Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

ПОНЕ ДА БЯХМЕ ГЪРЦИ…

 

 

 

 

От доста време улиците на Атина и някои от другите по-големи гръцки градове приличат на разбунен по никое време термитски мравуняк. Телевизиите показват как демонстранти изгарят германския трибагреник, а разгневени хора крещят, че си искат независимостта. „Управлява ни германско правителство“, раздразнено обвинява жена в напреднала възраст. До нея разлютен пенсионер крещи: „Принуждават ни да живеем със 700 евро на месец. Това е бедност. Как се живее с толкова малко?

Преди пет-шест дни, когато по време на преговорите в рамките на т. нар. тройка тандемът Меркел-Саркози за пореден път размаха пръст към Акропола, гръцкият министър на развитието Михалис Хрисохоидис отхвърли поставените условия за втория заем в размер на 130 млрд. евро, който Гърция трябва да подпише до 13 февруари, с болезненото за нас откровение: „Ако искаме да станем България, не се нуждаем от тройката. Много е просто. Обявяваме фалит и с нас е свършено.[1]

 

Не сме народ, а мърша…

 

            „Ако намалите заплатите, доходите, пенсиите“, заяви по-рано министър Михалис Хрисохоидис, „орязвате всичко. Търсенето спада, а в резултат на това потреблението бързо се снижава. Цялата тази политика е част от един омагьосан кръг.[2]

В момента, когато пиша тези редове (сряда, 8 февруари 2012 г.), политиците в нашата южна съседка се мъчат да запушат пробивите в отбранителната линия. И засега отблъскват атаките на западноевропейците, които отдавна точат ножове за орязването на тлъсти парчета от гръцката икономика. Още преди няколко месеца посочих, че Ротшилд и компания са заплюли тлъсти пайове от националното богатство на комшиите. И ще направят всичко възможно, за да придобият по-големи и малки пристанища, плажни ивици, предприятия с държавно участие и какво ли не още.

Нека да надникнем какво ставаше по същото време у нас. На заседание на Министерския съвет пожарникар-премиерката заяви: „… Сега стотици милиони даваме за отчуждителни процедури по магистрали, всъщност ние много хора направихме богати – пречиствателни станции, жп линии, субсидиите в земеделието са огромни пари. С една дума, банката веднъж е стабилна институция, второ, лихвите са големи. В началото на кризата това е сигурност, в края на кризата това вече е мързел. Свикваш, всеки месец отиваш и си вземаш лихвичката и колкото – толкова. Майката, голямата сума, си седи в банката. Но в същото време, когато попиташ тези хора навън, те казват: Бедни сме, ужасно мизерстваме. А в същото време имат влог от 100, 200 или 50, 40, 30 хиляди лева. Така че, донякъде високите лихви, лихварството е точната дума, това е най-мързеливото нещо, то е най-непродуктивното.[3]

Да беше вярно, мед да носим на потомствената болшевичка Б.Б. Преди всичко, няма банка на този свят, която да предлага по-висока доходност на влоговете от реалната инфлация. Обаче тук никой не се почувства засегнат. Случи се нещо далеч по-страшно. Когато беше извършено планираното покушение над живота и имуществото на харманлийските села Бисер – бивше Бисерча, и Лешниково, жертвите посрещнаха главната виновницабанкянската министър-председателка, като спасителка.

Ето как вечерта, непосредствено след трагедията, двама от гостите на телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ оцениха това.

 

http://youtu.be/WiU-e3btBuY 

 

 Вместо да реагират като достойни хора, като свободни граждани, чиито права не само са нарушени, а самите те са станали жертва на предварително замислен и перфектно изпълнен атентат, жителите на споменатите села едва ли не разцелуваха ръцете и краката на другарката Б.Б. Единственият глас на протест, който се чу, дойде от възрастен човек, жител на близкото село Генералово. Камерата на новинарски телевизионен репортаж не успя да скрие как потресените селяни се чудеха, че никой не се интересува от тях. „Никой не е стъпил тук“, жалваха се те. Въпреки че водата прииждала.

И тогава се появи възрастният човек, който изруга: „Селото се наводнява, с тая лопата ако ги перна началниците, покриха се всичките като мишки, като плъхове…” „Искаме да дойде Бойко тука да реже лентите, че ни наводнява, а не да реже лентите по магистралите. Не да си седи в канцелариите и вкъщи…“, добави негов съселянин.[4]

Начело на гръцкото правителство е подставено лице на огромната инвестиционна банка „Голдмън Сакс“. Въпреки това, Лукас Пападемос полага известни усилия, за да защити интереса на своите сънародници. Вместо да се държи като българин или поне като нормално човешко същество, тукашната му колeжка не престава да ни обижда:

Освен това да се върнем назад като потребление. През 1990 г. огромната част, огромният процент, 90-95 на сто от населението разполагаха с руска и стара домакинска техника, стара дограма, стари кухни. Какво се случи като потребление? Първо, домакините масово подмениха кухните. Хиляди, хиляди кухненски обзавеждания. След това – старите дивани бяха подменени с нови гарнитури. Погледнете приятели, близки и ще видите, че това е навсякъде. Това е огромно потребление, Дянков, защото всички отиват и плащат с ДДС.

След това беше подменена т.нар. бяла техника. Вижте си приятелите или познатите дали някой има още хладилник „Мраз“. Сигурно има тук-там, но всички подмениха с нови хладилници, печки, микровълнови, абсорбатори… Поне аз съм го правил няколко пъти това упражнение. Това е също огромно потребление.

След това смениха телевизорите – ламповите и т.н. Сега е на плазма. След това – видеото. Сега DVD и всичко, което излезе. Другото – алуминиевите дограми. Почти всички смениха дървените с алуминиеви дограми, стъклопакети и т.н. Автомобилите смениха. Да, ще кажете – ама докараха втора, трета ръка… Да, но пак това е оборот – даваш пари, автокъщи, еди – какво си и се върти. Всичките тези процеси сега в средностатистическо, Дянков, семейство, ако възложиш, ще ти кажат, че телевизорите са им сменени, перални, миялни, хладилници и печки са им добри, дограмата – сменена, гарнитурата – сменена, и да напъва жената да прави ремонти, той вика – чакай сега, криза е, нали виждаш, имаме сто хиляди, продадохме нивата на баба или минава магистралата на Лили[5] оттам, платиха ни сега парите – я да си седят на лихва – 500-1000 лева, но отгоре ти идват. Това са обективни и субективни процеси. Субективните са, че не им се работи, не им се инвестира, не им се носи риск на хората, когато има гарантирана сигурност.[6]

 

Грешката на комшиите…

 

            Древните римляни знаели, че “Historia vitae magistra” – „Историята е учителка на живота“. Обаче германският философ Георг Вилхелм Фридрих Хегел е осъвременил максимата. Неговата версия звучи така: „Историята ни учи, че нищо не научаваме от историята.“ Гърците допускат грешка. И не се учат от своя неотдавнашен собствен опит. Дали паметта им изневерява или някой ги подлъгва? А може би гневът води до господство на емоциите над разума?

Нямам спомен за успешни демонстрации и протести. Онези, които изглеждат така, са доведени умишлено до такъв „победен“ край. Най-пресен е примерът с онези десетина хиляди младежи, които се опълчиха срещу проучването за находища на природен газ от подземни шистови скали. Постепенно маската пада и става ясно, че те са били подведени. Зад „еколозите“, представили се за организатори, лъснаха мутрите на всякакви левичари, начело със самия потомствен комунист и настоящ европейски „архисоциалист“ Сергей Станишев. Вече започват да прозират и интересите, които стояха зад манифестациите. А е полезно да знаем разполагаме ли въобще със сериозни находища от т. нар. шистов газ. Най-малкото – като стратегически запас и дори като коз при евентуални ценови преговори за внос на природен газ. Днес (8 февруари 2012 г.) стойността на този продукт на международните пазари надхвърля… 500 долара за хиляда кубически метра! Преди 15 години го внасяхме на цени между 40 и 50 долара за хиляда кубически метра на нашата граница…

Изминаха едва три лазарника от онези есенни протести в Атина, когато пенсионната реформа беше внесена в гръцкия Парламент. В продължение на седмици нашите съседи не спряха да протестират. Стотици хиляди всекидневно окупираха сградата на законодателното тяло. Ще прескоча подробностите. За да припомня, че накрая всички промени, влошаващи условията за пенсиониране – необходима възраст, осигурителни вноски, трудов стаж и т.н., бяха приети и вече са в сила.

Докато навремето Махатма Ганди надделя над Британската империя. Постигна го не с протести, а с пасивна съпротива – неучастие. Той организира само един мирен протест, наречен Поход на солта. С него разби английския монопол върху тази индийска национална стока. Цели две десетилетия Ганди организираше народа за неподчинение – пасивна съпротива на колониалната власт. Това е пътят. Останалото е революции, които винаги биват овладявани от Братството.

Искам да кажа, че подобно на нас, гърците трудно се самоорганизират за неучастие в смазването на страната им. За мен единственият верен път е отказът от съблюдаване на законите и правилата. Например – прекратяването на плащането на данъци, такси и прочие тегоби. Друга, успоредна форма, е бойкотът на определени фирми, преди всичко на монополите. Той може да включва отказа за пазаруване от конкретни вериги или на стоки, произведени от точно посочени фирми.

Повярвайте, няма власт, способна да унищожи множество, камо ли цял народ. Единственото изключение е комунистическата в СССР, Китай, Камбоджа. Когато чрез пасивната съпротива кранчето на Интернационала пресъхне, той неминуемо ще усети, че властта му намалява и се изплъзва от ръцете. Силата му е в парите. Лишен от тях, което ще рече от властта, в своето паническо лутане той може да прибегне и до геноцидни мерки. Обаче няма как да ги приложи сам. Ако правоналагащите служби се присъединят към съпротивата, Братството ще бъде победено. Само теория ли е това?

Ще дам пример с опита на двама болшевишки сатрапи – унгарският комунистически ръководител Янош Кадар и тогавашния посланик на СССР в Будапеща Юрий Андропов, по-късно оглавил КГБ и КПСС. Един от сътрудниците на Андропов по време на антикомунистическата революция в Унгария от края на 1956 г., обяснява как  след разгрома на бунта неговият шеф поставил край на репресиите. Леонид Млечин твърди: „Главният урок, който Кадар и Андропов научиха в Унгария беше прост. Той [Андропов] видя колко лесно комунистическата партия може да изгуби властта в страната, ако позволи отслабването на идеологическия контрол, на цензурата, ако страхът изчезне. Нищо друго не може да подкопае така властта на партията – нито икономическите трудности, нито, разбира се, вражеските шпиони. Най-важното е да не бъде предоставена свобода.[7]

Съвсем планомерно медиите в Гърция постоянно обработват хората, отвличат вниманието им с несъществени проблеми, помагат на управниците да въвеждат различни теглила и повинности. Само и само народът да не успее да почувства необходимост от свобода. Не някаква изфабрикувана „демокрация“, а свободата плаши синедрионацърквата на сатаната, обединяваща тайния интернационален елит.

С многократно по-голяма сила това важи за нас. Нима не ви е достатъчно признанието на онзи читател в рубриката „Агора“, че го е страх и не се срамува от това „човешко чувство“. Опасява се, че чрез SMS-ите за абонамент могат да го проследят. С други думи – нарушава някакво неписано правило да не влиза в тази медия. Защо? Явно усеща свободата и истината, които господстват тук. А е известно, че това са опасни думи, нали? „Демокрацията не е свобода.[8]

Братството може да бъде сломено само с неучастие от страна на преобладаващото мнозинство от хората, обединили се в името на собствената си свобода. Да се опитвате да загърбвате престъпниците, извършвали престъпления по време на комунистическия режим и след това, да се сдружавате с тях, ви обрича на погибел. То е все едно да повярвате, че е възможно „два вълка и агне да гласуват какво да ядат за вечеря“, както преди повече от два века образно се изразил Бенджамин Франклин.[9] Това е възможно само, ако вълците са невъоръжени, а агнето има пушка.

Дано не се лъжа, но ми се струва, че рано или късно гърците ще проумеят всичко това. Ще излъчат водач от типа на вече прекалено стария Микис Теодоракис. И той ще ги поведе по пътя на неподчинението и неучастието, който води до свободата. С печал в душата ще призная: Не вярвам, че ние сме способни на това.

И за да не ме упрекне някой, че сега съм се сетил, подкокуросвам някого, или в други „грехове“, си позволявам да припомня онова мое отворено писмо, с което исках да се откажа от българско гражданство. Не от принадлежността си към българската нация, а от паспорта на жител на болшевишката Народна република България – държавата на мафията. Уви, процедурата се оказа тежка, продължителна, изискваща средства. Бих я продължил, но нали знаете – сама птичка пролет не прави…

 

Ще завърша така, както започнах – в Славейковата традиция: Поне да бяхме гърци!…

 

 

 

 

Чрез медиите до българофобите:

 

Георги „Гоце” Първанов,

член на БКП и агент на ДС,

назначен за президент на НРБ

 

 

Ангел Марин,

потомствен член на БКП,

офицер от армията на престъпния комунистически режим,

гуден за вицепрезидент на НРБ

 

 

Цецко Цачев (Цецка Цачева),

секретар(ка) на първична партийна организация

на престъпната БКП,

поставен(а) за председател(ка) на Народното събрание

 

 

 

О Т В О Р Е Н О     П И С М О[10]

 

от Георги Менелаев Ифандиев[11] – човек, християнин, българин, досега гражданин на НРБ, с което се отказвам от това гражданство

 

 

 

Презрени другари,

 

След броени часове навършвам шейсет години. Всички те, целият изминат от мен досега път на този свят, доказа на моя милост, на семейството ми, на моите близки и на приятелите ми, че всъщност съм мъртво роден. Тъй като животът ми мина под Вашата престъпна терористична власт, съсипала и унищожила всичко здраво, умно, мислещо, родолюбиво и отговорно у българите. Като правя равносметка на дните си на тази земя, установявам: не сте ме пропуснали. Ала тъй като отдавна престанах да се страхувам за своя безсмислен живот под диктата на Вашата организирана престъпна мрежа, която наричам алчно червена мафия, отсега нататък отказвам да Ви узаконявам (легитимирам) със съучастието си като гражданин на отвратителната Ви Народна република България, която е по-точно да назоваваме Номенклатурия – държавна организация, обсебена от номенклатурата на алчно червената фашистка буржоазия, определяща се като комунистическа.

През почти шейсетгодишното си пребиваване в нея съм бил пряк или косвен свидетел на изумителна омраза, насилие, простащина, разделение на хората по всякакви признаци и на вопиюща несправедливост. Мимоходом ще спомена онези 30 000 българи, избити без съд и присъда от Вашата терористична мрежа само през периода 9 септември – 31 декември 1944 г. Само ще посоча, че според трагичните изчисления на международни специалисти Вашата престъпна партия пряко ликвидира или предизвика преждевременната смърт на средно 222 000 българи.[12] Други близо милион Вие и предците Ви хвърлихте в концентрационни лагери и затвори.

Ще подмина и онези най-малко два милиона, които бяха принудени да Ви сътрудничат в качеството им на агенти на Вашите репресивни тайни служби. Или пък други, които в името на кариерата и келепира продадоха душите си на Вашия червен сатана. Няма да се спирам на онези поне милион съсипани съдби, на които бе отнето имуществото, бяха лишени от правото да учат и да се развиват според техния талант и качества. Нито ще се занимавам с ненадминатите Ваши престъпления по съсипването на родното селско стопанство (преди и след 10 ноември 1989 г.), промишлеността и останалите отрасли. Никой никога няма да Ви прости за унищожаването на духовността на българите и на Православната църква, за това че превърнахте един достоен народ в послушно стадо, лишено от собствено мислене и воля.

Поводът да пристъпя към настоящата решаваща за мен крачка е тъкмо последното: Вашата и на съпартийците Ви от БКП, БЗНС (партия, приела Вашата програма) и нейните „демократичнифилиали изумителна бездуховност, простащина, парвенющина, алчност и пълна липса на възпитание.

През годините съм се нагледал и наслушал на Вашите най-долнопробни комунистически простотии. Никога няма да забравя как през 1970 г. заведоха Тодор Замфиркьов – Живков в Япония. Обуха му райран черен панталон, надянаха му сюртук и като зле дресирана маймуна го изтъпаниха пред император Хирохито. (Друга тема е защо никой никога не докосна военнопрестъпника, който продължаваше да бъде държавен глава на островната империя.) Унижението, което преживях, докато гледах кадрите от тази среща в поредния тогавашен кинопреглед, няма как да бъде изтрито от съзнанието ми.

Не ще забравя изумителните прояви на грубост и дебелащина по време на посещението на същия „пръв партиен и държавен ръководител” във Федерална република Германия през 1988 г. Няма как да се избавя от унизителните за мен като човек и българин гледки на многобройните коленичения на Вашите ръководни партийни и държавни дейци пред съветските им господари. Съвсем друг въпрос е, че тези стопани на Кремъл бяха назначавани от „Уол Стрийт” и това не е „конспиративна теория”. Истината за тази подчинена взаимовръзка съм извадил на светло, подкрепена от съответните доказателства, в най-новата си книга, озаглавена „Името на звяра”, която предстои да излезе в понеделник, 12 април 2010 г.

Обаче навремето бяхме напълно лишени от какъвто и да е избор. Затова все махах с ръка и си казвах, че това не ме засяга. Никога не съм допускал, че във времена, когато човек може да запази поне достойнството си, моите т. нар. сънародници ще излъчат такъв „Еверест” на простотията и простащината, какъвто е настоящият министър-председател. В кадри от обедните новини на телевизията на Световния еврейски конгрес “bTV”, показани на 9 април 2010 г., както и в стенограмата от тях, поместена на интернет-страницата на тази медия, видях, чух и прочетох нещо изумително, което накара чашата на търпението и примирението ми да прелее.

Когато журналисти попитаха премиера за качеството на храната на официалната вечеря, дадена от американския президент Барак Обама на 8 април 2010 г. на участниците в срещата в Прага, „Борисов разсея слуховете”, относно менюто: „Не, много хубаво беше менюто. Имаше и първо и второ и трето, даже и две вториимаше и пържола и риба, така че питателно беше,[13] ако това ви е любопитно”, беше категоричен той.[14]

Явно за „премиера” на НРБ всичко е било като в милиционерски стол от времето на „развития[15] социализъм”… И всичко се свежда до търбуха. Въпрос на мироглед, който се изгражда в дома, училището и обкръжаващата всекиго среда. Нищо ново – това е déjà vu, както казват французите. Преди повече от век е описано от Алеко Константинов, прочее убит заради смелостта си да изрича истината.

Преди самата вечеря, когато журналистите попитали същия „премиер” „какво очаква от вечерята с Барак Обама в Прага, министър-председателят отговори шеговито: „Гладен съм”.[16]

Медиите изнесоха и други примери на отчайваща, унижаваща българите простотия, издаваща долнопробния наивитет на една недоразвита личност, която не осъзнава своята парвенющина и дебелашка показност: „На вечерята в американската резиденция лидерите от 11 източноевропейски държави са обсъдили с американския президент „горещите точки” по света. Всеки от тях е имал да докладва по предварително зададени теми.

„На мен ми се падна Иран, Ирак, противоракетната отбрана. Според НАТО Иран очевидно развива ядрено оръжие, а ракетите му могат да стигнат до България”, каза премиерът.[17]

Не мога да приема да ме ръководи нищожество, за което по най-умилителен начин са приложими са думите на поета: „Той бе наивен и като дете прост.” Занапред изключвам подобна възможност за себе си. За мен и за много други истински българи е обидно подобно същество да бъде водено като нашминистър-председател”. Никога, с изключение на 1990 и 1991 г., не съм гласувал доброволно за комунисти. Тогава пуснах гласа си за представителите на филиала на БКП, наречен Съюз на демократичните сили. Горко се разкайвам за тогавашната си глупост.

Срам ме е, че в креслото на президент е седнал комунист и сътрудник на репресивните секретни служби на режима, наричан от мен алчно червена мафия. Длъжността „вицепрезидент” е поверена на висш офицер от антибългарската армия на същия този престъпен режим, при това потомък на терористи, избивали българи. Да не отварям дума за позора начело на Народното събрание да се мъдри същество от най-долен произход, с неизяснен пол, с ужасяващ външен вид, с пределно ниска ерудиция, без никаква култура и напълно лишено от всякакво възпитание, маниери и обноски, пък на всичкото отгоре и секретар на ППО на БКП. Свършиха ли се българите?

 

http://youtu.be/ICSB9EBxcXo

 

Онова срамно нещо, което наричат „министър-председател”, не само е членувало в БКП, не само неговият баща е бил униформен комунист, но и неговото мрачно минало, изпъстрената му с престъпления и криминални вързки биография бе развята по света от уважавано американско списание.[18] Не, не желая повече да имам нищо общо с този Ваш неуспешен опит за държава, да мърся биографията си като „гражданин на Народна република България”.

Във връзка с всичко изложено

 

 

Д Е К Л А Р И Р А М

 

 

че напълно съзнателно и доброволно се отказвам от българското си гражданство. От позицията на дългогодишен (цял живот) потърпевш от Вашия престъпен алчно червен фашистки режим и като редовен данъкоплатец настоявам съответната Ваша служба незабавно да ми издаде лични документи на бежанец (Нансенов паспорт). Не притежавам никакви имоти в Народна република България, не ми е необходимо нищо, което е свързано с НРБ и с Вашия престъпен антибългарски режим, поставил се в услуга на антихуманните българофобски интереси на тайния Интернационал.

Изразявам своето недоумение и омерзение от онези, които някога смятах за свои сънародници. Те не съставляват народ, а са просто население, тълпа. Тълпите са обречени на разпръскване и разпиляване. Историята го е доказала. Държа да запазя душата си, да остана българин – човек и християнин.

 

 

В очакване на съответната Ваша бърза реакция,

 

                                                                      оставам,

 

                                                                          БЕЗ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ:

 

 

 

                                                                                             Георги Ифандиев, българин

 

София, 9 април 2010 г., петък

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

 

 

ВИЖТЕ

 

Интервю с Георги Ифандиев в електронния литературен всекидневник КНИГИnews от online: http://knigi-news.com/?in=pod&stat=7688&section=9&cur=

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ

 

В петък, в телевизионното предаване „Диагноза с Георги Ифандиев“ на национална телевизия „Евроком“, нашествието на болшевиките. Темата: „Господството на ДС и на червената номенклатура в българския политически, икономически и културен живот“. С участието на капитан І ранг Васил Данов, завършил военна академия в СССР и на полковник о. р. д-р инж. Венелин Новаков, един от защитниците на Паметника на Съветската армия.

 

 

 

 

ПРИ ПРОБЛЕМИ С АБОНИРАНЕТО

 

Или при технически несгоди, моля, да се обръщате към Иван Занев на адрес: ivan@zanev.net

 

Наистина прекратяването на влизането в сайта с абонамент е въпрос на някакво време. Още преди месец предупредих онези от вас, за които абонаментната такса е скъпа, да престанат да се абонират. И без друго през 2012 г. ще поддържам този електронен вестник по-скоро като седмичник, а не като всекидневник.

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Можете да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги Ифандиев“ по телевизия „Евроком“ в YouTube от: http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3 и във

VBOX7 от: http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“ в горната лява част на илюстрацията.

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

 

 

 

 

 

 

 [1] “Greeks unsettled by demands of a frustrated Europe” by Michael Birnbaum, “The Washington Post”, Washington, DC, Wednesday, 1 Fabruary 2012 г., online: http://www.washingtonpost.com/world/greeks-unsettled-by-demands-of-a-frustrated-europe/2012/02/01/gIQAVJsdiQ_story.html

[2] Пак там.

[3] „Направихме богати много хора“, в. „24 часа“, София, събота, 4 февруари 2012 г., online: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1216153

[4] „Новини“, Нова телевизия, София, вторник, 7 февруари 2012 г., около 19:10 часа.

[5]  Министър Лиляна Павлова, която като внучка на Живковия министър на химическата индустрия Георги Павлов и дъщеря на офицер от Държавна сигурност, е естествена… „антикомунистка“…

[6] „Направихме богати много хора“, в. „24 часа“, вече цит. съч.

[7] Леонид Млечин – „Загадочный Андропов. Венгерский страх“, „Вечерняя Москва“, номер З, Москва, 20.07.2005 г., online: http://www.sem40.ru/ourpeople/destiny/15189/

[8] Вж. “Individual Rights” by Marvin Simkin, “Los Angeles Times”, Los Angeles, CA, January 12, 1992 г., online: http://articles.latimes.com/1992-01-12/local/me-358_1_jail-tax-individual-rights-san-diego

[9] Пак там.

[10] Писмото беше изпратено до посочените лица, както и до повече от 100 електронни и печатни медии у нас. То беше обнародвано само от сайтовете „ФорумЪт“ и „Афера.бг“. Но скоро след това се оказа препечатано от различни блогове и други подобни средства за осведомяване.

[11] За сведение на простаците и на българофобите: Менелай е древно, изконно българско име от епохата на нашата държава Илат, от която е произлязла Елада. Това е времето, когато нашите предци – древните траки и илири, са създали Микенската култура и всичко, което впоследствие е откраднато от самозваните „елини” – от Илат, Елат.

[12] Вж. напр. “How Many Did Communist Regimes Murder?” by R.J. Rummel, Unpublished essay, November 1993 г., “Freedom, Democracy, Peace;  Power,  Democide, and War”, www. Hawaii.edu, Hawaii, USA, Table 1: Communist Democide 1900-1987, online: http://www.hawaii.edu/powerkills/COM.TAB1.GIF

[13] Подч. мое.

[14] „Борисов: България трябва да е активна за изграждането на ПРО”, Обедните новини, bTV, София, петък, 9 април 2010 г., стенограма и видеозапис от online: http://www.btv.bg/news/svetut/story/2002219464-Borisov_Bulgaria_tryabva_da_e_aktivna_za_izgrajdaneto_na_PRO.html

[15] По-точно е развратния – корумпиран, означава „развратен”.

[16] „Борисов преди вечерята с Обама: Гладен съм!”, actualno.com, София, четвъртък, 8 април 2010 г., online: http://society.actualno.com/news_293044.html; „Гладен ли е все още Борисов?Чр Dnes.bg, София, четвъртък, 8 април 2010 г., online: http://www.dnes.bg/politika/2010/04/08/gladen-li-e-vse-oshte-borisov.89038; Мишел Гутсузян – „Борисов за вечерята с Обама: „Гладен съм”, в. „Дневник”, София, четвъртък, 8 април 2010 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/08/884319_borisov_za_vecheriata_s_obama_gladen_sum/ и други източници.

[17] „Борисов: България трябва да е активна за изграждането на ПРО”, Обедните новини, bTV, София, петък, 9 април 2010 г., стенограма и видеозапис от online: http://www.btv.bg/news/svetut/story/2002219464-Borisov_Bulgaria_tryabva_da_e_aktivna_za_izgrajdaneto_na_PRO.html

[18] Вж. “Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say” by Jeff Stein, CQ National Security Editor, “Congressional Quarterly”, Washington, DC, March 2, 2007 г.; „Оригиналният текст на статията за Бойко Борисов на „Конгрешънъл куотърли”, в. „Дневник”, София, 8 март 2007 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/08/317304_originalniiat_tekst_na_statiiata_za_boiko_borisov_na/

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...