии в Камарата (84 525 лири), и от допълнителните 36 000 паунда, давани му, за да поддържа дом в Лондон. Той се оплаква, че се бори с живота. А когато една от жените го пита, дали неговата всекидневна добавка от 200 лири му стига, за да плати обяда си, той отговаря: Това не е за обедите, скъпа пепеляшчице. То плаща ето това.“ Олеле!

 

Истинският скандал с лорд Сюъл е финансов, а не сексуален.[114]

 

Не е точно така, понеже той е политически вапцан и то в доста наситени тонове. Тоест, освен финансов, е и нравствен. По-скоро – безнравствен. Въпросният елит, неизменна част от който е лордът, няма идеологическа окраска. Не е нитоляв“, нитодесен“. Той е номенклатурна класа, която брани своите интереси и се бори за преуспяването на онези, които са я излъчили и я поддържат. Затова незабавно се постара да се разграничи от него, даже да го изрита.

 

Говорителката на Камарата на общините лейди Буутройд го описа като гнила ябълка“, която е докарала лоша слава на горната камара.[115]

 

Компрометирала Камарата! Хубаво, ама ексцентричният пер все още не се е отказал от депутатското си място… Колкото и „оскъдна“ да е хранилката, която то му осигурява, хич е по-малко, нали? На всичко отгоре 69-годишнатагнила ябълка“ лорд Сюъл извади на показна сергията на политическия плод-зеленчук – други, далеч по-скапани плодове. Които поне видимо са разполагали с повече власт от него. А когато някой надникне зад паравана на личния им живот, лъсва цялата перверзност на тези типове. Например – на Тони Блеър, който насаме също се увива в цветовете на дъгата.

 

 

 

 

 

Туй то. Ще възразите, че Блеър има деца, Бушсъщо. Колко от обратните са създали рожби?

 

Например Атанас Свиленов. Освен със син, този „яростен антикомунист“ и главен редактор на вестник „Демокрацияможе да се похвали и с обемисто доносническо творчество. Поради значението на събитието лично за мен, помня датата: 30 януари 1996 г. На нея, вечерта, Наско ми заяви с патетичен тон:

 

Докато има даже един жив комунист, ще продължа да се боря с комунизма и комунистите!

 

Пребори се – voilà. Май на 78-годишна възраст още заема шефско място в телевизионната филмотека…

 

Само бездарникът не се развива, той винаги е бетонно убеден“ – заявил „милият“, на слизане от пангара.[116]

 

Преди 20 лета не мислеше така, а обратното. Готов съм да свидетелствам пред съда.

 

Освен това, преди малко забелязахте ли? При комунистите, фашистите, социалистите винаги има зора“. Знаете какво олицетворява тя, символ на кого е.

 

Не случайно в нашумялата си реч отпреди десетина дни, фасадата на назначения британски политически елит, официозният премиер Дейвид Камерън, атакуваконспиративните теории“. И обеща, че ще поведе война срещу техните разпространители. Като се закани:

 

Няма да им позволим да победят.[117]

 

Ленин и Сталин първи повели такава битка срещу антисемитизма“. Кой още отрича, че комунизмът не е победил, а Европейският съюз не е комунистически? Цялата мечта на комунистите разрушители, на мързеливците, чийто кръст са нагайката и картечницата, е в наличност. В САЩоще по-рано!

 

 

 

Злото е опасно,

но глупостта е по-разрушителна и от него

 

 

 

Що за птица е Дейвид Камерън според Джон Бътифант Сюъл, барон Сюъл, който до 26 юли 2015 година беше председател на комисиите на Камарата на лордовете на Британския парламент. Това е втората длъжност в горната част на законодателното тяло след говорителя. (В момента Lord Speaker е Франсиз Гъртруд Клеър ДСоуза, баронеса ДСоуза). На практика, допреди дни лорд Сюъл беше втората фигура в британската парламентарна йерархия!

 

 

 

 

 

Седмица по-късно „изгрямнението на някои водещи американски демократи, като Хитлери Клинтън. От кореспонденцията й с нейния придворен евреин Сидни Блументал изплува мнението за настоящия британски правителствен шеф на бившата първа дама и най-амбициозна претендентка за личен мандат в Белия дом. Далеч преди лорд Сюъл  да произнесе току-що видяното във видеозаписа, още през 2009 г., когато Дейвид Камерън беше само мераклия за премиерския пост, comrade Клинтън, Хилъри Родъмовна, е приела следната оценка за него:

 

Несигурен, неопитен, тъп и преди всичко незаинтересуван.[118]

 

Нима не си представяте, как по-догодина, когато или ако, Хитлери Клинтън получи назначението за президентка на разлагащата се империя САЩ, двамата с Дейвид ще се прегръщат, все едно нищо особено не е било изречено. Не пропускайте знаменателния факт, че Хилъри и Камерън принадлежат на онова „избрано общество“, което обобщено обозначаваме с израза „меки китки“…

 

През това време във Францияla terre de la libertéстраната на свободата, ще изправят пред съда поредния старец по обвинения внацизъм. Този път това ще бъде основателят на партията Национален фронт Жан-Мари Льо Пен. Нищо, че не е бил нацист. Просто не е комунист или социалист. А в наши дни това явно е тежко престъпление.

 

Например социалистът Франсоа Митеран е бил и нацист – пардон – национал-социалист, collaborationnisteслужил на правителството във Виши, което сътрудничело на хитлеристите. Даже го удостоили с най-високия медал, присъждан на цивилни – “La Francisque”![119] (Вижте илюстрацията – корица от книга, представяща как младият бъдещ президент – с мустачките – се ръкува с маршал Петен, ръководителя на правителството във Виши.) През 1989 г. във френското посолство в София той закуси с група комунисти, излъчени от ЦК на БКП, някои – т. нар. активни борци против фашизма и капитализма. Не без негово съдействие ги обявиха за… „дисиденти“?!

 

Така беше даден стартът на официалнияантикомунизъм“ у нас – комунистическия. Ето как на авансцената лъснаха мутрите на излюпената в комунистическите инкубатори и подготвена в школите на КГБ и ДС дирижирана опозиция“. Зад тези комунистическинесъгласни“ – с какво и кого, може би със самите себе си – стояха западните им наставници. Те ги бяха подбрали за главни герои във фарсанежна революция“ и „демократизацияна някакво тайно прослушванеcasting. Бяха влагали известни суми в тях. И не само разчитаха, а настояваха, искаха възвръщаемост, измервана в стотици пъти, в хиляди проценти.

 

Истинските антикомунисти, даже мъчениците на тоталитарния режим, бяха изтласкани в миманса. Някои станаха жертва на активни мероприятия на ония служби. Други се оказаха неспособни да се борят със зъби, лакти и нокти с неофитите на милиционер-демокрацията. (Как беше възможно дребничкият, слаб на вид, интелигентен Илия Минев да се справи с видния еднакво добре отвсякъде Сашко Йорданов или с ГошоТъпотоПетров, да речем?) Трети бяха допуснати и отстранени. Четвърти се отказаха сами. Най-много бяха онези, които дори не опитаха да се появят в измамната светлина на прожекторите в интернационалното политкабаре.

 

В СССР, в България, в целия бивш източноевропейски съветски блок, в Китай, Северна Корея, Виетнам, Камбоджа, Куба, комунистите бяха ликвидирали повече от 100 милиона души! Никой не беше осъден! Нито един, ако прескочим гротескниясъдебен процесна коляно срещу Елена и Николае Чаушеску в Румъния, които бяха убити от своите. За да не проговорят.

 

Даже източногерманският диктатор Ерих Хонекер беше оставен да завърши дните си спокойно и охолно при своята дъщеря, далеч по-рано осигурила убежище на фамилията в Чили при колегата-диктатор, генерал Аугусто Пиночет.

 

Преди това, докато Холивуд се лигавеше с производството на филми за Карлос Чакала, терористът се подвизаваше най-често в Германската демократична република. Сега спомените за патрицианския живот на убиеца Илич Рамирес Санчес под шапката на Ministerium für Staatssicherheit,[120] по-известно като Stasi, са изтрити. На Запад напомнянето на престъпленията на комунистите се смята за неприлично, за израз на лошо възпитание! Нали всички са комунисти?

 

Затова Хонекеровата вдовица Марго, негова трета официална и четвърта по ред съпруга, претендира за по-висока пенсия в „демократичнатаФедерална република, чието управление е окупирано от ционистката мафия. И нагло се интересува:

 

Какво беше престъпно в Източна Германия?… Нека други да се извиняват![121]

 

В същото време ставаме свидетели на следното:

 

Срещу Жан-Мари Льо Пен, бившия лидер на крайно-десния Front National, ще бъдат отправени криминални обвинения, задето е споменал, че нацистките газови камери са историческаподробност“, заявиха източници от съда.

 

Той ще бъде съден за отричане на холокоста или за престъпления против човечеството, което е престъпление във Франция. Прокурорите започнаха разследване след като през април той направи бележките в телевизионно- и радио интервю.[122]

 

Какви „престъпления против човечеството“ е извършил старият Льо Пен, моля? Ако съм във Францияедна от люлките на комунистическите революции, явно няма да мога да изляза от затвора. Така е в la patrie de la liberté, égalité, fraternité – родината на „свободата, равенството, братството“ – на лъжата, на най-голямата лъжа!

 

За Palais de Justice – съответно – le système de la justice,[123] това, че „всеки човек има право на свобода на мисълта, съвестта и религията“, гарантирано от Член 18 на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН, няма значение. То не важи в Петата република. Прилагат уж задължителното наднационално законодателство по целесъобразност, според необходимостта.

 

Понеже законите са израз на обществените отношения. Пишат ги господстващите класи. Както навсякъде в „свободниясвят, така и във Франция най-отгоре сред тях са les juifs.[124] Те победиха в двете световни войни. Затова ги разпалиха!

 

Нищо, че цитираният документ, приет от Общото събрание на Организацията на обединените нации още на 10 декември 1948 г., уж задължава властниците да съблюдават следното:

 

Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.[125]

 

 

 

Двойните стандарти обиждат интелекта

 

 

 

Има ли разлика между драстичното погазване на човешките свободи и права във Франция, Германия, Австрия и други „демократични държави“, и живота в Русия? Всекидневно бичуват Путин със словесния камшик на Запада. Дали винаги заслужено? Или и това е пропагандна игра?

 

Например, твърди се, че в района на Свердловск воюват срещу книги. Така пише лондонскиятThe Daily Telegraph”:

 

Трудовете на двама от най-изтъкнатите британски военни историци са били забранени в руски регион заради намеци, че интерпретират погрешно събитията от Втората световна война и са „пропити с нацистка пропаганда“…

 

Изобщо не е възниквал въпрос за отстраняване или забрана на книги. Образователното министерство не разполага с такава власт“ – заяви Юлия Воронина.

 

„Много историци, както руски, така и чуждестранни, смятат, че книги от автори като Джон Кийгън и Антъни Бийвър тълкуват погрешно информацията за събитията от Втората световна война, в противоречие с историческите документи. И са пропити с нацистки пропагандни стереотипи“ – заяви в изявление ръководството на Свердловския регион.

 

Книгите на г-н Бийвър за Сталинград и падането на Берлин, а също за Битката за Нормандия, го направиха един от най-четените англоезични историци, пишещи за войната от 1939-1945 г.

 

Сър Джон Кийгън, който почина през 2012 г., написа повече от две дузини томове за военната история, в това число „Лицето на битката“ и „История на военното дело“. През последните 25 години от своя живот той беше военният редактор на The Daily Telegraph.[126]

 

Опа! Има си крушка опашка

 

Ако се питате, коя е тази Юлия Воронина, ще отвърна, че и аз бих желал да узная. Такъв епрофесионализмъти на западните журналяпроститутките на Интернационала. Комунизъм.

 

Изобщо не става дума за защита на Русия, а още по-малко – на товарищ Владимир Владимирович. Опираме до питането, в състояние ли сте да откриете разликите? Сами преценете къде има повече свобода.

 

Обаче неколцина руски историци, включително онези, които са критикували г-н Бийвър, отхвърлят мярката.

 

Бийвър притежава специфична гледна точка, която може да бъде определена като антисъветска. Но в неговите книги изобщо няма нищо, което да възхвалява нацизма“ – каза Александър Дюков, директор на руската фондация „Историческа памет.[127]

 

ВсвободнияЗапад преследват даже книгите на Пол Расиниѐмъченик на нацизма?! Той беше френски преподавател по литература. През войната помагал на евреи да избягат в Швейцария. Заловен, заради това бил осъден и хвърлен за цели четири години в нацистките концлагери Дора и Бухенвалд.

 

Но мемоарните му книги са табу, понеже не се съобразяват с пропагандните доктрини и клишета. И изнасят истината: Никакви нацисткилагери на смъртта“, газови камери за убиване на хора, изтезания, „холокост“ и т.н. измислици не е имало. Нацизмът, по-правилно националсоциализмът, е отвратителна тоталитарна система. Но тя е имитирала съветската. И никога не е достигнала зверствата на комунизма като мащаби и по жестокост.

 

Какво да кажем за изключително почтения Дейвид Ървинг? Той прекара 25 години в германските и съветските архиви. На него дължим откриването на дневниците на Йозеф Гьобелс, на личния Хитлеров доктор, евреина проф. Теодор Морел, разказите на архитект Алберт Шпеер, министър на снабдяването на райха, осветляването на още хиляди страници документи, които хвърлят обилна светлина върху истината за Втората световна война, нацизма, комунизма.

 

Антъни Бийвър се защити, нападайки Русия. Стори го в „левия“ печат.[128] (Вижте илюстрацията.) С право. Но не обели и дума за Дейвид Ървинг и останалите полузабранени историци в родината му. Напълно недопустими и подлежащи на съд в Австрия, Германия, Франция, Швейцария, ХоландияВсестожери на свободата и демокрацията“!

 

Освен това, съвсем точно обвинявайки съветските войници в масови изнасилвания на германски жени, Бийвър изобщо не споменава, коя сила накара ръководителите на неговата родна Великобритания да се съюзят с най-големия сатрап в човешката история? Няма и дума за лъжите за изтреблението на европейските евреи“. Нито за следвоенните еврейски терористични банди, които тровели водоизточници в Германия, изнасилвали, ограбвали, избивали… След като се навърлували, еврейските престъпници, масови убийци, оставили зад гърба си повече от 1,5 милиона избити германци – повечето напълно невинни граждани![129]

 

Докладите на въоръжените дивизии на НКВД в Източна Прусия“ – посочва  Антъни Бийвър, – „прикриваха самоубийствата на германски жени, които повече не можеха да понасят насилията. Те бяха изпращани до Лаврентий Берия, началника на НКВД, и до Сталин. Дневниците на съветските военни кореспонденти и офицери разказват за видяното. Една журналистка описва войските като „армия от изнасилвачи“, но това вече е прекалено. Не всички изнасилваха. А мнозина предани комунисти бяха ужасени от поведението на своите събратя по оръжие. Някои отчети също посочват, че еврейски офицери, които трябва да са имали повече причини за отмъщение, правеха, каквото можеха, за да спасяват жени от нападенията.[130]

 

Ех, товарищ Антъни Бийвър, колко мръсници като вас има на този свят! Комунистите и евреите, последнитенеизменно в челните редици на комунизмаса добри?! Винаги! Непременно! Даже Иля Гершонович Еренбург, който от страниците на вестник с многомилионен тираж призовавал:

 

Убий германеца!.. Да не сгрешиш. Да не пропуснеш. Убий![131]

 

Германеца – може. Евреина и комуниста, което е почти едно и също – не. Забранено е! То е равнозначно на посегателство на богатехния, на мракакойто се плашел от светлината.[132]

 

Ето защо другарят Бийвър е избрал левичарско издание. Всичко идва по местата си. Нали товарищ Путин, Владимир Владимирович, Шеломович по мать, също е Техен? Комуняга кагебистпрестъпник – такъв е.

 

Неговите любими комунисти и евреи продължават да ни задушават. Той мълчи. Както и целият „демократиченЗапад си траеше близо половин век! Докато тайно, зад кулисите, другаруваше с таварашутките и техните слуги в съветския блок. А накрая се оказа, че тъкмо те са неговите момчета. Поробените източни народи вълци да ги ядат!

 

Чифутска подлога – такава е моята диагноза за този човешки отпадък и подобните му!

 

Да беше жив, дядо Вазов щеше „да пренастрои своята гусла“:

 

Тъй нагло лордът с хладен вид министерската реч си казаи тих, циничен, зверовит, блъвна си страшната омраза към нас и лъжейки без стид, очите на света замаза.

 

Но, о, афронт! На туй протест от хиляди места се дава и после таз гръмовна вест лъжлив пред цял свят лордът става.

 

О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява?[133]

 

А Дейвид Ървинг е непризнат, няма титли и издава книгите сисам. Никой не ги рекламира. Даже не го споменават.

 

Когато ционистки гестаповци го съдеха, британските власти и медии здраво стискаха очите си, правеха се, че не забелязват! И допуснаха да лежи в австрийски затвор.

 

What a shame![134]

 

Ами Дейвид Коулевреинът от Канада, чийто документален филм, изобличил лъжите за Аушвиц, фабрикувани от съвременните Одисеевци, е забранен? Да, да, всвободнияЗапад! (Май е време да го покажа целия.) Самият той беше пребит почти до смърт от еврейските шпицкоманди и е инвалид!

 

Защо западнитеинтелектуалцинито веднъж не протестираха, когато лишаваха от работа френския професор Робѐр Форисо̀нмногократно смазван от бой от еврейските зверове? Някой сеща ли се за евреина Норман Финкелстайн, който свали маските от бизнесмените, печелещи милиарди от индустрията холокост“? Откакто издаде прочутата си книга, американецът – университетски преподавател, е постоянно без работа!

 

А някогашните високопоставени американски ционисти Бенджамин Фрийдман и Алфред Лилиентал? Те отвориха очите на жадните за правдата, за да се наситят с измамите на Ционсинагогата на сатаната. Честните хора са забравени!

 

Were living in the age of the hoax”,[135] както се пее в песен, която редовните читатели и зрители на бившето телевизионно предаване са чували.

 

Какви са тези двойни стандарти, които правят западния свят морално похабен и духовно отблъскващ? Защо е така?

 

Бени Морис е израелски историк. Щатен професор по изследвания на историята на Близкия изток в Университета на Негев в град Беер Шева, той е сред учредителите и лидерите на организацията „Нови историци“. Това са учени, които се стремят към истината, а не обслужват пропагандните цели на правителството.

 

Та Бени Морис цитира думите на Теодор Херцел:

 

В края на краищата европейският политически елит ще бъде принуден да поощрява ционизма.[136]

 

Което ще рече – и комунизма или социализма, както ви харесва.

 

Haben Sie verstanden? Do you understand? Comprenez vous? Поняли?

 

 

 

Когато злото се представя, че върши добро,

доброто е само временно[137]

 

 

 

Свободолюбивият“, „справедлив“ и „демократиченЗапад гони одъртелите нацисти. Но като орлица – израз, типичен за БКПбди над своите рожби, комунистическите престъпници. Нищо, че ако нацистите са ликвидирали 5-6 милиона души, комунистите видяха сметката на повече от 100 милиона! Може би по възприетата от Тях логика на собствения Им „мил товарищЙосиф Висарионович, първото е престъпление“, а второтопростостатистика“?

 

Заради паримного пари, стотици милиарди долари, марки, евро, вече 70 години евреите оревават орталъка за унищожението“ на 274 000 души, извършено от Техните момчета – нацистите. Превърнаха една измама в религия – холокостика. А тези 274 000 покойници бяха изкарани 6 милиона! Никой няма право дори да обсъжда това числото есвещено“! Усъмните ли се в него, съдят и изпращат зад решетките. Всичко това – в „свободна“ и „демократичнаЗападна Европа?!

 

Същата тази Европа, която отказа да приравни престъпленията на комунистическите режими към тези на националсоциалистите. А само у нас в смъртоносната жътва на другарите като снопове бяха посечени 222 000 души по нееднократно представяните от мен международни оценки.

 

Нека припомня, че „демократичниятЕвропейски съюз наистина отхвърли призива на външните министри на шест страни-членки, подписали т. нар. Пражка декларация.[138] В нея се настояваше Европейската комисия да приеме, че отричането или омаловажаването на комунистическите престъпленияе криминално закононарушение и обида в целия ЕС.[139] Целта беше уеднаквяването на стандартите, по които се осъжда отричането на престъпленията и на нацистите, и на комунистите. Макар сравненията между тези режими да са неточни и не до там справедливи.

 

Забелязахме и определена активност от страна на някои първи дипломати. Например Аудрониус Ажубалис, външният министър на Литва по онова време, който беше инициатор на писмото с искането,[140] го описа като „биене на тревогапред Брюксел. И допълни, че „всички знаят за престъпленията на нацизма, но само част от Европа има представа от престъпленията на комунистите“.[141]

 

А тогавашният чешки министър на външните работи Карел Шварценберг заяви, че отричането на престъпленията на комунизма е аналогично на отричането на престъпленията на нацизма. А последното е престъпление в доста от страните от ЕС. И подчерта как на Изток съществувапринципно безпокойство, че тоталитарните системи не са оценявани по един и същ стандарт“.[142]

 

За наш срам, отбългарскастрана под писмото беше поставил подписа си Николай Младеноввнук на активен борец, син на комунист и ченге. Положението на ООН е още по-позорно. През 2013 г. „синът на полка“, израсъл в някои от задграничните посолствата на Живковия режим, беше назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун  за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. През февруари 2015 г. лично южнокорейският генсек го гуди за специален координатор на световната организация за Близкоизточния мирен процес!

 

Разбирате ли защо накрая Европейската комисия отхвърли предложението, като се позова на независимдоклад за състоянието на действащото законодателство на отделните държави.[143] Първоначално комисаритеназвание досущ като в СССРсе оправдаха сразличния подход в отделните държави-членки“. Накрая не издържаха и признаха, че „очевидно в основата си онова, което комунистическите режими вършеха, беше ужасно, но те не засегнаха етническите малцинства“.[144]

 

Последното въобще не отговаря на истината. Достатъчно е да припомня т. нар. Възродителен процес у нас. Най-малкото „демократите“, начело с Иван Костов, подписаха международен акт, с който признаха наличието на малцинства у нас и „погребаха национализма“, нали?

 

Стана съвсем ясно какво тормози западните демократи“. На първо място, явно целта беше да се отделитрагедиятана евреите при нацизма от тази на останалите народи. Тя да бъде нещо „висше“, непостижимо за останалите.

 

На второ място, съвсем неудобно е злините на нацизма да бъдат приравнени с жестокостите на комунистите – предимно евреи. В противен случай щеше да стане наложително изясняването на цялата историческа истина. А тя е прекалено нелицеприятна: и нацисткото, и комунистическите ръководства бяха съставени изключително от същества с еврейски произход. Доказателства колкото щете…

 

На трето, но не на последно място, днес всички са социалисти. Европейският съюз е социалистически проектпровален опит за държава на алчно червената евромафия. Той е обречен, както стана със СССР. Струва си да се вслушвате в гласове на хора, изстрадали правото си да бъдат смятани за честни, като например Владимир Буковски.

 

Освен мнимото огорчение и разочарование на част от страните-членки на ЕС, съвършено неприятни се оказаха и някои разминавания. Фалшът пролича в отказа на инициатора на предложението Ажубалис да коментира опитите за реабилитация на някои от бившите комунистически диктатори.

 

Статии в печата в Румъния твърдят, че комунистическият диктатор Николае Чаушеску щял да бъде добър президент, ако беше останал само десет години на власт. Чаушеску прекара във властта 24 години, докато не беше убит по време на революциятаот декември 1989 г.

 

В България министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ако неговото правителство беше в състояние да изградиедна стотнаот онова, което комунистическият диктатор Тодор Живков е построил, „това щеше да бъде огромен успех не само за него, но и за всяко правителство“.

 

И Борисов, и Басеску се числят към Европейската народна партия.[145]

 

Дваматагероиимат още общи неща. Те са потомствени комунисти и офицери от тоталитарните служби. Замесени са в купища далавери, но винаги се измъкват сухи от тях. Нека речем така: засега.

 

Оставете, че за пореден път сме начело в списъка на позора. Едва шепа медии реагираха по такъв начин, какъвто виждаме в последния цитат. Повечето или не забелязаха събитието и не му обърнаха внимание, или преднамерено го обвиха с мълчание. Тук почти никой не обели и дума. Младежитесъвсем.

 

Посочете причината, извадете я на светло! „Свобода“, „демокрация“, „равенство“, „братство“, „справедливост“…

 

Заслужаваме да ни ликвидират. Вършат го преди всичко нашенци, а не чужденци. Поне по паспорт се водят такива. Онези отвън издават заповедите. Но тукашни дьонмета ги изпълняват. Не са дошли турци, татари, гърци, американци, руснаци, македонци и пр. да ни затриват, все пак? Ако ги има, те са се вмъкнали в кожите на български граждани.

 

Пък и защо да се лъжем? Комунистите, социалистите нямат отечество. За тях ubi bene, ibi patriaкъдето е добре, там е родината. Или: Ubi panis ibi patriaкъдето има хляб, там е родината.

 

Толкова.

 

Вместо да се занимава със своя „Еверест“ от проблеми, „люлката на съвременната демокрация“, ционистка Франция, реши да изправи пред съда поредния старец. Тази „свободнастрана ще съди Жан Мари Льо Пен, основателя и бившия лидер на патриотичната партия Национален фронт. Заплашва го затвор, понеже през априлказал, че нацистките газови камери са историческаподробност“…

 

Прокурор започна разследване…

 

Неговите бележки за газовите камери доведоха до горчивата раздяла с дъщеря му Марин, която през 2011 г. го наследи като лидерка на  Front National[146]

 

Какво ви казах? Да се усъмните в догмата на новата глобална религия холокостика, е равнозначно да бъдете изключени от обществото и изхвърлени от живота! Такъв е днешният свят. Сякаш превръща в реалност фантазиите, описани в измислицата еврейски завет:

 

И много хора от народите в страната приеха юдаизма, защото ги беше обзел страх пред юдеите.[147]

 

Не заради Бог, а от шубе, че евреите ще им видят сметката!

 

Whos this world? Qui est ce monde? Чий е този свят?

 

В „демократична“ и „цивилизованаФранция да изразите мнение, че газовите камери в нацистките концлагери, които служели за обезпаразитяване на затворниците (това заявява не стария Жан-Мари, а аз, след многогодишни проучвания и натрупан Еверест от доказателства), саисторическа подробност“, е равносилно на самоосъждане или на самоубийство. У нас комунистите се кълняха във вярност на КПСС и СССРвраждебни окупационни организации. И какво от това? Нищо.

 

Защото в техните лагери на смъртта натикваха десетки милиони невинни, даже без да ги обезпаразитяват в газови камери.

 

Сега същите комунистически убийци коленичат пред евроатлантиците“. Но за „мъдрия“ и „почтенЗапад всичко е наред. Неговият скрит елит, който роди комунизма и сътвори неговите садистични кадри, смята този връх на нелоялността за вярност къмпрогресивните сили“. Тоест – към него.

 

Преди да осъди Жан-Мари Льо Пен и всички, които не се съобразяват с еврейската политическа коректност“, на Запада му предстоят няколко неща. Първото е действителната игра на тронове“.

 

 

 

Нито любовта, нито злото побеждават,

но злото лъже повече[148]

 

 

 

След примера на гърците, които поискаха Германия да доизплати репарациите за Втората световна война, които им дължи, заедно с лихвитегигантска сумапоследва справедливата претенция на индийския премиер Нарендра Моди. Той се обърна към британците с иск да платят репарации за епохата, през която са били империя. И са държали родината му в колониално подчинение.

 

Той изцяло подкрепи изнесеното в речта на Шаши Тароор пред организацията „Оксфордски съюз. На 28 май 2015 г. индийският депутат поиска репарации от Британия за двата века колониално господство.

 

Г-н Тароор, член на [индийския] Конгрес, писател и бивш помощник-генерален секретар на ООН, заяви, че „възходът на Великобритания в продължение на 200 години беше финансиран от нейните грабителски походи в Индия.

 

Ние заплатихме нашия собствен гнет“ – заяви той. – „Малко прекалено е за изразяване: осакатявания, изтребление, изтезания и потисничество. След което – възхвала на демокрацията и на края на това.

 

Делът на Индия в световната икономика, когато Великобритания акостира на нейните брегове, беше 23 на сто. Когато британците я напуснаха, той беше паднал под 4 процента.

 

Защо? Просто, понеже Индия беше управлявана в полза на Великобритания.“

 

Господин Тароор добави, че индийцитебуквално са платили за собствения си гнет“. Тъй като в края на ХІХ век те са били най-големите потребители на британски стоки на света. А освен това са осигурявали заетост на високо платени британски чиновници.

 

Фактически, британската промишлена революция беше осъществена върху деиндустриализацията на Индия“ – обясни той.[149]

 

Кой от вас познава тези факти? Някога поглеждали ли сте на света от този ракурс? Замисляли ли сте се над причините за събитията и за настоящето дередже на човечеството, респективно вашето? Или нямате време, понеже поредното крилце или перце на комунистическата партия, финансирано от демократична мрежаот чуждестранни фондациивсъщност шпионски централиви призовава на протест“, надемонстрация“, на… Идиоти!

 

Нарендра Моди подкрепи изнесеното от Шаши Тароор и го превърна в иск. Предстои да го предяви официално пред Дейвид Камерън. Преди време лично витринният премиер призна:

 

Великобритания причини много от световните проблеми. Тя е отговорна за доста от историческите проблеми на света, включително за конфликта в Кашмир между Индия и Пакистан.[150]

 

Нима? А чия е отговорността за положението в Близкия изток? Кой утрепа Отоманската империя и предостави Палестина на хазарите? Преди близо век, по време на безкрайни запои, френски и английски дипломати разкроиха картата на региона. Като заложиха касетъчната бомба със закъснител, на чиито експлозии сме свидетели днес. А не продължават ли да вършат същото?

 

Да вземем за пример кюрдите, пръснати в пет настоящи държави. От един век те зоват за формиране на тяхна, и винаги биват предавани – и от „великитесили, и от страните в региона.

 

След Първата световна война кюрдското население изпраща делегация на Конференцията във Версай. Обаче през 1920 г., в Договора от Севр, някогашно парижко предградие, а сега едва ли не център на най-модерния делови квартал La Défense с новата „триумфалнаарка, те биват признати за национално малцинствов рамките на Турция.

 

Масонът Мустафа Кемал, с баща солунско дьонме и българска майка от албанските земи, отхвърля всякакви кюрдски мераци и амбиции. Така се стига до Конференцията в Лозана от 1922-1923 г. На нея кюрдите и арменците са изоставени окончателно. Освен в Турската република, първите са разпръснати във френска Сирия, в британски Ирак и в Иран. Трагедията на този народ, за който се предполага, че наброява най-малко 40 милиона души, не е преставала. Заслуга за това имат и американците и по-специално агентът на съветското КГБ с псевдоним „Бор“, „милиятеврейски другар Хайнц Алфред Кисингер, познат като Хенри Кисинджър.

 

Петнайсетина години по-късно, по време на Първата война в Персийския залив, която трябваше „да освободиКувейт от вашингтонския приятел Саддам Хюсеин, кюрдите бяха използвани безмилостно от американците. Радиостанция на ЦРУ и агенти на шпионската служба сред техните лидери ги подтикнаха да въстанат срещу режима в Багдад. Те ги послушаха и се разбунтуваха. Американците ги зарязаха, като позволиха хиляди от тях да бъдат избити в срамната „зона за сигурност“, която уж обособиха в Северен Ирак.

 

Десетки хиляди цивилни кюрди се втурнаха към този район в паника, наподобяваща библейското описание на „изхода от Египет“. Надеждите им се оказаха илюзии. Повечето от тях загинаха бадева в американската зона за сигурност“. А старият Буш спря настъплението пред иракската столица. Защото на Интернационала щеше да му трябва още една, този път напълно опустошителна война за петрол, пари, етническо прочистване и тотално господство в региона. И за да проправи по-широк друм за марша на световната революция на изток.

 

Един от първите масови убийци, както на кюрди, така и на араби, е „уважаваниятУинстън Чърчил. През двайсетте, като държавен секретар по въздушните сили и войната той „пресметнал“, че на Британияще излезе най-евтино“, ако бомбардира населението на Месопотамия.[151] Негодникът решил, че вместо да използва около 25 000 британски и 80 000 индийски войници, за да постави Ирак на колене, е по-добре да използва военновъздушните сили. „Предполагал“, че броят на загиналите араби ще възлезе от 4000 до 10 000 души. „Какво тук значат някакви си личности?

 

По заповед на държавния секретар цели иракски територии били превърнати в пустиня. Най-ярко се изявил „смелчагатаАртър Харис – командир на военновъздушен ескадрон. След поредицата терористични нападения над цивилни през 1923 г. той заявил:

 

Сега арабите и кюрдите знаят какво представляват истинските бомбардировки във вид на жертви и разрушения. В рамките на 45 минути цяло едно село може практически да бъде заличено, а една трета от неговите обитатели да бъдат убити или ранени.[152]

 

След две десетилетия същият Артър Харис се превърнал в чука, смазал Хамбург и Дрезден. Статуята муукрасява“ “Fleet Street”, някогашния лондонски журналистически център.[153]

 

Впрочем, Уинстън Чърчил заповядва използването на бойни отровни газове в Ирак през двайсетте. Но е честван като „герой“, а не е съден като военнопрестъпник, какъвто всъщност е бил! Именно той, евреинът, е смятан за „най-великия британец“. На него и на сънародника му Рузвелт дължим разрушената с храбростот въздуха София и останалите порутени български градове и села.

 

Да не забравяме онези около 9000 българи, които били убити на място или починали от раните си следствие на бомбардировките. Още 5000 били ранени. Повече от „90 на сто от жертвите са обикновени софийски граждани и едва 50-60 са войници от 1 пехотен полк“.[154]

 

Почитайте и двамата българоубийци. На нашенци явно им иде отвътре да тачат изключително разбойнициджелати, кръвопийци, душегубци, подпалвачи, узурпатори и грабителите – тези „гявол момчета“… „Има нещо гнило в Англия и България. Кюрдите също доказват, че не са научили нищо от уроците на историята.

 

Как изглеждат Близкият изток и Северна Африка днес?

 

Ирак, Сирия, Йемен, Ливан са в развалини. Палестинската автономия, която de facto представлява две малки територии, окупирани от Израел, е изравнена със земята. Египет е нестабилен въпреки четиригодишната диктатура на две последователни марионетки, назначени за президенти. Туниссъщо. Либия практически е разделена на три необявени и непризнати засега държави.

 

Саудитска Арабия и Катар финансират напрежението, като го поддържат и идеологическиверски. Иран се надява да излезе от десетилетията на изолация.

 

Единствено Израел се радва на спокойствие. Мюсюлмани се бият с мюсюлмани. Технитеврагове“ – евреите, щракат с пръсти? How come – как така?

 

Кенет Никълс ОКийф е бивш морски пехотинец от армията на САЩ. Участвал е във Войната в Персийския залив. След като го демобилизират, изгаря своя американски паспорт. Сега има двойно гражданство – ирландско и палестинско.

 

Преди началото на Войната срещу Ирак е предводител на акцията, наречена „Човешки щит“. През 2010 г. се включва в злополучната мисия на международната флотилия в помощ на Газа, завършила трагично с 9 убити и 12 ранени от израелските военни. Кен ОКийф характеризира еврейските войници като „страхливци с пушки“.[155]

 

Ето как ОКийф коментира обстановката в Близкия изток в интервю за Софи Шеварнадзе, внучката на покойния пръв грузински президент Едуард Шеварнадзе. Да припомня, че благодарение на дядо си, тя е израснала във Франция, където баща й е бил дипломат. След това е учила в Съединените щати. Там стана една от първите водещи на телевизията RT.

 

Сега работи в московската централа на същата медия. Дядо й беше член на Политбюро на ЦК на КПСС и министър на външните работи на СССР. Преди това оглавяваше грузинския клон на КГБ в Тбилиси! Негова рожба е наследилият го превратаджия Михаил Саакашвили, когото лично проводил да се образова на каквото трябва в Америка. По време на „Революцията на розитеЕдуард Шеварнадзе призна:

 

Обичат ме или не, уважават ме или не, всички тези хора са мои деца.[156]

 

 

 

 

 

Колкото до комунизма и антикомунизма, следва да припомня: Докато товарищ Шеварнадзе беше министър на външните работи на болшевишкия СССР, лично разхождаше мистър Едгар Бронфман из завардените от милиция московски улици.[157]

 

Едгар Бронфман, наследник на фамилията, която по време на сухия режим в САЩ забогатяла чрез контрабанда на алкохолни напитки, произведени от собствената й фирма “Seagram Company Ltd.”, оглавява еврейската Антиклеветническа лига в Съединените щати. Една от терористичните организации с най-разклонена мрежа на планетата.

 

Малко след „грузинските събития“ от края на 2003 г., “The New York Times” разкри:

 

Неотдавна, през юли, г-н Буш изпрати г-н Бейкър да работи със своя стар приятел, президента на Грузия Едуард А. Шеварнадзебившия външен министър на бившия Съветски съюз в навечерието на падането на комунизма – по време, когато страната беше раздирана от политически конфликт. Преди около две седмици г-н Шеварнадзе беше принуден да се оттегли като президент.[158]

 

А всички тези „дипломати, на които е възложено да се правят на геополитици, са комунистически ченгета, преквалифицирани влиберали“, „консерватори“, „социалдемократи“, „природозащитници“… Утре – ако се наложи – на марсианци!

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този път, специално за щедростта Стоянка Г. от Пловдив, Николай И. М. от Свети Врач (Сандански), Делчо Ц. Т. от Русе,.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Вж. “Zionism versus Bolshevism: A Struggle for the Soul of the Jewish People” by Winston Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., стр. 5, достъпна напр. от online: http://www.patriot.dk/churchill.html,  а в превод на български в: Хенри Форд – „Интернационалните евреи: Най-наболелият световен проблем“, Издателство „Жарава“, София, 2002 г., от online: http://otzvuk.com/Knigi/Okultna/Taini%20obshtestva/henri.ford-internacinalnite.evrei.pdf

[2] Най-вероятно терминът „интернационални евреи“ е въведн от Хенри Форд. Но за разлика от малоумния партиен повлекан Чърчил, автомобилният магнат смъта всички евреи за интернационалисти и до тридесетте години на ХХ век – с основание.

[3] Баварски йезуит, университетски преподавател, евреин, осиновен от монасите, който на 1 май 1776 г. обявява учредяването на Ордена на илюминатите – тайно революционно общество, което се стреми към власт над целия свят. Като се свързва със замогващото се семейство Ротшилд, Вайсхайпт, приел революционния псевдоним „Спартак“, формулира идеологията на военния комунизъ. Прониквайки в масонските ложи, илюминатите превземат ръководствата им. Оттогава те фактически направляват живота на планетата – решават въпросите на мира и войната, на демографията и прехраната… Върхът на управленската пирамида – на йерархията, е окупиран от Ротшилдови. Колкото и невероятно да звучи, те и още няколко еврейски банкерски семейства ръководят живота на планетата.

[4] Бела Кун, роден Бела (1886–1939), е унгарски комунистически деец, през 1919 г. оглавил коалиционното правителство на комунистите и социалдемократите по време на т. нар. Унгарска съветска република. След разгрома бяха в социалистическа Австрия, а сетне – в СССР, където става един от ръководителите на Комунистическия интернационал. Става един от През трийсетте оглавява службата на НКВД в Крим. Отличава се с изключителната си жестокост. Накрая, в навечерието на Втората световна война, след като отказва да върне обратно заграбените милиони, пада жертва на Сталиновата чистка в редовете на болшевиките. Смята се, че Бела Кун – Kohn – е роднина на Хелмут Кол – също Кон, и на Джон Кери – пак Кон.

[5] Руската анархистка и болшевичка, Ема Голдман, на която принадлежи мисълта: „Ако гласуването можеше да промени нещо, щяха да го направят незаконно.“ (Вж. Вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 2“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 7 март 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-2; също в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 6“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 15 май 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-7)

[6] Неста Уебстър е английска патриотка и историчка, чиито изследвания биват умишлено умаловажавани. (Вж. Nesta H. Webster – “The French Revolution: A Study in Democracy”, London, Constable & Company Ltd., London, 1919 г.; Nesta H. Webster – “The French Terror and Russian Bolshevism”, Boswell Printing and Publishing Co., Ltd., London, 1920 г.; Nesta H. Webster – “World Revolution: The Plot Against Civilization”, Small, Maynard & Company, Boston, MA, 1921 г.; Nesta H. Webster – “Secret Societies and Subversive Movements”, Small, Maynard & Company, London, 1924 г. и т.н. Всички тези книги са или в библиотеката, или в архива на автора.)

[7] “Zionism versus Bolshevism: A Struggle for the Soul of the Jewish People” by Winston Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, вече цит. съч.

[8] “Encyclopædia Britannica”, Encyclopædia Britannica, Inc., Chicago, IL, 1996 г., стр. 717. Също в: “Oliver Stone’s Untold History of the United States”, Oliver Stone, Peter Kuznick, Matt Graham,  premiered on Showtime, Narrated and directed by Oliver Stone, Ixtlan Productions, New York, NY, 2012 г., Chapter 2: Roosevelt, Truman & Wallace. Епизодът, в който е показан този факт, е представян в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ от 10 септември 2014 г., достъпно за гледане от online: https://www.youtube.com/watch?v=Z3K8OjKxcxE&spfreload=10, от 8:30 до 10:11 мин. Представянето му тук е невъзможно, поради цензурата, налагана от „свебодната световна мрежа“ YouTube. Всички части на сериала са в архива на автора.

[9] „Обыкновенный большевизм“, сценарий: Эдуард Володарский, Владимир Железников, Евгений Цымбал, Киностудия „Глобус“, Москва, 2000 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=Kx9hWBKmDRk, 1:00:32 до 1:00:44 мин. Епизодът е показван както тук, така и в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“. Филмът е в архива на автора.

[10] Европа стигна отвъд Кавказ – до Азербайджан. Също така включва Израел, но кой дна е защо, не и съседните Ливан, Сирия, Палестинската автономия…

[11] “Winston Churchill’s The Sinews of Peace Speech”, Westminster College, Fulton, Missouri, March 5, 1946 г., The Churchill Centre, winstonchurchill.org, Downers Grove, IL, online: http://www.winstonchurchill.org/resources/speeches/1946-1963-elder-statesman/the-sinews-of-peace

[12] “Cold War: Causes and Origins”, Shmoop US History Guide, Shmoop University, Incorporated, Los Altos CA, 2010 г., стp. 2.

[13] Тамошния комсомол, който даже бил задължителен в някои училища и университети.

[14] Президентът на САЩ има предвид пакта Рибентроп-Молотов и агресията на нацистка Германия и комунистическия Съветски съюз срещу Полша.

[15] Frank Freidel – “Franklin D. Roosevelt: A Rendezvous with Destiny”, Little, Brown, Boston, 1990 г., стр.324-325. – Бел. на Ч.Дж.С.

[16] “Roosevelt and the Wartime Summit Conferences with Stalin”, A Retrospective View by Charles G. Stefan, “American Diplomacy”, unc.edu, Pittsboro, NC, January 1998 г., online: http://www.unc.edu/depts/diplomat/AD_Issues/amdipl_6/stefan.html

[17] Вж. Григорий Климов – „Красная Каббала“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1996 г., стр. 28. Продължение на същото – пак там, стр. 64 и сл. Книгата е в библиотеката на автора.

[18] Вж. “France is the sick man of Europe, says former French prime minister François Fillon” by David Chazan, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 12 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11734627/France-is-the-sick-man-of-Europe-says-former-French-prime-minister-Francois-Fillon.html

[19] “The tragic mess that is ‘freedom of movement’” by Christopher Booker, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, 1 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/comment/11778387/The-tragic-mess-that-is-freedom-of-movement.html

[20] “Government will prove to migrants UK not ‘land of milk and honey’” by Rosa Prince, Assistant Political Editor, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Sunday, 2 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/11779195/Calais-crisis-Government-will-prove-to-migrants-UK-not-land-of-milk-and-honey.html

[21] Как така? И откога?, англ.

[22] “Jean Monnet: “Father of Europe”, University of Denver, law.du.edu, Denver, Co, дата на публикуването не е посочена, online: https://www.law.du.edu/index.php/jean-monnet-father-of-europe

[23] Пак там.

[24] Вж. напр. Alan S. Milward – “The Reconstruction of Western Europe, 1945-51”, University of California Press, Los Angeles, CA, 1984 г., стp. 420, също така 492 и сл.

[25] Пак там, стр. 169.

[26] Пак там, стр. 64.

[27] Вж. David Wightman – “Economic Co-operation in Europe: A Study of the United Nations Economic Commission for Europe”, Stevens & Sons, London, 1956 г., стр. 34.

[28] Вж. напр. “Mr Jean Monnet”, “The Times”, London, 16 November 1979 г. в: Angela R. Payne and Bharat S. Thakkar – “The Marshall Plan – Global Strategy and Foreign Humanitarian Aid” в: “Globalization – Approaches to Diversity”, Edited by Hector Cuadra-Montiel, InTech, Rijeka, Croatia, 2012 г., стр. 149. Книгата е в архива на автора.

[29] “Jean Monnet”, New World Encyclopedia, newworldencyclopedia.org, St Paul, MN, 2011 г., online: http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Jean_Monnet

[30] Douglas Brinkley and Clifford P. Hackett – “Jean Monnet: The Path to European Unity”, St. Martin’s Press, New York, NY, 1991 г., стр. 49.

[31] Вж. Irwin M. Wall – “The United States and the Making of Postwar France, 1945–1954”, Cambridge University Press, Cambridge, UK, New York, NY, USA, Melbourne, Australia, Cape Town, South Africa, 1991 г., стp. 55-56.

[32] Тази вечер или никога, фр.

[33] “Jean Monnet”, from Wikipedia, the free encyclopedia, en.wikipedia.org, The Wikimedia Foundation, Inc., San Francisco, CA, the page was last modified on 19 July 2015 г., online: https://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Monnet

[34] „Свето Евангелие от Матей“, гл. 7, ст. 20.

[35] Джайлс Фрейзър, англикански пастор. (“I believe in an authority greater than David Cameron’s. Am I an extremist?” by Giles Fraser, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 31 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/belief/2015/jul/31/i-believe-in-an-authority-greater-than-david-cameron-am-i-extremist?CMP=ema_1364)

[36] Уморих се. Изборих се от тази носталгия, фр.

[37] Вж. “From Putin to Mullah Omar, traces of cold war paranoia still shape our world” by Anne McElvoy, “The Guardian”, theguardian.com, London, Thursday, 30 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/30/putin-mullah-omar-east-germany-stasi-cold-war-paranoia

[38] Записи от изоставен остров, но буквално – „грамофонна плоча от изоставен остров, англ. Програма на радио BBC, която е започнала през 1942 г. и продължава понастоящем.

[39] Английският актьорът Уилям Клод Рейнс изпълнява ролята на капитан Рено в нашумелия навремето филм „Казабланка“, 1942 г.

[40] Пак там.

[41] Също еврейка, която до преди две години все още се трудеше в същото издание. Когато някой като мен изнесе тези факти, го обвиняват в „антисемитизъм“ и го изкарват откачен, който вярва и разпространява „конспиративни теории“.

[42] Член на БКП, председател на БНБ и вече осветен агент на ДС.

[43] Георги Тамбуев – „Власт, облечена в корупция“, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2001 г., стр. 303. Книгата е в библиотеката на автора.

[44] “David Cameron’s KGB recruitment attempt was actually just a ‘gay pick-up’” by Michael Segalov, “The Independent”, independent.co.uk, London, Friday, 31 July 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/david-camerons-kgb-recruitment-attempt-was-actually-just-a-gay-pickup-10429810.html

[45] Пак там.

[46] Едно момиче, едно момче, малко тъга, и щипка радост, ето от какво са направени спомените, англ. Стих от песента на Дийн Мартин „От какво са направени спомените“. (“Memories Are Made of This” by Dean Martin, written by Terry Gilkyson, Richard Dehr, and Frank Miller, 1955 г.)

[47] “From Putin to Mullah Omar, traces of cold war paranoia still shape our world” by Anne McElvoy, “The Guardian”, вече цит. съч.

[48] Тогава е първото издание на книгата, от която е следващият цитат.

[49] Иска да каже – Комитетът за държавна сигурност – КГБ – съкращение от Комитет государственной безопасности.

[50] Американския еврейски банкерско-комунистически елит.

[51] Григорий Климов – „Красная каббала: Лекции по высшей социологии“, Издательство „Пересвет“, Краснодар, 2001 г., стр. 165-166.

[52] “Robert Maxwell, 68: From Refugee to the Ruthless Builder of a Publishing Empire” by Craig R. Whitney, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, November 6, 1991 г., online: http://www.nytimes.com/1991/11/06/world/robert-maxwell-68-from-refugee-to-the-ruthless-builder-of-a-publishing-empire.html?pagewanted=all&src=pm

[53] Пол Нюмън в ролята на Джон Рууни от филма „Път към отмъщение“. (Вж. “Road to Perdition”, Screenplay by

David Self, Directed by Sam Mendes, The Zanuck Company, Los Angeles, CA, 2002 г.)

[54] Преди Втората световна война този евреин и комунистически терорист е осъден за убийство на полицай.

[55] Стоян Михайловски – „Световната книга“ в: Стоян Михайловски – „Книга за българския народ“, Издателство „Захарий Стоянов“, София, 2002 г., стр. 10. Книгата е в библиотеката на автора.

[56] Вж. “Brzezinski on a U.S. Berezina: anticipating a new, New World Order” by Idriss J. Aberkane, E-International Relations, e-ir.info, Bristol, England, March 31 2011 г., online: http://www.e-ir.info/2011/03/31/brzezinski-on-a-u-s-berezina-anticipating-a-new-new-world-order/

[57] The Great Game.

[58] “What’s Happening to America? (A Symposium)” by Susan Sontag, “Partisan Review”, Vol. 34, No. 1, Boston University, Boston, MA, Winter 1967 г., стр. 57–58.

[59] Вж. Leo Lerman – “The Grand Surprise: The Journals of Leo Lerman”, Knopf, New York, NY, 2007 г., стр. 413.

[60] Вж. Niall Ferguson – „The House of Rothschild: Money’s Prophets 1798–1848“, Viking Adult, New York, NY, 1998 г., стр. 186, 428. Книгата е в архива на автора.

[61] Вж. „Empire of the Sons“ by Sally Bedell Smith, „Vanity Fair“, Issue 437, New York, NY, January 1997 г., стр. 102.

[62] Вж. “Nicole Stéphane” by Ronald Bergan, “The Guardian”, theguardian.com, London, Friday, 23 March 2007 г., online: http://www.theguardian.com/news/2007/mar/23/guardianobituaries.obituaries

[63] Вж. напр. “David Irving jailed for Holocaust denial”, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 20 February 2006 г., online: http://www.theguardian.com/world/2006/feb/20/austria.thefarright

[64] Свобода и демокрация ли е това?, фр.

[65] Вж. John Sack – “An Eye for an Eye: The Untold Story of Jewish Revenge Against Germans in 1945”, Basic Books, New York, NY, 1993 г. Книгата е в библиотеката на автора.

[66] Вж. Robert I. Friedman – “Red Mafiya: How the Russian Mob Has Invaded America”, Little, Brown and Company, Boston, New York, London, 2000 г., и българското издание: Робърт Фридман – „Червената мафия: Как руските гангстери превзеха Америка“, „Факел експрес“, София, 2000 г. Двата варианта на книгата се намират в библиотеката на автора.

[67] Вж. Robert I. Friedman – “Red Mafiya: How the Russian Mob Has Invaded America”, Little, Brown and Company, Boston, New York, London, 2000 г., стр. 267, 270-271, в българското издание: Робърт Фридман – „Червената мафия: Как руските гангстери превзеха Америка“, „Факел експрес“, София, 2000 г., съответно стр. 280-282 и стр. 249-250. Книгата и на двата езика е в библиотеката на автора.

[68] “Remarks by the President at the NAACP Conference” by Barack Obama, Office of the Press Secretary, The White House, Washington, DC, Tuesday, July 14, 2015 г., online: https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2015/07/14/remarks-president-naacp-conference

[69] “General Wesley Clark Calls For Sending ‘Radical’ U.S. Citizens To ‘Internment Camps’”, RT, rt.com, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, New York, London, Moscow, 21 July 2015 г., online: http://www.rt.com/usa/310333-general-clark-radicalized-camps/

[70] Ноам Чомски, евреин, американски философ и лингвист. (Noam Chomsky, David Barsamian – “Imperial Ambitions: Conversations on the Post-9/11 World”, Metropolitan Books, New York, NY, стр. 73.)

[71] “Sandra Bland laid to rest in service celebrating her ability to stand up for herself” by Rob Crilly, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, July 25, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11763320/Sandra-Bland-laid-to-rest-in-service-celebrating-her-defiance.html

[72] Буквалният превод е „извън закона“. Но не винаги е точен.

[73] “Nelson Mandela quotes: from outlaw to president”, “The Week”, theweek.co.uk, London, 6 December 2013 г., online: http://www.theweek.co.uk/nelson-mandela/56407/nelson-mandela-quotes-from-outlaw-to-president

[74] Вж. Сергей Александрович Есенин – „Железный Миргород (очерки об Америке)” в: Сергей А. Есенин – „Полное собрание сочинений” в 7 т., Том 5, стр. 171 или в: Сергей Александрович Есенин  – „Железный Миргород (очерки об Америке)”, Издательство Эксмо, 2008 г., II Быт и глубь штатов, online: http://feb-web.ru/feb/esenin/texts/e75/e75-161-.htm

[75] “Another mass shooting, and yet again we’re told: don’t politicize, pray” by Jeb Lund, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 25 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/25/mass-shooting-politicize-pray-lafayette

[76] Тим Кречмър, 18-годишен евреин, германски ученик, който на 11 март 2009 г. уби с пистолет 15 души в градчето Виненден. (“2 – Winnenden School Shooting в: “Top 10 Chilling Quotes During School Shootings” by Bryan Johnson May, “Listverse”, listverse.com, California, USA, May 9, 2012 г, online: http://listverse.com/2012/05/09/top-10-chilling-quotes-during-school-shootings/)

[77] Вж. напр. “13 people shot at house party in Brooklyn, NY”, RT, Russian Television, rt.com, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, Moscow, New York, London, Sunday, August, 2015 г., online: https://www.rt.com/usa/311368-mass-shootout-brooklyn-police/; “UPDATES: Mass Shooting in East New York, Brooklyn: At least 13 were injured when an unidentified shooter opened fire on a backyard house party” by Simone Wilson, Patch Staff, “Patch”, patch.com, most states of the USA, Monday, August 3, 2015 г., online: http://patch.com/new-york/bed-stuy/breaking-mass-shooting-east-new-york-brooklyn-0

[78] “Mass shootings – God, good guys and guns: An understandable impulse to self-defence is nevertheless mistaken”, Charlotte, North Carolina, “The Economist”, economist.com, London, Saturday, 1 August 2015 г., online: http://www.economist.com/news/united-states/21660161-understandable-impulse-self-defence-nevertheless-mistaken-god-good-guys-and-guns

[79] Пак там.

[80] Буквално: Някой, кото следи масовите разстрели, англ. В случая по-скоро – брояч на масовите разстрели.

[81] Пак там.

[82] Вж. 004 – Video – The New York Times Announced Hitler ‘Man of the Year’ в: Георги Ифандиев „Христос възкръсна! или невчесани размисли около Неделята на Том и след това“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 април 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=gXSiLyUpmcA

[83] Вж. напр. “Nominated but not Awarded”, Nobelprize.org, The Nobel Foundation, Stockholm, 2015 г., online: http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/facts/peace/; “Hitler Was Nominated for the Nobel Peace Prize”, “Brightest Comet Ever”, “Unrealfacts”, unrealfacts.com, USA, 2015 г., online: http://unrealfacts.com/hitler-was-nominated-for-the-nobel-peace-prize/

[84] Животът в онези САЩ – заглавие на рубрика в някогашното най-тиражно американско списание “Reader’s Digest”.

[85] “11-year-old boy shoots toddler dead” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 6 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11786391/11-year-old-boy-shoots-toddler-dead.html

[86] Пак там.

[87] Пак там.

[88] “Another Brick In The Wall” by “Pink Floyd”, written by Roger Waters, LP “Another Brick In The Wall”, Harvest, London, 1979 г.

[89] Вж. “Gunman killed after opening fire in cinema during Mad Max” by Raf Sanchez, David Lawler and Andrew Marszal, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11786139/Antioch-cinema-shooting-latest.html

[90] О, никъде няма живот, англ. (Вж. “I Don’t Live Today” “The Jimi Hendrix Experience”, music and lyrics by Jimi Hendrix, LP “Are You Experienced”, CBS, London, 1967 г.)

[91] Терънс Маккена, американски писател, самоук психонавт – изследовател на душата и присъщата й съвест; от гръцките ψυχή – душа, дух или ум, и ναύτης naútēs – навигатор, моряк, човек, който плава. (“Expansion of Consciousness-Psilocybin’s Gateway to the Mind & Well-being” by Amie Moses, “Learning Mind”, learning-mind.com, Karachi, June 13, 2014 г., online: http://www.learning-mind.com/expansion-of-consciousness-psilocybins-gateway-to-the-mind-well-being/)

[92] Вж. “New York murder rate surges 10 per cent” by AFP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 4 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11783947/New-York-murder-rate-surges-10-per-cent.html

[93] Според раздутите данни на правителствената статистика сме… 7,1 милиона?! През 2013 г. ЦРУ беше приело, че населението на България възлиза на По данни на ЦРУ, към юли 2013 г. населението на България възлиза на 6 981 642 души. (Вж. началото на: Георги Ифандиев – „Реваншизъм? Какво по-джентълменско, когато е стремеж към справедливост? – Част 15“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 29 август 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-15#_ednref1) Днес шпионската централа се е доверила на Националния статистически институт. Затова сме се увеличили до… 7 186 893 души към юли 2015 г. Аферим! Каква висока раждаемост демонстрираме! Допускате, че съм ви излъгал? Ами осем месеца след моята публикация Недко Петров, гостувалият в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ последен главен редактор на в. „Демокрация“, се позова на същите данни пак от този източник – ЦРУ – 6 981 642 души. (Вж. Недко Петров в: „Диагноза с Георги Ифандиев“, телевизия „Евроком“, София, сряда, 16 април 2014 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=gJC8CchFooM&spfreload=10)

[94] Вж. напр. Юлиян Христов – „След четири години съкращения МВР назначава нови 1700 служители“, “OffNews”, offnews.bg, София, 18 септември 2014 г., online: http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%9C%D0%92%D0%A0-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-1700-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8_390057.html

[95] Тук там и навсякъде, англ. Заглавие на песен на “The Beatles” от албума “Revolver” – 1966 г.

[96] Вж. “Sir Edward Heath: The Filipino brothel keeper who sparked child sex abuse inquiry” by Martin Evans, Crime Correspondent, Tom Whitehead and Lucy Clarke-Billings, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 4 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11783304/Sir-Ted-Heath-The-Filipino-brothel-keeper-who-sparked-child-sex-abuse-inquiry.html

[97] Вж. “Robert F. Kennedy’s assassin “was a real-life Manchurian Candidate” by Jon Swaine, New York, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 2 March 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8355306/Robert-F.-Kennedys-assassin-was-a-real-life-Manchurian-Candidate.html; “Sirhan Sirhan denied parole in 1968 Robert Kennedy killingSirhan, now 66, spoke at length and expressed sorrow, telling the parole board: “Every day of my life, I have great remorse and deep regret”, Associated Press, “The Guardian”, guardian.co.uk, London, Thursday, 3 March 2011 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/03/sirhan-sirhan-denied-parole-robert-kennedy-shooting

[98] Вж. напр. “Accused church shooter wants to know framework of govt case” by Meg Kinnard, Associated Press, Yahoo News, news.yahoo.com, Yahoo – ABC News Network, New York, NY, Tuesday, 4 August 2015 г., online: http://news.yahoo.com/accused-church-shooter-wants-know-framework-govt-case-125435734.html

[99] Вж. напр. “Dylann Roof’s Racist Manifesto Is Chilling” by Katie Zavadski, “The Daily Beast”, thedailybeast.com, New York, NY, 20 June 2015 г., online: http://www.thedailybeast.com/articles/2015/06/20/dylann-roof-s-racist-manifesto-is-ignorant-and-chilling.html

[100] “Drone drops drugs into Ohio prison yard”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11784042/Drone-drops-drugs-into-Ohio-prison-yard.html

[101] Вж. Agatha Christie – “Passenger to Frankfurt”, Collins Crime Club, William Collins & Co, Glasgow, 1970 г. Преди време лиших библиотеката от книгата. Мисля, че е преведена и на български. Прилично четиво.

[102] Библия, „Втора книга на Мойсей – Изход“, гл. 20, ст. 13.

[103] Пак там, гл. 21, ст. 23-25.

[104] Charles Liebman – “Religious Trends Among American and Israeli Jews” в: Robert Wistrich – “Terms of Survival: The Jewish World Since 1945”, Routledge, London and New York, 1995, стp. 313; същото в: Louis Jacobs, Editor – “The Jewish Religion: A Companion”, Oxford University Pressр New York, NY, 1995 г., стp. 324.

[105] Menachem Gerlitz – “In Our Leaders’ Footsteps”, Volume One: The Baal Shem Tov. “Oraysoh”, Publishers and Distributors of All Judaic Works, Jerusalem, 5743, 1983 г., стр. 195.

[106] “Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews” by Marcy Oste, Jewish Telegraphic Agency, jta.org, New York, NY, October 18, 2010 г., online: http://www.jta.org/2010/10/18/news-opinion/israel-middle-east/sephardi-leader-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews Същото, но изтрито, в: “Yosef: Gentiles exist only to serve Jews” by Jonah Mandel, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, October 18, 2010 г.

[107] Пак там.

[108] Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, вече цит. съч., стр. 342.

[109] Вероника Рот, наистина млада американска писателка, еврейка. (Veronica Roth – “Allegiant“, Katherine Tegen Books, New York, NY, 2013 г.)

[110] Христо Смирненски – „Москва“, Стихосбирка „Да бъде ден!“, София, 1922 г.

[111] Вж. “Busted” – Cops probe peer’s hooker drug romp – Sewel resigns as he’s pictured in bra”, Exclusive by Stephen Moyes, Kate Mccann and Holly Christodoulou, “The Sun”, thesun.co.uk, London, Sunday, 26 July 2015 г., online: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/6561588/Lord-Sewel-bra-snap-released-as-he-resigns.html

[112] Най-добрият публичен дом в столицата, англ. (По: “The Best Little Whorehouse in Texas”, Written by Larry L. King and Peter Masterson, Director: Colin Higgins, Starring Burt Reynolds, Dolly Parton, Dom DeLuise, Universal Pictures, Los Angelrs, CA, 1982 г.)

[113] Площад в „Уестминстър“, един от най-престижните, най-луксозните и най-скъпите квартали на Лондон, разположен недалеч от река Темза и сградите на Парламента.

[114] “The real Lord Sewel scandal is financial, not sexual” by Suzanne Moore, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 27 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/27/lord-sewel-scandal-financial-sexual?CMP=ema_1364

[115] “Sewel labelled ‘bad apple’ as pressure mounts on him to resign from Lords” by Nicholas Watt and Patrick Wintour in Jakarta, “The Guardian”, theguardian.com, London, Monday, 27 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/politics/2015/jul/27/sewels-punishment-in-lords-may-be-delayed-for-a-year

[116] „Атанас Свиленов: Само бездарникът не се развива, той винаги е бетонно убеден!“, интервю на Любен Лачански, в. „Новинар“, novinar.bg, София, 17 ноември 2007 г., online: http://novinar.bg/news/atanas-svilenov-samo-bezdarnikat-ne-se-razviva-toj-vinagi-e-betonno-ubeden_MjQyMTsyNQ==.html Авторът на интервюто е следвал в СССР и също е вербуван.

[117] “Conspiracy theories” в: “David Cameron on extremism: Parents to get power to cancel children’s passports: Prime Minister makes keynote speech on plan to tackle extremism, including power for parents to confiscate children’s passports. Latest updates here” by Michael Wilkinson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, online: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11750513/david-cameron-plan-to-tackle-isil-extremism-live.html

[118] “Hillary Clinton told David Cameron was ‘unsure and inexperienced’” by AP, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 3 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11779581/Hillary-Clinton-told-David-Cameron-was-unsure-and-inexperienced.html

[119] Вж. напр. Pierre Péan – “Une jeunesse française: François Mitterrand, 1934-1947”, Fayard, Paris, 1994 г.; Ronald Tiersky – “François Mitterrand: A Very French President”, Rowman & Littlefield, Lanham, Maryland, 2002 г., стр. 341-344; “To the Editor: How Mitterrand Aided Nazi Supporter” by Clifford Forster, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, September 19, 1994 г., online: http://www.nytimes.com/1994/09/19/opinion/l-how-mitterrand-aided-nazi-supporter-272698.html

[120] Министерство за държавна сигурност, нем.

[121] “No apologies: Honecker’s widow breaks silence“, “Common Sense and Wonder”, commonsensewonder.blogspot.com, USA, Tuesday, April 3, 2012 г., online: http://commonsensewonder.blogspot.com/2012/04/no-apologies-honeckers-widow-breaks.html

[122] “Le Pen to face criminal charges over gas chamber remarks” by David Chazan, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 24 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11762152/Le-Pen-to-face-criminal-charges-over-gas-chamber-remarks.html

[123] Съдебната палата, съдебната система, фр.

[124] Евреите, фр.

[125] Всеобща декларация за правата на човека, Член 19.

[126] “Russian region bans British historians’ books on Second World War” by Roland Oliphant, Moscow, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 5 August 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11786024/Russian-region-bans-British-historians-books-on-Second-World-War.html

[127] Пак там.

[128] Вж. “By banning my book, Russia is deluding itself about its past” by Antony Beevor, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 5 August 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/05/banning-book-russia-past-holocaust-red-army-antony-beevor

[129] Вж. подробности и доказателства в: Георги Ифандиев – „Сянката на Цион“, Част IV, Том 2, ИК „Огледало“, София, 2005 г.

[130] “By banning my book, Russia is deluding itself about its past” by Antony Beevor, “The Guardian”, вече цит. съч.

[131] Илья Эренбург – „Убей!“, газета „Красная звезда„, № 172 (5236), Москва, 24 июля 1942 года.

[132] Библия, „Първа книга Моисеева – Битие“, гл. 32, ст. 26-32.

[133] Иван Вазов – „Дизраели“, 1876 г.

[134] Какъв срам, англ.

[135] Живеем в епохата на измамата, англ.

[136] Benny Morris – “Righteous Victims: A history of the Zionist–Arab Conflict, 1881–2001”, Vintage Books, New York, NY, 2001 г., стр. 21.

[137] Махатма Ганди. (Mahatma Gandhi – “The Essential Gandhi: An Anthology of His Writings on His Life, Work, and Ideas“, Knopf Doubleday Publishing Group, New York, NY, 2012 г., стр. 175.)

[138] Вж. The Prague Declaration “Towards An Information Literate Society”, Praguedeclaration.org, Prague, October 20, 2011 г., online: http://praguedeclaration.org/

[139] Вж. напр. “EU won’t legislate on communist crimes”, BBC News, BBC, bbc.co.uk, London, December 22, 2010 г., online: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12059475

[140] Вж. “Lithuania seeks to keep alive the memory of totalitarian regimes”, “Alfa Media”, alfa.lt, Vilnius, 16.12.2011 г., online: http://www.alfa.lt/straipsnis/10430386/?Lithuania.seeks.to.keep.alive.the.memory.of.totalitarian.regimes=2010-12-16_11-37

[141] Вж. напр. “EU newcomers demand ban on communist crime denial”, “Eubusiness”, Richmond, Surrey, United Kingdom, 14 December 2010 г., online: http://www.webcitation.org/5yf8L7fwR

[142] Вж. “Czech Foreign Minister: Denial of communist crimes like denial of Nazi crimes”, Romea.cz, Prague, 15.12.2010 г., online: http://www.webcitation.org/5yf7qICc8

[143] Вж. “Commission turns down EU anti-communist calls”, EurActiv, euractiv.com, Brussels, 23 December 2010 г., online: http://www.euractiv.com/future-eu/commission-turns-down-eu-anti-communist-calls-news-500881; “Study on how the memory of crimes committed by totalitarian regimes in Europe is dealt with in the Member States” by Carlos Montero, EU, Brussels, January 2010 г., http://ec.europa.eu/justice/doc_centre/rights/studies/docs/memory_of_crimes_en.pdf

[144] Вж. “EU rejects eastern states’ call to outlaw denial of crimes by communist regimes” by Leigh Phillips, “The Guardian”, guardian.co.uk, guardian.co.uk, London, Tuesday, 21 December 2010 г., online: http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/21/european-commission-communist-crimes-nazism

[145] “Commission turns down EU anti-communist calls”, EurActiv, euractiv.com, Brussels, 23 December 2010 г., online: http://www.euractiv.com/future-eu/commission-turns-down-eu-anti-communist-calls-news-500881

[146]  “Le Pen to face criminal charges over gas chamber remarks” by David Chazan, Paris, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 24 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11762152/Le-Pen-to-face-criminal-charges-over-gas-chamber-remarks.html

[147] Библия, „Книга на Естер“, гл. 8, ст. 17.

[148] Лоуръл К. Хамилтън, американски писател, автор на романтични фантастични романи. (Laurell K. Hamilton – “Cerulean Sins“, Berkley Books, New York, NY, 2003 г., стр. 47.)

[149] “India’s prime minister endorses call for Britain to pay reparations for colonial rule” by Barney Henderson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Saturday, July 25, 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/11762311/Indias-prime-minister-endorses-call-for-Britain-to-pay-reparations-for-colonial-rule.html

[150] “David Cameron: Britain caused many of the world’s problems” by James Kirkup, in Islamabad and Christopher Hope, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 5 April 2011 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/8430899/David-Cameron-Britain-caused-many-of-the-worlds-problems.html

[151] Вж. напр. Christopher Catherwood – “Churchill’s Folly: How Winston Churchill Created Modern Iraq”, Carroll& Graf, New York, NY, 2004 г., стp. 137.

[152] “Our last occupation” by Jonathan Glancey, “The Guardian”, theguardian.com, London, Saturday, 19 April 2003 г., online: http://www.theguardian.com/world/2003/apr/19/iraq.arts

[153] Пак там.

[154] Вж. напр. „Бомбардировките над София през 1943-1944 г. и късогледството на политиците“, в. “Pogled Info”, bulgarski.pogled.info, София, 9 януари 2011 г., online: http://bulgarski.pogled.info/news/17893/Bombardirovkite-nad-Sofiya-prez-1943-1944-g-i-kasogledstvoto-na-polititsite

[155] Вж. “All I saw in Israel was cowards with guns” by Paul Woodward, “War in Context”, warincontext.org, North Carolina, USA,  6 June 2010 г., online: http://warincontext.org/2010/06/06/all-i-saw-in-israel-was-cowards-with-guns/

[156] “Too Many Smoking Guns to Ignore: Israel, American Jews, and the War on Iraq” by Bill and Kathleen Christison, former CIA political analysts, “CounterPunch”, counterpunch.org, Petrolia, CA, January 25, 2003 г., online:  http://www.counterpunch.org/christison01252003.html; също и на адрес online: http://www.nadeshda.org/foren/cl.politik.frieden/p1013s1029a20.html

[157] Вж. Григорий Климов – „Красная Каббала“, „Советская Кубань“, Краснодар, 1998 г., стр. 29. Книгата е в библиотеката на автора.

[158] “International : “Bush Sending Baker to Iraq to Deal With Its Debt Problem” by Maria Newman, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, Friday, December 5, 2003 г., online: http://www.nytimes.com/2003/12/05/international/middleeast/05CND-BAKE.html?hp