Здравейте, Гост [Логин]
Територия на истината и свободното слово

НОВИЯТ НОВ СВЕТОВЕН РЕД ИЛИ ХА НА БАС, ЧЕ ЕВРОТО ЩЕ ПАДНЕ… – Част 4

 

 

 

 

 

Напоследък всяка статия на лондонския всекидневник „The Financial Times“ започва с призив за материална подкрепа с думите: „High quality global journalism requires investment.“ Което ще рече: „Висококачествената световна журналистика изисква инвестиции.“ Всеки да го разбира, както желае.

 

 

*    *    *

 

 

 

На какво ви прилича присъждането на тазгодишната Нобелова награда за мир на Европейския съюз? Помните ли как преди три лета Нобеловият комитет я връчи на Барак Обама, който още не беше сторил почти нищо като президент. Още по-малко си бе мръднал пръста в някаква „борба за мир“.

 

 

Онова, което англичаните наричат decline, а ние – залез

 

 

За пореден път ставаме свидетели на същото лицемерие. Когато улиците на Атина, Мадрид и Барселона са се превърнали в пълноводни човешки реки, чиито вълни са насочени срещу бюрократите в Брюксел, е неприлично, меко казано, болшевишките комисари в необявената официално столица на супердържавата ЕСССР да получават такава оценка.

Обикновено по такъв начин награждават онези, които са на път да напуснат съответната сцена. Например – навършилите солидни юбилеи и кръгли годишнини, дейци, които се оттеглят и така получават оценка за „цялостно творчество“… Дали за пореден път Нобеловият комитет не се шегува, като на изпроводяк удостоява една залязваща трупа за политико-икономически спектакли, с посредствени сценаристи и некадърен режисьор?

В четвъртък излязоха прогнозите за развитието на икономиката на ФРГ през следващата година. „Водещи германски институти за икономически изследвания намалиха наполовина своите прогнози за растежа на икономиката в страната през следващата година. Финансовите неблагополучия на останалите европейски нации продължават да се отразяват тежко върху най-голямата икономика в този блок.

В доклад до Икономическото министерство, разпространен днес [11 октомври 2012 г.], институтът заявява, че не очаква през 1913 година по-голям растеж от 1 на сто.[1] Казано на нормален език, това означава буксуване! Толкова.

Онова, което всички спестяват, е още по-неприятно. Но то вече не чука на вратата. Направо е нахълтало. Потреблението в рамките на блока“, както се изразяват на уж отминалия език на разделението на Стария континент (забравихте либлоковото мислене“), спада с ускоряващи темпове. Най-големият европейски производителФедералната република, е изправена пред невъзможността да продава. Няма да има на кого.

Европейският пазар заприличва на шагренова кожа. Американският отдавна е такъв. Азиатските са обхванати от силна шовинистична вълна. Китай почти не внася продукция, а купува предприятия за нейното производство по целия свят, но предимно в Европа и САЩ. Някой беше казал, че „няма по-голяма глупост от корпоративната“. Корпорациите се превърнаха в съвременните нации, но забравиха за своите жители. Накрая ще останат само шефовете.

Дали в Западната част на Континента се намира поне един държавник, който изобщо да забелязва, че светът, над който летиобщоевропейският самолет“, е различен? Напълно е променен.

Вместо да увеличат алъш-веришаброя на полетите или местата в самолета, днес долитат гласовеглавно от Берлин, за затваряне на Евросъюза. Призивите за край на неговото разширяване с нови страни стават все по-многогласни.[2]

Очертава се и супердържава в ЕССРтази на страните от еврозоната без Гърция. Как тази status in statu – държава в държавата, ще се съчетава с останалите – от периферията, навярно самите родители на идеята не знаят. Все по-често ги улавям как взимат решения в движение, на крак, както се казва.

В края на миналата седмица – 13-14 октомври т.г. – шведският министър на финансите Андерс Бьорг предизвика объркване сред колегите си от другите страни, въвели общата валута. Той не прогнозира, а направодекларира, че по всяка вероятност, в рамките на следващите шест месеца, Гърция ще се откаже от еврото“. Германският му партньор Волфганг Шойбле е на противното мнение. И е уверен, че „Гърция няма да банкрутира“.[3] Може би има проблеми със зрението или с акъла?

Кажете ми, има ли изобщо пилот в самолета, с обозначение от 12 златни звездички на син фон?…

Провалът на „европейската солидарност“, довела до разхайтването на еврокрацията, се пренася във всички структури, даже в корпорациите. Някога, по време на комунистическото робство, ни се струваше, че бюрокрацията властва само над нас. Заблуждавали сме се. Докъде се е простряло нейното безхаберие, комбинирано с тотална власт и наглост, личи от следния случай, който не е инцидент.

Солен Сан Жозе от френското градче Пресак, близо до Бордо, решила да се откаже от ползването на преносим (мобилен) телефон. Имала договор с компанията “Bouygues Telecom“. Спазила всички изисквания, фирмата – също. Взаимоотношенията им приключили с изпращането на последната сметка. Когато отворила плика и погледнала фактурата, на мадам Солен й призляло. Според документа тя дължала наBouygues Telecom11 721 000 000 000 000 евра и нито цент по-малко.[4] Въпреки усърдието си в тази област, даже американските правителства не насмогнаха да натрупат толкова голям държавен дълг!

Лондонски коментатор заключи: „Всеки може да сгреши, но онова, което последва, е възхитително следствие от корпоративната посредственостПървоначално казали на жената, че не могат да направят нищо, за да поправят компютърното извлечение. По-късно й предложили да плати сметката. На практика това би означавало в продължение на следващите1000 години всеки месец да внася по 2,25 милиарда евро. Погасителен план, който би разтревожил дори Гърция.[5]

Прескачам пренебрежителното отношение към южната ни съседка. Ако някой изрече или напише нещо подобно за Англия, Германия или някоя друга „велика сила“, ще го обвинят в „ксенофобия“ или даже в „нацизъм“. Въпросът е: Напредва ли Старият континент към подобряване, към прогрес и просперитет? Нали уж това е целта на евроинтеграцията?

Тъкмо обратното. Обаче народите са приклещени от пропагандата. Съществува правило, което гласи: „Не вярвайте на нищо, докато не бъде официално отречено“… Хората или не го знаят, или не ползват толкова изпитани максими. Цитираният и още три водещи германски изследователски института клатушкат жителите на еврозоната в люлката на измамата. Правейки се, че Ротшилд, Рокфелер, Сорос и останалите от Братството не съществуват, те прогнозират, че 2013 година ще постави началото на растежа в страните, ползващи единната европейска валута. Ще видим. По-скоро вярвам на сър Джейкъб Ротшилд…

Вместо този оптимизъм, сме свидетели на противното. Капиталите напускат Стария континент и то не от вчера. Не случайно още в началото на 2009 г. бившият ортак на Джордж Сорос, американският милиардер Джим Роджърс, посъветва младите англичани: „Преместете се в Китай; научете китайски.[6] От години сам той живее в Сингапур, където е прехвърлил и по-голямата част от инвестициите си. Тъй като е усетил, че Великобритания е пред фалит. Същото важи и за Съединените щати. Както посочи всекидневникът „Индипендънт“: „Неговото послание е откровено грубо: използвахме петрола в Северно море и лондонското сити,[7] но сега „вие [британците] нямате нищо за проданТова е ужасно срамно![8]

Роджърс имаше предвид, че на Албиона все повече разчитат на добивите на петрол в Северно море и все по-малко на производството. Споменавал съм, че китайци и индийци притежават някогашната гордост на британската автомобилна промишленост – “British Layland“ и “Jaguar“.

Доколко можем да се доверим на Джим Роджърс? Нямам представа. Той е интернационален аферистсиреч мошеник. Но е наясно с много неща и може да върши нелицеприятни дела. През 1992 г. двамата със Сорос съсипаха британската лира. И само за три денонощия спечелиха повече от 1 милиард от тази валута. За да дръзне да се опълчи срещу върховната световна власт, както прави сега, значи има някакви реални надежди за промяна. Ако не знаеше повече от нас, едва ли щеше да посъветва бившия английски министър-председател да си подаде оставката. Но не преди да премахне емисионната финансова институция Bank of England. И да изрече още не малко истини: „Те печатат всички тези [несъществуващи, виртуални] пари. Централните банкери не са богове или гении; защо някой допуска, че са такива? Федералният резерв на САЩ също е на път да банкрутира“, смята г-н Роджърс.[9]

Вече съм посочвал, че в края на 2008 г. някак незабелязано минаха съобщения, че „последните анализи на разузнавателната общност в САЩ рисува картина на един разпокъсан свят през следващите 20 години. Предсказанията се съдържат в доклад, озаглавен „Глобални тенденции до 2025 г.“, и е изготвен от Националния съвет по разузнаване, който обединява всички американски шпионски служби. Такъв доклад бива изработван на всеки пет години… Сред прогнозите по-важни са следните: САЩ ще останат най-могъщата страна, но все по-малко ще доминират. Властта и силата ще се придвижват от запад на изтокСветът ще стане многополюсен и в него все по-голяма роля ще имат Китай, Индия и други играчи… „Дъга на нестабилностще се разпростре над земното кълбо, предизвикана от страните с по-младо население.[10]

Кой организира революциитев североафриканскитестрани с по-младо население“, наречениАрабска пролет“? И какъв е приносът на този разузнавателен център в акцията? Или пак разпространявам „конспиративни теории“?

Малко по-късно, в друга публикация на BBC по същия повод директно се съобщава, че: „През следващите две десетилетия икономиката на САЩ, военното и политическото им господство са на път да залязатНационалният съвет по разузнаване прогнозира, че Китай, Индия и Русия все повече ще оспорват американското влияние. [Във вече цитирания доклад] също се казва, че може би доларът ще престане да бъде основната световна валута, а [недостигът на] храни и горива ще разпали конфликти.[11]

Отдавна съм наясно, че всичко това е неизбежно. Даже съм го регистрирал на хартия. Който може, нека намери и прочете втория том на книгата ми „Световното правителство: Каква е цената на човечеството?“, издадена през 2005 година. Ала ми се струва, че прекалените очаквания за край на владичеството на талмудистите са доста прибързани. Едва ли в момента някой сериозно застрашава хегемонията на световната левитска мафия. Пък и тя не само взима мерки, а направо настъпва, прониква, особено в Китай и Индия, а също в Бразилия.

Русия е извън сметките. Тя отдавна е повалена от финансовия синедрион, който продължава да глозга остатъците от плът (природни ресурси) по нейната съсипана снага. Достатъчно е да се запознаете с интервюто, което преди две лета младият представител на лондонския клон на РотшилдовиНат, даде на две журналистки от московския вестникВедомости“. В него, без да се свени, синът на лорд Джейкъб разказва как семейството му изкупува богатствата, скрити в земните недра на нявгашната Велика Българияот алуминия, през много други цветни и редки метали, в това число и златото, до нефта и газа[12]

Но не като подукция. Пазарува добивните предприятия. Понастоящем дарената от КПСС на евреина Олег Дерипаска алуминиева индустрия на бившия Съветски съюз е собственост на Ротшилд. Казват, че преди това и братята Черной – Чорни, всъщност израелците Шварц, предали своите дялове на банкерската фамилия. Но в този случай не претендирам за точност.

 

 

Съединените американски щати – от световна мечта до съветизация и масова бедност

 

 

Какъв оптимизъм, след като напримерCoca Colaнапусна Гърция? Преди това American Standard си замина от България. Западноевропейски компании си вдигат партакешите от Румъния, но и от Полша, Унгария, даже от Словения и Словакия! По последни данни всеки четвърти грък в трудоспособна възраст е безработен.[13] Като добавите пенсионерите, най-малко половината ни комшии разчитат на държавния бюджет! Но на същото дередже са 47 на сто от американците.

През август бяха представени данни, които показват доскоро невъобразимата зависимост на гражданите на Съединените щати от държавата. „Броят на американците, които разчитат на себе си, намалява… от 2009 година насам. „Повече от половината население на САЩ165 милиона от 308 милиона американцисега под някаква форма зависят от държавата. От тях, 107 милиона американци се уповават на социалните помощи, здравната служба се грижи за 46 милиона възрастни, а освен тях има и 22 милиона работещи правителствени служители [на заплата от държавния бюджет]Зависимостта от държавата се увеличава. Повече от половината американци разчитат на нея за своето оцеляване… Все повече жители на САЩ заявяват, че предпочитат да живеят така.[14]

Още малко впечатляващо мрачни и тъжни данни за една залязваща империя:

 

 

http://youtu.be/tw-FBtjVHrI 

 

 

Как се стигна до това катастрофално положение? Къде изчезнаха свободните, независимите хора? Такова ли е предназначението на човеканай-висшето Божие творение? На тези проблеми е посветена настоящата поредица. Надявам се тя да отвори очите ви за онова, което се случва, и за технологиите, с които един ограничен интернационален елит, отдавна оплел планетата в своята престъпна мрежа – истинската Ал-Кайда, се стреми да пороби човешкия род.

През това време някакви „кандидати за президент“ чешат езиците си и отвличат общественото внимание. Колко пъти, колко честни хора трябва да ви кажат, че те – демократи и републиканциса едни и същи?

Според съвсем скорошни публикации в смятани за авторитетни издания като “Bloomberg Business Week“, собственост на кмета на Ню Йорк, американците, които разчитат на помощи от федералното правителство, вече наближават 100 процента! „По едно или друго време деветдесет и шест на сто от американците са се облагодетелствали от правителствена помощ, в това число от правото за временно спиране на издължаването на данъци, според Сюзън Метлър, преподавателка по държавно управление в Корнелския университет, и Джон Сайдс, хоноруван професор по политически науки в Университета „Джордж Вашингтон“.[15]

Как ви се струва? А в момента Федералният резерв се е втурнал да спасява една разпадаща се империя. Ако постигне успех, той ще е краткотраен. След това сгромолясването ще прилича на авиокатастрофа. Но още е рано, да не изпреварвам събитията.

Такава е моментната снимка на една променяща се Америка. Контурите на тези изменения вече изплуват като фотография във ваничка с проявител. И те са добри или тревожни в зависимост от гледната точка. Но за това – по-късно.

Къде сме ние? Тук Националният статистически институт, поверен на една напълно зависима от миналото си марксистка фелдфебелка от Центъра по идеологически дисциплини на ВМЕИ „В. И. Ленин“, крие истината. Официалната безработица е 11 процента, но скритатанеобявената, е двойно по-голяма. Прибавете 30 на сто пенсионери, и пред погледите ви ще изплува оцветеният в още по-мрачни тонове пейзаж на нашенското дередже.

Тук най-малко 40 на сто от жителите се осланят на постъпленията от данъците на онези, които работят или разполагат с други легални източници на доходи. Още най-малко 15 на сто оцеляват неизвестно по какъв начинот кражби и от бутилки, както беше при тъй превъзнасяния милиционер-социализъм. Ала забравяме черната и сивата икономика. Никой не може да каже какъв е нейният дял. Но направете следната сметка. В нея са ангажирани най-малко 70 процента от служителите на МВР, значителна част от общинските и държавните чиновници. Става дума за укрити приходи на най-малко още 100 хиляди души! И наричате товадържава“?

Та тя вече не представлява и опит за такава. Превръзката окончателно е паднала от очите на Темида. Нейната ръка вече не може да достигне дори уличните джебчии, задържани и изправяни пред нея по десетина пъти. Защо си затваряте очите, че има жители на тази страна, които мечтаят да прекарат зимата в затвора? И това не е нищо ново. То е традиция, чието начало беше поставено през седемдесетте години.

 Тогава за първи път от 9 септември 1944 г. започнаха да предлагат някакви стоки на изплащане. Главно – старомодни черно-бели телевизори от завод „Климент Ворошилов“. Циганикупувахатакива вещи, ползваха ги известно време, но без да внесат и лев от дължимите суми. Виждал съм как ги пренасят от магазин на бул. „Витошав столицата до единствената тогава заложна къща, намираща се на сегашната начална спирка на трамвай № 5. Чисто нови, неразопаковани, както са си в кашоните. Мургавите „пазаруваха“ на изплащане и пет минути по-късно залагаха. Обикновено това ставаше есенно време.

Накрая милицията ги прибираше, съдът задействаше някаква нерегламентирана бърза процедура“, и осъществяваше тогавашната ромска мечтазимата на топло. Така се роди този жаргонен израз за вкарване в затвора – „на топло“! Съвършен цигански евфемизъм…

Огледайте се. Улиците са пълни с младежи, които не живеят. Те са търсачи на бъдеще. Но напразно се лутат. Ако сега едва четвърт от родителите биха насърчили рожбите си да имигрират, само след две-три години този показател ще удвои стойността си. При и без друго катастрофалната раждаемост, това обрича най-древната нация на земята на изчезване. Преди седмица официално обявиха, че всяка година броят на новородените намалява средно с по 10 на сто. Вълнува ли ви това, или ден да мине, друг да дойде. След нас – потоп…

 

 

Бялата цивилизация приближава демографска катастрофа

 

 Вярвате ли на данните за населението на земята? Според тях ние, нейните жители, сме повече от седем милиарда. Кой го казва? Приложихте ли предложеното преди малко правило: „Не вярвайте на нищо, докато не бъде официално отречено“? Защо не допуснете, че ни манипулират, за да постигат своите егоистични цели? Какви са те? Елементарно, Ганю, печалба, власт, още пари и т.н.

Още в близко бъдеще коренните европейци ще намаляват и това е неоспорима прогноза. Успоредно с този процес населението на Съединените щати се увеличава. „Американската мечта“, чието съществуване отрече самият президент Барак Обама, все така привлича като магнит потоци от имигранти от цял свят. Ако повярваме на най-пресните данни на Бюрото по преброяването на САЩ, в средата на този век в страната ще живеят между 422 и 458 милиона души. Във всички случаи те ще бъдат със 200 милиона повече от днес.

Обаче етническото разнообразие ще се засили. Също така се очаква общо състаряване на нацията. Ако в момента хората над 65-годишна възраст съставляват 13 на сто, през 2050-а се очаква да надхвърлят 20 процента. „Това „посивяване на Америка“ налива вода в мелницата на коментаторите, които пророкуват нейния неизбежен упадък. Например статия на експерта по международни отношения Параг Кана рисува „повяхнала Америка“, която едва успява да води оскъдно съществувание междутриумфиращ Китайимодернизирана Европа“. Морис Бърман, специалист по културна история, заявява, че „Америка бърза към пустотата“.[16]

Според Бюрото за преброяване на САЩ, поради прогресивно намаляващата раждаемост броят на младите и на трудоспособните хора непрекъснато ще намалява и то навсякъде. В Китай – с 10 на сто, в Европа – с 25 процента, с 30 на сто в Южна Корея и с повече от 40 процента в Япония.

През следващите четири десетилетия повечето от развитите страни в Европа и в Източна Азия ще заприличат на същински старчески домове. Повече от една трета от тяхното население ще е надхвърлило 65-годишна възраст. Очаква се дотогава в Съединените щати обаче да има 350 милиона души под 65.

Перспективата от нови 100 милиона американци до 2050 година тревожи част от защитниците на природната среда. Някои от тях се присъединиха към традиционно консервативните ксенофоби и активисти на движението срещу имиграцията. Те призовават за национална политика за забавяне на нарастването на населението чрез строго ограничаване на имиграцията. Равнището на раждаемостта в САЩ, което е с 50 на сто по-високо от това в Русия, Германия и Япония, и доста над данните за Китай, Италия, Сингапур, Южна Корея и очевидно в цяла Европа, също предизвиквна критики.

Колийн Хийнън, феминистка писателка и активистка на „зелените“, обвинява американците, които предпочитат големите семейства, че не поемат отговорност затехния пагубен приноскъм увеличаването на населението инамаляването на ресурсите“…

Подобни критици изглежда не взимат под внимание, че намаляването на населението и недоимъкът сред младежта могат да изправят нацията пред по-голяма заплаха от нарастването на нейния брой. Бързо намаляващото население ще доведе до общество, което не разполага с достатъчна работна сила, която да издържа възрастните. То ще бъде далеч по-малко загрижено за дългосрочното бъдеще на нацията.[17]

Авторът, който е достатъчно известен с пристрастията си към схващанията на якобинеца, републиканеца и масона Жан Жак Русо за връщане към природата, спестява вижданията си за бъдещата етническа карта на Съединените щати. Както не веднъж съм посочвал, според публикации в западния печат, се очакваше през 2023 година новородените бели бебета да бъдат равни на тези от други раси. Данните за 2011 година показват, че това вече е факт. „За пръв път расовите и етническите малцинства произведоха повече новородени деца в САЩ, което е връхната точка на едно [механично] нарастване чрез имиграция. Сега то е забавено.[18]

Пак според данни от миналата 2011 г., сега делът на цветнокожите малцинства в населението на Съединените щати, в това число т. нар. Hispanicsговорещите испански пришълци от Латинска Америка, сред които не малко индианци, възлиза на 36,6 на сто от цялото население. По прогнози, изготвени въз основа на официални правителствени документи от 2010-а, най-вероятно 2040 година ще се окаже преломна. Тогава белите хора вече ще съставляват малцинство. Още по-неприятно – силно застаряло и не до там способно да се самоиздържа.[19]

Нито една от констатациите и очакванията не съдържа расизъм. Как биха реагирали разнитеправозащитници“, ако изведнъж потоци от европейци затекат към някои африкански страни, богати на природни ресурси? И след време се окажат мнозинство?

Нали човечеството е привлекателно тъкмо със своето разнообразие? По някаква причина, която не ни е дадено да знаем, Бог го е разделил на раси и ги е разпръснал на съответни места по земното кълбо. Несъобразяването с това е Бунт срещу Него – Господаря на вселената.

Още по-отчайваща е демографско-етническата картината на Европа. Както обикновено, ние пак сме начело на поредната отрицателна класация. Българите ще изчезнат първи от народностната карта на света. Възможно е само след четвърт век нашата нация да бъде съставена от съвсем други хора. Сред тях белите християни и мюсюлмани все повече ще заприличват на екзотични екземплярисвидетелство за съвсем различно минало от настоящето през 2040 година. На всичко отгоре те наистина ще наподобяват резерват за старци.

По това време преди всичко белгийците, холандците и люксембургците, следвани от унгарците, британците навярно вече без шотландците, французите, дори германците, вече ще са или по-малко от останалите жители на съответните страни, или на ръба да се превърнат в малцинства. Най-дълго ще издържат и оцелеят южните народигърци, италианци, испанци, португалци; както и северните прибалтийците, скандинавците и исландците. Макар и те да са застрашени преди всичко от имиграционни вълни, но също така и от недостиг на годно за възпроизводство коренно население.

И ако за хората в Западна Европа няма оправдание, за стопяването на населението в държавите от съветския блок има съвсем друга причина. Перефразирам я като Reductio ad Communisticum.

В началото на петдесетте френският еврейски пропагандист Лео Строс – Лев Щраус, маскиран като философ, въведе термина Reductio ad Hitlerum. До ден днешен, като изчерпат аргументите си, коментаторите от неговия тип нападат своите опоненти с обвинението, че са „като Хитлер“.

Аз твърдя, че източноевропейските народи не раждаха поради комунистическия терор. Национализацията, прилагана от болшевишките диктатори, ги лиши от смисъл да се множат. Освен това битието в условията на материална и духовна оскъдица в споменатите страни беше допълнителна спирачка пред тази естествена човешка дейност. Постоянното намаляване на християните в Централна и Източна Европа се дължи на Reductio ad Communisticum. Докато на Запад егоизмът стои в основата на ликвидацията на бялата християнска цивилизация.

 

 

Защо човечеството загуби свободата си?

 

 

Но едва ли има народ, който да не е пострадал от комунистите, каквито всъщност са илюминатите. Историята разказва, че в по-голямата част от присъствието си на земята човекът е бил свободен и се е самоиздържал. Даже по времето на т. нар. робовладелски строй обществото се е деляло на патриции и плебеи, най-общо казано. Но и едните, и другите, са били свободни граждани. Мнозинството от плебеите са обработвали своя земя или са практикували различни занаяти.

Като прескочим крепостничеството, хората са се издържали от своя свободен труд. Наемните работниципролетариитеса рожба на новия илюминатски ред, наложен след Френската революция от Ротшилд и Интернационала. Ако се върнем само 70 лета назад у нас, пред очите ни ще се разкрие картина, която е напълно непозната за съвременниците ни.

Най-малко половината нашенци са били земеделски стопани в буквалния смисъл на думата. Обработвали са своята собствена земя, отглеждали са домашни животни и са произвеждали стоки, разчитайки преди всичко на семейната заетост. Кооперирането се е явило като естествена потребност, но на свободни собственици. Преди всичко в лозаро-винарството, но също така в мелничарството, мандраджийството, консервната промишленост.

Най-малко половината от градското население е разчитало на занаятите и дребното производство. Това означава, че поне три-четвърти от българите са били свободни, независими хора – истински човешки същества.

Истинските богаташи са се броили на пръсти. Предприемачите са полагали огромни грижи за работниците. Как иначе – нали на тях са разчитали и за своя живот и успех!

Да разберем как е изглеждало едно „капиталистическо“ предприятие през погледа на една фанатична комунистка. Съпругата на генерал Добри Джуров с шумкарско име Лазар, другарката Елена Джурова, разказва спомените си от времето, когато е била работничка в софийската текстилна фабрика „Беров“. Начева повествованието си с описанието на „ужасните“ условия, които „гадните“ експлоататори създали:

Фабрикантите бяха направили в двора на фабриката общежитие, в което живееха част отвътрешнитеработници. [Онези, които живеели на територията на фабриката.] Освен това до самата ограда на фабриката бяха изградили няколко малки дървени къщички, които също даваха на своите стари кадрови работници

Вътрешнитене плащаха наем, в общежитието бе прекарано парно, семействата, които живееха в къщичките, идваха с кофи и си взимаха толкова въглища от купа, колкото им бяха нужни; осветлението също бе за сметка на фабриката.[20]

 По-нататък бившата полуграмотна работничка, която след 9 септември 1944 г., разбира се, направи завидна партийна кариера и дори бе канена като „лекторка“, се възмущава, задето „през лятото на 1940 г., когато избухна голямата текстилна стачка в София, „фабрика „Беров“ бе едно от малкото предприятия, които не спряха работа.“[21] А по-нататък цинично твърди: „Трудно бе да се води борба във фабрика, където директорът е хитър,… където условията на работа са малко по-добри, отколкото в други фабрики.“ А по време на „нечувания“ мраз през зимата на 1942 г. работниците на фабрика „Беров“ не знаели какво е студ…[22]

Комунистическият режим, който мнозинството от хората, поради неосведоменост и липса на интерес наричат „капиталистически“, унищожи свободата навсякъде, но по различен начин. Докато по време на „турското робство“ нашенци имали пълна свобода за стопанска инициатива, в западната част на континента това никога не е било така. Най-малкото – в пропорции, съпоставими с тукашните.

Макар неотдавна да припомних впечатлението на военния кореспондент Фьодор Достоевски от дереджето на уж потиснатите и „освободените“ българи, си струва да повторя кратък откъс: „У нас [в Русия], да си го кажем, даже заможният селянин не се храни така, както този потиснат българин.“…

И ето, след такава представа за българите, за тези угнетени, измъчени хора, заради които ние дойдохме от бреговете на финския залив и от всички руски реки, за да дадем кръвта си за тяхизведнъж видяхме прелестните български къщи, а около тях градинки с цветя, плодове, добитък, обработената земя, която едва ли не ражда стократно, като капак на всичко по три православни черкви на една джамия ето ви я истината за потиснатите!…

Първо на първо, стана ясно, че българинът въобще не е виновен за това, че е трудолюбив и че неговата земя ражда стократно повече.[23]

Никога в централната и западната част на Континента не е имало толкова много свободни и финансово независими люде. Швейцария е изключение, мечтан оазис. Не случайно така строго охранява своята независимост и никой в нея не поставя под съмнение единството на федерацията.

Крепостничеството, което по нашите земи е преминало за век-два и то не в най-отвратителните си форми, на Запад е продължавало и през ХVІІІ век! А в Русиядо шейсетте години на деветнадесетото столетие. Да не говорим, че в „демократичните“ и „свободни“ Съединени щати робството отпада едва през 1865 година, а в Бразилияоще по-къснопрез 1888 г. Повтарям: българинът никога не е гладувал така, както останалите народи. Може би затова е лишен от съпротивителни сили, енергия и желание за борба с неправдите. И не усеща как са отнели свободата му.

Нас ни промениха на два пъти. Първият е след т. нар. освобождение. Тогава старата, богобоязлива, трудолюбива, добронамерена и патриотична буржоазия постепенно бива заменена от хайдуцитеонези, които или се представят запоборници“ – активни борци, или са по-сръчни и многократно по-непочтени от предишната заможна прослойка. Ето краткия колективен портрет на тази новоналожена буржоазия, нарисуван от един неин висш представител – син на банкер. Когато обсъжда болшевишкия терор, Стефан Бочев, зетят на най-успешния министър-председателГеорги Кьосеиванов, полага щрих след щрих, но все в тъжни сиво-кафеви тонове:

Така че, ако за новата действителност, като пострадавш от нея, бях длъжен да се произнасям с особена осторожност, тъй че да не би поради привкуса от няколко тояги (евфемистично речено де: защото знаем, че истинското име на тия няколко тояги е тридесет хиляди трупаи вече четвърто десетилетие режим на жива сатрапия) да се подведа да и тегля една субективистична, а не обективна присъда, то виж, за буржоазната България, от която бяха останали тези фасади (включително и хората-фасади на миналото, от каквито виждах да гъмжи наоколо и в които, дадох си сметка, че в голяма степен няма как другояче, трябва да включа и себе си), присъдата се беше бавно, обективно оформила вдън душата ми. И тя беше тежка: криво се роди, криво живя, криво умря.[24]

Кого замести тази „кривородена“ буржоазия? И кой я създаде? Защото същият автор признава: „Имало евинаги съм казвал, винаги ще казвам, ще изтъквам! – и друга една българска буржоазия: онази, давала средства за черквите, училищата, за зараждащата се книжнина, за националната (включително и под формата наЧерковния въпрос“) борба. Но тя е вХІХ век. А в ХХ век тя изчезна. Бе в широк размер изместена от една набързо възникнала: без у нея вече онзи силен национален и морален елемент от ХІХ век, века на „ерупцията“ [изригването] на българската нация обратно на сцената на историята; оказа се без никаква своя вътрешна опора.

Та затова и човек се пита как така ли неколцината представители на тази нашенска буржоазия – готовата да бъде мекере на новите, настанили се у нас червени аги – бяха попаднали в концлагера? И впрочем те изобщо много и не стояха: едва ги докарали и мине се не мине някой и друг месец, тях ги „откупуваха“ отвън.[25]

Онази стара предосвобожденска, така да се каже, буржоазия, е изместена от революционните сили“. Преди това тя е обявена, дори осъдена от същите тези революционери – до един или масони, или добре платени алчни слуги на външни, враждебни, антибългарски интереси – за съставена от „чорбаджии изедници“!

Няма да срещнете това нито в учебниците по история, нито в масово тиражираните трудове на т. нар. историци. Те са същите – храненици на българофобите, които винаги са насаждали нихилизъм и чувство за малоценност у нашенци. Те са милиционери, използващи псевдо научни средства и чисто ченгесарски похвати.

България падна жертва на съвместните интереси на семейство Ротшилд и руското императорско семейство. (Който желае, нека се върне за подробности към поредицата ми, посветена на Първата петролна война, в тази медия.) Но преди всичко на масонството и неговата основна линия от онази епохаизмамата, наречена национално-освободителни движения“. Вече цитираният Достоевски, преминал през психиатрична клиника, ги оприличи на „бесове“!

Десетилетия по-късно идентична лексика и методи прилагаха комунистите с тяхната помощ занационално-осовободителните революциив Азия, Африка и Латинска Америка. Още прибират дивиденти от този доходоносен бизнес. На него дължи европейския си пост и младият Станишев, сина на Димитър Яков.

Ако не бяха Ротшилдови и илюминатите, описаната стара буржоазия, която вече беше извоювала църковна независимост и залагаше на масовото образование на българчетата, щеше да постигне и възстановяването на нашата национална държава на световната политическа карта. Но щеше да го стори по еволюционен път, с мозък и без да дължи никому нищо. Докато „освободителите“ не само ни принудиха да платим за непоисканата от нас „услуга“, но до ден днешен ни държат в зависимост.

Каквото и да говорим, както и да въртим, усукваме нищата от миналото, едно е безспорно: даже и новосъздадената с участието на външна намеса следосвобожденска буржоазия е хилядократно по-свястна, справедлива и човеколюбива от живата сатрапия“ на комунистите. Стефан Бочев греши, защото извън онези тридесет хиляди трупа“, които споменава, другарите оставиха зад себе си цели бойни полета, осеяни с камари от невинни, цивилни жертвиобщо още близо двеста хиляди!

Освен това – една напълно обрулена страна, с фалирала икономика, с ограбени и изнесени в чужбина финанси. И народ, лишен от собственост, от инициативност, от самочувствие, от правото да мисли и да решава дори собствената си съдба. Но преди всичкоот свобода, от вяра в Бога и в себе си. Население, стадо, гои…

Тези неща Бочев нямаше как да знае. Те излязоха наяве по-късно. Най-скоро – фактът, че дъщерята на банкера Атанас Буров – Недялка, позната в скрития остатъчен софийски high life като Беба, дълги години е била агентка на Държавна сигурност.[26] Ето потвърждение на Бочевото твърдения за „мекерета на новите, настанили се у нас червени аги“. Ами баща й, поставил се първо в услуга на Русия, а сетне на Съветите? И още, и още…

И все пак, като теглим чертата, по-добре при следосвобожденската, чардафонската буржоазия, с всичките й недостатъци. Цитирал съм същия автор и спомените му как министър-председателят Георги Кьосеиванов не се хранел в някакъвпартиенилиноменклатуренресторант, както сетнешните болшевишки душмани. На обяд се прибирал в къщи. Често хапвал обикновен нашенски гювеч. Не веднъж се случвало единственото слугинче, наето с негови лични средства, а не за сметка на бюджета, да вземе чужда тава от кварталната фурна. (Младите нямат хабер какво е това.) Но премиерът нито веднъж не направил забележка на девойката. Чинно си изяждал гювеча и се връщал на работа.

Никой не вардел тогавашните ни управници. Те не се плашели от народа. Когато най-крупният банкерГубиделников, поканил Бочев на разговор в кабинета си, помещението се оказало тясна стаичка. Впоследствие другарите я превърнали в… портиерна. Финансистът нито почерпил с уиски, даже не предложил кафе. Просто обсъждали обстановката в страната след нашествието на другарите…

Когато в резултат на предателството на Вашингтон и Лондон и с помощта на Кремъл комунистите наложиха кървав терор над България, взеха да се плашат от сенките си. Създадоха специално управление към Държавна сигурност, което да се грижи не само за тяхната охрана от народнаталюбов“. УБО осигуряваше луксозната прехрана, прислугата и дори проститутките на червените големцидовчерашни торлаци.

Онзи ден мой близък приятел ми разказа от втора ръка как Валентин Златев дал вечеря в чест на някакви съветскипардон, рускидругари отЛУКойл“, в известен клуб за специални гости. Свидетелят на тържеството обяснил, че само членството в него струва на 2000 евро. Цялата забава излязла на Златев някакви си80 000 евро! Да не би да ги е извадил от джоба си или да се е изпотил за тях?

Сравнението между героите на двете епохи – преди и след 9 септември 1944 г., не е красноречиво. То е крещящо. Истинска морална бездна разделя онази лошаследосвобожденска буржоазия, пометена след споменатата най-трагична дата в нашата история, и сетнешнатачервената, изфабрикуваната в центровете на Интернационала, преди всичко в Москва, по юдейски алчна и надменна, фашизирана, готованска буржоазия.

Не ви ли вълнува как така някакви вчерашни цървулани (никой да не се засяга) станаха свръхбогаташи, пръскащи на ляво и на дясно несметни суми за щяло и нещяло? Що за същества могат да следват комунисти, ченгетаоткровени разбойници? Престъпници, които действащ закон определя като такива! Що за съдебна система, що за политици, що за население?

Сами им позволяваме да отнемат нашата свобода. А с нея – и самия ни живот – нашия и на потомците ни. Наричайте ме както искате, но не мога да го приема, нито да се примиря с това.

Ала как стана така, че и Съединените щати, основани от люде, които заради порива за свобода, равноправие и възможност да притежават, да се трудят и да напредват; зарязали своите родни краища в Европа, се превърнаха в империя на злото и бедността?

 

 

Необявената война на илюминатите срещу човечеството

 

 

            Нямам амбиции непременно да съм пръв. Но все пак ми се струва, че преди мен никой тук не беше чувал за Милтън Уилям Куупър. Военен по наследство, благодарение на членството си в масонска ложа станал служител на Военното разузнаване на САЩ. В началото на своята единствена книга, преведена от мен, но останала без издател, той посочва: „Прочетох строго секретни документи, които обясняват, че „Мълчаливи оръжия за тихи войни“ е доктрина, приета от Политическия комитет на групата Билдерберг по време на първата й известна среща през 1954 г. Екземпляр от нея, намерен през 1969 г., беше притежание на Военноморското разузнаване. Следващият документ, носещ датата май 1979 г., бе открит на 7 юли 1986 г. в една копирна машина на IBM, която беше придобита от разпродажба на излишъци.

Тази публикация отбелязва 25-а годишнина от Третата световна война, наречена „Тиха война“, защото тя бе осъществена чрез прилагането на специфични биологични бойни средства, а военните действия се водеха с „мълчаливи оръжия“…[27]

Куупър посочва, че документът представлява „декларация на илюминатите, с която обявяват война на американския народ[28] От разработката, с която ще ви занимая съвсем накратко, излиза, че плановете за поробване на човешкия род не са фантазия. Но със сигурност са плод на болни мозъци. Цитирам:  

Очевидно осъществяването на социалното инженерство или автоматизирането на обществото, тоест проектирането на системи за автоматизиране на социума (МЪЛЧАЛИВИ ОРЪЖИЯ)[29] в НАЦИОНАЛЕН или в СВЕТОВЕН МАЩАБ, е невъзможно, без имплантирането на СРЕДСТВА за КОНТРОЛ НАД ОБЩЕСТВОТО и за УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ, иначе казано[прилагане на] РОБСТВО и ГЕНОЦИД.

Сам по себе си този наръчник съответства на декларация за намерения. Подобно писание следва да бъде стриктно ОПАЗВАНО ОТ ПУБЛИЧНОТО ВНИМАНИЕ. В противен случай то ще бъде признато за ТЕХНИЧЕСКИ ФОРМАЛНО ОБЯВЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНА ВОЙНА. Освен това, когато личност или група от хора, които са на постове, даващи им голяма власт, БЕЗ НАПЪЛНО ДА ПОЗНАВАТ този наръчник, СА В СЪГЛАСИЕ С ОБЩЕСТВОТО, НО ИЗПОЛЗВАТ ПОДОБНО ПОЗНАНИЕ и МЕТОДОЛОГИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО ЗАВЛАДЯВАНЕтрябва да се разбира, че СЪЩЕСТВУВА СЪСТОЯНИЕ НА ВЪТРЕШНА ВОЙНА между споменатата личност или група от хора и самото общество.

РАЗРЕШАВАНЕТО на днешните ПРОБЛЕМИ ИЗИСКВА, ПОДХОД, който е БЕЗМИЛОСТНО ОТКРОВЕН, без НИКАКВИ ТЕРЗАНИЯ ОТНОСНО РЕЛИГИОЗНИ, МОРАЛНИ или КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ. ВИЕ се класирахте за [участие в] този проект, ПОРАДИ вашата способност да ГЛЕДАТЕ на ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО с ХЛАДНОКРЪВНА ОБЕКТИВНОСТ, а също така да анализирате и да ОБСЪЖДАТЕ вашите НАБЛЮДЕНИЯ и ЗАКЛЮЧЕНИЯ с други [личности] от подобно на вашето ИНТЕЛЕКТУАЛНО равнище, без да ГУБИТЕ ПРЕДПАЗЛИВОСТ или СДЪРЖАНОСТ. Тези качества са изцяло във ваш най-добър интерес. Не се отклонявайте от тях.

Въз основа на признанията в самия него, приемам този документ като форма на обявяване на война от страна на илюминатите  срещу гражданите на Съединените американски щати. Въз основа на това признание давам да се разбере, че състоянието на война между гражданите на Съединените американски щати и агресорите илюминати съществува и е съществувало. Разкривам пред вас, че мирните граждани на тази нация са напълно оправдани при предприемането на всякакви необходими стъпкивключително насилиеза да идентифицират, контраатакуват и унищожат врага. Основание за това заявление ми дава Божественото право на всеки миролюбив народ да се брани срещу нападения и опити за унищожение от страна на враг, който е разпалил война срещу него. Цитирам принципите, залегнали в Декларацията за независимост, в Конституцията на Съединените американски щати и напълно признатите и потвърдените исторически прецеденти, послужили като оправдание за унищожението на тираните.

През 1954 г. онези, които заемаха властови позиции, правилно оцениха, че е само въпрос на време, на не повече от няколко десетилетия, по-значителната част от обществеността да бъде в състояние да проумее и да катурне люлката на властта. Понеже самите елементи на технологията на новото мълчаливо оръжие бяха тъй податливи на една обществена Утопия. Докато Те си осигуряват своя частна [лична] Утопия.  ТЕМАТА за ПЪРВОСТЕПЕННАТА ГРИЖА, тази за ГОСПОДСТВОТО, завъртя проблема, свързан с науката за енергията.

Признато е, че енергията е ключът към всяка възможна дейност на земята. Естествените науки изучават ресурсите и регулирането на природната енергия, а обществените науки, намерили теоретичен израз в икономическите, изучават източниците и регулирането на обществената енергия. И двете представляват системи за счетоводство: математика.

Следователно, математиката е основната наука за енергията. А счетоводителят може да бъде цар, стига обществото да бъде държано встрани от методологията на счетоводството.

Цялата наука е просто съвкупност от средства за постигане на определена цел. Средствата са познание. Целта е господство. (ЦЕЛТА ВИНАГИ ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА.) Отвъд това остава само един въпрос: Кой ще има полза?

Това беше главният въпрос през 1954 г. Въпреки, че бяха издигнати т. нар. морални проблеми, от гледна точка на закона за естествения подбор беше постигнато съгласие, че една нация или свят, съставени от хора, които не ще използват своя разум, не е по-добър от животинските общности. А животните нямат разум.[30] Подобни люде са товарни добичета [гои] и пържоли на трапезата. Сами са избрали да бъдат такива.

СЛЕДОВАТЕЛНО в интерес на бъдещия световен ред, на мира и спокойствието беше решено тайно да бъде разпалена една тиха война срещу американското общество. Нейната крайна цел е постоянното изсмукване на природната и социалната енергия (богатство) на недисциплинираното и безотговорното мнозинство. Тези ресурси да преминават в ръцете на самодисциплинираното, отговорното и заслужаващото всичко това малцинство.

С оглед на изпълнението на тази задача беше необходимо да бъдат създадени, изпробвани и приложени нови оръжия, които по начина на действието си и своята публична изява, както се оказа, бяха толкова коварен и усъвършенстван клас въоръжения, че заслужиха да бъдат нареченитихи оръжия“.

В заключение, целта на икономическото изследване, така както беше осъществено от финансовите магнати (банкерите), от индустриалцитепроизводителите на стоки, и подобните им, е налагането на икономика, която е напълно предсказуема и управляема.

За да бъде постигната изцяло предвидима икономика, елементите от долните обществени слоеве трябва да бъдат поставени под тотален контрол. Тоест трябва да бъдат дресирани, обучени и поставени под иго и от най-ранна възраст, преди да имат възможността да обсъждат същността на нещата, да бъдат ангажирани с дългосрочни обществени задължения.[31] За да бъде постигнато такова подчинение, семействата от ниските слоеве на бществото следва да бъдат разединени посредством процес на нарастваща свръхзаетост на родителите. И чрез въвеждането на ръководени и поддържани от правителството центрове за отглеждане на децата, които на практика са осиротели благодарение на свръхзаетите си родители.[32]

Образованието, давано на ниската класа, следва да бъде от най-лошо качество. Та ровът на невежеството, който отделя долната класа от [крепостта на] висшата, е, и да остане непонятен [незабележим] за нисшата класа. Чрез точно такива спънки и препятствия даже умните личности от нисшата класа имат малко или никаква възможност да избегнат отредения им в живота жребий.

Тази форма на заробване е съществена за поддържането в известна степен на обществен ред, мир и спокойствие за управляващата висша класа.[33]

За последното нека дадем примери от нашата страна. Както заявявил бившият заместник-началник на комунистическата шпионска служба, по-сетнешен заместник-министър на вътрешните работи, а след това и министър на външните работи генерал Любен Гоцев в словото си пред колегиума на МВР, изнесено на 10 януари 1990 г.: „Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално; ще искаме разрешение от прокурора, [от] съдия.[34]

През лятото на 2009 г. хлевоустата комунистка, видната бивша депутатка от БСП, другарката Татяна Дончева, на практика призна същото: „Старото Политбюро счита, че властта му се полага като слънцето и въздуха на всяко живо същество. Но и новите фамилии така се държат. Вие мислите, че всичко опира до Жени Живкова, но не е така. Ето сега ще се появи Иван Таковвнукът на Пеко Таков, ще се появи Альоша Даковсин на Мако Даков. Беше Илия Божиновсин на Тодор Божинов. За Станишев и Пирински да не говоримО, да, монархизмът при нас е на много висока степен.[35]

 

 

„Тихото оръжие“ кредит

 

 

„Тихите оръжия“ са най-разнообразни и са предназначени за действие в различни области на живота. Само едно от тях е тема на настоящата поредица. С представянено му достигаме до нейната същност. Помните ли изречената от първия Ротшилд – „Майер Амшел Бауер (1743-1812), претенция: „Дайте ми контрола над валутата на една нация и аз няма да се интересувам кой прави законите.“[36]

Днешната технология на мълчаливото оръжие е издънка на една проста идея, открита, ясно изразена и ефективно приложена от цитирания Майер Амшел Ротшилд. Той отдавна е намерил липсващия компонент в икономическата теория, понастоящем известен катоикономическа индукция“. Разбира се, при своето откритие Майер не е мислел с термините на ХХ век. За да сме съвсем сигурни, да споменем, че преди да може да бъде ефективно прилаган при управлението на световната икономика, математическият анализ трябваше да чака до Втората индустриална революция, възникването на теоретичната механика и на електрониката, а накраядо изобретяването на електронния компютър.

За мен последното е лъжа. Заради нейното разкриване, както и поради дързостта му да разбули още доста тайни, произлизащи от неоспоримата катастрофа на извънземен космически кораб край градчето Розуел в щата Ню Мексико в началото на юли 1947 г., помогнаха на полковник Филип Корсо дапочинеот инфаркт. Докато той страдаше от напреднала форма на рак.

Отдавна, наясно с приближаващата среща с Твореца, съветникът по въпросите на националната сигурност, военният разузнавач от Пентагона, дръзна да сподели онова, което американските секретни служби отричаха и криеха половин век.[37]

Да продължим с разработката на Милтън Куупър. Дали тя, или разкриването на част от истината за убийството на президента Джон Кенеди или на онези най-авангардни разработки в сферата на военната авиацияприеманите като НЛО свръх скоростни самолети тип летяща чиния“, или повдигането на завесата, криеща заговорите на тайните обществаконкретнона масонските ложи на илюминатите, а защо не ицялостното му творчество“, станаха причина през есента на 2001 г. да бъде застрелян от група шерифи на прага на собствения му дом? Оповестената официална причина беше „неплатени данъци“… И за това всвободнаидемократичнаАмерика убиват? Каква е разликата със Сталинизма?

За да познаваме понятията, да ги синхронизираме, когато стане дума за тяхното приложение в различни сфери на човешката дейност – тоест – в проектите на Интернационала, Куупър ни предлага кратко запознавана със схващанията за енергията. Защото, както ще се уверите, парите са носители на енергия – на огромна енергия. И така…

При изучаването на енергийните системи винаги изникват три елементарни схващания [концепции]. Те са за потенциалната енергия, за кинетичната енергия и за загубата на енергията. И съответно на тези схващания, съществуват три идеализирани, чисти по същността си физични [техни] двойници, наречени „пасивни компоненти“.

1. В науката физична механика явлението потенциална енергия се свързва с физично свойство, наречено гъвкавост или скованост. То може да бъде представено с разпъната пружина.

В научната електроника потенциалната енергия бива съхранявана в кондензатор, вместо в пружина. Това свойство е наречено капацитет, вместо еластичност или скованост.

2. В науката физична механика явлението кинетична енергия се свързва с физично свойство, наречено инерция или маса. То може да бъде представено от някаква движеща се маса [купчина] или маховик.

В научната електроника кинетичната енергия бива съхранявана в индуктор (в магнитно поле) вместо в маса. Това свойство се нарича индукция вместо инерция.

3. В науката физична механика явлението загуба на енергията се свързва с физично качество, наречено триене или съпротивление. То може да бъде представено чрез преобразувател [в оригинала е използвана думата dashpot, чието единствено значение в англо-българските речници е амортисьор.] или друго устройство, което превръща енергията на системата в топлина.

В научната електроника загубата на енергия е представена от елемент, наречен съпротивление или проводимост. Терминът „съпротивление“ е масово използваният, за да бъде представено схващането за триене. А терминът „проводник“ най-общо бива използван, за да бъде описано по-съвършено устройство (т.е. жица), използвано за ефикасно пренасяне на електронна енергия от едно място на друго. Свойството на съпротивление или проводимост се измерва реципрочно или като едното, или като другото.

В икономиката тези три енергийни схващания се свързват с:

1. Икономически капацитеткапитал (пари, стока/инвентар, инвестиции в сгради и дълготрайни активи, и др.).

2. Икономическа проводимостстоки (коефициенти на производствения поток).

3. Икономическа индукцияуслуги (влиянието на населението върху обема на промишленото производство). [Според мен тук авторът пропуска основната „услуга“ – финансирането и финансовите спекулации.]

Всички математически теории, развити при изучаването на една енергийна система (т.е. механика, електроника и т.н.), могат да бъдат приложени при изучаването на друга енергийна система (т.е. икономика).[38]

Според Милтън Куупър, Майер Амшел Ротшилд направил „енергийно откритие“. Аз съм на мнение, че каквото и да приказваме, този силно вярващ в две силиЯхве-Йехова и Мамон обитател на малка къща с антикварен магазин от някогашната франкфуртска Judengasse” („Еврейска уличка“), е сторил нещо повече. Той проявил истинска гениалност, но с отрицанелен знак. На практикамълчаливите оръжияпредставляват съвременно развитие на идеята на бившия Бауер, чиито потомци ръководят света.

Когато броят на децата му взел да набъбва, а доходите от дюкяна не стигали за издръжката на семейството му, Майер се видял принуден да започне работа като банков чиновник. Естествено, банката била собственост на друг като него – също талмудист. Наблюдавайки поведението на клиентите в Княжество Хесен, първият Ротшилд забелязал едно неизменно качество, което всички проявявалиалчност, сребролюбие, желание да получат повече от онова, което дават. За постигането на това били готови на всичко.

Така, разсъждавайки над човешката ненаситност и користолюбие, несъобразени с интересите на ближните, този финансов гений открил липсващия пасивен компонент на икономическата теория, сега познат като икономическа индукция. Даже изпреварил откриването на електрическата индукция!…

Разбира се, първият Ротшилд въобще не разсъждавал с терминологията на настоящия ден. Той просто проумял и осмислил основните принципи на обществените отношениявласт, влияние и господство над хората. И започнал да ги прилага в икономиката. Формулирал всичко това съвсем елементарно, затова и действително гениално, като пренеберегвал всякакъв морал.

Типично за талмудистите, Майер не само презирал християните, ненавиждал ги. Даже избягвал да говори техния език. Обикновено използвал – идиш, немски диалект, чиито корени са заровени в българската Хазарска империя… Поведението му спрямо по-високопоставените от неговсе християни, било изключително угодническо. Обратното, когато взел да се издига, мачкал подчинените си. По-късно тези нрави се превърнали в принцип за йерархично военизирано устройство при революционерите и комунистите. Но и сред ционистите с техния кибуцкомуна.

Чак след два века, познавайки комунистическата партия отвътре, Александър Зиновиев успя да прозре това и да го оформи в дефиницията, споделена през 1990 г. във френския “Le Mond”: „Комунизмът е типобществена формациясъс закони, обусловени отживота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази нашефи неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане. Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.[39]

Пак от тук произлиза продължението на това определение, дадено от друг автор, препатил от комунистите. Владимир Истархов отива още по-далеч, като конкретизира: „Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класаКомунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.[40]

Днес само слепите за истинските процеси в света не забелязват това. Но да се върнем към Майер Ротшилд. Онова, което той открил, било основният принцип на властта, влиянието и господството над хората, приложен в икономиката. Този принцип е, че „когато искате да придобиете онова, което изглежда власт, хората скоро ви я дават“.

Г-н Ротшилд открил, че парите или депозирането им по сметки, притежават изискуемата привидност на власт, която може да бъде използвана за ПРИДУМВАНЕ НА ХОРА (индукция, само че хората отговарят на магнитното поле [припомням, откривателят не бил чувал за магнит]) да предоставят своето истинско богатство в замяна на обещание за по-голямо богатство (вместо истинска компенсация). Те биха го вложили с надежда за удвояване в замяна на хартиена полица [запис на заповед, която съдържа единствено обещание]. Г-н Ротшилд открил, че би могъл да издава повече полици, отколкото било тяхното реално [парично] покритие, стига да държи нечие злато, което да показва като гаранция [и реклама] на своите клиенти.

Г-н Ротшилд давал назаем своите полици на отделни лица и на правителства. Това му създало самоувереност и му изградило доверие. Тогава установил, че е в състояние да предизвика паричен недостиг, да затегне контрола върху системата и допълнително да се възползва от ангажимента по договорите. След това цикълът се повтарял. Тези предизвикани напрежения можели да бъдат използвани за разпалване на война. А в такъв случай той щял да бъде в състояние да контролира паричната наличност, за да определя кой да спечели войната. Онова правителство, което би се съгласило да му довери контрола на своята икономическа система, щяло да получи неговата подкрепа.

Събирането на дълговете било гарантирано от икономическата помощ на врага на длъжника. Печалбата, която произлязла от този икономически метод, увеличила възможностите на г-н Ротшилд да увеличава своето богатство. Той открил, че масовата алчност би позволила парите да бъдат отпечатвани в ДАЛЕЧ НАД НЕОБХОДИМИТЕ КОЛИЧЕСТВА  (инфлация) по нареждане на правителството, като бъдат покрити от скъпоценен метал или от производство на стоки и услуги (брутен национален продукт, БНП).[41]

Явно Ротшилд имал набито око не само за човешката психика и характер. Усвоил банкерския занаят, той проникнал далеч по-дълбоко в него. И видял възможностите, които предлага тази дейност, наречена финансиранедаване на пари на заем срещу лихва – на английски – интерес. Както икинетичната енергия“, заложена в банковите операции.

Дотогава банкерите си позволявали да манипулират отделни хора. Майер пръв използвал кредита като инструмент за влияние върху индивидуални клиенти. Той неусетно започнал задкулисно да налага власт над цели групи от население. Нещо повечеда направлява решенията и действията на владетели, а чрез тях и народи!

Скоро невидимите, виртуалнитепо днешномупари, се превърнали в огромна интернационална власт. Затова Ротшилд пръснал петимата си сина на различни места – в сериозни стопански и политически центрове – Виена, Лондон, Париж, Неапол, а първородния оставил във Франкфурт. Там все още е седалището на германската централна банка, както и основната борса на най-голямата европейска икономика… 

По своята структура кредитът, представен като чист елемент, наречен „валута“, само прилича на капитал, но фактически е отрицателен капитал. Следователно, той повече прилича на услуга, но на практика е задължение или дълг. В такъв случай кредитът по-скоро е икономическа индукция, отколкото икономически капацитет [вместимост]. И ако не бъде балансиран [уравновесен] по друг начин, ще бъде балансиран чрез зачеркване на население (война, геноцид). Общият брой на стоките и услугите представляват действителния капитал, наречен брутен национален продукт. А валутата [хартиените пари] може да бъде отпечатана до това равнище и все още да съставлява икономически капацитет. Обаче валутата, отпечатана над това ниво, е отрицателна [снижаваща, намаляваща величина]. Тя представлява настъпването на икономическа индукция [натрупване на парична енергия] и се състои от бележки [документи] за задлъжнялост.

Следователно войната е средство за уравновесяване на системата чрез избиването на истинските кредитори (обществото, което сме научили да заменя истински ценности за инфлационна валута) и връщане към онова, което е останало от природните ресурси и възстановяването им.

Г-н  Ротшилд открил, че валутата му дава властта да преподрежда икономическата структура в своя собствена полза, да променя икономическата индуктивност до онези икономически стойности, които биха съдействали за най-голямата икономическа нестабилност и клатушкане.

Окончателният път към икономическото господство трябвало да поизчака, докато достатъчно бъдат на лице задоволителни данни, а компютърно оборудване [работещо] с висока скорост следи за икономическото люшкане, предизвикано от шокиращите цени и излишно големи енергийни кредити с хартиени пари – банкнотна индукция/инфлация.[42]

 

 

Как като използваха нашата алчност, чрез съблазни и заеми на пари с лихва ни убедиха да предадем свободата си

 

 

Време е да се върнем към началото на тази поредица. Припомням трите години на обществено недоволство, вълнения, дори бунтове – 1968-1970. Залогът за тях беше направен по-рано. Първите белези на кризата се забелязваха с невъоръжено око още през 1967 година. Накрая се появи индикаторътдевалвацията нанай-могъщатаинай-устойчиватавалутабританската лира. Този акт на практика представляваше погребение на „империята, в която слънцето никога не залязваше“.

След края на Втората световна война човечеството не престана да се стреми към повече свобода и права. А Братствотода отстъпва. Така се е стигнало до цитирания документ от срещата на билдербергите през 1954 г.

Социалистическият лагер е зарязан, народите в него са пожертвани. Кой ще се грижи за някакви роби? Да се оправят сами! Но се надигат „национално-освободителни революционни движения“. Играта в рамките на диалектикататезаантитезасинтезае в разгара си. Хората са объркани.

От една страна, избавлението на подвластните народи от колониалната зависимост е нещо безспорно положително – теза. Но от друга, въстаниците биват подпомагани от комунистическите режими – антитеза. Накрая се налага синтезатановата зависимост чрез кредитите и корпоративното изсмукване на природните богатства наосвободенитестрани.

Малцина са наясно, че помощи са предоставяни и от другата страна. Сега е лесно. Всеки, който се стреми към истината, е наясно: Студената война беше измислица, необходима на Интернационала. За да бъде осъществяван на дело принципът на Макиавели “divide et impera” – „разделяй и владей“. Все още не са много и онези, които осъзнават, че от петдесетте години насам светът престава да се дели на национални държави, а на корпорации! В рамките на установената комунистическа йерархия, прилагаща военния принцип на единоначалието, на върха е семейство Ротшилд. Може би това е „конспиративна теория“?

Съвсем пресен пример. Вече писах, че у нас „светата фамилия“ властва и то отдавна. Повече от месец преди да обявят намеренията за изграждане на АЕЦ „Белене“ от „американска“ частна фирма, предвидих това. Както и как нашите пари ще бъдат използвани, но не в народна полза. Кой се крие зад тази операция? Появи се едно никому неизвестно лице, наречено Анчо Бадев. И се обяви за представител на „Куантум Груп“ – компанията, мераклийка да строи спорната атомна електроцентрала. Всъщност, знаят го покрай фалити на банки и провалени приватизационни сделки. Вижте и чуйте какво признава той:

 

 

http://youtu.be/Bxq_lditB7g 

 

 

Всеки сам да коментира и прави изводи. Чухте обаче за „групата на Ротшилд“, нали?

Нека погледнем към Запада през петдесетте и следващите десетилетия. Ще се опитам да преразкажа набързо ситуацията през погледа на т. нар.обикновени хора.

Мой покоен западногермански приятел, работник, чийто баща умира през1962 г. като военнопленник на строителен обект в Москва, е споделял спомените си пред мен. През 1956-а ФРГ вече напълно излязла от разрухата. Тогава той си купил мотоциклет на старо. Бил на 22-годишна възраст. В средата на шейсетте станал горд собственик на Опел Кадет“, също втора ръка. В края не седемдесетте започна да кара само нови автомобили. На всеки пет години ги сменяше… През цялото време живееше под наем. Твърдеше, че му е по-изгодно, отколкото да изплаща ипотечен кредит.

През това време нашего брата, направил неолихвяеми парични вноски за закупуване на апартамент и лека кола, чакаше между 15 и 20 години за първото и от 7 до 15 години за второто, в зависимост от марката. Накрая, съгласно действащия норматив за квадратура налице от населението“, срещу сложна лихвавярно не голяма, мудавахана изплащане маломерно панелно жилище на майната си, извинете за израза. Нищо, че често биваше роден в центъра. Най-хубавите квартали на всички градове бяха насилствено превзети от червената номенклатура. Днес в тях битуват шепа представители на старите истински собственици. Затова и протестите им срещу зоните за паркиране са така малобройни.

Нашенецът се радваше на „Москвич“, „Трабант“, „Шкода“, „Вартбург“, „Жигули“. Аако имаше повече търпение и пари – и на „Лада“. Общото между всички тези превозни средства беше, че непрекъснато се разваляха, а дефицитът на резервни части пораждаше небивала корупция.

Всички изброени нормативни норми, регламентиращи безправието, не се отнасяха до т. нар. активни борци против фашизма и капитализма и за номенклатурата. Изключенията бяха част от привилегиите на тези прослойки от по-равни. Според категорията имте бяха триактивните борци чакаха за апартаменти и автомобили между шест месеца и година. Тези най-обикновени стоки за нормалните общества представляваха благини, които вървяха заедно с партийните, с висшите стопански, военни и милиционерски длъжности.

Забраната за притежаване на жилища по-големи от 120 квадрата, независимо от броя на членовете на семейството, също не засягаха номенклатурните кадри на партията, ръководителите на Държавна сигурности и на останалите присъдружни организации на престъпния тоталитарен режим.

Туземното население траеше, за да не го посекат… Имаше „светлия пример“ на унгарци, чехи и поляци. Там, където „социалистическият човек“ искаше да остане само второто и се надигаше, го премазваха съветските танкове на армиите от Варшавския договор.

На Запад вълненията от края на шейсетте бяха последвани от световната петролна криза, следствие от войната на няколко арабски страни срещу окупатора Израел през 1973 г. Цените на горивата скочиха до тавана. Става дума за нормалните държави. Тук през 1974 година въведохакупонна система40 литра месечно. Забравихте ли?

Сега пропагандаторите на реставрацията се бият в гърдите как осигурили евтин съветски петрол, който изнасяли и получавали милиард и половина долара годишно. Ако е вярно, първо, защо тогава имаше ограничения и купони? И второ, къде потъваха тези пари, след като народът с нищо не усещаше, че те постъпват в хазната? Защо апологетите на комунистическото робство не намерят мъжество да признаят: Част от сумите прехвърляха набратски партии и движения“. Друга прахосваха за осигуряването на лукса на номенклатурните семейства и на техните разглезени отрочета. Останалата, най-голямата, постъпваше по специалните сметки на Политбюро или бяха превеждани на перачи на партийното злато като Пиер Сиклуноф в Швейцария.

През това време набралите сили западни профсъюзи, макар филиали на Интернационала, не можеха да удържат недоволството на хората. Тогава Братството реши да промени политиката си. Всичко е започнало през 1971 година, но и до това ще стигнем.

Точно тогава на Западнародните масипредадоха или по-скоро продадоха свободата си. И позволиха да бъдат поробвани чрез лихвата. Роди севсъщност изкуствено създадохакредитната икономика, която споменах в началото на поредицата. Всичко стана достъпно, но на изплащане и срещу лихва. Сатаната, въплатен в различни материални съблазни, въздействаше върху онази отрицателна част от човешката същност, която през последната третина на осемнадесетото столетие Майер Амшел БауерРотшилд беше открилалчността.

Чрез медиите, част от които е рекламният бранш, взеха да внушават на хората колко хубаво е да са собственици и на жилища. Без да ги подсещат, че следва да обмислят внимателно всичко.

Така от средата на осемдесетте до началото на ХХІ век възникна бумът на ипотечното кредитиране. Той доведе до небивал ръст на строителния отрасъл. В същото време производството западаше. На световната сцена се бяха появили новитеикономически тигриКитай, Бразилия, Индия. Никой не им обърна внимание. Настъпи епоха на неимоверна консумация. И на развихрил се либарализъм в най-примитивни формивсякаква свободана сексуалната разюзданост, на хомосексуализма, на насилието и на забраната родителите да шамаросват децата си, когато го заслужават… На каквото се сетите.

Обявиха семейството и морала за отживелици. Християнските ценности бяха потъпкани. С помощта на всякакви „философски“ течения и теории индоктринираха населението да предпочете Мамона вместо Бога. Фалшиви кумири със съмнителни качества и леко поведение бяха превърнати в идоли. Иронията и подигравките запратиха в прашасалите килери всичко национално и консервативно, което дотогава опазваше народите и ги отличаваше от останалите с нещо характерно, типично за всеки един от тях. Глобализмът замести интернационализма, но само терминологично. Без да осъзнаят, народите попаднаха в плен на комунизма. Онова, от което ние на Изток искахме да се освободим, взе да превзема и Запада.

През 2001 година първо в САЩчудотовзе да свършва. Петилетка по-късно на всеки що-годе осведомен човек беше ясно, че светът е в криза. Започнала като „ипотечна“, тя срути банковата система. Всичко това беше планирано и проведено с математическа точност.

Без да съм пророк, през септември 2007 година съобщих това от екрана на предаването ДиагнозапоЕвроком-България“. През цялото време съветвах онези, които са ме питали, да не прибягват до кредити. Кой да слуша? Нали съм „разпространител на конспиративни теории“?

Едва година след мен, когато в един неделен ден на септември 2008 г. супербанкатаЛимън Брадързподаде документи за фалит, Братството обяви кризата.

Ако не ми се доверявате, чуйте и вижте резюме на станалото от западен анализатор:

 

 

 

http://youtu.be/8V8G0YZQ3DM 

 

 

Стотици милиони по света загубиха жилища, спестявания, пенсионни осигуровкиГърция, Испания, Кипър и Португалия са във фактически банкрут. Както поне два пъти писах, предстои Франция да се присъедини към клуба на икономически пропадналите. Италия не го е напускала, но все някак се крепи на повърхността. Рано или късно ще глътне вода. Ще дойде ред и на Германия

А един от протагонистите на тази мизантропска операция, чиято мутра зърнахте в първото видео свидетелство, се възмути, че няма какво повече да открадне от Великобритания. И цинично „посъветва“ тамошните млади да учат китайски и да заминават за страната на драконите и председателя Мао… Кой я управлява? По Конституция цялата власт не е ли в ръцете на една единствена партия – комунистическата? Още ли не вярвате, че някои от хората и от животните са срещнали своите интереси, както би се изразил Джордж Оруел? А кой отглеждаше „животните“ във фермата?…

Когато станал „крал на стоманата“, шотландският имигрант в Америка Ендрю Карнеги заявил: „Бедните се радват на онова, което по-рано богатите не можеха да си позволят. Онези неща, които смятахме за лукс, се превърнаха в обикновена необходимост за нашия живот. Сега работникът притежава повече удобства, отколкото земеделецът имаше преди няколко поколения. Но понастоящем фермерът разполага с повече лукс, отколкото земевладелецът [собственикът, чиято земя е взел под аренда] имаше. Освен това е по-добре облечен и има по-хубав дом от земевладелеца някогаСобственикът на земята има ценни книги и редки картини, среща се с повече художници и артисти, отколкото навремето кралят можеше да си позволи.

Когато в края на дните си, след края на Първата световна война, посетил за малко едно от местата, които нареждал сред най-приятните в Америка през нейния „златен век“ – Питсбърг, същият Карнеги бил поразен от гледката. Смаял гоконтрастът между „двореца на милионера и колибата на работника“.[43]

Всичко това ми припомни водеща коментаторка на агенция Ройтерс, чиято книга излезе точно на 16 октомври 2012 г., когато публикувам този анализ-коментар. Краят на своеобразната американска La Belle Époque не настъпва днес. Съединените щати са пропадали и са се въздигали най-малко два-три пъти през двадесетото столетие.

Сега започват опитите за новото им изправяне, но няма как да накарат колос на глинени крака да се задържи дълго и солидно в отвесно положение. За себе си съм сигурен – поредният финансов експеримент ще донесе краткотрайно възраждане, след което ще настъпи окончателният срив. Шепа банкери, индустриалци, крупни търговци и техните пълномощнициуправители, мениджъри, ще се дообогатят за сметка на редовите американци.

Европейският съюз май вече не е необходим на Интернационала. Братството прекрати инвестициите си в него. Демографски и икономически Западът е в упадък. Цивилизацията на белия човек залязва.

Не забравяйте: Светът е бизнес! Само, ако милиардите по планетата позволят това да остане трайно така.

 

Но за всички тези неща, за онова, което сами допуснахме и за методите за възкресението натруповетеСАЩ и Европейски съюзочаквайте в продължението. Имайте търпение.

 

Сам съм, други няма

 

 

 

 

Следва.

 

 

 

 

 

 

За връзка с автора:

mejdu_redovete@abv.bg

 

 

 

*    *    *

 

 

 

Все така получавам оплаквания, задето на отговарям на всички писма. Една от причините – навярно главната, е, че имам проблеми с електронната си поща. Ръководството на Abv.bg вече предприе известни мерки, за да ме избави от натрапниците. Обидите и заплахите драстично намаляха. Но проникването е толкова дълбоко, че получавам писма от… самия себе си?! Досещате се какво е тяхното съдържание.

Сигурен съм, че доста от писмата, които ми изпращате, се „губят“. Има и такива, на които не намирам смисъл да отговарям. Пък и моля не забравяйте, че вие сте повече, а аз съм сам.

Въпреки всичко поднасям извинението си на всички, които добронамерено са ми писали, но не са получили отговор.

 

 

 

 

От сърце благодаря на всички дарители. От февруари досега те са общо 63, седем от тях – имигранти. Повечето са едни и същи хора, които искрено помагат за издръжката на тази медия. Няма как да издържа дълго по този начин. Никой от тези благородни сърца не е длъжен на останалите, нито на мен.

Длъжен съм да известя, че сметката е направена така, та да не се узнава нищо, в т.ч. имената на дарителите. Понякога научавам само броя на постъпленията от страната и чужбина и то само благодарение на ласкавото отношение на служителките.

Истина ви казвам: за да продължи да съществува и действа тази медия, е необходима вашата щедрост. Не преувеличавам. И няма как това да става с доброволните пожертвования само на едни и същи предани читатели.

Неотдавна в „Агора“ един подлец и клеветник ви посъветва: „Не хранете Ифандиев!“ Изглежда мнозинството послуша съвета му.

Не желая никой „да ме храни“. Но не съм в състояние да работя по 10-12 часа дневно, без моят труд да намери поне елементарна материална оценка.

Преди няколко месеца един от вас, който не се крие – чудесният специалист по английски език и преводач Петър Коритаров, преведе прилична за моите разбирания сума. Когато предложих да я върна, защото ми се стори прекалена, той ми писа, че „това е най-изгодната сделка в живота му“. Защото срещу тези „нищожни пари“получава огромен обем информация.“

Явно една шепа приятели на медията мислят така. Регистрираните посетители са повече от 600. Гастрольорите са поне още толкова. (Броячът се занулява при 1000 прочитания. С изключение на случаите на външна намеса.) Дори половината от редовните да са злонамерени, остават 300. Всеки от тях да внася по 1,50 лева месечно – 18 лева годишно, бих могъл да продължа. Уви…

Освен това очаквах съдействие – с ваши статии. Вярно, без хонорар. Но нима на повечето останали места плащат за публикации? Явно няма необходимост от такъв тип публицистика. Истината вълнува малцина. Има по-важни неща… Не съдя никого. Изцяло приемам, че вината е в мен, защото не откликвам на злободневието.

Признавам, че ми е късно да се променям. Внесъл съм необходимата такса за присъствието на медията в интернет до края на годината. Но ще разредя появата на моите публикации. Време е да помисля и за себе си. Съжалявам.

Въпреки всичко, съобщавам, че можете да изразите щедростта си като изпращате малки суми на две сметки с един и същ титуляр, обявени в рубриката „Дарения“ под главата на сайта или вдясно на основната страница. Достатъчно е да натиснете тази позиция и цялата информация ще се покаже. Неудобно е, но поради преследванията няма друг начин.

По-добре е повече хора, и по разбираеми причини имигрантите, да помагат с малки суми, отколкото обратното – малцина – с големи.

 

 

 

 

 

ДОСТЪП ДО ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕКОМУНИЗЦИЯ

 

Всеки, който прояви желание да разполага с копие от текста на Проектозакона за декомунизация, може да го поиска на посочения адрес на електронната ми поща. Ще го получи напълно свободно.

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙТЕ В ИНТЕРНЕТ

 

Побързайте да гледате видеозаписите на предаването „Диагноза с Георги ИфандиевYouTube, защото вече ги изтриват. Ето връзка (link): http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2&suggested_categories=25&page=3 и във

VBOX7 от: http://vbox7.com/tag:%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%B2

 

 

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УТОЧНЕНИЯ

 

Ако щракнете (кликнете) върху която и да е илюстрация, тя се увеличава. За да я върнете в предишния й размер, натиснете върху „хиксчето“в горната лява част на илюстрацията.

Ако щракнете (кликнете) върху номер на бележка под линия, автоматично ще попаднете на нея. За да се върнете в текста, моля, щракнете (кликнете) отново върху същия номер, но на бележката под линия.

Вече спокойно можете да четете всички публикации. Достатъчно е да влезете в някоя страница, например в „Диагнозите ми“, и горе вдясно да намерите бутона „Назад“. Натискате го (щраквате, кликвате върху него) и всички публикации се показват.

 

Системите за форуми работят по следния начин:

Има категории и всяка от тях има един или повече форуми. Във всеки един форум се пускат теми (posts), които хората дискутират.

В нашия случай, няма нужда от излишно категоризиране. Ето я структурата за момента:

 

Форум: „За сайта“:

Описание: „Тук можете да споделите Вашата градивна критика относно сайта и да докладвате грешките, които сте открили в него.“

 

Форум: „За предаването“:

Описание: „Тук можете да обсъждате проблемите, посочени в предаването и в статиите. Какво е Вашето мнение? За или против? Защо?“

 

Форумната система, която ползваме, има екстрата да създава нова тема в момента, в който Вие пуснете статия. Активирано е. Също така има възможността за показване на профил на човек или пък за редактиране на собствения.

 

Как да създадете нова тема във форума?

Отидете в страница „Агора“. След което изберете в кой форум ще пишете – да речем избирате „За сайта“. Зарежда се нова страница в която ще видите бутон „Нова тема“. Оттам писането на тема е ясно.

 

Как да редактирате профила си през форума?

Отидете на страница „Контакти“. Има директна връзка „Редактиране на профила“.

 

 

Иван Занев, WEB-дизайнър

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [1] “German economic growth seen halved due to crisis“ by AP, Berlin, “The Independent“, , London, Thursday, 11 October 2012 г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/german-economic-growth-seen-halved-due-to-crisis-8206584.html

[2] Вж. “Bundestag president speaks out against EU expansion“, Deutsche Welle, dw.de, Berlin, 13.10.2012 г., online: http://www.dw.de/dw/article/0,,16304989,00.html

[3] Вж. “Eurozone crisis live: Fresh speculation over Greece’s future Speculation over Greece ahead of crunch summit“ by

Graeme Wearden, “The Guardian“, guardian.co.uk, London, Monday, 15 October 2012 г., online: http://www.guardian.co.uk/business/2012/oct/15/eurozone-crisis-eu-summit-greece-spain

[4] Вж. напр. “Invoke the Nazis and you’ve lost the argument“ by Philip Hensher, “The Independent“, independent.co.uk, London, Friday, 12 October 2012 г., online: http://www.independent.co.uk/voices/comment/invoke-the-nazis-and-youve-lost-the-argument-8209712.html

[5] Пак там.

[6] “Now it’s time to emigrate, says investment guru“ by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent“, independent.co.uk, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[7] City of London или т. нар. Квадратна миля – онзи квартал на главния британски град, който бе, а според някои автори още е, финансовата столица на света. Върху тази площ са съсредоточени централите на множество от най-крупните банки на планетата.

[8] Пак там.

[9] Пак там.

[10] “Analysis: US Global Trends report“ by Paul Reynolds, World affairs correspondent BBC News website, BBC News, BBC, London, Friday, November 21, 2008 г., online: http://news.-bbc.co.uk/2/hi/americas/7741237.stm

[11] US global dominance set to wane“, BBC News, BBC, London, Friday, November 21, 2008 г., online: http://news.bbc.co.uk-/2/hi/americas/7741049.stm

[12] Вж. Екатерина Дербилова, Александра Терентьева – „Я вернул Ротшильдов в Россия“, „Ведомости“, № 197 (2715), Москва, 19.10.2010 г.

[13] Вж. “Greek jobless rate hits record 1 in 4“ by Harry Papachristou, Athens, “The Independent“, London, Thursday 11 October 2012г., online: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/greek-jobless-rate-hits-record-1-in-4-8207828.html

[14] “More than half of Americans depend on government subsidies“, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti“, Moscow, 22 August 2012 г., online: http://rt.com/usa/news/half-government-million-percent-320/; “More Than Half Of All Americans Are At Least Partially Dependent On The Government“, “The Economic Collapse“, Infowars.com, Austin, TX, August 22, 2012 г., online: http://www.infowars.com/more-than-half-of-all-americans-are-at-least-partially-dependent-on-the-government/; “More Than 100 Million Americans Are On Welfare“ by Michael Snyder, “The American Dream“, Waking People Up And Getting Them To Realize That The American Dream Is Quickly Becoming The American Nightmare, местоположение не е посочено, August 8th, 2012, online: http://endoftheamericandream.com/archives/more-than-100-million-americans-are-on-welfare

[15] “Romney’s 47% Victims More Like 96% Who Get Government Boost“  by Kate Andersen Brower, Bloomberg News, “Bloomberg Business Week“, New York, NY, October 2, 2012 г., online: http://www.businessweek.com/news/2012-10-02/romney-s-47-percent-victims-more-like-96-percent-who-benefit-from-government

[16] “The Changing Demographics of America: The United States population will expand by 100 million over the next 40 years. Is this a reason to worry?“ by Joel Kotkin, “Smithsonian magazine“, smithsonianmag.com, Washington, D.C., July-August 2010, online: http://www.smithsonianmag.com/specialsections/40th-anniversary/The-Changing-Demographics-of-America.html

[17] Пак там.

[18] “Minority Birth Rate Now Surpasses Whites In US, Census Shows“ by Hope Yen, “The Huffington Post“, huffingtonpost.com, New York, NY, 17 May 2012 г., online: http://www.huffingtonpost.com/2012/05/17/minorities-birth-rate-now-surpass-whites-in-us-census_n_1523230.html

[19] Пак там.

[20] Добри и Елена Джурови – „Мургаш“, Четвърто издание, Военно издателство, София, 1983 г., стр. 220.

[21] Пак там, стр. 221.

[22] Пак там, стр. 221, 222, 223.

[23] Федор Михайлович Достоевский – „Ноябрь – Глава первая: II. Самый лакейский случай, какой только может быть“, във: Ф.М. Достоевский – „Собрание сочинений в 15 томах“, Том четырнадцатый – Дневник писателя. 1877, 1880, август 1881, Издательство „Наука“, Санкт-Петербург, 1995 г., стр. 348, online: http://www.rvb.ru/dostoevski/01text/vol14/01journal_77/314.htm

[24] Стефан Бочев – „Белене: Сказание за концлагерна България“, Фондация „Българска наука и изкуство“, София, 2003 г., стр. 215.

[25] Пак там, стр. 683.

[26] Вж. Милена Нейова – „Дъщерята на Атанас Буров става доносник на ДС две години след смъртта му“, „Гласове“, glasove.com, София, сряда, 10 октомври 2012 г., online: http://www.glasove.com/dushteryata-na-atanas-burov-stava-donosnik-na-ds-dve-godini-sled-smurtta-mu-22729

[27] Milton William Cooper – “Behold A Pale Horse“, Light Technology Publishing, Flagstaff, AZ, 1991 г., стр. 36.

[28] Пак там.

[29] Подчертаното с главни букви е на М. У. Куупър.

[30] Съвсем същото е отношението спрямо неевреите на фарисеите, превърнали се в равини. Те наричат другите, които не са евреи, гои – добичета. Което издава чия идеология направлява членовете на тайния световен елит – участниците в движението на т. нар. билдерберги, членовете на Римския клуб, на Тристранната комисия и на Съвета за чуждестранни отношения на САЩ, на масонските ордени и на техните съпътстващи тайни и полусекретни общества, като ротарианци, разни рицари на малтийския орден, на ордена на Св. Франциск от Асизи и пр. интернационалисти – понастоящем глобалисти. Всички те са направлявани от скритата ръка на главните равини „от Давидовото коляно“, другарите от семейство Бауер-Ротшилд.

[31] Още преди официалното приемане на това решение, под ръководството и с парите на Ротшилдови и на техните агенти по света, са извършени поредица от експерименти. В Северна Америка се изпробва т. нар. бой-скаутство, което впоследствие приема и момичета и става просто скаутско движение. В Съветска Русия, където архикапиталистите от „Уол Стрийт“, лондонската „квадратна миля“ и германските банки изпращат еврейските болшевишки терористи, са въведени пионерската и комсомолската организации, по-късно натрапени и на половината страни от Европа и Азия. Като техен контрапункт в рамките на същия експеримент са създадени крайно националистическите организации – еврейските „Бейтар“, фашистки младежки легиони и германската Хитлерова младеж. Те намират своите разновидности в отделните страни. У нас това са Ратничество за напредъка на България, „Отец Паисий“ и преди всичко отстояващата крайно леви, но същевременно националистка по дух организация Български младежки национални легиони, от които сетне „младежки“ отпада. Разбира се, има и други, но незначителни по своя обхват, като Съюз на българските фашисти, „Кубрат“ и пр. Всички те, често без да знаят, обслужват плановете на семейство Ротшилд за покоряване на човечеството и за налагане на единно световно правителство в рамките на една световна държава.

[32] Детски ясли, детски градини, забавачки и т.н. Доколко това е вярно, можете да разберете от статистиката. Моето поколение почти не бе чувало за подобни институции. У нас те бяха предназначени за истински сираци и изоставени деца. Тяхната поява се забеляза през втората половина на петдесетте години, а разцветът им настъпи през седемдесетте, когато практически всички майки и повечето баби се оказаха работещи – (свръх)заети. Защото при социализма по конституция трудът уж бе право, но се оказа задължение. Арестуваха неработещите за… безделничество. Понастоящем действат закони, които на практика постепенно национализират децата още от 5-годишната им възраст – задължтелна забавачака, предучилищни занимания, целодневен престой в училището още от първо отделение…

[33] Пак там, стр. 36-37.

[34] Изказване на ген. Любен Гоцев – Стенограмата от съвещанието на колегиума на МВР, София, 10 януари 1990 г., стр. 40, фотокопие в архива на автора, достъпна online: http://www.geocities.com/decommunization/Articles/Hristov91.htm

[35] „Татяна Дончева: ДПС подчини БСП с обръчи от фирми!”, едно интервю на Данка Василева, в. „Шоу”, Брой 24 (504), София, 17-23 юни 2009 г., стр. 49.

[36] Curtis B. Dall – “F.D.R. – My Exploited Father-in-Law”, Revised Edition, Christian Crusade Publications, Tulsa, OK, 1968 г., стр. 172.

[37] Вж. Col. Philip J. Corso, William J. Birnes – “The Day After Roswell”, Simon & Schuster Pocket Books, New York, NY, 1997 г.; българското издание: Полковник Филип Дж. Корсо с Уилям Дж. Бърнс – „Денят след Розуел: Бивш служител на Съвета за национална сигурност и на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО”, Том І и ІІ, превод Георги Ифандиев, ИК „Огледало”, София, 2009 г.

[38] Milton William Cooper – “Behold A Pale Horse“, вече цит. съч., стр. 41-42.

[39] Сюзан Лабен – “Тайният план за завладяване на Европа”, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.

[40] Владимир Истархов – “Удар Русских Богов”, Издательство ЛИО “Редактор”, С.-Петербург, 2001 г., стр. 190.

[41] Milton William Cooper – “Behold A Pale Horse“, вече цит. съч., стр. 42-43.

[42] Пак там, стр. 43.

[43] Вж. Chrystia Freeland – “Plutocrats: The Rise of the New Global Super-Rich and the Fall of Everyone Else”, Penguin Press, New York, NY, 2012 г., Introduction.

 

Анкета:

Редно ли е 27 лета след промените все така да ни ръководят и поучават комунисти, ченгета, московски възпитаници, номенклатурни рожби учили на Запад, и нагаждачи?

View Results

Loading ... Loading ...