Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ПРЕКРОЯВАНЕ – ОТ ТИХИЯ ОКЕАН, В ТИХИЯ ОКЕАН, ДО… ТИХИЯ ОКЕАН – Част 1

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли в медийния диагностичен център. Това е територия, свободна от комунизъм, социализъм, фашизъм, нацизъм, либерализъм – изобщо – от идеологическите фрагменти на ционизма и насаждания от тази крайно националистическа теория, превърната в практика, интернационализъм. Тя е предназначена за личности, за хора нормални, без психически отклонения и без комплекси, незасегнати от индоктринация, и с отворено съзнание. Единственото място, в което се съобщава истината, цялата истина и нищо освен истината. Нещо, което нито една друга медия в този провален опит за държава не може да си позволи.

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“

Всеки да го разбира, както желае.

 

 

 

 

*    *    *

 

 

 

 

 

 

Мой близък, който от години живее в Калифорния, възнамерява да се върне тук. Не от носталгия или поради материални проблеми. Причината е друга – здравословна.

 

Радиацията на Западното крайбрежие на САЩ се е повишила многократно.

 

Има ли радиация в Калифорния?“

 

Правителството би желало да повярвате, че няма

 

Историята има две страни. Самопровъзгласилите се учени в интернет твърдят, че не бива да се безпокоите. А самопровъзгласилите се учени в интернет заявяват, да се тревожите. На кого можем да вярваме?[1]

 

На такива като моя близък – доказан учен, претърпял изключително тежко заразяване с обеднен уран.

 

 

 

Небивалиците, на които ви карат да се доверявате

 

 

 

Теченията от Фукушима – въздушни и водни – отведоха радиацията до Западното крайбрежие на САЩ. Дори децата го знаят. Обаче и дисидентстващите медии, като цитираната, не споменават за нивото на радиоактивност от плутоний и от обеднения уран. Изнасят данни за йод и цезий, но не и за U235?! Според приятеля ми, в момента радиацията в почвата и атмосферата поне на Южна Калифорния е с около една пета по-висока от допустимите норми!

 

Понастоящем по цялото Западно крайбрежие се наблюдава повсеместно измиране на морските звезди. Те преживяват нещо, което се нарича Синдром на морската звезда. То не е някаква новост. Обаче никога не е било виждано да се разпространява толкова масово. А учените не изключват значителна промяна на екосистемата в Тихия океан, дължаща се на радиоактивни частици от Фукушима.[2]

 

Сардините в Тихия океан умират. Изчезват цели животински видове, обитаващи най-големия воден басейн на планетата. По-рано остатъците от умрели морски животни са покривали 1 на сто от неговото дъно.

 

Но сега 98 процента от него са покрити с морска тиняотлагания от умрели същества!…

 

Съобщено е, че повече от 71 моряци на борда на ядрения супер самолетоносачРоналд Рейгънсега се прибират със сериозни заболявания и злокачествени тумори. Първите от този кораб на военноморския флот, чиито симптоми съответстват на ракови, са плавали във водите близо до Фукушима. А на борда на са използвали морската вода, като са я обезсолявали и след това я използвали за всекидневните нужди на екипажа. Тъй че, те са били прекалено накиснати в радиоактивна вода. Даже са докладвали за „радиоактивен сняг“, причинен от замръзнал въздух с радиоактивни частици. Чудно как ли изглежда?

 

На репортер от телевизия MSNBC беше разпоредено, да не говори за това. И той даже напусна новинарската медия, след като го цензурираха.[3]

 

Естествено, правителството на Япония настоява, че всичко е сигурно и е наред. Обаче истината, която е съвсем различна, е била известна още през 2013 г.[4] На кого? На властите и на онези, които се интересуват от нея и я търсят. Първите са я заменили с конспиративната теория, че никаква радиация не е изтекла от атомната електроцентрала в японския град. Вторите са съвсем малко и не разполагат с почти никакво влияние. Съдя и по себе си.

 

Има още, и още… Действителността в световните океани е ужасяваща. “But you dont worry, be happy!”, както индийският духовен гуру Мехер Баба окуражавал своите последователи.[5]

 

И да не допуснете, че нещо лошо може да произлезе от Фукушима! Сакън! Само от Чернобил. Ама това не е ли в Украйна? А сега сме приятели с нея. Значи…

 

Дали тези политически хамелеони, които сменят цветовете си при всяка промяна на вятъра, няма да станат и приятели на Иран? Въпреки че допреди седмици го обвиняваха във всички смъртни грехове. Преди това бяха приветствали тамошната ислямска революция. А още по-предии шаха, който гостуваше тук на диктатора Живков, в Москва, в западноевропейските столици и във Вашингтон. И навсякъде беше приеман катошах.

 

Отварям приказката, тъй като споразумението между Техеран, Вашингтон, Москва, Пекин, Лондон, Париж и Берлин, сключено с очаквано закъснение, е едно от най-важните събития на годината. Но не най-важното. За него – накрая. И се отнася дообогатяване на уран. Което пък е свързано с обеднен уран и радиация. Да си дойдем на думата, както се казва.

 

Доста преди споразумението да стане факт, израелските власти надуха йерихонска тръба срещу него. По време на тостовете в австрийската столица, когато мастилото от подписите в края на документа още не беше засъхнало, крясъците и ревовете от Тел Авив се удвоиха. Саудитска Арабия се включи в ционистката агитка.

 

Ядреното споразумение предизвика ярост в Израел и ужас из региона поради нарастването на влиянието и на възможностите на новообогатения Иран[6]

 

По-острото му изобличение дойде от Израел, който гледа на Иран като на пряка заплаха. Министър-председателят Бенямин Нетаняху заяви, че страната му няма да спазва онова, което нарече „зашеметяваща историческа грешка“.

 

Израел няма да се съобразява със сделката с Иран“ – рече той в телевизионно обръщение часове след края на събитието. – „Иран продължава да се стреми към нашето унищожение и ние ще се отбраняваме.“…

 

„Резултатът от това много лошо споразумение е точно онуй, което иранският президент Руани каза днес – международната общност премахва санкциите, а Иран запазва своята ядрена програма“ – допълни Нетаняху.

 

Саудитска Арабия разглежда шиитски Иран като конкурент за лидерството в мюсюлманския свят. Тя вижда неговата ръка зад доста от конфликтите в региона. Двете държави подкрепят противоположни страни във войните в Сирия и Йемен. Освен това Саудитска Арабия и нейните съюзници от Персийския залив се опасяват от иранското влияние върху шиитското население.

 

 Официални саудитски представители предварително изразяваха страха си, че накрая увеличаващото се сближаване между Вашингтон и Техеран може да доведе до това, Иран да измести Саудитска Арабия като главния съюзник на Америка в Персийския залив…  

 

Най-буйният израз на подкрепа беше най-красноречив. „Щастлив съм, че със сключването на споразумението Ислямската република Иран постигна голяма победа.“ Това заяви президентът на Сирия Башар ал-Ассад в послание до своя ирански партньор Хасан Руани.

 

„От името на сирийския народ поздравявам вас и народа на Иран за това историческо постижение.“

 

Израел и сунитският арабски свят загърбиха старите си вражди, за да застанат заедно против ангажирането на Запада с Иран.“[7]

 

Ами ако Иран и САЩ се съюзат против режима в Дамаск, както доста по-рано някои прогнозираха?[8] В зависимост от окончателния изход на виенската сделка ще очакваме развръзка и в Сирия. Гаранциите са в ръцете на господарите – корпоратократите.

 

Как би коментирал цялата дандания възрастният герой от стар филма за мафията?

 

Нищо лично. Това е само бизнес.[9]

 

Как лесно „загърбват старите вражди“? Неизбежно, споразумението с Иран ще повлече крак за същото със Сирия. Настоящите военни действия на Турция едновременно срещу Ислямска държава и против кюрдите са стъпка в тази посока. Анкара и Дамаск също с лекота ще „загърбят старите вражди“. За президента Реджеп Таип Ердоган това е една от последните възможности да задържи населения изключително с кюрди Югоизток.

 

Както единствено вие знаете, тези територии на комшиите, заедно с т. нар. кюрдски райони на Ирак и Сирия, предстои да бъдат обособени в Кюрдистан. Но не онзи окръг, който съществуваше в рамките на съветските Армения и Азербайджан.[10]

 

Фактическото разделяне на Ирак започна с обособяването на кюрдската автономия. Тя вече е достатъчно силна. Подкрепяна е финансово от левитския Интернационал, който й позволи тя да държи не малка част от петролните залежи на бившето Саддам-Хюсеиново владение. Но и военноот Пентагона, понеже е част от големия план за придвижване на световната революция на изток.

 

Този проект, който е в ход от четвърт хилядолетие, е напреднал достатъчно. Той предвижда наказването на Саудитска Арабия, което беше невидимия повод за споразумението с Иран. Но за това – след малко. Потърпете.

 

Сега нека изясним, защо Израел набеждава Иран във всякакви крайни намерения, след като добре знаем, че далеч по-фанатичният бивш президент Махмуд Ахмадинеджад е евреин[11] и е приятел на ортодоксалните евреи?[12] Никога не е издигал лозунга Смърт на Израел“, и не е призовавал за изтребление на евреите. Даже високопоставени израелци го признаха, макар и с половин уста.

 

В такъв случай, що за агресор е Иран? Каква опасност представлява той и за кого?

 

Това не пречи на професионалния интригант Бенямин Нетаняху да тиражира фалшификации:

 

Освен това иранците“ – посочи той, – „пеехаСмърт на Америка и смърт на Великобритания.“…

 

Нетаняху заяви, че когато се стигне до Смърт на Израел“, иранците не само подхващат песен, но на практика действатза нашето ликвидиране“.

 

Те ни обкръжиха с ракети“ – каза той. – „Опитват се да се прицелват в нас със стотици хиляди ракети, хиляди от които вече бяха изстреляни срещу насирански ракети, тъй че това не е просто декларация.[13]

 

Сигурно ще се намерят достатъчно много идиоти, които да повярват, да приемат лъжата за истина и да я разпространят. Кой не знае, че единствените, които изстрелват ракети срещу Израел, са бойците от Хамас. Тази организация, съмнява ли се някой, е израелска, и е издържана от ционисткия режим.[14] Нейните т. нар. ракети издават повече звук и почти не нанасят щети. Едва ли има повече от двайсетина техни жертви; толкова регистрират по време на новогодишните фойерверки по света.

 

 

 

Една от най-ужасните черти на войната е,

че военната пропаганда, всичките крясъци и лъжи,

и омраза, винаги идват от хора, които не се сражават[15]

 

 

 

Бенямин  Нетаняху е служил в специални части. Отреди от добре обучени професионални убийци, които били формирани по примера на съветския отдел към НКВД, наречен „Смерть шпионам“, накратко Смерш. Участвал е в терористични операции, в набези извън границите на Израел.[16] Никога не е влизал в мъжка биткаочи в очи с неприятеля. Вечно е действал подмолно, под прикритие, изневиделица.

 

Освен това е преминал солидна подготовка по методи на дезинформацията – както в Израел, така и в САЩ. Той е изпедепсан, шлайфан лъжец. Но му вярват. Кои? Ами идиотите, кои други?

 

Дали пък аз не ви мамя? Възможно ли е Хамас действително да е израелско творение? Да проверим.

 

 

 

 

 

Какво ще кажете? Май не лъжа.

 

Да направим проверка и относно Иран. Дали пък, когато говори за тази страна, професионалният лъжец Нетаняху не казва истината?

 

Рон Пол, когото току-що видяхте, е свръхбогат доктор, собственик на болници, и бивш конгресмен, представител на дяснатаРепубликанска партия. Понастоящем неговият син – сенаторът Ранд Пол, е кандидат за президент на САЩ от същата организация. За разлика от баща си, той е напълно подчинен на израелското лоби.

 

Да видим и чуем какво смята Рон Пол за споразумението с Иран в разговор с познатия ви Лари Кинг, който сега води предаване в американския клон на руската телевизия RT.

 

 

 

 

 

Помислете: Иран кого е нападал? Вашингтон насъска своя агент, сунита Саддам Хюсеин, да се нахвърли срещу шиитските аятоласи.

 

В замяна, още преди основаването на Израел евреите водят терористична война срещу британските власти и срещу коренното арабско население. От 1947 година, когато вече сформираната нелегална еврейска армияИргунсе бие в обявената по-късно за Война за независимост, до ден днешен ционисткият режим не е спирал за миг своята политика на държавен тероризъм. Общопризнатият брой на войните, които е водил от 1947досега е петнадесет! Без да броим десетилетната окупация на палестинските територии и всекидневните бандитски акции, в които израелските военни избиват невинни жени, мъже, деца и старци.

 

А Иран? Той води само една война с Ирак, в която беше въвлечен.

 

Не защитавам ислямизма с неговата изостаналост, а фактите и истината. Всяка едностранчивост е пагубна за правдата и справедливостта.

 

Израел не престава да се оплаква. Вечно е недоволен от американците, канадците, западноевропейците, австралийците и новозеландците. Не му съдействали достатъчно?!

 

Защо? Warum, бе, джанъм?

 

Понеже е над всички? Israel ist über alles, über alles in der Welt?

 

 

 

Хората никога не лъжат толкова много, колкото след лов,

по време на война или преди избори[17]

 

 

 

Колко войни на онези, към които престъпните ционистки управници отправят претенции, Израел пропусна? С колко войници и техника участва във Войната във Виетнам? С нула  – 0. А в Афганистан? Пак с толкова. Във Войната в Ирак? Все така. Колко бойци, самолети, танкове и оръдия изпрати срещу Ислямска държава? Нито една единица от изброените.

 

Zero, zero, Null, cero, nullità, нуль, нула – николко, нищо!

 

През това време, само докато на власт е бил Биби“ – началникът на западните демократичнипрезиденти и министър-председатели, Путиновият приятел, товарищ Бенямин Нетаняху, той се е жалвал цели 278 пъти само от САЩ запренебрежение към интересите на Израел“! Какво нахалство, най-меко казано!

 

Що-годе почтен еврейски сайт помести заглавието: „Медиите са шокирани от лоялносттана Конгреса към Нетаняху (но отказват да я обяснят).[18]

 

Не, не отказват. Не им дават. И се плашат. Страх ги е от ръката на Моссад. И с право. Колко свестни люде бяха погубени от нея!

 

Все пак, що за стока е това толкова одумвано споразумение? Няма как да знам. Не съм го чел. Както след малко ще се уверите, други коментират такана сляпо, по заповед, с предубеждение и предварително приета теза, по болшевишки.

 

За мен е важно, че е постигнато съгласие. Понеже съм наясно, кой надзирава процеса, допускам, че няма да е задълго. Но все пак е по-добре. Просто полицаят от филма Хлапетона Чарли Чаплин ще опита да въдвори известен ред в Близкия изток, след като основните герои го сринаха до основи.[19] А израелскиархеолози“ взеха „да откриватсъкровищата на древните Самар (Шумер), Батъш и Лабът (Вавилон), Джир (Сирия)  и Бал Истан (Палестина). За да ги изкарват „еврейски“. И „да доказватколко прав е бил фарисеят Йосиф бен Матиаху, когато станал римски историк с императорски фамилии – Тит и Флавий (Titus Flavius Josephus). Нали той обявил фантасмагориите на старозаветните текстове заистория. Поласканите деспоти му съдействали. Не допускали, че с това подкопават устоите на Рим

 

Дори най-консервативните религиозни кръгове в Иран приеха сделката с шестицата.

 

Ако американски официални представители прочетат тези редове, ще разберат, че наистина разполагат с едно добро споразумение и няма да го отхвърлят“ – заяви Фоад Изади, доцент във Факултета по световни науки на Техеранския университет.

 

Иран притежава общо 19 500 центрофуги, поставени под интернационален натиск. Съгласно Виенското споразумение, две трети от тези машини трябва да бъдат прехвърлени на склад.

 

Същевременно 98 на сто от иранските запаси от ниско обогатен уран ще бъдат изнесени извън страната. В допълнение, заводът за тежка вода ще бъде препроектиран така, че никога да не може да бъде използван за производство на плутоний за военни цели. Едва когато тези стъпки бъдат извършени, Америка и нейните съюзницище премахнатнай-опасните санкции.[20]

 

Чакайте! „Америка и нейните съюзници“! Ами сред тези „съюзници“ е Путинова Русия, с която САЩ и още три държавици, подписали споразумението – Великобритания, Германия, Франция, уж враждуват! Също така – Китай, към когото често отправят отровни стрели. По мое мнение – справедливи. Докато Пекин не отвърна на удара. Като неотдавна изобличи фалша и лицемерието на САЩ по отношение на неспазването на човешките и гражданските права в Америка. Което единствени на тази територия научихте.

 

Просто, понякога пропагандистите се изпускат. Или… опускат!

 

Както сигурно знаете, споразумението с Иран среща солиден отпор в Съветските американски щати, особено в Конгреса и Сената. Негови главни противници са републиканците. Такива са правилата на демократичнатаигра.

 

Редно е да отделим малко внимание на критицитена споразумението между Иран и шесторката, за които се разприказва Барак Хюсеинович Осама, кенийският президент на Съединените американски щати.

 

Единият от онези, с чието мнение, оформено от изралеското лоби, ви предстои да се запознаете, е прословутият Линдзи Греъм. Някои, които не са го виждали, мислят, че е жена. И не са далече от истината.

 

Греъм е одиозна фигурка. Нежно мъжле, тежък хомосексуалист,[21] той не пропуска случай да се сложи на евреите или на Израел. Или те да му го сложат

 

Освен това почти винаги участва в паради от типа на неотдавна преминалия по софийските улици, наречен “Gay pride”. Което ще рече „хомосексуална гордост“. Да си го кажем направо – гордост на лесбийките, педерастите, бисексуалните, воайорите, мастурбиращите, онанистите, педофилите и на онези, които наричат transgender – с междинен, неустановен пол.

 

Ами ако днес са човеци, а утре диви зверове? Нали са transотвъд?… Пък и никой от обратните не е в състояние да обясни, точно с кой атрибут се гордеят въпросните полужени, полумъже, получовеци.

 

Освен това, както е известно, всички обратни са комунисти. В тях тлее нещо сбъркано по рождение. Като някакъв скрит лоцман жаждата за власт, а аз бих добавил и за изява (болната амбиция, нарцисизмът) води тези твари не само към грехопадението, но и към дегенерацията.Затова и садизмът е неизбежен спътник на комунизма. Те вървят като влюбени, ръка за ръка.

 

От друга страна, обикновено садизмът е свързан с хомосексуалносттапълна или частична, явна или скрита, латентна или потисната. Това е нещо като откуп, който дяволът на дегенерацията взима за властта, за славата и величието.[22]

 

Аха, светна ми. Gay pride” означава „дяволска гордост“.

 

Ето каква е Чичо-Обамовата гордост“. По-добре вижте и чуйте. Тъй като картината силно наподобява онази, която комунистите рисуваха някога.

 

 

 

https://vimeo.com/134970691

 

 

или

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=W2583m9mrLE

 

 

 

 

Моля, за да гледате видеозаписа, щракнете върху означението в синьо.

Съжалявам, „свободнатаинтернационална мрежа YouTube тълкува законите за авторското право според случая… Съжалявам. Моля за извинение.

 

 

 

 

Няма да забравя началото на седемдесетте, когато без никаква видима причина, по вестниците взеха да заклеймяват Александър Солженицин. Споменавам, че нямаше защо, тъй като неговите книги не бяха издавани в СССР, камо ли тук. „Един ден на Иван Денисович“ беше изключение от Хрушчовото затопляне“, което стана повод преводачът й Венцел Райчев да се гордее някак. Тънкото книжле беше единственото произведение на Исаакович, което властите допуснаха преди деветдесетте години. Да не забравяме, че бащата на Андрей Райчев беше зет на личния преводач на Леон Троцки в Америка

 

Под сурдинка си приказвахме, че е добре да ни дадат възможност да прочетем творбите. Пък след това, когато имаме впечатления и изградим мнения, да ги сверим с тези на литературните критици. Всъщност те бяхаизпълнителите на мокрите поръчки на партията в културата“, както един актьор квалифицира известен до ден днешен телевизионен водещ с малко име „професор“. Прочее – неизвестно по какво. Както и по-рано, така и сега, тези звания се присъждат от БКП за заслуги към милицията.

 

Но да се върнем към споразумението между шестте и Иран, което все така виси в нещото, наречено „политическо пространство“. Вярвам, че сте се убедили – подходът на социалистите – някога в съветско-руския блок и днес в съветско-американскияе един и същ. Как иначе, когато идеологията им е обща и преподавателите са еднакви. Нищо старо не са забравили. А какво ново да научат? От кого?

 

А между редовете, иззад кадрите на видеозаписите, пробива мрачната светлина на лъжата. Точно така. Черното също е цвят. И не винаги – носещ атмосферата на отрицателното. И нощта е тъмначерна. Но често е наситена с нежност

 

Докато лъжата е мракобесно мрачна.

 

 

 

Номенклатурия няма вечни приятели,

нито вечни врагове,

а само вечни интереси

 

 

 

Кого обслужва т. нар. ядрено споразумение с Иран? Всички, които имат интерес от него. Даже нашего братаредовиядребенжител на планетата. Мирът не е ли по-добър от войната? Пък и макар да не е сигурно, че ще стане така, очакваното намаление на цените на петрола след евентуалното ратифициране на документа не би било малка придобивка.

 

Естествено, има губещи. Но те бяха известни още преди около три лета. Ще припомня и изясня. Също така сделката, както наричат споразумението, за пореден път извади на показ лицемерието, фалша и нагаждачеството на комунистическите антикомунисти“. Онези неофити на евроатлантизма, каквото и да означава това, които до онзи ден бяха апологети на варшавския съветизъм.

 

Човекът е така устроен, че не се задоволява с обобщения. Иска конкретика. Да задоволя мъничко от любопитството ви:

 

 

 

 

 

Идиотът ще излапа цялата тази басня и ще започне да вика: “USA – Iran!”

 

Даже не особено умният, а просто нормалният човек, ще се запита: А бе, тези иранци толкова ли са глупави, че сключват споразумения с държави, които ги смятат за врагове? Приписват им всякакви „грехове“, най-големият от които е „антисемитизъм“! Макар единствените антисемити на земята да са самозваните евреи“. Случаят е анекдотичен. Но кой да чете, да изучава и да проумее?…

 

Живеем в епоха на тотални измами. Заобиколени сме от получовеци. Те са полунормални, полупривлекателни, полуздрави, включително психически, полуграмотни, полуобразовани, полутрудолюбиви, полудоволни, полуНо са убедени, че знаят?! Откъде? Ами казаха го по телевизията – „общ е глас“, както би рекъл Дядо Петко Славейков.

 

Без ни най-малка ирония Джордж Оруел е завещал продиктувано му прозрение в бъдещетона сънародниците си, а не на наспоробените, до голяма степен институционализираните народи от Изтока:

 

Сега например, през 1984-а (ако годината беше 1984-а), Океания в съюз с Изтазия воюваше срещу Евразия. Нито в частен разговор, нито публично се признаваше, че някога трите сили са били групирани по друг начин. Всъщност, както Уинстън много добре знаеше, само преди четири години Океания воюваше с Изтазия и беше в съюз с Евразия. Но той знаеше това тайно, само защото контролът над съзнанието му не бе пълен. Официално никога не бе имало смяна на съюзника. Океания беше във война с Евразия: следователно Океания винаги е била във война с Евразия. Врагът за момента винаги олицетворяваше абсолютното зло и оттук следваше, че всяко споразумение с него в миналото или в бъдещето е невъзможно.

 

Най-ужасното беше, помисли си той за десетхиляден път,… ужасното беше, че всичко това би могло да бъде истина. Щом като партията можеше да се меси в миналото и да казва за едно или друго събитие, че то никога не се е случвалоне беше ли това много по-ужасяващо от обикновените изтезания или смъртта?

 

Партията казваше, че Океания никога не е била в съюз с Евразия. Той, Уинстън Смит, знаеше, че Океания беше в съюз с Евразия само преди четири години. Но къде съществуваше това знание? Само в собственото му съзнание, което тъй или иначе скоро щеше да бъде унищожено. А ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията, ако всички документи твърдяха същототогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина.

 

Който контролира миналото – гласеше лозунгът на партията, – контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“ И все пак миналото, въпреки че по своята същност е променяемо, никога не е било променяно. Това, което е вярно сега, е вярно от вечни времена за вечни времена. Беше толкова просто. Изискваше се само безкрайна поредица от победи над собствената ти памет. Наричаха го „Контрол над действителността“, по новоговор: „двумисъл“.[23]

 

Който не е схванал всичко това, не го е признал пред себе си, не е споделил със своите деца, че знае истинската истина, е институционализиран. Той завинаги ще остане зад решетките на своето увредено съзнание. Обречен е да бъде идиот. Тези типове се смятат за изключителни, знаещи всичко, едва ли не – за гении.

 

А както съм чувал да казват, хората смятат, че е много забавно човек да е гений. Но не могат да разберат, колко трудно е да съберете заедно всички идиоти на света!

 

Републиканците, които скочиха като ужилени срещу споразумението с Иран, сякаш се поукротиха. До ново нареждане, което ще им бъде спуснато, откъдето трябва. Знаете – от AIPAC – съкращение от American Israel Public Affairs CommitteeАмерикано-израелски комитет за обществени дела.

 

Успоредно с тях, сдеснитеполитици, еврейски и ционистки организации се вдигнаха на щурм срещу споразумението. Доскоро внушаваха, че ционисткото лоби кара евреите в САЩ да подкрепят преди всичко ляватаДемократическа партия. Колко наивно! Партията е една на парите. Тя произвежда Номенклатурия. Не, това не е друг аспект на политиката. Става дума за едно и също.

 

Изминаха едва 40 месеца от онази „прочувственареч на същия президент, която докара до сълзи евреите, изпълнили до краен предел голямата зала на Вашингтонския конгресен център. Тогава, като истински ученик по време на изпит, другарят Хюсеинович издекламира:

 

Преди четири години се изправих пред вас и заявих, че „сигурността на Израел е свещeна. Това е безспорно, няма място за обсъждане.“ Тази убеденост ме водеше в действията ми като президент. Фактически ангажираността на моята администрация със сигурността на Израел е безпрецедентна. Никога по-рано нашето сътрудничество във военното разузнаване не е било толкова близко. Общите ни учения и обучения никога не са били така единни и крепки. Независимо от състоянието на нашия бюджет, всяка година военната ни помощ се увеличаваше. Доставяме на Израел по-напреднала техникаразлични продукти и системи, които предоставяме само на най-близките ни приятели и съюзници. Не се съмнявайте: ще предприемем всичко, което е необходимо, за да съхраним най-качественото равнище на израелската армия. Та Израел винаги да може самостоятелно да се защитава от всяка заплаха

 

Когато Израел беше изолиран вследствие на инцидента с флотилията,[24] ние го подкрепихме. Когато честваха конференцията в Дърбан,[25] ние я бойкотирахме. И винаги ще отхвърляме твърдението, че ционизмът е расизъм. Когато едностранчиви резолюции биват представяни в Съвета по човешки права, ние им се противопоставяме. Когато израелски дипломати се страхуваха за живота си в Кайро, ние се намесихме, за да помогнем за тяхното спасяване. Когато се полагат усилия за бойкотиране или за санкциониране на Израел, ние се изправяме срещу тях. А при всеки опит да бъде доказана нелегитимността на държавата Израел, моята администрация се противопоставя. Така че сега не бива да има никакви съмнения: В трудни времена имам подкрепата на Израел.

 

Та ако през този политически сезон чуете някакви съмнения по отношение на подкрепата, която моята администрация оказва на Израел, бъдете сигурни, че те са неоснователни. И си спомнете, че отношенията между САЩ и Израел са прекалено важни, за да бъдат изопачени от партийни интереси. Сигурността на Америка и Израел е еднакво важна.[26]

 

Хайде сега на идиотите, които вярват на конспиративните теории на Братството, да им умре кварталният, както се заклевахме като деца, без да правим „ключ“ с пръсти или да скръстваме крака. Какви републиканци, какви демократи, какво пренебрежение спрямо израелските интереси, какви 50 цента?

 

Лудост е да вярвате на такива плиткоумни измишльотини!

 

 

 

Caveant consules![27]

 

 

 

На тържеството по случай 75 годишнина на тогавашния израелски министър-председател Ариел Шарон, бившият президент и премиер Шимон Перес – близък приятел на Йосиф Кобзон, се обърнал към рожденика с думите:

 

Арик“ – рече Перес, „нямаш никакъв друг избор, освен да основеш палестинска държава[28] До дълбините на сърцето си знаеш, че там ние нямаме никакво бъдеще. Там има 1,2 милиона палестинци и 7000 еврейски заселници.[29]

 

След което Шарон, чийто бащахазар от Русия – бил брат на майката на Ернесто Че“ Гевара, успокоил тогавашния външен министър Шимон Перес. Взел да го убеждава, че израелците могат да разиграват коня си, както пожелаят. Те са над всички и всичко. Накрая му припомнил свои думи, изречени два лазарника преди това. Те били:

 

Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американския натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят.[30]

 

Все по онова време военнопрестъпникът Ариел Шарон заяви пред американска публика:

 

Когато хората ме питат как могат да помогнат на Израел, им отговарям помагайте на AIPAC.[31]

 

Така стоят нещата.

 

Барак Осама е спокоен. Зад него са ционистките лидери. Някога той, демократът, утешаваше евреите. Сега републиканците се грижат за това. И помагат в организирането на… „спонтаннипротестни шествия и демонстрации.

 

Начело на най-голямата застанаха нюйоркските чифути, до един потомци на средновековните хазари. Предвождаше ги един от онези криминални престъпници, чиито родови корени още личат в Русия, расиста Алън Дършоуиц. Професионален убиец на почтени хора, е адвокат все на свръх богати бандити, като например еврейския милиардер Джефри Епстайн, футболиста О. Дж. Симпсън, равина Ави Вайс.

 

Водил е дела срещу кардинала на Варшава Йозеф Глемп; против познатите ви американски икономисти, уважаваните професори Джон Миършаймър, евреин, и Стивън Уолт, заради книгата им „Израелското лоби и външната политика на САЩ“; против евреина професор Норман Финкълстайн, син на оцелели в нацистките лагери, за неговото изследване „Индустрията холокост: Размисли за експлоатацията на еврейските страдания“; срещу Ислямската република Иран и т.н.

 

Другарят Дършоуиц е яростен ционист, защитник на Израел, който за него „е прав и когато съгреши дори“, и антисемит екстремист. Ненавижда мюсюлманите и не понася християните. Защитава изтезанията като метод за следствие, но… след издадено разрешение за прилагане на мъчения?! Обаче е гръмогласен защитник на правата на животните!

 

Роден изрод, като повечето чифути, най-накрая, преди няколко месеца тозиюристбеше изобличен като педофил и сексуален насилник. На 30 декември 2014 г. съд във Флорида го посочи като един от известните извратеняци. Заедно с други чифути той е изнасилвал деца.[32]

 

Оказа се и, че е бил съучастник на подзащитния си еврейски изнасилвач на непълнолетни, включително и на момченца, товарищ Джефри Епстайн. Този път срещу него бяха заведени поредица от дела, в това число и за оклеветяванемасова еврейска и ционистка практика. Понеже, като некороновани властелини на света, чифутите се смятат за недосегаеми.

 

Сещате ли се какво стана накрая? Един по един съдиите взеха да отсъждат в полза на циониста и да обръщат делата срещу ищците![33]

 

It is a Jewish, Jewish, Jewish world – ако перифразираме стенанията и хълцането на покойния Джеймс Браун.[34] Точно така – това е еврейски свят.

 

Единствената оправия в него е прилагането на еврейските методи. Преди месец негодник, когото съвсем бегло познавам от двайсетина години, ме осветли, че „фашистката власт насилвала роднините му да носят жълти звезди“. Не знаех, че е чифут. Под крилцето на Евгений Бакърджиев беше председател на Комисията по култура на Столичния общински съвет. Светна ме, че при Симо Мадридски даже бил заместник-министър.

 

Попитах го, дали му е известно, че съгласно всички дефиниции и научни изследвания на фашизма, такъв вид управление е съществувал у нас единствено между 9 септември 1944 и лятото на 1990 година? И без друго малоумен, ме изгледа напълно втрещен и отнесен, като че ли поразен от десния прав на неговия едноверец Виталий Кличко.

 

Побързах да му обясня, че ако някога Бог позволи да дойда на власт, ще принудя него и всички от тази боя – червени, зелени, сини, жълтивсякакви юдеокомунисти и пишман земеделцида носят в каторгите и жълта шестолъчка, и червена петолъчка. Съвсем се втренчи в мен. Явно не вярваше на слуховите си органи, близки по размер до ушите на африканските слонове.

 

Работата не става с мяукане, жалби по телефоните и кварталните кафенета, с викове по площадите и вечен плач. Тя се оправя единствено с малце кютек, както е казал онзи масон от македонското, а не от великотърновското село Ресен. Впрочем, според въпросния чифутнегов дядо-чичо. Ако не става с малце, ще се наложи повече или доста кютек. Така, както е постановил Техният толкова уважаван до ден днешен автор:

 

Ние разбрахме: евреите не са хора. Отсега нататък за нас думата евреине най-страшното проклятие

 

 Няма да говорим. Няма да се възмущаваме. Ще убиваме. Ако през този ден не си убил и един евреин, денят ти е пропилян

 

Ако не убиеш евреина, той ще те убиеАко си убил един евреин, убий още един – за нас няма нищо по-весело от еврейските трупове

 

Недей да броиш дните. Не брой километрите. Брой само едно: убитите от теб евреи. Убий евреина! – това те моли старата ти майка. Убий евреина! – това те моли твоето дете. Убий евреина! – това крещи родната земя. Да не сгрешиш. Да не пропуснеш. Убий![35]

 

Разбира се, горните редове са изфабрикувани от болния мозък на съветския убиец Иля Гершонович Еренбург. Никой нормален ум не ще допусне такова крайно зверство да мине през него дори със скоростта на мълния. То се отнася до други твари – бивши хора. Заменете в текста „евреисгерманци“, и всичко ще ви се изясни. (Вижте илюстрацията.)

 

Такъв е моделът, калъпът на еврейската комунистическа омраза към цял един християнски народ, тиражирана в стотици милиони екземпляра.

 

Преди дни двама израелски екстремисти бяха изправени пред милостивия съд на ционистката държава. Теподпалили крило на християнска църква, издигната на мястото, за което се смята, че Исус е извършил чудото с хлябовете и рибите

 

В изявление, израелската служба за вътрешна сигурност Шин Бет обяви самоличността на двамата заподозрени, които са на възраст 19 и 20 години. В съда те носеха кепи [ярмулки], тъй като са последователи наекстремистка идеология“. Според нея „само който се сражава против християнствотоможе да се нарече евреин“.[36]

 

Проверих десетина изданиязападни и израелски. В повечето информацията отсъстваше. Нито едно не беше определило престъплението на наглите чифути (вижте илюстрацията) като тероризъм.

 

Само си представете олелията, която щеше да се вдигне, ако някой по света беше посегнал на синагога!

 

Както е постановил блаженият митрополит Методи Кусев, единствено негодницитекомунистите, атеистичните богоборци, тези сатанински изчадиязащитават еврейските богоубийци.

 

Гореизложеният Иля-Еренбургов текст е образец за вменяване на колективна вина и за дирене на обща отговорност. Сблъсквате се с апотеоз на ненавистта, чиито корени са заровени дълбоко в Талмуда като доктрина, философия, мироглед.

 

Убий немеца!“ – крещейки зовял Гершонович.

 

Евреите безочливо отричат, че в Талмуда се съдържат разпоредби за убиване на неверницитедруговерците, гоите, гяурите. Лъжат! Представям точен превод на онова, което е записано в един от най-важните и най-съблюдавани трактати на човеконенавистния еврейски сборник от 63 тома:

 

Равинът Хуна и равинът Юда, и всички последователи на Раб[37] твърдят: Неверник бива екзекутиран заради нарушаване на седемте закона на Ной; Божественият закон е разкрил това относно убиването. То се прилага спрямо всички [неевреи].

 

Сега, трябва ли неверник да бъде екзекутиран за кражба? Нима не е постановено: „Що се отнася до кражбаако някой е отмъкнал или откраднал, или е отвлякъл хубава жена[38] или е извършил подобни нарушения, ако са дело на един неверник срещу друг, кражбата не бива да се търпи, както когато неверник стори същото на израилтянин. Но същото, извършено от неевреин на израилтянин, трябва да бъде наказано

 

Ала където се прилага наказание, изрично е постановено, както учи съответната клауза: „За убийство, без значение дали на неверник от неверник или на израилтянин от неверник, наказание се налага;[39] но [при убийство] на неверник от израилтянин няма никакво смъртно наказание. Как иначе този казус е бил преподаван? Може ли той да постанови „забранено“… „позволено“? Със сигурност това е било постановено.[40]

 

Нататък, по същия начин, е разпоредено, че ако евреин обере неевреин, не следва наказание. Случи ли се неевреин да открадне от евреин, непременно трябва да бъде наказан и то със смърт. Гоите трябва да биват избивани с всички достъпни средства.

 

Равинът Шимон бен Йохай проповядва: Убивай добрия сред неверниците по време на война.[41]

 

Превеждат го и така:

 

Равинът Шимон каза: „Убивай министрите на неверниците… Само по време на война.[42]

 

А в „Зоар“ основната книга на Кабала, още по-човеконенавистното еврейско религиозно учение – е записано:

 

Tob shebbe goyim harog” – „даже най-добрият сред гоите трябва да бъде убит“.[43]

 

Още доказателства? Търсете. На мен това от илюстрацията, която представям, ми стига.

 

Не ми се занимава повече. Правил съм го преди години. Аман! Който желае и има нерви, да чете. Посочил съм как може да намери редактираните текстове на еврейската омраза към гоитеговедата, които не са се родили чифути.

 

А германците, които днес се изживяват като най-равните европейци? Клечат като пудели пред шепата техни еврейски господарифинансови, промишлени, политически. Роби, с коремчета, подути от изобилие на евтина фалшива храна, те слушкат. Обслужват еврейските чорбаджии, и си го изкарват на гърците.

 

Сега съседите мразят немците. На свой ред германците, заедно с холандците, финландците и някои прибалтийци, не понасят гърците. Мишоците се ръфат. А плъховете, настанени удобно, запалили ароматни пури, хем наблюдават, хем продължават да се обогатяват от този масов еврокеч. Тържеството на макиавелизма е пълно:

 

Divide et impera!” – „Разделяй и владей!

 

Но този подбор, сортиране, групиране, се извършва по напълно погрешен признак. Не се отделят свестните от духовно прокажените. Не изпращат на заточение заразените, неизлечимо болните от юдаизъмкомунизъм, а съсипват здравите.

 

Какво е плямпал на въпросния антиирански митинг comrade-חבר Алън Дършоуиц? (Обзалагам се, че не знае думата на иврит.)

 

Антисемитът заклеймил споразумението с Иран католиберал-демократично“. Къде сте „милинашенски неолибералчета, приспани комунета? Адвокатът на ционизма посочил Белия дом като главен виновник.

 

Той заяви, че вярвадемокрацията е билапренебрегната“, защото администрацията на Обама е преговаряла без да осведоми Конгреса.

 

„Това не е начинът, по който демокрацията трябва да действа“ – обяви той пред тълпата.[44]

 

Евреин и демокрация? То е все едно да носите в пазвата си кобра или усойница, вярвайки, че е опитомена! Ето какво прозрял преди близо век автомобилният магнат Хенри Форд, когото еврейските богаташи не понасяли заради грижите му за неговите работници и служители:

 

Първо, и основно: липса на демокрация. Еврейската природа е деспотична. Демокрацията е добра и приложима за останалия свят, но евреинът, където и да се намира, оформя аристокрация от един или друг вид. Демокрацията е просто дума от инструментариума, който еврейските пропагандисти използват, за да се издигнат над обичайното равнище на места, където са натикани под него. Но достигнали общото ниво, те незабавно се хвърлят за постигане на специални привилегии, сякаш имат право на тях. Процес, чийто най-потресаващ пример ще остане последната Мирна конференция.[45] Днес евреите са единствените хора, чиито специални и извънредни привилегии са записани в световния мирен договор.[46]

 

Така е отдавна. Било е по този начин още в началото на ХІХ век, когато лорд Джордж Гордън Байрън писал, че Ротшилдови владеят света.[47] После – в средата пак на това деветнадесето столетие. Тогава бившият равин на Париж Давид Драш, като цитирал думите на някакъв виден евреин на име Морел, разкрил:

 

Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?[48]

 

Така е.

 

 

 

Някой препоръча ли да пиете петрол вместо вода?

 

 

 

Питам съвсем сериозно. Тъй като мнозинството вярва на политици, на медии и на някакви политолози“. Да се разберем. Втората част на съставната дума означава наука“. Не съществува наука политика“. Просто няма. Изучаването на политиката е възможно единствено в рамките на историята.

 

Какво е политиката? Истински папагали, „говорещите глави“ ще ви „снесатдефиниция от сорта, че политиката е добре обмислена система от принципи за насочване към взимане на правилни решения, чрез които да бъдат придобивани разумни, полезни последици. Не е уточнено: за кого решенията и последиците са разумни? Има ли други хора, които биха ги възприели като необмислени и вредни?

 

Ще се постарая да изясня настоящето положение в огромна част от планетата в известна хронология. Като посоча причините и силите, които доведоха до настоящата ситуация. Това е невъзможно за т. нар. политолози, колкото и сладкодумни да ви изглеждат. Да – изглеждат, понеже те заучават уроци, кой знае защо наричанилекции“, компилирани откъдето са намерили за добре. Стига да бъдат одобрени от началниците им. Обикновено тезиекспертиплагиатстват. Крадат чужди мисли, труд, без да споменават истинските автори.

 

От многократното повтаряне пред аудиториите, те са наизустили текстовете, даже интонациите при произнасянето на едно или друго. Ето какво определя онова, което днес наричатпритежаване на експертиза“?! То е като „надграждането“ – не съществува такава дума, като „объркването“ например на съставки за гозба, вместо разбъркването, като „зачитанетона текст, по руски заменило прочитането му, като „разливането“ на напитка, тоест нейното прахосване, кой знае защо изместило правилното наливане, като „неглижаренето“, изместило пренебрегването, „дресинга“, дошъл на мястото на заливката и т.н.

 

На униформените мозъци всичко това им звучи толкова „научно“ и купешко, колкото „ф-ф-фатално“ в устата на Бай Ганю или „мултиплициране“ и „полупроводник“ – на Тато. „Учѐните“, все правени от баща-милиционер и заченати от майка-партийка, не познават значението на думите.

 

Споменатите „политолозине притежават капацитет за повече. Пък и не им е необходимо. Доволстват в рамките на отпуснатото от господарите – понякога доходи от два-три университета, както наричат заведенията, обявени от БКП зависши“ и „учебни“.

 

Лесно ще разпознаете подобни празнодумци. Когато ги поканят в телевизионно студио, наблюдавайте мутрите им. Изрекат ли назубреното, без да допуснат грешка и запъване, неусетно, инстинктивно се усмихват. Мълчаливо поздравяват самите себе си.

 

Не им връзвайте кусур. Такива са възможностите им. Толкова могат. Затова са ги избрали и назначили.

 

Да се върнем към що-годе умните творци на дефиниции за политиката и към войните. Пруският генерал Карл фон Клаузевиц смятал двете за свързани и с право. Но дали съвсем? Възможно ли е войните да бъдат избягвани? Военният писал:

 

Войната не е само политическо действие, а също така и истински политически инструмент, продължение на политическата търговия, осъществявана от същите хора, но с други средства.[49]

 

Не съм съвсем съгласен. Първо, онези, които разпалват войните, не се сражават. Значи само донякъде можем да говорим засъщите хора“.

 

Второ, какво ще рече „политическа търговия“? Тя има ли нещо общо със стоковата? Едва когато разгледате проблема в дълбочина, ще стигнете до истината: Политиката е оръдие за ръководене на икономиката. Войната е нейно продължение. Излиза, че онези, които притежават, ако щете – държат, икономиката, използват политиката като инструмент. От тук излиза, че те не са тъждествени с политиците. Значи политиците са ръцете, с които собствениците на икономиката прилагат инструментите.

 

Следователно, те, главните притежатели на икономиката, на крупните предприятия, формиращи отрасли и подотрасли, са в състояние да предизвикат войните в името на икономиката. А крайната цел на икономиката е производство на материални блага с цел продажба и придобиване на печалбана още по-голямо предметно благополучие. От хилядолетия печалбата се измерва с пари.

 

Няма марксизъм. Карл, роден като Мордехай Леви, е изкривил и изопачил всичко това. И по заповед на най-богатите епостановил“,[50] че пролетариатът ще ръководи. До ден днешен идиотите се хващат на тази толкова постна стръв. А кой ще работи, драги мои? Щом като всички ще бъдете управляващи, кой ще се труди, за да пълните ръководните си тумбаци? Може би шепата банкери и индустриалционзи 1 процент от населението на земята! Надявайте се да ви изхранят

 

Наивността също се плаща. Често нейната цена е максималнатаживотът.

 

Защо вече повече от век бъркотиите в Близкия изток не секват? Отговорът е лесен – заради петрола. Точно така. Някой да ви е посъветвал, като нямате вода, да пиете нефт? Не е ли?

 

И преди 226 години френската кралица Мария Антоанета не е изричала прословутата реплика за хляба и пастите. Но ако попитам онези все по-намаляващи на брой хора, които са чували приписаните й думи, 99 на сто ще я обявят за тяхна авторка.

 

По-малко от десетилетие преди превземането на Бастилията, в която „въстаналият народ“ заварил точно деветима затворници, някои от тях – благородници, в писмо Мария-Антоанета иронизирала своята сестра Мария-Кристина:

 

Струва ми се, че придавате твърде голямо значение на масонството във Франция, то далеч не играе у нас такава роля, както в другите страни, благодарение на това, че у нас всички принадлежат към него и по такъв начин на нас ни е известно всичко онова, което става там. В какво виждате опасността? Разбирам, че би могло да се опасяваме от разпространение на масонството, ако то бе тайно политическо общество, но то съществува за благотворителност и развлеченияМасонството също така не може да бъде наречено общество на безбожници, тъй като съм чувала там постоянно да говорят за Бога.“

 

Бедната Мария-Антоанета! Изобщо не е предполагала, че само девет години по-късно ще напише в едно от последните си писма в живота, адресирано до брат й, австрийския император Леополд:

 

Сбогом, скъпи братко, вярвайте в нежността на своята сестра. Най-важното – пазете се от всякакво масонско общество, по този начин всички тукашни чудовища се стремят във всички страни към достигането на една и съща цел.[51]

 

Двамата със съпруга йЛуи ХVІ, наричан „народния крал“, минали под гилотината. И нейният изобретател – Гилотен, бил масон!

 

Преди повече от четири години, по време на своята първа обиколка из азиатския континент, президентът Барак Обама изрече сакрална реплика, подобна на онази с пастите. Или по-скоро – на неизричаната за пиенето на петрол. Той обяви смяната на американските външнополитически – разбирайте военниприоритети.

 

След десетилетие на преголяма ангажираност с войните в Ирак и Афганистан, Съединените щати обръщат своя главен интерес към процъфтяващия Азиатско-Тихоокеански регион. Като нарече тази част на света „решаваща за икономическия растеж и националната сигурност“, Барак Обама заяви:

 

Искам след тази визита всички да знаят, че моята администрация възнамерява да усили и заздрави нашите връзки с всяка отделна страна, но също така и с регионалните институции.“

 

Втренчването на Америка в Азия предизвика търкания със ставащия все по-могъщ Китай, който отстоява правата си в региона.[52]

 

Така ли? В такъв случай нека цитирам неотдавнашен анализ на политически наблюдател, смятан за специалист в региона. Той запита:

 

Как така САЩ обучават китайските военни докато се приближават към конфликт?[53]

 

Ето как започва статията:

 

Независимо от търканията между Съединените щати и Китай във връзка с Южнокитайско море, военните на двете държави провеждат съвместни тренировки на много високо равнище.[54]

 

Ще продължа само с още един цитат:

 

Военното решение на САЩ да обучава китайски въоръжени сили провокира смесени реакции във военните и политическите среди. Запасният адмирал Джеймс Лайънс написа това:

 

Естеството на режимите има значение. Сега помагаме на една непоправимо агресивна държава да развие своите военни силиза да ни застрашава. Има нещо много сбъркано в самата същност на правителството на Обама и в политиката на Пентагона по отношение на Китай.“

 

 Макар да не съм съгласен с политиката на администрацията на Обама спрямо Китай, не смятам, че прекъсването на военните ангажименти е решение. Обратното. Съгласен съм със съветничката по въпросите на националната сигурност Сюзън Райс,[55] която наскоро призова за по-близки двустранни връзки.

 

Както по-рано подчертах, агресивното отношение към Китай в Южнокитайско море е срещу интересите на САЩ. Съединените щати би трябвало да премерват своята публична риторика срещу Китай и да се въздържат от агресивни военни действия. Такива действия са контрапродуктивни и с краткотраен ефект. Съединените щати би следвало да засилят двустранното сътрудничество, като се погрижат за защита на най-важните тактики, техники и технологии. Тъй че, докато няма произведени изстрели, трябва да оставим Южнокитайското море на дипломатите.[56]

 

Някой да припомни, че САЩ и Китай са обща държаваКимерика? А когато иде реч за агресивни страни, Съветските американски щати здраво стискат палмата на първенството.

 

 

 

Наближава ли краят на въглеводородната цивилизация?

 

 

 

Година след като тогавашният началник на Хитлери Клинтън обяви „Азиатско-Тихоокеански регион“ за стратегическа част на света за САЩ“, тя – държавната секретарка, огласи названието на новия американски проект за бъдещето – “The Pacific century”.[57]

 

Какво общо има всичко това с петрола? Много и не само с него. То даже е заложено в названието на онова, което се превърна в главното, но неосветено събитие на годината.

 

По време на първата обиколка на Барак Обама в Азиатско-Тихоокеански регион не беше ясно, че само три години по-късно Китай ще стане водещата икономическа сила на планетата. Очакваше се, но не толкова скоро. Нито можехме да предполагаме, че Япония ще реши да възвърне своята военна мощ, нарушавайки Член 9 на своята Конституция. Както се изрази един коментатор:

 

С бюджет за отбрана от 42 милиарда долара дали Япония не се превръща в ястреб, пременен като гълъб?[58]

 

Преди две седмици всичко това мина през японския парламент. Американците, които са автори на действащата Конституция, замълчаха. Дворецъттоже. Допитвания до общественото мнение показаха, че 70 на сто от японците са против решението. Едва ли масовите демонстрации ще променят нещо.[59] И Япония е в залез, включително демографски. Опитът на Братството е показал: Народните маси ще повикат, ще полудуват, и ще се уморят… Всичко приключва с апатия и примирение.

 

Докато Барак Осама и Хитлери Клинтън изричаха откровенията за новата стратегическа цел на САЩ, обозначена като “The Pacific century”, в страната петролните магнати се гласяха да я превърнат в най-големия производител и износител на петрол и природен газ в света. За целта подготвиха поредната мащабна суматоха, която цинично нарекоха „Арабска пролет“. Месеци след нейното „избухване“, стана ясно следното:

 

Навярно около 2035 година САЩ ще бъдат енергийно независими и ще изнасят петрол и втечнен природен газ“ – ни извести в края на ноември 2012 г. агенция Ройтерс.[60]

 

Прогнозата е била направена от Фатих Бирол, главен икономист на Международната агенция по енергетика, за когото се твърди, че няма склонност към преувеличения и истерия.

 

На Четвъртата годишна сесия на Атлантическия енергиен и икономически съветСветовен енергиен поглед 2012, проведен в Истанбулръководителите на най-крупните корпорации в този отрасъл слушали как той определянарастването на производството на нефт и газ в САЩнай-голямата промяна в енергийния свят от Втората световна война“.

 

Това е нещо по-голямо дори от развитието на ядрената енергия“ – рече Бирол… „То ще окаже въздействие върху целия свят.

 

По време на заседанието са били показани диапозитиви, представящи картината в тази област в Съединените щати от 1980 до 2035 година. Както се вижда от първата фигура (вижте илюстрацията), в момента нещата не изглеждат оптимистично. В сферата на традиционните находища САЩ са напълно зависими от внос и преди всичко от добивите в тяхната близка съюзничка Саудитска Арабияедна образцова тирания.

 

Обаче от известно време в централната държава на Северна Америка се разработват запасите от т. нар. шистов нефт и газ. Благодарение на тях, през следващите две десетилетия по производство на суров петрол и природен газ Съединените щати ще надминат не само Русия, но ще отсвирят и Хашемидското кралство. (Виж Фиг. 2 на същата илюстрация.) Очаква се до 2017 г. Риад все така да оглавява класациите по износ на нефт и газ. След това ще начене принудителното му отстъпление пред напора на превъзхождащите количества, които се очаква да бъдат вадени от Сибир, Аляска и същинските САЩ.

 

Агенция Ройтерс посочва, че:Едва сега експертите взеха да възприемат фонтана от геополитически последици [в резултат на задаващото се американско първенство в тази област]. Точно когато изглеждаше, че глобалното влияние на Америка може да спадне, водещата световна икономическа сила добави нестандартни енергийни оръжия към своя арсенал. Изправена пред „данъчната скала“, близкоизточните пожари и възхода на Китай, чак в този момент администрацията на Обама започва да разбира, как да действа с лостовия механизъм на този енергиен късмет[61]

 

Фонтана от геополитически последици“ – какъв израз! Но не стана точно така. Някои не послушаха. В Египет марионетният президент Мохамед Морси се опълчи срещу Израел. Спретнаха му преврат. Предстои му дълго да търка доста твърдите и недодялани затворнически нарове.

 

Саудитска Арабия отказа да се примири. И хвърли ценовата ръкавица на Седемте сестри“, както наричат най-големите петролни компании. Вече две лета черното златосе търгува в границите от 47 до 61 долара за варел. Преди ценовата война, обявена от Риад не толкова срещу Русия, а против Вашингтон, Лондон, Париж, Амстердам, нефтът се харчеше около 110 долара за варел. Беше достигал до рекордните 157 долара!

 

Американските компании за добив на шистов нефт и газ взеха да падат като презрели круши. Стотици фирми обявиха фалит. Действащите в Калифорния най-вероятно предизвикаха катастрофалната суша. Писах за тези неща.

 

Саудитското кралско семейство не преставаше да подпомага ислямските терористични движения от типа на Ал-Кайда. Те се разраснаха до… Ислямска държава. Тя, подобно на оригинала на Осама бин-Ладен, е съвместно американо-саудитско творение. Обаче сега кралят май прекали. Може би някой трябваше да му подшушне римската максима:

 

Cedant arma togae” – „нека оръжията да отстъпят пред тогата“.

 

С други думи, дипломацията, законът и преговорите да заемат мястото на военните. Уви, не би.

 

Когато се наложи, смениха и краля на Саудитска Арабия,[62] както и принц Сауд доскорошния външен министър, смятан за главния мозък на Риад. Той се беше оттеглил през април.[63] За няколко месеца (първият през януари, вторият през юли) и двамата отидоха на среща със своя любим пророк. (Съмнявам се, че са вярвали в друг, освен в Яхвесатаната.) Какво се получи на изхода, казано по мутренско-социалистически?

 

Вярно, и двамата бяха доста възрастни. Но не съм свикнал да вярвам на подобни бързи развръзки, твърде удобни за някои.

 

Смъртта на саудитския крал съвпадна със слуховете, че от средата на века страната ще престане да добива петрол. На часа стана ясно, че в момента нейните просторни пустинни територии са запълвани от слънчеви батерии за пряко преработване на енергията от нашата звезда в електрическа.[64]

 

Изминаха само четири месеца, външният министър подаде оставка, и новият кралСалман, който не е кой знае колко по-млад от покойния, обяви, че:

 

Около средата на века Саудитска Арабия, най-големият износител на суров нефт, ще прекрати използването на въглеводородни горива“ – заяви Али ал-Найми, министърът на петрола на кралството.

 

Изявлението представлява шокиращо признание от страна, чието богатство, сила и прекомерно влияние по света се основават на нейните огромни запаси от суров петрол.

 

Господин Найми, чиито коментари относно доставките на нефт обикновено задвижват пазарните механизми, заяви на конференция за климатичните промени в Париж:

 

В Саудитска Арабия признаваме, че в края на краищата, някой ден няма повече да се нуждаем от въглеводородни горива. Не знам от кога – от 2040, 2050 година или някъде тогава.“

 

Поради тази причина, сподели той, кралството планира да се превърне в глобална сила в слънчевата и вятърната енергетика“. И през идните години ще може да започне да изнася електричество, вместо въглеводородни горива.[65]

 

Новината беше поднесена изпреварващо от “The Financial Times”. Той е флагманът на контролираната от семейство Ротшилд едноименна издателска групировка. Тя включва и седмичника “The Economist”. Преди дни корпорацията “Pearsonпрехвърли своя дял в изданието, възлизащ на половината акции, на прочутата италианска масонска фамилия АниелиФИАТ. Тогава в бързината лъсна и името на Ротшилд, в компанията на още две – Кедбъри и Шрьодер.[66]

 

Идиотът е неспособен да проумее и това. Той настоява око да види, ръка да пипне. Ако е възможно, да изнесат мумията на Ленин навън, на площада, за да се увери, че я има

 

Идиотът е непобедим.

 

А крал Салман получи премия. Въпреки протестите, „демократична Франция го призна за по-равен. И му предостави частен плаж на Ривиерата. Той пристигна с антураж от 1000 души. Като… забрани на френските полицайки да припарват близо доплажа му![67]

 

Така е в днешниясвободен свят“. Междучасието свърши и европейците трябва да се потапят в блатото на крепостничеството.

 

Liberté, égalité, fraternité!

 

Хората не ценят онова, което имат. И затова е лесно да им го отнемат. Западътизумителната свобода, на която не обръщаше внимание. Докато я притежаваше.

 

To each his own, oder à chacun son, o каждому свое.[68]

 

 

 

Споразумение за примирие без война

 

 

 

Откакто ги изобретили, парите винаги са управлявали света. Даже имаме израз, който мнозина смятат за народна поговорка. А той е излязъл изпод перото на Алеко Константинов:

 

Парица е царица.

 

И се отнася до… САЩ. В нюйоркска кръчма авторът среща сърбин и баварец. Двамата вече са станали американски граждани.

 

Искрено, с гордост се наричат американци. На бившето си отечество гледат като на нещо останало някъде там, далече, в мъглата.“ Алеко схванал, че за комшията – „за бай Неделковича, не е безизвестно какво се върши и в нашия забравен край…

 

Аз почнах да изказвам своето възхищение от американската свобода, равноправие, от държавното им устройство, от общинското им самоуправление, от всичко туй, което ме е възхищавало при четението книжки за Америка; но бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че „овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас“. Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. „Вѐлика корупциjа“ – повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато.

 

Разправи ни той за подкупността на администрацията, на общинските власти. За грамадните злоупотребления с предприятията и обществените постройки. „С злато можеш купити и самог президента.“ В течение на тези разкази, които ме смутиха и ме накараха да се замисля, докторът ме гледаше под очилата си с една язвителна мефистофелска усмивка, като че искаше да ми каже: „Е, как си? Чуваш ли? Видя ли, че и в Америка е същото…“ Ох, хич не ми сгряваше сърцето туй „и в Америка е същото“!…[69]

 

По-често да бяхме се връщали към класиците ни, а?

 

От какъв зор китайските комунисти ще воюват със САЩ и Запада въобще? Те го купуват. Една след друга европейските икономики падат в кошницата на пекинската червена номенклатура. Тя вече не е само тамошна, а интернационална, световна. А Западът я подхранва, грижи се за нейното образование. Всяка година около половин милион китайчета заминават за САЩ и Европа, за да учат в най-престижните университети. Освен това, на свой ред, западните архикапиталисти отдавна са в Китай. Вземете Ротшилдови

 

Тъй че онова, което ви представяха като Марксова мечта, е факт. Комунизмът е на път да постигне пълен триумф, да завладее цялата планета.

 

Още през 1971–1972 година американският елит – разбирайте не само политическия, тъй като социалистът Дейвид Рокфелер предвождаше финансово-икономическия, сключи мирно споразумение с председателя Мао. Без двете страни да водят война. Рядък случай!

 

Оттогава наблюдаваме първата показна конвергенция. Който имаше акъл, го прозря. (Съжалявам да го кажа, но с изключение на четири месеца в средата на 1990 г., изобщо не се хванах на политическата демагогия и на нейните измами, довели до настоящия резултат.) В рамките на пропагандното затъмнение досега Китай и Западът си разменят обвинения и реплики. Понякога – твърде остри, на пръв поглед – изглеждащи болезнени. Но нещата продължават, сякаш нищо не е било изречено. Никой не се засяга. Зад медийната мъгла далаверата за трилиони върви с пълна сила. Изобщо не е секвала.

 

В интерес на истината, същото важи за отношенията между Москва и големите западни столици. Какво повече знаят от нас техните лидери, че така настървено са се насочили към космоса? И дори да се замерят камъни, винаги да действат заедно, в разбирателство и сътрудничество.

 

Ако вярвах на товарищ Ленин, щях да приема, че е бил прав, когато предвидил:

 

Капиталистите ще ни продадат въжето, с което ще ги обесим.[70]

 

Всъщност, това е по-скоро удобен израз, приписан на Илич, за да звучи по-авторитетно при цитиране. Но незапознатият с истината за световните дела и политика ще открие смисъл в него. Нещата изглеждат така, като че ли китайските комунисти крадат най-новите западни научно-технически открития. Законодателството им е протекционистко, но освен мъркане, не среща отпор. Ниският курс на юана прави от китайската промишленост най-могъщия агресор. Но в отговор Пекин не получава нищо повече от призиви за прилагане на пазарен подход. Санкциите са за други. Не е ли чудно?

 

Върнете ли се към онези дефиниции на комунизма и социализма, които не веднъж съм ви представял, ще стигнете до извода, че всичко си е на мястото. Централният комитет на Китайската комунистическа партия действа като челен отряд, като авангард на интернационалното Братство. Неговите ходове облагодетелстват най-големите и най-влиятелните корпорации, чиято националност няма как да определите.

 

Колкото и да не им се ще на някои да разкрият цялата фактология, информираните хора са наясно: Китай е първата икономика на света. Също така разполага с третата по големина и потенциал армия на земята.

 

Китайската комунистическа партия прави всичко необходимо, за да запази и затвърди Системата. Онази система, която прави и западните лидери още по-богати и влиятелни. Никога не го забравяйте: Конвергенцията е за елитите, не за народите. Няма капитализъм. Нито социализъм, освен тук-там на Запад.

 

Има само една холистична[71] система на системите! Една огромна и необятна, самоизградила се, взаимодействаща вътре в себе си, многовариантна, наднационална власт на доларите! Петродолари, електродолари, много и всякакви долари. Райхсмарки, рубли, лири-стерлинги и шекели! Това е интернационалната валутна система, която тотално определя живота на тази планета. Това е природният ред на нещата днес. Това е атомната и податомната, и галактичната структура на нещата днес…

 

Ние вече не живеем в свят на нации и идеологии. Светът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес.[72]

 

Ако чак толкова държите на термините, светът е във фазата на корпоратокрацията.

 

Свържете току-що узнатото съсспорнотоспоразумение между САЩ, технитесъюзници“, включително Русия, и Иран. Казват, че то датира отдавна. Други твърдят, че е от две години – максимум – от две и половина. Как да установим истината, като не разполагаме с документи? Но защо ни е мозъкът? Да проследим събитията и да обобщим резултатите от тях.

 

Когато Саудитска Арабия задочно показа зъбите си на САЩ в сферата на добивите и износа на петрол, се заговори за затопляне на отношенията между Вашингтон и Техеран. Случи се „Арабската пролет“, помела Либия, Сирия, Йемен, отчасти Тунис и Египет. Разрухата в Ирак беше факт.

 

Всичко тована фона на израстването на нов гигант“ – Ислямска държава. Кой не знае, че саудитците стоят зад катастрофата в Йемен, и също така зад това ново образувание? Както и американците.

 

Станаха събитията в Украйна. Те трябваше временно да изолират Русия от епицентъра на основнотонапредъка на световната революция през Близкия изток към Азиатско-тихоокеанския регион. Без да забравяме Африка. Там нещата тепърва предстоят.

 

Не след дълго ръководителите на Г8 решиха, че ще заседават като Г7Путин си накриви капата. Наложиха му санкции, а той не се оплаква. Санкциониращите реват.

 

Колкото и да е смешно, нека припомня само два факта. Първо, онова интервю, което точно преди дванадесет месеца, на 3 август 2014 г., американският президент даде пред списание “The Economist”.[73] И единствено тук беше представен откъс от него.

 

В него Обама обяви, че Русия не е враг на Съединените щати. Но разкри, че новата сериозна заплаха пред света се нарича Китай. И призна – стратегическата цел на външната политика на неговата страна е Азия. Но тактическото й реализиране трябва да премине в схватка за присъединяването на Африка към т. нар. нововъзникващи икономики. Нещо, което предрекох преди близо осем лета от телевизионния екран. И слава Богу, има зрители, колкото и да са малко, които все още помнят. Защото са били впечатлени.

 

Второ, освен че действаха заедно в преговорите с Иран, САЩ и Русия са като скачени съдове, като близнаци в изследването на космоса. Преди десетина дни телевизионната станция на НАСА показа в пряко предаване, как „руският корабСоюз“, превозващ трима нови членове на екипажа на международната космическа станция, излезе в орбита

 

Руският космонавт, ветеранът Олег Кононенко, новобранецът астронавт Кейл Линдгрен от НАСА, и японецът Кимия Юй бяха изстреляни на борда на руската ракета „Союз“… от космодрума Байконур в Казахстан

 

Пристигането на Лингрен, на Кононенко – на 51 години, и на 45-годишния Юй, за първи път от шест седмици връща космическата станция към пълен екипаж от шест члена.

 

Очакваме да видим много от тях“ – призна Скот Кели, американският инженер за полета…[74]

 

Нищо ли не ви смущава? На земята, несекващо напрежение, размяна на обвинения, дори на обиди, едновременно с това преговори, в които враждуващите са от една и съща странаВ космоса пълно сътрудничество?! Нещо не е както ни го представят, май.

 

 

 

Най-доброто споразумение, което може да се купи с пари,

за да осигури още пари

 

 

 

Тази непоследователност впечатлява не малко познавачи на геополитиката. Толкова осведомен автор, какъвто е уважаваният от мен Робърт Фиск, също проявява склонност да попадне в капана на илюзиите. Само и само да не допусне две неща: Да бъде обвинен, че разпространява конспиративни теории“. Навсякъде това е равносилно на творческа и публична смърт. На Западповече, в сравнение с тук. И на второ място, сам да не повярва, че онова, което обявяват за плод на нечия фантазия, е истината. Имам убеждението, че дълбоко в душата си той знае какво е вярно. Но пази статуквото, за да оцелява.

 

Та той озаглави свой коментар така:

 

Ядреното споразумение с Иран: Америка зае страната на Иранза да предизвика яростта на Израел и Саудитска Арабия.[75]

 

Като си остави една вратичка:

 

Обама приветства един „по-обнадеждаващ святс възможност за придвижване в друга посока.[76]

 

Накъде води посоката на надеждата? Към единното световно правителство, имплантирането на чипове и превръщането на земните жители в роби, докато роботи вършат работата им?

 

Все поради изтъкнатите причини, израелският коментатор Яков Кедми, достатъчно осведомен шпионин, бивш началник на секретната служба „Натив“, въвежда в заблуждение своята нарастваща зрителска аудитория. Съзира „ръката на Вашингтон“, която иска да хване за гушата Русия, за да предотврати „ръката на Москва“ да предприеме… Ако перифразирам блатная частушка,[77] ще излезе, че:

 

Корабль летит в космосе, его мотор работает. Мы на улице сидим и картошку лопаем.[78]

 

Никой от двамата не дръзва да погледне, да види, да прозре и да изнесе на светло цялата истина. Все пак, Яков Кедми прилага по-разумни аргументи.

 

 

 

 

 

Китай и САЩ са една държава. Какво като не е обявена официално пред човечеството? Нима Яков Кедми е забравил, че поне десетилетие преди заявлението за основаване на Израел през май 1948 година тази държава фактически съществуваше? Имаше армия, специални и жандармерийски части, даже беше предложила сътрудничество лично на Бенито Мусолини и Адолф Хитлер!

 

Доста преди това в Ню Йорк функционираше Еврейската телеграфна агенция, станала основа на израелската. Евреите в Палестина се изолираха в отделни селища. Използваха местното населениепалестинцитекато работна ръка. Разплащаха се – не винаги и не редовно – с милионите, предоставени от еврейската Номенклатурия, съществуваща по света.

 

Огласяването на еврейската държава беше формалност, която беше въпрос на време. За него най-много помогнаха Йосиф Сталин и Андрей Громико. Отново СССР оказа най-голямо съдействие на израелците чрез доставки на оръжие във войната от 1948 година.

 

Вярно е, че сегашната цел на САЩ е друга и другаде. Иран е етап и спокойствие при преследването на главнотоовладяването на Азиатско-Тихоокеанския регион. Ако желаете, приемете формулировката на Кедмина Шанхай.

 

Около три седмици по-рано, след посещението на Джон Кери в Сочи по американска инициатива, той разсъждаваше другояче. В думите му се съдържаше повече реализъм.

 

 

 

 

 

Последното важи за всички държави. Навсякъде поставят във властта едни и същи марионетки, чиито приказки и действия са резултат от суфлирането и движението на ръцете на техните кукловоди.

 

Регулиранетона положението в Сирия е свързано като в скачени съдове с евентуалното основаване на кюрдска държава. Да речем, че зависи от реализацията или изоставянето на този проект. Обаче, докато споразумението с Иран още не е факт, в региона се води друга гражданска войнав Йемен. Тя има пряка връзка както с Техеран, така и с Рияд. Предстоят сериозни промени в разположението на силите и в ситуацията в Близкия изток.

 

Което стряска консервативните режими като тези в Израел и Саудитска Арабия.

 

Както знаете, след финалния акорд на преговорите във Виена Бенямин Нетаняху привика американския министър на отбраната. На път от Йерусалим за Джеда Аштън Картър се отби в саудитската столица. Където срещна същата словесна стена.

 

Крал Салман се подреди до израелските ръководители. Тойизрази съмнение относно утвърждаването на ядреното споразумение. Освен това оспори механизма за връщане на санкциите, ако Иран наруши условията

 

Сунитското ръководство на Саудитска Арабия гледа на предимно шиитския Иран като на свой главен враг. Двете страни се сблъскаха пряко във въоръжените конфликти в Йемен, Сирия и другаде.

 

В своите безкрайни речи, изобличаващи споразумението, г-н Нетаняху намекна за загрижеността на саудитците

 

В Израел и в много страни в Близкия изток има широко съгласие това е лошо споразумение, на което трябва да се противопоставим“ – заяви той в реч в Кнесета в чест на Матео Ренци, гостуващия италиански министър-председател.[79]

 

Не за успокоение държа да изтъкна: Когато Братството реши, може да постави най-демократичната“ и „най-великата военна силав унизителното положение на тукашната псевдо България.

 

 

 

Goodbye Yellow Brick Road[80]

 

 

 

Коментаторите сравниха с „торпедореакцията на израелския посланик във Вашингтон след подписването на споразумението с Иран. Не мислете, че само местните „ирландски пастирки“, боязливите като селски девойчета банкянски пожарникарки, или послушните като болонки плевенски партийни секретарки, заемат поза партер пред някои чужди пратеници.

 

Преди седмица Рон Дермер, посланикът на Израел в САЩ, който е близък до Нетаняху, призовал на среща между 30 и 40 републиканци от Камарата на представителите.

 

Израелският пратеник подчертал предполагаемото недоверие към Иран, според някои от присъствалите. „На масата не беше поставено кой знае колко. Беше важно кой е от другата й страна“ – било посланието на г-н Дермер, според републиканеца Трент Франкс.[81]

 

Деснитепудели в американския Конгрес са схватливи. Израелското лоби определя не само външната политика на Съветските американски щати. Ако искат все така да скачат, кученцата във Вашингтон са длъжни да се съобразяват с тоягата на своя господар. Брюкселскитесъщо.

 

Не коя да е, а главната комисарка по външната политика на Европейския съюз, италианската социалистка Федерика Могерини, оправда присламчването на организацията към шестте с думите:

 

Иранското споразумение е катастрофа за Ислямската държава.[82]

 

Което изобщо не трогна Цион. Тъй като неговите скрити ръководни дейци дърпат конците и на уж убития Абу Бакр Ал Багдади и на подчинените му командири. Любопитно ми е, как талмудистите оценяват другарката Могериникатохубава женаили като такава, която може и да бъде отвлечена?… Май, май на Клара Цеткин, Роза Люксембург, Надежда Крупская и Цола Драгойчева, взети заедно, го докарва!

 

В суматохата Израел въведе робовладелско законодателство за палестинцитенай-преките наследници на античните юдеи. Отсега нататък, всеки, който замеря с камъни израелски униформени, все едно ще ги хвърля срещу себе си. Допълнение в наказателния кодекс превръща еврейската държава в истински ционистки рай за милиционери и военни. Според новия текст, мятането на камъни ще струва на дръзналия20 години затвор![83] Възрастта няма значение все четири петилетки в дрънголника!

 

Някой да знае, как еашколсунна иврит, за да изразя „възхищението“ си? Кой казва, че тамошният режим не е комунистически? Американецът Джак Бърнстейн го дефинира като „расистки и марксистки“.[84]

 

Ако ме попитате, какво стана след това, ще отговоря: Ами видяха му сметката!

 

Обратно към споразумението с Иран, на което се възлагат надежди и очаквания, чрез което насаждат страх, но без което световната революция ще бъде спъната като кон, зарязан от стопанина си на пасище.

 

Докато саудитският старец с кралска чалма има основание да се похвали, на вождовете от Г7 не им отива. Най-малкото, понеже те са група самозванци, оглавяващи държавици, четири от които вече не произвеждат почти нищо, освен оръжия. И не допускат първата икономика на земятаКитай. Освен това, комунистическата страна е и най-големият потребител на въглеводороди. Но зад гърба й надничат Индия, Корея, Сингапур, Виетнам, Малайзия, Мианмар

 

Кого устройва цялата тази суматоха, към която непременно трябва да отнесем и опитите за въвличане на Турция, бранеща земите си от бъдещата кюрдска държава? Очакват ни още дни на изпитания. През тях „Европа ще продължи бавно да умира при нарастващото население на света“.[85] За това, както и за много други неща, в продължението.

 

Сега искам да заявя, че след пет петилетки светът ще изглежда доста различно. Със сигурност Великобритания, Франция и Италия ще са изпаднали доста назад. Пред Япония също не се очертаватсветли бъднини“, въпреки мераците й за ядрени оръжия. Напълно вероятно е знамето на САЩ да е намаляло с няколко звездички.

 

Да не говорим, че и сега в държави като Люксембург, Монако, Андора, Дания, Норвегия, Швеция, Австрия, Швейцария, които не са част от подобни „елитни“ групировки, преобладаващата част от населението живее далеч по-елитарно“ от групарите. Както още след Първата световна война Ърнест Хемингуей беше писал в кореспондeнция от Вадуц:

 

В Лихтенщайн всички живеят добре с изключение на херцога. Защото него го болят зъбите[86]

 

Самозванците, гащницитеsans-culottes, от Г7, не се уморяват да губяттеритории, предприятия, население. Но никога нищо свое, освен онова, което отдавна са загубили – достойнството си.

 

Тези дни един от най-крупните британски прекупвачи на земя продал 50 огромни парцела в близкото до Лондон графство Кент накитайски магнат! На свой ред клиентът щял да ги препродаде, но отново накитайци.

 

През септември 2014 г. Фъргюс Уилсън, който забогатял от този вид търговия – купуване и препродаване на земя, признал „първо пред Telegraph Money, че китайски инвеститори са сред най-заинтересуваните купувачи. По-нататък разкрива, че е убеден: неговият клиент еимал зад гърба си в Китай опашка от мераклии за придобиване на английска собственост“.[87]

 

Та нали т. нар. руски tycoons – все комунисти, комсомолци и кагебисти, износители на несметни парични суми от бившия СССР, превърнаха английската столица в град, непосилен за живот за кореняците лондончани. Според всекидневника на един от тези нашественици, приемани като „приятели“ и „добри инвеститори“ – “The Independent”, всички тези хора трябвада рекатдовижданена идеята да бъдат част от property ladderв Лондонтя не съществува повече“![88]

 

Понятието “property ladder” означава буквално „имотна стълба“. Така от седемдесетте години насам в Англия наричат възможността да замените по-малко и по-евтино жилище с по-голямо и луксозно. Цели три десетилетия тя беше факт. Съществуваше, имаше я. Вече не. Призовават лондончани да продават поскъпналите си апартаменти в столицата и да заминават на север.[89] Където след Маргарет Тачър остана пустош, наподобяваща нашата Северозападна България, която с печална самоирония определяме като Северозападнала. Е, чак такова чудо засега едва ли ще срещнете на Острова. Ние сме страната на Алиса, но откъм о̀пакото. Обратното на чудесата…

 

Всичко това ми напомня две неща. Първоедна от ранните песни на Елтън Джон. В нея героят не послушал баща си и обърнал гръб на фермата му. Отишъл в столицата, но – слава Богуне се продал окончателно. Ето защо можел да се сбогува:

 

Затова, довиждане, улицо с жълти павета, където обществените кучета вият. Не успя да ме присадиш в твоята мансарда. Връщам се при своя плуг.[90]

 

Къде да отидат нашите потомци, чиито предци бяха ограбени от комунистите? Същите, които са в далавера с тези от Г7. Нима тяхната главатарка не е отявлена комунистическа конформистка?

 

Затова и втората асоциация е за драгоманско-дупнишкия мангал от СССР. Когато беше премиер, драгалевският зеттази добре планиранаизненада на демокрацията“, препоръчваше на възрастните хора с по-големи апартаменти да ги продават. Да си купуват боксониери в панелните гета, сполучливо наречени „комплекси“. А с разликата в цените да доживеят земните си дни.

 

Проклятието само напира към върха на езика ми. Ама нека спазя Христовата препоръка…

 

Тези лидери на все по-осиромашаващия Запад ще решават проблемите не само на своите държави, но и на света?! Как? С какви очи го правят? Например Барак Хюсеинович, който не престава да сочи към Кремъл, сякаш всеки момент ще викне: „Търчете, тамо са раите.А зад червените тухли са преките му господари, с които се допитва по телефона. Защото така трябва. Тъй е по сценарий.

 

 

Божето Барак Хюсеин се събуди по-рано от обичайното за седмия ден. Слънчевите лъчи шеговито галеха лицето му, което беше неподатливо на тяхното влияние. Като ги зърна, се сети – неделя е. И реши, че като всяко еврейско божество има право да си почине на този ден. Затова е неделяза да не върши нищо. Може да подремне още малко.

 

Тогава се сети за Иран, споразумението, разговора с кремълския Володя – колко ли смешно почервенява физиономията му от слънцето – за републиканците, за… „Попаднах в неподходящ момент от сценария“, помисли Обама. Защо не му се падна по-кротък мандат, като на Били Лъжеца, както наричаше Клинтън, но само на ум.

 

Все едно чу зова, с който сутрин приветствали „краля слънце:

 

Добро утро, Ваше Величество. Ставайте. Днес ви очакват велики дела.

 

Дали не го беше писал онзи французинЕкзюпери? Все едно. Явно за него Величеството на света, земното божество  в новото свещено писание не беше предвидена почивка. Дали съставителите са го пропуснали нарочно? Предната година републиканците глозгаха кокалите му цял месец заради партиите голф на оня остров.

 

Сега трябва да се заеме със затворитепрепълнени са. Ще ги оправи. Белким го запомнят поне с това. Пък и му предстои да отпътува за родната Кения. След това го очаква Етиопия… “The cowboys work is never done”,[91] подсказа му неговият вътрешен музикален глас.

 

Разпъна едновременно ръцете и краката си. Когато ставите изщракаха, се изсули от розовите копринени чаршафи. „Защо на Мишел са сини?

 

Нямаше време за глезотии. Нахлупи каубойската шапка и

 

 

Напред към света, който го очаква – него, своя спасител! Света от Тихия океан до Тихия океан. The Pacific centuryНовия американски век!

 

Не – Novum terram order – новия световен ред!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва (по-пикантната част).

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички досегашни дарители.

 

 

Този път, специално за щедростта Стоянка Г. и Веселин Н. от Пловдив, Николай И. М. от Свети Врач (Сандански), Делчо Ц. Т. от Русе, Павел К. П. от Добрич.

 

Бог да ви въздаде – лично на вас, и на всички, които помагат за съществуването на сайта! Също така – да закриля всички добри хора. И да ги води към истината, сиреч – към свободата. 

 

 

Признавам, надявах се, че поне половината от регистрираните посетители са съмишленици. И биха подкрепили тази медия с 50 стотинки или 1 лев месечно. Уви…

За улеснение, в страницата за дарения вече прилагам и адрес за изпращане на пощенски записи.

 

Сметката е така устроена, че не мога да известявам имената и броя на дарителите по банков път.

 

Съдейки по сумите, за себе си съм сигурен, че повечето дарители са едни и същи хора, които искрено помагат за съществуването на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

 

Повтарям, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. броят, имената, адресите на дарителите и изпратените суми. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

 

Истина ви казвам: за да продължи да действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

 

Преди известно време в „Агора“ един анонимен подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“

 

Изглежда мнозинството послуша съвета му.

 

 

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 12-14 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка. Пък и обикновено безплатните неща не са качествени.

 

В интерес на истината, с парите от вашите дарения успявам не само да поддържам сайта, който премина на по-висока такса, но и да си платя сметката за достъп в интернет. Може би още някои съвсем дребни неща. Толкова.

 

Преди доста време един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език, преводач и преподавател Петър Коритаров, ми изпрати прилична за моите разбирания сума – 50 лева. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“ получава „огромен обем информация“.

 

 

Явно само шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 1100. Гастрольорите са поне още толкова. Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 550. Всеки от тях да внася по 1 лев месечно – 10 до 12 лева годишно, бих могъл да продължа.

 

Не става… Но ще се боря, докато мога.

 

 

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар.

Но нима на повечето останали места плащат за публикации?

 

Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща…

 

Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

 

Признавам, че ми е късно да се променям.

 

 

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на един пощенски адрес и на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница, както и по пощата чрез запис на посочения адрес.

 

 

Достатъчно е да натиснете този бутон (позиция) и цялата информация ще се покаже.

 

 

Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

 

 

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го прочете или придобие от online:

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

 

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на старите издания на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“, защото вече ги изтриват.

 

В YouTube от online:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3

 

И във VBOX7 от online:

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

Записите са достъпни благодарение на усилията на Юри Комсалов от Скандинавия и на Марко П. от Великобритания.

 

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако размерът на текста ви затруднява и използвате търсачката Google, отидете в менюто горе на страницата, спрете върху третата възможна позиция отляво надясно и щракнете (кликнете) върху нея – ViewИзглед. Щракнете (кликнете) веднъж, за да се отворят възможностите. След което слезте надолу до седмата възможна – ZoomУвеличение, и изберете процента, с който да увеличите размера на страницата, без да я повреждате. Препоръчвам 150 процента.

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

 

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

 

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

 

Системите за форуми работят по следния начин:

 

 

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

 

  1. Форум: „За сайта“:

 

 

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

 

  1. Форум: „За предаването“:

 

 

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

 

  • Как да създадете нова тема във форума?

 

 

 

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

 

  • Как да редактирате профила си през форума?

 

 

 

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

 Иван Занев, WEB-дизайнър

Единствено за отстраняване на технически проблеми:

support@diagnosa.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] “Radiation Levels From Japan In California”, “OaklandMofo”, oaklandmofo.com, Oakland, CA, 17 May 2015 г., online: http://www.oaklandmofo.com/blog/nuclear-fallout-radiation-japan-california

[2] Пак там.

[3] Пак там.

[4] Вж. “Fukushima Responders Starting To Get Sick”, The Young Turks Chanel in YouTube, youtube.com, December 29, 2013 г., online: https://www.youtube.com/watch?v=zaxCMsdYwcg#t=50

[5] Но вие не се тревожете, бъдете щастливи. На масовата публика изразът е познат като заглавие и припев на песен на Боби Макферин. (“Don’t Worry, Be Happy” by Bobby McFerrin, EMI-Manhattan Records, New York City, 1988 г.)

[6] На английски звучи още по-образно: “of a newly enriched Iran”.

[7] “Israel and Saudi Arabia present united front over Iran deal” by Richard Spencer, Middle East Editor and Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Tuesday, 14 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11739349/Israel-and-Saudi-Arabia-present-united-front-over-Iran-deal.html

[8] Вж. напр. “Iran Nuclear Deal Gives Syria’s Bashar al-Assad Reason to Worry: Could open up broader rapprochement between Iran and U.S.” by Sam Dagher, “The Wall Street Journal”, wsj.com, New York, NY, April 8, 2015 г., online: http://www.wsj.com/articles/iran-nuclear-agreement-gives-assad-a-reason-to-worry-1428528907

[9] „За честта на фамилията Прици“ – “Prizzi’s Honor”, written by Richard Condon, Janet Roach, directed by John Huston, staring Jack Nicholson, Kathleen Turner, Robert Loggia, the director’s daughter Anjelica Huston, ABC Motion Pictures and 20th Century Fox, Los Angelis, CA, 1985 г.

[10] Вж. Георги Ифандиев – „Ако ви е харесало да живеете в 1984 година, то направо ще обикнете 2014-а! – Част 5“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 31 януари 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b2-1984-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-5; Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 10“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 13 юни 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b2-10; Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 11“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 20 юни 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2-11, включително и 002 – Video – Gerald Celente – Sick People Murder Incorporated Push US to a New War on Iraq, достъпно и от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=OajFVcJKCnU; 004 – Video – Russian Jewish Institute Planing a Kurdish State by Order of Turkey’s Erdogan в: Георги Ифандиев – „Мазохизъм: Животът сред пропагандата на „демокрацията“ е като сопата на тоталитаризма, но допада на мнозина – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 24 февруари 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=AyijcsAWoLg

[11] Вж. напр. “Is Ahmadinejad trying to hide his Jewish roots by bashing Israel?” by Haaretz Service, “Haaretz”, haaretz.com, Tel Aviv, October 3, 2009 г., online: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1118472.html; “Mahmoud Ahmadinejad revealed to have Jewish past: Mahmoud Ahmadinejad’s vitriolic attacks on the Jewish world hide an astonishing secret, evidence uncovered by The Daily Telegraph shows” by Damien McElroy and Ahmad Vahdat, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 3 October 2009 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-have-Jewish-past.html; “MI6 confirms Ahmadinejad’s Jewish roots”, “News from Jerusalem”, thejerusalemgiftshop.com, Jerusalem, Tuesday, 6 October 2009 г., online: http://www.thejerusalemgiftshop.com/israelnews/iranian-threat/58-iran-threatens/1912-mi6-confirms-ahmadinejads-jewish-roots.html

[12] Вж. 003 – Video – Ahmadinejad accused wrongfully – Iran – Jews – Zionism в: Георги Ифандиев – „Единадесето: Да любите един другиго и да не позволявайте водачи слепи да ви предвождат – Част 1“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 1 ноември 2013 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=SMmIGO2PDC0

[13] “Watch: Netanyahu and Hammond spar over Iran nuclear deal” by Herb Keinon, “The Jerusalem Post”, jpost.com, Jerusalem, 16 July 2015 г., online: http://www.jpost.com/Middle-East/Iran/WATCH-LIVE-UKs-Hammond-meets-Netanyahu-day-after-slamming-Israeli-criticism-of-Iran-deal-409224

[14] Вж. напр. 001 – Video – Ron Paul – Hamas, made by Israel – 2009 в: Георги Ифандиев „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 12“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 23 юли 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2-12

[15] Джордж Оруел. (George Orwell – “Homage to Catalonia”, Secker & Warburg, London, 1986 г., стр. 208.)

[16] Вж. напр. “Saving Sergeant Netanyahu” by Mitch Ginsburg, “Saving Sergeant Netanyahu By Mitch Ginsburg, 25 October 2012 г., Times of Israel”, timesofisrael.com, Jerusalem, October 25, 2012 г., online: http://www.timesofisrael.com/saving-sergeant-netanyahu/#!

[17] Ото фон Бисмарк. (“Quote Junkie Funny Edition”, Hagopian Institute, Saint Joseph, Michigan, 2008 г., стр. 102.)

[18] “Media are stunned by Congress’s ‘loyalty’ to Netanyahu (but refuse to explain it)” by Philip Weiss, “Mondoweiss”, mondoweiss.net, Chicago, IL, March 4, 2015 г., online: http://mondoweiss.net/2015/03/congresss-netanyahu-explain

[19] Вж. 005 – Video – Charlie Chaplin’s ‘The Kid’ – a Herald of the Credit Economy Crime в: Георги Ифандиев – „“, „Диагноза с Георги Ифандиев, diagnosa.net, София, 20 юли 2015 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bd%d0%b5%d1%89%d0%be-%d1%85%d1%83%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%be-%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%87%d0%b5-%d1%85%d1%83 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=Ygk-hVYJQho

[20] “Iran’s hardliners tell US: you got a really good nuclear deal so appreciate it” by David Blair, Tehran, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 27 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/11739349/Israel-and-Saudi-Arabia-present-united-front-over-Iran-deal.html

[21] На външен вид прилича на Кидика…

[22] Григорий Климов – „Протоколы советских мудрецов“, Издательство и типография „Советская Кубань“, Краснодар, 1995 г., стр. 44. Книгата е в библиотеката на автора.

[23] Джордж Оруел – „1984“, Издателство „Партиздат“, София, 1989 г., Първа част, 3.

[24] На 31 май 2010 г. израелски командоси нападнаха конвой от шест кораба, натоварени с хуманитарна помощ за обсадените жители на ивицата Газа. Инициативата, наречена „Флотилия за свобода на Газа“, беше на организацията Движение за освобождение на Газа. Конвоят плуваше в международни води, когато над него беше извършено терористично нападение. Бяха убити деветима активисти, шестима от които се оказаха застреляни в главите от упор. (Вж. “Turkey’s Erdogan bears responsibility in flotilla fiasco”, “The Washington Post”, washingtonpost.com, Washington, DC, 5 June 2010 г., online: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/06/04/AR2010060404806.html) Единствените последици бяха влошените отношения между Турция, дала най-много жертви, и Израел…

[25] От 31 август до 8 септември 2001 г. в град Дърбан, Южна Африка, беше проведена Световна конференция срещу расизма под егидата на ООН. На нея беше направен опит за възстановяване на действието на Резолюция 3379 на ООН от 1975 г., отменена под натиска на САЩ и Израел през 1991 г. Тя постановяваше, че „ционизмът е форма на расизъм“. САЩ и Израел напуснаха конференцията. Някои западни правителства, окупирани от ционистите, като канадското и германското например, също запалшиха да се оттеглят. Към тях се присъединиха и други страни от тогавашната Европейска общност. По този начин опитът не мина. Обаче ционизмът е осъден като форма на расизъм от на различни международни организации – например Амнести Интърнешънъл – на много форуми. (Вж. напр. “Accusations Fly As US, Israel Walk Out Of “Bizarre” UN Conference” by Mark Klusener, CNSNews.com, Alexandria, VA, 4 September 2001 г., online:   http://www.cnsnews.com./ForeignBureaus%5Carchive%5C200109%5CFor20010904a.html)

[26] “Full Text of Obama AIPAC 2012 Speech”, As Prepared for Delivery, AIPAC Policy Conference, Washington Convention Center, Washington, D.C., March 4, 2012 г., Office of the Press Secretary, The White House, whitehouse.gov, Washington, D.C., March 4, 2012 г., online: https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/03/04/remarks-president-aipac-policy-conference-0

[27] Нека консулите да внимават, лат. С това предупреждение в критични моменти Римският сенат приканвал консулите да посочват диктатор. В наши дни членовете на интернационалното Братство напомня на назначените от него отговорни властници да да внимават за интересите държавата – респективно – за Техните.

[28] Обърнете внимание кой ще я създава.

[29] “Peres Presses PM on Palestinian State, End to Settlements” by Aluf Benn, “Haaretz” Correspondent, and Agencies, “Haaretz”, haaretzdaily.com, Tel Aviv, Tuesday, September 23, 2003 г., Elul 26, 5763, online: http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/343005.html

[30] “Turn the U.S. Against Us.”, в: “Publishers’ Page: Words Cannot Express…” by IAP News, “Washington Report on Middle East Affairs”, wrmea.org, Washington, DC, Wednesday, November 2001 г., стр. 114, online: http://www.wrmea.org/2001-november/publishers-page.html;  “Sharon & God”, “The New York’s Free Weekly Newspaper”, Vol. 14, Issue 41, Thursday, October 11, 2001 г.  в:  Георги Ифандиев – “Сянката на Цион”, част ІІ, Издателство “Жарава 2002”, София, 2002 г., стр. 71,  както и  “Interview with Yosef Lapid, Israeli Justice Minister“, “Hard Talk” with Tim Sebastian, BBC World, London, at 17,30 and 20,30 CET; 18,30 и 21,30 часа българско време, Friday, May 16, 2003 г.

[31] Обнародвано в рекламна публикация на AIPAC във вестник “The Chicago Jewish Star”, August 29 – September 11, 2003 г., в: John J. Mearsheimer and Stephen Walt – “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy”, Farrar, Straus and Giroux, New York, NY, 2007 г., стр. 18.

[32] Вж. “U.S. Lawyer Sues in Prince Andrew Sex Claims Case” by Megan Gibson, „Time”, time.com, 6 January 2015 г., online: http://time.com/3655417/alan-dershowitz-prince-andrew-virginia-roberts/

[33] Вж. “Judge Sides With Dershowitz, Strikes Claims in Epstein Case”, „Newsmax”, newsmax.com, Palm Beach, FL, Tuesday, 7 April 2015 г., online: http://www.newsmax.com/Newsfront/alan-dershowitz-jeffrey-epstein-sexual-conduct-Jane-doe/2015/04/07/id/636984/

[34] Вж. “It’s a Man’s Man’s Man’s World” by James Brown, music and lyrics by James Brown, Betty Jean Newsome, King Records, Cincinnati, OH, 1966 г.

[35] Илья Эренбург – „Убей!“, газета „Красная звезда„, № 172 (5236), Москва, 24 июля 1942 года.

[36] “Two Israelis charged in arson attack on Church of Loaves and Fishes” by Reuters, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 29 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11771952/Two-Israelis-charged-in-arson-attack-on-Church-of-Loaves-and-Fishes.html

[37] Маймонид – Моше бен Маймон или Рабам, доктор и равин от ХІІ век, който живял в Египет. Той е автор на едни от най-безчовечните талмудски правила и заповеди, спазвани до ден днешен.

[38] Явно не важи за по-малко привлекателните; при евреите животът на хубавите и по-малко хубавите има различна стойност. Само че, кой определя хубостта?

[39] То е смърт, но изданието е редактирано.

[40] Babylonian Talmud: Tractate Sanhedrin, Complete Soncino English Translation, Translated into English with notes, glossary and indices, Chapters I – VI by Jacob Shachter, Chapters VII – XI by H. Freedman, B.A., PH.D., under the editorship of Rabbi Dr I. Epstein, B.A., Ph.D., D. Lit., The Soncino Press, London, 1935 – 1948, Folio 57a, online: http://www.come-and-hear.com/sanhedrin/sanhedrin_57.html Целият Вавилонски Талмуд, разбира се – редактиран, е достъпен от online: http://www.come-and-hear.com/tcontents.html

[41] Talmud Sofеrim, 15:10 в: “Tob Shebbe Goyim Harog” – What It Really Means”, “The Vicious Babushka”, viciousbabushka.com, USA, June 10, 2009 г., online: http://www.viciousbabushka.com/2009/06/tob-shebbe-goyim-harog-what-it-really-means.html

[42] תני רבי שמעון בן יוחי הכשר שבגוים בשעת מלחמה הרוג (טוב שבגוים – “Good nations”, toravoda.org, Kibutz Be’erot Yitzchak, Israel, online: http://toravoda.org.il/node/3398; преводът на английски е от online: : http://translate.google.bg/translate?hl=en&sl=iw&u=http://toravoda.org.il/node/3398&prev=search)

[43] Вж. Zohar, Shemoth, в: “Jewish Talmudic Quotes – Facts Are Facts” From Acharya S, rense.com, Santa Barbara, CA, 26 July 2009 г., online: http://rense.com/general86/talmd.htm

[44] “Thousands protest against Iran nuclear agreement in Times Square rally” by Telegraph video, and agency, video source APTN, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 23 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11757264/Thousands-protest-against-Iran-nuclear-agreement-in-Times-Square-rally.html

[45] Парижката от 1918-1919 г.

[46] Henry Ford – “The International Jew: The World’s Foremost Problem”, AAARGH internet edition, AAARGH Publishing House, Chicago, IL, 2003, стр. 43-44.

[47] Вж. Lord George Byron – “Don Juan” (1823 г.), Canto The Twelfth, The Project Gutenberg EBook, 2007 г., online: http://www.gutenberg.org/files/21700/21700-h/21700-h.htm

[48] David Drach, Chevalier P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79. Книгата е в архива на автора.

[49] Carl von Clausewitz – “On War”, Book I, translated by J.J. Graham, N. Trübner, London, 1873 г., стp. 18. Книгата е в архива на автора. Достъпна е от online: http://www.clausewitz.com/readings/OnWar1873/TOC.htm#TOC

[50] Кавичките обозначават, че Маркс не е измислил това. То му е било продиктувано.

[51] Димитър Недков – „Масоните се върнаха в България”, Първи том: „Възраждането на идеята за Братството”, Второ, преработено и допълнено издание, Издателство „Мириам”, София, 2005 г., стр. 122. Книгата е в библиотеката на автора.

[52] “Obama’s Trip Emphasizes Role of Pacific Rim” by Jackie Calmes, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, November 18, 2011 г., online: http://www.nytimes.com/2011/11/19/world/asia/obamas-trip-sends-message-to-asian-leaders.html?_r=0

[53] “How the U.S. is training China’s military – while inching toward conflict” by William Johnson, Reuters, reuters.com, New York, Thursday, 23 July 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/07/23/how-the-u-s-is-training-chinas-military-while-inching-toward-conflict/

[54] Пак там.

[55] Сестра на Кондолийза Райс, която заемаше същия пост в първия мандат на Джордж У. Буш. А сетне стана държавна секретарка. За което, може би, й помогнаха близките връзки с Москва, започнали още на младини, когато била на специализация там. Засега историята мълчи за това, какво точно е специализирала „милата“ Конди Райс.

[56] Пак там.

[57] Вж. “Hillary Clinton says Pacific ‘big enough for all of us’”, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Thursday, 15 November 2012 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/9679778/Hillary-Clinton-says-Pacific-big-enough-for-all-of-us.html

[58] “With a $42 billion defense budget, is Japan a hawk in dove’s clothing?” by William Johnson, Reuters, reuters.com, New York, NY, April 28, 2015 г., online: http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/04/28/with-a-42-billion-defense-budget-is-japan-a-hawk-in-doves-clothing/

[59] Вж. напр. “Japan Moves to Allow Military Combat for First Time in 70 Years” by Jonathan Soble, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, July 16, 2015 г., online: http://www.nytimes.com/2015/07/17/world/asia/japans-lower-house-passes-bills-giving-military-freer-hand-to-fight.html?_r=0

[60]  “America’s geopolitical gusher”” by Frederick Kempe, Reuters, “America’s geopolitical gusher”” by Frederick Kempe, Reuters, New York, NY, Monday, November 26, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/thinking-global/2012/11/26/americas-geopolitical-gusher/, New York, NY, Monday, November 26, 2012 г., online: http://blogs.reuters.com/thinking-global/2012/11/26/americas-geopolitical-gusher/

[61] Пак там.

[62] Вж. “Saudi Arabia’s King Abdullah bin Abdulaziz dies”, BBC News, BBC, bbc.com, London, 23 January 2015 г., online: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-30945324

[63] Вж. напр. “Former Saudi foreign minister Saud al-Faisal dies: Prince Saud, appointed in 1975, was the world’s longest serving foreign minister when he retired in April”, “Al Jazeera English”, aljazeera.com, Doha, Qatar, 10 Jul 2015 г., online: http://www.aljazeera.com/news/2015/07/saudi-fm-prince-saud-al-faisal-dies-150709174932774.html

[64] Вж. “Historic moment: Saudi Arabia sees End of Oil Age coming and opens valves on the carbon bubble” by Elias Hinckley, “Energy Post”, energypost.eu, Amsterdam, January 22, 2015 г., online: http://www.energypost.eu/historic-moment-saudi-arabia-sees-end-oil-age-coming-opens-valves-carbon-bubble/

[65] “Kingdom built on oil foresees fossil fuel phase-out this century” by Pilita Clark in Paris, “The Financial Times”, ft.com, London, May 21, 2015 г., online: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/89260b8a-ffd4-11e4-bc30-00144feabdc0.html#axzz3hCEEEQ3C

[66] Вж. “Pearson says in talks to sell its 50 percent stake in The Economist”, London/Milan, Reuters, London, Saturday, July 25, 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/07/25/us-pearson-m-a-economist-idUSKCN0PZ0CP20150725

[67] Вж. “Saudi king ‘bans’ women police officers on Riviera beach: King Salman arrived in France last weekend for a three-week stay but his visit has been mired in controversy after his request for the Riviera beach to be closed off” by Rory Mulholland, Paris, “The Telegraph”, http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11769460/Saudi-king-bans-women-police-officers-on-Riviera-beach.html, London, Tuesday, 28 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11769460/Saudi-king-bans-women-police-officers-on-Riviera-beach.html

[68] Всекиму заслуженото или всекиму заслуженото, анг., нем., фр., исп., рус.

[69] Алеко Константинов – „До Чикаго и назад: Пътеписи, Фейлетони, Разкази“, Издателска къща „Труд“, София, 1994 г., стр. 25-26.

[70] Gary Clifford Gibson – “Philosophy: Thought That Counts”, Lulu.com, Raleigh, N.C., 2010 г., стр. 90; “On Language” by William Safire; Useful Idiots Of the West, “The New York Times”, nytimes.com, New York, NY, April 12, 1987 г., online: http://www.nytimes.com/1987/04/12/magazine/on-language.html

[71] Единна, еднородна.

[72] “Network”, Written by Paddy Chayefsky (Sidney Aaron Chayefsky), Directed by Sidney Lumet, Starring Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, Robert Duvall, Produced by Howard Gottfried, MGM, Los Angeles, CA, 1976 г., от 1:32:09 до 1:37:45 ч.

[73] Вж. 004 – Video – Barack Obama – Russia Is Not A Threat, в: Георги Ифандиев – „Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила! Обаче пука ли му на някой? – Част 14“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, diagnosa.net, София, 6 август 2014 г., online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2-14 или от YouTube от online: https://www.youtube.com/watch?v=5H2vw816Ixc#t=14

[74] “New crew arrives at space station after two-month delay” by Irene Klotz, Cape Canaveral, Fla, Reuters, reuters.com, New York, NY, Thursday, 23 July 2015 г., online: http://www.reuters.com/article/2015/07/23/us-space-russia-idUSKCN0PX08V20150723

[75] “Iran nuclear deal: America has taken Iran’s side – to the fury of Israel and Saudi Arabia” by Robert Fisk, “The Independent”, independent.co.uk, London, Wednesday, 15 July 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/iran-nuclear-deal-however-the-great-and-good-represent-it-america-has-now-taken-the-shia-side-in-the-middle-easts-sectarian-war-10388940.html

[76] Пак там.

[77] „Подземна“ – сиреч – разпространявана тайно, неофициално; нецензурна, нелицеприятна, рус.

[78] „Разговор двух подруг“, частушка.

[79] “Saudi Arabia’s King Salman backs Israel over Iran nuclear deal concerns” by Robert Tait, Jerusalem and Peter Foster, Washington, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 22 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/11756739/Saudi-Arabias-King-Salman-backs-Israel-over-Iran-nuclear-deal-concerns.html

[80] Довиждане на пътя, застлан с жълт паваж, англ. Заглавие на песен и албум на Елтън Джон, по-късно – „сър“. (Вж. “Goodbye Yellow Brick Road”, Music: Elton John, Lyrics: Bernie Taupin, DJM, London, 1973 г.) Дали е зърнал жълтя паваж в центъра на София, ако е минавал през столицата ни, когато е бил млад и неизвестен? Жълтите павета са символ на нещо скъпо, луксозно, на градска цивилизация. Елтън Джон записа албума в замък, в Château d’Hérouville във Франция…

[81] Пак там.

[82] “The Iran agreement is a disaster for Isis” by Federica Mogherini, EU high representative for foreign affairs and security policy, “The Guardian”, theguardian.com, London, Tuesday, 28 July 2015 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/28/iran-agreement-isis-vienna-eu

[83] “Israel introduces controversial 20-year jail sentences for stone throwing” by Robert Tait, Jerusalem, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Wednesday, 22 July 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11755603/Israel-introduces-controversial-20-year-jail-sentences-for-stone-throwing.html

[84] Вж. Jack Bernstein – “The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel”, Noontide Press, Newport Beach, CA, 1985 г., online: http://www.biblebelievers.org.au/israel.htm

[85] Вж. “How Europe is slowly dying despite an increasing world population” by Raziye Akkoc, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, 16 February 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/11414064/How-Europe-is-slowly-dying-despite-an-increasing-world-population.html

[86] Ърнест Хемингуей – „По телеграфа“, Издателство на БЗНС, София, 1981 г.

[87] Вж. “Buy-to-let tycoon Fergus Wilson: ‘I sold 50 Ashford semis to a Chinese estate agent’” by Richard Dyson, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Monday, 8 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/investing/buy-to-let/11660188/Buy-to-let-tycoon-Fergus-Wilson-I-sold-50-Ashford-semis-to-a-Chinese-estate-agent.html

[88] Вж. “Say goodbye to the idea of there being a ‘property ladder’ in London – it doesn’t exist any more” by Mira Bar Hillel, “The Independent”, independent.co.uk, London, Friday, 5 June 2015 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/say-goodbye-to-the-idea-of-there-being-a-property-ladder-in-london–it-doesnt-exist-any-more-10299417.html

[89] Вж. “Admit it, Londoners, you hate your lives. Why not give up and move north?” by David Mark, “The Telegraph”, telegraph.co.uk, London, Friday, 5 June 2015 г., online: http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/politics-blog/11652194/Admit-it-Londoners-you-hate-your-lives.-Why-not-try-moving-north.html

[90] “Goodbye Yellow Brick Road” by Elton John, Music by Elton John, Lurics by Bernie Taupin, LP “Goodbye Yellow Brick Road”, DJM, London, 1973 г.

[91] Работата на каубоя [пастира] никога не свършва, англ. Заглавие на песен на семейния дует “Sony and Cher”. (Вж. “A Cowboy’s Work Is Never Done”, music and lyrics by Sonny Bono, Kapp/MCA, Los Angeles, CA, 1972 г.)

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...